![]() |
اعلام وضعیت فوقالعاده در آلمان
به دنبال رویداد روز گذشته که در آن یک نوجوان ایرانی ـ آلمانی ۱۸ ساله به سمت مردم تیراندازی کرده و جان ۱۱ تن را گرفت و ۲۱ تن دیگر را پیش از خودکشی زخمی کرد، دولت آلمان حالت فوقالعاده اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، دولت آلمان ضمن اعلام حالت فوقالعاده در این کشور خواستار برگزاری نشست گروه بحران در کاخ صدراعظم آلمان در برلین شد و یگانهای مبارزه با تروریسم این کشور را بعد از این حمله به ماموریت فرستاده است چرا که مقامات آلمان به سه مهاجم مظنون هستند که تاکنون بازداشت نشدهاند.
پلیس مونیخ اعلام کرد که تمامی وسایل حمل و نقل عمومی در پی توقف حرکتشان دوباره شروع به فعالیت کردند.
پلیس افزود که در حادثه مذکور در داخل مرکز تجاری ۱۱ تن کشته و ۲۱ تن زخمی شدند. پیشتر آمار تلفات این حادثه ۹ کشته و ۱۶ زخمی اعلام شده بود.
این در حالی است که منابع در صدراعظمی آلمان به خبرگزاری آلمان گفتند که آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان خواستار نشست شورای امنیت ملی این کشور طی امروز شنبه شده است.
روزنامه آلمانی "مرکور" نیز اعلام کرد: پس از گزارشات به دست آمده در خصوص تیراندازی در محوطه ساختمان روزنامه "ابندسایتونگ" مونیخ پلیس دفاتر این روزنامه را تخلیه کرد.
این تخلیه به پایان رسیده و پلیس اعلام کرد که هشدار نادرست بوده است. این رویداد چند ساعت پس از تیراندازی روز جمعه صورت گرفت.
از سوی دیگر یوآخیم گائوک، رئیس جمهوری آلمان نیز نسبت به حملات مرگبار در یکی از مراکز خرید مونیخ که در آن چندین تن کشته شدند ابراز ترس و نگرانی کرد.
وی در بیانیهای گفت: قلب و فکر من با قربانیان، عزاداران و بازماندگان است. من با پرسنل امنیتی که تلاش میکنند از مردم محافظت کرده و جان آنها را نجات دهند، همدردی میکنم.
این در حالی است که توماس دومیزیر، وزیر کشور آلمان که در زمان وقوع حمله سوار بر یک هواپیما به سمت نیویورک سفر میکرد، فورا به آلمان بازگشت.
فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر خارجه آلمان تاکید کرد: انگیزههای این حمله هنوز مشخص نشده است و ما تا آنجا که بتوانیم هر خطری را از شهروندانمان دفع میکنیم.
از سوی دیگر، پیتر آلتمایر، رئیس دفتر آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اعلام کرد: مرکل امروز جلسه شورای امنیت ملی را برگزار میکند تا به این تیراندازی مرگبار در مونیخ رسیدگی کند.
وی گفت: مرکل فورا از تحولات شهر مونیخ مطلع شده است. وزرای کابینه در راه رسیدن به برلین هستند.
شورای امنیت ملی آلمان علاوه بر مرکل و رئیس دفترش شامل وزرای امور خارجه، دفاعی، امور کشور و همچنین دیگر مقامات ارشد است.
آلتمایر گفت: شورای امنیت ملی تمامی اطلاعات در دسترس را جمع آوری و آنها را ارزیابی خواهد کرد. ما قصد داریم هر کاری که بتوانیم انجام دهیم تا اقدامات تروریستی و خشونتهای ضد انسانی دیگر هیچ شانسی در آلمان نداشته باشند.
وی افزود: فکر و ذهن ما با قربانیان این حمله بازماندگانشان و همچنین افسران پلیسی است که از آزادی و امنیت دفاع میکنند.
رئیس پلیس مونیخ گفت: هنوز خیلی زود است که برچسب اقدام تروریستی را به این حمله بزنیم. همانطور که قبلا اعلام شده هیچ ردپایی از افراط گرایی در این رویداد وجود ندارد. مساله تروریسم یا حمله به انگیزه مربوط میشود و ما هنوز انگیزه این مهاجم ۱۸ ساله را نمیدانیم.
پلیس آلمان اوایل صبح امروز پس از هفت ساعت از زمان شروع حمله که باعث شد تمامی سیستمهای حمل و نقل عمومی در بحبوحه تیراندازی متوقف شوند، اعلام کرد که تهدید رفع شده است.
آنها گفتند، جسدی در نزدیکی صحنه تیراندازی کشف شده که متعلق به مهاجم است و ظاهرا وی به تنهایی عمل کرده و ضمن فرار دست به خودکشی زده است.
رئیس پلیس مونیخ افزود: جسد مظنون حدود دو ساعت و نیم پس از حمله کشف شد و براساس اظهارات شاهدین و تصاویر تلویزیونی از این حمله مشخص شد که این جسد متعلق به مهاجم ۱۸ ساله است.
وی ادامه داد: نام این مهاجم که هنوز اعلام نشده پیشتر برای پلیس نیز شناخته شده نبوده و هیچ سندی از ارتباط وی با سازمانهای تروریستی وجود ندارد. از آنجایی که مظنون خودکشی کرده نمیتوانیم از او درباره انگیزهاش سوال کنیم به همین خاطر پی بردن به ارتباط او با سازمانهای تروریستی کار دشواری است.
فیلم گرفته شده توسط یک تلفن همراه که در فضای مجازی منتشر شده نشان میدهد که مظنون با لباس مشکی در پارکینگ این مرکز خرید ایستاده و فریاد میزند من آلمانی هستم و نهایتا شروع به تیراندازی میکند.
رئیس پلیس مونیخ گفت: پلیس معتقد است که این فیلم واقعیت دارد. به گفته شاهدین سه مرد با سلاح گرم در نزدیکی این مرکز خرید حضور داشتند اما دو تن از آنها که از صحنه فرار کرده بودند مورد بازجویی قرار گرفتند و مشخص شد که هیچ ارتباطی با این رویداد ندارند.
تدابیر امنیتی در مرزهای اتریش و آلمان
در پی این تیراندازی اتریش تدابیر امنیتی خود را در ایالتهای همجوار مرز با آلمان افزایش داده نیروهای نخبه خود به نام کبرا را در حالت آماده باش قرار داده است.
فرمانده امنیت عمومی اتریش اعلام کرد که تمامی نیروهای یگان "کبرا" در حالت آماده باش هستند و ۴۲ نیرو از این یگان به مونیخ فرستاده شدهاند تا به پلیس آلمان در عملیات جستجوی تیراندازان مونیخ کمک کنند.
فرانسه:
در یک حملۀ تروریستی در شهر نیس دهها تن کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند
در حملۀ یک کامیون به مردمی که برای تماشای آتش بازی روز ۱۴ ژوئیه، جشن ملّی فرانسه، در کنار بلوار معروف «پرومناد دزآنگله» در نیس تجمع کرده بودند حداقل ۸۰ تن کشته و دهها نفر زخمی شدند. بگفتۀ «برنارد کازنوو» وزیر کشور، ۱۸ تن در موقعیت «اضطراری مطلق» قرار دارند و شمار بسیار دیگری زخمی شدهاند.
فرانسوا هولاند، رئیس جمهوری فرانسه، در ساعت ۳ و نیم بامداد در سخنانی که از تلویزیون این کشور ایراد کرد ماهیت «تروریستی» این تهاجم را انکار ناپذیر خواند و «حالت اضطراری» در کشور را که قرار بود در روز ۲۶ ژوئیه پایان یابد برای سه ماه دیگر تمدید کرد.
حملۀ خونین پنجشنبه شب ۱۴ ژوئیه/ ۲۴ تیر در شهر نیس در جنوب فرانسه تهاجمی بیسابقه محسوب می شود که با استفاده از یک کامیون بزرگ صورت گرفت. کامیون، بگفتۀ معاون فرماندار شهرستان «آلپ ماریتیم» در«فاصلۀ بسیار طولانی، نزدیک به دو کیلومتر، بروی مردم حرکت کرده است». رانندۀ کامیون در حال حرکت، بگفتۀ مقامات انتظامی و نیز شاهدان عینی، بروی مردم تیراندازی کرده است. به گزارش مقامات پزشکی شهر، شماری از افراد بستری شده بر اثر اصابت تیر زخمی شدهاند. نیروهای انتظامی برای متوقف ساختن کامیون رانندۀ وی را از پای در آوردند.
کریستیان اِستروزی، معاون شهردار نیس و رئیس شورای استان «پرووانس آلپ کُت دازور»، می گوید کامیون حامل سلاح و مواد منفجره بوده است. برخی شاهدان عینی نیز به کانالهای تلویزیونی گفتهاند که در پشت کامیون مقاریری نارنجک وجود داشته است.
بدنبال این حادثه، بلوار «پرومناد دزآنگله» تمام شب کاملا مسدود شد. بگفتۀ روزنامه نگاران حاضر در محل، اجساد قربانیان این حمله در سراسر پباده رو بر زمین افتاده بود و برای رسیدگی به زخمیها یک بیمارستان سیّار در خیابان بر پا شد.
به دنبال این حمله، فرمانداری «آلپ ماریتیم» از شهروندان خواست منازل خود را ترک نکنند. تحقیقات قضائی در این باره به واحد ضد تروریستی دادسرای پاریس واگذار شد.
رئیس جمهوری فرانسه که در شهرآوینیون بسر می برد، به پاریس بازگشت و در «ستاد بحران» واقع در وزارت کشور حاضر شد تا برعملیّات اولیۀ نیروهای انتظامی و مددرسانی نظارت کند. وزیر کشور، برنارد کازنوو، و وزیر بهداری، خانم ماریسُل تورن، در نیمه شب پنجشنبه به جمعه برای نظارت به عملیّات انتظامی و مدد رسانی پاریس را به مقصد نیس ترک کردند.
فرانسوا هولاند در سخنان خود که در شب پنجشنبه به جمعه ایراد کرد همگان را به «مراقبت شدید و عزم قاطع» برای رویاروئی با تروریسم دعوت کرد. وی گفت «سراسر خاک فرانسه در تهدید تروریسم اسلامی قرار دارد». رئیس جمهوری فرانسه اعلام کرد که این کشور عملیّات خود را در عراق و سوریه علیۀ داعش تشدید خواهد کرد.
فرانسوا هولاند همچنین گفت که عملیّات «سانتینل» در بالاترین حد آن حفظ می شود. این عملیّات به دنبال حملات تروریستی ماه ژانویه ۲۰۱۵ در فرانسه به اجرا گذاشته شد و بر اساس آن نقاط حساس از حفاظت ویژه برخودار میشوند. وی اعلام کرد که روز جمعه همراه با نخست وزیر برای دلجوئی از بازماندگان قربانیان و دیدار با زخمیان این حمله به نیس خواهد رفت.
جلسۀ فوق العادۀ شورای امنیت و دفاع برای رسیدگی به موقعیت و اخذ تصمیمات لازم، صبح جمعه با شرکت نخست وزیر، شماری از وزرا و نیز مقامات نظامی و انتظامی در کاخ الیزه بریاست فرانسوا هولاند تشکیل میشود.
وزیر کشور فرانسه، برنارد کازنوو، که در پی این حمله به نیس سفر کرد پس از دیدار با بازماندگان، زخمیان و مسئولان محلی و انتظامی در گفتگوی کوتاهی با روزنامه نگاران اعلام کرد که سطح طرح «ویژی پیرات» - آماده باش نیروهای نظامی و انتظامی شرکت کننده در تامین امنیت – در شهرستان «آلپ ماریتیم» افزایش می باید. او نیز بر ماهیت تروریستی این تهاجم تاکید کرد و گفت اقدامات لازم برای شناسائی «تروریست» هدایت کنندۀ کامیون در جریان است.
بر اساس اطلاعات بدست آمده از مقامات انتظامی کارت شناسائی همراه رانندۀ کامیون نشان می دهد که صاحب کارت یک فرانسوی تونسی تبار است و ۳۱ سال دارد. اینک تحقیقات برای حصول اطمینان از اینکه کارت مزبور به وی تعلق دارد، در جریان است.
نزدیک به 300 کشته و زخمی در شب خونین بغداد
منابع خبری از افزایش قربانیان انفجارهای شب گذشته در بغداد به 82 تن خبر دادند. همچنین 200 نفر در این حملات زخمی شدهاند. داعش مسئول حملات انفجارهای بغداد را به عهده گرفت.
\
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، خبرگزاری رویترز اعلام کرد که تعداد کشتهها و مجروحان حملات شب گذشته به حدود 300 تن افزایش یافته است، این خبرگزاری تعداد قربانیان در هر یک انفجارهای مذکور را به طور مجزا اعلام نکرد.
انفجار اصلی که تلفات جانی زیادی را به دنبال داشت در محله الکراده در مرکز بغداد رخ داد. این منطقه شامل برخی مراکز دولتی و مقرهای احزاب است. به عنوان مثال دفتر هیات سیاسی فراکسیون "احرار"، وابسته به جریان صدر، دفتر عمار حکیم رئیس مجلس اعلای اسلامی عراق، همام حمودی معاون اول رئیس پارلمان عراق در این منطقه واقع است.
این انفجار در نزدیکی حسینیه "عبدالرسول" رخ داده است.
سرهنگ سعد معن، سخنگوی وزارت کشور عراق اظهار داشت که انفجار این خودروی بمبگذاری شده در اواسط شب گذشته رخ داد که خسارتهای زیادی به اماکن تجاری و مسکونی و نیز خودروهای شهروندان رساند.
معن تصریح کرد که منطقه کراده در ساعات پایانی شب شاهد رفت و آمد گسترده جوانان و شهروندان برای رفتن به رستورانها و تفرجگاههاست.
همچنین انفجار دیگری توسط یک بمب در نزدیکی بازار "شلال" در منطقه "الشعب" در شمال بغداد رخ داد.
گروه تروریستی داعش مسئولیت انفجارهای بغداد را بر عهده گرفته است. داعش اعلام کرد که انفجار در محله الکراده توسط یک عامل انتحاری صورت گرفت.
در این راستا حیدر العبادی، نخست وزیر عراق متعهد شد که عاملان این انفجارها را قصاص کند و وی در عین حال تاکید کرد که پیروزی بسیار نزدیک است.
دفتر اطلاعرسانی العبادی اعلام کرد که حیدر العبادی از محل انفجار تروریستی در کراده بازدید و تهدید کرده که عاملان این حملات را مجازات کند.
العبادی افزود: عاملان این حملات بعد از اینکه در میدان جنگ شکست خوردند دست به این انفجارها به عنوان تلاشی ناامیدکننده میزنند.
هشدار رسانههای بلژیک:
بیش از پنجاه حامی داعش در فرودگاه بروکسل کار میکنند
شبکه تلویزیونی راشا تودی روسیه به نقل از رسانه های محلی بلژیک و با استناد به مقام های امنیتی فرودگاه «زاونتم» بروکسل اعلام کرد: در حال حاضر دست کم ۵۰ حامی داعش در این فرودگاه مشغول کار هستند.
روزنامه نیوزبلد با استناد به نامه سرگشاده منتشر شده از سوی نهاد مسئول امنیت فرودگاه بروکسل نوشت: طرفداران این گروه تندرو نشان و مدرک امنیتی دارند که می توانند تا کابین خلبان نفوذ کنند.
پلیس بلژیک اعلام کرد: در گذشته مقامات نشان امنیتی برخی از افراد را به دلیل طرفداری از داعش لغو کردند اما این اقدام شامل همه افراد نبود. براساس اعلام افسران پلیس، هرفردی حتی آنهایی که دارای سوابق جنایی هستند براحتی می توانند در فرودگاه رفت و آمد کنند.
براساس نامه سرگشاده ‘امنیت فرودگاه’، روشن است که تروریست ها با کمک جاسوسان و عاملان خود، قبل از اقدام، ایمنی فرودگاه را مورد آزمایش قرار داده بودند.
انفجار انتحاری در فرودگاه «زاونتم» و ایستگاه مترو «میل بیک» بروکسل در نزدیکی ساختمان های اتحادیه اروپا که روز سه شنبه ۲۲ مارس (سوم فروردین) روی داد، منجر به کشته شدن ۳۵ نفر و زخمی شدن دست کم ۲۷۰ تن دیگر شد.
به رغم گذشت بیش از ۱۰ روز از وقوع این حادثه تروریستی، هنوز پروازهای این فرودگاه از سرگرفته نشده است.
هرچند شرکت بهره برداری کننده این فرودگاه اعلام کرده که از نظر فنی مشکلی برای از سرگیری پروازها در این فرودگاه وجود ندارد اما بر صدور مجوز امنیتی از سوی دولت برای از سرگیری پروازها در این فرودگاه نیز تاکید کرده است.
گزارش ها از بازگشایی این فرودگاه و از سرگیری بخشی از پروازهای آن از اواخر روز جمعه حکایت دارد.
فیگارو پشت پرده حملات تروریستی پاریس و بروکسل را فاش کرد
جستجو برای یافتن عاملان حملات تروریستی اخیر در پاریس و بروکسل پرده از وجود یک شبکه وسیع تروریستی فرانسوی- بلژیکی در پشت این حملات تروریستی برداشت.
به گزارش روزنامه فرانسوی «لو فیگارو»، در روزهای پنجشنبه و جمعه گذشته 10 نفر در شهرهای پاریس و بروکسل بازداشت شدند. یکی از این افراد «ردا کریکت» بود که روز پنجشنبه در فرانسه بازداشت شد. بازداشت وی و آشکار شدن ارتباط نزدیکش با «عبدالحمید اباعود»، برنامه ریز حملات تروریستی پاریس بار دیگر بر وجود شبکه تروریستی فرانسوی- بلژیکی در پشت حملات تروریستی پاریس و بروکسل، تاکید کرد. شبکه ای که گفته می شود، شمارش معکوس برای انهدام آن آغاز شده است.
علاوه بر کریکت، 9 مظنون دیگر در روزهای پایانی هفته گذشته (دیروز و پریروز) در بروکسل بازداشت شدند؛ سه نفر روز جمعه در سه منطقه «اسکاربک» (Schaerbeek)، «فوره» (Forest) و «سن ژیل» (Saint-Gilles) بازداشت شدند. شش تن دیگر نیز روز پنجشنبه در اسکاربک، بروکسل و «ژِت» بازداشت شده بودند که سه تن از آنان یک روز بعد آزاد و سه نفر دیگر زندانی شدند.
در این گزارش آمده است: جستجوها برای شناسایی و بازداشت عاملان حملات تروریستی از وجود شبکه تروریستی وسیع تر از عاملان حمله نیویورک در سال 2001 میلادی، حکایت دارد. پس از حملات 11 سپتامبر، 19 مظنون شناسایی شدند و این در حالی است که به گفته نخست وزیر فرانسه تاکنون بیش از 30 مظنون تنها در مورد حملات پاریس شناسایی شده اند.
«مانوئل والس» نخست وزیر فرانسه اعلام کرد: از این تعداد مظنون، تا کنون 11 نفر کشته شده اند، 12 نفر زندانی هستند و جستجو برای یافتن مابقی آن ها نیز ادامه دارد.
تا کنون جستجوی عاملان، طراحان و برنامه ریزان حملات پاریس به برادران فرانسوی «کلَن» (فابیان کلن و ژان میشل کلن) رسیده است که پیام های انتقامجویی توسط آنان ثبت و مخابره شده است. این در حالی است که حملات پاریس و بروکسل که اروپا را متاثر ساخت هر دو نتیجه فعالیت یک گروه واحد بوده که عملیات را از راه دور و از سوریه هدایت کرده است. تا کنون مسیر تحقیقات به شبکه اباعود که در عملیات پلیس فرانسه کشته شد، منتهی شده است.
این روزنامه فرانسوی در بیان دلایل ادعای یکی بودن شبکه تروریستی عامل حملات پاریس و بروکسل، نوشت: نخست آن که «خالد البکراوی» که در مترو «مِلبیک» بروکسل کمربند انفجاری خود را فعال کرد، متهم بود که با هویتی جعلی مخفیگاهی را در شهر «شارلوروآ » (Charleroi) بلژیک اجاره کرده بود که مورد استفاده برخی از تروریست های فرانسوی پیش از حملات پاریس، قرار گرفته است. دلیل دیگر آن که «محمد بلقید» با نام مستعار «سمیر بوزید» که در 15 مارس (25 اسفند) در محله «مولنبک» بروکسل کشته شد و نیز «نجم العشراوی» که در فرودگاه بروکسل خود را منفجر کرد با تعدادی از عاملان حملات پاریس، تماس تلفنی داشته اند. حتی گفته می شود که العشراوی احتمالا دریافت کننده پیامک معروف «ما رفتیم، شروع می کنیم» است که پیش از حمله مهاجمان به سالن کنسرت «باتاکلان» از یک گوشی متعلق به عاملان حمله ارسال شده بود.
آخرین دلیل برای این مدعا نیز کشف 'دی ان ای' العشراوی بر بقایای کمربند انفجاری عاملان انتحاری در استادیوم فرانسه و باتاکلان است. همچنین احتمال می رود که این 'دی ان ای' در آپارتمانی در منطقه اسکاربک نیز که احتمالا کارگاه ساخت بمب بوده، پیدا شود. پلیس 'دی ان ای' دیگری را نیز شناسایی کرده که به «صلاح عبدالسلام» تعلق دارد.
یک منبع نزدیک به تحقیقات اعلام کرد: یک گروه عامل هر دو حمله پاریس و بروکسل بوده است.
هم اکنون صلاح عبدالسلام که در بروکسل بازداشت شد و هم اکنون در زیرزمین زندان «بروژ» در بلژیک نگاهداری می شود، تنها بازمانده حملات خونین پاریس است که می تواند کلید اسرار شبکه تروریستی فرانسوی- بلژیکی باشد. وی که پیشتر با استردادش به فرانسه مخالفت کرده بود، پس از حملات بروکسل خواسته به فرانسه مسترد شود.
«فرانسوآ اولاند» رئیس جمهوری فرانسه دیروز (جمعه) اعلام کرد: شبکه ای که حملات پاریس و بروکسل را صورت داد در حال نابودی است اما شبکه های دیگری وجود دارند که تهدیدی جدی برای اروپا هستند.
«برنار کزنوو» وزیر کشور فرانسه نیز اعلام کرد در سال 2015 میلادی، 11 حمله تروریستی در فرانسه خنثی شده است. فهرست این 11 حمله ناموفق منتشر شده است.
در حملات تروریستی 13 نوامبر (22 آبان) پاریس که ضعف تبادل اطلاعات در مورد تروریست ها را در اروپا به نمایش گذاشت، فرانسه برای نخستین بار در تاریخ خود هدف عملیات انتحاری قرار گرفت.
در جریان این حملات که گروه تروریستی «داعش» مسئولیت آن را برعهده گرفت، 130 نفر جان خود را از دست دادند و بیش از 350 نفر دیگر مجروح شدند.
در جریان این حملات دو انفجار انتحاری نزدیک استادیوم فوتبال در «سن دونی» صورت گرفت و همزمان چند تیراندازی در پنج نقطه مناطق 10 و 11 پاریس رخ داد. همچنین افراد مسلح با ورود به سالن کنسرت باتاکلان بیش از هزار و 500 نفر را به گروگان گرفتند.
در حملات تروریستی بروکسل شامل انفجار بمب در فرودگاه و مترو بروکسل در 22 مارس (3 فروردین)، دست کم 31 نفر کشته و حدود 300 نفر مجروح شدند. گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را نیز پذیرفت.