در مذاكرات «پیمان تجاری و سرمایهگذاری ترنس-آتلانتیك» مطرح شد؛
خطر خصوصی سازی خدمات بهداشت ملی انگلیس در صورت ماندن در اتحادیه اروپا
اطلاعات نشت پیدا كرده از بروكسل نشان می دهد كه خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس ) در صورت ماندن این كشور در اتحادیه اروپا با خطر خصوصی سازی و یا از بین رفتن مواجه خواهد شد.
به گزارش روزنامه دیلی اكسپرس روز سه شنبه در گزارشی در این خصوص نوشت: اسناد مخفیانه ای كه از مذاكرات تجاری میان امریكا و اتحادیه اروپا موسوم به «پیمان تجاری و سرمایهگذاری ترنس-آتلانتیك» منتشر شده نشان می دهد كه این نگرانی وجود دارد سازمان خدمات درمانی انگلیس به بخش خصوصی واگذار و یا فعالیت این نهاد كاملا متوقف شود.
این روزنامه افزود: اسناد یاد شده كه از سوی موسسه غیر دولتی صلح سبز منتشر شده، حاكی از آن است كه آمریكا خواستار تشكیل كمیته ای متشكل از نمایندگانی از واشنگتن و بروكسل شده كه به صورت سالانه با یكدیگر دیدار كرده و سازمان های تحت مالكیت دولت های عضو را مورد بازنگری قرار دهند.
دیلی اكسپرس افزود: منتقدین انگلیسی می گویند كه در صورت ماندن انگلیس در اتحادیه اروپا هیچ ضمانتی وجود ندارد كه این كشور جزوی از این كمیته باشد؛ با این حال در صورت ادامه حضور انگلیس در این اتحادیه و در صورت اجرایی شدن این قانون باید از آن تبعیت كند.
این روزنامه ادامه داد: بخشی از اسناد فاش شده همچنین نشان می دهد كه اتحادیه اروپا و آمریكا تلاش خواهند كرد تا در بلند مدت تمام سازمان های تحت مالكیت دولت را برای جلوگیری از دخالت دولت در بازار آزاد، به بخش خصوصی واگذار كنند.
دیلی اكسپرس افزود: مخالفان « پیمان تجاری و سرمایهگذاری ترنس-آتلانتیك» نگرانند كه افزودن خدمات درمانی انگلیس به پیمان یاد شده خطر خصوصی سازی آن را در پی خواهد داشت و متعاقبا امكان بازگشت از تصمیمات اتخاذ شده سخت خواهد بود.
این روزنامه نوشت: مقامات اتحادیه اروپا به انگلیس وعده داده اند كه خدمات درمانی این كشور را به فهرست « پیمان تجاری و سرمایهگذاری ترنس-آتلانتیك» اضافه نخواهند كرد؛ با این حال طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا موسوم به برگزیت می گویند كه دیوید كامرون نخست وزیر انگلیس این مساله را در جریان مذاكره با رهبران اتحادیه اروپا مطرح نساخته است.
وی در سال 2013 خواستار انجام اصلاحاتی در شرایط عضویت انگلیس در اتحادیه اروپا شد و اعلام كرد تصمیم گیری در خصوص ماندن در اتحادیه اروپا را بر عهده مردم این كشور می گذارد.
كامرون گفت تنها در صورت پذیرفتن شروط جدید انگلیس از سوی رهبران اروپایی، از ماندن كشورش در اتحادیه اروپا دفاع خواهد كرد.
وی پس از دو سال چانه زنی موفق شد تا موافقت رهبران اتحادیه را با شروط جدید ماندن كشورش در این اتحادیه بدست آورد و به موجب آن از برگزاری همه پرسی موسوم به خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) در 23 ژوئن خبر داد.
با این حال طرفداران برگزیت، ادامه حضور در اتحادیه اروپا كه به گفته آنان در مرز ورشكستگی است به صلاح آینده انگلیس نمی دانند؛ ضمن آنكه معتقدند خروج از اتحادیه اروپا سبب خواهد شد كه پارلمان این كشور بتواند تا دوباره زمام امور داخلی را منحصرا برعهده بگیرد.
دیلی اكسپرس نوشت: 'نایجل فاراژ'، رهبر حزب یوكیپ و از طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا می گوید كه اسناد منتشر شده از مذاكرات پیمان تجاری اتحادیه اروپا و واشنگتن نشان دهنده خطری است كه متوجه خدمات درمانی انگلیس است.
این روزنامه افزود: سخنگوی امور بهداشتی حزب یوكیپ، 'لویس بورز ' نیز می گوید: اگر با اتحادیه اروپا خداحافظی نكنیم باید با خدمات بهداشت ملی انگلیس خداحافظی كنیم.
خدمات بهداشت ملی انگلیس ( ان اچ اس ) برای اولین بار در سال 1948 و پس از پایان جنگ جهانی دوم به منظور ارائه خدمت درمانی به آسیب دیدگان و مجروحین جنگی راه اندازی شد و در حال حاضر با داشتن یك میلیون و 600 هزار كارمند، به صورت رایگان به مردم انگلستان خدمات بهداشتی ارائه می كند.
دولت انگلیس در حال حاضر به منظور كاهش كسری بودجه به دنبال كاهش هزینه های عمومی رفاهی از جمله در بخش بهداشت است.
سازمان صلح سبز روز دوشنبه گذشته 248 صفحه از اسناد محرمانه در مورد مذاكرات مربوط به تجارت آزاد میان اروپا و آمریكا را منتشر كرد .
به گفتۀ این سازمان، اسناد یاد شده موید آن است این توافق كه از آن با نام اختصاری «تی تی آی پی» نام می برند، سلامت انسان ها، محیط زیست و آب و هوا در معرض خطر قرار می دهد.
اما كمیسیون اروپا روز دوشنبه گذشته در واكنش به افشاگری سازمان صلح سبز گفته است: مداركِ درز كرده، نشانگر روند مذاكرات اند و نه نتیجه نهایی آن. ضمن آنكه 'ایگناسیو گارسیا برسرو'، مذاكره كننده ارشد اتحادیه اروپا، برخی از اعتراض های مطرح شده از سوی سازمان صلح سبز را «به صراحت اشتباه» نامیده است.
'یورگو ریس'، مدیر اروپای سازمان صلح سبز در این خصوص گفته است: «موضعگیری اتحادیه اروپا درباره حفاظت از محیط زیست، سلامت عمومی و معیارهای تولید در ارتباط با مصرف كنندگان بسیار بد است و موضع آمریكا نیز از آن هم بدتر بشمار می آید. بنابرین، چشم اندازِ رسیدن به توافق میان بد و بدتر، چشم اندازِ امیدبخشی نیست.»
دور سیزدهم مذاكرات برای رسیدن به توافق تجاری بین قاره ای، در ماه آوریل آغاز شده است و به گفتۀ سازمان صلح سبز، در صورت نهایی شدن پیمان تجارت آزاد بین اروپا و آمریكا، منافع موسسات بزرگ تجاری بر منافع مصرف كنندگان و نیروی انسانی ترجیح داده خواهد شد.
اروپا و آمریكا از سال 2013 میلادی تلاش می كنند به این توافق كه موانع تجاری میان دو قاره را از میان برمی دارد، دست یابند اما اعتراض رو به رشد مخالفان در كشورهای اروپایی یكی از موانع دستیابی به این توافق است.
باراك اوباما، رئیس جمهوری آمریكا امیدوار است این توافق تجاری بین قاره ای پیش از پایان سال 2016 میلادی یعنی اتمام دورۀ ریاست جمهوری وی به امضا برسد.