lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

israeil400.jpg

کشف مهمات ارسالی اسرائیل برای تروریست ها در سوریه

خودروی حامل مین ها اسرائیلی و خمپاره ها و مهمات در حومه شمالی غربی «السویداء» کشف شد

مقامات مسؤول خودروی حامل مین های اسرائیلی و خمپاره ها و مهمات در حومه غربی «السویداء» را کشف و ضبط کردند.

یکی از این تسلیحات، مین‌های ساخت اسرائیل است که در حال انتقال برای گروه‌های تروریستی بود.

یک منبع در استانداری به گزارشگر سانا گفت: با مداد امروز مقامات مسؤول با انجام یک عملیات کمین علیه گروه های تروریستی یک خودرو حامل مین های اسرائیلی و اسلحه و مهمات در حومه غربی السویداء را کشف و ضبط کردند

سانا

0216660400.jpg

سناتور آمریکایی:

سیاست آمریکا نسبت به سوریه فاجعه بار است؛

ملت سوریه شجاعت، قدرت و اتحاد را دارد

امروز سناتور آمریکایی ریچارد بلاک از شهر تدمر و حمص قدیم بازدید کرد وبه فرودگاه نظامی تیفور واقع در نزدیک تدمر رفت و با تعدادی افسران و خلبانان ارتش عربی سوریه ملاقات کرد و فداکاری های ارتش عربی سوریه در مقابله با تروریسم را ستود.

وی با بیان اینکه هرکه با دولت سوریه بجنگد تروریست قلمداد می شود، اظهار داشت: من از رئیس جمهور بشار اسد کاملا پشتیبانی می کنم و از همکاری بین سوریه و روسیه در خصوص مبارزه با تروریسم خوشحال هستم.

ریتچارد بلاک طی این بازدید در قلعه باستانی تدمر و معبد بل و موزه ملی گشت و گزار کرد واز حجم تخریبات تروریست ها مطلع شد و به افسران ارتش سوریه اینچنین خطاب نمود: از سربازان شما سپاسگزارم که از تمدن بشری دفاع کردند.

سانا

2CCC923B400.jpg

مسکو: حضور نظامیان آمریکایی در سوریه غیرقانونی است

معاون وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که حضور نظامیان آمریکایی در سوریه غیر قانونی است.

به گزارش سایت شبکه المیادین، پیشتر منابع سوری از رسیدن 150 سرباز آمریکایی به فرودگاه رمیلان در حومه شرقی استان حسکه سوریه خبر داده بودند.

گنادی گاتیلوف، معاون وزیر خارجه روسیه در این باره گفت: نظامیان آمریکایی به صورت غیرقانونی در سوریه حضور دارند.

منابع سوری می‌گویند که آمریکا در حال ساخت یک پایگاه نظامی در غرب شهرک صرین در نزدیکی شهر کوبانی است تا از آن برای آموزش نیروهای مخالف به ویژه کردها استفاده کند.

در حالیکه حضور نیروهای روسی با هماهنگی و با درخواست دولت دمشق صورت گرفته است اما نیروهای آمریکایی بدون هماهنگی با نظام این کشور نیروهای خود را وارد سوریه کرده‌اند

ایسنا

2060776400.jpg

معارضان نزدیک به مسکو، تشکیل هیأت واحد معارضان را خواستار شدند

هیأت معارضان نزدیک به مسکو و قاهره در دیدار با دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه از وی خواستند که معارضان سوری را در قالب یک هیأت واحد قرار دهد.

به گزارش النهار، هیأت معارضان سوری نزدیک به مسکو از استفان دی میستورا نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه درخواست کرد که مذاکراتی به صورت مستقیم اجرا کند و همچنین تمامی معارضان را در یک هیأت واحد قرار دهد.

بر اساس این گزارش «قدری جمیل» یکی از همین معارضان، پس از دیدار دی میستورا با هیأتی متشکل از معارضان نزدیک به مسکو و نمایندگان کنفرانس قاهره، در سخنانی اظهار داشت: ما درخواست مذاکرات مستقیم را مطرح کردیم و از دی میستورا خواستیم که تلاش های قابل ستایشش را در این جهت صرف کند. زیرا مذاکرات مستقیم موجب تسریع در پیشرفت امور می گردد. وی افزود: ما همچنین درخواست کردیم که معارضان در یک هیأت واحد قرار گیرند.

قدری جمیل در ادامه سخنان خود عنوان کرد: وضعیت کنونی یعنی وجود هیأت های مختلف، امری غیر طبیعی است و برای رسیدن به نتیجه باید معارضان در یک هیأت واحد جمع گردند.

وی در توضیح هیأت واحد نیز گفت: تجمع در یک هیأت واحد بدین معنا نیست که همه به صورت یکپارچه باشند. همچنین به معنای یکسان بودن دیدگاه ها نیز نیست بلکه بدین معناست که در مبانی و ملاک های حداقلی مشترک باشند. این موضوع طبیعی است؛ زیرا وضعیت معارضان را نشان می دهد که تعدادشان زیاد است.

بر خلاف هیأت عالی معارضان یا گروه ریاض که بر کناره گیری بشار اسد رئیس جمهور سوریه از قدرت اصرار دارند، معارضان نزدیک به مسکو و قاهره به دنبال کناره گیری سریع بشار اسد نیستند.

گفتنی است این دور از مذاکرات صلح سوریه با کارشکنی معارضان سوری یا گروه ریاض و تعلیق مذاکرات از سوی آنها مواجه شد. معارضان اقدام به ترک ژنو کردند. دی میستورا نیز قرار است روز چهارشنبه با حضور در شورای امنیت به اعضاء این شورا گزارشی از دور سوم مذاکرات ارائه نماید.

مهر

obama_isis_war_460-2.jpg

اعزام نیروی زمینی به سوریه آمریکا را به دردسر می‌اندازد؟

درپی تصمیم آمریکا برای اعزام نظامیان بیشتر به سوریه، روزنامه آمریکایی "دیلی بیست" هشدار داد که اعزام این نظامیان آمریکا را بیشتر در جنگ غرق خواهد کرد.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اخیرا اعلام کرد که ارتش آمریکا 250 نظامی دیگر را به سوریه خواهد فرستاد.

وی هدف از این اقدام را به زعم خود مبارزه با گروه تروریستی داعش عنوان کرد.

گروه‌های مخالف مسلح مورد حمایت عربستان که علیه دولت و ملت سوریه می‌جنگند، از این اقدام اوباما استقبال کرده است.

روزنامه دیلی بیست نوشت: آمریکا با تصمیم اخیر خود برای اعزام 250 نیروی ویزه به سوریه بشتر در جنگ جاری در این کشور فرو خواهد رفت.

این روزنامه به نقل از یک مسئول نظامی در وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون" نوشت: ماموریت این نیروها کمک به نیروهای محلی است که با داعش می جنگند و آنها طی دو هفته آینده وارد خاک سوریه خواهند شد و آخرین نیرو هم خواهند بود.

این مسئول افزود: یکی از ماموریت های این نیروها، جذب عناصر محلی بیشتر برای نبرد با داعش است. این نیروها نظیر جنگجویان کرد سوریه خواهند بود که بارزترین گروهی است که توانست داعش را شکست داده و اراضی وسیعی را از اشغال این گروه بازپس بگیرد.

این درحالی است که برخی از تحلیلگران، هدف واقعی آمریکا از اعزام این نیروها را کمک به گروه‌های مخالف مسلح مورد حمایت عربستان، ترکیه و قطر در نبرد با ارتش سوریه و هم پیمانانش دانسته و گفته اند که نبرد با داعش بهانه آمریکا برای وارد کردن آنها به خاک سوریه به شمار می رود.

خبرآنلاین

boots400.jpgاستقبال مخالفان سوری از تصمیم اوباما برای اعزام 250 سرباز جدید به سوریه

مخالفان سوری تصمیم رئیس جمهور آمریکا برای اعزام 250 سرباز جدید به سوریه را "گامی مثبت" دانستند.

به گزارش سایت النشره، سالم المسلط، سخنگوی هیات مخالفان سوری در مذاکرات ژنو اعلام کرد: تصمیم باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا برای اعزام 250 سرباز جدید به سوریه جهت مشارکت در نبرد با داعش "گامی مثبت" است زیرا باید سوریه را از این آفت نجات داد.

المسلط در ادامه مدعی شد: سوریه تا زمانی که حکومت بشار اسد پایان نیابد، هرگز از تروریسم خالی نخواهد شد و ما برای آزادی سوریه از اسد و داعش به کمک نیاز داریم.

این اقدام رئیس‌جمهوری آمریکا همزمان با پیشروی کند آتش‌بس، کمک این کشور به مخالفان سوری را تشدید می‌کند.

ایسنا

2058639400.jpg

وزیر امور عربی الجزایر:

حامی یکپارچگی سوریه هستیم

وزیر امور عربی الجزایر بر حمایت کشورش از راهکار سیاسی و آشتی ملی در سوریه و یکپارچگی آن تاکید کرد.

به گزارش پایگاه النشره، «عبدالقادر مساهل» وزیر امور عربی و اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب الجزایر در سفر به سوریه بر حمایت کشورش از راهکار سیاسی و آشتی داخلی در سوریه و وحدت و یکپارچگی آن تاکید کرد.

وی در دیدار با «همام الجزائری» وزیر اقتصاد سوریه ضمن ابراز همبستگی کشورش با سوریه در زمینه مبارزه با تروریسمی که با آن روبرو است به تجربه الجزایر در آشتی ملی و گفتگو میان ساکنان آن و راهکار سیاسی پرداخت.

از سوی دیگر وزیر اقتصاد سوریه نیز اشاره کرد الجزایر همواره با توجه به تجربه تاریخی در مبارزه برای رهایی و استقلال تصمیمات سیاسی و ملی به سوریه نزدیکتر بوده و تحولات آن را بهتر فهمیده است.

وی افزود: سفر «مساهل» به سوریه نشانه آشکار حمایت الجزایر از استقلال تصمیم ملی سوریه و تلاش های آن در مبارزه با تروریسم است.

مهر

9_966750065400.jpg

«عمران الزعبی» اعلام کرد:

دستگاه اطلاعات قطر - سعودی - ترکیه به دنبال برهم زدن آتش بس سوریه

وزیر اطلاع رسانی سوریه در سخنانی اعلام کرد که نهادهای اطلاعاتی ترکیه، قطر و عربستان به تروریست ها دستور داده اند که به دوران پیش از آتش بس بازگردند.

به گزارش خبرگزاری سانا، «عمران الزعبی» وزیر اطلاع رسانی سوریه طی سخنانی از دستور مستقیم برخی کشورها به تروریست ها برای ازسرگیری درگیری ها خبر داد.

بر اساس این گزارش عمران الزعبی در این زمینه تصریح کرد: نهادهای اطلاعاتی ترکیه، عربستان و قطر به تروریست ها فرمان داده اند که به مرحله پیش از توقف درگیری ها بازگردند.

وزیر اطلاع رسانی سوریه در ادامه عنوان کرد: آنچه که تروریست ها بدان مبادرت ورزیده اند، نشانگر دستپاچگی آنها به دلیل شکستشان در مبارزه با ارتش سوریه از یکسو و همچنین شکست در مذاکرات سوری-سوری ژنو می باشد.

مهر

314400-2.jpg

مخالفان داخلی سوریه: 

کنار رفتن اسد به معنای تقسیم سوریه است

رئیس هیات مخالفان داخلی سوریه تصریح کرد، درخواستی که هیات مخالفان ریاض بر آن اصرار دارد و این درخواست در رفتن بشار اسد از قدرت نمود پیدا می‌کند، به تقسیم سوریه میان طرف‌های درگیر منجر خواهد شد.

به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، الیان مسعد، رئیس هیات مخالفان داخلی سوریه که ریاست گروه مخالفان داخلی "حمیمیم" را برعهده دارد و همچنین دبیرکل حزب کنگره ملی نیز است، گفت: ما عملا در گفتگو با استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه مساله بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه را مورد بررسی قرار دادیم. در صورت کنار رفتن اسد سوریه به بخش‌هایی میان طرف‌های درگیر تبدیل خواهد شد.

وی با بیان این که در صورت پیروزی اسد در انتخابات باید وی به رسمیت شناخته شود، گفت ریاض هدفش اسد است و هیات فهرست ریاض که در مذاکرات ژنو شرکت می‌کند، هدفش شکست مذاکرات است

مسعد عنوان داشت که در هنگام صحبت با دی میستورا احساس کرد که وی نسبت به فروپاشی آتش بس و پیامدهای آن بر مذاکرات نگران است

ایسنا

775592400.jpg

نخست وزیر سوریه:

۵ هزار تروریست از ترکیه وارد «حلب» و «ادلب» شدند

نخست وزیر سوریه ضمن انتقاد از ترکیه در حمایت از عناصر تروریستی، تأکید کرد که طی یک هفته گذشته ۵ هزار تروریست از مرزهای این کشور وارد سوریه شده‌اند.

به گزارش روسیا الیوم، «وائل الحلقی» نخست وزیر سوریه روز پنج شنبه اظهار داشت که طی هفته گذشته بیش از ۵ هزار تروریست از طریق مرزهای ترکیه وارد حلب و ادلب شده اند. وی همچنین تاکید کرد که دمشق مشغول مبارزه با تروریسم بین المللی در تمام اراضی خود و در درجه اول گروه تروریستی جبهه النصره و داعش است.

نخست وزیر سوریه تصریح کرد: عربستان، ترکیه، قطر و برخی کشورهای اروپایی مانند فرانسه و انگلیس در حقیقت تمایلی به پیشبرد حل و فصل سیاسی در سوریه ندارند بلکه برعکس تلاش می کنند تا به منظور آسیب زدن بیشتر به زیرساخت ها و توانمندی ها اقتصادی مردم سوریه و تبدیل آن به کشوری شکست خورده به فعالیت های تروریستی دامن بزنند.

الحلقی همچنین تاکید کرد که کشورهای مذکور موفق به تحقق نقشه های خود نشدند و این امر به ارتش، مردم و بشار اسد رئیس جمهور سوریه و همچنین دوستان دمشق و در درجه اول روسیه و ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور که اجازه ندادند سوریه طرفی بازنده در میدان باشد بازمی گردد.

نخست ‎وزیر سوریه در عین حال اعلام کرد که دمشق پس از تشکیل دولت جدید، درباره قانون اساسی این کشور همه پرسی برگزار خواهد کرد.

در همین حال «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه نیز در سخنانی اعلام کرد که دولت آنکارا همچنان به حمایت از گروه های تروریستی ـ تکفیری مستقر در این کشور ادامه می دهد. «ولید المعلم» در سخنانی با انتقاد شدید از سیاست های دولت آنکارا در قبال بحران سوریه اظهار داشت: باعث تأسف است که دولت آنکارا همچنان به حمایت های خود از تروریست های تکفیری مستقر در سوریه ادامه می دهد.

مهر

epa400-3.jpg

نیروهای مرزی ترکیه چند زن و کودک آواره سوری را کشتند

بر اساس گزارشی که توسط روزنامه تایمز منتشر شد هشت آواره سوری هنگام ورود به ترکیه توسط گارد مرزی این کشور کشته شدند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک بیشتر این قربانیان زن و کودک بودند. این گروه از آوارگان که سعی داشتند از طریق یک راه غیر قانونی کوهستانی در انتهای غربی مرز دو کشور وارد ترکیه شوند،‌ توسط نیروهای دولتی مجبور به بازگشت شدند.

در نوار ویدئویی که توسط یک گوشی تلفن همراه ضبط شده است تصاویری از مردی نشان داده می‌شود که کودک خردسال خود را در آغوش دارد در حالی که هر دو پای وی مجروح شده است. وی به دنبال دریافت خدمات پزشکی در حال پایین آمدن از کوه است.

همچنین بر اساس این ویدئو یک مرد دیگر که از ناحیه بازو مورد اصابت گلوله قرار گرفته می‌گوید که از دست داعش گریخته و به ترکیه آمده است.

عبد مونم کاشکاس، یک وکیل سوری که همراه این گروه بوده و موفق شد سالم به ترکیه برود می‌گوید ترک‌ها اقدام به کشتن افراد بدون سلاح در مرز می‌کنند.

این وکیل گفت: یک دختر بچه همراه ما بود که مورد اصابت گلوله قرار گرفت. ما پس از چهار ساعت همچنان نتوانستیم کار زیادی برای وی انجام دهیم. یک پیر مرد و یک زن نیز مفقود شده‌ و احتمالاً کشته شده‌اند.

کاشکاس افزود که بقیه افراد گروه روزها در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه منتظر بوده و سعی در ورود به ترکیه داشتند اما هر روز توسط نیروهای ترکیه مورد هدف قرار می‌گرفتند.

افرادی که توسط نیروهای ترکیه مورد اصابت گلوله قرار می‌گیرند به بیمارستانی در شهر اعزاز در سوریه منتقل می‌شوند. در این شهر صدها هزار بی‌خانمان سوری زندگی می‌کنند.

اسپوتنیک

theindependentt400.jpg

تضمین پوتین به اسد

یک نماینده محافظه کار پارلمان انگلیس اظهار کرد، رئیس جمهور سوریه اخیرا در دیدار با وی گفته است، ولادیمیر پوتین تضمین کرده اجازه نمی‌دهد دولت دمشق در جنگ شکست بخورد.

به گزارش روزنامه ایندپیندنت، دیوید دیویس، نماینده محافظه‌کار پارلمان انگلیس اخیرا در سفری که به عنوان بخشی از یک هیات حقیقت‌یاب به دمشق داشته مذاکراتی رو در رو با بشار اسد، رئیس جمهور سوریه داشته است. این قانونگذار انگلیسی در مصاحبه‌ای با یکی از برنامه های کانال یک شبکه بی.بی.سی گفت: بشار اسد اخیرا در دیدار با این هیات از نمایندگان پارلمان انگلیس به شکلی "مودب و موقر" رفتار کرده است. این نماینده انگلیسی که پیش از این وزیر دولت و از کاندیداهای رهبری حزب محافظه‌کار انگلیس بوده مدعی شد که بشار اسد در دیدار با وی، در عین حال از پاسخ به سوالی درباره مساله بمب‌های بشکه‌ای طفره رفته است.

روسیه ماه گذشته میلادی اعلام کرد که بخش اعظم نیروهای خود را از سوریه خارج خواهد کرد که این موجب تعجب رهبران کشورهای غربی شد.

دیوید دیویس همچنین گفت، رهبر سوریه در این دیدار همچنین با وی درباره انگیزه‌های پشت اقدام ناگهانی پوتین در خارج کردن بخش عمده نیروهای روسی از سوریه که نقشی محوری در معکوس کردن روند جنگ به نفع دولت سوریه داشتند صحبت کرده است. وی اظهار کرد: مداخله روسیه در سوریه موجب شد که ارتش سوریه مجددا روی پاهای خودش بایستد. من از بشار اسد پرسیدم که چرا پوتین تعداد نیروهایش را در سوریه کاهش داد. قانونگذار انگلیسی درباره پاسخ بشار اسد به این پرسش وی گفت: اسد در پاسخ به من گفت، چون که روسیه به دلیل جلوگیری از پیشرفت مذاکرات صلح مورد انتقاد قرار داشت و انگیزه وی را برای مذاکرات گرفته بود.

دیویس در ادامه این مصاحبه گفت: اما به یک باره جمله‌ای دیگر مطرح شد به نحوی که توجه ما را به یک موضوع دیگر جلب کند. بشار اسد به من گفت که پوتین تصریح کرده است: 'ما نمی‌گذاریم شما در جنگ شکست بخورید.' این از نظر من مهمترین جمله کل این دیدار بود زیرا عملا تعریف می‌کند که قرار است ما با چه نتایجی در سوریه مواجه شویم.

دیویس خاطر نشان کرد،‌ این تضمین روسیه برای حمایت از دولت اسد به این معنی است که در سوریه تنها با دو نتیجه روبرو خواهیم شد: یا پیروزی حکومت سوریه و یا توافقی از طریق مذاکره.

وی افزود: اگر روس‌ها نگذارند که بشار اسد شکست بخورد بنابراین دو نتیجه احتمالی وجود دارد. مساله پیروزی افراط گران در سوریه که از نظر من یک فاجعه خواهد بود به هیچ وجه به عنوان یک احتمال مطرح نیست. بنا بر این دو احتمال وجود دارد: یا یک راه حل مبتنی بر مذاکره و یا پیروزی حکومت سوریه.

این قانونگذار انگلیسی همچنین گفت، "در حال حاضر" مساله کنار رفتن بشار اسد از قدرت در سوریه را یک "خط قرمز" نمی‌داند.

دیویس تاکید کرد، یکی از مهمترین اقداماتی که غرب می‌تواند انجام دهد این است که طرحی را برای بازسازی کشور جنگ زده سوریه تدوین کند.

وی گفت، غرب باید یک راهبرد مبتنی بر اقناع اقتصادی را در پیش گرفته و به حکومت سوریه پیشنهاد یک "طرح مارشال برای سوریه"‌ را دهد.

اشاره وی به حمایت اقتصادی آمریکا به منظور بازسازی آلمان و دیگر کشورهای اروپایی بعد از جنگ جهانی دوم است.

وی همچنین تصریح کرد که رهبر یک سازمان غیر دولتی در پایتخت سوریه به او گفت که در میدان جنگ در سوریه هیچ کسی وجود ندارد که غرب او را به عنوان یک میانه رو به رسمیت بشناسد.

این قانونگذار انگلیسی خاطر نشان کرد: صادقانه‌ترین اظهار نظر از جانب رهبر یکی از سازمان های غیر دولتی بسیار خوب در دمشق مطرح شد که گفت،‌ در میان همه این انواع شبه‌نظامیان در سوریه هیچ کس وجود ندارد که غرب بتواند آن را به عنوان میانه‌رو به رسمیت بشناسد.

دیویس همچنین اظهار کرد که اگر بشار اسد در انتخابات آتی سوریه کاندیدا شود حتما پیروز خواهد شد زیرا مردم سوریه از گزینه‌های جایگزین او می‌ترسند.

وی گفت، این که بشار اسد رئیس جمهور سوریه بماند یا نماند مساله‌ای است که مردم سوریه باید درباره آن تصمیم بگیرند.

دیوید دیویس اظهار کرد: اگر بشار همین فردا برای انتخابات کاندیدا شود پیروز خواهد شد. چند سال پیش که او کاندیدا شد 63 درصد رای به دست آورد. اکنون او احتمالا آرا بیشتری حتی به دست می‌آورد زیرا همه از جایگزینهای او می‌ترسند. بنا بر این از نظر من باید تصمیم‌گیری درباره بشار اسد را به مردم سوریه بسپریم.

ایسنا

1751713222222-4.jpg

روسیه خواستار استقرار ناظران بین‌المللی در مرز ترکیه و سوریه شد

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل با اعلام این که بیشترین عملیات قاچاق نفت از مناطق تحت اشغال داعش به طور اساسی از طریق خاک ترکیه انجام می‌شود، خواستار بسته شدن مرز سوریه و ترکیه شد.

به گزارش رای‌الیوم، «ویتالی چورکین» نماینده دائم روسیه در سازمان ملل خواستار، روز پنجشنبه در سخنانی در نشست شورای امنیت اعلام کرد، روسیه موضوع بسته شدن مرزهای مشترک سوریه و ترکیه را با هدف جلوگیری از حمایت از تروریست‌ها، ضروری می‌داند.

چورکین همچنین بررسی تحریم تجاری و اقتصادی کامل داعش را پیشنهاد داده و اعلام کرد، بزرگ‌ترین عملیات قاچاق نفت از عراق به طور عمده از طریق ترکیه انجام می‌شود و همچنین از طریق مرز سوریه و ترکیه عناصر مسلح و تسلیحات منتقل می‌شوند که بخش اعظمی از آنها به دست تروریست‌ها می‎افتد.

وی گفت: «اگر طرف ترکیه معتقد است که همه کارهای ضروری برای جلوگیری از امدادرسانی به تروریست‌ها را انجام می‌دهد، پس می‌توان از این امر با کمک نظارت مستقل اطمینان حاصل کرد.»

این دیپلمات روس افزود: «ما از دولت ترکیه می‌خواهیم داوطلبانه از ناظران بین‌المللی برای فعالیت در مرزهای مشترک این کشور با سوریه و همچنین بندر جیحان دعوت کند.»

ایلنا

1448084809082400.jpg

پیشنهاد مسکو و پکن درباره ممانعت از دستیابی تروریست‌ها به سلاح شیمیایی در سوریه

روسیه و چین پیشنهاد قطعنامه‌ای را به شورای امنیت دادند که هدف از آن ممانعت از افتادن سلاح‌های شیمیایی به دست گروه‌های تندرو در کشورهای همسایه سوریه چون عراق و ترکیه است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ویتالی چورکین، نماینده روسیه در سازمان ملل عنوان داشت که این قطعنامه با هدف جبران نواقص و کاستی‌هایی قطعنامه‌هایی است که پیش از این در این خصوص توسط شورای امنیت صادر شده است.

چورکین عنوان داشت: داده‌های مختلفی حکایت از این دارد که گروه‌های تروریستی می‌توانند سلاح‌های شیمیایی بسازند و آماده استفاده از آن هستند.

وی به خطر تندروهایی اشاره کرد که به داعش پیوسته و سپس به اروپا بر می‌گردند و عناصر تشکیل دهنده سلاح‌های شیمیایی را در اختیار داشته و تجربه کافی برای ساخت این سلاح‌ها را نیز دارند.

چورکین تصریح کرد: پیش نویس قطعنامه روسیه و چین مجددا تاکید می‌کند کشورهای عضو به ویژه کشورهای همسایه سوریه باید هرچه سریعتر هرگونه فعالیت انجام شده توسط طرف‌های غیررسمی برای گسترش سلاح‌های شیمیایی یا در اختیار داشتن این سلاح‌ها یا ساخت آنها و یا انتقال و بکارگیری از آنها را به شورای امنیت و کمیته تحقیقات اطلاع دهند.

وی عنوان داشت: مکانیزم تحقیقاتی سازمان ملل با همکاری با سازمان منع سلاح‌های شیمیایی تدوین شده که ماموریت نظارت بر این فعالیت‌ها را در چهارچوب امکانات گذاشته شده در اختیارات آن برعهده خواهد گرفت.

این مقام روسی عنوان داشت: اجرای این مکانیزم در سوریه آغاز شده است اما اختیار داده شده به آن از خاک سوریه پافراتر نمی‌گذارد.

چورکین در مصاحبه با خبرنگاران با بیان اینکه اعطای این اختیار ضروری است و می‌تواند عامل بازدارندگی باشد، خاطرنشان کرد: تدابیر شدیدی که روسیه و چین به آن فرا می‌خوانند با هدف نقض حاکمیت عراق نیست و این امیدواری وجود دارد و مسکو امیدوار است که بغداد در این زمینه همکاری کند.

وی یادآور شد کمی قبل از حمله شیمیایی گسترده که حومه دمشق را در اوت 2013 هدف قرار داد تروریست‌هایی در ترکیه بازداشت شدند.

وی گفت: ممکن است یک رابطه میان این دو رخ داد وجود داشته باشد که احتمالا مقدمه‌چینی‌ها برای این حمله در خاک ترکیه صورت گرفته باشد.

کشورهای غربی در راستای سرپوش گذاشتن بر اقدامات تروریست‌ها و برای هجمه علیه نظام سوریه مدعی بودند که نظام سوریه دست به این حمله شیمیایی زده است.

مسئولان روسیه‌ای بارها و بارها ترکیه را به تسهیل در انتقال تجهیزات و سوخت‌ها به تروریست‌های داعش در سوریه در آن طرف دیگر مرزها متهم کردند.

چورکین گفت که دولت سوریه تمامی زرادخانه شیمیایی خود را منهدم کرده است و من نشنیده‌ام که کسی نظام سوریه را به ساختن سلاح‌های شیمیایی جدید متهم کند.

ایسنا

81819962-0269013400.jpg

سخنگوی وزارت دفاع روسیه:

                      روسیه همچنان در سوریه حضور دارد؛

                                                     باید به سوری‌ها شانس انتخاب سرنوشت بدهیم

سخنگوی وزارت دفاع روسیه از تداوم حضور نیروهای روسی در سوریه و حمایت از بشار اسد در مبارزه با تروریسم خبر داده و تاکید کرد که ما باید به سوری‌ها شانس انتخاب سرنوشتشان را بدهیم و در این راستا از آن‌ها حمایت کنیم.

سرتیپ "ایگور کوناشنکوف"، سخنگوی وزارت دفاع روسیه در گفتگو با "دویچه وله" آلمان درباره فعالیت های مسکو در سوریه گفت: مشاوران نظامی روسیه در آماده سازی عملیات های نظامی مانند آزاد سازی پالمیرا (تدمر) و دیگر شهرها که در آن درگیری ها با داعش وجود دارد مشارکت می کنند. آن ها به کارشناسان سوری تخصص های لازم در ارتباط با کاربرد تسلیحاتی که ما در چارچوب همکاری هایمان به آن ها ارائه داده ایم را می دهند. طبیعتا ما در تنظیم و طراحی این گونه عملیات ها هم مشارکت می کنیم.

وی از تداوم عملیات های جنگنده ها و بالگردهای مدرن روسی علیه تروریست ها در سوریه خبر داده و گفت: متخصصان ما همچنین در سوریه یک عملیات انسان دوستانه را انجام می دهند، از جمله اینکه شهر باستانی پالمیرا (تدمر) را از مواد منفجره و مین ها پاکسازی می کنند.

این مقام بلند پایه روسی همچنین از همکاری فعالانه با آمریکا در چارچوب توافق روند صلح جناح های درگیر در سوریه و رفع خصومت ها خبر داده و از ارتباطات روزانه مقرهای نظارتی روسیه و آمریکا در پایگاه های هوایی این دو کشور واقع در سوریه خبر داده و گفت: ما همکاران آمریکایی خود را درباره موارد نقض آتش بس مطلع می کنیم و آن ها نیز همه اطلاعاتی که از طریق کانال هایشان دریافت می کنند در اختیار ما قرار می دهند.

کوناشنکوف در ادامه درباره برگزاری انتخابات پارلمانی در سوریه که فردا (13 آوریل) قرار است انجام شود نیز گفت: این دشوار است که بگوییم آیا سوریه برای برگزاری این انتخابات آماده است یا نه. همه چیز نسبی است. بله بر اساس معیارهای اروپایی این کشور برای چنین انتخاباتی آماده نیست. اما ما باید یک زمانی و با چیزی شروع کنیم و این چیز باید رویکرد سیاسی باشد.

وی افزود: من خیلی به سوریه سفر کرده ام و می بینم که چه کشور منحصر به فرد و متفاوتی از نظر ذهنیت انسان ها، شیوه زندگی و مذهب مردم است. اما همه این افراد در گذشته هزاران سال با هم زندگی کرده اند. من فکر می کنم ما باید به آن ها مانند همه افراد دیگر این شانس را بدهیم که خود زندگی شان را در دست گیرند. ما نباید در این راستا برای آن ها مزاحمتی ایجاد کنیم بلکه باید از آن ها حمایت کنیم.

تسنیم

Mais400.jpg

اعلام آمادگی معارضان داخلی سوریه برای مذاکره مستقیم با دولت سوریه

معارضان داخل نسبت به حضور کُردها در مذاکرات صلح سوریه در ژنو نیز اصرار دارند و در همین راستا «صالح مسلم» رئیس حزب دموکرات کُردها در دور جدید مذاکرات در ژنو و دورهای بعدی حضور می یابد تا موضع کُردها را بیان کند.

اعلام آمادگی معارضان داخلی سوریه برای مذاکره مستقیم با دولت سوریه

«میس کریدی» یکی از مسئولان گروه های معارض سوری طی سخنانی از آمادگی معارضان داخلی سوریه برای مذاکره مستقیم با دولت سوریه خبر داد و بر ضرورت حضور کُردها در مذاکرات صلح سوریه در ژنو تاکید کرد.

به گزارش رأی الیوم، «میس کریدی» یکی از معارضان سوری و معاون دبیرکل هیأت «کار ملی دموکراتیک» سوریه طی سخنانی اظهار داشت: معارضان داخلی سوریه برای مذاکره مستقیم با دولت آماده هستند.

بر اساس این گزارش میس کریدی در ادامه سخنان خود بر حضور کُردها در دور جدید مذاکرات صلح سوریه که قرار است طی روزهای آینده در ژنو آغاز شود، تاکید کرد.

وی همچنین تصریح کرد: امکان مذاکره فقط به عنوان معارضان معتدل وجود دارد و ما برای مذاکره مستقیم با دولت سوریه آماده ایم؛ خود دولت سوریه نیز خواهان این موضوع است.

میس کریدی از آمادگی معارضان داخل برای دفاع از تمامیت اراضی سوریه خبر داد.

وی عنوان کرد: معارضان داخل نسبت به حضور کُردها در مذاکرات صلح سوریه در ژنو اصرار دارند و در همین راستا «صالح مسلم» رئیس حزب دموکرات کُردها در دور جدید مذاکرات در ژنو و دورهای بعدی حضور می یابد تا موضع کُردها را بیان کند.

گفتنی است کُردها در دور قبلی مذاکرات سوریه که در ماه گذشته برگزار شد، حضور نداشتند.

مهر

018580042400-2.jpg

جان کری:

اسد در مرحله نخست عملیات انتقالی در راس قدرت می‌ماند

وزیر خارجه آمریکا گفت که واشنگتن و مسکو توافق کرده‌اند که رئیس‌جمهوری سوریه در مرحله نخست عملیات انتقال قدرت در کشور در سمت ریاست‌جمهوری بماند.

به گزارش الوطن، در تحولی جدید در موضع کاخ سفید درقبال سوریه، «جان کری» گفته است که آمریکا و روسیه درباره «مرحله انتقالی در سوریه و یک‌پارچه، دموکرات و غیرطایفه‌‌ای ماندن آن» توافق کرده‌اند.

کری همچنین در گفت‌وگو با تلویزیون «العربیه» گفته است که «بشار اسد» رئیس‌جمهوری سوریه در مرحله نخست عملیات انتقالی حضور خواهد داشت.

وزیر خارجه آمریکا همچنین اخبار مربوط به توافق مسکو و واشنگتن بر سر پناهندگی اسد به یک کشور سوم را تکذیب کرد.

وی از طرف‌های مذاکره‌کننده سوری خواست «برای پیشبرد امور به منظور حل بحران، تدوین قانون اساسی جدید و انتخابات ریاست‌جمهوری سوریه» امتیاز بدهند.

کری بدون اشاره به اقدام معارضان به اصطلاح «میانه‌روی» سوری نسبت به نقض آتش‌بس پیشنهادی، مدعی شد حمله ارتش سوریه و هم‌پیمانان آن در جنوب «حلب» علیه گروه تروریستی «جبهه النصره» ،توافق توقف درگیری‌ها را در آستانه فروپاشی قرار داده است.

ایلنا

13941009140349782681618400.jpg

جان کری:

اگر روسیه نبود، نه توافق با ایران و نه آتش بس در سوریه تحقق نمی یافت

جان کری، وزیر خارجه امریکا در برنامه شبکه تلویزیونی PBS اعلام کرد در نتیجه وجود روسیه نه فقط در حصول توافق درباره برنامه هسته ای تهران بلکه همچنین قطع عملیات جنگی در سوریه توفیق حاصل شده است.

کری اظهار داشت با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مذاکرات طولانی و زیادی انجام داده وخاطرنشان ساخت رئیس جمهور روسیه "باهوش" است.

وزیر خارجه امریکا گفت:" من فکر می کنم وی (پوتین) هم کارشناس در استراتژی و هم کارشناس در تاکتیک است. گاهی بیشتر کارشناس در تاکتیک است تا در استراتژی اما بطور مشخص از شیوه تفکر استراتژیک برخوردار است. به نظر من ، وی می خواهد نقطه نظروی را پذیرفته و منافعش را تا حدی رعایت کنند. واضح است که حدودی وجود دارند. ما نقطه نظر خود درباره کریمه را تغییر نمی دهیم".

به عقیده کری در حال حاضر بحث های اصلی آمریکا و روسیه بر سر اوکراین است و به عقیده پوتین آمریکا از روند لیبی سوء استفاده کرده است.

وزیر خارجه امریکا افزود:" ما باید چنان عمل کرده و چنان روشی را پیدا کنیم که رئیس جمهور پوتین از امکان اجرای مطالبات شورای امنیت سازمان ملل متحد و رعایت تعهدات خود در چارچوب توافقنامه مینسک برخوردار باشد".

جان کری ضمن صحبت درباره سوریه اعلام کرد:" همه شک داشتند که روسیه نقش سانده ای در مسئله قطع عملیات جنگی ایفا کند" اما آمریکا و روسیه توانستند به قطع عملیات جنگی نایل بیایند".

به گفته وزیر خارجه امریکا، قطع عملیات جنگی در سوریه و حصول توافق هسته ای با ایران به خاطر "نقش سازنده روسیه" تحقق یافته است.

کری همچنین خاطرنشان کرد بدون نقش سازنده روسیه در خارج کردن سلاح شیمیایی از سوریه توفیق حاصل نشده و اکنون این سلاح به دست داعش می افتاد.

به عقیده وزیر خارجه امریکا با این حال هنوز راه بسیار دشواری در پیش است" و اگر اپوزیسیون سوریه به این نتیجه برسد که در رابطه با دوه انتقالی خواست جدی وجود ندارد، تمام این دستاورد ها به آسانی هدر خواهد رفت.

اسپوتنیک

2038400.jpg

عضو کنگره آمریکا:

غفلت سیاستمداران آمریکایی از نقش روسیه به ضرر این کشور است

دانا روراباچر،‌ نماینده ایالت کالیفرنیا در کنگره آمریکا، طی نشست بین المجالس در شهر مسکو خطاب به اعضای مجالس روسیه و آمریکا از نقش مثبت روسیه در امور جهان و بویژه در بحران سوریه قدردانی کرد.

به گزارش خبرگزاری راشاتودی، این عضو مجلس نمایندگان آمریکا اظهار داشت: «من به هموطنانم همواره گفته ام و می گویم: اینکه روسیه تروریستهایی را به هلاکت می رساند که جان ما را تهدید می کنند،‌ بسیار عالیست. و مردم آمریکا سپاسگزار شما هستند.

کنستانتین کوساچف،‌ رئیس کمیته روابط بین الملل مجلس سنای روسیه، ‌ضمن تشکر از تلاشهای این عضو کنگره آمریکا برای احیای گفتگوهای بین المجالس میان دو کشور خاطرنشان کرد که طی چند سال گذشته این ارتباطات «عملاً با رکود و توقف» مواجه شده است.

این عضو مجلس سنای روسیه اظهار داشت که روسیه همواره به گفتگوی باز و صریح متعهد است و این گفتگوها را مبنایی بسیار مهم برای حل مشکلات مشترک و یافتن راه حل های مشترک می داند.

روراباچر با انتقاد از غفلت و نادانی سیاستمداران آمریکایی که به وخیم شدن روابط میان روسیه و آمریکا انجامیده است، گفت: «همتایانم از گفتگو درباره نقش روسیه در [حل] موضوعات مربوط به امنیت جهانی سرباز می زنند و این امر مرا می ترساند. فرزندان ما بایستی بهای این حماقت حاکم بر روابط دو کشور را بپردازند».

وی تصریح کرد که مقامات کاخ سفید روسیه را به مثابه «بزرگترین تهدید علیه آمریکا» می پندارند؛ نگاهی که به زعم وی از حاکمیت پارادایم جنگ سرد بر مشی فکری مقامات آمریکایی حکایت می کند.

روراباچر با اشاره به اینکه درصد قابل توجهی از مقامات آمریکا نسبت به روسیه امروزی در نادانی و بی خبری بسر می برند، در ادامه افزود: «آنها [مقامات آمریکایی] در ازای اقدامات خوب و پسندیده به شما امتیازی نخواهند داد. اما به محض بروز اختلاف، روسیه به مثابه یک [دولت] شریر ترسیم می شود. این نگاه احمقانه بایستی خاتمه یابد؛ زیرا به ضرر هر دو طرف خواهد بود».

گفتنی است که روراباچر این اظهارات را نقطه نظرات شخصی خود خواند و اعلام کرد که آنها الزاماً بازتاب عقاید و نظرات همکاران وی در کنگره آمریکا نیست.

کوساچف نیز تصریح کرد که موضع ضد روسی مقامات آمریکا و تحریم ها علیه مسکو از هرگونه تشریک مساعی میان دو کشور ممانعت می نماید؛ با اینحال دو کشور در مورد برخی موضوعات از جمله بحث ایران و بحران سوریه به موفقیتهای مشترکی دست یافته اند.

نماینده کالیفرنیا در کنگره آمریکا ضمن موافقت با این نقطه نظر سناتور روسی ابراز امیدواری کرد که آمریکا و روسیه اختلافات خود پیرامون مناقشه اوکراین را حل و فصل نمایند؛‌ مناقشه ای که به اعتقاد وی به ضرر اقتصاد هر دو کشور است و در حالی جهان را با بی ثباتی مواجه می سازد که روسیه و آمریکا بایستی تمرکز خود را بر مبارزه با افراطی ها قرار دهند.

مهر

farhangnews-400.jpg

واشنگتن پست:

داعش حقوق تروریست ها را قطع کرد

گروهک تکفیری داعش در شرایط سخت مالی به سر می برد

در اثر حملات وارده به مناطق استخراج نفت و بروز مشکلات مالی پس از آن حقوق تعدادی از جهادگران این گروه قطع شد. به گفته روزنامه واشنگتن پست، افرادی که از عراق و سوریه به تازگی به صفوف داعش پیوسته اند دو برابر کمتر از نیروهاای قدیمی دریافت می کنند. به گفته منابع خبری امریکا در مبارزه با تروریسم، افرادی که در مناطق اشغالی داعش مشغول کار هستند، از این پس دستمزد نمی گیرند.

در ماه های اخیر استخراج نفت در منطقه تحت اشغال گروه تکفیری داعش به یک سوم کاهش یافته و به طور درامد این گروه تروریستی از تجارت نفت تا 50% به دلیل افت قیمت نفت پایین امده. علاوه بر این داعش برخی از بازارهای خود را برای فروش محصولات نفتی از دست داده است. به گفته کارشناسان این نشریه، انفجارهای بروکسل نمایانگر محبوس شدن تروریست ها در کنج است.

اسپوتنیک

000000400.jpg

کری پنجشنبه با اعضای شورای همکاری خلیج‌فارس دیدار می‌کند

وزیر خارجه آمریکا، روز پنجشنبه در بحرین با همتایان خود در شورای همکاری خلیج‌فارس دیدار خواهد کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد، «جان کری» وزیر خارجه این کشور، چهارشنبه آینده برای حضور در نشست کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس، عازم بحرین می‌شود.

سفر دو روزه کری به بحرین ششم ماه جاری میلادی (18 فروردین) آغاز می‌شود. این نخستین سفر کری به این کشور است که میزبان پنجمین ناوگان آمریکایی شده است.

در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است، جان کری در منامه گفت‌وگوهایی را صورت خواهد داد و همچنین در نشست کشورهای عربی حوزه خلیج‌فارس مشارکت خواهد کرد. این نشست با هدف فراهم کردن مقدمات دیدار «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا با سران شورای همکاری برگزار خواهد شد.

طبق اعلام کاخ سفید، اوباما 21 آوریل (2 اردیبهشت) وارد ریاض، پایتخت عربستان سعودی خواهد شد و با «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه این کشور دیدار کرده و همچنین در جلسه سران شورای همکاری خلیج‌فارس شرکت می‌کند.

ایرنا

1459487503671400.jpg

مخالفت انگلیس با پیشنهاد اسد برای تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه

وزیر خارجه انگلیس در دیدار با مقامات لبنان در بیروت بر مخالفت خود با طرح اسد برای تشکیل دولت وحدت ملی در سوریه تأکید کرد.

به گزارش شبکه خبری الجزیره، فیلیپ هاموند، وزیر خارجه انگلیس در سفر به لبنان با تمام سلام، نخست وزیر این کشور و جبران باسیل، همتای لبنانی خود دیدار کرد.

وی در کنفرانس مطبوعاتی در بیروت گفت: پیشنهاد بشار اسد، رئیس‌جمهور سوریه برای تشکیل دولت وحدت ملی که شامل شخصیت‌های مستقل و مخالفان باشد هرگز بحران در سوریه را حل نخواهد کرد.

بشار اسد در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک گفته بود که باید با دولت وحدت ملی طی مذاکرات صلح در ژنو موافقت شود و پس از آن این دولت قانون اساسی جدید را که درباره آن همه پرسی برگزار خواهد شد تدوین خواهد کرد و به این ترتیب انتخابات را برگزار خواهیم کرد.

هاموند گفت: انگلیس و گروه‌های بین‌المللی دیگر معتقدند که حل و فصل سیاسی در سوریه نیاز به دولت انتقالی به جای چنین پیشنهادی دارد.

وی ادعا کرد: باید دولتی در سوریه روی کار آید که شامل تمامی طرف‌ها و گروه‌ها باشد و نباید رهبری آن را اسد برعهده بگیرد. هاموند بار دیگر مدعی شد که بشار اسد نقشی در آینده سوریه ندارد.

هاموند پس از سفر خود به لبنان متعهد شد که طی سه سال آینده 19.8 میلیون پوند برای مبارزه با تروریسم به لبنان کمک کند.

ایسنا

original-400-2.jpg

بوگدانف:

هدف نهایی مذاکرات سوریه تشکیل دولت انتقالی است

معاون وزیر خارجه روسیه تصریح کرد: هدف نهایی مذاکرات دمشق با مخالفان تشکیل دولت انتقالی است که مورد قبول دو طرف باشد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، میخائیل بوگدانف، معاون وزیر خارجه روسیه گفت: ما به توافق‌هایی که در چارچوب فعالیت‌های گروه بین‌المللی حامیان سوریه به آن دست یافته‌ایم و بندهای قطعنامه 2254 شورای امنیت پایبند هستیم.

وی گفت: مسکو پیشنهاد بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه را برای تشکیل دولت وحدت ملی در آینده نزدیک تأیید می‌کند؛ دولتی که شامل نمایندگانی از مقامات سوریه و مخالفان و برخی شخصیت‌های مستقل است.

بوگدانف خاطرنشان کرد: هدف نهایی مذاکرات دمشق با مخالفان تشکیل دولت انتقالی است که مورد قبول دو طرف باشد.

ایسنا

images-23.jpg

اعترافات یک داعشی درباره همکاری با ارتش ترکیه

یک عضو داعش اذعان کرد که این گروه تروریستی در مرزهای سوریه با ارتش و سرویس اطلاعات ترکیه همکاری می‌کند.

این تروریست که ابوایوب الانصاری نام دارد، در اعترافاتش گفت که دو سال با داعش همکاری می‌کرده

و چند ماه در شهر تل ابیض می‌جنگید.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، الانصاری افزود: داعش در داخل خاک ترکیه پایگاه‌هایی دارد و ما در مرزهای سوریه نیروهای ارتش ترکیه را می‌دیدیم و آنها هم ما را می دیدند و هیچ مشکل یا درگیری بین ما و آنها وجود نداشت.

این تروریست 19 ساله خاطرنشان کرد: ارتش ترکیه به ما کمک‌های زیادی می‌کرد و ما همیشه با ارتش و سرویس اطلاعات این کشور همکاری می کردیم.

این داعشی اعلام کرد: ترکیه مواد غذایی و وسایل ساخت موشک های مختلف را در اختیار داعش می‌گذاشت. افسران تُرک مواد غذایی و وسایل ساخت موشک را با قیمت گران به داعش می فروختند و داعش این مواد و وسایل را از طریق نیروهای تُرک خریداری می کرد.

الانصاری اظهار داشت: اصلی‌ترین منبع درآمد داعش نفت است و نفت با کمک ترکیه فروخته می شود و مقامات ترکیه تانکرهایی را برای انتقال نفت از مناطق تحت تصرف داعش به مناطق دیگر تهیه می کردند.

وی اضافه کرد: داعش درپی از دست دادن شهرهای سلوک و تل ابیض، با کمبود بودجه مالی مواجه شد لذا برای بازپس گرفتن این دو شهر درگیری‌هایی را آغاز کرد و من در یکی از این درگیری‌ها اسیر شدم.

الانصاری اظهار داشت: سلوک و تل ابیض از لحاظ استراتژیکی و نفتی برای داعش و ترکیه مهم هستند لذا داعش برای بازپس گرفتن این دو شهر همچنان تلاش خواهد کرد.

ایسنا

3521544jpg.jpg

جابجایی خانواده های داعش در موصل، از بیم حمله های غافلگیرانه

گروه تروریستی داعش از بیم شروع عملیات نهایی آزادسازی استان نینوا و مرکز آن موصل، 150 خانواده متعلق به اعضای خود را در داخل این شهر جابجا کرد.

سعید مموزینی مسئول بخش رسانه ای حزب دمکرات کردستان عراق در موصل با اعلام این خبر به خبرنگار ایرنا در اربیل گفت، در حالی این روزها ارتش عراق حملات اولیه خود را برای کنترل شهر موصل آغاز کرده که تروریست های تکفیری داعش در تلاش برای جابجایی نیروهایشان در داخل موصل هستند.

وی افزود:داعش در تازه ترین تحرک خود اقدام به جابجایی منازل 150 تن از خانواده های خود از سمت چپ شهر به سمت راست شهر موصل کرده است، چرا که بیم دارد همزمان با تشدید عملیات در موصل نیروهایشان در سمت چپ شهر که عموما کردزبان هستند، مورد خیانت و حمله غافلگیرانه قرار گیرند.

وی افزود: داعش این روزها حال و روز خوشی ندارد و در تازه ترین حمله هوایی به شهر موصل یکی از امرای خود به نام حمادی احمد شعیب به همراه 5 محافظش را از دست داده است واز این رو با بریدن سر نیروهای پیشمرگه در تلاش است از این بار سنگینی که بر روی دوش این گروه وجود دارد، بکاهد.

سعید مموزینی همچنین به فشار داعش به مردم موصل برای پیوستن به این گروه اشاره کرده و می گوید: داعش 15 جوان کرد را به این دلیل که روانه جنگ نشده اند، دستگیر و راهی زندان کرده است.

ایرنا

dea400.jpg

سوریه صحنه نبرد سیا و پنتاگون

سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "سیا" با وزارت دفاع " پنتاگون " در خاک سوریه علیه هم می‌جنگند.

به گزارش پایگاه خبری اسکای نیوز، هم اکنون بخش هایی از خاک کشور سوریه به میدان جنگ واقعی جدیدی تبدیل شده اند، که در این نبرد، دو نهاد آمریکایی به صورت مستقیم باهم در نبرد هستند.

درحال حاضر دربخش هایی از خاک سوریه شاهد درگیری گروه هایی هستیم که از سوی وزارت دفاع آمریکا "پنتاگون"، حمایت می شوند و درمقابل گروه هایی هم هستند که از سوی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "سیا" حمایت می شوند و این امر خود نشان می دهد که دولت آمریکا درباره مسلح کردن گروه‌های درگیر با دولت و نظام سوریه و نیز قدرت های همپیمان دمشق و گروه های درگیر با داعش از هیچ برنامه ای برخوردار نیست.

مقامات آمریکایی در این باره اذعان کرده اند که در جلگه های امتداد یافته بین شهر حلب در محاصره و مرزهای ترکیه بین گروه های وابسته به "فرسان الحق" که توسط "سیا" حمایت می شوند، با نیروهای به اصطلاح دمکراتیک سوری که از سوی "پنتاگون" حمایت می شوند، درگیری های خونینی جریان دارد، این گروه ها بیشتر در مناطق تحت کنترل کُردها حضور دارند.

پایگاه خبری "شیکاگو تریبون" به نقل از فارس بیوش فرمانده گردان فرسان الحق که از گروه های وابسته به ارتش آزاد سوریه است در این باره می گوید: ما با هر گروه و جریانی که بخواهد با ما وارد جنگ شود، مبارزه خواهیم کرد، و این مساله که این گروه ها از چه مکانی حمایت می شوند، برای ما بی اهمیت است.

همچنین جنگجویانی از گروه‌های مسلح به وقوع درگیری مشابه ی در تاریخ سوم مارس جاری در روستای اعزاز اشاره کردند، این منطقه گذرگاه اصلی عبور جنگجویان و نیروهای پشتیبانی و لوجستیکی بین حلب و ترکیه به شمار می آید.

درگیری های خونینی که بین گروه‌هایی که از سوی آمریکا حمایت لازم را دریافت می کنند، روی داده به وضوح نشان می دهد، دولت آمریکا هم به درستی نمی‌داند، برای حمایت از مخالفان نظام سوریه دقیقا باید به کدام گروه از میان دهها گروه مسلح موجود در خاک سوریه حمایت لازم را به عمل آورد، چرا که تمام این گروه‌های مسلح مدعی تلاش برای سرنگونی نظام بشار اسد رئیس جمهوری سوریه در این کشور هستند، ولی در عین حال نیز مدعی هستند در حال مبارزه با گروه تروریستی داعش هم هستند.

از سوی دیگر آدام شف رهبر جناح دمکرات‌ها در کمیته اطلاعات مجلس نمایندگان آمریکا هم درگیری های کنونی بین گروه های تحت حمایت آمریکا در سوریه را به یک پدیده نوین در سوریه تشبیه کرده است، وی این رویداد را بازی شطرنج سه بعدی خوانده که اصل نزاع و درگیری در سوریه را نشان می دهد.

نزاع بین گروه‌های همپیمان با آمریکا در شرایطی آغاز شده است که به نظر می رسد، نبرد سوریه وارد مرحله سرنوشت سازی شده است، چرا که هم اکنون نیروهای ارتش سوریه که از سوی حزب الله حمایت می شوند و از پشتیبانی هوایی جنگنده های روسی برخوردار هستند، همین دیروز موفق شدند، شهر تاریخی و باستانی تدمر را در حومه حمص از اشغال گروه تروریستی داعش آزاد سازند، این درحالی است که گروه های معارض هم اکنون شاهد درگیری های شدید در بین خود هستند.

تسنیم

qusayr400.jpg

ارتش سوریه آماده بازپس‌گیری "پایتخت داعش"

پس از بازپس‌گیری شهر باستانی تدمر از گروه تروریستی داعش، ارتش سوریه از شروع عملیات نظامی برای تصرف شهر رقه، پایتخت خودخوانده داعش خبر داده است.

یکی از فرماندهان ارشد ارتش سوریه از تدارک عملیات نظامی برای محاصره گروه تروریستی داعش خبر داد و خاطرنشان کرد که شهر تدمر "پایگاهی‌" خواهد بود که از آن عملیات نظامی علیه داعش به ‌ویژه مقر آنان در شهر رقه و نیز دیرالزور ترتیب داده خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه "سانا"، این فرمانده ارتش تأکید کرد که "تروریست‌ها" باید در تنگنا قرار بگیرند و دسترسی‌شان به منابع قطع شود تا به این صورت "از موجودیت ساقط شوند".

ارتش سوریه با حمایت نیروی هوایی روسیه و نیز سایر نیروهای هم پیمانش موفق شد کنترل کامل شهر باستانی تدمر را به دست بگیرد. تصرف این شهر یکی از دستاوردهای بزرگ نظامی برای ارتش سوریه بوده است. این شهر ماه مه سال گذشته (جوزای ۹۴) به دست داعش افتاده بود.

ارتش سوریه با تصرف تدمر کنترل مناطق بیابانی کشور تا مرز با عراق را به دست آورده است.

آوا

1-009-2222.jpg

پادشاه اردن:

ترکیه تروریست‌ها را به اروپا می‌فرستد

پادشاه اردن با اتخاذ مواضع تند علیه ترکیه اعلام کرد که این کشور تروریست ها را به اروپا می فرستد.

سایت انگلیسی"میدل ایست آی" گزارش داد که بر اساس اطلاعاتی که منتشر شده ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن در دیدار با سیاستمداران آمریکایی تاکید کرده که ترکیه همان کشوری است که تروریست‌ها را به اروپا می‌فرستد.

وی در جریان دیدار با اعضای کنگره آمریکا از جمله سناتور مک کین در اواسط ماه ژانویه تاکید کرده که به وجود آمدن بحران آوارگان که قاره اروپا با آن دست و پنجه نرم می کند تصادفی به وجود نیامده است.

ملک عبدالله دوم عنوان داشت: حقیقت آن است که هجوم تروریست ها به اروپا بخشی از سیاست ترکیه است تا بدین وسیله منافع خود را محقق کند.

در این دیدار پادشاه اردن در پاسخ به سوال یکی از اعضای کنگره مبنی بر اینکه داعش نفط خود را به ترکیه صادر میکرده است تاکید کرد که قطعا همین طور است.

وی ادامه داد که رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه به راه کار اعتقادات و تفکرات تندرو در منطقه فکر می کند.ترکیه بخشی از چالشهای استراتژیک بین المللی پیش روی جهانیان است.

ملک عبدالله تاکید کرد:ما فراموش کرده‌ایم که ترکها از منظر استراتژیک در زمینه حل مشکلات تاکتیکی داعش با ما نیستند.ترکیه فقط از تندروها در سوریه حمایت نمی کند بلکه اجازه می دهد تا بیگانگان به سوریه بروند همانطور که به شبه نظامیان تندرو در سومالی و لیبی کمک می کند.

وی در ادامه افزود: تندوری در ترکیه به وجود می آید چرا ترکها جنگجوهای سومالیایی را آموزش می دهند.

ناصر جودة، وزیر خارجه اردن نیز در این نشست عنوان داشت که ترکیه درها در مقابل آوارگان باز کرد تا به اروپا بروند تا انتقام ممانعت ایجاد یک منطقه حائل در مرزهای خود با سوریه را بگیرد.

ایسنا

1453282131012400.jpg

مسکو از وجود نیروهای ویژه خود در سوریه خبر داد

مسکو برای اولین بار اعلام کرد که نیروهای ویژه این کشور به منظور کمک به نیروی هوایی روسی برای انجام حملات و آموزش‌ها، در سوریه حضور دارد.

به گزارش خبرگزاری اینترفکس روسیه به نقل از ژنرال الکساندر دوورنیکف، فرمانده نیروهای روسیه در سوریه بیان کرد: نمی‌خواهم پنهان کنم که یگان‌هایی از نیروهای ویژه ما در خاک سوریه فعالیت دارند. مأموریت این یگان‌ها جمع‌آوری اطلاعات برای مشخص کردن اهدافی است که نیروی هوایی روسیه هدف قرار می‌دهد. هم‌چنین این یگان‌ها وظیفه راهنمایی وهدایت هواپیماها به سمت اهداف مورد نظر را در کنار دیگر مأموریت‌های خود برعهده دارند.

وی ادامه داد، مستشاران نظامی روسیه نیز در سوریه فعالیت دارند و در تمامی سطوح از جمله مسایل فنی به فعالیت می‌پردازند آنها هم‌چنین به نیروهای نظام (سوریه) در برنامه‌ریزی و انجام اقدامات نظامی کمک می‌کنند.

فرمانده نیروهای روسیه گفت که این مستشاران توانستند در اندک زمانی به تشکیل دستگاه مستشاران نظامی سوریه کمک کنند هم‌چنان که موفق شدند به آموزش نیروهای نظامی و کردی و دیگر گروه‌ها بپردازند.

این در حالی است که ولادیمر پوتین، رئیس جمهور روسیه 14 مارس گذشته پایان مأموریت نیروهای روسی را در سوریه اعلام کرده بود که به دنبال آن بخش اعظمی از نیروهای این کشور از سوریه خارج شدند.

ایسنا

98a290de8d557ed3b68e0211be5a86eed400.jpg

سندرز:

اقدام آمریکا در سرنگونی مصدق فاجعه بود، به شدت از توافق با ایران حمایت می‌کنم

برلی سندرز می گوید: سرنگونی (مصدق) نخست وزیر انتخاب شده طی فرآیند دموکراتیک در ایران، فاجعه بود.

به گزارش تلویزیون سی ان ان، برنی سندرز نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در خصوص اظهارات خود در سال ۱۹۹۵ میلادی و تحسین فیدل کاسترو به علت متحول کردن جامعه کوبا گفت: «انقلاب کوبا مدت ها پیش و گمان کنم در سال ۱۹۵۹ میلادی رخ داد.

نکته اصلی در سخنان من این بود که آمریکا نباید به دنبال سرنگونی دولتها باشد. به عقیده من، (واقعه) خلیج خوک ها، یک فاجعه بود. سرنگونی سالوادور آلنده در شیلی، فاجعه بود؛ سرنگونی «جاکوب آربنز» رئیس جمهور منتخب و دموکراتیک در گواتمالا فاجعه بود. به عقیده من، سرنگونی (مصدق) نخست وزیر انتخاب شده طی فرآیند دموکراتیک در ایران، فاجعه بود. بنابراین، تصور نمی کنم آمریکا به لحاظ قانونی یا اخلاقی حق داشته باشد دولت ها را سرنگون کند و این تلاش ها اغلب نتیجه عکس داشته و بی ثباتی بسیاری را در مناطق مختلف به بار آورده است.

سندرز در ادامه در پاسخ به این سؤال که در توافق هسته ای ایران چه چیزهایی جا مانده است که اوباما و هیلاری کلینتون به آن نرسیده اند، گفت: «من به شدت از توافق حمایت کردم تا اطمینان یابم ایران به سلاح هسته ای نمی رسد. ما باید همه توان خود را به کار گیریم و اگر ایران این معاهده را نقض کند، ما باید دوباره به تحریم ها بازگردیم و همه دیگر گزینه ها نیز روی میز خواهد بود اما به طور کلی، زمانی که به سراسر منطقه (خاورمیانه) نگاه می کنیم، باید متوجه باشیم که فقط ایران، بازیگر منفی نبوده است.

البته ایرانی ها بدون تردید بازیگرانی بد بوده اند، آنها از فعالیت های تروریستی حمایت کرده اند. با وجود این، ما باید عربستان دیگر کشور بزرگ منطقه را نیز در نظر بگیریم. اگر کسی تصور می کند عربستان، الگوی دموکراسی جفرسونی است، خوب است بداند که سعودی ها در عربستان نیز برای سازمان های تروریستی پول هزینه کرده اند. عربستان، چهارمین ارتش و وزارت دفاع بزرگ دنیا را در اختیار دارد. من نیز ترجیح می دهم سعودی ها در کنار قطر که اکنون دویست میلیارد دلار برای (میزبانی) جام جهانی سال ۲۰۲۲ میلادی هزینه می کند، نقش سازنده ای در مبارزه علیه (گروه تکفیری صهیونیستی) داعش ایفاء کنند. بنابراین، می خواهم به جای اینکه عربستان در یمن باشد و قطر برای جام جهانی هزینه کند، این کشورها در نبرد علیه داعش شرکت کنند.

مجری سی ان ان به سندرز گفت شما در گذشته درباره همکاری عربستان و ایران علیه داعش صحبت کردید. هیلاری کلینتون گفته است این کار شدنی نیست؛ بسیاری از این کشورها، داعش را دشمن اصلی خود نمی دانند و عربستان قطعاً ایران را دشمن اصلی خود می داند. نظر شما در این باره چیست؟

سندرز پاسخ داد: نکته من دقیقاً همین است: ما و عربستان هم پیمان هستیم و زمان آن رسیده است که سعودی ها با ما همکاری کنند. به نظر من، داعش واقعاً تهدیدی برای عربستان است، اما عربستان به نوعی برخی از این سازمان های تروریستی را خریده است. حملات (انتقادی) ما نباید فقط متوجه ایران باشد. این گونه نیست که ایران، شگفت انگیز باشد و ایرانی ها در فعالیت های تروریستی نقش دارند. عربستان نیز حکومتی پادشاهی است که بودجه سازمان های تروریستی را تأمین کرده است.

وظیفه ما نیز این است که تلاش کنیم این کشورها را کنار یکدیگر بیاوریم و بگوییم آمریکا نمی تواند همه بار شما را به دوش بکشد؛ ما پلیس دنیا نیستیم و زنان و مردان (ارتش) ما قرار نیست مدام درگیر جنگ باشند. شما در عربستان، چهارمین ارتش بزرگ دنیا را در اختیار دارید، بنابراین از این نیروی نظامی به شکل سازنده استفاده کنید. با دیگر کشورها همکاری کنید و به سخنان ملک عبدالله پادشاه اردن درباره لزوم مشارکت نظامی کشورهای مسلمان برای شکست دادن داعش گوش کنید.

ملی مذهبی

198971400jpg-2.jpg

برنی ساندرس:

عربستان به تروریست ها کمک مالی می رساند

عربستان سعودی باید از کمک رسانی مالی به سازمان های تروریستی دست برداشته و توجه خود را معطوف مبارزه با گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) کند.

سناتور برنی ساندرس، نامزد ریاست جمهوری امریکا از طرف حزب دموکرات روز دوشنبه در مصاحبه با شبکه تلویزیونی CNN این مطلب را اعلام کرد.سوال داده شده به وی درباره توافق حاصله پیرامون برنامه هسته ای تهران بود. ساندرس باردیگر از این توافقنامه حمایت کرده و خاطرنشان نمود "اگر به تمام منطقه بنگریم، فکر می کنم باید درک کرد که فقط ایران نقش آفرین بدی نیست". " به کشور های پیشتاز دیگر منطقه بنگرید. اگر کسانی فکر می کنند که عربستان سعودی نمونه دموکراسی طبق جفرسون است، بدانید که آنها نیز در این کشور در سازمان های تروریستی سرمایه گذاری می کنند".

ساندریس در ادامه گفت علاوه بر این امروز قطر 200 میلیارد دلار را صرف برگزاری مسابقات جام جهانی فوتبال در این کشور در سال 2022 می کند. " سیاستمدار امریکایی در پایان گفت:" دلم می خواهد آنها نیز نقش سازنده ای در مبارزه با داعش ایفا کنند".

اسپوتنیک

Flickr-400-2.jpg

50 درصد سلاح های آمریکا دراختیار«جبهه النصره»

                     نقش سیا در سوریه

در زمانی که برخی چشم های خود را بر روی ده ها هزار تروریست تکفیری تحت امر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) بسته اند، « جفری گولدبرگ»روزنامه نگار در گزارشی طولانی و مشهور خود تحت عنوان « عقیده اوباما» پرده از آن برداشته و تاکنون کاخ سفید آن را به طور رسمی رد نکرده است.

روزنامه لبنانی السفیر به حقیقت های جدید دیگری از نقش دوگانه سیا در میدان سوریه به ویژه سیاست چشم پوشی از رسیدن بخش بزرگی از کمک های تسلیحاتی آمریکا به گروه تروریستی تکفیری جبهه النصره اشاره کرده است.

آمریکا در حالی که ادعا می کند این کمک های تسلیحاتی را برای به اصطلاح« مخالفان معتدل» می فرستد، بیش از 50 درصد این کمک ها در اختیار گروه جبهه النصره قرار می گیرد که از اواخر سال 2012 آن را در فهرست تروریسم قرار داده است.

بخشی دیگر از کمک های تسلیحاتی آمریکا به دست گروه های تروریستی می رسد که سرکردگان آنها بیعت خود را با « ابومحمد الجولانی» سرکرده اصلی جبهه النصره اعلام کرده اند.

السفیرنوشت: اطلاعات خطرناک تری که برخی سرکردگان ارشد گروه های تروریستی از دو هفته قبل فاش کرده اند، نشان می دهد بیشتر کمک های آمریکا به ویژه سلاح های خاص وارد انبارهای سلاح جبهه النصره می شود.

این روزنامه لبنانی افزود: بیشتر این اطلاعات را عناصر نزدیک به ترکیه که دولت «باراک اوباما» با طرح آن درشمال حلب سوریه مخالفت کرده است، فاش کرده اند.

السفیر خاطرنشان کرد: اهمیت افشای این اطلاعات در نتیجه تحولات سیاسی و نظامی در سوریه به ویژه ادامه توقف عملیات نظامی ( آتش بس) به مدت سه هفته متوالی و ادامه مذاکرات ژنو تاکنون است و جبهه النصره این وضعیت را تهدیدی بزرگ برای خود می داند و به بیان ساده تر پایان نقش خود را که تنها مبتنی بر کشتار و قتل است، رو به پایان می داند.

این روزنامه لبنانی تصریح کرد: ابوالعباس الشامی با نام واقعی محمد ایمن ابوالتوت که یک عنصر بسیار نزدیک به دستگاه امنیتی ترکیه است و نقشی بارز در ایجاد گروه « حرکه احرار الشام الاسلامی» ایفا کرده و مسئول « مفتی کل» آن تا پایان سال 2014 بوده ، این اطلاعات را تایید و تاکید کرده است.

به نوشته السفیر، الشامی دریک افشاگری بی سابقه تاکید کرده است که « جبهه النصره 50 درصد از سلاح هائی را که قرار است آمریکا و دیگران تحویل « جیش الحر» بدهند ، در اختیار می گیرد و واشنگتن هم از آن اطلاع دارد».

این روزنامه لبنانی خاطرنشان کرد که در انبارهای سلاح جبهه النصره انواع سلاح های آمریکائی از جمله تعداد زیادی از موشک های ضد زره « تاو» که بیشتر در استان ادلب سوریه واقع هستند، وجود دارد

« حذیفه عزام» یک سرکرده داعش هم در شهادت خود که جنجال برانگیز شد، تاکید کرده است « جبهه ثوار سوریا» به سرکردگی « جمال معروف» بخشی از سلاح هائی را که از آمریکا، غرب و کشورهای عرب حوزه خلیج فارس دریافت می کند، در اختیار جبهه النصره قرار می دهد.

« ابومحمد الامریکی» که از « جبیش الخلافه» وابسته به جبهه النصره جدا و به داعش پیوسته ، در یک برنامه تلویزیونی گواهی داده است که جمال معروف سلاح هائی را که از طریق گذرگاه سوریه – ترکیه موسوم به « اطمه» دریافت می کند ، در اختیار جبهه النصره قرار می دهد.

السفیر نوشت: اگر واشنگتن منکر بیعت جمال معروف با ابومحمد الجولانی است، آیا می تواند روابط جمال معروف با ابوعبدالعزیز القطری که بعداز ابوماریا القحطانی دومین عنصری که به اتهام تروریست تحت تعقیب آمریکا قرار دارد، انکار کند؟

ایرنا

1454745425246400.jpg

مسکو:

گروه ریاض باید موضعگیری‌های خود در مورد اسد را اصلاح کند

نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در ژنو تاکید کرد، گروه مخالفان سوری در ریاض باید خواسته‌های خود را اصلاح کرده و موضعگیری‌های خود را در مذاکرات تلطیف کند.

به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، الکسی بوروداوکین، نماینده دائم روسیه در مقر سازمان ملل در مذاکرات ژنو تاکید کرد، هیات مخالفان سوری ریاض باید اصلاحاتی را در مورد موضعگیری‌های خود انجام دهد.

پوروداوکین گفت: آنچه ما را نگران می‌کند، این است که گروه ریاض بر پیش‌شرطی که قبلا اعلام کرده بود یعنی برکناری بشار اسد، رئیس جمهور سوریه اصرار دارد. این موضعگیری این اطمینان را که گروه مذکور برای آغاز مذاکره آمادگی دارد، از بین می‌برد.

وی در ادامه با تقدیر از موضعیگیری مثبت هیات دمشق در این مذاکرات که می‌تواند در بستری مناسب و سازنده ادامه یابد، تاکید کرد: ما کاملا معتقدیم که گروه ریاض باید اصلاحات جدی در مورد موضعگیری‌های خود اعمال کند و این موضعگیری‌ها را تا بالاترین حد ممکن تلطیف سازد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در ادامه بر لزوم مشارکت کردها در این مذاکرات تاکید کرد و گفت:‌ می‌توانم اطمینان دهم که این بار می‌توانیم تنوع حزبی و جناح‌بندی سیاسی را به شکلی تقریبا کامل در مذاکرات سوری در ژنو محقق کنیم.

وی افزود: با وجود مشارکت گسترده مخالفان سوری در مذاکرات ژنو اما ما به طور کامل از میزان تنوع حزبی و جناح‌بندی سیاسی در این مذاکرات راضی نیستیم. کردهای سوریه نیز از شهروندان سوری بوده و آنها هم کاملا حق دارند در تعیین سرنوشت کشورشان مشارکت داشته باشند.

این دیپلمات روس در ادامه تاکید کرد: در مرحله کنونی امکان حل هیچ یک از موضوعات مطرح شده در این مذاکرات چه در مورد آینده سیاسی سوریه باشد و یا تشکیل دولت انتقالی و یا مساله مبارزه با تروریسم و حتی موضوع امدادرسانی به سوری‌ها، بدون حضور کردها ممکن نخواهد بود.

در همین راستا بوروداوکین اعلام کرد روسیه از پیشنهاداتی که گروه مخالفان سوری موسوم به هیات مسکو در دیدار با استفان دی میستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه مطرح کرد، حمایت می‌کند.

هیات مسکو در تاریخ 16 مارس در دیدار با دی‌میستورا درباره آینده سوریه پیشنهاد برپایی حکومتی دموکرات و سکولار را که حافظ حقوق تمامی اقلیت‌های مذهبی و طایفه‌ها باشد، مطرح کرد. این هیات در دیدار خود با دی میستورا بر لزوم حفظ وحدت ارضی سوریه و بقای نهادهای دولتی این کشور که مانع از تقسیم کشور و ایجاد آشوب در آن می‌شود، تاکید کرد.

در مقابل محمد علوش، مذاکره کننده ارشد مخالفان سوریه در ژنو تاکید کرد: مخالفان هرگز راه حل میانه را در مذاکرات نخواهیم پذیرفت.

علوش در ادامه بر خواسته مخالفان سوری مبنی بر برکناری اسد از هرگونه عملیات سیاسی تاکید کرد.

ایسنا

81837116400-3.jpg

هواپیماهای روسی مراکز تحت کنترل داعش را در رقه بمباران کردند

رسانه های روسی روز شنبه از بمباران مراکز گروه تروریستی داعش در رقه پایتخت غیررسمی این گروه خبر دادند.

در گزارش رسانه های روسی به نقل از وزارت دفاع روسیه خاطرنشان شده است: مراکز تحت کنترل داعش در چند منطقه استان رقه بمباران و ضربات سنگینی به بدنه این گروه تروریستی وارد امده و ده ها نفر بر اثر ان به هلاکت رسیده اند.

در این حملات، چندین نقطه شهر رقه و نیز مراکز داعش در حومه منطقه تبکه بمباران شد که بر اثر ان چند مرکز تجمع تروریست ها ازجمله مقر داعش در این منطقه نابود شد.

هواپیماهای روسی در روزهای اخیر عملیات هوایی خود در سوریه را بر پشتیبانی نیروهای سوری در عملیات علیه گروه داعش در منطقه تدمر متمرکز کرده اند و تمام اقدامات برای آزادسازی این شهر از دست تروریست های داعشی برنامه ریزی شده است.

در همین حال به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، ساکنان شهر رقه سوریه از فرار اعضای گروه تروریستی داعش از این شهر پس از آغاز پیشروی ارتش سوریه به شهر پالمیرا (تدمر) خبر دادند.

یک منبع آگاه در رقه گفت: داعشی ها با بازرسی از ساکنان محلی شناسنامه های آنها را ضبط می کنند و با استفاده از این شناسنامه ها به عنوان افراد غیر نظامی از رقه می گریزند.

این منبع اعلام کرد، در چند روزه اخیر، حداقل 10 نفر از صفوف داعش فرار کرده اند.

عملیات علیه داعش با هماهنگی و پشتیبانی هوایی روسیه انجام می گیرد.

ژنرال «سرگئی رودسکوی» رئیس اداره عملیات ستاد کل ارتش روسیه روز جمعه در این رابطه اعلام کرد: عملیات هوافضای روسیه علیه گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره در سوریه ادامه دارد.

ژنرال رودسکوی به خبرنگاران گفت: عملیات برای سرکوبی گروه های تروریستی داعش و جبهه النصره ادامه دارد و هواپیماهای روسی روزانه 20-25 پرواز رزمی به منظور پشتیبانی از ارتش سوریه برای آزادسازی شهر «تدمر» انجام می دهند.

مقام روس ادامه داد: در روزهای اخیر ارتش سوریه و نیروهای میهن دوست این کشور با پشتیبانی هوایی روسیه عملیات گسترده ای را برای آزادسازی شهر تدمر انجام می دهد. شرایط برای محاصره این شهر و نابودی کامل تروریست های گروه داعش در آن فراهم شده است.

رودسکوی گفت: ارتش سوریه ارتفاعات مشرف بر شهر تدمر و جاده های اصلی منتهی به آن را تحت کنترل خود در آورده و مسیر انتقال مهمات و تدارکات به تروریست های واقع در این شهر را مسدود کرده اند.

رئیس اداره عملیات ستاد کل ارتش روسیه خاطرنشان کرد: تروریست ها از 27 ماه فوریه (8 اسفند) که آتش بس در سوریه برقرار شده تا امروز 247 مورد آتش بس را نقض کرده اند. اما در روزهای اخیر از موارد نقض آتش بس در سوریه کاسته شده است.

ایرنا

1298531400.jpg

فرار داعشی ها از شهر رقه سوریه با شناسنامه ساکنان غیر نظامی این شهر

ساکان شهر رقه سوریه در گفتگو با خبرگزاری"اسپوتنیک" از موارد فرار شبه نظامیان عضو گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) ازاین شهر پس از آغاز پیشروی ارتش دولتی سوریه از شهر پالمیرا (تدمر) خبر دادند. شهر رقه تا به حال دژ داعشی ها محسوب می شد.

یکی از ساکنان رقه اعلام کرد داعشی ها به بازرسی از ساکنان محلی از جمله شناسنامه های آنها می پردازند و در تعدادی از موارد شناسنامه ها را می گیرند. داعشی ها با این شناسنامه ها تحت ظاهر افراد غیر نظامی از رقه می گریزند.

ضمنا منبع اعلام کرد در این روزها این روزها حداقل ده نفر از صفوف داعش فرار کردند.

موارد فرار اعضای داعش در رابطه با تزدیک شدن ارتش دولتی و نیروهای کرد به رقه افزایش پیدا کرده است

اسپوتنیک

27571400.jpg

کردها ایجاد منطقه فدرال در شمال سوریه را اعلام کردند

به گزارس خبرگزاری "فرانس پرس" در روز پنج شنبه کردهای سوریه ایجاد منطقه فدرال در شمال این کشور را اعلام کردند.

صالح مسلم، یکی از رهبران حزب اتحاد دموکراتیک کرد های سوریه به خبرگزاری "ریا نووستی" اعلام کرد کرد های سوریه پس از اعلام فدرالیسم در مرزهای این کشور باقی خواهند ماند.

صالح مسلم گفت:" عنوان مهم نیست. مهم ترین نکته روابط متقابل و ایجاد نوعی سیستم جدید است.

این فدرالیزاسیون بین اجزا است. ما در مرزهای سوریه باقی می مانیم".

اسپوتنیک

28BF6C4D400.jpg

فرمانده سابق ناتو:

سوریه همچون یوگسلاوی تجزیه شود

فرمانده سابق ناتو در اروپا پیشنهاد کرد سوریه همچون یوگسلاوی تجزیه شود.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جیمز استاوریدیس، فرمانده کل سابق نیروهای ناتو در اروپا معتقد است احتمالا تلاش فعلی برای آشتی ملی در سوریه موثر واقع خواهد شد اما جنگ در منطقه به این زودی پایان نخواهد یافت.

استاوریدیس در مقاله خود در نشریه فارن پالیسی نوشت: با ادامه بحران هر چه واضح‌تر می‌شود که دیگر دولت متحد سوریه وجود ندارد. ملت این کشور بر اثر جنگ داخلی متفرق شده و بخش‌های بزرگی از این کشور توسط رهبران پراکنده‌ای اداره می شود که تابع هیچکس نبوده و فقط از بقایای کشور مستقل نفرت دارند. فرمانده کل سابق نیروهای ناتو در اروپا پیشنهاد می‌کند به این دلیل باید به فکر تقسیم سوریه بود.

استاوریدیس قبول دارد که این تصمیم پر خطری است که خطر بروز مشکلات زیاد را به وجود می‌آورد و جامعه بین‌المللی نگران آن است اما برای رفع درگیری و پیشبرد مذاکرات لازم است این گزینه نیز در روی میز مذاکرات ژنو باشد.

به نظر این ژنرال آمریکایی، آینده سوریه چنین خواهد بود: در اطراف دمشق ناحیه علوی به رهبری اسد یا جانشین او ظاهر خواهد شد. رژیم میانه روی سنی پس از سرکوب گروه‌های گوناگون تروریستی ناحیه مرکزی را اداره خواهد کرد و همچنین در نهایت ناحیه کردنشین در شرق سوریه ظاهر خواهد شد. ضمنا می‌توان از گزینه‌های گوناگونی برای تجزیه سوریه استفاده کرد که از تقسیم کامل همچون یوگسلاوی گرفته تا تشکیل فدراسیون در بوسنی پس از توافق‌های دیتون یا فدراسیون ضعیف همچون عراق.

ایسنا

1986692400.jpg

عذرخواهی نظامی ترکیه برای ساقط کردن سوخوی روسیه

یک نظامی نیروی هوایی ترکیه در خصوص سقوط جنگنده سوخو از روسیه عذرخواهی کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «اردوغان کاراکوش» رئیس انجمن افسران بازنشسته و فرمانده ارشد نیروی هوایی این کشور از سقوط جنگنده روسی توسط ترکیه به طور رسمی از دولت روسیه عذرخواهی کرد.

کاراکوش گفت: ما از سقوط جنگنده سوخو متعلق به روسیه متاسف هستیم و امیدواریم این ماجرا به تاریخ بپیوندد و مقامات دو کشور روابط سیاسی خود را دوباره احیا کنند.

این مقام ارشد ارتش ترکیه افزود: از اتفاق پیش آمده متاسف هستیم و عذرخواهی رسمی خود را خطاب به دولت و مردم روسیه ابراز می کنیم.

وی افزود: سقوط جنگنده سوخو روسیه یک اشتباه محرز از سوی نیروی هوایی ترکیه بود و نباید اتفاق می افتاد.

ژنرال بازنشسته ترک در گفتگو با خبرگزاری روسیه تاکید کرد: این اتفاق نباید موجب سردی روابط دو کشور روسیه و ترکیه شود.

مهر

Erdogan-dictator-300.jpg

اردوغان دادگاه قانون اساسی ترکیه را به انحلال تهدید کرد

رئیس‌جمهور ترکیه دادگاه قانون اساسی این کشور را پس از لغو حکم بازداشت دو روزنامه‌نگار، رسما به انحلال تهدید کرد.

به گزارش رویترز، «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهوری ترکیه، روز جمعه در اظهاراتی گفت که رای دادگاه قانون اساسی ترکیه برای آزادی دو روزنامه‌نگار بازداشتی، گامی علیه کشور بوده است.

اردوغان نسبت به تکرار چنین اقدام‌هایی از سوی دادگاه قانون اساسی هشدار داد و گفت: تکرار چنین اقدام‌هایی می‌تواند موجودیت دادگاه را زیر سوال ببرد.

دادگاه قانون اساسی ترکیه، ماه گذشته حکم آزادی «اردم گل» صاحب امتیاز روزنامه «جمهوریت» و «جان دوندار» رئیس دفتر آنکارای این روزنامه را پس از سه ماه بازداشت صادر کرد.

روزنامه جمهوریت متهم است که در تاریخ ۲۹ نوامبر اخباری مربوط به ارسال سلاح توسط ترکیه برای تروریست‌های سوری را منتشر کرده است.

ایلنا

44syr400-2.jpg

گسترش عملیات نظارتی ناتو در مرز سوریه و ترکیه

دبیرکل ناتو اعلام کرد: ناتو به دنبال گسترش عملیات نظارتی خود در مرز سوریه و ترکیه در راستای حمایت از آنکارا به عنوان متحد خود در برابر هرگونه تهدید احتمالی است.

به گزارش پایگاه خبری ورلد بولتن، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو در یک کنفرانس خبری در بروکسل اعلام کرد: ما در ماه فوریه با ترکیه درباره تشدید و افزایش عملیات نظارت مرزی در مرز این کشور با سوریه توافق کردیم. اکنون در روند انجام این اقدام به بهترین شکل ممکن هستیم.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که روز سه شنبه، دو غیر نظامی از جمله یک کودک در جنوب ترکیه به دلیل پرتاب چندین راکت از سوریه در شهر کلیس ترکیه کشته شدند.

هم چنین چند روز گذشته احمد داووداوغلو، نخست وزیر ترکیه در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با دبیرکل ناتو اعلام کرد: آنکارا به دنبال افزایش حمایت ناتو از مرز ترکیه با سوریه است.

ایسنا

al-nasr.jpg

جبهه النصره از مواضع خود در جنوب شرق ادلیب عقب نشینی کرد

به گزارش خبرگزاری "اسپوتنیک"، گروه "جبهه النصره" در پی حملات هوایی روسیه و ارتش سوریه، مواضع خود در جنوب شرق ادلیب را ترک کرده است.

منابع نظامی سوریه به خبرگزاری "اسپوتنیک" گزارش داده شبه نظامیان این گروه پایگاه های خود در منطقه ابو ضهور واقع در جنوب شرق ادلیب را ترک کرده و از مواضع خود در این منطقه عقب نشینی کردند.

به گفته این منابع، جبهه النصره در پی حملات هوایی روسیه و ارتش سوریه و همچنین به دلیل بروز اختلافاتی با دیگر گروه های مسلح در این منطقه مجبور به عقب نشینی شد.

اسپوتنیک

1215629400-2.jpg

توییتر حساب های کاربری هکرهای در حال مبارزه با داعش را مسدود کرد

توییتر حدود 125 هزار حساب کاربری در رابطه با گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) را مسدود کرد اما فعالان گروه هکرهای "آنانیموس" که در حال مبارزه با داعشی ها در شبکه های اجتماعی هستند، می گویند حساب های کاربری آنها نیز حذف شده است.

یکی از اعضای "آنانیموس" در مصاحبه با شبکه تلویزیونی روسی "راشا تودی" گفت:" طی دو ماه اخیر دهها حساب کاربری ما را مسدود کرده اند. مثلا حساب کاربری مرا بدون هیچگونه هشدای مسدود کردند و من هیچگونه نامه الکترونیکی از توییتر دریافت نکردم. من پس از تقریبا دوساعت توانستم وارد حساب کاربری خود شوم اما 15 حساب کاربری دیگر مسدود شده اند… بسیاری از حساب های کاربری تا به حال احیا نشده اند".

"راشا تودی" از توییتر" درخواست کرد درباره حذف حساب های کاربری "آنانیموس" توضیح دهد.

ین پلانکت، رئیس روابط عمومی توییتر گفت:" ما استفاده از توییتر برای تبلیغ تروریسم را محکوم می کنیم. در مقررات استفاده بوضوح خاطرنشان شده که چنین اقداماتی و هرگونه تهدید به خشونت در سرویس ما ممنوع است".

"آنانیموس" به حذف دهها هزار حساب کاربری در رابطه با داعش در شبکه های اجتماعی کمک کرده است. پیشتر این گروه هکرها به تروریست ها اعلان جنگ داده بود. در آن زمان زمان هکر های اعلام کردند که در سراسرجهان به تعقیب و پیگرد داعش در اینترنت پرداخته و به امکانات این گروه تروریستی در دنیای مجازی حملات سایبری انجام خواهد داد.

فعال "آنانیموس" در مصاحبه با "راشا تودی" اظهار داشت در نتیجه تلاش های انها تروریست ها دارند در اینترنت مغلوب می شوند.

وی گفت:" هزاران حساب کاربری خذف می شوند. پیشتر این حساب های کاربری به سرعت احیا می شدند اما حالا هر چه بیشتر مفقود الاثر می شوند. ما توانستیم جلوی تروریست ها را بگیریم. تعداد مشترکان انها کمتر شده است. فکر می کنم انها کنترل اوضاع را از دست می دهند. تحرک انها در اینترنت کمتر شده است. ما در حال جنگ با تروریست ها در اینترنت هستیم".

اسپوتنیک

1457422007500-400.jpg

در یک نوار ویدئویی؛

داعش، پوتین را به مرگ تهدید کرد

گروه تروریستی داعش در تازه‌ترین فیلم تبلیغاتی خود رئیس جمهور روسیه را تهدید به مرگ کرد.

به نوشته مجله نیوزویک،‌ در واکنش به حملات هوایی روسیه علیه داعش در سوریه، این گروه تروریستی در یک فیلم تبلیغاتی با "خائن" نامیدن ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه این کشور را تهدید به حمله کرد.

این گروه تروریستی همچنین مدعی شده که مسئول ساقط کردن هواپیمای مسافری روسیه بر فراز مصر که در اکتبر 2015 رخ داد، است.

ابویاسر، سرکرده داعش در جنوب روسیه در جدیدترین فیلم ویدئویی خود با گزارشی از انفجار یک خودروی بمب‌گذاری شده در جمهوری "داغستان" در فوریه آغاز می‌کند که طی آن دو تن کشته و 9 تن دیگر نیز زخمی شدند.

تعدادی از شبه نظامیان در این فیلم ویدئویی که به زبان روسی سخن می‌گویند و خودشان را حامی ابوبکر البغدادی، رهبری داعش می‌دانند،‌ مسئولیت حمله را برعهده گرفته و تهدید کردند که باز هم در خاک روسیه حملاتی انجام می‌دهند.

این فیلم ویدئویی در حساب‌های کاربری رسانه‌های اجتماعی حامی داعش منتشر شده و بخشی از آن به صورت آنلاین توسط سایت روزنامه "اورشلیم پست" نیز منتشر شده است.

رهبری این گروه نیز در این فیلم از حامیان خود در منطقه قفقاز روسیه و سایر نقاط این کشور خواسته تا به داعش در عراق و سوریه بپیوندند و اگر نمی‌توانند با "خائن‌ها" و "مرتدها " با استفاده از طناب یا چاقو در روسیه بجنگند.

در ادامه این فیلم آمده است: داعش برای میلیون‌ها "مسلمان" در روسیه خواستار اتحاد،‌ تصرف قلمرو بسط آن است. ما دارای موشک آهنین هستیم تا از آن علیه "پوتین مرتد" و "سگ‌های وابسته به آن" استفاده کنیم و روسیه را اشغال کنیم.

سرویس‌های امنیتی روسیه و پلیس این کشور در قفقاز هنوز درباره این فیلم اظهار نظر نکرده‌اند.

ایسنا

Putin-Sisi-400.jpg

رایزنی سیسی و پوتین درباره سوریه، تروریسم و بازگشت گردشگران روس به مصر

روسای جمهور روسیه و مصر امروز (دوشنبه) در تماسی تلفنی بر اهمیت ادامه جنگ علیه تروریسم در سوریه، لیبی و یمن تاکید کردند.

به گزارش سایت شبکه خبری روسیا الیوم، کرملین اعلام کرد که عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر در تماس تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه آغاز روند سیاسی در سوریه در سریع‌ترین زمان ممکن را تایید کرد.

روسای جمهور روسیه و مصر همچنین در این تماسی تلفنی بر اهمیت ادامه جنگ علیه تروریسم در سوریه، لیبی و یمن تاکید کردند.

پوتین همچنین سیسی را در جریان روند آتش بس در سوریه قرار داد.

پوتین و سیسی در مورد فراهم کردن شرایط برای از سرگیری پروازهای هوایی روسیه و مصر و بازگشت گردشگران روس به مصر گفتگو کردند.

روسای جمهور مصر و روسیه در مورد مسائل مبرم در زمینه روابط دو جانبه مصر و روسیه گفتگو و تاکید کردند که برای تحکیم روابط در زمینه‌های مختلف از جمله زمینه نیرو و همکاری نظامی فنی اهمیت قائل هستند.

ایسنا

2019178400.jpg

اهتزاز پرچم سوریه در ۵ منطقه از استان «الرقه»

ساکنان استان «الرقه» سوریه، پرچم این کشور را در پنج منطقه از این استان برافراشتند.

به گزارش العهد، ساکنان استان الرقه سوریه اقدام به برافراشتن پرچم این کشور در پنج منطقه از این استان کردند.

بر اساس این گزارش، در حالی که استان الرقه تحت کنترل تروریست های تکفیری داعش است، ساکنان این استان پرچم کشور خود را در مناطق «الدرعیه»، «الرمیله»، «الفردوس»، «العجیلی» و «البکری» برافراشتند.

شاهدان عینی اعلام کردند که سوری های ساکن استان الرقه در خیابان های «تل أبیض» و «المنصور» در حمایت از ارتش سوریه تظاهرات ضد داعش برگزار کردند.

این تحولات در حالی است که قرار است مذاکرات صلح سوریه از روز ۹ مارس (۱۹ اسفند) ازسرگرفته شود.

با این حال، یک عضو ارشد ائتلاف موسوم به معارضان سوری مدعی شده که «استفان دی میستورا» فرستاده ویژه سازمان ملل در امور این کشور، مذاکرات صلح را به تاریخ ۱۴ مارس (۲۴ اسفند) موکول کرده است.

مهر

1994433400.jpg

مخالفت واشنگتن با خودمختاری کردهای سوریه

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا تاکید کرد که کشورش نمی خواهد در منطقه حکومت خودمختار برای کردهای سوریه تشکیل شود.

به گزارش القدس العربی، وی بر ضرورت حفظ یکپارچگی سوریه توسط دولت جدید این کشور بعد از پایان توافق آتش بس در این کشور تاکید کرد.

کربی با اشاره به شروع مذاکرات دیپلماتیک میان دولت و مخالفان سوری بعد از کاهش شدت درگیری ها در سوریه گفت: دیدارها در مورد چگونگی برگزاری انتخابات شروع شده است و در صورت تحقق چنین امری، دولت جدید در برآورده کردن نیازهای ملت سوریه سهیم خواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد حتمال ریاست جمهوری مجدد بشار اسد در صورت پیروزی وی در انتخابات گفت: موضع واشنگتن در خصوص آینده اسد تغییری نکرده است و او نقشی در آینده سوریه نخواهد داشت، آمریکا به دنبال تشکیل دولتی بدون حضور اسد است.

مهر

1454310526097400.jpgنماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه:

تصمیم درباره اسد با مردم سوریه است

دی میستورا: تأکید کرد: این ملت سوریه است که درباره سرنوشت بشار اسد تصمیم‌گیری می‌کند.

استفان دی میستورا، نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی فرانس 24 گفت: آیا نمی‌توانیم سوری‌ها را به حال خودشان بگذاریم تا در این باره تصمیم‌گیری کنند؟ چرا ما باید از قبل به سوری‌ها دیکته کنیم که چه بگویند در حالی که آنها آزادی و فرصت ابراز عقیده دارند.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: ما معتقدیم لازم است راه‌حل بحران سوریه تحت هدایت و متعلق به سوری‌ها باشد.

دی میستورا گفت که همچنان نسبت به توقف اقدام‌های خشونت‌طلبانه در سوریه با وجود نقض آتش‌بس در برخی موارد خوشبین است.

به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم، وی افزود: روز گذشته چهار تن کشته شدند که این امر بسیار اندوهبار است اما آیا می‌دانید که شمار کسانی که فقط دو هفته پیش کشته می‌شدند، چقدر است؟ تعداد روزانه کشته‌ها به 120 تن می‌رسید و میانگین روزانه 60 تا 80 کشته بود.

نماینده ویژه سازمان ملل در امور سوریه گفت: پیش از آتش‌بس چه مقدار کمک انسانی به مردم در 18 منطقه تحت محاصره می‌رسید؟ هیچ. در 10 روز گذشته چطور؟ 242 کامیون حامل کمک‌های انسانی وارد هفت منطقه از این مناطق شد. 115 هزار تن کمک دریافت کردند اما این همچنان کافی نیست.

دی میستورا از اظهارنظر درباره حملات هوایی روسیه در سوریه خودداری کرد و گفت: من یک میانجی و همچنین یک مسئول سازمان ملل هستم لذا قضاوتی نمی‌کنم. فکر می‌کنم که تاریخ در مورد همه اینها قضاوت خواهد کرد.

ایسنا

mmmmmm400.jpg

تروریست های سوریه به دست یکدیگر کشته می شوند

نیروهای داعش 18 تن از نیروهای وابسته به گروه تروریستی "ارتش آزاد" سوریه را به هلاکت رساندند.

به گزارش رویترز، نیروهای تروریستی داعش به وسیله یک خودروی بمب گذاری شده 18 تن از افراد مسلح وابسته به گروه تروریستی "ارتش آزاد" را در القنیطره واقع در جنوب سوریه به هلاکت رساندند.

منابع عنوان داشتند که گروههای وابسته به داعش پایگاه وابسته به نیروهای ارتش آزاد سوریه در روستای العشة در استان القنیطرة مورد هدف قرار دادند.

این منابع تاکید کردند که هیچ ارتباطی میان این حادثه و آتش بس موجود میان نیروهای دولتی سوری و گروههای معارض در این کشور وجود ندارد.

ایسنا

irak400.jpg

پیشروی نیروهای عراقی در دومین روز از عملیات "امنیت جزیره"

نیروهای مشترک عراقی با پیشروی در جزیره سامرا در دومین روز از عملیات "امنیت جزیره" نیروهای گروه تروریستی داعش را عقب راندند.

نیروهای عراقی در دومین روز عملیات "امنیت جزیره" که روز سه شنبه با هدف پاکسازی جزیره سامرا در استان صلاح الدین از وجود نیروهای ترویستی داعش آغاز شد پیشروی هایی را در محورهای مختلف محقق ساختند و نیروهای تروریستی نیز از مواضع خود عقب نشینی کردند.

اداره اطلاع رسانی اخبار جنگ عراق اعلام کرد که تعداد زیادی از نیروهای گروه تروریستی داعش از جزیره سامراء در استان صلاح الدین بعد از پیشروی نیروهای مشترک عراقی از سه محور با پشتیبانی نیروهای هوایی عراق عقب نشینی کردند.

این نیروهای عراقی توانستند خط نخست دفاعی داعش را به همراه تعداد زیادی از تجهیزات نظامی آنها و نیروهای این گروه تروریستی نابود کنند.

ایسنا

37804134169072251103400.jpg

کشته شدن 450 داعشی بدست ارتش سوریه در جریان آزادسازی روستای تل الحمام

شبکه خبری المیادین روز سه شنبه از کشته شدن بیش از450 عنصر داعش در درگیری با نیروهای ارتش سوریه در روستای تل الحمام خبر داد.

به گزارش این شبکه خبری، در درگیری ارتش سوریه و نیروهای مقاومت با گروه تروریستی داعش برای آزادسازی روستای « تل الحمام» و ارتفاعات این روستا در جنوب شهرک راهبردی «خناصر» واقع در جنوب شرقی حلب بیش از 450 عنصر داعشی کشته شدند.

ارتش و نیروهای مقاومت سوریه روز دوشنبه روستای «تل الحمام» و جاده راهبردی مواصلاتی «أثریا- خناصر» واقع درحومه جنوب شرقی حلب را آزاد کردند.

یگان های ارتش سوریه روز جمعه شهرک راهبردی «خناصر» در حومه جنوب شرق حلب را آزاد ساختند.

عملیات بازپس گیری شهرک خناصر، با کنترل دوباره بر این شهرک راهبردی پایان یافت و در جریان آن، تلفات سنگینی به تروریست ها وارد آمد.

شهرک استراتژیک خناصر در جنوب شرقی حلب از این نظر اهمیت دارد که استان حلب را به دیگر مناطق این کشور وصل می کند.

دیده بان حقوق بشر سوریه نیز اعلام کرد که نیروهای دولت سوریه یکشنبه شب پس از درگیری با تروریست ها در جنوب شرق شهرک خناصر واقع در در حومه جنوب شرقی حلب توانستند جاده راهبردی مواصلاتی «أثریا-خناصر» که راه ارتباطی اصلی بین مناطق تحت کنترل نیروهای دولت سوریه در استان حلب و مناطق تحت سیطره آن در مرکز و غرب سوریه است را بازپس گیرند.

ایلنا

zanan-terorist-400.jpg

«ژان پل لابورد»:

حدود یک سوم تروریستهای خارجی داعش را «زنان» تشکیل می‌دهند

«ژان پل لابورد» مدیر کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل طی سخنانی به ارائه گزارش در خصوص آمار زنان خارجی عضو گروه تکفیری داعش پرداخت.

به گزارش القدس العربی، «ژان پل لابورد» مدیر کمیته مبارزه با تروریسم سازمان ملل طی سخنانی اظهار داشت: ۳۰ درصد از افراد خارجی که برای گروه تروریستی داعش در مناطق تحت کنترل این گروه مشغول جنگ هستند، زن هستند و نسبت به افزایش شمار دخترانی که به گروه تکفیری داعش می پیوندد، هشدار داد.

وی در همین راستا تصریح کرد: ۵۵۰ نفر از زنان اروپایی با سفر به مناطق تحت تسلط داعش، به عضویت این گروه تروریستی درآمده اند که بسیار تعجب انگیز است.

ژان پل لابورد با اشاره به بازگشت این زنان تروریست به کشورهای خود در اروپا عنوان کرد: بیشتر این افراد در طول زمان حضور خود در این گروه تکفیری دست به اقدامی ترویستی نزده اند اما برخی دیگر که مبادرت به اقدامات تروریستی کرده اند، در این زمینه بسیار ماهر شده اند و این امر موجب شده که اقداماتی مانند حوادث و انفجارهای پاریس از سوی آنان رخ دهد.

وی در خصوص محاکمه تروریست ها و زندانی کردن آنها نیز تصریح کرد: این موضوع باید با دیده واقع بینانه بررسی گردد؛ زیرا احتمال دارد تروریست ها در زندان که پناهگاهی امن برای آنها محسوب می شود، نسبت به ارتباط با دیگر افراد مشابه خود، جذب اعضاء جدید و شبکه سازی برای اقدامات تروریستی و حتی فرماندهی جنایت هایی تروریستی در خارج از زندان مبادرت کنند.

مهر

1238489400.jpg

معاملات غیرقانونی پسر اردوغان

گورسِل تکین معاون رئیس حزب ملی- جمهوریخواه ترکیه در مصاحبه با رسانه های محلی اعلام داشت که « بیلال تا خرخره با تروریست ها همدست است، اما تا زمانی که پدرش مقام خود را حفظ کند، او در رابطه با هر گونه تعقیب و بازرسی در امن و امان خواهد بود».

دادستانی «بولونی» که پسر اردوغان از تابستان سال 2015 در آنجا ساکن شده است بازرسی های رسمی را آغاز کرده است. بیلال اردوغان صاحب شرکت های کشتیرانی است که بر طبق اطلاعات دادستانی در قاچاق « طلای سیاه» داعش دست داشته است. دادستانی « بولونی» بر اساس اعلامیه مرات هاکان حوزان رقیب سیاسی رئیس جمهور اردوغان که در فرانسه ساکن است پرونده ای در رابطه با پول شویی بر علیه بیلال اردوغان تشکیل داده است. در این پرونده منبع پولی مورد بررسی قرار می گیرد که بیلال در ماه سپتامبر وقتی زن و فرزاندش را به « بولونی» برد به ایتالیا منتقل کرده است. دادستان مانوئل کاوالو این اتهام را مطرح کرده است.

بیلال اردوغان رسما برای نوشتن تز دکترای خود در مسائل بین المللی در بولونی بسر می برد که باید از این تز در دانشگاه آمریکایی « جونز هوپکینگ» دفاع کند. اما هدف اصلی، به تأیید وزارت دفاع فدراسیون روسیه سفر به واشنگتن است. وزارت دفاع روسیه در ماه دسامبر عکس و ویدئویی را ارائه داد که بیلال در معاملات « طلای سیاه» خلیفه اسلامی با کشورهای خریدار شرکت داشته است. نفت خونین به ضرر شرکت های خارجی به شرکت حمل و نقل متعلق به سومین پسر رئیس جمهور ترکیه — « Bmz Ltd» — بازفروش شد که آن را به قیمت حدود 15 دلار در ازای هر بشکه نفت دریافت و تقریبا دوبرابر گران تر فروخت.

آلِساندرو د پاسکاله خبرنگار «مانیفستو ای لِفت» که به عنوان ناظر بین المللی در انتخابات ترکیه در ژوئن سال 2015 شرکت داشت به « سپوتنیک ایتالیا» گفت که « دادستانی بولونی، آگاهانه عمل می کند». اما اعلامیه رقیب سیاسی پدرش (اردوغان) « آخرین مکعب در این پاذل اتفاقات و تصادفات بود».

این مافیای بوسفری است — در دسامبر سال 2013 بازرسی آغاز شده دولت را عصبی و نگران کرد، زیرا شخصیت های زیاد نزدیک به حزب اردوغان (حزب عدالت و توسعه) در این مافیا دست داشتند. وقتی مکالمات تلفنی رئیس جمهور رو شد که از پسرش بیلال خواست پول ها را در جای مطمئنی پنهان کند، کارها تسریع شد و به او و خانواده اش گذرنامه های دیپلماتیک داده شد. از اینرو دادستانی « بولونی» باید معلوم کند که سفر بیلال به ایتالیا تا چه حد با تحصیل او در ارتباط است و یا دلایل دیگری برای ساکن شدن او و خانواده اش در « بولونی» وجود دارد.

علت سیاسی آن است که نتایج انتخابات ماه ژوئن سال 205 ممکن بود برای اردوغان و حزب و فرزندانش نافرجم باشد که شاخه تجاری اردوغان —سیاستمدار است که از سال 2003 در ترکیه حکومت می کند. به این دلیل گفته اپوزیسیون در این خصوص که اردوغان با اعزام بیلال به ایتالیا سعی کرد در صورت شکست احتمالی در انتخابات که در ماه نوامبر 2015 رخ نداد تکیه گاه رزرو برای خود ایجاد کند، قابل قبول است».

به عقیده ویلیام انگداهل مشاور خطرات استراتژیک و نویسنده کتاب پرفروشی در باره نفت و ژئوپلیتیک ، شرکت حمل ونقل بیلال از بنادری در بیروت و « سیحان» نفت قاچاق را به ژاپن می رساند.

گورسِل تکین معاون رئیس حزب ملی- جمهوریخواه ترکیه در مصاحبه با رسانه های محلی اعلام داشت که « بیلال تا خرخره با تروریست ها همدست است، اما تا زمانی که پدرش مقام خود را حفظ کند، او در رابطه با هر گونه تعقیب و بازرسی در امن و امان خواهد بود». تکین گفت « Bmz Ltd» «تجارت خانوادگی و خویشاوندان نزدیک رئیس جمهور اردوغان است که سهامدار هستند و از پول بنیادهای دولتی استفاده می کنند و وامهای غیرقانونی از بانک های ترکیه دریافت می کنند».

بیلال درآمد های غیر قانونی خود را از فروش نفت بدست می آورد و سمیه اردوغان، دختر رئیس جمهور ریاست بیمارستانی در نزدیکی مرز با سوریه را عهده دار است که کامیون های ارتش ترکیه روزانه دهها مجروح جهادیست « داعش» را به آنجا منتقل می کنند و از آنجا پس از بازیافت سلامتی دوباره به جنگ اعزام می شوند. به شهادت پرستاران ، هم اکنون ضربات هوایی نیروی هوایی روسیه تا حدودی این کاروان مرگ را از کار انداخته است.

تِری میسان، تحلیلگر ژئوپلیتیکی فرانسه در Voltairenet با لحن شدیدتری گفت که اردوغان — « سازماندهنده اصلی غارت سوریه است و با موافقت او کارخانه های « حلب» — پایتخت اقتصادی سوریه — غارت شد و ماشین آلات و تکنیک آلات به سرقت رفتند و ارزش های باستان شناسی فروخته شدند.»

بیلال اردوغان به زندگی در « بولونی» ادامه می دهد و تحت حفاظت مأموران ترک و پلیس ایتالیا به کارهای خانه رسیدگی می کند و به تحصیل می پردازد.

اسپوتنیک

1030505173400-2.jpg

از بشار اسد حمایت نمی کنیم

به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه اعلام کرد از بشار اسد حمایت نمی کند

ماریا زاخاروا، سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد روسیه از رژیم بشار اسد، رئیس جمهور سوریه حمایت نمی کند اما از مبارزه وی با تروریسم و همچنین از مبارزه اپوزیسیون و کرد های سوریه با گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) حمایت می کند.

خانم زاخاروا درمصاحبه با روزنامه روسی"آرگومنتی ای فاکتی" ضمن اعلام این مطلب گفت:" ما می گوئیم نباید با بی اعتنایی به دمشق به گروه های غیرقانونی اسلحه تحویل داد و سرنگونی رژیم از خارج کار فوق العاده غلطی است. ما تمام کارها را برای جلوگیری از حمله آمریکا به دمشق انجام خواهیم داد اما در مبارزه دمشق و اپوزیسیون سوریه از هیچکدام از انها پشتیبانی نکرده ایم. ما از حق حاکمیت سوریه و حقوق بین المللی دفاع می کنیم".

به گفته سخنگوی رسمی وزارت خارجه روسیه تلاش ها برای حفظ یا سرنگونی رژیم از خارج راه به ناکجا آباد است. خانم زاخاروا خاطر نشان کرد:" تشکیلات مصنوعی مدت طولانی عمر نخواهد کرد و فرق نمی کند که برای حفظ آن چقدر تلاش شود".

خبر آنلاین

44444400.jpg

ارتش دولتی سوریه روستاهای واقع در راه کمک رسانی به داعشی ها در حلب را آزاد کرد

ارتش دولتی سوریه کنترل خود را بر روستاهای رسم النفل و شلال کبیر واقع در راه کمک رسانی به شبه نظامیان عضو گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) در شهر حلب احیا نمود و در جریان نبرد های خشونت بار بر سر این روستاها دهها داعشی سر به نیست شده و همچنین 18 سرباز نیرو های دولتی جان باختند.

به گزارش خبرگزاری "ریا نووستی"، یک منبع در بسیج مردمی سوریه ضمن اعلام این مطلب افزود چند دستگاه ماشین نظامی متعلق به داعش در این نبرد منهدم شد.

به گفته منبع، تروریست ها روز سه شنبه شهر خناصر را به تصرف خود در آورده و تلاش می کنند در آنجا پا برجا شوند. ارتش دولتی و نیروهای بسیج مردمی به نبرد ادامه می دهند.

تروریست ها روز چهارشنبه تلاش کردند با سه خودروی بمب گذاری شده به مقر فرماندهی ارتش سوریه در یک جاده نزدیک شهر خناصر رخنه کنند اما نظامیان این حمله را خنثی کرده و خودروهای بمب گذاری شده را منهدم نمودند.

اسپوتنیک

large-1225010345726576640.jpg

مایرا زاخاروفا:

واشنگتن برای حفظ آبروی خود تَن به توافق آتش بس در سوریه داد

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در سخنانی اعلام کرد: آن دسته از گروه های مسلح سوری که به توافق آتش بس میان آمریکا و روسیه پایبند نباشند را تروریستی تلقی می کنیم.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شبکه روسیا الیوم، «ماریا زاخاروف» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز چهارشنبه در خصوص عدم التزام برخی گروه های مسلح به توافق اخیر آتش بس در سوریه هشدار داد.

بر اساس این گزارش، وی در این خصوص اظهار داشت: بدون شک آن دسته از گروه های مسلحی که به این توافق پایبند نباشند در لیست گروه های تروریستی جای خواهند گرفت.

وی همچنین تصریح کرد: رایزنی ها در خصوص اجرایی شدن پیش نویس توافقنامه آتش بس میان آمریکا و روسیه همچنان ادامه دارد و به نظر نمی رسد که مانعی در این مسیر وجود داشته باشد.

سخنگوی وزارت خارجه روسیه در ادامه افزود: واشنگتن پس از شکست تلاش های نظامی خود در سوریه تَن به موافقت با طرح آتش بس داد.

وی اظهار داشت: در واقع آمریکا برای حفظ آبروی خود راضی به امضای توافقنامه آتش بس در سوریه شد.

گفتنی است، توافق آتش بس میان مسکو و واشنگتن که به صورت رسمی توسط دولت دمشق مورد تأیید قرار گرفته قرار است از روز شنبه هفته آینده عملیاتی شود.

مهر

kkkkkk400.jpg

وزیر خارجه ترکیه:

برنامه‌ای برای عملیات زمینی در سوریه نداریم

وزیر خارجه ترکیه اعلام کرد گزینه عملیات زمینی ترکیه و عربستان سعودی در سوریه در دستور کار قرار ندارد و چنین عملیاتی مستلزم مشارکت همه کشورهای عضو ائتلاف ضد داعش است.

به گزارش النشره‏‏، «مولود چاووش‌اغلو» وزیر خارجه ترکیه، امروز- دوشنبه- اعلام کرد که عملیات زمینی ترکیه و عربستان در سوریه در دستور کار قرار ندارد.

چاووش اوغلو تصریح کرد، عملیاتی زمینی مستلزم مشارکت تمامی کشورهای عضو ائتلاف آمریکایی ضد داعش است.

این در حالی است که در پی پیشروی‌های چشمگیر ارتش سوریه در شمال این کشور و مناطق هم‌مرز با ترکیه، ریاض و آنکارا تحرکاتی را برای اجرای عملیات زمینی در سوریه آغاز کرده‌اند. در همین راستا، عربستان سعودی جنگنده‌های خود را در پایگاه «اینجرلیک» ترکیه مستقر کرد و رزمایش مشترکی توسط این دو کشور برگزار شد.

وزیر خارجه ترکیه همچنین اعلام کرده است که معارضان سوری فردا نشستی را در ریاض برگزار می‌کنند.

ایلنا

13131313131400.jpg

افشاگری تازۀ کاربر معروف سعودی دربارۀ تعهد سری سعودی ها به روسیه

«مجتهد» کاربر معروف سعودی که زوایای تاریک آل سعود را فاش می کند، تاکید کرد که سعودی ها به روسیه متعهد شده اند.

«مجتهد» کاربر معروف سعودی که زوایای تاریک آل سعود را فاش می کند، تاکید کرد که سعودی ها به روسیه متعهد شده اند ، موشک های ضد هواپیما در اختیار گروه های تروریستی تکفیری تحت حمایت خود در سوریه قرار ندهند.

به گزارش روزنامه لبنانی السفیر، مجتهد خاطرنشان کرده است: این تعهد سری سعودی ها به روسیه بعداز آن صورت گرفت که مسکو تهدید کرد، در مقابل اقدام آل سعود موشک های ضدهواپیما در اختیار عبدالمالک الحوثی رهبر حوثی ها در یمن قرار می دهد.

خبرآنلاین

Abdolkaser400.jpg

مصطفی حمدان:

جمال عبدالناصر درباره عربستان راست می‌گفت

سرتیپ «مصطفی حمدان» رئیس حزب المرابطون لبنان طی سخنانی نسبت به تصمیم عربستان در خصوص لغو حمایت از ارتش لبنان واکنش نشان داد.

به گزارش العهد، سرتیپ «مصطفی حمدان» رئیس حزب المرابطون لبنان نسبت به تصمیم عربستان مبنی بر توقف حمایت از ارتش لبنان واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش وی طی سخنانی از طریق شبکه های اجتماعی اعلام کرد: این تصمیم عربستان بدین معناست که به لبنان رشوه بدهد تا سعد حریری نخست وزیر سابق به لبنان بازگردد و یا دوران سیاه مربوط به زمان ریاست جمهوری میشل سلیمان تمدید گردد.

مصطفی حمدان به سخنان جمال عبدالناصر رئیس جمهور پیشین مصر در اوایل شروع جنگ سعودی ها علیه یمن اشاره کرد؛ آنجا که عبدالناصر گفته بود: چکمه هر شهید یمنی نسبت به تاج آل سعود شرف دارد و جهان عرب تا زمانی که نظام آل سعود پا برجاست، شاهد روشنایی نخواهد بود.

وی این سخنان عبدالناصر را تایید کرد و اظهار داشت: جمال عبدالناصر راست گفت.

مهر

Mohamed400.jpg

فرماندهان ارشد ارتش عربستان:

اعزام نیروها به سوریه عواقب جدی برای پادشاهی در بر دارد

روز گذشته، نامه ی محرمانه ای از فرماندهان ارشد عربستان به شاهزاده محمد بن نایف، ولیعهد، معاون اول نخست وزیر و وزیر کشور عربستان سعودی از طریق وب سایت های اجتماعی به بیرون درز کرد

به گزارش وترانس تودی: در این نامه ژنرال های ارشد عربستان از ولیعهد در خواست کرده اند به هر گونه دخالت احتمالی عربستان در سوریه پایان داده شود.

ژنرال ها با اشاره به " شکست نظامی ارتش پادشاهی و ناتوانی در شکست قدرت متوسط ​​انقلابیون یمن، چه رسد به دخالت در باتلاق رژیم سوریه"، خواستار قطع هر گونه دخالت احتمالی عربستان در سوریه شدند.

در نامه ی امضا شده توسط ده ژنرال برجسته عربستان همچنین آمده است: "ما، کارشناس نظامی ارتش سلطنتی عربستان با وفاداری تزلزل ناپذیر خود به ایمان به پادشاه و سرزمین پدری؛ اعلام می کنیم که با توجه به عدم صلاحیت حرفه ای نیروهای ما و وضعیت پیچیده شرق میانه، تمامی اهداف نظامی خارج از محدوده عملیات طوفان قاطع (عملیاتی که عربستان با متحدینش در یمن انجام  می دهد) انجام نگیرد.. "

به رغم لفاظی های آتش افروزانه سخنگوی ارتش عربستان ژنرال احمد اسیری راجع به تصمیم فوری و غیر قابل فسخ ارسال نیروها به سوریه؛ ژنرال های عربستانی تصریح کردند که مشارکت در بحران سوریه قطعا به تهدید امنیت ملی عربستان و عواقب مرگبار برای پادشاهی غنی از نفت عربستان درپی خواهد داشت.

اسامی امضا کنندگان:

1) Gen. Abdullah bin Ali bin Abdullah Al-namlah

2) Gen. Saleh bin Ali bin Mohammed Al-mhya

3) Gen. Ali bin Mohammed bin Ali Al-Khalifa

4) MG. Morih bin Hassan bin Ali Al-shhrani

5) MG. Abdul Rahman Bin Abdullah Bin Hamad Al-Murshid

6) MG. As’ad ibn Abdul Aziz Al-Zuhair

7) MG. Majed bin Talhab bin Hamad Al-Otaibi

8) MG. Nasser Bin Abdul Aziz bin Abdullah Al-Orfaj

9) Lt Gen. Aoun bin Ali bin Ahmad Al-Shmrani

10) Lt Gen. Ali bin Halhol bin Jarvan Al-ashja’i Al-Rovyli

veteranstoday

IMAGE634502951317744981400-2.jpg

روسیه:

زمان برای ایجاد محدوده پرواز ممنوع در سوریه گذشته است

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل اعلام کرد: برای ایجاد محدوده پرواز ممنوع در سوریه با توجه به حضور هواپیماهای کشورهای مختلف در آسمان این کشور، دیر شده است.

چورکین روز جمعه در مصاحبه با روزنامه کامرسانت چاپ مسکو گفت: در شرایط کنونی که هواپیماهای کشورهای مختلف در سوریه پرواز و بمباران می کنند، نمی توان در مورد ایجاد محدوده پرواز ممنوع در این کشور سخن گفت. چنین امری امکانپذیر نیست.

وی افزود: از نظر تئوری می توان تصور کرد که پیشنهاد عدم استفاده از حریم هوایی سوریه برای برقراری آتش بس در این کشور می تواند طرح شود، اما صرف نظر از تئوری، طرح این مساله امکانپذیر نیست به ویژه این که روسیه در سوریه حضور نظامی دارد.

به گزارش رسانه های روسی، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه به تازگی خواستار ایجاد محدوده پرواز ممنوع در سوریه شد.

اردوغان مدعی شد: بدون ایجاد محدوده پرواز ممنوع، محدوده های امنیتی و مناطق عاری از تروریست ها در سوریه، حل و فصل بحران این کشور ناممکن است.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل در ادامه مصاحبه خود با کامرسانت در باره اصرار غرب بر برکناری رئیس جمهوری سوریه گفت: این درخواست را ابتدا معارضان سوری مطرح کردند و یکی از اشتباهاتی بود که شرکای غربی از آغاز بحران سوریه مرتکب شده اند. البته آنها تحت تاثیر بهار عربی بر این خواسته خود پافشاری می کردند.

وی با بیان این که در آن زمان رئیس جمهوری تونس استعفا داد، مبارک در مصر برکنار شد و تهاجم غرب به لیبی صورت گرفت که به قتل قذافی منجر شدت گفت: مقامهای غربی فکر می کردند که بشار اسد هم چند ماه بیشتر دوام نخواهد آورد. حکومت سوریه از نظر غربی ها غیردمکراتیک بود که باید عوض شود. این اشتباه غرب و درک نادرست از وضعیت سوریه بود.

چورکین گفت: اما در شرایط کنونی لحن برخی در مورد برکناری بشار اسد از رئیس جمهوری سوریه تغییر کرده است و فقط معارضان بسیار تندرو و رادیکال بر برکناری وی از قدرت اصرار دارند.

وی ادامه داد: اما مقامهای آمریکایی اخیرا مواضع خود را در مورد موضوع برکناری بشار اسد تغییر داده اند و در حالی که در مورد کناره گیری وی از قدرت سخن می گویند اما در عین حال تصریح می کنند که نباید این روند را تسریع کرد.

نماینده دائم روسیه در سازمان ملل گفت: در اسناد بین المللی در مورد سوریه از جمله قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل و توافق های گروه حامیان سوریه خاطرنشان شده است که سوری ها باید در مورد سرنوشت رئیس جمهور و کشور خود تصمیم گیری کنند.

او با اشاره به این که روسیه این موضوع را مطرح نمی کند، افزود: بر این باوریم که خود سوری ها باید در باره مسایل کشور خود تصمیم گیری کنند.

ایرنا

019055778400.jpg

کردهای سوریه:

اتهامات ترکیه بهانه‌‌ تهاجم‌های تازه است

پ‌ک‌ک و حزب اتحاد دمکراتیک سوریه هرگونه نقش‌آفرینی کردها در انفجار آنکارا را تکذیب کرده و اتهام دولت ترکیه را بهانه‌جویی برای سرکوب خود می‌دانند. کاخ سفید می‌گوید عامل سوءقصد هنوز مشخص نیست، ولی به کردها هشدار داده است.

دولت ترکیه مصرا پ‌ک‌ک و شبه‌نظامیان کرد سوری را به دست داشتن در انفجار آنکارا متهم می‌کند. احمد داوداوغلو، نخست‌وزیر ترکیه می‌گوید شواهد مستقیمی وجود دارند که نشان می‌دهند "یگان‌های مدافع خلق" برای این منظور پول خرج کرده‌اند. ی‌پ‌گ این اتهام را قویا رد می‌کند.

نخست‌وزیر ترکیه می‌گوید یک سوری ۲۳ ساله عامل این انفجار بوده که به عنوان پناهجو به ترکیه آمده و اثر انگشت‌اش شناسایی شده است. این عامل انتحاری، در انفجار روز چهارشنبه جزء کشته‌شدگان بوده است.

صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دمکراتیک کردستان سوریه (پ‌ی‌د) که بازوی سیاسی ی‌پ‌گ است، در گفت‌وگو با خبرگزاری فرانسه، اتهام دست داشتن این گروه در سوءقصد آنکارا را به شدت رد کرده است.

صالح مسلم می‌‌گوید این اتهام یک بهانه است تا تهاجم ترکیه علیه کردهای سوریه گسترده‌تر شود. جمیل باییک، نماینده پ‌ک‌ک نیز هر گونه دخالت این حزب در انفجار انکارا را تکذیب کرده است.

باییک به آژانس خبری کردی "فرات" گفته است ما نمی‌دانیم چه کسی چنین اقدامی کرده اما احتمال دارد گروه‌های تندروی کرد این کار را کرده باشند و آن هم نتیجه سرکوب‌های دولت ترکیه است. او افزود که دولت ترکیه قصد دارد به تلافی این اقدام، در کردستان دست به قتل‌عام بزند.

کاخ سفید: عامل بمبگذاری هنوز برای ما مشخص نیست

به گزارش خبرگزاری رویترز، ایالات متحده هنوز نمی‌تواند بگوید چه کسی در بمبگذاری آنکارا بوده که به کشته شدن ۲۸ نفر انجامیده است، اما کاخ سفید گفته است به کردها سوریه فشار آورده است که در مبارزه با "دولت اسلامی" نباید ترکیه را هدف قرار داد.

بن رودس، معاون مشاور امنیت ملی آمریکا گفته است که با مقامات آنکارا درباره این سوءقصد به طور مستقیم گفت‌وگو خواهد کرد.

رودس ضمن آن‌که این سوءقصد را به شدت محکوم کرد، افزود: «ما به عنوان یک دولت هنوز نمی‌توانیم مسئولیت را متوجه کسی بکنیم.»

معاون مشاور امنیت ملی آمریکا گفت: «ما برای ترک‌ها کاملا روشن کردیم که در تمام فعالیت‌های مشترکی که با ی‌پ‌گ و دیگر نیروهای کرد داریم، به آن‌ها با صراحت به اهمیت پیمان ما با ترکیه متذکر شده‌ایم و اینکه آن‌ها نباید وارد فعالیت‌هایی شوند که آن‌ها را از هدف اصلی ما که مبارزه را داعش است، دور سازد.»

گروه‌های حقوق بشری نیز ابراز نگرانی کرده‌ا‌ند که ارتش ترکیه در واکنش به انفجار آنکارا دست به کشتار غیرنظامیان بزند.

حمله ارتش ترکیه به مواضع پ‌ک‌ک

نیروی هوایی ترکیه در واکنش به سوءقصد آنکارا، سحرگاه پنجشنبه (۱۸ فوریه/۲۹ بهمن) حملات جدیدی علیه مواضع پ‌ک‌ک در شمال عراق انجام داد.

آن گونه که ارتش ترکیه اعلام کرده، اهدافی در ارتقاعات هفتانین در مرز عراق و ترکیه بمباران شده‌اند. به تاکید ارتش ترکیه، بیش از ۷۰ شبه‌نظامی پ‌ک‌ک در این حمله کشته‌ شده‌اند. تعدادی از کادرهای ارشد پ‌ک‌ک‌ نیز در میان کشته‌شدگان هستند.

ائتلاف سوریه دمکراتیک متشکل از کردها و عرب‌های سوری، بمب‌گذاری در آنکارا و کشته شدن ۲۸ نفر را محکوم کرد. طلال سلو، سخنگوی این ائتلاف روز پنجشنبه بیانیه‌ای را در فیسبوک منتشر کرد و از سوی این ائتلاف از جامعه جهانی خواست اقدامی برای مقابله با تروریسم انجام دهد.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه در واکنش به تکذیبیه کردهای سوریه یادآوری کرده که اطلاعات وزارت کشور و سرویس‌های مخفی همگی بیانگر مسئولیت آنها هستند. دستگاه امنیتی ترکیه پس از انفجار آنکارا، ۱۴ فرد مظنون را دستگیر کرده است.

از پنج روز پیش تا کنون، ارتش ترکیه مواضع "ی‌پ‌گ" در شمال سوریه را زیر آتش خمپاره و توپ گرفته است.

در حالی که دولت ترکیه "ی‌پ‌گ" را جریانی تروریستی می‌داند، آمریکا این گروه را متحدی مهم در مبارزه با داعش به شمار می‌آورد. یالچین آکدوغان، معاون نخست وزیر ترکیه غرب را به همین دلیل به "دو دوزه بازی" متهم کرده است.

دعوت سفرای کشورهای غربی به وزارت خارجه ترکیه

وزیر خارجه ترکیه روز پنجشنبه سفیران پنج کشور دارای حق وتو در شورای امنیت را همراه با سفیر آلمان به وزارت خارجه این کشور دعوت کرد تا به آنها در باره نقش کردها در انفجار آنکارا توضیحاتی بدهد. در این جلسه، سفیران آلمان و زلاند نو نیز حضور داشتند.

دولت آلمان مراتب همدردی خود را با مقامات ترکیه در انفجار آنکارا ابراز کرده است. آنگلا مرکل به اردوغان و داوداوغلو تسلیت گفته و تاکید کرده است که آلمان در مبارزه با تروریسم در کنار ترکیه خواهد بود.

ترکیه در ماه‌های گذشته شاهد سوءقصدهای خونین داخلی بوده است. در ماه اکتبر، میتینگ صلح حزب اتحاد دمکراتیک خلق‌ها در آستانه برگزاری، با بمب‌گذاری مهیبی همراه شد. دستکم ۱۰۳ نفر در این بمب‌گذاری کشته شدند.

از آن زمان به بعد ترکیه در بالاترین هشدارهای تروریستی به سر برده است. مقامات ترکیه "دولت اسلامی" را در سوءقصد ماه اکتبر مسئول معرفی کردند.

یک ماه پیش در اوایل ژانویه نیز حمله‌ای احتمالی از سوی "دولت اسلامی" در استانبول جان یازده گردشگر آلمانی را گرفت. نیروهای امنیتی ترکیه در هفته‌های گذشته شمار زیادی از افراد مظنون به همکاری با داعش را دستگیر کرده‌اند.

در این میان، پلیس سوئد اعلام کرده که در حال تحقیق روی انفجاری است که چهارشنبه شب در یک انجمن فرهنگی ترکی در جنوب غربی استکهلم به وقوع پیوست. این انفجار تلفات جانی نداشته زیرا در زمان وقوع آن، مرکز مربوطه تعطیل بوده است.

یک سخنگوی پلیس سوئد گفت هیچکس در این رابطه دستگیر نشده است و هنوز معلوم نیست ارتباطی میان این انفجار و بمب‌گذاری آنکارا وجود داشته است.

رادیو آلمان

1455603493049400.jpg

واشنگتن:

داعش در عراق و سوریه از گاز خردل استفاده کرده است

وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که گروه تروریستی داعش از سلاح‌های شیمیایی در سوریه و عراق استفاده کرده است.

به گزارش پایگاه اینترنتی روسیه الیوم، مارک تونر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: تروریست‌های داعش 21 اوت 2015 در شهرک مارع در حومه حلب اقدام به استفاده از گاز خردل کرده‌اند.

وی افزود: ما معتقدیم که تروریست‌های داعش همچنین در عراق نیز گاز خردل استفاده کرده‌اند.

در همین حال جان برنان، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا اظهار داشت: واشنگتن نسبت به حوادث مربوط به استفاده داعش از مواد سمی در درگیری‌های خود آگاه است و معتقد است که تروریست‌های داعش امکان دستیابی به مواد مورد نیاز برای ساخت سلاح‌های شیمیایی را در اختیار دارند.

ایسنا

header-eghlim400.jpg

نفت مقابل حقوق کارمندان؛

اقلیم کردستان عراق پیشنهاد العبادی را پذیرفت

دولت اقلیم کردستان عراق با تاکید بر اهمیت ادامه گفت‌وگو و اجرای تعهدات قانونی با دولت مرکزی براساس اصل منافع مشترک، در زمینه دادن اختیار استخراج نفت به دولت مرکزی و فروش نفتش توسط آن در ازای پرداخت حقوق کارمندان اقلیم اعلام آمادگی کرد.

به گزارش شبکه خبری سومریه نیوز عراق، دفتر ریاست اقلیم کردستان عراق در بیانیه‌ای موافقت خود را با پیشنهاد حیدر العبادی، نخست وزیر عراق مبنی بر پرداخت تمامی حقوق کارمندان این اقلیم که بالغ بر یک میلیون و 400 هزار تن هستند در ازای واگذاری اختیار استخراج نفتش توسط دولت مرکزی اعلام و تاکید کرد: اقلیم برای پرداخت حقوق کارمندان خود ماهانه به 890 میلیارد دینار عراقی احتیاج دارد که از این مبلغ 336 میلیارد دینار متعلق به حقوق نیروهای پیشمرگ است.

دولت اقلیم کردستان عراق در ادامه این بیانیه تاکید کرد: اقلیم کردستان آماده است در مقابل تمامی اختیارات در زمینه استخراج و فروش نفت را به دولت مرکزی می‌دهد.

اقلیم کردستان عراق در ادامه بیانیه خود بر اهمیت ادامه گفت‌وگوها و اجرای تعهدات قانونی با دولت مرکزی براساس منافع مشترک و ضمانت حقوق قانونی و مالی از واردات اتحادیه طبق قانون اساسی عراق تاکید کرد.

در این راستا قباد طالبانی، معاون ریاست اقلیم کردستان عراق نیز در بیانیه‌ای کوتاه اعلام کرد: اگر بغداد تصمیم گرفته تمامی حقوق کارمندان این اقلیم از جمله پیشمرگ‌ها را پرداخت کند، در این صورت می‌توانیم به آسانی با بغداد به توافق برسیم.

نخست وزیر عراق از عدم پرداخت حقوق کارمندان دولت در اقلیم کردستان به شدت انتقاد کرده بود. کردستان عراق اعلام کرده بود به علت کاهش قیمت نفت نمی‌تواند حقوق کارمندان خود- به جز نظامیان- را پرداخت کند. اقلیم کردستان عراق خود به طور مستقل نفت می‌فروشد.

حیدر العبادی ضمن سرزنش مقامات اقلیم کردستان برای تاخیر در پرداخت حقوق کارمندان دولت گفته بود، اگر کردها اختیار استخراج و فروش نفت را به بغداد بدهند، دولتش به راحتی حقوق همه کارمندان این اقلیم را می‌پردازد.

ایسنا

perleman-400.jpg

درخواست اپوزیسیون کردستان عراق برای انحلال دولت بارزانی

حزب اپوزیسیون "تغییر" در کردستان عراق با تاکید بر لزوم اصلاح قانون ریاست اقلیم کردستان و انتخابات رئیس اقلیم از سوی پارلمان، خواستار دادن رای عدم اعتماد از دولت اقلیم کردستان شد.

به گزارش پایگاه خبری المسله، شورش حاجی، سخنگوی حزب اپوزیسیون "تغییر" در اقلیم کردستان عراق در جریان کنفرانس مطبوعاتی در اربیل گفت: حزب تغییر پیش نویس طرحی را برای اصلاحات سیاسی و اقتصادی در اقلیم ارائه کرده و این طرح شامل سلب اعتماد از دولت فعلی اقلیم و بازسازی یا تشکیل مجدد آن است.

حاجی با تاکید بر لزوم کنار گذاشتن وزیر منابع طبیعی و تیم وی از پرونده نفت و گاز افزود: یوسف محمد، رئیس پارلمان اقلیم نیز باید به سمت خود بازگردد.

سخنگوی حزب تغییر در ادامه با تاکید بر لزوم تشکیل دولتی دموکرات و پارلمانی در اقلیم و انتخابات رئیس اقلیم از طریق پارلمان گفت: قانون ریاست اقلیم باید اصلاح شود.

وی دلیل اصلی مشکلات اقلیم کردستان عراق را گسترش فساد در تمامی دستگاههای حاکمیت به دنبال حضور و کنترل سیستمی متخلف بر آن دانست و بازگرداندن دارایی‌های غیرقانونی مسئولان فرماندهی حزبی و دولتی و شرکایشان را از بانک‌های خارجی به وزارت دارایی این اقلیم خواستار شد.

ایسنا

635912287286481660400-2.jpg

پیشروی حیرت‌انگیز کردهای سوریه به سوی مرز ترکیه

کردهای سوریه توانستند در ادامه موفقیت‌های خود در عرصه میدانی، به مسیر ارتباطی اعزاز تا مرز ترکیه برسند و این محور را قطع کنند.

به‌گزارش کرد پرس، کردهای سوریه موفق شدند با رسیدن به شاهراه مواصلاتی اعزاز به ترکیه، این مسیر را قطع کنند تا مهمترین محور پشتیبانی تروریست‌ها و گروه داعش مسدود شود.

این در حالی است که احمد داوداوغلو، نخست‌وزیر ترکیه، روز گذشته (دوشنبه) تهدید کرده بود که نیروهای مسلح کرد در صورت نزدیک شدن به شهر اعزاز با واکنش شدید آنکارا مواجه خواهند شد.

داود اوغلو پیشتر نیز تهدید کرده بود در صورتی که ترکیه با تهدیدی از سوی نیروهای کرد سوریه مواجه شود، در حمله به مواضع آن‌ها در سوریه تردید نخواهد کرد.

اگر این پیروزی نظامی دوام آورد، کردها موفق شده‌اند، شاهراه تغذیه نیروهای مخالف خود را به ترکیه قطع کنند و در نتیجه باید آن را پیروزی مهمی دانست

ارتش ترکیه از روز شنبه چند مرتبه مواضع یگان‌های نیروهای کرد در منطقه اعزاز را گلوله‌باران کرده است که در این حملات ده‌ها نفر کشته شده‌اند. ترکیه امروز برای سومین روز پیاپی مواضع نیروهای کرد و ارتش سوریه را در مناطق شمالی سوریه زیر آتش توپخانه گرفت.

نیروهای دموکرات کرد سوریه که (ظاهرا) از حمایت آمریکا برخوردارند، روز یکشنبه موفق شده بودند روستای عین دقنه، ورودی جنوبی شهر اعزاز واقع در حومه شمالی حلب در مرز با ترکیه را در دست بگیرند. با آزادی این روستا مسیر میان اعزاز و شهر تل‌رفعت که مقر اصلی مخالفان مسلح سوریه است، قطع شده بود.

ترکیه از این واهمه دارد که کردها مناطق زیر سلطه داعش و دیگر گروه‌های مخالف سوری را به تصرف خود درآورند و با این اقدام، مناطق تحت کنترل خود در شرق مرزهای سوریه را به شهر کردنشین عفرین در غرب این مرزها متصل کنند و در نتیجه همه مرزهای سوریه با ترکیه را به کنترل بگیرند.

آنکارا پیشروی کردها به سمت غرب سوریه را خط قرمز خود خوانده است.

یگان‌های مدافع خلق کرد تاکنون نقشی کلیدی در مبارزه با داعش و آزادسازی بخشی از مناطق تحت تصرف این گروه تروریستی ایفا کرده‌اند.

آنا

Su-35-400.jpg

برخی از کشورهای غربی به عربستان سعودی هشدار دادند

یک روزنامه عربی از هشدار برخی کشورهای غربی به عربستان سعودی خبر داد.

روزنامه رای الیوم نوشت: برخی کشورهای غربی به عربستان هشدار دادند که در صورت اعزام نیروهای گسترده برای حمله به سوریه، ممکن است در معرض حمله ای غافلگیرانه ایرانی ـ عراقی و یا انتفاضه شیعیان عربستانی قرار گیرد.

عربستان از چند هفته پیش تاکنون به توان خود برای رهبری نیروهای عربی و اسلامی به صورت جداگانه و یا در چارچوب ائتلاف بین المللی برای حمله به سوریه تحت عنوان مقابله با داعش و نیز به سرنگونی بشار اسد، رییس جمهوری سوریه، اشاره می کند.

رای الیوم نوشت: فرماندهی نظامی عربستان این روزها همچنین رزمایش نظامی گسترده ای با نام رعد الشمال در دست اجرا دارد که هدف از آن آزمایش میزان هماهنگی نیروهای شرکت کننده از کشورهای مختلف اعلام شده است. این رزمایش سبب ایجاد تنش با عراق و سوریه می شود، کرملین نیز به ریاض توصیه کرد تا از این ماجراجویی صرف نظرکند.

برخی رسانه های روسی نیز به آمادگی جنگنده های کشورشان برای مقابله با نیروهای ترکیه ای و سعودی در صورت ورود به سوریه اشاره کرده اند.

در همین حال برخی کشورهای غربی از عربستان خواسته اند تا درنگ کند؛ آنها نگرانی شدید خود را مخفی نمی کنند و محمد بن سلمان وزیر دفاع عربستان را یک ماجراجو، توصیف می کنند که اطراف خود را از افسران جوان بی تجربه پر کرده که فقط برای مقابله با شیعیان هیجان دارند.

برخی منابع غربی بعید نمی دانند که گرفتار شدن سعودی ها در حمله علیه سوریه، سبب تحریک نظامی نیروهای عراقی و یا شبه نظامیان شیعی در شرق عربستان شود که ممکن است به رویارویی با سعودی ها برخیزند.

این منابع غربی همچنین خاطرنشان می کنند که در صورت بروز جنگ ایرانی ها با پشتیبانی غیرعلنی روسیه با همه توان در میدان رویارویی حضور خواهند یافت؛ روسیه ای که نیروهای دریایی و جنگنده های بیشتری را در منطقه مستقر کرده در حالی که نیروها و تجهیزات نظامی غرب کاهش یافته است.

این امر سبب ایجاد جبهه سومی علیه ارتش عربستان پس از جبهه یمن و سوریه می شود که عربستان را سرگرم و تضعیف می کند. همچنین در صورتی که شیعیان عربستان بپاخیزند، این سناریو به یک فاجعه تبدیل خواهد شد ؛ چرا که شیعیان عربستان منتظر فرصتی برای رهایی از حکومت آل سعود به منظور جدایی و انتقام خون شیخ نمر هستند.

برخی مسئولان غربی از جمله فرانسه و انگلیس به حاکمان ریاض این احتمالات قوی را منتقل کردند تا آنها را از هرگونه ماجراجویی نظامی در سوریه که ممکن است عواقبش دامن خودشان را نیز بگیرد، بازدارند.

خبرآنلاین

AZAZ-400.jpg

نشست مشترک فرماندهان نظامی کرد، روس و سوری در حلب در پی بمباران ترکیه

کمیته‌های هماهنگی داخلی سوریه از نشست‌های نظامی فرماندهان یگان‌های مدافع خلق وابسته به کردها، کارشناسان روسی و فرماندهان نظامی ارتش سوریه در حومه شمالی شهر حلب به منظور بررسی چگونگی پاسخ نظامی به بمباران ترکیه خبر داد.

به گزارش روزنامه فرامنطقه‌ای رای الیوم، این کمیته‌ها در بیانیه‌ای اعلام کردند که عصر روز یکشنبه در "کانتون خودمختار کرد" در مرکز شهر عفرین واقع در شمال حلب نشستی با حضور فرماندهان یگان‌های مدافع خلق، فرماندهان نیروهای سوریه دموکرات و کارشناسان نظامی روسیه و نیز فرماندهان نظامی دولت اسد برگزار شد.

در این بیانیه آمده است، این نشست فوق‌العاده به بررسی پیامدهای بمباران توپخانه‌ای ترکیه علیه فرودگاه نظامی منغ که از چند روز قبل به کنترل نیروهای سوریه دموکرات درآمده است،‌ اختصاص داشت.

منابعی در کمیته‌های مردمی سوریه اعلام کردند: طرف روس در این نشست به نیروهای سوریه دموکرات تاکید کردند که با افزایش حملات هوایی علیه شهر اعزاز و حومه شمالی حلب امکان پیشروی این نیروها و کنترلشان بر شهر اعزاز و شهر تل رفعت با یک پوشش هوایی ممکن می‌شود و امکان پیشروی نیروهای اسد از دو منطقه نبل و الزهرا به سوی شهر حلب و پیشروی به سمت دو منطقه الباب و تادف فراهم می‌شود.

بخش بزرگی از کردهای سوریه از حمایت نظامی و سیاسی روسیه، آمریکا و دولت دمشق برخوردار هستند.

ترکیه حزب کارگران کردستان و نیروهای مدافع خلق را "تروریست‌هایی" قلمداد می‌کند که به حاکمیت ملی این کشور تجاوز کرده‌اند. آنکارا این گروه‌ها را جنبش‌های جدایی‌طلبی می‌داند که به دنبال تشکیل یک کشور کرد هستند که مرزهایش از سوریه آغاز شده و شامل بخش بزرگی از خاک ترکیه از جمله منطقه دیاربکر این کشور می‌شود.

ایسنا

kkk400.jpg

رهبر حزب اتحاد دموکراتیک سوریه به ترکیه هشدار داد

کردهای سوریه ضمن رد درخواست آنکارا مبنی بر عقب‌نشینی نیروهایشان از مرزها، نسبت به هرگونه دخالت آنکارا در امور داخلی سوریه هشدار دادند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، حزب اتحاد دموکراتیک سوریه وابسته به کردهای سوریه ضمن اعلام مخالفت خود با درخواست ترکیه مبنی بر عقب‌نشینی شبه‌نظامیان کرد وابسته به این حزب از پایگاه‌هایی واقع در نزدیکی مرزها که هدف بمباران ارتش ترکیه قرار می‌گیرند، هشدار داد، سوری‌ها با هرگونه دخالت ترکیه در این کشور مقابله خواهند کرد.

صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک سوریه در گفتگو با این خبرگزاری اعلام کرد: ترکیه حق دخالت در امور داخلی سوریه را ندارد و پایگاه هوایی منغ که ارتش ترکیه روز شنبه آن را بمباران کرد، تحت کنترل جبهه النصره، شاخه القاعده در سوریه بود، اما یگان‌های حمایت مردمی وابسته به حزب هفته گذشته کنترل آن را از دست النصره خارج کردند.

ایسنا

442528400.jpg

وزیر دفاع کانتون عفرین:

«نیرو های دمکراتیک سوریه» به حمله در شمال حلب ادامه می‌دهند

در حالیکه ارتش دولتی سوریه در شمال حلب به تعرض پرداخته یگان های «نیرو های دمکراتیک سوریه» که دسته های مدافع خلق کرد در ترکیب آن‌ها قرار دارند در اعزاز و عفرین عملیات موفقیت آمیزی انجام می‌دهند.

عبدو ابراهیم وزیر دفاع کانتون کردی عفرین واقع در شمال سوریه در مصاحبه با «اسپوتنیک» در باره نقل و انتقالات یگان های «نیرو های دمکراتیک سوریه» در شمال حلب تعریف کرد. به گفته ابراهیم عبدو بسیاری روستا ها و قصبات این ناحیه از لوث وجود تروریست های النصره و احرار الشام آزاد شدند. وی تأکید کرد که نیرو های دمکراتیک آماده اند عملیات آزادسازی شهر اعزاز را انجام دهند اگر ساکنان آن تمایل مربوطه را ابراز کنند. ابراهیم گفت:

«اهالی اعزاز همیشه در حال تهدید از شبه نظامیان النصره و دیگر گروه‌های تروریستی بسر می برند. اگر آن‌ها بخواهند «نیرو های دمکراتیک سوریه» عملیات تصفیه اعزاز از تروریست ها را انجام خواهند داد».

ابراهیم تأکید کرد که ارتش سوریه با حمایت هواپیما های روسیه در شمال حلب تعرض می کند. ارتش بسوی مرز ترکیه حرکت می‌کند و توانسته است محاصره شهر زهرا در حوالی حلب را پاره کند. در حال حاضر جنگنده های روسی در نواحی اعزاز مواضع اشرار النصره و احرار الشام را بشدت بمباران می کنند.

به گفته عبدو ابراهیم، ده‌ها هزار نفر از افراد بی پناه بر اثر زد و خورد ها در حلب و اطراف آن به کانتون عفرین فرار کردند. ابراهیم گفت:

«ما به حدی که داشتیم، فراریان را قبول کردیم و خیلی‌ها پس از آنکه ترکیه از پزیرش سوری های جمع شده در نزدیکی مرز امتناع کرد به ما رو آوردند و ما برایشان اردوگاه چادری «روبار»را زدیم و فراریان وارد شده را در آن جا می دهیم. ما تا به حال هیچ کمکی دریافت نکردیم. برای نگهداری اردوگاه ذخیره لازم است که ما آنرا به حد کافی نداریم. الان در کانتون عفرین حدود 100 هزار نفر فراری از حلب بسر می برد. یک تعداد از آن‌ها را ما در مدارس، مساجد و بیمارستان ها مستقر کردیم ولی امکانات ما خیلی محدود است. دو سال است که عفرین زیر تحریم سخت از نظر تحویل اجناس قرار دارد. اکثر فراریانی که ما قبول کردیم عرب اند. آن‌ها از جهادیون در روستاهای واقع در نزدیکی حلب و تل- فرات و اعزاز و از شهرهای باب و منبج هستند».

فرات خلیل نماینده رسمی فرماندهی دسته های مدافع خلق YPG در کانتون عفرین همصحبت دیگر «اسپوتنیک» در این باره تعریف کرد که یگان های «نیرو های دمکراتیک سوریه»چطور توانستند پایگاه هوایی استراتژیک میناک واقع در شمال حلب را آزاد کنند. او چنین گفت:

«زد و خورد ها در ناحیه فرودگاه نظامی هنوز ادامه دارند. پایگاه نظامی میناک یک واحد مهم استراتژیک است زیرا میان شهر های تل- فرات و اعزاز قرار دارد. نیرو های دمکراتیک سوریه در 6 کیلومتری اعزاز هستند».

خلیل در مورد اتهام های ترکیه به دسته های مدافع خلق - YPG گفت که ترکیه سیاستی را علیه روجاوا انجام می‌دهد و سعی دارد کرد ها را بعنوان تروریست در انظار محافل اجتماعی جهان معرفی کند. خلیل خاطرنشان کرد: دسته های مدافع خلق بخشی از حزب کارگران کردستان نیستند.

اسپوتنیگ

1004400.jpg

نیویورک تایمز: شورشیان مورد حمایت امریکا در حال فرار هستند

به گزارش "نیویورک تایمز" با استناد به اطلاعات مقامات رسمی امریکا ، روسیه بسیاری از راه های مورد استفاده سازمان سیا برای مسلح کردن شبه نظامیان را مسدود کرده است.

نیویورک تایمز: عملیات هوایی روسیه در سوریه بطورغیرمنتظره مؤثر بوده است

عملیات نیروی هوا ـ فضای روسیه در سوریه بطور غیرمنتظره ای ثمربخش و مؤثر بوده و ممکن است این امر به بشار اسد، رئیس جمهور سوریه امکان دهد کنترل خود را بر مهم ترین شهرهای این کشور احیا کند.

در مقاله منتشره در سایت روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز"، ضمن بیان این مطلب گفته می شود:" عملیات نظامی روسیه جریان درگیری را که طی چند سال در واقع در حالت بن بست قرار داشته، تغییر داده است. ابتکارعمل بطور غیر منتظره ای به دست اسد و متحدان وی افتاده و شورشیان مورد حمایت امریکا در حال فرار هستند".

طبق ارزیابی "نیویورک تایمز"، جان کری، وزیر خارجه امریکا در رایزنی های بین المللی قریب الوقوع دارای "اهرم های بسیار ضعیفی برای تاثیر گذاری خواهد بود".

به گزارش "نیویورک تایمز" با استناد به اطلاعات مقامات رسمی امریکا ، روسیه بسیاری از راه های مورد استفاده سازمان سیا برای مسلح کردن شبه نظامیان را مسدود کرده است.

روزنامه امریکایی خاطرنشان می سازد واشینگتن در سوریه در برابر "یک دو راهی استراتژیک" قرار گرفته که در رابطه با آن است که عملیات نیروی هوا ـ فضای روسیه در سوریه بطور غیرمنتظره ای ثمربخش و مؤثر بوده و به بشار اسد کمک کرده کنترل خود را بر شهرهای مرکزی این کشور احیا کند که برای حفظ حکومت وی اهمیت دارد".

اسپوتنیک

42318400.jpg

سفر هیات 100 نفره روسی به عراق؛

احتمال درخواست کمک بغداد از مسکو علیه ترکیه

معاون نخست وزیر روسیه در سفر به بغداد در جلسه مشترک با عراق به تنوع تبادل تجاری بین روسیه و عراق و طرح‌های مشترک مهم در تمامی زمینه‌ها اشاره کرد.

احمد جمال‌، سخنگوی وزارت خارجه عراق در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک گفت: یک هیات بزرگ روسی که شامل بیش از 100 شخصیت از بازرگانان و کارشناسان در زمینه تسلیحاتی، نفت، نیرو و اقتصاد می‌شود بنا به دعوت وزارت خارجه عراق دو روز است که در بغداد به سر می‌برد.

وی افزود: نشست‌ها میان هیات روسیه با ابراهیم جعفری،‌ وزیر خارجه عراق که ریاست طرف عراقی را در مذاکرات برعهده دارد در چارچوب سلسله نشست‌های دوره‌ای کمیته مشترک روسیه و عراق صورت گرفت.

وی افزود: نشست‌های پیگیری و کارگرو‌ه‌هایی ظرف دو روز گذشته به میزبانی وزارت خارجه عراق با این هیات روسی برگزار شد.

وی عنوان داشت که امروز نیز جلسه اصلی و پایانی این نشست کمیته مشترک برگزار شد که دیمیتری روگوزین، معاون نخست وزیر روسیه ریاست هیات روسی را در این نشست‌ها برعهده داشت.

این مقام عراقی عنوان داشت که تعدادی از یادداشت‌های تفاهم میان عراق و روسیه امضا خواهد شد که از مهمترین آنها یادداشت تفاهم در زمینه همکاری دو جانبه در محافل بین‌المللی و یک یادداشت تفاهم دیگر در زمینه پرونده‌های کمک‌های تسلیحاتی و حمایت نظامی روسیه از نیروهای عراقی و همچنین یک یادداشت تفاهم در زمینه نفت، نیرو و بازرگانی است.

روگوزین در جلسه اول کمیته دولتی مشترک گفت کارشناسان و تجار دو کشور به منظور دستیابی به بری توافقات با یکدیگر نشست داشتند.

وی افزود: توافقنامه‌هایی نیز میان برخی بخش‌ها امضا شد.

روگوزین تصریح کرد که پروتکل ی در پایان جلسه کمیته امضا خواهد شد که ماموریتهای وزارتخانه‌های مختلف را مشخص خواهد کرد.

ابراهیم جعفری نیز گفت: عراق بر آزادی سازی کامل این کشور از دست تروریست‌ها اصرار دارد و ارزش زیادی به حمایت روسیه در این زمینه قائل است.

جفعری ادامه داد که عراق بر هماهنگی با روسیه در تمام زمینه‌ها تاکید دارد.

وی افزد: ترورسیم نه تنها در داخل عراق بلکه در خارج نیز در حال تغذیه و قوی شدن است.

وزیر خارجه عراق گفت: عراق از مواضع روسیه و حمایتش از استقلال و تمامیت ارضی عراق و حمایتش در مقابله با ترورسیم تقدیر می‌کند.

از سوی دیگر پایگاه خبری المسله گزارش داد که تحولات در سطح داخلی و منطقه‌ای نشان می‌دهد که عراق یک اراده سیاسی دارد که از محافل داخلی کشور پا فراتر می‌گذارد و به رخدادهایی کشیده می‌شود که در کشورهای همسایه در جریان است و بر آینده اوضاع در عراق تاثیر می‌گذارد.

پایگاه المسله گزارش داد یک تحول منطقه‌ای که به نفع بغداد است اظهارات معاون نخست وزیر روسیه مبنی بر تایید موضع عراق در مخالفت با حضور نظامی ترکیه در خاک این کشور است.

در همین حال میخائیل بوگدانف، فرستاده رئیس جمهوری روسیه به خاورمیانه و آفریقا عنوان داشت که دیمیتری روگوزین در مذاکرات با ابراهیم جعفری اعلام کرده که مسکو موضع بغداد در مخالفت با حضور نظامی ترکیه در خاک عراق را تایید می‌کند و از آنکارا خواسته است تا نیروهای خود را از عراق خارج کند.

طبق گفته برخی از تحلیلگران، ورود هنگ‌های ترکیه‌ای به عراق نقض آشکار حاکمیت آن است و این احتمال که بغداد از روسیه برای کمک در جنگ علیه تروریسم و مقابله با مداخله زمینی ترکیه درخواست کند محتمل است.

ایسنا

1981692400-2.jpg

بشار الجعفری مطرح کرد؛

ناتوانی عربستان در حمله به سوریه

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل با اشاره به تصمیم ریاض برای حمله نظامی به این کشور، خطاب به سعودی ها گفت: شما در ابتدا در یمن پیروز شوید، سپس درباره حمله زمینی به سوریه سخن بگویید.

به گزارش شبکه المنار، «بشار الجعفری» نماینده دائم سوریه در سازمان ملل، به تهدید رژیم سعودی مبنی بر انجام عملیات نظامی زمینی در سوریه واکنش نشان داد.

بر اساس این گزارش، وی با اشاره به شکست رژیم سعودی در یمن خطاب به مسئولان این رژیم گفت: شما در ابتدا در یمن پیروز شوید، سپس درباره حمله زمینی به سوریه سخن بگویید.

نماینده دائم سوریه در سازمان ملل در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ترکیه و عربستان در تشکیل داعش نقش بسزایی داشتند، اظهار داشت: ترکیه، قطر و عربستان همچنان به حمایت های خود از تروریست های تکفیری ادامه می دهند و این مسأله دیگر بر هیچکس پوشیده نیست.

الجعفری با بیان اینکه موفقیت راهکار سیاسی در سوریه مرهون نابودی کامل تروریست ها است، اظهار داشت: بدون نابودی تروریسم در سوریه نمی توان از موفقیت راهکار سیاسی سخن گفت.

وی ضمن رد اتهامات معارضان سوری به دولت دمشق در خصوص به شکست کشاندن مذاکرات ژنو۳، گفت: حتی دی میستورا هم نمی تواند ادعا را مطرح کند چه برسد به معارضان.

مهر

198971400jpg.jpg

الجبیر:              «ائتلاف عربی» عملیات نظامی زمینی در سوریه را رهبری می کند

وزیر خارجه عربستان سعودی که به آمریکا سفر کرده بود، پیش از ترک واشنگتن گفت: رهبری هرگونه عملیات زمینی در سوریه که عربستان هم در آن مشارکت داشته باشد، بر عهده ائتلاف عربی خواهد بود.

به گزارش الحیات، «عادل الجبیر» وزیر خارجه رژیم سعودی بار دیگر درباره عملیات نظامی زمینی در سوریه سخن گفت.

بر اساس این گزارش، وی در این ارتباط تصریح کرد: رهبری هرگونه عملیات زمینی در سوریه که عربستان هم در آن مشارکت داشته باشد، بر عهده ائتلاف عربی خواهد بود.

وزیر خارجه سعودی همچنین اظهار داشت: در دیدار با همتای آمریکایی ام با وی در خصوص عملیات نظامی زمینی در سوریه بحث و تبادل نظر کردم.

الجبیر تصریح کرد: با جان کری در خصوص جزئیات حمله زمینی به سوریه از جمله تعداد نیروهایی که باید اعزام شوند، مأموریت آنها و همچنین گذرگاه هایی که باید از طریق آنها وارد سوریه شوند، گفتگو کردیم.

گفتنی است، «عادل الجبیر» و «جان کری» وزرای خارجه عربستان سعودی و آمریکا روز گذشته در واشنگتن دیدار و گفتگو کردند.

مهر

2016-02-08T171618Zkanada400-2.jpg

کانادا اعلام کرد به زودی جنگنده‌های خود را از عراق و سوریه خارج می‌کند

به گزارش رویترز، «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا روز دوشنبه اعلام کرد این کشور شش فروند جت جنگنده خود به زودی از عراق و سوریه خارج می‌کند.

ترودو گفت که کانادا دیگر در جبهه بین‌المللی علیه داعش حضور نخواهد داشت و این کشور تنها نقش آموزش و کمک به نیروهای عراقی و سوری برای مبارزه با گروه‌های تروریستی را برعهده خواهد گرفت.

وی افزود: «ما نمی‌توانیم تمام کار‌ها را انجام دهیم. کانادا این تصمیم را با هدف کمک به مردم منطقه گرفته است.»

ایلنا

jahan400.jpg

نوام چامسکی:

سیاست‌های اردوغان در مسیر "خطرناکی" حرکت می‌کند

نوام چامسکی، جامعه شناس برجسته و تحلیل‌گر سرشناس آمریکایی از رجب طیب اردوغان به دلیل اتخاذ سیاست‌های "خطرناک" در قبال مردم ترکیه و کردهای این کشور انتقاد کرد.

نوآم چامسکی که از فعالان مدنی برجسته آمریکا است در گفت‌وگویی کوتاه با خبرگزای "جهان" ترکیه گفت: سیاست‌های اردوغان در مسیر "خطرناکی" حرکت می‌کند؛ مسیر سرکوب شدید و افرایش خودکامگی. سال‌های اول، این طور به نظر می‌رسید که اردوغان ترکیه را به سمت دموکراسی بیشتر حرکت می‌دهد اما مسیر او سال‌ها بعد تغییر کرد.

وی افزود: اینها تحولاتی بسیار ناراحت‌کننده و جدی است. همین نسبت به اقدامات او در سرکوب کردها و نیز اقداماتش در سوریه صدق می‌کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه هدف انتقادات حامیان دموکراسی‌طلب در داخل و خارج از ترکیه قرار گرفته است و به تحدید آزادی‌های اجتماعی و سرکوب گسترده مخالفانش متهم است.

چامسکی در مورد چشم‌انداز درگیری‌های داخلی ترکیه و خشونت‌ها در مناطق جنوب‌شرقی که صحنه درگیری نیروهای دولتی با اعضای حزب کارگران کردستان ترکیه(پ.ک.ک) است گفت: پیش‌بینی امور انسانی چندان قابل اعتماد نیست و آنچه روی می‌دهد بیشتر به اراده و انتخاب بستگی دارد. امید دارم که مردم ترکیه با احیای گام‌های خوبی که در سال‌های گذشته انجام می‌شد، به این تحولات پاسخ دهند.

چامسکی جزو آن دسته از منتقدانی است که اخیرا طوماری را ضد دولت ترکیه به امضا رسانده و از حکومت نظامی و عملیات‌های ارتش در مناطق جنوب‌شرقی ترکیه انتقاد کرد. امضای این طومار که بیش از 4000 تن آن را امضا کردند، با واکنش تند اردوغان مواجه شد. وی منتقدانش را متهم کرد که "ذهنیت استعمارگرایی" دارند و همانند "ستون پنجم" عمل می‌کنند.

ایسنا

l1d8x2oba9cm17arikd6400-2.jpg

وال استریت ژورنال:

سیاست‌های ترکیه در قبال کردها مبارزه با داعش را دشوار کرده است

روزنامه «وال استریت ژورنال» به نقل از مقام‌های رسمی آمریکا گزارش داد که سیاست‌های خصمانه آنکارا در قبال کردهای سوریه، روابط آنکارا با واشنگتن را تحت‌الشعاع قرار داده و تلاش‌ها برای مقابله با داعش را به مخاطره انداخته است.

به گزارش اسپوتنیک، بر اساس گزارش روزنامه وال استریت ژورنال، ترکیه به یکی از بزرگ‌ترین موانع در مسیر دستیابی به راه‌حل سیاسی برای بحران سوریه و همچنین مقابله نتیجه‌بخش با داعش تبدیل شده است.

گزارش‌های رسانه‌ای حاکی از آن بود که روابط آنکاراو واشنگتن به دنبال سفر اخیر «جو بایدن» معاون رئیس‌جمهوری آمریکا به ترکیه تا حدودی بهبود یافته بود.

«احمد داوود اوغلو» نخست‌وزیر ترکیه و مشاورانش نقشه‌هایی را ارائه کرده‌اند که به ادعای آنها نشان‌دهنده مسیرهایی است که کردهای سوریه، از طریق آنها سلاح‌های آمریکایی که برای مقابله با داعش در نظر گرفته شده‌اند را به شبه‌نظامیان حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منتقل می‌کنند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های آمریکا این ادعاها را بررسی کرده و اعلام کرده‌اند که شواهد روشنی مبنی بر انتقال سلاح‌های آمریکایی به ترکیه وجود ندارد.

ایلنا

1454826712438400.jpg

مخالفت ترکیه با استقلال کردستان عراق

حزب حاکم "عدالت و توسعه" ترکیه معتقد است، دورنمای استقلال "اقلیم کردستان عراق" بیش از پیش تصویر منطقهای را که با مرزبندیهای ساختگی به دنبال توافقنامه سایکس پیکو در سال 1916 میلادی بیثبات شده، پیچیدهتر میکند.

به نوشته روزنامه حریت، عمر چلیک، سخنگوی حزب حاکم "عدالت و توسعه" گفت: توافقنامه سایکس پیکو که در مه سال جاری میلادی 100 ساله میشود، مرز بندیهای ساختگی را ایجاد کرد که تاثیر بیثبات کنندهای را بر کل خاورمیانه داشته است.

توافقنامه سایکس پیکو که در سال 1916 میلادی میان انگلیس و فرانسه امضا شد، مرزبندیهای واقعی را در این منطقه به وجود نیاورد اما قصد داشت تا حوزههای نفوذی را پس از سرنگونی امپراتوری عثمانی در جریان جنگ جهانی اول ایجاد کند.

عمر چلیک در واکنش به اظهارات مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق که در آن گفته بود زمان برگزاری همه پرسی درباره استقلال این اقلیم فرا رسیده است، گفت: از نظر من بحث درباره این مساله که به ایجاد کشورهای جدید اجازه داده شود یا خیر تنها منجر به تقویت هرچه بیشتر مرزبندیهای ساختگی میشود که توافقنامه سایکس پیکو به وجود آورده است.

وی افزود: آنچه که ما باید در این منطقه به آن بپردازیم این است که چطور تمامی گروههای قومی و فرقهای میتوانند مناطق جدید رفاه و پیشرفت ورای مرزها را ایجاد کنند. به طوری که همزمان به مرزهای موجود، آزادیهای جدید، رویکردهای سیاسی و فرهنگهای جدید احترام بگذارند. در نتیجه ما معتقدیم که برگزاری یک همه پرسی خیلی مناسب و به جا نیست.

​ایسنا

22222495-5.jpg

«رجب طیب اردوغان»:

آمریکا باید بین ترکیه و کردها یکی را انتخاب کند

رئیس جمهور ترکیه یک هفته بعد از دیدار نماینده «اوباما» با کردهای سوری به شدت از وی انتقاد کرد.

به گزارش ای بی سی نیوز، «رجب طیب اردوغان»رئیس جمهور ترکیه یک هفته بعد از دیدار نماینده اوباما رئیس جمهور آمریکا با کردهای سوری به شدت از وی انتقاد کرد.

اردوغان گفت: آمریکا به عنوان متحد خود باید بین ترکیه و حزب اتحادیه دموکراتیک کردها یکی را انتخاب کند.

هفته گذشته «برت مک گورک» نماینده رئیس جمهور آمریکا در ائتلاف به اصطلاح ضد داعش در دیدداری با کردهای سوری در شهر کوبانی سوریه واقع در مرز ترکیه در اظهاراتی تحریک آمیز از خودمختاری کردها حمایت کرده و خودمختاری را حق آنها دانسته بود.

آمریکا خطاب به اوباما گفت: ما چگونه به شما اعتماد کنیم. آیا این ما هستیم که متحد شما هستیم یا تروریست های کوبانی؟

ترکیه حزب PYD کردستان سوریه را گروهی تروریستی می داند در حالی که این گروه از اصلی ترین گروه های همکار آمریکا در سوریه هستند.

مهر

Su-34400.jpg

مسکو:                         

کسی به سوخوهای ما در سوریه نزدیک نشود

معاون نخست‌وزیر روسیه با تاکید بر قابلیت‌های جنگنده‌های "سوخو" که عملیات‌هایشان را در سوریه آغاز کرده‌اند، توصیه کرد که کسی با آنها رقابت نکند.

به گزارش خبرگزاری ایتارتاس، دیمیتری روگوزین، معاون دیمیتری مدودف، نخست‌وزیر روسیه در صفحه فیس‌بوک خود نوشت: ما صادقانه پیشنهاد می‌کنیم که کسی با این پرنده در آسمان‌های سوریه رقابت نکند.

ژنرال ایگور کوناشنکف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه در اول فوریه خبر استقرار جنگنده‌های سوخوSu-35 در سوریه را اعلام کرد.

نیروی هوایی روسیه حملات خود بر مواضع سازمان‌های تروریستی داعش و جبهه النصره را از سی‌ام سپتامبر 2015 آغاز کرد و این امر به درخواست دولت بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه صورت گرفت.

این گروه در ابتدا شامل بیش از 50 جنگنده و هلی‌کوپتر بود که در پایگاه "حمیمم" در استان لاذقیه سوریه مستقر شدند. روسیه در اواسط نوامبر 2015 شمار جنگنده‌های حاضر در سوریه را به 69 فروند افزایش داشت که شامل بمب افکن‌های استراتژیک می‌شد. اهداف هواپیماهای روسیه شامل تانکرهای حمل بنزین و پالایشگاه‌های تحت کنترل تروریست‌ها بوده است.

ایسنا

98737_361.jpg

خبرگزاری فرانسه:

تمایل ترکیه و عربستان به اقدام زمینی در سوریه

در حالی که شهر حلب در آستانه سقوط قرار دارد ترکیه و عربستان سعودی برای جلوگیری از ریشه کن شدن گروه های تروریستی علاقه زیادی برای مداخله زمینی در سوریه دارند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه با انتشار گزارشی از احتمال مداخله نظامی ترکیه و عربستان در سوریه برای جلوگیری از شکست سنگین گروه های تروریستی متحد این دو کشور خبر داد.

در این گزارش آمده است به اعتقاد تحلیلگران با توجه به ظهور دورنمای شکست سنگین گروه های معارض سوری متحد ترکیه و عربستان توسط ارتش سوریه با حمایت روسیه، این دو کشور بطور محدود نیروهای زمینی خود را به سوریه اعزام خواهند کرد.

نویسنده با اشاره به اعلام آمادگی عربستان سعودی برای اعزام نیروی زمینی به سوریه در قالب ائتلاف ضد داعش، سرنوشت گروه های مسلح معارض سوری را برای رژیم آل سعود نگران کننده می داند.

آندریاس کرگ، عضو بخش مطالعات دفاعی دانشگاه کینگ لندن معتقد است اگر شهر حلب سقوط کند گروه های معارض به اصطلاح میانه رو مورد حمایت ترکیه و عربستان ریشه کن خواهند شد به همین دلیل عربستان قصد دارد حتما کاری در این خصوص بکند.

کرگ همچنین معتقد است سیاست های رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه نیز در سوریه تا به حال نتیجه ای نداشته است لذا وی نیز می خواهد در سوریه کاری بکند.

به اعتقاد کرگ ترکیه، عربستان و قطر که سرمایه گذاری های فراوانی در سوریه کرده اند با همکاری هم قصد دارند در سوریه کاری بکنند.

همچنین مصطفی علانی از مرکز تحقیقات مستقل خلیج فارس معتقد است که عربستان شانس حل صلح آمیز مسئله سوریه را بسیار محدود می داند و معتقد است مسئله سوریه باید در میدان جنگ حل و فصل شود.

همچنین به اعتقاد این تحلیلگر عرب، ترکیه نیز برای مداخله زمینی در سوریه علاقمند است به ویژه از زمانی که روس ها با حملات هوایی سعی کرده اند ترکیه را به حاشیه برانند.

مهر

V-Mouallem_0-2.jpg

«ولید معلم»:

سربازان سعودی را با تابوت بازمی‌گردانیم

«ولید معلم» وزیر خارجه سوریه تأکید کرد: از «دی‌میستورا» خواستیم لیست مذاکره‌کنندگان را مشخص کند

شبکه خبری «المیادین» به نقل از معلم گزارش داد که عربستان سعودی و قطر نمی‌خواهند که روند سیاسی به نتیجه برسد و قصد دارند این روند را هدف قرار دهند.

وی با اشاره به اینکه عربستان می‌خواهد اراده آمریکا را برای مداخله زمینی در سوریه عملی کند تأکید کرد، ظاهرا پیروزی ارتش سوریه توطئه‌گران را در عرصه میدانی ناامید کرده است و از این روی تصمیم دارند خودشان مداخله کند.

معلم با بیان اینکه بعید است که مداخله زمینی در سوریه صورت بگیرد در عین حال اظهار داشت، تصمیم‌های دیوانه‌ورا سعودی در یمن نشان داد که انجام هر اقدامی توسط عربستان بعید نیست.

وزیر خارجه سوریه با اشاره به سفر «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه به عربستان و دیدار با مسئولان این کشور تصریح کرد،ترکیه به خاطر مداخله روسیه اعلام کرد که مداخله زمینی در سوریه بعید است ولی آیا عربستان به تنهایی این کار را انجام خواهد داد؟

معلم همچنین اظهار داشت: «هر گونه مداخله عربستان در سوریه به معنای بازگرداندن سربازان آن در تابوت به این کشور است».

وی با بیان اینکه تروریست‌ها همچنان از اردن وارد سوریه می‌شوند درباره حل بحران این کشور خاطر نشان کرد: «راهکار سیاسی به پایان بخشیدن به بحران کمک می‌کند ولی راهکار نهایی بدون نابودی گروه‌های تروریستی غیر ممکن است».

وزیر خارجه سوریه با اشاره به اینکه هیچ اطلاعی از آماده شدن لیست گروه‌های تروریستی ندارد، درباره مذاکرات دمشق با معارضان گفت:‌«ما به گفت‌وگوی سوری-سوری به رهبری سوریه و بدون پیش‌شرط پایبندیم».

معلم درباره خروج عناصر داعش به سوی «رقه» نیز تصریح کرد: «توافق بر سر خروج عناصر داعش از [منطقه] الحجر الأسود به سوی رقه همچنان وجود دارد ولی اجرای آن به برداشتن موانع لوجستیکی مربوط است».

وی با بیان اینکه دمشق با سرویس‌های غربی همکاری اطلاعاتی دارد، تأکید کرد، کارشناسان بر این باورند که آزادسازی «نبل و الزهراء» در «حلب» علت عقب‌نشینی هیئت ریاض از مذاکرات ژنو بود ولی ما معتقدیم که این هیئت اصلا برای مذاکره نیامده بود.

وزیر خارجه سوریه درباره اقدامات دی میستورا برای حل بحران سوریه نیز گفت: «می‌خواهیم مأموریت دی میستورا به موفقیت برسد ولی او باید تلاش بیشتری کند و هیئت ریاض نیز تنها نماینده معارضان نیست».

معلم با اشاره به حضور قریب‌الوقوع نماینده سازمان ملل در سوریه در دمشق برای بررسی ادامه مذاکره با معارضان، بار دیگر تأکید کرد، هر کس که قصد داشته باشد به سوریه تجاوز کند چه سعودی باشد چه ترکیه با تابوتشان آنها را به کشورهایشان بازخواهند گرداند.

فرارو

12661828400.jpg

هشدار روسیه نسبت به تحرکات مخفی ترکیه

وزیر دفاع روسیه در مورد تحرکات مخفی ترکیه در مرز با سوریه هشدار داد و اعلام کرد: با حضور نظامی این کشور درسوریه مخالفیم.

به گزارش خبرگزاری رویترز، دولت روسیه با حضور نیروهای نظامی ترکیه در خاک سوریه برای مبارزه با تروریست های داعش مخالفت کرد.

ایگور کوناشنکوف وزیر دفاع روسیه گفت: به خاطر سقوط جنگنده روسی توسط ترکیه با حضور نظامی این کشور در سوریه مخالفت خواهیم کرد. وی گفت بر اساس گزارش های رسیده از سوریه بسیاری از نیروهای نظامی ترکیه در خاک سوریه حاضر شده اند.

وزیر دفاع روسیه یاد آور شد: در موارد مختلف ثابت شده است که ترکیه تحرکات مخفی در مرز با سوریه انجام می دهد و از پاسخگویی به واکنش های بین المللی نیز بی توجه است.

یک جنگنده روسی در ماه نوامبر سال گذشته توسط ترکیه ساقط شد و از آن زمان تنش بین دو کشور تا کنون ادامه داشته است. دولت ترکیه قبل از سقوط جنگنده روسی بارها از حملات هوایی این کشور علیه مخالفان دولت بشار اسد انتقاد کرده بود.

مهر

1454269915992310400-2.jpg

داووداغلو:

ترکیه و سعودی به مخالفان سوری کمک می‌کنند

احمد داووداغلو، نخست وزیر ترکیه، به تلویزیون العربیه گفت که ترکیه و سعودی کاملا از هر تصمیمی که مخالفان سوری بگیرند حمایت می کنند. داووداغلو این سخنان را در ریاض، پایتخت سعودی بیان کرد.

او افزود که آنکارا و ریاض نگران افراط گرایی و تروریسم هستند و آنرا خطر بزرگ برای منطقه می دانند و رژیم اسد در راس تمام افراط گرایی ها جای دارد.

مصاحبه داووداغلو قرار است روز سه شنبه در ساعت 4 به وقت گرینویج از تلویزیون العربیه پخش شود.

العربیه

chars-syriens400.jpg

پیشروی بی‌سابقه نیروهای بشار اسد در حلب؛

                                                                مخالفان در خطر محاصره کامل قرار گرفتند

با افتادن کنترل دو شهرک شیعه نشین "نُبل" و "الزهرا" در حلب به دست نیروهای ارتش رژیم بشار اسد و قطع اصلی‌ترین راه ارتباطی نیروهای مخالف سوریه با ترکیه، مناطقی از حلب که در کنترل مخالفان این رژیم است، در خطر محاصره کامل قرار گرفته است. پیشروی اخیر نیروهای دولتی در حلب، مهم‌ترین پیشروی آنان در این شهر از سال 2012 و همچنین بزرگترین پیروزی رژیم بشار اسد از ابتدای حملات هوایی روسیه در سوریه در سپتامبر گذشته، به شمار می‌رود.

این تحولات نظامی همزمان شده با شکست تلاش‌های دیپلماتیک در ژنو؛ گرچه قرار است که در روز

25 فوریه مذاکرات صلح سوریه بار دیگر از سر گرفته شود.

رامی عبدالرحمان، رئیس این سازمان اعلام کرد که اگر شورشیان که اکنون در محاصره نیروهای رژیم قرار دارند به کمک‌های انسانی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ترکیه دسترسی نیابند، تلف خواهند شد.

با این حال هنوز یک راه ارتباطی طولانی تر و سخت تر برای شورشیان ساکن حلب باقی مانده که به گفته رامی عبدالرحمان هدف بعدی نیروهای رژیم سوریه است.

با تصرف دو شهرک شیعه‌نشین "نُبل" و "الزهرا" از سوی ارتش رژیم سوریه، پیش بینی می‌شود که پنج هزار شبه‌نظامی شیعه به ارتش سوریه بپیوندند.

خبرگزاری فرانسه به نقل از برخی کارشناسان نوشت که پیشروی نیروهای دولتی در حلب "ضربه سختی" به شورشیان محسوب می‌شود و پنج ماه پس از مداخله نظامی روسیه، جایگاه بشار اسد در سوریه محکم‌تر شده است.

این خبرگزاری حملات اخیر علیه شورشیان را آغازگر "پایان احتمالی" طرحی دانسته که با حملات روسیه آغاز شده است.

برگرفته از گزارش رادیو فرانسه

018342345400.jpg

سرلشکر عسیری:

سعودی برای مشارکت در عملیات زمینی در سوریه آماده است

سرلشکر احمد عسیری سخنگوی نیروهای ائتلاف عربی امروز پنجشنبه اعلام کرد که پادشاهی عربی سعودی آماده مشارکت در هرگونه عملیات زمینی در سوریه است.

وی در مصاحبه ویژه با کانال تلویزیونی العربیه از آمادگی کشور سعودی برای مشارکت در عملیات زمینی در سوریه خبر داد.

از سوی دیگر سخنگوی ائتلاف عربی در یمن تاکید کرد که "حضور نیروهای هوادار مشروعیت در استان صنعاء تبدیل به واقعیت شده است".

وی در ادامه افزود:" شبه‌نظامیان حوثی شیوه مین‌گذاری کورکورانه در پیش گرفته تا از پیشروی به سوی صنعاء جلوگیری کنند".

العربیه

56b35b1ec4618860198b45b7400.jpg

وزارت دفاع روسیه:

شواهدی مبنی بر حمله احتمالی ترکیه به سوریه وجود دارد

وزارت دفاع روسیه از احتمال حمله نظامی ترکیه به سوریه خبر داد.

به گزارش راشا تودی، وزارت دفاع روسیه امروز- پنجشنبه - اعلام کرد شواهد موجود در مرز ترکیه با سوریه حاکی از احتمال حمله نظامی آنکارا به سوریه است.

«ژنرال ایگور کوناشنکوف» سخنگوی وزارت دفاع روسیه گفت: «شواهد محکمی در دست داریم که نشان دهنده آمادهسازی گسترده ارتش ترکیه برای حمله به خاک سوریه است.»

وی یادآور شد که روسیه پیشتر تصاویر حمله خمپارهای ترکیه به خاک سوریه را منتشر کرده است.

ایلنا

1925782400.jpg

ژنرال بازنشسته ترکیه:

ترکیه توان مقابله با روسیه را ندارد

مشاور مرکز تحقیقات سیاست خارجی و امنیت ملی ترکیه با اذعان به برتری نظامی روسیه بر ترکیه گفت رویارویی نظامی ترکیه با روسیه در سوریه برای ترکیه فاجعه بار خواهد بود.

به گزارش ال مانیتور، سرتیپ «نعیم بابوراوغلو» ژنرال بازنشسته ارتش ترکیه و مشاور فعلی مرکز تحقیقات سیاست خارجی و امنیت ملی آنکارا با اشاره به تنش های اخیر در روابط ترکیه و روسیه در پی ساقط کردن جنگنده سوخو ۲۴ روسیه توسط اف ۱۶ های ترکیه گفت در حال حاضر ترکیه در وضعیت پر ریسکی قرار دارد.

وی گفت: از زمان ساقط شدن جنگنده سوخو ۲۴ روسیه توسط آنکارا روسیه اقدام به استقرار جنگنده های سوخو ۳۵ و و سوخو ۳۴ در منطقه کرده است که بسیار پیشرفته تر از اف ۱۶ های ترکیه هستند.

بابور اوغلو معتقد است در چالش با روسیه دست ترکیه بسته است و نمی تواند خیلی کاری از پیش ببرد بطوریکه بعد از ساقط کردن جنگنده روسیه توسط آنکارا در ماه نوامبر اف ۱۶ های ترکیه دیگر نتوانسته اند در سوریه عملیاتی انجام دهند. مضاف بر اینکه آمریکا هم نمی خواهد جنگنده های ترکیه وارد سوریه شوند و در آنجا عملیات انجام دهند.

وی همچنین در تشریح ضعف نظامی ترکیه در برابر روسیه با اشاره به ساقط کردن جنگنده سوخو ۲۴ روسیه توسط اف ۱۶ ترکیه گفت: بر خلاف سوخو ۲۴ جنگنده های سوخو ۳۴ و ۳۵ دارای قابلیت های هوا به هوا نیز می باشند و دارای سیستم راداری پیشرفته تری هستند و از تمامی تجهیزاتی که ترکیه در اختیار دارد پیشرفته تر هستند و حتی مایه نگرانی خود واشنگتن نیز هستند.

بابوراوغلو همچنین درباره حمایت ناتو از ترکیه آنگونه که ترکیه خواهان آن است ابراز تردید کرده و گفت: تصمیمات در ناتو بطور مخفیانه گرفته می شوند. ممکن است آمریکا و انگلیس از ترکیه حمایت کنند اما بعید است کشورهایی مثل فرانسه، آلمان و یونان این کار را بکنند. تنها کاری که احتمالا ناتو انجام خواهد داد استقرار موشک های پاتریوت در شرق ترکیه خواهد بود.

وی معتقد است برخی ملاحظات داخلی ممکن است موجب شود تا اردوغان در سوریه مداخله نظامی کند که چنین کاری برای ترکیه فاجعه بار خواهد بود.

کوتاه شده از مهر

63539111840528400-2.jpg

موفق الربیعی:

آمریکا در راستای تجزیه عراق حرکت می کند

نماینده ائتلاف دولت قانون عراق با کذب دانستن مواضع رسانه ای آمریکا مبنی بر حمایت از وحدت عراق از تلاش واشنگتن برای تجزیه این کشور خبر داد.

به گزارش پایگاه النهرین، موفق الربیعی نماینده ائتلاف دولت قانون اعلام کرد: این که آمریکا از وحدت عراق سخن می گوید کذب محض است زیرا سیاست های کنونی واقعی آن در راستای تجزیه عراق است هر چند بر عکس آن رفتار می کند.

وی افزود: سیاست کنونی آمریکا خواه به طور عمد یا غیر عمد به تجزیه عراق به شکل عملی کمک می کند سیاستی که با ایجاد مناطق امن در کردستان عراق در سال ۱۹۹۱ هویدا شد و با گذشت بیست سال، کردستان به مثابه منطقه ای مستقل از عراق از نظر امنیتی، سیاسی و اقتصادی است.

الربیعی تاکید کرد: واشنگتن به دنبال تکرار همان سناریو در مناطق غربی عراق است.

مهر

ABADI400.jpg

العبادی:

دلیلی برای برگزاری همه‌پرسی درباره استقلال کردستان وجود ندارد

نخست وزیر عراق تصریح کرد: اقلیم کردستان بخشی از عراق است و برگزاری همه‌پرسی درباره آن هیچ دلیلی ندارد.

به گزارش شبکه خبری سومریه نیوز، حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در کنفرانس مطبوعاتی مشترک خود با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان گفت: کردستان بخشی از عراق است و امیدواریم که همواره اینگونه باقی بماند. تجزیه عراق به نفع هیچ کسی نیست.

وی افزود: تمامی رهبران اقلیم کردستان که با آن‌ها دیدار داشته‌ام تأکید کرده‌اند که خواهان جدایی نیستند و جدایی اقلیم کردستان به نفع این اقلیم نیست. هیچ دلیلی برای استقلال کردستان وجود ندارد.

العبادی گفت: هدف از همه‌پرسی چیست اگر هیچ اقدامی همراه با آن صورت نگیرد. رهبر واقعی کسی است که صراحتا درباره واقعیات موجود اقدامی که به نفع مردم خود است انجام می دهد و با آن‌ها صحبت می‌کند نه کسی که حرف و عملش یکی نیست. من از رهبران اقلیم کردستان می‌خواهم تا به مردم خود صراحتا واقعیت را بگویند.

اخیرا اقلیم کردستان عراق از آمادگی خود برای برگزاری همه‌پرسی پیش از آغاز انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا خبر داده بود.

ایسنا

IMAGE635661192896616432400.jpg

بارزانی خواستار برگزاری همه‌پرسی استقلال از عراق شد

رئیس دولت اقلیم کردستان عراق با بیان این‌که برگزاری همه‌پرسی و رسیدن به‌ استقلال، حق مشروع و طبیعی مردم اقلیم کردستان است، خواهان برگزاری یک همه‌پرسی الزام‌آور برای استقلال از عراق شده است.

به گزارش الجزیره، «مسعود بارزانی» تصریح کرد که زمان برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان عراق فرارسیده است.

وی در پیامی توئیتری اعلام کرد: «شرایط فراهم است و زمان آن فرا رسیده که مردم کردستان از طریق همه‌پرسی درباره آینده خود تصمیم بگیرند.»

بارزانی افزود که برخی مقام‌های سیاسی در داخل و در منطقه با مساله‌ برگزاری همه‌پرسی استقلال کردستان اعلام مخالفت کرده‌اند، درحالی‌که‌ این مساله‌ از حقوق طبیعی و مشروع کردها است.

وی تصریح کرد که همه‌پرسی به اعلام فوری استقلال منجر نخواهد شد، اما برای این است که از اراده مردم مطلع شویم و رهبران، زمانی که شرایط مناسب باشد، آن را عملی کنند.

ایلنا

1853698400.jpg

یک نهاد خیریه انگلیس افشا کرد،

به کارگیری کودکان سوری در کارخانه های ترکیه

یک نهاد خیریه انگلیسی از بکارگیری کودکان آواره سوری در کارخانجات تولید پوشاک در ترکیه خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، یک نهاد خیریه انگلیسی افشا کرد که فروشگاه‌های بزرگ «نکست» و «ایچ اند ام» دریافته‌اند که کودکان آواره سوری به استخدام کارخانه‌های آنها در ترکیه درآمده اند.

به گزارش یک مرکز حقوق بشری و تجاری، هر دو شرکت بعد از اطلاع از این موضوع اقدامات لازم را برای مقابله با این امر اتخاذ کردند.

این خیریه هشدار داد: راجع به دیگر برندها سرشناس و مشهور اطلاع دقیق و کاملی نداریم،اما آنها هم پناهجوها را در کارگاه های خود به خدمت میگیرند.

این خیریه افزود: از ۲۸ شرکت مورد پرسش قرار گرفته تنها ۱۰ شرکت به طور کامل به سوالات پاسخ دادند و ۵ شرکت به سوالات مطرح شده جواب درستی ندادند.

طبق برآورد این خیریه از ۲.۲ میلیون نفری که طی ۵ سال گذشته به دلیل بحران در سوریه از این کشور آواره شده‌اند ۲۵۰ هزار تا ۴۰۰هزار آواره سوری به طور غیر قانونی در ترکیه مشغول به کار هستند.

به گفته این خیریه اقدام صدور مجوز کار برای این پناهجوها توسط دولت ترکیه در ماه گذشته میزان آسیب پذیری آنها را کاهش میدهد با این وجود بیشتر آنان ترجیح میدهند به طور غیر قانونی کار کنند.

مهر

7400.jpg

روسیه نسل جدید جنگنده‌های سو- 35اس را در سوریه آزمایش می‌کند

به گزارش اسپوتنیک، یک منبع نظامی روسیه اعلام کرد که این کشور قرار است برای نخستین بار نسل جدید جنگنده‌های سو-35اس را در جریان درگیری‌های سوریه مورد استفاده قرار دهد.

روزنامه «کامرسانت» به نقل از این منبع نظامی نوشت که روسیه برای نخستین بار از این جنگنده نسل جدید در جریان مبارزات میدانی در سوریه استفاده می‌کند.

بر اساس این گزارش، چهار فروند از این جنگنده‌ها پاییز گذشته در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار گرفته است.

ایلنا

1940975400.jpg

اتحادیه اروپا از مخالفت خود با استقلال اقلیم کردستان عراق خبر داد

به گزارش المیادین، اتحادیه اروپا خطاب به مقامات اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که با استقلال این منطقه در شرایط کنونی مخالف است.

پایگاه خبری المسله نیز گزارش داد که هیئتی از اقلیم کردستان عراق به ریاست مسعود بارزانی امروز وارد بغداد شده اند. این هیئت قرار است با «فؤاد معصوم» رئیس جمهوری، «حیدر العبادی» نخست وزیر و دیگر مقامات عراقی دیدار و گفتگو کند.

بنابر اعلام منابع آگاه، نفت، اقتصاد و آزادسازی موصل از جمله موضوعات محوری در این دیدارها خواهد بود.

مهر

mig400-3.jpg

دیده بان حقوق بشر سوریه؛

هلاکت بیش از ۲ هزار تکفیری در سوریه از آغاز عملیات هوایی روسیه

دیده بان حقوق بشر سوریه در گزارشی اعلام کرد از زمان آغاز حملات هوایی جنگنده های روسی به مواضع تفکیری ها در این کشور، ۲۱۹۸ عنصر تکفیری به هلاکت رسیده اند.

به گزارش العهد، دیده بان حقوق بشر سوریه با انتشار گزارشی آخرین آمار مربوط به خسارت های تکفیری ها در عملیات هوایی جنگنده های روسی را اعلام کرد.

بر اساس این گزارش، در گزارش این مرکز حقوق بشری آمده است: از زمان آغاز عملیات هوایی جنگنده های روسی در نقاط مختلف سوریه ۹۶۵ عنصر تکفیری داعش به هلاکت رسیده اند.

در ادامه این گزارش همچنین تصریح شده است: در حملات هوایی جنگنده های روسی همچنین ۱۲۳۳ عنصر تکفیری وابسته به گروه های تروریستی مختلف از جمله «جبهه النصره» کشته شدند.

مهر

993308400.jpg

یونان و اسرائیل ترکیه را به کمک مالی به داعش متهم کردند

ترکیه از شبه نظامیان عضو گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) نفت می خرد. این نکته که نظامیان روسیه بارها آنرا مطرح کرده و ثابت نموده اند، حالا در دیدار وزیران دفاع یونان و اسرائیل در آتن نیز مورد تائید قرار گرفته است.

پانوس کامنوس، وزیر دفاع یونان مقامات ترکیه را به همکاری با تروریست ها متهم کرد. به گزارش شبکه تلویزیونی"روسیه 24"، وزیر دفاع یونان گفت:" حقیقت این است که بخش بزرگی از نفت فروخته شده توسط داعشی ها از ترکیه عبور می کند. ترکیه آنرا خریده و به این ترتیب به تروریست ها کمک مالی می رساند".

موشه یعلون، وزیر دفاع اسرائیل نیز اظهار داشت:" ترک ها در واقع با شبه نظامیان مبارزه نمی کنند، بلکه از طریق آنها درامد کسب می کنند".

اردوغان، رئیس جمهور ترکیه چندی پیش گفته بود اگر خرید نفت داعش توسط ترکیه ثابت شود، از سمت خود کنار خواهد رفت.

اسپوتنیک

606x3400-3.jpgارتش سوریه یک شهر استراتژیک را آزاد کرد

ارتش سوریه پس از نبردهای شدید با گروههای تروریستی سرانجام یک شهر استراتژیک در استان جنوبی درعا را بازپس گرفت.

به گزارش خبرگزاری رویترز از بیروت، آزادسازی شهر شیخ مسکین، راه های تدارکاتی از دمشق به سمت جنوب را برای نیروهای دولتی هموار ساخت .

گروه ناظر بر حقوق بشر سوریه مستقر در انگلیس گفته است اکنون نبردها خارج از بخشهای غربی شهر شیخ مشکین کشیده شده است. این شهر در محل تقاطع استان های سویده، قنیطره و دمشق به بخش جنوبی کشور قرار دارد.

این شهر برای هردو طرف بسیار حائز اهمیت است. هردو طرف سخت جنگیده اند. دولت سوریه اکنون با تصرف این شهر ارتباط توریست ها بین شرق و غرب درعا را قطع کرده است.

این شهر در سطح وسیع به ویرانه ای تبدیل شده است .

ارتش سوریه تهاجم خود علیه تروریست ها در شیخ مسکین را اواخر ماه گذشته آعاز کرد و توانست با پشتیبانی هوایی جنگنده های روسیه و سوریه گروه های تروریستی را عقب براند و سرانجام این شهر را آزاد سازد.

ایرنا

1141632400.jpg

وزارت دفاع روسیه:

شایعه در باره پایگاه جدید روسیه، بهانه ای برای افزایش نیروهای ترکیه در مرز سوریه

سرتیپ ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه مدعی شد که ممکن است از شایعاتی در باره مستقر شدن پایگاه جدید روسیه در سوریه که توسط بعضی رسانه ها منتشر می شود، به عنوان بهانه ای برای افزایش حضور نظامی ترکیه در این منطقه استفاده شود.

سرتیپ کوناشنکوف در نشست خبری گفت: "ما هیچ پایگاه و یا فرودگاه جدیدی در خاک سوریه ایجاد نمی کنیم و برنامه ای در این زمینه هم نداریم".

سخنگوی وزارت دفاع روسیه افزود: " شایعه ای که در این مورد توسط روزنامه تایمز انگلیس منتشر شده، یا عملی دسیسه جویانه و یا تلاش برای پوشش خبری عملیات ترکیه جهت اعزام نیروهای جدید خود به مرز سوریه در منطقه القامشلی است".

اسپوتنیک

روزنامه تایمز هم چنین می نوبسد: «ولایمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به تازگی امکان تاسیس پایگاه نظامی کشورش را در سوریه رد کرد.

وی گفت: موشک های بالدار قوی داریم که حدود چهارهزار کیلومتر برد دارد و به هر کس که بخواهیم می توانیم دسترسی داشته باشیم. به همین دلیل نیازی به تاسیس پایگاه نظامی در خاورمیانه نداریم.

alalam400-13.jpg

کنترل ارتش سوریه بر آخرین مقر اصلی تروریست‌ها در حومه لاذقیه

یک منبع نظامی سوری اعلام کرد که ارتش سوریه منطقه الربیعه و روستای الروضه در حومه شمالی لاذقیه را تحت کنترل خود درآورد.

این منبع در مصاحبه با خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) گفت که یگان‌هایی از ارتش سوریه با همکاری با گروه‌های دفاع مردمی منطقه الربیعه و روستای الروضه در حومه شمالی لاذقیه را تحت کنترل خود درآوردند و این امر در پی هلاکت تعداد زیادی از تروریست‌ها و منهدم شدن سلاح‌هایشان صورت گرفت.

به گزارش سانا، نیروهای دولتی سوریه کنترل هفت روستا و ارتفاعات استراتژیک جدیدی را در حومه شمالی لاذقیه در دست گرفته و تعدادی از تروریست‌ها را از پای درآوردند.

منطقه الربیعه مرکز اصلی گروه‌های تروریستی در کوه ترکمان در حومه شمالی لاذقیه به شمار می‌آمد.

از سوی دیگر مخالفان سوری گزارش دادند که درگیری‌های شدیدی در کوه ترکمان و اطراف کوه اکراد در حومه شمالی لاذقیه میان ارتش سوریه و گروه‌های حامی آن با جبهه النصره و دیگر گروه‌های حامی این جبهه تروریستی در جریان است و ارتش نیز به پیشروی‌هایی در مناطق جدیدی در اطراف منطقه الربیعه، مقر اصلی این گروه‌ها در کوه ترکمان در حومه شمالی لاذقیه دست یافته است.

در همین حال، ارتش سوریه در ادامه پیشروی خود در مناطق مختلف این کشور کنترل مناطق جدیدی در حومه شرقی حلب و درعا را در دست گرفت.

ارتش سوریه در ادامه عملیات خود برای کنترل بر مناطق تحت سیطره شورشیان مسلح و تروریست‌ها، کنترل مناطق حومه جنوبی شهر الباب واقع در شرق حلب را در دست گرفت.

ارتش سوریه در حومه استان درعا در جنوب این کشور نیز به پیشروی خود ادامه داده و کنترل خیابان‌ها، مراکز و ساختمان‌هایی را در شمال، شرق و جنوب شهر شیخ مسکین در دست گرفت.

در پی پیشروی نیروهای دولتی سوریه تعداد زیادی از تروریست‌ها از پای درآمده و تعدادی نیز از این شهر پا به فرار گذاشتند.

ارتش سوریه از چند ماه پیش عملیات جدی برای آزادسازی مناطق مختلف این کشور را با کمک جنگنده های روسی آغاز کرده و تاکنون موفق شده چندین شهر و روستا را از تروریست‌ها پس بگیرد.

ایسنا

Almoghsheli-400.jpg

هشدار اردوغان درباره تصمیم روسیه برای ساخت پایگاه هوایی نزدیکی مرزهای ترکیه

مقام‌های آنکارا درباره ساخت یک پایگاه هوای نزدیک مرز ترکیه با سوریه به روسیه مظنون هستند؛ اقدامی که با توجه به هشدارهای اردوغان احتمالا تنش‌ها میان آنکارا و مسکو را تشدید می‌کند.

به نوشته روزنامه تودی زمان، منابع امنیتی ترکیه که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کردند: هیاتی روسی به ریاست یکی از مقام های ارشد ارتش این کشور به شهر قامیشلی واقع در شمال سوریه رفته که نزدیک مرز "نصیبین" در ترکیه است.

قامیشلی تحت کنترل حزب اتحاد دموکراتیک است، گروهی از کردهای سوریه که با حزب کارگران کردستان ترکیه (پ.ک.ک) در ارتباط است.

براساس گزارش منابع اطلاعاتی ترکیه‌ای، این هیات روس در داخل و اطراف فرودگاه قامیشلی اقداماتی را برای ساخت یک پایگاه هوایی انجام داده‌اند. این هیات متشکل از مقام‌های اطلاعاتی روسیه توسط اعضای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه همراهی می‌شدند.

مقام‌های آنکارا به این مساله مظنون هستند که سفر این هیات روسی بخشی از برنامه های مسکو در بازسازی فرودگاه شهر مذکور است که می‌تواند به عنوان یک پایگاه هوایی برای جنگنده‌ها و هواپیماهای باربری مورد استفاده قرار گیرد.

در این پایگاه همچنین می‌توان رادارهایی را مستقر کرد که می‌توانند فعالیت‌های نظامی ترکیه را در منطقه تحت نظر داشته باشد.

پیشتر اخباری از تلاش آمریکا برای احداث یک فرودگاه نظامی در همین منطقه منتشر شده بود.

استقرار نیروهای روسی و کارشناسان نظامی برای کمک به نیروهای حزب اتحاد دموکراتیک سوریه در قامیشلی باعث افزایش تنش ها میان آنکارا و مسکو شده است به ویژه آنکه این دو کشور پیشتر به خاطر ساقط شدن جنگنده روس توسط نیروی هوایی ترکیه درگیری داشتند.

درهمین حال، رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه نسبت به گزارش ها درباره اقدامات نظامی روسیه در مرز سوریه ابراز نگرانی کرد و گفت:‌ چنین اقداماتی تحمل ناپذیر است. ما از همان ابتدا گفته بودیم؛ چنین اقداماتی از سوی روسیه در مرز ترکیه با سوریه را تحمل نمی‌کنیم.

رییس جمهوری ترکیه ادامه داد:‌ ما حساسیت خود را نسبت به این مساله حفظ می‌کنیم. برای ما تفاوتی میان حزب اتحاد دموکرات، پ.ک.ک و یگان‌های مدافع خلق کرد وجود ندارد.

ایسنا

1075596400.jpg

پنتاگون نگران ایجاد پایگاه هوایی روسیه در نزدیکی مرز سوریه و ترکیه است

شبکه تلویزیونی "فوکس نیوز" با استناد به یک مقام امریکایی معرفی نشده اعلام کرد روسیه احتمالا قصد دارد یک پایگاه هوایی در شمال شرقی سوریه در نزدیکی مرز این کشور با ترکیه ایجاد کند.

به گفته وی، گروه نظامیان روسیه از جمله مهندسان در نزدیکی فرودگاه نظامی بین المللی متروکه شهر قامشلی واقع شمال شرقی سوریه در نزدیکی مرز این کشور با ترکیه و عراق مشاهده شده است. بخش اعظم این ناحیه تحت کنترل کردها، آشوریان و مسیحیان سوریه قرار دارد و نیروهای مسلح دولتی روسیه فقط بخش های کوچکی را در آنجا از جمله فرودگاه نظامی قامشلی کنترل می کنند.

به گزارش "فوکس نیوز"با استناد به منبع خود ، وزارت دفاع امریکا معتقد است روسیه یک پایگاه هوایی همچون پایگاه واقع در لاذقیه در سواحل دریای مدیترانه را در آنجا ایجاد خواهد کرد.

"فوکس نیوز" خاطرنشان می سازد طبق اطلاعات منابع امریکایی، روسیه فعلا هواپیما های خود را به فرودگاه قامشلی اعزام نکرده اما نظامیان ایالات متحده با دقت مراقب اقدامات روسیه بوده و معتقدند این کار پس از مدتی انجام خواهد شد. پنتاگون نگران آن است که حضور نظامیان روسیه در شمال شرقی سوریه در نزدیکی مرز این کشور با ترکیه ،تشنج جدیدی در روابط مسکو و آنکارا به وجود آورد.

اسپوتنیک

83478400.jpg

ژنرال آمریکایی جوزف دانفورد،

عملیات هوایی روسیه در پس گرفتن مواضع از دست رفته به ارتش سوریه کمک کرد

ژنرال جوزف دانفورد، رئیس ستاد مشترک نیروی های مسلح امریکا معتقد است عملیات نیروی هوا ـ فضای روسیه به ارتش دولتی سوریه کمک کرده بخشی از مواضع از دست رفته خود را باز پس بگیرد.

به گزارش روزنامه"نیویورک تایمز" در روز چهارشنبه، ژنرال جوزف دانفورد که برای دیدار با رئیس ستاد مشترک نیروی های مسلح ناتو در بروکسل به سر می برد، ضمن اعلام این مطلب به خبرنگاران اظهار داشت نیروهای مسلح سوریه همچنین توانسته اند مواضع خود را در آن مناطقی تقویت کنند که پیشتر نیروهای مخالفان در آنها مشغول پیشروی شدید بودند.

رئیس ستاد مشترک نیروی های مسلح امریکا افزود دولت سوریه " پیشتر در بدترین وضع قرار داشت اما اکنون مواضعش بهتر شده است.

اسپوتنیک

alala63527199907867381400.jpg

آغاز بازگشت خانواده های سوری به جنوب دمشق

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) روز چهارشنبه اعلام کرد: با خروج گروه های تروریستی از جنوب دمشق، خانواده های سوری وارد جنوب دمشق می شوند.

به نوشته این خبرگزاری، دهها نفر از اهالی منطقه القدم در جنوب دمشق در ادامه خروج گروه های تروریستی از جنوب دمشق به منازل خود باز می گردند.

این خبرگزاری افزود: اقدامات نهایی برای بازگشت 500 خانواده به منازل خود در «الحیین» داده شده است.

سرکرده اصلی گروه تروریستی تکفیری داعش نیز امروز (چهارشنبه) از منطقه حجر الاسود در جنوب دمشق خارج و راهی شهر الرقه پایگاه اصلی این گروه در سوریه شد.

خروج این سرکرده داعش و عناصرآن و «جبهه النصره» در چارچوب توافقی صورت گرفته که تحت نظارت سازمان ملل و صلیب سرخ جهانی برای خروج عناصر مسلح گروه داعش از «حجرالاسود، اردوگاه «یرموک» و «القدم» در حال اجرا است.

عملیات خارج شدن عناصر مسلح داعش به طور کاملا سری انجام می شود، زیرا این نگرانی وجود دارد که عناصر مسلح دیگر گروه های تروریستی تکفیری مانند جبهه النصره و یا جیش الاسلام به آنها حمله کنند.

گروه های حامی آشتی ملی در سوریه آماده می شوند تا بلافاصله بعد از خروج عناصر مسلح داعش از حجرالاسود، جای آنها را پر کنند تا عناصر گروه های تروریستی تکفیری دیگر از جمله جبهه النصره نتوانند این مناطق را اشغال کنند.

ایرنا

11221662400.jpg

سردبیر زندانی روزنامه جمهوریت ترکیه،

آنگلا مرکل پشتیبانی دولت سرکوبگر اردوغان است

سردبیر زندانی روزنامه جمهوریت ترکیه، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را به دلیل حمایت از اردوغان، به پشتیبانی از یک دولت سرکوبگر متهم کرد

جان دوندار سردبیر روزنامه جمهوریت ترکیه که به اتهام جاسوسی در زندان به سر می برد، در نامه ای که خطاب به روزنامه ولت آلمان نگاشته و موفق به خارج ساختن آن از زندان شده، آنگلا مرکل صدراعظم آلمان را به سبب پشتیبانی از رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه به شدت مورد انتقاد قرار داده است.

در این نامه مفصل که متن کامل آن در روزنامه ولت آلمان منتشر شده، سردبیر جمهوریت، آنچه را که در شب سال نوی امسال در کلن رخ داد، مشابه رویدادهائی دانست که هر سال در میدان تقسیم ترکیه روی داده و غربی ها به خاطر منافع خود هرگز به آن اعتراض نکرده اند.

در شب اول ژانویه امسال، گروهی از مردان، ضمن ربودن کیف دستی و تلفن همراه زنان و دختران، آنان را مورد آزار جنسی قرار دادند. تاکنون نزدیک به ٤٠٠ شکایت در این مورد تسلیم پلیس شده است. مقامات آلمانی گفته اند که بیشتر مهاجمان عرب تبار و اهل شمال آفریقا بوده اند.

جان دونار ضمن مقایسه رویدادهای کلن با تعرض همه ساله به زنان ترک در میدان تقسیم استانبول، خطاب به خانم مرکل نوشت:"چیزی که در کلن روی داد، برای ما ترک ها کاملا آشنا است. این همان چیزی بود که هرسال در بزرگترین میدان استانبول رخ می دهد. نتیجه یک فرهنگ مردسالار و محافظه کار که گرسنه زنان است. شما و دیگر شهروندان آلمان با هم بهای جنگی را می پردازید که در بخشی از جهان تقویت می کنید".

سردبیر جمهوریت خطاب به آنگلا مرکل افزود: "جهان غرب به صورت عام و آلمان به صورت خاص برای حفظ آینده جهان باید ارزش های خود را حفظ کند و به صورت کوتاه مدت قربانی منافع خود نسازد. آینده جهانی که در آن مذهب بر زندگی حاکم نباشد، زنان و مردان با یکدیگر در دامن آزادی زندگی کنند و از عدالت، دموکراسی و آزادی به صورت مساوی برخوردار شوند. جهانی که در آن صلح جایگزین جنگی شود که به خاطر آن مجبور می شوید مرزها را ببندید".

جان دونار دولت ترکیه و نظام مردسالار این کشور را متهم کرده که در همه امور زندگی راه را بر پیشرفت زنان می بندد تا آن ها مجبور شوند خود را به عنوان مادر در خانه حبس کنند. به نوشته او، مردان و زنان ترکیه سال ها است علیه این فرهنگ و برای رسیدن به یک کشور لائیک، دموکراتیک و مدرن می جنگند، اما غرب به خاطر منافع مادی خود دولتی را مورد پشتیبانی قرار می دهد که سرکوب کننده همین مبارزات است.

صدراعظم آلمان در ماه نوامبر سال گذشته، در آستانه برگزاری انتخابات پرمسئله ترکیه به دیدار رجب طیب اردوغان شتافت. سردبیر جمهوریت نوشته است که اردوغان این سفر را دستاویز تبلیغاتی گسترده مبنی بر پشتیبانی غرب از سیاست او و حزب اسلامگرای وی قرار داد.

دستور دستگیری سردبیر روزنامه جمهوریت و "اردوم گول" گزارشگر اصلی این روزنامه در ماه نوامبر ٢٠١٥ چند روز پیش از آغاز مذاکرات اتحادیه اروپا با دولت ترکیه در بروکسل صادر شد. به تازگی نیز ٢١ روزنامه نگار دیگر ترک به خاطر اعتراض به سرکوب خونین کردها دستگیر و زندانی شدند.

در مذاکرات بروکسل اتحادیه اروپا متعهد شد که بیش از ٣ میلیارد دلار در اختیار ترکیه قرار دهد تا این کشور مانع مهاجرت فراریان سوری به اروپا شود. ضمنا قرار شد مذاکرات مربوط به عضویت ترکیه در اتحادیه اروپا نیز، که از چند سال پیش متوقف مانده بود از سر گرفته شود. خانم آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در حصول این توافق ها نقش مهمی داشت.

دستور بازداشت سردبیر و گزارشگر اصلی جمهوریت از سوی شخص اردوغان پس از آن صادر شد که این روزنامه ویدئویی را منتشر کرد که نشان می داد دولت ترکیه برای اسلامگرایان افراطی سوریه جنگ افزار می فرستد. رجب طیب اردوغان که در سال های گذشته راه صلح با کردها را پیش گرفته بود، پس از پیروزی در انتخابات این سیاست را در مسیر سرکوب خونین آن ها تغییر داد.

سردبیر جمهوریت در نامه خود جهان غرب و بیش از همه آلمان را در تقویت این سیاست مقصر دانسته است.

رادیو فرانسه

450183400-2.jpg

«داعش» و «جبهه النصره» از جنوب دمشق عقب‌نشینی می‌کنند!

منابع رسانه‌ای از توافقی مبنی بر عقب‌نشینی گروه‌های تروریستی داعش و جبهه از جنوب دمشق خبر دادند که به دنبال آن، گروه‌های فلسطینی تامین امنیت این مناطق را بر عهده می‌گیرند.

به گزارش سریانیوز، منابع خبری وابسته به معارضان سوری گزارش دادند که شورشیان مسلح در «الحجر الأسود» و اردوگاه «الیرموک» واقع در جنوب دمشق اعلام کرده‌اند که پس از آن‌که عناصر مسلح از شهرک‌های «یلدا»، «ببیلا» و «بیت سحم» در این مناطق مستقر شده‌اند، داعش و جبهه النصره توافق کرده‌اند طی ۷۲ ساعت از مناطق مذکور عقب‌نشینی کنند.

کشته شدن «زهران علوش» سرکرده گروهک تروریستی «جیش الاسلام»، روند اجرایی شدن این توافق را به تاخیر انداخته بود.

همزمان، برخی منابع مطلع اعلام کردند پس از عقب‌نشینی عناصر مسلح از جنوب دمشق، احتمالا گروه‌های فلسطین تامین امنیت این منطقه را بر عهده می‌گیرند.

ایلنا

1969584400.jpg

«دبکا‎فایل» مدعی شد؛

روسیه و اردن برای تشکیل اتاق جنگ مبارزه با داعش به تفاهم رسیدند

یک پایگاه خبری وابسته به اسرائیل مدعی شد که روسیه و اردن با هدف همکاری در زمینه مبارزه با داعش اتاق جنگ مشترکی را تشکیل داده اند.

به گزارش پایگاه خبری «دبکافایل» وابسته به رژیم صهیونیستی اسرائیل مدعی شد که قصد روسیه از تشکیل واحد فرماندهی مشترک با اردن، احیاء تسلط ارتش سوریه بر نواحی جنوبی تحت اشغال معارضین سوری است.

گفته می شود که تمایل اردن در جهت همکاری با روسیه را می توان به منزله دور شدن مواضع این کشور از متحدان عرب، آمریکایی و صهیونیسم در رویارویی با تشدید بی ثباتی در منطقه به حساب آورد.

در همین رابطه منابع اطلاعاتی رژیم صهیونیستی اسرائیل مدعی شدند که اقدام «عبدالله دوم» پادشان اردن به تاسیس اتاق جنگ مشترک با روسیه می تواند تاثیر جدی بر نحوه تصمیم گیری های سیاسی در منطقه داشته باشد.

اردن تحت امر مرکز فرماندهی که در شمال «امّان»، پایتخت، قرار دارد در همراهی با آمریکا و عربستان از مخالفین «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه محسوب می شود.

دبکافایل با استناد به منابع اطلاعاتی واشنگتن و مسکو مدعی است که خبر تشکیل اتاق جنگ مسکو- امّان از روز 13 ژانویه و بلافاصله پس از پایان مکالمه تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با عبدالله دوم منتشر شده است.

دبکافایل مدعی است که اگرچه مقامات اردن از همکاری های تازه با روسیه به عنوان یک اقدام لجستیکی در جهت هماهنگی هر چه بهتر همه طرف های درگیر با داعش یاد می کند، از این پس اغلب تلاش های نظامی و اطلاعاتی تحت فرماندهی اتاق جنگ مسکو – امّان انجام خواهد شد.

گفته می شود که اردن متعهد شده تا حمایت خود را از معارضین به اصطلاح میانه رو سوری که بخش های بزرگی از جنوب سوریه را تحت اشغال خود دارند، قطع کند.

این خبر در صورت صحت می تواند به ضرر رژیم صهیونیستی اسرائیل که از حامیان گروه های معارض سوری محسوب می شود، تمام شود چرا که بر خلاف میل تل آویو، تاسیس یک واحد فرماندهی جدید موجب تقویت ارتش سوریه خواهد شد. به این ترتیب مسکو می تواند با دور زدن اسرائیل، به هدف خود مبنی بر تسلط دوباره نیروهای اسد بر جنوب سوریه نائل شود.

مهر

018970260400-2.jpg

دستگیری دانشگاهیان ترکیه به دلیل امضای بیانیه حمایت از کردها

علیه ۱۲۰۰ دانشگاهی ترکیه اعلام جرم شده است. ۲۱ نفر که ۱۲ پژوهشگر ارشد در میان آنان هستند دستگیر شده‌اند. امضای بیانیه‌ای که از دولت ترکیه خواسته به سیاست انهدام و تبعید کردها پایان دهد دلیل این دستگیری‌ها بوده است.

نیروهای امنیتی ترکیه ۲۱ نفر را به اتهام امضا کردن یک بیانیه (پتیشن) که خواهان از سرگیری مذاکرات صلح با کردهای این کشور است دستگیر کردند. ۱۲ پژوهشگر ارشد این کشور جزو دستگیرشدگان هستند.

بیشتر دستگیرشدگان از دانشگاه قوجاایلی در نزدیکی استانبول هستند. این افراد صبح روز جمعه ۱۵ ژانویه در منازل خود دستگیر شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از شبکه ترکی NTV در بیانیه‌ای که این افراد امضا کرده‌اند، نوع برخورد حکومت ترکیه با کردهایی که در مناطق جنوب شرقی این کشور زندگی می‌کنند مورد نقد قرار گرفته است.

عنوان بیانیه مزبور که روز دوشنبه ۱۱ ژانویه منتشر شد، این است: "ما بخشی از این جنایات‌کاران نخواهیم بود". نویسندگان بیانیه، دولت محافظه‌کار ترکیه را متهم کرده‌اند که در قبال کردها "سیاست انهدام و تبعید" را در پیش گرفته است. آنها از مسئولان خواسته‌اند تا به "قتل‌عام سازماندهی‌شده و تبعید کردها و سایر مردم در کشور" پایان دهند.

امضا کنندگان این بیانیه همچنین خواهان پایان دادن به حکومت نظامی در مناطق کردنشین شده‌اند. بیانیه مذکور به امضای بیش از هزار نفر رسیده است. نوام چامسکی روشنفکر چپ آمریکایی نیز در میان امضاکنندگان است.

رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور و احمد داوداوغلو نخست‌وزیر ترکیه امضاکنندگان این بیانیه را متهم به طرفداری از تروریسم کردند. پس از آن مراکز امنیتی ترکیه تحقیقات درباره این بیانیه و امضاکنندگان آن را آغاز کردند. علیه بیش از ۱۲۰۰ دانشگاهی از ۹۰ دانشگاه ترکیه به اتهام "توهین به حکومت" از طریق امضای این بیانیه اعلام جرم شده است.

پس از شکست آتش‌بس میان دولت ترکیه و حزب کارگران کردستان پ‌ک‌ک در ماه ژوئیه گذشته، دامنه درگیری‌های خشونت‌بار بین دو طرف روز به روز گسترده‌تر می‌شود. در جریان این درگیری‌ها تا کنون صدها نفر کشته شده‌اند.

بیشتر شهرها در مناطق کردنشین ترکیه در محاصره نیروهای دولتی هستند و اجازه خروج از شهر به ساکنان داده نمی‌شود.

DW

1419664530039400.jpg

دمیرتاش تحصیلات دانشگاهی اردوغان را زیر سوال برد

رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه ضمن انتقاد از واکنش شدید رییس‌جمهور این کشور به اقدام دانشگاهیان داخلی و خارجی در اعتراض به درگیری‌های اخیر، صحت مدرک دانشگاهی وی را زیر سوال برد.

صلاح‌الدین دمیرتاش، رهبر حزب دموکراتیک خلق ترکیه طی اظهاراتی ضمن تاکید بر ضرورت حمایت جامعه دانشگاهی از بیانیه اخیر دانشگاهیان در اعتراض به تداوم درگیری‌ها در جنوب شرق ترکیه درباره تحصیلات رجب طب اردوغان، ریس‌جمهور این کشور گفت: مردم ترکیه چیزی از زندگی دانشجویی اردوغان نمی‌دانند. ما هرگز دوستان دوران دانشگاه وی را ندیده‌ایم. سوال این است که اردوغان به عنوان رییس‌جمهوری که باید دست کم مدرک کارشناسی داشته باشد اصلا تحصیلات دانشگاهی خود را به پایان رسانده یا به همان دکترای افتخاری‌اش بسنده کرده است؟

دمیرتاش ادامه داد: مردم نباید از حمایت از صلح وحشت داشته باشند. دانشگاه‌ها باید از فضای آکادمیک حمایت کنند. این افراد آموزش دیده‌اند و باید یافته‌های خود را به کار گیرند. فضای دانشگاه باید آزاد باشد و از هیچ کسی حتی رییس‌جمهور دستور نگیرد. دانشگاهان وجدان جامعه هستند.

وی در ادامه اظهاراتش درباره تعطیلی حزب سابقش خاطرنشان کرد: تصمیم دادگاه در بازجویی از اعضای DTP مغایر با قانون بود.

ایسنا

5694528ec361882e3d8b400.jpg

سناتور آمریکایی:

عربستان و ترکیه بزرگترین تهدید برای صلح بین‌المللی

سناتور ایالت ویرجینیا عربستان سعودی و ترکیه را به عنوان بزرگترین تهدید برای صلح بین‌المللی برشمرد.

به گزارش راشا تودی، «دیک بلک» سناتور جمهوری‌خواه ایالت ویرجینیای آمریکا گفت که عربستان سعودی و ترکیه بزرگترین تهدید برای امنیت و صلح بین‌المللی محسوب می‌شوند.

وی اضافه کرد که وحشیگری مطلق عربستان سعودی به خاطر روابط دیرینه این کشور با آمریکا نادیده گرفته می‌شود و «رجب طیب اردوغان» رییس‌جمهوری ترکیه قصد ایجاد امپراطوری جدید عثمانی را داشته و از هر ابزاری برای رسیدن به این هدف استفاده می‌کند.

بلک گفت: «عربستان با توسعه وهابیت باعث شد تروریسم در دنیا گسترده شود. اردوغان نیز قصد ایجاد امپراطوری عثمانی را در ترکیه داشته و فردی حسابگر، شرور و خطری بزرگ برای جامعه بین‌المللی است.»

ایلنا

1751713222222-3.jpg

بغداد حمله داعش به نیروهای ترکیه در عراق را تکذیب کرد

فرماندهی عملیات‌های مشترک عراق، اظهارات «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در این رابطه که شبه نظامیان داعش به نیروهای ترکیه در شمال عراق حمله کرده‌اند را تکذیب کرد.

به گزارش اسپوتنیک، فرماندهی عملیات‌های مشترک عراق، اظهارات «رجب طیب اردوغان»، رئیس جمهور ترکیه در این رابطه که شبه نظامیان داعش به نیروهای ترکیه در شمال عراق حمله کرده‌اند را تکذیب کرد.

منابع آگاه، امروز – شنبه - خبر دادند که فرماندهی عملیات مشترک عراق، ادعای حمله نیروهای داعش به مواضع نیروهای ترکیه در «بشیقه» را تکذیب کرده است.

همچنین گزارش‌ها حاکی از آن است که فرماندهی نیروهای مشترک عراق، تکذیب کرده است و آنچه برخی از رسانه‌ها، از قول رئیس جمهور ترکیه مبنی بر درگیری میان نیروهای ترکیه، در داخل خاک عراق و تروریست‌های داعش، نقل کرده‌اند.

ایلنا

747857400.jpg

سوریه با ارسال نامه‌هایی به شورای امنیت و سازمان ملل؛

ترکیه، عربستان، قطر و شرکایشان حامی تروریست‌ها هستند

وزارت خارجه سوریه با ارسال نامه‌هایی به شورای امنیت و سازمان ملل تاکید کرد که اقدامات تروریستی در شهرهای مختلف سوریه نتیجه حمایت مالی و تسلیحاتی ترکیه، عربستان، قطر و شرکای آنها از گروه های تروریستی است.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، در نامه‌های وزارت خارجه سوریه خطاب به دبیرکل سازمان ملل و رئیس شورای امنیت آمده است: اقدامات تروریستی که شهرها و روستاهای مختلف سوریه شاهد آن است نتیجه حمایت تسلیحاتی و مالی ترکیه، عربستان، قطر و شرکای آن ها از گروه‌های تروریستی است.

در این نامه تاکید شده است: گروه‌های تروریستی عامدانه شهرهای سوریه را با استفاده از انفجارهای انتحاری و حملات بی‌هدف ویران می‌کنند و سعی دارند تا دستاوردهای آشتی ملی را از بین ببرند.

در این نامه‌ها آمده است: ما شاهد ادامه یافتن جنایت‌های داعش و جبهه النصره و گروه‌های تروریستی دیگر علیه غیرنظامیان در شهرهای مختلف سوریه از جمله حلب و حمص و کشته و زخمی شدن تعداد زیادی از بی‌گناهان هستیم به طوری که گروه‌های تروریستی وابسته به "جیش الاسلام" که از حمایت عربستان برخوردار است شهر دمشق را مورد هدف قرار داده است.

در این نامه‌ها تاکید شده است، تروریست‌ها روز دوشنبه با استفاده از 200 کیلوگرم مواد منفجره در یک خودروی بمب گذاری شده منطقه حی الزهرا در شهر حمص را مورد هدف قرار دادند که به دنبال آن تعداد زیادی از سوری‌ها کشته و زخمی شدند. این انفجارها همچنین مراکز درمانی و بهداشتی را مورد هدف قرار می‌دهد. این تلاش‌های گروه‌های تروریستی برای هدف قرار دادن شهرهای سوریه در چارچوب اقدامات آنها برای ناامن کردن آرامشی است که طی روزهای گذشته شاهد آن بوده‌ایم و در سایه آن کمک‌های بشردوستانه به این مناطق ارسال شده بود.

در نامه‌های وزارت خارجه سوریه تاکید شده است: برخی کشورها مانند آمریکا، انگلیس و فرانسه که عضو دائم شورای امنیت هستند مانع اتخاذ مواضعی می‌شوند که اقدامات این گروه‌های تروریستی را محکوم می‌کند و این مساله باعث تشویق کردن این گروه‌های تروریستی به ادامه دادن جنایت‌هایشان شده و نشان دهنده عدم جدیت این کشورها در مبارزه با تروریسم است.

در این نامه‌ها آمده است: دولت سوریه بار دیگر تاکید می‌کند که به مبارزه با تروریسم ادامه می‌دهد و از ملت و سرزمین خود حمایت کرده و برای تحقق دستاوردهای بیشتری در چارچوب آشتی ملی ادامه می‌دهند و از شورای امنیت و سازمان ملل می‌خواهد تا به وظایف خود در مبارزه با تروریسم ادامه دهد.

ایسنا

1071675400.jpg

ارتش عراق تقریبا 50 درصد اراضی تحت اشغال داعش را آزاد کرده است

ارتش عراق 48 درصد اراضی را که از تابستان سال 2014 و تا همین چندی پیش تحت اشغال گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) بودند، از شر داعشی ها آزاد کرده است.

سعد الحدیثی، رئیس مرکز اطلاع رسانی وابسته به دولت عراق ضمن اعلام این مطلب بويژه به پیروزی نیروهای مسلج دولتی در شهر رمادی اشاره کرد که روز دوشنبه رسما اعلام شد. سعد الحدیثی گفتک"آزاد سازی رمادی یک پیروزی استراتژیک است که امکان داد روند آزاد سازی اراضی تحت اشغال داعش سرعت پیدا کند".

حید عبادی، نخست وزیر عراق روز دوشنبه اعلام کرد:" سال 2016 سال پیروزی بزرگ و نهایی و سال پایان دادن به حضور داعش در عراق خواهد بود".

اسپوتنیک

13940903000558400.jpg

پیشروی‌های چشمگیر ارتش سوریه در شمال کشور با حمایت روسیه

ارتش سوریه با حمایت جنگنده‌های روسی در استان لاذقیه توانست کنترل بخشی از مرزهای خود با ترکیه و سه بلندی مهم را به دست بگیرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، سرگئی رودسکوی، فرمانده مرکز عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد: نیروهای دولتی سوریه با حمایت جنگنده‌های روسی توانستند در استان لاذقیه کنترل بخشی از مرزهای خود با ترکیه و سه بلندی مهم را به دست بگیرند.

رودسکوی اظهار داشت: نیروهای سوری در استان لاذقیه در دو محور شمالی و شرقی پیشروی کردند و در حال حاضر کنترل طرف چپ رودخانه بزرگ واقع در مرزهای مشترک سوریه-ترکیه تا شهرک الصراف و دو محور کبانه و السرمانیه در دست نیروهای سوری قرار دارد و همچنین این نیروها کنترل سه بلندی مهم را به دست گرفته‌اند.

فرمانده مرکز عملیات ستاد کل نیروهای مسلح روسیه افزود: نیروهای سوری به تازگی موفق شده‌اند کنترل دو شهر و یک بلندی بسیار با اهمیت از نظر تاکتیکی در استان حلب را نیز به دست بگیرند.

وی با اشاره به گسترش منطقه امن در اطراف فرودگاه کویرس در استان حلب گفت: در روزهای اخیر دو شهر در شمال این فرودگاه و یک بلندی مهم تاکتیکی به نام بلندی شربع آزاد شدند.

رودسکوی تاکید کرد: نیروهای دولت سوریه در تمامی محورها پیشروی کرده و در دو استان لاذقیه و حلب و ریف دمشق پیشروی بزرگی داشتند. همچنین آنان بر یک سد استراتژیک بر رودخانه فرات کنترل یافتند.

ایسنا

11201214221535.jpg

حسنین هیکل:

مصر در مورد سوریه اشتباه کرد و این کشور را تنها گذاشت

محمد حسنین هیکل نویسنده و روزنامه نگار سرشناس مصری گفت که قاهره در مورد سوریه اشتباه کرد و به جای اینکه در مواجهه با تهدیداتی که در معرض آن قرار دارد در کنار این کشور باشد، دمشق را تنها گذاشت.

به گزارش خبرگزاری سانا از قاهره، هیکل افزود: مصر در قبال سوریه کوتاهی کرد و در مورد بحران این کشور دست به هیچ ابتکار عملی نمی زند و منتظر برقراری ارتباط از جانب دیگران شد.

این نویسنده مصری یادآور شد: سوریه خود را در جنگ تنها دید و همین مسئله باعث افزایش نگرانی ها و مشکلات این کشور شد و قدرت های بین المللی نیز برای نفوذ به داخل سوریه از این مسئله سوء استفاده کردند و زمانی که دمشق در معرض تهدید قرار دارد ساده ترین مسئله این است که قاهره در کنار آن باشد.

هیکل با اشاره به اینکه مشرق جهان عرب و قلب آن سوریه در معرض تهدید بزرگ قرار دارد، افزود: مسلما آنگونه که برخی تصور می کنند این تهدید ایران نیست، بلکه تهدید اصلی ناشی از زیاده خواهی های رژیم صهیونیستی است.

وی خواستار گفت و گو و تماس با تمام طرف های سوری از جمله دولت سوریه و اطمینان دادن به ملت سوریه شد.

ایرنا

018944332400.jpg

الرمادی آزاد شد

ارتش عراق آخرین خط مقاومت داعش در الرمادی را شکست و تقریبا این شهر را از دست تروریست‌ها آزاد کرد.

به گزارش راشا تودی، سخنگوی نیروهای عراقی از سقوط آخرین پایگاه شبه نظامیان داعش در شهر الرمادی واقع در استان الانبار، خبر داد.

سخنگوی نیروهای ضد تروریسم عراق گفت: «به دست گرفتن کنترل این پایگاه به منزله شکست داعش در الرمادیی است.»

وی همچنین تاکید کرد این پایگاه کاملا تحت کنترل نیروهای عراقی بوده و هیچ شبه نظامی داعشی در آن حضور ندارد.

ایلنا

2400-2.jpg

مقام روس:

استقرار اس-400 حریم هوایی سوریه را سروسامان داده است

ژنرال «ویکتور بوندارف» فرمانده نیروی هوافضای روسیه گفت، استقرار سامانه های پدافند موشکی روسی اس-400 در سوریه به حریم هوایی این کشور سر و سامان بخشیده است.

بوندارف امروز (یکشنبه) در گفت و گو با شبکه دوم تلویزیون دولتی روسیه گفت: مجموعه های اس-400 در اواخر ماه نوامبر در سوریه مستقر شد و از آن زمان به بعد حریم هوایی سوریه بهبود یافته است.

روسیه پس از آن که جنگنده ترکیه یک بمب افکن سوخو-24 این کشور را در حریم هوایی سوریه سرنگون کرد تصمیم به استقرار سامانه های اس-400 در این کشور گرفت که در پایگاه هوایی «حمیمم» محل استقرار هواپیماهای نظامی روسی مستقر شده است.

«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به تازگی اعلام کرد با استقرار سامانه پدافند موشکی اس-400 در سوریه دیگر نمی توانند مانند گذشته به حریم هوایی این کشور تجاوز کنند.

وی در کنفرانس مطبوعاتی سالانه در حضور صدها خبرنگار روس و خارجی گفت: مقام های ترکیه تصور می کردند (با سرنگونی هواپیمای روسی) از سوریه فرار می کنیم. روسیه آن کشوری که فکر می کنید نیست. برعکس حضور نظامی خود را در سوریه افزایش دادیم و تعداد هواپیماهای روسی در این کشور افزایش یافته است. در آنجا هیچ گونه سیستم پدافند هوایی روسی وجود نداشت اما الان اس-400 مستقر شده است.

پوتین گفت: اگر قبلا هواپیماهای ترکیه در سوریه جولان می دادند و حریم هوایی این کشور را نقض می کردند الان بگذار پرواز کنند.

مجموعه های پدافند موشکی اس 400 یا تریومف (در طبقه بندی ناتو اس.ای-21) پیشرفته ترین تسلیحات پدافند موشکی روسی است که قادر به هدف قرار دادن هواپیماها تا برد 400 کیلومتر و موشک های تاکتیکی تا شعاع 60 کیلومتر است.

ایرنا،

CUVDey4UEAE8400.jpg

ارتش سوریه:

فرار تروریست‌ها به ترکیه دو برابر شده است

همزمان با کشته و زخمی شدن تعدادی از افراد مسلح در عملیات منحصر به فرد ارتش سوریه، جیش الفتح خواهان بسیج عمومی برای جنگ با نیروهای دولتی سوریه شد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، ارتش سوریه در ادامه عملیات خود برای آزادسازی مناطق این کشور از دست تروریست‌ها، عملیاتی منحصر به فرد را علیه افراد مسلح "حرکة المثنی و الویة الفرقان" در شهرک کفرشمس در حومه درعا انجام داد.

طی این عملیات تعدادی از افراد مسلح کشته و زخمی شدند.

به گفته منابع سوری، این عملیات با منفجر کردن چند بمب در دو منزل که تروریست‌ها برای حمله به پایگاه‌های ارتش سوریه در آنجا کمین کرده بودند، انجام شد.

در همین راستا و به دنبال پیشروی ارتش سوریه و هم‌پیمانانش در حومه حلب و لاذقیه گروه مخالف جیش الفتح خواهان بسیج عمومی علیه نیروهای دولتی سوریه و هم‌پیمانانش شد.

جیش الفتح در بیانیه خود اعلام کرد: جنگ امروز دیگر با نظام روسیه نیست بلکه با رافضی‌هایی است که خشم و کینه خود را سر اهل تسنن خالی کرده‌اند.

ارتش سوریه اخیرا دامنه مناطق تحت سیطره خود در حومه جنوبی حلب را افزایش داده و کنترل مناطق زیادی در حومه این استان را در دست گرفت.

در حومه لاذقیه نیز ارتش سوریه کنترل کوه استراتژیک النوبه را در دست گرفت.

در حال حاضر ارتش سوریه عملیات‌هایی را در حومه استان‌های حلب، لاذقیه، حماه، حمص، منطقه جوبر دمشق، منطقه المرج و شهر حرستا انجام می‌دهد.

در همین راستان سخنگوی ارتش سوریه اعلام کرد که تعداد تروریست‌هایی که در نتیجه پیشروی ارتش سوریه به ترکیه فرار می‌کنند دو برابر شده و اختلافات میان رهبران گروه‌های تروریستی نیز بالا گرفته است.

به گفته این سخنگو، ارتش سوریه با کمک روسیه وارد نبرد سخت با گروه‌های تروریستی شده و به پیشروی در تمامی مناطق دست یافته است.

این سخنگو اعلام کرد که ارتش سوریه کنترل بیش از 65 شهرک، مزرعه و مراکز دیگر را در حومه جنوبی و غربی حلب در دست گرفته است.

سخنگوی ارتش سوریه اعلام کرد که نیروهای دولتی این کشور با کمک نیروهای دفاع مردمی به پیشروی خود در حومه شمالی لاذقیه نیز ادامه داده و کنترل شهرک‌های عطیره، الکبیر، رویسه و ارتفاعات دیگری را در دست دارند.

به گفته این سخنگو، نیروی هوایی ارتش سوریه از 17 تا 26 ماه جاری میلادی 168 سورتی پرواز را علیه 590 هدف تروریستی در حومه دمشق، حمص، حماه، ادلب و حلب انجام داده است.

​ایسنا

CW17T7qWsAAOlpc400.jpg

یک تروریست ترک به تجارت نفت سوریه به ترکیه اعتراف کرد

خبرگزاری رسمی سوریه اعلام کرد: یک تروریست ترک عضو گروه تروریستی داعش، به مشارکت خود در فروش نفت مسروقه از سوریه به ترکیه اعتراف کرد.

به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، «محمود غازی تاتار» تروریست اهل استان «آدیامان» ترکیه که توسط یگان های حمایت مردمی در شمال سوریه دستگیر شد، اعتراف کرد: داعش که دچار مشکلات اقتصادی بود، توانست با سرقت نفت مناطق تحت سیطره خود در سوریه و فروش آن به ترکیه، مشکلات مالی خود را حل کند.

عضو گروه تروریستی داعش همچنین اعتراف کرد که وی در استان آدیامان آموزش های ایدئولوژیک دیده است و پس از آن به کمک اعضای داعش توانسته است از شهر کیلیس وارد شهر جرابلس در سوریه شود تا به عناصر تروریستی ملحق شود.

وی در ادامه گفت پس از آنکه وارد سوریه شد، تحت آموزش های نظامی و ایدئولوژیک قرار گرفته اما برای تبدیل شدن به یک عامل انتحاری مخالفت کرده است.

این عضو داعش افزود: اشخاصی در این گروه تروریستی فعالیت می کنند که تابعیت ترک دارند اما وابسته به داعش نیستند و تنها برای نظارت بر نیروهای داعشی هنگام آموزش حضور دارند.

تاتار ضمن اعتراف به اینکه تعداد تروریست های ترک در گروه تروریستی داعش در سوریه به بیش از هزار تن می رسد، گفت: داعش سوخت مازوت و بنزین را روزانه از طریق نفتکش ها وارد ترکیه می کند و از طریق تجارت نفت سوریه به ترکیه سود فراوانی بدست می آورد.

این در حالی است که 'آناتولی انتونوف' وزیر دفاع روسیه در کنفرانس مطبوعاتی خود در آغاز ماه جاری میلادی نیز گفت: مقام های بلند پایه ترک از جمله رجب طیب اردوغان و خانواده وی در خرید نفت مسروقه توسط داعش از سوریه و عراق دست دارند.

در همین حال روزنامه ای. بی. سی ترکیه نیز به تازگی اعلام کرد دادگاه های ترکیه 500 تروریست را طی سال جاری به بهانه عدم ارتکاب جرم آزاد کرده است.

بر اساس گزارش سانا، تروریست های داعش با حمایت غرب و برخی کشورهای منطقه ای از جمله عربستان و ترکیه توانستند به کشورهایی مانند سوریه و عراق نفوذ کنند و برخی از مناطق این دو کشور را به اشغال خود در آورند.

این گروه تروریستی تاکنون جنایت های بسیاری را مرتکب شده و ضمن کشتن هزاران تن در سوریه و عراق، باعث آوارگی میلیون ها تن در خارومیانه شده است.

ایرنا

187505400.jpg

خبرگزاری آلمان:

داعش بیش از 800 زن را در موصل اعدام کرده است

منابع امنیتی عراق در استان نینوا روز شنبه اعلام کردند که عناصر تروریستی داعش از آغاز اشغال موصل در ژوئن (خرداد/ تیر) سال گذشته تاکنون بیش از 800 زن را در این شهر اعدام کرده است.

به گزارش خبرگزاری آلمان، سرتیپ ذنون السبعاوی پلیس استان نینوا گفت: تروریست های داعش از آغاز اشغال موصل در 10 ژوئن (خرداد/تیر) سال گذشته تاکنون حدود 837 زن را اعدام کردند.

وی افزود: این تعداد زن اعدام شده، آماری است که پزشکی قانونی موصل پس از دریافت اجساد زنان قربانی شده به دست عناصر داعش، منتشر کرده است.

سبعاوی گفت: اغلب این زنان پس از حکم دادگاه به اصطلاح شرعی داعش، به ضرب گلوله به قتل رسیده اند و سپس اجسادشان به پزشکی قانونی تحویل شده است.

این منبع عراقی ادامه داد: اکثر زنانی که اعدام شدند نامزد انتخابات پارلمان، شورای استان، کارمندان ادارات دولتی در استان نینوا، حقوقدان، عضو کمیسیون عالی انتخابات و همچنین زنان خانه دار بودند که اعضای داعش آن ها را به بهانه های مختلف به قتل رسانده است.

بر اساس این گزارش، عناصر تروریستی داعش خرداد ماه سال گذشته به صورت غافلگیرانه و البته با حمایت های مالی و تسلیحاتی غرب و برخی کشورهای منطقه از جمله عربستان و ترکیه برخی استان های عراق از جمله موصل را به اشغال خود در آورد.

این گروهک تروریستی تاکنون جنایت های وحشتناکی در نقاط مختلف این کشور مرتکب شده است.

ایرنا

935012400.jpg

سرویس اطلاعاتی روسیه تقریبا 12 هزارکامیون نفتکش را در مرز ترکیه و عراق مشاهده کرده است

سرویس اطلاعاتی روسیه تقریبا 12 هزار کامیون نفتکش را در گذرراه مرزی زاخو مرز ترکیه و عراق مشاهده کرده است.

سرلشکر سرگئی روتسکوی ، رئیس اداره کل عملیات ستاد کل نیروی های مسلح روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز جمعه ضمن اعلام این مطلب گفت در لحظه فیلم برداری در ناحیه زاخو 11775 کامیون نفتکش در دو سوی مرزترکیه و عراق از جمله 4530 کامیون در خاک ترکیه و 7245 کامیون در خاک عراق قرار داشت".

روتسکوی افزود نفت استخراجی هم در عراق و هم در سوریه از این گذرراه مرزی عبور می کند.

کامیون های نفتکش تروریست ها در سوریه به شکل کامیون های معمولی در آورده شده و شب ها حرکت می کنند.

سرلشکر سرگئی روتسکوی ، رئیس اداره کل عملیات ستاد کل نیروی های مسلح روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز جمعه ضمن اعلام این مطلب افزود تروریست ها چنین کاری را برای استتار کردن کامیون های نفتکش در برابر نیروی هوایی روسیه انجام داده و شب ها به صورت کاروان های متشکل از چند ده کامیون حرکت می کنند.

نیروی هوایی روسیه طی یک هفته تاسیسات جدید استخراج و پالایش نفت مورد استفاده تروریست ها و همچنین 17 کاروان کامیون های نفتکش را مندم کرده است و تعداد کامیون های نفتکشی که از زمان آغاز عملیات هوایی روسیه منهدم شده اند، بیش از دو هزار دستگاه است.

این مطلب را سرلشکر سرگئی روتسکوی ، رئیس اداره کل عملیات ستاد کل نیروی های مسلح روسیه در یک کنفرانس مطبوعاتی در روز جمعه اعلام کرد.

اسپوتنیک

alosh0400.jpg

در یک حمله هوایی؛

سرکرده «جیش الاسلام» کشته شد

سرکرده گروه تروریستی «جیش الاسلام» در یک حمله هوایی در حومه دمشق کشته شد.

به گزارش رویترز، «زهران علوش»، سرکرده جیش‌الاسلام، یکی از گروه‌های شبه‌نظامی در حومه دمشق، در یک حمله هوایی به مقر اصلی این گروه، کشته شد.

گزارش‌ها حاکی از آن است که مقر مخفی این گروه که بزرگ‌ترین گروه شبه‌نظامی منطقه است و هزاران نیرو دارد، توسط هواپیماهای روسی هدف قرار گرفته است.

از زمانی که روسیه یک کمپین هوایی گسترده را برای هدف قرار دادن گروه‌های تروریستی آغاز کرده است، چندین نفر از رهبران گروه‌های شبه‌نظامی کشته شده‌اند.

گروه شبه‌نظامی جیش‌الاسلام با هزاران جنگجوی آموزش‌دیده، بزرگ‌ترین گروه تروریستی منطقه است.

پیش از تاسیس جیش‌الاسلام، زهران علوش، گروه «لواء‌الاسلام» یا «تیپ‌ اسلام» را با پدرش عبدالله، یک روحانی سلفی‌ سعودی تاسیس کرده بود .علوش از لحاظ ایدئولوژیکی در تقابل با داعش و القاعده بود.

ایلنا

surya400.jpg

اجرای توافق برای خروج عناصر داعش از مناطق جنوبی دمشق و اردوگاه یرموک

دولت سوریه اعلام کرد که توافق با گروه تروریستی داعش برای خروج اعضای این گروه به همراه خانواده‌هایشان از مناطق جنوبی دمشق نهایی شده و به زودی این افراد جنوب دمشق را ترک خواهند کرد.

به گزارش شبکه روسیه الیوم، بنابر گفته یک منبع عالی رتبه در دولت سوریه که خواست نامش فاش نشود مرحله اول این توافق شامل خروج چهار هزار شبه نظامی وابسته به گروه تروریستی داعش از مناطق القدم و حجرالاسود در جنوب دمشق خواهد بود که این افراد به همراه خانواده‌هایشان به شهر رقه در شمال سوریه منتقل خواهند شد.

دولت سوریه تاکید کرد که پس از خروج اعضای داعش از مناطق جنوبی دمشق این مناطق تحت کنترل ارتش سوریه در خواهد آمد و دیگر گروههای مخالف سوری نیز در آنجا حضور نخواهند داشت.

به گفته منابع داخلی در سوریه داعش اقدامات خود را در جنوب سوریه برای انتقال اعضای خود آغاز کرده و خودروهایی را برای این منظور به حومه دمشق آورده است.

خبرگزاری اسپوتنیک روسیه نیز به نقل از یک منبع "آگاه" اعلام کرد که انتقال اعضای داعش از جنوب دمشق ظرف چند ساعت آتی آغاز خواهد شد.

این منبع تاکید کرد: مرحله دوم انتقال اعضای داعش از شنبه آغاز می‌شود و شامل پنج هزار عضو این گروه تروریستی است که در اردوگاه فلسطینی یرموک حضور دارند. بنابر توافقی که میان دولت سوریه و رهبران داعش با میانجی‌گری یک طرف سوم به امضا رسیده این نیروها به همراه خانواده‌هایشان از شنبه خروج به سمت شهر رقه را آغاز می‌کنند.

بنابر توافق مذکور تروریست‌های داعش مجاز هستند تا سلاح‌های سبک خود و آنچه را که قابل حمل است با خود ببرند و سلاح‌های سنگین و دیگر تسلیحات خود را منهدم کنند.

احمد المجدلانی، عضو کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین اعلام کرد که وساطت این توافقنامه برعهده دفتر استفان دیمیستورا، فرستاده سازمان ملل به سوریه انجام شده است.

وی هرگونه میانجی‌گری سازمان آزادی بخش فلسطین در این توافق را رد و تاکید کرد که این سازمان با دولت سوریه از نزدیک اوضاع در اردوگاه‌های فلسطینی در سوریه را زیر نظر دارد.

اوایل سال جاری میلادی گروه تروریستی داعش توانست به اردوگاه یرموک که پیشتر بخش‌هایی از آن به تصرف دیگر گروه‌های مخالف سوری درآمده بود وارد شود و بخش‌های زیادی از این اردوگاه در جنوب دمشق را به کنترل خود درآورد.

ایسنا

syriagraphic400-4-2.jpg

وال استریت ژورنال:

دولت اوباما پیش از بحران سوریه برای کودتا علیه اسد تلاش می‌کرد

وال استریت ژورنال به نقل از منابع آمریکایی و عربی گزارش داد، دولت اوباما سال‌ها با عناصری از نظام سوریه در تماسی مخفیانه بود و تلاشی مذبوحانه برای کاهش خشونت و کناره‌گیری بشار اسد از قدرت به کار بسته بود.

به نوشته وال استریت ژورنال، پیش از آن آمریکا به دنبال شکاف‌هایی در نظام سوریه بود تا با سوءاستفاده از آن بتواند کودتای نظامی به راه بیندازد اما به موارد چندانی دست نیافت. این تلاش‌ها بیانگر آن است که چطور دولت باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا تلاش داشت تا در امور داخلی سوریه مداخله کند.

بر خلاف آنکه تلاش‌های مخفیانه کاخ سفید برای برقراری تماس در برخی کشورها مثبت بوده اما تلاش در مورد سوریه هرگز به نتیجه‌ای مطلوب نرسید. این گزارش بر پایه مصاحبه با بیش از ده‌ها تن از مقام‌های کنونی و سابق آمریکا، کشورهای عربی و دیپلمات‌هاست. بسیاری از این تماس‌ها هرگز پیش از این گزارش نشده بودند.

مقام‌های آمریکایی می‌گویند که این تماس‌ها با نظام سوریه مناسب بوده و با تمرکز بر موضوعات خاصی آغاز شد. در آن زمان مقام‌های ارشد مستقیما و یا حتی به واسطه ایران و روسیه تماس‌هایی را برقرار می‌کردند.

به گفته برخی از مقام‌های سابق آمریکا و برخی از مقام‌های کنونی اروپا، در سال 2011 و زمانی که اعتراضات در سوریه به تدریج آغاز شد، مقام‌های اطلاعاتی آمریکا افسرانی را از اقلیت علوی‌های سوریه شناسایی کردند که می‌توانستند تغییر نظام را رهبری کنند.

یک مقام سابق دولت آمریکا گفت: سیاست کاخ سفید در سال 2011 این بود که شکاف‌هایی را در نظام سوریه بیابد و پس از آن با انگیزه دادن به مردم از شر اسد خلاص شود. اما دولت سوریه منسجم بود و اعتراضات هم ادامه یافت.

به گزارش وال استریت ژورنال، در اوت 2011 باراک اوباما علنا از بشار اسد، رئیس‌جمهوری سوریه خواست تا کناره‌گیری کند. پیام اصلی دولت آمریکا درباره اینکه اسد باید نهایتا کناره‌گیری کند، هرگز تغییر نکرد.

ایسنا

979838400.jpg

اندیشکده «امریکن انتر پرایز» مدعی شد

استفاده روسیه از پایگاه‌های ایران برای حمله به داعش؟

اندیشکده آمریکایی با استناد به تصاویر ماهواره‌ای و تحلیل‌ها، مدعی استفاده جنگنده، بمب‌افکن‌های روسیه از پایگاه‌های هوایی ایران از جمله نوژه همدان برای حمله به مواضع داعش در سوریه شد.

اندیشکده «امریکن انتر پرایز» در گزارشی با ادعای استفاده از فضا و پایگاه‌های هوایی ایران از سوی نیروی هوایی روسیه نوشت: به نظر می‌رسد ارتش ایران اجازه دسترسی و استفاده از پایگاه‌های هوایی خود را در حمایت از روسیه در حمله علیه مواضع مخالفان دولت سوریه می‌دهد.

به گزارش آفتاب، در این گزارش با اشاره به «اتکا بیشتر مسکو به ایران» در حمایت از دولت «بشار اسد» رییس جمهور سوریه آمده است: «ولادیمیر پوتین» رییس جمهور روسیه نیاز به دالان هوایی مطمئن و آشکاری برای حملات خود در سوریه دارد و این دالان هوایی ضرورتا از فضای ایران عبور می‌کند و این مسئله در هنگامه افزایش تنش بین ترکیه و روسیه است. واقعیتی‌که افزایش وابستگی روسیه به ایران را نشان می‌دهد‌.

بر اساس این گزارش، جنگنده‌های ایرانی بمب‌افکن‌های روس را در هنگام عبور از فضای کشور خود هدایت می‌کنند و در این ماموریت «توپولوف 160 بلک جک» (Tu-95MS Bear) ، «توپولف 95 ام اس» ( Tu-95MS Bear) و «توپولوف 22 ام» ( Tu-22M Backfire ) از اواخر نوامبر و از مسیر جنوب غربی ایران ماموریت علیه داعش در سوریه را آغاز کردند. این جنگنده ، بمب‌افکن‌ها با گذر از جنوب غربی تهران ، عبور از اصفهان و اهواز و گذر از بصره در عراق عازم عملیاتشان در سوریه شدند.

به نوشته این اندیشکده، تحلیل تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که حداقل در یک مورد جنگنده‌های پیشرفته روسی عازم عملیات سوریه یا در مسیر بازگشت از عملیات از پایگاه‌های هوایی ایران استفاده کردند. همچنین پایگاه‌هوایی شهید نوژه در شمال غربی ایران در استان همدان نیز از سوی جنگنده «سوخو 34 فول بک» و هواپیمای ترابری «ایلوشین 76» در 24 نوامبر سال جاری استفاده شده است.

در انتهای این گزارش آمده است: زمان رویت جنگنده سوخو 34 روسیه در پایگاه شهید نوژه همدان و انتظار برای هواپیمای ترابری ایلوشین 76 نشان می‌دهد که این جنگنده درصدد عملیات پشتیبانی و تعمیر یا جایگزینی نفرات و ترک فوری پایگاه مذکور بوده است.

آفتاب

347798400.jpg

بارزانی خواستار آماده شدن کردها برای رفراندوم استقلال کردستان عراق شد

رسانه‌های کرد روز سه‌شنبه اول دی گزارش دادند مسعود بارزانی رییس اقلیم کردستان عراق، از حزب دمکرات کردستان که ریاست آن را بر عهده دارد، خواسته است خود را برای برگزاری همه پرسی استقلال از عراق آماده کند.

به گزارش رادیو فردا، بارزانی همچنین از گروه‌ها و جریان‌های سیاسی در عراق خواسته است که در نظام حاکم بر این کشور بازنگری کرده و به کرد‌ها و دیگر اقلیت‌ها «فرصتی برای مشارکت واقعی» بدهند.

بارزانی سپتامبر گذشته گفته بود که آرزوی «استقلال» با چالش‌هایی از جمله جنگ علیه گروه «حکومت اسلامی»، بحران‌های خاورمیانه و کاهش قیمت نفت روبرو است.

او افزوده بود که برآورد شدن این آرزو نیازمند «تفاهم» با بغداد است.

شبکه خبری «رووداو» نزدیک به ریاست اقلیم کردستان عراق به نقل از یکی از رهبران حزب دمکرات کردستان عراق گزارش داده است: «بارزانی از شورای رهبری حزب خواسته است تا با گروه‌های سیاسی کرد به منظور توافق بر سر سازوکار اجرای همه پرسی استقلال گفت‌وگو کند».

بنا بر این گزارش، «قرار است به زودی جلسه‌ای مهم با حزب اتحادیه میهنی به ریاست جلال طالبانی برای بررسی درخواست بارزانی مطرح شود» اما «حزب دمکرات کردستان عراق برگزاری جلسه پارلمان اقلیم را برای بررسی این موضوع تا زمان تغییر رییس آن که از حزب گوران است، نمی‌پذیرد».

چندی پیش در پی تنش میان حزب دمکرات کردستان عراق و حزب گوران، نچیروان بارزانی نخست وزیر اقلیم، وزیران عضو حزب گوران را از دولت اخراج کرد.

حزب دمکرات کردستان عراق در بیانیه پایانی آخرین جلسه خود، به مسئله همه پرسی اشاره نکرده اما تاکید کرده است که «عراق در سایه وجود دیدگاه‌های مختلف، دارای افق روشنی برای عبور از بحران‌ها، پیامدهای اوضاع منطقه خاورمیانه و جنگ چند جانبه علیه تروریسم نیست».

این بیانیه از جریان‌های سیاسی عراقی خواسته که در «اوضاع جاری و سازوکار حکومتداری به گونه‌ای که حقوق اقلیت‌ها را حفظ کرده و ضامن مشارکت حقیقی اقلیم کردستان در مسائل سیاسی، اداری، نظامی و مالی باشد، بازنگری کنند».

این بیانیه همچنین از گروه‌های کرد خواسته است، «اوضاع اقلیم کردستان را به گونه‌ای که مسعود بارزانی رییس و دولت اقلیم بتوانند به وظیفه خود متناسب با حوادث و احتمال‌ها عمل کنند، سر و سامان دهند».

در همین حال کمیسیون انتخابات اقلیم کردستان عراق اعلام کرد اجرای هرگونه همه‌پرسی، نیازمند دستکم شش ماه زمینه‌سازی به علاوه تامین بودجه و فراهم شدن امکانات فنی و کارمندان لازم است.

در همین حال، شبکه لبنانی المیادین به نقل از یک منبع روس گزارش داده است که «یک مسئول برجسته کرد، به طور محرمانه مسئله همه پرسی استقلال اقلیم کردستان را با مقام‌های ترکیه و یکی از کشورهای عربی خلیج فارس به بحث گذاشته است».

این منبع افزوده است که «موافقت ترکیه و کشورهای خلیج فارس با برگزاری همه‌پرسی اقلیم کردستان مشروط به حمایت کرد‌ها از برپایی اقلیم سنی در عراق است».

بنا به گفته این منبع، «جلسه رهبران احزاب کرد به زودی در اربیل برگزار خواهد شد و قرار است در آن طرحی برای برگزاری همه‌پرسی استقلال اقلیم کُردستان در سال ۲۰۱۶ را بررسی کنند».

ملی مذهبی

xw400.jpg

اسپوتنیک:

اطلاعات تلفن همراه فرمانده داعشی حمایت ترکیه از تروریست‌ها را اثبات کرد

فرمانده نیروهای مردمی عراق گفت که تلفن همراه پیدا شده متعلق به یکی از فرماندهان داعش، حمایت ترکیه از این گروه تروریستی را ثابت می‌کند.

به گزارش اسپوتنیک، «جبار الماموری» یکی از فرماندهان نیروهای مردمی عراق گفت که اطلاعات تلفن همراه پیدا شده در کنار جسد یکی از اعضای ارشد داعش، حاکی از حمایت سرویس‌های امنیتی ترکیه از این گروه تروریستی است.

الماموری گفت: «تلفن همراهی که در کنار جسد یکی از رهبران داعش در مناطق شمالی استان صلاح‌الدین پیدا شد، حاوی پیام‌های متنی است که حمایت سرویس‌های اطلاعاتی ترکیه از داعش را ثابت می‌کند.»

وی افزود: «این تلفن همراه حاوی اطلاعات مهم دیگری نیز هست که اکنون امکان منتشر کردن آنها وجود ندارد.»

ایلنا

1946829400.jpg

«صلاح الدین دمیرتاش» برای دیدار با «لاوروف» به روسیه می‌رود

وزیر امور خارجه روسیه قرار است این هفته میزبان یکی از منتقدین «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه باشد تا با وی درباره تنش های اخیر مسکو – آنکارا گفتگو کند.

به گزارش ریانووستی، منابع آگاه از تصمیم «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه برای دیدار با «صلاح الدین دمیرتاش» از رؤسای حزب دموکراتیک خلق ترکیه در هفته جاری خبر دادند.

پیشتر، دمیرتاش که حزب متبوعش مدافع کردهای ترکیه است، در مصاحبه ای گفته بود که قرار است در روز پنجشنبه هفته جاری با لاوروف در مسکو دیدار کند. وی هدف از این دیدار را صحبت درباره تنش های اخیر بین ترکیه و روسیه عنوان کرده بود.

وی در گفته های خود تاکید کرد: بسیاری از مردم، صاحبان مشاغل و دانشجویان به واسطه تنش های اخیر متضرر شده اند و دولت ترکیه هم هیچ قدمی برای بهبود روابط برنمی دارد. «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهوری ترکیه همه درهای گفتمان را بسته است. در این میان، حزب دموکراتیک خلق هم تصمیم گیرنده است و می خواهد قدرتش را اعمال کند.

علاوه بر این، دمیرتاش از تصمیم حزب متبوعش برای افتتاح یک دفتر سیاسی در مسکو خبر داد.

دیدار لاوروف با رهبر حزب مدافع کردهای ترکیه در حالی انجام می شود که روابط مسکو – آنکارا به دلیل اقدام نیروهای ترک به سرنگونی یک فروند جنگنده روسی در آسمان سوریه و عدم عذرخواهی اردوغان از بابت این مسئله به شدت دچار تنش شده است. از سوی دیگر، سیاست اردوغان در به حاشیه راندن احزاب کرد موجب اختلاف شدید وی با رهبران حزب دموکراتیک خلق ترکیه شده است.

دولت آنکارا اعضای حزب دموکراتیک خلق را به حمایت از کردهای پ ک ک متهم می کند که از سال ۱۹۸۴ میلادی با آنها درگیر بوده است و اخیرا موج حملات خود علیه آنها را افزایش داده است.

مهر

1946792400.jpg

هشدار روسیه به نیروهای ائتلاف؛

به هواپیمای حامل «اسد» در سفر به ایران نزدیک نشوید

دولت مسکو علاوه بر اتخاذ تدابیر امنیتی برای اطمینان از سلامت رئیس جمهوری سوریه در سفر به ایران، به نیروهای ائتلاف درباره عواقب تهدید هواپیمای حامل وی هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری الجزیره، خروجی های رسانه ای منطقه از تصمیم مسکو برای اختصاص چهار فروند جنگنده روسی به منظور همراهی هواپیمای حامل «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه در سفر به ایران خبر دادند.

در این رابطه روزنامه لبنانی «الدیار» اعلام کرد که مسکو به نیروهای به اصطلاح ائتلاف آمریکایی مبارزه با داعش هشدار داده که به منظور جلوگیری از هرگونه درگیری هوایی از نزدیک شدن به هواپیمای حامل اسد خودداری کنند.

به گزارش الدیار، دلیل صدور چنین هشداری عبور هواپیمای حامل اسد از حریم هوایی عراق عنوان شده که در حال حاضر شاهد حضور نیروهای ائتلاف آمریکایی است.

در روز جمعه برخی از رسانه ها از سفر رئیس جمهوری سوریه به ایران در اواخر ماه میلادی جاری (دسامبر) یا اوایل ماه میلادی آینده (ژانویه) خبر دادند.

الدیار به نقل از یکی از منابع اطلاعاتی سوریه دلیل عدم اعلام تاریخ دقیق سفر اسد را به لزوم رعایت مسائل امنیتی نسبت داد.

بشار اسد در ماه اکتبر سال میلادی جاری (۲۰۱۵) نیز در اولین سفر خارجی خود بعد از چهار سال برای دیدار با «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه به مسکو رفت.

از سویی، «هانگ لی» سخنگوی وزارت امور خارجه چین دیروز دوشنبه اعلام کرد که پکن به زودی میزبان اسد خواهد بود.

به گفته هانگ لی، چین برای بهبود وضعیت سوریه از هیچ کمک و تلاشی فروگذار نخواهد کرد. این دعوت نیز به همین منظور برای انجام پاره ای گفتگوهای سازنده انجام می شود.

مهر

87633_orig.jpg

پکن از بشار اسد برای سفر به چین دعوت کرد

سخنگوی وزیر امورخارجه چین از دعوت قریب الوقوع رئیس جمهوری سوریه به پکن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «هونگ لی» در ادامه سخنان خود با اشاره به حضور «وانگ یی» وزیر امورخارجه چین در سازمان ملل اظهار داشت: پکن بزودی میزبان «بشار اسد» رئیس جمهوری سوریه خواهد بود.

وی در توضیح گفته خود افزود: این سفر بنا به دعوت دولت چین از وی صورت خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت امورخارجه چین همچنین گفت: چین برای بهبود وضعیت سوریه از هیچ کمک و تلاشی فروگذار نخواهد کرد. این دعوت نیز به همین منظور برای انجام پاره ای گفتگوهای سازنده انجام می شود.

مهر

d7c90220400.jpg

وزیر دفاع عراق خبر داد؛

تشکیل کمیته حقیقت یاب پیرامون بمباران مواضع عراقی ها توسط آمریکا

«خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق از تشکیل کمیته حقیقت یاب پیرامون بمباران مواضع نیروهای عراقی در نزدیکی شهر فلوجه توسط آمریکا خبر داد.

به گزارش پایگاه سومریه، «خالد العبیدی» وزیر دفاع عراق اعلام کرد وزارتخانه متبوعش کمیته تحقیقی را برای بررسی علل بمباران مواضع ارتش عراق در نزدیکی فلوجه توسط ائتلاف بین المللی تشکیل داده است.

وی گفت: در این بمباران ۹ تن از جمله یک افسر ارتش عراق کشته شدند.

این در حالی است که پیش از این «حاکم الزاملی» رئیس کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز گفته بود که شخصا پیرامون بمباران مواضع نیروهای عراقی توسط آمریکا تحقیق می کند. وی همچنین از این اقدام به عنوان «جنایتی ننگین» یاد کرده و محاکمه خلبانی که نیروهای عراقی را بمباران کرده بود، خواستار شد.

لازم به ذکر است جنگنده های آمریکایی روز جمعه مواضعی از ارتش عراق در نزدیکی فلوجه را مورد بمباران قرار دادند که در این حمله چند نیروی ارتش عراق کشته شدند.

از سوی دیگر در زمینه تحولات امنیتی جنگنده های ارتش عراق مواضع تکفیری ها در برخی نقاط از استان الانبار را بمباران کردند.

در همین حال وقوع یک انفجار تروریستی در منطقه ای واقع در حومه بغداد پایتخت عراق چند کشته و زخمی برجای گذاشت.

این تحولات در حالی است که ارتش عراق همچنان به عملیات نظامی برای پاکسازی کامل استان های صلاح الدین و الانبار ادامه می دهد.

مهر

ادامه