lyssna_nu.png
رادیو علمی

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

57368082.jpg

فریاد صلح‌خواهی هزاران کلمبیایی

هزاران تن از مردم کلمبیا با درخواست برای تدوام توافق صلح میان دولت و شورشیان چپ گرای این کشور به خیابان‌های سراسر شهرهای کلمبیا آمدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این دومین بار است که طی یک هفته مردم کلمبیا در حمایت از توافق ماه گذشته میان شورشیان فارک و دولت به خیابان‌ها می‌آیند؛ توافقی که اکنون پس از برگزاری رفراندوم و نتایج نه چندان مطلوب مورد تهدید قرار گرفته است.

در بوگاتا، پایتخت کلمبیا قربانیان این درگیری‌های چند 10 ساله با در دست داشتن تصاویری از کشته شدگان خود به خیابان‌ها آمدند و خواهان پایبندی دولت و شورشیان فارک به این توافق شده‌اند.

درگیری‌های کلمبیا که بیش از نیم قرن ادامه دارد یکی از بزرگترین جنایات حل‌نشده تاریخی است که طی آن بیش از 220 هزار تن کشته و 8 میلیون تن آواره شدند.

خوآن مانوئل سانتوس، رئیس جمهور کلمبیا و برنده جایزه صلح نوبل امسال در حال حاضر در تلاش است تا با مذاکره با اپوزیسیون این کشور و شورشیان فارک بتواند اجرای این توافق را تضمین کند.

با این حال سرنوشت این توافق که با مخالفت شدید رقبای سیاسی سانتوس روبه رو شده همچنان نامشخص است.

براساس این توافق که 26 سپتامبر به امضا رسید، اعضای گروه شبه نظامی فارک که به جنایت جنگی خود اعتراف کنند، به جای حبس در زندان و یا روبه رو شدن با مجازات اعدام مجبور به انجام کارهای اجتماعی و بازسازی مناطقی خواهند شد که بر اثر درگیری‌های این کشور ویران شدند.

این مساله یکی از بزرگترین مشکلات اپوزیسیون کلمبیا است که از سوی رئیس جمهور سابق این کشور رهبری می‌شود.

با این حال رهبر شورشیان فارک، روز گذشته (چهارشنبه) بار دیگر بر تمایل این گروه بر اجرای این توافق و از سرگیری مجدد مذاکرات تاکید کرد.

-.jpeg

کشف یک گور دسته‌جمعی با ۶۰۰ جسد در مکزیک

رسانه‌های محلی مکزیک امروز (یکشنبه) گزارش دادند، گروهی از فعالان یک گور دسته‌جمعی با بقایای اجساد بیش از ۶۰۰ تن را در منطقه کواویلا کشف کردند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، این فعالان که به دنبال اقوام مفقود شده خود بودند، بقایای این اجساد را برای شناسایی به مقامات محلی تحویل دادند.

منطقه کواویلا در پی درگیری‌ها میان گروه‌های مختلف جنایتکار که تلاش می‌کنند کنترل قاچاق مواد مخدر منطقه‌ای را به دست آورند، بی‌ثبات شده است.

نزدیک به ۱۸۰۰ تن در این منطقه مفقود شده‌اند و در پنج سال گذشته ۴۵۵ جسد که در گورهای دسته جمعی دفن شده بودند، کشف شده‌اند.

جنگ مواد مخدر در مکزیک هر روز قربانیان تازه‌ای می‌گیرد.

پرونده ناپدید شدن ۴۳ دانشجوی مکزیکی که ساکن «ایگوالا» بودند نیز هنوز بسته و جزییات آن کاملا روشن نشده است. گفته می‌شود که این دانشجویان توسط مأموران فاسد پلیس ربوده شده و به باند تبهکار «گوئرروس انیدوس» تحویل داده شده‌ بودند. اعضای این باند نیز پس از به قتل رساندن دانشجویان اجساد آنها را سوزانده و خاکستر آنان را به رودخانه ریختند.

براساس اعلام دولت مکزیک، بیش از ۲۵ هزار تن بین‌ سال‌های ۲۰۰۷ تا ۳۱ ژوئیه ۲۰۱۵ در این کشور مفقود شده‌اند. اجساد ناشناس هر از گاهی در گورهای مخفی که باندهای مواد مخدر برای امحای قربانیان خود استفاده می‌کنند، پیدا می‌شود. اما بیشتر افراد بدون اینکه ردی از آنها باقی بماند، ناپدید می‌شوند.

2229547.jpg

شکست حزب «کارگران» در انتخابات برزیل

قطعه دوم پازل غرب تکمیل شد

حزب چپگرای «کارگران» برزیل در انتخابات شهرداری ها متحمل شکست سنگینی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری فرانسه، شمارش ۹۸ درصد از آرای انتخابات شهرداری ها در برزیل حکایت از آن دارد که حزب کارگران به رهبری «لولا داسیلوا» رئیس جمهور اسبق، در دور اول انتخابات شهرداران و شوراهای برزیل در سائوپائولو و همچنین تعداد دیگری از شهرها که پایگاه های تاریخی این حزب محسوب می شد، شکست خورد.

براساس شمارش ۹۸ درصد آرا ، در انتخابات سائوپائولو «خوا دوریا» از حزب رقیب با کسب ۵۳.۴۲ آرا توانست در این شهر به پیروزی برسد.

برزیلی‌ها روز یکشنبه برای انتخاب شهردارها و اعضای شوراهای شهر بیش از پنج هزار و ۵۰۰ مرکز، به پای صندوق‌های رای رفتند. این انتخابات نخستین نمودهای چشم‌انداز سیاسی برزیل پس از برکناری «دیلما روسف» از ریاست جمهوری را نمایان کرد.

برخی از تحلیلگران معتقدند که روند برکناری روسف از قدرت برنامه ای که از سوی غرب و غرب گرایان حاضر در برزیل به اجرا گذاشته شده و شکست حزب کارگران مرحله دوم از این نقشه بوده است.

این در حالی است که حزب چپگرای کارگران برزیل که با برکناری روسف به واگذاری قدرت به میانه روها واداشته شد، این روزها با داستان اتهامات مالی نسبت داده شده به «داسیلوا» رئیس جمهوری پیشین و از اعضای با سابقه این حزب دست و پنجه نرم می کند و احتمالا شانس زیادی در صحنه رقابت نخواهد داشت.

از دیگر ویژگی های رقابت جاری علاوه بر افول اقبال حزب کارگران، می توان به ممنوعیت حمایت مالی شرکت های بزرگ از ستادهای انتخاباتی اشاره کرد که واکنشی به فساد مالی سیاستمداران برزیلی و همچنین ممانعت از تکرار رسوایی مالی «پتروبراس» شرکت نفت ملی برزیل است.

147026854-2.jpgدر پی شکست همه‌پرسی صلح کلمبیا؛

            شورشیان فارک: هنوز هم صلح می‌خواهیم

                                                 رئیس جمهور کلمبیا: آتش‌بس ادامه می‌یابد

در پی نتایج غافلگیرکننده همه‌پرسی کلمبیا و رای منفی مردم به توافق صلح با شورشیان فارک، رئیس‌جمهوری سابق این کشور که رهبر کمپین مخالفان بود، خواستار وحدت ملی شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس،‌ رهبری مخالفت با پیمان صلح را آلوارو اوریبه، رئیس‌جمهوری سابق کلمبیا به عهده داشت که استدلال می‌کرد دولت بیش از حد در مقابل فارک بخشایش نشان داده است.

او پیش‌تر گفت که اگر رأی «نه» برنده شود، دولت باید دوباره به میز مذاکره برگردد.

برخی از مخالفان پیمان صلح شکایت داشتند که بسیاری از شورشیان زندانی در حالی عفو می‌شوند که مسئول مرگ و آوارگی شمار زیادی از مردم هستند.

شورشیان فارک پس از ۵۲ سال جنگ داخلی قبول کردند که سلاح‌های خود را زمین بگذارند و به فرآیند سیاسی ملحق شوند.

در همین حال نتیجه این همه پرسی ضربه مهلکی به دولت مانوئل سانتوس، رئیس‌جمهوری کنونی کلمبیا محسوب می‌شود که از زمان انتخاب در سال ۲۰۱۰ قول پایان این جنگ داخلی را داده بود که باعث آوارگی حدود ۸ میلیون تن شده است.

سانتوس گفته است که آرای مردم را می‌پذیرد اما آتش‌بس با شورشیان فارک ادامه خواهد یافت. در پی توافق تاریخی صلح، شورشیان برای زمین گذاشتن سلاح ها و تشکیل یک حزب سیاسی ظرف شش ماه آماده می‌شدند. سانتوس گفته است که امروز (دوشنبه) با تمام احزاب سیاسی دیدار خواهد داشت تا راهی برای ادامه روند صلح بیابد. به گفته او، نتایج این همه‌پرسی به ثبات کلمبیا لطمه نخواهد زد.

در همین حال آلوارو اوریبه، رئیس‌جمهوری سابق کلمبیا خواستار مشارکت در روند صلح با شورشیان چپ‌گرای فارک شده است. اوریبه که در کلمبیا ساکن نیست، گفت که مردم صلح می‌خواهند اما آن پیمان صلح امضا شده باید "تصحیح" شود.

در مقابل رودریگو لاندونو، رهبر شورشیان مارکسیست کلمبیا گفته است که به رغم شکست همه‌پرسی این گروه شورشی همچنان مایل به صلح است.

1395735.jpg

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

او گفت: فارک بار دیگر تاکید می‌کند که تنها از کلمات و نه سلاح برای ساختن آینده استفاده خواهد کرد. به مردم کلمبیا که رویای صلح در سر را دارند می‌گویم که روی ما حساب کنید؛ صلح پیروز خواهد شد.

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

به گزارش ایسنا، خوان مانوئل سانتوس٬ رییس‌جمهوری کلمبیا و تیمولیون خیمه‌نز معروف به تیموچنکو رهبر فارک طی مراسمی در شهر تاریخی کارتاخنا، با خودکاری که از پوکه گلوله ساخته شده بود، این توافق تاریخی را امضا کردند.

به این ترتیب، فارک در قالب یک حزب رسمی وارد فضای سیاسی کلمبیا می‌شود. قرار است توافق صلح هفته آینده در روز دوم اکتبر به همه‌پرسی گذاشته شود.

بیش از ۲۵۰۰ نفر از جمله برخی چهره های سیاسی جهان مانند بان‌ کی‌مون٬ دبیرکل سازمان ملل متحد و رائول کاسترو، رییس جمهوری کوبا در مراسم شرکت کردند.

از حاضران خواسته شده بود که به عنوان نماد صلح، لباس سفید بر تن کنند.

سانتوس معتقد است که صلح با فارک می‌تواند به ترمیم بافت جامعه کلمبیا کمک کند. رییس‌جمهوری کلمبیا در نطق خود گفت: ما به هر هدفی خواهیم رسید، بر هر مشکلی چیره خواهیم شد و کشورمان را به کشوری که همیشه آرزویش را داشتیم تبدیل خواهیم کرد: کشوری در صلح.

رهبر فارک نیز در سخنرانی خود تاکید کرد: هیچ کس نباید شک داشته باشد که ما وارد کارزار سیاسی عاری از سلاح خواهیم شد.

دومین گروه بزرگ چپ شورشی در کلمبیا به نام ای‌.ال‌.ان یا ارتش آزادی‌بخش ملی یک‌شنبه اعلام کرد تا زمان همه‌پرسی یک‌جانبه آتش‌بس می‌کند. این گروه نیز ابراز تمایل کرده‌ است که برای صلح با دولت کلمبیا توافق جداگانه‌ای امضا کند.

به گزارش بی.بی.سی، چهار سال طول کشید تا مذاکرات دو طرف به نتیجه رسید. مقامات ارشد فارک در آخرین روز گردهمایی خود در روز جمعه به توافق رأی مخفی دادند.

رییس‌جمهوری کلمبیا می‌گوید: امضای توافق صلح‌ تازه آغاز راه است. کار سخت٬ یعنی بازسازی کشور٬ بعد از آن شروع می‌شود.

بدین ترتیب، فارک ۱۸۰ روز وقت دارد که سلاح‌ها را به طور کامل کنار بگذارد و حدود ۷۵۰۰ نیروی خود را به منطقه عاری از سلاح زیر نظر سازمان ملل منتقل کند. جرایم سیاسی مورد عفو قرار می‌گیرد اما به جرایمی شامل کشتار جمعی٬ شکنجه و تجاوز رسیدگی خواهد شد. فارک تعهد داده که تولید مواد مخدر را در منطقه‌ تحت کنترل خود متوقف کند. در عوض دولت هم قول داده که به کشاورزان در کشت محصولات غیرقاچاق کمک کند.

به گروه فارک به عنوان یک حزب رسمی سیاسی دست‌کم ۱۰ کرسی در کنگره ۲۶۸ عضوی این کشور اختصاص خواهد یافت. هر دو طرف متعهد می‌شوند که در زمینه تامین زمین٬ وام و خدمات اولیه به مناطق محروم روستایی تلاش کنند.

مروری بر جنگ ۵۲ ساله فارک

۱۹۶۴: تاسیس به عنوان شاخه نظامی حزب کمونیست

۲۰۰۲: در اوج قدرت، فارک که ۲۰ هزار نیرو داشت و دو سوم کشور را کنترل می‌کرد٬ سناتور اینگرید بتانکور دزدیده شد و به همراه ۱۴ گروگان دیگر شش سال در زندان فارک ماند.

۲۰۰۸: در بدترین دوره شکست‌های سنگینی را متحمل شد

۲۰۱۲: آغاز مذاکرات صلح در هاوانا

۲۰۱۶: آتش‌بس نهایی

s3.reutersmedia.net-3.jpgتوافق چین و کوبا به تقویت روابط

نخست‌وزیر چین برای نخستین بار از کوبا دیدار می‌کند. مقام‌های دو کشور متعهد به تعمیق روابط شده‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «لی که چیانگ»، نخست‌وزیر چین در دیدار با «رائول کاسترو»، رئیس‌جمهوری کوبا در روز شنبه و در جریان یک دیدار دو روزه از هاوانا اقدام به امضاء حدود ۳۰ توافق در رابطه با همکاری‌های اقتصادی در بخش‌های مختلف کردند.

لی اولین نخست‌وزیر چین است که از کوبا دیدار می‌کند،‌ هرچند «شی جین پینگ»، رئیس‌جمهوری این کشور در سال ۲۰۱۴ از این کشور دیدار کرده است.

چین دومین شریک تجاری کوبا پس از ونزوئلا است. دو کشور حدود یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار در ۹ ماهه اول سال ۲۰۱۵ با یکدیگر تبادلات تجاری داشته‌اند.

لی در مصاحبه خود با یک روزنامه کوبایی گفت که سفر او با هدف تحکیم و گسترش روابط میان دو کشور انجام گرفته و در نظر دارد تا با تقویت حوزه‌های جدیدی از همکاری‌های اقتصادی «اعتماد سیاسی دو جانبه را تقویت کند.»

دو کشور با امضا توافق‌نامه‌ای در رابطه با همکاری‌ها در حوزه‌های علمی، محیط‌ زیست،‌صنعت،‌انرژی،‌ سلامت عمومی و بخش کشاورزی توافق کرده‌اند که پروژه‌های خاص را تامین مالی کنند.

از زمان آغاز اصلاحات تجاری در هاوانا،‌ این کشور تبدیل به یکی از مراکز توریستی و جذب سرمایه شده است.

کمی پیشتر در هفته گذشته، «شینزو آبه»، نخست‌وزیر ژاپن برای نخستین بار از این کشور دیدار کرد. وی در این دیدار اعلام کرد که تمایل به تعمیق روابط میان دو کشور را دارد.

لازم به ذکر است که لی در روز شنبه به کوبا وارد شده و قرار است تا در روز دوشنبه از این کشور خارج شود. هنوز هیچ کنفرانس مطبوعاتی‌ طرح‌ریزی نشده است.

019562680_40300.jpg

دیدار حسن روحانی با برادران کاسترو در هاوانا

رائول کاسترو، رئیس‌جمهور و فیدل کاسترو، رهبر سابق کوبا با حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران دیدار و گفت‌وگو کردند. در طی سفر رسمی روحانی به کوبا چندین موافقتنامه همکاری در زمینه‌های گوناگون میان طرفین به امضا رسید.

حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران روز دوشنبه (۱۹ سپتامبر / ۲۹ شهریور) در جریان سفر رسمی خود به هاوانا با رائول کاسترو، همتای کوبای‌اش و نیز برادر او فیدل کاسترو، رهبر سابق کوبا دیدار و گفت‌وگو کرد.

فیدل کاسترو که چندی پیش ۹۰ ساله شد، به ندرت دست به دیدارهای رسمی با شخصیت‌های سیاسی می‌زند. تلویزیون رسمی کوبا گزارش داد که رهبر سابق کوبا در خانه شخصی‌اش با رئیس‌جمهور ایران ملاقات کرده است.

روابط بین‌الملل و همچنین خطرهایی که صلح جهانی را تهدید می‌کنند، از موضوعات محوری در این دیدار بوده است.

روحانی در طی این دیدار همچنین با رائول کاسترو، همتای کوبایی خود گفت‌وگو کرد. گزارش‌های رسانه‌های دولتی کوبا حاکی از آن است که مقامات دو کشور موافقتنامه‌هایی همکاری در زمینه‌های گوناگون از جمله آموزشی، علمی و نیز بهداشتی امضاء کرده‌اند. همچنین گفته می‌شود که تفاهم‌نامه‌ای در زمینه بانکی میان طرفین به‌امضاء رسیده است.

نفت نیز از کالاهایی است که در تمایل و علاقه کوبا به گسترش مناسبات با جمهوری اسلامی نقش بازی می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه کوبا به خرید نفت از ایران علاقمند است، زیرا ونزوئلا که سال‌های متمادی نفت خود را با بهایی ارزان به کوبا می‌فروخت، خود در بحران اقتصادی شدیدی به سر می‌برد و از صادارتش به کوبا کاسته است.

تلاش کوبا برای تقویت مناسبات

کوبا همچنین نخستین ایستگاه سفر یک‌هفته‌ای محمد جواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی به آمریکایی جنوبی در آغاز شهریور ماه امسال بود. ظریف در جریان سفرش بر تمایل ایران بر گسترش همکاری‌ها و مناسبات بازرگانی و مالی تأکید کرده بود.

خبرگزاری آلمان نیز در گزارش خود در ارتباط با سفر روحانی به هاوانا به این نکته اشاره کرده که کوبا از زمان آب شدن یخ روابطش با آمریکا در تلاش تقویت مناسباتش با کشورهای مختلف جهان است.

از آغاز سال جاری میلادی مناسبات آمریکا و کوبا وارد مسیری جدید شد. باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا در اوخر ماه مارس سال جاری دست به سفری تاریخی به کوبا زد و با رائول کاسترو دیدار و گفت‌وگو کرد.

اگر چه اختلاف‌های دو کشور بر سر مسائلی نظیر دمکراسی و حقوق بشر علیرغم گفت‌وگوهای سازنده میان طرفین کاملا برطرف نشده، اما از سرگیری مناسبات دیپلماتیک، بازگشایی متقابل سفارتخانه‌ها در آمریکا و کوبا و همچنین کاهش تحریم‌ها گام‌هایی بوده‌اند در راه عادی‌سازی روابط طرفین.

صدای آلمان

2212571.jpg

در جنبش عدم تعهد رخ داد؛

انتقاد «مادورو» و «کاسترو» از دخالت واشنگتن در امور آمریکای لاتین

رؤسای جمهور ونزوئلا و کوبا به کشورهای آمریکای لاتین درباره تلاش واشنگتن نسبت به برانگیختن جنگ اقتصادی و دخالت در امور داخلی آنها هشدار دادند.

به گزارش مهر به نقل از فرانس پرس، «یکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا میزبانی نشست جنبش عدم تعهد را با انتقاد از جنگ اقتصادی که آمریکا با هدف براندازی وی علیه دولت کاراکاس به راه انداخته است، آغاز کرد.

این در حالی است که رائول کاسترو رئیس جمهوری کوبا نیز علیرغم از سرگیری روابط دیپلماتیک با آمریکا، از اتهاماتی که مادورو به واشنگتن نسبت داد، حمایت کرد.

مادورو در ادامه اظهارات خود گفت: هجمه به کار رفته علیه ونزوئلا متوجه همه کشورهای کارائیب و آمریکای لاتین است- هجمه ای که با هدف تسلط و استعمار دوباره فرهنگی، سیاسی و اقتصادی کشورهایمان انجام می گیرد.

نشست جنبش عدم تعهد با عضویت ۱۲۰ کشور از جمله ایران از دیروز شنبه به مدت دو روز در جزیره «مارگاریتا» ونزوئلا آغاز به کار کرد.

انتظار می رود که ونزوئلا- از اعضای اوپک و دارای بزرگترین دخایر شناخته شده نفت جهان- از این نشست به عنوان فرصتی برای قانع کردن کشورهای تاثیرگذار در کاهش سقف تولید نفت استفاده کند تا شاید با افزایش قیمتی که به این ترتیب حاصل می شود، اندکی از فشاری که دولت کاراکاس به دلیل بحران اقتصادی تحمل می کند، کاسته شود.

این در حالی است که اپوزیسیون ونزوئلا که از حمایت کشورهای غربی به ویژه آمریکا برخوردار است، تلاش می کند تا با برگزاری همه پرسی تغییر حاکمیت، شرایط براندازی دولت مادورو را فراهم کند.

2206975.jpg

جنبش عدم تعهد تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد

کشورهای عضو جنبش عدم تعهد آخرین مجموعه تحریم های ایالات متحده آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرده است.

به گزارش مهر به نقل از برناما، جنش عدم تعهد که از ۱۲۰ کشور تشکیل شده است، طی بیانیه ای تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا را دخالت در امو داخلی این کشور دانسته و آن را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است: تحریم ها برای تضعیف حاکمیت ونزوئلا، استقلال سیاسی و حق تعیین سرنوشت مردم این کشور در نظر گرفته شده است. جنبش عدم تعهد (NAM) تحریم های یک جانبه ایالات متحده آمریکا علیه ونزوئلا را نقض قوانین بین المللی، از جمله منشور سازمان ملل متحد و اصول بنیادین بین المللی در روابط میان دولت ها می داند. علاوه بر این، ما همبستگی خود را با مردم ونزوئلا و دولت آنها اعلام می کنیم.

ایالات متحده امریکا هفته گذشته مجموعه ای از تحریم ها را علیه مقامات سابق و فعلی دولت ونزوئلا تحمیل کرد. گفتنی است که ایالات متحده آمریکا، دولت ونزوئلا را به نقض حقوق بشر و فساد متهم کرده است.

این در حالی است که دولت ونزوئلا ادعاهای ایالات متحده را رد کرده و می گوید تحریم ها با انگیزه سیاسی اعمال شده و امریکا می خواهد حکومت منتخب مردم در ونزوئلا را از بین ببرد.

لازم به ذکر است که هفدهمین اجلاس سران کشورهای عضو جنبش عدم تعهد امروز ۱۳ سپتامبر در مارگاریا ونزوئلا آغاز شده و تا ۱۸ سپتامبر ادامه دارد.

3686463.jpg

اعتراض به حضور «میشل تمر» در ریودوژانیرو

رئیس جمهور جدید برزیل به محض ورود به مراسم افتتاحیه بازیهای پارالمپیک در ریودوژانیرو و راهپیمایی روز استقلال با فریادهای اعتراض و استهزاء حاضران روبرو شد.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، «میشل تمر» رئیس جمهور جدید برزیل به محض ورود به مراسم افتتاحیه بازیهای پارالمپیک در ریودوژانیرو و در راهپیمایی روز استقلال با فریادهای اعتراض و استهزاء حاضران روبرو شد.

بر این اساس معترضان در ۲۴ ایالت از ۲۶ ایالت برزیل به ریاست جمهوری میشل تمر تظاهراتی برگزار کردند؛ از جمله در ایالت برزیلیا حدود ۶۰۰ تن از معترضان فریاد «تمر برو بیرون» و «غاصب» را به دلیل نقش وی در استیضاح و برکناری «دیلما روسف» رئیس جمهور پیشین این کشور سردادند.

«آلین پیوا» فعال سیاسی در یک سازمان طرفدار روسف- موسوم به «مهاجران برزیلی برای دموکراسی»- به خبرگزاری اسپوتنیک گفت : «خشمی که اکنون نسبت به میشل تمر وجود دارد، نتیجه آگاهی رو به افزایش مردم برزیل پیرامون وقوع یک «کودتای نرم» است که موجب تغییر در ساختار سیاسی برزیل شد».

این فعال سیاسی در ادامه افزود که در حال حاضر اعتراضات علیه دولت میشل تمر رو به افزایش است و اینکه مخالفان دیلما روسف و مخالفان حزب کارگر در حال تشخیص این موضوع هستند که خود قربانیان یک کودتای از پیش طراحی شده هستند.

2027672-2.jpg

پلیس برزیل تظاهرات مسالمت آمیز مخالفان «تمر» را به خشونت کشید

مداخله پلیس برزیل برای متفرق کردن شرکت کنندگان در تظاهرات مخالفان رئیس جمهور جدید این کشور، موجب درگیری میان مردم و نیروهای امنیتی شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، هر چند سنای برزیل رای به برکناری «دیلما روسف» از سمت ریاست جمهوری داده و میشل تمر جایگزین وی شده است اما با این وجود بخشی از مردم برزیل به این روند اعتراض دارند.

در همین رابطه شب گذشته در شهرهای مهم برزیل از جمله «سائوپائولو» تظاهرات های مسالمت آمیزی برگزار شد به طوری که فقط در سائوپائولو ۵۰۰ هزار نفر از طرفداران روسف اقدام به برپائی تظاهرات کردند.

هر چند اعتراضات شب گذشته آرام بود اما پلیس برای متفرق کردن مخالفان تمر اقدام به استفاده از گاز اشک آور کرد که همین امر منجر به درگیری شد.

1017734001-2.jpg

شهروندان آرژانتین علیه دولت تظاهرات می‌کنند

هزاران آرژانتینی برای شرکت در تظاهرات سراسری علیه دولت به پایتخت رسیدند.

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک،‌ هزاران نفر از شهروندان آرژانتین از پنج استان مختلف این کشور برای تظاهرات علیه سیاست‌های اجتماعی دولت به بوئنس آیرس،‌ رسیدند.

شماری از اتحادیه‌های جنبش‌های مردمی آرژانتینی و اتحادیه‌های بازرگانی به رهبری اتحادیه مرکزی کارگران آرژانتین اعلام کردند که در حال برگزاری یک راهپیمایی علیه سیاست‌های «مائوریسیو ماکری» رئیس‌جمهوری آرژانتین در پایتخت این کشور هستند.

یک شبکه تلویزیونی روز جمعه در این‌باره اعلام کرد که حدود ۲۰۰ هزار نفر از سراسر کشور به میدان اصلی بوئینس آیرس رسیده‌اند.

بنا بر اعلام رسانه‌ها، تظاهرکنندگان از دولت آرژانتین خواسته‌اند تا سیاست‌های اجتماعی این کشور را اصلاح کرده و توافق‌نامه‌ای که تا کنون امضا شده است را به اجرا بگذارد.

ماکری در دسامبر سال ۲۰۱۵ به عنوان رئیس‌جمهوری آرژانتین انتخاب شد. وی از زمان در دست گرفتن قدرت، بسیاری از برنامه‌های اجتماعی را قطع کرده است. سیاست‌های دولت همچنین منجر به افزایش بیکاری و رشد مالیات در سراسر کشور شده است.

019524218_30300.jpg

روسف از برازیلیا می‌رود

رییس جمهوری برکنار شده برزیل گفته است که ظرف چند روز آینده کاخ ریاست جمهوری را ترک می‌کند و به مبارزه‌اش علیه رییس جمهوری جدید از محل جدید سکونتش ادامه می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دیلما روسف، رییس جمهوری برکنار شده و ۶۸ ساله برزیل باید ظرف یک ماه کاخ ریاست جمهوری را در برازیلیا، پایتخت برزیل ترک کند و به "پورتو آلگره" برود.

وی در جریان نخستین نشست خبری از زمان رای سنای برزیل بر برکناری‌اش گفت، ادعاهای مطرح شده از سوی میشل تامر، جانشینش درباره سوءمدیریت‌ها و سواستفاده از بودجه دولتی کودتایی علیه اوست.

وکلای روسف گفته‌اند که علیه جریان استیضاح درخواست بررسی مجدد می‌دهند چراکه به گفته آنها این توطئه‌ای از سوی تامر بوده است.

روسف در جریان این نشست خبری به خبرنگاران خارجی گفت: من هرگز در برازیلیا نمی‌مانم. من به پورتو آلگره می‌روم. دموکراسی در کنار من می‌ماند. متاسفانه ما باختیم. امیدوارم که بتوانیم دموکراسی را احیا کنیم.

روسف متولد بلو اوریزونته واقع در جنوب برزیل است اما در پورتو آلگره بنیان سیاست‌هایش را گذاشته است.

دختر و نوه‌هایش هنوز در این شهر ساکن هستند و او در این شهر آپارتمانی دارد.

استیضاح روسف به ۱۳ سال زمامداری حزب چپ کارگر در این کشور آمریکای لاتین پایان داد.

تامر تا زمان پایان یافتن دوران ریاست جمهوری کنونی در سال ۲۰۱۰۸ در این سمت باقی می‌ماند.

دولت وی به دنبال کاهش هزینه‌ها به ویژه برای بازنشستگان و ایجاد شغل و تقویت منابع مالی بخش عمومی است.

1828019-3.jpg

استیضاح دیلما روسف ممکن است به جنگ داخلی در برزیل منجر گردد.

حریف سیاسی سابق دیلما و منتقد صریح استیضاح وی، سناتور روبرت رکیاو در مصاحبه ای با اسپوتنیک در این خصوص توضیح داد.

وی گفت: " من قبلا هم در این باره گفته ام، در یکی از جلسات سنای فدرال ضمن دفاع از دیلما روسف این مطلب را عنوان کردم. من ضمن صحبت در خصوص جنگ میهنی احتمال می دهم که حوادثی مانند آنچه در یونان اتفاق افتاد و عملا این کشور را ورشکسته کرد در برزیل رخ دهد. اگر دولت جدید بر این امر اصرار داشته باشد و درواقع آنها این ایده را بر اساس آگاهی های خود پیش کشیده اند و برای همین شرکت های بزرگ و بانک ها کمک مالیشان را برعهده می گیرند و ممکن است درگیری نظامی درون کشور ایجاد شود.

این سناتور استیضاح روسف را تحریکی از جانب ایالات متحده نامید.

او گفت: " بله من مخالف دیلما بودم و دید ملی گرایی و ترقی خواهانه با ایده های چپ دارم. اما رئیس جمهور جرمی مرتکب نشده است ، استیضاح در نتیجه منافع ژئوپلیتیکی و از جمله کشورهای قوی چون ایالات متحده و سرمایه مالی پوچ و بی فایده است.

رئیس جمهور برزیل دیلما روسف پس از رای گیری در خصوص مسئله ی اعلام استیضاح وی در سخنرانی خداحافظی خود در مقابل طرفدارانش شعر ولادیمیر مایاکوفسکی را خواند.

لس آنجلس تایمز می نویسد، پس از تصمیم سنای کشور وی به راهرو کاخ ریاست جمهوری در پایتخت برزیل رفت و سخنرانی کرد ، سخنانی که با شعر شاعر شوروی خاتمه یافت.

روسف گفت: " من می خواهم سخنان خود را با قطعه ای کوتاه از شاعر روس مایاکوفسکی خاتمه دهم. برای ما نه سبب خوشحالی است نه اندوه. آب تاریخ چه آشفته است."

پیشتر سنای برزیل به استیضاح نهایی رئیس جمهور کشور رای داده بود. رای گیری به طور مستقیم از تلویزیون پخش شد. 61 سناتور موافق و مابقی یعنی 20 نفر مخالف استیضاح بودند. حامیان وی باید 54 رای سناتورها را بدست می آوردند. میشل تمر، معاون رئیس جمهور برزیل تا انتخابات 2018 رئیس موقت دولت خواهد بود.

پس از اعلام نتایج رای گیری ، تظاهرکنندگانی که مخالف استیضاح بودند با پلیس مسلح در سان پائولوی برزیل درگیر شدند. یادآوری می کنیم که روند استیضاح در ارتباط با رئیس دولت به ابتکار مخالفینی بود که روسف را به نقض قانون مالیاتی کشور و استفاده از بودجه در جریان کمپین انتخاباتی سال 2014 متهم می کنند.

1826443.jpg

«دیلما روسف»: ما باز خواهیم گشت!!!

در نشست سنای برزیل، 61 نماینده به برکناری روسف رای مثبت و 20 نماینده رای منفی دادند.

«دیلما روسف» رئیس جمهوری برزیل پس از برکناری از قدرت، روز چهارشنبه در سخنانی ضمن تاکید بر بی گناهی خود گفت که سنا با رای به برکناری وی بزرگترین بی عدالتی تاریخ این کشور را رقم زده است.

اسپوتنیک- امروز ایرنا در یادداشتی به انعکاس سخنرانی خداحافظی «روسف» رئیس جمهور برزیل که در خبرگزاری اروپاپرس منتشر گردیده بود، پرداخت.

روسف در یک سخنرانی برای خداحافظی از برزیلی ها گفت: مجلس سنا وارد تاریخ بزرگترین بی عدالتی ها شده است. آنها تصمیم گرفتند که قانون اساسی را بشکنند.آنها یک بی گناه را محکوم کردند.

در نشست سنا ، 61 نماینده به برکناری روسف رای مثبت و 20 نماینده رای منفی دادند.

روسف ماه ها پیش به اتهام فساد مالی از سمت خود تعلیق شده بود.

روسف پس از این رای اظهار کرد که همان گونه از ریاست جمهوری کنار می رود که آن را به دست گرفت، یعنی بدون ارتکاب هیچ گونه عمل غیر قانونی ، بدون خیانت به تعهدات خود ، با عزت و عشق و تحسین برزیلی ها.

رئیس جمهوری برکنار شده ادامه داد: من با حقیقت زندگی کردم. بهترین ها را انجام دادند. از مسئولیت ها فرار نکردم. با درد و رنج مردم متاثر شدم، با نبرد علیه فقر و ننگ به هیجان آمدم و با نابرابری مبارزه کردم.

روسف تصریح کرد: این یک کودتا از سوی سیاستمدارانی است که عاجزانه به دنبال فرار از بازوی عدالت بودند و آنهایی که در آخرین انتخابات شکست خوردند، در صدد انتقام بودند. وی خاطرنشان ساخت: این یک کودتای پارلمانی، سلطه ی رای 61 سناتور بر اراده 54 میلیون رای در صندوق ها و یک تقلب است.

وی افزود:این دومین ضربه ای است که در زندگی ام با ا« روبه رو شدم ، نخستین ضربه در دوران جوانی و مبارزه و در زمانی وقوع کودتای نظامی با زور اسلحه، سرکوب و شکنجه بود و دومین ضربه، امروز با یک نمایش مضحک قانونی بر من وارد شد که مرا از سمتی که برای آن انتخاب شدم، جدا می کند.

روسف هشدار داد، یک جریان و نیروی ارتجاعی و محافظه کار جایگزین دولتش خواهد شد که نهادهای دولتی را در خدمت لیبرالیسم رادیکال اقتصادی و عقبگرد اجتماعی قرار خواهد داد.

او تاکید کرد:کودتا تنها علیه من نبوده است.این یک آغاز است. آغازی علیه سازمان های سیاسی مترقی و دموکراتیک،علیه جنبش های اجتماعی و سندیکایی مدافع حقوق مردم است.

رهبر چپگرا برزیل تاکید کرد که به تمامی سازمان های علیه استیضاح خود اعتراض خواهد کرد. آنها فکر می کنند که بر ما پیروز شدند اما اشتباه می کنند.من می دانم که نبردی مشترک اغاز شده است. ما قاطع ترین ، پر انرژی ترین و خستگی ناپذیر ترین مخالف دولت کودتاگر هستیم. روسف ابراز اطمینان کرد که تاریخ، این چنین خاتمه نخواهد یافت. این کودتا ، نهایی نیست. ما برای ادامه راهمان به سوی یک برزیل که در آن مردم مستقل و آزاد باشند، باز خواهیم گشت.

 درواکنش آمریکای لاتین به برکناری روسف،

                                                          ونزوئلا،اکوادور و بولیوی سفیران خود را از برزیل فراخواندند

به دنبال رای سنای برزیل به برکناری دیلما روسف، رئیس جمهور تعلیق شده این کشور، ونزوئلا و برزیل سفرای خود را فراخواندند. کشورهای اکوادور بولیوی نیز اقدام مشابهی انجام دادند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، دولت‌های چپ‌گرای اکوادور و بولیوی نیز دیپلمات‌های خود را از برازیلیا فراخواندند. در مقابل برزیل نیز سفیران خود را از این کشورها فراخواند.

رافائل کوره‌آ، رئیس جمهور اکوادور رای سنای برزیل علیه روسف را یک "عذرخواهی برای بدرفتاری و خیانت" دانست.

بلوک چپ گرای آلبا ، تحت رهبری ونزوئلا که شامل کوبا و نیکاراگوئه می‌شود "کودتای پارلمانی" در برزیل را محکوم کرد. به هر حال دیگر کشورهای آمریکای لاتین به خصوص آرژانتین، شیلی و پاراگوئه اعلام کردند که به تصمیم سنای برزیل احترام می‌گذارند.

شیلی ابراز اطمینان کرد که "برزیل می‌تواند چالش‌های خود را با نهادهای دموکراتیک حل و فصل کند". روسف 68 ساله با 61 رای از 81 سناتور سنای برزیل به استفاده غیر قانونی از بودجه عمومی محکوم شد.

وزارت خارجه ونزوئلا در بیانیه‌ای اعلام کرد: کاراکاس تصمیم گرفته است که سفیر خود را از برزیل فرابخواند و تمامی روابط سیاسی و دیپلماتیک خود را با دولتی که از کودتای پارلمانی برخاسته قطع کند. ساعاتی بعد برزیل نیز اعلام کرد: سفیر خود را از ونزوئلا فراخوانده است.

وزارت خارجه برزیل نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: با توجه به شرایط، برزیل سفیر خود در کاراکاس را برای رایزنی فراخوانده است.

این وزارتخانه همچنین اظهارات ناشی از سوء تفاهم از سوی دولت‌های چپ گرای بولیوی، اکوادور و کوبا را محکوم کرد.

رای سنای برزیل به 13 سال حکومت چپ گرایان در بزرگترین اقتصاد آمریکا خاتمه داد و ونزوئلا و دیگر دولت‌های چپ گرا را از یک متحد بسیار قوی و مهم محروم ساخت.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهور ونزوئلا پس از اعلام گفت‌وگوی تلفنی‌اش با دیلماروسف گفت: سفیرمان را فراخواندیم چرا که برزیل اکنون دولتی دارد که منتخب نیست.

وی آمریکا را به دلیل رخدادهای برزیل مقصر دانست و گفت که این اقدامات بخشی از یک تهاجم ادامه دار است.

کوره‌آ، رئیس جمهور اکوادور نیز در توییتر خود نوشت از رخدادهای برزیل خشمگین است.

وی تاکید کرد: ما هرگز از این اقدامات را که یادآور تاریک‌ترین ساعات آمریکاست حمایت نمی‌کنیم. به نظر می‌رسد که این اظهارات وی اشاره‌ای است به دیکتاتوری‌های نظامی گذشته در این قسمت.

اوو مورالس، رئیس جمهور بولیوی نیز با فراخواندن دیپلمات کشورش در توییتر خود "کودتای پارلمانی علیه دموکراسی برزیل" را محکوم کرد و نوشت: ما در کنار دیلما، لولا داسیلوا و مردم این کشور در این لحظات دشوار ایستاده‌ایم.

2158458-2.jpg

مادورو اعلام کرد:

کودتای برنامه ریزی شده علیه دولت در ونزوئلا

رئیس جمهور ونزوئلا مخالفان جناح راست را به برنامه ریزی جهت انجام کودتا علیه دولت این کشور متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از "چینا"، «نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا روز گذشته مخالفان جناح راست را به برنامه ریزی جهت انجام کودتای ضد دولتی در جلسه روز پنجشنبه، زمانی که مخالفان در نشست با رئیس جمهور خواهان برگزاری رفراندوم علیه دولت بودند، متهم کرد.

وی مخالفان را به عنوان رهبران کودتا و فاشیست معرفی کرد و گفت: آنها قواعد بازی را رعایت نمی کنند. ما با هم کودتا و خشونت سیاسی در کشور را به منظور استقرار صلح در انقلاب بولیواری شکست خواهیم داد. من اقدام ایالات متحده را مبنی بر تلاش برای یورش علیه دولتهای چپ گرا در آمریکای لاتین محکوم می کنم.

مادورو از مردم ونزوئلا خواست از دستاوردهای اجتماعی که در طول ۱۷ سال گذشته از زمانی که دولت سوسیالیستی به قدرت رسیده دفاع کنند.

وی در این ارتباط گفت: من از مردم می خواهم برای دفاع از صلح، قانون اساسی، دموکراسی و حق زندگی تلاش کنند. مخالفان جناح راست می خواهند حقوق اجتماعی را از مردم گرفته و کشور را به ذلالت بکشانند.

مخالفان دولت ونزوئلا با توجه به بحران فزاینده از جمله کمبود غذا و دارو، قطع مکرر برق و افزایش بی سابقه تورم، با برگزاری اعتراضات گسترده به دنبال عزل رئیس جمهور هستند.

ونزوئلا ذخایر عظیم نفتی در اختیار دارد اما به دلیل سقوط بهای جهانی نفت در یک سال و نیم گذشته درآمدهای این کشور کاهش یافته و همین موضوع بر مشکلات اقتصادی آن افزوده است.

1036023723.jpg

توافق صلح میان دولت کلمبیا و شورشیان «فارک» نهایی شد

دولت کلمبیا و شورشیان فارک،‌توافقنامه صلح را نهایی کرده و آن را به اعلام عمومی رساندند.

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، دولت کلمبیا و «شورشیان فارک» توافقنامه صلحی را امروز – چهارشنبه – کامل کرده و به طور رسمی به اعلام عمومی گذاشتند.

آخرین تلاش‌ها برای پایان دادن به درگیری‌ها در کلمبیا که با مذاکرات انجام گرفته میان دو حزب از ماه نوامبر سال ۲۰۱۲ آغاز شده بود، ادامه یافت. دولت کلمبیا و گروه فارک، با امضا توافقنامه صلحی در یک مراسم رسمی در هوانا در ۲۳ ژوئن، خواستار تکمیل فرآیند "خلع سلاح" در ۱۸۰ روز شدند البته شماری از جزئیات فنی که تاکنون مشخص نشده بود نیز به مذاکره گذاشته شده است.

بر اساس نوشته روزنامه «ال هرالدو» این مذاکرات در رابطه با توافقنامه صلح، در روز سه‌شنبه بعدازظهر نهایی شده و «خوان مانوئل سانتوس»،‌ رئیس‌جمهوری کلمبیا قرار است تا اعلام نهایی در این رابطه را در ساعت ۱۹ به وقت محلی امروز – چهارشنبه – به عموم مردم ارائه دهد.

این روزنامه همچنین افزود که نهایی کردن این توافقنامه صلح به سانتوس اجازه خواهد داد تا متن این پیمان‌نامه را به پارلمان این کشور بفرستند که همه‌پرسی در این زمینه را به اجرا خواهد گذاشت.

فارک یکی از قدیمی‌ترین گروه‌های شورشی مارکسیستی است که از سال ۱۹۶۴ تشکیل شده و قصد داشت تا دولت کلمبیا را سرنگون کرده و رژیم انقلابی جدیدی بر قرار کند.

brazils-president-dilma-rousseff.jpg

رییس جمهوری تعلیق شده برزیل خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام به جای استیضاح شد

«دیلما روسف» رئیس جمهوری تعلیق شده برزیل، خواستار توقف طرح استیضاح وی به دلیل اتهامات فساد مالی شد و به سناتورها پیشنهاد داد که با برگزاری انتخابات زود هنگام به عنوان تنها راه حل به بحران سیاسی و اقتصادی برزیل خاتمه داده شود.

به گزارش ایرنا و به نقل از خبرگزارو اروپاپرس ، روسف در نامه ای خطاب به نمایندگان مجلس سنا و مردم کشور گفت که باید با این راه حل، یکی از دراماتیک ترین زمان های تاریخ برزیل را پشت سر گذاشت.

وی افزود: ما نیاز به تقویت دموکراسی در کشورمان داریم و برای آن لازم است که مجلس سنا ، فرایند استیضاح در حال پیشرفت را خاتمه دهد و شواهد و مدارک انکار ناپذیر بی گناهی من به رسمیت بشناسد.

این رهبر چپ گرا که به دلیل افزایش هزینه دولتی بدون اجازه مجلس مورد استیضاح قرار خواهد گرفت ، تاکید کرد که اقدامات وی قانونی و لازم بودند و فعالیت های وی، همان اقداماتی هستند که رئیسان جمهوری قبلی نیز انجام دادند .

وی اذعان کرد که هیچ گونه اثری از عدم صداقت، بزدلی و خیانت در فعالیت سیاسی او وجود ندارد .

روسف افزود: در این سال ها، من به اصول و عزت کشور خود پایبند بوده و آرایی که دریافت کردم ارج نهادم .

وی تصریح کرد :آشکار است که هیچ جرمی را مرتکب نشدم و قانونی نیست که یک رئیس جمهوری به خاطر مجموع کارهایش برکنار شود زیرا تنها کسی که می تواند رییس جمهوری را برکنار کند ملت برزیل است که از طریق صندوق های رای به این کار مبادرت می کند و در غیر این صورت، 81 سناتور به جای یک جمعیت انتخاباتی 110 میلیون نفری تصمیم گیری خواهد کرد.

به عقیده روسف ، راه حل بحران سیاسی و اقتصادی از طریق رای مردمی در انتخابات مستقیم است؛ وی همچنین،برگزاری یک همه پرسی را که برزیلی ها در مورد انتخابات زودهنگام و اصلاحات سیاسی و انتخاباتی تصمیم بگیرند، پیشنهاد داده است.

Morales-l.jpg

«مدرسه ضد امپریالیستی» تازه ترین اقدام مورالس برای مقابله با نفوذ آمریکا در آمریکای لاتین

«اوو مورالس» رئیس جمهوری بولیوی یک مدرسه نظامی را که به گفته وی دکترین «ضد امپریالیستی» را برای مقابله با سیاست ها و نفوذ آمریکا در منطقه آمریکایی لاتین آموزش خواهد داد، افتتاح کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، مورالس روز چهارشنبه در مراسم افتتاح این مدرسه نظامی گفت: اگر آمریکا سلطه بر جهان را از طریق مدارس نظامی خود آموزش می دهد ما در مدرسه نظامی «ضد امپریالیستی» یاد می گیریم که خود را از ظلم و سرکوب امپریالیستی نجات دهیم.

وی به وجود یک مدرسه نظامی آمریکایی در دوران جنگ سرد اشاره کرد که به دیکتاتورهای آمریکایی لاتین و ارتش آنها برای مقابله با شورش و استفاده از تاکتیک های شکنجه آموزش می داد و افزود: آمریکا این مدرسه نظامی را ایجاد کرد تا دکترین حمایت از استکبار را به نیروهای مسلح تعلیم دهد.

دولت بولیوی اعلام کرده که در این مدرسه تاریخ، ژئوپلتیک و راهبرد نظامی تدریس خواهد شد و دانشجویانی از کشورهای دیگر آمریکا لاتین شامل ونزوئلا، نیکاراگوا و کوبا نیز می توانند در آن حضور یابند.

رئیس جمهوری بولیوی که از منتقدان دیرینه سیاست خارجی آمریکا است، واشنگتن را به گسترش تروریسم در جهان از طریق مداخله نظامی متهم کرده و برای مثال به نقش آمریکا در ظهور گروه تروریستی و تکفیری داعش اشاره کرده است.

مورالس اوایل این هفته به کوبا سفر کرد تا در جشن 90 سالگی «فیدل کاسترو» رهبر انقلابی کوبا شرکت کند. دو طرف در این دیدار درباره تلاش های امپریالیست برای ممانعت از پیشرفت جنبش چپ در آمریکای لاتین گفت و گو کردند.

2127062.jpg

تحکیم روابط اقتصادی چین و ونزوئلا

هیات های دولتی چین و ونزوئلا روز گذشته جهت برگزاری پنجمین نشست سالیانه کمیسیون عالی مشترک چین و ونزوئلا در کاراکاس گرد هم آمدند.

به گزارش مهر به نقل از تله سور، این نشست به مدت سه روز ادامه خواهد داشت و طرفین جهت برگزاری نشست کمیسیون عالی که تا پایان سال جاری برگزار خواهد شد برنامه ریزی می کنند.

ریکاردو منندز، معاون رئیس جمهور و رئیس هیات ونزوئلایی در این باره گفت: هدف از این نشست، تقویت ظرفیت سازنده با چین به عنوان بخشی از «دستورکار اقتصادی بولیواری» است. تا کنون ۶۷۲ پروژه با سرمایه گذاری چین در ونزوئلا ایجاد شده است که ۱۳۱ عدد از آنها اخیرا ایجاد شده و ۳۳۸ پروژه نیز با همکاری دولت چین و ونزوئلا تاکنون تکمیل شده است.

وی افزود: نشست کمیسیون در سال جاری بر سرمایه گذاری چین در بهبود فرایندهای توزیع در ونزوئلا و در نتیجه بهبود عرضه در این کشور تمرکز خواهد کرد. ما خواهان تقویت روابط بین هر دو کشور بوده و یک برنامه اقتصادی ۱۰ ساله را مد نظر داریم. روز چهارشنبه هیاتهای هر دو کشور در پنج حوزه جداگانه، که شامل همکاری در زمینه های امور مالی، نفت، معدن، برق، و پروژه های تولیدی است مذاکره خواهند کرد.

فقط در ماه مه ، ۹۶ تن دارو توسط چین جهت مداوای بیماریهای مانند زیکا به ونزوئلا ارسال شده که ارسال این مقدار دارو به عنوان بخشی از پروژه های سرمایه گذاری چین در ونزوئلا صورت گرفته است.

کمیسیون عالی مشترک چین و ونزوئلا خواهان تقویت روابط اقتصادی بین هر دو کشور بوده و روسای جمهور ونزوئلا هوگو چاوز و نیکولاس مادورو جهت تقویت آن تلاش کرده اند.

لازم به ذکر است چین به عنوان دومین شریک تجاری بزرگ ونزوئلا محسوب شده و هر دو کشور در ماه ژوئن ۴۲ سال روابط رسمی بین خود را جشن گرفتند. چین از صندوق بین المللی پول نیز خواسته است وام هایی بدون محدودیت به ونزوئلا اختصاص دهد.

1019-fidel-castro-2222-2.jpg

انتقاد فیدل کاسترو از اوباما

از اوباما به دلیل غدرخواهی نکردن از مردم ژاپن در حریان سفر ماه مه خود به هیروشیما بابت حمله اتمی ویرانگر امریکا انتقاد کرد

حضور کم سابقه فیدل در انظار عمومی

فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا روز شنبه در نودمین سال تولد خود به طور کم سابقه در انظار عمومی ظاهر شد و در یک برنامه زنده تلویزیونی در کنار رائول برادرش و ' نیکلاس مادورو ' رئیس جمهوری ونزوئلا قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از هاوانا ، فیدل که از ماه آوریل در انظار عمومی دیده نشده بود در مراسم جشنی که توسط یک شرکت تئاتر کودکان در تئاتر ' کارل مارکس ' هاوانا سازماندهی شده بود، در کنار این دو رئیس جمهوری نشسته بود. این بزرگترین تئاتر در جزیره کوبا محسوب می شود.

رهبر کوبا به طور همزمان در نامه ای که از سوی رسانه های این کشور انتشار یافت ضمن تشکر و قدردانی از هواداران از دیدار اوباما از کشورش انتقاد کرد.

وی که 10سال پیش از رهبری کناره گیری کرد در نامه مفصل خود با اشاره به گوشه هایی از زندگی دوران کودکی و نوجوانی اش و در نهایت مشارکت در پیروزی انقلاب سرانجام به انتقاد از دیدار اوباما از کشورش در ماه مارس پرداخت که طی آن رئیس جمهوری امریکا از مردم این کشور خواست آینده خود را رقم بزنند.

وی همچنین در نامه شنبه خود از اوباما به دلیل غدرخواهی نکردن از مردم ژاپن در حریان سفر ماه مه خود به هیروشیما بابت حمله اتمی ویرانگر امریکا انتقاد کرد.

وزیران دولت در کنار جشن نمایشگاه های عکس و اجراهای موسیقی در حد محدود بر پا کرده بودند تا از رئیس کشور سابق کوبا تجلیل کنند.

2171996.jpg

وزیر خارجه روسیه با اشاره به تحریم کوبا:

توسل به روش های فشارِ این چنینی بر یک ملت مایه شرم تمدن نوین است

وزیر خارجه روسیه با ابراز امیدواری از لغو همه تحریمهای کوبا توسط آمریکا گفت:توسل به روشهای فشارِ این چنینی بر یک ملت مایه شرم تمدن نوین است و من فکر می کنم آمریکا باید از این حقیقت آگاه شود.

به گزارش مهر به نقل از دِیلی ورلد نیوز، وزیر امور خارجه روسیه امروز در مصاحبه ای ابراز امیدواری کرد آمریکا کلیه تحریم های اقتصادی علیه کوبا را لغو کند.

بر اساس اعلام دِیلی ورلد نیوز، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه امروز در مصاحبه با شبکه تلویزیونی «کانال یک» در این باره گفت: بسیار امیدوارم تشکیل کمیسیون مشترک آمریکا و کوبا به لغو کامل تحریم های تجاری، اقتصادی و مالی «هاوانا» منجر شود.

«سرگئی لاوروف» ادامه داد: به عقیده من توسل به روش های فشارِ این چنینی بر یک ملت مایه شرم تمدن نوین است. فکر می کنم آمریکا نیز باید از این حقیقت آگاه شود.

وزیر خارجه روسیه در ادامه مصاحبه با شبکه تلویزیونی «کانال یک» افزود: آن ها از این روش برای تغییر در انتخاب مردم کوبا استفاده کرده اند.

لازم به ذکر است جمعه ۲۳ مرداد ماه سال گذشته، وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان اولین وزیر امور خارجه آمریکا در ۷۰ سال اخیر به کوبا سفر کرد و سفارت ایالات متحده در هاوانا را بطور رسمی بازگشایی کرد. سفارت آمریکا در هاوانا در همان محل قدیمی خود قرار دارد. این محل از سوم ژانویه ۱۹۶۱ یعنی زمان قطع روابط آمریکا با کوبا تعطیل بوده است

در همین راستا، جمعه ۲۷ تیر ماه سال 1394 نیز، کوبا بعد از ۵۴ سال روابط سیاسی خود را با آمریکا از سر گرفت و در اقدامی «خوزه کاباناس» دیپلمات قدیمی خود را به عنوان اولین سفیر در ایالات متحده آمریکا معرفی کرد.

بازگشایی سفارت‌خانه‌های دو کشور، ۶ ماه پس از آن صورت گرفت که «رائول کاسترو» رهبر کوبا و «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا، اعلام کردند دو کشور روابط سیاسی خود را از سر می‌گیرند.

آمریکا و کوبا از سال ۱۹۶۱، دو سال بعد از پیروزی انقلاب کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» روابط سیاسی خود را قطع کرده و به دنبال آن آمریکا تحریم های گسترده ای را علیه کوبا به اجرا درآورده بود.

2171253.jpg

دادگاه ونزوئلا حکم حبس رهبر مخالفین دولت را تایید کرد

لازم الاجرا بودن حکم زندان رهبر مخالفین دولت کاراکاس، عرصه سیاسی ونزوئلا را بیش از پیش بحرانی کرد.

به گزارش مهر به نقل از فرانس پرس، دادگاهی در ونزوئلا حکم ۱۴ سال حبس «لئوپولدو لوپز» رهبر مخالفین دولت کاراکاس را مورد تایید قرار داد – اقدامی که می تواند به افزایش تنش ها در این کشور بحران زده آمریکای جنوبی منجر شود.

لوپز، اقتصاددان ۴۵ ساله ای که از حمایت آمریکا و اتحادیه اروپا برخوردار است، به دلیل دامن زدن به خشونت در تظاهرات های ضد دولتی سال ۲۰۱۴ میلادی از سوی دادگاه ونزوئلا مجرم تشخیص داده شد.

حکم زندان لوپز در حالی اجرایی می شود که اپوزیسیون ونزوئلا کمر به برکناری «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری چپ گرای این کشور بسته و به دنبال برگزاری همه پرسی تغییر حاکمیت است حال آنکه جدول زمانی ارائه شده از سوی کمیته ملی انتخابات، مراحل جمع آوری امضا، تایید و در نهایت برگزاری همه پرسی را تا پیش از فوریه سال میلادی آینده (۲۰۱۷) میسر نمی داند.

این در حالیست که اگر همه پرسی تا ۱۰ ژانویه سال میلادی ۲۰۱۷ برگزار نشود، حتی اگر مادورو از قدرت کنار گذاشته شود، قدرت به طور خودکار به معاون وی انتقال یافته و توطئه اپوزیسیون برای سلب اختیار از حزب سوسیالیست ناکام می ماند.

2117645.jpg

                       سرانجام مذاکرات فارک با دولت کلمبیا /

                                                                         همه پرسی تعیین کننده است

شورشیان مسلح کلمبیا موسوم به فارک در دهه ۱۹۶۰ به عنوان شاخه مسلح حزب کمونیست کلمبیا تشکیل شد.

در دهه ۱۹۸۰ با انتشار شواهدی مبنی بر دست داشتن این گروه در قاچاق مواد مخدر، حزب کمونیست کلمبیا رسما از فارک جدا شد و فارک به حیات چریکی خود ادامه داد.

به رغم آنکه آمریکا و اتحادیه اروپا ادعا دارند فارک سازمانی تروریستی است، این گروه خود را همچنان یک سازمان چریکی می‌داند.

این جنبش از منابع متعلق به خود تغذیه و عمل می‌کند و هیچ‌وقت وابسته به هیچ نوع کمک مالی از منابع خارجی نبوده است. این جنبش دارای نهادهای اقتصادی مستقل من جمله نیروها و منابع تولیدی متعلق به خود است و این امر فارک را قادر ساخته است که روی پای خود ایستاده و نه تنها به بقای خود در ۵۰ سال گذشته ادامه دهد، بلکه پایگاههای خود را به عنوان یک دولت خودگردان بدیل در بین اقشار مختلف مردم کلمبیا در شهرها و روستاها گسترش دهد.

این گروه طی دهه های متمادی با دولت های کلمبیا به جنگ برخاسته که حاصل آن بیش از ۲۰۰ هزار کشته است. گروگان گیری و تجارت مواد مخدر از جمله راههایی است که فارک طی سالهای گذشته برای تامین تامین هزینۀ مبارازت خود در پیش گرفته است.

علیرغم میلیاردها دلار هزینه جنگی، دولت عاجز است که ضربه تعیین کننده ای بر پیکر سازمان فارک وارد آورد. تاریخ فارک که در سال ١٩۶۴ در ایالت مارکتالیا تاسیس یافت، نشان می‌دهد که دولت های آمریکا و کلمبیا نتوانستند در سرکوب و انهدام فارک با کامیابی روبه‌رو گردند. درحال حاضر دولتهای آمریکا و کلمبیا به این امر اذعان دارند که پروژه آنها درمورد سرکوب فارک با شکست روبه‌رو گشته است. به کلامی دیگر ، پیروزی نظامی علیه فارک از طرف آمریکا و دولت کلمبیا دراین مدت ناممکن گشته است. دولت بوگوتا راه دیگری به غیر از تجدید روابط و مذاکره با جنبش ندارد.

مذاکرات صلح دولت کلمبیا و گروه شورشی فارک

دولت کلمبیا و شورشیان چپ گرای فارک مذاکرات خود برای پایان دادن به درگیری‌های مسلحانه ۵۰ ساله و دستیابی به صلح در این کشور را از ماه نوامبر سال ۲۰۱۲ (آبان ماه ۱۳۹۱) آغاز کرده اند. سرانجام این دو گروه ۲۳ ژوئن ۲۰۱۶ با امضای یک توافقنامه تاریخی آتش بس به پایان طولانی ترین جنگ چریکی در جهان طی حدود نیم قرن گذشته نزدیک شدند. این توافقنامه که پس از سه سال مذاکرات صلح در کوبا حاصل شد باعث جشن و سرور و ریختن اشک شادی مردم در پایتخت کلمبیا شد.

از مفاد این موافقنامه می توان به موارد زیر اشاره نمود: برقراری آتش بس بین طرفین، تعیین منطقه ای موقت جهت حضور نظامیان گروه فارک، ایجاد کمیته ای جهت نظارت و تحقیق متشکل از اعضای فارک، سازمان ملل و دولت کلمبیا، خلع سلاح گروه شورشی فارک، تضمین امنیت اعضاء این گروه، تصویب پیمان صلح نهایی توسط طرفین.

امضای توافقنامه ذکر شده راه رسیدن به یک توافق نهایی جهت پایان دادن به یک جنگ چریکی متولد دهه ۱۹۶۰ را به دلیل خشم و ناراحتی ناشی از نابرابریهای اجتماعی و اقتصادی در کلمبیا هموار ساخت. این جنگ بیش از هر قیام دیگر در امریکای لاتین طول کشیده است.

توافقنامه صلح به همه پرسی گذاشته می شود

هفته گذشته اومبرتو دلاکایه، مذاکره کننده ارشد دولت کلمبیا در مصاحبه‌ای با روزنامه ال تیمپو، گفت: توافق صلحی که با چریک‌های فارک به مذاکره گذاشته شده بود، قرار است به واسطه پیشنهادی از سوی دولت بوگوتا به رفراندوم گذاشته شود. اگر مردم "نه" بگویند این روند متوقف می‌شود و نتیجه‌ای هم نخواهد داشت. به این ترتیب ما چهار سال از زندگی خود را هدر داده‌ایم.

مذاکره کننده ارشد دولت کلمبیا همچنین به این مساله اشاره کرد که خوآن مانوئل سانتوس، رییس جمهوری کلمبیا پیشتر درباره مذاکره برای رفراندوم سخن گفته و اعلام کرده بود، این مردم کلمبیا هستند که باید درباره این روند صلح و توافق، نظر بدهند.

چند روز پیش نیز دادگاه عالی کلمبیا برنامه دولت جهت انجام همه پرسی در مورد توافق صلح با شورشیان چپ گرا را تصویب کرد. حکم دادگاه قانون اساسی کلمبیا در واقع پیروزی رئیس جمهور خوان مانوئل سانتوس، است که که قول داده بود توافق صلح با شورشیان مسلح موسوم به فارک را به همه پرسی خواهد گذاشت.

تا زمانی که دولت کلمبیا با شورشیان مسلح موسوم به فارک در حال مذاکره هستند تاریخ همه پرسی تعیین نخواهد شد.

فاطمه محمدی

مهر

2144072-2.jpg

وزیر امور خارجه ونزوئلا:

واشنگتن به عواقب اقدام علیه کاراکاس بیندیشد

وزیر خارجه ونزوئلا اعلام کرد که ارتباط این کشور با آمریکا باید بر اساس ارتباط و احترام متقابل باشد و هشدار داد که واشنگتن باید به عواقب رفتار خود علیه کاراکاس بیندیشد.

به گزارش مهر به نقل از «تله سور»، «دلسی رودریگز» وزیر امورخارجه ونزوئلا گفت: «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری این کشور خواهان حفظ روابط دیپلماتیک با ایالات متحده امریکا بر اساس احترام متقابل است.

وی افزود: مادورو سال گذشته نیز به دولت اوباما اعلام کرد که خواهان حفظ روابط دیپلماتیک بر اساس ارتباط و احترام متقابل، برابری و تساوی حاکمیت دو دولت است و تاکید کرد که روابط ما با ایالات متحده باید در چارچوب سازمان ملل و بر اساس اصول بنیادین این سازمان باشد.

رودریگرز همچنین هشدارداد: ونزوئلا هر گونه دخالت در امور داخلی خود را تحمل نکرده و دولت آمریکا باید قبل از انجام هر حرکتی علیه ونزوئلا به عواقب آن فکر کند.

وی درادامه تصریح کرد: هر گونه دخالت خارجی بر مردم ما تاثیر می گذارد. ما از دخالت های خارجی که بر مردم ما تاثیر بگذارد مانند جنگ اقتصادی و حملات رسانه های اجتماعی علیه دولت به خوبی آگاه هستیم چرا که این اقدامات برخی از تکنیک های جنگ نرم است که علیه دولتهایی که همسو با منافع امپریالیستی تند است به کار می رود.

2096137.jpg

مسئولیت تامین غذا و دارو در ونزوئلا به عهده ارتش گذاشته شده است

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا دوشنبه یک ابتکارعمل دولتی جدید برای ارتقای تولید و ضمانت توزیع آرام مواد غذایی را در دستور کار قرار داد تا با "خرابکاری اقتصادی" از سوی مخالفانش مقابله کند.

مادورو در این ابتکار عمل ارتش را به انجام این کار مکلف کرد. او گفت که "ماموریت بزرگ تامین مواد غذایی" به دست ولادیمیر پادرینو، وزیر دفاع ونزوئلا مدیریت خواهد شد و او کار هر وزارتخانه را هماهنگ می‌کند.

در بخشی از این طرح جدید، کنترل پنج بندر از بزرگترین بنادر ونزوئلا به دست یک مقام ارشد ارتش سپرده شد. مادورو گفت که ژنرال افراین ولاسکو را به سمت ریاست این بنادر منصوب می‌کند تا "فساد و سوءمدیریت را در این برهه حساس ریشه‌کن کند." پیشتر این نهادها تحت مدیریت غیرنظامیان بودند. به گفته مادورو، او طبق اختیارات وضعیت فوق‌العاده اقتصادی عمل می‌کند که اوایل امسال اعلام کرده بود.

به گزارش یورو نیوز، بر اساس حکم، «نیکلاس مادورو»، رئیس جمهوری ونزوئلا مسئولیت تامین غذا و دارو در این کشور به عهده ارتش گذاشته شده است.

«مادورو» همچنین اعلام کرده که موضوع نظامی شدن، ماهیت دولت این کشور نیست بلکه بحث امنیت و دفاع از کشور مطرح است.

گفتنی است بحران شدید اقتصادی در ونزوئلا سبب شده تا بسیاری از مردم این کشور برای تامین داروهای ضروری و تامین مواد غذایی اولیه خود دچار مشکل شوند.

طی چند روز گذشته تنها برای یکبار و بمدت ۱۲ ساعت، مرزهای بسته کلمبیا با ونزوئلا به دستور رئیس جمهور این کشور باز شد و هزاران نفر از شهروندان ونزوئلا از مرز عبور کرده و برای خرید مواد غذایی و دارو وارد کلمبیا شدند.

57315314-2.jpg

استعفای رئیس‌ مجلس نمایندگان برزیل

رئیس مجلس نمایندگان برزیل که از مدت‌ها پیش در جریان انجام تحقیقات فساد از کار معلق شده بود، سرانجام در یک سخنرانی احساسی استعفای خود را اعلام کرده و گفت: کاملا مشخص است که این مجلس بی‌مغزهاست.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، «ادواردو کونیا» از محافظه‌کاران افراطی برزیل است که به فساد متهم شده است. استعفای او کمتر از سه ماه پس از طرح‌ریزی استیضاح علیه دیلما روسف، رئیس‌جمهوری معلق شده برزیل صورت گرفت. استعفای او پیچشی جدید در آشوب سیاسی جاری این کشور آمریکای لاتین ایجاد می‌کند.

از جمله اتهامات رئیس مجلس نمایندگان برزیل (مجلس سفلی)، فساد، ارعاب قانونگذاران، سوءاستفاده از قدرت و ممانعت از اجرای عدالت است و به همین دلیل به دست دیوان عالی معلق شده بود. گرچه او تمامی اتهامات را بی‌پایه می‌داند و پیشتر متعهد شده بود تا همچنان در قدرت بماند اما با افزایش فشارها استعفا کرد. این هفته، میشل تامر متحد سابق او از حزب جنبش دموکراتیک و رئیس‌جمهوری موقت برزیل به او توصیه کرده بود که زمان رفتن است.

ادواردو کونیا که از سال 2015 این سمت را در دست داشت، در سخنرانی تاثربرانگیز خود گفت: «کاملا مشخص است که این مجلس بی مغزهاست. برخوردها با من ظالمانه و غیر انسانی بود. برای تامر آرزوی موفقیت دارم. خداوند برزیل را مورد رحمت خود قرار دهد.»

حال سوال اینجاست که آیا با کناره‌گیری ادواردو کونیا دادگاهی برای رسیدگی به جرایم او تشکیل خواهد شد یا خیر. پلیس برزیل گفته است که مدارک چندانی علیه او در اختیار ندارد و روند دادگاهی او به مرور زمان مشخص می‌شود. در حالی که بسیاری در برزیل مایلند که او زندانی شود، چشم‌انداز آینده او هشداری برای متحدان سابق این مقام محسوب می‌شود. براساس گزارش رسانه‌های داخلی، کونیا به تامر هشدار داده است که اگر زندانی شود، تنها به زندان نمی‌رود.

خشم عمومی علیه ادواردو پس از آن برانگیخته شد که گزارش‌هایی مبنی بر حساب مخفیانه او در بانکی در سوئیس منتشر شد. همچنین سبک زندگی شخصی او که با درآمد سالانه 120 هزار دلاری‌اش مغایرت داشت، اعتراضاتی را برانگیخته بود. به عنوان نمونه، کونیا و خانواده‌اش در جریان یک سفر 9 روزه به میامی در سال 2013 حدود 40 هزار دلار خرج کردند. این اقدامات در شهرهای دیگر جهان از جمله در پاریس، زوریخ و نیویورک هم تکرار شده بود. خودروهای لوکس کونیا و همسرش که از جمله شامل پورشه است، هم در کانون توجه قرار گرفته بود.

kk.jpg

مخالفت بولیوی با ادامه حضور پایگاههای آمریکا در آمریکای لاتین

رئیس جمهور بولیوی در نشست رهبران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب از ادامه حضور پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه انتقاد کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از «تله سور»، در دومین نشست رهبران جامعه کشورهای آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب، منطقه آمریکای لاتین به عنوان منطقه صلح و عاری از خشونت اعلام شد.

«اوو مورالس» رئیس جمهور بولیوی در این نشست گفت: با انتخاب بولیوی به عنوان عضو غیردائم شورای امنیت سازمان ملل، من در این شورا موضوع استقرار پایگاههای نظامی ایالات متحده آمریکا در منطقه را مطرح خواهم کرد. با خاتمه درگیری بین دولت کلمبیا و نیروهای مسلح انقلابی کلمبیا - آخرین درگیری های مسلحانه باقی مانده در منطقه - ایالات متحده دیگر هیچ بهانه ای جهت حضور پایگاههای خود در منطقه ندارد.

وی افزود: من همچنین موضوع استعمار در پورتوریکو و ظلم و ستم در فلسطین را مطرح خواهم کرد. با این حال بعید می دانم یک رای من در شورای امنیت سازمان ملل کارساز باشد وقتی کشورهای فرانسه، انگلستان، روسیه، ایالات متحده آمریکا و چین از اعضاء دائم و دارای حق وتو هستند.

لازم به ذکر است که هفته گذشته کشور بولیوی و قزاقستان به عنوان اعضاء غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل برای سالهای ۲۰۱۷ و ۲۰۱۸ انتخاب شدند.

2128254.jpg

انتقاد رئیس جمهور نیکاراگوئه از سیاستهای مداخله جویانه آمریکا

رئیس جمهور نیکاراگوئه خطاب به رهبران کشورهای عضو سیکا گفت: جهت مقابله با سیاست های مداخله جویانه ایالات متحده آمریکا به همکاری های متقابل بیشتری نیاز داریم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تله سور، «دانیل اورتگا» رئیس جمهور نیکاراگوئه که نتوانست در نشست روسای جمهور کشورهای عضو نظام همگرایی آمریکای مرکزی، «سیکا» (SICA) حضور داشته باشد ازطریق مشاور امور بین الملل خود، دنیس مونکادا، پیام خود مبنی بر هماهنگی توسعه سیاسی و اقتصادی در منطقه و لزوم مقابله با سیاست های مداخله جویانه آمریکا در منطقه را به گوش همتایان خود رساند.

وی در این پیام گفت: در حال حاضر سیاست های مداخله جویانه و امپریالیستی ایالات متحده آمریکا صلح در منطقه آمریکای مرکزی را تهدید می کند. اکنون کشورهای عضو سیکا در منطقه آمریکای مرکزی در شرایط بسیار دشواری زندگی می کنند، دقیقا شبیه تمام کشورهایی که در این قاره زندگی می کنند. بارها گفته شده و بار دیگر نیز گفته می شود که هزینه سیاست های مداخله جویانه ایالات متحده آمریکا در منطقه را مردم منطقه می پردازند و منافع این مردم نادیده گرفته می شود. متاسفانه در حال حاضر نیروهای امپریالیستی ایالات متحده آمریکا در برزیل، پاراگوئه و اخیرا در ونزوئلا حضور دارند.

اورتگا افزود: من از شما می خواهم با یکدیگر در زمینه امنیت، صلح، رفاه، عدالت و همگرایی اقتصادی و سیاسی در منطقه همکاری نماییم تا بتوانیم با سیاست های مداخله جویانه و امپریالیستی ایالات متحده در منطقه مقابله نماییم. ما همبستگی مردم و دولت نیکارگوئه با مردم، دولت و رئیس جمهور ونزوئلا را به گوش جهانیان می رسانم.

وی همچنین تصریح کرد که توافقات به دست آمده در سیکا بسیار ساده و عملی بوده و باعث افزایش رفاه در منطقه آمریکای مرکزی خواهد شد.

54.jpg

خواست پاناما از آمریکا؛

رئیس جمهور پیشین متهم به فساد و جاسوسی این کشور را به ما تحویل دهید

وزارت خارجه پاناما نهم ژوئن از آمریکا خواست تا مارتینلی را به پاناما بازگرداند. وی تاجر میلیاردی است که به فساد و شنود رقبا و خبرنگاران در دوران ریاست جمهوری‌اش بین سال‌های 2009 تا 2014 متهم است.

پاناما از اینترپل کمک خواست

یک قاضی پانامایی از پلیس اینترپل خواست تا برای بازداشت رئیس جمهور پیشین این کشور به اتهام فساد و جاسوسی وارد عمل شود .

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رئیس نیروهای پلیس پاناما در این باره گفت: پلیس ملی درخواستی بر این اساس دریافت کرده و بلافاصله آن را به دفتر اینترپل ارسال کرده است و اینترپل نیز براساس قواعد پلیس بین الملل سریعا روند رسیدگی به این درخواست را آغاز کرد.

گفته می‌شود ریکاردو مارتینلی، رئیس جمهوری پیشین پاناما در میامی به سر می‌برد.

وزارت خارجه پاناما نهم ژوئن از آمریکا خواست تا وی را به پاناما بازگرداند. مارتینلی، تاجر میلیاردی است که به فساد و شنود رقبا و خبرنگاران در دوران ریاست جمهوری‌اش بین سال‌های 2009 تا 2014 متهم است.

57304033.jpg

سنای برزیل روسف را از سوءمدیریت مالی مبرا دانست

سنای برزیل رییس جمهوری معلق شده این کشور را از اتهام "دخالت در دستکاری بودجه دولتی" مبرا دانست.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، شبکه خبری تله‌سور در گزارشی اعلام کرد،‌ در گزارش سنا نشان داده شده که دیلما روسف، رییس جمهوری معلق شده برزیل به صورت مستقیم در سوءمدیریت مالی دست نداشته و شخصا مسئول نیست.

در این گزارش همچنین تاکید شده است که هیچ دلیلی برای ادامه روند استیضاح روسف وجود ندارد.

با وجود این گزارش، قانونگذاران برزیلی باید رسما به این نتیجه برسند که آیا روند استیضاح روسف در نهم اوت سال جاری میلادی باید تایید شود یا خیر و در صورتی که نمایندگان قانع شوند که روسف بی‌گناه است استیضاح وی منتفی می‌شود.

در مه ۲۰۱۶، مجلس علیای برزیل با ۵۵رای موافق در مقابل ۲۲ رای مخالف روند استیضاح روسف را پس از اعلام اتهام علیه وی درباره دست داشتن در فساد و رسوایی مالی به جریان انداخت.

روسف به مدت ۱۸۰ روز از سمتش معلق شده است تا روند قضایی پیگیری شود. میشل تامر، معاون روسف اکنون به عنوان رییس جمهوری موقت برزیل زمام امور را در دست دارد.

2121272.jpg

۱۵ هزار تن برنج پاکستانی در کوبا

دولت اسلام آباد تصمیم گرفته است به منظور رشد و گسترش روابط دوجانبه با کوبا ۱۵ هزار تن برنج به این کشور ارسال کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه «پاکستان»، «اعزاز چودری» دبیر کل امور خارجه پاکستان در جلسه شورای امور خارجی مجلس سنای این کشور گفت: با دستور «نواز شریف» نخست وزیر پاکستان ۱۵ هزار تن برنج به کوبا صادر می شود. کوبا به ۱۰۰۰ دانشجوی پاکستانی در رشته پزشکی بورسیه تحصیلی داده است که ۹۰۰ نفر از این تعداد، تحصیلات خود را به پایان رسانده و به کشور برگشته اند و در ازای آن پاکستان ۱۵ هزار تن برنج به کوبا صادر می کند.

وی در ادامه افزود: اسلام آباد قصد دارد روابط تجاری خود را با کوبا و کشورهای آمریکای لاتین گسترش دهد. ۱۶ توافقنامه تجاری با کشورهای مذکور به امضا می رسد و بدین گونه راه برای ایجاد روابط تجاری با کشورهای آمریکای لاتین باز می شود.

لازم به ذکر است نواز شریف دسامبر سال گذشته میلادی به مناسبت بزرگداشت شصتمین سالروز برقراری روابط دیپلماتیک با کوبا، ارسال کمک های انسان دوستانه کوبا به پاکستان در زلزله سال۲۰۰۵ و نیز اعطای بورسیه تحصیلی به ۱۰۰۰ نفر از دانشجویان پزشکی پاکستان، دستور ارسال ۱۵ هزار تن برنج به کوبا را صادر کرده بود که هدف از آن گسترش روابط تجاری و دیپلماتیک دوجانبه اعلام شده است.

23-4.jpg

توافق تاریخی آتش‌بس میان دولت کلمبیا و شورشیان فارک

منابع دولت کلمبیا از انعقاد آتش‌بس میان دولت این کشور و شورشیان فارک خبر دادند.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، دولت کلمبیا و شورشیان فارک روز چهارشنبه توافق کردند که به خصومت های مابینی پایان داده و به یک آتش بس قطعی که دو طرف را در چند قدمی حل اختلافات با سابقه شان نزدیک کند، رای دهند.

پس از سه سال، گفتگو ها در هاوانا به توافقات پایانی رسیده است. درگیری هایی که از سال 1960 و به شکل یک انقلاب مردمی روستاییان آغاز شد ولی بعدها به جنگی با پشتیبانی کارتل های مواد مخدری تبدیل شد که بیش از 220000 نفر را کشته و میلیون ها تن را جابجا کرده اند.

این توافق که روز پنجشنبه در هاوانا از سوی "خوان مانوئل سانتوس" رئیس جمهور کلمبیا و رودریگو لندونو رهبر شورشیان فارک به امضا رسید.

سانتوس در حساب توئیتری خود نوشت:‌"‌فردا روز بزرگی است. ما برای کلمبیایی با صلح و ثبات کار خواهیم کرد. رویایی که محقق می شود. "‌

بنا است تا جشنی با حضور رائول کاسترو رئیس جمهور کوبا، بانکی مون دبیر کل سازمان ملل، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا و مایکل باشلت رئیس جمهور شیلی برگزار شود.

سانتوس گفته است که این هفته دولت و شورشیان مذاکرات خود را نهایی کرده و در روز 20 جولای به امضای این توافق نامه خواهد پرداخت. موارد این آتش بس که شامل خلع سلاح فارک و توقف جابجایی این گروه و همچنین تضمین امنیت مبارزان این گروه است تا زمان نهایی شدن توافقنامه نهایی اجرا نخواهد شد.

-6-1.jpg

استعفای سومین وزیر دولت موقت برزیل

وزیر گردشگری برزیل، یکی از نزدیک‌ترین متحدان میشل تامر، رییس جمهوری موقت، به دلیل اتهامات فساد استعفا داد.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هنریک ادواردو آلوز، سومین وزیر دولت موقت برزیل است که در این ماه از سمت خود کناره گیری کرده است.

وی به دلیل فساد گسترده انجام شده در شرکت دولتی "پتروبراس" تحت بازجویی و تحقیقات قرار دارد.

دفتر ریاست جمهوری دلیل استعفای آلوز را اعلام نکرده است. اما وی یک روز پس از انتشار اظهارات یک شاهد عینی استعفا داد، این شاهد عینی او را به گرفتن بیش از 400 هزار دلار از شرکت نفتی پتروبراس متهم کرده است.

بر اساس این شهادت، سرژیو ماچادو، رئیس سابق شرکت "ترنس پترو" یکی از شرکت‌های تابع شرکت نفت پتروبراس در یک اقرار مصلحتی که روز چهارشنبه علنی شد، گفت: 400 هزار دلار از بودجه این شرکت در سال 2012 میلادی به عنوان رشوه پرداخت شده است.

آلوز این اتهامات را رد و اعلام کرد: من استعفا دادم چون نمی‌خواهم مشکلی برای دولت برزیل به وجود آید.

دادگاه عالی فدرال برزیل روز چهارشنبه این اقرار مصلحتی را علنی کرد. ماچادو در این مدارک بیش از 20 سیاستمدار از احزاب مختلف از جمله میشل تامر، رییس جمهور موقت این کشور را به فساد متهم کرده است.

تامر در بیانیه‌ای اتهامات ماچادو را کاملا بی‌اساس خواند.

شرکت ترنس پترو یکی از شرکت‌های تابع پتروبراس است که در قلب بحران سیاسی قرار دارد که منجر به استیضاح روسف شده است. ماچادو از سال 2003 تا 2015 میلادی ریاست این کمپانی را به عهده داشت.

این در خالی است که اتهامی از آگاهی احتمالی روسف از این رشوه گیری متوجه او نیست.

EP-305179638.jpg

مادورو خواهان تحقیق درباره موضوع حمایت مالی اسپانیا از اپوزیسیون ونزوئلا شد

«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا از وزیر امور خارجه این کشور خواست که در باره حمایت مالی احتمالی اسپانیا از اپوزیسیون این کشور تحقیق کند.

به گزارش خبرگزاری اروپاپرس، «دلسی رودریگز» وزیر خارجه ونزوئلا در پی این دستور مادورو، باید از طریق مجراهای قانونی از سازمان های مربوطه در اسپانیا بخواهد در مورد این که آیا اپوزیسیون ونزوئلا بودجه غیرقانونی از راستگرایان اسپانیایی افزون بر قدرت های مالی‌ و رسانه ای دریافت کرده است، تحقیق کند.

نیکلاس مادورو گفت : شواهد بسیار زیادی در دست داریم که بر اساس آن مقادیر زیادی پول از طریق حساب های افراد ثروتمند احزاب سیاسی راستگرای اسپانیا در مادرید، برای بی ثبات کردن ونزوئلا هزینه شده است.

مادورو اضافه کرد که اطلاعات زیادی از خرید آپارتمان ها، استخدام افراد دارای نفوذ و بهره گیری از دفاتر حقوقی که پول های هنگفتی برای دستمزد می‌ گیرند، در دست دارد؛ او همچنین اعضای اپوزیسیون را به جمع آوری ثروت و استفاده از خودروهای لوکس متهم کرد.

وی تصریح کرده است که دولتش با استفاده سریع از مشاوره های حقوقی به منظور برقراری هر چه سریع تر عدالت و جلوگیری از ترزیق پول به داخل کشور برای دخالت در امور ونزوئلا اقدام خواهد کرد.

ایرنا

_89591875_f556ca4a-9e9c-4a44-a8b2-1b75d8141cd8.jpg

لولا دا سیلوا:

تمر رئیس جمهوری برزیل از طریق کودتای فاشیستی به قدرت رسید

مادرید- ایرنا- «لوئیز ایناسیو لولا دا سیلوا» رئیس جمهوری اسبق برزیل با انتقاد از «میشل تمر» رئیس جمهوری موقت کشور گفت که وی از طریق کودتای فاشیست ها و محافظه کاران علیه «دیلما روسف» رئیس جمهوری برکنار شده ، به قدرت رسیده است.

به گزارش خبرگزاری اروپاپرس، وی که امروز شنبه در یک مراسم علیه دولت موقت تمر در سائوپائولو صحبت می‌ کرد ادامه داد : تمر فکر کرد که همانند «فیدل کاسترو» که در انقلاب کوبای 1959 وارد هاوانا شد ، انقلاب کرده است .

دا سیلوا گفت :تمر همانند یک رئیس جمهوری موقت عمل نکرد بلکه طوری عمل کرد که انگار قدرت دارد در حالی‌ که از طریق کودتای فاشیست ها و محافظه کاران به قدرت رسید .تمر با همان اقتداری که «فیدل کاسترو» در انقلاب کوبا به هاوانا وارد شد، به دولت در برزیل دست یافت اما فیدل یک انقلاب انجام داد و تمر یک کودتا .

لولا دا سیلوا ، دولت تمر را متهم کرد که بدون انجام خصوصی سازی ها ، قادر به حکمرانی نیست.

وی هشدار داد که راه حلی که تمر برای بحران اقتصادی برزیل دارد ، فروختن همه چیز حتی شرکت ملی‌ نفت 'پتروبراس' است .

رئیس جمهوری اسبق برزیل تصریح کرد :هنگامی که وضعیت بد است ، آنها فقط فروختن و خصوصی سازی را بلدند. آنها حکمرانی را نمی‌ دانند .

وی افزود : دولت تمر سر خود را خم می‌ کند ، کسی‌ ارزشی برای آنها قائل نیست زیرا مغز آنها استعماری شده است ، آنها نمی‌ خواهند که برزیل در تصمیمات بزرگ جهانی‌ مشارکت داشته باشد و این کار را بر عهده آمریکا و اتحادیه اروپا می‌ سپارند و معتقدند که باید در جهان سوم خاموش بمانیم .

وی ضمن اشاره به این که ممکن است در سال 2018 ، نامزد ریاست جمهوری برزیل شود ، تاکید کرد ، 'بخش های حزبی' دادگاه برزیل و پلیس فدرال سعی‌ دارند از طریق توطئه با رسانه های مطبوعاتی بزرگ، حزب کارگران را مجرم جلوه دهند.

ایرنا

57301122-2.jpg

نظرسنجی‌ها نشان داد؛

برزیلی‌ها خواهان برگزاری انتخابات جدید

بر اساس نظرسنجی‌های اخیر، محبوبیت دولت موقت برزیل در بین مردم این کشور بسیار پایین آمده و اکثر آن‌ها خواهان برگزاری انتخاباتی جدید طی سال جاری میلادی هستند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تقریبا یک ماه پس از تعلیق ریاست جمهوری دیلما روسف، دولت میشل تامر، رییس‌جمهور موقت برزیل از محبوبیت چندانی برخوردار نیست.

بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی‌ها، تنها 11.3 درصد شرکت کنندگان نظر مثبتی نسبت به دولت وی دارند در حالی که 30.2 درصد دیگر نه نظر مثبت و نه منفی و 28 درصد نیز نظری منفی نسبت به رییس‌جمهور موقت و دولتش دارند.

این نظرسنجی نشان داده که 62 درصد برزیلی‌ ها معتقدند استیضاح روسف تصمیم درستی بوده است. علاوه بر این 50 درصد برزیلی‌ها نیز برای حل بحران سیاسی این کشور خواهان برگزاری انتخابات جدید در سال جاری میلادی هستند.

روسف ماه گذشته به دلیل نقض قوانین بودجه از سوی سنای برزیل محاکمه شد.

ایسنا

1465109347945_ap9-(1).jpg

در اعلام همبستگی با ونزوئلا؛

کاسترو: کوبا به سازمان کشورهای آمریکایی بازنمی‌گردد

در پی آنکه دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی خواستار اعمال تحریم‌هایی علیه ونزوئلا شد، رئیس‌جمهوری کوبا گفت که به این نهاد آمریکایی باز نخواهد گشت.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رائول کاسترو، رئیس‌جمهوری کوبا شنبه در نشست کشورهای کارائیب که در هاوانا برگزار شده بود، سخنرانی کرد.

وی گفت: ما حمایت قاطع خود را از برادران خود مردم ونزوئلا و به دولت مشروع نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا اعلام می‌کنیم.

رئیس‌جمهوری کوبا، سازمان کشورهای آمریکایی (OAS) را "ابزاری در دست سلطه امپریالیست" توصیف کرد که هرگز تغییر نخواهد کرد و به همین دلیل کوبا "هرگز" به آن باز نخواهد گشت. خروج کوبا از این نهاد سیاسی در سال 1962 با فشارهای ایالات متحده آمریکا صورت گرفت.

لوئیس آلمارگو، دبیرکل سازمان کشورهای آمریکایی با اشاره به نگرانی‌های حقوق بشری از کشورهای این منطقه خواسته بود تا "منشور دموکراتیک" این گروه را علیه ونزوئلا اعمال کنند. این امر به انزوای دیپلماتیک و اعمال تحریم‌های تجاری علیه کاراکاس ختم می‌شود. این رویکرد با محکومیت ونزوئلا روبرو شد.

ایسنا

23-2.jpg

«نیکلاس مادورو» هشدار داد؛

توطئه امپریالیسم برای اخراج ونزوئلا از بلوک کشورهای آمریکایی

رئیس جمهوری ونزوئلا با محکوم کردن دخالت بیگانگان، تلاش رئیس سازمان کشورهای آمریکایی برای تعلیق حق عضویت این کشور را توطئه امپریالیسم توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری چپ گرای ونزوئلا طی اظهاراتی «لوئیس آلماگرو» رئیس سازمان کشورهای آمریکایی یا «او اِی اس» را به برنامه ریزی برای به چنگ آوردن نفت کشورهای عضو اوپک متهم کرد.

لازم به ذکر است که آلماگرو پیشتر دولت کاراکاس را به نادیده گرفتن هنجارهای دموکراتیک متهم کرده و در واکنش به ناآرامی های اخیر ونزوئلا و جدالی که بین دولت چپ گرا و قوه مقننه راست گرا وجود دارد، خواهان برگزاری نشستی فوری با موضوع بررسی امکان لغو عضویت ونزوئلا از جمع کشورهای عضو او ای اس شد.

اما مادورو این انتقاد را برخاسته از امیال امپریالیستی سازمان کشورهای آمریکایی توصیف کرد و ضمن مداخله جویانه خواندن اظهارات آلماگرو هشدار داد که امپریالیسم در این مرحله به فکر تصاحب منابع ملی ونزوئلا افتاده است.

سازمان کشورهای آمریکایی یک سازمان منطقه‌ای است که در ۱۹۴۸ پایه‌ریزی شد. این سازمان ۳۵ عضو دارد و در شهر «واشنگتن دی سی» ایالات متحده مستقر است.

گفتنی است که روی کار آمدن پارلمان راست گرا از اوایل سال میلادی جاری (۲۰۱۶)، اصطکاک میان دولت کاراکاس و اپوزیسیون حاکم بر قوه مقننه را به شدت افزایش داده است تا جایی که مخالفین مادورو در تلاش برای براندازی وی به حربه برگزاری همه پرسی تغییر حاکمیت روی آورده اند.

هفته گذشته نیز «هنری آلوپ» سخنگوی پارلمان و از اعضای اپوزیسیون ونزوئلا از قصد خود برای کمک طلبیدن از سازمان ملل متحد با هدف سامان دادن به اوضاع ناآرام این کشور خبر داده بود.

در واکنش به این اقدام، مادورو پارلمان راست گرا را به دلیل چشم داشتن به کمک بیگانگان به خیانت متهم و از آغاز فرایندی قانونی و بی سابقه سخن به میان آورد که خیانت و غصب قدرت از سوی پارلمان را به مردم اثبات می کند.

مهر

00.jpg

تظاهرات دانشجویی و آتش سوزی اماکن تجاری در شیلی

دست کم یک نفر در شیلی پس از اینکه یک گروه از نقابداران بعد از تظاهرات گروه های دانشجویی و اجتماعی خواهان تغییرات جدی در سیستم آموزشی کشور ، چند مغازه را به آتش کشیدند ، کشته شد.

به گزارش خبرگزاری اروپاپرس، درپایان این تظاهرات که روز شنبه درخیابان های مرکزی شهر بندری'والپارایسو' واقع در120کیلومتری شمال غربی سانتیاگو پایتخت شیلی برگزار شد، یک گروه از تبهکاران نقاب زده ، چندین مغازه تجاری که درنخستین طبقه یک ساختمان قدیمی‌ قرار داشتند را غارت کردند.

این گروه پس از سرقت صدها قلم دارو و کالا از یک داروخانه ، آن را به آتش کشیدند که در پی آن ، حریق به سرعت به تمام این ساختمان سه طبقه گسترش یافت .

در این رابطه ، دست کم یک نفر که به نظر می‌ رسد نگهبان این مکان بود پس از نجات از سوی آتش نشانان و در حالی‌ که بیهوش بود، جان باخت و هنوز معلوم نیست آیا افراد دیگری در این ساختمان حضور داشتند یا خیر؟

تظاهرات علیه دولت «میشله باشله» رئیس جمهوری شیلی ، بدون هیچ مشکلی‌ در خیابان های مرکزی والپارایسو برگزار شد اما در پایان آن ، یک گروه از افراد نقاب زده موانعی که پلیس گذاشته بود را تخریب کردند.

این وضعیت باعث درگیری های جدی بین تبهکاران و پلیس شد و درجریان آن ، این افراد پلیس را با پرتاب سنگ و اشیاء تیز مورد حمله قرار دادند و پس از آن به غارت مغازه ها و به آتش کشیدن آنها دست زدند.

مقامات والپارایسو اشاره کردند که ضرر و زیان ها به دلیل آسیب به اموال عمومی‌ و خصوصی ، از جمله برخی‌ ادارات شهری و حداقل سه مغازه ، میلیونی هستند .

این وقایع درحالی‌ اتفاق افتادند که باشله درحال ایراد سخنرانی سالانه خود درمورد وضعیت کشور و توضیح عملکرد دولتش در دو سال اخیر در کنگره بود.

ایرنا

66400.jpgدیوان عالی ونزوئلا حالت فوق العاده را مطابق با قانون اساسی دانست

دیوان عالی ونزوئلا روز پنجشنبه با رد نظر مخالفان دولت ، حکم داد که حالت فوق العاده اعلام شده از سوی نیکلاس مادورو رئیس جمهوری در این کشور مطابق با قانون اساسی است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از کاراکاس ، در حالی که مخالفان تحت حمایت آمریکا در ونزوئلا برای برکناری رئیس جمهوری ونزوئلا تلاش می کنند ، مادورو روز جمعه با اعلام حالت فوق العاده ، اختیارات دولت را در زمینه تامین امنیت و توزیع مواد غذایی در کشور افزایش داد.

مجلس ونزوئلا که تحت کنترل مخالفان قرار دارد ، دستور رئیس جمهوری برای برقراری حالت فوق العاده را رد کرد. اما دیوان عالی تاکید کرده با توجه به شرایط اضطراری اجتماعی ، اقتصادی ، سیاسی و اکولوژیک در کشور که تاثیر زیادی بر اقتصادی ملی دارند ، اعلام حالت فوق العاده مطابق با قانون اساسی است.

دیوان عالی ونزوئلا اوایل اردیبهشت ماه نیز پیشنهاد مخالفان برای اصلاح قانون اساسی با هدف کاهش دوره ریاست جمهوری نیکلاس مادورو را رد کرده بود.

مخالفان مادورو در مجلس ونزوئلا، رئیس جمهوری را مقصر بحران اقتصادی کشور قلمداد کرده و با طرح پیشنهاد اصلاح قانون اساسی خواستار کوتاه شدن دوره ریاست جمهوری او از شش سال به چهار سال شده بودند. دیوان عالی ونزوئلا تصریح کرد که این پیشنهاد ناقض رای و اراده مردم ونزوئلا است.

مخالفان دولت از زمان به دست گرفتن اکثریت در مجلس این کشور از اوایل ماه ژانویه، ابتکارات متعددی از جمله تصویب قانون عفو زندانیان سیاسی و همه پرسی‌ برای برکناری مادورو را در پیش گرفته اند که موجب اعتراض اعضای دولت شده است.

ایرنا

55555400-3.jpg

سفارت آمریکا در ونزوئلا نیمه تعطیل شد

سفارت آمریکا در ونزوئلا اعلام کرده است که عمده خدمات کنسولی خود را به حالت تعلیق درآورده است.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، سفارت آمریکا در کشور ونزوئلا خدمات خود را در به حالت تعلیق درآورده است. کمبود کارکنان بخش کنسولی دلیل این تعلیق اعلام شده است.

سفارت آمریکا روز چهارشنبه در بیانیه ای اعلام کرد وزارت خارجه ونزوئلا ماه هاست تقاضای ویزای کارکنان سفارت را رد کرده، و از این نظر سفارتخانه با کمبود پرسنل روبرو شده است.

در این اطلاعیه که بر روی وبسایت سفارت منتشر شده، آمده است تا اطلاع ثانوی وقت جدیدی برای متقاضیان ویزا اختصاص داده نخواهد شد، اما خدمات کنسولی بطور محدود برای تمدید رواید صادر شده یا امور دیگر ادامه می‌یابد.

تعلل دولت نیکلاس مادورو برای صدور ویزای کارکنان سفارت آمریکا، همچنین باعث شده است که متخصصان مربوطه نتوانند برای نصب و راه اندازی سیستم‌های کامپیوتری سفارت، وارد کاراکاس شوند.

رئیس جمهوری ونزوئلا سال گذشته، در واکنش به اقدامات آمریکا علیه دولتش به سفارت ایالات متحده دستور داد تا تعداد کارکنانش در سفارت را کاهش دهد.

رئیس جمهور ونزوئلا می گوید آمریکا مردم این کشور را علیه دولت تحریک می کند.

تظاهرات ضددولتی روز چهارشنبه، سومین تظاهرات در طول یک هفته گذشته و پس از آن برگزار شد که رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام وضعیت اضطراری در کشور کرد.

مهر

brazilpresident400.jpg

استفن لندمن:

تکرار کودتای پارلمانی در برزیل

استفن لندمن تحولات اخیر در برزیل را ناشی از کودتای آمریکا در این کشور دانسته و بر این باور است که واشنگتن در تلاش است تا استعمار خود را در آمریکای لاتین و مرکزی را احیا کند.

موافقت سناتورهای برزیلی به تعلیق خانم «دیلما روسف» از پست ریاست جمهوری به خاطر نقض قوانین بودجه به حکومت سیزده ساله حزب کارگر در بزرگترین کشور آمریکای لاتین پایان داد و «مایکل تمر» معاون وی را بطور موقت کفیل ریاست جمهوری و اداره کشور کرد.

در پی این این تحولات پایگاه اینترنتی نشریه تله سور چاپ آمریکای لاتین نوشت: «لیلیانا آیالده» سفیر آمریکا در برزیل که به «متخصص ایجاد کودتای نرم» شهرت دارد، همان خانمی است که در زمان کودتا علیه رئیس جمهور پاراگوئه، سفیر وقت آمریکا در آن کشور بود و همین مساله نقش احتمالی دولت آمریکا در عزل دیلما روسف، رئیس جمهور منتخب مردم برزیل را پررنگ تر کرده است.

«نیکلاس مادرو» رئیس جمهور ونزوئلا نیز استیضاح «روسف» رئیس جمهور منتخب برزیل را کودتایی دانست که در آمریکا طراحی شده است. به گفته وی اولیگارشی ها و رسانه ها و قدرت های امپریالیستی تصمیم گرففته اند تا به رهبری نیروهای پیشرو و مردمی در این قاره پایان دهند.

مادرو گفت: این کودتاها علائم خطرناکی برای ثبات و صلح کل منطقه دارند و در حال حرکت به سوی ونزوئلا هستند و دولت های اکوادور، بولیویف نیکاراگوئه و کوبا در صف قرار دارند.

در این خصوص گفتگویی با «استفن لندمن» نظر پرداز آمریکایی و منتقد سیاست های کاخ سفید صورت گرفته است.

لندمن درباره احتمال دست داشتن آمریکا در برکناری رئیس جمهور منتخب برزیل گفت: آمریکا خواستار استعمار مجدد منطقه است و «اوباما» در داخل و خارج آمریکا جنگی را علیه دموکراسی آغاز کرده است که با حملات وحشیانه به بنیادهای آزادی، برابری و عدالت صورت می گیرد.

وی در ادامه گفت: هیلاری کلینتون هم در دوران خود موجبات برکناری مانوئل زیلایا رئیس جمهور هندوراس را ترتیب داد و یک فاشیست را جایگزین وی کرد.

نظر پرداز آمریکایی افزود: در هائیتی هم از بروز دموکراسی خودداری شد و این کشور را به سوی نظامی شدن پیش رفت. کودتای سال ۲۰۱۰ برای برکناری رافائل کوررا در اکوادور هم با شکست مواجه شد. در تابستان سال گذشته نهایتا کوررا از کار برکنار شد که سندی شفاف از کودتا است. نیروهای تاریکی که در واشنگتن گرد هم آمده اند خواستار جایگزینی دموکراسی با فاشیست ها هستند.

لندمن با اشاره به استیضاح کوررا در تابستان گذشته و بر کنار کردن وی از قدرت توسط عوامل آمریکا بدون دلیل خاصی این اقدام را «کودتای پارلمانی» خوانده و گفت: این سناریو اینبار در برزیل تکرار شده است.

در این کودتا دولت موقت نا مشروع «مایکل تمر» که متشکل از ۲۲ راستگرای که همگی آنها هم تاجر هستند جایگزین کابینه «روسف» شد و برای اولین بار از ۱۹۷۰ در این کابینه هیچ زنی به چشم نمی خورد و همگی مرد هستند. حذف ۹ وزیر اجتماعی بیشتر با نهادینه کردن سفتس و سختی نئولیبرالیسم مربوط می شود تا یک دولت لاغر. آنچه که از دست رفته وزرای زن، حقوق بشر، فرهنگ، توسعه، علم و تکنولوژی و استقلال است.

نظریه پرداز آمریکایی درباره سوابق برخی از اعضای کابینه جدید برزیل گفت: کسی که امروز وزیر دادگستری شده قبلا بخاطر خشونت هایش علیه معترضین محکوم شده و وزیر امنیت سائو پائولو بوده است. خود «تمر» هم از سرمایه ها و دارایی های پیشین و احتمالا فعلی سیا است. وی قبلا اطلاعات طبقه بندی شده کشور را در اختیار سیا قرار داده بود از جمله سیاست های برزیل در زمان «لولا» و «روسف».الان افراطی های راستگرایی که منتخب مردم نیستند و دولت های منتخب را هم برکنار کرده اند در حال حکومت کردن هستند. اینها خشونت های نئولیبرالیسم را در حال جایگزین کردن هستند.

وی هدف آمریکا از راه انداختن موجی برای کنار گذاشتن چهره های نزدیک به رقبای جهانی آمریکا را اینگونه بیان کرد: جنگ آمریکا علیه کشورهای بریکس همچنان ادامه دارد که چین و روسیه اصلی ترین هدف این جنگ هستند زیرا این کشورها چالشی برای هژمونی آمریکا هستند و آمریکا در تلاش است تا از طریق انقلاب های رنگی یا جنگ نظام های این کشورها را تغییر دهد.

وی در پایان درباره اقدامات آمریکا در سطح جهان هشدار داد و گفت: این تلاش های آمریکا ممکن است موجبات یک جنگ جهانی دیگر را فراهم کند که با سلاح های بسیار پیشرفته امروز تصور آن برای همه ترسناک است.

مهر

2187400.jpg

مادورو:

ماهیت تهاجمی و امپریالیستی سیاست خارجی آمریکا، با حمایت از گروه های تروریستی در سوریه آشکار شد

«نیکولاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا تأکید کرد که ماهیت تهاجمی و امپریالیستی سیاست خارجی آمریکا، در حمایت خود از گروه های تروریستی در سوریه و دخالت های آن در عراق و لیبی و افغانستان، آشکار شد.

مادورو دیروز(چهارشنبه) در نشست خبری در کاراکاس استانداردهای دوگانه اجرا شده توسط ایالات متحده در سیاست های خود را محکوم کرد.

وی تأکید کرد : آمریکا حق ندارد که دموکراسی و احترام به حقوق بشر را تقاضا کند.

مادورو از برنامه های امپریالیستی برای ونزوئلا هشدار داد..و تأکید کرد که: ونزوئلا یک دولت دارای حق حاکمیت و حق تعیین سرنوشت و نظام سیاسی و آینده ملت خود بدون هیچگونه دخالت در امور داخلی خود است”.

سانا

1418195187217400-4.jpg

مادورو آمریکا را به برنامه‌ریزی برای حمله به ونزوئلا متهم کرد

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با متهم کردن آمریکا به برنامه‌ریزی برای حمله به کشورش "تعرض سیستماتیک" بین‌المللی در مسائل سیاسی، رسانه‌ای و دیپلماتیک را که با هدف "زمینه‌سازی شرایط برای مداخله نظامی" در این کشور آمریکای جنوبی انجام می‌شود، محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری از خبرگزاری شینهوا، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا در کنفرانسی خبری با رسانه‌های بین‌المللی تاکید کرد، برخی از عوامل خارجی برای "حمله" به این کشور آماده می‌شوند.

به گفته مادورو، برخی در حال صحنه‌سازی خشونت هستند تا طرح آنها برای مداخله نظامی خارجی به ونزوئلا توجیه شود.

وی تاکید کرد که بخش‌های مهم اپوزیسیون محلی از جمله شخصیت‌های کارآفرین، رسانه‌های خصوصی و احزاب سیاسی که حزب راست‌گرای میزگرد اتحاد دموکراتیک را شکل می‌دهند، این طرح‌ها را "تایید" کرده‌اند.

مادوروی سوسیالیست پرونده‌های جاسوسی آمریکا علیه ونزوئلا و نیز تعدی دو هواپیمای جاسوسی آمریکایی به حریم هوایی ونزوئلا را محکوم کرد و گفت: آمریکا مرکز توطئه‌چینی علیه ونزوئلاست. تهدیدات علیه ونزوئلا پس از معلق کردن فعالیت دیلما روسف بیشتر شده است.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین گفت که دست‌کم 1315 مطلب خبری در روزنامه‌های آمریکای شمالی و روزنامه‌های اسپانیایی منتشر شده که واقعیت‌های ونزوئلا را "تحریف" کرده است و اکنون نیز در حال فراهم کردن شرایط برای مداخله نظامی هستند.

نیکولاس مادورو گفت: ما درخواست می‌کنیم که کمپین جهانی آزار و اذیت، تهدید، تنفر و دستکاری واقعیت‌ها به پایان برسد.

ایسنا

1463291400.jpg

مادورو آمریکا را محکوم کرد

رئیس جمهوری ونزوئلا روز سه شنبه، ورود هفته پیش هواپیمای جاسوسی نظامی آمریکا را به حریم هوایی کشورش، غیرقانونی خواند و آمریکا را به تلاش برای مداخله در ونزوئلا متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، 'نیکلاس مادورو' گفت، نیروی هوایی ونزوئلا در تاریخ 11 و 13 مه متوجه تجاوز یک فروند هواپیمای 'یو اس ایی-3 سنتری' به حریم هوایی کشور شد.

مادورو افزود، دولتش، اعتراضی رسمی علیه آمریکا مطرح می کند.

ونزوئلا در نوامبر گذشته نیز اعلام کرده بود، یک هواپیمای متعلق به گارد ساحلی آمریکا با وجود نداشتن مجوز ورود به حریم هوایی ونزوئلا به مدت 48 ساعت در آسمان این کشور پرواز ‌کرد.

مقامات دولت ونزوئلا معتقدند که رفتار آمریکا و این اتفاقات بسیار شبیه به حوادثی است که در زمان کودتای سال 2002 که راستگرایان ونزوئلا با همدستی آمریکا قصد سرنگونی دولت 'هوگو چاوز' رئیس جمهوری فقید ونزوئلا را داشتند، اتفاق افتاد.

روابط بین آمریکا و ونزوئلا پس از آن که 'باراک اوباما' رئیس جمهوری آمریکا طی یک حکم اجرایی دولت ونزوئلا را تهدیدی غیرعادی و فوق العاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی کشور خود خطاب و 7 مقام دولتی ونزوئلا را نیز تحریم کرد، متشنج شد. این اقدام آمریکا انتقادات مقامات بلندپایه ونزوئلا و رهبران بیش از 40 کشور جهان را به دنبال داشت.

خبر آنلاین

109442400.jpg

ونزوئلا "نمایش مضحک و کودتای ساخت آمریکا" علیه روسف را محکوم کرد

دولت سوسیالیست ونزوئلا استیضاح دیلما روسف، رئیس‌جمهوری برزیل را "طرح آمریکایی تمسخر اراده مردم" و "تهدیدی رو به گسترش علیه بلوک چپگرا" در آمریکای لاتین توصیف کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حزب حاکم سوسیالیست ونزوئلا از متحدان همیشگی حزب کارگران دیلما روسف‌، رئیس‌جمهوری تعلیق‌شده برزیل خصوصا در دوران حکومت لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، ‌رئیس‌جمهوری سابق برزیل محسوب می‌شود.

نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا در سخنانی تلویزیونی گفت: «تردیدی ندارم که پشت این کودتا برچسب "ساخت آمریکا" وجود دارد. نیروهای قدرتمند الیگارشی، رسانه‌ای و امپریالیستی برای خاتمه کار نیروهای ترقی‌خواه و رهبری‌های انقلابی محبوب چپگرایان در این قاره مصمم هستند.»

به دنبال آنکه سنای برزیل دیلما روسف را به اتهام نقض قوانین بودجه موقتا از سمت ریاست جمهوری عزل کرد، معاون وی میشل تامر این سمت را در دست گرفت و کابینه‌ای مردسالار تشکیل داد. وی تا پایان شش ماه دادگاهی روسف در این سمت باقی می‌ماند؛ گرچه خود تامر نیز با اتهامات فساد روبروست. روسف متهم است که با حساب‌سازی پیش از انتخابات ریاست جمهوری دوره پیش برزیل می‌خواسته تا کسری بودجه را لاپوشانی کند و با اقبال مردمی روبه‌رو شود.

رئیس‌جمهوری سوسیالیست ونزوئلا تاکید کرد: «کودتا در برزیل نشانه‌ای خطرناک از ثبات آینده و صلح در تمام این قاره است. مطمئن هستم که آنها الان سراغ ونزوئلا می‌آیند.» این سخنان در حالی مطرح می‌شود که اپوزیسیون کاراکاس به سختی برای برگزاری رفراندوم همگانی و عزل مادورو از قدرت تلاش می‌کنند. دولت ونزوئلا پیشتر در بیانیه‌ای گفته بود که روسف قربانی «نمایش مضحک قضایی» شده است.

ایسنا

canciller400.jpg

کوبا:

آمریکا تحریم‌ها را لغو کند و گوآنتانامو را پس بدهد

وزیر امور خارجه کوبا گفت، تدابیر ایالات متحده آمریکا برای کاهش تحریم‌ها علیه کوبا پس از چندین دهه بسیار "محدود" بوده است. وی همچنین خواستار بازگرداندن اراضی خلیج گوآنتانامو به هاوانا شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا ابراز امیدواری کرده است که دو کشور بتوانند اختلافات خود را در راستای ارتقای مناسبات کنار بگذارند اما وی تاکید کرد که این اتفاق در عرض یک شب رخ نخواهد داد.

رودریگز در خاتمه نشست با همتای آلمانی‌اش در برلین گفت که تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه کشورش "یک کوه یخ از دوران جنگ سرد" است که باید "بدون قید و شرط" لغو شود.

وی همچنین بار دیگر درخواست کوبا از آمریکا برای بازگرداندن خلیج گوآنتانامو را مطرح کرد. آمریکا زندان بدنامی در این منطقه دارد که از آن برای بازجویی و نگهداری از مظنونان تروریستی پس از حملات یازدهم سپتامبر استفاده می‌کند.

هیات کوبایی در بازدید از پارلمان فدرال آلمان با گروهی از نمایندگان پارلمانی گفت‌وگو کرد. سفر رودریگز اولین سفر رسمی یک نماینده دولت کوبا به آلمان از زمان اتحاد کشورهای اروپایی در سال 1990 محسوب می‌شود.

ایسنا

brazil400.jpg

به دنبال لغو طرح استیضاح روسف

دیلما روسف:جنگ سختی در برزیل در پیش است

پرس تی وی نوشت: رئیس موقت مجلس نمایندگان (سفلی) کنگرۀ برزیل روند استیضاح دیلما روسف، رئیس جمهور این کشور را لغو و خواستار رأی‌گیری مجدد در مجلس شد.

والدیر مارانهائو که از هفتۀ گذشته موقتاً به ریاست مجلس نمایندگان برزیل رسیده است، اعلام کرد رأی‌گیری در تاریخ 29 فروردین در مورد طرح استیضاح روسف در این مجلس دچار نقص بوده و باید تکرار شود.

مارانهائو پیش‌تر گفته بود در جریان رای گیری ۱۷ آوریل بعضی مقررات نقض شده است. او گفت که اعضای مجلس نباید پیش از رای گیری موضع خود را علنا اعلام می‌کردند و کار رهبران حزب در هدایت رای اعضا نادرست بوده است. او خواستار رای‌گیری تازه در مجلس نمایندگان شده است اما رئیس مجلس سنا تصمیم مارانهائو را غیرقانونی دانست.

دیوان عالی برزیل در تاریخ 16 اردیبهشت ادواردو کانها، رئیس پیشین مجلس نمایندگان برزیل را در ارتباط با یک پروندۀ فساد مالی از ریاست مجلس سفلی برکنار کرد و مارانهائو به عنوان نائب رئیس وی، موقتاً بر کرسیِ ریاست مجلس تکیه زد.

طرح استیضاح رئیس جمهور برزیل اواخر فروردین ماه با کسب 367 رای از مجموع 513 رای توانست اکثریت لازم برای تصویب در مجلس نمایندگان را به دست بیاورد.

پس از رأی مجلس نمایندگان، کمیتۀ ویژۀ رسیدگی به پروندۀ روسف در مجلس سنای برزیل نیز در تاریخ 17 اردیبهشت به استیضاح روسف رأی داد.

اگر چه رای این کمیته ویژه غیر الزام آور بود، اما آخرین مرحلۀ رسمی پیش از رای گیری روز چهارشنبه (22 اردیبهشت) سنا درباره دادگاهی شدن روسف محسوب می‎شد.

اکنون با توجه به اظهارات مارانهائو، طرح استیضاح باید از مجلس سنا به مجلس نمایندگان بازگردد و مجدداً دربارۀ آن تصمیم‌گیری شود.

هنوز مشخص نیست که آیا دیوان عالی کشور، مجلس سنا یا اکثریت مجلس نمایندگان قادر به رد این تصمیم‌گیری هستند یا خیر.

در صورتی که تصمیم جدید رئیس مجلس نمایندگان برزیل عملی نشود و رأی گیری مجلس سنا در روز چهارشنبه اجرا شود؛ با موافقت 41 سناتور از 81 سناتور سنای برزیل، روسف ظرف 6 ماه تعلیق می شود و سپس سناتورها درباره صلاحیت وی برای ماندن در سمت ریاست جمهوری تصمیم گیری خواهند کرد.

در صورت برکناری روسف از قدرت، میشل تمر، معاون وی تا قبل از برگزاری انتخابات در سال 2018 میلادی به عنوان جانشین موقت امور کشور را در دست خواهد گرفت.

روسف در واکنش به این خبر خواستار "احتیاط" شد و افزود: جنگ سختی در پیش است. وی تلاش برای استیضاح خود را "تلاشی برای کودتا" توصیف و کنیا و میشل تمر، معاون رئیس‌جمهوری را به "سرکردگی کودتا" متهم کرده است.

6845400.jpg

دادستان کل برزیل تعلیق طرح استیضاح «روسف» را خواستار شد

افشای فساد مالی رئیس مجلس نمایندگان برزیل که نقشی بسزایی در اتهام زنی به «دیلما روسف» رئیس جمهوری این کشور دارد، مشروعیت طرح استیضاح روسف را زیر سوال برد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «ژوزه ادواردو کاردوزو» دادستان کل برزیل اعلام کرد که قصد دارد از دادگاه عالی این کشور بخواهد تا طرح استیضاح «دیلما روسف» رئیس جمهور را به حال تعلیق درآورد.

دلیل وی برای ارائه چنین درخواستی افشای رسوایی مالی «ادواردو کونا» رئیس مجلس نمایندگان بزیل است. وی که از دولتمردان وابسته به حزب اپوزیسیون است، نقش بسزایی در پیشبرد طرح استیضاح روسف داشت که چندی پیش در مجلس نمایندگان به تصویب رسید و قرار است به زودی در مجلس سنا نیز به رای گذاشته شود.

ادواردو کونا که دیروز با رای دادگاه عالی از سمت خود تعلیق شد، علاوه بر فساد مالی به مواردی چون ارعاب نمایندگان مجلس و ممانعت از تحقیق در باره خودش نیز متهم است.

کاردوزو با توجه به اتهامات کونا گفت: رای دادگاه عالی اثباتی بر سوء استفاده رئیس مجلس از قدرت خود برای رسیدن به اهداف سیاسی در مواردی چون طرح استیضاح روسف است.

در ۱۷ آوریل سال میلادی جاری (۲۰۱۶)، دو سوم از اعضای مجلس نمایندگان برزیل به طرح استیضاح روسف رای مثبت دادند. این طرح قرار است تا یک هفته دیگر (۱۱ ماه میلادی می) در مجلس سنا به رای گذاشته شود. در صورت تایید سنا، روسف تا زمان اعلام نتیجه نهایی به مدت ۱۸۰ روز از سمت خود تعلیق شده و وظایف ریاست جمهوری به «میشل تِمر» معاون وی واگذار می شود.

روسف از سوی احزاب اپوزیسیون به جرایمی چون سوء استفاده از بودجه دولتی برای تبلیغات ستاد انتخاباتی خود و همچنین فساد مالی در زمان مدیریت شرکت نفت ملی «پتروبراس» متهم است.

مهر

We_are_not_neutral_2006-WFTU-214x300.jpg

فدراسیونِ جهانیِ سندیکاهایِ کارگری در کنار مردمِ ونزوئلا خواهد ماند

فدراسیونِ جهانی سندیکاهایِ کارگری که ۹۰ میلیون کارگر در ۱۲۶ کشورِ جهان را نمایندگی می‌کند، در همبستگی با مردمِ ونزوئلا و پویه بولیواری متعهد باقی خواهد ماند.

فدراسیونِ جهانیِ سندیکاهایِ کارگری دسیسۀ مداوم برایِ بی‌ثبات کردنِ اقتصاد ونزوئلا، و طرحِ براندازیِ دولتِ ونزوئلا را که به‌صورتِ دمکراتیک انتخاب شده است، قاطعانه محکوم می‌کند.

طرحِ کودتایِ نظامیِ که شکست خورد و توسطِ آمریکا و مخالفینِ ارتجاعی حمایت می‌شد، با کمبودهایِ تحمیل شده به‌طور مصنوعی، کارشکنی و خرابکاری‌های اقتصادی و خفه کردن مردمِ وئزوئلا ادامه دارد.

با مشکلاتِ موجود در ونزوئلا، می‌توان با عمیق‌تر و رادیکال‌تر کردنِ روند بولیواری، ضربه زدن به انحصارات و دفعِ تجاوزِ امپریالیستی، مقابله کرد.

ما سیاستِ آمریکا، مخالفینِ ارتجاعی و نیروهای سرمایه‌داری را که تلاش به بی‌ثبات کردنِ اوضاع و براندازیِ دولتِ مردمی رئیس جمهور نیکولاس مدورا را دارند، محکوم می‌کنیم.

اتحاد کارگر

2015-04-11T203820Z_1354646325_222222.jpg

اوباما خواستار خروج نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم شد

دولت ايالات متحده امريكا اعلام كرد كوبا را از فهرست كشورهاي حامي تروريسم خارج خواهد ساخت. اين تصميم با استقبال هاوانا مواجه شده است.

باراك اوباما، رئيس جمهوری آمريكا، كنگره اين كشور را از تصميم برای خارج ساختن كشور كوبا از فهرست كشورهای حامي تروريسم مطلع ساخت.

تصميم باراك اوباما در جهت عادی سازی روابط سياسی ميان دو كشور، تنها سه روز پس از دیدار میان رهبران سیاسی ایالات متحده آمریکا و کوبا صورت می گيرد.

دولت کوبا در واکنش، این تصمیم را «صحیح و عادلانه» ارزیابی نموده و تأکید کرد هرگز نباید نام این کشور در این فهرست گنجانده می شد.

پیش از این، کوبا خارج ساختن نام این کشور از فهرست کشورهای حامی تروریسم را گامی مثبت در جهت از سرگیری روابط سیاسی میان دو کشور عنوان نموده بود.

قرار گرفتن نام کوبا در کنار اسامی کشورهائی همچون سوریه، ایران و سودان در فهرست دولت‌های حامی تروریسم، از جمله مسائل مورد اختلاف میان دو کشور در خصوص عادی سازی روابط و بازگشائی سفارتخانه‌های دو کشور بود.

کاخ سفید آمریکا به کنگره این کشور اعلام کرده است: کوبا، طی شش ماهه اخیر از حمایت از تروریسم بین المللی دست کشیده است.

نمایندگان آمریکا ۴۵ روز فرصت دارند تا این طرح را مورد بررسی قرار دهند.

Fri

14288158945552222_ap-2.jpg

ونزوئلا طومار 10 میلیون امضایی به آمریکا می‌دهد / دیدار اوباما و مادورو

دولت ونزوئلا طوماری با بیش از 10 میلیون امضا را به دولت آمریکا تحویل خواهد داد که از باراک اوباما می‌خواهد که تحریم‌ها علیه کاراکاس را لغو کند.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا روز شنبه در سخنرانی خود در نشست پاناما گفت که طومار مذکور از طریق کانال‌های دیپلماتیک به دست دولت باراک اوباما،‌ رئیس جمهوری آمریکا می‌رسد.

وی با اشاره به حکم دولت اوباما در تاریخ نهم مارس که ونزوئلا را تهدیدی غیرمعمول و فوق العاده برای امنیت ملی واشنگتن می‌دانست، گفت: من همچنین درخواست 30 میلیون ونزوئلایی را ارائه می کنم که خواستار لغو این حکم هستند. این حکمی غیرمنطقی است.

مادورو با بیان اینکه حکم مذکور خطرناک است، گفت: دولت کاراکاس جمع آوری امضا را اندکی پس از صدور این حکم آغاز کرد و هدفش جمع آوری 10 میلیون امضا برای ارائه به اوباما در نشست پاناما بود.

پنج شنبه گذشته، مادورو و اوو مورالس، همتای بولیویایی وی دستیابی به هدف 10 میلیون امضا را جشن گرفتند. در همان روز اوباما در جامائیکا بار دیگر گفت که در حقیقت کشورش ونزوئلا را به چشم یک تهدید نگاه نمی‌کند.

به گفته مادورو، اظهارات اخیر اوباما می‌تواند دریچه‌ای به دوران تاریخی جدید در روابط ونزوئلا و آمریکا و نیز روابط با آمریکای لاتین بر پایه احترام متقابل باز کند.

در همین حال رهبران کشورهای آمریکای لاتین روز شنبه به صورت متحد تحریم‌های آمریکا علیه کوبا و ونزوئلا را به باد انتقاد گرفتند و از آن به عنوان "تدابیر منسوخ یادآورد دوران جنگ سرد" یاد کردند.

رهبران کشورها در هفتمین نشست نیم کره غربی آمریکا در پاناما سیتی، خواستار لغو نیم قرن تحریم تجاری علیه کوبا و لغو حکم اخیر علیه ونزوئلا شدند که تحریم‌های اقتصادی علیه مقام‌های کنونی و سابق ونزوئلا را به همراه داشت. کریستینا فرناندز دی کرچنر رئیس جمهوری آرژانتین در اعتراض شدید، حکم ضد ونزوئلایی را "مضحک" خواند.

ا

در ادامه و در بحبوحه تنش‌های شدید میان کاراکاس ‌- واشنگتن بر سر مسئله تحریم‌ها، رئیس جمهوری آمریکا به طور خصوصی با همتای ونزوئلایی خود در پاناما سیتی دیدار کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دیدار "باراک اوباما"، رئیس جمهوری آمریکا با "نیکولاس مادورو" در حاشیه نشست پاناما صورت گرفت و براساس اظهارات یک مقام کاخ سفید این دیدار تنها چند دقیقه به طول انجامید.

دیدار مذکور در پی آن انجام شد که دولت اوباما بحران سیاسی و اقتصادی در ونزوئلا را یک تهدید امنیت ملی برای آمریکا اعلام کرده و دارایی‌های هفت مقام ونزوئلا را که به ادعای آمریکایی‌ها متهم به نقض حقوق بشر برای معترضان ضد دولتی هستند، بلوکه کرد. رئیس جمهوری ونزوئلا و بسیاری از کشورهای آمریکای لاتین این اقدام را محکوم کرده و آن را اقدامی خصمانه همانند دوران جنگ سرد توصیف کردند که می‌تواند تنش‌ها را با ونزوئلا آن هم در زمانی که اختلافات شدیدی وجود دارد و درخواست‌ها برای استعفای مادورو بالا گرفته، تشدید کند.

"برنادت میهان"، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفت: باراک اوباما بر حمایت قاطع از گفت‌وگوی صلح آمیز میان طرفین داخلی در ونزوئلا تاکید کرده است.

وی بار دیگر تاکید کرد: منافع ما از سوی ونزوئلا تهدید نمی‌شود اما در راستای حمایت از دموکراسی، ثبات و آرامش در ونزوئلا و در منطقه تلاش می‌کنیم. مادورو پیش از دیدار با اوباما گفت که تبادل 10 دقیقه‌ای بسیار خوب و دوستانه بود و می‌تواند به مذاکرات معنادار میان دو کشور طی روزهای آتی بینجامد.

رئیس جمهوری ونزوئلا گفت: من به او گفتم که ما دشمن ایالات متحده نیستیم. ما حقیقت را به یکدیگر گفتیم.

​ایسنا

015884879_403333333.jpg

اوباما: 'روزهای دخالت' در آمریکای لاتین به پایان رسیده است

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در ملاقات با رهبران آمریکای لاتین گفت روزهایی که کشورش آزادانه در امور داخلی آن ها دخالت می‌کرد بسر آمده است

به گزارش وب سایت شبکه خبری بی بی سی فارسی، سخنان اوباما اندکی پیش از افتتاح نشست سران کشورهای قاره آمریکا در پاناما سیتی ایراد شده است.

اوباما قرار است در این نشست برای نخستین بار به شکل رسمی با رائول کاسترو رهبر کوبا ملاقات کند.

با این حال انتظار می‌رود که اخبار مربوط به ملاقات اوباما و کاسترو، تحت تاثیر تنش اخیر در روابط آمریکا و ونزوئلا کمرنگ شود.

رئیس جمهوری آمریکا در نشست رهبران جامعه مدنی در پاناماسیتی گفت: "روزهایی که ایالات متحده می‌توانست در این بخش از جهان با برخورداری از مصونیت در امور کشورها دخالت کند بسر آمده است."

در دوره‌های پیشین نشست سران کشورهای قاره آمریکا – که رهبران آمریکای شمالی، مرکزی و جنوبی را گردهم می‌آورد – ایالات متحده برای برقراری تحریم‌هایش علیه کوبا و مخالفت با حضور کوبا در این گردهمایی اغلب با انتقاداتی مواجه می‌شد.

این بار در هفتمین دوره از نشست سران قاره آمریکا، کوبا برای نخستین بار در این گردهمایی منطقه‌ای حضور یافته است و پیش‌بینی می‌شود که شیوه مواجهه باراک اوباما و رائول کاسترو توجه زیادی را به خود جلب کند.

ملاقات برنامه ریزی شده بین رئیس جمهوری آمریکا و رهبر کوبا برای نخستین بار در پنج دهه اخیر صورت می‌گیرد.

اوباما ابراز امیدواری کرده است که بهبود روابط دو کشور، به بهتر شدن وضعیت معیشتی شهروندان کوبایی بیانجامد.

اظهارات اوباما درباره کوبا یک روز بعد از آن است که وزارت خارجه آمریکا به کاخ سفید توصیه کرد که کوبا را از فهرست کشورهای حامی تروریسم خارج کند.

وجود داشتن نام کوبا در این فهرست، یکی از موانع بهبود کامل روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

اوباما روز پنجشنبه گفت که بعد از توصیه وزارت خارجه، در انتظار دریافت نظرات مشاورانش است و به همین سبب بسیاری از تحلیلگران معتقدند که او احتمالا موضوع خروج کوبا از فهرست حامیان تروریسم را در پاناما اعلام خواهد کرد.

در ماه‌های اخیر و همزمان با گرم شدن روابط آمریکا و کوبا، تنش در رابطه واشنگتن و کاراکاس بالا گرفته است.

آمریکا و ونزوئلا در شش سال اخیر فاقد سفیر در پایتخت‌های یکدیگر بوده اند اما تنش در رابطه آنها چند ماه قبل هنگامی شدت یافت که واشنگتن گروهی از مقام‌های دولتی ونزوئلا را به نقض حقوق بشر متهم کرد.

اوباما همچنین با صدور فرمانی ویژه، ونزوئلا را به عنوان تهدیدی علیه امنیت ملی آمریکا قلمداد کرد و شماری از مقام‌های این کشور را در فهرست تحریم قرار داد.

نیکلاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا، در آستانه حضور در نشست سران قاره آمریکا گفته است که با امضای ۱۰ میلیون شهروند ونزوئلایی در مخالفت با اقدام اوباما به این گردهمایی می‌آید.

در مقایسه با دیدار اوباما و کاسترو، رویارویی روسای جمهوری ونزوئلا و آمریکا از اهمیتی تاریخی برخوردار نیست اما رفتار پیش‌بینی ناپذیر آقای مادورو، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است.

رئیس جمهوری ونزوئلا روز جمعه در بدو ورود به پاناما از بنای یادبود قربانیان حمله سال ۱۹۸۹ آمریکا به آن کشور بازدید کرد و گفت با "روحی سازنده" به این گردهمایی منطقه‌ای آمده تا رویدادی تاریخی را رقم بزند.

خبرآنلاین

214712c377a200a88dd8f3f098ac076072fac2aa222222.jpg

گفت وگوی تلفنی باراک اوباما و رائول کاسترو

باراک اوباما رییس جمهوری آمریکا و رائول کاسترو رییس جمهوری کوبا در آستانه اجلاس کشورهای آمریکایی در کشور پاناما و هم زمان با تلاش ها برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک میان واشنگتن و هاوانا، تلفنی با یکدیگر گفت وگو کردند.

به گزارش اسوشیتدپرس از پاناماسیتی به نقل از خورخه لگانوآ معاون خبرگزاری رسمی کوبا، اوباما و کاسترو پنجشنبه شب به وقت محلی در خصوص مسائل مختلف تلفنی گفت و گو کرده اند.

بر اساس این گزارش کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

اوباما و کاسترو روز پنجشنبه برای شرکت در اجلاس کشورهای آمریکایی وارد پاناماسیتی شدند.

گفته می شود این دومین مکالمه اعلام شده میان رهبران آمریکا و کوبا در بیش از 50 ساله گذشته به شمار می رود.

نخستین گفت وگوی اوباما و کاسترو در ماه دسامبر اندک زمانی پیش از اعلام تصمیم 2 کشور برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک صورت گرفت که اکنون در جال اجرایی شدن است.

منابع خبری اعلام کرده اند با اینکه قراری برای ملاقات رسمی 2 رهبر وجود ندارد، اما پیش بینی می شود که این دو در حاشیه این اجلاس با یکدیگر روبرو شوند.

وزارت امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه به وقت محلی به دنبال نشست وزیران امور خارجه آمریکا و کوبا در پاناماسیتی، این مذاکرات را در راستای تلاش برای ازسرگیری روابط بین هاوانا - واشنگتن، سازنده خواند.

ملاقات 2 ساعته جان کری و برونو رودریگز وزیران امور خارجه آمریکا، کوبا، بلندپایه ترین ملاقات بین مقام های دیپلماتیک واشنگتن و هاوانا از سال 1958 به این سو محسوب می شود.

وزارت امور خارجه آمریکا با صدور بیانیه ای، اعلام کرد که کری و رودریگز مذاکراتی طولانی و سازنده داشتند که در آن در باره دستیابی به پیشرفت و رفع مشکلات حل نشده، توافق کردند.

دیدار وزیران امور خارجه آمریکا و کوبا در حاشیه برگزاری اجلاس منطقه ای سران کشورهای قاره آمریکا صورت گرفت که قرار است در پاناما برگزار شود.

اوباما بعد از ملاقات با نخست وزیر جامائیکا گفت که وزارت امور خارجه امریکا در حال بررسی خارج کردن کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم است.

به نوشته روزنامه نیویورک تایمز، اوباما به تصمیم خارج کردن کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم بعد از سه دهه، بسیار نزدیک شده و با این اقدام به دنبال عادی سازی روابط واشنگتن با هاواناست.

تحلیل گران مسایل بین المللی، براین باورند که با توجه به اینکه اوباما در عرصه سیاست خارجی تاکنون هیچ دستاورد قابل توجهی نداشته است، تلاش می کند تا با بهبود روابط با کوبا و همچنین دستیابی توافق هسته ای با تهران و ایجاد زمینه برای آب شدن یخ های روابط میان ایران و آمریکا، برای خود در تاریخ این کشور، نام و جایگاهی به دست آورد.

ایرنا

135800544422222.jpg

آرژانتین از آمریکا خواست در امور داخلی این کشور دخالت نکنند

مقام های آرژانتین از آمریکا خواستند تا از دخالت در امور داخلی این کشور دست بکشند.

به گزارش پرنسا لاتینا، مقام های وزارت خارجه آرژانتین به دنبال اظهارنظر «روبرتا جیکبسون» معاون وزیرخارجه آمریکا در امور نیمکره غربی درباره وضعیت سیاسی آرژانتین، از مقام های آمریکایی خواستند از دخالت در امور داخلی این کشور پرهیز کنند.

در بیانیه وزارت خارجه آرژانتین آمده است که آمریکا قبل از اظهارنظر درباره وضعیت سیاسی و اقتصادی کشورهای دیگر باید برای وضعیت سیاسی و اقتصادی و همچنین وضعیت میلیون ها شهروند خود چارهای بیندیشد.

معاون وزیرخارجه آمریکا در امور نیمکره غربی اخیرا با اظهارنظر منفی درباره اوضاع سیاسی و اقتصادی آرژانتین، گفت که آرژانتین در وضعیت نامناسبی قرار دارد.

ایلنا

3611_60033333.jpg

دبیر کل اتحادیه ملت‌های آمریکای‌جنوبی:

نارضایتی از پایگاه‌های نظامی واشنگتن در آمریکای‌جنوبی افزایش یافته است

مقام‌های اتحادیه ملت‌های آمریکای‌جنوبی (اوناسور) برای بررسی نارضایتی‌ها از پایگاه‌های نظامی آمریکا در کشورهای آمریکای‌جنوبی، تشکیل جلسه می‌دهند.

به گزارش پرنسالاتینا، «ارنستو سامپر» دبیر کل اتحادیه ملت‌های آمریکای‌جنوبی از برگزاری نشستی برای اعلام اعتراض و تصمیم‌گیری درباره پایگاه‌های نظامی آمریکا در این کشور‌ها خبر داد.

نشست اتحادیه اوناسور هفته آینده در پاناما برگزار می‌شود.

اعتراض‌ها به اقدام‌های نظامی آمریکا زمانی شدت یافت که مقام‌های واشنگتن اخیرا اعلام کردند که تصمیم دارند نیروهای نظامی ویژه‌ای برای آمریکای‌جنوبی و پایگاهی در هندوراس تاسیس کنند.

روزنامه آرژانتینی «تیمپو» هشدار داد که این‌که برزیل و ونزوئلا توسط پایگاه‌های نظامی آمریکا محاصره شده‌اند، امری اتفاقی نیست.

آمریکا حداقل ۳۰ پایگاه نظامی در کشورهای آمریکای‌جنوبی دارد.

ایلنا

81559484-6367706.jpg

فیدل کاسترو پس از 14 ماه در میان مردم کوبا حضور یافت

رسانه های کوبا روز شنبه از نخستین حضور فیدل کاسترو در 14 ماه اخیر در میان مردم این کشور خبر دادند

به گزارش خبرگزاری فرانسه از هاوانا، پایگاه اینترنتی روزنامه دولتی گرانما گزارش که فیدل کاسترو رهبر انقلابی کوبا با یک هیات از ونزوئلا که به هاوانا دعوت شده بود، دیدار و گفت و گو کرد.

این روزنامه دولتی 4 عکس از این دیدار کاسترو 88 ساله داخل یک ون منتشر کرد که در حال دست دادن با مردم از پنجره این خودرو است.

از زمان کناره گیری رسمی کاسترو از قدرت در سال 2006، شایعات در مورد وضعیت جسمانی رهبر سابق کوبا مطرح شده است. آخرین بار فیدل کاسترو هشتم ژانویه 2014 در میان مردم دیده شده بود و غیبت وی شایعات زیادی را در مورد وخامت وضعیت جسمانی وی مطرح کرده بود.

روزنامه گرانما گزارش داد که فیدل کاسترو در این حضور در میان مردم بدون مشکل با آن ها سخن گفت.

-(1)-6.jpg

آمریکا به شکست در برابر ونزوئلا اذعان کرد

مقام‌های آمریکایی اعتراف کردند که نتوانسته‌اند در امور داخلی ونزوئلا دخالت کنند و به شکست خود در این زمینه اذعان کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از تله‌سور، «روبرتا جیکبسون» معاون وزیرخارجه آمریکا در امور نیم‌کره غربی گفت که به دلیل واکنش‌ها و حمایت گسترده بین‌المللی از ونزوئلا در برابر تحریم‌های تصویب شده توسط «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا علیه این کشور از ادامه این روند ناامید شده است.

جیکبسون گفت که حمایت گسترده مردم و رهبران کشورهای آمریکای جنوبی به ما اجازه نمی‌دهد که اقدام‌های خود را پیش ببریم.

معاون وزیرخارجه آمریکا در امور نیم‌کره غربی با اعتراف به شکست سیاست تحریم‌ها و لایحه‌های تصویب شده توسط آمریکا علیه ونزوئلا گفت: «به وضعیتی رسیده‌ایم که دیگر راهی برای ما باقی نمانده است.»

روابط سیاسی میان آمریکا و ونزوئلا اخیرا بسیار پرتنش بوده است.

«دلسی رودریگز» وزیرخارجه ونزوئلا از آمریکا خواست تا این کشور شمار کارمندان سفارت خود را در شهر «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا در ضرب‌الاجل ۱۵ روزه کاهش دهد.

در همین حال، «فیدل کاسترو» رهبر انقلاب کوبا با نوشتن سه نامه و پیام به «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا حمایت خود را از این کشور اعلام کرد.

ایلنا

142795785119222222sputnik.jpg

انتقاد رییس‌جمهوری پیشین کلمبیا از فعالیت نظامی واشنگتن در آمریکای لاتین

رهبران کشورهای قاره آمریکا در هفتمین نشست سران آمریکای شمالی و جنوبی که قرار است 21 و 22 فروردین در پاناما برگزار شود، قصد دارند مسائل مختلفی را از جمله روابط کوبا با آمریکا و درخواست از واشنگتن برای برچیدن پایگاه‌های نظامی در آمریکای لاتین مورد بحث و بررسی قرار دهند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ارنستو سامپر، رییس‌جمهوری پیشین کلمبیا ضمن انتقاد از فعالیت نظامی واشنگتن در آمریکای لاتین، گفت: این مساله‌ای است که متعلق به جنگ سرد است. ما هم اکنون در زمان اقتصاد جهانی در حال رشد هستیم و باید تمام بقایای گذشته را کنار بگذاریم، خصوصا سیاست‌های یک‌جانبه را.

این پایگاه‌ها دیگر فایده‌ای ندارند و باید برچیده شوند.

این نخستین باری نیست که رهبران آمریکای لاتین از دولت آمریکا خواسته‌اند تا پایگاه‌های نظامی خود در منطقه را برچیند.

آمریکا چندین پایگاه نظامی در سراسر آمریکای لاتین از جمله در کوبا، برزیل، پورتوریکو و هندوراس دارد.

سامپر و سایر رهبران آمریکای لاتین هم‌چنین از اظهارات اخیر باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا که ونزوئلا را یک "تهدید امنیتی" خوانده بود، انتقاد کردند.

سامپر افزود: هیچ کشوری حق قضاوت درباره‌ کشور‌های دیگر، اعمال تحریم یا مجازات‌های یک‌جانبه را ندارد.

ایسنا

5242c05ad5027_22222-4.jpg

پرونده رییس‌جمهور آرژانتین مختومه شد

به حکم دادگاه تجدید نظر آرژانتین، پرونده ادعاهای مطرح شده علیه رئیس جمهوری این کشور درباره دخالت وی در انفجار مرکز یهودیان آرژانتین مختومه اعلام شد.

به گزارش ایسنا، کریستینا فرناندز دکرشنر، رییس جمهوری آرژانتین پیشتر متهم شده بود که درباره نقش ایران در انفجار مرکز یهودیان (آمیا) در سال ۱۹۹۴ در بوئنوس‌آیرس پنهان‌کاری کرده است.

دو قاضی از گروه سه نفره قضات دادگاه تجدید نظر به رد اتهام‌ها علیه فرناندز رای دادند و این پرونده را مختومه اعلام کردند.

رئیس جمهوری آرژانتین همواره اتهام‌های مطرح علیه خود را رد کرده است.

شبکه خبری بی.بی.سی گزارش داد، اتهام‌های موجود در این پرونده پیشتر در اواخر ماه فوریه 2015 با حکم قاضی دنیل رافکاس رد شده بود اما با تقاضای دادستان این پرونده به دادگاه تجدید نظر رفت.

حکم قاضی رافکاس پس از بررسی یک پرونده ۳۵۰ صفحه‌ای اعلام شد که از سوی آلبرتو نیسمان دادستان ویژه آرژانتین تدوین شده بود.

بنا به گزارش‌ها، نیسمان در ماه ژانویه به شکلی غیرمنتظره درگذشت.

وزارت دادگستری آرژانتین روز پنجشنبه با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: دادگاه تجدید نظر فدرال با تایید حکم قاضی دنیل رافکاس، اتهام‌های مطرح شده از سوی دادستان نیسمان را رد می‌کند.

این دادگاه تجدیدنظر در حکم خود، نظر قاضی رافکاس را تایید کرده که گفته بود شواهدی علیه فرناندز وجود ندارد.

مرگ ناگهانی نیسمان در شرایطی که پرونده‌ای قضایی علیه رئیس جمهوری آرژانتین تهیه کرده بود از ابتدای سال ۲۰۱۵ به اصلی‌ترین موضوع رسانه‌های این کشور بدل شد.

جسد دادستان نیسمان روز ۱۸ ژانویه و پیش از آنکه در پارلمان آرژانتین علیه فرناندز شهادت دهد در خانه‌اش کشف شد در حالی که با شلیک گلوله‌ای به سرش کشته شده بود و یک سلاح کمری در کنارش قرار داشت.

هنوز ابهام‌های زیادی درباره مرگ این دادستان وجود دارد.

چند هفته قبل خانواده نیسمان ادعا کردند که تحقیقات مستقل نشان می‌دهد این دادستان به قتل رسیده است؛ دولت آرژانتین هرگونه دخالت در مرگ نیسمان را رد کرده است.

رییس جمهوری آرژانتین پیشتر گفته بود، اطلاعاتی گمراه‌کننده توسط یک مامور در اختیار نیسمان قرار گرفته بود تا بوینس آیرس را بی‌اعتبار کند.

در انفجار مرکز فرهنگی یهودیان در مرکز بوئنوس‌آیرس موسوم به "آمیا" در سال ۱۹۹۴، ۸۵ نفر کشته شدند و ساختمان هفته طبقه این مرکز فروریخت.

فرارو

RAUL-CASTRO-LAVROV2222.jpg

سفر لاوروف به کوبا و درخواست برای پایان تحریم‌های آمریکا

وزیر امور خارجه روسیه در جریان سفر به کوبا خواستار پایان تحریم‌های تجاری و مالی غیرقانونی علیه هاوانا شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از پایگاه خبری راشا تودی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه همچنین تاکید کرد که مسکو و هاوانا در نظر دارند تا همکاری‌های نزدیک‌تری را در عرصه حمل‌ونقل، زیرساخت‌های مدنی، بهداشت، صنعت هوانوردی و حوزه انرژی داشته باشند.

به گفته لاوروف، شرکت‌های روسی برای سرمایه‌گذاری در این کشور حوزه کارائیب مشتاق هستند و برای توسعه آن تلاش خواهند کرد.

کوبا اولین مقصد از تور آمریکای لاتین وزیر امور خارجه روسیه است. این مقام قرار است به کلمبیا، نیکاراگوئه و گواتمالا نیز سفر کند.

ایسنا

file-44.jpg

ونزوئلا هیچ‌گاه زورگویی‌های آمریکا را نمی‌پذیرد

رهبر کوبا در پیام خود به رئیس جمهوری ونزوئلا گفت که این کشور هیچ‌گاه اقدام‌های زورگویانه آمریکا را قبول نمی‌کند.

به گزارش ایلنا به نقل از پرنسالاتینا، «فیدل کاسترو» رهبر کوبا در آستانه برگزاری نشست اتحادیه بولیواری برای ملت‌های آمریکای جنوبی (آلبا) که روز گذشته -سه‌شنبه- در «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا برگزار شد، گفت که ملت دوست و برادر ونزوئلا هیچ‌گاه زورگویی‌های آمریکا را نمی‌پذیرد.

کاسترو که در ماه گذشته و جاری میلادی در دو نامه جداگانه حمایت خود را از «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا اعلام کرده بود، در پیام اخیر خود با تقدیر از مقاومت مردم این کشور گفت که خشونت و تهدیدهایی که علیه مردم و دولت ونزوئلا صورت می‌گیرد، غیرقابل تحمل است.

وی افزود که تهدید‌ها علیه ونزوئلا توسط دولتی صورت می‌گیرد که خشونت و جرم و جنایت را ترویج می‌کند.

«باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا اخیرا با غیرقانونی خواندن اقدام‌های مقام‌های ونزوئلا گفته بود که این کشور یک تهدید برای امنیت ملی آمریکا به حساب می‌آید.

نشست آلبا با هدف حمایت از ونزوئلا در برابر تهدیدهای آمریکا برگزار شد.

ایلنا

file-41.jpg

مادورو در پاسخ به تهدیدهای‌ واشنگتن:

۱۰ میلیون امضا برای صلح و حق حاکمیت ونزوئلا جمع‌آوری می‌کنیم

رئیس‌جمهوری ونزوئلا در راستای پاسخ به تهدیدهای آمریکا، اعلام کرد که برای سند صلح و حق حاکمیت این کشور ۱۰ میلیون امضا جمع‌آوری می‌کند.

به گزارش تله‌سور، «نیکولاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا گفت که برای اثبات تمایل کاراکاس به صلح و حق حاکمیت این کشور سندی با ۱۰ میلیون امضا جمع‌آوری می‌کند.

مادورو گفت: در کشور مخالف دولت نداریم. در عین حال باید دولتی داشته باشیم که انتقاد را از خود شروع کند و پیوسته در حال نظارت، اصلاح و تغییر قوانین باشد.

وی افزود: باید کمپین «لغو تحریم‌های آمریکا علیه ونزوئلا» باید به زودی آغاز شود و اطمینان دارم که ۱۰ میلیون امضا در حمایت از حق حاکمیت خود و صلح در منطقه کردآوری می‌کنیم.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا اخیرا در نامه‌ای به مردم آمریکا نوشت که ادعاهای «باراک اوباما» رئیس جمهوری این کشور کاملا بی‌اساس و غیرمنطقی است و ونزوئلا هیچ‌گاه تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به حساب نمی‌‌آید.

مادورو در نامه خود که در روزنامه «نیویورک‌تایمز» منتشر شد، اعلام کرد که ونزوئلا کشوری است که هوادار آزادی و استقلال بوده و به صلح، حق حاکمیت ملی و قوانین بین‌الملل پایبند است.

اوباما اخیرا اعلام کرده بود که مقام‌های ونزوئلا اقدام‌هایی خلاف قوانین بین‌الملل انجام می‌دهند و به همین دلیل برای امنیت ملی آمریکا تهدید به شمار می‌آیند.

در همین حال، «فیدل کاسترو» رهبر کوبا در آستانه برگزاری نشست اتحادیه بولیواری برای ملت‌های آمریکای جنوبی (آلبا) که سه‌شنبه گذشته در «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا برگزار شد، گفت که ملت دوست و برادر ونزوئلا هیچ‌گاه زورگویی‌های آمریکا را نمی‌پذیرد.

ایلنا

morales.jpg

مورالس آمریکا را تهدید کرد

رئیس جمهوری بولیوی هشدار داد: در صورتی که آمریکا کوچکترین تجاوزی علیه ونزوئلا انجام دهد تاوان آن را خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز، اوو مورالس، رئیس جمهوری بولیوی همچنین از باراک اوباما، همتای آمریکایی خود خواست: از ونزوئلا به سبب تهدید کردن این کشور عذرخواهی کند.

این اظهارات مورالس در حالی مطرح شدند که باراک اوباما چند روز پیش با امضای یک دستور اجرایی کشور ونزوئلا را یک تهدید علیه امنیت ملی آمریکا اعلام کرد و همچنین اظهار کرد علیه هفت تن از مقامات این کشور آمریکای لاتین تحریمهایی اعمال شود.

این اقدام اوباما پیش زمینه اعمال تحریم علیه کل کشور ونزوئلا بوده و مشابه اقداماتی است که آمریکا پیشتر علیه ایران و سوریه انجام داد.

مورالس در جریان نشست اضطراری بلوک موسوم به آلبا در آمریکای لاتین گفت: بولیوی فرزند محبوب سیمون بولیوار فقید رهبر انقلابی ونزوئلا است و کشور ما آماده است تا برای مقابله با هرگونه تجاوزی که آمریکا علیه ونزوئلا انجام دهد وارد عمل شود.

مورالس همچنین تصریح کرد: اکنون فرصتی برای ما فراهم شده حتی نزدیکتر از هر زمان برای مواجهه با چنین تهدیدی متحد شویم.

وی گفت که ترجیح میدهد آمریکا به جای آنکه تلاش کند با زور تسلط جهانی خود را حفظ کند تبدیل به مدافع حقیقی صلح در جهان شود.

مورالس گفت که دوست دارد آمریکا مدافع بزرگ صلح در جهان باشد نه کشوری که به شیوه نظامی در جهان تسلط پیدا میکند.

وی اظهار کرد: میخواهم به شما بگویم که این بلوک (آلبا) باید تقویت شود من معتقدم که آمریکا نگران فرآیند آزاد سازی دموکراتیک صلح آمیز و اقتصادی آمریکای لاتین و منطقه کارائیب است.

ایسنا

lainfo.es-30631-bandera222222-2.jpg

طی نشستی در کاراکاس، آلبا اقدامات آمریکا علیه ونزوئلا را محکوم کرد

اتحادیه آلبا ضمن دفاع از حاکمیت دولت بولیواری ونزوئلا اقدامات امپریالیستی آمریکا علیه این کشور را رد کرده و محکوم کرد.

به گزارش «تله‌سور»، اعضای اتحادیه بولیواری ملل آمریکایی (آلبا) طی برگزاری نشستی در روز گذشته در «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا ضمن دفاع از حاکمیت و استقلال دولت ونزوئلا اقدامات خصمانه و امپریالیستی آمریکا علیه این کشور را رد کرده و مورد محکومیت قرار دادند.

«نیکلاس مادورو» رئیس جمهور ونزوئلا بیانیه پایانی این نشست را که طی آن تمامی اعضای اتحادیه اعتراض و مخالفت خود را نسبت به اقدامات آمریکا بیان کرده بودند را قرائت کرد.

اعضای آلبا همچنین در این بیانیه از «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا درخواست کردند تا حکم صادر شده خود را مبنی بر تهدید تلقی شدن ونزوئلا برای امنیت و مردم آمریکا را لغو کند.

شرکت‌کنندگان طی این نشست از موضع «دیلما روسف» رئیس جمهور برزیل نیز در مقابل کارشکنی‌های اپوزیسیون این کشور حمایت کرده و هدف اقدامات این گروه را تنها برهم زدن ثبات و آرامش در برزیل قلمداد کردند.

این اتحادیه در طول برگزاری مراسم دولت آرژانتین را نیز در مقابل اقدامات و تهاجمات اقتصادی از سوی مقامات صندوق کرکس مورد حمایت قرار داد.

چندی پیش «مادورو» از کشورهای آمریکای جنوبی درخواست کرده بود که به طور رسمی و با صدایی رسا حمایت خود از ونزوئلا، انقلاب بولیواری آن و همجنین «هوگو چاوز» رهبر فقید این کشور را در برابر حملات امپریالیستی آمریکا اعلام کنند.

رئیس جمهور ونزوئلا در ادامه تأکید کرد که نیاز است تمامی کشورهای آلبا به کمک یکدیگر کمپینی را ایجاد کنند تا حقیقت موجود در رابطه با جمهوری بولیواری ونزوئلا و این واقعیت را که این کشور هیچ تهدیدی برای سایر ملل محسوب نمی‌شود را به گوش همگان برساند.

در بخش پایانی این بیانیه ذکر شده بود که آلبا همچنان برای افزایش اتحاد و همبستگی و همچنین داشتن منطقه و جهانی مملو از آرامش و صلح تلاش خواهد کرد.

پیش از برگزاری هفتمین نشست آلبا در 10 و 11 آوریل در پاناما اعضای این اتحادیه روز گذشته در کاراکاس با یکدیگر ملاقات کردند تا پیامدهای ناشی از اقدامات و سخنان اخیر «اوباما» علیه ونزوئلا را مورد بررسی قرار دهند.

فارس

nisman3.jpg

اسناد پرونده‌ بمب‌گذاری "آمیا" از حالت محرمانه خارج شد

بیست و یک سال پس از انفجار در مرکز یهودیان آرژانتین، اسناد این پرونده از حالت "محرمانه" خارج شد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران دولت آرژانتین روز جمعه تمام اسناد پرونده‌ بمب‌گذاری سال ۱۹۹۴ در مرکز همیاری یهودیان در بوئنوس‌آیرس را از حالت محرمانه خارج کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه طبق دستوری که از سوی دفتر اسناد رسمی دولتی آرژانتین صادر شد، هر سند و مدرک تازه‌ مرتبط با این پرونده نیز غیرمحرمانه خواهد بود و می‌تواند در اختیار عموم قرار گیرد.

در بمب‌گذاری در مرکز همیاری یهودیان آرژانتین موسوم به "آمیا" ۸۵ تن کشته و ۳۰۰ نفر زخمی شدند. این حمله در تاریخ حملات آمریکای جنوبی، "مرگ‌بارترین" حمله بوده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه جامعه‌ یهودیان آرژانتین از این اقدام دولت استقبال کرده است. بیش از ۳۰۰ هزار نفر از شهروندان آرژانتین یهودی‌اند.

والدو وولف، رئیس "انجمن یهودیان آرژانتین" با استقبال از این اقدام دولت گفت: «از این اقدام حمایت می‌کنیم. با این‌حال نگرانی‌ای هم وجود دارد. معلوم نیست این اسنادی که از سوی دولت در اختیار افکار عمومی قرار می‌گیرد تا چه‌حد صحت دارد و با چه سازوکاری می‌توان صحت آن‌ها را محک زد.»

بررسی‌ قضایی اولیه بعد این بمب‌گذاری مرگ‌بار هیچ حکم قضایی نهایی در پی نداشت.

به گزارش دویچه‌وله، کارلوس منم، رئیس‌جمهور وقت آرژانتین بعدتر متهم شد که مانع از پیگیری دقیق و جدی پرونده شده است. بیست ‌و یک سال بعد از این واقعه‌، با دستور دادستان قضایی بررسی مجدد پرونده‌ آمیا آغاز شد.

در ژانویه‌ گذشته آلبرتو نیسمان، دادستان آرژانتینی مسئول رسیدگی مجدد به پرونده‌ آمیا، یک روز قبل از آن‌که برای توضیح درباره‌ یافته‌های تازه در پارلمان کشور حاضر شود، در منزل مسکونی خود به قتل رسید. مرگ معماگونه‌ او خشم افکار عمومی از ناکارآمدی دولت در پیگیری جدی این پرونده‌ را به دنبال داشت.

ایسنا

file-35.jpg

در پی تهدیدهای آمریکا؛ اوناسور در حمایت از ونزوئلا تشکیل جلسه می‌دهد

مسئولان اتحادیه کشورهای آمریکای جنوبی در حمایت از ونزوئلا در برابر ادعاهای آمریکا جلسه برگزار می‌کنند.

به گزارش ایلنا به نقل از تله‌سور، اعضای اتحادیه کشورهای آمریکای‌جنوبی (اوناسور) امروز -پنجشنبه- در حمایت از ونزوئلا در برابر تهدیدهای آمریکا جلسه برگزار می‌کنند.

«ریکاردو پاتینیو» وزیرخارجه اکوادور روز گذشته با اعلام این‌که اوناسور در حمایت از حق حاکمیت ونزوئلا در برابر تحریم‌های آمریکا تشکیل جلسه می‌دهد، گفت که جلسه این اتحادیه به صورت ویژه با این هدف برگزار می‌شود که نشان دهیم این کشور تنها نیست.

وی تصریح کرد که ادعای واشنگتن مبنی بر این‌که اقدام‌های کاراکاس نوعی تهدید ملی برای امنیت این کشور به حساب می‌آید، غیرقابل قبول است.

پاتینیو گفت که واشنگتن تصمیم دارد در امور کشورهای آمریکای‌جنوبی از جمله ونزوئلا دخالت کند.

«باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا اخیرا با بیان این‌که ونزوئلا یک تهدید برای امنیت ملی این کشور به حساب می‌آید، تحریم‌های جدیدی را علیه کاراکاس تصویب کرد.

ایلنا

Firma-de-Acuerdos-entre-Venezuela-y-Argentina22222-2.jpg

آرژانتین موضع اخیر آمریکا در قبال ونزوئلا را محکوم کرد

وزارت امور خارجه آرژانتین در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن ادعاهای اخیر آمریکا مبنی بر اینکه ونزوئلا امنیت ملی این کشور را تهدید می‌کند، گفت: این ادعاها ناعادلانه و تکان دهنده هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا روز دوشنبه حکمی را صادر کرده و تحریم‌هایی را علیه هفت تن از مقامات ونزوئلا اعمال، دارایی‌های آنها را مسدود و آنها را ممنوع الورود به آمریکا کرد.

اوباما تحلیل ضمانت‌های حقوق بشری در ونزوئلا را تهدیدی غیرعادی و بسیار شدید نسبت به امنیت آمریکا توصیف کرد.

این در حالی است که وزارت امور خارجه آرژانتین در بیانیه‌ای گفت: این اطلاعیه به خاطر استفاده از واژه‌های تند و تهدیدآمیز بسیار تکان دهنده و وحشتناک بوده و باعث حیرت و تعجب شده است.

این وزارتخانه همچنین از دولت آمریکا خواست تا از استفاده زبان توهین و اعمال تحریم اجتناب کند چرا که این اقدامات تنها باعث ناکامی و ایجاد خصومت میان مردم و دولت‌ها می‌شود.

ایسنا

file-33.jpg

اقدام‌های واشنگتن در ونزوئلا مداخله‌جویانه است

یک وکیل و محقق آمریکایی اعلام کرد که اقدام‌ها و تهدید‌های آمریکا علیه ونزوئلا نوعی مداخله در امور این کشور است.

به گزارش ایلنا به نقل از پرنسالاتینا، «اوا گولینگر» محقق، نویسنده و وکیل آمریکایی گفت که این احتمال وجود دارد که واشنگتن اقدامی نظامی علیه ونزوئلا انجام دهد، اما این کشور هیچ‌گونه تهدیدی برای آمریکا به حساب نمی‌آید و به این ترتیب تهدید‌ها و اقدام‌های واشنگتن نوعی دخالت در امور ونزوئلا به حساب می‌آیند.

گولینگر که با شبکه تلویزیونی «راشا تودی» مصاحبه می‌کرد، گفت که ونزوئلا هیچ‌گونه تهدیدی از لحاظ نظامی یا اقتصادی برای آمریکا ایجاد نمی‌کند و حکم اجرایی «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا تنها برای دوران مبارزه برای جنگ برای دفاع از ملت و میهن کاربرد دارد.

اوباما اخیرا اعلام کرد که ونزوئلا یک تهدید برای امنیت ملی آمریکا به شمار می‌آید.

مقام‌های واشنگتن که هفته گذشته نام شماری از مقام‌های ونزوئلایی و شرکت‌های وابسته به آن‌ها را وارد فهرست تحریم‌ها کرده بودند، اخیرا اعلام کردند که تحریم‌های جدیدی را علیه این کشور در نظر گرفته‌اند.

​ایلنا

raul-maduro22222.jpg

کوبا از ونزوئلا در برابر تحریم های جدید آمریکا حمایت کرد

کوبا روز سه شنبه حمایت بی قید و شرط خود را از ونزوئلا پس از آنکه دولت اوباما تحریم هایی را علیه چند مقام ونزوئلایی اعمال کرد، اعلام نمود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از هاوانا، در یک بیانیه دولتی از سوی کوبا آمده است: کوبا بار دیگر حمایت خود را از ونزوئلا و دولت نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور اعلام می کند.

این واکنش از سوی کوبا در حالی مطرح شده است که واشنگتن و هاوانا در روند مذاکرات برای احیای روابط دو جانبه قرار داشته اند.

این در حالی است که رئیس جمهوری ونزوئلا نیز اقدام آمریکا در اعمال تحریم ها علیه برخی از مقامات ونزوئلا را محکوم کرد.

در بیانیه رسمی کوبا در حمایت از دولت ونزوئلا آمده است: هیچ کشوری حق ندارد در امور داخلی کشور دیگری مداخله کند.

این در حالی است که رییس جمهور ونزوئلا با اعلام اینکه دولت آمریکا با اعمال تحریم های جدید به دنبال براندازی دولت اوست، شخصیت های تحریم شده از سوی واشنگتن را قهرمان نامید.

مادورو در واکنش به تحریم شخصیت های کشورش از سوی واشنگتن تصریح کرد: تحریم های آمریکا قصد دارد دولت سوسیالیست ونزوئلا را ساقط کند.

ایرنا

رهبر سابق کوبا و رئیس جمهور بولیوی پس از اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه ونزوئلا حمایت و پشتیبانی خود را از این کشور آمریکای لاتینی ابراز کردند.

به گزارش تله سور، پس از آن که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا در روز دوشنبه از تحریم هایی جدیدی علیه 7 تن از مقامات ونزوئلایی خبر داد بیشتر کشورهای آمریکای لاتینی به حمایت از ونزوئلا پرداخته و تحریم های آمریکا را به شدت محکوم کردند.

فیدل کاسترو رهبر سابق کوبا اعلام کرد: تحریم های آمریکا علیه ونزوئلا خوسرانه و تهاجمی است.

رهبر سابق کوبا افزود: چطور ونزوئلا می تواند تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا به شمار رود در حالی که هزاران کیلومتر از آن فاصله دارد و هیچ گونه سلاح استراتژیکی ندارد.

کاسترو در نامه ای که در مطبوعات محلی این کشور منتشر شد به نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا به سبب نطق شجاعانه و درخشانش در برابر طرح های متجاوزگرانه دولت آمریکا تبریک گفت.

مادورو در این نطق اعلام این تحریم ها از سوی آمریکا علیه مقامات کشورش را تهاجمی ترین ،‌ناعادلانه ترین و شوم ترین حملات علیه ونزوئلا خوانده بود.

اوو مورالس رئیس جمهور بولیوی نیز اعلام کرد: سازمان های منطقه ای سلاک و اوناسور باید سریعا یک نشست اضطراری را در رابطه با تحریم های جدید آمریکا علیه ونزوئلا تشکیل دهند زیرا این گونه تحریم ها تهدیدی برای امنیت سایر کشورهای آمریکای لاتین و حوزه کارائیب نیز به شمار می رود.

مورالس افزود: هرگونه اقدامی از سوی آمریکا که ناشی از تحریم و دخالت علیه ونزوئلا باشد پذیرفته نیست و کشور بولیوی حمایت و پشتیبانی خود را از دولت بولیواری ونزوئلا در برابر توطئه های آمریکا اعلام می کند.

رئیس جمهور اکوادور ادعای رئیس جمهور آمریکا مبنی بر دانستن ونزوئلا به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا را نادرست خوانده و آن را محکوم کرد.

به گزارش تله سور، رافائل کوره آ رئیس جمهور اکوادور تحریم های جدید آمریکا علیه ونزوئلا با ادعای نقض حقوق بشر در این کشور و ایجاد محدودیت هایی برای 7 تن از مقامات این کشور آمریکای لاتینی را محکوم کرد.

کوره آ افزود: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی در روز دوشنبه از ونزوئلا به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا یاد و اعلام کرد باید با این تهدید مقابله کرد اما این سخنان یک شوخی نادرست و بی پایه و اساس است و برای ما تداعی کننده تهاجمات و دیکتاتوری های تحمیل شده امپریالیست آمریکا می باشد؛ کوره آ همچنین گفت: آمریکا باید بداند که کشورهای منطقه آمریکای لاتین دارای حاکمیتی مستقل و آزاد هستند و هرگز اجازه تجاوز و مداخله از سوی هیچ نیروی غربی را برای برهم زدن آرامش و ثبات کشورشان نخواهند داد.

خوزه میگل اینسولزا دبیر کل سازمان کشورهای آمریکایی نیز اتهام اوباما علیه ونزوئلا که این کشور را تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا خوانده بود بسیار خشن و ناگوار تلقی کرد و بر اهمیت تشکیل یک اتحاد منطقه ای برای حمایت از این کشور آمریکای لاتینی تاکید کرد.

بسیاری از کشورهای منطقه آمریکای لاتین نیز حمایت خود را از ونزوئلا در برابر تحریم های آمریکا نشان داده اند.

رئیس جمهور ونزوئلا پس از اعلام دولت آمریکا مبنی بر وضع تحریم های جدید علیه این کشور برای مقابله با امپریالیست آمریکا از مجلس این کشور آمریکای لاتینی درخواست کسب اختیارات ویژه قانونی کرد.

به گزارش رویترز، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا روز سه شنبه 10 مارس (19 اسفند 93) یک روز پس از آنکه باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا دستور تحریم های جدید علیه مقامات ارشد ونزوئلا را به دلیل سختگیری علیه مخالفان و با ادعای نقض حقوق بشر صادر کرد، درخواست خود را به مجمع ملی ونزوئلا مبنی بر کسب اختیارات ویژه قانونی برای مقابله با امپریالیست آمریکا ارائه داد.

مادورو افزود: کسب این اختیارات ویژه قانونی از اهمیت بالایی برخوردار است و در زمانی که امپریالیست آمریکا نقشه بی ثبات سازی و توطئه علیه دولت بولیواری ونزوئلا را در سر می پروراند باید برای مقابله با این گونه تجاوزات و حفاظت از دولت مشروع ونزوئلا آمادگی لازم داشت.

کمی پس از اعلام تحریم های آمریکا، مادورو ضمن احضار نماینده دیپلماتیک خود از واشنگتن، این اقدام آمریکا را به شدت محکوم کرد.

اوباما روز دوشنبه 9 مارس با ادعای نقض حقوق بشر در مورد مخالفان سیاسی ونزوئلا و با بهانه این که ونزوئلا تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده آمریکا محسوب می‌شود ویزای 7 تن از مقامات ونزوئلایی را لغو و اموال و دسترسی آن‌ها به سیستم مالی را بلوکه کرد .

مادورو طی هفته های گذشته واشنگتن را به حمایت از توطئه مخالفان برای براندازی دولت وی از طریق کودتایی که بمباران کاخ ریاست جمهوری این کشور آمریکای لاتینی را در بر می گرفت محکوم کرد اما دولت آمریکا همواره این اتهامات را بی اساس خوانده و رد کرده است.

روابط دیپلماتیک ونزوئلا و آمریکا از سال 2008 تا کنون چالش های بسیاری را تجربه کرده است. در سال 2008 هوگو چاوز، رئیس جمهور فقید ونزوئلا ، سفیر آمریکا در ونزوئلا را اخراج کرد.

دولت ونزوئلا پس از اعلام تحریم های جدید آمریکا علیه 7 تن از مقام های این کشور کاردار خود در واشنگتن را به کاراکاس فراخواند.

به گزارش تله سور، «دلسی رودریگز» وزیر امور خارجه ونزوئلا در صفحه شخصی خود در توئیتر اعلام کرد: «ما مکسی میلیان آرولایز» کاردار خود در آمریکا را برای مشورت در پاسخ به بیانیه واشنگتن که ونزوئلا را به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا برشمرده است فراخوانده ایم.»

رودریگز افزود: دولت ونزوئلا به زودی پاسخ رسمی خود را در مورد سخنان اخیر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا که علیه این کشور آمریکای لاتینی گفته شده اعلام خواهد کرد.

ونزوئلا و ایالات متحده آمریکا از سال 2009 تبادل سفیر نداشته اند.

رئیس جمهوری ونزوئلا تحریم هایی را که به تازگی رئیس جمهور آمریکا علیه 7 تن از مقام های این کشور آمریکای لاتینی در نظر گرفته به شدت محکوم و اعلام کرد که هدف آمریکا از این اقدامات سرنگون کردن دولت بولیواری ونزوئلا است.

به گزارش رویترز ، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا طی سخنانی روز دوشنبه 9 مارس (18 اسفند 93) که از تلویزیون دولتی این کشور پخش شد اعلام کرد: باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا طی اقداماتی امپریالیستی تصمیم گرفته تا دولت بولیواری ونزوئلا را سرنگون کرده و این کشور آمریکای لاتینی را تحت سلطه و کنترل خود درآورد.

مادورو افزود: سخنانی که اوباما که به تازگی ایراد کرده و ونزوئلا را تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا برشمرده شده و در این راستا با استدلال نقض حقوق بشر تحریم هایی علیه هفت مقام ونزوئلایی اعمال کرده است با هدفی جز مداخله و بی ثبات سازی دولت این کشور آمریکای لاتینی صورت نگرفته است.

رئیس جمهور آمریکا طی سخنانی اعلام کرد که ونزوئلا تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا برشمرده شده و در این راستا با استدلال نقض حقوق بشر تحریم هایی علیه هفت مقام ونزوئلایی اعمال کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در اقدامی مداخله جویانه روز دوشنبه 9 مارس (18 اسفند 93) طی سخنانی از ونزوئلا به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی آمریکا یاد کرد و به موجب آن تحریم هایی را علیه هفت مقام این کشور آمریکای لاتینی در نظر گرفت.

اوباما در سخنانش همچنین از رفتار دولت ونزوئلا با مخالفان دولت این کشور ابراز نگرانی کرد.

جاش ارنست سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای مدعی شد: به مسئولان ونزوئلایی فعلی و سابقی که حقوق بشر را زیر پا می گذارند و در فساد سهیم هستند، خوش آمد گفته نمی شود و ما ابزارهای بلوکه کردن درآمدهای آنان و همچنین ممانعت از استفاده آنان از سامانه های مالی آمریکا را داریم.

در بیانیه کاخ سفید آمده است: ما عمیقا از تلاش های دولت ونزوئلا برای افزایش هراس مخالفان سیاسی نگرانیم. مشکلات ونزوئلا را نمی توان با مجرم دانستن مخالفان حل کرد.

این اظهارات مداخله جویانه کاخ سفید در حالی است که دولت ونزوئلا آمریکا را به تلاش برای کودتا و براندازی در آن کشور متهم کرده است.

حدود سه هفته پیش، نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا از ناکام گذاشتن طرح کودتایی با حمایت آمریکا در کشورش خبر داد. به گزارش شبکه خبری سی ان ان، مادورو در یک نطق تلویزیونی گفت که دولتش توانسته از کودتایی که قرار بود با استفاده از یک جت جنگنده و حمله به کاخ ریاست جمهوری صورت گیرد، جلوگیری کند.

همچنین مادورو روز شنبه اعلام کرد، دولت وی تعدادی از اتباع آمریکایی را به اتهام انجام فعالیت های جاسوسی بازداشت کرده است.

روابط ایالات متحده آمریکا و ونزوئلا بیش از یک دهه است که دچار اختلاف و تنش شده است.

رئیس جمهور ونزوئلا با انتشار ویدیوئی به عنوان مدرکی دیگر بر توطئه‌های آمریکا علیه کشورش اعلام کرد که دسیسه‌های کاخ سفید علیه دموکراسی و حاکمیت ونزوئلا امری واضح و قطعی به شمار می‌رود.

به گزارش تله‌سور، نیکلاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا روز گذشته طی سخنانی در برنامه تلویزیونی و هفتگی خود تحت عنوان «در ارتباط با مادورو» از اقدامات ضد دولتی دیگری از سوی آمریکا با انتشار ویدیوئی دیگر پرده‌برداری کرد.

مادورو طی این سخنرانی طرح‌ها و برنامه‌های دیگری از اپوزیسیون کشور خود به حمایت از ایالات متحده آمریکا اشاره کرده و تأکید کرد که دسیسه‌های کاخ سفید علیه حاکمیت و دموکراسی این کشور آمریکای جنوبی امری واضح و روشن برای همگان است.

طی این ویدئو صدای کارلوس مانوئل اوسونا ساراکو معروف به «گیرمو» یکی از عاملان ایجاد کودتا توسط اپوزیسیون و به حمایت ایالات متحده آمریکا کاملا مشخص می‌باشد.

این ویدئو که در 7 ژانویه سال جاری در «نیویورک» ضبط شده است بیانگر دسیسه‌ها و اقدامات ضد ونزوئلایی جناح راست بین‌المللی علیه دموکراسی و حاکمیت این کشور آمریکای جنوبی می‌باشد.

مادورو طی سخنان خود خاطرنشان کرد که شواهد بسیاری مبنی بر ارتباط داشتن «اوسونا» با شهردار «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا و سرکرده‌های اپوزیسیون از جمله «آنتونیو لدزما» داشته و با آن‌ها از طریق تلفن صحبت می‌کرده است. لدزما در حال حاضر متهم به شرکت در کودتای ضددولتی ونزوئلا علیه «نیکلاس مادورو» رئیس جمهور این کشور می‌باشد. وی در طول سخنانش بار دیگر از «باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا درخواست کرد تا اقدامات و طرح‌های ضددولتی خود علیه ونزوئلا را کنار گذاشته و عاملان کودتای صورت گرفته در این کشور را که هم‌اکنون در میامی یکی از ایالات آمریکا و «نیویورک» به سر می‌برند به کاراکاس تحویل دهد تا به سزای اعمال خود برسند.

رئیس جمهور ونزوئلا در ادامه ضمن اشاره به کودتای موجود در کشورش که مردم به کمک نیروهای نظامی و مردمی در حال مواجهه با آن هستند تصریح کرد: اقداماتی در ونزوئلا در حال انجام است که با حمایت آمریکا برهم زدن دموکراسی در کشور را دنبال می‌کنند.

مادورو در طول صحبت‌هایش همچنین یادآور شد که در 12 فوریه گذشته تعدادی از افسران نیروی هوایی ارتش ونزوئلا به حمایت ایالات متحده آمریکا سعی در ایجاد کودتایی ضد دولتی در کشور داشتند که تا مراحلی نیز موفق به پیشروی شدند.

چندی بعد «دیوسدادو کابیو» رئیس مجلس ونزوئلا از شکست کودتای ذکر شده خبر داده و تلاش آن‌ها برای براندازی دولت «مادورو» را بی‌نتیجه اعلام کرد.