lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

1401874872-4.jpgاولیور استون:

جنگ واشنگتن علیه تروریسم برمبنای تسلط و نفوذ بر جهان است

کارگردان آمریکایی فیلم اسنودن که درباره مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکاست، گفته است که آمریکا دوست دارد با شنود مکالمات، کنترل جهان را به دست بگیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری ورلد بولتن، اولیور استون، کارگردان آمریکایی اسنودن مدعی شده که جنگ واشنگتن علیه تروریسم برمبنای تسلط و نفوذ بر جهان است.

وی گفت:‌ تمایل آمریکا برای نفوذ بر سراسر جهان بسیار خطرناک است. هیچ سوابق تاریخی درباره به موفقیت رسیدن چنین رویکردهایی وجود ندارد. امپراتوری انگلیس تلاش اینچنینی داشت اما در نهایت موفق نشد. چنین روندی را حالا آمریکا در پیش گرفته است. از دولت آمریکا انتقاد می کنم چون نتوانسته با وجود برداشتن برخی از اختیارات آژانس امنیت ملی آمریکا به جاسوسی های گسترده علیه مردم این کشور و سایر مناطق دنیا پایان دهد.

کارگردان فیلم اسنودن ادامه داد: باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا هم همانند جورج بوش پسر، رییس جمهوری سابق ایالات متحده فردی سخت است. اوباما درباره اصلاحات سخن گفته اما تاکنون به آنها عمل نکرده است. اوباما در زمان روی کار آمدن قول داد تا از بوش بهتر عمل کند اما تاکنون به قول‌هایش عمل نکرده است.

وی گفت: چند کشور مسلمان را اوباما بمباران کرده است؟ چقدر پهپاد مسلح استفاده کرده است؟ ادوارد اسنودن، مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا یک قهرمان و یک میهن پرست است که درباره وضعیت شنود از سوی آژانس افشاگری کرده است.

143479373-2.jpg

رویترز گزارش داد؛

آمریکا در رابطه با خشونت‌ها در یمن احتمالا به شراکت در جرایم جنگی متهم شود

منابع خبری گزارش داده‌اند، نگرانی‌هایی در دولت آمریکا وجود دارد در خصوص این‌ که این کشور ممکن است در رابطه با خشونت‌ها در یمن و به دلیل حمایتش از ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی در این کشور به شراکت در جنایت جنگی متهم شود.

به گزارش ایسنا، اسناد رسمی که خبرگزاری رویترز به آنان دست یافته نشان می‌دهد که وکلای دولت آمریکا به مقامات ارشد این کشور هشدار داده‌اند که ممکن است واشنگتن در چارچوب قوانین بین‌المللی به عنوان شریک این خشونت‌ها تلقی و متهم شود.

دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به رغم هشدارهای داده شده هنوز به دادن مجوز فروش سلاح به عربستان سعودی ادامه می‌دهد.

نگرانی های تازه پس از آن مطرح شده است که به تازگی در حملات هوایی ائتلاف تحت رهبری عربستان به یک مراسم عزاداری در صنعا صدها تن شهید و مجروح شدند.

57360824-2.jpg

عراقی‌ها به دنبال دریافت غرامت از آمریکا با الهام از قانون "جاستا"

در پی تصویب لایحه‌ای در کنگره آمریکا که به خانواده‌های قربانیان ۱۱ سپتامبر اجازه می‌دهد از عربستان شکایت کنند، عراقی‌ها هم پارلمان کشورشان خواسته‌اند تا از آمریکا به دلیل حمله به عراق در سال ۲۰۰۳ درخواست غرامت کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، کنگره آمریکا قانون " عدالت علیه حامیان تروریسم" موسوم به جاستا (JASTA) را که مصونیت کشورهای دخیل در اقدامات تروریستی را لغو می‌کند، تایید کرده و به موجب آن خانواده قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر می‌توانند از عربستان شکایت کنند. در همین راستا،‌ گروهی عراقی از پارلمان خواسته است تا یک کیفرخواست برای دریافت غرامت از آمریکا به دلیل حمله به عراق ارائه کند.

شبکه العربیه شنبه گزارش داد، این گروه لابی موسوم به "پروژه عرب در عراق" فرصت را غنیمت می‌داند تا به دلیل نقض‌های نیروهای آمریکایی در پی حمله آمریکا به عراق که به سقوط صدام منجر شد، تقاضای غرامت از ایالات متحده آمریکا کند.

این گروه همچنین خواستار انجام تحقیقات کامل در رابطه با کشتار غیرنظامیان، از دست دادن اموال و اشخاصی شدند که مورد شکنجه و یا سایر سوءرفتارها به دست نیروهای آمریکایی قرار گرفتند.

این گروه عراقی جزو اولین‌ها هستند که قصد دارند از قانون جاستا که اصول مصونیت کشورها را لغو می‌کند، استفاده کنند.

باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا برای لغو این لایحه کنگره و عدم تبدیل آن به قانون تلاش کرد و آن را وتو کرد اما وتوی او چهارشنبه به دست سنای آمریکا لغو شد.

پیشتر نیز منتقدان گفته بودند که با تصویب جاستا و اجازه به خانوادهای قربانیان ۱۱ سپتامبر برای شکایت از عربستان، آمریکا در مقابل اقدام حقوقی سایر کشورها علیه فعالیت‌های سیاست خارجی خود در سراسر جهان و تلاش آنها برای دریافت غرامت دیگر مصونیت نخواهد داشت.

در پی تصویب جاستا روز شنبه اولین مورد از شکایت در آمریکا ثبت شد.

عربستان سعودی هرگونه همدستی و مشارکت در حملات ۱۱ سپتامبر را رد می‌کند و پیشتر تهدید کرده بود که برای جلوگیری از توقیف دارایی‌هایش در صورت تبدیل شدن جاستا به قانون، میلیاردها دلار از دارایی‌اش را در آمریکا می‌فروشد.

2133940-2.jpgکنگره هم وتوی اوباما را باطل کرد؛

مصوبه شکایت قربانیان ۱۱ سپتامبر از عربستان به قانون تبدیل شد

پس از سنا، مجلس نمایندگان آمریکا هم به اتفاق آراء وتوی اوباما علیه لایحه ای را که به خانواده قربانیان حملات یازدهم سپتامبر اجازه می دهد علیه عربستان سعودی به اقامه دعوی بپردازند، باطل کرد.

به گزارش مهر به نقل از رویترز،‌ مجلس نمایندگان آمریکا روز چهارشنبه به اتفاق آراء وتوی باراک اوباما به لایحه ای را باطل نمود که به خانواده قربانیان حملات یازدهم سپتامبر اجازه می دهد علیه عربستان سعودی به اقامه دعوی بپردازند.

مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۴۸ رأی مثبت در برابر ۷۶ رأی منفی، دوسوم آرای لازم برای ابطال وتوی رئیس جمهور آمریکا را بدست آورد.

این در حالی است که مجلس سنای آمریکا نیز در همین روز با ۹۷ رأی مثبت در برابر تنها یک رأی منفی وتوی باراک اوباما را باطل کرد تا بدین ترتیب، «سند عدالت در برابر حامیان تروریسم» به قانون تبدیل شود.

گفتنی است که ظرف هشت سال ریاست جمهوری باراک اوباما، این نخستین باری است که وتوی او از سوی کنگره باطل می شود.

ابطال این وتو به مثابه ضربه ای هم به دولت اوباما و هم به عربستان سعودی- یکی از قدیمی ترین متحدان آمریکا در جهان عرب- است.

2223758.jpg

با دو سوم آرا

سنای آمریکا وتوی طرح تعقیب قضایی مقامات سعودی را لغو کرد

مجلس سنای آمریکا با اکثریت آراء به لغو وتوی «باراک اوباما» درباره تعقیب قضایی مقامات سعودی رأی داد.

به گزارش مهر به نقل از یو اِس اِی تودی، مجلس سنای آمریکا امروز با دو سوم آراء؛ وتوی رئیس جمهور این کشور درخصوص مصوبه تعقیب قضایی مقامات سعودیِ دخیل در حادثه یازده سپتامبر را لغو کرد.

بر این اساس، سنای آمریکا توانست با اکثریت قاطع دو سوم آراء و لغو وتوی هفته گذشته «باراک اوباما» رئیس‌جمهور آمریکا عملاً راه را برای شکایت بازماندگان قربانیان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر از مسئولین کشور عربستان هموار کند.

بنا به اعلام این خبرگزاری غربی، کنگره آمریکا نیز قرار است تا ساعاتی دیگر رویه مشابهی را به انجام رساند.

این تصمیم سنا ضربه ای به سیاست خارجی اوباما در پایان دوره دوم ریاست جمهوری به شمار می رود.

شایان ذکر است، رئیس جمهور آمریکا هفته گذشته اعلام کرده بود که طرح «عدالت برای مسببین حوادث تروریستی» (JASTA ) را به دلیل مغایرت با منافع آمریکا وتو می کند.

گفتنی است، ۱۵ نفر از ۱۹ عامل حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر آمریکا از اتباع عربستان سعودی بوده اند. همچنین پیشتر رسانه ها از دست داشتن برخی از مقامات سعودی در این حادثه گزارش های متعددی را مخابره کرده بودند.

999668.jpg

لایحه ی قانونی ممنوعیت حمله ی اتمی پیشگیرانه در کنگره ی آمریکا

تد لیو، نماینده کنگره از ایالت کالیفرنیا و سناتور اد مارکی از ماساچوست، که هر دو نماینده ی حزب دموکرات هستند ، روز سه شنبه لایحه ی قانونی را برای بررسی به کنگره معرفی کردند که ایالات متحده را ممنوع می کند ، در حمله ی اتمی اول باشد.

مارکی خاطر نشان کرد: " جنگ اتمی ، تهدید عظیمی برای بشریت است. متاسفانه ، داشتن امکانات استفاده از تسلیحات هسته ای برای اولین بار در زمان درگیری خطر تشدید تنش هسته ای را به طور ناخواسته افزایش می دهد.

به گفته ی وی رئیس جمهور آمریکا باید از چنین اسلحه ای استفاده کند اما "تنها در صورت پاسخ به حمله اتمی".

این سیاست مدار افزود: " ایده ی اینچنینی ، این اصل ساده را به عنوان قانون مستحکم می کند." لیو به نوبه ی خود پیشنهاد کرد که پایه گذاران کشور " در قبر خود می لزرند اگر بدانند که رئیس جمهور می تواند دستور تهدید گسترده و جدی به تمدن بشریت را بدون اجازه کنگره صادر کرده است." این قانون گذار معتقد است که حمله ی اول می تواند نابودی خود آمریکا را به دنبال داشته باشد.

اسپوتنیک

30266A.jpg

سنا ابطال وتوی اوباما درباره مصوبه مربوط به یازدهم سپتامبر را به رای می‌گذارد

رهبر اکثریت سنای آمریکا اعلام کرد، سنای این کشور روز چهارشنبه طرح «ابطال وتوی» رئیس‌جمهور درباره حق اقامه دعوای بازماندگان حملات یازدهم سپتامبر از عربستان را به رای می‌گذارد.

به گزارش ایلنا به نقل از سی‌ان‌ان، «میچ مکانل» رهبر اکثریت سنای آمریکا، روز دوشنبه اعلام کرد، سنای این کشور روز چهارشنبه طرح ابطال وتوی «باراک اوباما» رئیس‌جمهور درباره حق اقامه دعوای بازماندگان حملات یازدهم سپتامبر از عربستان را به رای می گذارد.

طرح ابطال وتوی اوباما نیازمند رای مثبت دو سوم اعضای سنای آمریکا است و انتظار می‌رود که این طرح ابطال از حمایت کافی در سنا برخوردار باشد. در صورتی‌که سنای آمریکا وتوی باراک اوباما را باطل کند، آن‌گاه مجلس نمایندگان آن را به رای خواهد گذاشت.

این طرح در مجلس نمایندگان نیز نیازمند رای مثبت دو سوم اعضای این مجلس است.

باراک اوباما، روز جمعه یک مصوبه کنگره این کشور راکه بر اساس آن، خانواده‌های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ می‌توانند علیه حکومت عربستان سعودی اقامه دعوا کنند، وتو کرد.

درصورتی‌که وتوی باراک اوباما درباره این طرح توسط کنگره ابطال شود این نخستین بار خواهد بود که در دوره هشت ساله ریاست‌جمهوری وی، یک وتوی اوباما باطل می‌شود.

باراک اوباما گفته بود، قانونی شدن این طرح به منافع آمریکا لطمه خواهد زد و باعث می‌شود که شکایت‌هایی از این نوع در دادگاه‌های داخلی کشورهای مختلف علیه آمریکا مطرح شود.

«باب کراکر» سناتور جمهوری‌خواه ایالت «تنسی» و رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا در این زمینه گفته است: «من عمیقا با خانواده قربانیان ابراز همدردی می‌کنم. ولی همزمان نگران این هستیم که این طرح به نیروهای آمریکایی لطمه بزند. بگذار رک بگویم، این ادعا هست که بهپاد‌های ما باعث کشته شدن شهروندان غیرنظامی در پاکستان و افغانستان شده است. اما شما وقتی درب را برای چنین اقداماتی باز می‌کنید، می‌تواند خیلی مساله‌ساز باشد.»

طبق این گزارش، تلاش‌های گسترده پشت پرده عربستان برای متوقف کردن این طرح در کنگره آمریکا با توجه به حساسیت افکار عمومی بر سر این مساله نتیجه‌ای در بر نداشته است.

NEH9w.jpg

فارین پالسی مطرح کرد؛

سیاست خارجی کلینتون از ترامپ هم جنگ طلبانه تر است

مجله فارن پالیسی امروز در قالب یادداشتی عنوان کرد که سیاست خارجی هیلاری کلینتون در صورت پیروزی، از رقیب وی یعنی دونالد ترامپ هم خشونت بار تر و جنگ طلبانه تر است.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، نشریه فارن پالیسی امروز با انتشار مقاله ای اعلام کرد که سیاست خارجی «هیلاری کلینتون» در صورت پیروز شدن در انتخابات ریاست جمهوری سال جاری میلادی در آمریکا، نه تنها از «باراک اوباما» جنگ طلبانه تر است بلکه نسبت به رقیب جمهوریخواه وی، یعنی «دونالد ترامپ» هم خشن تر و سختگیرانه تر است.

فارن پالیسی نوشت: رویکرد خصمانه کلینتون نسبت به مسکو و اینکه نمی توان به پوتین اعتماد کرد و باید با زور با وی برخورد کرد از «ترامپ» هم پیشی گرفته است. اما وی در صورت انتخاب شدن، در مورد سوریه هم سیاست مقابله جویانه در پیش خواهد گرفت و کاملا واضح است که وی در مورد سوریه و به جز آن، سعی در مواجهه با خرس های روسی دارد.

گفتنی است «هیلاری کلینتون» تا به حال موضع رسمی خود در مورد روسیه را اعلام نکرده اما اشارات و سخنان وی در مورد سوریه، نگرانی هایی را ایجاد کرده است.

به نوشته اسپوتنیک، اکثر مشاورین «هیلاری کلینتون» در بخش امنیت ملی، معتقد به استفاده از نیروی نظامی برای حل مشکلات موجود در سیاست خارجی هستند.

57355063.jpg

دومین شب ناآرامی‌ها و اعلام حالت فوق‌العاده در شارلوت کارولینای شمالی

ناآرامی در دومین شب اعتراضات در شهر شارلوت در ایالت کالیفرنیای آمریکا شدت گرفت بطوریکه با زخمی شدن چهار افسر پلیس مقام‌های ایالتی مجبور به اعلام حالت فوق‌العاده شدند. این اعتراضات در پی تیراندازی پلیس به یک مردسیاهپوست آغاز شد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، پت مک کروری، فرماندار کارولینای شمالی در بحبوحه ناآرامی‌ها حالت فوق‌العاده اعلام کرد و گفت: گارد ملی و نیروهای گشت بزرگراه برای کمک به پلیس شارلوت در احیا و حفظ نظم اعزام خواهند شد.

کر پاتنی رییس پلیس شارلوت ابتدا گزارش داد که در جریان اعتراضات روز چهارشنبه یک تن به ضرب گلوله کشته شده است اما مقامات این شهر سپس در توئیتر اعلام کردند که این فرد به بیمارستان منتقل شده و وضعیتش وخیم است.

در جریان اعتراضات روز چهارشنبه چهار افسر پلیس نیز زخمی شدند که وضعیت آنها وخیم نیست.

پاتنی گفت: ما در تلاشیم تا معترضان را متفرق کنیم. ما صبور بودیم اما در حال حاضر این معترضان بسیار تهاجمی شدند و سنگ و شیشه به سمت افسران پرتاب می‌کنند در نتیجه الان زمان آن رسیده که ما نظم را مجددا احیا کنیم.

نقطه اشتعال ناآرامی‌های شهر شارلوت تیراندازی روز سه‌شنبه پلیس به کیت اسکات 43 ساله بود که به گفته پلیس یک تفنگ در دست داشت و از دستورات پلیس برای انداختن سلاحش امتناع کرده بود.

خانواده وی و یکی از شاهدان این تیراندازی می‌گویند اسکات یک کتاب در دست داشت نه یک سلاح گرم.

57355067.jpg

مک کروری گفت: من به درخواست رییس پلیس شارلوت وارد عمل شدم و گارد ملی و نیروهای گشت بزرگراه را برای کمک به مجریان قانون محلی اعزام کردم. هرگونه خشونتی که مستقیما شهروندان یا افسران پلیس ما را هدف بگیرد یا اموال دولتی را تخریب کند تحمل نخواهد شد.

ناآرامی اخیر پس از آن آغاز شد که یک راهپیمایی صلح‌آمیز به خشونت کشیده شد. در جریان این اقدام چندصد معترض دست به راهپیمایی زده و در مقابل یک کلیسای سیاه پوستان مقر پلیس و مرکز تفریحی اپی سنتر توقف کردند.

همزمان با اینکه معترضان به طرف چهارراه اصلی شارلوت در حرکت بودند با صفی از خودروها و افسران گشتزنی در مقابل هتل اومنی شارلوت مواجه شدند و شروع به محاصره نیروهای پلیس و خودروهای آنها کردند. سپس پلیس برای متفرق کردن این معترضان که دست به پرتاب وسایل آتش بازی و آشغال به افسران مقابل این هتل زده بودند متوسل به شلیک گلوله پلاستیکی، استفاده از اسپری فلفل، گاز اشک‌آور و پرتاپ نارنجک‌های بی‌حس کننده شدند. این اعتراضات با مداخله پلیس شدت یافت.

معترضان پنجره‌ها و درهای شیشه‌ای هتل را شکستند و دو تن از کارمندان آن را زخمی کردند. شعار «جان سیاه پوستان مهم است» بر روی پنجره‌ها نوشته شد.

معترضان همچنین یک مغازه خواربارفروشی را غارت کرده، شیشه‌های آن را شکسته و به فروشگاهی که پوشاک ورزشی می‌فروخت حمله کردند. این در حالی است که برخی معترضان نسبت به معترضان بی‌قانون این راهپیمایی خشم خود را ابراز کردند.

باراک اوباما رییس جمهور آمریکا نیز روز چهارشنبه با شهردارهای شارلوت و تولسا تماس تلفنی برقرار کرد.

پاتنی تاکید کرد که اسکات پس از خارج شدن از خودرو و سرپیچی از دستورات پلیس برای انداختن سلاح گرمش از سوی یک افسر پلیس سیاه پوست مضروب شد.

وی افزود: ما در صحنه هیچ کتابی پیدا نکردیم و تنها یک اسلحه یافتیم.

روحانیون و فعالان سیاه پوست خواستار تحریم اقتصادی این شهر شدند و اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا نیز از پلیس خواست تا جسد اسکات و تصاویر گرفته شده دوربین‌ها از این رویداد را منتشر کند.

297f5f5b.jpg

کاخ سفید:

اوباما لایحه شکایت از عربستان در پرونده ۱۱ سپتامبر را وتو می‌کند

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد، رئیس جمهور آمریکا لایحه تصویب شده از سوی هر دو مجلس کنگره را که به بازماندگان و خانواده‌های قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر اجازه می‌دهد از دولت عربستان شکایت کنند، وتو خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در نشستی خبری به خبرنگاران گفت: به راحتی می‌توان تصور کرد که دیگر کشورها از این قانون به عنوان بهاینه‌ای برای کشاندن دیپلمات‌ها، کارمندان و حتی کمپانی‌های آمریکایی به دادگاه‌های سراسر جهان استفاده می‌کنند. من پیش بینی می‌کنم که باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا زمانی که این لایحه برای تصویب تقدیم ایشان شود،‌ آن را وتو خواهد کرد.

ابتدا سنا در مه سال جاری میلادی به اتفاق آراء این لایحه را تصویب کرد و سپس مجلس نمایندگان روز جمعه در یک رای گیری شفاهی بدون هیچ گونه اعتراض این لایحه را تصویب کرد؛ اقدامی که راه را برای رفتن این لایحه به کاخ سفید و تقدیم شدنش به اوباما هموار می‌سازد و رئیس جمهور آمریکا در این مرحله تصمیم خواهد گرفت که با یک امضا این لایحه را به یک قانون تبدیل و یا آن را وتو کند.

معاونان کنگره‌ای اوباما گفتند: ظاهرا این لایحه از حمایت کافی یعنی دو سوم اکثریت سنا و مجلس نمایندگان برای آنکه قانونگذاران برای نخستین بار از زمان روی کار آمدن اوباما در ژانویه 2009 وتو او را رد کنند، برخوردار است.

با این حال مشخص نیست که چه زمانی این رای گیری صورت می‌گیرد.

سنا دوشنبه شب این لایحه را برای اوباما ارسال کرد و به وی 10 روز فرصت داده تا این لایحه را وتو کند، ضرب الاجلی که 23 سپتامبر (دوم مهر) پایان می‌یابد.

سنای آمریکا قصد دارد طی این هفته تا پیش از ضرب الاجل واشنگتن را ترک کند و مجلس نمایندگان نیز هفته بعد واشنگتن را ترک می‌کند و قانونگذاران تا پس از انتخابات هشت نوامبر مجددا در واشنگتن نخواهند بود.

براساس قانون اساسی آمریکا، اوباما 10 روز فرصت دارد تا این لایحه را وتو کند در غیر این صورت این لایحه به صورت اتوماتیک به قانون تبدیل می شود. از سوی دیگر قانون اساسی اجازه وتوی غیر مستقیم را به رئیس جمهور می‌دهد که براساس آن رئیس جمهور می‌تواند تا زمان بازگشت دوباره کنگره به کارش آن را امضا نکند.

82227235-71011511.jpg

باور بیشتر فرانسویان به وجود توطئه پشت حوادث 11 سپتامبر آمریکا

بیشتر مردم فرانسه در پانزدهمین سالگرد حادثه 11 سپتامبر آمریکا بر این باور هستند که رازهای اصلی و اسرار کامل وقایع آن روز، هنوز برای همگان بازگو نشده است.

به گزارش شبکه خبری فرانس24، موسسه فرانسوی (Odoxa) برای پی بردن به تاثیر و نفوذ نظریه توطئه بر اذهان مردم فرانسه، در میان بیش از یک هزار تن از شهروندان بالای 18 سال این کشور، نظرسنجی کرده است.

بر اساس نتایج این نظرسنجی، دو سوم پرسش شوندگان بر این باور هستند که اطلاعات اصلی و مهم درباره حمله 11 سپتامبر، هنوز افشا نشده و از مردم مخفی نگه داشته شده است.

این نسبت با کاهش سن پاسخ دهندگان و جوان تر شدن آنان، بالاتر می رود.

با اینکه مقام های آمریکا اعلان کرده اند که ربایندگان چهار فروند هواپیمای مسافربری که با آنها به نقاط مختلف این کشور از جمله برج های تجارت جهانی نیویورک و پنتاگون حمله شد، وابسته به القاعده بوده اند، اما 45 درصد مردم فرانسه هنوز چنین تصور می کنند که از اسرار و رمز و رازهای این حملات، آگاهی ندارند.

یکی از ماندگارترین توطئه ها این است که دولت جرج بوش رئیس جمهوری وقت آمریکا، برای توجیه آغاز جنگ های عراق و افغانستان، به طریقی در این حملات دست داشته است که 28 درصد پرسش شوندگان در این نظرسنجی به چنین موضوعی، اعتقاد دارند.

این اعتقاد در میان افرادی با سطح آموزش و تحصیلات پائین تر، قوی تر است، به گونه ای که 31 درصد افراد با تحصیلات دبیرستانی یا پائین تر و 37 درصد افراد 25 تا 34 ساله بر این باور هستند.

به گفته برگزار کنندگان این نظرسنجی، بیش از یک هزار فرد بالای 18 سال در این نظرسنجی اینترنتی، مورد پرسش قرار گرفته اند که نمونه بر اساس سن، جنسیت، شغل و منطقه سکونت متنوع و حاشیه خطای آن 2.5 درصد بوده است.

به گزارش ایرنا، این در حالیست که خانواده های قربانیان حوادث 11 سپتامبر 2001 خواستار امضای مصوبه کنگره آمریکا علیه عربستان سعودی، توسط باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا شده اند تا پس از 15 سال عدالت درباره عاملان این جنایت، اجرا شود.

در حالی که کنگره آمریکا در اقدامی نادر لایحه ای را به تصویب رسانده است که به موجب آن خانواده های قربانیان 11 سپتامبر می توانند علیه عربستان سعودی اقامه دعوی کرده و غرامت دریافت کنند، اما هنوز کاخ سفید و باراک اوباما از تایید آن خودداری کرده اند.

2204353.jpg

نامزد سبزهای آمریکا خواستار تحقیقات جدید درباره ۱۱سپتامبر شد

نامزد حزب سبز آمریکا در انتخابات ریاست جمهوری این کشور، در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر خواستار انجام تحقیقات جدید در این خصوص شد.

به گزارش مهر به نقل از هیل، «جیل استاین» در بیانیه‌ای تاکید کرد: خانواده‌ها و دوستان آنهایی که در ۱۱ سپتامبر به قتل رسیدند، مستحق عدالت هستند. آنها همچنین مستحقند که حقایق را بدانند.

استاین همچنین مدعی شد کمیسیون تحقیق حملات ۱۱ سپتامبر در روند رسیدگی و تحقیقات خود با کارشکنی دولت «جرج بوش»، رئیس جمهور سابق آمریکا مواجه بوده است.

نامزد حزب سبزهای آمریکا همچنین افزود: وقتی این گزارش در نهایت منتشر شد، با حذف و تحریف‌های فراوان همراه بود.

کمیسیون تحقیق و بررسی حملات ۱۱ سپتامبر، ۲۷ نوامبر ۲۰۰۲ تشکیل شد و ۲۲ جولای سال ۲۰۰۴ گزارش نهایی خود را درباره این پرونده منتشر کرد.

استاین گفت: به کمیسیون ۱۱ سپتامبر، زمان، پول یا دسترسی کافی به اطلاعات محرمانۀ مرتبط داده نشد. مردم آمریکا، و در راس آنها خانوادۀ قربانیان ۱۱ سپتامبر، خواستار و مستحق تحقیق جامع و مستقل درباره این حملات هستند.

در حملات ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ (۲۰ شهریور ۱۳۸۰) تروریست‌ها پس از ربودن چند هواپیمای مسافری، با دو فروند از این هواپیماها به برج‌های تجارت جهانی در شهر نیویورک حمله کردند. یک فروند هواپیمای دیگر به ساختمان وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در واشنگتن کوبانده شد و یک فروند هواپیمای دیگر هم در یک مزرعه در ایالت پنسیلوانیا سقوط کرد.

در این حملات حدود سه هزار نفر کشته و بیش از شش هزار نفر زخمی شدند. مقامات آمریکایی تروریست‌های القاعده را مسئول این حمله می‌دانند.

عمده افراد دخیل در این حملات با عربستان سعودی در ارتباط بوده اند و در همین رابطه روز جمعه ۱۹ شهریور کنگره آمریکا طرحی را تصویب کرد که به موجب آن خانواده قربانیان حملات ۱۱ سپتامبر می توانند علیه عربستان شکایت کنند.

2201274-2.jpg

کشف جسد بی جان رهبر «اعتراضات فرگوسن» در یک خودروی مشتعل

رهبر و بنیانگذار «اعتراضات فرگوسن» در آمریکا به ضرب گلوله افراد ناشناس جان خود را از دست داد.

به گزارش مهر به نقل از راشا تودی، «دارن سیلز» بنیانگذار و رهبر برجسته «اعتراضات فرگوسن» در آمریکا به ضرب گلوله افراد ناشناس جان خود را از دست داد.

وی دومین فعال حقوق مدنی سیاهپوستان است که جسد بی جان وی در اتومبیلی مشتعل پیدا شد.

گفتنی است که اعتراضات فرگوسن در واکنش به قتل یک نوجوان سیاهپوست به دست یک افسر پلیس سفیدپوست در سال ۲۰۱۴ در آمریکا براه افتاد.

پلیس بخش«ریور ویو» در ایالت میزوری پس از خاموش کردن شعله های یک اتومبیل مشتعل، جسد بی جان دارن سیلز را در داخل این اتومبیل پیدا کرد. بررسی های انجام شده بر روی جسد سیلز نشان داد که وی هدف گلوله قرار گرفته بود.

سیلز ۲۹ ساله یکی از فعالان حقوق مدنی در ایالت میزوری بود که پس از قتل «مایکل براون» در سال ۲۰۱۴ اعتراضات گسترده ای را سازماندهی کرد و خواستار اصلاح ساختار پلیس شد.

اعضای یک گروه از فعالان حقوق مدنی شباهتهایی میان مرگ سیلز و مرگ «آندره جوشوآ»- یکی دیگر از فعالان سیاهپوست - یافته اند. جنازه جوشوآ نیز در حالیکه از ناحیه سر هدف گلوله قرار گرفته بود، در یک اتومبیل مشتعل پیدا شد.

تحقیقات پیرامون قتل جوشوآ همچنان ادامه دارد؛ اما پلیس تاکنون هرگونه ارتباط با این پرونده قتل را رد کرده است.

57346983-3.jpg

براساس نتایج تازه‌ترین نظرسنجی؛

اکثر جوانان سفیدپوست آمریکا از جنبش "جان سیاهپوستان مهم است" حمایت می‌کنند

بر اساس یک نظرسنجی، اکثر جوانان سفید پوست آمریکایی از جنبش اعتراضی "جان سیاهپوستان مهم است" در این کشور حمایت می‌کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از واشنگتن پست، نتایج نظرسنجی جدید انجام شده توسط موسسه GenForward نشان داد که 51 درصد از بزرگسالان سفید پوست آمریکایی در رده سنی 18 تا 30 سال "شدیدا" یا "تا حدی"

از جنبش ضد نژادپرستی "جان سیاهپوستان مهم است" حمایت می‌کنند که این مساله در مقایسه با نظرسنجی انجام شده در ماه ژوئن افزایش 10 درصدی داشته است.

در عین حال 42 درصد از جوانان سفیدپوست آمریکایی گفتند، از این جنبش اعتراضی حمایت نمی‌کنند.

با این حال طبق این نظرسنجی جنبش "جان سیاهپوستان مهم است" از حمایت گسترده‌ای در میان جامعه سیاهپوستان آمریکا موسوم به جامعه آفریقایی-آمریکایی برخوردار است و 85 درصد از این جوانان سیاهپوست از این جنبش حمایت می‌کنند.

67 درصد از آسیایی‌ها و 62 درصد از لاتین تبارهای آمریکا نیز حامی جنبش "جان سیاهپوستان مهم است" هستند.

این در حالی است که اکثریت جوانان قشر سیاهپوست، آسیایی تبار و لاتین تبار در آمریکا در نظرسنجی مشابهی نیز در ماه ژوئن از این جنبش حمایت کرده بودند.

جنبش "جان سیاهپوستان مهم است" نخستین بار در سال 2012 بعد از کشته شدن یک جوان سیاهپوست غیرمسلح آمریکایی به نام "تریوون مارتین" توسط پلیس آمریکا در ایالت فلوریدا ظهور پیدا کرد.

در جریان این مناقشه افسر پلیسی که این جوان سیاهپوست را به قتل رسانده بود چندی بعد از اتهاماتش تبرئه شد.

718382.jpg

ناسا:

در فضا به روسیه وابسته تر می شویم

با وجود تنش ها و تحریم های متقابل بین مسکو و واشنگتن، آمریکا همچنان به خدمات فضاپیماهای روسیه و نیز استفاده از موتورهای روسی در موشک های فضایی خود وابستگی دارد و ناسا اعتراف کرده است: وابستگی به خدمات فضایی روسیه ادامه خواهد یافت و حتی ممکن است به پس از سال های 2018 نیز برسد.

به گزارش ایرنا، اداره بازرسی ناسا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرده است: هر گونه تاخیر و تعلل در اجرای برنامه های مربوط به پرتاب های فضاپیماهای سرنشین دار آمریکا، موجب ادامه تکیه به خدمات فضاپیماهای روسی در سفرهای فضانوردان به ایستگاه فضایی بین المللی می شود.

در گزارش اداره بازرسی ناسا گفته شده است که اگر شرکت های اسپیس ایکس و بویینگ نتوانند تا سال 2018 موشک و فضاپیما برای سفر فضانوردان آمریکایی به ایستگاه فضایی بین المللی بسازند، باید همچنان از خدمات فضاپیماهای روسی برای اعزام فضانوردان آمریکا به این مرکز فضایی استفاده شود.

بنا به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، هزینه سفر هر فضانورد آمریکایی به ایستگاه فضایی با فضاپیماهای روسی 51 میلیون دلار است که از سال 2010 و زمان توقف پرواز شاتل آمریکا دو برابر افزایش یافته است و تا کنون نیز 3/4 میلیارد دلار در این زمینه به روسیه پرداخته است.

در گزارش اداره بازرسی ناسا آمده است که اگر این سازمان برنامه پروازهای فضایی سرنشین دار را سال 2015 آغاز می کرد تاکنون بیش از یک میلیارد دلار صرفه جویی کرده بود.

به گزارش رسانه های روسی، آمریکا همچنین برای طرح های موشکی خود مجبور به خرید موتورهای موشکی آر-دی180 ساخت کارخانه انر گوماش روسیه می باشد و پیشتر نیز قرارداد یک میلیارد دلاری در این زمینه امضا کرده است.

آمریکا که با استفاده از فرصت دوران نابسامانی اقتصادی و صنعتی روسیه به دلیل فروپاشی شوروی در سال 1991، توانست به پیشروترین کشور در عرصه فضایی تبدیل شود، بر اثر انفجار شاتل در سال 2003 مجبور شد، تقریبا بخش اصلی برنامه های خود را در این بخش تا جایگزینی سامانه ای مطمئن متوقف کند.

اول فوریه 2003 شاتل فضایی کلمبیا پس از انجام ماموریت خود هنگام ورود به جو زمین منفجر شد و هفت سرنشین آن کشته شدند که به فاجعه بزرگ علمی فضایی این کشور شهرت یافت.

رابرت اوروک معاون وزیر دفاع آمریکا به تازگی در باره نیازهای این کشور به سامانه موتورهای موشکی ساخت روسیه اعلام کرده است: پنتاگون در شش سال آینده تا زمان ساخت موتور فضایی در داخل نیاز به خرید 18 موتور ار.دی-180 برای پرتاب ماهواره های نظامی دارد و تا زمانی که نتوانیم موتور موشک فضایی بسازیم باید به خرید موتورهای روسی تکیه کنیم.

بیل نلسون سناتور از حزب دموکرات و عضو کمیته سنا در امور نیروهای مسلح نیز قید می کند که هنوز معلوم نیست، پنتاگون چه تعداد موتور موشکی روسی آر - دی، نیاز دارد، در حالیکه نظامیان آمریکایی هم اعتراف می کنند ساخت چنین موتوری برای آمریکا ممکن است بیش از پنج سال وقت بگیرد.

اما فرانک کندال معاون امور تدارکات و فناوری وزارت دفاع آمریکا هشدار داده که شرکت های این کشور بر خلاف پیش بینی زمانی قبل، موتور جایگزین را می توانند دو سال دیرتر یعنی پس از سال 2021 طراحی کنند.

قرارداد تحویل 101 موتور آر - دی 180 با ارزش تخمینی یک میلیارد دلار سال 1997 امضا شد ولی در میانه سال 2014 کنگره آمریکا به خاطر تیرگی روابط با روسیه، ممنوعیت استفاده از موتورها را برای بعد از سال 2019 اعلام کرد.

پس از گذشت مدتی آمریکا با درک اینکه در عرض سه سال توان طراحی و ساخت موتور ملی موشکی را ندارد، ممنوعیت بی اثر شد و بلافاصله شرکت United Launch Alliance برای تامین نیازهای خود 20 موتور اضافی آر- دی 180 روسی سفارش داد.

از سوی دیگر براساس برنامه های در دست اقدام، در زمان حاضر چند شرکت آمریکایی از جمله United Launch Alliance نوزاد دو شرکت عمده آمریکایی Boeing و Lockheed Martin مشغول کار روی طرح موتورهای جدید موشکی آمریکا هستند تا سبب خودکفایی این کشور شود.

روسیه تنها دارنده امکانات پرتاب موشک برای حمل ماهواره و تاسیسات فضایی ارائه دهنده این خدمات به کشورهای دیگر است که آمریکا و اعضای اتحادیه اروپا از این سامانه ها روسی استفاده می کنند و حتی از پایگاه های خارج از مرزهای خود نیز عملیات پرتاب را برای کشورهای دیگر اجرا می کند.

مسکو افزون بر درآمد پرتاب های فضایی، اعتبار ویژه ای در این حوزه برای خود قائل می باشد و در صدد حفظ آن و ایمنی کامل پرتاب های آینده است و با وجود برنامه های آمریکا برای بازگشت دوباره به این عرصه، در صدد حفظ جایگاه اول جهانی خود است.

57345564-5.jpg

چامسکی:

غرب و آمریکا چشم خود را بر حمایت ریاض از تروریست‌ها بسته‌اند

نوام چامسکی تصریح کرد که کشورهای غربی و آمریکا با تمام توان خود برای ممانعت از تحقق دموکراسی در منطقه تلاش می‌کنند.

به گزارش ایسنا، نوام چامسکی، مفکر و فیلسوف آمریکایی در مصاحبه با شبکه خبری المیادین گفت:

جهان دو گزینه پیش رو دارد که یکی از آن‌ها تسلیم شدن در برابر نبود امنیت است یعنی انسان به این نتیجه برسد که اوضاع یا بدتر خواهد شد یا بهتر. استعمار همچنان ادامه دارد اما ملت‌های محلی برایشان دشوار است انگشت اتهام را به سمت عامل واقعی کشتارهایی که در طول تاریخ اتفاق افتاده، بگیرند.

وی تأکید کرد: آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم قدرت بسیار بالایی داشت در نتیجه طرح دقیقی برای اداره نظام جهانی ایجاد کرد و به هر منطقه از جهان یک وظیفه خاص داد. جهان تغییر می‌کند تا جایی که آمریکا از دهه‌ ۴۰ قرن گذشته بعد از آنکه نیمی از ثروت جهان را در اختیار داشت و از یک جایگاه امنیتی بالا برخوردار بود و بر نیمی از کره زمین و اطراف آن سیطره داشت در حال پس رفت است.

چامسکی گفت: بهار عربی مرحله مقدماتی برای رخدادهای آمریکای لاتین طی ۱۰ سال گذشته بود.

وی با بیان اینکه عربستان دست به اشاعه گروه‌های بسیار تندرو در تمامی مناطق زده، گفت که غرب و آمریکا آماده هستند تا از آن چشم بپوشند.

چامسکی افزود: شاید آمریکا، انگلیس یا فرانسه به اسلام افراطی اعتراض نکنند و احتمالا عربستان تندروترین کشور اسلامی است در حالی که در نگاه این کشورها عربستان نقش قهرمان را بازی می‌کند هرچند که می‌دانند ریاض از طریق پول برای افزایش نفوذ خود تلاش می‌کند.

چامسکی تجربه تونس و مصر را ستود و گفت: به رغم تمامی مشکلات و تنش‌ها دستاوردهای زیادی کسب شد اما غرب و آمریکا به خاطر این تحولات در ترس و وحشت کامل بودند.

وی گفت: برای آن‌ها محال بود که سربرآوردن کشورهای دموکراتیک واقعی در منطقه را قبول کنند. دلیل این مساله را می‌توان در نظرسنجی‌های قبل از آغاز بهار عربی یافت. یکی از این نظرسنجی‌ها که به سال ۲۰۱۰ بازمی‌گردد روشن می‌سازد که غرب ایجاد دموکراسی در منطقه را قبول نمی‌کند. ۸۰ درصد از ساکنان یا بیشتر آن‌ها آمریکا و اسرائیل را بزرگترین خطری دانستند که منطقه با آن مواجه است و تنها ۱۰ درصد از آن‌ها ایران را منشأ خطر دانستند.

چامسکی گفت: تعداد زیادی از مردم با سیاست خارجه آمریکا مخالفند و بیشتر ساکنان منطقه معتقدند که اگر ایران سلاح هسته‌ای داشت که با آن می‌توانست توازن قدرت را با آمریکا حفظ کند، اوضاع بهتر می‌شد. اگر در منطقه یک حکومت دموکراتیک فعال روی کار آید افکار عمومی بر سیاست‌ها تأثیراتی خواهند گذاشت. در نتیجه آمریکا باید برای کاهش امکان ظهور دموکراسی در بهار عربی تلاش کند. برای همین است که می‌بینیم در کشورهایی که آمریکا به امور آن‌ها توجه دارد و حکومت‌های دیکتاتور نفتی دارند هیچ گونه انقلابی دیده نمی‌شود. گاهی برخی صداهای اعتراض بلند می‌شود اما به سرعت سرکوب می‌شوند.

چامسکی درباره درگیری فلسطین و اسرائیل نیز گفت که بعید است اسرائیل مادامی که آمریکا از آن حمایت کرده و هر چیزی را که می‌خواهد برایش فراهم می‌کند، اراضی اشغال شده را به فلسطینی‌ها بازگرداند.

وی گفت: تا زمانی که اشغال ادامه داشته باشد اوضاع نیز بدتر خواهد شد. تا زمانی که آمریکا به طور مطلق و کامل از اسرائیل حمایت می‌کند، هیچ گونه فشاری برای تغییر سیاست اشغال وجود نخواهد داشت.

4546.jpg

موشک "فالکون ۹" و ماهواره اسرائیلی"آموس ۶" درهنگام پرتاب به کلی نابود شدند

اول سپتامبردومین ناکامی شرکت کالیفرنیایی فضا-هوای "ایلان ماسک" و پروژه "اسپیس‌ایکس" طی 15 ماه اخیراست. این موشک قرار بود که ماهواره مخابراتی اسرائیلی "آموس ۶" به وزن ۵‚۵ تن که یکی از مدل های بزرگ ماهوارهای مخابراتی جهان است را به فضا پرتاب کند.

انفجار موشک و نابود شدن ماهواره اسرائیلی به هنگام سوخت گیری و پر کردن مخزن سوخت موشک رخ داد. محل انفجار در مجاورت مخزن اکسیژن در طبقات بالایی این موشک ماهواره بر بوده است.

دلیل این انفجار هنوز نامعلوم بوده و قرار است تحقیقات درباره علت انفجار به زودی آغاز شود. انفجار این موشک ماهواره برخسارات جانی نداشته، ولی خسارات مالی آن بسیار بزرگ است.

اسپیس‌ایکس در بیانیه ای اعلام کرده است که هم موشک و هم ماهواره تعبیه شده بر روی آن به کلی نابود شدند.

این حادثه میتواند تبعات وخیمی برای شرکت "ایلان ماسک" و پروژه "اسپیس‌ایکس" داشته باشد. پروژه ای که به دنبال موفقیت های اخیر خود برای بازیابی موشک ها بعد از ارسال محموله ها به فضا، توانسته بود به تدریج اعتماد ناسا را جلب کند. این احتمال میرود که در پی این حادثه، ناسا از پروژه های آینده خود و همکاری با این شرکت برای ارسال محموله ها به فضا عقب نشینی کند.

595701.jpg

بدهی دولتی آمریکا برای نخستین بار از 19.5 تریلیون دلار تجاوز کرد

بدهی دولتی آمریکا روز 31 اوت برای نخستین بار در طول تاریخ از 19.5 تریلیون دلار تجاوز کرده و به 19.51 تریلیون دلار رسید.

این مطلب را وزارت خزانه داری امریکا اطلاع داده است.

به گزارش خبرگزاری "ریا نووستی" ، اعتبار قانون مربوط به سقف بدهی دولتی آمریکا تا روز 15 مارس به حالت تعلیق در آمده و مقامات واشینگتن می توانند برای تامین مخارج فعالیت خود بدون هیچگونه محدودیتی وام بگیرند.

019146145_40300-2.jpg

دستیار کلینتون، متهم به همکاری با یک نشریه رادیکال اسلامی

به نوشته برخی رسانه‌های آمریکایی، هما عابدین، دستیار نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با یک نشریه رادیکال اسلامی همکاری داشته است. اما سخنگوی کلینتون گفته که نام عابدین تنها در سرصفحه نشریه می‌آمده است.

برخی رسانه‌های محافظه‌کار آمریکایی نوشته‌اند که هما عابدین، دستیار هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، سالها با یک نشریه رادیکال اسلامی همکاری داشته است.

از جمله فوکس نیوز می‌نویسد: «همکار کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون و زنی که در صورت پیروزی کلینتون در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، مدیریت امور رئیس جمهور در کاخ سفید را بر عهده خواهد گرفت، به مدت یک دهه سردبیر یک نشریه رادیکال اسلامی بوده که با برخورداری زنان از حقوق انسانی خود مخالفت می‌کرده و آمریکا را در حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ متهم می‌دانسته است.»

این نشریه می‌نویسد که یکی از دستاوردهای مهم هیلاری کلینتون این بود که در کنفرانس جهانی زنان در پکن در سال ۱۹۹۵ اعلام کرد: «حقوق زنان حقوق بشر است.»

به نوشته فوکس نیوز، اما پس از این، به گفته خود کلینتون "حادثه تاریخی و دگرگون‌ساز"، هما عابدین در یک نشریه سعودی مشغول به کار بوده که مخالف عقیده فمینیستی یاد شده بوده است.

به گزارش این رسانه آمریکایی، در آن زمان هما عابدین هم دستیار سردبیر "نشریه امور اقلیت مسلمان" Journal of Muslim Minority Affairs بود و هم در کاخ سفید به عنوان کارآموز برای "بانوی اول" که هیلاری کلینتون بود کار می‌کرد. مادر پاکستانی او هم که اکنون استاد علوم اجتماعی در جده است، مدیر مسئول نشریه بود.

نشریه یاد شده توسط "انستیتوی امور اقلیت مسلمان" از سال ۱۹۷۹ منتشر شده است. این مؤسسه توسط پدر هندی-بریتانیایی هما عابدین تأسیس شده و هدف خود را پژوهش درباره موضوعات مرتبط با اقلیت مسلمان کشورهای غیرمسلمان اعلام کرده است. برخی منابع دفتر مرکزی این نشریه را لندن و برخی در عربستان سعودی ذکر کرده‌اند.

تکذیب خبر همکاری فعال با نشریه

پس از پخش خبر همکاری هما عابدین با نشریه یاد شده، روزنامه "نیویورک پست" که یکی از انتشاردهندگان خبر مزبور بود نوشت که دستیار کلینتون ایفای نقش فعال در انتشار نشریه رادیکال اسلامی را انکار می‌کند.

نیک مریل، سخنگوی هیلاری کلینتون، چند ساعت پس از آنکه خبر مربوط به هما عابدین مثل بمب منفجر شده بود، اعلام کرد: «آن‌گونه که من متوجه شده‌ام نام عابدین به سادگی در فهرست سرصفحه نشریه گنجانده شده بوده و او نقشی در ویراستاری مطالب نداشته است.»

نام هما عابدین ۴۰ ساله که دارای دکترای ژورنالیسم از دانشگاه جورج واشنگتن آمریکاست، به عنوان "دستیار سردبیر" از سال ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۸ در سرصفحه نشریه آمده است.

326182.jpg

افشای آمارهای جعلی چند تریلیون دلاری در دفاتر حساب ارتش آمریکا

یک پایگاه اینترنتی فاش کرد: امور مالی ارتش آمریکا به حدی مغشوش است که این ارتش مجبور شده به منظور وانمود کردن به اینکه دفاتر حسابش متوازن هستند، به میزان چندین تریلیون دلار در حساب‌هایش دستکاری و تحریف کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، بازرس کل وزارت دفاع آمریکا در گزارشی در ماه ژوئن اعلا م کرد: ارتش آمریکا تنها در سه ماهه سال 2015، به میزان 2.8 تریلیون دلار، گزارش های مالی غلط در دفاتر حساب خود ثبت کرده و در کل سال 2015 نیز، به میزان 6.5 تریلیون دلار، گزارش مالی همراه با تحریف ارائه کرده است.

براساس این گزارش ارتش آمریکا برای اثبات این آمار مالی غلط، رسید و مدارک لازم را نداشته است و احتمالاً تنها این آمار را جعل کرده است.

در گزارش بازرس کل وزارت دفاع آمریکا گفته شده که اظهاریه های مالی ارتش آمریکا در سال 2015، دارای محتوای دروغین هستند.

در این گزارش عنوان شد، این تنظیم حساب‌های "اجباری" موجب می شود که اظهاریه‌های آنها بی‌استفاده باشد زیرا مدیران وزارت دفاع و ارتش آمریکا نمیتوانند به این اطلاعات در سیستم های حسابداری به هنگام مدیریت و تصمیم گیری درباره منابع متکی باشند.

افشای این تحریف های آمار مالی در ارتش آمریکا جدیدترین موردی است که از مشکلات شدید مدیریت مالی و حسابداری طی چند دهه گذشته در وزارت دفاع آمریکا خبر می دهد.

همچنین این گزارش، یک گزارش دیگر سال 2013 خبرگزاری رویترز را که فاش کرده بود. وزارت دفاع آمریکا در ابعاد گسترده برای بستن دفاتر حساب، آمار حسابداری جعلی ارائه کرده،تایید می کند.

546716400-3.jpg

گلوبال ریسرچ:

دروغگویی دولت اوباما درباره نبرد با داعش خطرناک است

نشریه آمریکایی گلوبال ریسرچ با اشاره به دستکاری فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در اطلاعات مربوط به جنگ با داعش نوشت: دروغگویی دولت اوباما به مردم آمریکا باید زنگ های خطر را به صدا در آورد.

به گزارش پایگاه خبری گلوبال ریسرچ، گزارش یک گروه ضربت در آمریکا حاکی است که فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا (سنتکام) اطلاعات دستکاری شده ای در ارتباط با داعش منتشر کرده است. سپتامبر سال گذشته «پروژه فکر آزاد» گزارشی در این زمینه منتشر کرد که چگونه بیش از 50 تحلیلگر نظامی آمریکا در فرماندهی مرکزی اقداماتی کردند که حرفه ای های این حوزه نام آن را یک شورش گذاشتند.

این موضوع پس از آن عنوان شد که مشخص شد گزارش های اطلاعاتی (فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا) مورد تغییر و دستکاری قرار می گیرند تا نشان دهند که آمریکا در حال پیروز شدن در جنگ با داعش است.

«مایک پومپیو» نماینده جمهوریخواه مجلس آمریکا از کانزاس که از اعضای این گروه ضربت است، گفت: حقایق میدانی جنگ با گزارش های اعلام شده از سوی فرماندهی مرکزی همخوانی نداشت.

این گروه ضربت تایید کرد که مقام های ارشد (ارتش آمریکا) هم اطلاعات محرمانه و هم اطلاعات عمومی را دستکاری کرده اند.

طبق گزارش شبکه خبری «سی بی اس» ، این گروه ضربت همچنین به این نتیجه رسیده که بیانیه های علنی فرماندهی مرکزی بسیار بیش از رویدادهای واقعی صحنه نبرد ، مثبت بودند از جمله این موارد در مارس 2015 ژنرال لوید استین رئیس فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا در شهادت خود در کنگره آمریکا روایت بسیار مثبت تری نسبت به وقایع ارائه داد.

ژنرال استین گفت: حقیقت این است که داعش دیگر نمی تواند کارهایی را که در آغاز فعالیت خود می کرد انجام دهد به این معنا که دیگر قادر به تصرف و حفظ قلمرو جدید نیست و موضعی دفاعی در عراق اتخاذ کرده است.

این درحالی است که همزمان با صدور چنین بیانیه هایی ، داعش در تدارک تصرف شهر رمادی عراق بود.

بنا بر گزارش این گروه ضربت که روز پنجشنبه منتشر شد ، بخش زیادی از آنچه به جامعه آمریکا ارائه می شد نادرست و دروغ بود.

یک مقام دفاعی در ماه سپتامبر به نشریه «دیلی بیست» گفت: سرطان در درون سطح عالی فرماندهی اطلاعاتی بود

پومپیو عضو مجلس نمایندگان آمریکا گفت: شواهد زیادی وجود دارد که نشان می دهد کارشناسان حرفه ای در شاخه تحلیلی فرماندهی مرکزی کار خود را بدرستی انجام دادند اما زمانی که این اطلاعات به سطوح ارشد رسید تغییر کرد.

به نوشته گلوبال ریسرچ ، زمانی که دولت آمریکا آشکارا به مردم دروغ می گوید زنگ های خطر باید به صدا در آیند. در گذشته اطلاعات دروغ مربوط به سلاح کشتار جمعی در عراق به مردم آمریکا داده شد که این مساله مردم آمریکا را به حمایت از جنگ غیر قانونی در عراق واداشت ؛ جنگی که بیش از یک میلیون نفر را به کشتن داد و آمریکا را در باتلاق خاورمیانه گرفتار کرد.

به گزارش گلوبال ریسرچ ، هر چند دولت باراک اوباما تلاش می کند بگوید که از این دستکاری در اطلاعات چیزی نمی دانسته است اما ماهیت گزارش گروه ضربت و مقامات ارشد دخیل در آن عکس این را نشان می دهد.

به گزارش ایرنا ، جمهوریخواهان کنگره آمریکا روز پنجشنبه با انتشار گزارش تحقیقات خود، ارتش این کشور را به تحریف واقعیت های جنگ با داعش و ترسیم یک چهره خوش بینانه از وضعیت نیروهای ائتلاف در عراق و سوریه متهم کردند.

این گزارش را کارگروه مشترک جمهوریخواهان کمیسیون های اطلاعات و نیروهای مسلح و با همکاری کمیسیون فرعی تخصیص بودجه دفاعی کنگره آمریکا تهیه کرده و در آن آمده است که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در مقایسه با برآوردهای دیگر کارشناسان نظامی و واقعیت های جنگ با داعش، چهره ای بیش از حد خوش بینانه از تلاش های آمریکا در مبارزه با این گروهک تروریستی ارائه داده است.

ائتلاف کشورهای غربی علیه داعش که در سال 2014 تحت هدایت آمریکا شکل گرفت، حمله هوایی به مواضع داعش در سوریه و عراق را محور فعالیت های خود قرار داده است.

تحلیل گران بر این باورند که این ائتلاف نه تنها دستاوردهای ملموسی در جنگ با داعش نداشته، بلکه در برخی موارد حتی غیرنظامیان را هدف قرار داده است.

Obama-gives-PR-advice-to-ISIS-Terrorists-photo-credit-kdvr-3.jpg

تایید ادعای ترامپ درباره ایجاد داعش توسط اوباما و کلینتون در گزارشی محرمانه

یکی از گزارش‌های اطلاعات دفاعی سال 2012 میلادی که مهر "محرمانه" داشته، افشا می‌کند همانطور که دونالد ترامپ درباره شکل‌گیری داعش از سوی اوباما و کلینتون می‌گوید، ائتلاف ضد اسد مورد حمایت آمریکا در آن زمان از سوی القاعده در عراق (AQI) و "دولت اسلامی عراق" (ISI) رهبری می‌شد که کمی بعد با یکدیگر ادغام شده و شبکه تروریستی "داعش" (ISIS) را به وجود آوردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این گزارش افشا می‌کند، اگرچه آمریکا هرگونه حمایت و کمک مستقیم به القاعده در عراق و دولت اسلامی عراق (داعش عراق) را طبق محدودیت‌های اعمال شده توسط قوانین ضد ترور داخلی رد کرده اما مقامات وزارت امور خارجه آمریکا و پنتاگون به خوبی مطلع بودند که "مخالفان میانه رو" سوریه با این شبه‌نظامیان تروریست در هم تنیده هستند.

در این گزارش آمده است: ابومحمد العدنانی، سخنگوی دولت اسلامی عراق از اهل تسنن این کشور به ویژه قبایل مستقر در مناطق مرزی بین عراق و سوریه می‌خواهد تا علیه دولت دمشق جنگ به راه اندازند.

در ادامه این گزارش آمده است: مخالفان سوری در تلاشند تا کنترل مناطق شرقی از جمله حسکه و دیرالزور مجاور با استان‌های موصل و الانبار واقع در غرب عراق به علاوه مناطق هم مرز با ترکیه را به دست گیرند. کشورهای غربی، حوزه خلیج فارس و ترکیه نیز از این تلاش‌ها حمایت می‌کنند.

در این گزارش گفته می‌شود: احتمال ایجاد یک قلمروی سلفی اعلام شده یا نشده در مناطق حسکه و دیرالزور واقع در شرق سوریه وجود دارد و این دقیقا همان چیزی است که قدرت‌های حامی مخالفان سوری می‌خواهند؛ چیزی که امکان دارد به عنوان درخواست تشکیل خلافت داعش در سوریه تفسیر شود.

در دسامبر 2012 یعنی چند ماه پس از این گزارش اطلاعات دفاعی، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه وقت و جناح جنگ طلب تاسیسات امنیت ملی همسو شد و گفت، آمریکا مخالفان سوری را "نماینده مشروع" مردم سوریه می‌داند.

بار دیگر مخالفان سوری که دولت اوباما آنها را نماینده مشروع مردم سوریه تلقی می‌کرد توسط پیشروهای شبکه تروریستی داعش، القاعده در عراق و دولت اسلامی عراق رهبری شدند و واشنگتن نیز با "چشم پوشی عامدانه" به تامین تسلیحاتی آنها پرداخت.

نشانه‌ها حاکی از آن است که دولت اوباما نتوانست به موقع خطر شبکه تروریستی داعش را درک کند و با ارزیابی‌های مایکل فلاین، مدیر سابق آژانس اطلاعات دفاعی که ظهور و توسعه داعش را انکار می‌کرد، اوضاع بغرنج‌تر شد.

سیاست آمریکا در استفاده از افراطگرایان در جنگ‌های نیابتی پیش از این هم سابقه داشته و در این میان می‌توان به حمایت سازمان سیا در دولت ریگان از "مجاهدین افغانستان" نام برد که بذر ایجاد گروه‌های تروریستی نظیر القاعده به رهبری بن لادن را کاشت.

0f82df82-2cc9-42ab-b54d-960a825fd1b4.jpg

ترامپ: اوباما و کلینتون موسس داعش هستند

نامزد جمهوریخواهان در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با متهم کردن اوباما و کلینتون به ایجاد داعش گفت که دیگر کسی در دنیا به آمریکا احترام نمی گذارد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از هیل، دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواهان در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری آمریکا روز چهارشنبه طی سخنانی، «باراک اوباما» و «هیلاری کلینتون» را مسئول شکل گیری داعش و ایجاد کننده این گروه تروریستی معرفی کرد.

وی در جریان سخنرانی انتخاباتی خود در شهر فورت لادردال، با بیان اینکه داعش به پرزیدنت «اوباما» افتخار می کند، وی را موسس و پایه گذار این گروه تروریستی دانست.

ترامپ گفت: می خواهم بگویم که هیلاری کلینتون حقه باز هم در تشکیل داعش به اوباما کمک کرده است.

وی همچنین با انتقاد از عقب کشیدن نیروهای آمریکایی از خاورمیانه گفت: ما هرگز نباید نیروهایمان را اینچنین خارج می کردیم.

ترامپ ادامه داد: به جای آنکه تعداد کمی نیرو (در خاورمیانه) نگه می‌داشتیم تا شاید اوضاع را تحت کنترل داشته باشیم، از عراق خارج شدیم.

نامزد جمهوریخواهان افزود: اوباما وارد شد و معمولا وقتی شما می‌آیید می‌خواهید که وضع آشفته را سر و سامان دهید اما او وضع آشفته‌ تری ایجاد کرد. دیگر(در جهان) کسی به ما احترام نمی‌گذارد و در همه جهان به ما می‌خندند.

13950518130508508322594.jpg

                  ثروتمندانی که رئیس‌جمهور را می‌خرند؛‌

                                 داستان سوپرپک‌های آمریکا

در سال ۱۹۹۶،‌ دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در مجموع ۴۴۸.۹ میلیون دلار صرف انتخابات کردند؛‌ اما این رقم در سال ۲۰۱۲ به ۶.۳ میلیارد دلار رسید، هزینه‌هایی که نیمی از آن را چند ده ثروتمند بزرگ تأمین می‌کنند.

«فکر می‌کنم اعتقاد بر این است که کل سیستم در واشنگتن به نوعی صادقانه و روراست نیست – اینکه علیه شهروندان عادی شده است. مردم چنین اعتقادی دارند چون این اعتقاد درست است: این سیستم علیه شهروندان عادی و به نفع ثروتمندان جهت گرفته است.»

158 خانواده ثروتمند نیمی از کمک‌های مالی به نامزدهای ریاست‌جمهوری را بر عهده دارند

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، 158 خانواده هزینه نیمی از کمک‌های مالی به ستاد انتخاباتی ریاست‌جمهوری را ارائه می‌کنند. اواخر سال گذشته میلادی، روزنامه نیویورک‌تایمز تحقیقی را منتشر کرد که نشان می‌داد چگونه 158 خانواده ثروتمند نزدیک به 50 درصد کمک مالی به نامزدهای ریاست‌جمهوری را انجام می‌دهند. این افراد اغلب سفیدپوست، ثروتمند، کهنسال، و مرد بوده و بخش‌های مالی و انرژی را در اختیار داشتند.

«تنها 158 خانواده،‌ به همراه شرکت‌هایی که در اختیار دارند، 176 میلیون دلار در فاز اول کمپین [انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2016] کمک مالی انجام داده‌اند. این رقم از زمان رسوایی واترگیت تاکنون سابقه نداشته که این تعداد کم افراد و کسب‌و‌کارها چنین مبلغ زیادی را در مراحل اولیه یک کمپین ارائه کنند.»

1395051800.jpg

تصمیم دادگاه در پرونده «گروه سیتیزنزیونایتد علیه کمیسیون فدرال انتخابات»، به شرکت‌های غیرانتفاعی و انتفاعی این اجازه را داد که به عنوان افراد عادی فعالیت کنند و بدین ترتیب دولت دیگر نمی‌تواند مخارج سیاسی آنها را کنترل کند. (سیتی‌زن‌یونایتد، یک گروه دست راستی، در سال 2008 قصد داشت تبلیغاتی علیه هیلاری کلینتون پخش کند.) این تصمیم منجر به آفرینش سوپرپک‌ها (کمیته‌های اقدام سیاسی) شد – گروه‌هایی متشکل از افراد،‌ شرکت‌ها و دیگر سازمان‌ها که می‌توانند مقادیر زیادی پول را صرف اثرگذاری بر انتخابات،‌ اغلب از طریق تبلیغات تهاجمی، کنند. کارل روف، یکی از استراتژیست‌های محافظه‌کار،‌ بر سوپر‌پک‌هایی نظارت داشت که بیش از 300 میلیون دلار را صرف حمایت از نامزدهای جمهوری‌خواه در انتخابات سال 2012 کردند.

1395051801.jpg

کمک‌های مالی،‌ از پدران آمریکا تا اوباما

در یک فیلم مستند با عنوان «با حامیان مالی آشنا شوید» (Meet the Donors) مطالب تاریخی جالبی مطرح شده که نشان می‌دهند چگونه از زمان تأسیس آمریکا پول تبدیل به سیاست شد. برای مثال‌، جرج واشنگتن پول‌هایی که در اولین کمپین انتخاباتی سیاسی به دست آورد صرف خرید مشروب برای رأی‌دهندگان می‌کرد، در حالیکه اندرو جکسون خالق عبارت «سیستم فاسد» بود زیرا تمام مناصب دولتی را به حامیان مالی‌اش بخشید.

پس از آن دوران پس از واترگیت آغاز شد،‌ زمانی که سیستم مالی کمپین‌ها برای جلوگیری از فساد تغییر یافت،‌ و تصمیم بر این شد که کمپین‌های انتخاباتی از طریق مالیات به صورت علنی تأمین هزینه شوند. این فرآیند تا زمان باراک اوباما ادامه داشت. وی از 84 میلیون دلار کمک‌های مالی عمومی برای بدست آوردن 778 میلیون دلار کمک مالی خصوصی چشم پوشید.

بخشی از مشکل اینجاست که انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا تبدیل به فرآیندی بسیار هزینه بر شده و مخارج آن در حال افزایش است. در سال 1996،‌ دو حزب جمهوری‌خواه و دموکرات در مجموع 448.9 میلیون دلار صرف انتخابات کردند؛‌ اما این رقم در سال 2012 به 6.3 میلیارد دلار رسید.

سوپرپک‌ها در 10 سال گذشته نزدیک به 1 میلیارد دلار صرف تبلیغات کرده‌اند

در حدود 2300 سوپرپک در آمریکا وجود دارند که از فعالیت‌های مختلف محافظه‌کارانه و یا لیبرال حمایت می‌کنند. دیدبان غیرانتفاعی «اوپن‌سورس» می‌گوید تا ماه جولای 2016 سازمان‌های مختلف در حدود 940 میلیون دلار کمک جمع‌آوری کرده بوند.

• تقریبا نیمی از کمک‌های مالی را 50 فرد یا سازمان پرداخت کرده بودند.

• در میان 10 سازمان برتر، در حدود 320 میلیون دلار به سازمان‌های محافظه‌کار و حدود 130 میلیون دلار در اختیار لیبرال‌ها قرار گرفت.

• حامیان مالی که از یک صنعت خاص حمایت می کنند، بیشترین کمک‌ها را ارائه می‌کنند. برای مثال، در سال 2016 حامیان مرتبط با سوخت‌های فسیلی 62 میلیون دلار کمک مالی ارائه کردند که در اختیار سوپرپک‌های همفکر قرار گرفت.

سوپرپک‌ها باید توسط کمیسیون انتخابات فدرال ثبت شوند، و فقط می‌توانند از نهادها یا افراد ساکن آمریکا پول بگیرند. این سازمان‌ها که توسط کمیته‌هایی هدایت می‌شوند به دلیل فقدان شفافیت درباره حامیانشان مورد انتقاد قرار گرفته‌اند.

اگرچه سوپرپک‌ها ثروت بسیاری دارند اما تضمینی برای موفقیت نیستند، و در حقیقیت بسیاری از آنها سابقه بسیار ضعیفی از خود نشان داده‌اند.

1395051815034944183240110.jpg

برای مثال، طی انتخابات مقدماتی جمهوری‌خواهان در سال‌ها 2015 و 2016، سوپرپک‌هایی که به صورت سنتی به این حزب گرایش دارند مقادیر زیادی صرف تبلیغات علیه دونالد ترامپ کردند اما نتوانستند به موفقیت دست یابند.

در انتخابات سال 2012 نیز،‌ سوپرپک‌ها کمک بسیار بیشتری به میت رامنی در مقابل باراک اوباما انجام دادند اما رامنی با فاصله بسیار زیادی از باراک اوباما شکست خورد.

اگرچه سوپرپک‌ها در تلاش‌شان برای تغییر نتایج انتخابات ملی نتوانسته‌اند موفقیت چندانی کسب کنند اما حامیان مالی نفوذ سیاسی بسیار زیادی دارند.

هیلاری کلینتون در ماه ژوئن وعده داد با اصلاحاتی در قانون اساسی تصمیم دادگاه در سال 2010 در پرونده مربوط به سیتیزنس‌یونایتد را ملغی کند. این تصمیم دولت را از محدود کردن مخارج سیاسی مستقل توسط مؤسسات غیرانتفاعی برحذر می‌کرد و اصول آن درباره شرکت‌های انتفاعی، اتحادیه‌های کارگری و دیگر مجامع نیز اعمال می‌شد. همانگونه که پیشتر نیز گفته شد این تصمیم منجر به تأسیس سوپرپک‌ها یا کمیته‌های اقدام سیاسی شده که پیشتر تحت قانون امور مالی کمپین به شدت تحت نظارت بودند.

جمهوری‌خواهان از تصمیم دادگاه در پرونده سیتیزنس‌یونایتد حمایت کرده و می‌گویند که این امر اصول آزادی بیان را تقویت می‌کند. اما دموکرات‌ها اعتقاد دارند که این امر افراد و سازمان‌های ثروتمند را که اغلب از جمهوری‌خواهان حمایت می‌کنند قادر ساخته تأثیر بسیاری بر انتخابات و به تبع آن سیاست‌ها داشته باشند.

اگرچه کلینتون وعده مبارزه با پدیده سوپرپک را داده اما یک گروه سوپرپک طرفدار وی به نام «اقدام آمریکا اولویت‌ها» در حدود 36 میلیون دلار در سال 2016 هزینه کرده است. کمپین انتخاباتی کلینتون 71 درصد از کمک‌های مالی خود را از افرادی که مبالغ بزرگی ارائه کرده‌اند، دریافت کرده است. ( در حالیکه برنی ساندرز 60 درصد از 220 میلیون کمک مردمی را از کمک‌های مالی کوچک جمع کرده بود.)

مدیران رده بالای صندوق‌های تأمینی که در میان بزرگترین حامیان مالی کلینتون قراردارند عبارتند از:

• جرج سوروس، یک سرمایه‌دار دموکرات، که از سال 2015 تاکنون بیش از 12 میلیون دلار به سوپرپک‌ها انجام داده . 7 میلیون دلار از این مبلغ به سوپرپک «اقدام آمریکا اولویت‌ها» اختصاص یافته است.

• جیمز سیمونز، بنیانگذار شرکت رنسانس تکنولوژیز،‌ در همین بازه زمانی در حدود 10 میلیون دلار کمک مالی کرده است. وی نیز 7 میلیون دلار به «اقدام آمریکا اولویت‌ها» پرداخت کرده است. رنسانس تکنولوژیز از فرمول‌های پیچیده ریاضی برای سرمایه‌گذاری استفاده می‌کند.

• دونالد سوسمان بیش از 10 میلیون دلار کمک مالی کرده که 6 میلیون دلار آن به «اقدام آمریکا اولویت‌ها» اختصاص داشته است.

تسنیم

--117.jpg

بر اساس یک نظرسنجی؛

اکثر جوانان آمریکایی هیچ یک از دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه را قبول ندارند

بر اساس داده‌هایی که پس از یکسال تلاش کاندیداهای ریاست جمهوری 2016 آمریکا منتشر شده، اکثر جوانان آمریکایی می‌گویند احزاب دموکرات و جمهوری‌خواه این کشور نماینده آنها نیستند و این مساله باعث سردرگمی تیم‌های انتخاباتی هر دو حزب شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشتیدپرس، براساس نظرسنجی اخیر صورت گرفته از سوی موسسه "GenForward" مشخص شد که تنها 28 درصد از جوانان آمریکایی می‌گویند دو حزب اصلی سیاسی این کشور به خوبی توانسته‌اند نماینده آنها باشند.

همچنین با وجود نارضایتی گسترده از سیستم دو حزبی دموکرات و جمهوری خواه در آمریکا، این نظرسنجی نشان داد که حزب دموکرات در میان جوانان رنگین پوست این کشور از محبوبیت بیشتری برخوردار است. اما جوانان سفیدپوست آمریکایی نظر مساعدی نسبت به دو حزب ندارند.

بیش از دو سوم جوانان آمریکایی شامل اکثریت جوانان آسیایی-آمریکایی، هیسپانیک‌ها (لاتین‌تبارها) و سیاه پوستان می‌گویند حزب جمهوری خواه اهمیتی به آنها نمی‌دهد. دموکرات‌ها محبوبیت نسبتا بهتری را در میان جوانان آمریکایی دارند به طوریکه 53 درصد از جوانان شرکت کننده در این نظرسنجی می‌گویند این حزب به آنها بهای بیشتری می‌دهد.

این نظرسنجی از میان جوانان آمریکایی 18 تا 30 ساله صورت گرفته است. همچنین در این نظرسنجی مشخص شد که جوانان آمریکایی هنوز بابت این مساله که باید به کدام از یک نامزدهای دو حزب، هیلاری کلینتون، از دموکرات‌ها یا دونالد ترامپ، از جمهوری خواهان رای دهند،‌ مطمئن نیستند.

سه چهارم از جوانان شرکت کننده در این نظرسنجی نیز گفتند که ترامپ میلیاردر برای رییس جمهور شدن کفایت لازم را ندارد و واجد شرایط نیست. نیمی از رای دهندگان در این نظرسنجی هم نظر مشابهی نسبت به کلینتون داشتند.

جوانان شرکت کننده در این نظرسنجی با هر گروه قومی و نژادی نسبت به احزاب دیگر آشنایی لازم را ندارند به طوریکه هفت تن از 10 جوان شرکت کننده در این نظرسنجی گفتند که اطلاعات کافی درباره گری جانسون، از لیبرال‌ها ندارند و قریب به هشت تن از 10 شرکت کننده نیز گفتند که اطلاعات کمی درباره کاندیدای حزب سبز به نام "جیل استاین"‌ دارند.

150083_orig.jpg

افشاگری سی‌ان‌ان دربارۀ ارتباط خانواده سلطنتی عربستان با حملات 11 سپتامبر

تسنیم نوشت: بررسی اسناد گزارش ۲۸ صفحه‌ای کنگره آمریکا حاکی از ارتباط غیر مستقیم بین مقامات دولت عربستان با عاملان حمله یازده سپتامبر است.

به گزارش سی‌ان‌ان، بررسی اسناد گزارش 28 صفحه‌ای کنگره درباره حملات یازده سپتامبر بیانگر روابط غیر مستقیم میان ابو زبیده، یکی از نیروهای برجسته بن لادن و شرکتی است که با بندر بن سلطان، یکی از اعضای مهم خانواده سلطنتی عربستان و سفیر این کشور در آمریکا در ارتباط بوده است.

ارتباط این حمله به بندر بن سلطان از طریق دفترچه تلفن ابو زبیده ایجاد شد که در حمله به محل اقامت وی در پاکستان کشف شده بود. اف بی آی در این دفترچه شماره تلفن‌هایی یافت که به آمریکا مرتبط می‌شد. به عنوان مثال شماره شرکتی در آن قرار داشت که املاک بندر بن سلطان در آسپن کلورادو را مدیریت می‌کرد. علاوه بر این شماره‌ای از یک بادیگارد یافت شد که برای سفارت عربستان در واشنگتن مشغول فعالیت بود.

در این گزارش آمده است که برخی از هواپیماربایان دخیل در حمله تروریستی 11 سپتامبر همزمان که در امریکا به سر می برده اند، با افرادی که احتمالا با عربستان سعودی مرتبط بوده اند، در ارتباط بوده و از طرف آنها پشتیبانی شده و مورد حمایت قرار گرفته اند؛ در ادامه این گزارش آمده است که اطلاعاتی که عمدتا از طریق منابع اف بی آی منتشر شده، حاکی از آن است که حداقل دو نفر از افراد دخیل در این حملات افسران اطلاعاتی عربستان بوده اند.

این گزارش 28 صفحه‌ای همچنین سوالاتی را درباره ارتباط دیگر احتمالی میان بندر بن سلطان و حملات یازده سپتامبر را مطرح کرده است: ارتباط میان این شاهزاده و یک تبعه سعودی با نام اوسامه بسنان که در یازده سپتامبر در آمریکا زندگی می‌کرد و برای احتمال کمک به دو هواپیما ربا مورد بازجویی قرار گرفت. اسناد غیر طبقه بندی شده بیانگر انتقال مقادیر بسیار زیادی پول از سوی بندر بن سلطان و همسرش به خانواده این تبعه سعودی است.

اف‌بی‌آی در جستجوی محل سکونت بسنان موفق به کشف کپی 31 چک نقد به ارزش 74 هزار دلار شدند که تاریخ آنها بین 22 فوریه 1999 تا 30 می 2002 بود. طبق گزارش اف‌بی‌آی در دستکم یک مقطع بسنان چکی به مبلغ 15 هزار دلار مستقیما از حساب بندر دریافت کرده بود و همسر وی نیز به همین شکل دستکم یک فقره چک از بندر گرفته بود.

تمامی این موارد بر خلاف اظهارات مقامات آمریکایی است که تاکید داشتند شواهدی از دخالت دولت عربستان و مقامات این کشور در پرونده حمله یازده سپتامبر وجود ندارد.

82167378.jpg

همه راه‌ها به روسیه ختم می‌شود

آیا «ولادیمیر پوتین»، رئيس‌جمهوري روسيه، درصدد مداخله در روند انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده است؟ این اتهامی است که تا همین جمعه گذشته، صرفا در مقام یک تئوری توطئه، کرملین را پشت نامزد نهایی جمهوری‌خواهان، یعنی «دونالد ترامپ»، قرار داده و مدعی بود روسیه از هیچ تلاشی برای انتخاب میلیاردر نیویورکی فروگذار نمی‌کند.

اما انتشار حدود ٢٠هزار ایمیل دزدیده‌شده از سرورهای کامپیوتری کمیته ملی دموکرات‌ها در روز جمعه سبب شد تا این اتهامات درگوشی مبنی بر نقش آژانس‌های اطلاعاتی روسیه در جهت‌دهی به کارزار انتخاباتی جاری، اکنون از سوی عالی‌ترین مقامات واشنگتن بیان شود.

«باراک اوباما»، رئیس‌جمهور آمریکا، روز سه‌شنبه گذشته در مصاحبه با «ان‌بی‌سی»، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا روسیه برای نفوذ در انتخابات هشتم نوامبر تلاش می‌کند، مدعی شده هر چیزی ممکن است. او در حالی اطمینان خاطر داده اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) درباره افشای بیش از ١٩ هزار ایمیل از کمیته ملی دموکراتیک، تحقیق می‌کند که ایمیل‌ها نشان می‌دهد کمیته مذکور بین دو نامزد انتخابات

ریاست‌جمهوری از حزب دموکرات، از «هیلاری کلینتون» در مقابل سناتور «برنی سندرز» حمایت کرده و در تلاش بوده ضمن راه‌اندازی یک بازوی قدرتمند رسانه‌ای علیه نامزد سوسیالیست این حزب، با مانور بر اعتقادات مذهبی او، رأی‌دهندگان ایالات جنوبی آمریکا را علیه سندرز بسیج کنند.

اوباما ضمن اشاره به باور کارشناسان مبنی بر دست‌داشتن روس‌ها در این اقدام، تأکید کرده اکنون مطمئنیم روس‌ها سیستم‌های ما، اعم از سیستم‌های دولتی و خصوصی را هک کرده‌اند. رئیس‌جمهوری آمریکا در حالی تأکید کرده هنوز نمی‌تواند انگیزه‌های مستقیم پشت این افشاگری را تشخیص دهد، اما می‌داند دونالد ترامپ بارها ولادیمیر پوتین را ستایش می‌کند که افشاگری‌های مذکور آن هم از سوی کمیته‌ای که باید بی‌طرفی خود را نگاه دارد، منجر شده تا «دبی واسرمن شولتز»، از ریاست کمیته ملی دموکراتیک آمریکا، کناره‌گیری کند.

پيروزي ترامپ هديه‌اي براي پوتين

«مادلین آلبرایت»، اولین وزیر خارجه زن آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «بیل کلینتون»، نیز ضمن اشاره به اظهارات ستایش‌آمیز ترامپ در قبال رئیس‌جمهور روسیه که او را رهبری قوی خطاب کرده، پیروزی نامزد جمهوری‌خواهان در انتخابات را هدیه‌ای به ولادیمیر پوتین دانسته و با نگرانی هشدار داده آنچه ما از اقدامات اخیر روسیه فهمیده‌ایم، آن است که پوتین مایل به پیروزی ترامپ در انتخابات است. او که در روز دوم کنوانسیون ملی دموکرات‌ها در فیلادلفیا سخن می‌گفت، در اشاره به ماجرای افشای ایمیل‌های کمیته ملی دموکراتیک آمریکا، اظهار کرده احتمالا پای هکرهای روس وابسته به کرملین در میان است. وزیر خارجه سابق ایالات متحده همچنین در شرایطی ابراز نگرانی کرده که بنا بر تجربیات تاریخی، نشان‌دادن چراغ سبز به روس‌ها کشور را در آستانه فاجعه‌ای بزرگ قرار خواهد داد که ترامپ به‌تازگی مدعی شده به محض آنکه بر کرسی ریاست‌جمهوری آمریکا تکیه بزند، کشورهای حوزه بالتیک را که زمانی بخشی از اتحاد جماهیر شوروی محسوب می‌شدند، از محدوده دفاع خودکار ناتو بیرون خواهد آورد.

تغيير نظر رأي‌دهندگان آمريكايي

با همه این اوصاف، ویکی‌لیکس اعلام کرده همچنان اسناد بسیار بیشتری درباره کارزار انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات متحده در دست دارد که می‌تواند رأی‌دهندگان آمریکایی را بیش‌ازپیش حیرت‌زده کند. «جولیان آسانژ»، مؤسس وب‌سايت ویکی‌لیکس، در مصاحبه‌ای که با شبکه «سی‌ان‌ان» داشته، ضمن اشاره به اثرات سیاسی شگرف ایمیل‌های افشاشده در فضای انتخابات ماه نوامبر، اظهار کرده تیم مشاوران انتخاباتی هیلاری کلینتون درصدد است تا با انحراف افکار عمومی به سوی ردپای احتمالی روس‌ها در این افشاگری، بر مسئله اساسی که همانا حمایت غرض‌ورزانه مرکزیت حزبی از نامزد مطلوب خود در برابر رقیب سوسیالیستش بوده، سرپوش بگذارد.

آسانژ که از مکان امن خود در سفارت اکوادور در لندن و به کمک تماسی اسکایپی با مخاطبان آمریکایی سخن می‌گفت، ضمن امتناع از رد یا تأیید دخالت احتمالی روس‌ها، از اعلام نام منابع اطلاعاتی خود سر باز زده و آن را بخشی از تعهد ویکی‌لیکس نسبت به حفاظت از هویت منابع اطلاعاتی‌اش دانسته است. البته مؤسس ویکی‌لیکس پیش‌بینی کرده روزی منابع اطلاعاتی این افشاگری پا پیش گذاشته و با معرفی خود، برخی افراد و اتهاماتشان را رسوا خواهند کرد؛ اشاره او بدون شک به هیلاری کلینتون و چهره‌های سیاسی حامی‌اش بود که به گفته آسانژ، به محض مواجهه با یک رسوایی داخلی سیاسی، تلاش می‌کنند پای بازیگران خارجی‌ای مثل روسیه و چین را وسط بکشند؛ راهبردی که به ادعای آسانژ، وقتی از جانب رئیس‌جمهور یک کشور در پیش گرفته شود، به طور قطع و یقین، عاقبت به نزاع و درگیری نظامی خواهد انجامید.

در این میان، «دیمیتری پسکوف»، سخنگوی کرملین، نیز ضمن رد اتهامات مبنی بر دست‌داشتن دولت یا افرادی منتسب به آن در هک ایمیل‌های حزب دموکرات، تأکید کرده چنین تحرکاتی به هیچ عنوان در بهبود روابط دوجانبه مؤثر واقع نمی‌شود، اما کرملین به‌درستی می‌داند چاره‌ای جز چشم‌بستن و عبور از این برهه ناخوشایند انتخاباتی در ایالات متحده ندارد. دونالد ترامپ نیز در پیامی توییتری، اتهامات وارده مبنی بر ارتباط کارزار انتخاباتی او با مسکو را تلاش ناامیدانه دموکرات‌ها در پنهان نگه‌داشتن هراس و حماقت خود در قبال افشاگری‌های ویکی‌لیکس دانسته و مدعی شده حتی از لحاظ مالی نیز هیچ‌گونه سرمایه‌گذاری‌ای در روسیه انجام نداده است.

552.jpg

روسیه دست داشتن در افشاگری علیه دموکرات‌های آمریکا را رد کرد

در پی رسوایی افشای هزاران ایمیل برخی از اعضای کمیته ملی دموکرات‌های آمریکا، روسیه هرگونه دست داشتن در این اقدام را رد کرد. این افشاگری به جولیان آسانژ نسبت داده می‌شود اما بنیانگذار ویکی‌لیکس نیز می‌گوید که رسوایی مذکور تنها اقدامی انحرافی از سوی کمپین کلینتون است.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در دیدار با همتای آمریکایی‌اش اتهام‌ها مبنی بر دست‌ داشتن مسکو در هک کردن ایمیل‌های حزب دموکرات آمریکا را رد کرد. جولیان آسانژ، موسس سایت افشاگر ویکی‌لیکس هم تاکید دارد که انتشار این پیام‌ها "اقدام انحرافی" از سوی خود هیلاری کلینتون است. او می‌گوید، هیچ مدرکی وجود ندارد که حاکی از دست داشتن کرملین در این افشاگری باشد.

پیچیدگی بیشتر رسوایی اخیر پس از آن بیشتر شد که دبی واسرمن شولتز گفت که در پایان گردهمایی چهار روزه از سمت ریاست "کمیته ملی دموکرات‌ها" کناره‌گیری خواهد کرد. ایمیل‌های هک شده این نهاد نشان می‌داد این کمیته هیلاری کلینتون، یکی از کاندیداهای حزب دموکرات را به دیگری یعنی برنی سندرز ترجیح می‌دهد. این در حالی است که این کمیته به عنوان یک کمیته حزبی باید کاملا بی‌طرف باشد. این اتفاق در حالی رخ داد که اعضای حزب دموکرات به منظور اعلام رسمی کاندیداتوری کلینتون در فیلادلفیا گردهم آمده‌اند.

پیش از افشای این ایمیل‌ها، سندرز بارها کمیته ملی دموکرات‌ها را به حمایت از کلینتون متهم می‌کرد. سندرز گفته است، هزاران ایمیلی که از سوی ویکی‌لیکس منتشر شده ظن‌ وی را تایید کرده است. وبسایت افشاگر ویکی لیکس روز یکشنبه حدود 20 هزار ایمیل مربوط به بازه زمانی ژانویه 2015 تا مه 2016 را منتشر کرد که ظاهرا در حمله هکرها به حساب‌های هفت تن از رهبران کمیته ملی حزب دموکرات به سرقت رفته‌اند. دست‌کم دو مورد از این ایمیل‌ها نشان داده‌اند که اعضای ارشد کمیته ملی این حزب مشتاق به تضعیف دورنمای انتخاباتی برنی سندرز با زیرسوال بردن مذهب و میراث خانوادگی سندرز بوده‌اند.

لاوروف در حاشیه نشست کشورهای جنوب‌شرق آسیا در لائوس هرگونه دست داشتن ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه و یا هر مقام دولتی روس دیگر در این رسوایی را رد کرد.

جولیان آسانژ، برنامه‌نویس استرالیایی و بنیانگذار ویکی‌لیکس نیز در مصاحبه با ان‌بی‌سی گفته است: هیچ مدرکی دال بر دست داشتن روسیه در این افشاگری وجود ندارد. داستان اصلی اینجاست که محتوای ایمیل‌ها نشان می‌دهد که تبانی صورت گرفته است. هیچ مدرکی تاکنون به دست نیامده و ما هم قطعا منبع خود را فاش نمی‌کنیم. قطعا این اقدامی انحرافی است که از سوی کمپین هیلاری کلینتون به راه افتاده است.

کمپین هیلاری مدعی است که پوتین به دونالد ترامپ، رقیب سرسخت هیلاری برای پیروزی در رقابت‌های ریاست جمهوری آمریکا کمک می‌کند.

vuibuon-2.jpg

بر اساس یک نظرسنجی؛

میزان رضایت آمریکایی‌ها از امور دولتی به کمترین حد خود رسیده است

براساس نظرسنجی صورت گرفته، میزان رضایت مردم آمریکا از امور دولتی ماه گذشته میلادی در بحبوحه کشته شدن مردان سیاه پوست به دست پلیس و تیراندازی گسترده اعتراضی به طرف افسران پلیس، 12 درصد کاهش یافته است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری شینهوا، براساس نظرسنجی پایگاه گالوپ، در حال حاضر تنها 17 درصد از آمریکایی‌ها از امور دولتی در آمریکا راضی هستند که نسبت به 29 درصد ماه ژوئن 12 درصد کاهش داشته است.

رضایت مردم آمریکا در اکتبر 2013 میلادی به پایین‌ترین حد یعنی 16 درصد رسید و آن هم هنگامی بود که کنگره تحت کنترل جمهوری خواهان به خاطر خصومت‌ سیاسی‌اش با دولت باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا باعث تعطیلی یک دولت فدرال شد.

براساس نظرسنجی گالوپ، در دو سال گذشته میزان رضایت آمریکایی‌ها بین 20 تا 40 درصد بوده است.

این نظرسنجی پس از سیل اخیر خشونت‌ها میان پلیس و شهروندان سیاه پوست در آمریکا صورت گرفته که منجر به تشدید تنش‌های نژادی شد.

براساس این نظرسنجی نگرانی‌ها نسبت به روابط نژادی افزایش یافته و 18 درصد از آمریکایی‌ها می‌گویند، روابط نژادی یا نژادپرستی بزرگترین مشکلی است که این کشور با آن مواجه است. این درصد نسبت به ماه گذشته 13 درصد افزایش داشته است.

پایگاه نظرسنجی گالوپ گفت: با توجه به گردهم‌آیی‌های سیاسی و احتمال ناآرامی‌های نژادی بیشتر، انتظار می‌رود میزان رضایت از امور دولتی آمریکا همچنان پایین بماند چرا که بلاتکلیفی‌ها دست کم تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در نوامبر ادامه خواهند داشت.

این نظرسنجی‌ بین 13 تا 17 ژوئیه (23 تا 17 تیر) صورت گرفته است.

200400-2.jpg

گزارش ۲۸ صفحه ای فاش ساخت؛

دریافت پول حامی مالی عوامل حملات ۱۱ سپتامبر از «بندر بن سلطان»

در بخشی از گزارش کنگره آمریکا به دریافت پول توسط حامی مالی هواپیما ربایان واقعه ۱۱ سپتامبر از شاهزاده «بندر بن سلطان» سفیر وقت سعودی در آمریکا اشاره شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از یو اس ای تودی، در بخشی از گزارش ۲۸ صفحه ای کنگره آمریکا درباره نقش اتباع سعودی در حملات ۱۱ سپتامبر به وجود ارتباط بین یکی از عوامل حملات با «بندر بن سلطان» وزیر اطلاعات سابق عربستان سعودی و سفیر وقت سعودی در آمریکا اشاره دارد.

در این گزارش آمده است در دفتر تلفن یکی از ربایندگان هواپیما بنام «ابو زبیده» که در مارس ۲۰۰۲ در پاکستان دستگیر شد شماره تلفن شرکتی پیدا شده است که این شرکت کارهای اجرایی محل اقامت شاهزاده بندر بن سلطان سفیر وقت سعودی در آمریکا را عهده دار بوده است.

همچنین در این گزارش آمده است «اسامه بثنان» که در این گزارش از وی به عنوان حامی مالی هواپیماربایان بوده است از بندر بن سلطان و همسر وی پول دریافت کرده است.

به گزارش اف بی آی «بثنان» در ۱۴ می ۱۹۹۸ مستقیما چکی به مبلغ ۱۵ هزار دلار از بندر بن سلطان دریافت کرده و آن را نقد کرده است. همچنین همسر وی هم از بندر بن سلطان پول دریافت کرده است.

بندر بن سلطان از خاندان سلطنتی سعودی و رابطه بسیار نزدیکی با کاخ سفید داشت. او بیش از ۲۲ سال سفیر عربستان سعودی در امریکا بود و او مهره های قابل اعتماد و کلیدی در مناسبات واشنگتن و ریاض بود. وی ریاست شورای امنیت ملی عربستان را از سال ۲۰۰۵ و از ژوئیه ۲۰۱۲ تا آوریل ۲۰۱۴ ریاست استخبارات عمومی (سازمان اطلاعات و امنیت) عربستان سعودی را بر عهده داشت. اطلاعات فوق نشان می دهد که فعالیت های او نمی توانست بدون اطلاع مقامات ذی صلاح در کاخ سفید انجام پذیرفته باشد

4176_orig.jpg

هشدار سازمان ملل نسبت به نژادپرستی "ساختاری" در آمریکا

رئیس هیات کارشناسان سازمان ملل درخصوص مردم با نژاد آفریقایی درباره کشتار پشت سرهم دو مرد سیاه پوست توسط پلیس آمریکا هشدار داد که سطح بالایی از نژادپرستی ساختاری و اساسی در آمریکا وجود دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، ریکاردو سونگا، رئیس هیات کارشناسان سازمان ملل درخصوص مردم با نژاد آفریقایی در بیانیه‌ای که در وب سایت رسمی سازمان ملل منتشر شد، گفت: کارگروه کارشناسان درخصوص مردم نژاد آفریقایی به شدت از پلیس آمریکا به خاطر کشتار دو مرد آفریقایی ـ آمریکایی عصبانی شده و این اقدام آن‌ها را شدیدا محکوم می‌کند.

در ادامه این بیانیه آمده است: کشته شدن "فیلاندو کاستیل" در مینه سوتا و "آلتون استرلینگ" در ایالت لوییزیانا به دست افسران پلیس مساله‌ای نیست که بتوان آن را نادیده گرفت. ما خواستار انجام تحقیقات مستقل فوری هستیم تا مطمئن شویم که مجرمان تحت پیگرد و مجازات قرار می‌گیرند.

این کارگروه سازمان ملل تاکید کرد: استفاده بیش از حد از زور توسط پلیس علیه آمریکایی ـ آفریقایی‌ها به یک اتفاق معمول و عادی در آمریکا تبدیل شده که در آن احتمال هدف قرار گرفتن سیاه پوستان دو برابر سفید پوستان است.

این کارشناسان گفتند: این کشتارها همچنین بیانگر سطح بالای نژاد پرستی‌ اساسی و بنیادی است. آمریکا حقوق یکسان و مشابه را برای تمامی شهروندانش به رسمیت نمی‌شناسد.

برنامه‌ها و اقدامات موجود برای رسیدگی به جرائم نژاد پرستی با انگیزه غرض ورزی و تعصب ناکارآمد و در متوقف کردن این کشتارها ناکام بوده است.

براساس این بیانیه، این کارگروه سازمان ملل بارها نگرانی‌ خود را درباره کشتارهای متعدد آمریکایی ـ آفریقایی‌ها توسط پلیس به مقامات آمریکایی ابراز کرده است.

کارشناسان گفتند: معتقدیم که ریشه این مشکل در عدم بازخواست مجرمان چنین کشتارهایی علی رغم اسناد و شواهد شفاف علیه آن‌ها از جمله فیلم‌های موجود از زمان وقوع جرائم نهفته است.

سونگا تاکید کرد: الان زمان آن فرا رسیده که دولت آمریکا با جدیت تاکید کند که زندگی سیاه پوستان برایش حائز اهمیت است و از هرگونه کشتارهای آتی به عنوان یکی از اولویت‌های ملی جلوگیری می‌کند.

این کار گروه سازمان ملل همچنین حملات روز پنجشنبه به افسران پلیس در دالاس را که در جریان اعتراض علیه کشتار کاستیل و استرلینگ رخ داده بود، محکوم کرد. در این رویداد پنج افسر پلیس کشته و 9 تن از جمله دو غیر نظامی زخمی شدند.

در همین حال بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز حمله به افسران پلیس در دالاس را محکوم کرده و به خانواده‌های قربانیان تسلیت گفت.

استفان دوجاریک، سخنگوی بان کی مون گفت: هیچ توجیهی برای چنین خشونت‌هایی وجود ندارد، این کشتارها باید تحت تحقیقات عادلانه و جامع قرار گیرند.

1464665404746_574c9f09c36188113c8b4569.jpg

انتقاد شهردارهای آمریکا از اوباما و ناتو؛ رزمایش در مرز روسیه بشریت را به خطر می‌اندازد

شهرداران شهرهای مختلف آمریکا با صدور قطعنامه‌ای به دولت اوباما و ناتو هشدار دادند که ادامه اقدامات تحریک‌آمیز ضد روسیه برای بشریت خطر بزرگتر نابودی هسته‌ای را به همراه دارد.

به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری راشا تودی، کنفرانس شهرداران ایالات متحده آمریکا (USCM) که سازمانی رسمی و غیر حزبی برای مدیران شهری است، رزمایش‌ ناتو با عنوان "آناکوندا" (گونه‌ای مار آبزی از خانواده اژدرماران) در مرز روسیه را افزایش‌دهنده تهدید درگیری هسته‌ای توصیف کرد.

این نهاد در آستانه نشست نظامی ائتلاف ناتو در هشتم و نهم ژوئیه در ورشوی لهستان، اعلام کرد: بزرگترین رزمایش‌های ناتو در چندین دهه با مشارکت 14 هزار سرباز آمریکایی و آماده‌باش دفاع موشکی آمریکا در شرق اروپا، تنش‌ها میان دو غول هسته‌ای را افزایش می‌دهد.

قطعنامه این مدیران شهری در هشتاد و چهارمین کنفرانس سالانه تصویب شد و در آن آمده است: بیش از 15 هزار سلاح هسته‌ای که قدرتمندتر از بمب‌های هیروشیما و ناگازاکی است، وجود دارد و 94 درصد از آنها در دست ایالات متحده و روسیه است و همین تهدیدی علیه شهرها و بشریت محسوب می‌شود.

کنفرانس شهرداران آمریکا در ادامه به انتقاد از باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا پرداخت و تاکید کرد: تسلیم شدن در مقابل تشکیلات دفاعی و فراهم کردن زمینه هزینه‌کرد یک تریلیون دلاری آمریکا در طول سه دهه بعدی برای به اصطلاح نوسازی هسته‌ای که در نتیجه موجب افزایش خالص ذخایر انبار اتمی امریکا می‌شود، غیر قابل قبول است و در تضاد با روح پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان. پی . تی) است.

در این قطعنامه آمده است: دولت اوباما نه تنها کمتر از سایر روسای جمهوری آمریکا به کاهش ذخایر هسته‌ای مبادرت کرده بلکه قصد دارد یک تریلیون دلار برای حفظ و مدرن‌سازی بمب‌ها و کلاهک‌های هسته‌ای هزینه کند.

این مقام‌ها همچنین از اقدام آمریکا علیه شهروندان ژاپنی در هیروشیما و ناگازامی عذرخواهی کرده و گفتند: بمباران‌های اتمی آمریکا ده‌ها هزار تن از مردمان عادی ژاپن را سوزاند و تا پایان سال 1945 بیش از 210 هزار تن که عمدتا غیر نظامی بودند، مردند و بازماندگان این حملات و خانواده‌هایشان همچنان از اثرات فیزیکی، روانی و اجتماعی این حملات رنج می‌برند.

57-3.jpg

دموکرات‌های معترض در صحن مجلس نمایندگان آمریکا تحصن کردند

اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در اعتراض به آنچه 'بی‌توجهی' جمهوری‌خواهان به درخواست بازبینی قوانین مالکیت اسلحه خوانده شده، در صحن مجلس تحصن کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، اصرار به بازبینی قوانین مالکیت سلاح در پی کشتار اورلاندو شماری از نمایندگان دموکرات مجلس آمریکا را به اقدامی بی‌سابقه واداشت. آنها با تحصن در صحن مجلس خواستار رأی‌گیری در این باره پیش از آغاز تعطیلات تابستانی کنگره شدند.

نزدیک به 100 تن از اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در اعتراض به عدم رأی مثبت نمایندگان جمهوری‌خواه نسبت به بازبینی قوانین مالکیت اسلحه در صحن مجلس تحصن کردند.

جان لوئیس‌، نماینده دموکرات و یکی از چهره‌های معروف اعتراضات مدنی دهه ۶۰ میلادی در آمریکا، گفت که نمایندگان تا زمانی که بر سر این موضوع "مذاکره نشود"، به تحصن خود ادامه خواهند داد.

برندان بویل، نماینده تازه‌وارد ایالت پنسیلوانیا در مجلس نمایندگان نیز گفت: «روح آمریکا لکه‌دار شده و ما باید آن را درمان کنیم و این درمان از امشب آغاز خواهد شد.»

متحصنین خواستار آن هستند تا قانونی تصویب شود که به موجب آن تمامی مظنونان به انجام عملیات تروریستی که نامشان در فهرست "پرواز ممنوع" و پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) قرار دارد، اجازه خرید سلاح نداشته باشند.

نمایندگان جمهوری‌خواه که اکثریت را در مجلس در اختیار دارند، به تازگی طرح بازبینی قوانین مالکیت اسلحه را رد کردند. نمایندگان دموکرات در پی کشتار اورلاندو خواستار اعمال محدودیت‌هایی درمورد دسترسی به سلاح شده بودند.

صدها معترض نیز به نشانه حمایت از تحصن نمایندگان دموکرات در مقابل کاخ کنگره تجمع کردند. این تجمع از سوی دو نهاد مدنی مخالف با مالکیت اسلحه سازماندهی شده است. آنها از نمایندگان متحصن خواسته‌اند تا "کارشان را انجام دهند" و عقب‌نشینی نکنند.

قطع دوربین‌های پخش زنده

نمایندگان دموکرات با آوردن پتو، بالش و غذا به صحن مجلس، شب را نیز در این مکان سپری کردند. شماری از متحصنین نیز بدون توجه به آیین‌نامه داخلی کنگره که غذا خوردن در صحن مجلس را ممنوع کرده، شامشان را همانجا صرف کردند.

58.jpg

شماری از نمایندگان جمهوری‌خواه شامگاه چهارشنبه تلاش کردند تا تحصن را بر هم بزنند، اما این تلاش‌ها به جایی نرسید.

در زمان جنبش برابری‌خواهی سیاه‌پوستان در آمریکا، عمل تحصن یکی از معمول‌ترین اشکال اعتراض به شمار می‌رفت.

با این حال این حرکت در کنگره آمریکا برخلاف آیین‌نامه داخلی بوده و عملی بسیار غیرمعمول است.

جان لوئیس در مصاحبه‌ای با شبکه‌تلویزیونی "سی‌ان‌ان" در خصوص برگزاری تحصن در کنگره گفت: «گاهی قانون‌شکنی برای حفظ یک قانون اخلاقی، یک قانون برتر واجب است.»

لوئیس ۷۶ ساله که نماینده ایالت جورجیاست، شخصیتی مورد احترام در کنگره به شمار می‌رود و گاها از وی به عنوان "وجدان کنگره" نام برده می‌شود.

پل رایان، رئیس مجلس نمایندگان از حزب جمهوری‌خواه در گفتگویی با سی‌ان‌ان، تحصن دموکرات‌ها را حرکتی "تبلیغاتی" خوانده و گفت که آنها با استفاده از این روش به خواست خود نخواهند رسید. او در واکنش به تحصن دستور تنفس صادر کرده و به این ترتیب دوربین‌های پخش زنده مجلس خاموش شدند.

با این همه شماری از نمایندگان با استفاده از تلفن‌های همراه خود تصاویری از تحصن را در شبکه‌های اجتماعی منتشر کردند.

باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در توییتی از اقدام جان لوئیس سپاسگزاری کرد.

اوباما در دوران ریاست‌جمهوری ۸ ساله‌اش هر بار پس از کشتاری خونین در کشورش، خواستار محدود کردن قوانین مالکیت سلاح در آمریکا شد اما تلاش‌های وی تا کنون به دلیل مخالفت نمایندگان جمهوری‌خواه در کنگره به جایی نرسیده است.

هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، در توییتی نوشت: «شاید مجلس جمهوری‌خواهان بتواند دوربین‌ها را قطع کند، اما آنها نمی‌توانند صدای ما را قطع کنند.»

لابی قدرتمند

روز پنجم ژوئیه (۱۵ تیر) آغاز تعطیلات رسمی کنگره است و نمایندگان متحصن خواستار آن هستند تا رأی‌گیری در مورد بازبینی قوانین مالکیت سلاح پیش از این زمان آغاز شود.

نمایندگان در جریان تحصن خود این شعار را فریاد زدند که اگر اصلاحات پیشنهادی به تصویب نرسند، از تعطیلات نیز خبری نخواهد بود. آنها از هشتگ (#NoBillNoBreak) برای توییت‌های خود استفاده کرده‌اند.

در سال ۲۰۱۲ هنگامی که در ایالت کانکتیکت در مدرسه‌ای در نیوتاون ۲۰ کودک کشته شدند، کنگره درباره نسخه جدیدی از قوانین مالکیت سلاح به رایزنی پرداخت. اما لابی "انجمن ملی سلاح" (NRA) کارزاری علیه این تغییر به راه انداخت و چند ماه بعد سنای آمریکا هرگونه تغییری را منتفی دانست. طبق قوانین این کشور داشتن سلاح حق هر شهروند است.

دموکرات‌ها که هم در سنا و هم در مجلس نمایندگان کنگره آمریکا در اقلیت هستند، خواستار رای‌گیری در مورد اصلاحات پیشنهادی تا پیش از آغاز تعطیلات تابستانی کنگره شده‌اند.

حدود ۱۰۰ نفر از نمایندگان دموکرات درخواست کرده‌اند که قوانین مربوط به کنترل عدم سوء پیشینه مشتریان خرید اسلحه بسط داده شود و همچنین به کسانی که در لیست مظنونان به "اقدامات تروریستی" قرار گرفته‌اند، اسلحه فروخته نشود.

تلاش جدید دموکرات‌ها برای اصلاح قوانین مالکیت اسلحه، پس از کشتار اورلاندو که طی آن ۴۹ نفر در یک باشگاه هم‌جنس‌گرایان در این شهر کشته شدند، شکل گرفته است.

اما جمهوری خواهان که اکثریت کنگره را در اختیار دارند، همچون چند سال گذشته هرگونه تغییر در قانون اسلحه را ناقض قانون اساسی آمریکا می‌دانند.

Gallup1.jpg

موسسه پژوهشی گالوپ:

اعتماد آمریکایی ها به روزنامه های این کشور کاهش مستمری داشته است

موسسه گالوپ اعلام کرد که اعتماد مردم آمریکا نسبت به روزنامه های این کشور که در 10سال گذشته درحال کاهش بوده ، حالا به 20 درصد یعنی پایین ترین حد خود در 5 دهه گذشته رسیده است.

موسسه پژوهشی گالوپ با انتشار نتایج یک نظرسنجی نوشته است که میزان اعتماد و اطمینان مردم آمریکا نسبت به روزنامه های این کشور در 10 سال گذشته بطور مستمر در حال کاهش بوده است.

به گفته این موسسه عدم اعتماد مردم آمریکا به روزنامه های این کشور بازتابی از بی اعتمادی های کلی آنها نسبت به طیف گسترده ای از نهادهای این کشور است.

بر اساس این نظرسنجی درحالی که فقط 20 در صد از مردم این کشور گفته اند که به روزنامه های کشورشان و مطالب مندرج در آنها اعتماد دارند 36 درصد مضامین نشریات آمریکایی را بی اعتبار و غیر قابل اعتماد دانسته اند.

به گفته این موسسه، درصد آمریکایی هایی که زمانی نسبت به روزنامه های آمریکایی اعتماد زیادی ابراز می کردند نیز از سال 2000 تاکنون رو به کاهش گذاشته و در سال 2007 تقریبا به صفر رسیده بود.

گالوپ اضافه کرده است که درنظر سنجی اخیر این موسسه فقط 20 درصد از آمریکایی ها گفته اند که هنوز برای روزنامه های آمریکایی اعتبار قائلند که این رقم پایین ترین میزان از سال 1973 تاکنون محسوب می شود.

این موسسه پژوهشی با اشاره به این که دموکرات های آمریکایی بطور سنتی همواره نسبت به روزنامه های این کشور اعتماد و اطمینان بیشتری داشته اند، نوشته است که این دیدگاه برغم کاهش اعتماد آمریکایی های هر دو حزب در 16 ساله گذشته همچنان ادامه داشته است.

برهمین اساس آمریکایی های گروه سنی 18تا 34 سال که تاکنون همواره نظر مثبت تری در این رابطه داشته اند نیز اعتماد خود را بتدریج از دست داده و درصد آن ها دراین نظر سنجی به پایین ترین حد خود در تاریخ آمریکا رسیده است.

گالوپ نوشته است که افزایش بی اعتمادی مردم آمریکا به روزنامه ها ورسانه های این کشور بخشی از یک الگوی کلی بی اعتمادی نسبت به نهاد های مهم اجتماعی این کشور است، با وجود این از سال 2000 تاکنون بی اعتمادی نسبت به روزنامه ها در مقایسه با 14 نهاد دیگر افزایش محسوس تری داشته است.

ایرنا

538708212-(1).jpg

افشاگری ترامپ علیه هیلاری کلینتون:

25 میلیون دلاری که از سعودی ها گرفتی پس بده

دونالد ترامپ نامزد تندرو جمهوریخواهان برای ریاست جمهوری آمریکا در پاسخ به اظهارات هیلاری کلینتون که خواستار کمک کشورهای عربی برای مبارزه با تروریسم شده است افشاگری کرد.

به گزارش خبرآنلاین دونالد ترامپ با انتشار پستی در توئیتر به اظهارات هیلاری کلینتون مبنی بر کوتاهی کشورهای عربی در جلوگیری از کمک مالی به تروریست ها نوشت: هیلاری حقه باز می گوید ما باید از عربستان سعودی و سایر کشورها بخواهیم تا از کمک مالی به تروریسم و نفرت خودداری کنند. من از او می خواهم سریعا 25 میلیون دلاری که از آنها برای بنیاد کلینتون گرفته است را پس بدهد.

هیلاری کلینتون در واکنش به تیراندازی انجام شده در باشگاه همجنسگرایان در اورلاندو که منجر به کشته شدن 50 نفر شده و عامل آن یک مسلمان افغانی ـ آمریکایی بو گفت: سعودی ها و قطری ها و کویتی ها و بقیه آنها تا همین الان هم در جلوگیری از کمک مالی شهروندانشان به تندروها خیلی کوتاهی کردند و باید اقدام کنند.

57303526.jpg

۲۰ درصد هزینه‌های انتخاباتی هیلاری کلینتون را عربستان پرداخته است

پایگاه "میدل ایست آی" مقاله‌ای را به نقل از خبرگزاری رسمی اردن منتشر کرد که در آن فاش شده عربستان از اصلی‌ترین حامیان مالی کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون است.

به گزارش میدل ایست آی، خبرگزاری رسمی اردن (پترا) روز یک شنبه اظهاراتی را از محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد عربستان منتشر کرد که نشان می‌دهد ریاض 20 درصد هزینه‌های کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد دموکرات‌ها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را پرداخت کرده است.

مساله حمایت مالی کمپین‌های انتخاباتی از سوی طرف‌های خارجی در ایالات متحده آمریکا یک امر "غیرقانونی" به شمار می‌آید و هیچ یک از نامزدها نباید برای تاثیر گذاری بر نتیجه انتخابات، حمایت مالی از سوی طرف‌های خارجی دریافت کند.

پایگاه میدل ایست آی اعلام کرد این گزارش بلافاصله حذف شد و خبرگزاری اردنی پترا نیز در مورد این گزارش اظهار نظر نکرد.

این پایگاه اینترنتی عکسی را از گزارشی که خبرگزاری پترا به زبان انگلیسی پیش از حذف آن منتشر کرده بود، به انتشار گذاشت.

علاوه بر آن، موسسه واشنگتن در امور کشورهای عربی حوزه خلیج فارس گزارش اصلی را که خبرگزاری اردنی پترا منتشر کرده بود، باز نشر داد که در آن به نقل از محمد بن سلمان آمده است: "عربستان در طول سال‌های گذشته از حمایت مالی کمپین‌های دو حزب دموکرات و جمهوری خواه آمریکا بخل نورزیده است و طبق عادت عربستان پرداخت 20 درصد از هزینه کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را برعهده گرفت و این در حالی است که برخی از قدرت‌های کارآمد در کشور قدر این حمایت صورت گرفته به این نامزد زن را به دلیل زن بودنش، نمی‌دانند."

این مقاله همزمان با آن منتشر شد که وزیر جوان 30 ساله سعودی به آمریکا سفر کرده است.

پایگاه میدل ایست اعلام کرد رسانه‌ها پیشتر به این امر پرداختند که عربستان ارتباط مالی با خانواده کلینتون دارد. چراکه در سال 2008 نیز عربستان مبالغ 10 میلیون دلار و 25 میلیون دلار به طور جداگانه به نهاد خیریه کلینتون که ریاست آن را بیل کلینتون، همسر هیلاری کلینتون و رئیس جمهور اسبق آمریکا برعهده دارد، اعطا کرد.

میدل ایست آی نوشت کمپین هیلاری کلینتون هیچ واکنشی به این گزارش نشان نداده و زمانی که پایگاه میدل ایست آی از پترا سوال‌هایی را در مورد این گزارش حذف شده و دلایل حذف آن پرسید، این پایگاه نیز هیچ پاسخی نداد.

مهر

jahan400-2.jpg

نارضایتی چامسکی از گزینه‌های انتخاباتی آمریکا

"گسترش ناتو در شرق یکی از جرایم کلینتون بود"

با داغ شدن بازار رقابت‌های انتخاباتی در آمریکا میان میلیاردر نیویورکی و وزیر خارجه سابق این کشور، نوام چامسکی، زبان شناس، جامعه‌شناس و تحلیلگر سرشناس آمریکایی می‌گوید، گزینه‌های انتخاباتی وی را به وجد نمی‌آورند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نوام چامسکی، زبان شناس و جامعه شناس آمریکایی در این باره گفت: دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری خواه برای کسانی که فروپاشی جامعه آمریکا را حس و تجربه کرده‌اند، احساس خشم، ترس، ناامیدی کرده و احتمالا در بین بخش‌های جمعیتی که شاهد پیدایش اخلاق و مساله‌ای غیر از جنگ هستند، جذاب است.

گرچه چامسکی جزو حامیان ترامپ نیست اما به هیلاری کلینتون، رقیب دموکرات وی نیز روی چندان خوشی نشان نداده و گفت: یکی از بسیار جرایم بیل کلینتون، به عنوان رئیس جمهور اسبق آمریکا به نظر من گسترش ناتو به شرق در نقض تعهد پیشینیانش به گورباچف و اعطای امتیاز به آلمان‌ها برای پیوستن به این ائتلاف خصمانه نظامی بود.

وی ادامه داد: این اقدامات "تحریک آمیز جدی" را پس از بیل کلینتون، بوش با ژستی از "میلیتاریسم متجاوزانه" در قبال روسیه ادامه داد اما خط قرمزهای آمریکا پیش از آن در مرزهای روسیه نهاده شده بود.

چامسکی ادعا می‌کند که هیلاری کلینتون احتمالا مسیر همسرش را ادامه می‌دهد و با وجود رویکردهای منفعلانه اکثر کشورهای اروپایی، آنها نیز به احتمال زیاد پا جای پای واشنگتن خواهند گذاشت.

این در حالی است که ناتو در واکنش به آنچه که "تجاوز روسیه" می‌خواند حضور خود را به شدت در شرق اروپا افزایش داده است.

چامسکی در ادامه اظهاراتش به نقش بیل کلینتون در پررنگ‌ کردن ترکیه اشاره و عنوان کرد: ترکیه قطعا همواره یکی از متحدان مهم آمریکا بوده است اما آنکارا در دوران کلینتون به مهمترین دریافت کننده تسلیحات آمریکایی تبدیل شد. او برای کمک کردن به ترکیه جهت انجام "کشتارهای گسترده" و "ترور" علیه اقلیت‌های کردها سراسر ترکیه را مسلح کرد.

ایسنا

42.jpg

پلیس فدرال آمریکا:

کلینتون با استفاده از تلفن همراه، مجوز حملات پهپادی را صادر می‌کرد

بررسی ایمیل‌های وزیر خارجه سابق آمریکا حاکی از آن است که‌ وی از طریق تلفن همراه خود برای حملات پهپادی این کشور مجوز صادر کرده است.

به گزارش اسپوتنیک، در حالی که «هیلاری کلینتون» عنوان نخستین نامزد جدی زن در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا را از آن خود کرده است، جزییات بیشتری از رسوایی ایمیلی وی در حال انتشار است. این بار به نظر می‌رسد که او از تلفن همراه هوشمند خود برای تایید حملات پهپادی در پاکستان و کشورهای دیگر استفاده کرده است.

بر اساس گزارش جدید پلیس فدرال آمریکا، هیلاری کلینتون طی سال‌های 2011-2012 که سمت وزیر خارجه آمریکا را بر عهده داشت، از تلفن همراه خود برای صدور مجوز حملات پهپادی که به کشته شدن حدود هزار نفر از جمله بیش از 200 کودک در پاکستان منجر شد، استفاده کرده است.

این حملات پهپادی در پاکستان، یمن، سومالی، افغانستان و کشورهای دیگر که حوزه عمل سازمان سیا است، انجام شده است. هر چند شمار بالای تلفات غیرنظامیان در نهایت برخی از مقام‌های پاکستانی را بر آن داشت تا در مقابل چنین حملاتی موضع بگیرند. این حملات همچنین منجر به دخالت وزارت خارجه آمریکا شد. در حقیقت وزارت خارجه آمریکای، سازمان سیا را به واسطه زمان‌بندی این حملات مورد انتقاد قرار داد؛ هر چند انتقادی از اهداف این حملات صورت نگرفته است.

این موضوع منجر به اطلاع‌رسانی به مقام‌های وزارت خارجه در خصوص زمان انجام این حملات شد. در برخی از موارد حتی تنها نیم ساعت پیش از انجام این حملات، اطلاع‌رسانی صورت می‌گرفت. در نتیجه هیلاری کلینتون و همکاران وی به طور موثر مسئول تایید این حملات بوده‌اند.

بر اساس گزارش پلیس فدرال آمریکا، اعطا و دریافت مجوز برای برخی از این حملات از طریق ایمیل‌ و با استفاده از تلفن همراه هوشمند کلینتون انجام شده و از همین طریق پلیس فدرال توانسته است تا از این موضوع اطلاع یابد.

زمان کوتاهی که کلینتون موظف به واکنش نشان دادن در خصوص این موضوع بوده است، منجر به استفاده وی از تلفن های هوشمند شده است که مسلما روش سریع‌تر و راحت‌تری از ارتباط میان این نهادها است اما به طور حتم از ایمنی کمتری نیز برخوردار است. این موضوع با توجه به سطح بالای محرمانه بودن برنامه‌های حملات پهپادی از سوی سازمان سیا قابل بررسی است که به شدت از مطرح شدن این برنامه‌ها در مکان‌های عمومی و بیرون از کانال‌های ارتباطی امن جلوگیری می‌کند.

استفاده از تلفن‌های هوشمند به همراه سرور ایمیل شخصی در حقیقت باعث برخورد نادرست با اطلاعات طبقه‌بندی شده است که از دیدگاه برخی جرم محسوب می‌شود.

کاخ سفید در کنفرانس خبری پنجشنبه گذشته؛ روزی که اوباما از نامزدی کلینتون اعلام حمایت کرد، تاکید کرد که تحقیقات پلیس فدرال در نحوه برخورد کلینتون با اطلاعات طبقه‌بندی شده «‌تحقیقات جنایی» ‌است. انتظار می‌رود پلیس فدرال‌ آمریکا در تابستان پیش رو در رابطه با این رسوایی، کلینتون را مورد تحقیق قرار دهد ولی مقام‌های قضایی مرتبط عنوان کرده‌اند که دور از ذهن است که کلینتون به مسائل جنایی متهم شود چرا که استفاده از چنین کانال‌های ارتباطی با امنیت پایین در میان موسسات آمریکایی یک عملکرد مرسوم، خصوصا در اطلاعات با زمان‌بندی‌های ویژه است.

این تحقیقات به واسطه این واقیعت که بر اساس گزارش‌ها ایمیل‌های فرستاده شده «‌به شکل مبهمی نوشته شده»‌ و حاوی هیچ ارجاعی به پهپادها، سازمان سیا یا اطلاعاتی در مورد اهداف نیست، پیچیده‌تر نیز شده است که در این پرسش را در اذهان عمومی برجسته کرده که چگونه وزارت خارجه حملاتی را که از آن‌ها بی‌اطلاع است، تایید و فرماندهی کرده است.

ایلنا

57301747.jpg

نتایج یک نظرسنجی نشان داد؛

نزدیک به نیمی از آمریکایی‌ها از نامزدی "مستقل" سندرز حمایت می‌کنند

سناتور برنی سندرز دموکرات هیچ اشاره‌ای به حضور در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به عنوان نامزد مستقل نکرده است اما نظرسنجی ملی مهمی نشان می‌دهد که اگر وی چنین کاری انجام دهد، شانس خوبی برای پیروزی دارد.

برنی سندرز نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا

به گزارش پایگاه خبری راشا تودی، نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که 48 درصد از آمریکایی‌ها می‌خواهند سندرز به نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا ادامه دهد. این در حالی است که مشخص شده وی در مقابل هیلاری کلینتون، نامزد پیشتاز دموکرات‌ها شکست خورده است.

نظرسنجی موسسه "مورنینگ کانسالت" نشان می‌دهد که 48 درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند سناتور سندرز باید به کارزارهای انتخاباتی خود ادامه دهد و 36 درصد معتقدند که وی باید کناره‌گیری کند و کلینتون و دونالد ترامپ را در انتخابات تنها بگذارد.

یافته‌های مذکور با تازه‌ترین نظرسنجی‌های عمومی که نشان می‌دهد کلینتون و ترامپ از سیاستمداران نه چندان محبوب در رقابت‌های ریاست جمهوری ماه نوامبر هستند، همخوانی دارد. به این دو سیاستمدار نگرشی منفی وجود دارد و 55 درصد کلینتون و 56 درصد ترامپ را سیاستمداری نه چندان محبوب می‌دانند.

حمایت از سناتور سندرز 74 ساله فراتر از خطوط حزبی است و 47 درصد از دموکرات‌ها، 48 درصد از جمهوری‌خواهان و 52 درصد از افراد مستقل از این روند حمایت می‌کنند.

این نظرسنجی دقیقا پس از شکست سندرز در کالیفرنیا از رقیبش کلینتون انجام شد و نشان می‌دهد که سندرز احتمالا در انتخابات سراسری عملکردی بهتر نسبت به رقابت‌های درون‌حزبی خواهد داشت.

ایسنا

1558000.jpg

محمدعلی درگذشت

محمد علی پیش از مسلمان شدن نامش کاسیاس کِلِی بود / او در سال 1372 به ایران آمد و از نمایشگاه بین الملی کتاب تهران بازدید کرد.

محمدعلی کلی ستاره سابق بوکس جهان به دلیل بیماری شدید در یکی از بیمارستان های آمریکا درگذشت.

به گزارش عصرایران، او به هنگام مرگ، 74 سال داشت.

خبرگزاری فرانسه نوشت: خانواده محمد علی کلی در بیانیه ای درگذشت قهرمان آمریکایی بوکس را در سن 74 سالگی در بیمارستان شهر فینیکس در ایالت اریزونای آمریکا اعلام کرد.

پاپ گونل سخنگوی خانواده گفت: محمد علی کلی پس از سال ها رویارویی با بیماری پارکینسون، در سن 74 سالگی درگذشت.

در این بیانیه اضافه شده است: قهرمان سه دوره جهانی سنگین وزن بوکس، عصر جمعه (به وقت محلی) فوت کرد.

او توضیح داد که جنازه مشهورترین بوکسور جهان در زادگاهش در لویسفیل در ایالت کنتاکی آمریکا تشییع خواهد شد.

وی ادامه داد که خانواده محمد علی کلی می خواهد از همه کسانی که با ایده ها، دعاها و حمایت ها با خانواده همراهی کردند تشکر کند و خواستار رعایت حوزه خصوصی خانواده است.

کلی روز پنجشنبه وارد بیمارستان شده بود.

محمد علی، قهرمان سه دوره بوکس سنگین وزن جهان بود که فعالیت های وی درجریان جنبش مدنی آمریکایی های آفریقایی تبار، نام او را در تاریخ سیاسی آمریکا نیز ماندگار کرد.

به گزاری ایرنا به نقل از ان بی سی نیوز، وی برای بیش ازسه دهه ازبیماری پارکینسون رنج می برد که به تدریج میان او و دنیای حرفه ای بوکس فاصله انداخت.

کلی تا همین اواخر نیز از فعالیت های سیاسی دست نکشید و ماه دسامبر گذشته طی بیانیه ای از دونالد ترامپ، نامزد احتمالی جمهوری خواهان در انتخابات ریاست جمهوری به علت اظهاراتش در مورد 'ممنوع الورود کردن مسلمانان به آمریکا' انتقاد کرد.

محمد علی پیش از مسلمان شدن نامش کاسیاس کِلِی بود.

او از دوازده سالگی مشت زنی را شروع کرد و ۱۰ سال بعد (۱۹۶۴) قهرمان بوکس جهان شد.

سه سال بعد از کسب عنوان قهرمانی جهان، محمد علی از خدمت در ارتش آمریکا سر باز زد.

او علاوه بر مخالفت علنی با جنگ ویتنام، گفت باورهای مذهبی اش به او اجازه حضور در ارتش را نمی دهد.

پلیس آمریکا به همین علت محمد علی را بازداشت کرد و عناوین قهرمانی اش هم از او سلب شد.

محمد علی که به اتهام 'فرار از خدمت' گناهکار شناخته شده بود، چند سالی از رینگ بوکس دور ماند تا این که در آغاز دهه ۷۰ میلادی دادگاه عالی آمریکا محکومیت وی را لغو کرد.

کلی در سال ۱۳۷۲ به ایران نیز سفر کرد.

اسپوتنیک

_833400.jpg

امریکا ۸۰۰۰ مامور اطلاعاتی در افغانستان  و ۵۰۰۰ مامور اطلاعاتی در عراق دارد!

معاون آژانس امنیت ملی امریکا می گوید، هزاران تن از کارمندان ما در "نقاط داغ" به طور عمده در عراق و افغانستان مصروف جمع آوری اطلاعات هستند.

ریک لگت در مصاحبه با فاکس نیوز گفت: "از سال ۲۰۰۱ به عراق ۵۰۰۰ و به افغانستان ۸۰۰۰ و در مجموع ۱۸ هزار کارمند خود را در سراسر جهان برای جمع آوری اطلاعات فرستاده ایم".

سرویس اطلاعاتی امریکا یکی از بزرگترین سازمان های اطلاعات جهان می باشد که بودجه آن محرمانه می باشد.

معاون مدیر آژانس امنیت ملی امریکا مدعی شده است که دلیل ارسال این کارمندان به "نقاط داغ" پیش دستی کردن در مبارزه با شبه نظامیان می باشد.

این در حالی است که بخش عمده این شبه نظامیان توسط خود این مامورین اطلاعاتی تشکیل و تجهیز می گردند

201211901400.jpg

عربستان با 116 میلیارد دلار بزرگترین وام‌دهنده به آمریکا در خاورمیانه

بر اساس اسناد منتشر شده، عربستان با خرید 116 میلیارد دلار اوراق بهادار خزانه‌داری آمریکا به بزرگترین طلبکار این کشور در میان کشورهای صادرکننده نفت تبدیل شده است. چین و ژاپن بزرگترین خریدار اوراق قرضه خزانه‌داری آمریکا و اصلی‌ترین وام‌دهندگان به سیستم اقتصادی آمریکا هستند.

به گزارش پایگاه راشا تودی، وزارت خزانه‌داری آمریکا برای اولین بار پس از چهار دهه اقدام به انتشار اسناد مالی مربوط به بزرگترین بستانکاران سیستم اقتصادی واشنگتن کرده است. در این میان اطلاعاتی درباره مالکان خارجی اوراق بهادار وجود دارد که نشان می‌دهد مجموع فروش اوراق قرضه آمریکا هشت درصد رشد داشته و به رکورد بی‌سابقه شش تریلیون و 290 میلیارد دلار رسیده است.

چین با یک تریلیون و 240 میلیارد دلار بزرگترین وام دهنده به سیستم اقتصادی آمریکاست؛ پس از آن ژاپن با افزایش چهار درصدی اوراق خود طلب‌ از دولت واشنگتن را در ماه مارس به یک تریلیون و 140 میلیارد دلار رسانده است. جزایر کیمن، متعلق به بریتانیا واقع در دریای کارائیب با 265 میلیارد دلار پس از چین و ژاپن قرار دارد؛ اوراق قرضه این جزایر از ماه فوریه 9 / 3 درصد رشد داشته است.

در میان کشورهای صادرکننده نفت، عربستان در صدر قرار دارد اما در مجموع با داشتن 116 میلیارد و 800 میلیون دلار از اوراق بهادار خزانه‌داری آمریکا در جایگاه سیزدهم قرار دارد.

ویتنی اسمیت، سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا گفت، سابقا آمار کشورهای صادرکننده نفت تجمیع می‌شد اما برای اولین بار از سال 1974، این وزارتخانه تصمیم گرفت تا آمارها را به تفکیک کشورها اعلام کند تا بیشتر بتوان از آن استفاده کرد.

وی افزود: ما به این نتیجه رسیدیم که در راستای شفافیت و قانون اعلام اطلاعات عمل کنیم. جداسازی بدهی‌ها و انتشار آن در واکنش به درخواست شبکه خبری بلومبرگ و طبق قانون آزادی اطلاع‌رسانی انجام شد.

آمار طلبکاری عربستان پیشتر با 14 کشور دیگر عضو اوپک از جمله کویت، نیجریه و امارات متحده عربی یکی اعلام می‌شد. در مجموع شش تریلیون و 290 میلیارد دلار از اوراق بهادار آمریکا در اختیار دولت‌ها و یا نهادهای خارجی است و از این میزان 65 درصد در دست دولت‌ها و خصوصا بانک‌های مرکزی است.

دولت آل سعود ماه گذشته اعلام کرد، اگر کنگره آمریکا قانونی را تصویب کند که ریاض را در دادگاه‌های آمریکا به عنوان همدست در حملات تروریستی 11 سپتامبر معرفی کند، "750 میلیارد دلار" از اوراق بهادار و دارایی‌های خود را در آمریکا به فروش می‌رساند. با این حال، سخنگوی وزارت خزانه‌داری آمریکا گفته است که انتشار آمار دقیق از اوراقی که عربستان در اختیار دارد هیچ ارتباطی به تهدیدهای این کشور ندارد.

شبکه خبری بلومبرگ گزارش داد، اسناد منتشر شده خزانه‌داری آمریکا سوالات تازه‌ای ایجاد کرده است چرا که ارقام اعلام شده با آنچه که از دارایی‌های عربستان در دست است، همخوانی ندارد. طبق آمار صندوق بین‌المللی پول، ذخایر بانک مرکزی عربستان سعودی‌ (SAMA) به 587 میلیارد دلار می‌رسد و بر اساس عرف جهانی بانک‌های مرکزی دو سوم ذخایر خود را به صورت دلار نگه می‌دارند در حالی که آمار اعلام شده از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا به این معناست که یک پنجم دارایی‌های بانک مرکزی عربستان به شکل دلار نگهداری می‌شود چرا که اوراق قرضه آمریکا از معتبرترین اسناد مالی دنیا هستند و یقینا سعودی‌ها ترجیح می‌دهند برای تبدیل ذخایر خود به دلار در این بازار سرمایه‌گذاری کنند.

یکی از کارشناسان مرکز بین‌المللی وودرا ویلیسون در واشنگتن به بلومبرگ گفت: سیاست همیشه با مخفی‌کاری همراه بوده و این شامل امور مالی هم می‌شود. آمار مذکور به این سوال پاسخ نداد که سعودی‌ها مالک چه میزان از بدهی آمریکا هستند و به طور شگفت‌آوری این آمار با هم مطابقت ندارد.

بدهی ملی آمریکا در حال حاضر 19 تریلیون و 160 میلیارد دلار است و پیش‌بینی می‌شود که کسری بودجه فدرال در دهه آتی رشد کند.

ایسنا