'
نگراني پنتاگون از سامانه دفاع هوايي اس-500 روسيه
يك تحليلگر مسائل دفاعي آمريكا گفت: مقام هاي وزارت دفاع آمريكا از سامانه دفاع هوايي اس-500 روسيه كه قادر به هدف گيري جنگنده هاي رادارگريز پنتاگون است نگران هستند.
به گزارش آوا به نقل از روز پنجشنبه اسپوتنيك، «ديو ماجومدار» اظهار كرد: در واقع، برخي از سلاح هاي جديد روسيه مانند اس-500 قادر به هدف قراردادن جنگنده هاي رادارگريز شامل اف-35، اف- 22 و بي-2 هستند و اين موضوع مقام هاي دفاعي آمريكا را نگران كرده است.
انتظار مي رود وزارت دفاع روسيه اين سامانه را در آينده اي نزديك به خدمت گيرد اما تاريخ دقيق آن مشخص نيست، و آن گونه كه 'يوري بوريسوف' معاون وزير دفاع روسيه به رياونووستي گفته، روسيه براي استقرار اين سامانه در سالجاري ميلادي برنامه ريزي كرده است.
اين تحليلگر مسائل دفاعي افزود: تجهيزات جديد نظامي روسيه، پنتاگون را شگفت زده كرده است.
ماجومدار اضافه كرد: در حالي كه بخش نظامي صنعت روسيه پس از فروپاشي شوروي دچار مشكل شد اما مسكو در توسعه سامانه دفاع هوايي موفق بوده است.
موشك اس-500 كه به «55R6M Triumfator-M» نيز موسوم است جايگزين اس-300 خواهد شد.
اس-500 توسط «آلماز آنتي» طراحي شده و بيش از 600 كيلومتر برد دارد و توانايي رهگيري همزمان 10 موشك بالستيك و مافوق سرعت را داراست و با سرعت هفت كيلومتر بر ثانيه مي تواند اهدافي در مسافت 200 كيلومتري را هدف قرار دهد.
اين سامانه همچنين قادر است هواپيما و پهپاد و ماهواره هاي داخل مدار زمين، و دستگاه هاي تخريب فضايي را از بين ببرد.
انتقاد رییسجمهوری قزاقستان از وضعیت اقتصادی اوکراین
رییسجمهوری قزاقستان از بیثباتی در نظام سیاسی و اقتصادی اوکراین انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، نورسلطان نظربایف، رییس جمهوری قزاقستان گفت: اوکراین امروز اقتصادی دارد که اندازه آن نصف اقتصاد قزاقستان است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: علت این امر این است که هیچ هدف و اتحادی در این کشور وجود ندارد و هیچ اقدامی برای حل مسائل صورت نمی گیرد.
رییسجمهوری قزاقستان افزود: مردم اوکراین به جای این مسائل، مشغول چیزهای دیگری از جمله نزاع و کشتار هستند.
ناتو 4000 نیرو در مرز روسیه مستقر میکند
پیمان آتلانتیک شمالی برای استقرار چهار گردان و در مجموع با حدود 4000 نیرو در لهستان و کشورهای حوزه بالتیک آماده میشود.
به نوشته روزنامه وال استریت ژورنال، به گفته منابع غربی آمریکا احتمالا نیروهای دو گردان و آلمان و انگلیس هر کدام یک گردان را در این منطقه مستقر خواهند کرد.
در همین حال رابرت ورک، معاون وزیر دفاع آمریکا طی بازدید خود از بروکسل، استقرار این نیروها را تایید و اظهار کرد، این اقدام واکنشی به فعالیتهای بیشتر روسیه در حوزه بالتیک از جمله نواحی کشورهای لیتوانی، لتونی و استونی است.
ورک در این باره گفت: روسها تلاش زیادی برای افزایش اقدامات خود در مرز این منطقه کردهاند. از نظر ما اقدامات این چنینی روسیه اقداماتی تحریک آمیز قلمداد میشوند.
مقامات روسی مکررا تاکید میکنند که افزایش اقدامات و نیروهای نظامی آنها در واکنش به افزایش نیروهای ناتو و تشدید رویکرد خصمانه در قبال مسکو انجام میشود.
وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو در ماه فوریه مقدمات اولیه استقرار نیروهایی در شرق اروپا را تصویب کردند با این حال گفته میشود تصمیم نهایی این اقدام هنوز اتخاذ نشده است. مقامات ناتو خواهان حضور کشورهای مختلف در این عملیات چه در عرصه نظامی و چه در عرصه لجستیکی هستند.
در حالی که لهستان و سایر کشورهای حوزه بالتیک خواهان حضور پایدار ناتو در این کشورها هستند سران این ائتلاف تاکید میکنند، براساس توافق اصول اقدام ناتو - روسیه که در سال 1997 به امضا رسیده عمل خواهد کرد. براساس این توافق نیروهای ناتو اندازه معینی نیرو میتوانند در مرزهای روسیه مستقر کنند.
اوباما:
آمریکا دیگر در موقعیتی نیست که نقش ژاندارم جهان را ایفا کند
در طول دو روز اقامت اوباما در آلمان، رسانه ها و شبکه های خبری و اجتماعی این کشور بیش از همه روی پیمان تجارت آزاد ماورای آتلانتیک متمرکز بودند. ٣٥ هزار تن از مخالفان این پیمان در تمام مدت در هانوفر اجتماع کردند و به راه پیمائی و تظاهرات علیه آن پرداختند.
اوباما در آلمان: آمریکا دیگر ژاندارم جهان نیست
باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در پایان سفر ٢ روزه خود به آلمان، بیش از دو ساعت در کاخ هرنهاوزن هانوفر با رهبران کشورهای آلمان، فرانسه، بریتانیا و ایتالیا به تبادل نظر نشست. هواپیمای حامل اوباما ساعت ٥ بعد از ظهر روز دوشنبه ٢٥ آوریل فرودگاه هانوفر را ترک کرد.
بر اساس برنامۀ پیش بینی شده، قرار بود آنگلا مرکل صدراعظم آلمان ساعت چهار و نیم بعد از ظهر، در پایان نشست سران پنج کشور قدرتمند جهان در یک کنفرانس خبری جزئیات گفت و گوها را به آگاهی افکار عمومی برساند، اما نزدیک ساعت ٥ بعد از ظهر پس از بدرقه چهار میهمان خود، قصر هرنهاوزن را به مقصد برلین ترک کرد.
خانم مرکل تنها در راه بازگشت به پایتخت خطاب به خبرنگاران گفت: "ما درباره مسئل مهمی که برای آمریکا و اروپا اهمیت حیاتی دارند گفت و گو کردیم و بر سر این اصل اتفاق نظر داشتیم که این مسائل باید به صورت مشترک حل شود. نحوه مقابله با داعش، برخورد با بحران سوریه، تقویت ثبات لیبی، مسئله اوکراین، تقویت ناتو در شرق اروپا، بحران پناهجویان و پیشبرد مذاکرات مربوط به عقد پیمان تجارت آزاد ماورای آتلانتیک در شمار این مسائل بودند.
برپایه گزارش ها، اوباما تاکید کرده است که آمریکا دیگر در موقعیتی نیست که نقش ژاندارم جهان را ایفا کند. آنگلا مرکل به نقل از اوباما گفته است: ایالات متحده آمریکا در هر حال پشتیبان اروپا خواهد بود، اما اروپا باید در زمینه حل مشکلات جهانی، به ویژه مسئله اوکراین و تقویت ناتو در شرق اروپا، مسئولیت های بیشتری به عهده بگیرد.
در طول دو روز اقامت اوباما در آلمان، رسانه ها و شبکه های خبری و اجتماعی این کشور بیش از همه روی پیمان تجارت آزاد ماورای آتلانتیک متمرکز بودند. ٣٥ هزار تن از مخالفان این پیمان در تمام مدت در هانوفر اجتماع کردند و به راه پیمائی و تظاهرات علیه آن پرداختند.
برخی از تظاهرکنندگان در گفت و گو با رسانه ها ابراز نگرانی می کردند که با عقد این پیمان و نزدیک شدن سرمایه ها در آمریکا و اروپا، حقوق مصرف کنندگان و سطح زندگی آن ها تنزل پیدا کند و به حفظ محیط زیست کمتر توجه شود. اما خانم مرکل در کنفرانس خبری مشترکی که روز یکشنبه با اوباما داشت تاکید کرد که عکس این اتفاق خواهد افتاد و عقد پیمان تجارت آزاد در دو سوی آتلانتیک، علاوه بر بالابردن سطح زندگی همگان، دست کم دو میلیون فرصت شغلی جدید در دوسوی اقیانوس ایجاد خواهد کرد.
با این همه، روز دوشنبه، همزمان با نشست هانوفر، نظرسنجی تلفنی شبکه تلویزیونی ناخریشتن تی وی که ساعت ها ادامه داشت، نشان داد که ٧٣ درصد از آلمانی ها با پیمان تجارت آزاد ماورای آتلانتیک مخالفند و تنها ٢٧ درصد از آن طرفداری می کنند. گزارش دیگری حاکی از آن بود که تعداد موافقان این پیمان در فاصله سال های ٢٠١٤ تا ٢٠١٦ در آلمان از ٢٥ درصد به ١٧ درصد کاهش پیدا کرده است.
بازدید از نمایشگاه "اتوماتیزاسیون هوشمند صنایع" در چارچوب پنجمین سفر باراک اوباما به آلمان صورت گرفت. امسال ایالات متحده آمریکا برای نخستین باز میهمان نمایشگاه بین المللی هانوفر بود. رسانه های آلمانی از سفر اوباما به عنوان سفر خداحافظی رئیس جمهور آمریکا یاد کردند.
اوباما و مرکل بارها تکرار کردند که میان آن ها دوستی عمیقی ایجاد شده است. مرکل رئیس جمهور آمریکا را "تو" و "باراک" خطاب می کرد و اوباما نیز از او به عنوان "دوست و شریک من آنگلا" یاد می کرد. رسانه های آلمانی گزارش دادند این که مرکل توانست شهر هانوفر آلمان را برای دو روز به "مرکز سیاست جهانی" تبدیل کند، موقعیت او را، که در نتیجه انتقادهای ماه های اخیر تضعیف شده بود، تقویت کرد.
پوشکوف:
نیم بیشتری از مردم دنیا مخالف جهان آمریکا محور هستند
رئیس کمیته روابط خارجی مجلس دومای روسیه با انتقاد شدید از سیاست های آمریکا، نیم بیشتر مردم جهان را مخالف آمریکا محوری خواند.
به گزارش ایتارتاس، «الکسی پوشکوف»، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس دومای روسیه، رویکرد آن دسته از کشورهای غربی به دیگر کشورها که ارزش های مشترکی با آنها و آمریکا ندارند را ناشی از نژاد پرستی سیاسی دانست.
«پوشکوف» در مصاحبه تلویزیونی خود گفت: آنها (غربی ها) به ما می گویند چه کسی طرفدار شماست؟ کوبا، بولیوی،... اما نه. تنها آنها نیستند. خیلی بیشتر از اینها هستند. در حقیقت نیم بیشتری از جمعیت کره زمین مخالف جهان آمریکا محور هستند و این تنها مختص روسیه نیست که دارای سرزمینی وسیع، منابع متعدد و پتانسیلی عظیم برای (حفظ) استقلال است.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که ما می گوئیم نیازمند مبارزه برای به دست آوردن نظمی جدید در جهان هستیم که حول محور آمریکا شکل نگرفته باشد و توازن منافع به وجود بیاید.
دبيركل ناتو:
نشست مشترك با روسيه نتيجه بخش نبود
'ينس استولتنبرگ' دبيركل ناتو روز چهارشنبه اعلام كرد كه نشست مشترك پيمان آتلانتيك شمالي (ناتو) و روسيه نتوانست شكاف ميان اعضاي اين پيمان و مسكو را كاهش دهد.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، استولتنبرگ گفت اين نشست در بروكسل كه 90 دقيقه بيش از برنامه زمان بندي طول كشيد، فرصتي براي بحث هاي 'صريح و جدي' درباره اوكراين، فعاليت هاي نظامي دوطرف و امنيت در افغانستان و پيرامون آن بود.
به گفته دبيركل پيمان آتلانتيك شمالي، 'ناتو و روسيه اختلاف هايي عميق و پايدار دارند و نشست امروز نتوانست تغييري در آن ايجاد كن.'
شوراي ناتو و روسيه سال 2002 در قالب انجمني براي رايزني ميان دو طرف آغاز به كار كرد.
آخرين نشست دو طرف در ژوئن 2014 برگزار شد، اما پس از آن به دليل تنش در روابط غرب و روسيه به خاطر مسائل اوكراين متوقف شد. نشست امروز، نخستين جلسه اين شورا پس از دو سال بود.
پيمان آتلانتيك شمالي، سرگرم گسترش دفاع جمعي در ميان اعضاي اين گروه است و تصميم خود را به سياست هاي مسكو مربوط مي داند. در مقابل، 'ديميتري پِسكوف' سخنگوي مطبوعاتي رئيس جمهوري روسيه، ناتو را مسئول 'نبود اعتماد متقابل' معرفي كرده است.
پِسكوف ديروز گفت'ما شاهد رفتارهاي خصومت آميز ناتو هستيم و آنها سرگرم تقويت مواضع خود در مرزهاي ما هستند. رفتارهاي اخير ناتو نشان مي دهد اين پيمان همچنان روي پندارهاي اوليه اش كه محدود كردن و مقابله با روسيه است، پافشاري مي كند.'
سخنگوي رئيس جمهوري روسيه گفت كشورش از گشوده شدن باب گفت و گو خشنود است، اما راه پيش رو را آسان نمي داند.
شورای ناتو - روسیه پس از دو سال تعلیق احیا میشود
ناتو و روسیه برای نخستین بار از سال 2014 که تمامی همکاریهای خود را به حالت تعلیق درآوردند، با یکدیگر نشستی برگزار خواهند کرد و قرار است در این نشست که ظرف دو هفته آتی برگزار میشود، اوکراین، افغانستان و روابط نظامی از جمله موضوعات مطرح شده باشد.
به گزارش پایگاه اینترنتی راشاتودی، ناتو روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد: به دنبال رایزنیها با روسیه، موافقت کردیم تا نشست شورای ناتو-روسیه را در سطح نمایندگان برگزار کنیم. این نشست ظرف دو هفته آتی در مقر ناتو در بروکسل برگزار خواهد شد.
در این بیانیه آمده است: نشست ناتو با روسیه درباره بحران در داخل و اطراف اوکراین و لزوم اجرای کامل توافقنامههای مینسک خواهد بود. ما درباره فعالیتهای نظامی با تمرکز ویژه بر شفافیت و کاهش خطرات به گفتوگو میپردازیم. ما همچنین به وضعیت امنیتی در افغانستان، از جمله تهدیدهای تروریستی منطقهای خواهیم پرداخت.
در سال 2014 هنگامی که ویکتور یانوکوویچ به عنوان رئیس جمهور اوکراین در جریان ناآرامی های این کشور سرنگون شد، ناتو تصمیم گرفت تا تمامی ارتباطاتش با روسیه را قطع کند. آخرین نشست شورای ناتو روسیه در ژوئن 2014 برگزار شد.
در ادامه بیانیه ناتو آمده است: این نشست ادامه مذاکرات سیاسی ماست. در عین حال تا زمانی که روسیه مجددا به قوانین بینالمللی احترام نگذارد، هیچ بازگشتی به همکاریهای معمول وجود نخواهد داشت.
روز پنج شنبه یعنی یک روز پیش از انتشار این بیانیه، ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو به خبرنگاران در واشنگتن گفت: ائتلاف نظامی ناتو به دنبال مذاکره با مسکو است. شورای ناتو-روسیه هرگز به حالت تعلیق درنیامده است. کل موضوع این است که همکاریهای عملی به حالت تعلیق درآمده و مذاکره سیاسی همچنان پابرجاست.
وی مدعی شد: ناتو به دنبال رویارویی با روسیه نیست ما از یک جنگ سرد جدید اجتناب خواهیم کرد و بر روی مذاکره با روسیه حساب میکنیم.
این در حالی است که استولتنبرگ روز چهارشنبه به دنبال نشستی با باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، روسیه را به عنوان چالش اصلی ناتو معرفی کرد.
گروشکو:
آمریکا "افسانه تهدید روسیه" را برای توجیه افزایش هزینههای دفاعیاش ساخته است
نماینده روسیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرد که مسکو نسبت به افزایش حضور نظامی آمریکا در اروپا واکنش خواهد داشت.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، الکساندر گروشکو، نماینده روسیه در ناتو اعلام کرد که مسکو به افزایش حضور نظامی آمریکا در اروپا با توجه کامل به قوانین بینالمللی واکنش نشان خواهد داد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: وقتی درباره واکنش محتمل روسیه در این باره صحبت می کنیم، تأکید داریم که تمهیدات لازم در این راستا کاملاً مطابق با هنجارها و قوانین بینالمللی خواهد بود.
این مقام روسی گفت که توانمندیهای دفاعی کشورش به نیروهای امنیتی اجازه میدهد اقدامات دفاعی را با کمترین هزینه و موثرترین روشها به عمل آورند.
نماینده دائم روسیه در ناتو گفت: آمریکا از "افسانه" حمله روسیه به "اروپاییها" به عنوان بهانهای برای توجیه افزایش هزینههای دفاعیاش استفاده میکند و امیدوار است در بحبوحه رشد تهدیدها علیه امنیت جهانی ماموریت شکست خورده ناتو را احیا کند.
گروشکو به آرتی گفت: آمریکا و نمایندگانش به کرات گفتهاند که روسیه تهدیدی علیه آمریکاست حتی گفتهاند که روسیه تهدیدی واقعی است اما به نظر من دلیل این سخنان کاملا آشکار است: توجیه افزایش هزینههای دفاعی، مقامهای پنتاگون همواره از حملات روسیه، تروریسم داعش، و دیگران میگویند تا با این چالشها برنامهها و بودجه خود را اجرا کنند. تهدید استراتژیک روسیه یکی از دلایلی است که اشتون کارتر، وزیر دفاع آمریکا برای توجیه "ضرورت به روزرسانی عملی ساختار سازمانی پنتاگون" به کار برد.
وی افزود: اما فراتر از همه اینها، دلیل اصلی در واقع تمایل آمریکا به تقویت نقش رهبریاش در اروپا ، تقویت موضع آمریکا و متاسفانه کاملا آشکار است که آمریکا از ابزار "افسانه تهدید روسیه" برای تقویت این مواضع بهره میبرد. واشنگتن به دنبال تقویت هژمونی خود در امور اروپا و ایجاد شکاف میان اروپا و روسیه است.
استقرار یگان رزمی دائمی آمریکا در اروپای شرقی
وزارت دفاع آمریکا از تصمیم این کشور برای استقرار یگان زرهی دائمی در شرق اروپا خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، پنتاگون اعلام کرد یگانی دائمی در کشورهای شرقی اروپا مستقر می کند. به ادعای وزارت دفاع آمریکا این اقدام با هدف بازدارندگی در برابر حملات احتمالی روسیه انجام می گیرد.
سخنگوی پنتاگون با اعلام این مطلب تاکید کرد یک یگان زرهی دائمی در اروپای شرقی مستقر می شود تا مراحل آموزش و استمرار تمرین های نظامی با حضور دیگر متحدان ناتو امکان پذیر شود.
پیش از این واشنگتن اعلام کرده است که بودجه حضور نظامی خود در اروپا را به بیش از ۳ میلیارد دلار افزایش خواهد داد.
به این ترتیب با استقرار یگان زرهی جدید که شامل ۴ هزار و ۲۰۰ نظامی و تعدادی تانک و خودروی زرهی می شود، شمار واحدهای زرهی آمریکا در خاک اروپا به سه واحد می رسد.
پروژه پل "کرچ"
باریکه خشکی (گلوگاه) "توزلا"، شبه جزیره "کریمه" را به سرزمین اصلی متصل می کند
احداث پل از طریق تنگه کرچ پس از پیوستن مجدد جمهوری کریمه به روسیه آغاز شد. کمیسیون ویژه کارشناسان برای اجرای این طرح در ماه ژانویه سال 2015 ،نظریه این گذرراه حمل و نقل را بطور مفصل تدوین کرد.
دلتنگی برای اتحاد شوروی
اکثر شهروندان اعتراف کردند از حفظ اتحاد شوروی حمایت می کردند
جامعه شناسان در صدد آن برآمدند با نظر هموطنان خود در باره اتحاد شوروی آشنا شوند. نظرسنجی که مرکز سراسر روسیه مطالعه افکار عمومی برگزار کرد نشان داد که هر چند نتیجه حاصله در خصوص دلتنگی اکثر پرسش شدگان برای اتحاد شوروی تا حدی غلو شده است، اما اکثر شهروندان اعتراف کردند که اگر رفراندوم در باره حفظ اتحاد شوروی برگزارمی شد، از آن حمایت می کردند.
رفراندوم که سرنوشت کشور شوروی را تعیین کرد 25 سال پیش ، 17 ماه مارس سال 1991 میلادی برگزار شد. در آن زمان 76 درصد شهروندان از حفظ اتحاد شوروی حمایت کردند. اگر رفراندوم در سال 2016 میلادی برگزار می شد، 64 درصد پرسش شدگان « بله» را انتخاب می کردند. هر چند عجیب به نظر می رسد، اما نه فقط افراد مسن بلکه جوانان از سن 24-18 سال نیز که با زندگی در اتحاد شوروی آشنا نیستند به حفظ اتحاد شوروی جواب مثبت می دادند. بهر حال 47 درصد جوانان از حفظ اتحاد شوروی حمایت می کردند.
نظرخواهی شدگان به این سوال که چرا 25 سال پیش به خواست مردم توجهی نشد به اشکال مختلف پاسخ دادند و اکثر پرسش شدگان عدم اجرای خواست مردم را تقصیر نمایندگان قدرت عالی دانستند. 27 درصد پرسش شدگان معتقدند که میخائیل گورباچف در فروپاشی اتحاد شوروی مقصر است. 13 درصد بوریس یلتسین اولین رئیس جمهور فدراسیون روسیه و تیم او را مقصر می دانند. 2 درصد معتقدند که دسیسه های آمریکا و دیگر کشورهای غربی باعث فروپاشی اتحاد شوروی شد. یک درصد معتقدند که هیچ کس در این جریان مقصر نبود. و 40 درصد پرسش شدگان نتوانستند به این سوال پاسخ بدهند.
بهر حال می توان گفت که بیشتر افراد مسن برای اتحاد شوروی دلتنگی می کنند. به گفته یولیا باسکاکووا رئیس پروژه های تحقیقی دفتر پژوهش های اجتماعی — سیاسی ، آنها افرادی هستند که کلمه « شوروی» برایشان تجسم گر نظم، ثبات و مشخص بودن همه چیز است.
باسکاکووا در توضیح گفت: « هم اکنون نسل جدید جای آنها را می گیرد که اتحاد شوروی برای آنها یک سیمای خطیر است که بیشتر با تعریف های والدین آنها شکل گرفته است. تصور آنها در باره ساختار شوروی با حس تعلق به ابر قدرت و آرزوی دولت سوسیالیستی در ارتباط است. هر چند کمبود بودجه و فقدان هر گونه رفاه مصرفی و دیگر آزادیهای عادی نیز جزئی از آن دوران بود. برای جوانان، اتحاد شوروی یک برگ ورق خورده از تاریخ است».
تاکید نیروی مردمی لوهانسک بر حضور مزدوران سیاهپوست در ارتش اوکراین
آندره ماروچکو، سخنگوی نیروی انتظامی جمهوری خودخوانده لوهانسک اعلام کرد ارتش اوکراین برای جنگ علیه مردم منطقه دونباس واقع در جنوب و جنوب شرق این کشور، از مزدوران خارجی استفاده
می کند.
ماروچکو در نشستی خبری با اطلاع این که سرویس های اطلاعاتی این جمهوری از حضور تعدادی نظامیان سیاهپوست در روستای مالینوو خبر داده اند، گفت: "احتمالا این نظامیان مزدورانی هستند که از طریق یکی از شرکت های نظامی خصوصی غربی برای کمک به ارتش اوکراین به منطقه دونباس فرستاده شده اند".
به گفته ماروچکو، این نظامیان سیاهپوست ملبس به لباس های معمولی ارتش اوکراین هستند اما به زبان انگلیسی با یکدیگر صحبت می کنند.
مقامات اوکراین از ماه آوریل سال 2015عملیات قهری برای سرکوب ناراضیان منطقه دنباس واقع در جنوب و جنوب شرق این کشور آغاز کرده اند. مردم دنباس (متشکل از استان های دونتسک و لوهانسک) نیروهای مسلح مردمی تشکیل داده و در برابر ارتش اوکراین مقاومت می کنند.
مساله حل و فصل بحران اوکراین در چارچوب های گوناگون از جمله از طریق گروه تماس مینسک با میانجیگری روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا و گروه چهارجانبه متشکل از روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان موسوم به گروه نورماندی مورد بحث قرار می گیرد اما با وجود حصول توافقاتی برای حل این مساله مینسک، هنوز این روند به پیشرفت نرسیده است.
یک مقام رسمی چین:
رابطه پکن – مسکو به مرحله ای تاریخی رسیده است
سخنگوی کنگره ملی چین با تاکید بر حق همسایگی روسیه تاکید کرد هیچ کشور ثالثی نمی تواند روابط دو جانبه پکن – مسکو را تحت الشعاع قرار دهد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «فو یینگ» سخنگوی کنگره ملی چین امروز جمعه در آستانه برگزاری دوازدهمین نشست این مرجع قانون گذاری از بسط همکاری با روسیه علیرغم وجود برخی عوامل خارجی سخن گفت.
وی تاکید کرد: روابط پکن – مسکو به واسطه اعتمادی که تحت تاثیر کشورهای ثالث قرار نمی گیرد، به بالاترین سطح خود در طول تاریخ رسیده است.
یینگ با بیان این مطلب که حسن رابطه دو کشور محصول تجارب برگرفته از درس های تاریخ است، گفت: روابط چین – روسیه برای پکن بسیار حائز اهمیت است چرا که روسیه بزرگترین همسایه ما به شمار می رود.
وی تاکید کرد: رابطه پکن – مسکو متاثر از عوامل خارجی نیست و توسعه آن با توجه به منافع مشترک دو کشور قابل درک است.
استراتژی هسته ای آمریکا کهنه شده است
موقعیت جهانی تغییر کرد ولی ایالات متحده آمریکا در مناسبات خود با روسیه، چین و دیگر کشور ها از اصول و نظریههای سابق پیروی میکند. خانم «ایوانکا بارزاشکا» کارشناس در فناوری های هسته ای دانشگاه استنفورد آمریکا بر آن است که این امر واشنگتن را در برابر چالش های جدید قرن 21 گزند پذیر کرده است. این صاحبنظر در مقاله خود در نشریه «نشنال اینترست» نوشت.
استراتژی کنونی ایالات متحده بر پایه سند Ballistic Missile Defense Review مورخه 2010 استوار است ولی حالا ممکن است اهمیت خود را از دست داده باشد. به عقیده این کار شناس سه عامل وجود دارد حاکی از اینکه پدافند هوایی آمریکا گزند پذیر شده است.
اولاً مطابق این سند قرار بود که تعداد ریسک های هسته ای از طرف بازیگران منطقه ای افزایش یابد ولی تابستان سال گذشته با ایران توافق در مورد برنامه هسته ای به امضا رسید، هر چند که وضع امور با کره شمالی هنوز هم خوب نیست و این کشور در راه آن میکوشد که جهان از قدرت در حال افزایش آن بترسد.
ثانیاً، در نظر بود که ریسک های هسته از طرف روسیه از زمان «جنگ سرد» تا کنون به مراتب کاهش یابد. در سند سال 2010 آمده است که چشم انداز قابل ملاحظه بروز جنگ میان آمریکا و روسیه وجود ندارد. ولی به عقیده خانم «ایوانکا بارزاشکا» موقعیت از بیخ و بن عوض شد. «ریسک رویارویی نظامی در اروپای شرقی پس از حوادث 2014 و الحاق کریمه به روسیه افزایش یافته و همراه با آن خطر کاربرد سلاح هسته ای بالا رفت».
ثالثا، آمریکا در 2010 مطمئن بود که پیشبرد سامانه پدافند هوایی جهانی از سوی آن موجب نشود که نگرانی قدرتهای هسته ای بزرگ و تنش در جهان بالا نرود. راستش مسکو بار ها اعلام کرده بود که استقرار سامانه پدافند هوایی واشنگتن در جهان ثبات بینالمللی را متزلز خواهد کرد و میگفت که اگر آمریکا این برنامه را منحل نکند مجبور خواهد شد به اقدام های جوابیه دست بزند. واشنگتن این امید داشت که بتواند از چنین سیر حوادث جلوگیری کند، ولی مسکو همان چیزی را انجام داد که در باره آن هشدار داده بود: مسکو پوتانسیل هسته ای خود را به روز میکند و سیستم جدید دفاع ضد هوایی — موشکی خود را پیشرفت می دهد. چین نیز قطعاً مخالف برنامه آمریکا و ابتکارشان مبنی بر استقرار سیستم ضد موشکی THAAD در کره جنوبی است.
انتظار میرود که دولت جدید آمریکا در 2017 استراتژی نظامی خود را بازنگری کند. ظاهراً بخش هسته ای آن نیز مورد تجدید نظر قرار خواهد گرفت. این کارشناس در «نشنال اینترست» نوشت: آمریکا باید بسیاری مسایل را حل کند. آیا ارزش دارد که در اروپا سامانه پدافند هوایی ضد ایران مستقر شود؟ آیا لازم است که پدافند هوایی منطقه ای ضد روسی دایر شود؟ آیا لزوم آن دارد که امکانات هسته ای مسکو و واشنگتن محدود شود؟ جوابها به این سؤالات باید پایه نظریه باز نگری شده آمریکا در باره پدافند هوایی را قرار دهد.
اذعان دیوان محاسبات آمریکا به مشکلات جدی در سیستم دفاع موشکی این کشور
دیوان محاسبات آمریکا با انتشار گزارشی اعلام کرد که سیستمهای دفاع موشکی زمین پایه این کشور دچار مشکلات جدی است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتینک، دیوان محاسبات آمریکا با اعلام این مطلب تاکید کرد که آژانس دفاع موشکی این کشور از طریق آزمایشهای موشکی خود نتوانسته نشان دهد که قادر به دفاع از آمریکا در برابر تهدیدهای موشکی کنونی است.
در این گزارش آمده است که ارزیابی کامل کارایی این سیستم در حال حاضر امکان پذیر نیست.
تئودور پاستول، مشاورعملیات نظامی نیروی دریایی آمریکا، در این باره گفت: این ظالمانهترین نوع خیانت است که به مردم بگوییم که شما سامانهای برای حفاظت از آنها ساختهاید، در حالی که میدانید چنین شانسی وجود ندارد.
در گزارش دیوان محاسبات آمریکا آمده است که تست این موشکها هم نتوانسته نشان دهد که توانایی دفاعی واقعی در این سیستمها وجود دارد.
در این گزارش آمده است که آژانس دفاع موشکی آمریکا نمیتواند ثابت کند که سیستمهای دفاعی قادر به رهگیری موشکهای بالستیک بین قارهای جدید هستند.
استاد دانشگاه علوم تکنولوژی و امنیت ملی دانشگاه ماساچوست افزود: نظر من این است که گزارش دیوان محاسباتی آمریکا بسیار خوشبینانه است، زیرا به مسائل فیزیکی اصلی که از جمعبندی اصلی این گزارش حمایت میکند، نپرداخته است.
وی تاکید کرد: هنوز هیچ راهحل مهندسی که بتواند سیستم دفاع موشکی زمینپایه کارآمدی را فراهم کند، وجود ندارد.
پاستول در ادامه گفت: این گزارش در مقایسه با ادعاهایی که درخصوص قابلیت این سیستم مرتبا از سوی آژانس دفاع موشکی مطرح میشوند، بسیار مفید است.
دبیر کل سابق ناتواز اقدامات این سازمان انتقاد کرد
"خاویر سولانا"، ضمن انتقاد از اقدام ناتو به خاطر گسترش مرز های خود در نزدیکی مرز های روسیه، این اقدام را مغایر با توافق های انجام شده میان این سازمان و روسیه دانست.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، "خاویر سولانا"، دبیر کل سابق ناتو، ضمن محکوم کردن گسترش پایگاه های فرماندهی ناتو در خاک متحدین اروپای شرقی خود و در نزدیکی مرز های روسیه، این کار را مغایر با اساسنامه این سازمان دانست.
"سولانا" در حاشیه مذاکرات امنیتی مونیخ گفت: توسعه پایگاه های فرماندهی ناتو به سمت اروپای شرقی، خلاف اساسنامه ناتو است. همین اصل بود که فرصت داشتن یک همکاری ساختارمند با روسیه را فراهم میکرد.
لازم به ذکر است، روسیه تصمیم اخیر ناتو برای تاسیس شش مقر فرماندهی جدید در شرق اروپا را به منزله نقض اصول مورد توافق با این سازمان در سال 1997 می داند.
روابط روسیه و ناتو از زمان شروع درگیری در اوکراین رو به تیرگی گذاشته است. ناتو، همواره روسیه را به دخالت در امور داخلی اوکراین متهم کرده است. ادعایی که روسیه، ضمن ابراز نگرانی از گسترش پایگاه های نظامی این سازمان در نزدیکی مرز های غربی خود، پیوسته آن را رد کرده است.
غرب در تلاش است سوئد را ترغیب به پیوستن به ناتو کند
در پی ادعای دبیر کل ناتو مبنی بر تلاش روسیه برای حمله اتمی به استکهلم معاون وزیر خارجه روسیه این اظهارات را تلاش ناتو برای ترغیب سوئد برای عضویت در ناتو خواند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «الکسی مشکوف» معاون وزیر خارجه روسیه گزارش اخیر ناتو مبنی بر تلاش روسیه برای حمله اتمی به استکهلم معاون وزیر خارجه روسیه این اظهارات را تلاش ناتو برای ترغیب سوئد برای عضویت در ناتو خواند.
روز 28 ژانویه دبیر کل سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) با ارائه گزارشی مدعی شد روسیه در 3 سال گذشته حداقل 18 بار حمله به استکهلم را شبیه سازی کرده است ه برخی از آنها شبیه سازی حمله اتمی این کشور به برخی از هم پیمانان ناتو بوده است.
مشکوف با اشاره به اهداف این گزارش گفت: اظهاراتی از این قبیل دارای زوایای مختلفی هستند. در حال حاضر مباحث بسیاری در سوئد درباره ادامه وضعیت بی طرفی این کشوربعد از این گزارش مطرح شده اند و عده ای هم در تلاش هستند تا این کشور به عضویت در ناتو تشویق شود.
وی گفت این چیزها یک دلیل دارد و آن افزایش روس هراسی در سوئد است تا با ایجاد ترس در بین مردم سوئد آنها را متمایل به عضویت در ناتو بکنند.
احتمال برگزاری انتخابات در لوهانسک در تاریخ 21 فوریه
نماینده منطقه خودمختار لوهانسک در گروه تماس گفت که این منطقه خودمختار احتمال برگزاری انتخابات در تاریخ 21 فوریه را بررسی میکند.
به گزارش اسپوتنیک، «ولادیسلاو دینگو» امروز – پنجشنبه – در نشست کمیته حمایت مردمی شهروندان جنوب شرق اوکراین گفت که نیاز داریم برنامههای خود را اصلاح کرده و تصمیمی در زمینه احتمال برگزاری انتخابات بدون حضور اوکراین اتخاذ کنیم چرا که کییف از اجرای توافق میسنک خودداری کرده است.
وی افزود که در نشست آینده نورماندی، دستاوردهایی که در سال گذشته حاصل شده است، مورد رایزنی قرار میگیرد.
دینگو تصریح کرد که بعد از بررسی پایبندی اوکراین به توافق میسنک در نشست نورماندی، درباره ابعاد دیگر برگزاری این انتخابات تصمیمگیری خواهد شد.
نماینده پارلمان اروپا:
روسیه حق دارد ناتو را خطر برای خود بداند
به نوشته نشریه «پولسکا تایمز» «یانوش کوروین – میکه» نماینده پارلمان اروپا از لهستان و رئیس حزب «کوروین» اعلام کرد که یگان های روسیه به واشنگتن نزدیک نمیشوند، بر عکس یگان های آمریکا روز بروز بیشتر به مسکو نزدیک میشوند.
این نمایده، سیاست حزب حاکم لهستان به نام «قانون و عدالت» را به باد انتقاد گرفت که بشدت از استقرار پایگاه های ناتو در لهستان لابی می کند. بعقیده این نماینده، سیاست این حزب حاکم همان سیاستی است که لهستان در آستانه جنگ جهانی دوم از آن پیروی میکرد و ماه سپتامبر 1939 نشان داد که آن سیاست تا چه اندازه خطرناک بود.
به عقیده یانوش کوروین - میکه کسانی که الان سکان دیپلماسی لهستان را به دست گرفتند برای این کشور خطر ایجاد می کنند. این نماینده با نگرانی گفت:
«در حال حاضر آقای «ویتولد واشچیکوفسکی» وزیر خارجه لهستان همراه با آمریکا سعی میکند انگلیس را به سیاست ضد روسی بکشاند. من میدانم که آمریکا در جنگ هسته با روسیه میبرد ولی من دلم نمیخواهد در نزدیکی این جنگ باشم».
به نظر وی اتحادیه اروپا تلاش میکند بیطرفی خود را حفظ کند در حالی که لهستان هی دارد به سیاست ضد روسی تحریک می کند.
کوروین - میکه یاد آور شد که واشچیکوفسکی به بریتانیا پیشنهاد کرده بود در حین استقرار پایگاه ها در لهستان با این کشور همکاری کند. ولی روسیه و ناتو حتی در 1997 به این توافق رسیدند که این پایگاه ها در لهستان مستقر نخواهند شد.
این سیاستمدار ضمن بررسی موقعیت کنونی بینالمللی از نظر روسیه از اعمال مسکو تعجب نمیکند و میگوید:
«مطابق دیدگاه روس ها وضع اینطور است: قرارداد ورشو به موجودیت خود پایان داد، ناتو جمهوری دمکراتیک آلمان را بلعیده و سپس با لهستان، چک، اسلواکی و بعداً با لیتوانی، لتونی، استونیآ و بعد با رومانی و بلغارستان همین کار را کرده و حالا دارد اوکراین را به خود ملحق کند. روس ها شاهد آن هستند که تجاوز دائمی ناتو به روسیه صورت می پذیرد.
کوروین - میکه حتی یک شوخی اینترنتی را نقل کرده گفت: «روسیه مشتاق جنگ است ببینید که چقدر نزدیک خود را به پایگاه های ناتو رسانده است».
به عقیده این نماینده پارلمان اروپا، روسیه حق دارد خطر از خارج را احساس کند و واقعاً اینطور هم می باشد. وی افزود: «مطلب سر این نیست که من روسیه را دوست دارم یا نه. حقیقت چنین است. اینطور نیست که یگان های روسیه دارند به واشنگتن نزدیک میشوند بر عکس یگان های آمریکایی روز بروز بیشتر به مسکو نزدیک می شوند».
ورود تظاهرات کنندگان مولداوی به ساختمان پارلمان این کشور
تظاهرات کنندگان در پایتخت مولداوی به ساختمان پارلمان این کشور حمله کردند.
به گزارش راشا تودی، تظاهرات کنندگان در پایتخت مولداوی امروز-چهارشنبه- به ساختمان پارلمان این کشور حمله کرده و وارد این ساختمان شدند.
تظاهرات کنندگان در مولداوی به انتخاب یک سیاستمدار طرفدار اتحادیه اروپا به عنوان نخستوزیر این کشور، توسط پارلمان، معترض بودند.
پلیس مولداوی چندین نفر را در رابطه با ورود غیرقانونی به ساختمان پارلمان این کشور بازداشت کرد.
آیا جهان در آستانه جنگ جهانی جدید قرار دارد؟
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در سوچی با کای دیکمان، ناشر روزنامه آلمانی « بیلد» و نیکولاس بلوم معاون سردبیر این نشریه ملاقات کرد. رئیس جمهور روسیه با روزنامه نگاران آلمانی در باره طیف گسترده ای از مسایل از جمله مناسبات غرب و روسیه 25 سال بعد از پایان جنگ سرد گفتگو کرد.
ولادیمیر پوتین با پاسخ به سوالات روزنامه نگاران گفت که با وجود فروپاشی دیوار برلین، سیاستمداران نتوانستند مانع از بروز شکاف در اروپا شوند.
ولادیمیر پوتین گفت: 25 سال پیش دیوار برلین سقوط کرد اما شکاف در اروپا بر طرف نشد. دیوارهای نامرئی به شرق منتقل شدند که پیش شرطی برای عدم درک، بحران ها و سرزنش های متقابل ایجاد کرد.
رئیس جمهور روسیه متذکر شد که گسترش ساختار ناتو بسوی شرق با وجود مخالفت بسیاری از سیاستمداران اروپایی در دوره پایان جنگ سرد دلیل اصلی بروز بحران هاست.
« طی 25-20 سال گذشته ، به ویژه پس از فروپاشی اتحاد شوروی وقتی مرکز دوم قدرت در جهان ناپدید شد، تمایل دستیابی به قدرت کامل و قرار داشتن در قله شهرت، قدرت و رفاه جهانی سربلند کرد. و کلا هرگونه تمایلی در توجه به حقوق بین المللی و اساسنامه سازمان ملل متحد محو شد. در جایی که آنها دخالت کردند ، فورا اعلام شد که سازمان ملل منسوخ شده است».
ولادیمیر پوتین همچنین متذکر شد که همراه با گسترش ناتو بسوی شرق، کشورهای غرب موضع ریاکارانه و غیر صادقانه ای در سیستم دفاع ضد موشکی در اروپا نشان دادند. آمریکا به بهانه برنامه هسته ای ایران حضور نظامی خود در قاره اروپا را گسترش می دهد.
« در سال 2009 میلادی باراک اوباما، رئیس جمهور کنونی آمریکا گفت که اگر خطر هسته ای ایران برطرف شود، هیچگونه انگیزه ای برای ایجاد سیستم دفاع ضد موشکی وجود نخواهد داشت. این انگیزه دیگر وجود ندارد. پیمان مربوطه با ایران به امضا رسیده است و اکنون موضوع لغو تحریم ها بررسی می شود و تمام این جریان تحت کنترل آژانس بین المللی انرژی اتمی قرار دارد و اولین محموله اورانیوم از ایران به روسیه رسانده شده است که باید مورد فراوری قرار بگیرد ولی گسترش سیستم دفاع ضد موشکی همچنان ادامه دارد. موافقت نامه دو جانبه با ترکیه، رومانی، لهستان و اسپانیا به امضا رسیده است. در اسپانیا ناوگان دریایی مستقر می شود که باید در عرصه دفاع ضد موشکی عمل کند. در رمانی محل ویژه استقرار نیرو ایجاد شده است و در لهستان در سال 2018 در جایی پایگاه ویژه ای برای حضور نیروها آماده خواهد شد و در ترکیه رادارها مستقر می شوند».
ولادیمیر پوتین متذکر شد که با وجود اساسنامه ناتو، ائتلاف نباید تمام کشورهای اروپای شرقی را به صفوف خود بپذیرد.
پوتین پرسید: آیا در اساسنامه ناتو آمده است که این ائتلاف موظف است هر کشوری را که بخواهد به صفوف خود بپذیرد؟ خیر. وجود معیارها و شرایط ضروری است. اگر اراده سیاسی وجود داشت همه اگر دلشان می خواست می توانستند عضو شوند. نمی خواستند. دیگران می خواستند حکومت کنند. روی این تخت نشستند. بعد چه؟ حال ما باید در باره اوضاع بحرانی بحث کنیم.
رئیس جمهور روسیه اعلام نمود که با وجود منافع مشترک روسیه با کشورهای مختلف در عرصه جهانی و شرایط کنونی، روسیه مواضع اصولی خود را تغییر نخواهد داد.
ولادیمیر پوتین معتقد است: « ما تهدیدات مشترک داریم. در گذشته و امروز تلاشمان بر این بوده و هست که کشورهای دنیا را چه دراروپا و چه در سایر نقاط دنیا با هم متحد سازیم و به جنگ تهدیدات برویم. منظور فقط تروریسم نیست، بلکه جنایتکاری، خرید و فروش انسان، تخریب محیط زیست و مشکلات زیادی دیگری وجود دارند که باید با آنها مبارزه کرد. اما این بدان معنا نیست که ما هر دفعه باید در باره این مسائل با دیگران به توافق برسیم. اگر مواضع ما به مذاق دیگران خوش نمی آید، صحیح نیست که هر بار ما را دشمن بنامند. شاید بهتر باشد به حرفهای ما گوش کنند و سعی کنند آنها را درک کنند، در مواردی موافقت کنند و در مواردی بطور مشترک بدنبال راه حل بگردیم؟
تجاوز به کودکان توسط ارتش مدعی صدور دموکراسی و حقوق بشر:
گزارش پنتاگون از صدها مورد تعرض به کودکان در خانههای سازمانی ارتش آمریکا
براساس گزارشی که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اختصاصی برای خبرگزاری آسوشیتدپرس تهیه کرده، مشخص شده که در خانههای سازمانی نظامی ارتش آمریکا سالانه "صدها بار" تعرض و سوءاستفاده جنسی از کودکان روی میدهد.
به گزارش خبرگزاری آسوشتیدپرس، در این دادهها از جانب وزارت دفاع آمریکا آمده که سوءاستفاده از فرزندان پرسنل نظامی ارتش آمریکا اغلب توسط مردان صورت میگیرد. این آمارها با این حال بیانگر این هستند که میزان دقیق سوءاستفاده از کودکان توسط پرسنل نظامی "نامشخص" است چون شفافیتی در این زمینه وجود ندارد. همچنین با توجه به اینکه بیش از یک میلیون تن از اعضای خانواده نیروهای ارتش آمریکا در مقرها و واحدهای نظامی و خانههای سازمانی زندگی میکنند، این امر شاید از نظر آماری خیلی زیاد نباشد اما برای نیروهای نظامی که خود را مقید به دیسیپلین و حفظ شرافت میدانند، مایه بیزاری و سرافکندگی است.
در این گزارش خبری از سن قربانیان و متعرضان، مکان رخداد و درجه نظامیان نیست. همچنین مشخص نیست که چه تعداد از این پروندهها به مراجع قضایی ارجاع داده شده و تحت بررسی قرار گرفتهاند.
در گزارش تحقیقی خبرگزاری آسوشتیدپرس در نوامبر 2015 مشخص شد که اکثر زندانیان در زندانهای نظامی ارتش آمریکا به اتهام جرایم جنسی کودکان در حبس به سر میبرند.
برخی از سناتورهای دموکرات آمریکا از این بابت ابراز نگرانی کردهاند که در گزارش سالانه پنتاگون به کنگره اشارهای به سوءاستفادههای جنسی در ارتش نمیشود.
براساس گزارش موجود، در سالهای 2010 و 2014 دست کم 1584 مورد سوءاستفاده جنسی مربوط به اعضای خانوادههای نظامی ارتش آمریکا گزارش شده است که 840 مورد آن مربوط به کودکان و فرزندان نظامیان است.
رئیس اتاق بازرگانی اتریش:
تحریم روسیه بی فایده است
«کریستوف لایتل» رئیس اتاق بازرگانی اتریش با اشاره به کاهش 40 درصدی صادرات این کشور به روسیه، گفت: تحریم های اتحادیه اروپا علیه مسکو برای روسیه 'ناچیز' و 'بی تاثیر' است و برای ما منجر به ورشکستگی خواهد شد.
این مقام اتریشی پس از 6ماه که از تحریم روسیه می گذرد، تاکید کرد: روسیه کشوری بسیار قوی است و تحریم های تحمیلی اتحادیه اروپا علیه مسکو واقعا تاسف بار است.
وی یادآورشد که تحریم های وضع شده علیه روسیه، بازار کسب و کار شرکت های اتریشی را بکلی دستخوش دگرگونی کرده است.
لایتل تاکید کرد: این روند سبب ورشکستگی و تعطیلی بسیاری از شرکت ها خواهد شد.
رئیس اتاق بازرگانی اتریش افزود: در صورت پایان تحریم ها علیه روسیه، زمینه اعتماد سازی میان وین و مسکو دوباره باید فراهم شود؛ چراکه دوطرف باید روابط اقتصادی را از سر بگیرند.
اتحادیه اروپا پس جدایی شبه جزیره کریمه از اوکراین و الحاق آن به روسیه، تحریم هایی اقتصادی علیه مسکو وضع کرد.
روسیه و اروپا مبارزه با تروریسم را در نشستی بررسی خواهند کرد
روسیه و اتحادیه اروپا قرار است در نشستی در بروکسل درباره موضوع مبارزه با تروریسم بحث و تبادل نظر کنند.
به گزارش ریانووستی، روسیه و اتحادیه اروپا در جلسه ای به بحث و گفتگو درباره مبارزه با تروریسم
و همکاری های دو جانبه خواهند پرداخت.
«ولادیمیر چیزوف» نماینده روسیه در اتحادیه اروپا امروز با بیان این خبر زمان آن را ماه فوریه سال ۲۰۱۶ اعلام کرد.
چیزوف در این باره به خبرگزاری ریانووستی گفت: دو طرف در جریان این نشست پیرامون طیف گسترده ای از مسائل و فهرستی از مشارکت ها به گفتگو خواهند پرداخت.
گفتنی است، به دنبال سقوط هواپیمای مسافربری روسیه در صحرای سینا و شدت گرفتن اقدامات تروریستی گروه های افراطی مورد حمایت محور غربی-عبری-عربی، برخی کشورها به دنبال یافتن راهکار مناسبی برای مبارزه به تروریست ها بوده اند.
رزمایش مقابله با جنگ اطلاعاتی
روسیه و چین به تبادل تجربه مقابله با جنگ اطلاعاتی می پردازند .
اتحادیه اینترنت امن روسیه و انجمن امنیت اطلاعاتی چین موافقت نامه همکاری را به امضا رساندند که در چارچوب آن طرفین به تبادل تجربه مقابله با جنگ اطلاعاتی می پردازند و رزمایشی در این رابطه به انجام می رسد.
تاس گزارش اتحادیه اینترنت امن را بازگویی کرد: « همکاری دو کشور ، تبادل تجربه در عرصه امنیت اطلاعاتی ، تهیه گزارش های مشترک برای رهبری عالی دو کشور ، پژوهش های مشترک و رزمایش در زمینه امنیت اطلاعاتی در کشور و از جمله مقابله با جنگ اطلاعاتی را در بر می گیرد».
این موافقتنامه برگزاری همایش روسیه - چین دو بار در سال را در نظر می گیرد.
«ولادیمر پوتین»:
اروپا حاکمیت خود را به آمریکا واگذار کرده است
رئیس جمهوری روسیه مشکل اصلی کشورهای اروپایی را عدم پیروی آنها از یک سیاست خارجی مستقل و سرسپردگی به آمریکا عنوان کرد.
به گزارش اسپوتنیک، «ولایمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه در مصاحبه با «ولادیمیر سولوویو» مجری تلویزیون رسمی این کشور گفت: ارتباط بین کشورها همیشه منافعی را به دنبال دارد. اما لازمه برقراری توازن، اعمال برخی قوانین توافق شده است که به طور شفاف اعمال می شوند.
وی ادامه داد: مشکل اروپا فقدان هرگونه سیاست خارجی مستقل است. در واقع، اروپا استقلال خود را رها کرده و بخشی مهمی از حاکمیت خود را به یک پیمان (ناتو) واگذار کرده است. البته این طبیعی است که اعضای یک پیمان بخشی از قدرت خود را به مقامات فراملی واگذار کنند. اما مسئله این است که اروپا نه تنها بخشی از قدرت خود را به ناتو واگذار کرده بلکه در واقع آن را به رهبری این پیمان یعنی آمریکا تقدیم کرده است.
پوتین تهاجم نظامی به عراق را به عنوان نمونه بارزی از این سرسپردگی معرفی کرد چرا که در بدو این اقدام فرانسه و آلمان با آن مخالفت کردند حال آنکه در ادامه، دیدگاه آنها از سوی آمریکا به چالش کشیده شد.
وی در نهایت گفت: دیدیم که پیش بینی های «ژاک شیراک» رئیس جمهوری اسبق فرانسه و «گرهارد شرودر» صدر اعظم وقت آلمان درست از کار در آمد و نتیجه به قیمت ظهور دولت های شکست خورده در کشورهای خاورمیانه و روی کار آمدن تروریسم تمام شد. همین است که امروز شاهد حمله تروریستی به پاریس هستیم.
اولتیماتوم اپوزیسیون مولداوی به رییس جمهوری برای استعفا
رهبری "حزب ما" در مولداوی امروز (دوشنبه) گفت، اپوزیسیون چپگرای این کشور به رییس جمهوری اولتیماتوم داده تا از سمتش کنارهگیری کند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، حامیان حزب ما و سایر فعالان اپوزیسیون در نزدیکی محل اقامت نیکولای تیموفتی، رییس جمهوری مولداوی دست به اعتراض زدهاند.
از اوایل سپتامبر سال جاری میلادی تظاهرات گسترده علیه دولت مولداوی به شکل متناوب در پایتخت
این کشور کوچک اروپایی برگزار می شود. فعالان خواستار استعفای رییس جمهوری، نخست وزیر و دادستان کل شدهاند و همچنین میخواهند انتخابات زودهنگام پارلمانی و اقدامی فوری برای مقابله با
فساد انجام شود.
این تظاهرات در ابتدای امر توسط دو حزب سیاسی متعلق یه سوسیالیستهای "جمهوری مولداوی" و "حزب ما" سازماندهی شد.
تظاهرات هزاران نفری در مونتهنگرو علیه پیوستن به ناتو
چندین هزار تن از شهروندان مونتهنگرو و احزاب اپوزیسیون حامی روسیه علیه عضویت این کشور در ناتو دست به اعتراض زده و خواستار برگزاری رفراندوم شدند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، آندریا مادیچ، رهبر اپوزیسون حامی روسیه موسوم به "حزب صرب دموکراتیک نوین" در جمع معترضان گفت: اگر رفراندوم برگزار نشود و تصمیم برای پیوستن مونتهنگرو به ناتو در پارلمان تصویب شود، کشور در آستانه یک درگیری داخلی قرار میگیرد.
در جریان تظاهرات و تجمع معترضان در مقابل پارلمان مونته نگرو، بین 2000 تا 5000 تن حضور یافتند.
در دوم دسامبر 2015 ناتو از مونتهنگرو دعوت کرد تا بیست و نهمین عضو این ائتلاف شود و نظر اپوزیسیون این کشور را درباره اینکه مسکو این اقدام را تهدیدی علیه امنیت خود میداند، رد کرد.
میلو دجوکانوی، نخست وزیر مونتهنگرو مکررا درخواستها درباره سازماندهی یک رفراندوم برای پیوستن به ائتلاف ناتو را رد کرده است.
مومیر بولاتوویچ، رییس جمهوری سابق مونتهنگرو و متحد نزدیک اسلوبودان میلوشویچ، رهبر سابق صربها در جمع معترضانی که پرچم روسیه و صربستان را در دست داشتند و فریاد میزدند"ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه، یک صرب است" و "مادر روسیه!"، گفت: آنها تنها زمانی از ما دعوت به عمل آوردند که میخواهند سربازان بیشتری علیه روسیه به خدمت بگیرند. ما سکنه مونتهنگرو نباید در این بازی شرکت کنیم.
برخی از معترضان پلاکارتهایی در دست داشتند که رویشان نوشته شده بود: "نه به جنگ - نه به ناتو."
در این تجمع اعتراض آمیز، برخی از معترضان همچنین فریاد "ناتو قاتل است" سر دادند.
مونتهنگرو تا 2006 که اعلام استقلال کرد، با صربستان متحد بود و بعد از آن به دنبال پیوستن به ناتو و اتحادیه اروپا بوده است.
مجله آمریکایی فوربز:
ناتو در مقابل روسیه ناتوان است
کارشناس سیاسی نظامی مجله معتبر فوربز در یادداشتی می نویسد تحریم های اقتصادی غرب علیه روسیه کارآیی نخواهد داشت.
به گزارش اسپوتنیک، از زمان بحران اوکراین کشورهای اروپایی و آمریکا یک سری تحریم های اقتصادی علیه روسیه اعمال کرده اند که تنش بین دو طرف را بیش از پیش کرده است.
کشورهای عضو ناتو برای مقابله با تهدیدات احتمالی از سوی روسیه تجهیزات نظامی در کشورهای شرق این قاره مستقر کرده اند که به عقیده یک کارشناس مجله فوربز نمی تواند در برابر روسیه تهدید جدی به شمار آید.
لورن تامسون از مجله فوربز در شماره اخیر این مجله به تنش بین روسیه و آمریکا و متحدانش اشاره می کند و می نویسد به نظر نمی رسد غرب بتواند تهدید جدی برای روسیه باشد.
کارشناس سیاسی نظامی مجله فوربز اعتقاد دارد تهدیدهای اقتصادی غرب علیه روسیه چندان برای این کشور اهمیت ندارد و نظامیان روسیه همچنان به حضور خود در سوریه ادامه خواهند داد.
تامسون می نویسد در صورت درگیری نیروهای ناتو و روسیه کشورهای اروپایی قادر نیستند با سیستم دفاع موشکی روس ها مقابله کنند.
به نوشته این کارشناس نظامی در حال حاضر سیستم های دفاع روسیه پیشرفته ترین تجهیزات نظامی در جهان است و به نظر نمی رسد هیچ کشوری چنین تکنولوژی داشته باشد.
نوسازی تسلیحات هستهای آمریکا در اروپا مغایر «ان پی تی» است
رئیس اداره کنترل تسلیحات و منع اشاعه وزارت امور خارجه روسیه در اظهاراتی اقدام آمریکا به استقرار و نوسازی تسلیحات هسته ای در اروپا را نه تنها یک تهدید بلکه بر خلاف «ان پی تی» عنوان کرد.
به گزارش خبرگزاری تاس، رئیس اداره کنترل تسلیحات و منع اشاعه وزارت امور خارجه روسیه در اظهاراتی اعلام کرد که وجود تسلیحات هسته ای آمریکا در اروپا و نوسازی چنین زرادخانه ای تهدید بالقوه ای محسوب شده و آستانه استفاده از این تسلیحات را کاهش خواهد داد.
«میخائیل اولیانوف» رئیس بخش کنترل تسلیحات و منع تکثیر وزارت امور خارجه روسیه در این باره گفت: معتقدیم تصمیم سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به شراکت هسته ای یا همان «ماموریت هسته ای مشترک»، با پیمان منع تکثیر سلاح های هسته ای موسوم به «ان پی تی» در تضاد است.
اظهارات این مقام دیپلماتیک روسیه در حالی عنوان می شود که ناتو به استقرار تجهیزات نظامی و آمریکا نیز اخیراً به استقرار تسلیحات هسته ای در شرق اروپا مبادرت ورزیده اند.
همچنین آمریکا نوسازی زرادخانه هسته ای خود تا سال ۲۰۲۰ را اعلام کرده است.
میخائیل اولیانوف تأکید کرد: این اقدام آمریکا نه تنها نقض «ان پی تی»، بلکه تهدیدی بالقوه به شمار می آید.
از میخائیل ساکاشویلی سلب تابعیت شد
«گئورگی مارگولاشویلی» رئیسجمهوری گرجستان طی حکمی «میخائیل ساکاشویلی» رئیسجمهوری سابق این کشور را که در حال حاضر فرماندار منطقه اودسا در اوکراین است، سلب تابعیت کرد.
به گزارش شینهوا، این حکم به پیشنهاد دستگاه قضایی گرجستان صادر شده است.
وزیر دادگستری گرجستان پیش از این گفته بود با توجه به اینکه ساکاشویلی تابعیت اوکراینی هم دارد، باید تابعیت گرجیاش از وی سلب شود.
جنجال انتشار تصاویر اژدر اتمی در روسیه
تلویزیون دولتی روسیه تصاویری مربوط به یک اژدر اتمی دوربرد منتشر کرده است. کرملین میگوید تصاویر این سلاح سرّی نباید پخش میشده و در این زمینه اشتباهی رخ داده است.
در گزارشی از ملاقات ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، با فرماندهان نظامی، یک ژنرال در حال خواندن جزئیات فنی اژدر "ویرانگر" دیده میشود.
در سند مربوط به این اژدر گفته شده که پس از شلیک از زیردریایی، "مناطقی وسیع را تشعشعات به رادیواکتیو آلوده میکند."
این اژدر "اقیانوسی چند منظوره" برای این طراحی شده که "تاسیسات دشمن در مناطق ساحلی را تخریب کند و با پدید آوردن مناطق وسیع آلوده به رادیواکتیو، آسیبی ویرانگر بزند و به مدتی طولانی آنها را برای منظورهای نظامی، اقتصادی و امور دیگر غیرقابل استفاده کند."
سخنگوی ولادیمیر پوتین گفته که "اطلاعاتی سری" فاش شده و اقدامات لازم برای جلوگیری از تکرار چنین اتفاقی انجام خواهد شد.
با این وجود با توجه به اینکه تصاویر در تلویزیون دولتی روسیه پخش شده و روزنامه دولتی "روسیسکایا گازتا" هم گزارشی در این زمینه منتشر کرده است، برخی میگویند ممکن است تصاویر مربوط به اژدر عامدانه منتشر شده باشد.
در سندی که تصویرش منتشر شده برد این اژدر تا ۱۰ هزار کیلومتر است و میتوان آن را تا عمق هزار متری به کار گرفت.
آن طور که از شواهد برمیآید این اژدر از دو نوع زیردریایی اتمی روسیه شلیک میشود.
در گزارش روسیسکایا گازتا این اژدر به یک "زیردریایی کوچک روباتیک" تشبیه شده که با سرعت ۱۰۰ گره دریایی (۱۸۵ کیلومتر بر ساعت) حرکت میکند
دستور آمادهباش پوتین برای مواجهه با تهدیدهای اتمی!
رئیس جمهوری روسیه به شورای امنیت کشورش دستور داد تا ضمن ارزیابی آمادگی مسکو برای نجات از یک فاجعه اتمی، شیمیایی یا بیولوژیکی، در صورت لزوم تجهیزات حفاظتی ذخیره کند.
به نوشته هفته نامه نیوزویک، این دستور در جریان یکی از نشستهای عادی ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه با شورای امنیت این کشور که متشکل از روسای آژانسهای اطلاعاتی، دفاعی و اجرای قانون روسیه است، صادر شد. وزرای عالی رتبه و رئیس پارلمان روسیه نیز جزو اعضای دائم این گروه محسوب میشوند.
براساس وب سایت دولت روسیه، پوتین در این نشست به شورای امنیت گفت: بسیار مهم است که پروتکلهای دفاعی روسیه علیه تهدیدهای اتمی، رادیولوژیکی، شیمیایی و بیولوژیکی هم در زمان صلح و هم در زمان جنگ مورد بازبینی قرار گرفته و تقویت شوند.
وی افزود: ما مجبوریم بررسی کنیم که این پروتکلها تا چه اندازه مطابق با حقایق امروز هستند و اگر لازم شد اصلاحاتی را در آنها ایجاد کنیم.
پوتین همچنین به شورای امنیت کشورش پیشنهاد داد: روسیه باید تجهیزات حفاظتی شخصی علیه تهدیدهای اتمی، بیولوژیکی و شیمیایی را ایجاد و تولید کند. در آینده نزدیک باید فهرستی از تجهیزات حفاظت شخصی را برای شهروندان تهیه کنیم تا ببینیم کدامیک از آنها به لحاظ نظری یا فنی قدیمی و منسوخ شدهاند و اقداماتی را پیش بگیریم تا انبارهای چنین تجهیزاتی را مطابق با طرحهای مدرن مجددا پر کنیم.
پوتین در جریان سخنرانیاش به فاجعه اتمی فوکوشیما در ژاپن اشاره کرد تا بر نیاز به اقدامات دفاعی جدید تاکید کند.
وی گفت: مسکو باید درباره امنیت نیروگاههای اتمی و کارهای مربوط به مواد شیمیایی سمی بسیار محتاطانه عمل کند و مطمئن شود که آنها روندهای به روز شده را برای جلوگیری از هرگونه فاجعهای دنبال میکنند.
براساس گزارش آژانس اتمی دولتی روسیه موسوم به "روساتم"، این کشور در حال حاضر 10 نیروگاه اتمی دارد.
در همین حال دیمیتری روگوزین، معاون نخست وزیر روسیه در امور صنایع دفاع پس از این نشست گفت: مقامات روسیه باید اقدامات زمان جنگ در زمینه آموزش غیرنظامیان در خصوص نحوه واکنش به رویدادهای مربوط به یک حمله اتمی گسترده را مجددا از سر بگیرند چرا که آمریکا با ساخت سیستمهای تسلیحاتی جدید، تعادل اتمی را تغییر میدهد.
وی افزود: روسیه چارهای ندارد جز اینکه به اقدامات تهاجمی آمریکا واکنش نشان دهد. اقدامات لازم در مقابله با این مهاجم میتواند شامل ارتقاء ظرفیتهای اتمی استراتژیک روسیه به صورت متقابل باشد تا هیچ کس نتواند فکر احمقانهای در ذهن خود بپروراند.
روگوزین ادامه داد: اقدامات دیگری نیز وجود دارد که مردم میتوانند برای جلوگیری از تلفات گسترده از آنها استفاده کنند. دفاع مدنی باید مجددا ایجاد شود.
مقامات جماهیر شوروی در زمان جنگ سرد سیستم پناهگاه را در صورت بروز حمله اتمی ایجاد کردند و به دانش آموزان آموزش داده شده بود تا چگونه از ماسکهای حفاظتی استفاده کنند.
اشپیگل:
ارتش روسیه مقتدرتر از کل ارتش های اتحادیه اروپاست
به عقیده نشریه آلمانی Spiegel، روسیه می تواند دسترسی ناتو به دریای بالتیک و دریای سیاه را مسدود کند.
این نشریه آلمانی در مقاله ای که به اصلاحات نظامی در روسیه اختصاص یافته، ارتش روسیه را قوی ترین ارتش در اروپا نامید و نوشت: "اکنون ارتش روسیه از کل ارتش های اتحادیه اروپا قوی تر است".
در این مقاله گفته می شود: "اصلاحات نظامی در روسیه که از سال 2008 میلادی آغاز شده، بزرگترین اصلاحات از زمان پایان قرن نوزدهم بود و در سایه این اصلاحات، بهترین ساختار تشکیلاتی برای اراده ارتش ایجاد شده، تعداد نظامیان کاهش یافته و میزان سلاح های جدید و پیشرفته در مجموع سلاح های ارتش روسیه از ده درصد زمان آغاز اصلاحات به سی درصد در حال حاضر افزایش یافته است که این میزان تا سال 2020 باید به هفتاد درصد برسد".
به عقیده Spiegel، روسیه از جمله می تواند با استفاده از موشک های سطح به هوا و ضد کشتی خود، دسترسی ناتو را به دریای بالتیک و دریای سیاه مسدود کند که این امر موجب نگرانی ناتو و به ویژه آمریکا شده و از این ببعد پیمان اتلانتیک شمالی مجبور خواهد بود ارتش روسیه را به عنوان یک رقیب جدی در منطقه به حساب آورد.
بروکینگز:
قدرت نظامی روسیه فراتر از توان ناتو است
اندیشکده آمریکایی «بروکینگز» گزارش داد: حملات هوایی روسیه در سوریه نشان داد که هیچ یک از اعضای ناتو توان انجام آنچه را که روسیه در سوریه اجرا کرد ندارد.
به گزارش اسپوتنیک، اندیشکده آمریکایی بروکینز در گزارشی به حملات هوایی روسیه علیه مواضع داعش و موفقیت های اخیر جنگنده های روس در این عملیاتها واکنش نشان داد.
در این گزارش خطاب به کشورهای غربی آمده است که تمام آنچه روسیه و جنگنده های این کشور در آسمان سوریه انجام می دهند از توان ناتو و کشورهای اروپایی خارج است.
این گزارش در نقطه مقابل مقالاتی در گذشته منتشر می شود که نیروهای نظامی روسیه را ضعیف قلمداد می کردند. در سالهای گذشته روسیه کمتر از توان نظامی خود در سطح بین الملل استفاده کرده است.
به نوشته این موسسه تحقیقاتی، آنچه تحلیلگران غربی از توان نظامی روسیه ارائه می کردند اشتباه بوده چون حملات هوایی کنونی این کشور در سوریه فراتر از استانداردهای تعریف شده از سوی ناتو است. بر این اساس هیچ یک از کشورهای عضو ناتو نمی تواند چنین عملیاتی را انجام دهد.
پیش از این روزنامه نیویورک تایمز نیز در گزارشی از حملات هوایی روسیه نوشته بود که این حملات بسیار فراتر از توان نظامی آمریکاست و کشورهای اروپایی چنین توانی را در خوابشان هم نمی بینند.
طبق این گزارش، پرتاب موشک های کروز از دریای خزر چندان کار سختی نیست ولی هدایت این موشک ها برای اصابت به اهداف زمینی در چند هزار کیلومتری شگفت آور است.
رئیس کمیسیون اروپا:
اروپا نیازمند روابط بهتر با روسیه است
یونکر گفت، اروپا باید روابط با روسیه را ارتقا دهد و نباید اجازه دهد که تصمیمگیری درباره آن به دست واشنگتن باشد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پس از الحاق شبهجزیره کریمه به خاک روسیه، اتحادیه اروپا همراه با ایالات متحده تحریمهایی را بر مسکو اعمال کرد و پس از آغاز فعالیت جداییطلبان اوکراینی در شرق این کشور و حمایت روسیه، این تحریمها را شدت بخشید.
روابط میان مسکو و غرب از زمانی که ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه دستور کمپین بمباران علیه مخالفان بشار اسد در سوریه را صادر کرده است، وخیمتر شده است.
ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اروپا روز پنجشنبه گفت که تنشها باید کاهش یابد؛ با این حال لزوما مورد تایید نیست. وی افزود: ما باید در راستای روابط عملی با روسیه پیش برویم. این چندان دلچسب نیست اما باید در دستورکار قرار گیرد چرا که نمیتوانیم به این صورت ادامه دهیم.
باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا هفته گذشته ولادیمیر پوتین را متهم کرد که از موضع ضعف برای دفاع از متحد خود در سوریه وارد عمل شده است. اما یونکر گفت که اروپا باید موضعی متفاوت اتخاذ کند. رئیس کمیسیون اروپا تاکید کرد: باید آبرومندانه با روسیه برخورد شود. نمیتوانیم اجازه دهیم که روابطمان با روسیه از سوی واشنگتن دیکته شود.
تحریمهای اتحادیه اروپا در پایان سال جاری تمدید میشود و تاکنون این اتحادیه موضعی متحد در حفظ تحریمها داشته است؛ با اینکه برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا شدیدا از ضد – تحریمهای روسیه درباره واردات میوه لطمه خوردهاند.
ولادیمیر پوتین:
تحمل کردن موقعیت در حال پیدایش در جهان دیگر امکانپذیر نیست
ولادیمیر پوتین طی سخنانی در مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام کرد که تحمل کردن موقعیت در حال پیدایش در جهان دیگر امکانپذیر نیست. این امر شامل موقعیت در خاور نزدیک و بحران اوکراین است.
به گفته پوتین کودتای دولتی در اوکراین از خارج تحریک شده بود. و آنچه که به بحران در سوریه مربوط است رهبر روسیه فرا خواند که به دولت قانونی بشار اسد کمک رسانده شده و از دولت های لیبی و عراق نیز حمایت شود
رئیس جمهوری فدراسیون روسیه ولادیمیر پوتین در سخنرانی در 70 مین مجمع عمومی سازمان ملل متحد اظهار داشت: نیروهای خارجی، بسیاری کشور های شوروی سابق را در برابر این انتخاب قرار دادند که آنها با کی باشند با شرق و یا با غرب.
وی تأکید کرد که الان نتیجه این انتخاب در نمونه اوکراین دیده می شود.
به گفته رئیس جمهور روسیه منطق تسخیر فضا های جدید ژئوپلیتیکی یعنی " طرز تفکر بلوکی و تمایل به تسخیر فضا های جدید ژئوپلیتیکی به بروز بحران اوکراینی منجر شد».
پوتین گفت: «ابتدا آنها خط به سوی توسعه ناتو را ادامه دادند. می پرسیم برای چه؟ در حالی که بلوک ورشو به موجودیت خود پایان داده و اتحاد شوروی فرو پاشید؟ در این موقعیت ناتو باقیمانده و بعنوان ساختار نظامی دارد گسترش می یابد. بعد آنها کشور های شوروی سابق را در برابر این انتخاب کاذب قرار دادند که آنها با کی باشند با شرق یا با غرب.
این منطق مبنی بر رویارویی، می بایست دیر یا زود به بحران جدی ژئوپلیتیک منجر میشد و در اوکراین همین رخ داد.
رئیس جمهور روسیه تأکید کرد که در اوکراین بحران جدی ژئوپلیتیکی بوقوع پیوست و کودتای مسلحانه در آن کشور از خارج تحریک شده بود.
ولادیمیر پوتین اعلام کرد که هیچکس در جهان معاصر نباید دنباله رو تنها یک مدل پیشرفت باشد. ولی صادرات انقلابهای «دمکراتیک» بازهم ادامه دارد. هیچ کس از اشتباه ها درس عبرت نمی گیرد.
رهبر روسیه از جامعه جهانی فرا خواند که به دولت قانونی بشار اسد در سوریه کمک رسانده شده و از دولت های لیبی و عراق نیز حمایت شود. پوتین گفت:
«مقدم بر همه کمکرسانی به بازسازی ساختار های دولتی در لیبی و پشتیبانی از دولت جدید عراق و کمکرسانی همه جانبه به دولت قانونی سوریه را بی نهایت مهم می دانم».
رهبر روسیه خاطرنشان کرد که یگانه نیروای در سوریه که درواقع با تروریسم مبارزه میکند یگان های دولتی اسد و پیشمرگه کرد هستند. پوتین گفت:
«بالاخره باید اعتراف کرد که غیر از یگان های دولتی اسد و پیشمرگه کرد هیچکس در سوریه با «دولت اسلامی» و دیگر سازمان های تروریستی به صورت واقعی مبارزه نمی کند». رئیس جمهور روسیه افزود: "خودداری از همکاری با مقامات سوریه و ارتش دولتی که با مردانگی و تن به تن با تروریست ها پیکار میکند یک اشتباه بزرگی می بود».
هشدار اتمی روسیه به آمریکا
روسیه به آمریکا برای طرح ارسال 20 بمب اتمی تاکتیکی در آلمان برای نگهداری در یک پایگاه نظامی واکنش نشان داد و اعلام کرد: مسکو اقدام لازم را برای پاسخ به واشنگتن با هدف احیای توازن قوا انجام خواهد شد.
به گزارش خبرگزاری اینترفکس نوشت، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه امروز (چهارشنبه) با اعلام این هشدار، گفت: در صورت چنین اقدامی توسط آمریکا، اروپا شاهد تنش های بیشتر خواهد شد و روسیه نیز ناچار است تدابیر متقابل توازن قوا را اتخاذ کند.
وی افزود: اقدام نظامی آمریکا با تقویت ثبات، افزایش اعتماد و تحکیم امنیت در اروپا همسو نیست و در صورت لزوم، روسیه گام های مرتبط پاسخ به چنین اقدامی را اتخاذ خواهد کرد.
پیش تر رسانه ها گزارش داده بودند که آمریکا قصد دارد در یک پایگاه هوایی در غرب آلمان 20 بمب اتمی جدید از نوع B61-12 مستقر کند.
دبیر سابق کمیته نوبل جایزه صلح اوباما را زیر سوال برد
دبیر سابق کمیته صلح نوبل گفت که اعطای جایزه سال 2009 به رئیسجمهوری آمریکا نتوانست انتظارات این هیات را در تغییر عملکرد اوباما برآورده کند.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، گیر لوندستاد، دبیر سابق کمیته صلح نوبل در کتابی که قرار است امروز (پنجشنبه) منتشر شود گفته است که کمیته مذکور انتظار داشت که این جایزه تحریکی برای بهتر شدن اقدامات باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا شود.
اعطای جایزه صلح نوبل 2009 به اوباما با انتقاداتی در داخل و خارج آمریکا روبرو شد. بسیاری بر این باور بودند که اوباما به اندازه کافی رئیس جمهور نبوده است که بتوان درباره تاثیرات چشمگیر وی بر جهان صحبت کرد.
لوندستاد تاکید کرد: حتی بسیاری از حامیان اوباما معتقد بودند که اعطای این جایزه اشتباه است. بنابراین کمیته به چیزی که امید بسته بود، دست نیافت.
پنتاگون:
نیروی هوا ـ فضای روسیه همطراز نیروی هوایی آمریکاست
ژنرال فرانک گورنتس، فرمانده نیروی هوایی آمریکا در اروپا روز دوشنبه به خبرنگاران اعلام کرد نیروی هوا ـ فضای روسیه عقب ماندگی خود از نیروی هوایی ایالات متحده از لحاظ امکانات فنی را رفع کرده است.
ژنرال فرانک گورنتس ضمن تفسیر ساختار نظامی در روسیه و مدرنیزاسیون نیروی هوایی کشورما که چندی پیش به نیروی هوا ـ فضا تبدیل شد، این مطلب را اعلام کرده و گفت منظورش هواپیما های ساخت روسی و همچنین توانایی روس ها برای ایجاد نواحی تحت حفاظت بسیار خوب است که شخصا برای وی "فوق العاده نگران کننده" است.
ژنرال آمریکایی ضمنا خاطرنشان کرد که نیروی هوا ـ فضای روسیه موفق شده "کمیت و کیفیت" خود را بالا ببرد.
به عقیده ژنرال فرانک گورنتس، نیروی هوایی امریکا در وضع فعلی مجبور است تدارکات خود در راستای دریافت دسترسی به چنین نواحی تحت حفاظت خوب در صورت بروز ضرورت را گسترش دهد.
فرمانده نیروی هوایی آمریکا در اروپا افزود:" کاملا واضح است که ما باید بازگشته و آن کارهایی که در زمان جنگ سرد انجام می دادیم، تمرین کنیم".
تلاش برای نخست وزیر کردن «ساکاشویلی» در اوکراین
وب سایت رئیس جمهور اوکراین در حال جمع آوری امضا و فضا سازی برای معرفی میخاییل ساکاشویلی رئیس جمهور سابق گرجستان به عنوان گزینه نخست وزیری است.
به گزارش راشاتودی، وب سایت رسمی «پترو پوروشنکو» رئیس جمهور اوکراین اعلام کرده که تا کنون حدود ۳۰ هزار نفر پای این درخواست آنلاین را امضا و از پیشنهاد نخست وزیری این چهره گرجی ضد روس حمایت کرده اند.
برای آنکه یک درخواست در اوکراین از سوی رئیس جمهور مورد بررسی قرار بگیرد نیازمند کسب ۲۵ هزار امضا است و با توجه تعداد امضاهای اعلام شده پای این درخواست، پروشنکو مانعی برای بررسی رسمی آن ندارد.
ساکاشویلی از افراد مورد اطمینان پوروشنکو است بطوریکه چند ماه قبل وی ساکاشویلی را به عنوان فرماندار شهر اودسا در اوکراین منصوب کرد.
ساکاشویلی همواره از سوی غرب نیز حمایت شده است.
بهره وری صنایع تسلیحاتی آلمانی، از درگیری در اوکراین
بر اساس نوشته نشریه آلمانی Deutsche Wirtshafts Nachrichten, تا چندی پیش صنایع تسلیحات سازی آلمان، بدلیل کاهش هزینه های دفاعی کشورهای اروپایی با مشکلات عدیده ای مواجه شده بود. اما پس از بروز درگیری در شرق اوکراین، فعالیت های صنایع نظامی آلمان رونق پیدا کردند.
این نشریه در ادامه می نویسد که به علت وجود تشنج در روابط با روسیه، کشورهای اتحادیه اروپا مجددا به تجهیزات نظامی "ساخت آلمان" علاقمند شده اند. تنها در شش ماهه اول سال جاری میلادی، شرکت رین متال، بزرگترین مجتمع صنایع نظامی آلمان، بیش از یک میلیارد یورو سفارش دریافت کرده است. بنابراین حجم قراردادهای منعقده امسال شرکت در فروش تسلیحات به کشورهای همسایه، به ۲/۴ میلیارد یورو می رسد.
از طرف دیگر نشریه Deutsche Wirtshafts Nachrichten، به این نکته نیز توجه دارد که به دلیل بروز بحران اوکراین و تحریم های ضد روسی، تاثیرات نامطلوبی در دیگر حوزه های اقتصادی آلمان مشاهده شده است. با این حال شرکتهای صنایع تسلیحاتی آلمان به دلیل بروز دور جدید جنگ سرد، در حال شکوفایی هستند.
در این خلال سیاستمدارانی از حزب اتحادیه دموکرات مسیحی آلمان، از دولت این کشور خواسته اند تا هر چه سریعتر در ایجاد یک ارتش متحد اروپایی، اقدام کند. نشریه Die Welt ضمن اشاره به این مطلب در ادامه می نویسد که در مصوبه کمسیون کارشناسی فدرال در حوزه سیاست های اروپا و روابط خارجی آمده است که ارتشِ "اتحادیه اروپا" باید با انجام "همکاری های طولانی، زیربنایی و هماهنگ" در چشم انداز دراز مدت به ایجاد یک ارتش واحد برسد. این سند از ۱۰ بند تشکیل شده است
.
این نشریه یادآور می شود که ۶۰ سال پیش هم تلاش هایی برای ایجاد اتحادیه دفاعی اروپا انجام شد که با شکست روبرو گشت. ژان کلود یونکر، رئیس کمسیون اروپا در ماه مارس امسال و در بحبوحه تنش در روابط با روسیه و حوادث اوکراین، موضوع ایجاد ارتش واحد اروپایی را مطرح کرد.
دولت آلمان از این ابتکار حمایت می کند. المار بروک، رئیس کمیته امور خارجی ها در پارلمان اروپا اشاره می کند که تقویت همکاری ارتش های ملی، می تواند منافع قابل توجهی را در برنامه های مالی و دفاعی به همراه داشته و باعث افزایش تعاملات شود.
پوتین حذف دلار را کلید زد
رئیسجمهور روسیه پیشنویس لایحه حذف دلار از کشورهای مشترکالمنافع را امضا میکند.
به گزارش فارس، به نقل از راشاتودی، ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه پیشنویس لایحهای را با هدف حذف استفاده از دلار بین کشورهای مشترکالمنافع امضاء میکند.
کشورهای اوراسیا هم برای یافتن امکانی برای حذف دلار از مبادلات تجاری خودشان اقدام میکنند
بر اساس توافق مبادلات روسیه، ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان و دیگر کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق هم تا سال 2025 تا 2030 مبادلات این کشورها باید در غیاب دلار انجام شود.
حذف دلار از مبادلات کشورهای مشترکالمنافع به افزایش استفاده از ارزهای ملی در تجارتهای خارجی، خدمات مالی کمک میکند و بدین ترتیب موجب افزایش نقدینگی بازارهای داخلی خواهد شد. همچنین این لایحه برای تسهیل تجارت درمنطقه و نیز ثبات اقتصاد کمک خواهد کرد.
براساس این گزارش اتحادیه اقتصادی اوراسیا هم برای مبادلات با ارز داخلی مذاکره کردهاند. براساس توافق بین روسیه، بلاروس، ارمنستان و قزاقستان اجبار برای انجام مبادلات با اعضای داخلی وجود دارد. امروزه حدود 50 درصد از حجم مبادلات در اوراسیا به دلار و یورو است که میزان وابستگی این کشورها را به این ارزها افزایش میدهد. علاوه بر کشورهای مشترکالمنافع و اوراسیا، روسیه و چین به دنبال حذف دلار از تجارت خود هستند.
دعوت از یک سازمان اروپایی:
جمهوری دونتسک از ناظران OSCE برای نظارت بر انتخابات این جمهوری دعوت میکند
آلکساندر زاخارچنکو، رییس جمهوری خودخوانده مردمی دونتسک روز دوشنبه رسما دعوتنامه نظارت بر انتخابات این جمهوری را به دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSCE) ارسال می کند.
این مطلب را خبرگزاری دونتسک به نقل از سخنگوی اداره رهبر این جمهوری گزارش داده است.
ماکسیم لشنکو، سخنگوی اداره رهبر جمهوری دونتسک اعلام کرد: "این دعوت نامه شنبه امضا شده است و دوشنبه رسما به دفتر نهادهای دموکراسی و حقوق بشر سازمان امنیت و همکاری اروپا ارسال می شود".
انتخابات مقامات محلی جمهوری دونتسک، یکی از دو جمهوری مردمی واقع در شرق اوکراین قرار است 18 اکتبر برگزار شود.
دویچه بانک به پولشویی در روسیه متهم شده است
کارکنان شعبههای دویچه بانک آلمان در روسیه مشتریهای خود را برای پولشویی کمک کردهاند. ماموران تحقیق در چهار کشور مشغول بررسی این پرونده هستند. هزینه این اقدام دویچه بانک میتواند تا ۴ میلیارد یورو برسد.
به نوشته سایت اشپیگل، در دویچه بانک آلمان این نگرانی رو به گسترش است که ماجرای پولشویی شعبات آن در روسیه جرائم سنگینی را به دنبال داشته باشد. پای این بانک در پروندههای دیگری مانند نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران و برخی کشورهای دیگر هم گیر است و مجموعه اینها میتواند جریمهای به مبلغ ۴ میلیارد یورو را برای دویچه بانک ایجاد کند.
تنها در اداره نظارت مالی بریتانیا از جریمهای احتمالی به مبلغ ۱۰۰ میلیون یورو علیه دویچه بانک صحبت در میان است. ولی مشکل اصلی بانک با آمریکا است. با این همه، با توجه به اینکه پرونده مسائل دویچه بانک در نقض احتمالی تحریمهای آمریکا در مرحله مقدماتی است، از رقم بالای جریمه هنوز صحبتی در میان نیست.
در گزارش اشپیگل گفته میشود که کارمندان دویچه بانک در روسیه مشتریان خود را کمک کردهاند روبل خود را که در اثر تحریمها با کاهش ارزش روبروست، با سهام معاوضه کنند و سپس سهام این مشتریان را در بریتانیا به دلار بفروشند. این اقدام نوعی پولشویی تلقی میشود، پولی که از منبعی مشکوک پولشویی میشود و به خارج انتقال مییابد.
ماموران تحقیق در چهار کشور صرفا پیگیر این پرونده پولشویی نیستند، بلکه اقدامات دیگر دویچه بانک که ناقض تحریمهای روسیه بوده را نیز در دست بررسی دارند.
روسیه در یک سال گذشته به دلیل سیاستهایش در قبال بحران اوکراین مشمول رشته تحریمهایی از سوی کشورهای غربی بوده است.
ماموران مالی روسیه نیز راسا در حال بررسی پرونده دویچه بانک در کمک احتمالی به فرار سرمایه از این کشور هستند.
ناتو برای درگیری نظامی احتمالی با روسیه آماده میشود
تجربه و تحلیل دفاعی یک اندیشکده دفاعی اروپایی نشان میدهد ناتو و روسیه در حال آماده شدن برای رویارویی نظامی احتمالی هستند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، اندیشکده اروپایی "شبکه رهبری اروپا" امروز (چهارشنبه) در گزارشی فاش کرد: روسیه در حال آماده شدن برای یک درگیری با ناتو است و ناتو نیز در حال آماده شدن برای درگیری احتمالی با روسیه است.
این موسسه مستقر در لندن گفت که دو مانور نظامی اصلی که سال جاری میلادی برگزار شده پیش هشدار بوده است. سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ماه ژوئن با حضور 15 هزار نظامی از 19 کشور جهان مانورهایی را در کشورهای شرق اروپا برگزار کرد. در ماه مارس نیز 80 هزار نیروی روسیه و هزاران یگان از تجهیزات در مانورهای سراسری آماده سازی جنگی حضور یافتند.
اندیشکده اروپایی مذکور در ادامه تاکید میکند که برگزاری این مانورها نشان میدهد که طرفین احتمالا برای آماده شدن در برابر ظرفیتهای دفاعی دیگری دست به برگزاری رزمایش زدهاند و احتمالا طرحهای جنگی در ذهن دارند.
حدود 30 مورد نقض آتش بس طی شبانه روز گذشته در منطقه دونباس
جمهوری مردمی دونتسک از حدود 30 مورد نقض آتش بس توسط ارتش اوکراین طی شبانه روز گذشته خبر داد.
وزارت دفاع جمهوری مردمی دونتسک با بیان این موضوع خاطر نشان کرد: "طی شبانه روز گذشته
31 گلوله توپخانه ای با کلیبرهای 122 و 152 میلی متر، 24 گلوله تانکی و 167 خمپاره با کالیبرهای 82 و 120 میلی متر به سوی جمهوری دونتسک شلیک شدند".
به گزارش وزارت دفاع، شهر اسپارتاک، فرودگاه و مناطق اطراف آن هدف گلوله قرار گرفتند.
یادآور می شود مقامات اوکراین از ماه آوریل سال گذشته عملیات قهری را برای سرکوب معارضان در منطقه دنباس واقع در شرق جنوب شرق این کشور آغاز کرده اند که طبق آخرین آمار سازمان ملل متحد، تعداد تلفات این عملیات به بیش از 6 هزار نفر رسیده است. مردم دنباس (متشکل از استان های دونتسک و لوهانسک) نیروهای مسلح تشکیل داده و در برابر ارتش اوکراین مقاومت می کنند.
مساله حل و فصل بحران اوکراین در چارچوب های گوناگونی از جمله از طریق گروه تماس مینسک با میانجیگری روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا و گروه نورمانی متشکل از روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان مورد بحث قرار می گیرد اما این بحران با وجود حصول توافقاتی موسوم به توافقات مینسک در ماه فوریه هنوزرفع نشده است. طرف های درگیر به طور دائمی یکدیگر را به نقض توافقات متهم می کنند.
نخست وزیر ایتالیا:
انزوای روسیه به نفع غرب نیست
«متئو رنتسی» نخست وزیر ایتالیا امروز چهارشنبه گفت که روسیه برای حل و فصل موضوعات بین المللی از جایگاه برجسته ای برخوردار است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، رنتسی در مصاحبه خود با یکی از مطبوعات ژاپنی گفت: روسیه یکی از شرکاء مهم برای مبارزه با داعش نیز محسوب می شود.
وی ادامه داد: علیرغم سردی روابط میان آمریکا و کشورهای اروپایی پس از بحران در شرق اوکراین، مذاکره برای حل و فصل مسائل با روسیه امری ضروری قلمداد می شود.
نخست وزیر ایتالیا که اوایل هفته به ژاپن سفر کرده بود، در کنفرانس خبری خود با «شینزو آبه» همتای ژاپنی خود نیز بر اهمیت جایگاه روسیه در حل و فصل مسائل مهم در جهان تأکید کرده بود.
گفتنی است، اتحادیه اروپا و آمریکا با متهم کردن مسکو به دخالت در در گیری های شرق اوکراین، تاکنون تحریم هایی را علیه روسیه اعمال کرده اند. روسیه این اتهامات را رد کرده است.
روسیه ماه پیش و به دنبال تمدید ۶ ماهه تحریم های این کشور توسط اتحادیه اروپا، ممنوعیت های خود بر واردات مواد غذایی از اتحادیه اروپا را به مدت یک سال دیگر تمدید کرده بود.
خط تماس اضطراری؛ گام نخست برای حل دوستانه مناقشات دریای چین جنوبی
کشورهای عضو «آ سه آن» برای پاسخگویی به مناقشات دریای چین جنوبی با راه ایجاد خط تماس اضطراری موافقت کردند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، چین و دیگر کشورهای جنوب شرق آسیا برای ایجاد یک خط تماس اضطراری برای پاسخ گویی به اختلافات ناشی از مناقشات دریای چین جنوبی به توافق رسیدند. این خط تماس وزارت امور خارجه کشورهای این حوزه را با یکدیگر ارتباط خواهد داد.
دریای چین جنوبی آبراهی است که هر ساله محل تردد محموله هایی به ارزش پنج تریلیون دلار است. این گذرگاه استراتژیک به لحاظ جغرافیایی در حدودد مرزی چین، ویتنام، فیلیپین، مالزی، تایوان و برونئی قرار می گیرد و دولت پکن به طور سنتی مالکیت بخش اعظم آن را به دست دارد.
قرار است خبر ایجاد این خط تماس اضطراری سه شنبه این هفته به طور رسمی در جلسه وزرای امور خارجه اتحادیه ملل آسیای جنوب شرقی (آ سه آن) اعلام شود.
پیشتر ویتنام و فیلیپین که نسبت به سایر کشورهای آ سه آن روابط پر تنش تری را با چین دنبال می کنند، خط اضطراری مشابه ای را ایجاد کرده بودند اما اهمیت تصمیم اخیر مشارکت داوطلبانه پکن در این پروژه است.
لازم به ذکر است که در نشست روز سه شنبه علاوه بر وزرای امور خارجه کشورهای یاد شده، وزرای امور خارجه آمریکا، چین و هند نیز حضور خواهند داشت.
بازداشت چند سرباز آمریکایی در فرودگاهی در وین اتریش
یک روزنامه اتریشی گزارش داد، اخیرا گروهی از سربازان آمریکایی مسلح در فرودگاه بین المللی شهر وین در حالی که قصد داشتند به اوکراین بروند، دستگیر شدند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، چند روز پیش یک گروه از سربازان آمریکایی در فرودگاه شوخات شهر وین منجر به برانگیختن هشدار امنیتی شدند. این افراد در این فرودگاه در حالی که به همراه مقدار زیادی سلاح قصد رفتن به اوکراین بدون مجوزهای لازم را داشتند دستگیر شدند. روزنامه اتریشی کوریر فاش کرد، پلیس اتریش مجبور به مداخله و ضبط این سلاح ها شده است. همچنین تحقیقاتی درباره این حادثه آغاز شد.
در این حادثه 9 سرباز آمریکایی در مسیر رفتن به اوکراین بودند تا در این کشور مستقر شوند. سخنگوی وزارت دفاع اتریش اظهار کرد: از آن جا که مشکلاتی در خصوص پرواز بعدی آنها پس از توقف در فرودگاه شوخات وجود داشته آنها مجبور شدند دوباره پروازشان را دوباره رزرو کنند و بنا بر این منطقه ترانزیت را ترک کنند.
بر اساس این گزارش از این سربازان اسلحه های M16 و کلت کشف شده است. این حادثه شگفتی زیادی را به لحاظ این که سلاح های ضبط شده پیشتر اعلام و ثبت نشده بودند به همراه داشت.این سربازان تاییدیه ترانزیت لازم را برای اتریش اخذ نکرده بودند. تلاش سفار ت آمریکا برای به دست آوردن مجوز بعد از این حادثه به دلایل حقوقی رد شد.
این سربازان به جای رفتن به اوکراین مجبور شدند به واشنگتن باز گردند اما اجازه پیدا کردند سلاح هایشان را با خود ببرند.
نیروهای نظامی «دونتسک» و «لوهانسک» تجهیزات نظامی را از منطقه خارج می کنند
مقام های جمهوری خودخوانده دونتسک از خروج شماری از تجهیزات نظامی از منطقه خبر دادند.
به گزارش راشاتودی، «ادوارد باسورین» سخنگوی وزارت دفاع جمهوری خودخوانده دونتسک امروز-شنبه- گفت طی چند ساعت آینده شبه نظامیان دونتسک و لوهانسک تجهیزات نظامی با کالیبر کمتر از ۱۰۰ میلی متر را از منطقه خارج می کنند.
باسورین گفت:« دستور عقب نشینی تا فاصله سه کیلومتری از خط اصلی درگیری ها به تمام واحدها ابلاغ شده است.»
وی افزود:« واحدهای دیگر ما در مرحله ای دیگر، از مناطق شمالی دونتسک و «دبالتسوو» عقب نشینی می کنند.»
باسورین تصریح کرد:« دولت اوکراین کنترل این مناطق را از دست داده است و هرچه زودتر نیروهای خود را از منطقه خارج کند، عقب نشینی ما نیز سریع تر آغاز می شود.»
شبه نظامیان هوادار روسیه و نیروهای ارتش اوکراین به رغم آتش بس مینسک همچنان به صورت نامنظم با یکدیگر تبادل آتش می کنند.
با حمایت آمریکا؛
اوکراین از اروپا تسلیحات مرگبار دریافت می کند
مقام های اوکراین از دریافت تجهیزات نظامی مرگبار از کشورهای اروپایی خبر دادند.
به گزارش اینترفکس، «والری چالی» سفیر اوکراین در ایالات متحده از واردات سلاح های مرگبار شماری از کشورهای اروپایی خبر داد.
سفیر اوکراین در ایالات متحده گفت:« از دست کم ۱۰ کشور اروپایی تسلیحات نظامی مرگبار دریافت
می کنیم و هیچ کس نمی تواند مانع این اقدام شود.»
وی افزود:« سطح همکاری نظامی با کشورهای اروپایی مشخص است و در حال حاضر این همکاری پیشرفت کرده است.»
چالی تصریح کرد مقام های آمریکایی به صورت گسترده از ارسال تجهیزات نظامی مرگبار به اوکراین حمایت می کنند.
درگیری ها در شرق اوکراین میان نیروهای ارتش این کشور و شبه نظامیان هوادار روسیه به رغم آتش بس ادامه دارد.
خیانت بی شرمانه آمریکا،
واشنگتن بارها به روسیه خیانت کرده است
پروفسور استیون کوئن از دانشگاه نیویورک در مصاحبه با نشریه « هوفینگتون پست» گفت: « ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بارها به آمریکا کمک کرده و همیشه به قول خود وعده کرده است. اما واشنگتن در جواب بارها به روسیه خیانت کرده است و پایه و اساس امنیت روسیه را خدشه دار ساخته است. اگر کاخ سفید نمی خواهد مسکو را به عنوان شریک بالقوه برای خود به حساب آورد ، درگیری در اوکراین می تواند به یک جنگ بزرگ مقیاس بیانجامد.
رسانه های غربی و سیاست مداران آمریکایی دائما اعتبار روس ها و ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را سیاه می کنند و او را حتی « در یک ردیف با آدولف هیتلر» قرار می دهند» که کاری پوچ و بیهوده است. این در حالی است که روسیه شریک آینده دار و خوبی برای آمریکاست و در همکاری با ایالات متحده آمریکا ذینفع است. چندی پیش بیل کلینتون اعتراف کرد که نمی تواند حتی یک مورد را به یاد آورد که ولادیمیر پوتین در معاشرت شخصی و یا مذاکرات کاری بازی دوگانه ای انجام داده باشد و یا وعده خود را نقض کرده باشد.
وی یادآور شد که همانا ولادیمیر پوتین یکی از اولین کسانی بود که پس از تراژدی 11 سپتامبر به جرج بوش رئیس جمهور آن زمان آمریکا پیشنهاد کمک کرد. بعلاوه به عقیده کوئن ، « کرملین بیش از دیگر کشورهای ناتو به آمریکایی ها در زمان عملیات زمینی در افغانستان کمک رساند».
آمریکا به عنوان سپاسگزاری در سال 2002 میلادی بطور یک جانبه از پیمان محدودیت سیستم پدافند هوایی خارج شد که سنگ بنای امنیت ملی روسیه است.
مورخ آمریکایی معتقد است که اینها یگانه موارد « خیانت بی شرمانه آمریکا به روسیه » نیست. طی دهه های اخیر روسای جمهور آمریکا — کلینتون، بوش و اوباما موافقت نامه های زیادی را نقض کردند که بر طبق آنها قرار شده بود پس از اتحاد آلمان، ناتو حتی یک سانتیمتر هم بسوی شرق پیشروی نخواهد کرد. سپس آمریکا قذافی را سرنگون کرد، هر چند به مسکو قول داده بود که اگر هیأت نمایندگی روسیه از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در رابطه با ایجاد منطقه ممنوعه برای پرواز بر فراز لیبی حمایت کند ، دست به سرنگونی قذافی نخواهد زد.
تمام این حقایق در زمان بررسی درگیری اوکراین باید در نظر گرفته شوند که در غیر اینصورت به عقیده کوئن ، می تواند به یک جنگ تمام عیار روسیه — آمریکا مبدل شود.
اما « اگر واشنگتن اعتراف کند که نظر آن کشور در رابطه با رویدادهای اوکراین به میزان 50 درصد درست نیست ، پس نقطه نظر روسیه تا 50 درصد صحیح خواهد بود و به این ترتیب این مهم می تواند سرآغاز مذاکرات شود و امکان دستیابی به موفقیت را فراهم سازد.
نخستوزیر ایتالیا: مواضع اروپا در قبال روسیه اشتباه سیاسی است
نخستوزیر ایتالیا در جریان سخنرانی خود در برلین گفت که مواضع اروپا در قبال روسیه "جرم فرهنگی" و "اشتباه سیاسی" است.
ماتئو رنتزی، نخستوزیر ایتالیا اعلام کرد: تمایلی که در میان برخی اروپاییها برای ایجاد تعریفی مبتنی بر تقابل در روابط روسیه و اروپا وجود دارد، سفسطهگرایی تاریخی است.
وی ادامه داد: این که برخی تمایل دارند که اروپا را یک ماهیت ضد روسی بدانند، یک اشتباه است. رنتزی تصریح کرد: تصور این مساله غیرممکن است که فکر کنیم ایدههای اروپایی بر مبنای مدلی علیه روسیه ایجاد شدهاند.
نخستوزیر ایتالیا خاطرنشان کرد که سیاست تقابل با روسیه یک جرم فرهنگی و اشتباه سیاسی است. وی همچنین با اشاره به بحران مالی در اروپا گفت: ما باید این جسارت را داشته باشیم که اقرار کنیم تدابیر ریاضتی موثر واقع نشده است.
«آمریکا برای حفظ رشد اقتصادیاش هر 4 سال یکبار به جنگ نیاز دارد»
کارشناس بلژیکی علوم سیاسی و مدیر مرکز تحقیقات ژئوپولتیکی «یورو- راس» در مصاحبهای اختصاصی تاکید کرد، در مدت 25 سال از زمان فروپاشی جماهیر شوروی، ناتو حتی برای یک لحظه از فکر حمله به روسیه غافل نشده است.
کریس رومن، کارشناس بلژیکی علوم سیاسی و مدیر مرکز تحقیقات ژئوپولیتیکی «یورو- راس» در مصاحبهای اختصاصی با پایگاه خبری «رگنام» گفت: ناتو در این مدت 25 سال از زمان فروپاشی جماهیر شوروی حتی یک لحظه از فکر حمله به روسیه غافل نشده است. اما آنها هیچ بهانهای برای این کار نداشتند. در حال حاضر به دنبال ناآرامیهای اوکراین این فرصت به وجود آمده و به شدت پرورش یافته است. نسل قدیمیتر که تبلیغات ضدجماهیر شوروی را پروراندهاند، اکنون ایده درگیری اجتنابناپذیر با روسیه را پذیرفتهاند.
وی معتقد است، با فروپاشی جماهیر شوروی، ناتو نیز نباید دیگر وجود میداشت اما به نوعی این ائتلاف تا حد جهانی رشد یافت چراکه شعار «روسها در راهند» مجدداً مطرح شده است.
این اظهارات کارشناس بلژیکی همزمان با آن مطرح شد که وزیر دفاع بلژیک اعلام کرد در صورت حمله بالقوه روسیه 1000 سرباز بلژیکی به کشورهای حوزه بالتیک اعزام خواهند شد.
این در حالی است که آمریکا بارها اروپا را به خاطر مشارکت اندکش در بودجه ناتو مورد انتقاد قرار داده و میگوید، اتحادیه اروپا تلاش میکند تا در هزینه بودجه نظامیاش، صرفهجویی کند.
کریس رومن گفت: از نظر آمریکا این مساله غیرقابل قبول است چراکه کل اقتصاد این کشور بر مبنای نظامی قرار دارد و آمریکا برای حفظ رشد اقتصادیاش هر چهار سال یکبار به یک جنگ نیاز دارد، در غیر این صورت رشد اقتصادیاش کاهش مییابد و این یک راز نیست. اما آمریکا نمیتواند به تنهایی بجنگد، آنها به متحدان دست نشانده نیاز دارند اما اعضای ناتو که از یک بحران رنج میبرند نمیتوانند بودجه اختصاصی به بودجه نظامی را افزایش دهند. در نتیجه اروپا تحت فشار است.
وی افزود: روسیههراسی همانند بیماری است که وقتی مبتلا شوید، دیگر علاجناپذیر خواهد بود.
این تحلیلگر اروپایی در رابطه با انتشار اطلاعات ضدروسی گفت، این اقدام پیشتر در رابطه با عراق و لیبی هم صورت گرفته است.
وی افزود: دیگر امکان ندارد که دروغ بگویید و تنبیه نشوید. رسانههای ما به راحتی ترجیح میدهند به جای دروغ گفتن، سکوت کنند. آنها چه میتوانند بگویند؟ اینکه روسها حق دارند؟ اینکه ارتش روسیه در دونباس نمیجنگند در حالی که ارتش اوکراین با مردم خودش در جنگ است؟ آنها نمیتوانند چنین اطلاعاتی را بدهند. نکته اصلی فقط این است که روسیه مقصر است!
سپر ضدموشکی امریکا چالشی برای روسیه و چین
سپر ضدموشکی امریکا علیه ایران و کره شمالی نیست، بلکه علیه روسیه و چین است.
این سخنان را نیکلای پاتروشف دبیر شورای امنیت روسیه در روز پنج شنبه بیان کرد.
صحبت در وهله اول از منطقه آسیا و سپر موشکی امریکا در آنجاست. این سپر دفاعی از آلاسکا شروع شده، از طریق ژاپن و کره جنوبی، تایوان و پایگاه های امریکا در کالیفرنیا و فیلیپین تا استرالیا امتداد دارد. به این وسیله خطی کشیده شده که قادر است انواع موشک بالستیک را دفع کند. امریکا سیستم سپر ضد موشکی خود را به صورت یکجانبه مستقر کرده است. این باعث نگرانی روسیه می شود زیرا اصول توازن استراتژیک را برهم می زند. چین هم نگران این است که سیستم سپر موشکی امریکا در آسیا توازن استراتزیک قدرت را در منطقه بر هم بزند.
واضح است که استقرار این سیستم روسیه و چین را وادار می سازد به دنبال راهی برای شراکت در این حوزه کاملا حساس باشند که قدرت هسته ای استراتژیک انها را تحت الشعاع قرار می دهد. این شراکت از پیش آغاز شده و در راستای حمایت از توازن قدرت است.
ایگور کاروتچنکو تحلیل گر نظامی روس در این باره می گوید: «هر یک از کشورها به طور مستقل نسبت به تهدیدها واکنش نشان می دهند. این واکنش بر مبنای سیستم استراتژیک است. از این بعد، تعاملی وجود ندارد، هر یک از کشورها مستقلا برنامه های نظامی خود و چگونگی واکنش به تهدید را تدوین می کنند. قطعا تبادل اطلاعات و انجام رایزنی در این مرحله صورت میگیرد. این کار در سطح نظامی — سیاسی انجام می گیرد. اما اتحادیه نظامی بین روسیه و چین صورت نمی گیرد و برهمین اساس باید اقدام کرد.
قدرت استراتژیک هسته ای روسیه وچین از ساختار متفاوتی برخوردار است و استقرار آن در گستره جغرافیایی نییز متفاوت است. به همین خاطر، پاسخ آنها به تهدید مشترک یکسان نیست. ولدیمیر یوسی یف هم با این نظر موافق است. علاوه بر این، چین سیستم هشدار حملات موشکی ندارد. تنها در صورت وجود این سیستم می توان از تبادل اطلاعات برای پرتاب موشک های احتمالی دشمن و یا واکنش مشترک سخن گفتو ولادیمیر یوسی یف می گوید: «تبادل این دست اطلاعات فقط بعد از ایجاد سیستم هشدار حملات موشکی میسر است. برای همین چین به ایستگاه های راداری روسیه با آمادگی بالا همچون سیستم مستقر در وارونژ نیاز دارد. فعلا ما می توانیم راه کارهای مشترک را بررسی کنیم. مثلا ساخت سلاح های ضد ماهواره ای. زیرا این سیستم تا حد زیادی موثر بودن استفاده از سیستم سپر ضدموشکی را تعیین می کند. ما می توانیم کارهای مشترک برای ایجاد قدرت هسته ای استراتژیک را هماهنگ کنیم. اگر در چین برای ایجاد سیستم هشدار حملات موشکی تصمیم گیری شود، آنوقت ما در صورت وقوع درگیری موشکی — هسته ای از امکانات بیشتری برای تعامل برخوردار خواهیم بود.
امریکا در پیوند با شرکایش در منطقه آسیا — اقیانوسیه، سیستم سپر ضدموشکی را بدون احتساب منافع روسیه و چین می سازد. در همین حین سعی می کند امنیت خود را به حساب امنتی دیگران تامین کند. این راه کارها در هنگام ساخت سیستم سپر موشکی امریکا در اروپا نیز بکار گرفته می شود. روسیه با این شرایط چندین مرتبه از همه خواسته که اجازه ندهند در این منطقه شرایط مشابه اروپا تکرار شود. مسکو به عنوان اولین گام پیشنهاد تایید بیانیه اصول تحکیم امنیت و توسعه همکای در منطقه را می دهد. این بیانیه باید جدایی ناپذیر بودن امنیت و فرا ائتلافی بودن آن را در حین ایجاد سیستم سپر ضد موشکی تثبیت کند.
واشنگتن تایمز:
امریکا در مقابل سلاح های جدید روسیه قدرتی ندارد
روزنامه واشنتگن تایمز خبر داد که سیستم سپر موشکی امریکا عملا در مقابل سامانه های پروازی و مافوق صوت مدل یو-71 روسیه ضعیف است. به گزارش این روزنامه، این مدل جدید سلاح روسیه قادر به پرتاب موشک های کلاهک دار می باشد.
علاوه بر این روزنامه نگاران تصریح کردند که مساله در خطرناک بودن خود سلاح نیست، بلکه قابل حرکت بودن آن است. مدل یو-71 قابل جابجایی با سرعت 11200 کیلومتر در ساعت است، به همین خاطر منهدم کردن آن دشوار می باشد.
این مقاله بر اساس گزارشات مرکز نظامی - تحلیلی Jane's Information Group تهیه شده که در آن به مدل یو-71 اشاره شده و آن را پروژه محرمانه 4202 برنامه موشکی می نامد. به گفته تحلیل گران، 24 دستگاه جدید چینی دبلیو یو-14 که اخیرا آزمایش شده، در فاصله نه چندان دوری از دامباروفسک واقع است.
روسیه سامانه موشکی «اس۴۰۰» را در مرزهای غربی مستقر میکند
مقامهای روسیه از استقرار سامانه موشکی «اس۴۰۰» در مرزهای غربی این کشور تا اواخر سال جاری میلادی خبر دادند.
به گزارش اسپوتنیک، ژنرال «اولگ کوچتکوف» سخنگوی حوزه نظامی غربی روسیه از استقرار سامانه دفاعی موشکی اس۴۰۰ در نزدیکی مرزهای این منطقه خبر داد.
شمار سامانههای اس۴۰۰ مشخص نیست اما از دو مدل «تریومف» و «پانتسیر» در مرزهای غربی روسیه استفاده میشود.
روسیه قرار است تا سال ۲۰۲۰ میلادی به میزان ۳۲۵ میلیارد دلار صرف به روزرسانی تجهیزات نظامی و دفاعی خود کند.
اتحادیه اروپا نمی خواهد موشک های بالدار آمریکا را در اروپا مستقر کند
مجله آلمانی Der Spiegel مطلع شده که شرکای آمریکا در ناتو از حمایت از قصد واشینگتن درباره استقرار موشک های بالدار قادر به حمل کلاهک های هسته ای در خاک کشور های اروپایی امتناع ورزیده اند.
به گزارش این مجله، آلمان و فرانسه در نشست وزیران دفاع کشور های عضو ناتو در ماه فوریه با چنین پیشنهاد ایالات متحده مخالفت ورزیده اند.
Der Spiegelخاطرنشان می سازد آمریکا در توضیح علت تمایل خود برای اسقرار موشک ها در اروپا اعلام کرد گویا روسیه قرارداد نابود سازی موشک های میان برد و کوتاه برد را نقض کرده اما
به گفته منابع مجله آلمانی، مقامات اروپایی بر آن هستند نقض این قرار داد توسط مسکو بطور مشخص ثابت نشده است.
عقب نشینی فوری اروپا:
لغو توقیف اموال روسیه تا اوایل هفته آینده
وزیر امورخارجه بلژیک امروز از رفع توقیف اموال سفارتخانه روسیه در بلژیک، مقر اتحادیه اروپا و ناتو در ابتدای هفته آینده خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، وزیر امورخارجه بلژیک امروز از رفع توقیف اموال سفارتخانه روسیه در بلژیک، مقر اتحادیه اروپا و ناتو در ابتدای هفته آینده خبر داد.
«دیدیه ریندرز» وزیر امورخارجه بلژیک امروز اعلام کرد: تمامی دارایی های سفارتخانه روسیه در بلژیک و دارایی های هیأت های نمایندگی دائم این کشور در مقر اتحادیه اروپا و ناتو در بروکسل تا ابتدای هفته آینده لغو توقیف خواهد شد.
در بیانیه وزارت امور خارجه بلژیک آمده است: تمامی حساب های بلوکه شده روسیه در بروکسل اعم از حساب های بانکی سفارتخانه و یا هیأت های نماینگی این کشور در اتحادیه اروپا و ناتو نیز مشمول رفع توقیف خواهند شد. این اقدام تا چند روز آینده محقق می گردد.
چهارشنبه هفته گذشته، دیوان داوری لاهه حکم توقیف اموال ۴۷ شرکت روسی به دلیل شکایت سهام داران پیشین شرکت نفتی «یوکاس» را صادر کرده بود و به دنبال آن بلژیک و فرانسه آن را به اجرا گذاشته بودند.
جمعه گذشته نیز «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه گفته بود که کشورش با اتکاء به قوانین بین المللی از منافع خود دفاع خواهد کرد.
بلاروس از آغاز یک مانور نظامی ارتش این کشور در مناطق هممرز با اوکراین خبر داد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع بلاروس اعلام کرد که ارتش این کشور مانور نظامی خود را در نزدیکی مرزهایش با اوکراین و با هدف تحکیم امنیت مرزی آغاز کرده است.
در این مانور نظامی ارتش بلاروس به دنبال آن است تا تمرین هایی چند مرحل های را برای افزایش امنیت در مناطق مرزی انجام دهد.
پیش از این وزارت دفاع بلاروس با ارائه گزارشی به الکساندر لوکاشنکو، رییس جمهوری بلاروس از افزایش فعالیت های ناتو در مناطق مرزی این کشور خبر داده بود.
لوکاشنکو به تازگی گفته است: بهترین راه این است که ارتش به گونه ای توسعه یابد که هیچ کس فکری درباره تعرض به ما نداشته باشد و بنابراین لازم است نیروهای مسلح با قدرت عمل کنند.
دفتر مطبوعاتی رییس جمهوری بلاروس با انتشار بیانیه ای اعلام کرده که در مقایسه با سال گذشته ناتو فعالیتهای نظامی در مجاورت مرزهای این کشور را بیش از یک و نیم برابر افزایش داده است.
ساکاشویلی:
اوکراین 20 سال دیگر به سطح دوران یانوکوویچ میرسد
رئیس جمهوری سابق گرجستان که هم اکنون به شدت از رویکرد حامی اتحادیه اروپا در اوکراین حمایت میکند، گفت: تا زمانیکه چیزی را از دست ندهیم، ارزش آن را نمیفهمیم. معتقدیم که برای رسیدن به سطح اجتماعی سابق در اوکراین 20 سال زمان میبرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، "میخاییل ساکاشویلی" رئیس جمهور سابق گرجستان و فرماندار منطقه اودسا در اوکراین گفت: اوکراین هم اکنون در فقر اجتماعی قرار گرفته که برای احیای آن و بازگشت به سال 2013 و پیش از ناآرامیها 20 سال زمان نیاز دارد.
وی ادامه داد: هم اکنون اوکراین فقیرترین کشور اروپایی است. اگر فروپاشی اقتصاد کشور سریعا متوقف شود و اوکراین سالانه چهار درصد رشد اقتصادی داشته باشد آن وقت است که میتوانیم بگوییم 20 سال زمان لازم است تا به سطحی که در 2013 داشتیم، برسیم. تنها در این مدت است که اوکراین میتواند به دوران ویکتور یانوکوویچ برسد.
برکناری یانوکوویچ در فوریه 2014 اوکراین را وارد جنگ داخلی کرد و باعث فروپاشی اقتصادی شد که این کشور را با چالش جدی مواجه کرده است.
رئیس اطلاعات نظامی فرانسه:
آمریکا و ناتو درباره اقدام نظامی روسیه در اوکراین دروغ گفتهاند
رئیس اطلاعات نظامی فرانسه گفت که بر اساس بررسیهای این کشور، آمریکا و ناتو درباره دخالت نظامی روسیه در شرق اوکراین دروغ گفتهاند.
به گزارش راشاتودی، ژنرال «کریستوف گومارت» رئیس اطلاعات نظامی فرانسه گفت که براساس تحقیقات این کشور، آمریکا و ناتو درباره حضور نظامی روسیه در شرق اوکراین دروغ گفتهاند.
وی گفت که ادعاهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مبنی بر احتمال حمله نظامی روسیه به اوکراین را نیز رد میکنیم، زیرا هیچ گونه مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
«فیلیپ میگالت» متخصص امور اوکراین در دانشگاه روابط استراتژیک و بینالملل گفت که فرانسه فریب نمیخورد، زیرا منابع خود را دارد و از آنچه در اوکراین رخ میدهد، آگاه است.
مقامهای آمریکا و اتحادیه اروپا بارها روسیه را به دخالت نظامی در اوکراین متهم کرده و تحریمهای جدیدی را علیه این کشور تصویب کردهاند.
کارمند سابق وزارت خارجه آمریکا:
آمریکا و ناتو تصمیم به محاصره روسیه دارند
یکی از کارمندان سابق وزارت خارجه آمریکا گفت که مقامهای آمریکا و ناتو تصمیم دارند روسیه را محاصره کنند.
به گزارش راشاتودی، «ویلیام بلوم» روزنامهنگار و کارمند سابق وزارت خارجه آمریکا در مصاحبهای با رادیو «بالتکوم» گفت که مقامهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به همراه مقامهای این کشور تلاش میکنند روسیه را محاصره کنند.
بلوم گفت مقامهای ناتو و آمریکا روسیه را به عنوان یک تهدید بزرگ جهانی معرفی میکنند.
وی افزود که اقدامهای آمریکا و ناتو علیه روسیه تنها یک تبلیغات است و تهدید اصلی از این کشور و متحد آن ناشی میشود.
مقامهای آمریکایی و اتحادیه اروپا روسیه را به ادامه درگیری در شرق اوکراین متهم میکنند.
مقامهای پنتاگون اخیرا اعلام کردند که تجهیزات پیشرفته نظامی را به منظور محافظت از اوکراین در برابر روسیه به اروپای شرقی ارسال میکنند.
گشایش مرکز فرماندهی ناتو در استونی
مراسم گشایش مرکز فرماندهی ناتو در تالین، پایتخت استونی برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری ایپیای، وزرای دفاع کشورهای عضو ناتو پیشتر در ماه فوریه تصمیم گرفتند تا شش مرکز فرماندهی در کشورهای استونی، لیتوانی، لتونی، لهستان، بلغارستان و رومانی راهاندازی کنند. این مراکز فرماندهی استقرار سریع نیروی ناتو در این کشور را سرعت میبخشند.
وزیر دفاع استونی در مراسم گشایش این مرکز فرماندهی در تالین، گفت: آغاز فعالیت ناتو در تالین نشان میدهد که این ائتلاف درصدد ایجاد امنیت جامع جدی است. این اتفاق زمانی افتاده است که ما شاهد درگیری در اوکراین هستیم و دیدن سازگار شدن ناتو با شرایط جدید امنیتی باعث خوشحالی است.
بسیاری از مقامات نظامی کشورهای عضو ناتو در این مراسم حضور داشتند.
ائتلاف ناتو در میان افزایش درگیری با روسیه در مساله اوکراین تلاش دارد تا حضور و فعالیتهای خود را در کشورهای شرق اروپا افزایش دهد.
هشدار روسیه به آمریکا برای استقرار تجهیزات نظامی در شرق اروپا
یک مقام وزارت دفاع روسیه روز دوشنبه به آمریکا در مورد تصمیمش برای استقرار تجهیزات نظامی سنگین در شرق اروپا هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ژنرال 'یوری یاکوبوف' اعلام کرد: استقرار تجهیزات نظامی آمریکا در کشورهای بالتیک و شرق اروپا معادل 'تجاوزکارانه ترین گام از سوی ناتو و پنتاگون' است.
این مقام وزارت دفاع روسیه به خبرگزاری اینترفاکس گفت: اگر آمریکا دست به چنین اقدامی بزند، روسیه گزینه دیگری جز تقویت نیروهای و قوایش در بخش غربی خود نخواهد داشت.
هشدار این مقام روسیه در حالی مطرح شده که یک مقام آمریکایی اخیرا اعلام کرده است که واشنگتن قصد دارد تجهیزات نظامی سنگین در حوزه بالتیک و شرق اروپا با هدف حفاظت از کشورهای این منطقه در برابر اقدامات روسیه مستقر کند.
تنش ها میان روسیه و آمریکا از زمان تشدید بحران اوکراین تشدید شده است. غرب، روسیه را به مداخله در امور اوکراین متهم اما مسکو این ادعا را رد کرده است.
مقام سازمان ملل:
اوکراین خطرناک ترین مکان برای خبرنگاران است
معاون دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه اعلام کرد که اوکراین همچنان خطرناک ترین مکان برای خبرنگاران است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک روسیه، این در حالی است که پیش از این کنفرانسی با عنوان «خبرنگاران: امنیت، آزادی رسانه ها و کثرت گرایی در زمان درگیری» به میزبانی سازمان امنیت و همکاری اروپا در وین آغاز به کار کرد.
ایوان سیمونوویچ معاون دبیرکل سازمان ملل یادآور شد که فعالان رسانه ها در اوکراین فقط در مناطق درگیری ها میان نیروهای دولتی و جدایی طلبان در خطر قرار ندارند. وی به قتل اخیر اولس بوزینا خبرنگار در اوکراین اشاره کرد.
این مقام سازمان ملل تاکید کرد: این خبرنگار منتقد دولت فعلی اوکراین بود و هنوز مشخص نشده که چه کسی عامل قتل بوزینا بوده است.
اولس بوزینا خبرنگار 45 ساله در ماه آوریل به دنیال شلیک از سوی دو فرد ناشناس در کی یف کشته شد.
از زمان تشدید درگیری ها در شرق اوکراین شماری از خبرنگاران طی درگیری ها کشته و یا زخمی شده اند.
وزیر دفاع لهستان خبر داد:
مذاکرات ورشو با واشنگتن درباره استقرار سلاح های سنگین آمریکا در خاک لهستان
وزیر دفاع لهستان در اظهاراتی از مذاکرات ورشو و واشنگتن برای استقرار انبار تسلیحات آمریکا در لهستان خبر داد.
بنابر اعلام خبرگزاری فرانسه، «توماس سیمونیاک» وزیر دفاع لهستان روز یکشنبه طی اظهاراتی در گفتوگو با یک خبرگزاری این کشور اعلام کرد: «لهستان در حال مذاکره با واشنگتن درباره استقرار سلاح های سنگین آمریکا در خاک خود است.»
وی با اشاره به مقاله روز شنبه منتشره در روزنامه نیویورک تایمز افزود: «ما با طرف آمریکایی در حال مذاکره هستیم و من در جریان سفر اخیر خود به واشنگتن در 19 ماه می گذشته با «اشتون کارتر» وزیر دفاع آمریکا در این خصوص گفت وگو و مذاکره کردم.»
بر اساس گزارش روز شنبه نیویورک تایمز، آمریکا با ادعای تلاش برای مقابله با آنچه تهاجم احتمالی روسیه میخواند، در حال استقرار سلاح های سنگین شامل تانک برای 5000 نظامی این کشور در اغلب کشورهای حوزه دریای بالتیک و اروپاست.
وزیر دفاع آمریکا در ادامه خاطرنشان کرد: «این مذاکرات بخشی از رایزنی ها درباره افزایش حضور نظامی آمریکا در لهستان و سایر کشورهای عضو ناتو در اروپاست. آمریکا بست های از تدابیر مختلف را آماده و تدوین کرده است که استقرار تجهیزات سنگین در لهستان و دیگر کشورها از موضوعات بسیار مهم آن است.»
بنابر اعلام مقامات آمریکایی و هم پیمانان واشنگتن، در صورت تصویب این پیشنهاد، اولین باری خواهد بود که آمریکا از زمان جنگ سرد تاکنون در کشورهای جدید عضو ناتو در شرق اروپا سلاح های سنگین مستقر می سازد.
برنامه های امریکا و استقرار سلاح های سنگین در لهستان تایید شد
مقامات لهستان تایید کردند که ورشو در حال مذاکره با واشنگتن بر سر استقرار سلاح های سنگین در قلمروی این کشور می باشد. کشورهای استونی و لتونی نیز از برنامه های ایالات متحده امریکا استقبال کردند.
ورشو اکنون در حال مذاکره با امریکا بر سر محل استقرار انبار تجهیزات نظامی می باشد. به گفته توماش سیمونیاک نخست وزیر و وزیر دفاع ملی لهستان، تصمیم در این رابطه به زودی اتخاذ خواهد شد.
سیمونیاک ضمن تفسیر اخبار روزنامه نیویورک تایمز در خصوص احتمال استقرار تجهیزات نظامی امریکا در کشورهای اروپای شرقی گفت: «ما در حال مذاکره با طرف امریکایی هستیم. روز 12 مه زمانی که من برای دیدار با اشتون کارتر وزیر دفاع امریکا در واشنگتن حضور پیدا کردم، در این خصوص گفتگو کردیم».
به گفته این دیپلمات لهستانیف استقرار سلاح های امریکایی «گامی است برای افزایش حضور امریکا در لهستان و منطقه». وی همچنین اظهار کرد که ورشو «مدتهاست برای افزایش حضور نظامی امریکا در لهستان و در تمام منطقه شرق تحت نفوذ ناتو تلاش می کند».
سیمونیاک گفت که در زمان مذاکرات ماه مه، به او اطلاع دادند که این تصمیم به زودی اتخاذ خواهد شد.
آندرس سانگ دبیر مطبوعات وزارت دفاع نیز گفت که استونی، لتونی و لیتوانی به ناتو پیشنهاد کرده اند که حضور نظامی خود را در بالتیک افزایش دهد. به گفته ویف در تالین خواهان حضور دایم نظامی در سه کشور و یا استقرار گروهان تاکتیکی در تمام بالتیک هستند. استونی نیز گفته که قصد دارد مقدمات حضور نیروهای ناتو را فراهم سازد.
هشدار نسبت به استقرار سامانه اس ۳۰۰ اکراین در «اودسا»:
استقرار سامانه موشکی «اس۳۰۰» در اوکراین باعث بروز جنگ میشود
مسئولان یک شرکت اطلاعات جهانی آمریکایی هشدار دادند که استقرار سامانه موشکی دفاعی
«اس۳۰۰» در اوکراین میتواند باعث ایجاد جنگ در منطقه شود.
به گزارش اسپوتنیک، مسئولان شرکت اطلاعات جهانی آمریکایی «استراتفور» هشدار دادند که تصمیم مقام های اوکراین مبنی بر استقرار سامانه موشکی اس۳۰۰ در منطقه «اودسا» می تواند باعث بروز جنگ در این منطقه شود.
مسئولان استراتفور تصریح کردند که استقرار سامانه موشکی اس۳۰۰ در اودسا میتواند شماری از جتهای جنگی روسیه را که در ایالت «ترنس نیستریا» در همسایگی اوکراین پرواز میکنند، سرنگون کند و به این ترتیب رویارویی نظامی میان روسیه و غرب به وجود آید.
مقامهای اوکراین اخیرا از احتمال استقرار سامانه موشکی اس۳۰۰ در اودسا خبر دادند.
تصمیم مقام های اوکراین مبنی بر استقرار سامانه موشکی اس۳۰۰ در «اودسا» باعث بروز جنگ با روسیه
استقرار تسلیحات سنگین آمریکا در لیتوانی در نزدیکی روسیه
لیتوانی آمادگی های لازم برای میزبانی سلاح های سنگین آمریکا در کشورش را اعلام کرد.
به گزارش رویترز، لیتوانی آمادگی های لازم برای میزبانی سلاح های سنگین آمریکا در کشورش را اعلام کرد.
«جوزاس اولکاس» وزير دفاع ليتواني امروز در مصاحبه ای به خبرگزاری رویترز در این خصوص گفت: ما در جریان آماده سازی زیرساخت های نظامی خود برای استقرار تسلیحات سنگین نظامی آمریکا هستیم و این آمادگی تقریباً به اتمام رسیده است.
اولکاس در ادامه افزود: در حال مذاکره با متحدان آمریکایی خود هستیم تا تجهیزات نظامی مذکور را در پایگاه های دائمی در این کشور مستقر نماییم تا از این طریق بتوانیم امنیت خود و حمایت از نیروهای نظامی مستقر را افزایش دهیم.
این اولین بار از زمان جنگ سرد است که واشنگتن به اعضاء جدید سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که زمانی بخشی از شوروی یا بلوک شرق بودند تسلیحات سنگین برای استقرار دائمی میفرستد.
در سال ۲۰۰۴ و به دنبال پیوستن کشورهای حوزه بالتیک به ناتو، آمریکا از استقرار تسلیحات و نیروها در این منطقه درقبال همکاری با روسیه خودداری کرده بود. لذا این حرکت جدید نشانه ای از تغییر سیاست های آمریکا در این خصوص می باشد.
کنگره آمریکا بهای تسلیحات تهاجمی برای اوکراین را در بودجه نظامی گنجاند
کنگره آمریکا اصلاحیه هایی را در بودجه نظامی این کشور وارد کرد که تحویل تسلیحات تهاجمی به اوکراین را در نظر می گیرند.
روزنامه "نیویرک تایمز" ضمن اعلام این مطلب می نویسد اصلاحیه های وارده تحویل سامانه های موشکی ضد تانک، خمپاره اندازها، نارنجک اندازها و مهمات به کییف را در نظر می گیرند. طبق آنها اگر دولت امریکا 20 درصد از کمک 300 میلیون دلاری تخصیص داده شده به کییف را صرف تحویل تسلیحات تهاجمی به کییف نکند، حق ندارد بیش از نیمی از این مبلغ را خرج کند.
یادآور می شود آمریکا تا به حال نیز به اوکراین کمک می کرد و از جمله تجیزات و وسایل نظامی غیر کشنده به این کشور تحویل می داد و از تحویل تسلیحات تهاجمی به کییف خودداری می ورزید چون معتقد بود این کار باعث تشدید درگیری در دنباس خواهد شد.
مقامات اوکراین از ماه آوریل سال گذشته عملیات قهری در منطقه دنباس در شرق این کشور برای سرکوب ناراضیان از تغییر حکومت در کییف به شکل کودتا را آغاز کرده اند که طبق آخرین آمار سازمان ملل باعث در جریان آن بیش از 6 هزار نفر کشته شده اند.
مردم دنباس (متشکل از استان های دونتسک و لوهانسک) نیروهای مسلح تشکیل داده و در برابر ارتش اوکراین مقاومت می کنند.
مساله حل و فصل بحران اوکراین در چارچوب های گوناگون از جمله در چارچوب گروه تماس در مینسک با میانجیگری روسیه و سازمان امنیت و همکاری اروپا و دیدار سران روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان (موسوم به گروه نورماندی) مورد بحث قرار می گیرد اما این بحران با وجود حصول توافقاتی در مینسک، پایتخت بلاروس در ماه فوریه امسال هنوزرفع نشده چون دولت اوکراین از اجرای این توافقات امتناع ورزیده است.
طرح ناتو برای ضمیمه کردن بخشی از خاک روسیه به لیتوانی
هکرهایی که اخیرا توانسته اند وارد سیستم نیروهای نظامی لیتوانی شوند می گویند این کشور کوچک منطقه بالتیک خود را آماده کرده تا منطقه کالینینگراد روسیه را به خاک خود ضمیمه کند.
به گزارش اسپوتنیک، گروهی از هکرهای اینترنتی اخیرا توانسته اند وارد سیستم اصلی دفتر نیروهای نظامی لیتوانی شوند. این هکرها می گویند این کشور کوچک در منطقه بالتیک برنامه های بزرگی در سر دارد که از جمله آنها جدا کردن منطقه کالینینگراد از روسیه است.
روزنامه دلفی چاپ لیتوانی با اشاره به اظهارات این هکرها نوشته است که رزمایش های اخیر کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در کشورهای بالتیک و لهستان به نوعی آماده سازی برای این اقدام بوده است.
بلافاصله پس از انتشار گزارش هکرهای اینترنتی، اطلاعات مورد نظر از روی پایگاه اینترنتی نیروهای نظامی لیتوانی برداشته شد. یکی از سخنگویان وزارت دفاع لیتوانی گفته است که این مساله ناشی از حمله هکرها به پایگاه اینترنتی نیروهای نظامی بوده و در حال حاضر جزئیات آن تحت بررسی است.
این خبر در حالی اعلام شده است که در حال حاضر نزدیک به 2 هزار و 100 نفر از نیروهای ناتو از 9 کشور عضو در بالاترین سطح آمادگی خود در لهستان مستقر بوده و در حال انجام تمرینات نظامی در شمال غرب این کشور هستند.
همچنین قرار است در تابستان امسال، رزمایشی تحت عنوان «سپر متحد» در لهستان برگزار شود که 14 هزار نیروی نظامی از 19 کشور عضو ناتو و سه کشور شریک آن برگزار خواهد شد.
رسانه های کانادا: آمریکا با تحریک روسیه با ریسک تکرار راه هیتلر و ناپلئون روبرو می شود
رسانه های کانادا می نویسند: آمریکا با لفاظی های "دروغین" و رزمایش های پی در پی در نزدیکی مرز روسیه تلاش می کند مسکو را به اختلاف نظامی بکشاند، ولی واشنگتن باید بیاد بیاورد که تلاش های پیشین تسخیر روسیه به چه می انجامید.
تفسیرگر استیون لندمن نوشت: هیتلر 22 ژوئن 1941 به عملیات "بارباروسا" علیه اتحاد شوروی دست زد و احتمالا این بزرگترین مداخله بود. ولی نقشه رهبر وقت آلمان برای تسخیر شوروی و به بردگی در آوردن اهالی آن کشور با شکست بزرگ رو برو شد، هم مانند نقشه های ناپلئون در 130 سال پیش. لندمن در مقاله خود در "گلوبال ریسرچ" می پرسد: "آیا واشنگتن باز هم قصد دارد مرتکب اشتباه هایشان شود؟"
وی سپس نوشت: سیاست خصمانه علیه روسیه روز بروز بیشتر آشکار می شود و این امر انسان را به وحشت می اندازد. رزمایش های ناتو و آمریکا در نزدیکی مرز های روسیه به طور منظم انجام می شود و این هم انسان را می ترساند. یکی از تعلیمات اخیر بنام "بالتوپس — 15" با شرکت کشور های عضو ناتو و فنلاند، گرجستان و سوئد برگزار شد.
این مقاله نویس ادامه داد: تعلیمات نظامی تحریک آمیز به فرماندهی آمریکا در نزدیکی مرز روسیه به معنای تدارک جنگ است. کل انتقاد فاقد مسئولیت از روسیه، غوغای معمولی مختص "دروغ بزرگ" است.
بابت این دروغ ها به خانم ماری هارف سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پول پرداخت می شود. هارف بدون هیچ گونه اثباتی اعلام می کند: روسیه در قبال حوادثی که در اوکراین جاری است مسئولیت مستقیم دارد. لندمن یادآوری کرده که هارف بار ها افراد نیروی مردمی دونباس را به جنایات همه روزه کی یف متهم می کرد هرچند که به عقیده این روزنامه نگار کانادایی اعمال کی یف "در حکم تجاوز بی پرده ای بود که با حمایت کامل آمریکا انجام می شد".
لندمن معتقد است که روسیه در قاره اروپا بعنوان یک کشور پیشتاز در راه صلح اقدام می کند در حالیکه آمریکا و عمال آن در کی یف جنگ می خواهند.
ولادیمیر پوتین در مصاحبه اخیر خود به اتهامات بی پایه غرب در باره "تجاوز روسیه" جواب داده گفت: " من فکر می کنم که فقط فرد ناسالم، آن هم در خواب، می تواند تصور کند که روسیه ناگهان به ناتو حمله کند."
در ضمن هزینه های دفاعی ناتو ده برابر بیشتر از کل بودجه روسیه است. واشنگتن بدون توجه به هشدار های روسیه به برقراری سامانه باصطلاح پدافند هوایی خود ادامه داده و امنیت بین المللی را متزلزل می کند. اوکراین هنوز هم نقطه داغ و خطرناک در کره زمین باقی می ماند.
استیون لندمن در پایان نوشت: واشنگتن می خواهد پوتین را سرنگون کرده و رژیم روسیه را عوض کند. آمریکا می خواهد که بجای حکومت مستقل در روسیه دستنشاندگان گوش بفرمان غرب حکمروایی کنند. بدین سان مقامات آمریکا نابخردانه برای جنگ جهانی سوم ایجاد شرایط می کند.
یک سیاستمدار فرانسوی:
اتحادیه اروپا در حال سقوط در تله آمریکا است
یکی از سیاستمدارهای فرانسوی گفت اتحادیه اروپا در حال سقوط در دامی است که آمریکا برای این اتحادیه آماده کرده است.
به گزارش ۲۴ سون نیوز، «تی یری ماریانی» وزیر سابق حمل و نقل فرانسه و عضو فعلی مجلس ملی این کشور امروز-جمعه- گفت اتحادیه اروپا در حال گرفتار شدن در تله ای است که آمریکا مهیا کرده است.
ماریانی گفت ایالات متحده در حال سوق دادن اتحادیه اروپا به سیاست ضد روسیه ای است که برای اعضای این اتحادیه سرنوشت ساز هستند.
وی تصریح کرد میزان معامله های تجاری میان اتحادیه اروپا و روسیه از سال گذشته میلادی به شدت کاهش پیدا کرده است، اما همین امر میان روسیه و آمریکا در حال افزایش است و این مساله نشان می دهد مقام های آمریکایی به اعضای اتحادیه اروپا مطلبی را تلقین می کنند که خود عکس آن را انجام می دهند.
نخستوزیر سابق فرانسه:
سیاست آمریکا در خاورمیانه به ضرر اروپا است
نخستوزیر سابق فرانسه گفت مقامهای ایالات متحده سیاستی را در خاورمیانه به کار میگیرند که به هچ عنوان به نفع اروپا نیست.
به گزارش ریانووستی، «فرانسوا فلون» نخستوزیر سابق فرانسه و عضو اتحادیه جنبش مردمی گفت سیاست ایالات متحده در خاورمیانه منافع اعضای اتحادیه اروپا را تهدید میکند و از طرفی آمریکا اعضای این اتحادیه را بر سر یک دو راهی در قبال ادامه رابطه با روسیه قرار داده و به این ترتیب در روابط اروپا و روسیه اختلال ایجاد کرده است.
فلون تاکید کرد اروپا در حال حاضر به آمریکا وابسته است و این کشور سیاستی را به پیش میبرد که منافع اتحادیه اروپا را به خطر میاندازد.
وی تصریح کرد:«اروپا استقلال خود را از دست داده است. سازمان اطلاعات آلمان از فرانسه جاسوسی میکند، اما این اقدام نه برای منافع خود آلمان بلکه در راستای منافع آمریکا است.»
فلون افزود:«آمریکا همچنین در خاورمیانه سیاستی را به پیش میبرد که به هیچ عنوان به نفع اروپا نیست و از طرفی خطری برای این قاره نیز به شمار میرود.»
بسیاری از اعضای کنگره آمریکا با انتقاد شدید از «باراک اوباما» رئیسجمهوری این کشور درباره عملکرد وی در حوزه خاورمیانه و به ویژه در برابر گروه تروریستی داعش، اعلام کردند وی استراتژی مشخص و مناسبی را اتخاذ نکرده است.
اتحادیه اروپا به آمریکا وابسته است
اتحادیه اروپا هر چند که زیاد تلاش کرده نتوانسته است به واحد مستقلی روی نقشه جهان تبدیل شود. امروز در هر تصمیم گیری بروکسل وابستگی آن به واشنگتن دیده می شود. تحریم روسیه این گفته را
به ثبوت می رساند. ولی پیشتر هم صحبت کردن در باره موضع مستقل اروپا مشکل بود.
در طول چندین سال پس از پایان جنگ جهانی دوم منظره جالبی در قاره اروپا پدید آمده. همه می دانستند که منطقه آمریکایی آلمان وجود دارد، ولی کمتر کسی متوجه می شد که ایده های واشنگتنی آهسته آهسته وارد اذهان سیاستمداران اروپایی می شوند. آمریکا با زبردستی از نفوذش بر اروپا استفاده کرده و در طول سال های دراز از ترس اروپاییان از کمونیسم سو استفاده می کرد. با فروپاشی دیوار برلین خطر کمونیستی از بین رفت ولی تمایل واشنگتن به استفاده از اروپاییان در بحث ها با مسکو باقی ماند. از بسیاری لحاظ اروپاییان با درک این که ارتش آمریکا چه اهمیتی دارد به این امر تن در می دادند.
خانم ایلنا خادکووا مشاور انستیتو تحقیقات راهبردی مسکو در این باره چنین گفت:
آمریکا در مسائل امنیتی قوی است، یگان های آمریکا در اروپا مستقر است و این کشور نقش بسیار وزینی در ناتو ایفا می کند. حرف واشنگتن در مسائل امنیتی اول است. اروپا در زمینه بحران در اوکراین و افزایش لفاظی های نظامیگرانه زیر بار شانتاژ واشنگتن رفته و به واشنگتن اجازه داد که در مسائل امنیتی اول باشد. تصمیم گرفته شد که در چارچوب ناتو و اتحادیه اروپا وحدت عمل نشان داده شود.
ولی آمریکا خواهان چیزهای بیشتری بود و وابستگی اقتصادی مرحله بعدی این خواست ها شد. روشن است که اروپا با داشتن روابط با روسیه که شریک مطمئن تجاری آن بود می توانست نقشه های خود را طرحریزی کرده و در آرزوی پیشبرد این راستا باشد. ولی در آمریکا می دانند که پول عامل قطعی است و از این رو هدف اساسی آمریکا ایراد فشار به اروپا و پاره کردن روابط آن با روسیه است.
اوکراین برای مختل کردن روابط تجاری دیرینه روسیه و اروپا بهانه مناسبی شد. یک سال پیش هیچ کس جرات نمی کرد به چنین فشار آمریکا به اروپا اعتراض کند، تنها مزرعه داران گاه بگاه اقدام های اعتراضی همراه با محو نمایشی محصولات خود را ترتیب می دادند. کارمندان اروپایی چنین وانمود می کردند که هیچ چیز رخ نمی دهد و فقط در فکر آن بودند که واشنگتن از چیزی عصبانی نشود. لیکن الان وضع دارد بتدریج عوض می شود.
خانم ایلنا خادکووا گفت که حساب ها نشان می دهد که ادامه تحریمات علیه روسیه برای هر کشور اروپایی از نیم تا یک میلیارد یورو تمام خواهد شد. این داده ها اروپاییان را تا حدی گوش بزنگ کرد. این کارشناس گفت:
این تحریمات در درجه اول توام با خسارات پولی است. اروپا دارد به هوش می آید و حالا برای دفاع از نظر خود بیشتر سعی و کوشش می کند. زیرا روابط اقتصادی و بازار روسیه برای توسعه اقتصاد اروپا از اهمیت بسیار بالا برخودار است. حالا اروپا تلاش می کند دیدگاه خود را به واشنگتن برساند و واشنگتن تلاش می کند در انزوا باقی نماند. از این رو دوری بروکسل از واشنگتن برای آمریکا بسیار نامطبوب است. واشنگتن از انتقاد روسیه خوداری کرده و به این خاطر این اواخر تشنجات پیرامون اوکراین دارد فروکش می کند.
در این ضمن در اروپا بیشتر شاهد آن می شوند که آمریکا خود را محق می داند که به حل بسیاری مسائل بپردازد و جویای عقیده بروکسل نیست. آمریکا خودش گاهی نیرو های ناتو را به یک تعداد جاها روانه می کند و یا به دلخواه خود این یا آن کشور را بمباران می کند. در خود اتحادیه اروپا تعدای از کشور ها هستند که در نوبت اول از آمریکا حمایت می خواهند و تنها بعد از این جویای آن از همسایگان نزدیک خود می شوند و آمریکای موجود در آن سوی اقیانوس، لهستان، رومانی و کشور های بالتیک را با تجاوز واهی روسیه می ترساند.
به گفته یک پروفسور روسی"در اینچنین موقعیت نفوذ بروکسل دارد به تدریج مساوی صفر می شود.
آلکساندر تیودا- بورمولی دانشیار کرسی مطالعه همگرایی اروپا در انستیتو روابط بین المللی مسکو گفت:
تحکم بروکسل بسیار محدود است. بله، بروکسل در برخی رشته ها اختیارات چشمگیری دارد ولی فاقد اختیارات در سیاست خارجی و دارای اختیارات ناچیز در همکاری های پلیسی است. در رشته اقتصادی تحکم وجود دارد اما باز هم کامل نیست.
ولی تحکم آمریکا بی حد و حصر است. واشنگتن انگار از ترس اینکه اختلاف اوکراینی می تواند بزودی پایان یابد کار های خود را دوچندان کرده. چندی پیش این اطلاع ظاهر شد که کارشناسان پنتاگون در استان خارکوف اوکراین ویروس های مرگبار را مورد آزمایش قرار می دهند. اتحادیه اروپا که اوکراین مایل است وارد آن شود می تواند این را هم مسکوت بگذارد. به هر حال آمریکایی ها هنوز هیچ یادداشتی را دریافت نکردند.
تظاهرات اعتراضی علیه دولت اوکراین
/ پوروشنکو را استیضاح کنید!
معترضان در جریان تظاهرات گسترده اعتراضی علیه دولت اوکراین در خیابانهای کییف خواستار استعفای دولت و اصلاحات اقتصادی در این کشور شدند.
به گزارش پایگاه خبری راشاتودی، در جریان این تظاهرات اعتراضی بیش از 300 تن علیه فقدان اصلاحات و ثبات اقتصادی در اوکراین دست به راهپیمایی زدند و در این تظاهرات خواستار کنارهگیری دولت کییف شدند.
مردم در این تظاهرات پلاکاردهایی در دست داشتند که رویشان نوشته شده بود «ما گرسنه هستیم»، «حقوق مستمریبگیران را افزایش دهید.»
سایر معترضان هم خواستار استیضاح پترو پوروشنکو، رئیسجمهوری اوکراین شده و گفتند: دولت کنونی کییف قادر نیست تا به مشکلاتی که کشور با آنها روبهرو است، به خوبی رسیدگی کند.
معترضان همچنین خواستار افزایش پرداختهای رفاه اجتماعی و پایان دادن به ناآرامیها در شرق اوکراین شدند.
در جریان این راهپیمایی اعتراضی پلیس به گشتزنی پرداخت تا از صلحآمیز بودن این راهپیمایی مطمئن شود.
الکساندر پاویچ، تحلیلگر مسائل سیاسی گفت، یک نزول سریع در استانداردهای زندگی و حقوق بشر از زمان «انقلاب میدان» در 2014 دیده میشود. پس از آن رخداد هیچکس روی خوش زندگی را ندیده است به جز آنهایی که در راس نهادها و سازمانها هستند.
وی افزود: پس از انقلاب میدان یک رژیم اولیگارشی (یا حکومت گروه اندک) شکل گرفت. پس از آن معیارهای زندگی و حقوق بشر در اوکراین به شدت افول کرده است.
کاخ سفید: تحریمهای غرب علیه مسکو به اهداف خود دست نیافتهاند
کاخ سفید اعلام کرد، تحریم های واشنگتن علیه مسکو هنوز به اهداف اصلی خود دست پیدا نکردهاند و باراک اوباما احتمالا در جریان نشست آتی گروه هفت در آلمان از رهبران شرکت کننده خواهد خواست تا تحریمهای غرب علیه روسیه را تمدید کنند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، "جاش ارنست"، سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این که آیا تحریمهای بیشتر غرب علیه روسیه تاثیر بیشتری بر این کشور خواهند گذاشت، گفت: من تایید می کنم که ما هنوز آن نوع تغییر رفتار را که مدتهاست برای آن جنگیدهایم مشاهده نکردهایم. هر چه تحریمها علیه روسیه طولانیتر باشند، لطمه به اقتصاد روسیه بیشتر خواهد بود.
اوایل روز پنجشنبه "چارلز کوپچن"، مدیر بلندپایه امور اروپای کاخ سفید به خبرنگاران گفت که باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در جریان نشست گروه هفت در آلمان از همکاران اروپایی خود خواهد خواست تا اتحادیه اروپا به تمدید تحریمها علیه روسیه به مجرد پایان آنها بپردازد.
آمریکا و اتحادیه اروپا در سال 2014 به همراه برخی از همپیمانانشان تحریمهایی اقتصادی علیه مسکو به سبب آنچه که مداخله در جنگ در شرق اوکراین خواندند، اعمال کردند. با این حال مسکو اتهام مداخله خود در اوکراین را رد کرده و خواهان راه حل دیپلماتیک برای این بحران شده است.
در فوریه 2015 نمایندگان دولت اوکراین و دو جمهوری جدایی طلب شرق این کشور در شهر مینسک توافقی به منظور آتش بس امضا کردند.
گروه اقتصادی هفت شامل آلمان، فرانسه، انگلیس ، ایتالیا ، ژاپن، آمریکا و کانادا است. شرکت روسیه در اجلاس های این گروه در ماه مارس 2014 معلق شد.
آلمان خواستار بازگشت روسیه به گروه جی - 8 شد
وزیر خارجه آلمان مخالف وضع تحریمهای بیشتر علیه روسیه شد.
به گزارش اسپوتنیک، «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان گفت برای از بین بردن بحران اوکراین، جامعه بینالمللی نیازمند برقراری ارتباط با روسیه است.
وی در صحبتهای خود به این نکته اشاره کرد که فشارهای سیاسی و اقتصادی بر روسیه بیمعنی بوده و مساله اساسی در رفع بحران اوکراین، یعنی گفتگوی با روسیه، را تحتالشعاع قرار میدهد.
اشتاین مایر در ادامه گفت گرچه توافق مینسک به طور کامل اجرا نشده اما به طور محسوسی شدت و کمیت درگیریها را کاهش دادهاست.
وزیر خارجه آلمان همچنین تاکید کرد وضع تحریمهای بیشتر علیه روسیه میتواند مشکلات گفتوگو با این کشور را افزایش دهد.
پوتین ارتش تانک ایجاد می کند
به گزارش رسانه ها یک ارتش تانک در حوزه نظامی غربی نیروهای مسلح روسیه تشکیل می شود. وزارت دفاع این اطلاع را تایید نکرده ولی همچنین رد نکرد.
این امر شایان توجه است که در کتاب راهنمای وزارت دفاع منتشره در 2014 با عنوان "ارقام ارتشی" در ترکیب حوزه نظامی غربی فقط دو ارتش زمینی ذکر شدند. از این اطلاع چنین بر می آید که این کتاب قبل از تصمیم گیری مربوطه منتشر شد و یا اینکه تشکیل ارتش تانک هنوز برای محافل اجتماعی و زسانه ها زیاد تبلیغ نمی شود. ولی بعید است که این حادثه وقت طولانی در سایه بماند. حتی با وجود اینکه روسیه از قرارداد در باره تسلیحات متعارف در اروپا خارج شد بعید است که تمرکز تسلیحات و پرسنل در این یا آن نواحی کشور ما دو از انظار سرویس های ویژه مجهز کنونی بماند.
ژنرال یوری نتکاچوف کارشناس نظامی در مصاحبه با روزنامه "نزاویسیمایا گازتا" چاپ روسیه گفت: من قبول دارم که در ترکیب حوزه نظامی غرب روسیه یک ارتش دیگری ظاهر شده". وی به این عامل اشاره کرد که در نظریه نظامی جدید مصوبه ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه این نکته هست که بسیاری خطر های نظامی همانا با غرب مربوط است. تا همین چندی پیش تعداد کافی یگان ها در این راستا نبود. این کارشناس اطمینان دارد: "تشکیل ارتش تانک در راستای "بریانسک" این مساله را حل خواهد کرد".
نتکاچوف در ادامه گفت: البته تانک ها سلاح تهاجمی است. ولی غرب نباید از آن ترس داشته باشد. استقرار ارتش در این جوزه — وسیله بازدارندگی است و میتواند جلو آن بی ثباتی را بگیرد که مثلا می تواند بزودی در اوکراین بوجود بیاید. این کارشناس حدس زده که بعد از چندی اوکراین بر چند بخش متلاشی شده و اختلاف نظامی در جنوب شرق آن کشور جنبه بین المللی بخود بگیرد. ژنرال نتکاچوف سپس گفت: "قدرت نظامی ناتو سه برابر بیشتر از توان روسیه است و هنگامی که در اوکراین روند های بازگشت ناپذیری و شاید فروپاشی آن شروع شود ورود واحد های ناتو به آن کشور می تواند ما را غافلگیر سازد. برای اینکه کار به این وضع نکشد و ناتو بازهم به خاور حرکت نکند روسیه به ارتش تانک نیاز دارد".
قبلا گزارش شده بود که فرماندهی ارتش 20 زمینی روسیه مستقر در استان نیژنی نووگورود واقع در سواحل ولگا برای خنثی سازی خطر های ناشی از اوکراین مجددا به شهر وارونژ واقع در جنوب شرقی روسیه منتقل شد. وزارت دفاع روسیه تا به حال این اطلاع را نه تایید و نه تکذیب کرد. استقرار ارتش 20 با عوامل زیادی در وارونژ تایید می شود از جمله با اعمال استاندار آن سرزمین که به تخصیص قطعاتی زمین برای گشترش تاسیسات زیربنایی نظامی در آن استان دست زده است
شکاری بمب افکن های روسی ناو آمریکایی را از آبهای روسیه خارج کردند
رسانه های روسی از پرواز شکاری بمب افکن های سوخو- 24 نیروی هوایی روسیه بر فراز یک رزمناو آمریکایی در حریم آبی این کشور در دریای سیاه خبر دادند که بر اثر آن ، رزمناو آمریکایی مجبور به خروج از حریم دریایی روسیه شد.
رسانه های روسی ازجمله خبرگزاری روسیا سگودنیا روز شنبه به نقل از یک مقام نظامی روس در شبه جزیره کریمه اعلام کردند: شکاری بمب افکن های سوخو-24 نیروی هوایی روسیه بر روی رزمناو آمریکایی راس در دریای سیاه به پرواز درآمده و آن را مجبور به خروج از حریم دریایی روسیه کردند.
مقام روس که نامش ذکر نشده است یادآورشد: رزمناو راس پس از آن که بندر کنستانسا رومانی را ترک کرد امروز وارد حریم دریایی روسیه (در سواحل کریمه) شد.
وی افزود: خدمه رزمناو آمریکایی رفتار تحریک آمیز داشتند و فرماندهی ناوگان دریای سیاه روسیه تصمیم گرفت چند فروند شکاری بمب افکن سوخو برای بیرون راندن رزمناو اعزام کند.
بر اساس این گزارش، پس از پرواز بمب افکن های روسی بر روی رزمناو آمریکایی، این ناو سریعا حریم دریایی روسیه را ترک و وارد آبهای بین المللی شد.
مقام نظامی روس یادآورشد: گویا آمریکایی ها واقعه سال گذشته را از یاد برده اند که یک فروند شکاری سوخو-24 روسی با پرواز بر فراز رزمناو آمریکایی دونالد کوک، سیستم مخابراتی آن را مختل کرد.
رزمناو آمریکایی راس از ناوگان ششم نیروی دریایی این کشور روز یکشنبه هفته گذشته وارد آبهای دریای سیاه شد.
این رزمناو آمریکایی مجهز به سیستم های پدافند موشکی ایژس به همراه ناوهای رومانی در رزمایش مشترک با این کشور شرکت کرد.
دانمارک و سوئد به دنبال گسترش همکاریهای نظامی
دانمارک و سوئد اعلام کردند که با توجه به تحولات اوکراین، به دنبال گسترش همکاریهای نظامی دو طرف هستند.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت دفاع دانمارک اعلام کرد که این کشور و سوئد با توجه به تحولات اوکراین و فعالیتهای نظامی روسیه در منطقه دریای بالتیک به دنبال افزایش همکاریهای نظامی خود هستند.
براساس بیانیهای که از سوی وزرای دفاع سوئد و دانمارک منتشر شد، این دو کشور به دنبال توسعه همکاریهای نظامی خود خواهند بود تا توانمندیهای عملیاتی مشترک میان دو طرف افزایش یابد. وزرای دفاع سوئد و دانمارک اعلام کردند: ما بر اراده سیاسی و عزم راسخ در این راستا تاکید داریم.
پیش از این، وزیر دفاع دانمارک گفته بود که تحولات اوکراین و روسیه باعث میشود که دانمارک و سوئد مجبور شوند روابط نظامی خود را در راستای توسعه بازبینی کنند.
وزرای دفاع دانمارک و سوئد در جریان دیداری درباره چشمانداز همکاریهای نظامی دو طرف گفتوگو کردند و خواهان افزایش فرصتها برای همکاریهای نظامی هوایی و دریایی میان دو طرف شدند.
بازداشت یک جاسوس لیتوانی در مسکو
سازمان فدرال امنیت روسیه از بازداشت یک جاسوس لیتوانی در مسکو خبر داد.
به گزارش خبرگزاری "ریا نووستی" به نقل از بیانیه سازمان فدرال امنیت روسیه، بازداشت این جاسوس در حالی صورت گرفته که وی در حال دریافت مدارک محرمانه ای از یک شهروند روسیه بود.
بر اساس بیانیه سازمان فدرال امنیت روسیه، این فرد اعتراف کرده است که یکی از افسران اداره دوم سرویس های عملیاتی جمهوری لیتوانی می باشد.
به گزارش خبرگزاری "ریا نووستی"، فرد بازداشت شده به بازداشتگاه "لفورتوو" منتقل شده است.
یک روزنامه آمریکایی اعلام کرد؛
اتحاد مردم روسیه در برابر فشارهای غرب رو به افزایش است
روزنامه آمریکایی 'کریستین ساینس مانیتور' نوشت: احساس میهن پرستی و اتحاد در جامعه روسیه به دنبال فشارهای غرب به سرعت رو به افزایش است.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک ، در این گزارش به نوشته 'فرد ویر' در روزنامه کریستین ساینس مانیتور آمده است: از زمان اعمال فشارهای جدید غرب علیه روسیه، مردم این کشور بیشتر از هر زمانی در برابر غرب متحد شده اند.
سیاستهای آمریکا و اتحادیه اروپا در قبال مسکو باعث شده تا بسیاری از مردم روسیه به این مساله اعتقاد پیدا کنند که تلاش کشورهای غربی منزوی کردن روسیه است. مردم روسیه این مقطع زمانی را فرصتی بسیار خوب برای ارتقا سطح اتحاد در میان خودشان می بینند.
نویسنده کریستین ساینس مانیتور نوشت: احساس میهن پرستی درمیان مردم روسیه رو به افزایش بوده و این حس که کشورهای غربی دوست روسیه نیستند بیشتر از گذشته در میان عامه مردم روسیه تثبت شده است.
نویسنده این مطلب افزود: اکثریت مردم روسیه الحاق شبه جزیره کریمه به کشورشان را تایید می کنند. زمانی که رییس جمهوری آمریکا اعلام کرد که اقدامات روسیه در اروپا تهدید جدی برای امنیت بین الملل است و خطر روسیه را در کنار خطراتی همچون شیوع ویروس ابولا و تروریستهای داعش قرار داد، بیشتر مردم روسیه از این موضع گیری اوباما شوکه شدند.
یکی از شهروندان روسیه در این رابطه گفت که رییس جمهوری آمریکا روسیه را در فهرست سیاهی قرار داد که در آن خطرات ناشی از ویرس ابولا و تروریست ها در کنار خطر ناشی از روسیه قرار داده شد؛ آمریکا دوست روسیه نیست.
یک شهروند روسی دیگر نیز گفت: ما به دنبال جنگ نیستیم. ما احساس نمی کردیم که غرب دشمن ماست اما اکنون بسیاری از مردم روسیه مشاهده می کنند غرب به دنبال منزوی کردن روسیه و محاصره کردن ما با پایگاههای نظامی است.
ارتش روسیه، دومین ارتش قدرتمند جهان
به گزارش نشریه Business Insider، روسیه دومین ارتش قدرتمند جهان را در اختیار دارد.
کارشناسان Business Insider با استناد به اطلاعات پایگاه "گلوبال فایرپاور" که از مشهورترین منابع خبری و تحلیلی در خصوص رده بندی نظامی در جهان به شمار می رود، جدول خود را برای ارتش های 126 کشور تدوین کرده اند که روسیه در آن در رده دوم پس از آمریکا قرار دارد.
بر اساس این جدول، ارتش روسیه از لحاظ توانمندی های نظامی و دفاعی خود از ارتش های چین، هند و بریتانیا که به ترتیب در رده های سوم تا پنجم قرار گرفته اند، جلوتر است.
اوکراین در رده 25مین ایستاده است.
به عقیده کارشناسان، هیچ تعجب ندارد که آمریکا با بودجه نظامی 577 میلیارد دلار در سال که چهار برابر بودجه نظامی چین و تقریبا ده برابر بودجه نظامی روسیه است، صدرنشین این جدول رده بندی شده است. با این حال روسیه که توان دفاعی و قدرت نظامی زیادی دارد، رقیب عمده آمریکا محسوب می شود.
روسیه دارای پرشمارترین پرسنل ناوگان نظامی است و از نظر تعداد تانک ها که بیش از 15 هزار دستگاه تخمین زده می شود نیز برتر است.
پیشرفت رویدادها در مقدونیه طبق سناریوی انقلابات رنگین
اعتراضات ضد دولتی دوباره مقدونیه را فرا گرفته است. دیروز 20 هزار نفر از هواداران سازمان مخالف اتحادیه سوسیال دموکرات مقدونیه تظاهرات نامحدود خودرا با خواست برکناری دولت کشور به ریاست نیکلای کرویفسکی در شهر اسکوپیه، پایتخت آغاز کردند.
هم روسیه و هم غرب مراقب اوضاع نگران کننده در مقدونیه هستند. سیاستمداران غربی بیانات شدید اللحنی علیه مقامات قانونی مقدونیه ایراد می کنند. علت چیست؟
اولا: مقدونیه از جمله کشور هایی است که از تحریمات علیه روسیه حمایت نمی کند. ثانیا این کشور خواستار اجرای طرح احداث خط لوله گاز "جریان ترکی" است و همانطوی که
می دانیم مخالفت با غرب کار خطرناکی است و کافی است رویداد های اوکراین در دوره بین آخر سال 2013 و اویل سال 2014 را به خاطر آوریم.
همچنین تضاد های قومی در مقدونیه به تشنج در این کشور دامن می زند. چندی پیش گروه مسلحی به احتمال زیاد از کوزوو به شهر کومانوفو مقدونیه رخنه کرد و در اینجا درگیری هایی را به به راه انداخت.
بتازگی پلیس یک تبعه مونته نگرو را به اتهام مساعدت به تندروهای آلبانیایی کوزوو بازداشت کرده است. به گزارش رسانه های بریتانیایی این شخص همچنین اعزام مزدوران به اوکراین برای کمک به دولت این کشور را هماهنگ می کرد. تبعه مونته نگرو را پس از بازداشت به مقامات سفارت آمریکا در مقدنیه تحویل دادند و شکی نیست که از خارج تلاش
می شود انقلاب رنگین در مقدونیه تحریک شود.
در این شرایط چندی پیش سرگی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در جریان بازدید از صربستان تمام نیروهای سیاسی مقدونیه را به گفتگو و عدم تلاش برای انجام اقدامات مغایر قانون اساسی فرا خواند اما رویداد های اخیر در مقدونیه حاکی از آن است که نیروهای ضد دولتی در این کشور از راه دیگری حرکت کرده و می خواهند با حمایت خارجی سناریوی انقلاب رنگین را اجرا کنند.
نیویورک پست:
روسیه بر خلاف آمریکا در حال توسعه روابط بینالملل است
روزنامه آمریکایی نیویورک پست نوشت روسیه در حال توسعه روابط بینالملل خود است، این در حالی است که آمریکا متحدان خود را از دست میدهد.
به گزارش راشاتودی، روزنامه آمریکایی نیویورک پست در گزارش خود نوشت که روسیه بهرغم سیاستهای منزویکننده آمریکا در حال بهبود روابط خود با سایر کشورها است، اما آمریکا به تدریج متحدان خود را در سطح بینالملل از دست میدهد.
گزارش نیویورک پست بیان میکند که «جان کری» وزیرخارجه آمریکا مجبور شد برای حل شماری از اختلافات با روسیه به این کشور سفر کند، و این نشان میدهد آمریکا به نوعی از مقامهای مسکو عذرخواهی کرده است.
مانور دریایی مشترک چین و روسیه نیز از دیگر مواردی است که روزنامه آمریکایی به عنوان یکی از نشانههای تحکیم روابط بینالملل روسیه ذکر میکند.
اکثر سران کشورهای عربی حوزه خلیج فارس دعوت «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا برای حضور در کنفرانس «کمپدیوید» را رد کردند و این مطلب به عنوان بروز اختلافات میان مقامهای آمریکایی و متحدان آن در خاورمیانه تفسیر شده است.
ایلنا
رییس جمهور اوکراین فعالیت های کمونیستی را ممنوع کرد
پترو پوروشنگو رییس جمهور اوکراین قانونی را امضا کرد که براساس آن فعالیت کمونیست ها و گروه های ملی - سوسیالیستی در این کشور ممنوع می شود.
به گزارش اسپوتنیک، پایگاه رسمی اینترنتی رییس جمهور اوکراین با انتشار بیانیه ای اعلام کرد که براساس قانونی که به امضای پوروشنکو رسیده، نمادهای کمونیسم از این کشور باید برچیده شود.
پیش از این نیز رییس جمهور اوکراین در تاریخ نهم آوریل سه قانون جداگانه را برای تصویب به پارلمان این کشور فرستاده بود که محتوای آنها ضد کمونیستی بود.
در بیانیه ای که رییس جمهور اوکراین امضا کرده، آمده است: این سند نمادهای شوروی را ممنوع می کند، رژیم کمونیستی (۱۹۱۷-۱۹۹۱) را تقبیح می کند، اجازه دسترسی به آرشیو اطلاعات محرمانه شوروی را می دهد و اعضای «ارتش شورشی اوکراین» و دیگر سازمان های ملی گرای اوکراین را به عنوان مبارزانی برای استقلال این کشور به رسمیت می شناسد.
هشدار صریح پکن به آمریکا / وارد حریم آبهای چین نشوید
در پی افزایش تنش میان چین و آمریکا در خصوص اعزام ناوهای جنگی و کشتی های جاسوسی این کشور به نزدیکی جزایر تحت اختیار چین، پکن به آمریکا هشدار داد با اجرای تصمیم خود به تنش ها در منطقه شرق آسیا و اقیانوس آرام دامن نزند.
وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اخیرا اعلام کرد که قصد دارد به منظور اثبات آزادی کشتیرانی؛ ناوها و جنگنده های خود را به حریم آبی 12 کیلومتری جزایری که چین در آن در حال ساخت و ساز است، اعزام کند که این موضوع خشم چین را برانگیخته است.
چین معتقد است حضور کشتی های جنگی آمریکا همراه با تجهیزات جاسوسی در دریای جنوبی که تحت قلمرو پکن است، شرایط و ثبات منطقه را به خطر می اندازد.
همزمان با این واکنش، رسانه های گروهی چین نیز با انتشار مقالاتی یکپارچه، برنامه آمریکا برای اعزام قوای نظامی به منطقه دریای جنوبی را مورد انتقاد گسترده قرار داده و تهدید کردند که این روند باعث رویارویی چین و آمریکا در منطقه خواهد شد.
وزارت خارجه چین نیز با انتشار بیانیه ای هشدار داده است که این منطقه تحت حاکمیت چین است و نباید آمریکایی ها به آبها و جزایر متعلق به چین نزدیک شوند.
از سوی دیگر استرالیا با پشتیبانی از آمریکا اعلام کرده است، ارتش این کشور باید از کشتیرانی آزاد در دریای جنوبی حمایت کند.
واشنگتن درصدد است تا به بهانه حراست از آزادی کشتیرانی در دریای جنوبی، ناو جنگی به منطقه اعزام نماید و این موضوع اخیرا از سوی وزارت دفاع این کشور نیز تایید شده است.
وزارت خارجه چین در بیانیه خود خاطرنشان کرده است، ما تمامی تحولات منطقه را از دریا و هوا زیر نظر داریم و نمی گذاریم کسی امنیت ملی چین را به خطر بیاندازد.
این بیانیه تاکید می کند، چین قاطعانه هر تدبیری را که لازم باشد برای حراست از تمامیت ارضی خود اتخاذ خواهد کرد.
آمریکا اما مدعی شده است که چین نمی تواند خود را حاکم بلامنازع این منطقه بداند.
این کشور افزوده است، به گشت زنی در اطراف مجمع الجزایر «اسپراتلی» که مورد منازعه چندین کشور از جمله چین در دریای جنوبی است، ادامه می دهد.
«اسپراتلی» گذرگاه عبور کشتی ها در دریای جنوبی است و ارزش تجارت این منطقه به 5 هزار میلیارد دلار در سال می رسد.
واکنش چین در خصوص اقدام اخیر آمریکا در حالی صورت می گیرد که «جان کری» وزیر امور خارجه آمریکا قرار است فردا (شنبه) وارد شهر پکن شود تا در نشست های اقتصادی و راهبردی مربوط به دو کشور شرکت کند.
پیش بینی می شود مقام های چین اعتراض خود را به تصمیم اخیر آمریکا به وی ابلاغ کنند.
به باور بسیاری از کارشناسان، دریای جنوبی در روزهای آتی محل منازعات و بخصوص کانون رویارویی چین و آمریکا خواهد بود.
چین مدتها است نیروی دریایی خود را در اطراف جزایر مورد منازعه در این دریا مستقر کرده و تقریبا همه این منطقه را متعلق به خود می داند اما تضمین داده است کشتیرانی آزاد در آن انجام می شود.
واکنش آمریکا به چین از آنجا آغاز شد که «چاک هیگل» وزیر دفاع آمریکا در کنفرانس امنیتی سنگاپور درباره «ستیزه گری» که خرداد ماه سال گذشته برگزار شد، نسبت به آنچه که فعالیت های احیای زمین در چندین منطقه از جزایر «اسپراتلی» توسط چین عنوان کرد، لب به انتقاد گشود.
منتقدان اقدام دولت چین می گویند که این جزایر به این کشور اجازه نصب تکنولوژی های پیشرفته راداری و ایستگاه های حمایت کننده از کشتی های دولتی را می دهد.
برخی از کارشناسان می گویند ارتش چین بدنبال جایگاهی امن در مجمع الجزایر اسپراتلی به عنوان یک استراتژی بلندمدت تقویت قدرت در غرب اقیانوس آرام است.
شاید یکی دیگر از اهمیت های این جزایر جدید این است که دولت چین می تواند ادعای محدوده انحصاری اقتصادی در 200 مایلی هریک از این جزایر را داشته باشد که در کنوانسیون حقوق دریاهای سازمان ملل متحد بر آن تصریح شده است.
مانورهای چین و روسیه در دریای مدیترانه
مرحله ی آماده سازی مانور نظامی – دریایی روسیه و چین با نام " همکاری دریایی - 2015 " آغاز شد
روز دوشنبه در نووروسیسک (ساحل دریای سیاه روسیه) مرحله ی آماده سازی مانور نظامی — دریایی روسیه و چین با نام " همکاری دریایی - 2015" آغاز شد. معاون وزارت دفاع روسیه آناتولی آنتونوف اعلام کرد که مانورها در دریای مدیترانه صورت گرفته و کلا تا ده کشتی با درجه بندی های مختلف ناوگان دریایی روسیه و نیروی دریایی چین در آن شرکت خواهند کرد. برنامه ی مانور ، اجرای عملیات های مشترک برای حفظ امنیت کشتیرانی در اقیانوس های جهان است.
آنتونوف خاطر نشان کرد: مانورها علیه طرف سوم نبوده و ارتباطی به اوضاع سیاسی در منطقه ندارد. در عین حال ، آغاز به کار مانور" همکاری دریایی - 2015" ، تنش را در رسانه های جهانی برانگیخته و کارشناسان فعالانه به بحث و بررسی آن پرداختند.
رسانه های غربی برجسته از شکل گیری اتحادیه ی نظامی ، دریایی مسکو و پکن نگرانند ، آنها یک دشمن مشترک دارند یعنی ایالات متحده که تصور می شود در دریای مدیترانه " قدرت بلامنازع" است (روزنامه ی آلمانی اشپیگل این مطلب را نوشت). رسانه های اروپایی و آمریکایی در مانورهای روسی — چینی پیش رو در دریای مدیترانه ، نشانه ای برای آمریکا و متحدینش می بینند.
شکی نیست که اتحادیه ی دریایی ، نظامی روسیه و چین تشکیل می شود. مانورهای " همکاری دریایی" مسکو وپکن برای چهارمین بار برگزار می گردد. تا به امروز مانورهایی زیر پرچم " همکاری دریایی" در فضایی آبی اقیانوس آرام در نزدیکی مرزهای روسیه وچین و به نظر در تقابل با قدرت دریایی ، نظامی آمریکا و ژاپن صورت گرفته است. این یکی از مناطق نارآرام جهان است. در آنجا کشتی های آمریکا و سایر کشورهای عضو ناتو دائما حضور دارند. روسیه و چین همچنین به طور مشترک منافع خود را در اینجا مشخص می کنند. در سناریوی مانور " همکاری دریایی - 2015" برروی برنامه های استراتژیکی ، نظامی و ژئوپلیتیکی مشترک برای دو کشور کار می شود. در وزارت دفاع روسیه پنهان نمی کنند که ایده ی اجرای مانو مشترک در دریای مدیترانه توسط چین مطرح شده است. و رسانه های چینی ، مانور " همکاری دریایی - 2015 " را تحلیل کرده و می نویسند که پکن از روسیه در تقابل با همکاری تقویت شدی ژاپن و آمریکا حمایت و پشتیبانی می کند. (روزنامه South China Morning Post)
شبکه ی تلویزیونی چینی CCTV با استناد به نظر متخصصین نظامی دیگر ، نتیجه می گیرد که مسئله ی اصلی در مانورهای امسال ، همکاری در زمینه ی تضمین عملیات های دفاعی در دریا شامل دفاع ضد هوایی، ضد زیردریایی و ضد کشتی است. تهدیدات حمله دشمن از هوا، دریا و زیر آب مدل سازی می شوند برنامه ی مشابه ممکن است تنها در شرایط سطح بالای اطمینان استراتژیک بین کشورها مهیا گردد.
این نتیجه بسیار عادلانه و درست است. درزمان جشن روز پیروزی رئیس جمهور روسیه ولادیمیر پوتین در دیدار با رهبر چین شی جین پینگ بیان داشت که " ارتباط روسیه و چین به سطح بی سابقه ای رسیده است. " قوای نظامی چینی نهم ماه می در رژه ی میدان سرخ شرکت کرد. و در همان روز در نووروسیسک ، کشتی های گشت چینی با نام های " لین ای" و " وی فان" که اکنون در مانور " همکاری دریایی - 2015" حضور دارند ، در رژه ی دریایی به مناسبت هفتادمین سال پیروزی در جنگ جهانی دوم شرکت کردند.
خاطر نشان می کنیم که کشتی های روسی و چینی در دریای مدیترانه همکاری می کردند ، زمانی که تحت لوای سازمان ملل متحد نیروهای بین المللی تسلیحات شیمیایی را از سوریه حمل کردند. کشتی های دو کشور برنامه های مشترک خود را اجرا کردند. در ژانویه و فوریه سال 2014 با پرچم رزمناو موشکی هسته ای ناوگان شمالی " پتر کبیر" و کشتی گشت چینی " یانچن" مانور مشترک نظامی — دریایی اجرا شد.
سرگی شایگو، وزیر دفاع روسیه ارتباطات نظامی روسیه و چین را تحلیل کرده و بیان داشت که " در شرایط اوضاع نابسامان بین المللی، تقویت ارتباطات درست بین کشورهایمان بسیار مهم است.
این سهمی در تضمین صلح و ثبات در کل قاره ی اوراسیا و خارج از مرزهای آن دارد." در واقع این سوال که چین و روسیه ضمن برنامه ریزی عملیات های نظامی در دریای مدیترانه چه کسی را دشمن خود می دانند ، بی جواب باقی می ماند.
دبیر کل این سازمان اعلام کرد؛
عزم ناتو برای رساندن توان نظامی خود به دوره جنگ سرد
دبیر کل ناتو از طرح خود به تقویت قوا در اروپای شرقی و غرب به میزانی که قابل مقایسه با تحرکات نظامی دوره جنگ سرد باشد خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو از برنامه سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای تقویت قوا در اروپای شرقی و غربی به منظور مقابله با نفوذ روسیه و در عین حال گسترش افراط گرایی در منطقه خبر داد.
وی امروز و در ادامه نشست دو روزه وزرای امور خارجه کشورهای عضو ناتو که در شهر آنتالیای کشور ترکیه برگزار شد ادعا کرد: امروز ما درباره تمامی چالش های امنیتی که در پیش روی همسایگان شرقی و غربی مان قرار دارد به بحث و گفتگو می پردازیم. در اروپای شرقی، روسیه از قدرت خود برای تغییر مرزها و متاثر کردن کشورهای همسایه استفاده می کند و در اروپای غربی هم افراط گرایی به حد بی سابقه ای در عصر مدرن رسیده است.
استولتنبرگ مدعی شد که در پاسخ به تهدیدات محیطی پیش رو، ناتو قوای خود را در حدی تقویت خواهد کرد که قابل مقایسه با تحرکات نظامی در دوره جنگ سرد باشد.
چین و روسیه هژمونی آمریکا را نخواهند پذیرفت
معاون سابق وزارت خزانه داری آمریکا با اشاره به تلاش آمریکا برای مهار روسیه و چین تاکید کرد که این دو کشور مانند برخی کشورهای اروپایی هژمونی آمریکا را نخواهند پذیرفت.
به گزارش راشا تودی، معاون سابق وزارت خزانه داری آمریکا می گوید: اگرچه کاخ سفید تمایل دارد از ظهور قدرت های هسته ای عمده؛ چین و روسیه، جلوگیری کند؛ اما هیچکدام از آنها هژمونی واشنگتن را نخواهند پذیرفت.
پاول کرگ رابرتس گفت: در حال حاضر پکن با سیاست محوریت آسیا و ساخت پایگاه های جدید هوایی و دریایی آمریکا برای تضمین کنترل واشنگتن بر دریای چین جنوبی، که هم اکنون منطقه منافع آمریکا محسوب می شود ، مواجهه است.
وی می افزاید: تعهد واشنگتن به سیاست محدود نگهداشتن روسیه دلیلی برای بحرانی است که واشنگتن در اوکراین ایجاد کرده و از آن برای تبلیغات ضد روسی استفاده می کند.
رئیس موسسه اقتصاد سیاسی تصریح می کند که تجاوزات و تبلیغات پرصدای آمریکا، روسیه و چین را متقاعد کرده است که واشنگتن به دنبال جنگ است و این واقعیت ها دو کشور را بسمت اتحاد استراتژیک سوق داده است.
رابرتس خاطر نشان می کند که چین و روسیه؛ وضعیت دست نشاندگی مانند بریتانیا، آلمان، فرانسه و سایر کشورهای اروپا را نخواهند پذیرفت.
معاون سابق وزارت خزانه داری اظهار می کند: جنگ هسته ای در انتظار ماست مگر اینکه قدرت آمریکا افول کند یا اروپا خود را از آمریکا جدا کرده و سیاست های مستقلانه ای در سیاست خارجی در پیش گیرد.
در پاسخ به رزمایش نظامی ناتو در مرزهای روسیه،
رزمایش مشترک روسیه و چین در دریای مدیترانه آغاز شد
نیروی دریایی چین و روسیه امروز مانور مشترک خود را از شهر بندری نوروسیسک در جنوب روسیه آغاز کردند.
به گزارش خبرگزاری شین هوا، نیروی دریایی چین و روسیه امروز مانور مشترک خود را از شهر بندری نوروسیسک در جنوب روسیه آغاز کردند.
بنا بر این گزارش، مقامات بلندپایه نظامی هر دو کشور در این مراسم حضور داشتند. این رزمایش چهارمین مانور نظامی مشترک روسیه و چین از زمان آغاز تمرین های مشترک نظامی دو کشور از سال ۲۰۱۲ به حساب می آید.
رزمایش اخیر که از امروز تا ۲۱ ماه می(۳۱ اردیبهست) در دریای مدیترانه ادامه خواهد داشت بر مهارت های دفاع دریایی و اسکورت کشتی ها متمرکز بوده و در ۴ مرحله اجرا خواهد شد.
کشتی های شرکت کننده در تمرین های نظامی اخیر قرار است فردا سه شنبه شهر بندری نوروسیسک را به مقصد دریای مدیترانه ترک کنند.
تصمیم روسیه و چین برای آغاز مانور مشترک بعد از آن گرفته شد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) در روزهای گذشته بزرگترین رزمایش نظامی ضد زیردریایی خود در آبهای نروژ و همزمان با آن رزمایش زمینی خود در خاک استونی در مرزهای روسیه را آغاز کرده بود.
رزمایش مشترک روسیه و برزیل
وزیردفاع برزیل مانعی برای انجام رزمایش نمی بیند
وزیردفاع برزیل گفته است، شکی برای ادامه همکاری های نظامی و انجام رزمایش مشترک با روسیه وجود ندارد.
او تاکید کرده است سیاست دولت برزیل مستقل می باشد و برپایه منافع ملی کشور تعیین می شود.
او گفته است رزمایش های برزیل همیشه در چارچوب سازمان ملل انجام شده است و رزمایش مستقل دوگانه با روسیه تا حدودی برای سیاست برزیل غیرعادی می باشد.
چین یکی از کشورهایی می باشد که از سال 2015 با روسیه رزمایش مشترک اجرا می کند.
کارتر: الحاق به روسیه خواست مردم کریمه بود
رئیس جمهوری اسبق آمریکا گفت که الحاق شبه جزیره کریمه با روسیه "اقدامی کاملا اجتنابناپذیر" بود چرا که در وهله اول تمام مردم کریمه از آن حمایت کردند بنابراین نمیتوان نتایج آن را در آینده نزدیک تغییر داد.
جیمی کارتر در مصاحبه با صدای آمریکا تاریخ مساله شبه جزیره کریمه را یادآوری کرد. در دهه 1950 "نیکیتا خروشچف،" رهبر شوروی کنترل کریمه را به عنوان یک هدیه در اختیار اوکراین قرار داد. با این حال خروشچف زمانی این اقدام را انجام داد که هرگز تصور نمیکرد اتحاد جماهیر شوروی سقوط میکند. کارتر گفت: به اعتقاد من، این چیزی بود که مردم کریمه میخواستند.
شبه جزیره کریمه در مارس 2014 به روسیه ملحق شد و این اقدام در پی رفراندومی برگزار شد که 96 درصد از مردم به آن رای مثبت دادند. طی روزهای گذشته، رئیس جمهوری سابق آمریکا به عنوان عضو گروه "بزرگان" که موسس آن نلسون ماندلا بود، در یک سری نشستها در مسکو شرکت کرد. کوفی عنان دبیرکل سابق سازمان ملل و اخضر الابراهیمی، نماینده سابق اتحادیه عرب و سازمان ملل در سوریه جزو سیاستمداران سرشناسی هستند که جیمی کارتر را در سفر به روسیه همراهی کردند.
چهارشنبه گذشته گروه "بزرگان" با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه و سرگئی لاوروف رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه دیدار کرده و در خصوص وضعیت اوکراین بحث و مذاکراتی صورت گرفت. کارتر پس از دیدار با رهبر روسیه گفت که از نتیجه گفتوگوها راضی است و به اعتقاد وی، مسکو به توافقات مینسک احترام میگذارد. ماه فوریه، رهبران روسیه، فرانسه، آلمان و اوکراین در مینسک پایتخت بلاروس دیدار کردند و مذاکرات سازش اوکراین را برگزار کردند. این مذاکرات به توافقهای آتش بس میان کییف و جمهوریهای خود خوانده دونتسک ختم شد. هدف از این معاهده تمرکززدایی قدرت در اوکراین و اعطای خودمختاری بیشتر به دونتسک و لوهانسک بود.
رئیس جمهوری سابق آمریکا تاکید کرد: هیچ تردیدی ندارم که روسها صادقانه میخواهند تمام جنبههای توافق اجرا شده و به نتیجه برسد. این تنها گزینه ممکن است. تنها راهی که صلح را در اوکراین برقرار میکند اجرای توافق مینسک است.
رئیس جمهوری سابق آمریکا درباره اتهام زنیهای آمریکا مبنی بر اینکه روسیه پرسنل نظامی و تجهیزات به شرق اوکراین میفرستد گفت که این اطلاعات هرگز تایید نشده است. مقامهای روسیه اتهامهای وارده را رد می کند و خواستار راه حل سیاسی درگیری اوکراین و مشارکت فعال کی یف در مذاکرات سازش شده است.
کارتر تاکید کرد که تمایل بسیاری دارد که ارسال سلاح به اوکراین، چه کییف و چه مناطق شرقی، باید متوقف شود. وی افزود: امیدوارم که رئیس جمهور اوباما دست به ارسال سلاح نزند.
کارتر عنوان کرد که اختلاف نظرهایی میان واشنگتن و مسکو وجود دارد که عمدتا مربوط به اتفاقاتی است که منجر به سرنگونی دولت ویکتور یانوکوویچ رئیس جمهوری وقت اوکراین شد. به گفته وی، آمریکا معتقد است که به قدرت رسیدن پترو پوروشنکو، رئیس جمهوری کنونی اوکراین بر طبق قوانین بوده است اما موضع مسکو کاملا فرق میکند.
صدور مجوز ترور روزنامه نگار اوکراینی از سوی سازمان امنیت اوکراین
اسناد و شواهد حاکی از صدور مجوز ترور سیاسی از جمله ترور اولس بوزینا روزنامه نگار مشهور اوکراینی از سوی سازمان امنیت اوکراین در سایت cyber-berkut.ru منتشر شده است.
در این سایت گفته می شود: " ما سازمان cyber-berkut اسناد حاکی از صدور مجوز نابودی فیزیکی شخصیت های سیاسی و اجتماعی مخالف خونتای کییف و نظارت و سرپرستی این قتل هااز سوی گروه های سیاسی متنفذ در شهر خارکف را برای دسترسی عموم منتشر می کنیم.
طبق این اسناد خود گروه موسوم به "پاکسازان اوکراین آزاد" از لحاظ منطقه ای جزو گروه های ملی گرای خارکف است".
در سایت سازمان cyber-berkut می توان با این اسناد بطور مفصل آشنا شد.
جمهوري دونتسک خود را به عنوان کشور معرفي کرد
رهبر منطقه خودخوانده دونتسک در اوکراین روز جمعه اعلام کرد جمهوری مردمی دونتسک خود را به عنوان کشور معرفی کرده است.
خبرگزاری دونتسک به نقل از الکساندر زاخارچنکو اعلام کرد :« امروز ما با شور و ذوق در حال ساختن کشور نوپای خود هستیم ولی همه چیز به راحتی به دست نمی آید.»
وی افزود :« به رغم قصد و نیت دشمنان ما برای نابودی این جمهوری، من خواهان یک کشور قوی هستم و لذا ما خودمان کشور نوپای خود را تاسیس کرده ایم و آن را توسعه نیز خواهیم داد.»
زاخارچنکو گفت مقامات این جمهوری خودخوانده در حال حاضر در حال بازسازی تاسیسات زیربنایی به منظور ایجاد شرایط مناسب برای توسعه اقتصادی در این منطقه هستند.
وی در سخنرانی خود از تلاش مردم جمهوری دونتسک و همچنین اقدامات میهن پرستانه، اتحاد، شجاعت و روح معنویت آنان تشکر و قدردانی کرد.
جمهوری های خودخوانده مردمی دونتسک و لوگانسک در آوریل 2014 میلادی در واکنش به تلاش های کیف به منظور تحت فشار قراردادن مخالفان در جنوب شرق این کشور، خود را به عنوان کشورهای مستقل اعلام کردند.
پس از برگزاری همه پرسی در تاریخ یازدهم ماه مه 2014، هر دو منطقه توافقنامه ای به منظور تشکیل اتحادیه جمهوری های مردمی موسوم به نووروسیا (Novorossiya) امضا کردند.
آمریکا آغازگر تمامی درگیری های نظامی مدرن جهان بوده است
یکی از مقام های ارشد روسیه اعلام کرد که آمریکا آغازگر تمامی درگیری های نظامی مدرن در جهان بوده است.
به گزارش پایگاه اینترنتی شبکه راشاتودی، آندری کارتاپولوف رییس بخش عملیات ستاد مشترک ارتش روسیه یادآورشد:آمریکا تنها آغازگر تمامی درگیری های نظامی مدرن در جهان بوده است.
وی توضیح داد: واشنگتن و هم پیمانانش بیش از 50 مرتبه فقط در یک دهه از اهرم نظامی علیه طرف های ثالث استفاده کرده اند. تمرکز اصلی دولت آمریکا مهار و کنترل مداوم روسیه برای جلوگیری از ظهور یک مرکز قدرت جایگزین بوده است.
ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه پیش از این هشدار داده بود که هدف آمریکا از حمایت و کمک به مقام های اوکراین و ارتش این کشور دستیابی به اهداف ژئوپلتیک مهار روسیه بوده است. این در حالی است که آمریکا در حال حاضر صدها مربی نظامی را به اوکراین به بهانه آموزش نیروهای اوکراینی اعزام کرده است.
ایگور کناشنکوف سخنگوی وزارت دفاع روسیه همچنین واشنگتن را به اعزام سربازانش به اوکراین نه برای آموزش نیروهای اوکراینی بلکه برای حضور مستقیم در مناطق جنگی در چند منطقه شرق اوکراین متهم کرد.
تنش ها میان آمریکا و روسیه از زمان تشدید بحران اوکراین افزایش یافته است. آمریکا تحریم هایی را علیه روسیه اعمال کرده است اما مسکو تاکید دارد که این تحریم ها تاثیری بر اقتصاد این کشور نخواهد گذاشت. روسیه بر حل و فصل بحران اوکراین با ابرازهای مسالمت آمیز از جمله مذاکره میان طرف های درگیر تاکید کرده و آمادگی خود را برای حل این بحران اعلام کرده است.
اعتراف نماینده پارلمان اروپا به نقش لهستان در کودتای اوکراین
کنستانتین دولگوف، نماینده وزارت خارجه روسیه در صفحه خود در"توییتر" اعلام کرد مسکو به سخنان یانوش کوروین ـ میکه، نماینده لهستان در پارلمان اروپا توجه نشان داد که اعتراف کرده تیراندازان در میدان استقلال کییف در جریان حوادث فوریه سال 2014 که به وقوع کودتا و سرنگونی رئیس جمهور در اوکراین منجر شد، در لهستان آموزش دیده بودند.
کنستانتین دولگوف، نماینده تام الاختیار وزارت امور خارجه روسیه در امور حقوق بشر، دموکراسی و حکومت قانون ضمن اعلام این مطلب گفت: حقیقت درباره میدان (میدان استقلال کییف) دارد راه را در مقابل خود باز می کند".
یانوش کوروین ـ میکه که همچنین نامزد ریاست جمهوری لهستان است، اعلام کرده است:" افراد ما و نه افراد ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه یا یانوکوویچ، رئیس جمهور سابق اوکراین در میدان تیراندازی کردند". نماینده لهستان در پارلمان اروپا گفت تروریست ها 40 نفر از تظاهر کنندگان و 20 نفر از ماموران پلیس را در میدان تیرباران کرده و به این ترتیب ناآرامی ها در کییف را تحریک نمودند.
آمریکا از داعش به عنوان ابزاری برای مقابله با روسیه استفاده میکند
تحلیلگران سیاسی اعلام کردند که آمریکا از گروههای تروریستی از جمله داعش در سیاست ضد روسیه بهره میبرد.
به گزارش راشاتودی، تحلیلگران سیاسی اعلام کردند که آمریکا همواره هیولاهایی مانند گروه تروریستی داعش را ایجاد میکند و سپس جنگی قهرمانانه با آنها ترتیب میدهد و سپس از آن به عنوان جنگی تبلیغاتی علیه روسیه استفاده میکند.
پایگاه اینترنتی «ویکیلیکس» گزارشی منتشر کرد که بر اساس آن شرکت «سونی پیکچرز» روابط بسیار نزدیکی با کاخ سفید دارد و اینکه مقامهای آمریکایی از شرکت سونی درخواست کردهاند که در جنگ علیه روسیه و مقایسه آن با گروههای تندرو مانند داعش فعالیت داشته باشد.
«جیووانی تاسی» رئیس شبکه رادیو اکوادور در مصاحبه با راشاتودی گفت: «آمریکا نمیتواند به راحتی ادعاهای خود را تعمیم دهد و برای واقعی جلوه دادن داستانهای خود باید دشمنانی را در برخی از کشورها برای خود ایجاد کند.»
وی تاکید کرد که اقدامهای واشنگتن در ایجاد دشمن و تبلیغات بسیار خطرناک است، زیرا شخصی که به تبلیغات آمریکا مبنی بر یکسان بودن روسیه و گروه تروریستی داعش توجه میکند، این ذهنیت را پیدا خواهد کرد که روسیه واقعا همان داعش است، در حالی که میدانیم که در واقعیت اینگونه نیست و به این ترتیب مسائل تروریستی گستره بیشتری پیدا میکنند.
«ریچارد استنگل» معاون وزیرخارجه آمریکا در امور دیپلماسی-تبلیغاتی در پیامی اینترنتی به «مایکل لینتون» مدیر اجرایی سونی نوشت: «اختلافهای بسیاری در روایت جنگ علیه داعش توسط ما و روایت درگیریهای روسیه در اروپای مرکزی و شرقی وجود دارد. در هر دو صورت، میلیونها انسان در این مناطق هستند که روایت تحریف شدهای از آنچه که واقعا در حال رخ دادن است، دریافت میکنند.»
تبلیغات ضد روسی توسط آمریکا ممکن است به فاجعه هستهای منجر شود
تحلیلگر سیاسی و اقتصاددان آمریکایی در تازهترین گزارش خود نوشت که ادعاهای آمریکا علیه روسیه میتواند به یک درگیری هستهای تبدیل شود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «پائول کریگ رابرتز» تحلیلگر مسائل اقتصادی و سیاسی در آمریکا در تازهترین مقاله خود به نام «آیا واشنگتن همه ما را به کشتن خواهد داد؟» که روز گذشته-پنجشنبه- منتشر شد، نوشت که تبلیغات آمریکا علیه روسیه میتواند به یک فاجعه هستهای منجر شود.
رابرتز مینویسد: «ترس از روسیه به دلیل شایعههای منتشر شده توسط رسانههای مهم آمریکایی از یک طرف و احتمال اشتباه سامانه هشدار هستهای آمریکا از طرف دیگر جایی برای ادامه بقای انسانها باقی نمیگذارند.»
وی با اشاره به رویداد ۲۶ سپتامبر ۱۹۸۳ در تاسیسات هستهای روسیه در ۹۰ کیلومتری مسکو که با کمک «استانیسلاف پتروف» یکی از نظامیان روسی در شناسایی اشتباه در این تاسیسات از بروز درگیری هستهای جلوگیری شد، نوشت که آمریکا ۴۵۰ موشک بالستیکی بین قارهای برای هرگونه اخطار جنگی در اختیار دارد.
آمریکا و کشورهای عضو اتحادیه اروپا تاکنون بارها روسیه را به تامین تجهیزات نظامی جداییطلبان در شرق اوکراین و کمک به ادامه درگیریها در این منطقه متهم کردهاند.
مسئولان وزارت دفاع روسیه اخیرا درباره افزایش شمار پروازهای جتهای جنگنده سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در نزدیکی مرزهای خود هشدار داده و اعلام کردند که این اقدام تجاوز به حریم این کشور محسوب میشود.
نگرانی آمریکا از افزایش حضور روسیه و چین در منطقه آسیا - پاسیفیک
فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه پاسیفیک اعلام کرد که پروژه احیای اراضی توسط چین در پایگاههای مرزی در دریای چین جنوبی به این کشور اجازه میدهد نفوذ بیشتری در مناطق درگیر اعمال کند و تجهیزات نظامی از جمله رادارها و سیستمهای موشکی پیشرفته را در این منطقه مستقر کند.
به گزارش خبرگزای رویترز، ساموئل لاکلیر، فرمانده نیروهای آمریکایی در منطقه پاسیفیک به کمیته خدمات مسلح مجلس نمایندگان اعلام کرد که روسیه طی ماههای اخیر فعالیتهای نظامی خود را تا سطح جنگ سرد در منطقه آسیا - پاسیفیک افزایش داده است.
منطقه تحت فرماندهی لاکلیر شامل منطقه گستردهای از اراضی و اقیانوس است که دولت باراک اوباما رئیسجمهوری آمریکا سعی در افزایش حضور آمریکا در این منطقه داشته است. سایر قدرتهای بزرگ نیز خواستار تاثیرگذاری بر این منطقه هستند. طی سالهای گذشته چین اقدام به احیای اراضی در تپههای دریایی در دریای چین جنوبی کرده است.
آمریکا خواستار توقف این اقدامات شده است و اعلام کرده که چین باید با همسایگان خود در جنوب شرق آسیا وارد روند دیپلماتیک شده و این مساله را حل و فصل کند.
لاکلیر گفت که چین اقدام به احیای اراضی و پروژههای ساخت و ساز در هشت پایگاه مرزی در زنجیرههای جزیره پاراسل و اسپارتلی شده است.
وی در ادامه گفت که این جزایر مصنوعی به چین اجازه میدهد تا ناوگان کشتیهای امنیت دریایی عظیم خود را مجهز کند.
او تاکید کرد که چین نهایتاً قادر خواهد بود تا موشک و رادارهای خود را در آنجا مستقر کرده و میتواند یک منطقه شناسایی پدافند هوایی ایجاد کند.
وی در ادامه گفت که این مساله به چین اجازه نفوذ بیشتری در مناطق تحت مناقشه میدهد.
وی در ادامه با اشاره به افزایش فعالیت نظامی روسیه در منطقه آسیا - پاسیفیک گفت که روسیه در حال تقویت بازدارندگی هستهای استراتژیک در شمال منطقه پاسیفیک و تقویت نیروهای زیردریایی خود است که در منطقه قطب شمال و شمال شرق آسیا فعالیت میکنند.
این مقام دفاعی آمریکا گفت امسال حضور نظامی روسیه در جنوب شرق آسیا پررنگتر شده است.
رئیس اطلاعات فرانسه:
آمریکا و ناتو درباره اقدام نظامی روسیه در اوکراین دروغ گفتهاند.
رئیس اطلاعات فرانسه گفت که بر اساس بررسیهای این کشور، آمریکا و ناتو درباره دخالت نظامی روسیه در شرق اوکراین دروغ گفتهاند.
به گزارش راشاتودی، ژنرال «کریستوف گومارت» رئیس اطلاعات فرانسه گفت که براساس تحقیقات این کشور، آمریکا و ناتو درباره حضور نظامی روسیه در شرق اوکراین دروغ گفتهاند.
وی گفت که ادعاهای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) مبنی بر احتمال حمله نظامی روسیه به اوکراین را نیز رد میکنیم، زیرا هیچ گونه مدرکی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
«فیلیپ میگالت» متخصص امور اوکراین در دانشگاه روابط استراتژیک و بینالملل گفت که فرانسه فریب نمیخورد، زیرا منابع خود را دارد و از آنچه در اوکراین رخ میدهد، آگاه است.
مقامهای آمریکا و اتحادیه اروپا بارها روسیه را به دخالت نظامی در اوکراین متهم کرده و تحریمهای جدیدی را علیه این کشور تصویب کردهاند.
تشکیل ائتلاف ضد روسی کشورهای شمال اروپا
پنج کشور شمال اروپا قصد دارند همکاری دفاعی خود را برای مقابله با روسیه گسترش دهند. وزیران دفاع دانمارک، سوئد، نروژ و فنلاند و وزیر امور خارجه ایسلند توافقنامه مربوطه را امضاء کردند.
نشریه Aftenposten خاطرنشان می سازد که در چارچوب این توافقنامه به احتمال زیاد نیروهای مسلح این کشور ها رزمایش های مشترک برگزار کرده، به مبادله اطلاعات پرداخته و همچنین در زمینه صنایع نظامی و مبارزه با جرایم سایبری همکاری خواهند پرداخت.
ناتو با پایگاه ها و تبلیغات بخشی از اروپا را علیه روسیه می شوراند
ناتو بخشی از اروپا را علیه روسیه می شوراند ، روسیه ای که انگار برای ضربه زدن به غرب آماده
می شود.
ناتو بخشی از اروپا را علیه روسیه می شوراند ، روسیه ای که انگار برای ضربه زدن به غرب آماده
می شود. با نظر استراتژیست های غربی، مسکو کشوری با طرح های موذیانه برای مقابله با این ویا آن کشوراست. مثلا در خصوص اوکراین، روسیه مقدسات یعنی تمامیت ارضی و ارزش ها برای هر اوکراینی را از بین می برد. سپس، به سراغ کشورهای حاشیه ی بالتیک " منفور" می رود یعنی لهستان نزدیک و رومانی. خوب ارتش روسیه به زودی به پاریس و برلین می رسد. در واشنگتن و بروکسل اعلام می کنند که این طرح های مهیب و دهشتناک کرملین باید متوقف شوند. و برای تکمیل تصویر تجاوز از تبلیغات های توهین آمیز استفاده می کنند. ضمنا یک تبلیغات کم است. آهن لازم است. و دقیق تر ، حضور فیزیکی فن آوری های ناتویی ترسناک در همه جاست ، جاهایی که امکانش وجود دارد. خوب در همین کشورهای حاشیه ی بالتیک ، پایه ی سیاسی برای این کار خیر وجود دارد. کاروان های تانک های آمریکایی و ماشین های زرهی به شهرهای اروپایی میرسند و ساکنین محلی را می ترسانند. مانورها یکی پس از دیگری برگزار می شوند. برادر بزرگ آمریکایی از اروپا دفاع می کند. در این نمایش عمدی ، تسلط قوی احساس می شود. بیهوده نیست که رئیس ناتو تصمیم مربوط به ساخت شش مرکز عمده ی اتحادیه در استونی ، لیتوانی ، لتونی ، لهستان ، بلغارستان و رومانی را اخذ کرده است. همچنین افزایش نیروهای عکس العمل از 13 تا 30 هزار نفر مد نظر است.
رومانی تصمیم ناتو برای قراردادن فن آوری های نظامی سنگین اتحادیه را در محدوده ی کشور خود پذیرفته است. نخست وزیر ویکتور پونتا ضمن نقد و بررسی مذاکرات با فرمانده نیروهای اتحادیه در اروپا ژنرال بریدلاو این خبر را اعلام کرد. پونتا از بیان جزئیات مذاکرات امتناع کرده و فقط اعلام کرد که " در رهبریت رومانی ، موافقت کامل برای اجرای وظایف اتحادیه " وجود دارد. بخارست به چه سمتی می رود؟ همینطور هم پولی نیست اما اگر خشم کشورخارجی را برانگیزی ، پول بیشتری و همینطور حمایت های سیاسی از دست خواهد رفت. نماینده ی دائم روسیه در ناتو ، الکساندر گروشکو بیان داشت که تصمیم ناتو برای تقویت کشورهای شرقی اوضاع سیاسی ، نظامی را در اروپا تغییر داده و ریسک بزرگی برای روسیه است. این دیپلمات افزود: این مسئله در برنامه ریزی های آینده ی نظامی ذکر شده است. که به نظر کاملا منطقی است.
اما شاید اصلی ترین خبرسازی روزهای اخیر در زمینه ی مبارزه با تجاوز خیالی روسیه ، در لهستان بوده است. رئیس جمهور لهستان کوموروسکی قانونی را امضاء کرد که مسائل فرماندهی نیروهای مسلح جمهوری را در زمان جنگ سازماندهی می کند. رسانه ها می نویسند که در مقابله با تهدید روسیه ، لهستان همچنین در ساختار ارتش گروهک نظامی شده جناح راست وارد می شود. همچنین دانش آموزان از کلاس ای ویژه ی آمادگی نظامی می توانند در مانورهایی برای تنظیم ارتش شرکت کنند. و مشابه این کار به نظر می رسد که در اوکراین به طور همزمان اتفاق می افتد. دستورات مربوط به بسیج همگانی که برای دانش آموزان بود به یاد می آوریم. انگار ورشو تصمیم گرفته است بازی کند و به نظرش نقشه ی مکارانه ای دارد. و در جواب نارضایتی جامعه برای پیوستن کشور به تحریم های ضد روسی که با خسارت های شدید همراه بود ، تئوری مبارزه ی کل ملت با تجاوز را پیش کشیده است. همانطور که همه به خوبی می دانند چنین سناریوی عملی را رهبر اوکراین هم دارد.
کشف شگفت انگیز جامعه شناسان غربی:
مردم کریمه از زندگی در روسیه خوشحالند
در کریمه آنقدرکه رسانه های غربی به تصویر می کشد ، بدنیست
خبرنگار کنت راپوزا ، در صفحه های فوربس آمریکایی آشکارا می نویسد ، در کریمه آنقدرکه رسانه های غربی به تصویر می کشد ، بدنیست. وی در مقاله خود نتایج تحقیقات پژوهشکده ی آمریکایی گلاپ و آلمانی GFK را آورد. کارشناسان تقریبا یک سال است که همه پرسی را انجام داده و نتایج را بررسی کرده اند و فعلا به نتایج ضد و نقیضی رسیده اند: مردم کریمه واقعا می خواهند در روسیه زندگی کنند. در هر صورت ، 93 درصد از ساکنین شبه جزیره چنین موضعی دارند. و تقریبا 80 درصد خاطر نشان می کنند که اوضاع مالی آنها بهتر شده و یا به روال سابق باقیست.
راپوزا از این مسائل نتیجه گیری می کند: هر قدر هم که کیف ، بروکسل و واشنگتن سعی کردند نشان ندهند ، رفراندوم قانونی بود. و دیر یا زود غرب مجبور می شود که این نتایج را به رسمیت بشناسد.
ضمنا فعلا زود است که بگوییم جنس اطلاعاتی تغییر کرده است. همراه با مقاله ی راپوزا داستان های ترسناکی وجود دارند در خصوص اینکه در کریمه همه چیز وحشتناک است و مردم یک سال است که عملا زیر تیربار گلوله زندگی می کنند. در چنین اثری نفرت از روسیه در هر سطر دیده می شود ، در حالی که هیچ گونه حقیقت و یا گواهی برای آن نیست.
چرا چنین مطبوعات محترمی چون فربس این مقاله ی تحریک آمیز را چاپ کرده است که در آن تسلیحات اتومات روسی و قربانیان کریمه ای بدبخت دیده نمی شوند؟ ممکن است در رسانه های غربی تنها توده ای منتقدی از مقالات یکنواخت انباشته شده است ، بنابراین دیدگاه غیر معمولی به مشکل غلو شده توسط همگان ، پاسخی پرجنب و خروش خواهد داشت. ضمنا بدیهی است که خوانندگان سایت مقاله را درک کرده اند. ده ها هزار بازدیدکننده ،صدها نظر ، تقریبا هیچ کس با نویسنده بحث نمی کند برعکس از او تشکر کرده و با حقایق جدیدی آنرا تکمیل می کنند. به طور مثال یاد آوری می کنند که مرکز تکنولوژی بشری آمریکایی در سال گذشته با مردم کریمه گفتگو کرده و خواسته یا ناخواسته اعلام نمود که 93 درصد از ساکنین به پوتین اطمینان دارند و می خواهند در روسیه زندگی کنند.
اما ممکن است که همراه با برخی اختلافات در فضای اطلاعاتی ، آمریکایی ها واقع بینانه عمل می کنند: می خواهند فضا را برای مانور دادن مهیا کنند. اگر اکنون این یک صدا در دریای اطلاعات غلط غرق می شود در صورتی که بخواهند ارتباط برقرار کنند و تحریم ها را لغو نمایند این تحقیقات را می توانند بیرون بکشند ، تمام این داستان ها در دستان خبرنگاران است و افراد جدی خودشان همه چیز را می دانند. حتی اگر این طور هم باشد مسئله ی اصلی این است که در نهایت راهی برای خود می یابند.
مسکو: در رویارویی با غرب برای استفاده از بمب هسته ای تردید نمی کنیم
پایگاه خبری ایلاف در گزارشی نوشت، روسیه تهدید کرد در صورت لزوم برای مقابله با آمریکا از سلاح هسته ای استفاده می کند.
در این گزارش آمده است؛ در نشستی که میان مقام های اطلاعاتی روسیه و آمریکا برگزار شد نمایندگان مسکو با صراحت کامل و در اقدامی بی سابقه تهدید کردند در صورت لزوم علیه آمریکا از سلاح هسته ای استفاده می کنند.
روزنامه تایمز فاش ساخت روس ها در گفتگو با همتایان آمریکایی خود به طور کاملا شفاف سه تهدید را مطرح کرده اند،
1- هر نوع تلاش غرب برای بازگرداندن شبه جزیره کریمه به اوکراین اقدامی خصمانه تلقی می شود و کرملین آماده است برای مقابله با آن از سلاح هسته ای علیه آمریکا استفاده کند
2- مسکو در برابر اقدامات ناتو برای استقرار نیرو در همسایگی روسیه سکوت نخواهد کرد
3- هر گونه تلاش ناتو برای حمایت نظامی از اوکراین با واکنش سرسختانه روسیه مواجه خواهد شد.
وقتی به ترکیب هیئت اطلاعاتی روسیه در مذاکره با نمایندگان اطلاعاتی آمریکا بنگریم مشخص می شود تهدید روسیه تهدید توخالی نیست، در هیئت روسی دست کم یک ژنرال حضور داشت که نقش برجسته ای در الحاق شبه جزیره کریمه به خاک روسیه داشت. در این گروه همچنین دو افسر عالی رتبه دیگر حضور داشتند که در تدوین راهبرد هسته ای نظامی روسیه نقش دارند. به نظر می رسد ماموریت این گروه این بود که به هرگونه ابهام در تهدیدات روسیه علیه غرب پایان دهند در نتیجه تهدیدات خود را به صورت شفاف بیان کردند.
کارشناسان معتقدند تهدیدات روسیه علیه کشورهای حوزه دریای بالتیک باید جدی گرفته شود.
مخالفت رئیسجمهور چک با ورود سفیر آمریکا به کاخ پراگ
براساس گزارش رسانههای محلی، رئیسجمهوری چک درهای کاخ پراگ را به روی سفیر آمریکا بست.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری رویترز، این اقدام از جانب "میلوش زمان"، رئیس جمهوری چک در پی اظهارنظرهای انتقادی به تصمیم پراگ در پیوستن به مراسم بزرگداشت پایان جنگ جهانی دوم در مسکو صورت گرفت.
رهبران اروپایی این مراسم را که قرار است مه سال جاری میلادی در مسکو برگزار شود، تحریم کردند و علت این اقدام نقش روسیه در درگیریهای اوکراین است اما رئیس جمهوری چک اعلام کرده که در این مراسم شرکت میکند.
در همین حال رئیسجمهوری چک گفت: من نمیتوانم تصور کنم که سفیر چک در واشنگتن برای اینکه رئیس جمهوری آمریکا به کجا سفر کند و به کجا سفر نکند، مشاوره دهد. بنابراین این اجازه را نیز نمیدهم که سفیر آمریکا در پراگ چنین کاری را انجام دهد و در مورد سفرهای خارجی من تصمیم گیری کند. به همین دلیل "اندرو شاپیرو"، سفیر آمریکا اجازه ورود به کاخ ریاست جمهوری پراگ را ندارد.
یکی از سخنگویان رئیسجمهوری چک نیز به رسانهها گفت: سفیر آمریکا در پراگ میتواند همچنان در رویدادهای اجتماعی که در کاخ پراگ برگزار میشود شرکت کند اما اجازه اظهارنظر درباره سفرهای خارجی رئیس جمهوری چک را ندارد.
سفیر آمریکا در جمهوری چک به تلویزیون دولتی این کشور گفته بود که حضور میلوش زمان در مراسم بزرگداشت پایان جنگ جهانی دوم در مسکو اقدامی نامناسب است.
کشتی های روسی در یکی از پایگاه های سابق ناتو در قطب شمال مستقر شدند
استقرار کشتی های روسی در یکی از پایگاه های دریایی سابق نیروهای ناتو در قطب شمال با انتقاد شدید کارشناسان در حوزه اسکاندیناوی مواجه شد.
به گزارش پایگاه خبری ایلاف، این پایگاه که در نزدیکی کشور نروژ قرار دارد پیش از این با تصمیم دولت وقت نروژ و موافقت ناتو که کارشناسان آن را اشتباهی بزرگ خوانده اند به فروش رسید.
با توجه به این اصل که اختلافات میان روسیه و ناتو تغییراتی را مناطق قطب شمال به وجود آورده است تا این تغییرات در ادامه سبب افزایش اهمیت آبهای این منطقه شود، انتقاد افسران عالی رتبه نروژ وکارشناسان امنیتی و نظامی این کشور از اشتباه دولت وقت در فروش این پایگاه سری زیر دریایی ها نیز بیشتر شده است. این انتقادها وقتی تندتر شد که کشتی های روسی در این پایگاه مستقر شدند.
نروژ در سال 2008 که سالی نسبتا آرامی بود این پایگاه دریایی را رها کرده بود شاید به این دلیل که پیش بینی نمی کرد روسیه به قدرتی تبدیل شود که بتواند ناوگان دریایی خود را در دریای بارنتس مستقر کند. این پایگاه در نزدیکی لنگرگاه ترومسو قرار دارد.
اینار اسکورگن، فرماندهی سابق نیروی دریایی شمال نروژ با گذشت هفت سال از فروش این پایگاه نظامی، اقدام دولت در فروش این پایگاه را جنون مطلق خواند.
نکته دیگری که در افزایش انتقادها از فروش این پایگاه موثر واقع شد این است که ساخت این پایگاه بیش از چهار میلیون کرون( حدود 500 میلیون یورو) هزینه داشت که ناتو پرداخت کرد اما این پایگاه در تبلیغاتی اینترنتی به کمتر از چهل میلیون کرون به یک مرد فروخته شد و خریدار نیز در ادامه آن را به کشتی های روسی اجاره داد.
کشتی های روسی در این پایگاه ماموریت های مطالعاتی را دنبال می کنند و به طور ویژه حوزه مطالعاتی آنان درباره زمین لرزه است.
گونار ولهمسن، مالک کنونی این پایگاه دریایی می گوید:« این پایگاه هیچ رازی در بر ندارد زیرا اگر اینگونه بود ارتش نروژ و ناتو برای فروش آن توافق نمی کردند و تصاویرش را در اینترنت منتشر نمی کردند.»
این پایگاه در دوران دولت ینس استولتنبرگ در نروژ تعطیل شده بود. استولتنبرگ پس از مدتی دبیر کل ناتو شد و حال از منتقدان اصلی فروش این پایگاه است و به ناتو توصیه می کند هوشیار باشد.
یکی از کارشناسان امنیتی در نروژ فروش این پایگاه را بدترین حماقت تاریخ معاصر خواند و گفت:« اگر این پایگاه هفت هزار میلیارد کرون فروخته می شد حد اقل می توانستیم برای فروش آن توجیه مالی داشته باشیم زیرا این میزان پول برای کشور مفید واقع می شداما وقتی بدانیم به 35 میلیون کرون فروخته شد مسخره بودن این معامله مشخص می شود.»
با آنکه بسیاری از کارشناسان نظامی در نروژ به منتقدین جدی فروش این پایگاه نظامی و استقرار کشتی های روسی در آن تبدیل شده اند اما دولت کنونی این کشور در برایر شدت انتقادها سکوت کرده است.
یوروشنکو: پخش فیلم روسی ممنوع!
رییسجمهوری اوکراین قانونی را ابلاغ کرده که براساس آن پخش تمامی فیلمها و سریالهای روسی از تلویزیون اوکراین ممنوع میشود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری اسپونتیک، براساس اطلاعیهای که در وبسایت رسمی پارلمان اوکراین منتشر شده، این ممنوعیت با امضای رییسجمهور برای تصویب به پارلمان تحویل داده شد. به رغم تلاشهایی که در پارلمان اوکراین شد تا تصویب این قانون جدید را به چالش بکشد، اما پارلمان این لایحه را تصویب کرد و براساس آن پخش تمامی سریالها و فیلمهای
روسی از تلویزیون اوکراین ممنوع اعلام میشود.
در ماه فوریه نیز پارلمان اوکراین قانونی را تصویب کرد که براساس آن پخش فیلمهایی که نیروی نظامی روسیه را به نمایش میکشید، ممنوع اعلام میشود.
رسانههای محلی اوکراین اعلام کردند که فرماندهان گردانهای داوطلب در ماه اکتبر نامه سرگشادهای به پترو پروشنکو، رییس جمهوری اوکراین ارسال کرده و از وی خواسته بودند تا پخش فیلمهای روسی را ممنوع اعلام کند.
تانک های آمریکایی در اروپا
علی رغم نظارت ضعیف بر رژیم آتش بش در دانباس ، ناتو از ایجاد جو جنجالی حمایت می کند.
علی رغم نظارت ضعیف بر رژیم آتش بش در دانباس ، ناتو از ایجاد جو جنجالی حمایت می کند. در اروپا مانورهای " پرش شرافتمندانه " آغاز شده است. این اولین مانورهای نیروهای متحد عملیاتی در حال آماده باش است که " در پاسخ به چالش های جدید امنیتی در مرزهای جنوبی و شرقی ناتو" ایجاد شده اند.
در اطلاعیه ی ناتو آمده است که بخش اول مانورها از اول تا دهم آوریل خواهد بود. در چهارچوب مانورها نیروهای متحد عملیاتی در حال آماده باش برای اولین بار اجرای اضطراری فرمان های مربوط به استقرار را انجام می دهند و ریاست نظامی اتحادیه ممکن است موفقیت ها و کاستی هایی را از مرحله ی اول ایجاد این نیروها مشخص نماید. در خصوص محل اجرای مانورها و اینکه چه کشورهایی در آن شرکت خواهند کرد اطلاعی نداده اند. اما مشخص است که بخش دوم " پرش شرافتمندانه" در ماه ژوئن و در محدوده ی نظامی " زاگان" در غرب لهستان خواهد بود.
ضمنا در لهستان مانورهای سه هفته ای با شرکت گروه های ضربتی A-10 Thunderbolt ، ترابری C-130 Herculesو 150 خلبان نیروی هوایی آمریکا ادامه دارد. براساس خبرهای رادیو لهستان ، آموزش پرواز و فرود آنها در تپه هایی با علف و چمن در اندازه ای محدود بررسی می شود.
و همه چیز بر اساس مقیاس های ناتو است. به دنبال مانورهایی با استقرار تانک های آمریکایی در کشورهای حوزه ی دریای بالتیک در چهارچوب عملیات های گسترده " عزم راسخ اطلسی" دو تمرین با شرکت 800 سرباز آمریکایی در بلغارستان و رومانی برگزار می شود. در کل برنامه ی " عزم راسخ اطلسی" با 18 عملیات همراه خواهد بود. بعید نیست که این برنامه ، اوکراینی که عضو ناتو نیست را هم شامل شود. اما مشخص است که در محدوده ی یاورینسکی در استان لووف ، بیستم آوریل مانورهایی با شرکت 290 سرباز صد و هفتاد و سومین گردان هوایی و 900 مبارز بخش گارد ملی اوکراین برگزار خواهد شد.
مجارستان ، لیتوانی و اسلواکی در نوبت مانورهای ناتو در چک با جذب سربازان آمریکایی ایستاده اند. آنها از بیست و دوم ژوئن تا سوم جولای با موشک های تیرانداز " زمین به هوا" طی تصویر سازی حمله ی هوایی به کشور و عضویت ناتو برگزار می شوند. اما بزرگترین عملیات ناتو با نام " نیزه سه سر سریع " در پاییز خواهد بود. در آن از بیست و یکم اکتبر تا ششم نوامبر ، حضور 35 هزار نفر ذکر شده است. ستون اصلی آن سه هزار سرباز ارتش آلمان هستند. 800 افسر ستاد ویژه در اولم آلمان به ریاست ژنرال ریچارد روسمانیت برای عملیاتی که در اسپانیا و پرتقال برگزار می شود ، آماده می شوند.
حضور فعال نظامیان آمریکایی در مانورها قابل توجه است. در کنار پایگاه های ثابت در غرب اروپا ، پنتاگون، کشورهای اروپای شرقی کشورهای ناتو یا همسایه با روسیه و یا نزدیک به آنرا نیز دردست می گیرد. در واقع نظامیان آمریکایی نقش اصلی را در تمامی تمرین ها در استونی ، لتونی و لیتوانی ، رومانی و بلغارستان بازی می کنند. همه ی این مانورها ، کاروان ها و غیره به طور رسمی برای آرام کردن کشورهای مذکور تعیین شده است ، اینکه کمک ناتو در صورت بروز ناآرامی ضمانت خواهد شد.
فعالیت ناتو ، در واقع با بحران اوکراین و فعالیت های مسکو انگیزه می گیرد. " تهدید " روسیه به ویژه به طور گسترده در سیاست داخلی کشورهای بلوک شرق استفاده می شود. اما روز دوشنبه ینس استالتنبرگ ، دبیر کل ناتو ضمن سخنرانی در پارلمان اروپا با فاش سازی نادری گفت که در این لحظه روسیه تهدیدی مستقیم برای اعضای ناتو محسوب نمی شود. خبرگزاری dpa اطلاع داد که وی موضع اتحادیه را مخالف با تلاش مسکو برای بازگرداندن سیستم از حوزه ی نفوذ در جهان می داند. گرهارد شرودر صدراعظم سابق آلمان به نوبه ی خود در مصاحبه ای با مجله ی Spiegel خاطر نشان نمود که " هیچ کس را از جمله در روسیه نمی شناسد که اینقدر بی عقل باشد و مسئله ی تمامیت ارضی لهستان و یا دول بالتیک را زیر سوال ببرد."
هشدار روسیه به کپنهاک درباره حمله اتمی به دانمارک
انتشار خبرهایی در مورد تصمیم دانمارک برای پیوستن به سپر موشکی ناتو موجب تهدید این کشور از سوی روسیه شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اینترفکس، «میخائیل وانین» سفیر روسیه در دانمارک، این کشور را تهدید کرد که چنانچه به سیستم دفاع موشکی پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بپیوندد، کشتی های جنگی آن در تیررس سلاحهای اتمی روسیه قرار می گیرند.
سفیر روسیه در کپنهاک، با اعلام این مطلب به روزنامه دانمارکی «ایلهاندسپستن» عنوان داشته که چنین تصمیمی از سوی دولت دانمارک تهدیدی برای روسیه به شمار میرود.
وانین همچنین گفت: فکر نمی کنم که دانمارکی ها دقیقا متوجه پیامدهایی که پیوستن به سیستم دفاع موشکی آمریکا برای آنها به بار خواهد آورد، باشند. اگر چنین چیزی رخ دهد، کشتی های جنگی دانمارک در تیررس جنگ افزارهای اتمی روسیه قرار میگیرند.
سفیر روسیه افزوده است که چنین اقدامی به روابط دو کشور آسیب میزند و این کار تلف کردن پول و از بین بردن امنیت است.
پوتین تشکیل پول واحد متحدان اتحاد جماهیر شوروی سابق را خواستار شد
رییس جمهوری روسیه از متحدان کشورش در جمهوریهای مستقل شده از اتحاد جماهیر شوروی سابق خواست که یک پول واحد معرفی کنند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در دیدار با همتایان خود در قزاقستان و بلاروس که در "آستانه" پایتخت قزاقستان صورت گرفت، اتحاد نزدیکتر در اتحادیه اقتصادی اوراسیا را که شامل بلاروس، قزاقستان و ارمنستان میشود، خواستار شد.
پوتین گفت: به نظر ما زمان آن رسیده است که درباره فرصتهای پیش آمده برای ایجاد یک پول واحد صحبت کنیم. ما باید شانه به شانه یکدیگر کار کنیم تا بتوانیم راحتتر در برابر تهدیدهای اقتصادی و مالی واکنش نشان دهیم و از بازار مشترکمان حفاظت کنیم.
روابط اقتصادی و سیاسی میان مسکو و بلاروس و قزاقستان طی ماههای اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی و تحریمهای اعمال شده بر روسیه با مشکلاتی روبهرو شده است.
گفتگو بر سر اوکراین و اینکه این کشور به جای بلوک تحت رهبری روسیه درصدد نزدیک شدن به اروپاست، از محورهای اصلی مذاکرات رهبران سه کشور اتحاد جماهیر شوروی سابق بود.
نورسلطان نظربایف، رییس جمهور قزاقستان تاکید کرد که سه کشور خواهان اوکراینی قوی، با ثبات و مستقل با حفظ تمامیت ارضی هستند.
پوتین و لوکاشنکو همچنین از نظربایف برای حضورش در انتخابات آوریل قزاقستان حمایت کردند.
جوزف بایدن:
نیروهای نظامی اوکراین بهزودی توسط آمریکا آموزش میبینند
معاون رئیسجمهوری آمریکا از آغاز دوره آموزشی نیروهای نظامی اوکراین توسط این کشور خبر داد.
به گزارش ایلنا به نقل از تلهسور، «جوزف بایدن» معاون رئیسجمهوری آمریکا امروز-پنجشنبه- از آغاز دوره آموزشی ۷۸۰ نیروهای نظامی اوکراین در روزهای آینده خبر داد.
بایدن گفت که خودروهای نظامی آمریکایی تا اواخر ماه جاری میلادی وارد اوکراین میشوند و در راستای بهبود توانایی دفاعی نیروهای گارد ملی این کشور مورد استفاده قرار میگیرند.
وی افزود که کمک نظامی آمریکا به اوکراین در راستای حفظ ثبات در این کشور است.
«آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان اخیرا مخالفت خود را با ارسال تجهیزات نظامی آمریکا به اوکراین به دلیل تشدید درگیری در این کشور ابراز کرد.
پوتین: ایالات متحده آمریکا، کارگردان حوادث در اوکراین
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفت که ایالات متحده آمریکا کارگردان کودتای اوکراین بوده است .
شایان ذکر است که رئیس جمهور روسیه این مطلب را در یک فیلم مستند با عنوان "کریمه. راه بازگشت به خانه" گزارش داد.
پوتین گفت: "تمرکز وضعیت در این بود که مخالفان رسمی (در اوکراین) از سوی اروپایی ها حمایت شدند اما ما می دانستیم که کارگردان واقعی، دوستان آمریکایی ما بودند".
روزنامه "گازتا رو" به نقل از پوتین گزارش داده است: "در واقع آمریکا به گروه های ملی گرایان اوکراینی کمک می کردند و مشغول به آموزش نظامی گروه های شبه نظامیان در غرب اوکراین و لهستان در لیتوانی بودند".
استاد دانشگاه های پرینستون و نیویورک:
آمریکا با ادعاهای بی اساس به دنبال توجیه درگیری با روسیه است
یک متخصص علوم سیاسی در دانشگاه نیویورک گفت که مقام های واشنگتن با استفاده از تحریف واقعیت ها به دنبال توجیه اختلاف های خود با روسیه هستند.
به گزارش ایلنا به نقل از تله سور، «استفن کوهن» استاد دانشگاه های نیویورک و «پرینستون»
در ایالت نیوجرسی آمریکا گفت که مقام های این کشور میخواهند با استفاده از ادعاهای بی اساس و اغراق شده، درگیری و اختلاف های خود را با روسیه توجیه کنند.
کوهن گفت که اتهام های واشنگتن علیه «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه یادآور اقدام های «جورج بوش» رئیس جمهوری سابق آمریکا علیه «صدام» دیکتاتور سابق عراق در سال ۲۰۰۳ میلادی برای حمله به این کشور است.
وی تصریح کرد که واشنگتن تلاش می کند تا به جهان نشان دهد مسکو برای در اختیار گرفتن کنترل تمام اروپا و احیای اتحادیه شوروی سابق تلاش می کند و به همین دلیل شبه جزیره «کریمه» را به منطقه تحت کنترل خود اضافه کرد و جدایی طلبان را در شرق اوکراین تجهیز نظامی کرده است.
استاد دانشگاه نیویورک پنج دلیل برای اثبات تحریف واقعیت ها توسط واشنگتن ارائه میدهد.
نخست اینکه روسیه به اجبار کریمه را به منطقه تحت کنترل خود اضافه نکرد، بلکه پس از انجام یک همه پرسی دموکراتیک این اقدام را انجام داد.
دومین دلیل این است که نیروهای نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به سمت شرق پیشروی کردند که این اقدام باعث نگرانی مقام های روسیه شد.
سوم اینکه آمریکا از سقوط دولت «ویکتور یانوکوویچ» رئیس جمهوری مخلوع اوکراین در فوریه گذشته حمایت کرد و خروج وی را به عنوان یک انقلاب معرفی کرد، این در حالی است که برکناری یانوکوویچ در جریان یک کودتای نظامی انجام شد.
چهارمین دلیل این است که کاخ سفید از حمایت گسترده خود از دولت موقت صحبت می کرد، در حالی که تنها ۲۰ درصد مردم در شرق و جنوب اوکراین از سقوط دولت یانوکوویچ حمایت می کردند.
کوهن در پایان پنجمین دلیل را نقض آتش بس و انجام اقدام های متعدد ضد حقوق بشر در مناطق «دونتسک» و «لوهانسک» عنوان می کند.
اعتراف ساکاشویلی :اوکراینی ها به خاطر آمریکا می میرند!
میخاییل ساکاشویلی، رئیس جمهور سابق گرجستان که اکنون مشاور رئیس جمهور اوکراین شده، در برنامه زنده تلویزیون نتوانست جلوی زبانش را بگیرد و ناگهان در اینباره صحبت کرد که اوکراینی به خاطر کی جان خود را فدا می کنند.
میخاییل ساکاشویلی در برنامه معروف بحث و مناظره تلویزیون اوکراین تحت عنوان "شوستر لایف" گفت:"اوکراینی ها نه فقط اروپایی بلکه بهترین اروپایی ها هستند! اوکراینی ها فقط به خاطر آزادی پیکار نمی کنند. این آخرین خط دفاعی بین ایالات متحده و روسیه است!"
حالا تعداد زیادی از کاربرها در شبکه های اجتماعی در رابطه با سخنان ساکاشویلی چنین ابراز عقیده می کنند: "بالاخره اعتراف کرد که کی با کی می جنگد!"
رئیسجمهور سابق چک:
سیاستمداران آمریکا و اروپا آغازگر جنگ اوکراین بودند / روسیه مقصر نیست
رئیسجمهور سابق جمهوری چک معتقد است، اوکراین پس از آغاز عملیات نظامی در شرق این کشور دیگر یک کشور یکپارچه نخواهد بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، "واسلاو کلاوس"، رئیسجمهور سابق جمهوری چک در گفتوگو با روزنامهای اتریشی در این باره ادامه داد: این سیاستمداران آمریکایی و اروپایی بودند که جنگ را در اوکراین آغاز کردند در حالی که روسیه مجبور شد به این اقدامات واکنش نشان دهد.
کلاوس افزود: من به اقلیتی از سیاستمداران، خبرنگاران و روشنفکران تعلق دارم که معتقدند فشار از ناحیه غرب بوده است. از این منظر روسیه مقصر نیست. اقدامات روسیه در این راستا از روی اجبار بودهاند.
به گفته کلوس این آمریکا بوده که با تامین مالی جنبش "میدان" از طریق سازمانهای غیردولتی به درگیریها در اوکراین دامن زد.
وی خاطرنشان کرد، این حقیقت که وقایع میدان بسیار به طول انجامید به دلیل محبوبیت این جنبش نبود بلکه بیش از آن به خاطر این بود که از سوی غربیها سازماندهی شده بود.
رئیسجمهور سابق جمهوری چک همچنین اظهار کرد، جنگ سرد در جریان است و هزینه آن نیز بسیار زیاد خواهد بود. وی نسبت به خاتمه بحران اوکراین ابراز ناامیدی کرد.
کلاوس همچنین به دلیل عدم آغاز یک مذاکره حیاتی و تلاش برای حل درگیری از طریق فشار از مقامات اوکراینی انتقاد کرد. این سیاستمدار از اوکراین به عنوان کشوری همواره "شکننده و تقسیم شده" یاد کرد. وی در پایان اظهار کرد: اوکراین با وجود تمام قربانیان و ویرانیها یک کشور متحد و یکپارچه نخواهد ماند.
ویتالی چورکین:
نیروهای آمریکایی برای اوکراین مصیبت به بار میآورند
نماینده روسیه در سازمان ملل با اشاره به حضور ۳۰۰ نظامی آمریکایی در منطقه لویف اوکراین، اقدامات مداخله جویانه آمریکا را به باد انتقاد گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روزنامه وطن ترکیه، «ویتالی چورکین» نماینده روسیه در سازمان ملل گفت حضور نظامیان آمریکایی در اوکراین مصیبت بار خواهد بود. وی با اشاره به حضور ۳۰۰ نظامی آمریکایی در منطقه لویف، دولت اوکراین را به دروغ گویی در مورد عدم وجود نظامیان خارجی در خاک این کشور متهم کرد.
چورکین تاکید کرد کنگره آمریکا اخیرا کمک یک میلیارد دلاری برای آموزش نظامیان اوکراین تخصیص داده است. وی افزود روسیه از حضور ۳۰۰ نظامی آمریکایی در منطقه لویف مطلع است.
بر این اساس این نیروها نحوه به کارگیری سلاح های آمریکایی را به نظامیان اوکراینی آموزش می دهند. چورکین در عین حال تاکید کرد هر جا که پای نظامیان آمریکایی باز شود، شاهد بروز مشکلات و مصیبت خواهد بود. نماینده روسیه در سازمان ملل در بخش دیگری از سخنان خود حضور ۱۲۷ مستشار نظامی آمریکایی در زمان بحران اوستیای جنوبی در گرجستان را به عنوان یکی از عوامل اصلی بروز این بحران ارزیابی کرد.
انتقاد کشورهای اروپایی از اظهارات مقام ناتو در مورد اوکراین
شماری از کشورهای اروپایی از جمله آلمان به گزارش های مبالغه آمیز فرمانده نیروهای ناتو در اروپا در خصوص بحران اوکراین اعتراض کردند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اشپیگل، اظهارات ژنرال «فیلیپ بریدلاو» فرمانده نیروهای ناتو در اروپا با ارائه گزارش هایی در مورد بحران اوکراین، خشم برخی کشورهای اروپایی از جمله آلمان را برانگیخته است. مقامات اروپایی این مقام ناتو را متهم کردند که در خصوص اقدامات روسیه در بحران اوکراین، بزرگنمایی کرده است.
این در حالی است که در دفتر صدراعظم آلمان از چنین رویکردی به عنوان «اقدام تبلیغاتی خطرناک» سخن به میان آمده است. در همین حال «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیر خارجه آلمان شخص «ینس استولتنبرگ» دبیرکل ناتو را در این میان مقصر دانسته است.
طبق این گزارش در ضیافت ناهار یک هفته پیش اعضای شورای ناتو بسیاری از نمایندگان کشورهای اروپایی در این پیمان نظامی، ورود بی مهابای ژنرال بریدلاور به موضوع بحران اوکراین را به باد انتقاد گرفته اند. با این حال وی ضمن رد این انتقاد ها گفته است: من مسئولیت تمام اظهاراتم در مورد بحران اوکراین را می پذیرم.
به نوشته اشپیگل انتظار می رود مرکز اطلات ناتو که داده های خود را در اختیار 33 عضو این پیمان قرار می دهد، دیگر به عنوان تنها منبع دریافت اطلاعات تحولات اوکراین مورد تایید نباشد.
این در حالی است که بریدلاو چنین رویکردی را معمولی دانسته و گفته است: این طبیعی است که برآوردهای ما از سوی همه مورد تایید قرار نگیرد.
روایت مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا از سفر مخفیانه به اوکراین
مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا اعتراف کرد که به اوکراین سفر کرده و با مقام های این کشور مذاکراتی داشته است.
به گزارش پایگاه خبری اسپوتنیک روسیه، جیمز کلاپ مدیر اطلاعات ملی آمریکا در گفت وگویی اعتراف کرد که ماه گذشته به کی یف سفر کرده بود.
وی افزود: به تازگی به کی یف سفر کردم. این سفر ماه گذشته انجام شد.
بر اساس این گزارش، اذعان این مقام اطلاعاتی آمریکا به سفر به اوکراین در حالی انجام شد که واشنگتن پیشتر روسیه را به مداخله در امور داخلی اوکراین متهم کرده بود اما به نظر می رسد که آمریکا خود در امور داخلی اوکراین مداخله می کند و حتی مقام های ارشد این کشور مخفیانه به کی یف رفته اند.
جیمز کلاپر به تازگی گفته بود که به مسلح کردن نیروهای اوکراینی علاقه مند است، هرچند که چنین اقدامی سبب رفتار تحریک آمیزی از سوی پوتین شود.
اوباما رییس جمهوری آمریکا می گوید: در صورت شکست تلاش های دیپلماتیک در بحران اوکراین، گزینه انتقال سلاح را مد نظر قرار خواهد داد که این اقدام می تواند تنش ها در شرق اوکراین را تشدید کند.
شماری از شرکتهای سواستوپل ملی شدند
مسئولان شهر سواستوپل که سابقا در جنوب اکرایین قرارداشت و اکنون بخشی از فدراسیون روسیه شده است، شرکتهای واقع در شهر را ملی می کند.
در لیست منتشر شده نام 13 شرکت امده است که یکی از شرکت ها متعلق به رییس جمهور فعلی اکرایین می باشد.
ترور رهبر مخالفان پوتین
"بوریس نمتسوف" از رهبران مخالف دولت روسیه بر اثر شلیک چهار گلوله در مسکو کشته شد؛ دولت روسیه این خبر را تایید کرده است.
به گزارش فرارو، بوریس نمتسوف از مخالفان برجسته دولت پوتین و معاون پیشین نخست وزیری روسیه، روز جمعه هشتم اسفند در مسکو به ضرب گلوله کشته شد.
بر اساس گزارش رسانه های روس، نمتسوف با شلیک چهار گلوله در مرکز مسکو به قتل رسید. بر اساس این گزارش، حدود ساعت ۲۳ و ۳۰ دقیقه جمعه به وقت محلی، سرنشینان یک خودرو بوریس نمتسوف را که همراه با یک زن در نزدیکی کاخ کرملین در حال قدم زدن بود با شلیک چند گلوله کشتند و از محل گریختند.
نمتسوف ۵۵ ساله در سال ۱۹۹۷ وزیر انرژی روسیه و مدتی نیز نایب رئیس پارلمان این کشور و بارها نماینده مجلس بود. وی از منتقدین سرسخت ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، و بنیانگذار حزب جمهوریخواه روسیه بود.
از وی به عنوان یکی از جانشینان احتمالی بوریس یلتسین رئیس جمهوری پیشین روسیه نام برده میشد. عکس های زیر که در اسوشیتدپرس منتشر شده است جسد نمتسوف پس از ترور را نشان می دهد؛ گفتنی است دیدن این عکس ها ممکن است برای برخی مخاطبان بیش از اندازه ناراحت کننده باشد.
رژه نیروهای آمریکایی و ناتو در 300 متری مرز روسیه
ماشین آلات زرهی ارتش آمریکا در اقدامی که بیانگر بدتر شدن روابط بین واشنگتن و مسکو است، به رژه و نمایش در یکی از شهرهای استونی هم مرز با روسیه پرداختند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، رژه نیروهای مسلح آمریکا و ناتو متشکل از 100 سرباز انگلیسی، هلندی، لیتوانیایی و لتونیایی در کنار ماشین آلات زرهی در شهر ناروا که با مرز باریکی از روسیه جدا میشود، تنها یک یادآوری دراماتیک از مقابله نظامی در شرق اروپاست.
با این حال سربازان آمریکایی هنگ دوم سواره نظام ارتش آمریکا به مناسبت روز استقلال استونی در شهر ناروا به رژه پرداختند؛ شهر آسیب پذیری که تنها با یک رود از روسیه جدا میشود. از این شهر میتوان به عنوان هدف احتمالی کرملین در صورت تمایل مقامات روسی به گسترش تنشها و درگیری یاد کرد.
این در حالی است که روسیه مدتهاست از گسترش حضور ناتو انتقاد میکند و میگوید، اتحاد دفاعی جنگ سرد را با نزدیک شدن به مرزهای روسیه یکی از بزرگترین تهدیدهای امنتیی موجود است. عصبانیت مقامات روسی زمانی افزایش یافت که کشورهای حوزه دریای بالتیک در سال 2004 به این ائتلاف پیوستند. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه همچنین در زمان الحاق کریمه به کشورش در سال گذشته به نگرانیها درباره احتمال پیوستن اوکراین به ناتو اشاره کرده بود.
همسایگان روسیه در حوزه دریای بالتیک، با این حال میگویند که اتفاقی که در اوکراین رخ داد دلیل آنها برای پیوستن به ناتو است.
با این حال این رژه در استونی تها عرض اندام آمریکا دراین منطقه نبوده است. پیش از این و در ماه نوامبر نیروهای آمریکایی به مناسبت روز استقلال لتونی در خیابانهای شهر ریگا به رژه پرداخته بودند.
لاوروف: آمریکا خاورمیانه رابه هرجومرج کشانده است/
شورای امنیت "ماشین تایید" تصمیمات واشنگتن
وزیر امور خارجه روسیه در نشست شورای امنیت گفت که آمریکا، خاورمیانه را به هرج و مرج کشانده و به ظهور گروههای افراطی کمک کرده است چرا که تلاش میکند بر جهان سلطه یابد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، "سرگئی لاوروف"، وزیر امور خارجه آمریکا در جریان نشست ویژه شورای امنیت سازمان ملل درباره حفظ صلح و امنیت بینالمللی، به شدت از سیاستهای واشنگتن انتقاد کرد.
لاوروف با اشاره به حملات تحت حمایت آمریکا در سوریه، حمله به عراق در 2003 و مداخله نظامی سال 2011 به لیبی گفت که اینها مثالهایی است که نشان میدهد آمریکا اصول بنیان سازمان ملل را نقض کرده است.
رئیس دستگاه دیپلماسی روسیه در جمع 15 کشور عضو شورای امنیت تاکید کرد: تمام این اقدامات نتیجه تلاشها برای سلطه بر امور جهانی، حکومت بر دیگران در هر نقطه و استفاده یکجانبه از نیروی نظامی در راستای حفظ منافع یک نفر انجام میشود. این اقدامات خاورمیانه و شمال آفریقا را به سمت بیثباتی و هرج و مرج کشانده و تا حد زیادی زمینهای فراهم کرده تا افراطگرایان رشد کنند.
این اظهارات لاوروف در شرایطی مطرح میشود که روسیه و آمریکا بر سر مسئله سوریه به شدت اختلافنظر دارند و مسکو با حمایت از بشار اسد با حملات هوایی آمریکا علیه مواضع گروه تروریستی داعش مخالفت میکند. اگرچه لاوروف در سخنانش مستقیما به نام ایالات متحده آمریکا اشاره نکرد اما از لحن سخنانش مشخص بود که روی سخنان وی به آمریکاست.
وزیر خارجه روسیه همچنین درباره "روشهای ناخوشایند" مورد استفاده آمریکا که از جمله شامل "تغییر رژیم" و "حمایت آشکار از کودتای مغایر قانون اساسی در اوکراین" میشود، سخن گفت. روسیه مکررا آمریکا و متحدان غربیاش را متهم میکند که عزل ویکتور یانوکوویچ، رئیسجمهور سابق اوکراین را برنامهریزی کرده و همین امر تحرکات جداییخواهانه در کریمه و شرق اوکراین را منجر شد.
لاوروف گفت که از شورای امنیت به عنوان "ماشین تایید" تصمیمات اتخاذ شده در واشنگتن استفاده میشود و یا به صورت کلی به حاشیه رانده و نقش اصلی آن برای حفظ صلح و امنیت نادیده گرفته میشود.
وی افزود: آیا ما میخواهیم که شورای امنیت را به عنوان ابزاری برای برقراری صلح و امنیت ببینیم و یا اینکه آمادهایم آن را به صحنه رویارویی تبلیغات سیاسی تبدیل کنیم؟ سازمان ملل میتواند در حل اختلافات بینالمللی موثر باشد اما این به شرطی محقق میشود که برخی از اعضا از آن برای سلطه بر امور جهانی استفاده نکنند. ما شاهد چنین اقداماتی از جمله در زمان بمباران صربستان، جنگ در عراق و هرج و مرج در لیبی بودیم.
لاوروف در آستانه هفتادمین سالروز تشکیل سازمان ملل، از این نهاد بینالمللی خواست تا به صورت مستقل عمل کرده و رهبری موثری در تصمیمگیریهای جهانی داشته باشد؛ حتی اگر برخی از اعضا برای تحریف عملکرد آن تلاش میکنند.
لاوروف در ادامه برخی از تحولات تاریخی را نام برد که به نوعی نقض منشور سازمان ملل بوده و انگیزه آنها سلطه بر امور جهانی بوده است.
وزیر خارجه روسیه تاکید کرد: کافی است که بمباران صربستان، اشغال عراق تحت بهانه بیپایه و اساس و نقض حکم شورای امنیت درباره لیبی نگاهی بیندازیم. روشهای ناخوشایند از جمله فشار بر دولتها، تحمیل تصمیمها به آنها و تحمیل تفکرات اقتصادی و سیاسی غیرقابل قبول است. چنین رویکردهایی اصلا با اصول سازمان ملل تطابق ندارد و تنها هدف آن تحمیل اقتدار سیاسی و اقتصادی است. در نتیجه آنهایی که تمایلی به تبعیت از تکنیکهای آنها ندارند، عملیاتهای تغییر رژیم اعمال میشود. یکی از مثالهای بارز آن حمایت از کودتای ضد قانون اساسی در اوکراین است.
از سوی دیگر "سامانتا پاور"، سفیر آمریکا در سازمان ملل در واکنش به سخنان لاوروف شدیدا از سیاستهای کرملین انتقاد کرد و گفت که مسکو مانع از اقدام شورای امنیت علیه دولت سوریه میشود و همینطور آموزش، تسلیح و اعزام نیرو را برای جداییطلبان اوکراین ادامه میدهد.
اتهامزنیهای روسیه و آمریکا در جریان نشست شورای امنیت مطرح شد که به درخواست چین برگزار شده بود.
نخست وزیر سابق اوکراین: سفارت آمریکا طرح کودتا را نوشت
نخست وزیر سابق اوکراین گفت که متن کودتای سال گذشته در کشورش، نوشته اپوزیسیون کییف نبود بلکه طراحی سفارت آمریکا بود.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل خبرگزاری ایتارتاس، نیکولای آزاروف، نخست وزیر سابق اوکراین در دوران ویکتوریانوکوویچ گفت: طرح کودتا در کییف نوشته نشد بلکه این کار در سفارت آمریکا انجام شد و اصلیترین عروسکهای آن در میدان (میدان استقلال در کییف) نبودند.
این انسانهای احمق نه تنها چیزی را مدیریت نکردند بلکه بر چیزی هم نفوذ نداشتند.
به گفته وی، غرب از سیاستهای ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری وقت اوکراین ناراضی بود چرا که وی در دروان حکومتش گفته بود که به ناتو نمیپیوندد.
نخست وزیر سابق اوکراین افزود: این سیاست مورد نظر آمریکا و برخی از شرکای آن در اتحادیه اروپا نبود آنها همواره به ما دستورالعمل میدادند. پس از آن آنها اقدامات خود را آغاز کردند و ما چندان توجهی به آن نکردیم.
به عقیده آزاروف غرب از تردید یانوکوویچ درباره امضای توافقنامه همکاری با اتحادیه اروپا ناراضی بود.
وی افزود: ما درباره امضای توافقنامه با اتحادیه اروپا بسیار بحث و گفتوگو کردیم و سرانجام به این نتیجه رسیدیم که امضای آن ضرر اقتصادی هنگفتی را به کشور تحمیل میکند و سرانجام نیز این اتفاق رخ داد. پس از آن فشار مضاعف از سوی رهبران اتحادیه اروپا آغاز شد. این فشارها برای این بود که ما تردید را کنار بگذاریم و توافق با اتحادیه اروپا را امضا کنیم. آنها به دنبال بهانهای بودند تا قدرت را سرنگون کنند. آنها به ما گفتند اگر شما توافق را امضا نکنید، دولت دیگری آن کار را میکند.
بنابه اظهارات آزارف، این بهانه با برخورد با راهپیمایی حامیان همبستگی با یورو از سوی نیروهای "میدان" ایجاد شد. وی گفت: اقدام مذکور قبلا برنامهریزی شده بود. این راهپیمایی بی جان بود. سازماندهندگان میدانستند که نمیتوانند این جمعیت را بدون تعدادی قربانی به تحرک وادار کنند. آنها دوربینها را به میان تظاهرکنندگان بردند. تصاویری از صورتهای کتک خورده نشان دادند. تاکید میکردند که کودکان مورد ضرب و شتم قرار گرفتهاند. سیگنالهایی از طریق شبکههای اجتماعی و تلویزیون منتشر میشد. این به سازمان دهندگان اعتراضات اجازه داد که بگویند که دست رژیم به خون آلوده است. این دقیقا همان اتفاقی بود که در مصر و لیبی رخ داد.
آزاروف در مصاحبه خود با شبکه تلویزیونی ان تی وی (NTV) درباره مذاکرات یانوکوویچ با اپوزیسیون گفت: یاتسنیوک (نخست وزیر کنونی اوکراین) هر روز به سفارت آمریکا میرفت تا دستورالعملها را بگیرد؛ اینکه چه بگوید و چه درخواستی داشته باشد. نهایتا توافقی میان یانوکوویچ و رهبران اپوزیسیون به امضا رسید تا درگیریها به صورت مسالمت آمیز حل شود و برخی از کشورهای اروپایی نیز ضامن اجرای آن بودند اما هیچ فردی به جز یانوکوویچ به آن پایبند نبودند.
نخست وزیر پیشین اوکراین گفت: اتفاقاتی که پس از آن رخ داد را نمیتوان چیزی جز کودتا دانست. یانوکوویچ، رئیس جمهور قانونی بود. او نگفت که از قدرت کناره گیری میکند. او را سرنگون کردند و باید به آن اذعان کنند. اطمینان دارم که کودتا رخ داده است. این حقیقت که یانوکوویچ اجازه نداد دیگران وی را بشکنند، اقدامی مثبت بود. اوکراین به کدام طرف میرود؟ تخریب، افول، از دست دادن ذخایر، جنگ و کشتن شهروندان. چه چیزی میتواند دلیل جشن گرفتن باشد؟ باید بروید شمع روشن کنید و درخواست آمرزش کنید.
جنجال به خاطر صادرات غیرقانونی اسلحه به اوکراین
در جمهوری چک به خاطر صادرات غیرقانونی اسلحه به اوکراین جنجال و افتضاح رخ داده است.
به گزارش روز چهارشنبه تلویزیون چک، چند شرکت اسلحه سازی این کشور با داشتن مجوز دولتی به کییف تسلیحات فروخته اند.
تلویزیون چک خاطرنشان می سازد که این کار مغایر بیانات سیاستمداران چک است که بارها غیر قابل قبول بودن تحویل سلاح به اوکراین را اعلام کرده اند و ممکن است به یک مساله جدی بین المللی تبدیل شود.
به گزارش این رسانه وزارت صنعت و بازرگانی جمهوری چک پس از توافق با وزارتخانه های دفاع و امور خارجه این کشور مجوز صادرات اسلحه به اوکراین را صادر کرده است.
ضمنا با توجه به بیانات صاحبان شرکت اسلحه سازی CZ Hermex ، قرارداد تحویل اسلحه به اوکراین با یکی از شرکت های دولتی اوکراین بسته شده که قبلا به تولید اسلحه و اکنون به تعمیر سلاح اشتغال دارد. آخرین محموله اسلحه در اواخر سال گذشته میلادی برای سفارش دهنده ارسال شده است.
انتقاد از کانال دوم تلویزیون آلمان ZDF به خاطر خبر دروغین حضور تانک های روس در مرز اوکراین
یک شبکه تلویزیونی آلمانی به خاطر انتشار تصاویر دروغین از حضور تانک های ارتش روسیه در مرزهای اوکراین، مورد انتقاد فعالان رسانه ای قرار گرفت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشا تودی، یک گروه رسانه ای مردمی در آلمان کانادل دو تلویزیون دولتی این کشور (ZDF) را به خاطر انتشار تصاویری دروغین که ادعا می شد مربوط به حضور تانک های روسی در مرز اوکراین است، به باد انتقاد گرفت. بر این اساس تصاویری که در این شبکه منتشر شده در واقع مربوط به ستون تانک های ارتش روسیه در اوستیای جنوبی در سال 2009 بوده است.
این اعتراضان چند روز پس از ارائه این تصاویر دروغین در صحن مجلس سنای آمریکا توسط یکی از دولتمردان آمریکایی مطرح می شود. طبق این گزارش گروه ناظر رسانه ای آلمان موسوم به «کمیته دائمی نظارت بر رسانه ها» شکوائیه ای را علیه شبکه ZDF طرح کرده و خواستار پاسخگویی مقامات این شبکه به خاطر این اشتباه فاحش شده است.
موضوع استقرار نظامیان ارتش روسیه در مرزهای اوکراین از جمله مواردی است که کشورهای اروپایی و آمریکا با دستاویز قرار دادن آن، تحریم هایی را علیه مقامات سیاسی و نظامی مسکو اعمال کرده اند. گفتنی است این شبکه دولتی آلمانی روز دوازدهم فوریه با انتشار تصاویری مدعی حضور حدود 50 تانک ارتش روسیه در مرز اوکراین شده بود.
زاخارچنکو رهبر جمهوری دونتسک، توافقات مینسک را پیروزی بزرگ توصیف کرد
آلکسلاندر زاخارچنکو، رهبر جمهوری مردمی دونتسک روز شنبه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که توافقات مینسک را می توان پیروزی بزرگ توصیف کرد چون این توافقات نشانه ای از امکان اعمال فشار بر اوکراین و سیاست های آن است.
وی همچنین گفت که انتخابات در جمهوری دونتسک بر اساس قوانین محلی برگزار خواهد شد و هیچ کدام از احزاب و گروه های سیاسی که علیه این جمهوری جنگیده اند، در این انتخابات شرکت نخواهند کرد.
یادآور می شود روسای جمهور روسیه، فرانسه و اوکراین و صدر اعظم آلمان روز پنج شنبه 12 فوریه در مینسک مذاکرات خود در چارچوب گروه چهارنورماندی را برای حل بحران اوکراین و پایان دادن به درگیری در منطقه دونباس این کشور به پایان رساندند. شرکت کنندگان در این مذاکرات قبول کردند سند 13 ماده ای توافق شده در این نشست حاوی مجموعه ای تدابیر برای اجرای توافقنامه های مینسک و برقراری آتش بس در این منطقه امضا شود.
پیشتر گزارش شده بود که روسیه پیشنویس قطعنامه ای برای حمایت از توافقات مینسک را به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرده است. قرار است رای گیری در مورد این سند روز یک شنبه 15 فوریه انجام شود.
رهبر ملیگرایان افراطی اوکراین توافق مینسک را رد کرد
رهبر جناح راست اوکراین با اعلام اینکه جنبش افراطی وی توافق صلح مینسک را نمیپذیرد، گفت که یگانهای چریکها در شرق اوکراین طبق طرح خود به جنگ ادامه میدهند.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری راشاتودی، دیمیتری یاروش، رهبر ناسیونالیستهای افراطی اوکراین با انتشار بیانیهای در فیسبوک گفت، جنبش جناح راست افراطی وی توافق صلح مینسک را که به امضای گروه تماس رسیده است و اوکراین، فرانسه، آلمان و روسیه نیز آن را قبول دارند، به رسمیت نمیشناسد.
به گفته وی، هرگونه توافقی با شبهنظامیان جداییطلب که «تروریست» هستند، هیچ مبنای حقوقیای ندارد.
یاروش تاکید کرد که معاهده مینسک مغایر قانون اساسی اوکراین است، بنابراین شهروندان اوکراینی ملزم به تبعیت از آن نیستند، از این رو، اگر ارتش اوکراین دستور برقراری آتشبس و خروج تسلیحات سنگین را دریافت کند، نیروهای جنبش راستگرا که در مناطق شرقی میجنگند، این حق را دارد که به جنگ ادامه دهند.
وی افزود: سازمان چریکهای جناح راستگرا به استقرار یگانهای رزمی و نیروهای مازاد خود برای آموزش و حمایت لجستیکی از نیروها ادامه میدهد و در این زمان تمام فعالیتهای خود را با فرماندهی نظامی ارتش اوکراین، وزارت کشور و یگانهای چریکی وزارت دفاع اوکراین هماهنگ میکند.
توافق آتشبس مینسک روز پنجشنبه هفته گذشته پس از 16 ساعت مذاکره فشرده میان رهبران اوکراین، فرانسه، آلمان و روسیه حاصل شد و امیدی برای پایان درگیریهای خونبار در شرق اوکراین به وجود آورد. طبق قرارداد آتشبس، طرفین باید در پایان امروز (شنبه-14 فوریه) به درگیریها پایان دهند. این توافقنامه مورد تائید نمایندگان شورشیان نیز قرار گرفت.
براساس این توافقنامه، طرفین درگیری باید سلاحهای سنگین خود را از مناطق درگیری خارج کنند. تبادل زندانیان نیز مورد موافقت طرفین قرار گرفته است.
روسیه آتش بس فوری در اوکراین را خواستار شد
سخنگوی ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه روز جمعه اعلام کرد مسکو خواهان آتش بس فوری در اوکراین است و تحت فشار رهبران جدایی طلب و شورشی در مذاکرات مینسک ، درباره ضرب الاجل صبح یکشنبه توافق شده است.
روزنامه کمرسانت به نقل از دمیتری پسکوف نوشت روسیه از آتش بس فوری اوکراین حمایت می کند.
وی افزود تاریخ توافق شده 15 فوریه به خواست جدایی طلبان تعیین شد. پوتین سعی دارد جدایی طلبان را به امضای توافقنامه آتش بس ترغیب کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از مسکو ، پوتین روز پنجشنبه اعلام کرد این مذاکرات به درازا کشیده شده است زیرا کیف از گفتگوی مستقیم با جدایی طلبان اجتناب می کند
توافقات رهبران روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان برای حل بحران اوکراین
رهبران جمهوری های خلق دونتسک و لوهانسک، نمایندگان روسیه و اوکراین و همچنین نمایندگان سازمان امنیت و همکاری اروپا در پایان مذاکرات خود در مینسک قبول کردند سند تهیه شده توسط "گروه چهارجانبه نورماندی" ( روسیه، اوکراین، فرانسه و آلمان) حاوی مجموعه تدابیر برای اجرای توافقنامه های مینسک را امضا کنند.
این سند حاوی 13 ماده است.
1. آتش بس فوری و جامع در برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک اوکراین از نیمه شب 14 نوامبر به وقت کییف(بامداد 15 فوریه).
2. آغاز عقب نشینی تسلیحات سنگین دو طرف به فواصل برابر طی دو روز پس از برقراری آتش بس و به پایان رساندن این روند حادکثر طی 14 روز.
3. نظارت موثر بر آتش بس و عقب نشینی تسلیحات سنگین از جانب سازمان امنیت و همکاری اروپا از اولین روز عقب نشینی با استفاده از وسایل فنی لازم از جمله ماهواره ها، پهپاد ها و رادارها.
4. آغاز گفتگو در اولین روز پس از عقب نشینی تسلیحات سنگین درباره برگزاری انتخابات محلی طبق قوانین اوکراین و قانون اوکراینی "قاعده موقت خودگردانی در برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک "و همچنین موقعیت آینده این نواحی بر اساس قانون فوق الذکر. تصویب فوری قطعنامه پارلمان اوکراین با ذکر نواحی مشمول موقعیت خاص مطابق با قانون اوکراینی "قاعده موقت خودگردانی در برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک "و بر اساس خط مقرر در یادداشت مینسک، مورخه 19 سپتامبر 2014 حداکثر طی 30 روز پس از امضای این سند.
5. عفو افراد در رابطه با رویدادهای رخ داده در برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک اوکراین
6. آزادی و مبادله تمام گروگان ها و افراد بازداشت شده بطور غیر قانونی بر اساس اصل "همه در برابر همه" طی حداکثر پنج روز پس از عقب نشینی تسلیحات سنگین
7. تامین دسترسی بی خطر ، رساندن ، نگهداری و توزیع کمک های انسانی بر اساس مکانیزم بین المللی.
8. راه اندازی مکانیزم احیای روابط اجتماعی ـ اقتصادی از جمله حواله های اجتماعی همچون پرداخت حقوق بازنشستگی و دیگر پرداخت ها. اوکراین با این هدف باید نظام بانکی خود را در نواحی دچار درگیری احیا کرده و همچنین می توان مکانیزم بین المللی برای انجام این حواله تشکیل داد.
9. احیای کامل کنترل دولت اوکراین بر مرز دولتی در سراسر ناحیه دچار درگیری که باید در اولین روز پس از انتخابات آغاز شده و پس از حل و فصل سیاسی جامع پایان یابد.
10. خروج تمام گروه های مسلح ، تجهیزات نظامی و همچنین مزدوران ار خاک اوکراین تحت نظارت سازمان امنیت و همکاری اروپا. خلع سلاح تمام گروه های غیر قانونی.
11. انجام اصلاحات در قانون اساسی اوکراین و اعتبار یافتن آنها تا آخر سال 2015 که عنصر اصلی آنها تمرکز زدایی ( با در نظر داشت ویژگی های برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک با موافقت نمایندگان این نواحی) و همچنین تصویب قوانین دائمی درباره موقعیت خاص برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک.
12. مسائل مربوط به برگزاری انتخابات محلی بر اساس قانون "قاعده موقت خودگردانی در برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک " در چارچوب گروه سه جانبه تماس با نمایندگان برخی از نواحی استان های دونتسک و لوهانسک مورد بحث و توافق قرار خواهد گرفت. انتخایات با رعایت موازین مربوطه سازمان امنیت و همکاری اروپا برگزار خواهد شد.
13. تسریع فعالیت گروه سه جانبه تماس از جمله از راه تشکیل گروه های کاری برای اجرای ابعاد مربوطه توافقنامه های مینسک.
ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه در پایان مذاکرات "گروه چهارجانبه نورماندی" در مینسک طولانی شدن مذاکرات در رابطه با امتناع کییف از برقراری تماس مستقیم با نیروهای مردمی اوکراین بود
کشمکش بین قبرسِ یونانینشین و انگلستان
پیشنهاد قبرسِ یونانی نشین به روسیه برای استفاده از یک پایگاه نظامی در خاکش موجب کشمکش بین این کشور و انگلستان شده است.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از حریت دیلی، پیشنهاد دولت قبرس یونانی نشین به روسیه جهت استفاده هوایی و دریایی از یک پایگاه این کشور موجب کشمکش سیاسی بین دولت این کشور و انگلستان شده است.
در پی این پیشنهاد، سفیر انگلیس در نیکوزیا به دولت قبرس درباره استفاده روسیه از پایگاه نظامی این کشور در مدیترانه شرقی هشدار داده و خواستار اقدام هماهنگ در قبال روسیه شده و گفت: اتحادیه اروپا در موضوع اوکراین موضع واحدی مقابل روسیه دارد.
هشدار سفیر انگلیس نیز موجب واکنش رئیس جمهور قبرس یونانی نشین شد. وی در واکنش به اظهارات نماینده انگلیس خواستار متوسل نشدن وی به اظهارات بی اساس شده و گفت: یک توافقنامه دفاعی قدیمی بین ما است که باید تجدید شود و در عین حال خدمات بیشتری هم ارائه خواهد شد.
وی همچنین گفت: ما با روسیه بطور سنتی روابط خوبی داریم و قرار نیست این وضعیت تغییری کند.
اتریش درباره ارسال سلاح از سوی آمریکا به اوکراین هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از اسپوتنیک، وزیر امور خارجه اتریش درباره ارسال سلاح به اوکراین هشدار داد و گفت: آمریکا نباید کمک مرگبار در اختیار اوکراین قرار دهد. زیرا این اقدام فقط جنگ این کشور را تشدید خواهد کرد.
کورتس در توییتر اعلام کرد: فروش تسلیحات آمریکایی به طور حتم به تشدید خشونت ها منجر خواهد شد.
کورتس که در بروکسل به سر می برد تا در مذاکرات وزرای خارجه اتحادیه اروپا درباره اوکراین شرکت کند، با اشاره به مرگ 5 هزار نفر در درگیری های شرق اوکراین و بی خانمانی یک میلیون نفر، گفت: هدف کوتاه مدت ما باید آتش بس دائمی باشد.
شایان ذکر است وزیر دفاع جدید آمریکا اعلام کرده است تمایل به ارسال سلاح مرگبار برای کی یف را دارد.
پوتین: بحران اوکراین نتیجه تلاش آمریکا برای تحمیل سیاستهایش است
پیش از نشست رهبران فرانسه، آلمان و اوکراین، رئیس جمهوری روسیه تاکید کرد که درگیریها در اوکراین چنانچه گروههای رقیب در میان خودشان توافق نکنند، ادامه مییابد.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران، به نقل از خبرگزاری فرانسه، رهبران روسیه، آلمان، اوکراین و فرانسه روز یکشنبه در جریان تماس تلفنی به رایزنی در خصوص تحولات کییف پرداختند تا برای آشتی جامع و حل درگیری میان نیروهای جدایی طلب اوکراین و نیروهای دولتی اوکراین تلاش کنند.
با این حال پوتین هشدار داد که نشست روز چهارشنبه در مینسک، پایتخت بلاروس تنها در صورتی اتفاق خواهد افتاد که رهبران تا آن زمان بر روی مواردی توافق حاصل کنند.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه قرار است امروز (دوشنبه) و فردا طی سفری در مصر حضور داشته باشد و با عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهوری مصر دیدار و گفتوگو کند.
وی پیش از سفرش در گفتوگو با روزنامه الاهرام مصر از دولت کییف درخواست کرد تا به سخنان مردمش گوش فرا دهد. وی گفت: کاملا مشخص است که این بحران تا زمانی که اوکراینیها میان خودشان به توافق نرسیدهاند، ادامه مییابد.
رئیس جمهوری روسیه همچنین تاکید کرد: کییف باید عملیات نظامی خود را در شرق اوکراین متوقف کرده و فشارهای اقتصادی بیحد را از روی مناطق تحت کنترل شبه نظامیان بردارد. در غیر این صورت این راهی است که به فاجعه ختم میشود.
پوتین در ادامه مصاحبه با الاهرام تاکید کرد: مهمترین شرط برای برقراری ثبات و برقراری آتشبس و خاتمه درگیریها، آتشبس فوری و توقف عملیاتهای موسوم به "ضد تروریسم" است.
پوتین افزود: کییف تلاش میکند تا فشار اقتصادی زیادی را به منطقه دونباس وارد کند و زندگی عادی مردم را که با مشکلاتی مواجه هستند با اخلال مواجه کند. این یک جاده بن بست است که به فاجعه میانجامد.
وی در جریان مصاحبه خود بار دیگر موضع مسکو را مطرح کرد و گفت که خشونتها در شرق اوکراین واکنشی به کودتای تحت حمایت غرب بود که دولت منتخب ویکتور یانوکوویچ، رئیس جمهوری سابق اوکراین را سال گذشته سرنگون کرد. پوتین اظهار کرد: ملیگرایان افراطی که با استفاده از نیروی نظامی قدرت را اشغال کردهاند، این کشور را به آستانه فروپاشی و جنگ برادرانه کشاندند.
رئیسجمهوری روسیه در بخش دیگری از مصاحبه خود گفت که مصر و سایرکشورهای عربی باید به صورت مشترک با کمیته چهارجانبه صلح خاورمیانه همکاری کنند تا راهحلی برای درگیری جاری میان رژیم صهیونیستی و فلسطین حاصل شود.
پوتین افزود: به نظر میرسد که فلسطینیها در شرایط کنونی امید خود را به احتمال رسیدن به توافق جامع با اسرائیل از دست دادهاند. روسیه همچنان طرفین را ترغیب میکند تا امتیازاتی به یکدیگر بدهند و برای عادی سازی روابط به دنبال نقاط مشترک باشند. مسکو همچنین از کانالهای دو جانبه و چارجوبهای بینالمللی مختلف و اول از همه چارچوب کمیته چهار جانبه میانجیهای بینالمللی استفاده خواهد کرد.
وی افزود: ما همچنین بر روی این مساله تاکید داریم که حفظ و روابط نزدیک کمیته چهارجانبه با مصر و سایر کشورهای عربی ضرورت دارد.
رئیس جمهوری روسیه در ادامه مصاحبه با الاهرام در رابطه با بحران اوکراین گفت: این مساله به دلیل تلاشهای آمریکا و متحدانش برای اینکه سایر کشورها را در دستور کار خود بگنجانند، رخ داده است. بحران اوکراین به خاطر اقدامات فدراسیون روسیه رخ نداد. این در واکنش به تلاشهای آمریکا و متحدان غربی آن ظهور کرد که خودشان را پیروز جنگ سرد میدانستند و میخواستند اراده خود را در هر جایی تحمیل کنند. آمریکا و برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا از کودتای فوریه در کییف حمایت کردند و درگیریهای پس از آن در این کشورتوسط "حزب جنگ" این کشور که از خارج حمایت می شود، تشدید شد. در چارچوب برنامه دوستی شرق اتحادیه اروپا تلاشهایی برای تجزیه کشورهایی که بخشی از اتحاد جماهیر شوروی سابق بودند از روسیه و وادار ساختن آنها به انتخابی مصنوعی میان روسیه و اروپا وجود دارد.
رهبر روسیه تاکید کرد: بحران اوکراین اوج رویکرد منفی آنها بود. مسکو مرتبا به آمریکا ومتحدان غربی آن درباره تبعات مضر نفوذ آنها در امور داخلی اوکراین هشدار میدهد، اما آنها به سخنان روسیه گوش نمیدهند. همچنین وعده ناتو برای عدم توسعه به سمت شرق مشخص شد که سخنانی توخالی است. ما شاهد این هستیم که ناتو هر چه بیشتر در حال حرکت به سمت مرزهای روسیه است و بدین ترتیب منافع روسیه نادیده گرفته میشود.
وی همچنین درباره روابط کشورش با مصر گفت: مصر و روسیه باید دلار آمریکا را از تبادلات تجاری دوجانبه حذف و از پول رایج خود استفاده کنند. این کاملا طبیعی است که محافل تجاری در روسیه و مصر عاقلانه بودن استفاده از پول رایج خود در تبادلات دوجانبه را مطرح کنند. روسیه اکنون از پول رایج خود در مبادلاتش با برخی از کشورها از جمله چین استفاده میکند. ما حاضریم که در روابطمان با مصر نیز همین اقدام را اجرا کنیم. این مساله بطور مفصل میان نهادهای مربوطه دو کشور بحث شده است.
صدراعظم آلمان با کمک نظامی به اوکراین مخالفت کرد
به موضوع واقف هستم، اما باور دارم که ارسال تجهیزات نظامی در راستای تامین نیازهای اوکراین نیست؛ در مورد ارسال کمک نظامی به هیچ عنوان اطمینان ندارم.
به گزارش ایلنا به نقل از رویترز، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان گفت که ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین کمکی به حل بحران و درگیریهای شرق این کشور نمیکند.
مرکل گفت: «به موضوع واقف هستم، اما باور دارم که ارسال تجهیزات نظامی در راستای تامین نیازهای اوکراین نیست. در مورد ارسال کمک نظامی به هیچ عنوان اطمینان ندارم.»
مرکل به همراه «فرانسوا اولاند» رئیسجمهوری فرانسه جمعه گذشته با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهوری روسیه درباره بحران اوکراین رایزنی کردند.
مرکل اخیرا گفته بود که هنوز نمیتوان از موثر بودن توافقهای به دست آمده میان فرانسه، آلمان و روسیه اطمینان حاصل کرد
آسوشیتدپرس گزارش داد: پایان موفقیت آمیز نشست مسکو
نشست سه جانبه رهبران آلمان، فرانسه، و روسیه در مسکو که تا ساعات ابتدایی صبح امروز شنبه ادامه داشت با موافقت طرفین برای اجرای توافقنامه صلح مینسک در اوکراین پایان یافت.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آسوشیتدپرس، بر اساس توافقی که میان «آنگلا مرکل»، «فرانسوا اولاند» و «ولادیمیر پوتین» به عمل آمد، پوتین و «پترو پوروشنکو» رئیس جمهور اوکراین فردا در یک گفتگوی تلفنی چهارجانبه با حضور صدر اعظم آلمان و رئیس جمهور فرانسه شرکت می کنند.
روز گذشته اولاند، مرکل و پوتین مذاکراتی را پشت درهای بسته در مسکو در مورد بحران اوکراین انجام دادند. مبحث اصلی که قرار بود در این مذاکرات مطرح شود اجرای توافق نامه صلح مینسک در شرق اوکراین بود.
آسوشیتدپرس در حالی از پایان خوش مذاکرات مسکو خبر می دهد که در طی روزهای گذشته مقامات غربی اظهارات تندی را علیه مسکو مطرح کرده و بار دیگر روسیه را به دخیل بودن در ناآرامی های شرق اوکراین متهم کرده بودند.
تحلیل گر آلمانی: پوتین در درگیری اوکراین پیروز شد
پائول رونتسهایمر (Paul Ronzheimer) تحلیل گرسایت آلمانی BILD.DE می نویسد بازدید آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و فرانسوا اولاند رییس جمهوری فرانسه از مسکو به معنای پیروزی ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه در درگیری اوکراین است.
تحلیل گر آلمانی همچنین ابراز عقیده کرد که پترو پوروشنکو رییس جمهور اوکراین در مرحله فعلی درگیری حاضر است به دنبال ازدست دادن شبه جزیره کریمه از مالکیت برخی از اراضی کشورش صرفنظر کند. پائول رونتسهایمر معتقد است نفوذ پوتین سیاستمداران غربی را ناتوان می سازد.
مرکل و اولاند امروز برای بحث درباره راه های حل و فصل درگیری اوکراین وارد مسکو می شوند.
یادآور می شود اعتراضات گسترده در استان های شرق و جنوب شرقی اوکراین از اواخر ماه فوریه سال گذشته تا بحال ادامه دارد. این اعتراضات پاسخ ساکنان منطقه به تغییر قهری حکومت به شکل کودتا و برکناری رییس جمهور قانونی وقت اوکراین و به دنبال آن تلاش پارلمان برای لغو قانون موقعیت حقوقی منطقه ای زبان روسی در این کشور است .
مقامات کییف در ماه آوریل حملات نظامی با استفاده از ارتش را علیه معترضان این منطقه آغاز کرده اند که تا بحال ادامه دارد . بر اساس آمار دریافتی از سازمان ملل متحد، تعداد کشته شدگان غیر نظامی بر اثر این درگیری از 4800 نفر فراتر رفته است .
اوباما به دخالت در کودتای اوکراین اعتراف کرد
باراک اوباما، رئيس جمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه تلویزیونی سی ان ان به طور آشکار به دخالت ایالات متحده در کودتای اوکراین در ماه فوریه سال 2014 اعتراف کرد .
اوباما در این خصوص گفت: «ما واسطه در روند انتقال قدرت در اوکراین بودیم».
او در پاسخ به سوال در مورد موثر بودن سیاست فعلی آمریکا نسبت به روسیه گفت که فشار بر روسیه افزایش خواهد یافت اما درگیری نظامی در پی نخواهد داشت.
او در این راستا اظهار داشت: «ما می توانیم همچنان تلاش کنیم تا روسیه خسارت بیشتری ببیند. ما می توانیم فشار دیپلماتیک را بر مسکو بیاوریم. من فکر نمی کنم که درگیری واقعی نظامی بین ایالات متحده و روسیه یک تصمیم عاقلانه برای آمریکا و یا جهان باشد».
رئيس جمهور آمریکا گفت که او از خط مشی دوجانبه ای پیروی خواهد کرد که بر افزایش فشار بر روسیه و حمایت از اوکراین متمرکز خواهد شد.
روزی خونبار در شرق اوکراین / دبالتسوه در آستانه سقوط
سخنگوی نظامی اوکراین روز یکشنبه اعلام کرد 13 نظامی اوکراینی در منطقه جدایی طلب شرق اوکراین کشته شدند و به این ترتیب شمار قربانیان طی 24 ساعت گذشته به 19 نفر می رسد.
واحدمرکزی خبر به نقل از خبرگزاری فرانسه گزارش داد: ولودیمیر پولیووی در کنفرانس خبری گفت:
« در 24 ساعت گذشته، 13 نظامی کشته و 20 نفر زخمی شدند. »
وی افزود : « اوضاع در منطقه دبالتسو Debaltseve وخیم تر است. »
ارتش اوکراین به ویژه تلاش می کند شورشیان را از شهرهای ووگلگیرسک و سنجاریوکا که به ترتیب در 10 کیلومتری غرب و شمال دبالتسو قرار دارند عقب راند.
این شاهراه راهبردی که دو مرکز جدایی طلب دونتسک و لوگانسک را به هم متصل می کند از چند روز گذشته هدف درگیری های شدید قرار داشته است.
این سخنگو گفت با وجود این جاده ای که دبالتسو و آرتمیوسک را به هم متصل می کند همچنان « تحت کنترل ارتش اوکراین قرار دارد. »
شمار بسیاری از رسانه های اوکراینی باوجود این جنگ دبالتسو را با حادثه تأسف بار ایلووائیسک در ماه اوت مقایسه می کنند. در این حمله جدایی طلبان نیروهای اوکراینی را محاصره کردند و دست کم 108 نظامی کشته شدند.
گنادی موسکال فرماندار منطقه لوگانسک اعلام کرد علاوه براین سه غیرنظامی بامداد یکشنبه در شهرهای دیگری که در خط جبهه منطقه کیف قرار گرفته اند کشته شدند.
مقامات محلی اعلام کردند در دونتسک-مقر جدایی طلبان- سه غیرنظامی شامگاه شنبه کشته و 19 نفر زخمی شدند.
براثر شلیک توپخانه ای در ماکیئیوکا در حومه شرق دونتسک، یک زن کشته و همسر وی زخمی شد.