درخواست ۵ سال حبس برای رهبر حزب حامی کردهای ترکیه
دادستان کل استانبول خواهان حبس پنج ساله رهبر حزب "دموکراتیک خلق" و یکی دیگر از قانونگذاران حامی کردها به اتهام گسترش تبلیغات حزب کارگر کردستان ترکیه (پ.ک.ک) شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری دوغان، این پیگرد قانونی یکی از چندین اقدام آشکار علیه قانونگذاران حزب "دموکراتیک خلق" از زمانی است که معافیت از مجازات پارلمانی آنها در مه سال جاری میلادی لغو شد.
این پیگرد قانونی میتواند تنشها در جنوب شرق ترکیه را که کرد نشین است تشدید کند.
دادستانی استانبول صلاح الدین دمیرتاش، رهبر حزب "دموکراتیک خلق" و سوری ثریا اوندر، معاون این حزب را به تحسین پ.ک.ک وعبدالله اوجالان، رهبر محبوس این حزب، در جریان سخنرانی سال ۲۰۱۳ میلادی (زمانی که روند صلح میان آنکارا و پ.ک.ک در جریان بود) متهم کرد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه که حزب دموکراتیک خلق را به بازوی سیاسی پ.ک.ک متهم میکند یکی از نیروهای اصلی در اقدام پارلمان برای لغو مصونیت از مجازات بسیاری از نمایندگان این حزب و نمایندگان دیگر احزاب سیاسی بوده است. این در حالی است که حزب دموکراتیک خلق ترکیه ارتباط مستقیم با پ.ک.ک را رد میکند.
پ.ک.ک در ترکیه اتحادیه اروپا و آمریکا به عنوان یک سازمان تروریستی تعیین شده است.
اتحادیه اروپا به دنبال جایگزینی برای توافق مهاجرتی با ترکیه است
روزنامه "بیلد" آلمان گزارش داد اتحادیه اروپا روی یک طرح جایگزین باهدف حل بحران مهاجران کار میکند؛ چراکه این نگرانی وجود دارد که رئیس جمهوری ترکیه احتمالا از توافق عودت مهاجران با اروپا روی گرداند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، این روزنامه آلمانی از قول یکی از وزرای اتحادیه اروپا که خواست نامش فاش نشود، نوشت: اگر این توافق میان آنکارا و بروکسل شکست بخورد، برنامههایی برای نگهداشتن مهاجران و پناهجویان در یکی از جزایر یونان، تعلیق حرکت کشتیها به جزیره اصلی و اخراج پناهجویانی که موفق نشدند درخواست اقامت بگیرند به صورت مستقیم از جزایر به کشورهای مبدا در نظر گرفته میشود.
بنا به نوشته این روزنامه یکی از تدابیر احتمالی انتقال پناهجویان به یکی از جزایر یونان و نگهداری آنها در این جزیره تا زمان بررسی درخواست آنها است.
این روزنامه همچنین نوشت، اتحادیه اروپا در صورت شکست توافق تجاری با آنکارا، دیگر مبلغ کمک شش میلیارد یورویی به ترکیه را برای کمک به سازماندهی بحران آوارگان به این کشور نمیدهد و به جای آن این مبلغ به یونان اختصاص مییابد.
نگرانیهای اروپاییها از زمانی که احمد داووداوغلو، نخست وزیر ترکیه اعلام کرد میخواهد از این سمت کنارهگیری کند بیشتر شده است چراکه وی یکی از مهمترین حامیان توافق آنکارا با اتحادیه اروپا بود.
داووداوغلو همچنین به نگرانیهای اروپا بابت تعهدات آنکارا ابراز داشته است.
روزنامه "دی وولت آلمان" نیز روز یکشنبه نوشت که داووداوغلو در ارتباط نزدیک با آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان بود تا درباره این توافق به نتیجه برسند.
روز جمعه نیز رجب طیب اردوغان، رییس جمهوری ترکیه گفت که کشورش تغییری در قوانین خود برای تطابق با استانداردهای اتحادیه اروپا ایجاد نمی کند؛ تغییراتی که برای اعطای سفر بدون ویزا برای شهروندان ترکیه ای در ازای کمک به حل بحران آوارگان لازم است.
راهپیمایی « هنگ جاویدان» در 9 شهر آمریکا برگزار خواهد شد.
هنگ جاویدان یک راهپیمایی اجتماعی است که در زمان برگزاری آن مردم عکس های خویشاوندان شرکت کننده در جنگ کبیر میهنی را حمل می کنند. راهپیمایی « هنگ جاویدان» در روز پیروزی در روسیه و دیگر کشورهای جهان برگزار می شود.
در سال 2015 میلادی حدود 12 میلیون نفر در این راهپیمایی شرکت کردند و در مسکو بیش از 500 هزار نفر در راهپیمایی هنگ جاویدان شرکت داشتند.
به گفته سازمان دهندگان « هنگ جاویدان» در سال 2016 میلادی در کشورهای غربی توجه بیشتری به این راهپیمایی نشان می دهند که 4 سال است در روسیه برگزار می شود. بطور کلی در 39 کشور جهان از جمله آمریکا، آلمان و اوکراین راهپیمایی « هنگ جاویدان» برگزار خواهد شد.
برای نخستین بار در کشورهای اتحادیه اروپایی مانند لیتوانی، یونان، ایتالیا، اسپانیا، لهستان، کورواتی، سوئد، هلند و مالت در این راهپیمایی شرکت می کنند. بعلاوه کشورهای مونته نگرو، سوئیس، استرالیا، کانادا، اندونزی، تاجیکستان و ازبکستان نیز به این اقدام اجتماعی پیوسته اند.
به گفته سازماندهندگان، هر روز، شهرها و کشورهای جدیدی خواهان برگزاری راهپیمایی « هنگ جاویدان» در شهر و کشور خود هستند. امسال راهپیمایی « هنگ جاویدان» در شهرهای آمریکا، بریتانیا، اسرائیل، فرانسه، اطریش، قزاقستان و قرقیزستان نیز برگزار خواهد شد.
هنگ جاویدان در اوکراین
راهپیمایی یادبود در روز 9 ماه مه در اوکراین برگزار خواهد شد.
ریا نووستی با استناد به متن اعلامیه سازماندهندگان گزارش داد: « راهپیمایی « هنگ جاویدان» یک اقدام داوطلبانه اجتماعی است که به روز پیروزی اختصاص دارد و در بسیاری از کشورهای جهان برگزار می شود و مورد حمایت شهروندان قرار دارد و آنها برای حفظ خاطره خویشاوندان خود که در جنگ کبیر میهنی جان نثار کردند همراه اعضای خانواده خود در آن شرکت می کنند».
الکساندر زاخارچِنکو رئیس جمهور «دونتسک» گفت که انتظار می رود در سال جاری، تعداد شرکت کنندگان در راهپیمایی « هنگ جاویدان» بیش از سال گذشته باشد. در لوگانسک در چارچوب رژه تکنیک آلات، راهپیمایی « هنگ جاویدان» نیز شامل خواهد شد.
در اروپا
در روز 9 ماه مه در برلین، راهپیمایی شرکت کنندگان از دروازه « براندنبورگ»آغاز و به یادبود نظامی « تیرگارتن» که بیش از 2 هزار سرباز ارتش سرخ در آنجا بخاک سپرده شدند ختم خواهد شد.
در ایتالیا راهپیمایی در مرکز تاریخی « ونیز» — بلوار ساحلی اسلاوی انجام خواهد شد و در اسپانیا راهپیمایی در خیابان های ناحیه ساحلی « کوستا — براوا» برگزار خواهد شد.
برای اولین بار راهپیمایی « هنگ جاویدان» در لندن برگزار خواهد شد. راهپیمایی از میدان « ترافالگار» شروع و به کاخ « وستمینستر» ختم می شود.
در پاریس راهپیمایی 8 ماه مه از میدان « باستیل تا قبرستان « پر لاشِز» ادامه خواهد یافت که در آنجا مراسم نثار تاج گل به پای یادبود پارتیزان های شوروی — شرکت کنندگان جنبش مقاومت فرانسه برگزار خواهد شد. راهپیمایی « هنگ جاویدان» برای اولین بار در شهر « استراسبورگ» در شمال — شرق فرانسه برگزار خواهد شد. در آنجا این اقدام اجتماعی در پارک « سیتادل» جریان خواهد داشت.
در آمریکا
راهپیمایی « هنگ جاویدان» در سال جاری در آستانه روز پیروزی در 9 شهر آمریکا برگزار خواهد شد. راهپیمایی یادبود در روزهای 8-7 ماه مه در واشنگتن، نیویورک، سان فرانسیسکو، سیئتل، دِنوِر، هیوستون، اورلاندو، شیکاگو و بوستون برگزار خواهد شد.
در روسیه
بزرگ مقیاس ترین راهپیمایی در روسیه برگزار خواهد شد. طی 4 سال تمام مناطق کشور و بیش از هزار منطقه مسکونی روسیه به این راهپیمایی پیوسته اند. هر علاقمندی می تواند در این راهپیمایی شرکت کند. در سال گذشته، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه با در دست داشتن عکس پدرش در راهپیمایی « هنگ جاویدان» شرکت نمود.
با وجوداینکه هنوز مشخص نشده که آیا ریاست کشور در سال جاری در این راهپیمایی شرکت خواهد کرد یانه، وی گفت که قلبا همیشه یکی از اعضای هنگ جاویدان خواهد بود و قول داد این جنبش مورد حمایت دولت قرار بگیرد.