lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

608x342_346104-3.jpg

تظاهرات در مجارستان علیه بسته شدن مهمترین روزنامه چپ این کشور

نزدیک به ۲۰۰۰ نفر مجاری در بوداپست، پایتخت مجارستان، در اعتراض به بسته شدن یک روزنامه شناخته شده چپگرا در این کشور با اعلام اینکه آزادی رسانه‌ها مورد تهدید قرار گرفته است، به خیابانها آمدند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، در این تظاهرات، برخی معترضان نسخه‌هایی از روزنامه طرفدار دولت "ماگیار ایدوک" را سوزاندند.

با این حال زولتان کواژ، سخنگوی دولت با بیان اینکه دولت مجارستان کاری به رسانه‌ها ندارد، گفت:

در این کشور آزادی رسانه به خوبی برقرار است.

گروهای حقوق بشری اعلام می‌کنند که روزنامه چپ "‌نپسه‌بادشاگ" (آزادی مردم) به این دلیل بسته شده است که گزارشهایی را درباره دولت ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان منتشر کرده بود.

این گروه‌ها از مردم خواستند که در مقابل ساختمان پارلمان مجارستان تظاهرات کنند.

به نوشته این گروهها در فیس بوک، امروز یکی از روزنامه‌های اپوزیسیون به سادگی به سکوت وادار شد.

در همین راستا حزب اپوزیسیون یوبیک با انتقاد از اقدام اوربان مبنی بر بستن این روزنامه اعلام کرد که حزب حاکم به دنبال کنترل تمام رسانه‌های کشور است.

در همین راستا مارتین شولتز، رییس پارلمان اروپا در پیامی در توئیتر اعلام کرد: بسته شدن ناگهانی یک روزنامه چپ در مجارستان، اتفاق نگران کننده‌ای است. من نیز با معترضان امروز مجاری اعلام همبستگی می‌کنم.

1618273.jpg

آلمان:

ایالت متحده آمریکا به زودي نقش تنها گارانتی تامین امنیت جهانی را از دست می دهد

"فرانک والتر اشتاین مایر"، وزیر امور خارجه آلمان اعلام نمود: ایالت متحده آمریکا در حال از دست دادن نقش خود به عنوان تنها گارنتی تامین امنیت جهانی می باشد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از سایت وزیر امور خارجه آلمان، اشتاین مایر اظهار نمود: "در این جهان بحران زده، نقش کشوری که مسئول صلح و امنیت در خارج از مرزهای خود را نيز بر عهده دارد، از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است. گويا، در حال حاضر، ایالت متحده آمریکا، بیش از پیش از قدرت کمتری برای ایفای این نقش دارد".

اشتاین مایر همچنین خاطر نشان ساخت که، آلمان آمادگی پذیرش این مسئولیت در سیاست خارجی خود را دارد.

ادعای وزیر خارجه آلمان در شرایطی است که نقش امریکا به عنوان بزرگترین تهدید تامین صلح و امنیت جهانی؛ به ویژه در سال های اخیر کمتر مورد تردید وافع گردیده است.

52545.jpg

هشدار «اشتاین مایر» نسبت به مواجهه آمریکا و روسیه

وزیر امور خارجه آلمان در گفتگویی نسبت به مواجهه روسیه و آمریکا هشدار داد.

به گزارش مهر، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امورخارجه آلمان در گفتگو با مجله «بیلد» تنش موجود میان غرب و شرق را تهدید آمیز تر از جنگ سرد قلمداد کرد.

وی با هشدار نسبت به رویارویی روسیه و آمریکا اظهار داشت: شرایط کنونی اصلا شرایطی برای ایجاد درگیری و تنش نیست و باید تا حد امکان از بروز تشدید نا آرامی میان دو طرف جلوگیری کرد.

اشتاین مایر در ادامه افزود: باید شرایط وقوع تکرار جنگ سرد را بر هم زد.

وزیر امورخارجه آلمان همچنین تاکید کرد که واشنگتن و مسکو باید خط قرمزها را رعایت کرده و در چارچوب و حدود مشخص شده گام بردارند.

اشتاین مایر در این گفتگو همچنین به دیدار قریب الوقوع با «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو در این باره اشاره کرد.

2233258-3.jpgبررسی بازگشایی پایگاه های نظامی در کوبا و ویتنام توسط مسکو

معاون وزیر دفاع روسیه از بررسی بازگشایی پایگاه های نظامی این کشور در کوبا و ویتنام خبر داد.

به گزارش مهر به نقل از حریت دیلی، روسیه در حال بررسی راه اندازی مجدد پایگاه های نظامی خود در کوبا و ویتنام است.

این خبر را «نیکلای پانکوف» معاون وزیر دفاع روسیه اعلام کرد.

پانکوف در پارلمان دومای این کشور ضمن اعلام این خبر بدون اشاره به جزئیات بیشتر گفت: وزارت دفاع اخیرا در حال بررسی درباره تجدید نظر درباره تصمیم گذشته در خصوص بستن این پایگاه ها است.

روسیه بعد از فروپاشی شوروی سابق در راستای کاهش حضور نیروهای نظامی خود در کشورهای جهان در اوایل دهه ۲۰۰۰ پایگاه ای خود در کوبا و ویتنام را تعطیل کرد. اما در سال های اخیر بعد از اقدامات غرب در سوریه، اوکراین و مرزهای شرقی اروپا سیاست خارجی روسیه در قبال آمریکا و غرب مجددا صریح تر شده است.

18881054303.jpg

مسکو:

خانواده‌های دیپلمات‌های روسی در آمریکا در معرض تهدید هستند

معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، خانواده‌های دیپلمات‌های روسی در معرض تهدید سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا قرار گرفته‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از دویچه‌وله، دولت روسیه از فشار بر دیپلمات‌های خود در آمریکا ابراز نگرانی کرد.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه، گفت که شرایط کاری دیپلمات‌های روسی در آمریکا روز به روز «بدتر» می‌شود.

ریابکوف «تلاش برای جلب همکاری» دیپلمات‌های روسی از سوی سازمان‌های امنیتی آمریکا در شش ماه گذشته به شدت افزایش یافته است.

به گفته ریابکوف، سازمان امنیتی آمریکا حتی در این زمینه متوسل به «اهرم‌های فشار» شده‌اند که او آنها را «رقت‌‌بار و حقیر» توصیف کرد. وی برای نمونه به «تهدید» خانواده‌‌های دیپلمات‌های روسی در آمریکا اشاره کرد.

به گفته مقام‌های روسیه، سازمان‌های امنیتی آمریکا با ایجاد «مشکلات مصنوعی و شرایط ساختگی» برای دیپلمات‌های روسی مانع از فعالیت معمول آنها می‌شوند

معاون وزیر خارجه روسیه دولت آمریکا را متهم کرد که در روسیه دست به «فعالیت گسترده جاسوسی» می‌زند. به گفته این مقام روسی، آمریکایی‌ها فعالیت‌های جاسوسی خود را تحت پوشش «فعالیت‌های دیپلماتیک» انجام می‌دهند.

به گفته ریابکوف، مستشار نظامی آمریکا در مسکو بارها در نزدیکی پایگاه‌های مهم نظامی روسیه دیده شده است.

مناسبات واشنگتن و مسکو در پی اشغال شبه‌جزیره کریمه توسط روسیه در سال ۲۰۱۴ رو به وخامت نهاد. در ژوئیه امسال نیز حمله به یک دیپلمات آمریکایی در مسکو سبب افزایش تنش‌ها میان دو کشور شد.

اختلافات عمیق در زمینه حل بحران سوریه شکاف میان آمریکا و روسیه را عمیق‌تر کرده است. در روز دوشنبه سرانجام این اختلافات سبب قطع گفت‌وگوها میان دو کشور درباره سوریه شد. مقام‌های هر دو کشور طرف مقابل را مسئول شرایط فعلی می‌خوانند.

1889913-4.jpgوزارت امور خارجه روسيه:

اقدامات خصمانه ايالت متحده آمريکا، باعث تغيير در وضعيت - استراتژيک جهان مي گردد

در بخشي از ديدگاه هاي سايت وزير امور خارجه روسيه و در سايت وزير امور خارجه سرگي لاوروف آمده است که، رفتار خصمانه ايالت متحده آمريکا باعث تغيير در ثبات استراتژيک دنيا مي گردد، و به کاهش سلاح هاي هسته اي کمکي نمي نمايد.

در اين خبر آمده است: "متاسفانه، ايالت متحده آمريکا اخيرأ قدم ها خصمانه اي را بر عليه روسيه برداشته است. من جمله، مي توان به اقدام نادرست واشنگتن در تحريم هاي گسترده اقتصادي و ديگر تحريم ها عليه روسيه اشاره نمود.

هم اکنون ايجاد زير ساخت هاي نظامي ناتو و نيروهاي ايالت متحده آمريکا در نزديکي مرزهاي روسيه آغاز گرديده است.

آمريکا و متحدان وي، به طور آشکار اين مطلب را بيان مي دارند، از بيان آن خجالت نمي کشند، از سياست "مهار کردن" در ارتباط با روسيه سخن مي گويند. حتي تهديد به حمله تروريستي در شهرهاي روسيه مي کنند".

سرگي لاوروف، وزير امور خارجه روسيه اظهار مي کند: "تمامي اين اعمال از سوي ايالت متحده آمريکا، باعث تغيير ريشه اي در شرایط ثبات استراتژيک دنيا مي گردد، و اين امر بيش از پيش منجر به محدوديت در همکاري هاي متقابل روسيه و ايران در زمينه کاهش سلاح هاي هسته اي مي گردد".

4287418-2.jpgبه دلیل اقدام ضد روسی واشنگتن؛

پوتین دستور تعلیق قرارداد«انهدام پلوتونیوم» با آمریکا را صادر کرد

رئیس جمهور روسیه به دلیلی رفتارهای غیر دوستانه آمریکا، دستورلغو قراردادی را صادر کرد که به موجب آن دو کشور در زمینه بازیافت و انهدام پلوتونیوم استفاده شده در تسلیحات اتمی همکاری می کردند.

به گزارش مهر به نقل از تاس، در دستور «ولادیمیر پوتین» برای لغو این قرارداد آمده است: با توجه به تغییر وضعیت و تهدیدی که بواسطه اقدامات غیر دوستانه آمریکا علیه ثبات استراتژیک روسیه بوجود امده، توافق انهدام پلوتونیوم لغو می شود.

بر همین اساس قرار شده تا وزارت خارجه روسیه توضیحاتی را در این خصوص به طرف آمریکایی ارائه کند.

این توافق و قرارداد در حالی لغو می شود که در روزهای گذشته خبرهایی در مورد احتمال اعمال تحریم های جدیدی از سوی آمریکا علیه روسیه بواسطه سوریه منتشر شده بود.

در حالی که واشنگتن و مسکو چند سال پیش توافق کردند ذخایر پلوتونیوم دارای غنای تسلیحاتی خود را از بین ببرند، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه شش ماه پیش تاکید کرد که کشورش این کار را انجام داده با این حال آمریکا تاکنون از چنین اقدامی خودداری کرده است.

tin5454.jpg

روسیه:

آمریکا و انگلیس، جهان را تهدید می‌کنند

دیپلمات‌های ارشد روسیه مدعی شدند، انگلیس و متحدانش در ناتو "با نظامی کردن اروپا و ایجاد رقابت تسلیحاتی در فضا" جهان را به آستانه جنگ سوق می‌دهند.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه دیلی اکسپرس، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هشدار داد: آمریکا از تهدیدکره شمالی به عنوان بهانه‌ای برای تقویت تسلیحاتی خود در آسیا استفاده می‌کند.

در همین حال سرگئی ریابکف، معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت: تلاش‌ها برای کاهش تعداد کلاهک‌های اتمی در سراسر جهان بی‌نتیجه خواهد بود مگر آنکه آمریکا تصمیم خود درخصوص برنامه‌های مربوط به سیستم دفاعی موشکی را تغییر دهد.

وی ضمن اعلام اینکه متحدان ناتو به مرزهای روسیه دست درازی می‌کنند، نسبت به پیامدهای اجتناب ناپذیر و ناخواسته تشدید دشمنی‌ها در منطقه نیز هشدار داد. ریابکف گفت: احتمال یک رقابت تسلیحاتی جدید در فضا وجود دارد مگر آنکه روابط میان دو ابرقدرت جهان بهبود یابد.

تنش‌ها میان مسکو و غرب در بحبوحه اختلافات با اوکراین بر سر شبه جزیره کریمه که در سال 2014 میلادی به روسیه الحاق شد، افزایش یافته است.

ناتو متعهد شده که برای اطمینان خاطر بخشیدن به متحدانش در حوزه بالتیک و دریای سیاه، حضور خود در منطقه را افزایش دهد.

ریابکف گفت: اعضای ناتو به تقویت پتانسیل‌ ضد موشکی خود در اروپا به عنوان بخشی از رویکرد انطباقی مرحله به مرحله ادامه می‌دهند. ما بارها نسبت به استقرار تاسیسات زیربنایی استراتژیک در مجاورت مرزهایمان ابراز نگرانی کرده‌ایم چرا که این مساله بر منافعمان در حوزه امنیتی تاثیر می‌گذارد.

وی افزود: مسکو وضعیت را به شدت زیر نظر خواهد گرفت و تلاش‌هایش را برای توضیح پیامدهای اجتناب ناپذیر و ناخواسته عملی شدن پروژه آمریکا متوقف خواهد کرد.

این اظهارات جسورانه به یک دیپلماسی رو به وخامت میان واشنگتن و مسکو اشاره دارد.

برنامه آمریکا برای استقرار سیستم دفاع موشکی تاد در کره جنوبی گمانه زنی‌ها در خصوص اینکه آیا آمریکا در تلاش است تا ظرفیت‌های نظامی خود را توسعه دهد، بیشتر کرده است.

ریابکف گفت: بدون دستیابی به یک راه حل برای مشکل دفاع موشکی، بدون جلوگیری از یک رقابت تسلیحاتی جدید در فضا و تبدیل ممنوعیت آزمایش اتمی به یک معاهده جهانی و نیز بدون حل مسائل مربوط به عدم تعادل در تسلیحات غیر اتمی، مذاکرات اتمی با آمریکا غیر ممکن است.

57355920.jpg

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد جماهیر شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد جماهیر شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خطاب به رهبران احزابی که در انتخابات پارلمانی چند روز پیش این کشور برنده کرسی‌های پارلمان شدند ، گفت: می دانید که نگرش من نسبت به سقوط اتحاد جماهیر شوروی چگونه است؟ از نظر من هیچ لزومی برای این کار نبود. می شد اصلاحاتی را از جمله با ماهیت دموکراتیک انجام داد تا جلوی آن گرفته شود.

وی خاطر نشان کرد: حزب کمونیست مسئول سرزمین سابق ما یعنی اتحاد جماهیر شوروی بود نه هیچ کس دیگری.

این در حالی است که حزب کمونیست روسیه که نسبت به حزب کمونیست زمان شوروی دستخوش تغییر و تحول شده یکی از نیروهای سیاسی است که در پارلمان جدید روسیه نماینده‌هایی را دارد. گنادی زیوگانوف، رهبر این حزب به رئیس جمهور روسیه گلایه کرد که کمونیستها در زمان تبلیغات برای انتخابات پارلمانی سوریه شاهد یک فضای رقابتی نابرابر و ناعادلانه بودند و این موجب شد که آنها سهم کوچکتری از کرسی‌ها را به دست بیاورند.

وی خاطر نشان کرد: نظام سیاسی ما 77 حزب دارد و 14 حزب برای پارلمان رقابت کردند که این وضعیت جلوی انجام گفت‌وگوی عادی را می‌گیرد.

پوتین پیش از این در آوریل 2005 در یک سخنرانی خطاب به پارلمان روسیه گفته بود: سقوط اتحاد جماهیر شوروی "فاجعه سیاسی بزرگ قرن گذشته" است.

این اظهار نظر او در آن زمان موجب گمانه زنی‌هایی در رسانه ها شد مبنی بر این که کرملین قصد بازگشت به سوسیالیسم را دارد. با این حال رئیس جمهور روسیه پیش از این چندین بار چنین گمانه زنی‌هایی را تکذیب کرده و گفته منظور او، این بوده که تغییرات سریع و رادیکال چه تاثیر منفی بر زندگی مردم گذاشتند.

پوتین در سال 2015 نیز در مصاحبه ای برای یک مستند گفته بود، روسیه هیچ طرحی برای بازیابی اتحاد جماهیر شوروی ندارد اما هیچ کس نمیخواهد این را باور کند.

6585.jpg

حزب "روسیه متحد" پیروز انتخابات دومای روسیه

با این حال، همانگونه که پیش‌بینی می‌شد، ارقام غایبین در انتخابات روز یک‌شنبه ١٨ سپتامبر نسبت به انتخابات قبلی بی‌سابقه بوده است.

در حالی که در انتخابات سال ۲۰۱۱ شصت درصد حائزین شرایط به پای صندوق‌های رأی رفتند، در انتخابات دیروز هجدهم سپتامبر۲۰۱۶ این رقم به حدود ۴۸ درصد کاهش یافته بود.

بر اساس نتایج بدست آمده از شمارش آرا تا ظهر دوشنبه ١٩ سپتامبر به وقت پاریس، حزب تحت رهبری پوتین ۳۴۳ کرسی از مجموع ۴۵۰ کرسی پارلمان فدراسیون روسیه "دوما"ی آینده را در اختیار خواهد داشت.

مدت زمان هر دوره دوما در روسیه ۵ سال است.

حزب کمونیست با ۱۳,۵ درصد و حزب لیبرال دموکرات با ۱۳,۲ درصد در ردیف‌های دوم وسوم قرار گرفته اند.

هنوز از میزان آرای داده شده از سوی مردم "کریمه" خبری در دست نیست.

پس از ضمیمه کردن "کریمه" به خاک روسیه، این اولین بار بود که دولت کرملین این منطقه را در انتخابات سراسر روسیه شرکت می‌داد.

ولادیمیر پوتین که طی هفده سال گذشته به تناوب در مسئولیت‌های ریاست جمهوری و یا نخست وزیری در رأس هرم قدرت بوده است، اکنون امیدوار است با داشتن اکثریت پارلمانی در دومای آینده، ریاست خود را بر کشور تا سال ۲۰۲۴ ادامه دهد.

82222205.jpg

مرکز بیولوژیکی آمریکا در گرجستان و نگرانی روسیه

روسیه از ادامه فعالیت پنهانی و غیرقابل کنترل یک مرکز تحقیقات میکروبی زیر نظر آمریکا با امکان گرایش تسلیحاتی و جنگی نزدیک شهر تفلیس پایتخت گرجستان نگران است.

به گزارش ایرنا، براساس اسناد بین المللی استفاده از سلاح های شیمیایی و بیولوژیکی ممنوع است و سال ١٩٧٢ نیز کنوانسیونی برای نابود کردن و منع گسترش، تولید و ذخیره سازی تسلیحات بیولوژیکی و شیمیایی شکل گرفت.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه روز چهارشنبه در این باره نوشت: بیش از ١٧٠ کشور امضا کننده کنوانسیون در سال های دهه 90 میلادی گروه ویژه ای را برای تنظیم اسناد حقوقی الزام آور، تشکیل دادند، اما مواضع آمریکا مانع پیشرفت می شد که در نهایت سال ٢٠٠١ به صورت یک طرفه، ادامه مذاکرات را متوقف کرد و تاکنون نیز همین موضع را ادامه داده است.

رسانه روسی افزوده است: واشنگتن مخالف تنظیم و تصویب اسناد الزام آور حقوقی برای کنترل رعایت کنوانسیون نابودی و منع گسترش، تولید و ذخیره کردن تسلیحات بیولوژیکی و شیمیایی می باشد که این مواضع بسیار حیرت آور و شک برانگیز است.

چندی پیش سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه اعلام کرد: می دانیم که آمریکایی ها با شماری از همسایگان در حال انجام برنامه های تحقیقات بیولوژیکی هستند. مخالفت آنها برای ایجاد راهکارهای کنترل رعایت تعهدهای کنوانسیون ما را به این سمت سوق می دهد که این فعالیت ها کاملا صلح جویانه نباشد.

اسپوتنیک نوشته است: برای نمونه فعالیت های مرکز تحقیقات ریچارد لوگار نزدیک تفلیس، پرسش های بسیاری را برانگیخته است. نخست وقتی که این مرکز از سوی میخائیل ساکاشویلی سال 2011 افتتاح شد، آزمایشگاه آن تحت مدیریت وزارت دفاع گرجستان قرار گرفت، سپس به یک سازمان غیرنظامی واگذار کردند، اما باز هم شفافیت در باره فعالیت های آن بیشتر نشد.

با توجه به این مسائل، مسکو از واشنگتن خواسته است از برداشتن گام های غیر شفاف در ایجاد چنین آزمایشگاه های بیولوژیکی در مجاورت مرزهای روسیه خودداری کند که آمریکا پاسخ داده است، هیچ دلیلی برای نگرانی وجود ندارد، زیرا مسئولیت حفاظت از عوامل خطرناک بیماری زا در این مراکز را بر عهده دارد.

خبرگزاری روسی نوشته است: اما اگر چنین است، پس چرا این «حفاظت» برای بازدید کارشناسان بین المللی بسته نگه داشته شده است؟ و چرا اصولا با پیشنهاد کنترل مخالفت می شود؟

در پایان گزارش آمده است: پاسخی برای این پرسش ها وجود ندارد و واشنگتن به سیاست «پنهان کردن» ادامه می دهد. آمریکایی ها برای خود امکانات تحقیقاتی میکروبیولوژی می خواهند، به کسی هم اجازه بازدید نمی دهند و از همه می خواهند که به حرف های واشنگتن اعتماد کنند. یعنی بشنوید و باور کنید. اما چگونه می توان به این گفته ها اعتماد کرد به ویژه وقتی که این مراکز (بیولوژیکی) در مجاورت و نزدیک مرزهای کشور (روسیه) قرار گرفته باشد؟

n-GYSI-large570.jpg

حزب چپ آلمان:

بدون روسیه صلح و امنیتی در اروپا وجود ندارد

                                      غرب به کرات منافع روسیه را نادیده گرفته

یکی از سیاستمداران بلند پایه حزب چپ آلمان با انتقاد از رفتارهای غلط غرب در برابر روسیه تاکید کرد که بدون این کشور یا در رویارویی با آن هیچ صلح و امنیتی در اروپا وجود نخواهد داشت.

به گزارش تسنیم "گرگور گیزی"، از سیاستمداران بلند پایه حزب چپ آلمان در بخشی از گفتگو با روزنامه "دی ولت" تاکید کرد که بعد از پایان جنگ سرد این خطا بوده است که همه ساختارها مانند قبل از سال های 1989 باقی مانده است. ما باید قوانین بین المللی را دقیقا مانند سازمان ملل و ناتو تغییر می دادیم. ما بالاخره به یک ساختار امنیت اروپایی جدید همراه با در نظر گرفتن روسیه نیاز داریم. بدون روسیه و یا در رویارویی با این کشور نه صلح و نه امنیتی در اروپا وجود نخواهد داشت.

وی در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد من همواره آنچه که نقض قوانین بین المللی است را محکوم می کنم از حملات غیر قانونی غرب در یوگسلاوی گرفته تا جنگ عراق و اشغال شبه جزیره کریمه.

گیزی با تاکید بر اینکه برخی رفتارهای روسیه قابل انتقاد است همچنین تصریح کرد: با این وجود ما باید این مسئله را درک کنیم که غرب در برخورد با روسیه خطاهای سختی را مرتکب شده است. غرب همواره منافع روسیه را نادیده گرفته است. هنگامی که کشورهای غربی بدون قطعنامه شورای امنیت به صربستان حمله کردند مسکو این نتیجه گیری را کرد که وقتی شما قوانین بین المللی را نقض می کنید بنابراین این قوانین دیگر برای ما هم اعتبار ندارد. استقرار موشک های آمریکا در لهستان و جمهوری چک هم نمونه دیگری از این گونه اقدامات غرب است.

وی در بخش دیگری از این گفتگو تحریم های غرب علیه روسیه در جریان بحران اوکراین را خطا دانسته و آسیب های آن برای اروپا را سخت تر از روسیه دانسته و بر راهکارهای دیپلماتیک برای حل بحران اوکراین تاکید کرد.

گرگور گیزی همچنین با اشاره به خطاهای آمریکا در مسئله سوریه همچنین گفت: در هر صورت پوتین به آمریکایی ها نشان داده است که روسیه در سوریه یک قدرت جهانی است. جدا از این اگر ما خواهان صلح در سوریه هستیم باید منافع بازیگران بزرگ در این میدان از جمله آمریکا، ترکیه، عربستان سعودی ، ایران و روسیه در نظر گرفته شود. پس باید یک توافق بین روسیه و آمریکا شکل گیرد. در غیر این صورت امور پیشرفتی ندارد.

وی در بخش دیگری از این گفتگو به بحران پناهندگان پرداخته و گفت: ما باید ترس های شهروندان را از بین ببریم. در ضمن باید با دلایل پناهندگی مبارزه شود. ما نیاز به یک توافق روسی-آمریکایی برای پایان جنگ سوریه داریم.

گرگور گیزی در بخش دیگری از این گفتگو بستن مسیر بالکان بر روی پناهندگان را غلط ارزیابی کرده و توافق با اردوغان نامطمئن که از تروریست ها حمایت می کند برای حل مسئله پناهندگان را رد کرده و خواستار فکر کردن به راهکارهای بهتری شد.

1438256569428.jpg

هشدار نماینده روسیه در سازمان ملل به اوکراین

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد خواستار پرهیز دولت اوکراین از هرگونه اقدام برای تشدید مناقشات در کریمه شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ویتالی چورکین، نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اعلام کرد: مسکو امیدوار است که مقام‌های اوکراینی هرآنچه در توان دارند را به کار بندند تا جلوی بالا گرفتن مناقشات در کریمه گرفته شود.

اظهارات این مقام روسی پس از آن مطرح می‌شود که مسکو به تازگی از برنامه تحت حمایت وزارت دفاع اوکراین برای انجام حملاتی در کریمه خبر داد.

سرویس امنیتی فدرال روسیه اعلام کرد که مانع اجرای نقشه‌ای برای انجام دو حمله توسط گروه‌های تروریستی تحت فرماندهی کی‌یف در کریمه شده است.

طبق ادعای طرف روسی این گروه‌ها قصد داشتند هشتم اوت شبانه وارد مرزهای کریمه شوند و در این خصوص یک سرباز روسی نیز کشته شد.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه این اقدام را آغاز یک بازی بسیار خطرناک توصیف کرد و افزود: اوکراینی‌ها به جای تلاش برای دستیابی به راهکارهای مسالمت آمیز به استفاده از ابزار تروریسم روی آورده‌اند.

1780576.jpg

روزنامه انگلیسی تایمز:

ارتش بریتانیا برتری روسیه را پذیرفته است

روزنامه "تایمز" می نویسد تسلیحات روسی از جمله سامانه های موشکی و سامانه های پدافند هوایی نیرومندتر از نمونه های مشابه بریتانیایی هستند و این امر "برتری محسوسی را از لحاظ امکانات" برای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به وجود می آورد.

به نوشته تایمز با استناد به گزارش ارتش بریتانیا ، ماشین های نظامی این کشور به ارزش 3.5 میلیارد یورو در صورت آغاز عملیات جنگی در برابر حملات خمپاره ای و موشکی روسیه آسیب پذیر خواهند بود.

در این گزارش همچنین تأکید می شود بریتانیا و متحدانش در ناتو تلاش می کنند عقب ماندگی خود از روسیه را جبران کنند که از توانایی استفاده از وسایل الکترونیکی برای رهگیری پهپاد های دشمن و جلوگیری از مخابره اطلاعات نظامی توسط آنها برخوردار است.

در گزارش ارتش بریتانیا خاطرنشان می شود که هرچند احتمال برخورد نظامی مستقیم بین روسیه و ناتو اندک است" باید قبول کنیم که روسیه از برتری محسوسی در برابر نیروهای مسلح بریتانیا برخوردار است".

067.jpg

بازگشت روسیه به خانه سازی کمونیستی

پس از فروپاشی شوروی سابق در سال 1991 اجرای طرح های دولتی بزرگ خانه سازی متوقف شد، ولی اکنون برای کاهش مشکلات روزافزون ناشی از گرانی مسکن، گستردگی اجاره نشینی و حتی بی خانمانی اجرای طرح های موفق خانه سازی زمان حاکمیت کمونیست ها در روسیه در دستور کار قرار گرفته است

به گزارش ایرنا، در سال های اخیر با افزایش سرسام آور بهای مسکن و مبلغ اجاره خانه در روسیه، بسیاری از مردم به سکونت در خانه های کوچک زیر مساحت 50 متر مربع رو یآورده اند و سرمایه گذاران ساختمانی نیز بیشتر در این بخش فعالیت می کنند که مورد حمایت دولت نیز قرار دارد.

از حدود دو سال پیش در روسیه آپارتمان های ارزان قیمت سوئیتی ویژه سکونت فردی یا زوج های جوان بدون فرزند مشتریان زیادی یافته است تا خریداران ناتوان از تامین مسکن معمولی حداقل با تملک آنها از اجاره نشینی رهایی یافته و صاحبخانه شوند و برای نمونه در شهرهای بزرگ سوئیت 13 متر مربعی در مجتمع های انبوه حدود هشت هزار دلار قیمت دارد.

بهای آپارتمان های کوچک در مناطق مختلف روسیه متفاوت است. در مناطق حومه مسکو می توان واحدی با مساحت 18 متر مربع را به قیمت حدود 13 هزار دلار و در شهر کمی دورتر آپارتمان 24 متر مربعی 11 هزار دلار خرید.

مشکل مسکن که در چند سال اخیر به ویژه در شهرهای بزرگ به دلیل موج مهاجرت اوج گرفته به دغدغه روس ها برای تامین شرایط حداقلی زندگی تبدیل شده است.

بر اساس اطلاعات موجود، مردم مسکو پیش از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی مانند دیگر شهرها و مناطق این کشور، دغدغه تامین مسکن نداشتند و حکومت کمونیستی وقت، بزرگترین دستاورد خود را تامین سکونتگاه های رایگان و ارتقای مساحت آن با توجه به افزایش فرزندان می دانست.

اکنون در گوشه و کنار شهرهای مختلف روسیه و حتی جمهوری های اروپایی و آسیایی شوروی سابق هزاران مجتمع مسکونی به صورت هم شکل برجای مانده از دوران ولادیمیر ایلیچ لنین بنیانگذار شوروی تا میخاییل گورباچف آخرین رهبر شوروی پیش از فروپاشی وجود دارد که معماری و شیوه های صرفه جویانه ساخت آن، بسیاری از خیابان ها و معابر مسکو و دیگر شهرهای روسیه را همچنان در فضای کمونیستی نگهداشته است.

مالکیت این بناها پس از سقوط شوروی سابق در دسامبر 1991 به تدریج به ساکنان تعلق گرفت و بدین گونه پرونده مسکن رایگان که یکی از موفق ترین پروژه های خانه سازی در جهان بود، بایگانی شد.

با فروپاشی شوروی و تعلق گرفتن هر خانه به مالکان براساس شیوه و روال دولتی برای تامین هزینه ها و پرداخت حقوق دولت، بحران تامین مسکن در روسیه اندک اندک آغاز شد بگونه ای که بسیاری از مردم پس از 25 سال از فروپاشی، هنوز از نظام خانه های رایگان دوران شوروی سابق با حسرت یاد می کنند.

هم اکنون براساس آخرین گزارش ها، حدود 29 میلیون و 500 هزار نفر از جمعیت 146 میلیون نفری روسیه زیر خط فقر بسر می برند که تقریبا همگی بدون مسکن یا در شرایط نامناسب سکونتی قرار دارند و همچنین بسیاری از کارمندان، کارگران و خانواده های جدید نیز اجاره نشین هستند که با توجه به درآمد کم نمی توانند در شرایط کنونی و با چشم انداز آینده، خانه دار شوند.

اکنون در شهرهای بزرگ روسیه از جمله مسکو، سن پترزبورگ، یکاترینبورگ، اورنبورگ، نوو سیبیرسک، قازان و ولادیمیر بهای خانه ها به گونه ای است که بسیاری از مردم این کشور نمی توانند خانه دار شوند و مجبورند به حاشیه ها که در برخی مواقع فاصله آن تا شهرها 80 کیلومتر هست نقل مکان کنند.

ISIS-Ukraine-600x400.jpg

مقام روسی مدعی وجود اردوگاه داعش در اوکراین شد

معاون نخست وزیر جمهوری خودمختار فدراسیون کریمه گفت: اعضای گروه تروریستی داعش در یک اردوگاه آموزشی در استان هرسون در جنوب اوکراین آموزش های جنگی وانجام عملیات انتحاری فرا می گیرند.

به گزارش ایرنا، روزنامه ایزوستیا امروز (شنبه) به نقل از روسلان بالبک نوشت: گروهی از افراط گرایان نیروهای خود را در مناطق مجاور کریمه مستقر کرده اند و رویکرد مقام های اوکراینی برای اجازه چنین فعالیت هایی نگران کننده است.

وی گفت که ایجاد اردوگاه آموزشی داعش در استان هرسون و تشدید فعالیت های تروریستی ثبات و امنیت منظقه را تهدید می کند که باید این روند متوقف شود.

مقام های اوکراینی تاکنون بارها از عملیات ضد تروریستی روسیه و سوریه علیه داعش و جبهه النصره انتقاد کرده اند.

پاول کلیمگین وزیر خارجه اوکراین از جمله این مقام ها بشمار می رود که از عملیات نیروهای هوافضای روسیه در سوریه انتقاد کرده و آن را برای کشورش تهدید آمیز اعلام کرده است.

وی این موضوع را که روسیه اقدام احتمالی علیه اوکراین را در جریان عملیات نظامی در سوریه تمرین می کند، بعید ندانسته بود.

از سال 2014 پس از سقوط دولت وقت اوکراین با روی کار آمدن حکومت جدید و درگیری شبه نظامیان در شرق این کشور با نیروهای دولتی که روسیه متهم به حمایت از آنان می شود، کی یف و مسکو روابط پرتنشی دارند که افزون بر طرح اتهام های متقابل به اعمال تحریم های ضد روسی گسترده غرب و همچنین پاسخ مسکو منجر شده است.

65788144.jpg

مسکو:

آمریکا دچار توهم و عقده‌ی ضد روسی است

پس از ابراز نگرانی باراک اوباما از احتمال تاثیرگذاری مسکو بر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، یک مقام روسی ادعاهای مطرح شده مبنی بر هک شدن ایمیل های حزب دموکرات از روسیه را نشانه «وجود توهم و عقده» علیه این کشور در آمریکا اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، سرگئی ریابکوف معاون وزارت امور خارجه روسیه امروز (پنجشنبه) گفت: سیاستمداران و کارشناسان آمریکایی در مورد مسکو دچار توهم علیه مسکو شده اند.

ایتارتاس به نقل از ریابکوف در باره ادعای برخی مقام ها و رسانه های آمریکا با موضوع دخالت داشتن هکرهای روسی در حمله به صندوق های ایمیل حزب دموکرات این کشور، نوشت: اینکه در آمریکا این حادثه را در نتیجه کار روسیه می دانند، نشانگر عقده ای است که در این کشور علیه روسیه شکل گرفته است و با این افکار زندگی می کنند، به خواب می روند و باز بیدار می شوند و همیشه توهم دارند.

مقام روسی ادامه داد: وضعیت کنونی یادآور سال های دهه 50 میلادی است که یک نماینده خشمگین کنگره با فریاد اینکه روس ها می آیند، از پنجره به بیرون ساختمان گریخت که امیدوارم این بار شرایط در کاخ سفید، کنگره و حزب دموکرات به چنین مرحله ای نرسد.

وی در پایان با تاکید دوباره بر رد اتهام هکری علیه روسیه اظهار کرد: مقام های آمریکایی به اتهام زنی نامستند و بدون شواهد به روسیه روی آورده اند و تنش های تحریک آمیز انجام شده با موضوع ربایش الکترونی ایمیل ها نیز نشانه چگونگی نگرش نخبگان آمریکایی به جهان پیرامونی است.

اوباما می گوید که این احتمال وجود دارد روسیه تلاش خود را برای تحت تاثیر قرار دادن انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به کار برد.

به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، اظهار نظر اوباما پس از آن صورت گرفت که ایمیل های کمیته ملی حزب دمکرات آمریکا به بیرون درز کرد و کارشناسان آن را به هکرهای روس نسبت دادند.

رییس جمهوری آمریکا در مصاحبه ای با شبکه خبری ان بی سی که روز سه شنبه پخش شد، در پاسخ به این سوال که آیا روس ها سعی خواهند کرد انتخابات هشتم نوامبر را تحت تاثیر قرار دهند یا نه گفت: «هرچیزی ممکن است».

bcc7400.jpg

کرملین تئوری حمله شبانه روسیه به لهستان را "تجزیه و تحلیل‌های مردان دیوانه" خواند

سخنگوی کرملین امروز (سه‌شنبه) تاکید کرد، اظهارات معاون سابق فرمانده عالی نیروهای متحد ناتو

در اروپا در خصوص توانایی روسیه برای حمله شبانه به لهستان چیزی بیشتر از یک "تجزیه و تحلیل ساختگی مردان دیوانه" نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال سر ریچارد شیرف، معاون سابق فرمانده عالی نیروهای ناتو روز یکشنبه در گزارشی برای شورای آتلانتیک هشدار داد: روسیه قادر است با حمله شبانه به لهستان، غرب را متعجب سازد.

دمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین در واکنش به این اظهارات گفت: هشدارهای کارشناسان نظامی آمریکا در خصوص ورشو مبنی بر اینکه اگر روسیه به لهستان حمله کند، چه باید کرد چیزی بیشتر از "تجزیه و تحلیل‌های مردان دیوانه" نیست.

510400.jpg

اوکراین به کانون قاچاق سلاح تبدیل شده است

خبرگزاری رویترز در گزارشی نوشت: اوکراین پس از شورش شبه نظامیان و به ویژه بعد از اعلام آتش بس، به کانون قاچاق سلاح های نظامی تبدیل شده است.

خبرگزاری رویترز نوشت: زمانی که شورش مسلحانه در مناطق روسِ نشین دونتسک و لوهانسک در بهار 2014 آغاز شد، نیروهای پلیس و ارتش، پایگاه های نظامی خود را رها کردند.

اوکراین یکی از بزگترین سازندگان سلاح های نظامی در جهان است و ترک پادگان ها سبب شد انبوهی از سلاح ها به دست شورشیان بیفتد.

از سوی دیگر، چون ارتش اوکراین در آستانه فروپاشی بود، هواداران دولت دست به تاسیس گروه های شبه نظامی زدند. این گروه ها که بعضا حرف شنوی مستقیم از ستاد فرماندهی ارتش هم ندارند، توسط مقام های رسمی مجهز شدند.

زمانی که درگیری ها در اوج بود، سلاح های نظامی هم در محل درگیری تمرکز داشت. سپس دو طرف در فوریه 2015، توافق آتش بس را امضا کردند. اگرچه آتش بس به قطع کامل درگیری منجر نشد، اما درگیری ها فروکش کرد و قاچاق سلاح از جبهه ها آغاز شد.

آمار دولتی در این زمینه بسیار پراکنده است، اما آنچه ارقام نشان می دهد، از بدتر شدن تدریجی اوضاع حکایت دارد. قاچاق سلاح، پیامدهایی هم داشته است. از جمله، شمار حمله های مسلحانه در اوکراین در مدتی که از سال جاری میلادی می گذرد، نسبت به کل سال 2015 دو برابر شده است.

دلیل قاچاق سلاح در بسیاری از موارد 'بی توجهی' است. یگان های شبه نظامی، معمولا کنترل مناسبی بر انبارهای سلاح خود ندارند یا گاه وقتی سربازان از گروه جدا می شوند، سلاح های خود را تحویل نمی دهند.

مقام های امنیتی اوکراین می گویند، برخی گروه های شبه نظامی برای خود انبارهای مخفی درست کرده اند تا ناچار نباشند سلاح هایشان را به مقام هایی که اعتماد ندارند، تحویل بدهند.

پلیس اوکراین در فروردین امسال یک انبار سلاح و مواد منفجره را در شهر اسلویانسک کشف کرد.

در تصاویری که از این عملیات منتشر شد، دست کم سه دستگاهِ پرتابِ راکت های ضدتانک، چندین راکت، صدها گلوله، 15 نارنجک و دو مین ضدتانک دیده می شد.

رویترز در ادامه نوشت: تا امروز مقصد قطعی بسیاری از سلاح های قاچاق اوکراینی مشخص نشده است. با این حال، برای قاچاقچیان، ارسال سلاح به کشورهایی چون عراق، سوریه و لیبی که بازار ادوات نظامی داغ است و قاچاق کالا به صورت عمده صرف می کند، محبوبیت بیشتری دارد.

82150568-70866707.jpg

مذاکرات طولانی کری در مسکو و توافق هایی که اعلام نشد

وزیر خارجه آمریکا که برای هماهنگی و همکاری با مسکو در مسائل مهم بین المللی بویژه سوریه و اوکراین به روسیه سفر کرده بود، مذاکرات طولانی با رییس جمهوری این کشور و دو دور نشست نیز با همتای روسی خود داشت و براساس گزارش ها در برگیرنده توافق هایی بوده که جزییات آن اعلام نشده است.

به گزارش ایرنا، جان کری در نخستین ساعات ورود به مسکو در شامگاه پنجشنبه با ولادیمیر پوتین دیدار کرد که در این نشست طرفین بر لزوم همکاری دو کشور بر حل و فصل مناقشات بین المللی تاکید کردند.

کری در این دیدار گفت: آمریکا و روسیه در جایگاه و مرحله ای قرار دارند که می توانند اقدام های زیادی را به نفع جهان و برقراری صلح و امنیت انجام دهند.

همچنین به گزارش رسانه های روسی در دور نخست مذاکرات کری با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه که دیروز انجام شد، وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مذاکرات خود با پوتین گفت: واشنگتن و مسکو هم اکنون برای سازماندهی و انجام همکاری های بین المللی با هدف بهبود فضای جهانی براساس همکاری های ضد تروریستی شانس بسیار زیادی دارند.

کری ضمن سازنده خواندن مذاکرات خود در مسکو، اظهار کرد: همکاری ها و اقدام های روسیه و آمریکا در عرصه بین المللی می تواند بسیار مفید باشد و در روابط تحول ایجاد کند.

کری پس از یک توقف چند ساعته در مذاکرات و بنا به گزارش های انتشار یافته حضور در ساختمان سفارت آمریکا در مسکو برای رایزنی های بیشتر با واشنگتن، شامگاه جمعه دور دیگری از مذاکرات چند ساعته با لاوروف را برگزار کرد که براساس گزارش های انتشار یافته نتیجه آن همگرایی و همکاری های بیشتر دو کشور در مسائل بین المللی بویژه حل و فصل بحران سوریه اعلام شده ولی جزییات آن مورد اشاره قرار نگرفته است.

رسانه های روسی با تاکید بر اهمیت مذاکرات کری در بالاترین سطح، ضمن اشاره به دیدگاه های رسانه ای شده رییس جمهوری روسیه و وزیران خارجه دو کشور در جریان گفت وگوها، این ارزیابی را دارند که همکاری واشنگتن و مسکو در باره سوریه و اوکراین بیشتر خواهد شد و اجرای توافق هایی در این زمینه برنامه ریزی شده است.

مسکو همیشه اعلام کرده که تاخیر آمریکا در اجرای وعده خارج کردن گروه های مسلح مورد حمایت خود از مناطق تحت کنترل گروه های تروریستی خارج از آتش بس سوریه بویژه جبهه النصره در مناطق مختلف که مهمترین آن نزدیک حلب است، سبب شده تاثیر اجرای عملیات ضد تروریستی نیروی هوافضای روسیه و ارتش سوریه کمتر شد.

روسیه همچنین براین نکته تاکید کرده که گروه های تروریستی با استفاده از این فرصت بازسازی انسانی، تجهیز و تسلیح خود را آغاز کرده اند و در صورت ادامه خودداری آمریکا از اجرای وعده جداسازی، گروه های مسلح تحت الحمایه واشنگتن خود باید مناطق تحت کنترل جبهه النصره را ترک کنند تا هدف بمباران های هوایی و عملیات زمینی قرار نگیرند.

مسکو و واشنگتن به عنوان رییسان گروه بین المللی حامیان حل سیاسی بحران سوریه، هماهنگی های سیاسی و نظامی در این کشور دارند، ولی روسیه بیشتر خواهان همکاری مستقیم نظامی ضد تروریستی با آمریکا است که تاکنون با آن موافقت نشده، اما احتمال می رود در مذاکرات کری با مقام های روسی، توافق های دو کشور از هماهنگی نظامی در برابر تروریست های ضد سوری فراتر برود، هر چند جزییاتی از آن هنوز منتشر نشده است.

همچنین مذاکرات کری در مسکو در سایه وقایع و تحولات ترکیه و کودتای نافجرم در این کشور قرار گرفت که سبب اعلام حمایت وزیر امور خارجه آمریکا از دولت رجب طیب اردوغان و مخالفت با کودتاگران شد.

اوضاع سوریه، اوکراین، قره باغ، شبه جزیره کره، خاورمیانه و وضعیت افغانستان از جمله موضوع های مذاکره وزیر خارجه آمریکا در مسکو اعلام شده بود که بامداد امروز (شنبه) پایان یافت.

آخرین دیدار وزیر خارجه کری از روسیه ماه مارس گذشته انجام گرفت که در جریان آن نیز با وزیر خارجه و رئیس جمهوری این کشور مذاکره کرد.

آمریکا یکی از اعضای اصلی اردوگاه کشورهای غربی-عربی ضد سوری است که پنج سال پیش با هدف براندازی حکومت سوریه، تروریست های افراطی را از سراسر جهان پس از سازماندهی، تسلیح و تجهیز به این کشور اعزام کردند.

بر اثر این اقدام ها و گسترش ارتش تروریسم از سوریه به عراق تاکنون ده ها هزار نفر بویژه زنان و کودکان عراقی و سوری قتل عام، میلیون ها نفر آواره و هر دو کشور تقریبا ویران شده است.

5786ad37c46188a0778b4580.jpg

نماینده روسیه:

ناتو ما را مجبور به تغییر استراتژی نظامی مان می‌کند

نماینده دائم روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) گفت که ناتو با اقداماتش روسیه را به تغییر استراتژی نظامی‌اش براساس شرایط جدید امنیتی وادار می‌کند.

به گزارش ایسنا، الکساندر گروشکو، نماینده دائم روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پس از نشست ناتو - روسیه گفت: تصمیمات اخیر ناتو در نشست سران این ائتلاف نظامی در ورشو، کشورهای شرق اروپا را به سمت تجهیز و استقرار نیروهای نظامی می‌کشاند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: خطر موجود در شرایط کنونی این است که رویکرد تقابل‌محور ناتو مبتنی بر تهدید تخیلی از سوی روسیه سنگ‌بنای برنامه‌ریزی‌ها و تمهیدات نظامی در مناطق مرزی را شکل می‌دهد.

نماینده دائم روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی در ادامه گفت: در واقع قلمروی کشورهای شرق اروپایی که عضو ناتو هستند و خود را در خط مقدم فرض می‌کنند در حال حرکت به سمت افزایش تعداد پایگاه‌های نظامی و به دنبال آن اعمال فشار سیاسی و نظامی علیه روسیه است.

به گفته این مقام روسی، ناتو در حال حاضر به گونه‌ای عمل می‌کند که روابط شرق اروپا و روسیه وارد یک مرحله نظامی می‌شود که پیش از این هرگز وجود نداشت.

گروشکو گفت که سیاست‌های ناتو این تهدید را به دنبال دارد که به ایجاد یک رقابت تسلیحاتی جدید منجر شود.

نماینده دائم روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اظهار کرد: در وهله اول ناتو تصمیم به توسعه و عضوگیری می‌گیرد و سپس در مناطق اعضای جدید اقدام به فعالیت فنی و نظامی می‌کند تا ظرفیت‌های خود را در مناطق مرزی بالا ببرد که این امر به پدیدار آمدن شرایطی منجر می‌شود که ما خود را در میانه یک رقابت تسلیحاتی ناخواسته می بینیم.

نماینده دائم روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی پس از نشست شورای روسیه - ناتو در بروکسل اظهار کرد: تمامی اعضای این شورا متوجه این مساله هستند که راهکار جایگزینی به جز رویکرد سیاسی برای حل بحران اوکراین وجود ندارد و با این اوصاف لازم است هر آنچه ممکن است را برای اجرای کامل توافق‌های مینسک انجام دهیم.

گروشکو گفت: در نشست اخیر شورای ناتو و روسیه مسائل نظامی نیز برای نخستین بار پس از مدت‌ها مطرح شد.

82142896-70852947.jpg

نابودی سامانه موشکی آمریکا نخستین هدف روسیه در جنگ احتمالی اعلام شد

دریادار ولادیمیر کومویدوف رییس کمیسیون امور دفاعی مجلس دومای روسیه اعلام کرد که با برنامه ریزی انجام شده، نخستین اقدام مسکو در یک نبرد احتمالی با ناتو حمله به سامانه موشکی آمریکا است.

به گزارش ایرنا، کومویدوف که نماینده دوما است، با اشاره به تصمیم های نشست سران 28 کشور عضو ناتو در ورشو پایتخت لهستان که دیروز (شنبه) پایان یافت، گفت: آمریکا با استقرار سامانه پدافند موشکی در کشورهای شرق اروپا، این منطقه را گروگان طرح های نظامی خود کرده است.

مقام روسی امروز در گفت وگو با خبرگزاری روسیا سگودنیا افزود: سامانه پدافند موشکی ایجاد شده در شرق اروپا از سوی آمریکا آماده باش جنگی دارد و برای هدف اصلی یعنی نابودی موشک های روسی آماده شده است.

وی ادامه داد: این سامانه علیه توانمندی های موشکی - اتمی روسیه هدف گیری شده و ادعای تهدید ایران و عراق برای توجیه استقرار آن در شرق اروپا فقط یک بازی بود.

کومویدوف ادامه داد: اگر سامانه پدافند موشکی آمریکا وارد مرحله عملیاتی شود، موشک های تاکتیکی روسیه دستور شکستن دیواره آن را در شرق اروپا دریافت می کنند که در واقع فرمان حمله است.

وی با بیان اینکه کشورهای رومانی و لهستان به عنوان میزبان بخش های مختلف سامانه موشکی آمریکا در خط مقدم این سیستم قرار دارند، اظهار کرد: ورشو و بخارست گروگان سیاست های نظامی واشنگتن شده اند.

دریادار کومویدوف تاکید کرد که اکنون فقط زمان آماده بودن برای اقدام است و اگر دستور پرتاب داده شود، موشک های روسیه مراکز استقرار بخش های سامانه موشکی آمریکا را در شرق اروپا هدف قرار خواهند داد.

وی در همین حال گفت: روسیه هیچگاه در حمله اتمی پیشگام نخواهد شد و فقط در صورت مواجهه با اقدام متقابل این کار را خواهد کرد.

الکساندر گروشکو نماینده دائمی روسیه در ناتو نیز پیش از آغاز نشست ورشو اعلام کرده بود: تدابیر نظامی مسکو در مقابل اقدام های ناتو در شرق اروپا این واقعیت را روشن خواهد کرد که امنیت کشورهای میزبان این پیمان مختل می شود.

ناتو که از سال 2014 فعالیت شورای همکاری با مسکو را تقریبا متوقف کرده است با وجود هشدارهای مکرر روسیه حاضر نشده از ادامه راهبرد گسترش نفوذ نظامی خود به نزدیک روسیه و حتی هم مرز این کشور عقب نشینی کند.

سران کشورهای عضو ناتو با ادامه این راهبرد در نشست ورشو، تصمیم گرفتند چهار گردان از نیروهای این پیمان در لهستان (شرق اروپا)، لتونی و استونی هم مرز روسیه و همچنین لیتوانی سه جمهوری بالتیکی شوروی سابق مستقر شود.

ناتو اعلام کرده است: تصمیم استقرار نیروهای جدید در شرق اروپا پس از ارزیابی و تجزیه و تحلیل شرایط کنونی گرفته شده است و در صورت نیاز حتی تقویت خواهند شد.

13950420_043119_717_maxresdefault.jpg

مشاور پوتین، ناتو را تهدید کرد

اگر بحرانی به وجود آید، تمام سلاح هایی که از سوی ناتو در شرق بالتیک مستقر شده است، نابود خواهد شد.

نشریه اشپیگل اعلام کرد: سرگئی کاراگانوو یکی از مشاوران پرنفوذ ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه، ناتو را تهدید کرد.

به گزارش ایرنا، در گزارش اشپیگل آمده است: کاراگانوو با اشاره به برنامه های ناتو برای استقرار چهار هزار سرباز نظامی در مرزهای شرقی اروپا، این اقدام پیمان نظامی غرب را تحریک آمیز خواند.

وی گفت: سخنان برخی مقامات ناتو مبنی بر اینکه روسیه قصد حمله به بالتیک را دارد، احمقانه است. اما اگر بحرانی به وجود آید، تمام سلاح هایی که از سوی ناتو در شرق بالتیک مستقر شده است، نابود خواهد شد.

کاراگانوو تاکید کرد: 'روسیه هرگز در زمین خود دیگر جنگ نخواهد کرد و نمی گذارد که دشمن وارد سرزمین هایش شود. اگر ناتو یک حمله تهاجمی علیه یک قدرت اتمی یعنی روسیه کند، ما آنها را تنبیه خواهیم کرد.'

مشاور پوتین ادامه داد: 'معتقدم رابطه کنونی روسیه با غرب همانند دهه 70 میلادی بسیار پرتنش است البته اروپا در حال حاضر قادر نیست خود را با چالش های دنیای جدید تطبیق دهد اما روسیه نسبت به گذشته باهوش تر، قوی تر و مصمم تر شده است.'

57115.jpeg

ناتو آغاز دوره رویارویی نظامی با روسیه را اعلام کرد

پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که از سال 2014 توان نظامی خود را نزدیک مرزهای روسیه در شرق اروپا و کشورهای بالتیک گسترش می دهد، امروز (جمعه) در نشست ورشو پایتخت لهستان آغاز رویارویی رسمی این پیمان با مسکو را اعلام کرد.

به گزارش ایرنا، موضوع های اصلی نشست دو روزه ناتو که تا فردا ادامه داردو سران 28 کشور عضو نیز در آن حضور دارند، بررسی روابط با روسیه و همچنین تروریسم است.

خبرگزاری ایتارتاس به نقل از الکساندر ورشبوو معاون دبیر کل ناتو به عنوان سخنران آغاز این نشست گفت: با ناراحتی اذعان می کنیم که به رقابت راهبردی دراز مدت با روسیه وارد شده ایم و این مساله نشان می دهد ناتو روند جدید تغییرهای خود را بر اساس این ماموریت آغاز می کند.

وی که سفیر اسبق آمریکا در روسیه نیز بوده است، افزود: این دگرگونی ها متفات با اقدام های ناتو پس از جنگ سرد خواهد بود ولی همچنان عملیات تقویت مرزهای شرقی کشورهای عضو را ادامه خواهیم داد.

در اجلاس ناتو هیات های 28 کشور عضو و 26 شریک این پیمان، نمایندگان اتحادیه اروپا، سازمان ملل و بانک جهانی حضور دارند.

ناتو که از سال 2014 فعالیت شورای همکاری با مسکو را تقریبا متوقف کرده است با وجود هشدارهای مکرر روسیه حاضر نشده از ادامه راهبرد گسترش نفوذ نظامی خود عقب نشینی کند.

نتیجه نشست ورشو با دو موضوع اصلی روسیه و تروریسم برای مسکو بسیار مهم است و البته همانگونه که انتظار می رفت ادامه و حتی گسترش همان سیاست های ضد روسی است.

اکنون نظامیان غربی در قالب ناتو و آمریکا در شرق اروپا، دریای بالتیک و سیاه، مستقر شده اند، بگونه ای که در رومانی، لهستان، جمهوری چک، لتونی و استونی دو کشور هم مرز روسیه، لیتوانی، مولداوی و کمی دورتر گرجستان پنج جمهوری شوروی سابق به عنوان همکاری یا برگزاری رزمایش به صورت دائمی یا موقت حضور دارند.

از سوی دیگر، یگان هایی از ارتش این کشورها با همکاری نیروهای ناتو و آمریکا جنگ با دشمن فرضی را که در این منطقه جز روسیه نمی تواند باشد، تمرین می کنند.

1419950746_3-4.jpg

آمریکا ۱۰۰۰ نیرو به لهستان می‌فرستد

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در نشست ناتو در ورشو گفت: این نیروها شانه به شانه نیروهای لهستان خدمت خواهند کرد.

انتظار می‌رود این نیروها ماموریت‌های آموزشی مکرر انجام دهند و "مکانیزه" باشند بدان معنا که آن‌ها از تجهیزات معمول پیاده نظام از جمله نفربرهای زرهی برخوردار خواهند بود.

اخیرا انگلیس نیز اعلام کرد، ۶۵۰ نیرو را در گردانی دیگر مستقر خواهد کرد که به دنبال آن آلمان و کانادا نیز متعهد به اعزام گردان‌های خود به شرق اروپا شدند.

الیسا اسلوتکین، معاون موقت وزیر دفاع آمریکا در امور امنیت بین‌الملل گفت: این نیروها سال آینده در شرق اروپا مستقر خواهند شد. این چهار گردان بیانگر بزرگترین جنبش نو گردش پرسنل ناتو از زمان پایان جنگ سرد است.

این نیروها در لهستان و سه کشور کوچک بالتیک یعنی استونی، لتونی و لیتوانی چرخش خواهند کرد و به عنوان یک سیم مخفی برای جلوگیری از ماجراجویی‌های روسیه عمل می‌کنند.

"نیروی سرنیزه" از نیروی این گردان‌ها پشتیبانی می‌کند که براساس آن حدود ۵۰۰۰ نیرو آماده‌اند تا ظرف چند روز در منطقه مورد نیاز مستقر شوند.

82139507-70846768.jpg

وزیر خارجه آمریکا برای اعلام حمایت ناتو از تفلیس وارد گرجستان شد

«جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا، برای مطمئن ساختن گرجستان از حمایت ناتو از تلفیس امروز (چهارشنبه) وارد این کشور شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از تفلیس، کری در نخستین مرحله از سفر دو روزه خود به گرجستان و اوکراین برای مطمئن ساختن این دو از حمایت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، وارد تفلیس شد.

کری در این سفر که پیش از نشست ناتو در لهستان صورت گرفته است با « گریگوری مارگولاشویلی» رئیس جمهوری دیدار خواهد کرد.

به گفته یک مقام مسئول وزارت امور خارجه آمریکا، کری در سفر خود توافق نامه امنیتی دوجانبه ای را با هدف تقویت قوای دفاعی گرجستان امضا خواهد کرد.

سفر کری به گرجستان و اوکراین با هدف تعمیق روابط دوجانبه آمریکا با این دو کشور صورت می گیرد.

گرجستان و اوکراین امیدوارند به رغم مخالفت مسکو بتوانند به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ملحق شوند.

رهبران ناتو در سال 2008 میلادی و پیش از درگیری این کشور با روسیه در ماجرای «اوستیای جنوبی»، وعده الحاق به ناتو را داده بودند.

خبرگزاری فرانسه افزود: روسیه نگران از حضور نیروهای ناتو در نزدیکی مرزهایش با ورود گرجستان به این ائتلاف مخالف است.

رهبران ناتو قرار است روز جمعه در ورشو لهستان تشکیل جلسه دهند. مارگولاشویلی و «پترو پروشنکو» رئیس جمهوری اوکراین در نشست ورشو حضور خواهند داشت.

477402d532ce8638bee86e3e53ba_r16-9_w480_h270_g89ad2fe8672b11e5b605002590604f2e.jpg

رئس جمهوری چک خواستار برگزاری همه پرسی برای خروج از اتحادیه اروپا شد

به دنبال رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، رئیس جمهوری چک روز جمعه برگزاری همه پرسی در کشورش برای ماندن یا جدایی از این اتحادیه و پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را خواستار شد و همزمان، کارزار خروج از اروپا در اسلواکی نیز به راه افتاد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «میلوش زِمان» روز جمعه گفت با خروج از اتحادیه اروپا مخالف است، اما هرچه در توان دارد را به کار خواهد بست تا برای تامین نظر هواداران جدایی از اروپا و ناتو، همه پرسی در کشور برگزار شود.

رئیس جمهوری توانایی اعلام همه پرسی را در جمهوری چک ندارد، اما «زِمان» رهبری بانفوذ است و موضع گیری هایش می تواند نقش آفرین باشد.

جمهوری چک سال 2004 به اتحادیه اروپا پیوست، اما اکنون بسیاری از شهروندان این کشور، به مفید بودن عضویت در این اتحادیه تردید دارند.

نظرسنجی ها نشان می دهد در حالی که سال گذشته میزان رضایت شهروندان چک از اتحادیه اروپا 32 درصد بود، این میزان امسال به 25 درصد کاهش یافته است.

حزب راست افراطی «مردم» در کشور اسلواکی (همسایه چک) روز جمعه کارزار گردآوری امضا برای برگزاری همه پرسی را آغاز کرد. حزب یادشده خواستار خروج اسلواکی از اتحادیه اروپا و پیمان ناتو است.

در مجارستان نیز که قرار نیست همه پرسی برگزار شود، رئیس دفتر «ویکتور اوربان» نخست وزیر، روز پنجشنبه گفت اگر چنین همه پرسی برگزار می شد، او یا به جدایی را می داد یا اصلا رای نمی داد.

به نظر می رسد اختلاف قدرت های اتحادیه اروپا با کشورهای کوچکتر بر سر چگونگی برخورد با بحران پناهندگان، یکی از دلایل نارضایی کشورهای کوچکتر باشد.

als-kanzler-war-gerhard-schroeder-spd-immer-ein-mann-klarer-worte-und-von-sich-selbst-ueberzeugt.jpg

صدراعظم پیشین آلمان: ناتو از رقابت تسلیحاتی با روسیه بپرهیزد

صدراعظم پیشین آلمان اظهار کرد، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باید از رقابت تسلیحاتی با روسیه پرهیز کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان اعلام کرد: ناتو باید نسبت به این مسأله هوشیار باشد که از رقابت‌های تسلیحاتی با روسیه جلوگیری به عمل آید زیرا چنین رقابتی هیچ مشکلی را در عرصه بین‌المللی حل و فصل نمی‌کند.

وی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر ما به عنوان اعضای ناتو باید مراقب باشیم که رقابت تسلیحاتی جدیدی آغاز نشود زیرا بروز چنین رقابتی نه تنها باعث حل و فصل مناقشات نمی‌شود بلکه به احیای سطح روابط با روسیه نیز آسیب می‌زند.

صدراعظم پیشین آلمان همچنین تصریح کرد که از نظر وی، لازم است ناتو قدم‌هایی را به سمت روسیه بردارد زیرا این تفکر که افرادی در دولت مسکو به دنبال حمله به کشورهای عضو این ائتلاف نظامی هستند، هیچ سنخیتی با واقعیت ندارد.

وی با اشاره به تحریم‌های غرب علیه روسیه گفت: آلمان باید به این مسأله توجه داشته باشد که مزیت شراکت سیاسی و اقتصادی با مسکو را از دست ندهد.

1465112215435_ap14.jpg

بلغارستان به ناوگان ناتو در دریای سیاه نمی‌پیوندد

نخست‌وزیر بلغارستان گفت که کشورش به ناوگان ناتو برای مقابله با نیروهای روسیه در دریای سیاه نمی‌پیوندد و به دنبال جنگ نیست.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، «بویکو بوریسوف» نخست‌وزیر بلغارستان در کنفرانس خبری مشترک با رئیس‌جمهوری کشورش گفت، بلغارستان نمی‌خواهد شاهد عبور ناوچه‌ها از تفرجگاه‌های گردشگری باشد. رئیس‌جمهوری بلغارستان هم کشورش را صلح‌طلب توصیف کرد.

تنش میان روسیه و ائتلاف ناتو در سه سال اخیر به شدت افزایش یافته است؛ خصوصا از زمان بحران اوکراین و ساقط شدن جنگنده روس در نوامبر 2015 به دست ترکیه. روسیه نیز که شبه‌جزیره کریمه را در مارس 2014 مجددا به فدراسیون روسیه ملحق کرد، ناوگانی در دریای سیاه در پایگاه سواستوپول دارد.

ترکیه و رومانی به عنوان دو عضو دیگر ناتو در حاشیه دریای سیاه، ناوگان ناتو و نیروهای ائتلافی بیشتری در این منطقه را برای شرق و غرب اروپا مهم توصیف کرده‌اند. نخست‌وزیر بلغارستان تاکید کرد که هرگز نمی‌خواهد در مناطق تفریحی شاهد اقدام نظامی باشد. به گفته او، "بلغارستان در دریای سیاه به جنگ نیازی ندارد."

1022157818-(1).jpg

گرجستان خواستار بهبود روابط با روسیه شد

نخست‌وزیر گرجستان گسترش روابط دوجانبه با روسیه را خواستار شد.

به گزارش اسپوتنیک، «گنورگی کویر یکاشویلی» نخست‌وزیر گرجستان امروز-چهارشنبه- بهبود روابط دوجانبه با روسیه را خواستار شد.

کویر یکاشویلی گفت: «در تلاش برای کاهش تنش‌های میان دو کشور هستیم. دولت ما از سال 2012 روند حرکت خود را تغییر داده است. اما از نقطه نظر تمامیت ارضی نمی‌توانیم از حق خود صرف نظر کنیم. گرجستان، روسیه را تهدید نمی‌کند.»

ایلنا

JamNewsImage400-3.jpg

نتایج یک نظرسنجی نشان داد

اغلب روس‌ها حامی سیاست‌های مسکو هستند

نتایج یک نظرسنجی نشان داد، به رغم تحریم‌هایی که از سوی غرب علیه روسیه اعمال می‌شود، اغلب شهروندان این کشور معتقدند که مسکو باید سیاست‌های خود را کمافی‌السابق ادامه دهد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نتایج نظرسنجی مرکز لوادا نشان داد، حدود ۷۵ درصد از روس‌ها معتقدند که مسکو باید سیاست‌های خود را به رغم تحریم‌های غرب علیه این کشور ادامه دهد.

این نظرسنجی در مقایسه با نظرسنجی مشابهی که در سپتامبر ۲۰۱۴ انجام گرفت، نشان می‌دهد که تعداد بیشتری از روس‌ها خواهان ادامه سیاست‌های کشورشان هستند.

نتایج این نظرسنجی حاکی از آن است که ۱۷ درصد روس‌ها معقتدند این کشور باید به دنبال سازشگری در راستای پایان یافتن تحریم‌های غرب علیه مسکو باشد.

همچنین نتایج این نظرسنجی نشان داد، ۴۸ درصد از شرکت‌کنندگان معتقدند که اتحادیه اروپا احتمالا تحریم‌های اعمال شده علیه روسیه را لغو خواهد کرد.

ایسنا،

0-8.jpgپوتین:

موضوع کریمه برای همیشه تمام شده است

رئیس جمهوری روسیه موضوع کریمه را تمام شده دانست و هر گونه بحث در این باره را بیهوده توصیف کرد.

به گزارش ایتارتاس، رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که حاضر به بحث در مورد بازگرداندن کریمه به اوکراین نیست.

«ولادیمیر پوتین» در جریان یک کنفرانس خبری و پس از دیدار با همتای یونانی خود گفت: در مورد کریمه، ما فکر میکنیم که این مساله یک بار برای همیشه تمام شده است. این تصمیم تاریخی مردم کریمه بود.

وی افزود: روسیه هیچ شوخی با کسی در مورد این مساله ندارد.

گفتنی است، اکثر سکنه شبه جزیره کریمه و سواستاپول، در اوکراین روس تبار بوده و به همین دلیل از به رسمیت شناختن قانونی مقام های تازه به قدرت رسیده اوکراین که به سمت غرب و به خصوص آمریکا گرایش دارند، امتناع کرده و همین منجر به درگیری میان آنها و دولت مرکزی شد.

نهایتا در تاریخ ۱۱ مارچ سال ۲۰۱۱ میلادی یک همه پرسی آزاد در این شبه جزیره برگزار شد که نهایتا منجر به پیروزی روس تبارها و الحاق این منطقه به روسیه شد.

مهر

Challenger-3.jpg

تانک های انگلیس روانه شرق اروپا می شوند

نشریه تایمز انگلیس از روانه شدن تعداد زیادی سرباز و تانک های این کشور به سوی دریای بالتیک و در نزدیکی مرزهای روسیه خبر داد.

به گزارش راشا تودی، ارتش انگلیس به عنوان یکی از اعضای ناتو، در حال جمع کردن تانک ها و تسلیحات سنگین خود در شرق اروپا و در نزدیکی مرزهای روسیه است.

در پی امنیتی شدن فضای دریای بالتیک، ناتو اعلام کرد که به زودی 4000 نیروی اضافی دیگر در کشورهای حوزه این دریا که متحد ناتو هستند مستقر خواهد کرد. قرار بود نیمی از این نیروها را آمریکا تامین کرده و مابقی نیز از سوی آلمان و انگلیس روانه پایگاه های ناتو در بالکان شوند.

این درحالیست که نشریه وال استریت ژورنال، هفته گذشته اعلام کرد که آمریکا تنها قادر به تامین 1000 نفر از این نیروها بوده و به همین دلیل، از اعضای اروپایی دیگر متحدین ناتو خواسته تا ما بقی این نیروها را تامین کنند.

نشریه تایمز، در همین راستا خبر داد که انگلیس تنها قادر به تامین همان میزان نیروی توافق شده قبلی یعنی 1000 نفر بوده که به همراه تانک و سایر ادوات نظامی جنگی روانه بالتیک می شوند.

مقام های روس اما با شنیدن این خبر به شدت به این عمل ناتو اعتراض کرده و آن را ناقض قرارداد امضا شده در سال 1994 با مسکو می دانند. بر اساس قرارداد یاد شده، ناتو حق استقرار هیچ گونه نیروی قابل توجه در شرق اروپا و به صورت دائم را ندارد.

مهر

n400.jpg

اعتراض خیابانی مردم چک به حضور سنگین ناتو در شرق اروپا

صدها نفر از مردم چک در اعتراض به حضور فزاینده و سنگین نظامیان ناتو در شرق اروپا و دریای بالتیک به خیابان ها آمدند.

به گزارش اسپوتنیک، صدها تن از شهروندان جمهوری چک در اعتراض به حضور نظامی سنگین ناتو در کشورهای شرق اروپا به خیابان ها آمدند. این تظاهرات همزمان با آغاز تمرین نظامی با نام «شمشیر بلند» توسط نظامیان ناتو از روز گذشته شروع شده است.

در جمهوری چک، «میلان کراچکا»، رهبر جنبش صلح چک این حرکت را ترتیب داده است.

«کراچکا» گفت: طی چند سال گذشته ما شاهد دخالت های فزاینده ناتو در شرق اروپا و بالکان و همینطور منطقه آتلانتیک بوده ایم.

گفتنی است، حدود ۱۴۰۰ نیروی نظامی آمریکایی به همراه ۴۰۰ وسیله نقلیه جنگی در انجام این تمرین نظامی آمریکا شرکت کرده اند.

ارتش آمریکا در بیانیه خود آورده است که این عملیات در منطقه ای با طول ۲۲۰۰ کیلومتر انجام خواهد شد که گستره آن از شهر ویلسک در آلمان آغاز شده و تا استونی نیز ادامه می یابد.

در ادامه این بیانیه آمده است: در جهت برگزاری تمرین نظامی «شمشیر بلند» که قرار است در سال جاری میلادی برگزار شود، هنگ نظامی، حضور پویای خود را در منطقه با هدف نشان دادن آزادی عمل، به نمایش خواهد گذاشت.

گفته می شود این تمرین نظامی که حدود ۱۴۰۰ نیرو و ۴۰۰ وسیله نقلیه جنگی آن را همراهی می کند، در چندین شهر از کشورهای متحد آمریکا انجام خواهد شد.

مهر

13-6.jpg

هشدار پوتین:

رومانی و لهستان در تیررس موشک‌های روسیه هستند

رئیس جمهوری روسیه اخطار داد که میزبانی کشورهای رومانی و لهستان از سپر موشکی آمریکا، مسکو را به اتخاذ اقدامات تلافی جویانه وا خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به کشورهای رومانی و لهستان هشدار داد که با میزبانی از سپر موشکی آمریکا – اقدامی که مغایر با امنیت دولت مسکو است- خود را از این پس در تیررس راکت های روسیه قرار می دهند.

این شدید ترین اخطار پوتین در رابطه با استقرار سامانه موشکی آمریکا در کشورهای اروپای شرقی است، اخطاری که با وجود تهدید مکرر مسکو مبنی بر اتخاذ اقدامات تلافی جویانه، هرگز از سوی آمریکا و متحدان اروپاییش جدی گرفته نشد.

ناگفته نماند که در اوایل ماه میلادی جاری (می)، ارتش آمریکا به بهانه دفع حملات موشکی ایران و کره شمالی، بخشی از سامانه موشکی را که در کشور رومانی مستقر است فعال کرد، حال آنکه تلاش برای فعال کردن بخش دیگری که در لهستان مستقر است، همچنان ادامه دارد.

در همین راستا، پوتین اعلام کرد:تا دیروز در برخی از بخش های رومانی مردم از معنای در تیررس قرار گرفتن بی خبر بودند، اما امروز روسیه مجبور است تا برای تضمین امنیت خود، اقدامات مشخصی را اتخاذ کند که البته این موضوع در مورد لهستان نیز صدق می کند.

البته رئیس جمهوری روسیه در خصوص نوع اقدامات تلافی جویانه سخنی به میان نیاورد اما تاکید کرد که مسکو تنها پاسخگوی اقدامات واشنگتن خواهد بود و در این خصومت ورزی قصدی برای برداشتن قدم اول ندارد.

پوتین ادامه داد: این استدلال که سامانه موشکی آمریکا برای دفع خطرات برخاسته از ایران ضروری است، هیچ معنایی ندارد چرا که برای مهار قدرت هسته ای ایران به توافقی

بین المللی رسیدیم. در عوض، موشک هایی که سپر موشکی آمریکا را تشکیل می دهند به آسانی توانایی اصابت به شهرهای روسیه را دارند و تهدیدی برای این کشور محسوب می شوند.

مهر

nato-russia400.jpg

ناتو در اروپای شرقی لنگر می اندازد

بالاخره یک روز متوجه می شویم که ارتش امریکا کنار ما برای همیشه لنگر انداخته است.

کاروان دیگری از نظامیان امریکایی با عبور از خاک چک برای انجام رزمایش Saber strike به سوی کشورهای بالتیک می روند. یاروسلاو دااوبراو نماینده مجلس سنای روسیه در همین رابطه می گوید: «بالاخره یک روز بیدار می شویم و می بینیم که ارتش امریکا برای همیشه کنار ما مستقر شده. این کاروان ها باعث تحریک دولت چک می شوند، زیرا چک از قدیم الایام نسبت به حضور نظامیان بیگانه در خاک کشورش حساس بوده است. اما این تحریکات علیه روسیه نیز هست. به طور کلی، من هم مانند بسیاری از هموطنانمان از رفت و آمد بی پایان پیاده نظام و تجهیزات سنگین نظامی امریکا و شوی نظامی که براه انداخته احساس نگرانی می کنم. امریکا می خواهد این رفتار را به یک مساله عادی و روزمره تبدیل کند. بالاخره یک روز متوجه می شویم که ارتش امریکا کنار ما برای همیشه لنگر انداخته است.

چک و شرکایش در گروه وی - 4 آماده حضور دایمی ناتو در منطقه بالتیک می شوند. رسانه های چک درباره امکانات روسیه برای اشغال چک، لیتوانی و استونی و… در عرض سه روز می نویسند.

یاروسلاو دااوبراو در ادامه می گوید: «اینها سخنان بیمارگونه برخی از سیاستمداران است. اما جامعه چک به طور کل روسیه را به عنوان دشمن و متخاصم نمی داند و هیچ گونه تهدیدی از سوی روسیه و کرملین احساس نمی شود. روسیه نه برای چک و نه برای اروپا تهدید نیست.» به گفته وی، کافی است که نقشه را برداریم و به نقاط استقرار نظامیان امریکایی نگاهی بیندازیم. آیا در این نقشه یک پایگاه نظامی روسیه مشاهده می شود. مقایسه پایگاه های دو کشور گویای همه چیز است. چه کسی می تواند خطر واقعی محسوب شود و چه کسی است که می تواند درگیری های نظامی در دنیا به راه بیندازد. هیچ نیازی به پاسخ نیست.

امریکا به گسترش حوزه نظامی در شرق اروپا ادامه می دهد. در کنار مرزهای روسیه دایما رزمایش انجام می گیرد. همین چندی پیش بود که رزمایش نیروهای واکنش سریع در لهستان انجام گرفت. در بلژیک نیز ارتش یک گروه از نیروهای امریکایی حضور دارند و مشغول انجام مانور بزرگ ابعاد با حضور 10 هزار نفر هستند. ناتو آماده می شود تا چهار هزار سرباز خود را در منطقه مستقر کند.

فعالان چک نامه سرگشاده ای به نظامیان امریکایی نوشته اند. مبتکر این کار جنبش «دنیا بدون جنگ و خشونت» است. دانا فِمینوا مدیر این سازمان به خبرنگار اسپوتنیک می گوید که فعالان قصد دارند این نامه را از طریق سفارتخانه امریکا به سربازان امریکایی برسانند. فمینوا در ادامه توضیح می دهد: «ما در این نامه راجع به فرزندانمان می گوییم که در شرایط آرام به دنیا آمده اند و ما می خواهیم که این آرامش و صلح حفظ شود. ما از سربازان امریکا می خواهیم که زیر بار حرف دولت خود نروند و استفاده از نظامیان در اروپا برای نظامی کردن اذهان کودکان ما را خاتمه بدهند. آنها با خوشحالی از کاروان استقبال می کنند، با خوشحالی به طرف این ماشین های زرهی می روند. زیرا شبیه به ماشین های اسباب بازی هستند. اما این اسباب بازی وسیله قتل و کشتار است. قبلا بچه ها آن را فقط در سینما می دیدند، اما امروز ماشین های واقعی را می بینند و کم کم به حضور آنها عادت می کنند. کاملا روشن است که چه کسی مایل به نمایش این ماشین ها در مرکز اروپاست، این کار لابی صنایع نظامی است. ما امروز با تبلیغاتی سر و کار داریم که هدف آنها جذب سفارش های جدید نظامی است. ما از سربازان امریکایی می خواهیم که اجازه تبلیغ تجهیزات نظامی را ندهند.

اسپوتنیک

81885676400.jpg

با وجود هشدارهای روسیه؛

سپر موشکی آمریکا در رومانی راه اندازی می‌شود

با وجود مخالفت ها و هشدارهای روسیه سپر موشکی آمریکا در اروپا فردا عملیاتی می شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز، بعد از گذشت یک دهه از طرح آمریکا برای مقابله با تهدیدات موشکی ایران و با وجود تهدیدات روسیه روز پنج شنبه سپر موشکی آمریکا در اروپا راه اندازی می شود.

بعد از میلیاردها دلار سرمایه گذاری و سال ها تلاش و برنامه ریزی برای رفع نگرانی های روسیه، فردا مقامات آمریکایی و ناتو اجرایی شدن این طرح را اعلام خواهند کرد.

رابرت بل نماینده وزیر دفاع آمریکا در ناتو با بیان اینکه اکنون ما قابلیت دفاع از اروپا را داریم مدعی شد: ایرانی ها در حال افزایش توان موشکی خود هستند ما هم باید جلوتر از آنها باشیم.

وی گفت: هدف این سپر موشکی روسیه نیست و به زودی این سیستم تحویل ناتو خواهد شد.

این سپر موشکی در منطقه دور افتاده ای از رومانی قرار دارد و روز جمعه آمریکا ساخت دومین سیستم سپر موشکی را در لهستان آغاز خواهد کرد که قرار است تا سال ۲۰۱۸ به بهره برداری برسد.

بر خلاف ادعای آمریکا روسیه هدف این سپرهای موشکی آمریکا را بی تاثیر کردن تسلیحات اتمی روسیه می داند تا در صورت درگیری هسته ای بین دو طرف این امکان را به آمریکا بدهد که بتواند اولین استفاده کننده از موشک اتمی علیه روسیه باشد.

مهر

01924329400.jpg

نظامیان آمریكایی مجبور به ترك پایتخت مولداوی شدند

گسترده شدن اعتراض های ضد آمریكایی در كینیشف پایتخت مولداوی، گروهی از نظامیان آمریكا را كه برای برگزاری یك رزمایش در این شهر حضور یافته بودند، مجبور به ترك محل اقامت كرد.

تظاهرات امروز (یكشنبه) مخالفان چپگرای دولت مولداوی در چارچوب اعتراض های چند روز گذشته به ورود جنگ افزارهای آمریكایی برای برگزاری رزمایش ناتو برگزار می شود.

به گزارش شبكه دوم تلویزیون دولتی روسیه، نیروهای آمریكایی پس از اینكه تسلیحات و جنگ افزارهای خود را در معرض نمایش خیابانی قرار دادند، سبب بروز اعتراض های گسترده تر علیه آمریكا و ناتو در پایتخت مولداوی شدند.

بنا به این گزارش، نیروهای آمریكایی مامور شركت در اجرای رزمایش «اژدهای پیشاهنگ 2016» پس از مواجهه با اعتراض های مردمی مجبور به ترك كینیشف شدند.

سه شنبه گذشته نیز فعالان مخالف اقدام نظامی واشنگتن مانع ورود كاروان تانك ها و نفربرهای زرهی آمریكا به مولداوی از مرز رومانی شدند و نیروهای پلیس و ماموران امنیتی نیز با حضور در منطقه معترضان را پراكنده كرده و تا زمان پایان عملیات انتقال این كاروان محل را ترك نكردند.

براساس برنامه اعلام شده، آمریكا رزمایش دراگون پایونیر 2016 را در مولداوی جمهوری شوروی سابق برگزار خواهد كرد.

ناتو و آمریكا با وجود هشدارهای مسكو، برنامه های گسترش نفوذ نظامی خود را به شرق اروپا و جمهوری شوروی سابق در دستور كار دارند و هم اكنون نیز رزمایش 17 روزه این پیمان با شش هزار نیرو و مجموعه ای از جنگنده ها و بالگردها در جمهوری استونی هم مرز روسیه ادامه دارد و از سوی دیگر تانك های آمریكایی برای برگزاری یك رزمایش وارد گرجستان شده اند.

پیش از این نیز اعلام شده است كه ناتو قصد دارد چهار هزار نظامی در كشورهای بالتیكی لتونی، لیتوانی و استونی جمهوری های شوروی سابق مستقر كند.

ایلنا

130051400.jpg

با هدف مقابله با افزایش حضور نظامی ناتو در مجاورت مرزهای روسیه؛‌

استقرار سه لشکر جدید در غرب و جنوب روسیه

روسیه جهت موازنه سازی با افزایش حضور نظامی ناتو در شمال شرق اروپا، سه لشکر جدید در غرب و جنوب این کشور مستقر می نماید.

به گزارش خبرگزاری راشا تودی،‌ «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که وزارت دفاع روسیه در واکنش به گسترش تدریجی نیروهای نظامی ناتو در مجاورت مرزهای خود تا پایان سال جاری دو لشکر جدید در ناحیه نظامی غرب و یک لشکر جدید در ناحیه نظامی جنوب مستقر خواهد کرد.

رسانه های خبری روسیه پیشتر گزارش دادند که سه لشکر جدید که هریک متشکل از ده هزار نیروی نظامی است، در نواحی نظامی روستوف – نادونو،‌ منطقه اسمولنسک و منطقه وورونژ مستقر خواهند شد.

گفتنی است که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از سال ۲۰۱۴ در حال اعزام نیروهای اضافی به لهستان،‌ کشورهای حوزه بالتیک و مناطق مجاور مرزهای روسیه است. ناتو اعلام کرده که این آرایش قشون برای اطمینان بخشی به کشورهای اروپای شرقی عضو این سازمان در مواجهه با «تهاجم روسیه» صورت می گیرد.

مسکو معتقد است که ناتو با استفاده از بحران سیاسی در اوکراین و ایجاد جوی از هراس علیه روسیه سعی دارد حضور خود را در این منطقه توجیه نماید.

وزیر دفاع روسیه طی نشستی با مقامات عالیرتبه این وزارتخانه اظهار داشت که روسیه برای مقابله با تهدید ناتو آموزشهای نظامی و تولید جنگ افزارهای پیشرفته خود را افزایش داده است.

مهر