lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

4654.jpg

احمد جنتی:

باید با خوی اشرافی‌گری مقابله شود

صندوق توسعه ملی جنبش عجیبی در بالا کشیدن اموال مردم دارد / به چه جراتی مخفیانه توافق FATF را امضا کردند؟

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با بیان اینکه در حال حاضر صندوق توسعه ملی جنبش عجیبی در بالا کشیدن اموال مردم دارد، گفت: مجلس کجا است که به این مسائل نظارت کند؟

به گزارش«انتخاب» ،آیت الله جنتی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران با اشاره به مسأله فیش‌های نجومی گفت:‌ من نمی‌دانم در جمهوری اسلامی ایران چطور این اتفاقات می‌افتد و اینگونه بیت المال را حراج کرده و به جیب می‌زنند. مجلس کجاست؟ چرا کسی نظارت نمی‌کند؟

وی ادامه داد: من به نمایندگان مجلس گفته‌ام که اگر نظارت می‌کردند این طور نمی‌شد، در حال حاضر نیز خواسته ملت این است که این موضوع پیگیری شود و درباره متهمان و مقدار اتهاماتشان به صورت شفاف به مردم اطلاع رسانی شود.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر اینکه باید با خوی اشرافی‌گری مقابله شود،‌ تصریح کرد: اگر دولت بخواهد اعتماد مردم را داشته باشد باید موجبات سلب اعتماد آن‌ها را از بین ببرد. رسانه‌ها نیز در این رابطه خوب عمل کردند خدا خیرشان دهد. البته مکررا وعده داده می‌شود که با دریافت کنندگان این فیش‌های حقوقی و سوء استفاده کنندگان برخورد می‌شود اما تاکنون فقط ۱۳ یا ۱۴ مورد برخورد شده است. این برخوردها باید ادامه پیدا کند.

جنتی هم‌چنین اظهار کرد: صندوق توسعه ملی جنبش عجیبی در بالا کشیدن اموال مردم دارد و حتی در موردی ۵۷ میلیون برداشت داشته که این‌ها مصیبت است.

وی افزود: برخی متهمان در هیأت‌های مدیره چند شرکت دخالت دارند و بعضا در ۲۳ هیأت مدیره عضو هستند و حتی از دستگاه‌های زیان‌ده و ورشکسته به این افراد پاداش داده می‌شود.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران تاکید کرد که قضیه املاک هم باید پیگیری شود.

جنتی در بخش دیگری از سخنان خود به سالگرد فاجعه منا و بیانات مقام معظم رهبری در این رابطه اشاره کرد و گفت: مسأله منا قلب همه را خونین کرد. یک سال از آن واقعه گذشته و هفت هزار نفر در سرزمین امن الهی کشته شده‌اند. دنیا به کجا می‌رود؟ در حرم امن الهی حیوانات هم باید در امنیت باشند اما حجاج خدا در حال احرام با لب تشنه کشته شدند و آن‌ها هم که نیمه جان بودند در کانتینر ریخته شده و بدون اینکه آبی به آن‌ها داده شود از دنیا رفتند. این اتفاق بسیار بی سابقه‌ای است و تعجب از این دنیا است.

دبیر شورای نگهبان خاطر نشان کرد: این دنیا ظلم‌کده و ظلمت‌کده است. ظلم همه جا را فرا گرفته است. ما بسیار داد و فریاد کردیم اما سایر کشورها در حالی که کشته‌های زیادی از کشورهای عربی، غیرعربی، سنی و غیرسنی بودند، دم نزدند و اصلا خون کشته‌های خود را از این جباران فرعون صفت آل سعود مطالبه نکردند. آدم دلش می سوزد که دنیا اینقدر ظلم پذیر است.

وی یادآور شد: امام بزرگوار ما فرمودند که این وهابی‌های پست بی خبر از خدا به سان خنجراند که همیشه از پشت به قلب مسلمانان فرو رفته‌اند.

جنتی با بیان اینکه جاهلیت قبل از اسلام در حال تکرار است، افزود: این‌ها از نسل همان ابوجهل‌ها و ابولهب‌ها هستند و هر چه می‌توانیم باید نسبت به آن‌ها اظهار تنفر و بیزاری کنیم.

chabahar-bandar-2.jpg

اداره بندر چابهار به هند واگذار شد

اکبر ترکان، مشاور ارشد حسن روحانی، خبرداد که توافق‌نامه واگذاری بندر چابهار در سفر وزیر امور حمل‌ونقل هند به تهران با وزیر راه و شهرسازی ایران امضا شده است. او اضافه کرد این واگذاری «با شرایط و مدت معین» بوده است.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد توضیح بیشتری درباره نحوه اداره بندر چابهار از سوی هند از جمله مدت زمان و فرمول اداره آن نداد. ترکان به ایرنا گفت این «توافق‌نامه» سه ماه پیش بین ایران، هند و افغانستان امضا، ولی امروز خبر آن اعلام شد.

موافقت‌نامه راهبردی تاسیس دالان حمل‌ونقل و گذر بین‌المللی موسوم به «موافقت‌نامه چابهار» روز سوم خرداد امسال با حضور روسای جمهوری ایران و افغانستان و نخست‌وزیر هند در تهران امضا شد.

زیتون

22-4.jpg

یک حقوقدان:

«حراج اموال تهران» غیرقانونی است

احتمال فساد با ابقای شهردار در سه دوره متوالی

یک وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه "حراج اموال تهران" غیرقانونی است، گفت: هیچ شورای شهری نمی‌تواند؛ تصویب کند که شهرداری اموال قانونی را با این میزان تخفیف به هر کس بخواهد، واگذار کند.

مصطفی ترک همدانی در گفت‌وگو با ایلنا، درباره اخبار منتشر شده مبنی بر واگذاری املاک و مستغلات از طرف شهرداری به افراد خاص از جمله برخی اعضای شورای شهر گفت: زمانی که مدیر بیش از حد معمول در یک مجموعه مشغول به کار می‌شود؛ طبیعت قدرت و عدم نظارت موجب می‌شود که افراد امتیازاتی برای خود، دوستان و جناحی که مورد حمایتشان است؛ قائل شوند.

وی با بیان اینکه نظارت قانونی و شرعی بر این افراد در راستای پیشگیری از چنین ماجراهایی است، ادامه داد: البته بسیاری از افراد پاکدست در جایگاه مسوولیت قرار گرفته و تلاش می‌کنند؛ پاکدست باقی بمانند و این قوانین برای جلوگیری احتمالی از فساد است.

ترک همدانی با اشاره به اینکه گزارشی از جانب سازمان بازرسی کل کشور برای تحقیق به دفتر شهردار ارسال شده است، اظهار کرد: صرف نظر از درستی یا نادرستی این گزارش باید به نظر کارشناس سازمان بازرسی احترام گذاشت و اگر ماجرا رسانه‌ای هم شده، نباید با فرافکنی مطالب نامرتبط عنوان کرد.

واگذاری‌های غیر قانونی دارای عناوین مجرمانه است

این حقوقدان افزود: به طور مثال طی پاسخ‌هایی که در فضای مجازی و برای پاسخگویی به افکار عمومی منتشر شده، گفته‌اند؛ کار ما قانونی بوده و این موضوع را رد نمی‌کنند، بلکه با این عنوان که حد و اختیار ما اقتضاء می‌کرده که برای مسوولان یا کارمندان‌مان چنین امتیازاتی قائل شویم به این موارد اشاره می‌کنند و حتی شهردار نیز بر این مساله تاکید کرده است.

وی خاطرنشان کرد: اگر آیین‌نامه‌های داخلی شورا یا مصوبات داخلی شهرداری تهران که اجازه می‌دهند؛ اموال شهرداری – که اموال شهر تهران است – چنین واگذار شوند؛ منطبق با قوانین جاری کشور نباشند؛ مسلما دارای عناوین جزایی از جمله تحصیل مال از طریق نامشروع خواهند بود.

ترک همدانی تصریح کرد: باید بررسی شود که آیا این تحصیل مال از طریق قانونی بوده است یا خیر و بر فرض هم قانونی بوده باشد به ماجرای حقوق‌های ناعادلانه می‌رسیم که گفته شد؛ پرداخت‌ها و واگذاری‌ها به صورت قانونی صورت گرفته است که پرداخت حقوق، حق جلسات و فوق العاده‌ها به مدیران دولتی که در شرکت‌های دولتی نیز مشغول به کار بوده‌اند از آن جمله است.

وی اظهار کرد: این پرداخت‌های ناعادلانه نیز قانونی بوده، اما چون مبالغ زیاد بود و موضوع رسانه‌ای شد و مردم مطلع شدند؛ افکار عمومی به این سمت سوق پیدا کرده‌اند که از پرداخت‌های ولو قانونی که موجب شائبه در خصوص ناهمگونی نظام پرداخت حقوق و دستمزدها می‌شود؛ جلوگیری شود.

نظام پرداخت و واگذاری باید هماهنگ باشد

این وکیل دادگستری با بیان اینکه برفرض که واگذاری‌های شهرداری قانونی باشد؛ معادل برابر دریافت‌های ناعادلانه مدیران دولتی خواهد شد، اضافه کرد: واگذاری‌ها و نظام پرداخت هماهنگ نه تنها در امور دولتی که در امور شهرداری‌ها نیز باید وجود داشته باشد.

ترک همدانی با اشاره به این که شهرداری‌ها شخصیت حقوقی مستقلی از دولت دارند و با مصوبات شورای شهر؛ اقدام می‌کنند، اظهار کرد: با این کیفیت نمی‌توان گفت، شورای شهر قوانین فدرالی و مستقل غیر از قوانین جمهوری اسلامی صادر و اجرا کند و شهردار نیز بگوید ما به مصوبه شورای شهر عمل کرده‌ایم، این موضوع ویژه پرسنل شهرداری بوده و می‌خواهیم؛ هرچه از دست ما بر می‌آید برای رفاه کارمندان‌مان انجام دهیم.

وی تاکید کرد: باید قوانین شهرداری‌ها و قوانین دولتی برای پرداخت حقوق و دستمزد و واگذاری‌هایی مثل تعاونی‌های مسکن نظام هماهنگ و یکسانی داشته باشند تا این اتفاقات نیفتد.

کمک رسانه به روشن شدن ماجرا

این حقوقدان با تاکید بر اینکه رسانه به عنوان رکن چهارم در هر کشوری برای جلوگیری از فساد به کمک سایر قوا می‌آید، عنوان کرد: رسانه‌ای شدن مکاتبات و نامه‌هایی که احتمالی محرمانه هم نبوده به روشن شدن ابعاد ماجرا کمک می‌کند.

وی تصریح کرد: حتی اگر جناح‌های مختلف بخواهند از این ماجرا سوءاستفاده کنند در نهایت دستگاه قضایی و دستگاههای نظارتی به این حساسیت می‌رسند و اگر تخلفی در فیش‌های ناعادلانه یا در واگذاری‌ها در شهرداری صورت گرفته از آن جلوگیری کنند.

این وکیل دادگستری با اشاره به قانون تشکیلات وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی شهرهای کشور اظهار کرد: براساس این قانون شوراهای شهر حدود و وظایفی دارند و مطابق قوانین می‌توانند در خصوص تنظیم آیین‌نامه و یا دیگر تکالیف برای شهرداری‌ها اقدام کنند.

مصوبه‌های خارج از موازین قانونی شورا قابل ابطال است

وی خاطرنشان کرد: اگر این مصوبه‌ها خارج از موازین قانونی حوزه اختیار شوراها باشد در دیوان عدالت اداری قابل ابطال است.

ترک همدانی در پاسخ به این سوال که آیا واگذاری تدوین و تصویب آیین‌نامه اجرایی واگذاری املاک و مستغلات شهرداری از طرف شورا به شهرداری تهران قانونی بوده است یا خیر؟ عنوان کرد: هیچ شورای شهری نمی‌تواند؛ تصویب کند که شهرداری اموال قانونی را با این میزان تخفیف به هر کس بخواهد واگذار کند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر همین مساله را با سعید مرتضوی؛ مدیرعامل سابق سازمان تامین اجتماعی نیز داریم، متذکر شد: این فرد می‌گوید؛ هیات مدیره سازمان یک بودجه در اختیار یا غیرشمول را برای من مصوب کرده است و من مطابق آیین‌نامه آن می‌توانم به هر فردی که بخواهم پرداخت داشته باشم.

ضرورت بازگرداندن واگذاری‌های غیرقانونی

این وکیل دادگستری با تاکید بر اینکه چنین پرداخت‌ها و واگذاری‌هایی غیرقانونی و مستحق للغیر است، اظهار کرد: این عوامل و پرداخت‌ها باید به فراخورها به صندوق دولت، صندوق بازنشستگی یا صندوق شهرداری بازگردانده شود و اگر مصوبه‌ واگذاری تنظیم این آیین‌نامه به شهردار خارج از حدود اختیارات شورا بوده است نه تنها غیرقانونی است، بلکه اگر از همین طریق پول‌هایی به نفع افراد برداشت شده باشد؛ ممکن است عنوان مجرمانه اختلاس یا تصرف غیرقانونی را همراه داشته باشد.

ترک همدانی با بیان اینکه اظهر من الشمس است که یکی از ویژگی‌های بارز سپردن تنظیم این آیین‌نامه به شهرداری فساد است، توضیح داد: وقتی اختیارات مالی یک پروژه شهر یا محدوده‌ای بدون نظارت و قانون ناظر به ارگانی واگذار شود؛ فساد اتفاق می‌افتد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: انتقاد ما از انتخاب شهردار برای سومین بار به این دلیل بود که ابقای یک فرد بیش از دو بار به عنوان شهردار ممکن است؛ ایجاد فساد کند و این به صلاح کشور نیست.

2-660x330.jpg

خانه‌هایی که شهردار تهران به حامیانش بذل و بخشش کرد؛

رسوایی در مُلک قالیباف

سال‌هاست که اغلب مسئولان و مردمان عادی می‌دانستند که در خیابان بهشت خبرهایی هست اما مسئولان به صحبت‌های درگوشی اکتفا کرده و مردم نیز برای مواجهه با فسادهای ریز و درشت مالی در شهرداری صدایشان به جایی نمی‌رسید. اکنون اما اوضاع دگرگون شده است. چند وقتی بود که علیرضا دبیر در پی اختلافات شخصی‌اش با شهردار تهران صحبت از عدم شفافیت مالی در این مجموعه می‌کرد

تا آنکه هفته گذشته به یک‌باره از یک رسوایی در نهاد تحت مدیریت محمدباقر قالیباف رونمایی شد.

سخن از واگذاری ۱.۱۰۰.۰۰۰ متر مربع زمین، خانه ویلایی و آپارتمان به ارزش چند هزار میلیارد تومان به افرادی خاص است، واگذاری‌هایی که ارزش مالی آن توسط احمد حکیمی‌پور یکی از اعضای شورای شهر تهران ۲ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان برآورد شده است. املاکی که در میان اسامی دریافت‌کننده آن از روحانیونی چون شهاب مرادی و میثم امرودی نام برده شده تا افرادی همچون سردار آجرلو.

در این شرایط شهردار تهران می‌گوید که «تحت تأثیر دروغ‌ها و جوسازی‌ها» قرار نمی‌گیرد. او اضافه کرده است: «بعضی نقل‌ها گفته می‌شود ولی ما بحث واگذاری امتیازات، پروانه و زمین را بر اساس مُر قانون انجام داده‌ایم و تخفیفات نیز بر همان اساس بوده است.»

1-9.jpgآنچنان که سایت «معماری نیوز» افشا کرده است به‌جز مدیران ارشد شهرداری تهران پای برخی اعضای شورای شهر هم در میان است. محسن پیرهادی، الهه راستگو، معصومه آباد، هادی ساعی، ابولفضل قناعتی، محمد حسین حیدریان و اسدالله راشدی کسانی هستند که گفته شده از این زمین‌ها با امتیازات ویژه برخوردار شده‌اند.

دراین زمینه علی صابری، عضو شورای شهر تهران به ایلنا گفته است: «اگر واگذاری املاک به برخی اعضای شورا تخلف باشد نه تنها باید در دوره بعد ردصلاحیت شوند، حتی ممکن است؛ به سلب عضویت آنها در این دوره نیز منجر شود.»

وقتی عضو شورا بر تخلفات صحه گذاشت

هفته گذشته بود که احمد حکیمی پور عضو شورای شهر تهران اطلاعاتی را افشا کرد که نشان می داد املاکی با تخفیف ویژه به تملک مدیران شهرداری و برخی از اعضای غالبا اصولگرای شورای شهر در آمده است. وی گفته بود: «ما گزارش‌هایی داریم که نشان می‌دهد یک سری واگذاری‌هایی انجام شده که اجحاف در بیت‌المال و حقوق مردم بوده است. بر اساس این گزارش‌ها حدود ۲ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان از حقوق شهروندان طی واگذاری‌ها و پرداخت‌های این املاک ضایع شده و ما می‌خواهیم در جهت صیانت از حقوق مردم این موضوع را پیگیری کنیم.»

چندی بعد مشخص شد که این گزارش از جانب سازمان بازرسی بوده که پس از اطلاع از موضوع پیگیر ماجرا شده است. همان گزارش هایی که مجتبی شاکری از رونوشت آن به نهادهای مختلف ابراز شکایت کرده و گفته است: «این گزارش را یک کارشناس سازمان بازرسی تهیه کرده و گزارشی ناقص بوده است و در ۶۴ نسخه آن را به سازمان ها و نهادهای مختلف ارسال کرده‌اند که اصلاً گزارش رسمی سازمان بازرسی نبوده و تأکید می کنم که نظر یک کارشناس بوده است. این کارها برنامه‌ریزی شده است و بی‌تردید چون در آستانه انتخابات هستیم، این موضوعات مطرح می‌شود.»

به گفته این عضو شورای شهر، «املاک براساس قیمت کارشناسی شده و قالیباف با اختیاری که شورا به وی داده است می‌تواند تخفیفاتی بدهد تا کارمندان شهرداری صاحب خانه شوند.» با این وجود و برخلاف اظهارات شاکری، در گزارش‌های منتشر شده در رسانه‌ها موضوعِ تخفیفات کلان به مدیران شهرداری و برخی اعضای شورای شهر در میان است نه «کارمندان شهرداری».

2-13.jpg

نماگر گستره فساد در موضعِ چمران

در این بین، مهدی چمران که به‌جز ۱۲ ماه، سال‌هاست ریاست شورای شهر پایتخت را عهده‌دار است ناخواسته موضعی گرفت که بیش از آنکه در جهت تطهیر مدیران شهرداری و اعضای شورای شهر قلمداد شود بیانگر عمق فساد و گستره آن بود. آنچنان که فارس گزارش کرده است وی در واکنش به افشاگری‌های صورت گرفته که این خبرگزاری آن را «شایعه» توصیف می‌کند، خطاب به اعضای شورا گفته است: «اگر علیه هم حرف بزنیم؛ مطمئن باشید که همه بازنده خواهیم بود.»

با این وجود، دامنه اخبار و اطلاعات منتشر شده از جزئیات ماجرا به میزانی است که با چند موضع‌گیری و واکنش عتاب آلود نمی‌توان اصل ماجرا را پنهان نگه داشت. در این زمینه سایت «معماری نیوز»، گزارش داده که لیست اسامی طرف‌های دریافت‌کننده‌ این امتیازات بزرگ شهری شامل اسامی بیش از ۱۰۰ شخص حقوقی و حدود ۱۵۰ نفر شخص حقیقی است که در بین آن‌ها نام ۷۲ نفر از مدیران ارشد شهرداری نیز به چشم می‌خورد.

جداولی که در پایان گزارش بدان‌ها اشاره شده ضمن ذکر سمت این اعضا در بخش‌های رده بالای شهرداری، مشخصات ملک واگذار شده به آن‌ها و میزان تخفیف آن را براساس آنچه در گزارش سازمان بازرسی کشور آمده است را نشان می‌دهد.

لاپوشانی با تئوری توطئه

از روز گذشته و پس از گذشت چند روز از افشای این رسوایی به‌نظر می‌رسد اعضای شورای شهر و حامیان شهردار تهران از شوک اولیه خارج شده و با اظهارنظرهایی مبنی بر اینکه توطئه‌ای سیاسی در کار است سعی در کمرنگ ساختن اصل ماجرا دارند.

در یک نمونه مهدی چمران گفته است: «اینکه عده‌ای از اعضای شورا پایشان وسط کشیده شده، به‌خصوص اینکه از یک جناح سیاسی خاص بوده، یک حرکت کاملاً توطئه‌آمیز و قابل تأمل است، این حرکت به نظر بوی حرکت سیاسی را می‌دهد و غیرمنصفانه و غیراخلاقی است.»

طرفه آنکه خبرگزاری‌های متعلق به سپاه و بسیج نیز که در ماجرای فیش‌های حقوقی مدیران دولتی در زیر ضرب گرفتن دولت روحانی سنگ تمام گذاشته بودند، این‌بار سعی در تطهیر شهرداری و اعضای اصولگرای شورای شهر دارند.

3-5.jpg

این نوع جانبداری شاید بی ارتباط با شنیده‌هایی نباشد که نشان می‌دهند محمدباقر قالیباف با فرماندهان ارشد سپاه در حال تعامل است تا در انتخابات آینده مجددا پا به عرصه بگذارد. بنابراین خبرگزاری‌هایی همچون فارس، تسنیم و بسیج نیز در تلاش‌اند تا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری که قالیباف می‌تواند یکی از طرف‌های رقابت در آن باشد از آسیب به وی جلوگیری کنند. به این خاطر است که آنها ضمن انعکاس پرشمار واکنش‌ها و مواضع حامیان شهردار در روزهای گذشته از عناوینی چون «خبرسازی و شایعه‌سازی» درخصوص رسوایی واگذاری املاک مرغوب زیر قیمت در شهرداری استفاده می‌کنند.

به‌عنوان نمونه خبرگزاری فارس اظهارات یک نماینده را این‌گونه منعکس کرده است: «سید احسان قاضی‌زاده هاشمی، نماینده فریمان با اشاره به برخی خبرسازی‌ها در خصوص واگذاری املاک با قیمت نازل به مدیران شهرداری تهران گفت: اینگونه جریان‌سازی‌ها و خبرسازی‌ها همچون موضوعاتی که در خصوص شهرداری تهران مطرح می‌شود نمی‌تواند ابعاد گسترده فیش‌های حقوق‌های نجومی را و موضوع اخیر صندوق ذخیره فرهنگیان را به حاشیه براند و این موضوعات تحت تاثیر فضاسازی‌های رسانه‌ای به حاشیه نخواهد رفت.»

پرویز سروری، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر تهران نیز در مصاحبه با تسنیم می‌گوید: «در خصوص املاک شهرداری به‌نظر من نکاتی وجود دارد که نشان می‌دهد اطلاعات و آدرس غلط به ملت می‌دهند برای اینکه با یک دروغ نجومی موضوع حقوق‌های نجومی را از ذهن مردم محو کنند.»

معصومه آباد هم در واکنشی که فارس و تسنیم آن‌را منتشر کرده‌اند اتهام برخورداری از امتیازات ویژه را رد کرده و نوشته است: «در آپارتمان شخصی خودمان که هیچ ارتباطی با شهرداری ندارد زندگی می کنم. تاکید می‌کنم که واحدهای مذکور که تهمت زده شده دارای سند مادر است که به هیچ احد الناسی انتقال داده نشده است.»

همچنین ابوالفضل قناعتی، عضو هیأت رئیسه شورای شهر درباره واگذاری خانه‌ای از سوی شهرداری به وی در نیاوران گفته: «اگر ملک مورد نظر به اسم اوباما هم باشد گردن می‌گیرم.»

زمین‎های مرغوب به خبرنگاران صداو سیما هم رسید

4-4.jpg

طرفه آنکه بر اساس مصاحبه محسن سرخو، رئیس فراکسیون کارگری شورای شهر با خبرگزاری ایلنا٬ دایره برخورداری از زمین‌های مرغوب و زیر قیمت از مدیران شهرداری و برخی اعضای شورای شهر گسترده‌تر است، چنانکه وی می‌گوید: «تنها برخی افراد به نام خودشان این امکانات را گرفته‌اند، برخی نیز به نام اعضای خانواده، دوستان و یا اعضای فامیل این امکانات را دریافت کرده‌اند… جدای از اینها برخی لیست‌ها نیز پیش از این تحت عنوان تعاونی مسکن مناطق مختلف یا سازمان‌های مختلف شهرداری وجود داشت که در آن اسم کسانی که هیچ ارتباطی با شهرداری ندارند، مثلا کارکنان و خبرنگار صدا و سیما وجود داشت؛ این افراد از سهمیه کارکنان شهرداری استفاده کردند که خلاف مقررات است و نمی‌دانیم در مقابل چه چیزی داده‌اند که این املاک در اختیار خبرنگاران صدا و سیما قرار گرفته است.»

با این وجود به‌نظر می‌رسد با توجه به سوگیری حمایتی رسانه‌های متعلق به نهادهای نظامی و همچنین تمایلشان به تخریب رقبای مشترکشان (اصلاح‌طلبان و اعتدالیون) آنها تمام تلاششان را خواهند کرد که ماجرای این رسوایی با کمترین آسیب به وجهه سیاسی شهردار تهران تمام شود. نگاهی گذرا به محتوای این رسانه‌ها آشکار می‌سازد که حقوق‌های نجومی بیش از املاک مرغوب و زیر قیمت واگذار شده در شهرداری برایشان جذابیت دارد. این‌چنین است که در بین اصولگرایان و رسانه‌هایشان، مطالبه افکار عمومی برای پاسخگویی شهردار و مدیرانش درباره فساد مالی جای خود را به پاک کردن صورت مساله و همچنین سیاسی و توطئه آمیز جلوه دادن ماجرا داده است.

‌سینا پاکزاد:

زیتون

5.jpg6-5.jpg

1418727828.jpg

علت مسکوت ماندن گزارش تحقیق‌ و ‌تفحص از بنیاد شهید روشن شد:

نمایندگان باج گرفتند

نماینده مردم تهران امروز در نطق میان دستور خود از چیزی سخن گفت که بیش از سه سال نتیجه تحقیق و تفحص از بنیادشهید را مسکوت گذاشته است. او گفت: «وقتی نهادهای نظارتی که خود مسئول مبارزه با فسادند آلوده به فساد هستند، وقتی کسانی که مسئول پیگیری تحقیق و تفحص از بنیاد شهید هستند، باج گرفته‌اند و تطمیع شده‌اند نباید نتیجه‌ای جز فساد ساختاری که اینک به آن مبتلا شده‌ایم انتظار داشته باشیم.»...

بیش از سه سال از پایان تحقیق و تفحص از بنیاد شهید می‌گذرد و گزارش نهایی آن با بیش از ۳۰ هزار سند و ۵۰۰ صفحه بارها با فشارهای بیرونی و لابی‌های سیاسی از دستور کار مجلس خارج شد.

هفته گذشته نیز رییس مجلس به صراحت عنوان کرد که بیش از صدمیلیون تومان خرج این تحقیق و تفحص شد اما نتیجه آن معلوم نشد. حال محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس از باج‌گیری اعضای کمیسیونی سخن گفته که مسوول مستقیم این تحقیق و تفحص بوده است.

خبرگزاری خبرآنلاین در گزارشی آورده است که: « تحقیق و تفحص از بنیاد شهید یکی از پرونده‌های حاشیه‌ساز مجلس نهم است که دامنه آن به مجلس دهم نیز کشید شده تا جایی که علی لاریجانی را مجبور به موضع‌گیری کنایه‌‌آمیز نسبت به این پرونده کرد.

از بیستم خرداد سال ۹۲ تا امروز که به روایت تقویم سوم شهریور ماه سال ۹۵ را نشان می‌دهد، روزشمار یکی از پرحاشیه ترین پرونده‌های تحقیق و تفحصی مجلس است، روزشماری که هنوز به نقطه پایان نرسیده تا مشخص شود بالاخره در بنیاد شهید دوران دولت احمدی نژاد چه گذشته است.

از روزی که این تحقیق و تفحص در سال ۹۲ کلید خورد تا روزی که حسن خجسته در قامت رئیس کمیته پس از کنایه‌های رئیس مجلس مبنی بر نامعلوم ماندن نتیجه پیگیری‌ها، مجبور به برگزاری نشست خبری شد، روزهایی در مجلس نهم تا مجلس دهم سپری گشته اما هیچ کدام به نام «روز قرائت گزارش تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در مجلس» ثبت نشده اند.

تحقیق و تفحص از کجا آغاز شد؟

فقدان شفافیت جریان مالی در مراکز تحت پوشش بنیاد مانند بیمارستان خاتم، مسدود کردن پرونده ایثارگران،تصمیم‌های خلاف قانون زریبافان به عنوان رئیس بنیاد، بی‌عدالتی در نظام پرداخت ایثارگران برداشت خلاف قانون از حساب‌های ایثارگران، فروش ساختمان‌های متعلق به بنیاد و شفاف نبودن شیوه هزینه آنها، مشکلاتی بودند که دست به دست هم دادند تا مجلس ردای تحقیق و تفحص را بر دوش چند تن از نمایندگانش قرار دهد و آنها را ملزم به پیگیری این مشکلات کند.

مجلس نهم کارش را در این زمینه شروع کرد و همه چشم انتظار گزارش نهایی کمیته تحقیق و تفحص بودند. اما روزها گذشت و هر بار به بهانه‌ای این گزارش برای قرائت در صحن علنی مجلس به دست هیئت رئیسه نرسید.

سکوت دنباله دار کمیسیون اجتماعی در برابر تحقیق و تفحص از بنیاد شهید

از سال ۹۲ تا سال ۹۴، هیچ روزنه امیدی برابر قرائت تحقیق و تفحص گشوده نشد و به سکوت گذشت تا سرانجام در سال ۹۴ که خجسته به دلیل تصویب نشدن گزارش در کمیسیون اجتماعی زبان به گلایه گشود.

او در نطق خود که گویی حکم اتمام حجت با کمیسیون اجتماعی داشت، گفت:« چرا باید تعلل کنیم و به نحوی حرکت کنیم که از بیرون بگویند قدرت مجلس چه شد؟! آیا اتفاقات بیمه دی و سازمان اقتصادی کوثر و صرافی بانک دی که صدها میلیارد تومان از آن برگردانده شد، مستندات ندارد و حب و بغض است؟ آیا دست سلطانِ شکر در شرکت اقتصادی سبحان مستندات ندارد؟ فشارهای سنگین سیاسی و تطمیع و تهدیدها را تحمل کردیم و امروز مردم انتظار قرائت گزارش را دارند؛ چرا گزارش قرائت نمی‌شود؟» گلایه او هم چندان راهگشا نبود و تغییر در نظر کمیسیون اجتماعی ایجاد نکرد.»

خجسته که از کمیسیون اجتماعی مجلس نهم ناامید شده بود، گزارش تحقیق و تفحص را به امید قرائت شدن به هیئت رئیسه مجلس سپرد، اما نه نطق گلایه امیز «او» و نه واگذاری گزارش به هیئت رئیسه مجلس، گره از کار تحقیق و تفحص بنیاد شهید باز نکرد.

این دست روی دست گذاشتن کمیسیون، موجب شد تا اعضای کمیته تحقیق و تفحص در سکوتی مبهم فرو بروند. در حالیکه در آن سوی میدان اهالی بنیاد شهید از جمله مسعود زریبافان رئیس سابق بنیاد شهید که در سیبل مرکزی انتقادات قرار داشت، زبان به سخن گشود و هرازگاهی طعنه‌ای به گزارش تحقیق و تفحص می‌زد.

زیبافان در آخرین اظهارت جنجالی خود در خردادماه سال جاری گفته بود:«متاسفانه یا خوشبختانه، تهیه کنندگان گزارش نتوانستند نظر کمیسیون اجتماعی را برای تصویب گزارششان جلب کنند. اینکه شما نتوانستید کمیسیون اجتماعی را برای تصویب گزارشتان متقاعد کنید، اشکال از من است؟ اینکه می‌گویید فشارهای سیاسی مخوف نگذاشتند، آیا این توهین به نماینده‌های مجلس نیست؟»

کنایه توأم با گلایه رئیس مجلس به تفحص کنندگان

مجلس نهم تمام شد و همه منتظر مانده بودند که ببینید با شروع مجلس دهم آیا گره از کار تحقیق و تفحص بنیاد شهیده گشوده می‌شود یا خیر؟

هر چند بسیاری گمان می‌کردند صحبت‌های حاشیه ساز زیبافان مبنی بر اینکه تخلفی در دوره مدیریت او در بنیاد شهید روی نداده است، عاملی برای واکنش نمایندگان پیگیر تحقیق و تفحص شود، اما اینگونه نشد. اعضای کمیته همچنان به سکوت خود ادامه دادند تا شاید دست برتری وارد میدان شده و موانع پیشروی قرائت شدن گزارش را بردارد.

علی لاریجانی، رئیس مجلس آن دست برتری بود که با کنایه زدن به فعالیت کمیسیون اجتماعی مجلس نهم در مورد تحقیق و تفحص، موجب درخشش نور امید در چشمان منتظران قرائت گزارش بنیاد شهید شد.

در ۳۱ مرداد ماه بود که رئیس مجلس در دیدار با اعضای فراکسیون شاهد گفت:« تحقیق و تفحص-از بنیاد شهید-در مجلس قبل با چند صد میلیون خرج انجام شد و بعد رفت در کمیسیون ماند و اصلا متوجه نشدیم چه شد.» این جملات کوتاه کافی بود تا سرانجام نافرجام تحقیق و تفحص از بنیاد شهید بار دیگر مورد توجه قرار بگیرد.

موضوع تا جایی پیش رفت که محمود صادقی نماینده اصلاح طلب مجلس دهم نیز در نطق میان دستور خود در روز چهارشنبه-۳ شهریور- طعنه‌ای به تطمیع شدن نمایندگان پیگیر این پرونده زد و گفت:« وقتی نهادهای نظارتی که خود مسئول مبارزه با فسادند آلوده به فساد هستند، وقتی کسانی که مسئول پیگیری تحقیق و تفحص از بنیاد شهید هستند، باج گرفته‌اند و تطمیع شده‌اند نباید نتیجه‌ای جز فساد ساختاری که اینک به آن مبتلا شده‌ایم انتظار داشته باشیم. »

اما همزمان با قرائت این نطق در مجلس، یک نشست خبری نیز در حاشیه صحن علنی مجلس با طعم بنیاد شهید در حال برگزاری بود. گویی طعنه و کنایه رئیس مجلس مثمر ثمر واقع شد تا خجسته رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، بعد مدتی سکوت خود را شکسته برای شفاف سازی دست به اقدام بزند.

او در صحبت‌هایش به تلاش برخی برای متوقف کردن تحقیق و تفحص اشاره کرد و همچنین در رابطه با هزینه چند صد میلیونی برای به حاصل نشستن این تفحص گفت: ۴۵ نفر برای تحقیق و تفحص کار کرده اند. ۳۰۰ الی ۴۰۰ میلیون تومان پولی نیست که برای تحقیق و تفحص هزینه کرده ایم، در عوض صدها میلیارد تومان به بیت المال بازگشته است.»

خجسته در میان کلامش گریزی هم آن سوی میدان نبرد تحقیق و تفحص یعنی زیبافان زد. او در این رابطه معتقد است:« انصاف قضیه این است که زریبافان رئیس سابق بنیاد شهید هیچ مورد خاصی نداشته و مدیران میانی و اقتصادی مورد داشته اند؛ البته انتقاد ما این است که اگر ایشان مدیریت قوی و کارآمدی اعمال می کرد و نظارت می شد، این مفاسد اتفاق نمی افتاد.»

«بسیاری از اموالی که غارت شده بود برگرداندیم و در روزهای آینده بخش دیگری از متخلفان دستگیر خواهند شد.» این جملات بخشی از سخنان امید بخش خجسته بود که بعد از مدت‌ها سکوت بیان شد. شاید تشری از بالای مجلس نیاز بود تا بخشی از فعالیت‌های تحقیق و تفحص شفاف شود و امید داشت که این گزارش با برخورد کامل متخلفان به نقطه پایان برسد.»

کلمه

139412021311393387170774.jpg

علی مطهری٬ نایب رئیس مجلس:

خراسان رضوی خودمختاری ندارد که قوانین خاص داشته باشد؛

                                                                                  وزیر ارشاد عقب‌نشینی کرد

علی مطهری٬ نماینده مجلس٬ صرف‌نظر کردن وزارت ارشاد از برگزاری کنسرت در مشهد را «عقب‌نشینی» نامیده که می‌تواند منجر به فراخواندن وزیر ارشاد به مجلس شود و افزوده خراسان رضوی دارای «خودمختاری» نیست که قوانین خاصی بر آنجا حاکم باشد.

آقای مطهری زیربار خواسته‌های نیروهای تندرو در مشهد رفتن از سوی وزیر ارشاد را «عقب‌نشینی و غلط و نادرست» نامیده است.

وی با رد «شرایط خاص» مشهد در زمینه برگزاری کنسرت٬ افزوده «این موضوع از کجا آمده است؟ چنین چیزی اصلا معنی ندارد. اگر یک کنسرتی اشکال شرعی دارد، در هیچ جا مجاز نیست و نباید اجرا شود و اگر اشکال شرعی ندارد، برای همه شهرها قابل اجراست.»

وی همچنین در واکنش به سخنان احمد علم‌الهدی٬ نماینده علی خامنه‌ای در خراسان رضوی که گفته بود کنار گنبد امام رضا نمی‌توان کنسرت برگزار کرد هم افزوده «چیزی به نام حریم امام رضا وجود ندارد.»

علی جنتی٬ وزیر ارشاد روز گذشته گفته بود «با توجه به مزین بودن شهر مشهد به مرقد مطهر امام رضا، اجرای کنسرت‌ها در این شهر مخالفانی از جمله نماینده محترم ولی فقیه در خراسان رضوی را داشت که ما به نظر ایشان احترام گذاشته و با اینکه این کنسرت‌ها مشکل خاصی نداشت اما از ادامه اجرای آنها در این صرف نظر کردیم.»

Afshar-Ramin-sahamnews.jpg

یاسین رامین فرزند مبدع نظریه انکار هولوکاست و «آقازاده خاص» جمهوری اسلامی بازداشت شد

یاسین رامین فرزند محمدعلی رامین مبدع نظریه انکار هولوکاست و همسر مهناز افشار بازیگر سینما بازداشت شد.

به گزارش «سحام»، یاسین رامین فرزند محمدعلی رامین که طی سال گذشته به دلیل حواشی رسانه‌ای، در تدابیر شدید امنیتی با چند بادیگارد از خود محافظت می‌کرد و جلسات خود را در مکان‌های مخفی و دارای شیشه‌های ضد گلوله بر پا می‌نمود، به دلیل فساد مالی بازداشت شد.

جعفری دولت آبادی دادستان تهران از بازداشت «متهم شرکت رشد» وابسته به سازمان هلال احمر خبر داده و گفته که این پرونده با شکایت سازمان هلال احمر در دادسرای کارکنان دولت تحت رسیدگی است.

وی گفته که بازپرس پرونده برای یاسین رامین قرار وثیقه ۲۹ میلیارد تومانی صادر کرده که به آن‌چه «عجز متهم از تودیع وثیقه» خوانده شده، به زندان معرفی گردیده است.

۱۶ مردادماه ۱۳۹۵ نیز منابع خبری از ممنوع الخروج شدن «آقازاده خاص» جمهوری اسلامی خبر داده بودند.

یاسین رامین «آقازاده خاص» محمدعلی رامین، به واسطه رابطه نزدیک خود و پدرش با یکی از مهره‌های اقتصادی جریان انحرافی و محمود احمدی‌نژاد، که مدتی بر مسند ریاست سازمان مرتبط با تامین داروی کشور (هلال احمر) نشسته بود و با استفاده از خلاءهای ناشی از کاغذ پاره خواندن تحریم‌ها- که باعث تحریم ورود و پخش داروهای حیاتی و خاص مردم بیمار و رنج‌دیده شده است – اقدام به دلالی دارو کرد و با توجه به احتیاج مبرم بیماران صعب‌العلاج، چند ده برابر قیمت واقعی هر دارو را از مردم نیازمند طلب کرد. این درحالی است که همان داروها با هزینه بیت‌المال(ارز مصوب دولتی) و با قیمت واقعی به دست این فرد می‌رسیده است.

براساس گزارشی که «سحام» برای نخستین بار در خردادماه سال گذشته منتشر کرد، برادر همسر محمدعلی رامین، رئیس «شرکت دارویی رشد» در آلمان بوده است. این شرکت متعلق به جمعیت هلال احمر ایران است و به وسیله ارتباطات خاص با «ابوالحسن فقیه» رئیس وقت جمعیت هلال احمر ایران، اقدام به واردات انبوه شیر خشک‌های فاسد کرد، از رهاورد این واردات انبوه و بدون ضابطه، چشم کودکان بی‌گناه مردم از مصرف این شیرخشک‌ها نابینا شد و «آقازاده خاص» فقط در یک قلم، به سود هنگفت ۵۰ -۶۰ میلیارد تومانی دست پیدا کرد.

پس از این گزارش و بازتاب گسترده آن بود که روند رسیدگی قضایی به این فساد کلان مالی در دستگاه قضایی جمهوری اسلامی آغاز گردید.

سید امیر محسن ضیایی رئیس جمعیت هلال‌احمر در ۲۳ آذرماه ۱۳۹۴ گفته بود: ما ۲ میلیون یورو به شرکت رشد دادیم تا پول تجهیزات پزشکی را پرداخت کند اما با وجود این‌که تجهیزات خریداری شده به داخل کشور آمده اما پولی به فروشنده نرسیده است، در این زمان ما هنوز نمی‌توانیم بگوییم که از «یاسین رامین» طلبکار هستیم چرا که هنوز در دادگاه این موضوع را اثبات نکرده‌ایم و فعلاً عنوان اختلاف حساب به آن داده‌ایم.

ضیایی در مورد علت اختلاف هلال‌احمر با «یاسین رامین» گفت: در واقع جمعیت هلال احمر تعدادی تجهیزات پزشکی از یک شرکت خارجی به مبلغ ۲ میلیون یورو خریداری کرده بود که این مبلغ را به شرکت رشد داد تا به عنوان واسطه به شرکت فروشنده تحویل دهد اما متأسفانه این اتفاق رخ نداد.

Mohamad-Ali-Ramin-saham-news2-e1434324640713.jpg

یکی از مسئولین ایرانی در کشور آلمان که سال‌ها در این کشور فعالیت دارد، خردادماه سال گذشته به خبرنگار «سحام» گفت: «محمدعلی رامین در سال‌های طولانی حضور خود در کشور آلمان با برخی از لابی‌های صهیونیستی این کشور ارتباط نزدیک داشته است. رامین در مدت حضور خود در آلمان، از عوامل اصلی اختلاف میان مسلمانان شیعه و سنی در کشور آلمان بوده است و چندین بار نیز توسط مراجع امنیتی احضار و بازداشت شده، اما با فشار محمود احمدی‌نژاد و تیم جریان انحرافی از زندان آزاد شده است. بر اساس اطلاع خبرنگار «سحام» محمدعلی رامین اکنون پرونده مفتوح جاسوسی در وزارت اطلاعات دارد که بنا به دلایلی ناشناخته رسیدگی قضایی به پرونده وی صورت نگرفته است.

محمدعلی رامین دبیرکل بنیاد جهانی هولوکاست در آبان‌ماه ۱۳۹۳ با انتقاد از رویکرد دولت یازدهم و محمدجواد ظریف در موضوع هولوکاست گفته بود: «این‌که یک دیپلمات با سابقه (ظریف) چه ضرورتی احساس کرد که قبل از شروع مذاکرات با آمریکا و ۱+۵ اول باید هولوکاست را تایید می‌کرد که تایید هولوکاست در حقیقت بیعت با رژیم اسرائیل است، در واقع برای بنده به عنوان یک فردی که روابط بین‌الملل را می‌شناسم و مسائل جاری در ارتباطات غرب و رژیم صهیونیستی را می‌دانم خیلی حیرت‌انگیز بود.»

محمدعلی رامین در محافل خصوصی بارها عنوان کرده بود: «هدف من از قبول مسئولیت معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، فشار بر مطبوعات و رسانه‌ها برای استفاده از لغت «امام خامنه‌ای» در جراید بوده است و هر نشریه‌ای از این قانون نانوشته او تبعیت نمی‌کرد، با استناد به قانون مطبوعات، حکم «عدم التزام عملی به ولایت فقیه» اش صادر و آن نشریه به محاق توقیف و تعطیلی فرو می‌رفت.

دوران حضور محمدعلی رامین در معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد، بدترین دوره از نظر رواج بی‌قانونی، عزل و نصب‌های سلیقه‌ای، عدم اجرای مفاد صریح قانون و اجرای سلیقه‌ای قانون مطبوعات بوده است.

file-106.jpg

واکنش مطهری به اظهارات آیت‌الله منتظری:

رییسی، پورمحمدی و نیری توضیح دهند

نایب رییس دوم مجلس خواستار ارائه توضیحاتی از سوی رییسی، نیری و پورمحمدی در مورد اظهارات آیت‌الله منتظری شد.

به گزارش ایلنا، علی مطهری در یادداشتی اینگونه نوشت:

«در صحت انتساب این فایل به آیت‌الله منتظری تردیدی نیست. قبلا این مطلب چاپ شده بود. البته صحبت‌های ایشان از روی دلسوزی و خیرخواهی برای انقلاب اسلامی بوده، ولی این که نگرانی ایشان جا داشته یا نه و اصلا ماجرا چه بوده، درست برای ما روشن نیست.

این که آیا حکمی از طرف امام بوده یا نه، و اگر بوده چه بوده و آیا این حکم درست اجرا شده یا نه، روشن نیست و اطلاعات ما ناقص است.

خوب است آقایان رئیسی، نیری و پورمحمدی که در متن قضیه بوده‌اند توضیح بدهند و موضوع را برای مردم روشن کنند و البته اگر قصوری هم در نحوه اجرای حکم بوده است، عذرخواهی شود.

ولی به طور کلی انقلاب اسلامی ما در مقایسه با سایر انقلاب‌ها با مخالفان خود با رأفت بیشتری برخورد کرده است و نباید چهره آن مخدوش جلوه داده شود.»

imageseee-3.jpg

باهنر:                          

اگر موسوی و کروبی آزاد بشوند، انقلاب می‌شود

محمدرضا باهنر از چهره های سرشناس جناح راست حکومت اسلامی ایران در مصاحبه با ایلنا، ادامۀ حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد را "بهترین گزینه" برای آنان دانسته، زیرا، به ادعای محمدرضا باهنر در صورت آزادی و محاکمۀ میرحسین موسوی و مهدی کروبی در کشور انقلاب و حکم آنان سنگین و ای بسا اعدام می شود و اجرای چنین حکمی به گفتۀ محمدرضا باهنر از هر لحاظ به مصلحت نظام اسلامی ایران نیست.

محمدرضا باهنر، میرحسین موسوی و مهدی کروبی را صریحاً به رهبران اپوزیسیون نظام اسلامی ایران تشبیه کرده که به گفتۀ او هدف شان به همین دلیل انجام انقلاب در ایران است.

او مدعی شده است که اولاً در هیچ کجای دنیا اپوزیسیون اجازۀ فعالیت ندارد و ثانیا آزادی میرحسین موسوی و مهدی کروبی "مثل این می ماند که به کسی بگوییم تو اجازۀ انقلاب داری."

محمدرضا باهنر سپس حصر و زندان مخالفان را لازمۀ پیشگیری از وقوع انقلاب دانسته و با تشبیه حکومت اسلامی ایران با نظام پادشاهی گذشته افزوده است : همانطور که مخالفت با حکومت شاه حصر و زندان مخالفان را در پی داشت، مخالفت با نظام اسلامی ایران حصر و زندان رهبران اپوزیسیون به منظور پیشگیری از وقوع انقلاب را به دنبال دارد.

محمدرضا باهنر سپس ادعا کرده است که مهدی کروبی و میرحسین موسوی قصد دارند پس از آزادی از حصر علیه نظام اسلامی مستقر "هجمه راه بیاندازند و معلوم است که در این صورت نظام اسلامی ایران اجازه چنین کاری را به آنان نمی دهد."

رادیو فرانسه

bonyad-shahid400.jpg

پرونده‌ای که با سی هزار سند در دفتر رئیس مجلس خاک می‌‌خورد!

پشت‌پرده جدید یک پرونده

             نتیجه۱۱۰هزارساعت تحقیق‌وتفحص از بنیاد‌شهید چه‌شد؟

                                                             نماینده‌ها از ترس‌ردصلاحیت، امضا نکردند!

یکی از مهمترین کارهایی که در مجلس نهم صورت گرفت، تحقیق و تفحص از نهادهای اقتصادی وابسته به بنیاد شهید بود که به گفته اعضای کمیته تحقیق و تفحص، شامل هزاران برگ سند از تخلفات مالی رخ در این نهاد بوده است.

آفتاب‌‌نیوز: عدم ‌شفافیت مالی، وجود شایبه‌های مختلف در بخش‌های اقتصادی بنیاد و کشف اختلاس ۱۵میلیارد تومانی و همچنین حیف‌ومیل بیش از ۱۷۰میلیارد از دارایی‌های بانک دی در صرافی‌ها، از جمله دلایل پیگیری این طرح توسط نمایندگان مجلس نهم بوده است.

با این حال، پس از دو سال، کار تحقیق و تفحص از بنیاد شهید تمام شد، ولی ماحصل ۱۱۰ هزار ساعت کار مفید روی این پرونده و سی هزار برگ سند جمع آوری شده از این کار، اکنون در دفتر رئیس مجلس در حال خاک خوردن است.

امیر خجسته، رئیس کمیته تحقیق و تفحص تا کنون بارها اعلام کرده که دست های پشت پرده، مانع به نتیجه رسیدن این گزارش می شود.

وی در جایی نیز گفته است، گزارش این تحقیق و تفحص هرگز در مجلس تصویب نشده است و نمایندگان عضو کمیته بعد از مشخص شدن ابعاد مختلف تخلفات مالی در بنیاد و پس از پایان کار تحقیق و تفحص، دیگر حاضر به امضای آن نشده اند.

در همین ارتباط، یکی از نمایندگان امضا کننده تحقیق و تفحص از بنیاد شهید در گفت و گو با تابناک اظهار داشت: ما از جمله نمایندگانی بودیم که می خواستیم این کار انجام و مشخص شود در این سال ها آیا حقی از خانوداه شهدا و ایثارگران تضییع شده است یا نه؟!

رسول خضری در ادامه گفت: منطقه سردشت و پیرانشهر، یکی از جاهایی است که بیشترین مشکلات را در حوزه بنیاد شهید و ایثارگران دارد، چون در زمان جنگ، این منطقه جزو مناطقی بوده که جانباز شیمیایی بسیاری داشت.

وی گفت: ۲۹ سال از بمباران شیمیایی سردشت می گذرد و شمار مصدومان شیمیایی ما بیشتر از آماری است که در آن زمان اعلام شد. از سوی دیگر، چون این منطقه جزو مناطق جنگی بوده، مردم بسیاری پس از پایان جنگ روی مین رفته و جانباز شده اند؛ اما تا کنون به آنها رسیدگی نشده است؛ بنابراین، من جزو کسانی هستم که در این مورد حرفی برای گفتن دارم.

این نماینده مجلس همچنین افزود: اینکه گفته می شود چرا نماینده ها گزارش را در مجلس نهم امضا نکرده اند، شاید دلایل مختلفی داشته باشد. من این را که برخی ادعا می کنند که شاید نماینده ها تطمیع شده باشند، نه تأیید می کنم، نه تکذیب. البته شاید دلایل دیگری هم داشته باشد و نماینده ها از اسم بنیاد ترسیده باشند و برای اینکه رد صلاحیت نشوند این کار را نکرده اند.

خضری در پایان یادآور شد: به هر حال، باید عملکرد بنیاد شهید برای همه مشخص شود. اگر این کار تا چند روز آینده از سوی کسانی که این کار را دنبال نکنند، به نتیجه نرسد، شخصا تقاضای تحقیق و تفحص از بنیاد را خواهم داشت.

1854955400-2.jpg

شریک بابک زنجانی وارد می‌شود

«وعده به شرط آزادی» هم به سرنوشت پیچیده متهم نفتی اضافه می‌شود. زنجانی برای رهایی از حكمی كه او را بیش از دو سال و نیم در بازداشت موقت نگه داشته، دست به هر كاری می‌زند، بی‌نتیجه است.

به گزارش ایسنا، روزنامه «اعتماد» در ادامه می‌نویسد: گستره اموال بابک زنجانی از داخل ایران تا خارج از مرزهای كشور به طلبكاران منتقل می‌شود تا نخستین حلقه از زنجیره آزادسازی او را باز كند، اما بی‌مشتری ماندن و خیانت در امانت، امید او را به ناامیدی تبدیل می‌سازد تا زنجانی دست به دامان یكی از شركای تجاری خود شود.

موضوعی كه از مدت‌ها پیش رسول كوهپایه‌زاده بر آن تاكید داشته و عنوان می‌كرد كه شركای موكلش حاضرند به ایران بیایند و برای تودیع وثیقه برای آزادی زنجانی اعلام آمادگی كرده‌اند، گویی این روزها در حال تحقق است. این‌بار نام تاجیكستان هم در كنار نام تركیه و امارات قرار می‌گیرد اما با این تفاوت كه مرد تاجیكی حاضر است برای آزادی زنجانی مبلغ بدهی او را پرداخت كند.

«رستم» شریك تاجیكستانی متهم نفتی اگرچه وعده امیدواركننده‌ای به زنجانی می‌دهد اما آن را مشروط به صدور حكمی از سوی دستگاه قضایی می‌داند. او اعلام كرده حاضر است ضمانتنامه‌ای بانكی برای پرداخت بدهی شریكش صادر كند اما با این شرط كه به محض امضای ضمانتنامه، زنجانی از زندان آزاد شود.

شرط خارج از اراده شركت نفت

با گذشت چند هفته از انجام سفری از سوی وكیل متهم نفتی و نمایندگانی از سوی وزارت نفت و بانك مركزی به یكی از كشورهای خارجی، دیروز غلامرضا مهدوی مطالبی را در خصوص توافق انجام شده در این دیدارها عنوان كرد.

وكیل شركت نفت اظهار كرد: ما هم مطالبی در این خصوص شنیده‌ایم كه یكی از شركای تاجیكستانی بابك زنجانی به نام «رستم» گفته حاضر است از طریق بانك «كونلون» ضمانتنامه‌‌ای صادر كند كه بعد از یك سال قابل وصول می‌شود.

وی با بیان اینكه شریك خارجی بابك زنجانی شرطی برای شركت نفت گذاشته، اضافه كرد: این فرد شرط كرده به محض صدور ضمانتنامه بانكی و امضای آن، بابك زنجانی آزاد شود كه این موضوع از اختیار شركت ملی نفت خارج است و مرجع قضایی درباره آن تصمیم می‌گیرد.

وكیل شركت نفت در گفت‌وگو با تسنیم گفت: شركت نفت در این پرونده مالباخته است و اكنون نیز مطالبه مال از دست رفته را دارد. با تمام خوش‌بینی‌ها فكر نمی‌كنیم این كار شدنی باشد كه ضمانتنامه بانكی برای یك سال بعد بدهند و به محض صدور و امضا نیز زنجانی آزاد شود.

مهدوی ادامه داد: در عین حال ما به عنوان مالباخته از پرداخت بدهی زنجانی استقبال می‌كنیم و برایمان فرقی نمی‌كند این بدهی توسط چه كسی و از چه طریقی پرداخت شود اما باید توجه داشت كه برآورده كردن برخی شرط و شروط‌ها در اختیار ما نیست.

نتایج توافق باید محرمانه می‌ماند

اما اظهارات وكیل شركت نفت در حالی صورت می‌گیرد كه با وصف محرمانه بودن آن قراری بر افشای آن وجود نداشت. این موضوع را از نگرانی‌های رسول كوهپایه‌زاده می‌توان دریافت. وكیل زنجانی از وكلای شركت ملی نفت جهت رسانه‌ای كردن توافق محرمانه‌ای كه در جریان سفر هیاتی از شركت ملی نفت و بانك مركزی به یكی از كشورهای خارجی در راستای تلاش برای تسویه حساب‌ و پرداخت بدهی‌های بابك زنجانی صورت گرفته بود انتقاد كرد و گفت: به نظر می‌رسد كه در برخی این اراده وجود دارد كه اجازه ندهند این پرونده به سرانجام برسد.

كوهپایه‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینكه «براساس این صحبت‌ها به نتایج خوبی رسیدیم و یكی از بانك‌ها برای انجام امور مربوطه اعلام آمادگی كرد»، گفت: ‌بعد از بازگشت به تهران من گزارش مبسوطی را به مقامات مربوطه ارابه كردم. البته در تمام این نشست‌ها و مذاكرات چه به صورت مكتوب و شفاهی تاكید شد آنچه مطرح و توافق شده باید محرمانه بماند؛ چرا كه شركای خارجی و بانك‌های مربوطه كه قرار است در این فرآیند همكاری كنند دارای ملاحظات سیاسی، اقتصادی و امنیتی هستند.

وی افزود: در همین چارچوب بارها تاكید شد كه این گفت‌وگوها و توافقات صورت گرفته باید محرمانه بماند ولی در تاریخ دوم مردادماه مدیر امور حقوقی شركت ملی نفت مصاحبه‌ای را انجام داد و برخلاف توافق صورت گرفته قسمتی از این موضوع را رسانه‌ای كرد و نام برخی بانك‌ها و شركت‌هایی را كه در فرآیند این موضوع دخالت دارند، بیان كرد. در همان مقطع من به مقامات مسئول و مافوق ایشان در شركت ملی نفت این موضوع را اطلاع داده و تاكید كردم كه بیان این اطلاعات به روند كار و پیشبرد پرونده ضرر می‌رساند.

وكیل بابك زنجانی با بیان اینكه «در همان مقطع دوستان در شركت ملی نفت پذیرفتند كه در این ارتباط قصور شده و تاكید كردند كه دیگر چنین موضوعی تكرار نمی‌شود»، افزود: ولی متاسفانه باز هم امروز یكی دیگر از وكلای شركت ملی نفت ایران مصاحبه‌ای را با یكی از خبرگزاری‌های داخلی انجام داده و مطالبی را كه قرار بوده محرمانه باشد علنی كرده است.

شاید اراده‌ای برای به سرانجام نرسیدن پرونده وجود دارد

كوهپایه‌زاده با بیان اینكه من به عنوان وكیل بابك زنجانی و یك شهروند ایرانی كه دغدغه استیفای حقوق بیت‌المال را دارد معتقدم كه تكرار این موضوع نمی‌تواند صرفا یك اشتباه باشد، گفت: به نظر می‌رسد شاید اراده‌ای در برخی افراد وجود داشته باشد كه این موضوع به سرانجام نرسد.

وی با بیان اینكه «به عنوان یك فرد مطلع تاكید دارم كه اینگونه اقدامات به روند پرونده و استیفای حقوق بیت‌المال آسیب می‌رساند»، ادامه داد: من از مسوولان ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی و مراجع قضایی ذیربط درخواست دارم كه این موضوع را پیگیری كنند و اینكه چرا آنها مطلبی را كه قرار بوده محرمانه باشد افشا كرده‌اند؟ وكیل بابك زنجانی گفت: این افراد با بی‌درایتی محض مسائل محرمانه را افشا كرده‌اند و نتیجه آن جز ضرر و آسیب رساندن به روند پرونده چیز دیگری نخواهد بود.

139412281608471747372644-2.jpg

در پایان اردیبهشت سال جاری

حجم نقدینگی به ۱۰۳۸ هزار میلیارد تومان رسید

براساس جدیدترین آمار اقتصادی٬ حجم کل نقدینگی در پایان اردیبهشت‌ ماه ۱۰۳۸ هزار میلیارد تومان رسیده است.

این آمار روز یک‌شنبه (سوم امرداد) از سوی بانک مرکزی منتشر شده و نشان می‌دهد که حجم کل نقدینگی در پایان اردیبهشت‌ماه امسال رشد ۲۹.۷ درصدی نسبت به اردیبهشت ماه سال قبل داشته است.

رشد شبه‌پول در ۱۲ ماه منتهی به اردیبهشت ماه امسال ۳۲.۲ درصد و در دو ماهه اول امسال میزان رشد ۳.۴ درصد بوده است.

حجم شبه‌پول در پایان اردیبهشت بیش از ۹۱۰ هزارمیلیارد تومان محاسبه شده است.

همچنین حجم پول در دو ماهه امسال ۶.۷ درصد کاهش یافته٬ اما در ۱۲ ماه منتهی به اردیبهشت ۱۴.۸ درصد رشد نشان می‌دهد.

طبق گزارش بانک مرکزی، حجم کل پول در ماه مذکور به ۱۲۷ هزار و ۵۹۰ میلیارد تومان بالغ شده است.

حجم اسکناس مسکوک در اردیبهشت ماه ۳۱ هزار و ۸۳۰ میلیارد تومان برآورد شده که نسبت به اردیبهشت ماه سال قبل ۱۴.۸ درصد افزایش داشته است.

015815239_40300.jpg

تقابل آشکار نیروهای مسلح با دولت به بهانه کنسرت‌ها

چند روز پیش هیئت دولت در مصوبه‌ای نیروی انتظامی را از دخالت در صدور مجوز و روند برگزاری مراسم فرهنگی و هنری منع کرد. ظاهرا به دستور معاون ستاد کل نیروهای مسلح قرار است این مصوبه نادیده گرفته شود.

از ابتدای روی کار آمدن دولت یازدهم اختلال در برگزاری برخی برنامه‌های هنری و فرهنگی، از جمله لغو مجوز کنسرت‌ها توسط نیروی انتظامی جمهوری اسلامی (ناجا) به یکی از مسائل مناقشه‌برانگیز و تنش‌آفرین بدل شده است.

نیروی انتظامی دخالت خود در این امور را با آئین‌نامه‌ای توجیه می‌کند که در بهمن ۱۳۶۵ تصویب شده و اختیارات وسیعی برای اداره اماکن عمومی ناجا در نظر گرفته است.

هیئت وزیران دولت حسن روحانی ۱۳ تیر ماه امسال در نشستی این آئین‌نامه را به گونه‌ای اصلاح کرد که در صورت اجرایی شدن نیروهای انتظامی را موظف می‌کند "نظم و امنیت محل و مراسم را بدون دخالت در مجوز و محتوای برنامه و ویژگی مجریان تأمین کند".

اظهار بی‌خبری ناجا از آئین‌نامه جدید

مصوبه هیئت وزیران بیستم تیرماه به وسیله اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور به وزارت کشور و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ابلاغ شد.

دو روز بعد سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی ناجا در گفت‌وگو با خبرگزاری میزان، وابسته به قوه قضائیه از ابلاغ این مصوبه اظهار بی‌اطلاعی کرد.

او افزود: «نیروی انتظامی همچنان براساس مصوبه قبلی عمل می‌کند و قانونی مبنی بر حذف این نیرو در فرآیند اعطای مجوز برگزاری کنسرت ابلاغ نشده است.»

وزیران دولت یازدهم ماده ۲۰ آئین‌نامه اماکن عمومی را به این شرح اصلاح کرده‌اند: «صدور مجوز اجرای برنامه‌های فرهنگی، هنری از جمله اجرای صحنه‌ای موسیقی و تئا‌تر به عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.»

حداکثر دو کارت ورودی برای ناجا

مطابق آئین‌نامه جدید، برگزاری برنامه‌های فرهنگی تنها "جهت بررسی انتظامی و ترافیکی" به نیروی انتظامی اعلام می‌شود و ناجا موظف است ظرف ده روز نظر خود را اعلام کند.

همچنین متقاضیان برگزاری چنین مراسمی موظف هستند دست‌کم ۴۸ ساعت قبل از اجرای برنامه، ساعت و روز تشکیل مراسم و "صرفاً مشخصات پیشنهادکننده مراسم" را به مسئولان نیروی انتظامی اعلام کنند و دو کارت ورودی در اختیار آنها بگذارند.

ماده اصلاح شده آیین‌نامه اماکن، سه تبصره دارد که بر اساس یکی از آنها: «عدم ارایه پاسخ در مهلت ده روز مقرر از سوی نیروی انتظامی به منزله فقدان مشکل ترافیکی و انتظامی است و کنسرت موسیقی برگزار می‌شود.»

تبصره دیگری از این ماده مقرر کرده که اماکن عمومی دارای مجوز برگزاری مجالس جشن، عروسی، میهمانی و شب‌نشینی" نیازی به گرفتن مجوز دیگری از نیروی انتظامی ندارند.

رویاروی آشکار با دولت؟

با مصوبه هیئت وزیران، یورش نیروی انتظامی به مهمانی‌های خصوصی شهروندان بدون حکم قضائی مجاز نیست و نیروهای ناجا نمی‌توانند با گروه‌های بیش از دو نفر در محل برگزاری مراسم فرهنگی حضور یابند.

در سه سال گذشته نیروی انتظامی بارها در قالب گشت ارشاد و به بهانه اجرای قانون حجاب و عفاف در اجرای برخی برنامه‌های هنری و فرهنگی اخلال ایجاد کرده است.

از سوی دیگر مجوز برخی برنامه‌های فرهنگی از سوی دادستانی لغو شده که دولت برای مقابله با آن امکانات کمی در اختیار دارد. حدود یک هفته پس از رسانه‌ای شدن مصوبه هیئت وزیران، مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ابلاغیه‌ای خطاب به حسین اشتری، فرمانده نیروی انتظامی صادر کرده که مضمون آن می‌تواند به رویارویی آشکار با دولت تعبیر شود.

خبرگزاری تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران پنج‌شنبه، ۳۱ تیر گزارش داد که جزایری در این ابلاغیه تاکید کرده است: «مأموریت ناجا در برخورد با ناهنجاری‌های اخلاقی و رفتاری در برخی اماکن از جمله محل برگزاری کنسرت‌ها باید با جدیت انجام شود.»

در این گزارش به مسئله کنار گذاشتن ناجا از صدور مجوز اشاره‌ای نشده است. منابع خبری ایران چند روز پیش خبر دادند که وزارت ارشاد و اداره اماکن عمومی ناجا بر سر اصلاح آئین‌نامه یادشده و نحوه صدور مجوزها توافق کرده‌اند.

مبنای قانونی مصوبه و مخالفت ناجا

هنوز متن کامل این ابلاغیه از سوی ستاد کل نیروهای مسلح منتشر نشده و مشخص نیست که این ستاد بر چه اساس و با کدام بخش از مصوبه دولت حسن روحانی مخالفت می‌کند.

هیئت وزیران اصلاح آیین‌نامه اماکن عمومی را به پیشنهاد وزارت ارشاد و با استناد به اصل ۱۳۸ قانون اساسی جمهوری اسلامی تصویب کرده است.

این اصل مقرر کرده است: «علاوه‏ بر مواردی‏ كه‏ هیئت ‏وزیران‏ یا وزیری‏ مأمور تدوین‏ آئین‏نامه‏های‏ اجرایی‏ قوانین‏ می‏شود، هیئت‏ وزیران‏ حق‏ دارد برای‏ انجام‏ وظایف‏ اداری‏ و تأمین‏ اجرای‏ قوانین‏ و تنظیم‏ سازمان‌های‏ اداری‏ به‏ وضع تصویب‏نامه‏ و آئین‏نامه‏ بپردازد.»

آئین‌نامه‌های مصوب دولت نباید با متن و روح قوانین مخالف باشد و لازم است همزمان با ابلاغ برای اجرا به اطلاع رئیس مجلس نیز برسد "تا در صورتی‏ كه‏ آنها را بر خلاف‏ قوانین‏ بیابد با ذكر دلیل‏ برای‏ تجدیدنظر به‏ هیئت ‏وزیران‏ بفرستد".

رادیو المان

IMG15053996.jpg

استيضاح وزير كار

نخستين قرعه استيضاح در مجلس دهم به نام «علي ربيعي» وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي رقم خورد.

محمدعلي وكيلي، نماينده تهران به همراه تعدادي از نمايندگان در تكاپوي جمع‌آوري امضا براي طرح استيضاح اين وزير كابينه تدبير و اميد هستند. اگرچه اين استيضاح را نمايندگان اصلاح‌طلب مجلس كليد زده‌اند اما مستقل از فراكسيون اميد آن را دنبال مي‌كنند. اين استيضاح تا الان توانسته امضاي بيش از ٦٠نفر از نمايندگان را داشته باشد. با اين حال علي لاريجاني، رييس مجلس هنوز در جريان آن قرار ندارد و به گفته وكيلي پيگيري اين استيضاح از بدنه مجلس آغاز شده است. طرح استيضاح ربيعي پيش از آغاز ماجراي فيش‌هاي حقوقي كليد خورده اما اين ماجرا نيز روند پيگيري آن را تشديد كرده است. از اين رو محمدعلي وكيلي به «اعتماد» مي‌گويد براساس ارزيابي اجمالي كه از عملكرد وزرا داشتيم وزير تعاون، كار و رفاه اجتماعي به ترتيب ناكارآمدي و فشار اجتماعي در اولويت تغيير قرار گرفته است. طرح استيضاح ربيعي آنگونه كه از سخنان محمدعلي وكيلي نماينده تهران بر مي‌آيد دست كم چهار محور دارد. «كوتاهي در ارايه ساختار وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعي» ، «معطل گذاشتن بنگاه‌هاي اقتصادي از جمله شستا و به زيان رساندن اين بنگاه‌ها» ...

«عدم ارايه برنامه براي ادارات كل استان‌ها» و «وضعيت داخلي شركت‌هاي تامين اجتماعي» چهار محوري است كه تا اين لحظه طرح استيضاح بر مبناي آنها كليد خورده است. هرچند ممكن است در روزهاي آينده موارد ديگري به آنها افزوده شود. محمدعلي وكيلي در سخنانش تاكيد مي‌كند كه علي ربيعي در اداره وزارتخانه عريض و طويلي همچون وزارت تعاون كه در واقع سه وزارتخانه در يك وزارتخانه است، موفق نبوده است. به گزارش اعتماد، به گفته او «ربيعي در ارايه لايحه ساختار وزارتخانه ناتوان بود و مطالبه مجلس نهم را با وجود سه سال حضور در اين وزارتخانه معطل گذاشته است». اما تغييرات پي‌در‌پي در مديريت مهم‌ترين بنگاه اقتصادي كشور يعني «شستا» كه به بي‌ثباتي در وضع اين بنگاه بزرگ منجر شده است هم از ديگر دلايل نمايندگان براي استيضاح وزير كار است. وكيلي مي‌گويد: «اين بنگاهي كه مي‌توانست ابزار دست دولت در بخش درآمدها باشد و موتور محركه اقتصاد كشور به حساب بيايد عملا به يك بنگاه ورشكسته تبديل شده است و سوءمديريت در اين بنگاه كاملا محرز است». به گفته او صندوق‌هاي بازنشستگي و صندوق تامين اجتماعي نيز به دليل سوءمديريت دست كمي از وضعيت شستا ندارند و آنها هم در وضعيت ورشكستگي به سر مي‌برند. افزون بر اينها نداشتن خط مشي كاري در مجموعه ادارات كل كه منجر به روزمرگي و بلاتكليفي در اين ادارات شده از عوامل ديگري است كه نام ربيعي را به عنوان نخستين وزير در معرض استيضاح قرار داده است.

ربيعي قرباني فيش‌هاي حقوقي؟

بعد از شروع ماجراي فيش‌هاي حقوقي در فضاي مجازي تبعات انتشار فيش حقوقي ٣٧ ميليوني مديرعامل بانك رفاه دامان وزير رفاه را هم گرفت. خيلي‌ها در فضاي مجازي معتقد بودند ربيعي در انتصاب صدقي مديرعامل بركنار شده بانك رفاه نقش زيادي داشته است. اما آيا واقعا فيش‌هاي حقوقي بهانه‌اي براي استيضاح وزير رفاه است؟ وكيلي طراح استيضاح در پاسخ به «اعتماد» مي‌گويد: «ما معتقد هستيم در حوزه پرداختي‌هاي شستا هم «ميل» و هم «حيف» صورت گرفته است. حيف آنجايي است كه بنگاه به صورت مطلوب اداره نشده است بنابراين بنگاه متناسب با حجم سرمايه‌گذاري كه در آن شده سود ده نبوده و شركت‌هاي وابسته دچار زيان دهي بالا هستند. در عين حال ميزان پرداختي‌هايي كه به اعضاي هيات‌مديره‌ها و مديران اين شركت‌ها پرداخت شده مصداق «ميل» است. در موضوع فيش‌هاي حقوقي مواردي بوده‌اند كه مدير مربوطه «ميل» فراتر از قانون داشته اما بنگاه خودش را درست اداره كرده و به سوددهي رسانده است؛ چندصدميليون فراتر از قانون ميل داشته اما بنگاه را دچار چندصدهزار ميليارد زيان نكرده است. اما در مجموعه شستا و شركت‌هاي وابسته مواردي را داريم كه اينها مصداق بارز حيف و ميل هستند.»

نخستين استيضاح

با هدف تقويت دولت

اگر طرح استيضاح ربيعي به نتيجه برسد اين نخستين تجربه استيضاح براي نمايندگان مجلس دهم خواهد بود. به اين‌ترتيب مجلس دهم كه اصلاح‌طلبان و حاميان دولت در آن اكثريت را دارند به اين وعده خود كه در قبال دولت وظيفه نظارتي خود را از ياد نخواهند برد عمل مي‌كنند. اصلاح‌طلبان و حاميان دولت پيش از اين و در كارزار انتخاباتي گفته بودند كه اگر صاحب اكثريت مجلس شوند قرار نيست وكيل‌الدوله باشند و وظايف خود عمل خواهند كرد. به همين دليل اگرچه وكيلي در سخنانش اذعان مي‌كند كه «دولت روحاني قدم‌هاي بزرگي در سه سال گذشته برداشته و اقدامات ماندگاري داشته اما با اين همه هنوز هارموني در تركيب دولت وجود ندارد.»

به گفته او در كنار وزرايي مانند دكتر هاشمي، وزير بهداشت كه كارنامه غير قابل رقابتي دارند وزاريي هم داريم كه به دليل ضعف در مديريت و ناتواني در اداره وزارتخانه مربوطه كارنامه موفقي ندارند و ماموريت شان را متناسب با حجم انتظاراتي كه از دولت مي‌رود نتوانستند به درستي انجام دهند. وكيلي تاكيد مي‌كند «ما براي بالانس دولت و كابينه و ايجاد توازن در حركت دولت و جلوگيري از ظلم به بخش‌هاي آسيب‌پذير جامعه كه تحت پوشش اين وزارتخانه هستند اين تغيير را دنبال مي‌كنيم تا نيروهايي خلاق‌تر و چابك‌تر و جوان‌تر در راس اين وزارتخانه قرار بگيرند». به گفته او تغيير ربيعي در مسير تقويت دولت، و در مسير بهبود شرايط دولت است و تزريق روح جديدي به دولت در آستانه انتخابات خواهد بود.

مي‌خواهيم «ربيعي» به دست رييس‌جمهور تغيير كند

وكيلي به‌عنوان طراح استيضاح وزير كار اين را هم مي‌گويد با اين وجود كه تعداد امضاها براي استيضاح ايشان نصاب لازم را به دست آورده و حتي فراتر از نصاب امضاها فراهم شده است اما همچنان ترجيح ما اين است كه اين تغيير توسط خود دولت انجام شود. او مي‌گويد «ما نمي‌خواهيم به عنوان حاميان دولت شروع‌كننده استيضاح كابينه دولت باشيم. ترجيح ما اين است كه اين مطالبه به حق مردم را خود دكتر روحاني لبيك بگويد و از اين خواسته مجلس تمكين كند».

وكيلي درباره رايزني‌ها با دولت براي تغيير وزير در مسيري به غير از استيضاح نيز مي‌گويد: ‌روز گذشته در جلسه فراكسيون آقايان نوبخت و انصاري مهمان ما بودند. از طريق اين دو نفر پيام خودمان را به دكتر روحاني ارسال كرديم. منتظر هستيم ببينيم تصميم آقاي روحاني چيست. اگر از رايزني نااميد شويم حتما به وظيفه قانوني خودمان عمل خواهيم كرد. جمع‌بندي قطعي ما اين است كه آقاي ربيعي ناتوان است و ايشان با توجه به حجم وظايفي كه بر وزارتخانه تعاون، كار و رفاه اجتماعي تلنبار شده بايد تغيير كند.

چه وزير ديگر در صف استيضاح قرار دارند؟

وكيلي در سخنانش تاكيد مي‌كند كه نام «علي ربيعي» نخستين نام در ليست مورد نظر نمايندگان براي تغيير است اما آخرين آنها نيست و وزراي ديگري در اين ليست حضور دارند. اين ليست دنباله‌دار تغيير وزرا انعكاس همان انتظار تغيير و ترميم كابينه است كه در فضاي عمومي شكل گرفته است.

وكيلي مي‌گويد: «بعد از انتخابات مجلس دهم اين انتظار قوت بيشتري پيداكرد. چون افكار عمومي معتقد است تركيب كابينه بر اساس شرايط مجلس نهم شكل گرفته است و مجلس دهم اقتضاي متفاوتي دارد. بنابراين تغيير در درون كابينه به يك مطالبه عمومي تبديل شده است.» وقتي از او درباره نام وزراي بعدي در ليست تغيير مي‌پرسم پاسخ مي‌دهد «وزراي بعدي همان‌هايي هستند كه مدت‌هاست در فضاي عمومي جامعه مطالبه تغيير آنها مطرح است.»

Mohammad-kamfirouzi-sahamnews-e1467515561227-600x398.jpg

ثمره تجمیع قدرت و ثروت در نبود نظارت عمومی و قضایی، فقر، فساد و تبعیض است!

محمدعلی کام‌فیروزی دانشجوی دکتری حقوق جزای دانشگاه تهران در دیدار دانشجویان با رهبری گفت: «محدودیت‌های برخی مسئولین سابق نظام، مستندا به اصول ۳۰، ۳۶، ۳۷ و ۳۹ قانون اساسی، غیرقانونی است.»

به گزارش «سحام»، متن سخنان دانشجوی دکتری حقوق جزای دانشگاه تهران در دیدار دانشجویان با رهبری به شرح زیر می باشد:

خدای را سپاسگزارم که امروز این توفیق را نصیب من کرد که بتوانم به عنوان عضوی از خانواده انقلاب در محضر جنابعالی، نظرات خود را بیان نمایم.

آقای خامنه‌ای! بنده فرزند یکی از هزاران بسیجی‌ای هستم که در راستای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی، راهی جبهه‌های نبرد شدند و جان خود را تقدیم راه حق کردند تا به سهم خود نقشی در آبیاری شجره طیبه انقلاب ایفا کنند. ما از پدرانمان آموختیم که مردم و آرمانهای انقلاب، دو جزء جدانشدنی هویت‌ ما هستند. آموختیم که آنها رفتند تا مردم امنیت، استقلال، آزادی و عدالت را در سایه تفسیری از اسلام تجربه کنند که هرگز خود را در مقابل آزادی مردم و عدالت اجتماعی نمی‌یابد. اکنون به یمن پایمردی پدران ما و همرزمانشان، امنیت و استقلال کشور برقرار شده است. با این وجود من، به عنوان یکی از هزاران فرزند شهدای انقلاب و دفاع مقدس، در مسیر تداوم این راه، مخاطراتی می بینم که صمیمانه آنها را در دو محور با حضرتعالی طرح می‌کنم و امید دارم تاکیدات شما سبب ساز اصلاحی رو به خیر در عملکرد مسئولان و فضای عمومی مملکت شود.

۱- به عنوان عضو کوچکی از جامعه حقوقی کشور، این درس را از اساتید خود آموخته‌ام که «دفاع از حقوق افراد، لزوما به معنای دفاع از گفتار و رفتار ایشان نیست، اما ضرورتی انکار نشدنی است.» لذا وظیفه خود می‌دانم که نگرانی خود را از نقض برخی از حقوق مندرج در قانون اساسی بیان کنم؛ حقوقی مانند حق آزادی عقیده و بیان، برخورداری از شغل و مصونیت حقوق‏ اشخاص از هرگونه تعرض غیرقانونی، برابری تمام افراد ملت در مقابل قانون، مصونیت از تجسس، تأسیس و مشارکت آزادانه در احزاب‏، انجمن‏‌های‏ سیاسی‏ و صنفی‏، تشکیل‏ اجتماعات‏، برخورداری از آموزش رایگان و بهره مندی برابر از فرصت‌های آموزشی، حق انتخاب آزادانه وکیل، دفاع در برابر اتهامات، حق انتخاب کردن و انتخاب شدن آزادانه و حق برخورداری از دادرسی منصفانه. هم‌چنین نظام قانونی کشور ما بر اساس اصول مهمی مانند اصل برائت، اصل قانونی بودن جرم و مجازات، اصل ممنوعیت هتک حرمت و حیثیت تمامی اشخاص (ولو اینکه حتی محکوم شده باشند) و … پایه گزاری شده است.

امروز پس از گذشت ۳۷ سال از عمر افتخارآمیز نظام جمهوری اسلامی، تحدیدها و استثنائات و یا ارائه تفاسیر ناصواب از این اصول، در بعضی حوزه‌ها جای اصل و استثناء را عوض نموده است. برای نمونه بعضا انتقاد از وضعیت برخی نهادهای تحت نظر جنابعالی یا پرسش از برخی نظرات حضرتعالی منجر به برخورد با نشریات شده و مدیرمسئول و سردبیر و نویسنده را راهی راهروهای پرپیچ و خم دادسرا و دادگاه می‌کند. تحلیل علمی و کارشناسانه آسیب‌های اجتماعی، مصداق سیاه‌نمایی دانسته شده و منجر به برخورد با نشریات می‌گردد. برخی مقامات قضایی اختیار خود را آنچنان بالا می‌بینند که برخلاف اصل ۲۴ قانون اساسی، عملا در جایگاه قانونگزار نشسته و حقوق عمومی را تحدید و تضییق می‌کنند. یا به عنوان نمونه‌ای دیگر، اعمال محدودیت‌های روزافزون بر روند تأسیس و یا فعالیت برخی تشکل‌های دانشجویی با سلایق سیاسی-اجتماعی متفاوت و یا منتقد، شوراهای صنفی و کانون‌های فرهنگی- هنری و… در دانشگاه‌ها، آن هم با برچسب زنی‌های ناصواب، مخل حقوق اجتماعی دانشجویان و مانعی در مسیر اعتلای فرهنگی دانشگاه‌ها شده است. همین مسأله باعث شده که حتی جلسه حاضر نیز بازنمای همه تفکرات و سلایق حاضر در دانشگاه نباشد. لذا تدبیر راهکارهای قانونی و اجرایی برای تأمین حقوق مهمی همچون تأسیس و یا عضویت در تشکل‌ها و احزاب و گروه‌های با سلایق سیاسی- فرهنگی- اجتماعی متفاوت و یا تشکیل اجتماعات، امری ضروری به نظر می‌آید. برخوردهای انضباطی غیرقانونی و گاها حتی تهدیدهای نهادهای بیرون از دانشگاه در مقابل تجمعات صنفی و یا اعتراضات اجتماعی دانشجویان، در شأن یک جامعه قانون محور نیست؛ چه رسد به دانشگاه که باید مهد آزادی و آزاداندیشی باشد.

با تاسف فراوان باید گفت که تجربه نشان داده که بسیاری از اصول قانونی و حقوق اولیه شهروندی مانند اصل برائت و یا حق دفاع و یا انتخاب آزادانه وکیل و یا مصونیت از تجسس و …، به کرات در نهادهایی مانند کمیته‌های انضباطی و یا کمیته ناظر بر نشریات نقض می شوند. تصویب مقررات دست و پاگیر و استعلامات امنیتی بلاتوجیه برای اشتغال و یا آموزش در مقاطع تحصیلات تکمیلی و اعمال سیاست‌های تبعیض آمیز بومی گزینی و پولی کردن دانشگاه‌ها، از دیگر مصادیق تعرضات غیرقانونی به حقوق شهروندان است. محدودسازی حق انتخاب آزادانه ملت و هتک حرمت و حیثیت اشخاص در برخی تریبون‌های رسمی و یا رسانه ملی و دیگر رسانه‌ها، بدون ارائه فرصت پاسخگویی، مانند انتساب اکاذیب و اهانت به برخی چهره‌های سیاسی- اجتماعی و خصوصا پاره‌ای مسئولین سابق نظام که به دلیل محدودیت‌های غیرقانونی (مستندا به اصل ۲۰، ۳۶، ۳۷ و ۳۹ قانون اساسی) حتی امکان پاسخگویی ندارند، از دیگر مصادیق قابل بیان می باشد.

به طور خلاصه به نظر می‌رسد نسبت مفهوم «انقلابی‌گری» (که مورد تاکید حضرتعالی است) با حقوق اجتماعی و سیاسی منتقدین، برای عده‌ای مبهم باقی مانده است. فرمایشات مکرر جنابعالی در زمینه باز بودن باب نقد شما و نهادهای زیرمجموعه شما، ضرورت آزاداندیشی در دانشگاه‌ها، تحمل مخالفان، برافروخته نشدن و جدال احسن با آنها و پرهیز از برخورد امنیتی با دانشجویان توسط بخشی از مسئولین که خود را متصف به صفت انقلابی می‌دانند، شنیده اما رعایت نمی‌شود. اینجاست که زمینه‌ای برای خلط مفهوم مثبت انقلابی با مفهوم منفی تندروی ایجاد می شود. به نظر می رسد اگر توسط حضرتعالی خط مشی‌هایی در باب نحوه مواجهه با منتقدین برخی آرا و نظرات شما یا منتقدین نهادهای تحت نظر حضرتعالی در جامعه بیان گردد، زمینه پالایش بیشتر مفهوم انقلابی‌گری و گره خوردن آن با مفاهیم شریف دیگری مانند تحمل، مدارا، آزادیخواهی و به رسمیت شناختن حقوق و آزادی های منتقدین فراهم خواهد آمد.

۲- عدالت، به عنوان یکی از آرمان‌های انقلاب واژه مقدس و جامعی است که علاوه بر وجه اقتصادی، وجوه دیگر سیاسی- اجتماعی را نیز در بر می‌گیرد. البته ضرورت عدالت اقتصادی، امروز بیش از پیش احساس می شود. زیبنده نظام نیست که افکار عمومی شاهد اخبار فساد اقتصادی و فقدان شفافیت مالی در دستگاه‌های مختلف از یک‌سو و شلاق خوردن کارگران و تضییع حقوق مستضعفین از سوی دیگر باشد. ثمره تجمیع قدرت و ثروت در نبود نظارت عمومی و قضایی، فقر، فساد و تبعیض است! بدیهی است که در کمبود تشکل‌ها، احزاب، سازمان‌های مردم‌نهاد و رسانه‌های مستقل و منتقد چه در جامعه و چه در دانشگاه شاهد فساد سیستماتیک در کشور باشیم. لذا افزایش مفاسد اقتصادی، قطعا یکی از اثرات همین نگاه تک بعدی و کم توجهی به ضرورت بهره‌مندی عادلانه از حقوق سیاسی- اجتماعی پیش گفته می باشد.

و اما پایان عرایضم:

رهبر انقلاب! من سه ساله بودم که پدرم در عملیات کربلای ۵ در شلمچه شهید شدند و یقین دارم که اگر خدای ناکرده روزی هر قدرت خارجی، حتی گوشه چشمی به خاک ایران بیندازد، در دفاع از تمامیت ارضی و کیان نظام جمهوری اسلامی ذره‌ای تردید نمی‌کنم. من ضمن اعتقاد به دیدگاه‌های جنابعالی در عرصههایی مانند استکبار ستیزی یا عدالت اقتصادی، با برخی نظرات حضرتعالی در حوزه سیاست داخلی و یا عملکرد برخی نهادهای زیرمجموعه رهبری، اختلاف نظر دارم. برای ما که دلبسته انقلاب اسلامی هستیم، یکی از مهم‌ترین وجوه تمایز نظام در مقایسه با اسلام ارتجاعی حاکم در برخی کشورهای منطقه، در الگوی تعامل با منتقدین تبلور می یابد.

رهبر انقلاب!

من می‌دانم که هستند کسانی در جامعه که وضعیتی مشابه من دارند. اظهارنظر و انتقاد را هم امر به معروف و وظیفه خودشان می دانند. ولی متأسفانه این مسأله، مستمسکی برای برخی تنگ نظری‌ها و محدودیت‌ها و برخوردها در فضای سیاسی اجتماعی شده است.

آقای خامنه‌ای! خون پدر من روی این خاک ریخته شده! من نمی‌توانم این خاک را رها کنم. من نمی‌توانم بی تفاوت باشم. شما بفرمایید، از شما خواهش می کنم که بفرمایید شیوه تعامل با من و امثال من چگونه باید باشد؟

والسلام علیکم و رحمه الله

775799E1-D59D-4AC6-AAA6-B7F24DF5C982_w987_r1_s.jpg

رادیو فرانسه:

خامنه‌ای فیروزآبادی را از ریاست ستاد کل نیروهای مسلح برکنار کرد

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران و فرمانده کل نیروهای مسلح این کشور، حسن فیروزآبادی را از سمت ریاست ستاد کل نیروهای مسلح برکنار و محمدحسین باقری را به عنوان جانشین او منصوب کرد.

در حکم خامنه‌ای آمده که فیروزآبادی پس از این برکناری، به سمت "مشاورت عالی فرماندهی کلّ نیروهای مسلح" منصوب شده است.

همچنین در این حکم آمده که محمدحسین باقری در جنگ ایران و عراق حضور داشته و و پس از آن در ستاد کل و قرارگاه خاتم‌الانبیاء وابسته به سپاه پاسداران مشغول فعالیت بوده است.

IR400.jpg

دبیرکل حزب الله لبنان:

تا زمانی که ایران پول دارد ، ما هم پول و امکانات داریم

سیدحسن نصرالله تاکید کرد: سلاح ، پول و حقوق حزب الله از ایران می رسد و تا زمانی که ایران پول دارد ، ما هم پول و امکانات داریم و این پول به ما خواهد رسید اما مسیر آن از طریق بانک ها نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین به نقل از ایرنا، «سید حسن نصرالله » دبیرکل حزب الله لبنان با بیان اینکه « از ماه ها قبل یک تصمیم بسیار بزرگ منطقه ای و بین المللی اتخاذ شد تا هزاران عنصر مسلح از ترکیه وارد حلب سوریه شوند»، تاکید کرد که حزب الله برای مقابله با طرح آمریکائی ، سعودی و تکفیری در حلب باقی می ماند و مبارزه می کند.

سید حسن نصرالله که عصر جمعه در مراسم چهلمین روز شهادت « سید مصطفی بدرالدین» معروف به « ذوالفقار» از فرماندهان ارشد حزب الله سخن می گفت، با بیان اینکه مقاومت در حلب به موفقیت های بزرگی دست یافته است، خاطرنشان کرد: طرح ساقط کردن سوریه و ورود تروریست های تکفیری از لبنان به حمص برای سیطره بر دمشق و همچنین حمله از جنوب سوریه فروپاشیده است.

دبیرکل حزب الله که از طریق ویدئو کنفرانس سخن می گفت، تصریح کرد: امروز هزاران عنصر مسلح از سراسر جهان و با تابعیت ها مختلف به حلب آمده اند ومرزهای ترکیه همچنان بر روی آنها باز است.

وی دراین مراسم که « محمد فتحعلی » سفیر جمهوری اسلامی ایران در لبنان هم حضور داشت، با تاکید به اینکه « دفاع از حلب ، دفاع از بقیه سوریه ، دمشق، لبنان، عراق و اردن است که اخیرا بهای حمایت از عناصر مسلح را داد، می باشد»، اظهارداشت: ما باید در حلب باشیم و خواهیم بود.

دبیرکل حزب الله با بیان اینکه « حزب الله در میدان نبرد حلب 26 شهید ، یک اسیر و یک مفقود الاثر تقدیم کرده است»، تاکید کرد: جنگ حلب بزرگ است و عناصر مسلح با حمایت برخی طرف های منطقه و بین المللی عازم این منطقه شده اند و در مقابل آنها ارتش سوریه، حزب الله، ایران و دوستان دیگر صف آرائی کرده اند.

** قانون آمریکائی نمی تواند مانع حزب الله شود

دبیرکل حزب الله با بیان اینکه« قانون آمریکائی مجازات مالی حزب الله را رد می کنیم»، گفت که برخی رسانه های عربی و لبنانی ساده اندیش مدعی شده اند که حزب الله وارد بحران مالی شده است در حالی که این قانون آمریکائی هیچ تاثیری بر حزب الله ندارد.

وی تاکید کرد: سلاح ، پول و حقوق حزب الله از ایران می رسد و تا زمانی که ایران پول دارد ، ما هم پول و امکانات داریم و این پول به ما خواهد رسید اما مسیر آن از طریق بانک ها نخواهد بود.

400-47.jpg

سپاه پاسداران:

١٢ «تروریست نفوذی» در نزدیکی مرز عراق کشته شدند

به گزارش سایت خبری تسنیم، "١٢ تروریست" که قصد نفوذ به کشور را داشتند، در نزدیکی مرز عراق توسط نیروهای سپاه پاسداران کشته شدند. ٣ مأمور ایرانی نیز در در گیری‌ها به قتل رسیدند. دو روز قبل از این واقعه، ۵ نفر از نیروهای کرد پژاک در سردشت کشته شده بودند. از نظر سپاه پاسداران، آمریکا و عربستان سعودی محرکان اصلی مهاجمان هستند.

در اطلاعیۀ سپاه پاسداران آمده است که «در پی رخنه ٢ تیم تروریستی ضدانقلاب در روز گذشته (چهارشنبه ٢٧ خرداد/١٦ ژوئن) به منطقه مرزی "اشنویه"، برای ایجاد ناامنی و شرارت در داخل کشور»، نیروی زمینی سپاه آنها را متلاشی کرده و «١٢ نفر از تروریست‌ها را به هلاکت رساندند». در این اطلاعیه همچنین آمده است که ٣ تن از رزمندگان سپاه نیز کشته شده‌اند.

پیش از این، در روز دوشنبۀ گذشته (٢٤ خرداد)، یک گروه مسلح در منطقۀ سردشت آذربایجان غربی شناسایی و «منهدم» شده بود. به گفتۀ مسئولان سپاه در این عملیات پنج مهاجم که به سازمان "پژاک" تعلق داشتند، کشته شدند.

سردشت حدود صد کیلومتری جنوب "اشنویه" قرار دارد.

در همان روز دوشنبه ٢٤ خرداد، در استان سیستان و بلوچستان نیز درگیری‌هایی رخ داد که طی آن ۵ نفر از اعضای "جیش‌العدل" و یک مأمور پلیس کشته شدند.

سپاه پاسداران اعلام کرد، اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد آمریکا و عربستان سعودی «پشتیبانی وسیع مادی و تبلیغاتی از این تروریست‌ها، از جمله حزب منحله دموکرات داشته و این گروهک‌ها را به ورود به ایران و ایجاد ناامنی و خرابکاری بین مردم، وادار کرده است».

رادیو فرانسه

100831111708_khamenei_ahmadinejad22222-4.jpg

عضو کمیسیون اصل ٩٠ مجلس هشتم:

احمدی‌نژاد به پرونده‌های درجه یک وزارت اطلاعات دست پیدا کرده بود

فاضل موسوی، عضو کمیسیون اصل ٩٠ مجلس هشتم، از حاشیه امن رئیس سابق دولت خبر داد؛ او به خبرآنلاین گفته است بسیاری پیگیری پرونده‌های احمدی‌نژاد را به مصلحت نمی‌دانستند: «احمدی‌نژاد برخاسته از اصولگرایی بود و به همین دلیل برخی مصلحت نمی‌دانستند ایشان پاسخ‌گوی منتقدان باشند». او گفته است: «در آن دوره‌ای که احمدی‌نژاد وزیر اطلاعاتش را کنار گذاشت و خودش مسئولیت این وزارتخانه را بر عهده گرفت، توانست به اطلاعات درجه یک وزارت اطلاعات دست پیدا کند. بر همین اساس از بسیاری افراد که نقاط ضعفی داشتند، سوژه‌ای دارد».

آنچه این نماینده اسبق مجلس به آن اشاره کرده مربوط به هفت سال قبل است. درست در روزهای پر‌تنش بعد از انتخابات سال ٨٨ و درحالی‌که حدود یک هفته به روز تنفیذ و تحلیف احمدی‌نژاد برای آغاز‌به‌کار دولت دهم زمان باقی مانده بود، خبر برکنارشدن حجت‌الاسلام محسنی‌اژه‌ای از وزارت اطلاعات منتشر شد. محمود احمدی‌نژاد روز سوم مرداد، اژه‌ای را از وزارت اطلاعات برکنار کرد و تا اواسط شهریور که رأی اعتماد به کابینه دولت دهم به پایان رسید و مصلحی رسما وزارت اطلاعات را برعهده گرفت، خود احمدی‌نژاد به‌عنوان سرپرست، این وزارتخانه را اداره می‌کرد. نکته تأمل‌برانگيز اینکه وقتی دو سال بعد او خواست بعد از برکناری میرکاظمی، برای سه ماه به‌عنوان سرپرست، وزارت نفت را اداره کند، مجلس این کار را غیرقانونی دانست و اجازه چنین سرپرستی‌اي به او داده نشد؛ اما به‌هرحال احمدی‌نژاد یک بار در فاصله مرداد تا شهریور ٨٨ این نوع سرپرستی را در وزارت اطلاعات تجربه کرده بود.

این تجربه که به گفته سیدفاضل موسوی، برای احمدی‌نژاد غنائمی از جنس «پرونده‌های خاص» نیز به‌همراه داشته، آن‌قدر برای رئیس دولت دهم دلچسب بود که او باز هم سودای تکرار این تجربه را در سر می‌پروراند؛ همین سودا بود که او را به دخالت در تعیین معاونان وزارت اطلاعات و تصمیم به عزل وزیر کشاند و در نهایت مهم‌ترین چالش زندگی سیاسی‌اش را با نام «خانه نشینی ١١‌روزه» در اردیبهشت ٩٠ رقم زد. همان ماجرایی که به عزل وزیر سابق اطلاعات و بازگشت دوباره او به وزارت انجامید.

علاقه احمدی‌نژاد به وزارت اطلاعات

حیدر مصلحی، وزیر وقت اطلاعات، بعدا در گفت‌وگویی با فارس درباره ماجرای عزل خود و نقش مشايی در آن گفت: «روز یکشنبه‌ای که این اتفاق افتاد، نزدیک ظهر [احمدی‌نژاد] با من تماس گرفت و به من گفت «بیا کاری دارم»؛ من هم روز قبل از این تماس، یکی از افراد را جابه‌جا کرده بودم؛ کسی بود که دوستی و رفاقتی با آقای مشایی داشت. بالاخره پیش احمدی‌نژاد رفتم و او گفت «این‌طور نمی‌شود و ما هرچه گفتیم تو گوش نکردی و من تصمیم خود را گرفتم»، من هم گفتم تصمیمی را که گرفته‌‌اید عملی کنید، او به من گفت شما استعفا بده که من به او پاسخ دادم «من استعفا نخواهم داد، اگر شما به این نتیجه رسیده‌اید که من را عزل کنید، مرا برکنار کنید؛ چون اگر من استعفا دهم یعنی خودم پذیرفته‌ام که اشتباه کرده‌ام». این صحبت تمام شد و به دفتر اطلاع دادم که چنین قضیه‌ای بین ما اتفاق افتاده است و بعدازظهر هم جلسه دولت بود که به آن جلسه رفتم، در جلسه دولت یکی از زرنگی‌های احمدی‌نژاد این بود که اگر می‌خواست کاری کند می‌گذاشت برای آخر جلسه تا کسی اقدامی نکند؛ بنابراين آخر جلسه اعلام کرد بنده از این به بعد مشاور اطلاعاتی هستم، همه هاج‌و‌واج ماندند؛ آن زمان ایام فاطمیه بود و ما هم در منزل‌مان روضه داشتیم و من می‌خواستم سریع بروم که به روضه برسم؛ اما وقتی خواستم بروم دیدم از دفتر یک نفر کنار در ریاست‌جمهوری ایستاده و نامه‌ای را از طرف آقا آورده است، این بحث مطرح شده بود که به احمدی‌نژاد گفته بودند نباید این کار را انجام دهد و مرا عزل کند و بعد هم به من پیغام داده شد به سر کار خود برگردید و کار را تعطیل نکنید و بعد آقا مرقومه‌ای را برای من فرستادند که باید در محل کار خود حضور داشته باشید».

علیرضا زاکانی، دبیر کل جمعیت رهپویان انقلاب و نماینده سابق مجلس، در یکی از سرمقاله‌های هفته‌نامه پنجره در آن زمان نوشت: «سوم تا چهاردهم اردیبهشت امسال شاهد رخدادی بودیم که با ویژگی خاصی که داشت در تاریخ انقلاب اسلامی بی‎مانند بود. جناب آقای دکتر احمدی‎نژاد در اقدامی بی‎سابقه در اعتراض به حکم حکومتی مقام معظم رهبری برای ابقای وزیر اطلاعات، به منزل رفت و پس از ١١ روز خانه‎نشینی به محل کار خود بازگشت». زاکانی نوشته بود «تصمیم مصلحی وزیر وقت اطلاعات در برکناری یکی از مدیران خود باعث شد احمدی‌نژاد تصمیم به عزل وزیر خود بگیرد که مخالفت محرمانه کتبی و شفاهی رهبر فرزانه انقلاب، جهت مصلحت کشور با این عزل را در پی داشت و پس از مقاومت آقای احمدی‎نژاد، با دستور و حکم علنی معظم‎له وزیر اطلاعات ابقا شد». همان زمان افراد زیادی به ملاقات احمدی‌نژاد رفتند تا او را از قهر منصرف و به بازگشت ترغیب کنند. زاکانی دراين‌باره نوشته بود: «اخبار ملاقات اشخاص مختلف با ریاست‌جمهوری و سخنان صریح ایشان خطاب به چند نفر از ملاقات‎کنندگان با وی، حساسیت‎‎ها را بیشتر برانگیخت و اظهارات‎شان در داشتن ۳۵‌ میلیون رأی و اهتمام‎شان در مقاومت در برابر انجام این حکم حکومتی به سبب صیانت از جایگاه رئیس‌جمهوری! عمق القائات نادرست و خطرناک را به ظهور رساند...».

شرق

47.jpg

انتشار عکس‌های بی‌حجاب زنان، زاینده‌رود را خشک کرده است

امام جمعه اصفهان، انتشار «تصاویر بی‌حجاب» زنان را عامل خشک شدن «زاینده‌رود» دانست و گفت: با ادامه این کار، بالادست این رودخانه نیز خشک خواهد شد.

به گزارش ایسنا، آیت‌الله یوسف طباطبائی‌نژاد در نمازجمعه ۲۰ خرداد اصفهان، همچنین از مردم و نیرو‌های به گفته او حزب‌الله به خاطر بی‌اعتنایی به مساله «سگ‌گردانی» در جامعه انتقاد کرد و گفت: "چرا شما نسبت به راننده زن بدحجاب حساسیت نشان نمی‌دهید؟ اگر می‌ترسید حزب‌ا‌لله نیستید."

امام جمعه اصفهان همچنین خطاب به شرکت مخابرات گفت: "اگر بی‌حجاب‌هایی که با سفره ماه رمضان عکس می‌گیرند را دستگیر نکنید، خیانت‌کارید."

آیت الله علی خامنه‌ای رهبر ایران نیز روز شانزدهم خرداد،نهادهای فرهنگی ایران را به بی‌توجهی و سهل‌انگاری متهم کرد و گفت: "در موضوع فرهنگی نوعی ولنگاری و بی‌اهتمامی در دستگاه‌های فرهنگی به چشم می‌خورد."

اسپوتنیک

AboAtash.jpg

تجمع جوانان در پارک آب و آتش توسط ماموران «به خشونت کشیده شد»

ساعتی قبل تجمع جوانان و نوجوانان در پارک «آب و آتش» تهران توسط ماموران انتظامی و امنیتی به خشونت کشیده شد.

این تجمع پس از فراخوان این جوانان در شبکه‌های اجتماعی برپا شده بود.

روز چهارشنبه ۱۹ خردادماه ۱۳۹۵ نیز تجمع جوانان و نوجوانان در پاساژ کوروش واقع در بزرگراه ستاری تهران، به دلایل نامشخص توسط ماموران انتظامی و امنیتی به خشونت کشیده شد.

بر اساس گزارش منابع خبری از تهران، در پی حمله مامورین به این تجمع، شعارهای تندی از سوی تجمع کنندگان علیه جمهوری اسلامی و ماموران مهاجم سر داده‌ شده است.

هنوز گزارشی از بازداشت یا ضرب و شتم این نوجوانان در تجمع ساعتی قبل مخابره نشده است.

ماموران امنیتی و انتظامی در ایران از تجمعاتی که در شبکه‌های اجتماعی سازماندهی می‌شود هراس دارند و سعی می‌کنند از برگزاری هر تجمع کوچک انسانی جلوگیری کنند.

بر اساس اطلاع خبرنگار «آمدنیوز»، قرار است هفته آینده جوانان و نوجوانان تجمعاتی را در شهرهای ساری، رشت، کرج، شیراز، تهران و تبریز با عنوان «میتینگ تابستانه جوانان» برگزار کنند.

«شهروند» درباره تجمع نوجوانان و جوانان در پپاساژ کوروش نوشته است: «ماجرا از چند کانال تلگرامی و هشتگ #میتینگ_کوروش در اینستاگرام شروع شد؛ کانال‌هایی که معروف‌ترین‌شان، کانالی است با ٢٢‌هزار عضو که به‌طور اختصاصی برای «میتینگ‌های» نوجوانان تهرانی ایجاد شده و به صورت هفتگی از آنها دعوت می‌کند تا در دورهمی‌های نقاط مختلف تهران شرکت کنند؛ آخرین دعوت هم برمی‌گردد به چند روز پیش، وقتی در این کانال و چندین صفحه در اینستاگرام، تبلیغات زیادی برای آمدن دانش‌آموزان تهرانی به مجتمع کوروش انجام و از آنها خواسته شد که برای جشن گرفتن تمام شدن امتحانات و آمادگی شروع تعطیلات تابستانی به این مجتمع بیایند و بعد از آن صفحه‌های مختلفی در اینستاگرام با هشتگ‌هایی مانند «شاخا، پرنسا و پلنگای اینستا» این قرار ملاقات را به فالوئرهای‌شان یادآوری کردند.»

خبرگزاری بسیج این تجمع را «میتینگ هنجارشکنانه آب‌بازی مختلط» دانسته و دراین‌باره نوشته است: «یک نفر به اتهام فراخوان دادن برای این آب بازی دستگیر شد. قرار این آب بازی هم در شبکه‌های اجتماعی گذاشته شده بود. عصر دوشنبه ۱۷ خرداد، با وجود دستگیری عامل فراخوان میتینگ آب بازی در کرج، عده‌ای از جوانان با حضور در بوستان ایران زمین، تصمیم به تجمع و انجام آب بازی مختلط داشتند و براساس فراخوان این میتینگ در شبکه‌های اجتماعی (اینستاگرام، فیسبوک و … )، بنا بود همایش آب بازی مختلط در ساعت ۱۸ برگزار شود که با حضور به موقع پلیس استان البرز و شهرستان کرج نافرجام ماند.‌ سال گذشته هم در نخستین روز از ماه مبارک رمضان، نمایش هنجارشکنانه آب بازی مختلط و روزه‌خواری در ملأ عام با حضور عده‌ای از جوانان زیر ۲۰‌سال در بوستان ایران زمین کرج و بوستان تندرستی فردیس شکل گرفت.»

قرار مجازی، واکنش‌های مجازی

قرار ملاقات چند هزار نفره نوجوانان تهرانی در روز سه‌شنبه اما در دو روز گذشته باعث واکنش‌ها و بحث و نظرهای زیادی میان کاربران شبکه‌های اجتماعی شده است؛ آنها حالا با هشتگ میتینگ، کوروش و دهه هشتاد، عکس‌ها و فیلم‌های نوجوانانی را دست به دست می‌کنند که با ظاهر متفاوت برای دیدن و آشنا شدن با هم سن و سال‌هایشان به خیابان آمده‌اند و چندنفرشان با هم مشاجره می‌کنند و حتی همدیگر را کتک می‌زنند. در دو روز گذشته نظرات زیادی دراین‌باره در شبکه‌های اجتماعی نوشته شده و بحث‌های زیادی درباره این موضوع شکل گرفته است. مثلا «امیر» دراین‌باره در اینستاگرام نوشته است: «الان اگه این میتینگ تو ژاپن بود ازش برق تولید می‌کردن. تفاوت نسل‌ها در تفریح برمی‌گرده به توسعه و وضع اقتصادی جامعه. دهه شصت سینما، دهه هفتاد پارک و دهه هشتاد و نود مراکز خرید و پاساژ.»

کاربری با نام «هاکلبری فین» هم دراین‌باره نوشته: «دیشب همه داشتن از توانایی دهه هشتادی‌ها می‌گفتن تو برگزاری میتینگ، ویدیوی دعوای دخترا تو میتینگ رو کجای دلم بزارم، پسرا هم دست می‌زنن.» «مریم» هم در توییتر در این‌باره نوشته است: «دهه شصتیا ناراحت نشن اما اسمتون رو گذاشتین نسل سوخته و همه دهه‌هارو مسخره کردین.»

کاربر دیگری هم دراین‌باره این نظر را داشته است: «دهه هشتادیا قرار آب بازی و پاساژگردی میزارن، دهه هفتادیا دارن بچه‌داری میکنن، ما دهه شصتیام مجرد داریم ول می‌گردیم.» بعضی کاربران هم از ترافیک شدید روز سه‌شنبه در بزرگراه ستاری انتقاد کرده‌اند: «پنج تا بلیت سینما داشتیم واسه امشب کوروش، برای این شلوغی‌ها کنسل شد.»

«رضا» هم در توییترش نوشته: «شناخت من از دهه هفتادی‌ها با این جمله بود: آخه به ما چیکار دارن. نسلی که دوست داره شاد باشه. دهه ۷۰‌ها و ۸۰‌ها به درستی از زندگی دهه شصتی‌ها درس گرفتند که باید زندگی خودشون رو بکنند و نباید دغدغه کشور و جامعه داشته باشند.»

سحام

3400-5.jpg

روزنامه عکاظ: 

دعای کمیل و برائت از مشرکین مانع حضور ایرانیان در حج شد!

روزنامه عربستانی عکاظ مدعی شد که پافشاری ایران برای خواندن دعای کمیل و اجرای مراسم اعلام برائت مانع حضور ایرانیان در مراسم حج امسال شد.

به گزارش روزنامه عربستانی عکاظ مدعی شد که اصرار ایران بر خواندن دعای کمیل و اجرای مراسم اعلام برائت از مشرکین توسط ایرانی ها عامل عدم توافق میان عربستان و ایران در خصوص اعزام حاجیان ایرانی به این مراسم بوده است.

بر اساس این گزارش این روزنامه مدعی شده است: اصرار ایران بر انجام اینگونه اقدامات در مراسم حج موجب خارج شدن این مراسم از حالت عبادی و مذهبی آن می شود و این اقدام در راستای سیاسی کردن حج صورت می گیرد؛ زیرا هدف از آن گردآوری و تهییج است و بدین طریق به سلامت حجاج آسیب وارد می شود!

عکاظ در ادامه در رابطه با دعای کمیل نیز با طرح ادعاهایی در اصل آن تشکیک ایجاد کرده و آن را زیر سوال برده است و بیان می کند: خواندن این دعا در حین مراسم حج موجب اخلال در رفت و آمد حاجیان و خارج شدن از حالت عبادی به سمت سیاسی می شود. به علاوه سر دادن اینگونه شعارها در مراسم اعلام برائت منجر به ایجاد خطر و ضرر برای مسلمانان حاضر در مراسم حج که دارای مذاهب مختلفی هستند، می گردد.

شایان ذکر است ادعاهای روزنامه عکاظ در حالی مطرح می شود که سازمان حج و زیارت ایران روز یکشنبه درباره حج تمتع امسال بیانیه ای صادر کرد که در آن تصریح شده است: با عنایت به از دست دادن زمان برای برنامه ریزی و تدارکات امور حجاج ایرانی و عدم تأمین مطالبات به حق جمهوری اسلامی اعلام می شود که به دلیل استمرار کارشکنی های دولت سعودی زائرین عزیز جمهوری اسلامی ایران از حضور در مراسم حج تمتع سال جاری محروم می شوند و مسئولیت آن بر عهده دولت عربستان سعودی است.

مهر،

2338400.jpg

راه‌اندازی مسیر ترانزیتی جدید "خلیج ‌فارس-اروپا"

معاون شرکت راه آهن با اشاره به مسیر جدید ترانزیتی با محوریت ایران، گفت: این مسیر از بندرعباس به دریای سیاه و سپس به اروپا متصل می‌شود.

حسین عاشوری در نشستی خبری با اشاره به اینکه مسیر کریدورهای ترانزیتی ریلی در حال گسترش است، گفت: بارهای ترانزیتی که از ایران به اروپا می رود از آسیای میانه به خلیج فارس در کریدور شمال-جنوب و در مسیر سرخس-بندرعباس جابه‌جا می‌شوند.

وی با بیان اینکه ترانزیت ریلی به پاکستان را آغاز کرده‌ایم و کالاها‌ از ترکمنستان و ازبکستان به میرجاوه حمل می‌شوند، افزود: کالاها از این مسیر به داخل پاکستان حمل می شوند ضمن آنکه از گذشته مرز رازی، مرز تبادل کالا بین ایران و اروپا بود.

معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت شرکت راه‌آهن به تنش‌های اخیر بین ترکیه و روسیه اشاره کرد و اظهار داشت: ‌مسیر ریلی ترانزیتی جدیدی به اروپا ‌از سوی کشورهای منطقه پیشنهاد شد تا کالا از طریق خلیج فارس و دریای سیاه به اروپا برسد. در این راستا ۳ کشور ایران، گرجستان و جمهوری آذربایجان در جلساتی به راه‌اندازی مسیر جدید ریلی‌ ترانزیتی از خلیج فارس تا اروپا پرداختند که کالا از طریق خلیج فارس و با راه‌آهن به کشورهای آذربایجان و گرجستان حمل می‌شود.

وی با بیان اینکه کالا از طریق بنادر توپی و باتومی به دریای سیاه رسیده و آنجا از طریق کشتی به سمت بنادر کشورهای رومانی و بلغارستان و سپس‌ اروپا جابه‌جا می‌شود، گفت: دو بندر باتومی و توپی در شرق دریای سیاه و مقابل آنها بنادر رومانی و بلغارستان در غرب دریای سیاه قرار دارند.

معاون شرکت راه آهن با اشاره به اینکه در این جلسات مقرر شد به جای استفاده از مسیر ریلی فعلی (عبور از ترکیه)، از این مسیر جدید استفاده کنیم که مدت زمان سیر را هم از ۴۵ روز به حدود ۲۲ تا ۲۳ روز کاهش می‌دهد، گفت: در این مسیر کالا از هر کارخانه اروپایی به بنادر بلغارستان و رومانی منتقل می‌شود و پس از آن بوسیله کشتی به شرق دریای سیاه و بنادر باتومی و توپی می‌رسد و سپس از طریق ریل به آستارای آذربایجان و به رشت، قزوین، تهران، سیرجان و بندرعباس منتقل خواهد شد.

عاشوری با اعلام اینکه البته در این مسیر چون هنوز خط‌آهن رشت تا آستارا تکمیل نشده است بخشی از جابه‌جایی کالا از طریق ناوگان جاده‌ای انجام می‌شود که هماهنگی آن بر عهده راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران خواهد بود، افزود: در مسیر برگشت این خط‌آهن نیز، کالا از هند به بندرعباس منتقل شده و سپس از طریق خط‌آهن تا قزوین آمده و از آنجا با کامیون به آستارا می رسد.

وی ادامه داد: سپس از طریق خط‌آهن به بنادر باتومی و توپی منتقل شده و پس از آن با کشتی به بلغارستان و رومانی می‌رود که نماد کاملی از حمل و نقل ترکیبی خواهد بود.

معاون شرکت راه‌آهن به توافقات با سازمان بنادر و دریانوردی و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد و افزود: از بندر بمبئی تا بندر توپی گرجستان، توافقاتی برای تعرفه و زمان‌سیر انجام شده است البته در قسمتی از مسیر همانگونه که اعلام شد از خط‌آهن‌ رشت تا آستارا تکمیل نشده است که با‌ راه‌اندازی کریدور جدید ترانزیتی بندرعباس-اروپا، خط‌آهن رشت-انزلی-آستارا‌ نیز در اولویت دولت قرار می‌گیرد.

عاشوری با اعلام اینکه در فضای ناامنی هزینه بیمه و حمل کالا افزایش می‌یابد و صاحبان کالا در شرایط رکود اقتصادی دنیا و کاهش قیمت مواد اولیه، به دنبال جابه‌جایی کالا با ارزان‌ترین نرخ ممکن هستند، اظهار داشت: راه‌اندازی کریدور دوم ترانزیتی ریلی از بندرعباس تا روسیه بیان کرد: جلساتی با راه‌آهن روسیه و آذربایجان هم برگزار کردیم تا در بخشی از کریدور ریلی ترانزیتی جدید قطار از مسیری‌ که دو شاخه می‌شود به مسکو و فنلاند برود.

وی با اشاره به اینکه در این مسیر هم توافقات تعرفه و زمان انجام شده است، گفت: البته قرار است قطار آزمایشی برای این مسیر طی هماهنگی روسیه انجام شود که کالا به راحتی بتواند از هند به بندرعباس و سپس مسکو منتقل شود.

معاون بهره‌برداری و سیر و حرکت راه‌آهن با بیان اینکه از سمت غرب دریای خزر تبادلات ریلی ضعیف بود که با راه‌اندازی این سیستم حمل و نقل ترکیبی، مسیر جدی‌تری در بخش ترانزیت ریلی ایجاد می‌شود، گفت: این کریدور جدید رقیب جدی ندارد و حجم تبادل کالای هند با روسیه قابل توجه است و فعلاً از طریق دریایی این تبادلات انجام می‌شود که با راه‌‌اندازی این مسیر، جابه‌جایی کالا به سمت ریل سوق می‌یابد.

عاشوری با اشاره به اینکه پس از راه‌اندازی مسیر ریلی ‌چین به ایران که طی توافق با ۳ کشور ایران-ترکمنستان و قزاقستان انجام شد، اظهار داشت: قطار آزمایشی موفق شد مسیر ۱۰ هزار و ۴۰۰ کیلومتری چین تا ایران را ۱۴ روزه طی کند.

وی با اشاره به اینکه برای استفاده بیشتر این قطار، جلسه‌ای در شهر ایبوی چین برای تجار قزاق، ترکمن و ایرانی برگزار خواهد شد تا مشکلات صاحبان کالا در این مسیر را بررسی کنیم و زمان اعزام، قطار را از ماهی یکبار به دو هفته یکبار کاهش دهیم، افزود: شهر ایبو شهر فروشگاهی و عمده‌فروشی کشور چین است و یک میلیون متر مربع فضای سوله و فروشگاهی دارد و عمده صادرات کالا را به اروپا، آمریکا و آسیای میانه انجام می‌دهد ضمن آنکه ۴۰۰ شرکت ایرانی در این شهر دفتر ثبت شده دارند.

معاون بهره‌برداری و سیر‌‌و‌حرکت راه‌آهن ادامه داد: در راستای اینکه از کشور ایران هم حجم بالای صادرات سنگ تزئینی و مواد معدنی به کشور چین داریم جلسه‌ای با حضور تجار کشورهای مسیر قطار چین-تهران برگزار خواهد شد تا در کنار اینکه کالاها از چین به ایران منتقل می‌شود، از داخل ایران و کشورهای مسیر هم صادرات کالا به چین از طریق این قطار انجام شود.

عاشوری با یان اینکه با صادرکنندگان ایرانی هم مذاکره داشتیم تا از این قطار برای حمل بار صادراتی استفاده کنند، گفت: ضمن آنکه کالاهایی مانند پودر آلومینیم‌ به تاجیکستان، مصالح ساختمانی به تاجیکستان و ازبکستان و محصولات پلاستیکی به اغلب کشورهای منطقه صادر می‌کنیم.

وی به برگزاری جلسات با اعضای اتاق بازرگانی ایران و تهران اشاره کرد و گفت: برای جذب کالای عمده جلساتی داشتیم تا تخفیفات ویژه به کالاهای صادراتی بدهند، به عنوان مثال در سیمان ۴۰ درصد تخفیف صادراتی داریم و هر کالایی که از مرز اینچه‌برون صادر شود تا ۵۰ درصد تخفیف صادراتی برای آن در نظرگرفته می شود ضمن آنکه از راه‌آهن‌های مسیر برای این کالای صادراتی تخفیف می‌گیریم.

معاون شرکت راه آهن با اعلام اینکه حمل ترانزیتی کالا در ۲ ماه اخیر نسبت به سال گذشته رشد نداشته است، گفت: کاهش ترانزیت در این بخش به دلیل کاهش حمل گوگرد است زیرا قیمت آن افت داشته است. اما در ۲ ماه اخیر رشد ۱۰۰ درصدی در ترانزیت کالاهای صادراتی داشته‌ایم.

اسپوتنیک

rudal-s300-milik-400.jpg

در حضور رئیس‌جمهور و فرماندهان نظامی؛ اس300 رونمایی شد

در رژه امروز ارتش در جوار حرم حضرت امام خمینی سامانه پدافند هوایی اس300 از مقابل جایگاه ویژه عبور کرد. روسیه پس از رفع تحریم‌های سازمان ملل علیه کشورمان، قرارداد اس300 را در دستور کار قرار داد و پس از تجدید و اصلاح این قرارداد، سامانه اس300 وارد کشور شد.

این قرارداد در سال ۲۰۰۷ به ارزش ۸۰۰ میلیون دلار برای فروش ۵ سیستم اس-۳۰۰ از سوی روسیه به ایران به امضاء رسیده بود که بدون تحویل هیچگونه موشکی از سوی روس‌ها فسخ شد و دمیتری مدودف رئیس‌جمهور روسیه در سال ۲۰۱۰ در راستای اجرای قطعنامه ۱۹۲۹ شورای امنیت دستوری را صادر کرد که به موجب آن فروش هرگونه موشک و جنگ‌افزارهای دیگری چون تانک‌های جنگی، خودروهای زرهی، ادوات توپخانه‌ای کالیبر بالا، کشتی‌ها و هواپیما و هلیکوپترهای نظامی به ایران ممنوع شده‌بود پس روی کار آمدن دولت حسن روحانی و دستیابی ایران به توافق هسته‌ای روسیه تصمیم گرفت سامانه دفاعی اس 300 را به ایران تحویل دهد.

اس 300 سامانه موشکی سطح‌ به ‌هوای دوربرد و خودکششی با قابلیت استفاده در تمامی ارتفاع‌هاست و در واقع نوع تکمیلی سامانه پدافندی ارتفاع بالای S200 به شمار می‌رود.

این سامانه اواخر دهه 1970 توسط شرکت همکاری‌های صنعتی آلماز برای نیروی دفاع هوایی شوروی ساخته شد و مدل‌های مختلف این موشک در سازمان ناتو با نام‌های سام 10، سام 12 و سام 20 شناخته می‌شوند.

اولین مدل این موشک با نام S300 پی برای نخستین بار در سال 1979 در شوروی عملیاتی شد، هرچند تکامل آن از سال 1969 به منظور ساخت موشک سطح به هوایی با برد 75 کیلومتر که هم در نیروی زمینی و هم در نیروی دریایی استفاده شود، آغاز شده بود.

این موشک در ابتدا برای رهگیری هواپیماها و موشک‌های کروز ساخته شده و بعدها توانایی رهگیری موشک‌های بالیستیک نیز به آن افزوده شد.

S-300PMU یکی از مرگبارترین موشکهای زمین به هوای قابل استفاده در تمامی ارتفاع‌ها به شمار می‌رود که توانایی پیگیری همزمان 100 هدف و درگیری با 12 هدف را دارد.

زمان آماده‌سازی آن حدود 5 دقیقه ‌است و موشکهای آن از نوع انبار شونده ‌است که مانند مهمات معمولی نیاز به هیچگونه نگهداری در مدت عمر مفید خود ندارند.

این سامانه پیشرفته موشکی میتواند تمامی اهداف هوایی مدرن را نابود کند، میتواند هواپیماها، موشک های بالدار و هم دستگاه های پرنده بدون خلبان را نابود کند.واحد شمارش این سیستم گردان میباشد ، هر گردان شامل 4 سیستم و هر سیستم 3 لانچر دارد و هر لانچر قادر است 4 موشک شلیک کند. هر سیستم میتواند به 6 هدف به صورت همزمان حمله کند. برد موشک ها 150 کیلومتر است.هر پرتابگر (Luancer) تعداد 4 موشك NGE را كه داراي برد 150 كيلومتر است حمل مي‌كند. هر سيستم کامل شامل سه پرتابگر و قادر است كه شش هدف را به طور همزمان نشانه بگيرد و 12 موشك را به سمت آن‌ها پرتاب كند. اين سيستم پس از تغيير مكان و پر كردن مهمات مي‌تواند به سرعت براي دفع تكرار حمله دوباره مستقر شود.بايد به ياد داشته باشید كه سامانه موشکی S-300 خود نيازمند حفاظت هستند و براي اين منظور مي‌تواند از موشك‌هاي زمين به هواي Tor-M1 و موشك‌هاي Fm-80 به همراه S-300 استفاده كند. اين موشك‌هاي كوتاه برد مي‌توانند يك سيستم دفاع هوايي كارآمد را براي حفاظت از تاسيسات فراهم كند. به اين ترتيب S-300 مي‌تواند به عنوان سلاحي براي منهدم كردن اهداف پيشرفته در فواصل دور عمل كند.سيستم پدافند زمين به هواي S-300 همواره براي آمريكا و متحدانش يك دردسر بوده است.

سیستم اس-300 یکی از پیشرفته‌ترین موشک‌های ضد هوایی در جهان محسوب می‌شود که قادر به ردیابی همزمان 100 هدف در آسمان و هدف گرفتن هواپیماها و موشک‌ها در شعاع بهینه 120 کیلومتری (شعاع اسمی 150 کیلومتری) است. با آن که ارتش‌های اسرائیل، آمریکا و روسیه پدافندهای پیشرفته‌تری از s-300 (نظیر S-400 یا سیستم‌های مشابه غربی) را در اختیار دارند، اما قابلیت‌ها و توان همین سیستم نیز به حدی بالاست که توان پدافندی در مقابل حملات احتمالی را به میران قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد.«اس – 300» یکی از پیچیده ترین و پیشرفته ترین سامانه های ضدموشکی در جهان محسوب می شود. این سامانه شامل یک پرتابگر موشک سیار است که هر سه تا پنج ثانیه قادر به پرتاب یک موشک است. این موشک می تواند در ارتفاع حداکثر 30 کیلومتری و برد 150 کیلومتری به یک هواپیما اصابت و آن را منهدم کند.

آفتاب

635548342097911895400.jpg

مجلس با وجود مخالفت دولت تصویب کرد

حذف سه دهک از دریافت یارانه نقدی

نمایندگان مجلس با وجود مخالفت دولت مقرر کردند که سه دهک بالای جامعه از دریافت یارانه نقدی حذف شوند.

نمایندگان در نشست علنی صبح روز (سه‌شنبه، 24 فروردین) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش درآمدی جزئیات لایحه بودجه 95 کل کشور و بررسی تبصره 14 این لایحه با 125 رأی موافق، 67 رأی مخالف و 4 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن اصل این تبصره را به تصویب رساندند.

در تبصره 14 این لایحه آمده است: منابع مالی حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون مذکور تا مبلغ چهارصد و هشتاد هزار میلیارد (480.000.000.000.000) ریال است.

براساس بند الحاقی 1 این تبصره دولت موظف است در سال 1395 یارانه نقدی خانوارهایی که سرپرست شان مشمول موارد ذیل است زیر را حذف نماید:

1. کلیه تجار و صاحبان مشاغل آزاد که درآمد سالانه آنها حداقل 350 میلیون ریال باشد.

2. نمایندگان مجلس شورای اسلامی، قضات و اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مؤسسات آموزشی و پژوهشی دولتی و غیردولتی، پزشکان و دندانپزشکان

3. کلیه کارکنان دولت و قوای سه‌گانه و شهرداریها و کلیه مؤسسات عمومی و مؤسسات عمومی غیردولتی و کلیه کارکنان نیروهای مسلح و بازنشستگان کشوری و لشکری و کلیه حقوق‌بگیران و مستمری‌بگیران مشمول تأمین اجتماعی و همه دریافت‌کنندگان حقوق و مستمری بخش دولتی و غیردولتی که حقوق و مزایای سالانه آنها بیش از 350 میلیون ریال باشد.

4. کلیه مدیران و اعضای هیأت مدیره و بازرسان شرکتهای دولتی و غیردولتی و وابسته به دولت و نهادهای عمومی غیردولتی و کلیه مدیران و اعضای هیأت مدیره و رؤسا و معاونان مناطق و شعب بانکها و بیمه ها و مؤسسات مالی و اعتباری و کلیه کارکنان اشخاص حقوقی دولتی و غیردولتی که دریافتی سالانه آنها بیش از 350 میلیون ریال باشد.

5. کلیه ایرانیان مقیم خارج کشور

6. کلیه اشخاصی که در سه دهک بالای درآمدی کشور هستند و در موارد فوق ذکر نشده‌اند.

براساس بند الحاقی 2 این تبصره از ابتدای تیرماه 1395 پرداخت یارانه به اشخاص مشمول این تبصره تصرف در اموال عمومی بوده و جرم محسوب می شود.

همچنین در بند الحاقی 3 این تبصره آمده است که دریافت یارانه توسط افرادی که به موجب این تبصره استحقاق دریافت یارانه ندارند مستوجب جریمه نقدی به میزان دو برابر مبلغ دریافتی می باشد.

مخالفت دولت

حذف سه دهک از دریافت یارانه نقدی در حالی به تصویب مجلس رسید که دولت با تصویب آن مخالفت کرد.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کل کشور در این باره طی سخنانی در جلسه علنی امروز مجلس اظهار کرد:‌ «حذف یارانه نقدی سه دهک بالای جامعه شامل 24 میلیون نفر نیست و مجلس آمار درستی ارائه نکرد و با حذف این افراد 24 میلیون نفر از دریافت یارانه حذف نمی‌شوند و آنچه که مجلس از سوی نمایندگان به رسانه‌ها منتقل کرده است آمار درستی نیست.»

نوبخت افزود:‌ «بی شک آنچه که مجلس پیشنهاد داده است در جهت حل مشکل آنچه که در موضوع هدفمندی یارانه‌ها وجود داشته بوده است و ما از مجلس بابت این حسن نیت سپاسگزاریم. اما باید عرض کنیم با توجه به این که دولت در مرحله اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها قرار دارد این پیشنهاد گرچه در جهت هدایت منابع حاصل از اجرای قانون به سمت تولید و اشتغال است اما قابلیت اجرا ندارد و آماری که دولت در اختیار دارد عددی بسیار کمتر از 24 میلیون نفر است که حاصل از این پیشنهاد از دریافت یارانه آنها را محروم کرده است.»

نوبخت در ادامه صحبت‌های خود با اشاره به آمار ارائه شده از سوی مراکز آماری و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: «توجه دارید که همه مواردی که وزارت مرتبط با هدفمندی یارانه‌ها در حذف یارانه‌ها اقدام کرده و حدود سه میلیون نفر از افرادی که در راستای قانون بودجه سال 94 از دریافت یارانه محروم شدند جزو همین دهک‌هایی است که مجلس امروز به آنها در این پیشنهاد پرداخته و آنچه که از این مجموعه باقی می‌ماند از آنچه که تحت عنوان تجار و صاحبان مشاغل آزاد بیان شد با توجه به آمارهای سازمان امور مالیاتی این افراد در حدود 38 هزار و 500 نفر هستند و در خصوص پزشکان و نمایندگان مجلس فارغ از این که آیا هر کسی که پزشک باشد درآمد بالایی دارد مجموع 15 هزار و 800 نفر را در آمارهای خود داریم و با توجه به محاسبات وزارت تعاون عمده کسانی که حقوقشان بالای 35 میلیون تومان در سال است، عددی حدود 2 میلیون و 694 هزار نفر هستند و همه ایرانیان مقیم خارج چیزی حدود 23 هزار و 700 نفر هستند و همچنین همه کسانی که از روشهای دیگر درآمد آنها محاسبه شده است حدود 4 میلیون و 283 هزار نفر است و با محاسبه همه این آمار مجموعا 7 میلیون 56 هزار و 52 نفر شامل دهک‌های نامبرده در پیشنهاد مجلس می‌شوند. لذا این که بیان می‌شود 24 میلیون نفر با این پیشنهاد از دریافت یارانه محروم می‌شوند عدد درستی نیست.»

وی تاکید کرد:‌ «دولت مصمم است به افرادی که دریافت یارانه نقدی در زندگی آن‌ها موثر است یارانه پرداخت کند و این تصمیم مجلس برای این اقشار نگرانی‌هایی ایجاد می‌کند. ضمن این که بحث دیگری که در این باره وجود دارد این است که ما با حذف این موارد پیشنهادی مجلس چه مقدار منابع مالی می‌توانیم به دست بیاوریم و مصادیق پیشنهادی نمایندگان قابل اجرا است یا خیر. ضمن این که این بحث وجود دارد که این پیشنهادها مطابق با اهداف قانون است یا نه و آنچه که الان در مصوبه کمیسیون تلفیق آمده همه اهداف دولت در موضوع هدفمندی را که بر اساس قانون است پشتیبانی نمی‌کند و من از نمایندگان می خواهم که به این پیشنهاد رای موافق ندهند و با همه‌ی احترام به نیت اعضای کمیسیون تلیق در جهت اصلاح امر هدفمندی یارانه‌ها تقاضا می‌کنم مخالفت مجلس با این موضوع با رای نمایندگان محقق شود.»

واکنش به اظهارات نوبخت

علی لاریجانی در ادامه صحبت‌های نوبخت خاطر نشان کرد: یکی از مشکلاتی که کمیسیون تلفیق داشت این بود که در دو سال گذشته اجازه دادیم دولت خانوارهایی که نیازمند نیستند را حذف کند. اما دولت این کار را انجام نداد. ضمن این که دولت هر ماه با پرداخت یارانه مشکل دارد و کمیسیون تلفیق با کارشناسان سازمان برنامه به پیشنهادی این چنین رسیدند که نوبخت در پاسخ به این صحبت رئیس مجلس گفت: دولت به مصوبه مجلس در سال گذشته در مورد حذف یارانه‌ها عمل کرده و بر اساس آن مصوبه در سال قبل دولت بیش از سه میلیون نفر را از دریافت یارانه محکوم کرد.

همچنین پورابراهیمی سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه نیز در ادامه این گفت و گوها در دفاع از پیشنهاد کمیسیون طی سخنانی گفت: دولت روز پرداخت یارانه را روز عزای خود می‌داند و ما با این پیشنهاد خواستیم که به دولت برای حل این مشکل کمک کنیم. و ضمن این که لازم است دولت در آمار خود بازنگری انجام دهد. و برخی ارقام ادعا شده از سوی رئیس سازمان برنامه با عدد واقعی تفاوت دارد و قطعا برای حل این مشکل لازم است نظام جامع اطلاعات اقتصادی خانوارها شکل گیرد که پیشنهادات آن نیز به دولت ارائه شده است.

پورابراهیمی در پایان تصریح کرد:‌ آنچه که در این قانون آمده حذف سه دهک بالای جامعه و علاوه بر آن 6 گروه درآمدی است و هیچ گاه این پیشنهاد به این معنا نیست که این 6 دهک شامل 24 میلیون نفر می‌شود، بلکه این 6 گروه اضافه بر 3 دهک بالای جامعه از دریافت یارانه محروم خواهند شد.

فرارو

photo400-3.jpg

با رای نمایندگان؛

سازمان تامین اجتماعی در اولویت پرداخت بدهی‌های دولت قرار گرفت

دولت مجاز به پرداخت بدهی‌های خود به بخش خصوصی و تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی با اولویت سازمان تامین اجتماعی شد.

نمایندگان در نشست علنی نوبت صبح امروز مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی بخش هزینه‌ای لایحه بودجه سال ۹۵ کل کشور، با بند (الف) تبصره ۲ این لایحه نیز موافقت کردند که براساس بند (الف) تبصره ۲ بخش هزینه‌ای لایحه بودجه ۹۵ کل کشور؛ به دولت اجازه داده می‌شود در سال ۱۳۹۵ بدهی خود به بخش‌های خصوصی و تعاونی و نهادهای عمومی غیردولتی با اولویت سازمان تأمین اجتماعی را با رعایت بند (د) سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی و ماده (۶) قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل چهل و چهارم (۴۴) قانون اساسی از طریق جدول شماره (۱۸) این قانون پرداخت کند.

ایلنا

25400-4.jpg

شکایت 11 عضو شورای شهر تهران از هیات رئیسه شورا:

بودجه ابلاغی شهرداری، قانونی نیست

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران گفت: بخش مصارف بودجه سال 95 شهرداری تهران در حالی از طرف هیات رئیسه شورای شهر به شهردار ابلاغ شده است که قانونی نیست.

محمد حقانی در گفت‌وگو با ایلنا درباره آخرین وضعیت شکایت وی از اعضای هیات رئیسه شورای شهر تهران به فرمانداری در خصوص بودجه سال 95 شهرداری تهران گفت: من دوبار از هیات رئیسه شورا در صحن درخواست کردم که به موضوع اعتراضم رسیدگی کند. رئیس شورا نیز قول دادند به درخواست من پاسخ دهند که این کار انجام نشد و من ناچار به شکایت شدم.

وی با بیان اینکه 10 نفر دیگر از اعضای شورای شهر(احمد مسجد جامعی، ولی‌الله شجاع‌پوریان، محسن سرخو، رحمت‌الله حافظی، احمد حکیمی‌پور، غلامرضا انصاری، فاطمه دانشور، محمد مهدی تندگویان، مجتبی شاکری، عبدالحسین مختاباد) نیز من را همراهی کرده و شکایتی را تنظیم کردیم، ادامه داد: ما این شکایت را به وزارت کشور، فرمانداری و استانداری ارسال کردیم و منتظریم که ببینیم؛ معاون وزیر کشور، فرماندار و استاندار درارتباط با شکایت 11 نفر از اعضای شورای شهر چه می‌کنند و قطعا پیگیر این مساله خواهیم بود.

حقانی با تاکید براینکه از نظر من بودجه ابلاغی شهرداری سند قانونی نیست، تصریح کرد: بخش مصارف بودجه در صحن شورا مطرح نشده، این درحالی است که تک تک مصارف و هزینه‌های بودجه باید کد پروژه داشته و در شورا مورد بررسی و تصویب قرار بگیرند.

رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر خاطرنشان کرد: چنانچه نهادهای مذکور با نظر 11 عضو شورای شهر در این زمینه موافقت کنند؛ بودجه باید مورد اصلاح قرار گیرد.

وی با بیان اینکه شهردار تهران در این زمینه مقصر نیست و مقصراصلی هیات رئیسه شورا است، گفت: بخش مصارف بودجه از طرف هیات رئیسه شورای شهر به شهردار ابلاغ شده است، درحالی که این ابلاغ قانونی نیست زیرا مصارف و پروژه‌ها در صحن شورا مطرح نشده است.

گفتنی است؛ اواخر اسفند ماه سال گذشته محمد حقانی رئیس کمیته محیط زیست شورای شهر تهران شکایتی را از اعضای هیات رئیسه شورای شهر تنظیم و به فرمانداری ارسال کرد و علت شکایت خود را اضافه شدن برخی مصارف به بودجه سال 95 بدون طرح در صحن شورا عنوان کرد.

ایلنا

015223505400.jpg

تعلیق فعالیت‌های مجازی آیت‌الله هاشمی رفسنجانی

مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: بنا بر تشخیص، تمام فعالیت‌های ‌مجازی آیت‌الله‌ هاشمی رفسنجانی ‌در شبکه‌های اجتماعی را به حالت تعلیق درآوردیم.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بخش خبری بامدادی رادیو امروز در برنامه «دیگه چه خبر؟» خود تصریح کرد: چند روز پس از انتشار توئیت جنجالی منسوب به آقای هاشمی، مشاور رئیس مجمع تشخیص مصلحت از تعلیق حساب کاربری توئیتر وی خبر داد.

هفته گذشته مطلبی در باره گفتمان مذاکره به جای گفتمان موشک در توئیت آقای هاشمی منتشر شده بود که بازتاب زیادی در کشور داشت.

مشاور آقای هاشمی گفته است: حساب‌های توئیتر، اینستاگرام و تلگرامی که به نام آیت‌الله هاشمی رفسنجانی ایجاد شده در اختیار دبیر سایت ایشان بوده و وی بدون هماهنگی اقدام به انتشار مطالب کرده و تا تعیین مسئول جدید، تمام فعالیت‌های مجازی‌ای که به نام آقای هاشمی در شبکه‌های اجتماعی انجام می شده به حال تعلیق درآمده است.

فرارو

akrami-400.jpg

رضا اکرمی٬ عضو جامعه روحانیت مبارز:

تعداد شرکت‌کنندگان در نماز جمعه کاهش یافته است

رضا اکرمی٬ عضو جامعه روحانیت مبارز با ابراز نگرانی از کاهش شرکت کنندگان در نماز جمعه تهران از ضرورت بازگشت اکبر هاشمی به تریبون نماز جمعه سخن گفته است.

آقای اکرمی گفته که هاشمی رفسنجانی «نه تنها مورد قبول اکثریت مردم استان تهران، بلکه مورد قبول اکثریت مردم همه ایران است.»

وی افزوده هاشمی را فردی «برجسته و شایسته» می‌داند که «از ظرفیت‌های بزرگ انقلاب محسوب می‌شود و مردم هم در انتخابات مجلس خبرگان رأی اول را به ایشان دادند.»

این روحانی محافظه‌کار در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرده «در شرایط عادی، جمعیت بسیار اندکی به نماز جمعه تهران می‌روند که این جمعیت اندک با توجه به جمعیت ۱۰میلیون نفری تهران، متناسب نیست.»

وی گفته «برای نماز جمعه‌ای که پایگاه و سنگر مهمی برای اسلام و انقلاب محسوب می‌شود، باید برای از نظر کمیت، یعنی جمعیتی که به آن اقبال نشان می‌دهند نیز فکری کنیم.»

اکرمی اضافه کرده «علمای بزرگ ما اعم از مبلغان دین و ائمه جمعه و جماعات باید بنشینند و برای اینکه نماز جمعه پرشکوه‌تر و با کیفیت‌تر برگزار شود فکر کنند و چاره بیاندیشند.»

این عضو جامعه روحانیت افزوده «وجدانا و انصافا هم باید روی ائمه جمعه و امامان جمعه‌ای که مشروعیت و مقبولیت عمومی و صلاحیت عمومی داشته باشند، حساب کنیم.»

دیگربان

90-467400.png

افشاگری بزرگ مازیار ناظمی درباره بستن راه های ارسال پیامک به برنامه نود

مازیار ناظمی در صفحه رسمی اش در اینستاگرام یک افشاگری کرده است. افشاگری درباره پیامک هایی که به برنامه نود نمی رسد.

ناظمی که خودش زمانی مجری برنامه های تلویزیونی بود با انتشار این پیام به نوعی بیان کرده که چطور می شود با سرشماره هایی شبیه به سرشماره برنامه نود،بدون اینکه مشکلی از طرف مخابرات باشد در ارسال پیامک ها اختلال ایجاد کرد.

او در صفحه اش نوشته است:« "از تک تک پیام های شما مراقبت می کنم"این جمله تاریخی عادل فردوسی پور است.این جمله زمینه دارد بیا به شبی برویم که در زمان ریاست سازمان تربیت بدنی به ریاست آقای علی آبادی پیامک های نود بعد چند دقیقه قطع می شود امکان حضور مردم در نظر سنجی بر هم می خورد عادل باز یک جمله تاریخی رو می کند"اگر هفته آینده روی این صندلی بودم و توانستیم از حق و حقیقت دفاع کنیم...

همیشه برای من سوال بود آن شب چه اتفاقی افتاد؟دو راه برای این کار بود.یکی قطع سرشماره و یکی هم ویروسی کردن آن.یعنی به راحتی با اضافه کردن ورودی 200090 به سرشماره برنامه نود 4009 یا 3000 دیگر سرشماره ها از یک تا پنج مثلا امکان نظرسنجی با اختلال شبکه از بین می رود.راحت تر بگویم یعنی ورودی را بیشتر از یکصدهزار پیامک در دقیقه کنید و از توان شبکه در آن زمان که نسل یک و دو موبایل بود فراتر می شود و در نتیجه اختلال،نظر سنجی برنامه نود برود روی هوا.البته هر دو شکل باید عاندانه می بود و در سطح بالا دستور لازم داشت.»

خبر آنلاین

ee4462f9bdf7400.jpg

اعتراض كشاورزان عرب اهوازى در جفیرعليه مصادره زمين‌هایشان

منابع محلى از اهواز، گزارش داده اند كه امروز جمعه 21 اسفند، تعدادى از كشاورزان عرب منطقه "جفیر" در مرز ايران وعراق، عليه مصادره اراضی زراعی کشاورزان به شرکت‌های غیربومی، در قالب طرح موسوم به "طرح 44 هزار هکتاری جفیر" اعتراض کرده اند.

سازمان حقوق بشر اهواز(AHRO) به نقل از منابع محلى خود گزارش کرده‌، كه ده‌ها تن از شهروندان عرب ساکن منطقه، به مصادره اراضی کشاورزی خود و واگذاری آن به شرکت‌های غیربومی اعتراض کرده و در مقابل تلمبه‌خانه و محل استقرار سیستم پمپاژ آب طرح 44 هزار هکتاری تجمع کرده‌اند.

شرکت‌کنندگان در این تجمع مسالمت‌آمیز با در دست داشتن پلاکاردهایی حامل شعارهای اعتراضی، از مسئولان و نمایندگان مردم خوزستان در مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری درخواست کرده‌اند، که مانع از مصادره زمین هایشان شدند.

پیش از این، نماینده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء سپاه پاسداران اعلام کرده بود: این قرارگاه در نظر دارد با حمایت دولت بار دیگر اجرای این پروژه را در دستور کار قرار دهد.

در همین زمینه رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان گفته بود : در سال 75 بیش از 40 هزار هکتار از اراضی منطقه جفیر به سه هزار و 200 نفر از ایثارگران که عمدتا از افراد غیر بومی هستند، واگذار شده است.

سازمان حقوق بشر اهواز ضمن محکوم کردن غصب اراضی کشاورزان محلی و واگذاری این اراضی به افراد و شرکت‌های غیربومی، خواستار توقف فوری این طرح شده است.

این سازمان این‌گونه طرح‌ها را " بخشی از فعالیت‌های رژیم ایران برای تغییر بافت جمیعتی منطقه " دانسته و از همه فعالان و نهادهای بین‌المللی حقوق بشر می‌خواهد، برای توقف این طرح‌ها بر رژیم ایران فشار بیاورند.

العربیه فارسی

khatami11400.jpg

از حضور سید محمد خاتمی در مراسم ازدواج دختر میرحسین موسوی ممانعت به عمل آمد

بنا بر خبری که در شبکه های اجتماعی منتشر شده از حضور سید محمد خاتمی در مراسم ازدواج یکی از دختران میرحسین موسوی و زهرا رهنورد دو تن از رهبران محصور جنبش سبز ممانعت به عمل آمده است.

به گزارش سایت ملی مذهبی ماموران امنیتی اجازه نداده اند رئیس جمهور اسبق ایران در مراسم ازدواج دختر میر حسین موسوی شرکت کند.

هنوز مشخص نیست این ممنوعیت موقت است یا دائمی.

این ممنوعیت با حکم رسمی دادستان بوده است.

همچنین موسوی و رهنورد هم اجازه نداشته اند در مراسم عروسی دخترشان شرکت کنند.

ملی مذهبی

xlcmzw7wafftls400.jpg

رهبر در وقایع ۸۸ کمیته ویژه‌ای تشکیل داده بود

اسماعیل احمدی‌مقدم٬ فرمانده پیشین ناجا گفته علی خامنه‌ای در سال ۸۸ «کمیته ویژه‌ای» تشکیل داده بود

اسماعیل احمدی‌مقدم٬ فرمانده پیشین ناجا گفت:{در جریان وقایع ۸۸} آقا وظایف را به دست کمیته ویژه‌ای که در دبیرخانه تشکیل شده بود، سپرده بودند. نتایج جلسات هم هر روز بعد از جلسه برای ایشان گزارش می‌شد. اعضای کمیته بنده، آقای جلیلی، وزیر کشور، وزیر اطلاعات، فرمانده سپاه، آقای طائب، آقای ضرغامی رییس صدا وسیما، دادستان تهران آقای مرتضوی و آقای رئیسی بودند. برخی اوقات هم من سردار اشتری را همراهم می‌‌بردم.

‌‌ وی گفت: در سال ۸۸ امکانات و آمادگی‌ ما برای مواجهه با آن اتفاقات کافی نبود یعنی وسعت اتفاق را به این میزان پیش‌بینی نمی‌کردیم. در واقع پیش بینی آن کمی سخت بود.

فشرده ای از گزارش دیگربان

behkish-030116.jpg

مادر بهکیش، مادری از تبار خاوران، مادر شش جان باخته دهه ١٣۶٠ از میان ما رفت

مادر بهکیش، صبح روز ١٣ دی ١٣٩۴ در منزل مسکونی اش در تهران از میان ما رفت. جنایتکاران جمهوری اسلامی پنج فرزند و داماد مادر بهکیش را در دهه ۱۳۶۰ به قتل رساندند؛ زهرا بهکیش، محمدرضا بهکیش، محمود بهکیش، محسن بهکیش، علی بهکیش و سیامک اسدیان از جمله فرزندان و داماد مادر بهکیش بودند که در دهه ی ۶٠ جان باختند..

مادر بهکیش بیشتر عمرش را در جلوی درب زندان ها و در گورستان ها درپی یافتن عزیزانش گذراند. او مادری از تبار مادران مبارزان و از اعضای خانواده های جانباختگان دهه ی ١٣۶٠ بود که با مقاومت و پایداری شان، چه آنگاه که فرزندانشان در زندان های ارتجاع حاکم، تحت شکنجه و آزار بودند و چه آنگاه که جمهوری اسلامی آنان را به خاک و خون کشید و پنهان از چشم خانواده ها در گورهای دسته جمعی در خاوران، دفن کرد، همواره درختان عدالت خواهی را در تمام این سال ها آبیاری کردند. مادر بهکیش و دیگر مادران با مبارزه و مقاومت و پایداریشان، خاوران را به ستون دادخواهی مبارزانی تبدیل کردند که در دهه ی ١٣۶٠ در گورهای بی نام و نشان در سرتاسر ایران دفن شدند.

مرگ مادر بهکیش، جامعه ی عدالت خواه ایران را در سوگ نشاند. یاد و خاطره ی مادر بهکیش و مبارزات عدالت خواهانه او هزگز از یادها نخواهد رفت. مادر بهکیش برای روز دادخواهی و رسیدگی به جنایات جمهوری اسلامی لحظه شماری می کرد و قلب اش سرشار از عشق و امید به آینده بود تا روزهای خوب را نیز به چشم خود به بیند و جنایت کاران محاکمه و مجازات شوند. اما دریغ و درد که آن روز را ندید و از میان ما رفت.

ما زنان

IMG1651001400-2.jpg

ایران چند کودک کار دارد؟

بحث بر سر تعداد کودکان کار در ایران، بحث طولانی و دامنه‌داری است؛ طبق سرشماری عمومی سال ١٣٩٠، در رده سنی ١٠ تا ١٤ سال تعداد شاغلان شهری ایران ٢٣‌هزار و ٦١٩ نفر و در رده سنی ١٥ تا ١٩ سال ٣٢٣‌هزارو ٤٩٤ نفر بوده‌اند. ٧٥ درصد شاغلان ١٠ تا ١٤ سال و ٨٦ درصد شاغلان ١٥ تا ١٩ سال نیز مرد هستند.

اما از آن سو، گزارش سال ٢٠١٢ سازمان بین‌المللی کار گفته است در ایران حدود هفت ‌میلیون کودک کار وجود دارد که مقامات رسمی کشور این مسئله را در سال گذشته تکذیب کردند و گفتند درصورتی‌که در همان گزارش سازمان بین‌المللی کار، تعداد کودکان کار در خاورمیانه و شمال آفریقا شش‌‌میلیون‌و ٣٠٠‌ هزار نفر است، رقم هفت ‌میلیونی کودکان کار برای ایران غیرواقعی است. در شهریورماه امسال نیز دوباره مقامات رسمی ایران ناچار شدند آمار یونیسف را تکذیب کنند؛ مرتضی میرباقری، قائم‌مقام وزیر کشور در امور اجتماعی، آمار مجامع بین‌المللی درباره کودکان کار در ایران را نادرست دانسته و گفته است: «آمار کودکان کار در کشور ‌میلیونی نیست». او در حاشیه هفتادوششمین جلسه شورای اجتماعی کشور که در وزارت کشور برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: «وزارت کار و رفاه اجتماعی، یونیسف را متقاعد کرد آمار کودکان کار در ایران ‌میلیونی نیست. اعداد و ارقام کودکان کار در کشور به بیش از ١٥٠ هزار نفر نمی‌رسد و اعدادی که اعلام می‌شود، به خاطر بدبینی‌های مجامع بین‌المللی به ایران است. از مجامع بین‌المللی خواسته‌ایم تا اعداد و ارقام مطرح‌شده در حوزه کودکان کار را با استانداردهای موجود در این حوزه مطابقت دهند و به ما اعلام کنند. ما نیز تا پایان سال جاری درباره آمار بیان‌شده، اعلام نظر می‌کنیم». بااین‌حال، در خرداد سال ٩٢، خبرگزاری مهر در گزارش نشست روز جهانی مبارزه با کار کودک، به نقل از فاطمه دانشور، فعال اجتماعی و عضو هیأت‌مدیره اتاق بازرگانی تهران، اعلام کرد طبق آخرین اطلاعات مرکز آمار ایران، یک‌‌میلیون‌و ٧٠٠ ‌هزار کودک در ایران به صورت مستقیم درگیر کار هستند و بررسی‌ها نشان می‌دهد هر کودک ماهانه ٨٠ تا صد ‌هزار تومان درآمد دارد. به گفته او، تصور وجود باندهای سوءاستفاده از کودکان کار اشتباه است و ٩٠ درصد این کودکان دارای خانواده هستند. ٣٠ درصد کودکان کار دارای والدین با سابقه محکومیت هستند و ٤٠ درصد نیز دارای والدین بی‌سواد یا کم‌سواد هستند، ٨٥ درصد کودکان کار ایرانی و مابقی از سایر کشورها هستند. ایران هنوز به مقاوله‌نامه ١٣٨ درباره کار کودک نپیوسته ولی به‌طور مشخص در ماده ٧٩ قانون کار بیان شده اشتغال کودکان زیر ١٥ سال ممنوع است و در این موضوع ماده ٨٤ به شرایط کار نوجوانان می‌پردازد و در این زمینه ارائه حمایت‌های ویژه مورد تأکید قرار دارد. همچنین ایران به کنوانسیون حقوق کودک نیز پیوسته و می‌توان گفت ایران تقریبا به تمام مقاوله‌نامه‌های اصلی بین‌المللی در حمایت از کار کودکان پیوسته است.

شرق

400-45.jpg

معلولان مستمری‌بگیر، سوء تغذیه دارند

معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور می‌گوید: در حال حاضر هیچ آماری از تعداد معلولان مبتلا به سوء تغذیه در دست نداریم، اما می‌توان پیش بینی کرد که تمامی معلولان تحت پوشش مستمری سازمان بهزیستی به نوعی دچار سوء تغذیه باشند.

به گفته حسین نحوی‌نژاد، فقر معیشتی و درمانی که تبعاتی چون سوء تغذیه را به دنبال دارد، برای معلولان با معلولیت شدید و فاقد شغل و درآمد که تحت پوشش دریافت مستمری از سازمان بهزیستی کشور هستند، از جمله مسائلی است که نیاز به تحقیق و اثبات ندارد، چراکه چنین مسائلی با وجود مستمری‌های بسیار ناچیز که به این قشر پرداخت می‌شود، بدیهی است.

قانون

018535831400.jpg

مجلس: دو تابعیتی‌ها و گروه‌هایی از شهروندان اجازه احراز مشاغل حساس را ندارند

مجلس ایران با تصویب طرحی، به ممنوعیت احراز مشاغلی چون ریاست جمهوری، وزارت، استانداری و فرمانداری، نیروی انتظامی، سپاه و استخدام در وزارت خارجه برای طیف گسترده‌ای از شهروندان و افراد دو تابعیتی، جنبه قانونی بخشید.

روز سه‌شنبه (۱۷ آذر / ۸ دسامبر) طرحی در مجلس ایران تصویب شد که علاوه بر افراد دو تابعیتی، طیف وسیعی از شهروندان را نیز از احراز مشاغل عالی و حساس محروم می‌کند.

طبق ماده دو این مصوبه، افرادی که به اسلام و نظام جمهوری اسلامی، ولایت مطلقه فقیه و قانون اساسی اعتقاد و التزام نداشته باشند، آنها که سابقه محکومیت مالی و امنیتی دارند، وابستگان تشکیلاتی احزاب، سازمان‌ها و گروه‌های محارب و معاند، اعضای فرقه ضاله، مروجان افکار انحرافی و عرفان‌‌های کاذب و کسانی که در جهت تحکیم مبانی رژیم سابق نقش موثر داشته‌اند، حق دستیابی به پست‌های حساس را ندارند.

به این فهرست آمران و مباشران راه‌اندازی شبکه‌های ماهواره‌ای، سایت‌های اینترنتی ضد اسلام و ضد انقلاب، محکومان قاچاق مواد مخدر، معتادان به مشروبات الکی و مواد مخدر و مشهوران به فساد و متجاهران به فسق را باید اضافه کرد.

وزارت اطلاعات ملزم شده که طی سه ماه و با کمک سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، آیین‌نامه اجرایی این مصوبه را تهیه کند.

مصوبه مجلس گامی است در نهادینه کردن تبعیض اجتماعی در ایران. به طور نمونه، عدم التزام به ولایت فقیه در فهرست یاد شده، به معنای محرومیت بدیهی اهل سنت از دستیابی به مشاغلی در سطح مدیریتی خواهد بود. فعالیت در شبکه‌های ماهواره‌ای یا سایت‌های اینترنتی نیز بخشی از حقوق شهروندی است و نمی‌تواند مبنای محرومیت از تصدی پست‌های ارشد قرار گیرد. لحاظ کردن محکومیت امنیتی در این فهرست نیز می‌تواند به حاشیه راندن زندانیان سیاسی را توجیه کند.

مبنای ممنوعیت تصویب شده برای دو تابعیتی‌ها نیز، ماده ۹۸۲ قانون مدنی ایران است که در اصل مربوط به خارجی‌هایی است که تابعیت ایرانی می‌گیرند و طبق آن می‌توانند از کلیه حقوق ایرانیان بهره‌مند شوند اما نمی‌توانند به مشاغل حساس و مهم دست یابند.

طبق ماده ۹۸۲ قانون مدنی ایران، احراز مقاماتی چون ریاست جمهوری و معاونان او، عضویت در شورای نگهبان و ریاست قوه قضاییه، وزارت و کفالت وزارت و استانداری و فرمانداری، نمایندگی مجلس، عضویت در شوراهای استان، شهرستان و شهر، استخدام در وزارت امور خارجه، قضاوت، رتبه‌های فرماندهی ارتش و سپاه و نیروی انتظامی و پست‌های عالی امنیتی و اطلاعاتی، برای افراد دارای تابعیت خارجی ممنوع است.

آن گونه که خبرگزاری "مهر" می‌نویسد مبتکران دو فوریت این طرح قصد داشتند احراز پست‌های عالی اقتصادی را نیز برای چنین افرادی ممنوع اعلام کنند.

موافقان این طرح در بحث‌های مقدماتی در مجلس و در دفاع از محرومیت افراد دو تابعیتی از احراز مشاغل حساس، از جمله به مورد اختلاس سه هزار میلیارد تومانی اشاره کرده بودند. محمودرضا خاوری، رئیس بانک ملی ایران، به دلیل داشتن تابعیت کانادا توانست پیش از دستگیری و بازخواست، به خارج از کشور بگریزد.

DW

syria-Iran-Sepah-Sahamnews400.jpg

جان باختن ۷ تن از نیروهای نظامی ایران در سوریه

هفت تن از نیروهای ایرانی مستقر در سوریه، روز سه شنبه ۲۴ نوامبر/ ۳ آذرماه سال‌جاری در حومه حلب جان باختند.

پایگاه خبری آمدنیوز در این باره گزارش داده که از این هفت تن، پنج نفر آن‌ها شیعه و دو نفر از اهل سنت بوده‌اند. قرار است پیکر این هفت نفر، روز شنبه هفتم آذرماه در شهرستان‌های دلگان و سرباز از توابع ایرانشهر به خاک سپرده شود.

محسن سجادی، اصغر بامری، نظر محمد بامری،، پرویز بامری، سلمان بامری، عمر ملازهی(اهل سنت) و مراد عبداللهی (اهل سنت) هفت جانباخته سپاه پاسداران هستند که قرار است فردا در شهرستان‌های سرباز و دلگان از توابع ایرانشهر به خاک سپرده شوند. منابع خبری وابسته به سپاه پاسداران تا کنون به دلایل نامشخص از انتشار خبر جان باختن این افراد خودداری کرده‌اند.

یک منبع آگاه محلی در همین باره به خبرنگار «آمدنیوز» گفته: «این افراد جزو افرادی بودند که از نبود شغل در شهرستان رنج می‌بردند. سپاه پاسداران با اعزام این افراد به سوریه، ماهیانه مبلغ پنج میلیون تومان به خانواده‌های آنان پرداخت کرده و پس از مرگ نیز، مبلغ ۷۵ میلیون تومان به بازماندگان آنان پرداخت می‌شود. بخش عمده این مبلغ را سپاه پاسداران و بخش اندکی را بنیاد شهید می‌پردازند و بازماندگان تا آخر عمر تحت تکفل بنیاد شهید باقی خواهند ماند و از مزایای آن استفاده خواهند کرد.»

بر اساس گزارش دیگری، نه نفر از مصدومین سپاه پاسداران در سوریه، به بیمارستان بقیه الله تهران منتقل شده‌اند.

رحمان محمدزهی، امان الله محمدزهی، ساربان محمدزهی، مراد بامری، مراد بهزادی، جمعه احمدیان، مهدی عبداللهی، الیاس بهزادی و نواب بامری نه مصدوم جنگ سوریه هستند که هم اکنون در حال سپری کردن دوران درمان خود هستند.

مقامات جمهوری اسلامی، همواره حضور نظامی خود در سوریه را انکار و آن را به «حضور مستشاری» محدود می‌کنند، اما تلفات نیروهای ایرانی در سوریه، حکایت از حضور موثر سپاه پاسداران در جنگ با نیروهای مخالف بشار اسد در سوریه را دارد.

سحام

184400-2.jpg

دادستان قزوین مطرح کرد:

هشدار درباره استفاده از تصاویر محمد خاتمی٬ میرحسین موسوی و مهدی کروبی

اسماعیل صادقی نیارکی٬ دادستان قزوین اعلام کرد با دانشجویانی که تصاویری از میرحسین موسوی٬ مهدی کروبی و محمد خاتمی در دانشگاه «امام خمینی» قزوین نصب کرده‌اند٬ برخورد خواهد شد.

آقای نیارکی افزوده «وقتی موضوعی در خصوص ممنوع‌التصویر شدن فردی عنوان می‌شود همه باید به آن احترام بگذارند به خصوص در دانشگاه و نباید به این موضوع بی‌احترامی شود.»

وی تهدید کرده «بی‌تردید گروه‌هایی که با انجام اینگونه امور قصد بر هم زدن فضای دانشگاه را دارند صلاحیت کارهای جانبی را در دانشگاه نداشته و باید با آن‌ها برخورد شود.»

دادستان عمومی و انقلاب قزوین یادآور شده که «نامه‌ای به رئیس دانشگاه امام خمینی قزوین در خصوص این موضوع ارسال شده و دادستانی با مسببان این عمل ناشایست برخورد قاطع می‌کند.»

انجمن در شرف تأسیس «دانشجویان ترقی‌خواه ایران» در دانشگاه بین‌المللی «امام خمینی» هفته گذشته تصاویری از موسوی٬ کروبی و خاتمی در این دانشگاه نصب کرده بود.

این اقدام با واکنش و اعتراض گروهی از محافظه‌کاران تندرو مواجه شده است.

دیگربان

20150630014743400.jpg

منصور حقیقت پور خبر داد:

۹ جلسه هسته ای کمیته پنج نفره با خامنه ای

منصور حقیقت پور٬ نماینده مجلس تصویب «برجام» را ماحصل برگزاری ۹ جلسه مشترک علی خامنه ای با حسن روحانی٬ علی لاریجانی٬ علی شمخانی٬ علی اکبر ولایتی و محمدجواد ظریف اعلام کرده است.

آقای حقیقت پور گفته این تیم پنج نفره که «گروه راه بردی هسته ای» نام دارد در ۲۴ ماه گذشته ۱۷ جلسه درباره مذاکرات هسته ای داشتها ند که ۹ جلسه آن با حضور رهبر جمهوری اسلامی بوده است.

وی با بیان این خبر چنین نتیجه گیری کرده که رهبر جمهوری اسلامی «بر همه مراحل برنامه هسته ای و مذاکرات تسلط کامل داشته است.»

حقیقت پور اضافه کرده «نمی توان مدعی شد که مذاکرات هسته ای منطبق با نظر حضرت آقا نبوده بلکه مقام معظم رهبری مذاکرات را مدیریت می کردند.»

نایب رئیس کمیسیون «برجام» تاکید کرده با تصویب این متن «کشور از عقبه خطرناکی عبور داده شد و کشور ما که از وضعیت خطرناک و تاریک جدی رنج میبرد به سمت آرامش بیشتر حرکت کرده است.»

حقیقت پور اضافه کرده «هزینه تحریم به کشور سالانه حدود ۲۵۰ میلیارد تومان بوده که این رقم معادل هزینه های عمرانی سه استان زنجان، آذربایجان غربی و اردبیل است.»

بسیاری از نزدیکان علی خامنه ای پس از امضای توافقنامه هسته ای وین اعلام کردها ند رهبر جمهوری اسلامی با هدف لغو تحریم ها و بهبود شرایط اقتصادی با امضای این توافقنامه موافقت کرده است.

علی خامنه ای هم در سخنرانی های خود بارها به این مساله اشاره کرده و تهدید کرده چنانچه تحریم ها لغو نشود٬ جمهوری اسلامی هم به تعهدات خود عمل نخواهد کرد.

دیگربان

37400.jpg

تجمع فرهنگیان بازنشسته مقابل سازمان برنامه در تهران

امروز دوشنبه یازدهم آبان ماه جمعی از بازنشستگان فرهنگی مقابل سازمان برنامه در تهران تجمع کردند

امروز دوشنبه یازدهم آبان، جمعی از معلمان بازنشسته در اعتراض به وضعیت معیشتی خود برای چندمین بار در سال جاری، از ساعت ده صبح مقابل سازمان برنامه تجمع کردند.

یکی از معترضان به ایلنا گفت: در حالی برنامه پنج ساله ششم بدون کمترین توجه و اقدام اساسی برای بهبود وضعیت معیشت و بیمه معلمان بازنشسته در شرف تصویب است که نارضایتی عمیقی در بدنه جامعه بازنشستگان فرهنگی به چشم می خورد .

این معلم بازنشسته افزود بنابراین در اعتراض به تصویب برنامه های توسعه بدون توجه به مطالبات بازنشستگان فرهنگی و در تلاش برای احیای منزلت خود در مقام معلم، در این حرکت اعتراضی شرکت کردیم.

ایلنا،

1394-06-22_12-16-00.jpg

ادعای غرویان درباره اتاق‌های تفتیش عقاید در موسسه مصباح

به گزارش شرق، او اگرچه قبلا مدعی وجود «اتاق تفتیش عقاید در زیرزمین مؤسسه امام‌خمینی»، که متعلق به مصباح‌یزدی است، شده بود، این‌بار در گفت‌وگویی با سایت انتخاب، درباره این اتاق‌ها توضیح بیشتری داده است.

بهانه ادعای دوباره غرویان، گزارش سایت صابرنیوز علیه این استاد حوزه علمیه قم است. این سایت که به گفته غرویان، از سوی برخی از وابستگان مؤسسه پژوهشی امام‌خمینی اداره می‌شود، در گزارشی به مصاحبه‌های غرویان درباره کاندیداتوری سیدحسن خمینی در انتخابات خبرگان اشاره کرده است و در ادامه آن به شاگرد سابق آیت‌الله هشدار داده که با این مصاحبه‌ها در تلاش برای بسترسازی به‌منظور رسیدن به القاب و تکریم‌های کاذب جریانی نباشد که به ادعای این سایت بدترین شبهات را به دین، انقلاب و ولایت فقیه وارد کرده است.

سپس در انتهای این گزارش به بازخوانی مواضع غرویان در زمان عضویتش در حلقه آیت‌الله مصباح پرداخته است. از جمله این بازخوانی، انتشار مجدد بخشی از مصاحبه غرویان با نشریه پرتو سخن، ارگان مطبوعاتی آیت‌الله مصباح، در سال ٨٣ است. غرویان در آن مصاحبه از مواضع خود درگفت‌وگویی که همان سال با روزنامه «شرق» داشته اعلام برائت و عذرخواهی می‌کند.

غرویان در مصاحبه با روزنامه «شرق» نظرهای تازه‌ای درباره برخی موضوعات فقهی از جمله برابری ارث زن و مرد مطرح کرده بود. این بازخوانی از سوی سایت صابرنیوز، غرویان را بر آن داشت تا در گفت‌وگو با سایت انتخاب آن مصاحبه را توبه‌نامه بخواند و بگوید آن توبه‌نامه در شرایط اجبار و تحمیل در همان اتاق‌های تفتیش عقاید تهیه و تنظیم شده است. او در این گفت‌وگو درباره این اتاق‌ها توضیح بیشتری داده است، اگرچه قبلا هم به وجود اتاق‌های تفتیش عقاید اشاره کرده بود.

غرویان در مصاحبه خود با سایت انتخاب، در واکنش به مطلب سایت صابرنیوز، گفته است اگر لازم بدانم پرده از تهدیداتی که این گروه علیه من انجام دادند، برمی‌دارم. غرویان در توضیح با اشاره به مطالب سایت صابرنیوز چنین گفته است: تحلیلی که این سایت‌ها منتشر کرده‌اند، پیرو مصاحبه اجباری با بنده در سال ٨٣ بود که در نشریه پرتو منتشر شد.

مصاحبه‌ای که در آن سال از بنده گرفته شد، با فشار تهدید‌های مهندسی‌شده‌ای بود که به من روا شد و بدیهی است که در آن مصاحبه حقایق بیان نشده است، بنابراین اگر بخواهم واقعیت پشت پرده آن توبه‌نامه را بیان کنم حرف‌ها و افشاگری‌های زیادی برای گفتن دارم و هویت خیلی از آن افراد و دست‌اندرکارانی را که در آن زیرزمین تفتیش عقاید در مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی در قم حرف‌های بسیاری خلاف قانون و شرع می‌زدند، افشا می‌کنم.

این استاد حوزه و دانشگاه افزود: این افراد باید محاکمه شوند، بنابراین بنده به دلیل ملاحظاتی که در آن زمان داشتم و الان هم تا حدی دارم، همه زوایای آن مصاحبه اجباری و زیر فشار تهدید را بیان نکرده‌ام و نمی‌کنم، اما اکنون صرفا از باب روشنگری برای خوانندگان و ثبت در تاریخ، زوایایی از آن ماجرا را مطرح می‌کنم.

اینها باید بدانند که من آن اتفاقات را هنوز افشا نکرده‌ام، ولی اگر لازم باشد حرف‌ها و الفاظ رکیک و تهدید‌های مجموعه پرتو به خودم را برای روشنگری ملت ایران افشا خواهم کرد. غرویان با بیان آنکه ماجرای زیرزمین تفتیش عقاید مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی اسفناک است، گفت: این افراد توبه‌نامه اجباری و تحمیلی از جانب بنده را تنظیم کرده و منتشر کردند.

تشریح اتاق تفتیش عقاید

به گفته غرویان، در زیرزمین مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی، اتاقی بود که روی آن نوشته شده بود «ورود مطلقا ممنوع». او ادامه داد: این اتاق کاملا به اتاق‌هایی شباهت داشت که ساواک در آن اقدام به بازجویی می‌کرد. در این اتاق به هر فردی از اساتید و طلاب که مانند آنان فکر نمی‌کرد، فحاشی می‌شد و الفاظ رکیک به آنها نسبت داده می‌شد.

تمامی این مسائل در زمان دولت آقای احمدی‌نژاد انجام می‌شود. غرویان در ادامه مدعی شد: این آقایان می‌گفتند به قصد لطمه‌زدن به آبروی بنده، با همسر بنده تماس می‌گیرند و به دروغ می‌گویند بنده با خانم اجنبیه‌ای ارتباط داشته‌ام یا به آتش‌زدن ماشین یا بی‌احترامی به لباس و عمامه من و بی‌آبروکردن بنده در مقابل مدرسه فیضه تهدید می‌کردند.

همه این تهدیدها بدین منظور انجام می‌شد که من دست از مواضع سیاسی و فکری خود بردارم. او در توضیح هویت تهدید‌کنندگان، گفت: این تهدید‌ها از طرف حلقه پرتو صورت می‌گرفت و کاملا مشخص بود با حمایت‌هایی که می‌شدند، می‌توانند این تهدیدها را عملی کنند.

حکایت توبه‌نامه اجباری

غرویان یک‌بار دیگر در گفت‌وگو با ماهنامه نسیم بیداری هم درباره اتاق‌های تفتیش عقاید صحبت کرد، اما به جزئیات آن اشاره‌ای نکرده بود. غرویان در آن مصاحبه گفته بود: «یک اتاقی بود که اتاق محکمه و اتاق تفتیش عقاید بود و آنجا برخوردهایی خیلی غیراخلاقی با افراد می‌کردند؛ برخوردها به دلیل مسائل سیاسی و اجتماعی بود». بعد از آن بود که محسن روانبخش از شاگردان آیت‌الله مصباح و سردبیر هفته‌نامه پرتو سخن به آن مصاحبه پاسخی سخت داد و غرویان را به انتشار فیلمی از مصاحبه‌اش تهدید کرده بود، اما آن مصاحبه چه بود؟

غرویان در سال ٨٣ مصاحبه‌ای با روزنامه «شرق» انجام داده بود؛ او در آن مصاحبه درباره برخی از موضوعات فقهی و قرآنی نظراتی داده بود که از جمله آنها قائل‌شدن به برابری ارثیه برای زن و مرد بود. بعد از انتشار مصاحبه غرویان با «شرق»، مدتی بعد مصاحبه‌ای از او در نشریه پرتو سخن منتشر می‌شود با عنوان به خود آمده‌ام و از همه مواضع اتخاذکرده در روزنامه «شرق» اعلام برائت می‌کند؛ این اعلام برائت هم با کلمات عجیبی مطرح شده است.

کوتاه شده از عصر ایران

18806130400-2.jpg

در دو هفته گذشته ۲۰ نظامی ایرانی در سوریه کشته شدند

به گزارش مشرق‌نیوز، سه نظامی دیگر ایران در سوریه کشته شده‌اند. به این ترتیب شمار نظامیان ایرانی که در دو هفته گذشته جان خود را در جنگ و درگیری‌ها در سوریه از دست داده‌اند به بیست نفر رسیده است.

"مشرق‌نیوز" روز دوشنبه (چهارم آبان/ ۲۶ اکتبر) از کشته‌شدن سه ایرانی نظامی دیگر در جنگ و درگیری‌های سوریه خبر داد. این سه نفر که سجاد طاهرنیا، محمد ظهیری و روح‌الله عمادی نام دارند، عضو سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده‌اند.

به این ترتیب شمار کادرهای نظامی ایران که در هفته‌های اخیر در سوریه کشته ‌می‌شوند، رو به افزایش گذاشته و تنها در طی دو هفته‌ی گذشته به بیست نفر رسیده است.

مصطفی صدرزاده و میلاد مصطفوی، دو تن دیگر از اعضای کادر نظامی ایران در سوریه، در روزهای جمعه و شنبه، اول و دوم آبان، در نزدیکی شهر حلب کشته شده بودند. هم‌زمان خبر کشته شدن عبدالله باقری نیارکی، محافظ پیشین محمود احمدی‌نژاد در سوریه نیز منتشر شد. همچنین خبر کشته شدن امین کریمی یک روز پیش از آن اعلام شده بود.

خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، روز یکشنبه (۳ آبان) در گزارشی به نقل از سرتیپ دوم رمضان شریف، مسئول روابط عمومی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، از افزایش نیروهای "مستشاری" ایران در سوریه خبر داده بود.

ایسنا به نقل از او نوشت: «در پی دور جدید تحولات میدانی در مناطق مختلف سوریه و پیروزی اخیر جبهه مقاومت اسلامی در مقابله با گروه‌های تروریستی تکفیری، متناسب با نیازها، شاهد افزایش نیروهای مستشاری ایران در این کشور هستیم.»

جمهوری اسلامی مدعی است که نیروهای نظامی ایران در سوریه در جنگ داخلی سوریه دخالت مستقیم ندارند و نقش آن‌ها به "مشاوره نظامی" به ارتش سوریه محدود است.

گزارش رسانه‌های غربی که با تکیه بر گفته‌‌های محافل دیپلماتیک و ناظران عرب تهیه و منتشر شده، حاکی از روندی دیگر است.

روزنامه "گاردین" روز ۱۴ اکتبر (۲۲مهر) در این راستا نوشته بود که حدود دو هزار نیروی جدید از ایران به شمال و مرکز سوریه اعزام شده‌اند تا در کنار حزب‌الله و شبه‌نظامیان شیعی دیگر، در عملیات نظامی گسترده علیه مخالفان اسد شرکت کنند.

نشریه "واشنگتن پست" با تکیه به اظهارات منبعی در پنتاگون گزارش داده بود که نیروهای اعزامی ایران به سوریه از سپاه پاسداران هستند و مأموریت آنان آزادسازی حلب است.

DW

16059831400-3.jpg

۲ میلیون نفر؛ آمار مصرف کنندگان مواد مخدر در کشور

به گزارش فارس، احمد حاجبی در نشست خبری هفته سلامت روان، اظهار داشت: یکی از بزرگ‌ترین مشکلات ما پایین بودن سطح سلامت روان جامعه است که به تبع آن مشکلات زیادی خواهیم داشت. یکی از این مشکلات توجیه علائم ابتلا به مشکلات روانشناختی برای عدم مراجعه است و در صورت مراجعه برخی به‌دلیل ترس از «انگ»، درمان را ادامه نمی‌دهند.

وی با بیان اینکه پذیرش ابتلا به بیماری جسمانی برای مردم آسان‌تر از ابتلا به بیماری روانی است، افزود: مردم بیماری جسمانی خود را در جمع معرفی می‌کنند، ولی متأسفانه خفیف‌ترین اختلالات روانی با انگ همراه است.

حاجبی گفت: در آماری که از مبتلایان به اختلالات روانی، به‌دست آمد مشخص شد که رایج‌ترین علت عدم حضور برای تشخیص و درمان این بود که مردم فکر می‌کردند، مشکل خودش برطرف می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که تعرفه بالای خدمات روانپزشکی و روانشناسی و داروها، منجر به عدم مراجعه و در ادامه درمان توسط برخی مبتلایان به اختلالات روانپزشکی و روانشناختی می‌شود، اظهار داشت: باور نادرستی درمورد کیفیت داروهای ایرانی وجود دارد، از طرفی افراد می‌توانند از سیستم‌های دولتی برای دریافت خدمات روانپزشکی استفاده کنند.

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، گفت: چرخه‌ای که با قرار دادن روانشناس برای ساکنان حاشیه شهرها تعریف کرده‌ایم، اگر در سطح کشور ادامه یابد، به تحولی بزرگ منجر می‌شود.

حاجبی دسترسی به خدمات تخصصی در مراکز دولتی را کم عنوان کرد و در پاسخ به این سؤال که وضعیت سلامت روان ما نسبت به گذشته چگونه است، گفت: معمولاً مطالعات همه‌گیرشناسی بین 5 تا 7 سال زمان می‌برد.

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، آمار ابتلا به اعتیاد را یک میلیون و 350 هزار نفر در کشور عنوان کرد که با مصرف‌کنندگان تفننی به 2 میلیون نفر می‌رسد.

حاجبی در پاسخ به سؤال دیگری درمورد ارائه خدمات روانپزشکی و روانشناختی به دانش‌آموزان تصریح کرد: در ارائه خدمات تخصصی به وزارت آموزش و پرورش آماده‌ایم. باید آموزش مهارت‌های فرزندپروری به والدین و مهارت‌های زندگی را به دانش‌آموزان جهت توانمندسازی آنها ارائه دهیم.

وی با بیان اینکه بیماری‌های روانپزشکی، علت و معلول مشخصی ندارند، گفت: استاندارد تشخیص درمورد بیماری‌های روانپزشکی، مصاحبه بالینی روانپزشک و روانشناخت است، ولی برخی فاکتور خطر مانند ژنتیک و محیط می‌تواند شانس ابتلا به بیماری‌های روانپزشکی و روانشناختی را بیش‌تر کند.

مدیرکل دفتر سلامت اجتماعی، روانی و اعتیاد وزارت بهداشت، استفاده از تکنولوژی مانند تلفن همراه را در سلامت روان وابسته به مدیریت تکنولوژی دانست و تصریح کرد: امواج موبایل علاوه بر کودکان بر بزرگسالان نیز مؤثر است. به نظر می‌رسد باید مدیریت استفاده از ابزارها و تکنولوژی که به شرایط فرهنگی وابسته است را ایجاد کنیم. اکنون اعتیاد به اینترنت در جهان، 6 درصد برآورد شده است.

وی خاطرنشان کرد: شادی و خنده می‌تواند در ایجاد سلامت روان مؤثر باشد، برنامه‌هایی مانند «خندوانه» برای افراد مفید و مثبت است و می‌تواند لحظات شادی را برای آنها فراهم کند که در ایجاد سلامت روان افراد جامعه مؤثر است.

سحام

Madani400.jpg

بمب ساعتي حاشيه نشيني

ساكنان نامرئي «خط چهار حصار» كرج

اغلب مسافراني كه قصدعبور از جاده چالوس كرج را دارند خانه هاي كوچكي را روي كوهي كه در مدخل ورودي جاده چالوس قرار دارد، مشاهده كرده اند، به آنجا خط چهار حصار

مي گويند. محل هاي كه نه شهر است و نه روستا! نه قوانین شهرنشینی بر آن حاکم است و نه روستا ! در آنجا می توان با چند پاره آجر و بلوک سیمانی چاردیواری ای را 24 ساعته و شبانه با دیوارهای وصله پینه ای به دور از چشم ماموران شهرداری ساخت و نامش را به اصطلاح خودشان خانه گذاشت.

پاي صحبت ساكنان اين محله كه بنشينيد به يك حقيقت تلخ

مي رسيد و آن اينكه همه آن ها مي گويند كه مسئولان هيچگاه ما را نديده اندو برنامه اي براي سامان زندگي ما ندارند. بسياري از مردم پيدايش اين محله را نتيجه بي تدبيري مديران شهر كرج در ساماندهي محله زورآباد مي دانند. اگر گذرتان به این محله بیفتد، باور اینکه تنها يك خيابان با كلان شهر كرج فاصله دارید برایتان سخت می  شود. این مسئله که در یک شهر مرزی دورافتاده هستید، برای شما بیشتر قابل هضم است.

برخی از ساکنان این محله، در گذشته تخلف هایی مرتکب شده اند، البته همه ساکنان این طور نیستند. برخی از کودکان فراری، کودکان خیابانی و کارتن خواب ها نیز این منطقه را جای خوبی برای پناه گرفتن یافته اند، وضع زندگی در این منطقه نیز چندان مطلوب نیست. در زمستان کوچه های تنگ و باریک خط چهار حصار پر از گل و لجن شده و آب باران در آن ها سرازیر می شود، هم چنین اغلب خانه ها سامانه فاضلاب ندارند. کم سوادی برخی از ساکنان نیز باعث شده است که نتوانند از بسیاری خدمات بهره ببرند. بسیاری از خانواده ها نیز در خانه های 40 متری زندگی می کنند. فقر و ناتوانی برخی از ساکنان منطقه آنان را به سمت بازارها و فعالیت های غیررسمی سوق داده است، بازاری که بخشی از محصولات آن در زمره امور ممنوع و بزه کارانه مانند موادمخدر و خرید و فروش اموال سرقتی تعریف می شود. کمبود مراکز تامین خدمات امنیتی و انضباطی مانند پاسگاه ها و کلانتری ها نیز در این منطقه، خط چهار حصار را به مکانی امن برای برخی از بزهکاران بدل کرده است.

به  دنبال پسر محكومم به خط چهار حصار آمدم

آقاي مافي از اهالي خط چهار حصار به «قانون» میگوید: پسرم به حبس ابد محكوم شده و در حال حاضر در زندان كرج است به همين دليل از شهر خود به كرج آمدم. تمام زندگي خودرا فروختم ولي وقتي به اينجا آمدم، متوجه شدم كه نمي توانم در داخل شهر حتي خانه اي را اجاره كنم. به پيشنهاد يكي از دوستان به خط چهار حصار آمديم و يك خانه 50 متري را چند روزه ساختيم هرچه باشد بهتر از مستاجري است. بارها به من گفته اند چرا اينجا آمديد محله بسيار بدي است وقتي كه هيچكس ما را نمي بيند و به فكر مشكلات مان نيست چه كاري از دستمان برمي آيد.

با سرمايه ام تنها در اينجا ميت وانم بمانم

آقاي جعفري يكي ديگر از اهالي خط چهار حصار مي گويد: از راه دست فروشی در کرج زندگی 5 فرزند و همسرم را می گذرانم. حالا که فرزندانم بزرگ شده اند از من درخواست می کنند که به جایی بهتر برای زندگی برویم. چراکه در این منطقه چیزی جز فقر و تنگدستی نصیب آنها نمی شود اما با کدام پول و درآمد میتوان در داخل شهر زندگی کرد.

خانه ما با يك باد شديدهم خراب مي شود چه رسد به زلزله

خانمي كه به تنهایي در اين محله زندگي ميكند، درباره مشکلات زندگی در خط چهار حصار می گوید: همسرم در زندان است و به پیشنهاد برادرم به کرج مهاجرت و در خط چهار حصار خانه ای را اجاره کردم، دو فرزند دارم. در یک شرکت خدماتی و نظافت در منزل کار می کنم. از دو سال پیش به دلیل فشار زیاد زندگی و فقر، پسرم مجبور شد ترک تحصیل و برای تامین زندگی بر سر چهار راه های کرج گلفروشی کند.

او مي گويد: خانه 30 متری ما به هیچوجه مقاوم نیست، برای خراب شدن به زلزله احتیاج نیست. بعضی مواقع که باد شدید می وزد در و دیوار خانه تکان می خورد. من برای اینکه خانواده خودرا حفظ کنم مجبورم در محله ای که بعد از تاریک شدن هوا یک زن تنها نمیتواند رفت و آمد کند، زندگی کنم. امیدوارم به همسرم عفو بخورد و سریع تر ما از این محله نجات پیدا کنیم. 

بعداز تاريكي امنيت نداريم

همچنين يكي ديگر از اهالي خط چهار حصار عنوان مي كند: امنیت در این محله وجود ندارد، همین چند روز پیش برای خرید بیرون رفته بودم که به دلیل ترافیک شدید شب به محله رسیدم. دو نفر به راحتی در خیابان کیفم را جلوی چشم چند نفر به زور گرفتند. در حالی که آنها را می شناسم ولی نمی توانم از آنها شکایت کنم چراکه جان بچه هایم به خطر می افتد.

زورآباد را ساماندهي كردند كه چه شود؟

آقای احمدی یکی دیگر از ساکنان خط 4 حصار می گوید: نزدیک به 12 سال پیش که تپه مراد آباد را ساماندهی کردند، بنده از آنجا به این منطقه آمدم چراکه با پولی که داشتم توانایی خرید ملکی را در دیگر نقاط شهر نداشتم. هیچیک از انسان هایی که در این محلات زندگی می کنند از سر خوشی به اینجا نیامده اند، مشکلات زندگی آنها را به اینجا کشانده است.

در حال حاضر با 55 سال سن مجبورم به عنوان کارگر ساختمانی کار کنم، آن هم اگر کار باشد. 6 فرزند دارم که تنها 2 فرزندم ازدواج کرده اند. میدانم چرا تپه مراد آباد را ساماندهی کردند. فقط خواستند که ما را از اینجا به آنجا جابه جا کنند یا هدف دیگری داشتند. ای کاش به جای این کار همان جا را سرو سامان می دادند، مثلا مدرسه، درمانگاه یا پارکی می ساختند.

چاره چيست؟

روشن است كه فقط نمي توان از نيروي انتظامي انتظار داشت كه با برخوردهاي سلبي اين مشكل را حل كند. خط چهار حصار كرج بيش از هر چيزي به خدمات و امكاناتي نياز دارد كه آن را از اين وضع دربياورد. به عبارت ديگر چهره منطقه بايد تغيير كند. اين تغيير چهره نيز در درجه نخست به همدلي مردم و ساكنان منطقه نياز دارد. در سال هاي اخير هم برخي از ساكنان امكاناتي براي منطقه ايجاد كرده اند كه اين به نوبه خود مي تواند يك تجربه موفق باشد. از اين رو ميتوان گفت اين منطقه ميتواند به عنوان يك تجربه كلان در اين كلان شهر مطرح شود. به عبارت ديگر اگر اين منطقه اصلاح شود، بزه هاي اجتماعي از آن رخت ببندند، ساكنان شغل و معيشت مناسبي داشته باشند و امكانات فرهنگي براي اهالي فراهم شود خط چهار حصار كرج به مكاني دلپذير براي زندگي تبديل می شود. كارشناسان بر اين باورند كه بهترين مجري براي به سازي سخت افزاري و فرهنگي و نرم افزاري يك منطقه خود اهالي هستند و تلاش ها بدون همكاري آنان كمتر موفق خواهد بود.

وظايف قانوني دولت در توجه به سكونت گاه هاي غيررسمي

جليل پورسليم بناب کارشناس مسائل شهری و حقوقی درباره حاشيه نشيني مي گويد: براساس قانون اساسی پىريزى اقتصاد صحيح و عادلانه برطبق ضوابط اسلامى و با هدف ايجاد رفاه، رفع فقر و هر نوع محروميت در برخورداري از تغذيه مناسب، مسكن، بهداشت و بيمه بر عهده دولت است. پور سلیم بناب ميا فزايد: همچنين براساس اصل 31 قانون اساسی داشتن مسكن متناسب با نياز، حق هر فرد و خانواده ايراني است. دولت موظف است با رعايت اولويت برای آنان كه نيازمند ترند؛ به ويژه روستاييان و كارگران، زمينه اجراي اين اصل را فراهم كند.

او ادامه ميدهد: به استناد قانون منع فروش و واگذاري اراضي فاقد كاربري مسكوني براي ساخت مسكن به شركت هاي تعاوني مسكن و ساير اشخاص حقيقي و حقوقي، مسئولان محلی نیز ميتوانند براي جلوگیری از ایجاد این سکونت گاه ها با ندادن خدماتی مانند آب، برق، گاز و تلفن از ايجاد و يا گسترش اين مكان ها جلوگيري كنند اما آنچه مشاهد میشود؛ دادن خدمات به ساکنان این مناطق است که این خود يك ابزار تشویقی برای ایجاد این سکونت گاه هاست.

اين كارشناس در پاسخ به اين پرسش كه راه حل اين مشكل چيست، مي گويد: دولت اعتبارات زیادی را صرف بخش مسكن كرده است. براي حل معضل حاشیه نشینی در شهرها نيز دولت ميتوانست با بازنگری در سیاست های خود افرادی را که در این سکونت گاه ها زندگی می کنند در اولویت قرار دهد و با جا به جایی این مكان ها این معضل را برای همیشه حل کند. باتوجه به اینکه این معضل فقط مختص کشور ما نیست، ما می توانیم از دیگر کشورها که در حل این مسئله موفق بوده اند، الگو بگیریم. به عنوان مثال در شهر آنكاراي کشور ترکیه، دولت برای حل این مشکل طرحی را اجرا کرد که بسیار موفق بود. در این طرح دولت همه زمينه اي مناطق حاشیه نشین را خريد و ساکنان آنها را در مناطق مناسبي اسکان داد. بعد هم با تخریب این مناطق و بازسازی آن به صورت شهرک های مدرن و فروش آن، حتی توانست علاوه بر جلوگيري از صرف هزينه هاي بسيار اعتبار و سود مناسبي را نيز كسب كند. اين كارشناس مي گويد: مهم این است كه با توجه به اینکه کشور ما در مناطق زلزله خیز قرار دارد، اگر دولت هرچه سریع تر فکری برای ساماندهی این سکونت گاه های غیرمجاز نکند، در آینده با وقوع کوچکترین زلزله اي، این مناطق تبدیل به گورهای دسته جمعی خواهند شد که تاثیر بسیار بدی بر اذهان عمومی خواهند داشت و خاطره آن هیچ گاه از ذهن مردم پاک نخواهد شد.

قانون

356661138400-2.jpg

30 د‌رصد‌ سالمند‌ان فقیرند‌

آمارها نشان می‌د‌هد‌ که فقر د‌ر سالمند‌ی وجود‌ د‌ارد‌ و حد‌ود‌ 30 د‌رصد‌ جامعه سالمند‌ د‌ر د‌هک اول د‌رآمد‌ی بود‌ه و فقیرترین قشر جامعه هستند‌.

رئیس د‌بیرخانه شورای ملی سالمند‌ی بااشاره به پایین بود‌ن سن بازنشستگی د‌ر ایران نسبت به سایر کشورها حتی کشورهای عربی و حاشیه خلیج فارس، گفت‌: سن بازنشستگی را باید‌ افزایش د‌اد‌ تا د‌یگر شاهد‌ آن نباشیم که فرد‌ی د‌ر اوج تجربه از کار كنار گذاشته شود‌.

فرید‌ براتی‌سد‌ه گفته كه حد‌ود‌ د‌و میلیون نفر از سالمند‌ان کشور از هیچ بیمه و حمایت اجتماعی د‌ر کشور برخورد‌ار نیستند‌. وي با اشاره به زنانه شد‌ن سالمند‌ی د‌ر کشور، اظهار کرد‌: نسبت تعد‌اد‌ مرد‌ان و زنان بالای 60 سال د‌ر کشور د‌ر حال تغییر است به طوری که تعد‌اد‌ زنان همواره رو به افزایش بود‌ه برای مثال د‌ر سال 90 د‌ر مقابل هر 43 مرد‌ 56 زن د‌اشته‌ایم و پیش‌بینی می‌شود‌ د‌ر سال 1400 د‌ر مقابل هر 88 مرد‌ 91 زن سالمند‌ د‌ر کشور د‌اشته باشیم که اینها نشان د‌هند‌ه زنانه شد‌ن سالمند‌ی است.

قانون

09.jpg

رییس سازمان جنگل‌ها:

این بار زمین‌خواری به نام امامزاده!

در حالی که برخی زمین‌خواران تابلودار منطقه لواسانات تهران در پی تخلفی دیگر و با ترفند جدید برای زمین‌خواری به دنبال ساخت امامزاده جدید بودند، رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزدداری از برخورد با آنها و جلوگیری از ادامه یافتن این ساخت‌و ساز تا روشن شدن ابهامات این پرونده خبر داد.

مقابله با تغییر کاربری غیر قانونی زمین و زمین‌خواری به شکل‌های مختلف از جمله خبرهایی است که این روزها بیشتر در رسانه‌ها منتشر می‌شود که نشان از جدیت و پیگیری بیشتر مسئولان اجرایی و قضایی دارد اما شاید کمتر کسی شنیده باشد که زمین‌خواران در منطقه‌ای برای انجام تخلفات خود در عرصه زمین، دست به دامان ساخت امامزاده‌ای شوند که خبری از امامزاده نبوده است؛ موضوعی که اخیرا گشت یگان حفاظت در لواسان کوچک با آن مواجه شده‌اند و رییس سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری از توقف مراحل اجرایی و ساخت این امامزاده‌ تازه تاسیس خبر داده است.

خداکرم جلالی - معاون وزیر جهاد کشاورزی - در این باره به ایسنا گفت: در روستای "انباج" لواسانات کوچک برخی از زمین‌خواران تابلودار این منطقه ترفند جدید برای زمین‌خواری برگزیده‌اند؛ چرا که درصدد ساخت امامزاده در محلی بودند که اصلا مشخص نیست که امامزاده ای در آنجا بوده است یا خیر؛ که البته با انجام اقدامات و هماهنگی‌های صورت گرفته، جلوی ادامه روند ساخت و ساز و نصب گنبد و سازه این امامزاده را گرفتیم تا پرونده آن و ابهاماتش روشن شود.

وی افزود: علت همکاری اداره اوقاف شهرستان، داشتن یا نداشتن تاریخچه و شجره‌نامه از جمله مسائل ابهام‌آمیز است که با تعامل صورت گرفته با سازمان اوقاف در پی یافتن پاسخ آن هستیم.

براساس اخبار و اطلاعات بدست آمده از یگان حفاظت سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری، زمین‌خواری در این روستا به شیوه‌ای جدید صورت گرفته است؛ به گونه‌ای که این متخلفان عرصه‌ای را که به گفته ریش‌ سفیدان این روستا محل چرای دام آن‌ها طی دهه‌های اخیر بوده است را انتخاب کرده و با خرید گنبد و بارگاه در صدد احداث امامزاده جدیدی در این روستا هستند تا بتوانند در پوشش یک مکان مذهبی و به نام خدمت‌رسانی به زائران اقدام به تصرف اراضی محدوده آن و ساخت و ساز کنند. حال آنکه مشخص نیست که این هماهنگی‌های صورت گرفته با مراجع ذیصلاح چگونه و با کدام مجوز صورت گرفته است؟

این تخلفات در کنار مسئله حیاتی به نام بحران آب که هر روز وضعیت آن وخیم‌تر از گذشته می‌شود، از مسائل مهم و استراتژیک برای اداره کشور است، چرا که اگر زمینی نباشد با آب هم نمی‌توان به کشت و تولید ادامه داد. بنابراین بحران زمین نیز یکی دیگر از مسائل مهم و استراتژیک است که به نظر می‌رسد مسئولان اجرایی و قضایی باید در راستای حفاظت از منابع پایه آب و خاک کشور بیش از پیش به آن توجه داشته باشند و به کسی اجازه دست اندازی به طبیعت و تخلف در عرصه‌ گران‌بهایی به نام "زمین" را ندهند.

ایسنا

babakzanjanibiography400.jpg

شمارش معكوس براي پايان قرار بازداشت:

بابک زنجانی در آستانه آزادی

امیرعباس سلطانی، نماینده پیگیر پرونده زنجانی، اعلام کرده میلیاردر متهم نفتی در آستانه آزادی از زندان قرار دارد.

روز گذشته امیرعباس سلطانی در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی مجلس (خانه ملت) با تشریح آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی، گفت:‌ «براساس برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته، نخستین جلسه دادگاه زنجانی ١١ مهر تشکیل می‌شود، البته شاهد هستیم وکلای این متهم در تلاش هستند با استفاده از مواد و ابزارهای قانونی این جلسه را به تعویق بیندازند». سلطانی با اشاره به تلاش وکلای زنجانی برای آزادی او از زندان، افزود: «براساس قانون مصوب مجلس، هیچ متهمی را بدون صدور حکم، بیش از ٢٤ ماه نمی‌توان در زندان نگه داشت، ازاین‌رو وکلای زنجانی به‌دنبال آن هستند میزان زمان بازداشتی وی را به بیش از این زمان افزایش دهند، تا عملا حکم آزادی وی صادر شود». او با بیان اینکه «براساس قانون مجلس، وکلای زنجانی به وسیله برخی مواد قانونی می‌توانند وی را از زندان آزاد کنند»، گفت: «به نظر من دستگاه قضا با دردست‌داشتن مدارک کنونی باید دادگاه را برگزار و زنجانی را محکوم کند».

اشاره سلطانی به ماده ٢٤٢ قانون جدید آیین دادرسی کیفری است که براساس آن، مدت بازداشت متهم (قبل از تشکیل پرونده و آغاز محاکمه) نباید از حداقل مجازات حبس تعیین‌شده در قانون بیشتر باشد و در هر صورت در جرائمی که احتمال صدور حکم اعدام برای آنها وجود دارد، حداکثر دو سال و در سایر جرائم حداکثر یک سال می‌توان متهم را در بازداشت نگه داشت.

پرونده قطور زنجانی

در چنین شرایطی هفته گذشته نیز خبر رسید وکلای بابک زنجانی درخواست به‌تعویق‌افتادن جلسه دادگاه را داشته‌اند و در‌این‌باره غلامحسین اسماعیلی، رئیس کل دادگستری تهران گفته بود: « تغییر در زمان برگزاری نخستین جلسه دادگاه به نظر شخص رئیس دادگاه بستگی دارد که تاکنون نظر جدیدی ابراز نشده است». ‍‌

حجت الاسلام محسنی‌‍‌اژه‌ای، سخنگوی قوه قضائیه هم روز یکشنبه در نشست خبری خود تصریح کرده بود: «تا الان در مورد برگزاری این دادگاه تأخیری اتفاق نیفتاده است»، اما هشدار روز گذشته امیرعباس سلطانی درباره تلاش وکلای زنجانی برای استفاده از این فرصت قانونی به منظور آزاد‍‌کردن زنجانی از زندان قبل از برگزاری دادگاه، بار دیگر بر حساسیت ماجرا افزود؛ چرا‌که بنا بر اعلام قبلی قرار است روز یازدهم مهر ماه، یعنی ١١ روز دیگر اولین جلسه دادگاه زنجانی برگزار شود.

پیش از این محسنی اژه‌ای از حجم بسیار بالای پرونده زنجانی و احتمال صرف دو الی سه جلسه دادگاه برای قرائت کیفرخواست او سخن گفته بود. کیفرخواستی که به گفته سلطانی مهم‌ترین اتهامات آن عبارت‌اند از: «دلالی در حوزه نفت و بازنگشتن ١٣ هزار میلیارد تومان از این درآمدها به خزانه، همکاری‌نکردن وی با قوه قضائیه و انتقال درآمدهای نفتی به خارج از کشور و سرمایه‌گذاری آنها در این کشورها».

سرنوشت زنجانی بعد از آغاز دادگاه

درحالی‌که حالا با به‌میان‌‍‌آمدن موضوع ماده ٢٤٢، شمارش معکوس برای آزادی زنجانی در روز نهم دی ماه آغاز شده، این سؤال مطرح است که حتی در صورت آغاز جلسات دادگاه او در موعد مقرر (١١ مهر)، پس از ٩ دی و در ادامه دادگاه‌‍‌ها، سرنوشت زنجانی چگونه خواهد بود. بهمن کشاورز، در پاسخ به این سؤال می‍گوید: «در هر صورت پس از به‌پایان‌رسیدن زمان دوساله قانونی، او باید با قید وثیقه آزاد شود و تعیین رقم وثیقه به عهده قاضی است، اما اگر متهم توان تأمین وثیقه را نداشته باشد، همچنان در بازداشت باقی خواهد ماند». به‌این‌ترتیب باید منتظر ماند و دید آیا پس از ٩ دی ٩٤، متهم میلیاردی نفت، توان تأمین وثیقه خود را خواهد داشت یا ایام بازداشت او همچنان تا صدور حکم نهایی ادامه خواهد یافت.

شرق

13920918000240_PhotoL400.jpg

چک ۱۷ هزار میلیاردی تامین اجتماعی به زنجانی کجاست؟

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه انتصاب رییس سازمان تامین اجتماعی در دولت گذشته موجب قربانی شدن مصالح و منافع مردم شد، گفت: سازمان یک فقره چک به مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان در اختیار زنجانی قرار داده بود که هنوز مشخص نیست این چک کجاست و چه استفاده ای از آن شده است؟

به گزارش ایلنا، اسحاق جهانگیری عصر روز شنبه در آیین افتتاح بیمارستان ۱۴۰ تختخوابی میلاد ۳ بیرجند،‌ اظهار داشت:‌ سازمان تامین اجتماعی یک سازمان خدمتگزار مهم است که به بخش وسیعی از مردم خدمات میدهد و بیش از ۴۰ میلیون نفر از جمعیت کشور بصورت مستقیم و غیر مستقیم از خدمات این سازمان استفاده میکنند.

وی افزود: سازمان تامین اجتماعی سازمانی است که مردم برای روزهای مبادای زندگی در آن عضویت پیدا می کنند تا در روزهای سخت زندگی مطمئن باشند یک سازمان وجود دارد که به آنها کمک کند و آنها را از مشکلات عبور دهد.

معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه سازمان تامین اجتماعی در یک دوره‌ی گذشته از فعالیت خود، دچار فرسودگی سازمانی شد، تصریح کرد: متاسفانه مدیریت اجرایی کشور در یک مقطع، به جای آنکه فضای کشور را برای فعالیت نهادها آرام کند، در جهت متشنج کردن فضای کشور حرکت کرد تا جایی که این اختلافات به سطح سران قوا نیز تسری یافت.

جهانگیری ادامه داد: در آن مقطع دولت رییسی را برای سازمان تامین اجتماعی منصوب میکرد و نهاد قانونگذار کشور اعلام می کرد که این انتصاب بر خلاف قانون است و این رویه باعث شده بود که فرسودگی در سازمان تامین اجتماعی ایجاد شود و آنچه در این فضا قربانی می شد مصالح و منافع مردم بود.

وی با اشاره به سخنان برخی افراد که میگویند دیگر نباید راجع به گذشته صحبت و انتقاد شود، خاطرنشان کرد: برخی از مسائل مزمن که هنوز حل نشده باید مطرح شود و تا منافع ملت تامین نگردد ما در قبال آن مسئول هستیم و برای دفاع از منافع مردم تلاش می کنیم.

معاون اول رییس جمهور با یادآوری پرونده بابک زنجانی و برداشت ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلاری این شخص از منابع پولی کشور گفت: این شخص در مقطعی به سازمان تامین اجتماعی گفته بود که در قبال پرداخت ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو همه‌ شرکتهای این سازمان را خریداری می کند و از سازمان خواسته بود که یک چک تضمینی به او بدهد و سازمان نیز یک فقره چک به مبلغ ۱۷ هزار میلیارد تومان در اختیار او قرار داده بود که هنوز مشخص نیست این چک کجاست و چه استفاده ای از آن شده است؟

جهانگیری با بیان اینکه سازمانی که باید به ضعیف ترین قشر جامعه خدمات ارائه دهد دچار چنین مفاسد و بحران هایی شده بود، گفت: یکی از افتخارات دولت تدبیر و امید این است که ثبات و آرامش را به کشور بازگرداند و شرایط را به گونه‌ای تغییر داد تا نهادهای مختلف بتوانند به وظایف سازمانی خود عمل کنند.

وی در ادامه یکی از دستاوردهای دولت تدبیر و امید را اجرای طرح تحول نظام سلامت برشمرد و گفت: دو سال قبل هزینه های درمان مردم هزینه های سنگینی بود که به مردم تحمیل می شد و بیماران ناچار بودند تجهیزات مورد نیاز جراحی خود را از بیرون تهیه کنند.

معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: این دغدغه‌ها به اطلاع رییس جمهور رسید و دکتر روحانی از دولت خواست برای بهبود شرایط درمانی کشور راهکاری پیدا کنند؛ بدین ترتیب بود که طرح تحول نظام سلامت اجرا شد و هزینه های درمانی مردم کاهش یافت.

جهانگیری افزود: همزمان با اجرای طرح تحول نظام سلامت، افراد فاقد بیمه نیز تحت پوشش بیمه قرار گرفتند و وزارت تعاون در مدت کوتاهی بیش از ۹ میلیون نفر از اشخاص فاقد بیمه را تحت پوشش قرار داد.

کوتاه شده از ملی مذهبی

Landeh400-3.jpg

رئیس شوای شهر لنده:

شهرستان لنده از امکانات اولیه محروم است

یاسوج – رئیس شورای شهر لنده گفت: شهر و شهرستان لنده از امکانات اولیه شهری محروم است.

سید محسن جعفری در گفتگو با مهر افزود: شهرستان و شهر لنده به دلیل بی توجهی ها و کمبود اعتبارات از محرومترین مناطق این استان است.

وی بیان کرد: هم اکنون این شهرستان به دلیل نبود واحدهای تولیدی و اشتغالزایی بیشترین میزان بیکاری جوانان در استان را دارد.

وی به وجود معادن فسفات و بوکسیت در این شهرستان اشاره کرد و گفت: بهره برداری از این معادن می تواند منجر به رشد اشتغال در این شهرستان شود.

لنده در بن بست قرار دارد

جعفری اظهار داشت: این شهر و شهرستان همچنین در بن بست قرار دارد و تنها از طریق یک جاده به شهر دهدشت متصل می شود.

رئیس شورای شهر لنده به مشکلات این محور اشاره کرد و گفت: این جاده از ابتدای انقلاب تاکنون هیچ تغییری نکرده است.

وی افزود: اگر در زمانی روزانه دو تا سه خودرو از این محور عبور می کردند اما الان دو هزار خودرو در این محور تردد می کنند و وضعیت نامناسب آن موجب بروز تصادفات و مرگ اهالی این شهرستان شده است.

بیماران لنده ای آواره شهرهای همسایه

جعفری نبود بیمارستان را از دیگر مشکلات شهرستان لنده بر شمرد و افزود: بسیاری از بیماران برای مداوای خود آواره دیگر شهرهای استان و استان های مجاور می شوند.

وی بیان کرد: فاصله شهر لنده تا شهر دهدشت ۳۵ کیلومتر است و تا یک بیمار اورژانسی به این شهر اعزام شود از بین می رود.

لنده محروم از زیرساختهای گردشگری

رئیس شورای شهر لنده همچنین به وجود مناطق بکر گردشگری در این شهرستان اشاره کرد و گفت: هنوز هیچ زیرساختی برای این مناطق دیده نشده است.

وی عنوان کرد: ایجاد زیرساختهای گردشگری در این شهرستان و خروج آن از بن بست موجب معرفی هرچه بیشتر ظرفیتهای لنده و خروج آن از محرومیت می شود.

جعفری گفت:احداث جاده ای برای اتصال لنده به استان خوزستان از طریق بهمئی می تواند این شهرستان را بن بست خارج کند.

وی همچنین از اتصال این شهرستان به جاده پاتاوه به دهدشت خبرداد و گفت: در صورت بهره برداری از محور پاتاوه به دهدشت بسیاری از مشکلات این مناطق مرتفع می شود.

شهرستان لنده در سال ۱۳۹۱ و براساس مصوبه دولت به عنوان هشتمین شهرستان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شد.

مهر

1785228400.jpg

بزرگترین پالایشگاه نفت ایران تعطیل شد

پالایشگاه نفت شازند به عنوان بزرگترین تولید کننده بنزین یورو چهار ایران به دلیل حادثه از مدار بهره برداری خارج شده است.

پالایشگاه نفت شازند به عنوان بزرگترین تولید کننده بنزین یورو چهار ایران به دلیل حادثه از مدار بهره برداری خارج شده است که پیش بینی می‌شود با تعطیل شدن این پالایشگاه حجم واردات بنزین افزایش یابد.

پالایشگاه نفت شازند از ظرفیت تولید روزانه ۱۶ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو چهار اتحادیه اروپا برخوردار است که با تعطیلی موقت این پالایشگاه عظیم نفتی، قطعا حجم واردات بنزین کشور با افزایش روبرو خواهد شد.

پالایشگاه نفت شازند از ظرفیت تولید روزانه حدود ۱۶ میلیون لیتر بنزین با استاندارد یورو چهار برخوردار است و یکی از مهمترین تامین کنندگان بنزین یورو چهار کلانشهرهای کشور به ویژه تهران، کرج، اراک و حتی قم است.

از سوی دیگر در حالی به دلیل حادثه و مشکلات فنی پالایشگاه نفت شازند به صورت موقت تعطیل شده است که از ابتدای سال جاری تاکنون این پالایشگاه عظیم نفتی در چندین نوبت به دلیل انجام تعمیرات اساسی از مدار بهره برداری خارج شده بود.

آمارهای منتشر شده از سوی شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نشان می دهد که از مدار خارج شدن پالایشگاه نفت شازند منجر به افزایش قابل توجه واردات بنزین کشور شده است.

بر اساس گزارش‌های ارائه شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی متوسط واردات بنزین در سال گذشته حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون لیتر بوده که حجم واردات این فرآورده استراتژیک نفتی از ابتدای سال‌جاری تاکنون با افزایش نزدیک به دو برابری به حدود ۸ میلیون لیتر در روز رسیده است.

به گفته شاهرخ خسروانی قائم مقام شرکت ملی پالایش و پخش طولانی شدن زمان تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت شازند اراک یکی از مهمترین عوامل واردات این فرآورده پرطرفدار نفتی از ابتدای سال جاری تاکنون است.

وزارت نفت در ۱۷۰ روز نخست سال‌جاری بیش از ۱.۳ میلیارد لیتر بنزین به ارزش بیش از ۸۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است که با این اعتبار می‌توان منابع مالی ساخت دست کم یک پالایشگاه ۶۰ هزار بشکه‌ای نفت را تامین کرد.

از ابتدای سال‌جاری تاکنون به استناد آمارهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به طور میانگین روزانه بیش از ۷۲ میلیون لیتر بنزین مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد رشد داشته است.

مهر

536701300.jpg

در گردهمایی معاونان فرهنگی دادگستری‌های سراسر کشورمطرح شد:

عشوه و رشوه پیرامون قوه قضاییه

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: در شرایط فعلی عشوه و رشوه پیرامون قوه قضاییه افزایش پیدا کرده، بر همین اساس یکی از رویکردهای اصلی معاونت فرهنگی قوه قضاییه سلامت قضایی کارکنان است.

حجت الاسلام هادی صادقی در گردهمایی معاونان فرهنگی دادگستری‌های سراسر کشور خاطر نشان کرد: فرهنگ دستگیری از ضعفا باید به عنوان یک راهبرد اصلی شناخته شود، زیرا برخی اوقات افرادی که توان حرف زدن ندارند به قوه قضاییه مراجعه می کنند و با یک سخن تند از قاضی دست و پایشان را گم می کنند و نمی توانند از خودشان دفاع کنند.

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: مجموعه اداری مالی نیز باید با هزینه کرد به موقع در حوزه فرهنگی زمینه لازم را برای ایستادگی قضات در مقابل رشوه خواری فراهم کنند.

حجت الاسلام هادی صادقی گفت: بسیاری از قوانینی که در کشور اجرایی می شوند یا رویکرد فرهنگی ندارند و یا بعضا دارای رویکردهای ضد فرهنگی هستند، بر این اساس باید بازنگری کلی در برخی از قوانین صورت گیرد.

وی گفت: متاسفانه براساس آمار بررسی شده از زمانی که مردم با مسائل حقوقی بیش از گذشته آشنا شده اند بیشتر به جدال روی آورده اند و پرونده هایی که در این زمینه تشکیل شده رو به افزایش است.

وی با اشاره به اینکه تصویر جامعه نسبت به قوه قضاییه معیوب است، اظهار کرد: هرچند نسبت به قوه قضاییه انتقاداتی وارد است اما شرایط به این شکل هم که عنوان می شود نیست.

معاون فرهنگی قوه قضاییه گفت: دستگاه قضا در حال بررسی چند پرونده دانه‌درشت اقتصادی در کشور است.

صادقی همچنين با اشاره به اینکه یکی از این پرونده‌ها مربوط به واگذاری اصل 44 است، افزود: در این پرونده واگذاری‌ها به خوبی انجام نشده و عمده تخلفاتی که در شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی انجام شده برای ضررده جلوه دادن و فروش ارزان قیمت بوده است. معاون فرهنگی قوه قضاییه با اشاره به اینکه متاسفانه واگذاری‌های اصل 44 به خوبی انجام نشده است، گفت: باید هرکس که چنین تخلفاتی را مشاهده می کند در کوتاه ترین زمان ممکن به سازمان بازرسی کشور اطلاع دهد.

کوتاه شده از قانون

thumb2_102300-400.jpg

« شوی زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌» د‌‌‌‌ر پارك شوش

پارک هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی همان‌طور که عضو شورای شهر تهران می گوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌، اکنون شو ي زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و مصرف مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را پیش روی شهروند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان گذارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شهر را «رسمی» کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر هر گوشه ای از این پارک اکنون انواع و اقسام مخد‌‌‌‌‌‌‌‌‌رها تباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل و مصرف می شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان با مزاحمتی کم، مشغول امورات خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. نرخ انواع مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نیز د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اینجا متفاوت است و گزارش های غیر رسمی از اتفاقاتی نظیر تن فروشی برای کسب حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اقل مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مخد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این پارک حکایت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

این روزها زیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اسم پارک شوش را می شنویم. پارکی که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر یکی از محلات جنوب تهران و جایی که روزگاری از تاریخ پایتخت سخن می گفت، واقع شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر چند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روز اخیر خبرساز شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. چند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روز قبل که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌و عضو شورای شهر تهران همراه با معاون اجتماعی شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اری برای بازد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به این پارک و محله شوش رفته بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، با حمله افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی به خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌رو ي حامل‌شان مواجه می شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که گویا برایشان غیرمنتظره بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حالی که سال‌هاست این حمله ها، به افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارا و ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ار د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر محله هایی مانند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی و پارک شوش و هرجا که معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فراوان است، به امری عاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی تبد‌‌‌‌‌‌‌‌‌یل شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و این بار حضور اعضای شورای شهر روایتی تازه تر به پرسه معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شهر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. شاید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اعضای شورای شهر که صفحات روزنامه ها را ورق زد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و از د‌‌‌‌‌‌‌‌‌استان های روزانه معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان مطلع می شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، چند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان پی به عمق فاجعه‌های انسانی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر زیر پوست شهر نمی برد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اما این بار که خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سوء قصد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و رفتارهای نابهنجار معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان و اراذل قرار گرفته اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، بیشتر پی به عمق فاجعه های انسانی زیر پوست تهران برد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. پارک شوش که مشابهت بسیاری با محله هایی چون خاک سفید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ چند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ سال قبل یا مید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان هاشمی و بخشی از فرحزاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ همین سال های تهران د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌، نماد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی از رفتارهای غیر انسانی و ناهنجار اجتماعی است که اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر آن، حرف نخست را می زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. با آنکه حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اقل د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر فضای رسانه ها، بارها نسبت به علنی تر شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن توزیع و مصرف مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مخد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر و رایج شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن ناهنجاری‌های ناشی از اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر تهران گفته اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، این بار اما اتفاقی برای اعضای شورای شهر سبب شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه تا زخم ناسور اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر تهران بیشتر لمس شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

حمله ای که تلنگر جد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی زد‌‌‌‌‌‌‌‌‌!

اکنون د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بسیاری از نقاط تهران د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان تابلو و مصرف مخد‌‌‌‌‌‌‌‌‌رها از سوی آنها علنی شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر گوشه پارک ها، حاشیه بزرگراه ها، کوچه های فرعی و بن بست، ساختمان های نیمه کاره، زیر پل های شهر و خلاصه هر گوشه ای که کوچک‌ترین امنیتی برای معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان باشد‌‌‌‌‌‌‌‌‌، مصرف علنی مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ رخ می د‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. عابران نیز با نگاهی تاسف‌بار اما بی تفاوت از کنارشان می گذرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و پرسه معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شهر عاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. اتفاقی تلخ که برای خیلی از خانواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه ها ، نگرانی بسیار از آیند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه فرزند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان‌شان رقم می‌زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و چشم به تصمیمات و اقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌امات عاجل مسئولان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این حال اما کمتر از سوی مسئولان و تصمیم‌گیران، فکری برای برچید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن صحنه های مصرف مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شهر می شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اما اکنون حمله معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان به د‌‌‌‌‌‌‌‌‌و عضو شورای شهر آغازی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌وباره برای توجه به معضل اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علنی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر تهران و رسید‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی به آن شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌استان از این قرار است که خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌روی همراه اعضای شورا(اقبال‌شاکری و مختاباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌) مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حمله قرار گرفته است. پنجره خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌رو پایین بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه وسرنشین آن د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر حال استفاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه از تلفن همراهش بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه که برخی از اشرار محله تلاش می کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که تلفن همراه را از د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اخل ماشین بربایند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که با مقاومت سرنشین خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌رو مواجه می شوند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این د‌‌‌‌‌‌‌‌‌رگیری تنها عینک سرنشین خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌رو د‌‌‌‌‌‌‌‌‌چار شکستگی شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وبه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌لیل مقاومت، کمی هم د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ست صاحب تلفن همراه زخمی شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اما د‌‌‌‌‌‌‌‌‌زد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان که به نظر معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می آمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ، نتوانستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از تیم همراه اعضای شورای شهر تهران چیزی بربایند‌‌‌.اقبال شاکری ، عضو شورای شهر تهران که یکی از اعضای شورا بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که با حمله معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان رو به رو شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌رباره آنچه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر بازد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از محله هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی و پارک شوش د‌‌‌‌يد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است می گويد‌‌‌‌‌‌‌‌‌: آسیب اجتماعی یک معضل بزرگ است و ما د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر تهران منطقه خاصی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اریم که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر آن از آنچه به عنوان یک انسان انتظار د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اریم خبری نیست. جمعی از افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به شکل نامناسبی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این نقطه از شهر(محله‌هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی) زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی می‌کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و اگر شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اری اقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌امات خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این نقاط انجام ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فاجعه روزانه‌ای رخ می‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این د‌‌‌‌‌‌‌‌‌رحالی است که از د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستگاه‌ها و مسئولان مربوطه برای رسید‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی به این موضوع خبری نیست. این عضو شورای شهر تهران با بیان این ‌که شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اری به تنهایی نمی‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از پس حل این مسائل بربیاید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اما باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به نیاز بزرگ پارک شوش پاسخ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌، تصریح می کند‌‌‌:‌‌‌‌‌‌ هنگام حضور د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این محل د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌رو مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ حمله تعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی از افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ قرار گرفتیم با این اوصاف می‌توان گفت فرزند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان ما د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر خطر قرار د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و اگر شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اری کار باقی‌ماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌یگران را انجام ند‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اوضاع بد‌‌‌‌‌‌‌‌‌تر از این می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌.وی با انتقاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از اینکه کم‌کاری د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مناطق جنوبی تهران به ویژه محلات هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی بید‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، وضعیت این محلات را د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر فجیع ترین وضع توصیف کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و می گوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌: بسیاری از افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بی‌خانمانی که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر منطقه ۱۲ زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی می کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، به د‌‌‌‌‌‌‌‌‌لیل بروز خشکسالی ها د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر روستاها و سایر شهرها به تهران آمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و این نشان می د‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که سیاست های کلان منجر به بروز این آسیب شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است.رئیس کمیته فرهنگی متذکر این مهم شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ که رفع این معضلات یک اقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام ملی می خواهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از سرچشمه خشکید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌امی که برعهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ولت است و شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اری تنها نقش کمک رسان را باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ایفا کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

اسم پارک شوش را بوستان معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان بگذارید‌‌‌‌‌‌‌‌‌!

رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران نیز د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر واکنش به اتفاق اخیر پارک شوش به طنز پیشنهاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه که نام بوستان شوش به پارک «معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان» تغییر نام د‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.رحمت ا... حافظی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وضعیت پارک مید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان شوش تهران که این روزها پاتوق معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان جنوب پایتخت شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است گفته که اتفاقات پارک شوش نشان از عد‌‌‌‌‌‌‌‌‌م وجود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر متولیان امر مبارزه با اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.وی با بیان اینکه این پد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه شوم نشان می‌د‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌ تمامی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستگاه‌های متولی امر مبارزه با مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌مخد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر کوتاهی کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌اند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، می‌افزاید‌‌‌‌‌‌‌‌‌: این پد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شوم به قد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ری تأسف آور و عیان است که حتی می‌شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به طنز بگویم که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر نامگذاری‌های شورا این پارک تغییر نام د‌‌‌‌‌‌‌‌‌هد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و به پارک معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان تغییر یابد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. حافظی با اشاره به اینکه تعلل و کوتاهی متولیان امر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر انجام کار مشترک موجب بروز این پد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است، می گوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌: شورا می‌تواند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نقش هماهنگی و نظارت بین د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستگاه‌های اجرایی را اجرا کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و کمیسیون فرهنگی شورا نیز باید‌‌‌ تمامی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستگاه‌های متولی را سرخط بیاورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و تعیین وظیفه کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و با نظارت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ائم و تشکیل جلسه مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اوم به حل این مشکل کمک کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌.وی با اشاره به اینکه نقش شورا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این زمینه تسهیل کنند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است، تصریح می کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌: کوتاهی شورای شهر یکی از د‌‌‌‌‌‌‌‌‌لایل ایجاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ این چهره زشت است.

از « هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی» چیزی باقی می ماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌؟

پارک هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی همان‌طور که عضو شورای شهر تهران می گوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌، اکنون شو ي زند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و مصرف مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ را پیش روی شهروند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان گذارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شهر را «رسمی» کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر هر گوشه ای از این پارک اکنون انواع و اقسام مخد‌‌‌‌‌‌‌‌‌رها تباد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ل و مصرف می شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ان با مزاحمتی کم، مشغول امورات خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ هستند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. نرخ انواع مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ نیز د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اینجا متفاوت است و گزارش های غیر رسمی از اتفاقاتی نظیر تن فروشی برای کسب حد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اقل مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مخد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این پارک حکایت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. این اتفاق د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سال های اخیر نمود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بارزی پید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ا کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه اما آنچنان که باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ مورد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ توجه قرار نگرفته و تنها نگرانی های ساکنان این نقطه از منطقه 12 تهران را بیشتر و بیشتر کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ن افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ معتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی که زیرسایه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌رختان پارک خوابید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه اند‌‌‌‌ یا از بی رمقی مفرط، حواس‌شان نیست که د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ست و پایشان د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اخل جوی آب و وسط کوچه های اطراف پارک افتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است، اتفاقی کاملا عاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر این نقطه از شهر به شمار می رود‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

با اتفاقی که چند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ روز قبل برای د‌‌‌‌‌‌‌‌‌و عضو شورای شهر تهران افتاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌، انگار تلاش ها و توجهات به این منطقه از شهر که توزیع آلود‌‌‌‌‌‌‌‌‌گی و اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ می کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، بیشتر شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌امه واکنش ها به اتفاقات پارک شوش رئيس شوراي شهر تهران هم با تاکيد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بر اينکه رفع معضلات منطقه 12 نياز به مشارکت قوه قضاييه، وزارت بهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشت، سازمان بهزيستي و پليس د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌، می‌گوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌: د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سال هاي اخير شاهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌يم که شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اري با تمام توان کوشيد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه مشکلات منطقه 12 و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر رأس آن محله هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ي را برطرف کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اما اين تلاش ها يک‌سويه بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است. مهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی چمران با اشاره به اينکه براي رفع معضلات منطقه 12 مشارکت ها بايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ فراسازماني باشند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، اظهار می د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ارد‌‌‌‌‌‌‌‌‌: د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر قوه قضاييه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ستاني، د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر وزارت بهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشت و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌رمان بيمارستان ها و کاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر پزشکي مجرب، د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر سازمان بهزيستي آسيب شناسان و کارشناسان خبره و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر نيروي انتظامي پليس آگاهي بايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ براي نيل به اهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اف انضباط بخشي به منطقه 12 تلاش و مشارکت همه جانبه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشته باشند‌‌‌‌‌‌‌‌‌.وی با اشاره به اينکه ساماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌هي منطقه 12 که به عنوان نگين تهران شناخته مي شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ از شوراي د‌‌‌‌‌‌‌‌‌وم آغاز شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌، می افزاید‌‌‌‌‌‌‌‌‌: از شوراي د‌‌‌‌‌‌‌‌‌وم و با تلاش آقاي خاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌م که يکي از اعضاي کارآمد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ پارلمان شهري تهران بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌، اجراي طرح ساماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌هي منطقه 12 آغاز و تا به امروز از سوي مد‌‌‌‌‌‌‌‌‌يريت شهري پايتخت د‌‌‌‌‌‌‌‌‌نبال شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه است.رئيس شوراي شهر تهران با ياد‌‌‌‌‌‌‌‌‌آوري اينکه 10 سال پيش د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر تهران وضعيت رسيد‌‌‌‌‌‌‌‌‌گي به امور کارتن خواب‌ها و افراد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ بي خانمان بسيار اسف بار بود‌‌‌‌‌‌‌‌‌، به ساخت سه سامان سرا د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر مناطق جنوبي تهران با تلاش هاي شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اري اشاره کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه و می گوید‌‌‌‌‌‌‌‌‌: اگر شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اري اقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ام به ساخت سامان سراها نمي کرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌، معلوم نبود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ امروز کارتن خواب هاي شهر که روز به روز نيز بر تعد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اد‌‌‌‌‌‌‌‌‌شان افزود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه مي شود‌‌‌‌‌‌‌‌‌، چه سرنوشتي د‌‌‌‌‌‌‌‌‌اشتند‌‌‌‌‌‌‌‌‌. اين طور به نظر مي رسد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ کم کاري و بي توجهي مسئولان سازمان هاي ذي صلاح را بايد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شهرد‌‌‌‌‌‌‌‌‌اري جبران کند‌‌‌‌‌‌‌‌‌، حال آنکه د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ولت و د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر رأس آن سازمان بهزيستي متولي اصلي رسيد‌‌‌‌‌‌‌‌‌گي به آسيب هاي اجتماعي مناطق آسيب پذير و جرم خيز تهران از جمله هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ي است که تلاشي از مسئولان اين سازمان به چشم نمي آيد‌‌‌‌‌‌‌‌‌. پارک هرند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ی د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر منطقه 12 تهران مشتی نمونه خروار از افزایش اعتیاد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ و مصرف مواد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ د‌‌‌‌‌‌‌‌‌ر شهر است که باید‌‌‌‌‌‌‌‌‌ اقد‌‌‌‌‌‌‌‌‌امی عاجل از سوی مسئولان برای ساماند‌‌‌‌‌‌‌‌‌هی به خود‌‌‌‌‌‌‌‌‌ ببیند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ وگرنه معلوم نیست چه آیند‌‌‌‌‌‌‌‌‌ه‌اي متوجه شهر خواهد‌‌‌‌‌‌‌‌‌ شد‌‌‌‌‌‌‌‌‌.

قانون

baradaran-ghachaghchi400.jpg

قاچاق سالانه 9 / 1 میلیارد دلاری تلفن همراه

قاچاقی بودن 90 درصد تلفن های همراه وارداتی در کشور سرانجام وزارت صنعت، معدن و تجارت را بر آن داشت تا برای کاهش قاچاق کالاهایی از جمله تلفن همراه راهکارهایی بیندیشد که به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت این موضوع باید در هیات دولت مطرح و تصویب شود.

به گزارش ایسنا، پدیده قاچاق کالا در کشور ما علاوه بر آثار سوء اقتصادی به عنوان یک چالش اقتصادی و اجتماعی حائز اهمیت است. امروزه این پدیده علاوه بر اینکه به عنوان یک تهدید جدی بر سر راه تجارت آزاد است، هزینه‌های زیادی نیز بر بدنه اقتصادی کشور تحمیل می‌کند. قاچاق کالا از یک سو درآمدهای گمرکی و مالیاتی دولت را کاهش می‌دهد و از طرفی سبب خروج بی حاصل ارز، فرار گسترده سرمایه، افزایش بیکاری، کاهش تولیدات صنعتی داخلی و نظایر آن می‌شود.

با در نظر داشتن آمار 90 درصدی قاچاق موبایل می‌توان گفت که تنها 10 درصد تلفن‌های همراه از مبادی قانونی به کشور وارد شده‌اند و در این بین مطرح شدن موضوع رجیستری کردن تلفن‌ های همراه وارداتی بعد از گذشت حدود هشت سال ظاهرا خط پایانی برای قاچاق در این بخش محسوب شده و ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز از این طریق قصد دارد مانعی برای قاچاقچیان گوشی‌های موبایل ایجاد کند.

اما طی سال‌های گذشته بخش عمده واردات گوشی‌های تلفن همراه از طریق مبادی غیرقانونی و قاچاق صورت گرفته و این امر معضلات متعددی را به دنبال داشته است.

به گفته مدیرکل حقوقی و بین‌الملل ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز سالانه شاهد قاچاق 1/9 میلیارد دلاری تلفن همراه به کشور هستیم و در این راستا قرار است ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با هدف مبارزه با قاچاق تلفن همراه طرح رجیستری (کدینگ) موبایل را از اول مهرماه اجرایی کند. اما صحبت‌های وزیر دادگستری از حجم قاچاق در بازار موبایل حاکی از آن است که همچنان واردات غیرقانونی سهمی معادل 90 درصد از بازار موبایل را به خود اختصاص داده است. حجت‌الاسلام‌والمسلمین مصطفی پورمحمدی با بیان اینکه 90 درصد موبایل‌های موجود در بازار قاچاق هستند و گردش مالی بازار موبایل حدود 6 تا 7 هزار میلیارد تومان است، اظهار کرده که قطعاً برای سامان دادن این وضعیت راهکارهایی مانند ثبت کردن تلفن همراه در مخابرات وجود دارد. وی گفته موبایل‌های رجیستر نشده را می‌توان قطع کرد و اگر کسی می‌گوید این امکان وجود ندارد ما حاضریم مسئولیت این کار را بپذیریم و آن‌را انجام دهیم؛ چراکه تکنولوژی به سرعت پیشرفت کرده است و براین اساس چنانچه عوارض این موبایل‌ها در گمرک پرداخت نشده باشد، تا زمان پرداخت عوارض، گوشی‌ها در مخابرات ثبت نمی‌شود.

با استناد به آمار گمرک از قاچاق تلفن همراه، می‌توان گفت طی چهار ماه نخست امسال 4000 تن دستگاه تلفن همراه به کشور وارد شده است و البته سهم قاچاق از این بین می‌تواند چیزی حدود 3600 تن باشد. به این ترتیب میزان واقعی واردات تلفن همراه به کشور را نیز می‌توان حدود 8 میلیون دستگاه تخمین زد؛ بر این اساس حدود 720 هزار دستگاه تلفن همراه از مبادی غیر قانونی به کشور وارد شده‌ و طبیعتا این بخش از موبایل‌ها تحت پوشش ضمانت شرکت مربوطه نخواهد بود. همچنین طبق این آمارها، ارزش واردات قانونی تلفن همراه طی چهار ماه اول سال به کمتر از 91 میلیون دلار می‌رسد. به این ترتیب با درنظر گرفتن سهم قاچاق از این بازار می‌توان گفت که ارزش کل موبایل‌های وارد شده طی چهارماهه اول سال جاری به حدود 910 میلیون دلار می‌رسد که کمتر از 820 میلیون دلار آن مربوط به ورود غیر رسمی موبایل می‌شود و فهرست اقلام وارداتی گمرک نشان می‌دهد که در این مدت بیشترین میزان واردات قانونی تلفن همراه از امارات صورت گرفته‌ و پس از آن چین بیشترین صادرات موبایل را به ایران داشته‌ است.

اما به گفته رئیس اتحادیه لوازم صوتی و تصویری در حال حاضر واردکننده قانونی گوشی تلفن همراه 6 درصد تعرفه گمرکی، 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده و حدود چهار درصد هزینه‌های دیگر پرداخت می‌کند و در مجموع حدود 19 تا 20 درصد برای واردات قانونی هزینه می‌شود و این درحالی است که برای واردات قاچاق برخی هزینه‌ها حذف می‌شود و به نفع قاچاقچیان است. ابراهیم درستی تاکید کرده که تعرفه واردات گوشی تلفن همراه باید به صفر برسد تا برای واردکنندگان زمینه رقابت سالم وجود داشته باشد، چون در حال حاضر قاچاق گوشی به حدی است که فعالان در این حوزه با وجود حجم عظیمی از قاچاق توانایی رقابت با قاچاقچیان را ندارند.

قانون

talasemi400.jpg

بیماران خاصی که قادر به تهیه دارو نیستند

در حالی که رئیس انجمن بیماران تالاسمی و مدیر عامل کانون هموفیلی مدت‌هاست؛ ابراز نگرانی خود را نسبت به شرایط نامساعد برخی بیماران خاص بر اثر خروجشان از شمول بیمه خاص مطرح کرده‌اند، اما رئیس سازمان تامین اجتماعی این موضوع را تکذیب می‌کند و بر این عقیده‌است که هیچ اتفاقی نیفتاده و نوع خدمات این گروه از بیماران تغییری نکرده است.

اگرچه رئیس سازمان تامین اجتماعی به عنوان بزرگ‌ترین سازمان بیمه‌گر کشور بروز هرگونه مشکل در روند درمان این بیماران را منتفی می‌داند، رئیس انجمن بیماران تالاسمی و مدیر عامل کانون هموفیلی تاکید دارند که برخی بیماران خاص از شمول بیمه خاص حذف شده و برای تامین هزینه درمان با مشکل مواجه شده‌اند.

اقدامات غیرکار‌شناسی از سوی سازمان‌های بیمه‌گر

مجید آراسته؛ رئیس انجمن بیماران تالاسمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به اقدامات غیرکار‌شناسی از سوی سازمان‌های بیمه گر در این زمینه می‌گوید: بیماران تالاسمی در سطوح مختلف بیماری قرار دارند به طوری که مبتلایان به تالاسمی بینابینی، سیر وسیعی از اختلالات را در گروه این بیماری تجربه می‌کنند. از این رو بسیاری از پزشکان برای کاهش مشکلات بیماران، قطع تزریق خون به صورت مقطعی را برایشان تجویز می‌کنند.

وی اظهار داشت: در قبال توقف کوتاه مدت در خونگیری، سازمان‌های بیمه‌گر این عدم تزریق را برابر با درمان شدن بیمار دانستند و مبتلایان به تالاسمی را از لیست بیماران خاص حذف کرده و دفترچه بیمه ویژه این بیماران را نیز از آن‌ها پس گرفتند.

آراسته با بیان اینکه یکی از مشکلاتی که در نتیجه نداشتن دفترچه بیمه برای بیماران خاص اتفاق افتاده، عدم تهیه دارو و دسترسی به آن است، می گوید: از این رو بیمارانی که در این مرحله از بیماری‌شان قرار دارند؛ نمی‌توانند داروهای مورد نیاز خود را تامین کنند و این مسئله مشکل را دو چندان کرده است.

احمد قویدل؛ مدیر عامل کانون هموفیلی می‌گوید: در حوزه اختلالات انعقادی ۱۵ بیماری بر اساس تعریف وزارت بهداشت به عنوان بیماری خاص شاخته می‌شوند که معروف‌ترین اختلال انعقادی هموفیلی است. از این ۱۵ بیماری دو نوع مربوط به کمبود فاکتور ۸ و ۹ می‌شود که در اصطلاح به آن هموفیلی می‌گویند. سازمان تامین اجتماعی از این نامگذاری استفاده کرد و بقیه اختلالات انعقادی را از شمول بیماران خاص خارج کرد.

درمان بیماران خاص باید رایگان باشد

وی نیز با تاکید بر اینکه بیماران خاص از پرداخت فرانشیز معاف هستند، افزود: ادعای سازمان تامین اجتماعی این است که این بیماران می‌توانند؛ دارو‌های خود را دریافت کنند.

قویدل تصریح کرد: ما نمی‌گوییم که بیماران برای دریافت دارو‌ها و درمان خود دچار مشکل شده‌اند، حرف ما این است که درمان این بیماران بنا بر تعریف بیماران خاص باید به صورت رایگان انجام شود، در حالی که اینطور نیست.

وی می‌گوید: سه سال است که ما از سازمان تامین اجتماعی این سوال را می‌پرسیم که این تقسیم بندی به چه دلیل انجام شده است. اگر تامین اجتماعی به این نتیجه رسیده است که این بیماران باید از حمایت صد درصدی سازمان تامین اجتماعی خارج شوند، خب همین موضوع را بیان کنند، چرا مساله را انکار می‌کنند؟

اتفاق خاصی نیفتاده است!

سید تقی نوربخش؛ رئیس سازمان تامین اجتماعی اما بر این عقیده‌است که هیچ اتفاقی نیفتاده است. او عنوان می‌کند نوع خدمات بیماران تغییری نکرده و من به شدت این موضوع را تکذیب می‌کنم.

وی به خبرنگار ایلنا گفت: ما در تلاش برای جمع آور‌ی دفترچه‌های بیمه برای بیماران خاص هستیم و قرار است که کارت الکترونیک به آن‌ها ارائه شود تا دغدغه تعداد برگ‌های دفترچه را نداشته باشند.

رئیس سازمان تامین اجتماعی می‌گوید حتی به اندازه سر سوزن هم ارائه خدمات سازمان تامین اجتماعی به بیماران خاص کاهش پیدا نکرده است. اگر موردی وجود دارد به ما گزارش دهید تا ما به سرعت به آن رسیدگی کنیم.

نامه نگاری‌های بی‌جواب

با این وجود روسای انجمن بیماران هموفیلی و تالاسمی تاکید دارند که نامه نگاری‌ها با سازمان تامین اجتماعی هیچ پاسخی را در پی نداشته است. آراسته رئیس انجمن تالاسمی از عدم پاسخ‌گویی سازمان‌های بیمه‌گر گله‌مند است. او می‌گوید: تا به امروز، نامه نگاری‌ها و مکاتبات ارسالی به وزارت رفاه و تامین اجتماعی بی‌پاسخ مانده است و متاسفانه این مسئله بسیاری از مبتلایان به تالاسمی و خانواده‌های آنان را دچار نگرانی و مشکل کرده است.

احمد قویدل نیز بابت این موضوع نگران است. وی می‌گوید: ما در این مدت از حوزه‌های مختلف این موضوع را پیگیری کردیم و نامه رسمی به وزیر رفاه نوشتیم و خواستار پیگیری این موضوع شدیم، اما مسئولان سازمان تامین اجتماعی از پاسخ به وزارت رفاه هم خودداری کرده است.

وی می‌گوید: اخباری شنیده‌ایم مبنی بر اینکه قرار است؛ دفترچه‌ها جمع شود و به بیماران خاص کارت بدهند. این دردی از بیماران دوا نمی‌کند. مشکل بیماران دفترچه و یا کارت نیست. مشکل این است که سطح ارائه خدمات به برخی از گروه‌های بیماران هموفیلی کاهش یافته است.

قویدل یادآور می شود: چندی پیش در سمینار سازمان‌های مردم نهاد این موضوع را با آقای نوربخش مطرح کردم، اما وی به هیچ عنوان این موضوع را نپذیرفت و دلیل انکار این موضوع از سوی آقای نوربخش معلوم نیست و پیگیری‌های ما نیز بی‌پاسخ مانده است. در حالی که در بخش‌نامه سازمان تامین اجتماعی که به ادارات بیماران خاص صادر شده، عنوان شده است، فاکتور ۸ و ۹ هموفیلی شناخته می‌شود و باقی بیماران انعقاد خونی باید دفترچه عادی دریافت کنند.

ایلنا

IMAGE635371408990996529400-2.jpg

با پول ساخت پالایشگاه‌ها بنزین می‌خریم؛

واردات بنزین ۲برابر شد

در ۱۷۰ روز نخست سال‌جاری بیش از ۱.۳ میلیارد لیتر بنزین به ارزش بیش از ۸۰۰ میلیون دلار وارد کشور شده است که با این اعتبار می‌توان منابع مالی ساخت یک پالایشگاه ۶۰ هزار بشکه‌ای نفت را تامین کرد.

بیژن زنگنه وزیر نفت اخیرا در گفتگو با مهر از واردات به طور متوسط ۷ تا ۸ میلیون لیتر بنزین به کشور خبر داده است. این عضو کابینه دولت تدبیر و امید همچنین در گفتگوی دیگری هزینه واردات هر لیتر بنزین با توجه به افت قیمت جهانی نفت خام را حدود ۶۰ سنت اعلام کرده است.

بر اساس گزارش‌های ارائه شده توسط شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی متوسط واردات بنزین در سال گذشته حدود ۴.۵ تا ۵ میلیون لیتر بوده که حجم واردات این فرآورده استراتژیک نفتی از ابتدای سال‌جاری تاکنون با افزایش نزدیک به دو برابری به حدود ۸ میلیون لیتر در روز رسیده است.

افزایش مصرف با توجه به سفرهای بهاری و تابستانی و طولانی شدن زمان تعمیرات اساسی پالایشگاه نفت شازند اراک مهمترین عامل افزایش تقاضا و مصرف برای این فرآورده پرطرفدار نفتی است.

از ابتدای سال‌جاری تاکنون به استناد آمارهای شرکت ملی پخش فرآورده های نفتی به طور میانگین روزانه بیش از ۷۲ میلیون لیتر بنزین مصرف شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد رشد داشته است.

علاوه بر این، با ورود به روزهای پایانی شهریور ماه متوسط مصرف بنزین کشور با افزایش بیشتری روبرو شده به طوری که در آستانه فصل بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، آمارها از ثبت بالغ بر ١٢٨ میلیون و ٩٩٧ هزار تراکنش در سامانه هوشمند سوخت حکایت دارد که بیش از هفت میلیون تراکنش بیش از مدت مشابه مرداد ماه سال جاری است.

قطعا این افزایش مصرف به افزایش واردات بنزین کشور هم دامن می زند و پیش بینی می‌شود در سال جاری با وجود آزاد سازی قیمت‌ها و عرضه بنزین ۱۰۰۰ تومانی، حجم واردات این محصول پالایشگاه های نفت با افزایش بیشتری همراه شود.

۸۰۰ میلیون دلار محموله بنزین وارد ایران شد

با سقوط آزاد قیمت جهانی نفت خام در طول سه ماه گذشته تاکنون، قیمت بنزین در بازارهای جهانی به ویژه فوب خلیج فارس هم به شدت کاهش یافته است.

هم اکنون به استناد اظهارات وزیر نفت روزانه ۸ میلیون لیتر بنزین وارد ایران می شود که ارزش هر لیتر بنزین وارداتی بدون احتساب هزینه‌ها، انتقال، ذخیره سازی، توزیع و عرضه آن حدود ۶۰ سنت اعلام شده است.

بر این اساس در شرایط فعلی به طور متوسط روزانه ۴ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار برای واردات بنزین هزینه می شود که ارزش کل بنزین وارداتی در ۱۷۰ روز نخست سال جاری حدود ۸۱۶ میلیون دلار برآورد می شود.

به عبارت دیگر، در ۱۷۰ روز نخست سال جاری بیش از یک میلیارد و ۳۶۰ میلیون لیتر بنزین وارد کشور شده است که پیش بینی می شود تا پایان سال جاری حجم واردات بنزین از مرز دو میلیارد لیتر عبور کند.

از سوی دیگر، با احتساب متوسط قیمت هر دلار آزاد در بازار ایران حدود ۳۲۰۰ تومان از ابتدای سال جاری تاکنون هزینه واردات بنزین کشور حدود دو هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان برآورد می شود.

در این بین با احتساب هزینه ۸۰۰ میلیون دلاری واردات بنزین از ابتدای سال جاری تاکنون با این میزان منابع مالی دستکم می توان اعتبارات ساخت یک پالایشگاه ۶۰ هزار بشکه‌ای همچون یکی از واحدهای پالایشگاهی میعانات گازی سیراف را تامین مالی کرد.

مهر

mohammadreza-rahimi400-2.jpg

مرتضي بانك، معاون نهاد رياست‌جمهوري در گفتگو با «اعتماد»:

ماجراي سكه‌هاي دولت نهم

مرتضي بانك به عنوان مسوول نهادي كه از همان روز اول با مشكل كم مواجه نبوده است در اين بعد ازظهر تابستاني حرف زياد دارد. از سكه‌هاي طلاي بي‌حساب و كتابي كه در دولت سابق توزيع شده است، از ١٦ ميليارد توماني كه برداشت شد، از بدهي‌هاي كلاني كه از قراردادهاي دولت سابق با پيمانكاران به ارث رسيده است. از مصوبه‌هاي دولت سابق كه نه در هيات دولت تصويب شده نه در مجلس اما با امضاي رييس‌جمهور حالا عنوان مصوبه دارد.

وضعيت اقتصادي در دولت گذشته را اگر بخواهيم با شرايط موجود مقايسه كنيم نخستين موضوعي كه بسيار قابل توجه است و براي مردم هم تقريبا مشخص است ميزان درآمدي است كه آن دولت داشته است. اين درآمد در تاريخ دولت‌هاي پس از انقلاب بي‌سابقه بود و شايد بتوانيم آن را برابر با كل درآمدهاي بعد از انقلاب بدانيم. اين مبلغ بسيار هنگفت، چيزي در حدود هفتصد ميليارد دلار بوده و امروز دولت آقاي روحاني با نفتي كه بشكه‌اي زير ٤٠ دلار است در حال تنظيم اقتصاد است. اگر تنها همين رقم را در نظر بگيريم و اضافه بكنيم كه دولت قبل با بدهي‌هاي كلاني كه تنها چيزي حدود ١٤٠ هزار ميليارد تومان آن ناشي از مصوبات سفرهاي استاني بوده است روبه‌رو بود. قابل توجه كه اين مبلغ با قيمت‌هاي سال‌هاي ٨٥ و ٨٧ و٩٠ بوده است و اگر بخواهد با معيارهاي الان مقايسه شود اين ١٤٠ هزار ميليارد تومان چندين برابر شده است. بخشي از اين تعهدات در زماني بوده است كه دلار ٧٠٠ تا ٨٠٠ تومان قيمت داشته است، دلاري كه يك‌شبه به ٣ تا ٤هزار تومان هم رسيد. اينكه ارزش پول كشور يك شبه به يك چهارم كاهش پيدا بكند آن هم با آن درآمدهاي وحشتناك بدون شك يك فاجعه تاريخي است. اين همه تعهدات هم وجود داشته است. علاوه بر سفرهاي استاني بدهي كلان بعدي هم بدهي بانك‌ها بوده است. بحث مسكن مهر هم موضوع بعدي است كه تعهدات كلاني بر دوش اين دولت گذاشته است بدون اينكه اصلا منبعي براي آن در نظر گرفته شده باشد. اين وضعيت عمومي و كلي بود كه در كنار تورم ٤٠ درصدي در كشور حاكم بود. به علاوه، ركود شديد موجود آن زمان و شاخص‌هاي عمومي اقتصادي كه همگي به ضرر مردم و به صورت منفي بود. رشد منهاي شش درصدي در كشور كه توسعه را با بحران جدي روبه‌رو كرده بود كه واقعا در تاريخ پس از انقلاب چنين چيزي بي‌سابقه بوده است آن هم با وجود آن حجم از درآمدها.

«اعتماد»: خيلي‌ها مي‌گويند كه بدهي‌ها درست اندازه درآمدهاي دولت بوده است.

بله چيزي حدود ٢٠٠ هزار ميليارد فقط بدهي‌هاي بانكي بود. و در ضمن آنكه در سال٩٢ بسياري از ذخاير استراتژيك ما مثل گندم دچار مشكلات اساسي بود كه اخبار اينها منتقل نشد. چقدر مي‌توان مردم را نگران و براي آنها دلهره ايجاد كرد؟ اما من مي‌خواهم اين را بگويم كه شرايط اقتصادي كشور از نظر توليد، رشد و قيمت‌ها شرايط بسيار نگران‌كننده بود. در كنار اين‌همه مشكلات بايد به مساله فساد در اين دوره اشاره كرد كه به همان صورت كه درآمدهاي بي‌شمار در دولت قبل ايجاد شد فسادي هم كه در اين دوره به وجود آمد در كشور بي‌سابقه بوده است. از جمله آنها بحث فساد سه هزار ميلياردي و تخلفات بابك زنجاني نمونه‌هاي آن است.

مثلا يكي از وزراي سابق آمده است و گفته كه حقوق وزراي دولت يازدهم ٤٠٠ برابر شده است كه اين موضوع يك دروغ آشكار است اما سطح مسائل‌شان هم در همين حد است تا دولت را تخريب كنند. البته نهاد رياست‌جمهوري در اين مورد هم شكايت مي‌كند چراكه نسبت دروغ به دولت داده شده است. همين آقاي وزير سابقي كه چنين اتهامي را به دولت زده من نمي‌دانم كه مي‌تواند بيايد پاسخ دهد كه چگونه وزارتخانه ايشان در طول سه سال ١٤٣٠ سكه طلا از همين دولت گرفته است؟ آيا مي‌تواند بيايد پاسخ بدهد كه با اين سكه‌هاي طلا چه كرده است؟

«اعتماد»: شما اين موارد را پيگيري نكرده‌ايد؟

ببينيد بايد به مسائل اساسي پرداخت بحث اصلي بدهي‌هاي افرادي مثل بابك زنجاني است كه بلايي را به سر كشور آورده است كه آن را نمي‌توان به اين سادگي حل و فصل كرد. اگر قرار باشد مسائل ريز مطرح شود، آنقدر موضوع هست كه حساب ندارد.

«اعتماد»: در مورد برداشت غيرقانوني ١٦ ميلياردي از حساب نهاد رياست‌جمهوري توسط مسوولان دولت سابق چطور؟ پيگيري خاصي انجام داده‌ايد؟

ريخت و پاش‌هاي زيادي در سال‌هاي دولت قبل شكل گرفته بود كه من بازهم مي‌گويم كه برداشت ١٦ ميليارد تومان يكي از آنها بود. اينكه در روزهاي آخر تصميم بگيرند به دانشگاهي كه به صورت خصوصي قرار است راه‌اندازي شود از حساب نهاد رياست‌جمهوري كمك كند يعني فراقانوني عمل كردن.

«اعتماد»: آن هم دانشگاهي كه حتي محوز هم نداشته است.

بله. براي تامين هزينه‌هاي آن دانشگاه ١٦ ميليارد تومان از حساب دولت برمي‌دارند. پس معلوم مي‌شود در خيلي ديگر از موارد هم همين‌طور عمل كرده‌اند. نه قانون داشته‌اند و نه مصوبه. البته در مورد ١٦ ميليارد تومان اقدامات حقوقي در موعد خودش انجام شده است و شايد يكي از موضوعات پرونده اين روزهاي آقاي بقايي باشد. ديوان محاسبات همان موقع پول را برگرداند و در حال حاضر هم خود ديوان محاسبات پرونده را دنبال مي‌كند اما هنوز محكوميتي در اين پرونده به صورت مشخص اعمال نشده است.

٤٢ ميليارد تومان تنها در عرض سه سال سكه طلا خريده بودند و توزيع كرده بودند. ٤٢ ميليارد تومان رقم كمي نيست كه در عرض سه سال ٧٤ هزار سكه طلا از اعتبارات نهاد رياست‌جمهوري خريداري شود؟ شما ببينيد همين بي‌توجهي به قانون به جايي رسيد كه ما الان با مصوبه‌هايي از دولت قبل روبه‌رو هستيم كه مراحل تصويب‌نامه را نگذرانده و به مجلس هم نرفته اما مصوبه شده است.

«اعتماد»: يعني خود رييس‌جمهور شخصا مصوبه را امضا كرده‌اند؟

بله، تعدادشان هم يكي دوتا نيست. واقعا حجم تخلفات از ريز و درشت بسيار زياد است.

حدود ٣٤ ميليارد ادعا از سوي يك پيمانكار در مورد اجلاس غير متعهدها وجود دارد كه اين موضوع هم جاي بحث دارد كه كل كار عمليات اجرايي اين اجلاس را به يك بخش خصوصي داده‌اند.

قوه قضاييه به دليل شكايت مجلس احضارشان مي‌كنند اما نمي‌روند جواب دهند اما خودشان مي‌روند شكايت مي‌كنند. اين سياست يك بام و دو هوا چيست؟

کوتاه شده از اعتماد

3_8601280303400.jpg

مجلس: ۱۱ میلیون بیکار تحصیل کرده "بحرانی بزرگ برای حاکمیت ایران است

مجلس شورای اسلامی ایران با انتشار گزارشی و با اشاره به آنچه "هجوم" ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار درس خوانده به بازار کار نامیده هشدار داده است که شمار بیکاران ایران در سال ۱۴۰۰ دو برابر افزایش خواهد داشت که این به منزلۀ "بحرانی بزرگ برای دولت و حاکمیت" جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.

گزارش مجلس شورای اسلامی ایران دولت حسن روحانی را از حل این بحران بزرگ اجتماعی طی دو سال اخیر ناتوان توصیف کرده و افزوده است که برغم کاهش نرخ جمعیت به ویژه جمعیت جوان بین ۱۵ تا ۲۴ سال طی ده سال اخیر، عملاً ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار فارغ التحصیل جوان بر شمار بیکاران کشور افزوده شده است. گزارش مجلس تصریح می کند که برغم افزایش چشمگیر شمار جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاه ها، خالص اشتغال جوانان در سال های ۱۳۹۳-۱۳۸۵ همواره منفی بوده است.

این گزارش با استناد به نرخ های رشد اقتصادی ایران طی شش سال گذشته تلویحاً ادعای دولت حسن روحانی را مبنی بر کاهش بیکاری در دو سال اخیر زیر سئوال برده است. برای نمونه، گزارش مجلس شورای اسلامی می پرسد : در حالی که نرخ رسمی بیکاری کشور در سال ۱۳۸۹ آنهم با وجود رشد اقتصادی ۵‚۶ درصدی بیش از ۱۳ درصد بوده، چگونه می توان این ادعای دولت را پذیرفت که نرخ بیکاری کشور اکنون به ۴‚۱۰ درصد کاهش یافته، در حالی که نرخ رشد اقتصادی ایران در سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ به ترتیب منفی ۸‚۶ درصد و منفی ۹‚۱ درصد بوده است.

گزارش مجلس شورای اسلامی سپس با اشاره به ناتوانی بازار کار ایران در ایجاد کار پیش بینی کرده است که نرخ بیکاری ایران در سال ۱۴۰۰ در بهترین حالت به حدود ۱۶ درصد و در بدترین حالت به بیش از ۱۸ درصد خواهد رسید.

مجلس شورای اسلامی در گزارش اش اضافه کرده است که در سال ۱۳۹۲ از مجموع ۱۲ میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت جوان ایران ۱۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر تحصیلکردۀ دانشگاه ها بوده اند. اگر چه این گزارش نمی گوید که چند در صد از این جمعیت جوان و به ویژه اکثریت غالب آن یعنی جوانان تحصیلکرده دارای شغل هستند، اما، به فاصلۀ چند سطر پایین تر اعتراف می کند که میزان اشتغال جوانان ایران که در سال ۱۳۸۴ حدود ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر بوده در سال ۱۳۹۳ به ۲ میلیون و ۲۶۰ هزار نفر سقوط کرده است. به بیان دیگر، گزارش مجلس شورای اسلامی تلویحاً اعتراف می کند که هم اکنون تنها ۱۰ میلیون و ۷۰۰ هزار جوان بیکار و به ویژه جوانان فارغ التحصیل بیکار در کشور وجود دارد که به تعبیر نمایندگان مجلس به "بحرانی بزرگ برای حاکمیت" جمهوری اسلامی ایران تبدیل شده اند. با این حال، دولت حسن روحانی شمار کل بیکاران کشور را فقط ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر اعلام می کند، هر چند خود وزیر کشور دولت یازدهم پیش از این هشدار داده بود که در سال ۱۴۰۰ تنها ۱۱ میلیون و ۵۰۰ هزار بیکار تحصیلکرده بر شمار بیکاران کشور افزوده خواهد شد.

در حالی که دولت یازدهم و گزارش مجلس شورای اسلامی بحران بیکاری به ویژه بیکاری جوانان (تحصیلکرده) را خطری جدی برای حاکمیت جمهوری اسلامی توصیف کرده اند، رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه ای، در آخرین دیدارش با دولت و رییس جمهوری ایران گفت که از نظر او مشکلات اقتصادی کشور چندان مایۀ نگرانی نیست، اما، مسائل فرهنگی گاه خواب را از چشم (او) می رباید.

در روزهای گذشته، علی ربیعی، وزیر کار دولت حسن روحانی، اعتراف کرد که بحران بیکاری کشور حتا در دورنمای سال های پیش رو برطرف نخواهد شد و جلوگیری از افزایش بیکاری نیز عملاً ناممکن است، زیرا همین هدف حداقل محتاج رشد اقتصادی بالای ۱۰ درصد، یعنی نیازمند ۳۵۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید، آنهم خارج از صنایع نفت و گاز است. بیست و چهار ساعت بعد، در اظهاراتی جداگانه معاون وزیر کار در امور کاریابی گفت که تنها راه مقابله با بیکاری جوانان تحصیلکردۀ کشور صدور آنان به خارج است.

Fri

1437812639065400.jpg

فساد مالي جديدي از دولت احمدي‌نژاد برملا شد:

مرد 700 میلیون دلاری

درحالي كه همچنان بحث ها در خصوص پرداخت يا عدم پرداخت پول نفت توسط بابك زنجاني ادامه دارد ديروز يكي از نمايندگان مجلس، ازفساد مالي تازه اي در دولت مهرورز پرده برداري كرد. اين فساد جديد درزماني افشا شده است كه همچنان تكليف اموال و پرداخت بدهي ها ورد ديون افرادي نظير مه آفريدها وزنجاني ها درپرده اي از ابهام قرار دارد.

درهمين رابطه محمدعلی مددی با ابرازتاسف از فسادهایی که در دولت گذشته اتفاق افتاده بود، گفت: درحالی که هر روزشاهد افشاگری رانت یافسادی در دولت های نهم ودهم هستیم، تیم دولت قبل برای فرار رو به جلو از اعضای دولت یازدهم شکایت می‌کنند.

وی با اشاره به اسنادی که از رانت صورت گرفته درراه آهن اترک – برکت به دستش رسیده است، گفت: فردی که در دهه 70 به دلیل فساد دردادگاه مجرم شناخته می شود و بر مبنای حکم دادگاه، اموالش مصادره شده و چندین سال هم در زندان بوده است، یک باره در دولت احمدی نِژاد مورد اعتماد قرارمی گیرد و پروژه 700 میلیون دلاری راه آهن اترک - برکت را به وی می سپارند.

به گزارش ايلنا،عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف از اینکه پروژه به این مهمی رابه فردی سپرده اند که هیچ‌گونه تخصص وتجربه ای در زمینه کارهای عمرانی نداشته است گفت: تاسف آورتر اینکه این پروژه با درک شرایط واگذاری پروژه ها به این شخص واگذار شده است.

وی با اعلام اینکه پروژه را به آقای(الف – ر) واگذار کرده اند، گفت: این فرد به دلیل ارتباط نزدیکی که با آقای خاص دولت احمدی نژاد داشته موفق شده است این پروژه سودآور را به دست بیاورد.

مددی با اعلام اینکه(الف – ر) برای انجام پروژه 700 میلیون دلاری راه آهن اترک – برکت هیچ گونه امکانات مالی و تجهیزات نداشته است، گفت: این فرد به پیمانکاران بزرگ کشورمتوسل می شود و با استفاده از تجهیزات و امکانات مالی آنان، کار در ترکمنستان را آغاز می‌کند. اما با کمال تاسف پول‌هایی که از این بابت گرفته، به پیمانکاران نداده و درحال حاضر صدها میلیارد تومان به پیمانکاران بدهکار است.

نماینده میانه با اشاره به اینکه تاکنون مکاتبات بسیاری با دستگاه‌های قضایی، اقتصادی و نظارتی صورت گرفته است گفت: با این وجود هیچ واکنشی نسبت به این فرد صورت نگرفته است.

وی با اعلام اینکه راه آهن اترک – برکت درادامه راه آهن شمال به جنوب روسیه تا دریای عمان تعریف شده بود، گفت: از آنجا که تمامی کشورهای مسیر این خط آهن توانسته بودند در داخل کشورشان خط آهن را بکشند اما دولت ترکمنستان به دلیل مشکلات مالی نتوانسته بود این مسیر را کامل کند، تصمیم بر این شد که بانک توسعه اسلامی 350 میلیون دلار و کشور ایران نیز 350 میلیون دلار بدهد تا این خط آهن کامل شود به همین دلیل پیمانکار را دولت ایران تعیین کرد.

مددی با اعلام اینکه(الف – ر) پول‌ها را گرفت اما کاری انجام نداد گفت: دربازدیدی که مسئولان دولت ترکمنستان از پروژه، انجام دادند، متوجه رانت صورت گرفته شدند و به همین دلیل بسیاری از مسئولان دولت ترکمنستان به دلیل کوتاهی بازداشت شدند که هنوز هم در زندان هستند.اما الف – ر که عامل اصلی تمام این مشکلات بوده، اکنون در کشور اتریش به سر می برد.

حالا بايد اين پرونده جديد را هم به پرونده هاي ديگري مانند پرونده فساد ۳ هزارمیلیاردی، پرونده بیمه ایران، اختلاس بنیاد شهید ،اختلاس بانکی هرمزگان، رانت ۴۵۰ میلیارد تومانی در مناطق آزاد و ده ها پرونده ريز و درشت ديگر اضافه كرد و منتظر دولت مهر ورز پاكدست ماند تا ديد اين بار از كدام يك از اعضاي دولت يازدهم قرار است شكايت كنند.

قانون

kooodakekar400.jpg

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس:

وجود ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بی‌سواد در کشور فاجعه است

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با اشاره به بیسوادی ۹ میلیون و ۶۰۰هزار نفر در ایران گفت: با وجود میزان بالای بی سوادی در کشور، انسداد ۹۸ درصدی بی سوادی قابل تقدیر است.

عطاءالله سلطانی‌صبور با اشاره به اینکه با وجود اقدامات صورت گرفته برای کاهش بی سوادی، آمار موجود در زمینه بی سوادی بسیار بالاست، گفت: دولت باید در زمینه کاهش بی سوادی اقدامات جهادی انجام دهد.

وی افزود: طبق آمار دقیق، در کشور ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار بی سواد وجود دارد که این رقم برای کشوری مانند ایران فاجعه محسوب می شود.

رئیس کمیته آموزش مجلس تاکید کرد: برای کاهش این رقم قطعا باید نهادها و سازمان های دیگر در کنار آموزش و پرورش قرار بگیرند.

سلطانی صبور افزود: متاسفانه در شرایط فعلی همه دستگاه ها از محصول آموزش و پرورش که همان جوانان باسواد است استفاده می کنند، اما این تعامل یکسویه است و متقابل نیست.

وی ادامه داد: این مسئله را شاید بتوان بزرگترین معضل حال حاضر آموزش و پرورش قلمداد کرد و باید تاکید کنم تا همکاری دستگاه های دیگر با آموزش و پرورش دو سویه نشود، شاهد افت کیفیت در این سازمان بزرگ خواهیم بود.

این نماینده مجلس گفت: متاسفانه همه فکر می کنند تعلیم و تربیت تنها وظیفه وزارت آموزش و پرورش است و همین مسئله بر افزایش بی سوادی دامن زده است.

وی در ادامه با بیان اینکه بیشترین بی سواد کشور در رده سنی بالای ۳۵ سال هستند، روند سوادآموزی برای سنین مشمول مدرسه را قابل توجه دانست و گفت: در حال حاضر انسداد بی سوادی بالای ۹۸ درصد است.

سلطانی‌صبور توضیح داد: به بیان دیگر، بخش قابل توجهی از افراد که به سن مدرسه رفتن رسیده اند و باید مقطع ابتدایی را بگذرانند وارد این مقطع شده اند.

رئیس کمیته آموزش اضافه کرد: برای تحقق این امر ما ۱۱۰ مدرسه تک محصله داریم، یعنی تنها به خاطر یک دانش آموزش کلاس درس در آن منطقه دایر شده است که این رقم، آمار قابل توجهی است.

مهر

018008112400.jpg

"کودکان را در شکم مادران کارتن‌خواب پیش‌خرید می‌کنند"

یک استاد دانشگاه که چند شب را با کارتن‌خواب‌ها سپری کرده، می‌گوید کودکان قبل از به دنیا آمدن و در شکم مادران کارتن‌خواب پیش‌خرید می‌شوند. وزارت کشور هم از جمعیت ۱۸ میلیونی در سکونت‌گاه‌های غیررسمی (حاشیه شهرها) خبر داده است.

دکتر چیت‌چیان، استاد دانشگاه که چند شب را در میان کارتن‌خواب‌ها سپری کرده می‌گوید وضع کارتن‌خواب‌ها آنقدر بحرانی است که کودک را در شکم مادر و پیش از به دنیا آمدن به مبلغ یک میلیون و ۷۵۰ هزار تومان پیش‌خرید می‌کنند.

شهیندخت مولاوردی، معاون رئیس‌جمهور ایران در امور زنان و خانواده مردادماه سال ۱۳۹۴ گفته بود از میان ۱۵ هزار کارتن‌خواب کشور، ۵ هزار نفرشان زنان هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر چیت‌چیان با ارائه طرحی در ۹ جلد کتاب، تصویری از مناطق حاشیه‌نشین استان تهران تهیه کرده و به کارگروه اجتماعی وزارت کشور ارائه داده است. براساس یافته‌های او در منطقه ۱۲ تهران شامل محلاتی چون اودلاجان و دروازه غار وضع بسیار بحرانی است.

همایون هاشمی، رئیس سازمان بهزیستی حدود ۶ ماه پیش از شناسایی و اسکان ۲ هزار کودک خیابان‌خواب خبر داده بود. او تاکید کرده بود که بی‌خانمانی در میان زنان جوان گسترش یافته است.

رضا محبوبی، مدیرکل اجتماعی وزارت کشور و از حاضران این جلسه هم از زندگی ۱۸ میلیون ایرانی در سکونت‌گاه‌های غیر رسمی خبر داده و با اشاره به کاهش سرمایه اجتماعی کشور، نمره کشور را ۱۴ و نمره تهران را زیر ۱۰ ارزیابی کرده است.

او با ارائه آماری به حاضران از وقایع تلخی در ایران پرده برداشته که زنگ خطری جدی در زمینه معضلات اجتماعی را به صدا در آورده است؛ آماری که خود او هم اذعان داشته اعداد و ارقام واقعی آن ممکن است بیشتر از آنچه اعلام شده باشد.

محبوبی می‌گوید مصرف کنندگان الکل در جامعه حدود یک میلیون و ۳۵۰ هزار نفر هستند و سالانه ۶۰۰ هزار نفر وارد زندان‌ها می‌شوند.

نرخ طلاق دیگر معضل اجتماعی این روزها به روایت مدیرکل اجتماعی وزرات کشور است. در تهران از هر ۳ ازدواج، یک مورد طلاق ثبت می‌شود و در کل کشور این آمار به یک به ۵ رسیده است.

مدیرکل اجتماعی وزارت کشور اذعان کرده که "نظامات سابق قادر به حل مسائل نیست و از همین‌رو عناوین مجرمانه افزایش یافته است".

به گفته او اعتیاد جز ۱۰ جرم نخست کشور ثبت شده و میزان جرح و ضرب هم افزایش یافته است. محبوبی تصریح کرده که "معتادان جلوی دانشگاه‌ها دیده می‌شوند و در مقابل خودروی پلیس مواد مصرف می‌کنند" و با شگردی جدید خودشان را به خودروها می زنند تا از این طریق پول بگیرند.

DW

IMG13215021400-2.jpg

۸۷ درصد افراد ۱۸ تا ۲۹ ساله در تهران حداقل عضو یک شبکه اجتماعی هستند.

قائم مقام وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: ۸۷ درصد افراد ۱۸ تا ۲۹ ساله در تهران حداقل عضو یک شبکه اجتماعی هستند.

ابوالحسن فیروزآبادی در گفت و گو با تسنیم، با تاکید بر اهمیت سیاستگذاری در حوزه فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی گفت: با توجه به اینکه قریب به 88 درصد از جوانان تهرانی در شبکه‌های اجتماعی عضویت دارند سیاستگذاری و برنامه‌ریزی در زمینه استفاده صحیح از این شبکه‌ها برای جلوگیری از بروز آسیب های اجتماعی نوپدید در جامعه ضروری است.

وی با بیان این نکته که 87 درصد از جوانان در گروه سنی 18 تا 29 سال در شهر تهران حداقل عضو یک شبکه اجتماعی هستند گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با همکاری یکی از موسسات نظرسنجی کشور یک نظر سنجی در خصوص شبکه‌های اجتماعی در خرداد ماه سال جاری در سطح شهر تهران انجام داد که نتایج آن بیانگر این است که جوانان بیشترین تعداد کاربران شبکه‌های اجتماعی در شهر تهران بوده‌اند.

قائم مقام وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی درباره جنسیت کاربران در این شبکه‌ها گفت: یافته‌های این نظرسنجی نشان می‌دهد عضویت شهروندان تهرانی با جنسیت ایشان ارتباط معنادار دارد و مردان بیشتر از زنان از شبکه‌های اجتماعی استفاده می‌کنند چنان که بر اساس نتایج این گزارش 63 درصد کاربران مرد هستند.

وی ادامه داد: وضعیت تأهل شهروندان تهرانی نیز با استفاده از شبکه‌های اجتماعی ارتباط معنادار داشته و درصد بیشتری از مجردان، نسبت به سایر گروه‌ها عضو شبکه‌های اجتماعی بوده‌اند. بیشترین شبکه مورد استفاده شهروندان تهرانی، شبکه وایبر بوده و شبکه‌های لاین ، واتس آپ و تلگرام، در رده‌های بعد جای می‌گیرند.

فیروزآبادی با اشاره به نظر کاربران درباره افزایش آگاهی ایشان در استفاده از شبکه‌های اجتماعی اظهار داشت: در این نظرسنجی 75 درصد پاسخگویان با این نظر موافق بوده‌اند که شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود آگاهی‌ها و اطلاعات افراد از مسائل مختلف زیاد شود، 65 درصد با این نظر موافق بوده اند که شبکه‌های اجتماعی این خطر را دارند که اطلاعات خصوصی فرد بین افراد زیادی پخش شود و 67 درصد با این نظر موافق بوده‌اند شبکه‌های اجتماعی باعث می‌شود کنترل والدین بر فرزندان کم شود.

وی درباره برنامه‌های وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی و بهره‌گیری از فضای مجازی برای بهبود فضای کسب و کار و اشتغال، گفت: در این وزراتخانه به بهره‌برداری از فضای مجازی در حوزه اشتغال ، کسب و کار همراه با کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی در فضای مجازی توجه می شود.

وی با تاکید بر تفاوت آسیب‌های اجتماعی در مقایسه دو فضای فیزیکی و مجازی تاکید کرد : تفاوت آسیب‌های اجتماعی در مقایسه دو فضای فیزیکی و مجازی یا به عبارتی جهان واقعی و جهان رایانه و اینترنت، اختلاف‌ها و تغییرهای متعددی را به وجود آورده‌اند برای نمونه تضاد و تفاوت میان آسیب‌های اجتماعی در این دو فضا از آسیب محلی به آسیب جهانی-محلی، آسیب کند به آسیب سریع، آسیب محدود به آسیب فراگیر، آسیب منفرد (منزوی) به آسیب متکثر (شبکه‌ای)، آسیب تک مکانی به آسیب همه جا حاضر بوده است.

فرارو

01865921400.jpg

کتیبه 3000ساله را از کوه کندند و بردند

بزرگترین کتیبه قلعه سنگی به خط پهلوی با حدود سه هزار سال قدمت امروز در شهرستان سمیرم سرقت شد.

به گزارش خبرگزاری صداو سیما، رییس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری سمیرم گفت: این کتیبه مهم تاریخی با ابعاد طول وعرض یک مترمربع گویای تمدن کهن در این سرزمین است که سارقان حرفه ای با داشتن تجهیزات و امکانات این اثر ملی را از کوه بریدند و از محل خارج کردند.

سجاد افشاری افزود: پراکندگی آثار و ابنیه های تاریخی و وسعت شهرستان باعث شده این مناطق دور از چشم ماموران قرار گیرد وکمبود نیرو وامکانات لازم زمینه سرقت آثار تاریخی را آسان کرده است.

وی افزود: ماموران انتظامی شهرستان سمیرم پیگیر دستگیری سارقان هستند.

رئیس اداره میراث فرهنگی سمیرم افزود: :به زودی 10 اثر تاریخی سمیرم ثبت ملی می شود.

فرارو

89763400.jpg

زنگ خطر دوباره زلزله در تهران /

گسل ایوانکی، توان لرزه‌زایی تا بزرگی 7.5 ریشتر را دارد

عضو هیأت علمی پژوهشگاه بین‌المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله با اشاره به زلزله‌ بامداد روز جمعه ایوانکی در جنوب شرق تهران گفت: گسل ایوانکی که انتهای شمال غربی آن به منطقه ١٥ تهران، می‌رسد، توان لرزه زایی تا بزرگای ٧.٥ ریشتر را داراست.

آفتاب :

دکتر مهدی زارع در گفت‌و‌گو با ایسنا با اشاره به رخداد زلزله‌ای با بزرگی ٢.٨ در مقیاس امواج درونی زمین در منطقه ایوانکی (٨٠ کیلومتری جنوب شرق تهران) در ساعت 2:01 بامداد جمعه 23 مردادماه که تا ساعت ١٥ دیروز با ٥ پس لرزه همراه بوده است، اظهار داشت: زلزله احتمالی در گسل ایوانکی با حداکثر توان لرزه زایی آن(7.5 ریشتر) می‌تواند جمعیتی بالغ بر ٢.٥ میلیون نفر را در جنوب شرق تهران تحت تأثیر قرار دهد.

وی در خصوص زلزله شامگاه پنج شنبه جواد آباد ورامین هم گفت: در ساعت 23:12 پنجشنبه 22 مرداد زلزله ای با بزرگی ٤.١ در مقیاس امواج درونی زمین در محدوده روستای قلعه بلند بخش جواد آباد در جنوب شرق ورامین به وقوع پیوست. این رخداد با یک پیش لرزه با بزرگای ٣، یک دقیقه قبل از رخداد اصلی و بعد لرزه اصلی و سپس 11 پس لرزه تا ساعت 15:30 روز جمعه با بزرگای بین ١.٤ تا ٤.١ همراه بوده است.

زارع خاطرنشان کرد: این زلزله به صورت یک خوشه (فوج لرزه) رخ داد. این فوج زلزله‌ها با پهنه گسله پیشوا منطبق است که از جنوب شرق پیشوا (از تلاقی با گسل گرمسار) آغاز می‌شود و از محدوده شهری پیشوا، ورامین و قرچک عبور می‌کند و در نهایت به انتهای گسل کهریزک در جنوب ری می‌رسد.

وی با اشاره به این که زلزله سال ١٣٨٤ میلادی که در پایان دوره ایلخانی به وقوع پیوست و به ویرانی ورامین و ری (و خرابی مسجد جامع ورامین) منجر شد هم در اثر جنبایی گسل پیشوا رخ داده بود، اظهار داشت: زلزله سال 1384 با بزرگی حدود ٦ رخ داده بود و به نظر می‌رسد که توان لرزه زایی گسل پیشوا حداکثر در حد بزرگی ٦.٥ ریشتر باشد.

زارع درباره ارتباط گسل پیشوا با گسل‌های تهران گفت: این گسل به طور مستقیم موجب تحریک گسل‌های تهران نمی شود، ولی در صورت رخداد زلزله‌ای با حداکثر توان لرزه زایی در این گسل، جمعیتی بالغ بر ٤٧٠ هزار نفر که در محدوده شهرستان ورامین زندگی می‌کنند در معرض آسیب‌های آن خواهند بود. ضمناً جمعیتی حدود دو میلیون نفر که در محدوده جنوب شرق تهران (ری) زندگی می‌کنند در معرض عوارض ثانویه رخداد زلزله احتمالی شدید در گسل پیشوا خواهند بود.

وی با بیان این که زلزله‌هایی که در دو روز پنجشنبه و جمعه رخ دادند نشان‌دهنده این است که گسل‌های یادشده از نظر زمین ساختی فعال هستند بر ضرورت راه‌اندازی سامانه هشدار پیش هنگام زلزله به منظور کاهش ریسک زلزله در کشور تاکید کرد: برآورد احتمال رخدادهای لرزه‌یی با پایش علمی براساس اطلاعات علمی دست اول میسر است و شبکه لرزه نگاری کشور در صورت توسعه و ساماندهی به صورت برخط و تجهیز با دستگاه‌های مدرن و برخط (سنجشگرهای باند پهن زلزله نگار و شتابنگاری، ژئوفیزیکی و ژئودتیک) می‌تواند به برآورد و پیش‌یابی زلزله‌های مهم بعدی و تعیین پهنه‌های پرتنش از نظر رخداد زلزله بعدی کمک کند که متأسفانه چنین پایش برخطی با کیفیت بالای علمی هنوز انجام نمی‌شود.

تداوم پس‌لرزه درمنطقه پیشوا نگران‌کننده نیست

با این حال معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه بین المللی زلزله شناسی ومهندسی زلزله گفت: زمین‌لرزه ورامین به دلیل کوچک بودن و فاصله 60 کیلومتری با تهران بسیار ضعیف است، بنابراین هیچگونه تاثیری بر روی فعالیت یا فعال شدن احتمالی گسل های تهران نخواهد داشت.

دکتر محمد تاتار روز شنبه در گفت و گو با ایرنا با اشاره به اینکه زلزله پدیده بسیار پیچیده ای است و قطعی صحبت کردن در مورد آن معقول نیست افزود: در زمین لرزه پنجشنبه شب 22 مرداد ورامین به لحاظ ویژگی زمین لرزه ای با دو پیش لرزه، به احتمال قوی می توان مسبب زمین لرزه را گسل پیشوا که یک روند شمال غربی به شرق دارد، محسوب کرد.

وی بیان کرد: گسل پیشوا ، گسل فعال و کاملا مستقل وشناخته شده ای است، فاصله آن با تهران حداقل 60کیلومتر است و درواقع بزرگی آن خیلی کمتر از آن است که بخواهد بر روی گسل های اطراف خود اثر بگذارد.

تاتار اظهارکرد: منطقه ورامین، منطقه ای است که در آن زمین لرزه های زیادی با بزرگای 2 تا 4 ریشتر رخ می دهد اما بیشتر این زمین لرزه ها بر روی گسل پیشوا نمی افتد.

وی گفت: با توجه به نقشه گسل های فعال منطقه ، بیشترین احتمال به گسل پیشوا وارد می شود، اما در رابطه با زمین لرزه ها با توجه به تجربه ای که اززلزله بم داریم ، خیلی سخت است که صد درصد نظر قطعی ارایه کرد، اما با توجه به شواهدی که وجود دارد و دیتاهایی که از سایت ژئو فیزیک و پژوهشگاه زلزله شناسی گرفته شده به احتمال قوی هم زمین لرزه اصلی و پس لرزه ها مربوط به فعالیت گسل پیشوا است.

تاتارافزود: به لحاظ اثر آن بر روی گسل های تهران، زمین لرزه با قدرت چهارویک دهم ، زمین لرزه خیلی کوچکی است و فقط چند کیلومتر ازاین گسل شکسته شده و حتی اثر آن بر روی گسل های مجاورخود نیز خیلی کم است.

معاون پژوهش و فناوری پژوهشگاه زلزله شناسی گفت: اگرزمین لرزه ای بخواهد بر روی گسل های مجاورخود اثر داشته باشد وموجب فعالیت آن ها شود، بزرگی آن باید ازیک حدی بالاتر باشد، معمولا زمین لرزه هایی که بالای 6.5ریشتر باشد می تواند به گسل های مجاور حتی تا 50 کیلومتری خود اثر بگذارند و یا زمین لرزه هایی که بالای 7 ریشتر باشد می توانند بر روی گسل های دورتر اثر بگذارند اما همه این موارد باید مورد مطالعه قرار گیرند.

تاتار یادآور شد: اما زمین لرزه اخیر بر روی گسل پیشوا چون ضعیف بوده و عملا فاصله زیادی با تهران دارد اثر آن بر روی گسل های تهران ناچیز است، بنابراین هیچگونه تاثیری بر روی فعالیت و یا فعال شدن گسل های تهران نخواهد داشت، حتی بر روی گسل گرمسار که فاصله کمی حدود 15کیلومتر با آن دارد نیز بازهم خیلی بعید است.

وی بیان کرد: اثرگذاری زمین لرزه های کوچک به دلیل کوچک بودن بر روی گسل های مجاو خیلی کم است، برای تهران می توان با اطمینان به خاطرکوچکی زمین لرزه گفت که قطعا تاثیرخاصی برروی گسل تهران نمی تواند داشته باشد، حتی شدت زمین لرزه دو روز گذشته ورامین در تهران نیز احساس نشده است.

*** گسل پیشوا زمین لرزه تاریخی نداشته است

وی با اشاره به اینکه ممکن است که گسل ها فعال شوند و البته همیشه این حرف صادق نیست گفت: گسل پیشوا، یک گسل دو تکه است و دارای یک چرخش، ما آن را به عنوان یک گسل یک دست و طولانی نمی توانیم به حساب بیاوریم .

وی توضیح داد: برای اینکه زمین لرزه ای را به یک گسل نسبت دهیم ، بیشتربه سابقه گسل توجه می شود، اگر گسلی سابقه ایجاد زمین لرزه بزرگ داشته باشد یک مقدار بررسی های کارشناسی بر روی آن راحتر است وگرنه باید گسل مانیتور یا نظارت کامل بر فعالیت آن شود تا بتوان قدرت زمین لرزه های آن را پیش بینی کرد، اما با توجه به طول گسل پیشوا می توان زمین لرزه هایی با قدرت 6 ریشتر را نیز برای آن پیش بینی کرد.

تاتار ادامه داد: با توجه به تاریخچه گسل پیشوا، زمین لرزه تاریخی برای آن نداشته ایم، حتی در50سال اخیر با زمین لرزه ، دستگاهی که بادقت درخوری مکان یابی شده اند نیز سابقه لرزه خیزی قابل توجهی برای این گسل دیده نشده است.

پس لرزه ها نگران کننده نیستند

وی در مورد پس لرزه ها نیز گفت : اکثر زمین لرزه ها در ایران کم عمق هستند، زیاد بودن پس لرزه نکته منفی ندارد و نگران کننده نیست، معمولا زمین لرزه هایی که پس لرزه ندارند نگران کننده هستند، پس لرزه ها ، واکنش زمین های اطراف به شوک اصلی که به طور ناگهانی تنش زیادی آزاد شده می باشد، این تنش در مناطق اطراف تجمع پیدا می کند و به صورت ریز ریز شروع به آزاد شدن و به صورت پس لرزه خود را نشان می دهد.

وی گفت: تدوام داشتن پس لرزه در یک منطقه خیلی نگران کننده نیست اما مادامی که ما مطمئن باشیم پس لرزه است، اما خیلی وقت ها این اتفاق می افتد که یک جا زمین لرزه ای می آید وتصوربر این است که این ها پس لرزه است اما بعد از آن دیده شده که پس لرزه ها با یک زمین لرزه بزرگ دنبال شده است، آن وقت ما به آن ها دیگر پس لرزه نمی گوییم ، در این مواقع پیش لرزه است، درهیچ جای دنیا این توان که بتوانیم تشخیص دهیم این زمین لرزه ای که اتفاق افتاده و پس لرزه هایی که به دنبال آن آمده است، پس لرزه بوده و یا اینکه پیش لرزه ای برای زمین لرزه بزرگتراست وجود نداشته و غیرممکن است.

این کارشناس ارشد زلزله شناسی اظهارکرد: اما با توجه به اینکه ما در ورامین زمین لرزه ای با بزرگای 4 ریشتر داشته ایم و با تعداد 27 پس لرزه با بزرگای حدود 1.5 تا 2.5 مواجه بوده ایم، بیشتر حالت اول صدق می کند، وجود پس لرزه موضوع نگران کننده ای نیست .

وی درعین حال تاکید کرد: زلزله پدیده بسیار پیچیده ای است و قطعی صحبت کردن دررابطه با آن عقلانی نیست .

شبکه های لرزه نگاری مرکز لرزه نگاری کشوری موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ساعت 23:12:14 پنج شنبه شب زمین لرزه ای به بزرگای 4.1 ریشتر در منطقه جواد آباد ورامین را ثبت کردند.مختصات این زمین لرزه که در عمق 13 کیلومتری زمین رخ داده، ۳۵.۱۷ شمالی و ۵۱.۸۶ شرقی ثبت شده است.این زمین لرزه در 17 کیلومتری جوادآباد، 20 کیلومتری پیشوا و 26 کیلومتری ورامین رخ داده است.

این شبکه ها همچنین در ساعت 23:27:37 پنج شنبه شب زمین لرزه دیگری را به بزرگی 3.4 ریشتر ثبت کردند، مختصات این زمین لرزه که در عمق 14 کیلومتری زمین رخ داده، ۳۵.۱۵ شمالی و ۵۱.۹۳ شرقی ثبت شده است، این زمین لرزه در 25 کیلومتری جواد آباد، 25 کیلومتری ایوانکی استان سمنان و 26 کیلومتری پیشوا رخ داده است.

به گفته تاتار در دو روز گذشته حدود 27 پس لرزه با بزرگای1.5 تا 2.5 ریشتر در منطقه جواد آباد ورامین ثبت شده است.

آفتاب

01-3.jpg

واکنش نمایندگان به سخنان اخیر پورمحمدی درباره پرونده سه‌هزارمیلیاردی

سؤال از وزير درباره مشایی

خبر فساد سه‌هزار میلیارد تومانی به یک‌باره مثل توپ صدا کرد. مردم هنوز مثل امروز به اعداد و ارقام میلیاردی خو نکرده بودند و عدد فساد برایشان بی‌نهایت بزرگ بود. اسم‌ها و رسم‌های فراوانی از گوشه‌وکنار در این تخلف به گوش می‌رسید اما حالا وزیر دادگستری برگ تازه‌ای رو کرده و به روزنامه ایران خبر داده «اسفندیار رحیم‌مشایی در پرونده سه‌هزار میلیاردی نقش قابل‌توجهی داشت».

البته افشاگری دیرهنگام پورمحمدی به ماجرای پرونده سه‌هزار میلیاردی محدود نمی‌شود. به گفته او «در واگذاری فولاد و پروژه تهاتر دوطبقه‌کردن جاده چالوس به نور، جلسه‌ای در هتل استقلال كه به دستور مستقیم آقای مشایی بود. آقای مشایی نامه داده بودند و نقش قابل‌توجهی داشتند».

شهریور ۱۳۹۰ مقام‌ها و رسانه‌ها از کشف فسادی بزرگ در بانک‌های ایران خبر دادند. بر اساس این خبر مه‌آفرید امیرخسروی توانست مبلغ سه هزار میلیارد تومان (سه‌تریلیون تومان) یا دوهزارو ٨٠٠ میلیارد تومان را از شبکه‌های بانکی ایران اختلاس كند. این تخلف به‌عنوان بزرگ‌ترین فساد در تاریخ ایران مطرح شده است. مه‌آفرید، متهم ردیف اول این پرونده، سال گذشته اعدام شد.

چرا اين‌قدر دير؟

نمایندگان مجلس از شنیدن خبر شوکه شده‌اند. بیشتر تعجبشان این است که چرا آقای وزیر این‌همه دیر و دور درباره این نقش مهم اطلاع‌رسانی کرده است. پورمحمدی البته در بخش دیگری از سخنان به تأکید گفته: «مشایی گفته بود من فقط توصیه کردم و مسئولان باید طبق وظیفه خود عمل می‌کردند ولی همگان می‌دانند که توصیه مقامات عالی اثربخش است؛ به‌ویژه اگر توصیه آنان مکتوب هم باشد...».

مؤید حسینی‌صدر، نماینده مردم خوی، به «شرق» می‌گوید: «در آن دوره نامه‌نگاری و سفارش و توصیه مد بود، برای خیلی‌ها به یک‌باره وام‌های کلان صادر می‌شد و خیلی از تجار و صنعتگران از این وام‌ها محروم بودند، فضای رانتی بود و حالا هم اگر تخلفی از سوی مشایی بوده باید از کانال مسئولان دولت یازدهم اطلاع‌رسانی و پیگیری شود».

اسناد را برای مردم رو کنید

عوض حیدرپور در همین زمینه به «شرق» می‌گوید: «پیشنهاد من به آقای پورمحمدی این است که تمام اسناد مرتبط با نامه‌نگاری‌ها و تخلف‌های احتمالی آقای مشایی را منتشر کنند تا مردم در جریان آن قرار بگیرند. حق مردم است که بدانند تخلف مشایی در پرونده اختلاس سه‌هزار میلیارد تومانی چه بوده، به هر شکل تخلف حتی اگر یک توصیه ساده و نامه‌نگاری هم باشد، باز تخلف است و رسیدگی به آن ضروری است».اسفندیار رحیم‌مشایی، مرد پرحاشیه دولت احمدی‌نژاد، سال‌ها رئیس‌دفتر او بود و بعدتر نیز در سایه به هدایت امور مشغول بود. مشایی پدر عروس احمدی‌نژاد است و از او به عنوان یار همیشگی محمود احمدی‌نژاد یاد می‌شود. رحیم‌مشایی از سوی اصولگرایان منتقد دولت احمدی‌نژاد به رهبری طیف موسوم به «جریان انحرافی» متهم می‌شود.

از وزیر سؤال خواهم کرد

ابراهیم نکو، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس، نیز بنا دارد در هفته آینده سؤالی از وزیر دادگستری طرح کند و درباره اسناد و جزئیات این سخن بیشتر بداند.او البته معتقد است باید دقت کرد که تخلف مربوط به چه زمانی بوده و چرا وزارت دادگستری حالا این خبر را اعلام کرده است و پیش‌از‌این ما خبری از ردپای مشایی در این پرونده نداشتیم.به گفته او، پرونده تخلف سه‌ هزار میلیارد تومانی، پرونده تکان‌دهنده‌ای بود و به‌همین دلیل هرگونه سطح تأثیرگذاری در شکل‌گیری این پرونده بسیار مهم و تعیین‌کننده است.

شرق

22141_183.jpg

اسناد همکاری متهم میلیاردی و دادستان سابق تهران

امضای مرتضوی پای سند زنجانی

از مرتضوی انکار و از نمایندگان اصرار. دادستان سابق تهران درباره ارتباطش با زنجانی گفته: «این مسئله را تأیید نمی‌کنم٬ ارتباطم با بابک زنجانی دروغ و افتراست». بااین‌حال نمایندگان نه‌تنها آن را افترا نمی‌دانند بلکه به‌درستی به امضای رسمی قراردادهای فی‌مابین مرتضوی و زنجانی اشاره دارند و به شوخی می‌گویند: «شاید آقای مرتضوی آلزایمر زودهنگام گرفته». حسین دهدشتی، کیف چرمی به‌دست به سمت کازیه‌اش می‌رود. نماینده آبادان است و سال‌هاست در کنار مسائل حوزه انتخابیه، درگیر پرونده بابک زنجانی است. درباره روابط تجاری و اقتصادی زنجانی و مرتضوی به اسناد مندرج در ویژه‌نامه «خورشید» اشاره دارد؛ همان ویژه‌نامه آبی‌رنگی که اسناد متعددی از دوره مدیریت سعید مرتضوی را در قالب سند در اختیار همگان قرار داد و به گفته برخی نمایندگان، «سوتی بزرگ مرتضوی‌بود».

ساده‌انگاری است ملاقات این دو را اتفاقی بدانیم

دهدشتی ویژه‌نامه را ورق زده و به صفحه ١٥٧ آن می‌رسد. بالای صفحه چنین نوشته شده «٢٧ آذر سال ٩١ تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان تأمین اجتماعی و هلدینگ سورینت قشم منعقد شد، براساس آن تعداد زیادی از شرکت‌های خارج از استراتژی سرمایه‌گذاری تأمین اجتماعی به این هلدینگ سرمایه‌گذاری واگذار و مقرر شد وجه مربوط به این تفاهم‌نامه به حساب ارزی سازمان تأمین اجتماعی نزد بانک مسکن واریز شود». دهدشتی به تصویر قراردادها اشاره دارد؛ سه تصویر از قرارداد میان سعید مرتضوی و بابک زنجانی که نشان از همکاری جدی اقتصادی این دو دارد. دهدشتی سرش را بالا آورده و می‌گوید: «حالا اینکه این دو نفر چطور در تأمین اجتماعی به هم رسیده‌اند هم از آن سؤال‌هایی است که امیدواریم ادامه پیگیری‌ها و رسیدگی به پرونده مرتضوی، گره‌گشای آن شود».

به‌گفته او، «تفاهم‌نامه میان این دو اتفاقی نبوده، اینکه کار نگارش و امضای تفاهم‌نامه با این سرعت انجام شده نشان می‌دهد که مسائلی در کار است، یا واسطه‌هایی هستند یا خودشان خواستند یک‌جوری ماجرا را پوشش دهند. ساده‌انگاری است که ملاقات این دو را اتفاقی بدانیم».

«دیگران مخفی» چه کسانی هستند

دهدشتی البته استدلال صریح‌تری درباره این همکاری‌ها دارد و می‌گوید: «شبکه رانتی حامی زنجانی و مرتضوی یکی است. سؤال من از مسئولان این است که چه افرادی از این همکاری‌های بین‌نهادی سود برده‌اند، چه افراد و نهادهایی این دو را به یکدیگر نزدیک کرده‌اند و درواقع سؤال اصلی‌تر آنکه، آنها - نه زنجانی و مرتضوی- بلکه آن «دیگران مخفی» چه کسانی هستند».

ویژه‌نامه «خورشید» ویژه‌نامه گرانی است. با صفحات تمام گلاسه و پرزرق‌وبرق. سراسر پر از مستنداتی که حالا به راحتی می‌توان تک‌تک آنها را به‌عنوان سند به‌کار گرفت. در برخی صفحات نیز تصاویر برخی‌ها و حمایت بی‌دریغ‌شان از مرتضوی به چشم می‌خورد.

صفحه ١٥٧ ویژه‌نامه خورشید و اسناد امضای مرتضوی

نماینده آبادان به صفحه ١٥٧ ویژه‌نامه نگاه می‌کند؛ عینکش را از کیفش درآورده و به تصویر تفاهم‌نامه‌ای اشاره دارد که در قالب دو، سه صفحه روی سربرگ وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تنظیم شده است. پای قرارداد اسامی متعددی آمده اما اسم ابتدایی و انتهای نامه را می‌خواند «دکتر سعید مرتضوی»، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی و رئیس هیأت‌مدیره شستا. امضا با خطوطی ساده و پیش‌پاافتاده پای نام مرتضوی دیده می‌شود. آخرین نامه نیز مربوط می‌شود به «بابک زنجانی»، فرزند مرتضی. به شماره ملی... . امضای زنجانی شبیه امضای اغلب پدرهاست، با خطوطی ساده و تکراری. اسامی دیگری نیز پای این صفحه آمده؛ از معاون اقتصادی وقت شستا گرفته تا رئیس هیأت‌مدیره تأمین اجتماعی و رئیس هیأت‌مدیره شرکت سورینت. هم مهر سازمان تأمین اجتماعی در پایین تفاهم‌نامه درج شده و هم «سورینت قشم».

بازداشت مرتضوی کار بسیار زشتی است

یک صفحه آن‌طرف‌تر از تفاهم‌نامه، تصویر عصبانی از «محمود احمدی نژاد» به چشم می‌خورد؛ صفحه ١٥٦ ویژه‌نامه. پیش از سفر به مصر در واکنش به بازداشت ٢٤ساعته مرتضوی (بهمن ٩١) چنین گفته «این موضوع را متأسفانه شنیدم، کار بسیار زشتی است. پس از بازگشت از سفر پیگیر موضوع خواهم بود».

موضوع تفاهم‌نامه میان مرتضوی و زنجانی واگذاری ۱۳۸ شرکت تولیدی و خدماتی تأمین اجتماعی به شرکت سورینت قشم در قبال دریافت ۴۴۲ میلیارد ین، معادل چهار میلیارد یورو است؛ موضوعی که تا همین امروز اماواگرهای مالی فراوانی داشته و هنوز تکلیف برخی چک‌های ردوبدل‌شده مشخص نیست.

همکاری مرتضوی و زنجانی هدایت شده بود

امیرعباس سلطانی، نماینده بروجن است. همان ابتدای کار برخی واسطه‌های زنجانی با او تماس گرفتند و از او خواستند دست از سر زنجانی و پرونده‌اش بردارد، اما او می‌گوید «آب از سر من گذشته و با این تهدیدها کنار نمی‌روم. پولی که زنجانی برده، پول بیت‌المال است».

در راهروی مجلس مشغول قدم‌زدن است. به شوخی می‌گوید:«ما می‌خواهیم از دست شما خبرنگاران فرار کنیم و شما هم رها نمی‌کنید». قد بلندی دارد و به سبک همیشه کت‌وشلوار تیره بر تن دارد، درباره روابط زنجانی و مرتضوی روایتی مشابه دهدشتی دارد؛ اینکه زنجانی و مرتضوی اتفاقی یکدیگر را ملاقات نکرده‌اند و همه اینها ریشه در یک بازی سیاسی خطرناک داشته که خطر آن تا حدودی از سر کشور گذشته است.

مرتضوی و زنجانی هدایت‌شده دیدار کردند

از راهروهای همیشه شلوغ مجلس به کافی‌شاپ بهارستان می‌رسیم، پشت میزهای نارنجی می‌نشیند، نفسی تازه می‌کند. اینها را یک‌جور به حالت زمزمه می‌گوید، نقبی می‌زند به ماجرای فیلم روز یکشنبه سیاه. فیلمی که محمود احمدی‌نژاد در بهارستان اکران عمومی کرد و بعدتر اسم آقای «ب.ز» بر سر زبان‌ها افتاد. نمی‌خواهد خیلی وارد جزئیات شود اما حضور مرتضوی در آن فیلم بر سر زبان افتاد. «ب.ز» را یک کد اساسی می‌داند. تمایل ندارد بیشتر از این وارد جزئیات آن فیلم و برداشت‌های آزادش شود. می‌گوید، مردم و افکار عمومی باید دنبال آن باشند، این است که مرتضوی و زنجانی کاملا هدایت‌شده به یکدیگر معرفی شدند. دیدار این دو چیز ساده‌ای نیست».

تخلف مشترک ١٥٠ میلیاردی زنجانی و مرتضوی

«اسحاق جهانگیری» که حالا سینه پردردی از فسادهای ردیف‌شده در دولت گذشته دارد، پرسشی طرح کرد؛ اینکه «چه کسانی پول‌ها را به زنجانی بخشیدند؟»

بعدتر «کاظم پالیزدار»، مشاور او و دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، سؤال جهانگیری را پاسخ داد:«چهار نفر از اعضای هیأت دولت دهم صورت‌جلسه‌ای را در کاغذی بدون شماره یا ثبت و به‌صورت دست‌نویس تنظیم کردند و در آن نوشتند که منابع یکی از شرکت‌های وزارت نفت از بانکی در ترکیه به حساب مؤسسه جعلی بابک زنجانی در مالزی واریز شود». حالا نمایندگان اتصال زنجانی و مرتضوی به یکدیگر را اتفاقی نمی‌دانند. در همین حال گزارش «شرق» از واگذاری نیروگاه تبریز نیز نشان داد که زنجانی و مرتضوی در آن واگذاری ١٥٠ میلیارد تومان تخلف مشترک داشته‌اند.

پیش به سوی رأی نهایی دادگاه

دادگاه مرتضوی تمام شده است. دادستان پیشین تهران با بی‌میلی به این جلسه‌ها می‌آمد و هر بار هم انکار و انکار، چه در موضوع کهریزک و چه در ماجرای تأمین اجتماعی. نتیجه دادگاه مرتضوی به همین زودی‌ مشخص خواهد شد. نه‌تنها پرونده کهریزک که اتهام‌های گزارش‌شده در سازمان تأمین اجتماعی کوله‌بار او را سنگین‌تر از همیشه کرده، با این حال مرتضوی کماکان با همان روحیه و اعتماد به نفس همیشگی سخن می‌گوید؛ طوری که گویی آب از آب تکان نخورده و ردپای او در کمترین پرونده تخلفی ثبت نشده است. او حتی در واپسین جلسه دادگاه آن‌طور که ایلنا روایت کرده چنین گفته« ارتباطم با بابک زنجانی دروغ است». پیگیری‌های «شرق» نه‌تنها تکذیب این ماجراست که اسنادی از تفاهم‌نامه این دو را گزارش می‌کند.

شرق

400-30.jpg

رییس سازمان بازرسی کل کشور:

اگر برخی گزارش‌ها منتشر شود٬ آقایان در ایران نمی‌مانند

رییس سازمان بازرسی کل کشور در رابطه با حوادث ممسنی (فارس) و اردبیل و فساد در فوتبال توضیحاتی ارائه داد.

ناصر سراج در حاشیه مراسم روز حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی که صبح امروز برگزار شد٬ در جمع خبرنگاران اظهار داشت: درباره دو حادثه نورآباد وممسنی (فارس) و اردبیل، مدارک بسیاری در اختیار داریم، اما نمی‌توانیم آنها را بازگو کنیم چون برخی معذوریت‌ها وجود دارد اما اگر این گزارش‌ها افشا بشود٬ چیزی برای بعضی آقایان باقی نمی‌ماند.

وی با بیان اینکه در سازمان بازرسی گزارش‌هایی آماده خواهیم کرد٬ تصریح کرد: متأسفانه از لحاظ قانونی منع انتشار داریم اما اگر برخی از آنها منتشر شود خیلی از افراد نمی‌توانند در ایران بمانند.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور درباره پیگیری‌های حادثه سیل اخیر گفت: بازرسی در رابطه با این موضوع زمان‌ می‌برد و فعلا در حال بررسی موضوع و جمع‌آوری اطلاعات هستیم هستیم.

سراج به پرونده فساد 70 میلیاردی اشاره کرد و با بیان اینکه در حال رسیدگی پرونده هستیم٬ گفت: این پرونده مربوط به بدهی بانکی در کرج بود که متهم پس از دریافت پول‌ به خارج از کشور فرار کرد.

ایلنا

400-29.jpg

واریز پول نفت به حساب جعلی

٤عضو کابینه احمدی‌نژاد صورت‌جلسه چندمیلیاردی زنجانی را امضا کردند

صبح دیروز معاون اول رئیس‌جمهوری، «کد» داد؛ عصرش دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی از «کد» او رمزگشایی کرد. صبح «اسحاق جهانگیری» نامی از کسی نبرد و فقط بانیان فساد دومیلیارد و ٧٠٠میلیون دلاری را هدف گرفت: «عده‌ای از بانیان فساد، به جای شرمندگی و عذرخواهی از مردم، طلبکارند». عصر «کاظم پالیزدار» توضیحات او را تکمیل کرد: «چهار نفر از اعضای هیأت دولت دهم در نامه‌ای بدون شماره و سند زمینه واریز میلیاردها دلار را به حساب بابک زنجانی فراهم کردند».

این اظهارات شاید آغاز استقبال «جهانگیری» از شکایت «محمود احمدی‌نژاد» باشد؛ شکایتی به دلیل آنچه «افترا و نشر اکاذیب» در مورد دولت‌های نهم و دهم خوانده شده است. هفته پیش بود که وکیل «احمدی‌نژاد» اعلام کرد از معاون اول «روحانی» شکایت به قوه قضائیه برده است. دفتر جهانگیری و همچنین سخنگوی دولت از این اقدام استقبال کردند. شاید «وقت» گفتن حرف‌هایی که «جهانگیری» در سینه دارد، در دادگاهی باشد که «احمدی‌نژاد» می‌خواهد او را به آنجا بکشاند.

چه کسانی پول‌ها را به زنجانی بخشیدند؟

چند ساعت پس از اظهارات معاون اول رئیس‌جمهوری، «کاظم پالیزدار»، مشاور او و دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، در توضیحاتی درباره اینکه چه کسانی دومیلیارد و٧٠٠میلیون دلار را بخشیدند، به «ایرنا» گفته که «چهار نفر از اعضای هیأت دولت دهم صورت‌جلسه‌ای را در کاغذی بدون شماره یا ثبت و به صورت دست‌نویس تنظیم کردند و در آن نوشتند که منابع یکی از شرکت‌های وزارت نفت از بانکی در ترکیه به حساب مؤسسه جعلی بابک زنجانی در مالزی واریز شود».پیش از این «اميرعباس سلطاني»، عضو کميته پيگيري پرونده «بابک زنجاني» در مجلس، با اشاره به جلسه نمایندگان کمیسیون انرژی مجلس با «بابک زنجانی» پیش از بازداشت، به «شرق»گفته بود: «زنجانی در آن جلسه‌ها می‌گفت من آدم چند وزارتخانه بودم و گناهی نداشتم». او افزوده بود: «زنجاني پيش از ورود به معاملات نفتی، ١٥ پرونده باز تخلف در محاکم داشته و همه او را نه به عنوان يک تاجر که به عنوان يک بدهکار و کلاهبردار مي‏‌شناختند». شاید نکته‌ای که در میان سخنان «پالیزدار» تا حدودی تازگی دارد، روند بخشش دومیلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار اعضای هیأت دولت دهم به زنجانی است. «پالیزدار» در ادامه سخنانش گفته: «اینکه این کار بر چه مبنایی انجام شده است، هنوز جای بحث دارد». حالا شاید همین «جعلی»بودن حساب مؤسسه منظور در مالزی باشد که باعث شده حجت‌الاسلام «محسنی اژه‌ای» در نشست خبری دیروزش بگوید: «ایشان(بابک زنجانی) می‌گفتند در فلان بانک‌ها پول دارند و به همین دلیل هیأت‌هایی به دو بانک مطرح‌شده توسط ایشان رفتند و بررسی کردند اما مشخص شد ایشان چنین حساب‌هایی ندارند». می‌توان به «بابک زنجانی»، عبارت «کاسب تحریم» را اطلاق کرد؛ چراکه او در زمان ریاست «محمود احمدی‌نژاد» بر دولت، به بهانه دورزدن تحریم‌ها، اقدام به فروش نفت می‌کرد. اما فروش نفت او عادی و معمولی نبود؛ چراکه او مبلغ دومیلیارد و ٧٠٠ میلیون دلار از پول بیت‌المال را به خزانه بازنگردانده است و به ملت ایران همچنان بدهکار. به گفته «بیژن زنگنه»، وزیر نفت هر ایرانی مبلغ ١١٠هزار تومان از «زنجانی» طلبکار است. «بابک زنجانی» از دي‌ماه ١٣٩٢ در بازداشت به‌سر مي‌برد.

برای مبارزه با فساد باید هزینه داد

«جهانگیری» در ادامه سخنانش با بیان اینکه اعتماد به عنوان سرمایه اجتماعی کشور به دلیل فساد دچار آسیب شده است، گفت: «با فساد سیاه سازمان‌یافته که مثل موریانه به جان اداره کشور افتاده است باید مبارزه کنیم و من ذره‌ای در این راه تردید ندارم. البته معتقدم راه دشواری است و باید هزینه آن را پرداخت». شاید شکایت «محمود احمدی‌نژاد» از «جهانگیری» یکی از این هزینه‌ها باشد. یکشنبه، چهارم مرداد وکیل «احمدی‌نژاد» به سایت حامی او، از شکایت رئیس دولت نهم و دهم از معاون اول دولت یازدهم خبر داده و گفته بود: «آقای اسحاق جهانگیری در سال‌های اخیر با هدف تخریب باورهای مردم و تشویش اذهان عمومی، اقدام به طرح اتهامات بی‌اساس علیه دولت قبل کرده که در سطح وسیعی در رسانه‌های مکتوب و شبکه‌های مجازی و صوتی و تصویری منتشر شده است». او گفته شکایتی مبنی بر افترا و نشر اکاذیب علیه اسحاق جهانگیری که بیشترین اتهامات را به دولت‌های نهم و دهم وارد کرده است، تنظیم و تسلیم دستگاه قضائی شد. چند ساعت پس از این خبر، دفتر جهانگیری با انتشار اطلاعیه‌ای، از طرح شکایت احمدی‌نژاد در دستگاه قضائی استقبال کرد و نوشت: «مستندات تخلفات و سوءمدیریت‌های آقای احمدی‌نژاد را به مرجع قضائی تسلیم خواهیم کرد». «جهانگیری» ادامه داد: «برای مبارزه با فساد باید با برنامه حرکت کنیم، فسادهای بزرگ منابع کشور را بر باد داد و به اعتماد و امید مردم آسیب زد». او با بیان اینکه در دوران تحریم و در سال‌های گذشته تصمیماتی گرفته شده است و عده‌ای سودجو از این شرایط استفاده کرده‌اند، افزود: «عده‌ای برای انجام کارهایی، پول‌های کشور را دریافت کردند اما آن کارها را انجام ندادند و ما امروز از آنها می‌خواهیم ارزی را که گرفته‌اند، بازگردانند اما در این راستا اقدام نمی‌کنند». «جهانگیری» چندی پیش هم گفته بود که «دو ميليارد و ٧٠٠ ميليون دلار پول مملکت را در اختيار يک فرد گذاشتند و الان بعد از گذشت بيش از يک سال در زندان با گردن‌کلفتي نمي‌گويد اين پول کجاست».

بازگو نمی‌کنیم ولی پیگیری چرا

معاون اول رئیس‌جمهوری ادامه داد: «دولت تلاش دارد تا آنجا که می‌تواند این مسائل را بازگو نکند اما پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهد». چند روز پس از اعلام شکایت «محمود» از «اسحاق»، سخنگوی دولت هم در نشست خبری خود گفته بود: «بعد از آغاز فعالیت دولت یازدهم، عده‌ای انتظار داشتند اسناد و مدارکی را که در زمینه تخلفات دولت قبل در دست داریم، علنی کنیم اما به‌منظور پرهیز از صرف انرژی کشور برای دعوا، از رسانه‌ای‌کردن آنها خودداری کردیم». او افزوده که «البته وظیفه قانونی خود را درخصوص انعکاس برخی اطلاعات و مدارک به قوه قضائیه منطبق با قانون انجام داده‌ایم و خوشحال می‌شویم اگر مسئولیت مواردی چون بابک زنجانی و...را مسئولان یا رئیس دولت قبل بپذیرند تا بررسی شود»

شرق

1780986250400.jpg

عیسی کلانتری:

زور وزارت جهاد به واردکنندگان نمی‌رسد !

مشاور معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه به قاچاق گسترده میوه اعتقادی ندارم،گفت: واردکنندگان میوه یا دردرون حاکمیت هستندو زور وزارت جهادکشاورزی به آنها نمی‌رسد و یا اینکه مجوز می‌گیرند و وارد می‌کنند.

عیسی کلانتری در گفتگو با مهر درباره قاچاق میوه به کشور بابیان اینکه برخی اقلام میوه‌های گرمسیری از جمله موز، آناناس، انبه و نارگیل در داخل تولید نمی‌شود و وزارت جهادکشاورزی از واردات آنها جلوگیری نمی‌کند، اظهارداشت: در مورد باقی میوه‌ها نیز بنده اعتقاد ندارم که به صورت قاچاق وارد می‌شوند، چون میوه کالایی نیست که افراد ریسک ورود قاچاق آن را برعهده بگیرند.

وزیر اسبق کشاورزی تصریح کرد: انگور و پرتقال چگونه می‌تواند به شکل قاچاق وارد کشور شود؟ چنین میوه‌هایی اگر بخواهند به صورت غیرمجاز وارد شوند، کیفیت‌شان را از دست می‌دهند، چراکه باید از راه‌های قاچاق وارد و از همین طریق نیز توزیع شوند.

مشاور معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بنابراین یا کسانی که این واردات را انجام می‌دهند، در درون حاکمیت قرار دارند و زور وزارت جهادکشاورزی نمی‌رسد مانع آنان شود یا اینکه مجوز می‌گیرند و وارد می‌کنند.

کلانتری با بیان اینکه بنده اعتقاد ندارم قاچاق میوه می‌تواند در سطح گسترده انجام شود، تاکید کرد: ممکن است در سطح ۱۰ تا ۵۰ تن میوه غیرمجاز به کشور وارد شود که البته این هم واردات محسوب نمی‌شود اما واردات در حجم زیاد امکان‌پذیر نیست.

وی با اشاره به اینکه واردات غیرمجاز میوه حتی در سطح ۵۰۰ یا ۱۰۰۰ تن امکان‌پذیر نیست، چراکه به راحتی می‌توان جلوی آن را گرفت، افزود: وقتی قاچاق در سطح وسیع انجام شود، وزارت جهادکشاورزی می‌تواند مانع آن شود. اگر افرادی بخواهند با حیواناتی مانند قاطر و الاغ میوه وارد کنند، میوه‌ها در راه خراب می‌شود. اگر هم با کامیون سردخانه‌دار بخواهند این کار را انجام دهند جلوی آن گرفته می‌شود و اگر مسئولان مانع آن نمی‌شوند، تساهل می‌کنند.

کلانتری خاطرنشان کرد: بنابراین این واردات یا مجوز دارد یا مثلا نهادهای قوی‌تر از وزارت جهادکشاورزی و گمرک این کار را انجام می‌دهند که مسئولان این ارگان‌ها نمی توانند مانع آن شوند.

وی در واکنش به اظهارات مسئولان وزارت جهادکشاورزی مبنی بر اینکه جلوگیری از قاچاق میوه وظیفه ما نیست، گفت: این حرف بی ربطی است، چراکه قوانین قرنطینه در اختیار این وزارتخانه است.

حجتی: عمده میوه‌های وارداتی قاچاق هستند

این در حالی است که محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه عمده میوه‌های وارداتی از مجراهای غیرقانونی وارد کشور شده‌اند، گفته است: مجموعه‌های ذیربط باید در این زمینه پاسخگو باشند.

وزیر جهادکشاورزی همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه واردات میوه ممنوع است اما شاهد میوه های وارداتی در بازار هستیم، چه کسانی قاچاق میوه را مدیریت می کنند؟ تاکید کرده است: قاچاق میوه به من مرتبط نمی‌شود و مربوط به ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

با این وجود، این روزها میوه های خوش رنگ و لعاب‌ فرنگی در خیلی از مغازه‌های میوه فروشی سطح شهر خودنمایی می کنند؛ انگور شیلی، سیب فرانسوی، گلابی چینی، پرتقال مصری و هلوی ترکیه از جمله میوه‌هایی هستند کهبا وجود ممنوعیت واردات در مغازه‌های سطح شهر وجود دارند و با قیمت‌هایی گزاف و چندین برابر میوه‌های داخلی به فروش می رسند.

این در حالی است که وزارت جهادکشاورزی به عنوان متولی تعیین سیاست‌‌های این حوزه، همچنان اعلام می‌کند واردات میوه به کشور ممنوع است و مسئولیت مقابله با قاچاق نیز بر عهده این وزارت‌خانه نیست.

در همین زمینه علی محسنی، معاون دفتر امور میوه‌های سردسیری و خشک وزارت جهادکشاورزی به مهر گفته است: براساس ماده ۱۶ قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی واردات تمام اقلام میوه به استثنای موز، آناناس، انبه، نارگیل و پاپایا(خربزه درختی) به کشور ممنوع است و وزارت جهادکشاورزی همواره بر اجرای صحیح این قانون تاکید دارد.

همچنین جمال مدرسی، مدیرکل دفتر تجارت و سرمایه‌گذاری وزارت جهادکشاورزی در مورد این مساله اظهارداشته است: واردات میوه از سال ۹۰ ممنوع است و با توجه به ظرفیتی که تولید داخل دارد، این ممنوعیت همچنان ادامه خواهد داشت.

در همین حال، ابوالقاسم حسن‌پور، مدیرکل دفتر میوه‌های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزات جهادکشاورزی نیز در ارتباط با ورود میوه‌های مختلف به کشور در گفتگو با مهر افزوده است: این اقدام قاچاق است و رسمی نیست، علاوه بر این برخورد با این مساله بر عهده ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز است.

وی با اشاره به اینکه واردات میوه طبق قانون برنامه پنجم توسعه حتما باید از مسیر وزارت جهاد کشاورزی صورت بگیرد، بدین معنا که سازمان حفظ نباتات بر این واردات نظارت داشته باشد، تصریح کرده است: اگر این واردات از مسیرهای غیر مجاز انجام شود، امکان نظارت بر آن وجود ندارد و این به معنای آن است که ما با دست خودمان، تولیدات کشورمان را تخریب می کنیم.

این مقام مسئول اضافه کرده است: به عنوان مثال، اگر یک جفت مگس میوه مدیترانه توسط یک پرتقال وارد کشور شود، این یک جفت مگس در عرض یک ماه چند میلیون مگس تولید می کنند و کنترل این مساله کار ساده ای نیست، در این زمان چه کاری از دست ما بر می آید؟

او همچنین گفته است : وزارت جهادکشاورزی به وزارت کشور و استانداری‌های استان‌های مرزی اعلام و درخواست کرده جلوی این اقدامات گرفته شود.

اسکندر زند دیگر معاون وزیر جهادکشاورزی هم با بیان اینکه از حدود ۲۳ نوع بیماری و آفات گیاهی ۱۶ مورد آن قرنطینه‌ای است، اظهارداشته است: استانداران استان‌های مرزی باید در مقابله با قاچاق میوه اهتمام بیشتری داشته باشند.

ماجرای ۲۵ کانتینر میوه آلوده‌

در این میان، طی هفته های اخیر بازهم اتفاقاتی رخ داده تا موضوع قاچاق میوه همچنان از مباحث اصلی مورد بحث در مطبوعات و رسانه ها باشد. از جمله این رخدادها می توان به ۲۵ کانتینر میوه آلوده‌ای اشاره کرد که قرار بود از مرز پیرانشهر وارد و در کشور توزیع شود اما مسئولان مانع از ورود این محموله‌ها به داخل شدند، میوه های مذکور دارای گواهی بهداشت کشور عراق بودند و قرار بود که به عراق بروند اما اینکه چرا سر از ایران درآورده بودند؛ سئوالی است که باید به آن پاسخ داده شود؟

علاوه بر این، چندی قبل رئیس شعبه ۱۴ تعزیرات حکومتی شهر تهران از ورود یک محموله پرتقال قاچاق به چرخه فروش پس از کشف و ضبط آن خبر داده بود.

ناصر مدیحی در این زمینه گفته است: براساس قانون، محموله‌هایی که توقیف می‌شود باید به سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی تحویل داده شود تا آنها در این مورد تصمیم‌گیری کنند. وی افزود: در این میان، یک تعاونی مصرف فرهنگیان این محموله را از سازمان مذکور خریداری کرده تا آن را در میان اعضای خود تقسیم کند اما بعد از خرید محموله‌ها سر از میدان میوه و تره‌بار در آورده‌اند.

مدیحی با بیان اینکه شرکت تعاونی یاد شده این میوه‌ها را به قیمت ۴۰۰۰ تومان خریداری کرده است، گفته است: این در حالی است که شرکت تعاونی مذکور میوه‌ها را به قیمت ۵۲۰۰ تا ۵۵۰۰ تومان به غرفه‌ای در میدان میوه و تره‌بار فروخته و این پرتقال‌ها به قیمت ۶۵۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان در اختیار فروشندگان سطح شهر قرار گرفته‌اند. وی اضافه کرد: بنابراین پرتقال‌های ۴ هزار تومانی به قیمت ۱۰ تا ۱۲ هزار تومان در اختیار مردم قرار گرفته است.

مهر

jpg.jpg

واکنش سعیدلو به اختلاس میلیاردی و فرارش به ترکیه

«فرار به ترکیه به خاطر اختلاس ۱۵ میلیارد تومانی»؛ این خبری بود که به تازگی در رابطه باآخرین رئیس سازمان تربیت‌بدنی شنیده شد که البته هیچ مقام مسئولی آن را تائید یا تکذیب نکرده است.

علی سعیدلو که از سوم شهریور ماه ۱۳۸۸ ریاست سازمان تربیت‌بدنی وقت را در دولت احمدی‌نژاد بر عهده گرفت و تا سال ۱۳۹۲ در مقام آخرین رئیس این سازمان، آن را به اولین وزیر وزارت ورزش تحویل داد، این روزها کجاست و به چه کاری مشغول است؟

این سئوالی است که امروز سه شنبه و به دنبال خبرهای مطرح شده در رابطه با سعیدلو در ذهن خیلی‌ها پررنگ‌تر از همیشه شد. خبر این است که علی سعیدلو به خاطر اختلاسی ۱۵ میلیارد تومانی از ایران فرار کرده و درحال حاضر در ترکیه بسر می‌برد.

صحت و سقم این مطلب البته تاکنون توسط هیچ مقام مسئولی تائید یا تکذیب نشده است. حتی خود سعیدلو که به تماس خبرنگار مهر اینگونه پاسخ داد:

* حتما خبرهایی که به گوش ما رسیده، خودتان هم شنیده‌اید، چه صحبتی در این رابطه دارید؟

- شما چه فکر می‌کنید؟ تحلیل‌تان از این موضوع چیست؟ واقعاً وقتی خبر را شنیدید، چه فکری به ذهنتان خطور کرد که با من تماس گرفته‌اید؟ حتما فکر کردید درست است؟

* من صرفاً با شما تماس گرفتم تا اصل مطلب را از خود شما بپرسم. بدون اینکه فکر یا تصمیمی در مورد آن داشته باشم.

- شما خبرنگار هستید و باید تحلیل داشته باشید نه اینکه وقت من و خودتان را بگیرید. واقعا در این مورد چه فکری می‌کنید؟

* بهتر نیست خود شما در رابطه با این موضوع صحبت کنید و صحت و سقم آن را مشخص کنید. به هر حال این خبری است که در رابطه با شخص شما مطرح است و بهتر از هر کس، خود شما می‌توانید پاسخگو باشید.

- خبرنگاران ضد انقلاب که وابسته به منابع ضد انقلاب هم هستند هزار مطلب می‌نویسند، اما نباید این مساله تاثیری در نظام و مسئولانش داشته باشد. اگر این خبر از یک مرجع رسمی منتشر می‌شد، می‌توانستیم در مورد آن حرف بزنیم، اما انتشار یک موضوع از منابع غیررسمی چه اهمیتی می‌تواند داشته باشد؟ در این رابطه هم بهتر است از همان فردی که خبر را اعلام کرده سئوال بپرسید نه من.

* یعنی شما به طور کل این موضوع را تکذیب می‌کنید؟

- واقعا فکر می‌کنید اگر من مرتکب چنین کاری شده بودم، پاسخ تماس شما که خبرنگار یک رسانه معتبر هستید را می‌دادم؟ مگر می‌شود کسی دزد باشد و با خبرنگار نظام صحبت کند؟ اینها جنگ روانی است که دشمنان به راه می‌اندازند. کسی که این صحبت‌ها را کرده اگر می‌تواند بیاید در خود کشور آن را تائید کند.

* چرا باید در میان این همه مقام و مسئول چنین صحبت‌هایی در رابطه با شما مطرح شود؟

- چه فرقی می‌کند. در مورد شهید بهشتی هم حرف‌های زیادی زده شد.

* می‌خواهیم بدانیم رئیس پیشین سازمان تربیت‌بدنی ما به چه کاری مشغول است؟

- الان فرصتی ندارم. بعدا می‌توانم مفصل برایتان همه چیز را بگویم.

* آقای علی سعیدلو شما الان ایران هستید یا خارج از کشور؟

- شما با طرح این پرسش‏ها شیطنت می‎کنید. الان فرصت زیادی برای حرف زدن ندارم.

مهر

1962618_274065262753720_1965147241400.jpg

فساد هزارو ٧٠٠ میلیارد ریالی در «بنیاد شهید» و انتقال آن به خارج از کشور

گزارش کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید، نخست ٥٠٠ صفحه بود که به ٢٧٠ صفحه، ١٩٨ صفحه، ٤٠ صفحه و حالا ١٤ صفحه تقلیل داده شده است. این ١٤ صفحه در صحن علنی خوانده می‌شود و گزارش ٥٠٠ صفحه‌ای به انضمام اسناد مرتبط راهی قوه قضائیه خواهد شد.

«خجسته» از ورود رئیس مجلس به پرونده بنیاد شهید خبر داد.

قرائت گزارش بنیاد شهید در صحن علنی مجلس رفته‌رفته به یک رؤیا تبدیل می‌شود. کمیسیون اجتماعی آن‌طورکه رئیس کمیته تحقیق و تفحص از بنیاد شهید به «شرق» خبر داده «٥ ماهی است که کار رسیدگی به پرونده را به تأخیر انداخته است». با این حال عبدالرضا عزیزی، رئیس این کمیسیون به «خانه ملت» گفته که «امیر خجسته» در جلسه‌ها حاضر نمی‌شود. این در حالی است که خجسته به «شرق» گفته «آقای عزیزی در این پنج ماه، دوتا نیم‌ساعت به بررسی گزارش بنیاد اختصاص داده‌ که این توهین به تدوین‌کنندگان گزارش به شمار می‌رود»، رئیس کمیته تفحص از بنیاد شهید موضوع پیش‌آمده را با شخص رئیس مجلس در میان گذاشته است؛ «به آقای لاریجانی خبر دادم که وقت قانونی رسیدگی به این طرح در کمیسیون اجتماعی گذشته و دیگر در این جلسه‌ها حاضر نخواهم شد. خانواده ایثارگران و شهدا منتظر برملا‌شدن دست‌های پشت پرده در این تخلف‌اند». حالا آن‌طور که پیگیری‌های «شرق» نشان داده، علی لاریجانی یکشنبه همین هفته گزارش ١٤ صفحه‌ای نهایی تفحص از بنیاد شهید را در هیأت‌رئیسه مطرح می‌کند و برای قرائت آن در صحن تصمیم‌گیری نهایی صورت خواهد گرفت؛ گزارشی که در آن به تخلف گسترده در بنیاد شهید اشاره شده است. امیر خجسته به نکاتی اشاره می‌کند که گویا ذره‌ای از دریای تخلف‌های رخ‌داده در بنیاد شهید است: «با پیگیری‌های صورت‌گرفته تا به اینجای کار صدها میلیاردتومان به بیت‌المال بازگشته است و مستندات آن نیز به مراجع مسئول ارائه خواهد شد». او امیدوار است که در جلسه یکشنبه این هفته، پرونده کشدار بنیاد شهید تعیین تکلیف و گزارش، همین هفته در صحن علنی خوانده شود. گزارش تفحص از بنیاد شهید از اردیبهشت ٩٢ در مجلس کلید خورده و کماکان بیان جزئیات این گزارش در صحن علنی مجلس در هاله‌ای از ابهام است.

با فشار تیم تفحص منابع گسترده مالی بازگردانده شد

رئیس کمیته تفحص از بنیاد شهید چندان میلی به گفت‌وگو ندارد، اما سخنان رئیس کمیسیون اجتماعی موجب شده خجسته درباره برخی محورها سخن بگوید: «گفت‌وگو درباره جزئیات تفحص خلاف آیین‌نامه است و صرفا از روندها سخن خواهم گفت. با فشار تحقیق و تفحص منابع مالی گسترده‌ای به بیت‌المال بازگشته و بسیاری موارد ناگفته دیگر باقی مانده که باید در صحن علنی به آن بپردازم و الان قادر به بازگویی نکات فنی‌تر گزارش نیستم».بخشی از منابع مالی بازگشت‌داده‌شده به منابع مالی مرتبط است که پیش‌تر با روش‌های مختلف از کشور خارج شده بود. خجسته بار دیگر تأکید دارد که «بنده مایل به مصاحبه نبودم، آقای عزیزی حق داشت سؤال کند نه مصاحبه، اما حالا که آنها خلاف آیین‌نامه عمل می‌کنند ناچارم به یک قطره از دریا اشاره کنم. نقد من این است که طولانی‌شدن رسیدگی به گزارش، یعنی ایجاد ذهنیت برای مردم».

آیا پشت پرده چیزی می‌گذرد؟

خجسته در ادامه به نامه‌نگاری‌اش با رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس و برخی هشدارها درباره تسریع در رسیدگی به پرونده بنیاد شهید اشاره دارد: «کتبا تذکر دادم و گفتم طولانی‌شدن تحقیق و تفحص باعث شده ذهنیت ایجاد بشود که آیا پشت پرده چیزی می‌گذرد؟ آیا اتفاقی افتاده است؟ چندین‌بار مکاتبه کردیم و جوابی نشنیدیم. ایشان می‌گویند ما خلاف آیین‌نامه عمل کردیم، درحالی‌که در جلسه کمیته، اعضای حاضر گزارش نهایی را دیده‌اند و در جلسه یکشنبه این هفته نیز یک‌ بار دیگر اعضای کمیته تفحص گزارش ١٤ صفحه‌ای را دیده‌اند و آن را نهایی خواهیم کرد. نمی‌توانند گزارش را مسکوت کنند و این خلاف آیین‌نامه است».

خلاصه‌سازی گزارش ٥٠٠ صفحه‌ای

اغلب تخلف‌های صورت‌گرفته در بنیاد شهید در تشکیلات اقتصادی این بنیاد اتفاق افتاده است و بیش از دو سال پیش اطلاع‌رسانی شد. خجسته تأکید دارد که فردا ١٤ صفحه از گزارش نهایی تفحص در هیأت‌رئیسه خوانده می‌شود و در صورت تأیید، یکی، دو روز بعد به صحن علنی می‌آید. گزارش نخست ٥٠٠ صفحه بود که به ٢٧٠ صفحه، ١٩٨ صفحه، ٤٠ صفحه و حالا ١٤ صفحه تقلیل داده شده است. این ١٤ صفحه در صحن علنی خوانده می‌شود و گزارش ٥٠٠ صفحه‌ای به انضمام اسناد مرتبط راهی قوه قضائیه خواهد شد. عزیزی در بخش دیگری از سخنانش به تخلف آیین‌نامه‌ای صورت‌گرفته و عدم رأی‌گیری از اعضای هیأت تفحص اشاره کرده و خجسته این نکته را کاملا رد می‌کند و معتقد است همه پیگیری‌ها براساس آیین‌نامه صورت گرفته است.

انتقال منابع مالی به خارج از کشور

اردیبهشت ٩٢ مصطفی افضلی‌فرد، سخنگوی وقت کمیسیون اصل ٩٠ مجلس خبر داد که تحقیق‌وتفحص از «بنیادشهید و امور ایثارگران» با امضای ٩٠ نماینده کلید خورده و بنا شد تا پاییز همان سال گزارش، نهایی شود و به صحن علنی بیاید. فساد هزارو ٧٠٠ میلیارد ریالی در «بنیاد شهید» و انتقال آن به خارج از کشور از دیگر حفره‌های مالی شناسایی‌شده در این گزارش است. سال ٩١ بود که خبر کشف اختلاس ١٥ میلیارد تومانی در «بنیادشهید» فاش شد.

شرق

017453379_303400.jpg

سه مرجع دینی خواستار آزادی رهنورد، موسوی و کروبی شدند

سه مرجع دینی در سخنان و خطبه‌های عید فطر به لزوم آزادی افراد در حصر پرداخته‌اند. صانعی برای آزادی موسوی دعا کرد. دستغیب خواهان آزادی همه زندانیان سیاسی شد. بیات زنجانی دولت را به انجام وعده‌ها پیرامون حبس و حصر فراخواند.

سه مرجع دینی حامی افراد در حصر، در سخنان و خطبه‌های عید فطر، به لزوم آزادی زهرا رهنورد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی اشاره کرده‌اند. آیت‌الله صانعی در خطبه‌های نماز عید فطر در قم، میرحسین موسوی را "پیر عارف" و "رفیق و دوست قدیمی" خواند.

صانعی با نام بردن از موسوی، کروبی و رهنورد دعا کرده که مقدمات آزادی و نجات همه آنهایی که به خطر ملت و برای دفاع از ملت گرفتار زندان و حصر شده‌اند، هر چه زودتر فراهم شود. صانعی به ذکر خاطره‌ای از موسوی در دوران جنگ و گران‌ شدن نان نیز پرداخته است. این در حالی است که در ضیافت افطاری حسن روحانی با چهره‌های سیاسی در دو هفته قبل، طرح تلویحی نام موسوی تحت عبارت «سید مظلوم» با اعتراض حضار روبرو شده بود.

خبرگزاری "ایلنا" در انتشار سخنان آیت‌الله صانعی، اشارات مربوط به افراد در حصر را حذف کرده بود. وبسایت "سحام نیوز"، نزدیک به مهدی کروبی، متن کامل حرف‌های صانعی را روز یکشنبه (۲۸ تیرماه / ۱۹ ژوئيه) بازنشر کرده است.

به گزارش وبسایت "کلمه"، آیت‌الله دستغیب، مرجع دینی دیگر نیز در روز عید فطر، به لزوم آزادی زندانیان سیاسی و موسوی و کروبی و رهنورد اشاره کرده و گفته است: «اکنون که وضعیت سیاست خارجی با توافق اخیر و با استقامت مردم بهتر شده، ... اگر آقایان بیایند و دل مردم را شاد کنند و آقایان موسوی و کروبی و خانم رهنورد و سایر زندانیان سیاسی را یا به طور کلی یا با روال قانونی که می‌دانند، آزاد کنند، خیلی خوب است.»

دستغیب یادآوری کرده که مردم در انتخابات خواست خود را نشان دادند: «از خدا می‌خواهیم به دل آقایان بیندازد که این عزیزان را هرچه زودتر آزاد کنند تا هم دل مردم خوشحال شود و هم مردم دنیا بفهمند قول و فعل آقایان یکی است.»

دستغیب در حرف‌های خود و با توسل به تمجید از روحانی، نام خاتمی را نیز برده و گفته است: «بعد از هشت سال با همه زحماتی که مردم متحمل شدند، سرانجام یک شخص روحانی که تحت حمایت چهره‌های محبوب مردم یعنی آقایان هاشمی و خاتمی بود رئیس جمهور شد.»

وبسایت کلمه هم‌چنین پیام آیت‌الله بیات زنجانی، از مراجع قم در آخرین روز ماه رمضان را منتشر کرده که در آن آمده است: «حاکمیت ما بایست همان‌گونه که به دنبال باز کردن درهای آشتی با کشورهای جهان است، با عوامل تهدید در گشوده شدن و گشوده ماندن درهای آشتی با اهالی سیاست و فرهنگ کشور خود برخورد قاطع نماید.»

بیات زنجانی دعا کرده که دولت حقوق معطل مانده سیاسی و اجتماعی شهروندان از جمله حصر، حبس و امثال آن در داخل را استیفا کند.

تشنج‌های پیشین

سخنان این سه مرجع در حالی بیان شده‌اند که دو ضیافت افطاری حسن روحانی در هفته‌های گذشته به خاطر اشاراتی مختصر به رفع حصر و نام بردن از خاتمی و موسوی، به تشنج کشیده شدند. روحانی روز چهارم تیر، میزبان گروهی از طلاب، روحانیون و امامان جمعه بود. در این مهمانی حجت‌الاسلام مسعود ادیب در مورد حصر رهبران منتقدان حکومت و ممنوع التصویری خاتمی سخن گفت و حصر افراد بدون محاکمه را تجاوز به قانون اساسی دانست.

خبرگزاری فارس در گزارشی پیرامون این مهمانی از قول یکی از حاضران نوشت: «عده‌ای خطاب به آقای روحانی گفتند ما را اینجا آورده‌اید تا جریان فتنه را تطهیر کنید؟ عده‌ای هم می‌خواستند جلسه را ترک کنند که با وساطت دیگران ماندند.»

یک روز قبل از این هم، ضیافت دیگر روحانی با حضور چهره‌های شاخص اصلاح‌طلب و اصولگرا به دلیل به میان آمدن نام موسوی و خاتمی حاشیه‌ساز شده بود. غلامحسین کرباسچی، شهردار اسبق تهران، در این مراسم به عنوان نماینده حزب کارگزاران، خواستار پایان حصر موسوی و کروبی و رهنورد شد و از موسوی به عنوان "سید مظلوم" نام برد.

جواد امام، عضو سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی نیز در این مهمانی خواستار صلوات برای سلامتی محمد خاتمی شد. این اقدام هم به نوبه خود برای دقایقی مجلس مهمانی روحانی را ناآرام کرد. سایت "کلمه" در گزارشی نوشت تعدادی از اصولگرایان قصد ترک محل را داشتند که با وساطت دیگران از این تصمیم منصرف شدند.

DW


a9z5k5j6qxcakkb95400-3.jpg

جامعه از مذهبی‌ها  نا امید شده‌ است !

در حال حاضر ارزش‌های دینی بیشتر حامی دولتی دارند در حالی که از لحاظ جامعه‌شناسی؛ فرهنگ باید متولی در درون جامعه داشته باشد. چاه باید از درون بجوشد و نمی‌شود در درون این چاه؛ از بیرون آب ریخت، فرهنگ و ارزش‌ها هم به همین صورت است.

ذات فرهنگ طوری‌ست که خودش را میزان و بالانس می‌کند و برنامه‌ریزی زمانی لازم می‌شود که تقابل در بین برنامه‌ها ایجاد می‌شود، متاسفانه در طی این سالها با وجود نهادهای مختلف فرهنگی نتوانستیم گوهره اصلی دین را ترویج دهیم.

به گزارش ایلنا؛ طبق آمار مرکز تحقیقات صداوسیما که در سال ۸۸ از سوی ستاد اقامه نماز منتشر شده، ۴۲ درصد نوجوانان و جوانان (۱۲ تا ۲۹ سال) تهرانی «همیشه»، ۲۴ درصد«بیشتر اوقات» و ۱۷درصد «بعضی اوقات» نماز می‌خوانند. ۷درصد آنان «به ندرت» نماز می‌خوانند و ۱۰ درصد مابقی گفته‌اند که «اصلا» نماز نمی‌خوانند.

در مقابل مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی سال گذشته آماری منتشر کرد که توسط برخی سایت‌های خبری انعکاس یافت و براساس آن، از ۱۴۱ هزار و ۵۵۵ دانش آموز دختر و پسر دوره متوسطه در سال تحصیلی ۱۳۸۷-۱۳۸۶، ۱۰۵ هزار و ۴۶ دانش آموز یعنی ۷۴.۳ درصد دارای رابطه «غیرمجاز با جنس مخالف» بوده‌اند.

حال این پرسش مطرح می‌شود که اگر ۴۲ درصد از جمعیت نوجوانان و جوانان به نماز اهمیت می‌دهند و اگر باور داشته باشیم براساس دستورات دینی ما، نماز نقش بازدارنده دارد، پس چگونه است که ۷۴٫۳ درصد از دانش‌آموزان در رابطه غیرمجاز با جنس مخالف بوده‌اند. در این میان؛ نقش نهادها و مراکزی که متولی امور دین و فرهنگ در جامعه هستند، چه بوده و بودجه‌های فراوانی که از طرف دولت در اختیار این نهادها قرارداده شده، صرف چه مسائلی می‌شود؟

تناقض در این آمار نشان می‌دهد اگرچه تلاش‌ها و برنامه‌ریزی‌های زیادی برای ارتقای دین در سطح جامعه شده‌ است اما این راهکارها در پاره‌ای از موارد نه تنها موثر نبوده بلکه به دین گریزی جامعه دامن زده است. در نهایت امروز جامعه ایرانی با یک حقیقت تلخ روبروست: در این سال‌ها با وجود به‌کارگیری نهادهای مختلف و صرف بودجه‌های هنگفت نتوانسته‌ایم گوهره اصلی دین را ترویج دهیم.

سعید معیدفر (رئیس سابق انجمن جامعه‌شناسی ایران) معتقد است؛ در حال حاضر ارزش‌های دینی بیشتر حامی دولتی دارند در حالی که از لحاظ جامعه‌شناسی؛ فرهنگ باید متولی در درون جامعه داشته باشد. چاه باید از درون بجوشد و نمی‌شود در درون این چاه؛ از بیرون آب ریخت، فرهنگ و ارزش‌ها هم به همین صورت است.

به اعتقاد زارعی (پژوهشگر سازمان آموزش و پرورش) نیز این جدایی و گریز از ارزش‌ها ناشی از عملکرد نادرست والدین درخانواده، عدم صلاحیت برخی از معلمان و مربیان، عدم برخورد صحیح و اصولی در مراکز مذهبی و سرخوردگی جامعه بویژه جوانان از مذهبیون،‌ سردرگمی در برابر مکاتب متضاد بشری و از همه مهمتر ناهماهنگی بین قول و فعل بعضی از کارگزاران دینی و دولتی است.

در گذشته مردم خود متولی فرهنگ بودند

معیدفر ضمن اشاره به اینکه پایبندی به مناسک دینی به ویژه در میان جوانان روند نزولی داشته‌؛ گفت: ما در این زمینه با مناقشه‌ای روبرو هستیم، عده‌ای بر این باورند که جامعه ارزش‌مدار است و هیچ خلل و فرجی در آن نیست و این را با استناد بر ایام و روزهای خاص مذهبی که با اقبال عمومی درجامعه روبرو می‌شوند، می‌گویند. عده‌ای دیگری نیز معتقدند که براساس آمار این روند با کاهش روبرو بوده است. در واقع این مناقشه‌ها نمی‌گذارند که واقعیت‌ها شناخته شود.

این جامعه‌شناس با تاکید بر اینکه ما در جامعه‌ای هستیم که حکومت دینی برآن حاکم است، با این حال اقبال مردم نسبت به انجام امور دینی کاهش یافته، اظهار کرد: در گذشته متولی فرهنگ خود مردم بودند و داوطلبانه اعتقادات و باورها را گسترش می‌دادند. اما در حال حاضر دولت با اعمال نفوذ و مداخله از بالا قصد دارد شرایط دین را در جامعه بهبود ببخشد که این کار نتیجه معکوس داشته است.

او با بیان اینکه بودجه‌های هنگفتی در اختیار متولیان عرصه دین قرار می‌گیرد و این نهادها قصد دارند که با صرف این هزینه‌ها از ارزش‌های دینی و انقلاب پاسداری کنند، خاطرنشان کرد: هر جا نقش دولت در مسائلی مانند اقتصاد، فرهنگ و … پررنگ شود، حضور جامعه در آنجا سست می‌شود و مسئولیت کمتری را می‌پذیرد. درباره دین نیز به همین‌گونه است. در واقع دین دولتی دیگر پاسخگو نیست چراکه با کنترل و اعمال زور نمی‌شود مردم را دیندار کرد و اگر به همین منوال پیش برویم در آینده‌ای نه چندان دور وضعیت وخیمی پیدا خواهیم کرد.

این استاد سابق دانشگاه با اشاره به اینکه در ادبیات دینی ما آمده‌ است “دیگران را با عمل خود به دین دعوت کنید نه با لسان”؛ بیان کرد: در گذشته علمای مهذبی بودند که مردم در شهرهای خود به آنها اعتقاد داشتند و رفتار و عملکرد آنها باعث گسترش دین می‌شد اما متاسفانه در حال حاضر وقتی مردم مشاهده می‌کنند که برخی افراد در دستگاه‌ها و نهادهای حکومتی هستند و رفتارهای غیردینی دارند این موضوع مانند خوره باعث از بین رفتن دین و اعتقاد مردم می‌شود.

وی در پاسخ به این سوال که آیا تبلیغات سوء ‌فرقه‌ها و عرفان‌های نوظهور باعث می‌شود که جامعه و به خصوص جوانان از دین گریزان شده و به سمت این فرقه‌ها تمایل پیدا کنند، گفت: زمانی این اتفاق خواهد افتاد که ما بی‌عمل و بی‌تاثیر شده باشیم، ما باید خود را در قبال نسل جدید مسئولیت‌پذیر بدانیم در واقع ما زمانی گرفتار این مسائل می‌شویم که توان خود را از دست داده‌ایم همین زمان است که این تبلیغات بر ما غلبه می‌کند.

کارشکنی‌های برخی دولت‌مردان و روحانیون، باعث از بین رفتن قبح گناه شده

حجت الاسلام مسعود ادیب با بیان اینکه متاسفانه سطح التزام عملی به رفتارهای دینی در جامعه کاهش پیدا کرده؛ گفت: قطعا این اتفاقات و تغییر رویکردها یک عامل ندارد بلکه با یک فرآیند پیچیده مواجهیم که مجموعه روند و تغییرات اجتماعی را باعث می شود.

او با اشاره به اینکه جامعه امروز با جامعه سال‌ها پیش متفاوت است؛ اظهار کرد: در گذشته پایبندی به قوانین اسلامی بیشتر بود. ولی در حال حاضر رفتارهای عمومی ظواهر اسلامی ندارد، یکی از دلایل آن است که توقعاتی که از دولت اسلامی می‌‌رفته؛ برآورده نشده و ذی‌حق و ناحق در جامعه احساس طلبکاری می‌کند و این طلبکاری را از دین تلقی می‌کند.

او ادامه داد: کارشکنی‌ها و تخلفاتی که از طرف برخی روحانیون و یا دولتمردان انجام شده، موجب شده که قبح گناه در جامعه شکسته و نگاه افراد به دین ضعیف شود.

عضو مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم در پایان با اشاره به اینکه بعد از انقلاب مهاجرت علما به شهر قم بیشتر شده و این باعث می‌شود رابطه بین روحانیون و مردم در شهرهای مختلف کاهش پیدا کند، گفت: مردم توقع دارند که روحانیون پدروار بالاتر از همه جناح‌ها و دسته‌بندی‌های سیاسی قرار بگیرند. البته این به معنی این نیست که موضع سیاسی نداشته باشد.

درنهایت تاکید اغلب کارشناسان دینی بر این است که؛ تضاد و دوگانگی در رفتارهای برخی والدین، مربیان مدرسه، متولیان امور دینی و کارگزاران دینی و دولتی همچنین بکارگیری اقدامات نامناسب و اعمال فشار و زور از طرف دولت برای مقابله با افرادی که در جامعه ظواهر دین را رعایت نمی‌کنند نیز باعث شده حرکت جامعه به سمت دین گریزی سرعت یافته و متوسل شده به این شیوه به ابزاری برای اعتراض به حکومت تبدیل شود.

ملی مذهبی

-400-2.jpg

استخدام رفتگرانی با مدرک لیسانس و فوق‌لیسانس در خرم‌آباد

هیچ شغلی عیب نیست. اما وقتی خبر می‌دهند که در بین رفتگرانی که اخیرا در خرم‌آباد استخدام شده‌اند، ۲۳ نفر مدرک لیسانس و فوق‌لیسانس داشته‌اند، جای بسی تامل است.

شهردار خرم‌آباد می‌نویسد، در بین ۱۵۰ نفری که اخیرا توسط بخش خصوصی "برای رفتگری و خدمات تنظیف" این شهر استخدام شده‌اند، ۲۳ نفر دارای مدرک لیسانس و حتی فوق‌لیسانس بوده‌اند. خبر استخدام این افراد پیش‌تر توسط برخی از سایت‌ها در ایران منتشر شده بود.

علت را باید در پدیده مهار نشده بیکاری در استان لرستان جستجو کرد. بیکاری در این استان بیداد می‌کند و لرستان تا همین چندی پیش از حیث آمار بیکاری در رتبه نخست کشوری قرار داشت. هنوز هم اقدام جدی برای کاهش بیکاری در این استان صورت نگرفته است.

استخدام جوانانی با مدرک لیسانس و فوق‌لیسانس برای "رفتگری و تنظیف" شهر خرم‌آباد نشانه بارز نابسامانی حاکم بر بازار کار این استان است.

DW

39201222222.jpg

21 درصد معتادین لیسانس به بالا هستند

مشاور و دبیر اتاق فکرستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بر اساس پژوهش های اخیر 28 درصد افراد معتاد اولین بار در منزل دوستان شان مواد مصرف کردند، اظهار کرد:

50 درصد از زنان مصرف کننده مواد؛ اولین شروع مصرف مواد خود را در سنین 15 تا 19 ساگی تجربه کرده اند.

حمید صرامی در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید به اینکه 21 درصد معتادین افرادی هستند که دارای تحصیلات لیسانس و مقاطع بالاتر از آن هستند، گفت: حدود 6 درصد افرادی که اعتیاد دارند به طور کامل بی سواد هستند.

وی تغییر الگوی مصرف برخی از افراد جامعه، به دلیل ایجاد باور های غلط، جنگ های روانی از طریق سایت ها مبنی بر مصرف مواد برای تقویت عملکرد قوای جنسی، کم خطر بودن مصرف مواد محرک و ترغیب مصرف مواد برای زیبایی یا لاغری را از عللی دانست که موجب ترغیب زنان به مصرف مواد شده است.

مشاور و دبیر اتاق فکرستاد مبارزه با مواد مخدر ریاست جمهوری با اشاره به اینکه سن ابتلا به اعتیاد نیز در سال های اخیر کاهش داشته است، تصریح کرد: 63 درصد معتادان متاهل هستند و‌ 32 درصد مجرد و مابقی مطلقه، متارکه و بیوه بوده اند بنابراین علت ابتلا معتادان متاهل به این آسیب اجتماعی نیاز به بررسی های بیشتری برای جلوگیری از شیوع آن دارد.

صرامی کسب لذت، کنجکاوی، تفریح، رفع مشکلات روحی، در دسترس بودن مواد، فشار دوستان، رفع درد، کار سنگین، کاهش علایم بیماری جسمی به جز درد، اختلاف خانواده و رفع مشکلات جنسی را به ترتیب اولویت از دلایل شروع افراد به مصرف مواد در کشور نام برد و اظهار کرد: نسل جوان الگوی مناسبی برای کسب لذت ندارد، ضمن آنکه برخی از فیلم ها نیز موجب تحریک نسل جوان برای شروع به مصرف مواد می شود.

این آسیب شناس اجتماعی در پایان خاطرنشان کرد: براساس پژوهش انجام شده 28 درصد از افرادی که اعتیاد دارند اولین مکان شروع مصرف‌شان در منزل دوستان خود بوده است و 22 درصد آن‌ها نیز در منزل خود، 8 درصد در پارک‌ها و حدود 6 درصد آنها در خوابگاه اقدام به مصرف مواد برای اولین بار کرده‌اند.

ایسنا

747128222222-.jpg

روایتی از سختی کار معلمان در مناطق مرزی

عضو کانون صنفی معلمان سیستان و بلوچستان به روایتی از سختی کار معلمان در این استان پرداخت و گفت: منزل برخی از این معلمان بین 600 تا 700 کیلومتر تا محل کارشان فاصله دارند و هزینه رفت و برگشت آنها سر به فلک می‌زند.

ابراهیم زاده عضو کانون صنفی معلمان استان سیستان و بلوچستان درباره سختی کار معلمان در این منطقه به خبرنگار ایلنا گفت: سیستان و بلوچستان استان پهناوری است و معمولا ممکن است؛ برای پوشش نیروها در نقاط دورافتاده، چیزی حدود هزار کیلومتر از خانه تا محل کار یک فرهنگی فاصله وجود دارد.

عضو کانون صنفی معلمان ادامه داد: در حال حاضر در نقاط دور افتاده سیستان و بلوچستان بالای 90 درصد نیروها غیربومی هستند که البته منظور از نیروهای غیربومی کسانی هستند که داخل خود استان تامین شده اند اما بعد مسافت زیادی تا خانه دارند.

ابراهیم زاده اضافه کرد: ما نیروهای خارج از استان هم داریم که عموما از مناطق خراسان جنوبی یا کرمان تامین می شوند که البته در حال حاضر بیشتر نیرو از داخل خود استان تامین می شود.

عضو کانون صنفی معلمان درباره حقوق معلمانی که در مناطق مرزی سیستان و بلوچستان فعالیت می‌کنند، گفت: معلمانی که در این مناطق وجود دارند عموما با سنوات پایین و کسانی هستند که تازه استخدام شده اند و معمولا حداکثر حقوقی که در این مناطق می‌گیرند 1 تا 1.200 میلیون تومان است.

وی همچنین در مورد هزینه‌های جانبی این معلمان اظهار داشت: بعضا برخی از این معلمان از منزل تا محل کار خود 600 تا 700 کیلومتر فاصله دارند و هزینه رفت و برگشت آنها سر به فلک می‌زند به طور مثال معلمی را می‌شناسم سه روز در هفته را در مناطق مرزی می‌گذراند و مابقی روزهای هفته را به واسطه عدم شرایط اسکان در آن منطقه مجبور به بازگشت به خانه هستند و این رفت و آمدهای مداوم باعث می‌شود که بیش از نصف حقوق صرف ایاب و ذهاب معلمان شود.

ابراهیم‌زاده با بیان اینکه ما در جریان اسکان این همکاران مخصوصا همکاران خانم اعتراضات فراوانی داشتیم خاطرنشان کرد: در مناطق مرزی مجردسراهایی برای همکاران در نظر گرفته شده که آدم را یاد ساختمان‌های سربازی و زندان می‌اندازد تا محیطی برای اسکان و استراحت آنها. این مجردسراها یک اتاق بزرگ 16 تا 20 متری با یک یخچال و تلویزیون است و ممکن است 20 همکار در چنین شرایطی در این اتاق حضور داشته باشند. به دلیل شرایط بدی که این مجردسراها دارند عملا فرهنگیان از آنها استفاده نمی‌کنند.

وی ادامه داد: معلمان در اکثر مناطق دورافتاده که فاقد مهمان‌سرا و یا مجردسرا هستند از خانه‌های داخل روستا استفاده می‌کنند که البته هزینه آن هم خود می‌پردازند. سال گذشته در پی شهادت یکی از همکاران فرهنگی در سیستان و بلوچستان نسبت به این موضوع هم اعتراض کردیم اما عملا اتفاق خاصی نیفتاده است. ما در این اعتراضات تاکیدمان بیشتر بر فرهنگیان خانم بوده است.

عضو کانون صنفی معلمان با تاکید بر اینکه وضعیت اسکان و خورد و خوراک فرهنگیان در این مناطق از ضروریات آنها به شمار می‌رود، گفت: معتقدم اسکان و تسهیل در شرایط رفت و آمد همکاران و هزینه آن باید در اولویت قرار گیرد.

ابراهیم‌زاده درباره حق نوار مرزی معلمان گفت: در سیستان و بلوچستان معلمان در برخی از مناطق حق نوار مرزی دریافت می‌کنند اما در برخی مناطق دیگر که ممکن است شرایط سخت‌تری داشته باشد، این حق به آنها تعلق نمی‌گیرد.

عضو کانون صنفی معلمان در پاسخ به این سوال که حق نوار مرزی در سیستان و بلوچستان چقدر است، گفت: حق نوار مرزی در این منطقه چیزی حدود 100 هزار تومان است که ما آن را کافی نمی‌دانیم و این شیوه پرداخت حتی در خود سیستم آموزش و پرورش قابل قبول نیست. چرا که معلمان برخی از مناطق این حق را دریافت می‌کنند و برخی دیگر دریافت نمی‌کنند.

وی ادامه داد: ما همچنان در مناطق دورافتاده سیستان مدارس کپری داریم و معلمان از حیوانات برای رفت و آمد به آنها استفاده می کنند. اینکه گفته می شود؛ دیگر هیچ مدرسه کپری نداریم اینطور نیست و ما هنوز از این گونه مدارس در نقاط دور افتاده استان داریم.

ایلنا

--91.jpgناقوس فقر در شهر

شرایط فاجعه بار اقتصادی ایران که بار آن بر دوش طبقات متوسط و فرودست جامعه سنگینی می‌کند؛ اگر چه موضوع تازه‌ای نیست اما این روزها به نهایت خود رسیده و هر روز آماری جدید از فقر و گرسنگی در اقصی نقاط کشور منتشر می‌شود. خبرگزاری ایلنا گزارشی از شرایط ناگوار معیشتی مردم و اختلاف فاحش طبقاتی در تهران منتشر کرده است.

آنچه می‌خوانید متن کامل این گزارش به قلم یاسیمن خالقیان است:

متوسط خرید نان یک خانواده ۵ نفره ۱۵ عدد است؛ برنج هم که در این منطقه مصرف ندارد، .همین طور که حرف می زند پیش خودم حساب می کنم،”یک خانواده ۵ نفره با ۱۵ عدد نان لواش برای سه وعده.”

می پرسم “مردم این منطقه چگونه هزینه زندگی را تامین می کنند؟ بدون مکث می گوید: “مواد”؛ می پرسم چرا به جای دیگری نقل مکان نمی کنید؟ می گوید:” با این پول هرجا برم همینه.”

برای یک خبرنگار بهترین راهنما برای تهیه گزارشی با موضوع مردم، در جهت ارائه تصویری روشن از وضعیت معیشتی آن ها خود مردم است؛ چهره های مختلفی از فقر و ثروت در شهر وجود دارد؛ کما اینکه بارها شده در نقطه ای ضعیف از شهر ایستاده باشی و در همان زمان ماشینی لوکس از کنارت رد شود، تعداد نقاطی که زیر خط فقر است بی شمار و انتخاب بین مناطق محروم و محروم تر هم سخت است؛ نکته این است” فقر چهره های مختلفی دارد”. به همین خاطر ۱۰ منطقه از تهران با جمع آوری اطلاعات و کمک و همراهی آن ها انتخاب شده تا درمراجعه و ثبت تصاویر، مورد بررسی قرار گیرد.

برای نوشتن از وضعیت معیشتی مردم شهر؛ٰ بررسی و یا تحلیل آمار رسمی و غیر رسمی کافی نیست؛ برای نوشتن باید در نقاط مختلف شهر قدم زد، با مردم همکلام شد، به درستی نگاه کرد تا تصویری روشن و اطلاعات کامل ارائه نمود.

نقاطی مختلف با شکاف طبقاتی عمیق که یک شهر هم توان پرکردنش را ندارد؛ ویژگی‌ها و مردمی متفاوت که حیرت انگیز است؛ قلعه مرغی، آب منگل، دروازه غار، شمیران نو، یافت آباد، شوش، عباس آباد، فاطمی، سعادت آباد و سعد آباد.

شمیران نو

22222--5.jpgبه همراه عکاس خبرگزاری، با دو دوربین در دست‌هایمان٬ به آنها زل می‌زنیم، می‌بینند؛ اما برایشان مهم نیست، مهمتر از حضور ما چیزی است که در دست یکی از آن دو نفر است و سر می خورد به دست آن یکی که روی موتور نشسته، بوی فاضلاب با خانه های آجری که متراژش به ۵۰ متر هم نمی رسد؛ اما خانواده‌های ۶،۵ نفری را در خود جای داده؛ مهمترین ویژگی این نقطه از شهر است که بعد از ظهرها میدان اصلی اش مکانی است برای خرید و فروش مواد از نوع صنعتی.

در منطقه شمیران نو هرچه از میدان اصلی آن دور شوی خانه ها کوچک‌تر می شود؛ خانه هایی آجری که به طور متوسط بهای اجاره آن ۱۰ میلیون تومان رهن با ماهی ۳۰۰،۴۰۰ هزار تومان اجاره است؛ خانه هایی که به گفته اهالی محل با یک تکان کوچک زلزله خراب می شود.

خیابانی قدیمی به میدان سنجاق شده که علی رغم تصورم پر ازدکان های قدیمی با فروشندگانی مهربان و با حوصله است.”از سال ۵۸ در این محله زندگی می کنم و پاک موندم”، مردی حدودا ۶۰ ساله است که میوه فروش قدیمی این منطقه هم به حساب می آید؛ بین صحبت هایمان وقفه هایی کوتاه می افتد، رهگذرها گاه سلام می کنند و گاه قیمت می پرسند؛ با حوصله جواب تک تک آن ها را می دهد. با لبخند می گوید:” مردم این منطقه از نظر درآمدی خیلی ضعیف هستند، آدم های خوبی هم در این منطقه زندگی می کنند؛ اما واقعیت اینه که درصد بالایی از مردم اینجا با مواد فروشی هزینه زندگی را تامین می کنند، منطقه شمران نو مملو از مواد فروش هاست و مراقبت از بچه ها در همچین جایی سخته.”

زنی می آید وبه زبانی که برایم نا آشناست، صحبت می کند؛ فقط اشاره دستش را می بینم که به سمت زردآلوهاست؛ از نوع درجه دو یا حتی درجه سه. علی رغم رعایت تمامی نکات مهم برای پنهان ماندن حرفه‌ام برای دریافت اطلاعات درست وجلوگیری از ایجاد حساسیت ، متوجه شده و می گوید:«سری به انتهای خیابون بزنید، هم سوژه ها زیاده هم فقیر ها فراوان‌تر.»

قیمت میوه‌های موجود در مغازه؛ موز ۵ هزار تومان، توت فرنگی ۱۰ هزار تومان هندوانه ۲ هزار تومان، زردآلو ۱۰ هزار تومان، کیوی ۴ هزار تومان پیاز و سیب زمینی ۱۵۰۰ تومان و گوجه ۱۵۰۰فرنگی ۲ هزار تومان است.

قصاب محل چندان تمایلی به حرف زدن ندارد؛ فقط می‌گوید:«مردم اغلب کارگرند و به صورت روزانه خرید می کنند، گوشت مرغ کیلویی ۶ هزار تومان است و مصرف آن با گوشت قرمز قابل مقایسه نیست؛ چون گوشت قرمز گرونه، اگر هم گوشت قرمز بخوان گوشت گوساله خریداری می کنند؛ چون گوشت گوسفند با استخوان ۳۵ هزار تومان و گوشت گوساله بدون استخوان کیلویی ۲۷ هزار تومان است.»

مردی می آید و سفارش یک کیلو گردن مرغ می دهد، در اینجا به دنیا آمده بزرگ شده ازدواج کرده و حالا پسری ۱۰ ساله دارد؛ از وضعیت نامناسبی که در این منطقه وجود دارد ناراحت است و در پاسخ به سوالم که چرا به محله دیگری نقل مکان نمی کند، می گوید:” با این پول هر جا برم همینه.” کیسه خرید را بر می دارد که برود بعد انگار یادش آمده باشد، می گوید:” از کجا معلوم امروز که خانه را فروختم فردا قیمتش بالا نره؟ این کارها ریسک داره، برای ما که از دار دنیا همین یه وجب جا را داریم این کارا خوب نیست.”

قلعه مرغی

222222--2.jpg

در تیرماه ۱۳۰۱ انگلیسی‌ها درخواست اعزام دو فروند هواپیما به تهران نمودند و دولت وقت به فکر اختصاص زمین مناسب و مسطحی برای فرود آنها افتاد که همین امر زمین قلعه مرغی را به اولین فرودگاه تهران تبدیل کرد؛ فرودگاهی که الان جایش را به بوستان بزرگ ولایت داده؛ جایی برای خواب روزانه مردها و تزریق و خرید و فروش مواد و گاه٬ مامنی برای زن‌های بی خانه در شب.

اولین نکته ای که در بدو ورود به منطقه قلعه مرغی جلب توجه می کند، شکل و شمایل ساختمان ها است که هیچ تناسبی با هم ندارد، ساختمانی کوتاه و آجری در کنار ساختمانی نوساز و نسبتا مناسب.

قدیمی های محله، تاریخ دقیق تاسیس فرودگاه را به خاطر ندارند؛ اما من که پیش از ورودم به لطف ویکی‌پدیا تاریخچه دقیق منطقه را بررسی کرده‌ام اطلاعاتم را در اختیارشان گذاشته و همین مسئله سر صحبت را با آنها که نسبت به شمیران نو تمایل کمتری به حرف زدن دارند، باز می‌کند.

بنگاه دار اصلی این منطقه مردی حدودا ۵۰ ساله است که در طول مصاحبه کلمات را کامل و رسمی ادا می کند، گویی با یک دوربین فیلمبرداری روبرویش نشسته ام و قصد دارم همین امشب چهره اش را از تلویزیون پخش کنم؛ نکته با نمکی است که هنوز هم معنی کلمه خبرنگار برای اغلب مردم به این شکل است.

“او” قیمت خانه های این منطقه را نسبتا مناسب ارزیابی کرده و می گوید: «بستگی دارد که چه کسی برای اجاره خانه مراجعه کند؛ کارگران افغان که در این منطقه زندگی می کنند اغلب خانه های قدیمی با اتاق های بیشتر را به صورت گروهی اجاره می کنند چون برایشان به صرفه تر است؛ قیمت خانه های قدیمی با اتاق های تعدا بالا معمولا ۲۰ میلیون رهن است که اغلب تمایل به رهن کامل دارند؛ اما متوسط قیمت اجاره برای خانه های نوساز با متراژ ۷۵ تا ۱۰۰ متری معمولا ۲۰ میلیون تومان رهن با ۵۰۰ تومان اجاره است، خریداران برای خرید خانه های نوساز هم باید متری ۲ میلیون تومان پرداخت کنند.»

در این منطقه هم مثل دروازه شمیران استقبال از خرید گردن مرغ قابل توجه است، کیلویی۱۵۰۰ تومان.

“قیمت هر کیلو مرغ کامل ۵۸۰۰ تومان و هر کیلو ران هم ۴۷۰۰ است” فروشنده مغازه قیمت را می گوید و افرادی که در این منطقه زندگی می کنند را متفاوت از هم توصیف می کند،درستی حرف فروشنده از شکل خانه ها و ماشین های در حال عبور مشهود است؛ برخی کارگر برخی کارمندان مستاجر و برخی تولیدکننده مواد صنعتی هستند؛ همان هایی که نگاه متعجبم را به دنبال ماشین های چند صد میلیونی خود به دنبال می کشند.

222222-8.jpg

نکته جالب میوه فروشی های این منطقه این است که قیمت درج شده بر روی میوه ها بر حسب کیلو نیست؛ مثلا بر روی یک تکه مقوا قیمت هر نیم کیلو زرد آلو درج شده ۴ هزار تومان. میوه فروش خیابان قلعه مرغی، با حوصله میوه های موجود در مغازه را نشان می دهد و می گوید:” میوه درجه یک مشتری زیادی ندارد و اغلب میوه ها درجه دو هستند؛ خرید مردم هم نسبت به سال گذشته کمتر شده، الان حتی سیب زمینی و پیاز را هم به اندازه مصرف روزانه خریداری می کنند.

میزان مصرف لبنیات پایین اومده،مثلا یه مشتری که تا قبل عید روزانه شیر می خرید الان هفته ای ۳ باز شیر می خره” صاحب سوپرمارکتی یکی از کوچه های قلعه مرغی است و بیشتر خرید مردم را تن ماهی عنوان می کند؛ به دلیل قیمت مناسب و طعم بهتر آن نسبت به تخم مرغ.

--92.jpgیافت آباد

به تنوع مبل و ساختمان های تجاری اش شهره است؛ اما نکته این است که همیشه در حاشیه مراکز خرید و فروش لوکس، محله هایی با ویژگی های بارز فقیر نشینی وجود دارد؛ بوی فاضلاب، گوشت فروشی های اندک، میوه فروشی هایی مملو از میوه درجه دو و ساختمان هایی کوچک و چسبیده به هم؛ غول های عظیم و لوکس کارشان همین است، ساخته می شوند تا زشتی را پنهان کنند.

سر ظهر است و نانوایی خلوت. مرد نانوا هم راحت حرف می زند:”متوسط خرید نان یک خانواده ۵ نفره ۱۵ عدد است؛ برنج هم که در این منطقه مصرف نداره، از وقتی قیمت نان سنگگ آزاد شد هم که کلا مردم یا لواش می خرند یا بربری. همین طور که حرف می زند پیش خودم حساب می کنم،”یک خانواده ۵ نفره با ۱۵ عدد نان لواش برای سه وعده.”

32222222-2.jpg

عکس العمل مرد سوپرمارکتی بعد از اینکه می فهمد خبرنگارم در خاطرم می ماند؛ سریع دفتر نسیه را بازمی کند و برگه های سیاه شده از بدهی محلی ها را نشانم می دهد.

جوان است شاید ۳۰ ساله و می گوید:” اغلب نسیه خرید می کنند؛ نمی شه بهشون جنس نداد، بالاخره مشتری های دائمند، خرید روزانه را از ما می خواهند، لوازم مصرفی ضروری، هرزمانی پول بیاد دستشون بدهی را پرداخت می کنند.؛ اما از بعد از عید تا حالا درخواست مشتری برای خرید نسیه خیلی بیشتر شده.”

قیمت میوه،گوشت و مرغ و حتی اجاره بها با شمیران نو تفاوت چندانی ندارد و ظاهر منطقه به شمیران نو نزدیک تر است.

--93.jpgحوالی میدان شوش

برای اطلاع از وضعیت زندگی در منطقه شوش بیشتر با کارگرانی که در این مناطق مشغول به کارند صحبت می کنم؛ چون اغلب آن ها در همین منطقه زندگی می کنند، از شهرهایی دیگر به تهران مهاجرت کرده اند برای زندگی بهتر، شاید حمل بارهای سنگین تر. مردم میدانی که پر از همهمه و رفت و آمد است با صحنه هایی که تکلیفت را برای عکس العمل روشن نمی کند، بخندی یا گریه کنی!

باربرهایی که خانواده آن ها در تهران نیستند؛ اغلب به صورت گروهی و با هم زندگی می کنند. “اجاره ها تقسیم می شود و هزینه زندگی پایین می آید” این جمله مشترک اغلب باربرهای ساکن در حوالی میدان شوش است که بیشترشان اتاقی را به صورت پرداخت ۳،۲ میلیون تومان رهن کرده اند. مصرف میوه و گوشت مشخصی ندارند و می گویند:”هر چه باشد، می خوریم تا بتوانیم کار کنیم، مثل سیب زمینی و تخم مرغ و تن ماهی.کارشان زیاد است و فرصت برای صحبت اندک؛ اما ما را از مراجعه به کوچه پس کوچه ها منع می کنند؛ می گویند:” امنیت کوچه ها با وجود مواد فروش ها و مالخر ها پایینه، آشنا ندارید نرید.”

22222222--5.jpgدروازه غار

یکی از قدیمی ترین دروازه های شهر تهران است و برای نوشتن از دیده ها و شنیده های این منطقه نیازی به روده درازی نیست؛ عکس های گرفته شده از این منطقه خود گواه وضعیت اسفبار زندگی مردم در این منطقه است، برای یک خبرنگار مهمترین کار عدم موضع گیری در رابطه با گزارشی است که می نویسد؛ اما دروازه غار به تنهایی می تواند تمام معادلات را بر هم زند؛ به همین خاطر است که می توانم به جرات بگویم زندگی در این نقطه از شهر مرده است یا اگر هم وجود دارد سیاه است.

7222222.jpg

دروازه غار را می توان نقطه ای فراموش شده از شهر نامید با آدم های خمیده، کودکانی که اغلب اعتیاد را از پدر و مادر به ارث برده اند و به راحتی بین مواد فروش ها و مهم تر از آن معتادان تزریقی که مشخص نیست آلوده به چه بیماری هایی هستند بازی می کنند.

به دلیل شرایط نامناسب این منطقه با یکی از محلی های قدیمی که به گفته خودش مردم دروازه غار از او حساب می برند، وارد مرکز اصلی منطقه می شویم؛ دور تا دورمان یا تزریق می کنند و یا مواد می فروشند؛ مشکلی هم با حضور ما و دوربین هایمان ندارند؛ بهت زده ایم و دستپاچه، نمی توانیم با آن ها صحبت کنیم؛ مرد همراهمان مارا از هرگونه صحبت با مردم این منطقه منع کرده و به همین خاطر تنها دکمه شاتر دوربین را فشار می دهیم برای ثبت وضعیت منطقه.

اصرارم برای صحبت با فروشندگان مرغ و گوشت و میوه در دروازه غار جواب می دهد؛ اما برای صحبت با قصاب و میوه فروش باید اول مغازه ها را پیدا کرد؛ تعداد مراکز عرضه محصولات و مواد غذایی از انگشتان یک دست هم تجاوز نمی کند.

9.jpg

از خیابانی می گذریم که عصرها فروشندگان در آن به ترتیب می نشینند و مواد می فروشند؛ مرد همراهمان می گوید” بورس مواد اینجاست.”

مردی با لباس… از کنارمان رد می شود، صندل پوشیده و ساکی بر دوش دارد، مرد همراهمان که نگاهم را متعجب می بیند با خنده می گوید:” از لباس سو استفاده می کنند برای جا به جایی مواد مخدر.

“کسی که بچه سالم داشته باشه نمی آد اینجا خونه بگیره”، اولین جمله مرد قصاب است. مغازه ای که حجم قابل توجهی از یخچالش خالی و گوشه ای از آن پر از چربی و دمبه است، ۶۵ ساله است، با خیالی آسوده جلوی مغازه نشسته و با حوصله به سوال هایم جواب می دهد. از کسادی بازار ناراحت است و

می گوید:” مردم دروازه غار گوشت را کیلویی نمی خرند؛ مثلا یک ران مرغ می خرند برای غذای کل خانواده.همین جواب کافی است تا در مورد میزان خرید گوشت قرمز چیزی نپرسم. یخ مرد قصاب که آب می شود از زمانی می گوید” که خیابان های دروازه غار خاکی بود و گوشت ها را با درشکه به مغازه ها می آوردند.”قیمت مرغ درسته را کیلویی ۵۷۰۰ و متوسط بهای اجاره خانه در این منطقه را هم ۳ میلیون رهن با ماهی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان اجاره عنوان می کند.”.

در این نقطه از شهر میوه فروشی مجزایی وجود ندارد، یک سوپرمارکت تاریک و کوچک که مقداری میوه هم برای عرضه دارد. فروشنده اغلب خرید مردم را تن ماهی و تخم مرغ و میزان خرید در سال ۹۴ را نصف سال ۹۳ عنوان می کند؛ هندوانه کیلویی ۱۸۰۰، موز ۵۰۰۰، سیب ۴۵۰۰ سیب زمینی و پیاز هم ۱۰۰۰ تومان است که هرچند وقت یکباردر صورت نیاز و امکان پرداخت مبلغ آن خریداری می شود.

مرد همراهمان پیشنهاد می دهد که سری به تنها پارک دروازه غار بزنیم تا متوجه شرایط عمومی زندگی مردم شویم؛ فضای پارک شلوغ است و زنان و مردان و کودکان در محوطه پارک به صورت گروهی و یا جمع های دو سه نفره نشسته اند،سرنگ ها دست به دست می شود،نگاه ها مات است، سبز درخت ها سبز نیست، صحنه های پیش رو دردناک است.دوربین ثبت می کند و ما سکوت.

دروازه غار را با اندوه ترک می کنیم؛ فقر و نابرابری در این منطقه به شکل عجیبی خود را نشان داده است؛ به هر طرف که نگاه کنی کسی درحال استعمال مواد مخدر از نوع صنعتی است، در هر خانه ای که باز می شود با این صحنه مواجه می شوی” عده ای در حال مصرف مواد”. در تمام ساعت های حضور در این منطقه نه پلیسی دیده شد و نه برخوردی؛ شاید برای همین است که اسم این منطقه را جزیره فراموش شده شهر می گذارم. جزیره ای که فقیر است، فقری که موجب شده زن و شوهر ها با موتور و یا پای پیاده با چشم های خود دنبال مشتری باشند برای گرسنه نماندن.

--94.jpg

آب منگل

واقع درشمال میدان قیام که نام جدید آن خیابان شهید رضوی است. شهرت آن به خاطر فیلم قیصر و برادران آ ب منگل است. محله ای نسبتا مرفه با خانه های قدیمی که برخی از بازاری ها،نمایندگان مجلس و ورزشکاران را در خود جای داده است.

بنگاهی در خیابان اصلی با خوشرویی در مورد اجاره بها می گوید:” اغلب در این منطقه مالک خانه هستند و قیمت خرید و فروش خانه در این منطقه به نوساز و یا کلنگی بودن خانه بستگی دارد، خرید و فروش خانه های نوساز در این منطقه در حدود متری ۳ میلیون و اجاره بها نیز از ۲۰ میلیون رهن با ماهی ۸۵۰ هزار تومان اجاره شروع می شود.

فروشنده سوپرمارکت هم از کاهش خرید مواد غذایی می گوید و علت آن را “فعالیت هایپرمارکت هایی می داند که کالاها را با قیمتی مناسب تر از سوپرمارکت ها عرضه می کنند.”هایپر مارکت هایی که خود به خود موجب کاهش فعالیت و حتی از بین رفتن مغازه های خرد و کوچک می شوند.

فاطمی/عباس آباد/سعادت آباد

تت

میدان فاطمی یکی از قدیمی ترین میدان های شهر است, عباس آباد و یوسف آباد هم مانند میدان فاطمی جزو محله های قدیمی تهران با حفظ نسبی ظاهر قدیمی خود به حساب می آیند, اجاره بها, قیمت میوه, سبزیجات و گوشت و مرغ هم در این مناطق یکسان است که این نکته را می توان به مناطق واقع شده در غرب تهران مثل منطقه سعادت آباد و حتی شهرک غرب منهای چند خیابان این مناطق که خانه های لوکس و ویلایی در آن واقع شده, تعمیم داد.

طبقه متوسط در این مناطق زندگی می کنند, درمناطق فوق انواع و اقسام محصولات با بسته بندی های مختلف عرضه می شود؛ از مراکز خرید متنوع تا کافه و کتاب فروشی و سینما که در مناطقی که در ابتدای گزارش آورده شد وجود خارجی ندارد تا مردمی با ماشین های ۱۰ میلیونی تا چند صد میلیونی که در این مناطق زندگی می کنند و به جرات می توان گفت سطح زندگی آن ها تفاوت بسیار زیادی بامناطق فقیرنشین دارد.متوسط قیمت در این مناطق برای میوه های درجه یک از قبیل خیار ۳۰۰۰,موز ۵۵۰۰,پیاز ۱۵۰۰,گوجه فرنگی ۲۰۰۰,توت فرنگی ۱۰ هزار تومان است.

اجاره بها و قیمت خرید و فروش هم در اغلب مناطق ذکر شده نزدیک به هم و در برخی نقاط کمی بالاتر است؛ مثلا برای اجاره یک خانه ۷۵ متری در فاطمی باید ۳۰ میلیون تومان رهن با اجاره ماهیانه ۱۲۰۰ پرداخت شود که این مبلغ با یک خانه ۶۰ متری در سعادت آباد و یک خانه ۸۰ متری در عباس آباد و یک سوئیت ۵۰ متری در شهرک غرب برابری می کند.

میانگین قیمت برای گوشت گوساله ۳۵۰۰۰ تومان,گوشت گوسفندی بدون استخوان ۳۷۰۰۰ تومان و مرغ ۶۰۰۰ تومان است.

گفتگو های من با مردم و فروشندگان این مناطق برای دانستن وضعیت معیشتی مردم در سال ۹۴ به طور میانگین کاهش تقاضا را برای خرید و فروش خانه,ماشین و حتی اقلام مصرفی نشان می دهد.

--90.jpgسعد آباد

برای نوشتن از این منطقه هم مثل دروازه غار باید به عکس اکتفا کرد, مردم در خیابان اندک و به هیچ عنوان تمایلی به صحبت با یک خبرنگار ندارند؛ اما به جاذبه های گردشگری این خیابان قدیمی و پردرخت باید خانه های لوکس با سردرهای اعجاب انگیزش را هم اضافه کرد؛ باید در یک روز هم یافت آباد را دیده باشی و هم سعد آباد را تا نتوانی به سادگی ازتفاوت فاحش طبقاتی بگذری.

آرام است؛ شبیه به دروازه و غار و پیچ شمیران نیست,خانه هایش از هم دورند و به راحتی نفس می کشند. افراد اندکی در این خیابان و خیابان های منتهی به آن زندگی می‌کنند؛ اما با یک حساب سرانگشتی از ظاهر خانه‌ها می‌توان متوجه انباشت سرمایه بسیار زیادی در این مناطق شد.

زمین تنیس و استخر در اغلب خانه ها وجود دارد. بنگاه‌دار این منطقه بدون وقت قبلی پذیرای ما نیست؛ اما یک کارشناس خرید و فروش خانه و زمین خبر از قیمت های نجومی می دهد و اجاره هایی به ارزش دلار و یورو. در خیابان های منتهی به سعد آباد خانه‌هایی برای اجاره هست که متوسط قیمت آن مثلا برای یک خانه با متراژ ۳۰۰ تا ۴۰۰ متر ماهی ۶تا ۹ هزار دلاراست. تاکید کارشناس خرید و فروش خانه این است که “قیمت خانه و زمین و اجاره بها دراین خیابان و چند خیابان منتهی به آن با هیچ کجای تهران قابل مقایسه نیست.”

فقر و نابرابری به شکل قابل توجهی افزایش یافته است؛ چهره‌های متفاوتی از فقر در شهر وجود دارد، قدرت خرید طبقه کارگر و حقوق بگیران از سال ۱۳۹۰، سقوطی آزاد را تجربه کرده و نرخ تورم در سال ۱۳۹۰ ، ۲۲ درصد ، در سال ۱۳۹۱ به ۳۱ درصد و در سال ۱۳۹۲ از ۴۰ درصد عبور کرد که این معنایی جز کاهش فزاینده قدرت خرید حقوق‌بگیران در سال‌های اخیر ندارد. کشور با بحران رشد اقتصادی منفی دست و پنجه نرم می‌کند و آثار آن را به راحتی می‌توان در شهر مشاهده کرد، مردم تا کمر خم شده در سطل‌های زباله شهر، کودکان کار، افزایش چشمگیر دستفروشی و فالفروشی در خیابان ها خود گواه این است که “علیرغم ادعای آنها که از مردم بی‌خبرند؛ وضعیت جیب مردم خوب نیست و صدای ناقوس فقر مدت‌هاست در شهر به صدا در آمده است.”

ملی مذهبی

sotakbar-8-7-3.jpg

عقب نشینی دوباره دولت: ورود بانوان به سالنهای والیبال ممنوع شد

ورود کلیه بانوان به سالن‌های والیبال در دیدار تیم‌های ملی ایران و آمریکا ممنوع اعلام شد. این اتفاق درحالی رخ داده که قطعا این مهم بر میزبانی ایران در رقابت‌های سطح یک لیگ جهانی والیبال تاثیرگذار خواهد بود.

به گزارش ایسنا، ورود کلیه بانوان به سالن‌ ۱۲ هزار نفری آزادی در طول مسابقات لیگ جهانی ممنوع شد. منابع خبری نزدیک به خبرنگار ما در فدراسیون والیبال ضمن تایید این خبر، اعلام کردند که تمهیدات ویژه‌ای برای رفت و آمد و خدمات رفاهی تماشاگران در نظر گرفته شده است و بلیت‌های مسابقات والیبال ایران و آمریکا نیز از طریق اینترنت به فروش رسیده است.

پیش از این گفته شده بود فدراسیون والیبال تدبیری برای ورود تعداد مشخصی از تماشاگران خانم با کارت شناسایی مخصوص اتخاذ کرده است، اما این موضوع با واکنش تندی از سوی برخی جریانات همراه شد به طوری که روز گذشته (سه شنبه) در حاشیه مراسم تشییع پیکر شهدای غواص برخی با در دست داشتن پلاکاردهایی از مردم برای اعتراض گروهی نسبت به حضور بانوان در مسابقات والیبال دعوت می‌کردند.

‌البته فدراسیون والیبال روز گذشته اعلام کرده بود که خرید بلیت برای خانم‌ها دیگر امکان پذیر نیست.

این در حالی است که ناظران فدراسیون جهانی والیبال حساسیت ویژه‌ ای روی حضور خانواده‌ها در مسابقات لیگ جهانی والیبال دارند.

فدراسیون جهانی والیبال با تک جنسیتی شدن محیط های ورزشی به شدت مخالف است و مسئولان بلند پایه این فدراسیون قبلا متذکر شده بودند که در صورت تک جنسیتی شدن سالن‌های والیبال در ایران و ممانعت از ورود خانم‌ها به ورزشگاه، ایران از میزبانی در سطح یک لیگ جهانی والیبال محروم خواهد شد.

تیم ‌ملی والیبال ایران از ساعت ۲۱ روزهای ۲۹ و ۳۱ خرداد ماه (جمعه و یکشنبه) میزبان تیم ‌ملی والیبال آمریکا خواهد بود.

ملی مذهبی

Bahareh-Hedayat222222.jpg

یادداشتی از بهاره هدایت

                                   بغضی که شش ساله شد

شش سال گذشت، از آن روز که از تلخی آن نیرنگ به خیابان آمدیم، که سبزی مان خیابانها را آکند، که سکوتمان عهدی نشکستنی شد در آن غوغای خون بار، که سردارانمان شرافت شان را با قدرت سودا نکردند، از آن روز که ما با حضورمان پلیدی دروغ را فریاد زدیم... آنان آتش گشودند و دروغ شان را به خونمان آغشتند تا مگر دنائت سیرتشان برملا نشود... ما ماندیم و آن سه سردار؛ به هجرت مان واداشتند، به بندمان کشیدند و آنان را به حصر گرفتند... و بغض ها در سینه ماند تا امروز که آن روزها 6 ساله می شوند......

بهاره هدایت:

از نبرد قادسیه کلیاتی بر جای مانده وهم گونه، و از حملۀ چنگیز و مغول حسی دردآلوده و گنگ شاید؛ گو اینکه اینها وقایعی بودند بزرگ و دامن گستر. اما انگار آنقدر دور و گم اند در تاریخ که باورمان نمی آید روزی اقوامی از مرزهای شرقی این سرزمین گذشته اند؛ کشتند و سوختند و ویران کردند و رفتند. سالهایش هم دیگر به یادمان نیست، چه رسد به روزها! یا نمی دانیم صبحِ کدام روز بوده حملۀ اعراب؟ مردم عادی، کسبه و پیشه وران چه می کردند؟ چگونه شنیدند، چه دیدند، چه کردند؟… آن چند صد نفری که تا جان پناهی بیابند دین و آیین شان را به دامن گرفتند و از تیررس لشکریان عرب تا رود سند، مغرب کشور را به مشرقش تاختند و نشسته بر زورق های سند دور شدنِ ابدیِ خاک وطن را به نظاره نشستند، چه در سرشان می گذشت؟ آشوب دلها و خون گریه ها را چطور تاب آوردند؟

گویی آنان که ماندند یک شبه قبای دیانتی نو به تن کردند؛ اما نه، جوارح این خاک از جراحتِ آن زخم به فغان آمد؛ سیستان و خراسان ملتهب شد، خرم دینان در آذربایجان «فتنه» کردند و سرخ علمان در طبرستان. اما روزگاری نو آغاز شده بود و آن التهاب ها در پسِ تاریخ گم شد؛ به قدر چند سطری، دو یا سه صفحه ای از اینکه کدام سردار با کدام «شورشی» جنگید و نتیجۀ نبرد چه شد؛ تاریخ از ضبط متقن سالهایشان نیز عاجز است، چه رسد به ماه ها و روزها! نمی دانی در گرما به تصویرشان بکشی یا در سرما، بدخواه بدانیِ شان یا نیک خواه، آزموده بی انگاری شان یا فریب خورده.

دوره هایی هست که انگار در این سرزمین هیچکس نیست؛ برهه هایی خالی و بی صدا، صفحاتی نانوشته، خاموش. سرنوشت سرزمینِ مان مملو از اینهاست. سرزمینی که هزار سال نامش از اوراق کهنه کتاب تاریخ خط خورده؛ اما مردمانش انگار هستند، آن هزار سال را بی نام زیسته اند… برآشفته اند، بر ظالمان شوریده اند… اما انگار قیامی و بعد قعودی… و باز زیر خاکستر ستبر تاریخ خفته اند.

بحث بر سر قیاس این وقایع با امروز نیست، حرف از جانی است که رویدادی در کالبد سرزمینی می دمد؛ تکانه هایی است که باقی می ماند یا مدفون می شود. اگر ماند، عصارۀ آن رویداد را آیندگان به نقدی بی رحمانه می نوازند و سمت و سوی تاریخی را که رقم زده به محک علم و فرزانگی می زنند؛ سمت و سوی انقلاب ۵۷ و پروندۀ هسته ای، عصاره دوران نخست وزیری مصدق و کودتای ۳۲، وقایع شهریور ۲۰، کودتای سید ضیا، ماجرای به توپ بستن مجلس، انقلاب مشروطه، … تاریخ جایگاهی – هر چند بعضا مشروط و پر مناقشه، اما – فراخور نفوذ و ابعادشان به آنها می بخشد، نفوذ و ابعادی که در هیچ یک از این رویدادها با امروز ما قابل قیاس نیست. وقتی گردوخاک نبردها فرونشست و تلألوِ ناگزیرِ آینده بر آنها دمید، آنچه که بر جای می ماند نه عدد کشته ها و دلاوری ها، نه رنج تبعیدها و هجرت ها، که وزنِ ماحصلِ آن ستیزه هاست در ابعاد ملی و حاکمیتی- یا بعضا فرا ملی. وزنی که به نظرم ما هنوز نداریمش.

تاریخ در شعرها و حماسه سُرایی ها سرنوشتی محتوم و ناکجاآبادی مقدر دارد، اما در واقعیت چنین نیست؛ ما هم تا از بالا به خود ننگریم و دستاورد های به راستی ماندنی را نشمریم، با آزمون و خطایی محاسبه ناپذیر روبروییم، با سالروزها و یادبودهایی میرا که بقایی تا سه نسل دیگر هم نخواهد داشت چه رسد به سده ها و هزاره ها؛ در کمرکش تاریخ به سادگی محو می شویم و ردپایِ خونین اسوارانی که بر ما تاخته اند هم باقی نخواهد ماند.

با این حال هر رویدادی را مردمانی زیسته اند؛ آن را لمس کرده اند همچون نبضی زیر انگشتان. و این تجربه ای است یکتا، به یگانگی خود زندگی؛ پس گرچه جاودانه نیست و زمان روی جزئیاتش خاکستر مرگ می پاشد و روزها و سالها، حس ها و آدم ها در پس تاریخ گم می شوند، اما مقاطعی هست که تو می توانی رنگی از آن خاکستر خفته را ببینی، مثل ۲۵ خرداد ۶ سال پیش.

از آن روزها ۶ سال گذشته؛ از آن روزها که سرنوشت میلیون ها تن به نیرنگی سیاه آلود، از آن روزها که در چشم مان چشم دوختند و دروغ شان را بر سرمان کوفتند، از آن روزها که زنجیر و چماق در دست دندان به هم ساییدند و تیر خلاص زدند، از آن نیمه شب ها که بر در خانه ها آمدند و عزیزانمان را به تاراج بردند… ۶ سال گذشت، از آن روز که از تلخی آن نیرنگ به خیابان آمدیم، که سبزی مان خیابانها را آکند، که سکوتمان عهدی نشکستنی شد در آن غوغای خون بار، که سردارانمان شرافت شان را با قدرت سودا نکردند، از آن روز که ما با حضورمان پلیدی دروغ را فریاد زدیم… آنان آتش گشودند و دروغ شان را به خونمان آغشتند تا مگر دنائت سیرتشان برملا نشود… ما ماندیم و آن سه سردار؛ به هجرت مان واداشتند، به بندمان کشیدند و آنان را به حصر گرفتند… و بغض ها در سینه ماند تا امروز که آن روزها ۶ ساله می شوند…

آن روزها تجربۀ یگانۀ ما بود؛ چه خوب که یادمان هست می شود هم نوا شد، چه خوب که یادمان هست می شود اعتراض صلح آمیز را مشق کرد، می شود به روی دروغ خروشید، می شود شرافت را جست و دید…

فقط ای کاش می دانستم آن روزها کجای تاریخ خواهند ایستاد…

کلمه

350818_175222222.jpg

برنامه برخی گروه‌های مذهبی برای جلوگیری از حضور زنان در ورزشگاه آزادی

چند گروه مذهبی در تهران با صدور اطلاعيه مشترکی از برگزاری تجمع مقابل ورزشگاه آزادی با هدف جلوگيری از ورود زنان به اين ورزشگاه خبر دادند.

اين گروه‌های مذهبی اعلام کرده‌اند که «به صورت يکپارچه در يک عزای سياسی در انزجار به حضور غير شرعی زنان در مسابقات مردان» سه تجمع برگزار خواهند کرد.

نخستين برنامه اين گروه‌ها راهپيمايی بعد از برگزاری نماز جمعه ۲۲ خرداد به طرف ميدان فلسطين اعلام شده است.

تجمع مقابل وزارت ورزش و جوانان (روز چهارشنبه ۲۷ خرداد) دومين برنامه اين گروه‌های مذهبی خواهد بود.

سومين برنامه اين گروه‌ها تجمع مقابل درب اصلی ورزشگاه ۱۲ هزار نفری آزادی در تاريخ ۲۹ خرداد اعلام شده است.

از ۱۰ روز پيش نيز انصار حزب‌الله با انتشار فراخوانی از محافظه‌کاران خواسته خود را برای «حضور خونين» در ورزشگاه آزادی آماده کنند.

قرار است ۲۹ خرداد ماه مسابقه واليبال ميان تيم‌های ايران و آمريکا برگزار شود و تاکنون حضور زنان تماشاگر در اين مسابقه قطعی نشده است.

دیگربان

018042613_40300222222.jpg

روایت فرمانده سابق ناجا از فساد در نیروی انتظامی

اسماعیل احمدی‌مقدم در یک برنامه تلویزیونی ابعاد تازه‌ای از پرونده فساد در بنیاد تعاون نیروی انتظامی را افشا کرد. او می‌گوید متهمان او را تهدید کردند و با پرداخت رشوه باعث کنار گذاشتن بازپرس پرونده شدند.

پس از افشای فساد مالی عظیم در بنیاد تعاون نیروی انتظامی و پخش گسترده شایعه بازداشت یا احضار فرمانده پیش ناجا، سردار اسماعیل احمدی‌مقدم شامگاه سه‌شنبه (۱۹ خرداد/ ۹ ژوئیه) در یک برنامه زنده تلویزیونی جنبه‌های تازه‌ای از این پرونده را بازگو کرد.

پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ خبرهایی درباره احتمال برکناری فرمانده ناجا منتشر شد. احمدی‌مقدم ۱۲ تیرماه همان سال این خبر را تکذیب کرد و گفت حکم فرماندهی او سال گذشته تا تیرماه ۹۳ تمدید شده است.

شایعه برکناری در سال ۹۲

خرداد ماه سال پیش عبدالرضا رحمانی‌فضلی از تمدید یک‌ساله حکم فرماندهی احمدی‌مقدم به دستور رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای خبر داد و "حسن اعتماد حضرت معظم‌له" را به او تبریک گفت.

به این ترتیب فرمانده پیشین ناجا باید تا ۱۸ تیرماه ۹۴ در این سمت باقی می‌ماند در حالی که چهار ماه پیش از آن برکنار و حسین اشتری جانشین او شد.

کنار گذاشتن زودهنگام احمدی‌مقدم به شایعه‌ها درباره ارتباط او با شبکه فساد در بنیاد تعاون ناجا دامن زد.

احمدی‌مقدم در برنامه تلویزیونی یادشده مدعی شد که او در ارتباط با پرونده بنیاد تعاون نه متهم و نه احضار شده است. او در عین حال اعتراف کرد که تا کنون دوباره به پرسش‌های کتبی قاضی پرونده پاسخ داده است.

فرمانده سابق ناجا می‌گوید در چهار ماه پایانی دوران مسئولیتش به یک پرونده فساد مالی در بنیاد تعاون برخورده که در آن عده‌ای با تاسیس غیرقانونی شرکت‌هایی سوءاستفاده‌های چند ده میلیارد تومانی می‌کرده‌اند.

وعده شفاف‌سازی

سایت‌خبری "کلمه" ۲۹ اردیبهشت در گزارشی به کشف یک شبکه فساد مالی در زیرمجموعه نیروهای انتظامی پرداخت و برکناری فرمانده پیشین ناجا را به آن نسبت داد.

به گزارش "کلمه" میزان سوءاستفاده مالی در این پرونده با بررسی‌های ابتدایی بیش از هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود و احتمال افزایش این رقم نیز وجود دارد.

سایت خبری حامیان میرحسین موسوی با استناد به "منابع مطلع سیاسی و پارلمانی" گزارش داد که در جریان رسیدگی به این پرونده دست‌کم ۱۲ نفر از مسئولان ارشد بنیاد تعاون ناجا و سرداران مرتبط با آنان، از جمله مدیر عامل سابق این بنیاد بازداشت شده‌اند.

سخنگوی قوه قضائیه که ابتدا از دادن هرگونه توضیحی درباره این موضوع خودداری می‌کرد سرانجام روز دوشنبه، ۱۸ خرداد تشکیل پرونده برای فساد در بنیاد تعاون نیروی انتظامی را تائید کرد و گفت در این ارتباط ۶-۷ نفر بازداشت شده‌اند.

پیش از این عزت‌الله یوسفیان‌ملا، نماینده مجلس در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی به سایت خبری"جارپرس" وعده داده بود که "حداکثر در یک الی دو هفته آینده" درباره این پرونده شفاف‌سازی شود. فردا دو هفته از این وعده می‌گذرد.

احمدی‌مقدم و پیشنهاد لاپوشانی فساد

اسماعیل احمدی‌مقدم در گفت‌وگوی تلویزیونی، همچنین اعتراف می‌کند که تلاش داشته بر روی این ماجرا سرپوش بگذارد و به متهمان گفته "شما اموال را برگردانید و ما هم مسامحه می‌کنیم".

فرمانده پیشین ناجا به نام و موقعیت متهمان اشاره‌ای نمی‌کند اما از سخنانش پیداست افراد بسیار پرقدرت و بانفوذی هستند. او می‌گوید وقتی پرونده به مراجع قضایی سپرده شد "اعمال نفوذ کردند. قاضی وسط پرونده رفت کنار".

او در ادامه افزود: «به مجلس رفتند و وکیل گرفتند و به ما هم گفتند اگر با ما در بیفتی ما تو را هم با خودمان می‌کشیم پایین. فیلم گرفته‌ایم و می‌گذاریم در اینترنت.»

ظاهرا "سرداران متهم" تهدید کرده‌اند که با پخش شایعه درباره ورشکستگی بانک قوامین مردم را به بیرون کشیدن سپرده‌های خود از این موسسه مالی ترغیب می‌کنند.

بانک قوامین بخشی از امپراتوری عظیم مالی نیروهای انتظامی و سپاه است که یکی از بزرگترین موسسه‌های مالی و اعتباری ایران محسوب می‌شود و در سراسر کشور بیش از ۸۰۰ شعبه دارد.

رشوه‌خواری در قوه قضائیه

بنیاد تعاون نیروی انتظامی دو دهه پیش به دستور رهبر جمهوری اسلامی تاسیس شد. پس از انتصاب احمدی‌مقدم به فرماندهی ناجا، همزمان با آغاز ریاست جمهوری محمود احمدی‌نژاد در سال ۸۴، این بنیاد به یکی از قدرتمندترین نهادهای غیردولتی در ایران تبدیل شده است.

به جز فعالیت‌های بانکی و بیمه‌ای، شرکت‌های زیرمجموعه بنیاد تعاون در تمام عرصه‌ها اقتصادی، بازرگانی و خدمات فعال هستند؛ از ساخت نیروگاه تا جاده و سد سازی، از کارخانه‌داری و استخراج معدن تا هتل‌داری، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و ساخت برنامه‌های تلویزیونی.

فرمانده برکنار شده ناجا چنانکه گفته، پس از برکناری قاضی، ماجرا را با رئیس قوه قضائیه در میان گذاشته و با دخالت صادق لاریجانی پرونده به قاضی دیگری سپرده شد.

به گفته‌ی احمدی‌مقدم لاریجانی با بیان این که "هنگام رسیدگی قاضی قابل انتقال یا انفصال نیست" تاکید کرده که باید این پرونده با قاضی و بازپرس ویژه و در دادسرای نظامی پیگیری شود.

به گزارش "تابناک" فرمانده پیشین ناجا در پایان گفتگوی تلویزیونی خود و در پاسخ به این پرسش که آیا متهمان این قدر قدرت دارند که می‌توانند قاضی را برکنار کنند گفته است: «نه، پول معجزه می‌کند. می‌روند با پول کار می‌کنند.»

اتهام رشوه‌خواری به مسئولان قوه قضائی در حالی به صراحت در یک برنامه تلویزیونی مطرح شده که تا کنون خبری درباره برخورد با فردی یا افرادی که با دریافت پول قاضی پرونده را برکنار کرده‌اند انتشار نیافته است.

DW.DE

rudkhaneh-zardband222.jpg

"دانه درشت ها" با خشکاندن رودخانه زردبند زمین‌های آن را تصرف کردند

محمد هادی حیدرزاده، مدیر کل حفاظت محیط زیست استان تهران، گفته است که این سازمان در اعتراض به تصرفات غیرقانونی که در اطراف رودخانه "زردبند" در شهرستان شمیرانات صورت گرفته، شکایتی را تسلیم دستگاه قضایی کشور کرده است. محمد هادی حیدرزاده، تصریح کرده است که این تصرفات با جعل سند و توسط «دانه درشت ها» صورت گرفته؛ هر چند او نمی‌تواند در مورد «درشتی» این «دانه‌ها» اظهار نظر کند.

پیشتر عزت‌الله خان محمدی، فرماندار شمیرانات، گفته بود که در تحقیقات صورت گرفته روشن شده که مسئولان دولتی اراده‌ای در برخورد با متخلفان از خود نشان نداده و بی‌ارادگی آنان در برخورد با متخلفان منجر به تشدید تصرفات غیرقانونی در اراضی ملی کشور از جمله در بستر و حاشیه رودخانه "زردبند" شده است.

فرماندار شمیرانات در توضیح این مطلب گفته است: «کسی را داشته ایم که با جعل سند زمین را تصرف کرده است، اما در نهایت شهردار منطقه محکوم شده و به زندان رفته است.»

فرماندار شمیرانات، سپس نیروهای مسلح کشور را تلویحاً عامل تصرفات غیرقانونی زمین معرفی کرده و گفته است: «۸۱۴ هکتار زمین توسط نیروهای مسلح تصرف شده و دور آن سیم خاردار کشیده‌اند».

عزت‌الله خان محمدی، در جای دیگری از اظهارات‌اش افزوده است: «در مورد زمین خواری ۱۵۵۰ پرونده تشکیل شده و در عرصه ملی با ۱۱٧ هکتار دخل و تصرف زمین روبرو بوده ایم که روی هم به تشکیل ۲۰۲ پرونده منجر شده است.»

گسترش مهارگسیخته زمین خواری و تصرفات غیرقانونی منابع طبیعی کشور، واکنش رهبر جمهوری اسلامی ایران را نیز در پی داشته که از جمله گفته است که زمین خواری در ایران اکنون به «کوه خواری» تبدیل شده است.

خشکاندن رودخانه "زردبند" به منظور تصرف غیرقانونی اراضی آن همچنین با اظهارات اخیر عیسی کلانتری، وزیر پیشین کشاورزی، مصادف است که گفته است: ۹٧ درصد آب‌های سطحی ایران طی سال‌های اخیر از بین رفته اند و در صورت ادامۀ این روند، ۵۰ میلیون ایرانی ناگزیر از مهاجرت برای زنده ماندن خواهند بود.

Fri

IMG0928163622222.jpg

85 درصد مستمری‌بگیران تامین اجتماعی کف درآمدی جامعه را دارند

معاون فرهنگی و اجتماعی تامین اجتماعی گفت: تامین اجتماعی 51.8 درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار دارد.

اعتصامی در کارگاه آموزشی گفتمان سازی اقتصاد مقاومتی با تاکید بر بیمه و تامین اجتماعی که با حضور کارکنان دانشگاه لرستان برگزار شد، بیان کرد: بودجه 59 هزار میلیارد تومانی سازمان تامین اجتماعی معادل 30 درصد بودجه دولت است.

وی با بیان اینکه تامین اجتماعی 51.8 درصد جمعیت کشور را تحت پوشش قرار می‌دهد، ادامه داد: تامین اجتماعی از مصادیق اقتصاد مقاومتی و اتکای به توان داخل است چرا که تمام بودجه این سازمان طی فرآیندی توسط خود سازمان تامین می شود.

وی با اشاره به اینکه 85 درصد از 40 میلیون نفر جمعیت مخاطب تامین اجتماعی کف درآمدی جامعه را دارند، یادآور شد: بدنبال ابلاغ سیاست‎های کلی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر نقلاب قرار نیست که در کنار برنامه‌های پیش بینی شده از واژه اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم، چون که با لفاظی و بازی با کلمات تحولی در اقتصاد مردم روی نمی دهد.

اعتصامی تصریح کرد: یکی از موانع تحقق اقتصاد مقاومتی لفاظی و نمودارهایی است که سر به فلک می کشند اما در اقتصاد مردم تحولی صورت نمی‎گیرد.

وی با اشاره به اینکه دو بحران اقتصادی روی داده در کشورهای جنوب شرقی آسیا و آمریکا با نسخه اقتصاد مقاومتی رفع شده‎اند، بیان کرد: اقتصاد مقاومتی خوداتکایی به جریان درونی یک اقتصاد است و مفهوم آن کاملا مغایر با اقتصاد ریاضتی است و در واقع این نوع اقتصاد مبتنی بر برنامه ریزی منطقه‌ای است به گونه‎ای که بر این اساس اتفاقی که در اصفهان افتاده است قرار نیست در لرستان بیفتد.

معاون فرهنگی تامین اجتماعی با بیان اینکه اصلی ترین مشکل این است که خودباوری در نظام در خصوص استان های پرتوانی مانند لرستان به وجود نیامده است، گفت: یکی از نظام‌هایی که باید به موازات اقتصاد مقاومتی تقویت شود نظام تامین اجتماعی است، بستر توسعه و تکمیل این نظام باید همسو و در کنار سایر بخش‌های اقتصادی فراهم شود.

وی با بیان اینکه هر چقدر نظام حمایتی در تامین اجتماعی تقویت شود هزینه‌های درمان کاهش نیز می‎یابد، یکی از راه‎های تحقق اقتصاد مقاومتی را قوانین دانست و افزود: اعتراف می کنیم که قوانین تامین اجتماعی منافع شرکای اجتماعی را نادیده گرفته است.

اعتصامی گفت: این چه تامین اجتماعی است که نه شرکای آن می‎توانند تصمیم گیری کنند و نه اینکه در بنگاه‎های بزرگ کشور سرمایه گذاری می‎کند.

ایسنا

IMAGE63457738975093750022222-(1).jpg

حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات:

تحدید خاتمی مصوبه شورای‌عالی‌امنیت‌ملی است

حیدر مصلحی وزیر سابق اطلاعات با انتقاد از سیاست‌های اقتصادی دولت حسن روحانی برای مقابله با تحریم‌ها گفته دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی محمد خاتمی را ممنوع‌التصویر کرده است.

آقای مصلحی این مطالب را در نقد دولت روحانی و تیم مذاکره کننده هسته‌ای بیان کرده و گفته اظهارات عباس عراقچی درباره «نظارت مدیریت» شده را سخنانی «نپخته» و «ناشایست» می‌داند.

وی افزوده اجازه بازرسی «مدیریت» شده از مراکز نظامی هم نباید به کشور‌های غربی داده شود و حتی حرف آن هم نباید زده شود.

مصلحی در بخش دیگری از سخنان خود از آمار «وحشتناک» واردات در دولت حسن روحانی سخن به میان آورده و گفته کمر اقتصاد کشور زیر فشار واردات «خم» شده است.

حیدر مصلحی درباره ممنوع‌البیان و ممنوع‌التصویر بودن محمد خاتمی هم گفته که این تصمیم از سوی دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی اتخاذ شده است.

قوه قضائیه چندی پیش به طور رسمی اعلام کرد که خاتمی ممنوع‌البیان و ممنوع‌التصویر است و با رسانه‌هایی که تصاویر و سخنرانی‌های وی را منتشر کنند برخورد خواهد شد.

دیگربان

hejab2.jpg

مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران خبر داد:

تنها ۲۵ درصد مردم ایران به حجاب گرایش دارند

محمد آغاسی٬ مدیر مرکز افکار سنجی دانشجویان ایران کاهش معنادار گرایش مردم به استفاده از چادر را «فاجعه» دانسته است.

آقای آغاسی گفته بر اساس آمار در سال ۱۳۵۳ حدود ۷۵ درصد مردان علاقه داشتند همسرانشان «محجبه» باشند که‌ این آمار در سال ۱۳۷۴ به ۳۶ درصد کاهش یافته است.

وی افزوده آمار‌ها نشان می‌دهد از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۳ هم ۱۰ درصد مردم از علاقمندی خود به استفاده از چادر، کاهش داده‌اند.

براساس گفته‌های این مقام مسئول می‌توان نتیجه گرفت که علاقمندی مردم ایران به حجاب و استفاده از چادر به عنوان پوشش در سال ۱۳۹۳ نسبت به سال ۱۳۵۳حدود ۵۰ درصد کاهش داشته است.

آغاسی در بخش دیگری از سخنان خود اعلام کرده بر اساس آمار‌ها، شکاف اجتماعی در جامعه ایران رو به افزایش است که باید به آن توجه ویژه کرد.

وی از برخی مقام‌های رسمی که از واقعیت‌های اجتماعی گریزان بوده و از آن دوری می‌کنند نیز انتقاد کرده است.

دیگربان

hejab-ejbari.jpg

محمدرضا زائری:

نظام باید اعتراف کند حجاب اجباری در ایران اشتباه بوده و شکست خورده است

محمدرضا زائری٬ یکی از روحانیون فعال در امور فرهنگی گفته مقام‌های جمهوری اسلامی باید با شجاعت اعتراف کنند که «حجاب اجباری» در ایران سیاستی «اشتباه» و ناکار‌آمد است.

آقای زائری در تشریح وضعیت پوشش فعلی زنان در جامعه ایران به صراحت اعلام کرده که مخالف «حجاب اجباری» است و این سیاست را «اشتباهی» می‌داند که از ابتدای انقلاب تاکنون ادامه دارد.

وی افزوده کسانی که در ابتدای انقلاب حجاب را در ایران اجباری کردند نگاهی «کاربردی» و «عمل گرایانه» نداشتند و دست به چنین تصمیم «خطایی» زدند.

این روحانی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از سیاست‌های جمهوری اسلامی در ترویج و حفظ حجاب در ایران گفته همه این سیاست‌های «غلط» شکست خورده و ناموفق بوده است.

زائری افزوده «سال‌ها در تصویرسازی کتاب کودک سر خرس و گربه روسری کرده‌ایم چون خانوم بوده‌اند و کسی توجه نداشته که این توهین به مفهوم حجاب است.»

به گفته وی طرح موضوع «حجاب اجباری» در ایران بحثی «انحرافی» بوده که سر مردم ایران را به مساله «حجاب گرم» شود تا از پیگیری مسائل دیگر هم‌چون فساد منصرف شوند.

این فعال فرهنگی همچنین با انتقاد از رعایت حجاب از سوی زنان غیرمسلمان گفته «به چه دلیل به مسافر خارجی می‌گوییم حجاب داشته باش؟ آن‌ها طبق ضابطه شرعی حق ندارند حجاب داشته باشند.»

دیگربان

25222222.jpg

فساد ٣٢میلیاردی در وزارت علوم احمدی‌نژاد

شاید رقمش در مقایسه با ارقام میلیاردی و پسوندهای دلار و یورو و «ین» به چشم نیاید، اما خبر نشان از آن دارد که دامنه فساد مالی دولت قبل تا ساختمان وزارت علوم در شهرک غرب پیش رفته و این‌بار عدد ٣٢ میلیارد تومان را نشان می‌دهد. این‌بار ردپای فساد به صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم رسیده است.

آن‌هم در دوره ریاست محمود احمدی‌نژاد بر دولت. نکته قابل‌تأمل در افشای این فساد مالی، بازخوانی یک نامه عجیب است. فساد میلیاردی در دوره ریاست «کیوان مرادیان» بر این صندوق انجام شده است، مدیری که هزینه حفظ و بقایش در وزارت علوم به مجلس هم رسید و امضای تاریخی ١٢٥ نماینده پای نامه ابقای او به رضا فرجی‌دانا، ثبت شد. حتی برخی برکناری او را در فشارهای مضاعف بر فرجی‌دانا و ماجرای استیضاح بی‌تأثیر نمی‌دانند. در نامه ١٢٥ نماینده از فرجی‌دانا، وزیر وقت علوم، تقاضا شده نسبت‌به ابقای مرادیان در مقام ریاست صندوق رفاه دانشجویان اقدام شود، ولی در کمتر از ٢٤ ساعت حکم برکناری او از سوی وزیر علوم وقت امضا می‌شود. مرادیان پیش‌تر رئیس اتحادیه انجمن‌های اسلامی دانشجویان مستقل بود.

کجای فساد صورت‌گرفته مصداق صیانت از بیت‌المال است

کشف و گزارش این فقره فساد مالی در شرایطی اتفاق افتاده که «محمود احمدی‌نژاد»، همین چند روز پیش درباره صیانت از بیت‌المال سخن گفته بود. ٣٢ میلیارد تخلف صورت‌گرفته متعلق به ٤,٥ میلیون دانشجویی است که در سراسر ایران به شکلی عضو این صندوق‌اند و به گفته حامد قادرمرزی، نایب‌رئیس فراکسیون فرهنگیان مجلس «فساد صورت گرفته در وزارت علوم مصداق عدم رعایت بیت‌المال به‌شمار آمده و در آن هیچ صیانتی از حقوق دانشجو صورت نگرفته است». واپسین روزهای سال گذشته، گروهی در وزارت علوم پیگیر بودند تا جزئیات تخلف به سرعت به قوه قضائیه منتقل شود و کار به سال جدید موکول نشود، همین بود که گزارش ٢٧ اسفند از سوی اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری، راهی قوه قضائیه شد و آن‌طرف هم پنجم فروردین رئیس قوه‌قضائیه دستور پیگیری را صادر کرد.

صدور دستور تعقیب متهمان از سوی رئیس قوه قضائیه

«کاظم پالیزدار»، دبیر ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی خبر را به فارس داده و می‌گوید: «پرونده فساد مالی ٣٢ میلیاردی برای رسیدگی به آیت‌الله ‌لاریجانی رسیده و ایشان ضمن دستور تعقیب متهمان مربوطه، به دادستان تهران (پنج فروردین ٩٤)، خواستار رسیدگی و برخورد قاطع با عوامل دخیل در این پرونده شده‌اند».فساد مالی تازه‌کشف‌شده مربوط به تخلف اداری و مالی در صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم است. پالیزدار دراین‌باره می‌افزاید: «براساس اهتمام و پیگیری جدی شخص وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و ارائه گزارش جامع ایشان به دبیر ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در مورخ ١٤ اسفند ٩٣ موضوع پرونده اقتصادی در حوزه صندوق رفاه دانشجویی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در دبیرخانه این ستاد مورد بررسی و رسیدگی ویژه قرار گرفت».

سوءجریان جدی مالی و مدیریتی مسئولان وقت صندوق در سرمایه‌گذاری

به گفته او، «بر همین اساس صندوق مذکور در بازه زمانی ١٠ ماهه (از تاریخ ٢٠ مهر ٩١ لغایت ٢٠ مرداد ٩٢)، مبادرت به عقد ١٤ فقره قرارداد سرمایه‌گذاری (با موضوع‌های مستقل) به مبلغ ٥١ میلیارد تومان با سه شرکت خاص می‌کند».با توجه به عدم‌ ایفای تعهدات از سوی شرکت‌های طرف قرارداد در زمان مقرر (عدم وصول بخشی از مطالبات این صندوق) و همچنین احتمال وجود سوءجریان‌های جدی مالی و مدیریتی مسئولان وقت آن صندوق در سرمایه‌گذاری منابع مالی، این موضوع پس از بررسی و رسیدگی ابعاد آن در دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی، به منظور احقاق حقوق بیت‌المال و تسریع در فرایند رسیدگی به تخلفات حادث‌شده از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری، به ریاست قوه قضائیه ارسال شد.

مروری بر یک استیضاح

دستور پیگیرد متخلفان همان روزهای نخست نوروز ٩٤ از سوی آیت‌الله آملی لاریجانی صادر شده و تا چندی دیگر جزئیات رسیدگی به تخلف مسئولان وقت صندوق مشخص خواهد شد؛ اما خبر رسیدگی به تخلف ٣٢ میلیارد تومانی نکته‌های مغفولی برای افکار عمومی مشخص خواهد کرد، نخست اینکه پیگیری رسیدگی به فساد در صندوق رفاه دانشجویان هم‌زمان با آغاز دوره وزارت رضا فرجی‌دانا در وزارت علوم کلید خورد و درنهایت به نگارش نامه حمایت ١٢٥ نماینده از مرادیان رسید. نمایندگان مجلس نهم پیش از این نیز در نامه‌ای دیگر خواستار ادامه فعالیت سعید مرتضوی در سازمان تأمین اجتماعی شده بودند. نامه‌ای که تا همین امروز یکی از نقطه‌های غیرشفاف به شمار می‌آید. رضا فرجی‌دانا، مرد شماره یک وزارت علوم، قربانی برخی بازی‌های سیاسی شد. افشای ماجرای بورسیه‌ها برای او پاشنه آشیل شد و حالا خبرهای تازه نشان از آن دارد که ایستادگی در برابر برکناری مرادیان نیز در استیضاح او بی‌تأثیرنبوده است.

شرق

81345538-6007427222222.jpg

معاون سیاسی استاندار تهران:

۹۰ درصد جوانان ایران از اسلام فاصله گرفته‌اند

شهاب‌الدین چاوشی٬ معاون سیاسی استاندار تهران گفته ۹۰ درصد جوانان کشور از اسلام و احکام آن فاصله گرفته‌اند و ایران سال‌هاست که غربی‌ها را در مذاکرات هسته‌ای «سر کار گذاشته است.»

آقای چاوشی این مطالب را در دفاع از سخنان حسن روحانی درباره وظایف پلیس و تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای ایران بیان کرده است.

وی بی‌آنکه نامی از مراجع تقلید و رئیس مجلس خبرگان رهبری ببرد گفته برخی از کوته‌بینان از سخنان رئیس جمهوری درباره وظایف پلیس برداشت‌های «انحرافی» کرده‌اند.

چاوشی اضافه کرده که حسن روحانی نگرانی آسیب دیدن اسلام در ایران است و به همین خاطر نیز گفته وظیفه پلیس اجرای اسلام نیست بلکه اجرای قانون است.

به گفته وی اگر در جمهوری اسلامی هرکس بخواهد هر طور که اسلام را می‌فهمد اجرا کند، دین اسلام را به «ملعبه‌ای» برای «هوس‌های سیاسی» تبدیل می‌شود.

وی افزوده در گذشته کسانی که می‌خواستند بر اساس تشخیص خود اسلام را اجرا کنند با قتل‌های‌های زنجیره‌ای «اعتبار» و «حیثیت» حمهوری اسلامی را نشانه رفتند.

این مقام مسئول دربخش دیگری از سخنان خود به انتقاد از عملکرد مقام‌های جمهوری اسلامی پرداخته و گفته این نوع عملکرد‌ها باعث شده ۹۰ درصد جوانان از اسلام فاصله بگیرند

دیگربان

81572422-6389761.jpg

رحمانی فضلی در مجلس گزارش داد

آمارهای وزیر کشور درباره پول های کثیف

عبدالرضا رحمانی‌فضلی وزیر کشور صبح امروز (یکشنبه) که برای ارائه گزارش درباره پول‌های کثیف در صحن علنی مجلس حاضر شد،.

وزیر کشور طی سخنانی اظهارداشت: من پیش از این هم که در دیوان محاسبات بودم بارها این نکته را مطرح کردم و امروز نیز بر آن تأکید می‌کنم که یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما در کشور با آن مواجه هستیم موضوع بی‌انضباطی مالی است.

گزیده سخنان رحمانی فضلی را در ادامه می خوانید:

ما هنوز نمی‌توانیم بگوییم که کل درآمدها و هزینه‌های کشور چقدر است، همانطور که پیش از این هم می‌گفتم ما باید به صورت جدی تمام منابع مالی و هزینه‌های کشور را به صورت واحد و یکپارچه نه به عنوان یک مسئله دولتی بلکه به عنوان یک مسئله حاکمیتی و نحوه گردش و چرخش آنها را مشخص کنیم و نظارت عالیه‌ای بر تمام امور داشته باشیم.

من طی نامه‌ای از رئیس مجلس شورای اسلامی درخواست کردم تا در صورت امکان جلسه به صورت غیرعلنی برگزار شود تا ارقام و اعدادی را که من اعلام می‌کنم مورد سوءاستفاده دشمنان قرار نگیرد البته موضوعی که ما می‌خواهیم به آن بپردازیم مسئله‌ای است که کشورهای اروپایی و آمریکا به شدت با آن مواجه هستند و علی‌رغم همه برنامه‌ها و اقدامات بزرگترین پولشویی‌ها در داخل آمریکا، اروپا و کشورهای قدرتمند صورت می‌گیرد اما ما به عنوان کشور جمهوری اسلامی ایران معتقدیم که باید تمام فعالیت‌های ما مبتنی بر عقاید و اصول انقلابی و اعتقادی‌مان باشد و کمترین تخلف را داشته باشیم.

من در سخنرانی خود در 93/12/2 در جمع فرماندهان مبارزه با موادمخدر بر آثار و عواقب قاچاق و درآمدهای ناشی از آن صحبت کردم. آثار امنیتی این مسئله را مطرح کردم به گونه‌ای که امروز برای ما مسجل است پول‌های قاچاق و قاچاقچیان با اشرار و تروریست‌ها ارتباط دارند و این موضوع را ما برای اولین بار امسال در سازمان ملل نیز مطرح کردیم و برای آنها نیز این مسئله جالب بود و مصادیق خود را در این خصوص به آنها ارائه کردیم.

اگر ما قاچاق و منابع ناشی از قاچاق را کنترل نکنیم حتما گروه‌های افراطی و تروریستی از این مسئله استفاده می‌‌کنند، در حوزه اقتصادی نیز من این مثل را مطرح کردم که پول‌هایی که ناشی از قاچاق است می‌ تواند در اقتصاد کشور ضررهای بسیار زیادی وارد کند و رقابت را دچار اشکال کرده و انحصار ایجاد کند و در نهایت فرار سرمایه‌ها را از کشور در پی داشته باشد.

در حوزه اجتماعی مسئله قاچاق و پول‌های ناشی از آن یک میلیون و 500 هزار نفر معتاد که با خانواده‌هایشان حدود 5.5 تا 6 میلیون نفر را موجب می‌شود که مباحثی مثل طلاق، بزهکاری، سرقت و قتل ناشی از این مسئله است که این مسئله قاچاق و پول‌های ناشی از آن است.

در حوزه سیاسی این مسئله را مطرح کردم که اگر ما مراقب نباشیم قاچاقچیان و کسانی که به دنبال پول‌های کثیف هستند محتاج به حامی هستند و حامی خود را در حوزه قدرت جست‌وجو می‌کنند و اگر هوشیار نباشیم امکان دارد تا این افراد از طرق مختلف در حوزه سیاسی من جمله از طریق انتقاد قدرت که انتقال قدرت در قالب انتخابات صورت بگیرد اعمال نظر و اعمال نفوذ داشته باشند.

البته این موضوع در همان روز از سوی رسانه‌های مختلف به گونه‌ای مطرح شد که هم ناقص، هم جهت‌دار و هم تحریف شده بود.

اطلاعیه از طرف ستاد مبارزه با موادمخدر صادر شد و در آنجا این بحث اصلاح شد و این موضوع مطرح شد که چنانچه گردش ناسالم مالی موادمخدر در هر حوزه‌ای از جمله سیاست ورود کند منجر به فساد و قدرت گرفتن عوامل قاچاق در مناسبات آن حوزه خواهد شد، نسبت به تأثیر پول‌های کثیف ناشی از قاچاق موادمخدر در تمام عرصه‌ها از جمله سیاست هشدار داده شد.

این موضوع ادامه پیدا کرد و باز هم رسانه‌ها از طرق مختلف این موضوع را مطرح کردند و ما در تاریخ 93/12/18 به خبرگزاری که این خبر را منتشر کرده بود نامه نوشتیم و گلایه خود را از این اتفاق ابراز کردیم و عنوان کردیم که چرا امانت در انتشار خبر رعایت نشده است.

در جلسه‌ای که من برای فرماندهان سخنران می‌کردم جمع فرماندهان بود و خبرنگاران در پشت سالن و در جایی بودند که بنده مطلع نبودم ولی در همان جا هم مطرح کردم که اگر خبرنگاری حضور دارد لازم نیست که این صحبت‌ها در بیرون منتشر شود.

در 94/1/19 علاوه بر پیگیری‌های انجام شده یکی از روزنامه‌ها سخنرانی‌های من را در ملاقات با کارکنان ستاد مبارزه با موادمخدر به گونه‌ای مطرح کرد که از یک جمله تحلیل درست کرد و گفت و این موضوع را به نحوی مطرح کرد که مجددا همان خواستی را که هست مطرح کند و ما گلایه خود را کتبا ابراز کردیم و آن روزنامه مجبور شد تا همین مطلب را در رسانه خود منتشر کند.

آخرین بار در خصوص این موضوع در هفته قبل در شورای اجتماعی خبرنگاری از من پرسید موضع شما در قبال اظهارات یکی از اعضای هیأت رئیسه مجلس مبنی بر اینکه از شما خواسته شده تا برای توضیح در مورد پول‌های کثیف در جلسه مجلس حضور پیدا کنید چیست؟ من گفتم بنده به عنوان وزیر کشور موظف هستم وقتی مجلس از ما چیزی می‌خواهد در مجلس حاضر شده و توضیح دهیم.

آمادگی کامل در این حوزه داریم، ما در این زمینه قانون پول‌شویی را داریم و با فعال کردن قانون ضدپولشویی می‌توانیم این موضوع را مدیریت کنیم.

موضوعی که من مطرح کردم یک موضوع ملی است و ما اگر توجه نداشته باشیم باید یقین دانست که این افراد به همه حوزه‌ها قصد نفوذ خواهند داشت برای اینکه به دنبال حامی هستند و برای اینکه منافع و قدرت می‌خواهند.

تخمین‌های جهانی نشان می‌دهد یک تریلیون دلار در سال مشمول شست‌و‌شوی پول قرار می‌گیرد که معادل 1.6 تولید ناخالص آمریکاست. بر اساس برآورد دفتر جرم و موادمخدر سازمان ملل در سال 2005 آمریکا حدود 350 میلیارد دلار، آسیا و اقیانوسیه 292 میلیارد دلار، اروپا 241 میلیارد دلار مشمول این موضوع بوده است.

از اظهارات من استفاده سیاسی شده و مباحث به انحراف کشیده شده است،‌ مسئله مهمی که من در آن نشست بیان کردم امروز به بازی‌های سیاسی کشیده شده که این اصلاً درست نیست.

3 میلیارد دلار از طریق مواد مخدر وارد عرصه اقتصادی کشورمان شده است، در 3 ماه اخیر با کیسی مواجه شدیم که فردی 35 ساله با 5 کلاس سواد در عرض 2 سال 200 تن جابجا کرده، برای اولین بار در طول تاریخ مبارزه پولشویی در کشور شبکه‌ای را شناسایی کردیم که در آن 2 هزار نفر با دارایی‌های یکسان به این فعالیت می‌پردازند.

رحمانی‌فضلی از نمایندگان مجلس پرسید که آیا به روند هزینه‌های مربوط به انتخابات در کشور نظارت می‌شود؟ آیا قدرتمندان و سودجویان به دنبال سوءاستفاده نیستند؟

در کمیته امداد بیش از 100 نفر 27 هزار خودروی لوکس در حدود 20 میلیارد وارد کشور کردند که متاسفانه در اینجا از حقوق مستضعفین سوءاستفاده شده است.

ما در یکی از جزایر 9 هزار و 570 شرکت که دو هزار و 814 شرکت فقط با یک آدرس به ثبت رسیده است داریم. همچنین کد پستی 99 درصد شرکت‌های ثبت‌شده در این جزیره یک رقم بوده است و این باعث شده معادل 20 میلیارد دلار مالیاتی که باید کشور بگیرد، انجام نداده آن هم به خاطر همین فرارها و پول‌شویی‌ها است.

ما اگر می‌خواهیم اقتصاد سالم، پاک، غیرنفتی و مقاومتی داشته باشیم باید بدانیم که اینها گریزهای مالی کشور است که نه تنها به خزانه دولت واریز نمی‌شود بلکه در مسیرش فساد ایجاد می‌کند و موجب می‌شود این پول‌ها در مسیری برود که باعث امنیت و صیانت برای این افراد شود.

قانونی که دراین خصوص از سال 86 تصویب شده و تا زمان دولت ما حدود 18 جلسه داشته ما تعداد این جلسات را افزایش دادیم و برخوردها را جدی کردیم.

انتظار بنده و مردم از شما نمایندگان و همچنین انتظار همه مردم از ما این است که بستری را از نظر اقتصادی فراهم کنیم و مدیریتی بر منابع مالی و فعالیت‌های اقتصادی انجام دهیم تا این فعالیت‌ها منجر به پول‌های کثیف و قاچاق نشود.

بنده مجددا عرض می‌کنم که این موضوع را در حوزه سیاسی به عنوان هشداری که باید مواظب باشیم به حوزه قدرت و سیاست کشیده نشود، می‌دانم.

ما مشاهده کردیم که چند سال قبل فردی که چندین نفر را با پول‌هایی که برای آنان هزینه کرد می‌خواست بدین وسیله چهره مسئولان و نمایندگان را لکه‌دار کند.

ما در شرایطی که به انتخابات نزدیک می‌شویم باید برای ایجاد اطمینان بیشتر به مردم از طریق لایحه یا طرح قانونی را بگذرانیم تا منشا کلیه هزینه‌های انتخاباتی مشخص و قابل نظارت باشد تا نشان دهیم ما خود دستمال پاکی هستیم چراکه شیشه‌های کثیف را باید با دستمال پاک تمیز کرد.

اگر برداشت دوستان از سخنان من به خاطر اینکه رسانه‌ها آن را در بازی‌های سیاسی خود به گونه‌ای استفاده کرده‌اند و ما بارها آن را تکذیب کردیم من امروز پیش شما آمدم تا این موضوع را به طور شفاف بیان کنم.

این موضوع به خاطر اهمیتش باید به صورت ریز و دقیق بررسی شود، اگر ما به عنوان صیانت‌کنندگان خون شهدا هستیم باید کشوری پاک و سالم داشته باشیم و دست افراد سودجو را از دامنه اقتصاد، امنیت و سیاست کشور پاک کنیم.

به بنده پیشنهاد می‌کنند که بگویند اگر از صحبت‌های من به دلیل انعکاس بد در نشریات و مطبوعات سوءبرداشت شده من عذرخواهی می‌کنم.

فرارو

139312181829342084891774.jpg

کاظم صدیقی٬ امام جمعه موقت تهران:

برخی مقام‌ها با بازرسی از مراکز نظامی موافقند

کاظم صدیقی٬ امام جمعه موقت تهران گفته مقام‌های دولتی می‌گویند اصل نظارت از مراکز نظامی را بپذیریم و زمانی که بازرس‌ها به ایران آمدند اجازه بازدید به آنها ندهیم.

آقای صدیقی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه تهران این مطلب را بی‌آنکه نامی از تیم مذاکره کننده هسته‌ای و دولت حسن روحانی ببرد٬ بیان کرده است.

وی خطاب به آن‌ها گفته اگر در مذاکرات اصل بازرسی پذیرفته شود و آنگاه به بازرس‌ها اجازه بازرسی داده نشود٬ غرب می‌تواند بگوید که جمهوری اسلامی «عهد‌شکنی» کرده است.

صدیقی خطاب به مذاکره کنندگان هسته‌ای ایران اظهار کرده اگر «می‌توانند» باید در مذاکرات زیربار چنین خواسته‌ای نروند و چنین تعهدی «نه قانونی است و نه شرعی.»

امام جمعه موقت تهران همچنین اضافه کرده مسئله هسته‌ای بسیار پیچیده است و به این سادگی‌ها نیست که با «لبخند‌ها» و یا «درگوشی حرف‌زدن‌ها» همه چیز حل شود.

وی افزوده بازرسی از مراکز نظامی جمهوری اسلامی «ذلتی آشکار» و امری «خلاف شرع» و یک «تجاوز آشکار» محسوب می‌شود.

فرماندهان نظامی نیز پس از انتشار بیانیه «لوزان» اعلام کرده‌اند به هیچ عنوان اجازه بازرسی از مراکز نظامی را به بازرسان آژانس نخواهند داد.

دیگربان

mousavi222222jpg.jpg

محمدتقی کروبی:

هیچ اقدامی از طرف روحانی برای رفع حصر صورت نگرفته است

محمدتقی کروبی فرزند مهدی کروبی می‌گوید نزدیک به دو سال از ریاست جمهوری روحانی می‌گذرد اما اقدامی برای رفع حصر صورت نگرفته است. قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی هم می‌گوید توجه روحانی و دوستانش به سیاست خارجی است.

محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی می‌گوید نزدیک به دوسال از رئیس‌جمهور شدن حسن روحانی می‌گذرد اما هنوز وعده او در زمینه "رفع حصر رهبران معترض به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸" محقق نشده است. وی معقتد است در این مدت روحانی همواره سرگرم سیاست خارجی بوده و

از مسایل داخلی و وعده‌هایش در کارزارهای انتخاباتی غافل مانده است.

حسن روحانی در رقابت‌های انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۲ وعده داده بود اگر رئیس‌جمهور شود به حصر مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد پایان خواهد داد. روحانی در جریان رقابت‌های انتخاباتی همچنین وعده تغییر "فضای امنیتی" و آزادی زندانیان سیاسی را داده بود.

رسول منتجب نیا، قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی هم به سایت آفتاب گفت که بیشتر تمرکز و توجه مسئولان اجرایی دولت به سیاست خارجی بوده و همین موضوع سبب شده که از سوی دولت روحانی نسبت به مسائل داخلی بی‌توجهی صورت بگیرد.

منتجب‌نیا هم مانند محمدتقی کروبی معتقد است که "رییس‌جمهور و دوستانش بیشتر توجه خود را به سیاست خارجی معطوف کرده بودند." زهرا رهنورد، میرحسین موسوی و مهدی کروبی معترضان به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۸۸، از بهمن‌ماه سال ۱۳۸۹ تا کنون در حصر خانگی به سر می‌برند.

فرزند کروبی معتقد است که مقام‌های ارشد نظام تا به حال در قبال حصر غیر‌قانونی پاسخ‌گو نبوده‌اند و تاکنون مسوولیت آن را به طور رسمی نپذیرفته‌اند. او تصریح کرده است: «این حصر حتی به لحاظ شکلی دارای یک تعریف دقیق و صحیح مطابق آن‌چه حکومت ادعا می‌کند نیست.»

قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی افزود: «یکی از کارهایی که در این مدت به آن توجه نشده فضای آزاد و رفع تنگناهای سیاسی و برداشتن فضاهای امنیتی و پلیسی است. این موارد از شعارهای آقای روحانی بوده و هنوز هم بر این مسئله پافشاری می‌کنند.»

محمدتقی کروبی به رادیوزمانه گفت: «اکنون نزدیک به دو سال از ریاست جمهوری روحانی می‌گذرد اما هنوز از طرف او و دولتش اقدامی برای رفع حصر صورت نگرفته است. دولت یازدهم تاکنون تلاشی برای تحقق وعده آزادی زندانیان سیاسی و رفع حصر نکرده است و تلاش‌هایش به عرصه بین‌المللی معطوف بوده است.»

"روحانی موافق رفع حصر نیست"

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان و نماینده خامنه‌ای در این روزنامه چندی پیش (۱۵ بهمن / ۴ فوریه) در جلسه پرسش و پاسخ پس از سخنرانی‌اش در قم گفته بود که روحانی، با رفع حصر از میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد موافق نیست.

به گزارش فارس، وی در این جلسه تاکید کرده بود: «به جرأت می‌گویم که آقای روحانی موافق رفع حصر نیست و خودش از کسانی بوده که به آن حکم داده، برخی این ماجرا را مطرح می‌کنند تا مسئله اصلی فراموش شود.»

شریعتمداری در حالی ادعا می‌کند که روحانی حکم به حصر موسوی و کروبی و رهنورد داده که

رئیس‌جمهور فعلی ایران از سال ۱۳۸۴ پس از روی‌کار آمدن احمدی‌نژاد دیگر عضو شورای‌عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی نبوده و بنابراین نمی‌توانسته آن حکم را داده باشد.

با این حال گروه‌های مختلف سیاسی از روحانی خواسته‌اند که به عنوان رئیس شورای عالی امنیت ملی اقدام به رفع حصر کند. برخی گروه‌ها با وقوف به نقش خامنه‌ای در این امر، از روحانی درخواست کرده‌اند بکوشد تا نظر او را برای رفع حصر جلب کند.

محدودیت‌های حصر خانگی

کروبی با اشاره به محدودیت‌های پیش‌روی خانواده کروبی افزوده است: «در حصرهایی که در هر دو نظام پهلوی و جمهوری اسلامی اتفاق می‌افتاد، افراد و اعضای خانواده هر ساعتی از روز می‌توانستند تردد داشته باشند.»

به گفته وی در حال حاضر نیروهای امنیتی که رهبران جنبش سبز را در حصر قرار داده‌اند با حضور مستقیم و در داخل منزل، جلوی ارتباط عاطفی وادامه زندگی محصوران را گرفته‌اند و حتی برخی از اعضای درجه یک خانواده هم از ملاقات محروم هستند.

فرزند کروبی در این گفت‌وگو با اشاره به تلاش‌های علی مطهری، نماینده اصولگرای مجلس در زمینه رفع حصر، یادآور شده است: «علی مطهری قانون‌گذار و فرزند تئوریسین جمهوری اسلامی است و به خوبی می‌داند که این رفتارهای فراقانونی برخلاف قانون اساسی است.»

فرزند کروبی راه‌حل علی مطهری را "راه‌حل میانی، درست و براساس قانون" دانسته و امیدوار است تا با برگزاری دادگاه حق دفاع به رهبران جنبش سبز اعطا شود تا آنان هم بتوانند در یک پروسه حقوقی از خودشان دفاع کنند.

درخواست آمریکا و پاسخ رئیس قوه قضائیه

جن ساکی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده آمریکا‌، چندی پیش در آستانه شروع پنجمین سال حصر خانگی میرحسین موسوی، زهرا رهنورد و مهدی کروبی، از ایران خواسته بود تا برای آزادی آنان هرچه سریعتر اقدام کند.

وی در بیانیه‌اش بازداشت و حصر خانگی منتقدان حکومت ایران را محکوم کرده و یادآور شده بود: «ما نیز در محکوم کردن حبس ادامه‌دار و آزار و اذیت اعضای خانواده آنان و نیز تقاضا برای آزادی فوری آنان با جامعه بین‌الملل هم‌صدا می‌شویم.»

صادق لاریجانی، رئیس قوه قضائیه در پاسخ به اظهارات سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا چنین اظهار نظری را دخالت در امور داخلی ایران دانسته بود. او همچنین خطاب به وزارت امور خارجه آمریکا و به گفته خودش مقام بالاتر از آن یعنی رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا پاسخ داده بود: "شما هیچ غلطی نمی‌توانید بکنید."

DW.DE

12197_145.jpg

کشف اختلاس جدید در سهام عدالت

دادستان عمومی وانقلاب کرمان از اختلاس میلیاردی و برداشت‌های غیرقانونی وجوه و اموال شرکت سهامی عدالت در استان خبرداد.

«دادخدا سالاری» گفت: با ارایه گزارش‌های جمع آوری شده از سوی دادستان، متهمان از سال 89 تا اوایل سال 92 اقدام به برداشت‌های غیرقانونی اموال این شرکت کرده‌اند که در کارشناسی‌های انجام شده دو تن از متهمان احضار، دستگیر و روانه زندان شدند.

دادستان کرمان همچنین گفت: متهمان در مرحله اول 3 میلیارد ریال از حساب شرکت سهامی عدالت برداشت و به حساب شخصی خود واریز کرده‌اند.

سالاری در ادامه بیان کرد: این پرونده در حال کارشناسی و تحقیقات مقدماتی قرار دارد و دستگاه قضایی استان با اختلاس کنندگان بدون اغماض و مطابق قانون برخوردهای لازم را انجام می‌دهد.

خبرآنلاین

350014422222.jpg

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزیر ورزش و جوانان:

حضور بانوان در سالن‌های ورزشی مجاز شد

معاون فرهنگی، آموزشی و پژوهش وزیر ورزش و جوانان از تایید طرح پیشنهادی این وزاتخانه برای حضور خانم ها و خانواده ها در سالن های ورزشی از سوی شورای امنیت کشور خبر داد و گفت: این طرح امسال اجرایی می شود.

عبدالحمید احمدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، افزود: سال گذشته وزارت ورزش وجوانان آیین نامه جامع خود را برای حضور خانواده ها و زنان در سالن های ورزشی به شورای امنیت کشور ارائه کرد که خوشبختانه اواخر سال 93مورد تایید این شورا قرار گرفت.

وی یادآور شد که این طرح با در نظر گرفتن تمامی جوانب و با رویکردی ایجابی تنظیم شده است.

وی با بیان اینکه سالن های ورزشی را باید به سمت حضور خانواده ها برد تا با خروج از حالت تک بعدی فضای سالن های ورزشی تلطیف شود، افزود: این طرح مجموعه ای از ملاحظات فرهنگی، اجتماعی و شرعی است، البته در برخی رشته های ورزشی نه خانواده ها طالب حضور هستند و نه امکان حضور وجود دارد، زیرا تعدادی از این ورزش ها مردانه است.

معاون وزیر ورزش و جوانان در باره اینکه آیا این طرح در سراسر کشور اجرایی می شود یا خیر؟ گفت: پیش بینی هایی در این زمینه صورت گرفته است و حضور خانم ها و خانواده ها در سالن های ورزشی به تناسب رشته ها بستگی دارد که ما نیز تصمیم داریم این طرح را در سال جاری اجرا کنیم.

سال گذشته اعلام شد که برخی مجامع بین المللی ورزشی از جمله فدراسیون بین المللی والیبال از ایران خواسته اند تا زمینه حضور بیشتر زنان را در سالن های ورزشی با توجه به آیین نامه ها و مقررات بین المللی ورزشی مهیا کند.

معاون فرهنگی،آموزشی و پژوهش وزیر ورزش وجوانان بهمن ماه سال گذشته با یادآوری اینکه این وزرات خانه آیین نامه جامع خود را برای حضور خانواده ها و زنان درسالن های ورزشی به شورای امنیت کشور ارائه کرده است،گفته بود که منتظر اعلام نظر مراکز ذیصلاح در این باره هستیم.

احمدی در باره مهمترین برنامه های این وزاتخانه در سال جاری خاطرنشان کرد: برنامه های متعددی در دستور کار این وزارت خانه قرار دارد که به ترتیب اولویت در شورای معاونین مطرح و دنبال می شود.

وی به برگزاری نخستین نشست شورای معاونین در سال جاری که امروز برگزار می شود اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین موضوعات این نشست بررسی اصلاح اساسنامه فدراسیون ها است که جزو اولویت اصلی این وزارتخانه خواهد بود.

معاون وزیر ورزش ازدیگر برنامه های این وزراتخانه را پیگیری و حمایت های لازم درباره کسب سهمیه المپیک ریو برشمرد و گفت: ساماندهی باشگاه های خصوصی که خدمات عمومی ورزشی ارائه می کنند از دیگر برنامه هاست.

به گفته معاون وزیر ورزش و جوانان دنبال کردن موضوعات آمورزشی برای مدیران و مربیان به طور تخصصی تر نیزازدیگر مواردی است که در دستور کار این وزاتخانه قرار می گیرد.

فرارو

ادامه در صفحه بعد