کاخ سفید:
اوباما حتی اگر به هیروشیما سفر کند، عذرخواهی نخواهد کرد
کاخ سفید اعلام کرد، رئیس جمهور آمریکا ممکن است در جریان سفر به ژاپن برای شرکت در نشست رهبران گروه هفت، از شهر هیروشیما نیز بازدید کند اما از حمله اتمی آمریکا به این شهر در پایان
جنگ جهانی دوم عذرخواهی نخواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، جاش ارنست، سخنگوی کاخ سفید در پاسخ به این سوال که آیا باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا معتقد است ژاپن استحقاق یک عذرخواهی رسمی به خاطر حمله اتمی شش اوت سال 1945 میلادی به هیروشیما را دارد یا خیر گفت: رئیس جمهور چنین اعتقادی ندارد.
جان کری نخستین وزیر امور خارجه آمریکا اخیرا در سفر خود به ژاپن از پارک یاد بود صلح هیروشیما دیدن کرد. وی این تجربه را بسیار غم انگیز و ناراحت کننده دانست و گفت: از اوباما درخواست خواهم کرد تا به هیروشیما سفر کند.
جان کری پس از این سفر گفت: هیروشیما تمامی احساسات شما را به عنوان یک انسان به لرزه در میآورد و آدم متاثر میشود. هیروشیما به تمامی افراد پیچیدگی و دشواری انتخاب در جنگ و اینکه جنگ با مردم، جوامع، کشورها و جهان چه میکند را یادآوری میکند.
اوباما دست کم از نوامبر سال 2009 میلادی اعلام کرده که دوست دارد به هیروشیما و همچنین ناگازاکی که هدف دومین بمب اتمی آمریکا در پایان جنگ جهانی دوم قرار گرفت، سفر کند.
اوباما در کفرانس خبری با یوکو هاتوباما، نخست وزیر وقت ژاپن گفت: باعث افتخار من است که در آینده به این دو شهر سفر کنم.
هشدار چین نسبت به استقرار سیستم دفاع موشکی آمریکا در کره جنوبی
وزیر خارجه چین هشدار داد، استقرار سیستمهای دفاع هوایی آمریکایی "تاد" (THAAD) در کرهجنوبی تنها به تنشها در شبه جزیره کره دامن میزند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وانگ یی، وزیر امور خارجه چین این اظهارات را پس از دیدار با سرگئی لاوروف، همتای روس خود در پکن مطرح کرد.
وانگ یی در جمع خبرنگاران گفت: ما نسبت به قصد آمریکا برای استقرار سیستم دفاع موشکی تاد در کره جنوبی بسیار نگران هستیم. این اقدام بسیار فراتر از الزامات واقعی دفاعی است و به امنیت استراتژیک روسیه و چین ضربه میزند.
لاوروف نیز در این دیدار نسبت به اقدامات اخیر پیونگ یانگ از جمله آزمایشهای هستهای و پرتابهای موشکی هشدار داده و گفت: این اقدامات بهانهای برای افزایش حضور آمریکا در منطقه خواهد شد.
آمریکا در حال مذاکره با کرهجنوبی در خصوص استقرار این سامانه دفاع هوایی است. این سیستم قادر به هدفگیری موشکهای بالستیک با برد کوتاه و متوسط است.
رییسجمهور چین:
اجازه وقوع جنگ در شبه جزیره کره را نمیدهم
رییسجمهور چین میگوید، تحت هیچ شرایطی اجازه بروز جنگ و ناآرامی را در شبهجزیره کره نمیدهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، شی جینپینگ، رییسجمهور چین در نشست تعامل و اقدامات اعتمادساز کشورهای آسیایی خطاب به وزرای خارجه کشورهای آسیا گفت: به عنوان همسایه نزدیک شبهجزیره کره ما قطعا اجازه نخواهیم داد تا جنگ و درگیری در این منطقه رخ دهد چرا که چنین مسئلهای به نفع هیچ کس نیست.
این در حالی است که طی ماههای اخیر پیونگیانگ با انجام آزمایشهای موشکی و اتمی خود جدای از رویارو شدن با قطعنامههای شدیدتر شورای امنیت سازمان ملل، همسایگان خود را نیز خشمگین کرده است.
چین تنها متحد کرهشمالی محسوب میشود که به نظر میرسد با اقدامات اتمی و موشکی این کشور چندان موافق نیست. پکن پیش از این بارها از پیونگیانگ خواسته بود تا در جهت خلع سلاح اتمی خود گام بردارد.
در این نشست رییسجمهور چین همچنین به مسئله دریای چین جنوبی اشاره و عنوان کرد: پکن در خصوص این منطقه همزمان به دنبال صلح، ثبات و حقوق و استقلال خود است. پکن در حالی ادعا میکند بیش از90 درصد این دریا به این کشور تعلق دارد که کشورهای دیگری چون برونئی، مالزی، فیلیپین، ویتنام و تایوان در این دریا ادعاهایی را مطرح میکنند. چین نیز بدون توجه به این ادعاها با ادامه ساخت و ساز و اقدامات نظامی در این دریا به تنشها در این منطقه دامن میزدند.
کرهشمالی:
آمریکا رزمایش با کرهجنوبی را متوقف کند تا آزمایش هستهای نکنیم
وزیر امور خارجه کرهشمالی با بیان اینکه کشورش از تحریمهای بینالمللی هراسی ندارد، گفت پیونگیانگ آماده است تا چنانچه ایالات متحده مانورهای نظامی سالانه خود را با کرهجنوبی متوقف کند، دست از آزمایشات هستهای بردارد.
«ری سو یونگ»، وزیر امور خارجه کرهشمالی در مصاحبه با آسوشیتدپرس از حق کشورش برای حفظ بازدارندگی هستهای دفاع کرد و خطاب به کسانی که منتظرند تا نظام کرهشمالی سقوط کند، گفت: «نفس خود را در سینه حبس نکنید!»
وی در اولین مصاحبهاش با یک رسانه غربی گفت: شما رزمایشهای جنگی هستهای خود را در شبهجزیره کره متوقف کنید، آن وقت ما هم آزمایشات اتمی را قطع میکنیم.
این مقام در ادامه تاکید کرد که موضع دیرینه ایالات متحده آمریکا در قبال کشورش موجب شده تا پیونگیانگ به توسعه تسلیحات هستهای برای دفاع از خود دست بزند. علاوه بر این، وی پیشنهاد داد که توقف رزمایشها با سئول میتواند دربهای مذاکره و کاهش تنشها را باز کند.
وزیر امور خارجه کرهشمالی افزود: اگر ما در همین مسیر رویارویی ادامه دهیم، به نتایج فاجعهباری ختم میشود؛ نه تنها برای دو کشور بلکه برای سراسر جهان. واقعا حیاتی است که دولت ایالات متحده دست از سیاست خصمانهاش علیه جمهوری دموکراتیک خلق کره (کرهشمالی) بردارد و در این راستا باید مانورهای نظامی و تمرینهای جنگی خود را در شبهجزیره کره متوقف کند. پس از آن ما هم به همین ترتیب پاسخ میدهیم.
وزیر امور خارجه کرهشمالی بر خلاف سخنان تندی که غالبا از دولت پیونگیانگ مطرح میشود، بسیار نرم و شمرده بود و این مقام در ادامه تاکید کرد که پیشنهاد کرهشمالی «بسیار منطقی» است. رئیس دستگاه دیپلماسی کرهشمالی افزود: اگر مانورها برای دورهای و یا چند سال متوقف شود، فرصتهای جدیدی برای دو کشور و نیز کل جهان ایجاد میشود.
سخنان ری سو یونگ ساعاتی پس از آن مطرح شد که کرهشمالی یک موشک بالستیک از یک زیردریایی آزمایش کرد که میتوان آن را تازهترین قدرتنمایی آن در مقابل آمریکا و کرهجنوبی دانست. وی علت پرتاب موشکی را تنشهای کنونی ناشی از رزمایشهای نظامی توصیف کرد و گفت: تشدید رزمایشهای نظامی به بالاترین حد خود رسیده است و به نظر من شاید بد نباشد که وقتی طرف مقابل اقداماتش را به اوج میرساند، ما هم همین واکنش را داشته باشیم. با این حال گمان میکنیم که اگر طرفهای مقابل به پیشنهادات ما پاسخ مثبت ندهند، شبهجزیره کره در آستانه جنگ هسته گرمایی قرار میگیرد.
در واکنش به سخنان این مقام، کاتینا آدامز، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در امور شرق آسیا و اقیانوسیه گفت: رزمایشهای ما نشان دهنده تعهد ما به سئول است و ما آماده جنگی، انعطاف و قابلیتهای اتحادمان را افزایش دادهایم. ما بار دیگر از کرهشمالی میخواهیم تا از اقدامات و اظهاراتی که موجب تشدید تنشها در این منطقه شود، خودداری کرده و در عوض روی گامهای جدی مذاکره برای اجرای تعهدات و وظایف بینالمللی تمرکز کند.
كارشناس مسائل بین الملل:
چین درصدد مداخله نظامی در خاورمیانه نیست
یكی از كارشناسان مركز مطالعات خاورمیانه در چین اعلام كرد كه كشورش بر خلاف آنچه غربی ها گزارش می كنند و به آن دامن می زنند، هیچ برنامه ای برای مداخله نظامی در این منطقه ندارد.
برخی از رسانه های غربی در ماه های گذشته گزارش كرده اند كه با كنار رفتن آمریكا از مسائل خاورمیانه، چین در تلاش است تا قدرت نظامی خود را در منطقه دیكته كند.
«لی شائو شیان» از محققان موسسه مطالعاتی خاورمیانه در منطقه «نینگ شیا» در غرب چین امروز در سخنانی این موضوع را تكذیب كرد و گفت كه كشورش برنامه ای برای اعزام نیروی نظامی به خاورمیانه ندارد.
او كه در گردهمایی مربوط به مسائل خاورمیانه در منطقه مسلمان نشین «نینگ شیا» سخن می گفت، اظهار داشت: ما در مناطق مختلف جهان نیروهای حافظ صلح داریم و این كاری است كه بر اساس ماموریت های حفاظت از صلح سازمان ملل انجام می شود اما به معنای اعزام نظامیان چینی برای جنگیدن در این مناطق نیست.
تارنمای «یی سی» چین در گزارشی آورده است: برخلاف آنچه عده ای مدعی هستند این ماموریت ها مداخله جویانه بوده و نوعی تجاوز به حریم كشورهای دیگر محسوب می شود، اینگونه نیست و چین در چارچوب قوانین بین المللی و تحت نظارت سازمان های بین المللی اقدام به این كار می كند.
این گزارش از قول كارشناس چینی آورده است: چین در خاورمیانه به دنبال یاركشی نیست. این كشور در مورد سوریه نیز هرگز چنین نكرد و سیاست های خود را به اجرا نگذاشت.
در گردهمایی امروز در «نینگ شیا» همچنین اعلام شد كه برای چین ثبات و توسعه خاورمیانه مهم است و در این زمینه پكن به كشورهای منطقه كمك می كند.
كارشناسان حاضر در همایش تاكید كردند كه مسائل خاورمیانه بعضا به موضوع «سین كیانگ» - منطقه خودمختار مسلمان نشین در شمال غرب چین - پیوند خورده و ثبات این مناطق به یكدیگر ارتباط دارد.
«جانگ جیان وی» معاون آسیای غربی اداره بین الملل حزب حاكم چین نیز گفت كه این كشور خود را موظف به برخورد قاطع با تروریسم می داند.
وی تصریح كرد كه كشورش نگران فعالیت های تروریستی است و از هر ابزاری برای شكست دادن این پدیده استفاده و در مورد آن كوتاهی نخواهد كرد.
چین نگران فعالیت های استقلال طلبانه و تروریستی در سین كیانگ می باشد و بارها از عبور نیروهای تروریستی آموزش دیده از مرزها برای ورود به این منطقه به منظور انجام اعمال خرابكارانه ابراز نگرانی كرده است.
امتناع جان کری از عذرخواهی بابت بمباران اتمی ژاپن
در حالیکه وزیر خارجه آمریکا در نوشته ای کوتاه در «دفتر مهمانان» به قدرت [معنوی] قربانیان فاجعه هیروشیما اشاره نمود؛ اما از هرگونه عذرخواهی رسمی بابت مرگ هزاران نفر از مردم ژاپن در اثر بمباران اتمی آمریکا امتناع نمود.
در دیدار از بنای یادبود قربانیان فاجعه هیروشیما رخ داد؛
امتناع جان کری از عذرخواهی بابت بمباران اتمی ژاپن
جان کری در دیدار از بنای یادبود قربانیان فاجعه هیروشیما از هرگونه عذرخواهی رسمی بابت بمباران اتمی دو شهر ژاپن توسط نیروهای آمریکا در جریان جنگ دوم جهانی خودداری کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر خارجه آمریکا به همراه وزرای خارجه کشورهای عضو جی-۷ از بنای یادبود قربانیان حمله اتمی به هیروشیما دیدن کرد. گفتنی است که در اثر صدمات مستقیم یا جریان ریزش اتمی رادیواکتیو ناشی از انفجار بمب اتمی آمریکا در ششم آگوست ۱۹۴۵ بر فراز شهر هیروشیما حدود صد و چهل هزار نفر جان خود را از دست دادند. انفجار دومین بمب در روز نهم آگوست در شهر ناکازاکی نیز جان حدود هشتاد هزار تن را گرفت.
شایان ذکر است که بالاترین مقام آمریکایی که تاکنون از بنای یادبود قربانیان فاجعه هیروشیما دیدن کرده است، نانسی پلوسی سخنگوی پیشین مجلس نمایندگان آمریکا است؛ اما جان کری بالاترین مقام از قوه مجریه و نخستین وزیر خارجه آمریکاست که تاکنون از این محل دیدن کرده است.
در حالیکه وزیر خارجه آمریکا در نوشته ای کوتاه در «دفتر مهمانان» به قدرت [معنوی] قربانیان فاجعه هیروشیما اشاره نمود؛ اما از هرگونه عذرخواهی رسمی بابت مرگ هزاران نفر از مردم ژاپن در اثر بمباران اتمی آمریکا امتناع نمود.
گفتنی است که اکثریت مردم ژاپن بمباران اتمی دو شهر هیروشیما و ناکازاکی از سوی آمریکا را عملی غیرقابل توجیه می دانند.
گفته می شود که دیدار جان کری از این بنای یادبود می تواند زمینه را برای دیدار باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا از این محل فراهم نماید. اوباما قرار است در ماه می در نشست سالانه رهبران گروه جی- ۷ در ژاپن شرکت نماید.
هشدار رئیس جمهور چین به«اوباما»
رئیس جمهور چین به آمریکا هشدار داد که از حاکمیت خود در آبهای مورد مناقشه در دریای چین دفاع خواهد کرد.
به گزارش راشا تودی، چین به آمریکا هشدار داد که از حاکمیت خود در آبهای مورد مناقشه در دریای چین جنوبی دفاع خواهد کرد و اجازه نخواهد داد تا به بهانه قوانین بین المللی و قوانین کشتی رانی آزاد منافع ملی این کشور مورد تهدید قرار گیرد.
«شی جین پینگ» رئیس جمهور چین که برای شرکت در نشست سران امنیت هسته ای در واشنگتن به سر می برد در دیدار با باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا این مسئله را به وی گوش زد کرد.
وی در این دیدار به اوباما گفت با اینکه معتقد به حل و فصل مسائل و درگیری ها از طرق مسالمت آمیز و گفتگوی مستقیم است اما چین برای دفاع از منافع ملی و حاکمیت خود گام بر خواهد داشت.
رئیس جمهور چین گفت: چین از حاکمیت خود و حقوق مرتبط با آن در دریای چین جنوبی قویا نگهبانی خواهد کرد.
وی در ادامه با تاکید بر احترام چین به مقررات بین المللی و کشتیرانی آزاد گفت: چین هیچگونه آزادی کشتیرانی را که بهانه ای برای تضعیف حاکمیت و منافع ملی اش باشد را نخواهد پذیرفت.
بازداشت بیش از 3 هزارمقام فاسد چین دریک ماه
دولت چین می گوید تنها در مدت یک ماه نزدیک به سه هزار و 100 مقام فاسد در این کشور را دستگیر و تحت پیگرد قانونی قرار داده است. این یکی از بالاترین آمارهای ماهانه فساد مالی در چین طی 2 سال گذشته محسوب می شود.
آنطور که گزارش های دریافتی نشان می دهد، بیشتر این افراد مرتکب اختلاس و رشوه خواری شده و یا از وسائل دولتی به اشکال غیرقانونی استفاده می کردند.
تارنمای «چاینا ارگ» می نویسد که مقام های دستگیر شده در ماه گذشته میلادی بعضا مراسم های جشن و عروسی خود را با هزینه های دولتی برگزار می کرده اند.
این گزارش می افزاید، سه نفر از کسانی که دستگیر شده اند در سطح مقام های وزارتخانه و استانی به حساب می آیند اما هویت آنها تاکنون فاش نشده است.
کمیسیون انضباطی حزب حاکم کمونیست چین از سال 2013 میلادی آمار مربوط به فساد مالی مقام های این کشور را ماهانه منتشر می کند.
«شی جین پینگ» رئیس جمهوری خلق چین سه سال قبل اعلام کرد که مبارزه با فساد مبارزه با ببرها و مگس هاست و از آن پس هزاران نفر از مقام های کشور دستگیر و زندانی شده اند.
تنها در سال گذشته میلادی به پرونده بیش از 52 هزار مقام چینی رسیدگی شد که نزدیک به هشت هزار نفر از آنها رشوه دریافت کرده بودند.
قوه قضایی چین همچنین از دستگیری و استرداد نزدیک به 134 نفر از مقام های مفسد فراری از کشورهای آمریکا و کانادا و استرالیا خبر داده است.
کمیسیون انضباطی حزب حاکم گزارش کرده است که در یک سال گذشته بیش از 300 هزار نفر از مسئولان دولتی را مورد پیگرد قرار داده و مجازات هایی برای آنان در نظر گرفته است.
نزدیک به 3 هزار نماینده در اجلاس کنگره ملی خلق چین که امروز به کار خود در پکن پایان داد، تاکید کردند که از اولویت های اساسی کاری دولت و مجلس و همه نهادهای ذی ربط کشور در پنج سال آینده مبارزه با فساد مالی مسئولان خواهد بود.
چین خواستار رفتار مسئولانه جامعه جهانی در شبه جزیره کره شد
وزیر خارجه چین با هشدار درباره استشمام بوی باروت در شبه جزیره کره، فشارهای کور بین المللی علیه پیونگ یانگ را غیر مسئولانه دانست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، «وانگ یی» وزیر امور خارجه چین روز سه شنبه اعمال فشارهای بین المللی کورکورانه علیه پیونگ یانگ را غیر مسئولانه خواند.
وی گفت: اعمال تحریم ها و فشارهای کورکورانه، حقیقتا روش مسئولانه ای برای تعیین سرنوشت شبه جزیره کره نیست.
وانگ یی در ادامه گفت: در شرایط کنونی در شبه جزیره کره، شمشیرها کشیده شده است و همه جا بوی باروت استشمام می شود، اما چین به عنوان بزرگترین همسایه شبه جزیره کره اجازه نخواهد داد تا ثبات و آرامش در این منطقه تخریب شود.
در پی اعمال تحریم های جدید شورای امنیت علیه کره شمالی و با وجود تهدیدات پیونگ یانگ، آمریکا و کره جنوبی رزمایش بزرگ مشترک سالانه خود را از روز دوشنبه در منطقه آغاز کرده اند اقدامی که پیونگ یانگ آن را اقدامی در راستای جنگ هسته ای خوانده و تهدید کرده است هر گونه اقدام تهاجمی احتمالی را با قدرت پاسخ خواهد داد.
روسیه:
واشنگتن و سئول نباید با برگزاری رزمایش کره شمالی را تحت فشار قرار دهند
وزارت امور خارجه روسیه امروز(دوشنبه) در واکنش به برگزاری مانور نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی اعلام کرد، با این که چنین مانوری برای تحت فشار قرار دادن کره شمالی برگزار شود مخالف است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نظامیان آمریکا و کره جنوبی از امروز رزمایش سالانهای را برای آزمودن تدابیر دفاعی خود در مقابل کره شمالی برگزار کردند. در مقابل کره شمالی نیز این رزمایش را "اقداماتی در راستای جنگ هستهای" توصیف کرده و تهدید به پاسخ به یک چنین رزمایشی با یک حمله تمام عیار کرد.
وزارت امور خارجه روسیه در بیانیهای در وبسایت این وزارتخانه اعلام کرد: تحولات مربوط به وضعیت در شبه جزیره کره و اطراف آن موجب نگرانی فزاینده است.
وزارت امور خارجه روسیه همچنین واکنش کره شمالی به این رزمایش را نیز "غیرقابل پذیرش" خواند. این وزارتخانه همچنین در بیانیه خود از همه طرفهای مربوطه خواست که خویشتنداری نشان دهند.
موافقت دولت ژاپن با توقف پروژه انتقال پایگاه آمریکا در اوکیناوا
توکیو موافقت خود با طرح حلوفصل مناقشه بر سر جابهجایی یک پایگاه هوایی آمریکا در اوکیناوا را که با میانجیگری یک دادگاه ژاپنی ارائه شده اعلام کرده و و در این راستا این پروژه را معلق میکند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ژنرال ناکاتانی، وزیر دفاع ژاپن گفت که شینزو آبه نخست وزیر این کشور تصمیم گرفته تا پروژه زمین دفن زباله در سواحل شهر ناگو در اوکیناوا را که در راستای انتقال یک پایگاه هوایی آمریکا صورت میگرفت بر اساس تصمیم دادگاه متوقف کند.
خبرگزاری کیودو ژاپن به نقل از وی اعلام کرد: دولت تصمیم گرفته تا این طرح را بپذیرد.
بر اساس این طرح قرار است دعوی قضایی میان مقامات مسئول منطقه اوکیناوا و دولت مرکزی ژاپن انجام شود. دو طرف قرار است جلسات مشورتی برای رسیدن به یک راه حل نهایی قابل قبول برگزار کنند.
طرح جابهجایی یک پایگاه هوایی تفنگداران آمریکایی در اوکیناوا موسوم به پایگاه "فوتنما" در سال 2006 مورد توافق قرار گرفت. بر اساس طرحهای فعلی قرار است این پایگاه را تا فوریه 2019 تعطیل کرده و آن را به منطقهای دیگر در داخل اوکیناوا منتقل کنند.
این در حالی است که این تصمیم با مقاومت مقامات محلی اوکیناوا مواجه شده و بسیاری از ساکنان اوکیناوا مایل هستند که به جای جابهجایی این تاسیسات، شاهد برچیده شدن آن کامل باشند.
تاکشی اوناگا، فرماندار اوکیناوا دولت مرکزی را متقاعد کرد تا به طور موقت فعالیت مربوط به ساخت و ساز آن را در ماه اوت 2015 متوقف کند.
اوناگا که در سال 2014 انتخاب شده، متعهد شد که با ساخت این پایگاه هوایی مخالفت کند.
در ماه نوامبر دولت مرکزی ژاپن از دولت اوکیناوا به خاطر این تصمیم شکایت کرد.
چین میتواند جنگندههای اف ۲۲ آمریکا را رهگیری و شناسایی کند
ارتش چین به قابلیتهای پیشرفتهای دست یافته است که به پکن اجازه میدهد برخی از بهترین هواپیماهای جنگنده آمریکایی از جمله اف ۲۲ را شناسایی و رهگیری کند.
به گزارش روزنامه مردم چاپ پکن به نقل از یک کارشناس نظامی نوشت: ارتش چین قابلیت های پیشرفته ای در اختیار دارد که می تواند برخی از هواپیماهای آمریکایی از جمله جنگنده نسل پنجم اف 22 را رهگیری و شناسایی نماید.
این روزنامه افزود: نسخه ارتقا یافته رادارهای ارتش چین و سامانه های کنترل هوایی این کشور هم اکنون قادر به شناسایی برخی از هواپیماهای پیشرفته آمریکایی از جمله اف 22 است.
اظهارات این کارشناس نظامی چین در شرایطی است که برخی گزارش های تایید نشده نشان می دهد که ارتش چین هواپیماهای جنگنده اف 22 آمریکا را بر فراز دریای شرقی چین شناسایی کرده است.
گفته شده است که ارتش چین بالگردها و یک فروند ناو جنگی را به این منطقه فرستاده است. علاوه بر این، جنگنده های چینی نیز آماده پیوستن به نیروها در صورت نیاز بوده اند.
این حادثه 10 فوریه یعنی 12 روز پیش اتفاق افتاده است. گزارش های اولیه اشاره ای به نوع هواپیما و کشوری که این هواپیماها به آن تعلق داشته نکرده است ولی این کارشناس نظامی گفته است که اگر این هواپیماها اف 22 بوده، چین می توانسته انها را شناسایی کند.
تظاهرات ضد دولتی در ژاپن در مخالفت با انتقال پایگاه نظامی آمریکا
هزاران نفر از مردم ژاپن در اعتراض به تصمیم دولت برای انتقال پایگاه نظامی آمریکا در اوکیناوا، اطراف پارلمان این کشور در توکیو حلقه زدند.
به گزارش روز یک شنبه خبرگزاری کیودو، حدود 28 هزار نفر در توکیو با تجمع دراطراف ساختمان مجلس،با سردادن شعارهایی همچون«هرگز اجازه ساخت پایگاه جدید را نمی دهیم» و یا «از هنوکو حفاظت می کنیم» مخالفت خود را با طرح دولت در این زمینه اعلام کردند.
نظیر این تظاهرات در شهرهای تویاما، اوکایاما، ساپورو، ناگویا و اوساکا هم برگزار شد.
ژاپن و آمریکا در سال 1996 توافق کردند که پایگاه هوایی فوتنما در اوکیناوا را از منطقه شلوغ و پرجمعیت گینووان به منطقه کم جمعیت هنوکو درسواحل ناگو در اوکیناوا منتقل کنند اما مخالفت های
مردم و مقام های محلی تاکنون مانع از انجام این کار شده است.
سوسومه اینامینه شهردار ناگو دراین باره گفت: دولت در تلاش است تا با احیای اراضی در دریا این کار را انجام دهد اما عدالت در کنار ما است.
وی گفت: دولت (نخست وزیر) هرگز نمی تواند دمکراسی و خودمختاری محلی را نادیده بگیرد.
مردم اوکیناوا ومقامات محلی این استان خواستار خروج کامل نیروهای نظامی آمریکا از این منطقه و حضور نیروهای نظامی آمریکا در اوکیناوا را عامل اصلی آلودگی های صوتی و جرم و جنایت می دانند.
آمریکا 124 پایگاه نظامی کوچک و بزرگ در ژاپن دارد.
تظاهرات دیگری نیز با حضور بیش از پنج هزار دانش آموز در منطقه ای دیگر از توکیو و در اعتراض به قوانین جدید امنیتی دولت برگزار شد.
براساس این قانون، نیروهای دفاع از خود ژاپن دارای اختیارات بیشتری شده و امکان حضور در جنگ های خارج از مرز ژاپن نیز برای آنها فراهم شده است.
تظاهرکنندگان با سردادن شعار «ما حق دفاع گروهی را نمی خواهیم» خواستار لغو این قانون شدند.
نخستین قطار باری جاده ایریشم از طریق ترکمنستان وارد ایران شد
برای اولین بار قطار باری چین پس از گذشت 2 هفته در قالب طرح «جاده ابریشم: چین-قزاقستان-ترکمنستان-ایران» وارد جمهوری اسلامی ایران شد.
قطار باری چین- قزاقستان-ترکمنستان-ایران موسوم به قطار جاده ابریشم، پس از گذشتن از عشقآباد پایتخت ترکمنستان عصر روز گذشته وارد شهر «سرخس» ایران شد.
این قطار حدود 2 هفته پیش از ایستگاه راه آهن شهر «یی وو» در استان «جه جیانگ» واقع در شرق چین به حرکت درآمد و عصر روز گذشته پس از ترکمنستان وارد ایران شد.
شرکت سرمایه گذاری «تیانمن» در شهر «یی وو» مجری این برنامه است و اعلام کرده که این اولین قطار باربری است که چین را به کشورهای آسیای مرکزی و ایران متصل میکند.
این قطار باربری طبق برنامه تعیین شده از طریق گذرگاه «آلاتا» در منطقه مسلمان نشین سین کیانگ در شمال غرب چین از محدوده مرزهای این کشور خارج شده و پس از عبور از قزاقستان از طریق خط راهآهن قزاقستان –ترکمنستان-ایران وارد سرخس شد.
کل مسیری را که این قطار باربری طی کرده است 10 هزار و 339 کیلومتر است که 14 روز به طول انجامیده است.
انتظار میرود که با انجام این سفر و شروع فعالیتهای تجاری از طریق خطوط ریلی مرتبط با برنامه احیای جاده ابریشم، سهم تجارت چین با خاورمیانه و آسیای مرکزی از جمله با ایران افزایش چشمگیری داشته باشد.
این قطار بخشی از طرح احیای جاده ابریشم توسط چینیهاست که هدف از آن افزایش نفوذ چین در اوراسیا از طریق موافقتنامههای اقتصادی با کشورهای این حوزه است.
آمریکا یک بار دیگر حریم آبی چین را نقض کرد
نیروی دریایی آمریکا برای بار دوم با ادعای دفاع از حق کشتیرانی آزاد در دریای چین جنوبی به گشت زنی در اطراف جزایر مصنوعی ساخت پکن پرداخت.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ناوشکن مجهز به موشک های هدایت شونده «کورتیس ویلبر» آمریکا امروز شنبه با ورود به فاصله ۱۲ مایل دریایی در مجاورت یکی از جزایر مصنوعی ساخت دولت پکن در دریای چین جنوبی، حریم آبی چین را نقض کرد.
«جف دیویس» سخنگوی پنتاگون با اعلام اینکه در هنگام اجرای این عمل هیچ یک از کشتی های نظامی چین در محدوده مورد نظر حضور نداشته اند، اقدام انجام شده را در راستای به چالش کشاندن دعوی چین، تایوان و ویتنام بر سر مالکیت دریای چین جنوبی و دفاع از حق آزادی کشتی رانی توصیف کرد.
آمریکا یک بار دیگر در ماه اکتبر سال میلادی گذشته (۲۰۱۵) حریم آبی چین را نقض کرده بود. در آن زمان این اقدام با ورود ناو «لانسن» به فاصله ۱۲ مایلی از جزایر مصنوعی چین صورت گرفت.
گام های جدید چین در راه به سوی از بین بردن فسا
در سال 2015 هم مقام های چین فعالیتهای خود در کارزار ضد فساد را کاهش نداده و در حین انجام اصلاحات در ارگان های حافظ قانون اقدام های جدیدی به کار بردند.
«آندره کارنییف» معاون رئیس انستیتو مطالعه آسیا و آفریقا وابسته به دانشگاه دولتی مسکو در مقاله اختصاصی خود ویژه «اسپوتنیک» برخی نتایج مبازه با فساد در چین را جمعبندی کرده چنین مینویسد:
چندی پیش دادستانی نظامی چین به رسیدگی پرونده ژنرال لی مین کوانگ که یک مقام کلیدی در اداره کل تسلیحات و تکنیک نظامی ارتش مردمی آزادیبحش چین داشت پرداخت. اصلاً سال گذشته در چین با تشدید کارزار ضد فساد در ارتش آن کشور شروع شد.
در اواسط ماه ژانویه سال گذشته ارگان های چینی مسئول مبارزه با تخلفات در ارتش لیست 16 نفری مقام های بالای نظامی را منتشر کردند که بررسی پرونده های فسادی شان شروع شد. معرفی تخلفات ارتشیان در برابر عموم در چند ده سال اخیر در چین عمل بی سابقه است. در این لیست اسامی چند ژنرال و افسر ارشد دیده می شد.
در طول سال گذشته صحبتهای زیادی در این باره بود که کارزار ضد فساد در چین یا ترمز میکند و یا با مقاومت انبوهی از کارمندان دولتی یا گروههای متنفذ در رهبری جزبی روبرو شده است. در این باره هم نوشتههای زیادی منتشر شد در این باره که در روند بازگشت افراد فاسد فراری به چین مشکلات زیادی وجود دارد. با این حال رهبری عالی چین یادآوری میکرد که این برداشتها درست نیست و دولت قصد ندارد مبارزه با تخلفات کارمندان را متوقف کند.
رسانههای چین در طول سال گذشته در باره ارقام بالای مربوط به کارمندان برکنار شده را گزارش میدادند. استان گواندون نسبت به این نشانداد یکی از مکان های بالا را اشغال کرد.
در ماه فوریه سال گذشته سندی تحت عنوان «ملاحظات اساسی در مورد یرخی مسایل بسیار مهم مربوط به اصلاحات همه جانبه سیستم حافظ قانون» منتشر شد. قرار است بر اثر گام های جدید در اصلاحات سیستم حافظ قانون چین خواهند توانست فضای خودسری های ارگان های تأمین کننده نظم و قانون را کم کنند. بر اثر اصلاحات نقش دادگاه ها و سیستم قضاییه در مبارزه با جنایتکاری بالا رفته و بر اثر این کار، عدالت و بی قرضی آنها تأمین شده و حقوق شهروندان تا درجه بیشتری تضمین خواهد گردید
مرحله بعدی این جریان، کار مشکل و طولانی جهت ایجاد مکانیسم های مقابله با فساد است. شاید در آینده نزدیک تکیه بیشتری به پیشگیری از فساد در میان آنهایی شود که بطور بالقوه قادر اند رشوه بدهند. از این لحاظ بازرگانان گروه ریسک را تشکیل می دهند. تصادفی نیست که این اواخر در ساختار های تجاری و در شرکت های بزرگ دولتی به مبارزه با فساد شدت داده شده است. امکان دارد در آینده نه چندان دور در این رشته هم پرونده های جدیدی باز خواهند شد.
خبرگزاری کره شمالی:
سرنوشت «صدام» و «قذافی» نیاز هستهای پیونگیانگ را اثبات میکند
خبرگزاری رسمی کره شمالی در مقالهای نوشت دلیل سقوط صدام و قذافی، تسلیم در برابر غرب و کنار گذاشتن برنامه هستهای بود و درخواست از پیونگ یانگ برای کنار گذاشتن تسلیحات هستهای، بی معنا است.
کره شمالی بعد از آخرین آزمایش هستهای خود گفته است، سرنوشت صدام حسین در عراق و سرنوشت معمر قذافی در لیبی، نیاز یک کشور به تسلیحات هستهای را اثبات میدهد.
به نوشته تلگراف، کره شمالی با دفاع از اقدام خود و آزمایش بمب هستهای گفت سرنوشت صدام و قذافی نشان داد که برای کشورهایی که اهداف هستهای خود را کنار بگذارند چه اتفاقی میافتد.
جمعه شب (شب گذشته) خبرگزاری رسمی کره شمالی در مقالهای گفت آزمایش هستهای اخیر پیونگ یانگ اتفاق بزرگی بود که قدرت کافی به کره شمالی میدهد تا از مرزهای خود در مقابله با هر نیروی مهاجمی شامل آمریکا، محافظت کند.
در ادامه این مقاله آمده است «تاریخ ثابت میکند، تسلیحات هستهای قوی به عنوان قویترین سلاح برای مقابله با خارجیها به کار برده میشود.»
کره شمالی اعلام کرده است آزمایش بمب روز چهارشنبه گذشته آزمایش بمب هیدروژنی بود اما کارشناسان این را تنها یک ادعا میدانند.
در ادامه مقاله آمده است شرایط کنونی بینالمللی مانند قوانین جنگل است که تنها قویترها زنده میمانند. این مقاله افزود «رژیم صدام حسین در عراق و قذافی در لیبی بعد از آنکه از توسعه تاسیسات بنیادی هستهای و کنار گذاشتن برنامههای هستهای خود محروم شدند، به سرنوشت نابودی دچار شدند.»
در ادامه مقاله خبرگزاری رسمی کره شمالی آمده است که صدام و قذافی با تسلیم در برابر فشارهای غرب که توسط آمریکا هدایت میشد، اشتباه کردند و نباید سر تعظیم برای تغییر رژیم فرود میآوردند.
این مقاله افزود، درخواست از کره شمالی برای کنار گذاشتن تسلیحات هستهای به اندازه آرزو برای دیدن فروپاشی آسمان، بیمعنی است.
آزمایش بمب هیدروژنی کره شمالی با واکنشهای متعددی از کشورهای منطقه و برخی کشورهای غربی مواجه شد. شورای امنیت سازمان ملل نیز فورا روز چهارشنبه جلسه تشکیل داد و تصویب کرد تحریمهای بیشتری علیه پیونگ یانگ وضع گردد.
کره جنوبی در تقابل با این اقدام همسایه شمالی به بلندگوهای مرزی روی آورد و با راهاندزای جنگ رسانهای، بلندگوهایی با دسیبل بسیار بالا در مرز دو کره را روشن کرده است.
همچنین پیونگ یانگ در پاسخ به این اقدام سئول گفت جنگ رسانهای و استفاده از بلندگوهای مرزی را کنار گذاشته و هشدار داد این اقدام کره جنوبی، شبه جزیره کره را به مرز جنگ خواهد کشاند.
رزمایش مشترک دریایی چین و پاکستان در آبهای دریای عمان
رزمایش مشترک دریایی چین و پاکستان از فردا در آبهای دریای عمان شروع می شود. هدف از این رزمایش مشترک برقراری امنیت دریایی کریدور اقتصادی چین و پاکستان است.
به گزارش «جیو نیوز»، رزمایش مشترک دریایی چین و پاکستان از فردا در آبهایی دریای عمان به منظور برقراری امنیت پروژه کریدور اقتصادی چین و پاکستان شروع می شود.
دریاسالار «عارف اللہ حسینی» یکی از فرماندهان نیروی دریایی پاکستان گفت: تجارت در سایه برقراری امنیت دریایی امکان پذیر است. نیروهای دریایی تمام کشورها در دنیا بر علیه دزدان دریایی متحد است.
دریاسالار «یومان» یکی از فرماندهان چینی این رزمایش گفت: از نظر سیاسی در صورت بسته شدن مسیر دریایی، نیروی دریایی هر کشوری موظف است آن مسیر را بازگشایی کند.
وی در ادامه افزود: چین و پاکستان از دیر باز روابط دوستانه ای با هم دارند. با انجام رزمایش دریایی وضعیت تجاری و اقتصادی دو کشور بهبود پیدا می کند و نیروهایی دریایی دو کشور کسب تجربه می کنند. با شروع کریدور اقتصادی چین و پاکستان اقتصاد منطقه بهبود پیدا می کند.
در راس هیاتی بلند پایه؛ رییس جمهور چین برای نخستین بار به ایران میآید
شی جین پینگ رییس جمهور چین سوم بهمن ماه جاری به دعوت رسمی رییس جمهوری اسلامی ایران در صدر هیاتی بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران سفر می کند. این نخستین سفر شی جین پینگ رییس جمهوری چین به تهران خواهد بود.
کارشناسان معتقدند این سفر سرآغاز مهمی در دوره جدید مناسبات عمیق دو کشور در عرصه های مختلف است.
مجیدرضا حریری نایب رییس اتاق مشترک بازرگانی ایران و چین درمورد سفر رییس جمهوری چین به تهران گفت که قرار است در این سفر تفاهم نامه هایی در بخش زیرساخت همچون توسعه خطوط ریلی، بنادر و مناطق آزاد منعقد شود.
حسن روحانی رییس جمهور اسلامی ایران 30 اردیبهشت 93 برای شرکت در چهارمین اجلاس سران سیکا در شانگهای به چین سفر کرده بود.
روسای جمهور ایران و چین یکم خرداد در جریان این سفر در شانگهای با یکدیگر دیدار کردند.
روحانی در این دیدار گفت: جمهوری اسلامی ایران آماده گسترش همکاری ها با چین در بخش های مختلف اقتصادی و فرهنگی است.
رییس جمهور چین نیز با اشاره به مناسبات و همکاری های ایران و چین در بخش های مختلف و رایزنی های دو کشور در خصوص مسایل گوناگون اظهار داشت: ظرفیت راهبردی و افق گسترده ای در توسعه همکاری های دو کشور وجود داشته و ایران همواره یک شریک راهبردی برای چین به حساب آمده است.
روسای جمهور ایران و چین در این دیدار بر ضرورت گسترش و تعمیق بیش از پیش مناسبات دو جانبه ای، منطقه ای و بین المللی و ارتقای سطح همکاری های مشترک در زمینه های گوناگون سیاسی، اقتصادی، تجاری و فرهنگی تهران – پکن تأکید کردند.
ژاپن کمک های نظامی به آمریکا را به حالت تعلیق درآورد
دولت ژاپن اعتراف کرد که به دلیل انتقادهای گسترده احزاب مخالف و مردم فعلا بررسی تجدیدنظرها در ارتباط با لایحه کمک رسانی به ارتش آمریکا را در چارچوب لایحه امنیتی دو کشور متوقف کرده است.
دولت ژاپن و پارلمان این کشور لایحه امنیتی را تصویب کرده اند که به این کشور امکان می دهد برای کمک به آمریکا در عملیات برون مرزی نیروی نظامی اعزام کند، اقدامی که در 70 سال گذشته پس از جنگ جهانی دوم بی سابقه بوده است.
قرار بود در جریان نشست مجلس ژاپن در روز چهارم ژانویه 2016، تجدیدنظرهای بیشتری برای کمک رسانی در زمینه حمل و نقل و مایحتاج مختلف به آمریکا صورت گیرد که دولت می گوید اجرای آن را متوقف کرده است.
روزنامه «ژاپن تایمز» می نویسد که انتقادهای گسترده مردمی و حزبی در باره تصویب این لایحه امنیتی و تجدید نظرهایی که قرار بود در آن صورت گیرد باعث شده است تا دولت چنین تصمیمی بگیرد.
بسیاری از مردم ژاپن در وبلاگ های خود آورده اند؛ اگرچه دولت این تجدیدنظرها را فعلا متوقف کرده، اما مترصد فرصتی است تا اوضاع آرام شود و پس آن به این کار مبادرت کند.
با این حال به نظر می رسد که دولت ژاپن تحت فشار فزاینده انتقادها برای وحدت نظامی با آمریکا و همکاری های دو کشور روبرو است.
ژاپن در بسیاری از زمینه های نظامی همکاری نزدیکی با آمریکا دارد و هزینه سنگینی را برای پایگاه های آمریکایی در این کشور و عملیات ها و رزمایش های مشترک متقبل شده است.
این موضوع موجب شده است تا دهها هزار نفر از مردم ژاپن در اقصی نقاط این کشور در ماه های گذشته بارها دست به راهپیمایی زده و بعضا با نیروهای پلیس درگیر شوند.
تصمیم به توقف تجدید نظر در لایحه امنیتی برای کمک های بیشتر به آمریکا نشانه ای از مخالفت های گسترده مردمی با این اقدامات دولت و تقویت بی رویه اتحاد نظامی دو کشور است که به بهانه های مختلف از جمله مقابله با تهدید نظامی چین صورت می گیرد.
قرار بر این بود که نیروهای نظامی ژاپن پس از این تجدید نظر نقش بیشتری در عملیات های نظامی در حمایت از آمریکا داشته باشند که این بخش نیز فعلا متوقف شده است.
«شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن نگران است که تقویت بیش از اندازه اتحاد نظامی با آمریکا و مخالفت های گسترده تر مردمی و حزبی راه را برای پیروزی وی در انتخابات بعدی ناهموار کند.
ارتش چین برای عملیات در خارج از مرزهای این کشور مجوز گرفت
تصویب روز گذشته قانون ضد تروریسم در پارلمان چین به مثابه چراغ سبزی به ارتش این کشور برای مشارکت در عملیات های ضد تروریستی بیرون از مرزهای این کشور است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، تصویب قانون مبارزه با تروریسم در پارلمان چین در روز یکشنبه راه را برای حضور ارتش آزادیبخش چین در عملیات های مبارزه با تروریسم در خارج از مرزهای این کشور هموار کرد.
خبرگزاری چینی شین هوا روز گذشته در این باره اعلام کرد، با تصویب قانون مذکور تبادل اطلاعات میان مقامات این کشور با نهادهای امنیتی به ویژه در حوزه تمهیدات سایبری ارتقاء خوهد یافت.
«باراک اوباما» رئیس جمهور آمریکا پیشتر گفته بود که نگرانی خود در این باره را مستقیماً به «شی جین پینگ» همتای چینی خود ابراز داشته است.
وزارت خارجه آمریکا دوم دی ماه سال جاری در بیانیه ای اعلام کرد که قانون جدید ضدتروریسم چین نه تنها به مبارزه علیه تروریسم کمک نمی کند بلکه موجب ضربه زدن به آن می شود.
در این بیانیه که آشکارا در امور داخلی چین مداخله مداخله می کند، آمده بود: پکن در قانون ضدتروریسم به عبارتی با تجارت و سرمایه گذاری آمریکا در چین مبارزه می کند. قانون مذکور در داخل این کشور نیز موجب محدود شدن آزادی بیان و ارتباط آزاد بین احزاب سیاسی کشور شده است. قانون جدید چین هدفی غیر از مبارزه با تروریسم دنبال می کند و در حقیقت با محدودکردن حوزه های تجارت آمریکا به مبارزه علیه تروریسم در جهان ضربه می زند. دولت آمریکا اعتقاد دارد این قانون برای محدودیت کار سازمان های غیر دولتی در چین وضع شده است.
جین پینگ خبر داد:
سرمایه گذاری ۶۰ میلیارد دلاری چین برای توسعه آفریقا
رئیس جمهور چین از اقدام کشورش برای ایجاد صندوقی به ارزش ۶۰ میلیارد دلار برای توسعه آفریقا خبر داد.
به گزارش شینهوا، «شی جین پینگ» که در مجمع همکاری چین و آفریقا درشهر ژوهانسبورگ، پایتخت آفریقای جنوبی، سخن می گفت، اضافه کرد که پکن می خواهد روابط برابر حقوقی با کشورهای آفریقایی ایجاد کند.
رئیس جمهوری چین همچنین گفت که مبلغ ۶۰ میلیارد دلار برای ۱۰ طرح توسعه در آفریقا هزینه خواهد شد.
این طرح ها شامل احداث کارخانه ها برای صادرات، جاده ، راه آهن و بنادر می شوند.
چین بزرگترین شریک تجاری آفریقا بوده و در پی همکاری با کشورهای آفریقایی از جمله کامرون، گینه استوایی، سودان و جمهوری دموکراتیک کنگو در زمینه کشاورزی، بهداشت و سلامت و پروژه های زیرساختی است.
چین به "جنگ" علیه داعش می پردازد
به دنبال اعدام یکی از شهروندان چین به دست تروریستهای داعش، رئیسجمهوری چین گفته است که به جنگ علیه این گروه تروریستی می پردازد.
به گزارش پایگاه خبری اکسپرس، گروه تروریستی موسوم به داعش اخیرا از اعدام یک شهروند چینی 50 ساله به نام "فان جینگوی" خبر داد که در کنار یک شهروند نروژی به اسم "اوله جان" اعدام شد. در واکنش به آن شی جینپینگ، رئیسجمهوری چین گفت که عملیاتهای تروریستی خشونتبار را سرکوب میکند و به جنگ علیه داعش میپیوندد.
رئیسجمهوری چین گفت: چین همکاری با جامعه بینالمللی را تقویت میکند و قاطعانه عملیاتهای تروریستی خشونتبار را که جان بیگناهان را میگیرد و صلح و امنیت جهانی را به مخاطره میاندازد، سرکوب میکند.
داعش در مجله دابق خود تصاویر بزرگی از دو مرد اعدام شده، منتشر کرد. این اخبار جدید به آتش کشته شدن سه شهروند چینی در گروگانگیری مالی افزود. شی جینپینگ این حملات "ظالمانه و وحشیانه" به هتلی در مالی را که 27 کشته بر جای گذاشت، محکوم کرد. وی گفت: این سازمان تروریستی بدون توجه به وجدان انسانی و پایههای اخلاقی دست به قتل عمد و اقدامات خشونتبار میزند. دولت چین قویا این اقدام غیر انسانی را محکوم کرده و قاطعانه با عاملان آن برخورد میکند.
پکن - تهران با راه آهن تندرو
مسوولان احداث خط آهن تندرو چین از اجرای طرحی در برنامه «یک کمربند - یک جاده» این کشور سخن به میان آورده اند که بر اساس آن پهناورترین کشور قاره آسیا به ایران و پایتخت آن تهران متصل می شود.
تحقق برنامه راه ابریشم جدید که در سال 2013 میلادی از سوی «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین مطرح شد، نیازمند اجرای طرح های مختلف زیربنایی زیادی از جمله حمل و نقل ریلی و جاده ای است و ایران به عنوان کشوری که می تواند نقش مهمی در این طرح داشته باشد، همواره مد نظر طرف چینی بوده و آنان نسبت به این موضوع بارها اذعان کرده اند.
در صورتی که خط آهن جدید تندرو چین ایجاد شود بسیاری از مشکلات مربوط به خطوط آهن فرامرزی کشورها نیز حل می شود و یک خط ریلی واحد و استاندارد میان چین و کشورهای آسیای غربی و مرکزی شکل خواهد گرفت.
طرح مذکور هفته گذشته در جریان همایش «جاده ابریشم» انجمن مهندسان چین رونمایی شد اما امروز رسانه ای شده است.
بر اساس پیشنهادهایی که در این راستا مطرح شده است با احداث این خط آهن شهر «ارومچی» مرکز استان مسلمان نشین «سین کیانگ» در شمال غرب چین با خط آهن به ایران و شهر تهران مرتبط می شود.
روزنامه چاینا دیلی چین امروز - شنبه - در گزارشی اعلام کرد که خط آهن از شهر ارومچی آغاز می شود و به سمت «آلماتی» مرکز قزاقستان امتداد می یابد. سپس ادامه خط به بیشکک می رسد و پس از آن شهر تاشکند را در بر می گیرد و در مسیر خود به عشق آباد در ترکمنستان می رسد و نهایتا شبکه ریلی مذکور به شهر تهران پایتخت ایران ختم می شود.
یکی از مهمترین مساله ای که که خط آهن ریلی مذکور که با شبکه ارتباطی شمال شرق، جنوب غرب و روسیه مرتبط خواهد شد این است که باید استانداردهای فنی در همه نقاط رعایت شود.
طراحان و مهندسان چینی می گویند که استاندارد ریلی کشورهای آسیای مرکزی مانند چین و استانداردهای جهانی نیست و این یک مشکل بزرگ برای پیشبرد خط آهن ریلی تندرو است که به ایران متصل خواهد شد.
به همین سبب اکنون نمی توان کشورهای منطقه آسیای مرکزی را قانع کرد که این خطوط را جابجا کنند ولی با اجرای برنامه چین برای احداث خط آهن ریلی تندرو بتدریج این خطوط استاندارد خواهد شد.
مسیرهای ریلی شرقی ـ غربی در این منطقه آسیای مرکزی و آسیای غربی سالانه می تواند ظرفیت جابجایی 100 میلیون تن کالا را داشته باشد.
در کنار اجرای طرح های ریلی قرار است ظرفیت باربری دریایی و زمینی نیز افزایش یافته و راه ابریشم دریایی نیز دوباره احیا شود. در این ارتباط مسیرهای ریلی مسافربری نیز ایجاد می شود.
قطارهایی که مسافران را در جاده ابریشم جابجا می کنند 250 تا 300 کیلومتر در ساعت و قطارهای باربری نزدیک به 120 کیلومتر در ساعت سرعت خواهند داشت.
بحث در باره احداث خطوط ریلی در این مناطق مدت هاست در جریان است اما به دلیل نگرانی های ژئوپلتیک تک تک کشورهای منطقه، تاکنون این طرح ها اجرایی نشده است.
چین برای اجرای برنامه احیای راه ابریشم صندوقی با 40 میلیارد دلار سرمایه ایجاد کرده است.
وزارت امور خارجه چین اعلام کرد:
حمایت همه جانبه پکن از تلاش روسیه در مبارزه با تروریسم
سخنگوی وزارت امور خارجه چین با یادآوری زمینه های دوستی و اتحاد پکن- مسکو گفت که این کشور در راه مبارزه با تروریسم از روسیه حمایت می کند.
به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه چین امروز چهاشنبه از آمادگی دولت پکن برای همکاری با روسیه و جامعه بین الملل به منظور مبارزه با تروریسم سخن گفت.
در این رابطه «هانگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین گفت: با توجه به اینکه چین در تمامی زمینه های راهبردی متحد روسیه به حساب می آید، دولت پکن به طور کامل از اقدامات ضد تروریستی و تلاش مسکو برای حفظ امنیت و ثبات روسیه حمایت می کند.
وی ادامه داد: چین آماده همکاری با روسیه و جامعه بین الملل برای تقویت همکاری ها در زمینه های امنیتی و مبارزه با تروریسم است.
مسکو از ۳۰ سپتامبر سال میلادی جاری (۲۰۱۵) با توجه به درخواست رسمی دولت دمشق و با هدف دفاع از تمامیت ارضی سوریه، حملات هوایی گسترده ای را علیه مواضع داعش در این کشور آغاز کرده است.
فرماندار ایالت اوکیناوا؛
لغو تصمیم توکیو در انتقال پایگاه نظامی به «اوکیناوا» قانونی است
فرماندار اوکیناوا ژاپن با دفاع از لغو مجوز دولت این کشور برای از سرگیری ساخت و سازها و انتقال پایگاه هوایی آمریکا به این جزیره، ان را قانونی و منصفانه خواند.
به گزارش اسپوتیک، تاکشی اوناگا» فرماندار اوکیناوا ژاپن امروز در یک کنفرانس خبری گفت: لغو مجوز توکیو برای از سرگیری ساخت و سازها برای انتقال پایگاه هوایی آمریکا، قانونی و منصفانه است.
دادگاه عالی ژاپن قرار است مناقشه دولت این کشور و اوکیناوا در این خصوص را هفته آینده مورد بررسی قرار دهد.
اوناگا فرماندار اوکیناوا ژاپن ۲۱ مهر ماه سال جاری با صدور دستوری مجوز انتقال یک پایگاه نظامی آمریکا به ایالت اوکیناوا را به طور رسمی لغو کرد.
اوناگا اعلام کرد که اتخاذ این تصمیم به دنبال آن صورت گرفت که مذاکرات میان مسؤلان این ایالت با دولت ژاپن با هدف توافق برای انتقال پایگاه «فوتنما» به جزیره «هنکو» که حدود یک ماه به طول انجامیده، به شکست منتهی شده است.
از سوی دیگر، «یوشیهیده سوگا» سخنگوی دولت ژاپن در واکنش به این تصمیم اعلام کرده بود که اقدامات فوری را برای به تعلیق درآوردن این دستور آغاز کرده است.
وی در ادامه گفت که دولت این کشور قصد دارد تا طرح انتقال پایگاه «فوتنما» به جزیره «هنکو» را با توجه به ملاحظاتی پیرامون اوضاع و شرایط زندگی ساکنان این جزیره ادامه دهد.
در این راستا، طرح انتقال پایگاه هوایی نظامیان آمریکایی به منطقه «هنوکو» که برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ کلید خورد، خشم عمومی ژاپنی ها به ویژه اهالی این منطقه را در پی داشته است؛ اما طرح جایگزینی پایگاه هوایی تفنگداران دریایی «فوتنما» پیشتر به واسطه مخالفت ساکنین جزیره اوکیناوا متوقف شده بود.
در ادامه تنش ها بین ایالت اوکیناوا با دولت مرکزی ژاپن بر سر ساخت پایگاه نظامی جدید آمریکا در این ایالت، «تاکشی اوناگا» فرماندار اوکیناوا ژاپن در ۲۳ شهریور ماه سال جاری یعنی تنها دو روز پس از آغاز ساخت و ساز این پایگاه در هنوکو که به مدت یک ماه متوقف شده بود، گفت که فرایند لغو موافقت با این طرح را آغاز کرده است.
وی در این باره گفته بود: همانطور که در رقابت های انتخاباتی وعده داده بودیم، ما هر کاری را که بتوانیم برای ممانعت از ساخت یک پایگاه جدید در هنوکو انجام خواهیم داد.
گفتنی است، واشنگتن و دولت «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن از این طرح حمایت کرده و آن را تنها راه حل ممکن اعلام کرده اند.
رفتارهای ناهنجار نظامیان آمریکایی در ژاپن به ویژه تجاوز به چند زن و دختر ژاپنی در سال های اخیر موجب شده است تا ژاپنی ها به ویژه ساکنان اوکیناوا خواستار خروج نظامیان آمریکایی از این کشور باشند.
مهرگان: در ازای محدودیت و کاهش فعالیت های نظامی آمریکا در پایگاه «فوتنما»، دولت ژاپن تحت فشار کاخ سفید در سال 1996 میلادی، با ساخت پایگاه دیگری برای تفنگداران دریایی آمریکا در منطقه ساحلی اوکیناوا موافقت کرده بود که عملیات ساخت آن تا به امروز به دلیل مخالفت ساکنان این منطقه، به تعویق افتاده بود.
از زمان پایان جنگ جهانی دوم، آمریکا در ژاپن حضور نظامی گسترده دارد و حدود نیمی از 50 هزار نیروی نظامی آمریکایی در ژاپن در استان اوکیناوا مستقر هستند. آمریکا 124 پایگاه نظامی کوچک و بزرگ در ژاپن دارد.
معاون حزب حاکم کمونیست چین به اتهام اختلاس محاکمه می شود
کمیته مرکزی حزب حاکم کمونیست چین امروز چهارشنبه برای خانم 'لو شیون' معاون این حزب پرونده اختلاس تشکیل داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از پکن، خانم 'لو شیون' که رییس حزب در پکن پایتخت نیز به حساب می آید ارشدترین مقام زن حزب حاکم است که در دوره 'شی جین پینگ' رییس جمهوری و رییس اصلی حزب حاکم با انگیزه های ضد فساد از قدرت این کشور کنار گذاشته خواهد شد.
تحقیقات درباره پرونده فساد مالی این خانم 60 ساله که معاون شهردار پایتخت و عضو علی البدل کمیته مرکزی حزب حاکم نیز بشمار می آید آغاز شده است.
وی درعین حال متهم است که قوانین و مقررات درون حزبی برای امور اقتصادی و جنایی را نیز نقض کرده است.
براساس این گزارش، اعلام جرم علیه این مقام حزب کمونیست امروز درحالی انجام شد که روز گذشته علیه معاون شهردار شانگهای و رییس منطقه آزاد اقتصادی این شهر نیز پرونده مشابهی تشکیل شده بود.
این گزارش پرونده خانم 'لو' را اولین پرونده فساد علیه بالاترن مقام زن این حزب خواند و افزود: براساس قانون اساسی چین، مقامات ارشد حزب حاکم از رسیدگی قضایی معاف بوده و پرونده آنها فقط در یک سیستم درون حزبی بررسی و در درون خود حزب محاکمه می شوند.
براساس این گزارش، سال گذشته نیز در دوره همین رییس جمهور، ˈجو یونگ کانگˈ مامور سابق امنیتی ارشد این کشور نیز برای یک پرونده اختلاس 14 میلیارد و 500 میلیون دلاری در درون حزب محاکمه شده بود.
به گزارش ایرنا، از انجایی که تشکیل چنین پرونده اختلاسی در چین برای مقامات ارشد آن اتفاقی کم سابقه است، این ثابت می کند که دولت این کشور به رهبری 'شی جین پینگ' رییس جمهوری این کشور در مبارزه با فساد مالی بسیار جدی است.
'لی که چیانگ' نخست وزیر چین سال گذشته در مجلس این کشور گفته بود که دولت مبارزه بزرگ با اختلاس را آغاز کرده است تا بتواند خطرات جدی که حزب و دولت را تهدید می کند دفع کرده باشد.
فساد گسترده در چین برای مقام های این کشور نگران کننده است، اما بسیاری از تحلیلگران می گویند به دلیل ورود افراد بانفوذ و آقازاده ها به فساد مالی، دولت کار سختی برای ریشه کن کردن این پدیده خواهد داشت.
دولت چین پیشتر 'بو شی لای' رییس حزب حاکم شهر چونگ چینگ در جنوب غرب این کشور را که وارد منازعات سیاسی با رهبران جدید شده بود به جرم فساد مالی به حبس ابد محکوم کرده بود.
'شی جین پینگ' رییس جمهوری چین پیشتر مبارزه با فساد مقام های کشور را جنگ با ببرها و مگس ها توصیف کرده بود.
مبادله تجاری چین با قاره آفریقا به 300 میلیارد دلار رسید
'یانگ فوچانگ' معاون وزیر خارجه چین روز سه شنبه اعلام کرد: تبادل تجاری این کشور با قاره آفریقا طی یک دهه گذشته با 10 برابر افزایش به 300 میلیارد دلار رسید.
خبرگزاری شین هوای چین در گزارشی از 'چهارمین مجمع همکاری های صنعتی چین - آفریقا' در پکن با اعلام اینکه این تبادل تجاری فقط در سال گذشته 10 میلیارد دلار بوده است، به نقل از 'یانگ فوچانگ' معاون وزیر خارجه چین پیش بینی کرد که این رقم تا سال 2020 تا 400 میلیارد دلار نیز برسد.
وی مبادله تجاری چین با اتحادیه اروپا در سال 2014 و امسال را تا 467 میلیارد و 300 میلیون یورو و با آمریکا نیز 590 میلیارد و 68 میلیون دلار اعلام کرد و افزود: از آنجایی که اکثر کشورهای آفریقایی رو به توسعه هستند و در ابتدای مرحله صنعتی شدن قرار دارند، دولت چین ترجیح می دهد برای کمک به این روند توسعه در آفریقا مراودات و تعامل سیاسی و اقتصادی خود با آفریقایی ها را به نفع دو طرف بیش از گذشته گسترش دهد.
به گزارش شین هوا، مجمع همکاری های صنعتی چین- آفریقا در سال 2000 راه اندازی شد و تاکنون نقش اساسی در تقریب دومین قدرت اقتصادی جهان با دومین قاره بزرگ و غنی دنیا داشته است.
اما سرازیرشدن سرمایه و نیروی انسانی از چین به آفریقا و رقابت موفقیت آمیز آنها با دیگر رقبای آسیایی، آمریکایی و اروپایی، یکی از حکایت های آفریقا طی دو دهه گذشته است.
رئیس جمهور چین:
توسعه مناسبات پکن -هانوی موجب عدم توقف در روابط دو جانبه میشود
«شی جینپینگ» رئیس جمهور چین در پارلمان ویتنام به تاریخچه روابط دو کشور اشاره کرد و توسعه مناسبات را موجب عدم توقف در روابط دو جانبه دانست.
به گزارش خبرگزاری رویترز، رئیس جمهور چین که در جریان یک سفر دو روزه به ویتنام رفته است، در سخنانی خواستار توسعه روابط با این کشور شده و آن را موجب عدم توقف در روابط دوجانبه اعلام کرد.
«شی جینپینگ» رئیس جمهور چین در سخنان خود در پارلمان این کشور گفت: چین و ویتنام دو کشور سوسیالیست و همسایه بوده و تاریخچه روابط دوستانه ای را با یکدیگر تجربه کرده اند.
وی در ادامه افزود: ویتنام در مسیر رشد و توسعه حرکت می کند که نتیجه آن ارتقاء سطح رفاه مردم است. سابقه مناسبات دوستانه میان چین و ویتنام به دوران باستان باز می گردد. باید روابط دو کشور در راستای گسترش صلح و ثبات جهانی عمیق تر شود.
تلویزیون دولتی چین امروز اعلام کرد: در پایان سفر دو روزه رئیس جمهور چین به ویتنام، توافقنامه حفظ صلح و ثبات در دریای چین جنوبی میان سران دو کشور به امضاء رسید.
تداوم سیاست های تحریک آمیز واشنگتن در منطقه؛
حضور «اشتون کارتر» بر عرشه ناو هواپیمابر آمریکا در دریای چین
به نوشته وال استریت ژورنال، «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا فردا در عرشه ناو هواپیمابر آمریکا در دریای چین حاضر می شود.
در این گزارش دیدار وی از عرشه این ناو که ماموریتش گشت زنی در دریای چین است، نمایش اقتدار آمریکا در قبال مواضع چین در این دریا اعلام شده است.
اختلافات و تنش های موجود بر سر دریای جنوبی بین چین و کشورهای منطقه بر اجلاس وزرای دفاع کشورهای آسیایی که امروز در کولالامپور پایتخت مالزی برگزار شد سایه افکنده بود بطوریکه به گفته وزیر دفاع مالزی هیچ توافقی در این نشست امضاء نخواهد شد.
گفته شده اختلافات آمریکا و چین بر سر دریای چین دلیل اصلی دست نیافتن به توافق در این نشست است. واشنگتن در روزهای گذشته در راستای سیاستهای تحریک آمیز خود در منطقه وارد آبهای سرزمینی چین شده بود که خلاف اصول کنوانسیون دریاها در سال ۱۹۸۲ است.
«شکار بزرگ» دستگاه قضایی چین
مقامات قضایی چین در تازه ترین اقدامات خود در برخورد با متخلفان و مفسدان مالی، «جانگ یون» رییس بانک کشاورزی، یکی از مهمترین و سرشناس ترین بانک های این کشور را دستگیر کردند.
دستگیری این فرد که بلندپایه ترین مقام مالی و بانکی چین محسوب می شود، امروز - چهارشنبه - در حالی از سوی رسانه های این کشور بازتاب داشت که آنان بازداشت این فرد را «شکار بزرگ» دستگاه قضایی توصیف کردند.
برکناری این رییس بانک از شغل خود این معنا را القا می کند که ماموران مبارزه با فساد در چین اکنون بر نقل و انتقالات بانکی و تجارت مالی در بانک های کشور متمرکز شده اند و بزودی آمار تازه ای از دستگیری ها در این قلمرو اعلام خواهد شد.
«جانگ» نزدیک به 30 سال با این بانک همکاری می کرده و از سال 2009 میلادی ریاست آن را بر عهده گرفته و معاون کمیته حزبی بانک هم بوده است.
مجله «چایجین» چین گزارش کرده است که برکناری این مقام ارشد بانکی زنگ خطر را برای کسانی که در فساد مالی و بانکی غوطه ور شده اند، به صدا آورده است.
این نشریه می افزاید که دستگیری بلندپایه ترین مقام بانکی به جرم فساد مالی می تواند باعث پیشرفت در پرونده مذکور شده و دیگر همدستان وی نیز بتدریج شناسایی شوند.
چند هفته پیش ماموران چین اعلام کردند که کار مبارزه با فساد را بر چندین بانک دولتی، بازار اوراق بهادار و همچنین بانک مرکزی کشور متمرکز کرده اند.
در پی اعلام دستگیری رییس بانک کشاورزی چین که شهرت بسیاری در میان چینی ها دارد، سهام این بانک در بازار اوراق بهادار یک ممیز 29 درصد کاهش یافت.
«زینگ گانگ» از کارشناسان آکادمی علوم اجتماعی چین می گوید که اعتبار هر بانکی به عملکرد حقوقی و حقیقی آن بستگی دارد.
وی می افزاید که اگر فساد در بخش های بانکی و مالی چین افزایش یابد آن زمان رشد اقتصادی کشور به خطر خواهد افتاد و مردم اعتماد خود را به سامانه های بانکی از دست خواهند داد.
برنامه مبارزه با فساد در چین از سال 2012 میلادی آغاز شد و با روی کار آمدن «شی جین پینگ» به عنوان رییس جمهور در سال 2013 میلادی قوت گرفت و تاکنون بیش از 140 هزار نفر از مقام های کشور به همین جرم دستگیر و از کار برکنار و محبوس شده اند.
سفر منطقه ای رئیس جمهور چین در بحبوحه تنش ها
'شی جین پینگ' رئیس جمهور چین روز پنجشنبه در میان اختلاف با ویتنام بر سر مالکیت بخش هایی از دریای جنوبی چین به هانوی سفر می کند تا بتواند تنش های دو کشور را کاهش دهد.
سفر دو روزه رئیس جمهور چین و بزرگترین قدرت آسیا به ویتنام در حالی روز پنجشنبه انجام می شود که شهرهای این کشور جنوب شرق آسیا سال گذشته شاهد تظاهرات خشونت آمیز علیه چینی ها بود و چند شهروند چینی در این درگیری ها کشته شدند.
این درگیری ها باعث شد دولت ویتنام با بکارگیری نیروهای امنیتی در برخی از نقاط از جمله خیابان های اطراف سفارت چین از بدترشدن شرایط که امنیت و اقتصاد این کشور را تهدید می کرد، جلوگیری کند و با رایزنی های مختلف این اختلافات فروکش کرد.
اقدام چین به حفاری در آب های مورد چالش با ویتنام، درگیری بین کشتی های دو کشور بدنبال اختلاف پکن و هانوی بر سر مالکیت جزایر 'پارسل' که چینی ها آن را 'شی شا' می نامند، همواره مناسبات دو کشور را با چالش مواجه کرده است.
آمریکا نیز که در راستای افزایش تنش کشورهای جنوب شرق آسیا با چین قدم بر می دارد سال گذشته چند کشتی گشت زنی به ویتنام داد و 'جان مک کین' سناتور جمهوریخواه از ایالت 'آریزونا' نیز اخیرا گفت: هوادار لغو تدریجی ارسال سلاح به ویتنام است تا هانوی بتواند در صورت درگیری با پکن، از آنها استفاده کند.
در گیرو دار این تنش ها، رئیس جمهور چین به عنوان بلندپایه ترین مقام این کشور طی 9 سال اخیر به ویتنام سفر می کند تا شاید بتواند با افزایش همکاری با هانوی به تنش های منطقه ای پایان دهد، تنش هایی که کاخ سفید هر روز تنور آن را گرم می کند و سه شنبه گذشته ناوی را به منطقه اعزام کرد تا بدون درنظر گرفتن قراردادهای بین المللی به مرزهای جزایر مصنوعی چین در منطقه وارد شود.
در این بین توسعه مناسبات اقتصادی بین دومین قدرت اقتصادی جهان با ویتنام رو به توسعه نیز طی سال های اخیر گسترش یافته است و ویتنام به سرمایه گذاری های بیشتر چین چشم دوخته است.
براساس آمارهای منتشر شده ، ارزش مناسبات دو کشور در 9 ماهه امسال به 49 میلیارد دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 16 درصد افزایش یافته است.
سهم صادرات ویتنام به چین در این مبادلات تجاری 12 میلیارد و 400 میلیون دلار است.
چین بیش از 8 میلیارد و 400 میلیون دلار در طرح های ویتنام سرمایه گذاری کرده است و به عنوان نهمین سرمایه گذار خارجی در این کشور شناخته می شود.
'شی جین پینگ' روز جمعه از ویتنام عازم سنگاپور دیگر کشور منطقه جنوب شرق آسیا می شود تا مذاکراتی با مقام های بلندپایه این دولت – شهر کوچک که اختلاف ارضی با پکن ندارد اما در راستای سیاست های کاخ سفید قدم بر می دارد، انجام دهد.
این نخستین سفر رسمی رئیس جمهور چین به سنگاپور است که به مناسبت بیست و پنجمین سالگرد برقراری مناسبات دو جانبه انجام می شود.
سنگاپور روز شنبه آینده نیز میزبان دیدار تاریخی روسای جمهوری چین و تایوان است که پس از سال 1949 تاکنون برای نخستین بار با یکدیگر دیدار و گفت وگو می کنند.
هشدار پکن درباره برافروخته شدن آتش جنگ میان چین و آمریکا!
فرمانده نیروی دریایی چین به همتای آمریکایی خود هشدار داد با ادامه «تحرکات» ایالات متحده در دریای جنوب چین، «یک واقعه کوچک، ممکن است آتش جنگ» را در این منطقه دریایی شعلهور کند.
به گزارش شینهوا، این سخنان در جریان یک کنفرانس ویدئویی بیان شده است. کنفرانسی که پس از گشت زنی ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد ادعای چین در دیای جنوب چین برگزار شده است.
دریادار «وو شنگلی» فرمانده نیروی دریایی چین و دریادار «جان ریچاردسون» فرمانده عملیاتی نیروی دریایی ارتش آمریکا، در این کنفرانس ویدئویی که امروز جمعه انجام شد با یکدیگر گفتگو کردهاند.
بنا بر بیانیهای که ارتش چین منتشر کرده، دریادار وو گفته است «اگر ایالات متحده به این دست از تحریکات خطرناک خود ادامه دهد، وضعیت تحت فشار میان نیروهای خط مقدم دو طرف، به طور جدی، هم در آب و هم در آسمان، تغییر خواهد کرد. و یا حتی یک واقعه کوچک میتواند به جنگ تبدیل شود.»
در این بیانیه فرمانده نیروی دریایی چین افزوده است «امیدوارم طرف آمریکایی به وضعیت خوب فعلی میان ناویهای دو کشور ارج بنهد. شرایطی که به آسانی ایجاد نشده است. و جلوی وقوع رخدادهای مشابه را بگیرد».
اشاره این مقام ارشد ارتش چین به حضور و گشتزنی ناوشکن لاسن در نزدیکی جزایری از مجمعالجزایر اسپراتلی باز میگردد.
آمریکا میگوید در آبهای بینالمللی، و بنا بر برنامه روزانه و معمول خود به گشتزنی در دریای جنوب چین میپردازد.
چین در کنار کشورهای جنوب شرق آسیا از ویتنام تا تایوان یا فیلیپین، در مورد جزایری در این دریا ادعاهای مالکیتی دارند. کنترل این جزایر امکان کنترل یکی از حیاتیترین آبراههای اقتصادی جهان را ایجاد میکند.
پیش از ادمیرال وو، ادمیرال ریچاردسون گفته بود که دو طرف در مذاکرهای که داشتهاند بر سر حفظ گفتگو و احترام به پروتکلهای موجود برای جلوگیری از برخورد احتمالی، همنظر هستند. بنا به گفته مقامات ارتش آمریکا برنامههای از پیش تعیینشده برای دیدارهای دو طرف در بنادر و نیز سفر مقامات ارشد نیروی دریایی آمریکا به چین، همچنان سر جای خود باقیست.
فرماندهان نیروی دریایی دو کشور در مورد لزوم پایبندی به «کد برخوردهای برنامهریزینشده در دریا» نیز تاکید کردهاند.
«کد برخوردهای برنامهریزینشده در دریا»، توافقی است که در سال ۲۰۱۴ میلادی صورت گرفته و بر ارسال پیامی میان کشتیهای کشورهای طرف توافق استوار است. آمریکا و چین از جمله ۲۱ کشوری هستند که این توافق را امضا کردهاند.
جاده ابریشم جدید و تهدیدات پیش رو
بهار امسال، آن زمانی که سه ضربه بر طبل زده شد و ژیجینپینگ از یک قطار باری که از رود راین در بندر دوئیسبورگ وارد چین شده بود استقبال کرد، یک تماس تلفنی با آلمان که با پیوستن به چین یک راه ابریشم جدید را بین دو کشور توسعه داده بود، برقرار کرد.
به گزارش روزنامه فایننشیال تایمز، در آن روزها، با این کار رئیس جمهور چین از آلمان میخواست که در پروژههای استراتژیک چین مشارکت داشته باشد.
ژی از وقتی که قدرت را به عنوان رئیس جمهور چین در سال 2013 در دست گرفته، مدام در سفرهای خود از ایده برقراری یک راه ابریشم جدید بین چین و اروپا سخن میگوید.
او در ماه سپتامبر، در سریلانکا از یک «راه ابریشم دریایی قرن بیست و یکمی» گفت و برای همین هدف نیز یک عملیات 5/1 میلیون دلاری بندری را شروع کرده است.
بلندپروازیهای ژی با اشتیاقهایی که برای گسترش ارتباط سرزمین اصلی چین و به ویژه بخشهای غربی این کشور به اروپا وجود دارد، پاسخ داده شده است. دو دهه پیش، چین ایفای نقش خود را به عنوان یک بازیگر بزرگ اقتصادی در عرصه بینالمللی شروع کرد و ایجاد پروژههایی مانند راه ابریشم جدید نیز از جمله برنامهها برای همین هدف است.
اما قطار به سوی دوئیسبورگ اتفاقا یکی از شواهد اصلی در زمینه این است که جغرافیای سیاسی سایههای تهدیدی بر سر جهانی شدن گسترده است. قطارهایی که «یوگزینو» خوانده میشوند، حدود 11 هزار کیلومتر را در سفری از شهر جانگقینگ در غرب چین که نزدیک مرز روسیه است تا اروپا، طی میکنند.
عملیات ترابری این قطار و نیز بارگیری و کنترل این مسیر، از طریق یک قرارداد مشترک بین شرکت آلمانی بان و راه آهن روسیه انجام میشود. در زمانی که تنشهای تجاری بین روسیه و اتحادیه اروپا بر سر درگیریها در اوکراین بالا گرفت، این خط راه آهن یک حلقه آسیبپذیر در زنجیره اتصال جهانی بود.
این مسیر به طرز روزافزونی در میان شرکتهای غربی که تولید فناوری میکنند مانند هاولت پاکارد و شرکتهای خودروسازی آلمانی مانند بیامدابلیو و مرسدس بنز، محبوب شده است. این مسیر برای ارسال کالاهای گرانقیمت و با ارزش بالا بین چین و اروپا، از مسیرهای سنتی حمل و نقل با کشتی، کاراتر است. شرکت اچپی اعلام کرده است که حدود دو سوم محصولات خود را که در شهری به ناما چنگ قینگ در غرب چین ساخته میشود، از طریق ریلی به اروپا میرساند.
در ماه سپتامبر سال جاری میلادی، اولین قطاری که خودروهای کاملا ساخته شده را از آلمان حمل میکرد، به چین وارد شد. ادارهکنندگان قطارها و شرکتهایی که از آنها استفاده میکنند، میگویند که هنوز اثر مخربی از درگیریهای اوکراین در این زمینه مشاهده نکردهاند.
شرکت دیبی شنکر که بازوی باربری شرکت آلمانی بان به حساب میآید، میگوید: «این جا تاخیری در زمینه جابهجایی کالا وجود ندارد». هنوز این طور به نظر میرسد که آینده این مسیر تجاری بین قارهای به تصمیمهای ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، و نیز تعاملات این کشور با چین بستگی دارد. به همین دلیل است که شرکتهایی مانند اچپی به طرحهای احتمالی جایگزین برای حملونقل کالا فکر میکنند. رونالد کلیوگت، مردی که از سوی برای شرکت اچپی به کارهای ترابری در اروپا مشغول است، احتمال قطع ارتباط در خدمات حمل و نقل بین اروپا و چین از مسیرهای تحت کنترل روسیه را با قطع کانال سوئز بر اثر بینظمیها در خاورمیانه، شبیه میداند و میگوید: «این روزها خطر قطع ارتباط همیشه وجود دارد. ما همیشه یک طرح دیگر هم برای حمل و نقل کالا در ذهن داریم.»
چین بازی گلف را برای اعضای حزب کمونیست ممنوع کرد
دولت چین مقررات ضد فساد خود را دوباره تشدید کرد. از این پس اعضای حزب کمونیست چین مجاز به روابط جنسی نامشروع، شکمبارگی و بازی گلف نخواهند بود.
بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، اعضای حزب کمونیست چین از این به بعد از بازی گلف و افراط در خوردن و آشامیدن منع شدهاند.
این تصمیم در ادامه مقرراتی اتخاذ شده که دولت چین از نوامبر ۲۰۱۲ با روی کار آمدن شی جینپینگ، رئیسجمهور این کشور آن را وضع کرده است.
شی جینپینگ در آن زمان گفت که با رشوهخواری و پارتیبازی فامیلی به شدت مبارزه خواهد کرد. رئیسجمهور چین گفت، این مبارزه نه تنها دامن "ببرهای" نیرومند را خواهد گرفت بلکه "مگسهای" کوچک را نیز در امان نخواهد گذاشت.
رهبری جمهوری خلق چین در سالهای گذشته بیش از ۵۰ مورد را برای اعضای حزب کمونیست ممنوع اعلام کرد. اینک به این فهرست هشت مورد جدید اضافه شده که بیش از همه حیطه اخلاق را در بر میگیرد. شینهوا نوشته است که موارد جدید برای اولین بار برای همه ۸۸ میلیون عضو حزب کمونیست الزامی شده است.
بر اساس تصمیمهای جدید، اعضای حزب کمونیست باید بین مصالح خصوصی و عمومی تمایز قائل شوند و همواره مصالح عمومی را ارجح بدانند.
نکوهش خیانت در زناشویی
گزارشهای منتشرشده درباره زندگیهای آنچنانی مقامهای چین و ضیافتهای چشمگیر آنها مردم چین را به خشم آورده است.
شهروندان چین خواستهاند تا مقامهای رسمی با ظاهری ساده وارد اجتماع شده و با شیوه زندگی خود الگویی اخلاقی برای جامعه باشند. بر همین پایه، دولت تصمیم گرفته تا بازی گلف و شکمبارگی نیز برای مقامها ممنوع شود.
"روابط نامناسب جنسی" نیز از موارد ممنوعه جدید است. خیانت در زناشویی به شدت به لحاظ اخلاقی نکوهش شده و از این پس مشمول مجازات خواهد شد.
همچنین باندبازی در داخل حزب کمونیست و پارتیبازی فامیلی نیز منع شده است.
دولت شی جینپینگ در خارج از چارچوب این فهرست نیز علیه فساد مقامها و دستاندرکاران، اقدام خواهد کرد. بر پایه گزارش روزنامه دولتی "پیپلز دیلی"، متعلق به حزب حاکم چین، کسانی که زمین و داراییهایشان از راههای غیر قانونی به دست آمده باید آن را به دولت پس دهند.
اضافه بر این، افراد یا شرکتهای دولتی هم که توانستهاند به صورت غیر قانونی از رانتهای مالیاتی بهرهمند شوند باید این پولها را به دولت پرداخت کنند. پرداخت این سرپیچیهای مالیاتی، برای دولت چین حدود ۶ میلیارد یورو پول به ارمغان میآورد.
اختلافات پکن - واشنگتن در دریای جنوبی چین شدت گرفت
«شی چین پینگ» رئیس جمهوری چین زمانی که در اوایل ماه جاری میلادی خود را به واشنگتن رساند و مقابل دوربین ها لبخند بر لب با «باراک اوباما» همتای آمریکایی اش دست داد، تصور بر این بود که دوران بهبود مناسبات دو کشور فرا رسیده است، اما اختلاف بر سر دریای جنوبی چین سبب شد تا همچنان روابط دو کشور با تنش همراه باشد.
اختلافات آمریکا و چین در دریای جنوبی پس از آن آغاز شد که واشنگتن اعلام کرد قصد دارد کشتی های نظامی خود را به 12 مایلی (22 کیلومتری) جزایر مصنوعی ساخته شده در اطراف جزایر شنی چین در دریای جنوبی گسیل دارد.
این موضوع البته در آن زمان واکنش پکن را در پی داشت، اما بیان دوباره این اظهارنظر توسط «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا در جریان نشست خبری روز گذشته اش با همتای استرالیایی، موج جدیدی از اعتراضات گسترده را در سطح رسانه های چین سبب شد.
رسانه های همگانی چین در چند روز گذشته به طور یکپارچه حملات و هشدارهای گسترده ای را متوجه تحرکات احتمالی آمریکا در دریای جنوبی کرده و از آمادگی ارتش چین برای توسل به زور در قبال واشنگتن خبر داده اند.
شاید بی دلیل نبود که روزنامه «گلوبال تایمز» چاپ پکن چندی پیش نوشت که دریای جنوبی چین می تواند محل منازعاتی باشد که به جنگ جهانی سوم منجر شود.
این نشریه در مقاله خود تاکید کرد که اگر لازم باشد چین برای عقب راندن آمریکا از این منطقه و تضمین حق حاکمیت خود دست به سلاح اتمی خواهد برد.
روزنامه گلوبال تایمز بارها در مطالب خود خواستار برخوردهای جدی نظامی چین با آمریکا در صورت پیشروی واشنگتن در این دریا شده است که چین خود را مالک مطلق آن می داند.
اختلافات از آنجا شروع شد که آمریکا اعلام کرد خود را برای گسیل کشتی هایش به جزایر ساخته شده شنی چین در دریای جنوبی آماده کرده است.
چین قبل از این هشدار داده بود که در صورتی که کشتی های آمریکایی وارد محدود 21 کیلومتری این جزایر شوند و یا هواپیماهای جنگی آمریکا بر فراز آنها پرواز کنند، با آن مقابله کرده و وارد عمل خواهد شد.
حالا «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا گفته است که این مساله در دست بررسی است و زمانی که مشخص شود مشکلی از لحاظ بین المللی و مقررات جهانی به وجود نمی آید، این کار صورت خواهد گرفت.
افزون بر این استرالیا و آمریکا نیز گفته اند که چین در حال نظامی کردن جزایری است که در منطقه ساخته است، اما «هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین بی درنگ در مصاحبه ای در پکن این سخنان را مضحک توصیف کرد و افزود: همه اقدامات چین در این جزایر در راستای «تدافعی» و «بهبود شرایط کشتیرانی در دریای جنوبی» صورت می گیرد.
این موضوع حتی باعث شد رسانه های چین در روزهای اخیر به آمریکا و تصمیم های این کشور تاخته و با انتقاد شدید از آن، اعلام کنند که «ظاهرا واشنگتن از منطقه دریای جنوبی دست بردار نیست و قصد دارد هر روز برای چین مشکل سازی می کند».
روزنامه «گلوبال تایمز» پیشرو رسانه های دیگر چین به آمریکا یورش برده و نوشته است: «این کشور به طور مداوم به دنبال دردسر در منطقه است و با اقدامات خودسرانه و مانع تراشی، شرایط منطقه را به سمت بی ثباتی سوق می دهد».
این نشریه نوشت: چین به هیچوجه نباید این شرایط و این تحرکات خطرناک آمریکا را تحمل کند.
رسانه های همگانی چین از جمله «گلوبال تایمز» حتی از ارتش آزادیبخش این کشور خواسته اند که برای هرگونه اقدام لازم در برابر این تحرکات در سطح هوشیاری بالا باشند.
خبرگزاری «شین هوا» و تارنمای «چاینا ارگ» نیز با انتشار گزارش هایی سیاست های آمریکا در منطقه دریای جنوبی را مورد انتقاد قرار دادند و آن را به باد انتقاد گرفتند.
این رسانه ها نسبت به تیره شدن مناسبات به دلیل این اختلافات هشدار داده و نوشتند: چین از حق حاکمیت و تمامیت ارضی خود حراست خواهد کرد.
روزنامه «ژاپن تودی» که در توکیو منتشر می شود، نیز پیش بینی کرد که کشتی های آمریکایی در چند روز آینده وارد مناطق اطراف جزایر شنی چین شوند و این می تواند باعث یک رویارویی جدی میان دو کشور شود.
اکنون به نظر نمی رسد در چنین شرایطی و در جایی که چین آن را حیات خلوت خود می داند، نشانه ای از عقب نشینی پکن در برابر ارتش آمریکا مشاهده شود.
چین می داند که اگر این منطقه را از دست دهد، آن زمان منازعات بعدی را باید با کشورهایی مثل ژاپن و فیلیپین داشته باشد که هر یک مدعیانی در دریای جنوبی و دریای شرقی هستند.
به جز پکن که مدعی مالکیت بر کل دریای جنوبی و شرقی چین است، ویتنام، فیلیپین، مالزی، ژاپن، تایوان و برونئی نیز ادعای مالکیت بخش هایی از این دریاها را دارند.
گلوبال تایمز نوشته است که اگر کشتی های آمریکایی نزدیک منطقه جزایر شنی شوند، ارتش چین به پا خواسته و آنها را با توسل به زور متوقف خواهد کرد.
وزارت امور خارجه چین نیز با انتشار بیانیه ای گزارش کرده است که در واقع برخی از کشورها قصد دارند با نشان دادن بازوی نظامی خود، منطقه دریای جنوبی را نظامی کنند و چین را مقصر نشان دهند.
موضوع بغرنج دریای جنوبی چین حتی باعث شد این کشور وزیران دفاع کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرقی آسیا موسوم به آ.سه.آن را برای شرکت در نشستی دو روزه به پکن دعوت کند تا ضمن گفت وگو و تبادل نظر، بتوانند راهکارهای کاهش تنش ها را بیابند.
اگرچه این نخستین باری است که چین دست به چنین حرکتی می زند و میزبان وزیران دفاع 10 کشور عضو این اتحادیه شده، اما به باور کارشناسان، این اقدام پکن در واقع به دست گرفتن ابتکار عمل در تنش پیش آمده در دریای جنوبی در مقابل آمریکا است.
رئیس جمهور چین:
کشورهای قدرتمند با قلدری رفتار نکنند
رئیس جمهور چین در سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل خواستار حل مشکلات جهانی از طریق دیپلماسی شد.
«شی جینپینگ» رئیس جمهور چین در سخنان خود در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: کشورهای بزرگتر و قدرتمندتر نباید با قلدری با کشورهای کوچکتر رفتار کنند.
جینپینگ همچنین خواستار حل مشکلات جهانی از طریق گفتگو و دیپلماسی شد و بر بازی برد- برد در سطح جهان تاکید کرد.
وی با اشاره به بحران اقتصادی سال ۲۰۰۸ جهان یادآور شد: این بحران به ما یاد داد که فقط نباید به سود فکر کنیم.
رئیس جمهور چین با تاکید بر لزوم توسعه پایدار در جهان گفت: همکاری کشورها و باز بودن لازمه توسعه پایدار است. تمامی مردم جهان باید از عزت و سعادت برخوردار داشته باشند.
وی در خصوص لزوم تعامل فرهنگ ها و مشارکت آنها با یکدیگر افزود: تمدن های مختلف در تعامل با یکدیگر باید تفاوت های همدیگر را بپذیرند و هیچ تمدنی بر دیگر تمدن ها برتری ندارد.
وی همچنین بر تعهد کشورش برای حل مشکلات زیست محیطی جهان و مسئله گازهای گلخانه ای تاکید کرد.
رئیس جمهور چین همچنین بر تعهد کشورش به صلح جهانی تاکید کرده و گفت: چین هرگز به دنبال سلطه و هژمونی در سطح جهان نبوده است.
وی تأکید کرد: چین در عرصه بین المللی برای توسعه در کنار کشورهای در حال توسعه به ویژه کشورهای آفریقایی ایستاده است و از آنها حمایت می کند.
دستگیری مقام ارشددینی درچین
چین اعلام کرد که یکی از مقام های ارشد امور دینی این کشور را به اتهام فساد مالی دستگیر و تحت پیگرد قضایی قرار داده است.
مساله فساد مالی و تخلفات انضباطی در ادارات چین یکی از بزرگترین معضلات این کشور محسوب می شود و گاهی اخباری مبنی بر دستگیری فرد یا افرادی در این رابطه منتشر می شود.
تازه ترین گزارش ها از دستگیری فردی به نام «لی بین» معاون اداره کل امور ادیان در این کشور حکایت دارد که گفته می شود به علت ارتکاب تخلفات اداری و انضباطی تحت پیگرد و بازجویی قرار گرفته است.
این نخستین بار در جریان مبارزه جدی با فساد از سال 2012 میلادی است که یکی از مقام های اداره امور مذاهب دولت چین تحت بازجویی قرار می گیرد.
کمیسیون انضباطی حزب حاکم چین در بیانیه ای آورده است که این فرد تخلفات جدی مرتکب شده و اکنون در حال رسیدگی به آن هستیم.
چین اصولا مقام هایی را که مرتکب فساد مالی می شوند تحت بازجویی اولیه قرار داده و جرم آنها را تخلفات شدید انضباطی اعلام می کند.
روزنامه چاینا دیلی چین هم به تازگی گزارش کرد که بیش از 140 هزار نفر از مقام های کشور یا تحت پیگیرد هستند و یا اینکه در زندان در انتظار محاکمه بسر می برند.
بنا به این گزارش جرم این افراد فساد مالی، تخلفات اداری و انضباطی و زیر پا گذاشتن مقررات کاری در ادارت دولتی بوده است.
بسیاری از کسانی که تحت بازجویی و یا در زندان هستند از مقام های ارشد چین می باشند و دولت اعلام کرده است مبارزه با فساد را برای ریشه کن کردن آن ادامه خواهد داد.
مبارزه با فساد در چین زمانی جدی شد که «شی جین پینگ» رییس جمهوری این کشور در سال 2012 میلادی فرمان مبارزه و نابودی آن را صادر کرد.
مخالفت فرماندار اوکیناوا با ساخت پایگاه هوایی آمریکا
فرماندار ایالت اوکیناوای ژاپن امروز بار دیگر اعلام کرد که موافقت با ساخت پایگاه هوایی آمریکا در جنوب ژاپن را لغو خواهد نمود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، طرح انتقال پایگاه هوایی نظامیان آمریکایی به منطقه «هنوکو» که برای اولین بار در سال ۱۹۹۶ کلید خورد، خشم عمومی ژاپنی ها به ویژه اهالی این منطقه را برانگیخت؛ اما طرح جایگزینی پایگاه هوایی تفنگداران دریایی «فوتنما» به واسطه مخالفت ساکنین جزیره اوکیناوا متوقف شده بود.
در ادامه تنشها بین ایالت اوکیناوا با دولت مرکزی ژاپن بر سر ساخت پایگاه نظامی جدید آمریکا در این ایالت، «تاکشی اوناگا» فرماندار اوکیناوا ژاپن تنها دو روز پس از آغاز ساخت و ساز این پایگاه در هنوکو که به مدت یک ماه متوقف شده بود، گفت که فرایند لغو موافقت با این طرح آغاز شده است.
اوناگا در این باره گفت: همانطور که در رقابت های انتخاباتی وعده داده بودیم، ما هر کاری را که بتوانیم برای ممانعت از ساخت یک پایگاه جدید در هنوکو انجام خواهیم داد.
گفتنی است، واشنگتن و دولت «شینزو آبه» نخست وزیر ژاپن از این طرح حمایت کرده و آن را تنها راه حل ممکن اعلام کرده اند.
رفتارهای ناهنجار نظامیان آمریکایی در ژاپن به ویژه تجاوز به چند زن و دختر ژاپنی در سال های اخیر موجب شده است تا ژاپنی ها به ویژه ساکنان اوکیناوا خواستار خروج نظامیان آمریکایی از این کشور باشند.
چین برای رقصیدن در اماکن عمومی قانون وضع میکند
شهروندان چینی علاقه شدیدی به رقصیدن در مکانهای عمومی دارند. اما این امر خالی از مشکل نبوده و درگیریهایی میان رقصندهها و ساکنان محلی به وجود آورده است. نهادهای دولتی حال در صدد وضع قوانین برای رقص در اماکن عمومی هستند.
رقصیدن در مکانهای عمومی در چین امری معمول به شمار میرود و بسیار مورد علاقه شهروندان به شمار میرود. اما بروز پارهای از مشکلات میان رقصندهها و ساکنان محلی به دلیل بالا بودن صدای موسیقی موجب شده تا دولت چین برای رقص در فضای باز هم قانون وضع کند.
شماری از مقامات مسئول در چین در پی آن برآمدهاند تا شیفتگی شهروندان به رقصیدن در اماکن عمومی را مهار کرده و با وضع قوانینی در این مورد به مشکلاتی که این علاقه مردمی پدید آورده پایان دهند.
خبرگزاری رسمی چین "شینهوا" گزارش داده است که شماری از وزارتخانهها اعلامیهای را تنظیم کردهاند که در آن از ایجاد "سیستم مدیریت برای رقصیدن در مکانهای عمومی" سخن به میان آمده است.
در این اعلامیه آمده: «رقصیدن در مکانهای عمومی یکی از فعالیتهای فرهنگی و ورزشی شدیدا محبوب عامه مردم به شمار میرود و
موجب غنیتر کردن زندگی معنوی آنان شده است.»
هنوز مشخص نیست که قوانین تازه در این زمینه دقیقا شامل چه جزئیاتی خواهند شد.
در چین گروههای علاقمند به رقص اغلب با جمعشدن در پارکها با یکدیگر تمرین میکنند. در این میان بانوان سالخورده علاقه شدیدتری نسبت به این فعالیت فرهنگی و ورزشی دارند.
بان کی مون نقش سازنده چین را در مذاکرات شبه جزیره کره ستود
دبیرکل سازمان ملل با تقدیر از نقش سازنده چین در مذاکرات در شبه جزیره کره گفت: ما از رهبر چین و دیدگاه آن در همکاری منطقهای تشکر میکنیم.
به گزارش خبرگزاری شینهوا، بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل در نقش سازنده چین در شبه جزیره کره و مشارکت آن در همکاری چند جانبه میان کشورهای در حال توسعه تشکر کرد.
در بیانیه روز دوشنبه سازمان ملل آمده است: دبیرکل سازمان ملل از نقش سازنده چین در شرایط شبه جزیره کره قدردانی میکند.
وی از رهبری چین و همکاری وی از جمله همکاری منطقهای اقتصادی و ابتکار عملهای مالی استقبال میکند.
بان کی مون روز دوشنبه با ژانگ دجیانگ، رئیس کمیته دائم کنگره خلق چین دیدار کرد.
دبیرکل سازمان ملل قرار است روز پنجشنبه به چین سفر و در مراسم هفتادمین سالروز پایان جنگ جهانی دوم شرکت کند.
مقابله ارتش های چین و روسیه با تهدیدهای نوین
تارنمای «یی سی ان» چین: چین و روسیه اعلام کردند ارتش های این دو کشور با تهدیدهای جدیدی که امنیت منطقه و جهان را به خطر می اندازد، مقابله خواهند کرد.
دو کشور پس از پایان رزمایش 9 روزه مشترک خود که در دریای ژاپن و همچنین خلیج بزرگ «پیتر» برگزار شد اعلام کردند همکاری های نیروهای مسلح و نیروی دریایی دو کشور بیش از پیش تقویت خواهد شد.
«وانگ لای» و «آلکساندر فدوتنکوف» معاون فرماندهی نیروهای دریایی چین و روسیه هدف از برگزاری این رزمایش بزرگ و کم سابقه را تحکیم مناسبات دانستند.
تارنمای «یی سی ان» چین به نقل از این دو فرمانده آورده است: چین و روسیه خود را متعهد به مبارزه و مقابله با تهدیدهای امنیتی بخصوص چالش های نوین می دانند.
مسوولان نیروهای دریایی دو کشور چالش در دریاها را جدی دانسته و افزودند : مسایل امنیتی و تهدیدها در آبها ایجاب می کند چین و روسیه همکاری نزدیکتری با یکدیگر داشته باشند.
به همین سبب انتظار می رود که دو کشور شمار بیشتری رزمایش مشترک در سال های آینده برگزار کنند.
«لیو شیدا» از ملوان های ناوشکن «شن یانگ» چین می گوید که اینگونه رزمایش ها به دو کشور این آمادگی را می دهد که فورا برای نبرد حاضر شوند.
رزمایش «دریای مشترک 2015» چین و روسیه یکی از مهمترین مانورهای مشترک دو کشور بود که در جریان آن هفت ناو جنگی، شش بالگرد، پنج فروند جنگنده به همراه 200 تفنگدار دریایی از چین و 16 کشتی، دو زیر دریایی، 12 هواپیما، 9 دستگاه تجهیزات آبی خاکی و بیش از 150 ملوان نیز از روسیه در آن مشارکت داشتند.
چین و روسیه از سال 2005 میلادی تاکنون پنج بار رزمایش مشترک نیروی دریایی برگزار کرده اند.
رزمایش نظامی اخیر دو کشور در دریای ژاپن که از 28 مرداد ماه سالجاری برگزار شد، دومین رزمایش مشترک دو کشور در سالجاری محسوب می شود و به دلیل منازعات چین و ژاپن بر سر دریای شرقی از اهمیت بسیار زیادی برخوردار بود.
دمیدن واشنگتن در تنور جنگ؛ نظامیان آمریکایی در کره مستقر شدند
وضعیت در شبه جزیره کره به هیچ وجه مساعد نیست و در حالیکه دو کره در آستانه جنگ قرار دارند آمریکا بجای تلاش برای آرام کردن اوضاع دست به اقدامات تحریک آمیز می زند.
به گزارش ساندی تلگراف، پس از اظهارات ژنرال «مارتین دمپسی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، در مورد تعهد واشنگتن برای حمایت از کره جنوبی، نظامیان ایالات متحده در کره مستقر شدند.
استقرار نظامیان آمریکا در کره جنوبی در حالی است که سئول و پیونگ یانگ در روزهای اخیر تا یک قدمی جنگ پیش رفته اند.
در این وضعیت «بان کی مون» دبیر کل سازمان ملل متحد از کره شمالی و جنوبی خواسته تا آرامش خود را حفظ کرده و از دست زدن به اقدامات تحریک آمیز اجتناب کنند.
دو روز پیش کره شمالی همسایه جنوبی خود را تهدید کرده بود که در صورتی که به تبلیغات منفی خود علیه این کشور پایان ندهد، با اقدام نظامی مواجه خواهد شد.
تنش ها بین پیونگ یانگ – سئول در روز های اخیر در پی یک سلسله حوادث که تقریبا از سه هفته پیش و با انفجار مین در منطقه غیر نظامی حائل بین دو کره آغاز شده است، بالا گرفت. به دنبال آن سئول با نشانه گرفتن انگشت اتهام خود به سوی کره شمالی، پیونگ یانگ را مسئول این حادثه دانسته و با توسل به بلندگوهای مرزی تبلیغات منفی علیه همسایه شمالی خود را آغاز کرد.
در نهایت، صبح روز پنج شنبه گذشته، وزارت دفاع کره جنوبی با انتشار بیانیه ای اعلام کرد نیروهای نظامی این کشور یکی از موشک های کره شمالی را که احتمالاً از نوع راکت بوده شناسایی و در پاسخ با ده ها گلوله توپ ۱۵۵ میلیمتری نقطه ای را که از آن کره شمالی به شلیک موشک اقدام کرده بود، گلوله باران کردند.
در واکنش به این اقدام نیز کره شمالی تهدید کرد در صورتی که کره جنوبی تا ۴۸ ساعت آینده تبلیغات علیه این کشور را متوقف نکند با اقدام نظامی مواجه خواهد شد. به این ترتیب، طبق دستور «کیم یونگ اون» رهبر کره شمالی، این کشور از ساعت ۵ بعد از ظهر جمعه به وقت محلی رسما وارد وضعیت جنگی شد.
جنگ ارزی ٢ قدرت اقتصادی جهان
چین رکود را به اروپا و آمریکا هل داد
واحد پول ملی چین باز هم متأثر از سیاستهای کلان اقتصادی این کشور با هدف تضمین افزایش صادرات و رشد اقتصادی چین راه کاهش را در پیش گرفت و از لحاظ ارزشی بیشترین سقوط خود را در دو دهه گذشته در برابر دلار آمریکا تجربه کرد. براین اساس بانک مرکزی چین دیروز با انتشار بیانیهای اعلام کرد برای بهبود شرایط بانکی و تعیین نرخ تبادل ارزی بین «یوان» و «دلار» تصمیم گرفته است سامانه همترازی مرکزی را بهبود بخشد که البته این بهبود در راستای دستکاری در نرخ «یوان» در پیش گرفته شد.
این اقدام صدای وزارت خزانهداری آمریکا را درآورد. این وزارتخانه در واکنش به کاهش ارزش واحد پول ملی چین برابر دلار اعلام کرده است که دولت پکن باید اصلاحات اقتصادی خود را بیشتر با هدف پاسخگویی به تقاضای داخلی انجام و اجازه دهد ارزش یوان با آزادی بیشتری صورت بگیرد. این در حالی است که ارزش یوان از سال ۲۰۰۵ میلادی به این سو همواره در برابر دلار با افزایش همراه بود. بانک مرکزی چین اعلام کرد که کاهش ارزش یوان در برابر دلار در این هفته اولین کاهش در دو دهه اخیر با این شدت محسوب میشود و هر دلار که قبلا با٦,١١یوان معاوضه میشد، بعد از تضعیف آن با ٦.٢٢یوان مبادله شده است. این بانک همچنین اعلام کرده که تقاضا برای ارز نیز در این کاهش ارزشی یوان تأثیرگذار بوده است. با این همه برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که این اتفاق تعمدا از سوی دولت چین و به دنبال کاهش شدید صادرات این کشور صورت گرفته است و هدف از آن، کاهش بهای اقلام صادراتی چین در خارج و در نتیجه افزایش صادرات است تا شتاب رشد اقتصادی چین را که چند سالی است از رشد دورقمی خارج شده، افزایش دهد. این روزها بازار سهام و اوراق بهادار چین با رکودی جدی روبهروست و ذخیره ارزی این کشور هم در ماه گذشته میلادی بیش از ۴۰ میلیارد دلار کاهش داشته. این در شرایطی است که تجارت خارجی چین هم روند نزولی داشته و میزان صادرات این کشور در ماه گذشته به نسبت یک ماه قبل از آن ٨.٣درصد کمتر شده است. در پی کاهش غیرمنتظره ارزش یوان که به نگرانی درباره صادرات به چین دامن زد، بهای نفت روز سهشنبه در بازار نیویورک به پایینترین سطح در بیش از شش سال اخیر رسید. بهگزارش فرانس ۲۴، در بازار معاملات نیویورک (نایمکس) قیمت هر بشکه نفت وستتگزاس اینترمدیت برای تحویل در ماه سپتامبر با کاهش یکدلار و ۸۸ سنت به ۴۳ دلار و هشت سنت رسید که پایینترین سطح بعد از مارس ۲۰۰۹ است. «تیم اوانز»، تحلیلگر بازار نفت اعلام کرد تصمیم چین برای کاهش ارزش یوان تهدیدی برای واردات نفت این دومین کشور بزرگ مصرفکننده نفت جهان بعد از آمریکا تلقی میشود. برای بررسی این موضوع، وحید شقاقیشهری، اقتصاددان و عضو بنیاد نخبگان به «شرق» گفته چین قصد دارد برای کسب رتبه نخست اقتصادی جهان، شتاب رشد اقتصادی خود را افزایش داده و پروژه فقرزدایی خود را دوباره پیگیری کند.
ارزش یوان در برابر دلار دوباره به نحو چشمگیری کاهش یافته و اقتصاد جهان را تحتتأثیر قرار داده است. این امر در کنار کاهش رشد اقتصادی و ذخیره ارزی چین و... از چه زمان آغاز شده و علت آن چیست؟
درحالحاضر کشورهای جهان شرایط خاصی را تجربه میکنند؛ برای مثال اقتصاد ژاپن حدود ١٠سال است که وارد رکود بزرگی شده و پیشبینیها نشان میدهد اگر این کشور نتواند بدهیهای خارجی خود را سروسامان دهد، در میانمدت وارد شرایط بحرانی، شبیه بحران یونان خواهد شد و کل اقتصاد جهان را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. اکنون شاخص بدهی نسبت به تولید ناخالص داخلی ژاپن ٢٦٠ درصد است؛ درحالیکه این شاخص بدهی نسبت به تولید ناخالص داخلی یونان ١٣٠ درصد است. وقتی سومین ابرقدرت جهان وارد رکود سنگین شده و عمده کشورهای جهان نیز در این رکود شریکاند، انتظار میرود این رکود بهزودی به اقتصاد چین نیز سرایت کند، چنانکه رشد اقتصادی چین که سالها دورقمی بود با افت دودرصدی اکنون به ٧,٥ درصد تقلیل یافته که خود متأثر از رکود حاکم بر اقتصاد جهان است. از سویی ظرفیت بالقوه چینیها برای ثبات رشد اقتصادی نیز پایین آمده است؛ به عبارتی یک کشور تا اندازهای میتواند مدام رشد اقتصادی داشته باشد. همچنین جنگ نرخ ارزی میان چین و آمریکا از گذشته بوده و همواره آمریکاییها به چین فشار میآوردند که نرخ یوان را واقعی کند، اما چین همیشه با کاهش ارزش پول ملیاش به نفع صادرات خود عمل میکرد. در شش سال اخیر، چین برای عادلانهکردن ارزش پول ملی خود اقدام به تقویت ارزش یوان کرده بود، اما با افت رشد اقتصادی این کشور چینیها تصمیم گرفتند باز هم شگرد کاهش ارزش پول ملی را در پیش گیرند تا موجب رونق اقتصادی این کشور شوند. هدف چینیها رسیدن به رتبه نخست اقتصادی جهان در میانمدت است. تولید ناخالص ملی این کشور حدود هشت هزار میلیارد دلار است، از طرفی تولید ناخالص داخلی آمریکا حدود ١٧ هزار میلیارد دلار تخمین زده میشود، اما قدرت برابری خرید این فاصله، اکنون کم شده است. اگر چینیها بتوانند همین رشد اقتصادی بالا را حفظ کنند، میتوانند از آمریکا جلو بزنند. به این خاطر آمریکا بارها بیان کرده بود، پایین نگهداشتن ارزش پول ملی چین، سبب میشود کالاهای چین برای مصرفکننده آمریکایی ارزانتر تمام شود و قدرت رقابت بنگاههای اقتصادی آمریکایی و سایر کشورهای جهان کاهش یابد، بنابراین به چین فشار آوردند تا ارزش یوان را واقعی کنند که البته پس از چند سال چین به روند سابق خود بازگشت. این اقدام چین مبنی بر کاهش ارزش پول ملی به نفع چین و به ضرر کشورهای رقیب خواهد بود، اما چین دوباره این اقدام را با هدف تضمین رشد اقتصادی بالا و رشد تجارت خارجی برای خود در پیش گرفته است و به این خاطر باید در سال آینده انتظار رشد ٩ تا ١٠درصدی را برای اقتصاد چین داشته باشیم. رشد اقتصاد چین طبیعتا بازار سهام و سایر بازارهای این کشور را از رکود فعلی خارج خواهد کرد.
روندی که چین در پیش گرفته ادامهدار خواهد بود؟
این جنگ ارزی سالهاست وجود دارد و تا چین به هدف مورد نظر خود که کسب رتبه اول در اقتصاد جهان است، دست نیابد، دست از این اقدام برنخواهد داشت. آنها بهدرستی میدانند با این اقدام نهتنها هزینه تولید خود را کاهش میدهند که به نفع صادرات این کشور تمام میشود، بلکه جلوی واردات به این کشور را نیز خواهند گرفت. اگر بخواهیم نگاهی قیاسی به این اقدام چین داشته باشیم، میتوانیم به این مسئله اشاره کنیم زمانیکه نرخ ارز از ١٢٠٠ تومان به یکباره به سه هزار تومان افزایش یافت، اگر تولیدکننده واقعی در کشور وجود داشت از این اقدام میتوانست به نفع خود بهرهبرداری کند، چراکه با این اقدام میتوانست هزینه صادراتی خود را کاهش دهد و راحتتر به این هدف دست یابد.
ß کشور دیگری جز چین تاکنون توانسته از این ابزار برای پیشبرد اهداف خود به منظور رشد اقتصادی بیشتر بهرهبرداری کند؟
هر کشوری نمیتواند بهراحتی از این ابزار استفاده کند. استفاده از این ابزار برای کشورهایی که تنوع در صادرات غیرنفتی ندارند، مفید نخواهد بود. این سیاست که در دهه ٩٠ برای کشورهای درحالتوسعه از سوی بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول با عنوان «بسته بهبود تراز پرداختها و سیاستهای تعدیل اقتصادی» ارائه شده بود، بر این مبنا ارائه شد که کشورهای درحالتوسعه برای رونق تجارت خارجی خود، ارزش پول ملی خود را کاهش دهند. در این راستا برخی کشورها، مانند چین که اقتصادشان صادراتمحور بود، سود کردند، اما در مقابل کشورهایی مانند ایران که صادرات تکمحصولی دارند، دچار ضرر شدند. صادرات ایران نفتی است و قیمت نفت نیز بر مبنای دلار است و با نوسانات ریال تحت تأثیر قرار نمیگیرد. نوسان قیمت دلار در ایران از ١٢٠٠ تومان به سه هزار تومان و کاهش شدید ارزش ریال اگر در کشوری صادراتمحور رخ میداد، منجر به رشد شدید صادرات میشد، اما این اتفاق در ایران تأثیرگذار نبود.
این اقدام چین، چه تأثیری روی صادرات این کشور به ایران خواهد گذاشت؟
با کاهش ارزش پول ملی چین، عملا هزینه خرید برای ایرانیها کاهش مییابد و بهعبارتی کالاهای چینی در ایران ارزانتر میشود و اگر دولت نتواند در مقابل واردات برنامهای داشته باشد، این اقدام در خلاف جهت سیاستهای اقتصاد مقاومتی میتواند ضربه به تولید ملی وارد کند. این نکته حائز اهمیت است که اکنون ٢٠ تا ٢٥ درصد از واردات ایران از چین صورت میگیرد و با فاصله رتبه بعدی به امارات و آلمان تعلق دارد. به این علت هرگونه نوسان ارزی در چین میتواند واردات ایران را تحتالشعاع قرار دهد.
چه اتفاقی برای صادرات ایران به چین خواهد افتاد؟
طبیعتا این اقدام موجب میشود واردات به چین گرانتر تمام شده و به این خاطر، جلوی واردات به چین گرفته خواهد شد، بنابراین صادرات از ایران به چین به نفع ما نخواهد بود.
این سیاست اقتصادی چه تأثیری روی زندگی مردم در چین خواهد گذاشت؟
بحران مالی ٢٠٠٨ فقط مختص آمریکا نبود و به کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز تسری پیدا کرد. حاصل این بحران، بیکاری ٣٠میلیوننفر در چین بود. از سوی دیگر رکود بازار سهام و کاهش شتاب رشد اقتصادی چین باعث شد تا نرخ بیکاری در این اقتصاد افزایش پیدا کند. طبیعتا تصمیم کاهش ارزش پول ملی بر رشد اقتصادی این کشور تأثیر مثبت خواهد گذاشت و هرچه شتاب رشد اقتصادی بیشتر شود، رونق اقتصادی ایجاد شده و در نهایت منجر به کاهش نرخ بیکاری چین خواهد شد. چینیها تمام تلاش خود را میکنند تا نرخ رشد اقتصادی خود را به بالای ١٠درصد برسانند که اگر این مسیر را دنبال کنند، میتوانند پروژه فقرزدایی خود را دنبال کنند.
با کاهش ارزش یوان در برابر دلار در روز گذشته، بازار جهانی نفت یکباره به پایینترین سطح خود در شش سال اخیر رسید. به گفته تحلیلگران بازار نفت، تصمیم چین برای کاهش ارزش یوان تهدیدی برای واردات نفت دومین کشور بزرگ مصرفکننده نفت جهان بعد از آمریکا تلقی میشود که قاعدتا قیمت جهانی نفت را تحتتأثیر قرار میدهد. به این ترتیب پیشبینی شما از آینده قیمت نفت چیست؟
قیمت جهانی نفت تابع دو مؤلفه سیاسی و اقتصادی است. اکنون رشد اقتصادی چین کاهش یافته. هرچقدر رکود در اقتصاد کشورها از جمله چین بیشتر شود طبیعتا تقاضای نفت پایین میآید و هرچقدر تقاضا پایین بیاید، قیمت نفت نیز کاهش مییابد. کاهش ارزش پول ملی با هدف افزایش رشد اقتصادی چین باعث میشود اقتصاد این کشور از رکود خارج شود و رشد اقتصادی بالا را تجربه کند. با کاهش ارزش پول ملی چین، صادرات این کشور افزایش مییابد و اقتصاد چین دوباره رونق مییابد. بر این اساس هرچقدر رونق و رشد اقتصادی این کشور بیشتر شود، تقاضای نفت افزایش مییابد و به این ترتیب قیمت نفت نیز در آینده با افزایش روبهرو خواهد شد. البته در مقابل آن به علت افزایش هزینه واردات به این کشور، هزینه تمامشده برای دیگر کشورها افزایش مییابد و این امر منجر به افت واردات به چین خواهد شد و کاهش قیمت نفت در روز گذشته نیز به این سبب رخ داده است. این مسئله را باید مدنظر قرار داد که همواره تبعات واردات از صادرات در اقتصاد زودتر نمود پیدا میکند. همراهی این اتفاق با صدور دستور افزایش ٥٠٠هزار بشکهای تولید نفت موجب کاهش قیمت نفت شد که به دلیل این رخداد میتوانیم انتظار کاهش دو تا سه درصدی قیمت نفت را فقط به علت افزایش تولید نفت ایران داشته باشیم، اما نباید نادیده گرفت که هرچه نااطمینانی در حوزههای نفتخیز بیشتر شود، قیمت نفت نیز با افزایش روبهرو خواهد شد و افزایش تقاضای نفت در چین نیز قیمت نفت را با افزایش روبهرو خواهد کرد. البته نباید نقش عوامل دیگر را روی قیمت نفت نادیده گرفت. اگر تمامی عوامل دیگر ثابت باشند، تنها این عامل موجب افزایش قیمت نفت خواهد شد.
چین، بزرگترین بازار ربات جهان
چین برای دومین سال متوالی به بزرگترین بازار فن آوری رباتیک تبدیل می شود.
روزنامه ی " ژنمین ژیباو" چین با استناد به آمار (ChinaRobotIndustryAlliance (CRIA این خبر را منتشر کرد.
در سال 2014 فروش ربات در بازار چین تقریبا 60 درصد رشد داشت و به بالای 57 هزار واحد رسید که برابر با یک چهارم حجم فروش جهانی ست. هفده هزار عدد از آنها در چین ساخته شده اند.
قیمت آنها 3 میلیارد یوان (4.83 میلیارد دلار آمریکایی) است.
بر طبق پیش بینی ها ، تعداد ربات هایی که در بخش تولیدی چین استفاده می شوند به سرعت در حال رشد است.
تلاش آمریکا برای باز کردن پای اروپا به مناقشات دریای چین جنوبی
آمریکا چشم امید خود را به اروپا دوخته تا از سیاست های مداخله جویانه واشنگتن در دریای چین جنوبی حمایت کند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، آمریکا در اقدامی نادر اتحادیه اروپا را به دلیل عدم حمایت کافی از سیاست های واشنگتن در دریای چین جنوبی مورد شماتت قرار داده و از کشورهای اروپایی خواست تا راه حل مسالمت آمیزی را برای پایان دادن به مناقشات ارضی این منطقه استراتژیک ارائه دهند.
از سوی دیگر در حالی که فقط یک هفته تا آغاز کنفرانس امنیتی مالزی زمان باقی مانده است، وزارت امور خارجه چین دولت واشنگتن را به تلاش برای نظامی کردن جو حاکم بر دریای چین جنوبی متهم کرد.
این اتهام به واسطه افزایش پروازهای شناسایی آمریکا و افزایش شمار مانورهای نظامی در حریم دریای چین جنوبی مطرح می شود.
پکن پیشتر نیز به آمریکا هشدار داده بود که حل مناقشات ارضی این محدوده استراتژیک یک مسئله داخلی است و دلیلی برای دخالت واشنگتن به عنوان یک کشور خارجی وجود ندارد.
چین به طور سنتی مالکیت بخش عظیمی از دریای چین جنوبی را طلب می کند حال آنکه کشورهای کوچکی نظیر ویتنام و فیلیپین هم مطالبات مشابهی دارند.
واکنش شینهوا به اظهارات اوباما؛
آمریکا قلدرترین کشور دنیا است
اظهارات رییس جمهوری آمریکا در ارتباط با چین که با واکنش تند مقامات این کشور مواجه شد اکنون با انتقاد رسانه های این کشور از ادعاهای باراک اوباما ادامه دارد.
«باراک اوباما» رییس جمهوری آمریکا که به جامائیکا سفر کرده، در اظهاراتی، چین را متهم کرده است که با استفاده از قدرت و توان نیروی نظامی اش سعی دارد کشورهای دیگر را فرمانبردار خود کند.
خبرگزاری رسمی چین روز دوشنبه با انتشار گزارشی با عنوان «آیا اوباما واقعا نگران است؟» در صدد پاسخگویی به این اظهارات بر آمد و اعلام کرد که «این آمریکا است که در دنیا زورگویی و قلدری می کند».
شین هوا نوشت: رییس جمهوری آمریکا سعی می کند روابط گرم چین با همسایگانش را سرد کند.
اوباما با ادعای اینکه دولت چین به قواعد و هنجارهای بین المللی پایبند نیست، تأکید کرده بود؛ پکن برای همسایگان کوچکترش از جمله فیلیپین و ویتنام قلدری می کند.
شین هوا با اشاره به سفر اخیر «انگوین فو ترونگ» رییس حزب کمونیست ویتنام به چین تصریح کرد: ترونگ در دیدار با رهبران سیاسی چین اظهار داشت که دو کشور باید به «روابط برادرانه و دوستانه» خود ادامه دهند.
رییس جمهوری آمریکا مدعی است که روابط پکن- هانوی از نوع روابط حاکم و فرمانبردار است.
خبرگزاری دولتی چین گزارش داد: این ادعا که چین برای فیلیپین و ویتنام قلدری می کند، از روی جهالت است اما جای تعجب ندارد چرا که مقامات آمریکا از هر فرصتی استفاده می کنند تا آنچه «تهدید چین» می خوانند را بزرگنمایی کرده و روابط پکن با همسایگانش را تخریب کنند.
شین هوا تأکید کرد: این به آن علت است که چین، هژمونی آمریکا در امور نظامی و سیاسی جهان را به چالش کشیده و می کشد.
این خبرگزاری تصریح کرد: اگر صحبت از زورگویی و قلدری باشد، آمریکا که قوی ترین نیروی نظامی جهان را اختیار دارد، بارها برای چین قلدری کرده است؛ پکن همواره به دنبال دفاع از حاکمیت ملی اش است.
واشنگتن بارها برخلاف تعهدات خود مبنی بر عدم دخالت در امور دریای جنوب چین رفتار کرده و رفتار دوگانه ای دربرخورد مناقشات ارضی دارد.
شین هوا در ادامه به بخش دیگری از سخنان اوباما اشاره کرد و گزارش داد: رییس جمهوری آمریکا معتقد است؛ «اختلافات و مناقشات موجود باید از طریق راه حل دیپلماتیک حل و فصل شود» اگر اوباما حرف می زند، چین واقعاً به آن عمل می کند.
این خبرگزاری تأکید کرد که در سفر رییس حزب کمونیست ویتنام به چین که به دعوت شی جین پینگ رییس جمهوری انجام شده، ترونگ اعلام کرده که این سفر موفقیتی بزرگ بوده است. هر دو طرف مذاکرات صریح و عمیقی داشته و به فهم مشترک رسیدند.
اوباما اما نظر دیگری دارد و مدعی شده روابط دو کشور آنگونه که عنوان می شود، نیست.
شین هوا افزود: دو کشور از طریق برگزاری مذاکرات دوستانه، روابط خود را باثبات تر و با دوام تر کردند. هیچ مناقشه ای نیست که نتوان از طریق اینگونه مذاکرات دوستانه حل و فصل شود.
خبرگزاری رسمی چین در پایان عنوان داشت: آمریکا باید به عنوان یک کشور خارج از منطقه، به حسن نیت چین در حل مسالمت آمیز اختلافات با همسایگانش احترام گذاشته و گام های بیشتری برای برقراری صلح و ثبات در شرق آسیا بردارد.
علاوه بر اوباما، اشتون کارتر وزیر دفاع آمریکا نیز در سفر اخیر خود به ژاپن در سخنانی از جزایر مورد اختلاف چین و ژاپن با عنوان دیائویو، سخن به میان آورد و از فعالیت های چین در آن ابراز نگرانی کرده بود.
«هوا چون اینگ» سخنگوی وزارت امور خارجه چین با ابراز نگرانی از دخالت این مقام آمریکایی درباره برخی مسایل مورد مناقشه با همسایگان، اعلام کرد: دولت آمریکا باید از بیان اظهارات غیرمسؤولانه درباره اختلافات چین با کشورهای دیگر خودداری کند.
پکن با اینکه مدعی مالکیت مطلق بر آبهای دریای جنوب است، اما همواره از مدعیان دیگر از جمله فیلیپین، ویتنام، مالزی، برونئی، تایوان و ژاپن خواسته تا از طریق گفت وگوهای دو جانبه به این تنش ها پایان دهند.
فیلیپین اما فروردین ماه سال گذشته با طرح شکایت از چین در دادگاه بین المللی لاهه و ادعای مالکیت بخشی از دریای جنوب، موضع پکن را در خصوص مالکیت این سرزمین ها در سطح بین المللی به چالش کشید.