lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

8518738557_2352222-3.jpg

تلاش برای عزل مادورو شکست خورد

دادگاه عالی ونزوئلا با یک اصلاحیه قانون اساسی که دوره ریاست جمهوری نیکولاس مادورو را از شش سال به چهار سال کاهش می‌دهد، مخالفت کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، دادگاه عالی ونزوئلا تاکید کرد که اصلاحیه مذکور را نمی‌توان عطف به ماسبق کرد و شامل دوران ریاست جمهوری نیکولاس مادورو نمی‌شود. این اصلاحیه از طرف اپوزیسیون ونزوئلا ارائه شده بود که سال گذشته کنترل مجلس قانونگذاری این کشور را به دست گرفت.

اپوزیسیون ونزوئلا راه‌های بسیاری را برای عزل مادورو آزموده است که از آن جمله می‌توان به اصلاح قانون اساسی و یک رفراندوم اشاره کرد.

در حکم دادگاه عالی ونزوئلا آمده است که این اصلاحیه پیشنهادی با قانون اساسی مطابقت دارد اما عطف به ماسبق نمی‌شود.

اعضای اپوزیسیون ونزوئلا ناامیدی خود را از آنچه تاکتیک‌های بازدارنده دولت خواندند، ابراز کردند. مادوروی 53 ساله در سال 2013 جانشین هوگو چاوز شد اما محبوبیت وی از زمان رکود به شدت کاهش یافته است.

براساس قوانین ونزوئلا، می‌توان با برگزاری یک رفراندوم عمومی یک رهبر را از قدرت کنار گذاشت. دوره شش ساله ریاست جمهوری مادورو امروز سه‌شنبه به نیمه رسید. اگر مادورو در رفراندوم امسال شکست بخورد، می‌تواند محرکی برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری جدید باشد اما اگر وی در دو سال پایانی قدرتش کناره‌گیری کند، معاون وی به قدرت می‌رسد.

ایسنا

116635400-2.jpg

در دفاع از ایدئولوژی کمونیسم؛

وزیر خارجه کوبا: سفر اوباما به هاوانا حمله به عقاید ما بود

وزیر امور خارجه کوبا گفت، سفر رئیس جمهوری آمریکا به هاوانای کمونیست حمله ای به تاریخ و فرهنگ آن بود و با هدف گمراه کردن افراد در بخش تجاری انجام شد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، برونو رودریگز، وزیر امور خارجه کوبا روز دوشنبه سخنانی را در پی سفر تاریخی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا مطرح کرد. وی در کنگره حزب کمونیست گفت: در این سفر حمله ای جدی به عقاید، تاریخ، فرهنگ و نمادهای ما صورت گرفت.

رهبران کوبا در پی سفر باراک اوباما به کوبا به عنوان اولین رئیس جمهوری آمریکا که پس از 88 سال به این جزیره سفر کرده، لحن خود را سختتر کرده اند و حتی فیدل کاسترو، وی را به شیرین زبانی کردن برای مردم متهم کرد. در همین حال فیدل کاسترو، رئیس جمهوری کوبا با اشاره به ایالات متحده از آن به عنوان "دشمن" یاد کرد و از شهروندان کوبایی خواست تا نسبت به تلاش های آمریکا برای تضعیف انقلاب هوشیار باشند.

کنگره حزب حاکم کمونیست که هر پنج سال یکبار تشکیل جلسه میدهد، باید تصمیماتی درخصوص آینده رهبری مسن کوبا و پیشرفت اصلاحات اقتصادی بگیرد که سال 2011 تدوین شد و هدف از آن گسترش فعالیت های بخش خصوصی عنوان شده بود. این تدابیر از آن سال تاکنون تنها مقدار اندکی پیشرفت داشته است.

رئیس دستگاه دیپلماسی کوبا در ادامه اوباما را متهم کرد که برای "خیره کردن" بخش خصوصی آمده بود و بر این نکته تاکید کرد که وعده های آمریکا برای تقویت بخش کارآفرینی کوبا با هدف ایجاد اپوزیسیونی برای سیستم تک حزبی کوباست که از 1959 قدرت را در دست دارد.

منبع ایسنا

1460876926447400.jpg

رائول كاسترو؛

رئيسان آينده حزب كمونيست كوبا در 70 سالگي بازنشسته شوند

كاسترو پيشنهاد داد تا نامزدهاي عضويت در كميته مركزي حزب حداكثر 60 سال داشته باشند و شرط عضويت در كادر رهبري حزب نيز حداكثر 70 سال تعيين شود. وي اظهار داشت كه مقررات جديد به سرعت خون جواني را وارد رگ هاي حزب خواهد كرد.

خبرگزاري رويترز امروز (يكشنبه) از هاوانا خبر داد كه رائول كاسترو رئيس جمهوري كوبا دستور داد رئيسان آينده حزب كمونيست كوبا در 70 سالگي بازنشسته شوند تا جوانان سر كار آيند و سران سالخورده اي كه چشم اميد به ترفيع و رياست حزب دارند، «با نوه هايشان بازي كنند.»

به گزارش رويترز: برخي از انقلابيون هفتاد يا هشتاد ساله دوران انقلاب 56 سال پيش كوبا، هنوز در ميان سران فعلي اين كشور بوده و روز به روز بر اهميت جايگزيني آنان پس از مرگشان افزوده مي شود.

رائول كاسترو كه خود 84 سال دارد قصد دارد تا دو سال ديگر از رياست دولت كناره گيرد و شايد پس از وي، شخصي خارج از خانواده كاسترو بر سر كار آيد.

كاسترو سخنراني دو ساعته خود را در گشايش كنگره حزب كمونيست كه هر پنج سال يكبار برگزار مي شود، انجام داد و شركت كنندگان در واكنش به پيشنهاد محدوديت سني وي سكوت پيشه كردند.

وي گفت: 'كسي كه 65 يا 70 سال دارد به درد وظايف مهم مي خورد نه وظايف يك رهبر مهم.'

كاسترو افزود كه اين مقررات سني بايد شامل ديگر نهادهاي حكومتي و دولت نيز شود. وي تكرار كرد كه در سال 2018 از رياست جمهوري كوبا كنار خواهد كشيد.

سخنان کاسترو در افتتاحیه کنگره حزب کمونیست با سکوت حضار همراه شد چرا که شاید برخی از اعضا از این ایده چندان استقبال نکردند. کاسترو با ادامه سکوت حضار گفت: چقدر جدی! این مساله چه سکوتی را حکمفرما کرد. فکر نکنید که اگر نمی‌توانید رهبری کشور را در دست بگیرید، نمی‌توانید کار دیگری هم انجام دهید. اعضای سالمند می‌توانند به عنوان فعال حزبی کار کنند و وقت بیشتری را با نوه‌هایشان بگذرانند!

حزب كمونيست كوبا، فردا رهبر جديد را انتخاب خواهد كرد و انتظار مي رود كه كاسترو و خوزه رامون ماچادو ونتورا (Jose Ramon Machado Ventura) 85 ساله (مرد شماره دو حزب) دوباره انتخاب شوند. به نظر مي رسد كه مقررات جديد شامل اين دو نمي شود چرا كه از گذشته عضو كادر رهبري حزب بوده اند.

کاسترو در افتتاحیه کنگره سه روزه حزب همچنین هشدار داد که ایالات متحده آمریکا به رغم‌ بهبود روابط هنوز در اندیشه تغییر سیستم کمونیستی کوبا است. وی تاکید کرد: ایالات متحده آمریکا همزمان با ارتقای بخش خصوصی کوچک این جزیره، از سایر ابزارها برای تضعیف سیستم کمونیستی استفاده می‌کند. جزیره‌نشینان باید بیش از همیشه هوشیار باشند. ما ساده‌لوح نیستیم. عوامل خارجی قدرتمند امید دارند با ایجاد تغییراتی به انقلاب کوبا خاتمه دهند.

دراین نشست تصمیمات و دست آوردهای ۳۱۳ مصوبه آخرین نشست کنگره حزب که درسال ۲۰۱۱ میلادی برگزارشد مورد بررسی و ارزیابی قرارخواهد گرفت.

مطبوعات حزب خبرداده‌اند که دراین مدت ۲۱ درصد ازمصوبات کنگره پیشین تحقق یافته و ۷۷ درصد آن نیز دردست اجراست.

اعلام برگزاری هفتمین کنگره حزب کمونیست درشرایط تازهٔ کوبا و رفع تحریم‌های آمریکا، انتظارات محافل بین المللی مبنی بر وقوع تغییرات سریع دراوضاع داخلی وبین المللی کوبا را برانگیخته بود، اما، مقامات هاوانا، درآستانهٔ برگزاری کنگره، اعلام داشتند که برنامه کنگره، بحث پیرامون تداوم سیاست‌های اقتصادی و دیپلماتیک مانند گذشته خواهد بود.

قراراست در پایان سه روز بحث هیات‌های حاضر درکنگره، عملکرد اعضای رهبری کنونی حزب مورد ارزیابی قرار گرفته و انتخابات تازه درسطح رهبری صورت پذیرد.

کمیته مرکزی حزب کمونیست کوبا درحال حاضر دارای ۱۱۶ عضو و کمیته سیاسی آن چهارده عضو دارد که «رائول کاسترو» ریاست کمیته اجرایی و رهبری حزب را برعهده دارد.

خبر گزاری ها

70155c88931400.jpg

دیلما روسف:

بی‌گناهم؛ استیضاح، کودتای ضد دموکراتیک است

رئیس‌جمهوری بحران‌زده برزیل در آستانه رای‌گیری سرنوشت‌ساز مجلس سفلی برای استیضاح، در مقام دفاع از دولتش برآمد. وی گفت، دولت‌اش با فساد مقابله کرده، قوانین ضد فساد تدوین کرده، شفافیت دولتی ایجاد کرده و از سیستم قضایی مستقل حمایت کرده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، دیلما روسف، رئیس‌جمهوری برزیل روز شنبه با تاکید بر اینکه بی‌گناه است، تمام اتهامات فساد را بی‌اساس خواند و مخالفانی را که خواستار استیضاح وی هستند، به نقض قانون اساسی و به خطر انداختن دموکراسی متهم کرد.

مجلس سفلی کنگره برزیل اواخر امروز یکشنبه رای‌گیری درخصوص استیضاح روسف را انجام می‌دهد و در صورت تایید، روند استیضاح به سنا کشیده می‌شود تا سرنوشت آن پس از رای مثبت سناتورها به استیضاح در دادگاه مشخص شود. با این حال اگر کار روسف به دادگاه بکشد، وی به مدت 180 روز از ریاست جمهوری عزل می‌شود و در این دوران معاون وی جانشین خواهد شد. در صورتی که روسف کلا از کار برکنار شود، معاون وی تا پایان دوره ریاست جمهوری روسف این سمت را بر عهده می‌گیرد.

اپوزیسیون برزیل روسف را به فساد و نقض قوانین مالی از طریق حساب‌سازی دولتی با هدف لاپوشانی کسری بودجه متهم می‌کنند. روسف با انتشار مقاله‌ای در روزنامه «فولا دی سائو پائولو» نوشت: عزل یک رئیس‌جمهوری از طریق استیضاح و بدون اینکه او مرتکب اشتباهی شده باشد، به معنای تکه‌تکه کردن قانون اساسی برزیل است. این کودتایی علیه جمهوریت و از همه مهمتر علیه دموکراسی و علیه آرای مردمی تمام برزیلیایی‌هایی است که در روند انتخابات مشارکت کردند. آنها (مخالفان) می‌خواهند که مرتکب یکی از ناعادلانه‌ترین رفتارهایی شوند که می‌شود علیه فردی روا داشت: محکوم کردن یک بی‌گناه.

رئیس‌جمهوری برزیل تاکید کرد، دولت وی با وی با فساد مقابله کرده، قوانین ضد فساد تدوین کرده، شفافیت دولتی ایجاد کرده و از سیستم قضایی مستقل حمایت کرده است. وی افزود، مخالفت و انتقاد بخشی از دموکراسی است اما تلاش برای برکناری یک رئیس‌جمهوری منتخب آن هم براساس اتهامات بی‌اساس هیچ جایی در روند دموکراتیک ندارد.

سخنان روسف 68 ساله در حالی مطرح می‌شود که وی حمایت بسیاری از متحدان از حزب ترقی‌خواه و حزب سوسیال دموکراتیک را از دست داده است. پیش از آن هم حزب جنبش دموکراتیک برزیل در اواخر مارس ائتلاف حاکم برزیل را ترک کرده بود. این روند احتمال شکست روسف چپگرا را در رای‌گیری استیضاح بیشتر می‌شود. روسف بیش از یکسال است که با اعتراضات مردمی هم روبروست و در همین حال برای ترمیم اقتصاد متزلزل تلاش کرده و همزمان با رسوایی فساد بزرگ در شرکت ملی نفت برزیل روبرو شد؛ یک رسوایی بزرگ که از دست‌های پشت پرده بسیاری از مقام‌های دولتی ارشد برزیل پرده برداشت.

در شرایطی که ساعاتی بیشتر تا زمان رای‌گیری مجلس سفلی باقی نمانده است، روسف قرار است در جمع حامیانش در استادیوم مانه گارینشا حاضر شود. برگزار کنندگان این مراسم پیش‌بینی می‌کنند که بیش از 10 هزار تن در این تجمع حمایتی حاضر شوند. همچنین مخالفان روسف هم قرار است امروز تجمع اعتراضی برگزار کنند.

ایسنا

display-400.jpg

رئیس جمهور برزیل معاونش را به کودتا متهم کرد

رئیس‌جمهوری برزیل در آستانه استیضاح در کنگره که برای یکشنبه آتی برنامه‌ریزی شده، علنا معاون خود را یک "خائن و کودتاچی" توصیف کرد که برای رسیدن به قدرت تلاش می‌کند. افشای سخنرانی جنجالی معاون روسف که برای بعد از عزل رهبر برازیلیا آماده شده بود، ابعاد تازه‌ای به بحران سیاسی این کشور داده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دیلما روسف‌، رئیس‌جمهوری برزیل در سخنرانی تند خود گفت: اگر تاکنون تردیدی وجود داشت که تمام اعتراضات به من یک کودتاست، الان دیگر چنین شکی وجود ندارد.

اشاره روسف به درز سخنان میشل تمر، معاون رئیس‌جمهوری برزیل بود که در آن وی در حال تمرین کردن یک سخنرانی برای زمانی است که روسف استیضاح شده و از قدرت کنار رفته است.

پیشتر گفته شده بود که اگر روسف از قدرت برکنار شود، معاون وی تا پایان دوره ریاست جمهوری وی قدرت را به دست می‌گیرد.

روسف عنوان داشت: نقاب توطئه‌گران افتاده است. ما در زمانی عجیب و نگران‌کننده زندگی می‌کنیم؛ زمان طرح‌ریزی برای کودتا و وانمود کردن و خیانت. الان مشخص شده که دو رهبر کودتا با قصد قبلی با یکدیگر کار می‌کنند.

گرچه روسف علنا از هیچ فردی نام نبرد اما اشاره وی به میشل تمر و رئیس مجلس سفلی کنگره برزیل بود. تمر به فرض اینکه روسف از قدرت کنار می‌رود، مشغول آماده کردن متن سخنرانی احتمالی خودش بوده است.

رئیس‌جمهوری برزیل به سختی برای نجات ریاست جمهوری‌اش از اتهامات وارده از جمله دستکاری حساب‌های دولتی برای سرپوش گذاشتن بر روی رکود در دوران انتخابات مجدد سال 2014 تلاش می‌کند.

روز دوشنبه یک کمیته کنگره برزیل به ادامه روند استیضاح روسف رای مثبت داد و این بدین معناست که یک رای‌گیری باید در مجلس سفلی انجام شود و اگر نظر آنها هم مثبت بود، رای‌گیری نهایی در سنا انجام می‌شود. پس از آن روسف برای یک دوره 180 روزه و با هدف دادگاهی‌ شدن از قدرت عزل می‌شود و احتمالا معاون وی جانشین خواهد شد.

رای‌گیری مجلس سفلی قرار است ساعت دو ظهر روز یکشنبه به وقت محلی انجام شود و احتمالا نتایج آن عصر همان روز اعلام می‌شود. اگر نظر مجلس سفلی مخالف استیضاح باشد، روسف به کار خود ادامه خواهد داد.

خبرآنلاین

575x400-2.jpg

بدنبال افزایش اختلاف میان دولت و مجلس

رئیس جمهور ونزوئلا ، به دنبال كوتاه كردن عمر پارلمان این كشور است

«نیكلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا امروز جمعه گفت كه امكان تقلیل دوره قدرت قانون گذاران پارلمان كشورش به دو ماه را مورد ارزیابی قرار خواهد داد.

به گزارش خبرگزاری اروپاپرس ، مادورو در سخنانی تصریح كرد :اگر من ببینم كه كوتاه كردن دوره قدرت مجلس ، راه را بر كودتا می بندد، شخصا به همراه ملت ، این مكانیسم را اجرا خواهم كرد .

بیانات مادورو در حالی‌ انجام گرفتند كه «هرمان اسكارا» وكیل قانون اساسی‌ اظهار داشت كه رئیس جمهور كشور می‌ تواند دوره پنج ساله مجلس ملی‌ كه از سوی اپوزیسیون مدیریت می‌ شود را به 60 روز تقلیل كند .

در این رابطه ، به گفته اسكارا ، مادورو می‌ تواند در هیأت وزرا یك اصلاحیه ارائه دهد بدون اینكه با مجلس ملی‌ مشورت كند و این اصلاحیه فقط نیاز به یك بند دارد به طوری كه در این بند بیاید كه 'دوره قانونی اعضای كنونی مجلس ملی‌ به 60 روز تقلیل می‌ یابد' .

مادورو در حالی‌ در نظر گرفته كه به ابتكار تقلیل دست بزند كه پارلمان ونزوئلا با رای اپوزسیون ، سه شنبه هفته گذشته ، قانون عفو برای آزادی مخالفانی كه در حبس به سر می‌ برند و اكثر آنها به ترویج خشونت در اعتراضات ضد دولتی سال 2014 و برخی‌ از آنها به توطئه علیه رئیس جمهور متهم شده ا‌ند را تصویب كردند .

از زمانی‌ كه مخالفان دولت پس از پیروزی قاطع خود در انتخابات پارلمانی 15 آذر ، زمام قدرت در مجلس را در اوایل ماه ژانویه به دست گرفتند ، ابتكارات دیگری نیز ترویج یافتند كه همچنین موجب اعتراضات اعضای دولت شده است .

مادورو در مورد قانون عفو خاطرنشان ساخت كه این قانون هرگز تصویب نخواهد شد زیرا مغایر با قانون اساسی‌ است و به ترویج مصونیت می‌ پردازد زیرا مسئولان قربانیان خشونت اعتراضات ضد دولتی را آزاد می‌ كند .

وی از سوی دیگر از ایجاد یك كمیسیون حقیقت یاب درمورد قربانیان حوادث سال 2014 كه به سرگردگی «اریستوبولو ایستوریز» معاون رئیس جمهور ، «لوییسا اورتگا» دادستان كل ، «هرمان اسكارا» و «ارنستو سامپر» دبیر كل اتحاد كشورهای آمریكای آمریكای جنوبی (اوناسور ) خواهد بود خبر داد .

رئیس جمهور همچنین از چاویسم درخواست كرد كه به انجام یك 'قیام مردمی' در صورتی‌ كه مخالفان بخواهند كاری علیه انجام دهند ، بپردازند و هشدار داد كه اگر گروه مخالفان یك روز به ریاست جمهوری دست یابد ، جنبش بولیواری با وی به عنوان سركرده ، یك انقلاب دیگر را آغاز خواهد كرد .

وی گفت :اگر روزی دیدید كه بلایی به سر آوردند ، به یك قیام مردمی ، انقلابی‌ ، بولیواری و سوسیالیستی مدنی نظامی بپردازید .

مادورو اضافه نمود كه هیچ برنامه ای برای تسلیم یا تحویل انقلاب وجود ندارد و چاویست ها خواهان صلح ، احترام و اینكه اپوزیسیون از خشونت صرف نظر كند است .

ایرنا

1374197400.jpg

فیدل کاسترو برای نخستین بار طی مدت طولانی در بین مردم ظاهر شد

فیدل کاسترو، رهبر تاریخی انقلاب کوبا برای نخستین بار طی مدت طولانی در هاوانا در بین مردم ظاهر شد.

به گزارش خبرگزاری"رویترز"، وی در مراسم بزرگداشت ویلما اسپین، همسر رائول کاسترو ظاهر شد که در سال 2007 در سن 77 سالگی درگذشت. ویلما اسپین یکی از زنان قهرمان انقلاب کوبا در سال 1959 محسوب می شود.

فیدل کاسترو از مرکز اموزشی دارای نام ویلما اسپین بازدید کرده و در انجا به همراه دانش آموزان و معلمان کودکستان ها و دبستان ها در مراسم یادبود شرکت کرد.

تلویزیون محلی تصاویر و اظهارات فیدل کاسترو در جریان گفتگو با دانش آموزان و معلمان را نشان داد

اسپوتنیک

Cuba-3-Peso-400.jpg

دیدار روسای جمهور کوبا و قزاقستان در هاوانا

روسای جمهور قزاقستان و کوبا در دیداری دو جانبه درباره راه‌های تقویت و تحکیم روابط دو جانبه میان دو کشور و پاره‌ای از مسائل سیاسی گفت‌وگو کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، نور سلطان نظربایف، رئیس جمهور قزاقستان در سفر رسمی خود به هاوانا، پایتخت کوبا، با رائول کاسترو، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفت‌وگو کرد.

براساس بیانیه منتشر شده از سوی ریاست جمهوری قزاقستان، دو طرف در این دیدار درباره راه‌های گسترش روابط دو جانبه به خصوص در زمینه اقتصادی و تجاری و موضاعاتی از جمله کشاورزی، تحصیل، فرهنگ و مراقبت‌های بهداشتی در دو کشور گفت‌وگو کردند.

همچنین مقامات دو کشور درباره مسائل سیاسی تبادل نظر کرده و کوبا حمایت خود را از کاندیداتوری قزاقستان برای عضویت غیر دائم در شورای امنیت سازمان ملل در دوره 2017 تا 2018 اعلام کرد.

ایسنا

13930501170652124327216400.jpg

فیدل کاسترو:

کوبا به هدیه آمریکا نیازی ندارد

فیدل کاسترو اعلام کرد با وجود دیدار اخیر اوباما از کوبا، این کشور رویارویی‌های گذشته خود را با آمریکا به فراموشی نخواهد سپرد.

فیدل کاسترو رهبر انقلاب کوبا دوشنبه اعلام کرد با وجود دیدار اخیر باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا از کوبا،‌ این کشور رویارویی‌های گذشته خود را با آمریکا به فراموشی نخواهد سپرد. وی تصریح کرد این جزیره به هدیه آمریکا نیازی ندارد.

کاستروی 89ساله که از سال 2006 از قدرت کناره گیری کرده است در بیانیه‌ای که یک هفته پس از دیدار رئیس جمهوری آمریکا از کوبا منتشر شد، هشدار داد: «ما نیازی نداریم که امپراتوری به ما چیزی هدیه بدهد. تلاش‌های ما قانونی و صلح‌آمیز خواهد بود زیرا این مسئله پایبندی ما به صلح و برادری همه ملتها محسوب می‌شود».

فیدل کاسترو در نامه‌ای طولانی با عنوان «برادر اوباما»،‌ «اظهارات ملایم» اوباما را در نطق هفته گذشته رئیس جمهوری آمریکا در هاوانا، به‌تمسخر گرفت.

کاسترو با اشاره به فهرستی از خصومت های گذشته و مداوم بین دو کشور با وجود نزدیکی‌ای که اواخر سال 2014 آغاز شده است، نوشت: «ما با شنیدن این سخنان رئیس جمهوری آمریکا ممکن بود سکته کنیم».

رهبر انقلاب کوبا در این نامه که در روزنامه دولتی گرانما منتشر شد هشدار داد: «‌هیچ‌کس نباید دچار توهم شود و فکر کند ملت کوبا از افتخارات، حقوق و ‌ثروت معنوی که از طریق آموزش، ‌علوم و فرهنگ به دست آورده است، چشم‌پوشی خواهد کرد».

اوباما هفته گذشته در نطقی که از رسانه‌های کوبا منتشر شد از هاوانا خواسته بود تا آخرین بقایای جنگ سرد را مدفون کند و سپس خواستار آزادی‌های عمومی و دموکراسی در این جزیره شده بود.

فیدل کاسترو در پاسخ به این درخواست اوباما اعلام کرد: «درخواست عاجزانه من این است که رئیس جمهوری آمریکا بیندیشد و برای فرضیه سازی در سیاست کوبا تلاش نکند».

فیدل کاسترو که سیزدهم اوت 90ساله می‌شود از ژوئیه 2015 حضور علنی نداشته است اما رسانه‌های رسمی به‌طور مرتب تصاویر او را در حال دیدار با شخصیت‌ها و رهبران کشورهای دوست در اقامتگاه او نشان می‌دهند.

تسنیم

IMG16045471400.jpg

رابطه کوبا و امریکا؛ اعتراف به ۵۰ سال اشتباه!

رائول کاسترو؛ رئیس جمهور کوبا و باراک اوباما؛ رئیس جمهور امریکا در یک نشست تاریخی در هاوانا موافقت کرده اند که علیرغم اختلاف ها بر سر حقوق بشر، همکاری کنند.

آقای کاسترو گفت که برای رفع تحریم های امریکا علیه کوبا باید بیشتر تلاش شود و پایگاه دریایی امریکا در گوانتانامو باید برچیده شود.

آقای اوباما هم که اولین رئیس جمهور امریکاست که پس از انقلاب سال ۱۹۵۹ به کوبا سفر می کند گفت تحریم های تجاری باید کاملا لغو شود.

اوباما گفت:"سرنوشت کوبا را امریکا یا هیچ کشور دیگری تعیین نخواهد کرد... آینده کوبا را کوبایی ها و نه دیگران مشخص خواهند کرد."

رئيس جمهور کوبا همچنین از کارنامه حقوق بشر کوبا دفاع و به مشکلات در امریکا اشاره کرد.

رهبر نظام کمونیستی کوبا که بعد از فیدل کاسترو به ریاست جمهوری رسیده، در اشاره به امریکا گفت:"برای ما باورکردنی نیست که یک دولت از حق مراقبت های بهداشتی، آموزش، تامین اجتماعی، تامین غذایی و توسعه دفاع نکند."

اوباما هم گفت:"کارهای ما در طول ۵۰ سال به منافع ما یا منافع مردم کوبا کمکی نکرده."

بسیاری از ناظران، سفر دو روزه اوباما به کوبا را یک سفر تاریخی ارزیابی می کنند و می گویند که این نشانگر پشیمانی رییس جمهور کنونی امریکا از پنج دهه خصومت آشکار علیه دولت و مردم انقلابی کوبا محسوب می شود.

تحلیلگران اما انتظار ندارند که این سفر به همه خصومت ها و تبعات سنگین ناشی از آن، به یکباره پایان دهد و روابط دو کشور را به حالتی کاملا عادی بازگرداند.

دولت و مردم کوبا همچنان به اصول کمونیزم و ارزش های انقلاب کمونیستی ۱۹۵۹ وفادار هستند. این وفاداری به ویژه تا زمانی که فیدل کاسترو به عنوان اصلی ترین ایدئولوگ و رهبر کاریزماتیک و ایدئولوژیک انقلاب کمونیستی کوبا زنده است، پابرجا و برقرار خواهد ماند.

با این وصف، دولت کوبا اکنون بیش از هر زمان دیگری به تلطیف فضای خفقان آور ناشی از سال ها خصومت میان دو کشور، نیازمند است؛ زیرا اقتصاد کوبا در پی سال ها تحریم همه جانبه و ظالمانه امریکا، آسیب های جدی و عمیقی دیده و کوبا انتظار دارد که با عادی سازی رابطه با امریکا بتواند دست کم بخشی از آسیب های اقتصاد بیمار این کشور را جبران کند.

این انتظاری است که اکثریت مردم کوبا از سفر اخیر باراک اوباما به آن کشور دارند؛ اما در عین حال، موانع زیادی فراراه عادی سازی رابطه میان دو کشور همچنان وجود خواهد داشت.

حد اقل چیزی که در این زمینه وجود دارد این است که کوبا یک حکومت کمونیستی دارد با مردمی که به انقلاب شان افتخار می ورزند و به رهبر پیر انقلابی شان فیدل کاسترو از صمیم قلب احترام دارند و عشق می ورزند.

کاسترو در اوج قدرت سیاسی اش، به ساعت ها سخنرانی پرشور و انقلابی و ضد امپریالیستی اش، شهرت و محبوبیت فراوانی داشت.

او غالبا ۷ ساعت سراسر بر ضد امریکا و نظام سلطه گر و استکباری ایالات متحده سخن می گفت و از اصول و ارزش های انقلاب های کمونیستی در امریکای لاتین که در مواجهه مستقیم با رژيم های دست نشانده امریکا قرار داشتند، دفاع می کرد.

هنوز مردم کوبا آن شور و اشتیاق انقلابی را از یاد نبرده اند؛‌ به ویژه در شرایطی که امریکا با استمرار اشغال جزیره گوانتانامو و برپایی زندان بدنام اش در این جزیره، تصویر استکباری و اشغالگرانه اش را در ذهن و ضمیر بسیاری از کوبایی ها، زنده نگاه داشته است.

در سخنان رائول کاسترو؛ رییس جمهوری کوبا نیز درخواست آزادی گوانتانامو از اشغال امریکا، کاملا آشکار بود.

کاسترو همچنین به تلویح و تصریح، ادعاهای امریکا در زمینه حقوق بشر، عدم مداخله در امور دیگر کشورها، دموکراسی، آزادی و... را زیر سؤال برد و به این ترتیب، به اتهامات کلیشه ای امریکا علیه دیگر کشورها، پاسخ داد.

اوباما هم اگرچه با استفاده حد اکثری از محافظه کاری و مماشات، از وضعیت حقوق بشر، زندانیان سیاسی و آزادی در کوبا، انتقاد کرد و آن را موانعی در برابر عادی سازی کامل روابط دو کشور دانست. با وجود آن، او به اشتباه امریکا در ۵۰ سال خصومت امریکا با کوبا و تحریم های ظالمانه علیه این کشور، اذعان کرد؛ مساله ای که به باور ناظران، در مورد بسیاری دیگر از کشورها که امریکا با آنها دشمنی دارد صادق است.

منبع آوا

2033238400.jpg

رقص تانگوی اوباما در میان اعتراضات ضد آمریکایی مردم آرژانتین

رسانه ها تصاویری از حضور رئیس جمهور آمریکا در آرژانتین را منتشر کرده اند که این تصاویر حکایت های متفاوتی را مخابره می کنند.

رسانه ها از ساعاتی قبل تصاویری را از رقص تانگوی «باراک اوباما» با یک رقاصه را در آرژانتین منتشر می کنند.

این وضعیت در حالی است که اعتراضات گسترده ای در واکنش به سفر رئیس جمهور آمریکا به آرژانتین از سوی مردم این کشور در جریان است.

راشاتودی در این رابطه می نویسد: مردم آرژانتین در اعتراض به سفر رئیس جمهور امریکا که با چهلمین سالگرد کودتای نظامی مورد حمایت واشنگتن در این کشور هم زمان شده است، تظاهرات کرده‌اند.

در این راهپیمایی، تظاهرات کنندگان متشکل از گروه‌های حقوق بشر و فعالان چپ گرا، مراتب خشم خود را از حمایت واشنگتن از کودتای سال 1976به نمایش گذاشتند.

آلجاندرو بودارت، مدیر جنبش سوسیالیست کارگران گفت: «این راهپیمایی علیه اوباما و همچنین دولت آرژانتین که از وی با افتخار استقبال می کند، برگزار شده است.»

وی افزود چپ‌ها این راهپیمایی را علیه اوباما برپا کرده‌اند چون هم‌زمانی این سفر با چهلمین سالروز کودتایی که امریکا از آن حمایت کرده، مانند زدن سیلی به صورت است.

امریکا از دیکتاتوری نظامی که از سال 1976 تا 1983 در آرژانتین حاکم بود، حمایت کرده است. حدود 30 هزار نفر در سرکوب کودتای خونین علیه مخالفان چپ گرا و اعضای اتحادیه کارگری کشته شدند. تعداد زیادی ناپدید شدند و صدها کودک که مادرانشان بازداشت شده بودند، ربوده شدند.

اوباما دیروز چهارشنبه (4 فرودین ) وعده داد تا اسناد نظامی و اطلاعاتی را درباره نقش واشنگتن در این دیکتاتوری نظامی فاش کند.

اوباما گفت: «امیدوارم این اقدام به بازسازی اعتماد از دست رفته میان دو کشور منجر شود.»

این در حالی است که فعالان بر این باورند که این اسناد قبل از انتشار به شدت دستکاری خواهد شد.

نورا کورتیناس، از جنبش مادران میدان پلازا دو مایو می‌گوید: «بعید می دانم در این اسناد چیزی باشد- آن‌ها همواره اسامی و بخش‌های مهم را نابود می کنند.»

اوباما و مائوریسیو ماکری، رئیس جمهور آرژانتین قرار است امروز پنجشنبه در مراسمی به مناسبت بزرگداشت یاد و خاطره قربانیان این کودتا شرکت کنند.

حضور وی در این برنامه خشم گروههای حقوق بشر را برانگیخته است؛ فعالان این اقدام را تحریک آمیز توصیف کرده و می گویند شرکت اوباما در این مراسم بر آلام تعداد زیادی از افرادی که هنوز به دنبال قربانیان گمشده خود هستند، می افزاید.

این در حالی است که قرار است عصر پنجشنبه در بوینس آیرس و سراسر کشور تظاهرات مشابهی برگزار شود .

مهر

alalam-400-3.jpg

رسانه های روسیه:

اوباما در کوبا تحقیر شد

رسانه های روسی به حاشیه های دیدار رئیس جمهوری آمریکا از کوبا اشاره می کنند که مهم ترین بخش آن برخورد و رفتار سرد و تحقیرآمیز رهبری کوبا با باراک اوباما بود.

رسانه های روسی از جمله خبرگزاری روسیا سگودنیا امروز چهارشنبه در گزارش های خود خاطرنشان کردند که اوباما از بدو ورود به هاوانا با برخورد سرد سران حکومت کوبا مواجه شد.

این رسانه ها به عنوان مثال به حضور نیافتن «رائول کاسترو» رئیس جمهوری کوبا در فرودگاه هاوانا برای استقبال از اوباما اشاره کردند که بجای وی وزیر خارجه کوبا حضور یافته و این اقدام بر خلاف تشریفات معمول انجام گرفت. در حالی که رئیس جمهوری کوبا برای استقبال از پاپ فرانسیس رهبر کاتولیک های جهان، شخصا در فرودگاه حاضر و از وی استقبال کرده بود.

نکته بسیار مهم دیگر که توجه بسیاری را در روسیه به خود جلب کرده و به ویژه در فضای مجازی بحث های داغی در مورد ان صورت می گیرد شرکت اوباما و رائول کاسترو در کنفرانس مطبوعاتی مشترک بود.

اوباما در پایان کنفرانس مطبوعاتی سعی کرد مطابق عادت آمریکایی اش دست خود را بر کتف کاسترو بگذارد اما رئیس جمهوری کوبا چنین اجازه ای را به وی نداد.

کاسترو دست اوباما را در هوا نگه داشت و این حرکت باعث شد رئیس جمهوری آمریکا که لبخندی بر چهره داشت دستپاچه شده و دست اوباما در هوا آویزان بماند.

رئیس جمهوری کوبا همچنین به همتای امریکایی خود اجازه نداد وی را بغل بگیرد و فاصله با وی را حفظ کرد.دوربین های خبرنگاران این موارد را ثبت کردند.

بر اثر خودداری رئیس جمهوری کوبا، وضعیتی به وجود آمد که اوباما طبق تشریفات نتوانست با وی دست بدهد یا کاسترو را بغل بگیرد و تلاش وی برای گذاشتن دست خود بر روی کتف کاسترو هم ناکام ماند.

در گزارش رسانه های روسی گفته شده است، سفر اوباما به هاوانا که رسانه های امریکایی آن را پایان دوره خصومت و جدایی میان آمریکا و کوبا قلمداد می کنند با موارد ناخوشایند و شرم آور به پایان رسید.

فعالان شبکه های اجتماعی روسیه در باره این موارد ناخوشایند سفر رئیس جمهوری آمریکا به کوبا بطور گسترده اظهار نظر کرده و اوباما را سزاوار چنین رفتار تحقیرآمیزی خواندند.

فرارو

441400.jpg

سفر رئیس‌جمهوری ونزوئلا به کوبا

رئیس‌جمهوری ونزوئلا قصد دارد تا دو روز پیش از سفر همتای آمریکایی‌اش به کوبا، به این کشور سفر کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا اعلام کرد امروز جمعه به کوبا سفر می‌کند.

این سفر دو روز پیش از سفر تاریخی باراک اوباما، رئیس‌جمهوری آمریکا به کوبا انجام می‌شود.

مادورو شب گذشته (پنج‌شنبه) گفت که در سفر به کوبا در نشست کمیته مشترک مقام‌های عالی‌رتبه دو کشور شرکت خواهد کرد.

وی افزود: «قرار است در دیدار با مقام‌های کوبایی چندین توافق‌نامه در زمینه همکاری‌های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی امضاشود.»

مادورو درباره دیدارش با رائول کاسترو رئیس‌جمهوری و یا فیدل کاسترو، برادر رئیس‌جمهوری کوبا چیزی نگفت.

آنا

Mogherini-UNSC400-3.jpg

موگرینی به کوبا سفر می‌کند

رییس سیاست خارجی اتحادیه اروپا قرار است با هدف بهبود گفت و گو های سیاسی میان این اتحادیه و کوبا در تاریخ 10 و 11 مارس (20-21 اسفند) به این کشور سفر کند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، فرآیند مذاکرات سیاسی میان کوبا و اتحادیه اروپا به طور رسمی از آوریل 2015 از سر گرفته شد که طی آن دو طرف مذاکراتی در خصوص یک توافق دو جانبه بر سر همکاری و گفت‌وگوی سیاسی را آغاز کرده‌اند.

آبلاردو مورنو، معاون وزیر خارجه کوبا در این باره اعلام کرد: این سفری تاریخی است و در شرایط کنونی بسیار حائز اهمیت است.

اتحادیه اروپا در ژوئن 2008 تحریم‌ها علیه هاوانا را پس از پنج سال لغو کرد. این تحریم‌ها در پی بازداشت 70 تن از اعضای اپوزیسیون این کشور اعمال شده بودند.

مذاکرات اتحادیه اروپا و کوبا در پی آب شدن یخ روابط این کشور با آمریکا صورت می‌گیرد.

ایسنا

n00012721400.jpg

وزیر دفاع اکوادور استعفا کرد

در پی انتقاد افسران نظامی ارشد از عملکرد نظامی دولت رافائل کوره‌آ، وزیر دفاع اکوادور از کاهش مزایای ارتش به دست رئیس‌جمهوری این کشور انتقاد کرده و از مقامش کناره‌گیری کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فرناندو کوردرو، وزیر دفاع اکوادور گفت که از این مقام کناره‌گیری کرده است. این سخنان پس از آن مطرح شد که رافائل کوره‌آ، رئیس‌جمهوری اکوادور مزایای امنیت اجتماعی نیروهای مسلح را کاهش داد.

کوردرو که از دسامبر 2014 در این سمت بود، در این مدت به دستاوردهای زیادی رسیده بود و ابراز امیدواری کرد که جانشینش هم بتواند همین روند را ادامه دهد.

رئیس‌جمهوری اکوادور روز جمعه فرماندهان نظامی ارشد منتقد را اخراج و آنها را به مداخله در امور دولتی متهم کرد. دولت کوره‌آ 41 میلیون دلار از بودجه بازنشستگی و رفاهی را قطع کرد.

این رهبر چپگرا در پیامی توئیتری گفت:‌ بروید و ببینید در کجای دنیا افسران نظامی درباره امور دولتی اظهار نظر می‌کنند؟ این کار دردآور است اما مجبورم که آنها را اخراج کنم.

ایسنا

575x400.jpg

مادورو مجلس ملی تحت کنترل مخالفان را تهدید کرد

«نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا با هشدار به مجلس ملی این کشور که تحت کنترل مخالفان است، گفت: در برابر هر یک از تهدیدهای سه گانه مجلس علیه ملت باید یک جنبش اجتماعی قدرتمندی بپا کرد.

به گزارش خبرگزاری اروپاپرس، مادورو سه طرح مالکیت بزرگ مسکن، تولید ملی، عفو و آشتی ملی در دستور تصویب مجلس ملی ونزوئلا را سه تهدید مستقیم علیه مردم این کشور بر شمرده است.

وی که خود و ملت را علیه مجلس ملی در «حالت شورش» اعلام کرد، گفت: در مقابل هر تهدیدی باید یک جنبش اجتماعی قدرتمندی بپا کرد.

رئیس جمهوری ونزوئلا با انتقاد از طرح مالکیت مسکن خاطرنشان کرد که این قانون به معنی خصوصی سازی مسکن است و مردم باید برای نبرد با اولیگارشی یا گروه سالاری حاکم بر مجلس، اعتراض خیابانی بر پا کنند.

مادورو خطاب به مردم گفت: باید برای مسکن خود مبارزه کنید و حامی من برای ادامه ساخت مالکیت بزرگ مسکن باشید، زیرا در صورت تصویب این قانون، مسکن های تحویل داده شده خصوصی خواهد شد که مردم باید این را متوقف کنند.

وی همچنین اظهار کرد: قانون عفو، جنایتکارانه است که حتی «آگوستو پینوشه» دیکتاتور سابق شیلی نیز جرات نکرد چنین قانونی را برای چشم پوشی از جنایات خود تصویب کند.

مجلس ملی درصدد است با تصویب قانون عفو ، 77 زندانی سیاسی از جمله « لئوپولدو لوپز» از رهبران مخالفان دولت را از زندان آزاد کند.

در رابطه با قانون تولید ملی ، مادورو تاکید کرد که مجلس ملی از ترس، این قانون را مورد بحث قرار نداده است و یکی از بزرگترین تهدید ها برای طبقه کارگر کشور است.

مجلس ملی با تصویب قانون تولید ملی قصد دارد 1200 زمین یا شرکتی را که از سوی چاویسم مصادره شده به مالکان بازگرداند و و هدف خود را ارتقای تولید ملی اعلام کرده است.

مادورو گفت: این موارد قوانین ضد انقلابی هستند که می خواهند دولت عدالت و دولت میلیون ها نفر کارگر را که «هوگو چاوز» همراه ملت آن را ساخت و می خواهیم این راه را ادامه دهیم،از بین ببرد.

وی تصریح کرد : آنها (مجلس ملی ونزوئلا) می خواهند سرمایه ملی بزرگ بین المللی را خصوصی سازی کنند.

در انتخابات پارلمانی ونزوئلا که 15 آذرماه برگزار شد حزب مخالف دولت «میز وحدت دموکراتیک» توانست با کسب اکثریت کرسی های پارلمان بر حزب حاکم سوسیالیست پیروز شود.

از آن پس ، تنش ها بین مجلس ملی و دولت آغاز شده و هر روز افزایش می یابد .

ایرنا

18181400.jpg

رسانه‌های آمریکایی:

اوباما ماه مارس به کوبا سفر می‌کند

۸۸ سال است که هیچ‌کدام از رؤسای‌جمهور آمریکا به کوبا سفر نکرده‌اند. حال باراک اوباما ظاهرا قصد دارد تا این طلسم ۸۸ ساله را بشکند و در ماه مارس به این کشور سفر کند. چند چهره جمهوری‌خواه با این سفر اعلام مخالفت کرده‌اند.

ایالات متحده آمریکا پس از انقلاب سوسیالیستی در کوبا به رهبری فیدل کاسترو که اوایل دهه ۶۰ میلادی رخ داد، تمامی ارتباطات اقتصادی و بازرگانی خود با این کشور را لغو کرده و تحریم‌های شدیدی را علیه کوبا وضع کرد.

ارتباط میان دو کشور همسایه در تمام این سال‌ها به شدت تیره بود، تا آنکه در اواخر سال ۲۰۱۴ باراک اوباما، رئیس‌جمهور آمریکا و رائول کاسترو، همتای کوبایی او در حرکتی تاریخی فصل جدیدی در روابط دو کشور را رقم زدند و به مناقشه ۸۸ ساله کوبا و آمریکا پایان دادند.

شبکه تلویزیونی "ای‌بی‌سی نیوز" و شبکه خبری "سی‌ان‌ان" به نقل از منابعی آگاه که نامشان افشا نشده، گزارش دادند که رئیس‌جمهور آمریکا در ماه مارس (اسفند/فروردین) برای سفری کوتاه عازم هاوانا خواهد شد. آخرین باری که یکی از رؤسای جمهوری آمریکا به کوبا سفر کرده بود، به سال ۱۹۲۸ باز می‌گردد.

در آن سال کالوین کولیج، رئیس‌جمهور وقت ایالات متحده از کوبا دیدن کرد.

در سال ۲۰۱۱ جیمی کارتر، رئیس‌جمهور آمریکا از سال ۱۹۷۱ تا ۱۹۷۵، سفری کوتاه به کوبا داشت.

منابع آگاه در دولت آمریکا با تأیید گزارش‌های منتشر شده از سوی رسانه‌ها گفته‌اند که کاخ سفید روز پنج‌شنبه (۱۸ فوریه/ ۲۹ بهمن) رسما خبر این سفر را اعلام خواهد کرد. قرار است اوباما سفری به چند کشور آمریکای لاتین داشته باشد و کوبا یکی از مقاصد وی خواهد بود.

کوبا و آمریکا پس از نزدیکی به یکدیگر گام‌های متعددی برای عادی‌سازی روابط دو کشور برداشتند. لغو برخی تحریم‌ها علیه هاوانا، از سرگیری تبادلات پستی میان کوبا و آمریکا و نیز به راه‌اندازی پرواز‌های مستقیم تجاری از جمله این اقدامات بوده‌اند.

در ماه مه ۲۰۱۵ واشنگتن نام کوبا را از فهرست کشورهای تروریستی حذف کرد. اندکی بعد در ماه ژوئیه همان سال، سفارت‌خانه‌های آمریکا و کوبا در واشنگتن و هاوانا آغاز به کار کردند و به این ترتیب روابط دیپلماتیک میان دو کشور رسما از سر گرفته شد.

با این حال شماری از جمهوری‌خواهان در آمریکا از اقدام اوباما در مورد لغو شماری از تحریم‌ها علیه کوبا انتقاد کردند. تصمیم‌گیری در مورد لغو کامل تحریم‌ها علیه کوبا در حیطه اختیارات رئیس‌جمهور نیست و این موضوع باید در کنگره به تصویب برسد.

از آنجایی که اکثریت کنگره در حال حاضر در اختیار جمهور‌ی‌خواهان است، انتظار نمی‌رود که در سال ۲۰۱۶ نیز لغو کامل تحریم‌های کوبا به نتیجه‌ای برسد.

مارکو روبیو، سناتور ایالت فلوریدا و یکی از نامزدهای جمهوری‌خواهان در انتخابات ریاست‌جمهوری، بلافاصله پس از انتشار خبر سفر قریب به یقین اوباما به کوبا، با انتقاد از این حرکت، آن را "اشتباهی بزرگ" دانست.

تد کروز دیگر نامزد جمهوری‌خواه در انتخابات نیز از اوباما خواسته است تا از سفر به هاوانا خودداری کند.

رادیو آلمان

1954531400.jpg

وزیران چاوز تحقیق درباره گم شدن 300 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی را خواستار شدند

ایسنا نوشت: دو تن از وزیران سابق دوران ریاست جمهوری هوگو چاوز که می‌گویند در دهه گذشته از طریق سیستم پیچیده کنترل ارز 300 میلیارد دلار از درآمدهای نفتی اختلاس شده است، خواستار تحقیقات و پیگیری رد این پول‌ها شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، هکتور ناوارو در دوران حاکمیت هوگو چاوز ریاست پنج وزارتخانه را در دست داشت و از شورای اخلاقیات دولت می‌خواهد تا عملیات‌های مکانیزم کنترل ارز 13 ساله را که به گفته رهبران اپوزیسیون "ماشین فساد" بوده، مورد ارزیابی قرار دهند.

محاسبات ناوارو و خورخه جیوردانی که سابقا وزیر دارایی و یکی از نزدیکترین مشاوران اقتصادی چاوز در 14 سال حاکمیت وی بود، نشان می‌دهد دولت سوسیالیست کاراکاس نمی‌تواند محاسبه کند که حدود یک سوم از یک تریلیون دلاری که در دهه گذشته وارد خزانه‌اش شده، چگونه هزینه شده است.

ناوارو که برای تاسیس حزب حاکم سوسیالیست ونزوئلا تلاش کرد و نهایتا در سال 2014 اخراج شد، می‌گوید: باندی تبهکار تشکیل شده که تنها هدفش نفوذ در منابع مالی است. دزدان هیچ ایدئولوژی‌ ندارند.

وی توضیح بیشتری ارائه نداد که چه کسانی مسوول مفقود شدن و یا اختلاس این درآمد نفتی هنگفت هستند. وزارت دارایی و اطلاعات ونزوئلا هم در این رابطه سکوت کرده‌اند.

سیستم کنترل ارز ونزوئلا، دلار را برای اولویت‌های غذایی و دارویی به 3 / 6 بولیوار می‌فروشد و برای سایر کالاها قیمت 12 تا 200 بولیوار می‌شود. با این حال گزارش وب‌سایت "دلار تودی" نشان می دهد که دلار در بازار سیاه به 1000 بولیوار هم می‌رسد. اختلاف قیمت‌ها در بازار سیاه و نرخ دولتی موجب می‌شود تا کسانی که به دلار ارزان‌تر دسترسی دارند، سود بیشتری کنند.

نیکولاس مادورو، رئیس‌جمهوری ونزوئلا به فساد در این سیستم اذعان دارد اما همواره شرکت‌های بخش خصوصی را مقصر عنوان می‌کند. مادورو دوشنبه شب از ایجاد سیستمی تدارکاتی برای آژانس‌های دولتی خبر داد و مدعی شد که این روند به فساد خاتمه می‌دهد.

خبر آنلاین

maduro-nicolas400-5.jpg

کشته شدن متحد سرشناس مادورو به دست افراد مسلح

براساس اعلام دادستانی کاراکاس، متحد سرشناس رئیس جمهوری ونزوئلا به دست افراد مسلح کشته شد؛ جرمی که به گفته رهبر سوسیالیست ونزوئلا انگیزه های سیاسی دارد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، ریکاردو دوران تروجیلو 45 ساله سه شنبه شب در نزدیکی منزلش در کاراکاس به ضرب گلوله افراد ناشناس از پای درآمد.

دوران سابقا روزنامه نگار بود و ریاست گروه رسانه ای مجلس ملی را به دست داشت و گفته می شود که قربانی کشتار هدفمند و یا سرقت قرار گرفته است.

وی یکی از حامیان اصلی نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا بود که اخیرا درگیری سیاسی بسیاری با اپوزیسیون پیدا کرده بود. دادستان های کاراکاس به نقل از شاهدان عینی گفتند که سه مرد در غرب پایتخت به دنبال دوران بودند و زمانی که حمله کردند با مقاومت دوران روبرو شدند.

مادورو مرگ این متحد سرشناسش را که به گفته وی فردی "متعهد به انقلاب" بود، محکوم کرد و آن کسانی که به جنگ علیه مردم ونزوئلا ادامه می دهند، مقصر دانست.

ایسنا

venezoelh-400.jpg

تظاهرات در اعتراض به پایین آوردن تصویر هوگو چاوز در مجلس ملی ونزوئلا

طرفداران دولت ونزوئلا برضد برداشتن تصویر هوگو چاوز از مجلس ملی، تظاهرات کردند.

به گزارش الجزیره، «نیکلاس مادورو»، رئیس جمهور ونزوئلا، برداشتن تصویرهوگو چاوز، رئیس جمهور پیشین این کشور از مجلس ملی را محکوم کرد.

پس از پیروزی اپوزیسیون ونزوئلا در انتخابات پارلمانی ماه دسامبر،رئیس مجلس جدید دستور پایین آوردن عکس هوگو چاوز از مجلس ملی را صادر کرد.

اما معترضان طرفدار دولت در اعتراض به این عمل، به خیابان ریخته و عکس‌های چاوز را در بخش‌های مختلف خیابان نصب کردند.

«خورخه رودریگز»، شهردار کاراکاس، روز پنجشنبه تظاهراتی را در اعتراض به این اقدام ساماندهی کرد.

در این تجمع که روز پنجشنبه در خارج از مجلس شورای ملی در میدان بولیوار برگزار شد، صدها نفر از طرفداران دولت با لباس‌های قرمز رنگ نسبت به چاوز و بولیوار، اعلام وفاداری کردند.

هوگو چاوز که در سال 2013 بر اثر بیماری سرطان جان خود را از دست داد؛ نزد میلیون‌ها نفر از مردم فقیر ونزوئلا، به خاطر برنامه‌های اجتماعی همچون مسکن رایگان و مراقبت‌های بهداشتی مورد احترام است.

ایلنا

R0400.jpg

بحران دیپلماتیک میان برزیل و اسرائیل ادامه دارد

به دنبال مخالفت برزیل با پذیرش سفیر اسرائیل که از شهرک نشینان کرانه باختری است، بحران دیپلماتیک میان دو کشور به وجود آمد.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز عربی، دنی دایان، رئیس سابق جنبش شهرک سازی یهودی چهار ماه پیش به عنوان سفیر اسرائیل در برزیل نامزد شد اما مورد پذیرش دولت برزیل واقع نشد.

برزیل مثل بسیاری از کشورهای جهان با شهرک سازی‌های غیرقانونی اسرائیل مخالف است و در سال‌های گذشته حمایت خود را از تشکیل کشور فلسطین اعلام کرد.

رضا منصور، سفیر سابق اسرائیل در برزیل هفته گذشته این کشور را ترک کرد. دولت اسرائیل نیز روز یکشنبه اعلام کرد که اگر برزیل دایان را به جای منصور نپذیرد روابط دوجانبه را به خطر می‌اندازد.

تزیپی هوتویلی، معاون وزیر خارجه اسرائیل نیز گفت که اگر برزیل دایان را نپذیرد روابط دیپلماتیک را با این کشور کاهش خواهد داد.

وی افزود: اسرائیل از طریق اقلیت یهود که نزدیک به رئیس‌جمهور برزیل هستند و درخواست‌های مستقیم بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل بر برزیل فشار می‌آورد.

مسئولان دولت برزیل درباره اینکه آیا رئیس‌جمهور این کشور نامزدی دایان را خواهد پذیرفت یا خیر چیزی نگفتند اما یک مسئول عالی رتبه در وزارت خارجه برزیل به رویترز گفت: فکر نمی‌کنم چنین اتفاقی بیفتد.

وی افزود: اسرائیل باید سفیر دیگری را انتخاب کند چراکه انتخاب دایان موجب افزایش وخامت روابط می‌شود چراکه روابط اسرائیل و برزیل در سال 2010 و پس از به رسمیت شناخته شدن کشور فلسطین وخیم شده بود.

سال گذشته میلادی برزیل در اعتراض به حمله اسرائیل به غزه سفیر خود را از تل‌آویو فراخواند و این مساله موجب تنش بیشتر در روابط میان دو طرف شد.

ایسنا

1450165859297_reuters1-(1).jpg

کاسترو:

آمریکا تاکنون به درخواست‌های اصلی ما پاسخ نداده است

رئیس جمهوری کوبا گفت: این کشور قرار است برای بهبود روابط خود با ایالت متحده اقداماتی را انجام دهد اگرچه واشنگتن نتوانسته تاکنون به درخواست‌های اصلی برای عادی سازی روابط میان دو کشور جامه عمل بپوشاند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، رائول کاسترو 84 ساله، رئیس جمهوری کوبا در جریان خطابه‌ای در تلویزیون دولتی این کشور با مقام‌های ارشد دولتی و حزب کوبا به گفت‌وگو پرداخت و پیشرفت‌های اخیر در بهبود روابط میان هاوانا و واشنگتن را از 17 دسامبر سال گذشته میلادی ستود؛ زمانی که وی و باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کردند که به دنبال عادی سازی روابط و کنار گذاشتن دشمنی‌های مربوط به دوران جنگ سرد هستند.

رائول کاسترو در ادامه صحبت‌هایش گفت: اگرچه دو کشور به دنبال عادی سازی و بهبود روابط هستند اما دولت آمریکا تاکنون آنچنان که باید نتوانسته درخواست‌ها و ملزومات اصلی برای تحقق عادی سازی روابط بین دو کشور را اجرایی کند که شامل پایان بخشیدن به تحریم تجاری علیه کوبا و تعطیلی زندان گوآنتانامو توسط آمریکا است.

رائول کاسترو در ادامه صحبت‌هایش گفت: دولت هاوانا کاملا تمایل دارد تا به اقدامات برای بهبود روابط با ایالات متحده در زمینه‌های مختلف اقدام کند؛ روابطی که براساس احترام متقابل به استقلال و تمامیت ارضی کشور بستگی دارد.

کوبا و ایالات متحده آمریکا روابط دیپلماتیک خود را در ژوئیه سال جاری میلادی پس از گذشت چندین دهه از سر گرفته و به توافقاتی درباره برقراری سرویس مستقیم پستی و حفاظت محیط زیستی نائل آمدند. روز پنج شنبه نیز توافقی در از سرگیری پروازهای خطوط هوایی دو کشور امضا شد.

با وجود از سرگیری روابط نه چندان گسترده میان آمریکا و کوبا دولت واشنگتن همچنان از سیستم تک حزبی سیاسی کمونیست کوبا انتقاد می‌کند. به طوری که باراک اوباما هفته قبل در مصاحبه‌ای درباره روابط بهبود یافته میان آمریکا و کوبا گفت که امیدوار است در 2016 به این کشور آمریکای لاتین برود و امیدوار است که با مخالفان سیاسی این کشور دیداری داشته باشد و بتواند دولت کوبا را در مسیری جدید ببیند.

رائول کاسترو همچنین گفت: مساله حقوق بشر یکی از موارد مورد اختلاف میان کوبا و آمریکاست و ما به دنبال این هستیم که به تبادل اطلاعات با توجه به احترام و شفافیت سازی در این باره بپردازیم.

ایسنا

22222222-5.jpg

اپوزیسیون ونزوئلا اکثریت مجمع قانون‌گذاری را به دست آورد

اپوزیسیون ونزوئلا برای نخستین بار در 16 سال گذشته توانست کنترل مجمع قانون‌گذاری را از دست حزب حاکم سوسیالیست‌ درآورد؛ فرصتی که به آن‌ها پلتفورمی را که سال‌ها برای به چالش کشیدن رئیس جمهور ونزوئلا می‌خواستند، می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تبیسای لوکنا، رئیس شورای ملی انتخابات ونزوئلا گفت: ائتلاف اپوزیسیون "وحدت دموکراتیک" توانست 99 کرسی از 167 کرسی مجمع قانون گذاری را به دست آورد در حالی که سوسیالیست‌ها 46 کرسی به دست آورده‌اند و آرای برخی حوزه‌ها نیز هنوز شمارش نشده است.

به دنبال پایان سخنرانی وی، آتش بازی در حوزه‌های حامی اپوزیسیون در کاراکاس به راه افتاد.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهور 53 ساله ونزوئلا فورا به این شکست اذعان کرد؛ این بدترین شکست جنبش حاکم "طرفداران چاوز" از زمانی است که هوگو چاوز، رئیس جمهور سابق ونزوئلا و بنیان‌گذار این جنبش در سال 1999 میلادی زمام امور کشور را به دست آورد.

مادورو در سخنرانی خطاب به ملت گفت: ما اینجا ایستاده‌ایم تا این نتایج نامطلوب را به رسمیت شناسیم. جنگ اقتصادی علیه من مقصر این نتایج است.

با وجود پیروزی ائتلاف مخالفان در پارلمان، حزب حاکم سوسیالیست که ریاست جمهوری را در اختیار دارد، همچنان قدرت و اختیارات زیادی خواهد داشت. کنترل بسیاری از شهرداری‌ها و شوراهای محلی هنوز به عهده حزب حاکم است.

هم‌چنین بسیاری این انتخابات را رفراندومی برای تعیین میزان محبوبیت نیکلاس مادورو می‌دانند که جانشین هوگو چاوز، رئیس جمهور درگذشته ونزوئلا شده است.

مادورو گفت که حزبش همچنان از منافع شهروندان عادی ونزوئلا دفاع می‌کند و برای پیش بردن "انقلاب بولیواری" هوگو چاوز تلاش خواهد کرد.

مشکلات اقتصادی به ویژه کمبود مواد غذایی اساسی مانند شیر، برنج، شکر، روغن و قهوه از جمله مسائل اصلی در مبارزات انتخاباتی بود.

ایسنا

banco-ruso-prestara-195-2-millones400.jpg

روسیه اولین جانشین محصولات کشاورزی ترکیه را انتخاب کرد

بعد از تحریم کالاهای وارداتی از ترکیه توسط روسیه، اکوادور تصمیم گرفته است صادرات محصولات کشاورزی خود را به روسیه افزایش دهد.

به گزارش اسپوتنیک، کشور اکوادور صادرات محصولات کشاورزی خود به روسیه را افزایش می دهد. بعد از تنش های ایجاد شده بین ترکیه و روسیه اکوادور تصمیم گرفته بازار محصولات کشاورزی روسیه را در دست بگیرد.

به گفته سازمان تجارت این کشور بعد از تحریم محصولات کشاورزی ترکیه از سوی روسیه اکوادور فرصت جدیدی برای کشاورزان اکوادوری پیش آمده است تا محصولات خود را برای صادرات به روسیه افزایش دهند.

به گفته مقامات اکوادوری در سازمان تجارت این کشور مذاکرات نهایی برای صادرات محصولات کشاورزی اکوادور به روسیه بین دو کشور انجام شده است

روسیه بعد از سقوط جنگنده خود توسط ترکیه و حمایت غرب از این کشور واردات محصولات کشاورزی از ترکیه و اتحادیه اروپا و آمریکا را تحریم کرده است.

آمریکا و اتحادیه اروپا پیش از این روسیه را به خاطر حمایت از مخالفان دولت اوکراین تحریم کرده بودند

مهر

peru400.jpg

درگیری پلیس پرو با کارگران معترض

پلیس پرو بار دیگر با کارگران معترضی که به خیابا‌ن‌ها آمده بودند، درگیر شد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این کارگران در اعتراض به شرایط نامناسب کاری و درخواست برای حقوق بیشتر برای پنجمین روز متوالی دست به اعتراض و تظاهرات زده‌ بودند.

این تظاهرات زمانی به خشونت کشیده شد که پلیس ضدشورش پرو برای متفرق کردن معترضان، اقدام به استفاده از گاز اشک‌آور و ماشین‌های آب‌پاش کرد.

تظاهرات مشابهی که اوایل ماه جاری میلادی برگزار شده بود، سه کشته و شمار زیادی مجروح بر جای گذاشت.

هفته گذشته کارکنان بخش خدمات عمومی از جمله بخش‌های سلامت، قضایی و آموزش با هدف درخواست برای امنیت شغلی و حقوق بیشتر دست به اعتصاب زدند.

ایلنا

13382605400.jpg

رهبر حزب کارگران کنگره برزیل:

«سیا» به دنبال بی ثبات سازی کشورهای آمریکای لاتین است

رهبر حزب کارگران کنگره برزیل اعلام کرد که سازمان جاسوسی آمریکا در همه کشورهای آمریکای لاتین یک هدف واحد یعنی ایجاد بی ثباتی را دنبال می کند.

به گزارش اسپوتنیک، «سیبا ماچادو» رهبر حزب کارگران برزیل آژانس مرکزی اطلاعات آمریکا «سیا» را به تلاش برای بی ثبات کردن کشورهای آمریکای لاتین متهم کرد.

وی در این باره گفت: عملکرد سیا در هر یک از کشورهای آمریکای لاتین متفاوت است اما در همه آنها یک هدف واحد یعنی ایجاد بی ثباتی را دنبال می کند.

ماچادو در ادامه اظهارات خود به ارتباط بین سیا و احزاب مخالف به ویژه حزب «دموکراسی اجتماعی» اشاره کرد که به دنبال استیضاح «دیلما روسف» رئیس جمهوری برزیل هستند.

وی در اینباره گفت: اطمینان دارم که سیا مدت طولانی است که مخفیانه در برزیل فعالیت دارد و در ایجاد همه جنبش های اعتراض آمیز نقش داشته است.

از سوی دیگر، ماچادو سازمان سیا را به دلیل مخالفت با برنامه هسته ای برزیل سرزنش کرده و آن را مسئول شکست طرح ساخت نخستین زیردریایی هسته ای برزیل تا سال ۲۰۲۵ دانست. این طرح در سال ۲۰۰۸ به تایید فرانسه و برزیل رسید اما بعدها به دلیل توافق های جانبی که احتمال می رفت بین مجریان این پروژه و شرکت نفتی پتروبراس وجود داشته باشد، پرونده ای علیه آن تشکیل شد.

کوتاه شده از مهر

Castro400.jpg

با 191 رای موافق صورت گرفت؛

تاکید سازمان ملل بر لزوم لغو تحریم‌های کوبا‎

سازمان ملل متحد با قاطعیت به لغو تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه کوبا رای داد.

به گزارش سی‌ان‌ان، سازمان ملل متحد قطعنامه‌ای علیه تحریم‌های اقتصادی اعمال شده بر کوبا توسط آمریکا تصویب کرد.

سازمان ملل با 191 رای موافق در مقابل دو رای مخالف این قطعنامه را تصویب کرد. آرای مخالف متعلق به رژیم صهیونیستی و آمریکا بود.

این قطعنامه توسط کوبا به سازمان ملل متحد ارائه شد و به غیر از محکوم کردن تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه کوبا، از تمامی کشور‌های عضو در این سازمان می‌خواهد تا در امور داخلی سایر کشور‌ها دخالت نکرده و مانع آزادی تجارت بین‌المللی نشوند.

ایلنا

1883368400.jpg

سفیر ونزوئلا در گفتگو با مهر:

شاهد ظهور آمریکای لاتین جدید هستیم / بازوهای آمریکا را قطع کرده‌ایم

«آمن هوتب زامبرانو» با اشاره به علل شکست سیاست های مداخله جویانه ایالات متحده آمریکا در منطقه آمریکای لاتین از ظهور آمریکای لاتین جدید در منطقه خبر داد که بازوهای نفوذ آمریکا را قطع کرده است.

ایالات متحده آمریکا پس از شکست سیاست های خود در نیم قرن گذشته در منطقه آمریکای لاتین در تلاش است تا فصل جدیدی از روابط را با کشورهای این منطقه پایه گذاری کند.

باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا پس از بی نتیجه ماندن سیاست های مداخله جویانه کشورش در این منطقه در تلاش است به بهبود روابط خود با کشورهای این منطقه بپردازد تا شاید از این طریق بتواند از گسترش نفوذ رقبای جهانی خود چین و روسیه در حیاط خلوت خود بکاهد.

اوباما که در تلاش است تا روابط آمریکا با کوبا را بعد از نیم قرن بهبود بخشد در نشست سران کشورهای آمریکایی در پاناما و یک روز پیش از دیدارش با «رائول کاسترو» رئیس جمهور کوبا گفته بود که آن زمان گذشت که دستور کار ما در این بخش از جهان چنین بود که آمریکا می‌تواند بدون آنکه مجازات شود در این منطقه مداخله کند.

باراک اوباما در عقب نشینی آشکار از مواضع مداخله جویانه کشورش در امور کشورهای لاتین در آن نشست افزوده بود: ما به تفاوت‌های میان کشور‌هایمان با دیده احترام نگاه می‌کنیم. روزگاری که در آن در این نیمکره تصور بر این بود که آمریکا می‌تواند در امور دیگران مداخله کند بدون آنکه تحت پیگرد قرار بگیرد و حتی از مصونیت برخوردار باشد هم اکنون به پایان رسیده است.

«آمن هوتب زامبرانو» سفیر ونزوئلا در تهران در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص این موضوع که آیا سرمایه گذاری های اقتصادی گسترده چین در منطقه آمریکای لاتین و همکاری های نظامی روسیه با کشورهای این منطقه از جمله ونزوئلا با هدف محدود کردن آمریکا و ایجاد نوعی توازن قوا در منطقه صورت می گیرد گفت: فکر نمی کنم. این امر ناشی از تغییر یک دوره در آمریکای لاتین است. در قرن ۲۰ ما شاهد این بودیم که منطقه آمریکای لاتین مبتنی بر نظرات آمریکای شمالی و اروپا پیش می رفت و این یک تغییر دوره در تاریخ است.

وی افزود: اتفاقاتی که در گذشته رخ داده اند به خاطر این بوده است که ما خیلی استقلال نداشتیم و مواد اولیه ما را این کشورها ارزان می بردند و همین عوامل موجب گرایش ما به سوی این بلوک شده بود اما الان دیگر چنین گرایشی در آمریکای لاتین وجود ندارد. ما در گذشته مواد اولیه خودمان را به کشورهای آمریکای شمالی و اروپایی می دادیم و با دیگر کشورهای آسیایی در این خصوص ارتباطی نداشتیم و همین امر موجب ارزان بودن مواد اولیه ما که کشورهایمان سرشار از آنهاست شده بود.

دیپلمات ارشد ونزوئلا در تهران با اشاره به تحولات صورت گرفته در سال های گذشته در منطقه افزود: اما در حال حاضر نگرش جدیدی در منطقه پیش گرفته ایم و آن بحث آزادسازی است. یعنی ما به هر کسی که بخواهیم محصول می فروشیم و از هر کسی که بخواهیم محصول خریداری می کنیم و ایالات متحده آمریکا بزرگترین بازنده این مسئله بوده و خواهد بود. زیرا در عرصه های محتلف سیاسی، فرهنگی، اقتصادی، دیپلماسی و آی تی در حال از دست دادن منافع خود است.

وی علت ضرر کشورهای آمریکای لاتین در گذشته را اینگونه بیان کرد: این به خاطر عدم شناخت ما از دیگر کشورها و قدرت های جهانی در گذشته بوده است که موجب محدود شدن ما به این چند کشور شده بود. چیزی که ما می بینیم شکست هایی است که آمریکا در حال متحمل شدن در منطقه است از جمله شکست های انتخاباتی و جنبش های اجتماعی. آمریکا قبلا ناظرهای انتخاباتی خود را به کشورهای منطقه می فرستاد ولی ما جلوی این کار را گرفته ایم و هیچ آمریکایی اجازه چنین کاری را در کشورهای ما ندارد.

سفیر ونزوئلا با اشاره به سیاست های مداخله جویانه آمریکا در کشورهای آمریکا لاتین در گذشته گفت: آمریکا با بازوی اقتصادی خود و سفارت های خود اقدام به افتتاح دفاتری در کشورهای آمریکا لاتین می کرد و از طریق این دفاتر شروع به دخالت در امور داخلی این کشورها می کرد که ما این دفاتر را شناسایی کرده ایم و این زنجیره نفوذ را قطع کرده ایم.

ما بازوی قدرتمند آمریکا را قطع کرده ایم و دیگر آمریکا با استفاده از هیچ ابزاری دیگری مثل تحریم ها و یا تهدیدات نظامی نخواهد توانست در منطقه نفوذ کند و اهدافش را محقق کند.

وی در ادامه تصریح کرد: در سازمان اوناسور یک قانون متحد کننده ایجاد شد که اجازه نفوذ آمریکا را در کشورهای منطقه نمی دهد. مثلا در ۳۰ سپتامبر ۲۰۱۰ وقتی که آمریکا تلاش کرد با نفوذ نظامی و پلیسی خود در اکوادور رئیس جمهور «رافائل کوره آ» را دستگیر کند، ملت و دولت برخاستند و با دفاع از حاکمیت خود اجازه چنین کاری را به آمریکا ندادند. در سال ۲۰۰۸ آمریکا قصد نفوذ سیاسی در بولیوی را داشت که با شکست مواجه شد. با کوبا هم نتوانست کاری بکند و سیاست های آمریکا در قبال کشورهای منطقه کاملا با شکست مواجه شد.

سفیر ونزوئلا در ادامه گفت: ما هرگز از کوبا نشنیده ایم که اعلام کند که قصد دارد ایدئولوژی حکومتی خود را تغییر دهد و این آمریکا است که سیاست های خود را شکست خورده

می بیند. ما کشورهای آمریکای لاتین در استراتژی های خود نیازی به کشورهای آمریکای شمالی یعنی ایالات متحده و کانادا نداریم و ضرورتی ندارد تا با آنها ارتباطات گسترده ای داشته باشیم. چیزی که آمریکا دنبال می کرده نفوذ در کشورها و تغییر استراتژی آنها بوده که این استراتژی در آمریکای لاتین شکست خورده است و ما شاهد ظهور یک آمریکای لاتین جدید هستیم که روابط چندانی با ایالات متحده و کانادا ندارد و دارای روابطی جدید با سایر کشورهای آمریکا و قدرت های جهانی مثل چین، روسیه، آسیا و ایران است.

وی در انتها با اشاره به حضور سفرای ۵ کشور در کنفرانس مطبوعاتی مشترک در سفارت کوبا در ایران آن را نماد اتحاد این کشورها دانسته و گفت: استراتژی جدید منطقه را ما به نمایش گذاشته ایم. ما ۵ کشور منطقه آمریکای لاتین بارها از برنامه هسته ای ایران حمایت کرده ایم و این یک تغییر دوره است و به همین دلیل ما روابط بهتری با ایران و سایر کشورها نسبت به گذشته داریم.

مهر

790818400.jpg

دومای روسیه:

لغو تحریم های کوبا را از آمریکا بخواهید

دومای روسیه با انتشار بیانیه ای از مجمع عمومی سازمان ملل و پارلمان های ملل متحد خواست تا اتمام تحریم های اقتصادی، مالی و تجاری اعمال شده علیه کوبا را از آمریکا بخواهند.

به گزارش اسپوتنیک، دومای روسیه امروز با انتشار بیانیه ای از سازمان ملل متحد خواست تا پایان دادن به تحریم های کوبا را از آمریکا درخواست نماید.

در این بیانیه آمده است: دومای روسیه از مجمع عمومی سازمان ملل متحد و پارلمان های ملل متحد درخواست می کند تا از آمریکا بخواهند تحریم های اقتصادی، مالی و تجاری اعمال شده علیه کوبا را لغو کند.

لازم به ذکر است، جمعه ۲۳ مرداد، وزیر امور خارجه آمریکا به عنوان اولین وزیر امور خارجه آمریکا در ۷۰ سال اخیر به کوبا سفر کرد و سفارت ایالات متحده در هاوانا را بطور رسمی بازگشایی کرد. سفارت آمریکا در هاوانا در همان محل قدیمی خود قرار دارد. این محل از سوم ژانویه ۱۹۶۱ یعنی زمان قطع روابط آمریکا با کوبا، تا کنون تعطیل بوده است.

در همین راستا، جمعه ۲۷ تیر ماه ماه امسال نیز کوبا بعد از ۵۴ سال روابط سیاسی خود را با آمریکا از سر گرفت و در اقدامی «خوزه کاباناس» دیپلمات قدیمی خود را به عنوان اولین سفیر در ایالات متحده آمریکا معرفی کرد. مراسم پذیرش اعتبارنامه سفیر کوبا در آمریکا در کنار ۱۶ کشور دیگر برگزار شده بود که همگی در سالن اصلی کاخ سفید اعتبارنامه های خود را به اوباما تحویل دادند. کابانا و اوباما بعد از مراسم، طی نشستی درباره مناسبات دوجانبه گفتگو کردند.

آمریکا و کوبا از سال ۱۹۶۱، دو سال بعد از پیروزی انقلاب کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» روابط سیاسی خود را قطع کرده بودند.

مهر

1878499400-5.jpg

سفیر نیکاراگوئه:

تلاش آمریکا برای تضعیف وحدت ملت های آمریکای لاتین شکست خورده است

«ماریو آنتونیو بارکرو» اتحاد و همبستگی دولت ها و ملت های منطقه آمریکای لاتین را اتحادی حقیقی و غیر سمبلیک دانسته و گفت: برای مقابله با امپریالیسم همبستگی یک اصل است.

در دسامبر ۲۰۱۴ میلادی باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا تصمیم خود را برای از سرگیری روابط سیاسی با کوبا اعلام کرد.

در ۱۶ ژانویه آمریکا بازنگری قوانین مربوط به تسهیل سیاست‌های تجاری و سفر به کوبا را آغاز کرده است. آمریکا از سال ۱۹۶۱ میلادی تحریم‌های زیادی را علیه دولت کوبا اعمال کرده است.

اقدامات اخیر دولت باراک اوباما در قبال کوبا و تلاش این کشور برای نزدیک شدن به این کشور حکایت از شکست سیاست های نیم قرن گذشته این کشور در قبال کوبا و دیگر کشورهای آمریکای لاتین دارد به ویژه در دهه گذشته که شاهد روی کار آمدن دولت های مخالف سیاست های واشنگتن در بسیاری از کشورهای منطقه بوده ایم.

«ماریو آنتونیو بارکرو بالتودانو» سفیر نیکاراگوئه در تهران در گفتگو با مهر در پاسخ به این سوال که آیا رویکرد جدید دولت آمریکا در منطقه آمریکای لاتین که ظاهرا قصد دارد با کشورهای منطقه تنش زدایی کند، می تواند منجر به تضعیف پیوند و اتحاد استراتژیک کشورهای این منطقه شود، گفت: اگر می خواهیم با سلطه این کشورها مقابله کنیم ما باید همیشه متحد و در کنار هم باشیم. این یک مسئله اساسی و اصولی است که نمی توانیم آن را فراموش کنیم.

وی افزود: ما نه تنها نباید از این مسئله چشم پوشی بلکه باید آن را تقویت هم بکنیم. سازمان کشورهای آمریکای لاتین متفاوت با دیگر جاها است و با تاکید بر همبستگی بیشتر همدیگر را تقویت می کنند. سازمان های زیادی برای ایجاد وحدت بین کشورهای آمریکای لاتین وجود دارند که بسیاری از آنها کوچک هستند و بزرگترین آنها «سلاک» است.

سفیر نیکاراگوئه در ادامه با تاکید بر لزوم همبستگی کشورهای آمریکای لاتین در مقابل راست گراها و کسانی که تمایل دارند مقدمات سلطه آمریکا بر منطقه را فراهم کنند، گفت: ما در منطقه آمریکای لاتین شاهد کم شدن دولت های راستگرا هستیم. راستگراها از این اتحادهای ایجاد شده در منطقه هراس دارند و سعی می کنند علیه این دولت ها کودتا به راه بیاندازند مثل کودتا در ونزوئلا و اکوادور که ناکام ماندند.

وی در ادامه تصریح کرد: ما اتحاد خودمان را سازمان یافته کرده ایم و آن را به بلوغ رسانده ایم. ما دیگر اجازه نفوذ ایالت محتده آمریکا را نخواهیم داد زیرا ما دیگر به خودمان به تاریخ خودمان باور را داریم. ما همبستگی را بین تمامی دولت ها و ملت های آمریکای جنوبی گسترش داده ایم.

سفیر نیکاراگوئه با اشاره به اینکه تلاش های آمریکا و راست گراها برای تضعیف وحدت ملت های آمریکای لاتین شکست خورده گفت: همبستگی موجود بین دولت ها و ملت های آمریکای جنوبی حقیقی و واقعی است و نه امری سمبلیک و نمادین. از نتایج این همبستگی می توان به مسئله «پتروکارائیب» که مبدع آن ونزوئلا بوده و پیشرفت های پزشکی کوبا اشاره کنم. در جریان این همبستگی هر یک از ما که در هر زمینه ای قدرت و پتانسیل بیشتری دارد به بقیه کمک می کند. این شعار همبستگی ما است و ما باید با هم باشیم تا بتوانیم با امپریالیسم مقابله کنیم.

مهر

dilma400-2.jpg

«دیلما روسف» اقدام‌های اپوزیسیون برزیل برای کودتا را محکوم کرد

رئیس‌جمهوری برزیل اقدام‌های اپوزیسیون این کشور برای رسیدن به قدرت را غیرقانونی خواند و آن‌را محکوم کرد.

به گزارش پرنسا لاتینا، «دیلما روسف» رئیس‌جمهوری برزیل با تاکید بر حاکمیت دموکراسی در این کشور، اقدام‌های اپوزیسیون دولت به منظور ایجاد کودتا و رسیدن به قدرت را محکوم کرد.

رئیس‌جمهوری برزیل که در کنگره «اتحادیه مرکزی کارگران» بزرگ‌ترین حزب این کشور حضور داشت، از وجود دموکراسی در دولت خود دفاع کرد و گفت که از اقدام‌های اپوزیسیون و دیگر احزاب هراسی ندارد زیرا، تمام زندگی وی صرف دفاع از آزادی شده است.

وی در مراسم حزب حاکم که با حضور «لوئیس ایناسیو لولا دسیلوا» رئیس‌جمهوری سابق برزیل و «خوزه موخیکا» رئیس‌جمهوری سابق اوروگوئه و همین‌طور دو هزار و ۵۰۰ نماینده برگزار شد، تصریح کرد که اگر لازم باشد، بار دیگر برای دفاع از دموکراسی برزیل به نیروی نظامی ملحق می‌شود.

ایلنا

16423372222-2.jpg

سرگئی لاوروف:

جهان تک قطبی دیگر وجود ندارد

وزیرخارجه روسیه با اشاره به کشورهای نوظهور در زمینه اقتصادی، گفت که دیگر جهان تک قطبی معنایی ندارد.

به گزارش اسپوتنیک، «سرگئی لاوروف» وزیرخارجه روسیه گفت که مرکزهای قدرت اقتصادی جدیدی در آسیا و آمریکای جنوبی در حال ظهور هستند و به این ترتیب دیگر جهان تک قطبی وجود خارجی ندارد.

وزیرخارجه روسیه که با تلویزیون دولتی ونزوئلا مصاحبه می‌کرد، گفت: «ترک عادت موجب مرض است. شریک شدن در حکمرانی جهان آسان نیست و این روندی طولانی و ناراحت‌کننده است اما، دیگر زمان پایان دادن به استفاده از قوانین یک کشور در کشوری دیگر فرا رسیده است.»

لاوروف تاکید کرد که تمامی اقدام‌ها باید در چارچوب منشور سازمان ملل و تحت نظارت شورای امنیت انجام شوند.

روسیه از چهارشنبه گذشته حمله‌های هوایی خود در سوریه را علیه مواضع گروه تروریستی داعش آغاز کرده است که این اقدام به درخواست دمشق و به گفته مقام‌های روسیه در چارچوب منشور سازمان ملل انجام شده است.

ایلنا

1443597737815400.jpg

برگزاری نشست وزرای خارجه گروه بریکس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل

براساس اعلام وزارت خارجه روسیه، وزرای خارجه کشورهای عضو بریکس در حاشیه نشست سالیانه مجمع عمومی سازمان ملل با یکدیگر دیدار کرده و درباره افزایش همکاری‌ها و مسائل مختلف به بحث و تبادل نظر پرداختند.

به گزارش اسپوتنیک، وزارت خارجه روسیه با انتشار بیانیه‌ای در صفحه فیس بوک خود اعلام کرد: طرفین نسبت به اجرای برنامه عملی "یوفا" که سال جاری در نشست سران بریکس در ژوئیه به توافق رسید، ابراز خرسندی کردند. آنها بر اهمیت تقویت همکاری‌های نمایندگان این اتحادیه در چارچوب‌های بین‌المللی تاکید کردند.

وزرای خارجه کشورهای بریکس به تبادل نظر درباره مسائل موجود در دستورالعمل‌ مجمع عمومی سازمان ملل به تبادل نظر پرداخته و بار دیگر بر نظرات یکسان خود در این مسائل تاکید کردند.

بریکس یک سازمان همکاری متشکل از پنج اقتصاد مهم کشورهای در حال توسعه شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است که سه میلیارد تن از مردم جهان و 20 درصد تولیدات داخلی جهان را در بر می‌گیرد.

پیشتر و در نهم ژوئیه گروه بریکس طی بیانیه یوفا مواضع مشترک خود درباره جنگ داخلی سوریه و همکاری در جنگ علیه داعش را اعلام کرده بود.

ایسنا

maduro-nicolas400-2.jpg

رییس جمهوری ونزوئلا خواستار اصلاحات در ساختار سازمان ملل شد

رییس جمهوری ونزوئلا بر متحد شدن کشورهای صادر کننده نفت تاکید کرد و همچنین خواستار اعمال اصلاحات در ساختار سازمان ملل شد.

به گزارش خبرگزاری شین هوا از کاراکاس، «نیکلاس مادورو» گفت که وی در نشست سازمان ملل به دستاوردهای ونزوئلا در امور آموزشی، خدمات درمانی، برابری های اجتماعی و دیگر پروژه هایی که در دوران ریاست جمهوری هوگو چاوز رییس جمهوری فقید آغاز و در این دولت ادامه دارد، اشاره خواهد کرد.

بیش از 140 مقام ارشد جهان قرار است در نشست توسعه پایدار سال 2015 که قرار است 25 تا 27 سپتامبر (3 تا 5 مهر) در مقر سازمان ملل برگزار شود، شرکت کنند.

مادورو یادآورشد: ما خواستار افزایش تعداد اعضای شورای امنیت سازمان ملل بوده و پیشنهادهای دیگری نیز داریم. زمان نوآوری و اصلاحات کامل در سیستم سازمان ملل فرا رسیده است.

رییس جمهوری ونزوئلا گفت که قرار است با مقام های کشورهای صادرکننده نفت (اُپک) و کشورهای صادرکننده نفت غیراپک دیدار و گفت و گو کند.

وی بر اهمیت هم پیمانی و اتحاد میان کشورهای اپک برای ایجاد ثبات در بازار جهای نفت تاکید کرد.

در هفتادمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اکثر کشورهای جهان در بالاترین سطح حضور می یابند؛ به نحوی که در اجلاس سال جاری بیشترین تعداد از سران جامعه جهانی حضور دارند.‎

ایرنا

18726111400.jpg

راز عمر طولانی ساکنان "دره صدسالگان" چیست؟

دهکده ویلکابامبا در اکوادور دارای ویژگی خاصی است: بسیاری از ساکنان این دهکده که در دره‌ای به همین نام واقع است به صدسالگی می‌رسند؛ برای همین این مکان به "دره صدسالگان" معروف است. رمز عمر طولانی مردم این منطقه چیست؟

مسی دلگادو و خاویر دلگادو زن و شوهری ساکن دهکده ویلکابامبا هستند که به ترتیب ۹۶ ساله و ۱۰۶ ساله هستند. این زن و مرد ۷۳ سال زندگی مشترک را پشت سر گذاشته‌اند. آن‌ها با وجود کهولت سن قادر به انجام کارهای روزمره خود، چون تهیه غذا هستند.

مسی و خاویر ۳۰ نتیجه و نبیره دارند و در سلامتی به سر می‌برند، قوای شنوایی و بینایی‌شان هنوز چندان ضعیف نشده است.

خاویر ۱۰۶ ساله از مهم‌ترین عوامل عمر طولانی و سلامتی خود را این می‌داند که همیشه در حال حرکت و جنب و جوش است. او می‌گوید که حدود شش سال پیش که صد ساله شده تصمیم گرفته دیگر کار نکند، اما از ۹۵ سالگی متوجه شده که دیگر مثل گذشته نمی‌تواند به سرعت و آنگونه که دلش می‌خواهد کار کند.

با وجود این، او هر روز به تنهایی به پیاده‌روی می‌رود. می‌گوید تنها همراهش عصایش است. او مسافتی نزدیک به ۳ کیلومتر را طی می‌کند تا برای حیوانات خانگی علوفه بیاورد و ۳ کیلومتر دیگر را برای برگشت به خانه پشت سر می‌گذرد.

همسرش می‌گوید که خاویر هیچ‌گاه از مشروبات الکلی خوشش نمی‌آمد و چون زیاد مشروب نخورده، عمرش طولانی شده است.

به جز این زن و شوهر بسیاری از دیگر ساکنان دره ویلکابامبا در جنوب کشور اکوادور هم به صدسالگی می‌رسند، به گونه‌ای که این منطقه به "دره صدسالگان" شهرت یافته است. حتی گفته می‌شود که یکی از ساکنان دهکده ۱۲۷ سال دارد.

بسیاری افراد کوشیده‌اند رمز عمر طولانی ساکنان ویلکابامبا را کشف کنند. آیا بالا بودن میزان یون منفی در هوای این منطقه است که آن را برای زندگی مناسب ساخته است؟ آیا آب یخ رودخانه آن است که مملو از مواد معدنی زیادی است یا سبزیجاتی که در این مکان رشد می‌کنند باعث طول عمر انسان‌های محل شده‌اند؟

خود مردم منطقه به طنز می‌گویند که خدا دوستشان دارد، برای همین می‌گذارد طولانی زندگی کنند. برآورد شده که سن سالمندان هیچ منطقه جهان به سن میانگین سالمندان ویلکابامبا نمی‌رسد.

18726113400.jpgورود جویندگان عمر طولانی به منطقه

پس از انتشار اخبار و گزارش‌هایی درباره خاص بودن این منطقه و عمر طولانی ساکنان آن، هم توریست‌ها جذب این منطقه شدند، هم برخی تصمیم گرفتند برای زندگی و اقامت همیشگی در آن ماندگار شوند. این دو گروه پول و کار به همراه خود آوردند و زمین‌هایی خریدند و خانه‌های گران هم ساختند و دور خانه‌ها حصار هم کشیدند؛ رفتاری که با خصلت مردم بومی این منطقه ناهمخوان است.

در دهه ۱۹۵۰ اولین خارجی‌‌ها به این منطقه آمدند. از آن زمان تا کنون اما بسیاری چیزها تغییر کرده است. کسانی که به این منطقه می‌آیند امید دارند که عمرشان طولانی شود. بسیاری از آن‌ها از ترس فجایع زیست محیطی پا به فرار گذاشته‌اند و به ویلکابامبا پناه آورده‌اند.

بومیان ویلکابامبا هم پس از آنکه اشتیاق توریست‌ها را برای خرید هر چه از این منطقه بیاید دیده‌اند شروع کرده‌اند به بهره‌برداری تا وضعیت مالی خود را بهبود ببخشند. آن‌ها از جمله سیگار دست‌ساز از تنباکوی محلی تولید می‌کنند، به عنوان سیگارهای بدون مواد شیمیایی برای کسانی که می‌خواهند عمر طولانی داشته باشند.

اما خاویر دلگادو ۱۰۶ ساله یک راز دیگر عمر طولانی را با خبرنگاران در میان می‌گذارد: او می‌گوید کسی طولانی عمر می‌کند که مهربان باشد و تنها برای خودش زندگی نکند. کسی که با خانواده و همسایگانش بجوشد و به کسانی که نیاز به کمک دارند یاری برساند و به آنها غذا بدهد.

DW

Kristina.jpg

رئیس‌جمهوری آرژانتین درباره تحرکات علیه دموکراسی هشدار داد

رئیس‌جمهوری آرژانتین درباره اقدام‌های احزاب اپوزیسیون در این کشور در راستای از بین بردن دموکراسی هشدار داد.

به گزارش پرنسالاتینا، «کریستینا فرناندز دکرچنر» رئیس‌جمهوری آرژانتین درباره تحرکات احزاب اپوزیسیون و به ویژه راست‌گراها برای از بین بردن دموکراسی در این کشور هشدار داد.

رئیس‌جمهوری آرژانتین با اشاره به اقدام غیرقانونی سه‌شنبه گذشته شماری از اعضای کمیسیون مجلس نمایندگان و کارشکنی آن‌ها که باعث رای‌گیری مجدد در منطقه «توکومان» شد، گفت: «اقدام‌هایی که دو قاضی برای بی‌اعتبار کردن انتخاباتی آزاد انجام دادند، متوقف شد.»

وی افزود که اقدام‌های غیرقانونی احزاب اپوزیسیون نگران‌کننده است و باعث می‌شود آرژانتین به دوران پیش از برقراری دموکراسی بازگردد.

ایلنا

Dilma.jpg

دیلما روسف:

مانع هر اقدام ضد دموکراسی می‌شویم

رئیس‌جمهوری برزیل وعده داد برای کاهش جنبش‌هایی که بی‌ثباتی را در این کشور ترویج می‌کنند، تلاش کند.

به گزارش پرنسالاتینا، «دیلما روسف» رئیس‌جمهوری برزیل گفت که برای جلوگیری از جنبش‌هایی که ثبات را در این کشور برهم می‌زنند، تلاش می‌کند و وعده داد مانع از انجام اقدام‌های ضد دموکراسی شود.

رئیس‌جمهوری برزیل گفت: «هر اقدامی را که برای جلوگیری از گسترش و تقویت روندهای ضد دموکراسی لازم باشد، انجام می‌دهیم.»

روسف که در بیست و هشتمین مراسم «دانشمند جوان» (خوبن سی‌ینتیفیکو) حضور داشت، تصریح کرد که دولت برای مقابله با هر اقدامی که فضای بی‌ثباتی را در برزیل ایجاد کند، آمادگی دارد.

وی تاکید کرد که برزیل از مشکلات اقتصادی و بحران مالی عبور می‌کند و تمام وعده‌های مربوط به کاهش هزینه‌های دولت از جمله کاهش شماری از وزرا تا چهارشنبه آینده اجرایی می‌شوند.

ایلنا

n00045667400.jpg

پناهندگی شیلی به مهاجران سوری

«میشل باچلت» رئیس جمهور شیلی طی سخنانی اعلام کرد که دولت وی در حال ارزیابی و آمادگی برای پذیرفتن تعداد قابلتوجهی از مهاجران سوری به این کشور است زیرا معتقدیم وضعیت بحرانی که آنها در کشورشان دارند در واقع یک تراژدی برای تمام بشریت است.

«باچلت» در این راستا تاکید کرد که دولت وی خود را نسبت به اینگونه مسائل مسئول میداند و در صحنه بینالمللی نیز همواره موضع مشابهی با مردم سایر کشورها داشته است.رئیس جمهور شیلی خاطرنشان کرد که کشورش از سالهای پیش درهای خود را به روی کسانیکه به دلیل شرایط بحرانی در کشورشان پا به فرار گذاشته و این کشور آمریکای لاتین را به عنوان مقصد سفر خود برای زندگی در کنار مردم شیلی انتخاب کردهاند، باز گذاشته و از آنها استقبال به عمل آورده است.

پیش از این اظهارات «باچلت»، «هرالدومونیوز» وزیر امور خارجه شیلی نیز تمایل کشورش را به استقبال از خانوادههای سوری که به دلیل جنگ داخلی و بحران از کشورشان فرار کردهاند، اعلام کرد.

قانون

fotonoticia400-3.jpg

استقبال برزیل و ونزوئلا از پناهجویان سوری

روسای جمهور برزیل و ونزوئلا در اظهاراتی جداگانه آمادگی خود را برای پذیرش پناهجویان سوری اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، برزیل اعلام کرده است که از پناهجویان خاورمیانه و شمال آفریقا با   " آغوش باز" استقبال می‌کند.

دیلما روسف، رییس جمهور برزیل گفت: من می خواهم از این فرصت استفاده کنم و بار دیگر بر موضع دولت در پذیرش افرادی که از کشورهای متبوعشان بیرون رانده شده‌اند، تاکید کنم .

بر اساس اخبار منتشر شده در رسانه‌ها برزیل از سال 2013 تاکنون هزار و 700 نفر از پناهجویان سوری را پذیرفته که این رقم بیشتر از ارقام اعلام شده از سوی کشورهای این منطقه است.

هم چنین نیکولاس مادورو، رییس جمهور ونزوئلا اعلام کرده است که این کشور آمادگی دارد که 20 هزار پناهجوی سوری را در کشورش بپذیرد.

مادورو در سخنانی در دیدار با وزرای دولت اعلام کرد: من می خواهم که 20 هزار سوری به همراه خانواده شان به این کشور بیایند و در صلح در این سرزمین زندگی کنیم.

البته وی بار دیگر بر حمایت دولت ونزوئلا از بشار اسد، رییس جمهور سوریه تاکید کرد. دو کشور روابط نزدیکی با یکدیگر دارند.

جهان در حال حاضر با بحران مهاجرت روبه روست و نزدیک به چهار میلیون سوری به عنوان پناهجو کشورشان را ترک کرده‌اند.

ایسنا

2023-11-14-22222-3.jpg

رئیس‌جمهوری ونزوئلا معاونان رئیس‌جمهوری و وزرای کابینه جدید ونزوئلا را تعیین کردند.

به گزارش تله‌سور، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا معاونان و وزرای جدید خود را تعیین کرد.

مادورو در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر از معاونان و وزرای کابینه سابق خود برای خدماتی که انجام داده‌اند، قدردانی کرد.

شماری از معاونان و وزرای کابینه رئیس‌جمهوری ونزوئلا به منظور نامزدی در انتخابات پارلمانی این کشور که قرار است شش دسامبر آینده برگزار شود، از مقام خود استعفا دادند.

«کلارا بیدال» وزیر اقوام بومی، «رودولفو پرز» وزیر آموزش‌ و‌ پرورش، «خوزه لوئیس برناردو» وزیر حمل‌ و‌ نقل و پروژه‌های عمومی و دریاسالار «خایرو آبندانیو» به عنوان رئیس جزایر فدرالی وابسته به ونزوئلا از جمله افرادی هستند که در سمت‌های جدید قرار می‌گیرند.

«ایسیس اوچوآ» در امور توسعه سوسیالیسم، «دلسی رودریگز» در امور سیاسی و «گلادیس رکنا» در امور اجتماعی سه زنی هستند که به عنوان معاونان مادورو انتخاب شدند.

ایلنا

perez-molina400.jpg

صدور حکم بازداشت رییس جمهور گواتمالا به اتهام فساد مالی

دستگاه قضایی گواتمالا حکم بازداشت 'اوتو پرز مولینا' رییس جمهوری این کشور را که متهم به فساد مالی است، صادر کرد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه روز پنجشنبه گزارش داد: دستگاه قضایی گواتمالا پس از سلب مصونیت سیاسی مولینا از سوی پارلمان این کشور و ممنوع الخروج شدنش، اکنون حکم بازداشت وی از سوی قاضی رسیدگی کننده به پرونده اتهامی رییس جمهوری گواتمالا، صادر شد.

سخنگوی 'میگوئل آنخل گالوز' Miguel Angel Galvez قاضی دادگاه به خبرنگاران گفت: حکم بازداشت رییس جمهوری صادر شد.

شبکه تلویزیونی سی.ان.ان نیز روز پنجشنبه گزارش داد: رییس جمهوری گواتمالا این وقایع را متوجه دشمنان سیاسی خود می داند.

'اوتو پرز مولینا' ژنرال بازنشسته و 64 ساله توسط دادستانی گواتمالا و کمیسیونی که از طرف سازمان ملل در مورد فساد تحقیق می کرد، به هدایت شبکه فساد گمرکی متهم شد.

فعالیت این شبکه اقداماتی چون دریافت رشوه توسط کارکنان و برخی معافیت های مالیاتی مربوط به واردات را شامل می شود.

'روکسانا بالدتی' معاون سابق رئیس جمهوری گواتمالا نیز پیشتر به اتهام دست داشتن در فساد گمرکی بازداشت شد.

افشای رسوایی دستگاه اجرایی گواتمالا در ماه آوریل (فروردین/ اردیبهشت) موجی از نارضایتی بی سابقه را در این کشور آمریکای مرکزی برانگیخت. از آن زمان مردم هر هفته تجمعات اعتراض آمیز برگزار می کنند.

با بازداشت بالدتی این اعتراضات شکل گسترده تری به خود گرفت و معترضان خشمگین استعفای رئیس جمهوری را خواستار شدند.

بالدتی از پول های غیرقانونی گمرک، حق حساب دریافت می کرده و مجموع این دریافت ها از از مه 2014 تا آوریل 2015، سه میلیون و 800 هزار دلار برآورد می شود.

ایرنا

مهرگان: بعد از کودتای آمریکایی سال 1954 که به سرنگونی و کشته شدن جاکوب آرابنز رهبر مردمی این کشور که در انتخاباتی دموکراتیک به قدرت رسیده بود انجامید، این کشور همواره دستخوش نا آرامی شد. حکومت های نظامی دست نشانده امریکا با سرکوب اعتراضات مردم اداره امور این کشور را در دست داشتند.

مستشاران نظامی آمریکایی و سازمان سیا در زمان جنگ داخلی گواتمالا به دولت این کشور در سرکوب اعتراضات مردمی (تحت عنوان مبارزه با کمونیست ها) کمک می‌کردند.

'اوتو پرز مولینا' ژنرال بازنشسته نیز در سال 2011 با تقلب انتخاباتی در راس حزب راستگرای "میهندوستان" و با وعده مبارزه با فساد به قدرت رسید. اما از همان ابتدا، با اتهام فساد مالی و اداری و ضعف مدیریت و تظاهرات پیگیر مخالفان مواجه بوده است. در سال‌های قبل و همچنین چند سال اخیر، آقای مولینا با اتهامات مربوط به نقض گسترده حقوق بشر هنگام خدمت در ارتش و در دوره حکومت دیکتاتوری از جمله مشارکت در عملیات نظامی منجر به کشتار هزاران تن از اعضای قوم مایا و ناپدیدشدن و قتل برخی مخالفان دولت مواجه بود. در سال‌های اخیر، برخی گروه های مدافع بشر در گواتمالا خواستار محاکمه آقای پرز در دادگاه بین‌المللی به اتهام جنایت علیه بشریت و کشتار جمعی شده‌اند .

و در شرایطی که هزاران نفر از شهروندان گوآتمالا با برپایی راهمپیمایی های گسترده در پایتخت و دیگر شهرهای کشور خواستار برکناری اتو پرز شدند. دادگستری گوآتمالا حکم بازداشت رییس جمهوری را به اتهام فساد و دریافت رشوه در ازای عفو گمرکی صادر کرده است.

کشور گواتمالا در آمریکای مرکزی و در سواحل اقیانوس آرام واقع شده و پانزده میلیون جمعیت دارد. پایتخت این کشور گواتمالا سیتی نام دارد.

گواتمالا با درآمد سرانه کمتر از ۴۰۰۰ دلار از کشورهای توسعه نیافته جهان و از فقیرترین کشورهای آمریکای لاتین است.

1667519400.jpg

هشدار وزارت امور خارجه ونزوئلا :

آمریکا از دخالت در مسائل دو جانبه کاراکاس - بوگوتا اجتناب کند

وزیر امور خارجه ونزوئلا با دفاع از سیاست های مهاجرت پذیری کشورش آمریکا را از دخالت در روابط دولت کاراکاس با کلمبیا بر حذر داشت.

به گزارش تله سور، «دلسی رودریگرز» وزیر امور خارجه ونزوئلا با انتشار بیانیه ای در صفحه توییتر خود «جان کربی» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا را متهم به دخالت در تصمیم دولت کاراکاس مبنی بر لغو موقت تردد در مرز مشترک با کلمبیا کرد.

وی در این باره نوشت: ما از دولت آمریکا می خواهیم که در مسائل دو جانبه بین کاراکاس- بوگوتا دخالت نکند.

در روز شنبه، کربی با انتشار بیانیه ای مطبوعاتی نگرانی خود را از وضعیت حاکم بر مرزهای ونزوئلا و کلمبیا اعلام کرده و سیاست دولت کاراکاس را مبنی بر اخراج کلمبیایی هایی که به طور غیر قانونی به ونزوئلا مهاجرت کرده و یا با گروه های خلاف همکاری می کنند، زیر سؤال برد.

وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز در پاسخ از سیاست های مهاجرت پذیری کشورش دفاع کرد و اتهام نقض حقوق بشر را که از سوی آمریکا به کاراکاس نسبت داده می شود، نپذیرفت.

ونزوئلا ۵ میلیون تبعه کلمبیایی را در خود جا داده و علاوه بر این پذیرای ۱۷۳۶۰۰ مهاجر غیر قانونی این کشور نیز هست حال آنکه پس از شدت گرفتن اختلافات مرزی میان دو کشور تنها ۱۰۰۰ نفر از آنها از سوی دولت کاراکاس مجبور به بازگشت به سرزمین مادری خود شدند.

به دنبال کشته شدن سه سرباز به دست قاچاقچیان مسلح، ونزوئلا از روز ۲۱ ماه میلادی آگوست به مدت دو ماه تردد در برخی از اصلی ترین خطوط مرزی مشترک با کشور کلمبیا را لغو کرد. گفته می شود که ۳۰ گروه شبه نظامی کلمبیایی در خاک ونزوئلا به اعمال خلافی نظیر قاچاق کالا و انسان مشغول هستند.

مهر

dilma400.jpg

بازگشت لولا داسیلوا به صحنه سیاست برزیل

رئیس‌جمهور سابق و محبوب برزیل اعلام کرد که می‌خواهد برای حمایت و دفاع از جانشین خود به صحنه سیاست "خشن" کشورش بازگردد.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، لوئیس ایناسیو لولا داسیلوا، رئیس‌جمهوری سابق و 69 ساله برزیل در جریان راهپیمایی در سائوپائولو و یک روز پس از تایید این خبر که حتی ممکن است به دنبال شرکت در انتخابات ریاست‌جمهوری 2018 باشد، گفت: مخالفانمان روز و شب درباره من صحبت می‌کنند. کشتن پرنده‌ای که در حال پرواز است، سخت به نظر می‌رسد. به همین دلیل است که من می‌خواهم یکبار دیگر پرواز کنم.

روز جمعه لولا داسیلوا اعلام کرد که نمی‌خواهد شاهد باشد حزب حاکم کارگر پس از 12 سال قدرت خود را از دست بدهد.

وی در جریان راهپیمایی روز شنبه گفت: مطمئنم که رقبای ما به دنبال بی‌اثر کردن آنچه هستند که ما برای بهبود زندگی مردم انجام می‌دهیم.

لولا داسیلوا بین سال‌های 2003 تا 2010 ریاست‌جمهوری برزیل را برعهده داشت و نخستین رهبر از حزب چپگرای برزیل است که به صورت دموکراتیک انتخاب شد. وی برنامه‌هایی را برای کم کردن سطح فقر در برزیل و افزایش رشد اقتصادی در کشور انجام داد و برزیل را به رتبه هفتم اقتصادی جهان بدل کرد.

یکی از دلایل ظهور مجدد لولا داسیلوا در عرصه سیاست حمایت از دیلما روسف، رئیس‌جمهوری کنونی برزیل است که محبوبیتش به دلایل رکود اقتصادی و رسوایی‌های فساد هشت درصد کاهش داشته است. روسف خود به رسوایی فساد متهم نشده اما بین سال‌های 2003 و 2010 و زمانی که رسوایی‌های گسترده پترو براس، شرکت عظیم نفتی برزیل رخ داده، ریاست این شرکت را برعهده داشت.

دادستان‌ها تخمین می‌زنند که رسوایی فساد در این شرکت 2.1 میلیارد دلار است. خود لولا داسیلوا نیز به خاطر این رسوایی در مظان اتهام قرار گرفت و از وی بازجویی شد اما متهم نشده است.

ایسنا

1812007400.jpg

«مادورو» در راستای گسترش روابط اقتصادی به چین و ویتنام می رود

رئیس جمهوری ونزوئلا با هدف تحکیم روابط تجاری و اقتصادی کشورش عازم ویتنام و چین می شود.

به گزارش گلوبال پست، «نیکلاس مادورو» رئیس جمهوری ونزوئلا از قصد خود برای سفر به ویتنام و چین با هدف توسعه روابط تجاری و عقد قراردادهای اقتصادی سخن گفت.

از جمله دلایل سفر وی به پکن حضور در مراسم بزرگداشت جنگ جهانی دوم نیز عنوان شده است.

وی دلیل سفر خود را که از امروز شنبه آغاز می شود علاوه بر بهبود روابط تجاری جلب حمایت دو کشور در شرایط سخت فعلی عنوان کرده است. وی ابتدا به «هانوی» پایتخت ویتنام رفته و از آنجا عازم «پکن» پایتخت چین می شود تا علاوه بر رایزنی در باب مسائل اقتصادی در ۷۰ امین سالگرد پایان جنگ جهانی دوم نیز حضور پیدا کند.

ناگفته نماند که ونزوئلا و چین تا کنون بیش از ۴۴۵ قرارداد همکاری را در بسیاری از زمینه ها از جمله انرژی، زیرساخت های شهری، کشاورزی، تکنولوژی و آموزش به امضا رسانده اند. تجارت با پکن همواره از اهمیت زیادی برای کاراکاس برخوردار بوده به ویژه در این مقطع زمانی که قیمت نفت به پایین تر حد خود رسیده است. ونزوئلا از سال ۲۰۰۶ به این سو در ازای عرضه نفت خود ۵۰ میلیارد دلار از چین وام گرفته است.

از سوی دیگر شرکت ملی نفت ویتنام نیز در ۴۰ درصد از دو پروژه شرکت ملی نفت ونزوئلا شریک است و اخیرا زمزمه هایی درباره احتمال کنار کشیدن هانوی از ادامه همکاری در این زمینه به گوش می رسد.

مهر

2013-10-08-cristina-kirchner.jpg

رئیس جمهور آرژانتین:

مبارزه کثیفی علیه حزب حاکم در جریان است

رئیس‌جمهور آرژانتین هشدار داد که یک مبارزه کثیف در قالب انتخابات عمومی علیه حزب حاکم در این کشور در جریان است.

به گزارش «تله سور»، «کریستینا فرناندز کرشنر» رئیس‌جمهور آرژانتین روز گذشته طی یک سخنرانی در کاخ ریاست جمهوری این کشور ضمن رد مبارزه‌های بی‌ثبات‌کننده علیه حزب حاکم «جبهه برای پیروزی» و دولت خود، از «دنیل سیولی» کاندیدای این حزب برای شرکت در انتخابات عمومی حمایت کرد.

وی در این رابطه عنوان کرد که این یک مبارزه علیه «سیولی» نیست؛ این یک مبارزه علیه حزب حاکم است که از سال 2011، زمانی که کاندیدای این حزب با 50 درصد آراء پیروز انتخابات مقدماتی شد، آغاز گردید.

«فرناندز» در ادامه تصریح کرد که این قبیل مبارزه‌های بی‌ثبات‌کننده علیه موفقیت‌های دولت پس از پیروزی وی آغاز و سپس به مبارزه‌های فاسد مشابه همان چه که بر «دیلما روسف» رئیس‌جمهور برزیل گذشت، تبدیل شدند.

«سیولی» هفته گذشته با انتقاد از سیاست‌های نئولیبرالیسمی اپوزیسیون این کشور عنوان کرد که این افراد می‌خواهد کشور را به عقب برگردانند.

وی همچنین اعلام کرد که علیه حزب راست‌گرای «تغییر بدهیم» که رقیب وی نیز محسوب می‌شود، به دلیل افترازنی اعلام جرم خواهد کرد.

بر طبق گزارش‌های به دست آمده «سیولی» مدعی است که حزب رقیب برای مخدوش کردن چهره این نامزد انتخاباتی، عکس‌های دروغینی از وی در فضای مجازی منتشر کرده است.

انتخابات مقدماتی آرژانتین در 9 آگوست (18 مرداد) برگزار شد؛ در این انتخابات 23 میلیون و 174 هزار و 582 نفر از 32 میلیون و 37 هزار نفر واجدین شرایط رأی به پای صندوق‌ها رفتند که این رقم معادل 73.96 درصد می‌باشد.

پس از برگزاری این انتخابات از میان 15 نامزدی که در این انتخابات شرکت کرده بودند، 6 نامزد نهایی برای شرکت در انتخابات عمومی ریاست جمهوری در این کشور آمریکای لاتینی مشخص شدند.

«دنیل سیولی» از حزب حاکم «جبهه برای پیروزی»، «مائوریسیو ماکری» از ائتلاف موسوم به «تغییر بدهیم»، «سرخیو ماسا» از ائتلاف «آرژانتین جدید»، «مارگاریتا استولبیتزر» از «حزب ترقی‌خواه مدنی و اجتماعی»، «نیکلاس دل کانیو» از حزب چپ‌گرای «کارگران» و «آدولفو رودریگز ساآ» از ائتلاف «تعهد فدرال» به ترتیب اخذ آراء در انتخابات مقدماتی، 6 کاندیدای شرکت در انتخابات عمومی ریاست جمهوری آرژانتین هستند.

در این میان مجموع آراء 8 میلیون و 424 هزار و 749 نفر به «سیولی»، 5 میلیون و 325 هزار و 914 نفر به «ماکری» و 3 میلیون و 121 هزار و 589 نفر به «ماسا» رأی داده‌اند.

بدین ترتیب «سیولی» موفق به کسب 38.4 درصد آراء شده و «ماکری» 24.3 درصد آراء را از آن خود کرده است؛ «ماسا» نیز از 14.2 درصد آراء مردمی برخوردار بوده است.

دیگر کاندیداهای این انتخابات در فاصله بسیار زیادی از این 3 کاندید به سر می‌برند، به صورتی که «استولبیتزر» 3.51 درصد، «دل کانیو» 3.31 درصد و «رودریگز» 2.11 درصد آراء را کسب کرده‌اند.

تحلیگران بین‌المللی اعلام کردند که پیروزی حزب حاکم «جبهه برای پیروزی» در آرژانتین موجبات پیشبرد سیاست‌های «کریستینا فرناندر» رئیس جمهور کنونی آرژانتین را ایجاد خواهد کرده و موجب شکوفایی فعالیت‌های چپ‌گرایان آمریکای لاتین خواهد شد.

فارس

مهرگان: در انتخابات مقدماتی کاندیداهای هر جبهه سیاسی که در انتخابات ریاست جمهوری 25 اکتبر (3 آبان) شرکت داده می‌شوند، مشخص خواهند شد.

tokoman400-2.jpg

نامزد حزب حاکم آرژانتین در انتخابات محلی پیروز شد

نامزد حزب حاکم «جبهه برای پیروزی» در آرژانتین توانست در انتخابات محلی ایالت «توکومان» به پیروزی دست پیدا کند.

به گزارش تی‌یمپوآرخنتینو، «خوان منثور» نامزد حزب حاکم آرژانتین توانست با کسب ۶۲ و شش دهم درصد آرا در انتخابات محلی توکومان پیروز شود.

منثور که وزیر سابق بهداشت و سلامت آرژانتین نیز بوده است، با پیروزی بر «خوزه کانو» مورد حمایت حزب «تغییر کنیم» و نزیک‌ترین رقیب خود توانست به عنوان فراندار توکومان انتخاب شود.

بیش از ۸۰ درصد واجدان شرایط در انتخابات محلی آرژانتین شرکت کردند.

منثور به عنوان نماینده حزب «جبهه پیروزی» به هنگام انداختن رای خود در صندوق گفت: «برای بازسازی منطقه، اقدام‌های گذشته خود را ادامه می‌دهیم.»

وی با اشاره به ناآرامی و آتش زدن شماری از صندوق‌های رای، گفت: «مشکلاتی وجود داشتند اما، با دخالت نیروهای پلیس وضعیت به حالت عادی بازگشت.»

ایلنا

13940531400.jpg

تظاهرات مردم پرو علیه حضور نظامی آمریکا در کشورشان

مردم پرو در اعتراض به برنامه‌ریزی برای ورود بیش از 3000 پرسنل ارتش آمریکا به این کشور و تداوم مداخله نظامی آمریکا در کشورشان تظاهرات کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، راهپیمایی معترضان پرویی در اعتراض به ورود بیش از 3000 نظامی آمریکایی به این کشور از میدان سان مارتین در مرکز شهر لیما، پایتخت پرو آغاز شد و پس از آن معترضان به سمت سفارت آمریکا در این شهر راهپیمایی کردند.

تظاهرکنندگان به تصمیم دولت پرو برای اجازه دادن به آمریکا به منظور اعزام 3200 سرباز مسلح به همراه سلاح‌ها، کشتی‌ها، هواپیماها و دیگر تجهیزات آمریکایی به کشورشان معترض بودند. بر اساس گزارش خبرگزاری پرنسا لاتینا، برنامه ریزی شده تا این سربازان آمریکایی به همراه تجهیزاتشان یکم سپتامبر وارد پرو شوند.

به رغم موافقت پارلمان پرو با این حضور نظامی آمریکا، معترضان در پایتخت این کشور این اقدام را حمله به منفعت و حاکمیت ملی پرو دانسته و محکوم کردند.

گوستاوو اسپینوزا، رئیس مرکز مطالعات مارکسیستی در دانشگاه "خوزه مارتی" شهر لیمای پرو اظهار کرد، آمریکا در حال تغییر دادن توجه عملیات‌های نظامی خود از خاورمیانه به آمریکای لاتین است تا به این ترتیب از منافع شرکت های بزرگ امپریالیستی دفاع کند.

اسپینوزا در مصاحبه با رادیو دل سور پرو گفت، با حضور نظامی آمریکا در پرو این مساله در دیگر کشورهای این منطقه نیز ممکن است گسترش یابد.

ایسنا

400-33.jpg

رئیس‌جمهوری ونزوئلا تولد «فیدل کاسترو» را تبریک گفت

رئیس‌جمهوری ونزوئلا با ارسال نامه‌ای تولد رهبر انقلاب کوبا را به وی تبریک گفت.

به گزارش پرتسالاتینا، «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهوری ونزوئلا با ارسال نامه‌ای تولد ۸۹ سالگی «فیدل کاسترو» رهبر انقلاب کوبا را تبریک گفت.

مادورو که این نامه را در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر منتشر کرد، نوشت که روشن‌بینی رهبر کوبا باعث می‌شود وی همواره یک گام جلو‌تر باشد.

رئیس‌جمهوری ونزوئلا همچنین در نامه خود به نخستین دیدار کاسترو از کاراکاس تنها ۱۵ روز پس از پیروزی انقلاب کوبا اشاره و بر رابطه دوستانه و نزدیک وی با «هوگو چاوز» ریس‌جمهوری سابق ونزوئلا تاکید کرد.

ایلنا

488814_658-3.jpg

جشن تولد 89 سالگي فيدل کاسترو در هاوانا برگزار شد

در جشن تولد رهبر پيشين کوبا نيکلاس مادورو و اوو مورالس حضور داشتند

جشن تولد 89 سالگي رهبر پيشين کوبا، فيدل کاسترو، روز پنج شنبه (22 مرداد) با حضور رئيس جمهور ونزوئلا و بوليوي برگزار شد.

اين جشن با حضور متحدان چپ کوبا در حالي برگزار شد که قرار است امروز جان کري براي شرکت در مراسم برافراشتن پرچم آمريکا در سفارت در اين کشور در هاوانا وارد کوبا شود.

کاسترو که در سال 2008 قدرت را به دليل ضعف جسمي به برادرش تحويل داد، روز گذشته با نيکلاس مادورو رئيس جمهور ونزوئلا و اوو مورالس رئيس جمهور بوليوي که هر دو از حاميان سرسخت دولت کمونيست هاوانا هستند، ديدار کرد.

روابط آمريکا و کوبا بعد از پنج دهه تيرگي، دوباره به صورت رسمي و در سطح دفاتر سياسي دو کشور از سر گرفته شده است.

lainfo.es400.jpg

کاراکاس مدارک مربوط به تلاش‌های آمریکا برای بی ثباتی در ونزوئلا را ارائه می‌کند

رئیس جمهوری ونزوئلا گفت: کمیته ویژه ای از این کشور قرار است به زودی با مقام های آمریکایی دیدار کرده و مدارک مستندی را درباره تلاش های واشنگتن برای بی ثباتی این کشور آمریکای لاتین توسط آژانس های اطلاعاتی آمریکا ارائه دهد.

به گزارش خبرگرازی شینهوا،‌ نیکولاس مادورو،‌ رئیس جمهوری ونزوئلا در جریان دیدار با وزرای خارجه گروه چپ گرای ائتلاف بولیواری برای قاره آمریکا گفت: ما مدارک مستندی داریم مبنی براینکه فرماندهی آمریکای جنوبی واشنگتن مقام های مهم و کلیدی را در سفارت این کشور در کاراکاس گماشته تا دست به اقدامات خرابکارانه در اقتصاد کشور زده و در ونزوئلا دست به خشونت بزنند.

ائتلاف بولیواری برای قاره آمریکا بلوکی متشکل از 11 کشور است که ریاست آن را دولت کاراکاس برعهده دارد.

رئیس جمهوری ونزوئلا ادامه داد: آمریکا براین باور است که این تلاش ها برای خرابکاری در دولت کاراکاس در نهایت با کودتایی علیه تمام قاره آمریکا خاتمه پیدا می کند. آنها به دنبال بی ثباتی اقتصاد کشور،‌ پرداخت پول به گروه های خرابکار و جنایتکار و حمله به مردم هستند.

وزرای خارجه این ائتلاف به تعهد خود برای تحکیم اتحاد منطقه ای برای مقابله با بی ثباتی علیه دولت های سوسیالیت قاره آمریکا به ویژه ونزوئلا،‌اکوادور و بولیوی تاکید کردند. این گروه همچنین بر اهمیت استقلال و تمامیت ارضی قاره آمریکا نیز تاکید کردند.

وزیر امور خارجه ونزوئلا نیز گفت: در حال حاضر باید به بررسی آنچه که در کشورهای ما اتفاق می افتد،‌ بپردازیم. کودتاهای نرم در آمریکای لاتین و کارائیب و به دستور آمریکا رخ داده است.

وزیر امور خارجه کوبا نیز گفت: هاوانا همواره از تلاش های این ائتلاف برای مقابله با تهاجمات آمریکا حمایت کرده است اگرچه ما اخیرا به ایجاد روابط دیپلماتیک پرداخته ایم.

ایسنا

400--29.jpg

محاکمه رئیس جمهوری اسبق آرژانتین در رابطه با حادثه آمیا آغاز شد

رئیس جمهوری اسبق آرژانتین برای پاسخگویی درباره پرونده حادثه آمیا به دادگاه فراخوانده شد.

به گزارش خورنادا، «کارلوس منم» رئیس جمهوری اسبق آرژانتین برای پاسخگویی در دادگاه این کشور در رابطه با پرونده آمیا فراخوانده شد.

منم که در سالهای ۱۹۸۹ تا ۱۹۹۹ میلادی سمت ریاست جمهوری آرژانتین را به عهده داشت، به دلیل مشکلات سلامتی در دادگاه حاضر نشد و «اوگو آنزوررگوی» دبیر اطلاعات وقت و متهم اصلی دیگر پرونده نیز به دلیل بستری بودن در بیمارستان از حضور در دادگاه سرباز زد.

«کارلوس تیلدین» وکیل نخستین دادگاه حادثه آمیا نیز متهم است مبلغ ۴۰۰ هزار دلار از «خوان خوزه گالئانو» قاضی سابق آرژانتین برای تحریف جریان روند دادرسی دریافت کرده است.

۸۵ نفر در انفجار آمیا که در یک مرکز آرژانتینی-یهودی روی داد، جان خود را از دست دادند و صدها نفر دیگر نیز زخمی شدند.

ایلنا

1437461243572_c2fde2db-1479-4982-8198-bfecdce06141.jpg

مادورو: حمایتمان از فلسطین حد و مرز ندارد / تروریسم ابزار غرب برای تسلیم جنبش‌های عربی است

رئیس جمهوری ونزوئلا با اشاره به اینکه هوگو چاوز به مردم این کشور آموخت از مسائل کشورهای عربی و در راس آنها فلسطین حمایت کنند، فلسطینیان را به ادامه مبارزات خود تا زمان پیروزی دعوت

و تاکید کرد: گروه‌های تروریستی که در حال نابود کردن سوریه و عراق هستند، با هدف تسلیم کردن کشورهای عربی و سرکوب جنبش آنان از سوی غرب هدایت می‌شوند.

نیکولاس مادورو، رئیس جمهوری ونزوئلا در گفت‌وگوی اختصاصی با شبکه خبری المیادین لبنان گفت: هوگو چاوز، رئیس جمهور پیشین ونزوئلا به مردم آموخت فرهنگ کشورهای عربی را دوست بدارند و ارزشمند بشمارند وی همواره از مسائل کشورهای عربی و در راس آنها مساله فلسطین حمایت می‌کرد و این حمایت هنوز هم قاطعانه وجود دارد.

مادورو مردم فلسطین را به ادامه مبارزات خود تا زمان پیروزی دعوت و تاکید کرد: این پیروزی می‌تواند همه آنچه از دست داده‌اید را برایتان جبران کند.

رئیس جمهوری ونزوئلا در ادامه مصاحبه با المیادین درباره مردم کشورهای عربی گفت: اگر بخواهیم به آنان پیامی بدهم و چیزی بخواهم، از آنان خواهم خواست برای تحقق حقوق، آزادی، استقلال عدالت وحدت منطقه خود مبارزه کنند و به مبارزه بزرگی که آمریکای لاتین وارد آن شده بپیوندند و درس‌ها و شعارهای بزرگان تاریخ جهان را مرور کنند و به تاریخ خود وفادار باشند.

وی ادامه داد: اگر پیام مبارزه و طرح ما که در واقع طرح چاوز است اثری داشته باشد همه را مدیون چاوز هستیم که همواره در طول حیاتش به مساله کشورهای عربی و مسائل قانونی کشور جهان و مسلمانان ایمان داشت.

وی افزود: غرب همواره به گسترش "تصویری کاریکاتوری" از مردم کشورهای عربی و مسلمانان ممارست می‌ورزند تا نشان دهد که آنها همان کسانی هستند که به عضویت گروه‌ها و سازمان‌های تروریستی در می‌آیند.

مادورو در ادامه گفت: این گروه‌های تروریستی همه در خدمت منافع دشمنان کشورهای عربی و اسلامی فعالیت می‌کنند امروز می‌بینیم چگونه سوریه و عراق را نابود می‌کنند. زیرا فرماندهان اصلی آنها نمی‌خواهند مردم این کشورها برخیزند و می‌خواهند همواره این کشورها تسلیم آنها باشند.

رئیس جمهور ونزوئلا با اشاره به اینکه کشورش با گروه‌های راست‌گرای افراطی جدید و فاشیست‌ها مواجه است که علیه کشور فعالیت می‌کنند گفت: این گروه‌ها می‌خواهند همان کاری را که در سوریه انجام شد در کشور ما نیز تکرار کنند اما نمی‌توانند. آنها در کشورهای عربی همین اقدامات را البته کمی شدیدتر و خبیثانه‌تر انجام دادند.

مادورو در ادامه درباره مردم فلسطین و به ویژه ساکنان غزه گفت: آنان می‌توانند به همبستگی همیشگی ما با خود تکیه کنند ما با همه مردم فلسطین به ویژه ساکنان شهر غزه که طی سال‌های اخیر رنج بسیاری را متحمل شدند، ابراز همدردی می‌کنیم.

وی در ادامه به فلسطینیان گفت: همبستگی و حمایت ما با شما مرزی نمی‌شناسد و این حمایت‌ها بی‌قید و شرط است. به مبارزات خود ادامه دهید که چه زود و چه دیر پیروزی از آن شما خواهد بود و از صلح برخوردار خواهید شد.

ایسنا

1437902450465400.jpg

الیان گونزالس: کوبا توانست احترام آمریکا را جلب کند

الیان گونزالس، کودک کوبایی که 15 سال پیش در جریان مهاجرت به آمریکا در اواخر دهه 90 میلادی در مرکز مناقشات دولت‌های آمریکا و کوبا قرار گرفت، در واکنش به از سرگیری روابط میان واشنگتن و هاوانا گفت، "کوبا توانست احترام آمریکا را جلب خود کند."

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کوبا و آمریکا در تاریخ 20 ژوئیه به نیم قرن خصومتی که نشات گرفته از جنگ سرد بود، پایان داده و روابط دیپلماتیک خود را از سر گرفتند.

الیان گونزالس که اکنون 21 سال سن دارد، 15 سال پیش به عنوان کودک مهاجر کوبایی که در دریا در حین سفر غیر قانونی به آمریکا نجات پیدا کرد و پس از چندین ماه مناقشه بر سر حضورش در خاک آمریکا در نهایت به کوبا بازگشت،‌ توانست شهرت کسب کند و چند ماه توجه آمریکایی‌ها را به خود جلب کند.

گونزالس در مصاحبه‌ای به خبرگزاری فرانسه گفت: برقراری روابط آمریکا و کوبا در سطح سفارت یک تدبیر انقلابی کوبا است که در تاریخ ثبت خواهد شد.

وی افزود: در حالی که آنها (آمریکایی‌ها)‌ به انتقاد از الگوی کشور ما ادامه می‌دهند، این کاملا پذیرفته شده که سیاستی که آنها دارند شکست خورده است.

گونزالس و پدرش مهمان جشن "سانتیاگو دِ کوبا" در گرامی‌داشت پانصدمین سالگرد تاسیس این شهر بودند. گونزالس در سال 1999 تنها بازمانده یک کشتی غرق شده متعلق به مهاجران کوبایی بود. در آن زمان مادرش تصمیم گرفت کوبا را با قایقی کوچک به مقصد آمریکا ترک کند. نیروهای گارد ساحلی آمریکا او را در دریا نجات دادند و به شهر میامی در ایالت فلوریدا فرستادند تا نزد اقوامش در آنجا زندگی کند.

گونزالس در مرکز مناقشه‌ای میان تبعیدی‌های کوبایی در میامی و دولت کوبا که حامی درخواست پدرش برای بازگرداندن او به کوبا بود، قرار گرفت. این مناقشه در سال 2000 هنگامی که مقامات مهاجرتی آمریکا با ورود به خانه محل حضور گونزالس در میامی او را دستگیر کرده و تحویل پدرش دادند تا به کوبا بازگردد، پایان یافت. گونزالس در ماه مه گفته بود که دوست دارد به آمریکا سفر کند.

ایسنا

1437454666005400.jpg

کری:              بسیاری از اختلافات با کوبا پابرجاست / گوآنتانامو را فعلا پس نمی‌دهیم

وزیر خارجه آمریکا با استقبال از "آغازی جدید" در روابط واشنگتن-هاوانا گفت که همچنان بسیاری از اختلافات پابرجاست و عادی سازی کامل مناسبات فرآیندی طولانی و پیچیده خواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری رویترز، جان کری، وزیر خارجه آمریکا در جریان کنفرانس خبری با همتای کوبایی خود همچنین گفت: هنوز باید کارهای بسیاری برای برقراری جریان آزاد اطلاعات میان دو کشور و نیز افزایش سفر و از سرگیری تجارت و تسهیل مسافرت خانواده‌ها انجام شود.

در ادامه کنفرانس مطبوعاتی، برونو رودریگز، وزیر خارجه کوبا گفت که احیای روابط کوبا - آمریکا تنها زمانی معنا پیدا می‌کند که آمریکا تحریم‌های تجاری را لغو کند و پایگاه دریایی در خلیج گوآنتانامو واقع در شرق کوبا را پس بدهد.

سخنان رودریگز پس از آن در سفارت جدید کوبا در واشنگتن مطرح شد که پس از 54 سال پرچم کوبا برای اولین بار در آن برافراشته شد.

وی گفت: این رویداد تاریخی تنها پس از لغوتحریم‌ها معنا پیدا می‌کند چرا که لطمات فراوانی را به مردم ما وارد کرده است و همچنین اراضی اشغالی در گوآنتانامو باید بازگردانده شود و به تمامیت ارضی کوبا احترام گذاشته شود.

جان کری در پاسخ به این اظهارات گفت که ایالات متحده قصد ندارد تا در شرایط کنونی قرارداد موجود در رابطه با پایگاه دریایی خلیج گوآنتانامو را تغییر دهد. کری گفت که اگرچه دو کشور در راستای عادی سای روابط دیپلماتیک حرکت می‌کنند اما این مساله یکی از نقاط مورد مناقشه است.

وزیر خارجه کوبا تصریح کرد، مساله این پایگاه نظامی و نیز تحریم‌های تجاری همچنان از نگرانی‌های اصلی است.

وزیر خارجه آمریکا در این کنفرانس خبری همچنین گفت که واشنگتن امیدوار است احیای روابط با کوبا بتواند به مذاکرات جدی تر آمریکا با ونزوئلا منجر شود و به خصومت‌ها در کلمبیا خاتمه دهد.

وی افزود: این هدف ماست و امیدواریم بتوانیم با ونزوئلا وارد مذاکره شویم. امیدواریم روابط دیپلماتیک ما با کوبا بتواند مشوقی نه تنها برای مذاکرات بیشتر و جدی‌تر با ونزوئلا بلکه تلاشی برای کمک به کلمبیا برای خاتمه دادن به 50 سال جنگ داخلی این کشور و حتی دیگر ابتکار عمل‌ها باشد.

سفارت کوبا در آمریکا روز دوشنبه پس از 54 سال تعطیلی کار خود را رسما آغاز کرد. در همین حال، سفارت آمریکا در کوبا نیز روز گذشته کار خود را رسما آغاز کرد اما مراسم بالا بردن پرچم آمریکا در این مقر دیپلماتیک تا زمان سفر جان کری، رییس دستگاه دیپلماسی آمریکا به هاوانا به تعویق افتاد. انتظار می‌رود کری ماه آینده برای شرکت در مراسمی در سفارت آمریکا در کوبا به هاوانا سفر کند.

ایسنا

afp(hunduras)400.jpg

تظاهرات هندوراسی‌ها علیه رییس جمهور

هزاران تن از مردم هندوراس در پایتخت این کشور و در جدیدترین راهپیمایی خود علیه رییس جمهور دست به تظاهرات زده و خواستار تحقیق از وی بخاطر اتهام فساد گسترده شدند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، دو تظاهرات در پایتخت هندوراس با یکدیگر تلاقی کرده و معترضان در مقابل کاخ ریاست جمهوری تجمع کرده و خواستار تحقیق از خوآن اورلاندو هرناندز، رییس جمهوری این کشور به اتهام فساد گسترده شدند.

معترضان همچنین شعار "هرناندز برو" سر می دادند.

برخی از معترضان مشعل به دست داشتند و دیگران پلاکارت‌هایی را داشتند که نشان می‌داد رییس جمهوری هندوراس با لباس زندانیان است.

جمعیت گسترده‌ای از معترضان از مه سال جاری میلادی علیه هرناندز که به "دریافت پول غیرقانونی در کمپین انتخاباتی 2013 ریاست جمهوری" متهم است، ‌به خیابان‌های پایتخت این کشور آمده و خواستار تحقیق کامل درباره این اتهام شده‌اند.

هرناندز این مساله را تایید کرده که حزب حاکم "ملی گرا" مبلغ 94 هزار دلار را از صندوق‌های امنیت اجتماعی دریافت کرده و این مساله را بیان کرده که از غیرقانونی بودن این مبلغ بی اطلاع بوده است.

اپوزیسیون می‌گوید که بیش از 300 هزار دلار از این پول مربوط به سیستم بهداشت عمومی هندوراس بوده است.

روز پنجشنبه نیز پلیس ضد شورش هندوراس با معترضان در نزدیکی کاخ ریاست جمهوری درگیر شد و افسران پلیس از سپرهای خود برای عقب نشاندن معترضان استفاده کردند.

کشور هندوراس در آمریکای مرکزی و حوزه دریای کارائیب قرار گرفته است.

ایسنا

rtr4wy0h400.jpg

تردید کوبا نسبت به دست کشیدن واشنگتن از سیاست "تغییر رژیم"

یک مقام وزارت امور خارجه کوبا می‌گوید هاوانا هنوز متقاعد نشده که واشنگتن از سیاست تغییر رژیم در این کشور دست برداشته باشد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، در حالی که کوبا و آمریکا قرار است روز دوشنبه مناسبات دیپلماتیک خود را پس از دشمنی‌های بلند مدت احیا کنند ، هاوانا اعلام کرد واشنگتن باید برای بهبود کلی مناسبات ، از سیاست تغییر رژیم دست بردارد.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا در اجلاس سران کشورهای آمریکایی در پاناما پس از دیدار مستقیم با رائول کاسترو، رئیس جمهوری کوبا در ماه آوریل ، در کنفرانس خبری گفت : ما درباره کوبا به فکر تغییر رژیم نیستیم.

اما گوستاو ماچین، معاون وزیر خارجه کوبا در امور آمریکا در جمع خبرنگاران گفت : باید از اظهارات رئیس جمهوری آمریکا تقدیر کرد اما باید دید در عمل چه اتفاقی می‌افتد.

وی افزود : ما شاهد چیزی که نشانه تغییر عملی باشد نبوده‌ایم.

مناسبات دیپلماتیک کوبا و آمریکا روز دوشنبه احیا خواهد شد و دفاتر حافظ منافع در واشنگتن و هاوانا تا سطح سفارتخانه ارتقا خواهد یافت.

ماچین تاکید کرد کوبا با حضور 500 میهمان و هیئتی به سرپرستی برونو رودریگز وزیر امور خارجه این کشور مراسمی در واشنگتن بر گزار خواهد کرد و این مقام اولین وزیر امور خارجه کوبا خواهد بود که از سال 1959 میلادی تاکنون سفر رسمی به آمریکا خواهد داشت.

ایسنا

400-13.jpg

رئیس جمهوری کوبا:

تحریم ها علیه روسیه به اروپا لطمه می زند

رئیس جمهوری کوبا گفت تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا علیه روسیه به اروپا صدمه وارد می کند.

به گزارش پرنسالاتینا، «رائول کاسترو» رئیس جمهوری کوبا گفت تحریم هایی که علیه روسیه وضع شده اند به اروپا لطمه وارد می کنند.

کاسترو با ابراز این که تحریم ها تنها باعث بی ثباتی در وضعیت اروپا می شوند گفت:« طرح تشدید تحریم ها علیه روسیه به اروپا لطمه می زند، بی ثباتی را افزایش می دهد و تهدیدهای جدیدی را در منطقه ایجاد می کند.»

وی همچنین از تلاش رهبران سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای نزدیک شدن به مرزهای اروپا انتقاد کرد و آن را خلاف اصول و تهدیدی علیه امنیت بین المللی توصیف کرد.

ایلنا


400-14.jpg

توافق بی‌سابقه دولت کلمبیا و شورشیان فارک

کلمبیا برای نخستین بار با اجرای آتش بس دو طرفه بین دولت و شورشیان «فارک» موافقت کرد.

به گزارش فرانس ۲۴، دولت کلمبیا برای نخستین بار پس از گذشت چندین دهه مبارزه مسلحانه با شورشیان «فارک» سرانجام دیروز یکشنبه به توافقی دو جانبه برای کاهش شدت درگیری ها دست یافت.

این توافق با میانجی گری کشورهای کوبا و نروژ حاصل شده و گفتگو میان طرفین نیز در شهر «هاوانا» پایتخت کوبا انجام گرفت.

ناگفته نماند که فارک از روز چهارشنبه گذشته برای یک ماه به صورت یک جانبه اعلام آتش بس کرد – اقدامی که پیشتر نیز از سوی این گروه انجام گرفته بود. با این حال، تصمیم روز گذشته دولت کلمبیا برای تلاش برای کاهش حملات خود علیه فارک مادامی که گفتگو های صلح ادامه دارد در نوع خود بی سابقه است.

آغاز آتش بس دو جانبه از ۲۰ ام ماه میلادی جاری (جولای) تعیین شده است.

درگیری گروه فارک با نیروهای دولتی کلمبیا از سال ۱۹۶۴ آغاز شد. گفته می شود که کشمکش های داخلی کلمبیا طی این سالها منجر به کشته شدن ۲۲۰ هزار نفر و آوارگی نزدیک به ۶ میلیون نفر شده است.

مهر

-400-4.jpg

فیدل کاسترو با مقام‌های دولتی و نظامی کوبا دیدار کرد.

به گزارش تله‌سور، «فیدل کاسترو» رهبر انقلاب کوبا پنجشنبه گذشته با کارمندان و کارگران وزارت کشور و نیروهای نظامی این کشور دیدار کرد.

کاسترو در دیدار با کارمندان و کارگران دولتی و نظامی کوبایی بر ارزش اهمیت دادن به مردم، ادامه روند انقلاب و ارزش‌های انسانی تاکید کرد.

وی همچنین همکاری تمامی گروه‌ها به منظور رفع بحران‌های منطقه‌ای و بین‌المللی را لازم دانست.

ایلنا

400-10.jpg

روسیه و برزیل در زمینه انرژی هسته ای همکاری می کنند

مقام های روسیه امروز- پنجشنبه - اعلام کردند که همکاری دوجانبه ای با برزیل در زمینه تامین انرژی هسته ای انجام می دهند.

به گزارش اسپوتنیک، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین امروز از همکاری دوجانبه روسیه و برزیل در زمینه تامین انرژی هسته ای خبر داد.

پسکوف با اشاره به دیدار «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه با «دیلما روسف» همتای برزیلی خود گفت:«شماری از همکاری های دوجانبه از جمله همکاری در زمینه انرژی هسته ای در این دیدار مورد بررسی قرار گرفت.»

وی در کنفرانس خبری افزود که روسای جمهوری روسیه و برزیل همچنین درباره مسائلی مانند صادرات و واردات مواد غذایی و کشاورزی نیز گفت و گو کردند.

مسکو اخیرا واردات مواد غذایی از اروپا را به دلیل تحریم های تصویب شده در اتحادیه اروپا علیه این کشور تا حدودی ممنوع کرده است.

ایلنا

-2222222-2.jpg

نامه‌ سرشار از تحسین فیدل کاسترو به نخست‌وزیر یونان

فیدل کاسترو به نخست‌وزیر یونان "پیروزی درخشان سیاسی"‌ در رفراندوم را تبریک گفت.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، فیدل کاسترو،‌ رهبر سابق کوبا خطاب به آلکسیس سیپراس، نخست وزیر یونان نوشت که پیروزی و تحولات یونان را از نزدیک از طریق کانال تلویزیونی تله‌سور ونزوئلا دنبال کرده است.

در نامه رهبر سابق 88 ساله کوبا، یونان به عنوان کشوری مشهور برای کوبایی‌ها به دلیل "پیشینه تاریخی‌اش و مشارکتش در اکثر فعالیت‌های پیچیده بشری، هنر و علوم سیاسی" توصیف شده است.

کاسترو نوشته است: یونانی‌ها تحسین مردم آمریکای لاتین و حوزه کارائیب را از آن خود کردند چراکه آنها به این طریق از هویت خود و فرهنگشان در مقابل تجاوز خارجی دفاع کردند.

وی سپس این نامه را با آرزوی "موفقیت‌های بزرگ برای همکار گرامی سیپراس" امضا کرده است.

رائول کاسترو، رئیس‌جمهور کوبا، کریستینا کرچنر، رئیس‌جمهور آرژانتین و اوو مورالس، رئیس‌جمهور بولیوی از رهبران آمریکای جنوبی هستند که به یونان تبریک گفتند.

ایسنا

70501_551222222-2.jpg

استقبال سران کشورهای آمریکای لاتین از رأی «نه» یونانی‌ها

شماری از سران کشور های آمریکای لاتین رأی منفی مردم یونان به طرح های ریاضت اقتصادی بستانکاران این کشور را به نخست وزیر و مردم این کشور تبریک گفتند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، شماری از سران کشورهای آمریکای لاتین رأی منفی مردم یونان به طرح های ریاضت اقتصادی بستانکاران این کشور را به نخست وزیر و مردم این کشور تبریک گفتند.

«کریستینا کرشنر» رئیس جمهور آرژانتین و «رائول کاسترو» همتای کوبایی وی رأی منفی یونانی ها و عدم پذیرش ریاضت اقتصادی بیشتر از سوی بستانکاران غربی این کشور را به مردم یونان تبریک گفتند.

کاسترو در پیام خود گفت: من رأی منفی در همه پرسی یونان را تبریک گفته و نتیجه به دست آمده را نشان از حمایت مردم یونان از دولت «الکسیس سیپراس» و سیاست های او می دانم.

از سوی دیگر «اوو مورالس» رئیس جمهور بولیوی نیز رأی «نه» یونانی ها را تبریک و آن را به مثابه شکست «امپریالیسم اروپایی» قلمداد نمود.

وی این اقدام مردم یونان را تحسین کرد و گفت: آغاز آزادی مردم در این کشور با نتیجه این همه پرسی کلید خورده است.

مهر

222222-12.jpg

اعتراض مردم گواتمالا به فساد مالی رئیس جمهور

چندین هزار نفر از مردم گواتمالا در اعتراض به فساد حاکم بر دولت به خیابان ها آمده و استعفای رئیس جمهور را خواستار شدند.

به گزارش فرانس ۲۴، مردم کشور گواتمالا طی دیروز، چهارم جولای، به خیابان ها آمدند تا اعتراض خود را نسبت به فساد حاکم بر دولت نشان دهند.

به این ترتیب شب گذشته، حدود ۵۰۰۰ معترض با به دست گرفتن مشعل های روشن در مرکز «گواتمالا سیتی» تجمع کرده و استعفای «اتو پرز» رئیس جمهوری این کشور کوچک آمریکای مرکزی را خواستار شدند.

وی که مظنون به فساد مالی است در اوایل همین ماه در دادگاهی که با امید خلاصی از هرگونه پیگرد قانونی دنبال می کرد، شکست خورد.

بازجویی ها از وی بنا به درخواست «ویناک» حزب مخالف دولت و به دنبال تحقیقاتی صورت می گیرد که با حمایت سازمان ملل متحد و با هدف پاکسازی دستگاه قضایی گواتمالا صورت گرفت.

فساد مالی دستگاه حکومت علاوه بر رئیس جمهور، متوجه جمعی از اطرافیان وی نیز هست که از آن میان می توان به معاونین رئیس جمهور، رئیس بانک مرکزی گواتمالا و مدیر سیتم تامین اجتماعی اشاره کرد.

آخرین مورد از فساد دستگاه حکومت به پرونده ای باز می گردد که در آن ۵۰ نفر اعم از شهروندان عادی و کارمندان دولت از جمله رؤسای پیشین و فعلی اداره مالیات دخیل هستند. اتهام این افراد اختلاس چند میلییون دلاری و اخذ رشوه در ازای نادیده گرفتن تعرفه های گمرکی اعمال شده بر محصولات وارداتی است.

مهر

17445372222222.jpg

تجمع مردم هندوراس در اعتراض به فساد مالی رئیس جمهور

هزاران نفر از مردم هندوراس برای چهارمین هفته متوالی به خیابان ها ریخته و استعفای رئیس جمهور را خواستار شدند.

به گزارش فرانس ۲۴، هزاران نفر از مردم هندوراس در روز جمعه برای چهارمین هفته متوالی به خیابان های پایتخت آمدند تا به ادامه ریاست جمهوری «جوان اورلاندو هرناندز» اعتراض کنند.

به این ترتیب، شهر «تگوسیپالکا» شاهد حضور ۳۰ هزار نفر از مردم خشمگینی بود که برای تحصن در اطراف دفتر دادستانی به خیابان ها هجوم آورده بودند.

تظاهرات مردم از حدود یک ماه پیش و در پی اتهام سوء استفاده رئیس جمهور از منابع دولتی برای اداره کمپین انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۳ میلادی صورت گرفت.

گفته می شود که ۳۰۰ میلیون دلار از منابع اختصاص یافته به بخش سلامت و بهداشت هندوراس در جریان انتخابات دو سال پیش به دیگر بخش ها منتقل شده که از این میان ۹۰ میلیون دلار صرف تبلیغات ریاست جمهوری هرناندز شده است.

مهر

1418195187217400-3.jpg

مادورو:              دونالد ترامپ نامزد حزب جمهوریخواه امریکا یک راهزن است

رئیس جمهوری ونزوئلا در واکنش به اظهارات نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا درباره مکزیک ، وی را یک راهزن و دزد خطاب کرد.

به گزارش خبرگزاری رویترز، نیکلاس مادورو در جریان یک سخنرانی گفت: هرکسی بخواهد به مکزیکی ها بی احترامی کند، به ونزوئلایی ها هم بی احترامی کرده است.

دونالد ترامپ میلیارد آمریکایی و تهیه کننده برنامه های تلویزیونی روز سه شنبه و در جریان اعلام رسمی نامزدی خود برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا گفت مکزیکی ها افرادی مسئله دار را به آمریکا می فرستند و این افراد مشکلات شان را با خود به ایالات متحده می آورند.

وی افزود: آنها (مکزیکی ها) مواد فروشان، جنایتکاران و تجاوزکاران خود را به آمریکا می فرستند؛ هرچند من معتقدم که در بین آنها البته افراد خوبی هم وجود دارد؛ من با اعضای گارد مرزی صحبت کرده ام و آنها به ما می گویند که چه کسانی وارد کشور ما می شوند.

مادورو که خود به عنوان سیاستمداری با ادبیات جالب شناخته می شود، گفت: من اظهارات دونالد ترامپ را محکوم می کنم؛ او یک راهزن و دزد است.

بر این اساس موضوع مهاجرت یکی از بحث های کلیدی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست. دونالد ترامپ از جمله نامزدهایی است که موضعی جنجال برانگیز دارد. وی در حالی که قرار بود تنها ۱۵ دقیقه در مراسم اعلام نامزدی اش برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ سخنرانی کند، بیش از ۴۵ دقیقه حرف زد.

مهر

14343517185722222-3.jpg

مورالس خطاب به اروپا:

از شر نفوذ سیاسی آمریکا خلاص شوید

رئیس‌جمهوری بولیوی گفت: کشورهای اروپایی باید خود را از سلطه سیاسی آمریکا و دیکته‌های صندوق بین‌المللی پول رها کنند.

اوو مورالس، رئیس‌جمهوری بولیوی در مصاحبه با پایگاه خبری راشاتودی گفت: بسیار متاسفم که برخی کشورها به جای آزاد کردن خود از قید و بند امپراتوری آمریکای شمالی، همچنان فرمانبرداری می‌کنند و سلطه را می‌پذیرند.

وی افزود: ما می‌خواهیم برای آزاد کردن خود از قید سلطه امپریالیستی و ذهنیت استعماری که به دنبال هژمونی است، ائتلافی را با اروپا به سرانجام برسانیم.

وی خطاب به اروپا تاکید کرد که آنها باید خود را از قید نفوذ سیاسی آمریکا خلاص کنند و به لحاظ اقتصادی خود را از دیکته صندوق بین‌المللی پول رها کنند.

مورالس گفت: همه چیز اینجا در آمریکای لاتین خوب است؛ بولیوی به دلیل استقلال سیاسی با رشد اقتصادی چشمگیری روبه‌رو شده است. آمریکا دیگر از طریق سفارتخانه خود بر کشورها نظارت نمی‌کند و برای ما تصمیم نمی‌گیرد.

به گفته وی شمار اروپایی‌های مستقر در آمریکای لاتین طی چند سال گذشته به شدت افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: رشد نرخ بیکاری در اروپا بسیار نگران‌کننده است. به همین دلیل است که شمار اروپایی‌هایی که به آمریکای لاتین و کشورهای حوزه کارائیب می‌آیند، افزایش یافته است.

مورالس همچنین بر اهمیت برابری اجتماعی تاکید کرد و گفت که این مساله به مهمی صلح جهانی است و از اتحادیه اروپا درخواست کرد تا برنامه‌های اجتماعی برای مقابله با فقر طرح‌ریزی کند.

وی درخصوص روابط روسیه - آمریکا نیز گفت که سیاست کنونی واشنگتن بر «توسعه نظامی» متمرکز شده است.

مورالس افزود: ما از تلاش روسیه برای حفاظت از تمامیت ارضی خود حمایت می‌کنیم و در همین حال کاملاً اختلافات موجود در اوکراین را درک می‌کنیم.

به گفته وی، آمریکا همچنان از کودتای دولتی و دیکتاتوری نظامی برای تحمیل سیاست خود در راستای تامین منافع ژئوپولتیکی استفاده می‌کند.

ایسنا

0fece044333cc3d3a8361d8ac48f84fd_article222222.jpg

حکم مرگ «دکترین مونرو» صادر شد

اکثر کارشناسان ظاهر شدن اتحادیه های جدید کشورهای آمریکای لاتین مانند اتحادیه ملل آمریکای جنوی و اتحادیه کشورهای آمریکای لاتین و حوضه کارائیب را قیام آمریکای لاتین بر علیه اراده واشنگتن اعلام کردند. این دو اتحادیه به حل و فصل انواع مختلف مسائل می پردازند. در این اواخر، اتحادیه اقتصادی « مرکوسور» هر چه بیشتر اعلامیه های سیاسی صادر می کند. در نشست « مرکوسور» اعلامیه سالانه در حمایت از مبارزه آرژانتین برای حاکمیت جزار « فالکلند» صادر شد.

مرکوسور - بازار مشترک کشورهای آمریکای جنوبی است که 250 میلیون نفر را با هم متحد می کند و 75 درصد کل تولید ناخالص ملی به آن تعلق دارد. ابتدا هدف از تشکیل این اتحادیه حمایت از تجارت آزاد، رشد و توسعه گردش آزاد کالا، ساکنان و سرمایه در تمام کشورهای عضو اتحادیه بود. اما این واقعیت که نمایندگان « مرکوسور» در فکر گسترش همکاری با کوبا هستند گواه حالت سیاسی این اتحادیه است. ابتکارات اخیر « مرکوسور» نشانگر آن است که این اتحادیه قصد دارد نقش مهمی در نیمکره غربی بازی کند و حتی نفوذ خود را بسوی نیمکره شرقی گسترش بدهد. به گفته سفیر آرژانتین در روسیه، کشورهای عضو اتحادیه بازار مشترک آمریکای جنوبی قصد دارند همکاری فشرده تری با اتحادیه اقتصادی اوراسیا داشته باشند. در سال 2008 میلادی در آمریکای جنوبی اتحادیه سیاسی جدید تشکیل شد. 12 رئیس جمهور کشورهای منطقه امضای خود را پای تفاهم نامه مربوط به تأسیس اتحادیه ملل آمریکای لاتین « اوناسور» گذاشتند. هدف اتحادیه عبارت است از: تشدید مواضع مناطق و طراحی ابزاری برای حل و فصل مسائل با تکیه بر نیروی خود. بسیاری از کارشناسان « اوناسور» را چیزی شبیه اتحادیه اروپا می نامند. هوگو چاووس، رئیس جمهور آن زمان ونزوئلا کشورها را به منتها تلاش خود فرا خواند تا اتحادیه بتواند یک وزنه واقعی در مقابل آمریکا باشد.

پس از سه سال، 33کشور آمریکای لاتین انجمن آمریکای لاتین و حوضه کارائیب - « سلاک» را تشکیل دادند.

دانیئل اورتِگا رئیس جمهور نیکاراگوآ گفت: « ما امروز حکم مرگ «دکترین مونرو» را صادر کردیم ».

الکساندر خارلامِنکو، رئیس مرکز علمی - اطلاعاتی انستیتوی آمریکای لاتین آکادمی علوم روسیه در این خصوص گفت: آمریکای لاتین تغییر کرده است و از سازمان خاص خود برای اتخاذ تصمیمات جامع برخوردار است از جمله در رابطه با مسائل امنیت جمعی مانند سازمان « سلاک» - که اتحادیه کشورهای آمریکای لاتین و حوضه کارائیب - بدون شرکت آمریکا و کاناداست. سازمان « اوناسور» - اتحادیه ملل جنوب - آمریکای جنوبی 12 کشور قاره آمریکای جنوبی را با هم متحد می کند. در این سازمانها به حل مسائل کشورهای آمریکای لاتین پرداخته می شود و هر چه کمتر از «همسایه کبیر شمالی» - آمریکا - درخواست کمک می شود.

این تغییرات برای آمریکا مثل بلعیدن کپسول تلخ است. چنین استقلال کشورها جزئی از نقشه های جهانی واشنگتن نبود. آمریکا برای اینکه تا حدی مناسبات خوبی با همسایگان داشته باشد باید دست به مانوردهی بزند و به یاد داشته باشد که از کدام سناریوی رفتاری با هر یک از کشورها استفاده کند.

سرگی میخائیلوف کارمند علمی بخش اروپا - آتلانتیک و پژوهش های دفاعی انستیتوی تحقیقات استراتژیک روسیه در این خصوص گفت: آمریکا سعی می کند از روش قدیمی « چماق و هویج» استفاده کند. آمریکا بر تعدادی از کشورها فشار زیادی وارد خواهد آورد و رفتار خود را نسبت به کشورهای دیگر ملایم تر خواهد کرد - به عنوان مثال - کوبا که سعی می شود با آن کشور نقاط مشترک یافت شود.

نمونه کوبا نشان داد که بهتر است چماق فراموش شود. واقعیات سیاسی تغییر کرده اند. از دست دادن حمایت گسترده در نیمکره غربی برای آمریکا یک واقعیت تلخ است.

-آمریکا درک کرد که حفظ مناسبات سابق با کوبا هم برای کوبا و هم برای خود آمریکا مضر است زیرا کوبا برای آمریکای لاتین پرچم ضد آمریکایی شد. در نشست چندی پیش کشورهای قاره آمریکا، باراک اوباما با رائول کاسترو، رهبر کوبا صحبت کرد. آشکارا محبوبیت رائول کاسترو در بین روسای جمهور کشورهای آمریکای لاتین بیش از باراک اوباما بود. آمریکا در آمریکای لاتین در انزوایی بیشتر از کوبا قرار داشت.

اما کشورهای آمریکای لاتین قصد ندارند در این مرحله توقف کنند. آنها می خواهند خودشان جریان چاپ اسکناس را کنترل کنند و منتظر ماشین چاپ آمریکا نباشند. از سال 2010 میلادی ونزوئلا، کوبا، بولیوی و اکوادور و نیکاراگوا و سورینام در معاملات خود از ارز مجازی « سوکرا« استفاده می کنند که ارزش آن از طرف سبد ارز کشورهای شرکت کننده تعیین می شود. تعدادی از کشورهای «مرکوسور» در فکر رواج ارز مشترک - گائوچو- هستند.

اسپوتنیک

2222222-.jpg

رئیس‌جمهوری بولیوی:

آمریکا قصد تفرقه‌افکنی و سلطه بر کشورهای آمریکای‌جنوبی را دارد

رئیس‌جمهوری بولیوی گفت مقام‌های ایالات ‌متحده به دنبال گسترش استعمار خود در میان کشورهای آمریکای‌جنوبی هستند.

به گزارش راشاتودی، «اوو مورالس» رئیس‌جمهوری بولیوی گفت مقام‌های ایالات ‌متحده تصمیم دارند میان کشورهای آمریکای‌جنوبی تفرقه‌افکنی کنند و به این ترتیب سلطه خود را در این منطقه افزایش دهند.

رئیس‌جمهوری بولیوی که در مصاحبه‌ای اختصاصی با راشاتودی به منظور گفت‌و‌گو درباره روابط چندجانبه میان کشورهای آمریکای‌جنوبی و اتحادیه اروپا حضور یافته بود، با انتقاد شدید از دخالت‌های مقام‌های ایالات متحده در امور داخلی کشورهای آمریکای جنوبی، از تمامی اعضای اتحادیه اروپا خواست روابط سیاسی و اقتصادی خود را با ایالات متحده کاهش دهند.

مورالس با اشاره به این‌که واشنگتن با افزایش نیروهای نظامی خود در کشورهای آمریکای‌جنوبی تصمیم دارد روند انقلاب بزرگ این کشورها را متوقف کند، گفت:«محافظت و خدمت به ایالات‌ متحده برای ما قابل قبول نیست.»

ایلنا

n0007499722222.jpg

سناتور دموکرات:                   در تلاشیم تحریم ها علیه کوبا را لغو کنیم

گروهی از نمایندگان مجلس آمریکا در کوبا درخصوص لغو تحریم های آمریکا ضد این کشور ابراز امیدواری کردند.

به گزارش ایکانومیک تایمز، گروهی از نمایندگان مجلس آمریکا در کوبا درخصوص لغو تحریم های آمریکا ضد این کشور ابراز امیدواری کردند.

«تام یودال» سناتور دموکرات آمریکایی که به همراه چند تن از نمایندگان این کشور در ۲۳ می (۲ خرداد) به کوبا سفر کرده‌اند، در کنفرانس مطبوعاتی در «هاوانا» پایتخت این کشور اعلام کرد که برای برداشتن تحریم علیه کوبا میان دو حزب کنگره اتفاق نظر خوبی وجود دارد.

یودال که نماینده ایالت نیو مکزیکو است، با اشاره به وجود برخی مخالفت ها در کنگره و سنا در این خصوص گفت: با وجود برخی مخالفان در تلاشیم تا تحریم های کوبا را لغو کنیم. البته چندین لایحه برای برداشتن تحریم ها علیه کوبا در کنگره مورد نیاز است.

وی در ادامه افزود: ممکن است تحریم های لغو شده در حوزه محصولات کشاورزی، سفرهای دوجانبه و یا در زمینه اینترنت باشد.

این سناتور دموکرات با تلاش برای بزرگنمایی اقدامات آمریکا در لغو تحریم های ضد کوبا ادامه داد: مهم نیست درآینده چه اتفاقی می افتد؛ موضوع مهم این است که گام های مهمی در این زمینه در حال برداشتن است.

این تحریم ها که بیش از نیم قرن ادامه داشته است، در حوزه های اقتصادی، تجاری و مالی به کوبا تحمیل شده اند.

«رائول کاسترو» و «باراک اوباما» روسای جمهوری کوبا و آمریکا در دیدار تاریخی خود در ماه آوریل سال جاری در پاناما در حاشیه اجلاس سران کشورهای قاره آمریکا بر عزم دو کشور برای از سرگیری روابط دوجانبه تأکید کردند.

مذاکرات مقامات دو کشور پس از آن انجام می شود که در ابتدای سال جاری میلادی «باراک اوباما» با اشاره به اشتباه بودن سیاست های پنج دهه گذشته واشنگتن برای به انزوا کشاندن کوبا، از تغییر سیاست های واشنگتن در قبال هاوانا خبر داده بود.

مهر

2014-12-18T014624Z_2112527604_GM1EACI0R2L01_RTRMADP_3_CUBA-USA2222.jpg

آمریکا نام کوبا را از لیست حامیان تروریسم خارج کرد

وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد، پیرو مکاتبات انجام شده با کاخ سفید و کنگره آمریکا، نام کوبا از لیست کشورهای حامی تروریسم خارج شد.

وزارت امورخارجه آمریکا در این بیانیه افزود: در اواخر سال گذشته میلادی اوباما در نامه ای به وزیر امورخارجه آمریکا خواستار تحقیق درباره کوبا به عنوان کشور حامی تروریسم و ارسال نتیجه آن در شش ماه آینده شده بود.

با گذشت شش ماه، این وزارتخانه اعلام کرده است که تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد کوبا به عنوان کشور حامی تروریسم شناخته نمی شود.

رییس جمهوری آمریکا نیز با ارسال نتیجه این تحقیقات مبنی براین که کوبا در شش ماه گذشته از هیچ گروه ترورستی حمایت نکرده و اطمینان لازم از حمایت نکردن این کشور از تروریسم در آینده نیز حاصل شده است، خواستار خارج شدن نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم شد.

پس از گذشت بازبینی 45 روزه مجلس سنا، جان کری وزیر امور خارجه آمریکا روزجمعه حذف نام کوبا از لیست کشورهای حامی تروریسم را اعلام کرد.

ایرنا

chin-peru-3.jpg

توافق چین و پرو برای آغاز مطالعه طرح خط آهن بین قاره ای

چین و پرو برای آغاز مطالعه امکان سنجی راه اندازی خط راه آهن بین قاره ای به طول ۵۳۰۰ کیلومتر به توافق رسیدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، چین و پرو برای آغاز مطالعه امکان سنجی راه اندازی خط راه آهن بین قاره ای به طول ۵۳۰۰ کیلومتر به توافق رسیدند.

این توافق در سفر «لی کچیانگ» نخست وزیر چین به پرو حاصل شد. این سفر در سومین دور دیدارهای این مقام چینی از آمریکای لاتین انجام گرفته است.

«لی» در مذاکرات خود با «اولانتا هومالا» رئیس جمهور پرو، خواستار همکاریهای فیمابین در زمینه های نفت، انرژی های پاک، معدن، کشاورزی، جنگلداری و شیلات شد.

«لی» در جریان این دیدار خواستار همکاری های بیشتر دو دولت به ویژه در زمینه های مالی شامل انجام معاملات تجاری با استفاده از ارزهای محلی و برنامه تبادلات ارزی میان دو کشور شده است.

خط آهن پیشنهادی رشته کوه های آند را به ساحل اقیانوس اطلس متصل خواهد کرد و از این طریق هزینه جابجایی غلات و مواد معدنی را به آسیا به شدت کاهش خواهد داد.

بر این اساس، چین و کشورهای آمریکای لاتین هر دو از راه اندازی این طرح بهره مند خواهند شد. از طرفی زیرساخت های کشورهای منطقه آمریکای لاتین ارتقاء خواهند یافت و از سویی چین نیز قادر خواهد بود ظرفیت صنعتی و سرمایه گذاری خود را در آمریکای لاتین از این طریق افزایش دهد.

مهر

040456222222-3.jpg

راه اندازی بزرگ ترین پروژه زیرساختی چین در آمریکای لاتین

لی که چیانگ، نخست وزیر شورای دولتی چین برای مذاکره در خصوص پروژه راه آهن بین اقیانوسی در آمریکای لاتین، سفر خود به کشورهای این قاره را آغاز کرده است.

این نخستین سفر لی که چیانگ به آمریکای لاتین به عنوان نخست وزیر چین است.

قرار است که این خط راه آهن از سواحل اقیانوس اطلس تا سواحل اقیانوس آرام از طریق برزیل و پرو کشیده شده و برزیل را به بندر پرو از طریق نواحی آمازون متصل کند.

نخست وزیر چین در این سفر طی مذاکراتی در مورد چگونگی مشارکت کشورش در ساخت این خط راه آهن با مقامات برزیل و پرو به گفتگو می پردازد.

سفر نخست وزیر چین به آمریکای لاتین روز دوشنبه 18 مه آغاز شده و علاوه بر برزیل و پرو شامل دیدار از کلمبیا و شیلی هم می باشد.

اسپوتنیک

China-y-Latinoamerica-3-(1).jpg

استراتژی چین و حوزه آمریکای لاتین در بحبوحه بحران قیمت نفت

کشورهای حوزه آمریکای لاتین همزمان با بحران قیمت نفت بر همگرایی خود با پکن افزوده و حتی جنگنده های چینی را جایگزین جنگنده های فرانسوی می کنند.

به گزارش آسوشیتدپرس در گزارشی با اشاره به وام 22 میلیارد دلاری چین به آمریکای لاتین در سال 2014 نوشت بانکهای چین با اعطای وام به کشورهای حوزه آمریکای لاتین در سال گذشته کمک قابل توجهی را برای نجات اقتصاد ورشکسته این حوزه به واسطه کاهش قیمت نفت، مواد معدنی و دیگر اقلام صادراتی انجام دادند.

آسوشیتد پرس در ادامه با اشاره به وام 8.6 میلیارد دلاری چین به برزیل، وام هفت میلیارد دلاری این کشور به آرژانتین، وام 5.7 میلیارد دلاری چین به ونزوئلا و وام 821 میلیون دلاری پکن به اکوادور در سال گذشته نوشت وام اعطایی چین به حوزه آمریکای لاتین در سال گذشته بیشترین میزان وام به این حوزه پس از سال 2010 بوده است.

نیکلاس مادورو رئیس جمهوری ونزوئلا نیز در سخنانی در کاخ ریاست جمهوری با اعلام طرحهای رئیس جمهوری ونزوئلا برای غلبه بر کودتای اقتصادی در «کاراکاس» پایتخت ونزوئلا و ایالت «میراندا» توسط گروه اپوزیسیون از تعهد کشورش برای مبارزه با طرحهای بیثباتکننده اقتصادی و سیاسی اپوزیسیون و همچنین مقابله با کمبود موادغذایی خبر داده است.

وی با اشاره به شکست کمپین گروه اپوزیسیون علیه انقلاب بولیواری از احداث 400 هزار خانه جدید در ونزوئلا در سال جاری و اجرای 734 هزار طرح زیربنایی خبر داده است.

نیکلاس مادورو همچنین اخیرا در ادامه سفر به کشورهای عضو اوپک پس از سفر به ایران با هدف جلوگیری از کاهش بیشتر قیمت نفت راهی عربستان سعودی و الجزایر شد. اقدام رئیس جمهوری ونزوئلا درحالی بود که کاهش قیمت نفت اثر بسیار منفی را بر اقتصاد ونزوئلا که اقتصاد آن بر پایه صادرات نفت سیاه استوار است، گذاشته است.

آسوشیتد پرس در ادامه با اشاره به سفر روسای جمهور آرژانتین، اکوادور و ونزوئلابه پکن و تلاش برای گسترش میزان سرمایه گذاریها با چین نوشت پکن در 10 سال گذشته 118 میلیارد دلار به آمریکای لاتین وام اعطا کرده و در این میان ونزوئلا به خودی خود 56.3 میلیارد دلار کمک مالی دریافت کرده است.

این رسانه غربی خاطر نشان کرد وام های چین به حوزه آمریکای لاتین کمک قابل توجهی را برای توسعه مترو در بوینس آیرس پایتخت آرژانتین و ساخت سد در اکوادور و آرژانتین کرده است.

در همین رابطه خبرگزاری برناما گزارش داد که یک هیئت فنی از نیروی هوایی آرژانتین در هفته های آتی برای ارزیابی جنگنده های چینی به جای جنگنده های میراژ فرانسه به چین سفر می کند.

کریستینا فرناندز رئیس جمهوری آرژانتین نیز کمتر از یک ماه گذشته به پکن سفر و بر همکاری استراتژیک کشورش با پکن تاکید کرد.

اگرچه هنوز گزارشی درباره جزئیات مذاکرات موجود میان نیروی هوایی آرژانتین و چین منتشر نشده است اما انتظار می رود که این کشور حوزه آمریکای لاتین 14 تا 20 هواپیما از پکن خریداری کند.

مهر

Kubas_president.jpg

کوبا برای بازگشایی سفارت آمریکا در هاوانا شرط گذاشت

رئیس‌جمهوری کوبا برای بازگشایی سفارت آمریکا در این کشور شرط‌ تعیین کرد.

به گزارش از روزنامه هاوانا تایمز، «رائول کاسترو» رئیس‌جمهوری کوبا بازگشایی سفارت آمریکا در این کشور را به حذف نام این کشور از فهرست سیاه واشنگتن درباره کشورهای حامی تروریسم مشروط کرد.

کاسترو گفت که پس از حذف نام کوبا از فهرست سیاه آمریکا می‌توان سفیر‌ها را معرفی کرد.

وی با اعلام این‌که بهبود روابط با آمریکا به کندی اما در سطح خوبی پیش می‌رود، گفت که اتهام‌های ناعادلانه علیه این کشور به زودی برداشته می‌شوند.

آمریکا و کوبا از سال ۱۹۶۱ میلادی روابط دیپلماسی خوبی نداشته‌اند و آمریکا تحریم‌هایی را علیه این کشور به تصویب رساند که کاسترو درخواست برداشتن آن‌ها را نیز از جمله شروط بازگشایی سفارت‌ آمریکا در کوبا اعلام کرده است.

«باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا در ماه آوریل گذشته دستور حذف نام کوبا از فهرست کشورهای حامی تروریسم را صادر کرد که در تاریخ ۲۹ ماه جاری میلادی و مدت ۴۵ روز پس از صدور دستور اجرایی می‌شود.

ایلنا

126222608_1393985273512122222.jpg

نخست وزیر چین به آمریکای جنوبی می رود

نخست وزیر چین برای توسعه روابط با کشورهای آمریکای جنوبی به چهار کشور این منطقه سفر می کند.

به گزارش رویترز، «لی کیگیانگ» نخست وزیر چین هفته آینده به چهار کشور آمریکای جنوبی سفر می کند.

این خبر را وزارت خارجه چین اعلام کرد.

در این دیدار نتظار می رود قرارداد های خوبی بین چین و کشورهای این منطقه به ویژه با برزیل و شیلی منعقد شوند.

چین از خریداران عمده نفت از ونزوئلا، مس از شیلی و پرو و دانه های روغنی از برزیل و آرژانتین است و در قبال این خریدها چین سرمایه گذاری های گسترده ای در کشورهای این منطقه انجام داده است.

چین که دومین قدرت اقتصادی جهان است قرار است ظرف ۱۰ سال آینده ۲۵۰ میلیارد دلار در کشورهای منطقه سرمایه گذاری کند.

مهر

reuters-187222222.jpg

فیدل کاسترو:            چین و روسیه سپر قدرتمند صلح و امنیت جهانی هستند

رئیس جمهوری سابق کوبا در مقاله‌ای با عنوان "حق ما برای مارکسیست - لنینیست بودن" از هفتادمین سالروز شکست آلمان نازی، درگیری‌های جهانی قرن گذشته، نقش جماهیر شوروی در جنگ جهانی دوم و تهدیدهای موجود در خصوص نجات بیشتریت گفته است.

به گزارش نوشته هرالد تریبیون، فیدال کاسترو، رئیس جمهور سابق کوبا در این مقاله آورده است: چین و روسیه سپر قدرتمند صلح و امنیت جهانی هستند به طوری که زندگی ما را حفظ می‌کنند.

فیدل 88 ساله که در ژوئیه سال 2006 میلادی به خاطر مشکلات سلامتی کناره‌گیری کرده و قدرت‌ را به رائول کاسترو، برادرش واگذار کرده، ائتلاف محکم و استوار میان مردم روسیه و چین را تحسین کرد.

وی در این مقاله نوشت: چین و روسیه با همکاری نزدیک، علوم مدرن و ارتش‌های قدرتمند و سربازان شجاع همچون سپر قدرتمند صلح و ثبات جهانی می‌مانند که زندگی ما را نجات می‌دهند.

انتشار مقاله فیدل همزمان با سفر رائول کاسترو به روسیه صورت گرفت که در بزرگداشت هفتادمین سالروز پیروی جنگ جهانی دوم به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه پیوست.

فیدل کاسترو نوشت: امیدواریم در بزرگداشت هفتادمین سالروز "جنگ بزرگ وطن پرستانه" ارادت خودمان را به مردم قهرمان جماهیر شوروی که به بشریت خدمت بزرگی کرده‌اند، نشان دهیم. 27 میلیون تن از مردم جماهیر شوروی که در این جنگ کشته شدند نیز خدمت بسیاری به بشریت کرده و حق دارند سوسیالیست، مارکسیست، لنینیست و کمونیست باشند.

لنین یک استراتژیست انقلابی برجسته بود که ایده‌های مارکس را در کشوری به اجرا گذاشت که حزب کارگرانش به دنبال کشتارهای وسیعی که کاپیتالیسم باعث آن شده بود افراطی‌ترین و خطرناک‌ترین مردم در این سیاره تبدیل شدند؛ جایی که برای نخستین بار تانک‌ها، تسلیحات اتمی و گازهای سمی در جنگ‌ها پدیدار شدند.

فیدل کاسترو ادامه داد: پس از شکست نازی‌ها، مردم به سازمان ملل امید بستند که برای پایان دادن به تهاجمات و جنگ‌ها می‌کوشند چنانکه کشورها بتوانند صلح، توسعه و همکاری صلح آمیز را حفظ کنند.

ایسنا

100121-HaitiJacmelCubanDoctorsTetanusVaccinationGranma-032222222.jpg

گروه امداد کوبا به نپال می رود

پزشکان و بیمارستان صحرایی از کوبا به نپال فرستاده می شود

دولت کوبا یگ گروه 48 نفره از پزشکان به همراه بیمارستان صحرایی را به نپال خواهد فرستاد.

نپال پس از زمین لرزه شدید کماکان نیاز به کمک های بین الملل دارد. پرشکان اعزامی دارای تجربه زیادی در کمک رسانی و جراحی دارند.

در سال 2005 مرکز کمک رسانی و مدیریت بحران در کشورهای خارجی به نام Henry Reeve تاسیس شد که گروه اعازمی از اعضای آن می باشند.

اسپوتنیک

81597793-6434355.jpg

کلمبیا درباره تعرض نظامیان آمریکایی به کودکان تحقیق می کند

مقامات کلمبیا اعلام کردند قصد دارند درباره اتهام تعرض مقاطعه کاران و نیروهای ارتش آمریکا به کودکان تحقیق کنند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از بوگوتا، 'رنان وگا' تاریخ نویس، فوریه گذشته (بهمن 93) در گزارشی درباره مذاکرات دولت و شبه نظامیان چپ گرای 'فارک' گفت که سربازان آمریکایی به 53 کودک در مرکز این کشور آمریکای جنوبی تعرض جنسی کرده اند.

گفته می شود سربازان آمریکایی همچنین از اقدامات خود فیلم گرفته و آنها را به فروش رسانده اند.

'کریستنیا پلازاس' رئیس موسسه رفاه خانواده کلمبیا (ICBF)، تحقیقات درباره قربانیان هتک حرمت سربازان آمریکایی را خواستار شد.

بر اساس این گزارش، یک مقاطعه کار و سرهنگ آمریکایی در سال 2007 به یک دختر 12 ساله کلمبیایی تعرض کرده است.

سوء رفتار نیروهای آمریکایی در دو شهر 'ملگار' و 'خیرادوت' اتفاق افتاده که در نزدیکی یکی از بزرگترین پایگاه های نظامی آمریکا در کلمبیا موسوم به 'تولیما' واقع شده اند و مقاطعه کاران و سربازان آمریکایی به آنها دسترسی دارند.

گزارش وگا بخشی از 12 گزارشی است که تاریخ نویسان با گرایش های مختلف سیاسی به درخواست مذاکره کنندگان دولت کلمبیا و شورشیان فارک تهیه کرده اند.

ایرنا

--83.jpg

رئیس‌جمهوری کوبا با پوتین دیدار می‌کند

رئیس‌جمهوری کوبا در جریان سفر به مسکو با همتای روس خود و نیز نخست‌وزیر این کشور دیدار می‌کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «رائول کاسترو» رئیس‌جمهوری کوبا امروز چهارشنبه با «ولادیمیر پوتین» همتای روس خود و «دیمیتری مدودف» نخست‌وزیر این کشور دیدار می‌کند.

قرار است کاسترو قراردادهایی را در حوزه‌های اقتصاد، انرژی، حمل‌ و نقل و بهداشت با مدودف مورد بررسی قرار دهد.

روسای جمهوری کوبا و روسیه در جولای ۲۰۱۴ دیدار کرده بودند.

«سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه ماه مارس گذشته در هاوانا با مقام‌های کوبا به منظور تاکید بر پایان دادن تحریم‌های آمریکا علیه این کشور آمریکای‌ جنوبی دیدار کرده بود.

ایلنا

E90F35A22222jpg-2.jpg

رییس‌جمهوری کوبا به الجزایر رفت

رییس‌جمهوری کوبا سفر سه روزه خود را به الجزیره به دعوت همتای الجزایری خود آغاز کرد.

به گزارش خبرگزاری شینهوا، رائول کاسترو، رییس‌جمهوری کوبا در بدو ورود خود به فرودگاه بین‌المللی الجزیره، از سوی عبدالمالک سلال نخست‌وزیر و عبدالقادر بن‌ صلاح، رییس مجلس علیای پارلمان الجزایر مورد استقبال قرار گرفت.

قرار است رییس‌جمهوری کوبا با عبدالعزیز بوتفلیقه، همتای الجزایری خود دیدار کند.

بر اساس اعلام دفتر ریاست‌ جمهوری الجزایر، در این دیدار دو طرف به تبادل نظر در مورد مسائل بین‌المللی به ویژه مسائل مربوط به آمریکا، جهان عرب و آفریقا خواهند پرداخت.

روابط الجزیره و هاوانا در سال‌های گذشته شاهد توسعه قابل توجهی بوده است و در این راستا، مقام‌های دو کشور سفرهای متعددی برای توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های سیاسی و اقتصادی داشته‌اند.

ایسنا

1675586222222.jpg

روسیه در نیکاراگوئه ایستگاه فضایی ایجاد می کند

پارلمان نیکاراگوئه با ایجاد ایستگاه فضایی در خاک این کشور توسط روسیه موافقت کرد.

به گزارش گاردین، پارلمان نیکاراگوئه مجوز تاسیس ایستگاه فضایی روسیه در خاک این کشور آمریکای لاتین را صادر کرد.

به گفته مقامات این کشور، در این پایگاه عملیات هایی با اهداف صلح آمیز انجام خواهند شد مشابه آنچه که کاربرد GPS است.

نیکاراگوئه و روسیه در سال 2012 تفاهم نامه همکاری های فضایی امضاء کردند. همچنین ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه سال گذشته دیداری از این کشور آمریکای لاتین داشت.

مخالفان «دانیل اورتگا» رئیس جمهور این کشور که رابطه خوبی با روسیه دارد با تصویب این طرح مخالفت کرده اند.

مهر

17204222222.jpg

روسیه در آرژانتین نیروگاه هسته‌ای می‌سازد

بر اساس توافقات انجام شده بین مقامات روسی و آرژانتینی، دو کشور بر انجام تحقیقات مشترک، ارائه سوخت هسته‌ای از روسیه به آرژانتین و ساخت نیروگاهی هسته‌ای در این کشور آمریکای جنوبی به تفاهم رسیدند.

رئیس جمهور آرژانتین که هم‌اکنون طی سفری رسمی در روسیه به سر می‌برد روز گذشته اعلام کرد که با توجه به گفت‌وگوهای انجام شده بین مقامات 2 کشور، آرژانتین و روسیه بر سر ساخت نیروگاه هسته‌ای روسی در این کشور آمریکای لاتینی به توافق رسیده‌اند.

پیش از سخنرانی «فرناندز»، «یوری یوشاکو» مقام ارشد وزارت امور خارجه روسیه اعلام کرده بود که «فرناندز» و «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور این کشور اروپایی روز پنج‌شنبه توافق‌نامه ساخت این نیروگاه‌ را در «مسکو» پایتخت روسیه امضا خواهند کرد.

به گفته این مقام روسی توافق‌نامه مذکور بین کمیسیون ملی انرژی اتمی، شرکت دولتی فوق تخصصی «INVAP» آرژانتین و شرکت دولتی سوختی و هسته‌ای «روس‌ اتم» روسیه به امضا خواهد رسید.

در این راستا «فرناندز» از طریق انتشار سخنانی در صفحه شخصی خود در سایت توئیتر خبر داد که بر اساس این قرارداد شرکت «روس‌اتم» سوخت کافی راکتورهای آرژانتین و فلز اورانیوم برای ادامه فعالیت‌های آن‌ها را به این کشور آمریکای جنوبی اعطا خواهد کرد.

«فرناندز» در طول سخنان خود تأکید کرد که هدف اصلی از امضای این قرارداد افزایش روابط دوجانبه بین روسیه و آرژانتین در حوزه سوخت هسته‌ای برای راکتورهای پرقدرت و تحقیقاتی کشورش می‌باشد.

وی در ادامه متذکر شد: ما قصد داریم قرارداد ما بر حوزه همکاری‌های فنی تمرکز داشته باشد به ویژه بر روی فلز اورانیومی که آرژانتین در راکتورهایش و برای خدمات‌رسانی به شهروندانش مصرف کرده و فن‌آوری آن را به مصر، الجزایر و سایر کشورها نیز صادر می‌کند.

«فرناندز» روز سه‌شنبه وارد روسیه شده و از چهارشنبه فعالیت‌های رسمی خود از جمله ملاقات با انجمن کسب و کار روسیه-آرژانتین و مذاکرات در خصوص مسائل هسته‌ای را آغاز کرده است.

این سفر رئیس جمهور آرژانتین در پاسخ به دعوت «پوتین» از وی در ماه جولای سال 2014 می‌باشد که به منظور امضای توافق‌نامه‌هایی در حوزه تجاری، نظامی، ارتباطاتی، انرژی و همکاری‌های هسته‌ای با اهداف صلح‌آمیز در آرژانتین حضور یافته بود.

اسپوتنیک

9211la.jpg

روسای جمهوری آرژانتین و روسیه در مسکو دیدار می‌کنند

به گزارش تله‌سور، «کریستینا فرناندز کرچنر» رئیس‌جمهوری آرژانتین و «ولادیمیر پوتین» همتای روس وی امروز - چهارشنبه - و فردا دیدار‌هایی در راستای همکاری‌های دوجانبه از جمله ساخت یک تاسیسات هسته‌ای در آرژانتین و شماری قرار دادهای تجاری دیگر برگزار می‌کنند.

میزان تبادل قراردادهای تجاری میان روسیه و آرژانتین در حال حاضر از حدود دو میلیارد دلار در سال عبور کرده است و مقام‌های دو کشور ابراز امیدواری کرده‌اند که این میزان در سال جاری میلادی افزایش یابد.

پوتین در ماه جولای گذشته دیداری از برخی کشورهای آمریکای‌ جنوبی داشت و در دیدار از آرژانتین فرناندز را برای ادامه گفت‌و‌گوی تجاری به مسکو دعوت کرد.

ایلنا

crisitina22222.jpg

رئیس جمهوری آرژانتین کاملا از اتهامات در پرونده آمیا تبرئه شد

یک دادستان آرژانتینی اتهام‌های مطرح شده علیه رئیس جمهوری این کشور مبنی بر همدستی وی برای لاپوشانی گناه عاملان بمب گذاری 1994 آمیا را رد کرد و بدین ترتیب به پرونده‌ای که اختلافات شدید ایجاد کرده بود، پایان داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، خاویر دی لوسا، دادستان دادگاه استیناف اعلام کرد که مدارک کافی در تحقیقات آلبرتو نیسمان، دادستان متوفی آرژانتین برای بررسی نقش کریستینا فرناندز، رئیس جمهوری آرژانتین در پرونده 1994 انفجار مرکز یهودیان وجود ندارد.

این دادستان با اشاره به تصمیمات دادگاه‌های پیشین نوشت: هیچ جرمی به وقوع نپیوسته است.

این پرونده در ماه فوریه از سوی یک قاضی فدرال رد شده بود و پس از آن از سوی دادگاه عالی استیناف برای تجدیدنظر ارسال شد.

تصمیم خاویر دی لوسا برای عدم ارسال این پرونده به مرحله بعد دادگاه استیناف بدین معنی است که پرونده ضد فرناندز به پایان راه خود رسیده است.

جریان‌سازی‌ها علیه رئیس جمهوری کنونی آرژانتین از سه ماه پیش آغاز شد و در روند دادرسی حامیان و مخالفان این پرونده یکدیگر را به سوء استفاده از مرگ نیسمان متهم می‌کردند.

جنازه نیسمان در 18 ژانویه در حمام منزلش پیدا شد. وی، فرناندز و سایر مقامات دولتی را به لاپوشانی پرونده انفجار آمیا و حمایت از عاملان آن متهم می‌کرد.

فرناندز به شدت این انفجار را که 85 کشته برجای گذاشت محکوم کرده و تمامی اتهامات را رد می‌کند.

مرگ نیسمان هنوز حل نشده است و بازرسان در حال بررسی احتمال خودکشی و یا قتل وی هستند. با این حال خانواده و دوستان نیسمان ایده خودکشی را به شدت رد می‌کنند.

ایسنا

ادامه در صفحه بعد