سازمان ملل:
هر راهکاری برای حل منازعه فلسطین باید بر اصل دو کشوری مبتنی باشد
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه ضمن دعوت از هر دو طرف فلسطینی و اسرائیلی برای ایجاد بستری مناسب جهت از سرگیری مذاکرات تاکید کرد هر راهحلی باید مبتنی بر اصل تشکیل دو کشور باشد.
به گزارش ایسنا، نیکولای ملادینف، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه در مصاحبهای بار دیگر از دو طرف فلسطینی و اسرائیلی خواست شرایط لازم برای از سرگیری مذاکرات جهت پایان دادن به اشغالگری و حل نهایی تمامی مشکلات موجود را فراهم کنند.
ملادینف ادامه سیاست شهرکسازیهای رژیم صهیونیستی را بسیار نگرانکننده خواند و گفت: طی چند روز گذشته شاهد اقدامات خشونتآمیز و حملات "تروریستی" در قدس و دیگر مناطق کرانه باختری بودیم. علاوه بر این با افزایش نیروهای نظامی در غزه و مسدود بودن خروجیها شاهد وخامت شرایط انسانی نیز هستیم.
هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل در روند صلح خاورمیانه با اشاره به اینکه دو طرف فلسطینی و اسرائیلی هنوز نمیتوانند توافقنامههای جدیدی را در راستای افزایش ارائه خدماتی چون آب و برق به غزه و کرانه باختری به امضا برسانند، ابراز امیدواری کرد که دو طرف با از سرگیری روند سیاسی اتفاق نظر پیدا کنند.
وی با اشاره به اهمیت استمرار کمکهای بشردوستانه سازمان ملل به غزه و تلاش برای لغو محاصره آن اظهار داشت: جامعه جهانی در سال 2014 پرداخت مبالغی را برای بازسازی غزه وعده داد اما به کمتر از 50 درصد آنها عمل کرد.
ملادینف درباره مشکلات موجود در راه ایجاد صلح در منطقه گفت: مردم فلسطین واسرائیل رویکردهای مختلفی دارند اما هر دو میگویند که یک چیز میخواهند و آن "زندگی عادی" است و اینکه فلسطینیها کشور مستقل خود را داشته باشند و اسرائیلیها نیز به ساخت شهرکهای خود ادامه دهند و همین مساله دلیل استمرار درگیریهاست.
این مسئول سازمان ملل تاکید کرد که به عنوان بخشی از جامعه جهانی نمیتواند راهحلی را تحمیل کند اما میتواند آن را تسهیل بخشد و هر راهحلی نیز باید مبتنی بر تشکیل دو کشور باشد.
بازداشت ۱۰۰۰ کودک فلسطینی به دست صهیونیستها از آغاز ۲۰۱۶
هیات امور اسیران و آزادگان فلسطینی اعلام کرد که مسئولان رژیم صهیونیستی اسرائیل ۱۰۰۰ کودک و نوجوان فلسطینی را از آغاز سال ۲۰۱۶ بازداشت کردهاند.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری البلد ، هیات امور اسیران و آزادگان فلسطینی اعلام کرد که سن این افراد حدود ۱۱ تا ۱۸ سال است و تعداد بازداشتها نسبت به سال گذشته میلادی ۸۰ درصد افزایش داشته است.
همزمان، هبه مصالحه، از وکلای مدافع این نهاد فلسطینی گفت که مساله خطرناکتر این است که پرونده برخی از این کودکان و نوجوانان برای بازداشت اداری ارجاع میشود و اسیران کم سن و سال در هنگام بازداشت و بازجویی در داخل زندانها در شرایط سختی قرار میگیرند و جریمههای مالی سنگینی علیه آنها تعیین میشود و سقف مجازات حبس نیز بنا به قوانین کنست افزایش مییابد.
تعداد کودکان در قدس که حکم حبس خانگی علیه آنها از اوایل سال جاری صادر شده است نیز به حدود ۷۰ کودک میرسد که این مساله خانههای مردم در قدس را به زندان تبدیل کرده است.
در بیانیه هیات اسیران و آزادگان فلسطینی آمده است که ۱۸۰۰ مورد از اسیران فلسطینی در زندانهای اشغالگر بیمار هستند که وضعیت ۱۲۰ مورد از آنها خطرناک است و آنها بیماریهای بدخیم و لا علاجی دارند.
از سوی دیگر، مسئولان رژیم صهیونیستی اسرائیل یک اسیر فلسطینی را پس از اعتصاب غذای ۷۰ روزه آزاد کردند.
عیسی قراقع، رئیس هیات امور اسیران و آزادگان فلسطینی تاکید کرد که کادر هلال احمر فلسطین اسیر مالک القاضی را تحویل گرفت و او را به بیمارستانی در شهر رام الله پس از آزادیاش انتقال داد.
در اعتراض به ظلم علیه فلسطینیان؛
نماینده پارلمان هلند حاضر نشد با نتانیاهو دست بدهد
یک نماینده مجلس هلند در اعتراض به اقدامات ظالمانه رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه فلسطینیان از دست دادن با بنیامین نتانیاهو خودداری کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه ایندیپندنت، توناهان کوزو، نماینده پیشین حزب کارگر و بنیانگذار حزب دنک(تفکر) طرفدار مهاجرت هلند در اقدامی اعتراض آمیز از دست دادن با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سفر دو روزهاش به هلند خودداری کرد.
براساس ویدئوی منتشر شده کوزو که یک نشان پرچم فلسطین نیز بر روی کت خود وصل کرده بود با بیان اینکه "من با شما دست نمیدهم" اعتراض خود را نسبت به نتانیاهو اعلام کرد.
وی در بیانیه منتشر شده خود در صفحه اجتماعی فیس بوک اعلام کرد: این اقدام در اعتراض به اقدامات اسرائیل علیه شهروندان فلسطینی است.
همچنین نتانیاهو در یک پیام ویدئویی پس از این حادثه اعلام کرد: امروز ما یک مثال دیگری را مشاهده کردیم مبنی بر اینکه چه کسانی خواهان صلح هستند و چه کسانی بر ضد آن حرکت می کنند!
حرکت دو کشتی حامل فعالان زن از بارسلونا برای شکستن محاصره غزه
دو کشتی "امل" و "زیتونه" حامل فعالان زن امروز (چهارشنبه) به آخرین آمادگیهای خود در بندر بارسلونا در اسپانیا پایان میدهند تا برای شکستن محاصره نوار غزه راهی سرزمینهای اشغالی شوند.
به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، این طرح از سوی تعدادی از سازمانهای بین المللی که زیر پرچم "ائتلاف ناوگان آزادی" هستند، کلید خورده است.
سندس فروانه، سخنگوی رسانهای کمپین "کشتیها در غزه" در گفتگویی خبری تصریح کرد که این کمپین مسالمت آمیز با هدف پایان دادن به محاصره غیر قانونی و غیر اخلاقی نوار غزه است.
وی گفت که در کشتیهای امل و زیتونه 30 فعال زن از کشورهای مختلف حضور دارند که برخی از آنها جایزه صلح نوبل را دریافت کردهاند.
درخواست نخبگان اسرائیل برای برگزاری رفراندوم درباره سرزمینهای فلسطینی
گروهی از سیاستمداران، مقامات سابق امنیتی، هنرمندان و فعالان اجتماعی اسرائیلی از دولت این رژیم خواستند تا یک رفراندوم ملی درباره آینده مناطق فلسطینی برگزار کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، گروههای مذکور این کمپین را در آستانه پنجاهمین سالروز جنگ شش روزه 1967 میلادی آغاز کردند؛ جنگی که در آن اسرائیل کرانه باختری، قدس شرقی و نوار غزه را اشغال کرد و اعراب شکست سختی را متحمل شدند.
تاکنون تمامی تلاشهای صلح آمیز فلسطینیها برای پایان این اشغالگری و تشکیل کشور مستقل در دو دهه اخیر ناکام مانده است.
گروههای اسرائیلی که کمپین خود را "تصمیم پس از 50 سال" مینامند، توسط چهرههای برجسته در کمپین صلح آمیز معروف اسرائیل رهبری میشود. آنها معتقدند که خروج اسرائیل از سرزمینهای اشغالی برای حیات اسرائیل لازم و ضروری است.
این افراد باور دارند که ایجاد یک کشور فلسطین آینده اسرائیل را "به عنوان یک دموکراسی با اکثریت خالص یهودیان" تضمین میکند.
آنها میگویند: جایگزین تشکیل کشور فلسطین، یک نظام "دو ملیتی" است که در آن اسرائیل یا خطر از دست دادن اکثریت یهودیاش را به جان میخرد یا باید به زور اسلحه بر میلیونها فلسطینی محروم در وضعیتی به سبک آپارتاید حکومت کند.
موسسان این گروه عامی آیالون، رئیس سابق آژانس امنیت داخلی رژیم صهیونیستی(شین بت)، آمرام میتسنا، ژنرال بازنشسته و گیلید شر، مذاکره کننده صلح در زمان نخست وزیری ایهود باراک هستند.
این گروه میگوید نامهای برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل فرستاده و از او خواسته تا یک رفراندوم در این باره برگزار کند.
نتانیاهو شخصا از ایده کشور فلسطین استقبال کرده اما در دوره تصدی هفت سالهاش بر مسند نخستوزیری، تلاشهای صلح بر سر تمامی مسائل مهم اختلافی مسدود مانده است.
آیالون میگوید: هر روز که کنترل ما بر منطقه فلسطین ادامه داشته باشد، ما به پایان اسرائیل به عنوان یک نظام دموکراتیک مردم یهود نزدیکتر میشویم. نتانیاهو این فاجعه پیش رو را میبیند اما جسارت کافی برای دست به کار شدن را ندارد.
دفتر نتانیاهو هنوز در این باره اظهارنظری نکرده است.
عفو بین الملل آزادی فوری «بلال کاید» را خواستار شد
سازمان عفو بین الملل با انتشار بیانیه ای درخواست کرد که اسیر فلسطینی اعتصاب کننده غذا به صورت فوری توسط رژیم صهیونیستی(اسراپیل) آزاد گردد.
به گزارش مهر به نقل از روسیا الیوم، سازمان عفو بین الملل آزادی فوری اسیر فلسطینی اعتصاب کننده غذا را از مقامات رژیم صهیونیستی(اسراپیل) خواستار شد.
بر اساس این گزارش سازمان عفو بین الملل از مقامات رژیم صهیونیستی(اسراپیل) درخواست کرد که «بلال کاید» اسیر فلسطینی که نزدیک به ۳ ماه است در اعتراض به بازداشت اداری خود دست به اعتصاب غذا زده است را آزاد کند.
این سازمان همچنین درخواست کرده است که یا این اسیر فلسطینی را سریعا آزاد کنند و یا اینکه در دادگاهی عادلانه بر اساس شاخصه های قانون بین المللی محاکمه کنند. زیرا توجیهی برای این بازداشت های اداری وجود ندارد و باید این بازداشت پایان یابد.
عفو بین الملل تصریح کرده است: بلال کاید پس از گذراندن مدت محکومیت خود که ۱۴ سال و ۶ ماه است، به صورت اداری بازداشت شده است. وی که در بیمارستانی در اسرائیل بستری است، درخواست تجدیدنظر کرده است و قرار است روز ۲۲ آگوست جلسه بررسی مجدد پرونده وی برگزار شود.
در همین راستا کمیته امور اسرا نیز از اعتصاب غذای ۸۰ اسیر فلسطینی دیگر برای اعلام همبستگی با بلال کاید خبر داد.
گفتنی است رژیم اسرائیل از قانون قدیمی انگلیس در این خصوص استفاده کرده است؛ بر اساس این قانون مقامات صهیونیست می توانند فلسطینی ها را بدون محاکمه کردن برای مدت زمانی ۳ تا ۶ ماهه در زندان حبس کنند. همچنین این حبس قابلیت تجدید و تمدید شدن به اتهامات واهی وجود پرونده های مخفیانه برای این اسیران را نیز دارد.
اکثر اسرائیلیها با راهحل تشکیل دو کشور موافق هستند
نتایج یک نظرسنجی جدید در سرزمینهای اشغالی نشان میدهد که صرف نظر از گرایشهای سیاسی، هنوز حمایتها از راهحل شکیل دو کشور در میان اسرائیلیها بسیار بالاست.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فرامنطقهای الشرق الاوسط، نتایج جدیدترین نظرسنجی در اسرائیل نشان میدهد که راهحل تشکیل دو کشور صرف نظر از گرایشهای سیاسی اسرائیلیها هنوز مورد تایید بسیاری از آنان است و اسرائیلیها از طرح آغاز مذاکرات منطقهای حمایت میکنند.
نتایج این نظرسنجی نشان میدهد که 51 درصد راستگرایان،73 درصد میانهروها و 74 درصد از چپگرایان از این راه حل حمایت میکنند.
طبق نتایج نظرسنجی مذکور 54 درصد از اسرائیلیها با ترسیم مرزها براساس سال 1967 که با تبادل محدود اراضی و ابقای بیشتر شهرکها در کنترل تلآویو، موافق هستند.
همچنین 52 درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی با انتقال مناطق عرب نشین قدس به عنوان بخشی از پایتخت کشور مستقل فلسطین و نیز صدور کارت شهروندی فلسطینی نه اسرائیلی برای ساکنان عرب شهر قدس که تعدادشان به 350 هزار تن میرسد، موافق بوده و آن را تایید میکنند.
اسرائیل با موشک محلهی کارگرنشین در شهر البعث قنیطره را مورد حمله قرار داد
فرماندهی کل ارتش ونیروهای مسلح: حمله هواپیماهای صهیونیستی به شهر البعث در قنیطره نمایانگر حمایت آشکار اسرائیل از تروریست
فرماندهی کل ارتش ونیروهای مسلح گفت: دشمن صهیونیستی در ساعت ۱۹:۳۰ دوشنبه دو موشک را از دو هواپیمای جاسوسی به یکی از محله های کارگرنشین در شهر البعث قنیطره شلیک کردند که خسارت های مادی بر جای گذاشت.
فرماندهی کل ارتش ونیروهای مسلح در بیانیه خود امروز اشاره کرد: این تجاوز در چارچوب حمایت آشکار مستقیم اسرائیل از گروه های تروریستی و تلاش ناکام برای افزایش روحیه درهم شکسته تروریست ها در نتیجه خسارت و تلفات شدید آنان به دست نیروهای مسلح و گروه های دفاع مردمی ما تلقی می شود اما این تجاوز ما را از مواجهه و پیگرد مزدوران دشمن صهیونیستی و مجریان اهداف اسرائیل در منطقه باز نمی دارد.
اسپوتنیک
بان کی مون:
شهرکسازیهای اسرائیل نقض آشکار قوانین بینالمللی است
دبیرکل سازمان ملل با بیان این که سیاست محروم کردن فلسطینیها از رشد و پیشرفت به گسترش خشونت میانجامد، خواهان توقف تحریکها در میان فلسطینیها و اسرائیلیها شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری الفجر، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در جلسه شورای امنیت که برای بررسی تحولات خاورمیانه و گزارش کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه برگزار شد، گفت: در سایه آتش بس شکننده، نوارغزه در اوضاع انسانی دشواری به سر میبرد و بهای سنگینی را به دلیل فلج بودن روند صلح خاورمیانه متحمل شده است.
وی همچنین از تلاشهای فرانسه، مصر و تلاشهای کمیته چهارجانبه برای احیای روند صلح در خاورمیانه میان فلسطینیها و اسرائیلیها قدردانی کرد و از تمامی طرفها در خاورمیانه خواست تا امتیازهایی برای دستیابی به راه حل ارائه دهند.
وی اقدام اسرائیل در سیاست مجازات دست جمعی فلسطینیها را محکوم و تاکید کرد که گسترش شهرک سازیهای اسرائیل نقض آشکار قوانین بین المللی است.
از سوی دیگر، ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل نیز از گزارش کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه انتقاد کرد و گفت که سیاستهای رژیم اشغالگر در مقابل فلسطینیها و آتش زدن خانهها و یورشها به مسجد الاقصی و کشتار مردم نادیده گرفته میشود.
اشتاینمایر:
جایگزینی برای راهکار دوکشوری وجود ندارد
وزیر خارجه آلمان اعلام کرد که به عقیده وی راهکار دو کشوری بهترین گزینه برای برقراری صلح در خاورمیانه و حل اختلافات چندساله فلسطینیها و اسرائیلیها است.
به گزارش ایسنا، به نقل از پایگاه خبری الفجر، فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان درحاشیه سفرش به گرجستان در واکنش به گزارش کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه اعلام کرد تنها یک راه درست برای پایان دادن به اختلافات و درگیریها وجود دارد و آن مذاکره درباره راهکار تشکیل دوکشور است.
وی افزود: به عقیده من راهکار دوکشوری بهترین راهکار برای پایان درگیریها و تحقق صلح در خاورمیانه و فلسطینیها و اسرائیلیها است.
اشتاینمایر گفت: هیچ جایگزین عاقلانه و خوبی برای طی کردن این مسیر که هر روز دشوارتر می شود وجود ندارد و جامعه جهانی باید دنبال راههای خروج از بن بست به وجود آمده در روند مذاکرات صلح خاورمیانه باشند.
کوبا:
تنها راه حل برای وضعیت انسانی در جولان اشغالی سوری خروج اسرائیل از آن است
به گزارش سانا: کوبا تاکید کرد که تنها راه حل برای وضعیت انسانی در جولان اشغالی سوریه خروج اشغالگر اسرائیلی از آن طبق قطعنامه های مربوطه صادر از مجمع عمومی وشورای امنیت سازمان ملل متحد می باشد.
نماینده دایم کشور کوبا در سازمان ملل متحد در ژنو انایانسی رودریگز اشاره کرد که اسرائیل تجاوزات خود علیه شهروندان سوری در جولان اشغالی ادامه می دهد.
رودریگز شورای حقوق بشر در سازمان ملل متحد را برای انجام وظیفه ای خود در اعمال فشار علیه اسرائیل برای اجرای قطعنامه های سازمان ملل متحد متعلق به جولان اشغالی سوریه، دعوت کرد.
دمیرتاش:
اردوغان برای منافع خویش مردم فلسطین را فروخت
صلاح الدین دمیرتاش در واکنش به همکاری مجدد ترکیه و اسرائیل اعلام کرد که رجب طیب اردوغان برای رسیدن به منافع خویش مردم فلسطین را فروخت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه خبری خندان، صلاح الدین دمیرتاش، رهبر مشترک حزب دمکراتیک خلق های ترکیه پیرامون توافق مجدد ترکیه و رژیم صهیونیستی اسرائیل گفت: اردوغان و حزب عدالت و توسعه بار دیگر مردم فلسطین را برای منافع خویش فروختند.
وی در ادامه افزود: اردوغان برای کسب رای بارها اعلام کرد که اسرائیل رژیمی تروریستی است و الان حتی به رای دهندگان خویش نیز خیانت کرد.
دمیرتاش که این سخنان را در شهر باتمان ترکیه و در جمع هواداران حزب خویش بیان کرد، گفت: حتما یادتان هست که اردوغان در کنفراس داوس چطور اسرائیل را کشوری غاصب خواند و از جهانیان درخواست کرد، به وی کمک کنند تا حقوق مردم فلسطین را بازپس گیرد.
وی افزود: آن همه شعار که مردم فلسطین و غزه در نکبت زندگی می کنند و قدس را بازپس خواهیم گرفت، کجا رفت، وی همه اینها را برای منافع خویش و حزب عدالت و توسعه در یک چشم برهم زدنی فروخت و الان می گوید که اسرائیل دوست دیرین ماست!
سخنان دمیرتاش بعد از آن گفته شد که دولت ترکیه و اسرائیل رسما از توافق تاریخی دیگر، بعد از ۶ سال به گرو انداختن حقوق مردم فلسطین سخن به میان آوردند.
دمیرتاش در ادامه تاکید کرد: اردوغان همان کاری را که بر علیه کردها انجام داد، بر علیه مردم مظلوم فلسطین هم تکرار کرد، طبق این قراداد هیچ محاصره اقتصادی بر روی غزه نخواهد شکست و تنها برای قربانیان ترک ۲۰ میلیون غرامت دریافت می کنند.
شایان ذکر است که مقامات ترکیه اعلام کردند که به زودی محاصره غزه شکسته خواهد شد، اما بنیامین نتانیاهو رسما اعلام کرد که هیچ کدام از محاصرههای اقتصادی که روی بخش غزه اعمال شده است، برداشته نخواهد شد و از طرف ترکیه ای خویش برای قبول شرایط اسرائیل تشکر کرد.
نتانیاهو از نتایج عظیم اقتصادی عادی شدن مناسبات اسرائیل و ترکیه خبر داد
نخست وزیر اسرائیل، بنیامین نتانیاهو، در پایان ملاقاتش با وزیر امور خارجۀ آمریکا، جان کری، گفت که عادی شدن مناسبات اسرائیل و ترکیه و توافق میان دو کشور تاثیر عظیمی بر اقتصاد اسرائیل خواهد گذاشت. قرار است نخست وزیر اسرائیل جزئیات این قرارداد را امروز دوشنبه اعلام کند. یک مقام دولت اسرائیل دیروز یکشنبه ۲۶ ژوئن گفت که کشورش و ترکیه توانستند برای عادی کردن مناسبات شان با یکدیگر به توافق برسند.
اسرائیل بزودی بهرهبرداری از منابع گاز دریای مدیترانه را آغاز می کند و به همین خاطر در جستجوی کشورهای خریدار است. جان کری، وزیر امور خارجۀ آمریکا، توافق میان اسرائیل و ترکیه را گامی مثبت ارزیابی کرده است.
اسرائیل و ترکیه دیروز یکشنبه مناسبات خود را پس از شش سال عادی کردند. روابط دو کشور در سال ۲۰۱۰ و بعد از حملۀ نیروهای اسرائیلی به یک کشتی ترک حامل کمک های بشردوستانه به قصد نوار غزه رو به تیرگی نهاد. در نتیجۀ توافق دو کشور، اسرائیل متعهد شد ۲۰ میلیون دلار غرامت به خانوادههای قربانیان این حمله بپردازد.
بنیامین نتانیاهو برای گفتگو با وزیر امور خارجۀ آمریکا به رُم سفر کرده است.
به گفتۀ جراید اسرائیلی، آنکارا پذیرفته است که مانع از عملیات و فعالیت های ضداسرائیلی گروه حماس در خاک ترکیه شود، هر چند حماس میتواند به فعالیتهای دیپلماتیکاش در این کشور ادامه بدهد.
با این حال، گروههای اسرائیلی از نتانیاهو خواسته بودند که از امضای توافق با ترکیه خودداری ورزد، مادام که حماس اجساد دو سرباز اسرائیلی کشته شده در نوار غزه را تحویل نداده و دو سرباز اسیر اسرائیلی را نیز آزاد نساخته است. رییس جمهوری ترکیه، رجب طیب اردوغان، قول داده که در این زمینه تلاش کند.
دولت اسرائیل مناسباتاش را با پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو، تقویت کرده و این تحول نتیجۀ همراهی ترکیه در این پیمان بوده است. رییس جمهوری ترکیه اخیراً گفته بود که عادی شدن مناسبات کشورش و اسرائیل به سود فلسطینیان نیز خواهد بود.
اسرائیل رئیس کمیته "مبارزه با تروریسم" سازمان ملل شد!
مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای اولین بار نماینده اسرائیل را به عنوان رئیس یکی از شش کمیته مهم این نهاد در امور حقوقی تعیین کرد؛ اقدامی که با محکومیت فلسطین و کشورهای عربی همراه شد.
دنی دانون نماینده اسرائیل در سازمان ملل
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، در رایگیری محرمانه روز دوشنبه میان 193 عضو مجمع عمومی برای ریاست کمیته "مبارزه با تروریسم" سازمان ملل، اسرائیل 109 رای مثبت دریافت کرد.
در رایگیری مذکور 23 رای ممتنع و 14 رای مخدوش وجود داشت و 43 رای هم برای سایر کشورها در غرب اروپا و سایر گروههایی بود که اسرائیل را برای ریاست کمیته مذکور نامزد کرده بودند.
همچنین سه کشور لبنان، اردن و لیبی در جلسه رایگیری حضور نداشتند.
از جمله کشورهایی که رای ممتنع به ریاست اسرائیل در کمیته مذکور دادند قطر، سوریه، یمن، الجزایر، کویت و موریتانی بودند.
دنی دانون، نماینده رژیم صهیونیستی اسرائیل در سازمان ملل متحد به خبرنگاران گفت: «بسیار خشنودم که اولین اسرائیلی هستم که رئیس کمیته حقوقی میشود.»
در مقابل ریاض منصور، نماینده فلسطین در سازمان ملل گفت که باید یک فرد «کاملا مسئول و لایق» نامزد میشد نه یک "ناقض فاحش حقوق بینالملل".
روز دوشنبه اتحادیه عرب نیز به شدت مخالفتش را با نامزدی اسرائیل برای این سمت اعلام و تاکید کرد انتخاب اسرائیل برای ریاست این کمیته "مصیبتی بزرگ" است.
دولت کویت نیز به شدت با این انتخاب مخالفت کرد و آن را انتخابی "نادرست" خواند.
دیده بان حقوق بشر خواستار رفع محدودیت ها علیه فلسطینی ها شد
سازمان دیده بان حقوق بشر با انتشار بیانیه ای خواستار رفع محدودیت هایی که علیه فلسطینی ها وجود دارد، شد.
به گزارش فلسطین الیوم، سازمان دیده بان حقوق بشر تسهیل عبور و مرور فلسطینی ها از نوار غزه به کشورهای دیگر و عدم ظلم به آنها برای اجازه ترانزیت از سوی دولت اردن را خواستار شد.
بر اساس این گزارش ساره لیا ویتسن مدیر اجرایی بخش خاورمیانه و شمال آفریقای این سازمان در این رابطه اظهار داشت: اردن تلاش های گسترده ای در خصوص پذیرش پناهندگان از مناطق مختلف و رفع نیاز آنها مبذول داشته است اما از آگوست گذشته فلسطینی ها برای عبور از اردن به کشورهای دیگر بدون ارائه هیچ گونه توضیحی در این خصوص با موانع بسیاری مواجه می شوند.
در ادامه این سازمان با صدور بیانیه ای خطاب به عبدالله النسور نخست وزیر اردن در همین راستا تصریح کرده است: (رژیم)اسرائیل سالهاست که غزه را محاصره کرده است و به مقامات غزه برای بازگشایی فرودگاه یا بنادر اجازه نمی دهند.
در ادامه عنوان شده است: مصر که دیگر مرزهای زمینی با نوار غزه را کنترل می کند، گذرگاه رفح را در موارد معدودی در هر سال به روی فلسطینی ها بازگشایی می کند و طبق آمارهای نیمه اول سال ۲۰۱۳ فقط به نزدیک ۹ درصد از علاقه مندان به سفر اجازه خروج می دهد. بنابراین فلسطینی های ساکن غزه در حال حاضر از سفر به خارج از این باریکه محروم هستند.
در پایان بیانیه سازمان دیده بان حقوق بشر همچنین به حق فلسطینی ها در رفت و آمد آزادانه تاکید شده است.
حمایت وزیر خارجه چین از تشکیل کشور فلسطین
وزیر خارجه چین تاکید کرد که مساله فلسطین اصل و مغز مسایل منطقه خاورمیانه بوده و کشور مستقل فلسطین باید تشکیل شود.
وانگ یی، وزیر خارجه چین در گفتگو با برنامه "بدون مرز" شبکه خبری الجزیره که قرار است مشروح آن عصر امروز (چهارشنبه) پخش شود، اظهار داشت: چین از ابتدای دهه پنجاه قرن گذشته همواره از آزادی خواهی ملتهای عربی و در راس آنها مساله فلسطین حمایت کرده است.
وانگ یی با تاکید بر اینکه پکن هرگز اجازه تعلل و کارشکنی در مساله فلسطین را نخواهد داد، از لزوم ورود کشورهای بیشتری به پرونده فلسطین برای حل این موضوع سخن گفت و آمادگی کشورش را برای مشارکت در این تلاش ها اعلام کرد.
وزیر خارجه چین در ادامه لغو فوری محاصره غزه و کمک به ساکنان این شهر را خواستار شد و گفت: ما محاصره شهر غزه را رد می کنیم، اولویت با حل بحران انسانی در غزه و کمکرسانی به ساکنان این شهر جهت کاهش رنج و سختی هایشان است.
شی جین پینگ، رئیس جمهور چین ژانویه گذشته در قاهره تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی و تلاش برای بازسازی غزه را خواستار شده بود.
سازمان ملل:
شمار كودكان اسیر فلسطینی به طور «غم انگیزی» افزایش یافته است
«راوینا شامداسانی» نماینده كمیساری عالی سازمان ملل متحد درباره حقوق بشر روز سه شنبه گفت كه شمار كودكان اسیر فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی اسرايیل از سال گذشته به طور «غم انگیزی» افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه خبری روزنامه القدس العربی، وی ضمن ابراز نگرانی نسبت به اخبار منتشر شده در مورد شكنجه فیزیكی كودكان اسیر فلسطینی، گفت كه طبق آمارها 440 كودك فلسطینی در زندان های رژیم صهیونیستی اسرايیل اسیر هستند.
شامداسانی افزود: در سپتامبر سال گذشته شمار كودكان اسیر فلسطینی 171 نفر بود كه در حال حاضر به 440 كودك رسیده و این رقم از سال 2008 تا كنون بی سابقه بوده است.
این مقام سازمان ملل ادامه داد: به رغم تلاش های سازمان ملل و نهادهای دیگر به منظور ممانعت از بازداشت كودكان، شمار كودكان در زندان های اسرائیل از اكتبر 2015 به طور چشم گیری افزایش یافته است؛ در حالی كه در اكتبر این سال 27 كودك اسیر بودند.
وی تصریح كرد: ما در مورد اخبار منتشر شده در مورد شكنجه بدنی كودكان، بستن چشم های آنها در حین بازجویی و حبس انفرادی آنها بسیار نگران هستیم.
طبق آمارهای «جنبش اسیر فلسطینی» بیش از 7 هزار فلسطینی در 22 زندان و بازداشتگاه رژیم صهیونیستی اسرايیل حبس هستند كه 7 نفر از آنها بیش از 30 سال در اسارت بوده اند و در میان آنها 67 اسیر زن، 400 اسیر كودك و 6 نماینده مجلس وجود دارد و 700 اسیرفلسطینی هم به صورت غیر قانونی و بدون هیچگونه تفهیم اتهام و محاكمه در اسارت به سر می برند.
از آوریل 1967 تا آوریل 2016 حدود یك میلیون شهروند فلسطینی توسط مسئولان رژیم صهیونیستی اسرايیل بازداشت شده اند كه بیش از 15 هزار اسیر زن و ده ها هزار نفر دیگر كودك هستند.
از زمان شروع انتفاضه الاقصی در 28 سپتامبر 2000 تا به امروز بیش از 90 هزار مورد بازداشت ثبت شده است كه بیش از 11 هزار نفر از آنها افراد زیر 18 سال و حدود 1300 نفر نیز زن هستند.
سه ماهه نخست سال 2016 شاهد تشدید اقدامات رژیم صهیونیستی اسرايیل علیه مسجد الاقصی بوده است و این اقدام بر اسیران نیز تاثیر منفی گذاشته است، به گونه ای كه حدود 4800 فلسطینی كه 1400 نفر از آنها زیر 18 سال هستند، بازداشت شده اند.
سازمان ملل:
روند بازسازی غزه به دلیل کارشکنی اسرائیل متوقف شده است
سازمان ملل از توقف کمکها برای بازسازی بیش از هزار منزل مسکونی در نوار غزه به دلیل کارشکنیهای اسراپیل خبر داد.
به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، سازمان ملل تاکید کرد به دلیل آنکه اسرائیل از ورود سیمان به نوار غزه ممانعت میکند و این امر به کمبود مصالح ساختمانی منجر شده، این سازمان مجبور شده است کمکها جهت بازسازی بیش از هزار خانه در نوار غزه را متوقف کند.
رژیم صهیونیستی اسراپیل در اوایل ماه جاری میلادی با این بهانه که سیمان معمولا به دست کسانی که باید برسد نمیرسد و از سیمان وارد شده به غزه برای ساخت استحکامات حماس استفاده میشود، صدور مجوز برای عملیات وارد کردن سیمان به نوار غزه را به حالت تعلیق درآورد.
دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل اعلام کرد که کمبود شدید مصالح ساختمانی که به دلیل ممانعت اسرائیل به وجود آمده است به توقف بیشتر عملیات بازسازی خانهها در نوار غزه انجامیده که این خانهها در جریان حمله اسرائیل به نوار غزه در سال 2014 منهدم شدهاند.
توافق محرمانه فتح و حماس برای "انقلاب مسالمتآمیز" علیه اسرائیل
دیدارهای محرمانهای که میان رهبران برجستهای از دو جنبش فتح و حماس با هدف دستیابی به ساختاری مشترک و سازماندهی شده برای "انتفاضه تحت کنترل" که طبق دستورات رهبری فلسطینی واحد عمل کند، سلسله گامهایی را تعیین کرد که باید علیه رژیم اشغالگر دست به آنها زد.
خبرگزاری فلسطینی معا در گزارشی با بیان این مطلب اعلام کرد، دو طرف به تفاهمهایی دست یافتند که جنبش جهاد اسلامی نیز این طرح را که گامی مشترک جهت رویارویی با اشغالگری اسرائیلی تا پایان است، پذیرفته است.
معا گزارش داد که این طرح شامل آغاز گامهایی برای اجرای حاکمیت فلسطین در اراضی اشغال شده از جمله قدس شرقی از طریق گامهای به دور از خشونت میشود که شامل اسجاد تشویش در زندگی شهرکنشینها در کرانه باختری و ممانعت از تحمیل حاکمیت اسرائیل در آنجا تا تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 میشود.
این طرح در صورت موفقیت آمیز بودن، همچنین این هدف را دنبال میکند که دولت اشغالگر اسرائیلی در تنگنا قرار بگیرد و این گامها بهانهای به اشغالگران برای کشتار و اعدامهای میدانی فلسطینیها نمیدهد.
از سوی دیگر، منابع عنوان داشتند، انتفاضه فلسطینی که در مورد آن صحبت میشود، با نام "انقلاب مسالمت آمیز مردم" است و هدف والای آن پایان دادن به اشغالگریها است.
در گزارش این خبرگزاری آمده است، طرفهای فتح، حماس و جهاد که با این توافق موافقت کردهاند، تصریح کردند که مذاکرات با اشغالگر در سایه حضور دولت راستگرای تندرو بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی دیگر ممکن نیست و باید روشهای فعالیت فلسطینیها تغییر کند تا با رویکردهای این دولت همسو باشد و بر این اساس، متوسل شدن به خشونت متوقف میشود و فلسطینیها وارد مرحله بدون خشونت میشوند.
از جمله روشهای انقلاب مسالمت آمیز فلسطینیها که به نظر میرسد که منابع اسرائیلی اولین کسانی بودند که از آن پرده برداشتند، عبارت از بستن تمامی راههای منتهی به شهرکهای یهودی نشین از طریق گروههای مردمی و ضرر رساندن به زیر ساختهای شهرکها از جمله برق، تلفن و اینترنت و برپایی تظاهراتهایی به سمت شهر قدس و سلسله طولانی از گامهای مشابه است.
طبق آنچه که در توافق آمده است، گامهایی وجود دارد که باید قبل از تحرکات مسالمت آمیز فلسطینیها برداشته شود که از جمله آنها لزوم لغو توافقنامه اسلو و تمامی توافقهای مربوط به آن همچون توافق اقتصادی پاریس و لزوم اقدام سازمان آزادی بخش در پس گرفتن به رسمیت شناختن اسرائیل و توقف هماهنگی امنیتی و موافقت با انجام مذاکرات با اسرائیل فقط در چارچوبی جدید در سایه یک کنفرانس بینالمللی بدون شرط توقف انقلاب مسالمت آمیز است.
شهادت 206 فلسطینی از آغاز انتفاضه فلسطین تاکنون
از آغاز انتفاضه فلسطین در اکتبر سال گذشته تاکنون 206 فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان و شهرک نشینان اسرائیلی در کرانه باختری، نوار غزه، سرزمین های اشغالی 1948 و شهر قدس به شهادت رسیدهاند.
جمعیت هلال احمر فلسطین طی بیانیه ای ضمن اشاره به این مطلب، افزود: اشغالگران صهیونیست در این مدت 16512 فلسطینی را نیز زخمی کردهاند.
در این بیانیه آمده است که 1541 تن از مجروحان فلسطینی به ضرب گلوله جنگی زخمی شده و 3248 تن به ضرب گلوله پلاستیکی مجروح شدهاند و 11723 تن دیگر بر اثر استنشاق بیش از حد گاز اشک آور دچار حالت خفگی شدهاند.
به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین و بنا بر اعلام هلال احمر فلسطین، در این بازه زمانی 33 اسرائیلی نیز در جریان عملیات های انفرادی فلسطینیان به هلاکت رسیده و 355 تن دیگر هم زخمی شدهاند.
طبق این بیانیه، فلسطینیان در این مدت 103 بار با سلاح سرد نظامیان و شهرک نشینان صهیونیست را هدف حمله قرار داده و 25 بار با خودرو آنان را زیر گرفته و 22 بار به سویشان آتش گشودهاند.
فدریکا موگرینی:
شهرکسازیها مانعی بر سر راه تشکیل کشور مستقل فلسطینی است
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، تصمیم رژیم صهیونیستی اسرائیل برای مصادره بیش از دو هزار دونم از زمین های فلسطینی در نزدیکی «بحرالمیت» و «اریحا» را مانعی بر سر راه تشکیل کشور مستقل فلسطین خواند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، فدریکا موگرینی در بیانیهای تصریح کرد که هرگونه تصمیم در راستای توسعه شهرکهای یهودی اقدامی غیر قانونی و مانعی بر سر راه برقراری صلح به شمار میرود.
در این بیانیه آمده است که اتحادیه اروپا با سیاست شهرکسازی اسرائیل به شدت مخالف است.
بر اساس این گزارش، چندین کشور عربی و غربی نیز تصمیم اسرائیل برای مصادره زمینهای فلسطینی در نزدیکی بحر المیت و اریحا را محکوم کردهاند.
واکنش تند اتحادیه اروپا به زمین خواری جدید ۲۳۴ هکتاری اسرائیل
بدنبال تصمیم اسرائیل برای تصاحب بیش از ۲۳۴ هکتار اراضی فلسطینی در نزدیکی اریحا، در کرانه باختری اتحادیه اروپا در بیانیه خود واکنش تندی به این تصمیم اسرائیل نشان داد و آن را محکوم کرد. در بیانیه اتحادیه اروپا آمده است: هر تصمیمی که به گسترش شهرکها منجر شود، امری خلاف قوانین بینالمللی و مانعی در برابر صلح است.
این بیانیه اضافه می کند که این تصمیم موجب درگیری های بیشتر میان فلسطینیان و رژیم اسرائیل می گردد.
اتحادیه اروپا به طور جدی با سیاست اسرائیل درباره شهرکها و اقدامات مرتبط با آن، مثل تخریب خانهها، مصادرهها، تخلیه اجباری و اعمال محدودیت تردد برای فلسطینیان مخالف است. گروه های حقوق بشری در اسرائیل که مخالف شهرکسازی در کرانه باختری هستند این اقدام را بزرگترین غصب زمین توسط اسرائیلیها در سی سال گذشته خوانده اند.
به گفته مقامهای فلسطینی بخش زیادی از زمینهای مصادره شده در اریحا مزارع زیتون فلسطینی ها ست.
شهریور سال گذشته اسرائیل اعلام کرده بود که قصد دارد ۴۰۰ هکتار از سرزمینهای فلسطینی در بخش اشغالی کرانه باختری را مصادره کند. در آن زمان شهرداری این منطقه گفته بود که زمینهای مجتمع شهرکی عتصیون در حومه بیتلحم را “ملک دولتی” اعلام میکند.
طرح ساختوساز در یک شهرک بزرگ این منطقه ابتدا در سال ۲۰۰۰ مطرح شد. تا این که سال گذشته میلادی دولت اسرائیل ساخت هزار واحد مسکونی در این شهرک را به مناقصه گذاشت.
فلسطین به عضویت کامل دادگاه لاهه درآمد
فلسطین با ۵۷ رای مثبت و ۲۴ رای ممتنع به طور رسمی به عضویت کامل دادگاه لاهه در آمد
به گزارش پایگاه خبری فلسطین الیوم، فلسطین یک ماه پیش درخواست خود را برای عضویت در دادگاه کیفری بین المللی (لاهه) به کشور هلند که مسوول رسیدگی به چنین درخواست هایی است، ارائه کرده بود که با اعتراض گسترده آمریکا روبه رو شد. از این رو عضویت فلسطین به تعلیق در آمد تا کمیته ای ویژه برای بررسی و رسیدگی به این موضوع تصمیم گیری کند.
بر اساس این گزارش، آمریکا از دست یابی به هدفش در منع عضویت فلسطین در دادگاه لاهه ناکام ماند و در نهایت فلسطین با رای مثبت اکثر کشورها به عضویت کامل دادگاه لاهه درآمد.
این در حالی است که حکومت خودگردان فلسطین با وجود اعتراض اسرائیل و آمریکا، اوایل سال جاری میلادی به دادگاه لاهه پیوسته بود.
با عضویت فلسطین در دادگاه لاهه، مقام های این کشور می توانند پرونده های جنایت اسرائیل را طی جنگ هایی که بر مردم بی دفاع فلسطین تحمیل کرده، مورد رسیدگی قرار دهند.
رژیم صهیونیستی اسرائیل که عضو این دادگاه نیست، از همکاری در زمینه تحقیقات این دادگاه درباره تجاوزات پیشین خود علیه فلسطینیان خودداری می کند و می گوید، فلسطین یک کشور نیست و حق پیوستن به این دادگاه را ندارد.
بازپرسان لاهه اوایل امسال تحقیقات مقدماتی درباره جرایم ارتکابی از سوی دو طرف را در جنگ غزه آغاز کردند اما، مقام های لاهه تا کنون موفق به بازدید از محل ارتکاب جنایت ها نشدند.
در نامههایی به شورای امنیت،
ریاض منصور: وضعیت فلسطین نتیجه سیاستهای ویرانگر اسرائیل است
سفیر دائم فلسطین در سازمان ملل در سه نامه مشابه به دبیرکل سازمان ملل، رئیس شورای امنیت و رئیس مجمع عمومی سازمان ملل به وضعیت نابسامان در فلسطین اشغالی از جمله قدس شرقی اشاره کرد که نتیجه سیاستها و اقدامات غیرقانونی و ویرانگر اسرائیل است.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، ریاض منصور، سفیر دائم فلسطین در سازمان ملل در نامههای خود تاکید کرد: این سیاستهای اشغالگری اسرائیل است که باعث رنج بسیار غیرنظامیان فلسطینی شده است و به شدت چشم انداز راهکار سیاسی را از بین میبرد.
در این پیامها آمده است که باوجود قوانین بین المللی در مورد حفاظت از غیرنظامیانی که تحت اشغالگریهای خارجی به سر میبرند، مردم فلسطین متحمل نقضها و جنایتهای جنگی از سوی نیروهای اشغالگر اسرائیلی و شهرکنشینهای تروریست هستند که این جنایتها بی حد و مرز است.
وی افزود که شکست جامعه بین الملل در مجازات اسرائیل به دلیل نقض قانون بین المللی و جنایتهای خود و شهرکنشینهایش، اسرائیل را جسورتر کرد تا به اقدامات جنایت کارانه خود ادامه دهد.
این مقام فلسطینی در نامههای خود گزارش وزارت بهداشت فلسطین را نیز ضمیمه کرد که در آن آمده است که از آغاز اکتبر 2015، نیروهای اشغالگر اسرائیلی 171 فلسطینی از جمله 35 کودک و هشت زن را کشتهاند و دست کم 16000 فلسطینی را زخمی کردهاند.
وی همچنین از آن تاریخ همچنین بیش از 2700 فلسطینی بازداشت شدهاند که افراد کم سن و سال بیش از نیمی از این تعداد را تشکیل میدهند و 527 تن از آنها نیز در بازداشت اداری به سر میبرند.
ریاض منصور همچنین از جامعه بین الملل خواست تا تمام تلاش خود را برای آزادی محمد القیق، خبرنگار اسیر فلسطینی کند که از 79 روز قبل در اعتراض به بازداشت اداریاش و بدون طرح اتهام علیه وی دست به اعتصاب غذا زده است و وضعیت جسمانی وی وخیمتر میشود.
وی با اشاره به اوضاع دشوار بیش از 6000 اسیر و زندانی فلسطینی از جمله زنان و کودکان در زندانهای رژیم صهیونیستی و همچنین ادامه شهرکسازیهای استعمارگرانه در تمامی فلسطین به ویژه در قدس شرقی اشاره کرد و از جامعه بین الملل خواست تا اقدامات اسرائیل را محکوم و با آن مخالفت کند.
تداوم انتقادهای دبیرکل سازمان ملل از تل آویو؛
بان کی مون: فلسطینیها نیم قرن است که فقط شاهد بیانیه و محکومیت اشغالگری اسرائیل هستند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد: همچنان معتقد بر سر حرف خود درباره انتقاد از اقدامات اسرائیل در توسعه شهرکسازیها در کرانه باختری است.
دیپلماتهای سازمان ملل متحد گفتهاند که دبیرکل این سازمان به دنبال اعمال فشار علیه نتانیاهو برای احیای امیدها جهت برقراری صلح میان دو طرف است.
دبیرکل سازمان ملل متحد در کمیتهای از این سازمان که با محوریت حقوق فلسطینیها تشکیل شده است گفت: پس از حدود 50 سال اشغالگری و انتظار برای اجرای توافق اسلو فلسطینیها امید خود را از دست میدهند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: جوانان فلسطینی ناامید شدهاند و سیاستهای اسرائیل مبتنی بر اشغالگری هرچه بیشتر آنها را خشمگین میکند.
پیش از این نتانیاهو اظهارات بان کی مون را مورد انتقاد قرار داده و گفته بود که دبیرکل سازمان ملل متحد مشوق تروریسم است. این اظهارات نخست وزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل پس از آن مطرح شد که بان کی مون اعلام کرد واکنش به اشغالگری جزو ذات بشر است.
در همین حال دبیرکل سازمان ملل متحد بار دیگر تاکید کرد که هیچ توجیهی برای اقدامات تروریستی وجود ندارد.
وی در عین حال افزود: رویکرد امنیتی نمیتواند در حل مناقشهای که میان اسرائیل و فلسطین وجود دارد به توفیق منجر شود.
بان کی مون خواهان بازگشت دو طرف به رویکرد مبتنی بر مذاکرات شد و گفت که مذاکره و گفتوگو تنها راه برای دستیابی به راهکاری دائمی و عادلانه است و اشغالگری که در سال 1967 آغاز شد باید پایان یابد.
دبیرکل سازمان ملل متحد تصریح کرد: فلسطینیها حدود نیم قرن است که فقط شاهد بیانیه و محکومیت اشغالگری اسرائیل هستند اما زندگیشان هیچ تغییری نکرده و اوضاع بهبود نیافته است.
بان کی مون گفت: ما بیانیه صادر میکنیم، ابراز نگرانی میکنیم و اعلام همبستگی مینماییم اما زندگی آنها هیچ تغییری نمیکند. برخی فلسطینیها از خود میپرسند که آیا همه این اقدامها صرفا برای وقت تلف کردن است؟
انتقادهای شدید دبیرکل سازمان ملل متحد علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل در حالی مطرح میشود که تنشها میان اسرائیل و فلسطین بالا گرفته و در عین حال این رژیم به تازگی تصمیمهای جدیدی برای توسعه شهرکسازیها در کرانه باختری اتخاذ کرده است.
اعتراف هاآرتص به جنایتهای اسرائیل:
ما فلسطینیان را بدون محاکمه میکشیم
روزنامه "هاآرتص" اذعان کرد که اسرائیل همه روزه فلسطینیان را بدون محاکمه اعدام میکند و هیچ نام دیگری نمیتوان روی اقدام نظامیان اسرائیلی در کشتار بدون محاکمه و میدانی فلسطینیان گذاشت.
روزنامه هاآرتص در سرمقاله روز یکشنبه خود نوشت که درست است که اسرائیل یک بار بررسی قانون اعدام مجریان عملیاتهای مقاومتی با استفاده از سلاح سرد را در دستور کار خود قرار داده بود، اما حتی قبل از اینکه این بحث به سرانجام برسد، اسرائیل، فلسطینیان را بدون محاکمه و حتی بدون هیچ گونه بحث و بررسی اعدام میکند و اگر چه در گذشته حرف و حدیثها و اعتراضات زیادی به این مساله مطرح میشد، اما امروز نظامیان ارتش به راحتی به سمت هر فلسطینی که مظنون به اجرای عملیات ضد اسرائیلی باشد تیراندازی میکنند و او را به قتل میرسانند.
نویسنده این سرمقاله در واکنش به تیراندازیها علیه فلسطینیان تنها به خاطر مظنون شدن به آنها که وی از آن به عنوان "اعدام بدون محاکمه" یاد کرده، آورده است که گلعاد اردان وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اظهارنظری جنجالی گفته بود که «مجریان عملیاتهای مقاومتی با استفاده از سلاح سرد بدانند که لحظه اجرای عملیات شان را نخواهند دید.»
وی تصریح کرده است که این موضع تند اردان با حمایت برخی سیاستمداران اسرائیل مانند "یئیر لاپید" رئیس حزب "آینده" و دیگران مواجه و مجوزهای قتل متعددی از سوی این افراد صادر شد.
هاآرتص در ادامه آورده است که « در سال 2016 نیازی نیست که یک فرد حتما "آدول ایخمان" (افسر آلمانی که رژیم صهیونیستی اسرائیل او را در سال 1962 اعدام کرد) باشد تا کشته شود، بلکه حتی میتواند یک دختر بچه نوجوان فلسطینی باشد که به خاطر در دست داشتن یک قیچی اعدام میشود. هر روز بر شمار جوخههای ترور افزوده میشود و نظامیان ارتش، عناصر پلیس و حتی شهرک نشینان اسرائیلی به سمت افرادی که با سلاح سرد به اسرائیلی ها حمله میکنند و یا حتی قصد چنین حملهای را دارند و حتی فراتر از آن؛ احتمال دست زدن آنها به چنین اقدام خصمانهای وجود دارد، تیراندازی میکنند.»
در ادامه این سرمقاله هاآرتص آمده است که در بسیاری از مواردی که فلسطینیان به صورت میدانی اعدام شدهاند، هیچ نیازی به تیراندازی و قتل نبوده است و جان افرادی که اقدام به تیراندازی کردهاند، در خطر نبوده است، بلکه آنها به سمت هر فردی که چاقو یا حتی قیچی در دست داشته باشد و یا صرفا دستش را در جیبش گذاشته باشد یا کنترل خودرویش را از دست داده باشد، تیراندازی میکنند.»
در ادامه این مطلب آمده است که نظامیان ارتش و عناصر پلیس «بدون اینکه هیچ گونه تفاوتی میان زنان و مردان و دختران جوان و نوجوان قائل شوند، به سمت آنها تیراندازی میکنند و این در حالی است که آنها صاف ایستادهاند و هیچ خطری را متوجه نظامیان اسرائیلی نمیکنند. این نظامیان با هدف قتل، مجازات و خالی کردن آتش خشم خود به سمت فلسطینیان تیراندازی میکنند و این مساله موجی از نارضایتی در داخل اسرائیل را به دنبال داشته است.»
این روزنامه با رصد کردن برخی موارد قتل عمدی فلسطینیان اعلام کرد که نظامیان اسرائیلی روز شنبه گذشته یک بازرگان فلسطینی به نام "سید ابو الوفاء" (35 ساله) را در ایست بازرسی "بیکاخوت" در وادی اردن که فلسطینیها از آن به عنوان "الحمراء" یاد میکنند، هدف 11 گلوله قرار داده و به قتل رساندند و در همین حال، یک دانشجوی 21 ساله به نام "علی ابو مریم" را هم با شلیک سه گلوله به شهادت رساندند، اما هیچ کس توضیحی درباره این دو حادثه ارائه نکرد و تنها به ذکر این مساله اکتفا شد که احتمال میرفت آنها سلاح سرد (چاقو) با خود به همراه داشته باشند.
این روزنامه همچنین به موارد دیگری از قتل فلسطینیان اشاره کرده است که اقدام یک ماه پیش نظامیان اسرائیلی در قتل "نشأت عصفور" کارگر کشتارگاه مرغ در مسیر بازگشت از یک مراسم عروسی به منزلش از جمله آنهاست. علاوه بر این، یک بانوی 40 ساله فلسطینی به نام "مهدیه حماد" در اوایل ماه ژانویه گذشته در مقابل چشمان چهار فرزندش در مسیر حرکت از شهرک سلواد به سمت قدس اشغالی هدف گلوله باران عناصر گارد مرزی اسرائیل قرار گرفت و آنها مدعی شدند که وی قصد داشت با خودروی خود آنها را زیر بگیرد.
در حادثهای دیگر، نظامیان اسرائیل "سماح بعد الله" دانشجوی 18 ساله فلسطینی را با تیراندازی اشتباهی به سمت خودروی پدر وی به شهادت رساندند. "علاء حشاش" 16 ساله هم که نظامیان اسرائیل به تلاش وی برای حمله به یک شهرک مظنون شده بودند، یکی دیگر از قربانیان سیاست اعدام میدانی است.
هاآرتص همچنین به حادثه اعدام میدانی دختر جوان فلسطینی به نام "اشرقت قطنانی" 16 ساله اشاره کرده است که با چاقویی در دست خود به سمت یک زن اسرائیلی حرکت میکرد، اما یک شهرک نشین اسرائیلی با خودروی وی او را زیر گرفت و وقتی او روی زمین افتاد، نظامیان و شهرک نشینان اسرائیلی حداقل چهار بار به سمت وی تیراندازی کرده و او را به شهادت رساندند.
این روزنامه در ادامه ذکر موارد متعدد اعدام میدانی فلسطینیان به تیراندازی سربازان ارتش اسرائیل به سمت "لاوی عواد" (20 ساله) و زخمی کردن وی از ناحیه کمر پس از پرتاب سنگ به سمت نظامیان اسرائیل اشاره کرده و این سوال را مطرح کرده است که اگر این موارد "اعدام بدون محاکمه" نیست، پس چیست؟
نویسنده سرمقاله تاکید کرده است که این موارد تنها مواردی از حوادث است که طی چند هفته گذشته اتفاق افتاده است و مرکز حقوق بشر "بتسلیم" 12 مورد دیگر از این اعدام های میدانی را هم ثبت کرده است.
هاآرتص همچنین اعلام کرده است که "مارگوت والستروم" وزیر خارجه سوئد یکی از وزرای معدود در جهان بود که خواستار تحقیق درباره این موارد اعدام میدانی شد و این واقعا یک درخواست اخلاقی است؛ به ویژه اگر از سوی یک وزیر دادگستری مطرح شده باشد.
ایسنا
استعفای نماینده سازمان ملل در امور حقوق بشر فلسطینیها
مکارم ویبیسونو، نماینده سازمان ملل در امور حقوق بشر در سرزمینهای اشغالی استعفا داد.
او در مورد علت استعفای خود اعلام کرد که دولت اسرائیل از فعالیتهای قانونی او در احقاق حقوق فلسطینیها جلوگیری میکند.
نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری سرزمینهای اشغالی فلسطین اعلام کرد که اسرائیل همواره با اقدامات او مخالفت کرده و با این که بارها تلاش کرده به نوار غزه و بعضی مناطق کرانه غربی رود اردن وارد شود، اما هرگز جواز ورود دریافت نکرده است.
این دیپلمات اندونزیایی سازمان ملل متحد در سال ۲۰۱۴ میلادی به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشری مربوط به سرزمینهای اشغالی فلسطین تعیین شد و تاریخ استعفای او ۳۱ مارس سال جاری میلادی اعلام شده است.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیهای در این باره به نقل از مکارم ویبیسونو نوشته است: «متاسفانه اسرائیل همواره جلوی اقدامات من در جهت بهبود وضعیت زندگی قربانیان اشغال سرزمینهای فلسطینی را میگرفت.»
در بیانیه همچنین آمده است که دولت اسرائیل در ابتدای انتخاب مکارم ویبیسونو، به عنوان نماینده سازمان ملل در امور حقوق بشری در سرزمینهای اشغالی فلسطین، به او قول همکاری داده و گفته بود که او به عنوان "ناظر بیطرف" میتواند از مناطق اشغالی دیدن کند.
در ادامه این بیانیه آمده است که دولت اسرائیل حتی به تقاضای رسمی مکارم ویبیسونو که در ماه اکتبر سال ۲۰۱۵ برای دیدار از این مناطق ارائه شده بود، پاسخی نداده است.
پارلمان یونان کشور مستقل فلسطین را به رسمیت شناخت
پارلمان یونان ظهر امروز به اتفاق آرا طرح به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطین را تصویب کرد.
به گزارش راشاتودی، با تصویب این طرح پس از این در تمامی اسناد رسمی یونان، واژه تشکیلات خودگردان فلسطین به کشور فلسطین تغییر خواهد کرد.
یونان چندمین کشور اروپایی است که کشور مستقل فلسطین را به رسمیت می شناسد. واتیکان، فرانسه، سوئد، اسپانیا و ایرلند از جمله کشورهایی هستند که کشور مستقل فلسطین را به رسمیت می شناسند.
روز گذشته «الکسیس سیپراس» نخست وزیر یونان در دیدار با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در آتن، حل بحران فلسطین را کلید صلح در خاورمیانه توصیف کرد.
نخست وزیر یونان گفت تشکیل دولت فلسطین درخواست مشروع مردم این کشور است و حل موضوع فلسطین کلید صلح در خاورمیانه به شمار می رود.
وی در دیدار با محمود عباس رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در آتن بر اهمیت همکاری و بررسی راهکارهای حل موضوع فلسطین در شرایط کنونی که منطقه خاورمیانه دچار تنش های سیاسی، جنگ و دخالت های خارجی از یک طرف و گسترش گروه ها و حملات تروریستی از سوی دیگر است تاکید کرد.
تصویب قطعنامه پایان فوری اشغال فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل
مجمع عمومی سازمان ملل پیش نویس قطعنامه پایان بخشیدن هر چه سریعتر به اشغال سرزمین فلسطین را به تصوب رساند.
177 کشور عضو مجمع عمومی سازمان ملل به این پیشنویس که بر حق ملت فلسطین در تعیین سرنوشت خود و تشکیل کشور مستقل فلسطین تاکید میکند، رای مثبت دادند.
این پیشنویس "تمامی کشورها و سازمانهای ذیربط و نهادهای وابسته به سازمان الملل را به ادامه حمایت از ملت فلسطین و کمک به این ملت در راستای نیل به حقوق حقه خویش از جمله تعیین سرنوشت" تشویق میکند.
مرکز اطلاع رسانی فلسطین، این پیشنویس، همچنین بر لزوم پایان بخشیدن به منازعه فلسطینیان با اشغالگران صهیونیست تاکید میکند.
پیشنویس مذکور بر حکم دیوان لاهه مبنی بر اینکه اقدام رژیم صهیونیستی به ساخت دیوار حایل در فلسطین و دیگر اقدامات آن مانع از آن می شود که ملت فلسطین سرنوشت خود را رقم بزند، مهر تایید زد.
اسرائیل، آمریکا، کانادا، پالائو، میکرونیزیا، جزایر مارشال و نائورو به این پیشنویس رای مخالف داده و کامرون، توگا، سودان جنوبی و هندوراس به آن رای ممتنع دادند.
افزایش شهدای انتفاضه فلسطین به ۱۰۹ نفر
وزارت بهداشت فلسطین از افزایش شمار شهدای انتفاضه فلسطین به ۱۰۹ نفر خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فلسطینی الیوم، وزارت بهداشت فلسطین امروز در بیانیه ای اعلام کرد که شمار شهدای انتفاضه جدید فلسطینی ها موسوم به قدس یا انتفاضه سوم به ۱۰۹ شهید افزایش یافت.
در این بیانیه آمده است: ۲۴ نفر از شهدای انتفاضه فلسطین، کودک و ۵ نفر زن هستند.
نظامیان ارتش رژیم صهیونیستی اسرائیل صبح امروز «مازن حسن عریبه» جوان فلسطینی ساکن شهرک «ابودیس» را در روستای «حزما» در شمال شرق قدس به ضرب گلوله به شهادت رساندند.
انتفاضه جدید فلسطینی از اول اکتبر و در اعتراض به تشدید هتک حرمت صهیونیست ها به مسجدالاقصی در قدس و کرانه باختری آغاز شد و به سرعت به دیگر مناطق فلسطین از جمله نوارغزه و حتی اراضی اشغالی ۱۹۴۸ سرایت کرد.
تعداد ۵ قطعنامه به نفع فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل تصویب شد
هیات نمایندگی دائم فلسطین در سازمان ملل متحد از تصویب پنج قطعنامه جدید در مجمع عمومی به نفع فلسطین خبر داد و اعلام کرد که این قطعنامهها با ۹۹ رای موافق و هشت رای مخالف استرالیا، کانادا، جزایر مارشال، میکرونزی، ناورو، پالائو، آمریکا و رژیم صهیونیستی اسرائیل و نیز ۵۹ رای ممتنع به تصویب رسیدند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، «ریاض منصور» نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل ضمن تقدیر و تشکر از کشورهایی که به این قطعنامهها رای مثبت دادند، گفت که تصویب قطعنامههای مذکور با رای اکثریت بار دیگر بر حمایت جامعه بینالمللی از حقوق ملت فلسطین و به ویژه حق تعیین سرنوشت و حق آوارگان در بازگشت به سرزمین خود مهر تایید زد و میتواند باعث تقویت مبارزات ملت فلسطین برای پایان اشغالگری و تشکیل کشور مستقل فلسطین به پایتختی قدس شرقی شود.
این قطعنامهها عبارتند از:
۱- قطعنامه «حل و فصل مساله فلسطین با استفاده از راهکارهای مسالمتآمیز» که ۱۵۵ کشور به آن رای مثبت و تنها کانادا، جزایر مارشال، میکرونزی، ناورو، پالائو، آمریکا به همراه رژیم صهیونیستی اسرائیل رای منفی داده و هفت کشور هم به آن رای ممتنع دادند.
۲- قطعنامه «قدس» که ۱۵۳ کشور به آن رای مثبت و کانادا، جزایر مارشال، میکرونزی، ناورو، پالائو، آمریکا به همراه رژیم صهیونیستی اسرائیل به آن رای منفی داده و هشت کشور هم به آن رای ممتنع دادند.
۳- قطعنامه «برنامه تبلیغاتی» ویژه دایره امور تبلیغاتی دبیرخانه مجمع عمومی درباره مساله فلسطین که ۱۵۵ کشور به آن رای مثبت داده، استرالیا، کانادا، جزایر مارشال، میکرونزی، پالائو و آمریکا به همراه رژیم صهیونیستی اسرائیل به آن رای منفی و هفت کشور هم رای ممتنع دادند.
۴- قطعنامه «کمیته رسیدگی به احقاق حقوق ثابت ملت فلسطین» که ۱۰۲ کشور به آن رای مثبت، استرالیا، کانادا، جزایر مارشال، میکرونزی، ناورو، پالائو، آمریکا به همراه رژیم صهیونیستی اسرائیل به آن رای منفی و ۵۷ کشور هم به آن رای ممتنع دادند.
۵- قطعنامه موسوم به «دایره حقوق فلسطین در دبیرخانه» که ۹۹ کشور به آن رای مثبت داده، استرالیا، کانادا، جزایر مارشال، میکرونزی، ناورو، پالائو، آمریکا به همراه رژیم صهیونیستی اسرائیل به آن رای منفی و ۵۹ کشور هم رای ممتنع دادند.
نویسندگان الجزایری حکم اعدام شاعر فلسطینی را محکوم کردند
نویسندگان و فرهیختگان الجزایری امروز (شنبه) حکم اعدام شاعر فلسطینی از سوی دادگاه عربستان را محکوم کردند و خواستار آزادی وی شدند.
نویسندگان و فرهیختگان الجزایری حکمی را که دادگاه عربستان در 17 نوامبر گذشته علیه 'اشرف فیاض' شاعر فلسطینی به اتهام الحاد صادر کرده بود، به شدت محکوم کردند.
نویسندگان الجزایری همچنین خواستار آزادی وی شدند.
در نامه سرگشاده فرهیختگان الجزایری با عنوان «اشرف فیاض را آزاد کنید» که نسخه ای از آن برای ایرنا ارسال شد ٬ آمده است: ما نویسندگان و هنرمندان الجزایری هستیم. به آزادی بیان و خلاقیت و ابتکار در نوشتن، هنر، زندگی و انسانیت ایمان داریم. شاعر و نویسنده حقیقی کسی است که دستورها و سخنان کسی را دیکته نمی کند و مانعی بر سر راه او وجود ندارد. از این رو ما همبستگی کامل خود را با اشرف فیاض شاعر و هنرمند فلسطینی اعلام می کنیم. او به دلیل اتهام های باطل و پوچی که بر او وارد کردند، محکوم به اعدام شده است.
نامه نویسندگان الجزایری یادآورشد: جنایت هایی که در عربستان در حق انسانیت با هر عنوانی انجام می شود، بیش از سایر کشورهاست. آزادی خواهان نباید امروز سکوت کنند. ما اکنون به وضوح و روشنی می بینیم که آزادی فردی و خلاقیت به اسم دین الهی زیر پا گذاشته می شود. از این رو سکوت کردن در برابر این ظلم آشکار به انسانیت، شرایط را برای سرکوب بیشتر و تکفیرهای بعدی، افزایش خواهد داد.
بر اساس این گزارش، اشرف فیاض شاعر فلسطینی و خانواده اش از 50 سال پیش در عربستان به سر می برده و آثاری در حوزه های هنری و شعر خلق کرده است.
شبکه عربی اطلاعات حقوق بشر نیز ضمن انتقاد از حکم اعدام اشرف فیاض، تاکید کرد که زندگی انسان ها با احکامی که مقام های عربستان سعودی صادر می کنند، بی ارزش شده است و تکفیر کردن افراد، بهترین و ساده ترین راه برای از میان برداشتن انسان هایی شده که عقیده مخالف دارند.
موسسه امر به معروف و نهی از منکر شکل گرفته توسط مفتی های وهابی در عربستان این شاعر فلسطینی را در اوایل ژانویه ( اواخر دی ماه سال گذشته) در شهر أبها در جنوب غرب عربستان به دنبال انتشار دیوان شعر وی تحت عنوان 'آموزش در داخل' بازداشت کردند.
حکم اعدام اشرف در شبکه های اجتماعی جهان عرب با موجی از محکومیت همراه شده است.
کوتاه شده از ایرنا
رئیس جمهور اسرائیل:
رویای اسرائیل بزرگ را فراموش کنید
رئیس جمهور اسرائیل، در یک سخنرانی خطاب به صهیونیست ها (طرفداران مهاجرت یهودیان به اسرائیل به منظور تشکیل اسرائیل بزرگ) گفت که باید رویای اسرائیل بزرگ را فراموش کنند.
به گزارش هاآرتض، «روون ریولین» در یک سخنرانی برای یهودیان گفت که رؤیای «اسرائیل بزرگ» را فراموش کنید و بدانید که فلسطینیها برای همیشه ساکنان این سرزمین بوده و همسایه خواهند ماند و باید با آنها به صلح رسید.
ریولین این سخنان را در کنفرانس «صلح برای اسرائیل» در تل آویو بیان کرد. این همایش از سوی روزنامه هاآرتص برپا شده بود.
به گفته رئیس جمهوری اسرائیل، یهودیان تمامیت خواه باید بپذیرند که ایدئولوژی «تمامی این سرزمین برای یهودیان» عملی نخواهد شد و تنها خصومت فلسطینیها را علیه یهودیان بیشتر خواهد کرد.
ریولین در حالی یهودیان افراطی را به فراموش کردن اسرائیل بزرگ فراخوانده که خود او تا پیش از ریاست، دهها سال از سیاستمداران طیف راست، از جمله حزب لیکود، بوده است.
به گفته وی، «اعتماد» کلیدی است که موفقیت هر توافق صلح احتمالی در آینده میان اسرائیلیها و فلسطینیان را تضمین میکند، ولی برای رسیدن به این موفقیت، اعتمادسازی باید از همین لحظه آغاز شود و روابط یهودیان با اعراب داخل کشور و نیز با همسایگان فلسطینی بهبود یابد.
ریولین در این سخنرانی همچنین گفت: همه دولتها در اسرائیل در مورد فلسطینیها و وضعیت بیت المقدس، اورشلیم، خطا کرده و برای رفاه اجتماعی صدها هزار فلسطینی ساکن شرق این شهر کاری نکردهاند.
به گفته رئیس جمهوری اسرائیل، بیاعتنایی به نیازهای فلسطینیها از سوی کابینه های پیشین اسرائیل در ایجاد بحران امنیتی جاری که دامنگیر اسرائیل شده، نقش دارد و جان یهودیان شهر نیز به خاطر حملات از سوی فلسطینیهای سر به عصیان برداشته در معرض خطر است.
به گفته رئیس جمهوری اسرائیل، هم راست و هم چپ در صحنه سیاست اسرائیل واقعگرا نبوده و واقعیات پیچیده زندگی درهمتنیده یهودیان و فلسطینیها در این سرزمین را نادیده گرفتهاند.
به گفته ریولین، چپ اسرائیل اندیشه «جدایی» یهودیان از فلسطینیها را توصیه کرده و راست اسرائیل نیز دودستی به اندیشه «اینجا تنها مال ما» چسبیده، و هر دو از یاد بردهاند که یهودیان در این سرزمین تا ابد باید در کنار عربهای داخل اسرائیل و نیز در کنار میلیون ها فلسطینی در اراضی خودشان باشند و «آنها هیچ جا نمیروند و همیشه اینجا خواهند بود».
ریولین به تازگی نیز در آیین بیستمین سالروز قتل اسحاق رابین، نخست وزیر پیشین اسرائیل، که به دست یک تروریست یهودی کشته شد، گزینه صلح واقعگرایانه را بهترین راهکار برای اسرائیل و فلسطینیها نامیده بود.
افراطیون اسرائیلی در شبکههای اجتماعی ریولین را تهدید کرده بودند؛ یکی از این افراد خگای عامیر، برادر ایگال عامیر، تروریستی بود که اسحاق رابین را در سال ۱۹۹۵ با گلوله کشته بود.
با افزایش تهدید راستگرایان اسرائیلی برای ریولین، سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی اسرائیل برای اولین بار برای همسر او نیز یک محافظ به خدمت گرفت.
روون ریولین که دو سال است ریاست جمهوری اسرائیل را در دست دارد، گفته است او برای خود نگران نیست، بلکه «نگران دموکراسی اسرائیل است».
فلسطین هویت "عامل ترور عرفات" را شناسایی کرد
رئیس کمیته فلسطینی مسئول تحقیقات درباره دلایل مرگ یاسر عرفات اعلام کرد که این کمیته هویت "عامل ترور" عرفات را شناسایی کرده و منتظر کشف یک معمای کوچک در این پرونده است و به زودی نتایج نهایی تحقیقاتش را اعلام میکند.
به گزارش شبکه خبری المنار، توفیق الطیراوی، رئیس کمیته حقیقتیاب فلسطین در مورد مرگ یاسر عرفات، رهبر فقید تشکیلات خودگردان فلسطین اظهار داشت: در تحقیقات خود موفق شدیم هویت عامل ترور عرفات را مشخص کنیم. در حال حاضر تنها یک مساله مانده که برای حل آن به زمان احتیاج داریم و با روشن شدن این مورد، بقیه جزئیات عملیات ترور عرفات روشن خواهد شد.
وی بدون ارائه اطلاعات بیشتر در مورد مظنون پرونده و روند تحقیقات تاکید کرد: اسرائیل مسوول این ترور است.
الطیراوی در ادامه گفت: همه میدانیم که مرگ یاسر عرفات به دلیل بیماری نبود بلکه وی توسط ماده سمی پلوتونیوم مسموم و ترور شد.
خبر شناسایی "عامل ترور عرفات" توسط کمیته حقیقتیاب فلسطین همرمان با یازدهمین سالگرد وفات وی اعلام شد.
تا به امروز علت اصلی مرگ عرفات مبهم باقی مانده است. قضات فرانسوی که به درخواست سهی عرفات، بیوه یاسر عرفات تحقیقات در مورد این پرونده را برعهده گرفتند نیز پرونده را مختومه اعلام کردند اما سهی عرفات رسیدگی به این موضوع را از سر گرفت. پس از آنکه ماده پرتوزا و بسیار خطرناک پلونیوم 210 در لوازم شخصی عرفات کشف شد، سهی عرفات شکایت خود را به دادگاه ارائه کرد. این ماده سمی یکی از موفقترین مواد سمی به کار گرفته شده در عملیاتهای اسرائیل برای ترور چهرههای سرشناس است.
یاسر عرفات روز 12 اکتبر 2004 دچار یک بیماری ناشناخته شده و در 11 نوامبر همان سال در سن 75 سالگی در بیمارستان درگذشت. فلسطین بعدها در 26 نوامبر 2012 برای انجام تحقیقات درباره علل مرگ وی اقدام به نبش قبر کرد.
کارشناسانی که از سوی قضات فرانسوی برای رسیدگی به پرونده تعیین شده بودند، دو مرتبه فرضیه مسموم شدن عرفات را رد کردند، این درحالی است که کارشناسان سوئیسی اعلام کردند نتایج تحقیقات آنان فرضیه مسموم شدن عرفات با پلونیوم را تقویت میکند.
شمار شهدای انتفاضه به ۸۰ نفر رسید
سی و نهمین روز انتفاضه با شهادت یک شهروند فلسطینی در نابلس و زخمی شدن دهها نفر دیگر همراه بود.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، همچنین نزدیک به ۳۰ شهروند فلسطینی در مناطق مختلف کرانه باختری نیز به اسارت نظامیان صهیونیست درآمدند.
با شهادت این شهروند فلسطینی، شمار شهدای انتفاضه تا این لحظه به ۸۰ نفر رسید. هزاران نفر هم تاکنون مجروح شدهاند.
از طرف دیگر، یک نظامی صهیونیست هم که ۱۰ روز پیش در عملیاتی در الخلیل مجروح شده بود، بر اثر شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.
در عملیاتهای مقاومتی در مناطق مختلف کرانه باختری هم دست کم شش صهیونیست از جمله یک خاخام تندرو یهودی زخمی شدند. شمار کشتههای صهیونیستی تاکنون ۱۵ نفر و شمار مجروحان هم نزدیک به ۳۰۰ نفر است.
همبستگی فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری با کارگران و مردم فلسطین
فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری همبستگی طبقاتی کامل، پایدار و همیشگی خود را با مردم فلسطین و مبارزۀ آنها برای کشور مستقل خود ابراز میدارد. ما قاطعانه کشتار دستهجمعی براداران و خواهران فلسطینی خود را که توسط دولت جنایتکار و امپریالیستی اسرائیل اعمال میشود، محکوم میکنیم.
ما خواهان پایان یافتن تجاوز اسرائیل علیه فلسطین هستیم؛ خواهان پایان یافتن سیاستهای اشغال، محاصره و قتل و عام علیه مردم فلسطین هستیم.
ما رفتار و سیاستهای ریاکارانه دولتها و کشورهای امپریالیستی، بخصوص آمریکا و کشورهای اتحادیه اروپا را محکوم میکنیم؛ کشورهایی که بیشرمانه از دولت نژادپرست اسرائیل و اعمال جنایت کارانه آن علیه مردم فلسطین حمایت میکنند.
از زمان تاسیس خود در سال ۱۹۴۵، فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، مدافع پایدار و همیشگی حقوق مردم فلسطین برای یک کشور و حاکمیت مستقل بوده است؛ و برای سالیان طولانی، همبستگی جهانی کارگران را در این جهت سازماندهی و همآهنگ کرده است. مردم فلسطین تنها نیستند؛ آنها همبستگی خلقهای جهان را با خود دارند.
ما هواداران و سندیکاهای پیوسته با فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، تمام اتحادیههای مبارز در جهان و در تمام کشورها را فرا میخوانیم که همبستگی خود را با مبارزه عادلانه مردم فلسطین علیه وحشیگری اشغال اسرائیلی ابراز دارند؛ و اقدامات همبستگی با مردم فلسطین را سازمان بدهند.
تنها عامل سقوط هواپیما یک عامل خارجی می تواند باشد
دو روز بعد از سقوط هواپیمای مسافربری روسیه در صحرای سینا در مصر، شرکت متروجت، مالک هواپیما، روز دوشنبه ٢ نوامبر اعلام کرد که ممکن است یک عامل خارجی باعث سقوط هواپیما شده باشد.
آلکساندر سمیرنوف، رئیس شرکت متروجت در یک کنفرانس خبری گفت «هیچگونه نقص فنی و یا اشتباه خلبان در هدایت هواپیما دیده نشده » و «تنها یک عامل خارجی میتواند سقوط هواپیما را توضیح دهد.»
خبرگزاری فرانسه می نویسد کارشناسان این امکان را که گروه دولت اسلامی تسلیحات لازم برای حمله به یک هواپیما در ارتفاع ٩هزار متری را داشته باشد، رد می کنند اما در همین حال معتقدند که امکان انفجار بمب در داخل هواپیما یا حمله موشکی به آن از ارتفاع کمتر، وجود دارد.
این خبرگزاری می گوید روز یکشنبه ماموران مصری بقایای اجساد مسافران در یک دایره چهل کیلومتری در اطراف محل سقوط هواپیما را بدست آورده اند.
در همین حال، مقام های روسیه که تحقیقات در مورد علل سقوط هواپیمای مسافربری ایرباس A321 را آغاز کرده اند در اولین اقدام، دفاتر شرکت مالک و شرکت گردشگری مربوط به این حادثه را مورد بازرسی قرار داده اند.
همزمان خانواده های قربانیان بعد از ظهر امروز در عملیات شناسایی ١۴٠ جسد منتقل شده به "سن پترزبورگ" شرکت کردند. بگفته ایگور البین، فرماندار سن پترزبورگ، این عملیات مدت طولانی و لازم را در بر خواهد گرفت.
قرار است یک هواپیمای دیگر روسیه، امشب اجساد سایر قربانیان را از مصر به روسیه منتقل کند.
به دنبال سقوط هواپیمای ایرباس روسیه؛
مسیر برخی پروازهای بینالمللی تغییر کرد
برخی هواپیماییهای بینالمللی پس از حادثه سقوط هواپیمای مسافربری روسی، مسیر پروازهای خود را تغییر داده و از روی صحرای سینا عبور نمیکنند.
به گزارش بلومبرگ، سقوط هواپیمای مسافربری روسیه موجب شد تا هواپیماییهای بینالمللی مسیر پروازهای خود را از صحرای «سینا» منحرف کنند.
هواپیمایی امارات اعلام کرد که به دلیل سقوط هواپیمای روسی، مسیر پروازهای خود را طوری تنظیم میکند که از روی صحرای سینا در مصر عبور نکنند. هواپیمایی اماراتی تا زمانی که اطلاعات تکمیلی از علت حادثه منتشر نشده، به این کار خود ادامه خواهد داد.
«ایر فرانس» هواپیمایی فرانسوی و «لوفتهانزا» بزرگترین هواپیمایی اروپا نیز امروز-یکشنبه- اعلام کردند که مسیر پروازهای خود را تغییر خواهند داد.
این درحالی است که به گزارش گاردین، شرکت «بریتیش ایرویز» هواپیمایی انگلیس، اعلام کرد که مسیرهای پروازی خود را تغییر نخواهد داد.
این هواپیمایی اعلام کرد که تا مشخص نشدن علت وقوع این حادثه، مسیر پروازهای خود را تغییر نمیدهد.
رییس جمهوری آرژانتین خواستار به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین شد
کریستینا کرچنر رییس جمهوری آرژانتین با تاکید بر لزوم اقدام جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین،اظهار داشت: رسمیت یافتن یک کشور مستقل برای فلسطینی ها، اولین اقدام لازم برای بازگشت ثبات به خاورمیانه است.
شبکه خبری راشا تودی امروز (پنجشنبه) به نقل از کرچنر درباره راه های حل بحران های خاورمیانه گفت: کشورهای عضو سازمان ملل اگر به گونه واقعی در صدد حل مشکلات کنونی در منطقه و همچنین مبارزه با تروریسم هستند، نخست باید واقعیت لزوم تشکیل حکومت و کشور مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسند.
وی افزود: کشورهای جهان با این اقدام می توانند، عملیات واقعی حل و فصل بحران های خاورمیانه را آغاز کنند تا این منطقه بحران زده به ثبات و آرامش برسد.
رییس جمهوری آرژانتین در مصاحبه با راشا تودی که پس از مذاکره ویدیویی وی با ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه انجام شد، همچنین ضمن حمایت از عملیات مسکو علیه تروریسم در سوریه اضافه کرد: این اقدامات دورویی های سیاسی را از بین می برد و اجازه می دهد وقایع از پشت پرده ابهام ها بیرون بیاید.
کرچنر افزود: مبارزه با تروریسم باید به طور کامل و با تمامی مظاهر آن انجام گیرد و تقسیم بندی به تروریسم بد و خوب نادرست است.
وی گفت: مسکو در چارچوب مبارزه خود با تروریست ها در خاورمیانه، اقدامات مهمی انجام می دهد و این دستاوردها سبب شده رییس جمهوری روسیه به رهبر جهانی مبارزه با تروریسم تبدیل شود.
توسط یک حامی ملسطین،
ایمیل شخصی رئیس سازمان سیا هک شد
یک هکر ناشناس از نفوذ به ایمیل شخصی رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و انتشار برخی از نامه های موجود در آن خبر داد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این هکر ناشناس دفترچه آدرس های «جان برنان» رئیس سازمان سیا، را منتشر کرده است.
سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا این موضوع را تائید کرده اما هیچ توضیحی در خصوص آن نداده است.
این هکر ناشناس که با نیویورک پست گفتگو کرده انگیزه خود از کار را مخالفت با سیاست خارجی آمریکا و حمایت از فلسطین اعلام کرده است.
ایمیل شخصی رئیس سازمان جاسوسی آمریکا در حالی هک شده که نهادهای اطلاعاتی آمریکا مکالمات شخصی و فعالیت های اینترنتی اغلب مقامات کشورهای مختلف جهان را زیر نظر دارند و افشای جاسوسی آنها از افرادی همچون «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، و «دیلما روسف» رئیس جمهور برزیل، تنش هایی را میان واشنگتن و این کشورها بوجود آورده است.
دبیرکل حزب کارگران الجزایر:
انقلاب فلسطین در حال احیا است
لویزه حنون دبیر کل حزب چپگرای کارگران الجزایر بر این باور است که حوادث جاری در فلسطین اشغال شده حکایت از بازگشت به انقلاب مردمی در این سرزمین دارد.
خانم لویزه حنون روز شنبه در دیدار با برخی ارکان حزب کارگران گفت: آنچه در فلسطین جریان دارد انتفاضه نیست بلکه انقلاب فلسطینی در حال بازتعریف و تجدید حیات است.
حنون افزود: انقلاب فلسطین مطالبه خود یعنی استقلال کل فلسطین را از نو می سازد و هر چه شهرک سازی صهیونیست ها توسعه می یابد بر شدت مبارزه و انقلاب فلسطینیان افزوده می شود.
دبیر کل حزب کارگران الجزایر گفت: دیدم که جوانان فلسطینی پرچم الجزایر را در کنار پرچم فلسطین بر افزاشتند و شدیدا متاثر شدم.
پیش از این برخی فعالان الجزایری در فیسبوک تصویر جوان فلسطینی را به اشتراک گذاشتند که در مقابل زره پوش های اسرائیلی پرچم الجزایر را به دست گرفته بود.
حنون با یادآوری ارتباط تاریخی بین مبارزه الجزایری ها برای استقلال با مقاومت فعلی مردم فلسطین تصریح کرد: این حادثه ما را به سنت ها و حمایت مطلق مان از قضیه فلسطین بازمی گرداند.
نیویورک تایمز:
برای جلوگیری ازانتفاضه جدیداسرائیل باید فلسطین را به رسمیت بشناسد
یک روزنامه آمریکایی با اشاره به اوضاع امنیتی فلسطین اشغالی و آغاز انتفاضه سوم نوشت: اسرائیل برای دفاع از خود هم که شده باید تشکیل دولت مستقل فلسطین را به رسمیت بشناسد.
روزنامه نیویورک تایمز در مطلبی نوشت: اگر اسرائیل می خواهد جلوی انتفاضه سوم را بگیرد باید هم اکنون تشکیل کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
این روزنامه اعلام کرد: عملیات شهادت طلبانه ای که در فدس شرقی و کرانه باختری انجام می شود در نوع خود جدید بوده و دیگر از سنگ و مواد منفجره استفاده نمی شود و با انتفاضه های اول و دوم تفاوت دارد. درگیری های اخیر فلسطین اشغالی نشان می دهد که نسل جدیدی از فلسطینی ها ظهور کرده اند که آماده عملیات شهادت طلبانه هستند و نیازی به تحریک و فراخوانی ندارد.
نیویرک تایمز در ادامه می نویسد: اسرائیل هرگز نمی تواند از خود دفاع کند مگر آنکه تشکیل یک دولت فلسطین را بپذیرد و همه آن را به رسمیت بشناسد؛ چرا که درگیری های فعلی نوار غزه و قدس اشغالی نگران کننده است به گونه ای که جای هیچ شک و شبهه ای را برای تشکیل دو دولت (دولت فلسطین و دولت اسرائیل) باقی نمی گذارد.
به گزارش مهر، دفاع نیویورک تتایمز از فلسطینیان در نوع خود نادر بوده؛ چرا که آن همیشه از رژیم اسرائیل دفاع کرده است.
روز خونین فلسطینی ها .. 7 کشته و 300 زخمی توسط ارتش اسرائیل
در درگیریهای روز جمعه 9 اکتبر میان فلسطینیان معترض و سربازان ارتش اسرائیل در کرانه باختری رود اردن و نوار غزه، دستکم 7 فلسطینی کشته و 300 تن دیگر زخمی شدند.
به گزارش خبرگزاریها، اعتراضها، شهرها و روستاهای کرانه باختری و بیتالمقدس اشغالی را فرا گرفت. علاوه بر آن تظاهراتی در نزدیکی نوار مرزی در شرق و جنوب نوار غزه به راه افتاد.
سازمان هلال احمر فلسطین شامگاه جمعه با صدور بیانیهای اعلام کرد که یک جوان در شهر الخلیل در جنوب کرانه باختری کشته و ۲۹۰ تن در سراسر این منطقه و بیتالمقدس، زخمی شدند.
همچنین خبرگزاری فرانسه از زخمی شدن چهار فلسطینی در حمله یک شهرک نشین اسرائیلی به آنها با چاقو در شهر دیامونا در جنوب اسرائیل خبر داد.
درگیریهای شدیدی در نزدیکی ایست بازرسی بیت ایل در شمال رامالله میان معترضان فلسطینی و نیروهای ارتش اسرائیل روی داد. این منطقه پس از کشته شدن مهند الحلبی جوان فلسطینی که چند روز پیش با چاقو به چند اسرائیلی حمله کرده بود، به منطقهای برای درگیریهای روزانه تبدیل شده است.
عباس زکی عضو جنبش فلسطینی فتح اعلام کرد که گزینه جنگ مسلحانه با اسرائیلیها، کنار گذاشته نشده است.
زکی در مصاحبه با خبرگزاری آناتولی گفت: «جنگ مسلح برای مقابله با اشغالگران، حقی مشروع است که آن را کنار نمیگذاریم. این حق نیازمند وحدت میان تمام گروههای فلسطینی، تشکیل اتاق عملیات مرکزی و برنامه ریزی دقیق به گونهای است که هزینه بالایی به دشمن اسرائیلی تحمیل شود.»
درگیریهای غزه
اشرف قدره سخنگوی وزارت بهداشت دولت برکنار شده حماس در نوار غزه نیز اعلام کرد که در اثر شلیک آتش توسط سربازان ارتش اسرائیل به سمت معترضان، دستکم 6 فلسطینی کشته و حدود 80 تن دیگر زخمی شدند.
او افزود که حال شماری از زخمیها وخیم است. این درگیریهای شدید در طول مرز شرقی نوار غزه با مناطق اسرائیلی نشین روی داده است.
اشرف قدره یادآورد شد که چهار تن از کشته شدگان در درگیریهای شرق شهر غزه جان خود را از دست دادهاند و دو تن دیگر نیز در درگیریهای شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، کشته شدهاند.
خبرها حاکی از آن است که تظاهرات پس از نماز جمعه برای اعلام حمایت از مسجد الاقصی در مناطق مختلف نوار غزه آغاز شد و معترضان به سمت نیروهای ارتش اسرائیل حرکت کردند. پس از رسیدن تظاهر کنندگان به مناطق مرزی نوار غزه، نیروهای ارتش اسرائیل اقدام به شلیک گلوله جنگی و گاز اشکاور به سمت آنها کردند.
ایاد البزم سخنگوی وزارت کشور در غزه، ارتش اسرائیل را به قتل عمد «تظاهر کنندگان بی سلاح فلسطینی» متهم کرد.
بان کی مون:
ادامه شهرک سازی ها در سرزمین های اشغالی جز دامن زدن به آتش خشونت ثمری نخواهد داشت
دبیر کل سازمان ملل روز سه شنبه با صدور بیانیه ای ضمن محکوم کردن کشتار فلسطینیان توسط نیروهای صهیونیستی در روزهای اخیر ، تصریح کرد که تخریب خانه فلسطینیان و گسترش شهرک سازی ها ثمری جز دامن زدن به اتش خشونت ها درمناطق اشغالی نخواهد داشت.
بان کی مون در این بیانیه نوشته است که درگیری های چند روز گذشته که به مرگ شماری از فلسطینیان و مجروح شدن صد ها نفر از آن ها منجر شده نشانه نگران کننده ای از غیر قابل کنترل بودن خشونت های این منطقه محسوب می شود.
دبیر کل سازمان ملل این کشتار ها را بشدت محکوم کرده و از سران رژیم صهیونیستی اسرائیل خواسته است تا هرچه سریع تر درمورد این وقایع تحقیقات روشن و جامعی بعمل بیاورند.
وی همچنین افزایش این خشونت ها را دلیل روشنی بر ضرورت اقدامات عملی فوری از سوی طرفین برای پرهیز از این اقدامات دانست و افزود: سازمان ملل برای همکاری با طرفین در فراهم کردن زمنیه های منطقه ای و بین المللی برای از سرگیری گفت و گو های سیاسی آماده است.
برزیل از پذیرش سفیر جدید اسرائیل خودداری کرد
برزیل با تصمیم «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل برای انتخاب «دانی دیان» رئیس سابق شوراهای شهرکنشینان صهیونیست به عنوان سفیر جدید رژیم صهیونیستی اسرائیل در برازیلیا مخالفت کرد.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، روزنامه عبری زبان «یدیعوت آحارانوت» ضمن افشای این مطلب، نوشت که «دیلما روسف» رئیسجمهوری برزیل از نتانیاهو خواست تا تصمیم خود برای انتخاب دیان به عنوان سفیر جدید اسرائیل در برازیلیا را لغو کند، زیرا دیان یکی از رهبران شهرکنشینان صهیونیست است.
در بخش دیگر این روزنامه آمده است: «این مقام برزیلی از طریق کانالهای دیپلماتک از بنیامین نتانیاهو خواست این تصمیم را لغو کند، زیرا پذیرش وی توسط برزیل به عنوان سفیر، به مثابه حمایت این کشور از شهرک سازی تلقی میشود.»
پرچم فلسطین در برابر مقر سازمان ملل برافراشته میشود
مجمع عمومی سازمان ملل با برافراشتن پرچم فلسطین در برابر مقر این نهاد بینالمللی در نیویورک موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، فلسطینیان در تلاشهای خود برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان ملتی مستقل، به موفقیتی نمادین دست یافتند.
براین اساس، مجمع عمومی سازمان ملل متحد، به برافراشته شدن پرچم فلسطین در مقر این سازمان در نیویورک، رای مثبت داد.
فرصتی ۲۰ روزه برای اجرا شدن طرح وجود دارد که با دیدار «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از سازمان ملل در پایان ماه سپتامبر، همزمان خواهد شد.
نماینده فلسطین در سازمان ملل در گفتوگو با خبرنگاران، این قطعنامه را یک حرکت نمادین، اما مهم در تثبیت چارچوب شکلگیری کشور فلسطین توصیف کرده است.
این در حالی است که «رون پروزور» سفیر رژیم صهیونیستی اسرائیل در سازمان ملل از این تصمیم انتقاد کرد و آن را اقدامی نمادین و «توخالی» خواند.
۸۰هزار نفر از مردم انگلستان نامه تقاضای بازداشت نتانیاهو را امضا کردند
یک شهروند انگلیسی درخواست بازداشت نخستوزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل را تنظیم کرده و این درخواست روی سایت دولت قرار گرفت. تا امروز -دوشنبه- این درخواست به امضای ۸۰ هزار نفر رسیده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، نامهٔ درخواست بازداشت «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر اسرائیل در انگلستان بیش از ۸۰ هزار امضا جمع کرده است.
نامه درخواست بازداشت نتانیاهو اوایل ماه اوت توسط «دامیان موران» یک شهروند انگلیسی، تنظیم شده و در سایت دولت قرار گرفت.
دامیان موران در این رابطه گفت: «باتوجه به قوانین بینالمللی، زمانی که نتانیاهو به انگلستان سفر میکند، باید به جرم جنایات جنگی و قتلعام ۲۰۰۰ غیرنظامی در حمله سال ۲۰۱۴ اسرائیل به نوار غزه، بازداشت شود.»
اگر تعداد امضاهای این درخواست به ۱۰۰هزار برسد، این نامه میتواند برای بررسی به پارلمان انگلستان فرستاده شود.
منابع فلسطینی اعلام کردند؛
موافقت حماس با آتشبس طولانی مدت با رژیم صهیونیستی اسرائیل
منابع عالی رتبه در جنبش حماس اعلام کردند که بیشتر اعضای شورای این جنش با پیشنهاد تونی بلر برای آتشبس طولانی مدت با اسرائیل موافقت کردهاند. در همین راستا، مشاور نخستوزیر ترکیه نیز تاکید کرد که جنبش حماس قصد دارد توافقنامه فراگیری را با اسرائیل امضا کند که شامل پایان محاصره غزه، بازگشایی گذرگاهها و آتشبس طولانی مدت است.
به گزارش رادیو اسرائیل، منابع مذکور اعلام کردند که اعضای جنبش حماس در نشست روز جمعه خود با پیشنهاد تونی بلر، فرستاده کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه برای برقراری آتشبس طولانی در مقابل پایان محاصره غزه، گشایش گذرگاهها و بازسازی این شهر و احداث گذرگاهی دریایی موافقت کردهاند.
براساس گزارش رادیو اسرائیل، براساس این توافق، تلآویو محاصره نوار غزه را به طور کامل پایان داده و به هزاران کارگر فلسطینی اجازه میدهد از غره به اراضی اشغالی بروند. در مقابل دولت حماس نیز به توقف حفر خندق در مرزهای غزه با اراضی اشغالی و آتشبس هشت ساله متعهد خواهد شد.
همچنین مساله آتشبس موضوع بحث روز یکشنبه رهبران حماس و جنبش جهاد اسلامی فلسطین بود.
در همین راستا، روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت، مشاور نخستوزیر ترکیه در سخنانی تاکید کرد: خالد مشعل، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس با مسوولان ترکیهای درخصوص تلاشهای صورت گرفته برای رسیدن به آتشبس با اسرائیل و بسته تعهدات جدید ترکیه در قبال نوار غزه صحبت کرده است.
یدیعوت به نقل از منابعی در جنبش حماس اعلام کرد که شورای جنبش حماس روز جمعه نشست گستردهای را برای بررسی آخرین طرحهای تونی بلر در سفر اخیرش به قطر برگزار کرده است.
این روزنامه اعلام کرد که اعضای دفتر سیاسی جنبس حماس که در غزه حضور دارند با حضور اسماعیل هنیه، معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس درخصوص طرحهای بلر به ویژه موافقت اسرائیل با ایجاد گذرگاه آبی، پایان محاصره غزه، اجازه دادن به هزاران کارگر فلسطینی برای ورود به اسرائیل در ازای توقف تونلسازی حماس در مرزها، توقف شلیک موشکها و آتشبسی به مدت تقریباً هشت سال صحبت کردهاند.
پرونده طفل شیرخوار فلسطینی روی میز دادگاه لاهه
وزارت خارجه فلسطین دادخواست مربوط به جنایت سوزاندن طفل شیرخوار فلسطینی به دست تندروهای یهودی را به لاهه تقدیم کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه فلسطین اعلام کرد که ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین عصر دوشنبه دادخواست فلسطینیها درباره سوزاندن علی دوابشه، نوزاد 18 ماهه فلسطینی توسط تندروهای یهودی را به فاتو بنسودا، دادستان کل دادگاه کیفری بین الملل در لاهه تقدیم کرد.
در بیانیهای که توسط دفتر وزارت خارجه فلسطین در رام الله منتشر شد آمده است: المالکی دادخواست فلسطین در خصوص حمله تروریستی به خانواده دوابشه و به طور کلی حملات تندروهای صهیونیست به فلسطینیها را به دادستان کل تقدیم کرده است.
همچنین در این بیانیه آمده است که دادخواست ارائه شده توسط متن کامل شده ابلاغیهای است که فلسطین در 25 ژوئن گذشته به دادگاه کیفری تقدیم کرده بود.
علی دوابشه، جمعه گذشته در حمله تندروهای صهیونیست به روستای "دوما" در "نابلس" به شهادت رسید که این جنایت محکومیت گسترده جهانی به دنبال داشت.
محمود عباس:
تاسف آمریکا به درد ما نمیخورد
رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در پی کشته شدن یک نوزاد فلسطینی به دست صهیونیستها در خصوص وضعیت کنونی کرانه باختری به اسرائیل هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، محمود عباس، رییس تشکیلات خودگردان فلسطین در جریان دیدارش با هیأتی از نمایندگان اسرائیلی حزب چپگرای مرتز گفت: در صورتی که اقدامات اسرائیل به همین منوال ادامه یابد این احتمال وجود دارد که فلسطین مواضع خود را تغییر دهد.
رییس تشکیلات خودگردان فلسطین از اشاره به جزئیات بیشتر درباره این تغییر مواضع و چگونگی انجام آن خودداری کرد.
عباس از اسرائیلیها خواست بین صلح و تروریسم یکی را انتخاب کنند.
او ادامه داد: ما نمیتوانیم صبر کنیم و ساکت بنشینیم و هر بار بگوییم که اجازه نمیدهیم کسی دست به خشونت بزند.
وی تاکید کرد: فلسطینیها هرگز دست به خشونت و تروریسم نمیزنند. سیاست ما برای تحقق صلح همچنان ادامه دارد اما چنان چه اسرائیل سیاستهای خود را تغییر ندهد به طور قطع مواضع ما نیز تغییر خواهد کرد.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از موضع دولت آمریکا و تعهداتش و اکتفا کردن آن تنها به صدور بیانیه انتقاد کرد و گفت: دولت آمریکا نیز مسئول است و عبارتهایی نظیر "متاسفیم و محکوم میکنیم و تسلیت میگوییم" باید متوقف شود و تدابیر جدی علیه تمامی تروریستهای افراطی اتخاذ شود.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین پیش از این در گفتوگوی تلفنی با نخستوزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل بر لزوم مقابله با تروریسم تاکید و همچنین اعلام کرد که فلسطین پرونده سوزاندن کودک شیرخواره فلسطینی را به دیوان کیفری بینالمللی میبرد.
عباس در گفتوگو با رسانهها نیز اعلام کرد که ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین پرونده سوزاندن کودک شیرخواره فلسطینی را به دیوان کیفری بینالمللی میبرد.
وی تاکید کرد: دلیل چنین جنایتهایی ادامه شهرکسازیهای اسرائیل است. ما بار دیگر به سازمان ملل میرویم تا به حمایت بینالمللی از مردم فلسطین دست یابیم.
انتقاد سازمان ملل از توقیف کشتی ناوگان "آزادی 3"
به دنبال بازداشت فعالان و شخصیتهای بینالمللی حاضر در کشتی ماریان «ناوگان آزادی 3» توسط رژیم صهیونیستی اسرائیل، سازمان ملل از توقیف این کشتی به شدت انتقاد کرد. تونس نیز آزادی هرچه سریعتر منصف المرزوقی که از شرکتکنندگان در این ناوگان بود، را خواستار شد.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه خبری الجزیره، کشتی "ماریان" سوئد، یکی از کشتیهای «ناوگان آزادی 3» بود که با هدف شکستن محاصره نوار غزه و کمک به فلسطینیها از سواحل یونان به سمت سواحل غزه به راه افتاد اما رژیم صهیونیستی اسرائیل این کشتی را توقیف و آن را به بندر "اسدود" منتقل کرد تا از حاضران در این کشتی بازجویی به عمل آورد.
این کشتی حامل شخصیتهای سیاسی و فعالان و هنرمندان مهمی از جمله منصف المرزوقی، رئیسجمهور سابق تونس، باسل غطاس، نماینده عرب پارلمان رژیم صهیونیستی اسرائیل ، محمد البقالی، خبرنگار شبکه الجزیره و عمار الحمدان تصویربردار بود.
در همین راستا بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل در پیامی به شرکتکنندگان در کشتی ماریان سوئد گفت: «به نظر میرسد که شما راه را گم کردهاید. شاید قصد رفتن به مکانی دورتر از اینجا یعنی سوریه را داشتید، "در آنجا نظامی وجود دارد که هر روز مردمش را سر میبرد." ما با «حقیقت پیچیدهای» برخورد میکنیم که گروههای مسلح فلسطینی در آن به شلیک موشک به مناطق مسکونی اسرائیل میپردازند. ما هرگز اجازه انتقال سلاح به نهادهای "تروریستی" در نوار غزه را از طریق دریا مشابه گذشته نمیدهیم».
در همین حال ریما خلف، معاون دبیرکل سازمان ملل و مدیر اجرایی سازمان "اسکوا" از بازداشت محمد منصف المرزوقی، رئیسجمهور سابق تونس و توقیف کشتی ماریان سوئد در «ناوگان آزادی 3» به شدت انتقاد کرده و آن را «حمله و تجاوز» و به منزله عملیات «آدم ربایی»دانست.
وی گفت: ما هم در تونس و هم فلسطین همپیمانان ابدی در مقابله با ظلم و تروریسم داریم. به نظر میرسد اسرائیل همبستگی با غیرنظامیان محاصره شده را تهدیدی برای امنیت خود میداند در نتیجه برای مقابله با این تهدید از ارتکاب شنیعترین جنایتها خودداری نمیکند همانطور که دهها شهروند ترک را در کشتی مرمره آبی در سال 2010 به قتل رساند.
وی سلطه اسرائیل بر آبهای منطقهای در غزه را «جرم» دانست و گفت: سلطه اسرائیل بر آبهای منطقهای غزه و حریم هوایی و گذرگاههای زمینی، حملات به غزه و ترور فلسطینیها به معنای اشغال کامل است. اسرائیل ساکنان غزه را با بمباران و محاصره از هشت سال پیش مجازات میکند. سه جنگ علیه آنها به راه انداخت. این اقدامات اسرائیل کاملاً محکوم شده است. بازداشت فعالان نیز اقدامی است که هیچ منطقی را نمیپذیرد.
ریما خلف منصف المرزوقی را نمادی از نمادهای جهان عرب و نماد نخستین انقلابهای غربی و ارزشها دانست و گفت: بازداشت وی توهین آشکاری به فلسطین، تونس و آزادگان جهان و نقض ارزشهای انسانی است. المرزوقی و همراهانش براساس وجدان خود برای کمک به فلسطینیها به سمت غزه آمدند. اقدامات اسرائیل پیامدهای وخیمی برای منطقه و جهان خواهد داشت و باید هرچه سریعتر متوقف شود.
از سوی دیگر وزارت خارجه تونس در بیانیهای توقیف کشتی ماریان سوئد توسط اسرائیل را محکوم کرد و خواهان آزادی فوری تمامی شرکتکنندگان در ناوگان آزادی 3 شد. وزارت خارجه تونس مقامات رژیم صهیونیستی را مسوول سلامتی المرزوقی دانست.
معز السیناوی، سخنگوی رسمی ریاستجمهوری تونس اعلام کرد ما توقیف کشتی ماریان سوئد و بازداشت منصف المرزوقی و همراهان وی توسط اسرائیل را پیگیری میکنیم.
یک مسوول دولتی اردن نیز در این باره گفت: اسرائیل باید به مصونیت دیپلماتیک نمایندگان پارلمان اردن که در ناوگان آزادی3 شرکت کردهاند، احترام بگذارد.
یحیی السعود، رئیس کمیته فلسطینی پارلمان اردن و زکریا الشیخ، دیگر نماینده پارلمان اردن جزو شرکتکنندگان در کشتی ماریان سوئد هستند.
مخالفت آمریکا با طرح دعوی علیه اسرائیل در دیوان کیفری بینالمللی
کاخ سفید ضمن اعلام مخالفت خود با طرح شکایت علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل در دیوان کیفری بینالمللی، تاکید کرد که تلاشهای طرف فلسطینی برای متهم کردن اسرائیل به جنایات جنگی نتایج معکوسی خواهد داشت.
به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، دولت فلسطین شکایت خود علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل را تنظیم و روز پنجشنبه به دیوان کیفری بینالمللی ارائه کرده است. آلستر باسکی، سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا اعلام کرد: واشنگتن به وضوح اعلام کرده که با اقدامات ضد اسرائیلی در دیوانکیفری بین المللی مخالف است چراکه طرح این شکایت نتایج معکوسی برای فلسطینیها خواهد داشت.
این اظهارات سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا در حالی مطرح شده است که این کشور عضو دیوان کیفری بینالمللی نیست.
فاتو بن سودا، دادستان دیوان کیفری در ژانویه اقدامات اولیه با هدف بررسی و جمع آوری اطلاعات و مدارک لازم برای به جریان انداختن پروندهای درباره جنایت جنگی رژیم صهیونیستی اسرائیل علیه ساکنان غزه در جنگ تابستان سال 2014 را آغازکرد.
پروندهای که طرف فلسطینی به دادگاه ارائه کرد به دو مساله جنایات جنگی احتمالی این رژیم در جنگ سال 2014 غزه و نیز مساله شهرکسازیها در مناطق اشغالی کرانه باختری اشاره دارد.
طرح شکایت در راستای اقدامات سیاسی و حقوقی است که طرف فلسطینی با هدف محاکمه رژیم صهیونیستی اسرائیل در نهادهای بینالمللی آغاز کرده است. این رژیم منشور دیوان کیفری بینالمللی را امضا نکرده اما فلسطین در اوایل ماه آوریل به عضویت رسمی دادگاه درآمده و میتواند علیه اسرائیل اقامه دعوی کند.
سه روز پس از آنکه سازمان ملل در گزارشی به جنایات صورت گرفته در جگ 2014 پرداخت، مقامات فلسطینی مدارک خود را علیه رژیم صهیونیستی اسرائیل به این دادگاه ارائه کردند.
ابتدای ماه جاری میلادی نیز محمود عباس، رئیس تشکیلات خود گردان فلسطین مدارک و اسنادی را به دیوان کیفری ارائه کرد که امکان آغاز تحقیقات درباره جنایات جنگی رژیم صهیونیستی اسرائیل از 13 ژوئن 2014 در فلسطین را فراهم کرد.
حمله به آمبولانس اسرائیلی حامل تروریستهای سوریه
اعضای فرقه دروزیها در بخش اشغالی جولان اشغالی، شامگاه دوشنبه به یک آمبولانس نظامی رژیم صهیونیستی اسرائیل که حامل تروریستهای زخمی سوریه بود، حمله کردند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رسانههای چاپ اسرائیل اعلام کردند که حدود ۲۰۰ تن از ساکنان دروزی روستای «مجدالشمس» در بخش اشغالی بلندیهای جولان اشغالی، با سنگ به آمبولانس نظامی این رژیم حملهور شدند، زخمیهای سوری را از آن خارج کردند و آنها را مورد ضرب و شتم قرار دادند.
بنا به اعلام این منابع، ۲ سرباز اسرائیلی که آمبولانس را هدایت میکردند، در این ماجرا جراحات سطحی برداشتند.
شبکههای اجتماعی نیز اعلام کردند ۲ تن از اعضای وابسته به گروه تروریستی «جبهه النصره» که از سرنشینان این آمبولانس بود، در پی شدت جراحات وارده به آنها در این درگیریها، کشته شدند.
پلیس اسرائیل، صبح دیروز- دوشنبه- نیز اعلام کرده بود یک خودرو ارتش این رژیم در شمال سرزمینهای اشغالی توسط دروزیهایی که فکر می کردند این خودرو شورشیان زخمی سوریه را منتقل میکند، متوقف شده بود.
صدها تن از شورشیان که در ۴ سال گذشته در درگیریها با ارتش سوریه زخمی شدهاند، در بیمارستانهای اسرائیل درمان شدهاند.
پیشروی شورشیان در سوریه، دروزیها را که حدود ۳ درصد جمعیت این کشور را تشکیل میدهد، نگران کرده است.
مرکز موسوم به «دیدهبان حقوق بشر سوریه» (نزدیک به معارضان)، هفته پیش اعلام کرد اعضای جبهه النصره به روی دروزیهای ساکن یک روستای در سوریه آتش گشودند و دستکم ۲۰ تن از آنها را کشتند.
ویکی لیکس افشاء کرد:
همکاری سری «بان کی مون» با اسرائیل و آمریکا
اسناد منتشر شده توسط سایت افشاگر ویکی لیکس نشان می دهد دبیرکل سازمان ملل متحد برای جلوگیری از اقدام شورای امنیت علیه رژیم صهیونیسستی اسرائیل با این رژیم همکاری های سری داشته است.
به گزارش پایگاه افشاگر ویکی لیکس، «بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد برای جلوگیری از محکوم شدن رژیم اسرائیل به ارتکاب جنایت جنگی در غزه همکاری های سری با این رژیم داشته است.
بنا بر این گزارش«رایس» نماینده آمریکا در سازمان ملل سه مرتبه در خصوص تحقیقات درباره اتفاقات رخ داده برای اماکن سازمان ملل متحد در غزه و نقش رژیم اسرائیل در آن وقایع با دبیر کل سازمان ملل صحبت کرده و در خصوص گزارشی که قرار بود علیه رژیم اسرائیل تهیه شود ابراز نگرانی کرده است.
نماینده آمریکا برای جلوگیری از محکومیت رژیم اسرائیل در خصوص حوادث اتفاق افتاده به دبیر کل سازمان ملل ۱۰ تا ۱۱ توصیه کرده است.
بنا بر این گزارش بان کی مون در پاسخ به این خواسته آمریکا گفته است گروهی که تحقیقات را انجام می دهد گروهی مستقل است و وی نمی تواند از آنها بخواهد تا توصیه های آمریکا و وی را در گزارششان لحاظ کنند.
بعد از این نماینده آمریکا از بانکی مون می خواهد که در نامه پیوست خود برای این گزارش که به شورای امنیت ارائه خواهد داد به وضوح اعلام دارد که جنبه های تحقیقات صورت گرفته از جنبه های زیادی فراتر از منابع رفته و دیگر نیازی به اقدامات بیشتر نیست.بان کی مون در پاسخ به این درخواست آمریکا اعلام می دارد که کارکنان وی با همکاری هیئت رژیم اسرائیل در حال تهیه نامه مذکور هستند.
در پی این پاسخ بان کی مون نماینده آمریکا مجددا از وی می خواهد تا قبل از ارائه نامه به شورای امنیت با وی در تماس باشد.
در ادامه این گزارش آمده است رایس دو بار دیگر در این فاصله با بان کی مون تماس می گیرد و بر اهمیت قوی و محکم بودن نامه بطوری که بتواند از اقدامات بیشتر شورای امنیت علیه رژیم اسرائیل جلوگیری کند تاکید می کند.
که نهایتا دبیر کل سازمان ملل با نماینده آمریکا تماس گرفته و از نهایی شدن نامه خبر می دهد و اعلام می دارد که نامه رضایت کننده تهیه شده است و این اقدام بان کی مون تشکر رایس راادر پی داششته است.
با دستور عباس؛ دولت وحدت ملی فلسطین استعفا داد
روی کاغذ و در خبرها همهچیز استثنایی بهنظر میرسید. مقامات دو جنبش «فتح» و «حماس» کنار هم مینشستند و لبخند بههم تحویل میدادند. دولت وحدت ملی فلسطین آوریل سال گذشته با چنین تصویرهای کمتر دیدهشدهای آغاز شد.
مردم از سرِ شادی به خیابانها آمدند و دولتمردان اسرائیلی هم مثل همیشه شاخوشانه کشیدند. اما روی زمین و درعمل، کمتر تغییری بهچشم میخورد. قرار بود غزه و کرانهباختری رود اردن بار دیگر یکپارچه شوند اما حماس همچنان بر غزه حکومت میکند و فتح بر کرانهباختری. شکست اهداف دولت وحدت ملی حالا «محمود عباس»، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی را بر آن داشته تا خبر استعفای دولت را مطرح کند، خبري كه روز گذشته و پس از ديدار محمود عباس و رامي حمدالله ،نخست وزير دولت وحدت ملي منتشر شد.
محمود عباس پس از اين ديدار يكبار ديگر حمدالله را مأمور تشكيل كابينه دولت كرد. آنطور که هفتهنامه «نیویورکتایمز» به نقل از یکی از مقامات ارشد فلسطینی و خبرهای محلی گزارش داده، محمود عباس روز سهشنبه به رهبران حزب خود گفته بود دولت وحدت ملی ظرف ٢٤ ساعت آتی استعفا میدهد. دولت وحدت ملی به نخستوزیری «رامی حمدالله» هرگز مؤثر واقع نشد و نتوانست اوضاع نوارغزه را سروسامان دهد یا حتی بعد از جنگ ویرانگر سال گذشته اسرائیل و غزه، در بازسازی اندک این منطقه هم نقشی نداشت. منابع دولتی، پيشتر گفته بودند بهدلیل عدم پیشرفت کار در زمینه اداره امور نوارغزه، از مدتها پیش موضوع استعفای دولت مطرح بوده است.
با وجود انتشار اظهارات محمود عباس، و ساعاتي پيش از استعفاي دولت، سخنگوی دولت وحدت ملی گفته بود از تصمیم دولت براي استعفا خبر ندارد و این موضوع در جلسه هیأت دولت در روز سهشنبه مطرح نشده است. او درعینحال، تأیید کرده بود موضوع اداره نوارغزه در ملاقات رهبر و نخستوزیر تشکیلات خودگردان در روز چهارشنبه بررسی خواهد شد. حماس نیز ساعاتی پس از انتشار این خبر به آن واکنش نشان داد. سخنگوی حماس در این زمینه به خبرگزاری فرانسه، گفت: «حماس هرگونه تغییر یکطرفه در دولت بدون توافق همه گروهها را رد میکند».درهمینحال معاون نخستوزیر سابق حماس هم گفت دولت وحدت ملی در تحقق تعهدات خود در قبال مردم، شکست خورده است.
«صالح برداویل»، یکی از قانونگذاران حماس، نیز استعفای دولت را تلاش برای فرار و بهتأخیرانداختن آشتی عنوان کرد؛ آنطور که یک مقام ارشد ناشناس به نیویورکتایمز گفته، سایتهای خبری محلی در روزهای اخیر گزارشهای تأییدنشدهای منتشر کردهاند مبنیبر اینکه حماس بدون هماهنگی با دولت خودگردان فلسطین، برای برقراری آتشبسی طولانی با اسرائیل وارد مذاکره شده است؛ امری که به گفته رسانههای محلی فلسطین در راستای سرعتبخشیدن به بازسازی و توانبخشی غزه است. با وجود اختلافات دیرینه حماس و فتح در دولت وحدت ملی، چرایی استعفای دولت در موقعیت کنونی، سؤالی بیجواب است.
کشتی های جنگی اسرائیل به غزه حمله کردند
رسانه های خبری منطقه اعلام کردند که کشتی های جنگی رژیم صهیونیستی اسرائیل، سواحل غزه را با توپ هدف قرار دادند.
رسانه های منطقه، تعدادی کشتی توپدار رژیم صهیونیستی اسرائیل، چند بار به سواحل شمال غزه شلیک کردند.
تاکنون گزارشی درباره تلفات احتمالی این حملات مخابره نشده است.
شبکه اسکای نیوز عربی نیز گزارش داد دستگاه های امنیتی غزه، از بیم حملات رژیم صهیونیستی اسرائیل مقرهای خود را خالی کردند.
درپی این آتشباری و به دنبال اصابت سه فروند موشک به جنوب فلسطین اشغالی، آژیر خطر در عسقلان و مناطق النقب غربی به صدا درآمد.
رسانه ها از شنیده شدن صدای آژیر خطر در برخی شهرک های صهیونیست نشین واقع در این مناطق خبردادند.
تلاش آمریکا برای به تاخیر انداختن تشکیل کشور فلسطین
روزنامه عبری زبان "هاآرتص" از تلاش های دولت آمریکا و برخی کشورهای عرب منطقه برای به تاخیر انداختن پیشنویس قطعنامه پیشنهادی فرانسه درباره تشکیل کشور مستقل فلسطین پرده برداشتند.
به گزارش روزنامه عبری زبان "هارآرتص" در خبری نوشت: دولت آمریکا و چند کشور دیگر از جمله برخی کشورهای عربی منطقه ظرف چند هفته اخیر تماس هایی را با مقامات فرانسوی برقرار و از این کشور خواسته اند تا ارائه پیش نویس قطعنامه پیشنهادی خود را درباره حل اختلاف فلسطین و رژیم صهیونیستی اسرائیل دستکم تا پس از توافق هسته ای نهایی با ایران در 30 ژوئن آتی به تاخیر بیندازد.
این روزنامه به نقل از مقامات عالی رتبه آمریکا و دیپلمات های اروپایی نوشت: این پیام به لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه و سایر دیپلمات های فرانسوی در مقر سازمان ملل در نیویورک، واشنگتن و سایر کشورهای جهان ابلاغ و تاکید شده که تمام تمرکزشان را در حال حاضر بر مساله توافق هسته ای با ایران معطوف کنند.
یکی از مقامات آمریکایی در این باره گفت: دولت آمریکا از این اقدام فرانسه نگران است.
پیشتر فرانسه در واکنش به پیش نویس تشکیلات خودگردان فلسطین درباره خروج نیروهای اسرائیلی ظرف دو سال از اراضی فلسطین پیش نویس منعطف تری را آماده کرد که طبق آن ضرب الاجل دو ساله برای به نتیجه رسیدن معاهده صلح تدوین کرد اما در آن اشارهای به خروج نیروهای اسرائیلی نشده است.
روزنامه هاآرتص در ادامه نوشت: پیش نویس قطعنامه پیشنهادی فرانسه شامل بندی درباره حل اختلافات دو طرف فلسطینی و اسرائیلی برای تشکیل کشور فلسطین در مرزهای 1967 با تبادل اراضی و قرار دادن قدس به عنوان پایتخت دو کشور و تعیین جدول زمانی مشخص برای پایان اشغالگری های اسرائیل و برگزاری کنفرانس بین المللی صلح است.
حمایت قاطع سران آسیا و آفریقا از حق تعیین سرنوشت ملت فلسطین
کشورهای آسیا و آفریقا حمایت کامل خود را از مبارزه عادلانه ملت فلسطین برای احقاق حق مسلم تعیین سرنوشت خود از جمله تشکیل دولت مستقل با پایتخت اورشلیم شرقی (بیت المقدس) ابراز می کنند.
در اعلامیه دیدار سران کشورهای آسیا و آفریقا درباره فلسطین ضمن بیان این مطلب گفته می شود:
ما عمیقا متاسف هستیم که 60 سال پس از کنفرانس باندونگ (کنفرانس جنبش عدم تعهد در سال 1955 ملت فلسطین هنوز از حقوق خود،آزادی و استقلال محروم است و میلیون ها فلسطینی در شرایط اشغال زندگی کرده یا آواره بوده و این بی عدالتی تاریخی ادامه دارد".
سران کشور های آسیا و آفریقا تل آویو را "به پایان دادن به اقدامات غیر مسئولانه و تحریکات در اورشلیم شرقی" فرا خواندند.
دیدار سران کشورهای آسیا و آفریقا روز پنج شنبه در جاکارتا، پایتخت اندونزی به کار خود پایان داد.
عقب نشینی داعش از بیشتر بخش های اردوگاه یرموک سوریه
مقام های فلسطینی و یکی از ساکنان اردوگاه یرموک روز سه شنبه گفتند که تروریست های داعش در برابر جنگجویان فلسطینی از اردوگاه یرموک در جنوب دمشق پایتخت سوریه عقب نشینی کرده اند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از دمشق، یکی از ساکنان این اردوگاه با نام مستعار ثمر نیز گفت که تروریست های داعش از بیشتر بخش های تحت اشغال خود در این اردوگاه پس از ورود به آن در اول آوریل (12 فروردین) عقب نشینی کرده اند.
وی افزود: ما در 3 روز گذشته هیچ یک از عناصر داعش را در این اردوگاه ندیده ایم.
یک مقام جناح فلسطینی هوادار دولت سوریه که در این اردوگاه علیه داعش می جنگد نیز عقب نشینی داعش را تایید کرد.
به گفته خالد عبدالمجید رییس جبهه مبارزه مردمی فلسطین، هنوز درگیری هایی به صورت پراکنده میان جنگجویان فلسطینی و عناصر داعش در این اردوگاه رخ می دهد. اما تروریست ها از بیشتر بخش ها و محله هایی که پیشتر اشغال کرده بودند، عقب نشینی کرده اند.
منابع فلسطینی همچنین گفتند که اکنون تروریست های داعش عمدتا در بخش جنوب غربی این اردوگاه محاصره شده اند. اما بیشتر بخش های شرقی و شمالی این اردوگاه در اختیار جناح های فسطینی قرار دارد.
بر اساس این گزارش، نیروهای دولتی سوریه نیز در اطراف این اردوگاه مستقر شده اند و به گفته عبدالمجید، جناح های فسطینی یک اتاق عملیات مشترک با نیروهای دولتی سوریه تشکیل داده اند.
یک منبع امنیتی دولت سوریه در دمشق همچنین گفت: جناح های فسطینی پیشروی کرده و توانسته اند که دوباره بر نقاط اصلی و مهم این اردودگاه مسلط شوند و عملیات آنان ادامه دارد.
برخی جناح های فلسطینی داخل این اردوگاه موسوم به اکناف بیت المقدس به همراه تروریست ها علیه دولت سوریه می جنگند.
به گفته مقام های فلسطینی، جنگجویان گروه فتح و جبهه دمکراتیک برای آزادی فلسطین در این درگیری ها، شرکت ندارند.
این گروه ها گفته اند که می خواهند یرموک در درگیری های سوریه بی طرف بماند و نمی خواهند که در این بحران موضع گیری کنند.
پیشروی 12 فروردین داعش در این اردوگاه در نزدیکی دمشق، موجب نگرانی ساکنان و دولت سوریه شد. به گونه ای که وزیر آشتی این کشور خواستار عملیات نظامی برای بیرون راندن تروریست های داعش شد.
جمعیت این اردوگاه که پیش از درگیری ها و بحران سوریه حدود 160 هزار فلسطینی و سوری بود، در زمان تهاجم داعش به آن به حدود 18 هزار تن کاهش یافت.
به گفته منابع فلسطینی، در پی تهاجم داعش حدود 2500 غیرنظامی از این اردوگاه گریخته اند.
نهادهای امدادرسانی و سازمان ملل متحد در باره بحران وخیم انسانی در این اردوگاه هشدار داده و از همه طرف های درگیر خواستار ایجاد یک گذرگاه امن شده اند.
سازمان ملل متحد روز دوشنبه نیز با یادآوری اوضاع اسفبارهزاران آواره به دام افتاده در درگیری های یرموک، بر ضرورت اقدام فوری مجامع بین المللی برای حل مسالمت آمیز این درگیری ها و نجات آوارگان تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، «پیر کراهن بوهل» دبیرکل سازمان امداد و کار سازمان ملل روز دوشنبه در دومین روز دیدار خود از دمشق در بیانیه ای تاکید کرد که حل مسالمت آمیز بحران یرموک، بهترین راه حل برای پایان دادن به کشتار و وضعیت اسفبار غیرنظامیان در این اردوگاه است.
به گزارش سازمان ملل، یرموک در دو هفته گذشته به میدان نبرد میان گروه های تروریستی مختلف از جمله داعش تبدیل شده است.
براساس آمار سازمان ملل، در جریان درگیری ها در این اردوگاه بیش از18 هزار پناهنده شامل 3 هزار و 500 کودک محاصره شده اند که در یک سال گذشته نیز تنها با کمک های انسان دوستانه سازمان ملل قادر به گذران زندگی خود بوده اند.
بوهل بعد از بازدید از وضعیت آوارگان یرموک، در گزارشی بر ضرورت فراهم ساختن فوری کمک های انسان دوستانه برای آوارگان در یرموک تاکید کرد وافزود: تاکنون رایزنی های انجام شده با مقام های دولت سوریه برای کمک به آوارگان یرموک نتیجه بخش بوده است.
گروه تروریستی – تکفیری داعش که با حمایت غرب و هم پیمانان منطقه ای آنها از سال 2012 در سوریه شکل گرفت، از حدود دو هفته پیش تاکنون با حمله به اردوگاه یرموک بخش های وسیعی از آن را اشغال و جنایات متعددی را مرتکب شده است.
همکاری فلسطینیها و سوریه برای پسراندن داعش از یرموک
دولت سوریه خود را برای حمله به اردوگاه یرموک آماده میکند. گروههای مختلف فلسطینی، از جمله سازمان آزادیبخش و حماس تصمیم گرفتهاند با ارتش سوریه همکاری کنند.
این تصمیم بعد از رایزنی ۱۴ گروه فلسطینی با یکدیگر گرفته شد.
خبرگزاری فرانسه به نقل از علی حیدر، وزیر آشتی ملی سوریه گفته است که دولت سوریه در حال تدارک یک اقدام نظامی به منظور بیرون راندن تروریستهای مسلح از اردگاه یرموک است.
به گفته او حمله نظامی "تحت شرایط کنونی یک اقدام ضروری است". وزیر آشتی ملی سوریه درباره زمان آغاز این حمله چیزی نگفته است.
همکاری فلسطینیها
در پی دیدار روز گذشته (چهارشنبه ۸ آوریل) احمد مجدعلانی، نماینده سازمان آزادیبخش فلسطین با وزیر آشتی ملی سوریه، این سازمان اعلام کرد که آماده همکاری نظامی با ارتش سوریه و حمایت از تصمیمات دولت این کشور است.
به دنبال نشستی که گروههای مختلف فلسطینی با یکدیگر گذاشتند، امروز خبر رسید که همه فراکسیونهای مختلف فلسطینی با این همکاری موافقند.
اما هنوز روشن نیست که آیا جنگجویان فلسطینی داخل اردوگاه یرموک هم با این همکاری موافق هستند یا نه. گروه "اکناف بیتالمقدس" که در داخل کمپ در حال جنگ با نیروهای "دولت اسلامی" است در این نشست شرکت نداشت و امکان تماس با آن نیز میسر نشده است. این گروه با دولت سوریه مخالف است و از زمانی که نیروهای دولت اسلامی به ارودگاه یرموک وارد شدهاند، در کنار اپوزیسیون سوریه علیه آن میجنگند.
سازمان آزادیبخش فلسطین توانسته است در روزهای گذشته نزدیک به ۲ هزار نفر را از اردوگاه یرموک نجات دهد.
از هنگام حمله داعش به اردوگاه پناهندگان فلسطینی در یرموک دیگر هیچ سازمان کمکرسانی موفق نشده است وارد یرموک شود. حیدر مجدعلانی گفته است رسیدن به یک راهحل غیرنظامی روز به روز سختتر میشود.
وضعیت در اردوگاه یرموک در جنوب دمشق بسیار وخیم است. سازمان ملل متحد روز دوشنبه (۶ آوریل/ ۱۶ فروردین) پس از نشست ویژه شورای امنیت در نیویورک خواستار انتقال غیرنظامیان یرموک به مکانهای امن شد.
این سازمان اعلام کرد که غیرنظامیان یرموک قربانی درگیریها میان تروریستهای "دولت اسلامی" و گروههای فلسطینی» میشوند.
بخش بزرگی از ساکنان یرموک را پناهندگان فلسطینی تشکیل میدهند و به همین دلیل معمولا آن را به عنوان اردوگاه پناهندگان میشناسند. این شهر سه سال پیش، نزدیک به ۱۶۰ هزار جمعیت داشت.
هم اکنون تنها ۱۸ هزار تن در این منطقه از شهر زندگی میکنند که ۳۵۰۰ تن از آنها را کودکان تشکیل میدهند.
اردوگاه یرموک در سال ۱۹۵۷تاسیس شد و دروازهی دمشق به شمار میرود. کنترل این منطقه از سوی دولت سوریه به جبهه خلق برای آزادی فلسطین واگذار شده بود. اما با یورش تروریستهای "دولت اسلامی" از اول آوریل سال جاری میلادی کنترل اردوگاه به دست داعش افتاده و وضعیت ساکنان این منطقه وخیمتر شدهاست.
شکایت فلسطین علیه اسرائيل تسلیم دیوان کیفری لاهه میشود
تشکیلات خودگردان فلسطین دیگر از نظر قانونی میتواند علیه اسرائیل به دیوان بینالمللی کیفری لاهه شکایت کند. جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ و گسترش فعالیتهای شهرکسازی اسرائیل در مناطق اشغالی فلسطین موردهای شکایت هستند.
تشکیلات خودگردان فلسطین صدوبیستوسومین عضو دادگاه بینالمللی کیفری لاهه شد. این دادگاه فلسطینیان را طی مراسمی به عضویت خود پذیرفت. اکنون اسرائیل باید این محاسبه را بپذیرد که به اتهام جنایت جنگی احتمالی در دیوان کیفری بینالمللی لاهه محاکمه شود.
تشکیلات خودگردان فلسطین در ژانویه سال جاری به دیوان بینالمللی کیفری لاهه پیوست و بر طبق قوانین میتوانست از آوریل سال ۲۰۱۵ برای طرح شکایت علیه جنایات جنگی یا جرایمی که دیوان بینالمللی کیفری به آنها رسیدگی میکند، به دیوان کیفری بینالمللی لاهه شکایت کند.
دیوان کیفری بینالمللی (International Criminal Court به اختصار ICC) مرجع رسیدگی به اتهامات نسلکشی، جنایت علیه بشریت و جنایات جنگی است. اسرائیل، آمریکا، چین و روسیه هنوز به این نهاد بینالمللی نپیوستهاند. دیوان کیفری به عنوان یک نهاد حقوقی با مشارکت ۱۲۲ کشور فعالیت میکرد و اکنون باپیوستن تشکیلات خودگردان فلسطین ۱۲۳ عضو دارد.
موفقیتی بزرگ
تشکیلات خودگردان فلسطین قرار است شکایت خود را از اسرائیل روز چهارشنبه (۱۲ فروردین / ۱ آوریل) به این دادگاه ارائه دهد. مقامات این تشکیلات عضویت در دادگاه بینالمللی کیفری را موفقیتی بزرگ برای خود میدانند.
صائب عریقات، رئیس هیأت فلسطینی مامور مذاکره با اسرائیل، روز پذیرش فلسطینیان در دیوان کیفری بینالمللی را "روزی تاریخی" نامید. او در گفتوگو با خبرنگار رادیوی فلسطینیان گفت او در حال تنظیم مدارک لازم برای ارائه به دیوان کیفری بینالمللی در این بارهاست. جنایت جنگی در جریان جنگ غزه در تابستان ۲۰۱۴ و شهرکسازیهای غیرقانونی اسرائیل، برخی از اتهاماتی هستند که فلسطینیها به خاطر آنها به دنبال شکایت از اسرائیل در دیوان کیفری بینالمللیاند.
ریاض المالکی، وزیر امور خارجه تشکیلات خودگردان فلسطین، با خوشحالی گفت فلسطینیان "از همان ابتدای آوارگی و تبعید منتظر چنین لحظهای بودند؛ لحظهی عضویت در دیوان کیفری بینالمللی." او در ادامه گفت اکنون هر فلسطینی این احساس را پیدا میکند که عدالتی در جهان وجود دارد.
طرح شکایت از اسرائیل
تشکیلات خودگردان فلسطین در ماه فوریه سال جاری اعلام کرد که در نظر دارد از اسرائیل به دیوان کیفری بینالمللی شکایت کند. محمد اشتیه، یکی از اعضای این تشکیلات، در اجلاس سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) از این اقدام به عنوان "نخستین گام مهم" یاد کرد.
طرح این شکایت به خاطر جنگ غزه در سال ۲۰۱۴ است و گسترش فعالیتهای شهرکسازی اسرائیل در مناطق اشغالی فلسطین و انتقال و اسکان بخشی از شهروندان خود در کرانه باختری رود اردن که از سال ۱۹۶۷ در اشغال اسرائیل است.
در تاریخ ۱۶ ژانویه فاتو بنسوده، دادستان کل دادگاه بینالمللی لاهه، رسیدگی به اتهام جنایت جنگی در جریان جنگ غزه در تابستان سال گذشته را علیه هر دو سوی درگیری آغاز کرده است.
فلسطین چهارشنبه رسما عضو دادگاه کیفری بینالمللی میشود
وزیر خارجه فلسطین روز چهارشنبه به شهر لاهه در کشور هلند سفر میکند تا در مراسم عضویت فلسطین در دادگاه کیفری بین المللی شرکت کند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از سایت شبکه اسکای نیوز عربی، یک شخصیت دیپلماتیک فلسطینی که نخواست نامش فاش شود، اظهار داشت که این مراسم در اول ماه آوریل در لاهه که دیوان کیفری بینالمللی در آنجا قرار دارد، برگزار خواهد شد و در جریان این مراسم، فلسطین رسما به عضویت این دادگاه در میآید. ریاض مالکی وزیر خارجه فلسطین در این مراسم شرکت میکند.
رهبران فلسطینی اواخر سال گذشته به رغم اعتراضات گسترده رژیم صهیونیستی، درخواست عضویت در دادگاه کیفری بینالمللی را ارائه دادند.
فلسطین با عضویت در این دادگاه، خواستار تحقیق در مورد جنایتهای ضد بشری دشمن صهیونیستی علیه ملت فلسطین در نوار غزه در جریان جنگ 51 روزه و تحقیق در مورد عملیات شهرک سازی غیرقانونی این رژیم در اراضی اشغالی خواهد شد.
درخواست سازمان ملل از اسرائیل برای توقف فوری شهرکسازیها
نماینده امور خاورمیانه سازمان ملل از دولت جدید اسرائیل خواست که هرچه سریعتر گامهای لازم را برای متوقف کردن شهرکسازیها بردارد. به اعتقاد او ادامه شهرکسازی "تهدیدی جدی برای دستیابی به صلح است."
هماهنگکننده ویژه امور خاورمیانه در سازمان ملل٬ روز پنجشنبه (۶ فروردین٬ ۲۶ مارس) در آخرین گزارش خود به شورای امنیت این سازمان درباره فرآیند صلح در خاورمیانه٬ از دولت جدید اسرائیل به رهبری بنیامین نتانیاهو٬ نخستوزیر این کشور خواست که شهرکسازیهای بحثبرانگیز را متوقف کند و هشدار داد که این شهرکسازیها "احتمال دستیابی به صلح را از بین میبرد."
به گزارش خبرگزاری فرانسه٬ رابرت سری٬ هماهنگکننده امور خاورمیانه در سازمان ملل٬ در گزارش خود به شورای امنیت گفت: «صادقانه بگویم٬ نمیدانم همین الان هم به اندازه کافی دیر است یا هنوز فرصتی برای ازسرگیری مذاکرات صلح معطوف به تشکیل کشور مستقل فلسطین باقی است.» به گفته او: «حداقل شرایط برای بازیابی اعتماد فراهم نخواهد شد مگر اینکه دولت جدید اسرائیل گامهای روشنی برای توقف فعالیتهای مرتبط با شهرکسازی بردارد.»
این نماینده هلندی سازمان ملل که هفت سال به عنوان نماینده ویژه خاورمیانه فعالیت کرده است٬ خطاب به ۱۵ کشور عضو شورای امنیت گفت: «شورای امنیت میتواند میانجیگری کند و با تبیین چارچوبی برای مذاکرات و از جمله تعیین پارامترها٬ زمینه دستیابی به صلح را فراهم کند.»
این در حالی است که بنیامین نتانیاهو که در مقام رهبری حزب راستگرای لیکود به تازگی در انتخابات اسرائیل به پیروزی رسیده٬ در بحبوحه رقابتهای انتخاباتی به تاکید و تصریح گفت که راهحل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل را نمیپذیرد و تا زمانی که او نخستوزیر باشد محال است چنین امری رخ دهد.
به اعتقاد رابرت سری٬ توقف شهرکسازی در شرایط کنونی تنها راه احیاء راهحل تشکیل دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل٬ و پایان دادن به این بحران مزمن خاورمیانه است. این درخواست در حالی مطرح میشود که نتانیاهو در حال تشکیل دولت جدید اسرائیل است. باراک اوباما٬ رئیسجمهور آمریکا و بان کیمون٬ دبیرکل سازمان ملل هم از نخستوزیر اسرائیل خواستهاند که به تعهدات خود در قبال راهحل تشکیل دو کشور مستقل پایبند بماند.
رابرت سری میگوید فعالیتهای مرتبط با شهرکسازی یهودیان غیرقانونی است و با پارادایم تشکیل دو کشور مستقل برای دو ملت اسرائیل و فلسطین همخوانی ندارد. سازمان ملل تا کنون بارها از اسرائیل خواسته ساختوساز در زمینهای متعلق به فلسطینیان را متوقف کند و بارها هشدار داده که این اقدامات غیرقانونی چشمانداز تشکیل دولت فلسطینی را کور میکند.
سخنان نتانیاهو پیش از پیروزی در انتخابات سازمان ملل را بیش از همیشه نگران کرده و هماهنگکننده ویژه این سازمان از نخستوزیر اسراییل خواسته که "هم در کلام و هم در عمل" پایبندی خود به صلح را نشان دهد.
شورای امنیت سازمان ملل در ماه دسامبر ۲۰۱۴ قطعنامه پیشنهادی فلسطین مبنی بر تعیین ضربالاجل برای جمعبندی مذاکرات صلح را که میتوانست راهگشای تشکیل کشور فلسطینی باشد٬ رد کرد. رابرت سری میگوید تصویب قطعنامه جدید برای ازسرگیری مذاکرات صلح٬ بدون تعهد تمام عیار دو طرف به دستیابی به صلح٬ بیفایده و بینتیجه خواهد بود.
فرانسه اعلام کرده است که برای تدوین پیشنویس قطعنامهای که اهداف دور جدیدی از مذاکرات را تبیین و تشریح کند آمادگی دارد٬ اما هنوز مشخص نیست که آمریکا از چنین ابتکاری حمایت خواهد کرد یا نه.
رابرت سری میگوید پس از هفت سال فعالیت دیپلماتیک مستمر برای تحقق صلح خاورمیانه٬ حالا "کمی از وضعیت جاری ناامید شده است" و فرآیند صلح خاورمیانه را به قوطیای تشبیه کرد که "در میانه یک جاده بیانتها رها شده است". او ماه آینده جای خود را به نیکلای ملادنوف٬ دیپلمات بلغاری خواهد داد که پیشتر به عنوان نماینده سازمان ملل در عراق کار کرده است.
در ادامه تنش با تل آویو؛
آمریکا: اسرائیل به اشغال کرانه باختری پایان دهد
کاخ سفید با اشاره به گفتههای اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی اسرائیل در مورد تشکیل نشدن کشور فلسطینی تا زمانیکه قدرت در دست اوست، گفت: اشغال کرانه باختری که ۵۰ سال به درازا کشیده، باید خاتمه پیدا کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، رسانه های اسرائیلی مانند هاآرتص، گفته های «دنیس مک دانا» رئیس دفتر کاخ سفید را نشانه ای دانسته اند که «بحران دیپلماتیک» میان واشنگتن و تلآویو هنوز به پایان نرسیده است.
مک دانا به سخنان نخست وزیررژیم صهیونیستی اسرائیل در مورد تشکیل نشدن کشور فلسطینی مادامی که او رهبری کابینه اسرائیل را در دست دارد، اشاره کرده و گفت: نمیتوانیم اینطور وانمود کنیم که این سخنان هرگز زده نشده اند.
مکدانا، در میان اعضای گروه «جی استریت»، از لابی های حامی اسرائیل ولی مخالف کابینه راست گرای نتانیاهو، گفت: پس از انتخابات، نتانیاهو گفت که موضعش را تغییر نداده است، ولی برای بسیاری در اسرائیل و جامعه جهانی، این اظهارات متناقض، در مورد پایبندی او به راهحل دو کشور (ایجاد کشور فلسطین در کنار اسرائیل) تردید ایجاد میکند. همانظور که نظر او در مورد شهرکسازی به عنوان یک هدف راهبردی برای شکاف در میان فلسطینیها، و نطر او در مورد اینکه خاورمیانه پیش از تشکیل فلسطین باید باثبات شود در تعهدات او تردید به وجود میآورد.
او در عین حال به کابینه آینده اسرائیل هشدار داد که به الحاق بیشتر بخشهایی از کرانه باختری نیاندیشد، چرا که چنین کاری «هم غلط و هم غیرقانونی است».
سازمان ملل متحد و نیز دیوان بینالمللی دادگستری، اشغال کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی را از سال ۱۹۶۷ (نزدیک به ۵۰ سال پیش) غیرقانونی میدانند.
کاخ سفید پس از پیروزی حزب لیکود به رهبر نتانیاهو، در انتخابات اسرائیل، تاکید کرده بود بهترین راهکار برای حل بحران فلسطین و اسرائیل، تشکیل کشور مستقل فلسطین است.
اما نخست وزیر اسرائیل پس از انتخابات گفت سخنان او، به معنای عقب نشینی اش از گفتههای قبلی نیست و او صرفا بر این باور است که «هنوز شرایط برای این کار مهیا نیست».
پیش از این مقامات ارشد سازمان ملل متعهد نیز از دیگر کسانی بودند که به گفتههای نتانیاهو واکنش نشان داده بودند.
ازجمله بان گی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد، که ۲۹ اسفند ماه، در تماسی تلفنی با نتانیاهو، از او خواست تا تعهد اسرائیل را به راهحل دو کشوری، به معنی تشکیل کشور فلسطین، مجددا احیا کند.
تهدید مک کین به کاهش کمکهای مالی آمریکا به سازمان ملل با به رسمیت شناختن دولت فلسطین
رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا بیان کرد که اگر سازمان ملل دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد آمریکا در حمایت مالی خود از این سازمان تجدیدنظر میکند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز، جان مک کین، سناتور جمهوری خواه آمریکا اظهار کرد که کنگره باید در حمایت مالی خود به سازمان ملل تجدیدنظر کند اگر این سازمان دولت فلسطین را به رسمیت بشناسد.
این سناتور از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا خواست تا از امکان به رسمیت شناختن دولت فلسطین که به گفته وی موضع دیپلماتیک طولانی مدت دولت آمریکا را نفی میکند، دست بکشد.
وی همچنین از اوباما خواست تا به دوئل خود که وی را مقابل بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل قرار میدهد، دست بردارد.
مذاکرات درباره ایجاد یک دولت فلسطینی روابط میان آمریکا و اسرائیل را پیچیده کرده است.
باراک اوباما به بنیامین نتانیاهو، که با ایجاد یک دولت فلسطینی کاملا مخالف است، با بیان اینکه واشنگتن انتخاب دیگری ندارد جز اینکه در سیاستش در قبال اسرائیل تجدیدنظر کند، هشدار داد.
سازمان ملل: اسرائیل در صدر ناقضان حقوق زنان در جهان
کمیسر سازمان ملل در گزارشی درباره حقوق زنان، از رژیم صهیونیستی اسرائیل به عنوان اولین دولت ناقض حقوق زنان در سطح جهان نام برد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از خبرگزاری الوطن فلسطین، کمیسیون سازمان ملل در نشست خود رژیم صهیونیستی اسرائیل را در رده نخست دولتهای ناقض حقوق زنان در سطح جهان معرفی و آن را محکوم کرد.
از میان 9 سندی که در نشست سالانه این کمیسیون تهیه شده بود، رژیم اسرائیل به واسطه سندی که عنوان آن وضعیت زنان فلسطینی و کمک به آنان است، به دلیل اشغال کرانه باختری محکوم شده است. بنا بر این سند، اشغال کرانه باختری به نرخ بالای بیکاری و فقر در بین فلسطینیان، به ویژه زنان منجر شده است.
در این گزارش آمده است که رژیم صهیونیستی اسرائیل همواره مانعی اساسی در مقابل زنان فلسطینی بشمار میرود و سد پیشرفت و استقلال آنها در جامعه است.
این گزارش سازمان ملل موجب خشم برخی جناحهای وابسته به این رژیم شد به طوریکه شبکه آمریکایی فاکس نیوز ارگان نومحافظه کاران، موضع کمیساریای حقوق زنان سازمان ملل در قبال رژیم صهیونیستی اسرائیل را به باد انتقاد گرفت.
حمایت پرتغال و الجزایر از تشکیل کشور فلسطین
الجزایر و پرتغال خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای سال 1967 شدند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، دولتهای الجزایر و پرتغال در بیانیهای مشترک در اجلاس سران الجزایر و پرتغال با مشارکت پدرو باسوس کویلو، نخست وزیر پرتغال و عبدالمالک سلال، همتای الجزایری وی خواستار تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای سال 1967 و در کوتاهترین زمان ممکن شدند.
به گزارش مرکز اطلاعرسانی فلسطین، در این بیانیه آمده است که ایجاد راهحلی عادلانه و همهجانبه برای تشکیل کشور مستقل فلسطین بر اساس مرزهای سال 1967 به عنوان بخشی از راه حل "دو کشور" طبق قوانین بین المللی، طرح صلح عربی و قطعنامههای مربوطه سازمان ملل امری کاملا ضروری است.
دولت مصر به حکم صادر شده علیه جنبش حماس اعتراض کرد
کمیته قضایی دولت مصر به حکم دادگاه امور فوری این کشور مبنی بر تروریست خواندن جنبش «حماس» اعتراض کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، کمیته قضایی دولت مصر به حکم صادر شده علیه حماس توسط دادگاه اموری فوری در ۲۸ فوریه گذشته و تروریست خواندن این جنبش اعتراض کرد.
یک منبع قضایی مصری گفت که دادگاه امور فوری قاهره در پی این اعتراض روز ۲۸مارس را برای بازنگری به حکم صادر شده علیه حماس تعیین کرد.
صدور حکم این دادگاه مصری علیه حماس توسط گروههای فلسطینی محکوم شد و جنبش حماس نیز آن را سیاسی اعلام کرد.
تظاهرات دهها هزار نفری در تلآویو علیه نتانیاهو
۱۰ روز پیش از انتخابات پارلمانی در اسرائیل، حدود ۵۰ هزار نفر در میدان اصلی شهر تلآویو علیه نتانیاهو دست به تظاهرات زدند. رئیس سابق موساد در این تظاهرات گفت، اسرائیل تا کنون با چنین بحرانی در رهبری خود روبرو نبوده است.
"اسرائیل تغییر میخواهد" این شعار ده ها هزار تظاهراتکنندهای بود که روز شنبه ( ۷ مارس/ ۱۶ اسفند) در خیابانهای تلآویو علیه سیاستهای بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل راهپیمایی کردند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، تظاهرکنندگان همچنین شعارهایی مانند "بیبی! به خانهات برگرد" و "نتانیاهو باید برود" سر دادند. "بیبی" نامی است که نتانیاهو با آن در اسرائیل خوانده میشود.
مئیر داگان، رئیس پیشین سازمان اطلاعات و امنیت موساد سخنران این تظاهرات بود. وی در نطقی تند علیه نتانیاهو، اسرائیل را کشوری "به بنبست رسیده و فاقد چشمانداز" دانست. او گفت: «اسرائیل در بدترین بحران رهبری قرار دارد که من میتوانم از زمان تشکیل این کشور به یاد آورم.»
وی همچنین تصریح کرد که اسرائیل دشمنانی دارد اما در حال حاضر کسی که او را بیش از همه میترساند، شخصی است که رهبری اسرائیل را بر عهده دارد.
داگان همچنین بدون نام بردن از آمریکا، نتانیاهو را در این مورد که رابطه اسرائيل را با بزرگترین متحدش تخریب کرده به باد انتقاد گرفت و گفت: «در دوره نخستوزیری او ما با بزرگترین متحد و حامی خود به طرز بیسابقهای درگیر شدهایم. ما رهبری داریم که در یک میدان آن هم برای بقای سیاسی خودش میجنگد.»
روابط آمریکا و اسرائیل اخیرا بر سر توافق اتمی با ایران به تیرگی گراییده است. سخنرانی نتانیاهو در کنگره آمریکا که توافق اتمی با ایران را خطرناک و بد خواند، با مخالفت شدید اوباما روبرو شد. سخنگوی کاخ سفید نیز اظهار داشت که نتانیاهو توافقی را محکوم کرده که هنوز منعقد نشده است.
سایت خبری "اینت" از شرکت ۵۰ هزار نفر در این تظاهرات خبر داده است. این تظاهرات ۱۰ روز پیش از انتخابات پارلمانی اسرائیل برگزار شد.
مردم اسرائیل در ۱۷ مارس (۲۶ اسفند) اعضای جدید پارلمان را انتخاب میکنند.
بر اساس آخرین نظرسنجیها، نامزد ائتلاف چپ میانه تقریبا با نتانیاهو در یک رده قرار دارد، هرچند شانس نتانیاهو برای تشکیل یک دولت ائتلافی بیشتر است.
تظاهرات هزاران زن اسرائيلی برای صلح با فلسطینیان
هزاران زن اسرائيلی در تظاهرات برای صلح با فلسطینیان شرکت کردند. طرفداران جنبش "زنان شهامت صلح را دارند" میگویند پس از انتخابات پارلمانی اسرائيل باید موضوع صلح با فلسطینیان در اولویت کار سیاستمداران این کشور قرار گیرد.
هزاران شرکتکننده در تظاهرات چهارشنبه ( ۴ مارس / ۱۳ اسفند) در اورشلیم (بیتالمقدس) خواستار آن بودند که پس از برگزاری انتخابات پارلمانی در اسرائيل، مسئله صلح با فلسطینیان در اولویت دیپلماسی اسرائيل قرار گیرد. انتخابات پارلمانی اسرائيل در ۱۷ مارس (۲۶ اسفند) برگزار میشود.
یک روزنامهنگار در اسرائيل به خبرگزاری فرانسه گفت که با وجود ریزش باران شدید شمار زیادی از زنان طرفدار جنبش "زنان شهامت صلح را دارند" در تظاهرات اورشلیم شرکت کردند. آنان با خود پلاکاردهایی حمل میکردند که بر آن از جمله نوشته شده بود "ما به پیمان صلح رأی میدهیم" و "ما زندگی را برمیگزینیم".
هم زنان یهودی، هم زنان عرب از سراسر اسرائيل به اورشلیم سفر کرده بودند تا در تظاهرات که در نزدیکی مجلس نمایندگان اسرائيل (کنست) برپا شده بود شرکت کنند. خبرگزاری فرانسه نوشته که بیشتر شرکتکنندگان در تظاهرات لائیک بودند اما افراد مذهبی نیز در تظاهرات شرکت داشتند.
یکی از فعالان جنبش صلح اسرائيل، خانم ایریت کینان، در سخنرانی خود خطاب به شرکتکنندگان در تظاهرات گفت: «دو هفته تا انتخابات باقی است و ما هنوز هیچ سخنی درباره اوضاع مربوط به کشمکش میان اسرائيل و فلسطینیان نشنیدهایم، هیچ یک از نامزدهای انتخاباتی پاسخی روشن به پرسش ما نداده است.»
این فعال جنبش صلح در ادامه گفت که اسرائيل به قدر کافی از جنگ رنج برده است. او ادامه داد: «در این تظاهرات اعتراضی زنانی شرکت دارند که فرزندانی را میپرورانند. فرزندان آنان نسل بعدی سربازانی را تشکیل خواهند داد که مجبورند در جنگ شرکت کنند. و ما میگوییم که دیگر بس است!»
جنبش "زنان شهامت صلح را دارند" حین جنگ غزه در تابستان گذشته به وجود آمد. در جنگ غزه در تابستان ۲۰۱۴ بیش از ۲۲۰۰ فلسطینی و ۷۳ اسرائيلی کشته شدند.
حدود ۷۰۰۰ زن اسرائيلی یهودی و عرب در سازمان "زنان شهامت صلح را دارند" عضویت دارند. این سازمان خود را مستقل میداند و هیچ نامزدی را برای انتخابات پارلمانی اسرائيل پیشنهاد نکرده است. اما انتقاد آن بخصوص متوجه دولت کنونی و نخست وزیر اسرائيل، بنیامین نتانیاهو است.
یکی از شرکتکنندگان در تظاهرات درباره نارضایتی خود از دولت اسرائيل به خبرگزاری فرانسه گفت: «اینها مدام درباره ایران حرف میزنند و ما را میترسانند، بدون اینکه راهحلی ارائه بدهند.»
اشاره این زن اسرائيلی که مادر دو کودک است به هشدارهای نتانیاهو نسبت به برنامه اتمی ایران است. نخست وزیر اسرائيل، سهشنبه (۳ مارس) نیز اخطارهای خود را در کنگره آمریکا تکرار کرد.
پارلمان ایتالیا نیز کشور فلسطین را به رسمیت شناخت
نمایندگان پارلمان ایتالیا در جلسه اخیر خود به طرح به رسمیت شناختن کشور فلسطین رای مثبت دادند و از دولت خواستند تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، در جلسه هفتگی پارلمان ایتالیا حدود 300 عضو با پیشنهاد به رسمیت شناختن کشور فلسطین که حزب دموکرات این کشور به رهبری متئو رنتزی، نخست وزیر ایتالیا آن را ارائه کرده بود موافقت کردند این درحالی است که تنها 45 نماینده با این پیشنهاد مخالفت کردند.
پارلمان ایتالیا همچنین با پیشنهاد دیگری مبنی بر از سرگیری مذاکرات مستقیم میان فلسطین و اسرائیل در زمان مناسب موافقت کرد.
برخی منابع نیز گزارش دادند که چنین رای گیری نمادینی موضع دولت ایتالیا را نسبت به حل درگیریها میان فلسطین و اسرائیل براساس راهکار تشکیل دو کشور و برپایه مذاکرات تغییر نخواهد داد.
پیشتر منابع سیاسی در رم اعلام کرده بودند که حزب حاکم دموکرات خواهان به رسمیت شناختن بدون قید و شرط کشور فلسطین است اما احزاب راستگرا خواهان این هستند که برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین شرط از سرگیری مذاکرات صلح با طرف اسرائیلی نیز گذاشته شود.
پیشتر سفیر اسرائیل در رم اعلام کرده بود که موفق شده پارلمان ایتالیا را قانع کند تا از رایگیری در خصوص به رسمیت شناختن کشور فلسطین خودداری کند.
این در حالی است که کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین (ساف) از این پیشنهادها انتقاد و اعلام کرد که چنین پیشنهاداتی موجب به رسمیت شناخته شدن غیر مشروط کشور فلسطین نمیشود.
سفارت اسرائیل در ایتالیا نیز از اینکه پارلمان ایتالیا ادامه مذاکرات میان فلسطین و این رژیم را بر به رسمیت شناختن کشور فلسطین ترجیح داده ابراز خرسندی کرد.
در همین راستا ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین در بیانیهای از تصمیم پارلمان ایتالیا برای به رسمیت شناختن کشور فلسطین استقبال و تاکید کرد: چنین اقدام شجاعانهای از سوی پارلمان ایتالیا به حمایت از روند صلح منجر شده و فرصتهای تحقق صلح و راهکار تشکیل دو کشوری را محقق خواهد کرد.
تشکیلات خودگردان فلسطین ابراز امیدواری کرد که دولت ایتالیا درخواست پارلمان این کشور را بپذیرد و کشور فلسطین را به طور کامل به رسمیت بشناسد.
در این بیانیه به پایبندی کامل فلسطین به تحقق صلح عادلانه و دائم و تحقق راهکار تشکیل دو کشور تاکید شده است.
نبیل شعث، مسئول روابط خارجه جنبش فتح نیز به حمایت پارلمان ایتالیا از طرح به رسمیت شناختن کشور فلسطین را ستود و گفت: موضع پارلمان ایتالیا موضعی بسیار مهم است.
پس از اینکه سوئد در اکتبر سال گذشته، کشور فلسطین را به رسمیت شناخت، پارلمان کشورهای فرانسه، انگلیس، اسپانیا و ایرلند نیز این کشور را به رسمیت شناختند.
"آمریکا در ساخت بمب هیدروژنی به اسرائیل کمک کرد"
دولت آمریکا با تسلیم شدن در مقابل یک اقامه دعوی فدرال، با انتشار گزارش وزارت دفاع مربوط به سال 1987 میلادی که جزئیات کمک واشنگتن به اسرائیل را در ساخت بمب هیدروژنی مطرح میکند، موافقت کرد؛ اقدامی که استانداردهای بینالمللی را نادیده گرفته بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از پایگاه اینترنتی راشاتودی، این گزارش 386 صفحهای تحت عنوان "ارزیابی انتقاد آمیز تکنولوژی در اسرائیل و کشورهای ناتو" تاسیسات اتمی مهم اسرائیل را با لابراتوارهای ملی "لس آلاموس" و "اوک ریج" قیاس میکند که در ساخت تسلیحات اتمی آمریکا بسیار مهم بودند.
در این گزارش آمده است: اسرائیلیها در حال ایجاد برنامههایی هستند که آنها را قادر خواهد ساخت تا بمبهای هیدروژنی بسازند. این برنامهها جزئیات روندهای ترکیب و انشقاق در سطح جزئی و کلی را مطرح میکنند.
انتشار این گزارش پیش از سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در سوم مارس سال جاری میلادی در کنگره آمریکا صورت گرفته که در آن نتانیاهو با هرگونه توافقی که اجازه دهد برنامه اتمی قانونی ایران ادامه یابد، مخالفت خواهد کرد.
راجر متسان، یکی از کارمندان فنی سابق کمیسیون انرژی اتمی درباره این گزارش گفت: من از میزان همکاری میان اسرائیل و آمریکا در زمینه ساخت وسایل مخصوص جنگ تحت تاثیر قرار گرفتم.
انتشار این گزارش براساس درخواست گرنت اسمیت، مدیر اندیشکده واشنگتن برای تحقیق درباره سیاست خاورمیانه بر مبنای قانون آزادی اطلاعات که سه سال پیش مطرح شده بود صورت گرفت.
اسمیت به منظور وارد کردن پنتاگون برای رسیدگی به این درخواست، سپتامبر سال گذشته میلادی اقامه دعوی را تنظیم کرد.
وی اواخر سال 2014 میلادی در دادگاهی منطقهای گفت: آمریکا در سال 1987 میلادی هنگامی که وزارت دفاع کشف کرد که اسرائیل برنامه تسلیحات اتمی دارد گزارش مفصلی را تهیه کرده و آن را به مدت 25 سال پنهان کرد که با این کار متممهای قوانین فدرال همچون "لگن" و "سیمینگتون" را نقض کرده است.
اسمیت افزود: متمم سیمینگتون در قانون کمکهای خارجی حاکی از آن است که آمریکا حق ندارد به هیچ کشوری که خارج از استانداردهای بینالمللی تکنولوژی یا وسایل غنی سازی اتمی را قاچاق میکند، کمک کند.
در همین حال متمم لگن نیز خواستار توقف کمکهای خارجی آمریکا به طرفهایی است که تکنولوژی باسازی اتمی را وارد میکنند.
افتتاح نخستین سفارت فلسطین در اروپا
«محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین نخستین سفارت فلسطین در اروپا را در پایتخت سوئد افتتاح کرد.
به گزارش ایلنا به نقل از اسکای نیوز عربی، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین شب گذشته نخستین سفارت فلسطین
را در استکهلم پایتخت سوئد افتتاح کرد.
با افتتاح سفارت فلسطین در استکهلم، نخستین سفارت فلسطین در اروپا افتتاح شد.
محمود عباس که در سوئد به سر میبرد با «استفان لووین» نخست وزیر این کشور نیز دیدار کرد و توافق نامههایی
در زمینه همکاری میان دو کشور و توسعه امضا کردند.
شناسایی قاتل یاسر عرفات
عضو کمیته مرکزی جنبش فتح گفت که کمیته ویژه تحقیق درباره قتل یاسر عرفات، قاتل این رهبر فلسطینی را شناسایی
کرده است و برای اطمینان از نتایج تحقیقات به عمل آمده نیاز به زمان دارد.
به گزارش ایلنا به نقل از شبکه ماهوارهای معا، سرلشکر «توفیق الطیراوی» عضو کمیته مرکزی جنبش فتح گفت که
کمیته ویژه تحقیق درباره قتل یاسر عرفات، قاتل این رهبر فلسطینی را شناسایی کرده است و برای اطمینان از نتایج
تحقیقات به عمل آمده نیاز به زمان دارد.
الطیراوی افزود: اسرائیل مسئول ترور عرفات است ولی ما به دنبال شخصی هستیم که به طور مستقیم طرح ترور را
اجرا كرده است.
در همین حال، در تحقیقاتی که در سال ۲۰۱۲ آغاز شد و برای ۹ ماه ادامه یافت، یک آزمایشگاه مشهور سوئیسی به بررسی وسایل شخصی عرفات پرداخت و بعد از آزمایشهای مختلف مشخص شد مقادیر زیادی از ماده سمی و پرتوزای پولوتونیم در این وسایل وجود داشته و عرفات تا مدت اندکی پیش از مرگ خود، از آنها استفاده میکرده است.
بنا بر این گزارش، یاسر عرفات در یازدهم نوامبر سال ۲۰۰۴ میلاد در سن ۷۵ سالگی درگذشت و بدون آنکه بدن وی
پیش از تدفین، تشریح شود، در رام الله به خاک سپرده شد. همین امر، علامت سوالهای بسیاری درباره دلیل موافقت
رهبران تشکیلات خودگردان و جنبش فتح با این امر را ایجاد میكند.
رای مثبت پارلمان بلژیک به طرح تشکیل کشور فلسطینی
پارلمان بلژیک با رای مثبت خود طرح کشور فلسطینی (موردنظر تشکیلات خودگردان) را تایید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روسیا الیوم، پارلمان بلژیک با اکثریت آرا طرح تشکیل کشور فلسطینی را تایید کرد.
بنابراین گزارش، این طرح از سوی حزب لیبرال بلژیک به رهبری «شارل میشل» و سه حزب دیگر که ائتلاف دولتی را در این کشور تشکیل می دهند، این طرح را در پارلمان به رای گذاشته بودند. این طرح برای نهایی شدن به تایید دولت بلژیک نیاز دارد.
حماس جاسوس اسراییل را به دام انداخت
جنبش فلسطینی اسلام گرای حماس ادعا کرد سرویس های امنیتی این جنبش یکی از باارزش ترین عوامل اطلاعاتی اسراییل را در نوارغزه بازداشت کرده اند.
بر اساس گزارش رسیده، فرد بازداشتی اقرار کرده که مدت 15 سال با سرویس امنیتی "شاباک" اسراییل همکاری می کرده است. ادعا می شود وی در جریان عملیات جنگی اسراییل در نوار غزه در سال 2014 (موسوم به بنیاد استوار) درباره محل استقرار موشک ها و خانه های رهبران حماس به اسراییل اطلاعات داده است.
حماس همچنین اعلام کرد دیگر خبرچینان برای اسراییل از طریق عامل بازداشت شده دستمزد دریافت می کردند.
واشنگتنپست گزارش داد:
سیا و موساد عاملان ترور «عماد مغنیه» فرمانده ارشد حزبالله بودهاند
این بمب توسط آمریكا ساخته شده بود و بارها در مناطق امن این كشور در «کارولینای شمالی» مورد آزمایش قرار گرفته بود تا از نتیجه انفجار اطمینان حاصل شود.
به گزارش ایلنا به نقل از واشنگتنپست، این روزنامه آمریكایی نوشت كه آژانس اطلاعات مركزی آمریكا (سیا) و سرویس جاسوسی رژیم صهیونیستی اسرائیل (موساد) در ترور عماد مغنیه دست داشتهاند.
در این گزارش آمده است: «مغنیه در ۱۲ فوریه سال ۲۰۰۸ میلادی در یکی از خیابانهای دمشق پس از صرف شام در حال پیادهروی بود، در حالی که تیم سازمان جاسوسی آمریکا حرکات وی را بررسی میکرد. با نزدیک شدن مغنیه به یک خودروی شاسیبلند، بمبی که در یکی از لاستیکزاپاس خودرو جاسازی شده بود، منفجر شد که در اثر پرتاب ترکشهای آن مغنیههمان لحظه به شهادت رسید.»
یکی از مسئولان سابق سازمان جاسوسی آمریکا گفت که بمب توسط یکی از اعضای موساد که با تیم مستقر در دمشق مرتبط بود، منفجر شد.
وی افزود که مقامهای واشنگتن میتوانستند با ترور مغنیه مخالفت کنند و مانع آن شوند اما این کار را نکردند.
این مقام سیا افزود كه این بمب توسط آمریكا ساخته شده بود و بارها در مناطق امن این كشور در «کارولینای شمالی» مورد آزمایش قرار گرفته بود تا از نتیجه انفجار اطمینان حاصل شود.
وی تصریح کرد که برای اطمینان از نتیجه امر، ۲۵ بار بمب را امتحان کردیم.
مغنیه در کشوری ترور شد که با آمریکا در جنگ نبود.
«مری الن اوکنل» استاد حقوق بینالملل در دانشگاه «نوتر دام» گفت که روش ترور مغنیه حتی با قوانین داخلی گروههای مافیایی منافات دارد.
احتمال رویارویی سپاه و حزبالله با اسرائیل قوت گرفت
یک منبع نزدیک به سرویس اطلاعاتی اسرائیل، اعلام کرد که ارتش این کشور از هویت افرادی که در حمله روز یکشنبه در بلندیهای جولان کشته شدند خبر نداشت؛ با این حال وی گفت که احتمال میدهد که ایران و حزبالله به این حمله واکنش نشان دهند.
این مقام آگاه اسرائیلی گفت که ما انتظار نداشتیم که کشته شدگان دارای چنین اهمیتی باشند، مخصوصاً در مورد فرمانده سپاه ایران. و افزود: ما گمان می کردیم که یک واحد از دشمن را که قصد حمله به حصار مرزی داشت، هدف قرار دادیم.
خبرگزاری رویترز از بیت المقدس، نوشته که اظهارات این مقام اسرائیلی به نظر میرسد برای کاستن از خطر واکنش نیروهای ایرانی و حزب الله صورت گرفته است.
این مقام اسرائیلی همچنین در پاسخ به این که آیا اسرائیل انتظار واکنش از سوی ایران و یا حزب الله را دارد یا نه؟ گفت که این واکنش را تقریباً قطعی می داند.
در حالی که اسرائیل نیروهای خود را در شمال این کشور و در نزدیکی با مرز لبنان به حالت آماده باش در آورده، این مقام اسرائیلی اضافه کرد که هیچ کس از این درگیری سودی نمی برد.
امروز محمدعلی جعفری، فرمانده کل سپاه پاسداران، اسرائیل را به آنچه «صاعقههای ویرانگر» خواند تهدید کرد و گفت که جمهوری اسلامی ایران به «حمایتهای خود از مبارزین و مجاهدین مسلمان» ادامه میدهد.
هچنین دیروز پیام حسن نصرالله، مبنی بر این که «اسرائیلیها باید پناهگاه هایشان را آماده کنند»، دیروز بدون هیچ توضیحی و به دو زبان عبری وعربی بر روی خروجی سایت شبکه "المنار" وابسته به این گروه شبه نظامی شیعه قرار گرفت.
در در حمله هوایی روز یکشنبه، توسط اسرائیل در منطقه "قُنیطِره" در جنوب سوریه "محمدعلی اللهدادی"، یکی از فرماندهان سپاه پاسداران و همچنین "جهاد مغنیه"، فرزند "عماد مغنیه"، به همراه چند عضو دیگر حزب الله لبنان کشته شدند.
امروز نیروهای حافظ صلح سازمان ملل متحد در بلندی های جولان اعلام کردند که پیش از حمله اسرائیل
دو هواپیمای بدون سرنشین را مشاهده کردند.
"فرحان حق"، سخنگوی سازمان ملل، گفت که یک ساعت پس از این که این هواپیماها از مرز عبور کردند، دودی مشاهده شد که احتمالاً ناشی از انفجار بوده است.
انتقاد تند آمریکا و اسرائیل از تحقیقات دیوان بینالمللی کیفری
تصمیم دیوان بینالمللی کیفری برای بررسی مقدماتی اتهام جنایت جنگی علیه اسرائیل، با واکنش تند این کشور و واشنگتن مواجه شد. قبلاً نیز نتانیاهو گفته بود که اجازه نخواهد داد سربازان اسرائیلی به دیوان کیفری کشانده شوند. تشکیلات خود گردان فلسطین از آغاز سال ٢٠١۵ به عضویت این دیوان بینالمللی درآمده است.
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، تصمیمهای دیوان بینالمللی کیفری را شرمآور خواند و گفت که در هر صورت آنها را نخواهد پذیرفت. به گفتۀ نتانیاهو فلسطین یک کشور نیست و در نتیجه رسیدگی به ادعاهای آن جزء وظایف دیوان کیفری به حساب نمیآید.
جف راتکی، سخنگوی وزارت خارجۀ امریکا نیز گفت: اینکه اسرائیل، که هدف هزاران راکت تروریستها قرار گرفته، تحت پیگرد دیوان کیفری قرار گیرد، فقط "طنز مصیبتبار" است.
دیوان بینالمللی کیفری فعلاً بررسی مقدماتی اتهاماتی را آغاز کرده که از سوی تشکیلات خودمختار فلسطین مطرح شده است.
این رسیدگی مقدماتی نشان خواهد داد که آیا دلایل کافی و قانعکنندهای برای تحقیق و اقدام قضایی وجود دارد یا خیر.
فلسطینیان روز دوم ژانویۀ گذشته با عضویت در دیوان بینالمللی، راه این اقدام حقوقی را گشودند. بدین ترتیب آنان میتوانند به خاطر اشغال اراضیشان و یا به خاطر حملات نظامی به غزه، اسرائیل را مؤاخذه کنند.
دیوان بینالمللی کیفری برای رسیدگی به جنایات جنگی، نسلکشی و جنایت علیه بشریت ایجاد شده است.
بان کی مون:
فلسطین از اول آوریل به دیوان کیفری بینالمللی میپیوندد
بان کی مون طی نامهای با اعلام اینکه فلسطین از ماه آوریل آینده به دیوان کیفری بینالمللی خواهد پیوست، تاکید کرد که به این ترتیب فلسطینیان میتوانند اسراییل را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در مناطق اشغالی تحت تعقیب قضایی قرار دهند.
«بان کی مون» دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام کرد که فلسطین از اول ماه آوریل (اواسط فروردین) به دیوان کیفری بینالمللی خواهد پیوست.
به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، بان کی مون طی نامهای با اعلام اینکه فلسطین از ماه آوریل آینده به دیوان کیفری بینالمللی خواهد پیوست، تاکید کرد که به این ترتیب فلسطینیان میتوانند اسراییل را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی در مناطق اشغالی تحت تعقیب قضایی قرار دهند.
بان تاکید کرد که این اساسنامه بر اساس بند ۱۲۶ از اول آوریل برای فلسطین اجرایی خواهد شد.
موگرینی:
مسدود کردن داراییهای فلسطین نقض پیمان اسلو است
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز با اعلام اینکه مسدود کردن داراییهای فلسطین نقض پیمان اسلو است، از دو طرف فلسطینی و اسرائیلی خواست تا از انجام اقدامهایی که آرامش نسبی فعلی را به خطر میاندازد، خودداری کنند.
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز - چهارشنبه - گفت که مسدود کردن داراییهای فلسطین با پیمان اسلو در تضاد است.
به گزارش ایلنا به نقل از پرنسالاتینا، «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا امروز با اعلام اینکه مسدود کردن داراییهای فلسطین نقض پیمان اسلو است، از دو طرف فلسطینی و اسرائیلی خواست تا از انجام اقدامهایی که آرامش نسبی فعلی را به خطر میاندازد، خودداری کنند.
موگرینی گفت: «تصمیم مقامهای اسرائیل برای توقف درآمد مالیاتی فلسطین با پروتوکل فرانسه به عنوان بخشی از قراردادهای اسلو در تضاد است.»
قرارداد اسلو میان مقامهای اسرائیل و سازمان آزادیبخش فلسطین در سال ۱۹۹۴ میلادی درباره برخی مسائل اقتصادی در راستای دستیابی به صلح میان دو طرف، مورد توافق قرار گرفت.
اسرائیل: باید به فکر انحلال تشکیلات خودگردان فلسطین بود
در واکنش به اقدامات فلسطینیان برای رجوع به نهادهای بینالمللی، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل گفت: «اجازه نخواهیم داد که سربازان و افسران تساهال (ارتش اسرائیل) به دیوان کیفری لاهه کشانده شوند». او افزود: «این رهبران تشکیلات خودگردان فلسطین هستند که باید به خاطر اتحاد با جنایتکاران حماس تحت پیگرد قرار گیرند».
رهبران تشکیلات خودگردان فلسطین برای زیر فشار گذاشتن اسرائیل اخیراً اقدامات سیاسی تازهای را با رجوع به نهادها و مراجع بینالمللی آغاز کردهاند که باعث نگرانی و خشم دولت اسرائیل شده است.
فلسطینیان با تقاضای پیوستن به دیوان بینالمللی کیفری در این اندیشهاند که بتوانند به خاطر سه حملۀ اسرائیل به غزه از سال ٢٠٠٨ به بعد و یا اصولاً در مورد اشغال سرزمینهای فلسطینی، از رهبران اسرائیلی حساب پس بخواهند.
دیوان بینالمللی کیفری برای رسیدگی به جنایات جنگی، نسلکشی و جنایت علیه بشریت ایجاد شده است.
یکی از نخستین واکنشهای اسرائیل به این تهاجم دیپلماتیک، اعمال فشار اقتصادی و مالی به فلسطینیان است. دولت نتانیاهو از واریز ١٠۶ میلیون یورو به حساب تشکیلات خودگردان جلوگیری کرد. این پول برای فلسطینیان اهمیت زیاد دارد چون حقوق حدود ١۵٠هزار کارمند از این محل تأمین میشود.
این نخستین بار نیست که اسرائیل پولهای فلسطینی را مسدود میکند. هنگام آشتی سازمان فتح با سازمان حماس نیز اسرائیل از همین حربه استفاده کرد.
اما مقامات دولت اسرائیل گفتهاند که اگر فلسطینیان از اقدامات خود منصرف نشوند، باید مجازاتهای جدیتری در نظر گرفت. "یووال اشتاینیتس"، وزیر اطلاعات اسرائیل، حتی گفت که «باید تدابیری در جهت خنثی ساختن و انحلال تدریجی تشکیلات خودگردان اتخاذ کنیم».
البته به لحاظ قانونی، انحلال تشکیلات خودگردان فقط توسط خود فلسطینیها ممکن است و دولت اسرائیل چنین حقی ندارد. علاوه بر این، به غیر از جناح راست و تندرو اسرائیل، اکثر سیاستمداران این کشور انحلال تشکیلات خودگردان را تهدیدی بیهوده میدانند و معتقدند که این کار فقط به ضرر اسرائیل تمام خواهد شد.
به عقیدۀ برخی ناظران، انحلال تنها تشکل فلسطینی که تاکنون طرف مذاکرۀ مستقیم با اسرائیلیها بوده، میتواند آخرین اقدام تهاجمی محمود عباس باشد.
ناتوانی اسرائیل در برابر رویکرد تازه فلسطین برای عضویت در دیوان بینالمللی کیفری
اسرائیل در واکنش به اقدام حکومت تشکیلات خودمختار فلسطین برای عضویت در دیوان بینالمللی کیفری، تهدید کرده است که رهبران فلسطینی را به اتهام جنایت جنگی در آمریکا و دیگر کشورها، مورد پیگرد کیفری قرار دهد. سعید محمودی، استاد حقوق بینالملل در سوئد، اعتقاد دارد که اسرائیل در برابر این رویکرد تازه فلسطین در موضع کاملاً دفاعی قرار گرفته است.
خبر گزاری رویترز به نقل از یک مقام اسرائیلی که نامش را فاش نساخت، گزارش می دهد که اسرائیل درنظر دارد تا احتمالاً محمود عباس رئیس تشکیلات خود مختار فلسطین و دیگر رهبران فلسطینی را در آمریکا و دیگر کشورهای دوست خود مورد پیگرد کیفری قرار دهد.
این مقام اسرائیلی به خبرگزاری رویترز گفته است که «همکاری نزدیک رهبران تشکیلات خو مختار فلسطین با سازمان تروریستی حماس ازماه آوریل گذشته، مبانی کیفرخواست اسرائیل علیه رهبران فلسطین را به وجود آورده است». او گفته که «حماس همانند گروه دولت اسلامی مرتکب جنایت علیه غیرنظامیان و جنایت جنگی شده، لذا رهبران تشکیلات خودگردان فلسطینی که با سازمان حماس همکاری کرده اند، از پیگرد کیفری اسرائیل مصون نخواهند بود».
هیأت نمایندگی فلسطین، دیروز جمعه، درخواست رسمی عضویت فلسطین در دیوان بینالمللی کیفری را به سازمان ملل متحد ارائه کرد؛ با ارائه این درخواست رسمی و پس از تنفیذ و امضای آن، تشکیلات خودمختار فلسطین رسماً به معاهده بینالمللی مشهور به "اساسنامه رم" خواهد پیوست.
تأسیس و نحوه کارکرد دیوان بینالمللی کیفری، بعنوان عالیترین مرجع کیفری بینالمللی در چهارچوب این اساسنامه رسمیت یافته است. تا کنون بیشتر کشورهای جهان "اساسنامه رم" را امضا کرده و عضویت رسمی دیوان بینالمللی کیفری را دارند.
یاد آور میشویم که دادگاه کیفری بینالمللی، پیش تر حکومت خودگردان فلسطین را به عنوان عضو ناظر این نهاد بینالمللی پذیرفته بود.
ریاض منصور، رئیس هیأت نمایندگی فلسطین در سازمان مللل متحد، درباره این رویکرد تازه تشکیلات خودگردان فلسطین تصریح کرد که با خواست رسمی برای عضویت در این نهاد بینالمللی، فلسطین صلاحیت لازم را احراز میکند تا اسرائیل و برخی از رهبران و مسئولان این کشور را که در آخرین جنگ غزه مرتکب جنایات شدهاند را در دیوان بینالمللی کیفری مورد پیگرد قضایی قرار دهد.
یادآور میشویم که روز پنجشنبه، در آستانه ارائه در خواست رسمی فلسطین برای عضویت در این نهاد قضایی بینالمللی، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، از دیوان بین المللی کیفری تقاضا کرده بود که عضویت فلسطین را نپذیرد. نتانیاهو در این درخواست استدلال کرده بود که «فلسطین یک کشور محسوب نمیگردد، بلکه صرفاً تشکیلاتی است که با یک سازمان تروریستی "حماس"، ائتلاف کرده است».
درباره این موضوع گفتگویی انجام دادهایم با سعید محمودی استاد حقوق بینالملل در سوئد.
سعید محمودی میگوید که تهدید اسرائیل مبنی بر پیگرد کیفری رهبران فلسطین در آمریکا و یا کشور دیگری، از نظر حقوق بین الملل هیچ پایه و وجاهت حقوقی ندارد. او میگوید که نمیتوان رهبر کشوری را در کشور دیگری مورد پیگرد قضایی قرار داد فقط دیوان بین المللی کیفری در این خصوص واجد صلاحیت لازم است. سعید محمودی میگوید که