فرمان تاریخی رئیس جمهوری چین درباره حاکمیت حزب کمونیست
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین در اظهار نظری بی سابقه و تاریخی اعلام کرد که حزب حاکم کمونیست در کشور حرف نخست را می زند و همه نهادهای دولتی باید تابع آن باشند.
به گزارش ایرنا، وی در نشستی که به مدت دو روز با حضور مقام های ارشد دفتر سیاسی حزب در شهر پکن برگزار شد، بر حاکمیت حزب بر ارگان های کشور تاکید کرد.
رئیس جمهوری و رهبر حزب حاکم کمونیست چین خاطرنشان کرد که حزب حاکم در واقع روح و ریشه همه سازمان های دولتی است و هیچ تردیدی در این زمینه وجود ندارد.
بر اساس گزارشی که «شین هوا» خبرگزاری دولتی چین منتشر کرده، شرکت کنندگان در این جلسه همچنین درباره نظم و انضباط حزبی، مسایل اقتصادی، مدیریت حزب بر سازمان های دولتی و نظریات حزبی بحث و تبادل نظر کرده اند.
گزارش از قول «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین آورده است که رییسان اصلی و مرکزی سازمان های دولتی نیروهای حزبی هستند.
روزنامه «ساوت چاینا» از هنگ کنگ اما گزارش کرده است که این اظهار نظر به این معناست که حزب حاکم هرگز حاضر نخواهد شد قدرت خود را در برابر دولت مرکزی تسهیل کند و تمامی سازمان ها و ادارات ذی ربط را تحت حاکمیت خود خواهد داشت.
رئیس جمهوری خلق چین در این نشست گفت که به هیچوجه تضعیف کردن حزب و هر تلاشی برای ترکیب آن با نیروهای دیگر را تحمل نمی کند.
بررسی ها نشان می دهد که این اولین بار در تاریخ چین است که رهبر این کشور بر حاکمیت کامل حزب بر سازمان های دولتی و چرخه های تجاری دولتی تاکید می ورزد.
تا قبل از این فقط دو بار در سال های ۱۹۹۶ و ۲۰۰۹ میلادی چنین نشستی در چین برگزار شده بود که در دور دوم جلسه، «شی جین پینگ» به عنوان معاون رئیس جمهوری در آن شرکت داشت.
«شی» در این جلسه که ظاهرا روزهای دوشنبه و سه شنبه این هفته برگزار شده است، گفت که باید رهبری سازمان ها و اداره امور سیاسی کشور کاملا در اختیار حزب حاکم باشد.
تحلیلگران می گویند که این اظهارنظرها نشانه ورود به عصر جدیدی از حاکمیت مقتدرانه حزب حاکم کمونیست چین و مدیریت آن بر سازمان های دولتی است که جنبه های فرامرزی خواهد داشت.
اظهار نظر جدید رهبر چین درباره ریاست بر سازمان های دولتی از سوی حزب که ۸۰ میلیون نفر عضو دارد در حالی است که وی بر مبارزه با فساد تاکید جدی دارد و در دوره رهبری او رییسان شرکت های نفت، نهادهای مخابراتی و بسیاری از شرکت های آهن و فولاد به جرم فساد مالی برکنار شده اند.
در مخالفت با استقرار سیستمهای «تاد» صورت گرفت؛
تظاهرات شهروندان کرهجنوبی در برابر سفارت آمریکا
صدها نفر از شهروندان کرهجنوبی در مخالفت با تصمیم برای استقرار سیستمهای دفاع موشکی «تاد» در این کشور، در برابر سفارت آمریکا تظاهرات کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از شینهوا، حدود ۵۰۰ نفر از ساکنان مناطق «سئونگجو» و «گیمچئون» در مخالفت با تصمیم واشنگتن و سئول برای استقرار سیستمهای تاد در کرهجنوبی در برابر سفارت آمریکا تجمع کردند.
شرکتکنندگان در این تجمع، پارچهنوشتههایی را حمل میکردند که روی آن نوشته شده بود: «مخالفت قاطعانه با استقرار سیستمهای تاد».
این معترضان همچنین خواستار لغو توافق آمریکا و کرهجنوبی برای استقرار این سیستمها شدند.
مقامهای آمریکا و کرهجنوبی ماه جولای گذشته از تصمیم خود برای استقرار سیستمهای تاد در منطقه سئونگجو تا پایان سال جاری میلادی خبر داده بودند.
به دنبال مخالفت شهروندان کرهجنوبی، «پارک گئون های» رئیسجمهوری این کشور در ماه آگوست اعلام کرد که در استقرار سیستمهای تاد تجدیدنظر خواهد کرد تا پیامدهای ناشی از آن را به حداقل برساند.
در یک شبیه سازی؛
حمله کره جنوبی و امریکا به مواضع هسته ای کره شمالی
این حملات به نقاط نظامی و دولتی دقیق به هدف اصابت کرده اند.
به گزارش اسپوتنیک، کره جنوبی و ایالات متحده امریکا در چارچوب رزمایش «روح نامرئی» نیروهای نظامی دریایی دو کشور حمله به یاپگاه های هسته ای کره شمالی را شبیه سازی کردند.
این حملات به نقاط نظامی و دولتی دقیق به هدف اصابت کرده اند. علاوه بر این شلیک به کشتی ها و زیردریایی های کره شمالی نیز شبیه سازی شد. این حملات با موشک هایی انجام گرفته که دقیق به هدف اصابت می کنند.
خبرگزاری تاس می نویسد که رزمایش مذکور امروز 11 اکتبر آغاز شده و به مدت شش روز ادامه خواهد داشت. نزدیک به 40 کشتی از کره جوبی و گروهی از ناوگان دریایی امریکا به سرپرستی ناو هواپیمابر اتمی «رونالد ریگان» در آن شرکت دارند.
رزمایش در دریای زرد در سواحل جزیره چیژودو کره جنوبی انجام خواهد گرفت. رزمایش امریکا — کره جنوبی در وهله اول به منظور نمایش آمادگی امریکا و کره جنوبی برای پاسخ دادن به تحریکات دایمی پیونگ یانگ است که در سپتامبر 2016 پنجمین آزمایش هسته ای خود را انجام داده و قول داده که این کار را ادامه داده و انفجار هسته ای ترتیب خواهد داد.
برای اولین بار صورت گرفت؛
ژاپن خواستار پس گرفتن پایگاه نظامی آمریکا در اوکیناوا شد
وزیر کشور ژاپن و مسئول رسیدگی به موضوع پایگاه نظامی آمریکا در اوکیناوا گفت:دولت مرکزی قصد دارد حداقل نیمی از منطقه وسیع آموزشی تحت کنترل آمریکا در این منطقه را پس بگیرد.
به گزارش مهر به نقل از ژاپن تودی، «یوشیهیدا سوگا» وزیر کشور ژاپن سخنانی درباره موضوع پس گرفتن سرزمین – پایگاه نظامی آموزشی آمریکا درشمال جزیره اوکیناوا- مطرح کرده است که به نظر می رسد برای اطمینان دادن به ساکنین این جزیره از فعالیتهای دولت در جهت فراهم کردن آسایش برای مردم این منطقه است.
سوگا اعلام کرده است که بر طبق قرارداد ژاپن با ایالات متحده در سال ۱۹۹۶، آمریکا باید تا پایان سال جاری ۷۸۰۰ هکتار از خاک منطقه نظامی تحت کنترل خود را به توکیو بازگرداند.
شایان ذکر است که به گفته یکی از حاضرین در جلسه ملاقات وزیر کشور ژاپن با مقامات محلی در این رابطه، این نخستین بار است که یک مقام ارشد دولتی چنین موضوعی را مطرح می کند.
روزنامههای چین:
آمریکا با این کاندیداهایش حق ندارد درخصوص دموکراسی موعظه کند
دو روزنامه دولتی مهم چین ضمن تحقیر انتخابات ریاست جمهوری آمریکا تاکید کردند، رسواییهای بیپایان پیرامون دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نشان میدهد که واشنگتن حق ندارد برای دیگران درخصوص دموکراسی موعظه کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، اگرچه پکن عمدتا از اظهارنظر درباره این انتخابات اجتناب کرده چراکه نمیخواهد به عنوان کشوری که در امور داخلی کشور دیگر دخالت میکند، دیده شود، اما به رسانههای دولتی آزادی عمل بیشتری داده شده است.
چین بارها از انتقادات خارجی به سیستم سیاسی تک حزبیاش به ویژه از سوی آمریکا ناراحت شده و میگوید هیچ کشوری حق ندارد چین را به تغییر سیستمی که میگوید برای وضعیت چین مناسبتر است، وادار کند.
روزنامه خلق که روزنامه رسمی حزب حاکم کمونیست محسوب میشود در گزارشی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را "هرجومرج و ناآرامی" خطاب کرده و به مسائل مالیاتی دونالد تراپ، نامزد جمهوریخواهان در این انتخابات و مناقشات بر سر استفاده هیلاری کلینتون از ایمیل شخصی و نگرانیها نسبت به سلامتی و وضعیت جسمانیاش اشاره کرد.
این روزنامه در گزارش خود تحت عنوان "صدای چین" نوشت: این دو نامزد بیشتر از آنکه درباره این مسائل صحبت کنند، به حملات شخصی به یکدیگر میپردازند. کل این وضعیت عجیب و غریب نه تنها وضعیت خطرناک و نامساعد دستگاه سیاسی آمریکا را به روشنی نشان میدهد بلکه به فاسد بودن این سیستم سیاسی نیز اشاره دارد.
در ادامه این گزارش آمده است: برای مدتی طولانی آمریکا به اینکه انتخابات جالب توجهاش نشانهای از برتری سیستمش است میبالید و حتما از آن برای انتقاد از اکثر کشورهای در حال توسعه استفاده میکرد. تکبر و خودشیفتگی بیش از حد این واعظ دموکراسی باید مهار شود.
عنوان "صدای چین" اغلب برای بیان دیدگاههای چین درخصوص سیاست خارجه استفاده میشود.
در همین حال روزنامه گلوبال تایمز در مقالهای گفت: این رسواییها نشان میدهد که هیچ برتری در دموکراسی غربی وجود ندارد، کشورهای غربی یک سیستم حقوقی برای تضمین ثبات اجتماعی در زمان رویارویی با چنین هرجومرجها و ناآرامیهایی دارند اما بسیاری از کشورهای در حال توسعه که شتابزده از آنها درس میگیرند تنها متحمل بیثباتی میشوند.
چین:
آمریکا و کره جنوبی بهای اقدامات خود را خواهند پرداخت
روزنامه خلق چین با اشاره به تصمیم آمریکا و کره جنوبی در استقرار سیستم موشکی تاد هشدار داد که این دو کشور هزینه اقدام خود که باعث واکنش متقابل می شود را خواهند پرداخت.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، تنشها درباره کره شمالی امسال افزایش یافته است. در ابتدای سال جاری این کشور چهارمین آزمایش هستهای خود را انجام داده و پس از پرتاب چندین موشک مختلف، پنجمین و بزرگترین آزمایش هستهای خود را ماه گذشته انجام داد.
در ماه ژوئیه کره جنوبی با آمریکا درباره استقرار سیستم دفاع موشکی تاد با بهانه "دفاع از هرگونه تهدید کره شمالی" توافق کردند اما این اقدام کره جنوبی چین را ناخشنود کرده است.
در همین راستا روزنامه خلق چین، نشریه رسمی حزب حاکم در گزارشی نوشت: مخالفت پکن با استقرار سیستم دفاع موشکی تاد هرگز تغییر نخواهد کرد. استقرار این سیستم موشکی میتواند باعث ایجاد تهدید جدی علیه توازن امنیتی و استراتژیک منطقهای شود.
این روزنامه نوشت: چین مانند هر کشور دیگری نمیتواند نسبت به مسائل امنیتی که منافع اصلی این کشور را تحت تاثیر قرار میدهد بیتفاوت باشد. در عین حال آمریکا و کره جنوبی باید نسبت به این واقعیت هوشیار باشند که کره شمالی از ایجاد خطر ابایی ندارد.
روزنامه خلق چین ادامه داد: اگر آمریکا و کره جنوبی به منابع امنیتی و استراتژیک کشورهای منطقه از جمله چین آسیب وارد کند در آن صورت بهای آن را باید بپردازند و یک اقدام متقابل و مناسب با این عمل را دریافت خواهند کرد.
چین بارها وعده داده است که اقدامات لازم برای پاسخ به این اقدام کره جنوبی و آمریکا را انجام خواهد داد اما تاکنون هیچ جزئیاتی در این باره اعلام نکرده است.
روز پنج شنبه وزارت دفاع چین اعلام کرد که پکن تدابیر مقابلهای در برابر استقرار سیستم ضد موشکی تاد اتخاذ خواهد کرد. با این حال آمریکا و کره جنوبی اعلام کردند که این سیستم موشکی علیه امنیت چین نبوده و هدف آن به غیر از کره شمالی کشور دیگری نیست.
مجازات حبس ابد برای رهبر سابق حزب کمونیست در چین
رهبر سابق حزب کمونیست در شهر گوانگژو، به جرم اختلاس به حبس ابد محکوم شد
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، دادگاهی در چین «وان کینگلیانگ» رهبر سابق حزب کمونیست در شهر گوانگژو را به جرم اختلاس و فساد به حبس ابد محکوم کرد.
محاکمه کینگلیانگ، یکی دیگر از پروندههای فساد و اختلاس است که در برنامه «شی جینپینگ» رییسجمهوری چین برای مبارزه با فساد، کشف و با برخورد جدی روبه رو میشود.
دادگاه همچنین دستور داد تمامی داراییهای کینگلیانگ توسط دولت ضبط شود.
معمولا مجازات چنین فسادهای مالی و سوء استفاده از قدرت در چین مجازات اعدام دارد، اما باتوجه به اعترافات کینگلیانگ به کارهایی که انجام داده و مدارکی که وی برای روشنتر شدن مساله به دادگاه ارائه کرده است، موجب شد مجازات وی به حبس ابد کاهش پیدا کند.
نتایج یک نظرسنجی:
سامانه «تاد» و به خطر افتادن تجارت کره جنوبی و چین
شمار زیادی از دست اندرکاران امور تجاری، فرهنگی و گردشگری در کره جنوبی می گویند که استقرار سامانه موشکی آمریکایی تاد در کره جنوبی تجارت این کشور با چین را در معرض خطر جدی و حتی نابودی قرار خواهد داد.
به گزارش ایرنا، این در شرایطی است که چین به شدت با استقرار این سامانه مخالفت کرده و «لی کچیانگ» نخست وزیر این کشور هفته قبل در نیویورک به «باراک اوباما» رئیس جمهوری آمریکا گفته است کشورش آرایش این سامانه را در کره جنوبی بر نمی تابد.
کمیته فرهنگی، ورزشی و گردشگری مجلس کره جنوبی به همین منظور اقدام به انجام نظرسنجی از بیش از 30 شرکت تجاری و دست اندرکار امور بازرگانی و فرهنگی با چین کرده که نتایج بدست آمده در آن قابل تامل است و زنگ خطر را برای مقامات کره جنوبی به صدا در آورده است.
نزدیک به 20 شرکت معادل 64 درصد از آنها که مورد نظرخواهی قرار گرفته اند، گفته اند که استقرار تاد روابط تجاری بین کره جنوبی و چین را دچار خدشه کرده و آن را متوقف خواهد کرد.
از سوی دیگر در این میان بیش از 70 درصد گفته اند که به شدت نگران آینده روابط تجاری دوجانبه هستند و از دولت می خواهند تلاشی برای عدم وقوع این اتفاق صورت دهد.
صاحبان و کارکنان این شرکت ها در نظرسنجی صورت گرفته یادآور شده اند که دولت چین مخالف آرایش سامانه «تاد» است و از هم اکنون هم با اتخاذ تدابیری این را نشان داده است.
خبرگزاری یونهاپ از کره جنوبی می نویسد که بسیاری از برنامه های فرهنگی میان دو کشور از سوی چین لغو شده است.
پیشتر نیز رسانه های گروهی چین گزارش کرده بودند که به دلایل مختلف، برخی از شرکت های تجاری این کشور قادر به حضور در نمایشگاه های کره جنوبی نیستند.
افرادی که در این شرکت ها مورد نظرخواهی قرار گرفته اند بر این باورند که دامنه لغو برنامه های فرهنگی به دلیل استقرار سامانه موشکی آمریکا موسوم تاد به برنامه ها و فعالیت های تجاری و کشتیرانی نیز کشیده شده است.
کره جنوبی و آمریکا به رغم مخالفت های شدید روسیه و چین اوایل تیر ماه سالجاری پس از پنج ماه گفت وگو در خصوص استقرار این سامانه موافقت کردند که آن را تا سال 2017 در شهر «سئونگجو» کره جنوبی واقع در 300 کیلومتری جنوب شرق سئول در واکنش به آزمایشات موشکی و هسته ای کره شمالی آرایش دهند.
مقامات آمریکایی می گویند، واشنگتن و سئول به توافقی غیرقابل تغییر درباره استقرار سیستم های دفاع موشکی تاد در کره جنوبی رسیده اند و هیچ چیز نمی تواند آنان را از اجرای این تصمیم منصرف سازد.
چین می گوید، آرایش این سیستم بیشتر تلاشی از سوی آمریکا برای رهگیری فعالیت های موشکی این کشور است و روسیه نیز اعلام کرده اجرای این طرح نه تنها پیونگ یانگ را برای برداشتن گام های غیر منطقی بیشتر تحریک می کند بلکه علاوه بر آن بر منافع مسکو نیز تاثیر می گذارد.
رزمایش هوایی چین در اقیانوس آرام
نیروی هوایی چین امروز (یکشنبه)اعلام کرد، بیش از ۴۰ فروند بمبافکن و انواع دیگر هواپیماهای نظامی خود را از یک تنگه میان جزایر متعلق به ژاپن به منظور شرکت آنها در رزمایشی در اقیانوس آرام غربی عبور داده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، شن جینکه، سخنگوی نیروی هوایی چین عنوان کرد: نیروی هوایی چین به رزمایشهای دوربرد در اقیانوس آرام غربی و گشتزنی بر فراز منطقه شناسایی و دفاع هوایی دریای چین جنوبی دست میزند تا از امنیت و حاکمیت ملی خود حفاظت کند.
چین در سال 2013 یک به اصطلاح منطقه شناسایی دفاع هوایی در دریای چین شرقی اعمال کرده و هواپیماها را مجبور به معرفی خود به مقامات چینی کرد، این اقدام با محکومیتهایی از سوی ژاپن و آمریکا مواجه شد.
در بیانیه مذکور آمده است: این گشتزنیها هدفشان نظارت دقیق و ارزیابی هواپیماهای نظامی خارجی که وارد حریم منطقه دفاع ضدهوایی میشوند خواهد بود و همچنین هدفشان اتخاذ تدابیری برای پاسخگویی به تهدیدهای مختلف در آسمان و حفاظت از حریم هوایی ملی است.
در بیانیه نیروی هوایی چین آمده است: هواپیماهای ارتش خلق چین بعد از پرواز بر فراز تنگه میاکو که بین جزایر اوکیناوا و میاکوی ژاپن واقع است، در اقیانوس آرام غربی رزمایش انجام دادند.
این رزمایش مصادف با اقدامات چین به منظور نشان دادن جسارت خود در مناقشات ارضی در دریاهای چین جنوبی و چین شرقی انجام شده است.
روابط میان چین و ژاپن به دلیل مناقشه ارضی دیرینه آنها بر سر جزایری در دریای چین شرقی مشهور به دیااویو، همواره سرد بوده است.
نیروی دریایی چین عمدتاً از تنگه میاکو که یک مسیر راهبردی مهم برای ارتش این کشور است، استفاده میکند تا از شرق چین به اقیانوس آرام برود.
امریکا باید اعتراف کند که کره شمالی قدرت هسته ای است
کره شمالی از ایالات متحده امریکا خواست که این کشور را به عنوان قدرت هسته ای به رسمیت بشناسد. به گزارش خبرگزاری اینترفاکس، وزارت امور خارجه کره شمالی روز یکشنبه اعلام کرد که ایالات متحده باید کره شمالی را به عنوان قدرت هسته ای به رسمیت بشناسد.
سخنگوی وزارت خارجه کره شمالی همچنین گفت: «اوباما تمام تلاش خود را می کند تا جایگاه استراتژیک کره شمالی را به عنوان قدرت هسته ای تکذیب کند. اما این اقدام به اندازه جلوگیری از نتابیدن خورشید با دست، غیرعقلانی است».
روز جمعه پیونگ یانگ اعلام کرد که آزمایش دیگر هسته ای را با موفقیت پشت سر گذاشته است.
باراک اوباما رییس جمهور امریکا به نوبه خود این اقدام کره شمالی را محکوم کرده و حتی بکارگیری تحریم های شدیدتر را برای کره شمالی لازم دانست.
رییس جمهور کره شمالی (امریکا) همچنین گفت: « امریکا هیچ گاه کره شمالی را به عنوان قدرت هسته ای اعلام نخواهد کرد. اقدامات تحریک آمیز و تخریب گرانه پیونگ یانگ باعث شده که این کشور در حوزه امنیت ملی و اقتصاد وظایف خود را به درستی انجام نداده و کره شمالی را به انزوا کشانده، مردم این کشور را دچار فقر و گرسنگی کند».
اسپوتنیک
چین:
آمریکا از مداخله در امور دیگران پرهیز کند
وزارت امور خارجه چین با انتشار بیانیه ای به هشدارهای باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا و انتقادهای او از پکن درخصوص مساله دریای جنوبی پاسخ داد و از این کشور خواست از دخالت در اموری که ارتباطی به او ندارد، پرهیز کند.
به گزارش ایرنا، اوباما در جریان اجلاس سران «آ.سه.آن» در وینتیان لائوس به شدت چین را در معرض انتقاد قرار داد و گفت که رای دیوان لاهه الزام آور است و پکن باید از آن تبعیت کند.
وی افزود که این رای درباره منازعات دریایی اعلام شده و کاملا مشخص است و چین و دیگر کشورها باید به آن پایبندی نشان دهد.
حالا فقط یک روز پس از این اظهارنظر رئیس جمهوری آمریکا، وزارت امور خارجه چین در بیانیه ای که «هوا چون اینگ» سخنگوی این وزارتخانه امروز جمعه منتشر کرده، آورده است که اگر نیروهای خارج از منطقه به دنبال حل مساله هستند بهتر است از مداخله کردن در اموری که به آنان مربوط نیست، خودداری ورزند.
وی در این بیانیه تاکید کرده است، آنها که می خواهند منازعات در دریای جنوبی حل و فصل شود باید از مواضع چین در این باره حمایت کنند نه اینکه پکن را مورد انتقاد قرار دهند.
او گفت: نیروهایی که خارج از این منطقه هستند با آوردن نظامیان و تجهیزات خود آبهای دریای جنوبی را متلاطم کرده اند.
در بیانیه همچنین به آمریکا هشدار داده شده و آمده است که چین به شدت مخالف حضور نیروهای آمریکایی و خارج از این منطقه در دریای جنوبی است.
پیشتر چین به ژاپن هم هشدار داده بود که نباید در مسایل این دریا مداخله کند اما شینزو آبه نخست وزیر ژاپن در اجلاس «آ.سه.آن» با آمریکا همراهی کرد و گفت که نگران وضعیت این منطقه است و به آن توجه خاصی دارد.
دیوان لاهه یک ماه قبل رایی را درباره شکایت سال 2013 میلادی فیلیپین صادر کرد که بر اساس آن ادعای چین مبنی بر مالکیت بر بیشتر آبهای دریای جنوبی رد و حق به مانیل داده شده است.
از سوی دیگر اوباما در مورد ساخت و سازهای دریای جنوبی هم به چین هشدار داده و بخصوص نسبت به هر اقدامی از سوی پکن در جزایر نزدیک به فیلیپین ابراز نگرانی کرده است.
وزارت امور خارجه چین اعلام کرد که برخلاف اظهارنظر مقام های آمریکایی، موضع گیری ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه در حمایت از پکن برای حل صلح آمیز مسایل دریای جنوبی قابل تقدیر است.
پوتین روز دوشنبه و در حاشیه اجلاس گروه «جی بیست» در شهر هانگ جو در شرق چین و در مصاحبه مطبوعاتی خود گفت که مخالف ورود نیروهای ثالث به منازعات دریای جنوبی است و از تلاش های چین برای حل صلح آمیز مساله و بازگرداندن ثبات به این منطقه حمایت می کند.
چین این مواضع روسیه را مورد تقدیر قرار داده و گفته است که اظهارات پوتین ندای عدالت خواهی جامعه بین المللی را تداعی می کند.
پایان اجلاس جی ۲۰ ؛ تلاشی برای کاستن مخاطرات اقتصادی و جدی شدن اختلافات
یازدهمین اجلاس سران گروه «جی ۲۰» که چین برای نخستین بار آن را میزبانی می کرد امروز دوشنبه با انتشار بیانیه ای در شهر هانگ جو مرکز استان جه جیانگ در شرق این کشور خاتمه یافت.
پایان اجلاس جی 20؛ تلاشی برای کاستن مخاطرات اقتصادی و جدی شدن اختلافات
به گزارش ایرنا، در شرایطی که جنجال های سیاسی و اختلاف نظرها و منازعات فراوان منطقه ای و جهانی در عرصه های اقتصادی و نظامی و سیاسی اجلاس را با کشمکش های زیادی مواجه کرد اما نهایتا اعضا به یک بیانیه دست یافتند.
در این بیانیه اهداف، جهت گیری ها و ابزارها، تدابیر و برخی از برنامه ها برای توسعه پایدار اقتصادی تشریح شده است.
در بیانیه هانگ جو خاطرنشان شده است که اعضا همکاری ها را در زمینه اقتصادی و تجاری افزایش داده و به دنبال رشد اقتصادی پایدار از طریق نوآوری خواهند بود.
بیانیه همچنین تاکید می کند که نمی توان از رکود اقتصادی گریخت مگر اینکه با ابداعات ، همکاری مشترک ، مقابله با حمایت گرایی تجاری یکجانبه و رهیافت های جامع اقتصادی به این مهم دست یافت.
«شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین میزبانی کشورش را در اجلاس مهم دانست و گفت که اجلاس سران با توافقات در بسیاری از زمینه ها و در باره مسایلی مهم خاتمه یافت.
از جمله اینکه خود چین اعلام کرد ظرفیت تولید فولاد خود را تا سال 2020 میلادی نزدیک به 100 تا 150 میلیون تن کاهش خواهد داد.
اعضای گروه 20، همچنین موافقت کردند که سهمیه بندی ها در سازمان های مهم بین المللی را مراعات کرده و بر همین اساس به پیشبرد اصلاحات این نهادها برای بهبود ساختارهای مالی و بانکی ادامه دهند.
در بیانیه تاکید شده است که صرف اتکا به سیاست های مالی و پولی کلان موجود راهگشا نیست و جهان به رهیافت نوین رشد اقتصادی نیاز دارد.
به نظر می رسد که اعضای گروه به این نتیجه رسیده اند که دنیا بتدریج به یک نظم نوین اقتصادی نیاز دارد که در آن فقط دیدگاه ها و سیاست ها و راهبردها از قدرت های برتر اقتصادی به دیگر کشورها و سازمان ها دیکته نشود.
مبارزه مستمر با فساد مالی، ایجاد مرکز استرداد مجرمان بین کشورها، اجرای برنامه عملیاتی مبارزه با فساد در دو سال آینده، بازگرداندن دارایی های سرقت شده در جریان فساد مالی و دستگیری مفسدان مالی در همه کشورهای عضو گروه 20 از دیگر مضامین این بیانیه است.
در بیانیه آمده است که این گروه برای کاستن از مخاطرات اقتصادی دستکم در یک دوره کوتاه مدت و میان مدت باید همه ابزارهای چند جانبه مالی و بانکی و اقتصادی و برنامه های سیاسی لازم را بکار گیرد.
بیانیه همچنین خواستار افزایش سرمایه گذاری، تخصیص بسته های محرک اقتصادی ، تزریق پول در صورت لزوم به بازار، تقویت سامانه های چند جانبه تجاری و پایان دادن به بی نظمی در ساختارهای مالی و بانکی و اصلاحات در این نهادها شده است.
رییس جمهور چین در پایان اجلاس در مصاحبه مطبوعاتی که از تلویزیون چین پخش می شد ضمن تشریح مفاد بیانیه گفت که کشورهای عضو نباید به الفاظ توخالی برای تسریع اقتصادی بسنده کنند.
وی گفت که اقتصاد جهان در تقاطع بحرانی و حساسی قرار گرفته است و بازارها و تجارت جهانی متزلزل می باشد.
در این میان رهبران کشورها برگزیت را مشکلی مضاعف دانسته اند و گفته اند در باره بحران صنعت فولاد در جهان و چالش های مختلف اقتصادی موجود و رکود در اجلاس بحث های زیادی شده است و انتظارات فراوانی از این گروه وجود دارد.
او افزود که باید محیط بین المللی را صلح آمیز و با ثبات حفظ کنیم تا بتوانیم با مخاطرات اقتصادی پیش رو و چالش های موجود به درستی برخورد کنیم.
این در شرایطی است که برخی از کشورهای غربی در این اجلاس از چین انتقاد کردند که همواره بر وجود چالش ها و موانع تاکید می ورزد اما کمتر برای شکستن آنها تلاش کرده است و خود یکی از اصلی ترین عوامل بروز تنش در صنعت فولاد دنیاست.
** پهن نشدن فرش قرمز برای اوباما
از سوی دیگر نکات مهمی در جریان برگزاری اجلاس رخ داد که شاید یکی از مهمترین آنها پهن نشدن فرش قرمز برای باراک اوباما رییس جمهور آمریکا بود و اینکه او برخلاف دیگر رهبرانی که از در اصلی هواپیما روی فرش قرمز پا گذاشتند از در میانی خارج شد و فرشی را جلوی پای خود ندید که نشان می داد منازعات دریاهای شرقی و جنوبی چین تا مراحل حساسی پیش رفته است.
از سوی دیگر شاید بتوان مدعی شد که چین با این اقدام خود و تاکید بر اینکه اینجا خاک چین است این نکته را گوشزد کرد که با استقرار سامانه تاد آمریکا در کره جنوبی مخالف است و این را بارها در حاشیه اجلاس گروه جی بیست تکرار کرد .
موضوع دیگر اینکه صندوق بین المللی پول رشد اقتصادی سال جاری میلادی را سه ممیز یک درصد و برای سال آینده سه ممیز چهار دهم درصد برآورد کرده است .
رییس جمهور آمریکا و ترزا می نخست وزیر انگلیس هم دیداری مهم در حاشیه اجلاس داشتند و در آن اوباما تاکید کرد لندن باید مراحل برگزیت را با احترام به اروپا تشریح کند و در این زمینه شفاف سازی نماید و افزود که کشورش به دنبال مذاکرات با انگلیس در زمینه تجاری است و به این موضوع اولویت می دهد.
شیزو آبه نخست وزیر ژاپن که اختلافات فزاینده ای دریای شرقی و دریای جنوبی با چین دارد و در سفر به هانگ جو هم به این مسایل پرداخت و البته کمتر از هر کسی در اخبار رسانه های چین از او یاد شد، از برگزیت به عنوان پدیده ای که وضعیت شرکت های ژاپنی را در انگلیس به خطر انداخته است، یاد کرد.
او تهدید کرد که چنانچه وضعیت انگلیس از محوریت اروپا خارج شود شرکت های ژاپنی احتمالا به اتحادیه اروپا منتقل خواهند شد.
نخست وزیر ژاپن در جریان اجلاس هم بسته محرک اقتصادی 270 میلیارد دلاری کشورش را که در ماه اوت امسال رونمایی شد مورد تشریح قرار داد و گفت که انتظار دارد کشورهای عضو گروه سیاست هایی که رشد اقتصادی دنیا را تسریع می کند، اتخاذ کرده و در زمینه سرمایه گذاری و تجارت گام های بلندتری بردارند.
وی افزود: این مهم است که کل گروه جی 20، احساس نگرانی و بحران کند و بداند که باید خیلی سریع سیاست های تازه و نوآور را اتخاذ و اجرا نماید.
کارشناسان می گویند که رشد اقتصادی چین هم که تا سال 2010 میلادی سالانه 10 تا 12 درصد بود حالا بتدریج به شش ممیز نیم درصد رسیده است و تا سال 2020 میلادی بعید است از مرز 7 درصد فراتر برود و این نمودی از مطلوب نبودن وضعیت اقتصادی دنیاست.
در مورد قرارداد 18 میلیارد دلاری هم که برای ساخت نیروگاه هسته ای هینکلی بین چین و انگلیس موافقت شده بود رهبران چین و انگلیس گفت و گو کردند و قرار شد که لندن دوباره این موضوع را بررسی کرده و تصمیم خود را تا پایان ماه جاری میلادی در باره ادامه قرارداد و یا فسخ آن اعلام کند.
در این میان اتحادیه اروپا هم به غیر از چین شرکت اپل آمریکا را تحت فشار گذاشت و اعلام کرد که این شرکت بدهی مالیاتی 13 میلیارد دلاری خود را نپرداخته است و باید زودتر این مالیات را تسویه کند.
از دیگر حاشیه های مهم اجلاس می توان به تصویب معاهده اقلیمی و تحولات آب و هوایی پاریس توسط پارلمان های چین و آمریکا و اطلاع دادن آن به سازمان ملل یاد کرد که با توجه به اینکه هر دو کشور بزرگترین تولیدکنندگان دی اکسید کربن آلوده جهان هستند اهمیت زیادی دارد.
در زمان برگزاری این اجلاس همچنین کره شمالی که در میان هیات های حاضر بارها در باره وضعیت این کشور مذاکراتی صورت گرفت، سه فروند موشک بالستیک پرتاب کرد که بی درنگ کشورهای کره جنوبی، آمریکا و ژاپن آن را محکوم کردند.
بر اساس گزارش ستاد کل ارتش کره جنوبی این موشک ها از نوع موسودان بوده است که بین 1300 تا 1500 کیلومتر برد دارد و هر سه موشک پس از ارتفاع گرفتن در فاصله یکهزار کیلومتری در آبهای دریای شرقی واقع در 400 کیلومتری داخل منطقه شناسایی دفاعی هوایی ژاپن فرود آمده است.
بیست عضو گروه جی 20 در واقع 85 درصد از تولید ناخالص دنیا و دو سوم از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده اند .
در جریان اجلاس چین بشدت بر جهانی شدن اقتصاد تاکید می ورزید و رییس جمهور این کشور از آن سخن گفت، اما سران آلمان و فرانسه گفتند که جهانی شدن نمی تواند حتما مثبت باشد و نابرابری ها را افزایش خواهد داد مگر اینکه بتوان مقررات مشخصی را برای پیشبرد این فرایند جهانی در اقتصاد تنظیم کرد.
رویدادهای خبری اجلاس جی-20 در چین
یازدهمین دوره اجلاس سران کشورهای عضو گروه بیست (جی-20)، فردا و پس فردا چهارم و پنجم سپتامبر (14 و 15 شهریور) در شهر «هانگ ژو» در شرق چین برگزار می شود.
بر اساس گزارش های منتشر شده، موضوع اصلی این اجلاس، بررسی برنامه کار اجرایی توسعه اقتصادی پایدار جهان تا سال 2030 میلادی است که این برنامه در دو روز مورد بحث قرار می گیرد و به تصویب خواهد رسید.
از جمله قرار است مشخص شود که کشورها با چه راهکارهایی و با تزریق چه مقدار از منابع می توانند جهان را از رکود فعلی اقتصادی نجات داده و تقاضا و عرضه را در جهان به توازن برسانند.
طبق گزارش منابع خبری چین، از جمله برنامه های اصلی این نشست که سران 20 کشور توسعه یافته جهان در آن شرکت می کنند دیدار «شی جین پینگ» و «باراک اوباما» روسای جمهوری چین و آمریکا به عنوان دو قدرت اصلی اقتصادی و سیاسی جهان خواهد بود تا آنها بتوانند طیف وسیعی از مسائل موجود در روابط دو کشور از توافق هسته ای ایران با گروه 1+5 و اختلافات در دریای جنوبی چین را مورد بحث و بررسی قرار دهند.
بطور مثال، خبرگزاری رسمی شینهوای چین و چند رسانه دیگر این کشور میزبان، امروز اعلام کردند شی و اوباما تا کنون از پیشرفت هایی که پس از توافق هسته ای ایران صورت گرفت، ابراز رضایت کرده و تاکید دارند که باید همچنان برای جلوگیری از منع گسترش تسلیحات هسته ای در جهان تلاش شود.
براساس این گزارش ها، سران چین و آمریکا همچنین قرار است دیگر مسائل از جمله اختلافات، اشتراکات، روابط دوجانبه، منطقه ای و بین المللی و منازعات مناطق جنوب، جنوب شرق آسیا و خاورمیانه را با یکدیگر بررسی کنند.
اما از تحولات امروز(شنبه) باید گفت که پارلمان چین به عنوان بزرگترین تولیدکننده دی اکسیدکربن در جهان، در راستای موضوع اجلاس در اولین ساعات کاری شنبه بطورسمی معاهده تغییرات اقلیمی پاریس را تصویب کرد.
از آنجایی که قرار بود چین و آمریکا که بزرگترین اقتصادهای جهان را دارند در جریان اجلاس فردا و پس فردا از تصویب نهایی این معاهده در مجامع قانون گذاری خود خبر دهند، بنابر این آمریکا نیز امروز پس از این تصمیم چین، با ارسال نامه ای به سازمان ملل موافقت خود را برای امضای این معاهده اعلام کرد.
هدف اصلی این معاهده گسترش استفاده از انرژی های تجدیدپذیر است و کشورهای عضو سازمان ملل را به کاهش تصاعد گازهای گلخانه ای به میزان 32 درصد تا سال 2030 دعوت می کند.
در کنفرانس سال گذشته پاریس، حضور و حمایت شی جین پینگ و باراک اوباما روسای جمهوری چین و آمریکا عامل مهمی در دستیابی به این توافق بود و اکنون اعلام خبر تصویب شدن مفاد این معاهده در مجامع قانون گذاری دو کشور می تواند خبری امیدوارکننده برای دوست داران محیط زیست تلقی شود.
برای آن که این معاهده اجرایی شود باید حداقل 55 کشور که مسئول انتشار 55 درصد تصاعد گازهای گلخانه ای جهان هستند آن را امضا کنند.
اکنون با امضای فقط دو کشور آمریکا و چین درصد تولید گازهای گلخانه ای کشورهای امضاکننده به 40 درصد خواهد رسید که اجرایی شدن این معاهده را بیش از هر زمان دیگری به واقعیت نزدیک می کند.
اما باراک اوباما که آخرین سفر خارجی خود را به عنوان رییس جمهوری آمریکا به چین انجام داده است امروز در بدو ورود به هانگ ژو در دیدار با همتای چینی خود، به پکن هشدار داد که باید مراقب رفتارها و اقدامات خود در دریای جنوبی باشد.
دو رئیس جمهوری اگرچه سعی داشتند محور گفت و گوها را بر مسائل اقتصادی متمرکز کنند اما اختلافات قدیمی دو کشور در این دیدار بار دیگر سر باز کرد، با این وجود رئیس جمهوری چین تاکید کرده است دو کشور نباید اجازه دهند میان آنها رویارویی و مناقشه رخ دهد.
گزارش رسانه های چین از دیدار امروز دو رهبر نیز حاکی است که طرفین در باره بیماری های خطرناک در آفریقا،حملات سایبری، محورهای اجلاس گروه جی بیست، توسعه اقتصادی و همکاری های تجاری بیشتر میان دو کشور از جمله اختلافات فی مابین گفت و گو کرده اند.
به گزارش امروز رسانه های چین، از آنجایی که برای چین هم دخالت های آمریکا در منازعات دریای جنوبی و دریای شرقی مساله ساز شده است، رهبر چین نیز به طور حتم با استفاده از فرصت این اجلاس بار دیگر اعتراض های خود را به حضور نظامی آمریکا در حیاط خلوت خود یعنی دریای جنوبی و شبه جزیره کره ابراز خواهد کرد.
همچنین بررسی مسائل مربوط به کره شمالی و فعالیت های هسته ای این کشور و نیز استقرار سامانه آمریکایی «تاد» در خاک کره جنوبی، دیگر محورهای مورد مذاکره طرفین خواهد بود.
شی جی پینگ امروز با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهورترکیه نیز دیدار و گفت و گو کرد.
دیدار رهبران دو کشور در شرایطی صورت می گیرد که سیل مهاجران اویغور از منطقه خودمختار «سین کیانگ» در شمال غرب چین به ترکیه، پاشنه آشیل روابط دو کشور در ماه های اخیر بوده است.
چین می گوید که برخی از جدایی طلبان اویغور که به جنوب غرب آسیا مهاجرت می کنند، در نهایت به گروه های تروریستی در سوریه و عراق می پیوندند و ترکیه باید از صدور روادید برای آنها خودداری کند. با این حال آنکارا تاکنون با این درخواست مخالفت کرده است.
شی در دیدار روز شنبه با تقدیر از تعهد ترکیه به مقابله با اقدام علیه امنیت ملی چین، ابراز امیدواری کرد که دو کشور به نتایج بیشتری در زمینه مبارزه با تروریسم دست یابند.
اردوغان هم ضمن تشکر از رئیس جمهوری چین برای همکاری در زمینه حفظ امنیت و ثبات در ترکیه، گفت که مبارزه با تروریسم یک مسئله بلندمدت است و وی امیدوار است که همکاری دو کشور در این زمینه توسعه یابد.
جی 20 گروهی متشکل از آمریکا، چین، انگلیس، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا، ترکیه، ژاپن، برزیل، آرژانتین، هند، اندونزی، مکزیک، عربستان سعودی، آفریقای جنوبی، کره جنوبی، روسیه، استرالیا و نماینده اتحادیه اروپا است که در سال 1999 به منظور تشکیل جلسات منظم میان مهمترین کشورهای صنعتی و اقتصادهای در حال توسعه تاسیس شد.
نشست سران این گروه روزهای یکشنبه 4 و دوشنبه 5 سپتامبر (14 و 15 شهریور) در شهر هانگ جو در شرق چین برگزار می شود.
پروژه چین برای "تسخیر جهان"
دولت چین قصد دارد "جادهی ابریشم" را بازسازی کند؛ جادهای که باید آسیای مرکزی را به اروپا متصل کند. بدینمنظور شاهراهها، ریلها و لولههای نفت زیادی ساخته خواهد شد. ناظران این را "پروژهای برای تسخیر جهان" مینامند.
مجلهی آلمانی "اشپیگل" در گزارشی اختصاصی به معرفی پروژهی غولآسای دولت چین برای بازسازی "جادهی تاریخی ابریشم" پرداخته و آن را تلاشی برای "تسخیر جهان" نامیده است.
در این گزارش آمده که شی جینپینگ، رئیسجمهوری ۶۳ سالهی چین و دبیرکل حزب کمونیست این کشور، قصد دارد اسطورهای را زنده کند و "جادهی ابریشم تازهای" بسازد. این جاده در امتداد جادهی ابریشم تاریخی ساخته خواهد شد که زمانی بزرگترین راه تجاری بود.
مدتهاست که رئيسجمهوری چین هر بار در سخنانش به این پروژه اشاره میکند و از "یک خط کمربندی و یک جاده" سخن میگوید. این پروژهای غولآسا خواهد بود که حدود ۶۰ کشور در آن شرکت خواهند داشت، یعنی نیمی از جمعیت زمین.
دولت چین در این چارچوب قصد دارد نه تنها مسیری تجاری بسازد، بلکه همچنین میخواهد زیرساختهای خود را در ابعادی بزرگ گسترش بخشد. پکن بدینمنظور ۴۰ میلیارد دلار آماده کرده است. این پول صرف ساختن اتوبانها، خطوط آهن، لولههای نفت و گاز و بنادری از لیتوانی تا شاخ آفریقا، از سریلانکا تا اسرائیل، و از پاکستان تا ایران خواهد شد. دو خط آهن نیز به آلمان کشیده خواهد شد: از شنژو به هامبورگ و از چونگگینگ به دویسبورگ.
تأسیس بانکی جداگانه
پکن به منظور تأمین مالی این پروژهی غولآسا حتی به تأسیس یک موسسهی مالی اقدام کرده است که "بانک سرمایهگذاری زیرساختهای آسیا" (AIIB) نام دارد. رئیسجمهوری کنونی چین سالها از این موضوع رنج میبرد که واشنگتن به کشورش اجازه نمیداد در سازمانهای بینالمللی مانند بانک جهانی یا صندوق بینالمللی پول حرفی برای گفتن داشته باشد.
به همین دلیل در ژوئن سال ۲۰۱۵ بر خلاف خواست و ارادهی ایالات متحده آمریکا، ۵۷ کشور طرح تأسیس بانک یادشده را امضا کردند که در میان آنها بریتانیا، فرانسه و آلمان هم به چشم میخوردند. هر گاه چینیها پروژهی بزرگی را تدارک میبینند، هر کشوری مایل است در آن سهیم باشد.
اما پرسش اصلی این است که هدف چین از بازسازی جادهی ابریشم چیست؟ آیا رهبران این کشور میخواهند همسایگان دور و نزدیک چین را به هم مرتبط سازند و آنطور که تبلیغات رسمی این کشور میگوید: جهان را به هم نزدیکتر کنند؟ آیا شرکتهای چینی به جهانروایی (گلوبالیزاسیون) نیازمندند تا به اقتصاد خودشان که دارد درجا میزند تکانی بدهند و راههای صادراتی تازهای برای مازاد تولید کالاهای خود بیابند و راههای وارداتی نفتی به کشور خود را تضمین کنند؟ یا پکن تلاش میکند سیطرهی سیاسی غرب را درهم بشکند و برنامهای برای تسخیر جهان دارد؟
طرحهای بلندپروازانه
هم اکنون در کاشغر مهندسانی به سفارش چین مشغول کار بر روی پروژهی بزرگی هستند. قرار است در آنجا کریدوری اقتصادی ایجاد گردد. جادهای کوهستانی به پاکستان در این منطقه ساخته خواهد شد که قرار است از تنگهی خونجراب عبور کند و به بندر قوادار در دریای عرب منتهی گردد.
روی میز کار مهندسان نقشههایی به چشم میخورد که از خطوط آهن بلندپروازانه و ماجراجویانهای به قرقیزستان و قزاقستان حکایت میکنند. این از نظر فنی چالش بزرگی است. اما از زمانی که چینیها موفق شدهاند خط آهنی به مسیر تبت در ارتفاعات ۵ هزار متری بسازند، همه چیز ممکن به نظر میرسد.
از هماکنون میتوان دید که رهبران حزب کمونیست چین در راههای ترانزیتی در مسیر آسیای مرکزی و مناطق اقتصادی تازه، پول هنگفتی سرمایهگذاری میکنند. استاندارد زندگی مردم کاشغر بالا رفته است و در اورومچی مرکز این ایالت، دو پارک فنآوری مدرن که از مشوقهای مالیاتی برخوردارند، توانستهاند فرصتهای شغلی زیادی ایجاد کنند. در منطقهی خودمختار "شینجینگ" نرخ رشد اقتصادی به ۹ درصد رسیده است، یعنی از هر نقطهای در چین بالاتر است.
ناخشنودی بهرغم افزایش رفاه
پکن انتظار دارد که مردم منطقه به خاطر این رفاه سپاسگزار باشند، ولی سخت اشتباه میکند. زیرا برای بیشتر مردم اویغور یک چیز مهمتر از بالا رفتن کمیت کالاهاست. آنان از دولت چین انتظار دارند که نسبت به اویغورها و دین اسلام رفتار احترامآمیزی داشته باشد.
اما چنین انتظاری برآورده نمیشود، بلکه بر عکس: مسجدها با دوربینهای ویدیویی کنترل میشوند، مردان مسلمان اجازه داشتن ریش بلند را ندارند و مسئولان کودکان اویغور را مجبور میکنند که در ماه رمضان روزهی خود را بشکنند.
اگر چه نخبگان سیاسی و اقتصادی از کمکهای مالی پکن و فرصتهای به دست آمده استقبال میکنند، اما جمعیت محلی در شینجیانگ جادهی تازهی ابریشم را با بدبینی مینگرند و بیم آن دارند که نفوذ چینیهای "هان" در منطقه افزایش یابد.
در حال حاضر دو شرکت هوایی از ارومچی به بزرگترین شهر قزاقستان یعنی آلماتی پروازهای منظم دارند. از راه زمینی هم خطوط آهن و جادههای تازه این دو شهر میلیونی را که با هم ۱۵۰۰ کیلومتر فاصله دارند، به یکدیگر وصل میکنند. قرار است در مناطق مرزی این بخش یک منطقهی تجارت آزاد مشترک ایجاد گردد.
قرقیزستان در استراتژی جادهی ابریشم برای رهبران چین نقشی کانونی بازی میکند. تصادفی نیست که رئيسجمهوری چین در سپتامبر ۲۰۱۳ در سفر به این کشورو در دیدار با همتای قرقیز خود نصرتالله نظربایف از "پروژهای بزرگ" سخن گفت.
نظربایف نیز شادمانی خود را از سخنان رهبر چین پنهان نکرد. وزیر راه و ترابری قرقیزستان نیز تصریح کرد که کشور او در پنج سال آینده چند میلیارد دلار صرف نوسازی قطارها و خطوط آهن خواهد کرد.
چین بمبافکن "دور برد استراتژیک" میسازد
رسانههای دولتی چین اعلام کردند که این کشور در حال توسعه نوع جدیدی از یک بمبافکن استراتژیک است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، این منابع همچنین مدعی شدند که ساخت بمبافکن مذکور گام مهمی در "پیشرفتهای چین در زمینه تولید هواپیماهای غولپیکر و توسعه تجهیزات نظامی پیچیده" است.
ما شیائوشیان، فرمانده نیرویهوایی چین با اعلام این خبر اعلام کرد که این بمبافکن به طرز چشمگیری توانایی چین در زمینه حملات با برد پروازی بسیار زیاد را افزایش میدهد.
وی از ارائه توضیحات بیشتر در خصوص این هواپیما و زمان رونمایی آن خودداری کرد و تنها گفت: شما در آینده این بمبافکن را مشاهده خواهید کرد.
چین اخیرا نسل جدیدی از یک بمبافکن استراتژیک مجهز به موشک کروز هوا به زمین به نام "دی-اچ 20" را رونمایی کرده است. این بمبافکن به چین اجازه میدهد اهدافی که در استرالیا هستند را نیز مورد هدف قرار دهد. هماکنون تنها آمریکا و روسیه قادر هستند موشکهای کروز را از هواپیما شلیک کنند.
این هواپیما پروازهای آموزشی را در غرب اقیانوس آرام و گشتهایی را نیز در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی انجام داده است.
چین امسال یک هواپیمای ترابری نظامی غولپیکر به نام وای-20 را نیز معرفی کرده است.
چین آب پاکی را روی دست کره جنوبی ریخت
چین با مخالفت دوباره با استقرار سامانه پیشرفته موشکی «تاد» آمریکا در خاک کره جنوبی، آب پاکی را روی دست این کشور ریخت تا نشان دهد همچنان بر مواضع قبلی خود در این رابطه پایبند است.
ظاهرا «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین در جریان نشست مشترک سه جانبه با همتایان کره جنوبی و ژاپنی در توکیو که از دیروز چهارشنبه آغاز شده، به صورت دوجانبه با «یون بیونگ سه» همتای کره ای هم ملاقات و با صراحت مخالفت خود را با استقرار سامانه آمریکایی اعلام کرد.
وی در این ملاقات تاکید کرد که از دیدگاه چین استقرار این سامانه یک تهدید بزرگ برای منطقه و امنیت ملی چین است و پکن به هیچوجه زیر بار این تهدید نخواهد رفت.
«وانگ» که پیشتر کشورش مخالفت خود را با سامانه آمریکایی اعلام کرده بود از کره جنوبی خواست دست از این کار برداشته و مانع آرایش تاد در کره جنوبی شود.
او گفت که ما چطور می توانیم استقرار سامانه ای را که منافع و امنیت چین را تهدید می کند، بپذیریم. کره جنوبی باید به هر شکل ممکن راهی برای حل موضوع پیدا کند که مساله برطرف شده و خدشه ای به روابط دو کشور وارد نشود.
وی افزود: امسال مصادف با بیست و چهارمین سالگرد تاسیس روابط رسمی دو کشور است و در سال های گذشته ثمرات فراوانی در روابط داشته ایم و امروز به سئول توصیه می کنیم میوه حاصله از روابط خوب را بخاطر اشتباهاتش زیر پا له نکند.
«وانگ یی» در این ملاقات همچنین از «پارک گئون هی» رئیس جمهوری کره جنوبی برای حضور در اجلاس ماه آینده سران «گروه بیست» در چین دعوت به عمل آورد.
رسانه های گروهی چین به اظهارات وزیر خارجه کره جنوبی در باره استقرار تاد اشاره نکرده اند اما خبرگزاری شین هوا گزارش کرده است که وی بر حل اختلافات با هدف حراست از روابط خوب دو کشور تاکید ورزیده است.
کره جنوبی پیشتر اعلام کرده است که به دلیل مخالفت های چین و روسیه با استقرار تاد، تصمیم خود را برای آرایش این سامانه تغییر نخواهد داد.
ایرنا،
چین نقش حزب کمونیست در نهادهای غیر دولتی را افزایش می دهد
دولت پکن تصمیم گرفته تا در راستای آشنایی هر چه بیشتر مردم با مسائل سیاسی، هیئت هایی را به نمایندگی از حزب حاکم کمونیست در نهادهای خصوصی ایجاد کند.
به گزارش مهر به نقل از رویترز، چین قوانین جدیدی را با موضوع ایجاد هیئت هایی به نمایندگی از حزب حاکم کمونیست در نهادهای خصوصی کشور، تصویب کرد که هدف از آن افزایش نقش دولت در گروه های اجتماعی عنوان می شود.
البته این اقدام چین از سوی دولت های غربی به تلاش برای نادیده گرفتن حقوق بخش خصوصی تعبیر شده است به ویژه آنکه در آوریل سال میلادی جاری (2016)، چین قوانینی را وضع کرد که ادعا می شود موقعیت شرکت های خارجی فعال در این کشور را به مخاطره می اندازد.
به موجب دستورالعملی که حزب کمونیست چین اواخر دیروز یکشنبه منتشر کرد، تاسیس چنین هیئت هایی در راستای تضمین ارائه موثر رفتارهای حزبی در نهادهای غیر دولتی عنوان می شود.
هدف از چنین اقدامی، تقویت راه های آموزش تفکر سیاسی در گروه های اجتماعی برای شهروندان مسئولیت پذیر عنوان می شود تا به این ترتیب جایگاه حزب نیز در گروه های اجتماعی تقویت شود.
نظارت بر این گروه ها نیز از جایگاه ویژه ای در برنامه روزمره حزب حاکم کمونیست برخوردار خواهد شد.
"نظم نوین جهانی" با مرکزیت اتحاد روسیه و چین
خبرگزاری روسی نوشته است: درحالیکه آمریکا و اروپا سیاست خصمانهای نسبت به چین در پیش گرفتهاند، پکن به دنبال ایجاد ائتلافی با روسیه به منظور مقابله با ناتو است و خواستار "نظم نوین جهانی" میان پکن و مسکو شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، شی جینپینگ، رییس جمهوری چین در جریان سخنرانی در نود و پنجمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست این کشور در ماه گذشته میلادی، خواستار تشکیل یک اتحادیه نظامی با روسیه شد که میتواند قدرت ناتو را کم کند و به تمایلات امپریالیستی غرب پایان دهد.
این اظهارات از سوی رییس جمهوری چین در برههای از زمان مطرح شده که پکن و مسکو خود را در مقابل سیاستهای خارجی خصمانه آمریکا به شدت در معرض خطر میبینند؛ به طوریکه دو کشور به استقرار سپرهای دفاع موشکی و سایر تدابیر امنیتی پرداختهاند تا در صورت لزوم و درگیری از آنها در مقابل غرب دفاع کنند.
رییس جمهوری چین در این مراسم گفت: جهان در آستانه یک تغییر اساسی قرار دارد. ما شاهد هستیم که چگونه اتحادیه اروپا به تدریج رو به نابودی میرود و اقتصاد آمریکا روبه زوال است. اینها همگی برای یک نظم نوین جهانی است.
به نظر میرسد که این اظهارات از سوی مقام ارشد دولت چین به خاطر دخالتهای آمریکا در مساله مناقشات دریای چین جنوبی و مطرح کردن آن در دادگاه لاهه و همچنین انتقادهای غرب به سرکوب مخالفان دولتی در چین صورت گرفته است.
شی جینپینگ همچنین در میان هواداران حزب حاکم کمونیست به این مساله پرداخت که در 10 سال آینده "ما شاهد یک نظم نوین جهانی خواهیم بود که مرکزیت اصلی آن اتحاد چین و روسیه است."
ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه نیز مدتهاست که از تحولات نظامی و اقتصادی گسترده میان روسیه و چین حمایت کرده و همکاریهای موجود میان دو کشور را استراتژیک و جامعه میداند.
به دلیل موضع گیری جامعه بینالملل نسبت به چین در پی حکم دادگاه لاهه در بی اساس بودن ادعای مالکیت انحصاری پکن در دریای چین جنوبی و استقرار سامانههای دفاع موشکی تاد آمریکا در کره جنوبی، روسیه بیش از گذشته به حمایت از حضور چین در مانورهای نظامی مشترک در اقیانوس آرام پرداخته است.
استقرار موشک های فراصوت چین روی مرگبارترین ناوشکن دریای چین جنوبی
پکن ضمن هشدار در خصوص پدافند تهاجمی خود از جزایر مورد مناقشه در دریای چین جنوبی، بر روی عرشه ناو سرفرماندهی چین در این دریا امکانات رزمی ارتقاء یافته ای را مستقر خواهد کرد.
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پکن ضمن هشدار در خصوص پدافند تهاجمی خود از جزایر مورد مناقشه در دریای چین جنوبی، بر روی عرشه ناو سرفرماندهی چین در این دریا امکانات رزمی ارتقاء یافته ای را مستقر خواهد کرد.
همزمان با تشدید تنشها بر سر جزایر مورد مناقشه سپراتلی در دریای چین جنوبی، چین فرآیند ارتقای تسلیحات نصب شده بر روی ناوشکن «شنزن» را به پایان رسانید. این ناوشکن قرار است برای انجام عملیات مشترک با «ناوگان دریایی ارتش آزادیبخش خلق» به دریای چین جنوبی اعزام شود.
سامانه موشکی مستقر بر روی ناوشکن شنزن- که تنها ناوشکن لوهای کلاس پکن بشمار می رود- به یک سکوی پرتاب عمودی ۳۲ سلولی ارتقاء یافته است که از توان پرتاب موشکهای زمین به هوای میان برد «اچ اچ کیو- ۱۶» با برد ۱۹ مایل دریایی و حداکثر سرعت ۳۴۵۷ کیلومتر در ساعت برخوردارست.
تحلیلگران دفاعی می گویند که این سامانه با سامانه موشکی «گولوم/ اشتیل-۲» روسیه قابل مقایسه است.
سایر امکانات رزمی افزوده شده به این ناوشکن شامل چهار اسلحه ضد هوایی دوقلوی ۳۷ میلیمتری با دو سامانه تسلیحاتی مدل ۱۱۳۰ و رادارهای جستجوی زمینی و هوایی است. همچنین سامانه رادار این ناوشکن برای حذف نقطه کور موجود در سامانه های قبلی، تکمیل شده است.
گفتنی است که ارتقای قابل توجه امکانات رزمی این ناوشکن در حالی صورت می گیرد که پکن برای انصراف از ادعاهای ارضی خود بر جزایر مورد مناقشه و نفت خیز دریای چین جنوبی با فشارهای فزاینده ای روبروست؛ منطقه ای که روزانه محل گذر حدود ۴۰ درصد از کشتی های تجاری جهان است.
تحلیلگران نگران آن هستند که افزایش فشارهای غرب و همچنین رقبای منطقه ای همچون ژاپن و استرالیا بر پکن، دولت چین را به انزوا کشانده و باعث تشدید خصومتها شود. چین نیز به مردم خود هشدار داده است که خود را برای جنگ بر سر قلمروهای مورد مناقشه در دریای چین جنوبی آماده نمایند.
تشکیل ائتلاف مبارزه با تروریسم از سوی ۴ کشور
فرماندهان ارتش کشورهای چین، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان در شهر «ارومچی» ائتلاف مبارزه با تروریسم تشکیل دادند.
به گزارش مهر به نقل از روزنامه «پاکستان»، فرماندهان ارتش چین، پاکستان، افغانستان و تاجیکستان ائتلاف مبارزه با تروریسم در شهر «ارومچی» چین تشکیل دادند.
در این نشست، اتئلاف چهار جانبه نظامی مبارزه با تروریسم تشکیل شد. تشکیل ائتلاف چهارجانبه مبارزه با تروریسم در شهر «ارومچی» استان «سین کیانگ» چین با حضور «راحیل شریف» فرمانده ارتش پاکستان و فرماندهان ارتش کشورهای چین ،افغانستان و تاجیکستان پیشرفت مهمی در مبارزه با تروریسم در منطقه به شمار می رود.
در این نشست توافق شد نیروهای امنیتی چهار کشور برای تبادل اطلاعات امنیتی با همدیگر همکاری کنند. برای افزایش توان رزمی نیروهای نظامی چهار کشور در مبارزه با تروریسم، توافق شد که رزمایش های نظامی مشترکی در منطقه برگزار شود.
پیونگیانگ:
تکرار آزمایشهای هستهای به تصمیمهای آمریکا بستگی دارد
کرهشمالی اعلام کرد انجام آزمایشهای هستهای بیشتر به اقدامات آمریکا بستگی دارد.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «ری یانگ هو» وزیر امور خارجه کرهشمالی امروز-سهشنبه- اعلام کرد این مساله که کشورش آزمایشهای هستهای بیشتری انجام دهد به اقدامات آمریکا بستگی دارد.
وی افزود برخورد واشنگتن با پیونگیانگ، امکان تبدیل شدن کرهشمالی به کشوری عاری از سلاح هستهای را از بین برده است.
ری یانگ هو تاکید کرد کره شمالی کشور هستهای مسئولیتپذیر بوده و تنها زمانی که تهدید شود از توان اتمی خود استفاده خواهد کرد.
درگیری پلیس و مردم اوکیناوا بر سر ساخت فرودگاه ویژه بالگردهای آمریکایی
در پی از سرگیری ساخت فروگاه های ویژه بالگردهای نظامی آمریکا در اوکیناوا ژاپن، مردم این منطقه با دست زدن به اعتراض و راهپیمایی با پلیس نیز درگیر شدند.
به گزارش ایرنا، اگرچه این برنامه برای مدتی متوقف شده بود اما اخبار دریافتی نشان می دهد که دولت ژاپن بار دیگر کار احداث سکوهای ویژه فرود بالگردهای ارتش آمریکا را از سرگرفته است.
دولت می گوید که با ساخت این فرودگاه ها، بخش هایی از زمین هایی را که قبلا برای آموزش نظامیان آمریکایی اختصاص داده شده بود، آزاد می شود.
اما مردم معترض در خیابان ها شعارهایی بر ضد دولت های دو کشور سر داده و گفته اند که این اقدام هم امنیت منطقه اوکیناوا را به خطر می اندازد و هم سرو صدای زیادی ایجاد می کند و باعث سلب آرامش ساکنان می شود.
«یوشیهیدا سوگا» سخنگوی دولت ژاپن گفته است که این موضوع مشکل امنیتی برای مردم ایجاد نمی کند و بخشی از همکاری های نظامی دو کشور محسوب می شود.
اما «تاکه شی اوناگا» فرماندار اوکیناوا که خواستار برچیدن پایگاه های نظامی آمریکایی از این منطقه است می گوید که چنین اقدامی قابل تحمل نیست.
«ان اچ کی» از قول وی که امروز در اوکیناوا مصاحبه می کرد، آورده است که دولت تاکنون هیچ توضیح قانع کننده ای برای مردم نداشته است.
در همین حال صدها نفر از ساکنان خشمگین منطقه امروز به سایت سکوهای بالگردهای آمریکایی یورش برده و ضمن جلوگیری از فعالیت کارگران در این منطقه تمامی راه های منتهی به محل را مسدود کردند.
بسیاری از مردم نیز با خودروهای خود راه ها را در اعتراض به این اقدام دولت ژاپن بستند و به دنبال آن پلیس ضد شورش با برخی از تظاهرکنندگان درگیر شد و تنش کل منطقه مذکور را در برگرفت.
گزارش ها حاکی است که در جریان درگیری های دو طرف شماری از معترضان زخمی شده و فورا توسط مردم به بیمارستان منتقل شدند.
کار ساخت دو سکو از شش فرودگاه ویژه بالگردها، سال 2007 میلادی تکمیل شد اما به دلیل اعتراضات مردمی از آن زمان تاکنون ساخت و سازها متوقف شده بود.
درگیریهای امروز در حالی صورت می گیرد که ساکنان اوکیناوا و فعالان محلی مدتها است به گسترش پایگاههای نظامی آمریکا در این منطقه معترض بوده و خواستار خروج کامل آنان از اوکیناوا هستند.
آنها همچنین نارضایتی عمیق خود را از نقض حقوق دموکراتیک مردم اوکیناوا اعلام کرده و از رهبران آمریکایی و شینزو آبه نخست وزیر ژاپن که به درخواست های آنها توجه ندارند انتقاد می کنند.
اعتراضات مردم کرهجنوبی به استقرار سامانه موشکی آمریکا در کشورشان
گروهی از مردم خشمگین در کره جنوبی در اعتراض به توافق سئول با واشنگتن بر سر استقرار سامانه دفاعی موشکی تاد (THAAD) تظاهرات کرده و به سمت نخست وزیر کشورشان بطری و اشیای دیگر پرتاب کردند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، بر اساس گزارش خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی، هوانگ کیو-آن، نخست وزیر کره جنوبی به شهر سئونگجو سفر کرده تا از نگرانی های مردم این شهر نسبت به استقرار سامانه دفاع موشکی تاد آمریکا بکاهد. معترضان نیز در مقابل با پرتاب بطری و تخم مرغ از او شهرشان استقبال کردند.
هوانگ در جمع مردم خاطر نشان کرد: من میخواهم از گرفتن این تصمیم بدون اطلاع قبلی عذرخواهی کنم. دولت در صدد کاهش نگرانی های مردم خواهد بود.
چند روز پیش کره جنوبی و آمریکا اعلام کردند بر سر استقرار سامانه دفاع موشکی تاد در خاک کره جنوبی با هدف "مقابله با تهدید کره شمالی" توافق کرده اند.
چند روز پیش نیز هزاران تن علیه این تصمیم دست به اعتراض زدند.
اعتراض گسترده مردم کره جنوبی علیه استقرار سامانه ضد موشکی آمریکا
هزاران نفر از مردم کره جنوبی با برگزاری تجمعات اعتراضی گسترده نارضایتی عمیق خود را از استقرار سامانه پدافند ضد موشکی آمریکا در خاک این کشور اعلام کردند.
به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری راشا تودی، ارتش کره جنوبی محل استقرار سامانه پدافند ضد موشکی «تاد» را اعلام کرد. این سامانه که با هدف بازدارندگی در برابر تهدیدات کره شمالی در این کشور مستقر می شود، نه تنها خشم قدرتهای منطقه ای را به دنبال داشت؛ بلکه باعث شد هزاران تن از مردم کره جنوبی به نشانه اعتراض به استقرار این سامانه در خاک کشور خود تظاهرات گسترده ای را برگزار کنند.
مقامات سئول و واشنگتن می گویند که هدف از استقرار این سامانه مقابله با تهدیدات موجود در منطقه و همچنین دفاع از نیروهای نظامی آمریکایی مستقر در این منطقه است. گفته می شود که این سامانه عنصر اصلی برنامه پدافند چند لایه ای آمریکا را تشکیل می دهد.
اما اکنون ساکنان محلی بیم آن دارند که استقرار این سامانه باعث وخیم تر شدن شرایط سلامتی و تأثیر منفی بر اقتصاد مبتنی بر کشاورزی شود. طبق شایعات محلی که دولت کره جنوبی آن را «بی پایه و اساس» می خواند، رادار پرقدرت این سامانه باعث شیوع ناباروری و سرطان می شود.
روز شنبه به دنبال اعلام استقرار این سامانه ضدموشکی موسوم به «تاد» که از حمایت آمریکا برخوردار است، حدود سه هزار تن از مردم کره جنوبی به برگزاری تظاهرات اعتراضی در خیابانها پرداختند و از آن زمان تاکنون این اعتراضات رو به گسترش است.
روز چهارشنبه دولت کره جنوبی مکان استقرار این سامانه ضدموشکی را در بخش «سئون گیو» در استان شمالی «گایئونگ سانگ» و در فاصله ۲۱۷ کیلومتری جنوب شرقی سئول اعلام کرد.
خبرگزاری دولتی کره جنوبی- یونهاپ- نیز گزارش داد که در پی اعلان مکان استقرار این سامانه ضد موشکی حدود پنج هزار تن از کشاورزان تجمع اعتراضی برگزار کردند. مخالفتها تا آنجا پیش رفت که برخی مقامات رسمی به اعتصاب غذا دست زدند و فرماندار یکی از بخشهای کره جنوبی به نام «کیم هانگ- گون» با خون خود نامه ای خطاب به مقامات کره جنوبی نگاشت.
این کشاورزان معترض می گویند که تصمیم به استقرار این سامانه در مجاورت خانه های آنان بایستی باطل و بی اعتبار شود، زیرا این تصمیم بدون رایزنی «شفاف و منصفانه» با مقامات محلی اتخاذ شده است.
به باور برخی از مردم کره جنوبی، استقرار این سامانه موشکی در خاک کشورشان باعث تشدید تنشها با کره شمالی و چین خواهد شد.
مقامات پکن نیز هدف اصلی از استقرار این سامانه را چین می دانند و نه کره شمالی. روسیه نیز با انتقاد شدید از استقرار این سامانه ضد موشکی در کره جنوبی می گوید که این سامانه به بی ثباتی بیشتر در منطقه دامن خواهد زد.
شایان ذکر است که از زمان اعلان توافق دو جانبه کره جنوبی و آمریکا برای استقرار این سامانه ضدموشکی، معترضان در هر مکانی که به عنوان محل احتمالی استقرار سامانه تاد مطرح می شد، تجمع اعتراضی برگزار می کردند.
گفتنی است که مکان نهایی استقرار سامانه تاد در ارتفاعات «سئون گیو» و در مجاورت یک رادار نیروی هوایی کره جنوبی و یک پایگاه نظامی است. بنا به گفته مقامات دولت کره جنوبی، علت انتخاب این محل آنست که به این کشور امکان می دهد از دو سوم قلمرو خود در برابر تهدیدات بالقوه از جانب کره شمالی محافظت نماید.
تظاهرات شهروندان کرهجنوبی علیه استقرار سیستمهای دفاعی «تاد»
چندین هزار نفر از شهروندان کرهجنوبی علیه به کارگیری سیستمهای دفاع ضد موشکی «تاد» در کره این کشور تظاهرات کردند.
به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، مقامهای واشنگتن و سئول جمعه گذشته اعلام کردند که برای به کارگیری سیستمهای تاد در پایگاه های نظامی آمریکا در کرهجنوبی به توافق رسیدهاند و تاکید کردند که این اقدامها برای مقابله با تهدیدهای موشکی کرهشمالی انجام خواهد گرفت.
سیستم تاد برای رهگیری و انهدام موشکهای بالستیک با برد کوتاه، میانه و بلند طراحی و ساخته شده است.
به گزارش روزنامه «تایمز آو کریا» از روز شنبه حدود سه هزار نفر در نزدیکی یکی از این پایگاههای نظامی تظاهرات کردند.
بسیاری از سیاستمداران محلی با همصدایی با تظاهرکنندگان عنوان کردند که «با حضور تاد در منطقهمان مخالف هستیم. این سیستم دفاعی ممکن است حتی اقتصاد ما را به خطر بیندازد.»
در پی اعلام این مساله، وزای خارجه روسیه و چین نیز اعلام کردند که به کارگیری سیستم تاد تاثیرات منفی عمیقی بر ثبات استراتژیک جهانی خواهد داشت.
هشدار جدی چین به آمریکا ؛ در حاکمیت سرزمینی ما مداخله نکنید
وزیر امور خارجه چین در تماس تلفنی با همتای آمریکایی خود به این کشور نسبت به مداخله در حاکمیت سرزمینی چین هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری آنا به نقل از وبسایت گاردین، همزمان با طرح دادخواستی از سوی فیلیپین در دیوان داوری بینالمللی، وانگ یی، اعتراض چین نسبت به صلاحیت این دیوان داوری را برای رسیدگی به درخواست فیلیپین مبنی بر حاکمیت بر دریای چین جنوبی را تکرار و به آمریکا هشدار داد که در این موضوع مداخله نکند.
دولت آمریکا پس از اعتراض چین نسبت به صلاحیت دیوان داوری بینالمللی مستقر در لاهه اعلام کرده بود که موضع چین میتواند آزادی کشتیرانی در دریای چین جنوبی را مختل کند.
بنا به اعلام خبرگزاری شین هوا، وزیر امور خارجه چین در تماس با جان کری «بر احترام آمریکا به تعهداتش نسبت به عدم جانبداری از مسائل و اختلافات مربوط به حاکمیت سرزمینی تاکید کرد.»
وی همچنین از آمریکا خواست تا در حرف و عمل به این تعهد احترام گذاشته و از انجام هر عملی که حاکمیت سرزمینی و منافع امنیتی چین را به مخاطره میافکند، خودداری کند.
وانگ همچنین گفت که فارغ از هر رایی که از سوی دیوان داوری لاهه اعلام شود، چین «شدیدا حاکمیت سرزیمینی و حقوق دریایی مشروع را پاس میدارد و از صلح و ثبات عمیقا دفاع میکند.»
وزارت امور خارجه آمریکا تماس تلفنی وزیران خارجه دو کشور را تایید کرده اما هیچ جزئیاتی در این زمینه اعلام نکرده است.
رئیس دفتر رئیس جمهور سابق چین به حبس ابد محکوم شد
رسانههای چین گزارش دادند، رئیس دفتر هو جینتائو، رئیس جمهور سابق این کشور به اتهام فساد، دسترسی غیر قانونی به اسرار دولتی و سوءاستفاده از قدرت به حبس ابد محکوم شده است.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، خبرگزاری دولتی شینهوای چین امروز(دوشنبه) با استناد به حکم یک دادگاه شهر تیانجین این کشور گزارش داد، لینگ جیهوا، که در زمان ریاست جمهوری هو جینتائو، رئیس جمهور سابق چین رئیس دفتر وی بود، اقرار به گناه کرده و گفته که درخواست تجدید نظر نخواهد کرد.
وی طی ماه گذشته میلادی در این دادگاه به شکل محرمانه محاکمه شده است.
بر اساس گزارش شینهوا لینگ در بیانیه پایانی خود گفته است: قاضی دادگاه به شکلی "عادلانه و قانونمند" وظایفش را اجرا کرد و رویههای دادگاه "دقیق، منطقی، متمدنانه و استوار" بودهاند.
حزب کمونیست چین ۹۵ ساله شد
رئیسجمهوری چین به همراه شمار دیگری از رهبران این کشور در مراسم نود و پنجمین سالگرد تاسیس حزب کمونیست این کشور شرکت کرد.
به گزارش آنا به نقل از خبرگزاری رسمی چین (شین هوا) در این مراسم اعضای کمیته مرکزی حزب کمونیست چین حضور دارند.
این مراسم در «سالن بزرگ خلق» برگزار میشوند.
در این مراسم بارها سرود «بدون حزب کمونیست، چین جدید وجود ندارد» از سوی حضار خوانده شد.
این مراسم از روز گذشته و با حضور ۳ هزار نفر آغاز شده است.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری آنا مائوتسه دونگ، رهبر مشهور این حزب با رهبری یک انقلاب دهقانی در سال ۱۹۴۹ باعث شد تا این حزب تاکنون، قدرت را در چین در دست داشته باشد.
امضای ۳۰ توافقنامه توسط چین و روسیه
در دیدار روسای جمهور چین و روسیه ۳۰ توافق نامه همکاری بین دو کشور در زمینه های مختلف امضاء شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از بریکس پست، در دیدار روسای جمهور چین و روسیه ۳۰ توافقنامه همکاری در زمینه های اقتصادی، تجارت، زیرساخت، فن آوری و ابداعات، فاینانس، انرژی، کشاورزی امضاء شد.
در دیدار روز شنبه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه با «شی جینگ پینگ» همتای چینی اش در پکن موضعات وسیعی از روابط دو جانبه و همکاری ها گرفته تا مسائل جهانی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفتند.
در این دیدار رئیس جمهور چون وعده همکاری های بیشتر و حمایت های سیاسی بیشتر از مسکو در عرصه بین المللی را داده است.
در دیدار دو طرف آغاز همکاری مشترک بین پروژه «جاده ابریشم» چین و پروژه روسی «اتحادیه اوراسیا» بطور رسمی اعلام شد.
همچنین طی توافقی بین بانک های مرکزی دو کشور مکانیزم تسویه با واحد پول چین« یوان» در روسیه برقرار می شود. پوتین نیز در این دیدار بر حذف دلار از مبادلات دو کشور تاکید کرد.
همچنین در حضور روسای دو کشور توافق های در زمینه فروش سهام شماری از پروژه های روسیه به چین، قرار داد تامین نفت و سرمایه گذاری های مشترک در پروژه های پتروشیمی روسیه به امضا رسید.
بر اساس این توافق شرکت شیمیایی ملی چین ۴۰ درصد از سهام غول نفتی «روس نفت» روسیه را خریداری خواهد کرد.
همچنین دو کشور در تولید یک هواپیمای دور پرواز که رقیبی برای ایربتس و بوئینگ خواهد بود همکاری خواهند کرد. ارزش توافقات انجام شده ۵۸ میلیارد دلار اعلام شده است.
دو کشور همچنین با صدور بیانیه ای بر توسعه روابط دو جانبه به منظور تقویت ثبات استراتژیک جهانی تاکید کردند. در این بیانیه دو کشور مواضعی مشابه در قبال تحولات جهانی در سازمان ملل، سوریه، ایران و تحولات دریای چین جنوبی اتخاذ کردند.
همچنین رئیس جمهور چین تحریم های اروپا و آمریکا علیه روسیه را مورد انتقاد قرار داده و رد کرد.
بنا بر این گزارش دو رئیس جمهور در این بیانیه بر توسعه همکاری ها و مشارکت های استراتژیک بین چین و روسیه تاکید کردند.
جزیره زورگویی:
نظامیان آمریکایی در اوکیناوا چطور رفتار میکنند
نظامیان آمریکایی در جزیره کوچک ژاپنی اوکیناوا در طول 70 سال حضور نظامی آمریکا در آنجا با تبهکاری ها و جنجال های خود ساکنان این جزیره را در ترس و وحشت نگه می دارند. آمریکا در 1972 استقلال این جزیره را دوباره به ژاپن باز گرداند و از آن زمان تا کنون در آنجا هر ماه حدود 23 حادثه و جنایت با شرکت نظامیان آمریکایی اتفاق میافتد
از میان آنها تنها جنایات پر سر و صدا را بیاد می آوریم
در 1949 نظامیان آمریکایی فقط در ماه ژوئن 19 فرد ساکن اوکیناوا را کشته و به 18 زن تجاوز جنسی کردند. در 1955 یک تفنگدار دریایی آمریکا به دختر 6 ساله تجاوز کرد و او را با چاقو کشت ولی بر اثر حیله گری های تشریفاتی در دادگاه نظامی به زندان محکوم نشد.
در دسامبر 1949 در شهر کوزا بزرگترین تجمع ساکنان علیه آمریکا بر پا شد. 5 هزار اهالی محلی و 700 سرباز آمریکایی با هم دیگر درگیر شدند. علت درگیری این بود که یک سرباز آمریکایی مست سوار بر خودرو فرد محله را له کرد. گروه رانندگان محلی تاکسی این سانحه را دیدند. آنها جمع شده و به سر دادن شعار های ضد آمریکایی پرداخته و بعد به درگیری دست زدند. حتی پلیس نتوانست اهالی به خشم آمده را آرام کند. از این بدتر اتومبیل دیگر آمریکایی که به کمک سربازان شتافت فرد دیگر محلی را نیز له کرد. تعداد مردم جمع شده به سرعت بیشتر شد. چند ده نفر از ساکنان محلی به پایگاه آمریکایی کادنا رسوخ کرده و هر چیزی که دیدند و توانستند بدست بگیرند را از بین بردند. انبوه مردم دفتر روزنامه ارتشی Stars and Stripes را تخریب کردند. معترضان از «کوکتل مولوتوف» و پلیس نظامی از گاز اشک آور علیه آنها استفاده کردند. در نتیجه 60 آمریکایی مجروح شده و 82 نفر از اهالی محلی دستگیر شدند.
جنایتی که سه نفر تفنگدار دریایی آمریکا از پایگاه Camp Hansen در سپتامبر 1995 در اوکیناوا مرتکب آن شدند موجب پیدایش موج انزجار همگانی در ژاپن شد. آنها دختر کلاس ششم را به زور به اتومبیل خود داخل کردند و با ریسمان بستند و هتک ناموس کردند. به دنبال این جنایت 90 هزار ژاپنی متعصب به خیابانها ریخته و طلب کردند که به بی مجازاتی آمریکایی ها پایان داده شود.
اعتراض های جمعی سبب آن شد که قانونی تغییر داده شود که مطابق آن دادگاه ژاپن از حق محاکمه شهروندان آمریکا محروم بود. جباران برای مدتهای از شش و نیم تا ده سال زندانی شدند ولی آخرین فرد از این گروه سه نفری قبل از موعد در 2003 آزاد شد.
در 2004 هواپیمای ترابری سنگین نیروی هوایی آمریکا با بال خود ساختمان دانشگاه بینالمللی گینوان اوکیناوا را زده و در هوا واژگون شد و در محوطه شهرک دانشگاهی زمین خورد. 4 نظامی آمریکایی آسیب دیده ولی کسی از اهالی محلی آسیب ندیده هر چند که در زمان سقوط هواپیما تعداد زیاد مردم در نزدیکی حادثه قرار داشتند و پاره های هواپیما در شعاع 300 متر پراکنده شدند. در این رابطه شهردار آن شهر از مقامات ژاپن و آمریکا خواست که «پرواز های نیروی هوایی آمریکا بر فراز بخشهای مسکونی گینوان بی درنگ قطع شوند».
این روزها در اوکیناوا حدود 65 هزار نفر به اعمال غیر قانونی کارمندان پایگاه های نظامی آمریکا در ژاپن اعتراض کردند.
در نوانبر 2012 یک خلبان مست آمریکایی یک پسر 13 ساله را به زور به اتاق خود در هتل برد و به گزارش پلیس آنها به زدوخورد پرداخته و فرد آمریکایی از پنجره هتل افتاد و بر اثر زمین خوردن ارگان های داخلی او شکسته شدند و جراحاتی بر داشتند. وزارت خارجه ژاپن در این رابطه به مقامات آمریکا شکایت رسمی فرستاد.
در اواسط ماه مارس 2016 در اوکیناوا یک نظامی آمریکایی مظنون به تجاوز جنسی به یک زن گردشگر از استان فوکوئوکا در جزیره کیوشو دستگیر شد. باز هم با وجود شهادت های آن زن و شاهدان عینی که آن حمله را دیدند آن آمریکایی تفصیر خود را نپذیرفت.
این روزها در اوکیناوا حدود 65 هزار نفر به اعمال غیر قانونی کارمندان پایگاه های نظامی آمریکا در ژاپن اعتراض کردند. افراد جمع شده پلاکارد ها در دست ئاشتند با این نوشنه ها: «تفنگداران دریایی از اینجا بروید!»، «عصبانیت ما بی کران شد!» معترضان در پایان تجمع پیامی امضا کردند حاوی خواست از دولت مرکزی تا آمرکایی ها از ساکنان آن جزبره عذر خواهی کنند.
اسپوتنیک
چین از آمریکا خواست در مساله تبت دخالت نکند
وزیر خارجه چین در گفتوگوی تلفنی با همتای آمریکاییاش اعلام کرد: آمریکا نباید در مسایل داخلی چین درباره تبت دخالت کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، بر اساس اعلام وزارت خارجه چین، در این گفتوگوی تلفنی وانگ یی، وزیر خارجه چین با جان کری، وزیر خارجه آمریکا، طرف آمریکایی بار دیگر تایید کرد که تغییری در سیاستهای آمریکا درباره "تبت به عنوان بخشی از چین" ایجاد نشده است و آمریکا از استقلال تبت حمایت نمیکند.
این گفتوگوی تلفنی پس از دیدار باراک اوباما، رییس جمهوری آمریکا با دالایی لاما، رهبر معنوی تبت در کاخ سفید با وجود هشدار چین مبنی بر مخدوش شدن روابط دیپلماتیک انجام گرفت.
چین، دالایی لاما را به عنوان یک "جدایی طلب خطرناک" تلقی میکند. هم چنین این دیدار همزمان با افزایش تنشها میان واشنگتن و پکن درباره ادعاهای چین در منطقه مناقشه آمیز دریای چین جنوبی انجام گرفت.
اوباما و دالایی لاما پیش از این دیدار، آخرین بار در فوریه 2014 دیدار داشتند.
پکن مکررا واشنگتن را به دخالت در امور داخلی چین متهم میکند و از دیدارهای گاه و بیگاه رییس جمهوری آمریکا با دالایی لاما ناراضی است.
چین میگوید، دالایی لاما به دنبال جدایی تبت از چین است و وی را "گرگی در لباس میش" میداند. اما رهبر معنوی بوداییان تبت گفته است که به دنبال خودمختاری بیشتر تبت است نه استقلال آن.
پکن به هر ترتیبی است از رهبران کشورهای خارجی میخواهد تا با رهبر معنوی بوداییان تبت دیدار نکنند.
بسیاری از تبتیها میگویند، چین مذهب و فرهنگ بودایی آنها را سرکوب میکند و آنها را از بهره بردن از پیشرفتهای اقتصادی منطقه باز میدارد.
دالایی لاما از 1959 و در پی کودتایی ناموفق در تبت در هند در تبعید است.
هم چنین بنا بر بیانیه منتشر شده از سوی وزارت خارجه چین، دو طرف درباره موفقیت نشست گفتوگوی اقتصادی و استرتژیک دو جانبه میان آمریکا و چین گفتوگو کردند اما جزئیات این مذاکرات اعلام نشده است.
تصویب قطعنامهای از سوی پارلمان اوکیناوا برای خروج تفنگداران آمریکایی
پارلمان منطقهای اوکیناوا با تصویب قطعنامهای به قتل یک زن 20 ساله اهل این استان ژاپن توسط یک تفنگدار سابق آمریکایی اعتراض کرده و خواستار خروج تمامی تفنگداران ویژه نیروی دریایی آمریکا شده است.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، یک زن 20 ساله اهل استان اوکیناوا ژاپن ماه گذشته میلادی توسط یک پرسنل غیرنظامی آمریکا که قبلا از تفنگداران دریایی این کشور بود مورد تجاوز قرار گرفته و کشته شد. جسد وی در یک منطقه ساحلی کشف شد.
در پی این اقدام پارلمان این استان جنوبی ژاپن با تصویب قطعنامهای این اقدام را محکوم کرده و خواستار خروج هرچه سریعتر این تفنگداران از این استان شد.
در این قطعنامه همچنین از دولت توکیو خواسته شده تا درباره توافق وضعیت نیروهای ژاپن و آمریکا که وضعیت حقوقی پایگاههای آمریکا در ژاپن، وضعیت فعالیت برنامه پایگاه "فوتنما" در این استان و مدت حضور پایگاههای آمریکایی در ژاپن را مورد بررسی قرار میدهد، بار دیگر تجدید نظر کند.
این قطعنامه از سوی حزب کمونیست ژاپن و حزب سوسیال دموکرات که پارلمان اوکیناوا را تحت کنترل دارند ارائه شد و توانست حمایت شاخه اوکیناوا حزب کومیتو را نیز به دست آورد.
حزب اپوزیسیون "لیبرال" نیز در جریان این تصویب غایب بود.
بسیاری از شوراهای محلی در اوکیناوا قطعنامههای مشابهی را تصویب کرده و خواستار بررسی مجدد روابط میان آمریکا و ژاپن شدهاند.
اوکیناوا میزبانی 75 درصد از پایگاههای آمریکا در ژاپن را دارد. ارتکاب اقدامات جنایی از سوی مردان نظامی آمریکایی در ژاپن مکررا در این استان اتفاق میافتد به طوریکه در مارس 2016 نیز یک دریادار آمریکایی پس از تجاوز به یک زن محلی در هتلی در شهر "ناها" مرکز استان اوکیناوا دستگیر شد.
اوباما:
در خصوص بمباران هیروشیما عذرخواهی نخواهم کرد
رئیسجمهوری آمریکا گفت که در جریان سفرش به هیروشیما بر روابط دوستانه میان کشورش و ژاپن تأکید خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا با بیان این که سفرش به هیروشیما با هدف تأکید بر روابط دوستانه میان توکیو و واشنگتن صورت میگیرد، خاطرنشان کرد که در جریان این سفر در خصوص بمباران اتمی این شهر عذرخواهی نخواهد کرد.
اوباما اولین رئیس جمهوری آمریکا است که پس از بمباران اتمی هیروشیما به این شهر سفر میکند. قرار است در جریان این سفر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن رئیس جمهوری آمریکا را همراهی کند.
اوباما در مصاحبهای با شبکه خبری ان.اچ.کی ژاپن گفت، واقعیت این است که رهبران و سیاستمداران اغلب باید در دوران بحران انتخابهای دشواری داشته باشند و در همین حال، در اظهاراتی که وی قرار است در هیروشیما داشته باشد، انتظار مطرح شدن هرگونه عذرخواهی وجود ندارد.
رئیس جمهوری آمریکا گفت: بسیار مهم است که به این موضوع توجه داشته باشیم که در میانه جنگ رهبران هر نوع تصمیمی را میگیرند و این وظیفهی مورخان است که در این باره سوال مطرح کرده و وضعیت را بررسی کنند.
وی ادامه داد: با این حال به عنوان فردی که هفت سال و نیم به عنوان رئیس جمهوری آمریکا مشغول به کار بوده است میدانم که هر رهبری به ویژه در دوران جنگ تصمیمهای دشواری اتخاذ میکند.
اوباما با اشاره به سفرش به ژاپن افزود: فکر میکنم این رویداد خوبی است که دو کشوری که قبلاً دشمن بودهاند کنار یکدیگر قرار گرفته و یکی از نزدیکترین شراکتها و همپیمانیها در جهان را شکل دادهاند.
گارد ملی روسیه و چین مانور نظامی مشترک برگزار میکنند
گارد ملی روسیه و نیروی انتظامی خلق چین در ماه ژوئیه مانور نظامی مشترک برگزار خواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، یکی از مقامات بخش اطلاعات گارد ملی روسیه اعلام کرد که گارد ملی روسیه و نیروی انتظامی خلق چین روز چهارشنبه توافقنامه ای را امضاء کردند که به موجب آن، در ماه ژوئیه یک مانور نظامی مشترک برگزار خواهند کرد.
این مقام اطلاعاتی همچنین گفت که محور اصلی این مانور نظامی مبارزه با تروریسم است و این تمرینات نظامی علیه هیچ کشور یا منطقه ای نخواهد بود.
این مقام گارد ملی روسیه تصریح کرد که مطابق با پروتکل به امضاء رسیده، این مانور نظامی مشترک
با نام رمز «همکاری- ۲۰۱۶» در نیمه اول ماه ژوئیه ۲۰۱۶ برگزار خواهد شد. در این مانور دو هفته ای در مناطق «اسمولنسک» و مسکو دو واحد مرکب از پرسنل نظامی روسی و چینی (به نسبت ۵۰:۵۰) در کلاس های عملی «آمادگی مقدماتی برای نیروهای ویژه» شرکت خواهند کرد.
گفتنی است که در ماه آوریل، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه گارد ملی را برای مبارزه با افراط گرایی، تروریسم و مشارکت در عرصه دفاع داخلی تشکیل داد و فرمانده پیشین نیروهای امنیتی خود را به ریاست گارد ملی روسیه منصوب کرد.
ارتش چین تا 2020 مدرنترین ارتش جهان میشود
براساس طرح توسعه پنج ساله ارتش چین، پکن درصدد است تا سال 2020 اصلاح ارتش قدرتمند خود را تکمیل کرده و ظرفیتهای جنگافزاری مدرن نیروهای مسلحاش را افزایش دهد و بدین ترتیب ارتش آزادیبخش خلق چین به قویترین و مدرنترین ارتش در سطح جهانی تبدیل میشود.
به گزارش خبرگزاری پیتیآی، سیزدهمین طرح توسعه پنج ساله ارتش چین برای سال 2016 تا 2020 از سوی کمیسیون مرکزی ارتش منتشر شد. ریاست این کمیسیون بر عهده شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین است. در این طرح آمده است، در پنج سال آتی نیروهای مسلح چین به اهمیت افزایش ظرفیتهای رزمی مهم پی میبرند.
براساس این طرح، تا سال 2020 ارتش آزادیبخش خلق چین مکانیزه کردن تمام نیروها را پایان میدهد و پیشرفت مهمی در فناوری رایانهای و اطلاعاتی فراهم میشود. پنج سال آتی بنیان اصلی ارتش برای تبدیل شدن به نیروی نظامی جهانی فراهم میشود.
اولویتهای طرح شامل بازسازی استراتژیک سرویسهای مختلف، توسعه لجستیکی و تسلیحاتی، تاسیسات آی تی، آموزش رزمی و همکاری نظامی بینالمللی میشود.
استقرار اولین بازرسان ضد فساد در ارتش چین
رسانه رسمی چین اعلام کرد، ارتش چین برای اولین بار تیمهای ویژه مبارزه با فساد به یگانهای خود اعزام کرد. این اقدام در پی اجرای طرح ضد ارتشاء در نهادهای مدنی دنبال میشود.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، پیش از این اجرای تحقیقات ضد فساد در ارتش آزادیبخش خلق چین که بزرگترین نیروی مسلح جهان است، جنبه تشریفاتی داشت. با این حال طبق اصلاحاتی که سال گذشته آغاز شد، ارتش اکنون واحدی موسوم به مقابله با فساد تشکیل داده است.
شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین کمپین ضد فساد گستردهای آغاز کرده که مقامهای عالی دولتی، تجاری و نظامی را هدف گرفته است. براساس گزارش خبرگزای شینهوا، بازرسان ضد فساد جدید در 10 تیم سازماندهی شدند و به یگانهای مختلف ارتش اعزام شدند. شینهوا از یگانهایی که بازرس به آنها اعزام میشود، نام نبرد.