lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

57306752.jpg

در واکنش به اظهارات کری؛

رئیس ستاد کل ارتش روسیه: این صبر ماست که لبریز شده نه آمریکایی‌ها

رئیس ستاد کل ارتش روسیه تأکید کرد که این صبر مسکو است که در برابر رخدادهای سوریه لبریز شده نه صبر آمریکایی‌ها.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، والری گراسیموف، رئیس ستاد کل ارتش روسیه گفت: این صبر ماست که دارد در قبال رخدادهای سوریه به پایان می‌رسد نه صبر آمریکایی‌ها. ما به تعهدات خود و توافق‌هایمان برای تضمین آتش بس و آشتی ملی در سوریه عمل می‌کنیم.

وی افزود: طرف آمریکایی همواره در برخورد با مخالفان مورد حمایت خود با دشواری‌هایی روبروست. آن‌ها می‌گویند حمله افراد مسلح به مقرهای ارتش سوریه را باید نقض محدود آتش‌بس به حساب آورد اما هرگونه حمله‌ برابری از سوی ارتش سوریه علیه افراد مسلح حملات نابرابر علیه مخالفان محسوب می‌شود.

این مسئول روس گفت: ما در طول سه ماه گذشته اطلاعات و داده‌هایی را درباره داعش و جبهه النصره برای آمریکایی‌ها فرستادیم اما شرکای ما در آمریکا تا به این لحظه نتوانسته‌اند مشخص کنند چه کسی مخالف است و چه کسی جزو گروه‌های تروریستی. نتیجه نیز این است که تروریست‌ها در سوریه بار دیگر قدرت گرفته و اوضاع از نو بحرانی می‌شود.

منابع روسی می‌گویند، اظهارات این مسئول و سفر اخیر سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه به دمشق احتمالا مقدمه‌ای برای گسترش حملات هوایی روسیه در سوریه باشد.

اخیرا جان کری، وزیر خارجه آمریکا گفت که صبر واشنگتن در برابر روسیه و به ویژه برخوردش در رابطه با پرونده بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه سرآمده است.در واکنش به اظهارات کری؛

542.jpg

داعش کودک سوری را سربرید و دستان مادر را با خونش شست

گروه تروریستی داعش در تازه ترین اقدام وحشیانه خود یک دختربچه چهارساله سوری را سربرید و دستان مادر این کودک را با خون وی شست.

به گزارش پایگاه خبری المسله نوشت: روزنامه اکسپرس لندن به نقل از یک منبع خبری در شهر رقه که خواسته نامش فاش نشود، افزود: مادر این کودک درحال گفت وگو با وی بوده و به قصد ترساندن کودک برای بازگشت به خانه وی را تهدید کرده و خطاب به اوگفته : اگربه خانه برنگردی قسم می خورم ترا می کشم .

یکی از عناصر گروه داعش که شاهد این صحنه بوده به این زن اعلام کرده که چون قسم خورده باید دخترش را بکشد.

داعشی ها وقتی با مقاومت و مخالفت مادر کودک مواجه میشوند خودشان سر کودک را می برند ودستان مادر را به خون او آلوده می کنند.

ایرنا

1448431629861_432-3.jpg

مسکو:

به آمریکا درباره اهدافمان در سوریه اطلاع داده بودیم

مسکو ضمن اعلام توافق با واشنگتن برای هماهنگی بیشتر در جلوگیری از رخدادهای نظامی در سوریه تاکید کرد از پیش درباره اهداف جگنده‌های روسی در سوریه به آمریکا اطلاع داده شده بود.

وزارت دفاع روسیه

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری روسیا الیوم، در پی اظهارات مسئولان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) مبنی بر لزوم پاسخگویی مسکو درباره حملات اخیر به گروه‌های تحت حمایت واشنگتن در سوریه وزارت دفاع روسیه امروز (یکشنبه) اعلام کرد که به طرف آمریکایی از قبل در مورد پایگاه‌هایی که از سوی جنگنده‌های روسی هدف قرار می‌گیرد، اطلاع داده شده بود.

این وزارتخانه تاکید کرد که مسکو با هماهنگی بیشتر با واشنگتن برای جلوگیری از رخدادهای نظامی در سوریه موافقت کرده است.

پنتاگون روز شنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد از حملاتی که روز پنج شنبه علیه مخالفان سوری مورد حمایت واشنگتن در نزدیکی گذرگاه "التنف" در مرز با عراق انجام شده، نگران است و روسیه باید در این باره توضیح دهد.

ایگور کوناشینکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه تصریح کرد: اهدافی که مورد حملات روسیه در سوریه قرار گرفت، خارج از مناطقی بوده است که مخالفانی که به آتش بس پیوسته‌اند، در آنجا فعالیت می‌کنند.

وی تصریح کرد که وزارت دفاع روسیه ظرف چندین ماه از طرف آمریکائی خواست تا نقشه یکپارچه‌ای را برای مناطق فعالیت گروه‌های مخالف در سوریه تدوین کند، اما این پیشنهاد تا به این لحظه شاهد هیچ پیشرفتی نبوده است.

57299420.jpg

پنتاگون از روسیه درباره حملاتش به مخالفان سوری توضیح خواست

پنتاگون اعلام کرد که از روسیه در مورد حملات هوایی‌اش در اواخر هفته گذشته علیه مخالفان سوری که مورد حمایت آمریکا هستند، توضیح خواسته است به ویژه اینکه نیروهای روس به هشدارهای آمریکا برای توقف این حملات توجهی نکرده‌اند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، مسئولان وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در بیانیه‌ای که پس از تماس ویدئویی با همتایان روس خود منتشر کردند، آورده‌اند: در این تماس ویدئویی پنتاگون نگرانی شدید خود را از حملاتی که روز پنج شنبه علیه مخالفان سوری مورد حمایت واشنگتن در نزدیکی گذرگاه التنف در مرز با عراق انجام شده، به همتایان روسمان اطلاع دادیم.

طبق این بیانیه، مخالفان سوری مورد حمایت آمریکا با وجود آنکه از جمله گروه‌های پیوسته به توافقنامه آتش‌بس بوده‌اند در منطقه مرزی التنف هدف حمله هوایی روسیه قرار گرفته‌اند.

پنتاگون در ادامه تاکید کرد: حملات جنگنده‌های روس حتی پس از آنکه آمریکا به آنها هشدار داد، بار دیگر تکرار شد.

پاتریک کوک، سخنگوی پنتاگون گفت: مسئولان وزارت دفاع مراتب نگرانی‌‌شان را در مورد سلامت نیروهای آمریکایی و همپیمانان آنها به همتایان روس خود رسانده‌اند. مسئولان پنتاگون از مسکو خواستند در مورد این عوامل نگران کننده‌ توضیح بدهند. هر دو طرف بارها بر لزوم انجام تدابیر لازم جهت تقویت امنیت عملیات ضد داعش و جلوگیری از وقوع حادثه یا موردی طی حملات هوایی بر فراز سوریه تاکید کرده‌اند.

مسئولان آمریکایی می‌گویند تعدادی از مخالفان سوری تحت حمایت آنها در حملات روسیه کشته شده‌اند.

پنتاگون اعلام کرد: حملات هوایی در نزدیکی گذرگاه التنف نگرانی‌هایی را در مورد اهداف روسیه در سوریه ایجاد می‌کند.

آشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا نیز اظهار داشت: روس‌ها ابتدا گفتند که برای نبرد با داعش به سوریه می‌روند اما این واقعا کاری که آنها در سوریه انجام می‌دهند نیست. مسکو یا عامدانه مخالفان سوری را هدف قرار داده است و یا برای انجام حملات دچار ضعف اطلاعاتی است.

کرملین روز جمعه اعلام کرد: هنگام اجرای حملات هوایی در سوریه تفاوت قایل شدن میان مخالفان میانه رو و مخالفان تندرو سوریه بسیار دشوار است به ویژه که آنها معمولا در نزدیکی یکدیگر در حال جنگ هستند.

16687Top-3.jpg

اظهار شگفتی لاوروف از سخنان جان کری درباره آتش بس سوریه

وزیر خارجه روسیه ضمن ابراز شگفتی نسبت به سخنان جان کری، از آمریکا خواست تا در مورد مساله سوریه شکیبا و صبورتر باشد.

به گزارش مهر به نقل از اسپوتنیک، وزیر خارجه روسیه در پاسخ به سخنان جان کری اظهار شگفتی کرده و خواستار شکیبایی بیشتر آمریکا در مورد مساله سوریه شد.

«لاوروف» این سخنان را در پاسخ به اظهارات جان کری مطرح کرد که پیشتر و در هفته جاری گفته بود که روسیه باید بداند صبر آمریکا در مورد نقض آتش بس در سوریه محدود است.

«لاوروف» در بیانیه امروز خود و در پاسخ به سخنان جان کری آورده است: اول از همه، ما به هیچ کس، قولی در مورد هیچ چیز نداده ایم. اما توافق کرده ایم که هر طرف درگیری در مذاکرات سوریه باید طبق توافق حاصل شده به وسیله گروه حامیان سوریه که توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد تنظیم شده عمل کند.

وزیر خارجه روسیه که امروز در انجمن اقتصاد بین المللی سن پترزبورگ سخن می گفت همچنین افزود: اطمینان از این مساله که همه طرف ها در انطباق کامل به سرپرستی شورای امنیت سازمان ملل بر سر میز مذاکره حاضر شوند غیر ممکن است و دست ما نیست. چون شرکای آمریکایی ما که به هر دلیل از فشار آوردن به متحدین منطقه ای خود امتناع می کنند و این متحدین نیز مواضعی کل نگرانه دارند.

«لاوروف» همچنین گفت که هیچ پیشرفتی در توافق سیاسی سوریه وجود ندارد که مانع حضور همه گروه ها بر سر میز مذاکره شود.

وی همچنین در مورد دیدار خود با دبیرکل سازمان ملل و فرستاده او در امور سوریه گفت: گفتگوهای بی پرده ای داشتیم. آنها قادر به انجام گفتگو با همه طرف های سوری نیستند.

110.jpg

ساختمان فرمانداری «فلوجه»‌ آزاد شد

فرمانده عملیات فلوجه از آزادسازی ساختمان فرمانداری این شهر و به اهتزاز درآوردن پرچم عراق بر فراز آن، خبر داد.

به گزارش السومریه‌نیوز، فرمانده عملیات فلوجه اعلام کرد، نیروهای عراقی، امروز- جمعه- پس از درگیری‌های شدید با عناصر داعش، ساختمان فرمانداری فلوجه را آزاد کردند و پرچم عراق را بر فراز آن برافراشتند.

فرمانده عملیات فلوجه همچنین از آزادی کامل منطقه «العرسان» در جنوب شرق فلوجه خبر داد و تأکید کرد نیروهای عراقی امنیت را در کرانه غربی رود اردن برقرار کرده‌اند.

به گفته این منبع، مجتمع دولتی در مرکز فلوجه نیز به طور کامل آزاد شده است.

پیش از این، یک مسئول نظامی عراقی اعلام کرده بود که نیروهای مشترک عراقی از چهار محور به سمت مرکز فلوجه پیشروی کرده و به ساختمان فرمانداری فلوجه نزدیک شده‌اند.

ایلنا

-222.jpgدمشق حضور نیروهای فرانسه و آلمان در شمال سوریه را محکوم کرد

وزارت خارجه سوریه حضور نیروهای ویژه فرانسه و آلمان در حومه شمالی حلب را دخالت آشکار در امور داخلی سوریه خواند و محکوم کرد.

به گزارش سانا، یک منبع رسمی در وزارت خارجه سوریه حضور نیروهای وژه آلمانی و فرانسوی در «عین‌العرب» و «منبج» را محکوم کرد و این اقدام را دخالت آشکار در امور داخلی این کشور دانست.

منابع میدانی، روز سه‌شنبه اعلام کردند نیروهای نظامی آلمانی به ورودی شهر منبج، که توسط نیروهای دمکراتیک کُرد محاصره شده است، وارد شده‌اند تا در آنچه که عملیات ضد داعش خوانده شده است، مشارکت کنند.

این مقام مسئول سوریه تصریح کرد: این اقدام یک تجاوز غیرقابل توجیه به حاکمیت و استقلال سوریه به شمار می‌رود.

وی اظهار داشت، ادعای حضور این نیروها در خاک سوریه به بهانه مبارزه با تروریسم، نمی‌تواند کسی را فریب دهد؛ زیرا مبارزه فعال، کارآمد و قانونی با تروریسم فقط از طریق هماهنگی و همکاری با دولت سوریه امکان‌پذیر است.

2109414.jpg

دیدبان حقوق بشر سوریه خبر داد؛

حضور حدود ۵۰ نظامی آلمانی در شهر «منبج» حلب

با وجود تکذیب‌های مکرر مقامات برلین، دیدبان حقوق بشر سوریه با صدور بیانیه‌ای از حضور حدود ۵۰ نظامی آلمانی در شهر «منبج» واقع در استان حلب خبر داد.

دیدبان حقوق بشر سوریه با صدور بیانیه ای اعلام کرد که هم اکنون ۵۰ نظامی آلمانی در شهر «منبج» واقع در استان حلب حضور دارند.

بر اساس این گزارش، در بیانیه این مرکز آمده است: از میان این تعداد نظامی آلمانی، ۲۰ نفر از آنها مأموریت مستشاری در شهر منبج بر عهده دارند.

گزارش دیدبان حقوق بشر سوریه در خصوص حضور نظامیان آلمانی در شهر منبج در حالی منتشر شد که پیشتر برلین حضور نظامیان خود در سوریه را تکذیب کرده بود.

وزارت امورخارجه آلمان در حالی خبر نیروهای این کشور در سوریه را تکذیب کرده بود که پیشتر «راشا تودی» گزارش داده بود که تعدادی از نیروهای ویژه آلمان با هدف پیوستن به گروه های معارض سوری وارد شمال سوریه شده اند.

گفتنی است، وزارت خارجه سوریه در بیانیه ای اعلام کرده بود: حضور نیروهای آلمانی و فرانسوی در عین العرب و منبج توجیهی ندارد و نقض آشکار استقلال و حاکمیت سوریه محسوب می شود.

مهر

13930730000825_PhotoL.jpg

توسط ارتش سوریه صورت گرفت:

بازپس‌گیری مناطق نفتی حمص از داعش

ارتش سوریه با حمایت و پشتیبانی هوایی روسیه مناطق نفتی آراک را از داعش پس گرفتند

به گزارش ایلنا به نقل از آرا نیوز، پس از درگیری‌ها با نیروهای داعش، ارتش سوریه روز سه‌شنبه کنترل مناطق نفتی در استان مرکزی حمص را به دست گرفت.

این درگیری‌ها با حملات هواپیماهای روس به مواضع داعش در شرق استان حمص آغاز شد که در پی آن ارتش این کشور به بمباران توپخانه‌ای مواضع این گروه در منطقه پرداختند.

"فیراس جبان" افسر ارتش سوریه عنوان داشت: "‌حمایت هوایی روسیه و بمباران سنگین از سوی ارتش منجر به شکست‌های سنگینی در رابطه با نیروی انسانی و تجهیزات داعش شده است."‌

وی در این رابطه افزود: "‌ارتش سپس تمام منطقه را از تروریست‌های داعشی پاکسازی کرده و منطقه نفتی آراک را آزاد کرد."‌

فعالان رسانه‌ای در این زمینه گفتند: "‌تلفاتی از سمت دو جناح درگیر وجود دارد. عقب نشینی داعش از این منطقه نفتی بیشتر به دلیل حملات تشدید شده روسیه شکل گرفته که راه را برای نیروهای ارتش سوریه جهت پیشروی روی زمین هموار کرده است. "

ایلنا

2107748-2.jpg

نیروهای نظامی آلمان به شهر «منبج» در شمال حلب در سوریه وارد شدند

منابع رسانه ای اعلام کردند که شماری از نیروهای نظامی آلمان برای کمک به نیروهای دموکراتیک سوریه به شهر منبج در شمال حلب واقع در سوریه وارد شدند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، یگان نظامی آلمان روز سه شنبه به شهر منبج واقع در شمال حلب در سوریه که تحت محاصره نیروهای دموکراتیک سوریه است، وارد شدند.

بر اساس این گزارش یک منبع آگاه که خواست نامش فاش نشود، در همین راستا گفت: این یگان نظامی آلمانی که تعداد نیروهایش مشخص نشده است، با هدف کمک به نیروهای دموکراتیک سوریه در عرصه زمینی در مبارزه با گروه تروریستی داعش وارد این نقطه شده اند.

وی در ادامه تصریح کرد: قرار است این نیروهای آلمانی، به حدود ۵۰۰ نظامی آمریکایی و شماری از نظامیان فرانسه که پیشتر در منطقه حضور یافته اند، ملحق شوند و همگی در مبارزه با داعش به نیروهای سوری کمک کنند.

این منبع آگاه اعلام کرد که مأموریت این نیروها هماهنگی نظامی میان جنگنده های ائتلاف بین المللی موسوم به ضد داعش و نیروهای زمینی می باشد و همچنین در حملات و درگیری های خیابانی و خنثی کردن مین ها نیز کمک می کنند.

مهر

1575681.jpg

طرح مرموزی در آستین آمریکا در سوریه

ایالات متحده آمریکا و ناتو به تمرکز ظرفیت نظامی در خاورمیانه که از ترکیب نیرو و وسائل گروه نظامی روسیه مستقر در سوریه، چشمگیرتر و محسوس تر خواهد بود، اقدام می کنند.

پنتاگن دیگر ناوهای هواپیمابر Harry S. Truman و Dwight D. Eisenhower به مدیترانه فرستاده است. علاوه بر این، بلژیک و دانمارک در نزدیکترین فرصت به عملیات ایالات متحده علیه داعش ملحق می شوند. مستثنی نیست که جلسه سران ناتو در ورشو، تصمیمی مبنی بر شرکت تمام اعضای ناتو در خاک عراق و سوریه، اتخاذ خواهد شد.

در پنتاگن پنهان نمی کند که فعالیت روز افزون ایالات متحده آمریکا و ناتو در منطقه، غیر از هدف مشخص نابودی گروهک داعش، هدف تقابل با روسیه دنبال می نماید. منبع نظامی روزنامه آمریکایی Wall Street Journal ، از گذر ناوهواپیمابر Harry S. Truman از کانال سوئز تفسیر کرده، اظهار می کند که پیدا شدن ناوی در مدیترانه باید "اخطاری برای مقامات روسیه و نمایش انعطاف پذیری امکانات نیروی دریایی ایالات متحده" شود.

Wall Street Journal توجه را به آن جلب می کند که این تدابیر در آستانه جلسه سران ناتو در لهستان اتخاذ شده و با رزمایش نیروی دریایی ناتو در اروپای شرقی و ترکیه هم زمان هست. گویا "اینطور ایالات متحده تلاش دارند بازدارنده اقدامات نظامی روسیه شده به جنگ علیه گروهک داعش شتاب بخشند. در حال حاضر، ایالات متحده با مشارکت دستجات کردی موسوم به "نیروی دمکراتیک سوریه" و شرکتهای نظامی خصوصی و اجیر که مرکب از عربهای سنی و ترک هستند، پیشروی نسبتاً موفق آمیز را به مواضع داعش در شمال استان حلب دارند. در شبکه های اجتماعی عربی تأیید می شوند که این عملیات از طرف نیروی ویژه آمریکا هناهنگ می شود. همچنین عکسهایی نشر شده که در آن چند تا هواپیما — هلیکوپتر Bell V-22 Osprey تفنگداران دریایی آمریکا که از پیشروی عشایر در منطقه شهر مهم راهبردی منبیج حمایت می کردند، دیده می شوند. آشکار است که در نزدیکترین فرصت نیروی هوایی بلژیک به اقدامات ضربات بر مواضع داعش در خاک سوریه ملحق می شود. چنین عمل در برنامه دانمارک، نروی، سوئد و فینلاند هم هست.

سرتیپ لِنّی فرِدسکوف خانسِن، وابسته نظامی سفارت دانمارک در روسیه، به روزنامه " نزاویسیمایا گازتا" ی روسیه گفت که در مجموع، از کشور وی در عملیات نظامی در خاک سوریه 7 هواپیمای F-16 ، یک هواپیمای حمل و نقل C-130 و همچنین در حدود 400 نظامی در ترکیب نیروی ویژه و مشاورین نظامی شرکت خواهد کرد. تا امروز، دانمارک مانند بلژیک، فقط در عملیات علیه داعش در خاک عراق شرکت می جست.

یاد آور می شویم که تمام این طرح های نظامی را هیچ کس با مقامات دمشق و روسیه هماهنگ نمی کند. ولی روسیه از خود راهبردی برای عادی سازی وضع در سوریه دارد. طبق اطلاعات Financial Times ، نیروهای دولتی سوریه با حمایت هوایی روسیه، موفق به اشغال مواضع در 65 کیلومتری جنوب غرب رقّه، پایتخت نامنهاد داعش شدند. معاذالک، در طی هفته، نیروهای دولتی سوریه توانستند تا 45 کیلومتر در مسیر جاده ایتریه — رقّه پیشروی نمایند. به گزارش رسانه های عربی، " مقصد اصلی فرماندهی نظامی سوریه، آزادسازی پایگاه هوایی طَبکه و رسیدن به رودخانه فرات که شمالتر از رقه است، می باشد. این طرح نظامی، ظاهراً برای قطع راه تدارکاتی داعش در استان حلب و منزوی کردن شبه نظامیان داعش از نیروهای اصلی این گروهک هست. بعد از تسخیر و تصرف رقه، به احتمال زیاد، ارتش اسد به طرف دیرالزور که در پیرامون آن معادن نفت سوریه متمرکز است، حرکت خواهد کرد. البته، این طرح دورنما است. از تجارب سالهای گذشته بر می آید که معمولاً در ماه رمضان، تشدد عملیات جنگی کاهش می یابد. ولی این را ما در سوریه مشاهدت نمی کنیم. ارتش سوریه ،با استفاده از تانکهای روسی T-90 و خودروهای زرهی " تیگر" ، بشدت در پیشروی هست.

اسپوتنیک

photo.jpg

بازداشت ۵۰۰ داعشی در حین فرار از فلوجه

پلیس عراق روز دوشنبه اعلام کرد که بیش از ۵۰۰ داعشی به هنگام فرار از فلوجه در میان غیرنظامیان، بازداشت شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از فلوجه، هادی رزیج رئیس پلیس استان الانبار گفت: ۵۴۶ تروریست که با سوءاستفاده از موقعیت آوارگان تلاش به فرار از فلوجه داشتند، بازداشت شدند.

وی افزود: بسیاری از این تروریست ها کارت های شناسایی جعلی به همراه داشتند.

براساس این گزارش، زمانی که غیرنظامیان در فلوجه به نیروهای دولتی می رسند، پسران نوجوان از مردان بزرگسال جدا می شوند و پس از بازرسی، برخی آزاد می شوند و سایرین برای تحقیقات بیشتر نگه داشته می شوند.

وی تصریح کرد: تا همین اواخر، ۵۰ هزار غیرنظامی همچنان در مرکز شهر فلوجه گرفتار بودند.

فلوجه یکی از آخرین پایگاه های تحت اشغال داعش است و ۵۰ کیلومتر از غرب بغداد فاصله دارد.

ارتش عراق روز شنبه راهی به جنوب غربی شهر باز کرد تا هزاران غیرنظامی امکان فرار از داعش را به دست آورند و خود را به کمپ های آوارگان برسانند.

گفته شده است که بین یکهزار تا دو هزار و ۵۰۰ داعشی در شهر فلوجه به سر می برند.

نیروهای عراقی که عملیات آزادسازی فلوجه را در شرایط سنگین تبلیغات رسانه ها و دولت های حامی داعش از ۲۱ روز پیش شروع کردند، هم اکنون به فاصله ای نزدیک به مرکز این شهر رسیده اند.

از هنگام شروع عملیات آزادسازی فلوجه، برخی دولت های منطقه به ویژه دولت سعودی و رسانه های وابسته به محور سعودی - بعثی، تلاش و تقلای گسترده ای برای توقف این عملیات داشته اند.

ایرنا

aa-71-2.jpg

یونیسف:

کودکان در سوریه قربانی خشونت‌ هستند

در پی انتشار گزارش‌هایی از کشته و زخمی شدن ده‌ها کودک در انفجارهای اخیر منطقه سیده زینب دمشق و بازاری در ادلب، یونیسف این کشتارها را محکوم و نسبت به اوضاع روانی کودکان در این کشور جنگ زده ابراز نگرانی کرد.

به نوشته روزنامه مصری الیوم السابع، هناء سنجر، نماینده یونیسف در سوریه در بیانیه‌ای ضمن محکوم کردن کشتار کودکان در حملات چند روز اخیر تروریست‌ها در سوریه اعلام کرد: با افزایش حملات علیه غیرنظامیان در سوریه طی چند هفته اخیر این خشونت دامن گیر کودکان شد و ده‌ها تن از آنان در این حملات قربانی شدند.

سنجر افزود: در تمامی مناطق سوریه در برخورد با کودکان می‌بینیم که آنها روایت‌های تکان دهنده‌ای را از انواع خشونت‌هایی که شاهدش بوده‌اند بازگو می‌کنند. این کودکان دچار آسیب‌های روانی شده‌اند. برخی از آنان نمی‌توانند بخوابند و آنهایی هم که به خواب می‌روند مرتبا کابوس می‌بینند. بسیاری از این کودکان به دلیل بمباران‌های مستمر شنوایی خود را از دست داده‌اند. برخی مدام گریه می‌کنند و یا از ترس می‌لرزند. این کودکان می‌گویند که از بمب و موشک هراس دارند و برخی از آنها قدرت تکلم خود را از دست داده‌اند. همه آنها هر کجا که هستند در ترس مداوم به سر می‌برند و نمی‌دانند که حمله بعدی چه زمانی خواهد بود.

نماینده یونیسف ادامه داد: حق کودکان است که مانند تمامی کودکان جهان اکنون خود را برای استقبال از تعطیلات تابستانی آماده کنند نه اینکه از بمب‌ها و تیراندازی‌ها فرار کرده و یا مخفی شوند.

ایسنا

Selahedin-demirtas-hrkurd.com_.jpg

دمیرتاش:

ترکیه آبستن جنگ داخلی است

روزنامه انگلیسی زبان آیریش تایمز ایرلند، روز شنبه به نقل از صلاح الدین دمیرتاش از شخصیت های برجسته عرصه سیاست ترکیه، نوشت: مادامی که ناآرامی میان کردهای جدایی طلب در ترکیه حل و فصل نشده است، جنگ در سوریه نیز ادامه خواهد داشت.

دمیرتاش که یکی از رهبران حزب دمکراتیک خلق های ترکیه است، درباره وقوع 'جنگ داخلی قومی در ترکیه ' در نتیجه تشدید اختلاف های میان کردها و ترک ها هشدار داد.

دمیرتاش در مصاحبه با این روزنامه، گفت: جنگ سوریه با درگیری های ترکیه مرتبط است، زیرا دولت ترکیه کردهای کشورش و سوریه را یکی می داند؛ در نتیجه امکان برقراری صلح در سوریه بدون بازگشت آرامش به جنوب شرقی ترکیه غیرممکن است.

آیریش تایمز افزود: آنکارا با دستاوردهای اخیر نیروهای مردمی کرد در شمال سوریه که یکی از موفق ترین گروه ها در مقابله با تروریست های داعش بوده اند، مخالف است و می ترسد که کردهای ترکیه نیز در استقلال طلبی شان از کردهای سوریه الهام بگیرند.

در تابستان گذشته و پس از متهم شدن آنکارا به کوتاهی در محافظت از جان غیرنظامیان کرد در یک حمله انتحاری، آتش بس دو ساله میان دولت ترکیه و حزب کارگران کردستان

(پ ک ک) شکسته شد و در نتیجه درگیری های 10 ماه گذشته، صدها غیرنظامی کشته و هزاران نفر دیگر آواره شده اند.

طی هفت روز اخیر، خشونت ها به استانبول نیز سرایت کرده و بمب گذاری روز سه شنبه گذشته با 11 کشته به شبه نظامیان کرد منسوب شد.

دمیرتاش هشدار داد: این جنگ باعث جدا شدن جامعه ترک ها از کردها می شود.

وی و حزب متبوعش در انتخابات ماه نوامبر (آبان/آذر) با شعار نمایندگی کردها، اقلیت ها، چپ گرایان، احزاب سبز و حمایت از حقوق زنان وارد پارلمان ترکیه شدند.

دمیرتاش که سال میلادی گذشته به عنوان یکی از شخصیت های مهم مخالف سلطه جویی رجب طیب اردوغان بر عرصه سیاست ترکیه شناخته می شد، کارزاری را به راه انداخت که باعث شد یک حزب با مرکزیت کردها برای نخستین بار از آستانه 10 درصدی پارلمان عبور و حزب حاکم عدالت و توسعه را پس از سالیان متمادی از اکثریت محروم کند. هرچند، حزب حاکم در انتخابات زودهنگامی که ماه نوامبر برگزار شد، بار دیگر اکثریت کرسی ها را به دست آورد.

از زمان موفقیت در انتخابات تابستان گذشته، دمیرتاش با چالش هایی بزرگ، از جمله ترور نافرجام مواجه شده و شماری از حامیان حزبش در حمله های انتحاری کشته شده اند و از سوی دیگر اردوغان دمیرتاش را به خیانت متهم کرده است.

اکنون 46 عضو حزب دمیرتاش که به عضویت در گروهی تروریستی متهم شده اند، با پیگرد قضایی روبرو هستند؛ اتهامی که این حزب همواره تکذیب کرده است.

مناسبات حزب دمکراتیک خلق ها با گروه های شبه نظامی جدایی طلب، مانند ارسال پیام تسلیت معاون این حزب به خانواده یک بمب گذار انتحاری که در ماه فوریه (بهمن/اسفند) در آنکارا کشته شد، باعث شده است که اتهامات به این حزب افزایش یابد.

دمیرتاش در سخنانش همچنین از سیاست اردوغان انتقاد کرد و خواستار اقدامات بیشتری برای پایان دادن به خشونت در جنوب شرقی ترکیه شد.

وی گفت: تنها کسانی که در این مورد صحبت کرده اند احزاب مخالف در اروپا هستند.

به گفته دمیرتاش، دولت های اروپایی بر سر مسئله بحران پناهجویان به دنبال مناسبات خوب با اردوغان هستند و این 'اشتباهی بزرگ' است.

این عضو پارلمان ترکیه افزود: اکنون بزرگ ترین چالش پیش روی اردوغان وخیم تر شدن اوضاع انسانی در جنوب شرقی ترکیه است که در آن جا بیش از 500 هزار کرد به خاطر درگیری ها آواره و هزاران نفر دیگر بدون سرپناهی امن در چادرها زندگی می کنند.

وی افزود: بیش از 10 منطقه مسکونی اکنون ویران شده است و ساکنان این مناطق به کمک های بشردوستانه فوری نیازمندند.

خبرآنلان

1413197305089_dailymail.jpg

سوزان رایس:

رقه و موصل قبل از پایان ۲۰۱۶ آزاد نمی‌شوند

مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا می‌گوید، داعش احتمالا تا پایان دوره ریاست جمهوری فعلی از مأمن‌های خود در عراق و سوریه بیرون رانده نمی‌شود.

به گزارش ورلد بولتن، سوزان رایس، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا در این باره گفت: من نمی‌توانم با اطمینان بگویم که این کار در این دوره پایان نخواهد یافت. نمی‌گویم که داعش نابود نخواهد شد بلکه معتقدم تا پایان دوران باراک اوباما محقق نخواهد شد یعنی بازپس‌گیری رقه و موصل قبل از پایان 2016 ممکن نخواهد بود.

این در حالی است که آمریکا ائتلافی متشکل از بیش از 60 کشور جهان را برای بیرون راندن افراط گرایان از مأمن‌های خود در عراق و سوریه رهبری می‌کند. هدف اصلی این ائتلاف خارج کردن این گروه از موصل و مرکز خلافت خود خوانده‌اش در رقه است.

رایس در ادامه اظهاراتش عنوان کرد: می‌توانم بگویم ما تا رسیدن به این هدف راه زیادی داریم. تاکنون پیشرفت‌های مداومی در میدان نبرد با داعش به دست آورده‌ایم و به خوبی موصل و رقه را محاصره کرده‌ایم.

وی همچنین اظهارات بشار اسد، رئیس جمهور سوریه مبنی بر بازپس گیری وجب به وجب سوریه از دشمنان و هدف وی در این مسیر را غیرممکن خواند و عنوان کرد: این هدف ممکن نخواهد بود چرا که اسد این قابلیت‌ را ندارد؛ ممکن نیست چرا که کسانی که از او حمایت می‌کنند برای این امر آماده نیستند.

این در حالی است که ارتش سوریه در پی ورود نیروهای روسیه به این میدان به پیروزی‌های موفقیت آمیزی دست یافته است.

مشاور امنیت ملی اوباما در ادامه ادعا کرد: در حالی که شاید روسیه در برخی مناطق تروریست‌ها و داعش را مورد هدف قرار دهد اما در مناطقی چون شمال حلب آنها مواضع مخالفان را مورد بمباران قرار داده‌اند که به اعتقاد آمریکا و غرب چیزی جدای از النصره محسوب می‌شوند.

رایس خاطرنشان کرد: بخشی از کاری که ما اکنون مشغول آنیم ارائه تصویری مشترک درباره گروه‌های درگیر در سوریه است اینکه چه گرو‌ه‌هایی مشروع هستند و چه گروه‌هایی این چنین نیستند.

وی سپس بااشاره به مساله اوکراین ضمن استقبال از تمایل گروه‌های درگیر بر حل بحران اوکراین نسبت به دستیابی به این هدف ابراز امیدواری کرد.

ایسنا

2102930.jpg

انهدام برج های مخابراتی در مرز سوریه-ترکیه / «منبج» در محاصره کامل

انهدام برج های مخابراتی در مرز سوریه با ترکیه در حمله هوایی روس ها و محاصره کامل شهر منبج در حومه حلب از سوی نیروهای سوری از مهمترین اخبار سوریه به شمار می رود.

به گزارش شبکه المیادین: روس ها برای اولین بار دکل و برج های مخابراتی و ارتباطاتی در مرزهای سوریه و ترکیه را هدف قرار داده اند.

بر اساس این گزارش، حمله هوایی روس ها به قطع ارتباطات میان گروههای مسلح در شمال سوریه و دستگاه اطلاعاتی منجر شد.

از سوی دیگر خبرنگار شبکه المیادین با اشاره به اوضاع جبهه جنگ در منبج گزارش داد: نیروهای سوریه دموکراتیک در آستانه مناطق شرقی منبج هستند شهر کاملا در محاصره قرار دارد.

رسانه ها از کشته شدن رئیس شورای نظامی گروه موسوم به ارتش آزاد سوریه در انفجار انتحاری تروریست های تکفیری داعش در القلمون شرقی خبر دادند.

همزمان استفان دیمیستورا نماینده سازمان ملل در امور سوریه از موافقت دولت سوریه با ورود کمک های انسانی به ۱۹ منطقه تحت محاصره خبر داد.

مهر

Sergey-Lavrov.jpeg

سرگئی لاوروف:

قوی‌ترین پشتیبانی هوایی را از ارتش سوریه در حلب صورت می‌دهیم

وزیر خارجه روسیه اعلام کرد، مسکو به آمریکایی‌ها هشدار داده است از ارتش سوریه در حلب و حومه آن قوی‌ترین پشتیبانی هوایی را انجام خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه، در کنفرانس خبری مشترک با همتای فنلاندی خود گفت: «درخصوص تحولات حلب و حومه آن به آمریکایی‌ها هشدار داده‌ایم. آنها می‌دانند که ما از ارتش سوریه برای مانع شدن از تلاش تروریست‌ها برای اشغال اراضی، قوی‌ترین پشتیبانی هوایی را خواهیم کرد.»

لاوروف گفت: «ما تصمیم‌ها را با توجه به تحولات میدانی اتخاذ خواهیم کرد. ما هر روز با آمریکایی‌ها در تماس هستیم. از این‌رو، اتفاق غافلگیر کننده‌ای رخ نخواهد داد.»

وزیر خارجه روسیه، هفته گذشته نیز در تماسی تلفنی با همتای آمریکایی خود «جان کری» درباره ضرورت «عملیات نظامی مشترک مسکو و واشنگتن» علیه گروه تروریستی «جبهه النصره» شاخه سوری «القاعده» گفت‌وگو کرده بود.

لاوروف با اعلام آمادگی روسیه برای هماهنگ کردن عملیات علیه تروریست‌ها در سوریه با آمریکا، متذکر شد که مسکو از تلاش‌های آمریکا برای به تعویق انداختن روند هماهنگ کردن عملیات با طرف روسی، در صورتی که هدف از آن فرصت دادن به «معارضان برای بازیابی قوای‌شان» باشد، مخالفت می‌کند.

ایلنا

105.jpg

همکاری موثر آمریکا با القاعده برای خلاص شدن از دست نظام سوریه

سفیر سابق انگلیس در سوریه در مصاحبه ای مدعی شد، آمریکا آماده همکاری دوفکتو با شاخه القاعده در سوریه است که آنها را گروه های میانه روی سوری می‌نامد و قصد دارد با این کار دولت دمشق را سرنگون کند.

پیتر فورد، سفیر سابق انگلیس در آمریکا در مصاحبه ای با خبرگزاری راشاتودی و با توجه به درخواست اخیر واشنگتن از مسکو برای هدف قرار ندادن مواضع النصره در حملات هوایی گفت:‌ آمریکا به صورت موثری در کنار شاخه القاعده در سوریه ایستاده است. این اقدام امری عجیب و غیرقابل قبول است.

وی همچنین به شدت آمریکا را به خاطر وسواس زیاد برای خلاص شدن از دست دولت سکولار و بشار اسد، رییس جمهوری سوریه تقبیح کرد و گفت: این روند به متحد شدن آمریکا با دشمنان قسم خورده اش و از دست رفتن صلاحیت عملی و اخلاقی آمریکا منجر می شود.

سفیر سابق انگلیس در سوریه در ادامه مصاحبه خود گفت: ما تنها می توانیم امیدوار باشیم که این یک اشتباه موقتی باشد و آنها به زودی کار درست را انجام دهند. من به دولت آمریکا تاکید می کنم تا از سیاست دو فکتوی خود در کمک گرفتن از القاعده در سوریه برای کنار زدن اسد دست بکشد. همچنین از موضع روسیه برای بمباران هوایی مواضع النصره در سوریه حمایت می‌کنم.

این سفیر سابق همچنین تاکید کرد که تفاوتی میان النصره و گروه‌های اینچنینی نظیر جیش الاسلام،‌ احرار الشام و جیش الفتح وجود ندارد و همگی آنها از نظر ایدئولوژی، تعصب های فرقه ای و روش های علمی در قتل عام و اقدامات وحشیانه شیبه به هم هستند.

وی همچنین تاکید کرد که تنها تفاوت میان النصره با سایر گروه ها که غرب از جمله آمریکا آنها را اپوزیسیون میانه روی می‌داند، در تاکتیک‌های مورد استفاده آنهاست. گروه های میانه روی سوری بر این عقیده اند که سوریه باید به سیستم سکولار خود از طریق مذاکرات که به کناره گیری اسد منجر می شود، پایان دهد. این مساله به عنوان توجیهی برای آمریکاست که نباید اعضای این گروه ها را تحت پیگرد قانونی قرار دهند.

سفیر سابق انگلیس در سوریه وسواس بیش از حد آمریکا برای خلاص شدن از دست اسد را به شدت مورد انتقاد قرار داد و گفت: آنها این وسواس بیش از حد را به روند گذار در سوریه از طریق مذاکرات تعبیر می کنند که تلاشی برای تغییر رژیم همانند آنچه در لیبی و عراق رخ داد، است. آنها می خواهند اشتباهی را که در این دو کشور مرتکب شدند، در سوریه نیز تکرار کنند.

وی همچنین هشدار داد، قرار دادن گروه های افراطی در کنار اپوزیسیون سکولار در سوریه امری خطرناک است. آمریکا، فرانسه،‌ انگلیس و اوکراین این مساله را رد کرده اند که گروه های افراطی نظیر جیش الاسلام و احرار الشام را جزو سازمان های تروریستی قرار دهند و آنها را به فهرست سیاه شورای امنیت سازمان ملل بیفزایند.

در پنجم ژوئن سال جاری میلادی وزارت خارجه سوریه در نامه‌ای به سازمان ملل گروه های به اصطلاح میانه روی سوری را به شلیک و تیراندازی به سمت مناطق غیرنظامی در حلب، سوریه متهم کرد و برخی از قدرت های منطقه ای شامل ترکیه،‌ عربستان و قطر را به حمایت از تروریسم و تلاش برای منحرف کردن روند مذاکرات صلح ژنو متهم کرد.

در این نامه وزارت خارجه سوریه برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل را که از افزودن نام این گروه های تروریستی به فهرست سیاه سازمان ملل امتناع کردند، مورد سرزنش قرار داد.

ایسنا

45-3.jpg

آیا آمریکا شریک موقت القاعده در سوریه شده است؟

وزارت امور خارجه آمریکا، روسیه و نیروهای دولتی سوریه را به تشخیص دادن شبه نظامیان اپوزیسیون از گروهک های تروریستی در عملیات جنگی، فرا خوانده است. به قول پیتر فورد، سفیر اسبق بریتانیای کبیر در سوریه، " عیناً، ایالات متحده رد پای خود را گم کردند".

وی اظهار داشت که " به نظرم، مضحک است که ایالات متحده در واقع، هم دوش القاعده می شود.

عیناً آمریکا رد پای خود را گم کرده است. آمریکا آن قدر گرفتار سرنگونی بشار اسد و رژیم سکولاری در سوریه است که بالفعل، حاضربه بستن اتحاد با دشمن سرسخت خود، القاعده است.

به عقیده فورد، ایالات متحده خطر معنوی و عملی چنین نزدیک شدن را درک نمی کنند.

پیتر فورد تأکید می کند که " ارزش دارد، واشنگتن به حرف معقول روسیه گوش بدهد. مسکو خواستار آن است که نیروهای معتدل اپوزیسیون از آغوش گروهک "جبهه النصره" آزاد شود و این امکان بمباران کردن مواضع آنها را مهیا سازد. اگر چه رسماً "جبهه النصره" به القاعده وابسته است، گروهک های با سلاح  دیگری مانند "جیش الاسلام"، "احرار الشام"، "فتح الاسلام" و سایر، از نظر ایدئولوژی و تعصب مذهبی از یک دیگر فرق زیادی ندارند.آنها همچنین طرفدار کشتار دست جمعی و خشونت بیش از حد هستند. آنها همه، شبیه یک دیگرند. واگذاری نقش عمده به این گروهک ها همزمان با اپوزیسیون سکولار دموکراتیک که بخش کوچکی از نیروها در این درگیری تشکیل می دهد، بسیار خطرناک است".

وزارت امور خارجه سوریه بیانیه ای در ارتباط با حملات مداوم مورخ 3 ژوئن شبه نظامیان گروهک های "جبهه النصره" و "احرار الشام" به شهر حلب، به سازمان ملل فرستاده و در آن ذکر کرد که "این حملات، یکی از اتفاق های متناوب اعمال تروریستی سیستماتیک است که از طرف رژیم ترکیه برنامه ریزی و با گروه های " مخالفان میانه " و "جبهه النصره" و دیگر تروریست ها اجرا می شود".

4 ژوئن، مرکز روسی آشتی طرفین متخاصم درسوریه گزارش داد که زیر آتش شبه نظامیان گروهک ها در شب و روز بیش از 270 غیرنظامی کشته شدند. چند صد نفردیگر زخمی شدند.

در بیانیه آماده شده: "در نتیجه شلیک و تیراندازی افراط گرایان گروهک های تروریستی از شهرهای سوریه، بیش از 270 غیر نظامی کشته و صدها نفر زخمی شدند".

ستیزه جویان "جبهه النصره"، با استفاده از رژیم آتش بس و مستقر بودن شبه نظامیانش در مناطق اپوزیسیون "میانه رو"، تجدید گروهبندی و پر کردن تسلیحات را اجرا کردند.

علاوه بر این، اسلحه و مهماتی که با هلیکوپترهای نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا به اپوزیسیون میانه رو در سوریه انداخته شده بود، به دست تروریست های داعش افتاده است.

اسپوتنیک

n00518472-b.jpg

درخواست سوریه از شورای امنیت برای اتخاذ اقداماتی علیه عربستان، ترکیه و قطر

وزارت خارجه سوریه در نامه‌هایی به سازمان ملل خواهان اتخاذ اقداماتی از سوی شورای امنیت علیه عربستان، قطر و ترکیه به دلیل حمایت‌شان از تروریسم شد.

به نوشته روزنامه مستقل رأی الیوم، وزارت خارجه سوریه در این نامه‌ها آورده است: ما از شورای امنیت می‌خواهیم فورا جنایت‌های گروه‌های تروریستی را محکوم و به مسئولیت خود در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی از طریق اتخاذ اقدامات بازدارنده و فوری علیه کشورهای حامی تروریسم به ویژه عربستان، قطر و ترکیه عمل کند.

در این نامه‌ها تأکید شده است: تجاوزات تروریستی جبهه النصره، احرار الشام و دیگر گروه‌های تروریستی که از روز جمعه مناطق مسکونی حلب را هدف قرار داده‌اند و همچنان ادامه دارد حلقه‌ای از حلقه اقدامات تروریستی برنامه‌ریزی‌ شده‌ای است که نظام ترکیه برنامه آن را می‌ریزد. این گروه‌ها با حمایت نظام ترکیه و دیگر حامیان تروریسم در ریاض و دوحه این حملات را انجام می‌دهند تا مذاکرات ژنو و آتش‌بس را ناکام بگذارند.

ایسنا

122.jpg

روزنامه تایمز فاش کرد

نیروهای ویژه انگلیس درخط مقدم جنگ سوریه

روزنامه تایمز انگلیس به نقل از فرماندهان نظامی فاش کرد که نیروهای ویژه انگلیسی در خط مقدم جنگ در سوریه در حال مقابله با تروریست‌های داعش هستند.

به نوشته این روزنامه، نیروهای ویژه انگلیس از یگان‌های مخالفان سوری تحت حمایت غرب در برابر حملات تروریست‌های داعش دفاع می‌کنند و همزمان با مبارزات غرب برای نابود کردن گروه تروریستی داعش گمان می‌رود این عملیات نخستین مشارکت نیروهای انگلیسی در خط مقدم جنگ در خاک سوریه باشد و نقش آنها تنها به آموزش مخالفان سوری در خاک اردن محدود نمی‌شود.

نیروهای انگلیسی در ابتدا برای آموزش نیروهای "ارتش جدید سوریه" معرفی شدند؛ گروهی از مخالفان سوری که پیش از مجهز شدن از سوی پرسنل نظامی غرب برای مبارزه با داعش،‌ از نظام سوریه جدا شدند.

اما همزمان با اینکه داعش تلاش می‌کند تا جنگ خود را در چهار جبهه در سراسر خاورمیانه پیش ببرد، نیروهای انگلیسی وارد عمل شده تا تروریست‌هایی را که به مواضع یگان‌های مخالفان سوری نزدیک می‌شوند کشته و از مواضع آن‌ها دفاع کنند.

این تصمیم همزمان با آن اتخاذ شد که نیروهای انگلیسی به تدریج نقش‌های جنگی در مقابله با خلافت خود خوانده داعش را قبول کردند.

نیروهای ویژه انگلیس هفته گذشته تصمیم گرفتند تا دو خودروی انتحاری داعش در لیبی را نابود کنند.

نیروهای ویژه انگلیس تمایل دارند در جنگ‌های خارجی نقش مشورتی ایفا کنند، به شبه نظامیان محلی آموزش دهند و در جمع آوری اطلاعات به آن‌ها کمک کنند.

اما برخلاف نیروهای عادی، نیروهای ویژه انگلیس به رای دولت ( از پارلمان انگلیس) برای مستقر شدن نیاز ندارند.

حدود دو سال پیش دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس برای جمع آوری آرای کافی برای استفاده از حملات هوایی در سوریه به منظور سرنگونی دولت اسد از سوی مخالفان سیاسی در مجلس عوام انگلیس شکست خورد.

ایسنا

8w400.jpg

یک نویسنده کندایی:

غرب به بهانه مداخله بشر دوستانه جنگ تروریستی علیه سوریه به راه انداخت

نويسنده کندایی «کین ستون» تاکید کرد: غرب به بهانه مداخله بشر دوستانه جنگ تروریستی علیه سوریه به راه انداخت.

به نقل از مرکز تحقیقات جهانی کانادا؛ نوسینده «کین ستون» در کتاب خود/ جنگ تقلبی علیه تروریسم/ نوشت : همه بهانه های امریکا و ناتو در مورد ” مداخله بشر دوستانه” و “جنگ علیه تروریسم” دروغ محض هستند، هدف این بهانه های دروغ نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه است.

نوسینده «کین ستون» افزود: سیاست استعماریغربی به بهانه مداخله بشر دوستانه تعدادی از کشورها مانند عراق، لیبی و اوکراین نابود شدند.

این نوسینده کندایی افزود: عملیات نظامی روسیه علیه تروریست ها در سوریه قانونی است.

اتاوا – سانا

1451.jpg

          نیروهای زمینی روسیه به سوریه بازمی‌گردند /

                                                 حمله داعش به جنوب دیر‌الزور

تروریست‌های داعش در ادامه تلاش‌های ناکام خود برای ممانعت از پیشروی ارتش سوریه، حمله‌ای را به بخش جنوبی شهر دیر الزور انجام دادند. همزمان یک مقام سابق روسیه اعلام کرد که این کشور قصد دارد نیروهای زمینی‌اش را به سوریه بازگرداند.

به گزارش شبکه خبری سیریا نیوز،syria news منابع مخالف سوری می‌گویند حمله داعش با هدف تلاش برای تنگ کردن عرصه بر ارتش سوریه در داخل استان دیر الزور و محاصره نیروهای سوری در این شهر است.

به گفته این منابع، تروریست‌های داعش حمله‌ای را از محور جنوبی شهر دیر الزور به سمت منطقه" التیم" آغاز کرده و کنترل تپه‌های این منطقه را در دست گرفتند.

درگیری‌های شدیدی نیز میان دو طرف رخ داد که به کشته شدن ده‌ها داعشی منجر شد.

داعش اواخر ماه گذشته میلادی توانست برخی پایگاه‌های وابسته به ارتش سوریه در "جبل الثرده" در دیر الزور را اشغال کند.

گروه تروریستی داعش اخیرا عملیات گسترده‌ای را علیه فرودگاه نظامی دیر الزور انجام داد.

حملات داعش به شهر دیر الزور همزمان با عملیات ارتش سوریه برای آزادسازی شهر رقه، مقر اصلی داعش در سوریه صورت می‌گیرد.

پس از تلاش نیروهای عراقی برای آزادسازی فلوجه، این عملیات سومین عملیات بزرگ علیه مقرهای داعش در سوریه و عراق محسوب می‌شود.

نیروهای سوریه با کمک جنگنده‌های روسیه روز شنبه وارد استان رقه شدند. به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه تاکنون 26 داعشی در عملیات ارتش سوریه که از روز جمعه آغاز شده، کشته شده‌اند.

در همین حال آندره فیدوروف، معاون سابق وزیر خارجه روسیه مدعی شد که مسکو در حال بررسی طرح‌هایی برای استقرار مجدد نیروهای زمینی خود در سوریه است.

وی گفت: هدف از این اقدام دادن امکان به نظام سوریه برای سیطره بر 70 درصد اراضی جهت برگزاری انتخابات است.

ایسنا

ordoghan.jpg

سقوط آزاد محبوبیت اردوغان

برجسته ترین نتیجه این نظر سنجی که در روزنامه حریت منتشر شده کاهش شدید تعداد افرادی است که سیاست خارجی ترکیه را در خصوص سوریه موفق می‌دانند.تنها 16.8درصد از شهروندان ترکیه عملکرد دولت خود را موفقیت آمیز می دانند

اخیراً یک نظر سنجی توسط مرکز مطالعات ترکیه وابسته به دانشگاه کادیر خاص (قدیر هاس) استانبول انجام شده است. مهم ترین فعالیتهایی که در این دانشگاه صورت می پذیرد ،فعالیتهای تحقیقاتی است.

نظرسنجی های انجام شده در این مرکز مطابق با استاندارهای علمی صورت گرفته و نتایج آن از سوی محافل علمی و سیاسی در داخل و خارج ترکیه مورد توجه قرار می گیرد.

این نظر سنجی در تاریخ 2 ژوئن 2016 در روزنامه حریت دیلی ترکیه به چاپ رسیده است.

گزارشگر این نظرسنجی آقای مصطفی آیدین می باشد. طبق گزارش وی"این نظر سنجی در 26 شهر ترکیه و با مشارکت 1000نفر از شهروندان ترک در تاریخ اول تا یازدهم آوریل انجام شده است."

هدف از این نظرسنجی،ارزیابی افکارعمومی ترکیه نسبت به روابط خارجی این کشور اعلام شده است.

طبق این گزارش، برجسته ترین نتیجه این نظر سنجی ،کاهش شدید تعداد افرادی است که سیاست خارجی ترکیه را موفق می دانند.در مجموع فقط 34 درصد مشارکت کنندگان در نظر سنجی،سیاست خارجی دولت ترکیه را موفق ارزیابی کرده اند. در منطقه خاور میانه نیز که ترکیه در سالهای اخیر به شدت خود را درگیر آن کرده ،تنها 17.9درصد گفته اند که بزعم آنها ترکیه از یک خط مشی موفقیت آمیز پیروی کرده است.

این رقم درنظرسنجی سال 2011 بالغ بر 37.7درصد و در سال 2015 بالغ بر30 در صد بوده است.یعنی طی یکسال اخیر نیز این 30 درصد تقریباً به نصف کاهش یافته است .

به گزارش فارس؛ جالب تر اینکه راجع به مورد خاص سوریه، تنها 16.8درصد از شهروندان ترکیه عملکرد دولت خود را موفقیت آمیز می دانند. این رقم در سال 2015 بالغ بر26.2درصد بوده و در طی یک سال اخیرکاهش ده درصدی را نشان می دهد.

آفتاب

Erdogan300.jpg

اردوغان برای سرکوب مردم همه کار می کند

در ترکیه سرکوب مخالفان و منتقدان رییس جمهور رجب طیب اردوغان همچنان ادامه دارد.

تورکِر اِرتیورک ژنرال مستعفی و رییس سابق دانشکده افسری نیروهای دریای ترکیه به اتهام اهانت به رییس جمهور و بخاطر انتشار مطلبی در روزنامه اپوزیسیون آدینلیک به یازده ماه حبس محکوم شد. البته حکم حبس به پراخت جریمه تخفیف پیدا کرد.

ارتیورک در گفتگو با «اسپوتنیک» می گوید که اردوغان همه کار می کند که تا پایان دوره ریاست جمهوری بر سر قدرت بماند. در غیر اینصورت به خاطر جنایاتی که انجام داده مجبور به پاسخگویی در مقابل دادگاه خواهد شد.

تورکر ارتیورک در ادامه می گوید: «اقای اردوغان دایما از عبارت هایی همچون «پست فطرت»، «خائن به مملکت»، «حامی تروریست»، «بی وجدان» و غیره خطاب به مردم کشور استفاده می کند. این مردم دایما کلمات تحقیرآمیز درباه خود می شنوند و به دادگاه علیه رییس جمهور شکایت می کنند. می دانید به آنها در پاسخ چه می گویند؟ می گویند که این کلمات به خاطر آزادی بیان است. من نسبت به رییس جمهور هیچ کلمه اهانت آمیزی به کار نبردم. من فقط گفتم که به کار رییس جمهور در دادگاه رسیدگی کرد زیرا او از تروریست هایی حمایت می کند که مرتکب جنایت شده و نظم جامعه را برهم زده، ثبات را در حکومت بهم می زنند و بین نمایندگان اقوام و ادیان دشمنی و تفرقه می اندازند. در کجای سخنان من یک کلمه اهانت آمیز به شخصیت رییس جمهور بیان شده است؟»

به گفته این ژنرال مستعفی، اتفاقات امروز کشور یک هدف را دنبال می کنند، می خواهند مردم را وادار به سکوت و ترس کنند. دولت با این کار می خواهد ترکیه را به یک حکومت دیکتاتوری تبدیل کند. ارتیورک در ادامه می گوید: «هرچه حکومت بیشتر بترسد، اقدامات رادیکال خود را بیشتر می کند. حلقه اطرافین اردوغان بیش از پیش نگران هستند. اردوغان همه کار می کند، حتی غیرممکن ها را هم ممکن می کند تا به هر شکل شده تا پایان دوره خود را بر سر قدرت نگه دارد. اگر پیش از پایان دوره از حکومت کنار برود، باید در مقابل دادگاه به خاطر جنایاتی که مرتکب شده پاسخ بدهد. به همین خاطر امروز هدف اصلی او ماندن در قدرت به هر قیمتی است. در سیستم دموکرات چنین چیزی ممکن نیست، اما برای یک دیکتاتور بسیار ساده است».

اسپوتنیک

29.jpg

ارتش سوریه‌ حرکت به‌ سوی رقه‌ را آغاز کرد

امروز ارتش سوریه‌ با پشتیبانی هواپیماهای جنگی روسیه‌ حرکت وسیعی را به‌ سوی رقه‌ آغاز کرد.

به‌ گزارش رسانه‌های محلی سوریه‌، امروز ارتش سوریه‌ با پشتیبانی هواپیماهای جنگی روسیه‌ حرکت وسیعی را به‌ سوی رقه‌ آغاز کرد.

ارتش سوریه‌ اعلام کرده‌ است که‌ کنترل رقه‌ و قطع ارتباط مابین عراق و سوریه‌ از اولویت های مهم آنهاست و با پاکسازی رقه‌ ضربه‌ سنگینی را به‌ گروه‌ تروریستی داعش وارد خواهند کرد.

خبرگزاری رویترز هم اعلام کرد حرکت ارتش سوریه‌ امروز آغاز شده‌ است و این حرکت با پشتیبانی هواپیماهای جنگی روسیه‌ انجام می شود.

عملیات آزادسازی رقه‌ توسط ارتش سوریه‌ و نیروهای نظامی روسیه‌ در حالی امروز کلید خورد که‌ یک هفته‌ پیش عملیات آزادسازی این شهر از شمال رقه‌ توسط نیروهای سوری و با حضور نیروهای آمریکایی و پشتیبانی هوایی آمریکا آ‌غاز شده‌ است.

دیروز رسانه‌های سوریه‌ اعلام کردند که‌ داعش درحال انتقال نیروهای خویش به‌ موصل است، احتمالا نبرد در موصل که‌ شهری بزرگ است برای گروه‌ تروریستی داعش آسان‌تر است.

مهر

12-3.jpg

آمریکا به شورشیان سوری سلاح داد

یکی از رهبران ائتلاف مخالفان و دیده بان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که ائتلاف آمریکایی ضد داعش از هوا برای شورشیان سوری در شهرک مارع سلاح و مهمات انداخته است.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی، این رهبر ائتلاف مخالفان سوری که خواست نامش فاش نشود، گفت:‌ سلاح‌های آمریکایی روز پنجشنبه در شهرک مارع در شمال استان حلب انداخته شده است.

در عین حال دیده بان حقوق بشر سوریه نیز این انتقال سلاح و ذخایر تسلیحاتی را تایید کرد.

ایسنا

d7c90220400-4.jpg

با اشاره به پیشروی‌های ارتش در محورهای مختلف؛

وزیر دفاع عراق: داعش آخرین نفس‌هایش را می‌کشد

وزیر دفاع عراق با تاکید بر اینکه ارتش اقدامات لازم برای ممانعت از هرگونه حمله احتمالی داعش در جریان عملیات فلوجه را اتخاذ کرده گفت : داعش در حال فروپاشی است و بعد از محاصره فلوجه از سوی نیروهای عراق نفس‌های آخر خود را می‌کشد.

به گزارش پایگاه خبری الفجر، خالد العبیدی، وزیر دفاع عراق در اظهاراتی عنوان داشت، نیروهای عراقی 200 تروریست را به هلاکت رسانده و بعد از حمله به تروریست‌های داعش کنترل کامل دو منطقه در حومه "هیت" و "کبیسه "در غرب استان الانبار را به دست گرفتند.

وی افزود: داعش در حال فروپاشی است و با محاصره فلوجه و پیشروی ارتش در شمال این شهر آخرین نفس‌هایش را می کشد.

العبیدی گفت : این عملیات موجب تحلیل قدرت داعش شده است که سعی می‌کند از محورهای مختلف به بخش‌های نظامی عراق فشار وارد کند.

منابعی در فرماندهی عملیات مشترک بر پاکسازی تمامی مناطق هیت و کبیسه از تروریست‌های داعش خبر دادند.

وزیر دفاع عراق همچنین ضمن ستودن تلاش‌های اطلاعاتی و امنیتی وزارت دفاع که در آزاد سازی زنان ایزدی از قبضه داعش سهیم بود ،از سرویس‌های امنیتی و اطلاعاتی نظامی خواست تا از پیگیری و هدف قرار دادن تروریست‌ها و گروه‌هایی که امنیت شهروندان ودارایی های آنها را به خطر می اندازند شانه خالی نکنند.

ایسنا

n00419005-b.jpg

پرسش لاوروف از کری:

چرا به تروریست ها حمله نمی کنید؟

سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه اعلام کرد: در تازه ترین مذاکره تلفنی با جان کری وزیر امور خارجه آمریکا پرسیدم، چرا ائتلاف آمریکایی مراکز تروریست ها را بمباران نمی کند یا برای پایان قاچاق نفت از سوریه اقدامی انجام نمی دهد؟.

وی در گفت وگو با روزنامه روسی کامسامولسکایا پراودا گفت: آمریکا و ائتلاف نظامی وابسته به این کشور اقدام های نمایشی را به عنوان مبارزه با تروریست ها در سوریه انجام می دهند و عملیاتی علیه گروه های تروریستی در این کشور اجرا نکرده اند.

وزیر خارجه روسیه گفت: ائتلاف آمریکایی اینگونه اعلام می کند که تروریست ها مواضع مستحکم دارند و بمباران کردن این مواضع، آسیب دیدن غیرنظامیان را در پی دارد.

لاوروف همچنین اظهار کرد: سه ماه پیش آمریکا وعده داده بود که معارضان مسلح را از گروه تروریستی جبهه النصره در سوریه جدا و دور کند اما برای عملی کردن آن هیچ اقدامی انجام نداده است.

وی گفت: در شرایطی که آمریکا و ائتلاف نظامی وابسته در سوریه هیچ اقدام ضد تروریستی انجام نمی دهند، تروریست ها همچنان به سوریه نفوذ می کنند و انواع تسلیحات از خارج به این کشور قاچاق می شود.

وزیر خارجه روسیه در ادامه با انتقاد از مواضع غرب در این زمینه گفت: آنان ادعا می کنند که معارضان مسلح خوب برای توقف اقدام های جنگی آمادگی دارند ولی برای این منظور باید روند حل و فصل سیاسی آغاز شود.

وی ادامه داد: تشکل کمیته عالی مذاکرات (گروه های مسلح و تروریستی تحت حمایت ریاض) هم حین مذاکره پیش شرط برکناری بشار اسد از قدرت را برای حل و فصل سیاسی مطرح کردند که این نمایش مضحک ادامه دارد.

وزیر خارجه روسیه گفت: به طرف های آمریکایی و متحدانشان گفتیم با این شرایط نمی توانیم ادامه دهیم، زیرا به دولت سوریه تعهد داریم که پذیرفته اگر ائتلاف آمریکا اقدام های خود را با نیروی هوافضای روسیه هماهنگ کند، دمشق اعتراضی نخواه داشت و آن را شریک مبارزه با تروریست ها می داند.

وی افزود: در قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل نیز هیچ اشاره ای به برکناری بشار اسد نشده و بر این نکته تاکید شده که فقط ملت سوریه حق تعیین سرنوشت خود را دارند و روسیه نیز همچنان بر مواضع خود در حمایت از سوریه ایستاده است.

آتش بس سوریه از اسفند ماه گذشته با فشار روسیه و پذیرش آمریکا به درگیری های گسترده پایان داد و با پذیرش آن توسط 140 گروه، آرامش نسبی در این کشور برقرار شد، ولی گروه های تروریستی تکفیری مانند داعش و جبهه النصره شامل آن نیستند و سرکوب آنها ادامه دارد.

بیش از پنج سال قبل آمریکا در راس گروهی از کشورهای غربی عربی بویژه عربستان سعودی، تندروترین تروریست ها از کشورهای مختلف جهان حتی اروپایی را در گروه های داعش، جبهه النصره، احرارالشام و جیش الاسلام با حمایت های مالی، تسلیحاتی و اطلاعاتی سازمان داد و برای جنگ شهرها به سوریه گسیل کرد که مرگ ده ها هزار نفر بویژه زنان و کودکان، آوارگی میلیون ها تن و نابودی تقریبا تمامی زیرساخت ها این کشور را در پی داشته است.

پس از زمین گیر شدن گروه های تروریستی با همکاری نیروی هوافضای روسیه و نظامیان سوری در طول هشت ماه سرکوب هوایی و زمینی تروریست ها و شکست سناریوی ساقط کردن حکومت سوریه، آمریکا با پذیرش برقراری آتش بس، مجبور به قبول پیشنهاد روسیه و ایران برای از سرگیری مذاکرات طرف های سوری شد.

ایرنا

555-3.jpg

حمایت ترکیه از «جبهه النصره» ادامه دارد

ستاد کل ارتش روسیه اعلام کرد ترکیه همچنان در حل ارسال کمک‌های تسلیحاتی به تروریست‌های گروه جبهه‌النصره در سوریه است.

به گزارش اسپوتنیک، ژنرال «سرگئی رودسکوی» از مقامات ارشد ستاد کل نیروهای مسلح روسیه، روز جمعه اعلام کرد هر روز از طریق مرز ترکیه برای تروریست‌های گروه جبهه‌النصره محموله‌های تسلیحاتی ارسال می‎شود.

ژنرال رودسکوی گروه تروریستی جبهه‌‌‎ النصره را یکی از عوامل اصلی بی‌ثبات‌ کننده سوریه خواند و گفت این گروه با سوء استفاده از شرایط آتش‌بس میان نیروهای دولتی و گروه‌های معارض مسلح به تجدید قوای خود پرداخته‌اند.

آتش‌بس در سوریه از 27 فوریه با میانجی‌گری واشنگتن و مسکو برقرار شد و داعش و جبهه النصره که در فهرست گروه‎های تروریستی سازمان ملل درج شده‌اند، شامل نمی‌شود.

این نظامی روسی افزود، دمشق به طور مداوم از سمت «غوطه شرقی» هدف بمباران قرار می‎گیرد. تلاش‌های متعددی(از سوی تروریست‎ها) برای تصرف نیروگاه نزدیک به «حمص» و مسدود کردن مسیر اتصال حلب و دمشق صورت گرفته است. عبور کامیون‌های حامل سلاح و مهمات از ترکیه ادامه دارد و گزارش‌های روزانه‌‌ از گذر این محموله‌ها از مرز حکایت دارد.

این ژنرال افزود حملات جبهه‌النصره را کشورهای دیگر نیز تأیید کرده و با روسیه بر سر تأثیر منفی این گروه بر روند صلح در سوریه موافق هستند.

ایلنا

32.jpg

ضمن تکذیب مخالفت دمشق با ورود کمک‌ها به "داریا"؛

بشار الجعفری:                  

سازمان ملل فقط ۳ کاروان امدادی به سوریه فرستاده

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل با اشاره به اینکه این سازمان تنها سه کاروان امدادی از مجموع ۱۹ کاروان توافق شده به مناطق تحت محاصره اعزام کرده، ادعای ممانعت دولت دمشق از ورود امدادها به شهر "داریا" را تکذیب کرد و آن را "باطل" خواند.

به گزارش روزنامه رای الیوم، بشار الجعفری، نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در نشستی در شورای امنیت درباره شرایط خاورمیانه اظهار داشت: برخی کشورها ادعا می‌کنند مشتاق حمایت از حقوق بشر و حقوق مردم سوریه هستند اما واقعیات نشان داد که در میدان عمل بر عکس اقدام می‌کنند. این کشورها از گروه‌های تروریستی در سوریه حمایت کرده و با درج این گروه‌ها در لیست سازمان‌های تروریستی مخالفت می‌کنند،‌ این کشورها رفتارهای "ناعادلانه‌ای" در قبال مردم سوریه داشته و از نیازها و مشکلات آنها در راستای منافع سیاسی خود سوء استفاده می‌کنند.

الجعفری تاکید کرد:‌ این حرفکه دولت دمشق مانع از ورود کمک‌های انسانی به شهر داریا می‌شود، "ادعایی باطل" است؛ زیرا ما درهفدهم ماه جاری میلادی به کاروان‌های سازمان ملل اجازه ورود دادیم اما نمایندگان این سازمان اعلام کردند به دلایل امنیتی و لجستیکی وارد شهر نمی‌شوند.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل ادامه داد: دولت دمشق از مجموع 26 درخواست سازمان ملل جهت ورود به مناطق مختلف با 19 درخواست موافقت کرد اما این سازمان تاکنون تنها سه کاروان از مجموع 19 کاروانی که مجوز دریافت کردند را به مناطق مورد نظر اعزام کرده است.

این اظهارات الجعفری در پی آن ایراد شد که استفن اوبراین، معاون دبیرکل سازمان ملل متحد و هماهنگ ‌کننده کمک‌های اضطراری در این سازمان مدعی شد دولت سوریه به سازمان ملل اجازه کمک به تنها 14 شهر صعب الوصول را داده است این در حالی است که سازمان خواستار ورود به 35 شهر از جمله حلب و الوعر است.

این مسئول دولت سوریه در ادامه گفت: دولت آنکارا و شخص رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به تروریست‌ها اجازه استفاده از مسیرهای ما بین دو کشور را داده و اجازه می‌دهند کودکانی که در اردوگاه‌های پناهجویان سوری در این کشور هستند را برای شرکت در عملیات‌های جبهه النصره به عضویت در آورند. دولت آنکارا به این تروریست‌ها اجازه می‌دهد از کاروان‌های امدادرسانی برای عبور دادن اسلحه و نیروهایشان استفاده کنند.

وی عربستان، قطر و برخی کشورهای غربی را به سوءاستفاده از موضوع مسائل انسانی در سوریه برای اخاذی و تهدید سیاسی متهم کرد و در این راستا به اظهارات اخیر اردوغان اشاره کرد که گفته بود در صورتی که اروپا با معافیت از صدور ویزا برای شهروندان این کشور موافقت نکند، پارلمان ترکیه قوانین مربوط به توافق مهاجرتی را مسدود خواهد کرد.

جعفری در ادامه افزود:‌ عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان نیز تهدید کرده که اگر رهبری سوریه تغییر نکند، جنگ ادامه می‌یابد.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل تاکید کرد هویت عامل اجرایی انفجارهای تروریستی دو شهر ساحلی طرطوس و جبله برای معاون دبیر کل سازمان ملل شناخته شده است.

گروه تروریستی داعش روز دوشنبه با اشاره به اینکه عاملین اجرایی این حملات از اتباع مناطق ساحلی بودند،‌ جزئیات عملیات تروریستی علیه دو شهر مذکور را که منجر به کشته و زخمی شدن ده‌ها تن شد، فاش کرد.

ایسنا

100.jpg

مسعود بارزانی خواستار استقلال کردستان عراق شد

مسعود بارزانی، رییس اقلیم خودگردان کردستان عراق، اعلام کرد که در سال جاری میلادی یک همه پرسی برای اعلام استقلال کردستان عراق برگزار می شود، زیرا، کردستان عراق، به گفتۀ مسعود بارزانی، آمادۀ چنین تحولی است. مسعود بارزانی که این سخنان را در مصاحبه با نشریۀ سوئیسی "نوی زوریخر زایتونگ" ایراد کرده گفته است که هر ملتی مرزهای طبیعی خود را دارد و مرزهایی که به زور به ملت ها تحمیل شده قابل دوام و دفاع نیستند.

مسعود بارزانی گفته است که مرزهای کنونی خاورمیانه در پی سقوط امپراتوری عثمانی و توسط قدرت های جهانی وقت یعنی انگلستان و فرانسه ساخته و تحمیل شده اند که از آن تحت عنوان توافق "اسکایس پیکوت" یاد می شود. رییس اقلیم خودگردان کردستان گفته است که دورۀ این قرارداد به سر آمده زیرا مرزهایی که یک قرن پیش به زور به خاورمیانه تحمیل شدند با واقعیت های کنونی منطبق نیستند.

مسعود بارزانی شمار کردهای منطقه را بین ۴۰ تا ۵۰ میلیون نفر برآورد کرده که در چهار کشور مختلف (ترکیه، ایران، عراق و سوریه) استقرار دارند. رییس اقلیم خودگردان کردستان عراق خواستار تشکیل یک دولت واحد کرد در کل منطقه شده، هر چند او افزوده است که به دلیل ویژگی های هر یک از این چهار کشور جمعیت های کرد آنها باید راه حل های ویژه و جداگانه ای را در ابتدا برای خود جستجو کنند.

رادیو فرانسه

1463983629370_55.jpg

تاکید آمریکا بر حمایت از گروه تروریستی "احرارالشام" در سوریه

واشنگتن با وجود جنایاتی که گروه شبه نظامی احرارالشام در سوریه انجام داده همچنان به حمایت از این گروه ادامه می‌دهد چون عربستان از احرار الشام حمایت می‌کند.

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، احرارالشام یک گروه تروریستی در سوریه است که در تشکل موسوم به "کمیته عالی مذاکرات" عضویت دارد؛ کمیته‌ای که با حمایت عربستان ایجاد شد و اصلی‌ترین گروه مخالفان در گفت‌وگوهای ژنو نام گرفت.

در 13 مه سال جاری میلادی نیروهای این گروه تروریستی به روستای "زهراء"، در سوریه حمله کرده و ده ها تن از مردم این روستای شیعه نشین را کشتند یا به اسارت گرفتند.

دو روز قبل از آن، ‌واشنگتن پیشنهاد روسیه در سازمان ملل را که درباره تروریست دانستن احرارالشام و گروه دیگر به نام "جیش الاسلام"بود، رد کرد؛ این دو گروه افراط‌گرا به صورت مکرر آتش بس را در سوریه نقض می‌کنند.

مارک تونر،‌ سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با دفاع از این اقدام دولت واشنگتن گفت: انگلیس، فرانسه و اوکراین نیز در شورای امنیت از این اقدام حمایت کردند.

وی در این باره گفت: احرارالشام یک سازمان بین المللی تروریستی نیست بلکه بخشی از گروه های اپوزیسیون سوریه است که مورد حمایت کمیته عالی مذاکرات ژنو و همچنین گروه بین المللی حمایت از سوریه محسوب می شود؛ گروهی به ریاست روسیه و آمریکا و متشکل از 20 کشور شامل فرانسه،‌ انگلیس، آلمان،‌ ایتالیا،‌ اردن، لبنان، مصر، کشورهای حوزه خلیج فارس و چین.

تونر درحالیکه سعی می‌کرد تا قتل عام در روستای زهراء در سوریه به دست نیروهای گروه تروریستی احرارالشام را تقبیح کند، به دنبال منحرف ساختن این مساله نیز بود و گفت: ما در بخش‌های دیگری از سوریه شاهد حملاتی از سوی دولت دمشق هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا واشنگتن بر این گروه فشار می‌آورد تا از آتش بس تبعیت کند یا خیر، گفت:‌ ما به این گروه کارت زرد نشان نمی‌دهیم.

این گروه تروریستی در فهرست سازمان های تروریستی خارجی آمریکا قرار ندارد. از جانب آمریکا این گروه و بسیاری دیگر از گروه‌های تروریستی در سوریه میانه رو هستند چون بدون حمایت از این گروه ها، آمریکا گزینه سیاسی دیگری در سوریه ندارد و اگر اینگونه نباشد،‌ واشنگتن باید بپذیرد که اسد در قدرت خواهد ماند و تروریست‌ها باید نابود شوند. به همین دلیل،‌ چنین مساله‌ای را نمی پذیرند.

ایسنا

66.jpg

سرکردۀ احرارالشام به واشنگتن رفت

لبیب نحاس مدیر امور خارجی گروهک تروریستی احرار الشام در ماه دسامبر چند روزی را در واشنگتن گذرانده است.

به گزارش تلویزیون راشاتودی، طبق گزارش وبسایت آمریکایی «مک کلاچی(McClatchy) یکی از سرکرده های گروه احرار الشام شش ماه قبل از آمریکا دیدن کرده است. لبیب نحاس مدیر امور خارجی گروه احرار شام در ماه دسامبر چند روزی را در واشنگتن گذرانده است.

مارک تونر سخنگوی وزرات خارجه آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگار راشاتودی مبنی بر این که آیا دولت از این سفر اطلاع داشته است یا نه، گفت: من اطلاعی ندارم. مطمئن هستم اینجا ملاقاتی نداشته ایم.

تونر گفت که آمریکا به همه گروه های مخالف سوری فشار وارد می کند که به توافق ترک مخاصمه پایبند بمانند.

خبرنگار راشاتودی افزود: ارتباط احرار شام با القاعده غیر قابل انکار است. ابوخالد سوری یکی از موسسان احرار شام از اعضای شناخته شده القاده است. این گروه دو هفته قبل به یک روستای علوی نشین در سوریه حمله کرد و ساکنان روستا از قتل عام مردم خبر دادند. آمریکا، انگلیس و فرانسه مانع از ارائه پیشنهاد روسیه در سازمان ملل برای قرار گرفتن نام احرار شام در لیست ترور شدند.

جیم جاتراس دیپلمات سابق آمریکایی به راشاتودی گفت: واشنگتن از آنجایی که به طرح «ب» برای سوریه نیاز دارد، به همکاری با گروه های مثل احرار شام ادامه می دهد.

وی افزود: چندین سال از حوادث یازده سپتامبر می گذرد و آمریکا به همکاری خود با القاعده ادامه می دهد، همان کاری که در لیبی، بوسنی و کوزوو کرد. آنها انتظار دارند که ما باور کنیم که از این سفر خبر نداشته اند. همه می دانیم که احرار شام و دیگر گروه های به اصطلاح میانه روی سوری با القاعده ارتباط دارند و از آن فاصله نمی گیرند زیرا می دانند که بدون همکاری القاعده، آنها هیچ گزینه ای در سوریه ندارند به جز این که بپذیرند اسد در قدرت باقی بماند و تروریست ها شکست داده شوند. اما آنها نمی توانند چنین چیزی را بپذیرند.

خبرآنلاین

26.jpg

گزارش CNN از سفر مخفیانه ژنرال آمریکایی به سوریه 

                                                                 و تأسیس پایگاه نظامی به بهانه مبارزه با داعش!

سی ان ان در گزارشی هدف از حضور نظامی ارشد آمریکایی در سوریه را ایجاد پایگاه آموزشی در این کشور عنوان کرد.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از سیانان، ارتش آمریکا در پایگاه آموزشی در شمال سوریه انتظار دارد در این پایگاه و دیگر پایگاههای سری خود در سوریه به اندازه کافی به نیروهای محلی آموزش بدهد تا بتوانند پایتخت خودخواندۀ گروه تروریستی داعش را در رقه بازپس بگیرند.

جوزف ووتل، فرمانده عملیات نظامی آمریکا ضد داعش اهداف سفرش را دیدار با سران نیروهای دموکراتیک سوریه خواند و افزود: می خواستم با گروه مشاوران خود دیدار و گفتگو داشته باشم. 

بر اساس این گزارش ووتل به چندین مکان سر زده است. وی با سران نیروهای دموکراتیک دیدار داشته و درباره پیشرفت آموزش نیروهای عرب محلی با آنان گفتگو کرده است.

سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه از کند بودن روند کمک رسانی آمریکا گلایه کرد و گفت: نیروهای عرب محلی به شدت به سلاح و مهمات بیشتری نیاز دارند. تعداد محدودی سلاح های قدیمی در اختیار آنان گذاشته شده است.

ووتل افزود: از آنجا که مسئولیت عملیات و نظامیان آمریکایی حاضر در سوریه بر عهده ی وی قرار دارد باید می آمد و از نزدیک در جریان امور قرار می گرفت.

خبر آنلاین

14-3.jpg

جمع آوری ۵۰ هزار امضا برای محاکمه اردوغان

صدها تن از شهروندان ترکیه با برگزاری تظاهراتی مقابل مقر سازمان ملل در ژنو محاکمه رئیس جمهوری ترکیه را به دلیل ارتکاب جنایاتی جنگی در سوریه و عراق خواستار شدند.

به گزارش خبر گزاری رسمی سوریه (سانا)، پیشتر سیاستمداران و اندیشمندان ترکیه تاکید کرده بودند که دولت ترکیه اولین خطر برای امنیت این کشور و منطقه به شمار می‌رود چرا که از سال‌های گذشته با باز گذاشتن مرزها به روی ده‌ها هزار تکفیری برای ورود با کامیون‌های حامل اسلحه و همچنین میزبانی پادگان‌های آموزشی برای آموزش تروریست‌ها اقدام به حمایت مستمر از تروریسم در سوریه کرده که این اقدام نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت در زمینه مبارزه با تروریسم است.

در همین حال، سخنگویان هیات هماهنگی اروپایی حزب سوسیالیست می‌گویند، کمپین حامی محاکمه اردوغان از ابتدای سال جاری میلادی آغاز شده و از سوی 50 هزار شهروند ترکیه مقیم کشورهای اروپایی به امضا رسیده است و قرار است این امضاها سه شنبه آینده به کمیته حقوق بشر سازمان ملل تحویل داده شود.

شهروندان ترکیه با ثبت این امضاها محاکمه اردوغان را در دادگاه بین‌المللی به اتهام حمایت از گروه‌های تروریستی در سوریه و عراق با همه ابزارها و امکانات خواستار شدند.

سخنگویان در همایشی در استانبول تاکید کردند که از پیگیری اردوغان که مرتکب قتل مردم سوریه و ویرانی‌هایی در این کشور، عراق و منطقه شده دست نخواهند کشید و تمام شواهدی که این امر را ثابت کند به کمیته حقوق بشر ارائه خواهد کرد.

در همین حال، حقوقدانان، نمایندگان اتحادیه‌ها و انجمن‌ها و سندیکاهای شغلی نیز بر لزوم محاکمه اردوغان به دلیل ارتکاب چنین جنایاتی تاکید کردند.

رئیس انجمن صلح ترکیه همچنین بر لزوم محاکمه اردوغان در دادگاه جرایم بین‌المللی تاکید کرد و افزود: بیشترین میزان اطلاعات و اسنادی که ثابت کند اردوغان با گروه‌های تروریستی در ارتباط بوده و مسئول کشتار هزاران شهروند سوری است جمع آوری خواهد شد.

وی افزود که قرار است اولین جلسات دادگاهی در ترکیه با حضور رئیس سابق دادگاه عالی قانون اساسی و شخصیت‌های آکادمیک و حقوقدانان مهم و برخی مقامات بین‌المللی در سپتامبر آینده برگزار شود.

ایسنا

666-2.jpg

سفر محرمانه فرمانده عالی ارتش آمریکا به سوریه

مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که فرمانده عالی ارتش این کشور در منطقه خاورمیانه، روز شنبه از منطقه‌ای در شمال سوریه بازدید کرد.

به گزارش رویترز، مقام‌های آمریکایی اعلام کردند که «جوزف وتل» فرمانده عالی ارتش این کشور در خاورمیانه، روز شنبه وارد سوریه شد و از منطقه‌ای در شمال این کشور بازدید کرد.

ژنرال وتل در این دیدار با مشاوران نظامی آمریکایی که از معارضان سوری پشتیبانی می‌کنند و نیز با رهبران نیروهای دموکراتیک سوریه دیدار کرد.

یک سخنگوی فرماندهی مرکزی با اعلام این خبر، از افشای جزئیات بیشتر در خصوص این سفر خودداری کرد.

از سوی دیگر، شبکه تلویزیونی «سی‌ان‌ان» گزارش داد، وتل در جریان این سفر مخفیانه که چند ساعت طول کشید، از چند منطقه بازدید کرد.

ایلنا

8-2.jpg

سازمان ملل هماهنگی عملیات‌ها علیه تروریست‌ها در سوریه را خواستار شد

سازمان ملل متحد بر ضرورت هماهنگ کردن عملیات‌های نظامی علیه گروه‌های تروریستی در سوریه تاکید کرد.

به گزارش روسیا الیوم، «استفان دوگاریک» سخنگوی سازمان ملل در واکنش به پیشنهاد روسیه به آمریکا مبنی بر هماهنگ کردن عملیات‌های نظامی علیه گروه تروریستی «جبهه النصره» در سوریه، گفت: «قطعا معتقدم که بسیار ضرورت دارد اقدام‌ها برای مبارزه با گروه‌های تروریستی در سوریه به بهترین نحو هماهنگ شود.»

دوگاریک گفت: «سازمان ملل از سوی دیگر، بر از سرگیری مذاکرات سیاسی و ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم سوریه تمرکز کرده است.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که آمریکا با درخواست روسیه برای انجام حملات هوایی مشترک علیه گروه‌های تروریستی در سوریه مخالفت کرده است.

ایلنا

1038911.jpg

روسیه از 25 مه حق حمله به نقض کنندگان آتش بس در سوریه را برای خود محفوظ نگاه می دارد

سرگئی شایگو، وزیر دفاع روسیه اعلام کرد روسیه از روز 25 ماه مه حق حملات یکجانبه به تروریست هایی را که آتش بس در سوریه را رعایت نکنند، برای خود محفوظ نگاه خواهد داشت.

شایگو در نشست مسئولان وزارت دفاع روسیه گفت:" ما از از روز 25 ماه مه حق حملات یکجانبه به آن گروه های سازمان های تروریستی بین المللی و گروه های مسلح غیر قانونی در سوریه را که به آتش بس نپیوسته باشند، برای خود محفوظ نگاه می داریم".

اسپوتنیک

13-4.jpg

العبادی:

اغتشاش و ناآرامی به نفع عراق نیست

نخست‌وزیر عراق در واکنش به حمله معترضان هوادار جریان «صدر» به منطقه امنیتی «سبز» در بغداد، تأکید کرد، ایجاد اغتشاش و ناآرامی به نغع ملت و کشور نیست.

به گزارش السومریه‌‌نیوز، «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق به دنبال تحولات عصر جمعه در پایتخت، با صدور بیانیه‌ای تاکید کرد: «دستاوردهایی که در میدان رویارویی و نیز پیشرفت‌هایی که در عرصه اقتصادی حاصل شده، مورد تقدیر و احترام شهروندان و جهان از عراق و عراقی‌هایی شده است که حرکت دولت در مسیر صحیح را نظاره می‌کنند.»

العبادی گفت: «دولت تمام تلاش خود را برای عبور از چالش‌های دشوار و انجام اصلاحات فراگیر انجام خواهد داد.»

وی افزود: «فرزندان ملت باید در تعامل با کسانی که تلاش می‌کنند از طریق ایجاد آشوب اهداف‌شان را محقق کنند، هشیار و محتاط باشند.»

نخست‌وزیر عراق در ادامه گفت: «من از فرزندان ملت و جریان‌های سیاسی می‌خواهم در برابر توطئه‌گران حزب بعث که با تروریست‌های داعشی و آشوب‌گران هم‌پیمان شده‌اند، از یکدیگر حمایت و پشتیبانی کنند.»

وی متذکر شد: «ایجاد اغتشاش و ناآرامی به نفع دولت و کشور نیست. باید تلاش‌های‌‌مان به حمایت از رزمندگان قهرمان‌مان برای کسب پیروزی نهایی و نیز کنار گذاشتن اختلاف‌های سیاسی متمرکز شود.»

طبق این گزارش، تظاهرات کنندگان هوادار جریان «صدر»، روز گذشته وارد منطقه امنیتی «سبز» و ساختمان مجلس نمایندگان شدند. در این میان، نیروهای امنیتی با اتخاذ تدابیری شدید، به سرکوب معترضان اقدام کردند.

ایلنا

146191078212543679.jpg

صلاح‌الدین دمیرتاش:

پارلمان ترکیه کودتا کرده است

رهبر حزب «دموکراتیک خلق‌ها» در ترکیه اقدام پارلمان این کشور مبنی بر لغو مصونیت قضایی برخی نمایندگان را یک کودتا خواند.

به گزارش آناتولی، «صلاح الدین دمیرتاش» رهبر حزب کرد دموکراتیک خلق‌ها در ترکیه، در واکنش به موافقت پارلمان این کشور با لغو مصونیت برخی نمایندگان، گفت: «این یک کودتا در پارلمان است. ما عرصه را بر آنها تنگ می‌کنیم.»

این قانون در صورت تصویب نهایی، امکان محاکمه حدود ۱۰۰ نفر از نمایندگان پارلمان از جمله نمایندگانی از حزب دموکراتیک خلق‌ها را فراهم می‌‌کند.

دمیرتاش با اشاره به این موضوع گفت: «اگر نمایندگان جسوری در احزاب داشته باشیم، آنها می‌توانند با مراجعه شخصی به دادگاه قانون اساسی، برای لغو این مصوبه اقدام کنند.»

بر این اساس، پارلمان ترکیه، روز پنجشنبه لایحه مورد حمایت دولت مبنی بر لغو مصونیت قضایی نمایندگان را تصویب کرده است. بند اول این لایحه در یک رای‌گیری محرمانه با اکثریت آرا یعنی ۳۷۳ نماینده از ۵۵۰ کرسی پارلمان تصویب شد.

ایلنا

1463471674400-4.jpg

بازار داغ فروش اعضای بدن آوارگان سوری؛

"طی ۴ سال ۱۸۰۰۰ آواره اعضای بدنشان را فروخته‌اند"

براساس نتایج یک تحقیق بازار سیاه خرید و فروش اعضای بدن آوارگان سوری‌ در جهان از ازدواج با دختران کم سن و سال سوری و کار کودکان آواره و تکدی گری آنها پا را فراتر گذاشته است، تا جائی که براساس آمارها 18 هزار آواره سوری ظرف چهار سال اعضای بدن خود را فروخته‌اند.

به گزارش پایگاه "نیوز دیلی" در تحقیقی که با همکاری با "اینترنشنال مدیا ساپورت" انجام داده است، از حسین نوفل، رئیس بخش پزشکی قانونی در دانشگاه دمشق و رئیس هیات کل پزشکی قانونی نقل کرده که بیشتر این خرید و فروش‌ها در اردوگاه‌های پناهندگی در لبنان، ترکیه و دیگر کشورهای همسایه سوریه انجام شده است.

نوفل اعلام کرد که حدود 20 هزار عمل جراحی پیوند اعضا از آغاز جنگ در سوریه به ویژه در مناطق مرزی و به دور از نظارت رسمی صورت گرفته است.

طبق گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای الحیاه، قیمت اعضای بدن از کشوری به کشور دیگر متفاوت است و در حالی که قیمت یک کلیه در ترکیه به 10 هزار دلار می‌رسد، قمت آن در عراق از 1000 دلار آمریکا پا فراتر نمی‌گذارد و در لبنان و سوریه خرید کلیه با 3000 دلار صورت می‌گیرد.

وی افزود: تجارت اعضای بدن فقط شامل کلیه نمی‌شود، بلکه تجارت اعضای دیگر بدن چون طحال یا قرنیه نیز صورت می‌گیرد و قیمت یک قرنیه در برخی موارد به 7500 دلار می‌رسد.

در همین حال، در دادگاه‌های سوریه 20 شکایت مربوط به تجارت اعضای بدن در دوره زمانی مارس 2011 تا سپتامبر 2015 مطرح شده است و این شکایت‌ها از سوی خانواده‌های قربانیانی صورت گرفته که به دلیل عمل‌های جراحی جان خود را از دست داده‌اند و این شکایت‌ها علیه پزشکان و بیمارستان‌ها صورت گرفته است، اما بعید است که در شرایط کنونی امکان محاکمه‌ این پزشکان وجود داشته باشد.

ایسنا

635910076411-2.jpg

دبیرکل سازمان اطلاعات و امنیت اروپا؛

سعودی ها تأمین کننده مواد شیمیایی جبهه النصره برای بمباران حلب

دبیرکل سازمان اطلاعات و امنیت اروپا اعلام کرد که عربستان سعودی عامل تأمین مواد شمیایی تروریست های جبهه النصره برای بمباران شهروندان در حلب سوریه بوده است.

به گزارش خبرگزاری سانا، «هیثم ابو سعید» دبیرکل سازمان اروپایی اطلاعات و امنیت اروپا در سخنانی اعلام کرد که عربستان سعودی مواد شیمیایی را به گروه تروریستی جبهه النصره تحویل داده است و آنها نیز برای بمباران شهروندان در حلب استفاده کردند.

بر اساس این گزارش ابوسعید در سخنانی در همین زمینه تصریح کرد: سلاح هایی را که جبهه النصره و دیگر گروه های تروریستی در استان حلب به کار گرفتند، از سوی عربستان سعودی و در چارچوب برنامه حمایت ماهیانه این رژیم از ترویست ها از طریق بلغارستان و از مرزهای اردن- سوریه به تروریست ها تحویل داده شد.

وی در ادامه سخنان خود در همین راستا عنوان کرد: این نخستین بار نیست که تروریست های جبهه النصره از گازهای سمی علیه شهروندان استفاده می کنند.

پیش از این نیز زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه در سخنانی استفاده از گاز کُلُر از سوی تروریست های جیش الاسلام علیه شهروندان در حلب را محکوم کرده بود و به دلیل مخالفت غرب با پاسخ دادن به این اقدام تروریست ها در چارچوب شورای امنیت ابراز تاسف کرد.

گفتنی است پیش از این در ماه های اخیر منابع سوری از بمباران شیمیایی مجدد شهر مارع در حومه شمالی حلب در سوریه به دست تروریست های داعش خبر دادند. بر این اساس، به دنبال اصابت ۴۰ موشک حاوی گاز خردل و دیگر گازهای کشنده، حدود ۲۰ نفر از جمله چند کودک مصدوم شدند.

مهر

207910400.jpg

همکاری نظامی اوکراین و ترکیه در دریای بالتیک رسمی شد

کشورهای ترکیه و اوکراین با امضای قرارداد نظامی بر لزوم همکاری های دوجانبه در دریای بالتیک تاکید کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، کشورهای ترکیه و اوکراین روز دوشنبه قرارداد همکاری های نظامی مشترک امضا کردند.

«ویکتور موزنکو» رئیس ستاد ارتش اوکراین بر لزوم همکاری های اوکراین و ترکیه با وجود تنش های چند هفته اخیر در دریای بالتیک تاکید کرد.

به گفته این فرمانده نظامی این قرارداد تا سال ۲۰۲۰ اعتبار دارد و قرار است همکاری ها بیشتر در حوزه دریای بالتیک متمرکز شود.

این مقام ارشد نظامی اوکراین گفت: همکاری های نظامی در دریای بالتیک از گذشته بین دو کشور اوکراین و ترکیه شروع شده است و با این قرارداد حالت رسمی پیدا خواهد کرد.

به گفته مقامات دو کشور این قرارداد می تواند زمینه لازم برای ملحق شدن به کشورهای عضو ناتو تا سال ۲۰۲۰ کمک کننده باشد.

مهر

syriashaergas400.jpg

تسلط ارتش سوریه بر میدان نفتی الشاعر

نظامیان ارتش سوریه در ادامه پیشروی های خود در حومه استان حمص بر میدان نفتی الشاعر مسلط شدند.

به گزارش خبرگزاری سانا، ارتش سوریه با پیشروی در منطقه «تل صوان» توانست بر میدان نفتی «الشاعر» در حومه شرقی حمص مسلط شود.

بر اساس این گزارش، نیروهای ارتش سوریه در این عملیات از دو محور به سمت میدان نفتی شاعر در حومه شرقی حمص حمله کردند.

این در حالی است که جنگنده های ارتش سوریه و توپخانه های این کشور نیز به شدت مواضع تروریست های داعش در حومه استان دیرالزور را زیر آتش گرفتند.

در همین حال، در منطقه «برادما» گزارش ها حاکی از آن است که ارتش سوریه با هدف قرار دادن یکی از مراکز تروریست ها خسارات و تلفات زیادی را به آنها وارد آورده است.

این تحولات در حالی است که قرار است امروز یک نشست بین المللی برای بررسی تحولات سوریه برگزار شود.

مهر

19752400.jpg

وزیر دفاع عراق:

نابودی تکفیری های داعش در عراق نزدیک است

وزیر دفاع عراق در سخنانی تصریح کرد: نابودی تروریست های تکفیری داعش در عراق نزدیک است.

به گزارش شبکه سومریه نیوز، «خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق در سخنانی از نابودی قریب الوقوع تروریست های تکفیری داعش در این کشور خبر داد.

بر اساس این گزارش، وی در این ارتباط تصریح کرد: تروریست های تکفیری داعش قادر به تسلط بر خاک عراق نیستند.

این مقام نظامی عراق در ادامه اظهارات خود، ادامه داد: با توجه به هوشیاری مردم عراق و نظامیان این کشور، داعشی ها قادر به تصرف خاک ما نخواهند بود.

العبیدی همچنین اظهار داشت: با توجه به روحیه ای که در میان رزمندگان عراقی در نبرد با تکفیری های داعش دیده می شود، به جرأت می توان گفت که نابودی تکفیریهای داعش نزدیک است.

مهر

781025400.jpg

نیروهای دریایی و زمینی عربستان برای شرکت در مانور وارد ترکیه شدند

یگان هایی از نیروهای مسلح دریایی و زمینی عربستان برای شرکت در وارد شهرهای آنکارا و ازمیر ترکیه شدند.

به گزارش روزنامه عربستانی عکاظ، یگان هایی از نیروهای مسلح زمینی و دریایی عربستان روز

شنبه برای شرکت در مانور که یک ماه به طول می انجامد، وارد شهرهای آنکارا و ازمیر ترکیه شدند.

'علی بن محمد الشهری' فرمانده نیروی دریایی این مانور گفت: مانوریک رزمایش بزرگ است که با حضور نیروهایی با تابعیت های مختلف در خاک ترکیه برگزار می شود. این مانور یکی از بزرگترین رزمایش های نظامی در جهان به لحاظ تعداد نیروهای شرکت کننده،‌ وسعت محل برگزاری رزمایش میان شهرهای ازمیر و آنکارا به شمار می رود.

همچنین برخی منابع مطلع سعودی اعلام کردند که 8 فروند هواپیمای سعودی از نوع «تورنیدو» در بیستم ماه مه جاری برای شرکت در دوره های آموزشی تحت عنوان «پیروزی آناتولی» وارد ترکیه خواهند شد.

به گفته این منابع،‌ این دوره 20 روزه همزمان با مانور انجام می شود.

ایرنا

2077855400.jpg

آغاز رزمایش ۱۰ روزه «شیر آماده» با حضور هزاران نفر از نظامیان دو کشور اردن و آمریکا در اردن

منابع خبری از آغاز رزمایش ۱۰ روزه «شیر آماده» با حضور هزاران نفر از نظامیان دو کشور اردن و آمریکا در اردن خبر می دهند.

به گزارش الرأی اردن، رزمایش ۱۰ روزه «شیر آماده» در سال ۲۰۱۶ میلادی با حضور مشترک نظامیان اردن و آمریکا از امروز یکشنبه آغاز شد.

بر اساس این گزارش «فهد الضامن» سخنگوی این رزمایش طی سخنانی در این خصوص گفت: رزمایش شیر آماده که نخستین بار در سال ۲۰۱۱ میلادی برگزار شد، برای بار ششم در سال جاری با حضور نیروهای دریایی، زمینی و هوایی و با مشارکت نزدیک به ۶ هزار نظامی آغاز شد.

وی در ادامه سخنان خود در همین زمینه تصریح کرد: نیروهای مسلح اردن، ارتش عربی و نیروهای آمریکایی در این رزمایش حضور دارند.

سخنگوی رزمایش شیر آماده هدف از برگزاری این رزمایش را افزایش همکاری ها میان نیروهای مسلح اردن و آمریکا عنوان کرد و گفت: طرفین دارای روابط راهبردی و بیش از ۶ توافق در زمینه های مختلف از جمله نظامی هستند.

از سوی دیگر ژنرال «رالف گروفر» سخنگوی نیروهای آمریکایی در این رزمایش نیز گفت: رزمایش شیر آماده بزرگترین رزمایش واشنگتن با اردن از آغاز سال ۲۰۱۱ تاکنون است و به طرفین فرصتی را برای گسترش روابط و توانایی ها برای پاسخگویی به بحران ها و مقابله با تهدیدها فراهم می کند.

وی در ادامه عنوان کرد: ۳۰۰۰ نظامی آمریکایی در این رزمایش در کنار نیروهای اردنی حضور دارند.

مهر

1439206529337400.jpg

افشای اسناد چشم‌پوشی آنکارا از رفت‌وآمد هزاران عضو داعش به ترکیه

تماس‌های تلفنی ضبط شده توسط نیروهای امنیتی آنکارا و افشای آن‌ها توسط یکی از نمایندگان پارلمانی اپوزیسیون، نشان داد که هزاران تن از اعضای داعش مرتبا با کمک رابط‌ها خود در ترکیه وارد سوریه می‌شوند و یا از آنجا به ترکیه می‌روند.

به گزارش پایگاه اینترنتی راشاتودی، استراق سمع و افشای تماس‌های تلفنی الهامی بالی، یکی از اعضای عالی رتبه و معروف داعش و مظنون حملات بمب گذاری در آنکارا و شهر مرزی سوروچ، نبود کنترل در مرز ترکیه سوریه را به خوبی آشکار کرد. این مرز 98 کیلومتری تنها دو گذرگاه برای ورود داعش دارد که گذرگاه‌های "جرابلس" و "الری" از شهرهای غازی آنتپ هستند.

آنکارا که از سوی جامعه بین المللی برای اعمال کنترل‌های مرزی شدیدتر به منظور جلوگیری از ورود سیل شبه نظامیان به سوریه تحت فشار است، دیوارهایی را در گذرگاه‌های ورودی کلیدی ایجاد کرده اما طبق داده‌های اداره امنیت استانی شهرداری آنکارا این اقدام هیچ فایده‌ای نداشته است.

رونوشت‌هایی از این استراق سمع‌های ضبط شده توسط ارن اردم، نماینده پارلمانی حزب اپوزیسیون "مردم جمهوری خواه" به رسانه‌ها داده شده است. وی بارها دولت رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه را به لاپوشانی گسترده فعالیت داعش در خاک ترکیه متهم کرده است.

اگرچه گزارشات روزانه نیروهای مسلح ترکیه حاکی از آن است که نیروهای امنیتی این کشور در سال 2015 میلادی 961 عضو داعش را از 57 کشور جهان بازداشت کرده‌اند، مدارک افشا شده توسط ارن اردم نشان می‌دهد که هزاران تروریست داعش و اعضای خانواده‌هایشان روزانه از سوریه وارد ترکیه می‌شوند و حتی افرادی که در مرز ترکیه بازداشت می‌شوند، اغلب در گذرگاه‌های مرزی آزاد شده‌اند.

به طور مثال براساس اسناد فاش شده، هماهنگ کنندگان داعش 22 سپتامبر تا 17 اکتبر سال گذشته میلادی به حدود 1400 تن کمک کرده‌اند تا از مرز ترکیه عبور کنند.

الهامی بالی دریکی از مکالمات تلفنی از طرف صحبت خود به اسم ارکک که براساس اطلاعات به قاچاق افراد کمک می‌کند، تعداد دقیق افرادی را که به آن‌ها در عبور از مرز کمک کرده، خواستار می‌شود.

همزمان با اینکه این دو مرد درباره تعداد دقیق افرادی که به ترکیه وارد و از آن خارج شده‌اند، بحث می‌کنند، مشخص می‌شود که تعداد دقیقی که به ترکیه وارد شده‌اند بیشتر از چیزی است که هماهنگ کنندگان داعشی فرض کرده‌اند.

در یکی دیگر از مکالمات میان این دو نفر، بالی نسبت به عملکرد ارکک که نتوانست به عاملان نفوذی داعش در عبور از مرز کمک کند، اعتراض می‌کند.

همچنین از مکالمات مشخص شده که عاملان نفوذی و رابط‌های داعش در ترکیه به تروریست‌های داعش که توسط نیروهای امنیتی ترکیه بازداشت شده‌اند، در فرار از دست عدالت کمک کرده‌اند.

براساس اسناد این استراق سمع‌های، تروریست‌های بازداشت شده کمی بعد توسط رابط‌های داعش در پاسگاه‌های پلیس آزاد شده‌اند.

مکالمه‌ بالی با مصطفی دمیر، یکی دیگر از عاملان نفوذی داعش ثابت می‌کند که گروه تروریست داعش نیروهای خود را برای معالجه و درمان به ترکیه قاچاق می‌کند.

ایسنا

2002400.jpg

«فیصل المقداد»:

مزدوران آمریکا آتش بس حلب را نقض کردند

معاون وزیر خارجه سوریه در سخنانی اعلام کرد که مزدوران آمریکا، آتش بس حلب را نقض کردند و ترکیه، قطر و عربستان از تروریسم در منطقه حمایت می کنند.

به گزارش النشره، «فیصل المقداد» معاون وزیر خارجه سوری در سخنانی مزدوران واشنگتن را به نقض آتش بس در سوریه متهم کرد.

بر اساس این گزارش معاون وزیر خارجه سوریه طی سخنانی در همین زمینه تصریح کرد: ارتش سوریه به مبارزه با تروریسم ادامه می دهد.

فیصل المقداد در ادامه سخنان خود گفت: جنگی که سوریه در آن وارد شده، جنگ قدرت های خوب علیه تکفیری ها و کشورهایی است که از تروریسم و افراط گرایی در منطقه حمایت می کنند.

معاون وزیر خارجه سوریه در همین راستا افزود: ترکیه، قطر و عربستان از جمله کشورهایی هستند که از تروریسم و افراط گرایی حمایت می کنند.

گفتنی است در پی نقض یک طرفه و غیرمنتظره آتش بس حلب در سوریه از سوی تروریستها در هفته گذشته، ده ها نفر از شهروندان این منطقه جان خود را از دست دادند.

مهر

149400.jpg

درمان داعشی ها در یکی از بیمارستان های ترکیه

گزارشی درباره درمان شبه نظامیان زخمی عضو گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) در بیمارستان محلی ارسین اصلان شهر غازی عینتاب در رسانه های منتشر شده است.

پزشک این بیمارستان که خواستار عدم افشای نامش بود، به خبرنگار خبرگزاری"اسپوتنیک" گفت صبح 5 ماه مه چهار داعشی زخمی شده در مرز سوریه به بیمارستان رسانده شدند اما ورود آنها و روند معالجه شان در اسناد بیمارستان به ثبت نرسیده و برای انها پرونده پزشکی صادر نشده است.

طوری که اطلاع حاصل شد پیشتر مرزبانان ترکیه به سوی شبه نظامیان خارجی داعش آتش گشوده بودند چون ان ها تلاش کرده بودند در منطقه اوگوزلی استان غازی عینتاباز مرز با سوریه عبور کنند. در نتیجه سه داعشی کشته و11 نفر مجروح شدند که 4 نفرشان را بیمارستان محلی ارسین اصلان بستری کردند.

پزشک فوق الذکر خاطرنشان ساخت یکی از زخمی ها یک جوان 23 ساله افغانی به نام Bagur Ferhad است.

اسپوتنیک

simonhersh400.jpg

افشاگری روزنامه‌نگار مشهور آمریکایی درباره نقش هیلاری در بحران سوریه

سیمور هرش روزنامه نگار و خبرنگار معروف آمریکایی فاش کرد که سلاح های شیمیایی لیبی با حمایت مالی عربستان از لیبی به سوریه منتقل شد تا با صحنه سازی، نظام سوریه را به حمله شیمیایی متهم کنند.

به گزارش سایت پاناروما الشرق الاوسط، سیمور هرش از نقش هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق و نامزد کنونی حزب دموکرات برای ریاست جمهوری آمریکا در انتقال سلاح های شیمیایی از لیبی به سوریه برای صحنه سازی گلوله باران شیمیایی و متهم کردن نظام سوریه در این زمینه با حمایت سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "سیا" خبر داد.

سیمور هرش تاکید کرد که آمریکا اقدام به حمله شیمیایی در سوریه کرد تا مسئولیت آن را به گردن دمشق بیندازد و این کار در راستای تهیه مقدمات برای حمله نظامی به این کشور صورت گرفت.

هرش گفت: گزارش سازمان اطلاعاتی انگلیس تاکید می کند که حمله با گاز سارین توسط نیروهای ارتش سوریه انجام نشد.

وی افزود: آمریکا با عربستان و قطر و ترکیه توافقنامه ای امضا کرد که براساس آن ، تامین منابع و حمایت مالی با این کشور باشد و سازمانهای اطلاعاتی آمریکا و انگلیس سلاح شیمیایی را از زرادخانه لیبی به سوریه منتقل کنند.

در همین راستا، هرش به دست داشتن هیلاری کلینتون در انتقال این سلاح ها از لیبی در آن زمان به سوریه اشاره و فاش کرد: کریستوفر استیونز سفیر آمریکا در طرابلس لیبی که در حمله به کنسولگری این کشور در شهر بنغازی کشته شد، از انتقال این سلاح های شیمیایی لیبی آگاه داشت و با مسئولان سازمان سیا و شرکت باربری که سلاح ها را منتقل کرد، ملاقات کرد.

هرش تصریح کرد: تماس استیونز با کلینتون به عنوان رئیس خودش درباره این امر طبیعی است.

این روزنامه نگار همچنین فاش کرد که باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا خواست تا سوریه را غرق در تروریست کند تا بتواند از آنها برای اجرای نقشه اش علیه این کشور استفاده کند.

وی تاکید کرد دولت آمریکا کاری درقبال حمایت عربستان از تروریست ها انجام نمی دهد؛ به گونه ای که گروه تروریستی جبهه النصره سلاح های مدرن دریافت می کند و ترکیه نقشی دوپهلو ایفا می کند چرا که از یک سو پناهگاه در اختیار گروه تروریستی داعش قرار می دهد و از سوی دیگر مرزهای خود به روی تروریست ها را برای ویرانی و کشتار در سوریه باز می‌گذارد.

خبر آنلاین

25ANDERSON400.jpg

دنیس راس:

رهبران خاورمیانه اکنون پوتین را به اوباما ترجیح می‌دهند

مشاور سابق رئیس جمهور آمریکا می‌گوید، روسیه به سران خاورمیانه نشان داد کشوری است که می‌تواند با قاطعیت وارد عمل شود؛ رویکردی که به طور کامل تصور منطقه را نسبت به آمریکا تغییر داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دنیس راس، مشاور عالی سابق باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا طی یادداشتی درباره نقش روسیه و آمریکا در خاورمیانه و تمایل رهبران محلی به این کشورها نوشته است: شاید آمریکا به نظر در قابلیت‌ها و توانایی‌های نظامی خود در منطقه مصمم باشد اما به دلایلی مسکو به مقصد دائم سران محلی این کشورها تبدیل شده است.

این دیپلمات خاطرنشان کرد، اعراب و اسرائیلی‌ها به دلیل انفعال اوباما از وی ناامید شده‌اند. همواره تصورات، موضوعی مهم‌تر از قدرت محض بوده است. روس‌ها در این میان به نظر می‌رسد تمایل دارند از قدرت برای تاثیرگذاری بر تعادل قدرت در منطقه استفاده کنند و ما این کار را نمی‌کنیم.

به گفته وی، مشکل در رویکرد متفاوت اوباما و نگاه او به شرایط است. راس معتقد است، عواقب جنگ‌های عراق و افغانستان تاثیری مستقیم بر خودداری اوباما از اعزام نیرو به کشورها و جنگ‌هایی دارد که به طور مستقیم کشورش را تهدید نمی‌کند. این مساله نشان می‌دهد که چرا رئیس جمهور آمریکا اقدامات منفعالانه خود علیه تروریسم را توجیه می‌کند و جرا فکر می‌کند مسکو در نتیجه ورود نظامی به سوریه در نهایت شکست می‌خورد. در همین حال کشورهای خاورمیانه از جمله متحدان آمریکا سیاست مسکو را ترجیح می‌دهند.

راس در این باره ادامه داد: دخالت نظامی روسیه شرایط را در سوریه تغییر داد و بر خلاف نگاه اوباما، روس‌ها را در موضع قدرت قرار داد بدون اینکه رسیدن به این نقطه هزینه‌ای معنادار برای آنها داشته باشد.

مشاور عالی سابق اوباما می‌افزاید، عملیات نظامی مسکو تنها موضع بشار اسد، رئیس جمهور سوریه را تحکیم نمی‌بخشد بلکه همزمان مسکو را از "انزوای جهانی" خارج می‌کند. علاوه بر این اکنون این خود اوباماست که با پوتین تماس می‌گیرد و دنبال همکاری‌ وی برای فشار وارد کردن بر اسد است. همین مساله نشان می‌دهد که چه کسی در موضعی قدرتمندتر قرار دارد.

راس تاکید می‌کند: سران خاورمیانه نیز این مساله را دریافته‌اند و متوجه شده‌اند که اگر می‌خواهند به منافع خود دست یابند باید با روسیه صحبت کنند. بهتر بود اگر در عرصه بین المللی این طور به نظر می‌آمد که پوتین شکست‌ می‌خورد اما این چنین نیست.

وی در پایان گفت: برای تغییر این شرایط آمریکا باید گام‌هایی را اتخاذ کند. اول از همه سیاستی مشخص را در قبال ایران اعلام کند، سپس برای مسلح کردن قبایل سنی در عراق آماده شود و پس از آن روسیه را برای ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع در سوریه تهدید کند.

ایسنا

Khantoman400.jpg

آنچه بر خان طومان گذشت:

جنگ سرنوشت ساز حلب!

شاید خیلی ها از درگیری های اخیر حلب تکان خوردند اما واقعیت امر این است که همه کارشناسان برای زمان شروع این درگیری ها روز شماری می کردند.

گو اینکه توافق رفع مخاصمه میان نیروهای ارتش سوریه و مخالفان شامل حلب نمی شد و گروه های تروریستی همچون جبهه النصره و داعش اصلا جزو این توافق نبودند اما برخی معتقد بودند که حلب هم مثل دیگر مناطق سوریه شاهد آرامش خواهد شد.

از همان ابتدا هم همه می دانستند پس از پیشروی چشمگیر ارتش سوریه و همپیمانانش اینان نیاز داشتند که مواضع آزاد شده را پاکسازی و مواضع خود را تثبیت کنند ودر مقابل مخالفان نیاز داشتند که خود را جمع و جور کنند.

آزادی حلب به عنوان قلب تپنده (البته سابق) اقتصاد سوریه و شهر دوم این کشور نه فقط اهمیت معنوی دارد بلکه می تواند راه ترکیه را برای مخالفان کاملا ببندند و منجر به آزاد سازی شمال غربی سوریه گردد.

با این شرایط هم ارتش خود را آماده این جنگ کرده بود و هم مخالفان. اما نقشه مخالفان سوریه مبنی بر آن بود که هر طور شده اجازه ندهند ارتش سوریه و همپیمانانش مواضع خود را مستحکم کند و به باقیمانده مواضع آنها در حلب حمله نماید.

طی یک ماه اخیر، علیرغم اختلافات بسیار شدید موجود میان گروه های تروریستی مختلف، ترکیه — عربستان سعودی — قطر و امارات عربی متحده توانستند نیروهای وابسته به خود در این منطقه را متحد کنند و تعداد زیادی نیرو و تسلیحات پیشرفته جدید در اختیار آنها قرار دهند و در حالی که ایالات متحده و سازمان ملل سر روسیه و دولت سوریه را سرگرم گفتگو کرده بود.

نیروهای مخالف ارتش سوریه با تصور اینکه به آمادگی کامل برای یک عملیات غافلگیرانه رسیده اند بمباران مناطق مسکونی شهر حلب وحتی برخی مناطق تحت تصرف خود را گلوله باران کردند (طبق تایید آقای جان کری) و فضای رسانه ای بوجود آوردند تا دولت سوریه را در حالت دفاع قرار دهد و جامعه جهانی را متوجه مسایل انسان دوستانه کنند، البته بماند که مشخص نیست این جامعه جهانی در موارد دیگر مانند بمباران بیمارستان های افغانستان و یا یمن و کشتار مردم بیگناه در این کشورها کجاست.

به هر حال اینان با امید غافلگیر کردن ارتش سوریه و همپیمانانش عملیات خود را شروع کردند و با تمام قدرت تلاش کردند چند وجبی پیشروی کنند اما با مقاومت بسیار شدید ارتش سوریه و همپیمانانش مواجه شدند. وقتی مشخص شد که نقشه وعملیات غالفگیر کننده آنها شکست خورده بلا فاصله ایالات متحده و کشورهای اوروپایی دست به کار شدند تا یک آتش بس برقرار شود و ارتش سوریه به مخالفان حمله نکند و در مناطق آنها پیشروی نکند. توجه داشته باشید وقتی روسیه به نمایندگی از سوریه این توافق را انجام داده ارتش سوریه برای احترام به همپیمان خود به این توافق پایبندی نشان خواهد داد اما در مقابل گروه های تروریستی خود را ملزم به پایبندی به تعهدی که آمریکا انجام داده نمی دانند. یعنی عملا دست ارتش سوریه و همپیمانانش بسته می شود و دست گروه های تروریستی باز.

به همین دلیل هم گروه های تروریستی با سوء استفاده از اعلام آتش بس به خان طومان شبیخون زدند.

با توجه به این شرایط نمی توان پیش بینی کرد که آتش بس در حلب ادامه پیدا کند و قطعا همین ماجرا مستمسکی برای ارتش سوریه و همپیمانش خواهد شد تا کار گروه های تروریستی را در حلب یکسره کنند.

اسپوتنیک

1889430400-2.jpg

ارتش سوریه:

حمله هوایی به اردوگاه پناهندگان کار ما نبود

فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه با انتشار بیانیه‌ای ضمن تکذیب اخبار رسانه‌های معاند درباره حمله به یکی از اردوگاه‌های پناهندگان در استان ادلب تأکید کرد که هدف از این اقدامات سرپوش نهادن بر شکست و ناکامی تروریست‌هاست.

در جریان حمله به اردوگاه «الکمونه» که متعلق به پناهندگان سوری در استان ادلب است دستکم 30 غیر نظامی کشته شدند.

به گزارش فارس، بلافاصله پس از این حمله، شبکه‌ها و رسانه‌های همسو با تروریست‌ها به نقل از ساکنان محلی این منطقه ادعا کردند که ارتش سوریه این حمله را انجام داده است.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) به نقل از فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح این کشور گزارش داد، خبرهایی که رسانه‌های همسو با تروریست‌ها درباره حمله جنگنده‌های سوری به این اردوگاه منتشر می‌کنند صحت ندارد.

فرماندهی کل ارتش و نیروهای مسلح سوریه با انتشار بیانیه‌ای تأکید کرد: «اطلاعات موثقی وجود دارد که نشان می‌دهد برخی از گروه‌های تروریستی در برهه اخیر با هدایت طرف‌های خارجی مشخص، عمدا به اهداف غیر نظامی حمله می‌کنند تا در میان این افراد بیشترین تلفات رخ دهد و سپس ارتش سوریه را متهم کنند».

در این بیانیه اعلام شده است، این اقدام تروریست‌ها فقط برای منحرف کردن افکار عمومی از جنایات گروه‌های تروریستی علیه ملت سوریه و استفاده از این مسائل به عنوان اهرم فشار در روند سیاسی است.

فرماندهی کل ارتش سوریه همچنین هدف از این اقدامات را سرپوش نهادن بر شکست و ناکامی تروریست‌ها در نتیجه پیروزی‌های ارتش سوریه در جنگ علیه تروریسم عنوان کرد.

آفتاب

11400-5.jpg

برگزاری دو جشن فرهنگی در شهر تاریخی تدمر

به مناسبت فرارسیدن همزمان روز شهدا در سوریه و روز پیروزی در روسیه .. دو جشن فرهنگی در شهر تدمر برگزار خواهد شد

امروز و فردا دو جشن فرهنگی در شهر تدمر به مناسبت فرارسیدن همزمان روز شهدا در سوریه و روز پیروزی در روسیه برگزار می شود.

گفتنی است که امشب جشن روسی اورکسترا در تئاتر باستانی تدمر و طی آن رئیس جمهور روسیه از طریق برقراری ارتباط تلویزیونی با حضار سخنرانی کرده و از دستاندرکاران این برنامه فوق العاده فرهنگی و بشر دوستانه را تشکر کرد.

پوتین در این سخنرانی گفت: این فعالیت در چارچوب تشکر از همه آنهایی که با تروریسم می جنگند و جان خود می بازند و همچنین برای بزرگداشت همه قربانیان تروریسم صرف نظر از جای و زمان وقوع این جنایات تروریستی و ضد بشری.

وی افزود: این فعالیت هم نشانه ای امید است که نه تنها در تدمر خلق شده بلکه این امید برای رهایی تمدن مدرن از این بیماری وحشتناک به ايجاد شده و آن تروریسم بین المللی است.

سانا

54400.jpg

بشار الاسد روز پیروزی را به پوتین تبریک گفت

شهر حلب امروز مانند تمام شهرهای سوریه با استالینگراد قهرمان پیمان می بندد که تا نابودی متجاوزان و دستیابی به پیروزی نهایی ازپای ننشیند

به گزارش سانا؛ رئیس جمهور دکتر بشار الاسد با ارسال پیامی روز پیروزی بر نازی ها را به «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تبریک گفت.

رئیس جمهور دکتر بشار الاسد در این پیام به نام خود و به نام ملت سوریه صمیمانه ترین تبریک‌های خود را به مناسبت این روز به رئیس پوتین و ملت روسیه دوست اعلام داشت.

رئیس جمهور بشار الاسد تأکید کرد که ” مواضع شرافتمندانه روسیه و کمک خود به ملت سوریه برای مقابله با تروریسم، عامل ثبات طبیعی از آنچه ایستادگی بر ضد ظلم و متجاوزان و حمایت از خواسته های عادلانه ملت ها ،‌به شمار می‌رود.”

رئیس جمهور اظهار داشت: “ملت روسیه در این روز هزینه سنگینی را پرداخت ولی اسطوره پایداری و مقاومتی را در تاریخ رقم زد كه الهام بخش همه نسل ها در طول تاریخ خواهد بود.”

رئیس جمهور در ادامه افزود:” شهر حلب امروز مانند تمام شهرهای سوریه با استالینگراد قهرمان پیمان می بندد که روستاها، ملت و ارتش شجاع مان جز به نابودی متجاوزان و دستیابی به پیروزی نهایی به چیز دیگری راضی نخواهد شد.”

سانا

12400-2.jpg

سازمان ملل متحد:

در حلب در طول دو هفته صدها نفر سوری کشته و یا زخمی شدند

استفان دوجاریک نماینده دبیر کل سازمان ملل متحد در مورد حملات تروریستی به حلب سوریه که موجب تخریب واحد های غیر نظامی و کشته شدن و مجروح شدن صدها نفر شد اعلامیه ای صادر کرد.

خبرگزاری تاس با استناد به سخنان دوجاریک نوشت: «همتایان ما گزارش می‌دهند که تیرگی اخیر عملیات جنگی در حلب و حوالی آن موجب هلاکت و مجروح شدن صدها نفر از جمله کودکان شد. همچنین مدارس، بیمارستان ها و دیگر واحد های غیرنظامی تخریب شدند. مسلماً این جرایان مزاحم انجام عملیات انساندوستانه شده است».

دوجاریک از وخامت اختلاف در دیگر نواحی کشور از جمله در استان درعا ابراز نگرانی کرد. در آنجا هفته گذشته عملیات نظامی شدید و بمباران ها از سر گرفته شد.

دوجاریک اشاره کرد که «سازمان ملل از طرف‌های درگیر فرا می‌خواند که از افراد غیر نظامی همانطوریکه حق بشری بین‌المللی طلب می‌کند دفاع شود. وی اطلاعی در باره بمباران های امروزی بیمارستان حلب را تأیید کرد

آمریکا دست داشتن اپوزیسیون در حمله را قبول کرد

جان کری وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که موشکباران بیمارستان حلب از اراضی زیر کنترل اپوزیسیون انجام شد. خبرگزاری ریانووستی سخنان کری را چنین نقل قول کرد: «به نظر می‌رسد که حمله امروزی به بیمارستان بوسیله موشک هایی انجام شد که از ناحیه زیر اشغال اپوزیسیون پرتاب شدند و ما سعی می‌کنیم روشن کنیم که کدام اپوزیسیون این کار را کرده است. هیچ توجیه این زورگویی وحشتناک که هدف آن افراد غیر نظامی و یا اورژانس بود صرف نظر از اینکه چه کسی آنرا انجام داده بود نیست».

کری گفت که حالا واشنگتن دارد معلوم می‌کند که کدام گروه‌های اپوزیسیون در آن تیراندازی دست داشتند.

واکنش دمشق

وزارت خارجه سوریه اعلام کرد که تروریست هایی که امروز به حلب حمله کردند روند آتشبس را مختل کردند. ریانووستی این اعلامیه را چنین نقل قول کرد: «تروریست ها با حمله ناسنجیده به حلب روند آتشبس را نقض کردند که دیروز حاصل شده بود. تروریست ها برای ریخته شدن مقادیر زیاد خون افراد بی‌دفاع حد اکثر مساعی را بکار بردند».

به عقیده «کنستانتین کاساچیف» رئیس کمیته امور بین‌المللی شورای فدراسیون روسیه شورای امنیت سازمان ملل متحد موظف است حملات امروزی به حلب را بررسی کند.

کاساچیف به ریا نووستی گفت «موقعیت بسیار نگران کنند است و ایجاب می‌کند که در شورای امنیت سازمان ملل آنرا بررسی کند و فرانسه هم اینک به همین فرا خوانده است».

اسپوتنیک

بقیه در صفحه بعد