lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

تشدید درگیریها در دبالتسوه و تخلیه ساکنان این شهر توسط دولت اوکراین

همچنین وب سایت شبکه خبری یورونیوز گزار شداد: درگیریها میان نظامیان اوکراینی و جدایی طلبان هوادار روسیه در نزدیکی شهر دبالتسوه در شرق اوکراین به نحوی است که هر لحظه احتمال سقوط این شهر و کنترل آن بدست جدایی طلبان می رود.

در این میان شهروندان دبالتسوه نگران وضعیت خود هستند، به ویژه اینکه نزدیک به ده روز است که در سرمای زمستان، گاز و الکتریسیته و آب آشامیدنی ندارند.

نخست وزیر اوکراین از وزیر دفاع خواسته است تا هر چه سریعتر موضوع تخلیه این شهروندان انجام گیرد و به مناطق امن انتقال داده شوند.

آرسنی یاتسنیوک در جلسه کابینه گفت: "شب گذشته دستور دادم تا شهروندان دبالتسوه را بسرعت از این شهر خارج کنیم. تاکنون شش اتوبوس دولتی مامور تخلیه شهروندان شده اند. آنها مرتبا زیرآتش هستند. خوشبختانه تاکنون کسی زخمی نشده است."

برخی از اوکراینی های ساکن کی یف، پایتخت اوکراین، داوطلب شده اند تا برای کمک به شهروندان دبالتسوه و حمایت از سربازان اوکراینی به شرق اوکراین بروند. به گفته مقامات ارتش اوکراین، تنها در روز شنبه، نزدیک به پانزده سرباز اوکراینی در درگیریها جانشان را در شرق اوکراین ازدست داده اند.

وزیر دفاع اوکراین بار دیگر تاکید کرد که ارتش روسیه مستقیما در جنگ مقابل کی یف قرار دارد.

خبرآنلاین

nf0034618222222-5.jpg

هشدار روسیه به غرب: به حمایت از اوکراین پایان دهید

نماینده روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا به غرب و اروپا هشدار داد تا به حمایت اوکراین پایان دهند.

به گزارش خبرگزاری «اینترفکس»، «آندره کلین» نماینده روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا در سخنانی که خبرگزاری «اینترفکس» مکان آن را اعلام نکرد، همچنین تاکید کرد: مسکو ادامه حمایت غرب و اروپا از کی یف را قابل قبول نمی داند و ادامه آن را «فاجعه بار» می داند.

وی افزود: روی سخن من با دولت هایی است که بر رهبران کی یف نفوذ دارند و آمریکا در راس آنها قرار دارد. اکنون زمان آن رسیده که غرب به حمایت از جنگ طلبان در اوکراین پایان دهد، چرا که این امر فاجعه بزرگی به بار خواهد آورد.

«کلین» گفت: نباید بر اقدامات ضد انسانی کی یف سرپوش گذاشت. سوق دادن آنها به ادامه جنگ در شرق اوکراین قابل قبول نیست.

«ولادیمیر پوتین» رییس جمهوری روسیه هفته قبل اعلام کرد که ارتش اوکراین، ابزار سازمان پیمان آتلانتیک شمالی - ناتو - بوده است تا روسیه را محدود کند.

ناآرامی های رو به گسترش اوکراین از ماه نوامبر سال 2014 میلادی آغاز شد و این ناآرامی ها پس از فروپاشی اتحاد شوروی در سال 1990 میلادی، بزرگ ترین رویارویی شرق و غرب است. روسیه، این بحران را سناریویی ساخته و پرداخته آمریکا و متحدانش می داند که با هدف تضعیف مسکو و گسترش هژمونی جهانی آمریکا اجرا شده است.

گسترش ناتو به شرق، یکی از دغدغه های اصلی امنیتی کرملین بوده است و اندکی پس از آنکه پارلمان اوکراین، کشور خود را از وضعیت بی طرفی سال 1996 خارج کرد، پوتین در سند دکترین نظامی جدید خود تصریح کرد که ناتو دشمن شماره یک روسیه است.

تاکنون مذاکرات دو و چندجانبه متعددی بین روسیه و غرب برای حل و فصل مسالمت آمیز بحران اوکراین صورت گرفته که همگی بی نتیجه پایان یافته اند.

خبرآنلاین

9RIAN_24136942222.jpg

توافق چهارماده ای مقامات سوریه و اپوزیسیون این کشور

"سهیر سرمینی"دستیار دبیرکل حزب ملی جوانان سوریه در مصاحبه با خبرگزاری "اسپوتنیک" اعلام کرد نمایندگان نیروهای اپوزیسیون سوریه و دولت این کشور توانسته اند در مسکو به یک توافق چهارماده ای دست یابند.

کمک رسانی انسانی به تمام مناطق سوریه بدون استثنا مطابق با تصمیم مربوطه سازمان ملل متحد، فراخوان به تخفیف بخشی از تحریمات بین المللی علیه سوریه ، محکومیت تجاوز اسراییل به لبنان و سوریه و همچنین محکومیت دخالت خارجی در امور سوریه از جمله این مواد چهارگانه هستند.

مذاکرات چهارروزه اپوزیسیون سوریه با شرکت بیش از 30 نفر ار نمایندگان گروه های مخالف رژیم فعلی و شخصیت های جامعه مدنی روز 29 ژانویه در مسکو پایان یافت و نمایندگان اپوزیسیون با هیئت دولت سوریه به بحث و گفتگو پرداختند. این اولین تلاش برای از سرگیری گفتگو بین نیروهای درگیر سوری برای حل مساله سوریه پس از کنفرانس زنو در سال گذشته است.

درگیری های مسلحانه در کشور سوریه از ماه مارس سال 2011 تا به امروز ادامه دارد. بر اساس اطلاعات دریافتی از سازمان ملل متحد، این درگیری ها تاکنون بیش از 200 هزار نفر کشته بر جای گذاشته است. نیروهای ارتش این کشور با شبه نظامیان مسلحی که در جبهه های مختلف ظهور کرده اند، مبارزه می کند. مهم ترین و بزرگترین این گروه ها، گروهک تروریستی دولت اسلامی یا همان داعش است. اکنون داعش بخش وسیعی از کشورهای سوریه و عراق را تحت اختیار خود قرار داده و یکی از بزرگترین معضل های بین المللی به شمار می آید.

صدای روسیه

08_238.jpg

سخنگوی پوتین: غربی‌ها در تلاش براندازی پوتین هستند

دیمتری پسکوف*، سخنگوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه، امروز چهارشنبه ٢١ژانویه در گفتگو با یک نشریه روسی، غرب را متهم کرد که درگیری‌های اوکراین را بهانه قرار داده تا با انزوای روسیه و فشار اقتصادی بر این کشور، ولادیمیر پوتین را سرنگون کند.

دیمتری پسکوف*، اعلام کرد که در صورتیکه بحران کریمه و یا اوکراین در کار نبود، آنها بهانه دیگری را برای فشار و منزوی کردن روسیه پیدا میکردند؛ او گفت که متقاعد شده است که غرب روسیه را راحت نخواهد گذاشت، اما نباید این موضوع را فراموش کنند که در حال ارتکاب اشتباه بزرگی هستند

یادآور میشویم که باراک اوباما دیشب به هنگام سخنرانی سالانه خود در برابر کنگره آمریکا گفت: «از نتایج تحریم‌های غرب علیه روسیه خشنود است، زیرا این تحریم ها، روسیه را در صحنه سیاسی جهانی منزوی کرده و اقتصادش را تحت فشار قرار داده است».

در همین حال، سرگئی لاوروف وزیرامور خارجه روسیه، امروز چهارشنبه ٢١ژانویه، در برلین گفت: آمریکا می‌خواهد برجهان تسلط پیدا کند اما تلاش غرب برای منزوی کردن روسیه با شکست روبرو خواهد شد.

سرگئی لاوروف که در یک نشست خبری در برلین شرکت کرده بود، با متهم کردن غرب و دولت اوکراین نسبت به دامن زدن به تنش‌ها، گفت که روسیه از تمامیت ارضی اوکراین حمایت می‌کند و تمام تلاش خود را برای متوقف کردن درگیری‌ها به‌کار خواهد گرفت. او با تصریح این موضوع که ناتو در جهتی پیش میرود که در صورت ادامه آن، رویارویی با مسکو اجتناب ناپذیر است تأکید کرد که «روسیه خواهان جنگ سرد نیست».

Fri

7618582222.jpg

موافقت احتمالی روسیه به تحویل‌دهی موشک‌های "اس- ٣٠٠" به ایران

ایران و روسیه، روز سه شنبه ٢٠ ژانویه یک موافقتنامه دفاعی- نظامی را به امضا رساندند که بر اساس آن، همکاری های نظامی میان هردو کشور تقویت خواهد یافت. رسانه‌های روسیه گفته اند روسیه احتمالاً پذیرفته است موشک‌های "اس- ٣٠٠" را به ایران تحویل دهد.

به گزارش "سایت وزارت دفاع ایران"، موافقتنامه دفاعی-نظامی، توسط سردار سرتیپ "حسین دهقان" وزیر دفاع ایران و ارتشبد "سرگئی شویگو" وزیر دفاع روسیه، در تهران به امضا رسید.

در خبرنامه وزارت دفاع ایران گفته شده است که هردو کشور در این موافقتنامه «بر بسط، توسعه و ارتقای سطح همکاری نظامی-دفاعی» و «آموزش‌های نظامی و برگزاری رزمایش های مشترک» تأکید کرده‌اند.

خبرگزاری فرانسه می نویسد: روسیه و ایران در سال‌های گذشته در زمینه اقتصادی و نظامی با هم همکاری داشته اند و در زمینه سایت خارجی نیز از متحدان دولت سوریه بشمار می روند.

با این حال تحریم های بین‌المللی ناشی از پرونده اتمی ایران، موجب شد در سال ٢٠١٠ روسیه قرارداد تحویل موشک های "اس- ٣٠٠ " به ایران را لغو کند؛ ایران در بدل لغو این قرارداد خواهان پرداخت ٤ میلیارد دلار غرامت از سوی روسیه است.

خبرگزاری "ریا نووستی" روسیه گزارش داده که موضوع تحویل این موشک ها یکی از موضوعات مطرح شده در مذاکرات امروز میان روسیه و ایران بوده است. این خبرگزاری از قول ژنرال "لئونید ایواچف"، کارمند پیشین وزارت دفاع روسیه، نوشته که روسیه احتمالاً موشک ها را به ایران تحویل خواهد داد.

این در حالیست که سایت وزارت دفاع ایران، نیز از توافق ایران و روسیه بر «حل و فصل مشکل اس- ٣٠٠» سخن گفته اما جزئیات بیشتری در این باره ارائه نکرده است.

Fri

7553042222.jpg

مخالفان اوکراینی کنترل فرودگاه دونتسک را در دست گرفتند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ریانووستی،مخالفان طرفدار روسیه در شرق اوکراین اعلام کردند که کنترل فرودگاه دونتسک را پس از چند روز درگیری سنگین در دست گرفتند.

«الکساندر زاخارچنکو» رهبر مخالفان جدایی طلب هوادار روسیه در یک کنفرانس خبری در دونتسک اعلام کرد شورشیان کنترل فرودگاه را در دست گرفته اند.

مقامات اوکراین هنوز این خبر را تایید نکردند.سازمان ملل متحد اعلام کرده است از ماه آوریل تاکنون بیش از چهار هزار و 700 نفر در شرق اوکراین کشته شده اند.

مهر

1418110141686_reuters.JPG

عفو بین‌الملل: اوضاع در شرق اوکراین در آستانه فاجعه است

عفو بین‌الملل اعلام کرد، اوضاع شرق اوکراین در آستانه یک فاجعه بشری است به طوری که ساکنان این مناطق برای دسترسی به غذا و دارو با چالش جدی مواجه هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز، عفو بین‌الملل اعلام کرده که سالخوردگان در منطقه شمال اوکراین به شدت بابت سیاست‌های کی‌یف دچار ضربه و آسیب شده‌اند و مردم در لوهانسک و دونتسک از نظر مالی در مضیقه هستند.

دنیس کریووشیف، معاون رئیس امور آسیای مرکزی و اروپا در عفو بین‌الملل با اعلام اینکه بازنشستگان و سالخوردگان بیش از دیگران در نواحی شرقی اوکراین جمعیت آسیب‌پذیر را تشکیل می‌دهند، گفت: اگر چه هنوز زود است که اوضاع را یک فاجعه انسانی بخوانیم اما این مناطق در آستانه چنین وضعی قرار گرفته‌اند.

در همین حال کمیسیونر عالی آوارگان سازمان ملل نیز نگرانی عمیق خود را بابت اوضاع سالخوردگان ابراز کرده و به تصمیم خطرناک کی‌یف درباره انتقال پرداختی‌های بازنشستگان و خدمات درمانی به مناطق تحت کنترل دولت اشاره کرد.

ویلیام اسپیندلر، سخنگوی کمیسیونر عالی آوارگان سازمان ملل گفت: هیچ‌کس قادر نیست تا منزلش را در مناطق شرقی ترک کند و به مناطق تحت کنترل دولت کی‌یف برود.

براساس آمارهای سازمان ملل، 5.2 میلیون در اوکراین در مناطق شرقی ساکنند و از این تعداد 1.4 میلیون تن در شرایط بسیار آسیب‌پذیر هستند و به کمک فوری نیاز دارند.

معاون رئیس بخش آسیای مرکزی و اروپای عفو بین‌الملل همچنین به این مساله تاکید کرد که "ارسال کمک‌ها به جنوب شرق اوکراین به خاطر اوضاع نامساعد درگیری میان نیروهای دولتی و مخالفان آنچنان که باید به خوبی صورت نمی‌گیرد. علاوه بر این، تلاش برای ایجاد شرایط غیرقابل تحمل یک بازی جدید در جنگ است و گرسنه نگه داشتن غیرنظامیان یک روش جنگی محسوب می‌شود که خود جنایت جنگی است."

گزارش‌های جدید دفتر هماهنگی امور انسانی سازمان ملل نشان می‌دهد که 640 هزار تن مجبور شده‌اند از خانه‌شان بگریزند و 594 هزار هم به عنوان پناهنده اوکراین را ترک کرده‌اند.

در همین حال، گروه‌های حقوق بشری و کمک‌رسان دیگری تلاش کرد‌ه‌اند تا توجهات را نسبت به زوایای نامساعد جنگ در اوکراین جلب کنند به طوری که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) تخمین می‌زند بیش از 1.7 میلیون کودک به خاطر بحران در اوکراین تاثیر گرفته‌اند و دست‌کم 130 هزار کودک نیز آواره هستند.

علاوه بر این، 150 مدرسه در دونتسک تعطیل شده و حدود 50 هزار کودک در سپتامبر به مدرسه بازنگشتند؛ چون مدارس آنها یا تخریب یا به دلایل امنیتی بسته شده است. همچنین 32.4 میلیون دلار برای کمک به نجات کودکان در زمستان نیاز است.

سازمان بهداشت جهانی نیز نسبت به شرایط بسیار بد درمانی و بهداشتی در جنوب شرق اوکراین هشدر داد.

صلیب سرخ اوکراین نیز نسبت به یک فاجعه بشری در جنوب شرق اوکراین هشدار داده و خواستار تخلیه و بیرون برده شدن تمام کودکان از مناطق جنگی در این کشور شد.

همچنین در یک نظرسنجی جدید در اوکراین مشخص شد که اکثریت اوکراینی‌ها ممکن است تمایلی به کمک به آوارگان نداشته باشند که این خود نشان‌دهنده تنش فزاینده در این کشور است. 54 درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اعلام کردند که از کمک به آوارگان امتناع می‌کنند و معتقدند که این بر عهده کشور است نه اشخاص و تنها 16.8 درصد گفتند که این درگیری باید از طریق مذاکرات صلح حل و فصل می‌شود.

ایسنا

nf0034618222222-3.jpg

ناپدید شدن 400 میلیون دلار از بودجه نظامی اوکراین

یک مقام دولت اوکراین از به سرقت رفتن حدود 400 میلیون دلار از بودجه نظامی این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سایت اخبار اقتصادی آلمان، «یوری بیرژوکوف» مشاور رئیس جمهوری اوکراین اعلام کرد بین 360 تا 450 میلیون دلار از بودجه وزارت دفاع این کشور ناپدید شده

و احتمالا به سرقت رفته است. بر این اساس با توجه به قوانین قضایی ناکارامد در اوکراین، تحت تعقیب قرار دادن متهمان این سرقت بی نتیجه است.

این مقام اوکراینی افزود: برآوردها حاکی است بین 20 تا 25 درصد از این بودجه دزدیده شده است. این در حالی است که بودجه نظامی اوکراین در سال گذشته میلادی بالغ بر 1.8 میلیارد دلار بوده است.

بیرژوکوف تاکید کرد برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقاتی، دولت باید سریعا تدابیر ویژه ای را در نظر بگیرد. به گفته وی این اقدام بسیار مهمتر از تحت تعقیب قرار دادن عاملان سرقت است.

مهر

1367660708690762232222.jpg

افشاگری کارگردان مشهور آمریکایی درباره کودتای اوکراین

"الیور استون" کارگردان معروف آمریکایی پس از دیدار با رئیس جمهور برکنار شده اوکراین از دست داشتن غرب در کودتا و اعتراضات در اوکراین خبر داد.

پایگاه اینرنتی اینترنشنال بیزنس تایمز (InternationalBusinessTimes) گزارش داد "الیور استون" کارگردان مشهور آمریکایی اعلام کرد سازمان سیا در کودتای فوریه امسال در اوکراین که منجر به سرنگونی رئیس جمهور قانونی این کشور شد نقش داشته است.

به گزارش این پایگاه خبری، کارگردان معتبر هالیوودی این اظهارات را پس از دیداری ۴ ساعته با "ویکتور یانوکویچ" رئیس جمهور برکنار شده اوکراین بیان کرد.

این مصاحبه قرار است قسمتی از یک مستند ساخت کشور اوکراین باشد که استون اعلام کرده است به زودی توسط این کارگردان کهنه کار هالیوودی سازنده فیلم جنجالی JFK (در مورد جان اف کندی رئیس جمهور ترور شده آمریکا) منتشر خواهد شد.

الیور استون همچنین با متهم کردن "تحریک کنندگان خارجی" به دست داشتن در کشته شدن معترضان اوکراینی گفت: «شاهدان بسیاری از جمله یانوکویچ و مسؤولین پلیس معتقدند احزاب غربگرا در ورود این عناصر خارجی نقش داشته اند و اثر انگشت CIA بر روی این موضوع وجود دارد.»

استون همچنین به مصادیق دیگری از دخالت های CIA در سرنگونی حکومت ها اشاره کرد: «کودتا علیه چاوز در سال ۲۰۰۲، کودتای ایران در ۱۹۵۳، و کودتای شیلی در سال ۱۹۷۳.»

او همچنین گفت در اوکراین، افراط گرایان نونازی در پی تلاش های مکرر برای ترور، یانوکویچ را مجبور به ترک این کشور کردند.

الیور استون تأکید کرد: «حقیقت در غرب در رسانه ها مخابره نمی شود. برای یک بار دیگر، تحریف دیگری در تاریخی در حال وقوع است، همان طور که در زمان بوش در مورد سلاح های کشتار جمعی در عراق اتفاق افتاد.

ولی من معتقدم حقیقت بالأخره در غرب فاش خواهد شد، امیدوارم این موضوع، برای جلوگیری از ادامه جانی گری ها، به موقع اتفاق بیفتد.»

الیور استون با ساخت سه فیلم «جوخه» (۱۹۸۶)، «متولد چهارم ژوئیه» (۱۹۸۹) و «بهشت و زمین» (۱۹۹۳) جنبه‌های مختلفی از جنگ را به ‌تصویر کشید که دو فیلم اول جایزه بهترین فیلمنامه اریجینال و بهترین کارگردانی را در مراسم اسکار برای او به ارمغان آوردند.

در کارنامه کاری الیور استون آثاری درباره رؤسای جمهوری آمریکا به چشم می خورد. آثاری چون «JFK» درباره جان اف کندی، «نیکسون» درباره ریچارد نیکسون، و «W» درباره جرج دبلیو بوش.

دو اثر دیگر او درباره رؤسای دیگر کشور ها عبارتند از «فرمانده» درباره فیدل کاسترو رئیس جمهور کوبا و «جنوب مرز» درباره هوگو چاوز رئیس جمهور ونزوئلا.

وی همچنین مستندهای جنجالی «مرکز تجارت جهانی» را درباره واقعه ۱۱ سپتامبر و انهدام برجهای دوقلو ساخت و با مستند« تاریخ ناگفته آمریکا» سعی کرد "نسخه ای حقیقی از تاریخ" کشورش را بازگو کند.

او همچنین گفته بود قصد دارد فیلمی درباره ادوارد اسنودن، عامل سابق اطلاعاتی سازمان سیا بسازد.

«وال استریت» (۱۹۸۷)، «وال استریت: پول هرگز نمی خوابد» (۲۰۱۰) و «اسکندر» (۲۰۰۴) از دیگر کارهای الیور استون کارگردان منتقد دولت و سیاست های جنگ طلبانه آمریکا است

مهر

fiscaltimes22222.jpg

روزنامه نگار آمریکایی: اروپا "به حد اطاعت" از آمریکا رسیده است

روزنامه نگار آمریکایی پاتریک اسمیت برای نشریه The Fiscal Times می نویسد که بحران اقتصادی اروپا یکی از ضایعات احتمالی اجرای جاه طلبی های ژئوپلتیک ایالات متحده آمریکا است که متفقین در اروپا اثرات فشار اقتصادی واشنگتن به مسکو را احساس می کنند.

به گفته وی، تاثیر تحریمات بر نوسانات نرخ روبل بدیهی است اما پاسخ ارز های جهانی دیگر به وضعیت در روسیه نیز قابل پیش بینی شده است. بنابرین نرخ زلوتی لهستانی در 15 سال حد اقل نسبت به یورو به میزان بی سابقه ای رسیده است، در بلاروس نرخ بهره کلیدی دو برابر شده است و ارزهای ملی بازارهای کشورهای در حال توسعه (هند، آفریقای جنوبی، ترکیه) نیز دجار مشکلات شدند .

روزنامه نگار می نویسد: "شما باید فارغ التحصیل دانشکده اقتصاد باشید تا متوجه بشوید که این اثرات ناشی از تلاش های واشنگتن برای حمله به اقتصاد روسیه است". اراده ایالات متحده دوباره اجرا شد در زمانی که اتحادیه اروپا سرمایه گذاری در کریمه را وتو کرد. اما از رهبران اروپا اغلب ادعا می کنند که تحریمات نه فقط به خود اروپا ضرر می رساند بلکه در واقع اثر بخش نیست و نه برای تشدید وخامت بلکه علیه اقتصاد روسیه اعمال شده است" .

اسمیت معتقد است که "اتحادیه اروپا به تقسیم به دو دسته پرداخته است. با توجه به طیف وسیعی واکنش سیاستمداران اروپایی به سیاست آمریکا علیه روسیه، اروپا شاید به حد اطاعت از سیاست دولت اوباما رسیده است".

صدای روسیه

1419663430643_2222.jpg

تبادل زندانیان میان دولت اوکراین و مخالفان

سخنگوی ریاست جمهوری اوکراین از تبادل صدها زندانی جنگ میان مقام‌های این کشور و جدایی طلبان شرقی اوکراین خبر داد و اعلام کرد این اقدام بخشی از برنامه 12 بخشی با هدف پایان دادن به ناآرامی‌ها در اوکراین محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز، توافق برای تبادل 150 نیروی نظامی دولت اوکراین با 222 مخالف و جدایی طلب در پی مذاکره صلح میان دولت کی‌یف، مسکو، جدایی طلبان و سازمان امنیت و همکاری اروپا روز چهارشنبه گذشته صورت گرفت.

"سیواتوسلاو تسگولکو"، سخنگوی پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین در صفحه شخصی خود در فیس بوک نوشت، رئیس سرویس امنیتی اوکراین اعلام کرد که 146 نیروی اوکراینی به دولت کی‌یف تحویل داده شدند. این سرویس از آزادی چهار زندانی اوکراینی دیگر در چند روز آینده خبر داد. بنابراین زندانیان می‌توانند در مراسم‌ سال نوی مسیحی شرکت کنند.

پیشتر سرویس امنیت اوکراین اعلام کرده بود که دولت کی‌یف 225 تن از جدایی طلبان در بند اوکراین را تحویل داده است.

در جریان ناآرامی‌ها در شرق اوکراین، شبه جزیره کریمه در پی برگزاری همه پرسی به روسیه پیوست و 4700 تن جان خود را در مناطق شرقی و جنوب شرقی اوکراین از دست دادند.

در همین حال دولت اوکراین اعلام کرد در پی تبادل این زندانیان که روز جمعه صورت گرفت، رفت و آمد تمامی اتوبوس‌ها و قطارها به کریمه به حالت تعلیق درآمد که همین امر باعث شد تا هیچ رفت و آمدی به این منطقه و از این شبه جزیره صورت نگیرد.

مقام‌های اداره‌های حمل و نقل اوکراین علت این تعلیق را ضرورت حفاظت از جان مسافران به خاطر وخامت شرایط امنیتی در این شبه جزیره اعلام کردند.

کریمه تحت کنترل روسیه است اما تنها مسیر ارتباطی‌اش با اوکراین از طریق زمین است.

همچنین هنوز مشخص نیست که چه تعداد زندانی در بند دو طرف درگیر هستند اما ارتش اوکراین می‌گوید در ماه جاری میلادی حدود 600 نیروی اوکراینی به اسارت مخالفان جدایی طلب درآمده‌اند.

روز چهارشنبه پس از سه‌ ماه ‌و ‌نیم وقفه در مذاکرات، دولت اوکراین سرانجام با گروه‌های جدایی‌طلب مورد حمایت مسکو در شرق این کشور، مذاکرات خود را در مینسک از سر گرفتند. قرار بود این مذاکرات تا روز جمعه ادامه یابند.

در مذاکرات صلح میان نمایندگان اوکراین و جدایی‌طلبان هوادار روسیه در شرق این کشور نمایندگان روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا نیز حضور داشتند. آنها از جمله به دنبال راهکاری برای تبادل اسرا و برقراری صلح در شرق اوکراین بودند.

نمایندگان دولت اوکراین و جدایی‌طلبان در این روز توافق کردند که زندانیان خود را آزاد کنند. بر این مبنا قرار شد ۲۲۲ جدایی‌طلب و ۱۵۰ مامور امنیتی ارتش اوکراین آزاد شوند.

حتی موضوع گفت‌وگوها در روز جمعه نیز تعیین شده بود. قرار بود گفت‌وگوهای صلح میان دولت اوکراین و جدایی‌طلبان هوادار روسیه در شرق این کشور، در ارتباط با برقراری صلح در ایالت شرقی دونباس باشد. اما دیمیتری میرونچیک، سخنگوی وزارت خارجه بلاروس، کمی قبل از شروع این گفت‌وگوها اعلام کرد که روز جمعه گفت‌وگویی در مینسک، پایتخت این کشور برگزار نخواهد شد.

در ماه سپتامبر سال جاری میلادی نیز گفت‌وگوهای صلح نتایجی داشتند، که متاسفانه به مرحله اجرای کامل نرسیدند. به طور مثال هنوز دوطرف یکدیگر را در ارتباط با نقض آتش‌بس متهم می کنند. در آن زمان ارتش اوکراین اعلام کرد که تنها در صورتی که آتش‌بس اجرا شود می‌تواند تجهیزات سنگین نظامی‌اش را برمبنای اصول توافق شده از منطقه خارج کند.

از دیگر توافق‌های ماه سپتامبر میان دولت اوکراین و جدایی‌طلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین آزادی اسرا بود. پس از آزادی چند اسیر از هر دوطرف، این اقدام با مشکل روبرو شد. جدایی‌طلبان اعلام کردند دولت اوکراین غیرنظامیان شرق این کشور را به عنوان مبارزان جدایی‌طلبِ اسیر تحویل آنها می‌دهند.

جدایی‌طلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین از دولت مرکزی این کشور می‌خواهند محاصره اقتصادی ایالت شرقی دونباس را پایان دهد. هدف دولت اوکراین نیز که خواستار عضویت در ناتو است، کنترل کامل بر دوشهر دونتسک و لوگانسک در همین ایالت است. این دوشهر در کنترل جدایی‌طلبان است و هر دو خواستار جدایی از اوکراین هستند.

اوکراین روسیه را متهم می‌کند که از جدایی‌طلبان شرق اوکراین با اعزام سرباز و ارسال سلاح و تجهیزات پشتیبانی می‌کند. در درگیری‌ها میان ارتش اوکراین و شورشیان جدایی‌طلب تاکنون ۴۷۰۰ نفر کشته شده‌اند. رهبری کیف روسیه را متهم می‌کند که سرنخ شورش‌ها را در دست دارد.

مسکو این اتهام را رد می‌کند. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، غرب را متهم می‌کند که با فروپاشی دیوار برلین در ۲۵ سال پیش، به وعده خود مبنی بر اینکه ناتو مرزهای خود را به سوی کشورهای شرق اروپا گسترش نخواهد داد، پایبند نبوده است.

پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی سابق، ناتو با پذیرش عضویت لهستان مرزهای خود را به سوی روسیه گسترش داد. حال رهبری کیف به دنبال همکاری و عضویت در پیمان نظامی ناتو است. این امر نگرانی مسکو را برانگیخته است، زیرا مایل نیست نیروهای نظامی ناتو پشت دروازه‌های این کشور مستقر شوند.

ایسنا

1200x630_286722_hungary-shelves-internet-tax-after-mas22222.jpg

انتقاد مجارستان از سوء استفاده واشنگتن از بحران اوکراین

نخست وزیر مجارستان با انتقاد از ایالات متحده آمریکا گفت که واشنگتن از درگیری در اوکراین برای تحکیم نفوذ خود در اروپا سوء استفاده می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری ریانووستی، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان در مصاحبه‌ای با یکی از شبکه‌های تلویزیون دولتی، گفت: عصر جدیدی آغاز شده است چرا که آمریکا نه تنها در حال متحد شدن با اروپا است بلکه سعی دارد نقشی فعال در سیاست داخلی کشورهای اروپای مرکزی نیز داشته باشد.

به عقیده وی این مساله در درگیری‌ها در اوکراین و همچنین مذاکرات میان آمریکا و اتحادیه اروپا برسر منطقه آزاد بیشتر نمود پیدا کرده است.

اوربان همچنین خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها می‌خواهند ما را در درگیری گرفتار کنند که برای ما بسیار مضر است. جوی از "جنگ سرد" میان آمریکا و روسیه در حال شکل گیری است اما ما نمی‌خواهیم در آن شریک باشیم.

ایسنا

ShowImage-8.jpg

مک کین: باید از عربستان به خاطر بحران روسیه تشکر کنیم

مک کین اظهار کرد مسئول بحران به وجود آمده در روسیه سیاست‌های عربستان است نه آمریکا.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه آمریکایی سی ان ان، جان مک کین، سناتور جمهوری‌خواه آمریکایی عنوان داشت که عربستان مسئول بحران اقتصادی به وجود آمده در روسیه است نه آمریکا.

وی که یکی از مخالف‌ترین مسئولان آمریکایی علیه مسکو به شمار می‌آید، افزود: ما باید از عربستان تشکر کنیم چرا که اجازه داد قیمت نفت بسیار پایین بیاید و این مساله به صورت بسیار زیاد بر اقتصاد ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه تاثیر گذاشته است.

مک کین مدعی شد: سیاست باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا هیچ ارتباطی به این مساله ندارد.

عربستان در جریان نشست سازمان کشورهای صادر کننده نفت (اوپک) با کاهش تولید نفت مخالفت کرده و این مساله باعث افت شدید قیمت نفت شد که تاثیرات منفی بر اقتصاد کشورهای صادرکننده از جمله روسیه گذاشت.

ولادیمیر پوتین نیز روز پنج شنبه عنوان داشت که اثبات وجود توافق میان عربستان و آمریکا در زمینه کاهش قیمت نفت در بازارهای جهانی سخت است.

ایسنا

WO-AJ998_CSUMMI_G_2012060517573722222.jpg

وعده کمک چین به اقتصاد روسیه

وزیرخارجه چین وعده داده است در صورت نیاز به اقتصاد روسیه کمک کند.

به گفته وی این کمک ها در حد توان کشور خواهد بود.

او همچنین اظهار داشته است که دولت روسیه توان و دانش لازم را برای پشت سرگذاشتن این دوران را دارد.

اقتصاد روسیه مدتی است که تحت فشار می باشد و ارزش روبل، واحد پول ملی روسیه به شدت کاهش یافته است.

صدای روسیه

1418727471259_ria2222.jpg

سازمان ملل، نیروهای اوکراین را به شکنجه و بدرفتاری متهم کرد

کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل در گزارشی، سرویس امنیتی اوکراین و گردان‌های داوطلب تحت کنترل دولت کی‌ِیف را به نقض حقوق بشر از جمله شکنجه و ناپدید شدن افراد متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از پایگاه خبری راشاتودی، در گزارش کمیسر ارشد حقوق بشر سازمان ملل آمده است: اقدامات کی‌یف در شرق اوکراین به بهانه "برقراری امنیت" منجر به "بازداشت خودسرانه، شکنجه و ناپدید شدن اجباری متهمان به جدایی طلبان و تروریسم" شده است. این اقدام نقض حقوق بشر است و از سوی گردان‌های خاص داوطلب و یا سرویس امنیتی اوکراین انجام شده است.

هشتمین گزارش سازمان ملل درباره شرایط حقوق بشری اوکراین روز دوشنبه منتشر شد و در آن آمده است که حقوق مردم همواره رعایت نمی‌شود و گزارش‌هایی از بدرفتاری منتشر شده است.

این گزارش مربوط به ماه نوامبر است و در آن آمده است که دفتر دادستانی ارتش برای تحقیق در رابطه با نقض حقوق بشر اقدامی انجام نداده است.

این شکایات مربوط به غارت، بازداشت خودسرانه و بدرفتاری گردان‌های داوطلب با مردم بوده است. به عنوان مثال در گزارش سازمان ملل آمده است که فردی از سوی سرویس امنیتی اوکراین به صورت خودسرانه بازداشت شده و دو ماه ممنوع الملاقات بود. در همین حال مقام‌های اوکراینی مانع از انجام تحقیقات در رابطه با 300 مورد بمباران مناطق غیرنظامی شده‌اند.

ایسنا

515920_328.jpg

اوکراین وجود مزدوران خارجی را به رسمیت شناخت

کی یف وجود مزدوران خارجی در صفوف نیروی انتظامی را به رسمیت شناخت.

به گفته نمایندگان ستاد کل نیرو های مسلح اوکراین بیش از 1000 تن از خارجی ها در عملیات جنگی علیه نیروی مردمی دونباس در شرق اوکراین شرکت می کنند. رییس جمهور پترو پوروشنکو به همه شان اعطای شهروندی را وعده داد.

ایتطور می شود: به شرق اوکراین آمدی، تفنگ بدست گرفتی و بسوی دونباس نشانه گیری کردی و شهروندی اوکراین را دریافت می کنی. و هیچ مهم نیست تو کی و از کجا هستی و چه سابقه و سلسله جنایاتی داشتی.

پرزیدنت پترو پوروشنکو در جلسه رادا پارلمان دور جدید، وعده داد که به همه خارجیانی که در طرف نیروی انتظامی می جنگنند شهروندی اوکراینی خواهد داد. تعداد آنها به گفته ارتشبد آلکساندر روزمازنین نماینده ستاد کل اوکراین 1000 نفر یا بیشتر است.

ایگور شیشکین معاون انستیتوی مطالعه کشور های همسود اظهار کرد که مقامات اوکراین برای اولین بار چیزی را قبول کردند که برای مدت مدیدی آنرا رد کرده بودند.

این کارشناس روس گفت: کتمان کردن طولانی چیز یک عیان و هویدا میسر نیست. بعلاوه نشریات حکومتی اوکراین مانند "پراودا اوکراین" بار ها مصاحبه ها با فرماندهان یگان های سرکوبی به چاپ می رساندند که با غرور تعریف کرده بودند که در ترکیب یگانشان چقدر افراد مزدور از این یا آن کشور می جنگد. ولی در سطح وزارت خارجه و ریاست جمهوری همواره چیز های معکوس اعلامی می شد و آن اینکه گویا در طرف دونباس مزدوران روسی می رزمند.

در هفته جاری در کی یف دولت جدیدی تشکیل می دادند. به پیشنهاد رییس جمهور پوروشنکو از این به بعد می شود کیف های وزارتخانه ها را به دست خارجیان سپرد. در نتیجه یک زن آمریکایی پست وزیر دارایی را دریافت کرد و یک لیتوانیایی وزیر اقتصاد شد و یک فرد گرجستانی متصدی وزارت حفظ سلامتی گردید. به گفته سرگئی میخییف رییس مرکز مطالعه مسایل مبرم سیاسی در این اوضاع و احوال جا ندارد شک داشته باشیم که نیات مقامات در مورد اوکراینی کردن مزدوران خارجی در آن کشور کاملا جدی است. میخییف اظهار کرد:

این را می توان در مطابقت با قانونی دانست در این باره که از این به بعد در اوکراین خارجیان می توانند مقام های دولتی را عهده دار شوند. یعنی اینکه الان اوکراین آماده است تماما زیر اداره خارجی قرار گیرد و می تواند نیرو های مسلح خود را از مزدورانی از سراسر جهان تشکیل دهد و برای قانونی کردن وضع آنها حاضر است به آنها گذرنامه خود را بدهد. گمان نمی کنم که در میان آنها تعداد زیاد مبارزان واقعی بخاطر اوکراین یافت شود. زندگی نشان می دهد که در موقعیت کنونی افرادی که مایل اند پول در آورند و یا ماجراجویان معمولی راهی اوکراین می شوند.

ولی راستش، بعید است که لژیونر های خارجی با میل و رغبت از پیشنهاد سخاوتمندانه پترو پوروشنکو استقبال کنند. بسیاری از آنها در ترکیب ارتش های خصوصی آمریکا قرار داشته و بسته به درخواست سفارش دهنده از یک نقطه به نقطه دیگری کوچ کرده و مایل نیستند شهروندی کشور دیگر را دریافت کنند.

صدای روسیه

9petras.jpg

پروفسور آمریکایی: هیچ خطری از طرف روسیه برای ناتو وجود ندارد

جیمز پتراس، پروفسور افتخاری دانشگاه بینگهمتون آمریکا در رشته جامعه شناسی در مصاحبه با خبرگزاری روسی Sputnik اعلام کرد نیروهای مسلح روسیه قصد ندارند به دیگر کشور ها حمله کنند و به این دلیل هیچ خطری وجود ندارد تا نیروهای واکنش سریع ناتو در برابر آن از این اتحادیه دفاع کنند.

جیمز پتراس افزود این تلاش برای تقویت احساس خطر از طرف مسکو است اما این خطر وجود ندارد.

به عقیده دانشمند آمریکایی استقرار نیروهای مسلح ناتو در اروپا به مثابه "تشدید نظامی گری غرب بوده" و "خطر دو گانه برای صلح" را به همراه دارد. خطر اول برهم خوردن ثبات سیاسی در کشور های در حال حرکت در راه تحولات مترقی و خطر دوم متشنج شدن اوضاع در نزدیکی مرزهای روسیه و تلاش احتمالی برای تحریک روسیه به اجرای برخی از عملیات نظامی است.

جیمز پتراس افزود به عقیده وی نیروهای واکنش سریع ناتو احتمالا به عنوان "وسیله دخالت مسلحانه" در برخی از کشور های اروپایی برای کمک به "دولت های فاقد محبوبیت" مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

صدای روسیه

1417691547028_ria12222.jpg

پوتین: اگر کریمه هم نبود، غرب به دنبال بهانه‌ای دیگر می‌گشت

ولادیمیر پوتین امروز(پنجشنبه) در سخنانی با بیان اینکه روسیه امسال از آزمون دشواری عبور و ثابت کرد توانایی دفاع از خود را دارد، گفت: آمریکا از پشت به منافع ما ضربه می‌زند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوزعربی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در سخنرانی سالانه خود در سالیانه خود در مسکو برای نمایندگان مجلس دوما و شورای فدراسیون روسیه گفت: روسیه ثابت کرد می تواند از مردم و شهروندان خود دفاع کند. ما می دانیم که می توانیم با وحدت به هر چه می خواهیم برسیم. در مارس امسال اتفاق تاریخی همه پرسی در کریمه رخ داد و مردم کریمه نشان دادند می خواهند به روسیه ملحق شوند. پس از آن پارلمان روسیه پیوستن کریمه را به روسیه طبق خواست مردم این منطقه به شکلی قانونی تصویب کرد. بعد از آن ما شاهد وحدت دوباره و تاریخی کریمه و روسیه بودیم. روس‌ها در این منطقه زندگی کرده‌اند و کریمه از نظر استراتژیک بسیار مهم است. کریمه جایی است که شاه ولادیمیر به دین مسیحیت گرایید.

رئیس‌جمهور روسیه افزود: روسیه همیشه از اوکراین و دیگر جمهوری‌های سابق شوروی حمایت و به توسعه و پیشرفت آنها کمک کرده است. همه کشورها حق دارند شرکای خود را خودشان انتخاب کنند و راه خود را برای توسعه نظام اقتصادی و سیاسی خود برگزینند. روسیه همیشه به انتخاب هر کشوری احترام می گذارد. درباره اوکراین به عنوان کشور برادر و دوست نیز روسیه همین موضع را دارد. ما درباره اوضاع و تحولات اوکراین نگران هستیم. باور آن سخت است که بگوییم این اتفاقات با تصمیم یانوکوویچ، رئیس جمهور وقت در تاخیر برای امضای توافقنامه شراکت با اتحادیه اروپا شروع شد. در نهایت تصمیم گرفته شد رئیس جمهور مشروع و قانونی مردم سرنگون شود. ما چگونه می توانیم از خشونت‌ها دفاع کنیم در حالیکه می دیدیم افراد زنده زنده سوزانده می شدند. ما شاهد مذاکراتی بودیم که ساختگی بودند و کسانی حرف از حقوق بشر می زدند که خود ناقض آن بودند.

پوتین گفت: ما تلاش کردیم با همکاری دوستان اروپایی و آمریکایی خود به حل بحران کمک کنیم. همه می دانند که دوستان آمریکایی ما همیشه از پشت پرده بر روابط ما با شرکایمان و همه تاثیر می گذارند. آنها حتی نمی خواستند حرف ما را بشنوند. ما نیز گفتیم اگر نمی خواهند با ما گفتگو کنند پس ما نیز از منافع خود دفاع می کنیم. حق با ما بود. متاسفانه این کارها باعث نابودی اقتصاد اوکراین شد. درباره اوکراین نباید فقط حرف زد بلکه باید در عمل به این کشور کمک کرد. به نظر من همکاران غربی من بعید است عزم و قصد جدی و قوی برای این منظور داشته باشند. روسیه همچنان پشتیبان بزرگ اقتصاد اوکراین است. بانکهای روسیه تا کنون مبالغ زیادی به اوکراین کمک کرده اند. بانک‌های روسی 25 میلیارد دلار در اوکراین سرمایه‌گذاری کرده‌اند، گازپروم کمک زیادی به اوکراین کرده است. ما حق داریم این سوال را بپرسیم که این همه مصیبت و فاجعه در اوکراین با چه هدفی انجام شد. آیا نمی شد مشکلات اوکراین را با گفتگو و فرایندهای قانونی حل کرد. اما اکنون بسیاری تلاش می کنند ما را متقاعد کنند که آن اتفاقات و سیاست‌ها درست بوده است اما ما از این سیاست پیروی نمی کنیم.

وی در ادامه تاکید کرد: شاید در برخی از کشورهای اروپایی غرور ملی فراموش شده باشد اما برای روسیه غرور ملی یکی از شروط بقاست. در بحثهای بین المللی باید با همه طرفها و بازیگران با احترام برخورد شود و نباید از اسلحه و جتهای جنگنده برای برقراری صلح استفاده کرد و نیازی نیست مردم و کشورهای دیگر را به تحریم و انزوا تهدید کرد. باید توجه داشت تحریم‌ها علیه روسیه واکنشی عجولانه و از روی عصبانیت آمریکا و متحدانش بر سر مناقشه اوکراین و کریمه ، نبود بلکه تاکید می کنم اگر بحران اوکراین هم وجود نداشت ، آنها بهانه‌های دیگری برای جلوگیری از توسعه و پیشرفت روسیه پیدا می کردند. این سیاست همین دیروز تدوین نشده است بلکه این سیاست دهه‌هاست که اجرا می شود. هر بار که آنها احساس می کنند روسیه خیلی قدرتمند شده است، این استراتژی را به سرعت اجرا می کنند. اما باید بگویم تهدید روسیه بی معناست. حتی در دهه 1990، همه آشکارا از تروریسم و جدایی طلبی در روسیه حمایت می کردندو تروریست‌ها در روسیه را جنگجویان آزادی می‌خواندند.

رئیس‌جمهوری روسیه تصریح کرد: تحریم‌ها فقط به روسیه ضرر نمی‌رساند، بلکه به طرفی که این تحریم‌ها را اعمال می‌کند، لطمه می‌رساند.

وی افزود: در جنگی که غرب علیه روسیه به راه انداخته است، از اطلاعات نادرست به روشی غیرمسوولانه استفاده می‌شود. ما خواهان تقویت روابط خود با کشورهای آمریکای جنوبی و کشورهای خاورمیانه هستیم و روابط خود با اروپا را از بین نخواهیم برد. استقرار سپر دفاع موشکی آمریکا در اروپا، امنیت روسیه و جهان را تهدید می‌کند. سپر موشکی آمریکا خطری است که امنیت ملی ما را مختل می کند و تهدیدش برای جهان پیش از روسیه است. ما به دنبال کشیده شدن به رقابت تسلیحاتی با هزینه های سنگین نیستیم، اما امنیت ملی خود را حفظ خواهیم کرد.سپر موشکی آمریکا نتیجه توهم های آمریکاست و ما توان دفاعی خود را در سایه تحولات جدید تضمین خواهیم کرد.

رئیس‌جمهور روسیه تصریح کرد: دشمنان ما برای تکرار سناریوی یوگسلاوی در روسیه طرح ریزی می‌کردند تا روسیه را دچار تجزیه و تقسیم کنند. غرب خوشحال می‌شد که ما هم به راه یوگسلاوی برویم و فروبپاشیم اما چنین اتفاقی نیفتاد. هیتلر را به خاطر بیاورید، او تلاش کرد به روسیه ضربه بزند، اما چه اتفاقی برایش افتاد؟ همگان باید این پایان و سرنوشت را به یاد داشته باشند. برخی در گذشته برای نابودی روسیه تلاش کردند اما موفق نشدند.شرکای ما باید بدانند که ما مسیر خود را در سیاست خارجی پیش خواهیم گرفت.

رئیس جمهوری روسیه در بخش دیگری از سخنانش نیز بر ضرورت مقابله با تروریسم به هر شکلی که باشد، تاکید کرد.

رئیس‌جمهور روسیه گفت: تلاش برای گفت‌وگو با روسیه از موضع قدرت حتی زمانی که با دیدگاه‌های مختلف داخلی نیز روبه‌رو است کار بیهوده‌ای است. . ما به تقویت ایده گوناگونی جهانی ادامه می‌دهیم و همگان باید شاهد یک روسیه واقعی باشند. ما هرگز انزوا را انتخاب نمی‌کنیم. ما قدرت و اعتماد به نفس داریم و هدف ما داشتن شرکای قابل قبول در غرب و شرق است.

وی تصریح کرد: بسیاری از قدرت‌های اقتصادی جهان اکنون دوست و شریک روسیه هستند. درهای روسیه به روی جهان برای همکاری و سرمایه‌گذاری باز است، اما توسعه در ابتدا به خود ما بستگی دارد. تحریم‌های اعمال شده بر روسیه می‌تواند انگیزه‌ای برای حرکت رو به جلوی ما باشد. ما باید رقابتی شویم و ظرفیت این کار را داریم.

پوتین افزود:هر کسی که عاشق روسیه است باید آزادی‌خواه باشد. روابط بین کشور و بازرگانان باید براساس برابری و شراکت باشد. من برای تمام سرمایه‌هایی که به کشور بازگردند عفو اعلام می‌کنم تکرار می‌کنم عفو کامل. عفو کامل مالیاتی به این معناست که کسانی که سرمایه‌های خود را به روسیه می‌آورند نباید در مورد اینکه این پول را از کجا به دست آورده‌اند، مورد بازجویی قرار گیرند. باید به همه فرصت دارد. ما شرایط ویژه‌ای برای توسعه گردشگری و ماهیگیری در شبه‌جزیره کریمه ایجاد می‌کنیم. ما به طرح‌های خود برای توسعه شرق دور روسیه متعهدیم. اقتصاد ما باید با نقش ژئوپلتیک ما همخوانی داشته باشد و در راستای تقویت نفوذ ما باشد. تاثیر و کارآیی اقتصاد ما باید هر سال حرکتی رو به جلو داشته باشد. ما باید از شر وابستگی به تکنولوژی و تولیدات خارجی رها شویم. اولویت ما باید شرکت‌ها و مقاطعه‌کاران روسی باشد. اختلاس در بودجه دفاعی تهدیدی مستقیم علیه کشور نظیر سرمایه‌گذاری و تروریسم است. روسیه باید تولیدکننده ایده‌ها و تکنولوژی باشد. من پیشنهاد ایجاد طرح ابتکاری تکنولوژی ملی را می‌دهم.

ایسنا

1415618003333_2222.jpg

اوباما: فکر نمی‌کنم پوتین تغییر رویه دهد

باراک اوباما گفت: فکر نمی‌کنم ولادیمیر پوتین تغییر رویه دهد مگر اینکه سیاست‌ها براساس شرایط اقتصادی سخت در روسیه تغییر کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز، باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه یک ناسیونالیست است که نگرش واپسگرایانه به سیاست‌های روسیه دارد. همین امر همسایگان را می‌ترساند و به اقتصاد مسکو آسیب می‌رساند.

اوباما گفت:من درباره روسیه خوشبینی زیادی ندارم. روابط من با پوتینصریح و حساب شده است . زمانی که مدودف، رئیس جمهور روسیه بود ما روابطی بسیار سازنده داشتیم، گرچه در آن زمان نیز هنوز پوتین قدرت اصلی پشت پرده بود. تا حدودی علت این است که مسئله اوکراین پوتین را غافلگیر کرد.

وی افزود: تحریم‌ها ضرر زیادی به اقتصادی روسیه زده است. چنین سیاستی در داخل روسیه برای پوتین فایده داشته است و محبوبیت او را بیشتر کرده است اما در سطح بین المللی روسیه را به طور کامل منزوی کرده است. مردم باید توجه داشته باشند ما تا چه حد توانسته ایم اروپا را در تحریمها علیه روسیه متحد نگه داریم و روسیه را برای رفتارهایش تنبیه کنیم گرچه این مسئله برای اقتصاد اروپا نیز دشواریهایی داشته است اما مردم اروپا می دانند که هم اکنون اصولی اساسی در خطر است و آن کمک به صلح و شکوفایی در اروپاست که نمی توان آن را نادیده گرفت.

رئیس‌جمهور آمریکا ادامه داد: من بعید می دانم پوتین به این زودی‌ها ذهنیت خود را تغییر دهد. به نظر من تا زمانی که سیاست داخل روسیه تحت تاثیر اقتصاد این کشور قرار نگیرد و همسو با آن حرکت نکند، ذهنیت پوتین تغییر نخواهد کرد. به همین علت است که ما باید همچنان فشارها بر روسیه را حفظ کنیم.

ایسنا

ria-372222.jpg

ابراز تاسف کرملین از سخنان "غیردوستانه" اوباما

سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه نسبت به اظهارات غیردوستانه باراک اوباما در مورد ولادیمیر پوتین و تصمیم کشورش بر ادامه تحریم‌ها علیه روسیه ابراز تاسف کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، دیمیتری پسکوف، سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه گفت: ما تاسف خود را از چنین اظهارات ناشایستی از سوی رئیس‌جمهوری آمریکا اعلام داشته و این سخنان را غیردوستانه و غیرسازنده می‌دانیم.

وی افزود: اینها سخنانی که در شأن رئیس یک کشور که به دنبال همکاری و صلح می‌باشد، نیست.

پسکوف تاکید کرد با این حال این سخنان نمایشی خوبی است از اینکه حق با پوتین است.

​ایسنا

81354539-6022346.jpg

ترکیه در سودای تصاحب بازارهای روسیه

تانر ییلدیز، وزیر انرژی ترکیه روز پنجشنبه در گفتگو با خبرگزاری اسپوتنیک اعلام کرد آنکارا تصمیم دارد تا اواخر سال آینده صادرات محصولات کشاورزی خود را به مسکو به دو برابر افزایش دهد.

ییلدیز گفت :« ما در نظر داریم تا اواخر سال 2015 میلادی صادرات محصولا ت کشاورزی خود را به روسیه به دوبرابر افزایش دهیم.»

وی تاکید کرد ترکیه تلاش نمی کند جای خالی کشورهای تحریم شده توسط روسیه را پر کند.

الکساندر نواک، وزیر انرژی روسیه نیز دردیدار با ییلدیز بر نقش موثر ترکیه در این زمینه تاکید کرده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک از مسکو، در ماه اوت روسیه در واکنش به تحریم های اعمال شده علیه خود به دلیل بحران در اوکراین، در مقابل تحریم هایی را علیه واردات مواد غذایی از برخی کشورهای اروپایی اعلام کرد.

اما در این میان ترکیه از اعمال تحریم ها علیه روسیه خودداری کرد و به فهرست کشورهای تحریم کننده علیه مسکو ملحق نشد.

خبر آنلاین

1928925_Page__2.jpg

جنگ سرد دوم سردتر از جنگ اول خواهد بود و روسیه در این جنگ پیشتاز است

"مارین کتوس" کارشناس عمده مرکز پژوهشی Casey Research در مسائل انرژی و سرمایه گذاری در مصاحبه با نشریه The Energy Report اعلام کرد تسلط جهانی در آینده نزدیک از طریق مبارزه به خاطر کنترل بازارهای انرژی محقق خواهد شد و روسیه در این مبارزه پیشتاز است.

در آینده نزدیک از طریق مبارزه به خاطر کنترل بازارهای انرژی محقق خواهد شد و روسیه در این مبارزه پیشتاز است.

کتوس گفت: "جنگ سرد دوم همچون جنگ اول طولانی خواهد بود اما رقابت در آن به طور عمده بر سر دلار نفتی خواهد بود و پیروزی در این رقابت از آن کسانی خواهد بود که در بازارهای انرژی به طور موثر سرمایه گذاری کرده و از سیاست درست در این جهت پیروی کنند".

به عقیده این کارشناس، رقبای عمده در این جنگ سرد روسیه و کشورهایی همچون چین از یک سو و آمریکا با هژمونی جهانی آن از سوی دیگر هستند. بعلاوه کشورهای بریکس نیز با ایجاد صندوق پول خود در مقابل صندوق بین المللی پول و بانک جهانی، غرب را به مبارزه طلبیده اند.

چین که قرار است تا پایان سال 2014 کشور عمده مصرف کننده مواد انرژی در جهان شود، به همراه روسیه یکی از بزرگترین نقش آفرینان در بازارهای انرژی جهان به شمار می رود و بعلاوه نقش مهم در این زمینه به طور بالقوه به کشورهای آفریقای شمالی و آمریکای لاتین تعلق دارد. به عقیده کارشناس، مناطق نامبرده از پتانسیل فوق العاده زیاد در زمینه انرژی ذخیره ای برخوردار هستند و تنها مشکلی که مانع ورود آنها به بازار جهانی است، کمبود مالی برای استخراج و بهره برداری از منابع خود است.

به عقیده کتوس، بازار آفریقای شمالی با توجه به این که سرمایه گذاران و شرکت های غربی در پی تحولات این منطقه از این بازار خارج می شوند، برای روسیه و چین بسیار آینده دار است. روسیه و چین هم اکنون اقدام به سرمایه گذاری در بازار انرژی آفریقای شمالی می کنند و از جمله چین طرح راهبردی 50 ساله ای در این جهت به تصویب رسانده است.

کتوس مدعی شد که روسیه و چین بر خلاف آمریکا هژمونی جهانی را هدف سیاسی خود قرار نمی دهند و تنها با هدف پیشبرد منافع ملی خود از طریق تشریک مساعی عمل می کنند. این کارشناس "ولادیمیر پوتین" رییس جمهور روسیه را شخصیت عمده مقابله با آمریکا دانست و یادآور شد پوتین حتی در سال 2013 ضمن دفاع سازش ناپذیر از موضع خود در مساله سوریه، توجه جهان و جهانیان را به خود جلب کرده و از آن زمان جای مهمی در میان بانفوذترین شخصیت های جهان احراز می کند.

کتوس با اشاره به این که روسیه و چین در باره بسیاری از مسائل بین المللی در شورای امنیت سازمان ملل متحد موضع یکسانی نشان می دادند، گفت: "تحریم های غرب علیه روسیه حایز هیچ اهمیتی برای چین و کشورهای اوپک نبوده و یکی از عوامل است که منجر به نزدیک شدن روسیه و چین شده است".

صدای روسیه

cms_Contents_I_Images_13599722222.jpg

تحویل موتور موشک روسیه به آمریکا

سخنگوی نیروی هوایی آمریکا گفته است، تحویل موتور موشک تولید روسیه به آمریکا طبق برنامه و قرارداد درحال انجام شدن است.

به گفته وی این تحویل با توجه به اخنلافات سیاسی دوکشور ، در حال انجام شدن می باشد.

شرکت آمریکایی United Launch Alliance که طرف قرارداد می باشد اعلام کرده است تا امروز تمامی سفارشات برای سال جاری طبق روال تحویل داده شده است.

صدای روسیه

ukraine_unrest_2222.jpg

اوکراین و آمریکا به قطعنامه روسیه برای مبارزه با نئونازیسم رای مخالف دادند

کمیته سوم مجمع عمومی سازمان ملل متحد به ابتکار روسیه قطعنامه ای در خصوص مقابله با مدح و ستایش جنایتکاران نازی و مبارزه با نئونازیسم به تصویب رساند.

این قطعنامه با 115 رای موافق و 55 رای ممتنع به تصویب رسید. تنها سه کشور یعنی آمریکا، اوکراین و کانادا به این قطعنامه رای مخالف دادند.

در این قطعنامه در رابطه با موارد حمایت از جنبش های نازی و نئونازی و مدح و ستایش جنایتکارانی که عضو تشکیلات سرکوبگر آلمان فاشیستی از جمله "وافن اس اس" بودند، ابراز نگرانی شده و احداث مجسمه های یادبود و برگزاری تظاهرات به یاد این جنایتکاران غیرمجاز اعلام شده است.

بعلاوه، در این قطعنامه هر تلاش برای روسفید کردن همدستان رژیم فاشیستی و انکار هولوکوست مورد تقبیح و نکوهش قرار گرفته است.

صدای روسیه

Bho4KBNCUAA-hXz2222.jpg

ایالات متحدۀ آمریکا، حکومت “نئونازی”را دراوکراین مستقرساخته است.

رسانه های غربی بطورمعمولی، از تجزیه و تحلیل، ترکیب و زمینه های ایدولوژیکی ائتلاف دولت، و بیان واژۀ “نئونازی” که یک تابواست اجتناب جسته واین واژه از تفسیر رسانه های اصلی غربی حذف شده است. این واژه بصورت قطع درروزنامه های “نیویورک تایمز”، واشنگتن پست “ و”اند یپندینت “، دیده نمی شود.

برطبق نیویورک تایمز، ایالات متحده آمریکا واتحادیه اروپا با درآغوش کشیدن “انقلاب”دراوکراین ،” به عنوان” گل دیگری ازدموکراسی”، یک ضربه به استبداد و دزد سالاری درفضای شوروی سابق وارد نموده اند.”

اما واقعیات وحشتناک طوردیگریست:موضوع بنیادین دراینجا،برپایی کودتای تحت حمایت ایالات متحدۀ آمریکا ،ناتو واروپا بانقض کامل قوانین بین المللی دراوکراین میباشد.

حقیقت “ممنوع ” اینست که غرب ازطریق کاربرد یک عملیات مخفی ،استفرار یک حکومت “نیابتی” را به گردانندگی “نئونازیها”،دراوکراین طراحی نمود.

این جریان بوسیلۀ دستیاروزیرخارجه [آمریکا ] “ویکتوریا نولاند”تائید شده است ،که سازمان های کلیدیدراوکراین ،از جمله حزب “نئونازی “و”حزب “سووبودا”،سخاوتمندانه بوسیلۀ واشنگتن پیوسته حمایت میگردید.چنانچه او اظهارمیدارد:”ما حدود پنج بلیون دالرسرمایه گزاری نمودیم تا اوکراین را مساعدت نماییم تا این دست اوردها واهداف دیگر را بدست آورد…ما برای ارتقای اوکراین وحرکتش بسوی آینده که سزاوارش است ،ادامه خواهیم داد.”

رسانه های غربی بطورمعمولی، از تجزیه و تحلیل، ترکیب و زمینه های ایدولوژیکی ائتلاف دولت، و بیان واژۀ “نئونازی” که یک تابواست اجتناب جسته واین واژه از تفسیر رسانه های اصلی غربی حذف شده است. این واژه بصورت قطع درروزنامه های “نیویورک تایمز”، واشنگتن پست “ و”اند یپندینت “، دیده نمی شود.

برای روزنامه نگاران دستورداده شده است ،تابرای گزینش “سووبودا” وبخش” دست راستی”،از عبارت “نئونازی ،استفاده ننمایند..

نویسنده: پروفیسورمیشل چیسودوفسکی

منبع:گلوبال ریسرچ

3554425342222.jpg

رئیس‌جمهوری ونزوئلا: آمریكا با تحریم روسیه به دنبال تامین اهداف سیاسی - جغرافیایی است

مقام‌های آمریكا از تحریم روسیه مستاصل شده‌اند، زیرا چین سطح تولید خود را افزایش داده است و روسیه نیز به‌رغم تحریم‌ها در این راه گام برداشته است.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا گفت که آمریکا از افزایش تولید برخی از کشورهای نفتی به هراس افتاده است.

به گزارش ایلنا به نقل از تله‌سور، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا گفت که آمریکا از تحریم‌های روسیه هدف‌های سیاسی-جغرافیایی را دنبال می‌کند و تصمیم دارد تا قیمت نفت را پایین نگه دارد.

مادورو گفت: «مقام‌های آمریكا از تحریم روسیه مستاصل شده‌اند، زیرا چین سطح تولید خود را افزایش داده است و روسیه نیز به‌رغم تحریم‌ها در این راه گام برداشته است.»

مادورو ادامه داد که ونزوئلا مذاکره بر سر تحریم‌های اعمال شده توسط آمریکا را محکوم می‌کند.

ایلنا

nato-main-2222-3.jpg

موسسه سیاست بین الملل اتریش: ناتو درباره خطر روسیه بزرگنمایی می‌کند

رئیس موسسه سیاست بین‌الملل اتریش با تاکید بر اینکه روسیه تهدیدی برای ناتو نیست، همچنین گفت این ائتلاف نظامی در این باره بزرگنمایی می‌کند.

“هاینز گرتنر”، رئیس موسسه اتریشی سیاست بین الملل OIIP در وین اتریش و از اساتید دانشگاه های مختلف این کشور که مشاور وزارت دفاع نیز است در گفتگو با روزنامه “تاگس آنسایگر” سوئیس در پاسخ به این پرسش که آیا شما انتظار یک تشدید درگیری ها در اوکراین را دارید گفت: آتش بس مینسک شکننده است. اما ما نمی توانیم دیگر قبل از یک راه حل جامع انتظار یک آتش بس را داشته باشیم.

می تواند این گونه باشد که روس ها بخواهند به تحکیم موقعیت خود برای یک راه حل مبتنی بر مذاکره که درحال حاضر مد نظر نیست بپردازند. امکان دوم این است که اختلافات به بن بست برسد که در این صورت هیچ کدام از طرفین از درخواست های خود کوتاه نیامده و یک راه حل مذاکره غیر ممکن می شود.

وی افزود: امکان دارد یک آتش بس به وجود آید که هر زمان بتواند به جنگی داغ که جنگ نمایندگی بین روسیه و غرب هم خواهد بود تبدیل شود که در آن بازیگران منطقه ای در کی یف و جدایی طلبان در شرق اوکراین علایق شخصی خود را دنبال کنند.

این کارشناس اتریشی در ادامه تصریح کرد: اوکراین به عنوان یک کشور مستقل باقی می ماند، اما تمام این منطقه را تحت کنترل نخواهد داشت. پوتین می تواند در چنین شرایطی به خوبی زندگی کند. وی با اوکراین ابزاری را در اختیار دارد که با کمک آن در هر زمان می متواند در حاشیه بازی کرده و فشار ایجاد کند. این برای پوتین مهم است و وی می خواهد به صحنه جهانی برگردد.

وی در بخش دیگری از این گفتگو در پاسخ به این پرسش که آیا پوتین می تواند به صورت جدی ناتو را تهدید کند گفت: نه واقعا، روسیه هیچ خطری برای ناتو نیست. ناتو درباره خطر روسیه بزرگنمایی می کند.

“گرتنر” در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: در سال ۱۹۱۴ جنگ جهانی اول به وقوع پیوست چرا که سیاست دیگر نتوانست یا نخواست که کنترل امور را در دست گیرد. ما امروز در شرایط مشابهی قرار داریم. عرصه سیاسی باید همچنین در مواردی که مربوط به علایق و خواسته های طرف مقابل است بیدار باشد. غرب باید در آنچه مربوط به گسترش ناتو می شود با احتیاط عمل کند.

وی که از مشاوران وزارت دفاع اتریش است در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: برای روسیه گسترش ناتو به شرق یک مسئله است. غرب باید این مسئله را بپذیرد.مثلا این بلوک باید تضمین کند که اوکراین مانند سوئیس یا اتریش خنثی بماند. این یک فقدان بزرگ برای غرب نخواهد بود. اما من بر این باور نیستم که اوکراین تحت نخست وزیری “آرسنی یاتسنیوک” بی طرف بودن را بپذیرد. وی عضویت در ناتو را دنبال می کند.

وی همچنین تصریح کرد: اینکه روسیه شبه جزیره کریمه را برگرداند بعید به نظر می رسد. اگر کریمه موضوع مذاکرات شود هیچ راه حلی وجود نخواهد داشت. اما ما باید درخواست کنیم که در کریمه حقوق اقلیت ها از جمله تاتارها و اوکراینی ها پذیرفته شود.

این کارشناس اتریشی افزود: با توجه به قدرت نظامی روسیه کی یف باید چیزهای معینی را بپذیرد. بخصوص اینکه عضویت اوکراین در ناتو برای مسکو قابل قبول نیست.

این کارشناس اتریشی در ادامه گفت: با راه حل یک اوکراین بی طرف و خنثی کی یف و غرب می توانند تمامیت ارضی اوکراین را تضمین کنند.

“گرتنر” در بخش دیگری از این گفتگو تصریح کرد: غرب باید چیزی را روی میز قرار دهد. تنها این کافی نیست که ما بگوییم آماده برای مذاکرات هستیم. دیپلماسی باید پیشنهاداتی برای مذاکره را ارائه دهد.

مجله هفته

696179222.jpg

چامسکی:

جهان در حال نزدیک شدن به جنگ هسته ای است

یکی از منتقدان اصلی سیاست های غرب به ویژه آمریکا در جدیدترین انتقاد خود از سیاست های اروپا و آمریکا اعلام کرد که استراتژی ناتو برای گسترش مرزهای خود جهان را به سمت جنگ هسته ای پیش می برد.

به گزارش خبرگزاری مهر، "نوام چامسکی" در مصاحبه با راشاتودی گفت: جهان در گذشته تا آستانه جنگ هسته ای پیش رفته بود و اکنون با توجه به پیش آمدن وضعیتی شبیه جنگ سرد یک بار دیگر جهان در آستانه جنگ هسته ای قرار گرفته است.

چامسکی در ادامه با اشاره به استراتژی گسترش به شرق ناتو گفت: از زمانی که ناتو مرزهای خود را برای رسیدن به مرزهای روسیه گسترش داده ماموریت آن تغییر زیادی با ماموریت آن در زمان پیدایش و یا آغاز به کار ناتو کرده است. ناتو اکنون به دنبال کنترل سیستم های انرژی جهان بدون توجه به توازن نظامی میان کشورهاست.

چامسکی در ادامه گفت: جهان هرگز تا این حد به جنگ هسته ای نزدیک نبوده است. جنگی که هر دو طرف را از بین خواهد برد.

مهر

748629C1-5107-.jpg

الکساندر زاخارچنکو در انتخابات جدایی‌طلبان در شرق اوکراین پیروز شد

رئیس‌کمیسیون انتخابات جدایی‌طلبان شرق اوکراین صبح امروز - دوشنبه - با اعلام این‌که بیش از یک میلیون نفر در این انتخابات شرکت کرده‌اند، گفت که زاخارچنکو برنده این انتخابات شده است.

گزارش‌ها حاکی از آن است که «الکساندر زاخارچنکو» رهبر جدایی‌طلبان اوکراین، با کسب ۸۱ درصد آرا، در انتخابات هواداران روسیه در شرق اوکراین و در منطقه جدایی‌طلب دونتسک پیروز شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، رئیس‌کمیسیون انتخابات جدایی‌طلبان شرق اوکراین صبح امروز - دوشنبه - با اعلام این‌که بیش از یک میلیون نفر در این انتخابات شرکت کرده‌اند، گفت که زاخارچنکو برنده این انتخابات شده است.

زاخارچنکو نخستین رئیس‌جمهوری منطقه‌ای خواهد بود که خود را جمهوری خلق دونتسک می‌نامد.

زاخارچنکو که در حال حاضر نخست‌وزیر این منطقه است، اعلام کرده که برای برقراری صلح در این منطقه تلاش خواهد کرد.

آمریکا، اروپا و کی‌یف پیش‌ از این اعلام کرده بودند که نتیجه این انتخابات را به رسمیت نمی‌شناسند. با این همه مسکو تاکید کرده است که از نتیجه انتخابات جدایی‌طلبان حمایت می‌کند.

ایلنا

4721919028_696ba8034b_222.jpg

پس از وضعیت اخیر در جنوب شرق اوکراین:

از نظر برلین امکان لغو تحریم ها علیه روسیه ، غیر ممکن است

آلمان اظهارات رسمی روسیه در مورد به رسمیت شناختن انتخابات جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک در جنوب شرق اوکراین را نمی فهمد.

استفن سیبرت، نماینده رسمی صدراعظم آلمان این مطلب را گزارش داد. او در یک جلسه مطبوعاتی در برلین گفت که با توجه به چنین وضعیتی در جنوب شرق اوکراین، لغو تحریم های اقتصادی اتحادیه اروپا اعمال شده علیه روسیه غیر ممکن است و در صورت وخامت اوضاع، تحریمات سخت تر خواهد شد.

پیش از این وزارت امور خارجه روسیه بیانیه رسمی را منتشر کرد که روسیه به انتخابات ساکنان جنوب شرق اوکراین احترام می گذارد و برای کمک به حل و فصل بحران اوکراین آماده است.

در بیانیه وزارت در آمده است: "انتخابات در مناطق دونتسک و لوهانسک با مشارکت فعال مردم برگزار شد. ما به اراده ساکنان جنوب شرق احترام می گذاریم. با توجه به انتخابات، بسیار مهم است که تدابیر فعال برای برقراری گفت و گوی پایدار بین مقامات مرکزی اوکراین و نمایندگان دونباس بر اساس توافقات مینسک انجام اتخاذ شود. ما همراه با شرکای بین المللی برای کمک سازنده به حل و فصل بحران در اوکراین آماده هستیم ."

صدای روسیه

4dqs6wx-2.jpg

لاوروف: دخالت آمریکا در امور دیگر کشورها به ثبات بین المللی لطمه می زند

وزیر خارجه روسیه گفت: آمریکا و غرب به دنبال اهداف ژئوپلتیک، در امور داخلی دیگر کشورها دخالت می‌کنند. وی داعش را به گسترش و ورود عناصر هرج و مرج و آنارشی در امور جهان متهم کرد

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در جریان مصاحبه‌ای با روزنامه نروژی وردن گانگ گفت: تنها تلاش‌های مشترک تحت لوای سازمان ملل می‌تواند راه‌ حل موثر بحران های دنیای مدرن امروز باشد.

وی گفت: متاسفانه ما شاهد تلاش‌های آمریکا و دولت‌های غربی برای تحمیل دیدگاه‌های خودشان به هر کسی و دخالت در امور داخلی کشورها برای دستیابی به اهداف ژئوپلتیک هستیم. این سیاست به بمباران یوگسلاوی، حمله به عراق حمله به لیبی و بی‌ثباتی سوریه منجر شد. همه اینها ضربه بزرگ و مهلکی برای ثبات بین‌المللی است.

لاوروف تاکید کرد:روسیه همواره حامی دولت‌های عراق و سوریه در جنگ با افراط‌گرایان بوده است. اما مسکو به ائتلاف آمریکا علیه داعش نمی‌پیوندد. بلکه ترجیح می دهد شاهد تلاش‌های مقابله با تروریسم توسط شورای امنیت سازمان ملل باشد، نهادی که مسئول اصلی برقراری صلح در جهان است.

به گفته وزیر امور خارجه روسیه مساله سوریه تنها از طریق ابزار صلح‌آمیز و از جانب مردم این کشور حل و فصل می‌شود.

لاوروف گفت: کاملا مشخص است که درگیری داخلی سوریه راه‌حل نظامی را نمی‌طلبد. مردم سوریه خودشان باید آینده کشورشان را از طریق مذاکره جامع و کامل داخلی و ملی و بدون دخالت عوامل خارجی رقم بزنند. روسیه از همان ابتدا خواستار راه‌حل صلح‌آمیز برای بحران سوریه بوده و به تشویق سوری‌ها در یافتن یک راه‌حل سیاسی قابل قبول در حل مشکلات ادامه می‌دهد. روسیه بخشی از ائتلاف بین‌المللی علیه داعش نبوده و معتقد است که اقدامات مقابله‌ای علیه تروریسم باید براساس یک بنیاد و پایه مستحکم قوانین بین‌المللی که مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل است صورت گیرد.

به گفته وزیر امور خارجه روسیه، درگیری‌ها در سوریه را نمی‌توان بدون در نظر گرفتن تهدید تروریسم حل و فصل کرد اگرچه حملات هوایی تحت رهبری آمریکا علیه مواضع داعش سوالاتی را درباره این مساله به وجود آورده که آیا این حملات با هماهنگی دولت دمشق است یا خیر.

لاوروف همچنین مداخله غرب و آمریکا در امور داخلی سایر کشورها را ضربه‌ای بر پیکره ثبات بین‌المللی دانست و گفت: جهان در حال حاضر به یک برهه از گذار و انتقال وارد شده و کاملا مشخص است که این اوضاع در حال حاضر از سایر ادوار تاریخی دیگر بزرگ‌تر و حساس‌تر است. ما در حال حاضر با تغییر اعصار و دوران مواجه هستیم. اوضاع بین‌المللی توسط یک ناآرامی فزاینده و غیرقابل پیش‌بینی ترسیم شده و صحنه جهانی شاهد رقابت سیاسی و اقتصادی است. شکل‌گیری جهان جدید نیازمند همکاری تمام فاکتورهاست. چالش‌های برون‌مرزی نظیر گسترش تسلیحات کشتار جمعی، تروریسم بین‌المللی، قاچاق مواد مخدر، جرایم سازمان یافته، کاهش منابع و مواد غذایی، بیماری‌های واگیردار، مهاجرت غیرقانونی، تغییرات جوی و سایر موارد در حال افزایش هستند.

لاوروف درباره تحریم‌های غرب علیه روسیه نیز گفت، این تحریم‌ها تنها به بن‌بست دریافتن راه‌حل‌هایی برای موانع موجود منجر می‌شود.

وی ادامه داد: با توجه به تحریم‌های موجود علیه مسکو، ما به شدت مخالف این رویکرد هستیم و آنها را غیرسازنده می‌دانیم. این تحریم‌ها نه‌تنها به حل بحران کمک نمی‌کنند بلکه بیشتر باعث ایجاد موانع دریافتن راه‌حل می‌شوند. از زمان اعمال تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه روسیه، ما تنها مجبور شده‌ایم تا دست به اقدامات دفاعی بزنیم.

رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه همچنین توافق مینسک برای دستیابی به سازش صلح‌آمیز برای بحران اوکراین را حساس خواند و گفت: این توافق نقش مهمی را در ایجاد شرایطی برای سازش بلندمدت و صلح‌آمیز در بحران داخلی اوکراین ایفا می‌کند. هم‌اکنون ضرورت دارد تا از ارتباط میان نمایندگان کی‌یف، دولت خودخوانده دونتسک و لوهانسک حمایت شود و مذاکره‌ای جامع و سیاسی صورت گیرد.

وزیر امور خارجه روسیه همچنین ابراز امیدواری کرد که همکاری با نروژ در آینده‌ای نزدیک بیشتر شود و گفت: دو کشور تشابهات اقتصادی و اجتماعی دارند

ایسنا

m.ok.ro.jpg

بیش از یک میلیون آواره اوکراینی در خاک روسیه به سر می برند

خبرگزاری «ریا نووستی»/ "کنستانتین دولگوف" نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در امور حقوق بشر، دموکراسی و حکومت قانون اعلام کرد که تعداد آوارگان اوکراینی در روسیه بیش از یک میلیون نفر تخمین زده می شود.

دولگوف طی سخنانی در برنامه شبکه تلویزیونی "روسیه 24" گفت: "تا کنون در مجموع بیش از یک میلیون نفر از اوکراین وارد روسیه شده اند، همه این افراد در خاک روسیه به سر می برند".

یادآور می شود ورود انبوه آوارگان به روسیه از شرق و جنوب شرقی اوکراین از ماه ژوئن در شرایط تشدید نبردها بین نیروهای مردمی استان های دونتسک و لوهانسک و ارتش دولتی این کشور افزایش یافته هاست.

طبق اطلاعات سازمان ملل متحد، حدود 3.7 هزار نفر از افراد غیر نظامی در نتیجه درگیری مسلحانه در شرق اوکراین کشته و بیش از 9 هزار نفر زخمی شده اند.

صدای روسیه

putinporoshenkomilanoct222.jpg

در حاشیه نشست میلان؛

پوتین: باج‌گیری از طریق تحریم‌ها بی‌معناست / اختلافات روسیه و آلمان جدی است

رئیس‌جمهوری روسیه که برای شرکت در نشست آسیا - اروپا به میلان سفر کرده است، با پترو پوروشنکو دیدار کرد و مذاکرات را "مثبت" خواند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری نووستی، دیمیتری پسکوف، سخنگوی رئیس‌جمهوری روسیه گفت: رئیس‌جمهوری روسیه و صدراعظم آلمان نیز در نشستی در میلان درباره تحقق توافق صلح بحث و گفت‌وگو کردند. ولادیمیر پوتین و آنگلا مرکل متوجه اختلاف نظرهای جدی درباره پیدایش درگیری در این کشور شدند.

در همین حال پوتین پس از دیدار با رئیس‌جمهوری اوکراین در جمع خبرنگاران گفت: دیدار با پترو پوروشنکو مثبت بود. این مذاکرات خوب بود.

از سوی دیگر سخنگوی پوتین درباره دیدار رهبران روسیه و آلمان نیز اظهار کرد: در نشستی طولانی که حدود دو ساعت و نیم به طول انجامید و در حاشیه اجلاس آسیا - اروپا  

(ASEM) برگزار شد،‌ روسیه و آلمان بر اولویت پایان دادن به روند جدایی میان طرف‌های مخالف در جنوب شرق اوکراین تاکید کردند.

پسکوف به نقل از پوتین عنوان داشت: اختلاف‌نظرهای جدی بر سر پیدایش درگیری در اوکراین به خصوص علت اصلی اتفاقات کنونی در این کشور میان مسکو و برلین وجود دارد.

به گفته وی، پوتین و مرکل درباره نظارت بر توافق آتش‌بس تاکید کردند و گفت‌وگویی کوتاه درباره پرونده گازی داشتند.

در حاشیه این اجلاس، رئیس‌جمهوری روسیه با میانجیگری ایتالیا با همتای اوکراینی خود، پترو پوروشنکو دیدار کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در ادامه سخنانش اظهار کرد: تلاش‌ها برای تحت فشار قرار دادن مسکو تنها وضعیت را وخیم‌تر می‌کند.

وی در مصاحبه‌ای با روزنامه‌ صربستانی پولیتیکا (Politika) بیان کرد که باج‌گیری بی‌معنی از طریق تحریم‌ها روسیه را منزوی نمی‌کند، اما ممکن است اقتصاد جهانی را تحت تاثیر قرار دهد. رئیس‌جمهوری روسیه از ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا خواست که بگویند هدف تحریم‌هایی که درک منطق آن‌ها بسیار سخت است، چیست؟

وی تاکید کرد: برای همه مشخص است که این روسیه نبود که باعث کودتا در اوکراین شد، یا روسیه نبود که باعث بحران سیاسی کنونی و جدایی شد بلکه قدرت گرفتن خلاف قانون اساسی کی‌یف موجب این اتفاقات به خصوص ماجرای کریمه شد. من می‌گویم ادامه تحریم‌ها به ایالات متحده و اتحادیه اروپا بستگی دارد. روسیه با دقت خطرات و نتایج اعمال تحریم‌ها را ارزیابی می‌کند و براساس منافع ملی، عکس‌العمل‌ نشان خواهد داد.

رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ به اینکه آیا اروپا در انتظار زمستانی سرد است، گفت: مسکو به تعهدات خود در زمینه انتقال گاز به مصرف‌کنندگان اروپایی ادامه می‌دهد.

پوتین همچنین با اشاره به روابط روسیه و آمریکا گفت: همیشه مسکو از همکاری با واشنگتن خشنود بوده است اما در مقابل فقط شاهد اقدامات مداخله‌جویانه در امور داخلی بوده‌ است. واشنگتن فعالانه از «جنبش میدان» حمایت کرد و زمانی که حمایت‌شوندگان در کی‌یف که ملی‌گرایان لجام گسیخته بودند، بخش عظیمی از اوکراین را علیه کشور برآشفتند و کشور را وارد جنگ داخلی کردند، آمریکایی‌ها شروع کردند به محکوم کردن روسیه برای ایجاد بحران در این کشور.

رئیس‌جمهوری روسیه عنوان کرد: در نشست مجمع عمومی سازمان ملل باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا «حمله روسیه به اروپا» را در میان سه تهدید اصلی علیه بشریت یعنی بیماری ابولا و گروه تروریستی داعش خواند که اگر این سخنان را به تحریم‌ها اضافه کنیم، مشاهده خواهیم کرد که چنین رویکردی بسیار خصمانه است و سخت است اگر بخواهیم آن را طور دیگری بیان کنیم.

ایسنا

IMG15322222.jpg

حمله معترضین اوکراینی به ساختمان پارلمان

چندین هزار نفر از معترضین اوکراینی ظهر امروز با تجمع در مقابل ساختمان پارلمان این کشور اقدام به پرتاب بمب های دست ساز و وسایل دودزا به طرف آن کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، هر چند نیروهای امنیتی در محل حضور دارند اما به دلیل ازدهام زیاد جمعیت، حملات به ساختمان پارلمان ادامه دارد.

وقوع این حالت موجب شده تا رئیس مجلس اوکراین اقدام به تعطیل کردن آن نموده و نمایندگان نیز از درهای مختلف اقدام به ترک محل نموده اند.

این وضعیت در حالی است که اوکراین در تاریخ 26 اکتبر شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود.

هر چند غرب گرایان اوکراینی با حمایت آمریکا و کشورهای اروپایی توانسته اند بر این کشور حاکم شوند اما با این وجود تنش هایی که از نوامبر سال گذشته در اوکراین آغاز شده و با استقلال کریمه به اوج خود رسید همچنان ادامه دارد و تدوام مشکلات اقتصادی نیز موجب شده تا محبوبیت دولت فعلی نیز در میان مردم کاهش بیابد.

مهر

7599ce22222.jpg

آکسیونف نخست‌وزیر کریمه شد

رئیس پیشین دولت موقت کریمه با رای اکثریت پارلمان رسماً به عنوان رئیس این منطقه انتخاب شد.

به گزارش ایسنا، به نقل از کی‌یف پست، سرگئی آکسیونف، رئیس پیشین دولت موقت کریمه قرار است به عنوان رئیس جدید این منطقه کار خود را آغاز کند.

انتصاب وی به عنوان رئیس دولت موقت کریمه در ماه آوریل و از سوی ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه صورت گرفت.

بدین ترتیب آکسیونف سمت نخست‌وزیری کریمه را نیز به طور رسمی عهده ‌دار شده است. پیش از این پارلمان کریمه در آستانه همه‌پرسی 16 مارس آکسیونف را به عنوان نخست‌وزیر این منطقه اعلام کرده بود.

فرارو

1412842498504_fidelcastro2222.jpg

فیدل کاسترو: ناتو افراطی تر از داعش است

رئیس‌جمهوری سابق کوبا ضمن دفاع از مواضع روسیه، به انتقاد شدید از دبیرکل جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) پرداخت.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، فیدل کاسترو، رئیس‌جمهوری پیشین کوبا در مقاله خود ینس استولتنبرگ، دبیرکل جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) را با رهبران داعش مقایسه کرد و نوشت: دبیر کل جدید ناتو عزم راسخی برای گسترش جنگ افراط‌گرایانه علیه روسیه دارد.

وی همچنین گفته است که این ائتلاف نظامی افراط‌گرایانه‌تر از داعش عمل می کند.

اظهارات کاسترو پس از آن مطرح می‌شود که استولتنبرگ در سخنرانی خود در لهستان گفت که ائتلاف غرب نیروهایش را هر جا که بخواهد مستقر خواهد کرد. این اظهارات دبیرکل ناتو در واقع واکنشی به اقدامات روسیه در کریمه و اوکراین محسوب می‌شود.

کاسترو در نوشته خود آورده است: من به سخنان دبیرکل جدید ناتو گوش دادم. چقدر نفرت در صورت این مرد بود! شما چه مذهبی دارید؟ پس از این همه، آیا اصلا می‌توانید در آسایش زندگی کنید؟

کاسترو در مقاله خود این اظهارات دبیر کل ناتو را با اقدامات داعش قابل مقایسه دانست و گفت که این اظهارات از روی تعصب مطرح می‌شود.

ایسنا

1498717_2222.jpg

بر اساس گزارش سازمان ملل ارتش کییف به نقض حقوق انسانی ادامه می دهد

ژنو، 16 مهر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ بر اساس گزارش هیئت نظارت کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد که خبرگزاری «ریا نووستی» به آن دسترسی یافته، نیروهای مسلح تحت کنترل کییف به نقض حقوق بین المللی انسانی ادامه می دهند.

این ششمین گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد است و اوضاع از 18 اوت تا 16 سپتامبر را در بر می گیرد.

در این گزارش خاطرنشان می شود نیروهای مسلح تحت کنترل کییف "به نقض مبانی حقوق انسانی بین المللی از جمله نقض اصل ضرورت نظامی، نصب علایم نظامی، تناسب و تدابیر احتیاطی ادامه می دهند".

در گزارش کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل به شهادت های تعدادی از افراد بازداشتی از سوی گروه های تحت کنترل کییف درباره رفتار بد، شکنجه، ضرب و شتم، نبودن کمک های پزشکی و غذای نامناسب اشاره می شود. همچنین ادامه موارد ناپدید شدن مردم، قتل ها، باج گیری ها و بازداشت های خودسرانه احساس نگرانی را در جامعه بین المللی بر می انگیزد.

اعتراضات گسترده در استان های شرق و جنوب شرقی اوکراین از اواخر ماه فوریه تا بحال ادامه دارد. این اعتراضات پاسخ ساکنان منطقه به تغییر قهری حکومت به شکل کودتا و برکناری رییس جمهور قانونی وقت اوکراین و به دنبال آن تلاش پارلمان برای لغو قانون موقعیت حقوقی منطقه ای زبان روسی در این کشور است. مقامات کییف از اوایل آوریل عملیات سرکوبگرانه گسترده با جلب ارتش را علیه معترضان آغازکردند. معترضان نیروهای مسلح تشکیل داده و در برابر ارتش دولتی مقاومت می کنند. استان های دونتسک و لوهاسنک، استان های هم مرز روسیه مراکز اصلی اعتراضات مردم هستند و در آنجا به دنبال همه پرسی تشکیل جمهوری های مردمی اعلام شده است.

به گزارش سازمان ملل تا 3 اکتبر بیش از 3600 فرد غیرنظامی در شرق اوکراین کشته و تقریبا از 8500 نفر زخمی شده اند.

ریا نووستی

2023-09-02T103507Z_2222.jpg

کمیسر سیاست خارجی اتحادیه اروپا:

اتحادیه اروپا باید برای امنیت خود با مسکو همکاری کند

"فدریکا موگرینی" کمیسر سیاست خارجی اتحادیه اروپا در خصوص مناسبات این اتحادیه با روسیه گفت که باید دیدگاه همسایه به مسکو داشته باشیم.

به گزارش مهر به نقل از رادیو آلمان، "فدریکا موگرینی" در سخنان امروز خود در پارلمان اروپا همچنین خاطر نشان کرد: بروکسل باید به روسیه به عنوان یکی از همسایگان شرقی خود نگاه کند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما باید با این کشور برای امنیت خود همکاری کنیم.

رئیس آینده دیپلماسی اروپا که در تاریخ 1 نوامبر ماموریت خود در اروپا را آغاز می کند، موضوع تحریم ضد روسیه را مطرح کرد و از بیانیه اخیر جنجالی جو بایدن، معاون رئیس جمهور آمریکا ابراز تعجب کرد.

بایدن هفته گذشته در سخنرانی خود در دانشگاه هاروارد در واقع اعتراف کرد که واشنگتن کشورهای اروپایی را بر خلاف اراده شان به اعمال تحریم علیه روسیه وادار کرده بود.

مهر

putin-3.jpg

رییس جمهور روسیه:

دلار از مبادلات تجاری روسیه با شرکای جدید حذف می‌شود

رئیس جمهور روسیه با بیان اینکه تحریم‌ها مانع از رسیدن روسیه به جایگاه نخست اقتصادی دنیا نمی‌شود، گفت: «این کشور در قراردادهای جدید با شرکای جدید تجارت با دلار را حذف می‌کند.»

به گزارش رویترز، ولادیمیر پوتین در برابر تحریم‌های غرب علیه روسیه گفت: «این تحریم‌ها مانع از این نخواهد شد که روسیه به عنوان قدرت اقتصادی برتر دنیا بشود.»

پوتین گفت: «به‌رغم شرایط سخت، روسیه به عنوان اقتصاد مستقل و برتر باقی می‌ماند و با دارا بودن تراز تجاری مناسب نیازی به جابجایی سرمایه نیز نخواهد داشت.»

رئیس جمهور روسیه در کنفرانس سرمایه‌گذاری روسیه گفت: «ما حقیقتاً به دنبال این هستیم که کشوری قوی، آزاد، مترقی و داد و ستد کننده با تمام دنیا باشیم.»

او همچنین به اهمیت توسعه قراردادهای روسیه با شرکای تجاری خود در شرق اشاره کرد و به شرکت‌هایی که در این زمینه با روسیه قرارداد بسته‌اند تبریک گفت.

پوتین همچنین تاکید کرد که روسیه به دنبال این هست تا معاملات خود با شرکای تجاری را با ارزهای جاری کشورها انجام دهد نه با دلار.

پوتین بدون توجه به افت وضعیت اقتصادی، فهرستی از مزیت‌ها و نرخ رشد در بخش‌های صنعتی و کشاورزی را اعلام کرد.

وی گفت: «به دنبال این هستیم تا پیشرفت‌های اقتصادی را برای کشور به ارمغان بیاوریم و این مهم با حمایت از بخش‌های تولید داخلی انجام می‌شود بویژه بخش‌هایی که قابلیت تولید محصولات رقابت‌پذیر دارند.»

وی تاکید کرد: «دولت روسیه از بخش‌های اقتصادی که احتمالاً به واسطه تحریم‌ها ضربه خورده‌اند و یا شرکت‌هایی که در معرض بحران اوکراین قرار گرفته‌اند حمایت خواهد کرد.»

پوتین تصریح کرد: «این حمایت‌ها بیشتر شامل افزایش سرمایه آنها خواهد بود.»

پیش از این رسانه‌ها از حذف دلار از مبادلات تجاری ایران و روسیه خبر داده بودند. قرار است به زودی روسیه در ایران بانک راه اندازی کند تا مبادلات پولی و مالی از طریق آن بانک صورت گیرد.

ایران و روسیه چندی پیش نیز یک قرارداد هنگفت در حوزه انرژی امضا کردند.

پس از تحریم های غرب علیه روسیه، روسیه نیز واردات برخی کالاها خصوصا کالاهای کشاورزی از اروپا تحریم کرده است. تحریمی که بنا به گفته ناظران تبعاتی برای برخی کشورهای اروپایی خواهد داشت.

از سوی دیگر روسیه در استراتژی جدید به به شمت متحدان دیگر خود در آسیا و آمریکا جنوبی روی اورده است. در این بین چین، هند ایران، برزیل، کشورهای اسیای میانه و ... از مهمترین متحدان روسیه خواهند بود.

فرارو

10_1462.jpg

بدنبال کشف گورهای دستجمعی:

تجارت اجزای بدن ساکنان اسیر سرزمین های شرق اوکراین توسط نظامیان اوکراینی

در شرق اوکراین کارشناسان پیوند سیاه اعضای بدن عمل می کردند. در گور های دستجمعی کشف شده در دنباس واقع در شرق اوکراین اجسادی با اعضای بیرون کشیده کشف شده.

ناظران سازمان امنیت و همکاری اروپا در اوکراین این اطلاع را تأیید کردند. برای رسیدگی به چگونگی این جنایات باید کمیسیون ویژه ای با شرکت کارشناسان بین‌المللی تشکیل شود.

حوزه دنباس که منطقه استخراج زغال سنگ بود الان به کاوش های دیگری دست زده. در طول چند هفته در جریان آتشبس میان کی یف و نیروی مردمی محلی در شرق کشور در حوزه استقرار گارد ملی اوکراین چند گور دستجمعی کشف شد. بیش از 400 جسد مردان و زنان ملبس و بدون لباس با دست‌های بسته و دارای سوراخ‌ها از گلوله ها به یک گودال انداخته شده و با قشر اندکی زمین خاکسپاری شده است.

وقتی که مقامات جمهوری های مردمی دونتسک و لوگانسک به بیرون کشیدن اجساد پرداختند آثار وحشتناک حاکی از جنایات نظامیان اوکراینی بر ملا شد. اجساد یافت شد دارای شکم های پاره شده و آثار اعضای بیرون کشیده از بدن بودند.

مدینه جاربوسینووا نماینده سازمان امنیت اروپا در مبارزه با فروش انسان‌ها این اطلاع را در مصاحبه با تلویزیون اوکراین تأیید کرده گفت که این موقعیت به رسیدگی مفصل با جلب خبرگان بین‌المللی نیاز دارد. آلکساندر کاراسیوف کارشناس انستیتوی اسلاو شناسی آکادمی علوم روسیه اشاره کرد که نمایندگان این سازمان بین‌المللی معتبر امکان حضور و فعالیت های پزشکان کارشناس در پیوند سیاه اعضای بدن در اوکراین را بعید نمی داند. او گفت:

چنین مواردی در گذشته هنگام اختلاف میان صرب ها و آلبانیایی ها در یوگسلاوی بوده. ثابت شد که در آنجا کارشناسان پیوند سیاه اعضا عمل کردند که از اسیران صربی موجود در دست البانیایی ها اعضا می‌گرفتند و آن‌ها را به اروپا می فروختند. جنجال بین‌المللی قابل توجهی رخ داد ولی بعد از چندی این قضیه ماستمالی شد زیرا در راس این تجارت هاشم تاچی قرار داشت که بعداً نخست وزیر جمهوری کوزوو شد که تعدادی از کشور ها آنرا به رسمیت شناختند.

مدت‌ها است که بازار سیاه اعضا به حساب اوکراین پر می شود. کافی است به آگهی ها در سایت‌های محلی نگاه شود. اهدا کنندگان را در میان بی بضاعت ها جستجو و پیدا می کنند. به آن‌ها پول می دهند مثلاً الان بابت یک کلیه 200 هزار یورو می دهند. اختلاف نظامی امکانی برای سود آورتر کردن این تجارت است.

در نتیجه برای تأمین اعضا به بریدن نه سربازان، بلکه افراد بی‌دفاع پرداختند. نیروی انتظامی اوکراین ساکنان اسیر سرزمین های اشغال شده دنباس را به جراحان قصاب می دادند. آن‌ها سفارش ها را انجام داده و سپس نظامیان انسان‌های مسخ شده را با تیری به سر می‌کشتند. خط تولید اعضای بدن در شرق اوکراین با نیروی تمام کار می کرد. فقط کشف اجساد پاره شده گویای این ادعا نیست. سربازان نیروی مردمی شرق بیمارستان های سیار اوکراینی را تصرف می‌کردند که دارای دارو ها و وسایل پرشکی خودویژه ای بودند. از روی تصادف عجیبی در همین حوزه ها تعداد مفقود های محلی بیش از جد زیاد بود. در باره اکثر آن‌ها هیچ چیز معلوم نیست.

صدای روسیه

9RIAN_02411831-222.jpgرژه صلح در اکرایین

روز شنبه ساکنان شهرهای بزرگ شرق اکرایین در راه پیمایی وسیع مخالفت خود را با ادامه درگیری در منطقه اعلام کردند.

Kharkiv, Dnipropetrovsk, Odessa, Zaporozhye, Kherson and Nikolayev

از جمله شهرهایی بوده است که شاهد راهپیمایی مردمی بودند.

افرادی که در این راه پیمایی شرکت داشته اند از دولت مرکزی خواسته است تا جنگ در منطقه و علیه غیرنظامیان را پایان دهند.

صدای روسیه

IMG11550683.jpg

گور دسته جمعی افراد غیر نظامی در شرق اوکراین توسط نیروهای مردمی کشف شده است

دونتسک (شرق اوکراین)، 1 مهر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ گور دسته جمعی افراد غیر نظامی در استان دونتسک واقع در شرق اوکراین کشف شده است.

نیروهای مردمی این گور دسته جمعی را درمنطقه کومونار واقع 60 کیلومتری شهر دونتسک کشف کرده و تا به حال اجساد چهار نفر از جمله سه زن را از آن بیرون آورده اند.

یگان های نیروهای مسلح حکومت کییف تا دو روز قبل در اینجا مستقر بودند. نیروهای مردمی در "نیژنایاکرینکا"، نقطه مسکونی دیگری در استان دونتسک گور دسته جمعی چهار نفر دیگر از افراد غیر نظامی کشته شده را کشف کرده اند.

نیروهای مردمی اوکراین معتقدند نیروهای مسلح کییف این افراد غیر نظامی را به قتل رسانده اند.

یادآور می شود اعتراضات گسترده در استان های شرق و جنوب شرقی اوکراین از اواخر ماه فوریه تا بحال ادامه دارد. این اعتراضات پاسخ ساکنان منطقه به تغییر قهری حکومت به شکل کودتا و برکناری رییس جمهور قانونی وقت اوکراین و به دنبال آن تلاش پارلمان برای لغو قانون موقعیت حقوقی منطقه ای زبان روسی در این کشور است. مقامات کییف از اوایل آوریل عملیات سرکوبگرانه گسترده با جلب ارتش را علیه معترضان آغازکردند. معترضان نیروهای مسلح تشکیل داده و در برابر ارتش دولتی مقاومت می کنند. استان های دونتسک و لوهاسنک، استان های هم مرز روسیه مراکز اصلی اعتراضات مردم هستند و در آنجا به دنبال همه پرسی تشکیل جمهوری های مردمی اعلام شده است.

صدای روسیه

9RIAN_222-2.jpg

شکایت شهروندان آلمان از رییس جمهور اکرایین

بازماندگان سه شهروند آلمان که در جریان سقوط هواپیمای بویینگ 777 مالزی در شرق اکرایین جان خود را از دست داده اند، خود را برای شکایت از دولت اکرایین و رییس جمهور آماده می کنند.

وکیل این شاکیان گفته است، دولت اکرایین موظف بوده است که پرواز خطوط هوایی برفراز حریم هوایی خود را متوقف کنند.

او معتقد است عدم اجرای وظایف مربوطه مهمترین علت برای شکایت از این کشور در دادگاه اروپا و حقوق بشر می باشد.

صدای روسیه

UKRAINE-CRISIS2222.jpg

نتیجه مذاکرات در مینسک: آتش بس، تبادل اسیر و مباحثه

مقامات دولت کیف و شورشیان شرق اوکراین در خصوص آتش بس کامل و تشکیل منطقه امن در فاصله 30 کیلومتری از مرزهای با نظارت ماموران سازمان همکاری های اروپا توافق کردند.

طرفین به عنوان پیش شرط مساله تبادل اسرا را طرح نمودند. به گزارش خبرگزاری ریانووستی بحث و گفتگو حول وضعیت منطقه دانباس انجام نگرفت.

طرفین با میانجیگری روسیه و سازمان همکاری های اروپا مذاکرات را در میسنک به پایان رساندند. روز 5 سپتامبر بین دو طرف آشتی اعلام شد و روز 19 سپتامبر تفاهم نامه را به اجرا گذاشتند. طبق متن تفاهم نامه موجود که نماینده اوکراین قرائت کرد، لئونید کوچما دومین رییس جمهور کشور موافقت کرد که مساله آتش بس شامل هر دو طرف درگیری می شود و مساله باقی گذاشتن گروهان نظامی و تشکیل نیروهای نظامی دو طرف در مواضع اشغال شده در روز 19 سپتامبر را حل کرده، استفاده از هر گونه سلاح و انجام حملات نظامی را ممنوع کردند.

تفاهم نامه به بررسی مساله خروج تجهیزات نظامی شلیک با کالیبر بالاتر از 100 میلیمتر در فاصله کمتر از 15 کیلومتری از هر طرف و منع استقرار سلاح سنگین و تجهیزات نظامی در منطقه مسکونی هر دو طرف را بررسی می کنند. به این ترتیب، منطقه ای امن به مسافت 30 کیلومتر تشکیل می شود.

از طرف دیگر، میادین مین در این منطقه پاکسازی شده و مین های جدید در محل قرار نمی دهند. بر فراز منطقه امن پرواز هواپیماهای نظامی و دستگاه های پرنده خارجی ممنوع است. 500 نیروی سازمان همکاری اروپا مراقب انجام تعهدات دو طرف هستند.

میخاییل زورابوف سفیر روسیه در کی یف به نوبه خود اظهار کرد که در نتیجه کار گروه تماس در اوکراین درگیری ها کاهش یافته است. طبق ارزیابی وی، پس از 5 سپتامبر ابعاد درگیری های نظامی تا 70 کاهش یافته است. به گفته زورابوف، دلیل نقض رژیم آتش بس، فقدان خط تماس بود که بدون آن امکان کنترل بر این تصمیم وجود نداشت. ایگور پلوتنیتسکی رییس جمهوری خود خوانده لوگانسک نیز اظهار کرد که حتی پس از امضای پروتکل 5 سپتامبر، در برخی موارد شاهد تخلف بوده ایم. امروز تفاهم نامه را به اتمام رساندند و مردم منطقه شانس دوباره ای برای حساس امنیت پیدا کردند.

در این میان، مساله تبادل اسرای جنگی نیز از چشم دور نماند. به گفته لئونید کوچما، این موضوع از اصلی ترین بخش های تفاهم نامه است. پروسه در حال انجام است و این کار را هر چه فعالتر انجام می دهیم، چون دو طرف مایل هستند زودتر این کار انجام بگیرد. سفیر روسیه نیز به نوبه خود گفت که از روز 5 سپتامبر بیش از 120 تن را تبادل کرده اند و نتایج نسبتا بد نیست.

در دیدار کنونی نیز همچون دیدار روز 5 سپتامبر، رییس جمهور سابق اوکراین، لئونید کوچما نماینده ویژه دولت کنونی روسیه، الکساندر زاخارچنکو نخست وزیر جمهوری مردمی دانتسک، ایگور پلوتنیتسکی رهبر جمهوری مردمی لوگانسک، آندره پورگی معاون اول نخست وزیر جمهوری دانتسک الکسی کاریاکین، رییس شورای عالی لوگانسک، میخاییل زوراب سفیر روسیه در کی یف و همچنین نماینده رسمی سازمان امنیت و همکاری های اروپا در حل و فصل اوضاع اوکراین حضور داشتند.

صدای روسیه

Osaraye-okrain2222.jpg

شورشیان شرق اوکراین ۶۰۰ اسیر را آزاد کردند

دولت اوکراین از آزادی ۶۴۸ نفر از بند اسارت جدایی‌خواهان شرق اوکراین و تلاش برای رهایی ۵۰۰ تن دیگر خبر داده است. روسیه نیز بر انجام گفت‌وگو‌های هر چه سریع‌تر درباره وضعیت و جایگاه قانونی شرق اوکراین تاکید کرده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از منابع اوکراینی، جدایی‌خواهان طرفدار روسیه از آغاز آتش‌بس در شرق اوکراین ۶۴۸ اسیر را آزاد کرده‌اند.

یک سخنگوی ارتش اوکراین روز سه‌شنبه (۹ سپتامبر / ۱۸ شهریور) در کی‌یف گفت که دولت اوکراین در تلاش است تا حدود ۵۰۰ اسیر دیگر نیز آزاد شوند.

پترو پوروشنکو، رئیس جمهور اوکراین، روز دوشنبه (۸ سپتامبر / ۱۷ شهریور) تصریح کرده بود که جدایی‌خواهان حدود ۱۲۰۰ زندانی را آزاد کرده و تحویل دولت اوکراین داده‌اند. سخنگوی ارتش اوکراین سه‌شنبه در این باره گفت که پوروشنکو در مورد شمار تمامی افرادی سخن گفته که احتمال می‌رود در بند اسارت جدایی‌طلبان باشند.

دولت اوکراین و جدایی‌طلبان پس از ماه‌ها کشمکش روز جمعه گذشته (۵ سپتامبر / ۱۴ شهریور) بر سر آتش‌بس و نیز تبادل اسرا به توافق رسیدند.

به گفته سخنگوی ارتش اوکراین، از آغاز آتش‌بس تا کنون بر اثر درگیری‌های پراکنده ۵ سرباز اوکراینی جان خود را از دست داده و ۳۳ نفر نیز زخمی شده‌اند. پیش از این وزارت دفاع اوکراین از کشته شدن ۴ نفر خبر داده بود.

درخواست روسیه برای گفت‌وگو

دولت روسیه با نظر به توافق بر سر آتش‌بس در شرق اوکراین خواستار انجام گفت‌و‌گوی هر چه سریع‌تر درباره آینده منطقه شده است.

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، روز سه‌شنبه (۹ سپتامبر / ۱۸ شهریور) در مسکو گفت که در توافق روز جمعه گذشته در بلاروس پیش‌بینی شده که در باره "جایگاه قانونی جنوب شرقی اوکراین" مذاکره صورت گیرد. لاوروف افزود: «ما امیدواریم که این مذاکرات به زودی شروع شود.»

توافقی که میان دولت اوکراین و جدایی‌خواهان طرفدار روسیه در حضور نمایندگان روسیه و "سازمان امنیت و همکاری اروپا" حاصل شد، "جایگاه قانونی خاصی" را برای مناطقی که هم اکنون در کنترل جدایی‌طلبان هستند در نظر گرفته است. در این توافق همچنین برگزاری انتخابات در مناطق دونتسک و لوگانسک پیش‌بینی شده است.

جدایی‌طلبان روز یکشنبه گذشته (۷ سپتامبر / ۱۶ شهریور) اعلام کردند که گفت‌وگو درباره وضعیت شرق اوکراین باید در عرض یک هفته انجام گیرد. آن‌ها در این رابطه خواستار آن شده‌اند که استقلال دونتسک و لوگانسک به رسمیت شناخته شود. اوکراین این خواست را نمی‌پذیرد.

روسیه نیز تا کنون استقلال این مناطق را به رسمیت نشناخته است. سیاست رسمی دولت روسیه این است که این مناطق بخشی از اوکراین باقی بمانند، اما از حق خودمختاری بیشتری برخوردار شوند.

پاسخ روسیه به اتهام کانادا

در این میان روسیه اتهام‌هایی را مبنی بر این‌که دست به عملیات تحریک‌آمیز در برابر یک کشتی جنگی کانادایی در دریای سیاه زده، رد کرده است. دولت کانادا اعلام کرده بود که دو هواپیمای جنگی و یک هواپیمای تجسسی روسی به طور تحریک‌آمیز به دور یک ناوچه کانادایی در دریای سیاه گشته‌اند.

روز سه‌شنبه یک مقام ارشد وزارت دفاع روسیه در مسکو گفت که البته یک جت جنگی روسی و یک هواپیمای باری از منطقه‌ای عبور کرده‌اند که در آن کانادایی‌ها با ناوچه "تورنتو" در حال انجام مانور بوده‌اند. این مانور در چارچوب مانورهای نظامی ناتو (پیمان آتلانتیک شمالی) انجام می‌گرفته است.

این مقام وزارت دفاع روسیه افزوده است که هواپیماهای روسی پروازی عادی داشته‌اند. خبرگزاری "ایتار-تاس" به نقل از ژنرال ایگور کوناشنکوف گزارش داد که هواپیماهای روسی در مسیری که ناوچه کانادایی در حال انجام مانور بوده حرکت نکرده‌اند.

راب نیکلسون، وزیر دفاع کانادا، روسیه را متهم به انجام "عملیات تحریک‌آمیز غیرضروری" کرده بود. به گفته نیکلسون، هواپیماهای روسی پیرامون ناوچه "تورنتو" چرخیده‌اند.

نیکلسون هشدار داد که رخداد روز یکشنبه گذشته (۷ سپتامبر / ۱۶ شهریور) می‌تواند روابط میان دو کشور را وخیم‌تر کند. رابطه میان روسیه و کانادا تنش‌آمیز است، زیرا کانادا در رابطه با بحران اوکراین، همانند آمریکا و اتحادیه اروپا، تحریم‌هایی را علیه روسیه وضع کرده است.

افزون بر این، کانادا به عنوان یکی از اعضای ناتو از زمان شروع کشمکش اوکراین چند مانور نظامی انجام داده که از سوی روسیه " عملیات تحریک‌آمیز" تلقی شده است.

DW.DE

2222_UKRAINE-CRISIS.jpg

مقامات اوکراین اطلاع دادند حدود 830 نظامی در شرق این کشور کشته شده اند

کییف، 13 شهریور، خبرگزاری «ریا نووستی»/ شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین اعلام کرد از زمان آغاز عملیات ویژه در شرق این کشور 837 نفر از نظامیان اوکراینی کشته و 3044 نفر زخمی شده اند.

"آندره لیسنکو" سخنگوی شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین در نشست خبری اطلاع داد: "تلفات ما تا 4 سپتامبر به جز نظامیان محاصره شده در شهر ایلووایسک 837 کشته و 3044 زخمی است".

یادآور میشود اعتراضات گسترده در استان های شرق و جنوب شرقی اوکراین از اواخر ماه فوریه تا بحال ادامه دارد. مقامات کییف از اوایل آوریل عملیات ویژه گسترده با جلب ارتش را علیه معترضان این منطقه انجام می دهند. طبق اطلاعات سازمان ملل متحد، طی این مدت بیش از 2500 نفر از افراد غیر نظامی در شرق اوکراین کشته و حدود شش هزار نفر زخمی شده اند.

صدای روسیه

9RIAN_222.jpg

ژنرال های ناتو: کی یف در عملیات نظامی در شرق اوکراین شکست خورد

ژنرال های ناتو ارزیابی خود از وضعیت در شرق اوکراین را اساسا تجدید نظر کردند.

هفته نامه آلمانی "اشپیگل" این مطلب را گزارش داد. در پایان هفته گذشته، استراتژیست های ناتو در جلسه پشت درهای بسته قبول کردند که کی یف از دیدگاه نظامی در درگیری ها در شرق کشور "تقریبا شکست خورد".

به گزارش "اشپیگل"، یکی از ژنرال های ارشد گفت که پوروشنکو باید مذاکرات را انجام دهد تا نظامیان خود را نجات دهد". نظامیان عالی رتبه ناتو امکان تغییر وضعیت به نفع حکومت کی یف را رد کردند.

علاوه بر این، ناتو معتقد است که اوکراین کنترل مرز شرقی را به طور کامل از دست داده است.

صدای روسیه

rm_27_22222.jpg

ناتو تکلیف داعش و روسیه را یکسره کرد

پس از آنکه باراک اوباما گفت که آمریکا هیچ طرحی برای مقابله با داعش ندارد و به تنهایی با این گروه تروریست مقابله نخواهد کرد، یک منبع آگاه در ناتو گفت که بعید است که این ائتلاف بخواهد مستقیماً با داعش مبارزه کند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، باراک اوباما، رییس‌جمهوری آمریکا علاوه بر مساله داعش گفته است که برای تنبیه روسیه به دلیل تحرکات نظامی در اوکراین تنها تحریم‌های مالی را در نظر خواهد گرفت. در عوض رهبران اتحادیه اروپا که امروز (شنبه) در بروکسل نشستی را برگزار کرده‌اند احتمالاً دور جدیدی از تحریم‌ها را علیه روسیه اعمال می‌کنند.

یکی از منابع آگاه ناتو در گفت‌و‌گو با فارن پالسی گفت که تحریم‌های جدید امروز اعلام می‌شود.

در همین حال گفته می‌شود که دولت انگلیس قرار است پیشنهاد ممنوعیت دسترسی روسیه به "جامعه ارتباط از راه دور بین بانکی مالی در سراسر جهان" را مطرح کند.

این منبع آگاه همچنین با اشاره به سخنان اوباما درباره تشکیل ائتلافی برای مبارزه با داعش در سوریه گفت: خشونتی که در سوریه رخ داده است به وضوح به داعش اجازه داده تا پناهگاه امنی را برای خود ایجاد کند و ما برای اینکه بتوانیم آن‌ها را نابود کنیم باید استراتژی منطقه‌ای ایجاد کنیم.

این منبع همچنین سخنان اوباما در رابطه با این که هیچ اقدام نظامی فوری برای مقابله با روسیه که جبهه سومی در شرق اوکراین گشوده است، انجام نمی‌شود، تایید کرد.

وی در ادامه خاطرنشان کرد که بعید است ناتو به عنوان چتری برای اقدام هماهنگ علیه داعش در سوریه و عراق اقدام کند.

این مقام تاکید کرد که ناتو احتمالاً در آموزش و تجهیز نیروهای عراقی مشارکت خواهد کرد.

وی در ادامه تاکید کرد که احتمالاً در واکنش به تحریکات نظامی جدید روسیه، ناتو واکنش خاصی نشان نخواهد داد و تنها احتمال دارد که در کشورها به صورت مستقل عمل کنند. در همین حال الکساندر ورشبو، معاون دبیر کل ناتو در مصاحبه با فارن پالسی گفت: ائتلاف ناتو اقدامی هماهنگ در خصوص اوکراین انجام نخواهد داد و تنها به ظرفیت‌سازی می‌پردازد و نه کمک امنیتی مستقیم. اما هر کشور می‌تواند به‌صورت مجزا اقداماتی انجام دهد.

خبرآنلاین

n00040697-b-2.jpg

سازمان امنیت و همکاری در اروپا هیچ شواهدی از حضور ارتش روسیه در اوکراین ندارد

سازمان امنیت و همکاری در اروپا "در حال حاضر هیچ شواهدی از حضور نیروهای نطامی روسیه در خاک اوکراین ندارد".

روز جمعه توماس گرمینگر، رئیس شورای دائمی سازمان در پخش زنده "رادیوی آلمانی "دوچلند رادیو کولتور" این مطلب را گزارش داد.

آندری کلین، نماینده دائم روسیه در سازمان امنیت و همکاری اروپا روز پنجشنبه گذشته گفت که هیچ حضوری ارتش روسیه و تجهیزات نظامی در اوکراین ثبت نشده است.

روز جمعه سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه پس از دیدار با محمد جواد ظریف، همتای ایرانی خود گفت که اتهامات به "تهاجم" روسیه به خاک اوکراین نه برای اولین بار عنوان می شود بلکه هیچ کس حقایق را اعلام نکرده است .

صدای روسیه

NATO-KRIG22222222.jpg

دیروز کمونیسم، و امروز روسیه، بهانه ای برای اشغال جهان توسط ناتو

راسموسن: ناتو برای مقابله با روسیه در کشورهای شرق اروپا پایگاه ایجاد می‌کند

دبیرکل نیروهای پیمان آنتلانتیک شمالی اعلام کرد، ناتو برای اولین بار در واکنش به بحران اوکراین و تلاش برای بازداشتن رئیس جمهوری روسیه از ایجاد مشکل در این جمهوری سابق شوروی، پایگاه‌های جدیدی در شرق اروپا ایجاد می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نوشته روزنامه گاردین، آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو اعلام کرد، این ائتلاف هفته آینده در کاردیف درباره حل اختلافات در همکاری و توافق برای استقرار نیروهای جدید در مرزهای روسیه تصمیم گیری می‌کند. اقدامی که به طور قطع واکنش شدیدی را از سوی مسکو بر می‌انگیزاند.

راسموسن همچنین به اقداماتی برای بهبود امنیت اوکراین اشاره کرد و گفت: ناتو علاوه بر مدرن کردن نیروهای مسلح اوکراین به این کشور در جهت مقابله با تهدید روسیه کمک می‌کند.

وی گفت: ما اقداماتی را به کار می‌گیریم که به زعم خودمان برنامه‌های آمادگی با هدف توانایی پاسخگویی سریع به موقعیت جدید امنیتی در اروپا است. ما هم اکنون هم گروهی به نام نیروهای واکنش سریع ناتو داریم که هدف آن‌ها استقرار سریع در زمان نیاز است. اما قصد فعلی ما تشکیل گروه خط مقدم است که از آمادگی بسیار بسیار بالایی برخوردار باشد.

راسموسن تاکید کرد که برای ایجاد چنین نیروهای آماده‌ای نیاز به کمک‌ تمام کشورهای عضو برای تامین تجهیزات، پایگاه‌ها و منابع است.

راسموسن درباره اهمیت ایجاد پایگاه‌های جدید گفت: نکته مهم این است که هر متجاوز بالقوه‌ای باید بداند که اگر حتی فکر حمله به یک کشور متحد ناتو را در سر داشته باشد نه تنها با سربازان آن کشور بلکه با نیروهای ناتو نیز مواجه خواهد شد.

دبیرکل ناتو در پاسخ به سوالی درباره امکان حضور دائمی نیروهای ناتو در شرق اروپا گفت: پاسخ مختصر بله است. اما برای جلوگیری از بروز سوء‌تفاهم‌ها من از اصطلاح "تا زمانی که لازم باشد" استفاده می‌کنم. متحدان اروپای شرقی ما از پیشنهاداتی که در برنامه آمادگی است، خوشحال خواهند شد.

راسموسن تاکید کرد که این نیروها می‌توانند طی چند ساعت برای انجام عملیات آماده شوند.

منبع ایسنا

9RIAN_22222.jpg

پیشنهاد تسلیم  به 7 هزار نظامی اوکراینی محاصره شده توسط مقامات جمهوری خلق دونتسک

رهبری جمهوری خلق دونتسک به نظامیان ارتش اوکراین احاطه شده در خاک جمهوری پیشنهاد کردند تسلیم کنند.

الکساندر زخارچنکو، نخست وزیر و رئیس نیروهای مسلح جمهوری خلق دونتسک این مطلب را گزارش داد.

او اشاره کرد که کسانی که سلاح خود را به زمین بگذارند، به کمیته مادران سربازان اوکراینی یا به بستگان خود تحویل خواهند شد. متن این بیانیه در وب سایت مرکز مطبوعاتی جمهوری خلق دونتسک منتشر شده است. در این بیانیه همچنین از فرماندهی عملیات نظامی در شرق اوکراین و نیروهای نظامی اوکراین به تسلیم سلاح، تجهیزات نظامی و اموال نظامی به نیروی مردمی دعوت می شود. در صورت عدم پذیرش این شرایط ارتش جمهوری خلق دونتسک به مبارزه با نیروهای اوکراین احاطه شده ادامه خواهد داد و مسئولیت بر قربانیان احتمالی به عهده ژنرالها و افسران نیروهای انتظامی اوکراین می باشد

روز یکشنبه زخارچنکو تعرض گسترده ای نیروی مردمی جمهوری خلق دونتسک را اعلام کرد. به گفته نیروی مردمی، گروه های بزرگ نیروهای نظامی اوکراین و گروه های مسلح ملی گرایان اوکراین با جمعیت حدود 7 هزار نفر احاطه شدند.

صدای روسیه

9AP3922222.jpg

وزیر اقتصاد آلمان:

تاسیس دولت فدرالی در اکرایین تنها گزینه موجود برای حل اختلافات و بحران در اکرایین می باشد

وزیراقتصاد آلمان در مصاحبه 24 اوت با Welt am Sonntag از طرح فدرالی شدن اکرایین سخن گفت. این دیپلمات آلمانی تاسیس دولت فدرالی در اکرایین تنها گزینه موجود برای حل اختلافات و بحران در اکرایین می باشد.

وی معتقد است در صورتی که به مناطق روس زبان اکرایین پیشنهاد قابل توجه داده شود، این امکان وجود دارد که حاکمیت ارضی واحد اکرایین حفظ شود. به گفته وی برای اجرای هر پیشنهاد و طرحی باید در ابتدا در شرق اکرایین اتش بس اعلام شود.

صدای روسیه

131400462.jpg

کاروان امدادی روسیه بدون مجوز وارد اوکراین می‌شود

کاروان امدادی روسیه در راه لوگانسک است. روسیه می‌گوید، دولت این کشور برای عبور از مرز و ورود به لوگانسک منتظر صدور مجوز از سوی دولت مرکزی در کی‌یف نخواهد ماند.

کاروان امدادی روسیه با ۲۸۷ دستگاه کامیون به مدت یک هفته پشت مرزهای اوکراین از حرکت ایستاد و محموله‌های آن کنترل شد. اینک بنا بر گزارش‌های منتشره از چندین منبع، این کاروان در مسیر لوگانسک است. وزارت خارجه روسیه روز جمعه (۲۲ اوت/۳۱ مرداد) با اعلام این خبر نسبت به تلاش برای متوقف کردن این کاروان هشدار داد. وزارت خارجه در مسکو گفت، تمامی "بهانه‌ها"ی اوکراین برای بازایستادن این کاروان رد خواهد شد.

وزارت خارجه روسیه افزود، دولت این کشور قصد ندارد بعد از هفته‌ها کشمکش با کی‌یف بیش از این منتظر موافقت صلیب سرخ و رهبری طرفدار غرب اوکراین باقی بماند.

وزارت خارجه اضافه کرد: «ما دروغ‌های علنی و امتناع از رسیدن به توافق را بیش از این تحمل نخواهیم کرد. روسیه تصمیم گرفته است وارد عمل شود.»

خبرگزاری روسی "ریا نووستی" به نقل از سخنگوی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه اعلام کرد: «کاروان کمکی بشردوستانه ما حرکت به سمت لوگانسک را آغاز کرده است.»

این خبرگزاری می‌گوید، پوتین از این قضیه اطلاع دارد. یکی از خبرنگاران آسوشیتدپرس تأیید کرد که نخستین کامیون‌های امدادی از مرز اوکراین گذشته‌اند. رویترز به نقل از یک شاهد عینی عبور کامیون‌های روسی از مرز را تأیید کرد.

کاروانی با اسکورت شورشیان

سخنگوی نیروهای طرفدار روسیه در اوکراین به خبرگزاری اینترفاکس گفت: «ما مسئول امنیت کاروان کمک‌های بشردوستانه و افراد حاضر در آن هستیم. کاروان زیر حفاظت ما حرکت می‌کند.»

یک شاهد عینی دیگر نیز در گفت‌وگو با رویترز تأیید کرد که کاروان توسط شورشیان هوادار روسیه همراهی می‌شود.

صلیب سرخ بین‌المللی در صفحه توییتر تأیید کرده که کامیون‌ها در اوکراین در حرکت هستند. یک نماینده صلیب سرخ گفت: «ما آن‌ها را به دلیل وضعیت شکننده امنیتی اسکورت نخواهیم کرد.»

صلیب سرخ می‌گوید، همکاران این سازمان از سوی دو طرف درگیر ضمانت‌های لازم را دریافت نکرده‌اند. تیم این سازمان بشردوستانه در لوگانسک از درگیری‌های سنگین در طول شب گزارش داده است.

این سازمان روز پنج‌شنبه (۲۱ اوت) گزارش داد: «مقام‌های گمرک بازرسی خود را شروع کردند. کامیون‌ها باید فردا حرکت کنند.»

نخستین کامیون‌ها شامگاه چهارشنبه در گمرک روسیه توقف کرده بودند.

سفر مرکل به اوکراین

درگیری شدید واحدهای دولتی و جدایی‌طلبان هوادار روسیه در شرق اوکراین همچنان ادامه دارد. این درگیری تعداد زیادی کشته بر جا گذاشته است. شورای امنیت ملی اوکراین در کی‌یف از کشته شدن دست‌کم ۵ سرباز سخن گفته است. شورشیان طرفدار روسیه نیز در دونتسک از شلیک سنگین توپخانه ارتش خبر دادند.

شورشیان همچنین مدعی شدند که مجددا سه هواپیمای ارتش اوکراین را سرنگون کرده‌اند.

در روزهای آینده قرار است چندین دیدار در سطح مقام‌های ارشد برای تنش‌زدایی در اوکراین برگزار شود. آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان روز شنبه (۲۳ اوت) به منظور دیدار و گفت‌وگو با پترو پروشنکو، رئیس‌جمهور اوکراین وارد کی‌یف خواهد شد.

رسانه‌ها می‌گویند، مرکل در این دیدار احتمالا از پشیبانی آلمان سخن خواهد گفت. این پشتیبانی بنا بر اعلام دولت آلمان شامل کمک‌های نظامی نخواهد شد.

DW.DE

nato-main-2222.jpg

فنلاند: ناتو و اتحادیه اروپا قادر به حمایت نظامی از اوکراین نیستند

نخست‌وزیر فنلاند امروز (دوشنبه) گفت: اتحادیه اروپا و ناتو نمی‌توانند از سربازان ارتش اوکراین که با جدایی‌طلبان حامی روسیه می‌جنگند حمایت نظامی بعمل آورند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز "آلکساندر استاب"، نخست‌وزیر فنلاند در مصاحبه‌ای گفت: این کار ممکن نخواهد بود. ما می‌دانیم که ناتو تنها کمک نظامی خود را به اعضای خود می‌دهد در حالی‌که اتحادیه اروپا ظرفیت اعطای این نوع حمایت را ندارد.

وی خاطرنشان ساخت: اتحادیه اروپا توافق‌نامه همکاری با اوکراین امضا کرده است و این قدرت نرمی است که این اتحادیه علیه روسیه استفاده می‌کنند.

روز شنبه وزیر امور خارجه اوکراین از ناتو و اتحادیه اروپا خواست از این کشور حمایت نظامی بعمل آورده و یک راهبرد جدید در راستای کمک به کی‌یف برای پایان دادن به جنگ داخلی چهارماهه در اوکراین تدوین کنند.

ایسنا

2222.jpg

نخست وزیر مجارستان: اروپا با تحریم روسیه "خودزنی" کرده است

نخست وزیر مجارستان ضمن درخواست برای تجدیدنظر درباره تحریم‌ها علیه روسیه، گفت: اتحادیه اروپا با تحریم‌هایی که علیه روسیه اعمال کرده از نظر اقتصادی به خود آسیب رسانده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نقل از خبرگزاری رویترز، اظهارات ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان، یک روز پس از انتقاد همتایش از اسلواکی‌ منتشر شد. روبرت فیکو، نخست وزیر اسلواکی با "بی‌معنی" خواندن تحریم‌ها از آن‌ها انتقاد کرد و گفت: این تحریم‌ها ممکن است رشد اقتصادی را در بلوک 28 عضوی اتحادیه اروپا تهدید کند.

اوربان در مصاحبه‌ای رادیویی گفت: سیاست‌های تحریمی که توسط کشورهای غربی که خود ما باشیم اتخاذ می‌شود نتیجه‌ای جز کاری که روسیه می‌کند، ندارد و ضرر بیشتری به ما می‌رساند تا روسیه. در سیاست، به این می‌گویند شلیک به پای خودت!

رونق صادرات مجارستان به شدت متکی به انرژی است که این کشور از روسیه وارد می‌کند و در آغاز سال میلادی جاری، بوداپست با یک شرکت انرژی روسیه توافق کرد تا تنها کارخانه انرژی اتمی مجارستان را با قراردادی 10 میلیارد یورویی گسترش دهد.

روسیه هم‌چنین برای مجارستان با وارداتی به ارزش 2.55 میلیارد یورو طی سال 2013 بزرگترین شریک تجاری این کشور، خارج از اتحادیه اروپا محسوب می‌شود.

نخست وزیر مجارستان در ادامه گفت‌وگوی خود گفت: اتحادیه اروپا تنها نباید به نحوی به تولید کنندگانی مانند لهستانی‌ها، اسلواکی‌ها، مجارستانی‌ها یا یونانیان که از این تحریم‌ها آسیب می‌بینند، غرامت پرداخت کند بلکه باید درباره کل سیاست تحریم‌ها تجدید نظر کند.

وزرای خارجه اتحادیه اروپا روز جمعه برای گفت‌وگو درباره درگیری‌ها در اوکراین و عراق جلسه‌ای اضطراری تشکیل دادند.

اوربان به مخالفین ابراز کرده است که تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه ممکن است به اقتصاد داخلی ضربه بزند.

وی افزود: من بیشترین تلاش خود را می‌کنم، ما از قدرت مجارستان آگاهیم بنابراین احتمالات مشخص است. اما من به دنبال شرکایی هستم تا سیاست تحریم‌های اتحادیه اروپا را تغییر دهیم؛ تحریم‌هایی که فکر می‌کنم به طور کامل در مورد آن‌ها فکر نشده است.

وزارت کشاورزی مجارستان نیز روز پنجشنبه اعلام کرد، تولیدات مزرعه‌ای تاثیرات عمیقی از ممنوعیت‌های واردات روسیه نمی‌پذیرد.

این نهاد همچنین اعلام کرد تولیدات ممنوع شده شامل کم‌تر از 30 درصد از صادرات کشاورزی مجارستان به روسیه و تنها یک درصد از مجموع صادرات مذکور است.

ایسنا

یک افغانی که بر علیه ارتش اوکراین می جنگد

در سایت یوتوب، یک مصاحبه ی ویدویی از یک افغانی منتشر شده است که در جبهه ی مخالفان دولت اوکراین، بر علیه نیروهای ارتش این کشور می جنگد.

این مرد که در نگاه اول حدود 35 الی 40 سال سن دارد، در یک مصاحبه ی دو و نیم دقیقه ای به زبان روسی بسیار خوبی در رابطه با سرگذشت خود می گوید:

"حضور من در شوروی مصادف با امضای تفاهم نامه ی دولتی میان افغانستان و اتحاد جماهیر شوروی در سال 1985 بود. من در شهر ولگاگراد "شهری در امتداد رود ولگا" در یک مدرسه ی شبانه روزی تحصیلات متوسطه ی خود را به پایان رساندم. اینطور می توان گفت که من مدرک تحصیلی خود را از اتحاد جماهیر شوروی دریافت نموده ام."

بر اساس گفته های این شخص افغانی که نام خود را فاش نکرد، او با تمایل شخصی خودش وارد درگیری های میان مخالفان و ارتش دولت اوکراین شده است.

وی در این رابطه می گوید:

"من خودم فکر کردم و اینطور فکر کردم که باید در صحنه حضور داشته باشم. راستش را بخواهید، آن چیز که اکنون در اوکراین در حال انجام است، 36 سال پیش در کشور من رخ داد. افغانستان در آن زمان به دو بخش و اردوگاه نظامی تقسیم شده بود. از یک طرف، اتحاد جماهیر شوروی به ما کمک می کرد و از طرف دیگر، باقی کشورهای جهان به سرکردگی ایالات متحده حضور داشتند. سرانجام ما این جنگ را به غرب باختیم و اکنون شاهد عواقب آن هستیم. تمام کشورهایی که روزی پشت آمریکا ایستاده بودند، مدتی بعد دچار ناآرامی های داخلی شده و به خاک سیاه نشستند.

من اینجا به نفع مقامات روسیه نمی جنگم. من به خاطر مردم نژاد اسلام می جنگم که برای من بسیار ارزش دارند."

وی افزود:

"مردم مهربان و دلسوز اسلاو نباید بی دفاع بمانند. مردمی که خانه و وطن آنها روزی همان اتحاد جماهیر شوروی بوده است. دشمن، ما افغان ها از پای درآورده و اکنون می خواهند اسلاوها را نیز به زانو درآورند. اینجا جایی است که ما باید بر علیه آمریکا ایستادگی کنیم و دشمن را متوقف کنیم."

او در پاسخ به این سوال که چقدر برای حضور در میدان نبرد به او پول می دهند، با خنده گفت که او حتی پول خرید سیگار را هم ندارد. وی افزود:

"تکرار می کنم. من اینجا به صورت کاملا داوطلبانه هستم. من به خاطر پول، کسی را نمی کشم. اینجا در کنار من مردم آسیتین، روس، قزاق، کالمیک، یاکوت و غیره حضور دارند. در کنار من کسانی حضور دارند که روزی شهروندان اتحاد جماهیر شوروی بوده اند."

صدای روسیه

123697328-2.jpg

اکوادور اعلام کرد برای صادرات مواد غذایی به روسیه به اجازه هیچکسی نیاز ندارد

خبرگزاری«ریا نووستی»/ "رافائل کوره آ" رییس جمهور اکوادور روز سه شنبه اعلام کرد کشور وی برای صادرات مواد غذایی به روسیه از هیچکسی اجازه نخواهد گرفت.

به گزارش خبرگزاری"آندس" کوره آ گفت:" ما برای فروش مواد غذایی به کشورهای دوست به اجازه هیچکسی نیاز نداریم چون تا آنجا که می دانیم آمریکای لاتین بخشی از اتحادیه اروپا نیست".

اتحادیه اروپا و آمریکا در رابطه با اوضاع در اطراف اوکراین از اول اوت بسته جدید تحریمات علیه روسیه را اعمال کرده اند. این تحریمات دسترسی تعدادی از بانک های روسیه به بازارهای سرمایه اتحادیه اروپا را محدود می سازند. پیشتر مقامات آمریکا نیز تحریماتی را علیه تعدادی از شرکت های دفاعی و انرژتیک روسیه اعمال کردند.

مقامات روسیه در پاسخ فهرست کالاهایی را که واردات آنها به کشور از 7 اوت محدود شده، منتشر کردند که از جمله گوشت گاو، گوشت خوک ، میوه جات، گوشت پرندگان، پنیر و لبنیات را در بر می گیرد. واردات کالاهای فوق الذکر از آمریکا، کشورهای عضو اتحادیه اروپا ، کانادا، استرالیا، و نروژ برای یک سال ممنوع شده است.

هفته گذشته "سرگی دانکورت" رییس سازمان نظارت بر محصولات کشاورزی روسیه و "پانتریسیو آلبرتو چاوس ساوالا" سفیر اکوادور در روسیه افزایش صادرات مواد غذایی از اکوادور به روسیه را مورد بحث قرار دادند.

اکوادور در 5 ماه نخست سال 2014 میلادی 580 هزار تن موز و 9300 تن گل رز به روسیه صادر کرده است.

ریا نووستی

file-30.jpg

پوروشنکو دستور داد در مورد شکست عملیات ارتش اوکراین در مرز روسیه تحقیق شود

کییف، 18 مرداد، خبرگزاری«ریا نووستی»/ "پتر پوروشنکو" رییس جمهور اوکراین دستور داد درباره شکست عملیات ارتش این کشور در عملیات احیای کنترل خود بر مرز اوکراین و روسیه تحقیقات صورت بگیرد.

یک منبع عالی رتبه در وزارت دفاع اوکراین ضمن اعلام این مطلب به خبرگزاری«ریا نووستی» گفت در حال حاضر بازجویی از افسران اداره کل عملیاتی ستاد کل نیروهای مسلح اوکراین و ستاد "عملیات ضد تروریستی" (عملیات سرکوبگرانه در شرق اوکراین) جریان دارد.

یادآور می شود اعتراضات گسترده در استان های شرق و جنوب شرقی اوکراین از اواخر ماه فوریه تا بحال ادامه دارد. این اعتراضات پاسخ ساکنان منطقه به تغییر قهری حکومت به شکل کودتا و برکناری رییس جمهور قانونی وقت اوکراین و به دنبال آن تلاش پارلمان برای لغو قانون موقعیت حقوقی منطقه ای زبان روسی در این کشور است. مقامات کییف از اوایل آوریل عملیات ویژه گسترده با جلب ارتش را علیه معترضان آغاز کرده و پس از آتش بس کوتاه در ماه ژوئن این عملیات را از سر گرفتند. معترضان نیروهای مسلح تشکیل داده و در برابر ارتش دولتی مقاومت می کنند.

استان های دونتسک و لوهاسنک، استان های هم مرز روسیه مراکز اصلی اعتراضات مردم هستند و در آنجا به دنبال همه پرسی تشکیل جمهوری های مردمی اعلام شده است.

مسکو بارها مخالفت خود با سرکوب جنبش اعتراضی در اوکراین را ابراز داشته است.

ریا نووستی

nf0034618222222.jpg

توافق ارتش و جدایی طلبان اوکراین برای تبادل اسرا / درگیری ها ادامه دارد

مقامات نظامی اوکراین و سران جدایی طلبان طی مذاکراتی در شهر مینسک در مورد تبادل 20 اسیر به توافق رسیدند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اشتاندارد، ارتش اوکراین و جدایی طلبان طرفدار روسیه بر سر تبادل اسرا توافق کردند. "لئونید کوچما" رئیس جمهوری پیشین اوکراین گفت این توافق طی مذاکراتی در شهر مینسک پایتخت بلاروس به دست آمده است و طی آن قرار است 20 اسیر مبادله شوند.

در همین راستا سازمان امنیت و همکاری اروپا ضمن استقبال از این توافق آن را گام مهمی در راستای دستیابی به آتش بسی پایدار و رعایت همه جانبه آن از سوی طرفین درگیر در اوکراین دانست. طبق این توافق همچنین جدایی طلبان با حضور میانجیگران بین المللی در منطقه سقوط هواپیمای مالزیایی در شرق اوکراین موافقت کردند.

گروه تماس در بحران اوکراین روز پنج شنبه با حضور نمایندگان دولت اوکراین و جدایی طلبان شرق این کشور در شهر مینسک گردهم آمدند تا برای حل بحران کنونی این کشور به رایزنی بپردازند.

این در حالی است که ارتش اوکراین اعلام کرد درگیری های شب گذشته با جدایی طلبان اوکراین دست کم 14 کشته بر جا گذاشته است.

در عین حال یک کانال تلویزیونی اوکراین با انتشار خبر درگیری شدید بین ارتش و جدایی طلبان در شهر شاختارسک از کشته شدن 20 نظامی ارتش توسط جدایی طلبان خبر داد.

مهر

9AP82222.jpg

تلاش کیف برای تعویق تحقیقات سانحه ی " بوئینگ"

کیف سعی دارد شواهدی که نشان دهنده ی نقش این کشور درسانحه ی " بوئینگ " شرکت هواپیمایی مالزی است را از بین ببرد.

کیف سعی دارد شواهدی که نشان دهنده ی نقش این کشور درسانحه ی " بوئینگ " شرکت هواپیمایی مالزی است را از بین ببرد. ویتالی چورکین نماینده ی دائم روسیه در سازمان ملل متحد نگرانی مسکو از این مسئله را در جلسه ی شورای امنیت سازمان ملل متحد مطرح کرد. گروه کارشناسان بین المللی نمی تواند به خاطر تیراندازی های دائم ارتش اکراین به محل سقوط هواپیما برود. کیف در پاسخ به درخواست جامعه ی بین الملل برای آتش بس ، طلبکارانه بیان داشت که کلا عملیات های جنگی در این منطقه انجام نمی دهد.

تحقیقات در مورد شرایط سقوط بوئینگ در اکراین بدون پیشرفت بوده است. روز پنج شنبه کارشناسان برای پنجمین بار تلاش کردند که به محل حادثه بروند. آتش توپخانه ها از جانب ارتش اکراین به آنها اجازه ی رسیدن به محل را نمی دهد. این نقض مستقیم قطع نامه ی 2166 شورای امنیت سازمان ملل متحد است. سرگی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد :

اجرای قطع نامه ی شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص لزوم تحقیقات مستقل و بدون مداخله دلایل سانحه ی بوئینگ مالزی در آسمان اکراین متوقف می شود. ما به اجرای سخت و دقیق این قطع نامه به ویژه در ارتباط با درخواست توقف فوری عملیات های جنگی در منطقه سقوط هواپیما اصرار داریم. این درخواست توسط ارتش اکراین با چشم پوشی برخی از کشورهای غربی طرفدار کیف که در آغاز فوری کار کارشناسان بین المللی مداخله می کنند، نقض می شود.

دو هفته پیش ، 17 جولای در شرق اکراین هواپیمای مسافربری مالزی که از آمستردام به کوآلالامپور می رفت ، سقوط کرد. 298 نفر کشته شدند که بیشترشان هلندی و استرالیایی بودند. هواپیما در منطقه ای سقوط کرد که ارتش اکراین با مردم مخالف با رژیم جدید کیف در حال مقابله و جنگ است. شبه نظامیان دانباس از همان لحظات به طور مستقیم در عملیات های جستجو شرکت کردند. مکان حادثه را محاصره کرده، قربانیان و وسایل و اسنادشان را جستجو کردند. تمامی این ها و همچنین " جعبه ی سیاه" را به گروه تحقیقاتی بین المللی تحویل دادند. اما متخصصین باید برای عملیات های بعدی تحقیقاتی در منطقه سقوط کار کنند. گروه کارشناسان از هلند ، استرالیا و شورای امنیت و همکاری اروپا تشکیل شده و به جنوب شرقی اکراین رفتند. اما کیف اجازه نمی دهد که به محل حادثه برسند. ارتش اکراین عملیات های جنگی ترتیب می دهد. تیراندازی ها متوقف نمی شوند. حتی از موشک های بالستیک کوتاه برد استفاده می کنند. واریانت اصلی این است که کیف می خواهد کنترل منطقه را در دست بگیرد تا کار مطمئن و بدون مشکل کمیسیون را تضمین نماید. اما با گذشت هر روز کارشناسان شانس کمتری برای بازسازی تصویر حادثه می یابند. بدبینی اصلی شرایط در این است که تمامی اجساد از محل خارج نشده اند. گرمای هوای 30 درجه و باران های موقتی هم هست. اما حتی درخواست های خانواده های قربانیان نمی تواند کیف را متقاعد سازد که تیراندازی را متوقف کند و امکان دسترسی کارشناسان پزشکی ، قضایی را به منطقه فراهم آورد.

صدای روسیه

MH17.jpg

ماهواره های آمریکایی : بوئینگ مالزی توسط نظامیان اوکراین سرنگون شد

تصاویر گرفته شده به وسیله ماهواره های آمریکایی نشان می دهد که چگونه نظامیان اوکراین هواپیمای مسافربری مالزی MH17 را سرنگون کردند.

رابرت پری، جامعه شناس و تحلیلگر آمریکایی معروف در مقاله خود منتشره در وبسایت مستقل consortiumnews.com این مطلب را گزارش داد. به گفته این روزنامه نگار، سرویس اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا عکس هایی در اختیار دارد که نشان می دهد که مسئولیت بر سرنگونی هواپیما های غیر نظامی به عهده نیروهای نظامی اوکراین است. پری نام آگاه کننده خود از سرویس اطلاعاتی آمریکا را فاش نمی کند اما می گوید که این یک منبع قابل اعتماد است چرا که قبلا از او اطلاعات قابل اعتماد را دریافت کرده بود. منبع گفت که سرویس اطلاعاتی تصاویر از آتشباره دفاعی اوکراین دارد که به احتمال زیاد موشک را پرتاب کرد. علامت های ویژه نیروهای مسلح اوکراین در لباس نظامی مشهود آن می باشد.

داده نمایی

نظامیان روسیه در کنفرانس خبری روز دوشنبه 21 ژوئیه به نوبه خود ادالاعات مربوط به کنترل عینی وضعیتی را فاش کردند که در منطقه دونتسک اوکراین قبل از سقوط "بوئینگ" مالزی پیش آمده بود. مطالب تهیه شده توسط وزارت دفاع به کارشناسان کشورهای اروپایی و مالزی تحویل شده است .

بوئینگ 777 متعلق به خطوط هوایی مالزی از آمستردام به کوالالامپور پرواز می کرد و روز 17 ژوئیه در شرق اوکراین سقوط کرد. همه 298 نفر، از جمله 85 کودک و 15 عوض خدمه کشته شدند

صدای روسیه

6-16152222-2.jpg

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اوکراین را به "انتشار جعلیات" متهم کرد

سازمان ملل متحد، 31 تیر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "ویتالی چورکین" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد اوکراین را به "انتشار جعلیات" در رابطه با سقوط هواپیمای "بوئینگ" مالزیایی متهم کرد.

شورای امنیت سازمان ملل متحد روز دوشنبه قطعنامه ای را صادر کرده و در آن به جوابگویی مقصران در سانحه هوایی، قطع عملیات جنگی در ناحیه سقوط هواپیماو تامین دسترسی کارشناسان بین المللی به محل سوقط بوئینگ فرا خواند. کارشناسان معتقدند که هواپیما در ارتفاع ده هزار متری با سیستم موشکی ضد هوایی"بوک" یا هواپیمای جنگنده "سوخو ـ 2" سرنگون شده است.

سیستم "بوک" در ارتش اوکراین وجود داد اما نیروهای مردمی شرق اوکراین می گویند دارای چنین تسلیحاتی نیستند."

نماینده دائم روسیه گفت: "وزارت دفاع روسیه تعداد زیادی از سوالات را مطرح کرده و امیدواریم بازپرسان بین المللی نیز سوالات دیگری را مطرح کنند. فعلا کییف بد شروع کرده و از جمله در تالار شورای امنیت جعلیاتی را منتشر کرده است."

چورکین گفت نوار صوتی مکالمات فرماندهان نیروهای مردمی که طبق ادعای دولت اوکراین ثابت می کند که این نیروهای بوئینگ را سرنگون می کند، جعلی و مونتاژ شده است. نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اظهار داشت همچنین نوار ویدئویی منتشره از سوی وزارت کشور اوکراین درباره بردن سیستم بوک به روسیه در واقع در خاک اوکراین تهیه شده است. وی گفت نباید فراموش کرد که دلیل اصلی سقوط هواپیمای بوئنگ مالزی ادامه درگیری در شرق اوکراین بوده است.

یادآور می شود روز پنج شنبه هواپیمای مسافربری "بوئینگ 777" شرکت هواپیمایی مالزیایی Malaysia Airlines که در حال پرواز از آمستردام به کوالالامپور بود، در استان دونتسک واقع در شرق اوکراین سقوط کرد. طبق اطلاعات شرکت هواپیمایی مالزیایی، 298 نفر از جمله 80 کودک از کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی در هواپیمای ساقط شده بودند. همه مسافران و خدمه هواپیما کشته شده اند.

به نوشته روزنامه سوئدی Aftonbladet وزارت دفاع روسیه از کیف خواستار توضیح شده است که چرا یک جنگنده سو 25 اوکراینی هواپیمای مسافربری بوئینگ 777 سرنگون شده مالزی را دنبال می کرده است. به نوشته این روزنامه این جنگنده با فاصله 3 5 کیلومتری هواپیمای مسافربری مالزی حرکت می کرده است.

دولت اوکراین درباره این حادثه تاکنون خبری انتشار نداده است.

22222222.jpg

ونزوئلا حادثه ناگوار با هواپیما در اوکراین را نتیجه مداخله ایالات متحده می داند.

روز جمعه دولت ونزوئلا سقوط بوئینگ مسافربری در اوکراین را تسلیت گفت و اظهار کرد که این حادثه، نتیجه مداخله ایالات متحده و ناتو در امور داخلی کشورهای دیگر است.

کانال تلویزیونی Telesur به نقل از بیانیه وزارت امور خارجه ونزوئلا گزارش می دهد: "ونزوئلا با نگرانی این حوادث پیگیری می کند که تعادل در منطقه را می سازد و بدون شک، نتیجه هرج و مرج ناشی از سیاست های مداخله ایالات متحده و ناتو می باشد".

دولت ونزوئلا معتقد است که دخالت آمریکا علت اصلی وضعیت دشوار حاکم در اوکراین، لیبی، عراق، سوریه، و چند کشور آفریقایی می باشد

صدای روسیه

14-7-19-131739joep-lange.png.jpg

جنبش اچ‌آی‌وی در خاکستر

مرگ بیش از 100 پژوهشگر ایدز در حادثه سقوط هواپیمای مالزی!

بر اساس آخرین خبرهای دریافتی، تعدادی از محققان و فعالان مشهور جهان در زمینه بیماری اچ آی وی که عازم «نشست بین‌المللی ایدز» در استرالیا بودند، جزو مسافران هواپیمای مالزیایی بوده‌اند که در اوکراین سرنگون شد.

به گزارش سرویس علمی خبرگزاری دانشجویان ایران ، گفته می‌شود بیش از 108 پژوهشگر در زمینه ایدز در این پرواز حضور داشته‌اند و خبر مرگ آن‌ها اندوهی بزرگ را برای جامعه علمی جهان به بار آورده است.

«گلن تامس»، سخنگوی سازمان بهداشت جهانی نیز که عازم استرالیا بود، در میان جان‌باختگان این هواپیما قرار دارد.

پژوهشگران فقید عازم شهر ملبورن بودند تا در بیستمین نشست بین‌المللی ایدز که روز یکشنبه آغاز می‌شود، شرکت کنند.

همچنین در میان مسافران نام «لانگ» رئیس سابق انجمن بین‌الملی ایدز، به چشم می‌خورد که پژوهشگری برجسته در زمینه اچ آی وی از کشور هلند بود. کریس بیرر، رئیس انجمن بین‌المللی ایدز، اعلام کرده چنانچه مرگ لانگ حقیقت داشته باشد، جنبش اچ آی وی محققی بزرگ را از دست داده است.

لانگ از نخستین سال‌های شیوع بیماری ایدز در این زمینه فعال بود و در آزمایش‌های بالینی و تحقیقات سراسر جهان در این زمینه حضور فعال داشت. وی تمامی عمرش را برای خدمت به بشریت گذراند.

انجمن بین‌المللی ایدز بیانیه‌ای را در خصوص مرگ این پژوهشگران منتشر کرده است.

مسئولان اعلام کرده‌اند نشست بین‌المللی ایدز به دلیل احترام به محققان جان‌باخته برگزار خواهد شد زیرا این همان چیزی است که آنها خواهانش بودند.

گفته می‌شود بیل کلینتون، رئیس‌جمهور اسبق ایالات متحده، بیانیه‌ای را در نشست بین‌المللی ایدز ایراد خواهد کرد. این نشست هزاران دانشمند و فعال را از سراسر جهان برای بررسی آخرین دستاوردهای تحقیقاتی در زمینه ایدز گرد هم خواهد آورد.

ایسنا

202222.jpg

سازمان هواپیمایی روسیه : هدف هواپیمای‌ پوتین بود نه هواپیمای مالزی

سازمان هواپیمایی روسیه مدعی شد که نیروهای دولتی اوکراینی قصد سرنگونی هواپیمای حامل رییس جمهور روسیه را داشته‌اند.

به‌گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری «پراودا»، مقام‌های آژانس هواپیمایی روسیه بر این باورند که نیروهای دولتی اوکراینی قصد هدف قرار دادن هواپیمای حامل «ولادیمیر پوتین»، رییس جمهور روسیه را داشته‌اند و در واقع هدف اول هواپیمای حامل وی بوده است که به اشتباه هواپیمای مالزیایی مورد اصابت موشک قرار گرفته است.

یک مقام هواپیمایی روسیه که مایل به افشای نامش نبود، در این زمینه گفت: «هواپیمای رییس جمهور روسیه و هواپیمای مالزیایی در یک نقطه و یک مسیر تلاقی بودند. این حادثه در نزدیکی ورشو و در ارتفاع ۱۰۱۰۰ متری رخ داد. هواپیمای رییس جمهور روسیه در ساعت ۱۶:۲۱ و هواپیمای مالزیایی ۱۵:۴۴ دقیقه به وقت مسکو در آن منطقه بودند.»

این مقام روسی در ادامه افزود: «حد فاصل و ابعاد خطی این دو فروند هواپیما شبیه به هم بودند.»

گفته می‌شود برخورد یک موشک زمین به هوا عامل سقوط این هواپیما بوده است. تمامی ۲۹۸ سرنشین هواپیمای پرواز «ام‌اچ ۱۷» کشته شده‌اند.

لازم به ذکر است که دولت و استقلال‌طلبان اوکراینی یکدیگر را به ساقط کردن این هواپیما متهم کرده‌اند. استقلال‌طلبان می‌گویند برد تسلیحاتشان به ارتفاع پرواز هواپیماهای تجاری نمی‌رسد.

فرارو

597422222.jpg

مزدوران خارجی علیه گروه های شبه نظامی در شرق اوکراین مبارزه می کنند

روز چهارشنبه ایگور بزلر، فرمانده شهر گورلوفکا (جنوب شرقی اوکراین) این مطلب را به خبرنگاران گزارش داد. او گفت که هنگام حمله به شهر آرتموفسک در منطقه دونتسک از جسد یکی از کشته شدگان علامت فرانسوی "لژیون خارجی" برداشته شد.

در گروهی که با شبه نظامیان در سمیونوفکا (حومه اسلاوینسک) روز 5 ژوئن می جنگید، سخنان انگلیسی شنیده می شد و این گروه از سلاح خارجی استفاده می کرد. بزلر گفت که شبه نظامیان سلاح تهاجمی GSGرا یافتند که در میان تسلیحات ارتش اوکراین وجود ندارد.

پیش از این، مقامات جمهوری خلق دونتسک ادعا کردند که شواهدی دارند که کیف مزدوران خارجی را برای انجام عملیات ویژه در جنوب شرق کشور استخدام می کند. روزنامه آلمانی Bild am Sonntag از شرکت احتمالی مزدوران آمریکایی در عملیات گزارش داد.

صدای روسیه

13_22222.jpg

پارلمان اتحادیه جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک مرزهای جمهوری ها را دولتی اعلام کرد

پارلمان اتحادیه جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک مرزهای خارجی جمهوری ها را مرزهای دولتی کشورهای مستقل اعلام کرد .

در بیانیه پارلمان گفته می شود که گسترش مرزها وضعیت مندرج در مقررات اساسی قوانین و آیین بین المللی دارند در بیانیه در امده است که "همه پسگاه های بازرسی در مرز اتحادیه جمهوری های خلق صرف نظر از نوع آنان تابع به سرویسهای ویژه جمهوری ها می باشند".

در بیانیه گفته می شود که با توجه هجوم مزایده پناهندگان عبور از مرز نووروسیه با روسیه به سرویسهای مربوطه دستور داده شد که پسگاه های جدید بازرسی مرزی باز شود. سند مربوطه توسط اولگ تسارف، رئیس پارلمان اتحادیه جمهوری های خلق امضا شد .

صدای روسیه

fed6faf90f0d6635b62569b0fa8b590a_XL.jpg

حضور بیش از صدهزار پناهجو اکرایین در خاک روسیه

به گزارش سازمان مهاجرت روسیه بیش از یک صد هزار نفر پناهجوی اکرایینی به این ساطمان مراجعه کرده اند تا درباره شرایط اقامات درازمدت در روسیه اطلاعات کسب کنند.

در گزارشها امده است که حدود 14 هزار نفر خواهاد پناهنده شدن یا دریافت مجوز اقامت موقت در روسیه شده اند. مسکو و حومه مسکو و کریمه و سواستوپل بیشترین مرکز مراجعات می باشد.

دو منطقه شرقی اکرایین که به دنبال استقلال می باشند مدتی است که مرکز عملیات نظامی نیروهای اکرایین شده است و بسیاری خانه های خود را در این مناطق ترک کرده اند.

صدای روسیه

panahjojan1-2.png

اوکراین اعلام کرد نمی تواند کمک انسان دوستانه روسیه به آوارگان را بپذیرد

مسکو، 7 تیر، خبرگزاری«ریا نووستی»/ وزارت امور خارجه اوکراین در پاسخ به درخواست مسکو درباره کمک رسانی به مردم نواحی دچار درگیری در این کشور یادداشتی برای طرف روسی ارسال کرد که در آن گفته می شود کییف نمی تواند کمک های بشردوستانه روسیه برای نواحی شرقی این کشور را بپذیرد. این مطلب را اداره سیاست اطلاع رسانی وزارت امور خارجه اوکراین گزارش داده است.

وزارت امور خارجه اوکراین روز جمعه یادداشت وزارت امور خارجه روسیه را دریافت کرد که قصد طرف روسی برای ارسال کمک های بشردوستانه به استان های دونتسک و لوگانسک و همچنین احتمالا دیگر استان های نیازمند اوکراین اعلام شده بود. وزارت امور خارجه روسیه در این یادداشت از کییف درخواست شده بود درکمک رسانی مساعدت کردن و از جمله مسیر حرکت کامیون های روسی حامل کمک های بشر دوستانه را تعیین کند.

اعتراضات گسترده در استان های شرق و جنوب شرقی اوکراین از اواخر ماه فوریه تا بحال ادامه دارد. این اعتراضات پاسخ ساکنان منطقه به تغییر قهری حکومت به شکل کودتا و برکناری رییس جمهور قانونی وقت اوکراین و به دنبال آن تلاش پارلمان برای لغو قانون موقعیت حقوقی منطقه ای زبان روسی در این کشور است. مقامات کییف از اوایل آوریل عملیات ویژه گسترده با جلب ارتش علیه معترضان را آغاز کرده و این معترضان را تروریست می نامند. استان های دونتسک و لوگانسک مرکز اصلی اعتراضات هستند

مسکو بارها مخالفت خود با سرکوب مردم در اوکراین را اعلام کرده است.

در جریان عملیات سرکوبگرانه ارتش اوکراین خسارت زیادی به شهرها و روستاهای استان های دونتسک و لوگانسک وارد گردیده و تعداد زیادی از مردم کشته، زخمی و آواره شده اند

ریانوستی

017703083_40300.jpg

جدایی‌طلبان دونتسك و لوهانسك موافقت كردند تا 27 ماه جاری میلادی تیراندازی را متوقف كنند

یكی از مقام‌های سابق اوكراین گفت كه جدایی‌طلبان هوادار روسیه با آتش‌بس موقت پیشنهادی «پترو پوروشنكو» رئیس‌جمهوری این كشور موافقت كرده‌اند.

به گزارش ایلنا به نقل از شینهوا، جدایی‌طلبان دونتسك و لوهانسك موافقت كردند تا 27 ماه جاری میلادی تیراندازی را متوقف كنند.

این پیشنهاد جمعه گذشته توسط پوروشنكو مطرح شده بود ولی جدایی‌طلبان تا روز دوشنبه با آن موافقت نكرده بودند.

بر اساس پیشنهاد آتش‌بس یك هفته‌ای كه توسط پوروشنكو مطرح شد، از این پس نیروهای دولتی اوکراین نمی‌توانند دست به سلاح ببرند مگر این‌که توسط جدایی‌طلبان هوادار روسیه هدف حمله قرار گرفته باشند.

آتش‌بس در صورتی که توسط هر دو طرف درگیر مورد احترام واقع شود، می‌تواند گامی در راستای رفع بحران مناطق شرقی اوکراین باشد.

ایلنا

ای

e000dce34aac8e3e93f5cd32fbe9d8d0_XL.jpg

روسیه دو مقام اوکراینی را تحت پیگرد بین المللی اعلام کرد

مسکو، 31 خرداد، خبرگزاری«ریا نووستی»/ "ولادیمیر مارکین" سخنگوی رسمی کمیته تحقیق و بازپرسی روسیه اعلام کرد "آرسن آواکوف" وزیر کشور اوکراین و "ایگور کولومویسکی" فرماندار استان دنپروپتروفسک این کشور در چارچوب پرونده کیفری در خصوص استفاده از وسایل و روش های ممنوعه جنگ، تحت تعقیب و پیگرد بین المللی اعلام شده اند.

مارکین گفت" کمیته تحقیق و بازپرسی آرسن آواکوف و ایگور کولومویسکی در چارچوب پرونده کیفری در خصوص استفاده از وسایل و روش های ممنوعه جنگ، قتل در شرایط فجیع، جلوگیری از فعالیت حرفه ای خبرنگاران و آدم ربایی دستور تعقیب و پیگرد آرسن آواکوف و ایگور کولومویسکی را صادر کرده است".

یادآور می شود اعتراضات گسترده در استان های شرق و جنوب شرقی اوکراین از اواخر ماه فوریه تا بحال ادامه دارد. این اعتراضات پاسخ ساکنان منطقه به تغییر قهری حکومت و برکناری رییس جمهور قانونی وقت اوکراین و به دنبال آن تلاش پارلمان برای لغو قانون موقعیت حقوقی منطقه ای زبان روسی در این کشور است. مقامات کییف از اوایل آوریل عملیات ویژه گسترده با جلب ارتش علیه معترضان را آغاز کرده و این معترضان را تروریست می نامند.

مسکو بارها مخالفت خود با سرکوب مردم در اوکراین را اعلام کرده است.

ریا نووستی

lavarof-2.jpgلاوروف: حکومت نظامی در شرق اوکراین منجر به ناآرامی‌های بیشتر می‌شود

وزیر امور خارجه روسیه گفت: تلاش برای اعمال حکومت نظامی در شرق اوکراین به مقامات کی‌یف این آزادی را می‌دهد تا جدایی طلبان را در این منطقه سرکوب کنند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری نووستی، سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه گفت: فکر نمی‌کنم که اعمال حکومت نظامی منجر به کاهش ناآرامی‌ها شود. بلکه برعکس اعمال حکومت نظامی به مقام‌های کی‌یف اجازه می‌دهد تا آزادانه به اقدامات نظامی و خصمانه برای سرکوب معترضان در جنوب شرق این کشور ادامه دهند.

لاوروف گفت: پیشنهاد پترو پوروشنکو رئیس جمهوری اوکراین مبنی بر اعلام آتش بس یکجانبه از سوی مجریان قانون در مناطق شرقی کشور برای دادن فرصت به جدایی طلبان به منظور خلع سلاح چیزی شبیه به «پاکسازی قومی» است.

ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل پیشتر به خبرنگاران گفت: اعمال حکومت نظامی منجر به خشونت‌های بیشتر شده و سناریوی بدتری برای این کشور رقم می‌زند.

ویتالی یارما، معاون اول نخست وزیر اوکراین گفت: اعلام حکومت نظامی در شرق اوکراین آخرین راه چاره برای ماست آنهم اگر تلاش برای حل بن بست کنونی میان مقامات کی‌یف و جدایی طلبان ناکام بماند.

ایسنا

140414_ukraina_soldater11111-2.jpg

درعملیات ارتش در شرق اوکراین، 120 تن از نیروهای امنیتی این کشور كشته شدند

«ویتالی یاریموئا» تاكید کرد كه 96 نفر از قربانیان از نیروهای ارتش و باقی آنها از مرزبانان و کارکنان سرویس امنیتی و دیگر بخش‌های امنیتی اوکراین بودند.

معاون نخست‌وزیر اوکراین از كشته شدن بیش از 120 نیروی امنیتی در عملیات ضد تروریستی ارتش در جنوب شرقی این كشور خبر داد.

به گزارش ایلنا به نقل از نووستی، «ویتالی یاریموئا» تاكید کرد كه 96 نفر از قربانیان از نیروهای ارتش و باقی آنها از مرزبانان و کارکنان سرویس امنیتی و دیگر بخش‌های امنیتی اوکراین بودند.

اوكراین از اواسط ماه آوریل عملیات نظامی ویژه‌ای را علیه هواداران روسیه در شرق اوکراین آغاز کرده است. شدیدترین خشونت‌های مربوط به این عملیات، در منطقه دونتسک رخ داده است.

ایلنا

IMG15191399222-2.jpg

جدایی طلبان یک هواپیمای ترابری را هدف قرار داده اند.

وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد هواپیمایی که شب گذشته توسط جدایی طلبان ساقط شده، یک هواپیمای ترابری ارتش بوده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، شب گذشته جدایی طلبان شرق اوکراین از سقوط یک جنگنده سوخو-24 ارتش اوکراین خبر دادند. با این حال وزارت دفاع اوکراین اعلام کرد این هواپیما نه یک جنگنده بلکه یک هواپیمای ترابری ارتش بوده که شماری از نظامیان و تجهیزات را به فرودگاهی در شرق لوهانسک حمل می کرده است.

در بیانیه ای که از سوی وزارت دفاع اوکراین منتشر شده آمده است: در شب چهاردهم ژوئن، تروریست ها به روی یک هواپیمای ترابری مدل IL-76 آتش گشوده و آن را ساقط کرده اند.

در همین حال خبرگزاری ریا نوستی روسیه از سقوط یک جنگنده ارتش اوکراین در نزدیکی شهر کوچک گورلوکا واقع در شرق این کشور خبر داد. بر این اساس خلبان این جنگنده زنده مانده و توسط جدایی طلبان دستگیر شده است. شاهدان عینی می گویند این جنگنده به همراه جنگنده ای دیگر مشغول انجام عملیات در این منطقه بوده است.

پیشتر نیز گزارش هایی مبنی بر حمله دو جنگنده ارتش اوکراین به مواضع جدایی طلبان طرفدار روسیه در منطقه لوهانسک که دست کم 2 کشته و 7 مجروح داشته، منتشر شده بود. گفته می شود 49 نفر از نظامیان اوکراینی در جریان سقوط هواپیمای مذکور کشته شده اند.

مهر

0-5.jpg

شرق اوکراین منطقه جنگی اعلام شد

با وجود تلاش رئیس جمهور منتخب اوکراین برای آتش‌بس، عملیات بی‌رحمانه ارتش این کشور در شرق رو به افزایش است و شهرهای شرقی اوکراین هم‌اکنون منطقه جنگی اعلام شده‌اند. پوروشنکو نیز خواستار ایجاد مسیر امن برای عبور غیرنظامیان شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری منتخب اوکراین پس از مذاکرات سه جانبه درباره شرق این کشور با روسیه و نمایندگانی از سازمان امنیت و همکاری اروپا گفت: ما باید در چند روز آینده به آتش‌بس دست پیدا کنیم. ما هر روز شاهد مرگ مردم هستیم. ما هر روز شاهد این‌ هستیم که مردم اوکراین باید هزینه این ناآرامی را بپردازند، هزینه‌ای که برایم غیرقابل قبول است.

سکنه اسلاویانسک در شرق اوکراین می‌گویند که چند روز است به خاطر تداوم شلیک گلوله و حملات توپخانه‌ای و تانک‌ها، بدون آب و برق هستند.

در جریان شلیک خمپاره‌ای روز یکشنبه در اسلاویانسک پنج تن از جمله یک دختر چهارساله کشته شدند. در جریان حملات ارتش کی‌یف علیه شهرهای شرق اوکراین، خانه‌ها، مغازه‌ها و آثار تاریخی تخریب یا منهدم شدند و مردم برای یافتن مکانی امن به این سو و آن سو گریزان هستند.

از سوی دیگر رئیس جمهوری اوکراین به مقام‌های امنیتی دستور داد تا مسیری را برای گذر امن غیرنظامیان در شرق کشور که در پی اقدامات شورشی حامی روسیه ناآرام شده ایجاد کنند.

پترو پروشنکو، رئیس جمهوری اوکراین امروز (سه‌شنبه) در بیانیه‌ای به آژانس‌های امنیتی دستور داد تا گذر و نقل مکان امن غیرنظامیان این منطقه را سازماندهی می‌کنند.

آژانس پناهندگان سازمان ملل در مه سال جاری میلادی برآورد کرد که 10 هزار تن از مردم در شرق اوکراین بی‌خانمان شده‌اند که اکثر آن‌ها کمکی از سوی دولت کی‌یف دریافت نکرده‌اند.

پوروشنکو روز شنبه در مراسم تحلیفش گفت: به شبه نظامیانی که سلاح‌های خود را زمین گذاشته و در درگیری‌ها دست نداشته‌اند عضو اعطا می‌کند و ایجاد مسیری امن برای رفتن شورشیان به روسیه را ترغیب می‌کند اما وی تاکید کرد که با شورشیان گانگستر و قاتل مذاکره نخواهد کرد.

ایسنا

Farar-okrainiha.jpg

فرار هزاران اوکراینی به روسیه

هم‌زمان با تشدید درگیر‌ی‌های مسلحانه در شرق اوکراین، دولت روسیه اعلام کرد که حدود چهارهزار پناهجوی اوکراینی تقاضای پناهندگی کرده‌اند. بحران اوکراین بر بازار شماری از شرکت‌های بزرگ آلمانی هم تاثیر منفی گذاشته است.

روز سه‌شنبه (۳ ژوئن / ۱۳ خرداد) خبرگزاری ایتارتاس به نقل از کنستانتین رومودانوفسکی، رئیس اداره مهاجرت روسیه نوشت، حدود چهارهزار نفر از ترس درگیری‌های شرق اوکراین به روسیه پناه برده‌اند. به گفته رومودانوفسکی بخشی از پناهجویان خواهان اقامت موقت در روسیه هستند و شماری نیز تقاضای پناهندگی کرده‌اند.

او در باره اینکه چه میزان از تقاضاهای پناهجویان پذیرفته یا رد شده است، توضیحی نداد.

در ماه آوریل اداره مهاجرت روسیه گزارش داده بود که بیشتر متقاضیان پناهندگی در این کشور اوکراینی هستند.

ادامه درگیری‌ها

روز سه‌شنبه خبرگزاری‌ها از درگیری‌های پراکنده میان جدایی‌‌طلبان طرفدار روسیه و نیروهای دولتی اوکراین در شرق این کشور گزارش دادند. بر اساس این گزارش‌ها در درگیری‌های اطراف شهر اسلاویانسک که از پایگاه‌های اصلی جدایی‌طلبان به‌شمار می‌رود، دست‌کم یک سرباز کشته و سیزده تن از ماموران امنیتی زخمی شده‌اند.

به گفته پونوماریوف، یکی از رهبران جدایی‌طلبان، آنها نیز یک کشته و شماری زخمی داشته‌اند.

پونوماریوف اظهار داشت که روز دوشنبه (۱۲ خرداد) در حمله‌ی نیروهای دولتی به یک ساختمان اداری در اسلاویانسک‌ ۸ شهروند عادی کشته و ۲۸ نفر زخمی شده‌اند.

او همچنین مدعی شده است که درگیری‌های مسلحانه باعث شده‌اند که ۴۰ درصد ساکنان اسلاویانسک شهر را ترک کنند.

در درگیری‌ مسلحانه در لوگانسک نیز ۵ تن از جدایی‌طلبان کشته شدند.

خسارت به شرکت‌های آلمانی

روز سه‌شنبه (۱۳ خرداد) انستیتوی نظرسنجی ایفو نتایج یک تحقیق خود در رابطه با اوکراین را منتشر کرد. در این تحقیق از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت آلمانی پرسش شده است.

بر اساس آمار ایفو، بحران اوکراین به ۱۷ درصد از این شرکت‌ها خسارت مالی وارد کرده است.

یک‌‌سوم از این شرکت‌ها گفته‌اند که اگر بحران ادامه یابد، به آنها ضررهای ملموسی خواهد رساند.

شرکت‌هایی که کالا به روسیه صادر می‌کنند، بیش از دیگران لطمه خورده‌اند.

صادرات ماشین‌آلات آلمانی به روسیه در سه‌ماهه‌ی نخست ۲۰۱۴ نسبت به سال پیش ۱۶ درصد کاهش یافته است.

DW.DE

abdolah-gol-2.jpg

عبدالله گل به چالش کشیده شد: شما چطور می توانید در اینجا درباره دموکراسی به ما دروغ بگویید؟

یک پروفسور ترکیه‌ای در دانشگاه هارواد از رئیس‌جمهوری ترکیه سوالاتی درباره سرکوب معترضان ترکیه از سوی پلیس در سالروز اعتراضات پارک گزی پرسید.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نوشته روزنامه حریت، دکتر "امراه آلتیندیش"، یک متخصص پزشکی در دانشگاه آمریکایی هاروارد در جریان بازدید عبدالله گل، رئیس‌جمهوری ترکیه از وی پرسید: شما شب‌ها چطور می‌خوابید وقتی مردم در ترکیه در حال مُردن هستند؟ آیا شما خجالت نمی کشید که رئیس چنین کشوری باشید؟

عبدالله گل در پاسخ به این پروفسور معترض گفت: حالا شما به حرفهای من گوش کنید. هیچ کس به شما اجازه نمی دهد که به این راحتی چنین سوالاتی بپرسید.

پروفسور آلتیندیش در جریان جلسه پرسش و پاسخ در دانشگاه هاروارد گفت: سالگرد اعتراضات پارک گزی است. من و همکارانم سال گذشته مقاله ای را چاپ کردیم و در آن نوشتیم که دولت شما هشت شهروند ترکیه ای را کشت، 90 تن را دچار عارضه مغزی کرد، مسبب نابینا شدن 9 تن شد و هزاران تن را با گاز اشک آور مسموم کرد.

وی با اشاره به مرگ برکین الوان، یکی از معترضان پارک گزی توسط پلیس گفت: اما خشونت ها در ترکیه ادامه دارد. هر روز سه زن کشته می شوند و هر روز چهار کارگر در محل کار به قتل می رسند. ارتشی که شما رئیس آن هستید، در دسامبر سال 2011 در روبوسکی 34 تن را کشت. آیا شما از اینکه رئیس جمهور این کشور هستید، شرم ندارید؟ آیا نمی‌بینید که خون از دستان شما چکه می کند؟ شما چطور می توانید در اینجا درباره دموکراسی به ما دروغ بگویید؟ شما شب ها چطور خوابتان می برد؟ نخست وزیر شما به یک پسر 14 ساله تروریست می گوید.

رئیس‌جمهوری ترکیه در پاسخ به وی گفت: این حوادث در کشورهای دیگر هم رخ می دهد. اعتراضات پارک گزی در ابتدا با اقدامات محدودی آغاز شد اما زمانی که چند حادثه رخ داد و برخورد مناسبی صورت نگرفت، سازمان‌های غیرقانونی به معترضان پیوستند. این روندی است که ما هم نگران آن هستیم. برخی از اطلاعات شما نادرست است

ایسنا

us-terorism-2.jpgدولت ونزوئلا رهبر مخالفان را به تلاش برای کودتا با همدستی آمریکا متهم کرد

مقامات ونزوئلا رهبر تندرو مخالفان را به هدایت توطئه‌ها برای سرنگونی رئیس‌جمهوری این کشور با همکاری مقام‌های آمریکایی متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز، این سخنان تازه‌ترین تصریحات مسئولان دولت ونزوئلا محسوب می‌شود که اعتراضات سه ماهه اخیر را سرپوشی برای توطئه‌ای تحت حمایت آمریکا به منظور سرنگونی نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری این کشور می‌دانند.

رهبران مخالفان این سخنان را رد کرده و آن‌ را به عنوان سرپوشی برای اقدامات دولت ونزوئلا به شمار می‌آورند چرا که معتقدند این اعتراضات که 42 تن در آن کشته شدند واکنشی به بحران اقتصادی، ناامنی و رکود در کشور است.

مقام‌های ارشد دولت مادورو گرد هم آمده و ماریا کرینا ماچادو، رهبر تندرو مخالفان و دیگر اشخاص برجسته مخالفان را به دسیسه چینی برای "ترور" و "کودتا علیه مادورو" محکوم کردند.

آن‌ها همچنین کوین وایتیکر، نماینده آمریکا در کلمبیا را به همکاری با ماچادو متهم کردند.

سخنگوی سفارت آمریکا در کلمبیا درباره این اظهارات هنوز واکنشی نشان نداده است. جورج رودریگرز یکی از مقام‌های حزب حاکم سوسیالیست ونزوئلا با نشان دادن ایمیل‌هایی که به گفته وی تاییدی برای برنامه‌های مخالفان است عنوان داشت: آنچه ما ارائه می‌دهیم بخشی از تحقیقات جنایی است.

ماچادو 46 ساله در سال جاری میلادی از مردم ونزوئلا خواست تا برای اعتراض علیه مادورو به خیابان‌ها بیایند. وی این اتهامات را یک رسوایی نامید.

رد ریگرز با نشان دادن ایمیل‌ها گفت: این‌ها نشان دهنده "قتل‌های زنجیره‌ای" هستند. در یکی از این ایمیل‌ها آمده است: ما باید این فضاحت را که در کشور به بار آمده پاک کنیم. الان زمان آن رسیده تا به نیروها پیوسته و خواستار اعتراض شده و شرایط لازم برای از بین بردن مادورو را فراهم کنیم.

ماچادو و لئوپولدو لوپز یکی دیگر از رهبران تندرو مخالفان اصلی‌ترین عاملان اعتراضات ونزوئلا محسوب می‌شوند.

ایسنا

Daeish.jpg

"اکثر شورشیان خارجی در سوریه انگلیسی هستند"

یکی از سران مخالفان در سوریه اعلام کرد که اکثریت شورشیان خارجی که علیه نظام سوریه می جنگند از تندروهای انگلیسی تبار هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه خبری بی بی سی، عبدالله البشیر، فرمانده شورای عالی نظامی مخالفان سوریه اعلام کرد: بیش از 60 درصد شورشیان خارجی در سوریه وابسته به گروه دولت اسلامی در عراق و شام(داعش) هستند تاجایی که میزان خشونت این گروه به حدی رسیده است که القاعده هم آنها را محکوم میکند.

پیشتر دادگاهی در انگلیس "مشاور شودری" 31 ساله را به اتهام رفتن به سوریه به قصد عضویت در گروههای تروریستی، محکوم کرده بود.

عبدالله البشیر همچنین تاکید کرد که سر کرده شورشیان داعش تبعه انگلیس بوده و دیگران هم از کشورهای فرانسه و آلمان و بلژیک آمدهاند.

وی عنوان داشت: ما در سوریه در معرض اقدامات وحشیانهی این گروهها قرار گرفته ایم و اکثر کسانی که دست به چنین اقداماتی میزنند انگلیسی هستند.

البشیر از دولت انگلیس خواست که به مخالفان سوری برای مقابله با گروه داعش سلاح بدهند.

ایسنا

file-23.jpgاخضرابراهیمی: پیروزی اسد نزدیک است

فرستاده پیشین سازمان ملل و اتحادیه عرب در امور سوریه تاکید کرد پیروزی بشار اسد بر گروه‌های تروریستی در سوریه نزدیک است.

به گزارش فارس پایگاه خبری المنار فلسطین نوشت: اخضر ابراهیمی فرستاده ویژه سازمان ملل و اتحادیه عرب به سوریه چند هفته قبل از تقدیم استعفای خود به سوریه در ملاقاتی با حضور شماری از دیپلمات‌های غربی در پاریس ابعاد بسیاری از بحران سوریه را فاش کرد.

یک دیپلمات فرانسوی به المنار گفت: اخضر ابراهیمی به صراحت اعتراف کرد که بشار اسد، رئیس جمهور سوریه به پیروزی نهایی علیه گروهک‌های تروریستی مورد حمایت عربستان، آمریکا، فرانسه، ترکیه و قطر نزدیک می‌شود. ابراهیمی گفت که گروه‌های تروریستی در سوریه طی ماه های اخیر به جان هم افتاده‌اند و نمی‌توانند خطر واقعی برای ارتش سوریه محسوب شوند.

فرستاده مستعفی سازمان ملل به سوریه افزود: بسیاری از سیاستمداران غربی که به سقوط دولت سوریه و نظام بشار اسد در اوایل بحران این کشور امیدوار بودند در هفته‌ها و ماه‌های اخیر در اظهار پیش بینی‌های خود احتیاط پیشه می‌کنند و بقای اسد در راس قدرت را بعید هم نمی دانند.

این دیپلمات فرانسوی به نقل از اخضر ابراهیمی گفت هر راه حل سیاسی که مورد توافق آمریکا و روسیه باشد کارآمد نخواهد بود. ابراهیمی به واشنگتن و پاریس هم گفته که ایران باید در هر راه حل سیاسی برای بحران سوریه شریک باشد و در عین حال تاکید کرد که عربستان و شیوخ قطری در ناکام گذاشتن ماموریت کوفی عنان، فرستاده سابق جامعه بین المللی به سوریه سهم داشتند.

وی همچنین در ملاقات پاریس تاکید کرد: آنچه که مخالفان سوریه خوانده می‌شوند در یکپارچه کردن صفوف خود موفق نبودند و مواضع مخالفان در نشست ژنو ۲ با وجود اینکه از حمایت‌های رابرت فورد سفیر آمریکا برخوردار بودند از سطح پایینی برخوردار بود و آمریکا نیز به خاطر اینکه نتوانسته بود جبهه مخالفان سوریه را متحد کند موجب شکست این نشست شد و در پی آن بود که دولت آمریکا رابرت فورد را از منصبش برکنار کرد.

اخضر ابراهیمی همچنین اعتراف کرد که بسیاری از کشورهای اروپایی امروز تقریبا به طور کامل مطمئن شده‌اند که نظام بشار اسد جایگزینی ندارد و در بین مخالفان سوریه هیچ شخصیتی نیست که بتواند بشار اسد را در انتخابات ریاست جمهوری پیش روی سوریه شکست بدهد و هیچ قدرت نظامی هم نیست که بتواند در برابر ارتش سوریه مقاومت کند یا بتواند خود را جانشین ارتش سوریه قرار بدهد.

فرارو

teroristha.jpgافشای حمایت سوئد از تروریست‌ها در سوریه

یک روزنامه‌نگار مشهور سوئدی با ارائه اسناد و مدارکی اعلام کرد که سوئد از تروریسم و گروه‌های تروریستی در سوریه حمایت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه خبری سوریه نیوز، پاتریک پاولف، روزنامه‌نگار مشهور سوئدی به اسناد و مدارکی از وزارت خارجه سوئد دست یافته است که نشان می‌دهد سوئد همراه با دیگر کشورهای غربی و عربی در حمایت از تروریسم و با بهانه حمایت از دموکراسی و حقوق بشر، دست داشته است.

وی گفت: اموال خزانه‌داری سوئد که به کمک‌های بشردوستانه اختصاص دارد برای مخالفان مسلح در سوریه ارسال می‌شود.

پاولف خاطرنشان کرد: اسناد و مدارک زیادی هست که نشان می‌دهد مسئولان کشورهای غربی می‌دانند که ائتلاف مخالفان سوریه از تأیید مردمی در سوریه برخوردار نیست برای همین تلاش می‌کنند تا از مخالفان مسلح حمایت مالی و تسلیحاتی به عمل آورند و این حمایت‌ها از طریق اموالی تهیه می‌شود که به کمک‌های بشردوستانه اختصاص دارد. برای همین دولت‌های غربی اسم این حمایت‌ها را کمک‌های بشردوستانه می‌گذارند تا صفت قانونی برای اقدام خود بگذارند.

وی گفت که از طریق همکاری با سوری‌ها در داخل و خارج و بررسی و پژوهش در خصوص دیدگاه‌های آن‌ها توانسته به دو مساله مهم دست یابد که یکی از آن‌ها این است که رسانه‌های سوئدی و کشورهای غربی در وارونه کردن حقایق در خصوص رخدادهای سوریه همکاری و با این حال اقدامات تروریستی را در سوریه محکوم می‌کنند.

پاولف از رسانه‌های سوئدی که مثل رسانه‌های آمریکایی سعی می‌کنند تا از دولت سوریه چهره‌ای بد و در مقابل از ائتلاف مخالفان این کشور چهره‌ای خوب جلوه بدهند، انتقاد کرد.

وی همچنین تأکید کرد که رسانه‌های سوئدی در مقابل رخدادهای اوکراین و ونزوئلا چنین مواضعی را در پیش می‌گیرند.

پاولف به ادعای باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر کشته شدن 1400 تن در غوطه شرقی دمشق در سپتامبر گذشته اشاره کرد و گفت که رسانه‌های سوئدی نیز دقیقاً همین آمار را اعلام کرده‌اند این در حالی است که اظهارات اوباما ثابت نشده بود.

از سوی دیگر، روزنامه وال استریت ژورنال آمریکا در گزارشی فاش کرد که گروهی به رهبری یکی از مسئولان عالی‌رتبه سابق در وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از مدت‌ها پیش طرح‌های جدیدی را برای ارسال سلاح از شرق اروپا و با حمایت مالی عربستانی‌ها به گروه‌های مسلح تروریست در سوریه ارائه کرده‌اند.

به گزارش این روزنامه، درخواست ارتش آزاد سوریه در تابستان گذشته برای دریافت سلاح، دولت باراک اوباما را در باتلاقی فرو برد، برای همین واشنگتن مجبور شد تا سلاح‌های دیگری را برای مخالفان ارسال کند.

این روزنامه نوشت: یکی از شرکت‌های آمریکایی تنها به این مساله اکتفا نکرد بلکه 70 هزار تفنگ و 21 میلیون گلوله برای ارتش آزاد ارسال کرد

ایسنا

intel2.jpgهشدار نسبت به شکست انتخابات ریاست جمهوری در شرق اوکراین/

در میان کشته‌های نیروهای دولتی اکراین"مأموران سیا و اف بی آی" نیز دیده می‌شوند

کمیسیون انتخابات اوکراین نسبت به شکست انتخابات ریاست جمهوری در شرق کشور هشدار داد.

در همین حال شهردار خودخوانده و جدایی‌طلب اسلاویانسک گفت، در میان کشته‌های نیروهای دولتی "مأموران سیا و اف بی آی" نیز دیده می‌شوند.

کمیسیون انتخابات اوکراین روز شنبه (۱۷ مه/ ۲۷ اردیبهشت) نسبت به شکست انتخابات ریاست جمهوری مقرر در ۲۵ مه (۴ خرداد) در مناطق شرقی این کشور هشدار داد.

این کمیسیون از الکساندر تورچینف، رئیس جمهور موقت اوکراین خواسته است امنیت را در روز برگزاری انتخابات در دونسک و لوهانسک، مناطق شرقی تحت کنترل جدایی‌طلبان برقرار سازد.

کمیسیون انتخابات اوکراین اعلام کرد، در شرایط فعلی ناممکن است که در هر دوی این مناطق تدارک انتخابات یا برگزاری آن انجام گیرد. کمیسیون هشدار داد، در صورتی که نیروهای امنیتی قاطعانه عمل نکنند ممکن است شرایط موجود مانع از برپایی انتخابات شود.

ارتش اوکراین از یک ماه پیش به صورتی نافرجام تلاش دارد تا با عملیات "ضد ترور" کنترل هر دوی این مناطق در نزدیکی مرز روسیه را به دست آورد. بعد از رفراندوم مناقشه‌برانگیز جدایی از اوکراین در روز یکشنبه (۱۱ مه) شورشیان مسلح طرفدار روسیه در در دونتسک و لوهانسک اعلام استقلال کردند. کمیسیون انتخابات می‌گوید، مسئولان انتخابات در هر دو شهر تهدید شده و در برخی جاها مورد ضرب و شتم قرار گرفته‌اند.

حدود ۳۶ میلیون اوکراینی فرا خوانده شده‌اند تا در انتخابات ریاست جمهوری در روز یکشنبه (۲۵ مه) شرکت کنند. غرب انتخابات را قدمی مهم برای حل بحران اوکراین می‌داند، اما جدایی‌طلبان هوادار روسیه آن را رد کرده‌اند. طبق نظرسنجی انجام‌شده در این هفته، تنها یک‌سوم صاحبان حق رأی در شرق کشور مایلند در انتخابات شرکت کنند.

آغاز دومین میز گرد اتحاد ملی اوکراین

در حالی که نگرانی‌ها نسبت به برگزاری انتخاباتی آزاد و عادلانه در اوکراین بالا می‌گیرد دومین میز گرد اتحاد ملی این کشور آغاز به کار کرده است.

بعد از اولین میز گرد نافرجام اتحاد ملی که روز چهارشنبه (۱۴ مه) در کیف برگزار شد میز گرد دوم روز شنبه (۱۷ مه) در شرق ناآرام این کشور تشکیل شد. در این میز گرد آرسنی یاتسنیوک، نخست‌وزیر اوکراین، ولف‌گانگ ایشینگر، دیپلمات ‌آلمانی و همچنین لئونید کراوچوک و لئونید کوچما، دو رئيس جمهور پیشین اوکراین نیز شرکت داشتند. در این دور از مذاکرات هم نمایندگان شبه‌نظامیان جدایی‌طلب حضور نداشتند.

با این حال چشم‌انداز ‌آینده اوکراین همچنان مبهم است. سازمان ملل متحد می‌گوید، از شروع منازعات این کشور حدود ۲۵۰ نفر کشته شدند. با وجود این ویچسلاو پونوماریف، شهردار خودخوانده اسلاویانسک و از رهبران شورشیان جدایی‌طلب اوکراین روز شنبه (۱۷ مه) گفت، نیروهای دولتی در شرق کشور تلفاتی به مراتب بیشتر از آماری که ارائه‌ داده‌اند متحمل شده‌اند. به گفته او، از شروع ماه مه دست کم ۶۵۰ نفر زخمی، دستگیر یا کشته شده‌اند.

به نقل از خبرگزاری روسی اینترفاکس، ویچسلاو پونوماریف در پیام ویدئویی اعلام کرد، در میان کشته‌شده‌ها مأمورانی از سازمان سیا و "اف بی آی" آمریکا و مأموران اطلاعاتی اوکراین (SBU) نیز دیده ‌می‌شوند.

تهدید اوباما به تشدید تحریم روسیه

غرب روسیه را متهم کرده که به آشوب‌های اوکراین که پیش از این به اتحاد جماهیر شوروی سابق تعلق داشت دامن می‌زند. باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا در گفت‌وگوی تلفنی در روز جمعه (۱۶ مه) با فرانسوا اولاند، همتای فرانسوی خود، روسیه را تهدید به تحریم‌های بیشتر کرد.

بنا بر گزارش کاخ سفید، او گفت، مسکو در صورت ادامه رویکرد "تحریک‌آمیز و بی‌ثبات‌كننده" فعلی "بهای به مراتب بیشتری" خواهد پرداخت.

درخواست موضع شدیدتر آلمان نسبت به روسیه

در عین حال وزیر خارجه اوکراین پیش از سفر خود به برلین خواستار موضع شدیدتر این کشور نسبت به روسیه شد. او قرار است سه‌شنبه (۲۰ مه) برای دیدار و گفت‌وگو با فرانک-‌والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان به ‌این کشور سفر کند.

اشتاین‌مایر در تازه‌ترین اظهارات خود در مورد اوکراین تأکید کرد، آلمان در صورتی که بخواهد مسئولانه رفتار کند باید همه تلاش‌ها را به‌کار گیرد تا راهی برای برون‌رفت از وضعیت خطرناک این کشور و حل و فصل مسالمت‌آمیز بحران موجود در آن پیدا شود.

وی که از سوی برخی از سیاستمداران آلمان، از جمله مارکوس فربر، کاندید حزب سوسیال مسیحی آلمان برای رقابت‌های انتخابات پارلمانی اروپا تحت انتقاد قرار دارد با اشاره به تلاش برای برقراری میز گرد اتحاد ملی در اوکراین گفت: «هر کس که همراه با ما برای تنش‌زدایی در اوکراین تلاش می‌کند می‌داند، در جایی که دو طرف منازعه به خشونت علیه یکدیگر متوسل شده و همدیگر را فاشیست یا تروریست خطاب می‌کنند این کار ساده نیست.»

مارکوس فربر اشتاین‌مایر را متهم کرده بود که در تازه‌ترین تلاش‌های خود برای حل و فصل منازعات اوکراین هیچ دستاوردی به همراه نیاورده است.

اشتاین‌مایر در مورد تحریم روسیه نیز توصیه به احتیاط کرد و گفت، این کار تنها زمانی باید انجام شود که ضرورت ایجاب کند. او گفت، همچنان جانبدار "همکاری به جای تقابل" نسبت به مسکو است. وزیر خارجه آلمان اضافه کرد، کماکان اعتقاد دارد که باید از طریق گفت‌وگو با طرفین منازعه تنش‌ها در اوکراین را کاهش داد.

اعزام ناظران بین‌المللی برای انتخابات

سازمان امنیت و همکاری اروپا حدود هزار ناظر خود را برای نظارت بر انتخابات اوکراین به این کشور خواهد فرستاد. تام هویم، یکی از این ناظران که مدیریت مدرسه اروپایی در کالسروهه را بر عهده دارد گفت: «برای پایان دادن به هرج و مرج در اوکراین نیاز به اقتداری دمکراتیک و مشروع وجود دارد. انتخابات ریاست جمهوری آغاز این راه است.»

DW.DE

uk-2.jpgکناره‌گیری کمونیست‌های اوکراین از انتخابات ریاست جمهوری بدلیل عدم مشروعیت انتخابات

رهبر حزب کمونیست اوکراین که برای رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری این کشور نامزد شده بود، اعلام کرد که از روند این انتخابات خارج شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، پطر سیموننکو، رهبر حزب کمونیست اوکراین در جریان مناظرات تلویزیونی در اوکراین گفت: جنگی در اوکراین به وقوع پیوسته و کشور در حال از دست دادن قلمروی خود است. اوضاع در دونتسک و لوهانسک بسیار وخیم است. اعضای شورای حاکم اوکراین نه تنها

در حال شکل دادن گروه‌های حامی خود هستند بلکه می‌خواهند ساختارهای شبه نظامی در کشور ایجاد کنند.

وی گفت: جنگ علیه مخالفان، سانسور مطالب و اخبار مربوط به انتخابات تنها باعث مطرح شدن یک مساله می‌شود؛ این انتخابات غیرمشروع خواهد بود و ما به این مساله واقف هستیم. به همین دلیل است که حزب کمونیست تصمیم گرفته تا از این انتخابات بیرون بیاید و ما این کار را برای نجات اوکراین انجام می‌دهیم.

سیموننکو در درخواستش که در وب سایت این گروه منتشر شده آورده است، تصمیم برای کناره‌گیری از این رقابت از جانب کمیته مرکزی حزب و با رضایت رهبران تمامی سازمان‌های منطقه‌ای اتخاذ شده است.

به خاطر فروپاشی سیستم اجرای قانون، کنترل ناپذیر بودن اقدامات رایت سکتور و گروه‌های شبیه به آن‌ها، من به عنوان کاندیدای حزب کمونیست اوکراین از حضور در این رقابت خارج شدم. در چنین شرایطی، امکان‌پذیر نیست که انتخاباتی عادی برگزار کنیم و از آزادی بیان که خواسته رای دهندگان است، اطمینان حاصل کرده و شرایط یکسانی را برای تمام کاندیداها تضمین کنیم.

ایسنا

lugansk2-4.jpgجمهوری های دونتسک و لوگانسک مذاکرات در خصوص اتحاد را آغاز کردند

خبرگزاری «ریا نووستی»/ جمهوری های مردمی دونتسک و لوگانسک مذاکرات در خصوص اتحاد را آغاز کردند. این مطلب را دفتر مطبوعاتی دولت جمهوری مردمی دونتسک اعلام نمود.

روز یکشنبه 11 ماه مه همه پرسی در خصوص موقعیت حقوقی استان های دونتسک و لوگانسک واقع در جنوب شرقی اوکراین برگزار شد. اکثریت مردم در این همه پرسی به استقلال از اوکراین رای دادند. دفتر مطبوعاتی کرملین ضمن تفسیر نتایج همه پرسی اعلام کرد که مسکو به انتخاب مردم این منطقه احترام می گذارد و امیدوار است اجرای نتایج همه پرسی "بر اساس روش های متمدنانه، بدون اعمال خشونت و از طریق مذاکره میان نمایندگان کییف، دونتسک و لوگانسک صورت بپذیرد".

سخنگوی دفتر مطبوعاتی دولت جمهوری مردمی دونتسک به خبرگزاری «ریا نووستی» گفت: "دیروز پیشنهاد متحد شدن جمهوری ها مطرح شد. قرار است ابتدا مذاکره صورت بگیرد. مقامات تصمیم خواهند گرفت. در حال حاضر که ساعت ده صبح (به وقت محلی) است، چنین مذاکراتی جریان دارد".

یادآور می شود دفتر مطبوعاتی کرملین روز دوشنبه در ضمن تفسیر نتایج همه پرسی در استان های دونتسک و لوگانسک اعلام کرد که مسکو به انتخاب مردم این منطقه احترام می گذارد و امیدوار است اجرای نتایج همه پرسی "بر اساس روش های متمدنانه، بدون اعمال خشونت و از طریق مذاکره میان نمایندگان کییف، دونتسک و لوگانسک صورت بپذیرد".

​ریا نووستی

political-2.jpg"بلک واتر" بدنام در شرق اوکراین علیه حامیان روسیه

یکی از روزنامه‌های آلمان امروز (یکشنبه) در گزارشی فاش کرد، حدود 400 کماندو آمریکایی از یک شرکت خصوصی امنیتی، در عملیات‌های نظامی دولت جدید اوکراین علیه حامیان خودمختاری در شرق این کشور شرکت داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نوشته روزنامه آلمانی بیلد آم زونتاگ، این 400 کماندو از شرکت خصوصی امنیتی آمریکا موسوم به "آکادمی" هستند که یک شرکت بسیار بدنام است.

به گزارش این روزنامه، مزدورهای آکادمی در حمله علیه حامیان خودمختاری در نزدیکی اسلاویانسک شرکت دارند.

سرویس اطلاعاتی فدرالی آلمان در 29 آوریل سال جاری میلادی به دولت آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اطلاع داد که کماندوهای شرکت آکادمی در عملیات‌های نظامی دولت کی‌یف در شرق اوکراین شرکت دارند.

"آکادمی" که نام قبلی آن "بلک واتر" بوده به دلیل کشتار غیرنظامیان در عراق، قاچاق اسلحه و دیگر جرائم بدنام شده است.

ایسنا

Hollande_Merkel-2.jpg

اوکراین: هشدار آلمان و فرانسه، بی‌تفاوتی روسیه

در حالی که آلمان و فرانسه به مسکو هشدار داده‌اند که انتخابات ریاست جمهوری اوکراین باید به هر ترتیب برگزار شود، در مناطق شرقی این کشور، جدایی‌خواهان در تدارک رفراندوم برای پیوستن به روسیه‌اند. آنان اطمینان دارند که بزودی موجودیت جمهوری‌های خلق دونتسک و لوگانسک اعلام خواهد شد.

جدایی‌خواهان شرق اوکراین که از طرف مسکو حمایت می‌شوند، قصد دارند فردا، یکشنبه، رفراندوم برگزار کنند و استقلال "جمهوری‌های خلقی" دونتسک و لوگانسک را به همه‌پرسی بگذارند.

این همان روندی است که در شبه‌جزیرۀ کریمه به وقوع پیوست و با رفراندوم ١٦ مارس ٢٠١٤، به الحاق این منطقه به روسیه منتهی شد.

از ٤۵ میلیون نفر جمعیت کل اوکراین، حدود هفت میلیون نفر در دو منطقۀ دونتسک و لوگانسک ساکن هستند. بخش قابل توجهی از این جمعیت روس‌زبان و طرفدار روسیه‌اند.

از طرف دیگر دولت کی‌یف، یعنی حکومت رسمی اوکراین که درعمل اختیار کشور را از دست داده، می‌خواهد روز ٢۵ ماه مه (چهارم خرداد) انتخابات ریاست جمهوری برگزار کند. کشورهای اروپای غربی و آمریکا از این فرآیند سیاسی حمایت می‌کنند.

امروز، شنبه، برلن و پاریس با صدور بیانیه‌ای مشترک به مسکو هشدار دادند که عدم برگزاری انتخابات ریاست جمهوری، فقط به بی‌ثباتی اوکراین دامن خواهد زد.

فرانسوا هولاند، رئیس‌جمهوری فرانسه که به شمال آلمان سفر کرده، با آنگلا مرکل صدراعظم این کشور، در بارۀ وضعیت اوکراین به گفتگو نشست و سپس بیانیۀ مشترکی صادر شد که در آن، از جمله تهدید به تحریم‌ اقتصادی روسیه بار دیگر به طور غیرمستقیم مطرح شده است.

در عین حال فرانسوا هولاند و آنگلا مرکل از دولت کی‌یف هم خواستند که از اعمال تحریک‌آمیز و خشونت پرهیز کند.

رهبران آلمان و فرانسه، برگزاری رفراندوم در شرق اوکراین را غیرقانونی می‌دانند. ولی به نظر می‌رسد که مخالفت آنان مانع از اقدامات جدایی‌طلبان شرق اوکراین نباشد. آنها اعلام کرده‌اند که همه‌چیز برای برگزاری همه‌پرسی آماده است. به گفتۀ یکی از نمایندگان جدایی‌طلبان طرفدار روسیه "مطمئناً بلافاصله پس از رفراندوم، موجودیت جمهوری خلق دونتسک اعلام خوهد شد". وی اطمینان دارد که اکثریت بزرگ مردم شرق اوکراین خواهان پیوستن به روسیه‌اند و می‌گوید: "احتمالاً چند رای منفی هم خواهیم داشت که متعلق به بورژواها است"...

به عقیدۀ تورج اتابکی، کارشناس روسیه و جمهوری‌های سابق اتحاد شوروی، رقابت روسیه و غرب بر سر اوکراین هنوز پایان نیافته و باید منتظر تحولات دیگری بود.

به باور او، به احتمال زیاد روند جدایی‌خواهی در شرق اوکراین راه خود را خواهد رفت، اما در عین حال برگزاری انتخابات ریاست جمهوری از سوی دولت مرکزی کی‌یف هم غیرممکن نیست. در واقع، برگزاری این انتخابات تنها گزینه برای کی‌یف است: دولت ناتوان کنونی امید دارد که "مشروعیت و محبوبیتی" را که از آن برخوردار نیست، از طریق صندوق‌های رای به دست آورد...

Fr

9RIAN_01235610-1-(1)-2.jpgخبرنگار "روسیه امروز" در زمان فیلمبرداری در مریوپول مجروح شد

خبرنگار آزاد کانال تلویزیونی "روسیه امروز" در طول فیلمبرداری در ماریوپول زخمی شد. روز جمعه مارگاریتا سیمونیان، سردبیر کانال تلویزیونی و خبرگزاری بین المللی "روسیه امروز" این مطلب را گزارش داد.

او در میکروبلاگ خود در "توییتر" نوشته است که این خبرنگار آزاد هنگام فیلبرداری "زخم گلوله به شکمش برداشت با وجود این که به جلیقه ضد گلوله پ.شیده بود". در حال حاضر خبرنگار در بیمارستان است .

پیش از آن گزارش شد که نیروهای امنیتی تلاش می کنند کنترل ساختمان اداره پلیس ماریوپول استان دونتسک را بگیرند. این عملیات با مشارکت ماموران پلیس، نیروهای کشور، سربازان چترباز انجام می شود. ایگور دیومین، مدیر بخش روابط عمومی وزارت كشور استان دونتسک اوکراین به خبرگزاری "ریا نووستی" گفت که صبح روز جمعه مردان مسلح در لباس استتار تلاش کردند کنترل ساختمان اداره پلیس ماریوپول را بگیرند. او افزود که نظامیان سوار نقلیه ویژه وارد شهر شدند. ساختمان احاطه شده است . به گفته شاهدان عینی، در یک تیراندازی در نزدیکی ساختمان پلیس چند نفر کشته و چند نفر زخمی شدند. سایت نشریه محلی " 0629 " با اشاره به سرویس آمبولانس شهر به نوبه خود گزارش داد که حداقل چهار نفر زخمی شدند .

صدای روسیه

novosti-89.jpgاستقرار کشتی جنگی آمریکا در آب‌های دریای سیاه

یک منبع دیپلماتیک روس اعلام کرد که ناو جنگی آمریکایی"یو.اس.اس. ولا گلف" از کلاس تیکوندروگا که به سیستم آگیس مجهز است، در تاریخ 9 مه وارد آب‌های دریای سیاه می‌شود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری ریا نووستی، یک منبع دیپلماتیک روس وابسته به آژانس خبری ایتارتاس از ورود نیروهای ناتو به دریای سیاه خبر داد.

این دیپلمات اظهار کرد که امنیت منطقه حق انحصاری نیروهای دریایی کشورهای مرزی دریای سیاه است که با یکدیگر همکاری فشرده‌ای از دیرباز دارند.

ناو جنگی آمریکایی کلاس تیکوندروگا به موشک‌های تام‌هاوک، موشک‌های ضد زیردریایی "ای.اس.آر.او.سی" و همچنین موشک‌های زمین به هوای "استاندارد 2" و "استاندارد 3" مجهز است. ناوهای این کلاس، اولین کشتی‌های نیروی دریایی آمریکایی بوده‌اند که به سیستم ضد موشکی آگیس مجهز شدند. این ناو جنگی 172 متر طول، 16 متر عرض و 9800 تن وزن دارد.

ناوشکن آمریکایی "یو.اس.اس دونالد کوک" اواخر آوریل دریای سیاه را ترک کرد و دو ناو جنگی دیگر ناتو (ناو آمریکایی یو.اس.اس تیلورو یگان جمع‌آوری اطلاعات فرانسوی دوپوی-دو-لوم) در آب‌های این دریا باقی ماندند.

یک رزمایش در 9 مه در منطقه سواستوپول برای روز پیروزی اتحادیه جماهیر شوروی بر نازی‌های آلمان و هفتادمین سالگرد آزادی کریمه از دست اشغالگران آلمانی برگزار می‌شود

ایسنا

81155933-5680941-2.jpgهشدار مسکو درخصوص بکارگیری موشک های اسکندر برای مقابله با گسترش ناتو

یک مقام روسیه هشدار داد که اگر ناتو به افزایش توان نظامی در شرق اروپا اقدام کند، این کشور نیز موشک های SS-26 Stone (اسکندر) را در منطقهˈ کالینینگرادˈ مستقر خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری ریانووستی، ژنرال اوگنی بوجینسکی، رئیس سابق بخش توافق های بین المللی وزارت دفاع روسیه گفت: کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو) روز چهارشنبه اذعان کردند که با توجه به خشونت ها در اوکراین، ناتو می تواند نیروهای نظامی خود را به طور دایم در شرق اروپا مستقر کند.

به نوشته ریانووستی، نیروهای ناتو هم اکنون به طور موقت در کشورهای شرق اروپا مستقر هستند.

این مقام نظامی روسیه ادامه داد: مسکو یک قدرت هسته ای است و در صورت هر گونه تحرکی از سوی ناتو، موشک های اسکندر خود را در منطقه کالینینگراد مستقر خواهد کرد.

ایرنا

IMG14340700-2.jpg

سقوط یک بالگرد در اسلاویانسک/ حرکت ارتش اوکراین به سمت اودسا

بحران در شرق اوکراین همچنان ادامه دارد به طوریکه در جدیدترین تحولات مربوط به آن یک فروند بالگرد ارتش این کشور در شهر اسلاویانسک توسط جدائی طلبان سرنگون شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، در جدیدترین تحولات اوکراین یک فروند بالگرد ارتش اوکراین در شهر اسلاویانسک از سوی جدائی طلبان سرنگون شد و بدین ترتیب شمار بالگردهایی که در یک هفته اخیر توسط جدائی طللبان سرنگون شده اند به پنج فروند رسید.

سقوط این بالگرد در اسلاویانسک در حالی رخ داد که درگیری ها در شهر اودسا همچنان ادامه دارد بطوریکه "صدای روسیه" صبح امروز از کشه شدن بیش از 100 نفر در جریان تحولات روزهای اخیر این شهر خبر داد.

به دلیل ادامه این وضعیت در اودسا، دولت موقت اوکراین دستور حرکت ارتش به سمت این شهر را صادر کرده است.

بر اساس اعلام دولت اوکراین، نیروهای ارتش پس از ورود به اودسا جایگزین نیروهای پلیس محلی خواهند شد تا با اقدامات جدائی طلبان مقابله کنند. اودسا شهری است که جمعیت آن ترکیبی از تاتارها، گرجی ها و اوکراینی هاست و عمده آنها طرفدار روسیه هستند .

بحران در شهرهای اسلاویانسک و اودسا در شرق اوکراین در حالی اوج گرفته که دولت غربگرای این کشور هنوز نتوانسته اقدامی برای بازگشت ثبات انجام بدهد. حدود دو ماه از برکناری "ویکتور یانوکوویچ" از ریاست جمهوری اوکراین می گذرد اما با توجه به اینکه تا یک ماه دیگر این کشور شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود دولت موقت همچنان با جدائی طلبان حاضر در شرق درگیر است.

در این میان کشورهای غربی که مسئول مستقیم وضعیت بوجود آمده در اوکراین هستند بجای آنکه برای پایان یافتن بحران تلاش کنند روسیه را متهم به ایجاد آشوب می کنند و همین امر موجب شده تا وضعیت سرزمین انقلاب نارنجی به یک کلاف سردرگم تبدیل شود.

اوکراین از ماه نوامبر سال گذشته میلادی به سبب دخالت های کشورهای غربی وارد بحران شد و متعاقب آن مخالفان "ویکتور یانوکوویچ" با حمایت آمریکا و اروپا وی را از ریاست جمهوری اوکراین برکنار کردند. برکناری یانوکوویچ موجب شد تا شهرهای شرقی اوکراین زمزمه جدایی سر دهند و پس از برگزاری همه پرسی استقلال در شبه جزیره کریمه، این زمزمه ها شکل جدی تری به خود گرفت و البته گروه های جدایی طلب نیز اقدامات خود را شدت بخشیدند. در این میان کشورهای غربی با نادیده گرفتن اقدامات خود، روسیه را متهم به دست داشتن در تحولات شرق اوکراین می کنند.

مهر

6474-2.jpg

روزنامه نگاران ایالات متحده آمریکا ردپای روسیه را در اسلاوینسک نیافتند

خبرنگاران روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز "اعلام کردند که هیچ شواهدی از شرکت روسیه در حوادث در اسلاوینسک اوکراین را نیافتند. آنها در حدود یک هفته در این شهر مشغول کار بودند.

در گزارش آنها در مورد حوادث در این شهر آماده است که "مقامات غربی و مقامات اوکراین ادعا می کنند که شبه نظامیان توسط روسیه رهبری، اعزام و حمایت مالی می شوند . "

اما باید ذکر کرد که روزنامه نگاران با سربازان دوازدهمین گروهان ارتش ملی شبه نظامی اسلاوینسک به طور جدی مصاحبه می کردند و گفتند: "شورشیانی که دوازدهیمن گروهان خدمت می کنند، اوکراینی ها هستند که روابط نزدیک با روسیه و فامیل ها در روسیه و حتی در بسیاری از مناطق شرقی اوکراین دارند. بسیاری از آنها پیش کسوت های ارتش شوروی، اوکراینی و روسیه هستند".

روزنامه نگاران در عین حال گفتند که اعضای ارتش ملی شبه نظامی تجربه به اندازه کافی جنگی دارند تا وظایف خود را بدون حضور نظامیان روسیه انجام دهند و "آن چه که مقامات کیف و غرب ادعا می گویند، اصلا اینطور نیست."

صدای روسیه

9RIAN_02422250.LR.ru-2.jpgمراسم بخاکسپاری قربانیان درگیری های اخیر اودسا

خانه اتحادیه ها در شهر اودسا واقع در جنوب اوکراین روز دوم ماه مه توسط سازمان های رادیکال به آتش کشیده شد

تمام معابد ارتدوکس روس در اودسا برای روح این قربانیان دعا کردند و مبالغی را برای رسیدگی به مجروحین و خانواده های قربانیان جمع آوری نمودند.

آشوب و بی نظمی در روز دوم ماه مه اودسا با راهپیمایی سراسری که توسط طرفداران تیم های فوتبال و شبه نظامیان «جناح راست» و نمایندگان «نیروهای خودجوش میدان» از کیف به راه افتاده بود آغاز شد. سپس رادیکال ها با طرفداران دولت فدرال درگیر شده و ساختمان اتحادیه ها و همچنین چادرهای میدان کولیکوف را آتش زدند. در این محل برای برگزاری رفراندوم و تشکیل دولت فدرال و آغاز شناسایی زبان روسی به عنوان زبان دولتی امضاء جمع می کردند. در نتیجه این درگیری ها 46 تن کشته و بیش از 200 نفر مجروح شدند. روسیه اقدام ناسیونالیست های افراطی در جنوب اوکراین را محکوم کرده و از جامعه بین الملل خواست که هر چه سریعتر در رابطه با اقدامات مقامات کی یف که به جنایتکاران فرصت مانور می دهند، واکنش نشان بدهند.

صدای روسیه

                               شورای شهر اودسا سه روز عزای عمومی اعلام کرد

14-5-3-1146232.jpg

شورای شهر اودسا در پی حوادث روز جمعه و کشته شدن بیش از 40 نفر در این شهر، سه روز عزای عمومی اعلام کرد

شورای شهر اودسا در بیانیه ای که در وب سایت خود منتشر کرد روزهای سوم، چهارم و پنجم ماه مه را عزای عمومی اعلام کرد.

روبان مشکلی به پرچم اوکراین و اودسا متصل خواهد شد و بر فراز ساختمان های دولتی به صورت نیمه افراشته به اهتزاز در خواهد آمد.

براساس تازه ترین اطلاعات 123 نفر که در درگیری های روز جمعه زخمی شده اند در بیمارستان های اودسا بستری شده اند و حال هفده تن از آنها وخیم است. چهل و یک نفر نیز جان خود را از دست دادند.

عصر روز جمعه مسئولان درمانی اودسا از شهروندان این شهر خواستند به ارائه خدمات درمانی به افراد زخمی کمک کنند. پزشکان کلینیک اصلی اودسا اعلام کردند ظرفیت مراکز درمانی اودسا برای ارائه خدمات به همه زخمیان کافی نیست.

فرماندار سابق اودسا و نیکلای سکوریک نماینده این شهر در پارلمان خواستار نشست فوری شورای منطقه ای در ارتباط با حوادث روز جمعه شدند که توسط افراد مسلح راست گرا و نیز شبه نظامیان تندرویی صورت گرفت که از کیف به اودسا آمده اند.

اسکوریک در نامه ای که به نیکلای تیندیوک رییش شورای منطقه نوشت اعلام کرد:«در شهر اودسا، خونریزی صورت گرفته است و دهها تن از هموطنانمان کشته یا زخمی شده اند. اوضاع از کنترل مسئولان دولت کیف خارج شده است. این شرایط باید پایان یابد. شهروندان اودسا باید افرادی که مسئول این ناآرامی و کشتار هستند بشناسند.»

دولت اوکراین نیز در اطلاعیه ای اعلام کرد کابینه کمیسیون ویژه به ریاست ویتالی یاریوما معاون نخست وزیر برای بررسی حوادث اودساو تیراندازی به ساختمان مقر اتحادیه ای کارگری اعزام کرده است.

ناآرامی صبح روز جمعه در در اودسا در پی درگیری گسترده در خیابان گرچسکایا صورت گرفت درگیری را افراد مسلح راست افراطی و نیز شبه نظامیان موسوم به گروههای دفاع از خود که از کیف به جنوب شرق اوکراین آمده اند آغاز شد.

آنها با طرفداران استقرار حکومت فدرال در اوکراین درگیر شدند و یکی از ارودگاههای آنها در منطقه کولیکووو را آتش زدند. معترضان طرفدار روسیه در این اردوگاه برای برگزاری همه پرسی برای تشکیل حکومت فدرال در اوکراین امضا جمع آوری کرده بودند.

در پی این حمله فعالان طرفدار روسیه به ساختمان محل استقرار اتحادیه های کارگری گریختند و شبه نظامیان افراطی این ساختمان را آتش زدند. زمانی که آتش به طبقات بالاتر رسید بسیاری از این افراد داخل ساختمان به علت تنفس دود جان سپردند. دیگران از طبقات بالا پریدند و جان خود را از دست دادند. افرادی نیز که سالم مانند توسط طرفداران دولت کیف به شدت با باتون مورد حمله قرار گرفتند.

به گزارش ایتارتاس،

الکسی البو عضو عضو شورای منطقه ای و نامزد شهرداری اودسا نیز مورد حمله قرار گرفت. وی گفت زمانی که از ساختمان در حال سوختن بیرون آمدیم افراد ملی گرا به ما حمله کردند، می توانم به جرات بگویم حدود یکصد نفر زخمی شدند. مردم از پنجره ها بیرون می پریدند و همه جا پر از دود شده بود. ملی گرایان افراطی با لگد به جان افرادی می افتادند که زمین می خوردند.

شماری از شبه نظامیان ملی گرا با اسلحه به طرف مردم تیراندازی کردند. افرادی که به ساختمان اتحادیه های کارگری حمله کردند به طور کامل مجهز و مسلح بودند. گفتنی است آلبو خود برای درمان به بیمارستان منتقل شده است.

خبر آنلاین

164527-2.jpg

راهپیمایی روز کارگر در اوکراین به خشونت کشیده شد

نیروهای پلیس تلاش کردند با توسل به زور معترضان که پارچه‌نوشته‌هایی در حمایت از حقوق کارگران در دست داشتند را متفرق کنند.

هم‌زمان با روز جهانی کارگر هزاران نفر از شهروندان اوکراینی در سراسر این کشور به خیابان‌ها آمدند.

به گزارش ایلنا به نقل از گاردین٬ راهپیمایی شهروندان اوکراینی در شهر «اودسا» به صحنه تظاهرات ضددولتی تبدیل شد.

بر اساس این گزارش٬ نیروهای پلیس تلاش کردند با توسل به زور معترضان که پارچه‌نوشته‌هایی در حمایت از حقوق کارگران در دست داشتند را متفرق کنند.

این تظاهرات در حالی برگزار شد که رئیس‌جمهوری موقت اوکراین روز گذشته اعلام کرد که ارتش این کشور برای مقابله با «تهدید تهاجم روسیه» به حالت آماده‌باش کامل درآمده است.

«الکساندر تورچینف» با اذعان به این‌که دولت اوکراین قادر به کنترل اوضاع در شرق این کشور نیست، در نشست شورای سران مناطق اوکراین در کی‌یف گفت: «با توجه به احتمال اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین، نیروهای مسلح ما به حالت آماده‌باش کامل درآمده‌اند.»

وی همچنین خواستار تسریع روند تشکیل گروه‌های نظامی محلی وفادار به کی‌یف شد.

تورچینف تاکید کرد: «باید این قابلیت را داشته باشیم که این واحد‌ها را به سرعت برای حمایت از سایر مناطق در برابر این تهدید‌ها اعزام کنیم.»

وی با تاکید بر این‌که دولت اوکراین نمی‌تواند به طور کامل بر مناطق شرقی کنترل داشته باشد، گفت که برخی مسئولان با سازمان‌های تروریستی همکاری می‌کنند.

رئیس‌جمهوری موقت اوکراین تاکید کرد که مهم‌ترین اولویت دولت، جلوگیری از گسترش تهدیدهای تروریستی به سایر مناطق این کشور است.

مواضع تورچینف در حالی اتخاذ می‌شود که مقام‌های روسیه بار‌ها تاکید کرده‌اند که تصمیمی برای انجام اقدام نظامی علیه اوکراین ندارند.

ایلنا

ukraine2-2.gifلکساندر تورچینوف: نیروهای ما در مناطق شرقی "درمانده" اند/

نیروهای ما با طرفداران روسیه همکاری می کنند

رئیس جمهور موقت اوکراین امروز با اذعان به درماندگی نیروهای این کشور در شرق اوکراین از پیوستن برخی واحدهای نظامی کشورش به طرفداران روسیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از فاکس نیوز، الکساندر تورچینوف رئیس جمهور موقت اوکراین امروز گفت: نیروهای نظامی ما در مناطق شرقی "ناتوان" هستند.

وی گفت: نیروهای امنیتی و نظامی اوکراین در مواجه با گروه های مسلح طرفدار روسیه در شرق ناتوان هستند و در برخی موارد نیروهای ما با گروه های طرفدار روسیه که ساختمان های دولتی را اشغال کرده اند همکاری می کنند.

تورچینوف در ادامه گفت: در حال حاضر هدف ما جلوگیری از سرایت ناآرامی ها به دیگر مناطق اوکراین است.

وی همچنین در اذعان به درماندگی نیروهای این کشور در شرق گفت: صادقانه باید بگویم نیروهای امنیتی ما قادر نیستند در آینده نزدیک وضعیت در دونتسک و لوهانسک را تحت کنترل در بیاورند.

مهر

انتقاد تند روسیه از تحریمهای آمریکا / پاسخی دردناک در انتظار واشنگتن

IMG12333051-2.jpg

معاون وزیر امور خارجه روسیه با غیر قانونی و غیر متمدنانه خواندن تحریمهای جدید آمریکا علیه مسکو اعلام کرد که این اقدام واشنگتن بازگشت به جنگ سرد محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، "سرگئی ریابکف" در ادامه انتقاد از تصمیم آمریکا برای تحریم صادرات فناوری های برتر به روسیه و همچنین تحریم شرکتها و افراد نزدیک به "ولادیمیر پوتین"، گفت : ما قویا این اقدامات را محکوم می کنیم. تحریمهای یک جانبه غیر معمول از پایه غیر قانونی بوده و بر اساس استانداردهای یک جامعه متمدن نیستند. این تحریمها بر خلاف قوانین حقوق بین الملل هستند.

معاون وزیر امور خارجه روسیه افزود : تحریمهای جدید آمریکا علیه روسیه بر پایه اطلاعات تحریف شده درباره رویدادهای اوکراین اعمال شده اند.

در همین رابطه یک مقام دیگر روسی که رسانه ها اشاره ای به نام وی نکرده اند اعلام کرد روسیه پاسخی دردناک در واکنش به این اقدام آمریکا خواهد داد.

آمریکا و اتحادیه اروپا دیروز دوشنبه به دلیل ادامه مداخله مسکو در بحران اوکراین تحریمهای جدیدی علیه روسیه وضع کردند که افراد و شرکتهای نزدیک به حلقه ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور، را در بر می گیرد.

بر اساس این گزارش تحریمهای آمریکا علیه هفت مقام و ۱۷ شرکت روسی که نزدیک به افراد حلقه پوتین هستند وضع شده است تا برای کاهش تنشها در اوکراین فشار بیشتری بر روسیه وارد شود. علاوه بر آن صادارت فناوری های برتر در بخش نظامی نیز به روسیه ممنوع شده است.

همزمان اتحادیه اروپا محدودیتهایی برای صدور ویزا و ضبط دارایی های ۱۵ نفر دیگر که گفته می شود در ایجاد ناآرامی ها در اوکراین دست دارند اعمال کرده است.

اعمال مجازاتهای جدید علیه روسیه در واکنش به آنچه غرب عدم رعایت مفاد توافقنامه ژنو برای پایان دادن به بحران اوکراین خوانده است صورت می گیرد. کاخ سفید گفته است که دخالت روسیه در خشونتهای اخیر در شرق اوکراین غیرقابل انکار است و هشدار داده که آمریکا و شرکای آن آمادههستند تا اگر روسیه تحریک آفرینی های خود را ادامه دهد، مجازاتهای بیشتری را علیه این کشور تصویب کنند.

مهر

2023-04-27T171401Z_2027869542_GM1EA4S034801_RTRMADP_3_UKRAINE-CRISIS.JPG

استان لوگانسک واقع در جنوب اوکراین روز دوشنبه از این کشور اعلام استقلال کرد.

به گزارش ریانووستی، هزاران تظاهرکننده طرفدار روسیه امروز دوشنبه در تظاهراتی در شهر لوگانسک مرکز استانی به همین نام، استقلال این منطقه را از اوکراین اعلام کردند.

یکی از رهبران تظاهرکنندگان بیانیه ای قرائت کرد که در آن لوگانسک به عنوان منطقه ای مستقل از اوکراین و به نام ˈجمهوری مردمی لوگانسکˈ خوانده شد.

در این تظاهرات سران احزاب سیاسی و شخصیت های اجتماعی و مذهبی منطقه لوگانسک شرکت داشتند.

تظاهرکنندگان پس از قرائت بیانیه استقلا لوگانسک، شعارهایی در حمایت از روسیه همچون ˈ روسیه، روسیهˈ و ˈبا روسیه خواهیم بودˈ و ˈزنده باد برکوتˈ فریاد می زدند.

برکوت واحدهای ویژه ضدشورش وزارت کشور اوکراین بود که حکومت جدید این کشور آن را منحل کرد.

در این تظاهرات همچنین 11 ماه می آینده به عنوان روز برگزاری همه پرسی استقلال لوگانسک تعیین شد.

منطقه لوگانسک در هفته های اخیر شاهد زد و خوردهای نیروهای امنیتی و تظاهرکنندگان طرفدار روسیه بوده است.

استان لوگانسک با وسعت 26 هزار و 684 کیلومتر مربع و جمعیت دو میلیون و 237 هزار نفری در جنوب اوکراین واقع شده است.

پیش تر منطقه کریمه از اوکراین جدا شد و استان دونتسک هم به عنوان جمهوری مردمی دونتسک از این کشور اعلام استقلال کرده است.

خبر آنلاین

map-ukr.jpg

خبرگزاری فرانسه: جدایی طلبان هوادار روسیه تلویزیون دونیتسک را تصرف کردند

خبرگزاری فرانسه اعلام کرد: جدایی طلبان هوادار روسیه روز یکشنبه ساختمان تلویزیون ˈدونیتسکˈ واقع در شرق اوکراین را تصرف کردند.

خبرگزاری فرانسه همچنین اعلام کرده که پلیس از هرگونه مداخله برای جلوگیری از ورود این افراد خودداری کرده است.

براساس این گزارش، ده ها فعال طرفدار روسیه با لباس نظامی در اطراف ساختمان تلویزیون مستقر و ضمن حفاظت از ورودی های ساختمان، مانع ورود افراد می شوند. بر سردر ورودی ساختمان تلویزیون، عبارت ˈجمهوری دونیتسکˈ نصب شده است.

یک فعال طرفدار روسیه به خبرگزاری فرانسه گفت: روزنامه نگاران می توانند به کار خود ادامه دهند ولی آنها باید حقیقت را بگویند.

بعد از همه پرسی شبه جزیره کریمه و الحاق این منطقه به روسیه و تحریم مسکو توسط اتحادیه اروپا و آمریکا، تنش ها در اوکراین به شکل دیگری ادامه یافت.

جدایی طلبان مسلح اوکراینی طرفدار روسیه از چندی قبل برخی ساختمان های دولتی را در چند شهر شرقی اوکراین از جمله ˈدونتسکˈ و ˈ لوهانسکˈ به اشغال خود در آوردند. آنها همچنین با اشغال ساختمان های مهم دولتی، کنترل شهر ˈاسلاویانسکˈ در150 کیلومتری مرز روسیه را در دست گرفتند.

اوکراین، روسیه، اتحادیه اروپا و آمریکا 28 فروردین در مذاکرات طولانی در ژنو، برای حل بحران اوکراین به توافقی دست یافتند که بر اساس آن قرار شد گروه های مسلح شبه نظامی از دو طرف خلع سلاح شوند.

با وجود این توافق، ناآرامی ها در شهرهای شرق اوکراین همچنان ادامه دارد.

ایرنا

81136776-5648174.jpg

رسانه های اوکراینی: نیروهای امنیتی اوکراین عملیات خود را از ترس حمله روسیه متوقف کردند

رسانه های اوکراینی از توقف عملیات نیروهای امنیتی این کشور در استان دونتسک از ترس حمله روسیه به این کشور خبر دادند.

به گزارش ایرنا، روزنامه ˈپراوداˈ اوکراین روز پنجشنبه در بخش اخبار آنلاین خود نوشت: عملیات ضدتروریستی در منطقه اسلاویانسک استان دونتسک در شرق اوکراین با تمرکز نیروهای روسی در مناطق مرزی با این کشور متوقف شد.

در گزارش روزنامه به نقل از اطلاعات سازمان های تجسسی اوکراین گفته شده است: خطر تهاجم نیروهای روسیه به اوکراین افزایش یافته است.

روزنامه ˈکی یف پستˈ هم امروز در بخش اخبار آنلاین خود به نقل از یک مقام اطلاعاتی-نظامی اوکراینی اعلام کرد: اوکراین به شدت نگران حمله نیروهای روسی به مناطق شرق این کشور به تلافی حملات امروز در چند منطقه استان دونتسک است.

به نوشته این روزنامه، در جریان عملیات نظامی نیروهای اوکراینی در منطقه دونتسک هفت نفر کشته و شماری مجروح شده اند.

در گزارش روزنامه اوکراینی خاطرنشان شده است: با توجه به اطلاعات تجسسی از مناطق همجوار روسیه با اوکراین، دولت این کشور (کی یف) در برنامه اجرای عملیات ضدتروریستی در شرق اوکراین تجدید نظر می کند.

رسانه های روسی هم امروز اعلام کردند پوتین به اوکراین نسبت به عواقب تهاجم به مناطق شرق این کشور هشدار داد.

رییس جمهوری روسیه امروز گفت که این حمله جنایت علیه مردم اوکراین است و بدون پیامد نخواهد ماند.

پوتین همچنین اعلام کرد که در صورت ادامه حملات نیروهای اوکراینی به ساکنان شرق این کشور، روابط روسیه و اوکراین به شدت تیره خواهد شد.

روسیه امروز در رابطه با عملیات نظامی اوکراین در مناطق مختلف دونتسک، در مرزهای خود با این کشور رزمایش گسترده ای را آغاز کرد.

سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه در رابطه با این رزمایش در جمع مقامهای ارشد وزارت دفاع روسیه گفت: با توجه به تمرکز شمار زیادی از واحدهای نظامی اوکراین در مناطق هم مرز با روسیه و آغاز مرحله فعال عملیات نظامی نیروهای امنیتی و افراط گرایان علیه غیرنظامیان در مناطق جنوب و شرق اوکراین، تیپ ها و گردان های عملیاتی روسیه در مناطق هم مرز با اوکراین رزمایش گسترده ای را آغاز کردند.

وی به تعداد نیروهای شرکت کننده در این رزمایش و تسلیحاتی که بکار گرفته می شود اشاره نکرد.

آلکساندر تورچینوف رییس جمهوری موقت اوکراین روز یکشنبه دستور ازسرگیری عملیات نظامی علیه شبه نظامیان شرق این کشور را صادر کرد.

به گزارش رسانه های روسی،امروز در حمله نیروهای نظامی اوکراین به اسلاویانسک دست کم پنج نفر از شبه نظامیان کشته و شماری هم مجروح شده اند و این عملیات با پشتیبانی هوایی بمب افکن ها و بالگردهای نیروهای هوایی اوکراین همچنان ادامه دارد.

ایرنا

eyespy-2.jpg

MI6 به نخست وزیر انگلیس هشدار داد

رئیس سرویس امنیت خارجی انگلیس (MI6) به نخست وزیر انگلیس گفته، اگر غرب برای حمایت از دولت اوکراین نیروی نظامی اعزام کند، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه آرام نخواهد نشست.

به گزارش روزنامه «میرور»، روسای سازمان‌های جاسوسی انگلیس هشدار داده‌اند هرگونه اقدام نظامی غرب یا انگلیس در اوکراین می‌تواند به جنگ همه جانبه با روسیه منجر شود. جان ساورز، رئیس MI6 انگلیس به دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس گفته اگر غرب برای حمایت از دولت اوکراین نیروی نظامی اعزام کند، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه آرام نخواهد نشست.

یک منبع عالی رتبه در این باره گفت: پیام اصلی این است ارزش ندارد، بخواهیم جنگ جهانی سوم را بر سر اوکراین آغاز کنیم.

بر اساس این گزارش، روسای ناتو در حال بررسی گزینه‌های مختلف از اعمال تحریم‌های اقتصادی علیه روسیه گرفته تا پیشنهاد کمک نظامی هستند. اما عوامل MI6 و ستاد اطلاعات دفاعی انگلیس هشدار داده‌اند این بحران می‌تواند به جنگ داخلی خشونت‌آمیز با اوکراینی‌هایی منجر شود که اعلام استقلال کرده‌ و به روسیه پیوسته‌اند.

میرور نوشت: گروه‌های غیر مسلح انگلیسی به طور مخفیانه در سراسر اوکراین حضور دارند و گذرگاه‌ها و شهرهایی را که حمایت روسیه از آنها قوی است، تحت نظر دارند.

کارشناسان بر این باورند، کاهش بودجه نظامی در سراسر اروپا پوتین را به انجام اقدامات جسورانه‌تر ترغیب کرده است. یک منبع دفاعی در این باره گفت: پوتین کشورهای اروپایی را تهدید تلقی نمی‌کند.

وی افزود: شاید آمریکا تنها کشوری باشد که بتواند با او مقابله کند اما پوتین این گونه برآورد کرده که بعد از عراق و افغانستان، اوباما وارد جنگ دیگری نخواهد شد.

در این گزارش آمده: نیروهای نظامی انگلیس در طی بیش از 100 سال گذشته، در ضعیف‌ترین موقعیت خود قرار دارند. ارتش انگلیس تا سال 2015، به 82 هزار نیرو کاهش خواهد یافت.

خبر آنلاین

131265296.jpgنیروهای مردمی درشرق اوکراین برج تلویزیون شهررا دوباره تحت کنترل خود قراردادند

خبرگزاری«ریا نووستی»/ نیروهای مردمی شهر کراماتورسک واقع در استان دونتسک در شرق اوکراین که در آنجا رویارویی میان هواداران فدرالی کردن اوکراین و نظامیان در جریان است، دوباره برج تلویزیون در این شهر را تحت کنترل خود قرار دادند.

"ویچسلاو پاناماریف" فرمانده نیروهای مردمی کراماتورسک و سلاویانسک ضمن اعلام این مطلب گفت:

"ساکنان محل نمی خواهند شبکه های تلویزیونی اوکراین را تماشا کنند چون آنها به ما لجن پاشی کرده و ما را جدایی خواه می نامند. مردم می خواهند شبکه های تلویزیونی روسیه را تماشا کنند".

به دنبال تصرف برج تلویزیون ، پخش برنامه های تلویزیون روسیه در شهر کراماتورسک آغاز شد.

یادآور می شود تظاهرات هواداران فدرالی کردن اوکراین از ماه مارس تا به حال در شهرهای دونتسک، خارکف و لوگانسک این کشور جریان دارد. دیرتر چند شهر دیگر استان دونتسک از جمله شهرهای سلاویانسک، ماریوپول، یناکییوو، کراماتورسک و چند شهر کوچک دیگر به اعتراضات پیوستند. مقامات اوکراین چندی پیش اجرای عملیات ویژه گسترده با جلب ارتش علیه معترضان را اعلام کرده اند.

ریا نووستی

novosti-87-2.jpgانگلیس، لهستان و سوئد در پی اعزام نیروی امنیتی به اوکراین

با هدف تقویت نیروهای امنیتی در اوکراین، انگلیس، لهستان و سوئد از اتحادیه اروپا خواستند تا ماموران پلیس را به این کشور بفرستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری نووستی، انگلیس، لهستان و سوئد اعلام کردند که بازگرداندن اعتماد در برتری حقوق در اوکراین برای ثبات این کشور بسیار حیاتی است.

به گزارش یورو آبزرور، این سه کشور به اتحادیه اروپا پیشنهاد دادند تا برای تقویت نیروهای امنیتی و نظام دادگستری اوکراین، یک تیم عملیاتی به این کشور ارسال کند. این ماموریت ممکن است از ژوئن 2014 در کییف و دیگر شهرهای اوکراین آغاز شود.

از سوی دیگر فیلیپو لومباردی، رئیس شورای ایالات مجمع فدرال سوئیس در نشستی با یوری ووروبیف، رئیس شورای سنای روسیه گفت: سوئیس که در سال 2014 رئیس سازمان امنیت و همکاری اروپا است، آماده بهبود بخشیدن به روابط میان روسیه و اوکراین است.

ووروبیف نیز اظهار کرد که مسکو موافق با راهحلی صلحآمیز برای حل بحران سیاسی اوکراین است. وی ادامه داد: روسیه و اوکراین از طریق پیوند خویشاوندی با یکدیگر مرتبط هستند. نزدیک به سه میلیون اوکراینی در روسیه زندگی و کار میکنند. ما نمیتوانیم قبول کنیم که اوکراین در یک هرج و مرج فرو رود.

به گفته لومباردی، سوئیس به مقامات اوکراینی پیشنهاد کرده است تا بحران این کشور را توسط دیپلماسی پارلمانی حل و فصل کند.

ایسنا

تیپ هوابرد ارتش اوکراین به معترضان پیوست                                                                    

81122029-5623698.jpg

یک رسانه روسی از پیوستن تیپ 25 نیروهای هوابرد ارتش اوکراین به معترضان در منطقه اسلاویانسک خبر داد.

کانال دوم تلویزیون دولتی روسیه روز دوشنبه در گزارشی اعلام کرد: پرسنل تیپ 25 هوابرد اوکراین مستقر در حومه شهر اسلاویانسک در استان دانتسک اوکراین به نیروهای مردمی مخالف حکومت این کشور پیوستند.

ویاچسلاو پونوماریف شهردار اسلاویانسک و فرمانده گردان نیروهای مردمی این شهر به ایتارتاس گفت: با فرماندهان تیپ 25 هوابرد شب گذشته مذاکره کردیم و آنها اعلام کردند که از اعتراضات مردمی منطقه دونتسک حمایت می کنند.

وی در همین حال از اظهار نظر در مورد آمادگی نیروهای تیپ 25 برای جنگیدن با واحدهای امنیتی طرفدار حکومت اوکراین به نفع معترضان خودداری کرد.

در این گزارش هیچ اشاره ای به شمار دقیق نظامیان ملحق شده به معترضان اشاره ای نشده است.

شهر اسلاویانسک از یک هفته پیش شاهد اعتراضات و اقدامات معترضان از جمله اشغال ساختمان های حکومتی بوده است و در 24 ساعت اخیر در جریان درگیری نیروهای دولتی و ملی گرایان اوکراینی با معترضان طرفدار روسیه در مجموع 5 نفر کشته و حدود 10 نفر مجروح شده اند.

ایرنا

haemta-(1)-2.jpg                                      روسیه غرب را به دورویی بیش از حد در قبال اوکراین متهم کرد

اسرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه روز دوشنبه غرب را به دورویی بیش از حد در قبال بحران اوکراین متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو، لاوروف در این باره گفت: ما به یاد داریم که خشونت های میدان استقلال کی یف که به کشته شدن دهها تن انجامید را دموکراسی نامیدند اما با این وجود، تظاهرات مسالمت آمیزی را که اینک در جنوب شرقی اوکراین در حال رخ دادن است، ترورسم نامیده می شود. این دورویی بیش از حد است.

روابط روسیه و اوکراین پس از روی کار آمدن حکومت غرب گرا در کی یف در ماه فوریه گذشته، سرد شد و الحاق منطقه کریمه به روسیه روابط دو کشور را به شدت تیره کرد.

ایرنا

Blackwather-2.jpgرسانه روسی: مزدوران خارجی در شرق اوکراین مستقر شده اند

یک رسانه روسی از استقرار و فعالیت واحدهایی از مزدوران خارجی در استان دونتسک در شرق اوکراین خبر داد.

به گزارش ایرنا، کانال دوم تلویزیون دولتی روسیه روز چهارشنبه در گزارشی اعلام کرد: شماری از ساکنان شهر دونتسک در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیس بوک صحنه هایی از حضور گروه های از مزدوران خارجی در خیابان های این شهر را قرار دادند.

به گزارش این رسانه، در فیلم های کوتاهی که از این افراد گرفته شده است آنها با همدیگر به زبان انگلیسی صحبت می کنند و لباس های نظامی به تن دارند که شباهتی با لباس های فرم نظامی ارتش اوکراین ندارد.

در گزارش گفته شد: مزدوران خارجی به سلاح های سبک و نارنجک مجهز بودند و در چند نقطه شهر دونتسک دیده شده اند.

به گزارش کانال دوم تلویزیون روسیه ،یک مسئول هماهنگی نیروهای مردمی فعال در شهر دونتسک امروز به خبرنگاران گفته است که دیروز یک فروند هواپیمای مسافربری حامل حدود 200 فرد نظامی خارجی در فرودگاه دونتسک فرود آمد.

حکومت اوکراین روز سه شنبه واحدهایی از نیروهای امنیتی این کشور را به مناطق جنوب و شرق این کشور برای سرکوبی معترضان اعزام کرد.

رسانه های روسیه به نقل از منابع امنیتی اوکراین، اعلام کردند : حکومت این کشور برای سرکوبی جدایی طلبان، سه واحد ارتش این کشور را به مناطق جنوبی شرق این کشور روانه کرد.

به گفته این منابع، واحدهای نظامی شامل نیروهای ارتش داخلی وزارت کشور و گارد ملی متشکل از اعضای جنبش افراط گرای ˈجناح راستˈ است و علاوه بر آن واحدهایی هم از مزدوران خارجی از سازمان خصوصی ˈبلک واترˈ ملبس به لباس های فرم نیروهای ویژه اوکراین موسوم به ˈسوکولˈ هم به منطقه جنوب شرق این کشور روانه شده اند.

پارلمان استان دونتسک روزدوشنبه به جدایی این منطقه از اوکراین رای داد و تظاهر

کنندگان در خارکف هم استقلال این منطقه را از کی یف اعلام کرده اند.

​ایرنا

017547444_40300.jpgیورش دهها تن از معترضان در شهر دونتسک اوکراین به یک ساختمان دولتی

حدود 50 معترض حامی روسیه در شهر دونتسک اوکراین در حالی که فریاد می زدندˈ دونتسک یک شهر روسیه استˈ روز یکشنبه از میان نیروهای پلیس گذشتند و به یک ساختمان دولتی در این شهر یورش بردند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از دونتسک، این 50 معترض از حدود 2 هزار معترض دیگر جدا شده و به سوی نیروهای پلیس ترقه پرتاب کردند و پس از آن به سوی این ساختمان دولتی حمله کردند و پس از اشغال آن پرچم روسیه را بر فراز این ساختمان 11 طبقه به اهتزار درآوردند.

براساس اعلام خبرنگار خبرگزاری فرانسه، نیروهای امنیتی از اهرم زور علیه این معترضان استفاده نکردند.

این اقدام معترضان پس از ان انجام شد که درخواست هایی در شهر دونتسک از مقام های اوکراین مبنی بر انجام همه پرسی مشابه همه پرسی برگزار شده اخیر در منطقه کریمه در مورد الحاق به روسیه مطرح شده است.

شماری از معترضان در شهر دونتسک فریاد می زدند: به ما اجازه بدهید همه پرسی برگزار کنیمˈ و ˈ ناتو به خانه ات باز گردˈ.

از زمان آغاز اعتراض ها در اوکراین مناطق شرقی و جنوبی این کشور صحنه اعتراض های مختلف بوده است.

تحرکات نظامی روسیه در منطقه کریمه تنش هایی میان غرب و روسیه ایجاد کرده است.

ایرنا

AP23.jpgدرخواست 8000 نظامی سابق اوکراینی برای دریافت پاسپورت روسی

وزیر دفاع روسیه عنوان کرد که بیش از هشت هزار نیروی سابق ارتش اوکراین در کریمه برای دریافت پاسپورت روسی اقدام کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نقل از خبرگزاری ایتارتاس، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه در یک جلسه فوق العاده شورای وزرای این کشور اظهار داشت که تعداد زیادی از نیروهای سابق ارتش اوکراین که اکنون خواستار دریافت پاسپورت روسی هستند تمایل دارند تا به نیروهای مسلح روسیه بپیوندند.

وی همچنین اعلام کرد که تاکنون سه هزار تن از این نیروهای اوکراینی مدارک و پاسپورت‌های روسی خود را دریافت کرده‌اند.

وی در این خصوص گفت: این موضوع بسیار حائز اهمیت است که ما اکنون همه شرایط را برای آن‌ها فراهم آوریم تا در ارتش روسیه خدمت کنند.

وی همچنین در واکنش به اظهارات مقامات اوکراینی در خصوص اقدامات این سربازها گفت که این بیانات نامناسب، مضحک و تحریک کننده هستند زیرا آن نیروهایی که تمایلی به پیوستن به ارتش روسیه نداشته‌اند کریمه را ترک کرده‌اند

ایسنا

782006gf806.jpgپیش روی ناتو به سمت اکراین

روسیه به بلوک آتلانتیک شمالی پیشنهاد می دهد که وضعیت بی طرفی اکراین را به رسمیت بشناسند.

روسیه به بلوک آتلانتیک شمالی پیشنهاد می دهد که وضعیت بی طرفی اکراین را به رسمیت بشناسند. درپایان دیدارهای دو هفته ای وزاری امور خارجه ی عضو ناتو در بروکسل ، نماینده ی دائم روسیه در ناتو الکساندر گروشکو این مطلب را بیان نمود. به گفته ی وی ، توسعه ی بلوک تنها به تضیف امنیت جهانی منجر می گردد. گروشکو خاطر نشان کرد: حضور نیروهای خارجی در محدوده ی این کشور درگیری ها را تشدید می کند. در صورتی که ناتو در شرق پیشروی کند ، روسیه مجبور خواهد شد تمامی اقدامات سیاسی و فن آوری- نظامی را مبذول دارد.

مقامات حاضر در کیف تاکید می کنند که مسئله مربوط به ورود اکراین به ناتو و ایجاد پایگاه های نظامی اتحادیه در محدوده ی این کشور بی فایده است. سیاست مداران به تقویت وضعیت مندرج در قانون اساسی دولت استناد می کنند. در واقع باید تنها به نامزدهای مقام ریاست جمهوری یولیا تیماشنکو و یا پیتر پاراشنکو گوش کرد تا فهمید که این وضعیت مدت زمان طولانی ادامه نخواهد داشت. نظامیان ناتو قصد آمدن به اکراین را دارند. هفته ی آینده به گفته ی وزیر امورخارجه کشور ، اولین گروه های اتحادیه به کیف می آیند. امسال هشت مانور نظامی همراه با کشورهای بلوک آتلانتیک شمالی در اکراین انجام می شود.

کاملا مفهوم است که فن آوری نظامی ناتو که به اکراین آورده می شود ممکن است همانطور در کشور باقی بماند. ولادیمیر آلنچنکو ، استاد مرکز تحقیقات اروپا معتقد است : برای اتحادیه توسعه ی همکاری با کیف در زمینه ی دفاعی مهم است و می خواهند به اکراینی ها بقبولانند که نظامیان ناتو ، شرکای جدیدشان هستند.

این گام اول برای خو گرفتن کشور با فن آوری جدید است. در واقع این تجهیزات به کشور وارد شده و سپس در آنجا مانده و استفاده می شوند. در اینجا حیله و نیرنگی هم وجود دارد: فن آوری در جایش باقی نمی ماند و در هر حال تجدید و بازسازی می شود. وقتی این کار لازم باشد این سوال بروز می کند : با قدیمی ها چه کنند؟ اکراین ، بازار بزرگ و وسیعی برای آمریکاست.

ویکتور یانکویچ که در خارج از کشور است اما هنوز رئیس جمهور قانونی اکراین محسوب می شود در مصاحبه ای با خبرنگاران گفت : علاوه بر این کشورهای غربی در عین حال که سعی دارند کیف را مجبور نمایند از وضعیت بی طرفی خود امتناع نماید، حمایت از ملی گرا ها را ادامه می دهند کسانی که در آشوب های اکراین مقصرند. به گفته ی وی آنچه که در کریمه اتفاق افتاد نتیجه ی مواضع رادیکالی در ارتباط با مناطق روس زبان کشور بود که متعاقبا به تظاهرات ها و رفراندوم در این شبه جزیره ختم شد. یانوکویچ معتقد است که تنها شانس حفظ تمامیت ارزی اکراین ، فدرال کردن کشور است.

صدای روسیه

80966291-5355401.jpgجاسوس سابق آمریکایی: واشنگتن 20 سال برای اوکراین برنامه‌ریزی کرده بود

یک جاسوس سابق آمریکایی بیان کرد که واشنگتن از 20 سال پیش برای به قدرت رسیدن نیروهای طرفدار غرب در اوکراین برنامه‌ریزی می‌کرده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری ریا نووستی، اسکات ریکارد، یک جاسوس سابق آمریکایی در مصاحبه‌ای با شبکه تلویزیونی راشا تودی اظهار کرد: 20 سال است که واشنگتن تلاش می‌کند تا اوکراین را به سمت ناتو بکشاند. سازمان جاسوسی آمریکا در اوکراین به تلاشهایش ادامه داد، ولی این سازمان در شبه جزیره کریمه که اکثر اهالی‌آن روس هستند، کار سختی داشت.

وی گفت: عموما آمریکایی‌ها با گروه‌های کوچکی که روزنامه‌های محلی با تیراژ پایین منتشر می‌کردند، همکاری داشتند تا شرایط را تغییر دهند. این چنین بود که آنها توانستند بیش از نیم میلیون اوکراینی را برای اعتراض گرد هم بیاورند، ولی تنها دو بار توانستند 500 هزار نفر را جمع کنند در حالی که جمعیت اوکراین حدود 50 میلیون نفر است.

اسکات ریکارد ادامه داد: این نتیجه آن‌چنان عالی نبود چرا که 20 سال برای مهیا کردن چنین اعتراضاتی وقت گذاشته شده بود و تنها آژانس توسعه بین‌المللی آمریکا پنج میلیارد دلار برای کی‌یف هزینه کرده بود

ایسنا

017481229_30300.jpgبحران اوکراین با دخالت اتحادیه اروپا شروع شد

نتیجه تحریم ها بر ضد روسیه برعکس خواهد بود و اروپایی ها ضرر خواهند دید

پینو آرلاکی نماینده پارلمان اروپا در مصاحبه با « ایتار – تاس» گفت که بحران اوکراین با دخالت اتحادیه اروپا آغاز شد. به عقیده او در اتحادیه اروپا با حمایت از قیام، به این نکته توجه نکردند که اوکراین، کشور دشواری است و اکثر ساکنان آن طرفدار روسیه هستند و به زبان روسی صحبت می کنند.

به گفته وی، اروپا باید جدا شدن کریمه از اوکراین را برسمیت بشناسد، درست همانطور که در زمان خود جدا شدن کوزوو از صربستان را برسمیت شناخت. با صحبت در باره تحریم هایی که از طرف آمریکا و اتحادیه اروپا در رابطه با روسیه وضع شده اند، آرلاکی گفت که آنها نتیجه عکس خواهند داشت و اروپایی ها ضرر خواهند دید.

صدای روسیه

IMG11275787.jpgالشرق الاوسط : اهداف حامیان تروریست ها از گشودن جبهه لاذقیه علیه دولت سوریه

یک رسانه عرب زبان با اشاره به تحرکات ضد سوری ترکیه با همسویی اسرائیل و آمریکا و رژیم های مرتجع عرب به اهداف پنهان آن پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری مهر، پایگاه پانوراما الشرق الاوسط در مطلبی با اشاره به تحرکات گروه های تروریستی مسلح در جبهه لاذقیه در شمال سوریه آورده است: توطئه جدید ترکیه با همسویی رژیم صهیونیستی و آمریکا به دلایل متعددی آغاز شده است.

نخستین دلیلش این است که رژیم صهیونیستی قبل از آزاد سازی یبرود در حومه دمشق از سوی ارتش سوریه آن را به مثابه خط قرمز برای این رژیم دانسته و اعلام کرده بود که هرگز در قبال آن ساکت نخواهد ماند و واکنش نشان خواهد دادT اما به دلیل ترس از گسترده تر شدن دامنه جنگ و تلفات سنگینی که در صورت دخالت متحمل خواهد شد و نیز ترس از قدرت مقاومت لبنان تصمیم به انتقام گیری از طریق مزدوران خود در مرزهای شمالی و جنوبی سوریه یعنی مرزهای سوریه با ترکیه و اردن گرفته است.

دلیل دوم اینکه انتخاب جبهه شمالی سوریه به سبب این است که رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه از فساد مالی و بحران اقتصادی رنج می برد،اختلافات زیادی میان حزب عدالت و توسعه به رهبری اردوغان و گروه مخالف به رهبری فتح الله گولن وجود دارد از همین رو اعلان سرنگونی جنگنده سوری که در حال مبارزه با گروه های مسلحی که از خاک ترکیه به سوریه نفوذ کرده بودند، بود، همزمان با تبلیغات انتخاباتی اردوغان در واقع بهره برداری از آن برای تبلیغات انتخاباتی خود است، زیرا مشخص شد که جنگنده سوری در داخل سوریه پرواز می کرده است و خلبان این جنگنده در خاک سوریه فرود آمده است.اردوغان به خوبی می داند که سقوط یبرود به دست ارتش سوریه به مثابه متزلزل شدن پایه های قدرت برخی سران است که علیه سوریه توطئه کرده اند همانگونه که پس از سقوط القصیر در حمص امیر قطر سرنگون شد و محمد مرسی به رئیس جمهوری مخلوع تبدیل شد و پشت میله های زندان افتاد و از همین رو اردوغان به جای منتظر ماندن و تماشای سقوط خود تصمیم به حمله گرفت.

سومین دلیل اینکه آمریکایی ها در راستای اجرای تهدیدات خود ضد روسیه برآمده اند و این حمله با حمایت کامل آمریکایی ها صورت گرفته است.آمریکایی ها از درگیری مستقیم با روسها عاجز هستند از همین رو تصمیم به حمایت از حمله به سوریه همپیمان استراتژیک روسیه گرفته اند.

چهارم،آمریکا به این دلیل اردوغان را برای این حمله انتخاب کرده است و از نخست وزیری مجدد وی حمایت می کند که اردوغان روابط گرمی با اسلامگرایان شبه جزیره کریمه دارد به ویژه اینکه اردوغان در اظهار نظری گفته بود ما هرگز تارتارها در شبه جزیره کریمه را رها نخواهیم کرد.مفهوم این موضع گیری اردوغان این است که می تواند از تارتارها برای ارتکاب اقدامات تروریستی ضد روسیه حمایت کند و در بی ثباتی این منطقه نقش داشته باشد و این به نفع اردوغان و آمریکاست زیرا هم اردوغان مجددا انتخاب می شود و هم آمریکا از روسیه انتقام می گیرد.

پنجم،حمایت آمریکا از حمله ترکیه به سوریه در واقع پیامی از جانب واشنگتن به عربستان سعودی قبل از سفر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به ریاض است که اختلافات خود را با قطر فیصله دهد، زیرا آمریکا علاقه مند به داشتن روابط حسنه با قطر به منظور حفظ بزرگترین پایگاه نظامی خود در خلیج فارس به ویژه قطر است.

این رسانه در ادامه می نویسد: اقدام ترکیه ضد سوریه در اتاق عملیاتی که افسران ترک،تفنگداران دریایی آمریکایی و نظامیان رژیم صهیونیستی مشارکت داشته اند رخ داده است و در آن گروهک های جبهه النصره،انصار شام،جبهه اسلامی،احرار شام و ثوار سوریه مشارکت کرده اند و داعش کنار گذاشته شده است.در این حمله شمار زیادی از تروریستها با انواع سلاح ها پیشرفته شرکت کرده اند و از حمایت اردوغان و پولهای کشورهای خلیج فارس برخوردار هستند.توپخانه ترکیه پشتیبانی قوی از آنها به عمل آورده است.اما اردوغان اگر توهم پیروزی دارد سخت در اشتباه است، زیرا ارتش سوریه به مقابله با گروههای مسلح برخاسته است و هم اکنون جنگ و گریز در شهر مرزی کسب در جریان است.

الشرق الاوسط می نویسد: این اقدام ترکیه هرگز یبرود را به جبهه النصره بر نمی گرداند و سبب بازگرداندن اخوان المسلمین به قدرت نمی شود،اقدامات آمریکا و اسرائیل، شبه جزیره کریمه را به اوکراین بر نمی گرداند.

مهر

Potin.jpgپوتین: از تهدیدهای آمریکا نمی‌ترسیم / غرب از خطوط قرمز عبور کرده است

رئیس‌جمهوری روسیه در اولین سخنرانی خود پس از رفراندوم شبه جزیره کریمه و اعلام استقلال این بخش از اوکراین، مواضع مسکو در قبال این منطقه را به اطلاع پارلمان و مردم کشورش رساند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از شبکه اسکای نیوز عربی،‌ ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در یک سخنرانی خارج از برنامه در جمع نمایندگان دوما و مجلس علیا حاضر شد و هم‌اکنون در حال سخنرانی است.

پوتین که با تشویق گسترده نمایندگان مجلس و سیاستمداران روسیه سخنرانی خود را آغاز کرد، تاکید کرد رفراندوم کریمه براساس قوانین بین‌المللی برگزار شده و کاملا قانونی است.

وی ادامه داد: در این رفراندوم مردم کریمه به انضمام این شبه جزیره به روسیه رای دادند و دلیل آن نیز تاریخ مشترکی است که ما با شبه جزیره کریمه داریم. این تاریخ مشترک و رفراندوم میزان اهمیت کریمه برای روسیه و روسیه برای کریمه را نشان داد. کریمه محل ناوگان دریایی روسیه، دژ مستحکم مرزی ما و جایگاه فرهنگ و افتخارات ارتش روسیه است و ما در قبال آن مسئول باقی خواهیم ماند.

رئیس جمهوری روسیه با تاکید بر اینکه مسکو به حقوق تمامی اقلیت‌های موجود در کریمه احترام خواهد گذاشت، گفت: پیشتر به اقلیت‌های موجود در شبه جزیره کریمه ظلم و ستم فراوانی شد اما ما وعده می‌دهیم که دوران این ظلم‌ها به پایان رسیده و مردم این منطقه با سه زبان روسی، اوکراینی و تاتاری در کنار هم با صلح و آسایش زندگی خواهند کرد.

پوتین در ادامه اعلام کرد: تمامی تاتارهای کریمه امروز به خاک وطنشان بازگشتند و ما باید تمامی تدابیر لازم برای بازپس‌گیری حقوق کامل آنها را اتخاذ کنیم.

وی با بیان اینکه موضع روسیه نسبت به کریمه موضعی مبتنی بر عدالت و مساوات است، خاطرنشان کرد: طرح پیوستن کریمه به اوکراین در حقیقت نقض قوانین اتحاد شوروی بود و بدون مشورت با اهالی کریمه صورت گرفت. زمانی که کریمه جدا شد مردم روسیه همه احساس می‌کردند که کشورشان به سرقت رفته است. روسیه در آن زمان قادر نبود که از این موضعش دفاع کند اما در اعماق قلب‌هایمان کریمه را جزئی از روسیه می‌دانستیم.

پوتین گفت: روسیه با ترسیم مرزها و به رسمیت شناختن کریمه به عنوان بخشی از اوکراین موافقت کرد اما با پذیرش این مساله در حقیقت اهانت را پذیرفت. همه می‌دانند که کریمه از آن روسیه و سواستوپل نیز به روسیه تعلق دارد.

درخصوص روابط اوکراین و روسیه نیز پوتین تاکید کرد: روابط ما با ملت و دولت اوکراین روابطی محوری و دارای اهمیت است.

پوتین در ادامه گفت: مردم اوکراین از وضعیت خود راضی نیستند و سالانه هزاران تن از مردم این کشور از شرایط بد اقتصادی به کشورهای دیگر مهاجرت می‌کنند؛ اقدامی که جنایتکاران در اوکراین انجام دادند کودتا علیه مشروعیت و قانون بود و آنها با استفاده از ترور، شکنجه و اقدامات جنایتکارانه قصد داشتند بدون اینکه بهایی بدهند دولت و ارگان‌های دولتی را به تصرف خود درآورند. آنها با نونازی‌های و طرفداران هیتلر که در جنگ جهانی علیه روسیه جنگیدند در صددند تا اوکراین را به آشوب بکشند.

پوتین با تاکید بر اینکه نئونازی‌ها اکنون در اوکراین قدرت را در دست گرفته‌اند، گفت: مردم کریمه از ترس اینکه مبادا ظلم‌ها و جنایات دوران نازی‌ها بازگردد خواهان الحاق به روسیه شدند و ما نیز به درخواست‌ها خیانت نخواهیم کرد.

وی ادامه داد: اروپایی‌ها و آمریکا که از نقض قانون جهانی توسط ما سخن می‌گویند پس چرا هنگام جدایی اوکراین از روسیه و یا تجزیه صربستان چنین موضعی نداشتند. آنها قانونی را که خود نوشته‌اند و بر اساس آن چندین کشور مستقل شد را اکنون غیرقانونی می‌دانند.

رئیس‌جمهوری روسیه ادامه داد: ما نیروی نظامی به کریمه اعزام نکردیم و در این منطقه دخالت نظامی نکردیم بلکه بر اساس توافق‌های موجود شماری از نظامیان ما در کریمه مستقر هستند. به صراحت بگویم که اگر نیروهای نظامی ما در کریمه نبود در این منطقه جنایت‌های زیادی رخ می‌داد. غربی‌ها به دنبال خونریزی هستند.

وی ادامه داد: بر اساس منشور سازمان ملل کریمه حق دارد که سرنوشت خود را تعیین کند و دلیل خشم آمریکا و هم‌پیمانانش چیزی فرای این سیاست یک بام و دو هوا است. این اقدام نشانه نفاق و دورویی آنهاست.

وی افزود: آمریکایی‌ها تصور می‌کنند که می‌توانند برای دنیا قانون صادر کنند و برای همه تصمیم بگیرند. شیوه آنها این است که ابتدا از طریق شورای امنیت سعی در انجام نیات خود دارند اما در صورتی که موفق به این کار نشوند بدون اجازه سازمان ملل به اجرای مطامع خود خواهند پرداخت چنانکه ما این موضوع را در لیبی،‌ افغانستان،‌عراق و کشورهای دیگر شاهد بودیم. آنها با به راه انداختن انقلاب‌های رنگی جهان را به آشوب کشیدند و بهار عربی را به زمستان عربی تبدیل کردند.

پوتین با اشاره به تهدیدهای آمریکا و غرب گفت: ما از سپر دفاعی آمریکا و تحریم‌های اقتصادی آنها هراسی نداریم و ‌آنها پیشتر در جریان جنگ سرد تحریم‌هایی علیه ما موضع کرده بودند اما هیچ یک سودی نبخشید. روسیه همسایه اوکراین است و اگر آمریکا یا غرب بخواهند بر روسیه اعمال فشار کنند یقینا روسیه می‌تواند به طریق بهتری این رویه را پیش بگیرد.

رئیس‌جمهوری روسیه با تاکید بر اینکه غرب از خطوط قرمز خود عبور کرده گفت: ما به آنها می‌گویم جنگ سرد را پایان دهند و به خواست ملت روسیه احترام بگذارند. روسیه به مرحله‌ای رسیده که فشار بیشتری را تحمل نمی‌کند و واکنش سختی نشان خواهد داد.

وی ادامه داد: روسیه از مواضع دولت و مردم چین در قبال تحولات جهان سپاسگزار است.

پوتین خطاب به مردم آمریکا و اروپا گفت: شما که خود از آزادی و دموکراسی برخوردار هستید باید این حق را برای مردم کریمه نیز قائل باشید. ما به مردم اوکراین نیز می‌گوییم که نمی‌خواهیم به کسی آزار برسانیم و یا خواسته‌هایش را نادیده بگیریم اما احقاق حق مردم کریمه وظیفه روسیه است.

وی در پایان گفت: من از پارلمان می‌خواهم تا با الحاق شبه جزیره کریمه و شهرسیمفرویل به روسیه موافقت کنند.

ایسنا

42ca69fe9437a50a4e0f6a7067007676_original.jpgدر نتیجه یک همه پرسی: کریمه‌ به جدایی از اوکراین رأی داد

در پی شمارش نهایی آرای ریخته شده به صندوق‌ها در همه‌پرسی بحث‌برانگیز کریمه، مقام‌های انتخاباتی اعلام کردند که بیش از 96.77 درصد رأی‌دهندگان به نفع پیوستن به روسیه رأی داده‌اند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، روی برگه همه‌پرسی از رأی‌دهندگان سوال شده بود که «آیا مایلید کریمه به روسیه ملحق شود؟». سوال دوم به بازگشت به وضعیت پیش از قانون اساسی سال ۱۹۹۲ اوکراین مربوط می‌شد که در آن صورت باید خودمختاری وسیع‌تری به کریمه داده شود.

روس تبارها بیش از ۵۸ درصد جمعیت کریمه را تشکیل می‌دهند و انتظار می‌رفت بسیاری از آن‌ها به پیوستن به روسیه رأی مثبت دهند.

۱.۵ میلیون تن در کریمه واجد شرایط رای دادن بودند و مقام‌های انتخاباتی می‌گویند بنا بر آمار نهایی بالغ بر 82 درصد در همه‌پرسی اخیر شرکت کردند.

تاتارها ۱۲ درصد جمعیت را تشکیل می‌دهند که بیشترشان رأی‌گیری یکشنبه را تحریم کردند اما بر اساس آمار اعلام شده 40 درصد آنها که در همه‌پرسی شرکت کردند به جدایی از اوکراین رای "آری" دادند.

در همین حال با اعلام نتایج همه‌پرسی گروه‌های هوادار روسیه در سیمفروپل، مرکز کریمه، جشن گرفته‌اند و رهبر کریمه که به مسکو نزدیک است گفت او امروز (دوشنبه) برای پیوستن به روسیه تقاضا خواهد کرد.

در همین حال معاون رئیس دومای روسیه اعلام کرد روند قانونی مورد نیاز برای پیوستن کریمه به روسیه در سریع‌ترین زمان ممکن انجام خواهد شد.

آمریکا و اتحادیه اروپا هم با غیرقانونی خواندن این همه پرسی در میان اشغال نظامی کریمه توسط روسیه آن را محکوم کردند اما روسیه گفته که به اراده مردم کریمه احترام خواهد گذاشت.

در ماه فوریه پس از سقوط دولت ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری اوکراین که طرفدار مسکو بود، نیروهای هوادار روسیه کنترل کریمه را به دست گرفتند. بسیاری از آنها نیروهای نظامی بی نشان بودند که به باور عمومی به دستور مسکو مستقر شده‌اند.

سرگئی آکسیونف که پس از اشغال نظامی کریمه توسط روسیه رهبر کریمه شد، گفت که پارلمان روز دوشنبه تشکیل جلسه خواهد داد.

مکالمه اوباما و پوتین

140316171539_crimea_464x261_getty.jpg

هم‌زمان باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا بعد از ظهر یکشنبه پس از برگزاری همه پرسی کریمه با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تماس گرفته است. اوباما در این تماس تلفنی گفت که این "همه پرسی" ناقض قانون اساسی اوکراین است و تحت فشار دخالت نظامی روسیه انجام شده و آمریکا و جامعه جهانی هرگز آن را به رسمیت نخواهند شناخت.

براساس بیانیه‌ای که کاخ سفید منتشر کرد او بار دیگر بر نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی اوکراین از سوی روسیه تاکید کرد.

اوباما گفت که کشورش آماده است در همکاری با اروپایی ها هزینه بیشتری بر روسیه اعمال کند.

رئیس جمهور آمریکا ابراز عقیده کرده است که همچنان راهی روشن برای حل این بحران به صورت دیپلماتیک وجود دارد به طوریکه هم منافع مسکو و هم مردم اوکراین تامین شود.

اما او گفت تا زمانی که نیروهای نظامی روسیه همچنان در خاک اوکراین هستند این بحران به صورت دیپلماتیک حل نخواهد شد.

به گفته او جان کری، وزیر خارجه همچنان آماده است برای یافتن یک راه حل دیپلماتیک با وزیر خارجه روسیه و دولت اوکراین کار کند.

کرملین هم گفته است که رهبران دو کشور درباره اعزام یک ماموریت نظارتی سازمان امنیت و همکاری اروپا به همه مناطق اوکراین صحبت کرده‌اند.

به گفته کرملین پوتین بر "ناتوانی و بی میلی مقام‌های کنونی کی‌یف برای مهار گروه های رادیکال و ملی گرای افراطی که وضعیت را بی ثبات و جمعیت را مرعوب می کنند" تاکید کرده است.

پیشتر جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای نوشت که ایالات متحده آمریکا پیوسته از استقلال، حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین از زمان استقلال آن کشور در سال ۱۹۹۱ حمایت کرده و دولت آمریکا "همه پرسی" روز یکشنبه را رد می‌کند.

براساس این بیانیه همه پرسی کریمه مغایر قانون اساسی اوکراین است و جامعه جهانی نتایج یک رای گیری که در میان تهدید به خشونت و ارعاب با دخالت نظامی روسیه انجام شده را نمی‌پذیرد.

به گزارش بی.بی.سی به گفته کارنی این تصمیمی درباره آینده اوکراین است و نمی تواند بدون مشارکت دولت اوکراین گرفته شود. به علاوه به گفته او نیازی به این رای وجود نداشت چون دولت اوکراین تمایل خود به افزایش اختیارات کریمه به عنوان یک ناحیه خودمختار را اعلام کرده بود.

اتحادیه اروپا هم گفت که این همه پرسی "غیرقانونی و نامشروع است و نتیجه آن به رسمیت شناخته نخواهد شد." قرار است وزرای خارجه اروپا امروز دیدار کنند و انتظار می‌رود تحریم‌هایی علیه مقام های روسیه را مد نظر قرار دهند.

اتحادیه اروپا پیش از این گفت‌وگو درباره یک معاهده اقتصادی با روسیه و نیز تسهیل صدور ویزا را متوقف کرده بود.

انتظار می‌رود وزرای خارجه این اتحادیه در مرحله اول ممنوعیت صدور ویزا و مسدود کردن دارایی‌ها را در نظر بگیرند و در جلسه امروز فهرست افرادی را که این تحریم‌ها باید شامل آنها شود، تهیه کنند.

کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز با ابراز نگرانی شدید، اعلام کرد: همه پرسی کریمه غیرقانونی است و ما از روسیه می‌خواهیم خطر اوضاع را درک کرده و با اوکراین وارد مذاکرات جدی شود.

از سوی دیگر در خارج از کریمه هم ناآرامی‌های مربوط به بحران اوکراین در جنوب شرقی این کشور در شهر دونتسک ادامه یافت. شهرهای دیگر اوکراین هم صحنه تظاهرات موافقان و مخالفان روسیه بود.

در کی‌یف شمار زیادی از مخالفان روسیه با در دست داشتن پرچم‌های کشورهای مختلف دنیا گرد آمدند. در مقابل شهرهای شرقی اوکراین صحنه تظاهرات هواداران روسیه بود. شهر اودسا نیز، در جنوب غربی اوکراین، شاهد تظاهرات حامیان روسیه بود.

دیگر واکنش‌ها

الکساندر تورچینف، رئیس‌جمهور انتقالی اوکراین امروز (دوشنبه) اعلام کرد که همه‌پرسی کریمه "شکستی بزرگ" بود.

وی همچنین تاکید کرد که اوکراین همه‌پرسی کریمه را به رسمیت نمی‌شناسد و روسیه تلاش می‌کند تا با چنین اقداماتی بر دشمنی‌هایش در کریمه سرپوش بگذارد و نه اوکراین و نه جهان حاضر ابدا این همه‌پرسی را به رسمیت نخواهد شناخت.

ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس در واکنش به نتایج همه‌پرسی کریمه با بیان اینکه کشورش به هیچ وجه همه‌پرسی کریمه را به رسمیت نمی‌شناسد اعلام کرد، روسیه نباید از این مساله به عنوان بهانه‌ای برای پیوستن شبه جزیره کریمه به خودش استفاده کند.

به گزارش الیوم السابع، هیگ همچنین از دولت روسیه خواست تا مذاکرات مستقیم با اوکراین را آغاز کرده و برای حل بحران موجود در چارچوب قوانین بین‌المللی تلاش کند.

وی تاکید کرد: ما باید تحریم‌های جدیدی علیه روسیه و شخصیت‌های روسی اعمال کنیم. ما در نشست امروز (اتحادیه اروپا) درخصوص آن بحث و گفت‌وگو خواهیم کرد.

هیگ خاطرنشان کرد: ما همچنین بیانیه مهمی را برای حل بحران اوکراین و اتخاذ اقدامات جدی در این زمینه صادر خواهیم کرد. همچنین از مسئولان روسی می‌خواهیم تا برای حل سیاسی بحران با ما همکاری کنند و از اقدامات تحریک آمیز و نامناسب در این زمینه خودداری کنند.

هیگ عنوان داشت: اگر اقدامات مناسبی برای بحران اتخاذ کنیم آینده اقتصادی خوبی برای اوکراین به ارمغان می‌آید. مسئولان روسی نیز وظیفه دارند که در این زمینه با ما همکاری کنند.

وزیر امور خارجه انگلیس پیشتر نیز تهدید کرده بود که در صورتی که روسیه به راهکاری برای متوقف کردن همه‌پرسی دست نیابد وزیران خارجه اتحادیه اروپا در نشست امروز خود اقدامی را در این خصوص اتخاذ خواهند کرد.

استفان هارپر، نخست‌وزیر کانادا نیز در بیانیه‌ای همه‌پرسی کریمه را غیرقانونی توصیف کرده و اعلام کرد که کشورش نتایج این همه‌پرسی را به رسمیت نمی‌شناسد.

وی گفت: همه‌پرسی که روز یکشنبه به شکل غیرقانونی در کریمه برگزار شد نتیجه‌ای جز سلطه نظامی روسیه بر این منطقه از اوکراین ندارد.

در این بیانیه‌ آمده است که کانادا با سایر اعضای گروه صنعتی هفت و هم‌پیمانانش برای هماهنگ کردن تحریم‌های بیشتر علیه مسئولان برگزاری این همه‌پرسی تلاش خواهد کرد.

هارپر در ادامه اقدامات رئیس‌جمهوری روسیه را غیرمسئولانه و یک جانبه خواند و اعلام کرد که این مساله تنها باعث انزوای بیشتر اقتصادی و سیاسی روسیه می‌شود.

به گزارش رویترز، فرانسه نیز با غیرقانونی خواندن همه‌پرسی در کریمه از روسیه خواست تا هرچه سریعتر اقداماتی را برای کاهش تنش‌های "بی‌دلیل و خطرناک" در اوکراین انجام دهد. لوران فابیوس، وزیر خارجه فرانسه در بیانیه‌ای اعلام کرد: روسیه باید حق حاکمیت و تمامیت ارضی اوکراین را حفظ کند.

در همین حال دولت ژاپن نیز اعلام کرد نتایج همه‌پرسی در کریمه را به رسمیت نمی‌شناسد و از روسیه خواست تا کریمه را به خود الحاق نکند.

وزیر امور خارجه گرجستان نیز با تاکید مجدد بر حمایت کشورش از تمامیت ارضی و حق حاکمیت اوکراین گفت که کشورش رفراندوم کریمه را به رسمیت نمی‌شناسد.

ایسنا

wagenknecht2_f.jpgزارا واگن کنشت معاون حزب چپ آلمان:الحاق “کریمه” به روسیه بایستی به رسمیت شناخته شود

خبرگزاری تسنیم: معاون رئیس حزب چپ آلمان با تاکید بر اینکه غرب و به ویژه آمریکا به دلیل اقدامات ناقض حقوق بشر فراوانی که انجام داده اند حق انتقاد به سیاست های مسکو در کریمه را ندارند گفت، الحاق این منطقه به روسیه بر اساس همه پرسی باید پذیرفته شود.

به نقل از روزنامه “تاگس اشپیگل”، “سارا واگن کنشت” معاون رئیس حزب چپ آلمان امروز چهارشنبه در حضور خبرنگاران انتقادات شدیدی را به مواضع دولت آلمان و حزب سبز این کشور وارد کرد و اظهار داشت که وزیر امور خارجه آلمان ما در تلاش های خود برای حل اختلافات و درگیریها در اوکراین با شکست مواجه شده است.

وی همچنین نسبت به مواضع سبزهای آلمان که در برابر زمامداری فاشیستها در اوکراین کورکورانه عمل کرده و به این مسئله بی توجهند نیز انتقاد وارد کرد.

“واگن کنشت” در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت که پیوستن و الحاق شبه جزیره کریمه به روسیه بر اساس انجام یک همه پرسی باید پذیرفته شود.

وی همچنین ترس و نگرانی روسیه از پیوستن اوکراین به ناتو را قابل درک توصیف کرده و تصریح کرد که منافع و خواستههای روسیه در منطقه باید در نظر گرفته شود.

وی دخالت سربازان روسی در شبه جزیره “کریمه” را به نوعی نقض قوانین بین المللی دانسته و در عین حال این اقدام را واکنشی به یک تحول انحرافی و نادرست و آن هم تشکیل دولت انتقالی در اوکراین دانست.

این سیاستمدار آلمانی در ادامه با اشاره به دخالت های نظامی غرب در افغانستان، عراق و یوگوسلاوی تصریح کرد که غرب و به خصوص آمریکا هر گونه جایگاه و حق برای انتقاد از نقض حقوق بشر و قوانین بین المللی را از دست دادهاند، چرا که خود آغازگر بسیاری از اقدامات ناقض حقوق بشری بودهاند.

وی افزود: در “کیف” هیچ دولت وحدت ملی روی کار نیامده است و چنین امری موجب جدایی و شکاف در این کشور می شود که شاید جدایی شبه جزیره کریمه آغازی بر این روند باشد.

وی همچنین درباره مداخله نظامی غرب در شبه جزیره کریمه هشدار داده و گفت که مداخله نظامی ناتو در این منطقه دیوانگی محض است و به جنگ جهانی سومی انجامد.

“واگن کنشت” همچنین مشارکت نژادپرستان و نئو فاشیستها را در دولت انتقالی در اوکراین محکوم کرده و دولت آلمان را برای به رسمیت شناختن چنین دولتی در کیف شدیدا مورد انتقاد قرار داد.

وی همچنین صدور قطعنامه علیه مسکو را اقدامی مضحک نامیده و تصریح کرد که چنین اقدامی به ندرت روسها را تحت تاثیر قرار دهد.

وی دولت “ویکتور یانکوویچ” در اوکراین را کلاهبردار و دولت انتقالی فعلی در کیف را هم بهتر از آن ندانست.

زارا واگن کنشت، همسر سیاستمدار سابق سوسیال دمکرات و عضو فعلی حزب چپ آلمان اسکار لافونتن میباشد از پدری ایرانی و مادری آلمان شرقی زاده شده و از رهبران فراکسیون کمونیستی حزب چپ آلمان میباشد

مجله هفته

n_14.jpgنامزد سابق ریاست جمهوری آمریکا:

ما مدارکی در دست داریم که اتحادیه اروپا و مقامات آمریکا تعویض حکومت در اوکراین را کارگردانی کردند.

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در صحبت تلفنی با جان کری همتای آمریکایی خود در تأیید موضع خود در مورد اوکراین گفت که در حل بحران در آن کشور باید عقاید همه شهروندان و حق اهالی کریمه به تعیین مستقل سرنوشت خود مطابق موازین حقوق بین‌المللی محترم شمرده شود.

در عین حال در آمریکا در مورد تحریم روسیه چاره‌اندیشی می کنند. کارشناسان می‌گویند که اگر این تحریمات اعمال شود ضرر بیشتری به خود آمریکا و اتحادیه اروپا وارد خواهد کرد.

«ویکتور یانوکوویچ» رئیس جمهور اوکراین در سخنان 11 مارس خود یادآوری کرد که طرح های آمریکا مبنی بر تخصیص یک میلیارد دلار به مقامات کنونی خودخوانده کی یف با قوانین موجود در ایالات متحده مغایرت دارد. مطابق قانون آمریکا در باره کمکرسانی به کشور های خارجی مقامات آمریکا نمی‌توانند « به کشوری پول بدهند که رئیس جمهور قانونی و انتخاب شده آن، بر اثر کودتای نظامی و یا یک اقدام غیر قانونی دیگر مخلوع شده باشد».

اما راستش با در نظر داشت موضع ای که واشنگتن اشغال کرد بعید است آمریکا بتواند چیز های عیان و هویدا را قبول کند. ولی تبرئه کردن آن اعمال هم برای مقامات آمریکا مشکل است. «الکساندر فومنکو» تحلیلگر سیاسی در این رابطه چنین گفت:

اگر یک فرد آمریکایی زیرک شکایت مربوطه را به دادگاه های ملی آمریکا بدهد دولت بزحمت بتواند از خود دفاع کند. هماطوری که من با سیستم حقوقی آمریکا آشنایی دارم این شکایت می‌تواند سبب آن شود که دادگاه از دولت طلب کند که کمکرسانی خود را به دولت غیر قانونی قطع کند. تصمیمگیری در باره واگزاری پول به دولت خودخوانده کی یف می‌تواند به سهولت در دادگاه آمریکا لغو شود.

تعداد افرادی در میان نخبگان آمریکایی که از سیاست کشور خود در مورد اوکراین و روسیه جانبداری نمی‌کنند کم نیست. «رونالد ارنست پال» نامزد سابق ریاست جمهوری آمریکا در مصاحبه با صدای روسیه با مداخله واشنگتن در حوادث جاری در اوکراین مخالفت کرده چنین گفت:

گمان نمی‌کنم که مقامات آمریکا باید با توسل بزور مبالغ پولی را در داخل کشور و در دیگر نقاط جهان تجدید توزیع کنند. من همچنین بر این عقیده هستم که آمریکا نباید در این موارد مداخله کند که چه کسانی در این یا آن کشور روی کار آمده و اداره کنند. در هر کشوری که باشد. ما مدارکی در اثبات اینرا در دست داریم که اتحادیه اروپا و مقامات آمریکا تعویض حکومت در اوکراین را کارگردانی کردند. مطمئنم که برای آمریکا و اوکراین و کشور های همجوار آن بهتر بود اگر آمریکا در اختلاف میان نیرو های متفاوت سیاسی آن کشور مداخله نمی کرد.

در این هنگان اهالی روسیه برای حمایت از مردم کریمه و افراد روسی زبان اوکراین به اقدام‌های اعتراض ادامه می دهند. در سراسر روسیه اجتماعات همبستگی بر پا است و تجمعات مخصوصاً گسترده در «کمروو» سیبری، مخاچ قلعه در قفقاز شمالی و «نووگورود» در شمال غربی و «اولان – اوده» در جمهوری بوریات در خاور دور برگزار شدند. 100 تن از فرهنگیان نامدار این کشور در نامه سرگشاده پشتیبانی خود از موضع رئیس جمهور روسیه در مورد اوکراین و کریمه را اعلام کردند

صدای روسیه

_73179624_021282371-1.jpg"هشتاد درصد کریمه‌ای‌ها حامی پیوستن به روسیه هستند "

رئیس شورای عالی شبه‌جزیره کریمه اظهار داشت: نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داده بیش از 80 درصد از مردم این شبه‌جزیره حامی پیوستن به روسیه هستند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری نووستی، ولادیمیر کنستانتینف، رئیس شورای عالی کریمه اظهار داشت: بالغ بر 80 درصد از ساکنان شبه جزیره کریمه آن‌گونه که نظرسنجی‌ها نشان داده‌اند به نفع پیوستن به روسیه رای خواهند داد.

وی همچنین پیش‌بینی کرد: در همه‌پرسی 16 مارس برای تعیین سرنوشت شبه‌جزیره کریمه حضور بسیار چشمگیر رای دهندگان را شاهد خواهیم بود.

کنستانتینف در ادامه اظهارات خود گفت مقامات و مردم کریمه از این که کی‌یف از به رسمیت شناختن این همه‌پرسی سرباز زده و حتی آن را لغو کرده، هیچ نگرانی ندارند.

رئیس شورای عالی کریمه که نقش پارلمانی این منطقه را دارد، تاکید کرد: ما حتی از این که مقامات کی‌یف همه‌پرسی ما را به رسمیت نشناخته‌اند خرسند هستیم. ما نیز آنها را به رسمیت نشناخته‌ایم.

کنستانتینف افزود: حتی با فرارسیدن زمان برگزاری همه‌پرسی حامیان آن از اکنون نیز بیشتر خواهند بود.

وی گفت که اعتقاد دارد حجم قابل توجهی از مردم اوکراین همچنان خواهند گفت که مردم از سیاست‌های مقامات کریمه و همه‌پرسی حمایت می‌کنند.

این مقام کریمه افزود: هیچ کس نمی‌خواهد تحت کنترل رژیم کی‌یف زندگی کند.

ایسنا

666636.jpgرابرت‌گيتس: در اوكراين شكست مي‌خوريم

وزیر دفاع اسبق آمریکا گفت، تلاش‌های دولت واشنگتن برای ممانعت از درگیری و تهاجم بیشتر روسیه در اوکراین و سراسر منطقه احتمالا با شکست مواجه می‌شود

رابرت گیتس وزیر دفاع پیشین آمریکا روز یکشنبه در گفتگو با فاکس نیوز، گفت: ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به دنبال استفاده از استراتژی الحاق و پیوند دادن شبه جزیره کریمه به روسیه است.

سکنه کریمه در چند روز آینده درباره جدا شدن از اوکراین و پیوستن به روسیه رای می‌دهند و این امیدواری که اوکراین بتواند کنترل این منطقه را حفظ کند، از بین رفته است و روسیه کنترل این منطقه را بدست خواهد گرفت.

وی افزود: گمان می‌کنم که کریمه از چنگ روسیه خارج نمی‌شود. روسیه خواهان احیای بلوک شوروی است و کریمه گام نخست این روند محسوب می‌شود. تنها یک گزینه موثر از جانب واشنگتن باعث قوی‌تر شدن روابط در اروپا و تاثیر بیشتر در منطقه برای مقابله با اقدامات روسیه می‌شود.

وزیر دفاع پیشین آمریکا گفت: اقدامات کاخ سفید برای مجازات روسیه به خاطر مداخله نظامی در امور اوکراین با اعمال محدودیت سفر، عدم صدور ویزا، تحریم‌های اقتصادی و سایر اقدامات باعث توقف پوتین نمی‌شود.

تردید دارم این روند باعث توقف استراتژی پوتین در قبال اوکراین شود چرا که دولتی حامی روسیه در این کشور وجود دارد که مانع از این اقدام می‌شود.

رابرت گیتس افزود: گزینه مستقیم نظامی وجود ندارد. تنها مواردی از اعمال تحریم در حال بحث و بررسی است.

به عقیده من،‌ یک واکنش سریع باعث توقف استراتژی بلندمدت پوتین در کنترل کشورهای شوروی می‌شود.

آمریکا به دنبال اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌هایی علیه پوتین است اما رئیس‌جمهوری روسیه می‌گوید اقداماتش تنها برای حفاظت از جان روس‌ها و روس زبان‌ها در کریمه و منافع مسکو در این منطقه است.

وی درباره کشورهای حوزه بالتیک نیز ابراز نگرانی کرد و گفت: اعزام جت‌های جنگنده به لیتوانی، استونی و لتونی کاری است که باید صورت گیرد چرا که تنش‌های سیاسی در اوکراین در حال افزایش است.

پوتین به دنبال اعمال نفوذ و به دست گرفتن کنترل کشورهای شوروی سابق است.

به عنوان نمونه می‌توان به مداخله نظامی مسکو در گرجستان به سال 2008 و نقض مذاکرات اتحادیه اروپا درباره ارمنستان و بلاروس اشاره کرد.

این اقدامات از جانب کرملین، تلاشی بلندمدت برای متوقف کردن گسترش و تسلط ناتو در منطقه است.

وزیر دفاع پیشین آمریکا در ادامه گفت: آنچه که پوتین خواهان آن است احیای مجدد اتحاد جماهیر شوروی نیست بلکه می‌خواهد کشورهای شوروی سابق به مسکو بنگرند و هر آنچه را که پوتین می‌خواهد، انجام دهند. بدون آنکه مسئولیت فعالیت‌ها و کارهایشان بر عهده مسکو باشد

فرارو

گرهارد شرودر، صدراعظم پیشین آلمان به شدت از سیاست‌های اتحادیه اروپا در قبال اوکراین انتقاد کرد.

016766494_40300.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، گرهارد شرودر گفت: اتحادیه اروپا نتوانسته شرایط موجود در این منطقه را به درستی ارزیابی کند.

صدراعظم پیشین آلمان همچنین اتحادیه اروپا را عاملی در بوجود آمدن بحران اوکراین دانست.

به گزارش شبکه دویچه وله، گرهارد شرودر در هامبورگ در این باره گفت: رهبری کمیسیون اتحادیه اروپا "کمترین اطلاعی" از شرایط ویژه اوکراین ندارد و نمی‌داند که "نباید با چنین کشوری این چنین برخورد کرد."

شرودر گفت: اولین خطای اتحادیه اروپا این بود که اوکراین را مجبور کرد میان اتحادیه اروپا و روسیه یکی را انتخاب کند. صدراعظم پیشین آلمان در ادامه گفت: اوکراین باید اجازه می‌داشت در هر دوبخش ارتباطات خود را تنظیم کند.

صدراعظم پیشین آلمان همچنین اعلام کرد که در بحران اوکراین میانجی‌گری نخواهد کرد.

ایسنا

110219_402-2.jpgتحقیقات درباره حملات تک تیراندازها در اکرایین

حزب چپ آلمان از وزیرخارجه کشور خواسته است تا درباره اقدامات تک تیراندازان در جریان انقلاب اکرایین تحقیقات انجام دهد و عاملان را مشخص کند.

در زمان اعتراضات خیابانی شماری از معترضان و ماموران امنیتی در سطح شهر هدف حملات تک تیراندازهای ناشناس قرار گرفته اند.

رهبران این حزب سیاسی آلمان معتقد هستند، شخص اولی که دستور تیراندازی را داده است ممکن است اکنون یکی از اعضای دولت جدید اکرایین باشد

صدای روسیه

افشای گفتگوی تلفنی اشتون با وزیر خارجه استونی:

رهبران اپوزیسیون اوکراین تک تیراندازها را اجیر کرده بودند

110196_971.jpg

مکالمه تلفنی "کاترین اشتون" با وزیر خارجه استونی حاکی است تک تیراندازانی که معترضان و نیروهای پلیس را در جریان اعتراضات کی یف هدف قرار داده اند، از سوی رهبران معترضان اجیر شده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر، نوار مکالمه ای که به تازگی منتشر شده نشان می دهد مقامات اتحادیه اروپا معتقدند تیراندازی به سوی معترضان و نیروهای پلیس که موجب کشته شدن دهها نفر در جریان اعتراضات اخیر اوکراین شده، به دستور "ویکتور یانوکوویچ" انجام نگرفته است.

راشاتودی می نویسد در این گفتگوی تلفنی که بین "کاترین اشتون" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و "اورماس پائت" وزیر خارجه استونی انجام گرفته دو طرف در این مورد که تک تیراندازها، توسط رئیس جمهوری برکنار شده اوکراین اجیر شده اند ابراز تردید کرده و خواستار انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه شده اند.

زمان این گفتگو پس از سفر پائت به کی یف در بیست و پنجم فوریه و در اوج درگیری های خشونت بار بین معترضان و نیروهای امنیتی در میدان استقلال کی یف عنوان شده است. پائت همچنین به گفتگوی خود با پزشک معالج مجروحان ناشی از شلیک تک تیراندازها اشاره کرده و گفته است این افراد توسط افرادی واحد هدف قرار گرفته اند.

بر این اساس کشته شدگان در جریان این اعتراضات چه از بین معترضان و چه نیروهای پلیس، قربانی تیراندازی یک گروه هستند. در ادامه این نوار مکالمه، اشتون با بیان جمله "این خیلی وحشتناک است" واکنش نشان داده است.

گزارش دیگری حاکی است وزیر خارجه استونی صحت این مکالمه تلفنی را تایید کرده است. وی در پاسخ به سوال خبرنگار ریانوستی گفته است چنین مکالمه ای انجام گرفته و محتوای آن معتبر است. بر این اساس تک تیراندازهایی که معترضان و نیروهای پلیس را هدف قرار داده اند، توسط رهبران معترضان اجیر شده اند.

پائت در ادامه تایید کرده که مکالمه مذکور هفته گذشته و پس از بازگشت وی از اوکراین انجام گرفته است. وی در عین حال از افشای این نوار مکالمه ابراز تاسف کرده و گفته است این که در چنین شرایطی این نوار منتشر شده، هدفمند بوده است. هفته گذشته و در جریان درگیری های خونین بین معترضان و نیروهای پلیس در اوکراین دهها نفر کشته و مجروح شدند. در حالی که آمارهای رسمی از کشته شدن 25 نفر حکایت دارد، برخی منابع شمار کشته شدگان را حدود 100 نفر اعلام کرده اند.

این در حالی است که "ویکتور یانوکوویچ" رئیس جمهوری برکنار شده اوکراین متهم به دست داشتن در این کشتار است. نمایندگان پارلمان اوکراین هفته گذشته اعلام کردند قصد دارند پرونده یانوکوویچ را به اتهام دست داشتن در این کشتار به دیوان جنایات جنگی لاهه ارائه دهند. برای شنیدن مشروح این مکالمه اینجا کلیک کنید.

​مهر

کمیسیون اروپایی طی دو سال 11 میلیارد یورو برای اوکراین تخصیص می دهد

بروکسل، 14 اسفند، خبرگزاری «ریا نووستی»/ کمیسیون اروپایی طی دو سال 11 میلیون یورو به اوکراین واگذار می کند.

"مانوئل باروزو" رییس کمیسیون اروپایی در یک نشست خبری در بروکسل ضمن اعلام این مطلب گفت:"امروز کمیسیون اروپایی بسته کمک به اوکراین را معلوم کرد که می تواند 11 میلیارد یورو طی دو سال از محل بودجه اتحادیه اروپا و بودجه نهاد های بین المللی مستقر در اتحادیه اروپا باشد".

تخصیص کمک های مالی کمیسیون اروپایی به شرط امضای توافقنامه با صندوق بین المللی پول از سوی اوکراین انجام خواهد شد.

باروزو گفت: "ما انتظار داریم همانطوری که نخست وزیر در اینباره گفت اوکراین توافقنامه با ضندق بین المللی پول را امضا کند. در صورت امضای این توافقنامه، این شرط پیشبرد این برنامه خواهد بود".

یادآور می شود روز 22 فوریه حکومت در کییف به شکل کودتا تغییر کرد. نمایندگان دولت و اپوزیسیون اوکراین پس از مذاکرات با شرکت وزیران امور خارجه فرانسه، آلمان و لهستان روز 21 فوریه توافقنامه حل و فصل درگیری را امضا کردند اما با این حال پارلمان اوکراین در زیر فشار اپوزیسیون روز 22 فوریه "ویکتور یانوکوویچ" رییس جمهور این کشور را از سمت خود برکنار کرده، قانون اساسی اوکراین را تغییر داده و قراری در خصوص واگذاری اختیارات رییس جمهور به "آلکساندر تورچینوف" رییس پارلمان تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در روز 25 ماه مه صادر کرد. دیرتر یانوکوویچ در یک نشست خبری در شهر روستوف نا دونو روسیه اظهار داشت مجبور شد به خاطر خطر سرکوب فیزیکی اوکراین را ترک کند اما هنوز رییس جمهور منتخب و قانونی اوکراین است. مسکو در مشروعیت تصمیمات پارلمان اوکراین شک دارد.

ریا نووستی

putin.jpg

پوتین: خود اوکراینی‌ها سرنوشت‌شان را تعیین کنند

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه امروز (سه‌شنبه) در اولین کنفرانس مطبوعاتی پس از برکناری ویکتور یانوکوویچ از ریاست جمهوری اوکراین اعلام کرد: آنچه در اوکراین رخ می‌دهد در حقیقت کودتا علیه قانون اساسی است.

رئیس جمهوری روسیه گفت: آنچه در اوکراین رخ می‌دهد شورش برای تغییر اوضاع در این کشور است. کودتای اوکراین غیرقانونی بود و در واقع قبضه مسلحانه قدرت بود. باید برای تغییر اوضاع از شیوه‌های قانونی استفاده کرد.

پوتین افزود: ویکتور یانوکوویچ در توافقنامه‌ای که با حضور نماینده ما و بازرس حقوق بشر امضا شد، تمامی اختیارات و قدرت خود را واگذار کرد اما در پاسخ مخالفان ساختمان‌های دولتی را تصرف کردند و به او فرصتی برای برگزاری انتخابات مجدد ندادند. چرا آنها کشور را به هرج و مرج کشاندند؟

آیا می‌خواستند قدرت خودشان را نشان دهند؟ می‌خواستند شرافت کسی را تضعیف کنند؟

البته مردم خواهان تغییر هستند اما در فضای پس از شوروی فقط اساس قانون اساسی برای چنین تغییراتی قابل قبول است. من کسانی را که در میدان هستند درک می‌کنم؛ اگر چه اقدام ‌آنها را برای این شیوه تغییر حکومت حمایت نمی‌کنم. این افراد تغییرات شدید و ناگهانی را می‌خواستند. افراطگرایان تمایل دارند که قدرت خود را نشان دهند اما نتایج معکوسی به دست ‌آورده‌اند. هیچ چیزی بهتر نشد، فساد به سطح بی‌سابقه رسیده است. شورش اوکراین یک کودتای مغایر با قانون اساسی بود.

وی ادامه داد: اقدامات تظاهرکنندگان در حقیقت امنیت شرق و منطقه را تهدید کرد. اوکراین در حال حاضر با مشکلات اقتصادی و بحران فساد روبرو است و دولت کنونی اوکراین غیرقانونی است. کسانی که خود را قدرت قانونی می‌خوانند باید در شکل‌دهی آینده کشور مشارکت می‌کردند. پارلمان نسبتا مشروع است البته رئیس‌جمهور موقت رئیس‌جمهور قانونی نیست و از نقطه نظر قانونی یانوکوویچ که حاکمیت حقوقی دارد، همچنان رئیس‌جمهور است.

رئیس جمهوری روسیه عنوان داشت: من فکر می‌کنم که تصمیم دولت موقت برای انحلال دادگاه قانون اساسی غیرقانونی بود. چطورمی‌توان در یک پرونده باز جنایی وقتی که مشروعیت قانونی وجود ندارد حکم صادر کرد؟! این با استانداردهای اتحادیه اروپا مغایرت دارد. مهمترین چیز این است که به مردم اوکراین حق تصمیم گیری در مورد سرنوشتشان داده شود.

پوتین ادامه داد: باید درباره مانور دریای بالتیک بگویم که این مساله هیچ ربطی به بحران اوکراین نداشت. اما چه چیز باعث استفاده از نظامیان روسی در اوکراین شد؟ نگرانی اصلی من میزان رخ‌دادها در اوکراین است که ملی گرایان و افراط گرایان همچنان در آن دخیل هستند. آیا این آن چیزی است که شما دموکراسی می‌خوانید؟ وقتی که افراط‌گراها ساختمان‌های دولتی را تصرف کردند کسی آنجا نبود بلکه تعدادی مردم عادی بودند. آنها هم با تیراندازی‌ها کشته شدند. تعدادی زنده زنده در آتش سوختند، این بسیار وحشتناک است.

وی افزود: بیشتر مقامات کنونی اوکراین غیرقانونی هستند و باید خود اوکراینی‌ها سرنوشت‌شان را تعیین کنند.

پوتین تاکید کرد: در حال حاضر روسیه از قدرت نظامی علیه اوکراین استفاده نمی‌کند و یانوکوویچ همچنان رئیس جمهوری قانونی اوکراین است. اما امکان استفاده از قدرت علیه اوکراین همچنان مطرح است. نباید به تغییرات غیرقانونی که در اوکراین صورت می‌گیرد تشویق کرد و اعلام می‌کنم که یانوکوویچ هیچ دستورغیرقانونی را صادر نکرده است.

رئیس جمهوری روسیه تصریح کرد: زمانی که مردم اوکراین از ما درخواست کمک کردند به خودمان این حق را دادیم که به کمک آنها برویم. ما معتقدیم و معتقد خواهیم بود که اوکراین نه تنها نزدیک‌ترین همسایه ما بلکه کشور برادر ماست. من به این نتیجه رسیده‌ام که ارتش اوکراین و روسیه از مرزهای متفاوتی حفاظت نمی‌کنند، هر دوی آنها در یک جهت هستند. ما معتقدیم که نباید در شرق اوکراین مداخله کنیم. ما نمی‌خواهیم دخالتی در این منطقه داشته باشیم اما اعتقاد ما بر این است که شهروندان اوکراین حق دارند خودشان آینده کشورشان را انتخاب کنند. استفاده از نیروی نظامی آخرین گزینه ماست اما ما حق انجام این اقدام را برای خود محفوظ می‌داریم.

پوتین افزود: شهروندان روسی مقیم در شبه جزیره کریمه طی ایام گذشته هدف اقدامات ناقض حقوق زیادی قرار گرفتند و باید همگان در اوکراین از حقوق برابر برخوردار باشند. ما تصمیم گرفته‌ایم که از منافع خود در شبه جزیره کریمه محافظت کنیم اما حتی یک گلوله نیز در این راه شلیک نشده است.

وی ادامه داد: اکنون چند کلمه‌ای درباره بازارهای اقتصادی می‌گویم، سیاست همواره تاثیراتی بر بازار داشته است اما این تاثیرات همواره موقتی بوده‌اند و این بازارها قبل از حوادث اوکراین نیز شاهد ناآرامی‌ها و بی‌ثباتی بودند. در مورد نشست جی هشت سوچی باید بگویم که من با رهبران جهان مکالمات محرمانه داشته‌ام اما باید چیزهایی را علنا مطرح کنم. برای مثال من از شرکایمان می‌پرسم آیا فکر می‌کنید آنچه در لیبی، افغانستان و سوریه انجام داده‌اند پایه و اساس قانونی داشت؟ شرکای ما در آمریکا همواره می‌گویند که اهداف ژئوپلیتیک دارند و منافع ملی مطرح است و اگر کسی با موضع آنها موافقت نکنند بلافاصله می‌گویند یا با مایی یا علیه ما! اما موضع ما متفاوت است، ما کاملا براساس قانون کار می‌کنیم. این یک ماموریت انسان دوستانه است و هدفی برای دیکته کردن چیزی را نداریم اما اگر بدانیم حقوق انسان‌ها نقض می‌شود نمی‌توانیم ساکت بنشینیم. اگر شرکای ما به نشست گروه هشت در سوچی نیایند انتخاب خودشان است، ما همواره از آنها در سوچی استقبال می‌کنیم.

وی در ادامه افزود: چند جمله در مورد تحریم‌ها، کسانی هستند که از برخی تحریم‌ها حرف می‌زنند و برخی درباره پیامدهای آن فکر می‌کنند به خصوص در دنیای مدرن که همه چیز و همه کس به یکدیگر ارتباط دارند. من تاکید می‌کنم تمامی تهدیدها علیه روسیه نتایج منفی خواهد داشت و خسارات و تبعات آن دوجانبه خواهد بود. روسیه در برابر اهانت به افراد بی گناه ساکت نخواهد نشست و حتی اگر روسیه تصمیم داشته باشد گزینه نظامی را اجرایی کند اقدامش قانونی است.

وی همچنین تاکید کرد که طرف مقابل از کودتای غیرقانونی در اوکراین حمایت می‌کند.

پوتین اطمینان داد: حضور نیروهای نظامی روسیه در کریمه تنها نیروهای دفاع از خود است نه سربازان ارتش روسیه. روسیه در نیروهای دفاع شخصی کریمه مشارکت ندارد. تنها نهاد قانونی در اوکراین پارلمان است. ما به دنبال الحاق احتمالی کریمه نیستیم، تصمیم گیری برعهده مردم محلی است.

پوتین در پاسخ به سوالی درباره آغاز جنگ احتمالی گفت: چه کسی می‌تواند دستور به کشتار مردم خودش بدهد؟! اگر ما چنین تصمیمی را بگیریم تنها برای حفاظت از مردم اوکراین وارد عمل شده‌ایم. و تنها براساس قوانین بین‌المللی وار عمل خواهیم شد. من ترجیح می‌دهم که در مسائل داخلی هیچ کشوری مداخله نداشته باشم، نابود کردن ابزارهای همکاری بین‌المللی آسان است اما ساختن مجدد آنها کاری بسیار مشکل است. روسیه به دنبال جنگ با مردم اوکراین نیست.

رئیس جمهوری روسیه هم‌چنین درباره یانوکوویچ تاکید کرد که ورود وی به روسیه تنها به دلایل انسانی پذیرفته شده است.

پوتین افزود: شرکای غربی ما در اوکراین بدون درک پیامدهای اقدامشان وارد عمل شدند، سیاستمداران اوکراینی به کاری عبث روی آوردند، ما باید به مردم احترام به قانون اساسی را آموزش دهیم. اقدام شبیه افراط گرایان پیامدهای منفی دارد. هیچ آینده سیاسی برای یانوکوویچ وجود ندارد. فراخوانی سفیرمان از واشنگتن اقدامی نهایی است اما ما در صورت لزوم این کار را انجام خواهیم داد. ما تنها می‌توانیم روابطی نزدیک با دولت اوکراین بعد از عادی شدن شرایط و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری داشته باشیم.

وی ادامه داد: من از کسانی که ادعای ایجاد قدرت موقت در اوکراین را دارند می‌پرسم چرا کشور را تقسیم کردید؟ آنها هرگز با مردم اوکراین مشورت نکردند. مردم باید احساس کنند که صدایشان شنیده می‌شود البته این به ما مربوط نیست! این تصمیم به عهده خود مردم اوکراین و پارلمان منتخب جدید است. تمامی مردم باید مورد مشورت قرار گیرند، باید رفراندوم برگزار شود. تماس با رهبری کنونی اوکراین به دلیل عدم حضور یک رئیس جمهوری منتخب در این کشور امکان پذیر نیست. هیچ شریک سطح بالایی برای تماس وجود ندارد. رئیس جمهوری در اوکراین نیست و هیچ انتخابات سراسری و قانونی انجام نشده است. سازمان امنیت و همکاری اروپا می‌تواند افرادی را به اوکراین اعزام کند اما این مساله نیازمند گفت‌وگو با دیگر شرکاست.

رئیس جمهوری روسیه اظهار کرد: ما حاضریم اوراق قرضه بیشتری برای اوکراین بخریم اما شرکای غربی ما از ما خواستند این کار را انجام ندهیم و سعی کنیم با صندوق بین‌المللی پول و هماهنگی کی‌یف با یکدیگر همکاری داشته باشیم. شرایط اکنون متعادل است و باید به مردم شرق و جنوب اوکراین نشان دهیم که آنها در امنیت هستند و بخشی از روند سیاسی به شمار می‌آیند. اگر در اوکراین انقلابی رخ داده، باید دولت جدیدی در خاک این کشور شکل گیرد و ما هیچ توافقنامه‌ای با این دولت جدید امضا نکرده‌ایم.

پوتین همچنین گفت: اگر خانم تیموشنکو می‌خواهد به مسکو بیاید ما مخالفتی نداریم اگرچه وضعیت رسمی سیاسی وی همچنان نامشخص است.

وی در پایان تاکید کرد: "به اصطلاح انقلاب" اوکراین از پیش طراحی شده بود برخی واحدهای نظامی البته با دستورکارهای غربی کار خود را خوب انجام دادند اگر قدرتی قوی و پایدار در اوکراین بود هیچ اتفاقی رخ نمی‌داد.

ایسنا

ارتش روسیه بدون حتی شلیک یک گلوله کنترل کریمه را در دست گرفت

ap2-119.jpg

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت تازه تاسیس کی‌یف به رغم تمامی هشدارهای آمریکا از روسیه برای بیرون کشیدن نیروهایش از این منطقه، قادر به انجام هیچ کاری نبود.

ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه بلافاصله پس از تایید پارلمان این کشور برای استفاده از ارتش در حمایت از منافع روسیه در سراسر اوکراین دست به کار شد.

همزمان برخی از معترضان حامی روسیه به تعدادی از مناطق تحت کنترل دولت در منطقه روس زبان شرق اوکراین حمله کرده و کنترل این مناطق را در دست گرفتند.

زمانی که اولکساندر تورچینف، رئیس جمهوری موقت اوکراین نیمه شب شنبه اعلام کرد به نیروهای مسلح این کشور دستور آماده باش کامل به دلیل تهدید تجاوز بالقوه داده، اوضاع وخیم‌تر شد.

تورچینف در یک سخنرانی زنده تلویزیونی گفت که دستور تشدید امنیت در مراکز هسته‌ای، فرودگاه‌ها و دیگر زیرساخت‌های استراتژیک کشور را صادر کرده است.

پوتین با نادیده گرفتن هشدارهای باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه هرگونه دخالت نظامی روسیه در اوکراین هزینه دار خواهد بود به سرعت نیروهای کشورش را روانه اوکراین کرد و به این ترتیب خاطرات جنگ سرد را زنده کرد.

پس از تایید اقدام نظامی در اوکراین توسط پارلمان روسیه مقام‌های آمریکایی نشستی عالی رتبه در کاخ سفید برای بررسی اقدام نظامی روسیه در اوکراین برگزار کردند.

کاخ سفید نیز از گفت‌وگوی تلفنی اوباما با پوتین به مدت 90 دقیقه و ابراز نگرانی شدید درخصوص اقدام روسیه که آمریکا آن را نقض آشکار تمامیت ارضی و استقلال اوکراین نامید، خبر داد.

نهاد تصمیم‌گیری‌های سیاسی ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) نیز اعلام کرده است امروز (یکشنبه) نشستی ویژه برگزار می‌کند و همچنین کمیسیون ناتو-اوکراین نیز نشستی خواهد داشت.

آندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو گفته است که این ائتلاف هماهنگی بسیار نزدیکی در خصوص اوکراین دارد.

در همین حال شورای امنیت سازمان ملل نیز نشست علنی نیم ساعته‌ای روز شنبه بعدازظهر پس از رایزنی‌های پشت درهای بسته و به رغم تمامی مخالفت‌های روسیه برای این نشست علنی برگزار کرد و بان کی مون،‌ دبیرکل سازمان ملل و چندین تن از نمایندگان کشورها سخنرانی ایراد کردند.

مارک لیال گرنت، سفیر انگلیس گفت: ما به شدت نگران اوضاع اوکراین به خصوص تحولات 24 ساعت گذشته در این کشور هستیم و برای یافتن توجیهات ادعای روسیه مبنی بر انجام اقدام نظامی در این کشور خواستار برگزاری نشست اضطراری شدیم.

بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل نیز خواستار برقرار آرامش در اوکراین شده و سخنگوی وی گفت که دبیرکل نگرانی‌ شدید خود را در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین به وی اعلام داشته است.

مارتین نسیرکی، سخنگوی وی گفت که دبیرکل خواستار برقرار آرامش و مذاکرات مستقیم میان تمامی طرفین در اوکراین برای حل و فصل بحران کنونی شده است.

به گفته نسیرکی، بان کی مون در سخنان خود حفظ استقلال و تمامیت ارضی را خواستار شده است.

در همین حال رابرت سری، نماینده سازمان ملل که به اوکراین سفر کرده بدون دیدار از منطقه کریمه به درخواست بان کی مون منطقه را ترک کرد.

یوری سرگیوف، نماینده اوکراین در شورای امنیت از این شورا خواست که هرآنچه را در توان دارد هم اکنون برای متوقف کردن آنچه که وی آن را تجاوز روسیه خواند، انجام دهد.

از دیگر سو، ویتالی چورکین، نماینده روسیه نیز گفت که دولت کی‌یف باید از رادیکال‌ها پاک شود و هشدار داد که چنین اقداماتی که دولت جدید اوکراین در پیش گرفته می‌تواند منجر به تحولات متفاوتی شود که فدراسیون روسیه در تلاش برای ممانعت از وقوع آن است.

وی گفت که مسکو به درخواست دولت حامی روسیه در منطقه خودمختار کریمه که بخشی از اوکراین است در امور این منطقه مداخله کرده است.

سامانتا پاور، سفیر آمریکا در سازمان ملل نیز شرایط اوکراین را به دلیل بی‌ثبات شدن بسیار خطرناک خواند و گفت: اکنون وقت آن است که مداخله نظامی روسیه در اوکراین خاتمه یابد.

وی هشدار داد که اقدامات تحریک آمیز روسیه می‌تواند شرایط را به نقطه عطف برساند. وی با زیر سوال بردن مداخله مستقیم روسیه در اوکراین خواستار اعزام ناظران بین‌المللی به اوکراین برای نظارت بر اوضاع شد.

ایسنا

017467472_40300.jpgبحران اوکراین؛ تلاش‌های بین‌المللی برای کاهش تنش‌ها

تلاش مقامات کشورهای مختلف جهان برای کاهش بحران در اوکراین ادامه دارد. در همین حال شهرهای مختلف جهان از جمله برلین، مسکو، کی‌یف و واشنگتن شاهد برگزاری اعتراض به احتمال اقدام نظامی روسیه علیه اوکراین بود.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت‌وگو کرده است.

به گزارش رسانه‌های روسی، وی مدعی شده است که ناسیونالیست‌های اوکراینی علیه روس‌تباران کریمه دست به اعمال خشونت زده‌اند.

بر اساس بیانیه کاخ کرملین در این تماس تلفنی مرکل در مورد تحولات در اوکراین ابراز نگرانی کرده است. با این حال دو طرف توافق کرده‌اند که به مشورت و گفت‌وگوهای خود به صورت دو جانبه و چند جانبه برای "عادی‌سازی" وضعیت در اوکراین ادامه دهند.

کاخ سفید گزارش داد که باراک اوباما، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا امروز را به بررسی بحران اوکراین اختصاص داده است و به زودی با متحدان این کشور گفت‌وگوی تلفنی خواهد داشت.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر بریتانیا در بیانیه‌ای تصریح کرد که برای کاهش تنش در اوکراین تلاش خواهد کرد. در چهارچوب این تلاش‌ها وی قرار است با رئیس‌جمهور آمریکا، نخست‌وزیر لهستان و رئیس‌جمهور لیتوانی گفت‌وگو خواهد کرد.

نشست اضطراری اعضای ناتو روز یکشنبه پشت درهای بسته در بروکسل برگزار شده است. دولت اوکراین از ناتو کمک خواسته است. این کشور عضوی از این پیمان نظامی نیست و تنها چند معاهده همکاری با این سازمان دارد.

رادوسلاو شیکورسکی وزیر امورخارجه لهستان و خوزه مارگالو‌، وزیر امورخارجه اسپانیا که به تهران سفر کرده‌اند، به دلیل نشست اضطراری وزرای خارجه اتحادیه اروپا برای بررسی بحران اوکراین، برنامه از پیش تعیین شده خود را تغییر دادند و زودتر تهران را ترک کردند.

دریادار دنیس برزوفسکی که روز اول مارس از سوی رئيس‌جمهور موقت اوکراین به فرماندهی نیروی دریایی این کشور انتخاب شده بود، روز یکشنبه دوم مارس در حمایت از هواداران روسیه سوگند خورد و سرفرماندهی سواستوپول در کریمه را به روسیه تحویل داد. با این اقدام، وی به اتهام خیانت تحت پیگرد قضایی قرار گرفته است.

هشدار دبیرکل ناتو به روسیه

یوری سرگئی‌یف، نماینده اوکراین در سازمان ملل اعلام کرد که کشورش آماده دفاع از خود در برابر روسیه است. وی افزود که اگر وضعیت بدتر شود و نیروهای ارتش روسیه فعالیت خود را گسترش دهند "طبیعی است که ما از سایر کشورها درخواست پشتیبانی نظامی خواهیم کرد."

دمتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین در واکنش به سخنان جان کری، وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که درحال حاضر پاسخی به این سخنان نمی‌دهد. جان کری ساعاتی پیشتر ضمن انتقاد تند از روسیه، حضور نظامی این کشور در شبه جزیره کریمه را "خشونتی غیرقابل باور " خوانده و روسیه را به "تحریم‌هایی جدی" تهدید کرده بود.

دبیرکل ناتو، آندرس فوگ راسموسن در آستانه نشست اعضای ناتو بیانیه‌ای صادر کرد. در این بیانیه آمده است: «اقدامات روسیه در خاک اوکراین نقض اصول منشور سازمان ملل است. این اقدامات صلح و امنیت اروپا را تهدید می‌کند. روسیه باید فعالیت‌های نظامی و تهدیدات خود را متوقف کند. ما امروز در مورد پیامدهای این اقدامات برای صلح و امنیت اروپا و همچنین روابط ناتو با روسیه مشورت خواهیم کرد.»

جان کری، وزیرخارجه آمریکا ضمن انتقاد تند از روسیه، این کشور را به "تحریم‌هایی جدی" تهدید کرد. وی به مقامات مسکو هشدار دارد که عضویت در گروه جی هشت را از دست خواهند داد. وزیر خارجه آمریکا همچنین ممنوعیت صدور روادید، مصادره دارایی‌ها و توقف فعالیت‌های تجاری را به عنوان اقدامات ممکن مطرح کرد.

به نقل از خبرگزاری رویترز، اوکراین کشتی‌های گارد ساحلی خود را از جزیره کریمه به بندر دیگری در دریای سیاه منتقل کرده است.

در مسکو ده‌ها تظاهرکننده مخالف جنگ بازداشت شدند. خبرگزاری روسی اینترفکس گزارش داد که حدود ۴۰ نفر به دلیل "تلاش برای برهم زدن نظم عمومی" بازداشت شده‌اند. دولت روسیه در مقابل، برای گردهم‌آیی طرفداران پوتین که خواستار دخالت نظامی روسیه در اوکراین هستند مجوز صادر کرده است.

پس از بریتانیا و آمریکا، فرانسه نیز رسمأ اعلام کرد در نشست گروه جی هشت در سوچی شرکت نمی‌کند. این نشست قرار بود تابستان سال آینده در شهر سوچی روسیه برگزار شود.

صدها مرد مسلح که هویت آنها مشخص نشده، یک پایگاه نیروهای پیاده نظام ارتش اوکراین در شبه‌جزیره کریمه را محاصره کرده‌اند و مانع خروج نیروهای اوکراینی از این پایگاه می‌شوند.

در پی تحولات اوکراین روزنامه اقتصادی "هندلز‌بلات" آلمان با چند اقتصاددان در مورد تأثیر بحران کریمه بر اوضاع‎ اقتصادی اوکراین گفت‌وگو کرده است. گوستاو هورن، از پژوهشکده اقتصاد کلان و تحقیقات چرخه اقتصادی که به اتحادیه‌های کارگری نزدیک است، معتقد است: «در صورتی که اختلافات مرزی به جنگ تبدیل شود، خطر فروپاشی اقتصادی اوکراین را تهدید می‌کند.»

این اقتصاددان می‌افزاید که در چنین شرایطی صندوق بین‌المللی پول و اتحادیه اروپا نمی‌توانند کمک چندانی به وضعیت مالی اوکراین بکنند. او در ادامه تصریح می‌کند: «در نتیجه ورشکستگی ملی اجتناب‌ناپذیر خواهد بود.»

رهبر کاتولیک‌های جهان اوکراین را در "موقعیتی حساس" می‌بیند. پاپ فرانسیس پس از دعای روز یکشنبه در رم، از دولتمردان اوکراین و روسیه خواست "سوءتفاهم‌ها را برطرف کنند و کنار یکدیگر در آینده اوکراین تأثیرگذار باشند." رهبر کاتولیک‌های جهان همچنین از جامعه بین‌المللی خواست از تمامی طرح‌های ممکن برای گفتگو و ایجاد تفاهم حمایت کنند.

اولکساندر تورچینف، رئیس‌جمهور موقت اوکراین که کمتر یک هفته پیش این پست را در اختیار گرفته است، با شدت گرفتن بحران شبه‌جزیره کریمه، روز یکشنبه (۲ مارس/ ۱۱ اسفند) در یک سخنرانی فراموش نشدنی اعلام کرد :«ما در آستانه یک فاجعه قرار داریم.»

او از ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه خواست نیروهای ارتش این کشور را از کریمه خارج کند. الکساندر تورچینف همچنین از کشورهای غربی خواست برای کمک به اوکراین "گام‌هایی واقعی" بردارند.

فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر امور خارجه آلمان در تاز‌ه‌ترین موضع‌گیری خود در قبال تحولات اوکراین بعدازظهر یکشنبه (۲ مارس/ ۱۱ اسفند) اعلام کرد: «هنوز برای بازگشت فرصت هست. هنوز می‌توان از تجزیه اروپا جلوگیری کرد.»

وی هم‌زمان تأکید کرد که باید از هرگونه اقدام تحریک‌کننده خودداری کرد. اشتاین‌مایر از روسیه خواست نیروهای مسلح خود را تنها در چهارچوب توافق دو طرفه با اوکراین در بندر اجاری کریمه مستقر کند.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین از دولت موقت اوکراین خواست تا از اقلیت ‌روس‌تبار این کشور حفاظت کند.

نیروهای نظامی روسیه در حال پیشروی به سوی پایتخت کریمه

دولت موقت اوکراین یکشنبه (۲ مارس/ ۱۱ اسفند) تمامی نیروهای ذخیره ارتش این کشور به خدمت فرا خواند. این فراخوان به بسیج نیرو در پی موافقت پارلمان روسیه برای اعزام نیروهای ارتش این کشور به شبه‌جزیره کریمه، بخشی از خاک اوکراین، صادر شده است.

نیروهای ارتش روسیه شنبه (اول مارس/ ۱۰ اسفند) بدون شلیک حتی گلوله وارد شبه جزیره خودمختار کریمه شدند. کریمه در حاشیه دریای سیاه از اهمیتی استراتژیک برخوردار است. روسیه دارای یک پایگاه نظامی در این شبه‌جزیره است.

ولادیمیر پوتین،‌رئیس‌جمهور روسیه در پاسخ به درخواست کشورهای غربی برای خروج نیروهای نظامی این کشور از کریمه، تأکید کرده که "روسیه دفاع از منافع خود و روس‌تبارها در کریمه و هرجای دیگر در خاک اوکراین را برای خود حق می‌داند".

این درحالی است که تا کنون هیچ نشانی از درگیری قومی در جزیره کریمه یا هیچ‌جای دیگری در اوکراین مشاهده نشده است. حدود ۶۰ درصد از ساکنان کریمه روس‌تبار هستند.

رویای روس‌تبارها برای پیوستن به سرزمین مادری‌شان

017467919_40300.jpg

روس‌تبارهای شهر سمفروپول در شبه‌جزیره کریمه با شعار روسیه، روسیه خواستار ورود گارد ویژه ضربتی روسیه به خاک اوکراین و اشغال سیمفروپول و سواستوپول شدند

خبرگزاری رویترز از رویای مردم کریمه برای پیوستن به کشور مادری‌شان، روسیه خبر می‌دهد. به نقل از این خبرگزاری، مردانی در لباس رزم، در حالی‌که پرچم‌های روسیه را در دست داشتند خیابان‌های منتهی به سواستوپول، پایتخت کریمه را تحت کنترل خود درآوردند.

این مردان روس‌تبارهای اوکراین هستند که می‌خواهند از شهر مادری‌شان برابر نیروهای "ناسیونالیست اوکراینی" حفاظت کنند.

اولگ گلوون یکی از افسران سابق ارتش روسیه به خبرگزاری رویترز می‌گوید: « نمی‌خواهیم فاشیست‌ها بر ما حکومت کنند.»

آخرین اخبار، تصاویر و تحلیل‌ها از اوضاع سیاسی اوکراین

شرایط کریمه با کی‌یف‌، پایتخت اوکراین تفاوتی بنیادی دارد. در کی‌یف معترضانی که رئیس‌جمهور، ویکتور یانوکوویچ را از قدرت برکنار کردند قهرمان محسوب می‌شوند.

آنها اینجا، برای روس‌تبارهای کریمه مانند شبه‌نظامیان ملی‌گرایی هستند در جریان جنگ جهانی دوم همراه ارتش آلمان علیه سربازان ارتش روس می‌جنگیدند.

جلسه ناتو برای بررسی شرایط "سخت" اوکراین

دولت موقت اوکراین برای حفظ تمامیت ارضی این کشور از پیمان آتلانتیک شمالی، ناتو درخواست کمک کرده است.

نماینده ناتو و نماینده کمیسیون ناتو در اوکراین روز یکشنبه دیدار خواهند کرد. آندرس‌ فوگ راسموسن، دبیر کل ناتو تأکید کرده است که اعضای ناتو در پی "هماهنگی بیشتر" فعالیت‌های خود در مورد "وضعیت اوکراین" هستند. وی این وضعیت را "سخت" توصیف کرد.

اوکراین عضو پیمان ناتو نیست و این به آن معناست که آمریکا و اروپا موظف به حمایت نظامی از این کشور نیستند. اوکراین تنها به عنوان یک کشور" شریک" ناتو، همکاری‌های نظامی محدودی با پیمان آتلانتیک شمالی داشته است.

فرانسه در واکنش به ورود نیروهای روسیه به خاک اوکراین خواستار توقف مقدمات برگزاری نشست گروه هشت کشور بزرگ صنعتی، موسوم به "جی۸" در سوچی روسیه شده است.

تأکید فرانسه بر اصول "جی هفت" در آستانه نشست "جی هشت"

لورن فابیوس، وزیر امور خارجه فرانسه، روز یکشنبه (۲ مارس/ ۱۱ اسفند) در یک مصاحبه رادیویی اعلام کرد درصورتی می‌توان آماده برگزاری این نشست شد که "روسیه به اصولی بازگردد که مورد توجه کشورهای "گروه جی ۸" و "جی ۷" است".

"جی هشت" شامل هشت کشور صنعتی است که ۶۵ درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند. این گروه ابتدا شامل هفت کشور (آلمان، فرانسه‌، بریتانیا، ایتالیا، آمریکا، ژاپن، کانادا) با نام گروه "جی ۷" بود. با پایان جنگ سرد، روسیه خواستار عضویت در این گروه شد و در سال ۱۹۹۸ به عضویت رسمی آن درآمد.

با عضویت روسیه نام این گروه به "جی هشت" تغییر کرد و این کشور سال ۲۰۰۶ میلادی برای نخستین بار ریاست آن را برعهده گرفت.

پیشتر ایالات متحده آمریکا نیز اعلام کرده بود در صورت ورود نیروهای روسیه به خاک اوکراین از شرکت در این نشست خودداری خواهد کرد.

DW.DE

017307242_40300.jpgدومای فدراسیون روسیه از رئیس جمهور خواستار انجام اقدامات برای تثبیت اوضاع در کریمه شد

آژانس "اینترفاکس" گزارش داده است: "شورای دومای دولتی از رئيس جمهور روسیه خواستار انجام اقدامات لازم برای تثبیت اوضاع در کریمه و استفاده از تمام امکانات موجود برای حفاظت از مردم کریمه از بیدادگری و خشونت شد".

شورای دوما بیانیه نمایندگان دوما را نیز دریافت کرد. آنها در این بیانیه "نگرانی عمیق خود از تحولات اجتماعی و سیاسی در اوکراین و تشدید بحران سیاسی در کشور ابراز نمودند".

در این سند گفته می شود که حقوق شهروندان اوکراین، به خصوص حق آموزش و برقراری ارتباط به زبان مادری خود نقض می شود. زورگویی و تعقیب مخالفان در بخش های بزرگ کشور حاکمفرما شده و فعالیت تعدادی از احزاب پارلمانی ممنوع گردیده است .

لازم به ذکر است که روز 1 مارس شورای وزیران کریمه تصمیم گرفت که واحد های نهادهای انتظامی این بخش خودمختار را به طور موقت تحت قدرت خود قرار دهد. سرگی آکسیونوف، رئیس شورای وزیران کریمه گفت که بخشی از ساختارهای نیروی انتظامی (وزارت کشور، سازمان امنیت اوکراین، نیروهای مسلح، وزارت موقعیت های اضطراری، نیروهای دریایی، ادارات مالیات، اداره مرزبانی). قدرت و نظارت مستقیم مقامات جمهوری خودمختار کریمه می باشند.

دفتر ریاست جمهوری فدراسیون روسیه به درخواست سرگی آکسیونوف، نخست وزیر کریمه پاسخ داد و اعلام کرد که روسیه برای برقراری صلح در شبه جزیره کمک خواهد کرد .

صدای روسیه

N-N-3.jpgدر کیف نئوفاشیست ها در خیابان ها رژه می روند.

سکوت رسانه ای «غرب» در برابر آن ها را به چه چیز باید تعبیر کرد؟ ...

طرفداران حزب نئوفاشیستی «سوبودا» این روزها با علم و کتل خود در خیابان های کیف آشکارا رژه می روند و به فعالین چپ و اتحادیه های کارگری حمله می کنند.

آن ها در صفوف «دموکراسی خواهان»ی قرار دارند که این روزها نام قهرمانان آزادی را به خود گرفته اند. از میزان نفوذ

آن ها اطلاعی در دست نداریم.

بنابر برخی گزارش ها حزب «سووبودا» چهارمین حزب بزرگ اکرایین با 35 کرسی از 450 کرسی پارلمان است که با احزاب نئوفاشیست در کشورهای دیگر دارای پیوندهای محکمی است.

n-n.jpg

منابع وابسته به گروه های چپ در اوکراین و روسیه می گویند «سوبودا» مستقبما از سوی واشنگتن حمایت می شود.

درستی این ادعا از سوی منابع دیگر معلوم نیست.

اما یک چیز معلوم است. سناتور مک گین، سناتور آمریکایی بدنام در نزد ایرانیان که در تمام این سال ها بی وقفه برای بروز جنگ بین ایران و آمریکا کوشیده است، با رهبران این حزب در برابر دوربین ها ایستاده و عکس گرفته است.

کسی که تحولات اوکراین را از طریق منابع غربی دنبال می کند، در مورد رژه ی نئوفاشیست ها در خیابان های اوکراین اطلاع زیادی بدست نمی آورد. سکوت رسانه ها و دولت های غربی این پرسش را به میان می آورد که جنگ اروپا و آمریکا با روسیه در اوکراین آیا قرار است به سر برآوردن یک فاشیسم تازه کمک کند؟

اخبار روز:

images-(1)-5.jpg

ضرورت توقف عملیات علیه غیرنظامیان در شرق اوکراین به درخواست چین

معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آزادیبخش خلق چین در نشستی با معاون وزیر دفاع روسیه بر توقف "عملیات تنبیهی علیه غیر نظامیان" در شرق اوکراین تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از صدای روسیه، ژنرال وانگ گوآنژونگ، معاون رئیس ستاد مشترک ارتش آزادی بخش خلق چین در جریان دیدار با آناتولی آنتونف، معاون وزیر دفاع روسیه در سیزدهمین کنفرانس بینا لمللی امنیت در آسیا خواستار پایان یافتن عملیات تنبیهی علیه غیرنظامیان در شرق اوکراین شد.

سرویس خبری وزارت دفاع روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: در جریان این دیدار که درباره مشکلات جدی امنیت بین الملل برگزار شد، اوضاع اوکراین مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس هیات چینی حمایت خود را از موضع روسیه اعلام کرده و همچنین از بابت تحولات در جنوب شرق اوکراین ابراز نگرانی کرد و خواستار توقف عملیات تنبیهی علیه غیرنظامیان در این منطقه شد.

ایسنا

مخالفان مقامات کیف جبهه مردمی را در جنوب شرق اوکراین تشکیل می دهند

اولگ تسارف، نماینده پارلمان و رهبر جنبش "جنوب شرق" روز شنبه تشکیل جبهه مردمی را اعلام کرد.

وی گفت که این سازمان (نمایندگان مردم شهرهای اودسا، نیکولاایف، خارکف ، دونتسک، لوهانسک و سایر شهرهای جنوب شرقی در این سازمان شرکت می کنند) به منظور حفاظت از مردم غیر نظامی از "ترور سرویس های اطلاعاتی خارجی " و تعیین سرنوشت و "حل فوری مشکلات اجتماعی" تاسیس خواهد شد.

به گفته تسارف، جبهه متشکل از اوکراینی ها و فعالان روس، احزاب مختلف سیاسی و جنبشها و همچنین نمایندگان اتحادیه های کارگری و سازمان های دولتی و غیر دولتی شده است.

صدای روسیه

نخستوزیر مجارستان اعطای خودمختاری به مجارهای اوکراین را خواستار شد

نخستوزیر مجارستان دوباره درخواست خود برای اعطای خودمختاری به مجارتبارهای اوکراین را مطرح کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از صدای روسیه، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان ضن بیان اینکه اوکراین نمیتواند بدون اعطای حقوق مجارها به آنها یک کشور پایدار و دموکراتیک شود، خواستار اعطای شهروندی دوگانه و خودمختاری به مجارهای اوکراینی شد.

اوربان که در ماه گذشته میلادی به یک پیروزی قاطع در انتخابات مجارستان رسید اولین بار پس از سوگند به عنوان نخستوزیر مجارستان برای اعطای خودمختاری به 200 هزار مجاری که در اوکراین غربی زندگی میکند درخواست کرده بود.

این در حالی است که وزارت خارجه اوکراین نسبت به اظهارات اوربان ابراز نگرانی کرده و سفیر مجارستان در اوکراین در تاریخ 13 ماه مه برای ادای توضیحات فرا خوانده شده بود.

علاوه بر این یکی از مقامات وزارت خارجه مجارستان توضیح داده است که منظور اوربان بیشتر تشکیل یک دولت محلی بوده و است و نه خودمختاری ارضی.

مجارهای اوکراین علاوه بر خودمختاری خواستار حضور نمایندگانشان در پارلمان اوکراین نیز هستند

ایسنا

رهبر یکی از احزاب انگلیس، اتحادیه اروپا را مقصر بحران اوکراین خواند

رهبر حزب "استقلال انگلیس" معتقد است که اقدامات دولت لندن و کشورهای عضو اتحادیه اروپا باعث تحریک بحران سیاسی کنونی در اوکراین شده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از سایت صدای روسیه، "نایجل فراژ"، رهبر حزب استقلال انگلیس گفت: دولت لندن و کشورهای عضو اتحادیه اروپا با پیشنهاد عضویت در این بلوک باعث ناراحتیهای گستردهای در کییف شدهاند که سپس با اقداماتی برای به عضویت درآوردن اوکراین در ناتو این نارضایتیها افزایش یافت.

وی ادامه داد: دیوید کامرون، نخستوزیر و ویلیام هیگ، وزیر امور خارجه انگلیس نقش مهمی در رویارویی اوکراین ایفا کرده و سپس روسیه را مقصر آن دانستند.

فراژ در ادامه گفت: افرادی که با یک چوب به خرس ضربه میزنند باید متوجه عواقب آن نیز باشند.

وی نسبت به افزایش بحران اوکراین به شدت ابراز تاسف کرد.

حزب استقلال انگلیس مدافع خروج لندن از اتحادیه اروپاست. این حزب 13 کرسی در پارلمان اروپا و 228 کرسی در قانونگذاریهای محلی در سراسر انگلیس دارد.

​ایسنا

            درگیری هزاران نفر در استانبول با پلیس در اعتراض به محدودیت‌های اینترنتی

017451625_40300.jpg

بار دیگر در استانبول هزاران نفر به خیابان‌ها ریختند تا علیه قانون جدید محدودکننده شبکه اینترنت اعتراض کنند. در پی درگیر‌ها با پلیس ده‌ها نفر دستگیر شدند. اردوغان قصد دارد بر اختیارات سازمان امنیت کشور بیافزاید

هزاران نفر در ترکیه روز شنبه (۲۲ فوریه/ ۳ اسفند) علیه قانون سانسور در اینترنت دست به تظاهرات زدند. این قانون در اوایل فوریه به تصویب پارلمان ترکیه رسید و هفته گذشته عبدالله گل، رئیس‌جمهور، با امضای خود آن را اجرایی کرد.

معترضان با شعار "همه‌جا تقسیم، همه‌جا مقاومت"، با تکیه بر اعتراضات پارک گزی که در تابستان گذشته رخ داد، به خیابان‌ها آمدند.

در چندین شهر ترکیه، از جمله آنکارا و ازمیر، نیز فراخوان به اعتراض داده شده بود. معترضان از طریق شبکه‌های اجتماعی فیس‌بوک و توییتر محل تظاهرات را اعلام کرده و از مردم خواسته بودند به تظاهرکنندگان بپیوندند.

در شامگاه شنبه در استانبول هزاران نفر در خیابان محل خرید و پرازدحام "جاده استقلال" که به میدان تقسیم منتهی می‌شود، تجمع کردند. مدت کوتاهی پس از تجمع معترضان، نیروهای پلیس به سوی تظاهرکنندگان گاز اشک‌آور پرتاب کردند.

پلیس با ماشین‌های آب‌پاش کوشید تظاهرکنندگان را متفرق کند. در پی آن پلیس‌های لباس‌شخصی ده‌ها نفر را دستگیر کردند.

تظاهرکنندگان بر روی بنرهای خود نوشته بودند: «اردوغان، سیم اینترنت را نکش!» و «یا اینترنت آزاد، یا روز قیامت».

در چندین مکان آتش‌سوزی و سنگرهایی برای ممانعت از پیشروی پلیس مشاهده می‌شد. شماری از تظاهرکنندگان گزارش داده‌اند که پلیس گلوله‌های پلاستیکی به سوی مردم شلیک کرده است.

در میان تظاهرکنندگان افرادی خشونت‌ورز به چشم می‌خورده‌‌اند که تلاش می‌کردند با پرتاب موشک‌ها و ترقه‌های آتش‌بازی با پلیس مقابله کنند.

قانون پرمناقشه‌ی تشدید نظارت بر شبکه اینترنت به مقامات ترکیه اجازه‌ی مسدود کردن و بستن صفحه‌های اینترنتی را می‌دهد، بی‌آنکه از پیش آن را اعلام کنند و یا برای آن حکم قضایی بگیرند.

عبدالله گل، رئیس‌جمهور ترکیه، با این استدلال امضای خود را زیر این قانون گذارد و آن را اجرایی کرد که دولت این قانون را مورد بازبینی قرار دهد. کمیسیون اتحادیه اروپا به تصویب این قانون به‌شدت انتقاد کرده است.

حدود دو هفته پیش نیز تجمعی در استانبول در اعتراض به قانون سانسور اینترنت، به درگیری شدید میان تظاهرکنندگان و پلیس انجامید.

قصد اردوغان برای گسترش اختیارات سازمان امنیت

دولت اسلام‌گرای اردوغان به خاطر یک قانون دیگر نیز مورد انتقادهای شدید قرار گرفته است.

سازمان بین‌المللی "دیده‌بان حقوق بشر" روز جمعه ۲۱ فوریه از رئیس‌جمهور عبدالله گل خواست، قانون "شورای عالی قضات و دادستان‌ها" را امضا نکند. گفته می‌شود که هدف از تصویب این قانون گسترش نظارت دولت اردوغان بر دستگاه قضایی است.

از سوی دیگر اردوغان قصد دارد، با ارائه لایحه‌ای به پارلمان، بر اختیارات سازمان امنیت و اطلاعات این کشور بیافزاید.

DW

IMG19442931-2.jpgجامعه جهانی به شعارهای نئونازیستی در اوکراین واکنش نشان نداده است

مسکو، 1 اسفند، خبرگزاری«ریا نووستی»/ "آلکساندر لوکاشویچ" رییس اداره اطلاع رسانی و مطبوعات وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرد شعارهای نئو نازیستی معترضان افراطی در اوکراین با واکنش مناسب جامعه بین المللی روبرو نشده است.

لوکاشویچ در نشست خبری در مسکو اظهار داشت: "معلوم نیست چرا جامعه بین المللی نسبت به اینکه بسیاری از رادیکال ها در کییف با چه شعارهایی در تظاهرات شرکت کرده و فعالیت می کنند، هیچگونه واکنشی نشان نمی دهد". این شعارها بطور آشکار نئونازیستی هستند و در بسیاری از ساختمان ها و درداخل آنها صلیب شکسته ظاهر می شود".

به گفته سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه حتی سازمان های بین المللی یهودیان به "بوی یهودی ستیزی" در اوکراین شاره کرده اند اما واکنش مناسبی نسبت به این وضع از جانب سیستمداران و رسانه های بین المللی انجام نشده است.

یادآور می شود ناآرامی های بزرگ ابعاد خیابانی در کییف، سه شنبه گذشته در روز برپایی نشست پارلمان اوکراین از سرگرفته شدند. در این نشست اپوزیسیون خواستار بازگشت به حکومت پارلمانی ـ ریاست جمهوری و احیای اعتبار قانون اساسی این کشور در سال 2004 میلادی شد. بطور همزمان معترضان رادیکال به ساختمان های واقع در مرکز کییف حمله کرده، به آتش زدن لاستیک خودروها پرداخته و به سوی خودروها و ماموران انتظامی سنگ و کوکتل مولوتوف پرتاب کردند. به گزارش پلیس اوکراین، اپوزیسیون این کشور برای نخستین بار از سلاح گرم استفاده کرده است.

بر اساس گزارش های رسیده تا به حال 35 نفر در جریان درگیری ها کشته اند.

​ریا نووستی

IMG19433578.jpgروز خونین در اوکراین !  تظاهرات صلح آمیز یا مبارزه مسلحانه ؟

یک منبع دولت اوکراین اعلام کرد از تمامی وزرای کابینه خواسته شده ساختمان‌ کابینه را تخلیه کنند. تعداد تلفات در درگیری‌های امروز(پنجشنبه) کی‌یف نیز به 21 کشته رسید.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ساختمان وزرای کابینه اوکراین به دلیل تشدید اعتراضات و انتشار اخباری مبنی بر ورود معترضان به ساختمان‌ها و مراکز دولتی در شهر کی یف تخلیه شد. از تمامی کارمندان این ساختمان خواسته شده است که هر چه سریعتر محل را ترک کنند.

معترضان در کی یف هم چنین به ساختمان پارلمان این کشور هجوم بردند به گفته نیروهای پلیس مستقر در اطراف ساختمان پارلمان، تمامی شورشیان مسلح بوده و با خود مهمات حمل می‌کردند.

بیش از این وزیر کشور اوکراین گفته بود که شورشیان مستقر در میدان استقلال کی یف به سوی پلیس ضد شورش شلیک کرده و 20 پلیس را زخمی کردند.

به گفته وزیر کشور تیراندازی از پنجره‌های ساختمان‌های اطراف میدان استقلال به طرف پلیس   رخ داده است.

یکی از اعضای پارلمان اوکراین به خبرنگاران گفت: از تمامی اعضای پارلمان و کارمندان ساختمان پارلمان خواسته شده هر چه سریعتر ساختمان را تخلیه کنند.

کمیته المپیک اوکراین نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: ما نگران رخدادها و خانواده‌ها و عزیزانمان در اوکراین هستیم. ما تمام تلاشمان را می‌کنیم تا در زمین مسابقات المپیک زمستانی سوچی برای آنها افتخار آفرین باشیم.

اگرچه بیشتر 44 ورزشکار اوکراینی که در سوچی حضور دارند در مسابقات شرکت کرده‌اند تعدادی از آنها قصد خود را برای بایکوت کردن این مسابقات اعلام کرده‌اند.

چهارشنبه دو اسکی‌باز اوکراینی در مسابقه نیمه نهایی شرکت نکردند.

کمیته المپیک سوچی از ورزشکاران این کشور در سوچی خواسته مسابقات را تحریم نکنند.

معترضان اوکراینی با پرتاب بمب‌های بنزینی و سنگ به سمت پلیس ضدشورش در میدان استقلال تعداد زیادی از افراد پلیس را زخمی کردند.

درگیری‌های در کی‌یف پیش از دیدار وزیران خارجه اروپا، آلمان، فرانسه و لهستان با ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهور اوکراین آغاز شد.

در بیانیه دفتر یانوکوویچ آمده است: معترضان به خشونت و تهاجم روی آورده‌اند. آنها با گروه‌های سازمان دهی شده کار می‌کنند. آنها از سلاح گرم از جمله تفنگ‌های دوربین‌دار استفاده می‌کنند. آنها برای کشتن شلیک می‌کنند.

اما دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه در انتقاد از عملکرد یانوکوویچ در مقابله با اعتراضات گفته است که مسکو تنها در صورتی با اوکراین همکاری خواهد کرد که رهبری این کشور به شکلی درست و منسجم باشد.

وی گفت: ما به همکاری با شرکای اوکراینی خود در تمامی زمینه‌ها ادامه می‌دهیم اما این نیازمند آن است که دولتمردان اوکراینی مشروع و موثر فعالیت کنند.

ایسنا

org-z13925314101e235b991b639aa0027884a356fc6e6436c8ab34.jpgاعتراض مردم شهرهای مختلف به پخش «سرزمین کهن» از صدا و سیما؛ پخش سریال متوقف شد

چکیده :پس از اعتراض های مردمی در برخی شهرهای کشورمان، پخش سریال تاریخی «سرزمین کهن» تا انجام تحقیقات متوقف شد. طی روزهای اخیر در اعتراض به پخش این سریال عده ای از  بختیاری ها در چند شهر ایران دست به تظاهرات زدند....

پس از اعتراض های مردمی در برخی شهرهای کشورمان، پخش سریال تاریخی «سرزمین کهن» تا انجام تحقیقات متوقف شد.

برنامه پخش این سریال روزهای پنجشنبه ساعت ۲۲:۳۰ از شبکه سه سیما با بازپخش ن ساعت ۱۹:۳۰ روزهای جمعه بود که تاکنون چهار قسمت آن پخش شده است.

ماموریت این گروه، گفت وگوی مستقیم با معترضین؛ منتقدین و همچنین مقامات محلی از جمله ائمه جمعه، نخبگان، مسئولان استان های و ارائه گزارش جامع به ضرغامی اعلام شده است.

«سرزمین کهن» کاری از گروه فیلم و سریال شبکه سه سیماست که به تهیه کنندگی محمد مسعود داستان زندگی کودکی به نام رهی را روایت می کند که به تاریخ سیاسی- اجتماعی ایران از سال ۱۳۲۰ تا پیروزی انقلاب اسلامی پیوند می خورد.

آغاز اعتراض بختیاری ها

طی روزهای اخیر در اعتراض به پخش سریال «سرزمین کهن» روز پنجشنبه ۲۴ بهمن ماه، عده ای از بختیاری ها در چند شهر ایران دست به تظاهرات زدند.

به گزارش ایبنا نیوز، که اخبار مربوط به بختیاری ها را پوشش می‌دهد، معترضان بخش‌هایی از این سریال تلویزیونی را «ضد ایرانی» و دارای محتوای توهین‌آمیز نسبت به بختیاری‌ها می‌دانند و خواستار توقف پخش این سریال شده‌اند.

ادامه اعتراض ها در دزفول و مسجدسلیمان

به گزارش شبکه های اجتماعی تظاهرات اعتراضی جلوی فرمانداری دزفول ادامه پیدا کرد. در این راهپیمایی مردم شعار می دادند؛ ضرغامی استعفا استغا و پلاکاردهایی در دست دارند که نوشته شده ضرغامی خجالت خجالت …

پنج شنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۲ هزاران نفر از مردم دزفول در اعتراض به توهین به لرهای بختیاری در فیلم «سرزمین کهن» دست به تظاهرات زدند. بنا به گزارشهای رسیده این تظاهرات به درگیری هایی بین مردم و نیروهای سرکوبگر انتظامی انجامیده است. این تظاهراتهای اعتراضی (جمعه ۲۵ بهمن ۱۳۹۲) نیز با شرکت هزاران نفر در مسجد سلیمان، لالی و فارسان نیز ادامه یافت.

در همین حال ایرنا هم گزارش داد که روز شنبه معترضان حوالی ساعت ۱۰ حضور اعتراض آمیز خود را شروع کردند و خواستار توقف پخش سریال سرزمین کهن از سیمای جمهوری اسلامی ایران شدند.

حضور برخی از معترضان در مسیر حرکت خودروها به جایگاه سوخت ˈسی ان جیˈ در خیابان منتهی به شهرداری موجب بروز اختلال در عرضه سوخت در این جایگاه شد و در جریان آن یک سواری پراید متعلق به یک شهروند دچار خسارت شد.

تعدادی از افراد معترض به پخش سریال سرزمین کهن، در ادامه حرکت اعتراض آمیز خود قصد تجمع در مقابل ساختمان صدا و سیما (رادیو دزفول) را داشتند که با ممانعت نیروی انتظامی مواجه و متفرق شدند.

استاندار خوزستان معترضان «سرزمین کهن» را به آرامش دعوت کرد

استاندار خوزستان پیش از ظهر روز شنبه با حضور در جمع معترضان به پخش سریال «سرزمین کهن» در مقابل صدا و سیمای مرکز خوزستان، گفت: قوم بختیاری یکی از اقوام سرافراز و غیور کشورمان است و در طول تاریخ دلبری و شایستگی زنان و مردان آن همواره نمایان بوده است.

ایسنا گزارش داده که عبدالحسن مقتدایی معترضان را به حفظ آرامش و طرح انتقادشان از مجاری صحیح دعوت کرد و افزود: مطمئن باشید انتقادهای وارده توسط ما و سایر مسوولان مرتبط در استان پیگیری و گزارش خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: نباید به دست دشمن بهانه داد و نارضایتی ها باید به گونه ای درست و معقول مطرح شود.

استاندار خوزستان ابزار امیدواری کرد که پیگیری‌ها نتیجه‌بخش خواهند بود و هرجا که توهینی صورت گرفته باشد، عاملان ملزم به عذرخواهی خواهند بود.

مردم الیگودرز هم خواستار توقف سریال سرزمین کهن شدند

تاکنون تعداد زیادی از نمایندگان مجلس و مردم شهرهای بختیاری به سبب آنچه توهین به قوم بختیاری در این سریال عنوان شده است، به پخش آن اعتراض کرده‎اند.

روز شنبه نیز جمع زیادی از مردم الیگودرز مقابل فرمانداری این شهرستان تجمع کرده و خواستار عذرخواهی متولیان و توقف پخش آن شده‎اند.

در این تجمع اعتراض‎آمیز بنرها و پارچه‎های نوشته شده زیادی در دست مردم بود که اصالت قوم بختیاری را یادآوری کرده و خواستار شده‎اند که مسئولان مربوطه صدای آنها را گوش دهند. آنها برخی از سکانس‎های این سریال را بدنمایی علیه بختیاری‎ها دانسته‎اند.

فرماندار الیگودرز در گفت‌وگو با ایسنا تجمع را تأیید کرد اما گفت که در جلسه است و دیگر صحبت نکرد.

مردم اصفهان، اندیمشک، ایذه و شهرکرد هم به معترضان پیوستند

اعتراض‌های شهروندان بختیاری به پخش سریال «سرزمین کهن» در تلویزیون در روز شنبه ۲۶ بهمن ادامه داشت.

به گزارش رادیو فردا گزارش ها حاکی است که شهروندانِ بختیاری در شهرهای مختلف ایران از جمله در اصفهان، دزفول، اندیمشک، ایذه، شهرکرد و الیگودرز در اعتراض به پخش سریالِ «سرزمین کهن» از تلویزیون دولتی ایران تظاهرات اعتراضی برپا کردند.

معترضان که خواستار توقفِ پخش این سریال و استعفای رئیس سازمان صدا و سیما شده‌اند، راه‌پیمایی‌های اعتراضی خود را از روز پنج شنبه، بیست و چهارم بهمن ماه آغاز کرده و روز شنبه نیز ادامه دادند.

معترضان معتقدند در سریال تلویزیونی «کمال تبریزی» به بختیاری‌ها توهین شده و صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران باید پاسخگو باشد.

تذکر وزیر کشور و صدا و سیما

به دنبال گسترش اعتراضات به پخش فیلم «سرزمین کهن» در شهرهای مختلف، عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، گفته است که این سریال مورد بازبینی قرار می گیرد. رییس سازمان صداوسیما نیز در خصوص این سریال به معاون این سازمان تذکر داده است.

در همین حال گزارش ها حاکی است که روز شنبه شهروندانِ بختیاری در شهرهای مختلف ایران از جمله در اصفهان، دزفول، اندیمشک، ایذه، شهرکرد و الیگودرز در اعتراض به پخش سریالِ «سرزمین کهن» از تلویزیون دولتی ایران تظاهرات اعتراضی برپا کردند.

به گزارش جمهوری اسلامی، ایرنا، آقای فضلی که عضو شورای نظارت بر صدا و سیما نیز است در ادامه گفته است:«ادامه پخش سریال سرزمین کهن که موجب رنجش خاطر قوم بختیاری شد مورد بررسی و بازبینی قرار می گیرد و برای این بررسی اگر نیاز به توقف سریال باشد باید این کار صورت بگیرد.»

وزیر کشور با بیان اینکه« این موضوع باید به گونه ای پیگیری شود که این رنجش از محضر این عزیزان زدوده شود»، اضافه کرده است: «رییس سازمان صدا و سیما نامه ای دراین خصوص نوشته و گفته است که این سریال را مورد بازبینی و بررسی لازم قرار می دهد.»

کمال تبریزی: «سرزمین کهن» روایت مبارزه ملت ایران برای به بارنشستن انقلاب اسلامی است

در حالی اعتراض‌ها به سریال کمال تبریزی ادامه دارد که این کارگردان سینما و تلویزیون به تازگی در پاسخ به برخی تحلیل و ارزیابی‌ها درخصوص قسمت‌های پخش شده این سریال تاریخی گفت: «سرزمین کهن» روایت مبارزه ملت ایران برای به بارنشستن انقلاب اسلامی است.

کمال تبریزی با ابراز احترام به نقش همه‌ی اقوام کشور در مبارزات انقلاب اسلامی گفت: اسامی شخصیت‌های این سریال صرفا نام خانوادگی افراد است و اشاره‌ای به هیچ یک از اقوام غیور و دلاور کشور ندارد.

کارگردان «سرزمین کهن» با اشاره به وقایع آتی داستان این سریال گفت: قهرمان اصلی سریال که نقش مهم و موثری در نهضت خرداد و همراهی با روحانیت و امام دارد،‌از همین خانواده بختیاری است و قضاوت درباره شخصیت‌های مثبت و منفی این سریال به صبر و حوصله بیشتری احتیاج دارد.

عوامل سریال توضیح می دهند

در همین حال، گزارش ها حاکی است که کارگردان، تهیه کننده، مدیر گروه فیلم و سریال و ناظران مجموعه تلویزیونی سرزمین کهن گزارش در نامه ای خطاب به معاون صدا و سیما درباره برخی ابهامات پیش آمده در زمینه این سریال توضیحاتی را ارائه کرده اند.

در بخشی از این نامه آمده است:«بی تردید دست اندرکاران این سریال به هیچ وجه حتی در تصورات ذهنی خویش قصد کوچکترین بی احترامی به ساحت مردم شریف و پر افتخار بختیاری را نداشته اند. مشاهده قسمت های آتی این مجموعه تلویزیونی موید این واقعیت خواهد بود . با این وجود چنانچه پخش قسمت های اولیه این مجموعه موجب رنجش خاطر هموطنان عزیز بختیاری شده است، مراتب عذرخواهی خود را اعلام می کنیم.»

محمودرضا تخشید مدیر گروه فیلم و سریال شبکه سه ،محمد مسعود تهیه کننده سریال، کمال تبریزی کارگردان سریال و عباس سلیمی نمین مشاور تاریخی پروژه از جمله امضا کنندگان این نامه هستند.

کلمه

madoro.jpgبه دلیل شرکت در نا آرامی ها: ونزوئلا ۳ نفر از مسئولان کنسولگری آمریکا را اخراج کرد

در بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا نیز واشنگتن به «ترغیب اقدام‌هایی برای بی‌ثبات کردن این کشور و مشروعیت دادن به این تلاش‌ها» متهم شده است.

دولت ونزوئلا اعلام کرد که برای سه نفر از مسئولان کنسولگری آمریکا در این کشور حکم اخراج صادر کرده است.

به گزارش ایلنا به نقل از آسوشیتدپرس، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا، این تصمیم را در جریان سخنانی که از شبکه‌های تلویزیونی این کشور پخش شد، اعلام کرد.

مادورو، آمریکا را متهم کرده است که با معترضان علیه دولت سوسیالیست وی همکاری می‌کند.

مادورو گفته است که این سه مسئول کنسولگری با دانشجویان معترض تماس داشته‌اند.

نام این سه نفر اعلام نشده است. در بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا نیز واشنگتن به «ترغیب اقدام‌هایی برای بی‌ثبات کردن این کشور و مشروعیت دادن به این تلاش‌ها» متهم شده است.

بیانیه و سخنان رئیس‌جمهوری ونزوئلا پس از آن منتشر می‌شود که آمریکا نگرانی خود را از رخدادهای این کشور اعلام کرد.

در بیاینه روز شنبه وزارت خارجه آمریکا آمده است: «عمیقا نگران اوج گرفتن تنش‌ها، خشونت‌های پیش‌آمده در جریان تظاهرات ۱۲ فوریه و نیز در مورد حکم بازداشت لئوپولد لوپز از رهبران مخالف هستیم.»

وزارت خارجه آمریکا در عین حال خواسته است تا درباره کسانی که باعث کشته شدن معترضان در جریان اعتراضات اخیر در این کشور شده‌اند، تحقیقات انجام شده و مسببان محاکمه شوند.

حزب «خواست همگانی» لوپز، دولت ونزوئلا را مسئول خشونت‌ها در این کشور اعلام کرده است.

از طرف دیگر، دولت ونزوئلا نیز برای این چهره معترض حکم بازداشت صادر و وی را متهم به دست داشتن در اوج‌گیری تنش‌ها و خشونت‌ها کرده است.

در تاریخ ۱۲ فوریه و در پی گسترده شدن تظاهرات پراکنده‌ای که پیش از آن در ونزوئلا به راه افتاده بود، حداقل سه نفر جان خود را از دست دادند. دو قربانی از دانشجویان معترض و یک نفر نیز از هواداران دولت بوده است.

بنا بر اعلام دولت ونزوئلا قربانیان با شلیک گلوله جان خود را از دست داده‌اند.

خبرنگاران رویترز یکی از کسانی که به وی شلیک شده بود را در حالی‌که جراحت «به سرش وارد شده بود»، دیده بودند.

لوپز از معترضان خواسته است فردا – سه‌شنبه - دست به تظاهرات بزنند. وی همچنین گفته است که «چیزی برای پنهان کردن ندارد».

لئوپولد لوپز از نیکلاس مادورو خواسته است تا از مقام خود کناره‌گیری کند. با این همه «انریکه کاپریلس» از دیگر چهره‌های سر‌شناس مخالف دولت، در پایان هفته گذشته گفته بود که شرایط سیاسی برای ترک قدرت توسط مادورو مناسب نیست.

رسانه‌های بین‌المللی اعتراض‌های اخیر به دولت مادورو را گسترده‌ترین و جدی‌ترین از زمان روی کار آمدن وی می‌دانند

ایلنا

017435849_30300.jpgمخالفان دولت اوکراین به اشغال شهرداری پایتخت پایان دادند

بر اساس توافق دولت اوکراین با مخالفان، در صورتی که به اشغال شهرداری پایتخت، کی‌یف، پایان داده شود، تمامی معترضان دستگیرشده آزاد خواهند شد. در پی آن نیروهای اپوزیسیون از شهرداری خارج شدند. شهرداری کی‌یف از اول سپتامبر ۲۰۱۳ به ستاد نیروهای اپوزیسیون بدل شده بود.

پس از هفته‌ها اشغال شهرداری کی‌یف، نیروهای اپوزیسیون اوکراین این محل را ترک کردند. بدین‌گونه شرط رئیس‌جمهور، ویکتور یانوکوویچ، برای آزادی تظاهرکنندگان زندانی عملی شد.

در حالی که شمار زیادی از تظاهرکنندگان شهرداری را ترک می‌گفتند، روسلان آندریکو، از رهبران اپوزیسیون، روز یکشنبه (۱۶ فوریه/ ۲۷ بهمن) به خبرگزاری فرانسه گفت که شهرداری تقریبا کاملا تخلیه شده است.

با این حال مخالفان دولت اعلام کرده‌اند که همچنان خارج از شهرداری به اعتراضات خود علیه یانوکوویچ ادامه خواهند داد.

ساختمان شهرداری شهر کیف روز یکم دسامبر سال گذشته میلادی پس از تظاهراتی فراگیر به اشغال نیروهای مخالف دولت درآمد. این ساختمان از آن روز به ستاد مرکزی مخالفان دولت این کشور بدل شد.

تصمیم در باره تخلیه ساختمان شهرداری شهر کیف روز جمعه (۲۵ بهمن/ ۱۴ فوریه) از طرف شورایی گرفته شده که احزاب و نیروهای مخالف دولت در آن فعالیت می‌کنند. گفته می‌شود، بعضی از اعضای این شورا بعد از اعلام این تصمیم نظر خود را تغییر داده‌اند.

روز دوشنبه (۲۸ بهمن/ ۱۷ فوریه) مهلت اعلام شده برای اجرای عفو عمومی مخالفان دولت در اوکراین پایان می‌یابد. بر مبنای این طرح، کلیه افرادی که به خاطر تظاهرات در اوکراین دستگیر شده‌اند آزاد خواهند شد.

بیشتر بخوانید: ادامه بحران اوکراین؛ پافشاری بری کناره‌گیری یانوکوویچ

دادستانی اوکراین اعلام کرده است که همه ۲۳۴ تظاهرکننده دستگیرشده در جریان تظاهرات این کشور آزاد خواهند شد. در مقابل ویکتور یانوکوویچ، رئیس‌جمهوری اوکراین، از معترضان خواسته است، ساختمان‌ها و اماکن عمومی به اشغال درآمده را ترک کنند.

DW

uncle-sam-next-steps.gifبشار الجعفری: سناریوی آمریکا در سوریه شکست خورده است

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل با انتقاد از تصمیم اوباما برای مسلح کردن شبه نظامیان مخالف، تاکید کرد که سناریوی آمریکا برای تحویل قدرت به مخالفان، شکست خورده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در مصاحبه با شبکه المیادین اظهار کرد: واشنگتن از لحاظ سیاسی و نظامی در بحران سوریه فرو رفته است و این از تصمیم اخیر باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا بر روی از سرگیری حمایت‌های تسلیحاتی از مخالفان کاملا مشخص است.

این مقام سوری تصریح کرد که سناریوی آمریکا برای تحویل قدرت به مخالفان شکست خورده است اما این امر پس از طوفانی رخ داد که اتفاق افتاده بود.

وی خاطر نشان کرد: هیات سوری در ژنو و پیش‌روی‌های نظامی ارتش سوریه و دودستگی مخالفان باعث شکست سناریوی آمریکا شد. آمریکا از طریق این سناریوی خود، در تلاش بود تا هیات سوری را مسؤل شکست مذاکرات ژنو معرفی کند و بدین ترتیب علیه سوریه به زور متوسل شود.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل استفاده از زور علیه سوریه را امری بعید دانسته و گفت: احتمال حمله خارجی به سوریه ضعیف است چرا که این امر پیامدهای بسیار زیادی بر جای می‌گذارد.

وی در خصوص عملکرد طرف روسی از آغاز بحران سوریه و حتی در جریان برگزاری نشست ژنو عنوان داشت: عملکرد طرف روسی از لحاظ سیاسی مسؤلانه بوده است، مسکو ماجراجویی‌ را دوست ندارد. چین نیز همین گونه است و این امر که روسیه و چین ظرف سه سال برخی از پیش‌نویس‌ها را وتو کرده‌اند، نشانگر موضع جدی و اصولی دو کشور است.

بشار الجعفری خاطر نشان کرد: مسکو به تمامی طرف‌ها از جمله گروه‌های مخالف سوری، روی باز نشان می‌دهد اما واشنگتن در این زمینه برخلاف مسکو عمل می‌کند.

وی در خصوص مذاکرات ژنو عنوان داشت: گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه به ژنو آمده تا از رخدادها ظرف روزهای گذشته آگاه شود و آنچه که در مسیر اجرای معاهده ژنو1 است را مورد بررسی و مناقشه قرار دهد.

بشار الجعفری با بیان اینکه دستور کار مذاکرات ژنو به مسئله ریاست جمهوری یا قانون اساسی لطمه‌ای وارد نمی‌کند، تاکید کرد: در صورتی که کلمه «تغییر» به جای کلمه «بهبود نهادهای دولت» به اساس نامه اضافه شود، به معنای این است که "سوریه به عراق و لیبی تبدیل شده است".

این مقام سوری تصریح کرد: هیات سوری در جریان مذاکرات، مسئله تروریسم را به عنوان اولین بندی که اخضر الابراهیمی، فرستاده مشترک سازمان ملل و اتحادیه عرب در دستور کار پیشنهاد داده است، مطرح کرد. اما رئیس‌ هیات مخالفان وجود تروریسم در سوریه را انکار کرد. حال آنکه تمامی کشورها به تروریسم در سوریه اذعان دارند.

وی در خصوص مذاکرات میان هیات دولت و مخالفان سوریه، اظهار کرد: سفیران آمریکا و فرانسه و مراکز پژوهشی و اطلاعاتی در هتل‌های ژنو هستند و مخالفان را مدیریت می‌کنند و در هنگام مذاکرات در سازمان ملل، دیکته‌ها و دستور کارهای طرف‌های خارجی به مخالفان ارائه می‌شود و مخالفان آنها را قرائت می‌کنند.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در خصوص مدیریت اخضر الابراهیمی در مذاکرات میان دولت و مخالفان سوری، گفت: الابراهیمی تلاش می‌کند تا یک میانجی بی‌طرف و واقع‌بین باشد و در صدد آن است تا مشکلات تروریسم در سوریه را به همراه مسئله هیات انتقالی حل و فصل کند. الابراهیمی و آمریکایی‌ها و روس‌ها به این مسئله پی برده‌اند که نمایندگی مخالفان در ژنو ضعیف است.

بشار الجعفری در خصوص اوضاع امنیتی در سوریه نیز عنوان داشت: دولت سوریه اسامی عربستانی‌های کشته شده در سوریه و شیخ‌های عربستانی که به تروریسم کمک می‌کنند را به سازمان ملل ارائه داده است. 14 هزار چچنی، 12 هزار عربستانی و 4000 لیبیایی به سوریه آمده‌اند تا بجنگند.

وی با اشاره به اینکه سلفی‌هایی از طرابلس و البقاع لبنان نیز از طریق عرسال به سوریه آمده‌اند، اظهار کرد: این از اختیارات ارتش است که بخواهد امنیت را مجددا به سوریه بازگرداند.

ایسنا

                                              رشد اقتصادی 7.6 درصدی چین

china-note-1-yuan-back.jpg

رشد اقتصادی چین در سال جاری میلادی با اندکی کاهش به 7.6 درصد می‌رسد.

آفتاب: شورای ایالتی چین با انتشار گزارشی اعلام کرد که در سال جاری میلادی تولید ناخالص داخلی چین رشد سالانه 7.6 درصدی خواهد داشت که نسبت به رشد اقتصادی 7.7 درصدی در سال گذشته میلادی اندکی کاهش نشان می‌دهد.

این پیش‌بینی در حالی صورت می‌گیرد که از سال 2011 به این سو رشد اقتصادی چین ه رغم در پیش گرفتن روند نزولی، همواره از میزان پیش‌بینی شده بالاتر بوده است.

بر اساس برنامه پنج ساله توسعه چین، تولید ناخالص داخلی این کشور باید در فاصله سال‌های 2011 تا 2015 به طور میانگین رشد سالانه هفت درصدی داشته باشد.

به گزارش ایسنا، آمارهای منتشره نشان می‌دهد که رشد اقتصادی چین در سال 2011 برابر با 9.3 درصد، در سال 2012 برابر با 7.7 درصد و در نیمه اول سال جاری میلادی معادل 7.6 درصد بوده است.

آفتاب

جان کری: اسد شکست نخورده است / وزارت خارجه آخرین ایستگاه من است

imagesCAF5UXMH.jpg

وزیر خارجه آمریکا با بیان این که دولت سوریه در درگیری‌های این کشور به امتیازهایی دست یافته است، این مسأله را تکذیب کرد که سیاست آمریکا در قبال سوریه شکست خورده است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، جان کری،‌ وزیر خارجه آمریکا در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان اظهار کرد: بشار اسد،‌ رئیس‌جمهوری سوریه جایگاه خود را تا حدودی بهبود بخشیده اما هنوز برنده نیست شرایط در بن بست قرار دارد.

وزیر خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی در خصوص احتمال شکست استراتژی آمریکا در سوریه گفت: هرگز این امر رخ نخواهد داد.

وی افزود: سیاست در سوریه بسیار دشوار است و من به هیچ وجه نمی‌خواهم راهی را برای عذرخواهی ایجاد کنم. اما ما می‌خواهیم که با سرعت بسیار پیشرفت‌هایی در این خصوص صورت بگیرد و ما به بهترین نحو در خصوص آن عمل کنیم.

در همین راستا وزیر خارجه آمریکا با تکذیب این که سیاست کشورش در قبال سوریه شکست خورده باشد، اذعان کرد که چالش‌های بسیاری در خصوص اوضاع در سوریه وجود دارد.

وی عنوان داشت: توافق پیرامون امحای سلاح‌های شیمیایی سوریه در مسیر پیشرفت است. پیشرفت این توافق به کندی صورت می‌گیرد و آمریکا تلاش می‌کند تا روند آن را تسریع بخشد.

جان کری اظهار کرد: تصمیم باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برای حمله به سوریه به منزله اهرم فشاری بود که توانست مانعی را برای استفاده نظام سوریه از سلاح‌های شیمیایی علیه مردم سوریه ایجاد کرد تا این سلاح‌ها به خارج از سوریه منتقل شود.

در عین حال وزیر خارجه آمریکا اظهار کرد که با جیمز کلاپر، مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا هم‌عقیده است که گفته بشار اسد از زمان دستیابی به توافقی برای امحای سلاح‌های شیمیایی سوریه جایگاه خود را تقویت کرده است.

این مقام آمریکایی افزود: من شرایط را بسیار ساده برایتان توضیح می‌دهم؛ بشار اسد تاکنون پیروز نشده اما شکست نیز نخورده است.

جان کری خاطرنشان کرد: در شرایطی که مذاکرات در خصوص سوریه در حال جریان است، آمریکا در حال حاضر کمک‌های غیر کشنده به مخالفان سوری ارائه می‌دهد اما فعالیت‌های دیپلماتیک دشوار و سخت و کند است.

جان کری همچنین گفت که سخنان وی درباره اسرائیل در مونیخ سوءتعبیر شده و وی همواره با تحریم اسرائیل مخالف بوده است.

کری ادامه داد: سیاست‌های دولت اوباما تعهد کامل به امنیت اسرائیل است. اسرائیل باید متوجه باشد که ما همواره از نیازهای امنیتی‌اش حمایت می‌کنیم اما نباید هیچ کس از اظهارات ما سوء برداشت کند.

وزیر خارجه آمریکا درباره برنامه هایش برای آینده گفت که برنامه‌ای برای کاندیداتوری در انتخابات 2016 ندارد و وزارت خارجه آخرین ایستگاه وی در عرصه سیاسی است و قصد ندارد وارد عرصه رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال 2006 شود.

ایسنا

sana-69.jpgالمعلم: تا کری عذرخواهی نکند، با آمریکا مذاکره مستقیم نمی‌کنیم

وزیر خارجه سوریه اعلام کرد: در صورتی که جان کری از سخنان خود در مراسم افتتاحیه کنفرانس ژنو 2 عذرخواهی نکند، هیات دولت سوریه با واشنگتن مذاکرات مستقیم نخواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از پایگاه خبری پانوراما، ولید المعلم، وزیر امور خارجه سوریه و رئیس هیات اعزامی دولت به نشست ژنو2 در اظهاراتی در هواپیمایی که وی را به دمشق منتقل می‌کرد عنوان داشت: تا زمانی که جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا از سخنانش در مراسم افتتاحیه نشست ژنو 2 عذرخواهی نکند دمشق درخواست واشنگتن برای انجام مذاکرات مستقیم را نخواهد پذیرفت.

وی در پاسخ به سوالی در خصوص عدم موافقت ائتلاف مخالفان سوریه با طرح پیشنهادی دمشق در محکوم کردن تروریسم عنوان داشت: مخالفت ائتلاف با این طرح لکه ننگ واقعی بر پیشانی این گروه است و من پیشتر نیز گفتم که هر شخصی در هر جای دنیا که طعم تروریسم را چشیده باشد با این طرح موافقت خواهد کرد.

ولید المعلم تصریح کرد: اعضای ائتلاف مخالفان در سوریه زندگی نکرده‌اند و با کودکان مدارس یا دانشجویان دانشگاه‌ها نبودند که هدف خمپاره‌ها قرار می‌گیرند. بدن‌های نزدیکانشان قطعه قطعه نشده و از تخریب پل‌ها و خطوط انتقال نفت و گاز و زیرساخت‌ها رنج نبرده‌اند. آنها در هتل‌های پنج ستاره زندگی می‌کنند و عجیب نیست که با این طرح مخالفت کنند چرا که آنها واقعیت سوریه را درک نمی‌کنند.

این مقام سوری در ادامه افزود: آمریکایی که هیات ائتلاف مخالفان سوریه را رهبری می‌کند با طرح ارائه شده از سوی دولت سوریه مخالفت کرد اما این در حالی است که آمریکا به عنوان یک کشور عضو دائم در شورای امنیت باید به مبارزه با تروریسم پایبند باشد. طرح ارائه شده از سوی دولت سوریه با استناد به قطعنامه‌های شورای امنیت و همچنین قطعنامه‌های الزام‌آور سازمان ملل بوده و به همین دلیل مخالفت آنها با این طرح لکه ننگی است.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون تحریم‌های ظالمانه غرب و آمریکا علیه مردم سوریه گفت: اکثریت جامعه بین‌الملل با ما به صورتی غیرمنصفانه رفتار می‌کنند. متاسفانه آنها با معیارهای دوگانه در خصوص مسائل مختلف برخورد می‌کنند. آمریکا بر بخش بزرگی از جامعه بین‌الملل کنترل و نفوذ دارد و زمانی که آنها نام جامعه بین‌الملل را مطرح می‌کنند ما به این حرفشان می‌خندیم چرا که آنها نماینده جامعه بین‌الملل نیستند. زمانی که تعداد ساکنان روسیه، چین، هند و کشورهای عضو گروه اقتصادی "بریکس" را در نظر بگیریم می‌بینیم که آنها جامعه بین‌الملل هستند.‌ اما طرف دیگر بر شورای امنیت و سازمان ملل کنترل و تسلط دارد.

وزیر امور خارجه سوریه در ادامه افزود: غرب چگونه از ما می‌خواهد تا در ژنو به مذاکره بپردازیم حال آنکه خود علیه مردم و کودکان سوری تحریم‌هایی را اعمال می‌کند. من این سوال را برای کاترین اشتون، مسئول سیاست خارجه اتحادیه اروپا در مونترو مطرح کردم و از وی خواستم تا این مساله را برای من تشریح کند که چگونه غرب شیر و مواد غذایی را از مردم سوریه منع می‌کند اما از طرف دیگر مساله کمک‌های بشردوستانه را مطرح می‌سازد.

وی خاطرنشان کرد: چگونه آمریکا از عراق برای مبارزه با گروه "دولت اسلامی عراق و شام" (داعش) حمایت می‌کند و این گروه را تروریست می‌خواند، اما تروریست‌ها در سوریه را به صورت علنی و همزمان با برگزاری ژنو 2 به سلاح مجهز می‌کند؟ تروریست‌ها در حال حاضر به سوریه ضربه می‌زنند و نمی‌دانیم که فردا به کجا ضربه خواهند زد و من اعلام می‌کنم که دمشق معیارهای دوگانه غرب و آمریکا را نمی‌پذیرد.

ولید المعلم در پاسخ به سوالی پیرامون تمرکز هیات ائتلاف مخالفان سوریه بر مساله دولت انتقالی و پست رئیس‌جمهوری گفت: این توهم‌ را حامیان مخالفان به آنها تلقین کرده‌اند و اگر از این اقدامات خود منصرف نشوند ضربه خواهند دید. ما در کشوری زندگی می‌کنیم که در آن قانون اساسی، دولت، پارلمان و رئیس‌جمهور وجود دارد و هر چیزی که با قانون اساسی ما مغایرت داشته باشد آن را نمی‌پذیریم. همه‌پرسی در خصوص این قانون اساسی صورت گرفت و اکثریت مردم آن را تایید کردند و به همین دلیل هیچ‌کس حق ندارد در خصوص جایگاه ریاست جمهوری بحث و مذاکره کند.

وی در خصوص عدم مشارکت ایران در ژنو 2 تصریح کرد: سازمان ملل با پس گرفتن دعوت از ایران برای شرکت در کنفرانس ژنو2 و دعوت نکردن از مخالفان داخلی سوریه که باید بر اساس توافقنامه ژنو 1 دعوت می‌شدند کوتاهی کرد. ما بر این باوریم که هیات مخالفان گروه ارکستی بود که با ساز آمریکا می‌رقصد. من به جان کری گفتم که هیچ‌کس در جهان، نه وی و نه کشورهای حامی آمریکا این حق را ندارند که به نیابت از مردم سوریه صحبت کنند چرا که این خود مردم سوریه هستند که آینده خود را تعیین می‌کنند.

ولید المعلم در خصوص اختیارات دولت انتقالی اظهار کرد: اگر طرف دیگر گمان می‌کند که هیات انتقالی یا دولت آتی اختیارات رئیس‌جمهور را محدود خواهد کرد و این امر به نحوی باشد که با قانون اساسی کنونی کشورمان مغایرت داشته باشد ما می‌گوییم که آنها دچار توهم شده‌اند و باید پیش از آنکه به ژنو بیایند این افکار خود را تغییر دهند.

وزیر امور خارجه سوریه در پاسخ به این سوال که آیا هیات دولت سوریه دیدارهای جانبی نیز برگزار کرده است یا خیر؟ تاکید کرد: مهم این است که در دیپلماسی سوریه دیدارهای جانبی غیرعلنی صورت نمی‌گیرد و ما با هیچ طرفی روابط پشت پرده نداریم.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چگونه هیات سوری فهرست اسامی ربوده‌شدگان توسط گروه‌های تروریستی را ارائه می‌دهد، گفت: حتی اگر ما بتوانیم فهرست اسامی ربوده‌شدگان را ارائه بدهیم باید بدانیم که چه کسانی در سوریه هستند که دست به آدم‌ربایی می‌زنند. آنها چند گروه تروریستی‌اند نه حامیان ائتلاف مخالفان و اگر ما اسامی به آنها ارائه دهیم آنها خواهند گفت که این افراد نزد ما نیستند. ما می‌خواهیم آنها اسامی افرادی را که تروریست‌ها در مناطق تحت کنترل آنها ربوده‌اند به ما ارائه دهند و بگویند که در مقابل چه می‌خواهند. ما آماده هستیم. هیات سوری تاکنون هیچ اسامی دریافت نکرده است. اما به محض اینکه اسامی ربوده‌شدگان را ارائه دهند ما آماده هستیم تا با آنها تعامل داشته باشیم چرا که ما کاملا با خانواده‌های ربوده‌شدگان احساس همدردی می‌کنیم.

ولید المعلم در پاسخ به سوالی پیرامون اظهارات برخی از اعضای هیات ائتلاف مخالفان که با هدف فتنه‌انگیزی است، عنوان داشت: حقیقت این است که آنها به ترویج طایفه‌گرایی می‌پردازند و بیانیه گروه "دولت اسلامی عراق و شام" در الرقه خود بهترین شاهد برای این امر است و من همانطور که در مونترو گفتم زمانی که به کلیساها حمله شود، ما مسیحی هستیم و زمانی که مساجد حمله شود، مسلمان و تروریست‌ها تنها به دلیل آگاهی مردم سوریه که طایفه‌گری را نمی‌پذیرند شکست خورده‌اند.

وزیر امور خارجه سوریه در خصوص اظهارات رجب طیب اردوغان، نخست‌وزیر ترکیه درباره سوریه که در جریان سفرش به ایران مطرح شد اظهار کرد: ما نه به حرف بلکه به عمل اهمیت می‌دهیم و هیچ اقدام چشمگیری را تاکنون از سوی مرزهای شمالی خود مشاهده نکرده‌ایم.

ولید المعلم در پایان گفت: من در وهله نخست خرسندم که به وطن خود بازگشته‌ایم، به دلیل فعالیت‌های رسانه‌های ملی خود نیز خرسند هستم چرا که آنها با صداقت اخبار پیرامون ژنو را پوشش دادند و هیات ما از اطمینان بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه، رهبران و مردم سوریه برخوردار است.

(ایسنا)

afghanistan-us-troops-thanksgiving.jpeg-1280x960.jpg ١٠هزار نیروی نظامی آمریکا در افغانستان باقی می‌مانند

رهبران نظامی ایالات متحده آمریکا در نظر دارند تا ١٠ هزار نیروی نظامی خود را به منظور مقابله با تروریسم    و ادامه آموزش سربازان افغان، در خاک افغانستان حفظ کنند. پیشتر اعلام شده بود که ناتو نیروهای خود را تا پایان سال ٢٠١۴ از افغانستان خارج خواهد کرد.

یک مقام نظامی آمریکا، ضمن اعلام این خبر به خبرگزاری فرانسه گفت: ژنرال ژوزف دانفورد*- فرمانده عمومی قوای نظامی آمریکا و ناتو در افغانستان، پیشنهاد باقی ماندن ١٠ هزار نیروی نظامی ناتو را به کاخ سفید ارائه کرده است؛ برپایه این گزارش این تعداد نیروی نظامی برای دو سال دیگر در افغانستان باقی خواهند ماند و پیش بینی شده است که تا پیش از پایان دوران ریاست جمهوری باراک اوباما در سال ٢٠١٦، سربازان آمریکائی به خانه های خود بازگردند.

به گفته همین منبع مطلع، اگر آمریکا می خواهد نیروهای نظامی خود را در خاک افغانستان نگهدارد، باید با باقی ماندن ١٠ هزار سرباز موافقت نماید، درغیر‌اینصورت بهتر است که تمامی نیروهای خود را از خاک افغانستان خارج نماید.

این مقام نظامی افزود: حضور کمرنگ و ضعیف نیروهای آمریکا در افغانستان نمی تواند امنیت کافی در این کشور را تضمین نماید.

کاخ سفید می گوید که رئیس جمهوری آمریکا هنوز تصمیم نهائی خود مبنی بر باقی ماندن نیروهای آمریکائی در افغانستان را اعلام نکرده است.

در عین حال تصمیم نهائی باراک اوباما مشروط به امضای پیمان دوجانبه امنیتی از سوی حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان خواهد بود.

حامد کرزی می گوید، تا زمانی که تمامی حملات نیروهای خارجی به خانه‌های افغان متوقف نشده و روند صلح با طالبان به صورت عملی آغاز نشود، پیمان امنیتی با آمریکا را امضا نمی کند.

FR

تلاش اوباما برای دلجویی از آلمانی‌ها در رابطه با "رسوایی شنود"

سخنرانی رئیس‌جمهور آمریکا درباره فعالیت "آژانس امنیت ملی"، دولت آلمان را مأیوس کرد. او در مصاحبه با شبکه دو تلویزیونی آلمان گفت، مناسبات مبتنی بر "اعتماد و دوستی" با صدراعظم آلمان نباید با "اقدامات مراقبتی صدمه ببیند".

مقام‌های آمریکایی حاضر نیستند بگویند از چه زمانی موبایل صدراعظم آلمان شنود می‌شده است.

چنان که انتظار می‌رفت، رئیس‌جمهور آمریکا قصد ندارد محدودیت قابل ملاحظه‌ای برای فعالیت‌های اطلاعاتی و جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا قائل شود. دولت آلمان از محدودیت‌های جزئی‌ای که دولت آمریکا در این زمینه قائل شده، چندان خشنود نیست.

باراک اوباما برای اینکه فضای حاکم بر مناسبات واشنگتن و برلین را بیش از این سنگین نکند، در مصاحبه با شبکه ۲ تلویزیون سراسری آلمان (ZDF) کوشید تا سردی در مناسبات میان دو کشور را تعدیل کند؛ ولی او در سیاست خود در مورد فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا سرسخت باقی ماند.

اوباما در این مصاحبه گفت، مناسبات سرشار از "اعتماد و دوستی" با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، نباید "توسط اقدامات مراقبتی [آژانس امنیت ملی آمریکا] صدمه ببیند و مانع از ارتباطات پراعتماد ما شود".

وی تاکید کرد که احتمال هم‌نظر نبودن همیشگی او و مرکل "دلیلی برای شنود نیست".

رئیس‌جمهور آمریکا با این سخنان خود به خشم و اعتراضاتی در آلمان واکنش نشان می‌دهد که در قبال شنود موبایل صدراعظم آلمان توسط دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا صورت گرفته است.

اوباما تأکید کرد: «تا زمانی که من رئیس‌جمهور ایالات متحده هستم، صدراعظم آلمان نباید از این بابت نگرانی داشته باشد.»

هم‌زمان اوباما به صراحت گفت که دستگاه‌های اطلاعاتی و مخفی آمریکا همچنان به کار جمع‌آوری اطلاعات و داده‌ها ادامه خواهند داد. وی گفت، این امر "برای حفظ امنیت ملی (...) و نیز امنیت هم‌پیمانان" آمریکا ضروری است.

اوباما افزود که برای این کار دلایل استراتژیک وجود دارد: «چه نیازی به سرویس‌های اطلاعاتی و مخفی هست، اگر فقط کارشان کسب اطلاعاتی باشد که شما می‌توانید در مجله اشپیگل و یا در نیویورک تایمز بخوانید؟»

از نظر رئیس‌جمهور آمریکا، وظیفه این سرویس‌های مخفی در این است که دریابند "آدم‌ها چه قصدی دارند و در ذهن آنها برای اجرا مقاصدشان چه می‌گذرد". این امر به معنای پشتیبانی از اهداف دیپلماتیک و پلیس است.

اوباما در این مصاحبه همچنین روشن ساخت که امکانات فنی مراقبتی سرویس‌های مخفی آمریکا "فراتر از توانمندی بسیاری از کشورهاست" و همین امر نیز "بر مسئولیت ویژه ایالات متحده می‌افزاید".

رئیس‌جمهور آمریکا گفت که در این رابطه سرخوردگی بسیاری از آلمانی‌ها را درک می‌کند. ولی او اهداف مشخصی را دنبال می‌کند، مانند گذار از جنگ‌ها به صلح، تحول اقتصادی و حفاظت از وضعیت اقلیمی جهان؛ و او در این گستره "یک کشتی‌غول‌آسا در اقیانوس" را هدایت می‌کند، نه "یک قایق تندرو مسابقه" را.

اوباما افزود: «رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا قیصر بزرگ کل جهان نیست، بلکه فقط یک انسان است، دنده‌ای از این چرخ بزرگ. من هر روز می‌‌کوشم دیگران را به ایده‌ی نهایی خود یک گام نزدیک‌تر کنم.»

به گزارش اشپیگل‌آنلاین، مقام‌های آمریکا هنوز از اعلام این امر امتناع می‌کنند که از چه زمانی موبایل آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، توسط سرویس‌های مخفی شنود می‌شده است.

بیشتر بخوانید: آمریکا از امضای قرارداد امنیتی مؤثر با آلمان طفره می‌رود

دولت آمریکا همچنین حاضر نیست اطلاعاتی بدهد که آیا مکالمات دیگر سیاستمداران ارشد آلمان نیز شنود می‌شده‌‌اند و آیا هنوز قرار است شنود شوند یا نه.

اوباما پس از ماه‌ها سکوت، هفته‌ی گذشته در تماسی تلفنی با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان را برای سفر به واشنگتن دعوت کرد. خانم مرکل این دعوت را پذیرفت و سفر او طی ماه‌های آینده صورت خواهد گرفت.

مسئله جاسوسی و شنود دستگاه‌های اطلاعاتی آمریکا، بر مناسبات این کشور با اتحادیه اروپا نیز سنگینی می‌کند. حال قرار است در اجلاس سران کشورهای عضو اتحادیه اروپا فرصتی دیگر به گفت‌وگو داده شود.

از قرار معلوم رئیس‌جمهور آمریکا در ۲۶ مارس در این اجلاس شرکت خواهد کرد. این خبر را خبرگزاری آلمان با استناد به یک "منبع قابل اعتماد" منتشر کرده است. ولی شرکت اوباما در این اجلاس هنوز به طور رسمی تأیید نشده است.

بیشتر بخوانید: کارگروه پارلمان اروپا: ارسال اطلاعات به آمریکا محدود شود

گفته می‌شود که رئیس‌جمهور آمریکا پس از شرکت در این اجلاس راهی لاهه در هلند خواهد شد. برای روزهای ۲۴ و ۲۵ مارس در لاهه اجلاس سران با موضوع مبارزه با تروریسم و امنیت هسته‌ای برنامه‌ریزی شده که نمایندگان ۵۳ کشور در آن شرکت خواهند داشت. "اجلاس امنیت هسته‌ای" از ابتکارات باراک اوباما است.

DW.DE

                                فداکاری پسر ۱۵ ساله پاکستانی از حمله انتحاری به یک مدرسه جلوگیری کرد

Namnloes.jpg

رشادت یک نوجوان پاکستانی سبب نجات جان ده‌ها دانش‌آموز شد. اعتزاز حسن، نوجوان ۱۵ ساله، با جلوگیری از ورود یک تروریست مجهز به جلیقه انفجاری از یک فاجعه انسانی جلوگیری کرد، اما خود در این حادثه جان باخت.

اعتزاز حسن، در روزی که دوستان خود را از مرگ نجات داد، دیر به مدرسه رسیده بود. او باید به همراه دو هم‌کلاسی خود ساعت اول درس را به عنوان تنبیه در جلوی درب مدرسه سپری می‌کرد. اعتزاز حسن، نوجوان پانزده‌ ساله‌ای از اهالی منطقه هنگو در ولایت خیبر پختونخوا در پاکستان بود.

اعتزاز در حالی که با دوستانش در انتظار پایان تنبیه یک‌ساعته خود بود متوجه مردی حدود ۲۰ تا ۲۵ ساله می‌شود که یونیفورم مدرسه به تن دارد، اما ناشناس به نظر می‌رسد.

نوجوانان کنجکاو متوجه کابل و سیم‌هایی می‌شوند که مرد در زیر لباس خود حمل می‌کرده و می‌بینند که او می‌خواهد وارد مدرسه‌ی آنها شود. در این زمان حدود ۲ هزار دانش‌آموز در مدرسه‌ی "ابراهیم‌زی" به سر می‌بردند.

اعتزاز و دوستانش مطمئن می‌شوند که وی قصد بدی دارد و این کابل‌ها بخشی از جلیقه انفجاری این تروریست‌ است.

دو دوست اعتزاز به سرعت از محل می‌گریزند، اما اعتزار که در مقایسه با هم‌کلاسی‌هایش نوجوانی تنومند به حساب می‌آمد، تصمیم می‌گیرد که مانع از ورود این تروریست به مدرسه شود.

نخست درگیری لفظی و سپس درگیری فیزیکی میان اعتزاز و عامل انتحاری رخ می‌دهد. شاهدان عینی می‌گویند که اعتزاز با پرتاب سنگ به این مرد می‌خواسته او را فراری دهد، اما سرانجام برای متوقف کردن کامل وی، اعتزاز خودش را به روی مرد می‌اندازد و در این لحظه فرد مهاجم جلیقه انفجاری خود را منفجر می‌کند.

موج انفجار حیاط مدرسه را تکان می‌دهد و پنجره‌های اطراف همه شکسته می‌شوند. مرد تروریست پس از انفجار درجا کشته می‌شود، اما اعتزاز پس از مدتی در بیمارستان جان می‌بازد.

نجات جان ده‌ها دانش‌آموز

به گفته ماموران پلیس، فرد مهاجم حدود ۶ کیلوگرم ماده انفجاری با خود به همراه داشته است. "لشکر جنگوی" پاکستان که سازمانی اسلام‌گرا و تندرو است مسئولیت این حمله تروریستی را بر عهده گرفته است.

به گفته مقامات پلیس پاکستان اگر بمب در درون ساختمان مدرسه منفجر شده بود، فاجعه‌ای رخ می‌داد و شمار قربانیان بسیار زیاد می‌شد.

مسئولان امنیتی پاکستان تصریح می‌کنند: «رشادت اعتزاز سبب نجات جان تعداد بسیار زیادی شده است.»

منطقه ناامن هنگو

هنگو تا پایان سال ۲۰۰۶ منطقه‌ای نسبتاً آرام در شمال غربی پاکستان بود. اما با ادامه نبردها میان نیروهای دولتی و اسلام‌گرایان، گروه‌های شورشی از هنگو به عنوان منطقه‌ای برای عقب‌نشینی و مخفی کردن جنگ‌جویان خود استفاده کرده و می‌کنند.

درگیری مسلحانه میان شورشیان و ماموران انتظامی تا کنون به دفعات در این منطقه رخ داده است. این منطقه شاهد بمب‌گذاری، از جمله انفجار در مراکز نیروهای انتظامی بوده است. گرچه در این منطقه اغلب ساکنان سنی هستند، اما مدرسه "ابراهیم‌زی"، جایی که اعتزاز در آن درس می‌خواند در محله‌ای شیعه‌نشین واقع شده است. برخی از اهالی شیعه‌مذهب برای دفاع از خود در مقابل حملات گروه طالبان دست به تهیه سلاح زده‌اند. تاکنون نیز چندین بار زد و خوردهایی مسلحانه میان طالبان و شیعیان رخ داده است.

واکنش افکار عمومی در پاکستان

حمله تروریستی در هنگو به ظاهر هم‌چون ده‌ها عملیات تروریستی دیگر است که هر هفته در پاکستان بوقوع می‌پیوند. اما پس از این حادثه ناگهان توجه شبکه‌های خبری پاکستان به پسری جلب شد که هم‌چون ملاله یوسف‌زی در مقابل تروریست‌ها یک‌تنه ایستاده و جان خود را فدای دوستانش کرد.

ملاله یوسف‌زی به خاطر دفاع از حق دختران برای تحصیل مورد سوء قصد گروه طالبان قرار گرفت و به شدت از ناحیه سر آسیب دید. ملاله به نماد مبارزه علیه افراط‌گری و دفاع از حقوق‌زنان و دختران تبدیل شد. او تا کنون چندین جایزه حقوق‌بشری دریافت کرده است.

نسیم زهرا، یکی از مجریان سرشناس تلویزیون پاکستان خواستار اعطای نشان رشادت به اعتزاز حسن شد. وی از اعتزاز به عنوان "شهید" یاد کرد.

دیگر رسانه‌های پاکستان نیز از اعتزاز به عنوان الگوی مبارزه علیه تروریسم یاد کرده‌اند. با توجه به ماجرای اعتزاز برخی از سیاستمداران پاکستانی مذاکره با اسلام‌گرایانی که از "حمله به مدرسه و کشتن کودکان و نوجوانان ابایی ندارند"، را مجاز نمی‌‌دانند.

مجاهد علی حسن، پدر اعتزاز که برای خاکسپاری فرزندش از امارات به پاکستان بازگشته، گفت: «من برای عزاداری پسرم به پاکستان باز نگشته‌ام، بلکه برای شادی نجات جان ده‌ها نفری که در مدرسه بوده‌اند باز گشته‌ام.»

پدر اعتزاز که برای تامین معاش خانواده در امارات متحده کارگری می‌کند، افزود: «من به شجاعت پسرم افتخار می‌کنم. اما متعجبم که تا کنون هیچ یک از مقامات دولتی پاکستان به خانواده‌ی ما اعتنایی نکرده‌اند.»

مدیر مدرسه "ابراهیم‌زی" نیز سکوت وبی‌اعتنایی مسئولان دولتی به خانواده اعتزاز حسن را یک "رسوایی" خواند.

DW.DE

بازداشت دختر بچه 8 ساله افغان با کمربند انفجاری

پلیس افغانستان از دستگیری یک دختر بچه هشت ساله به همراه کمربند انفجاری در خارج از یک پاسگاه پلیس در جنوب این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نوشته روزنامه دیلی میل، وزارت کشور افغانستان اعلام کرد: پلیس این دختر بچه هشت ساله را در حالی در مقابل پاسگاه پلیس در ولایت هلمند واقع در جنوب این کشور دستگیر کرد که وی کمربند انفجاری به خود بسته بود.

گمان میرود این دختر بچه که شوکزده و متعجب شده بود، خواهر یکی از فرماندهان محلی طالبان باشد که از سوی برادرش برای انجام این ماموریت گمارده شده باشد. وی هم اکنون در حال انتقال به لشگرگاه، مرکز استان هلمند است و در آنجا وضعیت وی مشخص میشود.

در سال 2011 میلادی نیز یک دختر بچه هشت ساله در مقابل یک خودروی پلیس خود را منفجر کرد و جان باخت. در ژوئیه سال 2013 این مساله فاش شد که شبه نظامیان طالبان افغانستان کودکان قحطی زده و گرسنه با میانگین سنی هشت سال را برای انجام حملات انتحاری مورد استفاده قرار میدهد.

هم اکنون 224 کودک افغان در زندانهای هلمند و غزنین بازداشت هستند و توسط نیروهای دولتی افغانستان به خاطر تلاش برای انجام حملات انتحاری دستگیر شدند.

​(ایسنا)

مراکز پژوهشی غربی فاش کردند:

فروپاشی آل سعود در سال 2014 / سال بحران داخلی برای عربستان

جدیدترین گزارش های اطلاعاتی و مراکز پژوهشی غربی با اشاره به شروع اعتراضات گسترده در سال جاری میلادی از مرکز عربستان و متعاقب حملات مسلحانه به کاخهای سلطنتی از این سال به عنوان سال فروپاشی رژیم آل سعود یاد کرده اند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه المنار، منابع غربی اعلام کردند: بر اساس گزارش ها ی اطلاعاتی و مطالعات مراکز پژوهشی در آمریکا و انگلیس رژیم عربستان سعودی در سال 2014 سرنگون خواهد شد.

این منابع بیان کردند: بر اساس این گزارش ها سرآغاز سقوط رژیم سعودی با اعتراضات گسترده و همزمان با عملیات مسلحانه خواهد بود و حملات به مراکز دولتی و کاخهای خانوادگی رژیم حاکم خواهد بود.

منابع غربی افزودند: بر این اساس اعتراضات در نجد و حجاز شعله ور خواهد شد و این اعتراضات با حمایت و پشتیبانی توده گسترده مردمی خواهد بود و سفارتخانه ها و هیئتهای دیپلماتیک در خارج شاهد تحرکاتی در تایید این تحرکات خواهد بود.

بر اساس گزارشهای دستگاه اطلاعاتی و مراکز پژوهشی غربی شرایط کنونی در عربستان هر لحظه آماده انفجار است به ویژه هسته های مسلحانه وجود دارند که منتظر ساعت صفر هستند و تعدادی از افراد مسلح در مرزهای سعودی با یمن وارد اراضی عربستان برای مشارکت در سرنگونی رژیم سعودی می شوند.

منابع غربی بیان کردند: سیاست سعودی ها در منطقه، روابط محکم میان ریاض و تل آویو، سیاست های خشنی که رژیم علیه شهروندان عربستانی به کار گرفته است،کینه فزاینده عربی ضد آل سعود که طرحهای آنها در راستای ویرانی کشورهای عربی است،خونریزی هایی که عامل آن آل سعود است،حمایت های این رژیم از گروهای افراطی وحشی همگی برای فروپاشی این رژیم کافی است.

این منابع از اهتمام ویژه ای که در داخل دولت آمریکا درباره آینده عربستان و روند اوضاع در این کشور وجود دارد و تلاشهای که تیم های آمریکایی ویژه امور منطقه برای کاستن از تبعات فروپاشی رژیم خبر دادند و بیان کردند: به اعتقاد واشنگتن سعودی ها همه توصیه هایی که برای تغییرات به آنها شده است را نادیده گرفته اند و جناح افراطی به رهبری بندر بن سلطان و سعود الفیصل به دنبال ویرانی کشورهای عربی و فروپاشی ارتشهای آنها هستند.

به اعتقاد آمریکایی ها برخی افراد با نفوذ اطراف پادشاه عربستان بر این باور که طرفی در منطقه وجود دارد که به مراتب بهتر از آمریکا می تواند از آل سعود حمایت کند و مقصود آنها اسرائیل است که روابط قوی با سعودی ها دارد.

خبرگزاری مهر

اکثر آمریکایی‌ها جنگ افغانستان را اشتباه و پرهزینه می‌دانند

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان داد که اکثریت آمریکایی‌ها جنگ در افغانستان را پرهزینه و اشتباه می‌دانند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ، به نقل از شبکه رادیویی صدای روسیه، در حالی نتایج نظرسنجی شبکه خبری ای بی سی نیوز- روزنامه واشنگتن پست حکایت از نظر منفی مردم آمریکا نسبت به جنگ در افغانستان دارد که حدود 47 هزار نیروی آمریکایی نمی‌توانند به همراه خانواده‌هایشان جشن سال نو میلادی را برگزار کنند.

هر چند که بسیاری از آمریکایی‌ها معتقدند که این کشور باید بخشی از نیروهای خود را برای آموزش نیروهای ضد شورش، در افغانستان نگاه دارد، اما اکنون اکثریت آن‌ها نیز در عین حال معتقدند که این جنگ ارزش هزینه‌هایش را ندارد و جالب اینجاست که اکثریت جمهوری خواهان، دموکرات‌ها و مستقل‌ها در این خصوص هم عقیده‌اند.

در واقع مشخص نیست که باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا چگونه می‌خواهد به ادعایش مبنی بر اینکه سال آینده میلادی جنگ را در افغانستان تمام می‌کند، عمل کند زیرا در صورت عقد قرارداد امنیتی دو جانبه با افغان‌ها، بخشی از نیروهای آمریکایی در این کشور باقی مانده و به کار آموزش نیروهای ضد شورشی مشغول خواهند شد.

ایسنا

عفو بین‌الملل: سیاست‌های پناهندگی اروپا شرم‌آور است

عفو بین‌الملل در تازه‌ترین گزارش خود از کم‌توجهی کشورهای اروپایی به آوارگان جنگ داخلی سوریه انتقاد کرد. آن‌ها با آغاز زمستان در شرایط سختی به‌سر می‌برند. آلمان تنها کشوری است که مشمول این انتقاد نمی‌شود.

سازمان عفو بین‌الملل روز جمعه (۲۲ آذر۹۲/ ۱۳ دسامبر) در گزارشی که در لندن منتشر شد کشورهای اروپایی را متهم کرد که به سرنوشت شهروندان آسیب‌دیده در جنگ داخلی سوریه بی‌توجه‌اند و از پناه‌دادن به قربانیان این جنگ سر باز می‌زنند.

عفو بین‌الملل سیاست‌های پناهندگی اعضای اتحادیه اروپا را "شرم‌آور" خواند و تاکید کرد که در میان این کشور‌ها تنها آلمان است که به تنهایی نزدیک به پنج برابر ۹ کشور دیگر پناه‌جوی سوری را پذیرا شده.

در روزهای گذشته سرمای سخت و کم سابقه بخش بزرگی از کشورهای خاورمیانه را در بر گرفته و زندگی صدها هزار آواره و قربانی جنگ داخلی سوریه را که از سرپناه مناسبی برخوردار نیستند دشوارتر از پیش کرده است.

خبرگزاری فرانسه جمعه، ۲۲ آذر به نقل از منابع نزدیک به "ائتلاف ملی سوریه" گزارش داد، روز پنج‌شنبه دو کودک که یکی نوزادی ۶ ماهه بوده بر اثر سرما جان خود را از دست داده‌اند. تعداد کودکان قربانی جنگ داخلی سوریه بیش از ۱۱ هزار نفر برآورد می‌شود.

مدیر تشکیلات سوری "برنامه جهانی غذا"، وابسته به سازمان ملل متحد می‌گوید زمستان‌های سوریه همیشه بسیار سرد هستند اما تحمل اجباری این سرما در اقامتگاه‌های اضطراری چیز دیگری است. در همین حال، به علت سرمای شدید و وضعیت نامناسب جوی سازمان ملل بار دیگر در تلاش خود برای ایجاد یک پل هوایی کمک‌رسانی از کردستان عراق به سوریه ناکام ماند.

دفتر کمک به پناهندگان سازمان ملل روز سه‌شنبه، ۱۹ آذر اعلام کرده بود، با جلب توافق دو کشور قصد دارد با هفت پرواز مواد غذایی و کمک‌های لازم را به آسیب‌دیدگان سوری برساند.

آلمان، مأمن اول پناه‌جویان سوری

مطابق گزارش‌ها سرمای شدید مشکلات زیادی نیز برای هزاران آواره و پناه‌جوی سوری در کشورهای همسایه، ترکیه، لبنان و اردن به وجود آورده است.

سازمان عفو بین‌الملل در گزارش خود از کشورهای اروپایی انتقاد می‌کند که تا کنون تنها امکان پناه دادن به ۱۲ هزار نفر از شهروندان سوریه را که در مناطق جنگ‌زده‌ی این کشور به سر می‌برند فراهم کرده است.

برپایه این گزارش عفو بین‌الملل آلمان با فراهم کردن امکان اسکان ۱۰ هزار نفر، با فاصله‌ی بسیار از دیگر کشورهای اروپایی، دارای بزرگترین برنامه حفاظتی از شهروندان آسب‌دیده سوریه است.

بر این اساس ۱۸ کشور عضو اتحادیه اروپا اصلا در برنامه پذیرش شهروندان سوری سهیم نیستند و ۹ کشور روی هم، آماده‌ی پذیرش ۲ هزار و ۳۴۰ نفر شده‌اند.

آمار مورد استناد عفو بین‌الملل مربوط به برنامه انتقال شماری از افرادی می‌شود که در خاک سوریه و مناطق مرزی آواره‌اند و اغلب به علت بیماری، کهولت یا همراه داشتن کودکان امکانی برای نجات خود ندارند.

انتقاد از یونان، بلغارستان و ایتالیا

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید به علت خودداری بسیاری از کشورهای اروپایی از همکاری با برنامه انتقال و پذیرش شهروندان آسیب‌دیده سوری، هزاران نفر از آن‌ها با به خطر انداختن جان خود راه کشورهای خارجی را در پیش گرفته‌اند.

گفته می‌شود تا کنون ۵۵ هزار سوری از راه‌های غیرقانونی وارد اروپا شده‌اند و تقاضای پناهندگی داده‌اند. تنها در ماه اکتبر ۶۵۰ پناه‌جو که بسیاری از آن‌ها اهل سوریه بوده‌اند بر اثر غرق شدن کشتی‌های مملو از مسافر در دریای مدیترانه جان خود را از دست داده‌اند.

به گزارش عفو بین‌الملل پناه‌جویانی که از راه دریا قصد ورود به اروپا را داشته‌اند، اغلب در کشورهای یونان، بلغارستان و ایتالیا با تحقیر و بدرفتاری بازگردانده شده‌اند.

افزایش ۶۸ درصدی پناهندگی به آلمان

همزمان با این گزارش نشریه آلمانی "دی ولت" با استناد به آمار اداره مهاجرت و پناهندگی آلمان نوشت، در یازده ماه نخست سال ۲۰۱۳ صد هزار نفر در آلمان تقاضای پناهندگی داده‌اند و این تعداد حدود ۶۸ درصد بیش از زمان مشابه در سال گذشته است.

پس از موج بزرگ پناهندگی به آلمان در سال‌های ابتدایی دهه‌ی ۹۰ میلادی شمار پناه‌جویان در سال ۲۰۱۳ بیشترین تعداد از سال ۱۹۹۷ تا کنون بوده است. شهروندان سوریه با ۱۰ هزار و ۸۵۸ نفر، دومین گروه از پرشمارترین متقاضیان پناهندگی از آلمان از ابتدای سال ۲۰۱۳ تا آخر ماه نوامبر بوده‌اند.

از ابتدای جنگ داخلی سوریه در ماه مارس ۲۰۱۱ تا پایان ماه نوامبر امسال بیش از ۲۳ هزار سوری از آلمان تقاضای پناهندگی کرده‌اند.

به نوشته‌ی "دی ولت" آمار اداره مهاجرت و پناهندگی مربوط به کسانی است که از راه‌های مختلف وارد آلمان شده‌اند و شامل ۱۰ هزار نفری که آلمان متعهد به انتقال آن‌ها از سوریه شده نمی‌شود

dw.de

پوتین: اوضاع سوریه و ایران امکان رفع هر بحرانی بدون توسل به زور را نشان داد

مسکو،21 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "ولادیمیر پوتین" (Vladimir Putin) رییس جمهور روسیه اظهار داشت حل و فصل بحران سوریه و حل مساله هسته ای ایران نشان داد بحران های بین المللی باید بدون توسل به زور حل شوند.

پوتین در پیام سالانه خود به مجمع فدرال، پارلمان روسیه (متشکل از مجالس دوما و شورای فدراسیون) گفت: "اوضاع در اطراف سوریه و سپس اوضاع در اطراف ایران نشان داد که هر مساله بین المللی باید منحصرا با وسایل سیاسی و بدون دست زدن به عملیات قهری خل شود که بدون آینده بوده و اکثریت کشورهای جهان آنها را رد می کنند".

رییس جمهور روسیه روز پنج شنبه 12 دسامبر که مصادف با 20 ـ مین سالگرد تصویب قانون اساسی کشور است، پیام سالانه خود را به مجمع فدرال، پارلمان روسیه (متشکل از مجالس دوما و شورای فدراسیون) ایراد کرد.

طبق قانون اساسی روسیه، رییس جمهور هر سال پیام خود به پارلمان در خصوص وضع کشور و جهات اصلی سیاست داخلی و خارجی را ایراد می کند. این سند در حضور بیش از هزار نفر از شخصیت های دعوت شده ایراد شد. علاوه بر اعضای دوما و شورای فدراسیون، اعضای دولت، رهبران دادگاه های قانون اساس، عالی و حکمیت، استانداران، روسای مجالس قانون گذاری عناصر فدراسیون روسیه، رهبران ادیان و مذاهب سنتی، شخصیت های اجتماعی از جمله روسای مجلس اجتماعی مناطق و رهبران بزرگترین رسانه های گروهی حضور داشتند.

​ریا نووستی

پیروزی ائتلاف حاكم ونزوئلا در انتخابات محلی

ائتلاف حاكم به رهبری مادورو ۱۹۶ کرسی شهرداری‌ها را از آن خود کرده است در حالی که اردوگاه اپوزیسیون به رهبری فرماندار سابق تنها موفق به کسب ۵۳ کرسی شده است.

ائتلاف حاکم ونزوئلا به رهبری «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری این کشور در انتخابات محلی این کشور به پیروزی رسید. 

به گزارش ایلنا به نقل از شینهوا، این نخستین انتخابات محلی در ونزوئلا بعد از درگذشت «هوگو چاوز» رئیس‌جمهوری فقید این کشور بود. 

بر اساس آماری که توسط شورای انتخابات ملی ونزوئلا اعلام شده است، ائتلاف حاكم به رهبری مادورو ۱۹۶ کرسی شهرداری‌ها را از آن خود کرده است در حالی که اردوگاه اپوزیسیون به رهبری «انریکه کاپریلس» فرماندار سابق تنها موفق به کسب ۵۳ کرسی شده است. 

این در حالی است که آرای ۸۸ حوزه شهرداری همچنان در حال شمارش است. 

این انتخابات که برای تعیین تکلیف ۳۳۷ شهردار برگزار شد، آزمونی برای موفقیت و محبوبیت نیکلاس مادورو به شمار می‌رفت.

ایلنا

اسرائیل، فلسطین و اردن می خواهند دریای مرده را با اتصال به دریای سرخ نجات دهند

131104871.jpg

تل آویو، 19 آذر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ اسرائیل، اردن و و تشکیلات خودگردان فلسطین تفاهمنامه ساخت یک کانال 180 کیلومتری را امضا کردند که آب از طریق آن از دریای سرخ به دریای مرده رسانده خواهد شد تا این دریای در حال خشک شدن  نجات داده شود. این مطلب را مقامات اسراییل روز سه شنبه اعلام کردند.

این سند سه جانبه که طی چند سال تهیه شده، در مقر بانک جهانی در واشینگتن به امضا رسید.

دریای مرده که به رودخانه اردن می ریزد، هرسال صد میلیون مترمکعب آب رودخانه اردن را دریافت خواهد کرد.

سطح آب دریای مرده طی 50 سال اخیر بیش از 25 متر پایین آمده است. هر سال سطح آب دریای مرده حدود یک متر پایین می آید.

ریانوستی

حمله سربازان اسرائیلی به مراسم بزرگداشت ماندلا

کمیته همبستگی فلسطین در آفریقای جنوبی گزارش داد: نیروهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی با یورش به جمعیت فلسطینیان برگزار کننده مراسم بزرگداشت ماندلا در کرانه باختری رود اردن، ده ها تن از آنها را مجروح کردند.

آفتاب: این کمیته روز دوشنبه افزود: فلسطینیان مراسم گرامیداشت نام و یاد نلسون ماندلا را در چند نقطه دیگر از سرزمین های اشغالی از جمله در بیت المقدس، روستاهای کفر کادم، بیلین، نبی صالح و المصرا و چند شهر دیگر برگزار کردند که در همه آنها با حمله نیروهای اسرائیلی روبرو شدند.

پس از این اقدام دیروز و امروز صهیونیست ها بود که فلسطینیان این مناطق و چند نقطه دیگر در سرزمین های اشغالی، مراسم خود را همراه با شعارهای اعتراض آمیز علیه رژیم صهیونیستی برگزار کردند و پیش بینی می شود اعتراضات بیشتر نیز بشود.

نلسون ماندلا به عنوان رهبر مبارزات ضد نژاد پرستی جهان پیشتر برای دفاع از آرمان فلسطینان و اعتراض شدید به اقدامات نژادپرستانه رژیم صهیونیستی، از این سرزمین مقدس دیدار کرده بود لذا فلسطینان او را یه عنوان یکی از رهبران معنوی خود قبول داشتند.

فلطسنیان مبارز همواره میان مبارزات بیش از نیم قرن خود علیه رژیم نژاد پرست صهیونیستی و مبارزات بیش از یک قرن سیاهپوستان علیه رژیم نژادپرست سفیدپوستان آن کشور قرابت و شباهت زیادی حس می کنند لذا با تاریخ آفریقای جنوبی با دیدی همدلانه می نگرند.

به همین دلیل هم برگزار کنندگان مراسم یادبود ماندلا علاوه بر پرچم ها و پلاکارت های حمایت از آرمان سیاهان آفریقایی پرچم های ضد نژادپرستی صهیونیستی را نیز به نمایش گذاشتند.

آفتاب

                                                  نلسون ماندلا درگذشت

017274940_30300-2.jpg

نلسون ماندلا، رهبر جنبش آزادی‌خواهی و برابری نژادی در آفريقای جنوبی، به علت بيماری ريوی در سن ۹۵ سالگی در منزل خود در گذشت.

نلسون ماندلا، رییس جمهوری پیشین آفریقای جنوبی، رهبر جنبش علیه آپارتاید و برنده جایزه صلح نوبل در سن ۹۵ سالگی درگذشت.

جیکوب زوما، رئیس جمهور آفریقای جنوبی در بیانیه ای تلویزیونی این خبر را اعلام کرد و گفت که آقای ماندلا اکنون  "ما را ترک کرده است."

آقای زوما گفت که ماندلا در ساعت هشت و ۲۰ دقیقه به وقت محلی درحالی که اعضای خانواده اش در کنارش بودند در آرامش درگذشت.

او گفت: "ملت ما بزرگترین فرزند خود را از دست داده است. مردم ما پدر خود را از دست داده اند. تقلای خستگی ناپذیر او برای کسب آزادی احترام جهانیان را برایش به همراه آورد."

ماندلا اولین رئیس جمهوری سیاه پوست آفریقای جنوبی بود که از سال ۱۹۹۴ به مدت ۵ سال این سمت را بر عهده داشت و بسیاری او را پدر آفریقای جنوبی می‌دانند.

رهبر پیشین آفریقای جنوبی، علیه آپارتاید (یا حاکمیت اقلیت سفید بر کشور) مبارزه کرد و در سال ۱۹۹۳ جایزه صلح نوبل را دریافت کرد. نلسون ماندلا، که مدت ۲۷ سال زندانی بود، نقش برجسته ای در برقراری صلح در سایر مناقشات به عهده داشت. آقای ماندلا در ماه‌های اخیر چندین بار به دلیل مشکلات جسمانی در بیمارستان بستری شده بود. او در دهه هشتاد، زمانی که زندانی شده بود، دچار بیماری سل شد.

آفتاب:

شاهزاده عربستان: اعراب از حمله اسرائیل به ایران حمایت می‌کنند

ولید بن طلال بن عبدالعزیز آل سعود‎ ، یکی از شاهزادگان عربستان سعودی، گفت که این کشور، اعراب و مسلمانان سنی‌مذهب از حمله نظامی اسرائیل علیه ایران برای نابود کردن تأسیسات هسته‌ای این کشور حمایت می‌کنند.

این شاهزاده سعودی که با شبکه تلویزیونی بلومبرگ آمریکا مصاحبه می‌کرد، اضافه کرد که دلیل حمایت از چنین حمله‌ای، دشمنی سنی‌ها با شیعیان و همچنین ایران است.

ولید بن طلال که یکی از ثروتمندترین سرمایه‌گذاران جهان است، گفت که عربستان سعودی، اعراب و مسلمانان سنی‌مذهب حمایت خود را از حمله اسرائیل علیه ایران علنا اعلام نمی‌کنند، اما در ملاقات‌های خصوصی خود به آن اذعان دارند.

وی تأکید کرد اعراب معتقدند که خطری که در برابرشان قرار دارد، از ایران می‌آید، نه از اسرائیل.

Fr

اختیارات جدید مادورو برای کاهش نرخ تورم و مقابله با فساد

IMG18481736-2.jpg

یک رسانه غربی از دادن اختیارات جدید به رئیس جمهوری ونزوئلا از سوی کنگره با هدف بهبود وضعیت اقتصادی، کاهش نرخ تورم و مقابله با فساد خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتد پرس، کنگره ونزوئلا لایحه ای را تصویب کرد که بر اساس آن به نیکلاس مادورو رئیس جمهوری این کشور فرصتی یک ساله برای بهبود وضعیت اقتصادی، کاهش نرخ تورم و مقابله با فساد داده شده است.

تصویب این لایحه انتقاد اپوزیسیون را به همراه داشت و در اولین گام از مادورو خواستند تا در ابتدا فرمانده ارتش و دیگر مقامات دولتی را که در تبدیل شدن ونزوئلا به محل ترانزیت مواد مخدر از کلمبیا نقش داشته اند، محاکمه کنند.

بر اساس این حکم رئیس جمهوری ونزوئلا می تواند به مدت یک سال لوایحی را حتی بدون رایزنی با اعضای کنگره امضا کند که این حکم با استقبال حامیان حزب حاکم سوسیالیست ونزوئلا خارج از مجمع ملی این کشور روبرو شد.

به نوشته این رسانه غربی، هوگو چاوز رئیس جمهوری فقید ونزوئلا نیز پیش از این از چنین فرصتی برای بهبود اوضاع اقتصادی این کشور استفاده کرده بود، اما به نظر می رسد با مطرح شدن ادعای تقلب در انتخابات و افزایش میزان تورم از سوی هنریکه کاپریلس رقیب انتخاباتی مادورو میزان محبوبیت مادورو کاهش پیدا یافته باشد و وی به خوبی نتواند از اختیارات جدید بهره ببرد.

رویترز نیز در این رابطه می نویسد: دیوسدادو کابلو رئیس مجمع ملی ونزوئلا پس از تصویب این رای به اظهارات هوگو چاوز درباره قانونی کردن لوایحی پرداخت که به مقابله با پولشویی کمک می کند.

دیوسدادو کابلو گفت: در پی پیروزی مادورو در یک مناظره تلویزیونی و پرسش و پاسخ به سوال نمایندگان پیش بینی دادن اختیارات جدید به مادورو از سوی کنگره چندان دور از ذهن نبود.

مادورو نیز از تصمیم خود برای تصویب دو قانون از جمله محدود کردن سود مشاغل به 15 تا 30 درصد و تشکیل هیئتی جدید برای نظارت بر فروش دلار توسط دستگاه کنترل پول با هدف سر و سامان بخشیدن به اوضاع اقتصادی و مقابله با فساد در ونزوئلا خبر داد.

دولت ونزوئلا دراولین گام خواستار مسدود شدن حساب کابران توئیتر شد که نرخ غیر رسمی دلار را منتشر می‌ کنند و تاکید کرد انتشار نرخ های غیر واقعی غیرقانونی بوده و باعث افزایش گمانه‌ زنی ها و نرخ تورم و ضربه زدن به اقتصاد ونزوئلا می‌ شود.

مهر

دانشجویان معترض به کاهش بودجه آموزش عالی در پنج شهر ایتالیا به اعتراض خیابانی پرداختند.

به گزارش ایلنا به نقل از یورونیوز، این تظاهرات در شهرهای «بولونیا»، «میلان»، «رم»، «پالرمو» و «ناپل» برگزار شد. در برخی از شهرها دانشجویان با پلیس درگیر شده و دو تن از معترضان در رم بازداشت شدند.

دانشجویان در ایتالیا در حالی نسبت به سیاست‌های دولت برآشفته‌اند که «انریکو لتا» از جناح چپ میانه نخست‌وزیری را برعهده دارد.

دولت ایتالیا با کاهش هزینه‌های عمومی و بودجه تازه در تلاش است تا کسری سالانه را به محدوده مجاز اتحادیه اروپا نزدیک کند.

هواداران القاعده در شهر حلب توسط ارتش سوریه به عقب رانده شدند

اعلامیه شورشیان هوادار القاعده که ارتش دولتی را "ارتش علوی ها" نامیده است از پیشروی آنها خبر می دهد که بعلت ضعف نیروهای جهادی مناطق متعددی از جنوب شرقی منطقه را در اختیار گرفته اند.

شورشیان اسلامگرای مستقر در منطقه حلب، دومین شهر بزرگ سوریه، امروز با انتشار اعلامیه هائی از "مردم مسلمان" منطقه خواسته اند که بقصد مقابله با تهاجم ارتش سوریه در این منطقه، که به باز پس گیری مناطق متعددی از دست این نیروهای جهادی انجامیده است، به یک بسیج عمومی دست بزنند و به شورشیان بپیوندند.

دیده بان حقوق بشر سوریه که از انتشار این اعلامیه ها خبر داده است گزارش می دهد که ارتش سوریه اینک کنترل جنوب شرقی فرودگاه شهر حلب را بعهده دارد. مناطق وسیعی از فرودگاه و اطراف آن از ماه فوریه گذشته در دست شورشیان بود.

اعلامیه شورشیان هوادار القاعده که ارتش دولتی را "ارتش علوی ها" نامیده است از پیشروی آنها خبر می دهد که بعلت ضعف نیروهای جهادی مناطق متعددی از جنوب شرقی منطقه را در اختیار گرفته اند.

شورشیان از مسلمانانی که برای عدم شرکت در "جهاد" دلایل موجهی دارند خواسته است که لااقل از نظر مالی و تسلیحاتی شورشیان را یاری دهند.

امروز همچنین تلویزیون دولتی سوریه از پیشروی نیروهای دولتی در حومه های دمشق خبر داد و مدعی شد که اینک راههای مواصلاتی میان شورشیان حاضر در حومه ها را با منابع پشت صحنه آنها قطع کرده است. این خبر ادعا می کند که اینک پس از سه روز جنگ، با اضافه شدن محله های جنوب دمشق در تسلط نیرو های دولتی می توان گفت که شهر تحت کنترل کامل ارتش قرار دارد.

به موازات این پیشروی های نظامی ، ائتلاف اپوزیسیون سوریه در تدارک آمادگی برای شرکت در مذاکرات ژنو و بدست گرفتن قدرت در مناطق تحت نظر شورشیان است.

شب گذشته وزیر خارجه آمریکا اعلام امادگی اپوزیسیون برای شرکت در مذاکرات ژنو را تبریک گفت و آنرا پیشرفتی در راه رسیدن به صلح توصیف کرد.

وزیر خارجه فرانسه لوران فابیوس نیز توافق اپوزیسیون برای شرکت در مذاکرات صلح را گامی بجلو نامید که یافتن یک راه حل سیاسی را ممکن می سازد.

عرفات در اثر مسمومیت ناشی از پلوتونیوم کشته شده

گروه های فلسطینی خواستار رسیدگی به پروندۀ مرگ یاسر عرفات از سوی یک دادگاه بین‌المللی هستند. سهی عرفات در کنار پرتره شوهرش یاسر عرفات

بر اساس گزارش جدیداً منتشر شده رهبر فقید سازمان الفتح در اثر مسمومیت ناشی از مادۀ پلوتونیوم جان

خود را از دست داده است.

دکتر فرانسوا بوشو، مدیر بنیاد رادیوفیزیک کاربردی لوزان، که از جمله نویسندگان این گزارش است گفته است که نتایج تحقیق به طرز قانع کننده ای نشان می دهند که یاسر عرفات در اثر مسمومیت جان خود را از دست داده است.

تحقیقات صورت گرفته از وجود درجۀ بالایی از مادۀ پلوتونیوم در وسایل شخصی و نمونه های جسد یاسر عرفات حکایت می‌کنند.

دلایل مرگ یاسر عرفات هنوز به طور صریح اعلام نشده است. بسیاری از سازمان‌های فلسطینی، اسرائیل را متهم  به قتل رهبر فقید الفتح می کنند. "واصل ابویوسف" از اعضای کمیتۀ اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین، به خبرگزاری فرانسه گفته است که مادۀ پلوتونیوم تنها در اختیار دولت‌هاست و همانطور که یک دادگاه بین المللی به قتل رفیق حریری، نخست وزیر پیشین لبنان رسیدگی کرد، باید دادگاهی بین المللی به قتل یاسر عرفات نیز رسیدگی کند.

در این حال، همسر یاسر عرفات معتقد است که از نزدیکان همسر وی در طرح قتل او دست داشته اند و پلوتونیوم از طریق آنان وارد بدن رهبر پیشین الفتح شده است.

اسرائیل، هر گونه نقش خود را در قتل یاسر عرفات تکذیب کرده است. یک مقام دولت اسرائیل گفته است که آریل شارون، نخست وزیر پیشین اسرائیل، با انتقال یاسر عرفات به یک بیمارستان نظامی در پاریس موافقت کرد و همواره مراقب بود که رهبر پیشین سازمان آزادیبخش فلسطین به دست سربازان اسرائیلی کشته نشود.                                                                                                                                                                   سهی عرفات در کنار پرتره شوهرش یاسر عرفات

Fr

۴۰۰ فرد مسلح خود را تسلیم ارتش سوریه کردند

تعداد این افراد مسلح بیش از ۴۰۰ تن است و اکثر آن‌ها شهروند سوری و اهل منطقه «دیر العصافیر» واقع در غوطه شرقی هستند.

یک منبع نظامی سوری اعلام کرد که ۴۰۰ فرد مسلح خود را در نزدیکی دمشق تسلیم ارتش سوریه کردند.

به گزارش ایلنا به نقل از روسیا الیوم، این منبع نظامی گفت که سه مجموعه از افراد مسلح وابسته به گروه موسوم به «لشکر سپر پایتخت» خودشان را طی ساعات گذشته در منطقه «غوطه شرقی» و مناطق غرب دمشق تسلیم ارتش سوریه کردند.

منبع نظامی سوری تصریح کرد که تعداد این افراد مسلح بیش از ۴۰۰ تن است و اکثر آن‌ها شهروند سوری و اهل منطقه «دیر العصافیر» واقع در غوطه شرقی هستند.

این منبع افزود که اهالی این مناطق به تسلیم شدن افراد مسلح به ارتش سوریه نقش داشتند.

این در حالی است که ارتش سوریه گروه‌های مسلح را در منطقه غوطه شرقی و دیگر مناطق نزدیک به دمشق در محاصره خود دارد.

ایلنا

سازمان ملل خواستار شفافسازی عملیات پهپادهای آمریکا شد

Bahpad.jpg

مسئول سازمان ملل متحد در امر حقوق بشر و مبارزه با تروریسم خواستار شفافسازی عملیات هواپیماهای بیسرنشین آمریکا علیه مواضع افراط گرایان مسلمان شد. این خواست در پی افزایش کشتگان غیرنظامی این حملهها مطرح شده است.

بن امرسون، مسئول سازمان ملل متحد در امر حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، در گزارشی به مجمع عمومی سازمان ملل متحد خواستار اطلاعات بیشتر در باره حملات هواپیماهای بیسرنشین آمریکا شد. او گفت اطلاعات کنونی در این باره بسیار ناقص و همچنین ضد و نقیض هستند.

مسئول سازمان ملل متحد در امر حقوق بشر و مبارزه با تروریسم در ادامه گفت او دیگر این ادعا را نمیپذیرد که "مسائل امنیت ملی امکان فاش شدن جزئیات حمله هواپیماهای بیسرنشین را نمیدهند".

بن امرسون در نیویورک از شرکت سازمان سیای آمریکا در عملیات هواپیماهای بیسرنشین این کشور به عنوان یکی از عوامل بازدارنده روشنگری در عملیات هواپیماهای بیسرنشین آمریکا انتقاد کرد.

او گفت که دخالت سازمان سیای آمریکا در عملیات هواپیماهای بیسرنشین این کشور، مشخص شدن شمار قربانیان را در پاکستان، افغانستان، یمن، سومالی و عراق دشوار ساخته است.

نتایج اولیه تحقیق در باره حملات هواپیماهای بیسرنشین نشانگر آنند که تاکنون در پی این حملات تنها در منطقه هندوکش و کشور یمن بیش از ۴۵۰ غیرنظامی کشته شدهاند.

برمبنای اطلاعات موجود در پاکستان شمار کشتگان حملات هواپیماهای بیسرنشین از سال ۲۰۰۴ تاکنون دستکم ۲۲۰۰ نفر بودهاست.

گفته میشود که ایالات متحده آمریکا سالها حتی وجود حملات هواپیماهای بیسرنشین را نیز تایید نمیکرد.

بن امرسون، مسئول سازمان ملل متحد در امر حقوق بشر و مبارزه با تروریسم، در گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل متحد، همچنین از دو کشور اسرائیل و بریتانیا خواستار توضیح بیشتر در باره حملات هواپیماهای بیسرنشین خود شد.

DW.DE

طرح آمریکا برای بازگرداندن بخشی از داراییهای توقیف شده ایران

روزنامه "نیویورک تایمز"، دیروز پنجشنبه، به نقل از یک مقام ارشد دولت ایالات متحده خبر داد که در صورت محدود شدن برنامه هستهای ایران، آمریکا طرح آزادسازی تدریجی اموال این کشور و کاهش تحریمها علیه آن را اجرایی خواهد کرد.

براساس این گزارش در این طرح پیشبینی شده که چندین میلیارد دلار از اموال توقیف شده ایران، آزاد و به صورت قسطی پرداخت شود.

این مقام دولت آمریکا، همچنین تأکید کرده که اجرای چنین طرحی، باعث میشود که در صورت عدم لغو تحریمها، آمریکا در مذاکرات با ایران از خود انعطاف داشته باشد.

پیش از این نیز "جان کری"- وزیر امور خارجه ایالات متحده، طرح پیشنهادی ایران به گروه ١+٥ در مذاکرات هستهای را مفید خوانده و "جن پساکی"- سخنگوی این وزارتخانه، اعلام کرده بود در ازای محدود شدن برنامه اتمی ایران، امکان کاهش تحریمها وجود دارد.

از سویی پس از پایان این مذاکرات دو روزه، گروهی از سناتورهای کنگره آمریکا از دولت این کشور خواستند تا بر شدت تحریمها علیه ایران بیفزاید.

Fri

رییس MI5: افزایش تعداد جنگجویان بریتانیایی در سوریه خطری برای امنیت ماست

لندن، 17 مهر، خبرگزاری «ریا نووستی»/ "اندریو پارکر" رییس سازمان ضد اطلاعاتی "می ـ 5" بریتانیا اظهار داشت افزایش تعداد بریتانیایی های در حال جنگ در سوریه می تواند در سال های نزدیک باعث افزایش خطر تروریسم در خود بریتانیا شود.

پارکر در سخنرانی خود در موسسه سلطنتی نیروهای مسلح بریتانیا در روز سه شنبه گفت: "ما از سال 2000 میلادی یک یا دو بار شاهد تلاش هایی برای اجرای عملیات تروریستی بزرگی بوده ایم. به نظر من بعید است وضع طی سال های نزدیک تغییر کنداکنون بخش هر چه بیشتر پرونده هایی که روی آنها کار می کنیم با سوریه ارتباط دارند. منظور در درجه اول کسانی است که برای شرکت در عملیات جنگی از بریتانیا به سوریه رفته اند".

رییس می ـ 5 توضیح داد که خطر این وجود داد که برخی از بریتانایی با روحیه رادیکال حتی بیشتری در مقایسه با سابق به بریتانیا برگردند.

به گزارش مرکز مطالعاتی IHS، از ماه ژانویه سال 2012 تا به حال، پنج تا ده هزار خارجی برای شرکت در نبردها به سوریه رفته اند که بین 750 تا 1000 نفر از آنها اتباع کشورهای عضو اتحادیه اروپا هستند.

«ریانوستی»

گرمایش زمین قطعاً تقصیر آدم‌هاست

jpg_112_0-.jpg

                                                                          تولید گازهای مضر یکی از علل اصلی گرم شدن کره زمین است.

آخرین گزارش کارشناسی در بارۀ آیندۀ آب و هوای کرۀ زمین که در استکهلم منتشر شد، با لحنی بدبینانه‌تر از همیشه، با قاطعیت کامل اعلام می‌کند که مسئول اصلی گرم شدن کرۀ زمین بشر است و نه پدیده‌های جوی و طبیعی. بر اساس پیش‌بینی‌های این گزارش، اگر بشر نتواند تولید گازهای مضر را محدود کند، تا یک قرن دیگر سطح آب دریاها نزدیک به هشتاد سانتی‌متر بالا خواهد آمد.

گروه کارشناسان بین‌المللی تغییرات آب و هوا* بعد از چهار روز بحث و بررسی در استکهلم سوئد، گزارش هشداردهنده‌ای از تغییرات در پیش رو ارائه کرد.

این گروه کارشناس قبلأ چهار گزارش در این مورد تهیه کرده، که آخرین آن شش سال پیش ارائه شده بود. اما بخش‌هایی از گزارش جدید که اینک منتشر شده، نسبت به کارهای قبلی بدبینانه‌تر است.

نکتۀ اصلی گزارش اینست که دانشمندان و پژوهشگران مطمئن شده‌اند که علت اصلی گرم شدن کرۀ زمین، فعالیت بشر است.

گزارش اخیر پیش‌بینی می‌کند که در صورت ادامۀ وضعیت فعلی، حرارت کرۀ زمین تا پایان قرن میلادی (سال ٢١٠٠) نزدیک به پنج درجۀ سانتی‌گراد افزایش خواهد داشت. با این حساب، سطح آب‌ دریاها حدود هشتاد سانتی‌متر بالا خواهد آمد.

اما گزارش می‌افزاید که مقدار گرمایش زمین با حجم گازهای گلخانه‌ای تولیدشده ارتباط مستقیم دارد. در نتیجه اگر جامعۀ جهانی بتواند تولید این نوع گازهای مضر را جدأ محدود کند، گرمایش زمین تا یک قرن دیگر می‌تواند از 0.3 درجۀ سانتی‌گراد بیشتر نباشد.

گزارش شش سال قبل پیش‌بینی می‌کرد که بالا آمدن سطح دریا تا یک قرن دیگر حداکثر 60 سانتی‌متر باشد، اما گزارش جدید که به دنبال آزمایش‌های دقیق‌تر- بخصوص در مورد جزیرۀ گروئنلند- تدوین شده، بالا آمدن سطح آب را تا هشتاد سانتی متر تخمین می‌زند.

TAGS

شورشی معروف آمریکایی در سومالی کشته شد

290136_725.jpg

یک آمریکایی که در سومالی تبدیل به یکی از مطرح‌ترین شورشیان افراطی شده بود و با جایزه پنج میلیون دلاری برای سرش در لیست افراد تحت تعقیب اف‌بی‌آی قرار داشت، روز پنجشنبه توسط گروه افراطی مرتبط با القاعده "الشباب" کشته شد.

قانون آنلاین- به گزارش ایسنا،‌ به نقل از خبرگزاری فرانسه، "عمر حمامی" که تبعه‌ای آمریکایی از ایالت آلاباما بود، از سال 2006 در سومالی با نام "ابومنصور آمریکایی" یکی از سرکردگان بنام اسلام گرایان خارجی در سومالی محسوب می‌شد که واشنگتن برای دستگیری و یا قتلش جایزه‌ای 5 میلیون دلاری تعیین کرده بود.

مری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که در حال بررسی خبر مرگ حمامی می‌باشند و در صورتی که مرگ وی ثابت شود، نام این فرد از لیست "پاداش برای عدالت"، که دولت آمریکا از سال 1984 آن را به وجود آورده، خارج خواهد شد.

این شورشی 29 ساله که مرگ وی چندین بار تایید و سپس تکذیب شده بود، روز پنجشنبه در درگیری‌ میان گروه وی و شبه‌نظامیان الشباب، گروه مرتبط با القاعده، کشته شد.

یک سایت شبه‌نظامیان نزدیک به حمامی، مرگ وی را تایید و اعلام کرد که یک فرد دیگر با نام "اسامه البریتانی" نیز همراه وی کشته شده است.

فعالیت بزرگترین حزب اسلام گرای بنگلادش ممنوع اعلام شد

خبرگزاری «ریا نووستی»/ دادگاه بنگلادش فعالیت "جماعت اسلامی"، بزرگترین حزب مخالف

اسلام گرای این کشور را ممنوع اعلام کرد

به گزارش خبرگزاری"فرانس پرس"، "موذن حسین" قاضی دادگاه اعلام کرد:"جماعت اسلامی غیر قانونی اعلام شده است" و خاطرنشان ساخت برنامه این حزب مغایر قانون اساسی کشور است

خبرگزاری"فرانس پرس" متذکر می شود رای دادگاه می تواند در میان صفوف اعضای جماعت اسلامی" که قبلا بسیاری از رهبران آن بخاطر جنایات جنگی در دوره جنگ استقلال بنگلادش در سال 1971 میلادی محکوم شده اند، اغتشاشاتی را بر انگیزد.                                                                     قبلا احکام محکومیت رهبران جماعت اسلامی باعث برپایی تظاهرات اعتراضی و بروز ناآرامی ها شده بود که در جریان سرکوب آنها تعدادی کشته و زخمی گردیده بودند

دستور بازداشت رهبران اخوان‌المسلمین مصر صادر شد

دادستان مصر حکم بازداشت محمد بدیع و چندتن دیگر از رهبران اخوان‌المسلمین مصر را صادر کرده است. اتهام این افراد «تحریک به خشونت» در برابر مقر گارد ریاست جمهوری است

در مجموع ۲۰۰ نفر متهم‌‌اند که در تحریک مردم به خشونت در روز دوشنبه (۱۷ تیر/ ۸ ژوئیه) دست داشته‌اند. در این روز در برابر مقر گارد ریاست جمهوری در قاهره دست‌کم ۵۱ نفر کشته شدند که بیشتر آن‌ها به برکناری محمد مرسی، رئیس جمهوری پیشین مصر اعتراض داشتند

دادستان کل مصر دستور بازداشت این گروه را داده است که رهبران بلندپایه اخوان‌المسلمین نیز در میان آن‌ها هستند. اتهام آن‌ها «تحریک به خشونت، قتل، حمل اسلحه و ایجاد ناآرامی» است. این افراد دو هفته در بازداشت می‌مانند و بازجویی خواهند شد

سخنگوی وزارت خارجه مصر گفته است که محمد مرسی در یک مکان امن است و با او با احترام برخورد می‌شود

تلاش برای آشتی ملی

حکم بازداشت رهبران اخوان‌المسلمین در شرایطی صادر می‌شود که دولت موقت مصر آمادگی خود را برای مصالحه اعلام کرده و گفته است که نمایندگان اخوان‌المسلمین می‌توانند در کابینه بعدی شرکت داشته باشند. اخوان المسملین تاکنون به این پیشنهاد روی خوش نشان نداده‌ و اعلام کرده که "تا برگشتن رئیس جمهوری منتخب و قانونی مصر" به عتراض ادامه خواهد داد.

عدلی محمود منصور، رئیس‌جمهوری موقت مصر اعلام کرده که می‌خواهد اقداماتی برای آشتی ملی انجام دهد. حتی گفته شده که اعضای «حزب نور» حزب سلفی‌های مصر هم می‌توانند در دولت موقت حضور داشته باشند

عدلی منصور هم‌چنین وعده برگزاری رفراندم برای اصلاحات در قانون اساسی و برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست‌جمهوری را داده است. همه این وعده‌ها با مخالفت آشکار اخوان‌المسلمین روبرو شده است

ابتکار آشتی ملی رئیس‌جمهور موقت مصر پس از آن اعلام شد که وضعیت این کشور در پی سقوط اخوان‌المسلمین رو به وخامت گذاشت. در درگیری اسلام‌گرایان و ارتش در قاهره پس از برکناری و بازداشت محمد مرسی ده‌ها تن کشته و صدها نفر زخمی شدند

پاشنه آشیل دولت جدید

پاشنه آشیل دولت مرسی اقتصاد ورشکسته مصر بود. او در یک سال عمر دولت خود نتوانست در وضع مردم مصر بهبودی ایجاد کند. دولت جدید نیز راهی جز ایجاد رونق اقتصادی بویژه در صنعت توریسم و جلب اعتماد سرمایه‌های خارجی ندارد. راهی که با توجه به ناآرامی‌های اخیر بسیار دشوار به نظر می‌رسد

اکنون عربستان سعودی از تصویب کمک پنج میلیارد دلاری خبر داده و امارات متحده عربی نیز وعده کمکی سه میلیارد دلاری را به مصر داده است

میزان ذخیره ارزی موجود در مصر در ماه ژوئن سال جاری میلادی با ۱/۱ میلیارد دلار کاهش به نزدیک ۱۵ میلیارد دلار رسیده است که بر اساس آمارهای صندوق بین‌المللی پول حتی نمی‌تواند برای پرداخت هزینه‌های واردات سه ماه کشوری پرجمعیت مانند مصر کافی باشد. گذشته از این، فقط نیمی از این مبلغ به صورت نقد یا شکل‌های قابل خرج در دسترس مقامات مصری است

به گفته کارشناسان کمک‌های مالی نظیر آن چه عربستان سعودی و امارات در نظر دارند، مشکل اقتصاد مصر را حل نمی‌کند و در بهترین حالت اثری کوتاه مدت دارد

DW.DE