lyssna_nu.png
رادیو علمی

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

2225150-3.jpgبرای نخستین بار در هشت سال اخیر؛

اعضای اوپک با کاهش تولید نفت موافقت کردند

اعضای سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) به توافقی دست یافتند که طبق آن، از ماه نوامبر سال میلادی جاری تولید نفت به ۳۲٫۵ میلیون بشکه در روز کاهش می یابد.

به گزارش مهر به نقل از راشا تودی، رسانه ها به نقل از منابع موثق گزارش دادند که اعضای «سازمان کشورهای صادرکننده نفت» (اوپک) به توافقی دست یافتند که طبق این توافق، از ماه نوامبر سال میلادی جاری تولید نفت به ۳۲.۵ میلیون بشکه در روز کاهش می یابد.

اوپک در حال حاضر روزانه ۳۳.۲۴ میلیون بشکه نفت تولید می کند که در صورت صحت این گزارشات، کشورهای عضو این سازمان از تولید نفت خود به میزان هفتصد هزار بشکه در روز خواهند کاست.

گفتنی است که ظرف هشت سال گذشته، این نخستین توافق میان اعضای این سازمان برای کاهش تولید نفت بشمار می رود.

یک منبع موثق مدعی شد که اوپک در نشست بعدی خود که روز سی اُم نوامبر در وین برگزار می شود، سقف تولید را برای هر کشور عضو این سازمان تعیین خواهد کرد.

گفتنی است که نمایندگان کشورهای عضو اوپک در حال حاضر برای شرکت در «همایش بین المللی انرژی» در الجزایر بسر می برند.

لازم به ذکر است که موافقت بزرگترین تولیدکنندگان نفت با کاهش تولید می تواند توازن بیشتری را میان نرخ عرضه و تقاضای این ماده خام در سطح جهان برقرار نماید.

هفته گذشته ایران، سومین تولید کننده بزرگ نفت اوپک با تولید روزانه ۳.۶ میلیون بشکه نفت در ماه آگوست، پیشنهاد عربستان سعودی مبنی بر توقف افزایش تولید نفت خود را نپذیرفت و روز سه شنبه وزیر نفت ایران اعلام کرد که به روند افزایش تولید نفت تا سقف چهار میلیون بشکه در روز ادامه خواهد داد.

با گذشت چند ساعت از این اظهارنظر وزیر نفت ایران، وزیر انرژی عربستان هم مستثنی شدن ایران از اجرای طرح فریز نفتی را پذیرفت تا یک گام بلند برای دستیابی به این توافق برداشته شود.

بنابر گزارشات، مذاکرات چهار ساعته نمایندگان اوپک به پایان رسیده است و انتظار می رود که نتایج این مذاکرات طی یک کنفرانس مطبوعاتی بطور رسمی اعلام شود.

707038-3.jpgدر گفتگو با مهر اعلام شد:

توافق ایران-عربستان برسر فریز

نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه نشانه‌هایی از توافق ایران و عربستان بر سر فریز نفتی وجود دارد، گفت: احتمال دارد اوپک فردا نشست فوق‌العاده در الجزیره برگزار کند.

سیدمحمدعلی خطیبی در گفتگو با مهر با بیان اینکه در حال حاضر ایران، عربستان و حتی روسیه برای اجرای فریز نفتی آمادگی دارند، گفت: طی چند هفته گذشته مذاکراتی بین یکی از شاهزاده‌های سعودی و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در حاشیه اجلاس جی ۲۰ برگزار شد که انجام این گفتگوها نشان می‌دهد که در شرایط فعلی، عربستان و روسیه به عنوان دو تولیدکننده بزرگ نفت جهان برای اجرای فریز نفتی آمادگی دارند.

نماینده سابق ایران در اوپک با اعلام اینکه ایران هم همواره یکی از کشورهایی بوده که از بازگشت ثبات به بازار نفت حمایت کرده است، تصریح کرد: از سوی دیگر اظهارنظرهای مشابه رؤسای جمهور

و وزرای نفت کشورهای عضو اوپک نشان می‌دهد که در مجموع یک اجماع در بین اعضای اوپک و روسیه برای اجرای فریز نفتی ایجاد شده است.

مدیر سابق امور بین‌الملل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه نشست کشورهای عضو اوپک در الجزیره یک نشست صرفاً مشورتی است، اظهار داشت: با این وجود در صورتی که در این نشست، کشورها به توافق دست یابند، امکان تغییر نشست‌ مشورتی به نشست فوق‌العاده در الجزیره وجود دارد.

این کارشناس اقتصاد انرژی با تأکید بر اینکه حتی عراق هم به نظر می‌رسد که مشکلی برای اجرای طرح فریز نفتی و همراهی با این پروژه نداشته باشد، گفت: برخی از شرکت‌های نفتی حاضر در عراق ممکن است با محدود شدن سقف تولید نفت این کشور مخالف باشند اما با توجه به اینکه قیمت نفت فعلاً در سطوح پایینی قرار دارد، حتی شرکت‌های نفتی خارجی هم از گرانی و افزایش چند دلاری قیمت نفت حمایت می‌کنند.

خطیبی با بیان اینکه در مجموع فضای حاکم بر مذاکرات نفتی بین کشورهای عضو اوپک در الجزیره مثبت است، تأکید کرد: این احتمال وجود دارد با توجه به اجماع کل کشورها بر سر اجرای طرح فریز نفتی، اما یکسری اختلاف‌نظرهایی در جزئیات و ساز و کار اجرای این پروژه وجود داشته باشد.

نماینده سابق ایران در اوپک با بیان اینکه در صورت توافق بر روی کلیات، احتمالاً تا نشست آینده رسمی اوپک در وین، چند نشست در سطح کارشناسی بین کشورهای عضو بر سر اجرای طرح فریز نفتی برگزار خواهد شد، گفت: با برگزاری نشست‌های کارشناسی، توافق جامع‌تری برای اجرای فریز نفتی در بین کشورهای اوپک به وجود خواهد آمد.

وی در پاسخ به این پرسش مهر که آیا با توجه به اختلافات سیاسی و منطقه‌ای ایران و عربستان، امکان توافق دو کشور بر سر اجرای فریز نفتی وجود دارد؟ توضیح داد: در دوران هشت سال جنگ تحمیلی هم، ایران با عراق در اوپک در برخی موارد تصمیمات مشترکی می‌گرفتند و همواره منافع اقتصادی کشورها بر سایر مسائل سیاسی و منطقه‌ای اولویت دارد.

خطیبی همچنین با بیان اینکه به نظر می‌رسد نفت بشکه‌ای ۶۰ دلار یک دامنه منطقی برای فروش نفت در بین کشورهای اوپک باشد، خاطرنشان کرد: اکثر کشورهای اوپک برای افزایش قیمت نفتی به بشکه‌ای ۶۰ دلار موافق هستند و قطعاً افزایش قیمت‌ها می‌تواند درآمد نفتی کشورهای عضو اوپک را در میان مدت احیا کند.

1784213-2.jpg

امتناع ترکیه و روسیه از استفاده از دلار در معاملات با یکدیگر

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه هنگام بازگشت از روسیه پس از دیدار با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در هواپیما با خبرنگاران مصاحبه کرد.

به گزارش نشریه Marja، یکی از سوالات در رابطه با استفاده از لیره ترکیه و روبل روسیه در معاملات دو کشور به جای دلار بود.

اردوغان گفت:" خرید و فروش به روبل و لیره ترکیه برای ما با صرفه تر خواهد بود.در چنین وضعی نرخ دلار باز هم بیشتر پائین خواهد آمد و ما از مشکلات ارزی و فشار ناشی از نرخ ارزها خلاص خواهیم شد. هم روسیه و هم ما نفع خواهیم برد".

یاداور می شود ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه پیشنهاد استفاده از از لیره ترکیه و روبل روسیه در معاملات دو کشور را مطرح کرده است.

اسپوتنیک

WorldBankCopenhagen_550x488.jpg

بانک جهانی:

یک سوم جوانان جهان بیکار هستند

بانک جهانی اعلام کرد یک سوم از جمعیت جوانان جهان نه شغل دارند و نه در حال تحصیل هستند و این بحرانی است که کشورها باید به سرعت برای این موضوع چاره اندیشی کنند

بر اساس گزارش تازه بانک جهانی، اگر شرایط کنونی ادامه یابد، از یک میلیارد جوانی که انتظار می رود در دهه آینده وارد بازار کار شوند، تنها 40 درصد می توانند به اشتغال امیدوار باشند.

طبق برآورد این نهاد اقتصادی، جهان باید در 10 سال آینده 600 میلیون شغل ایجاد کند تا از بحران های اجتماعی ناشی از بیکاری جوانان جلوگیری شود.

'مَت هابسون' مدیر کارگروهی که این گزارش را آماده کرده است، می گوید: جوانان 40 درصد از جمعیت کنونی جهان را تشکیل می دهند که این درصد، بالاترین میزان در تاریخ است. بیکاری، اکنون مشکلی پایدار شمرده می شود و تقریبا 30 درصد از جوانان نه شاغلند و نه در حال تحصیل.

بانک جهانی در این گزارش، توجه برنامه ریزان جهان را به موارد زیر جلب کرده است:

1 – تاثیر عصر دیجیتال: پیشرفت فناوری، شرایط کار را به صورت بنیادی تغییر داده، اما این دگرگونی به صورت یکنواخت در جهان رخ نداده است.

2 – شکاف در مهارت ها: برای کاهش شکاف در مهارت ها، فرصت ها برای مردان، زنان و کسانی که در پایین ترین بخش از هرم مهارتی هستند باید افزایش یابد.

3 – کارآفرینی و کار آزاد: تمایل به کارآفرینی در میان جوانان 1.6 برابر بیش از بزرگسالان است. این گرایشِ عمومی، باید مورد توجه قرار گیرد.

4 – شغل های کیفی: آمارهای کمی از اشتغال، بازتاب کیفیت شغل نیستند و برنامه ریزان باید درک عمیق تری از شرایط کار معاصر داشته باشند.

محورهای دیگری که در این گزارش بلند به آنها پرداخته شده را در زیر مشاهده می کنید:

- تقریبا 85 درصد از جوانان جهان در کشورهایی با میانگین درآمد پایین زندگی می کنند.

- احتمال بیکاری جوانان، چهار برابر بزرگسالان است.

- شکاف تحصیلی میان دختران و پسران در کشورهای توسعه نیافته به نفع پسران و در کشورهای توسعه یافته به نفت دختران سنگینی می کند. بیشترین شکاف به نفع پسران در خاورمیانه و شمال آفریقا دیده می شود.

- جوانان 25 تا 34 ساله بیشترین فعالیت کارآفرینی را در جهان دارند، اما معمولا دسترسی جوانان به منابع مالی و اعتباری بسیار دشوار است.

- میانگین بیکاری برای زنان جوان 10 درصد بیشتر از مردان جوان است.

- در کشورهای توسعه نیافته، 89 درصد از شغل ها به صورت غیررسمی است.

- آموزش باکیفیت بر چشم انداز اشتغال جوانان، اثر مثبت می گذارد.

- جوانان شهری معمولا در بخش های خدمات، تولید یا بازرگانی مشغول می شوند؛ در حالی که جوانان روستایی در بخش های کشاورزی و ماهیگیری، صنایع دستی، نساجی یا خرده فروشی فرصت های شغلی به دست می آورند.

- 70 درصد از جوانانِ منطقه پایین صحرای آفریقا و آسیای جنوبی در مناطق روستایی زندگی می کنند.

- احتمال مهاجرت جوانان به شهرها 40 درصد بیش از بزرگسالان است.

1952768-2.jpg

اداره آمار اتحادیه اروپا از افزایش فقر در قاره سبز خبر داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری آلمان، اداره آمار اتحادیه اروپا با ارائه گزارشی اعلام کرد که اتحادیه نتوانسته بر اساس برنامه زمانبدی جلو رفته و سبب کاهش فقر شود.

آمار نشان می داد که در سال ۲۰۱۰ میلادی حدود ۱۱۸ میلیون فقیر در اروپا وجود داشت و قرار بود براساس برنامه ریزی های کارشناسانه این رقم به زیر ۱۰۰ میلیون نفر برسد. این در حالی است که بررسی های جدید حاکی از وجود ۱۲۲ میلیون فقیر در سطح اروپا است.

کشورهایی که در راس لیست فقر قرار دارند یونان و اسپانیا هستند که بحران های مالی حاکم در این کشورها سبب آن شده است.

در اتحادیه اروپا کسی به عنوان فقیر محسوب می شود که با کمتر از ۶۰ درصد حقوق میانگین آن کشور بخواهد زندگی کند.

3581547400.jpg

اختلاف درآمد در سوئد به بیشترین حد رسیده است

صاحبان قدرت، درآمدی برابر با ۵۴ کارگر صنعتی دارند

تفاوت درآمد میان یک حقوق بگیر معمولی و صاحبان قدرت در جامعه سوئد به بیشترین میزان در دوران مدرن رسیده است.

در سال ۲۰۱۴ به‌طور میانگین در آمد پیش از مالیات سالیانه هر یک از ۲۰۰ نفری که بیشترین درآمد را داشتند با درآمد سالانه ۱۸ کارگر صنعتی برابر بود.

اما گزارشی که از سوی LO (سازمان کارگران سوئد) منتشر شده، نشان می‌دهد که در حال حاضر هر یک از این صاحبان قدرت درآمدی برابر با ۵۴ کارگر صنعتی دارد. این به این معنی ست که یک مدیر ارشد بخش اقتصادی به‌طور متوسط از درآمدی بالغ بر ۱٫۵ میلیون کرون در ماه در قیاس با حقوق ۲۸۳۰۰ کرونی یک کارگر، برخوردار است.

رادیو سوئد

13941205154322264719920400.jpg

وال استریت ژورنال؛

فاصله طبقاتی در جامعه آمریکایی به شدت در حال افزایش است

نابرابری اجتماعی، اختلاف طبقاتی و تفاوت در متوسط عمر شهروندان فقیر و غنی در آمریکا طی چند دهه اخیر روند صعودی داشته است.

روزنامه وال استریت ژورنال، در مقاله‌ای به بررسی شکافت‌های طبقاتی در جامعه آمریکایی می‌پزدازد. به نوشته این روزنامه نتایج مطالعه جدید اقتصاددانان موسسه بروکینگز بطور مستند گویای افزایش شدید تفاوت در متوسط عمر شهروندان ثروتمند و فقیر در آمریکا است.

طبق این گزارش که مبتنی بر تجزیه و تحلیل اطلاعات اداره سرشماری و اداره تامین اجتماعی آمریکا است، در مردان متولد 1950، تفاوت متوسط عمر 10درصد از مردان با بالاترین سطح دستمزد و 10 درصد از آنها با پایین ترین سطح دستمزد بیش از دو برابر تفاوت متوسط عمر بین همتایان آنها بوده است که در سال 1920 متولد شدند. تفاوت متوسط عمر اغنیاء و فقرا در میان متولدین1920 تقریبا شش سال بود. این رقم در میان متولدین 1950 به 14سال رسید. این تفاوت در مورد زنان طی همان دوره با افزایش سه برابری از تقریبا 4.5 سال به 13 سال رسید.

کلا متوسط عمر 10 درصد مردان متولد 1920 با پایین ترین سطح درآمد در مقایسه با همتایان آنها که در سال 1950 متولد شدند، فقط سه درصد بهبود داشت که بسیار کمتر از بهبود ب28 درصدی متوسط عمر در 10 درصد مردان با بالاترین سطح درآمد بوده است.

آمریکا به لحاظ متوسط عمر شهروندانش از جمله بدترین کشورهای به اصطلاح ثروتمند جهان است و این امر کلا به علت سطح پایین سلامت و میزان بالای مرگ و میر در میان آمریکای های کم درآمد است. متوسط عمر مهمترین شاخص اصلی رفاه اجتماعی است. کمترین افزایش در متوسط عمر کارگران کم درآمد و تفاوت رو به گسترش متوسط عمر بین فقرا و اغنیاء به روشنی گویای رشد عظیم نابرابری اجتماعی و دو دستگی طبقاتی شدید در آمریکا و برجسته کننده این حقیقت است که طبقه اجتماعی- اقتصادی مقوله اساسی در زندگی اجتماعی تحت نظام سرمایه داری است که هر جنبه ای از زندگی از جمله طول عمر را تحت تاثیر قرار می دهد.

گزارش موسسه بروکینگز بیش از پیش تنزل فاجعه بار موقعیت اجتماعی طبقه کارگر آمریکا را برجسته می‌سازد. گزارش‌های دیگری که اخیرا منتشر شد، افزایش شدید میزان مرگ و میر در میان کارگران جوان و میان سال را نشان می‌دهد که علت عمده آن مصرف مواد مخدر، الکل و خودکشی بوده است. دیگر گزارش‌های جدید گویای تنزل شدید متوسط عمر آمریکایی‌های میانسال فقیرتر و تغییر الگوی چند دهه‌ای کاهش مرگ و میر نوزادان است.

علت این عقب گرد اجتماعی وسیع بر کسی پوشیده نیست. این امر حاصل انحطاط نظام سرمایه‌داری آمریکایی و چهار دهه رویکرد تهاجمی نخبگان حاکم بر ضد طبقه کارگر است. از دولت ریگان تا دولت اوباما، دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان شاهد دست‌اندازی شرکت‌ها و دولت فدرال به مشاغل،‌ دستمزدها،‌ مستمری‌ها و مزایای درمانی طبقه کارگر بوده‌اند.

نخبگان حاکم بخش عظیمی از زیرساختار صنعتی کشور را برچیدند، میلیون‌ها فرصت شغلیِ با درآمد مناسب را نابود کردند و به مضرترین و مجرمانه‌ترین معاملات مالی پرخطر به عنوان منبع اصلی سود دهی و ثروت شخصی شان روی آوردند. بودجه اعلام نشده‌ای بالغ بر تریلیون‌ها دلار برای تامین هزینه جنگهای دائمی و ثروت اندونزی جنون‌آمیز یک درصد و یک دهم درصد از ثروتمندترین شهروندان آمریکا به هدر رفت.

زیر ساختارهای اساسی کشور بر اثر کمبود بودجه رو به فساد رفته است تا جائیکه میلیون‌ها شهروند آمریکایی به مسمومیت با سرب و دیگر مواد سمی ناشی از پوسیدگی شبکه آب آشامیدنی دچار می‌شوند. بحران آلودگی آب در شهر فلینت در ایالت میشیگان فقط نمونه‌ای از این فاجعه بوده است.

تسنیم

1218893400.jpg

روسیه بزرگترین صادرکننده غله،

روسیه به 100 کشور جهان، غله صادر می کند

در سال گذشته، روسیه به میزان 20 میلیارد دلار محصولات کشاورزی را صادر کرد. این رقم بیش از مبالغ دریافتی از فروش تسلیحات روسیه به خارجه بود و تقریبا نیمی از درآمد فروش گاز طبیعی را تشکیل می داد. تا حد زیادی غله تعیین کننده سیمای جدید صادرات روسیه است

روسیه در سال 2016 میلادی بزرگترین صادرکننده غله در جهان خواهد شد. نشریه « وال استریت ژورنال» با استناد به پیش بینی وزارت کشاورزی آمریکا این خبر را گزارش داد. مطابق با ارزیابی تحلیلگران، روسیه در سال جاری 23 میلیون و 500 هزار تن گندم صادر خواهد کرد که 3 درصد بیش از سال گذشته است. در حالی که ایالات متحده می تواند 21 میلیون و 800 هزار تن گندم صادر کند که کمترین شاخص طی 45 سال اخیر است.

بازار بین المللی محصولات کشاورزی در سال جاری دچار تغییرات بزرگی خواهد شد و کشورهای بزرگ در مقابل بازیگران جدید عقب نشینی می کنند. به نوشته نشریه « وال استریت ژورنال» به دلیل کاهش نرخ ارزهای ملی در رابطه با دلار، گندم آمریکایی برای کشورهای واردکننده زیاده از حد گران می شود. روبل تضعیف شده روسیه بر عکس برای تولیدکنندگان محصولات کشاورزی محلی سودآور است و به آنها کمک می کند مواضع جدیدی در بازار جهانی بدست آورند.

روسیه در سال 2002 میلادی به صادرات غله پرداخت و از آن زمان تا کنون مواضع خود را تحکیم بخشیده است. تضعیف روبل صعود روسیه به ردیف های بالای فهرست صادرکنندگان را تسریع کرد.

الکساندر کوربوت معاون رئیس اتحادیه غله روسیه در این خصوص گفت: « تضعیف روبل یکی از عوامل و نه یگانه عامل است. روسیه با زحمت زیادی وارد بازارها شد. هیچ کس در آنجا منتظر ما نبود و هیچ کس امتیازی برای ما قائل نشد. فقط با کمک کارهای تخصصی و حرفه ای عرصه تجارت روسیه، ما توانستیم مزایای روسیه را به نمایش بگذاریم و ثابت کنیم که محصولات ما بهتر است. فکر نمی کنم کشوری بتواند روسیه را از بازارهایی که بدست آورده بیرون براند».

صادرات تسلیحات و موادانرژی زا نیز سهم خود را ایفا کرد. به گفته کوربوت، هم اکنون اوضاع بشدت تغییر می کند. در سال گذشته، روسیه به میزان 20 میلیارد دلار محصولات کشاورزی را صادر کرد. این رقم بیش از مبالغ دریافتی از فروش تسلیحات روسیه به خارجه بود و تقریبا نیمی از درآمد فروش گاز طبیعی را تشکیل می داد. تا حد زیادی غله تعیین کننده سیمای جدید صادرات روسیه است.

« هم اکنون روسیه به 100 کشور جهان، غله صادر می کند. وارد بازار آفریقا شدیم. به عنوان مثال، وارد بازار نیجریه شدیم که غله نوع بسیار مرغوب را خریداری می کند و مطالبات سختی در رابطه با کیفیت آن مطرح می کند. جالب آن است که تولیدکنندگان غله روسیه جا را برای تولیدکنندگان آمریکایی در نیجریه تنگ کردند. صادرات غله به آفریقای جنوبی نیز جریان دارد. غله روسیه حتی برای آمریکای لاتین آشناست، از جمله مکزیک که پهلو به پهلوی آمریکاست».

گرایش رشد در مجتمع کشت و صنعت روسیه مشاهده می شود. پویایی در تولید محصولات کشاورزی و دامپروری ثابت است. کارشناسان معتقدند که در صورت حفظ آهنگ کنونی برداشت غله، سطح محصول روسیه بعد از 15-10 می تواند به 200 میلیون تن برسد.

اسپوتنیک

139405231242399725872400.jpg

شرکت چینی « دالیان واندا» استودیوی هالیوود را خریداری کرد

چین یک تهدید جدی برای صنعت سینمای آمریکا شده است. شرکت « دالیان واندا» یکی از بزرگترین شرکت های سینماهای جهان - خبر خرید استودیوی سینمایی هالیوود - Legendary Entertainment را اعلام کرد که ورشکست شده بود.

قیمت این معامله — 3 و نیم میلیارد دلار اعلام شد. شرکت «دالیان واندا» بیش از نیمی از سهم استودیوی سینمایی هالیوود را به دست خواهد آورد. شرکت چینی سرمایه گذاران دیگر را وادار کرد سهم خود در استودیوی سینمایی هالیوود را بفروشند.

این اولین خرید جنجالی شرکت چینی نیست. در سال 2012 میلادی ، شرکت چینی «دالیان واندا» در ازای 2 میلیارد و 600 میلیون دلار شبکه سینمایی AMC Entertainment Holdings (با بیش از 5 هزار فیلم) را که دومین شبکه سینمایی آمریکاست خریداری کرد. چینی ها پس از آن در ازای 2 میلیارد دلار « Hoyt's Group» — یکی از بزرگترین استودیوهای صنعت سینمایی استرالیا را خریداری کردند.

وان سیان لین رئیس شرکت « دالیان واندا» در کنفرانس مطبوعاتی در پکن گفت: شرکت چینی « دالیان واندا» استودیوی هالیوود را برای دریافت حق « مالکیت فکری» و تقویت مواضع خود در صنعت جهانی سینما خریداری کرد. او ثروتمندترین تاجر چینی است که ثروت آن بالغ بر 40 میلیارد دلار است.

چین واقعا تهدید جدی برای صنعت جهانی سینما شده است. الکساندر لارین کارشناس انستیتو خاور دور در این خصوص گفت: پکن در جهت دستیابی به هدف خود — گسترش « قدرت » خود پیش می رود و سینما در اینجا بدون شک نقش آخر را بازی نمی کند. در گام هایی مانند خرید استودیوی سینمایی آمریکایی، معنای عمیقی پنهان است: تأثیر گذاری بر ماهیت تولید فیلم و بطور کلی محصولات سینمایی که در جهان تولید می شوند. بدین ترتیب چینی ها می توانند مانع از ساخت فیلمهایی بشوند که چین و یا هر چیز چینی در آنها به شکل منفی نشان داده شوند. چین در این عرصه به نتایج خوبی رسیده است. در سال های اخیر در هالیوود از ساخت فیلم هایی که چین و چینی ها و هر رویدادی در چین بشکل منفی نشان داده می شوند خودداری ورزیدند. موضوع فقط خرید استودیوی های بزرگ هالیوود نیست، بلکه دلیل اصلی دیگر فروش فیلم ها در بازار بزرگ چین است.»

جالب آن است که خریدهای بزرگ مارک های معروف جهان — در سینما، ورزش، صنعت تفریحات — در بازار چین چندان سودآور نیست. در عین حال، پکن با وجود مشکلات مالی و افت تقاضای جهانی ، سرمایه گذاری در خارج از کشور را افزایش می دهد. این جهت جدید سیاست چین است که هم اکنون تأثیر جدی بر اقتصاد جهانی می گذارد.

اسپوتنیک

5177400.jpg

نفت خام در هند ارزان تر از آب شده است!

کاهش قیمت نفت خام به زیر ۳۰ دلار در هر بشکه باعث شده است که بهای هر لیتر نفت خام در هند به کمتر از یک لیتر آب آشامیدنی در دهلی نو برسد .

به گزارش ایرنا اکنون یک لیتر نفت خام در هند به بهای ۱۲ روپیه و هر لیتر آب آشامیدنی در فروشگاه های دهلی ۱۵ روپیه به فروش می رسد .

کاهش قیمت نفت خام به ۲۹٫۲۴ دلار در هر بشکه باعث شد که دولت هند بار دیگر مالیات بر نفت خام را برای تامین کسری بودجه افزایش دهد.

در سه هفته گذشته متوسط خرید قیمت نفت خام از سوی هند در هر بشکه ۳۳٫۵۸ دلار بوده است.

افزایش تولید، کاهش تقاضا و به توافق نرسیدن اعضای اوپک برای کاهش تولید نفت ازجمله دلایل سقوط قیمت نفت خام در یک سال گذشته عنوان شده است .

قیمت تمام شده بنزین و گازوئیل در هند شامل هزینه های انتقال، پالایش، مالیات، سود شرکت های تولید کننده سوخت و جایگاه های ارائه دهنده می شود.

به گفته کارشناسان، دولت هند قصد دارد تا با افزایش مالیات بر واردات نفت خام ،بنزین و گازوئیل، کمبود بودجه ۳٫۹ درصدی خود را جبران کند.

دولت هند در ۲ ماه گذشته مالیات بنزین و گازوئیل را ۳ برابر افزایش داده است. این مقدار در مقایسه با نوامبر سال ۲۰۱۴، ۷ برابر افزایش یافته است.

افزایش ۳ برابری مالیات سوخت سبب می شود تا دولت درآمدی حدود ۱۰ هزار کرور روپیه (یک میلیارد و ۵۴۰ میلیون دلار )به دست آورد.

کاهش قیمت نفت ضرر سنگینی را متوجه کشورهای تولید کننده نفت و سود فراوانی را نصیب کشورهای وارد کننده انرژی مانند هند کرده است.

ملی مذهبی

State400.jpg

'فنلاند به دارا و ندار ماهانه 800 یورو پرداخت خواهد کرد'

روزنامه 'کریستین ساینس مانیتور' گزارش داد: 'فنلاند که با بیکاری بی سابقه و رشد اقتصادی صفردرصدی دست به گریبان است، قصد دارد تا نظام رفاهی دیوانسالارانه خود را با یک نظام بسیار ساده تر تعویض کرده و ماهانه 800 یورو (بیش از سه میلیون تومان) به تمام شهروندان خود پرداخت نماید.'

این نشریه آمریکایی امروز (دوشنبه) نوشت: دولت فنلاند قصد دارد تا 'طرح آزمایشی درآمد پایه همگانی' را در سال 2017 اجرا کند تا امکان پذیری این نظام جدید را که جایگزین نظام مزایای فعلی کشور خواهد شد، محک بزند.

وزارت دارایی فنلاند در گزارشی که پاییز امسال از وضعیت اقتصاد این کشور ارائه داد، نوشت که این کشور 5.5میلیون نفری با نرخ بیکاری 10 درصدی، جمعیت سالخورده و رکود اقتصادی دست و پنجه نرم می کند.

به اعتقاد وزارت دارایی فنلاند، 'اقتصاد در وضعیت بسیار سختی قرار دارد.'

باور بر این است که بر خلاف نظام فعلی که با آغاز کسب درآمد، مزایای افراد را لغو می کند، بهره مندی از یک درآمد پایه موجب ترغیب بیشتر مردم به کار کردن خواهد شد. 70 درصد مردم فنلاند با پرداخت هزار یورو در ماه موافقند.

سوئیس نیز که جمعیتی بالغ بر هشت میلیون نفر دارد، مشغول سبک و سنگین کردن پرداخت همگانی است و 49 درصد سوئیسی ها از این ایده حمایت می کنند.

اندیشه پرداخت نقدی به شهروندان دهها سال است که مورد بحث و بررسی قرار دارد و در موارد انگشت شماری در آمریکا و کانادای دهه 1960 و 1970 این ایده آزموده شد.

یکی از مشهورترین آزمایش ها در شهر دوفین (Dauphin) ایالت مانیتوبا کانادا در خلال سال های 1974 و 1979 انجام شد و تمام شهروندان حقوق ماهانه دریافت کردند.

'اولین ال. فورگت (Evelyn L. Forget)' اقتصاددان دانشگاه مانیتوبای کانادا است که گزارشی به نام 'شهر بی فقر' را در سال 2011 منتشر ساخت. وی در آن گزارش نوشت که پرداخت حقوق ماهانه فقر را کاهش داد و حتی برخی مشکلات بهداشتی دوفین را حل کرد.

ایرنا

bank-jahani-400.jpg

برنامه بانک جهانی 3 میلیون و 400 هزار نفر را بی خانمان کرده است.

گزارش جدید بانک جهانی هشدار می دهد که تغییر آب و هوا می تواند میلیون ها نفر از ساکنان زمین را با فقر روبرو سازد. مطابق با این گزارش، نوسان دمای هوا و فجایع طبیعی که عواقب تغییرات اقلیمی خواهند بود یکی از مهمترین خطرات برای افراد فقیر است.

بانک جهانی اعلام داشت که حل و فصل مسأله فقر وظیفه اصلی این سازمان است. اما انتقادات زیادی از این بانک در رابطه با حوزه مشخص فعالیت آن می شود.

ریچارد وولف اقتصاد دان آمریکایی اعلام نمود که بانک جهانی از اعتبار بدی برخوردار است زیرا ترجیح داد از مسائل حاد زیادی کنار بماند.

وولف در مصاحبه با RT گفت:« مثل همیشه، بانک جهانی سعی می کند نگرانی خود بابت مسائل را نشان بدهد و کارهای چندی در این جهت به انجام برساند اما در واقع کاری به انجام نمی رسد. بانک جهانی مثل صندوق بین المللی پول از اعتبار بدی برخوردار است، زیرا خیلی دیر به کشورهای نیازمند کمک می کند و کمک آن ناچیز است.

بعلاوه این بانک ها با برنامه های سختگیرانه اقتصادی و اصلاحات « نئو لیبرالی» مسائل آن کشورها را عمیق تر می سازند. چندی پیش ما از این خبر مطلع شدیم که جهان از یک مرز دیگر گذشت: ثروتمندترین افراد جهان که یک درصد کل جمعیت جهان را تشکیل می دهند، صاحب بیش از نیمی از دارایی جهان هستند. این نابرابری ظالمانه است. اولین کاری که بانک جهانی باید انجام بدهد — اعلام جایز نبودن چنین وضعی است. بانک جهانی باید به طراحی خط مشی سیاسی بپردازد که مانع از چنین توزیع نابرابر ثروت جهانی شود. در غیر اینصورت تمام صحبت ها در باره تغییرات اقلیم و فقر ، حرف باقی خواهند ماند. این حرفها اصل مطلب را تغییر نخواهند داد».

دو هفته قبل از آنکه بانک جهانی برنامه جدید مبارزه با فقر را اعلام کرد، کارمند عالیرتبه سازمان ملل از این سازمان انتقاد کرد و آن را « منطقه عاری از حقوق بشر» نامید.

فیلیپ آلستون ، گزارشگر ویژه سازمان ملل در باره حاد بودن حقوق بشر متذکر شد که برخورد بانک نسبت به حقوق بشر «بیشتر مثل یک بیماری مسری است تا ارزش ها و تعهدات اونیورسال».

چند ماه پیش جنجال دیگری پس از انتشار گزارش انجمن بین المللی خبرنگاری در گرفت. مطابق با این گزارش طی 10 سال اخیر، برنامه بانک جهانی به معنای واقعی کلمه 3 میلیون و 400 هزار نفر را بی خانمان کرده است.

اسپوتنیک