افزایش آمار تلفات حملات جنگندههای سعودی به صنعاء
۱۴۴ شهید و ۵۲۷ مجروح
آمار تلفات حملات جنگندههای عربی تحت امر عربستان به مجلس عزاداری پدر وزیر کشور یمن به بیش از ۶۷۰ شهید و زخمی افزایش یافت.
به گزارش ایسنا، جنگندههای عربی تحت امر عربستان سعودی مجلس عزاداری پدر وزیر کشور یمن را در صنعاء پایتخت یمن بمباران کردند. طبق گفته سخنگوی وزارت بهداشت یمن، تعداد شهدا و مجروحان این حمله بر اساس آخرین آمار از مرز ۶۷۰ تن گذشته است.
بر اساس گزارش منابع خبری، در این حملات، افرادی از جمله رهبران و مسئولانی از حزب کنگره مردمی سراسری یمن به رهبری علی عبدالله صالح و همچنین مسئولانی از جنبش انصارالله یمن کشته و زخمی شدند.
وزارت بهداشت یمن اعلام کرده که آخرین آمارها حاکی از آن است که این حملات ۱۴۴ شهید و ۵۲۷ مجروح داشته و تعداد قربانیان رو به افزایش است.
در میان موج جدید حملات به تاسیسات اقتصادی یمن؛
سازمان پزشکان بدون مرز حمله ائتلاف سعودی به بیمارستان حجه را غیرموجه خواند
طبق نتایج تحقیقی که درباره حمله هوایی جنگندههای عربستانی علیه بیمارستانی در حجه انجام شد، این حمله بدون دلیل قانونی انجام شده بود. برخی منابع محلی نیز از وقوع انفجارهای شدیدی به دنبال حملات هوایی جنگندههای ائتلاف به تاسیسات اقتصادی در صنعا خبر دادند.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری المسیره یمن، سازمان پزشکان بدون مرز به صورت خلاصه اعلام کرد، در نتیجه تحقیقی که درباره حمله هوایی ماه گذشته میلادی جنگندههای ائتلاف عربی به بیمارستانی در شهر حجه انجام شد، این حمله ناموجه بوده است. چرا که بیمارستان سیاست سختگیرانه ممنوعیت ورود اسلحه را اجرا کرده بود و حمله به این بیمارستان بدون هیچ دلیل قانونی و یا هشدار قبلی انجام شد و به منزله نقض قوانین حقوق بشری بود.
این سازمان غیردولتی در گزارش خود تغییرات فوری در اصول درگیریها از سوی ائتلاف عربی به رهبری عربستان را با هدف حفظ جان کادر پزشکی، بیماران و تاسیسات حیاتی یمن خواستار شد.
در ۱۵ اوت گذشته جنگندههای ائتلاف عربی در حملهای بیمارستانی در منطقه عبس در استان حجه را هدف قرار دادند که منجر به شهادت ۱۹ تن و زخمی شدن ۲۴ تن دیگر شد.
طبق گزارش سازمان پزشکان بدون مرز، این حمله ناموجه پنجمین بمباران سعودیها علیه تاسیسات تحت حمایت این سازمان در یمن بود.
سازمان مذکور که مقر آن در پاریس قرار دارد، تاکید کرد، حمله هوایی مذکور بدون هشدار قبلی و یا تماس با هیات این سازمان انجام شد.
سازمان پزشکان بدون مرز افزود: به گفته یک افسر ارتباطات عربستان در جیبوتی، خودرویی که پنج دقیقه پیش از بمباران وارد محوطه بیمارستان شده بود احتمالا هدف حمله بوده است.
این خودرو زخمیهای دیگر حملات هوایی را به بیمارستان شهر عبس منتقل کرده بود و حراست بیمارستان این خودرو را مورد بازجویی و تفتیش قرار داد و اطمینان حاصل کرد که زخمیها لباس غیرنظامی بر تن داشته و هیچ اسلحهای همراه خود نداشتند.
طبق گزارش مذکور، این انفجار بسیار قوی بود و موجب ایجاد حفرهای در بیمارستان و شکستن تمامی شیشههای آن شد.
در ادامه گزارش یادشده آمده است، ۱۳ تن از بیماران به دنبال اصابت ترکش کشته شدند و دو تن دیگر که یکی از آنها کودک بود، داخل خودرو در آتش سوختند و علاوه بر این، اجساد چهار تن دیگر نیز کشف شد.
این حمله باعث تخلیه بیمارستان به مدت ۱۱ روز و کار در آن کم کم از ۲۶ اوت از سر گرفته شد.
علاوه بر این حمله مذکور موجب شد که سازمان پزشکان بدون مرز هیئتهای خود را از شش بیمارستان واقع در شمال یمن خارج کند در حقیقت این حمله تاثیر منفی بر حضور پزشکان و کیفیت ارائه خدمات درمانی در یمن گذاشت.
این در حالی است که برخی منابع محلی در صنعا از وقوع انفجارهای شدیدی در ساعات اولیه صبح امروز (چهارشنبه) به دنبال حملات هوایی ائتلاف عربی علیه پایگاههای جنبش انصارالله در این شهر خبر دادند.
منابع مذکور افزودند، جنگندههای ائتلاف عربی به رهبری عربستان انبارهای موسسات اقتصادی واقع در نزدیکی کوه نقم را سه بار هدف قرار دادند و پایگاه الحفا واقع در شرق صنعا را نیز بمباران کردند.
به گفته این منابع، شعلههای آتش و دود بر فراز این پایگاهها دیده میشد.
هنوز اطلاعاتی از میزان خسارات وارده در این حملات منتشر نشده است.
انگلیس در تحقیقات سازمان ملل درباره جرایم جنگی عربستان در یمن مانع تراشی میکند
گروههای حقوق بشری معتقدند که انگلیس فروش سلاح به عربستان را نسبت به انجام تحقیقات در رابطه با کشتار غیرنظامیان در حملات هوایی نیروهای ائتلاف در اولویت قرار داده است.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، دولت انگلیس در تلاشهای اتحادیه اروپا برای انجام تحقیقات بینالمللی مستقل درباره جنگ در یمن کارشکنی کرده است و همین امر موجب اعتراض گروههای حقوق بشری شده است.
پیشنهاد اصلی اجرای تحقیقات بینالمللی برای کشور هلند بود که از طرف اتحادیه اروپا به شورای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو فرستاده شد. هدف این بود تا درباره تلفات غیرنظامی در یمن، جایی که ائتلاف تحت امر عربستان به ارتکاب جرایم جنگی متهم است، تحقیقاتی صورت بگیرد. در عوض با امتناع انگلیس از حمایت از طرح مذکور، پیشنهاد بسیار ضعیفتری ارائه شد مبنی بر اینکه دفتر کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل هیاتی را با کمک کارشناسان مرتبط برای نظارت و گزارش شرایط موجود در یمن اعزام کند. پیشنهاد مذکور بسیار کمتر از چیزی است که گروههای حقوق بشری و کمیسیونر عالی شورای حقوق بشر سازمان ملل انتظار داشت.
دیدهبان حقوق بشر و سایر گروههای فعال در نامهای به این شورا اعلام کردند که "تحقیقات بینالمللی میتواند به روشن شدن حقایق، جمعآوری و حفظ اطلاعات مرتبط با نقضها و سوء رفتارها کمک کند و عاملان جرایم را به پای میز محاکمه بیاورد."
بوریس جانسون، وزیر امور خارجه انگلیس هفته گذشته لزوم انجام چنین تحقیقاتی را رد کرد و مدعی شد که لندن از "منابع بسیار بسیار گسترده اطلاعاتی درباره آنچه در یمن روی میدهد و جزئیات آن خبر کسب میکند."
اما افشای کارشکنی انگلیس در تلاشهای اتحادیه اروپا برای انجام چنین تحقیقاتی، سوالاتی را درباره انگیزههای احتمالی آن ایجاد میکند. از زمان آغاز درگیریها در یمن، انگلیس بیش از سه میلیارد پوند تسلیحات و تجهیزات نظامی به سعودیها فروخته است و مقاطعهکاران دفاعی امید دارند تا توافقهای بیشتری در حوزه نفتی منعقد شود.
پولی تروسکات، مدیر بخش آسیا – اقیانوسیه عفو بینالملل گفت: مانعتراشی در تلاشها برای انجام تحقیقات بینالمللی، خیانت به مردم یمن است که در این درگیری بسیار رنج کشیدهاند. واقعا "شوکهکننده" است. انگلیس باید برای اجرای عدالت و مسوولیتپذیری اقدام کند نه اینکه مشوق اصلی شرکتهای اسلحهسازی شود.
اندرو اسمیت از کمپین علیه تجارت سلاح میگوید که 18 ماه است که سلاحهای انگلیس بخش اصلی تخریبها در یمن را تشکیل داده است. طبق گزارش دیدهبان حقوق بشر و عفو بینالملل، از زمان آغاز جنگ یمن در مارس 2015، 3799 غیرنظامی کشته شده و بیش از 6700 تن دیگر زخمی شدند.
بمباران بیمارستان " پزشکان بدون مرز" در یمن توسط بمب های آمریکایی
سازمان مدافع حقوق بشر عفو بین الملل اطلاع داد، مهماتی که ائتلاف عربی در حملات هوایی به بیمارستان " پزشکان بدون مرز" در یمن استفاده کرده است در آمریکا تولید شده اند.
در سایت این سازمان آمده است: " طبق گفته های کارشناسان مستقل در زمینه تسلیحات که با این سازمان همکاری کرده اند… در حملات هوایی از بمب های سطح بالای مدل Paveway تولید آمریکا استفاده شده است. "
پانزدهم آگوست ، ائتلاف عربی به سرکردگی عربستان سعودی حملات هوایی را به بیمارستان سازمان بین المللی " پزشکان بدون مرز" در یمن ترتیب داد. در نتیجه این بمباران حداقل 19 نفر جان خود را از دست دادند.
اسپوتنیک
نامه ۶۴ عضو کنگره آمریکا به اوباما؛
حمایت از حملات عربستان به یمن غیرقانونی و بی اخلاقی است
۶۴ نماینده کنگره آمریکا با ارسال نامه ای به کاخ سفید ضمن انتقاد از طرح جدید فروش سلاح به عربستان، حمایت از حملات آل سعود به یمن را غیر قانونی و بی اخلاقی دانستند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسیا تایمز، این نمایندگان به رهبری «تد لیو» نماینده دموکرات اهل کالیفرنیا درصدد هستند تا قانونی را برای محدود کردن فروش سلاح به عربستان تصویب کنند.
در هفته گذشته رویترز از تصمیم آمریکا برای فروش ۱.۱۵ میلیارد دلار سلاح به عربستان خبر داده بود.
بر اساس این گزارش ۶۴ نفر از اعضای کنگره آمریکا با ارسال نامهای خطاب به «باراک اوباما» رئیسجمهور این کشور، ضمن غیرقانونی خواندن اقدامات غیر اخلاقی عربستان در یمن، لغو معامله فروش تسلیحات به ریاض را خواستار شدند.
در بخشی از این نامه آمده است: اقدامات ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن، هم سزاوار سرزنش است و هم غیرقانونی. به نظر میرسد حملات مکرر به شهروندان در حکم جنایت جنگی باشد. مدارس، بیمارستانها و جشنهای عروسی اهداف مشروعی برای حملات نظامی نیستند. ایالات متحده آمریکا نباید هیچ وقت از این اقدامات حمایت کند. این اقدامات نه تنها غیراخلاقی، بلکه غیرقانونی است و ضربه ای به امنیت ملی و جایگاه اخلاقی آمریکا در دنیا میزند.
پیش از این نیز چهار عضو مجلس سنای آمریکا مخالفت خود را با قرارداد اخیر فروش سلاح توسط این کشور به عربستان اعلام کردند.
بر این اساس، سناتور «رند پول»، «کریس مورفی»، «ال فرنکن» و «مایک لی» با صدور قطعنامهای مشترک از مخالفت خود با فروش تانکهای «آبرامز» و تجهیزات مرتبط به ارزش یک میلیارد و ۱۵۰ میلیون دلار به عربستان سعودی خبر دادند.
سناتور رند پول در این باره اعلام کرد: فروش تجهیزات نظامی به عربستان سعودی دستورالعمل ایجاد فاجعه و تشدید رقابت های تسلیحاتی جاری در منطقه به شمار می آید.
این سناتورها به استناد قانون کنترل صادرات تسلیحات (AECA) به صدور این بیانیه علیه فروش سلاح به عربستان روی آورده اند.
لازم به ذکر است، از آنجائی که حملات هوایی ائتلاف سعودی به یمن هزاران غیرنظامی را به خاک و خون کشانده است؛ فروش تسلیحات آمریکا به عربستان اخیراً با انتقادات گسترده ای از سوی گروه های حقوق بشری و برخی از اعضاء کنگره مواجه شده است.
عربستان در صدد لغو هزاران طرح عمرانی خود است
عربستان به منظور کاهش کسر بودجه سنگین و کاهش بودجه در نظر گرفته شده برای وزارت خانه های خود ، مجبور شد تا موضوع بررسی لغو هزاران طرح عمرانی به ارزش 20 میلیارد دلار را در دستور کار خود قرار دهد.
پایگاه اینترنتی شبکه تلویزیونی نبأ به نقل از گزارش «بلومبرگ» آژانس اقتصادی آمریکا ضمن اعلام این مطلب افزود: ریاض همچنین طی طرح جداگانه ای در نظر دارد برخی از وزارت خانه ها را در یکدیگر ادغام کند و شماری از آنها را حذف کند.
البته بلومبرگ به نام وزارت خانه هایی که در معرض ادغام و یا حذف قرار دارند، اشاره ای نکرد.
بلومبرگ توضیح داد: عربستان بزرگ ترین کشور صادرکننده نفت در جهان برای مهار کسر بودجه خود که طی سال 2015 میلادی به 16 درصد افزایش یافت، اقدامات بی سابقه ای در پیش گرفت.
این گزارش به نقل از «رضا آغا» کارشناس اقتصادی نوشت: راهکارهای عربستان و طرح جدید اقتصادی این کشور در آینده موردنظر ریاض به ثمر نخواهند نشست . دولت سعودی چندی پیش میزان کسر بودجه خود را 87 میلیارد دلار اعلام کرد که این کشور را به فروش اوراق قرضه با سود ثابت به مدت 5 و 7 و 10 سال وادار کرد.
رضا آغا افزود: عربستان از اواخر سال 2015 ماهانه تقریبا 20 میلیارد دلار اوراق قرضه محلی صادر می کند تا بتواند به کسر بودجه خود کمک کند . بانک تجاری الاهلی عربستان پیش بینی کرد که میزان رشد اقتصاد در این کشور به میزان 1.7 درصد کاهش خواهد یافت.
بلومبرگ در ادامه گزارش خود خاطرنشان کرد: عربستان طی 18 ماه گذشته از آغاز حمله نظامی اش به یمن تاکنون با چالش های اقتصادی و سیاسی متعددی مواجه شده است . علاوه بر کاهش قیمت نفت و درآمد ملی ، مشارکت عربستان در بسیاری از بحران های سیاسی منطقه بر مشکلات این کشور شدت بخشیده و از توان ریاض در حفظ سیاست مالی رو به گسترش داخلی کاسته است.
رویترز گزارش داد؛
پیشنهاد تسلیحاتی ۱۱۵ میلیارد دلاری آمریکا به عربستان
یک رسانه غربی از پیشنهاد تسلیحاتی ۱۱۵ میلیارد دلاری آمریکا به عربستان سعودی خبر داد.
به گزارش مهر، رویترز بر اساس یک سند محرمانه گزارش داد: این پیشنهاد که بالاترین پیشنهاد تسلیحاتی ارائهشده آمریکا به عربستان سعودی در ۷۱ سال اخیر به شمار میآید، فروش تسلیحات و تجهیزات و همچنین ارائۀ آموزشهای نظامی را شامل میشود.
این گزارش که از سوی «ویلیام هارتونگ» از مرکز سیاست بینالمللی در امریکا تهیه شده، متشکل از ۴۲ قرارداد جداگانه است که هنوز بخش اصلی آن به عربستان ارسال نشدهاست.
هارتونگ به رویترز گفت این گزارش در تاریخ ۸ سپتامبر (۱۸ شهریور) منتشر خواهد شد. گزارش هارتونگ براساس دادههای آژانس همکاری امنیتی دفاعی منتشر شده است.
رسانه روسی:
آمریکا و عربستان در جنگ علیه یمن متحد هستند
تارنمای «کولوکول راسیا» نوشت: عربستان سعودی با وجود 18 ماه بمباران های مداوم یمنی ها با حمایت آمریکا به هیچ یک از اهداف خود دست نیافت و از تلاش ها برای خروج از این وضعیت نیز نتیجه ای نگرفته است، زیرا هر روز بر مشکلات ریاض در باتلاق یمن افزوده می شود.
به گزارش ایرنا، تارنمای روسی امروز (چهارشنبه) در مقاله خود افزوده است: عربستان سعودی تلاش می کند به وضعیت دشوار کنونی خود در یمن که قربانیان جدیدی نیز از بین نظامیان سعودی برجای گذاشته و همچنین بخش قابل توجهی از جنگ افزارهای خود را از دست داده یا مصرف کرده، پایان دهد و این اقدام به منزله اعلام شکست است و ریاض از آن به شدت هراس دارد.
در ادامه گزارش آمده است: آمریکا تامین کننده اصلی تسلیحات به عربستان سعودی که تا کنون دهها میلیارد دلار انواع سلاح های گران قیمت در اختیار این کشور قرار داده نیز برای فروش دو باره جنگ افزار به ریاض دچار مشکل شده است.
رسانه روسی افزود: اوبامای در ظاهر صلح طلب که جایزه صلح نوبل را هم دریافت کرده است، برای درهم کوبیدن مقاومت مردم یمن می خواهد میلیاردها دلار انواع سلاح های جدید به عربستان سعودی بفروشد، ولی شماری از نمایندگان کنگره مخالف انجام معامله در شرایط کنونی هستند.
در این رابطه 60 سیاستمدار آمریکایی در نامه ای به رئیس جمهوری آمریکا نگرانی خود را از افزایش بمباران های یمن که از سوی ائتلاف تحت ریاست عربستان سعودی انجام می دهد، ابراز کرده اند.
این در حالی است که وزارت خارجه آمریکا پیشتر پیشنهاد فروش 153 تانک، انواع سلاح خودکار و تجهیزات نظامی را به عربستان سعودی به ارزش یک میلیارد دلارتائید کرده بود و کنگره نیز 30 روز فرصت دارد مانع اجرای قرارداد شود.
تارنمای روسی در ادامه نوشته است: عربستان سعودی به شدت به این سلاح ها نیاز دارد که در صورت ناامیدی از آمریکا به سراغ کشورهای اروپایی خواهد رفت.
علی عبدالله صالح:
آماده ارائه تسهیلات به روسیه در پایگاههای نظامی یمن هستیم
رئیسجمهور پیشین یمن ضمن توصیف روسیه به "نزدیکترین" دوست، آمادگی خود را برای همکاری با این کشور در زمینه مبارزه با تروریسم اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، علی عبدالله صالح، رئیسجمهور پیشین یمن در مصاحبه با شبکه "روسیا۲۴" گفت: روسیه نزدیکترین نزدیکان ماست و مواضع مثبتی در شورای امنیت دارد. ما دستمان را به سوی روسیه برای همکاری در زمینه مبارزه با تروریسمی که از سوی کشورهای متجاوز حمایت میشود، دراز میکنیم.
انصارالله یمن و حزب علی عبدالله صالح کشورهای ائتلاف عربی به رهبری عربستان را کشورهای متجاوز میدانند.
صالح افزود: ما از دوره اتحاد جماهیر شوروی توافقنامههایی را با روسیه داریم و آماده به جریان انداختن آن هستیم. توافق ما بر اصل مبارزه با تروریسم متمرکز است.
وی گفت: ما با اصل مبارزه با تروریسم موافقیم و با متجاوزان میجنگیم و در زمینه مبارزه با تروریسم دستمان را به سوی روسیه دراز میکنیم و تمامی تسهیلات را ارائه میکنیم. ما تسهیلاتی را در پایگاهها، فرودگاهها و دیگر مراکز به روسیه میدهیم و برای تقدیم تمامی تسهیلات به روسیه آمادهایم.
طی هفتههای گذشته روسیه تصویب پیشنویس قطعنامهای در شورای امنیت درباره محکومیت اقدامات انصارالله و حزب کنگره سراسری مردمی را ناکام گذاشت.
جنگ یمن تاکنون 14 میلیارد دلار خسارت اقتصادی و خرابی برجای گذاشته است
بر اساس گزارشی مشخص شد که هزینههای ناشی از تخریب و انهدام زیرساختها و پیامدهای اقتصادی به دلیل جنگ داخلی در یمن تاکنون 14 میلیارد دلار برآورد شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در گزارش مشترک بانک جهانی، سازمان ملل، بانک توسعه اسلامی و اتحادیه اروپا آمده است: درگیری در یمن تاکنون هزینههای زیادی را به صورت کلی و جزییی در یمن برجای گذاشته است که هفت میلیارد دلار آن مربوط به خسارات به زیرساختها و 3 / 7 میلیارد دلار دیگر نیز مربوط به بخش اقتصاد شامل تولید و ارائه خدمات است.
در جریان جنگ داخلی در یمن که 16 ماه از عمر آن میگذرد، بیش از 6500 تن کشته، 5 / 2 میلیون نفر بی خانمان شده و فجایای انسانی زیادی برجای مانده است.
این گزارش تحت عنوان "بررسی اولیه خسارات و احتیاجات" مربوط به جنگ یمن منتشر شده و تاکید شده است که یک گزارش داخلی است و قابلیت انتشار عمومی ندارد.
در این گزارش در بررسی وزارت آموزش یمن نیز آمده که در جریان این جنگ، 1671 مدرسه در 20 منطقه تخریب شده و آسیب دیدهاند، 287 مورد نیازمند بازسازی هستند، 544 مدرسه به عنوان پناهگاه برای آوارگان و جنگ زدگان مورد استفاده قرار میگیرند و 33 باب مدرسه نیز توسط نیروهای مسلح اشغال شدهاند. تخمین زده شده که میزان خسارت به این مدارس 269 میلیون دلار است.
در گزارش وزارت بهداشت عمومی یمن نیز آمده که از اوایل 2016، 900 درمانگاه از 3652 درمانگاه هیچ کادر درمانی ندارند و 6 / 2 میلیون کودک زیر 15 سال در یمن به شدت در معرض ابتلا به سرخک هستند.
در تعز که سومین شهر بزرگ یمن محسوب میشود سیستم بهداشت عمومی نزدیک به از هم پاشیدگی است و نیمی از بیمارستانها یا تخریب شده یا غیرقابل دسترسی هستند.
در این گزارش آمده است: شیوع امراض و مرگ و میر به دلیل درگیریها در یمن رو به افزایش است. در شهرهای تعز، عدن، صنعا و زنجبار میزان خسارات ناشی از جنگ داخلی 6 / 3 میلیارد دلار تخمین زده شده است. همچنین هزینه بازسازی زیرساختهای مربوط به انرژی در این چهار شهر 139 میلیون دلار تخمین زده شده است.
در ادامه این گزارش همچنین ذکر شده است: توجه خاص باید به سمت احیا و برقراری واردات به ویژه مواد غذایی و سوخت معطوف شود چرا که یمن به دلیل درگیریهای اخیر با فقدان یا کمبود سوخت و مواد غذایی روبرو شده است.
آلربت جاگر، رییس هیات صندوق بینالمللی پول در یمن گفت: مادام که این درگیریها در یمن ادامه پیدا کند عدم واردات کالاهای ضروری تنها به ضرر مردم این کشور تمام میشود و فاجعه انسانی رخ خواهد داد. بهترین کاری که جامعه بینالملل و کمک کنندگان میتوانند انجامش دهند این است که راهی را برای همکاری دولت یمن و بانک مرکزی این کشور برای خروج از بحران بیابند.
شوک روسیه به عربستان با به رسمیت شناختن شورای عالی سیاسی یمن
پایگاه خبری اخبارالساعه امروز (سه شنبه) نوشت: روسیه با به رسمیت شناختن شورای عالی سیاسی یمن، ائتلاف سعودی متجاوز به یمن را متعجب و غافلگیر کرد.
این پایگاه خبری به نقل از کاردار سفارت روسیه در صنعا ٬از تایید و حمایت کشورش از تشکیل شورای عالی سیاسی که حاصل اتحاد و ائتلاف جنبش انصارالله و حزب مشارکت مردمی به ریاست عبدالله صالح (رییس جمهور سابق این کشور) است، خبر داد.
اخبارالساعه این اقدام دولت روسیه را ضربه ای مهلک به کشورهای عضو ائتلاف ضد یمن به رهبری سعودی و نیز منصورهادی رئیس جمهور مستعفی و فراری یمن توصیف کرد.
در این خبر آمده است: روسیه پیش از این نیز با مخالفت کردن با درخواست سازمان ملل از هیات های انصارالله و عبدالله صالح برای همکاری با اسماعیل ولد الشیخ، ضربه دیگری را بر پیکر ائتلاف وارد کرده بود.
نمایندگان مجلس یمن در اولین نشست خود پس از حدود دو سال، ضمن تایید تشکیل شورای عالی سیاسی متشکل از انصارالله و کنگره مردمی سراسری به ریاست علی عبدالله صالح رئیس جمهوری پیشین، به آن رای مثبت داد و به این ترتیب مجلس نمایندگان یمن، طرح تشکیل شورای عالی سیاسی را تصویب کرد
این شورا در اولین نشست خود «صالح الصماد» را به عنوان رئیس و «قاسم لبوزه» را به عنوان نائب رئیس انتخاب کرد.
ریاست این شورا نیز به صورت دوره ای میان کنگره ملی یمن و متحدانش و همچنین انصارالله و متحدانش تعویض می شود و هم زمان گروه دیگر نیز به عنوان نائب رئیس شورا فعالیت می کند.
این شورا یک دبیرکل دارد که وظایف آن از سوی شورای عالی سیاسی تعیین خواهد شد.
این شورا وظایف خود را در قبال مقابله با تجاوز و مدیریت کشور و همچنین ترسیم سیاست کلی دولت بر اساس قانون اساسی انجام و با انتشار بیانیه ای آن را اعلام می کند.
فروش چهار میلیارد دلار تسلیحات بریتانیا به عربستان از آغاز جنگ یمن
بریتانیا در سال آول جنگ یمن، به عربستان سعودی تسلیحاتی به ارزش چهار میلیارد دلار فروخته است.
به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، بریتانیا در نخستین سال پس از آغاز جنگ یمن، تسلیحات نظامی به ارزش چهار میلیارد دلار را به عربستان سعودی فروخته است.
روزنامه ایندیپندنت گزارش داد بریتانیا در فاصله زمانی آوریل ۲۰۱۵ تا مارس ۲۰۱۶ هواپیماهای جنگی و پهپادهایی به ارزش ۲.۷ میلیارد دلار و بمبها، موشکها و سایر تجهیزات انفجاری به ارزش ۱.۳ میلیارد دلار را به عربستان سعودی فروخته است.
افزایش نظامیان آمریکایی در عراق، یمن و سودان به بهانه القاعده
مقامات آمریکایی از افزایش شمار نظامیان این کشور در عراق، یمن و سودان به بهانه مبارزه با القاعده و داعش خبر می دهند.
به گزارش مهر، ژنرال «جوزف ووتل» فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا در مصاحبه اختصاصی با رویترز گفت، این احتمال وجود دارد برای مبارزه با گروه تروریستی القاعده نیروهای آمریکایی بیشتری به یمن فرستاده شوند.
این فرمانده ارشد آمریکایی از ارائه شمار نیروهایی که قرار است به کشور بحران زده یمن اعزام شوند خودداری کرد و افزود، برای مصون ماندن نیروهای آمریکایی از هرگونه حمله احتمالی و بالا بردن میزان موفقیت عملیات این نیروها، محل استقرار آنها نیز مخفی خواهد ماند.
از سوی دیگر رئیس جمهور امریکا میگوید ۲۰۰ سرباز مجهز به تسلیحات جنگی برای حفاظت از اتباع امریکایی و سفارت این کشور در جوبا، پایتخت سودان جنوبی، به این کشور اعزام خواهد کرد.
آمریکا و یمن
با وجود افزایش حملات هوایی آمریکا و کشته شدن فرمانده شاخه القاعده یمن در این حمله ها، این گروه تروریستی مناطق بیشتری در شرق این کشور را به اشغال خود در آورده است.
از سال گذشته شماری از نیروهای ویژه آمریکایی با همکاری ارتش عربستان و امارات متحده عربی برای انجام ماموریت های اطلاعاتی وارد خاک یمن شده اند.
القاعده شاخه یمن سال گذشته مسئولیت حمله به مجله فرانسوی «شارلی ابدو» را بعهده گرفت.
افزایش حضور نظامیان آمریکایی در عراق
همچنین این فرمانده ارشد آمریکایی درمصاحبه با رویترز از افزایش احتمالی تعداد نظامیان این کشور در عراق برای مبارزه با گروه تروریستی داعش، بیشتر از آنچه که چند روز پیش از اعزام آنها به عراق تایید شد، خبر داد.
در هفته گذشته دولت آمریکا موافقت خود را برای اعزام ۵۶۰ نظامی به عراق برای کمک به نیروهای نظامی عراقی بمنظور آزاد سازی موصل دومین شهر بزرگ این کشور خبر داد.
ووتل در این مصاحبه افزود، ما به ماموریت خود درعراق ادامه خواهیم داد. ممکن است تعدادی نیروی بیشتر به عراق اعزام کنیم. وی از ارائه جزئیات درباره اعزام این نیروها خودداری کرد.
قرار است اکثر این نیروها به پایگاه هوایی «القیاره» که هفته پیش به دست ارتش عراق بازپس گرفته شد، مستقر شوند.
با این افزایش نیرو شمار نیروهای آمریکایی مستقر درعراق به بیش از چهار هزار و ۶۰۰ تن می رسد که بنظر می رسد این رقم واقعی نیروهای مستقر آمریکایی در عراق نباشد.
پادشاه عربستان راهی انگلیس شد
آفتابنیوز: ملک سلمان پادشاه عربستان روز پنجشنبه کشورش را برای گذراندن تعطیلات به مقصد انگلیس ترک کرد.
وی، ولیعهد عربستان را برای اداره امور مملکتی درغیاب خود مامور کرد.
از مدت زمان اقامت پادشاه 80 ساله عربستان در انگلیس و غیبت وی در کشورش اطلاعاتی منتشر نشده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ملک سلمان آوریل 2015، محمد بن نایف از اقوام نزدیکش را به عنوان ولیعهد عربستان و محمد بن سلمان پسر جوان خود را به عنوان دومین فرد مهم در خاندان حاکمیتی این کشور منصوب کرد.
سفرهای ملک سلمان به کشورهای دیگر به تازگی افزایش یافته است. وی چند ماه پیش از ترکیه دیدن کرد و همچنین در جریان سفر به مصر، کوشید تا به رغم برخی اختلاف های سیاسی بین ریاض و قاهره، روابط دو جانبه را از قبل مستحکم تر سازد.
انتشار سند محرمانه از ارتباط مقامهای سعودی با حملات 11 سپتامبر
کاخ سفید اخیرا سندی را منتشر کرده که اسامی و سوابق چندین مقام عربستانی مرتبط با هواپیماربایان 11 سپتامبر در آن ذکر شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، دولت اوباما در روزهای اخیر اقدام به انتشار سندی محرمانه به نام "فایل 17" کرده که در آن اسامی حدود 40 تن از مقامات عربستانی مرتبط با حملات تروریستی 11 سپتامبر 2001 در آمریکا ذکر شده است. این اقدام می تواند اشاره ای به 28 صفحه همچنان محرمانه گزارش کنگره آمریکا درباره هواپیماربایان 11 سپتامبر که در آن به نقش عربستان در این حملات پرداخته شده باشد.
در سند مذکور سرنخ هایی درباره صفحات مفقود محرمانه گزارش کنگره آمریکا ارائه شده و احتمالا موجب بالا گرفتن مجدد تقاضاها از سوی قانونگذاران آمریکایی به منظور تصویب قانونی خواهد شد که به خانوادههای قربانیان حملات 11 سپتامبر حق شکایت از دولت عربستان سعودی را خواهد داد.
سناتور سابق باب گراهام حامی اصلی پاسخگو دانستن دولت عربستان سعودی و انتشار علنی گزارش کامل کمیسیون 11 سپتامبر گفت: بخش عمده اطلاعاتی که بر مبنای آن فایل 17 تالیف شده بر مبنای محتوای آن 28 صفحه بوده است. وی گفت که معتقد است این سند ثابت میکند هواپیماربایان 11 سپتامبر از حمایت وسیع نظام عربستان در زمان اقامتشان در آمریکا برخوردار بودهاند.
گراهام اظهار کرد: فایل 17 عنوان می کند که در اینجا برخی سوالهای بی پاسخ بیشتر وجود دارند و ما فکر می کنیم که کمیسیون 11 سپتامبر، اف.بی.آی و سازمان سیا باید به این ترتیب به دنبال پیدا کردن پاسخ آنها باشند.
در زمان انتشار گزارش کمیسیون 11 سپتامبر جورج دبلیو بوش، رئیس جمهور سابق آمریکا 28 صفحه مربوط به نقش عربستان در این حادثه را با ادعای حفاظت از منابع و شیوههای اطلاعاتی محرمانه نگه داشت. دو سال پیش بعد از سالها شکایت خانوادههای قربانیان حملات 11 سپتامبر باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا دستور به بررسی خارج کردن این اسناد از حالت محرمانه داد.
هنوز مشخص نیست که آیا گزارش کامل کمیسیون 11 سپتامبر کنگره آمریکا به طور علنی منتشر خواهد شد یا خیر. دولت اوباما مجبور شده برای سرخورده نکردن عربستان به عنوان همپیمان کشورش مثل یک بندباز عمل کند. عادل الجبیر، وزیر امور خارجه عربستان اخیرا تهدید کرد ریاض در صورت انتشار کامل گزارش مذکور کل مبلغ 750 میلیارد دلار سرمایه خود را از خزانه داری آمریکا خارج خواهد کرد.
در حال حاضر فایل 17 در وبسایت www.28pages.org در دسترس قرار دارد.
سازمانهای حقوق بشری خواستار شدند؛
عضویت عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل تعلیق شود
روزنامه «الرای الیوم» نوشت که سازمان عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر در بیانیهای مشترک خواستار اخراج عربستان از شورای حقوق بشر سازمان ملل شدند.
به گزارش ایلنا به نقل از الرای الیوم، عفو بینالملل و دیدهبان حقوق بشر در این بیانیه از مجمع عمومی سازمان ملل خواستهاند به دلیل اقدامهای عربستان در نقض عنی حقوق بشر، این کشور را از شورای حقوق بشر اخراج کند.
این دو سازمان در عین حال تصریح کردهاند که اخراج عربستان از این شورا، اقدامی دشوار خواهد بود.
این سازمانها اعلام کردهاند که تا زمانی که ائتلاف به رهبری عربستان سعودی، حملات علیه غیرنظامیان در یمن را متوقف نکرده است، ریاض نباید در شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد عضویت داشته باشد.
بر اساس این گزارش، اخراج یکی از اعضا مستلزم کسب رای موافق دو سوم است که به نظر دور از ذهن میرسد.
هشدار فائو نسبت به "بحران غذا" در یمن / 70 درصد مردم گرسنهاند
سازمان خوار و بار و کشاورزی ملل متحد (فائو) اعلام کرد که از مجموع 22 استان یمن، 19 استان با کمبود شدید امنیتی غذایی مواجه هستند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه اماراتی الخلیج، در ادامه گزارش فائو آمده است که بیش از نیمی از ساکنان یمن از نظر امنیت غذایی در مرحله بحران یا وضعیت فوقالعاده قرار دارند و حدود 70 درصد ساکنان در برخی استانها با دشواری زیادی در دستیابی به غذا مواجهند.
براساس گزارش فائو دستکم هفت میلیون یمنی در مرحله پایینتری از مرحله بحران قرار دارند و این میزان از ژوئن گذشته 15 درصد افزایش داشته است. از جمله عوامل اصلی که موجب از بین رفتن امنیت غذایی شده کاهش سوخت است.
در این گزارش آمده که براساس بیانیههای صندوق حمایت از کودکان ملل متحد(یونیسف) حدود سه میلیون کودک زیر پنج سال علاوه بر زنان حامله و شیرده نیاز به خدمات برای معالجه در برابر سوءتغذیه شدید یا پیشگیری از آن را دارند. میزان سوء تغذیه در بیشتر استانهای یمن به 1.25 درصد در استان تعز و 21.7 درصد در استان الحدیده رسیده است.
به دنبال تجاوز عربستان به یمن هزاران شهروند این کشور کشته شده و یمن اکنون با بحران انسانی و سیاسی پیچیدهای روبروست به نحوی که چندین دور مذاکرات صلح برای حل بحران هیچ فایدهای نداشته است و اختلافات اصلی میان طرفهای یمنی همچنان پابرجاست.
پس از امارات؛
مراکش نیز نیروهایش را از یمن عقب کشید
اخبار رسیده نشان می دهند که نیروهای نظامی مراکش از ترس مواجهه با نیروهای جبهه پولیساریو و بعد ازتهدیدات آن ها، از جنگ در یمن عقب کشیده اند.
به گزارش آنا به نقل از روزنامه رای الیوم، روزنامه الصباح چاپ مراکش نوشت: «مراکش به دنبال بروز تنش در منطقه صحراء نیروهایش را از جنگ یمن عقب کشیده است.»
این روزنامه امروز چهارشنبه (به وقت محلی سه شنبه شب) نوشت که مراکش بیش از 1500 نیروی نظامی خود را از مشارکت در جنگ یمن بازداشته و به عقب رانده است.
روزنامه مراکشی منابع نقل قول خبر خود را موثق معرفی کرده است و می نویسد به دنبال تنش در منطقه صحراء، نیاز به حضور این نیروها در صحرای غربی بیش از حضور در یمن احساس شد. این نگرانی بیش از هر چیز ناشی از مواجهه نیروهای مراکشی با جبهه پولیساریو است که تهدید کرده اند اگر مذاکرات با دولت مراکش به نتیجه دست نیابد، مجددا اقدام به حملات مسلحانه خواهند کرد.
جبهه پولیساریو سازمانی سیاسی نظامی در صحرای غربی است. این گروه در سال 1973 (1352) به عنوان یک گروه مقاومت علیه تسلط استعمار اسپانیا بر صحرای غربی و با هدف استقلال این منطقه ایجاد شد. پولیساریو پس از خروج اسپانیا در سال 1976 (1355) از صحرای غربی و تقسیم آن میان مراکش و موریتانی به مخالفت با دولت های این دو کشور پرداخت.
گرچه این روزنامه عقب نشینی نیروهای مراکش را مربوط به درگیری های صحرای غربی دانسته، دلیل اصلی این عقب نشینی کاهش درگیری ها در یمن و احتمال توقف نهایی جنگ و نشست طرف های درگیر پای میز مذاکره است.
خبر عقب نشینی نیروهای مراکشی از جنگ یمن در حالی اعلام می شود که پنج شنبه گذشته یک مقام اماراتی از پایان عملیات نظامی این کشور در در یمن در قالب ائتلاف عربی خبر داده بود . پایگاه خبری اخبار الیمن گزارش کرد: «انور قرقاش، وزیر مشاور در امور وزارت امور خارجه امارات اعلام کرد که جنگ برای نیروهای اماراتی در یمن عملا تمام شده است، گرچه این نیروها برای عملیات ضد تروریسم در یمن باقی بمانند.»
محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی نیز این سخنان قرقاش را در کاربری توئیتر خود اعلام کرد.
انتقاد از حذف ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی از «فهرست ننگ» ناقضان حقوق کودک در یمن
۳۵ سازمان بینالمللی در نامه ای به به دبیر کل سازمان ملل بان کی مون از حذف ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی از «فهرست ننگ» ناقضان حقوق کودک در یمن انتقاد کردند.
متن کامل این نامه به نقل از سایت فدراسیون بین المللی حقوق بشر به شرح زیر است:
بهعنوان سازمانهای فعال در امر محافظت از کودکان و کارکنان امدادی در درگیریهای مسلحانه، از تصمیم شما به تاریخ ۶ ژوئن ۲۰۱۶ برای حذف ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی از «فهرست ننگ» پیوستِ گزارش سال ۲۰۱۶ شما به شورای امنیت سازمان ملل دربارهی کودکان و درگیری مسلحانه «منوط به نتایج بررسی مشترک» موارد و شمار مذکور در پیوست، حیرت کردیم.
مدارک نقضِ فاحشِ حقوق بشر کودکان در یمن به دستِ ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی بسیار است. «راهکارِ نظارت و گزارشدهی» سازمان ملل که در سطوح مختلف عمل میکند و از کلیهی نهادهای فعال سازمان ملل در هر کشور اطلاعات گردآوری، بررسی و کنترل میکند، مرگ یا زخمی شدن بیش از ۱۰۰۰ کودک را در حملههای هوایی ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی و دهها حمله هوایی به مدارس و بیمارستانها را در یمن را ثبت کرده است. «فهرست ننگ» بر اساس این اطلاعات تهیه شده است.
این یافتهها در چارچوب نقض گستردهی حقوق بینالمللی بشردوستانه به دست نیروهای ائتلاف در یمن در سال گذشته به دست آمده است. هیأت کارشناسان سازمان ملل ۱۱۹ حملهی نیروهای ائتلاف را غیرقانونی تشخیص داده است. سازمانهای غیردولتی نیز بیش از ۵۰ مورد حملهی هوایی بیرویه یا بیتناسب را علیه هدفهای غیرنظامی، از جمله خانهها، بازارها، مدارس، بیمارستانها و کلینیکها را ثبت کردهاند که به مرگ صدها کودک انجامیده است. گرچه میتوان شمار دقیق را مورد تردید قرار داد، مسوؤلیت ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی در مورد نقضِ فاحشِ حقوق بشر کودکان در بسیاری از این حملهها مورد تردید نیست. به علاوه، عربستان سعودی و دیگر اعضای ائتلاف، بر خلاف تعهدشان بر اساس حقوق بینالمللی بشردوستانه، هیچ تمایلی به انجام تحقیق معتبر دربارهی اتهامهای جنایتهای جنگی نشان ندادهاند.
از زمانی که «فهرست ننگ» دبیر کل در سال ۲۰۰۲ برقرار شد، این فهرست وسیلهای پرارزش برای تلاشهای مربوط به جلوگیری از نقض حقوق بشر کودکان در درگیریهای مسلحانه بوده است. این لیست با زدن انگ ننگ بر مرتکبان نقض حقوق بشر کودکان، چه دولتها و چه گروههای مسلح غیردولتی، بر عاملان درگیری مسلحانه فشار میآورد تا حقوق بینالمللی را رعایت کنند. بیش از ۲۰ دولت و گروه مسلح برنامهی عملی سازمان ملل را امضا کردهاند و دست به اقدامهایی برای پایان دادن به نقض حقوق بشر کودکان زدهاند تا بهمنظور «حذف از فهرست» مورد بررسی قرار گیرند.
تصمیم دبیرکل به حذف ائتلاف سعودی از فهرست ـ حتا موقت برای «بررسی» ـ در پی اعتراض دولت عربستان سعودی پیشینهی زیانباری ایجاد میکند و به اعتبار فهرست لطمه میزند. این کار به طرفهای درگیری مسلحانه این پیام را میدهد که اگر فشار کافی سیاسی وارد کنند، میتوانند موفق به خروج از فهرست شوند و از بررسی دقیق و پاسخگویی فرار کنند. به جای آن، پیام شما باید این باشد که کلیهی طرفهای درگیری مسلحانه ـ بدون استثنا ـ بر اساس موازین یکسان مورد بررسی قرار میگیرند و تنها راه خروج از فهرست پایان دادن به نقض حقوق بشر کودکان است.
اگر ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی مایل است از فهرست خارج شود، بایستی به کشتار و ناقص کردن کودکان و بمباران مدارس و بیمارستانها در یمن پایان دهد؛ چون بهخاطر آنها در فهرست قرار گرفته است.
با تسلیم به درخواست عربستان سعودی، شما به ابتکار حقوق بشر در صدر امور خودتان لطمه میزنید و میراث خود بهعنوان طرفدار حقوق بشر را لکهدار میکنید. ما از شما با تأکید میخواهیم ائتلاف زیر رهبری عربستان سعودی را دوباره در فهرست پیوستِ گزارشتان قرار دهید و روشن اعلام کنید که دفتر شما به انتشار فهرستی بدون جانبداری، بر اساس مدارک متعهد است نه به سیاست. کودکانی که زندگیشان در درگیری مسلحانه نابود شده شایسته آن هستند.
با احترام
درخواست سازمان های حقوق بشری برای بازگرداندن ائتلاف سعودی به لیست سیاه
بیست سازمان حقوق بشر از سازمان ملل متحد خواستند که رژیم آل سعود و متحدانش را مجدداً در لیست سیاه ناقضان حقوق بشر به علت کشتار کودکان یمن بگنجاند.
به گزارش سانا؛ سازمان ملل به تازگی تحت فشار عربستان نام این کشور و متحدانش را از لیست سیاه ناقضان حقوق بشر خط زد.
سازمان های حقوق بشر در گزارش سالانه خود، اعلام کردند که 60 درصد از 785 بچۀ خردسال و هزار و 168 کودکی که سال 2015 در یمن کشته شدند ، در حملات عربستان و متحدانش جان باختند.
«جو بِکِر» مسئول حمایت از کودکان در سازمان دیده بان حقوق بشر که یکی از این سازمان های حقوقی است ، اعلام کرد : خط زدن نام عربستان و متحدانش از لیست سیاه ناقضان حقوق بشر مغایر با مدارک موثقی است که نشان می دهد عربستان و متحدانش صدها کودک را در یمن کشته و زخمی کرده اند.
سازمان عفو بین الملل ، آژانس آکسفام و سازمان زمین انسان از دیگر امضا کنندگان این گزارش هستند گزارشی که برای بان کی مون دبیر کل سازمان ملل فرستاده شده است .
بان کیمون:
تهدیدهای مالی و فشارها دلیل حذف نام عربستان از فهرست سیاه بود
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که حذف نام عربستان سعودی از فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان در یمن در پی تهدیدهای مالی و فشارهای ناروا انجام شد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، با صدور بیانیهای به دفاع از تصمیم خود برای حذف نام عربستان سعودی از فهرست ناقضان حقوق کودکان و ناقص کردن آنها در یمن پرداخت و این اقدام را ناشی از تهدیدها و فشارهای عربستان سعودی اعلام کرد.
بان کی مون گفت، این یکی از دردناکترین و دشوارترین تصمیمهایی بود که من تاکنون گرفتهام. تهدید عربستان سعودی به قطع پرداختهای خود به بودجههای سازمان ملل متحد «این نگرانی جدی را به وجود آورد که میلیونها کودک دیگر در سراسر جهان به شدت از آن لطمه خواهند خورد.»
وی افزود، تحت تأثیر کاهش امکانات مالی، «کودکانی که هم اکنون در فلسطین، سودان جنوبی، سوریه، یمن و بسیاری از کشورهای دیگر مصیبت میکشند، وضعیت بدتری پیدا خواهند کرد.»
دبیرکل سازمان ملل تصریح کرد، اعمال فشارهای شدید و ناروای کشورها، غیرقابل قبول است. ما گلایههای مطرح شده را بررسی میکنیم، اما محتوای گزارش تغییر نخواهد کرد.
وی در انتقادی تلویحی از شورای امنیت، تاکید کرد، من انتقادها را درک میکنم اما مسئلهای بزرگتر وجود دارد، اینکه زمانی که صلحبانان سازمان ملل هدف حمله قرار میگیرند، مستحق حمایت قاطع شورای امنیت هستند.
با این حال «عبدالله المعلمی» سفیر سعودی در سازمان ملل، استفاده از تهدید و فشار را تکذیب کرد و عنوان کرد که ما فقط گفتیم اگر با ائتلاف به طور غیرمنصفانه برخورد شود، روابطمان با سازمان ملل دچار تغییر خواهد شد.
تحت فشار عربستان و شورای همکاری خلیجفارس؛
سازمان ملل ائتلاف سعودی را از فهرست سیاه حذف کرد
سازمان ملل متحد تحت فشارهای عربستان و شورای همکاری خلیجفارس، نام ائتلاف سعودی را از فهرست سیاه ناقضان حقوق کودکان به صورت موقت حذف کرد.
به گزارش رویترز، «استفان دوگاریک» سخنگوی «بان کیمون» دبیرکل سازمان ملل متحد، روز دوشنبه اعلام کرد «دبیرکل سازمان ملل با پیشنهاد عربستان سعودی برای بررسی مشترک اسناد و مدارک مورد استناد گزارش اخیر این سازمان درباره یمن، موافقت کرده است و تا زمانیکه نتیجه این تحقیقات مشخص شود، نام ائتلاف سعودی از فهرست سیاه حذف میشود.»
دبیرکل سازمان ملل، روز پنجشنبه در گزارشی اعلام کرد: «ائتلاف نظامی سعودی سال گذشته مسئول کشته و زخمی شدن ۶۰ درصد از کودکان در یمن بوده است. براین اساس، در جریان حملات این ائتلاف ۵۱۰ کودک کشته و ۶۶۷ کودک دیگر زخمی شدهاند.»
گزارشها حاکی است که «عبدالله المعلمی» نماینده دائم عربستان در سازمان ملل، روز دوشنبه ضمن استقبال از این عقبنشینی سازمان ملل، اعلام کرد حذف نام ائتلاف از فهرست، نهایی و بدون قید و شرط است.
پیشتر المعلمی به شدت از این گزارش انتقاد کرده و گفته بود، این گزارش باید تغییر کند تا اتهامی متوجه ائتلاف و به خصوص عربستان نشود.
از سوی دیگر، نمایندگان کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس، روز یکشنبه اعلام کرده بودند نشست فوقالعادهای را با بان کیمون در اعتراض به درج نام ائتلاف سعودی در فهرست سیاه، برگزار خواهند کرد.
الوطن عربستان:
ولیعهد سعودی به شکست عملیات علیه یمن اذعان کرد
ولیعهد عربستان سعودی در سخنانی به شکست عملیات ائتلاف موسوم به "طوفان قاطعیت" علیه یمن اذعان کرد.
روزنامه الوطن عربستان در پایگاه اینترنتی خود خبری را منتشر کرد که در آن اظهارات محمد بن نایف، ولیعهد عربستان سعودی در حاشیه دیدار مشورتی سران شورای همکاری خلیج فارس در سهشنبه گذشته نقل شده بود.
طبق این خبر، بن نایف به شکست عملیات ائتلاف طوفان قاطعیت علیه یمن اذعان و گفت که "مدت این عملیات طولانی شده و نتایج آن از دامنه انتظارات خارج گشته است".
طبق گزارش الوطن، ولیعهد عربستان در مورد بحران سوریه نیز گفت: پیشبینی میشد که نظام بشار اسد، رییس جمهوری سوریه با کمک ترکیه و آمریکا کنار زده شود و ما بسیار بر روی اطمیناندهیها حساب بازمیکردیم، اما این وعدهها در عالم واقع محقق نشد.
این خبر که این روزنامه سعودی آن را منتشر کرده است با این نقل قول از محمد بن نایف پایان مییابد: "تمامی این امور ایجاب میکند که ما در سیاستهایمان و حساب و کتابهایمان تجدید نظر کنیم و اگر شرایط ایجاب کند، باید امتیازدهیهای واقعی و دردناکی را در عین حال در تمامی پروندههای مذکور داشته باشیم".
این روزنامه نه تنها این خبر را در پایگاه اینترنتی خود منتشر کرد، بلکه آن را در صفحه خود در توییتر نیز گذاشت.
حدود نیم ساعت پس از انتشار این خبر، این پایگاه بسته شده و توئیتی که در آن این سخنان مطرح شده بود، حذف شد.
فعالان و رسانهها این خبر را منتشر ساخته و در ساعت 7 عصر پایگاه این روزنامه فعالیت خود را از سر گرفت و حدود نیمه شب بیانیهای را صادر کرد که در آن ادعا نمود که "هکرها این پایگاه را هک کرده بودند و خبری دروغین را منسوب به محمد بن نایف پیرامون یمن و سوریه منتشر کردند".
این پایگاه اشارهای به توئیت صفحه این روزنامه که محو شد، نکرد.
خصومت شدید میان محمد بن نایف با محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد و پسر پادشاه که رهبری جنگ علیه یمن را برعهده دارد، بر کسی پوشیده نیست.
بیانیه پایانی نشست استراتژیک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس در مسکو
بیانیه پایانی چهارمین نشست استراتژیک روسیه و شورای همکاری خلیج فارس که روز پنجشنبه در مسکو برگزار شد، به موضع دو طرف درباره مسائل متعددی از جمله بحران سوریه، اوضاع یمن، عراق، لیبی، مسئله فلسطین، مبارزه با تروریسم و روابط کشورهای شورای همکاری خلیج فارس با ایران اشاره میکند.
به نوشته روزنامه رأی الیوم، وزرای خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس در بیانیه پایانی نشست استراتژیک خود در مسکو درباره مسئله سوریه بر لزوم حفظ وحدت، حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور و اهمیت رسیدن به راهکار سیاسی بحران که به توقف درگیریها براساس قطعنامه 2254 شورای امنیت منجر شود، تأکید کردند.
وزرا همچنین بر لزوم ارسال کمکهای بشردوستانه به ساکنان و غیرنظامیان در تمامی مناطق سوریه براساس قوانین بینالمللی و ازسرگیری مذاکرات صلح ژنو تأکید کردند.
این وزرا درباره یمن نیز از توقف درگیریها در این کشور استقبال کردند و از تمامی طرفها خواستند به آتشبس پایبند باشند.
آنها در بیانیه پایانی نشست حمایت قوی خود را از تلاشهای الشیخ احمد اعلام و بر اهمیت پیشرفت در مذاکرات تأکید کردند.
وزرای خارجه روسیه و شورای همکاری خلیج فارس همچنین از تمامی طرفها خواستند اقدامات سختی را برای حل و فصل سیاسی و دائم بحران براساس قطعنامه 2216 شورای امنیت، طرح شورای همکاری خلیج فارس درباره یمن و نتایج مذاکرات ملی اتخاذ کنند.
آنها بر پایبندی کامل خود به حفظ وحدت و تمامیت ارضی یمن و مخالفتشان با مداخله کردن در امور داخلی این کشور تأکید کردند.
این وزرا درباره عراق نیز بر اهمیت پایبندی به استقلال و حاکمیت، ثبات سیاسی و وحدت ملی این کشور تأکید و با مداخله در امور داخلی این کشور مخالفت کردند.
آنها همبستگی خود را با مردم عراق در مقابله با داعش اعلام کردند.
درباره لیبی نیز این وزرا بر پایبندی خود به وحدت و تمامیت ارضی این کشور و مداخله نکردن در امور داخلی آن تأکید و از افزایش فعالیت گروههای تروریستی در این کشور شدیدا ابراز نگرانی کردند.
آنها حمایتشان را از تلاشها درخصوص روند سیاسی لیبی و تلاشهای مارتین کوپلر، فرستاده ویژه سازمان ملل به این کشور اعلام و از امضای توافقنامه سیاسی میان دو طرف استقبال کردند.
وزرای روسیه و شورای همکاری خلیج فارس بر لزوم از سرگیری فوری مذاکرات فلسطین و اسرائیل با هدف تشکیل کشور مستقل فلسطین در مرزهای 1967 به پایتختی قدس شرقی نیز تأکید کردند و از طرفهای فلسطینی نیز خواستند تلاششان را برای تحقق آشتی افزایش دهند.
در همین حال این وزرا درباره روابط با ایران تأکید کردند که این روابط باید براساس اصل حسن همجواری و مداخله نکردن در امور داخلی یکدیگر و احترام به استقلال و حل درگیریها و اختلافات براساس منشور سازمان ملل و امتناع از به کارگیری زور باشد.
آنها بر لزوم حل مسالمتآمیز اختلاف میان ایران و امارات درباره جزایر (ایرانی) تنب کوچک، تنب بزرگ و ابوموسی براساس منشور و قوانین سازمان ملل و از طریق مذاکرات مستقیم میان دو طرف تأکید کردند.
همچنین این وزرا تأکید کردند که باید خاورمیانه خالی از سلاح هستهای و سلاح کشتار دستهجمعی باشد.
درباره مبارزه با تروریسم نیز این وزرا بر لزوم تلاش جمعی برای بیرون راندن تروریستها از منطقه و تکیه کردن به توافق فراگیر درباره مبارزه با تروریسم در سریعترین زمان ممکن تأکید کردند.
آنها با ربط دادن تروریسم به مذهب، فرهنگ یا نژاد خاصی مخالفت و حمایتشان را از هماهنگی میان روسیه و آمریکا برای مبارزه با داعش اعلام کردند.
در همین راستا عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان در کنفرانس مطبوعاتی با سرگئی لاوروف، همتای روسی خود پس از این نشست گفت: ما و روسیه نتوانستیم اختلاف درباره سرنوشت بشار اسد، رئیسجمهور سوریه را حل کنیم اما این مسئله مانع ما از مشورت و گفتوگو با مسکو برای پیشبرد این مسئله نمیشود.
وی به وجود اختلاف میان دو طرف درباره هیئت مخالفان اشاره و تأکید کرد که شورای همکاری خلیج فارس هیئت ریاض را تنها هیئت نماینده مخالفان در مذاکرات میداند اما موضع مسکو با موضع آنها تفاوت دارد.
وزیر خارجه عربستان همچنین در گفتوگو با روسیا الیوم مدعی شد: آنچه که موجب ناخرسندی و نارضایتی ماست احترام نگذاشتن ایران به اصل حسن همجواری است.
وی تأکید کرد که موضع کشورش نسبت به سرنوشت اسد تغییر نکرده و وی باید برکنار شود.
یمن و سوریه محور مذاکرات کری با پادشاه عربستان
وزیر خارجه آمریکا روز یکشنبه در عربستان با پادشاه و دیگر مقامات این کشور دیدار کرد. این دیدار با محوریت اوضاع سوریه و لیبی و کمی پیش از نشستهای بین المللی وین پیرامون این دو پرونده برگزار شده است.
به گزارش روزنامه مستقل رای الیوم، سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان صبح امروز در کاخ خود در جده و با حضور عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان سعودی با جان کری، وزیر خارجه آمریکا دیدار کرد.
در آغاز دیدار، کری از پادشاه عربستان "به دلیل همکاری با آمریکا در پروندههای مختلف قدردانی" و در مورد طرحهای جدید صحبت کرد.
قرار است که کری امروز با محمد بن نایف، ولیعهد سعودی و محمد بن سلمان، جانشین ولیعهد نیز دیدار کند.
کری روز شنبه وارد جده شد و با الجبیر دیدار کرد. خبرگزاری رسمی عربستان گزارش داد که دو وزیر در مورد روابط دو جانبه و برخی از مسائل منطقهای و بین المللی مورد توجه کشورهایشان و در راس آنها تحولات اخیر در سوریه گفتگو کردند.
مسئولان آمریکایی تصریح کردند که دیدار کری با پادشاه عربستان بر دو نشستی که در روزهای دوشنبه و سه شنبه در وین برای بررسی پرونده سوریه و لیبی برگزار میشود، متمرکز است.
آمریکا اعزام نیروهایش به یمن را تایید کرد
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از اعزام شماری از نظامیان این کشور به یمن به بهانه مبارزه با گروه القاعده، خبر داد.
به گزارش آناتولی، آمریکا، روز جمعه از اعزام شماری از نیروهایش به یمن به دلیل آنچه «حمایت از نیروهای اماراتی در جنگ با عناصر القاعده در شهر ساحلی المکلا» خوانده است، خبر داد.
«جف دیویس» سخنگوی پنتاگون، روز جمعه در کنفرانسی خبری گفت: «طی چند ماه اخیر، ما شاهد رشد نگرانکننده گروه القاعده در یمن بودیم.»
دیویس به شمار نظامیان آمریکایی مستقر در یمن اشارهای نکرد ولی تصریح کرد: «تعداد کمی از اشخاص برای ارائه پشتیبانی اطلاعاتی و نیز کمک به نیروهای اماراتی مستقر در استان حضرموت در زمینه برنامهریزی عملیاتی» به یمن اعزام شدهاند.
سخنگوی پنتاگون کرد، «بیشتر از دو هفته نیست» که نیروهای آمریکایی در یمن مستقر شدهاند.
وی همچنین گفت: «حمایت آمریکا از نیروهای اماراتی در زمینههای نظارتی، ارائه اطلاعات هواشناسی، کمکهای پزشکی و سوختگیری هوایی است.»
آمریکا سال 2015 نیروهای خود را از فرودگاه نظامی «العند» در جنوب یمن خارج کرده بود.
اعتراض دیدهبان حقوق بشر به فروش بمبهای خوشهای ساخت آمریکا به عربستان
دیدهبان حقوق بشر در گزارشی اعلام کرد، عربستان سعودی از بمبهای خوشهای ممنوعه ساخت آمریکا علیه اهدافی در داخل و یا نزدیکی مناطق غیر نظامی یمن استفاده کرده است. این سازمان همچنین توقف تولید و فروش این تسلیحات را خواستار شد.
به گزارش پایگاه خبری راشا تودی، دیدهبان حقوق بشر در تازهترین گزارش خود با اعلام این خبر، توقف تولید و انتقال تسلیحات بمب خوشهای که "کورکورانه" مردم را هدف میگیرد، خواستار شدند.
در این گزارش آمده است: این نوع مهمات که هم از هوا و هم از توپخانهها شلیک میشوند، نه تنها خطری فوری برای غیرنظامیان هستند بلکه زمانی که بخشهایی از آنها منفجر نمیشود به شکل مینهای دوفاکتو در زمین باقی میمانند.
براساس این گزارش، آمریکا تنها میتواند بمبهای خوشهای را که پس از شلیک، کمی بیش از یک درصد مهمات غیر منفجر شده از خود بر جای بگذارد، صادر کند. این سازمان همچنین با زیر سوال بردن عملکرد آمریکا، اعلام کرد مهماتی که در یمن استفاده میشود بقایای انفجاری از خود بر جای میگذارد و چندین تکه از آن منفجر نشده باقی میماند.
دیدهبان حقوق بشر همچنین گزارش داد که استقرار چنین تسلیحاتی در نزدیکی و یا در درون مناطق نظامی یمن "نقض فاحش" قوانین صادرات آمریکاست که براساس آن دریافتکنندگان بمبهای خوشهای از استفاده از آنها در مناطق پرجمعیت منع میشوند.
مهمات خوشهای در 119 کشور جهان منع شدهاند اما آمریکا و عربستان و یمن جزو امضاکنندگان معاهده منع استفاده نیستند.
استیو گوس، مدیر بخش تسلیحات دیدهبان حقوق بشر گفت: در حالی که بیشتر کشورها این نوع تسلیحات را به دلیل آسیبزدن به غیر نظامیان رد کردهاند، آمریکا آنها را به عربستان فروخته است. آمریکا باید تولید و صادرات این نوع مهمات را متوقف کند.
وی همچنین ادعای کارخانه آمریکایی سازنده بمبهای خوشهای موسوم به تکسترون (Textron) را رد کرد. این گروه مدعی است که بمبهای هوشمند میسازد که اصلا انسانها را هدف نمیگیرد و برای انهدام خودروهای زرهی طراحی شده است. دیدهبان حقوق بشر گفت، هیچکدام از حملات ثبتشده در یمن شامل هدف گرفتن خودروهای زرهی نبودهاند.
ایسنا
دیدار وزرای خارجه عربستان و نروژ در ریاض
«بورگ برنده» وزیر خارجه نروژ که به ریاض سفر کرده است با «عادل الجبیر» همتای سعودی خود دیدار و گفتگو کرد.
به گزارش خبرگزاری النشره، دو طرف در جریان این دیدار که در ریاض انجام شد درباره راهکارهای تقویت روابط دوجانبه بحث و تبادل نظر کردند.
در پایان این دیدار، «عادل الجبیر» در نشست خبری مشترک با همتای نروژی خود اظهار داشت: در دیدار با برنده در خصوص آخرین تحولات منطقه به ویژه تحولات سوریه و عراق بحث و تبادل نظر کردیم.
وی همچنین تصریح کرد: در این دیدار در خصوص تحولات یمن نیز گفتگو کردیم و امیدواریم که این گفتگوها همچنان ادامه پیدا کند.
الجبیر در ادامه اظهارات خود افزود: من همتای نروژی خود را در جریان سیاست های عربستان سعودی برای سال ۲۰۳۰ قرار دادم.
وزیر خارجه سعودی در پایان اظهارات خود برای حل و فصل هرچه سریعتر بحران یمن بر اساس طرح کشورهای حاشیه خلیج فارس ابراز امیدواری کرد.
این ابراز امیدواری در حالی است که از بیش از یک سال گذشته هزاران تَن از مردم یمن در پی حملات ددمنشانه رژیم سعودی به این کشور به خاک و خون کشیده شده اند و یمن تقریبا به یک ویرانه تبدیل شده است.
کاخ سفید دربارۀ عربستان عقب نشینی کرد
تسنیم نوشت: رئیس سازمان سیا مخالف ارائه دسترسی عمومی به ۲۸ صفحه از گزارش کمیسیون ۱۱ سپتامبر است.
رئیس سازمان سیا مخالف ارائه دسترسی عمومی به ۲۸ صفحه از گزارش کمیسیون ۱۱ سپتامبر است زیرا به گفته وی این صفحات حاوی اطلاعات نادرست بوده و میتواند برای مرتبط ساختن عربستان سعودی با این حملات تروریستی مورد استفاده قرار گیرد.
جان برنان، رئیس سازمان جاسوسی آمریکا، در گفتگو با شبکه خبری انبیسی گفت که اطلاعات در این 28 صفحه مورد بررسی دقیق قرار نگرفتهاند و در ادامه افزود که انتشار این اطلاعات میتواند ابزاری در اختیار آن دسته از افرادی قرار دهد که میخواهد حملات تروریستی را به عربستان سعودی منتسب کنند.
وی گفت: «فکر میکنم مجموعهای از چیزها وجود دارند که دقیق و غیردقیق هستند. فکر میکنم کمیسیون 11 سپتامبر این تحقیقات مشترک و نیز آن 28 صفحه را بررسی کرده و سپس به این نتیجه کاملا روشن رسیده است که هیچ مردکی دال بر اینکه دولت عربستان به عنوان یک نهاید یا مقامات و افراد سعودی از القاعده حمایت مالی کردهاند، وجود ندارد.»
اما اعضای سابق و کنونی کنگره آمریکا میگویند این صفحات نشان میدهند که سعودیها از شبکه هواپیماربایان دخیل در حملات تروریستی حمایت کرده است. دولت جرج بوش در سال 2003، 28 صفحه مورد اشاره را از گزارشی حذف کرد.
منتقدین میگویند که جملهبندی مبهم گزارش این احتمال را ممکن میسازد که مقامات رده پایینتر و یا بخشهایی از دولت سعودی در این حملات دارای نقش بودهاند.
سناتور باب گراهام، یکی از مؤلفین این گزارش، میگوید معتقد است که هواپیماربایان 11 سپتامبر مورد حمایت دولت عربستان، همچنین صندوقهای خیریه و افراد ثروتمند در این کشور قرار داشتهاند.
گراهام پیشتر در مصاحبهای گفته است: «فکر نمیکنم بتوان تصور کرد که 19 نفر، که اکثرشان انگلیسی صحبت نمیکنند، هیچگاه در آمریکا نبودهاند یا تحصیلات در سطح دبیرستان را نیز نداشتهاند چنین عملیات پیچیدهای را بدون کسب کمک از داخل آمریکا انجام دادهاند.
در همین حین قانونگذاران مجلس نمایندگان و سنای آمریکا در حال تهیه قانونی هستند که به خانوادههای قربانیان حوادث تروریستی اجازه میدهد دولتهای خارجی که از حملات تروریستی در آمریکا پشتیبانی و حمایت مالی کردهاند را تحت تعقیب قرار دهند.
عربستان سعودی در واکنش به این قانون که دولت اوباما نیز برای توقف آن لابیگری کرده، تهدید نمود که صدها میلیارد دلار از داراییهای آمریکایی خود را به فروش خواهد رساند.
توافق آمریکا و شورای همکاری خلیج فارس برای مقابله با انتقال سلاح از ایران به یمن
شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا در باره ایجاد گشتی های مشترک به منظور جلوگیری از انتقال سلاح از ایران به سمت یمن به توافق رسیدند.
به گزارش روزنامه اسراییلی "جروزالم پست"، عبد اللطیف الزیانی دبیر کل بحرینی شورای همکاری خلیج فارس در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا، این موضوع را اعلام نمود.
این کنفرانس مطبوعاتی پس از دیدار کارتر با همتایانش از شورای همکاری خلیج فارس برگزار شد. شش کشور حوزه خلیج فارس یعنی عربستان سعودی، کویت، بحرین، قطر، امارات و عمان عضو این شورا هستند.
وزیر دفاع آمریکا به نوبه خود ایران را به تلاش برای بی ثباتی اوضاع در منطقه متهم کرد.
گفتنی است ایران اتهام ارسال سلاح به یمن و دخالت در امور داخلی این کشور را رد می نماید.
کشورهای عضو شورای همکاری به استثنای عمان با حمایت آمریکا از ماه مارس سال 2015 عملیات نظامی را علیه نیروهای حوثی در یمن انجام می دهند.