lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

24e58.jpg

نتایج یک تحقیق نشان داد:

مطالعه کتاب به افزایش عمر کمک می‌کند

به گزارش هفت هنر، «گاردین» نوشت: تحقیقی که بر روی بیش از ۳۵۰۰ نفر انجام شده، نشان داد کتاب‌ خواندن باعث افزایش طول عمر انسان‌ها می‌شود.

این بررسی‌ها نشان داد کتاب خواندن به عنوان راهی برای تحمل شرایط زندگی، نه تنها باعث افزایش طول عمر می‌شود، بلکه آن‌هایی که روزی ۳۰ دقیقه مطالعه می‌کنند بیش از افرادی که اصلا اهل کتاب خواندن نیستند عمر می‌کنند.

نتایج این پژوهش که داشنگاه «ییل» در انجام آن همکاری داشت، در شماره جدید ژورنال «پزشکی و علوم اجتماعی» منتشر شده است. این تحقیق بر روی ۳۶۳۵ فرد ۵۰ سال به بالا انجام شد و نشان داد که این افراد تقریبا دو سال بیشتر از دیگران زنده می‌مانند.

داوطلبانی که در این تحقیق شرکت کردند، به سه دسته تقسیم شدند: آن‌هایی که سه ساعت و نیم در هفته مطالعه داشتند، افرادی که هفتگی بیش از سه ساعت و نیم کتاب می‌خوانند و کسانی که اصلا اهل مطالعه کتاب نبودند. فاکتورهای دیگری از جمله جنسیت، نژاد و میزان تحصیلات نیز در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت.

محققان دریافتند طی ۱۲ سال گذشته آن‌ دسته از افرادی که بیش از سه ساعت و نیم در هفته مطالعه داشتند، احتمالا مرگ‌شان ۲۳ درصد کمتر بود. این روند درباره افرادی که تا سه ساعت و نیم در هفته مطالعه داشتند، ۱۷ درصد بود. در طول مدت انجام این تحقیق ۳۳ درصد افرادی که کتاب نمی‌خواندند درگذشتند، در حالی که این رقم درباره کتاب‌خوان‌ها ۲۷ درصد بود.

این تحقیق همچنین نشان داد که خواندن کتاب به مراتب نسبت به نشریات و روزنامه‌ها بر افزایش طول عمر تأثیرگذارتر است. کارشناسان علت این مسئله را درگیر شدن ذهن خواننده با محتویات کتاب‌ها می‌دانند.

در مطلبی که در این ژورنال علمی منتشر شده، آمده است: کتاب‌خوانی فرایند آرام و عمیق مطالعه و غوطه‌ور شدن در کتاب را تقویت می‌کند. این نوعی درگیری شناختی است و زمانی اتفاق می‌افتد که خواننده ارتباط بخش‌های مختلف کتاب را درمی‌یابد و کاربرد آن‌ها را در دنیای بیرونی پیدا می‌کند. در معرض کتاب‌ها قرار گرفتن نوعی درگیری شناختی ایجاد می‌کند که مهارت‌های ارتباطی، منطقی، یادگیری واژه‌ها و تفکر انتقادی را در خواننده تقویت می‌کند. کتاب‌ها همچنین احساس همدردی، درک اجتماعی و هوش احساسی افراد را افزایش می‌دهند و همین موجب شکل‌گیری فرآیندهای شناختی و در پایان، منجر به افزایش طول عمر می‌شود.

در این تحقیق ژانر کتاب‌هایی که خوانده شده، مشخص نشده اما به احتمال زیاد بیش‌تر افرادی که در آن شرکت کردند علاقه‌مند به آثار داستانی بودند

دانشجو آنلاین

04-3.jpg

فیسوک ساخت:

طیاره اینترنت‌رسان به مناطق محروم

فیسبوک با موفقیت توانست طیاره بدون سرنشین خود را که با انرژی خورشیدی کار می کند، پس از دو سال مهندسی به پرواز در آورد.

طیاره بدون سرنشین در حدود ۹۶ دقیقه در آسمان ماند و خدمه آن از زمین همه چیز را از سیستم اتوماتیک خلبانی تا آیرودینامیک و امواج رادیویی را آزمایش کردند.

شرکت فیسبوک اعلام کرد چیزی که این طیاره را از دیگر طیاره های موجود متمایز می‌کند، کاربرد آن و هدفی است که دنبال می کند.

در حال حاضر به دلیل نبودن اینترنت در مکان‌های دور افتاده و محروم، شرکتهای مختلف از جمله فیسبوک به فکر راه حلی برای رفع این مشکل افتادند.

فیسبوک طی اقدامی نوآورانه از طیاره های خورشیدی برای رساندن اینترنت به این مناطق استفاده و تصریح کرد که این طیاره ها قادرند تا بدون نیاز به هیچ گونه سوخت گیری در حدود سه ماه در آسمان پرواز کرده و به مناطق محروم اینترنت برسانند.

پیشتر نیز شرکت فیسبوک پروازهای آزمایشی مختلفی را در مدل های کوچک تر این طیاره انجام داد تا کارآیی آن را آزمایش و ارزیابی کند و در نهایت مدل اصلی این طیاره بدون سرنشین در آسمان به پرواز در آمد.

این شرکت ادعا می‌کند که این طیاره قادر است اینترنت را از ارتفاع ۱۸۲ کیلومتری و تا شعاع ۵۰ کیلومتری به کاربران مشتاق برساند.

آنها می گویند که این طیاره از فناوری لیزری و سیستم های امواج میلی‌متری برای ارسال اینترنت استفاده می‌کند.

این طیاره بال هایی به اندازه طیاره های های معمول داشته و از قابلیت مصرف بهینه انرژی برخوردار است .

جنس بال های آن از فیبر کربن بوده که استقامت بسیار زیادی در مقایسه با فلز دارد و از مزایای دیگر آن وزن سبک است که به مراتب بسیار کمتر از هواپیماهای معمولی است. انرژی این هواپیمای بدون سرنشین در طول روز از نور خورشید و در طول شب از انرژی خورشیدی ذخیره شده در طول روز تامین می‌شود.

فیسبوک اعلام کرد که در ماه‌های آینده پروازهای آزمایشی دیگری نیز برای برطرف کردن تمام نقاط ضعف این هواپیما صورت خواهد گرفت. زاکربرگ، مدیر عامل این شرکت اعلام کرد که قصد دارد تا تعداد کاربران فیسبوک را تا سال ۲۰۳۰ به ۵ میلیارد نفر برساند.

آنها بر این باورند که این هواپیماها نقش به سزایی در افزایش تعداد این کاربران خواهد داشت.

آوا،

AAEAAQAAAAAAAAa2AAAAJDM4MjJhNmY5LTdjZjMtNGQ1Yi1hOGRmLTAxYjUyZTg1N2JiMA.jpg

کشف ترکیبات مهم ضد‌پیری در انار

مطالعات محققان سوییسی نشان می دهد، انار حاوی ترکیبات ضدپیری قوی است.

انار در بسیاری از فرهنگ ها نماد باروری و جاودانگی است. مطالعات محققان سوییسی موسسه EPFL نشان می دهد انار حاوی ترکییبی به نام UA است که قابلیت جوانسازی دارد.

ایرنا نوشت: نکته حائز اهمیت این است که این ترکیب مولکول های جوان سازی را به طور مستقیم تولید نمی کند و باکتری های روده انسان در حین هضم این ترکیبات را به مولکول های موثر در جوان سازی تبدیل می کنند. زمانی که انار وارد روده می شود، ترکیبی به نام ellagitannins توسط باکتری های روده تجزیه شده و تبدیل به UA می شود. با افزایش سن، میتوکندری که نقش موتورخانه سلول را بر عهده دارد، به مرور متلاشی شده و همین امر سبب تضعیف ماهیچه می شود. مطالعات نشان می دهد UA فرآیند پیر شدن میتوکندری و سلول ها را کند می کند.

برخی از خواص دیگر انار عبارتند از :

-خاصیت ضد سرطان

-کاهش خطر بیماری های قلبی

-افزایش توانایی باروری

-تقویت سیستم ایمنی بدن

-بهبود کلسترول مفید

-افزایش سلامت استخوان ها

-بهبود سیستم قلب و عروق

-کاهش فشار خون

-جلوگیری از ایجاد پلاک دندان

-کنترل وزن

-ترمیم سلول های آسیب دیده

-جلوگیری از اسهال

-جلوگیری از بیماری آلزایمر

-درخشندگی و شفافیت پوست

-افزایش رطوبت پوست

-درمان آکنه

-درمان خشکی پوست

-درمان عفونت و التهاب پوست

-محافظت در برابر اشعه آفتاب

-تقویت فولیکول های مو

-جلوگیری از ریزش مو

-درخشندگی مو

نتایج این تحقیقات در نشریه Nature Medicine منتشر شده است.

57306469.jpg

چین قدرتمندترین ابر‌ رایانه جهان را ساخت

چین با استفاده از ریزتراشه‌های ساخته شده توسط متخصصان خود، موفق به ساخت سریع ترین ابر رایانه جهان شده است.

به گزارش ایسنا به نقل از یاهو، این کشور توانست با موفقیت قدرتمندترین ابررایانه جهان را بدون کمک گرفتن از آمریکا و استفاده از فناوری‌های آن کشور بسازد.

این ابررایانه که Sunway TaihuLight نام دارد، دارای دو برابر سرعت نمونه قبلی بوده و از توانایی پردازش یک کوادریلیون در ثانیه برخوردار است که این میزان در مقایسه با نمونه قبلی که در چین و با استفاده از تراشه‌های شرکت آمریکایی اینتل ساخته شده بود بیشتر است. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد که چین دارای ابررایانه های بیشتری نسبت به آمریکا است.

متخصصان براين باورند که تحريم‌های آمريكا عليه چين با هدف جلوگيری از بهبود فناوری‌ ابررايانه‌ها بوده است. اما چين به جای توقف فعالیت‌های خود،‌ تمامی بودجه و سرمايه خود را صرف توليد و توسعه این ابررایانه‌ها کرده است.

این ابر رایانه که در مرکز ابر رایانه ملی چین واقع شده، برای مدل سازی آب و هوا و انجام پژوهشهای علمی استفاده خواهد شد.

ابر رایانه کشور چین، به دلیل سرعت و به واسطه تست توسط کارشناسان آلمان و آمریکا، در لیست TOP500که دو بار در سال منتشر می شود قرار گرفته است.

این رتبه‌بندی نشان می‌دهد که از 10 رایانه سریع جهان، دو دستگاه در چین، چهار مورد در آمریکا و به ترتیب در ژاپن، آلمان، سوئیس و عربستان سعودی یک دستگاه وجود دارد.

چین هزینه های بسیار زیادی را صرف انجام پروژه های علم و فناوری کرده و به دنبال آن به یک پیشرو در زمینه فناوری‌های پیشرفته تبدیل شده است.

مقامات چین همچنین قصد دارند تا بزرگترین تلسکوپ رادیویی جهان را در جنوب شرقی این کشور راه اندازی کنند.

016122350_40300.jpg

غلات سبوس‌دار انسان را از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و بیماری‌های عفونی مصون می‌دارد

مصرف مواد فیبردار ما را از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و دیابت حفظ می‌کند. گنجاندن غلات سبوس‌دار در رژیم غذایی گرایش انسان را به خوردن میان وعده‌‌های ناسالم کاهش می‌دهد.

بر اساس پژوهش‌های اخیر تغذیه با غلات سبوس‌دار انسان را از خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی-عروقی، سرطان و بیماری‌های عفونی مصون می‌دارد.

یک گروه پژوهشی بین‌المللی متشکل از دانشمندان نروژی، انگلیسی و آمریکایی که ۴۵ مورد تحقیقی درباره بیماری‌های مختلف را مورد ارزیابی قرار داده‌اند، ثابت کرده است که محصولات تهیه شده با غلات سبوس‌دار انسان را از بسیاری از بیماری‌ها محافظت می‌کنند.

نتایج این پژوهش‌ها نشان می‌دهند که هرکس روزانه ۹۰ گرم غلات سبوس‌دار مصرف کند ۱۹ درصد کمتر از سایرین در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی کرونری قرار دارد. خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی ۲۲ درصد و سرطان ۱۵ درصد در این افراد کاهش می‌یابد.

این پژوهش‌ها همچنین نشان می‌دهند که خطر مرگ زودهنگام در اثر ایست قلبی، دیابت و بیماری‌های تنفسی نیز در اثر گنجاندن غلات سبوس‌دار در وعده‌های غذایی کاهش می‌یابد.

کاهش میزان کالری دریافتی می‌تواند سبب کاهش وزن گردد اما اگر این کاهش وزن با خوردن غلات سبوس‌دار صورت گیرد می‌تواند در نهایت منجر به سلامتی و بهداشت قلب گردد.

پژوهشگران در تحقیق روی افراد چاقی که در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی بودند دریافتند چاقی شکمی در افرادی که میزان کالری دریافتی خود را کاهش و میزان مصرف غلات سبوس‌دار را افزایش می‌دهند بهبود یافته است.

توصیه‌های غذایی

انجمن تغذیه آلمان مصرف روزانه حداقل ۳۰ گرم مواد غذایی فیبردار، به خصوص آرد سبوس‌دار را توصیه می‌کند. بر این اساس هر شخص باید روزانه ۴ تا ۶ برش نان (۲۰۰-۳۰۰ گرم)، ۲۰۰ گرم سیب زمینی، ۲۰۰ گرم ماکارونی و ۱۵۰ گرم برنج مصرف کند.

به این رژیم غذایی می‌توان سه وعده سبزیجات، دو وعده میوه و دو قطعه پنیر یا ماست و یا یک لیوان شیر اضافه کرد.

با مصرف بیشتر غلات سبوس‌دار انسان مدت طولانی‌تری احساس سیری می‌کند و به این ترتیب احتمال کمتری دارد که به میان‌وعده‌های ناسالم روی آورد.

توصیه‌هایی برای مصرف روزانه آرد سبوس‌دار:

- آرد سبوس‌دار حاوی دانه، پوست، جوانه و هسته گندم است. می‌توان برای تغییر تدرجی ذائقه ابتدا به تناوب از نان سفید و سیاه استفاده کرد و سپس کم‌کم نان سیاه را به طور کامل جانشین کرد.

- آرد گندمی که میزان فیبر‌، ویتامین ب و مواد معدنی آن بیشتر است سالم‌تر است.

- برنج و ماکارونی سبوس‌دار نیز خواص تغذیه‌ای بیشتری دارند.

- هنگام خرید نان سبوس‌دار باید به میزان آرد استفاده شده توجه شود و نه به ظاهر نان. به گزارش انجمن تغذیه آلمان نان‌های سبوس‌دار مرغوب باید حداقل حاوی ۹۰ درصد آرد سبوس‌دار باشند.

33-2.jpg

محققان:

اشتباه خطاب کردن افراد نشانه بیماری فراموشی نیست

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که مدام اسم دوستان‌تان را اشتباه خطاب می‌کنید، جای نگرانی نیست. به گفته گروهی از محققان بروز این اشتباه تنها نشان‌دهنده این است که شما و دوستان‌تان بسیار با یکدیگر صمیمی هستید.

اگر پدری به اشتباه برای صدا کردن دخترش، نام همسرش را به زبان بیاورد این به هیچ وجه به معنای فراموشی یا نشانه‌ای از ابتلا به این بیماری نیست. همینطور اگر شخصی دوستش را چندین بار به اشتباه با نام دیگری صدا بزند، جای نگرانی نیست.

طبق یافته گروهی از پژوهشگران آمریکایی به سرپرستی دیوید رابین، بروز چنین خطایی در میان کسانی که از نظر احساسی به یکدیگر نزدیک هستند، عجیب و نگران‌کننده نیست، بلکه برعکس امری کاملا طبیعی است.

این پژوهشگران برای تحقیق خود که نتیجه آن در مجله تخصصی "Memory & Cognition" چاپ شده، بیش از ۱۷۰۰ زن و مرد را مورد پرسش قرار دادند. با بررسی پاسخ شرکت‌کنندگان پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که جابه‌جا صدا کردن افراد به دلیل وجود حس نزدیکی به یکدیگر رخ می‌دهد.

آنها در مقاله خود نوشته‌اند: «وقتی که ما اشتباهی خطاب به شخصی اسم دیگری را می‌گوییم، این تنها نشان از این دارد که ما هر دو نفر آنها را جزو گروه "خودی" حساب می‌کنیم.»

اگر دو اسم با حرف الفبایی یکسان شروع یا تمام شوند یا حتی آوا یا حروفی یکسان داشته باشند، احتمال بروز خطا به مراتب بیشتر خواهد بود. به گفته پژوهشگران همین امر توجیه می‌کند که چرا این خطا صرف‌نظر از جنسیت رخ می‌دهد و شخص گاهی به اشتباه اسمی زنانه را خطاب به یک مرد یا برعکس می‌گوید.

به گفته آنان شباهت ظاهری نقشی در این اشتباه ندارد.

رادیو آلمان

1411889786138400.jpg

ساینس: معجزه زردچوبه در تقویت حافظه و قدرت تمرکز

مطالعات نشان داده است زردچوبه در افزایش حافظه و تمرکز موثر است.

به نوشته نتایج مطالعات جدید حاکی از آن است که مصرف زردچوبه برای تقویت حافظه و قدرت تمرکز مربوط با افزایش سن موثر است. علاوه بر این در افزایش انرژی، آرامش و رضایت تاثیر بسیاری دارد.

محققان دریافتند ترکیب زرد در زردچوبه مربوط به ماده‌ای به نام کورکومین است که در بهبود حافظه و تمرکز در بزرگسالان نقش بسیاری دارد.

مطالعات گذشته نشان داده است که کورکومین به سرکوب خاطرات تلخ در موش‌ها، تسکین روده و بهبود زخم‌ها کمک کرده است.

محققان استرالیایی اظهار کردند شواهد جدید حاکی از تاثیر این ماده در ذهن افراد است.

اندرو اسچولی از دانشگاه سوینبرن اظهار کرد: کورکومین اثرات متعددی دارد و از جمله آنها کاهش التهاب و بهبود جریان خون است که به افزایش عملکرد مغز کمک می‌کند.

محققان این بررسی را بر روی 60 داوطلب با سنین 60 تا 85 سال انجام دادند. این شرکت‌کنندگان به دو گروه تقسیم شدند و مورد بررسی قرار گرفتند. به گروهی از آنها کورکومین و گروهی دیگر دارونما داده شد که نتایجی به همراه داشت. این بررسی به مدت چهار هفته انجام شد.

در این مطالعه مشخص شد شرکت‌کنندگانی که از کورکومین استفاده کرده بودند در امور کامپیوتری و هوشیاری بهتر عمل کردند همچنین احساس خستگی و استرس آنها کاهش یافته و به آرامش آنها کمک بسیاری شده بود.

این اولین مطالعه بررسی اثرات کورکومین بر خلق و‌خوی افراد مسن بود. محققان امیدوارند روزی از کورکومین برای مداوای بیماری‌ها استفاده کنند.

ایسنا

diabetes400.jpg

تعیین قند خون دیابتی‌ها بدون نیاز به سوزن

دانشمندان کره جنوبی موفق به ساخت برچسب هایی شدند که بدون سوزن و گرفتن خون، قند خون به‌صورت مداوم اندازه‌گیری می‌شود.

این برچسب ها سوزن های میکروسکوپی متصل به یک تراشه الکترونیکی هستند که در تماس با پوست وارد بدن می‌شوند، ولی به‌دلیل این‌که بسیار کوچک هستند، حس نمی‌شوند.

سوزن‌ها در تماس مداوم با سلولها و خون مویرگی، قند را اندازه می‌گیرند و در صورت بالا بودن آن، دارو را از طریق گرم شدن یک مفتول الکترونیکی بسیار ریز، درون خون تزریق می‌کنند.».

دانشجوآنلاین

9559drugs-scans400.jpg

مغز انسان با روان‌گردان‌ها به چه حال و روزی می‌افتد؟

همشهری آنلاین نوشت: دانشمندان بریتانیایی در آزمایشی که برای اولین بار در جهان انجام می‌گیرد، عوارض ناشی از مصرف داروهای روان‌گردان را بر مغز انسان به تصویر کشیدند.

براساس گزارش گاردين،‌ با موفقيت در تصويربرداري از اثرات LSD بر مغز انسان اكنون ديدگاهي بي‌نظير و بي‌سابقه از اثراتي كه يكي از قدرتمند‌ترين مخدرهاي جهان بر انسان خواهد داشت، به دست آمده‌است.

اين تصاوير نه‌تنها ثابت مي‌كند داروي توهم‌زاي قوي از توانايي فعال‌سازي تمامي مناطق مغزي، نه فقط غشاي بينايي، برخوردار است، بلكه نشان مي‌دهد چطور مناطق مختلف مغزي كه معمولا مجزا از يكديگر فعال مي‌شوند، در واكنش به دارو ارسال سيگنال به يكديگر را براي ايجاد اثري شديد‌تر آغاز مي‌كنند.

اين آزمايش توسط  ديويد نات استاد متخصص عصب - روان - داروشناسي (neuropsychopharmacology) در كالج امپريال لندن به همراه مشاور سابق دولت بريتانيا كه در سال 2009 به خاطر وضع قانون‌هاي دشوارتر درباره استفاده از حشيش مورد انتقاد شديد قرار گرفته و از كار بركنار شد، انجام گرفته است

                                                                                                                                                                     تصاویر گرفته شده قبل و بعد

اين تيم از 20 فرد سالم در آزمايش خود استفاده كردند و در يك روز 75 ميكروگرم LSD و در روزي ديگر مقداري مشابه دارونما به آنها تزريق كردند. همانطور كه در تصاوير ديده مي‌شود، تاثير دارو در سرتاسر مغز قابل مشاهده‌است و ارتباط ميان مناطق فعال مغز به حدي قابل توجه افزايش مي‌يابد. دانشمندان از سه تكنيك متفاوت تصويربرداري مغز استفاده كردند تا جزئيات دقيق رويداد‌هايي كه در مغز رخ مي‌دهند را دريابند.

نتايج نشان داد فرايند پردازش بينايي داوطلبان پس از دريافت دارو ديگر به غشاي بينايي محدود نيست و تمامي بخش‌هاي مغز در فرايند بينايي فرد دخيل مي‌شوند كه اين رويدادي عجيب است، گويي فرد با چشمان بسته نيز مي‌بيند. به گفته دانشمندان اين نوع بينايي با بينايي با چشمان باز متفاوت است زيرا فردي كه تحت تاثير LSD قرار دارد تصاويري از تصورات و تخيلاتش را مي‌بيند.

علاوه بر اين، مناطقي از مغز كه معمولا به يكديگر سيگنال ارسال نمي‌كنند،‌تحت تاثير اين دارو ناگهان ارتباط با يكديگر را آغاز مي‌كنند و در عين حال مناطقي كه تا پيش از آن به يكديگر متصل بودند،‌از يكديگر جدا مي‌شوند.

اين عوارض مي‌تواند نشان دهد چرا مصرف LSD با مشاهده تصاوير قوي و رويا مانند،‌احساس يگانگي با جهان و در عين حال از دست دادن هويت فردي يا خودفروپاشي در ارتباط است. به گفته دانشمندان مغز عادي داراي شبكه‌هايي مجزا است كه عملكردهايي مستقل را جدا از يكديگر انجام مي‌دهند. با اين همه تحت تاثير LSD مجزا بودن اين بخش‌ها از بين رفته و مغز دچار يكپارچگي مي‌شود.

شايد در نگاه اول اين آزمايش فراتر از يك آزمايش سرگرم‌كننده نباشد، اما دانشمندان براي عملي كردن آن 50 سال صبر كرده‌اند. به گفته نات، اين موفقيت براي علوم اعصاب‌شناسي همانقدر ارزشمند است كه كشف بوزون هيگز براي فيزيك باارزش بود.

ارزش درك بهتر و دقيق‌تر عوارض اين دارو روي مغز انسان در اين است كه بدون داشتن اين درك هرگز نمي‌توان اثرات قدرتمند درماني داروهاي رواني كه براي بيماران مبتلا به مشكلات رواني از قبيل افسردگي، اعتياد و حتي آسم تجويز مي‌شوند را درك كرد. آشكار ساختن مكانيزم مغز تحت تاثير LSD همچنين مي‌تواند ميزان درك از هوشياري و خود‌آگاهي در انسان را نيز افزايش دهد.

خبر آنلاین

500285400.jpg

720 متخصص و جراح مغز و اعصاب برتر دنيا به ايران خواهند آمد

دبير اجرايي پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمن هاي مغز و اعصاب در ايران گفت: بيش از 720 متخصص و جراح مغز و اعصاب برتر از 80 كشور دنيا در برگزاري اين سمپوزيوم حضور خواهند داشت.

به گزارش خبرنگار علمي ايرنا عليرضا دليري روز يكشنبه در نشست خبري پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جراحان مغز و اعصاب در معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري افزود: اين سمپوزيوم جهاني با رياست پروفسور مجيد سميعي در سالي كه با نام اقتصاد مقاومتي، اقدام و عمل نام گذاري شده است، از 29 فروردين تا سوم ارديبهشت ماه در هتل اسپيناس تهران برگزار مي شود.

وي بيان كرد: فدراسيون بين المللي جراحان مغز و اعصاب هر سال در يكي از كشورهاي عضو اين فدراسيون سمپوزيوم جراحان مغز و اعصاب را برگزار مي كنند، در سال 2014 بنا به درخواست پروفسور سميعي مصوب شد كه اين سمپوزيوم در سال 2016 در ايران برگزار شود.

دليري اظهار كرد: برگزاري اين سمپوزيوم 6 روزه در تهران و حضور متخصصات و جراحان مغز و اعصاب برتر دنيا و همچنين حدود هزار متخصص داخلي در آن، فرصتي براي معرفي ظرفيت پزشكي ايران به ساير كشورها به شمار مي رود.

وي يادآور شد: افتتاحيه اين سمپوزيوم بعدازظهر روز 29 فروردين ماه با حضور رئيس جمهوري، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي و معاون علمي و فناوري رئيس جمهوري در برج ميلاد برگزار مي شود.

دليري گفت: بيش از 600 مقاله علمي و پوستر توسط متخصصان داخلي و خارجي در اين سمپوزيوم ارائه خواهد شد.

دبير اجرايي پنجمين سمپوزيوم فدراسيون جهاني انجمن هاي جهاني مغز و اعصاب در ايران اظهار كرد: همچنين در برگزاري اين سمپوزيوم رئيس جمهوري صربستان، تيمي از متخصصان مغز و اعصاب كشور آلمان و نيز يك گروه رسانه اي از اين كشور حضور خواهند اشت و 30 خبرنگار خارجي در زمان برگزاري اين سمپوزيوم براي پوشش اين رويداد علمي پزشكي در كشور حضور خواهند يافت.

دليري يادآور شد: متخصصان بر اساس انتخاب پروفسور سميعي در اين سمپوزيوم حضور مي يابند و در بين آنها متخصصان برجسته اي حضور دارند كه امكان ارتباط متخصصان داخلي با برخي از آنها وجود نداشته كه با برگزاري اين سمپوزيوم اين امكان فراهم شده است.

وي افزود: گروه هايي از جراحان مغز و اعصاب، متخصصان آسيب شناسي (پاتولوژي)، علوم اعصاب،‌ روان پزشكي و روان شناسي، پرتودرماني و تومورشناسي (راديوتراپي/ آنكولوژي)، ‌جراحي ترميمي و پزشكي هسته اي در اين سمپوزيوم بين المللي حضور خواهند داشت.

دليري همچنين از برگزاري تور ايرانگردي براي متخصصان خارجي خبر داد و گفت: بعد از برگزاري اين سمپوزيوم براي مهمانان خارجي تور ايرانگردي درنظرگرفته شده است كه تاكنون 370 نفر از مهمانان تقاضاي استفاده از تور ايرانگردي اصفهان، شيراز و كاشان را ارائه كرده اند.

اسپوتنیک

1337067400.jpg

هفت روش کند کردن روند پیری

میوه نخورید

آندرآس سیم پروفسور دانشگاه « مارتین لوتر» و متخصص مشهور جهان در باره روش های معاصر دستیابی به عمر زیاد تعریف کرد. وی چند قانون طلایی دراز عمری را عنوان کرده است.

اول- ورزش. اما نه ورزش سنگین.

« انسان نباید فقط یک ساعت در روز در سالن ورزش فعال باشد. افرادی که به حرکت عادت دارند بهتر اکسیژن را جذب می کنند و اکسیژن گلیکوزیله شدن پروتئین را کاهش می دهد. بهترین نوع ورزش — رقص، پیاده روی سریع (19 هزار قدم در روز) و تمرینات ویژه برای کشش و گرم کردن عضلات و رباط هاست. کاهش وزن فقط در سن جوانی مفید است. در دوران پیری باعث کاهش حجم عضلات می شود. از اینرو برای سالخوردگان افزودنی ها و غذاهای پروتئینی مفید است.

دوم- تغذیه. تا حد ممکن انواع سبزیجات رنگین میل کنید. اما نه میوه! توصیه مصرف 5 نوع میوه مختلف در روز نادرست از آب درآمد — میوه شاخص گلیکوزیله شدن را بالا می برد و باعث آغاز پروسه گلیکوزیله شدن پروئین می شود که به چاقی می انجامد».

بعلاوه باید ماهی و آب زیاد مصرف شود.

سوم. تمرین مغز. بدین منظور می توانید جدول حل کنید، زبان خارجی و یا نواختن یکی از سازهای موسیقی را آغاز کنید.

چهارم. معاشرت. به نوعی کار گروهی بپردازید، به ویژه اگر بالای 50 سال هستید.

پنجم. خوشبینی. خوشبین باشید. تمام کهنسالان خوشبین هستند. پروفسور سیم گفت: کسانی که زندگی را دوست دارند. بیشتر عمر می کنند. مثلا من همیشه نیمه پر استکان را می بینم».

ششم. با استرس کنار بیائید.

هفتم. حداقل هفت ساعت در شبانه روز بخوابید. فقط در خواب است که یکسری هورمون ها و مواد حیاتی برای بدن تولید می شود. و نکته آخر — سیگار نکشید.

اسپوتنیک

20606690400.jpg

ایده بلندپروازانه ساخت خورشید مصنوعی در چین

دانشمندان در چین اعلام کرده اند که با استفاده از هم جوشی هسته ای به اهداف خود برای ساخت خورشید مصنوعی نزدیک تر شده اند.

در این تحقیقات که در مرکز فیزیک شهر «خه فی» وابسته به آکادمی علوم و فنون چین در استان «آن خویی» در شرق این کشور انجام می شود، آنان موفق شده اند در دمای 50 میلیون درجه، پلاسمای موجود خورشید مصنوعی را تخلیه کنند.

گفته می شود، آنان در این آزمایش نوعی گاز هیدروژنی را تولید کرده اند که سه برابر از هسته خورشید داغتر است و این آزمایش جهشی عظیم در پژوهش های فیزیک اتمی بوده است.

گزارش ها حاکی است که طول مدت تخلیه در این دور از آزمایش ها نزدیک به 102 ثانیه بوده که طولانی ترین زمان موجود در چنین دمایی محسوب می شود.

در صورتی که دانشمندان چینی موفق به ساخت خورشید مصنوعی شوند، بشر می تواند به وابستگی خود به سوخت های فسیلی پایان دهد و برای همیشه به یک منبع انرژی پاک نامحدود دست یابد.

بنابر گزارش تارنمای «یی سی» از چین، خورشید مصنوعی می تواند با استفاده از فن آوری گداخت حرارتی - هسته ای، به طور نامحدود انرژی پاک تولید کند.

نور و دمای این خورشید مصنوعی از دو مرکز هیدروژنی با عناصری از «دیتریوم» و «تریتیم» بدست می آید که در واقع در فرایند گداخت و تبدیل شدن به «هلیم اتمی» یک انرژی عظیم را رها می کنند.

گفته می شود در آزمایش صورت گرفته توسط متخصصان چینی، گاز هیدروژن تا حدود 50 میلیون درجه «کلوین» داغ شد که با انفجار یک بمب گرماهسته ای متوسط برابری می کند.

نشریه اکسپرس نیز در گزارشی اعلام کرد که دانشمندان اروپایی تاکنون به دماهایی بالاتر از این رسیده اند، اما از ترس ذوب شدن رآکتور بوسیله گاز، تنها برای مدت کوتاهی توانسته اند آن را نگهداری کنند اما در مقابل فیزیک دانان چینی موفق شدند با استفاده از یک میدان مغناطیسی قدرتمند که گاز را در داخل اتاقک دونات شکل معلق نگاه می دارد، این دما را برای بیش از یک دقیقه حفظ کنند.

از آلمان به عنوان پیشگام تلاش برای رسیدن هم جوشی هسته ای نام برده می شود. فیزیکدانان این کشور با استفاده از 2 مگاوات تشعشع مایکرویو توانسته بودند گاز هیدروژن را تا 80 میلیون درجۀ سانتیگراد گرم کنند؛ اما این دما را فقط برای کسری از ثانیه حفظ کرده بودند.

«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین این دستاورد علمی را ستایش کرده و به این آکادمی و همچنین آکادمی مهندسی فیزیک چین تبریک گفته است.

ایرنا،

Cancer-400-2.jpg

ترزیق اولین واکسن نابودگرتومورهای سرطانی

محققان انگلیسی برای اولین بار و به صورت آزمایشی اقدام به ترزیق یک واکسن جدید که به منظور تحریک سیستم ایمنی بدن برای نابودی تومورهای سرطانی طراحی شده است به یک زن جوان در انگلیس کردتد.

منابع انگلیسی روز چهارشنبه گزارش دادند،'کلی پوتر ' 35 ساله که از جولای سال 2015 میلادی با سرطان پیشرفته دهانه رحم مواجه است، از جمله 30 داوطلبی است که برای مشارکت در آزمایش دو ساله این واکسن جدید که به ادعای محققان می تواند با تحریک سیستم ایمنی بدن منجر به نابودی تومورهای سرطانی شود، اعلام آمادگی کرده است.

«جیز اسپایسر» از مرکز تحقیقات پزشکی سنت توماس لندن ضمن ابراز امیدواری از نتیجه بخش بودن روش جدید درمان سرطان اظهار کرده است که این درمان، روشی موثر برای مقابله با سرطان خواهد بود.

«جیز اسپایسر» رئیس گروه تحقیقاتی درمان سرطان از مرکز تحقیقات پزشکی «سنت توماس اند گایز» لندن گفت: یکی از ویژگی های این تحقیق استفاده از ابزاری های جانبی برای تقویت عملیات واکسن می باشد.

وی افزود: علاوه بر واکسن تزریق شده به بیمار، داروهای شیمی درمانی نیز با غنای پایین به بیمار تجویز خواهد شد تا سیستم ایمنی بدن را در مقابله با تومورهای سرطانی تحریک کند.

این محقق انگلیسی گفت: ما امیدواریم که از این طریق آثار بازدارنده سلول های ایمنی بدن را از بین ببریم.

اسپایسر با بیان اینکه برخی تومورهای بدخیم ممکن است به این درمان جواب ندهند، افزود: اما ما مطمئن هستیم که این درمان روشی امن خواهد بود؛ با این حال اینکه این روش موثر است یا نه - باید منتظر بمانیم و ببینیم چه می شود.

پروفسور «هاردو پنده» از دانشگاه گیلفورد نیز در خصوص این پروژه تحقیقاتی گفت: ما می دانیم که سیستم ایمنی بدن در بیماران سرطانی پیشرفته به شدت ضعیف شده است؛ به همین خاطر نمی تواند سلول های سرطانی را شناخته و نابود کند.

وی افزود: ما در این به اصطلاح 'ایمن درمانی' تلاش می کنیم تا سیستم ایمنی بدن را احیا کنیم.

دانشمندان می گویند واکسن جدید درمان سرطان بخش کوچکی از آنزیم موسوم به ' hTERT ' است که آنها امیدوارند با تزریق این آنزیم بتوانند سیستم ایمنی بدن تحریک و به دنبال آن سلول های سرطانی را نابود و سلول های سالم را نگاه دارند.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، «کلی پاتر» اولین زن سرطانی انگلیسی است که این واکسن آزمایشی را در بیمارستان «سنت توماس اند گایز» تزریق کرده است.

پاتر 35 ساله برای اولین بار در جولای سال 2015 میلادی متوجه شد که به بیماری سرطان پیشرفته رحم مبتلا است.

وی پس از آنکه به جمع داوطلبان درمان آزمایشی سرطان پیوست، اولین واکسن خود را در نهم ماه فوریه گذشته تزریق کرد.

به رغم اینکه دکتر های انگلیسی هشدار داده اند که وی ممکن است علائم مشابه سرماخوردگی را تجربه کند، اما به نوشته ایندیپندنت وی تاکنون هیچ علائمی را تجربه نکرده است.

روزنامه ایندیپندنت به نقل از وی نوشت: من امیدوارم که بتوانم بر سرطان غلبه کنم؛ اما اگر نتوانستم باید با آن کنار بیایم.

ایرنا

1136153400.jpg

موتور هسته ای ساخت روسیه فاصله تا مریخ را کم می کند

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، موتور جدید هسته ای ساخت دانشمندان شرکت روس اتم و روس کاسموس روسیه فاصله زمانی تا کره مریخ را تقریبا به یک ماه و نیم می رساند.

سرگی کریینکو مدیر کل روس اتم می گوید: «دستگاه های فضایی که امروز در اختیار داریم ما را در مسیر یک طرفه در عرض یک سال و نیم به کره مریخ می رسانند و پس از آن امکان بازگشت و مانور وجود ندارد. به عبارتی این موتور ها یک بار روشن شده و قابل بازگشت نیستند».

به گفته مدیر کل روس اتم، دستگاه جدید با موتور هسته ای امکان پرواز به مریخ را در عرض یک ماه و نیم با قابلیت بازگشت فراهم می کند، زیرا این موتور از قابلیت مانور برخوردار است.

روس اتم و روس کاسموس از سال 2010 میلادی به طور مشترک روی این پروژه کار کرده اند. هدف از این طرح ساخت مدول حمل و نقلی به کمک انرژی هسته ای است. در این دستگاه یک رآکتور هسته ای و سیستم مورد نیاز تامین کننده گرما و همچنین رآکتور هدایت گر و محافظ آن تعبیه شده است.

تجهیزات فنی این مدول قابلیت انجام طیف گسترده ای از دستورات در فضا و پرواز به سیارات دور دست را داراست.

در سال 2018 میلادی دانشمندان این رآکتور هسته ای را برای موتورها عرضه خواهند کرد.

اسپوتنیک

018862892400.jpg

کشف روشی جدید برای درمان همیشگی ایدز در آلمان

دو پژوهشگر آلمانی اعلام کردند که به شیوه‌ی تازه‌ای برای درمان قطعی بیماری ایدز دست یافته‌اند. بر اساس این روش، سلول حاوی ویروس HIV با استفاده از آنزیم مخصوصی از DNA بیمار جدا می‌شود و او برای همیشه بهبود می‌یابد.

بر اساس گزارش مجله‌ی تخصصی "نیچر بایوتکنولوژی"، دو پژوهشگر آلمانی دانشگاه تکنیکی درسدن و انستیتو هاینریش پته هامبورگ موفق به کشف روش نوینی برای مبارزه با ویروس ایدز شده‌اند.

فرانک بوخهولتس و یوآخیم هاوبر در مقاله‌ای که در این مجله ‌منتشر کرده‌اند، به شرح چگونگی دستیابی به این موفقیت و ریشه‌کن کردن بقایای ویروس HIV از بدن بیمار پرداخته‌اند.

دلیل عدم موفقیت پزشکان برای غلبه بر بیماری ایدز تا کنون، ماندگار شدن بقایای این ویروس در سلول‌های بنیادین بیمار است. داروهایی که تا کنون برای کاهش اثرات منفی آن تهیه شده، تنها برای جلوگیری از گسترش ویروس در بدن مورد استفاده قرار می‌گیرند و کمکی به درمان بیماری نمی‌کنند.

فرانک بوخهولتس و یوآخیم هاوبر در مقاله‌‌ی خود نوشته‌اند که طی آزمایش‌های بسیار آنزیمی پرورش داده‌اند که به کمک آن می‌توان به سلول‌های بنیادین راه یافت و بسیاری از سلول‌هایی را که به ویروس ایدز آلوده شده‌اند، از دیگر سلول‌ها جدا کرد.

به گفته‌ی این دو دانشمندان این آنزیم که Rekombinase Brec 1 نامیده می‌شود حتی قادر است دو سر سلول‌های جداشده را به هم وصل کند.

مجله‌ی "نیچر بایوتکنولوژی" این کشف را گامی بزرگ در راه درمان قطعی و دائمی ایدز ارزیابی کرده است. این شیوه هنوز مراحل آزمایشگاهی خود را می‌گذراند.

فرانک بوخهولتس و یوآخیم هاوبر در حال تدارک مقدمات انجام آزمایش روی بدن بیماران ایدزی هستند. به گفته‌ی هاوبر، هزینه‌ی مرحله‌ی اول آزمایش با حضور ۱۰ داوطلب مبتلا به ایدز، بر ۱۵ میلیون یورو بالغ می‌شود. او می‌گوید برای دستیابی به نتایج قطعی اولیه سال‌ها وقت لازم است.

رادیو آلمان

5e7716805400.jpg

داروی ضد پیری روسی به آزمایش انسانی نزدیک شد

داروی ضد پیری مشهور به «اکسیر جوانی روسی» با آزمایش موفقیت آمیز روی نوعی کرم خاکی و کسب نتایج مثبت استفاده از آن در موش های آزمایشگاهی به مرحله آزمایش انسانی نزدیک تر شده است.

روزنامه ماسکوفسکی کامسامولتس چاپ مسکو امروز (دوشنبه) نوشت: داروی ضدپیری تولید شده در دانشگاه دولتی آلتای روسیه آزمایش روی کرم خاکی را با موفقیت پشت سر گذاشته و همچنین در موش آزمایشگاهی نتایج جالب و مثبتی داشته است.

به نوشته روزنامه روسی، این دارو از سلول های بنیادین و با کمک بیوتکنولوژی ساخته شده است که اندام ها را برای تولید سلول های جدید با هدف جایگزینی با سلول های تضعیف شده تحریک می کند.

دانشمندان در شرایط آزمایشگاهی متوجه شدند استفاده از داروی جدید ضدپیری موجب رشد بخش هایی از کبد شده است و ممکن است دانشمندان بتوانند داروهای دیگری را مثلا برای التیام زخم ها و بهبودی اندام های بدن انسان تولید کنند و حتی زخم معده و بیماری کبد را معالجه کنند.

بنا به این گزارش، اگر مراحل آزمایش داروی جدید ضدپیری با موفقیت پایان یابد، در آینده روی افراد داوطلب آزمایش خواهد شد.

سال 2014 هم گروهی از کارشناسان بیولوژی دانشگاه دولتی مسکو از تولید یک نوع قرص آنتی اکسیدان خبر دادند که از نظر تئوری می تواند عمر انسان را تا 120 سال افزایش دهد.

افزون بر دانشمندان روس، گروهی از دانشمندان آمریکایی هم در چارچوب طرح ساخت داروی ضدپیری بر پایه داروی متفورمین ویژه دیابت همکاری می کنند.

ایرنا

تأثیر شفابخش موتزارت

1170117400.jpg

با شنیدن موسیقی موتزارت، تعداد نرون های مغز افزایش می یابد.

پروفسور یائو دچجون از انستیتوی علم حیات و فناوری دانشگاه رادیو الکترونیک و تکنولوژی چین از شهر « چندو» و گروه متخصصان، یکسری آزمایشات در خصوص تأثیر آثار موتزارت به انجام رساندند — ابتدا روی موش های آزمایشگاهی (بیش از 100 موش) و بعد روی آدمها (60 دانشجو).

این گروه را به دو دسته تقسیم کردند و برای یک گروه اثر موتزارت بشکل عادی آن پخش شد و برای گروه دوم بر عکس یعنی اثر از آخر تا اول پخش شد. متخصصان ریتم و آهنگ اثر را تغییر دادند. شرکت کنندگان در این آزمایش اثر موتزارت را هر روز به مدت نیم ساعت به این شکل گوش دادند.

سپس از شرکت کنندگان آزمایش خواستند مسائلی را حل کنند: یافتن راه خروج از لابیرانت، درست کردن اشکال کاغذی. نتایج این گروه را با نتایج گروه کنترل مقایسه کردند.این پژوهش تأثیر شفابخش موسیقی موتزارت را به اثبات رساند: نتایج گروه اول بهتر از گروه دوم بود که اثر موتزارت را بر عکس گوش داده بودند.

به عقیده محققان ، علت این تأثیر در ریتم اثر موسیقی نهفته است که تأثیر مطلوب بر شنونده می گذارد. پروفسور سیا یان یکی از اعضای گروه تحقیق گفت: « تحت تأثیر موسیقی موتزارت، تعداد نرون های مغز افزایش می یابد و با شنیدن سونات « کا. 448» بشکل عکس ، تعداد آنها کاهش می یابد».

اسپوتنیک

diabet-400-2.jpg

درمان دیابت بدون نیاز به تزریق انسولین /

سلول‌های بنیادی زندگی دیابتی‌ها را راحت می‌کند؟

پرس‌تی‌وی نوشت: پژوهشگران موفق به کشف روشی نو برای درمان دیابت نوع یک شدند که می تواند به دردسرهای ناشی از تزریق روزانه انسولین پایان دهد.

دانشمندان دانشگاه «هاروارد» و «ام آی تی» آمریکا در تحقیق مشترکی موفق شدند روشی نو ایجاد کنند که بیماری دیابت نوع یک را برای مدتی معین به تعویق می اندازد.

بر اساس این بررسی، پژوهشگران با استفاده از پیوند سلول های تولید کننده انسولین به موش های مبتلا به دیابت نوع یک، تولید انسولین را در این جانوران به مدت شش ماه به جریان انداختند.

نکته جالب توجه در این بررسی این بود که دستگاه ایمنی هیچ کدام از جانوران مورد آزمایش، سلول های پیوندی را پس نزدند.گفته می شود، دانشمندان از سال 2014 بررسی در خصوص سلول های تولید کننده انسولین را آغاز کردند.

دانشمندان هم اکنون تلاش می کنند این روش را بر روی مبتلایان به دیابت نوع یک در میان انسان ها پیاده کنند.

جزئیات بیشتر در خصوص این پژوهش در نشریه علمی «نیچر» به چاپ رسیده است.

خبر آنلاین

1453531535470400.jpg

یافته‌های دانشمند ایرانی انجمن قلب آمریکا نشان داد

تأثیر مصرف ناکافی چربی‌های مفید بر بروز بیماری‌های مرگبار قلبی

پژوهش جدید انجمن قلب آمریکا به سرپرستی دکتر داریوش مظفریان، دانشمند ایرانی نشان می‌دهد که مصرف چربی‌های مفید می‌تواند از مرگ بیش از یک‌میلیون نفر در جهان بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی جلوگیری کند.

بیماری‌های قلبی عروقی از مهم‌ترین علل مرگ سالانه 17.3 میلیون نفر در جهان شمرده می‌شود.

دکتر داریوش مظفریان، دانشمند ایرانی انجمن قلب آمریکا در این باره گفت: در سراسر جهان سیاستگذاران بر کاهش مصرف چربی‌های اشباع‌ تمرکز کرده‌اند. با این وجود دریافته‌ایم که اگر اولویت را موضوع افزایش مصرف چربی‌های دارای حلقه‌های اشباع‌نشده و جایگزین کردن آن در مقابل چربی‌های اشباع‌ و کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده و همچنین کاهش چربی‌های ترانس بدهیم، تأثیرات بسیار چشمگیرتر و مثبتی را بر پیشگیری از مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی خواهیم یافت.

در واقع نتایج این پژوهش برای نخستین بار در جهان نشان می‌دهد که خطر بیماری‌های قلبی عروقی را می‌توان به مصرف ناکافی چربی‌های غیراشباع نسبت داد تا افزایش مصرف چربی‌های اشباع.

چربی‌های غیراشباع می‌توانند در کاهش سطوح کلسترول بد در خون نقش مفیدی ایفا کنند و به همین ترتیب خطر بیماری قلبی و سکته مغزی را کاهش دهند.

روغن‌های غنی از چربی‌های غیراشباع که دارای زنجیره‌های بلند اسیدهای چرب هستند می‌توانند در تدارک چربی‌های مورد نیاز بدن مؤثر باشند. غذاهای حاوی چربی‌های غیراشباع شامل سویا، ذرت و روغن آفتابگردان، آجیل و دانه‌های روغنی، ماهی‌های چرب نظیر سالمون، ماهی خال خالی، شاه‌ماهی و ماهی قزل‌آلا هستند.

مقایسه‌های به عمل آمده طی سال‌های 1990 تا 2010 نشان می‌دهد که نسبت مرگ بیماران قلبی به علت عدم مصرف کافی امگا 6 چربی اشباع‌نشده 9 درصد کاهش داشته و این به علت کاهش 21 درصدی چربی‌های اشباع‌شده بالاست. در مقابل، مرگ‌ومیر به دلیل مصرف زیاد چربی‌های ترانس چهار درصد افزایش یافته است.

به گفته مظفریان نتایج این پژوهش باید مدنظر عموم و سیاست‌گذاران در سراسر جهان قرار بگیرد تا اولویت‌های تغذیه‌ای را برای مبارزه با اپیدمی جهانی بیماری‌های قلبی عروقی بنیان‌گذاری کرد.

نتایج این پژوهش در مجله The American Heart Association منتشر شده است.

ایسنا

018994811400.jpg

سیاره‌ جدیدی در منظومه شمسی کشف شد

سیاره‌ جدیدی به کمک مدل‌سازی‌های علمی کشف شده است. دانشمندان می‌گویند حال باید این سیاره را بطور واقعی پیدا کرد. این نخستین بار در ۱۵۰ سال گذشته است که مشخص می‌شود دانش ما درباره تعداد سیارات منظومه شمسی کامل نیست.

دو اخترشناس در دانشگاه کالیفرنیای آمریکا روز چهارشنبه (۲۰ ژانویه/۳۰ دی) خبر دادند که شواهدی مبنی بر وجود نهمین سیاره در منظومه شمسی یافته‌اند.

این سیاره که در حال حاضر با عنوان "سیاره‌ی ۹" معرفی شده‌ است بسیار دور از خورشید در مسیری طولانی به دور آن می‌گردد. دانشمندان می‌گویند فاصله‌ای که سیاره‌ی ۹ از خورشید دارد حدود ۲۰ برابر فاصله نپتون از خورشید است و ۱۰ تا ۲۰ هزار سال زمینی طول می‌کشد تا یک‌بار به دور خورشید بچرخد. نپتون تا کنون دورترین سیاره منظومه شمسی از خورشید شناخته می‌شده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، کنستانتین باتیگن و مایک برآون، دو دانشمند دانشگاه کالیفرنیا، درباره کشف خود می‌گویند "شواهد وجود سیاره‌ی ۹ حاصل مدل‌سازی‌های ریاضی و شبیه‌سازی‌های کامپیوتری هستند." با این‌همه در کنفرانس خبری که از سوی موسسه تکنولوژی کالیفرنیا برگزار شد مایک برآون اطمینان داد که " یک سیاره واقعی نهم وجود دارد."

سیاره‌ی ۹ می‌تواند جایگزین پلوتو شود که برای سال‌ها به عنوان نهمین سیاره منظورمه شمسی شناخته می‌شد اما در سال ۲۰۰۶ مشخص شد نه یک سیاره که به اصطلاح یک "سیاره کوتوله" (سیارک) بوده است. "سیاره کوتوله" اصطلاحی است که برای اجرام آسمانی که نه سیاره و نه قمرهستند، استفاده می‌شود.

سیاره‌ای که گفته می‌شود تازه کشف شده است ۱۰ برابر سیاره زمین و پنج هزار برابر پلوتو جرم دارد. این میزان از بزرگی می‌‌تواند پایان‌بخش هر شک یا مناظره‌ای بر سر این باشد که آیا واقعا یک سیاره است یا خیر. این سیاره می‌تواند به بزرگی نپتون باشد .

به گفته مایک برآون پیش از این دانشمندان در دوران جدید تنها دو سیاره به شمار سیاره‌های شناخته شده از دوران باستان افزوده ‌‌بودند، حال سیاره‌ی ۹ ، سومین سیاره کشف‌شده در منظومه شمسی خواهد بود. او گفت: «این سیاره تکه‌ای قابل توجه از منظومه شمی ما است که باید پیدا شود.» برآون این موضوع را "بسیار هیجان‌انگیز" خواند. آسوشیتدپرس به نقل از بروآن می‌نویسد که این دو دانشمند می‌توانسته‌اند سکوت کنند و پنج سال آینده را صرف پیدا کردن سیاره ۹ و مشاهده واقعی آن کنند اما ترجیح داده‌اند خبر وجودش را اعلام کنند تا اگر کسی می‌تواند زودتر این سیاره را در فضا پیدا کند.

روآن گفت: «می‌خواهم ببینمش. می‌خواهم ببینم چه شکلی است. می‌خواهم بفهمم کجاست و فکر می‌کنم این کار کمک می‌کند.»

یک دانشمند فرانسوی در گفتگو با نیویورک‌ تایمز گفته است که بر اساس شواهد موجود متقاعد شده که سیاره‌ی ۹ وجود دارد. او گفته است: «فکر می‌کنم جستجوها از حالا برای پیدا کردن سیاره شروع می‌شود.»

این کشف برای نخستین بار در ۱۵۰ سال گذشته ثابت می‌کند که دانش انسان از تعداد سیاره‌ها در منظومه شمسی هنوز کامل نیست. نپتون آخرین سیاره‌ای بود که در سال ۱۸۴۶ کشف شد.

اگر وجود سیاره‌ی ۹ در نهایت تایید شود این نخستین باری نخواهد بود که مایک بروآن نقشی اساسی در رابطه با شناخت منظومه شمسی ایفا می‌کند. او در سال ۲۰۰۵ جرمی آسمانی هم‌‌اندازه با پلوتو کشف کرد که بحث‌ها درباره آن باعث شد تا در نهایت اتحادیه بین‌المللی اخترشناسی پلوتو را خارج از تقسیم‌بندی سیارات تشخیص دهد. به هر حال گمانه‌زنی‌ها و بدبینی‌ها تا زمان مشاهده واقعی سیاره‌ی ۹ ادامه خواهد داشت.

رادیو آلمان

35b4954300.jpg

داروی طول عمر

این دارو روند پیری و بیماری را متوقف خواهد کرد.

به عقیده متخصصان داروی جدید به انسان کمک می کند در سن 110 و 120 سالگی هم از نظر عقلی سالم و تندرست باشند. هر چند این خبر می تواند یک فانتزی علمی به حساب آید، اما متخصصان ثابت کردند داروی « مِتفورمین» که برا ی علاج دیابت استفاده می شود طول عمر جانوران را افزایش می دهد و اکنون مقامات آمریکا با تست آن روی انسان موافقت کردند.

در صورت موفقیت این آزمایشات، وضع سلامتی فرد 70 ساله مثل 50 ساله خواهد بود. بعلاوه عصر جدیدی در طب آغاز خواهد شد که پزشکان نه به معالجه سرطان، دیابت و زوال عقل مشغول خواهند بود بلکه به درمان مکانیزم اصلی — پیری خواهند پرداخت.

پیری لاعلاج نیست، زیرا تمام سلول ها حاوی برنامه « دی. ان. آ» هستند که قادر به تأمین کار صحیح اعضای بدن بطور دائمی هستند. بعضی از موجودات دریایی اصلا پیر نمی شوند.

داروی « متفورمین» تعداد مولکول های اکسیژن وارده به سلول را افزایش می دهد که باعث افزایش اطمینان بخشی و پایداری آن می شود.

زندگی موش هایی که این دارو به آنها تزریق شد 40 درصد افزایش یافت و استخوانهای آنها محکمتر شد. در سال گذشته، دانشگاه « کاردیف» معلوم کرد که وقتی بیماران دیابتی داروی «متفورمین» را استفاده کردند بیش از دیگران زنده ماندند.

آزمایشات جدید کلینیکی زمستان سال آینده شروع خواهد شد. متخصصان یکسری از انستیتو ها درحال جمع آوری پول و جلب 3000 شرکت کننده برای این آزمایش از سن 70 تا 80 سال هستند که بیمار سرطانی هستند و یا با خطر مبتلا شدن به سرطان و بیماری قلب و زوال عقل روبرو هستند. متخصصان امیدوارند بتوانند ثابت کنند که این دارو روند پیری و بیماری را متوقف خواهد کرد.

اسپوتنیک

cholesterol400.jpg

واکسن کلسترول ساخته شد

محققان موفق به توسعه واکسنی شده اند که ادعا می شود یک شیوه ارزان و کارآمد برای کنترل کلسترول است.

به گزارش ساینس، محققان گروه ژنتیک و میکروبیولوژی دانشگاه نیومکزیکو موفق به توسعه واکسنی شده اند که کلسترول بد (LDL) را کاهش می دهد.

کلسترول یکی از مهمترین دلایل ایجاد پلاک در رگ های خونی و بروز سکته قلبی و مغزی است. بر اساس گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، احتمال ابتلا به بیماری های قلبی در افرادی که کلسترول بد دارند، دو برابر بیشتر از افرادی با کلسترول نرمال است.

شایع ترین دارو برای کاهش کلسترول، استاتین است که با مسدود کردن آنزیم مورد نیاز کبد برای تولید کسترول، این عارضه را کنترل می کند. استاتین داروی موثری برای کاهش کلسترول است ولی در تمام بیماران موثر نیست و می تواند با عوارض جانبی از جمله درد عضلانی، آسیب کبدی، مشکلات گوارشی و افزایش خطر ابتلا به دیابت همراه باشد.

واکسن تولید شده توسط محققان دانشگاه نیومکزیکو با مهار یک پروتئین تنظیم کننده کلسترول به نام PCSK9 ، می تواند یک روش مطمئن جایگزین برای استاتین باشد.نتایج این واکسن روی موش و میمون موفقیت آمیز بوده است.

حدود 73.5 میلیون نفر در آمریکا از کلسترول بد بالا رنج می برند دارند و فقط یک سوم از این افراد درمان می شوند.

نتایج این تحقیقات در نشریه Vaccine منتشر شده است.

فرارو

865889400.jpg

ممکن است یک زن آمریکایی اولین انسان همیشه جوان در دنیا شود

اندکی بیش از یک ماه قبل یک آزمایش علمی بزرگ برای نخستین باردرتاریخ بشریت آغاز شد که طی آن اولین زن در جهان ژن های خود را برای همیشه جوان ماندن و متوقف کردن فرآیند پیری تغییر داده است.

پزشکان تصمیم گرفته اند با دخالت در ژن های یک زن بالغ ، عقربه های ساعت بیولژیک انسان را به عقب بازگردانند. یک ماده ژنتیک به رگ خانم الیزابت پریش، پژوهشگر امریکایی تزریق شده که قرار است به داخل هسته تمام سلول های بدن وی رخنه کرده و تغییراتی بوجود آورد تا فرآیند پیری متوقف شده و بدن جوان شود اما در عین حال ممکن است ماده ژنتیک که تا به حال آزمایش نشده تاثیرات غیر قابل پیش بینی به همراه داشته باشد.

خانم الیزابت پریش در پاسخ به سوالی درباره خطرات احتمالی آزمایش گفت: بخوبی می دانم که احتمال آسیب دیدن جدی من وجود دارد اما در عین حال درک می کنم که اگر این کار را نکنم در هرحال به خاطر ابتلا به بیماری های ناشی از پیری خواهم مرد. اگر این آزمایش موفق باشد، جان میلیون ها نفر نجات داده خواهد شد".

اسپوتیک

018294024_40300.jpg

هوموساپینس زودتر از آنچه گمان می‌رفت از آفریقا مهاجرت کرد

تازه‌ترین اکتشاف در چین نشان می‌دهد که نیای انسان امروزی دست‌کم ۲۰ هزار سال زودتر از آنچه تاکنون گمان می‌رفت، از آفریقا مهاجرت کرده است. بر این اساس باید تاریخ نخستین مهاجرت "انسان هوشمند" از آفریقا را از نو نوشت.

به گزارش مجله "نیچر" پژوهش‌گران در جنوب چین ۴۷ دندان‌ کشف کرده‌اند که متعلق به انسان هوشمند (هوموساپینس) است.

در این گزارش آمده است که دندان‌های کشف‌شده در غار "فویان" در نزدیکی شهر "دائوشیان" استان هونان، این تئوری را منتفی می‌کند که نخستین مهاجرت انسان هوشمند از آفریقا ۵۰ هزار سال پیش رخ داده است؛ زیرا یافته‌های جدید بین ۸۰ تا ۱۲۰ هزار سال قدمت دارند.

به این ترتیب می‌توان به این نتیجه رسید که نیای انسان امروزی ۴۰ هزار سال پیش از اینکه به اروپا برسد، در چین ساکن بود18784001400.jpgه است.

تلاش انسان هوشمند برای ورود به اروپا

برخی دانشمندان احتمال می‌دهند که وجود انسان نئاندرتال تا مدتی مانع ورود هوموساپینس به اروپا شده است. برخی نیز گمان می‌کنند که سرمای این قاره مانعی بر سر راه مهاجرت انسان هوشمند به آن بوده است.

بر اساس فسیل‌های کشف شده در اسرائیل نخستین تلاش انسان گونه ما برای ورود به قاره اروپا دست‌کم ۹۰ هزار سال پیش صورت گرفته است.

تاکنون گمان می‌رفت که استخوان‌های متعلق به انسان هوشمند که در سال ۲۰۰۱ در غار" تیان‌یوآن" پکن کشف شده بود، قدیمی‌ترین بازمانده‌های انسان خارج از آفریقا هستند. این استخوان‌ها ۴۰ هزار سال قدمت دارند.

16252838400.jpgآ

نچه اکثر کارشناسان بر آن اتفاق نظر دارند این است که هوموساپینس حدود ۲۰۰ هزار سال پیش در شرق آفریقا زندگی می‌کرده و از آنجا به سایر نقاط جهان مهاجرت کرده است.

وو لیو (Wu Liu)، کارشناس آکادمی علوم چین می‌گوید: «امیدواریم که انسان از یافته‌های "دائوشیان" به این نتیجه برسد که شرق آسیا منطقه‌ای پراهمیت برای پژوهش در زمینه یافتن خاستگاه و تکامل انسان امروزی است».

DW

                                                                                                                                       جمجمه انسان امروزی (راست) و نئاندرتال در موزه ایالتی برمن آلمان

alzheimers-risk-factors400.jpg

10 عامل خطر ساز ایجاد کننده آلزایمر

محققان دانشگاه کالیفرنیا در سان فرانسیسکو آمریکا چاقی، باریک شدن شریان کاروتید، سطح پایین تحصیلات، افسردگی، فشار خون بالا، عدم تحرک، استعمال دخانیات، ضعف بدنی، سطح بالای اسید آمینه و دیابت نوع 2 را به عنوان مهمترین عوامل خطر ساز و ایجاد کننده آلزایمر برشمردند.

به گزارش ساینس، این مطالعه که با بررسی بیش از 300 تحقیق صورت گرفته نشان می دهد که برخی از عوامل، مسئول بیش از دو سوم موارد ابتلا به آلزایمر هستند.

در این تحقیقات آمده است که بهترین روش برای محافظت مغز، رژیم غذایی سالم است. در این مطالعه رژیم غذایی مدیترانه ای که سرشار از ماهی های چرب (حاوی امگا 3)، سبزیجات وغلات سبوس دار است، پیشنهاد می شود. همچنین ویتامین ها و هورمون هایی وجود دارند که به کاهش احتمال آلزایمر کمک می کنند.

بیماری پیشرونده آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است که باعث اختلال در حافظه، تفکر و رفتار فرد می شود. این بیماری از دیدگاه علمی بر اثر کاهش ماده شیمیایی سروتونین در مغز بروز می کند و به این ترتیب انتقال پیام های عصبی مختل می شود. دلیل این بیماری همیشه کهولت سن نیست و عوامل ژنتیکی، سکته مغزی و شوک عاطفی نیز می توانند منجر به این بیماری شوند.

طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی اکنون آلزایمر مهمترین دلیل از کار افتادگی سالمندان در سراسر جهان است. هزینه نگهداری از بیماران مبتلا به آلزایمر در سراسر جهان حدود 605 میلیارد دلار است که معادل یک درصد از تولیدات ناخالص داخلی کل جهان است. از هر 3 سالمند در سراسر دنیا، یک مورد بر اثر آلزایمر یا دیگر انواع زوال عقل جان خود را از دست می دهد.

بررسی های محققان مرکز آلزایمر آمریکا نشان می دهد که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی، دو برابر سرطان سینه است. در ادامه تحقیقات آمده است که احتمال ابتلای زنان به آلزایمر پس از 60 سالگی 1 به 6 است؛ در حالیکه این رقم در مردان 1 به 11 است.

ایرنا

img_LivingWithAlzheimers400.jpg

یک خبر خوب برای افرادی که به پهلو می خوابند:

شما دچار آلزایمر نخواهید شد.

یک مطالعه جدید در دانشگاه استونی بروک در نیویورک نشان می دهد که خوابیدن به پهلو می تواند در از بین بردن موثرتر مواد زائد از بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری های عصبی، مانند آلزایمر یا پارکینسون را کاهش دهد.

محققان یک سیستم پیچیده در مغز به نام «مسیر گلیمفاتیک» را مورد بررسی قرار دادند. این سیستم مسئول زدودن مواد سمی است که عملکرد سلول و بافت را تهدید می کند.

مسیر گلیمفاتیک در طول خواب عملکرد موثرتری دارد و بدن را از تجمع پروتئین های مرتبط با بیماری آلزایمر پاکسازی می کند.

دانشمندان با استفاده از MRI و مدل سازی کامپیوتری مایعات مغز در موش های آزمایشگاهی را در حین خواب در سه موقعیت مختلف (به پهلو، به شکم، به پشت)، اندازه گیری نمودند.

یافته های این بررسی در مجله علوم اعصاب منتشر شده است و نشان می دهد که سیستم گلیمفاتیک در موش هایی که به پهلو می خوابند، عملکرد موثرتری دارد.

نتایج این مطالعه موکد این موضوع است که هنگام ارزیابی خطر ابتلا به بیماری های مغزی باید موقعیت و کیفیت خواب نیز در نظر گرفته شود

خبر آنلاین

67-10.JPG

کدام گروههای خونی در معرض ابتلا به آلزایمر هستند؟

محققان دانشگاه شفیلد در تحقیقات جدید خود دریافته‌اند که گروه خونی افراد می‌تواند در ابتلای آن‌ها به بیماری‌های زوال شناختی مانند آلزایمر تاثیرگذار باشد.

محققان دریافتند که افراد دارای گروه خونی O از ماده خاکستری بیشتری در مغز خود نسبت به گروههای خونی A، B و AB برخوردارند که این امر به حفاظت در برابر بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک خواهد کرد.

این تحقیق که با همکاری بنیاد IRCCS بیمارستان سن کامیلو در ونیز انجام شده، برای نخستین بار نشان داده است که گروه خونی نقش مهمی در رشد سیستم ایمنی ایفا کرده و ممکن است باعث خطر بالاتر ابتلا به زوال شناختی شود.

این کشف پس از بررسی نتایج 189 اسکن ام‌آرآی بر روی داوطلبان سالم انجام شد. محققان میزان ماده خاکستری درون مغز را محاسبه کرده و تقاوت بین گروههای مختلف خونی را بررسی کردند.

این نتایج نشان داد که دارندگان گروه خونی O از ماده خاکستری بیشتری در بخش خلفی مخچه برخوردارند. در مقایسه، افراد با گروههای خونی A، B یا AB دارای حجم کوچکتری از ماده خاکستری در مناطق تمپورال و لیمبیک مغز از جمله هیپوکامپ چپ هستند که یکی از نخستین بخشهایی از مغز است که در اثر آلزایمر، آسیب می‌بیند.

یافته‌های جدید نشان می‌دهد که میزان کمتر ماده خاکستری در مغز با گروههای خونی غیر از O مرتبط است.

با بالاتر رفتن سن، بطور طبیعی حجم ماده خاکستری در مغز کاهش می‌یابد اما در پیری، این تفاوت بین گروههای خونی تشدید خواهد شد.

این نتایج در خبرنامه تحقیقات مغز منتشر شده است.

ایسنا

31788522222-2.jpg

ایمونوتراپی - روش جدید درمان سرطان است.

پزشکان بریتانیایی اعلام می دارند که ایمونوتراپی- روش جدید درمان سرطان - جهش واقعی در درمان این بیماری است و نتایجی بهتر از شیمی درمانی بدست می دهد.

به گفته کارشناسان، این روش می تواند پس از 5 سال جای شیمی درمانی را بگیرد. به نوشته نشریه « DailyMail,» کنه این روش آموزش سیستم ایمنی بدن در حمله به سلولهای سرطانی است.

بیماری ویکی برائون، استاد سابق کالج که اکنون 61 سال دارد ، در سال 2006 میلادی سرطان پوست تشخیص داده شد. این بیماری به ریه ها و سینه او گسترش یافت. در سال 2013 میلادی پزشکان به او گفتند که چند ماه بیشتر زنده نخواهد ماند. ویکی با شرکت در آزمایش کلینیکی روش جدید موافقت کرد و پس از چند هفته تمام غدد سرطانی ناپدید شدند. اما بعدا سرطان بازگشت، ولی ایمونوتراپی توانست دوباره با آنها مبارزه کند. اکنون ویکی مجبور است برای سومین بار با غدد سرطانی مبارزه کند. پزشکان قصد دارند از همان روش قبلی استفاده کنند.

پروفسور پیتر جونسون اطمینان دارد که عصر جدید در درمان سرطان فرامی رسد: « امیدواریم که در اکثر موارد تأثیر طولانی تر باشد، احتمالا بعضی از بیماران برای همیشه از این بیماری خلاص خواهند شد».

اسپوتنیک

12-12422222.jpg

ارائه درمانی امیدوارکننده برای بیماران آلزایمری با همکاری محققان ایرانی

دانشمندان با همکاری دو محقق ایرانی، درمان جدیدی را برای بیماری آلزایمر ارائه داده‌اند که در آن، بیماران کاشتی را دریافت می‌کنند که به تحریک رشد نوع خاصی از سلول عصبی کمک خواهد کرد.

این تحقیق در واقع عامل رشد عصبی را معرفی می‌کند که از ناتوانی نورونی بیماران مبتلا به آلزایمر جلوگیری می‌کند.

افراد مبتلا به آلزایمر از نوعی زوال زودهنگام و گزینشی «سلول‌های عصبی کولینرژیک» رنج می‌برند که این سلول‌ها برای فعالیت، «عامل رشد عصبی» (NGF) خاصی را می‌طلبند.

با کاهش‌یافتن سطوح NGF، سلول‌های عصبی کولینرژیک شروع به نابودی می‌کنند و شرایط بیمار به تدریج وخیم می‌شود.

در تلاش برای سلول‌های عصبی، محققان مرکز تحقیقات آلزایمر موسسه کارولینسکا و بیمارستان دانشگاهی کارولینسکا در سوئد و شرکت دانمارکی NsGene با همکاری «آزاده کرمی» و «طاهر دره‌شوری» دو محقق ایرانی ، مولفه NGF را مستقیما در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر وارد کردند.

به منظور انجام این کار، آن‌ها از کپسول‌های سلولی تولیدکننده NGF استفاده کردند و این کپسول‌ها را با استفاده از جراحی در قاعده مغز قدامی (محل انباشت سلول‌های کولینرژیک) قرار دادند. در آنجا این کپسول‌ها که می‌توان آن‌ها را به آسانی برداشت، NGF را در اطراف سلول‌های احاطه‌کننده آزاد می‌کنند.

برای بررسی این نکته که آیا آزادشدن NGF دارای اثراتی بر سلول‌های عصبی کولینرژیک است یا خیر، محققان نشانگرهای خاص عملکرد سلول‌های کاربردی کولینرژیک را ارزیابی کردند. این سیستم سلولی با استفاده از استیل‌کولین (نوعی پیام‌رسان عصبی) ارتباط برقرار می‌کند که این پیام‌رسان به نوبه خود آنزیمی موسوم به ChAT را تولید می‌کند؛ این آنزیم در درون و خارج سلول‌ها یافت می‌شود.

محققان شیوه‌ای را طراحی کردند که برای نخستین بار آن‌ها را قادر به اندازه‌گیری ChAT در مایع نخاعی مغز کرد. نتایج نشان داد زمانی که بیماران NGF را دریافت کردند، افزایش قابل‌توجهی در ChAT آن‌ها مشاهده شد.

دکتر «طاهر دره‌شوری» در این رابطه گفت: این افزایش در بیمارانی مشاهده شد که بهترین واکنش را به درمان داشتند و اسکن‌های PET همچنین افزایش فعالیت سلولی کولینرژیک و متابولیزم را در مغز نشان دادند.

به گفته محققان، چنین یافته‌هایی امیدوارکننده است، اما کارآیی آن باید با آزمایش بر روی تعداد بیشتری از بیماران تایید شود.

جزئیات این تحقیق در مجله Alzheimer's & Dementia قابل‌مشاهده است.

ایسنا

28815922222-2.jpg

لنزهای بیومتریک دید را سه برابر بهتر می کنند

بهترین شماره چشم از نظر چشم پزشکان شماره ( 1.0) است. اما تکنولوژی می تواند تمام نظرات موجود درباره دید و شماره چشم را تغییر دهد.

لنز Ocumetrics Bionic Lens می تواند قدرت دید را به سطحی کاملا جدید برساند. گارت وب پزشک کانادایی در این خصوص خبر داد. به کمک این لنزها دید افراد سه برابر قوی تر از آنچه که چشم پزشکان می گویند می شود.

در بهترین حالت این لنزها به چشم افراد بالای 25 سال پیوند زده می شوند. این زمانی است که سیستم بینایی کاملا شکل گرفته است. در حال حاضر تحقیقات کلینیکی جدیدی در حال انجام است. به گفته دکتر وینسنت دی لوییز چشم پزشک قدرت دید در فواصل نسبت کوتاه، بلند و نزدیک کاملا تغییر می کند.

در صورت موفقیت آمیز بودن تحقیقات، این محصول طی دو سال آینده در دسترس قرار می گیرد. اما زمان ارایه آن به سطح توسعه یافتگی کشور هم بستگی دارد. قیمت این کالا هنوز مشخص نیست.

اسپوتنیک

222222-5.jpg

دستاورد بزرگ دانشمندان:

تولید خون عمومی برای انتقال به هر نوع گروه خونی در آینده

به لطف دستاورد جدید دانشمندان در آینده امکان دریافت هر نوع گروه خونی بدون در نظر گرفتن نوع گروه خونی دریافت‌کننده و اهداکننده با تولید خون عمومی فراهم خواهد شد.

وقتی صحبت از اهدای خون می‌شود، گروه خونی O نوع خاصی محسوب می‌شود که بیماران با گروه‌های خونی دیگر می‌توانند از آن استفاده کنند.

درمقابل گروه خونی A تنها برای بیماران با گروه خونی A یا AB و گروه خونی B برای بیماران با همین گروه خونی یا AB قابل استفاده است. بیماران با گروه خونی O فقط می‌توانند از افراد با گروه خونی مشابه خود خون دریافت کنند.

دلیل اینکه گروه خونی O انتقال‌پسند است، نبود آنتی‌ژن‌های A یا B‌ است. این آنتی‌ژن‌ها، پاسخ ایمنی شدیدی در بدن‌هایی که در آن وجود ندارند، ایجاد می‌کنند.

درحالیکه تلاش‌های زیادی برای تولید خون مصنوعی و تولید خون در آزمایشگاه در حال انجام است، محققان آمریکایی، بدنبال استفاده از آنزیم‌های استخراج شده از باکتری‌ها برای ایجاد نوعی خون عمومی هستند که امکان انتقال آن به بیماران با هر نوع گروه خونی وجود دارد.

گروهی از محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا و مرکز تحقیقات خون آمریکا موفق به تولید آنزیم جهش‌یافته‌ای شده‌اند که بسیار موثرتر از نمونه‌های قبلی است.

این کار با قرار دادن جهش‌ها در ژن باکتریایی که آنزیم‌ها را کدگذاری می‌کند، انجام می‌شود؛ سپس بصورت گزینشی جهش‌هایی که در قطع آنتی‌ژن‌ها موثرتر هستند، انتخاب می‌شوند. پس از انجام پنج نسل انتخاب گزینشی، آنزیمی 170 برابر موثرتر در قطع آنتی‌ژن ایجاد می‌شود.

در آزمایشات صورت گرفته، آنزیم تولید شده موفق به حذف اغلب آنتی‌ژن‌ها در گروه خونی A و B شد؛ پیش از آزمایش این روش بر روی انسان، محققان باید اطمینان حاصل کنند که این روش می‌تواند منجر به حذف تمامی قندهای پیشرفته و حتی تعداد محدود آنتی‌ژن‌های مضر شود.

نتایج این دستاورد در مجله American Chemical Society منتشر شد.

​ایسنا،

105127_810.jpg

چطور بفهمیم چربی خون‌‌ داریم؟

چطور بفهمیم چربی خون‌‌ داریم؟اگر پاهای شما گزگز می کند و یا مدام به خواب می رود و دچار سرگیجگی و تعریق زیاد شده اید، این امکان وجود دارد که چربی خون شما بالا رفته باشد.

خواندن این مقاله کمک زیادی به آشنایی شما با این بیماری خواهد کرد.

چربی خون عبارتست از بالا رفتن مقدارکلسترول و یا تری‌گلیسرید از مقدار طبیعی آنها در خون که باعث بیماری چربی خون می شود. میزان این مواد در خون در اثر مصرف مواد غذایی بیش از میزان مورد نیاز یا هنگام بروز اختلال در سوخت و ساز چربی، افزایش می‌یابد.چربی خون و قندخون بالا و همچنین غلظت بالای خون باعث گزگز، مورمور شدن و خواب‌رفتگی پا می‌شود و به هنگام خواب، کف پا بسیار داغ می‌شود و فرد را بیدار می‌کند.

افزایش چربی خون به چه صورت است؟

افزایش چربی خون همراه با بیماریهایی مانند کم کاری تیروئید، بعضی از بیماریهای کبدی و کلیوی ، بیماریهای قند(دیابت) ، نارسایی مزمن کلیه، چاقی، بعضی از عفونتها ، اعتیاد به الکل ، ایدز و … دیده می شود. افزایش چربی خون با تجمع در دیواره رگ‌ها، تنگی آنها را به دنبال دارد و به همین دلیل باعث افزایش خطر ابتلا به سکته مغزی، درد قفسه سینه و گرفتگی عروق می‌شود.برای تشخیص بالا بودن چربی خون، اندازه گیری دو نوع چربی خون یعنی کلسترول وتری گلیسیرید انجام می شود. دراین میان معمولاافزایش کلسترول به عنوان عامل بیماریزای جدیدتری مطرح میشود.

کلسترول چیست؟

images-(2)-10.jpg

کلسترول یک نوع چربی است که در همه سلول های بدن شما یافت می شود. کلسترول در خون حل نمی شود و توسط لیپوپروتئین ها وارد سلول می شود و از آن خارج می گردد.لیپوپروتئین ترکیبی از پروتئین و چربی است و چربی را در خون حمل می کند. وجود کلسترول در کبد، نخاع و مغز ضروری است.

کلسترول در ساخت و نگه داری سلول ها، برخی هورمون ها، ساخت ویتامین D و جذب ویتامین های محلول در چربی نقش دارد. مقدار مناسب کلسترول کمتر از 200 میلی گرم در دسی لیتر است.

زمانی که کلسترول خون افزایش پیدا می کند، چربی در سطح رگ رسوب می کند. نهایتاً این رسوب ها جریان طبیعی خون رادچار مشکل میکنند و در این حالت، قلب شما به اندازه ی کافی خون غنی از اکسیژن دریافت نخواهد کرد و خطر حمله قلبی افزایش خواهد یافت. با فرایندی مشابه، کاهش یافتن جریان خون به مغز نیز می تواند منجر به سکته مغزی شود.

کلسترول به دو طریق در بدن به وجود می آید:

1- بدن خودش کلسترول می سازد. بیشترین کلسترول را کبد می سازد و مقدار آن، روزانه در حدود 1000 میلی گرم می باشد.

2- کلسترول وارد شده به بدن، از طریق خوردن مواد غذایی از جمله: گوشت قرمز، مرغ، ماهی و لبنیات.

میوه ها ، سبزیجات، روغن های گیاهی، غلات و آجیل دارای کمترین مقدار کلسترول و زرده تخم مرغ و گوشت ها دارای بیشترین مقدار کلسترول هستند

چه عواملی بر غلظت کلسترول خون موثر است؟

3543_634998157539458697_l.jpg

- نوع و مقدار مواد غذایی

- وزن بدن

- فعالیت بدنی

- وراثت و ژنها نقش مهمی در وضعیت کلسترول خون دارند.

- سن و جنس: افزایش غلظت کلسترول خون معمولاٌ در حوالی 20 سالگی آغاز می شود. زنان پیش از یائسگی، غلظت کلسترول کمتری نسبت به مردان همسن خود دارند.

علایم افزایش چربی خون

عمده علایم افزایش چربی خون ناشی از دو عامل است؛ یکی سنگین و غلیظ شدن خون که باعث کندی حرکت آن در عروق می شود ولذا باعث اختلال خونرسانی و کمبود نسبی اکسیژن در بافتها خواهد شد و دیگری، افزایش حرارت بدن در اثر افزایش صفرا. این علایم به طور خلاصه عبارتند از:

۱- احساس سنگینی، خستگی یا کوفتگی در بدن.

۲- خواب آلودگی.

۳- سوزش و احساس افزایش حرارت نقاط مختلف بدن به خصوص کف پا که معمولاً در شب تشدید می شود.

۴- دردهای نسبتاً مقاوم به درمان در ناحیه ساق و کف پا(و گاهی هم در سایر نواحی بدن).

۵- سردردهایی که معمولاً به صورت سنگینی سر خودنمایی می کند.

۶- خشکی و یا تلخی دهان.

۷- سرگیجه و گاهی وزوزگوش.

۸- سردرد، سرگیجه، سنگینی، خواب آلودگی، طپش قلب و علایمی از این دست، پس از مصرف غذاهای چرب؛ و تسکین این علایم با مصرف موادی مثل آبغوره، آبلیمو یا سرکه.

۹- افزایش تعریق بدن.

۱۰- ورم و پف کردن صورت.

نکته: ذکر علایم فوق به این معنا نیست که تمام کسانی که دچار افزایش چربی خون می شوند همه علایم فوق را بروز می دهند؛ بلکه اغلب، تنها بعضی از علایم را دارند.

انواع اصلی چربی های موجود درخون چیست؟

چربی های اصلی موجود در خون عبارت است از کلسترول و تری گلیسرید می باشند.

LDL چیست؟

LDL یا کلسترول بد، ذرات کلسترول را در طول بدن شما منتقل می کند. LDL ساخته شده با اتصال به دیواره رگها، آن ها را سخت و تنگ می سازد .

VLDL چیست؟

1412331643322311823899142120182367960159-2.jpg

دارای بالاترین میزان تری گلیسرید است. تری گلیسرید نوعی چربی موجود در خون است. VLDL نیز همچون LDL ذرات کلسترولی را بزرگ تر ساخته و منجر به تنگ و باریک شدن رگ های خونی می شود. اگر شما تحت درمان کلسترول بالای خون هستید ولی همچنان دارای VLDL بالا هستید، به درمان اضافه تری جهت کاستن آن نیاز خواهید داشت چراکه VLDL حاوی مقادیر زیادی تری گلیسرید است.

HDL چیست؟

HDL یا کلسترول خوب، کلسترول اضافی را برداشته و به کبد بر می گرداند.

چطور بفهمیم چربی خون‌‌مان بالاست؟

آزمایش چربی خون، شامل اندازه گیری کلسترول کل، کلسترول HDL (خوب)، کلسترول LDL (بد) و تری‌‌گلیسرید می‌شود. تری‌گلیسرید نوعی از چربی که در نتیجه مصرف مواد قندی بالا می‌رود.برای اندازه‌گیری دقیق چربی‌های خون باید 9 تا 12 ساعت پیش از خون گرفتن چیزی به جز آب نخورید و ننوشید. میزان کلسترول و تری‌گلیسرید خون معمولا به میلی‌گرم کلسترول در دسی‌لیتردر خون اندازه‌گیری می‌شود.

چگونه می توان HDL یا کلسترول خوب را در بدن افزایش داد؟

1-دویدن : با ورزش کردن در هفته 1200 کالری بسوزانید

2-کاهش وزن: با کاهش هر نیم کیلوگرم وزن بدن ( چربی اضافی)، مقدارHDL یک درصد افزایش می یابد.

3- ورزش کردن قبل از خوردن غذای پر چرب: انجام ورزش منظم قبل از خوردن وعده های غذایی پر چرب، بطور قابل ملاحظه ایHDL را افزایش می دهد.

4- نکشیدن سیگار: با ترک سیگار فقط به مدت یک هفته، 7 واحد مقدارHDL افزایش می یابد.

5- پرهیز: پرهیز از مصرف زیاد شکر، آرد، سیب زمینی و برنج سفید. غذاهایی که قند خون را افزایش می دهند، باعث کاهشHDL خون می شوند.

با افزایش مقدارHDL، احتمال ابتلا به حملات قلبی کم می شود.

برای کاهش مقدار LDL چه باید کرد؟

از مصرف زیاد چربی ها و کلسترول دوری کنید.

از افزایش کالری دریافتی بپرهیزید.

تحرک و فعالیت بدنی را زیاد کنید.

وزن خود را ثابت نگه دارید.

منابع تری گلسرید

تری گلیسیرید، همان چربی است که در غذا وجود دارد. اگر کالری زیادی وارد بدن شود، بدن مقدار اضافی کالری را به تری گلیسیرید تبدیل کرده و در سلول های چربی ذخیره می کند. چاقی و اضافه وزن، عدم تحرک ، سیگار کشیدن، مصرف الکل و داشتن رژیم غذایی پرکربوهیدرات از عوامل افزایش دهنده تری گلیسیرید خون می باشد. مقدار مناسب تری گلیسیرید کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر می باشد. فردی که دارای تری گلیسیرید بالاست، LDL بالا و HDL پایینی خواهد داشت.

11-7.jpg

برای کاهش تری گلیسیرید چه باید کرد؟

ورزش کنید.

رژیم غذایی کم چربی داشته باشید.

از لبنیات کم چرب استفاده کنید.

چربی های گوشت و پوست مرغ را دور بیاندازید.

غذای خود را با روغن های گیاهی از قبیل: کانولا ،ذرت و زیتون درست کنید.

غذاهای پرفیبر را زیاد مصرف کنید.

از مصرف شیرینی و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید.

از نوشیدن الکل دوری کنید

پرخوری نکنید.

با چنگال و آهسته غذا بخورید و غذایتان را خوب بجوید تا به معده تان فرصت دهید به شما بگوید که دیگر سیر شده اید!

وزن خود را متعادل نمایید.

آفتاب

Albert-Einstein22222.jpg

انفجاری در دوردست، مهر تائیدی بر نظریه نسبیت انشتین

تیمی از دانشمندان یک گواه تجربی دیگر را برای نظریه نسبیت عام آلبرت انشتین مطرح کرده‌اند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دانشگاه ساپینزای رم، دانشگاه مونت‌پلیر فرانسه و دانشگاه اوپن به توصیف گواهی برای یکی از مفروضات اساسی نظریه نسبیت پرداخته‌اند که بر اساس آن، همه ذرات نور یا فوتون‌ها در یک سرعت مشابه پخش می‌شوند.

محققان به بررسی داده‌های به دست آمده از تلسکوب پرتو گامای فرمی ناسا در مورد زمان ورود فوتون‌ها از یک انفجار دوردست پرتوی گاما پرداختند. این داده‌ها نشان می‌داد که فوتون‌هایی که برای میلیاردها سال از یک انفجار دور به سوی زمین سفر کرده‌اند، با فاصله کسری از ثانیه نسبت به یکدیگر به مقصد می‌رسند.

این یافته‌ها نشان می‌دهد که همه فوتون‌ها حتی با وجود اینکه فوتون‌های مختلف از انرژی‌های گوناگون برخوردارند، با سرعتی یکسان حرکت می‌کنند. این یکی از بهترین سنجش‌های ارائه شده در مورد مستقل بودن سرعت نور از انرژی ذرات آن به شمار می‌رود.

این رصدها ورای تائید نظریه عام نسبیت، یکی از جالب‌ترین ایده‌ها در مورد اتحاد نسبیت عام با نظریه کوانتوم را رد می‌کند. در حالی که این دو نظریه پایه فیزیک امروزی است، هنوز متناقض بوده و تناقض ذاتی بین این دو وجود دارد که تا حدی مبتنی بر اصل عدم قطعیت هایزنبرگ است که در قلب نظریه کوانتوم قرار دارد.

یکی از تلاش‌ها برای آشتی دادن این نظریه، ایده کف فضا - زمان است. بر اساس این مفهوم، فضا در یک مقیاس میکروسکوپی ادامه ندارد، بلکه در عوض از یک ساختار کف مانند برخوردار است. اندازه این عناصر کف بسیار کوچک است به حدی که تصور آن مشکل است و سنجش مستقیم آن در حال حاضر امکان‌ناپذیر است. با این وجود، ذرات نوری که درون این کف حرکت می‌کنند، تحت تاثیر ساختار کفی قرار خواهند گرفت و این امر باعث می‌شود که آن‌ها بسته به انرژی‌شان در سرعت مختلف منتشر شوند.

این بررسی نشان می‌دهد که چنین ساختار کفی اگر وجود داشته باشد از اندازه بسیار کوچکتری نسبت به تصورات پیشین برخوردار است.

به گفته محققان، آن‌ها در زمان آغاز این تحقیق انتظار نداشتند چنین سنجش‌های دقیقی را به دست بیاورند.

این نتایج در مجله Nature Physics منتشر شده است.

ایسنا

887222222.jpg

دگمه ی زیست ساعت بیولوژیکی بدن

انسان نیز همانند بسیاری از جانداران، فعالیت و استراحت خود را با طلوع و غروب خورشید تنظیم می کند

مواردی مانند فعالیت های کاری شبانه، بازی های کامپبوتری تا پاسی از نیمه شب، ماموریت های مکرر کاری در مناطق دوردست و از این قبیل موارد، ساعت بیولوژیکی بدن را به هم ریخته و ممکن است منجر به افسردگی و تغییر روحیه در فرد شود.

حتی کاهش تابش نور خورشید به دلایل جغرافیایی در سرزمین های شمالی کره ی زمین نیز به شدت تنظیمات بدن ساکنان این مناطق را به هم ریخته و معضلی به نام "اختلال خلقی فصلی" را پدید می آورد.

سالهاست که دانشمندان در تلاش هستند تا با مطالعه ی و بررسی جزئیات ساعت بیولوژیکی بدن بتوانند آن را تنظیم و مدیریت کنند.

در مقاله جدیدی که در این رابطه در نشریه ی " Nature Neuroscience " به چاپ رسیده است، محققان دانشگاه "وندربیلت" آمریکا یقین دارند که توانسته اند "دگمه ی بازاجرا" یا به اصطلاح، دگمه ی ریست (تنظیم مجدد) ساعت بدن را پیدا کنند.

محققان این دانشگاه بر روی موش های دست کاری شده ی ژنتیکی که ساعت بیولوژیکی بدنشان مشابه انسانها بود، آزمایشاتی را انجام دادند. تنها با این تفاوت که ساعت بیولوژیکی این موش ها، شب کار و 180 درجه برعکس انسان تنظیم شده بوده است.

آقای "مک ماهون داگلاس" مدیر تیم این پروژه می گوید:

"ما به این موضوع پی بردیم که تغییر زمان خواب و بیداری حیوانات قابل دستکاری است. ما برای انجام این کار از یک لیزر و رشته های عصبی نورونی (فیبر نوری) در مغز موجود زنده استفاده کردیم. در پیکربندی مغز، بخشی به نام "Suprachiasmatic nucleus " وجود دارد که دقیقا مسئول تنظیم ساعت بیولوژیکی بدن جانداران است."

محققان در این پژوهش نوین نشان دادند که با تحریک یاخته های عصبی مغز می توان بدن را به اصطلاح، گول زد و قبولاند که اکنون شب و یا روز است.

بدون شک، متد چنین آزمایشاتی بر روی انسان ها انجام نخواهد گرفت ولی دانشندان بر این عقیده اند که در آینده ای نزدیک، می توان بدون هیچ نگرانی و خطری آزمایشات مشابهی را بر روی ارگانیسم بدن انسان نیز انجام داد

صدای روسیه

alzheimers-diagram-brain22222-3.jpg

داروی ضد آلزایمر کشف شد

داروی جدید ضد بیماری آلزایمر برای آزمایشات ماقبل کلینیکی آماده می شود

در دانشگاه فدرال خاور دور داروی جدید ضد بیماری آلزایمر برای آزمایشات ماقبل کلینیکی آماده می شود که بر اساس یک فرمول خود ویژه ساخته شده است. ساختار این فرمول فعلا فاش نمی شود. آزمایش ها دو سال ادامه خواهند داشت.

در زمان آزمایشات ماقبل کلینیکی در آزمایشگاه ها و روی جانوران، متخصصان باید نه فقط کارایی بلکه بی خطربودن داروی جدید را به اثبات برسانند.

به عقیده سازندگان این دارو در صورت توفیق کارها تا آخر سال 2016 میلادی، دارو برای آزمایش های کلینیکی ساخته خواهد شد.

صدای روسیه

1421489012566_400-2.jpg

راه‌اندازی بزرگترین شبکه ماهواره‌یی برای دسترسی جهانی به اینترنت

با بهره برداری از بزرگترین شبکه ماهواره‌ای جهان موسوم به OneWeb، امکان دسترسی جهانی به اینترنت پر سرعت فراهم می‌شود.

به گزارش ایسنا، در حالی که بر اساس اعلام اتحادیه بین‌المللی ارتباطات (ITU) نیمی از مردم جهان به اینترنت دسترسی ندارند، محققان قصد دارند در قالب طرح OneWeb محدودیت دسترسی به اینترنت را از بین ببرند.

شرکت گوگل در پروژه لون (Project Loon) قصد دارد از بالن‌های شناور در هوا برای تأمین اینترنت استفاده کند و دو شرکت فیس‌بوک و Quarkson نیز قصد استفاده از پهپاد را دارند.

پروژه OneWeb شامل شبکه عظیمی متشکل از 648 میکروماهواره است که به مدار زمین پرتاب شده و با ایجاد بزرگترین شبکه ماهواره‌ای جهان، دسترسی به اینترنت پرسرعت را فراهم می‌کند.

ماهواره‌ها به ترمینال‌هایی بر روی زمین مرتبط شده و دسترسی به وای‌فای، LTE، نسل دوم و سوم اینترنت را در محیط اطراف فراهم می‌کنند؛ این شبکه ماهواره‌ای حتی برای بلایایی طبیعی نیز کاربرد دارد.

تاکنون دو شرکت ویرجین و کوالکوم (Qualcomm) در این پروژه سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

ایسنا

A13910626002222.jpg

قرصی که باعث می‌شود ۱۲۰ سال عمر کنید

دانشمندان روس در حال تولید قرصی هستند که می‌تواند روند پیری را کند کند و فرد می‌تواند با خوردن این قرص ۱۲۰ سال عمر کند.

پروژه محققان دانشگاه مسکو در روسیه تقریباً شبیه به داستان‌های علمی ـ تخیلی است؛ این محققان گفته‌اند: قرصی را توسعه داده‌اند که می‌تواند عمر انسان را به 120 سال برساند.

این قرص که نام آن در حال حاضر گفته نشده است نوع جدیدی از آنتی اکسیدان است؛ به گفته محققان این قرص قادر است بر روی میتوکندری و واکنش‌های شیمیایی که باعث طول عمر سلول‌های انسانی می‌شود، اثر گذارد.

میتوکندری نوعی دستگاه انتقال انرژی است که موجب می‌شود انرژی شیمیایی موجود در مواد غذایی با عمل فسفوریلاسیون اکسیداتیو به صورت پیوندهای پر انرژی فسفات ذخیره شود.

دکتر Maxim Skulachev نویسنده این بررسی گفت: میتوکندری مسئول حملات قلبی و مرتبط با بیماری‌های سنی مانند آلزایمر و پارکینسون است و پیری را کند می‌کند؛ آزمایشی بر روی موش‌ها، موش صحرایی، ماهی و سگ در ماه‌های آینده انجام خواهد شد و اگر نتایج به دست آمده موفقیت آمیز باشد به این معناست که می‌توانیم سن پیری را به تأخیر بیندازیم.

خبر آنلاین

1415523324116_1392222.jpg

کارهای شیفتی مغز را معیوب می‌کند

نتایج تحقیقات صورت گرفته توسط پژوهشگران انگلیسی و فرانسوی نشان می‌دهد، کارهای شیفتی باعث پیر شدن سریعتر مغز و کند شدن توانایی ذهنی افراد می‌شود.

به گزارش سرویس پژوهشی ایسنا، ساعت داخلی بدن، ریتم شبانه‌روزی را کنترل می‌کند؛ اما انجام کارهای شیفتی باعث ایجاد اختلال در عملکرد این ساعت طبیعی شده و خطراتی مانند ابتلا به سرطان پستان و چاقی را افزایش می‌دهد.

به گفته محققان، مغز به مرور زمان پیر می‌شود، اما کارهای شیفتی این روند را سریعتر می‌کند.

محققان دانشگاه سوانسی با همکاری دانشگاه تولوز، تأثیر تغییر ساعت داخلی بدن را در بین کارمندان شیفتی مورد ارزیابی قرار دادند؛ در این پژوهش سه هزار شهروند فرانسوی در آزمون‌های حافظه، سرعت تفکر و توانایی شناختی شرکت کردند.

یک دهه کار شیفتی باعث پیر شدن سریعتر مغز می‌شود؛ بر این اساس، افرادی که بیش از 10 سال در مشاغل شیفتی حضور داشتند، در آزمون‌های حافظه نتایجی مشابه افراد شش سال بزرگتر از خود را کسب کردند.

محققان همچنین خاطر نشان می‌کنند که پس از ترک مشاغل شیفتی، پنج سال زمان برای بازیابی عملکرد طبیعی مغز نیاز است.

دکتر «مایکل هستینگ» از محققان آزمایشگاه زیست مولکولی انگلیس تأکید کرد: نتایج این تحقیق برای کمک به بیماران دچار زوال عقل نیز کاربرد دارد، چراکه بسیاری از این افراد از اختلال خواب رنج می‌برند و الگوهای خواب آنها مشابه افراد شاغل در مشاغل شیفتی است.

نتایج این پژوهش در مجله Occupational and Environmental Medicine منتشر شد.

ایسنا

تولید سلول‌های بنیادین کشنده سرطان در آزمایشگاه

دانشمندان موفق به تولید سلول‌های بنیادین شده‌اند که می‌توانند بدون آسیب زدن به سلول‌های سالم، سلول‌های سرطانی را هدف قرار دهند و بکشند. این روش با موفقیت روی موش‌ها آزمایش شده و قرار است به زودی روی انسان‌ آزمایش شود.

016578625_40322222.jpg

یک تیم تحقیقاتی به سرپرستی دکتر خالد شاه، مدیر مرکز درمان مولکولی مغز و اعصاب در بیمارستان عمومی ماساچوست و دانشکده پزشکی هاروارد، موفق به تولید سلول‌های بنیادینی شده‌اند که قادرند سلول‌های سرطانی را بدون آسیب زدن به سلول‌های دیگر بکشند.

سموم کشنده‌ی سرطان در گذشته با موفقیت روی بیماران مبتلا به سرطان خون آزمایش شدند، اما به گفته محققان این داروها روی تومورها به ویژه در ناحیه مغز اثر نداشته‌اند زیرا دسترسی به تومورهای سرطانی در بدن اغلب دشوار است و این سموم نیز دوام نسبتا کوتاهی دارند.

آزمایش‌های اولیه روی موش‌ها در چارچوب این تحقیق علمی موفقیت‌آمیز بوده‌اند و طبق گزارش این تیم، سلول‌‌های بنیادی تولیدشده توانسته‌اند سلول‌های سرطانی و تومورها را از میان ببرند.

این سلول‌ها با پیدا کردن تومورها و سلول‌های سرطانی در بدن، مواد سمی تولید و ترشح می‌کنند که منجر به کشتن تومورها می‌شوند. این روش بیش از همه برای درمان تومورهای مغزی کارآمد است، زیرا جراحی با ریسک و خطر بالا همراه است و از سوی دیگر داروهای موجود، اغلب قادر نیستند خود را به نواحی آسیب‌دیده‌ی مغز برسانند.

در مقابل این سلول‌های بنیادین با یافتن تومور در مغز، آن را مورد هدف قرار داده، از بین می‌برند.

قرار است که به زودی آزمایش این شیوه جدید روی انسان‌ها آغاز شود. گروه تحقیقاتی نامبرده امیدوار است که این روش در عرض ۵ سال آینده برای معالجات سرطان قابل‌استفاده باشد.                                                                 تصویری از یک سلول سرطانی

DW.DE                   

                                                                                                                                                

166177_474.jpg

پیوند موفق اولین "قلب مرده" در جهان

جراحان در استرالیا می‌گویند برای اولین بار عمل پیوند قلب را با استفاده از یک "قلب مرده" انجام داده‌اند.

معمولا قلب‌هایی که برای پیوند به بزرگسالان اهدا می‌شوند از کسانی گرفته می‌شوند که که مرگ مغزی‌شان تایید شده اما قلب‌شان هنوز می‌تپد.

اکنون گروهی از پزشکان در بیمارستان سنت وینسنت در سیدنی قلبی را که ۲۰ دقیقه بود دیگر نمی‌تپید احیا کردند و پیوند دادند.

اولین بیماری که این قلب را دریافت کرده می‌گوید احساس می‌کند چند دهه جوان شده و الان آدم متفاوتی شده است.

                                                                                                                                              جعبه قلب اسم دستگاهی است که قلب در آن دوباره فعال می‌شود

قلب تنها عضو بدن انسان است که تا پیش از این بعد از توقف ضربان قابل پیوند نبوده است.

پیوند پس از توقف ضربان قلب به اهداء عضو پس مرگ عروقی معروف است،معمولا قلب‌های پیوندی بعد از مرگ مغزی پیش از اینکه از تپیدن باز بایستند از بدن اهداء کنند خارج می شوند، حدود چهار ساعت در یخ نگهداری می‌شوند و بعد از آن به بیمار پیوند می‌خورند.

یک موفقیت بزرگ

در شیوه بدیعی که در سیدنی به کار رفته، قلبی که ضربانش متوقف شده در دستگاهی که «جعبه قلب» نامیده می‌شود گذاشته می‌شود.

در این جعبه، قلب گرم نگه داشته می‌شود، ضربان احیاء می شود و یک مایع مغذی کمک می‌کند که آسیب‌ به ماهیچه‌های قلب کم شود.

اولین فردی که که این عمل جراحی روی او انجام شده میشل گریبلیاس ۵۷ ساله است که بیماری قلبی مادرزادی داشت.

این جراحی بیش از دو ماه پیش انجام شده است.

خانم گریبلیاس می گوید "الان به طور کل آدم دیگری هستم. احساس یک آدم چهل ساله را دارم. خیلی خوش شانسم."

پس از پیوند قلب این خانم، دو جراحی مشابه موفق دیگر نیز انجام شده است.

پروفسور پیتر مک‌دونالد، رئیس بخش پیوند قلب بیمارستان سنت وینسنت در سیدنی می‌گوید "این موفقیت گام بلندی جهت کاهش مشکل کمبود اعضای اهدایی است."

گفته می شود «جعبه قلب» که در مکان‌های مختلفی از جهان در حال آزمایش است می‌تواند با افزایش تعداد قلب های قابل پیوند، نجات جان‌ بیماران مبتلا به ناراحتی قلبی از طریق پیوند، ۳۰ درصد را نجات بدهد.

این موفقیت با استقبال زیادی در جهان مواجه شده است. بنیاد قلب بریتانیا آن را "موفقیتی بزرگ" خوانده است.

مارین تالبوت، پرستار ارشد قلب در این بنیاد خیریه به بی‌بی‌سی گفت "دیدن این افراد بعد از عمل پیوند قلب و بازگشت سریعشان به زندگی فوقالعاده است. بدون این پیشرفت آنها هنوز باید منتظر اهدا کنندگان قلب می‌ماندند."

166176_960.jpgگرم کردن کبد

شیوه مشابهی برای گرم نگه داشتن و تقویت اندام پیش از پیوند، برای بهبود کیفیت پیوند ریه و کبد نیز به کار رفته است.

جیمز نئوبرگر یک دستیار مدیر در بخش خون و پیوند سازمان خدمات درمانی بریتانیا می‌گوید که پرفیوژن (وارد کردن مایع به داخل بافت‌ها) تعداد و کیفیت اندام‌های قابل پیوند را افزایش می‌دهد.

او می‌گوید که "ما مشتاقیم که برای مشخص شدن تاثیر این تکنولوژی بر افزایش اندام‌های مطمئن و قابل پیوند و نیز بهبود عملکرد این اندام ها اقدامات بیشتری صورت بگیرد.

با این همه به گفته او هنوز برای پیش بینی تعداد افرادی که جانشان با استفاده گسترده از این تکنولوژی نجات می یابد زود است.

منبع: بی بی سی

    

                                                                                                                                                        این دستگاه کبد اهدایی را در دمای بدن حفظ می‌کند

فرارو

9RIAN_00471819.2222.jpg

چاپ اعضای داخلی بدن در روسیه

طراحان اولین بیو چاپگر سه بعدی در روسیه، وعده داده اند که در سال آینده، تصاویر اعضای در حال کار بدن را چاپ کنند. دانشمندان تاکید می کنند که چاپگر روسی، از بهترین ها در جهان است.

همه ساله در جهان ۲۵ درصد از بیماران، قبل از انجام پیوند اعضا، جان خود را از دست می دهند.

هم اکنون پزشکی ترمیمی که می تواند جایگزین اهدا‌کنندگان اعضا شود در حال رشد و توسعه است. یکی از محورهای آن، بیوچاپگرهای سه بعدی است.

این فناوری پیشنهاد می کند تا اندام های بدن، به معنی واقعی کلمه، در یک پرینتر مخصوص، چاپ شوند. این اندیشه متعلق به ولادیمیر میرونوف، دانشمند روسی است. وی آن را در سال ۲۰۰۳ پیشنهاد کرد.

از آن زمان تا به حال جوامع پزشکی متعددی ایجاد شده است که روی این موضوع فعالیت می کنند. موفقیت هایی هم کسب شده است مثلا یک نوع فناوری طراحی شده است که با استفاده از مواد طبیعی و مصنوعی، مدل سه بعدی اندام را ساخته و سپس توسط چاپگر سه بعدی آن را با سلول ها پر می کنند. سپس این به اصطلاح اسکلت، به بافت پیوندی تبدیل می شود. اما ولادیمیر میرونوف روش منحصر بفرد بیوپرینتینگ را پیشنهاد می کند که به غیر از سلول های زنده به چیز دیگری نیاز ندارد. هم اکنون در آزمایشگاه وی یک چاپگر مخصوص مورد آزمایش قرار گرفته است.

سلول های زنده یا به عبارت دیگر سلول های کروی، نقش "جوهر" را ایفا میکنند که آنها نیز در دستگاه های ویژه ای تولید می شوند. آنها در این دستگاه به هم متصل شده و در نتیجه باعث بوجود آمدن بافت متراکم سه بعدی می شوند. ئیدروژل نقش "کاغذ" را در فرایند بیوپرینتینگ، بازی می کند. چاپگر، ئیدروژل را اسپری کرده و سپس سلول های کروی را روی آن قرار می دهد. عمل چاپ، توسط مدل کامپیوتری انجام میشود. سپس اندام چاپ شده برای بالغ شدن به بیو راکتورِ مخصوصی منتقل می شود.

اما سخت ترین کار، تامین و ایجاد رگ های خونی بر روی اندام های ساخته شده است. روس ها از مدت ها قبل چاپ رگ های بزرگ و کوچک و همچنین مویرگ ها را فرا گرفته اند. فقط اتصال آنها به اندام ها و ایجاد شبکه عروق باقی مانده است.

ولادیمیر میرونوف معتقد است که تکنولوژی بیوپرینتینگ این امکان را بوجود می آورد تا مشکل پیوند اعضای اهدا شده، حل شود. دیگر نیازی به اهدا‌کنندگان نیست و اندام های چاپ شده واکنش رد پیوند را ندارند چرا که آنها از سلول های خود بیمار ساخته شده اند.

بیوچاپگر سه بعدی روسی، تنها ظرف شش ماه ساخته شده است. ولادیمیر میرونوف ادعا می کند که این چاپگر به علت چند کاره بودن، از بهترین آنها در جهان است. آن می تواند با انواع سلول های کروی کار کند، آنها را در حالات مختلف ترکیب کرده و با انواع ئیدروژل ها، مورد استفاده قرار گیرد.

ولادیمیر میرونوف و همکاران او در نظر دارند که تا ۱۵ مارس سال آینده، غده تیروئیدی را چاپ کنند. البته نه تیروئید انسان بلکه موش. اما دانشمندان ساخت کلیه را برای سال ۲۰۱۸ در برنامه کاری خود قرار داده اند.

صدای روسیه

merikh2222.jpg

مخابره نخستین تصاویر «مریخ‌نورد» هند

نخستین تصاویر مدارگرد هند از سطح مملو از دهانه برخوردی سیاره سرخ به زمین مخابره شد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ، ارسال این تصاویر به زمین مردم هند را در شور و شعف فرو برد.

یکی از این تصاویر، سطح نارنجی‌رنگ مملو از حفره‌های تاریک را نشان می‌دهد که از ارتفاع 7300 کیلومتری گرفته شده‌ است.

دانشمند ارشد سازمان تحقیقات فضایی هند به نام «وی. کوتسوارا رائو» اعلام کرده همه چیز در ماموریت مدارگرد کشورش به خوبی پیش می‌رود.

دوربین رنگی که روی بورد مریخ‌نورد نصب است، مدت زمان کوتاهی پس از تثبیت‌شدن مدارگرد در مدار بیضوی سیاره سرخ کار خود را شروع و تصاویری از این جرم کیهانی را مخابره کرد. این دوربین همچنین تصاویری از دو قمر سیاره سرخ ارسال خواهد کرد.

1111722363728_2222.jpgگفته می‌شود شرایط کلی مدارگرد خوب بوده و تمامی بخش‌های اساسی آن به خوبی عمل می‌کنند.

با این موفقیت، هند، نخستین کشور آسیایی لقب گرفته که به مریخ رسیده است. کاوشگر مأموریت مدارگرد مریخ (MOM)‌ هند با نام غیررسمی Mangalyaan، روز چهارشبنه پس از یک سفر 10 ماهه در مدار مریخ جای گرفت. هدف از طراحی این ماموریت جستجوی شواهدی از حیات روی سیاره سرخ اعلام شده است.

هندی‌ها هم‌اکنون ار ایجاد شرایط رقابت فضایی با دیگر کشورهای آسیایی بسیار خوشحال‌اند.

هند با بودجه 74 میلیون دلاری این ماموریت را به سرانجام رسانده و این میزان فقط کسری از بودجه 671 میلیون دلاری ناسا برای مریخ‌نورد MAVEN است که به تازگی مدارگردی حول مریخ را شروع کرده است.

هند هم‌اکنون به باشگاه غول‌های فضایی همچون امریکا، روسیه و آژانس فضایی اروپا پیوسته که موفق به دستیابی به مریخ شده‌اند.

موفقیت این سامانه به خبر اول رسانه‌های این کشور تبدیل شده و دانشمندان تصاویر مریخ را به «نارندرا مودی» نخست وزیر هند که در مرکز فرمان مدارگرد حضور داشت، ارائه دادند.

​ایسنا

9xw_122222.jpg

کشف جدید دانشمندان. ارسال مستقیم پیام از مغز به مغز

فن آوری خواندن و پردازش امواج مغزی اکنون مدتهاست که در موقعیت های مختلفی از کنترل بالگرد به کمک تفکر و امواج مغز گرفته تا بازی های کامپیوتری، مورد استفاده قرار می گیرد.

این فن آوری اکنون پیشرفت کرده است و دریچه ای نوین از توانایی را بر پیش روی انسان قرار داده است. بدین ترتیب برای مثال، یک محقق هندی موفق شد یک پیام را به صورت سیگنال های مغزی به همکار خود در فرانسه ارسال نماید. ارسال این اطلاعات تنها با اندک تجهیزات الکترونیکی صورت گرفته و به اصطلاح می توان آن را ارسال "تله پاتی" نام نهاد.

برای این منظور دانشمندان از یک الکروانسفالوگرافی(نوارمغزی) که فعالیت الکتریکی مغز را ثبت می کند استفاده نمودند. این دستگاه برای ضبط فعالیت های سلول های عصبی در مغر و تبدیل آنها به کلماتی با کد باینری "Hola " به معنای سلام و "Ciao " به معنای خداحاظ مورد استفاده قرار گرفت.

دانشمندان به کمک آوری نوین الکروانسفالوگرافی تواستند جریان های الکتریکی مختلف موجود در مغز را به افکر متفاوت انسان ربط دهند. سپس این اطلاعات به زبان قابل فهم برای رایانه های تبدیل شد. سپس کامپیوتر این اطلاعات را پردازش کرده و اقدام مورد نیاز را اعمال نمود. فرق این آزمایش با مدل های مشابه در این است که این بار تصمیم گرفته شد تا به جای استفاده از کامپیوتر در طرف گیرنده ی سیگنال، از مغز انسان برای دریافت این اطلاعات استفاده شود. این آزمایشی بود که تا پیش از این تنها بر روی حیوانات انجام

می گرفت.

در طول برگزاری این آزمایش، جملات سلام توسط داوطلبی از هند به فرانسه ارسال شد. رایانه برای ارسال این پیام ابتدا سیگنال را از طریق یک تحریک کننده ی الکتریکی از مغز طرف فرستنده گرفت و سپس این افکار در مغز طرف گیرنده به صورت فلش و پالس هایی در گوشه ی چشم او پدیدار شد که تنها او قادر به احساس آن بود.

تعداد و زمان این پالس ها توسط طرف فرستنده تنظیم شده و به شخص گیرنده اجازه می دهد تا با رمز گشایی آنها به متن پیام پی ببرد. دانشمندان پس از انجام این فرایند، آزمایش مشابهی را نیز برای ارسال پیام از اسپانیا به فرانسه انجام دادند.

در زمان برگزاری دومین آزمایش، حدود 15 در صد خطا دیده شد. از این مقدار 5 درصد در زمان کدگذاری پیام و 10 درصد در زمان رمزگشایی آن صورت گرفت.

این فن آوری در چارچوب همکاری میان دانشگاه "بارسلون" اسپانیا، کمپانی "AxilumRobotics " فرانسه، مدرسه ی طب "هاروارد" آمریکا و کمپانی "Starlab Barcelona " اسپانیا ایجاد شد. به گفته ی محققان، این نخستین باری است که انسان توانسته است یک پیام را به صورت مستقیم از مغز انسانی به مغز انسان دیگری ارسال نماید.

نویسندگان این پروژه در این رابطه می گوید:

"ما شکی نداریم که در آینده ای نه چندان دور، مغز انسان خواهد توانست به صورت مستقیم با کامپیوترها ارتباط برقرار کند."

این فن آوری در حال حاضر به شدت در حال توسعه و پیشرفت است. برای مثال، دانشمندان آلمانی در ماه مه سال 2014 نشان دادند که چگونه مغز انسان قادر است با دقت بسیار بالایی، کنترل و هدایت هواپیما را در اختیار بگیرد. همچنین در ژوئیه 2014 نیز دانشمندان ایالت اورگن آمریکا دستگاهی را به نمایش گذاشتند که می توانست افکار انسان را به صورت همزمان و کاملا زنده بخواند.

برای آشنایی بیشتر با این مقاله ی علمی می توانید به نشریه ی "PLoS ONE " رجوع نمائید.

صدای روسیه

57822222.jpg

درمان دیابت با پیوند سلول‌های بنیادی

با دستاورد جدید محققان دانشگاه بریتیش کلمبیای کانادا، پیوند سلول بنیادی برای درمان دیابت نوع 1 به زودی به یک واقعیت تبدیل می‌شود.

آفتاب: این دانشمندان شیوه‌ای سریع‌تر را برای تبدیل سلول‌های بنیادی به سلول‌های تولیدکننده انسولین یافته‌اند.

به گزارش ایسنا، در این روش سلول‌های بنیادی طی کشت آزمایشگاهی ظرف شش هفته به سلول‌های تولیدکننده انسولین تبدیل شدند که بسیار سریع‌تر از چهار ماهی است که در روش‌های پیشین لازم بود. این سلولها سپس در بدن میزبان پیوند زده می‌شوند.

به گفته محققان، سلولهای بتای تولید شده در آزمایشگاه قادر به تولید انسولین هستند اما به دلیل نابالغ بودن، باید به بدن میزبان پیوند زده شوند تا عمل تبدیل آنها به سلولهای کاملا کاربردی تکمیل شود.

دیابت نوع 1 نتیجه نابودی سلول‌های بتای لوزالمعده (و تولیدکننده انسولین) توسط سیستم ایمنی خود بدن است.

در شیوه جدید، در آزمایشگاه سلول‌های بنیادی به سلول‌های لوزالمعده تولیدکننده انسوین تبدیل می‌شوند و این تبدیل پس از پیوند سلول‌ها به بدن میزبان کامل می‌شود.

گامی مهم بعدی تعیین چگونگی جلوگیری از پس‌خوردن سلول‌های تولیدکننده انسولین در بدن است.

درمان کنونی دیابت نوع 1 نیازمند تزریقات روزانه انسولین است.

جزئیات این مطالعه در مجله Nature Biotechnology منتشر شد.

آفتاب

234722_977.jpg

پیوند بازوی رباتیک به پسر 6 ساله

محققان دانشگاه فلوریدای امریکا موفق به ساخت یک دست مصنوعی به چاپ سه بعدی شدند تا پسر بچه 6ساله ای که به طور مادرزادی با یک دست متولد شده بود را از این عارضه نجات دهند.

آفتاب: به گزارش مهر، الکس پرینگ، پسر شش ساله امریکایی است که با عارضه مادر زادی متولد شده و بازوی سمت راست این کودک در مدت زمان جنینی شکل نگرفته و الکس حدودا شش سال با این عارضه به زندگی خود ادامه داد تا محققان دانشگاه فلوریدای امریکا دست جدیدی به وی بخشیدند.

پدر و مادر الکس از عمل جراحی پسرشان می گویند

مادر الکس می گوید: "از زمانی که کودکم با نقص عضو به دنیا آمد همواره نگران پسرم بودم و در دلم آرزو می کردم که ای کاش قدرت و توان مالی داشتم تا می توانستم پسرم را درمان کنم اما هزینه های بیمارستان و درمان بسیار گران بود و ما قادر به پرداخت هزینه ها نبودیم."

پدر الکس در ادامه افزود:" زمانی که محققان دانشگاه فلوریدا از ما خواستند تا الکس را به آنها بسپاریم و آنها بدون دریافت هیچ هزینه ای دست دیگر الکس را نیز به او بر می گردانند، آنقدر خوشحال شده بودیم که بدون هیچ تعللی پیشنهاد آنها را قبول کردیم و امروز نیز از انجام چنین کاری پیشیمان نیستم."

234721_321.jpg

چگونگی پیوند پروتز سه بعدی به پسر بچه شش ساله

آلبرت مورنو، سرپرست این تیم تحقیقاتی می گوید:"برای ساخت یک دست جدید برای الکس به چاپ سه بعدی روی آوردیم. پروتز جدید به الکس این اجازه را می دهد تا پسر بچه بتواند اجسام را با دست راست خود لمس کرده و آنها را در دست گرفته یا همراه پدرش به ماهیگیری برود یا قادر به انجام تمام کارهایی باشد که بچه های هم سن و سالش انجام می دهند.

در واقع، کنترل پروتز مصنوعی با حرکات و تحلیل انقباضات عضلانی دست همراه بوده و بیمار از طریق الکترودهایی که در دستش قرار گرفته، قادر به حرکت دادن آن است. زمانی که این دست به بازوی الکس وصل شد، الکترودها فعالیت خود را آغاز کرده و حرکت دست نیز آغاز شد. هزینه این عمل بیش از 11 هزار یورو برآورد شده است. "

دکتر مورنو در ادامه می گوید:" از این پروتز و چاپ سه بعدی می توان به افرادی که دستان خود را در سوانح مختلف یا حتی جنگ از دست داده اند نیز کمک شایانی کرد."

الکس در پایان از اینکه همانند سایر دوستان خود دارای دو دست است و می تواند با دو دستش بازی کند، بسیار خوشحال بوده و در مصاحبه با یکی از شبکه های تلویزیونی امریکا گفت:" من از پزشکانی که دستانم را به من برگرداندند تا بتوانم توپم را به دست بگیرم، ممنونم."

مهر

67.jpg

ثبت تصویری از یک بشقاب پرنده در کنار کره ی ماه

ستاره شناس بریتانیایی موفق به ثبت تصویری از یک جرم فضایی ناشناخته مشابه بشقاب پرنده در کنار کره ی ماه شد.

در حال حاضر در شبکه ی جهانی اینترنت بحث های داغی حول موضوع ثبت تصاویری از کره ماه در جریان است.

آقای "لی تامپسون" از ستاره شناسان بریتانیایی، چندی پیش در زمان بروز پدیده ی ابرماه (نزدیکترین فاصله ی ماه تا زمین–ماه بزرگ–سوپر ماه) موفق شد عکسی را ثبت کند که نشان می دهد جرم فضایی ناشناخته ای از این طرف به آن طرف در حال حرکت بوده است.

لازم به ذکر است که در بسیاری موارد در هنگام رصد کره ماه، اجرام ناشناخته ای در کنار این قمر درخشان دیده می شوند. در این رابطه حتی حدس و گمان هایی از این که این ستاره شناس بریتانیایی، از ایستگاه فضایی بین الملل در پس زمینه ی ماه عکس گرفته است، شنیده شد. ولی بر اساس داده های دریافتی از سوی مرکز علمی تحقیقاتی "پولسار" ، ایستگاه فضایی بین الملل در آن زمان نمی توانست در کنار ماه قرار داشته باشد و این جسم نیز شباهتی با ایستگاه فضایی مذکور ندارد. تا به امروز کسی دقیقا نمی تواند بگوید که اگر این جرم ناشناخته ایستگاه فضایی نیست، پس چه می توانسته باشد.

در شب 14 ژوئیه سال جاری میلادی، یگانه قمر کره ی زمین یعنی همان ماه درخشان خودمان، در فاصله 262062 کیلومتری از زمین قرار داشت که به نوبه ی خود فاصله ی بسیار کمی است. فاصله ی طبیعی کره ی ماه تا زمین اغلب از 384 هزار تا 401 هزار کیلومتر در تناوب است. جالب اینجاست که امسال ابرماه در زمانی رخ داد که قرص ماه کامل بود و به نحو خاصی زیبا دیده می شد. این پدیده که به ندرت اتفاق می افتد را ابر ماه یا ماه بزرگ و درخشان نام گزاری کرده اند.

بسیاری از ستاره شناسان و دوستاران علم نجوم به شدت منتظر بروز چنین پدیدهایی هستند و در موعد مقرر به کمک تجهیزات و تلسکوپ های مختلف از آن عکس برداری و لحاظاتی تکرار نشدنی را به ثبت می رسانند.

صدای روسیه

Li-Fi-wireless-just-30-seconds-download-a-HD-movies22222.jpg

اینترنت نوین "Li-Fi"

استفاده از کابل نوری یکی از بهترین راه های انتقال اطلاعات در مسافت های طولانی است. همچنین برای انتقال اطلاعات به صورت بی سیم نیز، سیستم های " Wi-Fi " و "Bluetooth " بسیار کارآمد هستند.

کمپانی مکزیکی "Sisoft" به این دست آوردهای انسان در صنعت فن آوری اطلاعات بسنده نکرده و به همراه متخصصان دانشگاه خصوصی فن آوری مکزیک، دست به اختراع سامانه انتقال اطلاعاتی زده اند که داده ها را از طریق نور مرئی منتقل می کند.

این سیستم نوین که "Li-Fi " نام دارد، به نوبه ی خود کشف جدیدی در دنیای فن آوری نمی باشد. این فن آوری که توسط دانشمندان مکزیکی کشف شده است "VLC - Visible Light Communication "

به معنی ارتباطات از طریق نور مرئی بوده و در مقایسه با فیبرهای نوری، فن آوری مذکور اطلاعات را از طریق نور قابل روئیت برای انسان، انتقال می دهد.

فرستنده های این سیستم را لامپ های دیودی تشکیل می دهند و اگر دستگاهی در محدوده ی تابش نور لامپ های این سامانه جدید قرار بگیرد، بدان معناست که به سامانه ی "Li-Fi " متصل شده است.

در اخبار و تبلیغات مطبوعاتی کمپانی "Sisoft " گفته شده است که این کمپانی از فن آوری نوین خود برای تبادل داده ها و انتقال اطلاعات تا سرworking-of-li-fi-technology2222.pngعت 10 گیگا بایت "10 هزار مگابایت" بر ثانیه استفاده می نماید. تا 10 گیگابایت بر ثانیه یعنی چقدر؟ این بدان معناست که شما می توانید

یک فیلم کامل مثلا 90 دقیقه ای با کیفیت "HD " بلوری را در مدت زمان 45 ثانیه دانلود کنید.

فیزیکدانان این دانشگاه در این رابطه می گویند که به غیر از سرعت فوق العاده، این سیستم انتقال اطلاعات

از نکات مهم و حائز اهمیت دیگری نیز برخوردار است. جاسوسی و ردیابی اطلاعات این سیستم به خاطر انتقال از طریق نور مرئی ، امکان پذیر نبوده و این بدان معناست که استفاده از آن کاملا بی خطر و بدون ریسک شبکه ای است.

گذشته از این، این سیستم می تواند در مکان هایی همچون بیمارستان ها مورد استفاده قرار گیرد که سیستم های معمولی آنتن نمی دهند. در آخر لازم به ذکر است که با استفاده از سیستم "Li-Fi " دیگر نیازی نیست که شما هزینه ی اینترنت و مصرف برق را جداگانه پرداخت کنید. این بدان خاطر است که سیستم نوین هم می تواند شما را از طریق شبکه و هم از طریق پریز برق وارد دنیای اینترنت نماید.

صدای روسیه

im2222-3.jpg

دوستان از نظر ژنتیکی به هم شبیه هستند

افرادی که با هم رابطه دوستی دارند، معمولا یک سری وجوه مشترک نیز دارند. اما اکنون پژوهشی جدید نشان می‌دهد که حتی "دی ان ای" افرادی که با هم دوست هستند، نسبت به افرادی که با هم غریبه‌اند، شباهت بیشتری دارد.

.اخیرا گروهی از دانشمندان کشف کرده‌ بودند که زوج‌ها از نظر ژنتیکی شبیه به هم هستند. اما اکنون تحقیقی جدید نشان می‌دهد که این مسئله تنها در رابطه با زوج‌ها صدق نمی‌کند، بلکه افرادی که با هم رابطه‌ی دوستی دارند نیز شباهت ژنتیکی دارند.

این نتیجه پژوهش دانشمندانی از دانشگاه کالیفرنیا در شهر سن‌دیگو و دانشگاه ییل در شهر نیوهیون ایالت کانکتیکت است. پژوهشگران نتایج این تحقیق خود را در نشریه علمی „Proceedings of the National Academy of Sciences“ منتشر کرده‌اند.

شباهت ژنتیکی با خویشاوندان

این پژوهشگران در این تحقیق حدود ۵ / ۱ میلیون ژن مختلف از ۲۰۰۰ شرکت کننده را مورد بررسی قرار داده‌اند. آنها به ویژه به مطابقت‌ها در میان افرادی که با هم دوست و افرادی که با هم غریبه بودند توجه کردند.

نتیجه این پژوهش نشان می‌دهد که ما "دی ان ای"های مشترک بیشتری با انسان‌هایی داریم که دوستانمان را از میان آنان برمی‌گزینیم. میزان این شباهت ژنتیکی حدود یک در صد است این میزان برابر است با شباهت ژنتیکی‌ای که یک فرد با خویشاوندانی چون دختر یا پسرعمو و عمه و دایی‌ و خاله‌ی درجه چهارم خود دارد.

پژوهشگران می‌گویند: «شاید این میزان شباهت ژنتیکی به چشم نیاید، اما در علم ژنتیک ۱٪ رقم بالایی است. می‌توان گفت که ما انسان‌ها قادریم کسانی را برای دوستی انتخاب کنیم که شبیه خویشاوندانمان هستند!»

بیشترین مطابقت ‌ژن‌ها در رابطه با حس بویایی افراد مشاهده شده است. اما پژوهشگران در عین حال تفاوت‌هایی نیز کشف کرده‌اند. برای مثال افرادی که با هم دوست هستند، سیستم‌های دفاعی مختلفی در برابر بیماری‌ها دارند. اما همین امر هم برای دانشمندان مفید است، زیرا زمانی که افراد یک گروه در مقابل عوامل مختلف بیماری‌زا ایمن هستند، احتمال گسترش بیماری در آن گروه کاهش می‌یابد.

DW.DE

2050.jpg

تغییرات کره زمین در 10 سال اینده

گروه ی از تحلیلگران و کارشناسان موسسه ی "تامسون رویترز" بیش بینی هایی در مورد تغییرات مهم جهان در 10 سال آینده نموده اند که توجه شما را به آنها جلب می کنیم.

آنها لیستی از تغییرات اساسی که در کره ی خاکی و ساکنان رخ می دند را با نام کره زمین در سال 2025 و 10 بیش بینی نوآوری The World in 2025: 10 Predictions of Innovation" " به چاپ رساندند. مطالعات و بررسی های کارشناسان در زمینه های علم، تجارت و مالکیت فکری بوده و بر اساس آنالیز تغییرات جهان در این زمینه ها به عمل آمده است.

به گفته ی دانشمندان، با روند رو به رشد فن آوری و کاهش قیمت ماشین های پرنده، گواهی نامه ی ماشین جای خود را به گواهی نامه خلبانی می دهد. ماشین های پرنده به دلیل امنیت بیشتر و هدایت آسانتر، به سرعت در میان ساکنین کره ی زمین به محبوبیت خواهند رسید. تبادل کوانتومی اطلاعات به یکی مسائل عادی و روزمره تبدیل خواهد شد و بیماری های لاعلاج امروزی نیز به راحتی و همچون سرماخوردگی، درمان خواهند شد.

محققان در چارچوب داده های مطالعاتی و استنادی دانشگاهی و خدمات جستجو سرویس "Thomson Reuters Web of Science "، گزارشی در مورد 10 بیش بینی در زمینه های برتر علم و فن آوری تدارک نموده اند. آنها همچنین برای مطالعه بیشتر و تدارک لیست 10 بیش بینی برتر، از بانک اطلاعاتی "Derwent World Patents Index " استفاده نموده اند.

در این رابطه موضوعاتی بررسی شدند که در زمینه های تجاری، علمی و تحقیقاتی از بیشترین میزان محبوبیت برخوردار بوده اند که به اصطلاح به موضوعات داغ و یا "نقاط داغ" نام گذاری می شوند.

به گفته ی نویسندان این مقاله، انتخاب 10 موضوع در میان کوله باری از موضوعات مهم و مختلف کار بسیار دشواری بوده است. این بدان خاطر است که با این که در سالهای اخیر بیشترین میزان سرمایه گذاری بر روی موسسات علمی بوده است ولی هنوز هم اکثر تحقیقات و آزمایشات مهم و موثر، در دانشگاه ها و مراکز علمی تحقیقاتی انجام می شوند.

همانطور که می دانید مشکل انرژی در سالهای آتی به یکی از معضلات اصلی بشر تبدیل خواهد شد. موضوع مشکلات انرژی تنها در زمان مطالعه بر روی دست آوردهای فن آوری و چشم انداز های نوین پیشرفت علم، نمایان می شود. روز به روز تحقیقات بیشتری در زمینه استفاده از نور خورشید و توسعه ی بهره برداری از انرژی های جایگزین در کشورهای در حال انجام است. به عقیده ی محققان، تا 10 سال آینده اکثر ملل جهان از انرژی خورشیدی، بهره برداری خواهند نمود.

از دیگر نکات حائز اهمیت می توان به روند رو به کاهش بیماری های افراد مسن همچون بیماری آلزایمر و دیگر بیماری هایی که مغز و بدن را تضعیف می کنند، اشاره نمود. پرجمعیت ترین نسل امروزی یعنی نسل بیبی بوم "Baby boom " یا همان کسانی که در دورهٔ انفجار جمعیت پس از جنگ جهانی دوم، زاده شده اند، در سال 2025 حدود 80 سال سن خواهند داشت. در آن زمان، نرخ تقاضا برای درمان بیماری های بزرگسالان افزایش خواهد یافت و به همین خاطر است که اکنون سرمایه گزاری های کلانی در این زمینه صورت می گیرد.

تغییرات مهم و بزرگی نیز در زمینه ی پیشگیری و درمان بیماری های مختلف در حال شکل گرفتن است. یکی از مهمترین دست آوردهایی که دانشمندان به دنبال آن هستند، تغییرات ژنی افراد و جلوگیری از مرگ انسانها در اثر بیماری های ژنتیکی است.

پایان قحطی و کمبود غذا در جهان یکی دیگر از موضوعات داغ و قابل بحث است. به کمک فن آوری نوین کاشت محصولات کشاوری در هرگونه شرایط خاکی و آب و هوای، دیگر می توان از افزایش قیمت محصولات خوراکی و کمبود غذا هراسی نداشت.

گواهینامه ی خلبانی به جای گواهینامه ی رانندگی. کارشناسان معتقد هستند که با روند رو به رشد فزاینده ی صنایع هوایی و هوافضا، تا سال 2025 میلادی تقریبا هر یک از ساکنین کره ی زمین خواهد توانست یک ماشی پرنده برای پرواز در مسافت های کوتاه خریداری نماید.

تا سال 2025 همه چیز به صورت دیجیتالی خواهد شد. از خانه گرفته تا ماشین و دیگر وسائل حمل و نقل همگی تا حدی هوشمند خواهند شد که هنوز دستور فرمان داده نشده، ماشین به صورت اتوماتیک فرمان مربوطه را اجرا می کند.

چه بلایی بر سر کتاب ها و روزنامه های چاپی خواهد آمد؟ آیا کسی کتاب های چاپی را خواهد خواهند یا همه به خوانده از روی تبلت ها و کتاب های دیجیتالی روی خواهند آورد؟ این موضوعی است که هنوز بر کسی معلوم نیست. برای مقایسه ی این موضوع می توان به پیشرفت فن آوری در صنعت سیستم های پخش موسیقی اشاره نمود. با این که اکنون انواع سیستم های نوین پخش موسیقی همچون "Mp3 player "، دی وی دی و رایانه ها به بازار آمده اند ولی همچنان کسانی هستند که از صفحات گرامافون برای گوش دادن موسیقی استفاده می کنند.

دیگر کسی به نفت توجه نخواهد کرد. در آن زمان، طلای سیاه جای خود را به سلولز و ساختارهای سلولزی خواهد داد که 100 درصد قابل تجزیه بوده و کاملا با محیط زیست سازگار هستند.

درمان سرطان نیز به صورت نابودی خود غده ی سرطانی و بدون آسیب به یاخته های سالم بدن صورت خواهد گرفت. همچنین از درصد سموم و عوارض جانبی درمان سرطان نیز کاسته خواهد شد. همانطور که می دانید در بسیاری از موارد، عوارض جانبی درمان سرطان دست کمی از خود سرطان ندارد.

نقشه برداری دی.ان.ای کودکان در بدو تولد نوزاد این امکان را به ما می دهد تا بیماری های بدون علایم و نهفته و همچنین مستعد ابتلا به بیماری های مختلف را شناسایی کنیم. بدین ترتیب در دفترچه ی بیمار تمامی بیماری های نهفته ی وی مشخص شده و این روش نوین می تواند در روند تشخیص و درمان بیماری، کمک شایانی به پزشکان نماید.

آخرین پیش بینی دانشمندان در مورد انتقال کوانتومی است. بدون شک همچنان موجودات زنده نظیر انسان ها و حیوانات و همچنین اشیاء را نمی توان از طریق انتقال کوانتومی جا به جا کرد. ولی اگر بتوان داده ها و اطلاعات را از این طریق جا به جا نمود، امنیت بیشتر و سرعت انتقال غیر قابل تصوری در مقایسه با روش های امروزی بدست خواهد آمد. بدین ترتیب این گونه اتقال اطلاعات به یکی از فرایند های معمول و روزمره ی زندگی تبدیل خواهد شد.

این که آیا پیش گویی های دانشمندان به حقیقت خواهد پیوست یا خیر، به زودی مشخص و معلوم خواهد شد. متاسفانه هیچ گونه پیشگویی در مورد تسخیر فضا توسط انسان ها نشده است. با این که برنامه های اکتشافی سازمان ناسا و دیگر سازمان های پیشرو در زمینه ی هوافضا تا آن زمان به حقیقت خواهند پیوست ولی موضوع جذاب و جالب حضور انسان در دیگر کرات گیتی همچنان در هاله ای از ابهام قرار دارد

صدای روسیه

super-cumputer.jpg

ابررایانه چین باز هم صدرنشین شد

ابررایانه‌ چینی‌ها برای سومین بار متوالی، در صدر 500 ابررایانه برتر جهان قرار گرفت.

ابررایانه Tianhe-2 در صدر فهرستی قرار گرفت که رشد و توسعه ابررایانه‌ها را دنبال می‌کند. از زمان آخرین فهرست، حضور ابررایانه‌های چینی در میان 500 ابررایانه برتر

20 درصد رشد داشته در حالی که تعداد حضور ابررایانه‌های امریکا 15 درصد رشد داشته است؛ با این حال، آمریکا هنوز با در اختیارداشتن 233 ابررایانه این فهرست را قبضه کرده است.

کشور انگلیس 30 ابررایانه، فرانسه 27 و آلمان نیز 23 ابررایانه را در این فهرست به خود اختصاص داده‌اند. فهرست کامل به زودی در نشستی در لایپزیگ آلمان منتشر خواهد شد.

فهرست 500 ابررایانه برتر معیاری جهانی برای ارزیابی وضعیت ابرمحاسبات در تمامی دنیاست و از سال 1993 تاکنون منتشر شده است. تمامی رایانه‌ها بر اساس معیاری یکسان سنجیده می‌شوند که در سال 1979 ارائه شد اما با پیشرفته‌ترشدن محاسبات این معیار نیز ارتقا یافته است.

قدرت محاسباتی این ابررایانه‌ها در واحد پتافلاپ بر ثانیه (کوآدریلیون محاسبه در ثانیه) سنجیده می‌شود و قدرت رایانه برتر چین به 33.86 کوآدریلیون محاسبه در ثانیه گزارش شد. این در حالی است که فقط پنج سال از زمانی که ابررایانه Roadrunner متعلق به شرکت IBM رکورد یک کوآدریلیون محاسبه در ثانیه را شکست، می‌گذرد. فعالیت این سامانه به دلیل مصرف بیش از اندازه برق در سال 2013 متوقف شد.

در مجموع، تمامی سامانه‌های حاضر در فهرست 500 ابررایانه برتر، 274 کوآدریلیون در ثانیه قدرت محاسبه دارند.

سامانه Tianhe-2 متعلق به دولت چین بوده و عملیات آن در دست دانشگاه ملی فناوری دفاعی این کشور است. از این ابررایانه به عنوان ابزاری تحصیلی و تحقیقاتی استفاده می‌شود.

فرارو

سرد کردن بدن بیمار روش جدید نجات جان افراد

در این روش ابتدا خون بیمار را از رگ هایش خارج می کنند. بعد مقدار زیادی مایع سرد (سالین) را از راه آئورت وارد رگ های فرد مصدوم می کنند. در آن حالت بیمار از نظر بالینی مرده است. جراحان بدن را چند ساعت در این حال نگه می دارند و امیدوارند که این چند ساعت برای انجام اعمال جراحی و اقدامات درمانی، کافی باشد.

پزشکان آمریکایی در آستانه آزمایش روشی تازه برای نجات زندگی افرادی هستند که به علت خونریزی در آستانه مرگ قرار دارند. در این روش با سرد کردن سریع بدن بیمار (هایپوترمی) نیاز به اکسیژن را کاهش می دهند تا برای نجات جان بیمار با جراحی فرصت بیشتری ایجاد شود.

به گزارش ایرنا از بی بی سی ،قرار است این روش (EPR-CAT) در بیمارستان ˈپرسبیترین پیتزبورگˈ در ایالت پنسیلوانیا برای 10 بیمار به کار گرفته شود. این 10 نفر از میان کسانی انتخاب خواهند شد که پس از خونریزی دچار ایست قلبی شده باشند.

البته قربانیان تصادف رانندگی یا سقوط از بلندی از این آزمایش مستثنی شده اند و EPR برای کسانی به کار گرفته خواهد شد که هدف گلوله یا اصابت چاقو قرار گرفته اند.

در این روش ابتدا خون بیمار را از رگ هایش خارج می کنند. بعد مقدار زیادی مایع سرد (سالین) را از راه آئورت وارد رگ های فرد مصدوم می کنند. این کار دمای بدن را بعد از حدود پانزده دقیقه تا 10 درجه سانتی گراد پایین می آورد.

در آن حالت بیمار از نظر بالینی مرده است. جراحان بدن را چند ساعت در این حال نگه می دارند و امیدوارند که این چند ساعت برای انجام اعمال جراحی و اقدامات درمانی، کافی باشد.

پس از آنکه جراحان اقدامات درمانی را انجام دادند با استفاده از دستگاه بای پاس قلب و ریه خون را دوباره به بدن بیمار برمی گردانند.

دکتر ˈساموئل تریشمنˈ جراحی که این کارآزمایی بالینی را سرپرستی می کند می گوید ˈما زندگی را به حالت تعلیق در می آوریم، اما دوست نداریم آن را زندگی بخشی تعلیقی بنامیم چون مثل اسم های علمی-تخیلی است. بنابراین به آن نگهداری و احیا اضطراری می گوییم.ˈ

وقتی خونریزی شدید است، اگر بیمار دچار ایست قلبی شود، به کار انداختن قلب فایده چندانی ندارد چون خون کافی برای گردش در بدن وجود ندارد و کار قلب باعث از دست رفتن خون بیشتری هم می شود.

در این حال مختل بودن خون رسانی برای چند دقیقه آسیب غیر قابل برگشت و شدید به مغز خواهد زد. اما با سرد کردن می توان وقت بیشتری برای مغز خرید.

سرد شدن بدن نیاز به اکسیژن را کاهش می دهد بنابراین مدت زمانی که بافت زنده می ماند طولانی می شود. این پدیده در کسانی که در ارتفاعات زیاد یا در آبهای منجمد در دمای بسیار پایین دچار حادثه شده بودند دیده شده است.

جان بعضی از این افراد چندین ساعت بعد از سانحه نجات داده شده، در حالی که در دمای معمولی چنین چیزی امکان پذیر نیست.

بیش از بیست سال پیش دکتر پیتر سافار، یکی از مبدعان احیا قلبی ریوی (ماساژ قلبی CPR) این نظریه را مطرح کرد که پایین آوردن سریع دمای بدن ممکن است وقت کافی به جراح بدهد تا با جلوگیری از خونریزی جان بیمار را نجات دهد.

این روش از سال 2000 روی خوک ها انجام شده و 90 درصد خوک هایی که دمای بدنشان تا حد متوسط پایین آورده شده زنده ماندند.

سرد کردن اعضای بدن هم برای جلوگیری از مرگ بافت ها بکار گرفته شده، مثلا سرد کردن سریع عضو قطع شده برای خریدن زمان پیش از انجام عمل پیوند.

بودجه این پروژه را ارتش آمریکا تامین کرده است و ایده آن به جنگ ویتنام برمی گردد. در آن زمان جراحان ارتش متوجه شده بودند که علت اصلی مرگ سربازان خونریزی در پنج تا بیست دقیقه اول پس از مجروح شدن است و در بسیاری موارد، جراحت در صورت وجود امکانات کافی قابل درمان است.

​آفتاب

یک قدم کوچک ولی بسیار مهم در نحوه درمان سرطان خون کشف شدnmyd5w.jpg

کشف نحوه ی درمان سرطان خون. دانشمندان این کشف را جشن می گیرند

.

دانشمندان کلینیک خصوصی پزشکی "Mayo Clinic " که بیش از 150 سال است که برای مقابله و درمان بیماری های نا علاج انسان، تلاش و فعالیت می کنند، توانستند بر سرطان پیروز شوند و این پیروزی مهم را جشن بگیرند. جالب است بدانید که این نتایج از روش و متدی کاملا مخصوص بدست آمده است.

به نوشته ی سایت "Hi-news.ru " در ماه ژوئن سال گذشته، کارمندان پلی کلینیک "Mayo Clinic " به بیمار مسنی که دچار بیماری سرطان خون شده بود پیشنهاد دادند تا شانس خود را برای درمان در یک پروسه ی آزمایش تجربی درمان سرطان امتحان کند. او موافقت می کند و در زمان طول دوره ی درمان، حجم بالایی از واکسن سرخک را در رگ های بیمار تزریق می کنند.

نتیجه ی این آزمایش شگفت انگیز بود. تمامی یاخته های سرطانی که در بدن بیمار پخش شده بودند، پس از تنها یک بار تزریق واکسن، به کلی از بین رفتند. با این که تجمع و غلظت واکسن بالا بود ولی نتیجه ی مطلوبی حاصل آمد. بدین ترتیب مشخص شد که ویروس های واکسن به طرز عجیبی به سمت سلول های سرطانی جذب می شوند. در این پروسه، ویروس سرخک به سلول های سرطانی می چسبد و از آنها برای تولید مثل خود استفاده می کند. در همین زمان، لایه های محافظتی سلول های سرطانی از بین می روند و سپس سیستم ایمنی بدن سراغ سلول های تضعیف شده ی سرطانی رفته و هر آنچه که از آنها باقی مانده است را نابود می کند. سیستم ایمنی بدن در هنگام مبارزه با این سلول ها، آنها را به مانند ویروس فرض کرده و همچون بیماری های ویروسی با آنها مقابله می کند. بدین ترتیب می توان گفت که واکسن ویروسی تنها به سراغ سلول های سرطانی رفته و دیواره و پوشش محافظتی آنها را از بین می برد، باقی ماجرا را خود دستگاه ایمنی بدن انجام می دهد.

دکتر "استیون راسل" که مدیریت این آزمایش را بر عهده داشت با خوشحالی تمام به خبرنگار نشریه ی "Star Tribune " می گوید:

"نتیجه ی آزمایش، باورنکردنی است. پیش از این ما تنها آزمایشات مشابه را بر روی موش های آزمایشگاهی امتحان کرده بودیم و می دانستیم که این واکسن تمامی سلول های سرطانی جوندگان را از پای در می آورد. ولی تاثیر دقیق این واکسن بر روی بدن انسان تا پیش از این ثابت نشده بود و نمی شد پیش بینی کرد."

پزشکان به دقت حجم تزریقی واکسن را برای درمان سرطان مورد بررسی و مطالعه قرار دادند. بدین ترتیب به جای وارد کردن حجم استاندارد واکسن سرخک که معادل "10 هزار واحد" است، متخصصان علم سرطان شناسی "آنکولوژی" به بیمار دزی معادل "100 میلیارد واحد" تزریق نمودند.

پزشکان کلینیک "Mayo " اکنون باید تحقیقات خود را در این زمینه بر روی انسان ها گسترش دهند و به بررسی حل بسیاری از سوال های دشوار بپردازند. برای مثال اگر شخصی قبلا دچار بیمار سرخک شده باشد، سیستم دفاعی بدن به این روش توجهی نکرده و بدین ترتیب دیگر واکسن سرخک نمی تواند پاسخی برای درمان سرطان او باشد. در این زمان سیستم ایمنی بدن به ویروس واکسن حمله کرده و قبل از این که ویروس سرخک بتواند خود را به یاخته های سرطانی برساند، آن را نابود می کند.

در هر صورت، این موضوع یک قدم بسیار بزرگ برای علم پزشکی به شمار می آید و متخصصان علم سرطان شناسی سراسر جهان باید این روز را جشن بگیرند.

لازم به ذکر است که ادامه پروسه ی آزمایش با متدهای نوین بر روی یاخته های سرطانی برای ماه سپتامبر سال جاری میلادی برنامه ریزی شده اند

صدای روسیه

Solar-roadway1-2.jpg

احتمال ساخت جاده ها با امکان تولید برق در ایالات متحده آمریکا

خانواده مخترعان از امریکا قصد دارد مسئله بحران انرژی را حل کند و جاده های کشور را به پانل های خورشیدی بزرگ تبدیل نماید.

فقط در ایالات متحده آمریکا مساحت بزرگراه ها، پارکینگ ها، پیاده رو ها و مسیرهای دوچرخه سواری به طور کلی در حدود 50000 کیلومتر مربع است.

مخترعان جولی و اسکات بروسا بر این باورند که تمام این مساحت باید به پانل های بزرگ خورشیدی برای تولید برق تبدیل شود. آنها بر روی این پروژه طی مدت بیش از شش سال کار می کنند و می خوانند "جاده های خورشیدی" قادر به تحمل کردن وزن کاروانهای کامیون های چند تنی را بسازند. و در نهایت فعالیت آنها اولین ثمره داده است. نمونه اولین شیشه ای " کاشی های" استوار به تخریب ها ساخته شد.

آنان مثل آسفالت معمولی چسپیدگی لاستیک را تامین می کنند. علاوه بر این، آنان می توانند قدرت سه برابر بیشتر از مصرف کنونی قدرت در آمریکا تولید کند.

اسم رسمی این پروژه Solar Roadways (جاده های خورشیدی) است.

صدای روسیه

14-(1)-2.jpg

حقیقت افسانه های مربوط به معجزه ی خون انسان جوان توسط دانشمندان ثابت شد.

در گذشته افسانه هایی گفته می شد که گویی با خوابیدن در وان پر از خون تازه و یا نوشیدن یک استکان خون نوزاد می تواند جوانی را احیا نمود. روزنامه بریتانیایی "The Telegraph " می نویسد که امروزه حقیقت تمامی این افسانه ها و داستان ها توسط دانشمندان به اثبات رسیده است.

دانشمندان با انجام آزمایشات بر روی دو گروه مختلف و به صورت مجزا نشان دادند که انتقال خون افراد جوان به افراد سالخورده می تواند جلوی پیری آنها گرفته و حتی بیماری فراموشی یا همان آلزایمر را نیز درمان کند. خون افراد جوان در حقیقت مغز را به اصطلاح شارژ کند و باعث بهبود حافظه و قدرت یادگیری می شود.

پرفسور "دوگ ملتون" از اساتید دپارتمان "سلول های بنیادی و طب ترمیمی" دانشگاه هاروارد در این رابطه می گوید: "این خبر می توند به ما امید آینده ی سالم تری را مژده دهد. ما همواره در تعجب هستیم که چرا در جوانی ما هم قوی تریم و هم از لحاظ روانی بسیار انعطاف پذیرتر هستیم. این دو آزمایش به ما پاسخ سوال مورد نظر را نشان می دهد."

پروتئین "GDF11 "، راز جوانی

خبرگزاری "اینترفاکس" گزارش می دهد که بر اساس داده های دریافتی از سوی دانشمندان، یک نوع پروتئین با نام اختصاری "GDF11 " پاسخگوی فعالیت مغز و ماهیچه ها می باشد. این پروتئین به میزان فراوان در خون افراد جوان یافت می شود و به مرور زمان از میزان آن کاسته شده و به اتمام می رسد. سال گذشته گروهی از دانشمندان دانشگاه هاروارد با بررسی و آزمایش بر روی موش ها مشخص کردند که تزریق پروتئین مذکور می تواند نارسایی های مربوط به قلب را درمان کرده و آنرا جوانتر سازد.

نتایج آزمایشات جدیدی که امسال برگزار شده اند نشان داد که افزایش پروتئین های "GDF11 " در خون موش های پیر، منجر به بهبود عملکرد تمامی اعضای بدن آن شده است. دانشمندان تصمیم دارند تا در 2 الی 3 سال آتی، آزمایشات را به غیر از جوندگان، بر روی انسانها نیز بررسی کنند. آقای "لی روبین" از همکاران پرفسور ملتون در این رابطه می گوید که پروتئین "GDF11 " و یا داروهایی که بر اساس آن ساخته می شوند می توانند حتی بیماری فراموشی "آلزایمر" را نیز درمان کند.

دکتر "سائول ویلیدا" از کالج پزشکی دانشگاه "استاندفورد" نیز با آقایان روبین و ملتون هم عقیده است. اقای ویلیدا به کمک همکارانش اقدام به انجام آزمایشات مشابهی نموده است. در این آزمایشات به موش های 18 ماهه ، در طول 3 هفته، 8 مرتبه تزریق خون موش های 3 ماهه انجام داده شد. نتیجه ی این آزمایش نشان داد که توانایی یادگیری و فعالیت موش های سالخورده به طرز چشمگیری افزایش یافت.

صدای روسیه

131269155-2.jpgستاره شناسان سیاره شبیه زمین را کشف کردند

خبرگزاری«ریا نووستی»/ ستاره شناسان در صورت فلکی ماکیان سیاره ای را کشف کردند که شرایط آن احتمالا شبیه کره زمین است. این مطلب را سایت World Science گزارش داده است.

"الیزا کینتانا" از موسسه SETI گفت سیاره Kepler-186F در سیستم ستاره ای "کوتوله قرمز" یا Kepler-186 قرار دارد. اندازه این سیاره فقط 10 درصد بیشتراز کره زمین است.

الیزا کینتانا گفت این اولین سیاره به اندازه زمین است که در "ناحیه قابل زیست" سیستم ستاره ای دیگر کشف شده است".

منظور از ناحیه قابل زیست ناحیه است که شرایط در آنجا از جمله دما، نیروی جاذبه و سطح تشعشعات امکان وجود آب به شکل مایع را فراهم می کند. در این رابطه امکان وجود شکلی از حیات در سیاره کشف شده وجود دارد اما تا به حال هیچ علامتی از این بخش از کاینات دریافت نشده است.

ریانووستی

017542443_40300.jpg"خونریزی" اینترنتی چه کسانی را تهدید می‌کند؟

در روزهای اخیر یک حفره امنیتی خطرناک در یکی از استانداردهای رمزگذاری اینترنتی کشف شده که کارشناسان بر پایه ویژگی‌هایی آن را "خونریزی" نامیده‌اند. این حفره دست هکرها را به چه اطلاعاتی می‌رساند؟ چه کسانی در معرض خطرند؟

"اس‌اس‌ال" برای بیشتر افراد مفهومی ناشناخته است، با وجود این‌که بسیاری هر روز با آن سر و کار دارند. اس‌اس‌ال یک استاندارد رمزگذاری اطلاعات است. در روزهای اخیر یک حفره امنیتی در یکی از نسخه‌های این استاندارد پیدا شده و نگرانی‌های گسترده‌ای را برانگیخته است.

"OpenSSL"، نسخه معیوب استاندارد یاد شده است. این حفره امنیتی به هکرها اجازه می‌دهد داده‌های حساس را از کانال‌های رمزگذاری‌شده بدزدند.

چه کسی در معرض خطر است؟

بسیاری از پایگاه‌های اینترنتی، ارائه‌کنندگان خدمات ایمیل و برنامه‌های چت از استاندارد اس‌اس‌ال برای تأمین امنیت ترافیک اطلاعات استفاده می‌کنند. "اُپن‌اس‌اس‌ال" که یکی از نرم‌افزارهای مبتنی بر این استاندارد است، به دلیل رایگان بودن، به صورت گسترده در فضای مجازی منتشر شده است. به همین دلیل است که حفره امنیتی موجود در آن تا این حد خبرساز شده است. بر اساس برخی برآوردها، حدود نیم میلیون پایگاه اینترنتی از "اپن‌اس‌اس‌ال" استفاده می‌کنند.

حفره امنیتی کجاست؟

حفره امنیتی در یکی از بخش‌های "اپن‌اس‌اس‌ال" است که در پس‌زمینه فعال است. در یک ارتباط رمزگذاری‌شده، بخش معیوب با ارسال و دریافت سیگنال‌هایی، آنلاین بودن دو طرف خط را کنترل می‌کند. چون ارسال و دریافت این سیگنال‌ها به صورت مداوم و با ریتم خاصی صورت می‌گیرد، نام این فرایند "ضربان قلب" گذاشته شده است.

از این حفره امنیتی چگونه می‌توان سوءاستفاده کرد؟

چون بخش یادشده معیوب است، هکرها می‌توانند هم اطلاعات مربوط به آنلاین بودن دو طرف را از سرور بگیرند، هم اطلاعاتی دیگر چون گذرواژه‌ها یا محتویات ایمیل‌های رد و بدل شده را. برخی از کاربران برای رمزگذاری‌کردن ارتباطات اینترنتی خود از نرم‌افزارهای رمزگذاری استفاده می‌کنند. حتی کلیدهایی که توسط این نرم‌افزارهای رمزگذاری تولید شده‌اند هم در دسترس هکرها خواهند بود. به همین دلیل نام این حفره امنیتی "خونریزی" گذاشته شده است.

"عمق فاجعه" چقدر است؟

واقعیت این است که مشکل جدی و سر و صدای روزهای اخیر فراتر از قیل و قال رسانه‌ای است. خطری که کاربران را تهدید می‌کند، نسبت مستقیم با میزان اطلاعاتی دارد که هکرها از آنها جمع‌آوری کرده‌اند. ممکن است یک نفوذگر با استفاده از داده‌هایی که به دستش افتاده موفق شود یک رمزگذاری را به‌طور کامل خنثی کند.

هکری که به کلید خصوصی یک شخص یا پایگاه اینترنتی دسترسی دارد، می‌تواند تمام اطلاعات رمزگذاری‌شده آن شخص یا سایت اینترنتی را بخواند. مجرمان اینترنتی با دسترسی به چنین اطلاعاتی حتی می‌توانند خود را به‌جای سایت‌های دیگر جا بزنند، مثلا سایت یک بانک.

البته تا کنون موردی از سوءاستفاده‌های این چنینی گزارش نشده است؛ هر چند نباید فراموش کرد که حمله با استفاده از حفره ایمنی یاد شده بسیار بی‌سروصدا و به سختی قابل تشخیص است.

چطور می‌توان مشکل را برطرف کرد؟

نخست نوبت دارندگان یا اجاره‌دهندگان سرورهای اینترنتی است. اگر آنها از استاندارد معیوب استفاده می‌کنند، باید بلافاصله نرم‌افزار خود را به روز کنند. نسخه جدید حفره را می‌بندد. مشکل اما اینجاست که حفره یاد شده پیش از اینکه شناخته شود دو سال وجود داشته است. به بیان دیگر، هکرها ممکن است گذرواژه‌ها و اطلاعات رمزگذاری را به دست آورده باشند.

دارندگان پایگاه‌های اینترنتی چه کنند؟

هیچ کس نمی‌تواند با اطمینان بگوید که ابزار رمزگذاری اطلاعات سایت او به سرقت نرفته است. از همین رو کارشناسان، از جمله اداره فدرال آلمان برای آی‌تی و امنیت اینترنتی، توصیه می‌کنند که دارندگان وبسایت، کلیدهای رمزگذاری و گذرواژه‌ها را عوض کنند.

و کاربران اینترنتی؟

کاربران فعلا می‌توانند منتظر باشند تا دارندگان سرور و سایت‌های اینترنتی حفره امنیتی اپن‌اس‌اس‌ال را ببندند. فیلیپو واسوردا، برنامه‌نویس کامپیوتر از کشور ایتالیا، سایتی اینترنتی را درست کرده به آدرس http://filippo.io/Heartbleed/ . در این سایت می‌توان کنترل کرد که آیا یک سایت اینترنتی حفره امنیتی یاد شده را دارد یا نه. البته نتیجه آزمایش ظاهرا همیشه قابل اعتماد نیست.

کاربران بد نیست دست‌کم گذرواژه‌هایی که با آنها از اطلاعات حساس خود حفاظت می‌کنند را عوض کنند. البته این اقدام در صورتی اثربخش است که دارندگان سایت‌ها و سرورها حفره "اپن‌اس‌اس‌ال" را بسته باشند

DW. DE

017443977_40300.jpgفیس‌بوک در پی رساندن اینترنت به همه ساکنان زمین با پهپاد و لیزر

خبرسازی‌های فیس‌بوک پایان‌ناپذیر است. این کمپانی حالا از رویایی بزرگ پرده برداشته و می‌گوید قصد دارد با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین٬ ماهواره‌ها و لیزر همه ساکنان کره زمین را به اینترنت متصل کند.

اگرچه جمعیت آنلاین جهان چندی است که از مرز دو میلیارد نفر گذشته٬ اما همچنان دو سوم از ساکنان زمین به اینترنت دسترسی ندارند. اتصال محرومان از اینترنت به دنیای آنلاین٬ یکی از مهم‌ترین رویاهای مارک زاکربرگ٬ بنیان‌گذار بلندپرواز فیس‌بوک است.

فیس‌بوک جمعه (۸ فروردین٬ ۲۸ مارس) از تاسیس یک مرکز پژوهشی در دل این کمپانی عظیم خبر داد که ماموریت‌اش یافتن راه‌هایی نوین برای رساندن اینترنت به کسانی است که به آن دسترسی ندارند؛ تحولی مهم در تکامل فیس‌بوک که نویددهنده آینده‌ای متفاوت و هیجان‌انگیز برای دنیاست.

این لابراتوار پژوهشی که Connectivity Lab نام گرفته٬ ماموریت‌اش تامین اینترنت ارزان و دسترسی حداقلی به دنیای آنلاین برای همه ساکنان زمین است.

پژوهشگران و متخصصان هوا و فضا و فن‌آوری‌های ارتباطی در این مرکز قرار است مشغول توسعه تکنولوژی‌های جدیدی شوند که با بهره‌گیری از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپادها)٬ ماهواره‌ها و لیزر می‌توانند دامنه نفوذ اینترنت در جهان را گسترش دهند و آن را به دورترین نقاط این کره خاکی هم برسانند.

مارک زاکربرگ در یک پست فیس‌بوکی درباره تاسیس این مرکز پژوهشی٬ گفته «ما روی روش‌هایی کار کرده‌ایم که بتوانیم اینترنت را از آسمان به زمین بتابانیم.»

آن‌طور که در ویدئوی مرتبط با این پروژه آمده٬ یکی از این روش‌ها٬ استفاده از پهپادهایی است که با انرژی خورشیدی به حرکت درمی‌آیند و در ارتفاع ۱۶ هزار پایی پرواز می‌کنند.

متحول کردن عملکرد ماهواره‌ها و ارتباط لیزری میان آنها برای بهینه‌سازی دسترسی به اینترنت از دیگر مسائلی است که متخصصان در این مرکز در دست پژوهش دارند.

متخصصانی از ناسا هم فیس‌بوک را در پی‌گیری اهداف بلندش در این پروژه یاری خواهند کرد.

«همه ما٬ همه‌جا٬ متصل به اینترنت»

آن‌طور که مارک زاکربرگ می‌گوید٬ هدف این پروژه «فراهم کردن دسترسی حداقلی و ارزان‌قیمت به اینترنت برای همه کسانی است که در دنیای ما زندگی می‌کنند» و البته فیس‌بوک در این زمینه پیشرفت‌های خوبی هم داشته است.

زاکربرگ گفته «در سال گذشته با کارهایی که در فیلیپین و پاراگوئه کرده‌ایم٬ دسترسی مردم این کشورها به اینترنت دو برابر شده است.»

کاربران اینترنت در این کشورها از دیتای موبایل خدمات‌دهندگانی استفاده می‌کنند که فیس‌بوک از هم‌پیمانان آنهاست. تا کنون ۳ میلیون نفر با بهره‌گیری از این روش‌های نوین به اینترنت متصل شده‌اند.

او تاکید کرده که پیش‌برد چنین پروژه‌ای در مقیاسی به بزرگی زمین٬ نیازمند اختراع تکنولوژی‌های جدید هم هست و این همان وظیفه‌ای است که بر دوش Connectivity Lab قرار داده شده: «اختراع آینده اتصال به اینترنت.»

این پروژه هیجان‌انگیز و معطوف به آینده٬ بخشی از پروژه بزرگ‌تر Internet.org است که بنیان‌گذار فیس‌بوک سال گذشته با همکاری کمپانی‌های بزرگ تکنولوژیک جهان راه‌اندازی کرده است.

پیش‌تر گوگل هم اعلام کرده بود که می‌خواهد در پروژه موسوم به Loon با بهره‌گیری از بالن‌ها امکان دسترسی ساکنان مناطق دورافتاده به اینترنت را فراهم کند٬ اما آنچه فیس‌بوک در سر دارد و در دست انجام٬ معادلات این بخش از رقابت‌های بی‌پایان میان کمپانی‌های تکنولوژیک را یک‌سره زیر و زبر خواهد کرد.

برای کسب اطلاعات بیشتر درباره پروژه اینترنت‌رسانی فیس‌بوک به سراسر کره زمین٬ می‌توانید صفحه رسمی آن را از اینجا ببینید: http://internet.org/projects

DW.DE

heart.jpgپیوند تاریخی قلب مصنوعی؛ بیمار پس از دو ماه در سلامت کامل به سر می برد

نزدیک به دو ماه پس از پیوند قلب مصنوعی به یک بیمار 76 ساله در بیمارستان ژرژ پمپیدو

(Georges-Pompidou) در پاریس این فرد در سلامت کامل به سر می برد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری لوپاریزین، اولین قلب مصنوعی جهان به این مرد فرانسوی در تاریخ 27 آذرماه ( 18 دسامبر 2013 ) پیوند زده شد.

قلب مصنوعی تولید شرکت پزشکی کارما (Carmat) با هدف جایگزینی قلب واقعی انسان برای استفاده طولانی مدت تولید شده است. این قلب مصنوعی از مواد و حسگرهای زیستی

و با الگو برداری از طبیعت ساخته شده است.

مسوولان شرکت کارما هدف از تولید این قلب مصنوعی را افزایش طول عمر بیمارانی عنوان کردند که از نارسایی قلبی رنج می برند و عموما به علت سن بالا و نبود اهدا کننده عضو، امیدی به پیوند قلب ندارند.

به گفته پزشکان این قلب مصنوعی دو ماه پس از پیوند در وضعیت رضایت بخشی قرار دارد و به خوبی و به طور منظم کار می کند.

گروه پزشکان، این بیمار 76 ساله را به عنوان الگوی شجاعت و اعتماد به نفس می شناسند.

پیک ایران

jazbe-ahan.gifکمبود آهن خطر سکته مغزی را بالا می‌برد

حتی در افرادی که میزان آهن در حد متوسطی پایین است نسبت به افرادی که میزان آهنشان در میانه طیف طبیعی قرار دارد، احتمال سکته مغزی دو برابر می‌شود.

آفتاب: یک بررسی جدید نشان می‌دهد که میزان‌های کم آهن با چسبنده‌تر کردن خون باعث می‌شود که خطر سکته مغزی بالا برود.

به گزارش همشهری به نقل از وب‌مد، پژوهشگران اطلاعات مربوط به ۵۰۰ نفر که مبتلا به یک بیمار وراثتی نادر که باعث ایجاد عروق خونی گشاد‌شده در ریه‌ها می‌شود را مورد بررسی قرار دادند. رگ‌های خونی در ریه‌ها در شرایط عادی مانع از وورد لخته‌ها به شریان‌ها می‌شوند. اما در این بیماران لخته‌های خونی می‌توانند از ریه‌ها بگذرند و به شریان‌ها وارد شوند.

اما به گفته این پژوهشگران از امپریال کالج لندن در بریتانیا افرادی در میان این بیماران که کمبود آهن هم داشتند، پلاکت‌های چسبنده‌تر داشتند و با احتمال بیشتری ممکن بود دچار سکته‌ مغزی شوند.

پلاکت‌ها سلول‌های خونی کوچکی هستند که هنگامی که به یکدیگر می‌چسبند، سبب لخته شدن خون می‌شوند.

این بررسی نشان داد حتی در افرادی که میزان آهن در حد متوسطی پایین است نسبت به افرادی که میزان آهنشان در میانه طیف طبیعی قرار دارد، احتمال سکته مغزی دو برابر می‌شود.

5465464564.jpg

به گفته این پژوهشگران بسیاری از افراد دچار انواع دیگری از عوارض هستند که مانع از عملکرد فیلتر ریوی بر روی لخته‌های خون می‌شود، و یافته‌های آنها می‌تواند نهایتا به پیشگیری از سکته مغزی یاری برساند.

حدود ۲ میلیارد نفر در جهان دچار کمبود آهن هستند و پژوهش‌های اخیر نشان داده بودند که این عارضه می‌تواند عامل خطرسازی برای سکته مغزی باشد، اما تا به حال معلوم نبود چگونه کمبود آهن خطر سکته مغزی را بالا می‌برد.

دکتر کلر شاولین از انستیتوی قلب و ریه در امپریال کالج لندن در این باره می‌گوید: »با توجه به اینکه در صورت وجود کمبود آهن، پلاکت‌ها بیشتر به یکدیگر می‌چسبند، به نظر ما این پدیده می‌تواند توضیح‌دهنده رابطه کمبود آهن و افزایش خطر سکته مغزی باشد.

شاولین می‌افزاید: «گام بعدی این است این مسئله را به آزمایش بگذاریم که آیا می‌توانیم در این بیماران در معرض خطر بالا با درمان کردن کمبود آهن از سکته مغزی پیشگیری کنیم. در بیمارانی که تحت درمان کمبود آهن هستند می‌توان این موضوع را بررسی کرد که آیا پلاکت‌ها چسبندگی کمتری پیدا کرده‌اند یا نه.»

البته به گفته او مراحل بسیاری دیگری در فاصله انسداد رگ خونی با لخته و بروز نهایی سکته مغزی وجود دارد. بنابراین هنوز روشن نیست که میزان اهمیت افزایش چسبندگی پلاکت‌ها در کل این روند چقدر است.

آفتاب

نوشابه‌های گازدار باعث بیماری قلبی در مردان می‌شود

مصرف نوشابه‌های گازدار و آب میوه‌های شیرین شده با شکر از عادات غذایی روزانه به شمار می‌رود که همه گروه‌های سنی تمایل زیادی به مصرف این نوشیدنی‌ها دارند اما به نظر می‌رسد که با توجه به نتایج تحقیقات جدید، مردان باید در محاسبات خود بازنگری کنند.

تحقیقات جدید در آمریکا نشان می‌دهد مصرف روزانه 340 میلی‌لیتر نوشابه و آب میوه‌های شیرین شده با شکر، افراد به ویژه مردان را در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار می‌دهد.

بر اساس این تحقیقات، مردانی که روزانه معادل 340 میلی‌لیتر نوشابه و آب میوه‌های شیرین شده با شکر مصرف می‌کنند، 20 برابر بیشتر - در مقایسه با مردانی که اصلاً از این نوشیدنی‌ها مصرف نمی‌کنند- در معرض ابتلا به بیماری‌های قلبی قرار دارند.

این تحقیقات از 43000 مرد 40 تا 75 ساله در طول 23 سال به عمل آمد و نشان داد که مصرف مداوم نوشابه‌های گازدار درصد تری گلیسرید و پروتئین التهابی (CRP) را بالا و سطح کلسترول خوب «HDL» را که از حملات قلبی جلوگیری می‌کند، پایین می‌آورد و در نهایت احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد. این تحقیقات به افراد سالم و به ویژه بیماران قلبی توصیه کرد که نوشابه‌های گازدار زیاد مصرف نکنند.

بر اساس این تحقیقات، مصرف این نوشیدنی‌ها به میزان اندک دو بار در هفته یا ماه هیچ خطری برای سلامتی ندارد.

اخیراً نیز تحقیقات پژوهشگران دانشگاه آدلاید آمریکا نشان داده بود که مصرف نوشابه‌های گازدار خطر ابتلا به آسم، انسداد ریوی مزمن و پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

نوشابه‌های گازدار قدرت باروری مردان را کاهش می‌دهد

zimg_001_8.jpg

تحقیقات نشان داده است قدرت باروری مردانی که هر روز نوشابه گازدار می‌نوشند در معرض خطر قرار دارد. در واقع تحقیقات نشان داده است مردانی که بیشتر از دیگران نوشابه گازدار می‌نوشند زندگی ناسالم تری نیز دارند. این افراد میوه و سبزی کمتری مصرف می‌کنند و بیشتر به خوردن فست‌فود علاقه دارند. مدتهاست به اثبات رسیده است شیوه زندگی ناسالم عامل مهم به خطر افتادن سلامت باروری در مردان است.

ارتباط مصرف نوشابه و سرطان در مردان

نتایج یک تحقیق 15 ساله نشان می‌دهد مردانی که در روز یک نوشیدنی گازدار 300 میلی‌لیتری مصرف می‌کنند 40 درصد بیش از سایرین در معرض خطر ابتلا به سرطان پروستات قرار می‌گیرند.

نکته نگران‌کننده این است که این خطر در رابطه با بیماری که در مرحله اول باشد و به واسطه آزمایش‌های خون تشخیص داده‌شده کاربرد ندارد بلکه سرطان‌هایی را هدف می‌گیرد که به قدری پیشرفته‌اند که علائم را نشان می‌دهند. این امر از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که احتمال مهلک بودن اشکال سرطان پروستات که به سرعت رشد می‌کند بیشتر است.

نتایج این تحقیق در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده و نخستین تحقیقی نیست که خوردن نوشیدنی‌های گازدار شکر دار را تهدیدی برای سلامت عمومی می‌داند. تحقیقات پیشین مصرف این نوشیدنی‌ها را به حمله‌های قلبی، دیابت، افزایش وزن، استخوان‌های شکننده، سرطان پانکراس، ضعف ماهیچه‌ای و خطرات بالقوه فلج شدن نسبت داده‌اند.

محققان سوئدی که این تحقیق را انجام داده‌اند اظهار داشتند که پیش از نهایی کردن این نتایج باید تحقیقات بیشتری انجام شود اما در حال حاضر هم دلایل فراوانی برای قطع مصرف این نوشیدنی‌ها وجود دارد.

آن‌ها برای انجام این تحقیقات وضعیت سلامتی بیش از 8 هزار مرد 37 تا 45 ساله را برای یک دوره 15 ساله بررسی کردند؛ مردانی که در آغاز این تحقیق در وضعیت سلامتی مناسبی بودند، درباره نحوه خوردن و نوشیدن خود مورد سۆال قرار گرفتند.

تا پایان دوره این تحقیق آن‌ها عادات روزانه مردانی را که سرطان پروستات داشتند مورد مقایسه قرار داده‌اند و مشخص شده است که بین مصرف نوشیدنی‌های گازدار شکردار و این بیماری ارتباطی وجود دارد.

کارشناسان دانشگاه لاند همچنین دریافتند که افرادی که دارای رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات هستند با افزایش خطر ابتلا به انواع خفیف‌تر سرطان پروستات روبرو هستند.

در این تحقیقات هیچ ارتباطی میان آب میوه، نوشیدنی‌های رژیمی و مصرف قهوه و چای و شکر با این بیماری مشاهده نشده است.

استخوان مردان با نوشابه بیشتر پوک می‌شود

افرادی که روزانه یک لیوان نوشابه سیاه مصرف می‌کنند، بعد از 35 سالگی میزان بروز پوکی استخوان در آن‌ها افزایش می‌یابد؛ به طوری که خطر ابتلا به این عارضه در زنان 3 برابر و در مردان به میزان 5 برابر بیشتر می‌شود.

​آفتاب

چهره انسان های اولیه اروپا مشخص شد/ چشمان آبی و پوست تیره

euro_man_2.jpg

پژوهشگران با بررسی DNA یک انسان 7 هزار ساله از ویژگی های چهره انسانهای اروپایی و آفریقایی پرده برداشتند.

به گزارش خبرگزاری مهر، آنها دریافتند این مرد غارنشین با وجود داشتن چشم های آبی، موهای تیره داشته ؛ این به آن معناست که او شواهدی از تکامل ژنتیکی انسان را در خود داشته است.

بقایای بدن این مرد غارنشین در ارتفاعات پنج هزار پایی کوهستانی در شمال غرب اسپانیا در سال 2006 یافت شد.

کارشناسان از یافتن این شکارچی باستان هیجان زده شده و آن را "لابرانا 1 " نامیدند - اسمی که ترکیبی از ژنهای آفریقایی واروپایی است.

نتایج به دست آمده از تحلیل DNA یکی از دندانهای این مرد غار نشین، حاکی از آن است که وی دارای موهای تیره (احتمالا مشکی )، پوست تیره و چشم های آبی پررنگ بوده است.

این ترکیب از ویژگی های اروپایی و آفریقایی نشان می دهد که دگرگونی نژادی انسانهای مدرن تا مدتها پس از آنکه آفریقا را ترک کردند ادامه داشته و با تغییر در رنگ چشم ها شکل گرفته که البته پیش از روشن شدن رنگ پوست آنها روی داده است.

پروفسور چارلز لانوزا – فاکس، مجری این تحقیقات از موسسه زیست شناسی تکاملی در بارسلون اسپانیا می گوید: بزرگ ترین شگفتی این کشف آن بود که این فرد نسخه های آفریقایی را در ژنهای خود داشته که رنگدانه های روشن را در اروپایی های امروزی تعیین می کرده است . شگفتی بیشتر این کشف این بود که وی دارای تغییرات ژنتیکی بوده که چشم های آبی را برای او به ارمغان آورده است.

لابرانا 1 نشان دهنده شباهت های ژنتیکی به اهالی کشورهای اسکاندیناوی است و همچنین مشابهت هایی را با مردمانی که بیش از 20 هزار سال پیش در سیبری زندگی می کردند دارد.

وی یکی از دو اسکلت مرد به خوبی حفظ شده و به دست آمده از سیستم غار لا برانا – آرینترو در نزدیکی لئون است.

این دانشمندان بر روی DNA لابرانا1 تمرکز کردند چرا که در وضعیت بهتری بود. آنها امیدوارند ژنوم مرد غار نشین دیگر موسوم به لا برانا 2 را نیز مشخص کنند.

این 2 مرد غار نشین حدود هفت هزار سال پیش و در دوره میانسنگی زندگی می کرده اند که حدود 5 هزار سال پیش با توسعه کشاورزی و دامپروری در خاورمیانه به پایان رسید.

DNA یکی از اهالی سیبری که یک پسر بچه بوده است سال گذشته شباهت هایی را با بومیان آمریکا نشان می دهد.

euro_man_1.jpgاین داده ها نشان دهنده تداوم ژنتیکی در جمعیت های مرکزی و غربی اوراسیاست.

نکات ژنوم لابرانا 1 به برخی از تغییرات ایجاد شده در انسان در نتیجه تغییر از موجودیت یک شکارچی به یک کشاورز حکایت دارد.

لابرانا 1 احتمالا نمی توانسته لاکتوز موجود در شیر را هضم کند یا یا غذای نشاسته ای که بعدها غذای اصلی کشاورزان نوسنگی شد کنار بیاید.

پیش از این دانشمندان امیدوار بودند به تغییرات در سیستم ایمنی انسان در نتیجه قرار گرفتن در معرض باکتری و ویروس های ناشی از حیوانات و دام پی ببرند.

اما تعدادی از تغییرات DNA مقاومت به عفونت در اروپاییان مدرن در این شکارچی باستان وجود دارد. موضوعی که نشان می دهد مقاومت در برابر باکتری ها ناشی از سازگاری با کشاورزی نیست و منشا قدیمی تری دارد.

ترکیب ویژگی های اروپایی و آفریقایی نشان می دهد مدتها پس از انکه انسان مدرن آفریقا را ترک کرد دگرکونی های نژادی او همچنان ادامه داشته است با تغییرات در رنگ چشم صورت گرفته و پس آن رنگ پوست او روشن شده است.

نتایج این تحقیقات درنشریه نیچر منتشر شده است و نشان می دهد واریانهای ژنتیکی رنگدانه های روشن پوست در برخی از جمعیت های اروپایی در دوره میانسنگی کامل نشده و شیوع این تغییرات ژنتیکی با رنگ چشم روشن/ آبی احتمالا پیش از تغییرات در رنگ پوست بوده است.

پیک ایران

تشخیص سرطان با یک آزمایش خون ساده!

دکتر ایون کایر، هموتولوژیست دانشگاه پیر و ماری کوری در پاریس، با استفاده از فناوریهای جدید پزشکی و به کمک لوله سفید مخصوص موفق به تشخیص سرطان شد.

آفتاب: یک محقق فرانسوی به کمک فناوریهای جدید پزشکی موفق به تشخیص بیماری سرطان با یک آزمایش خون ساده شد.

دکتر ایون کایر، هموتولوژیست دانشگاه پیر و ماری کوری در پاریس، با استفاده از فناوریهای جدید پزشکی و به کمک لوله سفید مخصوص موفق به تشخیص سرطان شد.

این لوله مخصوص قادر به تشخیص سلولهای سرطانی موجود در خون بیمار است که میتواند در 60 درصد موارد جایگزین نمونه گیریهای فعلی باشد.

امروزه برای تشخیص سرطان از روش نمونه گیری تهاجمی استفاده میشود که بیخطر نیست و گاهی احتیاج به بیهوشی و چند روز بستری شدن در بیمارستان دارد.

این پژوهشگر فرانسوی برای جایگزینی این روش، لولهای ابداع کرده است که سلولهای خون را از فیلتری عبور داده و امکان تشخیص سرطان را فراهم میکند.

از آنجایی که سلولهای سرطانی اندازه بزرگتری دارند، در سطح لوله باقی میمانند و سلولهای سالم از فیلتر عبور میکنند. نتیجه آنالیز این سلولها نشان دهنده وجود بیماری سرطان خواهد بود.

به گزارش ایسنا، به گفته پروفسور ایون کایر به کمک این روش در جریان درمان سرطان نیز برای اطمینان از روند بهبود بیمار احتیاجی به نمونه گیریهای متعدد نیست و از فواید دیگر این روش میتوان به هزینه کمتر و تشخیص ناهنجاریهای ژنتیکی نیز اشاره کرد.

آفتاب

درمان اختصاصی سرطان های دستگاه گوارش با روش ابداعی محققان ایرانی

پژوهشگران مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از روشهای مولکولی و خاموش کردن این فاکتورها، روش نوینی را برای درمان سرطانهای دستگاه گوارش تهیه کردند.

آفتاب: پژوهشگران مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با استفاده از روشهای مولکولی و خاموش کردن این فاکتورها، روش نوینی را برای درمان سرطانهای دستگاه گوارش تهیه کردند و امیدوارند درمانی اختصاصی برای بیماران مبتلا به سرطان دستگاه گوارش ارائه دهند.

دکتر محمدرضا عباس زادگان، رییس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مجری طرح با بیان اینکه در این تحقیقات بر روی عوامل ایجادکننده سرطان مری مطالعاتی انجام شد، گفت: در این مطالعات دو فاکتور اصلی را که سبب میشوند سلولهای نرمال بدن (به طور اختصاصی سلول اپیتلیال مری) که در سرطان مری به سلولهای بنیادی سرطانی تبدیل میشوند، بررسی کردیم.

وی با بیان اینکه این مطالعه بر روی جامعه بیماران مبتلا به سرطان مری انجام شده است، ادامه داد: نتیجه تحقیقات ما نشان داد که درصد بالایی از بیماران، دارای این فاکتور که شامل فاکتورهای «مستر مایند 1» (MAML1) و «توئیست ۱ (Twist 1) » میشود، هستند.

عباس زادگان با اشاره به نقش این دو فاکتور اصلی در بروز سرطان مری خاطرنشان کرد: در هنگام بروز سرطان این دو فاکتور در مسیرهای پیام رسانی دچار اختلال شده و در نهایت سبب میشوند که بیان بی رویهای داشته باشند و سلولهای طبیعی (نرمال) را طی فرایند اپیتلیال مزانشیمال (EMT) به سلولهای بنیادی سرطانی (Cancer Stem Cell) تبدیل کنند.

وی با تاکید بر لزوم شناخت این فاکتورها در درمان بیماری سرطان یادآور شد: تحقیقات اخیر نشان میدهد در صورتی که از این فاکتورها شناخت بیشتری داشته باشیم، قادر به ارائه درمانهای اختصاصی برای این دسته از بیماران خواهیم بود.

مجری طرح با بیان جزئیات مطالعات انجام شده در این زمینه توضیح داد: در این مطالعات با استفاده از مکانیزمهای نوین مولکولی اقدام به خاموش کردن دو فاکتور «مستر مایند 1» (MAML1) و «توئیست ۱ (Twist 1)» کردیم.

عباس زادگان، با تاکید بر اینکه این مطالعه بر روی نمونههای انسانی مبتلا به سرطان مری انجام شد، اضافه کرد: در ادامه این تحقیقات این مساله مورد بررسی قرار گرفت که آیا این روش قادر به جلوگیری از رشد سلولهای سرطانی هست یا خیر که در این زمینه موفقیتهایی را نیز کسب کردهایم.

رئیس مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به عوارض ناشی از درمانهای غیر اختصاصی همچون شیمی درمانی و رادیوتراپی، اظهار کرد: درمانهای عمومی همچون شیمی درمانی به صورت غیر اختصاصی است و عوارضی را برای بیماران به دنبال دارد در صورتی که روشی که ما بر روی آن کار کردهایم، به صورت درمان اختصاصی بیولوژیکی در آینده خواهد بود.

وی با بیان اینکه این مطالعه بر روی بیماران مبتلا به سرطان مری انجام شده است، خاطرنشان کرد: دستاوردهای این تحقیقات همچنین برای درمان سرطانهای دیگر دستگاه گوارش همچون روده بزرگ کاربرد دارد.

استاد گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص موفقیت کسب شده تیم تحقیقاتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد:طرح مطالعهپروسه پیدایش سرطان در سلولهای نرمال بدن، رتبه سوم گروه محققان در کمیته تخصصی علوم پایه را کسب کرده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه نتایج این تحقیق فاکتورهای خاصی برای درمانهای بیولوژیک در آینده خواهد بود و میتوان با استفاده از این روش از تبدیل سلولهای نرمال به سلولهای بنیادی سرطانی که مقاومترین سلولهای توده سرطانی به داروهای ضد سرطان هستند، جلوگیری کرد، افزود: نتایج این تحقیق در مجله بینالمللی ISI انکولوژی با ایمپکت حدود 5 به چاپ رسیده است.

استاد گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه گروه ژنتیک پزشکی دانشگاه گروه نوپایی است که در حال حاضر 10 عضو هیات علمی در این گروه فعالیت میکنند، اظهار کرد: این گروه در بخشهای مختلف ژنتیکی از جمله ژنتیک سرطان، ژنتیک بیماریهای نورولوژیک (مغز و اعصاب)، ژنتیک بیماریهای قلب و عروق و متابولیک فعالیت میکند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد آموزش کلاسهای گروههای پزشکی مولکولی و برخی رشتههایی که نیاز به تخصص ژنتیک دارند، فعالیت در مراکز تحقیقاتی ژنتیک دانشکده پزشکی و ژنتیک انسانی پژوهشکده بوعلی و فعالیت در مراکز تشخیصی ژنتیک بیمارستان قائم (عج) و دیگر مراکز دولتی و خصوصی را از جمله فعالیتهای این گروه برشمرد.

آفتاب

درمان سرطان خون با مغز استخوان مصنوعی

دانشمندان آلمانی موفق به ساخت نمونه پیش‌ساختی از مغز استخوان مصنوعی شده‌اند که می‌تواند به تسهیل درمان سرطان خون طی چند سال آینده منجر شود.

موسسه فناوری کالسروهه، موسسه سیستمهای هوشمند مکس‌پلانک در اشتوتگارت و دانشگاه توبینگن توانسته‌اند بصورت مصنوعی، ویژگیهای اساسی مغز استخوان طبیعی را در آزمایشگاه تولید کنند.

سلولهای بنیادی خون‌ساز به بازپرسازی سلولهای قرمز خون یا سلولهای ایمنی می‌پردازند، از این رو می‌توان از آنها در درمان سرطان خون استفاده کرد. در این روش، سلولهای بیمار با سلولهای بنیادی خون‌ساز سالم از یک اهداکننده همسان جایگزین می‌شوند.

اگرچه در حال حاضر همه بیماران مبتلا به سرطان خون نمی‌توانند به یک اهداکننده همسان دسترسی داشته باشند، از این رو یک راه‌حل ساده برای این مشکل می‌تواند افزایش تعداد سلولهای بنیادی خون‌ساز باشد.

از آنجائیکه سلولهای بنیادی خون‌ساز، ویژگیهای بنیادی خود را تنها در محیط طبیعی‌شان حفظ می‌کنند، دانشمندان باید محیطی را ایجاد کنند که شبیه جایگاه سلول بنیادی در مغز استخوان باشد.

دانشمندان آلمانی برای دستیابی به این هدف، یک ساختار متخلخل را از یک پلیمر مصنوعی ساختند که ساختار اسفنجی استخوان را در محیط مغز استخوان خون‌ساز تقلید می‌کند.

محققان در این مغز استخوان مصنوعی، سلولهای بنیادی خون‌ساز ایزوله شده را از خون بند ناف گرفته و آنها را برای چند روز در انکوباتور نگهداری کردند.

تحلیلهای انجام شده با روشهای مختلف نشان داد که این سلولها در واقع در مغز استخوان مصنوعی جدید، تکثیر شدند.

اکنون دانشمندان می‌توانند تعاملات بین مواد و سلولهای بنیادی را با جزئیات دقیق در آزمایشگاه مطالعه کرده تا چگونگی تاثیرگذاری مواد مصنوعی بر سلولهای بنیادی و کنترل رفتار آنها را بررسی کنند.

به گزارش ایسنا، این دانش می‌تواند به درک جایگاه یک سلول بنیادی مصنوعی برای افزایش هدفمند سلولهای بنیادی به منظور درمان بیماران مبتلا به سرطان خون در 10 تا 15 سال آینده کمک کند.

آفتاب:

بیداری های شبانه مغز را فرسوده می کند

یک روانپزشک و متخصص مغز و اعصاب می گوید : بیداری های شبانه یا شب زنده داریهای افراطی و بیش از حد ، موجب فرسودگی زودرس مغز می شود.

دکترˈمجید برکتینˈ روز جمعه در دومین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی افزود: متاسفانه در ایران برخی از جوانان و نوجوانان شب بیداری های بی مورد وافراطی دارند که مغز آنها با بالا رفتن سن، زودتر به مشکل حافظه از جمله آلزایمر دچار می شود.

وی تماشای برنامه های تلویزیونی دیرهنگام ، ارتباط با فضاهای مجازی از جمله اینترنت و همچنین چت کردن را از عوامل شب بیداری های شبانه عنوان کرد که برخی جوان ها به آنها گرایش یافته اند.

برکتین اظهار داشت : میزان خواب کسانی که شب زنده داری های افراطی دارند ، شاید به سه یا چهار ساعت در روز برسد که این مساله نه تنها بر عملکرد مغز آنها بلکه بر عملکرد روزانه آنها نیز تاثیر منفی می گذارد.

به گزارش ایرنا، فلوشیپ روانپزشکی عصبی، آلودگی هوا، زندگی بدون تحرک فیزیکی ،تغذیه نامناسب ، استرس و استعمال دخانیات را ازدیگرعواملی عنوان کرد که باعث تسریع در فرسودگی مغز می شود.

برکتین به آلزایمر به عنوان یکی از شناخته شده ترین نوع زوال عقل یا دمانس اشاره کرد و گفت : افراد هرچقدرشیوه زندگی سالمتر و استرس کم تری داشته باشند احتمال ابتلای به آلزایمر را در پیری کمتر می کنند.

** بیش از 700 هزار نفر در کشور صرع دارند

وی که در زمینه صرع نیز فعالیت می کند شمار مبتلایان به این بیماری در کشور را 700 هزار تا یک میلیون نفرعنوان کرد.

برکتین افزود : بیماری صرع در 70 درصد مبتلایان کنترل می شود اما 30 درصد آنها با عوارض صرع زندگی می کنند.

وی گفت: عدم تمرکز کافی، اختلال در کلام و فراموش کردن کلمات و مشکلات حافظه ازجمله عوارض بیماری صرع به شمار می آید.

برکتین اضافه کرد:برای این افراد تلاش می شود ضمن بازنگری در داروهایشان، توانایی های باقی مانده آنها نیز تقویت شود و اگر به جراحی نیازداشته باشند تحت این عمل قرارگیرند.

دومین کنگره علوم اعصاب پایه وبالینی که به مدت سه روز در مرکز بین المللی همایش های رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد امروز جمعه به کار خود پایان داد

آفتاب:

آغاز مأموریت سفینه‌ای جستجوگر در کهکشان راه ‌شیری

Ghaya.jpg

آژانس فضایی اروپا سفینه‌ای به فضا فرستاد که کهکشان راه ‌شیری را با دقتی بی‌نظیر به صورت سه بعدی اندازه‌گیری خواهد کرد. این سفینه اطلاعات یک میلیارد ستاره را ثبت می‌کند و قادر است میلیون‌ها سیاره و جرم آسمانی کشف کند.

سفینه گایا پنج‌شنبه ۱۹ دسامبر (۲۸ آذر) توسط آژانس فضایی اروپا به فضا پرتاب شد. تا کنون هیچ تلسکوپی قادر نبوده با دقت تلسکوپی که در سفینه "گایا" نصب شده است کار کند.

تلسکوپ درون این سفینه قرار است پنج سال تمام تا عمق ۶/ ۱ میلیون کیلومتری فضای اطراف زمین را رصد و اطلاعات جمع‌آوری شده را به زمین مخابره کند.

نقطه لاگرانژ مکانی آرام برای جمع‌آوری اطلاعات

سفینه گایا پنج‌شنبه با یک موشک حامل روسی از ایستگاه فضایی در گویان فرانسه به فضا پرتاب شد. این سفینه در نقطه ال‌۲ -لاگرانژ مستقر خواهد شد. این نقطه محلی در اعماق فضا، چهار برابر دورتر از کره ماه است.

این نقطه به افتخار ستاره‌شناس ایتالیایی ژوزف لويس لاگرانژ که در قرن هجدهم میلادی مکان آن را به صورت تئوری محاسبه کرده بود، نقطه لاگرانژ نامیده شده است.

در نقطه لاگرانژ نیروی جاذبه زمین و خورشید طوری بر یکدیگر اثر می‌کنند که یک ماهواره که در مدار خورشید قرار گرفته همواره نسبت به کره زمین ثابت خواهد بود.

اگر از این نقطه زمین زیر نظر گرفته شود اینطور به نظر می‌رسد که بی‌وزنی کامل حاکم است.

مکانی که ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) در آن قرار گرفته، بر خلاف این مکان‌ است. این ایستگاه در این مکان همواره در حال گردش به دور زمین است.

مزیت نقطه لاگرانژ اینجاست که سفینه گایا در فضا از آرامش بیشتری برخوردار است و چون محیط ‌اطراف آن با سرعت تغییر نمی‌کند، تلسکوپ آن هم نیازی به تنظیم مکرر ندارد.

دوربین دیجیتالی با توانایی‌ها بسیار

سفینه گایا دارای یک تلسکوپ آیینه‌ای کلاسیک است که به شمار زیادی ردیاب‌های پیکسلی متصل است و می‌توان آن را به دوربین دیجیتالی عظیمی با بیش از یک میلیارد پیکسل تشبیه کرد. لنز این دوربین به حدی قوی است که می‌تواند از فاصله یک هزار کیلومتری از یک تار موی انسان تصویربرداری کند.

این دوربین البته توانایی‌های دیگری هم دارد. دوربین تلسکوپ سفینه گایا سه نوع ردیاب دارد که هر کدام یک وظیفه برعهده دارند: نخست ۶۲ ردیاب نجومی که اجرام آسمانی را انداز‌ه‌گیری و موقعیت دقیق آنها را روشن می‌کنند.

سپس ۱۴ ردیاب‎ تصویری که نور و امواج نوری که از هر ستاره منعکس می‌شود را تشخیص می‌دهند. این ردیاب‌ها می‌توانند طیف رنگ هر ستاره را رمزگشایی کنند.

و در نهایت ۱۲ ردیاب پیکسلی که طیف امواج نوری هر ستاره را تشخیص می‌دهند. اطلاعاتی که این ردیاب‌ها جمع‌آوری می‌کنند به تشخیص عناصر تشکیل دهنده هر ستاره کمک می‌کند.

سفینه گایا قادر است صدها هزار ستاره خارج از منظومه شمسی را پیدا کند که برخی از آنها تا۵۰۰ سال نوری از این منظومه فاصله دارند. ردیاب‌های این سفنیه در مدت زمان مأموریت آن میلیو‌ن‌ها گیگا بایت اطلاعات به زمین مخابره خواهند کرد.

تصاویر سه بعدی از منظومه شمسی

هدف مأموریت گایا کسب اطلاعات برای درک بهتر چگونگی تشکیل منظومه شمسی و کهکشان راه شیری است. این سفینه نه تنها حرکت ستارگان و اجرام آسمانی را مشخص می‌کند بلکه قادر است ترکیبات شیمیایی هر یک از آنها را تشخیص دهد و در نهایت دسته‌بندی کند. به این ترتیب پژوهشگران می‌توانند تاریخ تشکیل جهان را تا پیش از زمان انفجار بزرگ محاسبه کنند.

گایا همچنین در موقعیتی است که می‌تواند انحنای امواج نور در میدا‌ن‌های گرانشی مرموز در فضا را محاسبه کند.

بی‌نظمی امواج نور که در میدان‌های گرانشی، به عنوان مثال در نزدیکی اجرام سنگین و بزرگ آسمانی، پیش‌می‌آیند با تئوری نسبیت آلبرت انیشتن قابل توضیح است.

پژوهشگران امیدوارند که با اطلاعات سفینه گایا به درک بهتری از فضا، زمان و نیروی گرانش دست یابند.

در پی سیارک‌ها و دنبا‌له‌دارها

جمع‌آوری اطلاعات از کوتوله‌های قهوه‌ای هم بخشی از مأموریت این سفینه است. کوتوله‌های قهوه‌ای ستاره‌های کم سویی هستند که تقریبأ به صورت نامرئی در فضا در حرکت‌اند.

پژوهشگران همچنین از انفجار ستاره‌ها در پایان دوره زندگی‌شان در شگفت ‌هستند. گایا قادر است تا ده هزار از این اجرام آسمانی را که به "سوپرنووا" مشهورند در کهکشان‌های دور ردیابی کند. اطلاعات که گایا جمع‌اوری می‌کند به دانشمندان این امکان را می‌دهند که تشخیص دهند از روی زمین چه زمانی و در چه مکان می‌توان انفجار این اجرام را مشاهده کرد.

جستجوی سیارک‌ها و دنباله‌دارها هم بخشی از مأموریت سفینه گایاست. برخی از این اجرام آسمانی می‌توانند برای کره‌زمین خطرناک باشند. گایا می‌تواند موقعیت حدود ۲۰۰ هزار سیارک و دنباله‌‌دار از پیش شناخته شده را هم با دقتی بی‌نظیر اندازه‌گیری‎ کند. این اطلاعات سپس در یک سیستم هشدار دهنده ضبط خواهند شد.

DW.DE

ساخت اکسیر جوانی از سم مار

دانشمندان روسی از غدد بزاقی مار افعی ˈ سم مارˈ اکسیر جوانی ساخته اند که قادر است سرعت و روند چین و چروک صورت را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

دانشمندان روسی راهی برای کُند کردن روند پیری، یافته اند.

دانشمندان سرم منحصر به فردِ جوانی را از سمّ مار، ساخته اند. این مواد قادرهستند تا به عضلات آرامش داده و سرعت پدیداری چین و چروک را به طور قابل توجهی کاهش دهند.

محققان از موسسه شیمی بیو ارگانیک روسیه، توانستند از غدد بزاقی مارِ افعیِ برمه ای که تنها در ویتنام یافت می شود، سموم منحصر به فردی را بدست آورند.

یوری اوتکین، رئیس آزمایشگاه موسسه شیمی بیوارگانیک آکادمی علوم روسیه می گوید: ˈدر طول مطالعه بر روی زهر افعی برمه ای که یک مار بسیار نادر و توسط همکاران ویتنامی به ما اهدا شده بود، توانستیم ترکیب یک پپتید و یا یک سم را شناسایی کنیم. این ماده به صورت انتخابی، انتقال تکانه ها و یا همان پالس های عصبی را، از اعصاب به عضلات، بلوکه می کندˈ.

برای اینکه اثربخشی تحقیقات دانشمندان روسی اثبات شود، از قورباغه های آفریقایی استفاده شد. آنها این ماده را بر روی رسپتور تخم نابالغ این حیوانِ دوزیست، کاشته و سپس واکنش آن را نسبت به اجزای سازنده زهر، مشاهده کردند. در یکی از این آزمایشات متوجه شدند که پپتید کاملا عضلات را شل و آرام کرده است. یک آزمایش دیگر نیز بر روی موش آزمایشگاهی، این فرضیه را تقویت کرده است.

به عقیده دانشمندان، این پپتید می تواند به عنوان یک ماده ضد پیری مفید باشد. عامل ظهور چین و چروک، عضلات صورت است. اگر بتوان آنها را شل کرد، پدیداری چین و چروک به تعویق می افتد.

ایگور کاشِواروف، مدیر آزمایشگاه موسسه شیمی بیو ارگانیک آکادمی علوم روسیه می گوید که آنها توانسته اند روش مناسبی را برای استعمال آنها در بدن انسان، بیابند:ˈما این ماده را به صورت پودر و در غلظت مورد نظر به کِرِم، اضافه می کنیم. سپس این کرم فعال شده و چین و چروک صورت را کاهش می دهدˈ.

در حال حاضر تحقیقات پوستی بر روی داوطلبان آغاز شده است. در صورت موفقیت، این نه تنها یک ابزار عالی برای متخصصان زیبایی خواهد شد بلکه بر اساس ترکیبات این سم می توان یک داروی قوی مسکن ایجاد کرد.

​آفتاب:

017290271_40300.jpgفرود موفقیت‌آمیز اولین فضاپیمای چین بر سطح ماه

اولین ماه‌پیمای چین با موفقیت بر سطح این کره فرود آمد. این ماه‌پیما را موشک "چانگی-۳" به فضا منتقل کرده است. کارکنان مرکز تحقیقات فضایی پکن پس از نشستن موفقیت‌آمیز ماه‌پیما بر سطح این کره جشن گرفتند.

اولین ماه‌پیمای جمهوری خلق چین در ساعت دو و ۱۴ دقیقه بعدازظهر روز شنبه (۱۴ دسامبر - ۲۳ آذر) به وقت اروپای مرکزی به سطح کره ماه نشست.

چین با فرود موفقیت‌آمیز این ماه‌پیما پس از آمریکا و اتحاد شوروی سابق، سومین کشوری است که فرودگری را بر سطح کره ماه می‌نشاند.

۳۷ سال پیش ماه‌پیمای "لونای ۲۴" اتحاد شوروی سابق، آخرین فرودگری بود که بر سطح کره ماه نشست.

هنوز هشت دقیقه از فرود موفقیت آمیز ماه‌پیما نگذشته بود که اولین عکس‌ها به زمین ارسال شدند. آژانس فضایی اروپا (Esa) این پروژه فضایی چین را در بخش ارتباطات و مکان‌یابی یاری کرده است.

قرار است ماه‌پیمای شش چرخ یوتو( Yutu) یا خرگوش یشمی که رنگی طلایی دارد، تحقیقات خود را به مدت سه‌ماه بر سطح کره ماه ادامه دهد. سرعت این ماه‌پیما ۲۰۰ متر در ساعت است.

این بغرنج‌ترین طرح فضایی در تاریخ چین به حساب می‌آید. مقامات چین اقرار کرده‌اند که در زمینه فضایی ده‌ها سال از کشورهایی چون آمریکا و روسیه عقب هستند.

از زمان پرواز اولین موشک بی‌سرنشین ماه‌پیمای چین به فضا، تلویزیون دولتی این کشور به طور مرتب در باره این سفر گزارش می‌دهد.

نام خرگوش یشمی و فرودگر چانگی به طور آگاهانه از اسطوره‌های چینی گرفته شده‌اند. در افسانه‌های چین چانگی، ایزدبانوی کره ماه است که با خرگوش یشمی خود در این کره زندگی می‌کند.

دولت چین در نظر دارد از سال ۲۰۱۷ ماه‌پیماهای دیگری به این کره بفرستد و بخشی از سنگ‌های کره ماه را برای تحقیقات به زمین منتقل کند. این کشور ده سال پیش برنامه فضایی خود را آغاز کرد و در سال ۲۰۰۳ کیهان‌پیمایی را با یک سرنشین به فضا فرستاد.

چین در نظر دارد تا سال ۲۰۲۰ یک ایستگاه فضایی بسازد. این ایستگاه فضایی اما بسیار کوچک‌تر از ایستگاه بین‌المللی فضایی (ISS) خواهد بود.

DW.DE

چین فضاپیمای جدیدی به ماه فرستاد

017265253_30300.jpgچین با پرتاب فضاپیمای "چانگه ۳" به سوی کره ماه کاوش ‌مستقیم از سطح کره ماه را پس از چندین دهه توقف آغاز می‌کند. ماه‌نورد "یوتو" به مدت ۹۰ روز دست به نمونه‌برداری و آزمایش از ترکیبات ماه بویژه فلزات موجود خواهد زد.

چین در روز یک‌شنبه (۱ دسامبر/۱۰آذر، ساعت یک و نیم بعد از ظهر به وقت محلی) موشکی را به سوی کره ماه پرتاب کرد. این موشک از نوع "موشک‌های راه‌پیمایی طولانی ۳ ب" است که فضاپیمای "چانگه ۳" را به مدار ماه می‌رساند.

طبق گفته مقامات فضایی چین، قرار است ماه‌نورد "یوتو" نیز طی دو هفته آینده بر روی سطح ماه فرود آید.

نخستین ماموریت به ماه پس از ۳۷ سال

این نخستین ماموریت به ماه و فرود بر روی آن پس از چند دهه است. آخرین بار روسیه در سال ۱۹۷۶ "فضاپیمای لونا ۲۴" را به سوی کره ماه پرتاب کرده بود. در این پروژه کشورهای اروپایی نیز سهیم هستند.

موشکی از نوع "راه‌پیمایی طولانی ۳ ب" وظیفه حمل فضاپیما "چانگه ۳" را برعهده دارد

مرکز عملیات فضایی اروپا (ESOC) در دارمشتات آلمان وظیفه دارد سیگنال‌های مربوط به این ماموریت را ارزیابی کند. دریافت این سیگنال توسط آنتن‌های قوی و ۱۵ متری مستقر در مرکز فضایی اروپا در "کورو" در "گویان فرانسه" (آمریکای جنوبی) صورت می‌گیرد.

اداره تحقیقات فضایی اروپا موظف است از روز ۶ دسامبر از پرواز فضاپیمای چینی پشتیبانی فنی کند. گفته می‌شود که از ۶ دسامبر فضاپیما وارد مدار کره ماه خواهد شد و فرود آن نیز در روز ۱۴ دسامبر خواهد بود.

متخصصان چینی نیز در غرب و شمال این کشور ماموریت پرواز و فرود بر روی کره ماه را کنترل و تعقیب خواهند کرد.

ماموریتی ضروری و سودمند برای همه

اداره تحقیقات فضایی اروپا اعلام کرد "به خود می‌بالد" که توانسته در این ماموریت فضایی با چین همکاری کند. توماس رایتر، سرپرست پروازهای فضایی این اداره، گفت: «همکاری‌های بین‌المللی از این دست، در اکتشاف سیاره‌ها، ماه‌ها و سنگ‌های آسمانی ضروری است و برای همه کشورها سودمند است، سوا از اینکه این فضاپیماها با سرنشین یا بدون سرنشین باشند.»

017264699_40300.jpg

مدلی از ماه‌نورد "یوتو"

در صورتی‌که این ماموریت با موفقیت به انجام رسد، ماه‌نورد شش چرخه "یوتو" کار خود را آغاز خواهد کرد. این ماه‌نورد حدود ۱۴۰ کیلوگرم وزن دارد و مجهز به کلکتورهای نوری (صفحه‌های خورشیدی) برای تامین انرژی مورد نیاز خود است.

مدت ماموریت "یوتو" حدود ۹۰ روز در نظر گرفته شده است. حوزه عملیاتی این ماه‌نورد ۳ تا ۱۰ کیلومتر مربع بر روی سطح ماه و سرعت عملیاتی آن حدود ۲۰۰ متر در ساعت خواهد بود.

"یوتو" وظیفه دارد که با نمونه‌برداری از سطح ماه به بررسی مواد خام و عناصر تشکیل دهند این کره بپردازد. بدین منظور حتی حفاری تا عمق ۳۰ متری کره ماه نیز در نظر گرفته شده است. انتقال نمونه‌ها از ماه به زمین در ماموریت بعدی چین برنامه‌ریزی شده است.

گفته می‌شود که چین به طور هدف‌مند در جستجوی اورانیوم، توریوم، پتاسیم (کالیوم)، آلومینیوم، سیلیسیوم، آهن و تیتان در کره ماه است.

نام "یوتو" از یک افسانه قدیمی چینی اخذ شده که در آن خرگوش سفیدی با خوردن دانه‌ی جاودانگی ترجیح می‌دهد به جای زمین بر روی کره ماه به زندگی خود ادامه دهد. نام فضاپیمای"چانگه" نیز برگرفته از ایزدبانوی ماه است. میلیون‌ها نفر چینی در انتخاب این نام مشارکت داشته‌اند.

DW.DE

پزشکان و متخصصان روسی موفق شدند دارویی موثری را برای درمان ایدز تولید کنند.

از ابتدای آزمایش‌های کلینیکی بر روی این دارو مشخص شد که این محصول جدید بسیار موثر و بی‌خطر است و با کمک آن گسترش عفونت در بدن به کمترین میزان ممکن می‌رسد که تاکنون نمونه مشابهی نداشته است.

مهمترین ویژگی این دارو پایداری آن در برابر انواع جهش‌های ویروسHIV است که پیش از این بزرگترین مشکل بر سر راه درمان این بیماری مهلک به شمار می رفت.

به گفته این متخصصان، تاثیر این دارو حتی پس از سومین جهش ویروسHIV که مهلک ترین مرحله بیماری است به طور خیره کننده‌ای ادامه پیدا نمی‌کند و اکثر ویروس‌ها را از بین می برد.

در حال حاضر یکی از شرکتهای داروسازی مشغول آزمایشهای پایانی برروی این داروی جدید است که انتظار می رود درآینده‌ای نزدیک به عنوان داروی اصلی درمان ایدز روانه بازار شود.

براساس گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی RTR، متخصصان روسی خاطرنشان کرده‌اند که از این پس مبتلایان به ایدز می توانند با آرامش بیشتری زندگی کنند چون داروی موثر و منحصر برای درمان این بیماری بزودی عرضه می شود.

تاکنون چند شرکت بزرگ دارویی اروپا آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در تولید انبوه این دارو اعلام کرده‌اند.

کلمه

موجود هشت میلیون ساله ای که هنوز زنده است

محققان دانشگاه نیوجرسی، موفق به استخراج چند پروتئین DNA و باکتری شده اند که قدمت آن به هشت میلیون سال پیش برمی گردد.

آفتاب: دانشمندان ادعا می کنند که باکتری های یافت شده هنوز زنده هستند و در محیط آزمایشگاهی رشد می کنند.

موجودات یافت شده در اعماق 5 متری یخچال های طبیعی قطب جنوب کشف شده اند.

با کشف این یافته جدید، نگرانی محققان از این بابت است که با گرم شدن زمین و ذوب شدن یخچال های طبیعی، ویروس ها و باکتری های باستانی وارد محیط زندگی انسان شوند؛ چراکه این ویروس ها بیماری های ناشناخته ای را به بدن انسان منتقل می کنند که برای مقابله با آنان هیچ واکسنی ساخته نشده است.

نمونه های یافت شده از این موجودات، در شرایط آزمایشگاهی مشابه یخچال های طبیعی به رشد و حیات خود ادامه داده اند.

رشد باکتری های جوان تر، سریعتر است.

بررسی پروتئین DNA یافت شده نشان می دهد که نیمه عمر یک مولکول DNA در حدود 1.1 میلیون سال است؛ یعنی 1.1 میلیون سال طول می کشد تا نیمی از DNA تخریب شود.

در ادامه تحقیقات آمده است که مهمترین عامل تخریب DNA، اشعه های کیهانی است.

در ادامه تحقیقات آمده است که گرم شدن زمین، ارگانیسم های جدیدی را به محیط زندگی انسان دعوت می کند که اثرات مضری دارد.

آفتاب

مشاهده اجسام توسط نابینایان با عینک جدید هوشمند

دانشمندان دانشگاه آکسفورد، عینک‌های هوشمندی طراحی کرده‌اند که به نابینایان در مشاهده اجسام کمک می‌کند.

آفتاب: این عینک‌ها از دوربین‌های ریز و یک رایانه جیبی برای ثبت اطلاعات و آگاه کردن افراد از اجسام پیش‌رو استفاده می‌کنند. در آینده همچنین نابینایان خواهند توانست نمایشگر، دستگاه‌های خودپرداز را مشاهده کرده یا منوی رستوران‌های را بخوانند. این عینکهای بیونیکی مانند یک عینک عادی بوده و با قیمت کمتر از 1000 پوند تا آخر سال آینده به بازار عرضه خواهند شد. بیشتر افرادی که به عنوان نابینا شناخته شده‌اند هنوز می‌توانند نور را دریافت کنند و این عینکها بر این واقعیت سرمایه‌گذاری کرده‌اند.

دوربینهای ریز درون چارچوب عینک اطلاعاتی را که چشم باید ببیند، دریافت کرده و آنرا به رایانه کوچکی در جیب کاربر ارسال می‌کنند. این اطلاعات در آنجا پردازش شده و به شکل ساده برای نمایش بر روی عدسی‌ها در می‌آیند. هرچه فاصله فرد یا جسم به کاربر نزدیکتر باشد، درخشش شکل بیشتر خواهد بود.

اگرچه این دستاورد ممکن است چیز زیادی بنظر نرسد اما می‌تواند به کاربران اجازه خرید مستقل یا استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی را ارائه کند.

توسعه بیشتر نرم‌افزار رایانه‌ای این عینک به کاربر امکان شناسایی ایستگاههای اتوبوس و شماره آنها را خواهد داد. حتی ممکن است در آینده افراد نابینا بتوانند صورت غذای رستوران ها را با استفاده از اطلاعات پردازش شده دوربین‌های عینکشان بخوانند.

امکانات دیگر شامل هدایت فرد به سمت در خروجی در ساختمان‌های بزرگ و نمایش دستگیره در بر روی عدسی عینک‌ها به منظور باز کردن در باشد.

در حال حاضر یک مطالعه آزمایشی بر روی این عینک‌ها انجام شده و قرار است نسخه ابتدایی آن بر روی گروه بزرگی از بیماران در سال جاری آزمایش شود.

به گزارش ایسنا، اگرچه این عینک‌ها برای افراد کاملا نابینا کارایی نداشته اما میلیون‌ها انسان نیمه‌بینا یا دارای مشکلات بینایی می‌توانند از آن بهره لازم را ببرند.

آفتاب

خواب مغز را از مواد سمی پاکسازی می‌کند

پژوهشگران آمریکایی دریافته‌اند که در هنگام خواب مغز از مواد سمی و زاید پاک می‌شود. دانشمندان هشدار می‌دهند که به همین دلیل خواب کافی برای انسان بسیار ضروری است و کم‌خوابی درازمدت می‌تواند بیماری‌های جدی بیافریند.

بدن ما مانند یک کارخانه پیچیده عمل می‌کند. در یک طرف رآکتورهایی قرار دارند که وظیفه سوخت و ساز را بر عهده گرفته‌ و مقداری زیادی ماده زاید تولید می‌کنند.

در طرف دیگر هم سیستم لنفاتیک قرار دارد که مسئول محافظت از بدن در برابر عوامل بیماری‌زا و ذرات بیگانه‌است که برای نمونه سلول‌های توموری را از بین می‌برد. اما این سیستم برای دفع مواد زاید از مغز کافی نیست و این در حالی است که مغز ارگانی است که در آن سوخت و ساز با شدت تمام ادامه دارد و دقیقه به دقیقه باید از آن در برابر پروتئین‌هایی که به سلول‌های مغزی آسیب می‌رسانند محافظت کرد.

عملیات پاکسازی مغز

تیمی بین‌المللی در مرکز پزشکی دانشگاه روچستر آمریکا طی پژوهش‌های خود توانسته به دریافت‌های جالبی در مورد عملیات پاکسازی مغز برسد.

به موجب پژوهش‌های این تیم علمی که نتایج آن در مجله معتبر "ساینس" منتشر شده، مواد سمی و زاید مغز تنها توسط سیستم لنفاتیک دفع نمی‌شوند بلکه در اینجا مغز سیستمی خاص خود دارد. این سیستم که نامش گلیمفاتیک است با سلول‌های "گلیا"ی خود نقشی اساسی در زدودن مایع مغزی و مواد زاید دارا است و می‌تواند با تولید فشار آنها را از ارگان فکری ما خارج سازد.

اما این سیستم برای کار خود به زمان نیاز دارد. دانشمندان تخمین می‌زنند که پاکسازی کامل مغز روزانه به حدود ۸ ساعت زمان احتیاج دارد و این درست همان زمانی است که انسان در بستر خود خوابیده است.

به هنگام خواب فاصله بین سلول‌های مغزی زیاد می‌شود و آب میان‌سلولی به راحتی می‌تواند جریان یابد تا مواد زاید دفع شوند.

یک هشدار

پژوهشگران هشدار می‌دهند، به هنگام کمبود خواب سرویس نظافتی مغز نمی‌تواند کار خود را به طور کامل انجام دهد و این مسئله در درازمدت به مغز آسیب می‌رساند. انباشت بیش از حد مواد سمی در مغز می‌تواند بیماری‌هایی مانند آلزایمر یا پارکینسون ایجاد کند.

به همین دلیل است که دانشمندان توصیه می‌کنند که به موقع بخوابیم و به مغزمان به اندازه کافی فرصت دهیم تا بتواند شستشو شود. اما این شستشو حدود ۸ ساعت زمان می‌برد؛ شستشویی که ضرری هم به محیط زیست نمی‌رساند، چون که پساب‌های آن نه تنها انتقال می‌یابند بلکه بازیافت نیز می‌شوند!

DW.DE

رابطه‌ی کمبود خواب و بیماری دیابت

دانشمندان به‌تازگی در تحقیقی به این نتیجه رسیده‌اند که کمبود خواب خطر ابتلا به بیماری دیابت را افزایش می‌دهد. کم‌کاری لوزالمعده و کاهش سوخت و ساز بدن هنگام استراحت از دلایل این پدیده است.

دانشمندان دانشکده‌ی پزشکی دانشگاه هاروارد همراه با بیمارستان Brigham and Women’s Hospital، که با دانشگاه هاروارد همکاری می‌کند، برای انجام این تحقیق ۲۱ شرکت‌کننده را به مدت ۶ هفته در بیمارستان نگهداری کردند. آنها در این مدت بر زمان خواب و بیداری این افراد هدفمندانه تاثیر گذاشتند.

این دانشمندان در نشریه‌ی علمی Science Translational Medicine از رابطه‌ی بین کمبود خواب و بیماری دیابت گزارش می‌دهند.

کاهش سوخت و ساز بدن و عملکرد لوزالمعده

پژوهشگران هاروارد برای انجام تحقیق خود زمان، طول خواب و تغذیه‌ی شرکت کنندگان را مورد بررسی قرار دادند. شرکت کنندگان در ده روز اول آزمایش اجازه داشتند حدود ۱۰ ساعت در روز بخوابند.

در طول سه هفته پس از آن، دانشمندان زمان خواب آنها را به ۵ تا ۶ ساعت در روز کاهش دادند. آنها باید در بعضی اوقات شب و در مواقع دیگر در طول روز می‌خوابیدند.

کمبود خواب و همچنین خواب نا منظم باعث شد که سوخت و ساز بدن این افراد هنگام استراحت کاهش یابد. افزون بر این، بنا بر اندازه‌گیری دانشمندان، میزان گلوکز خون شرکت کنندگان پس از صرف غذا افزایش یافته بود. دلیل این امر آن است که غده لوزالمعده انسولین کمی تولید کرده و همین باعث افزایش قند خون و در نهایت بیماری دیابت می‌شود.

بهترین زمان خواب شب است

علائمی که ناشی از ریتم نامنظم خواب یا کمبود خواب بودند، پس از خواب کافی شرکت کنندگان به مدت نه روز ناپدید شدند. نتایج این تحقیق، نتایج تحقیقات پیشین را نیز تایید می‌کنند.

بر اساس تحقیقات پیشین، کسانی که شب کار هستند، ریسک بیشتری برای ابتلا به بیماری دیابت دارند. به هر حال این امر اثبات شده است که خواب کافی برای سلامتی انسان مهم است و بهترین زمان خوابیدن شب است.

DW.DE

کشف داروی تازه‌ای برای کاهش مرگ سلول مغزی

دانشمندان بریتانیایی نتایج تحقیق بر روی داروی تازه‌ای را منتشر کردند که در مورد موش‌ها پاسخ داده است. این دارو مرگ سلول مغزی را کاهش می‌دهد و برای جلوگیری از گسترش بیماری‌های آلزایمر و پارکینسون مفید است.

این محققان موفق به تولید دارویی شدند که گفته می‌شود از مرگ سلول‌های مغزی جلوگیری می‌کند. تحقیقات این تیم دانشگاه لیکستر بر روی موش‌های آزمایشگاهی پاسخ مثبت داده است.

گروه تحقیق موش‌های آزمایشگاهی را به بیماری موسوم به "جیکوب" که یکی از نادرترین نارسایی‌های مغز و اعصاب است، مبتلا کردند. آن‌ها می‌گویند دلیل این امر این است که در نارسایی جیکوب سلول‌های مغزی به سرعت از بین می‌رود.

موش‌های مبتلا به سه گروه تقسیم شدند. یک گروه ۷ هفته بعد از شروع بیماری تحت درمان قرار گرفتند، گروهی دیگر ۹ هفته بعد از بیماری تحت درمان قرار گرفتند و روی یک گروه درمانی صورت نگرفت.

هر دو گروهی که تحت درمان قرار گرفتند نشانه‌های به مراتب کمتر از دست دادن حافظه از خود بروز دادند. همچنین بررسی نشان داد موش‌هایی که درمان شدند و به‌ویژه گروهی که درمان زودتر روی آن‌ها انجام شد، سلول‌های بسیار کمتری از مغز خود را از دست دادند و آسیب سلولی در آن‌ها حداقلی بود.

پرفسور راجر موریس از دانشگاه "کینگز کالج" لندن دراین‌باره به بی‌بی‌سی انگلیسی گفت:« این نتایج و داروی تازه پیشرفتی اساسی در زمینه‌ی کنترل بیماری‌های مغز و اعصاب خواهد بود.»

این پرفسور رئیس تیم تحقیق گفت که آن‌ها بسیار هیجان‌زده‌اند که درمان دارویی آن‌ها مرگ سلول‌های مغزی در موش‌ها را بسیار کاهش داد و مانع از دست دادن حافظه شد.

با این‌حال شیوه‌ی درمانی تازه، عوارض جانبی بسیار جدی خواهد داشت. در عین‌حال از آن‌جایی که تعداد سلول‌های مغزی انسان به مراتب بیشتر از موش است، این احتمال است که درمان در انسان مرگ سلول‌مغزی را متوقف یا حداقلی نکند و تنها تا حدی پیشرفت بیماری را کنترل کند.

در عین‌حال محققان احتمال می‌دهند که انسان‌ها ناگزیر باشند سال‌ها از این دارو با عوارض جانبی بسیار از جمله احتمال بیماری دیابت و کاهش وزن شدید استفاده کنند تا مرگ سلول‌های مغزی رخ ندهد.

سازمان بهداشت جهانی تخمین می‌زند که دست‌کم ۳۵ میلیون نفر در سراسر جهان به آلزایمر مبتلا هستند و پیش‌بینی می‌کند که این رقم در دهه‌های پیش‌رو رشد بسیار چشمگیری داشته باشد.

DW.DE

کاشفان "ذره هیگز" برندگان جایزه نوبل فیزیک امسال شدند

017144496_40300.jpgجایزه نوبل فیزیک ۲۰۱۳ به فرانسوا انگلرت از بلژیک و پیتر هیگز از بریتانیا رسید. هیگز در سال ۱۹۶۴ نظریه‌ای

در مورد وجود ذره ناشناخته‌ای مطرح کرد. مرکز تحقیقاتی "سرن" در سوئیس در سال ۲۰۱۲ وجود این ذره را اثبات کرد.

آکادمی سلطنتی علوم سوئد روز سه‌شنبه (۸ اکتبر/ ۱۶ مهر) اسامی برندگان جایزه نوبل فیزیک امسال را اعلام کرد. فرانسوا انگلرت، فیزیکدان بلژیکی و پیتر هیگز، فیزیکدان بریتانیایی، کاشفان "ذره گریزان بوزون هیگز" برندگان این جایزه اعلام شدند.

پیتر هیگز و فرانسوا انگلرت به پاس پژوهش‌های ۵۰ ساله خود در زمینه ذره گریزان هیگز جایزه نوبل امسال را تصاحب کردند.

زمانی که در تابستان ۲۰۱۲ وجود ذره هیگز اثبات شد، توجه رسانه‌ها بار دیگر پیتر هیگز اسکاتلندی جلب شد. وجود این ذره به کمک شتابدهنده "LHC" در مرکز پژوهش‌های هسته‌ای "سرن" اروپا در ژنو مسلم شد. این فیزیکدان که اکنون ۸۴ سال دارد، در دهه ۱۹۶۰ میلادی از وجود چنین ذره‌ای سخن گفته بود.

تلاشی که جهان را تکان داد

پیتر هیگز در سال ۱۹۶۴ و هنگامی که کرسی تدریس در مؤسسه "Tait" در ادینبورگ را داشت، نظریه‌ای را مطرح کرد که در سال ۲۰۱۳ جایزه نوبل فیزیک را برای او به ارمغان آورد. او از ذره‌ای کشف‌نشده نوشت که هنوز هم دانشمندان نتوانسته‌اند دلیل قانع‌کننده‌ای برای وجود آن ارائه کنند. البته هیگز خود زمانی در یک کنفرانس خبری گفته بود «برای من همه چیز روشن است» و خندیده بود.

او در آن زمان مورد این ذره ناشناخته تنها یک برگه A4 نوشت. مجله تخصصی "Physics Letter" از انتشار این نظریه خودداری کرد. اما هیگز از پا ننشست و با افزودن نتایج جدیدی از تحقیقات خود، آن را در نشریه آمریکایی رقیب، یعنی "Physical Review Letters" منتشر کرد.

ناکامی‌های شغلی و خصوصی

نزدیکان هیگز او را فردی مهربان و تا حدودی خجالتی می‌دانند که علاقه چندانی به سر و صدای بیش از اندازه رسانه‌ها ندارد؛ با تمام وجود فیزیکدان است و کاملا علمی صحبت می‌کند. جالب این‌که هیگز از عضویت در تشکیلات "صلح سبز" خارج شد، هنگامی که این سازمان جهانی علیه مهندسی ژنتیک وارد عمل شد.

یکی از جملات مورد علاقه پیتر هیگز این است: «من هنگامی اظهار نظر می‌کنم که دانشمندان مرکز سرن به احتمال ۵ سیگما رسیده باشند». این جمله به زبان ساده یعنی این‌که دانشمندان مرکز ذره‌شناسی اروپا تا ۹۹۹۹۴۲۶۶۹۷/ ۹۹ درصد در مورد موضوعی اطمینان حاصل کنند.

روزهای طلایی پیتر هیگز در حوزه کاری دیری نپاییدند. ستاره بخت او چند سال پس از طرح نظریه انقلابی‌اش افول کرد. او در دهه ۱۹۷۰ که فیزیک ذرات بیش از پیش با ریاضیات در هم آمیخت از قافله عقب ماند. نظریات او را عموما دیگران به بار نشاندند.

جدایی از همسرش، جودی، در سال ۱۹۷۲ نیز ضربه دیگری به او زد. گفته می‌شود جودی هیگز حس می‌کرد به حال خود رها شده چون همسر فیزیکدانش بیش از اندازه در دنیای علمی خود فرو رفته بود.

هیگز از دانشمندان مکتب قدیم است و نوشته‌های خود را همچنان با کاغذ و مداد آماده می‌کند. او چندان هم با کامپیوتر اخت نیست و در حالی که همکارانش در سخنرانی‌های خود از پاورپوینت و انیمیشن استفاده می‌کنند، او همواره به طرح‌های دست‌نویس و استفاده از اوپک و پروژکتور بسنده کرده است.

نفرت از "ذره خدا"

هیگز به خبرنگار زنی که از او پرسیده بود کشف شما (ذره هیگز) چه کمکی به یزدان‌شناسان می‌کند، صادقانه پاسخ گفته بود: «نمی‌دانم [این ذره در حوزه کار خداشناسان] به چه دردی می‌خورد».

او در عین حال از نامی که رسانه‌ها به این ذره دادند (ذره خدا) متنفر است و آن را "خجالت‌آور" می‌داند. پیتر هیگز می‌گوید که تا کنون از این نام استفاده نکرده و هرگز هم آن را به زبان نخواهد راند: «من به وجود خدا اعتقاد ندارم اما همواره با خود فکر کرده‌ام که این اصطلاح تحقیرآمیز می‌تواند موجب رنجش برخی افراد شود».

پس از آن‌که دانشمندان مرکز سرن "ذره هیگز" را پیدا کردند، پیتر هیگز به رسانه‌ها گفت: «فکر نمی‌کردم در زمان حیات من اتفاق بیافتد. اما حق‌داشتن حس قشنگی است». او در عین حال مانند تمام دانشمندان دیگر معتقد است که بشر همچنان راه درازی در پیش دارد. هیگز می‌گوید: «شتاب‌دهنده سرن هنوز کار زیادی برای انجام دارد و خوشحال می‌شوم خبرهای تازه‌ای از آن بشنوم».

 

015895781_40100.jpg

پرورش آزمایشگاهی نخستین مغز مشابه مغز انسان

دانشمندان در وین برای اولین‌بار مغزی ۴ میلی‌متری ساختند که اندازه‌ی مغز جنین ۹ هفته‌ای است و برخی از پیچیدگی‌های مغز انسان را داراست. این مغز مینیاتوری می‌تواند در تلاش برای درمان بیماری‌هایی مثل شیزوفرنی مفید باشد.

برای اولین‌بار دانشمندان موفق شده‌اند گام‌هایی در راه ساخت مغز مشابه مغز انسان در آزمایشگاه بردارند. "مغز مینیاتوری" که دانشمندان موفق به پروش‌ آن شدند، تنها ۴ میلی‌متر است. با این‌حال محققان می‌گویند توانایی این مغزمینیاتوری مصنوعی به اندازه‌ مغز جنینی است که ۹ هفته از حیاتش می‌گذرد.

"ایندیپندنت" گزارش داد که این مغز مصنوعی ساختار پیچیده و سه بعدی مغز جنین انسان را نیز داراست. نتایج این تحقیق در نشریه‌ " نیچر" منتشر شد.

تلاش‌های قبلی دانشمندان تنها تا ساخت دو بعد از ابعاد مغزی جنین انسان رسیده بود. این اولین‌بار است که دانشمندان موفق شدند ویژگی سه بعدی مغز انسانی را تا حدی شبیه‌سازی کنند.

دانشمندان اعلام کردند که مغز مینیاتوری مصنوعی آن‌ها هنوز در مراحل "ابتدایی" است و نمی‌توان دقیقا واژه‌ نمونه‌ مصنوعی "مغز انسان" را به آن اطلاق کرد.

آن‌ها تاکید دارند که مغز مصنوعی آزمایشگاهی آن‌ها هوشیاری و آگاهی از خود ندارد و می‌افزایند، ساخت مغزی با هوشیاری کامل نه تنها فعلا ممکن نیست، که عبور از خطوط قرمز علمی نیز محسوب می‌شود.

یورگن کنوبلیش، یکی از محققان انستیتو تحقیقاتی "بیوتکنولوژی مولکولی" وین درباره‌ این اولین نمونه‌ شبیه‌سازی مغز انسانی می‌گوید:«سه یا چهار میلی‌متر به نظر زیاد نیست، اما برای محققی که قبل از این باید با نمونه‌ میکروسکوپی کار می‌کرد، این حد از پیشرفت عالی است. بخش‌های منحصر بفرد مغزی که در این نمونه‌ بسیار کوچک پرورش شده است، فاصله و تفاوت چندانی با بافت‌های درونی مغز جنین انسان ۹ هفته‌ای ندارد.»

این محقق پروژه با تاکید بر این‌که آن‌ها به دنبال این نیستند که مغزی کاملا مشابه و هم‌‌اندازه‌ مغز انسان بسازند، گفت:« همین نمونه‌ ۴ میلی‌متر بسیاری از خصوصیات پیچیده و عملکردهای مغز انسان را داراست. این یکی از آن مواردی است که رشد اندازه‌ موضوع ما نیست و به دنبال این نیستیم که اندازه‌ مغز ساخت آزمایشگاه را بزرگ‌تر کنیم.»

امیدهای تازه برای درک بهتر پیچیدگی ‌بیماری‌ها

این مغز مینیاتوری از تبدیل سلول‌های پوست انسان به سلول‌های بنیادی با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته‌ مهندسی ژنتیک پرورش داده شده است.

کنوبلیش می‌گوید که مغز مینیاتوری تا همین حالا نیز برای تحقیقات مفید بوده است و توانسته ابعاد تازه‌ای از مشکل موسوم به "میکروسفالی" را روشن کند. در این وضعیت مغز جنین در رحم مسیر طبیعی رشد خود را طی نمی‌کند و به اندازه‌ عادی مغز جنین کامل نمی‌رسد.

این محقق می‌گوید مغز مینیاتوری می‌تواند به محافل علمی در کشف ابعاد تازه‌ای از بیمارهایی مثل "شیزوفرنی" و "درخودماندگی (اوتیسم)" نیز کمک کند.

دانشمندان پیش از این بارها تلاش کرده بودند تا مشابه بافت مغزی انسان را تولید کنند. تا به‌حال از نسوج و بافت‌های چشم، کبد و غده هیپوفیز برای شبیه‌سازی بافت مغزی استفاده شده است.

محققان انستیتو تحقیقاتی "بیوتکنولوژی مولکولی" می‌گویند، دستاورد تازه ‌در ساخت مغز مینیاتوری ۴ میلی‌متری به آن‌ها کمک خواهد کرد تا چگونگی شکل‌گیری توانایی‌های مغز انسان را دقیق بررسی کنند. همچنین حالا آن‌ها می‌توانند عملکرد هر ژن مغزی را به دقت تحلیل کنند.

استفاده از قرص های اعصاب خطر ابتلا به آلزایمر را دو برابر می کند

نتایج تحقیقات یک پژوهشگر صاحب‏ نام فرانسوی که به تازگی بخش‏هایی از آن انعکاس داده شده، محافل تخصصی و پژوهشی علم پزشکی و خصوصاً صنایع داروسازی را دگرگون ساخته است.به گفتۀ بسیاری از دانشمندان و کارشناسان فعال در حیطۀ صنعت داروسازی و بهداشتعمومی، هنگامی که نتایج کامل تحقیقات پرفسور "برنار بگو" تا پایان سال جاری منتشر شود، بدون شک همانند بمبی نه تنها در فرانسه، بلکه در تمامی محافل پزشکی و نهادهای بهداشت عمومی جهانی صدا خواهد کرد و واکنش‏های بسیاری را به‏همراه خواهد داشت

valium.jpg

حال ببینیم داستان چیست که بدین حد و درحالی‏که تنها بخش‏های کوچکی از نتایج کار ایشان انعکاس داده شده، مقامات بهداشتی دولت فرانسه به شدت نگران شده‏ا ند؟​

ماجرا از این قرار است که پرفسور برنار بگو، متخصص اپیدمی ‏شناسی و داروسازی فرانسوی دانشگاه بوردو، سالهاست در ارتباط با عواقب و اثرات سوء داروهای جزو خانواده‏ی بنزودیازپین‏"‏ها یا به عبارتی دیگر تمامی قرص‏هایی که بر روی اعصاب تأثیر می‏گذارند، اعم از قرص‏های خواب و یا قرص‏های ضدافسردگی، تحقیقات بسیار پیشرفته‏ای را انجام داده است نتایج این تحقیقات، در حال حاضر، حاکی از آن است که استفاده‏ی طولانی‏مدت و حتی میان‏مدت از این نوع داروها، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را نزد افراد به میزان دو برابر افزایش می‏دهد؛ و اما آمار و ارقام تحقیقات وی بسیار تکان‏دهنده است. این آمار حاکی از آن است که در فرانسه هرسال بین ۲۰ تا ۳۰هزار بیمار جدید مبتلا به آلزآیمر، به‏خاطر استفاده‏ی زیاد از قرص‏های اعصاب، به این بیماری مبتلا می‏شوند​

مقامات وزارت بهداشت فرانسه و خصوصاً بخش بهداشت عمومی، بسیار از انعکاس نتایج تحقیقات پرفسور بیگو نگران شده‏اند. خصوصاً از دو جهت؛ از یک ‏سو تشدید ترس و نگرانی مردم و افکار عمومی هم از جهت ابتلا به آلزآیمر و هم از جهت استفاده از قرص‏های اعصاب و از سوی دیگر، واکنش بسیار تند برخی از شرکت‏های چندملیتی داروسازی که تولید و پخش قرص‏های اعصاب، یکی از مهم‏ترین و البته پردرآمدترین بخش فعالیت آن‏ها به حساب می‏آید.شایان یادآوری است که بنا بر اظهارات وزارت بهداشت فرانسه، به مناسبت روز جهانی مبارزه با آلزایمر، اکنون در این کشور ترس از ابتلا به آلزایمر در جامعه، به همان اندازه شدت گرفته که تا به‏حال ترس از ابتلا به سرطان در میان مردم فرانسه نگرانی‏های بسیاری را برمی‏انگیخت هم‏چنین پرفسور برنار بگو در نتایج تحقیقات‏اش، وزارت بهداشت فرانسه را به باد انتقاد گرفته است. چراکه به دنبال نتایج چند تحقیق مختلف بین‏ المللی، از جمله پژوهشی از گروه پژوهشگران زیر نظر خود پرفسور بگو، از سال ۲۰۰۱، قانونی در فرانسه وضع شد که بر مبنای آن، تجویز و استفاده‏ی بیش از دو هفته از بسیاری از قرص‏های اعصاب ممنوع اعلام شده بود​

ولی پژوهش‏گر فرانسوی متذکر می‏شود که به‏ هیچ ‏وجه چنین قانونی رعایت نمی‏شود و مردم فرانسه سال به سال بیشتر از قرص‏های خانواده‏ی بنزودیازپین‏ ها یا به عبارتی دیگر، قرص‏های اعصاب استفاده می‏کنند. به طوری که نام بسیاری از این داروهای خطرناک، مانند والیوم، تمتا، لگزومیل و یا زاناکس برای همگان عادی و شناخته شده است؛ درست مانند آسپیرین و یا استامنیوفن به عقیده‏ی پرفسور بیگو، اوج فاجعه در این‏جاست که مردم به مرور زمان به استفاده از این داروها عادت کرده‏اند و دیگر بدون تجویز پزشک به این کار روی می‏آورند​

شایان ذکر است که تحقیقات پژوهشگر فرانسوی نهمین و البته کامل‏ترین تحقیق جهانی در این زمینه به‏حساب می‏آید که همگی طی ۱۰ سال گذشته انجام گرفته‏اند و نتایج اکثریت آن‏ها همانند نتایج تحقیقات پرفسور بیگو، حاکی از آن است که استفاده از قرص‏های اعصاب و یا خواب‏آور به میزان ۵۰درصد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و در واقع از بین رفتن سلول‏های مغز را افزایش می‏دهد​

البته همواره این تحقیقات و پژوهش‏گران و نتایج فعالیت‏شان به شدت از سوی بزرگان صنعت داروسازی به باد انتقاد گرفته شده‏ اند و حتی در برخی موارد کار به شکایت و دادگاه کشیده است

​​

والیوم ، پر فروش ترین داروی جهان

شایان توجه است که در حال حاضر بازار جهانی قرص‏های اعصاب معادل مبلغی سالانه بالغ بر ۲۰میلیارد دلار است و به همین دلیل شرکت‏های داروسازی به‏هیچ‏وجه نمی‏خواهند چنین منبع  درآمد پررونقی متوقف گردد. در این زمینه، به‏طور مثال، می‏توان به قرص والیوم اشاره کرد که در سال ۱۹۶۳ از طرف لابراتور "روش" به بازار عرضه شد و اکنون به پرفروش‏ترین داروی جهان تبدیل گشته است​

پژوهش‏گران لیست بسیاری از این داروهای خطرناک را منتشر کرده‏اند و تاکید دارند که باید در صورت امکان کلاً از استفاده از آن‏ها خودداری کرد و در صورت لزوم فقط زیر نظر پزشک و آن هم برای حداکثر دو هفته مورد استفاده قرار گیرند​

این داروها عبارتند از مولکول‏های دیازپام که یکی از اسامی تجاری آن همان والیوم است، مولکول لورازپام یا تمستا، آلپرازولام یا زاناکس، برومازپام یا لگزومیل و هم‏چنین اوگازسپام یا

سرستا هم‏چنین در بخشی دیگر از نتایج این تحقیقات تذکر داده شده که قرص‏های اعصاب فقط در دو ماه اول استفاده بسیار مؤثر واقع می‏شوند، ولی در طولانی‏مدت نه تنها اثرشان بسیار ضعیف می‏شود، بلکه در واقع تبدیل به نوعی اعتیاد شده و افراد اگر قرص خود را نخورند، احساس ناراحتی می‏کنند. این مسئله، خصوصاً برای افرادی دشوارتر است که به استفاده از قرص‏های اعصاب، برای جنبه‏ی خواب‏‏آور آن روی می‏آورند​

پژوهشگران تاکید دارند که ترک قرص‏های اعصاب و داروهای خانوادۀ بنزودیازپین‏ها بسیاردشوارتر است تا ترک ماده‏ی مخدری مانند هرویین. به‏طوری که بهتر است افراد مایل به ترک، مدتی بستری شوند و تحت درمان قرار گیرند

در پایان، پرفسور بگو خاطرنشان ساخته که نخستین اثرات منفی استفاده از قرص‏های اعصاب در افراد، از پنج تا هشت سال پس از آغاز استفاده از این داروها پدید می‏آیند و هم‏چنین متذکر می‏شود که برای زندگی بهتر و حفظ سلول‏های مغز سالم و در واقع گذراندن دوران سالخوردگی بدون مشکلات روانی، از جمله آلزآیمر، بهتر است هیچ‏گاه از قرص‏های اعصاب و داروهای خوابآور استفاده نشود

http://www.persian.rfi. :رادیو فرانسه