lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

...

Ted-Cruz400.jpg

نامزد ریاست جمهوری آمریكا:

نظام انتخابات در آمریكا فاسد است

تد كروز' نامزد ریاست جمهوری در آمریكا، نظام انتخاباتی در این كشور را فاسد و 'بزرگترین كلاهبرداری در تاریخ مدرن انتخابات' نامید.

تد كروز كه همراه با معاون خود 'كارلی فیورینا' در شبكه فاكس نیوز سخن می گفت، تاكید كرد:

ما در واشنگتن دو حزب نداریم، بلكه 'یك آشفتگی و فساد سیاسیِ دوحزبی' داریم.

كروز با اشاره به 'دونالد ترامپ' رقیب خود و 'جان بِینر' رئیس پیشین مجلس نمایندگان، هر دو از حزب جمهوری خواه و 'هیلاری كلینتون' نامزد حزب دموكرات، گفت: ترامپ، بینر و كلینتون، بخشی از همین نظام فاسد هستند و درست به همین دلیل است كه دونالد ترامپِ سرمایه دار، هم برای بینر چك می كشد و هم برای كلینتون.

وی در واكنش به ادعای ترامپ مبنی بر این كه او نامزد فراحزبی است، گفت: ترامپ نامزد غیر حزبی نیست. او سال ها هم به كلینتون و جان بینر كمك مالی كرده است.

ترامپ همین چند سال پیش 100 هزار دلار به بینر كمك مالی كرد.

تد كروز، نظام كنونی آمریكا را 'بزرگترین كلاهبرداری در تاریخ انتخابات مدرن' نامید.

سناتور تد كروز، خود عضو حزب جمهوری خواه است. 'جان بِینر' دیروز با ادبیاتی اهانت آمیز از 'كروز' انتقاد كرده و گفته بود اگر ترامپ نامزد حزب شود به او رای خواهد داد، اما حاضر نیست به تد كروز تحت هیچ شرایطی رای بدهد.

به گزارش فاكس نیوز ، 'تد كروز' و 'دونالد ترامپ' اكنون سرگرم رقابت درون حزبی برای كسب عنوان نامزدی حزب در انتخابات ریاست جمهوری امسال در آمریكا هستند. نامزد حزب جمهوری خواه، احتمالا با هیلاری كلینتون رقابت خواهد كرد.

ایرنا

0181138404030222220-3.jpg

ترکیه به دنبال قانون اساسی مذهبی است

رییس پارلمان ترکیه اعلام کرد، این کشور باید قانون اساسی بر اساس مذهب کشور داشته باشد. این اظهارات وی برخی نگرانی‌های مطرح در جامعه ترکیه را درباره اسلامی سازی قانون اساسی ترکیه تحت حاکمیت حزب عدالت و توسعه افزایش داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، اسماعیل قهرمان، رئیس پارلمان ترکیه اضافه کرد: به عنوان یک کشور مسلمان چرا باید در شرایطی خود را قرار دهیم که از دین خود دور شویم؟

هم چنین یک نماینده حزب عدالت و توسعه در کنفرانسی در استانبول گفت: ما در یک کشور مسلمان زندگی می‌کنیم. در نتیجه باید یک قانون اساسی اسلامی داشته باشیم. سکولاریسم دیگر یکی از ویژگی‌های قانون اساسی جدید نخواهد بود.

منتقدان بر این باورند که حزب عدالت و توسعه به خصوص رجب طیب اردوغان از زمان به قدرت رسیدن در سال 2002 در ترکیه، به دنبال حذف ویژگی‌های سکولاریسم است که توسط کمال مصطفی آتاتورک، بنیانگذار ترکیه مدرن در قانون اساسی کشور گنجانده شده است.

در طول دو سال گذشته دولت ممنوعیت‌هایی را درباره ورود زنان و دختران دارای پوشش سر به مدارس را حذف کرد.

در همین راستا کمال قلیچداراوغلو، رهبر حزب مردم جمهوری‌خواه یکی از منتقدان اصلی دراین باره است.

وی در پیامی در توئیتر نوشت: "بحران‌های به وجود آمده در خاورمیانه توسط کسانی ایجاد شده‌اند که همانند تو فکر می‌کنند، کسانیکه مذهب را ابزار سیاسی می‌کنند. سکولاریسم باعث ایجاد فضایی می‌شود که هر کس می‌تواند آزادانه مذهب خود را داشته باشد، آقای قهرمان!"

منبع ایسنا

82046803400.jpg

فقیران در امریكا رای نمی دهند

«برنی ساندرز» نامزد حزب دموكرات درانتخابات ریاست جمهوری آمریكا با بیان اینكه اقشار فقیر در جامعه امریكا در انتخابات شركت نمی كنند تصریح كرد درصورت مشاركت ٧٥ درصدی، امریكا با تغییرات اساسی روبه رو خواهد بود، اما حقیقت تلخ این است كه فقرا در آمریكا رای نخواهند داد.

به گزارش واشنگتن پست، ساندرز در گفت وگوی تلویزیونی با شبكه ان.بی.سی امریكا اذعان داشت، این حقیقت تلخ جامعه امروز امریكاست... باید گفت قشر فقیر امریكا رای نمی دهند.

وی بر این باور است كه علت اصلی باخت های وی در رقابت های درون حزبی دموكرات ها در برخی ایالت ها ناشی از همین عدم شركت قشر فقیر در انتخابات ریاست جمهوری است.

ساندرز با بیان اینكه در طول رقابت های انتخابات مقدماتی در جذب قشر جوان جامعه آمریكا موفق عمل كرده است، گفت؛ در جذب مشاركت قشر كم درآمد، موفقیت چندانی حاصل نشده است.

ساندرز در این مصاحبه كه قرار است روز یكشنبه پخش شود، اظهار داشت اگر اقشار كم درآمد، جوانان و طبقه كارگر در انتخابات شركت بیشتری داشته باشند، بطوری كه شاهد مشاركت ٧٥ درصدی در جامعه آمریكا باشیم، در كشور امریكا یك تغییر اساسی رخ خواهد داد.

ایرنا

Arabstoday-afsgs-400.jpg

بالا گرفتن تنش در عراق؛

تحصن نمایندگان پارلمان عراق برای برکناری سران سه‌گانه

به دنبال موکول شدن جلسه رأی‌گیری درباره کابینه جدید عراق به روز پنجشنبه، بیش از 50 نماینده در داخل پارلمان تحصن کرده و خواهان برکناری رؤسای سه‌گانه این کشور شدند.

به گزارش روزنامه رأی الیوم، عالیه نصیف، عضو پارلمان عراق اعلام کرد که بیش از 50 نماینده سه شنبه شب در صحن پارلمان عراق تحصن کردند و خواهان برکناری رؤسای سه گانه شدند؛ چراکه خواسته‌های مردم عراق را برای اجرای اصلاحات فراگیر برآورده نکرده‌اند.

روز سه‌شنبه حیدر العبادی، نخست وزیر عراق به پارلمان رفت و نشستی را با سلیم جبوری، رئیس پارلمان عراق و رؤسای فراکسیون‌ها برگزار کرد اما این نشست بی‌نتیجه ماند و جلسه رأی‌گیری درباره کابینه جدید به روز پنجشنبه موکول شد.

براساس گزارش منابع عراقی در لیست کابینه جدیدی که العبادی به پارلمان ارائه کرده است فالح الفیاض به عنوان نامزد تصدی پست وزیر خارجه معرفی شده است.

وی اسامی نامزدهای جدید به جز نامزد پست وزیر کشور و دفاع را به پارلمان داده است.

عالیه نصیف گفت: نمایندگان پارلمان در اعتراض به موضع ریاست پارلمان درباره موافقت با لیست جدید تحصن کردند که شامل وزرای "فاسد" و افراد وابسته به احزاب است و براساس اصل سهمیه‌بندی طایفه‌ای نامزد شده‌اند.

وی افزود: ما فردا خواهان برکناری رؤسای سه گانه عراق خواهیم شد.

روز سه شنبه مقر پارلمان عراق صحنه تنش و فریاد برخی از نمایندگان بود که می‌گفتند: "مردم خواهان پایان دادن به سهمیه‌بندی هستند."

نمایندگانی که تحصن کرده بودند از سند شرافتی که رؤسای سه گانه امضا کردند، انتقاد کردند.

حسن سالم، نماینده ائتلاف ملی شیعه گفت: این سند سهمیه بندی طایفه‌ای را بازمی‌گرداند و تنها دور زدن اصلاحات واقعی است.

احمد جبوری، نماینده ائتلاف "متحدون" نیز امضای 114 نماینده را جمع کرد که با کابینه پیشنهادی العبادی که شامل نامزدهای برخی فراکسیون‌های سیاسی است، مخالفت کردند.

تظاهرات عراقی‌ها در حمایت از نمایندگان پارلمان

از سوی دیگر ده‌ها عراقی شب گذشته در تأیید تحصن نمایندگان در میدان "التحریر" بغداد تظاهرات کردند.

نیروهای امنیتی نیز در این میدان مستقر شدند و راه‌های منتهی شونده به آن را بستند.

همچنین خبرنگار العربیه اعلام کرد که پارلمان عراق امروز (چهارشنبه) جلسه فوق العاده‌ای درباره اوضاع کنونی برگزار می‌کند.

پیش از این دفتر سلیم جبوری اعلام کرد که 61 نماینده درخواستی را ارائه کرده‌اند تا امروز(چهارشنبه) جلسه فوق العاده‌ای درباره اوضاع کنونی برگزار شود.

ایسنا

CXyAtG5WwAAi0ML400.jpg

جرمی كوربین:

كامرون اعتماد مردم انگلیس را از دست داده است

جرمی كوربین رهبر حزب مخالف كارگر روز جمعه ضمن متهم كردن دیوید كامرون به گمراه كردن افكار عمومی گفت كه نخست وزیر انگلیس اعتماد مردم را از دست داده است.

رهبر حزب مخالف كارگر با انتشار بیانیه‌ای، دیوید كامرون را متهم به 'گمراه كردن ' افكار عمومی در مورد فعالیت‌های بنگاه سرمایه‌گذاری پدرش در گریزگاه‌های مالیاتی و ارتباطش با این صندوق كرد و گفت: این در حالی است كه او درنهایت اذعان كرد كه شخصاً از منافع این بنگاه سود برده است.

كوربین گفت: بعد از سال‌ها درخواست برای شفافیت مالیات و مقابله با ترتیبات پیچیده گریزگاه‌های مالیاتی به‌عنوان یك 'عمل اخلاقی اشتباه '، نخست‌وزیر نشان داد كه شخصاً از چنین سرمایه‌گذاری برون‌مرزی كسب سود كرده است.

رهبر حزب كارگر افزود: عزم كامرون برای پنهان كردن این ترتیبات برای سالیان طولانی، سووالات جدی در مورد اعتماد عمومی به او و نیز تمایلش برای صادق بودن با مردم، ایجاد كرده است.

كوربین افزود: این امری فوق‌العاده است كه بعد از این كه كامرون سود حاصل از صندوق سرمایه‌گذاری برون‌مرزی را به جیب زده، اقدام به لابی كردن با اتحادیه اروپا علیه شفاف‌سازی بنگاه‌های سرمایه‌گذاری شخصی می‌كند.

منابع انگلیسی روز پنجشنبه فاش كردند كه دیوید كامرون در سال 2013 میلادی در نامه‌ای به 'هرمان ون رومپوی'، رئیس شورای اروپا از وی درخواست كرده بود در قوانین ضد پول‌شویی میان شركت‌ها و تراست ها ( بنگاه های سرمایه‌گذاری برون مرزی) تفاوت قائل شود.

تارنمای ایندیپندنت روز پنجشنبه در گزارشی در این خصوص نوشت: این نامه كه تلاشی از سوی شخص كامرون برای جلوگیری از شفاف سازی قوانین اتحادیه اروپا در مورد بنگاه های سرمایه گذاری برون مرزی است، سبب شده كه ادعاهای دولت انگلیس برای مبارزه با فرار مالیاتی تحت شعاع قرار گیرد.

رهبر حزب كارگر در بیانیه اش اضافه كرد: این اقدام كامرون بیانگر این پیام است كه در آنجا یك قانون برای ثروتمندان و یك قانون برای بقیه مردم وجود دارد.

وی تصریح كرد: فرار مالیاتی یك مساله اخلاقی است. این به معنای این است كه پول برای مدارس و بیمارستان تنها از جیب مردمی كه كار می‌كنند پرداخت می‌شود.

كوربین افزود: نخست‌وزیر انگلیس اعتماد مردم را از دست‌داده است و او بایستی تمامی معاملات و مبادلات مالی خصوصی‌اش را در هفته آینده در اختیار پارلمان قرار دهد.

دیوید كامرون، روز پنجشنبه گذشته اعتراف كرد كه همراه همسرش در یك صندوق سرمایه‌گذاری كه پدرش تحت عنوان 'شركت بلیرمور ' در باهاماس تأسیس كرده بود، سهام داشته‌اند، ولی این سهام را در سال 2010 میلادی قبل از رسیدن به مقام نخست‌وزیری به قیمت 30 هزار پوند فروخته‌اند.

دیوید كامرون در گفت‌وگو با شبكه 'آی تی وی نیوز' گفت: «من و سامانتا یك حساب بانكی مشترك داریم. پنج هزار سهم از شركت بلیرمور در اختیار داشتیم كه در ژانویه سال 2010 میلادی به ارزش سی هزار پوند فروختیم و مالیاتش را هم پرداختیم. مالیات بر درآمد حاصل از سود سهام را پرداخته‌ام. اما مقدار مالیات بر سود سرمایه كمتر از سقف مشمول پرداخت مالیات بوده و ازاین‌جهت مالیات بر سود سرمایه اصلی را پرداخت نكرده‌ام. این امر در مورد تمام مالیات‌ها در انگلستان صادق است.

كامرون در چند روز گذشته بشدت تحت‌ فشار قرار گرفته بود كه جزئیاتی از وضعیت مالی خود و اعضای خانواده‌اش و نیز ارتباطش با صندوق سرمایه‌گذاری برون‌مرزی پدرش، آشكار سازد.

گزارش‌های مربوط به نشت بیش از یازده میلیون سند از شركت حقوقی پانامایی موساك فونسكا (Mossack Fonseca) كه به 'اوراق پاناما' مشهور شده است، نشان می‌دهد كه چگونه این شركت به مشتریان خود كمك می‌كرد كه پول‌شویی كنند٬ تحریم‌ها را دور بزنند و مالیات نپردازند. ردپای 12 رهبر فعلی و پیشین كشورهای مختلف و 60 نفر از نزدیكان آنان در این اسناد دیده می‌شود.

'اوراق پاناما' نشان می‌دهد كه 'یان كامرون' پدر نخست‌وزیر انگلیس ضمن ارتباط با شركت موساك فونسكا، با ایجاد یك صندوق سرمایه‌گذاری در باهاماس تحت عنوان شركت 'هلدینگ بلیرمور'، یكی از مخفیانه‌ترین روش‌های تجارت برون‌مرزی را به‌منظور فرار مالیاتی به كار گرفته بود.

به نوشته روزنامه گاردین، شركت بلیرمور در طی 30 سال گذشته حتی یك پنی بابت سودهایی كه كرده در انگلیس پرداخت نكرده است.

یان كامرون، پدر دیوید كامرون، نخست‌وزیر انگلیس در سال 2010 میلادی درگذشت.

جرمی كوربین رهبر حزب كارگر، حزب اصلی مخالف دولت انگلیس پیشتر به دنبال نشت 'اوراق پاناما'، خواهان انجام تحقیقاتی مستقل در مورد كسانی كه با گریزگاه‌های مالیاتی رابطه داشته‌اند، از جمله خانواده كامرون شده بود.

در همین حال نمایندگان پارلمانی حزب كارگر خواستار این شده‌اند كه اعضای كابینه انگلیس صورت ‌وضعیت مالیاتی شان را منتشر كنند.

این درحالی است كه 'جان مان' عضو ارشد حزب كارگر و عضو كمیته فرا حزبی دارایی مجلس عوام شامگاه پنجشنبه، كامرون را متهم به 'نفاق' كرد و خواستار استعفای وی شد.

'تام واتسون ' معاون رهبر حزب كارگر نیز شامگاه پنجشنبه در گفت‌وگو با شبكه اسكای نیوز گفت: دیوید كامرون ممكن است لازم باشد كه كنار برود و هنوز سووالات زیادی است كه بایستی پاسخ دهد.

'جان مك دونل' وزیر دارایی كابینه در سایه حزب كارگر نیز ضمن انتقاد از دیوید كامرون گفته است: آنچه در دوره اخیر اتفاق افتاد سبب فرسایش قابل‌توجه اعتماد عمومی نسبت به نخست‌وزیر شده است چراكه وی حاضر به پاسخ‌گویی صریح و درست نشد .

از سوی دیگر ، نتایج نظرسنجی موسسه 'یوگو' كه روز جمعه منتشر شد، نشانگر كاهش اعتماد مردم انگلیس به كامرون به دنبال انتشار 'اوراق پاناما' است.

براساس نتایج یادشده، 56 درصد از كسانی كه مورد پرسش قرارگرفته‌اند عنوان كرده‌اند كه باور ندارند كامرون ' صادقانه و به‌صورت باز' با مساله گریزگاه های مالیاتی برخورد كرده است.

این نتایج حاكی از آن است كه تنها 18 درصد از كسانی كه مورد پرسش قرارگرفته‌اند صداقت و برخورد مثبت كامرون را در این جریان باور داشته‌اند.

در این نظرسنجی كه از ششم تا هفتم آوریل صورت گرفته است، 34 درصد از مردم گفته‌اند كه نخست‌وزیر كارش را خوب انجام داده است و این درحالی ‌ است كه 58 درصد خلاف این را نظر داده‌اند.

این در حالی‌است كه براساس نظرسنجی یاد شده تنها 52 درصد از مردم گفته‌اند كه جرمی كوربین به عنوان رهبر حزب كارگر كارش را خوب انجام نمی‌دهد.

براساس نظرسنجی شبكه اسكای نیوز كه شامگاه جمعه نتایج آن منتشر شد، 57 درصد از مردم گفته‌اند كه میزان اعتمادشان به كامرون نسبت به هفته گذشته كمتر شده است.

ایرنا

2042428400.jpg

ادامه دردسرهای آقای نخست وزیر؛

دیوید کامرون اعتراف کرد: زمانی در شرکت پدرم صاحب سهم بودم

نخست وزیر انگلستان در حالی برای خلاصی از افشاگری «اسناد پاناما» دست و پا می زند که نهایتا مجبور شد تا به مالکیت بخشی از سهام شرکت پدرش تا سال ۲۰۱۰ میلادی اعتراف کند.

به گزاش خبرگزاری رویترز، «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلیس که این روزها به دلیل فاش شدن رد پای پدرش «ایان کامرون» در فسادهای مالی افشا شده در «اسناد پاناما» حال و روز خوشی ندارد، مجبور شد برای اعاده حیثیت خود و خانواده اش روبروی دوربین برنامه شبکه خبری «آی تی وی» بنشیند و در این باره توضیحاتی به مردم بریتانیا بدهد.

در همین رابطه وی که این روزها باید پاسخگوی رسانه ها در خصوص نقش پدرش در شرکت خارجی «بلرمور هولدینگز» باشد، اعتراف کرد که قبلا مالکیت بخشی از سهام این شرکت را که از سوی پدرش تاسیس شده در اختیار داشته حال آنکه آنها را در سال ۲۰۱۰ میلادی و پیش از آغاز دوره نخست وزیری خود به قیمت ۴۲ هزار دلار آمریکا فروخته است.

بلرمور هولدینگز از جمله شرکت هایی است که با کمک شرکت پانامایی «موساک فونسکا» موفق به دور زدن قوانین مالیاتی شده است.

البته، دیوید کامرون در حالی که سعی می کرد پدر فوت شده خود را از هر گونه اتهام فساد مالی مبرا کند، به مردم بریتانیا گفت که مالیات مربوط به سود سهام خود را پرداخته است و از این بابت نگرانی ندارد.

از سوی دیگر گفته می شود که دیوید کامرون قرار است به زودی و حتی شاید تا هفته دیگر اظهارنامه مالیاتی خود را منتشر کند تا شاید به این ترتیب راهی برای تبرئه شدن از اتهام همدستی با پدرش پیدا کند.

این درحالیست که «تام واتسون» معاون حزب کارگر انگلستان که از مخالفین کامرون به شمار می آید، از احتمال کناره گیری وی به دلیل افزایش نارضایتی مردم از بابت افشاگری های اسناد پاناما سخن گفته است.

با این حال فشارها بر دولت کامرون زیاد است تا جایی که در روز سه شنبه داونینگ استریت با صدور بیانه ای مدعی شد که نخست وزیر، همسر و فرزندانش در حال حاضر مالک هیچ نوع سهام خارجی نیستند.

در روز چهارشنبه نیز بار دیگر سخنگوی نخست وزیری انگلستان برای تاکید بر موضع خود اعلام کرد که در حال حاضر هیچ سهام یا اوراق قرضه ای وجود ندارد که کامرون و خانواده اش بتوانند در آینده از سود آن بهرمند شوند.

مهر

2042460400.jpg

در پی افشاگری اسناد پاناما؛ رییس‌جمهور آرژانتین در دادگاه مدنی حاضر می‌شود

به گزارش اسپوتنیک، «مائوریسیو ماکری» رییس‌جمهوری آرژانتین در پی افشاگری‌های «اسناد پاناما»، امروز- جمعه - در دادگاه مدنی حاضر می‌شود تا در مقابل اتهامات وارد شده، از خود دفاع کند.

نام ماکری که بعد از ۱۰ سال به حکومت احزاب چپ در آرژانتین خاتمه داد با تاخیر زیادی نسبت به سایر افراد نام برده شده در اسناد پاناما رسانه ای شد چرا که وی بر خلاف روسای جمهور سوسیالیستی که در یک دهه گذشته سکان اداره آرژانتین را در دست داشتند، طرفدار نظام سرمایه داری و برقراری روابط دوستانه با کشورهای غربی است.

اینگونه به نظر می آید که رسانه های بیگانه در رفتاری کاملا عامدانه به جای آنکه به بررسی پرونده آنهایی بپردازند که نقش اثبات شده ای در ماجرای اسناد پاناما دارند، ذره بین خود را بر روی افرادی مثل «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه و «شی جین پینگ» رئیس جمهوری چین متمرکز کرده اند که اصلا ارتباط مستقیمی با این اسناد افشاگر ندارند و تنها به جرم اینکه رد پای دوستان یا اقوامشان در لابه لای اوراق پاناما دیده می شود، آماج انتقاد قرار گرفته اند.

ایلنا و مهر

446026-400.jpg

اولین قربانی رسوایی اسناد پاناما،

اسناد پاناما نخست‌وزیر ایسلند را مجبور به استعفاء کرد

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «سیگموندور دیوید گونلوسان» نخست‌وزیر ایسلند در پی اعتراض نمایندگان پارلمان این کشور در راستای افشاگری‌های مالی «اسناد پاناما»، امروز  - سه‌شنبه - رسما از سمت خود استعفا کرد.

نخست وزیر ایسلند در جلسه حزب ترقی‌خواه حزب خود اعلام کرد که از سمت خود کناره گیری خواهد کرد.

وزیر کشاورزی ایسلند با اعلام این خبر گفت که جای گونلوسان را به عنوان رییس حزب ترقی‌خواه خواهد گرفت.

اسنادی که از شرکت حقوقی پانامایی موساک فونسکا منتشر شده نشان می‌دهند که نخست‌وزیر زیگموندور گونلاگسون و همسرش دارای یک شرکت خارجی بودند.

وی متهم به پنهان کردن میلیون‌ها دلار از ثروت خانوادگی‌اش شده است. روز گذشته (دوشنبه) راهپیمایی بزرگی در اعتراض به وی در مقابل پارلمان ایسلند برگزار شد.

گزارش‌ها حاکی از این است که وزیر کشاورزی نخست‌وزیر جدید کشور خواهد شد.

اسامی ده‌ها نفر از چهره‌های شناخته شده جهانی در اسناد پاناما وجود دارد.

گونلاگسون پیشتر از اولافور راگنار گریمسون درخواست کرده بود که پارلمان را منحل کند اما وی از این کار اجتناب کرد. وی گفت که در ابتدا باید با احزاب سیاسی گفتگو کند.

رئیس‌جمهور در گفتگو با خبرنگاران گفت: «فکر می‌کنم عادی نیست که نخست‌وزیر به‌تنهایی دارای اختیار انحلال پارلمان باشد بدون اینکه اکثریت پارلمان با این تصمیم موافقت داشته باشند».

برخی ناظرین رد درخواست نخست‌وزیر توسط رئیس‌جمهور را بسیار غیرمعمول توصیف کردند.

اسناد پاناما که از شرکت موساک فونسکا به بیرون درز کرده‌اند نشان می‌دهند که گونلاگسون و همسرش شرکت وینتریس را در سال 2007 خریداری کردند.

وی زمانی که در سال 2009 وارد پارلمان شد سهمش در این شرکت را اعلام نکرد. وی 50 درصد از سهام شرکت را هشت ماه بعد به‌قیمت 1 دلار به همسرش آنا سیگورلاگ پالسدوتیر فروخت.

گونلاگسون می‌گوید هیچ قانونی نقض نشده و همسرش سود مالی نبرده است.

پالسدوتیر در سال 2015 از این شرکت خارجی برای سرمایه‌گذاری میلیون‌ها دلار ارث خانوادگی استفاده کرد. اسناد دادگاهی نشان می‌دهد که وینترز سرمایه‌گذاری قابل توجهی در اوراق قرضه سه بانک بزرگ ایسلندی که در زمان بحران مالی در سال 2008 فروپاشیدند، داشت.

بخشی از خشم مردم ایسلند به‌دلیل این است که باور دارند در این میان تضاد منافع وجود داشته است.

نخست‌وزیر در مذاکرات مرتبط با آینده بانک‌ها دخیل بوده و وام‌دهندگان خارجی‌ای را که خواهان بازگشت پول‌شان بودند «لاشخور»‌ خطاب کرد در حالی که خود شرکت وینتریس نیز یکی از این وام‌دهندگان بود.

گونلاگسون نفع همسرش در نتیجه این مذاکرات را اعلام نکرده و مخفی نگه داشت.

یکی از سخنگویان نخست‌وزیر اعلام کرده که وی همیشه دارایی‌های خود را به مقامات مالیاتی اعلام کرده و اینکه بر اساس قوانین پارلمان وی مجبور نبود سهمش در وینتریس را اعلام کند.

ایلنا و تسنیم

5628e244c36188a5068b457400-3.jpg

«جرمی کوربین» خواستار شد:

رسیدگی به تخلفات مالیاتی «دیوید کامرون»

رهبر مخالفان دولت انگلیس خواستار رسیدگی به تخلفات مالیاتی نخست وزیر این کشور شد.

به گزارش اسکای نیوز، در پی انتشار اسناد پاناما درباره رسوایی مالیاتی «دیوید کامرون» نخست وزیر انگلستان،«جرمی کوربین» خواستار بررسی وضعیت مالیاتی پدر وی شد.

کوربین در جمع خبرنگاران گفت اگر وی مالیات پرداخت نکرده باشد دیگر چنین مساله‌ای خصوصی محسوب نمی شود و باید بررسی شود.

در پی انتشار اسناد پاناما و مطرح شدن این مسئله که دیوید کامرون در امور تجاری پدرش که فوت کرده است وارد شده است دولت انگلستان اعلام کرده است که اینکه خانواده کامرون همچنان دارایی‌های خارج از مرزهای این کشور و فارغ از مالیات را در اختیار دارد یا خیر، مساله‌ای خصوصی است.

مهر

019163201400.jpg

رد پای ایران و "احمدی‌نژاد" در اسناد پولشویی پاناما

بنا به گزارش رسانه‌ها، نام چند شرکت ایرانی نیز در اسناد پولشویی پاناما دیده می‌شود. در این اسناد از محمود احمدی‌نژاد به عنوان صاحب این شرکت‌ها نام برده شده است. نام ۱۴۰ سیاستمدار و مدیر برجسته در این اسناد فاش شده است.

در اسنادی که به نام "اوراق پاناما" معروف شده و در ارتباط با پولشویی برخی از رهبران جهان، چهره‌های ورزشی و تبهکاران بین‌المللی است، نام ایران و محمود احمدی‌نژاد، رئیس جمهور پیشین ایران نیز دیده می‌شود.

بنا به تحقیقاتی که شبکه خبرنگاران بین‌المللی انجام داده‌، شرکت "موساک فونسکا" که مقر اصلی آن در پاناما است، با ایجاد شرکت‌های فرضی و جعلی، برای مشتریان خود امکان پولشویی فراهم می‌کرده است.

هیچیک از مسئولان شرکت موساک فونسکا حاضر به گفت‌وگو با خبرنگاران نشده‌‌اند. تنها شرکت موساک فونسکا با انتشار اطلاعیه‌ای کوتاه گفته است که "تمامی فعالیت‌های این شرکت در چارچوب قانون صورت گرفته است."

این شرکت در سال ۱۹۷۷ توسط یورگن موساک (مهاجر آلمانی) و رامون فونسکا در پاناما تاسیس شد. فعالیت‌های این شرکت بر مبنای حفاظت کامل از مشتریان و خودداری از فاش کردن هویت آنان صورت می‌گیرد.

شمار اسناد به دست آمده بالغ بر ۵/ ۱۱ میلیون صفحه است که اطلاعاتی را درباره بیش از ۲۱۵ هزار شرکت فرضی و جعلی فاش می‌کند.

بررسی‌های اولیه‌ی این اسناد نشان می‌دهند که حدود ۱۴۰ سیاستمدار و مدیر برجسته از سراسر جهان در مظان اتهام پولشویی قرار دارند.

در این میان نام ۱۲ رئیس‌جمهور یا نخست‌وزیر کشورهای جهان دیده می‌شود که البته برخی از آنان در حال حاضر مسئولیت‌های دولتی ندارند

دست‌کم سیاستمداران و مدیرانی از ۱۱ کشور جهان همچون ایران، آرژانتین، ایسلند، سوئیس، اوکراین، عربستان سعودی، روسیه، گینه، آلمان، سوریه و چین در این شبکه پولشویی نقش داشته‌اند.

ایران و احمدی‌نژاد در اسناد پاناما

بر اساس گزارش روزنامه آلمانی "زود دویچه"، در این مدارک نام افراد و شرکت‌هایی وجود دارد که به‌رغم تحریم‌های گسترده‌ی آمریکا و اتحادیه اروپا علیه ایران، با جمهوری اسلامی معاملات تجاری داشته‌اند. برخی از این افراد در فهرست تحریم‌های بین‌المللی قرار داشته‌اند، اما از طریق شرکت‌های فرضی و جعلی دست به معامله می‌زده‌اند.

بنا به این گزارش، بیشتر این معاملات مربوط به قراردادهای نفتی بوده است. اغلب شرکت‌های ایرانی ذکر شده در این اسناد متعلق به دولت ایران بوده‌اند.

زوددویچه می‌نویسد، یکی از مسئولان شرکت "موساک فونسکا" برای اطلاع از صاحبان اصلی شرکت‌های ایرانی پرس و جویی داشته که سرانجام یکی از همکاران‌اش در لندن می‌گوید که "صاحب این شرکت‌ها محمود احمدی‌نژاد است".

نام افرادی نیز در این اسناد دیده می‌شود که با کشورهای تحت تحریم همچون کره شمالی، روسیه، سوریه و زیمبابوه معامله داشته‌اند

به غیر از نام محمود احمدی‌نژاد، اسنادی نیز از پولشویی سیاستمدارانی نظیر پترو پوروشنکو رئیس‌جمهور اوکراین، زیگموندور داوید گونلاگسون نخست‌وزیر ایسلند، ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی، نواز شریف نخست‌وزیر پاکستان به همراه فرزندانش (دو پسر و یک دختر) برملا شده است.

بنا به گزارش روزنامه گاردین، نام سیاستمدارانی همچون ایاد علاوی وزیر پیشین کشور عراق، علا مبارک پسر حسنی مبارک رئیس جمهور اسبق مصر، هشت عضو سابق دفتر سیاسی حزب کمونیست چین، شش تن از اعضای مجلس اعیان بریتانیا، برخی از نزدیکان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه نیز دیده می‌شود

رادیو آلمان

28277_400.jpg

کشته شدن ده‌ها تن در درگیری‌های قره‌باغ

رییس‌جمهوری ارمنستان در حالی از کشته شدن 18 سرباز کشورش در جریان درگیری‌های اخیر در منطقه ناگورنو-قره‌باغ خبر داد که باکو اعلام کرد، 12 سرباز آذربایجانی در این درگیری‌ها کشته شده‌اند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، سرژ سارکیسیان، رییس‌جمهوری ارمنستان اعلام کرد، 18 سرباز این کشور در جریان درگیری‌ها در منطقه ناگورنو- قره‌باغ کشته شده و 35 تن دیگر زخمی شدند.

وی درگیری‌های اخیر را شدیدترین درگیری‌ها از زمان برقراری آتش‌بس در این منطقه در سال 1994 قلمداد کرد.

رییس‌جمهوری ارمنستان افزود: با عملکرد به موقع نیروهای ارتش توانستیم نه تنها اوضاع را تحت کنترل درآوریم بلکه آسیب قابل توجهی به دشمن وارد سازیم.

در همین حال، سخنگوی وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با خبرگزاری نووستی اعلام کرد که 12 سرباز کشورش در جریان درگیری‌های اخیر جان خود را از دست دادند. پیش از این الهام علی‌اف، رییس‌جمهوری آذربایجان نیز این آمار را تایید کرده بود.

علی‌اف در آخرین اظهارات خود گفته که به دنبال راهکاری برای حل مسالمت‌آمیز درگیری‌های اخیر است.

ادعای باکو درباره کشته شدن بیش از 100 سرباز ارمنستان

خبرگزاری رویترز گزارش داد، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان در بیانیه‌ای مدعی شده در جریان درگیری‌های اخیر بیش از 100 سرباز ارمنستان کشته و شش تانک این کشور نیز منهدم شده است؛ ادعایی که دولت ارمنستان آن را رد کرده است.

پیش از این اخباری هم از سرنگون شدن یک بالگرد جمهوری آذربایجان توسط نیروهای ارمنستان منتشر شد و البته باکو این موضوع را تایید کرده است.

درگیری میان دو کشور از زمانی که ناگورنو-قره‌باغ از جمهوری آذربایجان جدا شد، در سال 1988 آغاز شده است و این دو کشور مدعی مالکیت این منطقه هستند.

واکنش‌ها

حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در خصوص درگیری‌های اخیر در منطقه قره باغ گفت: درحالی که منطقه شاهد اقدامات ویرانگر گروه‌های افراطی بوده و نیازمند آرامش و استقرار است، دریافت اخبار نگران‌کننده از تشدید درگیری‌ها در منطقه قره‌باغ میان آذربایجان و ارمنستان موجب نگرانی شدید جمهوری اسلامی ایران است.

رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا هم نسبت به درگیری‌های اخیر میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه ناگورنو- قره‌باغ ابراز نگرانی کرد.

عصمت یلماز، وزیر دفاع ترکیه نیز گفته که کشورش در جریان درگیری‌هایی که میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان در منطقه مورد مناقشه ناگورنو-قره‌باغ رخ داده، از باکو حمایت می‌کند.

از سوی دیگر، رجب طیب اردوغان، رییس‌جمهوری ترکیه نیز در تماسی تلفنی با الهام‌ علی‌اف، در خصوص کشته شدن سربازان جمهوری آذربایجان در درگیری‌های اخیر، با رییس‌جمهوری این کشور ابراز همدردی کرد.

این درگیری‌ها درحالی صورت گرفته که دولت روسیه به دو کشور تاکید کرده هرچه سریعتر اعلام آتش‌بس کرده و از درگیری‌ها خودداری کنند.

ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه مراتب نگرانی خود را بابت گزارش‌های اخیر درباره درگیری‌ها در این منطقه مورد مناقشه ابراز کرده و خواستار پایان یافتن درگیری‌ها در این منطقه شده است.

دیمیری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت: پوتین به طرف‌های درگیر تاکید کرده تا آتش بس را رعایت کرده و از خود خویشتنداری نشان دهند.

در همین حال، سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه نیز در تماس تلفنی فوری با وزرای دفاع ارمنستان و جمهوری آذربایجان به این درگیری ها اشاره کرده و خواستار توقف آن شد.

ایسنا

019150930400.jpg

تلاش اردوغان برای جلوگیری از پخش برنامه‌‌ای طنزآمیز در آلمان

در پی واکنش تند رجب طیب اردوغان به پخش یک برنامه طنزآمیز درباره او، سیاستمداران آلمانی و انجمن ترک‌های آلمان از رفتار رئیس جمهور و دولت ترکیه انتقاد کردند. دولت ترکیه از آلمان خواسته بود که از پخش این برنامه جلوگیری کند.

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه با سیلی از انتقادها و اعتراض‌ها در آلمان روبرو شده است.

در پی بخش برنامه طنز‌آلود درباره سیاست‌های اردوغان در تلویزیون شمال آلمان (NDR)، رئیس جمهور ترکیه به پخش این برنامه اعتراض کرد و دولت ترکیه نیز دوبار سفیر آلمان در آنکارا را فراخواند.

نه تنها نمایندگان احزاب آلمان در پارلمان این کشور، بلکه گوکای سوفواوغلو رئیس انجمن ترک‌ها در آلمان نیز به واکنش تند اردوغان اعتراض کرد ‌و آن را با آزادی بیان در این کشور مغایر دانست.

دولت آلمان نیز این انتقاد را ناوارد خواند که دولت آلمان به خاطر مصالح پناهجویان و توافقات حاصله با دولت ترکیه در قبال اظهارات اردوغان سکوت اختیار کرده است.

دولت آلمان پیش‌تر از ابراز نظر پیرامون این برنامه فکاهی خودداری کرده بود. سخنگوی وزارت امورخارجه آلمان در روز چهارشنبه (۳۰ مارس/۱۱ فروردین) در برلین اعلام کرد که فرانک- والتر اشتاین‌مایر بارها نگرانی خود را از ایجاد محدودیت برای کار روزنامه‌نگاران در ترکیه ابراز کرده است.

کریستیانه ویرتس، معاون سخنگوی دولت آلمان نیز گفت که توافق در مورد پناهجویان توافقی میان ترکیه و اتحادیه اروپاست. به گفته مقامات آلمانی "طنز سیاسی" بخشی از آزادی بیان و مطبوعات در این کشور محسوب می‌شود.

نوربرت روتگن‌، رئیس کمیسیون امورخارجی پارلمان آلمان از فراخواندن سفیر این کشور در آنکارا انتقاد کرد. روتگن اما تصریح کرد که این اقدام تاثیری بر همکاری آلمان با ترکیه در زمینه حل بحران پناهجویان ندارد.

نیلز آنن، سخنگوی امور خارجی حزب سوسیال دمکرات آلمان نیز گفت "بسیار عجیب" به نظر می‌رسد که برای یک برنامه طنزآمیز سفیر کشوری فراخوانده شود. وی تصریح کرد که دولت ترکیه با این اقدام به نتیجه‌ای کامل معکوس رسیده است. وی افزود با این کار به جای اینکه منزلت ریاست جمهور ترکیه حفظ شود، بیش‌تر به ترکیه "لطمه" زده شده است.

امید نوری‌پور، سیاستمدار ایرانی‌تبار حزب سبزها و کارشناس مسائل خارجی این حزب گفت: «برخورد خودپسندانه اردوغان با این برنامه فکاهی نشان می‌دهد که سکوت دولت آلمان در قبال امور انتقادی در ترکیه نادرست است. اردوغان با نخوت مردانه‌اش مطمئناّ دیگر قابل‌اعتماد نیست.»

در این برنامه طنزآلود (Extra 3) که در ۱۷ مارس از تلویزیون شمال آلمان (وابسته به شبکه اول تلویزیون آلمان) پخش شد از سیاست اردوغان در زمینه‌ی نقض آزادی بیان و عدم رعایت حقوق بشر انتقاد شده بود.

در پی پخش این برنامه مارتین اردمان، سفیر آلمان در ترکیه در گفت‌وگویی طولانی با مسئولان وزارت امورخارجه ترکیه "مجبور به توجیه این برنامه" شد.

به گفته وزارت خارجه آلمان، پس از آنکه سفیر این کشور برای بار دوم به وزارت خارجه ترکیه فراخواند شد، او به مقامات ترک صریحاً گفته است که دولت آلمان خود را مقید به "آزادی مطبوعات و بیان" می‌داند و در دولتی قانون‌مدار، قوه قضاییه استقلال کامل دارد و موظف به حمایت از آزادی بیان و دیگر حقوق پایه‌ای شهروندان است.

نتیجه معکوس از اعتراض دولت ترکیه

پیش از این ماجرا، اردوغان از حضور دیپلمات‌های غربی در دادگاه دو روزنامه‌نگار ترک انتقاد کرده بود. این روزنامه‌نگاران به علت انتشار مقالات انتقادی علیه اردوغان و دولت ترکیه محاکمه می‌شوند. مارتین اردمان، سفیر آلمان نیز از جمله دیپلمات‌های غربی بود که در دادگاه این دو تن حضور داشت.

به گفته محافل دیپلماتیک دولت ترکیه از سفیر آلمان خواسته است که دولت آلمان از پخش این برنامه طنز‌آلود جلوگیری کند. در این برنامه به گونه‌ای طنز‌آمیز گفته می‌شود: «هر روزنامه‌نگاری که چیزی می‌نویسد و به مذاق اردوغان خوش نمی‌‌آید، فردا توی زندان است.»

حال با جنجال‌آفرینی اردوغان و کشاندن موضوع به عرصه دیپلماتیک و سیاسی نه تنها از تاثیر این برنامه ـ که به هرحال پخش آن سپری شده بود ـ کاسته نشده، بلکه بازپخش آن در شبکه‌های اجتماعی، یوتیوب و در سایت‌های خبری موجب شده تا میلیون‌ها نفر آن را مشاهد کنند.

اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان (DJV) نیز از برخورد اردوغان به شدت انتقاد کرد. فرانک اوبرآل مسئول اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان رفتار اردوغان را "مسخره" خواند. وی افزود با احضار سفیر آلمان در ترکیه "اردوغان در شبکه‌های اجتماعی مورد تمسخر واقع شده است." وی درباره‌ی واکنش تند دولت ترکیه و اردوغان به این برنامه گفت به نظر می‌رسد که سازندگان این برنامه فکاهی بر "نکات درستی" انگشت گذاشته‌اند.

رادیو آلمان

14521831884539400-2.jpg

‏85 درصد آلمانی ها بمب های اتمی آمریکا را نمی خواهند

موسسه نظرسنجی «فورسا» (‏Forsa‏) در جدیدترین نظرسنجی خود اعلام کرد که 85 درصد مردم آلمان خواهان ‏خارج کردن بمب های اتمی آمریکا از خاک این کشور می باشند.‏

روزنامه «فرانکوفورتر روندشائو» افزود: در این نظرسنجی 93 درصد آلمانی ها خواستار ‏منع تکثیر سلاح های هسته ای از طریق وضع قوانین بین المللی شده اند.‏

این روزنامه افزود: برلین برخلاف مصوبه شش سال پیش پارلمان که رای به خروج سلاح های اتمی آمریکا از پایگاه های این ‏کشور در آلمان و عاری سازی جهان از سلاح های اتمی داده بود، از به روزرسانی سلاح های آمریکایی در پایگاه نیروی هوایی شهر «بوشل» ‏حمایت می کند.

گفته می شود که آمریکا در این پایگاه حدود 20 جنگ افزار اتمی را انبار کرده است.‏

روزنامه «فرانکوفورتر روندشائو» افزود: 26 مارس 2010 پارلمان آلمان تصویب کرد که هیچ بمب اتمی ‏دیگری نباید وارد آلمان شود، اما تا کنون نه تنها این اتفاق نیفتاده، بلکه آمریکا نسبت به مدرن سازی بمب های قدیمی خود نیز اقدام ‏کرده است.‏

طبق این نظرسنجی، 88 درصد شهروندان آلمانی نیز مخالف طرح آمریکا برای جایگزینی سلاح های اتمی خود در پایگاه های ‏نظامی در خاک آلمان تا سال 2020 با سلاح های اتمی پیشرفته تر هستند.‏

بر اساس یافته های این نظرسنجی، نگرانی مردم آلمان از 11 سپتامبر به بعد بیشتر شده و اکثر مصاحبه شوندگان معتقدند که در زمان حاضر ‏خطر تهدید اتمی در دنیا بیشتر شده است.‏

در زمان حاضر 19 هزار بمب اتمی در جهان وجود دارد که 90 درصد آن در اختیار دو قدرت اتمی یعنی آمریکا و روسیه است.‏

ایرنا

000400-4.jpg

شمار تلفات حمله انتحاری «لاهور» به ۷۶ کشته و ۳۰۰ زخمی افزایش یافت

مقامات امنیتی پاکستان اعلام کردند که آمار تلفات حمله انتحاری در پارکی در شهر «لاهور» این کشور به ۷۲ کشته و بیش از ۳۰۰ زخمی افزایش یافته است.

مقامات امنیتی پاکستان اعلام کردند که در انفجار انتحاری در پارکی که مسیحی‌های پاکستانی در حال جشن گرفتن «عید پاک» بودند، دستکم 72 تن کشته و بیش از 300 تن دیگر زخمی شدند.

بر اساس گزارش‌ روزنامه «اکسپرس تریبون» پاکستان، بیشتر تلفات این حمله را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.

پارک «گلشن اقبال» در نزدیکی شهر «علامه اقبال» واقع شده است.

«دیبا شهباز» سخنگوی گروه امداد و نجات لاهور گفت: میزان تلفات در روز دوشنبه به 72 تن افزایش یافت که 29 تن آنها کودک هستند.

«حیدر اشرف» مقام ارشد پلیس این تعداد تلفات را تایید کرد و افزود: بیشتر کشته شدگان مسلمان هستند.

اشرف افزود: مسیحی‌ها هدف خاص این حمله نبوده‌اند زیرا بیشتر افراد کشته شده مسلمان هستند.

«محمد عثمان» مقام ارشد دولتی لاهور گفت: تعداد 233 تن در این انفجار زخمی شدند. اما برخی از مقامات امنیتی تعداد زخمی‌ها را بیش از 300 تن برآورد می‌کنند.

«خورشید احمد شاه» رهبر مخالف در مجلس ملی پاکستان از دولت این کشور درخواست کرد تا در مورد دخالت احتمالی هند در بی‌ثبات سازی پاکستان در پارلمان این کشور توضیح دهد.

«نواز شریف» نخست وزیر و «چوهدری نثار» وزیر کشور پاکستان در پی این حادثه به لاهور سفر کرده‌اند.

تسنیم

Ilqar-ceferov400.jpg

یونیسف:

87 میلیون کودک جهان جز جنگ چیزی ندیده اند

صندوق کودکان سازمان ملل با اشاره به این که فعالیت سلول های مغز کودکان در هفت سال اول زندگی بنای آینده آن ها را تشکیل می دهد گفت که در حال حاضر 86 میلیون و 700 هزار کودک جهان چیزی جز جنگ و خون ریزی در سنین اولیه زندگی خود ندیده اند.

صندوق کودکان سازمان ملل یونیسف روز پنجشنبه با انتشار گزارشی نوشته است کودکانی که در مناطق بحرانی و جنگ زده زندگی می کنند علاوه بر خطرات جسمانی و جانی قربانی صدمات و زخم های روانی و عاطفی عمیقی نیز می شوند.

یونیسف نوشته است، هر کودک در هفت سال اول زندگی خود در هر ثانیه از 1000 سلول مغزی خود استفاده می کند که هر یک از این سلول های مغزی یا نورون ها قادرند در هر ثانیه با 10 هزار نورون دیگر ارتباط برقرار کنند.

این سازمان اضافه کرده است که سلول های مغزی کودکان با این ارتباطات در عمل زیربنای اولیه زندگی آینده آن ها را می سازند و نمایانگر میزان سلامت عاطفی و توانمندی های یاد گیری آن ها در دوران بلوغ بحساب می آیند.

بر اساس این گزارش در شرایط کنونی جهان از هر 11کودک یک کودک در سن 6 سالگی و یا کمتر حساس ترین دوران شکل گیری توانمندی های مغزی خود را با زندگی در محیط جنگ و درگیری گذرانده است.

«پیا بریتو» مسئول بخش «دوران اولیه رشد کودکان» این نهاد نوشته است که جنگ و خشونت کودکان را از امنیت، خانواده و دوستان و بازی و زندگی عادی روزمره که عناصر اصلی رشد و تکامل کودکان بشمار می روند، محروم می کند و به همین دلیل چنین کودکانی در آینده قادر به مشارکت در سرنوشت اجتماعی و اقتصادی جامعه خود نخواهند بود.

وی افزوده است که به همین دلایل جامعه جهانی و نهادهای امدادگر باید تلاش بیشتری را به تامین سلامت، حمایت روانی، محیط امن و سالم و فراهم کردن امکانات و خدمات مادی و معنوی این کودکان در مناطق جنگ زده و نا آرام اختصاص بدهند.

یونیسف یاد آور شده است که هر کودک در لحظه تولد با 253 میلیون نورون فعال پا به عرصه وجود می گذارد و اضافه کرده است که رسیدن کودکان به مرحله بلوغ کامل مغزی با بیش از یک میلیارد نورون قادر به برقراری ارتباط، در نهایت به رشد دوران کودکی آن ها بستگی تام دارد.

بریتو با اشاره به این که این نهاد تلاش خود را به همین دلایل بر ایجاد محیطی مناسب رشد کودکان در مناطق بحران زده متمرکز کرده و نوشته است، یونیسف تنها در سال گذشته موفق شده است چنین محیطی را برای 800 هزار کودک ساکن در مناطق بحران زده و نا آرام فراهم کند.

ایرنا

13950103145005856739124400.jpg

داعش مسئولیت حملات بروکسل را بر عهده گرفت

منابع خبری گزارش دادند که گروه تروریستی داعش مسئولیت حملات بروکسل را بر عهده گرفته است.

منابع خبری از وقوع 2 انفجار انتحاری در فرودگاه بروکسل و یک انفجار دیگر در متروی این شهر در نزدیکی نهادهای اتحادیه اروپا خبر دادند؛ تاکنون خبرها حاکی از کشته شدن 28 تن و مجروحیت 90 نفر است.

در اولین حادثه، دو انفجار انتحاری تقریبا همزمان فرودگاه «زاون‌تِم» بروکسل را هدف قرار داد.

شبکه ان‌بی‌سی‌نیوز نیز به نقل از منابع امنیتی بلژیکی از وقوع چندین تلفات در پی این دو انفجار خبر داد. پلیس بلژیک به صورت رسمی از جان باختن یک تن و زخمی شدن چندین نفر دیگر خبر داده است.

اما برخی منابع خبری به نقل از نیروهای آتش‌نشانی بروکسل اعلام کرده‌اند که بر اثر این دو انفجار دستکم 13 تن کشته و 35 نفر دیگر زخمی شده‌اند. (در انفجار مترو نیز 15 تن دیگر کشته و 55 نفر زخمی شدند).

گزارش‌ها حاکی از این است که فرودگاه بروکسل هدف حمله تروریستی قرار گرفته است.

به گفته برخی منابع خبری این انفجارها در محوطه پروازهای خروجی شرکت «أمریکن ایرلاینز» (American Airlines) در فرودگاه زاون‌تِم بروکسل رخ داده‌اند.

تسنیم

16400.jpg

 

تجمع چندصدهزار نفری کردها در دیاربکر ترکیه در حمایت از صلح

با وقوع اقدامات تروریستی و انفجارهای انتحاری در روزهای اخیر در ترکیه، برخی از رسانه ها جریان های کردی را عامل این جنایات معرفی کرده اند.

به گزارش خبرآنلاین امروز (دوشنبه) دوم فرودین کردهای منطقه دیاربکر ترکیه در شرق این کشور در تجمعی چند صدهزار نفری از صلح حمایت کردند و در حرکتی نمادین مخالفت خود را با اقدامات خشونت آمیز و انتحاری اعلام کردند.

آفتاب

kordhaye-400.jpgپلیس ترکیه با گاز اشک آور و آب پر فشار به جشن نوروز کردها رفت

حداقل 10 تن در حمله پلیس ترکیه به فستیوال نوروز کردها در شهر سیلوپی دستگیر شدند، پلیس با استفاده از گاز اشک آور و شلنگ‌های پرفشار آب سعی در متفرق کردن جمعیتی را داشت که با سرپیچی از ممنوعیت برگزاری مراسم نوروز به خیابان آمده بودند.

به گزارش شبکه خبری آرتی، چند صد تن از کردها ئر خیابان‌های شهر سیلوپی در جنوب شرق استان شرناک برای برگزاری جشن نوروز به خیابان‌های آمده بودند که به دلیل ممنوعیت اعلام شده از سوی دولت آنکارا برای برگزاری هرگونه مراسم نوروز با حمله پلیس روبرو شدند.

براساس گزارش‌ها پلیس و تعدادی از مردم با یکدیگر درگیر شدند و برخی از شرکت کنندگان در این جشن اقدام به پرتاب سنگ به سوی پلیس کردند و برخی با بستن راه‌ها و آتش زدن لاستیک از دستورات پلیس برای ممتفرق شدن سرپیچی کردند

پلیس نیز با شلیک گاز اشگ آور و آب پرفشار مردم را متفرق کرد. یک پلیس در این حمله زخمی شد و 10 تن نیز دستگیر شدند،

ایسنا

norooz-400.jpg

دولت ترکیه جشن نوروز را ممنوع کرد

دولت ترکیه برگزاری مراسم عمومی نوروز را در آنکارا، استانبول و هفت استان کردنشین ممنوع اعلام کرد.

به گزارش شبکه خبری اسپوتنیک، علت این ممنوعیت افزایش نگرانی‌های امنیتی عنوان شده است.

حزب دموکراتیک خلق‌ها، که حزب طرفدار کردها در مجلس ترکیه است، خواستار برگزاری مراسم عمومی نوروز در شهرهای بزرگ و مناطق کردنشین ترکیه شده بود.

استان‌های شانلی اورفه، شرناک، حکاری و باتمان از جمله استان‌های کردنشین هستند که برگزاری مراسم عمومی نوروز در آنها ممنوع شده است.

بنا بر اعلام حزب دموکراتیک خلق‌ها، فرمانداری استانبول به علت نگرانی های امنیتی با صدور مجوز برای برگزاری مراسم نوروز در هیچ کدام از مناطق این ابرشهر موافقت نکرده است.

آتش بس میان حکومت ترکیه و شبه نظامیان کرد از تابستان گذشته نقض شده و در این مدت خشونت ها در مناطق کردنشین از سرگرفته شده است.

در این مدت شهرهایی مانند سور، جزره و سیلوپی برای هفته ها شاهد برقراری مقررات منع آمد و شد و نبرد میان شدید میان نیروهای دولتی و شبه نظامیان بوده اند.

حزب دموکراتیک خلق‌ها در بیانیه‌ای اعلام کرد: امسال ما نوروز را در شرایط سختی جشن می گیریم، در شرایطی که هر روز رنج‌های جدیدی را متحمل می‌شویم.

دولت به ما اجازه نمی‌دهد این عید را جشن بگیریم. دلایلی مسخره‌ را برای این تصمیم خود مطرح کرده است و به سیاست ممنوعیت و فشار خود ادامه می دهد.

این حزب هوادار کردها این ممنوعیت را غیرقانونی توصیف کرد و از دولت خواست آن را لغو کند.

حزب دموکراتیک خلق‌ها در بیانیه خود آورده است: تلاش‌ها برای جلوگیری از برپایی جشن نوروز غیرقانونی است. این جشن از هزاران سال پیش برپا می شود. ما از دولت می خواهیم علت را برطرف و امنیت و صلح را برای برپایی این جشن تضمین کند.

ایسنا

1282002400.jpg

شهروندان امریکا دو روز پیش از وقوع انفجار در آنکارا خبردار شدند

سایت سفارت امریکا در ترکیه روز 11 مارس یعنی دو روز پیش از وقوع انفجار در ترکیه به شهروندان خود هشدار داده بودند. در این خبر راجع به احتمال وقوع انفجار در نزدیکی ساختمان های دولتی و مسکونی در منطقه باخچیلیولر واقع در مرکز شهر آنکارا اطلاع رسانی شده بود.

به شهروندان امریکا توصیه شده بود که از رفتن به این منطقه خودداری کرده و به شدت مراقب امنیت خود باشند.

مقامات امریکا هنوز توضیح نداده اند که هشدار مربوط به وقوع انفجار بر چه اساسی بوده است.

اسپوتنیک

به گزارش وزارت بهداشت ترکیه تعداد قربانیان انفجار در آنکارا به 37 نفر رسیده، بیش از 120 نفر زحمی شدند. محمد موذن اوغلو وزیر بهداری در جمعی روزنامه نگاران در آنکارا گفت: «30 نفر در محل حادثه جان باخته، لا اقل یکی از آن‌ها تروریست انتحاری بود. چهار نفر دیرروز در بیمارستان ها مردند و سه نفر دیگر امروز در گذشتند».

1280906400-2.jpg

منابع خبری از وقوع انفجاری مهیب در مرکز آنکارا خبر دادند.

به گزارش رویترز، این انفجار که با استفاده از خودروی بمب‌گذاری شده صورت گرفت، شماری کشته و زخمی بر جای گذاشته است.

این انفجار حدود ساعت ۱۹ به وقت محلی در نزدیکی یک پایانه اتوبوسرانی در بلوار آتاتورک رخ داد.

تلویزیون ترکیه اعلام کرده است که این انفجار بعد از برخورد یک خودرو با اتوبوس رخ داده است.

بر اساس این گزارش، نیروهای امنیتی منطقه را محاصره کرده‌اند و نیروهای امدادی نیز به محل حادثه اعزام شده‌اند.

مسئولان محلی از کشته شدن دست کم ۲۷ نفر و زخمی شدن ۷۵ نفر دیگر در در این انفجار خبر داده‌اند.

برخی گزارش‌ها حاکی از انتحاری بودن این انفجار است.

ایلنا

018924347400.jpg

سازمان ملل:

معامله اتحادیه اروپا با ترکیه بر سر پناهجویان غیرقانونی است

کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد می‌گوید چنانچه توافقی که اتحادیه اروپا بر سر برگرداندن پناهجویان از یونان به خاک ترکیه کرده است، به اخراج دسته‌جمعی و خودسرانه آن‌ها منجر شود، اقدامی غیرقانونی به شمار می‌رود.

زید رعد الحسین، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد اتحادیه اروپا خواسته است در توافق خود با ترکیه تجدیدنظر کند. او درشورای حقوق بشر در ژنو گفت که معاهدات بین‌المللی پیرامون حقوق بشر نباید دور زده یا کمرنگ شوند.

توافق اتحادیه اروپا و ترکیه بر این اساس است که ترکیه هزاران پناهنده را که به شکل غیرقانونی وارد خاک یونان شده‌اند، برگرداند و در مقابل هرکدام از آ‌ن‌ها، یک سوری که از جنگ فرار کرده باشد را به شکل قانونی به اروپا بفرستد.

به گفته زید رعد الحسین، این توافق که احتمالا در روزهای آینده (۱۷ و ۱۸) مارس در نشست سران اتحادیه اروپا نهایی خواهد شد، می‌تواند به اخراج دسته‌جمعی و خودسرانه پناهجویان بیانجامد. او قصد دارد این نگرانی را هفته آینده در کمیسیون اتحادیه اروپا در بروکسل بیان کند.

به باور کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، کمک‌های انسان‌دوستانه و داوطلبانه که سال گذشته در آلمان به چشم می‌خورد، جای خود را به مسابقه‌ای برای اخراج پناهجویان داده است. او می‌گوید بستن مرزها و ایجاد محدودیت‌های جمعی، امکان بررسی موارد کاملا فردی دلایل پناهندگی را نمی‌دهد و این خلاف قوانین بین‌المللی و اتحادیه اروپاست.

روز چهارشنبه (۹ مارس) انتقادهای شدیدی در پارلمان اروپا نسبت به توافق مقدماتی اتحادیه اروپا و ترکیه بر سر پناهندگان، شنیده شد. در آن‌جا نیز نسبت به اخراج دسته‌جمعی پناهندگان هشدار داده شد. هم‌چنین نادیده گرفتن نقض حقوق بشر در ترکیه نیز از موارد مورد انتقاد پارلمان اروپا بود.

بسیاری از نمایندگان محافظه‌کار پارلمان اروپا از تن دادن اروپا به خواست‌های ترکیه انتقاد می‌کنند. قرار است در صورت نهایی شدن توافق یاد شده، اتحادیه اروپا سه میلیارد یوروی دیگر نیز به ترکیه برای بازگرداندن پناهنده‌ها و باز کردن مرزهایش بر روی پناهجویان سوری بدهد و شرایط گرفتن ویزا برای شهروندان ترکیه بسیار سهل‌تر از حالا شود.

رادیو آلمان

bern1400.jpg

برنی ساندرز:

نظام انتخاباتی آمریکا فاسد و اقتصاد آن برپایه تقلب است

داوطلب نامزدی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب دموکرات، از نظام اقتصادی فاسد این کشور انتقاد کرد.

به گزارش رویترز، برنی ساندرز نامزدِ دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به جمع هواداران خود گفت: شما برادران کوکKoch brothers را می شناسید؛ برادران کوک و شماری از دیگر میلیاردرها تقریباً نهصد میلیون دلار هزینه می کنند تا (نتایج) این انتخابات را برای نامزدهایی بخرند که نماینده ثروتمندان و قدرتمندان هستند. زمانی که یک خانواده و شمار اندکی از دیگر میلیاردرها بیش از کل تشکیلات حزب دموکرات یا جمهوری خواه، در انتخابات پول هزینه می کند، این دیگر دموکراسی نیست، بلکه حکومت گروه اندک (الیگارشی) است و ما آن را متوقف خواهیم کرد.

ساندرز افزود: زمانی که از تفاوت ها بین خودم و هیلاری کلینتون صحبت می کنم، این مسئله نیز یکی از آنها است و به شما می گویم چرا: هیلاری کلینتون شماری حامیان مالی مستقل و عمده(Super PAC) دارد؛ یکی از حامیان او اخیراً گزارش داد بیست و پنج میلیون دلار سود ویژه وجود دارد که پانزده میلیون دلار آن فقط از وال استریت است. در طول تاریخ، هر نامزدی اعم از جمهوری خواه یا دموکرات زمانی که از وال استریت، شرکت های داروسازی یا صنایع وابسته به سوخت های فسیلی، پول کلانی دریافت می کند، همواره گفته است این پول ها روی من اثر نخواهد داشت. سوال من این است که اگر این پول قرار نیست روی تصمیم گیری آنها اثر بگذارد، چرا وال استریت باید پانزده میلیون دلار هزینه کند؟

البته این مسئله فقط به هیلاری کلینتون محدود نمی شود، زیرا همه نامزدهای جمهوری خواه نیز مقادیر زیادی پول دریافت می کنند. نکته دوم درباره هیلاری کلینتون این که همان طور که می دانید او چندین سخنرانی غیر علنی (و پشت درهای بسته) برای وال استریت داشته است. در واقع، او به ازای هر سخنرانی، دویست و بیست و پنج هزار دلار پول گرفته است. به عقیده من، اگر قرار است آدم برای یک سخنرانی، دویست و بیست و پنج هزار دلار پول بگیرد، این سخنرانی باید فوق العاده باشد؛ سخنرانی حیرت انگیزی که باید آن را با مردم آمریکا نیز در میان گذاشت! با این مبلغ، سخنرانی باید مانند نطق شکسپیر باشد. بنابراین، همه ما منتظریم تا این سخنرانی را بشنویم.

ساندرز در ادامه افزود فقط نظام مالی انتخاباتی، فاسد نیست، بلکه اقتصاد آمریکا نیز برپایه تقلب است. منظور از اقتصاد تقلبی این است که میلیون ها نفر از مردم طبقه متوسط امروزه ساعات کاری بیشتری در ازای دستمزد پایین تر دارند. این در شرایطی است که امروزه با انفجار فناوری و افزایش فعالیت مولد روبرو هستیم. دستکم می دانم که در ایالت میشیگان این صحت دارد و مردم گاه دو یا سه شغل دارند و می کوشند درآمد و بیمه درمانی لازم را برای خانواده هایشان فراهم کنند. ما بیشترین ساعات کاری را در بین مردم کشورهای صنعتی داریم؛ ژاپنی ها مردم بسیار سخت کوشی هستند، اما ساعت کاری سالانه ما از ژاپنی ها بیشتر است. این ساعات کار طولانی به خانواده ها لطمه می زند. نهایتاً نیز هشتاد و پنج درصد از کل درآمدهای تازه ایجاد شده به یک درصد بالای جامعه می رسد.

برنی ساندرز گفت سومین بخش برنامه انتخاباتی ما به نظام ناکارآمد عدالت کیفری مربوط می شود. ستاد انتخاباتی من از مردم می خواهد دایره فکر محدود نداشته باشند و به چیزی فراتر از آنچه اوضاع کنونی و تلویزیون می خواهد به عنوان گزینه های موجود به شما القاء کند، فکر کنند. همه رسانه ها به طور شبانه روزی درباره همه مسائل صحبت می کنند، مگر مسائلی که بیش از همه برای آمریکایی ها اهمیت دارد. یکی از آنها این است که ما باید از خود بپرسیم که چرا در آمریکا، ثروتمندترین کشور دنیا، بیش از هر کشور دیگری در دنیا زندانی وجود دارد؟

بیشتر این زندانیان را نیز به شکل نامتوازنی، سیاهپوستان، لاتین تبارها و سرخپوستان تشکیل داده اند. بنابراین ما در کنار یکدیگر برای ایجاد شغل و آموزش سرمایه گذاری می کنیم نه زندان یا حبس.

خبرآنلاین

borny-400.jpg

حملۀ لفظی سندرز به ثروتمندان آمریکایی:

آمریکا در کنترل مشتی میلیاردر است

برنی سندرز ، رقیب اصلی هیلاری کلینتون در میان هواداران خود تاکید کرد دموکراسی این کشور تحت کنترل مشتی میلیاردر است.

سندرز در مبارزات مقدماتی ریاست جمهوری آمریکا در سخنرانی تبلیغاتی خود گفت:« دموکراسی یعنی هر نفر یک رای داشته باشد در حالی که اکنون نظام تامین مالی مبارزات انتخاباتی آمریکا فاسد است که دموکراسی آمریکا را تخریب و تضعیف می کند. دموکراسی این نیست که یک مشت میلیاردر با پول خود انتخابات را بخرند.

وی افزود: دموکراسی آمریکا این نیست که برادران کوک و برخی از دوستان آنها نهصد میلیون دلار در این مبارزات انتخاباتی خرج کنند ، مبلغی که بیشتر از بودجه ای است که احزاب دموکرات یا جمهوریخواه خرج می کنند. این دموکراسی نیست بلکه حاکمیت پولداران و ثروتمندان و صاحبان نفوذ بر مردم است و ما می خواهیم این وضع را تغییر دهیم.»

سندرز گفت: « در سی یا چهل سال گذشته طبقه متوسط در حال از بین رفتن و محو شدن بوده است. چهل و هفت میلیون نفر در آمریکا فقیر هستند.آمریکا بیشترین میزان فقر در میان کودکان را بین کشورهای بزرگ و مهم جهان دارد . متاسفانه رسانه ها و کنگره درباره فقر صحبت نمی کنند . . »

سندرز گفت:« امروز تعداد زندانیان در آمریکا بیشتر از هر کشور دیگری در جهان است و دو میلیون و دویست هزار نفر در آمریکا زندانی هستند که بیشتر آنها سیاهپوست ، لاتین تبار و بومیان و سرخپوستان هستند. ما هر سال هشتاد میلیارد دلار برای زندانها هزینه می کنیم. »

سندرز همچنین گفت:« همه می دانند که رفتارهای غیرقانونی و نادرست وال استریت اقتصاد آمریکا را به بدترین رکود از سال هزار و نهصد و سی دچار کرد. متاسفانه وال استریت نفوذ زیادی در کنگره دارد و اجازه نمی دهد طرحها و لوایحی که علیه وال استریت است تصویب شود. اکنون ما با رای خود می خواهیم این وضع را تغییر دهیم. »

خبر آنلاین

9998621788400-2.jpgسازمان ملل از برخورد اروپا با پناهجویان انتقاد کرد

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) روز سه شنبه با انتقاد از سیاست های اتحادیه اروپا، تاکید کرد که گرفتار شدن پناهجویان در مرزهای شمالی یونان می تواند به فاجعه ای انسانی منجر شود.

به گزارش خبرگزاری رویترز از ژنو، کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان امروز(سه شنبه) با انتشار بیانیه ای، نوشت: اروپا بر لبه بحرانی انسانی قدم بر می دارد که تا اندازه زیادی خودش آن را آفریده است.

این نهاد بین المللی همچنین از همه اعضای اتحادیه اروپا خواست بر سرعت رسیدگی به درخواست های پناهندگی بیفزایند.

در بخشی از این بیانیه آمده است: شرایط سخت و فشردگی پناه جویان به کمبود غذا، سرپناه، آب و امکانات بهداشتی منجر می شود. همه ما دیروز شاهد بودیم که تنش هایی در حال شکل گیری است که می تواند باعث خشونت شود و به سود قاچاقچیان باشد.

کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان از اروپا خواست برای ساماندهی و جادهی بهتر به 24 هزار پناه جویی که در یونان متوقف شده اند، اقدام کند. صدها پناهجو روز دوشنبه به مرز مقدونیه در شمال یونان حمله ور شدند و پلیس مقدونیه برای متفرق کردن آنان از گاز اشک آور استفاده کرد.

تنها در سال جاری میلادی که از اوایل دی ماه آغاز شده است، نزدیک به 132 هزار پناهجو از دریای مدیترانه گذر کرده و خود را به اروپا رسانده اند. این آمار از کل پناه جویانی که در نیمه نخست سال 2015 از مدیترانه گذر کرده بودند هم بیشتر است.

بیشتر پناه جویان از کشورهای جنگ زده در خاورمیانه و شمال آفریقا به اتحادیه اروپا می روند.

ایرنا

1456726599909400-2.jpgسوئیسی‌ها به برنامه اخراج مجرمان خارجی رای منفی دادند

مردم سوئیس به پیشنهاد اخراج اتوماتیک خارجی‌هایی که مرتکب جرایم سطح پایین در کشور شدند رای منفی دادند؛ اقدامی که یک ضربه مهلک به حزب ناسیونالیست مردمی این کشور محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، 59 درصد از رای دهندگان سوئیسی به همه پرسی اخیر این کشور مبنی بر اخراج اتوماتیک خارجی‌های مجرم رای منفی دادند.

در گزارش وب سایت دولت سوئیس همچنین آمده است که میزان شرکت مردم این کشور در همه پرسی روز یکشنبه 62 درصد بوده است که از 1992 بالاترین درصد محسوب می‌شود.

نتایج اعلام شده این همه پرسی ضربه‌ای به حزب ناسیونالیست مردمی سوئیس محسوب می‌شود که این پیشنهاد را مطرح کرد و به دنبال اجرایی شدن آن بود. دولت سوئیس نیز مخالفت خود را با این اقدام اعلام کرده بود.

سیمونتا سوماروگا، یکی از مقام‌های دولتی سوئیس این اقدام از سوی رای دهندگان را ستود و به شبکه تلویزیونی RTS سوئیس گفت: این رای پیامی است مبنی بر اینکه حقوق بشر در کشور ما بسیار مهم است و ما نباید آن را محدود کنیم.

براساس پیشنهاد حزب مردم سوئیس این کشور می‌بایست تغییراتی را برای اخراج هر خارجی که مرتکب جرم می‌شود اعمال کرده و این افراد را از کشور اخراج کند. ائتلافی گسترده از احزاب سیاسی و کارشناسان حقوقی نیز این طرح را رد کرده و گفته بودند که این مساله باعث ایجاد سردرگمی در سیستم قضایی این کشور می‌شود.

ایسنا

765x510400-2.jpg

انتقاد عفو بین الملل از وضعیت حقوق بشر در کشورهای غربی

سازمان عفو بین الملل در تازه ترین گزارش خود، از آمریکا و کشورهای اروپایی به خاطر سوء استفاده از ابزارهای امنیتی برای محدود کردنِ آزادی های مدنی انتقادکرد و با مورد نکوهش قراردادن نقض حقوق پناه جویان در فرانسه و انگلیس؛گسترش نفرت علیه مهاجران خارجی در آلمان را نگران کننده دانست.

در گزارش جدید عفو بین الملل، در میان کشورهای اروپایی و آمریکایی، به پرونده حقوق بشری اتریش، بلژیک، بوسنی و هرزگوین، بلغارستان، بلاروس، جمهوری چک، کانادا، کرواسی، دانمارک، جمهوری دومینیکن، استونی، فنلاند، فرانسه، یونان، آلمان، مجارستان، ایسلند، ایرلند، ایتالیا، لیتوانی، مونته نگرو، نروژ، هلند، پرتغال، لهستان، رومانی، روسیه، سوئیس، اسلواکی، صربستان، اسلوونی، اسپانیا، سوئد، انگلیس و ایالات متحده آمریکا، به صورت جداگانه پرداخته شده است.

در زیر، چکیده ای از گزارش این سازمان غیردولتی درباره آمریکا، فرانسه، انگلیس و آلمان را می خوانید.

** ایالات متحده

الف - مصونیت برای ناقضان حقوق بشر

آمریکا پیش از این تعهد کرده بود که بدرفتاری با بازداشتیان را متوقف و کسانی که مسئول چنین رفتارهایی باشند را وادار به پاسخگویی کند. با این حال، تا پایان سال 2015 میلادی، برای لغو مصونیت از کسانی که در بازداشتگاه های سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) مرتکب نقض حقوق بشر می شوند، هیچ اقدامی انجام نشده است. این مصونیت ویژه به دنبال حمله های 11 سپتامبر 2001 ؛ از سوی «جرج بوش» رئیس جمهوری پیشین به سیا داده شده بود.

همچنین 12 ماه پس از انتشار خلاصه گزارش سنا از تحقیق و تفحص در سازمان سیا، هنوز کل گزارش 6 هزار و 700 صفحه ای سنا که به صورت موردی به برخوردها با تک تک مظنونان می پردازد، منتشر نشده است.

بازرسان نظامی آمریکا نیز سال گذشته موفق به کشف حافظه رایانه ای شامل 14 هزار عکس از بازداشتگاه های مخفی سیا در افغانستان، تایلند، لهستان، رومانی، لیتوانی و احتمالا جاهای دیگر شدند. انتقال بازداشت شدگان به صورت تمام برهنه، از جمله این عکس ها بوده است. این عکس ها هنوز هم مخفی مانده است.

ب – بازداشت های ضدترور

بازداشت شدگان در زندان گوانتانامو همچنان از حقوق خود محروم هستند. در پایان سال گذشته میلادی، 107 مرد در این بازداشتگاه نگهداری می شده اند. اکثریت این افراد حتی هنوز به صورت رسمی و قضایی تفهیم اتهام نشده اند.

پ – استفاده زیاد از زور

در یک سال اخیر، دستکم 43 نفر در 25 ایالت آمریکا به خاطر برخورد شوکرهای پلیس جان خود را از دست داده اند. بدین ترتیب شمار کل کسانی که با شوکرهای پلیس آمریکا از سال 2001 تاکنون کشته شده اند، به 670 تن می رسد.

مقام های رسمی نتوانسته اند برآوردی دقیق از شمار کسانی ارایه کنند که هر سال توسط نیروهای انتظامی سراسر این کشور کشته می شوند. برآوردها از 458 نفر تا بیش از 1000 نفر بوده است.

ت – حقوق مهاجران

در یک سال گذشته، بیش از 35 هزار کودک بی همراه و 34 هزار خانواده در مرزهای جنوبی آمریکا دستگیر شده اند. بسیاری از این افراد، از خشونت های جاری در مکزیک و کشورهای آمریکای مرکزی گریخته بودند. خانواده ها در حالی ماه ها در بازداشتگاه نگهداری شدند که برای اقامت در ایالات متحده می کوشیدند. بسیاری از این مهاجران در اردوگاه هایی نگهداری شدند که دسترسی استاندارد به امکانات بهداشتی و مشاوره حقوقی نداشت. افراد تراجنسی به دلیل نامشخص بودن گزینه «جنسیت در هنگام تولد» بارها به زندان و حتی سلول انفرادی افتادند و از هورمون درمانی محروم شدند.

ث – حقوق زنان

زنان سرخ پوست و آلاسکایی که قربانی خشونت های خانگی یا تعرض شده اند، بخوبی از سوی دولت ایالات متحده پشتیبانی نمی شوند و این در حالی است که این افراد، 2.5 برابر بیشتر از میانگین زنان آمریکایی قربانی مورد تجاوز و تعرض قرار می گیرند.

احتمال مرگ زنان سیاه پوست در هنگام وضع حمل، چهار برابر بیش از میانگین سراسر این کشور است. بیش از 230 لایحه ایالتی در ایالت های مختلف آمریکا برای محدود کردن امکان سقط قانونی و بهداشتی پیشنهاد شده است.

ج – شرایط زندان

بر اساس برآوردها، در هر لحظه، بیش از 80 هزار زندانی آمریکایی در شرایط محرومیت از حقوق زندانیان نگهداری می شوند.

چ – مجازات اعدام

در یک سال اخیر، 27 مرد و زن در شش ایالت آمریکا اعدام شدند و شمار کل اعدام شدگان از زمان بازگشت قانون اعدام در سال 1976 تاکنون به یکهزار و 422 تن رسید.

در یک سال اخیر، 50 حکم اعدام جدید نیز صادر شد. اکنون تقریبا سه هزار نفر در آمریکا در انتظار اعدام هستند.

** فرانسه

الف – امنیت

فرانسه پس از حمله های پاریس، چندین حکم دولتی را با هدف اجرای قانون ضدتروریسم سال 2014 میلادی اعمال کرد. بر اساس یکی از این احکام در پنجم فوریه، دولت فرانسه دستور فیلتر کردن تارنماهایی که اقدام به ترویج یا توجیه ترور کنند را صادر کرد. بر اساس همین حکم، تاکنون 87 تارنما مسدود شده اند. همچنین 700 نفر نیز به اتهام ترویج یا توجیه ترور دستگیر شده اند.

در 20 نوامبر، پارلمان فرانسه شرایط ویژه در این کشور اعلام کرد که سبب شد دولت بتواند برخی رویه های قضایی را زیر پا بگذارد. این نقض رویه ها، از جمله شامل موارد زیر است: بازرسی از منازل بدون حکم قضایی، اقامت اجباری و انحلال انجمن ها یا گروه هایی که نظم عمومی را زیر سوال می برند.

بر اساس آمار وزارت کشور فرانسه، پلیس بین 14 نوامبر تا یکم دسامبر، دو هزار و 29 خانه را تجسس کرده است. در همین دوره، 296 تن وادار به اقامت اجباری شده اند. تظاهرات خیابانی ابتدا در پاریس و سپس در چندین شهر و منطقه دیگر از فرانسه ممنوع شد و بر همین اساس، چندین تظاهرات از پیش برنامه ریزی شده، لغو شد.

مسجدها و مراکز نیایش مسلمانان نیز به صورت جمعی و بدون توجه به معیارهای مشخص، بازرسی شد.

ب – مراقبت همگانی

پارلمان در ماه ژوئیه با تصویب قانونی، به نخست وزیر اجازه داد تا پس از مشورت با یک کارگروه «خلق الساعه»، اقدام به تجسس و مراقبت جمعی کند.

قانون دیگری در ماه نوامبر تصویب شد که به دولت اجازه شنود همه مکالمه ها و ارتباطات الکترونیکی میان شهروندان این کشور با خارج از این کشور را داد. نخست وزیر می تواند از این امکان، بدون هیچگونه مشورت قضایی استفاده کند و هدف هایی که برای این قانون تعریف شده است، بسیار کلی و مبهم است.

پ – حقوق مهاجران

تقریبا پنج هزار پناهنده و پناهجو، در شرایطی بسیار سخت و غیراستاندارد در شهر شمالی کاله نگهداری می شوند. گزارشی در 23 نوامبر، نشان داد که ساکنان اردوگاه غیررسمی کاله با رفتارهای غیرانسانی مواجه شده اند.

هم شورای حقوق بشر سازمان ملل و هم نهادهای دیگر، از خشونت و بدرفتاری با مهاجران در فرانسه ابراز نگرانی کرده اند.

کودکان بی همراه، به طور پیوسته در منطقه انتظار فرودگاه شارل دوگل بازداشت شده اند.

ت – تبعیض

شورای حقوق بشر سازمان ملل در ماه اوت، خواستار تغییر قانون سال 2004 فرانسه شد که در آن، پوشش هایی که نمادهای مذهبی محسوب شوند، در مدارس ممنوع شده اند. همین سازمان همچنین خواستار لغو قانون سال 2011 فرانسه شده است که در آن، پوشش صورت بکلی ممنوع شده است. این دو قانون که بویژه روی زنان و دختران اثر منفی گذاشته و برضد برخی گروه های دینی است، نمادهای زیر پا گذاشتن آزادی مذهبی شمرده شده اند. دادگاه حقوق بشر اروپا در ماه نوامبر رای داد که تمدید نشدن قرارداد یک زن کارمند به خاطر اصرار بر استفاده از روسری در محل کار، نقض حقوق او نبوده است.

ث – نقض آزادی بیان

دادگاهی در فرانسه در 20 اکتبر، حکم 14 متهم را تایید کرد. این افراد بر اساس قانون سال 1881 فرانسه، به «تبعیض تندروانه» متهم شده اند. افراد یادشده در سال های 2009 و 2010 میلادی، در یک گردهمایی مسالمت آمیز و بدون خشونت در یک سوپرمارکت، خواستار تحریم کالاهایی اسرائیلی شده بودند.

** انگلیس

الف – رخدادهای حقوقی

حزب محافظه کار در ماه مه گذشته در انتخابات انگلیس به پیروزی رسید و دولت اکثریت را تشکیل داد. این دولت اعلام کرده است که قصد دارد «قانون حقوق بشر» را ملغی و «قانون حقوق بشر بریتانیا» را جایگزین کند. کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل ابراز نگرانی کرده است که این اتفاق باعث تضعیف موقعیت حقوق بشر در انگلیس شود.

دولت در ماه ژوئیه لایحه اتحادیه های تجاری را معرفی کرد. این لایحه اگر تصویب شود، موانعی تازه بر سر اعتصاب اتحادیه ها قرار خواهد داد و حقوق آنها را محدودتر خواهد کرد.

ب – شکنجه و بدرفتاری

شورای حقوق بشر سازمان ملل، ابراز تردید کرده است که فعالیت کمیسیون امنیت و اطلاعات پارلمان انگلیس برای بررسی شکنجه بازداشت شدگان در زندان های ضدترور خارج از کشور، کافی باشد. نگرانی هایی هم از مستقل نبودن این کمیسیون و قدرت دولت برای جلوگیری از انتشار اطلاعات وجود دارد.

پ – امنیت

قانون ضدتروریسم و امنیت انگلیس از فوریه 2015 اجرا شد. این قانون به دولت امکان می دهد از سفر افراد «مظنون به فعالیت های تروریستی» جلوگیری کند و مانع از زندگی در بریتانیا توسط کسانی شود که هنگام بازگشت به کشورهایشان، مقررات وضع شده توسط بریتانیا را زیر پا می گذارند. کنشگران و سازمان های مردم نهاد به امکان سواستفاده و تبعیض با اتکا به این قانون هشدار داده اند.

دولت در ماه اکتبر «راهبرد ضد افراط گرایی» را معرفی کرد. این راهبرد می تواند به ممنوعیت فعالیت برخی سازمان ها و افراد منجر شود. این در حالی است که نگرانی از احتمال نقض حق اجتماع، ابراز نظر و نقض حریم فردی در انگلیس وجود دارد.

ت – مراقبت و شنود

بسیاری از سازمان ها، از جمله کمیسیون حقوق بشر ملل متحد، از وضعیت شنود در انگلیس ابراز نگرانی کرده و از دولت خواسته اند اطمینان حاصل کند که ردگیری ارتباطات و مکالمات افراد، با معیارهای حقوق بشر هماهنگ باشد.

در ماه ژوئیه مشخص شد که دولت بریتانیا از سازمان عفو بین الملل نیز جاسوسی و شنود می کرده است.

دولت انگلیس در ماه نوامبر نیز پیش نویس «لایحه اختیارات تجسس» را برای نظرخواهی منتشر کرد. سازمان های مردم نهاد معتقدند این لایحه، نه تنها از حقوق بشر پشتیبانی نمی کند، بلکه از اقداماتی حمایت می کند که تهدیدکننده حقوق بشر است.

ث – ایرلند شمالی

دادگاه عالی بلفاست در 26 ژوئن، تصمیم دولت برای خودداری از تشکیل کارگروه مستقل تحقیق و تفحص درباره قتل «پاتریک فینوکن» دادستان بلفاست در سال 1989 را قانونی دانست.

دولت انگلیس، حزب های ایرلند شمالی و دولت ایرلند شمالی، نتوانسته اند بر سر تصویب ساز و کاری برای تحقیق و تفحص درباره قتل های ناشی از درگیری در این منطقه به توافق برسند.

ج- پناهندگان

دولت انگلیس حاضر به پذیرش مسئولیت مشترک با اروپا در میزبانی از پناه جویان نیست و لندن با طرح تقسیم پناه جویان نیز مخالف است.

دولت در ماه اکتبر لایحه تازه ای را برای مهاجرت به کشور معرفی کرد. اگر این لایحه تصویب شود، پشتیبانی از خانواده هایی که با پناهندگی آنان موافقت نشده لغو خواهد شد و امکان لغو پشتیبانی از کودکان زیر 18 سالی که وضعیت مهاجرتی و اقامتی قانونی ندارند نیز فراهم می شود. همچنین امکان اخراج افراد پیش از پایان روند رسیدگی به پرونده های پناه جویی نیز افزایش می یابد و بخش مهمی از اختیار تصمیم گیری درباره پذیرش یا رد درخواست پناهندگی نیز از دادگاه به دفاتر دولتی منتقل خواهد شد.

یک گزارش فراحزبی در ماه مارس، نشان داد که از ابزار بازداشت در برخورد با پناه جویان، بیش از اندازه استفاده شده است.

چ- خشونت علیه زنان

گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور مبارزه با خشونت علیه زنان در ماه مه گزارش خود درباره بریتانیا را منتشر کرد. وی نتیجه گرفته است که اگرچه دولت انگلیس مقابله با خشونت علیه زنان را یک اولویت ملی عنوان کرده، اما اقدام های لندن در این زمینه، نامنسجم و ناپیوسته بوده است.

البته دولت از 29 دسامبر، قانون مجازات خشونت از طریق زورگویی و کنترل اجباری زنان را به اجرا گذاشت. بر اساس این قانون، مجرمان با پنج سال زندان یا مجازات نقدی یا هر دو، جریمه خواهند شد.

دولت در ماه اوت، سه میلیون و دویست هزار پوند برای فعالیت سازمان های فعال در مبارزه با خشونت علیه زنان اختصاص داد؛ با این حال، کنشگران از کاهش بودجه های مربوط به این امر ابراز نگرانی می کنند.

** آلمان

الف – شکنجه و بدرفتاری

دولت آلمان نتوانسته است ساز و کاری مستقل برای بررسی اتهام ها درباره بدرفتاری پلیس این کشور ارایه کند. الزام افسران پلیس این کشور به بر تن داشتن نشان شناسایی در خارج از ایالت های برلین، براندنبورگ، راینلند-پالاتینات، برمن، هِسِن و شلِسویگ-هولشتاین اعمال نشده است.

سازمان ملی پیشگیری از شکنجه، بودجه کافی برای اجرای همه ماموریت هایش ندارد. رسانه های آلمانی در ماه مه پارسال از بدرفتاری با دو تبعه افغان و مراکشی در پاسگاه پلیس فدرال هانوفر در سال 2014 خبر دادند.

ب - تبعیض

دادگاه قانون اساسی آلمان در 27 ژانویه حکم به ابطال قانونی در ایالت راین شمالی-وستفالیا داد که از سال 2006 به این سو اجرا می شد. بر اساس این قانون، پوشیدن نمادهای مذهبی غیر از آنچه در غرب و دین مسیحیت ارزش به شمار می رود، برای معلمان ممنوع بود. با وجود رای یادشده، قوانین مشابهی در برخی ایالت های دیگر آلمان نیز وجود دارد.

مخالفت با مهاجران و بویژه مسلمانان، باعث برگزاری صدها تظاهرات علیه پناهندگان در سراسر آلمان شده است. جرایم ناشی از نفرت علیه پناه جویان نیز بشدت افزایش یافته است. طبق آمار دولت، 113 حمله خشونت آمیز به اردوگاه های پناهندگان تنها در 10 ماه نخست پارسال گزارش شد. این در حالی است که در کل سال 2014 میلادی، تنها 29 مورد حمله به اردوگاه پناهندگان گزارش شده بود.

پارلمان آلمان به عنوان گامی مثبت، می کوشد پیوستی را به ماده 46 قانون جرایم اضافه کند که اگر این پیوست تصویب شود، دادگاه ها باید در هنگام اعلام جرایم، به انگیزه های نژادی و خارجی ستیزانه توجه ویژه کنند.

این درحالی است که چندین گزارش از تبعیض در هنگام بررسی مدارک شناسایی مبتنی بر بند 22 از قانون پلیس فدرال آلمان دریافت شده است.

ایرنا

1893583400.jpg

آغاز رزمایش مشترک هند - برزیل - آفریقای جنوبی

کشورهای هند، برزیل و آفریقای جنوبی رزمایش نظامی مشترکی را برای اولین بار در سواحل غرب هند به اجرا در آوردند.

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، کشورهای هند، برزیل و آفریقای جنوبی ششمین دور از تمرینات نظامی مشترک خود را برای اولین بار در پایگاه نیروی دریایی هند، واقع در سواحل «گوا» در غرب این کشور، به اجرا در آوردند.

برنامه های این رزمایش که در دریا در حال انجام است، شامل استفاده از تجهیزات ضد زیردریایی، تبادل آتش، عملیات هوایی، عملیات پرواز، امداد ونجات و رویکردهای تاکتیکی است.

لازم به ذکر است که این سه کشوربرای اولین با در سال ۲۰۰۶ تمرینات مشترک خود را آغاز کردند و این پنجمین دور از این تمرینات مشترک است.

تمام دوره های قبلی این تمرینات مشترک در آفریقای جنوبی انجام شده و این اولین بار است که این رزمایش در کشوری دیگر یعنی هند برگزار می شود.

در این دور از تمرینات مشترک کشتی ها، زیردریایی ها، هواپیماهای جنگی و نیروهای ویژه شرکت دارند.

این رزمایش تا ۲۹ فوریه ( ۱۰ اسفند) ادامه دارد.

مهر

1971498400-2.jpg

برنی سندرز:

آمریکا و انگلیس شاه دیکتاتور در ایران را به قدرت بازگرداندند

بخشی از مناظره تلویزیونی هیلاری کلینتون و برنی سندرز نامزدهای دموکرات انتخابات آمریکا که شبکه پی بی اس آن را پخش کرد، به سیاست خارجی آمریکا اختصاص داشت.

برنی سندرز گفت: وظیفه اصلی رئیس جمهور محافظت از شهروندان و مردم است. ما باید با همکاری متحدانمان در سراسر دنیا از ارزش های دموکراتیک خود محافظت و دنیایی مملو از صلح و بالندگی بسازیم. من به جنگ عراق رای منفی دادم زیرا به دقت به صحبت های بوش و چنی گوش کردم و حرفشان را باور نکردم. بی ثباتی که من از آن می ترسیدم، بعد از جنگ به وجود آمد. درست است که ما به عنوان یک قدرت بزرگ جهانی با همراهی متحدانمان قادریم دیکتاتورها را در سراسر جهان سرنگون کنیم. صدام حسین را سرنگون کردیم، از شر قذافی رها شدیم. اگر بخواهیم می توانیم بشار اسد را سرنگون کنیم.

وی افزود: اما نکته ای که در سیاست خارجی باید به آن توجه کرد، این است که بدانیم بعد از سرنگونی اینها چه اتفاقی می افتد. به عنوان مثال در لیبی دیدیم که آمریکا و متحدانش قذافی را سرنگون کردند اما خلا سیاسی به وجود آمد و داعش آن را پر کرد. اما این چیز جدیدی نیست و به پنجاه سال قبل برمی گردد. آمریکا و انگلیس با سرنگون کردن دولت مصدق باعث شدند شاه یک دیکتاتور وحشتناک در این کشور به قدرت بازگردد، که نتیجه آن انقلاب اسلامی بود و حالا نیز شاهد پیامدهای ناخواسته آن هستیم. من اگر رئیس جمهور شوم هرگز نخواهم گذاشت مردان و زنان ارتش در جنگ های خاورمیانه گرفتار شوند.

کلینتون هم گفت: باید دو نکته را یادآوری کنم و آن این که سندرز در سال 1998 به قطعنامه ای برای تغییر رژیم عراق رای مثبت داد و به تغییر رژیم در لیبی نیز رای داد. فکر نمی کنم که رای در سال 2002 طرحی برای شکست داعش در سال 2016 باشد. باید بر تهدیداتی که الان پیش رو داریم، تمرکز کنیم.

هیلاری کلینتون گفت: باید داعش را تعقیب کنیم البته همه گروههای تروریستی را باید هدف بگیریم اما تمرکز باید بر داعش باشد. باید در راس یک ائتلاف، مناطق اشغال شده را از داعش پس بگیریم. باید به نیروهای زمینی عرب و کرد از الرقه تا الرمادی و به عراقی ها کمک کنیم تا شهرهایشان را پس بگیرند. در داخل نیز با هماهنگی هرچه بیشتر بین نهادهای اجرایی محلی و فدرال به هدف برسیم. همچنین مسلمانان آمریکا در خط مقدم دفاع ما قرار دارند زیرا آنها بیشتر از ما می دانند که در خانواده و جامعه شان چه می گذرد. آنها باید احساس کنند که در جامعه آمریکا از آنها استقبال می شود اما کسی مثل دونالد ترامپ با اظهارات خود به ما ضربه می زند. اظهارات او نه تنها توهین آمیز بلکه خطرناک است. در خارج نیز باید همین طور عمل کنیم.

وی افزود: ما باید ائتلافی از کشورهای اسلامی تشکیل دهیم. من خوب می دانم چطور ائتلاف تشکیل دهیم زیرا ائتلاف تحریم ضد ایران را تشکیل دادم و این کشور به میز مذاکره آمد و برنامه تسلیحات هسته ای شان را متوقف کردیم. وقتی یک نامزد پیشرو داریم که ضد مسلمانان صحبت می کند، نمی توانیم از کشورهای اسلامی بخواهیم با ما ائتلاف کنند.

کلینتون در مناظره تلویزیونی در شهر میلواکی در ایالت ویسکانسین گفت: «نباید اجازه دهیم نیروهای ایرانی با پیروزی در سوریه در مرزهای اسرائیل مستقر شوند.»

وی راهبرد خود را درباره سوریه تشریح کرد و گفت: هدف ما برقراری آتش بس و بعد حل و فصل سیاسی از طریق گرد آوردن گروههای مختلف درگیر در سوریه بوده اما این کار بسیار دشوار و پیچیده است چرا که علاوه بر روسیه، ایران نیز یک نقش آفرین بزرگ محسوب می شود و ترکیه و عربستان و دیگران نیز هستند که از نظر خودشان منافع مهمی در سوریه دارند. در این حوزه با سناتور ساندرز مخالفم. او خواستار حضور نیروهای ایرانی برای پایان یافتن جنگ داخلی سوریه است اما من به نظر من این یک اشتباه بزرگ است که نیروهای ایرانی را در مرزهای اسرائیل مستقر کنیم.

هیلاری کلینتون گفت: پیشنهاد دیگر ساندرز مبنی بر این که کمک کنیم عربستان و ایران با هم مذاکره کنند، نیز به نظر من کاری از پیش نمی برد. باید از آنچه که جان کری و رئیس جمهور می گویند، حمایت کنیم. باید آتش بس را تسریع کنیم و نگذاریم روسیه باقی مانده جبهه مخالفان را از بین ببرد.

در گزارش یو اس ای تودی، از این مناظره آمده است: در ششمین مناظره انتخاباتی دو نامزد اولیه حزب دموکرات آمریکا، «برندی ساندرز» بار دیگر از عادی‌سازی مناسبات با تهران، شبیه احیای روابط آمریکا و کوبا، دفاع کرد. اما «هیلاری کلینتون» گفت کارهای زیادی باید انجام شود، پیش از آنکه بتوان به عادی‌ سازی روابط، فکر کرد.

کلینتون از بخشی از برنامه‌‌های ساندرز انتقاد کرد؛ سیاست خارجی، از جمله موضوع ایجاد رابطه با جمهوری اسلامی یا نحوه روابط با روسیه، از مواردی بودند که دو طرف در مورد آن به بیان نظرات متفاوتی پرداخته‌اند.

سناتور برنی سندرز گفت «حرف زدن با دوستان آسان است، حرف زدن با دشمنان است که کار سختی ا‌ست. فکر می‌کنم باید هر دو را انجام داد».

به گفته ساندرز، در طول زمان هدف، پیدا کردن راه تعامل با دشمنان ایالات متحده است؛ «نه فقط نادیده گرفتن آنها».

اما کلنیتون گفت «فکر نمی‌کنم هنوز بتوان به عادی‌سازی روابط فکر کرد. چون در مورد ایران هنوز کارهای زیادی مانده که باید به پایان برسانیم. بله! آنها باید دست از ایجاد بی‌ثباتی در خاورمیانه، که به هرج‌ومرج بیشتر انجامیده، بردارند. آنها باید از سوریه خارج شوند، باید از حمایت از حزب‌الله لبنان و حماس دست بکشند. باید از انتقال موشک به غزه، که می‌تواند علیه اسرائیل استفاده شود، خودداری کنند… هنوز کارهای زیادی مانده، قبل از آنکه بتوان در مورد عادی‌سازی روابط با ایران سخن گفت».

این نخستین بار نیست که دو طرف از مواضع خود در مورد نحوه ایجاد احتمالی رابطه با تهران دفاع می‌کنند. برخی مناظره‌های پیشین کلینتون و ساندرز، نیز به بحث درباره ایران گذشته و کلینتون با انتقاد شدید از ساندرز تاکید کرده که دیدگاه او درباره «لزوم عادی‌سازی روابط» با تهران «اشتباه» است.

ساندرز با انتقاد از سیاست آمریکا برای تغییر حکومتها، به کودتای ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و سقوط دولت محمد مصدق اشاره کرد و گفت که این دخالت تبعات غیر منتظره ای برای جهان داشت. وی همچنین با اشاره به قدرت گرفتن گروههای افراطی در عراق و لیبی در پی سرنگونی صدام و قذافی تاکید کرد که تنها سقوط حکومت های مستبد مساله اصلی نیست بلکه باید به فردای تغییر حکومت نیز فکر کرد.

سوریه و روسیه

برنی ساندرز سیاست خارجی کلینتون را تحت تاثیر تفکرات هنری کسینجر، وزیر خارجه آمریکا در دهه هفتاد می‌داند و می‌گوید کسینجر «یکی از مخرب‌ترین وزیران خارجه در تاریخ آمریکا بود».

کلینتون، از تلاش‌های جان کری، وزیر خارجه آمریکا، برای جلب توافق روسیه به ایجاد آتش‌بس در سوریه حمایت کرده اما می‌گوید روسیه در سوریه «به دنبال داعش یا هیچ گروه تروریستی دیگری نرفته است».

به گفته برخی نهادها و مقام‌های غربی، از جمله رهبران آمریکا یا بریتانیا، پیمان آتلانتیک شمالی و برخی نهادهای ناظر، بسیاری از حملات روسیه در سوریه، نه علیه گروه‌های افراطی که علیه شورشیان مورد حمایت غرب انجام می‌شود. روسیه می‌گوید برای مقابله با «تروریست‌ها» در حال حمایت از «دولت مشروع سوریه» است.​

«انقلاب سیاسی»، «دولت بزرگ»

در بخش دیگری از مناظره شب گذشته برنی ساندرز گفت مردم آمریکا «خواستار یک انقلاب سیاسی» هستند و در پاسخ هیلاری کلینتون از برنامه‌های ساندرز انتقاد کرده و گفت نتیجه آنها بزرگ شدن بیش از حد دولت مرکزی است.

کلینتون می‌گوید نتیجه برنامه‌های ساندرز بزرگ شدن دولت فدرال، ۴۰ درصد بیش از آنچه اکنون هست، خواهد بود. او معتقد است، برنامه‌های ساندر در رابطه با بیمه و تندرستی همگانی، نیز نتایج مخربی برای برنامه بیمه همگانی تصویب‌شده موسوم به «بیمه اوباما» یا «اوباماکر» دارد و بار دیگر به تنش‌های سیاسی دامن خواهد زد.

ساندرز اما گفته است به دنبال از میان برداشتن «اوباماکر» نیست، فقط می‌خواهد کاری کند که در آمریکا هم مانند عمده کشورهای صنعتی دیگر، همه مردم از بیمه‌های درمانی برخوردار شوند.

مسئله برابری تباری و نژادی نیز بیش از گذشته در مناظره دو طرف مطرح شده است. هر دو خواستار تغییراتی هستند که تقابلات نژادی را کاهش داده و برابری‌ها را بیشتر کند.

انتخابات مقدماتی بعدی در ایالت نوادا و کارولینای جنوبی برگزار می‌شود؛ ایالت‌هایی که شمار بیشتری از سیاه‌پوستان و لاتین‌ها را در خود جای داده است. نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که این دو دسته به کلینتون تمایل بیشتری دارند.

بر گرفته از مهر و تسنیم

81958487-70511665.jpg

بانوی اول یونسکو نامزد دبیر کلی سازمان ملل شد

وزارت امور خارجه بلغارستان بطور رسمی نامزدی خانم «ایرینا بوکوا»(Irina Bokova) رئیس کنونی یونسکو را برای دبیرکلی سازمان ملل اعلام کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در بیانیه وزارت امور خارجه بلغارستان که امروز (چهارشنبه) انتشار یافت، آمده است: نامه نامزدی خانم «ایرینا گئورگیوا بوکوا» برای دبیرکلی سازمان ملل ارسال شده است.

در این بیانیه تاکید شده است: «خانم بوکوا با توجه به پیشینه و تجربه، یکی از نامزدهای برتر در رقابت برای دبیرکلی سازمان ملل متحد خواهد بود.»

دبیرکل آینده سازمان ملل متحد از یکم ژانویه 2016 (دی ماه 1395) جانشین «بان کی مون» خواهد شد که دو دوره پنج ساله اش به پایان می رسد.

ایرینا بوکوای 63 ساله، نخستین زنی است که مدیریت سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی ملل متحد (یونسکو) را برعهده داشته است.

پذیرش عضویت مستقل فلسطین در یونسکو در سال 2011، این پیامد را برای بوکوا داشت که ایالات متحده بودجه سالانه ای که به این سازمان می پرداخت را قطع کرد.

خانم بوکوا پیشتر سفیر بلغارستان در فرانسه و موناکو بوده است. برخی محافل از وی به خاطر دریافت بورسیه تحصیلی از نظام کمونیستی شوروی سابق انتقاد کرده اند. «گئورگی بوکوا» پدر دبیرکل کنونی یونسکو، در گذشته سردبیر روزنامه حزب کمونیست در بلغارستان بود و دخترش نیز بورسیه این حزب و دانش آموخته موسسه دولتی روابط خارجی در مسکو بوده است. هرچند خانم بوکوا بعدها در دانشگاه های مریلند و هاروارد آمریکا نیز تحصیل کرد.

ایرینا بوکوا مدت کوتاهی نماینده حزب سوسیالیست بلغارستان در پارلمان بود و پس از آن در سال های 1995 تا 1996 معاونت وزارت خارجه در امور روابط با اتحادیه اروپا را برعهده داشت. وی مدت کوتاهی بین سال های 1996 تا 1997، وزارت خارجه بلغارستان را برعهده داشت. در همین زمان بود که بلغارستان نامزد عضویت در اتحادیه اروپا شد.

خانم بوکوا متاهل است، دو فرزند دارد و افزون بر زبان بلغاری، به زبان های انگلیسی، فرانسوی، روسی و اسپانیایی نیز سخن می گوید.

«نیویورک تایمز» اول شهریور ماه امسال در سرمقاله خود نوشت: نوبت زنان برای احراز مقام دبیرکلی سازمان ملل فرا رسیده است.

نیویورک تایمز افزود: «نظام غیردمکراتیک انتخاب دبیرکل سازمان ملل که محصول آن انتصاب افرادی ناکارآمد و غیرتاثیر گذار بر ریاست این سازمان است باید منسوخ اعلام شود و وقت آن است زنان لایق و شایسته این نقش و جایگاه را احیا کنند.».

سازمان ملل متحد تاکنون هشت دبیرکل به خود دیده است که همگی آنها مرد بوده اند.

به نوشته این رسانه آمریکایی، روند انتخاب دبیر کل سازمان ملل تا به این لحظه بر این منوال بوده است که این فرد را منحصرا پنج عضو دائم شورای امنیت و در نشست هایی غیر علنی انتخاب می کنند. حال، زمان آن فرا رسیده است که این مدل تغییر کند و به شیوه ای شفاف انجام پذیرد.

بدیهی است که انتخاب یک زن برای سکانداری سازمانی که 70 سال پیش تاسیس شده و وظیفه اش حل و فصل و رسیدگی به غامض ترین مشکلات جهان از راه دیپلماسی و اجماع جهانی است، حرکتی فوق العاده نمادین است.

نیویورک تایمز افزود: معلوم نیست که روند انتخاب دبیرکل مورد باز نگری کلی قرار گرفته است یا نه اما به هر تقدیر دهها تن از اعضای سازمان ملل به تکاپو افتاده اند یک زن را برای جایگزینی «بان کی مون» معرفی کنند .

دولت کلمبیا یکی از 20 درصد کشورهایی است که سفیرشان در سازمان ملل، یک زن است . این کشور کمپینی را در این سازمان برای احراز مقام دبیرکلی به یک زن به راه انداخته است.

«ماریا اما مجیا» سفیر کلمبیا در سازمان ملل با تنظیم نامه و طوماری در خصوص لزوم معرفی یک زن برای احراز ریاست این سازمان بیان کرده است: «برابری جنسیتی، یکی از جدی ترین چالش های جهان است و هدف مهم و حیاتی محقق نشده در راه حرکت به سمت آینده ای فراگیر و پایدار است».

این طومار تاکنون به امضای 44 کشور عضو سازمان ملل رسیده است اما هیچیک از اعضاء دائم شورای امنیت از این ابتکار عمل پشتیبانی نکرده اند .

آمریکا که سفیرش در سازمان ملل یک زن به نام «سامانتا پاور» است و وی تا به حال با دل و جرات مدافع حقوق زنان بوده است، سزاوار است با قدرت از این ابتکار عمل پشتیبانی کند.

فهرست هایی غیر رسمی از نامزدهای زن برای احراز دبیرکلی سازمان ملل در این نهاد توسط «کمپین انتخاب یک زن به دبیر کلی سازمان ملل» منتشر شده است. این تشکل یک گروه مستقل است . فهرست مزبور متضمن زندگی نامه (بیوگرافی) رهبران فاضل جهان است که دارای سوابقی متنوع هستند.

از جمله زنان مطرح شده می توان به «الن جانسون سیرلیف» رئیس جمهور کشور آفریقایی لیبریا، «کریستین لاگارد» رئیس «صندوق بین المللی پول» و «وآلیسییا بارسنا ایبارا» دبیرکل اجرایی کمیسیون اقتصادی حوزه آمریکای لاتین و دریای کارائیب اشاره کرد.

نیویورک تایمز نوشته بود: «جهان ما از وجود زنانی فاضل و لایق و برجسته که قدرت آن را دارند ایفای نقش حقیقی و شایسته دبیر کل سازمان ملل را احیا کنند و انرژی تازه ای به تلاش های در دست اقدام این سازمان در راه برابری جنسیتی بدمند، بی بهره نیست.»

ایرنا

F497C728400.jpg

مناظره‌های داغ انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا،

سندرز: روابط با ایران را عادی می‌کنم / کلینتون: اشتباه می‌کنی

نخستین مناظره دونفره هیلاری کلینتون و برنی سندرز پس از کنار رفتن مارتین اومایلی برگزار شد. مناظره‌ای داغ و پرهیجان که دو طرف بیش از همیشه به یکدیگر تاختند.

مناظره روز پنج‌شنبه هیلاری کلینتون و برنی سندرز، نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، برای لحظاتی به بحث درباره ایران گذشت که این میان کلینتون با انتقاد شدید از سندرز تاکید کرد که دیدگاه وی درباره «لزوم عادی‌سازی روابط» با تهران اشتباه است.

این نخستین مناظره دو نفره میان دو نامزد اصلی دموکرات‌ها برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست که روز پنج‌شنبه، ۱۵ بهمن، به میزبانی شبکه تلویزیونی ام‌اس‌ان‌بی‌سی برگزار شد و طرفین سیاست‌ خود درباره روابط احتمالی واشینگتن و تهران را شرح دادند، در حالی که هیلاری کلینتون از حکومت ایران به عنوان حکومت «حامی تروریسم و عامل بی‌ثباتی منطقه» نام برد که دولت بعدی آمریکا نباید درصدد عادی‌سازی فوری روابط با آن باشد.

خانم کلینتون اظهار داشت که اگر دولت آینده آمریکا بخواهد به سرعت روابط خود را با تهران عادی کند، آن وقت واشینگتن بزرگ‌ترین اهرم فشاری را که برای تغییر رفتار ایران در اختیار دارد از دست خواهد داد، در صورتی که سیاست واشینگتن باید این باشد که به هر اقدامی از جانب ایران پاسخی درخور بدهد.

وی سپس عنوان کرد که اعتقاد دارد واشینگتن باید گام به گام پیش برود و در وهله نخست مانع «رفتارهای تعرضی» ایران و «حمایت آن از تروریسم» شود.

در مقابل برنی سندرز نیز تاکید کرد که او هم اعتقاد ندارد همین فردا باید روابط واشنینگتن و تهران را عادی کرد، بلکه معتقد است واشینگتن روزی باید به سمت این مسیر پیش برود، همچنان که چند سال قبل خیلی‌ها بحث از عادی‌سازی روابط با کوبا را «احمقانه» می‌دانستند، اما در نهایت شرایط تغییر کرد.

به گفته وی، «ایران حامی تروریسم در سراسر جهان است» که آمریکا باید این مسئله را حل کند و اتفاقا گفت‌وگو با دشمنان، کاری‌ است که واشینگتن باید انجام بدهد.

در بخش دیگری از این مناظره سندرز و هیلاری بحث های انتقادی دو جانبه ای را به راه انداختند. سناتور ایالت ورمانت با هیلاری حمله کرد و اظهار داشت: برخلاف هیلاری کلینتون که با کمک های مالی گسترده سرمایه داران فعالیت های تبلیغاتی خود را ادامه می دهد یک کمپین انتخاباتی در حال تغییر و تحول را با کمک های مالی افراد و شهروندان به پیش می برد.

هیلاری کلینتون وزیر خارجه سابق و نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم در واکنش به این اظهارات برنی سندرز گفت: ساندرز سابقه فعالیت های مرا تخریب می کند و طرح چنین ادعاهایی از سوی وی بی ارزش است.

کلینتون گفت سندرز جنگ تبلیغاتی بسیار ماهرانه ای را علیه من با هدف بدنام کردنم به راه انداخته است. وی گفت: ما باید درباره مسائلی گفتگو کنیم که مردم آمریکا را تحت تاثیر قرار می دهد.

هیلاری کلینتون گفت: دموکرات های آمریکا برای مقابله با مشکلاتی که آمریکا با آنها مواجه است به اتحاد و همبستگی نیاز دارند. وی گفت من در مقایسه با سندرز از سابقه و فرصت های بهتری برای ایجاد این اتحاد در میان دموکرات ها به منظور مقابله با مشکلات آمریکا برخوردار هستم.

برنی سندرز رقیب اصلی هیلاری کلینتون در انتخابات درون حزبی حزب دموکرات آمریکا گفت: در صورتی که نتوانیم تاثیر پول‌های هنگفت را در سیاست متوقف کنیم و این پول ها و صاحبان آنها همچنان سیاست و مسائل سیاسی آمریکا را کنترل کنند هیچ کس قادر نخواهد بود تغییراتی را که این کشور به آنها نیاز دارد ایجاد کند و وضع طبقه متوسط و بخش کارگری آمریکا را تغییر دهد.

به گزارش خبرآنلاین،گفتنی است با برگزاری انتخابات درون حزبی در آیوا و آرای بی اندازه نزدیک هیلاری و سندرز رقابت ها میان این دو نامزد حزب دموکرات جدی تر از همیشه شده است. در حالی که تا همین یک هفته پیش کمتر تحلیلگری برنی سندرز را جدی می گرفت، حالا این پیرمرد ۷۴ ساله به یکی از گزینه‌های جدی جانشینی باراک اوباما تبدیل شده است.

آفتاب

1413359970652400-4.jpg

ناپدید شدن بچه ها در اروپا،

مجازات قاچاقچیان و دلالان جنسی باید شدیدتر شود

مقامات اروپایی خبری از محل قرارداشتن حدود 10 هزار پناهجو نابالغ ندارند که چندی پیش وارد اروپا شدند. مطابق با اطلاعات « یوروپل» (پلیس اروپایی)، اکثر کودکان پناهجوی تنها که بدون همراه بزرگسال به اروپا رفتند به دام تاجران جنسی افتادند.

اِلیف چارمیکلا رئیس مرکز تحقیقات اجتماعی سازمان بین المللی پژوهش های استراتژیک در آنکارا و کارشناس در مسائل پناهجویان و مهاجرت در مصاحبه با « سپوتنیک» موضوع ناپدید شدن پناهجویان در اروپا را مورد تفسیر قرار داد. به گفته وی، مقیاس مسأله پناهجویان و انتقال غیر قانونی آنها به کشورهای اروپایی به سطح فاجعه باری رسیده است و این روند مبدل به یک وسیله سودآور برای قاچاقچیان و دلالان خرید وفروش آدمها شده است.

— ما مدام در باره جنبه انسانی مسأله مهاجران صحبت می کنیم و در باره مسائل تأمین امنیت آنها صحبتی نمی شود و تا کنون مقیاس جنایتکاری در رابطه با مهاجران مطرح نشده بود. در عین حال، مقیاس این مسأله دائما افزایش می یابد و کودکان و زنان در مرکز این عملیات جنایی قرار دارند. قاچاقچیانی که به حمل و نقل غیر قانونی مهاجران مشغولند هر ماه از 50 تا 100 هزار یورو درآمد دارند. مطابق با اطلاعات ما، جمع درآمد ماهانه در این عرصه به 5 میلیون دلار می رسد. بدین ترتیب، فرایند انتقال مهاجران به یک کار سودآور برای قاچاقچیان مبدل شده است.

چارمیکلا متذکر شد که تجارت آدم ها و فرایند انتقال غیرقانونی مهاجران به اروپا — پدیده ای است که ارتباط تنگاتنگی با هم دارند.

— جامعه جهانی این روندها را جدا از یکدیگر در نظر می گیرد. بحران سوریه نشان داد که چنین عرصه فعالیت جنایی مانند تجارت آدمها و قاچاق و انتقال غیر قانونی مهاجران ارتباط تنگاتنگی باهم دارند. ما اغلب خبرهایی در این باره دریافت می کنیم که در بین گروه پناهجویان که سعی می کنند خود را به کشورهای اروپایی برسانند به ویژه به ترکیه، موارد تجاوز به زنان و کودکان زیاد به ثبت رسیده است. پناهجویان سوری نیز برایمان تعریف می کنند که زنان و کودکانی که راهی این سفر خطرناک برای رسیدن به کشورهای اروپایی می شوند ناپدید می شوند و تجارت اعضای انسانی در محله های عربی رواج زیادی دارد. تمام این ها اشاره ای به مقیاس وحشتناک فعالیت جنایی مرتبط با مسأله پناهجویان است.

به گفته چارمیکلا در ترکیه و تعدادی از کشورهای ترانزیت مسأله انتقال پناهجویان به فعالیت جنایی مبدل می شود.

— فقط 14 درصد کودکان پناهجویان که در خارج از اردوگاه زندگی می کنند به مدرسه می روند. باقی بچه ها وقت خود را در خیابانها می گذرانند. این موضوع یکی از علل افزایش جنایتکاری است. در این اواخر تعداد بچه های نابالغ که سعی می کنند به تنهایی به کشورهای اروپایی برسند افزایش می یابد.

کارشناس معتقد است که ترکیه و دیگر کشورها که سیل اصلی پناهجویان از آنجا رد می شود دست به اقدامات موثر برای مبارزه با فعالیت جنایی قاچاقچیان و تجارت آدمها به انجام نمی رساند.

— مجازات قاچاقچیان و دلالان جنسی باید شدیدتر شود. باید کانال هایی که از طریق آنها تجارت آدمها در بین پناهجویان انجام می شود مشخص شوند. باید مکانیزم اجتماعی شکل داده شود که بتواند از این افراد حمایت کند. متأسفانه اجرای تمام این برنامه ها در کوتاهترین مدت خیلی دشوار است.

به عقیده کارشناسان مسئولیت اصلی حل و فصل مسأله جنایتکاری در رابطه با پناهجویان بر دوش اروپاست.

— مهم آن است که بتوان مسیر قانونی ورود به اروپا را برای پناهجویان ایجاد کرد. هم اکنون چنین راهی وجود ندارد و پناهجویان مجبورند جان خود را به خطر بیاندازند و به حرف قاچاقچیان باور کنند تا امید خود برای نجات را کاملا از دست ندهند.

اسپوتنیک

1978088400.jpg

نماینده انگلیس برای داد و ستد با ایران:

ایران بزرگترین بازار جهان بعد از فروپاشی شوروی است

نماینده تعیین شده از سوی انگلیس برای انجام داد و ستد با ایران، با اشاره به فرصت های موجود در کشورمان ایران را بزرگترین بازار نوظهور جهان از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دانست.

نماینده تعیین شده از سوی انگلیس برای انجام داد و ستد با ایران، با اشاره به فرصت های موجود در کشورمان ایران را بزرگترین بازار نوظهور جهان از زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، «لرد لامونت» در مصاحبه با روزنامه ایندیپندنت با اعلام این مطلب گفت: ایران چهارمین ذخایر بزرگ نفت دنیا و دومین ذخایر بزرگ گاز جهان را داراست و اگر این دو را در کنار هم قرار دهیم ثروتمندترین کشور جهان از لجاظ انرژی را خواهیم داشت.

وی در ادامه افزود: علاوه بر این ایران برخلاف سایر کشورهای تولید کننده نفت جنبه های دیگری را نیز در اقتصاد خود دارد. این کشور دارای مس، روی و آلومینیوم است و صنعت تولید موتور اتومبیل است که ممکن است قصد همکاری با شرکت های خارجی در پروژه های مشترک را داشته باشد.

لامونت که از مقامات اسبق انگلیس محسوب می شود در این مصاحبه در مورد بازگشت سرمایه شرکت های انگلیسی که قصد تجارت با ایران را دارند و سودهایی که نصیب این شرکت ها خواهد شد با خوشبینی کامل صحبت کرده است.

نماینده انتخاب شده از سوی لندن برای داد و ستد با ایران در ادامه از کم کاری بریتانیا در برقراری روابط تجاری با ایران انتقاد کرده و می گوید: تجارت انگلیس مایل ها عقب تر از کشورهای دیگر است. تجارت انگلیس یک بیستم تجارت آلمان، و حتی کمتر از آمریکاست کشوری که داد و ستد برای آن با ایران از لحاظ تئوری و نظری غیر قانونی است. به نظر من یک فرصت فوق العاده وجود دارد.

بر اساس این گزارش، لرد لامونت پیشتر به ایران سفر کرده و قرار است در آینده نیز در راس یک هیئت تجاری مجددا از ایران بازدید کند.

مهر

cobalt-report400-2.jpg

عفو بین الملل:

16شرکت بزرگ فناوری متهم به نقض حقوق کودکان کار هستند

روزنامه انگلیسی 'دیلی میل' گزارش داد: 16 شرکت بزرگ فناوری از جمله سامسونگ، سونی و اپل از سوی عفو بین الملل متهم به استفاده از مواد استخراج شده از معادنی شده اند که در آن کودکان در شرایط بد مشغول کار هستند.

به گزارش' دیلی میل'، دو نهاد عفو بین الملل و 'دیده بان منابع آفریقا'، این سه غول عرصه فناوری را به نداشتن نظارت قوی بر معادن عنصر کبالت واقع در کشور کنگو، متهم کرده اند. عنصر کبالت در بسیاری از باتری های قابل شارژ در لپ تاپ ها و گوشی های هوشمند و دیگر وسایل الکترونیکی به کار می رود.

بر پایه گزارش دو نهاد بین المللی فوق، محصولات این شرکت ها که در سراسر جهان به فروش رفته، ممکن است حاوی فلزاتی باشد که از معادن ناشناخته کشور کنگو استخراج شده باشد.

در واکنش به این گزارش، شرکت اپل با بیان اینکه 'در برابر کودکان کار هیچ گونه تسامحی نخواهیم داشت' اعلام کرده است: ' همیشه در حال ارزیابی روش هایی برای بهبود روند شناسایی شرایط کار و خطرهای محیطی ناشی از آن بوده ایم.'

مقام های شرکت سامسونگ هم با اشاره به بازرسی های میدانی خود در این رابطه گفته اند: 'این شرکت دارای ارزیابی های مکتوب در زمینه شرایط کار است.'

به گزارش روزنامه 'دیلی میل'، در این گزارش، شیوه خرید و فروش کبالت در معادن زیرزمینی که کودکان 12 ساله با شرایط نامساعد درآن مشغول کار هستند، تشریح شده است. بر طبق این گزارش، عنصر کبالت ابتدا به چین و سپس برای فروش به 16شرکت مزبور، در اختیار تولید کنندگان باتری قرار می گیرد.

به گزارش این روزنامه انگلیسی، 'مارک دامت' (Mark Dummett) محقق حقوق بشر و تجارت سازمان عفو بین الملل گفت: 'میلیون ها نفر در سراسر جهان از فواید تکنولوژی نوین، لذت می برند اما بندرت از چگونگی ساخت آن اطلاع دارند. اکنون زمان آن است که شرکت های بزرگ مسئولیت خود را برای استخراج مواد خام برای تولید محصولات سودآور، بپذیرند.'

ایرنا

1121689400.jpg

ورود تعداد بی سابقه کودکان متاهل پناهجو به سوئد

پائیز امسال تعداد بی سابقه ای از کودکان پناهجوی متاهل وارد سوئد شده اند. به گزارش رادیو سوئد، تعداد چنین کودکانی در شش منطقه این کشور تقریبا 70 نفر است.

اگرچه ازدواج افراد نابالغ طبق قوانین سوئد ممنوع است، مقامات تعدادی از شهرها و استان های سوئد از جمله استکهلم در تعدادی از موارد اجازه زندگی مشترک را به زن و شوهران نابالغ داده اند.

Liselotte Tronders ،کارمند اداره امور اجتماعی استکهلم اظهار داشت اکثریت دختران شوهردار 15 تا 17 سال دارند اما در بین آنها دختران 14 ـ 13 ساله نیز دیده می شوند.

وقتی دختر نابالغ می گوید متاهل است اداره امور اجتماعی باید موضوع را بررسی کرده و در اینباره تصمیم بگیرد که این دختر باید با شوهرش زندگی کند یا نه و در این حالت اداره امور اجتماعی در وضع دشواری قرار می گیرد.

5 منطقه از شش منطقه ای که خبرنگاران با آنها گفتگو کردند، اعلام نمودند که اگر دختربچه 15 ساله به بالا باشد و بخواهد با شوهرش زندگی کند، معمولا این اجازه را به وی می دهند.

وضع در شهر گوتبورک فرق می کند. اگر زن یا شوهر کمتر از 18 سال داشته باشد، در آنجا ترجیح می دهند آنها را از یکدیگر جدا کنند. به عقیده کارمندان اداره امور اجتماعی این منطقه، ممکن است دختران نابالغ را به زور شوهر داده باشند و آنها بترسند این مطلب را به مقامات سوئد بگویند.

اسپوتنیک

178132400.jpg

مدیران شرکت های نفتی در راه تهران هستند

رسانه های انگلیسی روز شنبه ضمن بازتاب اعلام قریب الوقوع آغاز اجرای 'برجام ' و لغو تحریم های بین المللی علیه ایران و ابعاد تاثیرات آن، عنوان کردند فصل نوینی در جایگاه منطقه ای ایران در خاورمیانه شروع شده است.

به گزارش شبکه اسکای نیوز در گزارشی با اشاره به اینکه لغو تحریم های بین المللی سبب دستیابی ایران به یکصد میلیارد دلار پول های بلوکه شده این کشور در خارج خواهد شد، گزارش داد: فرصت های جدید ایجاد شده در حوزه تجارت و مناسبات مالی بعد از لغو تحریم ها، سبب ایجاد انقلابی در اقتصاد ایران خواهد شد.

این خبرگزاری افزود: مدیران اجرائی غول های انرژی همچون شل و توتال قرار است فردا (یکشنبه) برای انجام مذاکرات با مقامات ایرانی راهی تهران شوند.

روزنامه ایندیپندنت نیز در یادداشتی لغو تحریم ها را آغاز فصلی نوین در جایگاه منطقه ای ایران در خاورمیانه بر شمرد.

این روزنامه انگلیسی نوشت: آغاز اجرای برجام سبب خواهد شد که ایران پس از یک دوره جنگ سرد، دوباره به بازار جهانی اقتصاد بازگردد.

ایندیپندنت افزود: قرار است ایران بلافاصله پس از برداشته شدن تحریم ها، 500 هزار بشکه نفت خام به ظرفیت صادراتی اش به بازار جهانی بیفزاید.

تارنمای انگلیسی شبکه 'بی بی سی' نیز در همین رابطه نوشت: ایران چهارمین ذخائر بزرگ نفتی را در دنیا در اختیار دارد که به دنبال برداشته شدن تحریم ها، می تواند آزادانه به بازار جهانی نفتی بازگردد.

'بی بی سی' تصریح کرد: در حالی که آمریکا ادعا می کند که توافق هسته ای دستیابی ایران به سلاح هسته ای را غیر ممکن خواهد ساخت اما ایران می گوید که فعالیت های هسته ای اش برای مقاصد صلح آمیز بوده و حق استفاده از انرژی هسته ای برای مصارف صلح آمیز را دارد.

روزنامه دیلی تلگراف نیز در یادداشتی با اشاره به اینکه «آمریکا به توافق هسته ای چراغ سبز نشان داد» نوشت: توافق هسته ای علاوه بر اینکه ظرفیت های هسته ای ایران را محدود می کند، ایران و واشنگتن را پس از 35 سال قطع روابط و در زمانه ای که خاورمیانه دچار بحران است، در مسیر بهبود روابط قرار می دهد.

این روزنامه انگلیسی توافق هسته ای ایران و پنج به علاوه یک را بزرگترین پیروزی دولت باراک اوباما در عرصه سیاست خارجی اش خواند.

دیلی تلگراف همچنین با اشاره به نگرانی دولت عربستان از لغو تحریم ها علیه ایران و نیز گرم شدن روابط تهران و واشنگتن عنوان کرد: به همین دلیل جان کری وزیر خارجه آمریکا شامگاه پنجشنبه در جریان سفرش به لندن، تلاش کرد تا طی دیدار با همتای سعودی اش، به وی اطمینان دهد که دوستی دو کشور پا برجا خواهد ماند.

این روزنامه انگلیسی کاهش قیمت نفت خام در بازار جهانی را در پی سرازیر شدن نفت ایران، از مسائلی دانست که سبب وخیم تر شدن وضعیت اقتصادی عربستان و تشدید نگرانی اش خواهد شد.

روزنامه گاردین نیز از آمادگی غرب برای بازگشت ایران به بازار اقتصاد جهانی خبر داد و نوشت: غرب ضوابط برداشته شدن تحریم ها را به اجرا گذاشته است. بانک های ایرانی به سیستم بانکی اروپا دوباره وصل خواهند شد و شرکت های خصوصی بدون واهمه از جریمه های غرب در ایران تجارت خواهند کرد.

این روزنامه انگلیسی به نقل از 'جان فورست'، رئیس سازمان حقوقی 'دی ال ای پایپر' نوشت: ایران دارای ظرفیت قابل توجهی برای شرکت های اروپایی در عرصه انرژی، ساخت و ساز، مواد غذایی و خدمات مالی است.

فورست با این حال ضمن اشاره به اینکه اتحادیه اروپا در جریان اصلاح تحریم ها شفاف و هماهنگ عمل کرد، افزود: اما آمریکا تاکنون چندان شفاف عمل نکرده است.

به دنبال گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی درباره راستی آزمایی اقدامات ایران و تایید اقدامات ایران، ظریف و فدریکا موگرینی هماهنگ کننده سیاست خارجی اتحادیه اروپا در شامگاه شنبه در وین روز اجرایی شدن برجام را اعلام خواهند کرد.

ایرنا،

2w400.jpg

جیسون رضائیان و سه زندانی دو تابعیتی دیگر آزاد شدند

همزمان با روز اجرای برجام چهار زندانی دو تابعیتی در ایران آزاد شدند. دادستان عمومی و انقلاب تهران می‌گوید آزادی این افراد "در چارچوب مبادله زندانیان" انجام شد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا دادستان عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد: «در راستای مصوبات شورای عالی امنیت ملی ایران و مصالح کلی نظام چهار زندانی ایرانی دو تابعیتی ظرف روز جاری (شنبه ۲۶ دی) در چارچوب مبادله زندانیان آزاد شدند.»

پیش از این برخی منابع خبری از آزادی جیسون رضائیان خبرنگار ایرانی ـ آمریکایی روزنامه واشنگتن‌پست و سه زندانی دو تابعیتی دیگر خبر داده بودند.

هنوز هویت زندانیان آزاد شده از سوی مقام‌های ایرانی به طور رسمی اعلام نشده اما نزدیکان برخی از آنها آزادی‌شان را تائید کرده‌اند. به گزارش ایسنا آزادی رضائیان را یک مقام قضائی تائید کرده است.

رئیس جمهور، حسن روحانی چند ماه پیش در جریان سفرش به نیویورک در گفت‌وگو با شبکه "سی‌ان‌ان"، از آمادگی ایران برای آزادی جیسون رضائیان در قبال آزادی چند زندانی ایرانی در آمریکا خبر داد.

اندکی پیش از آن حسن قشقاوی، معاون کنسولی و پارلمانی وزارت خارجه، تأکید کرده بود که موضوع مبادله زندانیان ایرانی و آمریکایی صحت ندارد.

مبادله زندانیان میان ایران و آمریکا

سایت خبری "عصر ایران" به نقل از برخی منابعی که هویت‌شان فاش نشده گزارش داد در جریان مبادله زندانیان، ۷ ایرانی که به اتهام نقض تحریم‌ها در آمریکا زندانی هستند آزاد شده‌اند.

در ادامه این گزارش آمده است: « براساس توافق ايران و آمريكا، ۱۴ نفر از ایرانیانی که به درخواست پلیس امریکا تحت تعقیب اینترپل قرار دارند دیگر تحت تعقیب نخواهند بود.»

رضائیان تیرماه سال گذشته به اتهام جاسوسی و اقدام علیه امنیت ملی بازداشت شد و رسیدگی به پرونده او ۱۹ مرداد امسال خاتمه یافت.

مطابق برخی گزارش‌ها رضائیان توسط واحد اطلاعات سپاه پاسداران بازداشت شده و تا زمان آزادی در بخشی از زندان اوین که زیر کنترل سپاه قرار دارد، نگهداری می‌شد.

یکی دیگر از زندانیان آزاد شده سعید عابدینی کشیش ایرانی – آمریکایی است که بهمن ۹۱ پس از ورود به ایران بازداشت شد. او متهم است که قبل از سکونت در آمریکا در ایرن کلیسای خانگی راه‌انداخته و قصد "برهم زدن امنیت ملی" را داشته است.

ناصر سربازی وکیل‌مدافع عابدینی در گفت‌وگو با ایسنا آزادی او را تائید کرده است. بنابر این گزارش محمود علیزاده طب015788662400.jpgاطبایی، وکیل امیر میرزایی حکمتی زندانی دیگر دو تابعیتی نیز آزادی موکلش را تائید کرد.

"عصر ایران" نام زندانی چهارم را نصرت‌الله خسروی اعلام کرده است. خبرگزاری دولتی ایرنا نیز عصر شنبه به نقل از یک منبع آگاه نام چهارمین زندانی آزاد شده را خسروی اعلام کرد.

آمریکا آزادی چهار زندانی را تایید کرد

مقام‌های رسمی آمریکا آزادی چهار شهروند آمریکایی زندانی در ایران را تایید کردند. اسامی این چهار نفر سعید عابدینی، امیرمیرزایی حکمتی، جسیون رضاییان و نصرت الله خسروی اعلام شدند. خبرگزاری آسوشیتدپرس نوشت این چهار نفر با خطوط هوایی سویس‌ایر ایران را ترک کردند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام آمریکایی حاضر در محل مذاکرات که نام او را اعلام نکرد، گزارش داد که ایران "پنجمین زندانی ایرانی-آمریکایی" را نیز آزاد خواهد کرد.

                                                                                                                                              امیر حکمتی، یکی از شهروندان آمریکایی زندانی در ایران

منظور از زندانی پنجم احتمالا سیامک نمازی، مدیر شرکت برنامه‌ریزی استراتژیک کمپانی نفتی "کرسنت" است. به گفته‌ی این مقام آزادی این پنجمین شهروند دارای تابعیت آمریکا، در چارچوب "مبادله زندانیان" نیست.

DW

wp400-2.jpg

حملات تروریستی در جاکاراتا، رد پای داعش

در تیراندازی ها و انفجارهای متعدد صبح امروز، پنجشبه، ۱۴ ژانویه در مرکز جاکارتا پایتخت اندونزی و در نزدیکی چندین سفارتخانه و آژانس های وابسته به سازمان ملل، دست‌کم ۵ کشته و بیش از ۲۰ نفر زخمی شدند.

بر اساس یک منبع پلیس جاکاراتا، این حملات از سوی سازمان های اسلامگرای نزدیک به مواضع گروه دولت اسلامی صورت گرفته است.

یکی از منابع پلیس جاکارتا اعلام کرد که این حملات توسط چهارده عضو سازمان های اسلامگرا به اجرا گذاشته شده است. وی گفته که یکی از این افراد عامل انفجار انتحاری بود که پیش از آغاز تیراندازی مهاجمان به وقوع پیوست.

برخی منابع خبری از وقوع سه انفجار انتحاری در نزدیکی سفارتخانه‌های ترکیه و پاکستان، و نیز انفجار در یک مرکز خرید شهر جاکارتا خبر می‌دهند. یکی از قهوه خانه شبکه آمریکایی استارباکس در این منطقه مورد هدف حمله کننگان قرار گرفت است.

ساعاتی پس از این حمله، دفتر مرکزی استارباکس اعلام کرد که تمامی قهوه خانه های این شرکت تا اعلام جدید به لحاظ امنیتی در جاکارتا تعطیل خواهند بود.

در همین حال، رئیس جمهوری اندونزی در سخنانی ضمن دعوت از مردم به حفظ آرامش، اطمینان داد که ماموران پلیس به سرعت امنیت را در پایتخت این کشور برقرار خواهند ساخت. او گفت که اقدامات تروریستی نمی‌توانند مانع از پیشرفت و تداوم دموکراسی در کشورش شود.

برخی از منابع خبری گفته‌اند که مهاجمان با گروه دولت اسلامی ( داعش) مرتبط بوده‌اند.

پیش از این حملات ، گروه‌های اسلامگرا هشدار داده بودند که به زودی اندونزی به "مرکز توجه جهانیان" مبدل خواهد شد. س از این هشدار ماموران امنیتی اندنزی به حالت آماده باش درآمده بودند. پلیس اندونزی همچنین در صدد یافتن شخصی به نام "سانتوسو" است که از او با عنوان رهبر گروه‌های اسلامگرا و از حامیان اصلی داعش در اندونزی نام برده می‌شود.

رادیو فرانسه

139410240000400.jpg

جزییات بیشتر از انفجارهای جاکارتا در اندونزی

در حمله افراد مسلح و انفجارهای تروریستی در مناطق مختلف شهر جاکارتای اندونزی تا حال ۶ نفر کشته و تعدادی نیز زخمی شده اند. عملیات برای نابودی تروریستها ادامه دارد.

به گزارش روزنامه «پاکستان»، بنا بر آخرین گزارشها در بمب گذاریهای جاکارتای اندونزی ۶ نفر از جمله ۳ پلیس کشته و تعدادی نیز زخمی شده اند. گفته می شود ۱۵ تروریست در مناطق بمب گذاری شده وجود دارند در حالیکه ۳ تروریست دیگر نزدیک مرکز خرید «سرینا» هستند.

نیروهای امنیتی منطقه را به محاصره خود در آورده اند و بدلیل تعداد زیاد مهاجمان مسلح از ارتش درخواست کمک شده است. تانکهای ارتش اندونزی در محل مستقر شده اند و درگیری با تروریستها ادامه دارد. در محل وقوع حادثه دفتر سازمان ملل، مرکز خرید «سرینا» و پاسگاه پلیس نیز وجود دارد.

به گفته شاهدان عینی ۳ عامل انتحاری خود را مقابل رستورانی منفجر کردند. ۳ انفجار دیگر نزدیک سفارت پاکستان و ترکیه به وقوع پیوست و ۲ فرد مسلح نیز به پاسگاه پلیس حمله بردند. ۴ تروریست در درگیری با نیروهای امنیتی کشته شدند و عملیات برای کشتن دیگر تروریستها در حال انجام است.

IMAGE634719786827717538400-3.jpg

نتایج یک نظرسنجی نشان داد؛

مردم فرانسه سارکوزی و اولاند رابه عنوان رئیس جمهور آتی نمی‌خواهند

نتایج یک نظرسنجی میان مردم فرانسه نشان از عدم تمایل آنها برای انتخاب سارکوزی و اولاند در انتخابات آتی ریاست جمهوری این کشور دارد.

به گزارش روزنامه فرانسوی لوپاریزین با انتشار نتایج این نظرسنجی نوشت: ۷۴ درصد از شرکت کنندگان در این نظرسنجی مخالفت خود را با روی کار آمدن «نیکلا سارکوزی» رئیس جمهوری سابق

و «فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری کنونی به عنوان رئیس جمهوری این کشور در انتخابات آتی اعلام کردند.

تنها ۲۴ درصد از شرکت کنندگان موافق این دو چهره سیاسی فرانسه هستند.

بر اساس گزارش روزنامه لوپاریزین در حال حاضر «آلن ژوپه» نخست وزیر فرانسه از محبوبیت بیشتر برای پست ریاست جمهوری برخوردار است.

وی توانسته ۵۶ درصد نظر موافق مردم فرانسه را به خود اختصاص دهد.

فرانسه در سال ۲۰۱۷ میلادی شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری خواهد بود.

مهر،

IMG14572552400.jpg

کارشناسان Saxo Bank:

در اروپا 123 میلیون نفر با خطر قرار گرفتن در مرز فقر روبرو هستند

از آغاز بحران مالی جهانی ، فقر در اروپا به دلیل افت اقتصادی و محدودیت های مالی رشد کرده است.

به ارزیابی سازمان بین المللی کار، 123 میلیون نفر در اتحادیه اروپا با خطر قرار گرفتن در خط فقر روبرو هستند که یک چهارم کل ساکنان اروپا را تشکیل می دهند. در سال 2008 میلادی این رقم از 116 میلیون تجاوز نمی کرد. اروپا که با رشد نابرابری و بیکاری روبرو شده است و این سطح از 10 درصد فراتر رفته است، قصد دارد درآمد پایه ای واحد را مقرر کند که همه ساکنان بدون وابستگی به داشتن کار و یا بیکار بودن بتوانند نیازهای مصرفی اصلی خود را تأمین کنند.

در اسپانیا حزب چپ پوپولیستی « پودِموس» از این ایده حمایت کرده است. فنلاند قصد دارد در ماه های آینده در بعضی از مناطق کشور این ایده را به اجرا بگذارد. در سوئیس قرار است در سال 2016 میلادی رفراندومی در این رابطه برگزار شود.

در فرانسه بیش از 10 درصد مردم با خطر قرار گرفتن در مرز فقر و یا انزوای اجتماعی روبرو هستند. در سال 2016 میلادی فرانسه نیز ایده مقرر کردن درآمد پایه و محدودیت حداکثر دستمزد را بررسی خواهد کرد تا نابرابری اجتماعی را رفع سازد و به رشد یکسان برسد.

اسپوتنیک

5628e244c36188a5068b457400.jpg

«کوربین» نخست وزیر انگلستان را به مبارزه طلبید

رهبر اصلی ترین حزب اپوزیسیون انگلستان از نخست وزیر این کشور خواست تا با حضور در یک مناظره تلویزیونی قدرت چانه زنی خود را در مسائل سیاسی در ملاء عام به آزمون بگذارد.

به گزارش ایندپندنت، «جرمی کوربین» رهبر چپ گرای حزب کارگر انگلستان «دیوید کامرون» نخست وزیر محافظه کار این کشور را برای حضور در مناظره تلویزیونی به مبارزه طلبید.

جالب آنکه پیشنهاد حضور در مناظره تلویزیونی که اجرای آن معمولا به دوران رقابت های انتخاباتی محدود می شود با استقبال احزاب سیاسی انگلستان مواجه شده است.

کوربین در این باره به ایندپندنت گفت: مردم حق دارند تا هرچه بیشتر درباره رهبران سیاسی خود بدانند

و دولت باید در این زمینه تا جایی که می تواند پاسخگو باشد.

وی ادامه داد: این مهم است که نخست وزیر و دولت وی نه تنها در دوره انتخابات بلکه مادامی که در قدرت هستند پاسخگوی مسائل مردم باشند.

درخواست کوربین برای برگزاری مناظره با کامرون به دنبال آن مطرح شد که نتایج تحقیقات دانشگاه «لیدز» نشان داد این قبیل مناظره ها علاقه مردم به مسائل سیاسی را به میزان ۳۰ درصد افزایش می دهد.

کوربین در این باره گفت: دموکراسی به میزان مشارکت مردم بستگی دارد و هیچ رهبر سیاسی نمی تواند شانس تعامل هر چه بیشتر با مردم و در عین حال آزمودن قدرت استدلال خود را از دست بدهد.

مهر

06946400-3.jpg

سه افسر مصری قصد داشتند هواپیمای حامل السیسی را منفجر کنند

روزنامه "العربی الجدید"، چاپ لندن با استناد به منابع خود می نویسد حدود دو هفته قبل سه افسر مصری به خاطر برنامه ریزی سوء قصد به جان عبدالفتاح السیسی ، رئیس جمهور مصر به اعدام محکوم شدند.

"العربی الجدید" می نویسد افسران فوق الذکر به خاطر داشتن قصد انفجار هواپیمای رئیس جمهور هنگام پرواز وی به خارج وسپس انجام کودتای نظامی در مصر گناهکار شناخته شده اند.

این روزنامه می نویسد متهمان که بنا به شواهد موجود عضو انجمن "اخوان المسلمین" بوده اند، در نشست غیر علنی دادگاه نظامی محاکمه شده اند. اسامی افسران اعلام نشده است.

اسپوتنیک

635856861218387543400.jpg

۲۰ زن در انتخابات محلی عربستان پیروز شدند

طبق نتایج انتخابات محلی عربستان سعودی دست‌کم ۲۰ زن در این انتخابات پیروز شده‌اند.

این نخستین بار بود که زنان فرصت حضور در انتخابات را داشتند. گفته ‌می‌شود که میزان مشارکت زنان در برخی شهرها ۸۰ درصد بوده است. روز شنبه (۲۱ آذر/ ۱۲ دسامبر) زنان عربستان سعودی روزی تاریخی را تجربه کردند. آنان برای نخستین بار این فرصت را یافتند که نه تنها برای انتخاب کردن که برای انتخاب شدن نیز در انتخابات محلی این کشور حضور پیدا کنند.طبق آخرین نتایج اعلام‌شده

دست کم ۲۰ زن توانسته‌اند در این انتخابات پیروز شوند. حدود ۹۰۰ نامزد زن با ۶ هزار نامزد مرد برای انتخاب ۲۸۴ عضو شورای شهر و روستا در عربستان به رقابت پرداخته بودند.آن‌گونه که مقامات رسمی اعلام کردند، شمار شهروندان مرد که برای دادن رأی ثبت نام کرده بودند، ۱۰ برابر شمار زنانی بود که برای ریختن رأی خود به صندوق‌ها نام‌شان را ثبت کرده بودند.زنان عربستان اعتراض کرده‌اند که نداشتن اجازه رانندگی برای زنان سبب شده، زنان بیشتری نتوانند در این انتخابات ثبت نام کنند. در عربستان سعودی زنان از حق رانندگی محروم‌اند.

قانون

102840034400.jpg

بر اساس نظرسنجی یک موسسه آلمانی؛

مرکل، اوباما و اردوغان بزرگ‌ترین دروغگو‌های سال ۲۰۱۵ هستند

طبق نظرسنجی صورت گرفته توسط یک موسسه آلمانی، رهبران کشور‌های آمریکا، آلمان و ترکیه به عنوان بزرگ‌ترین سیاستمداران دروغگوی سال ۲۰۱۵ انتخاب شدند.

به گزارش اسپوتنیک، طبق نظرسنجی انجام شده توسط یک وب‌سایت آلمانی برای تعیین بزرگ‌ترین دروغگو‌های سال ۲۰۱۵ میلادی، «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان با کسب ۳۹ درصد آرا، رتبه نخست این عنوان را به خود اختصاص داد.

بیش از ۲۱ درصد شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا را به عنوان دروغگو‌ترین فرد سال ۲۰۱۵ انتخاب کردند.

پس از رهبران آلمان و آمریکا، «رجب طیب اردوغان»رئیس‌جمهوری ترکیه با ۱۸ درصد آرا در جایگاه سوم قرار گرفت.

رای دهندگان «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را به عنوان چهارمین دروغگوی سال ۲۰۱۵ انتخاب کردند.

این وب‌سایت آلمانی اعلام کرد که شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی مختص به آلمان نبوده و دست‌کم از ۴۰ کشور جهان در این رای‌گیری شرکت کردند.

ایلنا

144999212382140-2.jpg

پیروزی نخستین زن در انتخابات محلی عربستان

منابع عربستانی اعلام کردند که براساس نتایج اولیه انتخابات شوراهای شهر و روستا تاکنون "سالمه بنت حزاب العتیبی" یک کرسی در شورای شهر مکه را به دست آورده است.

به گزارش شبکه العربیه، زنان عربستانی روز شنبه برای اولین بار به پای صندوق‌های رأی رفتند تا در انتخابات شوراهای شهر و روستا شرکت کرده و آرای خود را به صندوق‌های رای بیندازند.

براساس اعلام کمیته محلی انتخابات شورای شهر "سالمه بنت حزاب العتیبی"، به یک کرسی در شورای شهر مکه دست یافت.

روزنامه ایندپندنت انگلیس نوشته بود که 12 هزار زن عربستانی در انتخابات شورای شهر و روستا‌ها شرکت کردند.

به نوشته این روزنامه، در این انتخابات 978 زن و 5938 مرد نامزد بودند.

هنوز نتایج رسمی انتخابات اعلام نشده است.

این در حالی است که روزنامه الرأی العام کویت نوشته است که تاکنون سه زن عربستانی در این انتخابات پیروز شده‌اند که عبارتند از: لمی سلیمان در شورای شهر جده و معصومه العبد الرضا و سناء الحمام در منطقه الإحساء.

ایسنا

pic-400.jpg

یک زن پناهجوی سوری و 8 فرزندش در آب‌های ساحلی یونان غرق شدند

در آخرین مورد از حوادث غم انگیزی که در جریان سفر دریایی پناهجویان قایق سوار به اروپا روی می‌دهد، هشت عضو یک خانواده پناهجوی سوری در آب‌های یونان غرق شدند.

امروز (پنجشنبه) مقامات یونانی گفتند که روز گذشته، یک قایق حامل حدود پنجاه پناهجو که از ترکیه عازم سواحل این کشور بودند در شرق دریای اژه غرق شد و دوازده سرنشین آن، از جمله هفت کودک، جان خود را از دست دادند. دوازده تن دیگر از سرنشینان این قایق هنوز ناپدید هستند و بقیه نجات یافته‌اند.

کشتی‌های گارد ساحلی و نیروی دریایی یونان، یک فروند هلی‌کوپتر و کشتی نجات متعلق به سازمان مرزبانی اتحادیه اروپا برای یافتن ناپدیدشدگان همچنان به جستجو در سواحل جزیره فارماکونیسی یونان ادامه می‌دهند.

گارد ساحلی یونان گفته است که هنگام وقوع این حادثه، دریا آرام بود اما به گفته سرنشینانی که نجات یافته‌اند، قایق کوتاه مدتی پس از ترک سواحل ترکیه به مقصد یونان، دچار مشکل شد و نفوذ آب به داخل قایق، آن را سرانجام غرق کرد.

این قایق از جمله حامل یک خانواده سوری بود که با گریختن از جنگ داخلی آن کشور، امیدوار بودند بتوانند در کشورهای اروپایی پناهندگی بگیرند. مادر این خانواده و هفت فرزندش در این حادثه جان خود را از دست دادند.

پدر خانواده به بی‌بی‌سی گفته است که آنان از مناطق تحت تسلط گروه داعش گریخته بودند. او قاچاقچیان انسان را مسئول مرگ اعضای خانواده‌اش دانسته و به کسانی که درصدد هستند از همین طریق عازم اروپا شوند توصیه کرده است دست به چنین اقدامی نزنند. این شهروند سوری گفته است که ماندن در سوریه، با وجود جنگ داخلی، بر قبول خطرات و مصائب چنین سفری ترجیح دارد.

روز گذشته، کمیساریای پناهندگان سازمان ملل گفت که یونان دروازه ورود اکثر پناهجویان به کشورهای اتحادیه اروپاست و در سال جاری، بیش از هفتصد و هفتاد هزار پناهجو وارد این کشور شده‌اند. بسیاری از آنان با قایق از سواحل ترکیه عازم یونان می‌شوند که با خطرات قابل توجهی همراه است. به گفته سازمان ملل، در سال جاری، دویست پناهجو در نتیجه غرق قایق‌های حامل آنان جان خود را از دست دادند و بیش از ١٢٠ نفر دیگر همچنان "ناپدید" محسوب می‌شوند.

اکثر پناهجویان مایل نیستند در یونان، که با دشواری اقتصادی مواجه است، اقامت کنند و پس از ورود به این کشور عازم مرز با مقدونیه می‌شوند تا با عبور از کشورهای حوزه بالکان، خود را به کشورهای مرفه‌تر اروپای غربی و شمالی برسانند.

برخی از کشورهای واقع در مسیر حرکت پناهجویان، تنها به شهروندان سوری، افغان و عراقی اجازه عبور می‌دهند و از ورود بقیه که آنان را "مهاجران اقتصادی" می‌دانند، جلوگیری می‌کنند. به این ترتیب، هزاران تن از شهروندان کشورهای دیگر در داخل یونان در کنار مرز به سر می‌برند و بین این افراد و ماموران پلیس یونان گاه درگیری‌هایی هم روی می‌دهد.

روز گذشته، بیش از سیصد مامور پلیس یونان برای دور کردن پناهجویان از منطقه مرزی وارد عمل شدند که بین آنان و این افراد درگیری روی داد. شماری از این پناهجویان از ایران هستند.

ایسنا

denmark-400.jpg

مخالفت شهروندان دانمارک با اعمال قوانین جدید اتحادیه اروپا

شمارش ۸۰ درصد از آرای همه‌پرسی روز گذشته - پنجشنبه - دانمارک نشان می‌دهد که بیش از ۵۳ درصد از رای دهندگان مخالف اعمال قوانین بیشتر اتحادیه اروپا در کشورشان هستند.

به گزارش یورونیوز، این همه‌پرسی برای همکاری بیشتر دانمارک در راستای اعمال قوانین جدید کنترل مرزی، سهمیه‌بندی برای پذیرش پناهجویان و همکاری با نیروهای پلیس اتحادیه اروپا برگزارشد.

دولت و برخی احزاب دانمارک از مردم خواسته بودند تا به پارلمان اجازه دهند تا برخی قوانین اتحادیه اروپا و نیز برخی موارد در زمینه دستگاه قضایی که اجازه می‌دهد کشور در حوزه یورو باقی بماند را تصویب کنند.

دولت دانمارک معتقد است، این کشور باید قوانین اتحادیه اروپا را در زمینه قضایی و همکاری با پلیس اروپا بپذیرد، اما حزب مردم دانمارک که دومین حزب بزرگ در پارلمان این کشور است، با پذیرش قوانین قضایی اتحادیه اروپا مخالف است.

اتحادیه اروپا هدف از این اقدام را گسترش امکانات پلیس اروپا و دانمارک در مقابله با تروریست‌هایی خوانده که ممکن است در میان گروه‌های پناهجو وارد کشورهای اروپایی شوند.

ایلنا

1448436753081400.jpg

اعتراضات در شیکاگو درپی تیراندازی مرگبار پلیس به نوجوان سیاه‌پوست

صدها معترض سیاه‌پوست در خیابان‌های شیکاگو در ایالت ایلینوی تجمع کردند. این اقدام پس از آن صورت گرفت که پلیس آمریکا ویدیویی از تیراندازی مرگبار یک افسر سفیدپوست به یک نوجوان منتشر کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، حدود 150 معترض با اشاره به شمار تیرهایی که افسر "جیسون ون دیک" به نوجوانی 17 ساله به نام لاکوان مک‌دونالد شلیک کرده بود، فریاد می زدند "16 تیر".

پس از آن معترضان به سمت مرکز شهر حرکت کردند و در همین حال نیروهای آماده پلیس با خودرو آنها را همراهی کردند. معترضان دست‌هایشان را به هم قفل کردند و چند خودروی پلیس را در حلقه انسانی خود محاصره کردند.

زمانی که معترضان به خیابان بالبو در شیکاگو رسیدند و با حضور امنیتی پررنگ ماموران روبرو شدند، تعدادشان به 300 تن رسیده بود. دست کم سه تن در این تظاهرات اعتراضی بازداشت شدند. پس از انتشار تصاویر دوربین ویدیویی نامحسوس پلیس، رام امانوئل شهردار شیکاگو از مردم خواست تا آرامش خود را حفظ کنند و وحدت و همدلی خود را نشان دهند.

روز سه‌شنبه ون دیک خود را به دادگاه منطقه کوک در ایالت ایلینوی تسلیم کرد و دادستان‌ها وی را به خاطر چندین شلیک مکرر به مک دونالد در تاریخ بیستم اکتبر 2014 به قتل عمد متهم کردند.

ایسنا

881127400.jpg

سطح کودکستانی قدرت نظامی آمریکا

به نوشته جیمز کارافانو ، کارشناس در امور امنیت ملی و سیاست بین الملل انستیتوی پژوهشی « بنیاد میراث» ، سطح نیروهای مسلح آمریکا پایین است. وی سطح کنونی نیروهای مسلح آمریکا را مورد انتقاد شدید قرار داد.

« رتبه بندی معرفی شده در گزارش، « شاخص قدرت نظامی آمریکا - 2016» را « ناچیز» ارزیابی کرده است. برای یک بچه کودکستانی، این نمره خوبی است. او هنوز چند سال تا قبل از ارسال مدارک خود به « هاروادر» وقت دارد. اما این نباید نمره فرمانده کل قوا، باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا پس از 7 سال حکومت باشد».

مطابق با آخرین گزارش « بنیاد میراث» « شاخص قدرت نظامی آمریکا» پایین است و در آینده نیز کاهش خواهد یافت. ارتش آمریکا از سوی متخصصان این بنیاد « ضعیف» اعلام شد. قدرت بالقوه کلی نیروی دریایی آمریکا از قوی (بر طبق محاسبات سال گذشته) تا « ناچیز» افت کرد. نیروی هوایی آمریکا نیز چنین « نمره ای» دریافت کرد.

در مقاله ای که از طرف کارافانو در سایت « بنیاد میراث» منتشر شده است، آمده است که گزارش بنیاد آشکارا نشانگر عدم تطابق امکانات نظامی آمریکا و اهداف جنگی کشور است.

کارافانو - تنها کسی نیست که نسبت به این گزارش واکنش نشان داد. جون مک کین، سناتور امریکایی به « کاهش امکانات نظامی و آمادگی رزمی» آمریکا در زمانی که کشور به گفته وی با مجموعه مسائلی برخورد می کند که از زمان جنگ جهانی دوم با آنها مواجه نشده بود، توجه نشان داده است.

روزنامه آمریکایی « اینترنشنل بیزنس دیلی» در مقاله ای متذکر شد که گزارش « بنیاد میراث» در باره « ناچیز» بودن امکانات جنگی آمریکا نه تنها باعث نگرانی می شود بلکه

« وحشت انگیز» است.

اسپوتنیک

NoamChomsky2222-3.jpg

نوام چامسکی:

اردوغان استاد خفه کردن ضجه‌های آزادی است

نوام چامسکی، فعال مدنی برجسته و زبان‌شناس سرشناس آمریکایی از اقدامات ترکیه برای سرکوب رسانه‌های این کشور و متزلزل کردن دموکراسی ترکیه از طریق خفه‌کردن صدای مخالفان، انتقاد کرد.

نوام چامسکی، فعال مدنی برجسته و زبان‌شناس آمریکایی به همراه کریستوفر دلویر، رئیس گروه خبرنگاران بدون مرز در سرمقاله‌ای برای روزنامه واشنگتن‌ پست نوشتند، رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهوری ترکیه "استاد خفه کردن ضجه‌های آزادی" است؛ اظهاراتی که تندترین انتقاد علیه نحوه برخورد دولت ترکیه با رسانه‌ها آن هم در آستانه برگزاری نشست رهبران گروه بیست در آنتالیا محسوب می‌شود.

چامسکی و دلویر در ادامه سرمقاله خود نوشتند: خبرنگاران از سراسر جهان برای پوشش نشست روز یکشنبه رهبران جی20 به آنتالیا می‌روند، در حالی که به بسیاری از همکاران ترکیه‌ای آنها مجوز پوشش این رویداد داده نشده است.

صدها خبرنگار بین‌المللی وارد آنتالیا شده‌اند تا نشست رهبران جی20 را که 15 تا 16 نوامبر سال جاری میلادی (24 تا 25 آبان) برگزار می‌شود، پوشش دهند. این در حالی است که چندین رسانه ترکیه که منتقد دولت ترکیه محسوب می‌شوند، همچنان منتظر دریافت مجوز رسمی برای پوشش خبری این رویداد هستند.

گرچه هیات امور رسانه‌های کشور ترکیه حدوداً از یک ماه قبل از چنین رویدادی، مجوز رسمی برای اکثر رسانه‌های ترکیه را صادر می‌کند، اما خبرنگاران از روزنامه‌های زمان، تودی زمان، سوزجو و خبرگزاری جیهان و شبکه تلویزیونی سامان یلو همچنان منتظر دریافت مجوز رسمیشان هستند.

چامسکی و رئیس گروه خبرنگاران بدون مرز گفتند: در حاشیه قرار دادن رسانه‌های مخالف به عادت بدی در ترکیه تبدیل شده که در تازه‌ترین شاخص آزادی مطبوعاتی جهانی گروه خبرنگاران بدون مرز در بین 180 کشور در رتبه صد و چهل‌ و نهم قرار گرفته است. پلیس ترکیه تنها چهار روز قبل از برگزاری انتخابات به مقر گروه رسانه‌ای «ایپک» حمله کرده و دو تا از روزنامه‌های مخالف و دو ایستگاه تلویزیونی مخالفش را بستند.

آنها افزودند: خبرنگاری در ترکیه در حال به قتل رسیدن است. کسب مجدداً اکثریت قاطع در پارلمان برای حزب حاکم «عدالت و توسعه» کافی نیست که بخواهد سرکوب‌ها را متوقف کند.

چامسکی و دلویر همچنین دو روز پس از انتخابات پارلمانی ترکیه در گزارشی نوشتند: دو خبرنگار از روزنامه منتقد «نکتا» به اتهامات «تحریک شورش مسلحانه علیه دولت» بازداشت شدند. از آن زمان تاکنون حدود 30 خبرنگار دیگر نیز به خاطر «تبلیغات تروریستی» یا «توهین به رئیس‌جمهور» که دو تا از رایج‌ترین اتهامات محسوب می‌شوند، تحت تحقیق قرار گرفته‌اند.

چامسکی و دلویر در مقاله واشنگتن پست همچنین تاکید کردند، افزایش مالکیت متحدان دولت بر رسانه‌ها، کثرت‌گرایی را از بین برده و خودسانسوری را ترغیب کرده است. مقامات ترکیه همچنین در اینترنت خرابکاری کرده‌اند. به دنبال اصلاحات سختگیرانه، بستن وب‌سایت‌ها در ترکیه نظام‌مند شده است. ترکیه مسئول پاک کردن بیش از دو سوم پست‌هایی است که در توییتر نوشته شده است.

آنها گفتند: این اقدامات بیانگر مشکلاتی هستند که از سال‌های حکومت نظامی به ارث رسیده و شامل قوانین محدودکننده آزادی بیان، فرهنگ قضایی متمرکز بر دفاع از کشور و بخشودگی از مجازات برای خشونت‌های پلیس است.

این دو مقام افزودند: رهبران گروه 20 باید به این مساله که میزبانشان عامل آن بوده، رسیدگی کنند. این رهبران به یک ترکیه باثبات نیاز دارند تا بتوانند گسترش آشوب‌های سوریه را محدود کرده و امنیت و آسایش مردمش را تضمین کنند.

چامسکی و دلویر ادامه دادند: دولت ترکیه باید تشدید تنش‌ها را متوقف کرده و برای این منظور لازم است که حقیقت بیان شود. ایجاد مجدد فضایی برای بحث‌های دموکراتیک برای ثبات این کشور لازم و ضروری است و آزادی بیان بخشی از این راه‌حل محسوب می‌شود.

ایسنا

1447452502590400.jpg

حملات پاریس؛ 60 کشته و 100 گروگان /  تلفات درحال افزایش است

پلیس پاریس اعلام کردکه دراثر دو تیراندازی و سه انفجار در حدود ساعت 22 جمعه شب به وقت محلی درناحیه های 10 و 11 پاریس، دستکم 30 نفر کشته شدند که دقایقی بعد تعداد کشته ها به 60نفر و تعداد گروگان ها به 100 نفر افزایش یافت، رییس جمهوری فرانسه و وزیرخارجه آلمان در استادیوم بودند.

به گزارش ال پاییس، یکی از این حملات در یک سالن جشن و موسیقی اتفاق افتاد. شاهدان عینی که در نزدیکی های این سالن بودند، از به گروگان گرفته شدن چندین نفر در داخل این سالن خبر دادند.

«فرانسوا اولاند» رئیس جمهوری فرانسه که در استادیوم حضور داشت، بلافاصله پس از شنیده شدن صدای انفجار در نزدیکی این ورزشگاه با یک بالگرد از این محل تخلیه و به وزارت کشور انتقال یافت تا یک شورای بحران تشکیل دهد.

خبرگزاری 'د.پ.آ' گزارش داد اشتاین مایر وزیر خارجه المان که در پاریس حضور داشت پس ازاین حادثه پاریس را به مقصد وین ترک کرد.

دومین حمله هنگامی رخ داد که یک فرد با یک سلاح کالیبر بزرگ به تیراندازی در یک رستوران در مرکز پاریس پرداخت .

همزمان با این تیراندازی ها، برخی از رسانه ها اشاره نمودند که صدای چندین انفجار در نزدیکی استادیوم ورزشی فوتبال که در آن زمان، تیم های ملی فرانسه و آلمان در حال بازی بودند، شنیده شد.

شبکه فرانس 24 نیز آخرین تحولات مرتبط با حملات شامگاه جمعه در پاریس را به این شرح اعلام کرد:

-دستکم30 کشته در تیراندازی های پراکنده در پاریس که این تعداد به 60 نفر افزایش یافته است

-انفجار شدید در نزدیک استادیوم بین المللی فرانسه واقع در شمال پاریس... در حین برگزاری مسابقه فرانسه و آلمان صدای شلیک گلوله و انفجار شنیده شده، به همین دلیل رییس جمهور فرانسه را از ورزشگاه خارج کردند.

-حصار امنیتی پلیس در اطراف محل وقع انفجارها و تیراندازی ها و عملیات مداوم امدادرسانی به آسیب دیدگان

-گروگان گیری بیش از 60 تن در سالن نمایش باتاکلان پاریس که این تعداد به 100 نفر افزایش یافته است

-آغاز جلسه فوق العاده فرانسوا اولاند رییس جمهور فرانسه و وزیر کشور در مقر این وزارتخانه برای پیگیری حوادث

-کشته شدن دستکم دو نفر و زخمی شدن 7 تن دیگر در رستورانی در مرکز پاریس

-3 کشته در تیراندازی جداگانه ای در مرکز پاریس

- فرانسوا اولاند پس از خروج از استادیوم ورزشی اعلام کرد ستاد بحران تشکیل می دهد

- پلیس همچنان به دنبال تیر اندازان است و معتقد است که به تیر اندازی های خود ادامه خواهند داد

خبرنگار ایرنا از انگلیس گزارش داد، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در اولین واکنش به این حادثه اظهار تعجب کرده و گفته است که از شنیدن این خبر یکه خورده ام!

خبرنگار ایرنا از المان گزارش داد، تلویزیون آلمان و برخی شبکه های اروپایی همچنان از داخل استادیوم خبر و گزارش پخش می کنند.

این درحالیست که گروه تروریستی داعش در شبکه توییتر اعلام کرد 'پاریس در آتش' این جمله داعش حاکی از آن است که این گروه تروریستی اقدامات تروریستی در پاریس را برعهده گرفته است.

براساس این گزارش کاخ سفید نیز در بیانیه ای اعلام کرد به زودی اوباما رئیس جمهوری امریکا درباره این حادثه اظهار نظر خواهد کرد.

همچنین اولاند قرار است تا دقایقی دیگر در تلویزیون درباره این حادثه توضیح دهد.

خبرگزاری آلمان نیز لحظاتی پیش در گزارشی تعداد کشته شدگان را 60 نفر اعلام کرد.

ایرنا

018837742400.jpg

تظاهرات هزاران نفر در آلمان علیه پگیدا: دیگر بس است!

در شهرهای درسدن، لایپزیگ و مونیخ هزاران نفر به خیابان‌ها رفتند و علیه گروه پگیدا و شعارهای نژدادپرستانه آن دست به تظاهرات زدند. مردم می‌گویند بیش از این نمی‌خواهند به این گروه میدان دهند.

هزاران تن از مخالفان پگیدا (میهن‌پرستان اروپایی علیه اسلامی‌کردن مغرب‌زمین) در روز نهم نوامبر، به خیابان آمدند تا در برابر راهپیمایی طرفداران پگیدا تظاهرات کنند.

نهم نوامبر روزی نمادین در تاریخ آلمان است. در سال ۱۹۳۸ در چنین روزی حکومت نازی‌ها دستور آتش زدن و تخریب تمام کنیسه‌ها و فروشگاه‌‌های یهودیان در آلمان را صادر کرد. از این روز به عنوان نقطه عطفی در جنایات ناسیونال سوسیالیسم یاد می‌شود.

به همین دلیل نیز تظاهرات گروه‌های نژادپرست در چنین روزی به باور بسیاری از شهروندان مایه شرمساری است. تظاهرکنندگان با شعار "دیگر بس است" و "دوستی بجای نفرت" علیه گروه‌های خارجی‌ستیز به خیابان‌ها آمدند.

چرا هنوز "بس" نیست؟

تلاش برای ممنوعیت تظاهرات و تجمع گروه‌های نئونازی در شهرهای آلمان تاکنون به نتیجه نرسیده است. شهردار درسدن که عضو حزب لیبرال آلمان است، درباره آزادی تظاهرات برای گروه پگیدا می‌گوید که قانون آزادی تجمع به او امکان مانور در برابر این گروه را نمی‌دهد.

در مونیخ نیز دادگاه اداری ممنوعیت تظاهرات برای پگیدا را برداشت. همین امر باعث شد که مردم خود علیه مارش پگیدا دست به تظاهرات بزنند.

شمار کسانی که برای پگیدا در درسدن به خیابان آمدند ۶ هزار نفر تخمین زده شد که نسبت به هفته گذشته ۲۰۰۰ نفر کمتر است. عده مخالفان آن‌ها ۵ هزار نفر تخمین زده شده است.

ادارات دولتی که جلوی راهپیمایی پگیدا را در روز نهم نوامبر سد نکردند، با انتقاد شدید روبرو شدند. به‌ویژه که طرفداران پگیدا در مقابل تئاتر شهر تجمع کردند، یعنی جایی که محل برگزاری مارش‌های تبلیغاتی رژیم هیتلر بوده است. بسیاری از مخالفان پگیدا در یک کمپین اینترنتی خواسته بودند که از تجمع پگیدا دستکم در مرکز شهر درسدن جلوگیری شود.

شمار طرفداران پگیدا در شهر لایپیزیگ نزدیک به ۵۰۰ نفر بود، در حالی که مخالفان این گروه ۲۵۰۰ نفر بودند.

طرفداران پگیدا در مونیخ از این هم کم‌تر بود. در این شهر ۱۰۰ نفر در حمایت از پگیدا و ۳هزار نفر در مخالفت با آن دست به تظاهرات زدند.

DW

690b5265400.jpg

مجلس کاتالونیا به استقلال این استان از اسپانیا رای داد

مجلس نمایندگان کاتالونیا، روز دوشنبه 9 نوامبر رای به استقلال این استان از کشور اسپانیا داد و راهکار تشکیل جمهوری مستقل کاتالونیا در سال 2017 را طرح ریزی کرد.

72 نماینده مجلس 135 نفره کاتالونیا به استقلال این استان کشور اسپانیا رای دادند و فرایند تشکیل جمهوری مستقل در این استان را به اجرا گذاشتند.

بر اساس طرحی که به تصویب مجلس کاتالونیا رسید، از این پس نمایندگان این استان "از نهادهای حکومتی اسپانیا و به ویژه دادگاه قانون اساسی این کشور تبعیت نخواهند کرد."

دولت مرکزی اسپانیا به ریاست نخست وزیر محافظه کار، ماریانو راخوی، بی درنگ از دادگاه قانون اساسی این کشور خواست تا این طرح را لغو کند، اما رای دادگاه قانون اساسی نمی تواند جلوی استقلال کاتالونیا را بگیرد.

راخوی با تمامی احزاب عمده اسپانیا ملاقات کرده است تا با تشکیل یک جبهه متحد در انتخابات آینده مجلس در 20 دسامبر جلوی جدایی کاتالونیا از اسپانیا را بگیرند.

اعلامیه مجلس کاتالونیا تنش میان مادرید، پایتخت اسپانیا، و بارسلونا، مرکز استان کاتالونیا را افزایش داده، به ویژه آنکه این استان در سال 2010 میلادی نیز خواستار استقلال بوده ولی دادگاه قانون اساسی اسپانیا مانع از انجام این خواسته شده بود.

جنبش جدایی خواه کاتالونیا از سال 2012 و بعد از بحران اقتصادی که اسپانیا را فراگرفت، خواستار برگزاری رفراندم برای استقلال این استان بوده است.

استان کاتالونیا با 7.5 میلیون نفر جمعیت، یک پنجم تولید ناخالص داخلی اسپانیا را فراهم می کند. بر اساس سرشماری سال 2014، جمعیت اسپانیا 46 میلیون نفر است و این کشور عضو اتحادیه اروپا و حوزه اقتصادی یورو است.

العربیه

1898561400.jpg

دپیلمات های ارشد بریتانیا هشدار دادند:

بحران در سیاست خارجی انگلیس

جمعی از دیپلمات های ارشد انگلیس در گزارشی با اشاره به رویکرد دولت فعلی این کشور در حوزه بین الملل، نسبت به بروز بحران در سیاست خارجی آن هشدار دادند.

به گزارش گاردین، در این گزارش که به امضای افرادی چون «لیدی نویل جونز» رئیس اسبق کمیته مشترک اطلاعات، و «سر کریستوفر میر» سفیر پیشین انگلیس در واشنگتن، رسیده آمده است: سیاست خارجی انگلیس دچار بحران اعتماد شده است، وضعیتی که باعث شده این کشور در سوریه کنار زده شود، در اوکراین بی‌تأثیر شود، به موضوعات اروپایی بی‌تمایل باشد، و نسبت به ماجرای پناهجویان رویکردی نامساعد داشته باشد.

در این گزارش عنوان شده است که بحران اعتماد ناشی از بحران هویت است، بحرانی که ناشی از این امر است که نخست‌وزیران و وزرای خارجه یکی پس از دیگری از ورود به عرصه‌های عمده و مهم سیاست خارجی اجتناب کرده و انگلیس را به صورت منزوی و جدای از دیگران رها کرده‌اند.

در بخش دیگری از این گزارش آمده است: «داد و فریاد دائمی در مورد وضعیت رسمی رابطه ما با اتحادیه اروپا باعث محدودیت آن چیزی می‌شود که انگلیس عملا بتواند از طریق این روابط به دست آورد. با وجود بحث‌ها در مورد باقی‌ماندن، خروج، یا روابط محدود با اتحادیه اروپا، اما حقیقت این است که همکاری با اروپا مؤلفه‌ای ضروری برای تمامی حوزه‌های سیاستگذاری است».

مهر

81827578-70282631.jpg

هزاران نفر در آمریکا علیه نظام سرمایه داری تظاهرات کردند

هزاران نفر در شهرهای مختلف آمریکا از جمله واشنگتن و لس آنجلس علیه نظام سرمایه داری تظاهرات کردند.

پایگاه خبری میدل ایست آنلاین در گزارشی نوشت، این افراد که صورت خود را با ماسک پوشانده بودند روز پنج شنبه با برپایی تظاهرات مقابل کاخ سفید، شعارهایی علیه زیاده خواهی شرکت ها، خشونت پلیس، بی عدالتی و سانسور رسانه ها سردادند.

شماری از هواداران گروه موسوم به «آنونیموس» نیز در شهر لس آنجلس بر علیه خشونت پلیس و فساد موجود تظاهرات کردند.

این در حالی است که تظاهرات مشابهی شب گذشته در لندن برگزار شد و پلیس شماری از تظاهرات کنندگان را دستگیر کرد

1895283400.jpg

در راهپیمایی گسترده؛

۵۰ نفر از معترضان به فساد و سانسور در لندن بازداشت شدند

راهپیمایی گسترده در اعتراض به فساد و سانسور در انگلیس با مداخله پلیس به خشونت گراییده و در نتیجه آن ۵۰ نفر از معترضان دستگیر و ۳ پلیس نیز زخمی شدند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پلیس «مترو پلیتن» امروز در بیانیه ای اعلام کرد که در جریان اعتراضات گسترده به فساد و سانسور در انگلیس تعداد ۵۰ نفر از معترضان دستگیر و ۳ پلیس نیز زخمی شدند.

در این بیانیه آمده است: شب گذشته حدود ۱۸۰۰ فعال که صورت های خود را با ماسک پوشانده بودند، در یک راهپیمایی گسترده در لندن پایتخت انگلیس به سیاست های این کشور در سانسور، فساد و جنگ شرکت کرده و اینگونه اقدامات لندن را محکوم کردند.

این بیانیه می افزاید: به دنبال دخالت پلیس، این اعتراض به خشونت گرایید و در نتیجه آن ۵۰ معترض بازداشت و ۳ نیروی پلیس زخمی شده که فوراً به بیمارستان منتقل شدند.

این راهپیمایی اعتراضی یک رخ داد سالیانه بوده و به «راهپیمایی میلیونی ماسک» مشهور است.

گفتنی است، اعتراض مذکور از چهارشنبه در لندن آغاز شده و در دو روز اخیر به دلیل مداخله پلیس به زد و خورد میان معترضان و پلیس «مترو پلیتن» منجر شده است.

مهر

timthumb400.jpg

یورونیوز:

اتحادیه اروپا می گوید انتخابات ترکیه ناعادلانه و نابرابر بود

اتحادیۀ اروپا می گوید انتخابات پارلمانی ترکیه غیرعادلانه بوده و در فضای ترس و نابرابری برگزار شده است. در انتخابات ترکیه که روز یکشنبه برگزار شد، حزب عدالت و توسعه اکثریت مجلس را کسب کرده است.

آندره آس گراس، رئیس مجمع پارلمانی شورای اروپا در همین رابطه گفت :«متاسفانه ما به این نتیجه رسیده ایم که کارزار انتخاباتی نابرابر و با خشونت زیادی همراه بوده است. همین امر ترس زیادی ایجاد کرده که دشمن اصلی دموکراسی و دشمن انتخاب آزادانه است.»

این در حالیست که سازمان همکاری و امنیت اروپا شرایط برگزاری این انتخابات را علیرغم وضعیت امنیتی در جنوب کشور، آزادانه عنوان کرده است.

حزب دموکراتیک خلق ها که حامیان حقوق کردهاست نسبت به انتخابات ماه ژوئن ۲۱ کرسی را از دست داده است. هواداران این حزب در شهرهایی همانند دیار بکر در اعتراض به نتایج این انتخابات و سیاست های حزب حاکم به خیابان ها آمده اند که منجر به درگیری میان پلیس و معترضان منجر شده است.

حزب عدالت و توسعه که از ۱۲ سال پیش به اینسو قدرت را در این کشور در اختیار دارد، در انتخابات روز اول نوامبر ۳۱۶ کرسی را به دست آورده است. حزب دموکراتیک خلق ها نیز که در انتخابات ماه ژوئن ۱۳ درصد از آرا را کسب کرده بود، در این انتخابات ۵۹ کرسی کسب کرده است.

خبر آنلاین

018816064400.jpg

حمله موشکی به اردوگاه مجاهدین خلق در عراق چند کشته و زخمی بر جای نهاد

اردوگاه لیبرتی در عراق که اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در آن مستقر هستند ساعت 7:40 دقیقه به وقت محلی مورد حمله موشکی ناشناس قرار گرفت.

دکتر سنابرق زاهدی رئیس کمیته حقوقی شورای ملی مقاومت ایران در تماسی با العربیه.نت گفته که حداقل 11 پناهنده از اعضای مجاهدین در اثر این حمله کشته و تعداد زیادی زخمی شده‌اند.

وی حمله به اردوگاه لیبرتی در نزدیکی بغداد را که 2000 تن از اعضای غیر مسلح سازمان مجاهدین در آن مستقر هستند، بسیار سنگین توصیف کرد.

یکی از ساکنان اردوگاه در تماس با العربیه.نت ضمن متهم کردن طرف‌هایی که آنها را "مزدوران" رژیم ایران توصیف کرد به دست زدن به این حمله، افزود که جریان برق در اردوگاه قطع شده و کاروان‌های اردوگاه دچار آتش سوزی شده که تلاش برای خاموش کردن آتش توسط ساکنان اردوگاه ادامه دارد.

به گزارش رویترز به نقل از سرتیپ یحیی رسول سخنگوی فرماندهی نیروهای مشترک عراق 15 موشک در نزدیکی اردوگاهی در اطراف فرودگاه بین‌المللی بغداد که اعضای یک گروه وابسته به اپوزیسیون ایران در آن مستقر هستند سقوط کرده است.

بر اساس این گزارش این مقام نظامی عراقی اشاره‌ای به اینکه گروه مورد هدف این حمله از اعضای سازمان مجاهدین خلق هستند، نکرد.

رسول گفت:" گزارش فوری از شمار کشته شدگان و زخمی‌ها در اثر پرتاب موشک به لیبرتی از کوی البکریه واقع در 6 کیلومتری شمال شرقی فرودگاه بغداد دریافت نشده است.

العربیه

Screen-Shot400.jpg

مصاحبه جعلی خبرگزاری فارس با رهبر کشته‌شده «جیش‌المختار» درباره حمله به اردوگاه لیبرتی

خبرگزاری فارس وابسته به سپاه پاسداران با انتشار مصاحبه‌ای جعلی از رهبر کشته شده «جیش‌المختار» به نقل از وی اعلام کرد این گروه مسئولیت حمله به اردوگاه «لیبرتی» را پذیرفته است.

این خبرگزاری نوشته «وثیق البطاط» رهبر گروه «جیش‌المختار» مسئولیت عملیات روز پنجشنبه به در اردوگاه «لیبرتی» متعلق به سازمان مجاهدین خلق را برعهده گرفته است.

خبرگزاری فارس همچنین به نقل از البطاط به سایر اعضای سازمان مجاهدین خلق هشدار داده هر چه سریع‌تر خاک عراق را ترک کنند.

این خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران در مصاحبه جعلی خود تصویری از «واثق‌ البطاط» رهبر کشته شده «جیش‌المختار» منتشر و وی را «وثیق البطاط» معرفی کرده است.

این مصاحبه در شرایطی منتشر شده که «واثق البطاط» دبير كل حزب الله عراق دی ماه سال ۱۳۹۲ در درگیری‌های استان «دیالی» این کشور کشته شده است.

«جیش المختار» پیش از این یک‌بار به اردوگاه «لیبرتی» نیز حمله کرده بود که در آن زمان «واثق البطاط» مسئولیت این حمله را بر عهده گرفته بود.

به نظر می‌رسد خبرگزاری فارس با بازنشر این مصاحبه تلاش کرده «جیش المختار» را مسئول حمله اخیر به «لیبرتی» معرفی کند.

دیگربان

بنابرجدید ترین اطلاعیه این سازمان اسامی کشته شدگان عبارتند از : نیره ربیعی، فرشید ربیعی، حسین ابریشمچی، کیومرث یوسفی، ابوطالب هاشمی، محمدعلی میرزایی، سهراب همایونفر، رضا وادیان، احمد مسچیان، اکبر علیدوست، بهزاد میرشاهی، جواد سالاری، حسن توفیق، شریف ویسی، حسین اداوی، حسین سروآزاد، حمیدرضا ایمنی، رجبعلی قربانی، حسن توفی جو، حمید دهقان، جاسم قیصر، منوچهر براتی و حسن ابراهیمی.

18787389400.jpg

آلمان؛ رشوه به فیفا و تخریب تصویر "کشور شریف و قانونمند"

با افشای داستان بده‌ و بستان‌های پنهانی میان مقام‌های آلمانی و فیفا برای کسب میزبانی جام جهانی، هم شیرینی "تابستان رویایی" ۲۰۰۶ به کام آلمانی‌ها تلخ شد و هم تصویری که از آلمان در ذهن‌ها ساخته شد، بی‌اعتبار گشت.

هفته‌نامه "اشپیگل"، تصویر روی جلد و سرمقاله آخرین شماره‌اش را به رسوایی پرداخت رشوه به فیفا برای کسب میزبانی جام جهانی ۲۰۰۶ از سوی مقام‌های فدراسیون فوتبال این کشور اختصاص داده و به نکوهش این اقدام پرداخته که به اعتقاد گردانندگان این مجله، تصویر دل‌نشین شکل‌گرفته از آلمان در پی آن میزبانی خاطره‌انگیز را بی‌اعتبار کرده است.

آلمانی‌ها از روزهای خوش میزبانی جام جهانی با عنوان "تابستان رویایی" یاد می‌کنند؛ تابستانی که نقطه عطفی در تاریخ این کشور بود. اشپیگل می‌نویسد: «کشوری که فاجعه وحشتناک هولوکاست را در تاریخ رقم زد، گام‌های مهمی برای ترمیم چهره‌اش برداشت: اتحادی صلح‌آمیز را پشت‌سر گذاشت و دموکراسی پایداری را به دنیا نشان داد و مهم‌تر از همه آلمان پس از تابستان ۲۰۰۶ در چشم بسیاری از مردم جهان تبدیل به کشوری دوست‌داشتنی شد؛ مساله‌ای که تصورش هم برای بسیاری غیرممکن بود.»

آلمان با میزبانی سازمان‌یافته و سخاوتمندانه مهم‌ترین رویداد ورزشی جهان، چهره‌ای گرم و چندفرهنگی از خود به جهان نشان داد و حتی پس از باخت در برابر ایتالیایی که جام قهرمانی را به خانه برد، همچون میزبانی مهربان و بخشنده عمل کرد؛ «چهره‌ای که جهان پیش از این از آلمان و آلمانی‌ها ندیده بود.»

در ادامه سرمقاله اشپیگل آمده است: «در پی آن تابستان رویایی، وجهه آلمان در جهان به‌گونه‌ای باورنکردنی بهبود یافت و حالا "مدل آلمانی" مدیریت و سازمان‌دهی همه‌جا خوش‌نام شده بود.»

آن تصویر مثبتی که از آلمان در ذهن جهانیان نقش بست "با حمایت رهبران این کشور از اقتصاد سوسیالیستی و خدمات درمانی عمومی و مقابله با سویه‌های تاریک کاپیتالیسم و این اواخر پذیرش پناهجویان، بهتر و بهتر شد" و آلمان جایگاهی والا در میان کشورهای جهان یافت.

اما حالا، اشپیگل می‌گوید با افشای ماجرای زد و بند مقام‌های این کشور با مسئولان فیفا، و نیز ماجرای تقلب گسترده کمپانی خودروسازی "فولکس‌واگن" که روزی نمونه‌ای مثال‌زدنی از مدیریت آلمانی و اطمینان به محصولات تولیدشده در این کشور بود، تصویر "آلمان شرافتمند" تخریب شده و سویه‌ای تاریک از این کشور بار دیگر در کانون توجه جهان قرار گرفته است: «حالا نشان "ساخت آلمان" به جای این‌که معرف کیفیت باشد، پیام هشدار است.»

"اعتباری که به سختی به دست آمد و همچون حبابی ترکید"

اشپیگل می‌گوید اطلاعاتی به دست آورده که نشان می‌دهد اگر مسئولان کمیته برگزاری جام جهانی از "صندوق سیاه" خود به مقام‌های فیفا رشوه نمی‌پرداختند، جام جهانی ۲۰۰۶ احتمالا در آفریقای جنوبی برگزار می‌شد: «برگزاری آن جام در آلمان صرفا حاصل تقلب و پرداخت رشوه بود.»

اشپیگل "تابستان رویایی" را بربادرفته می‌بیند: «مردانی که دست به چنین اقداماتی زدند، واسطه‌هایی بی‌نام و نشان نبودند؛ آنها از مهم‌ترین چهره‌های این مملکت‌اند: افرادی نظیر فرانتس بکن‌باوئر، که خود پیش‌تر با تیم آلمان به قهرمانی جهان رسیده و ولفگانگ نیرزباخ، رئیس کنونی فدراسیون فوتبال آلمان؛ همان کسی که زبان به انتقاد از فساد مسئولان فیفا گشوده و در تکاپوی رسیدن به ریاست یوفا (اتحادیه فوتبال اروپا) است."

سرمقاله اشپیگل در پایان می‌گوید: «شاید این فرهنگ بی‌رحم کاپیتالیسم است که شرافتمند ماندن را غیرممکن می‌سازد، یا شاید فساد فراگیر فیفاست. اما این نمی‌تواند توجیه مناسبی باشد. کشوری که می‌خواهد وجدان روشنی داشته باشد، باید بتواند به پیشنهادهای غیراخلاقی نه بگوید. شرافت باید هسته مرکزی ارزش‌های آلمان باشد.»

به اعتقاد نویسندگان این مقاله، این ماجرا نشان داد که «آلمان نسبت به هیچ کشور دیگری بهتر یا بدتر نیست؛ کشوری است با نقاط قوت ستایش‌برانگیز و همه انواع ضعف.»

DW

18790159400.jpg

اقرار به اقدامات غیرقانونی برای کسب میزبانی جام جهانی در آلمان

رئیس پیشین فدراسیون فوتبال آلمان اذعان کرد که این فدراسیون هنگام تبلیغات برای کسب میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ دارای یک "صنوق سیاه" بوده است. احتمال می‌رود که از این صندوق مبلغ هنگفتی رشوه پرداخت شده باشد.

روز جمعه (۲۳ اکتبر / اول آبان) تئو تسوانسیگر، رئیس پیشین فدراسیون فوتبال آلمان در جمع خبرنگاران گفت، مقامات فدراسیون از وجود "صندوق سیاه" برای کسب امتیاز میزبانی مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶ آگاه بوده و هستند.

یک روز قبل رئیس فعلی فدراسیون، ولفگانگ نیرزباخ، پرداخت رشوه برای کسب میزبانی این مسابقات را قویا تکذیب کرده و ادعای وجود "صندوق سیاه" هنگام تبلیغ برای کسب میزبانی را بی‌اساس خوانده بود.

تسوانسیگر که گفته می‌شود با جانشین خود دشمنی دارد، گفت: «من معتقدم که نیرزباخ دروغ می‌گوید».

تئو تسوانسیگر از سال ۲۰۰۳ معاون بخش مالی کمیته برگزاری مسابقات جام جهانی در آلمان بود.

رئیس پیشین فدراسیون فوتبال آلمان همچنین اظهار داشت که محمد بن همام، رئیس پیشین کنفدراسیون فوتبال آسیا و عضو کمیته اجرایی فدراسیون بین‌المللی فوتبال (فیفا) مبلغی معادل ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو از روبرت لوئیز درایفوس، مدیرعامل پیشین شرکت "آدیداس" به نمایندگی از کمیته برگزاری جام جهانی فدراسیون فوتبال آلمان دریافت کرده است.

بن همام از سال‌ ۲۰۰۲ رئیس کنفدراسیون فوتبال آسیا بود و در سال ۲۰۱۱ به اتهام فساد از این مقام برکنار شد. رئیس پیشین فدراسیون فوتبال قطر در سال ۲۰۰۰ که امتیاز میزبانی جام جهانی به آلمان داده شد، از افراد پرنفوذ وابسته به فیفا به‌شمار می‌رفت.

افشاگری "اشپیگل"

هفته‌نامه‌ "اشپیگل" روز ۱۶ اکتبر گزارش داده بود که به احتمال زیاد فدراسیون فوتبال آلمان برای به‌دست آوردن میزبانی جام جهانی ۲۰۰۶ مبلغ ۳/ ۱۰ میلیون فرانک سوئیس (معادل ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار یورو) رشوه پرداخت کرده است.

بر اساس گزارش اشپیگل، مدیرعامل پیشین آدیداس این مبلغ را به طور غیرقانونی به "صندوق سیاه" کمیته برگزاری جام جهانی فدراسیون فوتبال آلمان قرض داده و حدود ۱۸ ماه پیش از برگزاری بازی‌های جام جهانی طلب خود را از این فدراسیون بازپس گرفته است.

پس از انتشار این خبر ولفگانگ نیرزباخ، رییس فعلی فدراسیون آلمان، وجود "صندوق سیاه" برای تبلیغات و اتهام پرداخت رشوه را رد کرد و گفت: «من این مسئله را مطلقا منتفی می‌دانم.» نیرزباخ پیش‌تر نایب رئیس کمیته برگزاری جام جهانی فدراسیون فوتبال آلمان بود.

فرانتس بکن باوئر، رئیس این کمیته نیز اتهام اشپیگل را بی‌اساس خواند و گفت، آلمان برای میزبانی جام جهانی رشوه نداده است.

خبری کهنه؟

خبر "خرید" امیتاز میزبانی از جانب آلمان از سال‌ها پیش مطرح بوده است، اما پیوسته از جانب مقامات ورزشی آلمان و فیفا رد می‌شد. تا اینکه در سال ۲۰۱۲ سپ بلاتر، رئیس فیفا در این باره موضع‌گیری کرد. او در گفت‌وگو با یک روزنامه‌ی سوئیسی، آلمان را به ‌پرداخت رشوه برای دریافت امتیاز میزبانی جام جهانی ۲۰۰۶ متهم کرد.

آلمان در رای‌گیری کمیته اجرایی فیفا در سال ۲۰۰۰ با یک رای بیشتر (۱۲ رای) بر رقیب اصلی خود آفریقای جنوبی پیروز شده بود. علاوه بر اعضای اروپایی این کمیته، ۴ عضو آسیایی هم به آلمان رای داده بودند.

هنگام رأی‌گیری چارلز دمپسی، از مقامات وقت فیفا که اکنون در قید حیات نیست، سالن را ترک کرد. بلاتر مدعی شد که دمپسی نیوزلندی با دخالت آلمانی‌ها از رأی‌دادن خودداری کرده است.

هم‌اکنون علاوه بر کمیته‌ تحقیقی فدراسیون فوتبال آلمان، "دفتر اقتصادی امور بین‌المللی فرشفیلد ـ بروکهاوس ـ درینگر" نیز در حال بررسی منابع و چگونگی پرداخت ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار یورویی است که کمیته‌ آلمانی در آوریل سال ۲۰۰۵ به فیفا پرداخت کرده است.

فیفا نیز اعلام کرد که برای شفاف‌سازی در این زمینه کمیته ویژه‌ای تشکیل خواهد داد.

DW

beler400.jpg

تونی بلر:

اشغال عراق در سال 2003 به پیدایش داعش کمک کرد

تونی بلر، نخست وزیر اسبق بریتانیا در مصاحبه ای گفته است که مداخله نظامی و اشغال عراق توسط آمریکا و بریتانیا در سال 2003 بخشی از عوامل پیدایش داعش بوده است.

بلر که با شبکه سی‌ان‌ان مصاحبه می کرد، در پاسخ به این سوال که آیا حمله به عراق به ظهور داعش منجر شده است، گفت: «من فکر می‌کنم که بخشی از حقیقت در آن نهفته است . البته شما نمی‌توانید بگوئید که کسانی که در سال 2003 صدام حسین را سرنگون کردند مسئول وضعیت سال 2015 عراق هستند».

نخست وزیر اسبق انگلیس گفت: «برخی از مسائل عراق از رویدادهای بهار عربی تاثیر گرفته اند، و همه ما می دانیم که داعش از سوریه به عراق سرایت کرد».

وی ضمن اظهار پشیمانی از وقوع برخی اشتباهات در زمینه اطلاعات «غلط» در باره عراق گفت:

« اینکه اشغال عراق در سال 2003 نسبت به بوجود آمدن پدیده ای همچون داعش کمک کرده است، بخشی از حقیقت است».

تونی بلر تاکید کرد که از سرنگونی رژیم صدام حسین پشیمان نیست اما از اطلاعات «غلط» و برنامه ‌ریزی ضعیف در طرح حمله به عراق عذرخواهی کرد.

وی با ابراز تاسف افزود:« برنامه ریزی های ما برای مرحله پس از صدام حسین دقیق نبود».

انگلیس در زمان نخست وزیری بلر بخشی از ائتلاف تحت هدایت امریکا بود که در سال 2003 به بهانه وجود سلاح‌های کشتار جمعی در عراق بدون مجوز سازمان ملل به این کشور حمله و آن را اشغال کرد.

انگلیس همچنین در دوران نخست وزیری بلر بیشترین نیروهای نظامی را پس از امریکا برای حمله به عراق اعزام کرد و نیروهایش را تا سال 2011 در این کشور نگه داشت.

اخیرا اسنادی منتشر شده است که نشان می‌دهد تونی بلر یک سال قبل از تهاجم سال 2003 امریکا به عراق قول همکاری به واشنگتن داده و متعهد شده بود در این حمله به امریکا بپیوندد.

در پی بالا گرفتن انتقادات از نقش انگلیس در جنگ عراق کمیته‌ای تشکیل شده که قرار است گزارش خود را در این زمینه منتشر کند اما انتشار این گزارش بارها به تاخیر افتاده است.

گفته می شود در جنگ عراق 179 نیروی انگلیس، حدود 4500 سرباز امریکایی و بیش از یک میلیون غیرنظامی عراقی کشته شدند.

العربیه

dubya_n_tony_blair.jpgاین در حالی است که اسپوتنیک از تبانی بلر و بوش قبل از حمله به عراق گزارش داده است

اسپوتنیک: یک روزنامه انگلیسی او را "فتنه گر جنگ در عراق" نامیده است. رسانه ها به متن تفاهم نامه ای دست یافته اند که نشان میدهد، بلر، یک سال قبل از شروع عملیات، برای اعزام نیروهای نظامی به عراق، توافق کرده بود.

این یادداشت تفاهم در سال 2002 توسط کالین پاول، وزیر وقت امور خارجه آمریکا، خطاب به جورج بوش، رئیس جمهور آمریکا تنظیم شده بود. در آن زمان، تونی بلر، در سخنرانی های عمومی خود خواهان یافتن راه های دیپلماتیک برای غلبه بر بحران بود.

یک کمیسیون ویژه، شش سال است که تحقیقات مستقلی را در خصوص دخالت بریتانیا در جنگ با عراق، مورد بررسی قرار می دهد. تا کنون فعالیت این کمیسیون بیش از 10 میلیون پوند برای وزارت خزانه داری انگلیس هزینه برداشته است، اما تاریخ انتشار گزارش نهایی آن هنوز ناشناخته است.

در یکی از جلسات، از بلر پرسیده شد که آیا او از قبل با جورج بوش، رئیس جمهور وقت آمریکا در خصوص شرکت نیروهای بریتانیایی در عملیات نظامی، توافقی به عمل آمده بود؟ نخست وزیر سابق بریتانیا درپاسخ می گوید: "تنها چیزی که من وعده دادم، و شفاف وعده دادم — مقابله با صدام بود."

نویسنده این یادداشت به توانایی های برجسته نخست وزیر سابق بریتانیا به شکل دادن افکار عمومی اشاره می کند. بر اساس این سند، تونی بلر به طرز ماهرانه با استفاده از "استدلال قانع کننده، جای شکی باقی نمی گذارد که عراق تهدیدی برای صلح است."

به گفته دِن گلیزبورک، تحلیلگر سیاسی، تصمیم حمله به عراق توسط انگلستان و ایالات متحده آمریکا مدتها قبل از ارائه دلایل آن، اتخاذ شده بود.

"بوش برای حمله به عراق برنامه ریزی کرده بود، اما انجام چنین عملیاتی از نظر قانونی نمی توانست توجیهی داشته باشد. لذا تونی بلر به کمک او شتافت. او افکار عمومی را با ایده های مشخص شده ای برای حمله، توجیه کرد و اساس قانونی برای اقدام نظامی را تامین نمود ".

بنا به اظهارات گلیزبورک، تفاهم نامه پاول، وزیر سابق امور خارجه بار دیگر تایید می کند که بوش و بلر داستان سلاح های کشتار جمعی را که خودشان ساخته بودند، باور نمی کردند.

"واضح است که حتی قبل از اینکه آنها قادر به یافتن شواهدی که در واقع ارتباطی با واقعیت ندارد، بشوند، تصمیم خود را برای شروع جنگ در عراق گرفته بودند. و عواقب ناشی از این درگیری ها هنوز هم دامن گیر نه تنها منطقه خاورمیانه بلکه تمام جهانیان شده است ".

اسپوتنیک

18788780400-2.jpg

پیروزی نامزد چاقو خورده در انتخابات شهرداری کلن

کاندیدای شهرداری کلن که یک روز پیش از برگزاری انتخابات در حمله با چاقو آسیب دیده بود، در انتخابات پیروز شد. هنریته رِکِر در هنگام اعلام نتایج به هوش نبود. گفته می‌شود ضارب سابقه ارتباط با گروه‌های نژادپرست را دارد.

خانم هنریته رکر، نامزد مستقل انتخابات شهرداری کلن، ۷/ ۵۲ درصد آرای انتخابات روز یکشنبه (۱۸ اکتبر/ ۲۶ مهر) را به دست آورد. او با این حساب نخستین زن شهردار چهارمین شهر بزرگ آلمان خواهد شد، گرچه در هنگام اعلام نتایج از پیروزی خود خبردار نشد.

یک روز پیش از انتخابات و در جریان تبلیغات انتخاباتی مردی ۴۴ ساله با چاقو به خانم رکر حمله کرد. گفته می‌شود این حمله انگیزه‌های خارجی‌ستیزانه داشته است. هنریته رکر در سال‌های اخیر مسئول دایره اسکان پناهجویان در شهر کلن بوده است.

هنریته رکر در این حمله از ناحیه گردن آسیب دید و بلافاصله به بیمارستان منتقل شد. پزشکان پس از عمل جراحی تصمیم گرفتند او را خواب کنند (حالت سدیشن). پزشکان می‌گویند خانم رکر رو به بهبودی است. یک سخنگوی او هم اعلام کرد که این حقوقدان ۵۸ ساله در ساعات پیش رو کم کم به حالت هوشیاری کامل برگردانده خواهد شد.

البته هنوز مشخص نیست خانم رکر چه زمانی می‌تواند کار خود را آغاز کند.

تشکیل پرونده به اتهام اقدام به قتل

از سوی دیگر روز یکشنبه دستور پیگیری پرونده شخص ضارب به اتهام اقدام به قتل صادر شد. بنا بر گزارش پلیس و دادستانی، آزمایش‌های روانشناسی سلامت روانی مهاجم در هنگام ارتکاب جرم را تأیید می‌کنند.

پایگاه اینترنتی هفته‌نامه اشپیگل آلمان روز یکشنبه نوشته بود که ضارب در اوایل دهه ۱۹۹۰ با "حزب کارگران آزاد آلمان" (FAP) در ارتباط بوده است. این حزب به شدت افراط‌گرا بود و از اعضای آن فعالیت‌های نژادپرستانه خشونت‌آمیز هم سر می‌زد. وزارت کشور آلمان "حزب کارگران آزاد آلمان" را در سال ۱۹۹۵ به دلیل فعالیت‌های ناقض قانون اساسی غیرقانونی اعلام کرد.

شنبه شب و چند ساعت پس از حمله به هنریته رکر، روسای احزاب سیاسی در ایالت نورد راین - وست‌فالن (ایالتی در غرب آلمان که شهر کلن در آن قرار دارد) در اعتراض به این اقدام در مقابل ساختمان قدیمی شهرداری کلن زنجیره انسانی تشکیل دادند.

در برلین، پایتخت آلمان، هم مردم با روشن کردن شمع و تشکیل زنجیره‌ای انسانی به طول ۳۰ کیلومتر، اعتراض خود به خارجی‌ستیزی را به نمایش گذاشتند.

در سال جاری و همزمان با موج کنونی پناهجویی در آلمان، جرایم گروه‌های راست‌گرای افراطی به طور چشمگیری افزایش یافته است . از ابتدای سال جاری چندین ساختمان که قرار بوده به اقامتگاه پناهجویان تبدیل شوند، طعمه حریق شده‌اند. پلیس در بسیاری از موارد احتمال می‌دهد آتش‌سوزی عمدی بوده باشد.

DW

1444907844493400.jpg

گاف" 360 درجه‌ای" داوود اوغلو!

نخست‌وزیر ترکیه در تلاش برای توضیح اختلاف میان اسلامی که ترکیه از آن حمایت می‌کند و اسلامی که داعش آن را معرفی می‌کند، گفت: بین این دو نه 180 درجه بلکه 360 درجه اختلاف وجود دارد!

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، احمد داوود اوغلو، نخست‌وزیر ترکیه در یک برنامه زنده تلویزیونی سعی کرد تفاوت میان حامیان مذهب در ترکیه و آنچه که داعشی‌ها از آن حمایت می‌کنند را توضیح دهد. اما گاف وی به سرعت در شبکه‌های اجتماعی به سوژه‌ای برای خنده تبدیل شد.

از آنجا که بسیاری در ترکیه داوود اوغلو را پروفسور خطاب می‌کنند، این اشتباه اوغلو بازخورد بسیار طنزآمیزی داشت و به سرعت در شبکه‌های اجتماعی ترکیه به سوژه تبدیل شد.

در برخی از کامنت‌ها آمده بود: آقای پروفسور 360 درجه یعنی شما در همان نقطه قرار دارید و این بدان معناست که حزب حاکم ترکیه همان داعش است.

ایسنا

18775180400.jpg

دمیرتاش:

به جای انتقام‌گیری، ‌درصدد پایان‌دهی به حکومت اردوغان برآیید

راهپیمایان که با دعوت اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های چپ‌گرا، سازمان‌های غیردولتی و در رأس آنان، حزب دموکراتیک خلق‌ها و در نزدیکی محل انفجارهای روز شنبه گردهم آمده بودند، با سردادن شعارهایی مانند اردوغان قاتل، خواهان استعفای دولت و مسئولیت‌پذیری آن در قبال حمله تروریستی روز شنبه به فعالان اغلب کرد و چپ‌گرای حزب دموکراتیک خلق‌ها شدند.

ترس و نفرت در آنکارا

آمده بودند تا بر صحنه قتل‌عام روز شنبه، سوگواری کنند، اما مشت‌های پر از گل آنان جز با باتوم و گاز اشک‌آور بدرقه نشدند. این پاسخ دولتی است که مدعی شده انفجارهای بربرمنشانه روز شنبه در نزدیکی ایستگاه راه‌آهن آنکارا، پایتخت ترکیه، فقط سه مظنون مشخص دارند: تروریست‌های داعش، جدایی‌طلبان حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) و چپ‌گرایان رادیکال جبهه آزادی‌بخش خلق انقلابی؛ ادعایی که با نظر به واکنش نیروهای امنیتی و پلیس ترکیه به تظاهرات گسترده اعتراضی در چندین شهر آن کشور، کمتر کسی را نسبت به نقش دولت رجب طیب اردوغان در بزرگ‌ترین حمله تروریستی تاریخ مدرن ترکیه به تردید می‌اندازد. میدان صحیه در مرکز آنکارا، در حالی روز گذشته شاهد حضور ‌هزاران نفر از معترضان و سوگوارانی بود که با سردادن شعارهای ضددولتی، یاد و خاطره کشته‌شدگان راهپیمایی صلح را گرامی می‌داشتند که پیش‌تر دخالت نیروهای امنیتی و پرتاب گاز اشک‌آور به سوی فعالان، سیاست‌مداران و نمایندگان چپ‌گرا و مدافع کردی که برای ادای احترام به کشته‌شدگان روز شنبه، قصد ورود به صحنه جنایت را داشتند، این راهپیمایی را به درگیری و خشونت کشانده بود. راهپیمایان که با دعوت اتحادیه‌های کارگری، گروه‌های چپ‌گرا، سازمان‌های غیردولتی و در رأس آنان، حزب دموکراتیک خلق‌ها و در نزدیکی محل انفجارهای روز شنبه گردهم آمده بودند، با سردادن شعارهایی مانند اردوغان قاتل، خواهان استعفای دولت و مسئولیت‌پذیری آن در قبال حمله تروریستی روز شنبه به فعالان اغلب کرد و چپ‌گرای حزب دموکراتیک خلق‌ها شدند. دراین‌میان، صلاح‌الدین دمیرتاش، رهبر مشترک حزب دموکراتیک خلق‌ها، که نیروهای امنیتی مانع از ورود او و همتایش، فیگن یوکسکداغ به صحنه جنایت روز شنبه شده بودند، با حضور در میان معترضان حزب حاکم عدالت و توسعه را مقصر اصلی حادثه تروریستی در راهپیمایی صلح دانسته و از تمامی مردم و هم‌رزمان خود خواست تا به جای انتقام‌گیری، ‌درصدد پایان‌دهی به حکومت اردوغان برآیند. دمیرتاش که از فراز یک کامیون با هواداران و سوگواران سخن می‌گفت، ضمن تأیید آمار ١٢٨نفری کشته‌شدگان انفجار روز شنبه و ابراز تأسف و همدردی با خانواده و تمامی هم‌رزمان آنان، از انتخابات پارلمانی اول نوامبر به‌عنوان اولین گام در مسیر حسابرسی از مسببان این قتل‌عام نام برده و به تمامی معترضان یادآوری کرد اول نوامبر باید سرآغاز حرکت آنان برای سرنگونی دیکتاتور باشد. مقامات حزب دموکراتیک خلق‌ها که سر آن دارند در کمتر از سه هفته دیگر با فتح کرسی‌های پارلمانی، به حکومت ١٣ساله حزب عدالت و توسعه پایان دهند، در حالی دولت رجب طیب اردوغان را به سازماندهی یا دست‌کم آگاهی پیشین از وقوع انفجارها متهم می‌کنند که آنکارا هرگونه اتهامی مبنی بر دست‌داشتن در حادثه تروریستی روز شنبه را به‌شدت رد کرده است. گذشته از اظهارات اردوغان که بلافاصله پس از وقوع انفجارها، این حملات شنیع را محکوم کرد و وعده داد تا مسببان اصلی آن را به دستان عدالت بسپارد، احمد داووداوغلو، نخست‌وزیر ترکیه، نیز پس از اعلان سه روز عزای عمومی، مدعی شد نشانه‎هایی قوی از انتحاری‌بودن هر دو انفجار در دست است. او همچنین در حالی بمب‌گذاران را از اعضای داعش، پ‌ک‌ک یا جبهه آزادی‌بخش خلق انقلابی دانست که هنوز هیچ گروهی مسئولیت این حملات را نپذیرفته است. مرکز مدیریت بحران دولت ترکیه نیز روز گذشته با صدور بیانیه‌ای از تشکیل کمیته‌هایی ویژه برای تحقیق پیرامون انفجارها خبر داده و با کاهش شمار تلفات، اعلام کرده تاکنون ٩٥ نفر از شرکت‌‌کنندگان در راهپیمایی صلح روز دوشنبه جان خود را از دست داده و ١٦٠ نفر از آنان همچنان در بیمارستان بستری هستند که حال ٦٥ نفر از آنها وخیم است. این در حالی است که به گزارش خبرگزاری دوغان، پلیس ترکیه روز گذشته ١٤ مظنون به عضویت در سازمان تروریستی داعش را در شهر قونیه بازداشت کرده است. این خبرگزاری البته خاطرنشان کرده هنوز مشخص نیست آیا بازداشت‌های گسترده دیروز به حملات تروریستی روز شنبه مرتبط هستند یا خیر. به اینها اضافه کنید ازسرگیری حملات ارتش ترکیه به مواضع پ‌ک‌ک در جنوب شرقی ترکیه و شمال عراق را که به گفته مقامات ارتش جان ١٤ نفر از آن دست مبارزانی را در استان دیاربکر در جنوب شرقی ترکیه گرفته است که بلافاصله پس از وقوع انفجارهای تروریستی و بنابر فرمان رهبران پ‌ک‌ک، به‌صورت یک‌جانبه هرگونه عملیات چریکی در خاک ترکیه را دست‌کم تا تاریخ اول نوامبر متوقف کرده بودند. با تمام این اوصاف و در شرایطی که تمامی تحرکات دولتی نشان از عزم حزب حاکم برای یکسره‌کردن نتیجه تا پیش از برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی دارد، فعالان کرد، اتحادیه‌های کارگری و مقامات حزب دموکراتیک خلق‌ها ادعای نخست‌وزیر ترکیه مبنی بر دست‌داشتن گروه‌های کرد و چپ‌گرا در حملات تروریستی روز شنبه را مهمل دانسته و از تمامی احزاب سیاسی، کارگران و سازمان‌های حرفه‌ای خواسته‌اند برای زنده نگه‌داشتن یاد کشته‌شدگان و اعتراض به قتل‌عام فاشیستی، از امروز به مدت دو روز دست به اعتصاب بزنند.

شرق

6aa5d731400.jpg

منابع خبری ترکیه روز شنبه 10-10-2015 از وقوع دو انفجار مهیب در ترکیه خبر دادند.

به گزارش خبرگزاری های رسمی ترکیه 86 تن در جریان این بمبگذاری کشته و بیش از 126 نفر زخمی شدند.

دو انفجار زمانی به وقوع پیوستند که شماری از مردم برای راهپیمایی اعتراض آمیز به درگیری میان نیروهای دولتی و نیروهای کرد، تجمع کرده بودند.

گفته می شود که این انفجار که در نزدیکی ایستگاه مرکزی شهر اتفاق افتاد، بوسیله یک انتحاری صورت گرفت.

حزب دموکراتیک خلق ها که از حمایت کردها برخوردار است از جمله گروه هایی بود که خواستار برگزاری راهپیمایی شده بود.

به گفته تلویزیون «سی ان ان ترک» این انفجار شرکت کنندگان در راهپیمایی نیروهای چپ و برخی احزاب کرد ترکیه را هدف قرار داده است.

این راهپیمایی مسالمت آمیز در اعتراض به درگیری نیروهای دولتی و فعالان کرد در شرق ترکیه برگزار شده بود.

از سوی دیگر مقامات امنیتی ترکیه اعلام کردند، انفجار امروز در آنکارا یک اقدام تروریستی است و مسولان امنیتی در مورد آن تحقیق و بررسی خواهند کرد.

هنوز هیچ شخص یا گروهی مسئولیت انفجار آنکارا را بر عهده نگرفته است و دولت ترکیه نیز هیچ کسی را در این باره متهم نکرده است.

العربیه

18774144400.jpg

تظاهرات گسترده‌ی شهروندان آلمان علیه پیمان تجاری با آمریکا

منتقدان TTIP امضای این پیمان را خطری جدی برای دموکراسی، موازین حفظ محیط زیست، تولید مواد غذایی و خدمات درمانی و فرهنگی می‌دانند. یکی از جنجالی‌ترین نکات این پیمان، بند "ایجاد نهادهای داوری" است.

ده‌ها هزار تن از شهروندان آلمان علیه انعقاد "پیمان تجاری و سرمایه‌گذاری فرا آتلانتیک (TTIP)" و "ستا (Ceta)" روز شنبه (۱۰ اکتبر) در برلین، پایتخت آلمان دست به تظاهرات ‌زدند.

گفت‌وگو درباره‌ی این دو قرارداد، از سال ۲۰۱۳ میان نمایندگان اتحادیه‌ی اروپا از یک سو و ایالات متحده‌ی آمریکا و کانادا از سوی دیگر آغاز شده است. این مذاکرات از ابتدا به دلیل "عدم شفافیت روند کار"، مورد انتقاد کارشناسان اقتصادی و سیاسی اروپا قرار گرفته بود. تظاهرکنندگان که با شعار " TTIP و Ceta را متوقف کنید" گردهم آمدند، خواهان پایان دادن به روند مذاکرات درباره‌ی این دو پیمان‌هستند.

۶۰۰ اتوبوس و ۵ قطار مسافربری

بیش از ۳۰ سازمان و نهاد حمایت از محیط زیست و مصرف‌کننده، منتقدان روند جهانی‌شدن و اتحادیه‌های کارگری، اعضا و هواداران خود را به شرکت در این تظاهرات فراخوانده بودند. به گفته‌ی دفتر برگزاری این همایش اعتراضی، شمار شرکت‌کنندگان در آن نزدیک به ۱۰۰ هزار نفر بود که با ۶۰۰ اتوبوس و ۵ قطار سراسری از شهرهای مختلف آلمان به پایتخت سفر کرده بودند. میشاییل مولر، رییس مرکز "دوستداران طبیعت در آلمان" دلیل شرکت در این تظاهرات را این گونه توضیح داد: «ما در برلین هستیم،‌ چون نمی‌خواهیم بازارها آینده ما را تعیین کنند. ما می‌خواهیم دموکراسی را نجات دهیم.»

حزب سبزها و چپ‌ها هم از خواست‌های تظاهرکنندگان پشتیبانی کرده‌اند.

انتقاد مخالفان

منتقدان TTIP امضای این پیمان را خطری جدی برای دموکراسی، موازین حفظ محیط زیست، تولید مواد غذایی و خدمات درمانی و فرهنگی می‌دانند. یکی از جنجالی‌ترین نکات این پیمان، بند "ایجاد نهادهای داوری" است. بر اساس مفاد این بند، کنسرن‌های بزرگ می‌توانند هنگامی که در اثر تصویب قانون دولت‌های عضو اتحادیه‌ی اروپا، "سودی را که مورد انتظار یک شرکت مشخص است" در خطر ببینند، از بانک جهانی و سازمان ملل متحد تشکیل "نهادهای داوری" را خواستار شوند و خسارت‌های سنگین از دولت مربوطه طلب کنند.

به این ترتیب دولت‌ها به عنوان نمایندگان سیاسی شهروندان اتحادیه‌ی اروپا، هم‌ردیف و هم‌وزن شرکت‌های بزرگ چند ملیتی قرار می‌گیرند. روزنامه‌ی فرانسوی لو‌موند دیپلماتیک می‌نویسد: «این شیوه‌ی داوری نشان می‌دهد که حقوق شرکت‌ها، ارزشمندتر از حاکمیت کشورهاست.»

ضدعفونی مرغ با کلر

یکی دیگر از نکته‌های انتقادی مخالفان امضای این پیمان، تفاوت معیارهای تولید مواد غذایی اصلاح‌شده ژنتیکی در اروپا، به‌ویژه آلمان و آمریکا است. کشورهای عضو اتحادیه‌ی اروپا تا کنون اجازه‌ی تولید تنها ۵۲ مورد از این محصولات را که مصرف غیرانسانی دارند، به تصویب رسانده‌اند، در حالی که شمار تولید محصولات اصلاح‌شده‌‌ی ژنتیکی در ایالات متحده‌ی آمریکا، بالاترین رقم در جهان است.

صدور آزاد محصولات گوشتی تولید شده در ایالات متحده‌ی آمریکا، نیز یکی دیگر از نکات مورد انتقاد مخالفان TTIP است. در صورت انعقاد این پیمان، تولیدکنندگان آمریکایی گوشت که موافق استانداردهای این کشور عمل می‌کنند، می‌توانند محصولات خود را در بازارهای اروپا هم عرضه کنند. مرغ‌هایی که با کلر ضد عفونی می‌شوند، از جمله‌ی این محصولات است. شیوه‌ی ضدعفونی مواد غذایی با کلر در اروپا ممنوع است.

omiko400.jpg

کشته شدن 10 تن در حادثه تیراندازی در یک کالج آمریکا

به دنبال تیراندازی در یک کالج در ایالت اُرگن آمریکا، دست‌کم 10 تن کشته و هفت تن دیگر زخمی شدند. فرد مسلح نیز توسط پلیس کشته شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا در پی این تیراندازی شدیداً خواستار کنترل استفاده از سلاح شده است و از کنگره به علت ناتوانی در خصوص مقابله با حوادث تیراندازی به شدت انتقاد کرد.

این فرد مسلح که بنا به گزارش رسانه‌های آمریکا "کریس هارپر مرسر" نام دارد و 26 ساله است، اقدام به تیراندازی در یک کلاس در کالج کامیونیتی اومپاک در منطقه حومه‌ای رزبرگ کرد و در داخل سایر اتاق‌ها حرکت می‌کرده و قربانیان را هدف قرار می‌داده است.

یک مقام امنیتی منطقه داگلاس گفت که طی این تیراندازی 10 تن کشته و هفت تن زخمی شده‌اند که حال برخی از آنها وخیم است.

وی گفت که هویت قربانیان دست‌کم تا 24 ساعت آینده افشا نخواهد شد.

مردی که دختر وی طی این تیراندازی مجروح شده است، به شبکه سی.ان.ان گفت که فرد مسلح به دانش‌آموزان دستور داده در صورتی که مسیحی هستند بایستند و پس به سمت تمامی آنها تیراندازی کرده است.

وی گفت: زمانی که مرد مسلح به دختر وی گفته بود بایستد دخترش که روی زمین نشسته بود وانمود کرد مرده است.

کاساندرا ولدینگ، دانش‌آموز صدای 40-35 شلیک گلوله را شنیده بود و از اتاق مجاور بیرون آمده بود. وی دید که یکی از دانش‌آموزان پس از آنکه در را باز کرده تا از اوضاع مطلع شود، مورد تیراندازی قرار گرفت.

اوباما نیز ابراز خشم خود از این حادثه گفت: این مساله (تیراندازی) عادی شده و ما نسبت به آن بی‌تفاوت شده‌ایم. ما تنها کشور پیشرفته روی زمین هستیم که هرچند ماه چنین کشتارهایی در آن اتفاق می‌افتد.

ایسنا

0000a2dc400.jpg

هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با سخنرانی بان‌کی‌مون آغاز شد

خطابه‌های نیستی

کیست که نداند ١٧ هدف تعریف‌شده از سوی رهبران جهانی که بان‌ کی‌مون، دبیرکل سازمان‌ملل، از آن به‌عنوان نقشه‌راه مردم برای نجات حیات در کره‌زمین نام برده، بدون برقراری صلح پایدار ممکن نمی‌شود؛ صلحی که این‌بار نیز به سیاق هرساله، نشست مجمع عمومی سازمان‌ملل را عرصه نمایش دولتمردانی خواهد کرد که از توسعه جز هرچه چرب‌ترشدن چرخ‌دنده‌های سرمایه‌داری نخواسته و از صلح طرفی جز جنگ با ترور و مداخلات خونین نظامی نمی‌بندند.

٨٣٦‌ میلیون نفر امروزه در فقر شدید به‌سر می‌برند. از هر ٩ انسان، یک نفر از سوءتغذیه رنج می‌برد؛ این در حالی است که پنج میلیارد نفر دچار اضافه‌وزن بوده و یک‌سوم کل موادغذایی تولیدی هرساله در انبارها فاسد شده یا در اثر حمل‌ونقل از بین می‌روند. دراین‌میان، بیش از شش میلیون کودک هرساله پیش از تولد پنج‌سالگی جان خود را از دست داده و ٥٧ میلیون کودک از مدرسه به‌دور مانده‌اند.

١٠٣‌میلیون نفر از جمعیت جوانان از سواد ابتدایی بی‌بهره‌اند که ٦٠ درصد از این جمعیت را زنان جوان تشکیل می‌دهند. دست‌کم ١,٨ میلیارد نفر از منابع آبی آلوده استفاده می‌کنند، چهار میلیارد نفر از دسترسی به ساده‌ترین خدمات بهداشتی مانند دستشویی یا مستراح عمومی محرومند و یک‌پنجم جمعیت جهانی هنوز امکان استفاده از انرژی برق را ندارند. به اینها اضافه کنید نرخ بی‌کاری جهانی با رشد ٢٠ درصدی در پنج سال را که اکنون بیش از همه مردان و زنان جوان را قربانی گرفته و رشد ١١ درصدی نرخ نابرابری در درآمدها که در دو دهه گذشته بیش از ٧٥ درصد از جمعیت کشورهای در حال توسعه را گرفتار توزیع ناعادلانه درآمدها کرده است.

در شرایطی که شهرها با اشغال فقط سه درصد از مساحت خشکی‌ها، ٨٠ درصد مصرف انرژی و ٧٥ درصد از انتشار گاز کربن را به خود اختصاص داده‌اند، ٨٢٨‌ میلیون نفر در زاغه‌ها روز را به شب می‌رسانند. اینها گذشته از تمامی مخاطرات تغییرات اقلیمی است که با افزایش یک‌درجه‌ای متوسط دمای جهانی، سطح آب دریاها را در سده گذشته، ١٩ سانتی‌متر افزایش داده و با گذشت هر ١٠ سال، بیش از ‌یک میلیون کیلومترمربع از سطح یخ‌های قطبی را آب می‌کند.

نرخ انتشار گاز کربن‌دی‌اکسید در دو دهه گذشته نیز در حالی قریب به ٥٠ درصد افزایش داشته که فرسایش خاک، بیش از نیمی از زمین‌های کشاورزی و زندگی ١,٥‌ میلیارد نفر را تحت‌تأثیر قرار داده است. تازه اگر از این واقعیت بگذریم که هشت درصد از گونه‌های جانوری شناخته‌شده، منقرض شده و ٢٢ درصد دیگر آن در خطر انقراض قرار دارند، باید بدانیم در صورت افزایش جمعیت جهانی که بنا بر برآوردها، تا سال ٢٠٥٠ بالغ بر ٩.٦ میلیارد نفر خواهد شد، دست‌کم سه سیاره هم‌‌ارز زمین لازم است تا جواب‌گوی شیوه زندگی کنونی ساکنان آن باشد.

این فقط بخشی از حقایق دلهره‌آوری است که عاقبت رهبران جهانی را امسال در سازمان‌ملل متحد گردهم آورده تا با تنظیم نقشه‌راه توسعه پایدار در ١٥ سال آینده، به خیال خود گامی عملی‌تر در تحقق اهداف توسعه‌ هزاره پیشین بردارند.

اما کیست که نداند ١٧ هدف تعریف‌شده از سوی رهبران جهانی که بان‌ کی‌مون، دبیرکل سازمان‌ملل، از آن به‌عنوان نقشه‌راه مردم برای نجات حیات در کره‌زمین نام برده، بدون برقراری صلح پایدار ممکن نمی‌شود؛ صلحی که این‌بار نیز به سیاق هرساله، نشست مجمع عمومی سازمان‌ملل را عرصه نمایش دولتمردانی خواهد کرد که از توسعه جز هرچه چرب‌ترشدن چرخ‌دنده‌های سرمایه‌داری نخواسته و از صلح طرفی جز جنگ با ترور و مداخلات خونین نظامی نمی‌بندند. پس بهتر است این‌بار دیگر چندان در قید بستن کمربندهایتان نیز نباشید و درست به سیاق سیاره‌ای که روز‌به‌روز به دامان نابودی کشیده می‌شود، گوش به خطابه‌هایی بسپارید که پیش‌تر نیز بارها‌وبارها شنیده‌اید.

شرق

1443427258173400-2.jpg

شکست حزب پوتین در انتخابات فرمانداری سیبری از حزب کمونیست

حزب حاکم ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با واگذاری نتایج انتخابات فرمانداری منطقه ایرکوتسک در سیبری به حزب کمونیست، با شکستی سیاسی مواجه شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، با شمارش 90 درصد آرا، سرگئی لوچنکو، نماینده حزب کمونیست روسیه توانست با 56 درصد آرا در مقابل سرگئی یروشچنکو، نماینده حزب حاکم به پیروزی برسد.

رئیس کمیسیون انتخابات منطقه‌ای اعلام کرده است که شمارش آرای باقی مانده تاثیری در نتیجه این انتخابات نخواهد داشت.

در دور اول این انتخابات در 13 سپتامبر که طی آن در اکثر ایالت‌ها حزب حاکم "روسیه متحد" به پیروزی رسید، فرماندار ایرکوتسک در به دست آوردن 50 درصد آراء لازم شکست خورد.

حزب کمونیست روسیه که پس از فروپاشی شوروی همچنان در این کشور قدرتمند است از زمان به قدرت رسیدن پوتین به حاشیه رانده شده است.

مانند سایر احزاب پارلمان، این حزب نیز به ندرت با تصمیمات حزب حاکم مخالفت می‌کند.

ایسنا

Stop-the-war.jpg

رهبر حزب کارگر انگلیس حادثه ۱۱ سپتامبر را زیر سوال برد

رهبر حزب کارگر انگلیس اعلام کرد که حادثه ۱۱ سپتامبر دستکاری شده بود تا اینگونه وانمود شود که اسامه بن لادن مسئول آن بوده است تا به غرب این اجازه را دهد جنگ افغانستان را به راه بیاندازند.

به گزارش نشریه دیلی‌تلگراف، جرمی کوربین، رهبر حزب کارگر انگلیس اعلام کرد که حادثه 11 سپتامبر دستکاری شده بود تا اینگونه وانمود شود که اسامه بن لادن مسئول آن بوده است تا به غرب این اجازه را دهد جنگ افغانستان را به راه بیاندازند.

نشریه تلگراف که به شدت موضعی انتقادی علیه کوربین گرفته بود نوشت: در این سخنان که پرسش‌های زیادی را در مورد صلاحیت وی برای رهبری حزب کارگر ایجاد کرده است، کوربین ظاهرا جورج بوش و تونی بلر را به استفاده از حملات 11 سپتامبر به نیویورک به عنوان بهانه‌ای برای جنگ‌افروزی متهم کرد.

این در حالی است که قرار است به زودی کنفرانس سالانه حزب کارگر انگلیس در شهر برایتون برگزار شود. با این حال انتظار می‌رود که برخی اعضای حزب کارگر در مجلس عوام انگلیس به صورت علنی اعلام کنند که تحت رهبری کوربین، این حزب رأی‌آوری نخواهد داشت.

کوربین علیرغم مخالفت هم‌حزبی‌هایش در پارلمان انگلیس، روز جمعه در سخنانی تأیید کرد که با همکاری حزب ملی‌گرای اسکاتلند برای برچیدن سپر هسته‌ای انگلیس تلاش خواهد کرد.

رهبر حزب کارگر بار دیگر بر موضع مخالف خود با زرادخانه هسته‌ای ترایدنت انگلیس تأکید کرده و گفت که به همراه 56 ملی‌گرای اسکاتلندی در وستمینستر درباره این موضوع رأی خواهد داد.

خبر آنلاین

no-food-thefrontpageonline400.jpg

اعلام وضع فوق العاده در لس آنجلس!

شبکه خبری سی.ان.ان گزارش داد : شورای شهر لس آنجلس به دلیل بحران بی خانمان ها در این شهر وضعیت فوق العاده اعلام کرد.

به گزارش روز چهارشنبه سی.ان.ان، شورای شهر لس آنجلس ضمن اعلام حالت فوق العاده در این شهر همچنین خواستار 100 میلیون دلار کمک مالی برای رسیدگی به این بحران شد. لس آنجلس که بزرگترین شهر ایالت کالیفرنیا به شمار می رود بیش از 25 هزار بی خانمان دارد.

دفتر 'اریک گارستی' Eric Garcetti شهردار لس آنجلس بیانیه ای صادر کرد و ضمن درک نیاز به اعلام وضعیت فوق العاده در شهر ، اقدام شورای شهر را در رسیدگی به این وضعیت ستود.

سی.ان.ان به نقل از آمار مرکز خدمات بی خانمان های لس آنجلس گزارش داد که شمار بی خانمان ها در این شهر در 2 سال گذشته 12درصد افزایش یافته است.اکنون لس آنجلس یکی از پرجمعیت ترین شمار بی خانمان ها را در آمریکا به خود اختصاص داده است. بیشتر افراد بی خانمان در لس آنجلس در مکانی به نام 'اسکید رو' Skid Row که حالت اردوگاه دارد، به سر می برند.

طبق این گزارش اعلام حالت فوق العاده در لس آنجلس نشان دهنده نبود سرپناه های فوری برای اسکان بی خانمان ها در این شهر است.

در بیانیه شهردار لس آنجلس، علاوه بر درخواست یکصد میلیون دلار کمک مالی از سوی شورای شهر، شخص شهردار نیز خواستار کمک سالانه یکصد میلیون دلار برای تهیه خانه های دائمی برای بی خانمان ها و ایجاد یک بنیاد مختص به انجام این امور شد.

لس آنجلس با جمعیت نزدیک به چهار میلیون نفر، پس از نیویورک دومین شهر پرجمعیت آمریکا به شمار می رود. این شهر با یک هزار و 300 کیلومتر مربع وسعت در جنوب غرب ایالت کالیفرنیا قرار دارد.

ایرنا

Wintercorn-Volks400.jpg

جنجال تقلب فولکس‌واگن: «ساخت آلمان» در هراس بی‌اعتباری

چهار روز بعد از این که در آمریکا فاش شد که فولکس‌واگن در اندازه‌گیری میزان آلایندگی موتورهای گازوئیلی‌اش تقلب ‌کرده و بدین ترتیب ۵۰۰هزار خودرو «تقلبی» را در آمریکا به فروش رسانده، مسئولان این شرکت عظیم آلمانی اعتراف کردند که تنها یک نوع موتور گازوئیلی به نرم‌افزار متقلب مجهز بوده اما این نوع موتور روی یازده‌میلیون خودرو نصب شده است. صدراعظم آلمان از فولکس‌واگن خواست که همۀ حقیقت را در اختیار مردم قرار دهد.

روز سه‌شنبه ۲۲ سپتامبر/۳۱ شهریور فولکس‌واگن پذیرفت که یازده میلیون خودرو را به نرم‌افزار متقلب مجهز کرده است. قبلاً گفته شده بود که تعداد اتوموبیل‌هایی که در آنها تقلب شده، پانصدهزار و فقط منحصر به بازار آمریکا است. اما اینک جنجال بر سر موتورهای گازوئیلی (دیزل) فولکس‌واگن ابعاد جهانی یافته است.

فولکس‌واگن که هنوز توضیحات کافی در این مورد ارائه نکرده، اعلام کرد که مارتین وینترکورن، رئیس هیئت‌مدیرۀ خود را کنار گذاشته است.

دولت کره جنوبی نمایندگان فولکس را احضار کرد و از آنان خواست که «آزمایش‌های دقیق» را هر چه زودتر انجام دهند. در فرانسه نیز، وزیر دارایی خواهان انجام تحقیقات در سطح اروپا شد. با اینحال کمیسیون اروپا اعلام کرد که هنوز برای «اتخاذ تدابیر نظارتی در سراسر اروپا» زود است. از طرف دیگر گروهی از سهامداران فولکس‌واگن و همچنین انجمن‌های حمایت از مصرف‌کننده خواهان توضیحات جدی شده‌اند. دولت آلمان نیز خواستار اجرای «تست‌های پیشرفته» روی همۀ مدل‌های گازوئیلی فولکس شد.

فولکس‌واگن علاوه بر اتوموبیل‌ به همین نام، سازندۀ مارک‌های آئودی، پورشه، لامبورگینی، اشکودا و سئات است.

افشای تقلب

جنجال از آنجا آغاز شد که بدنبال پیگیری‌های آژانس حفاظت از محیط زیست آمریکا (EPA)، معلوم شد که تعدادی از اتوموبیل‌های گازوئیلی فولکس و آئودی به نرم‌افزاری مجهز بودند که هنگام معاینۀ فنی، میزان آلاینده‌ها را کمتر از واقعیت نشان می‌داد. به کمک این نرم‌افزار، میزان آلاینده‌ها (از جمله دی ‌اوکسید ازت)، هنگام آزمایش، تا چهل برابر کمتر از مقدار مجاز نشان داده می‌شد.

روز گذشته (دوشنبه ۲۱ سپتامبر/۳۰ شهریور)، ارزش سهام فولکس‌واگن در بورس فرانکفورت ۱۷ درصد کاهش داشت. فولکس‌واگن طی عمر ۷۸ سالۀ خود، چنین سقوطی را به یاد ندارد.

با اینحال مسئولان این مؤسسۀ عظیم که طی چند دهه آبروی صنایع آلمان محسوب می‌شد، هنوز انگیزه‌ها و جزییات نصب نرم‌افزار پنهانی را در موتورهای گازوئیلی توضیح نداده‌اند.

حتی برخی کارشناسان در محافل اقتصادی و صنعتی، فرض «خرابکاری صنعتی» را مطرح کرده و احتمال داده بودند که درعرصۀ پررقابت اتوموبیل‌سازی آمریکا، شاید کسانی خواسته‌اند به فولکس ضربه بزنند. اما اعتراف صریح مدیران فولکس همۀ این فرض‌ها را بی‌اعتبار کرد.

تقلب در یازده میلیون خودرو

روز سه‌شنبه ۲۲ سپتامبر فولکس‌واگن با انتشار اعلامیۀ رسمی فقط توضیح داد که تنها یک نوع موتور دیزل (EA189) را به نرم‌افزار جعل اندازه‌گیری مجهز کرده، اما این نوع موتور تاکنون روی ۱۱ میلیون خودرو نصب شده است. در این اعلامیه فولکس‌واگن پذیرفته است که در مورد موتورهای یادشده، «نتایج اندازه‌گیری آلاینده‌ها هنگام آزمایش در کارگاه و هنگام رانندگی واقعی در جاده، با هم تفاوت دارند».

فولکس‌واگن همچنین اعلام می‌کند که بودجه‌ای معادل شش‌و‌نیم میلیارد یورو را برای جبران مشکلات و بازگرداندن اعتماد مصرف‌کنندگان منظور کرده است.

فولکس‌واگن که گردش کار سالانه‌اش به ۲۰۰ میلیارد یورو می‌رسد، نزدیک به ۶۰۰هزار نفر را در سراسر جهان در استخدام خود دارد.

هنوز به درستی معلوم نیست که سایر مارک‌های اتوموبیل ساخت فولکس‌واگن، در سایر نقاط جهان، مجهز به نرم‌افزار متقلب هستند یا خیر.

برخی رسانه‌های اروپایی معتقدند که جنجال جهانی فولکس‌واگن نه تنها بر سرنوشت این مؤسسه و تمامی اقتصاد آلمان که به مارک افسانه‌ای «ساخت آلمان» (Made in Germany) و وجهۀ تاریخی آن آسیب جبران‌ناپذیر وارد می‌کند.

Fri

18730480400-4.jpg

موافقت اعضای اتحادیه اروپا با تقسیم ۱۲۰ هزار پناهجو

وزیران داخله کشورهای عضو اتحادیه اروپا با اکثریت آرا طرح تقسیم ۱۲۰ هزار پناهجو را تصویب کردند. تنها چهار عضو اتحادیه با این طرح مخالف بودند و یک عضو هم رای ممتنع داد.

خبر تصویب طرح تقسیم ۱۲۰ هزار پناهجو میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا در روز سه‌شنبه (۲۲ سپتامبر / ۳۱ شهریور) ابتدا در حساب توئیتری ریاست شورای اتحادیه اروپا منتشر شد. در این توئیت آمده بود که اکثریت اعضای اتحادیه اروپا به این طرح رای موافق داده‌اند.

جمهور‌ی‌های اسلواکی، چک، رومانی و مجارستان با تقسیم اجباری ۱۲۰ هزار پناهجو مخالفت کرده‌اند و فنلاند هم به این طرح رای ممتنع داده است.

این طرح بیش از همه برای تقسیم پناهجویانی است که وارد ایتالیا و یونان شده‌اند.

علاوه بر اینها ۵۴ هزار پناهجوی تازه‌وارد به دیگر کشورهای عضو اتحادیه اروپا هم شامل این طرح می‌شوند. به همین دلیل وزیر کشور آلمان، توماس دمزیر، گفت که این تصمیم می‌تواند از مشکلاتی که کشورش در رابطه با پناهجویان دارد، بکاهد.

همه اعضای اتحادیه اروپا می‌توانند در چهارچوب این طرح، انتقال بخشی از پناهجویان تازه‌وارد خود را تقاضا کنند. شیوه رسیدگی به این تقاضاها هنوز معلوم نیست.

چهار عضو مخالف تاکید کردند که آنها هیچ گونه اجباری را برای پذیرش پناهجویان بیشتر قبول نخواهند کرد.

وزیران کشور اعضای اتحادیه اروپا در نخستین نشست خود برای بررسی این طرح در روز ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) به توافق نرسیده بودند .

توزیع اجباری ۱۲۰ هزار پناهجو در میان کشورهای عضو اتحادیه اروپا را ژان‌کلود یونکر٬ رئیس کمیسون اروپا پیشنهاد داده بود.

DW

3223567755yunanistanseim400.jpg

مشارکت پایین مردم یونان در انتخابات

شبکه تلویزیونی ئی آر تی یونان اعلام کرد: میزان مشارکت مردم در انتخابات پارلمانی نسبت به انتخابات قبلی که در ماه ژانویه برگزار شده، کمتر بوده است.

انتخابات پارلمانی زودهنگام یونان ديروز یکشنبه آغاز شده است. تنها کسانی می توانند در اين انتخابات شرکت کنند که پیش از این ثبت نام کرده باشند. بر اساس اعلام این شبکه تلویزیونی، نخستین نتایج رسمی انتخابات یونان، ساعت 9 و 30 دقیقه بعد از ظهر به وقت محلی اعلام خواهد شد یعنی زمانی که 10 درصد آرا شمارش شده باشد. بیش از 9/8 میلیون نفر از مردم یونان برای شرکت در انتخابات دیروز ثبت‌نام

کردند تا دولت جدیدی را انتخاب كنند.

دولت جدید یونان باید بسته نجات مالی 3 ساله ای را که پارلمان در ماه گذشته به تصویب رسانده، اجرا کند.برخی مخالفت ها با طرح نجات اقتصادی و مالی جدید موجب شد تا دولت آلکسیس سیپراس، نخست وزیر سابق یونان پس از حدود 7 ماه از قدرت کناره گیری کند. نظرسنجی‌ها نشان می دهد که سیپراس و حزب سیریزا با اختلاف ناچیزی از حزب دموکراسی نوین به رهبری وانجلیس میماراکیس پیشی گرفته است.

دیروز یکشنبه و تا لحظه تنظیم این گزارش، نتایج انتخابات پارلمانی زودهنگام یونان نشان از آن داشت که حزب سیریزا بیش از 32 درصد آرا را به دست آورده و جدی ترین رقیب آن یعنی حزب محافظه کار دموکراسی نوین نیز بیش از 29/6 درصد آرا را کسب کرده است.

قانون

skatland-400.jpg

همه‌پرسی استقلال از انگلیس بار دیگر در اسکاتلند مطرح می‌شود

مقام‌های اسکاتلند از احتمال برگزاری مجدد همه‌پرسی استقلال از انگلیس خبر دادند.

به گزارش دویچه‌وله، مقام‌های حزب حاکم اسکاتلند از احتمال برگزاری مجدد همه‌پرسی استقلال از انگلیس در این کشور خبر دادند.

مسئولان حزب حاکم اسکاتلند قرار است زمانی را برای انجام همه‌پرسی استقلال قبل از انتخابات عمومی سال آینده میلادی تعیین کنند.

«نیکلا استورگن» وزیر اول اسکاتلند با مناسب خواندن رای‌گیری گفت: «بیانیه ما شامل شرایط و زمان‌بندی درباره دومین همه‌پرسی است که انجام آن مناسب به نظر می‌رسد. اما تنها کاری که می‌توانیم انجام دهیم، ارائه این پیشنهاد است.»

وی افزود: «این اقدام مربوط به مردم اسکاتلند است. این‌که در این انتخابات یا در انتخابات آینده به نفع ما یا علیه پیشنهاد ما رای بدهند.»

۵۵ درصد شهروندان اسکاتلند در انتخابات سال گذشته به استقلال این کشور از انگلیس رای مخالف و ۴۵ درصد رای موافق دادند.

آخرین نظرسنجی انجام شده «اس‌تی‌وی» نشان می‌دهد که ۵۳ درصد شهروندان اسکاتلندی در صورت برگزاری همه‌پرسی مجدد از استقلال از انگلیس حمایت می‌کنند.

ایلنا

18710753400.jpg

جرمی کوربین رهبر حزب کارگر بریتانیا شد

جرمی کوربین از جناح چپ حزب کارگر بریتانیا توانست با کسب ۵/ ۵۹ درصد آرا به رهبری این حزب برگزیده شود. او یکی از مخالفان سرسخت اقتصاد ریاضتی دولت دیوید کامرون محسوب می‌شود.

جرمی کوربین که ۶۶ سال دارد، از جمله سیاستمداران "سوسیالیست و چپ‌گرای" حزب کارگر به شمار می‌آید که پیش از این چندان نقش مهمی در سیاست‌های حزب کارگر نداشت.

در انتخابات داخلی حزب کارگر چهار نامزد به رقابت پرداختند که سرانجام در ساعات پایانی کوربین توانست اکثریت آرا را از آن خود کند.

کوربین یکی از منتقدان سرسخت برنامه اقتصاد ریاضتی دولت محافظه‌کار دیوید کامرون به شمار می‌آید. وی در نخستین سخنرانی خود به عنوان رهبر حزب کارگر بریتانیا گفت که "تحقق جامعه‌ای بهتر" امکان‌پذیر است، به شرط آنکه حزب کارگر متحداً به عمل دست زند.

جرمی کوربین، جانشین اد میلیبند در حزب کارگر است. میلیبند پس از شکست سنگین حزب کارگر در انتخابات پارلمانی از مقام خود کناره‌گیری کرد.

اختلال در روند رای‌گیری

اعضا و هواداران (ثبت‌نام شده) حزب کارگر تا ظهر پنج‌شنبه مجاز به دادن رای خود بودند. برخی از رقبای کوربین از اختلال در روند رای‌گیری گلایه داشتند. به گفته آنان شمار زیادی از اعضای حزب موفق به دریافت برگه‌های انتخاباتی نشده‌اند و برخی از هوادران که به‌تازگی ثبت نام کرده‌اند از جناح‌های چپ و رادیکال حزب کارگر بوده‌اند.

لیز کندال، ایوت کوپر، آندی برنهام رقبای جرمی کوربین در انتخابات بودند. هر سه رقیب کوربین از جهت‌گیری لیبرالی در اقتصاد بریتانیا حمایت می‌کردند. سیاستی که پیش‌تر توسط تونی بلر تحت عنوان "حزب کارگر جدید" تبلیغ می‌شد.

تونی بلر، نخست‌وزیر سابق بریتانیا و رهبر پیشین حزب کارگر نیز پیش از انتخاب کوربین، بارها چپ‌گرایان طرفدار او را با جنبش سیریزا در یونان به رهبری الکسی سیپراس مقایسه کرده بود.

به گفته سرپرست کمیته اجرایی حزب کارگر در مجموع ۴۲۲۶۶۴ نفر در انتخابات شرکت کردند که این شمار در برگیرنده ۳/ ۷۲ واجدان شرایط در رای‌گیری است.

خلع سلاح اتمی بریتانیا

جرمی کوربین که سابقه طولانی در عضویت حزب کارگر دارد و سالیان متمادی نیز نماینده این حزب در مجلس عوام بریتانیا بوده، تصریح کرد که مخالف مداخله نظامی این کشور در سوریه است. وی یکی از مخالفان جنگ عراق در دوران تونی بلر بود.

کوربین گفته است که در صورت پیروزی در انتخابات پارلمانی به‌خاطر شرکت بریتانیا در جنگ عراق پوزش خواهد خواست. وی هم‌چنین گفته است که خواهان نابودی تسلیحات اتمی بریتانیا و تعطیل کردن برنامه اتمی این کشور است.

رهبر جدید حزب کارگر خواهان باقی ماندن بریتانیا در اتحادیه اروپاست، اما بارها بر ضرورت اصلاحات در اتحادیه اروپا تاکید کرده است.

برنامه اقتصادی کوربین

رهبر جدید حزب کارگر از برنامه اقتصادی صرفه‌جویانه دولت کنونی بریتانیا ناخرسند و خواهان تغییر آن است. وی هم‌چنین از مدافعان بازگشایی معادن تعطیل شده ذغال سنگ در بریتانیاست.

کوربین با روند خصوصی‌سازی موسسات دولتی، بویژه زیرساخت‌های اقتصادی مخالف است و مایل است که راه‌آهن بریتانیا دوباره دولتی شود.

کوربین هم‌چنین خواهان اخذ مالیات‌های بیشتر از "ثروتمندان" بریتانیایی است. او در پی سرمایه‌گذاری بیشتر بانک‌ها در عرصه مسکن‌سازی، انرژی، راه‌سازی و پروژه‌های دیجیتالی است.

مهاجران و پناهجویان

کوربین بارها گفته است که مهاجران "فشاری" بر اقتصاد بریتانیا وارد نمی‌کنند. وی هم‌چنین از جمله مدافعان کمک به آوارگان و پناهجویان سرگردان در آب‌های مدیترانه است. به نظر کوربین نحوه بحث پیرامون مهاجرت در بریتانیا "مسموم" بوده و موضوع مهاجرت را باید در ابعادی "جهانی" مورد بررسی قرار داد.

وی اعلام کرد که در راه‌پیمایی‌ای که در لندن در پشتیبانی از پناهجویان برگزار می‌شود، شرکت خواهد کرد.

DW

144204277738400.jpg

راهپیمایی میلیونی کاتالان‌ها در بارسلون با فریاد "استقلال"

بیش از یک میلیون نفر از اهالی کاتالان اسپانیا، برای اعلام مطالبه خود مبنی بر دستیابی به استقلال،

در بارسلون به خیابان‌ها آمدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، بیش از یک میلیون نفر از اهالی کاتالان اسپانیا با برافراشتن پرچم زرد و قرمز، در بزرگترین خیابان بارسلون راهپیمایی خود را با فریاد "استقلال" برگزار کردند.

پلیس شهر اعلام کرد که در این راهپیمایی حدود یک میلیون و 400 هزار نفر گردهم آمده بودند. این در حالی است که دولت مرکزی اسپانیا میزان افراد شرکت کننده در این راهپیمایی را تنها بیش از نیم میلیون نفر اعلام کرد.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهند که که کاندیداهای طرفدار جدایی می‌توانند در انتخابات 27 سپتامبر اکثریت کرسی‌ها در پارلمان کاتالان را به دست آورند.

اگر این اتفاق بیافتد، آرتور ماس، رییس جمهور کاتالان وعده داده است که براساس نقشه راه 18 ماهه برای جدایی این منطقه وارد عمل شود.

وی در این باره اعلام کرده است: "ما خواهان برگزاری رفراندوم همانند اسکاتلند در بریتانیا و کبک در کانادا هستیم."

این در حالی است که نخست وزیر محافظه کار اسپانیا مخالفت خود را با استقلال کاتالونیا اعلام کرده است.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که اکثریت کاتالانی‌ها خواستار برگزاری رفراندوم هستند اما آنها درباره استقلال نظرات متفاوتی دارند.

ملی گرایی کاتالان‌ها، رکود اقتصادی در اسپانیا را تشدید کرده است. جدایی طلبان اعلام می‌کنند مبلغی که آنها به عنوان مالیات می‌پردازند در مقایسه با میزان سرمایه‌های دریافتی کاتالونیا بسیار بیشتر است.

با این حال، نخست وزیر اسپانیا هرگونه مذاکرات درباره استقلال را رد می‌کند و درباره احتمال انجام اصلاحات قانون اساسی حرفی نزده است.

ایسنا

3404728400.jpg

«شنگن» در آستانه فروپاشی قوانین صدور ویزای اروپا تغییر می کند؟

یکی از اصلی ترین موضوعاتی که در هفته های آتی در جلسات سران اروپای واحد با محوریت بحران مهاجرین مورد بحث قرار خواهد گرفت، «پیمان شنگن» و آینده آن است.

طی هفته های اخیر «بحران مهاجرین» در اروپا به چالشی بزرگ و دامنه دار در ۲۸ کشور عضو اتحادیه اروپا و ۲۶ کشور عضو پیمان شنگن تبدیل شده است. قرار است سران اروپای واحد به رهبری

«ژان کلود یانکر» فردا (چهارشنبه) جلسه ای مهم برگزار کرده و در آن سهم هر یک از اعضای اتحادیه اروپا را در پذیرش مهاجرین مشخص کنند.

بدون شک کلیت برگزاری این جلسه برای برخی دولت های اروپایی که در بحران اقتصادی شدیدی به سر می برند چالش برانگیز خواهد بود زیرا بحران مهاجرت به اروپا درست در زمانی رخ داده است که هنوز بیشتر اعضای اروپای واحد در بحران اقتصادی دست و پا می زنند.

از سوی دیگر؛ طی سال های اخیر با رشد جریان های راست گرای افراطی، ملی گرا و ضد مهاجرت در بسیاری از کشورهای غربی، سران اروپایی با معضلات سخت تری در پذیرش مهاجرین خارجی مواجه شده اند، مهاجرینی بی پناه که قربانی سیاست های مداخله جویانه غرب در منطقه و حمایت دستگاه های امنیتی و رسمی آمریکا و اروپا از تروریسم تکفیری محسوب می شوند.

در این رابطه، یکی از اصلی ترین موضوعاتی که در هفته های آتی در جلسات سران اروپای واحد با محوریت بحران مهاجرین مورد بحث قرار خواهد گرفت، «پیمان شنگن» و آینده آن است.

بدیهی است که حتی در صورت تعهد پذیری هر یک از ۲۸ عضو اتحادیه اروپا در خصوص پذیرش تعداد معینی از مهاجرین، تجدیدنظر در پیمان شنگن اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. اگرچه تاکنون سخن گفتن از تغییر اجباری پیمان شنگن و وضع مقررات کنترلی میان مرزهای اروپا خط قرمز بسیاری از مقامات ارشد اروپایی بوده اما هم اکنون دیگر جایی برای حفظ پیمان شنگن آن هم با تنفس مصنوعی باقی نمانده است.

«ادگارز رینکویکس» وزیر امور خارجه لتونی که کشورش یکی از اعضای پیمان شنگن محسوب می شود در خصوص آینده این پیمان می گوید:

«اگر هیچ راهکار قابل قبولی برای بحران مهاجرت در اروپا پیدا نشود، منطقه شنگن به پایان راه خود خواهد رسید و بدترین بحران آوارگان از زمان جنگ جهانی دوم، احتمالا کشورهای عضو اتحادیه اروپا را مجبور خواهد کرد تا کنترل پاسپورت ها در منطقه شنگن را بار دیگر از سر بگیرند و اختلاف بین کشورهای اروپایی برای مقابله با بحران مهاجرت در نهایت منجر به آن خواهد شد که پیمان شنگن به پایان برسد.»

نکته آنکه؛ حدود سه سال قبل، زمانی که دولت دانمارک تصمیم به اعمال کنترل و نظارت های گمرکی بر مرزهای مشترک خود با دو کشور آلمان و سوئد گرفت، سران اروپای واحد این موضوع را محکوم کرده و آن را مغایر با پیمان شنگن دانستند. این رفتار سرانجام موجب شد که دانمارک از تصمیم جنجالی خود در این خصوص عقب نشینی کند.

این بار اما؛ ماهیت ماجرا نه مالیاتی ـ گمرکی و نه سیاسی است. این بار سران اروپای واحد با بحران های اجتماعی، امنیتی و متعاقبا اقتصادی ناشی از رفت و آمد آزادانه صدها هزار مهاجر غیر قانونی به نقاط مختلف اروپا مواجه هستند. در چنین شرایطی سران اروپای واحد چاره ای جز گذار از پیمان شنگن و نقض خودخواسته آن ندارند.

شاید در ابتدا تصور شود که پیمان شنگن قربانی حضور گسترده مهاجرین در اروپا شده است، اما در اصل این پیمان مرزی مشترک اروپایی قربانی سیاست های امنیتی فاجعه آمیز غرب در قبال حمایت از گروه های تکفیری شده است.

در چنین وضعیتی در هم شکستن پیمان شنگن از سوی بانیان آن و وضع قوانین مرزی، گمرکی و امنیتی جدید میان کشورهای اروپایی اجتناب ناپذیر به نظر می رسد. به عبارت بهتر، مرزهایی که زمانی به عنوان نماد وحدت اروپا از سوی اعضای آن محو شده بود، دوباره خط کشی شده و برقرار می گردند.

بدون شک طی روزهای آتی سران اروپای واحد و خصوصا ۲۶ عضو پیمان شنگن افکار عمومی کشورهایشان را برای اعلام خبر پایان تاریخ مصرف پیمان شنگن و جایگزینی آن با پیمان های جدید اعلام خواهند کرد. در چنین شرایطی قوانین صدور ویزا نیز به طور طبیعی در نمایندگی ها و کنسول گری کشورهای اروپایی در سرتاسر دنیا تغییر خواهد کرد.

بر این اساس دیگر شاهد صدور ویزای شنگن با قوانین و شرایطی که تاکنون وجود داشته است نخواهیم بود و احتمال صدور دوباره ویزاهای ملی ـ ویزاهای محدود به حضور و اقامت در یک کشور اروپایی ـ تقویت خواهد شد، پدیده ای که شوک زیادی به طرفداران حفظ پیوستگی مرزی و جغرافیایی در اروپای واحد وارد خواهد کرد.

مهر

018153077400.jpg

«انسانیت» در اروپا در حال نابود شدن است

موضوع مهاجران در کشورهای اروپایی از جمله انگلیس برای سران این کشورها به دغدغه‌ای تبدیل شده است.

وزرای کشور و دادگسترهای اروپایی تا دو هفته آینده در بروکسل نشست اضطراری برگزار می‌کنند تا راه حلی برای مقابله با این بحران ارائه دهند.در این میان، انگلیس خواستار برخورد سرسختانه و اعمال محدودیت‌های بیشتر برای جلوگیری از ورود مهاجران به اروپا به‌ویژه برای جلوگیری از ورود آنان به انگلیس است.

در این راستا رابرت فیسک، تحلیلگر انگلیسی در یادداشتی برای روزنامه ایندیپندنت این رفتار انگلیس را از دست رفتن انسانیت عنوان کرد.

فیسک در این یادداشت به دیوار چین، به دیوار‌های رم در قرون وسطی و دیگر دیوارها در دیگر کشورها اشاره کرد و ادامه داد «امپراطوری‌ها، دیکتاتورها و دموکراسی‌ها این موانع یا موانع طبیعی مانند رشته‌کوه‌ها و رودخانه‌ها را برای دور نگه‌داشتن ارتش‌های خارجی‌ استفاده می‌کردند و اکنون ما اروپاییان با جمعیت فقیری که بیگناهند و از عراق و سوریه، افغانستان و اتیوپی آمدند مانند تجاوزگران خارجی که به دنبال غارت و سلطه بر استقلال و سرزمین خوب و سبز ما آمده‌اند، رفتار می‌کنیم.»

قانون

223357827400.jpg

پیام «کامیون مرگ»

خبر تكان‌دهنده است. جایی در قلب اروپا، در قلب امپراتوری پروس، جایی بین بوداپست و وین، كامیونی حاوی جنازه پوسیده ده‌ها مهاجر سوری و افغان پیدا شده است.

معلوم نیست چندده یا چندصد جنازه دیگر در كامیون‌ها و گودال‌های این بخش آسوده دنیا همچنان در حال پیدانشدن است! اتحادیه اروپا چون ساحل‌نشستگانی شاد و خندان دروازه‌های خود را چنان در برابر مردم فراری از جنگ؛ مردمی كه برای زنده‌ماندن تلاش می‌كنند چهارقفله كرده است كه قاچاقچیان و آدم‌كشان بین‌المللی كه تصادفا هیچ‌گاه به هم پشت نمی‌كنند، فرصت را برای سودجویی بسیار مناسب دیده‌‌اند؛ سودجویی‌ای كه مهم‌ترین آبشخور آن همان سخت‌گیری‌های «اتحادیه» است. وقتی كسی در یكی از كافه‌های زیبای خیابان «رینگ اشتراسه» اتریش آخرین جرعه قهوه‌اش را سر می‌كشد یا دیگری كه دور چندم دویدن دور پارك را در جزیره زیبای وسط «بوداپست» تمام می‌كند نمی‌تواند بی‌قرار نیمه‌ دردمند دیگرش چندصدكیلومتر آن‌طرف‌تر در سوریه و افغانستان در دامان داعش و طالبان نباشد! موضوع تنها نصایح انسان‌دوستانه شاعران بزرگ ما نیما و سعدی و احیانا گوته نیست كه رعایت حال دیگر انسان‌ها و همبستگی انسانی را به‌جد اما به ظرافت توصیه می‌كنند. این همبستگی انسانی نه توسط آوارگان سوری و افغانی بلكه توسط سیاست‌مدارانی كه «جهانی‌شدن» را رقم زدند و دروازه‌های بسته‌شان را در یك اتحادیه متشكل ساختند ایجاد شده است! جنگی هم كه در آن‌سوی آب‌ها در سوریه و افغانستان جریان دارد، یك جنگ عربی یا افغانی نیست، جنگی است كه با اصطلاحات امروز، آن را «نیابتی» می‌خوانند. پیام «كامیون مرگ» برای بخش‌های آسوده دنیا، آن‌هم در قلب آسودگی، این است كه در این دهكده جهانی هیچ‌كس نمی‌تواند در برابر این‌گونه مصائب بی‌خیال باشد.

شرق

400--34.jpg

خيز آتشين راستگرايان افراطي

دفتر حزب سوسيال‌دموكرات آلمان در پي تهديد به بمبگذاري از سوي افراد ناشناس تخليه شد. مسوولان اين حزب همچنين از دريافت نامه‌هاي تهديدآميز با مضامين نژادپرستانه خبر مي‌دهند. به گفته ياسمين فهيمي دبيركل اين حزب، اين تهديدات پس از بازديد زيگمار گابريل، رييس اين حزب از كمپ پناهجويان در شهر هايدناو آغاز شده است.

ياسمين فهيمي، دبير كل حزب سوسيال دموكرات مي‌گويد: صرف‌نظر از اين بمب، ما طي ۲۴ ساعت گذشته ايميل‌هاي نژادپرستانه زيادي را با محتواي جنايي دريافت كرده‌ايم كه همه آنها به پليس گزارش شده است. ما فكر مي‌كنيم اين بمبگذاري نيز در ادامه همان خشونت و نفرت صورت گرفته است. زيگمار گابريل، رييس اين حزب روز دوشنبه و در ديدار خود از اردوگاه هايدناو، با بيان اينكه حمله‌كنندگان به مهاجران اين اردوگاه از شهروندان آلمان نيستند، تاكيد كرده است از مواضع خود در مورد مهاجران عقب‌نشيني نمي‌كند. تهديد به بمبگذاري دفتر حزب سوسيال دموكرات آلمان در برلين در حالي صورت مي‌گيرد كه راست‌گرايان افراطي در اين كشور به حملات خود عليه مهاجران افزوده‌اند. همچنين روز سه‌شنبه، يك ورزشگاه قديمي در نزديكي برلين كه قرار بود بطور موقت به محل اسكان مهاجران اختصاص داده شود دچار آتش‌سوزي شد. روز گذشته نيز آنجلا مركل، صدراعظم آلمان براي بازديد از اردوگاه مهاجران به اين شهر سفر كرد. رييس‌جمهوري اين كشور نيز صبح روز گذشته براي ديدار با پناهجويان و آگاهي از شرايط آنها، از يك كمپ مهاجران در برلين بازديد كرد. گفتني است، اين كشور در سال ۲۰۱۵، با بيش از ۸۰۰ هزار پناهجو روبه‌رو خواهد بود كه نسبت به سال گذشته، چهار برابر افزايش نشان مي‌دهد.

اعتماد

CMB1G2NXAAANtPE400-3.jpg

کشف اجساد ده ها مهاجر غیرقانونی در اتریش

پلیس اتریش روز پنجشنبه از کشف اجساد ده ها مهاجر غیرقانونی در یک کامیون در شرق این کشور خبر داد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از وین، 'هانس پیتر دوسکوزیل' سخنگوی پلیس اتریش اعلام کرد: نیروهای این نهاد امروز کامیونی را با ده ها جنازه متعلق به مهاجران غیرقانونی در بزرگراهی در ایالت مرزی 'بورگن لاند' در شرق کشور یافتند.

برخی گزارش ها از کشف 50 جنازه خبر می دهند. همچنین برخی منابع نیز دلیل مرگ پناهجویان را خفگی به دلیل کمبود اکسیژن در قسمت بار کامیون اعلام می کنند.

اروپا با بزرگترین بحران مهاجرت پس از جنگ جهانی دوم مواجه است.

بسیاری از پناهجویان نیز در راه های خطرناکی که قاچاقچیان انسان پیش پایشان می گذارند، جان می بازند.

ایرنا

1807011400.jpg

رئیس شورای روابط خارجی آمریکا:

بزرگترین تهدید آمریکا در درون است نه خارج / زوال بنیادهای قدرت

«ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا بزرگترین تهدید علیه آمریکا را نشات گرفته از درون این کشور دانست و نه خارج این کشور.

«ریچارد هاس» رئیس شورای روابط خارجی آمریکا با درج مطلبی در سایت این شورا تحت عنوان «سیاست خارجی از داخل نشات می گیرد» بزرگترین تهدید علیه آمریکا را نشات گرفته از درون این کشور دانست.

وی با هشدار در خصوص فرسایش بنیادهای قدرت در آمریکا می نویسد: بسیاری از بنیادهای قدرت در این کشور در حال فرسوده شدن هستند و اثرات آن تنها محدود به وخامت اوضاع حمل و نقل کشور و یا شغلهای موجودی که به خاطر نبودن نیروی کار ماهر آمریکایی در داخل و خارج پر نمی شوند، نیست.

وی معتقد است: ناکارآمدی ها در داخل آمریکا تاثیر مستقیمی بر اعمال قدرت آمریکا و نفوذ این کشور در خارج دارد که رقابت آمریکا در بازارهای جهانی، ایجاد منابع مورد نیاز برای تامین منافع آمریکا در خارج از آمریکا و ایجاد مجموعه ای از موارد را موجب می شود که بر نوع تفکر و رفتار دیگران در قبال آمریکا تاثیر می گذارد.

هاس با اشاره به بسیاری از مشکلاتی که آمریکا در عرصه جهانی با آن مواجه است از جمله قدرت گیری چین، برنامه هسته ای ایران، تغییرات آب و هوایی، تروریسم، بحران های خاورمیانه و کره شمالی می نویسد: اما امنیت ملی آمریکا بیشتر از این مسائل بستگی به پرداختن به زیر ساختهای ویران شده آمریکا، مدارس درجه ۲، سیستم مهاجرتی ناکارآمد و بدهی های رو به رشد دارد.

وی با رد ایده منزوی شدن آمریکا و فروپاشی آمریکا، اما معتقد است این کشور به جای عملکرد بهتر در داخل بیش از حد به موضوعات بیرونی می پردازد.

وی همچنین خواستار محدود شدن سریع مداخلات آمریکا در سطح جهانی با هدف اصلاح جوامع دیگر مانند آنچه که در عراق و افغانستان انجام داد و ناموفق بود را شده و تاکید می کند که آمریکا در عوض باید سریعا به ایجاد موازنه قدرت در آسیا بپردازد و به سمت انسجام اقتصادی و خودکفایی آمریکایی شمالی مبادرت کند و همچنین در تلاش باشد تا به چالش های جهانی پاسخ جمعی دهد.

در ادامه وی با اشاره به این نکته که دیگر جهان در قرن بیست و یکم تحت سیطره یک یا چند ابرقدرت نیست می نویسد روابط حاکم بر این دوره مبتنی بر روابط «غیرقطبی» است بطوریکه دیگر در عرصه جهانی قدرت بین هویت های مختلفی که سعی در افزایش نفوذ خودشان دارند پخش شده است.

هاس با اشاره به وجود سازمان ها و نهادهای مختلف تجاری سیاسی، اقتصادی منطقه ای و جهانی که در کنار دولتها در عرصه جهانی فعال هستند، می نویسد: جهان امروز تا حدودی بخشنده و آمرزنده است و در عین حال رقابت بزرگ و مستقیمی را که تهدیدی برای منافع آمریکا باشد متوجه این کشور نمی کند.

وی در پایان می نویسد، اینکه این فرصت استراتژیک چقدر برای آمریکا ادامه خواهد داشت بستگی به این دارد که ملت آمریکا چقدر به نظم خود در خانه (درون آمریکا) بپردازد.

مهر

img_33195.jpg

جناح چپ حزب سیریزا تشکیل جبهه ترقیخواه و دمکراتیک را اعلام کرد

پس از اعلام استعفای سیپراس جناح چپ حزب حاکم تشکیل جبهه دمکراتیک گسترده برای مخالفت با توافق با طلبکاران را اعلام کرد.

خبرگزاری "ریا نووستی" اعلامیه پلاتفورم چپگرای یونان را چنین نقل کرده: "الکسیس سیپراس با این اعلامیه طرف دیگر سازشکاریانه چهره خود را نشان داد. موضع او کاملا مغایر با کل تعهدات قبلی و مبارزات حزب سیریزا است.

در این اعلامیه همچنین آمده است: جناح چپ بلافاصله به تشکیل جبهه ترقیخواه و دمکراتیک وسیعی علیه آشتی ها پرداخته و برای لغو کل توافقات و استهلاک اکثر قرض ها حتما در انتخابات شرکت خواهد کرد. بخاطر دفاع از جواب منفی ملت یونان در رفراندوم، بخاطر لغو صرفه جویی شدید در پرداخت حقوق کارمندان دولتی و حقوق بازنشستگان و مخارج اجتماعی، بخاطر قطع فروش گسترده اموال دولتی یونان. برای اینکه این کشور در راه استقلال ملی گام برداشته و خط جدید ترقی خواهانه را در پیش بگیرد.

خبرگزاری رویتر نیز از یونان گزارش داد: جناح چپ سیریزا حزب تازه‌ای تشکیل داده است.

۲۵ نفر از اعضای جناح چپ حزب سیریزا در یونان حزب تازه‌ای به نام «اتحاد مردمی» تشکیل دادند. آن‌ها خود را نمایندگان ۶۲ درصدی می‌دانند که در همه‌پرسی پنجم ژوئیه به برنامه ریاضت اقتصادی رأی منفی دادند.

به‌گزارش رویترز، رهبر حزب جدید چپ‌ها پاناگیوتیس لافازانیس، وزیر انرژی سابق است

بنیانگذاران این حزب کسانی هستند که از برنامه اصلاحات الکسیس سیپراس، رهبر سیریزا و نخست‌وزیر مستعفی یونان ناراضی هستند. آن‌ها قصد دارند جبهه گسترده‌ای را علیه سیاست ریاضت اقتصادی تشکیل دهند.

خانم دسپینا چارالامبیدو، نایب‌رئیس پارلمان یونان صبح جمعه ۲۱ اوت / ۳۰ مرداد اعلام کرد که گروه ۲۵ نفری اعضای پیشین سیریزا سومین قدرت برتر پارلمان را تشکیل خواهند داد. پارلمان یونان ۳۰۰ کرسی دارد.

bavabatol-ahram400-2.jpg

رسوایی کارمندان کاخ سفید و کنگره؛ عضویت در سایت‌های غیراخلاقی

صدها تن از کارمندان دولت آمریکا از جمله کسانی که مشاغل حساسی در کاخ‌ سفید، کنگره و آژانس‌های اجرای قانون دارند، از ارتباط اینترنتی خود در دفاتر فدرال برای دسترسی و پرداخت حق عضویت به یک وب‌سایت‌ غیراخلاقی استفاده کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس بسیاری از حساب‌های کاربری افشا شده به دست هکرها را ردگیری کرده است که به کارمندان فدرال منتهی می‌شود. در این میان دست‌کم دو دستیار دادستانی آمریکا، یک مدیر فناوری اطلاعات در دفتر اجرایی رئیس‌جمهوری آمریکا، یک مدیر، یک مقام وزرات امنیت داخلی و تعدادی از کارمندان کنگره در بخش‌های حساس دیده می‌شوند.

برخی از کابران این سایت‌ غیر اخلاقی از ایمیل‌های دولتی خود برای پرداخت حق اشتراک استفاده می‌کردند و طی پنج سال گذشته این کار را انجام داده بودند. این افراد شامل بیش از دو سوم کارمندان سازمان‌های دولتی آمریکا از جمله وزارت دفاع، دادگستری، امنیت داخلی، انرژی، خزانه‌داری و وزارت حمل و نقل آمریکا می‌شوند. سایر افراد دخیل در این رسوایی از اعضای مجلس نمایندگان آمریکا و سنا هستند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نام مشترکان دولتی سایت‌های غیراخلاقی را منتشر نکرده است چراکه آنها هنوز به جرمی متهم نشده‌اند. هکرها اخیرا جزئیات ثبت‌نام میلیون‌ها تن در یک سایت غیر اخلاقی را منتشر کردند. بسیاری از مشتریان این سایت که کارمند فدرال هستند، از آدرس ایمیل‌های غیر دولتی برای کار خود استفاده کرده‌اند. برخی از کارمندان وزارت دادگستری آمریکا از کارت‌های اعتباری خاصی استفاده کرده بودند تا هویت آنها مشخص نشود اما از کامپیوترهای دفتر خود به سایت غیراخلاقی مذکور متصل شده بودند.

ایسنا

international-greek-airport400-3.jpg

یونان با فروش 14 فرودگاه منطقه ای خود به شرکت آلمانی موافقت کرد

دولت یونان امروز سه شنبه با قرارداد فروش 14 فرودگاه منطقه ای به شرکت کنسرسیومی فراپورت آلمان با قیمت یک میلیارد و سی و شش میلیون یورو موافق کرد.

به گزارش یورونیوز، این قرارداد پیش از این از سوی دولت سابق یونان مورد موافقت قرار گرفته بود اما بعد از سلطه حزب چپگرای سیریزا به ریاست الکسیس چیپراس رییس جمهور فعلی یونان به حالت تعلیق درآمد.

به موجب این توافق،اداره این فرودگاه ها به مدت 40 تا 50 سال در اختیار کنسرسیوم آلمانی فراپورت خواهد بود.

این اولین فرآیند خصوصی سازی به وسیله دولت چیپراس است که پس از اعلامیه اخیر وزرای مالی حوزه یورو و موافقت با طرح نجات جدید یونان برای عبور از بحران بدهی ها به اجرا در می آید.

این قرار داد درحالی عملی می شود که روزگذشته (26 مردادماه) آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان از رویکرد سختگیرانه خود در قبال مساله بدهی های یونان دفاع کرد و گفت، هنوز زمان آن نرسیده که رفتار خوبی با این کشور داشته باشیم.

به گزارش مجله اشپیگل، مرکل افزود:اینکه ما اکنون یا در دو یا سه سال رفتار خوبی با یکدیگر داشته باشیم کمکی نمی کند و اوضاع حتی بدتر از آن شرایط کنونی خواهد شد.

وی مدعی شد، دولت یونان به دلیل سختگیری آلمان و سایر کشورهای اروپایی، رویکردش را به شیوه ای مثبت تغییر داده است.

بر اساس توافق جدید یونان با بستانکاران بین المللی این کشور، انتظار می رود آتن سومین بسته کمک مالی خود را به ارزش 86 میلیارد یورو دریافت کند.

یونان موافقت کرده است که به ازای چنین کمکی، اصلاحاتی جامع پیاده کند و اقدامات ریاضتی لازم را به کار بندد.

قانونگذاران آلمانی قرار است به دنبال موافقت کشورهای حوزه یورو با بسته جدید کمک مالی به یونان، چهارشنبه این هفته نشستی ویژه برای تصویب آن تشکیل دهند.

60 عضو حزب محافظه کار دمکرات مسیحی آلمان به ریاست مرکل که 311 عضو در پارلمان این کشور دارد، در رای گیری ماه ژوییه 2015 (تیر- مرداد) با مذاکرات بیشتر برای کمک مالی به یونان مخالفت کردند.

توافق جدید برای اعطای بسته جدید مالی به آتن، جمعه گذشته در بروکسل و در پی تصویب طرح ریاضتی در پارلمان یونان، حاصل شد.

دولت یونان و بستانکاران بین المللی شامل اتحادیه اروپا، صندوق بین المللی پول و بانک مرکزی اروپا سه شنبه گذشته، بر سر طرحی 400 صفحه ای موسوم به 'تصویب طرح توافقنامه مالی مکانیسم ثبات و اصلاحات اروپایی برای اجرای توافق مالی' به توافق رسیدند.

ایرنا

400--31.jpg

جنگجویان بدون امتیاز،

نگرانی سازمان‌های روزنامه‌نگاری بین‌المللی از قوانین جنگ «پنتاگون»

از سال ١٩٩٢ به این سو، میدان‌های جنگ در اقصی‌نقاط جهان به طور متوسط سالانه جان بیش از ٨٠ خبرنگار را گرفته است. اما آن‌طور که پیداست جامعه بین‌المللی خبرنگاران جنگ از این پس جز توپ و تانک نیروهای متخاصم، نگرانی دیگری نیز یافته است: محاکم قضائی و زندان‌هایی که در انتظار مجازات آنان به جرم جاسوسی و خرابکاری به سر می‌برند.

وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا، پنتاگون، در حالی نسخه به‌روزشده راهنمای قوانین جنگ خود را منتشر کرده است که طرح احتمال مجازات خبرنگاران به اتهام مداخله در درگیری‌ها یا جاسوسی، خرابکاری و اقدامات مشابه در پشت خطوط دشمن، خشم و نگرانی سازمان‌های دفاع از حقوق خبرنگاران را به همراه داشته است.

«گزارشگران بدون مرز» یکی از این سازمان‌هاست که در نامه‌ای سرگشاده از «اشتون کارتر» وزیر دفاع ایالات متحده خواسته است در محتوای تهدیدآمیز و خطرناک راهنما تجدیدنظر کند. «کریستوفر دولوآر» دبیرکل این سازمان ضمن ابراز نگرانی نسبت به واژگان مورداستفاده در این راهنما که با فراهم‌کردن امکان تفسیرهایی متفاوت قادر خواهد بود روزنامه‌نگاران را در وضعیتی مخاطره‌آمیز قرار دهد، تشبیه فعالیت خبرنگاران جنگ به جاسوسی را دستاویز دولت‌هایی مستبد دانسته است که درصدد توجیه نگرش خود به حرفه روزنامه‌نگاری در سایه اعمال سانسور و هم‌چنین اعلام جرم علیه روزنامه‌نگاران مستقل است.

«کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران» نیز در حالی قوانین جدید پنتاگون را موجب رواج هرچه‌بیشتر بازداشت خودسرانه روزنامه‌نگاران و همچنین تحدید روزافزون آزادی مطبوعات در سطحی بین‌المللی دانسته است که راهنمای قوانین جنگ این وزارتخانه علاوه بر شرح اختیارات ارتش در چگونگی جذب روزنامه‌نگاران، طرحی جزئی از روند سانسور محتوای تولیدشده توسط خبرنگاران و حتی شناسایی آنان به‌عنوان «جنگجویانی بدون امتیاز» در صورت جاسوسی و همکاری با نیروهای دشمن به‌دست داده است.

بنا بر قوانین ایالات متحده، تمامی افرادی که به عنوان جنگجویانی بدون امتیاز شناسایی می‌شوند، نه‌تنها از حقوق مربوط به غیرنظامیان محروم می‌شوند، بلکه در قیاس با دیگر جنگجویان نیز از حقوق قضائی و حمایت قانونی به‌مراتب محدودتری برخوردارند. عنوان جنگجویان بدون امتیاز از واژه حقوقی جنگجویان غیرقانونی گرفته شده است که در دوران زمامداری «جرج دبلیو بوش» رئیس‌جمهوری سابق آمریکا برای توصیف اسرای جنگی به کار می‌رفت. «جو ساورز» سرهنگ دوم ارتش ایالات متحده و سخنگوی وزارت دفاع آن کشور، در حالی تفاوت این دو واژه را عمدتا تمایزی سبکی می‌داند که راهنمای هزارو ١٨٠ صفحه‌ای این وزارتخانه کمترین تلاشی در تبیین وضعیتی که در آن روزنامه‌نگاران نه در مقام یک سرباز و نه به‌عنوان یک غیرنظامی محاکمه می‌شوند، به خرج نداده است.

مفاد راهنمای قوانین جنگ پنتاگون حاکی از آن است که روزنامه‌نگاران در وهله اول جایگاه یک غیرنظامی را دارند، اما در صورت مداخله فعالانه علیه یک دولت، همچون دیگر غیرنظامیان محکوم به مجازات توسط محاکم قضائی صالحه تحت‌نظارت آن دولت هستند. پنتاگون در حالی از انتقال ساده اطلاعات نظامی به‌عنوان یکی از مصداق‌های مداخله نام برده است که به‌گفته سخنگوی این وزارتخانه، موقعیت جغرافیایی توپخانه‌ها یا دیده‌بانی جنگجویان دو طرف، نمونه‌ای از اطلاعات نظامی حساس است که در صورت افشا می‌تواند به برخورد قضائی با خبرنگاران بینجامد.

بااین‌حال، وزارت دفاع آمریکا از دیدگاه خود دست روزنامه‌نگاران را کاملا بسته نگذاشته است. قوانین جدید این وزارتخانه به روزنامه‌نگاران اجازه داده است تا برای رهایی از هرگونه اتهام جاسوسی، از مراجع مربوطه درخواست مجوز کرده و برای جلوگیری از افشای هرگونه اطلاعات حساس نظامی به نیروهای متخاصم، تمامی محتوای تولیدی خود را به‌منظور ممیزی در اختیار پنتاگون بگذارند. این در حالی است که راهنمای این وزارتخانه هیچ‌گونه دستورالعملی برای اخذ مجوز در مناطق پرآشوب و تحت‌منازعه‌ای چون سوریه، عراق، شرق اوکراین و مکزیک ارائه نکرده است. «فرانک اسمیت» مشاور ارشد کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران بر این باور است که حتی با شناختی محدود از میادین جنگ نیز می‌توان به‌آسانی دریافت که شناسایی مراجع قانونی و اخذ مجوز خبرنگاری از آنان در چنین مناطقی تقریبا غیرممکن است. با تمام این اوصاف، جو ساورز معتقد است راهنمای جدید نه‌تنها متضمن هیچ‌گونه تغییری در سیاست‌های رسانه‌ای وزارت دفاع نبوده و فاقد هرگونه جنبه دستوری است، بلکه تنها به‌مثابه منبعی حقوقی از قوانین جنگ، کمک‌حال مقامات قضائی این وزارتخانه خواهد بود. البته این اولین‌بار نیست که تدابیر پنتاگون در قبال روزنامه‌نگاران اعتراض جوامع و سازمان‌های روزنامه‌نگاری را به دنبال داشته است. از جنگ ویتنام به این سو، موضوع دسترسی خبرنگاران به میادین جنگ و دست‌اندازی‌های دولتی در جریان آزاد اطلاعات همواره موضوع جدل‌هایی بی‌پایان بوده است؛ چنان‌که در آخرین مورد و همین شش سال پیش، اعتراضات فراگیر به پروژه پنتاگون برای بررسی سوابق خبرنگاران اعزامی به افغانستان و درجه‌بندی شیوه پوشش اخبار از سوی آنان در قالب واژه‌هایی چون مثبت، منفی و خنثی، آن هم با اتکا به منابع سازمانی که پیش‌تر متهم به ردیابی خبرنگاران خارجی و مشاوره دولت‌های بیگانه در چگونگی برخورد با رسانه‌های مستقل بود، عاقبت با پیروزی نهادهای حامی روزنامه‌نگاران پایان یافت.

شرق

018202868400.jpg

پدر ترجیح داد دخترش غرق شود ولی "نامحرم" نجاتش ندهد

پدری اجازه نداد دختر ۲۰ ساله‌اش را که در ساحل دوبی در حال غرق شدن بود، نجات دهند. او به پلیس گفته است که نمی‌‌خواسته دست "نامحرم" به بدن دخترش بخورد.

رسانه‌های امارات متحده عربی دوشنبه (۱۰ اوت/ ۱۹ مرداد) خبر تکان‌دهنده‌ای را منتشر کردند: پدری غرق شدن دخترش را به نجات او توسط "نامحرم" ترجیح داد.

به گفته احمد برقیبه، معاون مدیر بخش جستجو و نجات دوبی، این پدر همسر و فرزندانش را برای پیک‌نیک به ساحل دریا برده بود. بچه‌ها در حال شنا بودند که ناگهان دختر جوان شروع به فریاد زدن می‌کند.

زمانی که دو نجات‌غریق برای کمک به او به سوی دریا می‌دوند، پدر که گویا بسیار هم قوی‌هیکل بوده، جلوی آن‌ها را می‌گیرد و مانع این کار می‌شود. او حتی با نجات‌غریق‌ها دست به یقه می‌شود، تا نگذارد برای نجات جان دخترش وارد ‌آب شوند.

به گفته احمد برقیبه، این پدر به نجات‌غریق‌ها گفته است: «ترجیح می‌دهد دخترش بمیرد تا این‌که مردان نامحرم به او دست بزنند و حیثیت‌اش را لکه‌دار کنند.» او اضافه کرد که اگر دخالت پدر نبود و نجات‌غریق‌‌ها اقدام می‌کردند، احتمالا دختر زنده مانده‌ بود.

در حال حاضر پدر خانواده در بازداشت پلیس دوبی بسر می‌برد. اگرچه دوبی به یکی از مراکز تفریحی گردشگران از سراسر دنیا تبدیل شده است، اما هنوز کشوری است که تفکرات اسلامی شدید بر آن غلبه دارد.

بوسیدن و نوازش کردن زوج‌ها در ملاء عام بی‌نزاکتی و عملی غیرقانونی تلقی می‌شود و رابطه جنسی خارج از ازدواج یا برهنگی در خارج از محیط خصوصی با زندان و یا تبعید مجازات می‌شود.

DW

Gu-Junshan400.jpg

محکوم شدن یک ژنرال چینی به مجازات اعدام تعلیقی

یک دادگاه نظامی در چین امروز (دوشنبه) یک ژنرال بلندپایه ارتش این کشور را به مجازات اعدام تعلیقی به اتهام ارتشاء و جرایم دیگر محکوم کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این ژنرال چینی، عالی‌رتبه‌ترین مقام ارتش این کشور است که از زمان آغاز طرح شی‌ جینپینگ، رییس جمهور این کشور برای مبارزه با فساد در ارتش، محاکمه می‌شود.

خبرگزاری شینهوای چین گزارش داد، ژنرال "گو جونشان"، رییس سابق بخش لجستیک ارتش آزادی خلق چین در ارتباط با اتهام‌های سواستفاده از قدرت، اختلاس، پذیرفتن رشوه و سواستفاده از بودجه دولتی گناهکار شناخته شده و مجازات اعدام تعلیقی دریافت کرده است.

معمولا مجازات اعدام تعلیقی در چین در صورت رفتار مناسب فرد محکوم شده بعد از دوسال ممکن است به حبس ابد تبدیل شود. خبرگزاری شینهوا گزارش کرد، گو جونشان همچنین از مقام ژنرالی خلع شده و همه دارایی‌های شخصی وی توقیف شده و تا آخر عمر از حقوق سیاسی‌اش محروم شده است.

براساس این گزارش همه اموال و تجهیزات غیرقانونی مربوط به این پرونده نیز توقیف خواهد شد.

گو جونشان سمت معاون رییس واحد لجستیک کل ارتش آزادی خلق چین را بر عهده داشت که در این سمت اختیارات گسترده‌ای درخصوص خریداری تجهیزات نظامی و قراردادهای ارتش 2.3 میلیون نفری این کشور داشت.

تحقیقات درخصوص سواستفاده های وی کمپینی علیه فساد در ارتش چین را کلید زد. براساس گزارش‌های رسانه‌ای، گو از طریق رشوه‌های عظیمی که با نقل و انتقال زمین‌های متعلق به ارتش چین در مکان‌های درجه یک در سراسر این کشور دریافت می‌کرده پول‌های زیادی به جیب زده است.

ایسنا

aa00e35c2fd3478f6e8d9e36fc214f67f03cf847400-3.jpg

انتخابات زودهنگام یونان پاییز آینده برگزار می‌شود

سخنگوی دولت یونان اعلام کرد که انتخابات زودهنگام این کشور پاییز آینده برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «اولگا گرواسلی» سخنگوی دولت یونان روز چهاشنبه اعلام کرد انتخابات زودهنگام، پاییز آینده برگزار می‌شود.

وی بدون اشاره به تاریخ دقیق برگزاری انتخابات، ادامه داد: «انتخابات زود هنگام پاییز برگزار می‌شود و زمان دقیق برگزاری آن به ثبات دولت حاکم وابسته است.»

شمار نمایندگان حامی دولت «الکسیس سیپراس» نخست‌وزیر یونان، پس از آن‌که وی سومین بسته نجات را که سیاست‌های ریاضتی بیشتری را به مردم این کشور تحمیل می‌کند پذیرفت، کاهش چشمگیری یافته‌است.

تعدادی از نمایندگان حزب حاکم یونان در رای‌گیری‌های گذشته به دو بسته‌ نجات قبلی رای مخالف داده بودند و سیپراس نگران است که زمان رای‌گیری در رابطه با سومین بسته نجات نیز همان اتفاق تکرار شود.

ایلنا

1782065400.jpg

مرگ مشکوک خالق داروی سرطان!

یک رسانه آمریکایی مدعی شده است دو دکتری که توانسته بودند به فرمول درمان قطعی سرطان دست پیدا کنند با مرگ هایی مشکوک از دنیا رفته اند.

گلوبال ریسرچ در گزارشی به کشف جدیدی در علم پزشکی پرداخته و تاکید کرده است دو دکتری که توانسته اند در این رابطه اثرگذار باشند با مرگی مشکوک از دنیا رفته اند.

خلاصه ای از گزارش مورد نظر در ادامه می آید:

«آیا بیماری های اوتیسم و سرطان با هم مرتبط اند؟» ۲ دکتری که به ارتباط این بیماری ها پی برده اند، احتمالا به خاطر کشف همین موضوع جان خود را از دست داده اند.

دکتر گونزالس و بردستریت پس از کشف این موضوع تلاش کردند تا بتوانند راه حلی برای درمان قطعی این دو بیماری کشنده پیدا کنند. ۱۹ جولای ۲۰۱۵ در گزارشی اعلام شد که بردستریت با شلیک گلوله ای به زندگی خود پایان داده است. سه روز پیش از آن، وی در کلینیک خود از پروتئینی انسانی برای درمان بیماران استفاده کرده بود که اغلب برای درمان بیماران سرطانی و مبتلایان به اوتیسم استفاده می شود. اما ماموران دارویی دولت آمریکا با حمله به دفتر او تمام اطلاعات مرتبط با آزمایش وی و نیز نمونه های حاضر در دفترش را جمع آوری کردند. دقیقا پس از این اقدام بود که وی دست به خودکشی زد.

نکته قابل توجه این است که ماموران دولت آمریکا دست به جمع آوری پروتئینی زدند که یک دارو و یا مخدر نیست بلکه ماده ای است که در بدن انسان نیز تولید می شود.

مرگ گونزالس

دو روز بعد از مرگ بردستریت، دکتر گونزالس از دنیا رفت. علت مرگ وی حمله قلبی عنوان شد. گرچه هنوز نتایج کالبد شکافی گونزالس منتشر نشده است اما بیانیه دفتر وی و برخی اطلاعات دیگر نشان می دهد که وی در سلامت به سر می برده است و حال جسمانی وی، عادی بوده است. دکتری که خود می داند چه نوع رژیم غذایی می تواند یک فرد سالم را به کام مرگ و حمله قلبی بکشاند، آیا دست به این کار می زند؟ آیا این حمله قلبی در پی دخالت بیرونی نبوده است؟

چرا باید این دکترها کشته شوند؟

فرض کنید دارویی ارزان و در دسترس برای درمان انواع سرطان به وجود بیاید. چه اتفاقی خواهد افتاد؟ فرض کنید اگر همین دارو بتواند علاوه بر سرطان کودکان اوتیسمی را نیز شفا دهد چه روی خواهد داد؟ بسیاری از مردم این موارد را تحولی بزرگ در زندگی می دانند اما به همان اندازه، کمپانی های داروسازی جهان، ساخت و تولید این دارو را خطری بزرگ برای منافع خود تلقی می کنند چرا که داروی مورد نظر ،همان پروتئین انسانی گفته شده، جزئی از بدن خود انسان است و کافی است برای درمان سرطان و اوتیسم آن را فعال کرد. به نظر می رسد زمان آن فرارسیده است که جامعه پزشکی پرده از حقیقت بردارد و واقعیت های درمان سرطان و اوتیسم را برای مردم بازگو کند.

مهر

jimmy_carter222222-3.jpg

جیمی کارتر:      آمریکا تبدیل به یک الیگارشی همراه با ارتشاء‌ سیاسی شده است

رئیس‌جمهور اسبق آمریکا به شکلی کم سابقه از نظام سیاسی و انتخاباتی این کشور انتقاد کرد و گفت که آمریکا اکنون تبدیل به یک الیگارشی همراه با ارتشاء سیاسی نامحدود تبدیل شده و این چیزی است که کاندیداهای ریاست جمهوری آمریکا و همین طور رئیس جمهور کشور را تعیین می کند.

به نوشته روزنامه هافینگتون پست، جیمی کارتر، رئیس جمهور سابق آمریکا، در مصاحبه ای تلویزیونی از ارتشاء‌ سیاسی در آمریکا انتقاد کرد و گفت که این مساله منجر به سرنگونی کامل نظام سیاسی که از سوی مقامات به عنوان بازپرداخت به رشوه دهندگان تقدیم می‌شود، شده است.

کارتر در پاسخ به سوالی درباره رای دادگاه عالی آمریکا در آوریل 2014 در خصوص حذف محدودیت‌ها برای کمک‌های مالی به کمپین‌های انتخاباتی گفت، این حکم ناقض اصولی است که در نظام سیاسی آمریکا موجب شدند کشور ما به یک کشور بزرگ تبدیل شود.

کارتر که سی و نهمین رئیس جمهور آمریکا است همچنین اظهار نگرانی کرد، جریان نامحدود پول‌های داده شده به کمپین‌های انتخاباتی شدیدا به نفع مقام‌هایی است که در حال حاضر سر کار هستند.

کارتر عنوان کرد: این موضوع قدرت پول تنها مختص به ریاست جمهوری نیست بلکه در مورد فرمانداران و سناتورهای و نمایندگان کنگره آمریکا صدق می کند.

وی تاکید کرد: مقام‌های سر کار اعم از دموکرات و جمهوری خواه به این پول نا محدود به عنوان یک مزیت بزرگ برای خود نگاه می کنند. وی افزود: کسی که هم اکنون در کنگره نماینده است به یک رشوه دهنده حریص منافع خیلی بیشتری می تواند بفروشد تا کسی که تنها یک کاندیدای نمایندگی کنگره است.

رئیس جمهور اسبق آمریکا ادامه داد: بنا بر این اکنون ما شاهد براندازی کامل نظام سیاسی خود به عنوان یک بازپرداخت به رشوه دهندگان بزرگ هستیم؛ رشوه دهندگانی که گاهی حتی بعد از پایان انتخابات هم انتظار دریافت امتیاز داشته و آن را دریافت می‌کنند.

به گفته جیمی کارتر، رایی که دادگاه عالی آمریکا به منظور حذف محدودیت‌ها برای هزینه‌های تبلیغات انتخاباتی سازمان‌ها که به قانونی " سیتیزنز یونایتد" (Citizens United) معروف بود، داد، احمقانه ترین تصمیمی است که این دادگاه تاکنون گرفته است.

کارتر پیش تر در زمان صدور این حکم اظهار امیدواری کرده بود که این دادگاه این حکم احمقانه را برگرداند و در عین حال تاکید کرده بود: ما یکی از بدترین فرآیندهای انتخاباتی جهان را داریم.

ایسنا

ادامه صفحه بعد