اولین پایگاه نظامی خارجی ترکیه در سومالی ساخته شد
اولین پایگاه نظامی خارجی ترکیه در آفریقا که در سومالی ساخته شده به زودی عملیاتی میشود.
به گزارش ایسنا، به نقل از روزنامه ینی شفق، ساخت این پایگاه نظامی در آفریقا گامی اساسی در رشد ترکیه به عنوان یک قدرت در سطح جهانی است.
ترکیه و سومالی در 25 ژانویه 2015 توافقی را امضا کردند که به موجب آن ترکیه متعهد شده در تشکیل یک ارتش ملی برای دولت سومالی نقش داشته باشد. این توافق از سوی سازمان ملل نیز تایید شد.
این پایگاه برای آموزش نیروهای سومالیایی و مدیریت سلاحها برای مقابله با گروه الشباب از زیر شاخههای القاعده، در موگادیشو گشایش خواهد یافت و نیروهای نظامی ترکیه برای آموزش در آن مستقر میشوند.
بیش از 10 هزار نیروی سومالیایی و سربازان کشورهای آفریقایی توسط متخصصان ترکیهای در این پایگاه آموزش میبینند. این پایگاه جدید محل استقرار 200 کارشناس و مربی نظامی خواهد بود.
سومالی کشوری استراتژیک به عنوان دروازهای رو به دریای سرخ، خلیج عدن و اقیانوس هند محسوب میشود. این کشور 10 میلیون نفر جمعیت دارد و همراه با یمن دروازه ترانزیتی دریای سرخ به مدیترانه را احاطه کردهاند.
ترکیه علاوه بر این، پایگاه نظامی دیگری در قطر ساخته است. این پایگاه نظامی قرار است طی دو سال آینده عملیاتی شود. زمانی که این پایگاه در قطر راهاندازی شود، اولین پایگاه ترکیه در خاورمیانه خواهد بود.
فرهنگیان زیمبابوه تا تحقق خواستهای خود به مبارزه ادامه میدهند
فدراسیون جهانی سندیکاهای آموزگاران (اف آی اس ای) خواستار پرداخت فوری حقوق کارگران زیمبابوه شد.
اف آی اس ای، فدراسیون جهانی سندیکاهای آموزگاران، عضو فدراسیون جهانی سندیکاهای کارگری، قاطعانه علیه وضعیت عدم پرداخت حقوق معلمین و دیگر زحمتکشان در زیمبابوه اعتراض دارد. آموزگاران برای عدم پرداخت حقوقشان در اعتصاب به سر میبرند.
فدراسیون از دولت زیمبابوه میخواهد که به درخواستهای معلمین و کارگران مبنی بر پرداخت سریع حقوق عقب افتادهٔ آنان اقدام نماید؛ درخواست مینماید که اقدامات تروریستی و ارعاب و پلیس را بلافاصله متوقف نماید. تمامی کارگران در سراسر جهان حق بهرهمند شدن از حقوق کافی و رفع مطلوب مایحتاج زندگی خود را دارا هستند. هیچ دولت و کارفرمایی حق محروم کردن کارگران از دستمزد و حقوق خود را ندارد. ما پیام پشتیبانی خود را به معلمین، پزشکان و دیگر زحمتکشان که اعتراض مینمایند، ارسال میکنیم.
دبیر خانه
اتحاد کارگر
توافق اسرائیل و ۷ کشور آفریقایی بر سر همکاری اقتصادی و امنیتی
اسرائیل و ۷ کشور آفریقایی توافق کردند همکاری در زمینههای اقتصادی و امنیتی را افزایش دهند. این توافق در سفر نتانیاهو به آفریقا به دست آمده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بنیامین نتانیاهو، در نشستی با ادگار لونگو، رییس جمهور زامبیا، یووری موسونی، رییس جمهور اوگاندا، هیله ماریام دوسالین، نخست وزیر اتیوپی، سالواکر، رییس جمهور سودان جنوبی، پل کاگامه، رییس جمهور اوگاندا، اوگورو کنیاتا، رییس جمهور کنیا و آگوستین ماهیگا، وزیر امور خارجه تانزانیا شرکت کرد.
نخست وزیر اسرائیل که برای دیدار از کشورهای اوگاندا، اتیوپی، رواندا و کنیا راهی قاره سیاه شده، پس از این نشست گفت: اسرائیل یک شریک عالی برای کشورهای آفریقایی در زمینههای متفاوت به ویژه توسعه اقتصادی و امنیتی محسوب میشود.
وی گفت اسرائیل و هفت کشور آفریقایی با "ترغیب راههای جدید همکاری بر مبنای ظرفیت انسانی و استفاده از تکنولوژیهای جدید برای توسعه" پایدار موافقت کردند.
نتانیاهو گفت: اسرائیل ظرفیت مبارزه با تروریسم را توسعه داده و تکنولوژی کشاورزی را کشورهای آفریقایی میتوانند از آنها استفاده کنند ارتقا داده است.
نتانیاهو ادامه داد: من به آینده آفریقا و همکاری آن با اسرائیل باور دارم. من معتقدم اسرائیل نزد آفریقا و آفریقا نزد اسرائیل بازمیگردد.
بوکوحرام ۴ زن را سر برید
شاهدان عینی اعلام کردند که شبهنظامیان گروه افراطگرای بوکو حرام چهار زن را در یک روستای دور افتاده در ایالت «بورنو» سر بریدند
به گزارش خبرگزاری فرانسه، گزارشها حاکی از آن است که عصر جمعه گذشته حدود 14 شبهنظامی بوکوحرام با هفت موتور سیکلت به روستای «مایراری» حمله کرده و چهار زن 27 تا 45 ساله را از خانه خود ربوده و گردنشان را بریدند.
این شاهدان عینی عنوان کردند: «آنها به چهار خانه رفته و هنگامی که اعضای این خانهها در حال افطار بودند، حدود ساعت هفت بعد از ظهر به وقت محلی چهار زن را از این خانهها بیرون آورده و به قتل رساندند. به اعتقاد ما این کشتارها با اهداف از پیش تعیین شده صورت گرفته و این افراط گرایان به دنبال همسران این افراد بودهاند. آنها این زنان را هنگامی که نتوانستند شوهرانشان را پیدا کنند، به قتل رساندند.»
یک شاهد عینی دیگر گفت: «باور عمومی بر این است که همسران این زنها یا از پذیرش دعوت بوکوحرام برای پیوستن به این گروه خودداری کرده یا این که مشکوک به انتقال اطلاعات به مقامها بودهاند.»
اعتراض ژوهانسبورگ به اقدام سفارت های آمریکا و انگلیس
دولت آفریقای جنوبی در بیانیه ای اعتراض خود را به اقدام سفارتخانه های آمریکا و انگلیس در ژوهانسبورگ اعلام کرد.
به گزارش رویترز، دولت آفریقای جنوبی در بیانیه ای رسمی نسبت به اقدامات سفارتخانه های آمریکا و انگلیس در این کشور هشدار داد.
دولت آفریقای جنوبی در واکنش به اعلام هشدارهای این سفارتخانه ها مبنی بر احتمال وجود حملات تروریستی در این کشور اعتراض خود را خطاب به این کشورها اعلام کرد.
به گفته مقامات دولتی در ژوهانسبورگ اخبار منتشر شده توسط سفارتخانه های آمریکا و انگلیس درباره حملات تروریستی منابع و شواهد مشخصی ندارند.
«کلیسون مونیلا» سخنگوی وزارت خارجه و «برایان دوبه» سخنگوی آژانس امنیت ملی آفریقای جنوبی در بیانیه ای مشترک اعلام کردند اطلاعات منتشر شده توسط آمریکا و انگلیس چندان اعتبار ندارد.
در این بیانیه گفته شده است که اقدام مقامات آمریکایی و انگلیس در اعلام هشدار از نظر سیاست های خارجی آفریقای جنوبی صحیح نبوده است.
روز شنبه سفارت آمریکا در ژوهانسبورگ از احتمال حملات تروریستی داعش در کشور آفریقای جنوبی هشدار داده بود.
مهرگان: رویترز گزارش کرده است که سفارت آمریکا در کشور آفریقای جنوبی اعلام کرده است اطلاعاتی مبنی بر حملات احتمالی تروریست ها به اماکن عمومی در این کشور در اختیار دارد.
سفارت آمریکا در این پیام هشدار خطاب به شهروندان خود اعلام کرد در اماکن عمومی حاضر نشوند.
دولت آمریکا ادعا می کند این پیام هشدار از سوی تروریست های داعش در عراق در فضای مجازی منتشر شده است. داعش از طرفدارانش خواسته است در ماه رمضان به حملاتی در سراسر جهان دست بزنند.
مسئولان سفارتخانه آمریکا ادعا می کنند احتمال حملات تروریستی در شهر ژوهانسبورگ و کیپ تاون از بقیه شهرهای آفریقای جنوبی بیشتر است.
افشای نقش سیا در دستگیری نلسون ماندلا
ماموری که اسناد بازداشت و 27 سال حبس نلسون ماندلا، رهبر ضد آپارتاید آفریقای جنوبی را فراهم کرد، معتقد بود که رهبر کاریزماتیک آفریقای جنوبی عروسکی در دست شوروی بوده است که باید متوقف میشد.
به نوشته روزنامه دیلی میل، نلسون ماندلا سال 1962 در مسیر دوربن به ژوهانسبورگ بازداشت شد. از آن زمان تاکنون شایعات بسیاری وجود داشت مبنی بر اینکه چگونه پلیس آفریقای جنوبی وی را یافته است.
ماندلا در زمان دستگیری، عضو برجسته کمیته مرکزی حزب کمونیست آفریقای جنوبی بود. یکی از عوامل سیا به نام دونالد ریکارد الان مدعی است که وی ماندلا را لو داده و اطلاعات وی را در اختیار مقامها گذاشته است.
به گفته ریکارد، ماندلا یک کمونیست قسم خورده بوده و باید متوقف میشد. چند هفته پس از آنکه ریکارد در ماه مارس این اطلاعات را به یک فیلمساز داد، مرد.
ریکارد 88 ساله که آن زمان رسما به عنوان معاون کنسول آمریکا در دوربن کار میکرد، میگفت که ماندلا خطرناکترین کمونیست خارج از اتحاد جماهیر شوروی بوده است.
این مامور مخفی فهمیده بود که ماندلا میخواهد از دوربن به ژوهانسبورگ برود و وی این اطلاعات را در اختیار نیروهای پلیس آفریقای جنوبی گذاشته بود. ماموران هم پس از طراحی نقشهای، خودروی وی را در جاده متوقف کردند و پس از شناسایی وی را در لباس شوفری بازداشت کردند.
ماندلا که مسوولیت شاخه نظامی کنگره ملی آفریقا را بر عهده داشت و علنا از شورش حمایت میکرد و خواستار انقلاب علیه دولت آفریقای جنوبی شده بود، در آن زمان تحت تعقیب جدی بود.
ماندلا پس از بازداشت حبس ابد گرفت اما نهایتا پس از 27 سال از زندان آزاد شد. وی سپس اولین رئیس جمهوری آفریقای جنوبی شد که در انتخابات دموکراتیک عمومی برگزیده شده بود.
عامل مخفی سیا پیش از مرگ به جان ایروین فیلمساز گفته بود که به دلیل اینکه موجب زندانی شدن ماندلا شده بود، اصلا پشیمان نیست. این مامور قاطعانه باور داشت که ماندلا عروسک دست اتحادیه جماهیر شوروی بود که موجب تحریک قیامهای مردمی در سایر مناطق هم میشد.
اسنادی که به مرور از طبقه بندی دولت ایالات متحده خارج میشوند و یا توسط عوامل سازمان سیا فاش شدهاند، نشان میدهد که این سازمان در کودتاها، دستگیری رهبران مردمی و انقلابهای زیادی در سراسر جهان نقش داشته که در بسیاری از موارد مسئولان واشنگتن بعد گذشت سالها به اشتباه بودن برنامههای خود اذعان کردهاند.