lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

50021400.jpg

افشای ارتباط مدیر مالی کمپین کلینتون با حکومت عربستان

اسنادی که اخیرا از سوی وزارت دادگستری آمریکا با استناد به قانون ثبت ماموران خارجی انتشار پیدا کرده نشان می‌دهد که آنتونی پودستا، مدیر مالی کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون یکی از افرادی است که مستقیما برای حکومت عربستان سعودی در آمریکا لابی گری می‌کند.

به گزارش پایگاه دیلی کالر، چندین ماه است که مشخص شده مرکز امور رسانه‌ای و مطالعات در دربار سلطنتی عربستان به عنوان یک بازوی حکومت ریاض به گروه موسوم به پودستا به عنوان یکی از شرکت‌های لابی‌گر در واشنگتن پول پرداخت می‌کند تا به نمایندگی از ریاض نزد قانونگذاران آمریکایی و آژانس‌های فدرال لابی گری کند. سال گذشته پایگاه اینترسپت درباره این روابط گزارشی را منتشر کرد.

همچنین پایگاه هیل نیز گزارش داد: دولت عربستان در ماه 140 هزار دلار به این لابی‌گر پول پرداخت می‌کند تا به این دولت خدمت کند.

پودستای 72 ساله یکی از مهمترین عاملان تامین مالی کمپین انتخاباتی کلینتون است، هرچند که او اخیرا گزارشی را به منظور افشای اقداماتش منتشر کرد که به سختی می‌توان این مساله را از آن برداشت کرد.

در این سند که به تاریخ 11 مارس ثبت شده گفته شده که پودستا 10 هزار دلار به کمیته کمپین سناتوری حزب دموکرات و 2700 دلار به گرگوری میکس، نماینده ایالت نیویورک پول پرداخت کرده است. اما این لابی‌گر توانسته حجم بسیار بیشتری پول را از میان حلقه دوستان ثروتمند و رابطانش نزد شرکت‌ها به دست آورد.

اسناد فاش شده از امور مالی کمپین انتخاباتی کلینتون نشان می‌دهد که پودستا در سه ماهه اول سال 2016 به میزان 35 هزار و 560 دلار برای کلینتون پول جذب کرده است. این علاوه بر مبلغ 130 هزار و 900 دلاری است که او سال گذشته میلادی برای کمپین کلینتون جذب کرد.

پودستا همچنین با کمپین کلینتون روابط خانوادگی نیز دارد و برادر او به نام جان، رئیس کمپین انتخاباتی کلینتون است. او در دهه 1990 به عنوان رئیس دفتر بیل کلینتون، رئیس جمهوری اسبق و شوهر هیلاری کلینتون نیز خدمت کرده بود و مشاور باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا نیز بوده است.

ارتباط خاندان سلطنتی عربستان با گروه پودستا یکی از اهدافش جلوگیری از تصویب قانونی بوده که به قربانیان تروریسم اجازه شکایت از دولت‌های خارجی حامی و کمک کننده تروریست‌ها را می‌داده است.

اخیرا برنامه "60 دقیقه" در آمریکا گزارش داد که اسناد محرمانه موجود در گزارش کمیسیون 11 سپتامبر نشان می‌دهد که مقام‌های دولت عربستان با برخی از هواپیماربایان 11سپتامبر ارتباط داشته‌اند.

براساس گزارش پایگاه هیل، کشور عربستان همچنین در کل سال 2015 به میزان 4 / 9 میلیون دلارپول را صرف جلوگیری از تصویب لایحه مذکور که توسط دو سناتور سرشناس به نام‌های چاک شامر و جان کورمین در سنا مطرح شده خرج کرده است.

پایگاه اینترسپت نیز در ماه گذشته میلادی در مقاله‌ای عنوان کرد: گروه پودستا به عربستانی‌ها در مدیریت روابط عمومی در خصوص دیگر پرونده‌های مهم نیز کمک کرده است. به عنوان مثال در ارتباط با پرونده اعدام شیخ نمر در ماه ژانویه این شرکت میانجی ارتباط روزنامه نیویورک تایمز با یک مفسر عربستانی به نام سلمان الانصاری شد که ادعا کرد شیخ نمر یک "تروریست" است.

این در حالی است که عربستانی‌ها علاوه بر گروه پودستا چندین شرکت لابی‌گر دیگر شامل شرکت گروه بی جی آر و شرکت هوگان لاولز را برای پیشبرد اهداف خود در آمریکا به خدمت گرفتند. آنها همچنین تهدید کردند در صورت تصویب لایحه مرتبط با 11 سپتامبر واکنش‌هایی را نشان خواهند داد.

خاندان سلطنتی عربستان به مقام‌های آمریکایی گفته است که اگر قانون چاک شامر تصویب شود 750 میلیارد دلار از دارایی‌های خود در آمریکا را خواهد فروخت.

دولت اوباما نیز گفته است که مخالف تصویب این لایحه است زیرا احتمال مشکلات حقوقی برای آمریکایی‌ها در خارج از این کشور را در پی خواهد داشت.

ایسنا

libyan-rebels400.jpg

ایندیپندت:

برنده تجاوز عربستان القاعده و داعش هستند

نشریه انگلیسی ایندیپندنت نوشته است، تجاوز نظامی عربستان سعودی به یمن، شرایط را برای قدرت گرفتن گروه‌های تروریستی القاعده و داعش مهیا کرده است.

به گزارش پرس تی وی، امریکا، انگلیس و شماری از کشورهای عربی خلیج فارس به رهبری عربستان سعودی که تجاوزشان به یمن نتایج خطرناکی به بار آورده است نه تنها به هدفشان دست نیافتند بلکه با ایجاد آشوب شرایط را برای تروریست‌ها فراهم کردند.

تجاوز نظامی عربستان به یمن که قرار بود دولت ناکارآمد عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مستعفی یمن را به قدرت بازگرداند، شرایط را از بد به بدتر تبدیل کرده است.

این تجاوز نظامی که عمرش از یک سال گذشته تاکنون زندگی میلیون‌ها یمنی را تحت تاثیر قرار داده است.

تنها برنده واقعی حمله نظامی ریاض، گروه تروریستی القاعده بوده و با استفاده از شرایط کنونی در منطقه‌ای به طول ۳۴۰ مایل (حدود ۵۴۷ کیلومتر) در سواحل جنوبی یمن گسترش یافته است.

مساله‌ای که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد سرعت گسترش یافتن القاعده است؛ موضوعی که دلیل آن قدرت القاعده نیست بلکه دلیلش ضعف دیگر گروه‌ها و هرج و مرج ناشی از عملیات نظامی عربستان سعودی است.

تعداد تلفاتی که مقام‌های پزشکی یمن از این تجاوز اعلام کرده‌اند تا کنون ۶ هزار و ۴۲۷ نفر بوده است اما از آنجایی که بیش از نیمی از مردم این کشور عربی فقیر به مراکز پزشکی دسترسی ندارند، تعداد قربانیان احتمال دارد بیشتر باشد.

این در حالیست که عواقب وخیم اقدامات ریاض و قدرت گرفتن القاعده عمدتا مورد توجه دولت‌ها و رسانه‌های غربی قرار نگرفته است و واشنگتن و لندن به رغم ادعاهای خود درباره مبارزه با تروریسم، راه گسترش القاعده را هموار کرده‌اند.

ایندیپندنت همچنین نوشت امریکا و انگلیس بعد از حمله ۱۱ سپتامبر – که بیشتر عوامل آن از اتباع عربستان بودند – در مبارزه با تروریسم کوتاهی کرده‌اند زیرا حفظ مناسبات با ریاض و دیگر حکومت‌های عربی حوزه خلیج فارس را اولویت خود قرار داده‌اند؛ حتی اگر سیاست‌های آنها – مثل آن چیزی که در یمن در جریان است – کشور را به ورطه نابودی کشانده و شرایط را برای جولان دادن القاعده و داعش مهیا کند.

آوا

188160400-2.jpg

تهدید عربستان مبنی بر خارج کردن دارایی های خود از آمریکا

مقامات عربستان سعودی به آمریکا هشدار دادند که در صورتی که "لایحه یازده سپتامبر" تصویب شود، دارایی هایی خود در آمریکا را خواهند فروخت.

به گزارش "نیویورک تایمر"، بر اساس یک لایحه پیشنهادی موسوم به «یازده سپتامبر»، دادگاه های آمریکا اجازه می یابند دولت عربستان را به دلیل ایفای هرگونه نقشی در حملات یازدهم سپتامبر سال 2001 مسئول این فاجعه معرفی نمایند.

بر اساس این گزارش، این موضوع را اولین بار عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان طی سفر خود به واشنگتن در ماه مارس امسال اعلام کرده بود.

وی خطاب به اعضای کنگره آمریکا گفت در صورت تصویب این لایحع قانونی، "عربستان مجبور خواهد شد اوراق بهادار خزانه داری و سایر دارائی های خود در آمریکا را با ارزشی بالغ بر 750 میلیارد دلار پیش از بلوکه شدن به فروش برساند".

پیش از این گزارش شده بود که کاخ سفید قصد دارد در حدود 60 روز آینده و احتمالا پس از سفر باراک اوباما رییس جمهور آمریکا به ریاض، بخشی از اسناد محرمانه موسوم به "28 صفحه" در باره حملات یازده سپتامبر را منتشر کند که این اسناد می تواند از نقش عربستان سعودی در این حملات پرده بر دارد.

اسپوتنیک

018519006400.jpg

سازمان فائو:

۱۴ میلیون یمنی در معرض مرگ ناشی از گرسنگی قرار دارند

سازمان جهانی فائو در گزارشی از خطر مرگ ناشی از گرسنگی برای ۱۴ میلیون شهروند یمنی خبر داد.

به گزارش النشره، سازمان خوار و بار جهانی «فائو» در گزارشی اعلام کرد که بیش از ۱۴ میلیون شهروند یمنی به دلیل محاصره ای که از سوی عربستان سعودی صورت گرفته است از کمبود مواد غذایی رنج می برند و در معرض مرگ ناشی از گرسنگی بسر می برند.

در این گزارش آمده است: ۸۰ درصد شهروندان یمنی نیازمند کمک های غذایی شدید هستند و حملات سعودی ها به مناطق مختلف یمن طی یک سال گذشته به تخریب بیش از ۵۰۰ بیمارستان و مراکز درمانی بهداشتی منجر شده است.

در ادامه گزارش گفته شده است: کمبود مواد غذایی و سوء تغذیه به مرحله بسیار سختی رسیده است و بر اثر جنگ یمن قیمت مواد غذایی بالا رفته است. یمن بیش از ۹۰ درصد نیازهای اساسی خود را برای تولید وارد می کند لذا با محاصره ای که در طول جنگ یمن توسط سعودی ها صورت گرفته است واردات کالا و نیازهای اساسی به یمن با دشواری مواجه شده است.

مهر

kerry400.jpg

جان کری وارد بحرین شد

به گزارش الجزیره، «جان کری» برای شرکت در نشستی با حضور وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس، وارد منامه شد.

محوریت این نشست رایزنی درباره تحولات سوریه و یمن است.

این نشست با هدف فراهم کردن مقدمات دیدار سران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج‌فارس با «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا برگزار می‌شود.

این نشست برای 21 آوریل برنامه‌ریزی شده است.

ایلنا

Botafligha.jpg

دست رد الجزایر به درخواست عربستان

رئیس جمهور الجزایر از موضع اصولی کشورش در ممنوعیت اعزام نیروی نظامی به خارج دفاع کرد و گفت: الجزایر همواره راه حل های مسالمت آمیز سیاسی را ترجیح می دهد.

به گزارش خبرگزاری دولتی الجزایر، عبدالعزیز بوتفلیقه در پیام خود به سلمان بن عبدالعزیز شاه سعودی از موضع کشورش دفاع کرد که بر ممنوعیت خروج نیروهای نظامی الجزایر از مرزهای این کشور تاکید می‌کند.

در این پیام آمده است: عبدالعزیز بوتفلیقه رئیس جمهور الجزایر تاکید کرد که موضع الجزایر درقبال برخی از مسائل ملتهب کنونی جهان عرب نشات گرفته از میراث تاریخی این کشور مبنی بر عدم دخالت در امور داخلی دیگر کشورها است. این امر برعکس چیزی است که شاید در نظر برخی، مخالفت الجزایر با برخی شرکای عرب به نظر آید.

این پیام تاکید کرد: الجزایر به عدم دخالت در امور داخلی کشورها و ملت‌ها مقید است و همواره راه حل های سیاسی مسالمت آمیز را ترجیح می دهد. این کشور همچنین با خشونت مخالفت است زیرا اعتقاد دارد که خشونت، خشونت می آورد.

سفر اخیر ولید معلم وزیر خارجه سوریه به الجزایر و مواضع این کشور در حمایت از نظام سوریه خشم مقامات سعودی و رسانه های وابسته به این رژیم را به همراه داشته است.

خبر آنلاین

1181347-400.jpg

دیده بان حقوق بشر:

آمریکا به صورت مستقیم در اختلاف یمن مداخله می‌کند

نماینده سازمان دیدبان حقوق بشر در نیو یورک «فیلیپ بولوپیون» اعلام کرد که آمریکا، انگلیس و فرانسه باید فروش مهمات خوشه ای به عربستان سعودی را که در راس ائتلاف کشور های عرب قرار دارد قطع کند در غیر این صورت «آنها می توانند همدست قتل افراد غیر نظامی شوند».

این ائتلاف با قیام کنندگان حوثی یمن مبارزه می‌کند و گروه‌های تروریستی نیز از جمله القاعده و داعش به این درگیری پیوستند. به گفته این نماینده، «دخالت ایالات متحده در یک تعداد از تخلفات بوسیله ما ثبت شده است. ما بر پایه اعلامیه های رسمی به این نتیجه رسیدیم که آمریکا می‌تواند طرف اختلاف باشد چون به گستردگی از ائتلاف حمایت می کند».

مدت‌ها است که در باره شرکت آمریکا در این اختلاف صحبت می شود. یک سال پیش Deutsche Welle گزارش داده بود که آمریکا اطلاعات محرمانه را در احتتیار عربستان می‌گذارد. ولی الان Human Rights Watch اولین سازمانی است که که آمریکا را شرکت کننده مستقیم آن اختلاف نامید. داده‌های این سازمان حاکی از آن است که تنها از ماه مه تا اکتبر سال گذشته آمریکا 20 میلیارد دلار تسلیحات را به عربستان فروخت و انگلیس در سال گذشته معاملاتی به مبلغ 2/ 8 میلیارد پوند با عربستان سعودی بست. مدافعان حقوق بشر به تحریم فروش تسلیحات به ریاض فرا می خوانند.

قبلاً HRW عربستان را به کاربرد تسلیحات خوشه ای متهم کرده بود و برای اثبات این اتهام تصاویری از بمب های منفجر نشده این بمب ها را ارائه می کرد. کمیسیون ویژه سازمان ملل در امور یمن در گزارش ماه ژانویه 2016 در باره 116 مورد نقض حقوق بشر و حقوق بین‌المللی خبر داد.

به گزارش «ریا نووستی» خانم «مگان بیورک» رئیس کامپین بین‌المللی برای ممنوع کردن مهمات خوشه ای تأیید کرد که «اکثر انواع گلوله های خوشه ای مورد استفاده از سوی ائتلافی به ریاست عربستان در ایالات متحده تولید شده است».

گفتنی است که اختلاف در یمن میان دولت و قیام کنند گان حوثی از آخر سپتامبر 2014 ادامه دارد. ائتلاف اتحادیه کشور های عرب به امر عربستان سعودی از 26 مارس 2015 به مواضع قیام کنندگان ضربه می زند. آمریکا به نوبه خود بوسیله پهپاد ها و نیروی هوایی حملات منظم به قصد نابود سازی سران شبه نظامیان انجام می دهد. به گزارش سایت انگلیسی زبان آر تی روسیه 23 مارس سال جاری چند ده نفر از شبه نظامیان القاعده در اردوگاه تمرین در اراضی یمن نابود شدند.

یگان های ائتلاف را به جنایات نظامی از جمله بمباران واحد های غیر نظامی یعنی مدارس، بیمارستان ها و غیره متهم می کنند. Human Rights Watch از موقع ای که ائتلاف کشور های عرب به رویارویی قیام کنندگان و مقامات یمن مداخله کرد 36 حمله این نوع را ثبت نمود.

در جریان این اختلاف هم اینک بیش از 6 هزار نفر کشته شده و 2/3 میلیون نفر خانه و کاشانه خود را از دست دادند. سازمان های بین‌المللی آشکارا وضعیت در یمن را فاجعه انسانی می نامند. در حال حاضر میان حوثی ها و یگان های دولتی یمن مصالحه موقت بر قرار شده است و مذاکرات در خصوص حل و فصل صلح آمیز ممکن است در ماه آوریل آغاز شود.

اسپوتنیک

635606532779325999400-3.jpg

فروش 33 میلیارد دلاری سلاح‌های آمریکا به کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در سال 2015

پایگاه اینترنتی "دیفنس نیوز" در گزارشی اعلام کرد، وزارت خارجه آمریکا از ماه مه 2015 تاکنون تسهیلاتی به ارزش 33 میلیارد دلار برای فروش اسلحه به 6 کشور عربی حوزه خلیج فارس ارائه کرده است.

پایگاه خبری "دیفنس نیوز" افزود، کشورهای حوزه خلیج فارس به سلاح‌های مختلفی از جمله خمپاره‌هایی برای تقویت توان موشک‌های دفاعی بالستیک و بالگردهای تهاجمی و ناوچه‌های پیشرفته و موشک‌های ضد زرهی دست یافته‌اند.

این پایگاه به نقل از دیوید مک کبی، سخنگوی دفتر امور سیاسی و نظامی وزارت خارجه آمریکا گفت: وزارت خارجه آمریکا در همسویی با تعهدات اعلام شده از سوی واشنگتن در نشست سران کمپ دیوید در سال گذشته میلادی، تلاش‌هایی را برای تسریع روند فروش اسلحه به شرکای خود در خلیج (فارس) صورت داده است.

بر اساس این گزارش، وزارتخانه‌های دفاع و خارجه آمریکا از زمان برگزاری نشست‌های کمپ دیوید اجازه فروش اسلحه به کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را صادر کردند. دولت آمریکا 4500 گلوله هدایت شونده از ذخیره ارتش آمریکا را در سال 2015 به کشورهای حوزه خلیج فارس تحویل داده است.

مک کبی گفت آمریکا با کشورهای خریدار اسلحه در ارتباط مداوم است.

ایسنا

CdnatJbWAAAt0hg400.jpg

در آستانه یک ساله شدن جنگ یمن؛

دیده‌ بان حقوق بشر از آمریکا و متعهدانش خواست به فروش تسحلیات به عربستان پایان دهند

دیده بان حقوق بشر مستقر در آمریکا اعلام کرد: دولت‌های آمریکا، انگلیس و فرانسه باید فروش‌های آتی تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کنند تا این که این کشور به حملات غیرقانونی خود به یمن پایان دهد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیده بان حقوق بشر در گزارشی گفت: آمریکا، انگلیس، فرانسه و دیگر کشورها باید تمامی فروش‌های تسلیحاتی خود به عربستان سعودی را به حالت تعلیق درآورند تا زمانی که ریاض نه تنها حملات هوایی غیرقانونی خود را در یمن کاهش دهد،‌ بلکه در خصوص نقض‌های ادعا شده تحقیقات دقیقی صورت دهد.

در ادامه این گزارش آمده است: ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان سعودی از 26 مارس سال 2015 میلادی عملیات نظامی را علیه حوثی‌ها در یمن صورت داده و حملات هوایی متعدد کورکورانه و نامتناسبی انجام داده است.

فیلیپ بلوپیون، معاون مدیر بخش دفاع جهانی دیده بان حقوق بشر گفت: در سال گذشته میلادی دولت‌هایی که به عربستان سعودی سلاح داده‌اند اسناد و مدارک متقاعدکننده که نشان دهند حملات این ائتلاف جان صدها یمنی‌ها را گرفته را رد کرده و یا به آن بی‌اهمیت بوده‌اند.

دیده بان حقوق بشر ادعا کرد: این حملات هوایی علی‌رغم اطلاعیه 20 مارس سال جاری میلادی در خصوص یک آتش بس جدید ادامه یافته و ائتلاف تحت رهبری عربستان دائما در انجام تحقیقات در خصوص حملات غیرقانونی ادعا شده ناکام مانده است.

در ادامه این گزارش آمده است: عربستان سعودی رهبر ائتلافی است که تصمیمات وزارت دفاع سعودی در ریاض را اجرا می‌کند.

کمیسیونر عالی سازمان ملل در امور حقوق بشر گفت: از زمان آغاز عملیات‌های نظامی ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی که 60 درصد آنها حملات هوایی بوده‌اند دست کم 3200 غیرنظامی کشته و 5700 تن دیگر زخمی شدند.

ایسنا

hqdefault400-5.jpg

نیروهای امنیتی عربستان 9 ایرانی را بازداشت کردند

یکی از روزنامه‌های عربستان از بازداشت 9 ایرانی به دست نیروهای امنیتی ویژه این کشور خبر داد.

روزنامه سعودی «عکاظ» در گزارشی نوشت: نیروهای ویژه امنیتی 9 ایرانی دیگر را در ارتباط با مسائل امنیتی بازداشت کردند. به این ترتیب شمار بازداشت شدگان ایرانی در ارتباط با پرونده «امنیت ملی عربستان» به سیزده نفر افزایش یافت.

این روزنامه نوشت: پایگاه «نافذه تواصل» متعلق به وزارت کشور در فهرست جدید خود درباره حبس شدگان در زندان های «بخش تحقیقات اداره آگاهی» اعلام کرد که 9 ایرانی دیگر از 20 اسفندماه تاکنون بازداشت شده اند.

بر اساس این گزارش، این افراد ظرف دو روز بازداشت شده اند، هفت نفر آنها روز پنج شنبه (بیستم اسفندماه) و دو نفر دیگر روز سه شنبه (بیست و پنجم اسفندماه) بازداشت شده اند.

عکاظ در ادامه افزود: دستگاه های مربوطه در حال انجام اقدامات قانونی مربوط به پرونده این 9 نفر برای سپردن آنها به هیئت تحقیق و دادستانی هستند. پس از انجام تحقیقات پرونده ها برای محاکمه به دستگاه های قضایی ارجاع داده می‌شوند.

این روزنامه ادعا کرد: چهار ایرانی متهم دیگر پیش از این بازداشت شده بودند که یکی از آنها به اتهام آماده کردن زمینه سفر جوانان عربستان به تهران و پناه دادن آنها در منزلش و سپس اعزام کردن آن ها به مناطق درگیری، به سیزده سال زندان محکوم شد. یک ایرانی دیگر نیز مرتبط با سازمان اطلاعات ایران در حال محاکمه است و تحقیقات درباره دو تن دیگر نیز رو به پایان است.

فرارو

ersal-selah-400.jpg

رای مثبت پارلمان هلند به ممنوعیت صادرات سلاح به عربستان

پارلمان هلند با تصویب لایحه‌ای از دولت آمستردام خواست تا صادرات تسلیحات به عربستان سعودی را متوقف کند و در توضیح درخواست‌خود به نقض‌های قوانین بشردوستانه در یمن اشاره کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، پارلمان هلند در لایحه خود همچنین از پارلمان اروپا خواسته است تا از فوریه این تصمیم را اجرایی کند و سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم تحریم تسلیحاتی علیه ریاض اعمال کنند.

براساس گزارش سازمان ملل متحد، حدود 6000 تن از زمان ورود نیروهای ائتلاف عربستان به درگیری یمن در مارس گذشته کشته شده‌اند که نیمی از آنان را غیرنظامیان تشکیل می‌دهند.

در لایحه پارلمان هلند به گزارشی از هیات کارشناسان سازمان ملل به تاریخ 22 ژانویه اشاره شده که در آن به کشتارهای یمن و ادامه اعدام‌ها در عربستان به عنوان دلیلی برای ممنوعیت تسلیحاتی تاکید شده است. قانونگذاران هلندی از دولت‌شان خواسته‌اند تا با جدیت تحریم تسلیحاتی را اجرا کند و از مجوزهای دوگانه‌ای که می‌توان از آن برای صادرات استفاده کرد و موجب نقض حقوق بشر می‌شود، استفاده نکند.

انگلیس و فرانسه اصلی‌ترین تامین‌کنندگان تسلیحاتی برای عربستان هستند. براساس آمار وزارت اقتصاد آلمان، برلین نیز مجوز صادرات تسلیحاتی حدود 200 میلیون دلاری را به خاندان سعودی در شش ماه نخست 2015 صادر کرد. با این حال آماری از صادرات تسلیحاتی هلند به عربستان در دست نیست.

ابسنا

13910406183443259400-2.jpg

منابع روسی از پیشنهاد کری به عربستان خبر دادند؛

نفت دربرابر حمایت

شبکه 24 تلویزیون روسیه اعلام کرد که وزیر خارجه آمریکا در دیدار اخیرش با ولیعهد عربستان در ریاض پیامی از کاخ سفید به همراه داشته مبنی بر این که واشنگتن حاضر است در مقابل دریافت نفت از نظام پادشاهی عربستان حمایت کند.

این شبکه روسی گزارش داد، جان کری، وزیر خارجه آمریکا به نمایندگی از باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در دیدار با محمد بن نایف، ولیعهد عربستان گفته است: می‌توانم به شما تضمین دهم که سربازان ما از پادشاهی عربستان حفاظت خواهند کرد اما برای ناکام کردن طرح‌های ایران، باید بازار را با نفت ارزان غرق کنیم.

کری افزود: ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه برای احیای جسدی مرده (اتحاد جماهیر شوروی) تلاش می‌کند و ما برای قانع کردن شریکانمان و پنتاگون برای تدوین یک استراتژی جدید و استقرار هواپیمابرها در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تلاش خواهیم کرد و به همین دلیل من معتقدم که جای نگرانی وجود ندارد.

شبکه 24 تلویزیون روسیه اعلام کرد اطلاعاتی از جزئیات این نشست مشترک به دست آورده است که نشان می‌دهد عربستان نسبت به سیاست‌های آمریکا در منطقه احساس شکست می‌کند به نحوی که ولیعهد سعودی در این دیدار به کری گفته است: "سیاست‌های شما این برداشت‌های بد را برای ما برجای گذاشته است که نظام آمریکا به آسانی می‌تواند تاریخی از دوستی را رها کند به همین دلیل ما به دنبال تقویت رابطه خود با انگلیس یا اسرائیل هستیم."

ایسنا

melanoestern-400.jpg

اوباما:

عربستان و ایران باید در منطقه به یکدیگر سهم بدهند

رئیس‌جمهور آمریکا در مصاحبه‌ای گفته است، رقابت فرقه‌ای میان ایران و عربستان به یک جنگ نیابتی انجامیده و خاورمیانه را به آشوب کشانده است. از نظر او، این دو کشور باید به یکدیگر در منطقه سهم بدهند و به نوعی صلح برسند.

از نظر رئیس‌جمهور آمریکا جنگ و آشوب در خاورمیانه پایان نخواهد گرفت، مگر عربستان سعودی و ایران "در منطقه سهیم باشند" و به نوعی از صلح برسند.

باراک اوباما در مصاحبه‌ای با نشریه "آتلانتیک" درباره "رقابت فرقه‌ای" میان دو کشور همسایه افزود: «رقابت میان سعودی‌ها و ایرانی‌ها که به جنگ نیابتی و آشوب در سوریه و عراق و یمن انجامیده است، ما را ملزم می‌کند، هم به دوستانمان و هم به ایرانی‌ها بگوییم که آنها نیازمند یافتن راهی مؤثر برای تقسیم منطقه و دستیابی به نوعی صلح سرد هستند.»

از نظر اوباما، هم‌پیمانان آمریکا در حوزه خلیج فارس توان غلبه بر این تنش‌ها را ندارند و این معنای آن است که ایالات متحده باید وارد عمل شود، اما حضور نظامی در منطقه نه نفع آمریکا و نه به نفع خاورمیانه است.

اوباما گفت که آمریکا متحدان راحت‌طلبی در خاورمیانه و اروپا دارد که می‌کوشند ایالات متحده را به درگیری‌هایی بکشانند که در راستای منافع ایالات متحده نیست.

انتقاد اوباما از اروپا در رابطه با لیبی

از نظر اوباما کم‌کاری و انفعال‌متحدان اروپایی آمریکا باعث شد که پس از سرنگونی قذافی در لیبی، این کشور به آشوب و بی‌ثباتی کشانده شود.

رئیس‌جمهور آمریکا که در مصاحبه با نشریه "آتلانتیک" به طور مبسوط به دیپلماسی آمریکا پرداخته است، به وضعیت کنونی حاکم بر لیبی اشاره کرد و گفت: «اگر من به گذشته بازگردم و از خود بپرسم که چه خطایی [در لیبی] رخ داد، باید بگویم که جای انتقاد وجود دارد، زیرا پس از سرنگونی قدافی به اروپایی‌ها که به لیبی نزدیک‌تر بودند، اعتماد کردم.»

سرهنگ قذافی، دیکتاتور لیبی، در سال ۲۰۱۱ در پی عملیات بین‌المللی نظامی سقوط کرد و از آن پس هرج و مرج و آشوب بر این کشور حاکم شده است.

خلاء قدرت در لیبی باعث شده که شبه‌نظامیان تروریست "دولت اسلامی" دامنه‌عملیات خود را به این کشور واقع در شمال آفریقا بکشانند و تهدیدی نیز برای همسایگان این کشور باشند.

رادیو المان

1961978400.jpg

به منظور کنترل تنگه باب المندب؛

عربستان در جیبوتی پایگاه نظامی می‌سازد

«ضیاءالدین بامخره» سفیر جیبوتی در عربستان اعلام کرد که ۲ کشور در حال امضای تفاهم نامه ساخت یک پایگاه نظامی در جیبوتی توسط عربستان هستند.

به گزارش النشره، «ضیاءالدین بامخره» سفیر جیبوتی در عربستان طی سخنانی اظهار داشت: جیبوتی قصد امضای توافق نامه ای با عربستان را دارد که بر اساس آن ریاض یک پایگاه نظامی در جیوتی احداث می کند.

وی در ادامه تصریح کرد: این اقدام جای تعجب ندارد. زیرا روابط جیبوتی و عربستان در برخی زمینه های امنیتی، اقتصادی، سیاسی و نظامی شاهد پیشرفت بی نظیری بوده است.

سفیر جیبوتی همچنین گفت: در صورتی که این توافق امضا شود، شامل همکاری ۲ کشور در همه زمینه های نظامی از جمله زمینی، هوایی و دریایی می شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن امن خواندن آب های بین المللی برای جیبوتی مدعی شد: ایران در تلاش است تا با استفاده از این آبها، حوثی های یمن را تسلیح نظامی کند.

مهر

13940316000693400.jpg

سازمان ملل:

2000 کودک قربانی جنگ در یمن شده‌اند

نماینده دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه از کشته و زخمی شدن نزدیک به 2000 کودک در یمن از زمان شروع حمله عربستان به این کشور خبر داد.

استفان اوبراین، در سخنانی در جلسه شورای امنیت گفت که از آغاز سال جاری در جریان حملات هوایی و بمباران های توپخانه‌ای و درگیری‌های مسلحانه حداقل 90 کودک یمنی کشته شده‌اند.

وی افزود که صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) و دیگر سازمان‌ها سعی دارند تا طی ماه‌های آتی کمک‌هایی را به یمن ارسال کنند.

این درحالی است که آمارهای منابع یمنی از کشته شدن "هزاران" کودک در حملات عربستان حکایت دارد.

نماینده دبیر کل سازمان ملل هم‌چنین نسبت به انجام هر گونه اقدامی که موجب کندی در روند امدادرسانی شود، هشدار داد.

ازسوی دیگر خالد الیمانی، نماینده دولت مستعفی یمن در شورای امنیت سازمان ملل در سخنانی در این جلسه مدعی شد که حوثی‌ها مانع از ارسال کمک‌های انسان دوستانه به تعز و دیگر مناطق تحت محاصره می‌شوند.

ایسنا

600x330xEmpireoflies400.jpg

اتحادیه اروپا ممنوعیت فروش سلاح به عربستان را به رای می‌گذارد

اتحادیه اروپا اواخر ماه جاری میلادی قطعنامه‌ تحریم فروش سلاح به عربستان و همچنین انتقاد از انگلیس به خاطر تداوم فروش سلاح به این کشور را به رای می‌گذارد.

به نوشته روزنامه گاردین، در قطعنامه پارلمان اروپا که در 25 فوریه(6 اسفند) به رای گذاشته می شود، انگلیس به خاطر دخالت در بمباران یمن و ارسال سلاح برای عربستان محکوم شده است.

در این قطعنامه همچنین آمده است که پارلمان اروپا به شدت تجارت سلاح از سوی کشورهای اتحادیه اروپا به ویژه انگلیس، اسپانیا، فرانسه و آلمان را مورد انتقاد قرار داده و خواستار تعلیق سریع روند انتقال سلاح و پشتیبانی نظامی از عربستان و شرکای ریاض در ائتلاف علیه یمن شده است.

در ادامه این بیانیه آمده است: عربستان بزرگترین مصرف کننده سلاح‌های انگلیس است و انگلیس بزرگترین تامین کننده سلاح برای کشورهای شورای همکاری خلیج فارس است.

در متنی که به این قطعنامه پیوست شده خواسته شده تا تحریم تسلیحاتی گسترده از سوی اتحادیه اروپا علیه عربستان اعمال شود.

اوایل ماه جاری میلادی کمیته توسعه و تحقیق بین الملل در مجلس عوام انگلیس خواستار تعلیق سریع فروش سلاح این کشور به عربستان و بررسی مستقل بین المللی درباره فعالیت‌های کمپین نظامی عربستان در یمن شده بود.

دولت لندن مجوزهایی برای صادرات سلاح به مبلغ سه میلیارد دلار به عربستان در سال گذشته میلادی صادر کرده و به همکاری با ائتلاف تحت رهبری ریاض در حمله به یمن نیز متهم شده است.

عربستان در مارس 2015 بمباران یمن را با هدف عقب راندن حوثی‌ها آغاز کرده است.

اوایل ماه جاری میلادی نیز بان کی‌مون، دبیرکل سازمان ملل در یک مداخله غیرمنتظره از برخی از کشورها چون انگلیس خواست تا وظیفه توقف ارسال سلاح به نیروهای تحت امر ریاض را برعهده بگیرند.

انگلیس اتهامات مربوط به همکاری در بمباران هوایی یمن توسط عربستان و آموزش برخی از خلبانان این تجاوز را رد کرده است.

ایسنا

blackwater-2.jpg

مزدوران بلک واتر از یمن خارج می شوند

شرکت بلک واتر پس از شکست های سنگین در جبهه تعز مزدوران خود را از یمن خارج می کند.

خبرگزاری رسمی یمن (سبا) اعلام کرد که مدیرعامل شرکت بلک واتر پس از کشته شدن هفت تن و زخمی شدن 39 تن دیگر از مزدوران یگان ضربتی بلک واتر موسوم به 'شوالیه های مالت' دستور عقب نشینی این نیروها از یمن را صادرکرده است.

این تصمیم، نیروهای اماراتی در یمن را نگران و دستپاچه کرده است زیرا مزدوران بلک واتر به درخواست امارات وارد یمن شده بودند.

شماری از مسوولان نظامی و امنیتی اماراتی از جمله سپهبد 'مزیود الشحی' رییس اطلاعات ارتش و 'ابراهیم ناصر العلوی' فرمانده نیروی هوایی این کشور با یک هواپیما اختصاصی و به صورت ناگهانی وارد عدن شدند.

هم اکنون پنج هواپیما برای انتقال مزدوران بلک واتر از یمن آماده شده است.

ارتش و نیروهای مردمی یمن دو روز پیش از هلاکت هفت مزدور بلک واتر ازجمله 'واسیلاو سی سرگ' فرمانده اوکراینی یگان ضربتی به همراه شماری سه مزدور کلمبیایی، یک شیلیایی، یک استرالیایی و یک ونزوئلایی و زخمی شدن 39 مزدور دیگر خبر داده بودند.

ایرنا

218268400.jpg

القاعده کنترل بخش عمده نوار ساحلی جنوب یمن را به دست گرفت

منابع یمنی می‌گویند القاعده با تسلط کامل بر شهر زنجبار، کنترل مسیر ساحلی جنوب این کشور را به دست گرفته و ساختمان‌های دولتی در استان ابین را در واکنش به کشته شدن جلال بلعیدی، از رهبران ارشد خود منفجر کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، منابع امنیتی می‌گویند القاعده بدون هیچ گونه مقاومتی از سوی نیروهای دولتی که از زنجبار، مرکز استان ابین گریختند، بر مرکز پلیس این شهر جنوبی یمن تسلط یافته و به این ترتیب کنترل مسیر ساحلی مشرف به خلیج عدن را به دست گرفت.

به گفته منابع مذکور، القاعده بر دیگر ساختمان‌های دولتی در زنجبار نیز کنترل یافته و نیروهای این گروه تروریستی به شکل گسترده در شهر جعار در نزدیکی زنجبار نیز مستقر شده‌اند. این در حالیست که آنها حدود یک هفته قبل بر شهر عزان در استان شبوه سیطره یافته بودند.

علاوه بر این سیطره بر دو شهر شقراء و اهوار به القاعده اجازه داده کنترل کامل مسیر ساحلی میان شهر المکلا، مرکز استان حضرموت (پایگاه القاعده در جنوب شرق یمن) و زنجبار در غرب نوار ساحلی جنوب یمن را به دست بگیرد.

تحرکات القاعده یمن بعد از کشته شدن جلال بلعیدی، از رهبران طراز اول این گروه بسیار بیشتر شده است. وی که گفته می‌شود اخیرا با جدایی از القاعده، شاخه داعش در یمن را تشکیل داده بود روز شنبه در حمله پهپادی آمریکا در جنوب یمن از پای درآمد. القاعده یمن توفیق بلعیدی، برادر جلال بلعیدی را به عنوان فرمانده زنجبار انتخاب کرده است.

گرچه گفته می‌شود بلعیدی رهبر داعش یمن بود و با نیروهای خود از القاعده جدا شده بود اما تحرکات اخیر به ویژه کنترل القاعده بر مناطق جنوبی نشان می‌دهد این دو جریان افراط‌گرا دست‌کم به شکل موقت و ظاهری اختلافات را کنار گذاشته‌اند.

از سوی دیگر برخی منابع محلی در شهر زنجبار اعلام کردند که اعضای گروه انصارالشریعه یکی از جریان‌های قدرتمند در داخل القاعده یمن روز شنبه مراکز دولتی شهر زنجبار را منفجر کردند که یکی از آنها ساختمان امنیت مرکزی بود که اعضای القاعده پس از بیرون کردن نیروهای امنیتی آن را منفجر کردند.

همچنین اعضای این گروه ساختمان گارد ساحلی در منطقه اریب در نزدیکی زنجبار را نیز به همین شیوه منفجرکردند. این حملات در پاسخ به کشته شدن جلال بلعیدی انجام شده است.

از سوی دیگر گروهی ناشناس عمار ثابت، یکی از افسران دستگاه امنیت سیاسی شهر الشعب در استان عدن را هنگام خروج از خانه ترور کردند.

استان عدن که از سوی دولت مستعفی یمن به عنوان پایتخت موقت اعلام شده، مدتی است شاهد ترور چهره‌های امنیتی و نظامی است و تاکنون هیچ یک از عاملان این ترورها بازداشت نشده‌اند.

ایسنا

241311400.jpg

بان‌کی‌مون:

        عربستان یمن را کورکورانه بمباران می‌کند /

                                                 انگلیس فروش سلاح به ریاض را متوقف کند

دبیرکل سازمان ملل عربستان را به بمباران "کورکورانه" در یمن متهم و اعلام کرد: انگلیس وظیفه دارد فروش سلاح به ریاض را متوقف کند.

به گزارش روزنامه گاردین، بان کی مون،‌ دبیر کل سازمان ملل در سخنانی در لندن عربستان را متهم

به بمباران "کورکورانه" در یمن کرده و گفت، کشورهایی مثل انگلیس وظیفه دارند که فروش سلاح به نیروهای تحت رهبری ریاض را متوقف کنند.

وی گفت: یمن در آتش می‌سوزد و به طور مشخص حملات ائتلاف تحت رهبری عربستان به مدارس،‌ بیمارستانها، مساجد و زیرساختهای غیرنظامی حمله می کند.

وی خاطر نشان کرد: یمن مملو از سلاح شده است. ما نیاز داریم کشورهایی که عضو معاهده منع تجارت سلاح هستند الگویی در عمل به یکی اهداف اصلی این معاهده باشند؛ یعنی ممانعت از فروش سلاح به عاملانی که با استفاده از آنها حقوق بشر بین المللی را نقض می‌کنند.

دبیر کل سازمان ملل ادامه داد: اعضای شورای امنیت سازمان ملل از جمله انگلیس مسئولیت ویژه‌ای دارند که در کشورهای درگیر جنگ‌های از کنترل خارج شده صلح برقرار کنند.

ایسنا

blackwater.jpg

کشته شدن بیش از 200 سودانی و فرمانده آمریکایی بلک واتر در حمله موشکی ارتش یمن

منابع نظامی یمنی از کشته شدن صدها متجاوز و منهدم شدن تجهیزات نظامی و بالگرد‌های عربستان در حمله موشکی ارتش یمن به یک پایگاه هوایی در استان لحج خبر دادند.

به گزارش شبکه المسیره، منابع نظامی یمنی می‌گویند که ارتش و کمیته‌های مردمی تجمع نیروهای عربستانی در پایگاه هوایی العند در استان لحج یمن را با موشک توشکا هدف قرار داده‌اند که منجر به نابودی اتاق عملیات متجاوزان در این پایگاه شد.

به گفته منابع، انفجارهای شدیدی در این پایگاه به وقوع پیوست که منجر به منهدم شدن انبارهای سلاح و تجهیزات و مهمات متجاوزان شد.

مخالفان یمنی می‌گویند: این حمله همچنین به نابودی چند فروند بالگرد و هواپیماهای عربستان از نوع آپاچی و تایفون شده و ده‌ها متجاوز از جمله فرمانده جدید نیروهای خارجی بلک واتر نیز به نام نیکولاس پطرس که آمریکایی است، در این حمله کشته شدند.

شبکه المیادین نیز گزارش داد که انفجار در این پایگاه به کشته و زخمی شدن صدها تن انجامید.

به گفته منابع در این حمله بیش از 200 سودانی که در کنار نیروهای ائتلاف متجاوز می‌جنگیدند، کشته شدند.

ارتش و کمیته‌های مردمی همچنین یک هواپیمای جاسوسی متعلق به ائتلاف متجاوز سعودی در مأرب را سرنگون کردند.

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن از زمان آغاز حملات ائتلاف عربستان در یمن، حملات موشکی زیادی را علیه متجاوزان چه در یمن و چه علیه نیروهای عربستانی در داخل مرزهای این کشور انجام داده‌اند و همچنان اجازه پیشروی به نیروهای متجاوز در یمن را نمی‌دهند.

این در حالی است که جنگنده‌های سعودی حملات وحشیانه‌ای را مجددا به صنعاء داشتند و چندین کارخانه مرتبط با نیازهای روزمره مردم از جمله کارخانه تولید شیر کودکان را هدف قرار دادند.

یک مقام امنیتی به خبرگزاری سبأ گفت: جنگنده‌های سعودی مجددا کارخانه تولید دستمال کاغذی بن شهاب و کارخانه تولید شیر را در کمتر از 24 ساعت هدف گرفتند در حالی که عصر شنبه نیز همین کارخانه را در نزدیکی بیمارستان سعودی - آلمانی در منطقه دارس در بنی حارث بمباران کرده بودند.

از سوی دیگر منابع اعلام کردند که دولت مستعفی یمن حدود 2000 سرباز را که در پایگاه العند آموزش دیده‌اند برای شرکت در عملیات به استان تعز اعزام کرده است.

ایسنا

1981568400.jpg

سازمان ملل:

ائتلاف سعودی غیرنظامیان را در یمن هدف قرار می دهد

سازمان ملل ائتلاف نظامی علیه یمن به سرکردگی رژیم سعودی را به هدف قرار دادن غیرنظامیان یمنی متهم کرد.

به گزارش المنار، یک گزارش سازمان ملل که به بیرون درز کرده است ائتلاف نظامی علیه یمن به سرکردگی رژیم سعودی را متهم کرد که در حملات هوایی جنگنده های خود به یمن به صورت گسترده و سازمان یافته غیرنظامیان را مورد هدف قرار می دهند.

کارشناسان سازمان ملل اعلام کردند که از زمان آغاز تجاوز سعودی به یمن در ماه مارس ۲۰۱۵ نزدیک به ۸۵۰۰ نفر کشته شده و بیش از ۸۰ درصد از مردم یمن نیازمند شدید غذا، آب و دیگر کمک ها هستند.

سازمان ملل تصریح کرد که غیرنظامیان در یمن طی ده ماه تجاوز عربستان به این کشور به عنوان یک تاکتیک جنگی در معرض گرسنگی قرار گرفته اند.

بنا بر این گزارش غیرنظامیانی که از حملات هوایی فرار می کنند نیز مورد تعقیب قرار گرفته و از هلی کوپترها به سمت آنان تیراندازی می شود. طبق این گزارش کارشناسان سازمان ملل ۱۱۹ مورد از پرواز جنگنده ها را که قوانین بین المللی را نقض نموده است ثبت کرده اند. در این پروازها اهداف غیرنظامی مورد حمله واقع شده اند.

این گزارش سازمان ملل در پی افزایش نگرانی ها در قبال وخامت اوضاع در یمن منتشر شده است. پیش از این بان کی مون دبیرکل سازمان ملل نیز در واکنش به انتشار گزارشاتی درباره استفاده از بمب های خوشه ای در یمن اعلام کرد که این اقدام عربستان می تواند جنایت جنگی بشمار آید.

کارشناسان سازمان ملل ضمن درخواست برای تشیکل کمیته حقیقت یاب پیرامون جنایات مورد وقوع در یمن، حملات هوایی جنگنده های سعودی به اهداف غیرنظامی را محکوم کردند.

در همین حال وزارت حقوق بشر یمن از تخریب ۹۸۸ مدرسه، ۲۵ موسسه فنی، ۹۹ مسجد و ۴۰ مرکز باستانی در این کشور طی حملات سعودی خبر داد. این وزارتخانه اعلام کرد که از زمان تجاوز سعودی به یمن ۹۳۸ کودک و ۸۴۳ زن نیر کشته شده اند.

مهر

5628e244c36188a5068b457400-2.jpg

مخالفت کامرون با بررسی صادرات تسلیحات انگلیسی به عربستان

نخست‌وزیر انگلیس با پیشنهاد ارائه شده در خصوص انجام بررسی‌های لازم درباره صادرات سلاح‌های ساخت کشورش به عربستان مخالفت کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیوید کامرون، نخست‌وزیر انگلیس ضمن مخالفت با پیشنهاد انجام بررسی‌های بیشتر درباره تحویل سلاح‌های انگلیسی به عربستان گفت که کابینه حزب محافظه‌کار از "دولت مشروع یمن" با هدف مقابله با حملات تروریستی حمایت می‌کند.

نخست‌وزیر انگلیس با پیشنهادی که از سوی جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر مطرح شد، مخالفت کرد. کوربین پیش‌تر گفته بود که لازم است موضوع تحویل سلاح‌های انگلیسی به عربستان براساس قوانین و حقوق بین المللی مورد بررسی قرار گیرد.

نخست‌وزیر انگلیس اعلام کرد: ما قوانین بسیار سفت و سختی برای صادرات تسلیحات به کشورهای خارجی داریم.

وی مدعی شد که دولتش از "دولت مشروع یمن" حمایت می‌کند تا از این طریق امکان مقابله با حملات تروریستی که در یمن علیه بریتانیا برنامه‌ریزی می‌شود، فراهم آید.

کامرون افزود که با سیاست خارجی که از طریق بیانیه‌های مطبوعاتی پیگیری شود، مخالف است و در پی نوعی از سیاست خارجی است که منافع مردم کشورش را تامین کند.

این در حالی است که به تازگی تحقیقات یک پنل سازمان ملل درباره عملیات بمباران یمن به رهبری عربستان سعودی، از حملات گسترده به اهداف غیرنظامی و نقص قوانین بشر دوستانه بین‌المللی پرده برداشت که سوالاتی را درباره صادرات تسلیحات بریتانیا به عربستان سعودی و نقش مشاوران نظامی این کشور را بر می‌انگیزد.

به گزارش ایسنا، در این گزارش که هفته گذشته به شورای امنیت سازمان ملل ارسال شد و نسخه‌ای از آن در اختیار گاردین قرار گرفت آمده است: پنل کارشناسان ثابت کردند که این ائتلاف با نقض قوانین انسان دوستانه بین‌المللی حملات هوایی را انجام داده است و شهروندان و اهداف غیرنظامی از جمله اردوگاه‌های پناه‌جویان و افراد بی‌خانمان، تجمع‌های شهروندی مانند عروسی‌ها، خودروهای غیرنظامیان مانند اتوبوس‌ها و مناطق مسکونی غیرنظامی، ساختمان‌های پزشکی، مدارس، مساجد، بازارها، کارخانه‌ها و انبارهای مواد غذایی و دیگر زیرساخت‌های غیرنظامی ضروری از قبیل فرودگاه صنعا، بندر حدیده و راه‌های ترانزیت داخلی را هدف قرار داده‌اند.

عربستان یکی از بزرگ‌ترین خریداران تجهیزات دفاعی بریتانیا از جمله در ماه مارس سال گذشته در حمایت از رییس‌جمهوری یمن، بمباران این کشور را آغاز کرد.

بریتانیا مکررا درخواست‌ها برای تعلیق فروش تجهیزات نظامی به عربستان سعودی را رد کرده و منکر نقض گسترده حقوق بشر در یمن است. هم‌چنین بریتانیا تایید کرده که نیروهای بریتانیایی در فرماندهی و مرکز کنترل حملات هوایی بر یمن بوده‌اند اما این که این نیروها نقش عملیاتی دارند را رد می‌کند.

ایسنا

1639061400.jpg

المیادین:

سعودی‌ها «استفان دی‌میستورا» را «عنصر نامطلوب» خواندند!

یک شبکه عرب‌زبان اعلام کرد در حالی که دیمیستورا قصد سفر به ریاض را داشت، مقامات سعودی به دلیل انتقادات اخیر وی از این رژیم وی را «عنصر نامطلوب» خواندند و این سفر لغو شد.

به گزارش المیادین، رژیم آل سعود همچنان به سیاست های تنش آفرین خود در منطقه ادامه می دهد.

بر اساس این گزارش، این شبکه اعلام کرده است: «استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل در سوریه قصد داشت برای رایزنی جهت حل سیاسی بحران سوریه به ریاض سفر کند که پیامی از سوی مقامات رژیم سعودی خطاب به وی، این سفر را لغو کرد.

این شبکه عرب زبان در گزارش خود آورده است: سعودی ها که از انتقادات اخیر دی میستورا از نقش منفی ریاض در بحران سوریه بسیار عصبانی هستند، وی را «عنصر نامطلوب» خواندند!

تاکنون هیچ منبع رسمی این خبر را تأیید و یا رد نکرده است.

گفتنی است، «استفان دی میستورا» چندی پیش با اشاره به نقش منفی عربستان در بحران سوریه گفته بود: متأسفانه عربستان سعودی در مسیر حل سیاسی بحران سوریه سنگ اندازی می کند.

وی همچنین تصریح کرده بود: مقامات سعودی در تلاش هستند تا لیستی از اسامی مخالفان سوری که مد نظر خودشان است را برای شرکت در مذاکرات صلح سوریه تحمیل کنند.

مهر

1400603400.jpg

ملک سلمان به نفع پسرش از قدرت کنار می‌رود

«سلمان بن عبدالعزیر» پادشاه عربستان سعودی قصد دارد به نفع پسرش محمد جانشین ولیعهد و وزیر دفاع از قدرت کناره گیری کند.

به گزارش المیادین، اندیشکده مسائل خلیج فارس در واشنگتن از قول منابع آگاه در گزارشی، نوشت: ملک سلمان در طرحی که برکناری محمد بن نایف ولیعهد و وزیر کشور فعلی در ان پیش بینی شده است به نفع پسر خود، محمد بن سلمان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع کنار می رود.

در این گزارش آمده است که ملک سلمان به برادرانش گفته است که ثبات عربستان نیازمند تغییر است و او قصد دارد ضمن برکناری محمد بن نایف ولیعهد کنونی، حکومت را به پسرش منتقل کند.

این اندیشکده در گزارش خود با اشاره به نداشتن فرزند پسر توسط ولیعهد کنونی سعودی اعلام کرد که «محمد بن نایف» دو دختر دارد و به دلیل اعتیاد به کوکائین که روی فرزندآوری او اثر گذاشته، فرزند پسر ندارد. اما محمد بن سلمان دو دختر و دو پسر به نام های سلمان و مشهور دارد.

از زمان تاسیس عربستان سعودی در سال 1932سمت پادشاهی از عبدالعزیز به ترتیب به پسرانش سعود، فیصل، خالد، فهد، عبدالله و نهایتا در 23 ژانویه 2015 به سلمان رسید.

از این رو بر اساس روال معمول پادشاهی عربستان بعد از سلمان بن عبدالعزیز باید به محمد بن نایف ولیعهد فعلی منتقل شود اما پسر عمویش محمد بن سلمان جانشین ولیعهد و وزیر دفاع فعلی او را به حاشیه رانده است.

در ادامه این گزارش همچنین آمده است که ملک سلمان برای اجرای این طرح به تجربه پادشاهی اردن در انتقال قدرت از پدر به پسر استناد کرده است.

در گزارش این مرکز همچنین آمده است که ملک سلمان با توجه به تجربه از دست رفتن مناسب پسران پادشاهان قبلی به دنبال مرگ پدرشان، می خواهد از عدم تکرار این موضوع برای محمد بن سلمان فرزند خود اطمینان حاصل کند، نوشت: «سلمان در نظر دارد تا وقتی زنده است اطمینان یابد که پسرش پس از مرگش از قدرت کنار زده نشود.

این گزارش خاطرنشان کرده که منابع مطلع زمان دقیقی برای کناره گیری(سلمان) از قدرت اعلام نکرده اند اما معتقدند که ظرف چند هفته آینده این موضوع انجام خواهد شد.

این منابع همچنین گفته اند که پادشاه سعودی در حال هزینه و پرداخت صدها میلیون دلار برای جلب حمایت از این تصمیم خود در درون خاندان حاکم بر این کشور است.

این در حالی است که روزنامه ایندیپندنت نیز اخیرا در گزارشی نوشت: وقتی سلمان در ژانویه سال 2015 میلادی به عنوان پادشاه عربستان انتخاب شد، بیمار و به شدت متکی به پسرش بود.

این روزنامه افزود: گفته می شود که پادشاه 79 ساله عربستان دچار بیماری زوال عقل شده و قادر به تمرکز بیش از چند ساعت در روز نیست و عملاً محمد بن سلمان قدرت واقعی را در عربستان در دست دارد.

روزنامه ایندیپندنت ادامه داد: قدرت محمد بن سلمان در چند ماه نخست حکومت پدرش به شدت افزایش یافت و ضمن به دست آوردن وزارت دفاع، مدیریت شرکت نفتی آرامکو و نهاد جدید تأسیس اما قدرتمند شورای امور اقتصادی و توسعه عربستان و نیز صندوق سرمایه گذاری عمومی این کشور را بر عهده گرفت.

این روزنامه نوشت: محمد بن سلمان اگرچه به عنوان معاون ولیعهد عربستان نام برده می شود اما موقعیتش از رقیبش محمد بن نایف ولیعهد و وزیر کشور عربستان، به دلیل توانایی اش در جذب درباریان، بهتر است.

فرارو

9891039400.jpg

رشوه میلیاردی سعودی‌ها به سودان

بعد از آنکه هفته گذشته عربستان سعودی خبر داد روابط دیپلماتیک خود را با ایران قطع می‌کند، سودان هم اعلام کرد روابط خود را با ایران قطع خواهد کرد.

روزنامه انگلیسی گاردین در گزارشی نوشت پشت حمایت‌های عمر البشیر از ریاض، میلیاردها دلار از سوی سعودی‌ها هزینه شد.تحلیلگران سودانی گزارش دادند، خارطوم که تشنه سرمایه‌گذاری سعودی‌هاست با وعده‌های پولی ریاض بود که تصمیم به قطع رابطه دیپلماتیک با ایران گرفت.

گاردین به نقل از «الطیب زین العابدین» استاد علوم سیاسی دانشگاه خارطوم نوشت، با وجود اینکه دولت سودان مدعی شده قطع رابطه با ایران به دلیل حمله به سفارت عربستان است، اما این اقدام به دلایل اقتصادی صورت گرفت.وی ادامه داد «دولت [سودان] فهمیده بود که حتی در میان جهان عرب هم به انزوا کشیده شده است بنابراین تصمیم گرفت تغییر رویه دهد.»

قانون

vazir-defa-englis-halmknd-400.jpg

وزیر دفاع انگلیس:

نیروهای انگلیسی در شناسایی اهداف حمله در یمن به ائتلاف سعودی کمک می‌کنند

هاموند وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد نظامیان این کشور در شناسایی اهداف بمباران و تعیین آنها در یمن به ائتلاف عربی تحت رهبری عربستان سعودی کمک می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس اعلام کرد که نظامیان انگلیسی در مشخص کردن اهداف حمله‌های نظامی در یمن به ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی کمک می‌کنند.

هاموند موضوع مشارکت نظامی انگلیس علیه یمن را در مجلس عوام مطرح کرد ولی آمار دقیق نیروهای انگلیسی که در عملیات «طوفان قاطعیت» مشارکت دارند را اعلام نکرد.

وزیر خارجه انگلیس گفت: «ما در حال حاضر در یمن حضور نظامی داریم و با سعودی‌ها همکاری می‌کنیم تا این اطمینان حاصل شود که قوانین بشردوستانه حقوق بین‌الملل نقض نشود.»

وی مدعی شد: «هیچ‌گونه شاهدی دال بر نقض قوانین بین‌الملل حقوق بشر وجود ندارد.»

این در حالی است که ناظران حقوق بشر با تحقیقات خود، اطلاعاتی را منتشر کردند که بر اساس آن، ائتلاف سعودی علیه یمن تا کنون در ۳۰ مورد قوانین بین‌المللی جنگ را نقض کرده است.

ایلنا

182188400.jpg

وکلای انگلیسی هشدار دادند:

احتمال شکایت از دولت انگلیس به دلیل فروش سلاح به عربستان سعودی

یک نهاد حقوقی در انگلیس به دولت این کشور هشدار داد که به دلیل فروش تسلیحات به عربستان و نقض حقوق بشر از سوی ریاض در جنگ یمن، قصد شکایت از دولت «دیوید کامرون» را دارد.

به گزارش گاردین، موسسه مبارزه با تجارت اسلحه با انتشار نامه ای ۱۹ صفحه ای به دولت انگلیس هشدار داد که به دلیل فروش تسلیحات به عربستان، علیه آن اقدام حقوقی انجام می دهد.

بر اساس این گزارش، وکلای موسسه مبارزه با تجارت اسلحه فرایندی حقوقی را علیه وزارت تجارت، نوآوری و مهارت های انگلیس به دلیل تایید مجوز صادرات سلاح به عربستان آغاز کرده‌اند. آنها معتقدند این وزارت خانه برای جلوگیری از نقض حقوق بین الملل بشردوستانه مرتکب قصور شده است.

این موسسه به دولت انگلیس ۱۴روز مهلت داده تا مجوزهای صادرات تسلیحات به عربستان را تعلیق کند، در غیر اینصورت فرایند حقوقی در دادگاه عالی پیگیری می‌شود.

این موسسه در نامه خود به ماده ۲ قانون «موضع مشترک شورای اروپا درباره فروش اسلحه» اشاره کرده است؛ به موجب این ماده درصورتی که فروش تجهیزات نظامی سبب نقض حقوق بین الملل بشردوستانه شود، کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید از فروش سلاح خودداری کنند.

این در حالی است که در آبان ماه سال جاری «فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس، در یک برنامه تلویزیونی حاضر شد و از قطع فروش سلاح به عربستان خبر داد و گفت: تحقیق برای نقض حقوق بشر از سوی عربستان آغاز شده است.

وزیر خارجه انگلیس در برنامه «نیوز نایت» شبکه بی بی سی تاکید کرد عربستان در حملات هوایی خود علیه حوثی های یمن حقوق بین الملل بشردوستانه را رعایت نمی کند و تحقیقات برای بررسی این مسئله از سوی سازمانهای بین المللی آغاز شده است.

این وضعیت در حالی است که در هفته گذشته نیز آلمان از احتمال لغو صادرات تسلیحات به عربستان خبر داده بود.

مهر

1965507400.jpg

مشاور وزیر دارایی پیشین عربستان:

کسری بودجه عربستان از دلایل خصوصی‌سازی «آرامکو» بود

«حسین عسکری» گمانه زنی درباره تاثیر سیاسی فروش سهام غول نفتی «آرامکو» را زودهنگام توصیف کرده و می گوید ریاض برای ضربه زدن به ایران حاضر است ضرر ناشی از افول بهای نفت را به جان بخرد.

چندی پیش «محمد بن سلمان» وزیر دفاع و نایب ولیعهد عربستان سعودی در گفتگو با نشریه «اکونومیست» از تصمیم ریاض برای واگذاری بخشی از سهام شرکت نفتی «آرامکو» که بزرگترین شرکت تولید انرژی جهان به شمار می آید، خبر داد. این تصمیم که در ظاهر برای جبران کسری بودجه ناشی از افول قیمت نفت اتخاذ شده و رنگ و بوی مشارکت مردمی به خود گرفته است، در عمل با جذب سرمایه گذاران خارجی بزرگ، آرامکو را به یک شرکت بین المللی تبدیل می کند. با توسل به این حربه، عربستان به عنوان یکی از اعضای تاثیرگذار در «اوپک» می تواند سیاست گذاری های این سازمان نفتی را با الهام از خط مشی شرکای بین المللی خود دستخوش تغییر کند.

در همین رابطه خبرگزاری مهر گفتگویی با پروفسور «حسین عسکری» داشته است که در ادامه به آن می پردازیم.

حسین عسکری مشاور وزیر دارایی عربستان بوده و از او به عنوان معمار اقتصاد عربستان نیز یاد می کنند. بنا بر اعلام «بانک نیویورک» عسکری اولین شخص در جهان بود که کاهش قیمت نفت به ۴۰ دلار را پیش بینی کرد.

عسکری استاد تجارت بین‌الملل و امور بین‌المللی دانشگاه «جرج واشنگتن» آمریکاست. وی رئیس مؤسسه تحقیقات و مدیریت جهانی و رئیس پیشین دپارتمان تجارت بین‌الملل دانشگاه جرج واشنگتن بوده است. زمینه تخصصی و بحث‌های او در دانشگاه جورج واشنگتن بر اقتصاد، توسعه سیاسی و انسانی در خاورمیانه، اختلافات و جنگ‌ها در خاورمیانه، اقتصاد سیاسی نفت و اقتصاد اسلامی متمرکز است.

از سوابق اجرایی وی می توان به دو و نیم سال فعالیت در هیئت اجرایی صندوق بین‌المللی پول اشاره کرد. او در زمینه‌ سیاست‌ توسعه اقتصادی، سیاست‌های نفتی و اقتصاد و تجارت بین‌الملل مشاور وزیران دارایی، روسای بانک‌های مرکزی، وزیران نفت و دیگر مقامات کشورهای خلیج فارس بوده است. عسگری همچنین در مقاطعی مشاور نهادها و شرکت‌هایی نظیر سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD)، بانک جهانی، صندوق سرمایه‌داری کشورهای در حال توسعه ،(IFU)سازمان ملل متحد و... بوده است.

حسین عسکری ۲۰ کتاب، شش رساله، بیش از ۱۰۰ مقاله‌ و... درباره‌ تحولات اقتصادی در خاورمیانه، اقتصاد اسلامی، تجارت و اقتصاد بین‌الملل، اقتصاد کشاورزی، اقتصاد نفت و تحریم‌های اقتصادی منتشر کرده است. وی سابقه تدریس در دانشگاه‌های تگزاس در آستین، دانشگاه تافتس آمریکا، دانشگاه MIT، دانشگاه جانز هاپکینز و دانشگاه کلارک را دارد. «جهانی شدن و مالیه اسلامی» (انتشارات جان ویلی اند سانز)، «ثبات مالیه اسلامی» (انتشارات جان ویلی اند سانز)، «اسلام و راه بشر و توسعه اقتصادی» (انتشارت پلاگریو مک میلان) از جمله آثار او به شمار می‌روند.

*«آرامکو» غول نفتی عربستان سعودی با ۶۰ هزار پرسنل و ذخایر نفتی به حجم ۲۶۱ میلیارد بشکه صحت شایعات مبنی بر فروش بخش کوچکی (معادل ۵ درصد) از سهام خود به سرمایه گذاران خارجی را در راستای تحقق اصلاحات اقتصادی ریاض، مورد تایید قرار داده است. این تصمیم در هر دو بازه کوتاه مدت و دراز مدت چه تاثیری بر بهای نفت می تواند داشته باشد؟

این تصمیم هیچ تأثیری در کوتاه مدت و بلندمدت بر بهای نفت نخواهد داشت.

در واقع فروش این حجم سهام هیچ تاثیری (بر بهای نفت) نمی تواند داشته باشد. چنانچه در سال‎های آینده کنترل عربستان سعودی بر «آرامکو» از دست برود، به همان نسبت این امکان که سیاست گذاری تولید در این شرکت کمتر تحت تاثیر ملاحظات سیاسی قرار بگیرد، وجود خواهد داشت. اما هنوز تا حدس زدن این موضوع که طرح فروش سهام آرامکو چه نقشی را در آینده ایفا خواهد کرد، فاصله زیادی داریم.

*برخی این ادله را پیش می کشند که تصمیم عربستان برای فروش سهام شرکت نفتی آرامکو از کسری بودجه دولت ریاض ناشی می شود، نظر شما در این باره چیست؟

بله این دلیل درست است. گمان می کنم که تمایل عربستان سعودی در ایجاد مکانیزمی است که در صورت لزوم به راه‎های تامین منابع مالی این کشور تنوع ببخشد. از این رو، یک شرکت سهامی عام، که حسابرسی آن از شفافیت بیشتری برخوردار باشد، می تواند در سطح بین الملل گزینه های مالی بهتری را پیش روی عربستان قرار دهد.

* آیا تنش های موجود بین ایران و عربستان تاثیری بر روی بهای نفت دارد؟

در پاسخ باید بگویم بله و خیر.

در واقع به گمان من، ایران و عربستان هیچگاه در زمینه سیاست‎های نفتی با هم همکاری نداشته اند تا این موضوع بتواند بر بهای نفت تاثیر بگذارد. هر خبری در این خصوص را به شما گفتند باور نکنید.

ممکن است هر دو طرف بگویند که قبلا همکاری هایی با هم داشته اند اما در عمل دو کشور سیاستهای خود را اعمال می کنند.

تنش های جاری میان دو کشور به دلیل انگیزه هایی که در پس سیاست های یک جانبه عربستان سعودی نهفته است، قیمت نفت را با کاهش روبرو می کند. به باور من، افزایش حجم تولید نفت عربستان بیشتر به این دلیل است که سعودی ها حاضرند ضرر ناشی از افول بهای نفت را به جان بخرند تا در مقابل خسارت بیشتری را نصیب ایران کنند. کمک به ایران آخرین مسئله ای خواهد بود که به ذهن سعودی ها خطور می کند و این حقیقت در سال های آینده تغییری نخواهد کرد.

مهر

1692011400-2.jpgبمباران بیمارستان پزشکان بدون مرز

بمباران بیمارستان پزشکان بدون مرز و شهید و زخمی شدن ۲۲ نفر توسط عربستان سعودی از جمله خبرهای امنیتی یمن به شمار می رود.

به گزارش المیادین، جنگنده های عربستان سعودی در ادامه تشدید حملات خود در مناطق مختلف یمن، امروز بیمارستان «رازح» وابسته به پزشکان بدون مرز در استان صعده را بمباران کردند.

جنگنده های سعودی همچنین منطقه «الصباحه» در منطقه «بنی مطر» در غرب صنعاء پایتخت یمن را بمباران کردند.

عربستان سعودی در پی اعدام آیت الله شیخ نمر النمر و افزایش احساسات ضد سعودی در منطقه حملات خود را به مراکز غیر نظامی یمن شدت بخشیده اند.

مهر

yemen-400.jpg

دولت فراری یمن نماینده سازمان ملل را بخاطر افشای جنایات عربستان اخراج کرد

خبرگزاری فرانسه به نقل از سخنگوی سازمان ملل در نیویورک خبر داد که دولت فراری عبدربه منصور هادی در 'اقدامی بشدت تاسف آور' مسئول دفتر حقوق بشر سازمان ملل در یمن را 'عنصر نامطلوب' خوانده است.

سه شنبه گذشته دفتر حقوق بشر سازمان ملل اعلام کرده بود گزارش هایی از انفجار بمب های خوشه ای توسط نیروهای ائتلاف عربستان در یمن دریافت کرده است. هیات اعزامی سازمان ملل 29 قطعه بمب خوشه ای را در روستای العدیر یمن کشف کرد که ازسوی هواپیماهای عربستان به سمت مردم یمن شلیک شده بود.

بمب های خوشه ای به دلیل انتشار بی هدف قطعاتش، معمولا تلفات غیرنظامی فراوان برجا می گذارد. ائتلاف عربستان و متحدانش با هدف بازگرداندن رئیس جمهوری فراری یمن به قدرت و سرکوب نیروهای معترض یمنی، از ششم فروردین ماه 94 اقدام به بمباران مواضع مخالفان کرده است.

دفتر حقوق بشر سازمان ملل بتازگی تاکید کرد که از 26 مارس (6 فروردین) تاکنون، دو هزار و 795 غیرنظامی یمنی، قربانی درگیری ها در یمن شده اند.

بر اساس این بیانیه، درگیری های یمن تنها در ماه دسامبر (آذر) به کشته شدن 81 غیرنظامی و زخمی شدن 109 غیرنظامی دیگر منجر شد.

استفان دوجاریچ (Stephane Dujarric)، سخنگوی سازمان ملل به خبرگزاری فرانسه گفت که جورج ابوالزولف (George Abu al-Zulof) مسئول دفتر حقوق بشر سازمان ملل در یمن که ازسوی دولت فراری یمن به عنوان عتصر نامطلوب شناخته شده است، 'کار خود را به نحو احسن انجام می داد.'

مقامات سازمان ملل ضمن بیان اینکه یمنی ها این تصمیم را به آنها اطلاع داده اند اعلام کردند که منتظر هستند تا ابوالزلوف ابلاغ رسمی ترک یمن را دریافت کند.

ایرنا

600400.jpg

قطر سفیر خود را از تهران فرا خواند

دولت قطر در اعتراض به حمله به سفارت عربستان در تهران، سفیر خود را از ایران فراخواند.

به گزارش فارس، قطر پس از کویت، دومین کشوری است که در اعتراض به حمله به سفارت عربستان در تهران، سفیرش را فراخوانده است.

امروز جیبوتی هم اعلام کرده بود که در اعتراض به حمله به سفارت سعودی‌ها در تهران، روابطش را با ایران قطع می‌کند.

عربستان، بحرین و سودان هم پیش از این روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی ایران قطع کرده بودند.

فرارو

27-04-15400.jpg

ابراز نگرانی‌ بان کی‌مون از قطع روابط عربستان با ایران

سخنگوی سازمان ملل متحد اعلام کرد که دبیرکل این سازمان در تماس تلفنی با وزیر خارجه عربستان سعودی از قطع روابط دیپلماتیک ریاض با تهران ابراز نگرانی کرد.

به گزارش رویترز، «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد امروز - دوشنبه - اعلام کرد که «بان کی‌ مون» دبیرکل این سازمان در گفت‌وگوی تلفنی با وزیر خارجه عربستان از تصمیم ریاض برای قطع روابط با تهران ابراز نگرانی کرد.

دوجاریک گفت: «دبیرکل سازمان ملل حمله به سفارت عربستان در تهران را مجددا محکوم کرد اما افزود که تصمیم ریاض برای قطع روابط با ایران بسیار نگران کننده است.»

وی افزود که‌ بان کی‌مون روز گذشته با وزیر خارجه ایران نیز تلفنی گفت‌و‌گو کرده است.

سخنگوی سازمان ملل متحد گفت که دبیرکل این سازمان از وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی خواسته است تا از انجام دادن اقدام‌هایی که به افزایش تنش‌ها میان دو کشور و به صورت کلی در منطقه دامن بزند، پرهیز کنند.

ایلنا

1451903959248400.jpg

همزمان که رهبر حزب لیبرال انگلیس دولت این کشور را متهم به چابلوسی در مقابل عربستان کرد

سیاستمداران انگلیسی قطع همکاری قضایی با عربستان را خواستار شدند

به دنبال اعدام‌های اخیر در عربستان، سیاستمداران انگلیسی دولت این کشور را به منظور قطع پشتیبانی از ریاض به عنوان یکی از اعضای ارشد شورای حقوق بشر سازمان ملل تحت فشار قرار دادند.

به نوشته روزنامه گاردین، تیم فارون، رهبر لیبرال دموکرات‌های انگلیس و همچنین از اعضای حزب کارگر خواهان همکاری قضایی لندن با ریاض شده و روابط انگلیس با عربستان را روابطی آکنده از چاپلوسی توصیف کردند.

در همین حال وزارت امور خارجه انگلیس اعدام 47 تن توسط عربستان را از جمله شیخ نمر به عنوان یک خبر ناامید کننده توصیف کرد.

تیم فارون با اشاره به اعطای کرسی به عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل گفت: دولت عربستان به طور سیستماتیک حقوق بشر را نقض می‌کند آنها نباید رئیس کمیته حقوق بشری سازمان ملل که از حقوق اساسی حراست می‌کند باشند. انگلیس و دیگر کشورها نمی‌توانند با توجه به اینکه می‌دانند عربستان مردم را اعدام و شکنجه می‌کند در حالی که آنها در این پست به وزارت حقوق بشر در دیگر کشورها می‌پردازند به نشست و برخاست با مقامات عربستان ادامه دهد.

وی افزود: مقام‌های عربستان باید از پست هایشان کناره گیری کنند و یا مجبور به کناره گیری شوند آنها کاملا برای داشتن این پست در شورای حقوق بشر سازمان ملل ناشایسته هستند.

وی همچنین تاکید کرد: دولت انگلیس جایگاهی پیدا کرده که در قبال حکومت عربستان تقریبا چاپلوس شده است. هنگامی که اتفاقاتی نظیر این رخ می‌دهند باید صراحتا آنها را محکوم کنیم. نه فقط به این دلیل که به لحاظ اخلاقی غلط انداز هستند بلکه به خاطر اینکه فرآیندهای دیپلماتیک کلیدی برای حل بحران سوریه را تضعیف می‌کنند.

این در حالی است که دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس نیز با محکوم کردن اعدام‌های عربستان آنها را شدیدا نگران کننده خواند.

در همین حال جان جنکینز، سفیر سابق انگلیس در ریاض اظهار داشت: اعدام‌های اخیر عربستان با توجه به اینکه حامیان القاعده را اعدام کرده‌اند قابل درک هستند.

وی تصریح کرد: از نظر من این اعدام‌ها موجه هستند من می‌توانم درک کنم که چرا با توجه به حملات گروه تروریستی داعش در عربستان در 18 ماه گذشته عربستان اینگونه واکنش نشان داده است.

وی همچنین مدعی شد که این اعدام‌ها متفاوت از کشتارهای داعش هستند زیرا عربستان یک کشور مشروع است.

با این حال رهبران حزب کارگر انگلیس تحت رهبری جرمی کوربین شدیدا از نزدیکی روابط کشورشان با عربستان انتقاد کردند.

اندی اسلاتر، وزیر حقوق بشر دولت در سایه انگلیس این روابط را محکوم کرد و خطاب ب همایکل گاو، وزیر دادگستری انگلیس نوشت که باید همکاری قضایی لندن با ریاض سریعا متوقف شود.

وی تاکید کرد: این درست نیست که انگلیس با نظام قضایی کشوری که یک چنین بی‌اعتنایی فاحشی به اساسی‌ترین حقوق بشر و حاکمیت قانون دارند به همکاری ادامه دهد.

وی همچنین گفت که لغو یادداشت تفاهم مربوط به همکاری در مدیریت زندان‌ها میان انگلیس وعربستان که سال گذشته میلادی انجام شد اقدامی کافی نیست.

اسلاتر اظهار کرد: همکاری‌های قضایی با انگلیس باید سریعا متوقف شود و دولت انگلیس باید محتوای یادداشت تفاهم و ماهیت کامل پشتیبانی لندن و مشاوره دهی آن به حکومت عربستان در زمینه مسائل قضایی را فاش کند.

ایسنا

330928400.jpg

سئوال امروز از دولت کامرون؛

دولت انگلیس چرا به عضویت عربستان در شورای حقوق بشر رای داد؟!

رهبران احزاب سبز و لیبرال دموکرات انگلیس از نخست وزیری این کشور خواسته‌اند تا این مساله را مشخص کند که چرا به عضویت عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل رای مثبت داده است.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، از دولت انگلیس خواسته شده تا نقشش را در رای دادن به عضویت عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل و پس از آنکه این کشور 47 تن را اعدام کرد، مشخص کند.

اسناد دیپلماتیک منتشر شده از سوی ویکی لیکس در سال 2015 مشخص کرد که انگلیس و عربستان هر دو به یکدیگر قول دادند تا به هم رای دهند و جایگاهی در این شورا داشته باشند.

دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس از سوی حامیان حقوق بشر به بی اعتنایی نسبت به نقض‌های گسترده حقوق بشر در عربستان متهم شده است که از جمله آنها می‌توان به اعدام 47 تن شامل شیخ نمر، روحانی شیعه اشاره کرد.

ناتالی بنت، رهبر حزب سبز انگلیس گفت، نقش عربستان در شورای حقوق بشر سازمان ملل سوالات جدیدی را به وجود آورده است به ویژه پس از آنکه این کشور 47 تن را اخیرا اعدام کرد.

وی همچنین خواستار بررس عمومی درباره اسناد منتشر شده و تصمیم انگلیس در حمایت از عربستان با وجود سابقه نامناسب در زمینه حقوق بشر شده است.

تیم فارون، رهبر لیبرال دموکرات‌ها نیز گفت:‌ زمان آن رسیده تا دیوید کامرون موضع خودش را مشخص کند و اعلام کند که دلیل حمایتش از دولت عربستان چه بوده است.

با وجود انتقادهای گسترده جامعه بین‌الملل،‌ واکنش دولت لندن بابت اعدام‌های اخیر در عربستان محدود بود.

ایسنا

c9388ef4-d943400.jpg

قطع روابطه بین بحرین و سودان با ایران و کاهش روابط بین امارات متحده عربی و ایران

دولت بحرین قطع روابط خود با جمهوری اسلامی ایران و اخراج دیپلمات‌های این کشور را از خاک خود اعلام کرد

دولت بحرین قطع روابط خود با جمهوری اسلامی ایران و اخراج دیپلمات‌های این کشور را از خاک خود اعلام کرد. بنا بر اعلام بحرین، دیپلمات‌های ایرانی ۴۸ ساعت زمان دارند خاک بحرین را ترک کنند.

بحرین همچنین اعلام کرد که سفاتخانه خود را در تهران بسته است.

منامه می‌گوید ایران با دخالت‌هایش، به قوانین حسن همجواری احترام نمی‌گذارد و سایت‌های ایران بر اشاعه خرابی و فتنه اصرار دارد.

بحرین همچنین ایران را به فراهم کردن پناهگاهی امن برای تروریست‌ها و تندرو‌ها متهم کرده و حمله به سفارت سعودی در تهران را، نقض صریح قوانین بین المللی دانسته است.

سودان سفیر ایران را از خاک خود اخراج کرد

ریاست جمهوری سودان در تماس با شاهزاده محمد بن سلمان ولی ولیعهد سعودی، اخراج سفیر جمهوری اسلامی ایران را از خاک خود اعلام کرد.

به گزارش تلویزیون العربیه، بنا بر این اعلام، سودان دخالت ایران را در امور داخلی کشورهای عربی اعلام کرد. سودان همچنین اعلام کرد که از اقدام‌های سعودی در مقابله با تروریسم، حمایت می‌کند.

امارات سطح روابط دیپلماتیک خود را با ایران کاهش داد

امارات متحده عربی کاهش سطح روابط دیپلماتیک خود را با جمهوری اسلامی ایران در سطح کاردار اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی امارات، این کشور همچنین شمار دیپلمات های خود را در ایران کاهش خواهد داد.

pic400.jpg

مقام ارشد عربستان:

سیاست ما در قبال ایران سیاست عدم تحمل است

یک مقام ارشد عربستان سعودی گفت که سیاست ایران کشور در برابر ایران، سیاست عدم تحمل است.

به گزارش رویترز، این مقام ارشد ریاض با تکرار برخی ادعا‌ها مبنی بر حمایت ایران از تروریسم، اعلام کرد که سیاست کشورش در برابر ایران سیاست عدم تحمل است.

«عادل الجبیر» وزیر خارجه سعودی، شب گذشته در کنفرانسی خبری از قطع روابط دیپلماتیک ریاض و تهران خبر داد و مدعی شد دولت ایران در ادامه سیاست‌های خصمانه خود در منطقه، به فتنه‌ها و جنگ‌ها در آن دامن می‌زند.

تنش‌ها بین ایران و عربستان پس از آن تشدید شد که وزارت کشور عربستان، روز شنبه حکم اعدام «شیخ نمر باقر النمر» رهبر برجسته شیعه در این کشور را به همراه ۴۶ مخالف دیگر اجرا کرد.

ایلنا

56787f39654f6.jpg

چهار سال حبس برای نویسنده عربستانی به دلیل درخواست برای اصلاحات

دادگاه عربستان سعودی یک نویسنده و فعال این کشور را تنها به دلیل درخواست برای اصلاحات به چهار سال حبس محکوم کرد.

به گزارش العهد، وکیل مدافع زهیر کتبی، نویسنده عربستانی در پیامی در توییتر نوشت: حکم چهار سال حبس و 15 سال ممنوع الفعالیت بودن علیه دکتر زهیر کتبی صادر شد.

دادگاه همچنین این نویسنده را به پرداخت 100 هزار ریال عربستان (26.67 هزار دلار آمریکا) محکوم کرده است و وی برای چهار سال نیز ممنوع السفر کرده است.

زهیر کتبی چند ماه قبل به دلیل درخواست برای اصلاحات در عربستان سعودی بازداشت شده بود.

ایسنا

3d344c7c9a3de602e3a42c976941d68518a6313c400.jpg

امارات متحده عربی سربازان کلمبیایی را به یمن اعزام می‌کند

امارات متحده عربی به صورت مخفیانه حدود ۳۰۰ سرباز مزدور کلمبیایی را برای نبرد، به یمن فرستاده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ارتش امارات متحده عربی که به عنوان عضوی از ائتلاف اعراب به رهبری عربستان سعودی به دولت مستعفی یمن کمک می‌کند، تعدادی از سربازان کلمبیایی را که در مبارزات چریکی تجربه بالایی دارند را به خدمت گرفته است.

کلمبیایی‌ها که تجربه سال‌ها جنگ داخلی را به دوش می‌کشند، به دلیل مهارت‌های بالای خود در جنگ‌های چریکی، مشهور هستند.

حضور نظامیان کلمبیایی اوضاع جنگ در یمن را بدتر خواهد کرد.

بنا به گزارش سازمان ملل متحد درگیری‌های یمن تا کنون جان بیش از ۶ هزار نفر را گرفته است.

سربازان کلمبیایی عمدتا توسط موسسات امنیتی خصوصی بین المللی برای نبرد در کشورهایی همچون سودان، عراق و افغانستان به خدمت گرفته می‌شوند.

ایلنا

photo2371830281426472400.jpg

در گزارشی با عنوان "کودکان ما بمباران می‌شوند"؛

عفو بین الملل: عربستان عمدا مدارس یمن را بمباران می‌کند

عفو بین الملل ضمن متهم کردن ائتلاف متجاوز سعودی در هدف قرار دادن مدارس یمن، از تمامی کشورها خواست روند ارسال سلاح‌هایی را که در ارتکاب جنایت جنگی از آن استفاده می‌شود به حالت تعلیق درآورند.

به گزارش پایگاه خبری العهد، عفو بین الملل در گزارشی با عنوان "کودکان ما بمباران می‌شوند" اعلام کرد که این سازمان درباره پنج حمله هوایی به تحقیق پرداخته که بین اوت تا اکتبر 2015 رخ داده و مدارس را هدف قرار داده است. این حملات به کشته شدن پنج غیرنظامی و زخمی شدن 14 تن دیگر از جمله چهار کودک انجامید.

در گزارش عفو بین الملل آمده است: برخی از این مدارس چندین بار بمباران شده‌اند و این مسئله نشان می‌دهد که گویی این مدارس عمدا هدف قرار گرفته‌اند. هیچ سند و مدرکی هم وجود ندارد که نشان بدهد این مدارس به عنوان اهداف نظامی استفاده شده باشند. حتی اگر این مدارس از دانش آموزان تخلیه شده باشند در زمان هدف قرار گرفتن آسیب‌هایی به آن وارد شده که در درازمدت پیامدهایی را بر روی کودکان خواهد گذاشت. آسیب‌هایی که به این مدارس وارد شده 6500 دانش آموز در استان‌های حجه، الحدیده و صنعاء را از درس محروم کرد.

عفو بین الملل اعلام کرد: کشورهای عضو ائتلاف عربی در حملات خود از سلاح‌های آمریکایی و انگلیسی استفاده می‌کنند در نتیجه ما از تمامی کشورها می‌خواهیم روند ارسال سلاح‌هایی را که در ارتکاب جنایت‌های جنگی به کار گرفته می‌شود متوقف کنند.

لمی فقیه، مشاور عفو بین الملل نیز اعلام کرد که از اقدام آمریکا و دیگر کشورها که همچنان عربستان را به سلاح مجهز می‌کنند شوکه شده است.

دیده‌بان حقوق بشر نوامبر گذشته از واشنگتن خواست تا تصمیم خود را برای امضای قرارداد تسلیحاتی با ریاض لغو کند.

ایسنا

yaman-400-2.jpg

ارتش یمن هفتمین ناو ائتلاف سعودی را منهدم کرد

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن، پنجشنبه شب یکی دیگر از ناوهای ائتلاف سعودی را در سواحل شهر «المخاء» هدف قرار دادند.

به گزارش سبأ، یک منبع نظامی در یمن اعلام کرد که نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن با یک فروند موشک یکی از ناوهای ائتلاف متجاوز را که در حال بمباران شهر المخاء بود، هدف قرار دادند.

این منبع تصریح کرد، موشک با دقت به هدف اصابت کرده و این ناوچه را بمباران کرد. سپس صدای انفجارهای تسلیحات داخل آن نیز شنیده شد.

این ناو هفتمین ناوی بوده است که توسط ارتش و کمیته‌های مردمی یمن هدف قرار گرفته است.

ایلنا

1440416449756400-2.jpg

کشته شدن نیروهای "بلک واتر" در یمن

در جریان حملات نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن تعدادی از نیروهای خارجی ائتلاف متجاوزان عربستانی از جمله نیروهای کلمبیایی و انگلیسی کشته شدند.

به گزارش سایت خبری العهد، نیروهای ارتش و کمیته‌های مردمی یمن توانستند ضربات گسترده‌ای را به متجاوزان خارجی در منطقه تعز وارد کنند به صورتی که شش کلمبیایی و فرمانده استرالیایی آنها در جریان این درگیری‌ها کشته شدند.

پیشتر نیز منابع نظامی از کشته شدن هفت متجاوز خارجی و فرمانده انگلیسی آنها خبر داده بودند تمامی این افراد در شرکت آمریکایی بلک واتر که خدمات امنیتی ارائه می‌دهد و از سوی متجاوزان سعودی برای نفوذ در جبهه نیروهای یمنی اجیر شده بودند کار می کردند.

این تلاش سعودی‌ها بعد از شکست نیروهای متجاوز و تروریستهای القاعده در دستیابی به پیشروی‌هایی از سمت جنوب به سوی تعز صورت گرفت.

یک منبع نظامی یمنی عنوان داشت که نیروهای کلمبیایی به همراه فیلیپ استیتمن، فرمانده استرالیایی‌شان در منطقه العمری واقع در تعزکشته شدند.

شرکت امنیتی بلک واتر جنایت‌های وحشیانه بسیاری را در عراق مرتکب شده بود به طوری که ارتش آمریکا در جریان لشکرکشی به عراق از این شرکت استفاده کرده بود.

نیروهای ارتش یمن همچنین توانستند با استفاده از توپخانه‌ها و موشکهای خود نیروها و تجهیزات عربستان را در تعدادی از مواضعشان در مناطق جیزان و عسیر مورد هدف قرار دهند.

منابع نظامی عنوان داشتند که در جریان این عملیات مرکز نظامی الرمضه مورد هدف قرار گرفت و موشک‌های ساخت یمن پادگان العین الحاره و همچنین مواضع نظامی در جنوب الخوبه را مورد هدف قرار دادند.

از سوی دیگر اختلافات و درگیری‌ها میان شبه نظامیان طرفدار متجاوزان سعودی بالا گرفت به طوری که افراد مسلح قبیله عبیده یکی از رهبران برجسته افراد مسلح در مأرب به نام عبدالله را ربودند. منابع محلی عنوان داشتند که این اقدام بعد از کشته شدن تعدادی از افراد قبیله عبیده به دست افراد مسلح مذکور صورت گرفت.

این در حالی است که همچنان تجاوزات هوایی عربستان علیه مناطق مختلف یمن ادامه دارد به طوری که در تازه‌ترین این حملات مناطقی در استان البیضا و الحدیده مورد هدف قرار گرفت.

ایسنا

14316435400.jpg

هشدار آلمان:

عربستان عامل بی‌ثباتی در جهان عرب

اشپیگل روز چهارشنبه نوشت که سازمان اطلاعات خارجی آلمان (BND) درباره نقش بی‌ثبات کننده عربستان در جهان عرب هشدار داد.

هفته نامه آلمانی «اشپیگل» روز چهارشنبه با استناد به یک گزارش داخلی سازمان «بی ان د» نوشت: عربستان در دوران رهبری ملک سلمان پادشاه جدید این کشور یک «سیاست مداخله‌جویانه غریزی» را دنبال کرده است.

بنا بر تحلیل سازمان اطلاعات خارجی آلمان، ملک سلمان و پسرش «محمد» که وزیر دفاع عربستان است، می خواهند خود را رهبران جهان عرب جلوه دهند.

این گزارش می افزاید: عربستان سعودی تلاش می کند تا از طریق تقویت قدرت نظامی و همچنین ایجاد ائتلاف های جدید منطقه ای ، برنامه کار سیاست خارجی خود را گسترش دهد.

سازمان «بی ان د» همچنین هشدار داد که سیاست کنونی عربستان ممکن است به روابط دوستانه این کشور با سایر کشورها و بخصوص متحدان ریاض در منطقه خلیج فارس لطمه بزند.

بنا به گزارش اشپیگل، سازمان اطلاعات خارجی آلمان می افزاید که هدف اصلی ریاض برکنار کردن بشار اسد رئیس‌جمهوری سوریه از قدرت است.

این گزارش در خصوص جنگ یمن نیز خاطرنشان می کند که عربستان سعودی آمادگی پذیرش «خطرات نظامی‌، سیاسی و مالی» بی سابقه را به منظور دنبال کردن آمال منطقه ای خود دارد.

آفتاب

7a51e40c-0544-40ea-b241-591b89ec0915-444x333-5.jpg

سازمان ملل تداوم حملات عربستان به مراکز درمانی یمن را محکوم کرد

دبیر کل سازمان ملل متحد، تداوم حملات هوایی عربستان سعودی به مراکز درمانی در یمن را محکوم کرد و طرف‌های درگیر را به احترام به قوانین بشردوستانه بین‌المللی فراخواند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «بان کی‌مون» دبیر کل سازمان ملل، در بیانیه‌ای حملات هوایی عربستان سعودی در یمن به مراکز درمانی از جمله «یک درمانگاه سیار» تحت مدیریت سازمان پزشکان بدون مرز را محکوم کرد.

در این بیانیه آمده است، طبق اعلام سازمان پزشکان بدون مرز، در پی بمباران «درمانگاه سیار» وابسته به این نهاد که چهارشنبه صورت گرفت، هفت نفر زخمی شده و این درمانگاه تخریب شد.

بان کی‌ مون از طریق سخنگوی خود تأکید کرد: «تاسیسات و کارکنان پزشکی به صراحت تحت محافظت قوانین بشردوستانه بین‌المللی قرار دارند.»

دبیر کل سازمان ملل «تحقیقات بی‌طرفانه، ‌ موثر و فوری را در خصوص این حادثه درخواست کرد.»

عربستان سعودی در تاریخ ۲۷ اکتبر گذشته یکی دیگر از بیمارستان‌های تحت نظارت پزشکان بدون مرز را در استان «صعده» بمباران کرده بود که با محکومیت شدید سازمان ملل مواجه شد.

بان کی‌مون در بیانیه خود «ضرورت اجتناب‌ناپذیر احترام به قوانین بشردوستانه بین‌المللی را که پرهیز از بمباران غیرنظامیان و تاسیسات غیرنظامی را تصریح می‌کند، ‌ به همه طرف‌ها متذکر شد.»

ایلنا

human_rights400.jpg

دیده بان حقوق بشر:

آمریکا به عربستان بمب بیشتری ندهد

دیده بان حقوق بشر ضمن درخواست از واشنگتن برای ندادن بمب های بیشتر به سعودی ها آن را عاملی برای کشته شدن شماربیشتری از غیرنظامیان در یمن دانست.

به گزارش شبکه المنار، سازمان دیده بان حقوق بشر از باراک اوباما خواست که از تجهیز نیروی هوایی سعودی که جنگ خونین از چند ماه قبل علیه یمن آغاز کرده به مهمات اضافی با ارزش یک میلیارد دلار صرف نظر کند.

جو استورک معاون مدیر خاورمیانه ای و شمال آفریقایی سازمان دیده بان حقوق بشر اعلام کرد: دولت آمریکا به خوبی از حملات بی رویه ای که ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها انجام می دهد و به کشته شدن صدها غیرنظامی در یمن از مارس گذشته یعنی تاریخ شروع جنگ منجر شده است، آگاه است.

وی افزود: نباید بمب های بیشتری به ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها داده شود زیرا دادن بمب های بیشتر در این شرایط به کشته شدن غیرنظامیان بیشتر منجر می شود و آمریکا مسئول بخشی از آن خواهد بود.

شایان ذکر است که وزارت خارجه آمریکا با درخواست سعودی ها برای خرید نزدیک به ۱۹ هزار بمب و موشک برای نیروی هوایی این کشور موافقت کرد.درخواست سعودی ها شامل ۱۲ هزار بمب به وزن دویست نا نهصد کیلوگرم و ۱۵۰۰ بمب بتون شکن برای هدف قرار دادن استحکامات زیر زمین و ۶۳۰۰ بمب هدایت شونده و ادوات رهگیری دقیق ماهواره ای است.

مهر

782665400-2.jpg

سازمان عفو بین الملل:

عربستان از بمب های خوشه ای در یمن استفاده می کند

سازمان عفو بین الملل گزارش داد که نیروهای ائتلاف ضد یمن در استان «صعده» از بمب های خوشه ای استفاده می کند.

به گزارش المیادین، سازمان عفو بین الملل اعلام کرد نیروهای ائتلاف ضد یمن به رهبری عربستان سعودی، از بمب های خوشه ای در استان «صعده» استفاده کرده اند.

این چهارمین بار است که عربستان سعودی در یمن از سلاح های ممنوعه استفاده می کند. طی دو ماه گذشته، عربستان سعودی در حمله به مناطق مختلف این کشور از جمله استان «حجه» و «مأرب» از بمب های خوشه ای استفاده کرده است.

سازمان عفو بین الملل شهریور سال جاری طی گزارشی با تایید به کارگیری سلاح های ممنوعه در حمله به یمن توسط عربستان، از این کشور انتقاد کرد. گفتنی است مطابق توافق نامه های بین المللی استفاده از هر گونه سلاح شیمیایی، میکروبی و سمی ممنوع است.

مهر

1887313400.jpg

واکنش سازمان ملل و پزشکان بدون مرز به لجاجت سعودی ها

سازمان ملل و پزشکان بدون مرز با اشاره به انکار حمله به بیمارستانی در صعده از سوی جنگنده های ائتلاف تحت سرکردگی سعودی از سوی مقامات ریاض، به شدت به آن واکنش نشان دادند.

به گزارش پایگاه النشره، استفان دوگریک سخنگوی بان کی مون دبیر کل سازمان ملل با اشاره به ابراز تاسف نماینده سعودی ها در سازمان ملل از اینکه بان کی مون مسئولیت حمله به بیمارستانی حیدان در صعده متوجه ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها کرده است، اعلام کرد: موضع گیری عبدالله المعلمی نماینده دائم عربستان در سازمان ملل مردود است.

وی افزود: ما چیزی که بخواهیم بیانیه دبیر کل سازمان ملل درباره مسئولیت نیروهای ائتلاف(ضد یمن) در هدف قرار دادن بیمارستان در یمن را تغییر دهیم نداریم.

سخنگوی بان کی مون تاکید کرد: همه چیز کاملا روشن است و ما به دنبال تغییر بیانیه صادره شده نیستیم.

شایان ذکر است که جنگنده های ائتلاف تحت سرکردگی سعودی ها بیمارستان پزشکان بدون مرز را در صعده هدف قرار دادند موضوعی که واکنش و محکومیت بان کی مون را به دنبال داشت.

این درحالی است که سازمان پزشکان بدون مرز با صدور بیانیه ای اعلام کرد: انکار ائتلاف(تحت سرکردگی سعودی ها) درباره هدف قرار دادن بیمارستان حیدان با واقعیت درتضاد است.

در این بیانیه آمده است: ائتلاف بهتر برداشت روشنی داشته باشد.با وجود انکار این ائتلاف اما شکی نیست که ائتلاف این بیمارستان را در شهر حیدان هدف قرار داده است.

مهر

1642369400.jpg

عفو بین‌الملل:

یورش سعودی ها به بیمارستان ها در یمن «جنایت جنگی» است

سازمان عفو بین‌الملل با صدور بیانیه ای ضمن محکومیت شدید یورش های گسترده جنگنده های سعودی به بیمارستان ها و مراکز درمانی در یمن اعلام کرد: این اقدام سعودی ها «جنایت جنگی» محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری سبأ، سازمان عفو بین المللی با صدور بیانیه ای هدف قرار دادن بیمارستان ها و مراکز درمانی در یمن توسط جنگنده های سعودی را به شدت محکوم کرد.

بر اساس این گزارش، این سازمان در بیانیه خود تصریح کرده است: هدف قرار دادن بیمارستان ها و مراکز درمانی که غیرنظامی ها در آنجا مداوا می شوند، «جنایت جنگی» تلقی می شود.

این سازمان در بیانیه خود همچنین آورده است: کاملا واضح است که حملات به بیمارستان ها و مراکز درمانی عمدا انجام می شود و غیرنظامیان را هدف قرار می دهد.

سازمان عفو بین الملل همچنین با بیان اینکه هم اکنون شمار زیادی از شهروندان یمنی به دلیل حملات هفت ماهه سعودیها آواره هستند، خواستار دخالت فوری جامعه جهانی برای پایان جنگ یمن شد.

گفتنی است، جنگنده های سعودی چندی پیش اقدام به هدف قرار دادند بیمارستان وابسته به پزشکان بدون مرز در منطقه «حیدان» واقع در استان صعده یمن کردند. سازمان پزشکان بدون مرز در صفحه توئیتر این سازمان اعلام کرد که بیمارستان متعلق به این سازمان چند بار مورد هدف قرار گرفته است و این در شرایطی بوده که بیماران و کادر درمانی در بیمارستان حضور داشتند.

حسن بوسنین از مسئولان سازمان پزشکان بدون مرز نیز گفته بود: بیمارستان متعلق به ما در منطقه حیدان در استان صعده بارها هدف یورش قرار گرفت.خوشبخانه هنگام حمله اول کادر درمانی در اتاق مراقبت های ویژه مشغول فعالیت بودند و هنگامی که موشک دیگری به بخش زایمان بیمارستان اصابت کرد، موفق به فرار شدند.این یک جنایت جنگی است و بیمارستان نباید هدف قرار گیرد.

مهر

IMG20130695400.jpg

سخنگوی ارتش یمن:

انتقال داعشی‌ها به یمن طرح و نقشه آمریکاست

سخنگوی ارتش یمن اعلام کرد که انتقال اعضای داعش از سوریه به یمن منعکس کننده تمایل آمریکا به طولانی شدن جنگ در یمن است.

شرف لقمان، سخنگوی ارتش یمن به شبکه المسیره این کشور گفت: دولت آمریکا دو کشور مخالف در منطقه را یعنی امارات و قطر را با هم همسو کرده و مزدوران داعش را برای جنگ به یمن منتقل کرده است.

لقمان تصریح کرد که این گام منعکس کننده ماهیت وظیفه محول شده به این گروه‌های تکفیری است که به عنوان ابزار اشاعه آشوب در جوامع اسلامی و به عنوان هدف جاسوسی آمریکا در وهله اول عمل می‌کنند.

ایسنا

1767176400.jpg

افشاگری رسانه های اسرائیلی درخصوص روابط ریاض - تل آویو:

حمایت تل آویو ازعربستان در جنگ یمن / خرید سامانه گنبدآهنین ازاسرائیل

رسانه های رژیم صهیونیستی اسرائیل از حمایت این رژیم از عربستان در جنگ یمن و بررسی طرح خرید سامانه گنبد آهنین از اسرائیل در شورای همکاری خلیج فارس خبر دادند.

به گزارش روزنامه اسرائیلی معاریو با انتشار گزارشی اعلام کرد اسنادی وجود دارد که به موجب آن عربستان در تجاوز به یمن از سوی رژیم صهیونیستی اسرائیل حمایت می شود و از تل آویو کمک دریافت می کند.

معاریو در ادامه گزارش خود اعلام کرد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس درصدد بررسی طرحی درخصوص خرید سامانه گنبد از این رژیم هستند.

این در حالی است که الجدید پرس به نقل از «شرف لقمان» سخنگوی ارتش یمن اعلام کرد رژیم صهیونیستی اسرائیل شماری ادوات نظامی از جمله چند فروند موشک به پایگاه سعودی خمیس مشیط واقع در جنوب عربستان ارسال کرده است.

لقمان همچنین تاکید کرد ارتش و نیروهای مردمی یمن صبح امروز با موشکهای بالستیک پایگاه خمیس مشیط را هدف قرار دادند.

وی در ادامه افزود: پایگاه هوایی خالد بن عبدالعزیز در خمیس مشیط یکی از مهمترین تاسیسات نظامی است که نیروی هوایی رژیم صهیونیستی اسرائیل در آن مستقر است.

شبکه آمریکایی فاکس نیوز نیز در خبری اعلام کرد بحرین و دیگر کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس درحال مذاکره برای خرید سامانه گنبد آهنین از رژیم صهیونیستی اسرائیل با کمک یک شرکت آمریکایی هستند.

مهر

731130400.jpg

حسنین هیکل:

عربستان سعودی دستاوردهای یمن طی یک قرن را نابود کرد

نویسنده مشهور مصری ضمن انتقاد از تجاوز عربستان سعودی به یمن اعلام کرد که حملات سعودی ها دستاوردهای یمن طی یک قرن را نابود کرد.

محمد حسنین هیکل نویسنده مشهور مصری در گفتگو با شبکه ماهواره ای سی.بی.سی از حملات هوایی عربستان سعودی به یمن و کشتار غیر نظامیان در این کشور انتقاد کرد.

وی درباره جنگ یمن گفت: حملات هوایی به یمن دستاوردهای ملت یمن در طول ۱۰۰ سال را از بین برد و این حملات غیر نظامیان و زیر ساخت ها در این کشور را هدف قرار داده است.

این نویسنده مصری افزود: جهان عرب در حال حاضر شاهد درگیری های مستمر است و تعیین سرنوشت در آن خارج از منطقه صورت می گیرد.

وی در ادامه گفت: روسیه در حال حاضر در نبرد در سوریه به عنوان یک طرف محسوب می شود و تنها یک کشور شرکت کننده در جنگ به شمار نمی رود. «ولادیمیر پوتین» تمایل دارد به دنیا و اروپا ثابت کند که یک طرف تاثیرگذار در جهان است و ضعف آمریکا و اروپا و خلأ در جهان عرب و آسیا نیز به این امر کمک کرده است.

مهر

n00483528652400-2.jpg

عفو بین‌الملل خواستار اعمال محدودیت تسلیحاتی علیه ائتلاف عربی شود

عفو بین‌الملل، سازمان بین‌المللی مدافع حقوق بشر، با هشدار در مورد احتمال وقوع «جنایت‌های جنگی» در جریان حملات هوایی ائتلاف به رهبری عربستان در یمن، خواستار اعمال محدودیت‌های تسلیحاتی علیه آن شده است.

سازمان «عفو بین‌الملل» در گزارشی تحت عنوان «از آسمان شب و روز بمب می‌بارد: غیرنظامیان شمال یمن در آتش»، خواستار انجام تحقیقاتی «مستقل و مؤثر» شده است.

سازمان عفو بین‌الملل می‌گوید که به تازگی شواهد جدیدی یافته است که حاکی از رخ‌دادن برخی جنایات جنگی در جریان این حملات هوایی ا‌ست.

این سازمان در گذشته نیز با تأکید بر وقوع جنایت جنگی از سوی طرف‌های نبرد در یمن، گفته بود در آن کشور «جای امنی برای غیرنظامیان وجود ندارد».

شرق

9099999300-3.jpg

روزنامه ساند‌‌‌ی تایمز فاش كرد‌‌‌؛

نقشه برای قتل محمد‌‌‌ بن سلمان

د‌‌‌یروز سه شنبه، اصلا روز خوبی برای پاد‌‌‌شاه سعود‌‌‌ی و پسرش نبود‌‌‌؛ اول خبر رسید‌‌‌ که ملک سلمان، راهی بیمارستان شد‌‌‌ه و حال و روز خوشی ند‌‌‌ارد‌‌‌ و بعد‌‌‌ هم یک روزنامه انگلیسی خبری منتشر کرد‌‌‌ که شاهزاد‌‌‌گان ناراضی، نقشه قتل محمد‌‌‌ بن سلمان، وزیر د‌‌‌فاع و جانشین ولیعهد‌‌‌ را کشید‌‌‌ه‌اند‌‌‌.

روزنامه ساند‌‌‌ی تایمز نوشت، محمد‌‌‌ بن سلمان ، نور چشمی پاد‌‌‌شاه‌عربستان به هد‌‌‌فی برای توطئه ها د‌‌‌ر کاخ تبد‌‌‌یل شد‌‌‌ه است و شاهزاد‌‌‌گان مخالف او را به ماجراجویی د‌‌‌ر سیاست خارجی و تکبر متهم می کنند‌‌‌.

به نوشته این روزنامه، شاهزاد‌‌‌گانی که شخصیت های برجسته خاند‌‌‌ان آل سعود‌‌‌ به شمار می روند‌‌‌، جانشین ولیعهد‌‌‌ عربستان را متهم می کنند‌‌‌ که عیب های بزرگی د‌‌‌ارد‌‌‌ و به همین د‌‌‌لیل او برای به عهد‌‌‌ه گرفتن سمت های رد‌‌‌ه بالا و مهم، مناسب نیست. این شاهزاد‌‌‌گان، جانشین ولیعهد‌‌‌ عربستان را به علت انجام د‌‌‌اد‌‌‌ن حملات هوایی علیه ملت بی د‌‌‌فاع یمن به کم عقلی و سبک مغزی متهم کرد‌‌‌ه اند‌‌‌. این روزنامه همچنین اضافه کرد‌‌‌، حملات عربستان به یمن د‌‌‌ر شرایطی انجام می شود‌‌‌ که کاهش قیمت نفت باعث شد‌‌‌ه است عربستان برای جبران کسری بود‌‌‌جه 73 میلیارد‌‌‌ د‌‌‌لار از سپرد‌‌‌ه های خود‌‌‌ د‌‌‌ر خارج برد‌‌‌اشت کند‌‌‌.

اما آنچه محتوای شبکه های اجتماعی د‌‌‌ر عربستان نشان می د‌‌‌هد‌‌‌ این است که برخی شاهزاد‌‌‌گان اپوزیسیون د‌‌‌ر ریاض هم قسم شد‌‌‌ه‌اند‌‌‌ تا د‌‌‌ر فرصتی مناسب، کار محمد‌‌‌ بن سلمان را یکسره کنند‌‌‌ تا او آرزوی پاد‌‌‌شاهی مملکت سعود‌‌‌ی را به گور ببرد‌‌‌. آنها گویا خیلی تصمیم خود‌‌‌ را با جد‌‌‌یت د‌‌‌نبال می کنند‌‌‌ و حتی برنامه هایی چون خرید‌‌‌ن محافظان پسر پاد‌‌‌شاه را د‌‌‌نبال می کنند‌‌‌

تا یک روزی، یک جایی، یک طوری او را به قتل برسانند‌‌‌. اگر کمی به عقب برگرد‌‌‌یم، متوجه می شویم که از همان روزهای اول که محمد‌‌‌ به سلمان، مراتب ارتقا را د‌‌‌ر د‌‌‌ستگاه سعود‌‌‌ی به سرعت برق و باد‌‌‌ طی می کرد‌‌‌، عد‌‌‌ه زیاد‌‌‌ی از پسر عموهایش از شد‌‌‌ت حساد‌‌‌ت نمی توانستند‌‌‌ این قضیه را تحمل کنند‌‌‌. تعد‌‌‌اد‌‌‌ زیاد‌‌‌ی از پسرعموهای وزیر د‌‌‌فاع جوان، د‌‌‌و برابر او سن د‌‌‌ارند‌‌‌ و خود‌‌‌ را محق تر از او می د‌‌‌انند‌‌‌، پس طبیعی است که حاضر نباشند‌‌‌ سر به تن نورچشمی ملک سلمان باشد‌‌‌.اما بخش اعظم انتقاد‌‌‌اتی که متوجه تصمیمات ملک سلمان و پسرش است، هم چنین بیراه نیست. نگاهی به اوضاع اقتصاد‌‌‌ی عربستان نشان می د‌‌‌هد‌‌‌ که از زمان به قد‌‌‌رت رسید‌‌‌ن سلمان و پسرش، مملکت سعود‌‌‌ی با شد‌‌‌ید‌‌‌ترین بحران ها مواجه شد‌‌‌ه است. از کسری بود‌‌‌جه بی سابق گرفته تا گیر افتاد‌‌‌ن د‌‌‌ر باتلاق یمن.

د‌‌‌ر همین زمینه، والتر راسل مید‌‌‌ د‌‌‌ر مطلبی د‌‌‌ر آمریکن اینترست نوشت: د‌‌‌ر نامه‌ای تند‌‌‌ از سوی منتقد‌‌‌انی که مد‌‌‌عی‌اند‌‌‌ اعضای ارشد‌‌‌ آل سعود‌‌‌ هستند‌‌‌، امیر محمد‌‌‌ بن سلمان ۳۰ ساله به «معایب شخصیتی عمد‌‌‌ه» متهم شد‌‌‌ه و برای مقام ارشد‌‌‌ نامناسب توصیف شد‌‌‌ه است. این نامه ، همچنین امیر محمد‌‌‌ بن سلمان را که نفر بعد‌‌‌ی برای رسید‌‌‌ن به تخت سلطنت است به حماقت‌هایی از سر جوانی د‌‌‌ر د‌‌‌ست زد‌‌‌ن به حملات نظامی علیه مرد‌‌‌م بی‌د‌‌‌فاع د‌‌‌ر یمن(همسایه فقرزد‌‌‌ه د‌‌‌ر جنوب)متهم می‌کند‌‌‌.این ماجرا شگفت آور نیست. آل سعود‌‌‌ هزاران عضو د‌‌‌ارد‌‌‌ و همه با هم اتفاق نظر ند‌‌‌ارند‌‌‌ و بسیاری از تصمیم‌هایی که اخیرا گرفته شد‌‌‌ مانند‌‌‌ مد‌‌‌اخله نظامی عربستان د‌‌‌ر جنگ د‌‌‌اخلی یمن جنجال برانگیز بود‌‌‌ه‌اند‌‌‌.

اما اصل ماجرا این است که عربستان سعود‌‌‌ی این روز‌ها فشار کم‌سابقه‌ای را تجربه می‌کند‌‌‌. فشار بر حکومتی که مشروعیت خود‌‌‌ را د‌‌‌ر د‌‌‌فاع از اسلام اهل سنت می‌بیند‌‌‌ و با سقوط بهای نفت د‌‌‌ر سایه‌ تزریق هر چه بیشتر آن به بازار د‌‌‌رگیر است که همه چیز را برای این پاد‌‌‌شاهی د‌‌‌شوار‌تر می‌کند‌‌‌. کند‌‌‌ی حرکت اقتصاد‌‌‌ جهانی متاثر از کند‌‌‌ شد‌‌‌ن آهنگ رشد‌‌‌ اقتصاد‌‌‌ چین را به این مشکلات اضافه کنیم، روشن می‌شود‌‌‌ که حکومت عربستان با وجود‌‌‌ کاهش د‌‌‌رآمد‌‌‌‌هایش باید‌‌‌ از اقتصاد‌‌‌ خود‌‌‌ حمایت کند‌‌‌. سعود‌‌‌ی‌ها پیشاپیش برای تامین هزینه‌ها د‌‌‌ست به سوی ذخایر ارزی‌شان برد‌‌‌ه‌اند‌‌‌ و ممکن است اقد‌‌‌امات بسیار بیشتری هم نیاز باشد‌‌‌.

عربستان سعود‌‌‌ی سال‌ها بازیگری محتاط د‌‌‌ر صحنه بین‌المللی بود‌‌‌. سعود‌‌‌ی‌ها و خصوصا خاند‌‌‌ان سلطنتی علاقه‌ای به تغییر ند‌‌‌اشته‌اند‌‌‌؛ تغییر خطرناک است. برای همین روابط آمریکا و عربستان با وجود‌‌‌ اختلافات مکرر بر سر مسائلی چون حقوق بشر 70 سال د‌‌‌وام آورد‌‌‌ه است. ایالات متحد‌‌‌ه برای اطمینان از حفظ ثبات ژئولتیک د‌‌‌ر همسایگی عربستان به آن کشور کمک کرد‌‌‌ه و خاند‌‌‌ان سلطنتی هم د‌‌‌ر ازای آن عمد‌‌‌تا از آمریکا حمایت کرد‌‌‌ه است.معضل اصلی پیش‌روی‌ملک‌سلمان و حامیانش، مشکلی است که هر حاکم سعود‌‌‌ی د‌‌‌ر مقابل خود‌‌‌ خواهد‌‌‌ د‌‌‌ید‌‌‌: ایالات متحد‌‌‌ه به نظر د‌‌‌یگر تمایلی به حفظ وضعیت موجود‌‌‌ د‌‌‌ر منطقه ند‌‌‌ارد‌‌‌. آمریکا با امضای توافق هسته‌ای با ایران د‌‌‌ر واقع به توان اقتصاد‌‌‌ی ایران برای پیشبرد‌‌‌ تسلط منطقه‌ای‌اش افزود‌‌‌ه است. هر چند‌‌‌ د‌‌‌ولت اوباما وعد‌‌‌ه‌هایی برای تسکین نگرانی سعود‌‌‌ی‌ها د‌‌‌اد‌‌‌ه است اما اعتماد‌‌‌ کمتر و کمتری وجود‌‌‌ د‌‌‌ارد‌‌‌ که آمریکا تعامل منطقه‌ای خود‌‌‌ را با هد‌‌‌ف مقابله با سرمایه جد‌‌‌ید‌‌‌ی که به ایران د‌‌‌اد‌‌‌ه است، افزایش د‌‌‌هد‌‌‌.

قانون

2092911400.jpg

کنترل ارتش و نیروهای مردمی یمن بر منطقه راهبردی «باب المندب»

درگیری گسترده ارتش و نظامیان متجاوز یمن در استان تعز و نیز کنترل کامل ارتش و نیروهای مردمی یمن بر منطقه راهبردی باب المندب از تحولات مهم یمن است.

به گزارش العهد، ارتش و نیروهای مردمی یمن در عملیات گسترده ای علیه مزدوران و متجاوزان خارجی، توانستند منطقه استراتژیک «باب المندب» در جنوب یمن را به طور کامل از این نظامیان بازپس گیرند و کنترل اوضاع را در این منطقه راهبردی به دست گیرند.

رسانه ها روز گذشته از یورش هوایی گسترده سعودی ها به منطقه باب المندب در یمن پس از ناکام ماندن تحرکات زمینی مزدوران آنها در جبهه زمینی خبر داده بودند.

همچنین، شبکه المیادین در خبری از درگیری گسترده ارتش یمن و مزدوران وابسته به «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی، در مناطق «ثغبات» و «المحلیه» در تعز خبر داد.

از سوی دیگر، شبکه المنار با انتشار خبری اعلام کرد یگان موشکی ارتش یمن ادوات نظامیان سعودی را که در تلاش برای باز پس گیری پایگاه نظامی «الحثیره» در جیزان بودند، مورد هدف قرار داده و منهدم کرد.

مهر

1859457400-3.jpg

اعضای کابینه مستعفی یمن در پی حمله موشکی به هتل محل اقامت خود از شهر عدن فرار کردند.

به گزارش خبرگزاری المیادین، یک منبع امنیتی یمن در شهر عدن اعلام کرد که بالگردهای امارات، کشته شدگان و زخمی های حمله موشکی امروز به مقر اعضای کابینه دولت مستعفی یمن را از شهر عدن به مکان دیگری منتقل کردند.

بنا بر اعلام این منبع، در پی حمله امروز، حالت آماده باش گسترده در شهر عدن برپا شده است و جنگنده های عربستان سعودی بر فراز آسمان عدن به پرواز درآمده اند.

طبق اطلاعات موجود، خالد بحاح و وزیران کابینه مستعفی یمن توسط بالگردهای امارات به خارج از شهر عدن منتقل شده اند.

در حمله موشکی امروز به هتل «القصر» محل اقامت اعضای کابینه خالد بحاح دستکم ۱۸ نفر کشته شدند که اغلب آنها را نظامیان اماراتی تشکیل می دهند.

مهر

1441523371022400.jpg

تظاهرات خانواده‌های نظامیان عربستانی در مقابل وزارت دفاع

ده‌ها خانواده عربستانی با تجمع در مقابل وزارت دفاع این کشور در ریاض مخالفت خود را با مجبور کردن فرزندانشان از سوی مسئولان عربستانی به جنگ در یمن اعلام کردند.

به گزارش شبکه خبری المسله عراق، خانواده‌های سربازان عربستانی که در مقابل مقر وزارت دفاع این کشور تجمع کرده بودند، اعلام کردند که با شرکت دادن فرزندانشان در جنگی که اهداف آن نامشخص است و به عربستان هیچ ربطی ندارد مخالف هستند.

به گفته منابع آگاه، این تظاهرات پس از آن صورت گرفت که آمار کشته شدگان عربستانی در جنگ یمن افزایش یافت.

تظاهرکنندگان نارضایتی خود را از مجبور کردن فرزندانشان به جنگ در یمن و کشته شدن آن‌ها اعلام کردند و مقامات عربستان را مسئول کشته شدن آن‌ها دانستند.

عربستان از مدت‌ها پیش ائتلافی را برای جنگ در یمن تشکیل داده و تاکنون تعداد زیادی از یمنی‌ها در حملات این ائتلاف کشته شده‌اند.

ایسنا

1424595950530_political-map-of-Yemen400.jpg

روز خونین متجاوزان در جنگ یمن

امارات متحده گزارش داد 45 تن از سربازان این کشور در مرگبارترین روز عملیات نظامی در تاریخ

44 ساله ارتش این کشور در بخشی از عملیات نظامی علیه یمنی‌ها کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، انور قرقاش، وزیر مشاور امارات در امور خارجی گفت: این سربازان زمانی کشته شدند که یک موشک از جانب حوثی‌های یمن به یک انبار ذخیره مهمات اصابت کرد.

مقامات امنیتی یمنی نیز اعلام کردند که این حمله موشکی در استان مأرب واقع در 120 کیلومتری شرق صنعاء پایتخت رخ داد.

مقام‌های دفتر رسانه‌ای حوثی‌ها نیز این حمله موشکی را تایید کردند.

مرگ این 45 سرباز ارتش امارات خود گواه نقش روبه رشد و دائم امارات در جنگ یمن محسوب می‌شود. اگرچه دولت امارات هیچ‌گاه حضور و نقش خود و حتی تعداد سربازانش در جنگ یمن را مشخص نکرده است.

آژانس خبری امارات در ابتدا اعلام کرد که 22 تن از نیروهای ارتش در حمله موشکی روز جمعه کشته شدند اما بعداً گزارش داد که 23 تن دیگر به خاطر جراحات وارده جان خود را از دست داده‌اند. همچنین گزارش و جزئیاتی درباره نقش این سربازان جنگ علیه یمن منتشر نشده است.

در همین حال شیخ محمد بن زاید آل نهیان، ولیعهد ابوظبی و معاون فرمانده کل نیروهای مسلح امارات اعلام کرد که امارات به حمایت خود از کمپین نظامی تحت رهبری عربستان علیه یمن ادامه می‌دهد.

مقام‌های امنیتی یمن نیز گفتند که مشاوران نظامی از عربستان، امارات، مصر و اردن به آموزش صدها نیرو در یک پایگاه نظامی در عدن می‌پردازند.

در پی کشته شدن این افراد سه روز عزای عمومی در امارات اعلام شده است.

آژانس خبری دولتی بحرین نیز روز جمعه گزارش داد که پنج تن از سربازان این کشور حین دفاع از مرز جنوبی عربستان با یمن جان خود را از دست داده‌اند.

کشته شدن این 45 سرباز ارتش امارات بالاترین تلفات نظامیان از زمان تاسیس این کشور در سال 1971 است.

هم‌زمان جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان تماس تلفنی با وزیر امور خارجه امارات مراتب تسلیت خود را به خاطر کشته شدن این سربازان ابراز داشت.

ایسنا

60400.jpg

هشدار سازمان ملل درباره قحطی در یمن

برنامه جهانی غذای سازمان ملل درباره بروز قطحی در یمن در نتیجه جنگ این کشور هشدار داد

به گزارش خبرگزاری رسمی یمن (سبا)، ارثارین کازین مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا اخیرا درباره کمبود مواد غذایی، آب سالم و سوخت در یمن هشدار داده و از تبعات این شرایط به عنوان توفانی تمام عیار برای ساکنان این کشور فقیر عربی یاد کرده است.

بر اساس اعلام این نهاد سازمان ملل، در حدود 13 میلیون نفر از شهروندان یمنی نیازمند کمک فوری هستند. برنامه جهانی غذا همچنین هشدار داد که در صورت نرسیدن مواد غذایی به یمن، آسیبی جبران ناپذیر به شهروندان این کشور وارد خواهد شد. طبق آمار این نهاد در حال حاضر 1 میلیون و200 هزار کودک یمنی با سوء تغذیه دست به گریبان هستند.

کازین که اخیرا از یمن بازدید کرده است، همچنین از نبود دسترسی گروه ها و سازمان های امدادی به مناطق مختلف این کشور به دلیل درگیری خبر داد.

برنامه جهانی غذا همچنین طی پژوهشی جدید درباره امنیت غذایی در یمن اعلام کرد که این کشور عربی تا بروز قحطی فقط یک گام فاصله دارد.

بر اساس این پژوهش، 20 درصد خانوارهای یمنی با کمبود شدید غذا مواجهند و 30 درصد آن ها دچار سوء تغذیه حاد هستند. این پژوهش همچنین تصریح می کند که از هر 10 هزار یمنی، روزانه دست کم دو نفر جان خود را از دست می دهند.

استیون اوبرین مسوول هماهنگی های بشردوستانه سازمان ملل نیز که اخیر از یمن دیدن کرده است وضعیت وخیم انسانی در این کشور را ورای درک بشری توصیف کرد.

وی همچنین بمباران بندر حدیده توسط عربستان را به شدت محکوم و آن را ناقض قوانین بین المللی دانست.

به هنگام حمله اخیر عربستان و هم پیمانانش به بندر حدیده یمن، یک فروند کشتی کمک رسان متعلق به برنامه جهانی غذا در این بندر پهلو گرفته بود.

سازمان ملل بحران انسانی در یمن را در بالاترین سطح و همتراز بحران سودان جنوبی، سوریه و عراق اعلام کرده است.

عربستان سعودی و هم پیمانانش از ششم فروردین سال جاری به بهانه برگرداندن دولت مستعفی و فراری یمن به قدرت، تجاوز به خاک این کشور و محاصره همه جانبه آن را آغاز کردند. بر اثر این حملات تاکنون هزاران غیرنظامی کشته و زخمی شده اند.

ایرنا

uni410.jpg

یونیسف:

حدود 400 کودک طی درگیری‌های یمن کشته شده‌اند

براساس گزارش جدید آژانس حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف)، از پایان مارس سال جاری میلادی تا کنون نزدیک به 400 کودک در درگیری‌های یمن کشته شده و همین تعداد نیز توسط گروه‌های مسلح به خدمت گرفته شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این نخستین هشدار یونیسف در خصوص یمن است؛ جایی که ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی از اواخر مارس سال جاری میلادی در حال جنگیدن با حوثی‌ها است.

در این گزارش آمده است، تا یک هفته پیش 398 کودک کشته، 377 کودک توسط گروه‌های مسلح برای این درگیری‌ به خدمت گرفته شده و 3 / 1 میلیون کودک نیز از خانه‌های خود فرار کرده‌اند.

گروه‌های حقوق بشر در خصوص اینکه هر دو طرف درگیر قوانین جنگ را نقض کرده و اقدامات لازم را برای حفاظت از غیرنظامیان انجام نمی‌دهند، به شدت ابراز نگرانی کرده‌اند.

در همین حال عفو بین‌الملل از سازمان ملل خواسته تا یک کمیسیون تحقیق را برای بررسی جنایت‌های جنگی ادعا شده تشکیل دهد.

ایسنا

n00456435400-4.jpg

دیپلمات ها هشدار دادند:

یمن را تبدیل به حمام خون نکنید

یک روزنامه آمریکایی با اشاره به تحولات روزهای اخیر یمن هشدار داد که خوشبینی به پیروزی های اخیر ائتلاف ضد یمن می تواند این کشور را تبدیل به حمام خون کند.

به گزارش نیویورک تایمز، نیروهای وفادار به «منصور هادی» رئیس جمهور فراری یمن، با کمک کشورهای عربی از جمله امارات و عربستان در حال پیشروی در یمن هستند و بر همین اساس اکنون دولت در تبعید با دو انتخاب روبرو است یکی آنکه موقعیت فعلی خود را حفظ کرده و با توجه به وضعیت کنونی وارد مذاکره با حوثی ها شده و از آنها امتیاز بگیرد و یا آنکه پیشروی های خود را تا زمان براندازی کامل حوثی ها ادامه بدهد.

مقامات یمنی به شدت نسبت به پیشروی نیروهای وفادار به هادی با کمک نیروهای عربی خوشبین هستند اما این خوشبینی می تواند خطرناک باشد.

نیویورک تایمز در ادامه به نقل از کارشناسان منطقه ای و دیپلمات هایی که اشاره ای به نام آنها نکرده می نویسد: حوثی ها می توانند دوباره قدرت گرفته و با توان بیشتری با نیروهای وفادار به هادی مقابله کنند که این امر یمن را تبدیل به یک حمام خون کرده و شرایط انسانی موجود در یمن را به وضعیتی سوق دهد که در تاریخ بی سابقه است.

مهر

-4001)-2.jpg

دیده‌بان حقوق بشر:

عربستان سعودی در یمن مرتکب جنایت جنگی شده است

دیده‌بان حقوق بشر با اعلام این‌که عربستان سعودی در برخی حملات هوایی علیه یمن مرتکب جنایت جنگی شده است، از شورای حقوق بشر سازمان ملل خواست کمیته تحقیق برای بررسی این موضوع تشکیل دهد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیده‌بان حقوق بشر که مقر آن در نیویورک است، امروز -سه‌شنبه- اعلام کرد که عربستان سعودی در حمله هوایی هفته گذشته به شهر «مخاء» در حاشیه دریای سرخ، احتمالا مرتکب جنایت جنگی شده است.

طبق اعلام این سازمان، ۶۵ غیرنظامی از جمله حداقل ۱۰ کودک در حمله هوایی جنگنده‌های عربستان سعودی به شهر بندری مخاء کشته شدند.

«اوله سولوانگ» پژوهشگر ارشد دیده‌بان حقوق بشر تصریح کرد: «این حمله که هیچ هدف نظامی نداشت، یک جنایت جنگی محسوب می‌شود.»

به این ترتیب، دیده‌بان حقوق بشر با درخواست از سازمان ملل برای تحقیق درباره اتهام‌های مطرح شده علیه طرف‌های درگیری در یمن، افزود: «کوتاهی عربستان سعودی و سایر کشورهای عضو ائتلاف در بررسی حملات هوایی به یمن که غیرمشروع به نظر می‌رسد، تایید می‌کند که ایجاد کمیسیون تحقیقی از طرف شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ضروری است.»

سازمان ملل اعلام کرده است که از زمان آغاز حملات هوایی عربستان به یمن در ۲۶ ماه مارس گذشته تا کنون بیش از سه هزار و ۶۴۰نفر کشته شده‌اند که نیمی از آنها را غیرنظامیان تشکیل می‌دهند.

ایلنا

file-64.jpg

نیروهای مخالف ریاض فرودگاه نجران را تحت کنترل خود در آوردند

نیروهای جنبش مخالف "آزادگان نجران"، فرودگاه شهر نجران مرکز استان نجران در جنوب عربستان سعودی را تصرف کردند.

مخالفان سعودی پس از اینکه 30 تن از نظامیان ارتش عربستان را کشته و شماری را زخمی کردند به طور کامل بر فرودگاه نجران مسلط شدند.

نیروهای جنبش آزادگان نجران روز گذشته با کمک قبایل این منطقه یک فروند بالگرد ارتش عربستان را در جنوب منطقه نجران ساقط کردند.

جنبش آزادگان نجران اعلام کرد که این بالگرد توسط ضد هوایی هدف قرار گرفته و سقوط کرد.

ارتش دولتی عربستان، طی روزهای گذشته روستاهایی در نجران را با بیش از بیست فروند موشک بمباران کرد که ده‌ها کشته و زخمی برجای گذاشت.

به گزارش "فارس"، شماری از فعالان عربستانی در منطقه نجران عربستان اقدام به تشکیل جنبش معارض سیاسی و نظامی به نام «جنبش آزادگان نجران» کردند.

قبایل منطقه نجران دو هفته پیش جنگ علیه رژیم سعودی را اعلام و آن را به خیانت به تمام معاهدات و توافقات اخیر محکوم کرد و خواستار جدایی نجران از دولت مرکزی عربستان شد.

یادآور می شود ساکنان استان شیعه نشین نجذان که جمعیت آن 1.6 میلون نفر است، بطور سنتی دارای روابط نزدیکی با یمن هستند.

اسپوتنیک

Image-2.jpg

گاردین فاش کرد:

همکاری اطلاعاتی انگلیس درعملیات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در یمن

روزنامه گاردین روز چهارشنبه در گزارشی نوشت: براساس مدارک فاش شده توسط «ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، دستگاه جاسوسی انگلیس از عملیات مربوط به حمله هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا در یمن و پاکستان، پشتیبانی اطلاعاتی کرده است.

این روزنامه انگلیسی نوشت: این مدارک که در اختیار گاردین قرار گرفته ؛ بیانگر آن است که سازمان 'ارتباطات دولت انگلیس' به همراه سازمان های جاسوسی آمریکا و استرالیا در جریان عملیاتی با نام مستعار 'اورهد' ، با جمع آوری اطلاعات از طریق سیستم های ماهواره ای، توانسته اند تا موقعیت افراد مورد هدفشان را در یمن و پاکستان که خارج از مناطق به رسمیت شناخته شده جنگی هستند، ردیابی کنند.

این روزنامه انگلیسی نوشت: مدارک فاش شده حاکی از آن است که چطور یمن پس از جریان بمب گذاری ناکام 'عمر فاروق عبدالمطلب' هدف جاسوسی آژانس امنیت ملی امریکا قرار گرفته است.

این روزنامه انگلیسی ادامه داد: بر اساس این مدارک، سازمان ارتباطات دولت انگلیس متذکر شده است که تمرکز آژانس امنیت ملی امریکا بر یمن فرصت مناسبی برای مقامات انگلیسی خواهد بود تا به سرنخ هایی از رهبری گذشته این شخص دست یابد.

گاردین همچنین نوشت که مدارک فاش شده حاکی از آن است که چگونه عملیات 'اورهد ' توانسته است حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا را که در 30 مارس 2012 در یمن صورت گرفت و در جریان آن دو تن کشته شدند را پوشش دهد.

این روزنامه انگلیسی با بیان اینکه اطلاعات مربوط به این عملیات هوایی و مشخصات افراد کشته شده در بولتن درون سازمانی، سازمان ارتباطات دولت انگلیس قید شده است، افزود: گاردین از سازمان ارتباطات دولت انگلیس خواست تا در خصوص دلایل انتشار این موضوع در بولتن سازمانی اش توضیح دهد و اینکه آیا افرادی از انگلیس در این عملیات شرکت داشته اند یا خیر؟

گاردین ادامه داد: اما این سازمان جاسوسی از ابراز هر گونه اظهار نظر امتناع کرد است.

به نوشته این روزنامه انگلیسی، مدارک فاش شده همچنین حاکی از آن است که سازمان ارتباطات دولت انگلیس تلاش کرده است تا عملیات مشابهی را در کشور پاکستان پایه گذاری کند.

گاردین نوشت: همچنین بر اساس مدارکی که مربوط به ماه ژوئن سال 2009 می باشد سازمان ارتباطات دولت انگلیس با طرح گسترش مناطق جنگی از سوی آمریکا به معنای آنکه به بهانه جاسوسی از عراق و افغانستان، عملیات جاسوسی از پاکستان نیز افزایش یابد، موافق کرده است.

این روزنامه انگلیسی همچنین به اشتراک گذاری اطلاعات میان سازمان ارتباطات دولت انگلیس و آمریکا اشاره کرد که باتوجه به اینکه برخی عملیات صورت گرفته در راستای کشتن افراد بوده، این سازمان جاسوسی چگونه این عملیات را توجیه می کند.

گاردین افزود: یک سخنگوی این سازمان جاسوسی در این خصوص گفته است این یک سیاست دیرینه ای است که ما در حوزه موضوعات امنیتی اظهار نظر نمی کنیم؛ اما تمام اقدامات سازمان ارتباطات دولت انگلیس براساس چارچوب و قوانین سخت حقوقی صورت می گیرد که درآن تمام اقدامات ما مجاز، ضروری و مناسب است.

گاردین همچنین متذکر شد که این روزنامه از مقامات دفتر نخست وزیری در خصوص نقش انگلیس در حملات هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا سووال شده است و به نقل از یک سخنگوی دولت نوشت: 'این یک سیاست دیرینه دولت است که در حوزه موضوعات امنیتی اظهار نظر نمی کنیم؛ اما از تمام کشورها می خواهیم که بر اساس قوانین بین المللی در جریان حملات نظامی و یا ضد تروریستی نسبت به تلفات مردم عادی مراقبت بیشتری را به عمل آورند. '

'جمیما استراتفورد' یک وکیل انگلیسی که مدارک فاش شده را برای روزنامه گاردین تحلیل کرده، گفته است: با در نظر گرفتن اینکه مدارکی که من ملاحظه کرده ام حقیقی است، اکنون این سوال مطرح است که تا چه میزان مقامات انگلیسی آگاهی به کارشان داشته اند و به هواپیماهای بدون سرنشین آمریکایی برای آنچه خارج از چارچوب درگیری های مسلحانه بین المللی صورت گرفته، همراهی کرده اند.

گاردین به نقل از این وکیل انگلیسی ادامه داد: وی سال گذشته گفته بود: چنانچه سازمان ارتباطات دولت انگلیس اطلاعاتی را به آژانس امنیت ملی آمریکا ارسال کرده که احتمال استفاده در برنامه های تعقیب توسط هواپیماهای بدون سرنشین وجود داشته، این کار احتمالا خلاف قانون بوده است.

این روزنامه همچنین با بیان اینکه مقامات و وزاری انگلیسی معمولا ضوابط خاصی را در تائید و یا رد هرگونه حمایت از برنامه های کشته شدن افراد دارند، افزود: شواهد آنقدر اندک است که شکایت صورت گرفته تنها بر اساس یک خط خبری در رسانه ها می باشد.

گاردین افزود: 'دیوید اوماند' رییس پیشین سازمان ارتباطات دولت انگلیس نیز در نوامبر سال گذشته به جمع دو نماینده مجلس انگلیس - 'تام واتسون' و 'دیوید دیویس'- که طی نامه ای از دولت خواسته بودند تا اطلاعات مربوط به 'اشتراک گذاری اطلاعات' در جریان عملیات 'اورهد' را فاش کند، پیوسته است.

این روزنامه انگلیسی به نقل از تام واتسون یکی از امضاء کنندگان نامه مزبور نوشت: دولت انگلیس همواره این رویه را پیش گرفته که مدعی است در جریان قتل های خارج از محدوده جنگی دست نداشته است. اما تمام نکات مبهم در این مدارک باید بطور کامل بررسی شود.

گاردین با بیان اینکه انگلیس پیشتر چالش هایی را در این خصوص مواجه بوده است نوشت: در سال 2012 و بدنبال کشته شدن یک فرد پاکستانی، خانواده وی در انگلیس علیه دست داشتن سازمان ارتباطات دولت انگلیس در قتل وی شکایت کردند.

این روزنامه انگلیس افزود: با این حال قضات انگلیسی از صدور حکم بر اساس آنچه تخریب مناسبات بین المللی انگلیس خواندند، امتناع کردند.

ایرنا

13940124000558222222.jpg

رسانه رسمی چین:   عربستان مصیبت های بزرگی به مردم یمن تحمیل کرده است

خبرگزاری رسمی چین روز شنبه در گزارشی با اشاره به حملات نظامی عربستان به یمن اعلام کرد: حملات پیاپی هواپیماهای این کشور مصائب فراوانی را به مردم این کشور تحمیل کرده است.

شین هوا در گزارش خود تاکید کرد که متاسفانه این حملات باعث شده تا خیل عظیمی از مردم این کشور آواره شوند و به کمک های فوری نیاز داشته باشند.

این گزارش به نقل از سازمان ملل متحد می افزاید؛ امروز بیش از 21 میلیون نفر از مردم یمن معادل 80 درصد از جمعیت این کشور به دلیل حملات عربستان به کمک های انساندوستانه نیاز دارند.

بر این اساس چنانچه این روند ادامه داشته باشد مصائب افزایش یافته و کمک های فوری تری نیاز خواهد بود و بر شمار مصیبت دیدگان نیز افزوده خواهد شد.

گزارش خبرگزاری چین حاکی است که به دنبال همین حملات وضعیت در یمن آشفته شده و بر میزان خشونت ها افزوده شده است.

آمار نشان می دهد که بیش از 11 میلیون نفر که هفت میلیون نفر آنها کودک هستند باید به دلیل همین مشکلات تحت حمایت و حراست قرار گیرند.

این در شرایطی است که عملا حملات عربستان موجب آواره و بی خانمان شدن بیش از یک میلیون نفر و سرگردانی آنها در یمن شده است و برایشان سرپناهی وجود ندارد.

ضمن آنکه بیش از 20 میلیون نفر دسترسی کافی به آب آشامیدنی و بهداشتی ندارند.

گزارش می افزاید: افزون بر این گفته شده است که دستکم نزدیک به سه میلیون زن و کودک فورا به کمک های غذایی و بهداشتی نیاز دارند و باید به وضعیت آنها رسیدگی شود.

«آسیا تایمز» شبکه خبری هنگ کنگی نیز در گزارشی با انتقاد از روند در پیش گرفته شده از سوی ریاض، تصریح کرد که عربستان به هیچ وجه به نیات خود در یمن دست نمی یابد.

این رسانه یادآور شد: از سوی دیگر یمن هم دیگر به زمان قبل از حملات بر نخواهد گشت و این موضوع باعث می شود رئیس جمهور فراری این کشور برای همیشه در خارج از یمن بماند.

حملات وحشیانه هواپیماهای عربستان طی 80 روز تجاوز به مناطق مسکونی خسارت های مالی وجانی زیادی به جا گذاشته است به طوری هزاران تن از زنان، کودک وبزرگسالان جان خود را از دست داده اند.

عربستان و 9 کشور عرب دیگر از ششم فروردین حملات وحشیانه ای علیه ملت یمن آغاز کرده اند که در جریان این حملات تاکنون بیش از 9 هزار یمنی کشته و مجروح شده اند.

با وجود حملات گسترده عربستان و متحدانش به یمن، واقعیت امروز این کشور با آنچه ریاض و غرب می خواهند، فاصله زیادی دارد، اکنون 80 درصد سرزمین یمن در دست جنبش مردمی انصارالله است و آنها نزدیک به 80 روز زیر بمباران هستند، اما ایستاده اند و انصارالله به خوبی کشور را اداره می کند و هیچ اعتراضی وجود ندارد، اما طرف دیگر اصرار به اجرای قطعنامه ای (2216) می کند که یک طرفه و با فشار خارجی در سازمان ملل به تصویب رسیده است.

ائتلاف کشورهای عربی به سرکردگی عربستان تاکنون شهرها و روستاهای یمن را به منظور بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رییس جمهوری مستعفی و فراری این کشور بمباران کردند، فردی که هیچگونه محبوبیتی در بین یمنی ها ندارد.

ایرنا

1433738216924_2222222-2.jpg

طرح 10 بندی رئیس جمهور اسبق یمن جنوبی برای توقف جنگ

رئیس جمهور اسبق یمن جنوبی طرحی را برای توقف فوری عملیات نظامی در یمن و عقب نشینی انصارالله از شهرهای این کشور و بازگشت تمامی طرف‌های سیاسی به پای میز مذاکرات ارائه کرد.

به گزارش پایگاه ایتنرنتی شبکه خبری الجزیره، علی ناصر محمد، رئیس جمهور اسبق یمن جنوبی طرحی 10 بندی را به دبیرکل اتحادیه عرب تحویل داد که نخستین بند آن مربوط به توقف فوری جنگ در یمن است.

در این طرح از آتش بس اعلام شده از سوی عربستان استقبال و ابراز امیدواری شده که اساس توقف دائم درگیری‌ها در یمن باشد.

در بند دوم این طرح نیز به عقب نشینی فوری و غیرمشروط یگان‌های وابسته به علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن و کمیته‌های مردمی (حوثی‌ها) از استان عدن و بقیه مناطق اشاره شده است.

بند سوم این طرح نیز به تحویل استان‌ها و مناطق تحت کنترل صالح و جنبش انصارالله به رهبران نظامی و امنیتی و ایجاد نیروی نظامی و امنیتی جدید تاکید شده است.

این طرح همچنین شامل بازگشت تمامی گروه‌های سیاسی یمنی به مذاکرات ملی فراگیر تحت نظارت سازمان ملل، شورای همکاری خلیج فارس، اتحادیه عرب و سازمان همکاری اسلامی بدون پیش شرط است.

علی ناصر محمد در این طرح همچنین به آزادی تمامی بازداشت شدگان و از جمله محمود الصبیحی، وزیر دفاع دولت مستعفی یمن و توقف تمامی حملات رسانه‌ای میان حوثی‌ها و همپیمانان آن‌ها از یک سو و حامیان منصور هادی از سوی دیگر اشاره کرده است.

این طرح شامل آغاز فوری کمک رسانی به شهروندان یمنی و سرعت بخشیدن به مشکل یمنی‌هایی است که در خارج گرفتار هستند.

در دیگر بندهای این طرح نیز به حل مساله جنوب یمن اشاره و تاکید شده که این مساله باید محور اساسی هرگونه مذاکرات برای رسیدن به راهکاری باشد که جدایی طلبان جنوب آن را بپذیرند.

ناصر محمد در این طرح از تمامی طرف‌های بین‌المللی و منطقه‌ای خواسته تا به وظیفه خود در قبال یمن برای تحقق امنیت صلح در این کشور عمل کنند.

در این بند اشاره شده که این مساله باید از طریق استراتژی فراگیر که شامل بازسازی یمن باشد صورت بگیرد.

ایسنا

1431242290587_Yemen_war_detailed2222222-2.jpg

طرح آمریکا برای تقسیم یمن و کنار گذاشتن عبدالله صالح

منابع سیاسی یمنی اعلام کردند که آمریکا در مذاکرات اخیر خود با نمایندگان جنبش انصارالله در عمان پیشنهاد داده که برای حل بحران یمن، این کشور به دو اقلیم تقسیم شود.

به نوشته سایت خبری یمن الآن، بلیغ المخلافی، سخنگوی حزب عدالت توسعه یمن اعلام کرد: مذاکرات اخیر در عمان میان نمایندگان انصارالله و آن پاترسون، معاون وزیر خارجه آمریکا در امور خاورمیانه و متیو تولر، سفیر آمریکا در یمن برگزار شده و در این نشست علاوه بر طرح دو اقلیم، آمریکایی‌ها پیشنهاد داده‌اند که برای حل بحران یمن باید درگیری‌ها متوقف و منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی به کشور بازگردد و علی عبدالله صالح از عرصه سیاسی یمن کنار گذاشته شود.

همچنین آمریکا پیشنهاد داده که مذاکرات سیاسی آغاز شده و یمن به جای شش اقلیم به دو دو اقلیم تقسیم شود. ارتش بازسازی شده و علی عبدالله صالح، رئیس‌جمهور پیشین یمن هیچ‌گونه نقش سیاسی در آینده این کشور نداشته باشد.

وی تاکید کرد: مذاکراتی که در مسقط صورت گرفت، دور از چشم دولت مستعفی یمن برگزار شده و هدف اصلی این مذاکرات آزادی گروگان‌های آمریکایی در یمن بوده است.

حوثی‌های یمن هرگونه مذاکره با طرف آمریکایی را رد کرده‌اند گرچه وزارت خارجه آمریکا از انجام مذاکرات میان دو طرف در عمان خبر داده است.

به گفته المخلافی، آمریکا و حوثی‌ها در این نشست در خصوص تسهیل آزادی خبرنگار آمریکایی و سه آمریکایی دیگر که در یمن بازداشت شده‌اند، گفت‌وگو کرده‌اند.

از سوی دیگر ابراهیم المعیتیقی، فعال سیاسی یمنی هرگونه توافق اولیه برای برگزاری نشست ژنو طی دو هفته آتی با حضور دولت مستعفی یمن و حوثی‌ها را تکذیب کرد.

وی تاکید کرد: نشست سه‌جانبه‌ای میان عبد ربه منصور هادی رئیس‌جمهوری مستعفی یمن، خالد بحاح معاون وی و اسماعیل ولد الشیخ احمد، فرستاده سازمان ملل به یمن در خصوص احتمال مشارکت در مذاکرات ژنو برگزار شد و در صورتی که موعدی برای مذاکرات در ژنو اعلام شود طرح شورای همکاری خلیج فارس نتایج مذاکرات ملی و قطعنامه 2216 شورای امنیت اساس این مذاکرات خواهد بود.

ایسنا

172607122222-2.jpg

راشاتودی خبر داد:

کشف تسلیحات ساخت اسرائیل در سفارت عربستان در یمن

یک رسانه روس از کشف تسلیحات ساخت رژیم صهیونیستی اسرائیل در سفارت عربستان در یمن گزارش داد.

راشاتودی در این خبر همچنین از کشف نقشه هایی که از تصمیم آمریکا برای ایجاد یک پایگاه نظامی جدید در باب المندب حکایت دارد خبر داده است.

راشاتودی در ادامه گزارش خود به خبری که در همین رابطه در خبرگزاری فارس ایران منتشر شده است اشاره می کند.

خبر کشف تسلیحات ساخت رژیم صهیونیستی در سفارت عربستان در یمن در حالی منتشر می شود که در هفته گذشته خبرهای متعددی درباره رایزنی مقامات تل آویو با مقامات کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس در مورد یمن و مقابله با ایران منتشر شده بود.

بر اساس خبرهای منتشر شده در این رابطه، مقامات رژیم صهیونیستی اسرائیل و اعراب حاشیه خلیج فارس معتقدند که با تهدید مشترکی مواجه هستند و از همین رو باید با یکدیگر وارد همکاری شوند.

مهر

file-60.jpg

افشاگری عبدالله صالح از توطئه‌های عربستان علیه یمن

علی عبد الله صالح فاش کرد که عربستان از وی خواسته تا در مقابل دریافت مبالغ هنگفتی پول با اخوان المسلمین یمن ائتلاف کند و علیه انصار الله وارد عمل شود.

علی عبدالله صالح، رئیس جمهوری پیشین یمن در مصاحبه با شبکه المیادین عنوان داشت که او مانع اجرای "طرح مارشال" در یمن در مقابل ترسیم مرزها باعربستان سعودی شده است.

علی عبدالله صالح تاکید کرد که در زمان ملک فهد، پادشاه اسبق عربستان چندین بار این طرح بزرگ به وی پیشنهاد شده اما او این پیشنهاد را نپذیرفته است.

علی عبدالله صالح پس از درگذشت فهد با عبدالله بن عبدالعزیز، پادشاه پیشین عربستان در مورد ترسیم مرزها به توافق رسید.

وی افزود: پیش از اتحاد یمن درخواست‌هایی را به ما برای ترسیم مرزها با عربستان در مقابل طرح مارشال در یمن مطرح ساختند اما من آن را نپذیرفتم و پس از آن مرزها را با ملک عبدالله امضا کردیم. او مردی بزرگ و یک رهبر عربی با تجربه‌بود. (طرح مارشال یک طرح اقتصادی برای بازسازی اروپا پس از پایان جنگ جهانی دوم بود که ژنرال جرج مارشال، رئیس وقت ستاد مشترک ارتش آمریکا با وزیر خارجه این کشور آن را پیشنهاد داد و در بازسازی اقتصاد و کارخانه‌های اروپایی نقش زیادی داشت.)

علی عبدالله صالح همچنین گفت: عربستانی‌ها میلیون‌ها دلار به من پیشنهاد دادند تا با آنها علیه حوثی‌ها ائتلاف کنم اما من این پیشنهاد را رد کردم.

صالح گفت: عربستان پیش از اتحاد یمن در مورد ترسیم مرزهایی که باقی مانده بود با ما مذاکره کرد. نایف بن عبدالعزیز تلاش کرد تا مرزها را با ما ترسیم کند اما ما مخالفت خود را با این اقدام پیش از تحقق اتحاد اعلام کردیم. اختلافاتی با عربستان درخصوص برخی از اراضی یمن وجود داشت.

رئیس‌جمهور پیشین یمن گفت: عربستان بسیار از هرگونه سخنی در مورد دموکراسی، احترام به حقوق بشر و آزادی مطبوعات ناخرسند می‌شود.

وی با بیان اینکه کینه عربستان علیه حوثی‌ها یک کینه مذهبی است، گفت: زیدیه به اهل تسنن نزدیک هستند و مذهب وهابیت یک مذهب تندرو است و اخوان از پوشش وهابی‌ها خارج شده‌اند.

علی عبدالله صالح عنوان داشت: عربستان خواهان ضربه زدن به ارتش و نهادهاست و تلاش می‌کند تا یمن را تحت‌الحمایه خود درآورد و فتنه‌ای را میان آحاد مردم یمن ایجاد کند

وی تصریح کرد: ما با انصارالله ائتلاف داریم اما این ائتلاف ما رسمی نیست چراکه وجه اشتراک ما همان مقابله با تجاوز وحشیانه به کشورمان است. من ضمام تمام امور را به

عبد ربه منصور هادی دادم اما او به دلیل بی‌تجربگی نتوانست کشور را اداره کند. القاعده از زیر پوشش اخوان‌المسلمین خارج شد و هادی کشور را به القاعده تحویل داد.

علی عبدالله صالح گفت: اگر عربستان وارد یمن شود گیر افتادن آن همچون گیرافتادن اخوان در مصر خواهد بود.

علی عبدالله صالح گفت: عربستان در پشت رخدادها در عراق، سوریه و لیبی قرار دارد و نظام قومیتی عربی در این کشورها هدف قرار گرفته است.

وی گفت: ما رخدادها در سوریه را محکوم می‌کنیم و ما با مردم سوریه هستیم و بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه در قلب ماست. آنچه که در سوریه، عراق و یمن رخ می‌دهد با هدف حفاظت از اسرائیل و در راستای اجرای سیاست آمریکاست. آمریکا از عرب‌ها سوءاستفاده می‌کند و برای آنها دشمنانی ایجاد می‌کند تا به آنها سلاح بفروشد.

خلاصه شده ایسنا

172155122222-2.jpg

واشنگتن پست:

هیچ یک از اهداف عربستان در حمله به یمن محقق نشده است

روزنامه واشنگتن پست آمریکا نوشت، بعید است که عربستان در جنگ ویرانگر خود علیه یمن دستاوردی محقق ساخته باشد و هیچ سرانجام و پایانی برای این جنگ دیده نمی شود.

روزنامه واشنگتن پست در مقاله ای پیرامون تجاوز نظامی عربستان به یمن نوشت: علی رغم آتش بس اخیر، به خاطر شرایط بغرنج انسانی در یمن و در نتیجه عملیات نظامی که از دو ماه پیش توسط ائتلاف تحت رهبری عربستان شروع شده است، هیچ سرانجام و افق روشنی برای این جنگ دیده نمی شود.

این روزنامه آمریکایی با اشاره به اینکه هیچ نشانه ای از حمایت از گزینه دیپلماتیک وجود ندارد، افزود: ریاض هیچگونه دستاوردی نداشته است تا بتواند با استناد به آن به سمت شروع مذاکرات سیاسی پیش رود.

واشنگتن پست در ادامه نوشت: با بالا رفتن شمار قربانیان افراد غیر نظامی و آوارگانی که از بی ثباتی و حملات هوایی به رهبری ریاض فرار کرده اند، شکاف ها در یمن تعمیق

می شود؛ به ویژه اینکه در این حملات زیر ساخت ها هدف قرار گرفته و تعداد زیادی بیمارستان، مدرسه و منزل شهروندان یمنی تخریب شده است.

واشنگتن پست تاکید کرد که عربستان از لحاظ نظامی نیز نتوانسته است اهداف خود را در یمن محقق سازد.

مهر

7a51e40c-0544-40ea-b241-591b89ec0915-444x333-3.jpg

دبیر کل سازمان ملل اعلام کرد:

حملات عربستان عامل وخیم تر شدن اوضاع یمن

دبیر کل سازمان ملل با تشریح اوضاع وخیم غیرنظامیان در یمن حملات چند روز گذشته عربستان را عامل بحرانی تر شدن شرایط این کشور اعلام کرد و از مجامع بین الملل خواست برای شکل گیری مذاکرات بین طرفین درگیری تلاش کنند.

دبیر کل سازمان ملل روز پنجشنبه در نشست خبری روز پنجشنبه در مقر اصلی سازمان ملل ،ضمن تأکید بر ضرورت بازگشت طرفین درگیری به پای میز مذاکرات ، تنها راه حل بحران در یمن را گفت وگو اعلام کرد.

وی حل بحران در چارچوب تعیین شده شورای امنیت را بهترین شانس بازگشت اتحاد داخلی و حفظ تمامیت ارضی یمن ذکر کرد.

بان کی مون با اشاره به حملات عربستان، گفت: طی روزهای گذشته اوضاع در یمن چندین برابر وخیم تر از پیش شده است و حملات هوایی عربستان علیه انصارالله باعث تبدیل بحران سیاسی به جنگ تمام عیار با پیامدهای بلند مدت شده است.

وی از کلیه کشورهای عضو خواست برای بازگرداندن بی قید و شرط طرفین درگیری به مذاکره از هیچ کوششی فروگذار نکنند، اظهار کرد ، جهان توان دیدن اوضاعی مشابه جرم و جنایات در سوریه و لیبی را در یمن ندارد.

به گزارش ایرنا، وی در پایان با تشریح اوضاع اسفبار یمن گفت، حتی پیش از وقوع بحران در یمن این کشورشدیدا وابسته به کمک های انسان دوستانه سازمان ملل بود بطوری که کمک های دریافتی این کشور با مجموع 9 کشور منطقه ساحل برابری می کرد و در حال حاضر این نیازها به دو برابر افزایش یافته است.

آفتاب

018343051_303002222-3.jpg

عربستان به حوثی ها پیشنهاد کرد به ازای دریافت پول مبارزه خود را متوقف کنند

فارس الصلیحی، یکی از رهبران حزب کنگره ملی یمن، حزب حامی نیروهای حوثی در مصاحبه با خبرگزاری"ریا نوستی"اعلام کرد هیئت های عربستان سعودی و جنبش شیعیان حوثی به نام "انصارالله" در حال حاضر مشغول مذاکرات در عمان درباره قطع عملیات جنگی ائتلاف عربی در خاک یمن هستند.

طبق اطلاعات موجود عربستان آماده است در صورت قطع مقاومت مسلحانه حوثی ها و حروج نیروهای آنها از اراضی تصرف شده طی ماه های اخیر، آتشباری ها رامتوقف کرده، برای بازسازی اقتصادی یمن کمک مالی تخصیص داده و به قربانیان بمباران ها غرامت پرداخت کند.

فارس الصلیحی اعلام کرد حوثی ها در مذاکرات با ریاض تقاضا کرده اند عربستان در امور یمن دخالت نکند و از سوی دیگر ریاض خواستار عدم دخالت ایران در روند حل و فصل اوضاع در یمن شده است. سیاستمدار یمنی افزود "فعلا هیچگونه اطلاعی درباره ببار آمدن نتایج و توافقات مشخص " در مذاکرات دو طرف دریافت نشده است.

به تازگی رسانه های گروهی یمن گزارش دادند طرح عمان برای حل و فصل درگیری یمن در دست تدوین است.

ائتلاف کشور های عربی به رهبری عربستان سعودی از روز 26 ماه مارس عملیات نظامی موسوم به "طوفان قاطعیت" را علیه نیروهای حوثی در یمن و در حمایت از عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور سرنگون شده و فراری این کشور اجرا کرده است.هدف این عملیات وادار کردن حوثی ها به بازگرداندن هادی به قدرت است. با وجود اعلام پایان عملیات "طوفان قاطعیت" ، حملات هوایی ائتلاف کشور های عربی در یمن از اواخر آوریل با نام عملیات "احیای امید" ادامه یافته است.

به گفته سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، موضع مسکو جلوگیری از تشدید تنش در یمن و تلاش برای رعایت آتش بس از سوی تمام طرفها است.

اسپوتنیک

169978622222.jpg

منابع امنیتی یمن:

شهادت ۵۸۵ نفر در شهر عدن طی ۵۰ روز

منابع امنیتی یمن از شهادت ۵۸۵ نفر در شهر عدن طی ۵۰ روز خبر دادند.

به گزارش المیادین، منابع امنیتی یمن اعلام کردند که حملات عربستان سعودی به شهر عدن و مناطق اطراف آن طی ۵۰ روز گذشته ۵۸۵ شهید بر جا گذاشته است.

این آمار تنها مربوط به شهر عدن است و بنا بر اعلام وزارت بهداشت یمن تجاوز عربستان به یمن که از ششم فروردین آغاز شده است تاکنون هزاران شهید و زخمی بر جا گذاشته است.

بیمارستان های یمن به علت کمبود دارو و سوخت جهت فعالیت قادر به پذیرش بیماران نیستند. عربستان سعودی به تخریب زیر ساخت ها در یمن و کشتار مردم بیگناه این کشور اکتفا نمی کند بلکه از ورود کمک های دارویی و غذایی به یمن نیز جلوگیری می کند.

مهر

bei101-523_2015_115023_22222.jpg

داعش مجسمه‌های گچی موزه شهر باستانی "پالمیرا" را تخریب کرد

نیروهای گروه جهادی "دولت اسلامی" (داعش)، که این هفته توانستند کنترل شهر باستانی "پالمیرا" در سوریه را به دست بگیرند، وارد موزه این شهر شدند. مأمون عبدالکریم، رئیس اداره موزه‌ها و آثار باستانی سوریه، در یک نشست خبری در دمشق اعلام کرد که بر اساس اطلاعات به دست آمده از ساکنان پالمیرا، نیروهای داعش مجسمه‌های بدلی این موزه را که از گچ ساخته شده بود شکستند.

رئیس اداره موزه‌ها و آثار باستانی سوریه، درباره تاریخ دقیق ورود داعش به این موزه گفت: نیروهای داعش در همان روز پنج شنبه گذشته ٣١ اردیبهشت / ٢١مه که توانستند شهر پالمیرا را تصرف کنند، وارد موزه شدند. وی اضافه کرد که این نیروها فردای آن روز یعنی جمعه، دوباره به این موزه آمدند و درهای آن را بستند و در مقابلشان نگهبانهایی گذاشتند.

به گفته رئیس اداره موزه‌ها و آثار باستانی سوریه، داعش پرچم سیاه خود را بر فراز "ارگ مملوک" متعلق به قرن سیزدهم میلادی (قرون وسطی) در شهر پالمیرا به اهتزاز درآورده است.

وی تأکید کرد که هنوز نیروهای داعش قطعات باارزش این موزه را از بین نبرده‌اند، زیرا تقریباً هیچ چیزی در موزه باقی نمانده بود و اداره موزه‌ها و آثار باستانی سوریه این اداره به تدریج قطعات عتیقه را به دمشق منتقل کرده بودند.

با این حال، قطعات بزرگ مثل تابوت سنگی (واقع در ورودی موزه) که 3 تا 4 تن وزن دارد و قابل حمل نبود، در این موزه باقی مانده و موجب نگرانی مقام‌های اداره موزه‌ها و آثار باستانی سوریه شده است.

مأمون عبدالکریم، همچنین با بیان این که هنوز هیچ تحرکی از داعش در سایت باستانی پالمیرا دیده نشده، ابراز امیدواری کرد که این گروه شبه نظامی که سابقه ویران کردن موزه ها و آثار باستانی در مناطقی که تصرف کرده را دارد، این بار این اقدام خود را تکرار نکند. وی از جامعه جهانی نیز خواست تا پالمیرا و میراث فرهنگی سوریه را نجات دهند.

شهر باستانی پالمیرا واقع در 210 کیلومتری شمال شرق دمشق، از سوی یونسکو در فهرست میراث فرهنگی جهان به ثبت رسیده است.

محمدحسن الحمصی، یک نظامی اهل پالمیرا، به خبرگزاری فرانسه گفت که امروز شنبه ٢٣مه، رفت و آمد در پالمیرا عادی بوده و جنگنده های رژیم سوریه این شهر را بمباران نکردند.

این در حالی است که خبرگزاری رسمی سوریه امروز اعلام کرد که نیروی هوایی این کشور اجتماعات داعش در شرق استان حمص را بمباران کرد.

Fri

powel-222222.jpg

جنگ با ایران یعنی بازگشت عربستان به قبل از عصر صنعتی!

کالین پاول وزیر خارجه ایالات متحده در دولت جرج بوش از سیاست عربستان در یمن انتقاد کرد.

به گزارش دیپلماسی ایرانی صدای آمریکایی ها در انتقاد از عربستانی ها به دلیل حمله به یمن روز به روز بلندتر می شود. امریکایی ها اکنون می گویند که این حمله بررسی نشده بوده و تا کنون چیزی جز دردسر به دنبال نداشته است.

روز پنج شنبه گذشته بود که در آستانه نشست کمپ دیوید میان باراک اوباما، رئیس جمهوری امریکا با سران عرب شورای همکاری خلیج فارس، جان مک کین، نماینده جمهوریخواه کنگره امریکا در مصاحبه با شبکه الحره امریکا از حمله عربستان به یمن انتقاد کرد و گفت که عربستان بدون هماهنگی با امریکا اقدام به این جنگ کرد در حالی که از عواقب آن خبر نداشت. وی ضمن انتقاد از باراک اوباما همچنین گفت که سیاست های او باعث بی اعتمادی کشورهای عرب شورای همکاری شده و متحدان امریکا را ناامید کرده و سبب شده است تا عربستانی ها خودسرانه به یمن حمله کنند بدون این که به طور دقیق جوانب کار را سنجیده باشند. مک کین همچنین نسبت به بیدار شدن تروریسم در یمن هشدار داد و گفت اگر جنگ فعلی به همین شکل ادامه یابد بستر مناسبی برای ظهور دوباره تروریسم و فعالیت القاعده در یمن فراهم خواهد شد.

پیش از او مارتین دمپسی، رئیس ستاد ارتش امریکا در برابر کمیته شورای امنیت ملی نمایندگان کنگره امریکا از حمله عربستان به یمن بدون هماهنگی امریکا انتقاد کرده و گفته بود که باید بررسی بیشتری برای انجام این حمله می شد. وی وقتی که یکی از نمایندگان از او پرسید شما چه وقت از حمله عربستان به یمن مطلع شدید، گفت: دقیقا همان لحظه ای که عربستان حمله کرد!

علی رغم این که امریکا گفته است از این اقدام خصمانه عربستان حمایت می کند و مسئولیت کمک های لجستیکی و سوخت رسانی جنگنده های عربستانی را بر عهده می گیرد، عربستانی ها گلایه می کنند که امریکا نه تنها حمایت لازم را به عمل نمی آورد بلکه حتی مخالف ادامه جنگ است و تلاش می کند به سود ایران و متحدانش در یمن جنگ را پایان دهد.

این در حالی است که امریکایی ها انتقاد می کنند با گذشت بیش از ۴۰ روز از حمله عربستان و متحدان عربش به یمن هنوز هیچ چیزی به دست نیامده و ادامه این روند می تواند نتیجه معکوس داشته باشد و به خصوص مصالح امریکا را به خطر اندازد.

اما شاید صریح ترین و تندترین انتقاد را به عربستانی ها تا کنون کالین پاول، وزیر امور خارجه اسبق بیان داشته است. آن طور که در سایت های عربی آمده او در مصاحبه با شبکه خبری فاکس نیوز گفته است: ما اشتباه کردیم عربستان را به حال خودش رها کردیم تا به یمن حمله کند. ما نباید وعده های عربستانی ها را باور می کردیم.

وی در ادامه تاکید می کند، ملک سلمان و پسرش به ما گفتند که جنگ در یمن ۱۰ روز بیشتر طول نخواهد کشید و ارتش عربستان قادر است بعد از روز هفتم وارد صنعا شود. حمله انجام شد و نتیجه آن فعلا فاجعه آمیز بوده است. ۴۱ روز بعد از حملات هوایی اکنون فغان هم پیمانان عربستانی مان را می شنویم که کمک می خواهند برای این که یمنی ها همه را شوکه کرده اند. هیچ کس تصور نمی کرد که یمنی ها بتوانند وارد عربستان شوند و شهرهای مرزی را هدف بگیرند و سربازان عربستانی را بکشند و سلاح های عربستانی ها را تصرف کنند.

پاول سپس می گوید: «ما حمایت نظامی و لجستیکی بزرگی از عربستانی ها کردیم اما اشتباه کردیم روی ارتش عربستان حساب کردیم برای این که این ارتش ضعیف است و وزیر دفاعش هیچ فکری درباره واژه جنگ ندارد. برای همین ما به دوستان عربستانی مان توصیه کردیم به درگیری ها پایان دهند. برای این که دستشان برای ایران رو شده است. جنگ با ایران یعنی این که عربستان ظرف چند ساعت به قبل از عصر صنعتی باز گردد. من اعتراف می کنم که در آن ساعت ها ما نمی توانیم جلوی ایران را بگیریم که از ویرانی تاسیسات زیربنایی عربستان جلوگیری کند در آن صورت عربستانی ها هیچ خط تماسی نخواهند داشت که بتوانند با ما حرف بزنند!»

این اظهارات در شبکه های اجتماعی و صفحات فیسبوک عرب زبان ها بسیار چرخیده است. این نشان می دهد که همان طور که بسیاری می گویند امریکایی ها نیز نسبت به اشتباه عربستان در حمله به یمن اذعان دارند و آن را خطایی غیرقابل جبران می دانند. مساله ای که گفته می شود در نشست جان کری، وزیر امور خارجه امریکا قبل از نشست کمپ دیوید با مقام های عربستانی در ریاض نیز به آن اشاره شد و گویا ناراحتی عربستانی ها را به دنبال داشت.

ملی - مذهبی

f928818222222.jpg

لوپوئن:                      جنگنده های عربستان همه چیز را منهدم می کنند

پایگاه اطلاع رسانی روزنامه فرانسوی لوپوئن بااشاره به حمله جنگنده های عربستان به فرودگاه صنعا نوشت:هواپیماهای عربستان همه چیز را منهدم می کنند.

به نوشته لوپوئن، یک هواپیمای باربری ایلوشین که لوازم و کالاها را به فرودگاه صنعا منتقل کرده بود، توسط جنگنده های عربستان هدف قرار گرفت و منهدم شد.

این نشریه افزود: فرودگاه صنعا همانند دیگر فرودگاههای یمن هدف حملات شدید جنگنده های عربستان و کشورهای عضو ائتلاف عربی قرار گرفته است.

لوپوئن هدف از این بمباران ها را به عقب راندن نیروهای حوثی و انصارالله از مواضعی که در کنترل خود دارند عنوان کرد و افزود: نیروهای حوثی بخش اعظم خاک یمن را در کنترل خود دارند.

ایرنا

alalam_222222.jpg

سایت اماراتی جزئیات حمله زمینی عربستان به یمن را فاش کرد

عربستان که با همراهی 9 کشور عربی و آمریکا 'عملیات طوفان قاطعیت' را برای سیطره بر کشور یمن با تجاوز هوایی و دریایی به این کشور آغاز کرد، شاید در ابتدا پیش بینی نمی کرد که در باتلاقی فرو رود که خروج از آن مدتها طول بکشد.

پایگاه خبری اخبارالساعه امارات روز دوشنبه گزارش مفصلی از نقشه عربستان و متحدان ریاض در حمله هوایی و پس از آن اعزام نیروی زمینی به یمن منتشر کرد.

آل سعود ابتدا قصد داشت از طریق هوایی و بمباران مراکز حیاتی و نظامی یمن، این کشور را از مقابله و مواجهه با نیروهای ائتلاف ناتوان و سپس عملیات زمینی را شروع کند که با گذشت بیش از یک ماه، تاکنون این آرزو تحقق نیافته است.

این پایگاه خبری آورده است که عملیات زمینی عربستان از طریق کشور جیبوتی که قرار بود برای ایجاد منطقه امنی در شهر عدن برای بازگرداندن عبدربه منصورهادی رییس جمهوری مستعفی و فراری یمن صورت گیرد، به گفته کارشناسان مسایل سیاسی منطقه بیش از 27 روز به تاخیر افتاده است.

این عملیات قرار بود روز هفتم آوریل (هجده فروردین) و از طریق جیبوتی انجام شود، اما به دلیل ضعف لوجستیکی و فراهم نبودن مقدمات آن تا دیروز (یکشنبه) که به گفته ساکنان استان عدن حدود 30 نظامی وابسته به ائتلاف سعودی از طریق دریا و قایق های لاستیکی وارد این بندر شدند، انجام نشده است.

پایگاه خبری اخبارالساعه امارات به نقل از برخی ساکنان شهر عدن نوشت: نیروهای ائتلاف شنبه گذشته از طریق سواحل جیبوتی به ساحل منطقه الخیسه در البریقه در استان عدن اعزام و سپس به مرکز شهر منتقل شدند.

از سوی دیگر، منابع دیپلماتیک نیز دلیل تاخیر در ورود این نیروها به یمن را وقوع درگیری های شدید بین نیروهای وابسته به منصور هادی با نیروهای جنبش مردمی انصارالله در بندر عدن ذکر کردند.

بندر عدن که در خلیج عدن قرار دارد و بدون سیطره بر فرودگاه این شهر، امکان ورود نیروهای پیاده نظام به دلیل خطراتی که نیروهای جنبش انصارالله بوجود می آورند، امکان پذیر نیست.

نیروهای عربستان می خواهند از بندر عدن به عنوان پایگاه دریایی برای حملات دریایی و استقرار نیروهای زمینی استفاده کنند.

فرودگاه عدن شامل سه بخش است، پایگاه هوایی، فرودگاه شهری و محل استقرار لشگر 39 زرهی که از سال 1994 تشکیل شده است.

عربستان و گروه ائتلاف برای اعزام نیروهای پیاده نظام خود تاکنون منتظر سیطره کامل طرفداران منصور هادی بر فرودگاه عدن بودند.

** ماهیت عملیات زمینی علیه مردم یمن و اهداف آن:

عربستان از عملیات زمینی دو هدف نظامی و سیاسی را دنبال می کند. هدف نظامی ایجاد منطقه ای امن در شهر عدن در جنوب یمن است تا بتوانند از آن به عنوان پایگاهی برای استقرار نیروهای ائتلاف استفاده نماید. اما هدف سیاسی، استحکام جای پایی برای منصور هادی به منظور حضور در این کشور است. او با فرار از صنعا تاکنون از ریاض پایتخت عربستان عملیات طرفداران خود علیه جنبش انصارالله را هدایت می کرده است.

** اهمیت شهر عدن برای گروه ائتلاف به رهبری عربستان:

جغرافیای یمن از لحاظ نظامی به سه دسته تقسیم می شود، مناطق ساحلی، صحرای وسیع و کوهستان های صعب العبور. در چنین شرایطی امکان پیاده کردن نیروی نظامی بدون تسلط بر شهر عدن به هیچ وجه امکان پذیر نیست.

بندر عدن با بقیه استان های یمن مرتبط بوده و با مناطق کوهستانی ارتباط دارد و هر گروهی که بر این بندر تسلط یابد، می تواند از طریق زمینی به استان های دیگر دسترسی داشته و از طریق دریا سلاح های سنگین توپخانه ای وارد یمن نماید.

** صحنه عملیات:

عربستان و نیروهای همپیمان او قصد دارند بندر عدن را به عنوان صحنه اصلی عملیات زمینی خود قرار دهند و جیبوتی اولین نقطه آغاز این عملیات خواهد بود.

مسافت بین بندر عدن با سواحل جیبوتی حدود 240 کیلومتر است و این کشور از نظر نزدیکی به این بندر که بخشی از ساکنان آن از طرفداران منصور هادی هستند، برای عربستان از اهمیت خاصی برخوردار است. همچنین پایگاه های نظامی فرانسه و آمریکا نیز که با عربستان در انجام این عملیات همکاری دارند، در جیبوتی قرار دارد.

بندر الحدیده نیز در بین بنادر یمن دارای اهمیت خاصی است. الحدیده یک بندر اصلی در سواحل دریای سرخ است و از نشاط تجاری بیشتری نسبت به دیگر مناطق یمن برخوردار است. می توان با استفاده از پایگاه دریایی موجود در الحدیده همه تحرکات زمینی نیروهای جنبش انصارالله یا نیروهای خارجی طرفدار آن را از سمت شمال یا هرجای دیگر تحت سیطره و نظارت قرار داد.

عربستان و کشورهای ائتلاف از ارسال هرگونه کمکی از سوی خاک اریتره برای جنبش انصارالله وحشت دارند.

عربستان تقریبا دولت اریتره را هم در عملیات علیه یمن با خود همراه کرده است و در سفر اخیر اسیاس افورقی رییس جمهوری این کشور به عربستان، ملک سلمان با دو ولیعهد خود برای استقبال از وی به فرودگاه رفت .

منابع دیپلماتیک همچنین از حضور هزاران نیروی زمینی از کشورهای عربستان و ائتلاف در عملیات زمینی احتمالی علیه یمن خبر داده اند و گفته اند که واشنگتن و پاریس از طریق دو پایگاه نظامی خود در جیبوتی نقش مهمی در این عملیات ایفا خواهند کرد.

آمریکا بین 900 تا 1900 نیرو در پایگاه لیمونییر در پنج کیلومتری فرودگاه جیبوتی دارد که از سال 2002 به عنوان نیروی مشترک در شاخ آفریقا تشکیل شده است. پایگاه نظامی فرانسه نیز در کنار فرودگاه جیبوتی قرار دارد و با قدمت 100 ساله یکی از قدیمی ترین پایگاه های نظامی این کشور در آفریقا محسوب می شود و در کنار کشورهای دیگر شاخ آفریقا مثل سودان، اریتره، سومالی، گینه و نیز یمن و کشورهای خاورمیانه به مراقبت هوایی، دریایی و زمینی می پردازد.

پایگاه خبری اماراتی اخبارالساعه همچنین به نقل از منابع مطلع نوشت که حدود 150 نیروی نظامی اماراتی به پایگاه فرانسه در جیبوتی اعزام شده اند تا در عملیات زمینی علیه یمن مشارکت کنند.

به گفته این منابع، تعداد زیادی از این نیروها که به جیبوتی رفته اند از اهالی جنوب یمن هستند که پس از جنگ در سال 1993 میلادی به امارات رفته و با اخذ تابعیت این کشور در موسسات نظامی مشغول به کار شده اند.

این افراد نظامی که عمدتا خلبان و یا از مقامات ارشد نیروی دریایی هستند، به دلیل شناخت زیاد از جغرافیایی یمن و اماکن نظامی که تحت کنترل جنبش انصارالله و طرفداران علی عبدالله صالح قرار دارد، برای هدایت عملیات زمینی عربستان وارد جیبوتی شده اند.

در صحنه های عملیاتی نیز شواهدی بر تحرکات گسترده دیپلماسی و نظامی برای عملیات زمینی علیه یمن به چشم می خورد.

- از یکم تا 27 ماه مارس ( یازدهم اسفند تا هفتم فروردین): تماس های گسترده تلفنی بین شاه عربستان با فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه که به اعلام آمادگی پاریس برای تامین احتیاجات همه جانبه عربستان برای شروع عملیات علیه یمن انجامید.

- روزهای 11 و 12 ماه آوریل ( 22 و 23 فروردین) : لوران فایبوس وزیر خارجه فرانسه به ریاض رفت و در دیدار با شاه و وزیر دفاع عربستان، اوضاع یمن و روابط دو جانبه را با حضور فرمانده ارتش این کشور بررسی شد.

- 15 ماه آوریل (26 فروردین): ریاض یاسین وزیر خارجه دولت منحله یمن به جیبوتی رفت و با اسماعیل عمر جیلی رییس جمهوری این کشور در باره تحولات یمن و 'عملیات طوفان قاطعیت' بحث و تبادل نظر کرد.

- 18 آوریل (29 فروردین): سفیر جیبوتی در ریاض با توجه به نزدیکی کشورش و روابط تاریخی و امنیتی با یمن، از باز نمودن فضای هوایی و دریایی جیبوتی برای استفاده کشورهای ائتلاف در جنگ علیه یمن به رهبری عربستان خبر داد.

- 26 تا 28 آوریل (ششم تا هشتم اردیبهشت): هیاتی بلندپایه از عربستان و امارات در سفر به اریتره از بنادر عصب و مصوع و برخی جزایر دیگر مجاور با کشور یمن بازدید کردند.

- 28 و 29 آوریل (هشتم و نهم اردیبهشت ): اسیاس آفورقی رییس جمهور اریتره برای گفت وگو با شاه و ولیعهد عربستان به ریاض رفت و مورد استقبال خصوصی ملک سلمان قرار گرفت.

- 30 آوریل (دهم اردیبهشت): اسماعیل عمر جیله رییس جمهوری جیبوتی در تماس تلفنی با ملک سلمان شاه عربستان و ولیعهد و جانشین ولیعهد این کشور در باره تحولات یمن و عملیات طوفان قاطعیت گفت وگو کرد.

- چهارم می (14 اردیبهشت): رییس جمهوری فرانسه برای امضای قرارداد فروش هواپیماهای جنگنده 'رافائل' به دوحه سفر کرد. این سفر رییس جمهوری فرانسه قبل از سفر وی به ریاض بود که به دعوت ملک سلمان برای حضور در نشست سران کشورهای شورای همکاری خلیج فارس انجام می گرفت. این اولین حضور یک رهبر کشور غربی در این نشست بود که برای بررسی عملیات نظامی عربستان در یمن صورت می گرفت.

- پنجم می (15 اردیبهشت): جان کری وزیر خارجه آمریکا در راس هیاتی بلندپایه به جیبوتی خواهد رفت. وی در این سفر از پایگاه لیمونییر در خاک این کشور بازدید می کند. آمریکا و جیبوتی در سال 2003 میلادی توافقنامه تاسیس پایگاه نظامی در جیبوتی را با هدف استفاده علیه فعالیت های تروریستی در شاخ آفریقا امضا کردند.

عربستان به همراه 9 کشور عربی دیگر با همکاری آمریکا از ششم فروردین حملات وحشیانه ای علیه زیر ساخت ها و مراکز مسکونی یمن آغاز کرده است .

در جریان این حملات تاکنون هزاران یمنی کشته ، مجروح و یا آواره شده اند .

خبرآنلاین

farhangnews222222.jpg

دفاع آمریکا از تجهیز عربستان به بمب‌های خوشه‌ای

پس از آنکه دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد بمب‌های خوشه‌ای توسط ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن استفاده می‌شود، آمریکا از داشتن ذخایر این بمب‌ها و تجهیز عربستان به این بمب‌ها دفاع کرده و مدعی شده برای فروش این تسلیحات محدودیت‌هایی وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد تصاویر، فیلم‌های ویدئویی و سایر شواهدی را که مبنی بر استفاده از بمب‌ها و مهمات خوشه‌ای توسط ائتلاف تحت رهبری عربستان در یمن است، یافته است.

در همین حال یکی از مقام‌های وزارت دفاع آمریکا گفت: ما تلفات غیرنظامیان را به خاطر وخامت جنگ و درگیری‌ها در یمن به حساب می‌آوریم. ما از طرفین درگیر در یمن می‌خواهیم تا به قوانین بین‌الملل پایبند بمانند و برای کاهش تعداد تلفات غیرنظامیان هرآنچه را که ضروری است انجام دهند. واشنگتن به دقت گزارش دیده‌بان حقوق بشر را بررسی می‌کند.

دیده‌بان حقوق بشر اعلام کرد، مهمات استفاده شده در یمن به نظر ساخت "شرکت سیستم‌های تکسترون" است و طی سال‌های گذشته آمریکا آن‌ها را برای امارات متحده عربی و عربستان می‌فرستاد.

این سلاح‌ها که از نوع CBU-105 هستند توسط کنوانسیون مهمات خوشه‌ای ممنوع اعلام شده اما واشنگتن اجازه استفاده و صادرات آن را دارد چون میزان مهمات عمل نشده را به یک درصد کاهش می‌دهد.

مقام مسئول وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) به سیاستی برای اعمال محدودیت در نقل و انتقال اینگونه تسلیحات اشاره کرد و گفت: ارسال این نوع تسلیحات تنها در صورتی انجام می‌شود که علیه هدف مشخص نظامی باشد و علیه غیرنظامیان و مناطق مسکونی نباید استفاده شود و این مولفه بسیار حساس در این سیاست است.

ممنوعیت استفاده از مهمات خوشه‌ای در سال 2008 و توسط 116 کشور به تصویب رسید اما این قرارداد از جانب آمریکا، عربستان و شرکای ائتلاف ضد حوثی‌ها پذیرفته نشده است.

ایسنا

81592559-6424934.jpg

روسیه:                   آمریکا مسئول حملات هوایی عربستان به یمن است

'ویتالی چورکین' نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد: مسئولیت حملات هوایی به یمن بر عهده آمریکا است زیرا این کشور از بمباران یمن توسط جنگنده های سعودی و متحدانش حمایت می کند.

به گزارش روز شنبه ایتارتاس، چورکین در جمع خبرنگاران روس زبان گفت: آمریکا که از بمباران شهرهای یمن توسط عربستان سعودی و کشورهای متحد آن حمایت می کند باید مسئولیت عواقب انسانی این سیاست خود را برعهده گیرد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با بیان این که انفجار شدیدی در نزدیکی سفارت روسیه در یمن رخ داده است، اظهار داشت: مسئولیت این اقدام با توجه به حمایت واشنگتن از حملات جنگنده های عربستانی و متحدانش بر عهده آمریکا قرار دارد.

وی افزود: این گونه رویدادها بشدت نگران کننده است. زیرا بمباران های کنترل نشده و حملات موشکی به شهرهای یمن وضعیت بسیار خطرناکی را در این کشور به وجود آورده که نگران کننده است.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل بر ضرورت توجه جامعه جهانی به وضعیت انسانی در یمن و کشتار گسترده غیرنظامیان در این کشور تاکید کرد و اظهار داشت: روسیه از وضعیت یمن و پیامدهای ادامه جنگ و خونریزی در این کشور بشدت نگران است.

وی افزود: ذخایر مواد غذایی و دارو در یمن رو به پایان گذاشته و ارسال کالاهای ضروری و مایحتاج مردم ازجمله سوخت با توجه به محاصره این کشور توسط عربستان سعودی و متحدانش و حملات هوایی آنها با دشواری مواجه شده و کشورهای مهاجم مانع این اقدامات می شوند.

چورکین هشدار داد این اقدامات عربستان سعودی و متحدانش مغایر با قطعنامه 2116 شورای امنیت سازمان ملل است که فقط ارسال تسلیحات به جنبش انصارالله را منع کرده است.

وی ادامه داد: ارسال مواد غذایی، کالاهای ضروری و سوخت به یمن نباید منع شود و چنین اقدامی غیرقانونی و مغایر با اصول انسانی بین المللی است.

مقام روس با بیان این که اقدامات عربستان سعودی و متحدانش در یمن موجب نگرانی شدید شده است، اظهار داشت: در نشست شورای امنیت موضع خود را به صراحت اعلام و خاطرنشان کردیم که سازمان ملل باید برای جلوگیری از این گونه اقدامات و پیشگیری از بروز فاجعه انسانی گسترده در یمن وارد عمل شود.

وی افزود: در قطعنامه یمن هیچ اشاره ای به اقدامات کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در یمن نشده است و فقط از ابتکارات سیاسی آنها برای حل این مساله پشتیبانی شده است.

چورکین گفت: به این ترتیب بمباران های یمن توسط جنگنده های سعودی و متحدانش خارج از چارچوب قطعنامه 2216 انجام می گیرد و آنها این اقدامات را بدون مجوز شورای امنیت و بطور یکجانبه انجام می دهند که عواقب بسیار خطرناکی به همراه خواهد داشت.

عربستان سعودی پس از حدود یک ماه بمباران زیرساخت های یمن و از بین بردن تاسیسات حیاتی این کشور بدون آن که به اهداف خود دست یابد، اعلام آتش بس کرد اما بعد از این اقدام تبلیغاتی همچنان یمن را هدف حملات هوایی قرار داد به طوری که در 2 روز گذشته 40 بار باندهای فرودگاه بین المللی صنعا را هدف گرفت تا از کمک رسانی به مردم این کشور جلوگیری شود.

سازمان بهداشت جهانی آخرین آمار کشته شدگان تهاجم 6 هفته ای عربستان و حامیانش به یمن را بیش از یک هزار و 250 تن و زخمی شدگان را پنج هزار و 44 تن اعلام کرده است.

​ایرنا

CBYF1-1WAAEWbyK2222222.jpg

فرستاده سابق سازمان ملل در یمن:

قطعنامه شورای امنیت علیه یمن مشکلات مردم آن را دوچندان می‌کند

«جمال بن عمر»، فرستاده سابق سازمان ملل در یمن با انتقاد از قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه یمن تأکید کرد که این قطعنامه ورود کمک‌های بشردوستانه به این کشور را با مشکل مواجه می‌سازد.

به گزارش النشره، «جمال بن عمر» فرستاده سابق سازمان ملل در یمن از قطعنامه اخیر این سازمان علیه یمن به شدت انتقاد کرد.

وی در این خصوص گفت: این قطعنامه بر ممنوعیت تسلیح حوثی ها تأکید دارد اما در واقع ورود کمک های بشردوستانه به این کشور را با مشکل مواجه می کند.

بن عمر تأکید کرد: این قطعنامه می تواند مقدمه ای برای صدور قوانین بین المللی مبنی بر ممنوعیت ورود کالاهای تجاری و ضروری به یمن باشد.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: گفتگوهای داخلی در یمن به دور از دخالت های خارجی می تواند یمن را از بحران کنونی خارج و صلح و آرامش را برای آن به ارمغان آورد.

مهر

alghods-alarabi-16.jpg

انتقاد شدید برادر پادشاه عربستان از تجاوز ریاض به یمن

برادر پادشاه عربستان با انتقاد شدید از تجاوزات هوایی این کشور به یمن فاش کرد که ریاض به این نتیجه رسیده که وارد جنگی با تصمیمات اشتباه شده است.

طلال بن عبدالعزیز، یکی از برادران پادشاه عربستان در گفت‌وگو با شبکه فوکس آلمان با انتقاد شدید از عملیات "طوفان قاطع" و رهبری کشورش در این عملیات عنوان داشت: خلبان‌هایی که یمن را بمباران می‌کنند مزدور هستند و هزینه‌های بسیاری را برای عربستان به دنبال داشته‌اند.

وی در ادامه افزود: خلبان‌هایی که در عملیات حضور دارند از پاکستان، هند، فرانسه وآمریکا و همچنین مصر هستند و برای هر سورتی پرواز 7500 دلار از عربستان دریافت می‌کنند.

طلال ادامه داد: ریاض در حال حاضر احساس می‌کند که وارد جنگی با تصمیمات اشتباه شده است و اکنون برای توقف جنگ حاضر به قبول شروطی شده است که پیش از آغاز عملیات طوفان قاطع آنها را نمی‌پذیرفت.

این شاهزاده عربستانی با انتقاد از عملکرد دولتمردان کشورش گفت: همپیمانان عربستان پشت کشور را در این عملیات خالی کردند چرا که می‌دانستند یمن باتلاقی است که خلاصی از آن وجود ندارد.

طلال بن عبدالعزیز تاکید کرد: رهبران عربستان به همپیمانان خود در جنگ یمن گفته‌اند که اقدامی تحریک کننده علیه ایران انجام ندهند چرا که اگر ایرانی‌ها وارد این جنگ شوند آتش جهنم به پا خواهد شد. نیروهای ایرانی مانند یمنی‌ها نیستند چرا که آنها قادرند زیرساخت‌ها و ارتش عربستان را ظرف 24 ساعت ویران کنند.

وی در ادامه افزود فرماندهان ارتش عربستان درخصوص جنگ زمینی علیه یمن دچار تردید هستند و برخی از سرباز‌ها از خدمت فرار کردند چرا که شنیده‌اند همپیمانان عربستان در این جنگ پشت آنها را خالی کرده‌اند.

ایسنا

9922222-3.jpg

شکست بزرگ عربستان سعودی

اسپوتنیک: در نهایت تلاش های ایران - روسیه و کشورهای دلواپس آینده منطقه خاورمیانه اعلام شد که عملیات نظامی بر علیه یمن متوقف گشته. سی ان ان آتش بس یمن را نتیجه رایزنی های محرمانه ایران و عربستان سعودی توصیف کرد.

ظاهرا رایزنی هایی بین عربستان سعودی و ایران و دیگر کشورهای منطقه در این زمینه درجریان بوده است. سی ان ان می افزاید: ظاهرا ترکیه و عمان تسهیل کننده گفتگوهای ایران و عربستان سعودی در این باره بوده اند.»

در گزارش اسپوتنیک آمده است: به هر ترتیب این ماجرا را تحلیل کنید در نهایت به این نتیجه می رسید  « این مردم یمن بودند که با مقاومت خود پیروز میدان بودند » و « عربستان سعودی وهمپیمانانش بودند که با ریختن خون هزاران عرب مسلمان بدون هیچ نتیجه ای به بمباران خود پایان دادند و سرافکنده از ماجراجویی خود بیرون آمدند ».

عربستان سعودی اعلام کرد که چون به اهداف خود رسیده عملیات را متوقف می کند، اما با برآورد هدف های اولیه اعلام شده سعودی ها می توان گفت عربستان حتی به یک هدف خود هم نرسیده.

اما چه شد که عربستان سعودی با این دستپاچگی آتش بس را اعلام کرد؟

در واقع عربستان سعودی به یک بن بست تمام عیار رسیده بود و به همین دلیل و با تحریک فرزندش محمد پادشاه دستور ورود گارد ملی را صادر کرد و تصمیم داشت وارد جنگ زمینی گردد اما بلا فاصله پس از صدور دستور وی چند اتفاق پیش آمد.

منابع مطلع اظهار داشتند:

1- ایران موفق شد کشورهای مختلف را قانع کند تا با طرح صلح این کشور برای یمن موافقت کنند و از رئیس جمهوری ایالات متحده تا رهبران کشورهای عربی با پادشاه عربستان سعودی تماس گرفتند و تایید خود نسبت به طرح ایران را اعلام نمودند و اظهار نظر آقای عبد اللهیان (معاون وزیر امور خارجه ایران) نشان داد که اطلاعات ایرانی ها بیش از پادشاه عربستان اطلاعات موثق از ماجراهای پشت پرده داشتند.

2- طی تماس پادشاه عربستان با پرزیدنت ولادیمیر پوتین ، رئیس جمهوری روسیه به صراحت اعلام کرد که دلیل رای ممتنع روسیه به تصمیم اخیر شورای امنیت این بود که روسیه خواهان ورود برای حل مسالمت آمیز مساله یمن می باشد و ادامه روند بمباران به نفع عربستان سعودی نیست و در صورت شروع عملیات زمینی واکنش انصار الله منجر به آبروریزی بیشتر خواهد شد و به هیچ وجه به نفع ثبات عربستان وخاندان آل سعود نخواهد بود. و پادشاه عربستان از رئیس جمهوری روسیه تقاضا کرد کمک کند عربستان بتواند با حفظ آبروی خود از این ماجرا بیرون آید که آقای پوتین هم شرط ورود روسیه را توقف بدون قید و شرط عملیات عنوان کرد.

3- عمان - الجزایر - عراق - مصر - ترکیه - پاکستان و حتی اردن فشارهای هماهنگی را بر عربستان انجام دادند و همگی از طرح ایران برای صلح در یمن حمایت کردند.

4- مصری ها طی تماس با ایرانی ها از آنها تقاضا کردند تا موافقت کنند طرح صلحشان با تغییرات اندکی و از کانال دیگری به عنوان طرح صلح خلیجی یا عربی و یا… موافقت کنند که در نهایت قرار شد طرح صلح یا با نام ایران و یا با نام روسیه به شورای امنیت ارائه گردد.

5- طی هفته اخیر اختلافات شدیدی میان عربستان سعودی از یکسو و امارات عربی متحده در مورد سلاح هایی که در عملیات استفاده می گردد ( که برخی منابع معتقد هستند توسط اسرائیل در اختیار عربستان قرار گرفته بودند ) و نحوه ادامه عملیات و اهداف عملیات پیش آمد که قطر هم به این اختلافات پیوست و از سه روز گذشته نماینده امارات در ائتلاف در جلسات هماهنگی حظور نداشت که در واقع نشانه عقب نشینی امارات از حمایت از ائتلاف سعودی بود. قطر و کویت و بحرین هم از قبل حضور قابل توجهی در این عملیات نداشتند و به این ترتیب عربستان دیگر هیچ همپیمانی در عملیات نداشت.

6- تعدادی از شاهزاده های ذی نفوذ عربستان برنامه ریزی کرده بودند که در صورت اقدام شاه به چنین ماجراجویی ای (ورود به عملیات زمینی) پادشاه را به دلیل بی کفایتی سرنگون کنند و منتظر تحرک گارد ملی بودند. واین یکی از اصلی ترین دلایل تغییر سریع موضع پادشاه بود چرا که منابع آگاه به او اطلاع دادند که ایالات متحده و روسیه و کشورهای دیگر از این جریان حمایت خواهند کرد.

7- ایرانی ها و روس ها به عربستانی ها اطلاع دادند که امکان کنترل انصار الله و ارتش یمن دیگر وجود ندارد و اگر عملیات متوقف نشود احتمال دارد از موشک هایی که در اختیار دارند استفاده کنند و ریاض و مراکز استراتژیک عربستان را مورد هدف قرار دهند و آنها درک می کنند که یمنی ها هم حق پاسخ دادن دارند و این واکنش ظرف 24 ساعت آینده انجام خواهد شد.

بر اساس توافقات پشت پرده همان چهار بند پیشنهادی ایران اعمال خواهد شد یعنی 1 - اعلام آتش بس (که اعلام شد) 2 - ارسال کمک های انسان دوستانه 3 - شروع گفتگوی آشتی ملی طرف های یمنی (که در مسقط ویا موسکو خواهد بود) 4 - برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در یمن (که فعلا به دلیل مشکلات انتخاباتی درون یمن از طرف برخی کشورهای عربی پیشنهاد شده آقای خالد بحاح سرپرستی دولت موقت وکمسیون انتخاباتی را عهده دار گرددد و عبد ربه منصور به عنوان مریضی کناره گیری کند وحتی عربستانی ها پیشنهاد داده اند که انصار الله سهم اصلی قدرت درون حکومت موقت را داشته باشند اما انصار الله تا به این لحظه موافقت خود خود را اعلام نکرده) .

در نهایت باید گفت انصار الله از بدو تحرک خود به دنبال رسیدن به حکومت نبودند ولی با وقوع خلاء قدرت بر اثر استعفای رئیس جمهوری مجبور به اداره امور دولت شدند امروزه نقش اصلی در هر حکومتی در یمن را خواهد داشت و با عملیاتی که ائتلاف عربستانی در یمن انجام داد ارتش و نیروهای مسلح یمن ضربه سنگینی را متحمل شدند و برای حفظ امنیت مجبور خواهند بود از کمک انصار الله استفاده کنند مضاف بر همه این مسایل حمله عربستان به یمن منجر به آن شد تا پشتیبانی عمومی از انصار الله فوق العاده بالا برود و از این پس انصار الله مشابه حزب الله لبنان نقش اول پشت پرده در یمن را بازی خواهند کرد. همان نقشی که انصار الله از بدو حرکت خود برای خود ترسیم نموده بود و عربستانی ها با اشتباهات خود این زمینه را برای انصار الله فراهم نمودند.

سی ان ان - اسپوتنیک

1429596162422222.jpg

افزایش تعداد ناوهای آمریکایی در اطراف یمن

نیروی دریایی آمریکا در بحبوحه افزایش تنشها در منطقه، دو ناو دیگر خود را در آبهای یمن و برای عملیات امنیت دریایی مستقر کرده است.

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، پنتاگون در بیانیهای اعلام کرد: ناو هواپیمابر یو اس اس تئودور روزولت و ناو یو اس اس نورماندی از خلیج فارس به دریای عرب منتقل و در آبهای یمن مستقر شدند.

پنتاگون در ادامه بیانیه خود آورده است، این دو ناو به سایر نیروهای آمریکایی که عملیات امنیت دریایی را در دریای عرب، خلیج عدن، تنگه بابالمندب و جنوب دریای احمر انجام میدهند پیوسته اند.

وزارت دفاع آمریکا در ادامه بیانیه خود به این مساله اشاره کرده که با توجه به بیثباتی اوضاع امنیتی در یمن این کار را انجام داده است.

در همین حال سرهنگ استیو وارن، سخنگوی پنتاگون گزارش ها درباره این مساله را رد کرد که ناوهای نیروی دریایی آمریکا برای ماموریت رهگیری ارسال تسلیحات ایرانی به حوثی ها در یمن به منطقه اعزام شده اند.

مقامهای پنتاگون به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که ناو هواپیمابر روزولت به جمع ۹ ناو جنگی آمریکا میپیوندد که از قبل در خلیج عدن و جنوب دریای عرب مستقر بودند و این کشتی ها حامل تیم هایی هستند که برای ورود به سایر کشتی ها و جستجوی آنها آمادگی دارند.

نیروی دریایی آمریکا در مواردی برای مقابله با دزدی دریایی در اطراف آفریقا و این منطقه مامورانش را به سایر کشتی ها می فرستد.

مقام های آمریکایی تاکید کرده اند که تاکنون هیچ کدام از خدمه ارتش وارد کشتی های ایرانی نشده اند.

نیروی دریایی آمریکا در بیانی های گفت که ناو هواپیمابر روزولت که کشتی یو اس اس نورماندی، مسلح به موشکهای کروز، آن را اسکورت می کند روز ۱۹ آوریل با عبور از تنگه هرمز به دریای عرب رفت.

نیروی دریایی آمریکا گفت که هدف این عملیات "تامین ایمنی خطوط مهم کشتیرانی" در منطقه است.

​ایسنا

IMG16595875.jpg

حضور ۷ ناو آمریکایی در اطراف یمن

منابع نظامی آمریکا از حضور ۷ ناو جنگی این کشور در اطراف آبهای یمن خبر دادند.

به گزارش واشنگتن پست، در حالیکه بمباران یمن توسط ائتلاف سعودی ادامه دارد مقامات نظامی آمریکا از حضور ۷ ناو این کشور در اطراف آبهای یمن خبر دادند.

در این گزارش آمده است این کشتی ها مرتبا در حال گشت زنی در آبهای خلیج عدن و دریای سرخ هستند.

مقامات نظامی آمریکا با اشاره به این موضوع که ائتلاف ضد یمنی به رهبری سعودی ها بنادر یمن را محاصره دریایی کرده اند و از سویی هم ایران که در این هفته ناوهای خود را به منطقه اعزام کرده است اعلام داشته اند که شرایط در منطقه حساس است.

​مهر

163895522222.jpg

ناوهای روسی محاصره یمن را شکستند

منابع سیاسی در صنعا از نادیده گرفتن محاصره اعمال شده از ائتلاف تحت رهبری سعودی ها از سوی ناوهای روسی در یمن و ورود آنها به آبهای منطقه ای این کشور خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اب پرس، منابع سیاسی در صنعا پایتخت یمن اعلام کردند: ناوهای جنگی روسیه محاصره اعمال شده از سوی ائتلاف تحت رهبری سعودی ها را شکسته اند و بدون کسب مجوز آنها وارد آبهای منطقه ای یمن شده اند.

به گفته این منابع روس ها به دنبال تعلل ائتلاف در اجازه دادن به هواپیماهای روسی برای نشستن در فرودگاه صنعا برای خروج اتباع روس در یمن ناوهای خود را به حرکت درآورده اند و ناوهای ائتلاف تحت رهبری سعودی جرات متوقف کردن نیروی دریایی روسیه را نداشته اند.

این در حالی است که ایگور کناشینکف سخنگوی وزارت دفاع روسیه روز گذشته اعلام کرده بود که کشتی های وابسته به نیروی دریایی روسیه ۳۰۸ شهروند که ۴۵ نفر از آنها را روس ها تشکیل می دهند را خارج کرده است.

مهر

018370788_4030022222.jpg

هراس ائتلاف عربی از حضور ناوهای ایران درخلیج عدن

ائتلاف کشور های عربی به رهبر عربستان سعودی که در حال مبارزه با نیروهای حوثی در یمن است، حضور کشتی های نظامی ایران درخلیج عدن را خطرناک می داند.

به گزارش خبرگزاری "آناتولی"، ژنرال احمد العسیری، سخنگوی رسمی ائتلاف کشور های عربی ضمن اعلام این مطلب گفت: " ما می دانیم که این ناوها در آب های بین المللی هستند و این حق ایران است که آنها را به آنجا اعزام کنند اما خاک یمن و آبهای داخلی آن تحت نظارت دائمی ائتلاف قرار دارد. اگر این ناوها برای رساندن اسلحه یا هرگونه کمک به شبه نظامیانتلاش کنند، ما از حق دادن پاسخ مناسب به آنها برخوردار خواهیم بود".

ژنرال احمد العسیری گفت:" ائتلاف بطور هماهنگ و به صورت جبهه متحد عمل کرده و عملیات در راستای رسیدن به نتیجه نهایی جریان دارد".

یادآور می شود عربستان سعودی با حمایت بعضی از متحدانش عرب خود از جمله بحرین، قطر، کویت و امارات متحده عربی از روز26 مارس عملیات نظامی موسوم به "توفان قاطعیت" را علیه نیروهای حوثی در یمن اجرا می کند. این عملیات بعد از به قدرت رسیدن حوثی ها در یمن و فرار رییس جمهور یمن از کشور خود اجرا می شود.

اسپوتنیک

0724572222.jpg

آمریکا اجازه دخالت ایران در رویدادهای یمن را نخواهد داد

جان کری، وزیر امور خارجه آمریکا اعلام کرد ایالات متحده خواهان رویارویی با ایران نیست اما آمریکا اجازه دخالت این کشور در رویدادهای یمن را نخواهد داد.

رئیس دیپلماسی آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی "پی بی اس" ضمن پاسخ دادن به سوالاتی درباره حمایت تهران از نیروهای حوثی در یمن این مطلب را اعلام کرده و افزود:" تهران باید بداند که ایالات متحده نسبت به برهم خوردن ثبات در منطقه و هدایت نهانی عملیات جنگی از آن سوی مرزهای بین المللی بی تفاوت باقی نخواهد ماند".

کری اطمینان داد که دولت باراک اوباما با وجود ادامه مذاکرات با ایران آماده برخورد شدید با جمهوری اسلامی در رابطه با رویداد های یمن است. وزیر امور خارجه آمریکا تاکید کرد واشینگتن به حمایت از عملیات جنگی گروهی از کشور های عربی به رهبری عربستان علیه نیروهای حوثی در یمن ادامه خواهد داد.

یادآور می شود عربستان سعودی با حمایت بعضی از متحدانش عرب خود از جمله بحرین، قطر، کویت و امارات متحده عربی از روز26 مارس عملیات نظامی موسوم به "توفان قاطعیت" را علیه نیروهای حوثی در یمن اجرا می کند. این عملیات بعد از به قدرت رسیدن حوثی ها در یمن و فرار رییس جمهور یمن از کشور خود اجرا می شود.

اسپوتنیک

3-14-2013_92245_l222222-2.jpg

مخالفت پارلمان پاکستان با دخالت نظامی در یمن؛ ظریف به اسلام آباد می رود

نمایندگان پارلمان پاکستان روز چهارشنبه بار دیگر تاکید کردند که با شرکت این کشور در ائتلاف تحت رهبری عربستان سعودی و حملات هوایی آن بر یمن مخالف هستند. از سوی دیگر، قرار است امروز محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برای گفتگو درباره بحران یمن، به پاکستان سفر و با مقام های این کشور دیدار و گفتگو کند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک نماینده پارلمان پاکستان گفت جنگ یمن، جنگ پاکستان نیست و نمایندگان به دولت توصیه می کنند نیروی نظامی به یمن اعزام نکند.

این نماینده پارلمان افزود پاکستان بعنوان یک کشور مسلمان وظیفه دارد با هرگونه تهدید علیه اماکن مقدس اسلامی مقابله کند اما در شرایط کنونی تهدیدی متوجه این اماکن نیست.

طاهر حسین، یک عضو مجلس سنای پاکستان از این فراتر رفته و گفت در بحران کنونی در یمن، متجاوزین سعودی ها هستند و یمنی ها صرف قربانیان این تجاوز هستند.

مخالفت پارلمان پاکستان با شرکت این کشور در ائتلاف ضد شیعیان حوثی در یمن در حالی ابراز شده که روز گذشته، نواز شریف، نخست وزیر پاکستان گفت برای تصمیم گیری در این مورد عجله لازم نیست و او امیدوار است بحران یمن در تفاهم با سایر کشور های مسلمان حل گردد.

آقای نواز شریف در همین رابطه از ایران خواست در مذاکرات برای حل بحران یمن سهم بگیرد.

قرار است امروز محمد جواد ظریف، وزیر خارجه ایران برای گفتگو درباره بحران یمن، به پاکستان سفر و با مقام های این کشور دیدار و گفتگو کند.

انتظار می رود علاوه از بحران یمن، وزیر خارجه ایران مساله کشته شدن هشت مرزبان ایرانی در مرزهای ایران با پاکستان را نیز با مقام های پاکستانی مطرح کند.

آقای ظریف، قبل از مسافرت به پاکستان ، امروز به عمان سفر و با وزیر خارجه این کشور درباره بحران یمن گفتگو کرد.

Fri

1631575.jpg

انتقاد پارلمان افغانستان از پیوستن کابل به ائتلاف ضد یمنی

پارلمان افغانستان با انتقاد از تصمیم اخیر «اشرف غنی» مبنی بر حمایت از تجاوز عربستان به یمن، این تصمیم را بر خلاف منافع ملی کشور دانست و از اشرف غنی انتقاد کرد.

به گزارش مهر در کابل، چندی پیش کاخ ریاست جمهوری افغانستان با انتشار بیانیه ای حمایت کامل خود را از تجاوز عربستان به یمن اعلام کرد و گفت با تمام قوا در کنار دولت عربستان خواهد بود.

عبدالرئوف ابراهیمی، رئیس پارلمان افغانستان از اشرف غنی، رئیس جمهور، خواست تا هرچه سریعتر خطوط اساسی کشور در سیاست خارجی را برای تایید به مجلس ارسال کند تا در آینده چنین اتفاقاتی نیفتد.

برخی دیگر از نمایندگان پارلمان افغانستان نیز این تصمیم اشرف غنی را تصمیمی شخصی عنوان کردند و گفتند حمایت از تجاوز عربستان به یمن مورد تایید پارلمان و مردم افغانستان نیست.

مهر

16309482222.jpg

اختلاف در ارگ ریاست جمهوری افغانستان بر سر موضوع یمن

پس از اعلام حمایت کابل از تجاوز عربستان به یمن، مقامات ارگ ریاست جمهوری افغانستان اختلاف شدیدی بر سر این موضوع پیدا کرده اند. مهمترین مخالف این تصمیم، دکتر عبدالله رئیس اجرایی دولت افغانستان است.

به گزارش مهر، مقامات ارگ ریاست جمهوری افغانستان، اختلاف شدیدی بر سر حمایت از تجاوز عربستان به یمن پیدا کرده اند.

چند روز پیش اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان، به دعوت از ملک سلمان پادشاه عربستان از تجاوز این کشور به خاک یمن حمایت کرد و طی بیانیه ای وفاداری خود به عربستان را اعلام نمود، اما دیگر مقامات ارگ همچون عبدالله عبدالله، ریاست اجرایی افغانستان و محمد محقق، معاون وی از این تصمیم غنی انتقاد کرده و این موضع را مخالف توافقات در شورای امنیت ملی می دانند.

محقق، معاون دوم ریاست اجرایی افغانستان، حمله عربستان به یمن را قانون شکنی جهانی می داند و خواهان متوقف شدن فوری این حملات شده است.

همچنین دکتر عبدالله نیز در اظهار نظری گفته اگر حرمینِ شریفین تهدید شود، کابل در کنار ریاض می ایستد؛ اما این به معنای حمایت از حمله نظامی عربستان سعودی به یمن نیست.

دکتر عبدالله تاکید کرد افغانستان از جنگ خسته شده و خواهانِ پایان بخشیدن به بحرانِ یمن از طریقِ گفتگوهای سیاسی‌ است.

مردم افغانستان و فعالان مدنی این کشور نیز انتقادات تندی به این تصمیم داشتند و به تصمیم اشرف غنی واکنش نشان دادند.

قابل ذکر است که در طول تاریخ افغانستان، کابل همیشه در جنگ ها بی طرف بود و این اولین بار است که دولت کابل از کشوری اعلام حمایت می کند.

مهر

07774822222.jpg

چرا یمنی ها پاسخ حملات سعودی ها را نمی دهند

چند روز از حملات نیروی هوایی عربستان سعودی به یمن می گذرد و سوالی که از ذهن همه میگذرد این است که چرا یمنی ها هنوز پاسخی به سعودی ها نداده اند؟

برای پاسخ به این سوال باید شرایط مختلف یمن را کنار هم گذاشت.

1 - هدف اول انصار الله و ارتش یمن نابودی طرفداران منصور هادی و القاعده که مورد حمایت عربستان سعودی علی الخصوص در عدن می باشند است اما هدف حملات سعودی به یمن توقف این عملیات بوده پس اگر انصار الله و ارتش یمن ادامه عملیات خود به سمت جنوب را متوقف کنند و متوجه شمال شوند هم سعودی ها موفق شده اند و هم اینکه در دو جبهه مشغول جنگ خواهند شد که به ضرر آنها است.

آنها باید علاوه بر عدن بر باب المندب هم تسلط کامل یابند موقعیت استراتژیک باب المندب به آنها اجازه می دهد بر اقتصاد برخی کشورها مثل مصر و سودان که ممکن است نیروی زمینی بخواهند برای عربستان بفرستند تاثیر بگذارند.

2 – ادامه حملات عربستان سعودی به یمن (که فرهنگ قبیله ای هنوز بر آن حکم فرماست) منجر به نفرت و انزجار روز افزون عمومی علی الخصوص قبایل مختلف از سعودی ها و همچنین منصور هادی می گردد و در واقع تلاش آنها برای کنار گذاشتن عبدربه منصور هادی را میان مردم یمن مشروعیت بیشتری می بخشد چرا که این عملیات با تقاضای منصور هادی انجام می گردد و هر یک یمنی که کشته می شود یک قبیله به دشمنان منصور هادی اضافه می گردد.

3 - حدود نیمی از نیروهای ارتش عربستان یمنی الاصل هستند ووابستگی های قبیله ای و طایفه ای نسبت به اهالی شمال یمن که بخش های هم مرز با عربستان سعودی هستند دارند. با ادامه این حملات و کشته شدن تعداد بیشتر غیر نظامی ها قطعا افرادی از قبایل مشترک نیز کشته می شوند و هر کسی که به سیستم قبایل عربی آشنایی داشته باشد می تواند به شما بگوید که وابستگی قبیله ای عرب ها بیشتر از وابستگی ملی و یا حتی مذهبی است و همین امر منجر به انزجار درون ارتش عربستان خواهد شد. در واقع یکی از دلایلی که عربستانی ها از کشورهای دیگر می خواهند نیروی زمینی برای آنها ارسال کنند هم همین است چون از شورش درون ارتش دلواپس می باشند مخصوصا اگر این شورش با شورش درونی فیمابین خانواده سلطنتی همراه باشد. در حال حاضر تعداد زیادی از شاهزاده های سعودی به دلایل مختلف با پادشاه مخالف می باشند و از این عملیات به عنوان ابزاری جهت ابراز مخالفت خود استفاده می کنند.

4 – نفرت عموم مردم کشورهای اسلامی و عربی از عربستانی ها فوق العاده بالا است و اکثرا اعتقاد دارند که اینان ثروت های خدادادی عرب ها و مسلمین را به تاراج برده اند و زندگی را با عیاشی و لحو و لعب و خوشگذرانی میگذرانند به همین دلیل قبل از عملیات مخالف مشارکت کشورهای خود بودند و ادامه عملیات روز بروز کینه و نفرت و انزجار را بالا می برد و قطعا همراهی رهبران این کشورها با عربستان را سخت تر می نماید کما اینکه در چند روز اخیر گزارش های زیادی از اعتراض افسران مصری به مشارکت در این عملیات به گوش رسیده.

5 – جوامع دیگر جهانی مشابه عرب ها و مسلمانان علاقه زیادی به سعودی ها ندارند و دیگاه منفی نسبت به سعودی ها بیش از دیدگاه مثبت به آنها است. ادامه روند این عملیات وجهه سعودی ها در جهان را بیش از پیش تخریب خواهد کرد و کشورهای دیگر هم با تردید به حمایت خود از عربستان ادامه خواهند داد. کما اینکه پاکستان و ترکیه از ترس اعتراض های داخلی همراهی با عربستان در این عملیات را موکول به بخطر افتادن این کشور نموده اند.

6 – حمایت های ایالات متحده و کشورهای اوروپای غربی و اسرائیل از سعودی ها حمایت عرب ها از آنها را زیر سوال برده علی الخصوص که همگی سوال می کنند اگر قرار به حمایت از عرب ها بود پس چرا شاهد هیچگونه حمایتی از فلسطینی ها در غزه از طرف اعراب نبودیم.

7 – هنوز درون شاهزاده های عربستان در مورد حسن نیت ایالات متحده و کشورهای اوروپایی شک وترددید وجود دارد به همین دلیل هم عربستان سعودی عملیات زمینی را شروع نکرده در حالی که یمنی ها مترصد حمله زمینی هستند چرا که به دلیل تجهیزات پیشرفته ای که سعودی ها در اختیار دارند قطعا فضای یمن در اختیار آنها خواهد بود اما وقتی جنگ زمینی رخ دهد یمنی ها از برتری کیفی برخوردار هستند.

با توجه به مسایل فوق الذکر و ده ها مورد دیگر یمنی ها ترجیح می دهند اول تکلیف بقایای طرفداران عبدربه منصور و القاعده در یمن را مشخص کنند – جنگ با عربستان سعودی را از یک جنگ میان عربستان با مخالفان عبد ربه منصور به یک جنگ میان یمنی ها و سعودی ها تبدیل کنند – فضای مردمی کشورهای عربی و بین المللی را به نفع خود تغییر دهند – حمایت یمنی الاصل های ارتش عربستان را کسب کنند و تلاش کنند سعودی ها را به ورود به یمن تحریک کنند و پس از آن پاسخ عربستانی ها بدهند. قطعا در آن زمان سعی خواهند کرد عربستانی ها را به درون خاک یمن بکشانند و سپس با آنها درگیر شوند.و برای رسیدن به این شرایط یمنی ها مجبور هستند صبر داشته باشند. البته اگر تا آن زمان اختلافات درونی عربستان منجر به تغییر روند فعلی سعودی ها نسبت به یمنی ها نگشته باشد.

اسپوتنیک

us_isr_saud2222-2.jpg

کارشناس اسرائیلی: نیروی نظامی مشترک عربی علیه ایران تشکیل می شود

یاکوف آمیدرور، کارشناس اسرائیلی در امور خاور نزدیک معتقد است نیروی نظامی مشترک عربی برای مقابله با ایران تشکیل می شود.

آمیدرور، سرلشگر بازنشسته سازمان اطلاعات نظامی و مشاور سابق نخست وزیر اسرائیل می گوید:   " ما نیروهای نظامی مشترک عربی را خطر برای اسرائیل نمی دانیم. این نیرو برای آن تشکیل می شوند که کشورهای عربی بتوانند با ایرانیان مقابله کنند چون این کشورها دلایل بسیار زیادی برای جدی تلقی کردن خطر ایران دارند… ایران در عراق حضور گسترده ای دارد و اگر وضع به این شکل به پیش برود، وضع فوقالعاده خطرناکی برای کشور های عربی به وجود خواهد آمد. این به منزله تغییر بنیادی توازن قوا برای تمام جهان خواهد بود".

اسپوتنیک

7344372222.jpg

روسیه: اقدام نظامی در یمن باید متوقف شود

وزیر خارجه روسیه گفت کشورش هر تلاشی که لازم است انجام خواهد داد تا درگیری یمن تبدیل به جنگ بین ایران و کشورهای عربی نشود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه گفت: کشورش برای اینکه درگیری های یمن گسترش نیابد و تبدیل به جنگ ایران و اعراب نشود هر کاری خواهد کرد.

لاوروف درباره اوضاع یمن ابراز نگرانی کرده و گفت اوضاع در این کشور نباید از کنترل خارج شود.

وی گفت رویکرد کشورش در قبال یمن این است که توسل به راهکار نظامی در این کشور متوقف شود.

لاوروف همچنین خواستار مذاکره طرف های درگیر یمن در یک کشور بی طرف شد.

مهر

07737222222.jpg

تأسیس ارتش متحد اعراب به فرماندهی "قاهره"

بر اساس بیانیه اختتامیه نشست اتحادیه عرب در قاهره قرار است طی یک ماه آینده ساز و کار تأسیس ارتش متحد اعراب به فرماندهی قاهره فراهم شود.

پایگاه خبری «مصری الیوم»، گزارش داد که بر اساس این تصمیم قرار است نیروی نظامی مشترک عربی با اقداماتی که تهدیدی علیه امنت ملی اعراب به شمار می‌رود و تهدید‌های تروریستی وارد عمل شود.

در این نشست «نبیل العربی» دبیر کل اتحادیه عرب موظف شده با هماهنگی سران کشورهای عربی در طول یک ماه آینده این طرح را فعال و ساز و کارهای تأسیس ارتش عربی مشترک را فراهم کند.

«سامح سیف یزل» مدیر مرکز تحقیقات استراتژیک مصر به روزنامه المصری الیوم گفت که قرار است این ارتش با لباس متحد الشکل و در قالب نیروهای زمینی، هوایی و دریایی به فرماندهی قاهره تشکیل شود.

اردن، امارات، کویت، عربستان نیز از دیگر کشورهای شرکت کننده در این ارتش هستند که با کمک‌های لجستیکی و مالی ارتش متحد اعراب را تقویت خواهند کرد.

خبرانلاین

0789892222.jpg

کارشناس: مصر با پیوستن به عملیات ائتلاف عربی در یمن اشتباه کرد

مسعود المشانی، دیپلمات سابق عمانی و کارشناس مسائل منطقه در گفتگو با خبرگزاری "اسپوتنیک" اظهار داشت حمله عربستان به خاک یمن در نتیجه آن صورت گرفته که مقامات ریاض کنترل خود را بر تحولات داخلی این کشور از دست داده اند.

به گفته المشانی، این گزینه تا اندازه زیادی شبیه کزینه ای است که در سال 2013 میلادی در رابطه با اوضاع سوریه ممکن بود. آن زمان آمریکا با توجه به از کنترل خارج شدن اوضاع در سوریه نیز به انجام عملیات نظامی در این کشور تهدید کرده بود.

دیپلمات عمانی با اشاره به این که کشورهای عضو ائتلاف به دنبال حل مسائل عمده عربی یعنی تحقق حقوق ملت فلسطین و مبارزه با تروریست ها در سوریه، عراق و یا شبه جزیره سینا نیستند، تاکید کرد: "ائتلاف عربی متکی بر کمک دلاری است و ریاکاری این کشورها را به روشنی نشان می دهد".

المشانی گفت: "پیوستن مصر به این ائتلاف نظامی و موافقت آن با حملات علیه حوثی های یمن اشتباهی بزرگ است".

اسپوتنیک

22222495-2.jpg

سخنان بی سابقه اردوغان علیه مقامات جمهوری اسلامی

تهران در پی اعمال سلطه خود بر منطقه است

رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه در سخنانی با حمله به جمهوری اسلامی ایران ضمن حمایت از حمله عربستان به یمن، تهران را به اعمال سلطه بر منطقه متهم کرد.

به گزارش ملی- مذهبی به نقل از خبرگزاری فرانسه اردوغان در مصاحبه با شبکه تلویزیونی فرانس ۲۴ از مقامات تهران خواست نیروهای خود را از یمن،عراق و سوریه خارج کند.

بنا بر این گزارش اردوغان جمهوری اسلامی را به ایجاد تفرقه در منطقه متهم و اعلام کرد از عملیات عربستان حمایت لجستیکی می کند.

سخنان اردوغان در شرایطی بیان شده که حملات هوایی عربستان به یمن که از بامداد پنج شنبه آغاز شده است همچنان ادامه دارد.

این سخنان اردوغان صریح ترین انتقاد مقامات ترکیه از نقش جمهوری اسلامی در منطقه است. پیش از این انتقادات ترکیه در مورد نقش ایران در سوریه ملایم بود.

ملی مذهبی

iran_me2222-2.jpg

           استقرار قایق‌های جنگی مصر در باب‌المندب / 

                                                        نشست سیسی با فرماندهان نظامی مصر

مقامات نظامی مصر با اعلام اینکه چهار قایق جنگی این کشور به ناوگان عربستان که در تنگه باب المندب در نزدیکی یمن مستقر است، پیوست، افزودند: این اقدام با هدف برقراری امنیت در گذرگاه دریایی استراتژیک صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران به نقل از روزنامه مصری الیوم السابع، این منابع اعلام کردند: شناورهای مصری و عربستانی هم اکنون به تنگه باب المندب و یا نزدیکی آن رسیده‌اند.

پیشتر مصر اعلام کرده بود که امنیت این گذرگاه اولویت این کشور در درگیری‌ها است، چرا که باب المندب به دریای سرخ و دریای عرب و کانال سوئز راه داشته و گذرگاه مهمی میان اروپا و آسیا به شمار می‌رود.

از سوی دیگر، عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر در تماس با فرماندهان نظامی این کشور در جریان آمادگی نیروهای زمینی این کشور برای مشارکت در عملیات زمینی در یمن قرار گرفت.

منابع سیاسی اعلام کردند: سیسی تماس‌ها و دیدارهایی را با فرماندهان نظامی صورت داده است تا از میزان آمادگی نیروها و یگان‌های زمینی برای مشارکت در عملیات زمینی مشترک با نیروهای عربستانی در یمن مطلع شود.

وی در جریان این تماس‌ها همچنین مدت زمان لازم برای رسیدن نیروها به یمن، از طریق دریا یا کریدور هوایی نظامی با ریاض را مورد بررسی قرار داد.

یک منبع اظهار داشت: عملیات مشترک به رهبری ارتش مصر خواهد بود به طوریکه سرویس‌های اطلاعاتی اولویت‌های کار را مشخص می‌کنند.

در همین حال وزارت کشور مصر دستوراتی را به تمامی بنادر و فرودگاه‌های این کشور مبنی بر منع ورود یمنی‌ها از سرتاسر کشورهای جهان به مصر داد.

این وزارتخانه اعلام کرد: هیچ یک از مردم یمن حق ورود به مصر را ندارند مگر اینکه روادیدی را که موافقت نیروهای امنیتی را شامل شود به همراه داشته باشند.

وزارت کشور مصر علت این امر را اوضاع امنیتی کنونی در یمن دانست.

یک منبع امنیتی اظهار داشت: دستورات به تمامی فرودگاه‌ها و بنادر ابلاغ شده و آن شامل افرادی که با زنان مصری ازدواج کرده‌اند یا مادران آنها دارای اصالت مصری است، نمی‌شود.

ایسنا

bab-eo-mandeb2222-3.jpg

یمن می خواهد تنگه باب المندب را ببندد

نیروهای مسلح جنبش شیعه حوثی "انصار الله" برای اجرای عملیات بزرگ جنگی دفاعی علیه عربستان سعودی از جمله بستن تنگه استراتژیک باب المندب تدارک می بینند.

به گزارش خبرگزاری "فارس"، نابع آگاه یمنی تاکید کردند: اطلاعاتی موکدی وجود دارد که نشان می دهد، تدارکات لازم برای بستن تنگه «باب المندب» از طریق استفاده از موشک های زمین به دریا درحال انجام است.

این منابع افزودند: این موشک های ساخت چین همان موشک هایی است که طی جنگ 33 روزه سال 2006 میلادی جنوب لبنان توسط حزب الله علیه قایق های اسرائیلی مورد استفاده قرار گرفت.

منابع مذکور خاطر نشان کردند: این موشک ها از سواحل یمن به سمت کشتی هایی که قرار است، از این تنگه عبور کنند، نشانه گرفته شده که بیانگر عزم صنعا برای بستن تنگه باب المندب است.

این منابع گفتند: این سناریو از ماه ها پیش درحال بررسی بوده است.

65 درصد تجارت جهانی از تنگه باب المندب عبور می کند.

اسپوتنیک

201850128.jpg

اوباما و مرکل از تجاوز عربستان به یمن حمایت کردند

رئیس جمهوری آمریکا و صدر اعظم آلمان در تماس‌های تلفنی خود با پادشاه عربستان ضمن اعلام حمایت از اقدامات متجاوزانه ریاض در خاک یمن از آمادگی کامل خود برای ارائه کمک‌های لازم به عربستان خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از روزنامه مصری الیوم السابع، باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در جریان تماس تلفنی با ملک سلمان بن عبد العزیز پادشاه عربستان حمایت کشورش را از اقدامات عربستان و کشورهای حوزه خلیج فارس اعلام کرد و گفت: این اقدام طبق درخواست عبدربه منصور هادی رئیس جمهوری (مستعفی) یمن و با هدف حمایت از دولت "قانونی" آن صورت می‌گیرد.

وی در جریان این تماس با ادعای اینکه دیدگاه مشترک واشنگتن و ریاض در این است که تحقق ثبات دائم در یمن از طریق مذاکره و راهکار سیاسی است، تحقق این راهکار را از طریق برگزاری مذاکرات میان گروه‌های یمنی تحت نظارت سازمان ملل و طبق طرح کشورهای حوزه خلیج فارس دانست.

پیشتر عربستان از تشکیل ائتلاف منطقه‌ای متشکل از کشورهای امارات،‌ قطر، بحرین، کویت، مصر، مراکش، اردن و سودان خبر داد و هدف از آن را اجرای عملیات نظامی علیه حوثی‌ها ذکر کرد.

از سوی دیگر، آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان در تماس تلفنی با ملک سلمان موافقت آلمان را با انجام عملیات نظامی "طوفان کوبنده" به رهبری عربستان اعلام کرد و گفت:‌ برلین آماده ارائه تمامی حمایت‌های لازم به عربستان است.

طرفین در جریان این گفت و‌گو روابط دو جانبه میان ریاض و برلین و همچنین آخرین تحولات منطقه‌ای و بین المللی را مورد بررسی قرار دادند.

ایسنا

0645002222.jpg

ریاض قبل از آغاز عملیات جنگی در یمن با آمریکا مشورت کرد

سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده اعلام کرد ریاض عملیات خود را پس از رایزنی طولانی با آمریکا آغاز کرد و عملیات فعلی خود در این کشور را با واشینگتن هماهنگ می کند.

عادل بن احمد الجبیر، سفیر عربستان سعودی که اولین کسی بود که آغاز عملیات جنگی در یمن را

اعلام کرد، ضمن پاسخ به پرسشی درباره چگونگی کمک واشنگتن به ریاض در اجرای عملیات در یمن خاطرنشان کرد:" ما به حمایت سیاسی، لوژستیکی و اطلاعاتی آمریکا ارج می نهیم و به طور بسیار تنگاتنگ با آمریکا همکاری و مشورت می کنیم. فکر می کنم دیگر اعضای ائتلاف نیز چنین رفتار

می کنند".

نیروی هوایی عربستان با حمایت نیروهای هوایی بحرین، قطر، کویت و امارات عربی متحده بامداد پنج شنبه عملیات موسوم به "طوفان قاطع" را علیه جنبش حوثی "انصار الله" در یمن آغاز کرد. این ائتلاف که یمن را تحت محاصره دریایی و هوایی قرار داده، دارای بیش از 170 هواپیمای جنگنده و همچنین کشتی های جنگی است.

ایران خواستار قطع فوری دخالت عربستان در امور داخلی یمن شده است.

اسپوتنیک

05080073_4002222.jpg

عربستان کشورها را به قطع صادرات نفت خاورمیانه تهدید کرد

رویترز اعلام کرد عربستان هشدار داده است در صورت نزدیک شدن نفتکش‌های دیگر کشورها به بنادر یمن صادرات نفت خاورمیانه را قطع خواهد کرد.

عربستان سعودی بعد از حمله به کشور یمن اعلام کرده است در صورت نزدیک شدن کشتی‌های بارگیری نفت به بنادر این کشور صادرات نفت خاورمیانه را قطع خواهد کرد.

براساس این گزارش چین بزرگ‌ترین واردکننده نفت خام از یمن است که طی دو ماه گذشته 4 و نیم میلیون بشکه نفت از یمن وارد کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد 315 درصدی داشته است.

در حال حاضر یمن جایگاه سی و پنجم صادرات نفت دنیا را دارد و این نگرانی هست که آیا با قطع صادرات نفت این کشور، خللی در تامین انرژی مشتریان نفتی به وجود خواهد آمد. صادرات نفت یمن از طریق خط لوله ماریپ به عنوان مسیر اصلی صادرات این کشور، 70 هزار بشکه در روز است که پیش از این حتی به میزان 110 هزار بشکه در روز هم رسیده بود.

در حال حاضر صادرات نفت این کشور با حمله جنگنده‌های عربستان و هم‌پیمانانش به این کشور قطع شده است. یمن حدود 1.4 تا 1.5 میلیون بشکه در روز که اساسا به کشور چین است صادر می‌کند البته در این میان منابع تجاری چین اعلام کرده است که حجم نفتی که از یمن وارد می کند را می‌تواند از کشورهای غرب آفریقا جایگزین کند.

براساس این گزارش بعد از حمله عربستان و همپیمانانش به کشور یمن قیمت نفت افزایش یافته است اگرچه برخی منابع اعلام کردند که ذخیره بیش از اندازه نفت امکان جایگزینی را برای خریداران نفتی نظیر چین به وجود آورده است اما نگرانی از این هست که کشمکش‌های به دیگر کشورهای عمده تولید نفت در خاورمیانه نیز سرایت کند که در این صورت نگرانی از افزایش بیشتر قیمت نفت وجود خواهد داشت. درگیری‌ها در یمن قیمت نفت برای تحویل در آینده را 6 درصد افزایش داده است.

خبرآنلاین

14216894182222.jpg

اتحادیه عرب حمایت کامل خود را از مداخله نظامی در یمن اعلام کرد

نبیل العربی دبیرکل اتحادیه عرب روز پنجشنبه « حمایت کامل » خود را از مداخله نظامی به رهبری عربستان سعودی در حمایت از رئیس جمهور مستعفی یمن در برابر پیشروی جنبش انصار الله اعلام کرد.

وی در نشست وزرای امور خارجه کشورهای عربی که در حال تهیه مقدمات نشست سالانه اتحادیه عرب برای روز شنبه در شرم الشیخ مصر هستند گفت : « این عملیات علیه اهداف وابسته به حوثی هاست که کودتا کرده اند. »

مقامات یمنی روز چهارشنبه مداخله نظامی « فوری » را خواستار شدند و عربستان سعودی شامگاه چهارشنبه در عملیات نظامی که « بیش از 10 کشور در آن دخالت دارند » با جنگنده های خود مواضع حوثی ها را به ویژه در صنعا بمباران کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از شرم الشیخ، در نشست روز پنجشنبه، وزرای امور خارجه مصر و کویت اعلام کردند مداخله در یمن ضروری است.

شیخ صباح الخالد الصباح وزیر امور خارجه کویت گفت حمله حوثی ها « ما را وادار کرد سریع پاسخ دهیم و تدابیر لازم را برای برقراری صلح و امنیت اتخاذ کنیم.»

سامح شکری همتای مصری وی نیز به نوبه خود اعلام کرد « ضروری است ائتلاف کشورهای عربی به درخواست رئیس جمهور یمن پاسخ دهند. »

خبرآنلاین