![]() |
دولت آلمان لایحه برابری دستمزد زنان و مردان را تصویب کرد
پس از سالها اختلاف و بحثهای مداوم سرانجام احزاب حاکم در آلمان توافق کردند که زنان و مردان برای کار یکسان از دستمزد یکسان برخوردار شوند. این مصوبه بهرغم محدودیتهایش مورد حمایت اتحادیههای کارگری نیز قرار گرفته است.
احزاب حاکم در دولت ائتلافی آلمان سرانجام در روز پنجشنبه (۶ اکتبر/۱۵ مهر) لایحه برابری دستمزد زنان و مردان را تصویب کردند. بنا به این مصوبه از این پس تمام شرکتهایی که بیش از ۵۰۰ شاغل دارند موظفاند که به زنان و مردان برای کار یکسان دستمزد و حقوق یکسان بپردازند.
در مورد شرکتهایی با بیش از ۲۰۰ کارمند این مصوبه پس از در نظر گرفتن تعرفههای حقوقی موجود و مشاوره با شورای کارکنان میتواند اجرایی شود.
بهرغم اینکه این مصوبه به تایید فراکسیونهای احزاب دمکرات مسیحی، سوسیال دمکرات و سوسیال مسیحی در پارلمان آلمان رسیده است، برخی از نمایندگان حزب دمکرات مسیحی آلمان آن را ناقض "قرارداد ائتلاف" میان احزاب شرکتکننده در دولت میدانند.
کریستیان فون اشتتن، نماینده حزب دمکرات مسیحی آلمان، در گفتوگویی با روزنامه "بیلد" گفت که این مصوبه نمیتواند در پارلمان این کشور رای کافی بیاورد.
زیمونه پتر، رهبر حزب سبزهای آلمان، در مقابل این مصوبه را برای برقراری برابری کامل دستمزد میان زنان و مردان "ناکافی" خواند.
گامی مهم در راستای برقراری "عدالت"
توماس اوپرمان، رئیس فراکسیون حزب سوسیال دمکرات، ضمن دفاع از مصوبه دولت تصریح کرد که این تصمیم سبب بهبود دستمزد دستکم ۱۴ میلیون زن در آلمان میشود.
اوپرمان مصوبه دولت را "گامی بزرگ" در راه رسیدن به برابری کامل میان زنان و مردان در آلمان دانست.
به گفته رئیس فراکسیون حزب سوسیال دمکرات، زنان در آلمان بهطور متوسط ۲۱ درصد دستمزد کمتری از مردان برای شغل یکسان دریافت میکنند.
مانوئلا شویزیگ، وزیر خانواده از حزب سوسیال دمکرات آلمان، ضمن دفاع از تصمیم دولت تصریح کرد که حتی پس از اجرایی شدن این مصوبه و نادیده گرفتن ایرادهای ساختاری هنوز زنان در مقایسه با مردان بهطور "واقعی" ۷ درصد مزد کمتری دریافت میکنند.
به گفته وزیر خانواده آلمان این مصوبه دستاوردی مهم در راستای تحقق برابری کامل میان مردان و زنان است. خانم شویزیگ گفت از این پس زنان به لحاظ قانونی در موقعیتی قرار میگیرند که به آنها اجازه میدهد از کارفرمایان دستمزد بیشتری طلب کنند.
اتحادیههای کارگری آلمان نیز از این مصوبه پشتیبانی کرده و آن را "گامی مهم در برقراری عدالت" میان زنان و مردان و "شفافیت" در زمینه پرداخت حقوق و مزایای کارکنان در آلمان خواندهاند.
صدای آلمان
درخواست بیش از ۱۰۰ فعال زن از دبیرکل سازمان ملل برای ایجاد صلح بین دو کره
بیش از ۱۰۰ فعال برجسته از ۳۸ کشور جهان در نامهای از دبیرکل سازمان ملل خواستند تا طرح صلحی را برای پایان بخشیدن به جنگ شبه جزیره کره ارائه دهد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، زنانی از ۳۸ کشور جهان در نامهای به بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل از وی خواستند پیش از آنکه مدت فعالیتش در سازمان ملل به پایان برسد، روند صلحی را که به صورت رسمی به جنگ شبه جزیره کره پایان دهد، مطرح کند .
این نامه با حمایت سازمان "صلیب زنان در منطقه غیرنظامی شده میان دو کره" و "لژ بین المللی زنان برای صلح و آزادی" به بان کی مون داده شده است.
بان کی مون که پیش از سمت دبیرکلی وزیر خارجه کره جنوبی بود در سال ۲۰۰۷ قول داده بود تا به جنگ در شبه جزیره کره پایان دهد. دو کره در ۱۹۵۳ به جنگ پایان دادند اما در اصل توافق صلحی امضا نکردند.
این نامه از سوی ۱۳۲ زن شامل ۲۲ تن از کره جنوبی امضا شده است و در آن به بان کی مون تاکید شده تا روند صلح را از طریق شورای امنیت سازمان ملل پیگیری کند تا در ۲۰۱۸ و در هفتادمین سالگرد جدایی دو کره این مساله اجرا شود.
"کورا ویز"، رییس دادگاه تجدیدنظر لاهه برای صلح در نشست خبری درباره ارائه این نامه گفت: دبیرکل سازمان فرصت دارد تا به عنوان مهمترین ایجاد کننده صلح در جهان این کار را پیش ببرد. بان کی مون میتواند به راحتی این کار را انجام دهد.
از دیگر امضاکنندگان این نامه میتوان به "گلوریا اشتاینم" و "ایو انسلر" از فعالان حقوق زنان در آمریکا و "لیماه گبووی" برنده جایزه صلح نوبل از لیبریا، "میرید ماگوره" از ایرلند شمالی و "کیم فوک" سفیر حسن نیت یونسکو اشاره کرد.
این نامه دربحبوحه افزایش تنش ها در شبه جزیره کره ارسال شده است.
یک میلیون زن فقیر در بریتانیا از خشونت و بدرفتاری رنج میبرند
نتایج یک گزارش جدید نشان میدهد که بیش از یک میلیون زن فقیر بریتانیایی با خشونت و بدرفتاری گستردهای روبرو هستند.
به گزارش تسنیم به نقل از رویترز، نخستین گزارش ائتلاف موسوم به "ایجندا" متشکل از 60 گروه فعال در زمینه حقوق زنان و دختران حاکی است که بیش از یک میلیون زن فقیر در بریتانیا با خشونت و بدرفتاری روبرو هستند و این مساله احتمال خودکشی، بی خانمانی و مبتلا شدن به بیماریهای روانی را افزایش داده است.
در این گزارش آمده است: زنانی که در فقر هستند بیشتر از سایر زنان بریتانیایی در معرض انواع بدرفتاری و خشونت قرار دارند.
کاترین ساکس جونز مدیر این ائتلاف تاکید کرد: ارتباط بین خشونت و فقر در زندگی زنان، تعجب آور نیست. چیزی که تعجب برانگیز است، آن است که زندگی زنانی که با فقر و خشونت روبرو هستند، چقدر دشوار است.
بر اساس این گزارش، 14 درصد زنانی که در فقر زندگی می کنند، با بدترین نوع خشونتها و بدرفتاریها روبرو می شوند که این خشونت ها شامل خشونت جنسی نیز هست.
این رقم دو برابر بیشتر از زنانی است که در فقر به سر نمی برند. بیش از دو سوم زنانی که از فقر و خشونت رنج می برند، اقدام به خودکشی کرده اند، یک پنجم این زنان نیز بی خانمان شده اند.
یک میلیون و۴۵۰ هزاربیوه ویتیم حاصل اشغال و تروریسم درعراق
براساس آمارهای تهیه شده از سوی وزارت برنامه ریزی عراق، طی سال های اخیر ۸۵۰ هزار زن عراقی بیوه و بیش از ۶۰۰ هزار کودک بر اثر جنگ یتیم شده اند و پیش بینی می شود با عملیات موصل این ارقام ازیک میلیون فراتر رود. این آمارها به استثنای استان های نینوا والانبار و نیز اقلیم کردستان عراق است.
به گزارش روز شنبه ایرنا، اشغال عراق توسط ارتش آمریکا در سال ۲۰۰۳ میلادی و یورش گروه تروریستی داعش در سال ۲۰۱۴، بیشترین صدمات را به جامعه زنان و کودکان عراقی وارد کرده است.
خانم انتصار الجبوری معاون کمیسیون زنان، خانواده و کودکان پارلمان عراق، به نقل از گزارش وزارت برنامه ریزی عراق گفت، با تکمیل و نهایی شدن عملیات آتی موصل، این ارقام از مرز یک میلیون نفر فراتر خواهد رفت.
وی به السومریه نیوز گفت که بی شک آمارها بر اثر جنایات روزافزون داعش علیه شهروندان دراستان نینوا و سایر مناطق اشغالی درخارج از این استان و نیز تلفات احتمالی نیروهای عملیاتی در نبرد آتی موصل افزایش خواهد یافت.
این آمارها برای کشوری که بر اساس آخرین برآوردهای وزارت برنامه ریزی عراق، دارای جمعیتی حدود ۳۵ میلیون نفر است، یک فاجعه توصیف می شود.
گروه تروریستی تکفیری داعش از دهم ژوئن ۲۰۱۴ با یورشی برق آسا که گفته می شود با زدوبندهای برخی کشورهای منطقه همراه بود، استان نینوا و مرکز آن موصل را به اشغال خود در آورد و به سرعت بخش های وسیعی از ۵استان دیگر عراق را نیز تصرف کرد.
طی حدود ۲۷ ماه سیطره داعش بر مناطق شمالی عراق، صدها هزار تن بصورت وحشیانه قتل عام شدند و هزاران زن ، از سوی این گروه تروریستی به اسارت و بردگی برده شد و نزدیک به۳ میلیون نفر آواره شدند.
این گروه تکفیری، علاوه بر جنایات بر ضد شهروندان، بخش بزرگی از آثار تاریخی و باستانی و نیز عبادتگاه ها و مساجد و حسینیه ها و حتی مقابر پیامبران الهی از جمله شیت و یونس نبی را در موصل ویران کردند.
زنان زیمبابوه ای خواستار آموزش رایگان برای فرزندان خود شدند
همزمان با تظاهرات ضد دولتی در سراسر زیمبابوه، هزاران تن از زنان شهر 'بولاوایو' روز پنجشنبه با حضور در خیابان ها خواستار آموزش رایگان برای فرزندان خود شدند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این اعتراض تحت عنوان 'تحریم شهریه مدارس' از سوی جنبش 'زنان زیمبایوه بپاخیزید' سازماندهی شد.
'جنی ویلیامز' هماهنگ کننده جنبش زنان زیمبابوه بپاخیزید به رویترز گفت، ما می خواهیم که دولت به تعهد قانونی اش در زمینه تدارک آموزش برای همه احترام بگذارد.
به گفته والدین، هزاران دانش آموز در سراسر زیمبابوه به خاطر عدم پرداخت شهریه، از مدارس اخراج شدند و این در حالی است که میلیون ها تن در کشور بیکارند.
زیمبابوه در دو ماه گذشته شاهد یکسری مسائل، از جمله ارایه برنامه ریزی شده اوراق بهادار به منظور کنترل بحران کاهش نقدینگی بود.
طبق برآورد اتحادیه های کارگری، 90 درصد جمعیت 14 میلیونی زیمبابوه بیکارند و از آنجا که بسیاری از زیمبابوه ای ها در بخش غیررسمی کار می کنند، آمار بیکاری دقیق نیست.
رویترز در ادامه نوشت: 'رابرت موگابه' رئیس جمهوری 92 ساله زیمبابوه در بحبوجه بحران اقتصادی ادامه دار این کشور با اعتراضات مردم مواجه است. پلیس در دو ماه گذشته بیش از یکصد تن را در جریان اعتراضات مردم به تنگنای اقتصادی در سراسر این کشور بازداشت کرد.
انگیزه ی دختران ترک برای جنگ در سوریه چیست؟
کردها قدرتی شایسته هستند که توانایی مقابله با افراطیون اسلام گرا در سوریه و عراق را دارند.
مبارزه برای کوبانی، شهری که اسلام گرایان موفق نشدند آنرا بدست آورند ، نقطه ی عطفی در تاریخ جنگ با " داعش" محسوب می شود. سهم با ارزش در پیروزی تشکل های مسلح کرد را زنان به عهده گرفته اند زنانی که دوشا دوش مردان مبارزه می کنند. و این در حالی است که تعدادی از آنها کرد نبوده و از زنان ترک با ایده چپ هستند.
گزارش نبرد در کردستان سوریه مدت هاست که به مسئله ای معمولی تبدیل شده است. اولین سال نیست که در اینجا جنگ های خونین بین گروه های شبه نظامی کرد و تشکل های مسلح داعش جریان دارد. نقش اصلی در مبارزات در روژاوا (نام کردی کردستان سوریه) را یگان های مدافع خلق کرد بازی می کنند. بخش اصلی مبارزین ، کردهای ترک و محلی و طرفداران حزب کار کردستان هستند. مسیحیان محلی یعنی آشوری ها ، ارمنی ها و اعراب نیز شانه به شانه آنها می جنگند. برای آنها داعش دشمن فانی است.
در کنار گردان های مدافع خلق ساختارهای مسلح یعنی گردان دفاع زنان ، گروه های مجهز شده از داوطلبین کرد ، ایزدی ها ، آشوری ها ، ارمنی ها ، عربها ، زنان و دختران هم هستند. شبه نظامیان شجاع کردستان افسانه ی مربوط به سرکوب و ستم بر زنان در شرق را رد می کنند. و می توان گفت که این کار را بسیار قانع کننده انجام می دهند.
مرگ سرباز در جنگ مسئله ای معمولی است. اما مرگ ایلم آتش در تاریخ 28 ژوئن سال 2016 در مبارزه با داعشی ها توجه همگان را جلب نمود. اینجا صحبت از یک دختر جوان است. او به عنوان داوطلب از ترکیه به کردستان سوریه آمد. ایلم ملیت کرد ندارد و یک ترک است. از سال های جوانی در تشکل های مخالف حضور داشته است. چندی پیش تحصیل در مدرسه را به اتمام رساند و در فوریه سال 2016 اسلحه بدست گرفت تا با داعش بجنگد.
تصویر ایلم آتش ، محبوبیت زیادی را در بین جوانان چپ گرای ترک بدست آورد. ترک ها کلا کسانی را که در مبارزات انقلابی حضور داشته و کشته شده اند ، قهرمان می دانند. به طور مثال دنیز گزمیش، ابراهیم کایپاکایا و یا ماهر چایان ، شورشیان نسل 1968 ، که جوانیشان در قیام انقلابی گسترده 1960 گذشت و تا به امروز هر چند از مرگشان 40 سال گذشته است باز مقدس و محترم شمرده می شوند. در هر راه پیمایی اول ماه می پرچم های قرمز با عکس دنیز گزمیش و یا ماهر چایان مزین شده و ارزش شان کمتر از چه گوارا در اروپا یا آمریکای لاتین نیست. جوانانی که 20 سال پس از مرگ دنیز گزمیش به دنیا آمده اند با پلاکارت هایی که رویش تصویر اوست راه پیمایی می کنند. حالا ایلم آتش نیز جایگاه ویژه ای را در زیارتگاه انقلابیون کشته شده بدست آورده است.
موضع حزب کار کردستان در خصوص مسئله ی زن نه تنها در روژاوا جایی که زنان مسئولیت سنگین مبارزه با مردان را به دوش می کشند بلکه در ترکیه هم مطرح است. اکثر زنانی که به پارلمان ترکیه و سایر سازمان های دولتی راه یافته اند کرد هستند. اگرچه حزب کار کردستان در ترکیه قدغن است ، این حزب از نفوذ سیاسی جدی برخوردار است. سازمان های اجتماعی و سیاسی تحت کنترل آنها عملا جناح های قانونی آن محسوب می شوند. از آنها زنان به پارلمان ترکیه راه می یابند و احزاب کرد بدون مانع آنها را در لیست نامزدها قرار می دهند.
سوربوز پری، زن کرد جنبش آزادی از سال 1993 که از نوجوانی در حزب کار کردستان عضویت دارد می گوید: برای من به عنوان یک زن دو دلیل اصلی برای عضویت در جنبش آزادی ملی وجود دارد. اول اینکه این جنبش برای آزادی ملت کرد مبارزه می کند. دوم اینکه مبارزه برای آزادی زنان است. بدیهی است که سایر نمایندگان زن ملل بیشمار کردستان نیز نظرشان همین است.
اگر به منابع کرد اطمینان کنیم از سال 1984 که مبارزه مسلحانه حزب کار کردستان علیه ارتش دولتی ترکیه بوده ، 25 هزار پارتیزان کرد کشته شده اند که 5 هزار نفر از آنها زنان هستند.
اسپوتنیک
برای نخستین بار یک زن شهردار رم شد
در انتخابات شهرداریها در ایتالیا برای نخستین بار زنی از "جنبش ۵ ستاره" توانست رقیب خود را در انتخابات شکست دهد و شهردار رم شود. ویرجینیا راجی، شهردار جدید رم، این پیروزی را سرآغاز برقراری "قانونمداری" خواند.
ویرجینیا راجی نخستین زنی است که در تاریخ طولانی رم به سمت شهردار این شهر انتخاب میشود. حزب دمکراتیک (DP) به رهبری ماتئو رنتسی، نخستوزیر ایتالیا، شکست سختی در این انتخابات تجربه کرد. راجی موفق شد در رم دو سوم آرا را به خود احتصاص دهد.
راجی که ۳۷ سال دارد در نخستین واکنش به پیروزی خود گفت: «با پیروزی جنبش ما دوره جدیدی در ایتالیا آغاز میشود.» او وعده داد که "شفافیت و قانونمداری" را در نهادهای اداری پایتخت ایتالیا حاکم کند. راجی تاکید کرد که انتخاب یک زن به عنوان شهردار رم در زمانی صورت میگیرد که "شانس برابری زنان و مردان بدل به شعار توخالی شده است."
در تورین، دیگر شهر مهم و بزرگ ایتالیا نیز کیارا آپندینو، دیگر نامزد زن "جنبش ۵ ستاره" موفق شد ۵۴ درصد آرا را کسب کند. آپندینو نیز پیروزی خود را "تاریخی" خواند و گفت: «بر خلاف ادعای رقبای ما این انتخابات تنها دستاورد معترضان نیست، بلکه تغییری برای کسب منزلت انسانی است.»
"جنبش اعتراضی" تازه کار خود را آغاز کرده است
"جنبش ۵ ستاره" که به عنوان واکنش و انتقادی به احزاب قدیمی ایتالیا از سوی بپ گریلو، کمدین معروف این کشور تاسیس شد، حال بدل به رقیبی جدید برای احزاب باسابقه ایتالیا شده است.
گفته میشود که پیروزی این جنبش در انتخابات شهرداریها "شروعی برای پیروزی" در انتخابات پارلمانی ایتالیا در سال ۲۰۱۸ است. بنا به آخرین نظرسنجیها "جنبش ۵ ستاره" با اندکی اختلاف پس از حزب دمکراتیک ماتئو رنتسی قرار دارد. "جنبش ۵ ستاره" مواضعی انتقادی نسبت به اتحادیه اروپا دارد.
گریلو در صفحه اینترنتی خود نوشت: «از امروز همه چیز تغییر خواهد کرد. حال نوبت ماست. ما تازه کار خود را شروع کردهایم.»
بنا به ارزیابی ناظران سیاسی، دوران سختی برای رنتسی، نخستوزیر ایتالیا آغاز شده است. اقتصاد ایتالیا سالهاست که در شرایط رکود مزمن به سر میبرد و دولت رنتسی موفق به حل مشکلات اقتصادی نشده است.
رسواییهای مالی در بخش بانکها و موسسات اعتباری بیش از پیش مردم را نسبت به سیاستمداران و مدیران اقتصادی ایتالیا بیاعتماد کرده است. حتی برخی از اعضای حزب حاکم نیز آشکارا مخالف سیاستهای رنتسی هستند و او را متهم به "راستگرایی" میکنند.
در اکتبر ۲۰۱۶ قرار است یک همهپرسی درباره اصلاح قانون اساسی برگزار شود. ماتئو رنتسی پیروزی در این همهپرسی را به سرنوشت دولت خود گره زده است.
بهرغم شکست آشکار حزب دمکراتیک در انتخابات شهرداریها، این حزب موفق شد در شهر میلان، مرکز مالی ایتالیا و شهر بولونیا به پیروزی دست یابد.
در روز یکشنبه (۱۹ ژوئن) در مجموع ۱۲۶ شهردار جدید در ایتالیا انتخاب شدند. این انتخابات دور دوم شهرداریها بود که دور اول آن در دو هفته پیش برگزار شده بود. در دور دوم انتخابات در روز یکشنبه ۶/ ۸ میلیون رایدهنده ایتالیایی به پای صندوقهای فرا خوانده شده بودند.
صدای آلمان
برگزاری تظاهرات در ترکیه در پاسخ به سخنان اردوغان درباره زنان
اعضای سازمان های اجتماعی زنان ترکیه در استامبول تظاهرات اعتراضی برگزار کرده و طی آن به خاطر سخنان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور این کشور ابراز خشم کردند که در آن زنانی را که به خاطر پیشرفت شغلی و حرفه ای نمی خواهند فرزند به دنیا آورند، معیوب و ناقص نامیده می شوند.
کنفدراسیون اتحادیه های صنفی مترقی ترکیه مقامات این کشور را به داشتن قصد استفاده از زنان به عنوان نیروی کارارزان قیمت متهم کردند.
پیشتر سخنان رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه اعلام کرده بود که زنان را مه پیشرفت شغلی را به مادری ترجیح می دهند معیوب و ناقص می داند. به عقیده وی هر زن باید دستکم سه فرزند به دنیا آورد.
داعش 19 دختر ایزدی را آتش زد
عناصر گروهک تروریستی داعش روز دوشنبه 19 دختر ایزدی را زنده زنده در شهر موصل واقع در شمال عراق سوزاندند.
به گزارش پایگاه خبری بوابه اردن، دفتر اتحاد میهنی کردستان عراق اعلام کرد: گروهک تروریستی داعش با قرار دادن قفس های آهنی در یکی از میدان های شهر موصل، 19 دختر کرد و از اقلیت ایزدی را در آن قرار داد و سپس قفس را آتش زد که در نتیجه آن، همه این افراد سوخته شدند.
شاهدان عینی گفته اند که اعدام دختران ایزدی درپی آن صورت گرفت که این افراد از درخواست گروهک تروریستی داعش مبنی بر این که برده جنسی نیروهای این گروهک تروریستی شوند، سرباز زده بودند.
گروهک تروریستی داعش در سوم اگوست 2014 (12 مرداد 94 ) به شهرستان سنجار واقع در 124 کیلومتری غرب موصل، که اهالی بیشتر آن را ایزدی ها تشکیل می دهند، حمله کردند که این امر منجر به فرار هزار تن از ساکنان این منطقه به کوه های سنجار شد.
گزارش ها حاکی از این است که گروهک تروریستی داعش جنایت های بسیار هولناکی علیه ایزدی ها انجام دادن که در راس آنها می توان به کشتار وحشیانه، ربایش و به برده گرفتن زنان ایزدی اشاره کرد.
سوزاندن در قفس یکی از ابتکارات غیر انسانی داعش و اعدام این گروهک تروریستی است، به گونه ای که چند ماه پیش نیز «معاذ الکساسه» خلبان اردنی از سوی این گروهک تروریستی به همین روش اعدام شد.
دانشمندان عربستانی:
زنان حیوانات پستاندار هستند
تا دیروز زن در عربستان سعودی شیئی مورد استفاده در خانه بود اما حال حقوق وی را بالا برده و از این به بعد از حقوق حیوان برخوردار است. مدافعان حقوق بشر می گویند شاید لازم باشد اندکی دیگر صبر شود و کشف دیگر دانشمندان عربستانی زنان را بالاخره انسان کند.
به گزارش slaminsesi با استناد به tr.shafaqna.com ، گروه دانشمندان عربستانی به این نتیجه رسیده که زنان در واقع حیوانات پستاندار هستند و باید دارای همان حقوق شترها و حتی بزها باشند.
سایت خبری فرانسوی Journal de Montreal در این رابطه می نویسد مرکز دفاع از حقوق زنان در سراسر جهان ضمن مسخره کردن این کشف "انسان شناسانه" دانشمندان سعودی خاطرنشان
می سازند این در واقع نقطه عطفی در تاریخ است چون تا دیروز زن در عربستان سعودی شیئی مورد استفاده در خانه بود اما حال حقوق وی را بالا برده و از این به بعد از حقوق حیواناتی همچون شتر یا بز برخوردار است.
مدافعان حقوق بشر با تمسخر خاطرنشان می سازند شاید دانشمندان سعودی در کشف بعدی خود بالاخره زن را آدم حساب کنند.
انتقاد سازمان ملل متحد از فعالیتهای سوئد در امور برابری جنسیتی
کمیته بررسی مساوات جنسیتی سازمان ملل متحد از سوئد انتقاد میکند. انتقادها بیشتر در امور بازارکار و خشونت در برابر زنها هستند. این کمیته از سوئد می خواهد، دلایل اینکه شمار اندک از پروندههای مربوط به خشونت در برابر زنها محکوم میشوند، باید بررسی شوند.
این کمیته از سوئد میخواهد که هر چه سریعتر استراتژی یی را برای از بین بردن خشونت در برابر زنها، در دست اقدام قرار دهد. دلایل شمار اندک بررسی شکایت از طرف زنهایی که مورد خشونت قرار میگیرند و اینکه تعداد کمی از پروندههای مربوط به خشونت در برابر زنها محکوم میشوند، باید بررسی شوند. کمیته سازمان ملل متحد در امور برابری جنسیتی همچنان به سوئد توصیه میکند که مرجعی را در امور مساوات جنسیتی ایجاد کند.
دفتر خبررسانی ت ت مینویسد، کمیته برابری جنسیتی سازمان ملل متحد مسئولیت بررسی کنواسیون از بین بردن تبعیض جنسیتی در برابر زنها را به عهده دارد.
فعالیتهای کشورهای عضو در زمینه مساوات جنسیتی در هر چهار سال یک بار بررسی میشوند.
منبع رادیو سوئد
ستایش همسر اردوغان از "حرمسرا" انتقاد برانگیز شد
امینه اردوغان، همسر رئیسجمهور ترکیه معتقد است در دوران امپراتوری عثمانی حرمسرا در آموزش و آمادهسازی زنان برای زندگی نقش ارزندهای ایفا میکرد. رجب طیب اردوغان هم اخیرا با اظهار نظری در مورد زنان جنجالساز شده بود.
به اعتقاد امینه اردوغان، بانوی اول ترکیه، در زمان امپراتوری عثمانیها حرمسرا نقش مدرسهای را برای زنان داشت که در آن آموزههایی ارزشمند در مورد زندگی فرا میگرفتند. به گزارش شبکههای تلویزیونی ترکیه، همسر رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه این تعبیر را به هنگام یک دیدار رسمی در آنکارا بر زبان آورده است.
این اظهار نظر موجی از واکنش خشمگینانه کاربران ترک در شبکههای اجتماعی را به همراه داشته است. به نقل از روزنامه "گاردین" اوزلم کوروملار، استاد دانشگاه استانبول در پاسخ به امینه اردوغان گفته است که در دوران سلطنت مراد سوم، دوازدهمین سلطان امپراتوری عثمانی (قرن ۱۶ میلادی) کتاب تنها چیزی بود که هیچگاه اجازه ورود به حرمسرا را نیافت.
در دوران سلطنت امپراتوری عثمانی، قوانین سختی در دربار حاکم بود که حتی سلطان نیز موظف به اجرای آنها بود. از جمله این قوانین نحوه انتخاب و آموزش زنان حرمسرا بود؛ به این ترتیب و به طور نمونه، زنان بسته به استعدادهایشان در حوزههای ادبیات، موسیقی، خطاطی یا فراگیری زبانهای خارجی آموزش میدیدند.
البته هدف از کسب این مهارتها، سرگرمساختن سلطان بود. برخی از زنان حرمسرا نیز به عنوان سوگلیهای سلطان برای برآورده کردن نیازهای جنسی او به خدمت گرفته میشدند.
امینه اردوغان در حالی با این سخنان جنجالآفرین شده است که همسرش رجب طیب اردوغان نیز به دلیل اظهارنظری در مورد زنان در آستانه روز جهانی زن (۸ مارس/ ۱۸ اسفند) مورد انتقاد شدید قرار گرفت. او گفته بود، در نظر او "زن در وهله اول یک مادر است".
رئیسجمهور ترکیه مدتهاست که از سوی منتقدان به تلاش برای حاکم کردن ارزشهای اسلامی در ترکیه متهم میشود. او تا کنون چندین بار مخالفت خود را در مورد برابری جنسی میان زنان و مردان ابراز داشته است.
۷ وزیر زن در کابینه دولت امارات متحده عربی
حضور زنان در کابینه جدید امارات متحده عربی پررنگ شده است. ۷ عضو از کابینهی ۲۹ نفری دولت
این کشور زن هستند. یکی از آنان عهود الرومی نام دارد که در صدر وزارت نوبنیاد "خوشبختی و تسامح" قرار گرفته است.
شیخ محمدبن راشد آل مکتوم، نخستوزیر امارات متحده عربی، عهود الرومی را به عنوان نخستین سیاستمدار زن در این کشور به عنوان رئیس وزارت خوشبختی و تسامح تعین کرد. او گفت که "خوشبختی فراتر از یک آرزو است".
نخستوزیر امارات متحده عربی مشخص نکرد که کار وزیر سعادت و تسامح چه خواهد بود. او اما تاکید کرد که وزیر خوشبختی باید طرحها و برنامههایی را ارائه کند که مردم را بیشتر خوشبخت کند.
کابینه جدید امارات متحده عربی در مجموع ۲۹ وزیر را دربرمیگیرد که هفت نفر آنان زن هستند.
جوانترین آنان، سهیل فریس المزورعی است که به عنوان وزیر امور جوانان منصوب شده است. این زن جوان ۲۲ ساله تحصیلات عالی خود را در دانشگاه آکسفورد به پایان رسانده است.
وزیر دیگر کابینه جدید خانم لوبنا خالد القاسمی است که پیش از این به عنوان وزیر بازرگانی فعالیت داشت. او اکنون به عنوان وزیر "مدارا و شکیبایی" تعیین شده است.
به نوشته اشپیگل آنلاین امارات متحده عربی کشوری است که به صورت استبدادی اداره میشود. تنها بخشی از شهروندان این کشور اجازه دارند در انتخابات مربوط به شورای فدراسیون شرکت کنند. این شورا وظیفهدارد با دولت رایزنی کند. حدود ۹۰ درصد از ساکنان امارات متحده عربی خارجی هستند که حق رأی دادن ندارند.
افزایش نقش زنان در امارات متحده عربی
نخستوزیر امارات پیش از معرفی اعضای کابینه جدید خود درباره برخی تغییرات جدید در کابینه و پستهای جدید خبر داده بود.
در مجلس این کشور نیز برای نخستین بار امل قبیسی به عنوان رئیس مجلس انتخاب شد.امل قبیسی، ۴۵ ساله است. او در دانشگاه شفیلد در بریتانیا درس خوانده و پایاننامه دکترای خود را درباره معماری تاریخی امارات نوشته است.
امارات متحده عربی از هفت شیخنشین تشکیل شده که عبارتند از ابوظبی، دبی، شارجه، عجمان، فجیره، راسالخیمه و امالقوین.
زنان سوری در جنگ با داعش از مردان عقب نمی مانند
عشق من به کشورم مرا وادار ساخت تا کودکان خردسالم را به پدر و مادرم بسپارم و به دفاع از سرزمینم بپردازم
جنگ داخلی سوریه و مبارزه با گروه های رادیکال تروریستی ، مردان و حتی زنان این کشور را به میادین جنگ کشانده است. در تمام جبهه های مبارزه با داعش، زنان سوری سلاح به دست گرفته و شانه به شانه مردان مشغول دفاع از خاک و سرزمین خود هستند.
سلیویا کوری زن چهل ساله سوری که قبلا به کار تجارت مشغول بود، کار و زندگی را رها کرده و به گروه شورشیان ملی پیوسته تا در استان الحسکه علیه داعش بجنگد.
سلیویا در گفتگو با خبرنگار رادیو اسپوتنیک می گوید: «عشق من به کشورم مرا وادار ساخت تا کودکان خردسالم را به پدر و مادرم بسپارم و به دفاع از سرزمینم بپردازم»
تروریست ها در سوریه طی پنج سال به هیچ کس و حتی به زنان و کودکان و سالمندان رحم نکرده اند. تروریست ها فقط یک چیز می خواهند، خشونت و کشتار، آنها خراب و غارت می کنند. به همین خاطر من تصمیم گرفتم کار با اسلحه را یاد بگیرم و به صف رزمندگان ملحق شوم.
سلیویا در ادامه می گوید: «من از خداوند می خواهم که صلح را به کشورم بازگرداند. من فقط دلتنگ کودکانم هستم. آرزو دارم که فرزندانم در کشوری رشد کنند که صلح و آرامش در آن برقرار باشد، دوستی و عشق باشد، نه ترور و تروریسم».
ساخار باهنیا دختر 26 ساله سوری به خبرنگار اسپوتنیک می گوید که شوهرش را تروریست ها کشته اند، زیرا او شهردار شهر بوده. بعد از این ماجرا او تصمیم گرفته به صف زنان مسلح ملحق شود.
ساخار می گوید: «سرزمین زادگاه قیمت ندارد. هر چیزی در زندگی قابل جبران است، اما از دست دادگاه زادگاه جبران نمی شود. به همین خاطر من از تمام زنانی که سلاح به دست گرفته و مشغول دفاع از کشور هستند حمایت می کنم. ما در سوریه به دنیا آمده ایم و رشد کرده ایم، ما در سوریه باقی می مانیم و با تروریسم می جنگیم.
رانیا بوتروس دختر نوزده ساله جوانی که هنوز ازدواج نکرده، مشکلات زیادی را پشت سر گذاشته است. نامزد این دختر ابتدا مخالف جنگیدن وی با داعش بود، اما بعد از وقوع حوادث مختلف بالاخره راضی شد.
رانیا می گوید: «خیلی سخت است. اما عشق به سرزمین مادری تو را وادار می کند که همه سختی ها و سنگینی اسلحه را فراموش کنی. با وجود اینکه همه جا بوی خون و مرگ می دهد، اما خنده از لبهای ما نمی رود».
شیرو دختر 30 ساله سوری که مشغول جنگ در گروهان کردها است راجع به مانورهای صبحگاهی گروهان می گوید. شیرو تعریف می کند: «پیش از ورود زنان به گروهان اول آموزش می دهیم و داوطلبین دوره های آموزش نظری و عملی را پشت سر می گذارند. هر روز صبح مانور داریم. هدف ما این است که زنان از نظر جسمانی آماده باشند و به راحتی اسلحه را حمل کنند. زنان ما نه تنها در کوبانی که حتی در دیگر جبهه های جنگ در مرز سوریه با ترکیه نیز مشغول جنگ هستند.
تظاهرات در اسپانیا در اعتراض به خشونت علیه زنان
دهها هزار تن از مردم اقصی نقاط اسپانیا روز شنبه با حضور در مادرید در اعتراضی گسترده علیه خشونت برضد زنان تظاهرات کردند.
به نوشته روزنامه ال موندو، خشونت مردسالاری که هر دفعه با یک قتل جدید، موجب تشویش جامعه می شود، امروز در خیابان های مادرید با شعارهای اصلی «حتی یک زن نباید کشته شود» ، «ما می خواهیم زنده باشیم» و «این خشم و غضب نیست بلکه یک قتل است»، پاسخ خود را گرفت .
تظاهرکنندگان که اکثر آنها را زنان تشکیل می دادند، با مشت های گره کرده و با در دست داشتن پلاکاردهای مختلف در دفاع از زنان شعارهای «زدن و قتل از کلمه تحمیل می آید» ، «تحمل بدرفتاری نه اخلاقی است نه عشق» ، «مردسالاری یک جرم علیه همه است» ، «خشونت، جنسیت نمی شناسد» ، «آموزش مردسالاری نه به پسران و نه به دختران» را سر دادند.
آنها همچنین شعارهای «اگر یکی را بزنند، همه را زده ا ند» ، «غرض از مزاحمت، دارند ما را به قتل می رسانند» و«همه در اینجا نیستیم، کشته شدگان غایب هستند» را فریاد زدند.
در این تظاهرات، 380 سازمان مدافع زنان ، 70 سازمان دولتی، رهبران احزاب سیاسی، تشکل های کارگری و سازمان های غیردولتی کشور حضور داشتند.
شرکت کنندگان خواستار نبرد علیه خشونت برضد زنان به یک امر دولتی شدند و قبل از حرکت این تظاهرات از جلوی وزارت بهداشت ، خدمات اجتماعی و برابری، نمایشی به نام «زنان سیاه پوش» به اجرا درآمد که اثرات مخرب خشونت جنسیتی علیه زنان و نامرئی بودن قربانیان آن را تقبیح کرد .
در حالی که «پدرو سانچز» ، «آلبرتو گارسون» و «پابلو ایگلسیاس» رهبران احزاب سوسیالیست، چپ متحد و پودموس با پلاکاردهایی در دفاع از زنان در جلوی صف تظاهرات حضور داشتند ، دولت حزب حاکم مردمی ، رهبران خود را به این تظاهرات اعزام نکرد و فقط «آندره آ لوی» معاون دبیرکل مطالعات و برنامه حزب دولت دراین تظاهرات حضور داشت.
در این رابطه ، دولت اسپانیا معتقد است که حضورش در تظاهرات می توانست پیام آن را تحریف کند .
«پدرو سانچز» در این راستا در مورد این تظاهرات گفت: لازم است که یک پیمان ملی علیه خشونت جنسیتی که یک امر دولتی است، امضا شود و هر روز، روز نبرد است اما امروز بیش از روزهای دیگر باید به نبرد پرداخت .
«پابلو ایگلسیاس» که پلاکاردی را که بر روی آن نوشته شده بود 'یک کشور علیه خشونت جنسیتی '، در دست خود داشت ، با انتقاد از دولت اسپانیا تصریح کرد :جامعه در خشونت جنسیتی نیز در جلوی دولت قرار دارد .
دیگر چهره هایی که در این تظاهرات شرکت داشتند ، «مانوئلا کارمنا» و «آدا کلائو» شهرداران مادرید و بارسلونا بودند که حمایت خود از این ابتکار را ابراز نمودند .کلائو در این رابطه گفت: اگر این خشونت ها علیه مردان انجام می گرفت ، اسپانیا پر از نیروهای نظامی می شد .
جنبش های مدافع زنان نیز اعلام نمودند که برای نخستین بار در اسپانیا ، بحث های داخلی ذاتی خود را کنار گذاشته ا ند تا علیه خشونت های جنسیتی که باعث یک هزار و 378 قتل زنان از سال 1995 میلادی و بیش از یک میلیون شکایت در یک دهه اخیر شده، اعتراض کنند .
در حالی که این جنبش ها از 83 زن به قتل رسیده در سال جاری صحبت می کنند ، دولت ادعا دارد که تعداد این زنان 40 نفر بودند زیرا فقط آن دسته از زنان را حساب می کند که به دست همسران فعلی یا قبلی به قتل رسیدند و قتل دختران ، اقوام و قتل زنانی که خشونت جنسیتی به شمار نمی آیند را در نظر ندارد.
در پایان این تظاهرات ، جنبش های مدافع از زنان ، در بیانیه ای تقاضا نمودند که مبارزه با خشونت علیه زنان به یک موضوع دولتی تبدیل گردد و برخی از قوانین کنونی زنان اصلاح شود.
برگزارکنندگان تظاهرات انتظار داشتند که 200 اتوبوس از مناطق مختلف کشور افزون بر چند اتوبوس از شهرهای استان مادرید به پایتخت بیایند اما تظاهرکنندگان بیشتر از این تعداد بودند.
فراخوانی این تظاهرات آنقدر گسترده بود که 30 شهر خارجی به خصوص در اروپا، آمریکای لاتین و کاراییب برای امروز شنبه، تجمع هایی را در مقابل کنسولگری های اسپانیا یا ساختمان های مهم شهرها برنامه ریزی کردند .
زنان در حکومت وحدت ملی
حکومت وحدت ملی افغانستان با شعارهای محمد اشرفغنی و عبدا... عبدا... برای بهبود و تقویت نقش زنان در جامعه مردسالار افغان روی صحنه آمد، افزایش تعداد وزیران زن و سپردن پستهای کلیدی و تاثیرگذار به آنها از این وعدهها بوده است. در دولت کنونی افغانستان اکنون چهار وزیر و دو والی زن کار میکنند.
سیما جوینده دو ماه پیش والی غور شد، دو هفته پیش برای کاری شخصی بهکابل آمد و با استفاده از فرصت با برخی از وزیران و سفیران کشورها در پایتخت ملاقات کرد تا حداقل بتواند پیاميبه غوریان ببرد. او با یکی از هواپیماییهای داخلی به غور برگشت. راههای زمینی به این ولایت به شدت ناامن است و کمتر کسی جرأت میکند راه یک شبانه روزه زمینی را برای بازدید از غور طی کند.
در شهر آرام فیروزکوه، مرکز غور که با روستاها و ولسوالیهای ناامن احاطه شده، فاصله فرودگاه تا دفتر والی کمتر از یک کیلومتر است. با این وجود، برای حفاظت از جان او، کاروانی از نیروهای امنیتی او را همراهی میکند.
رئیس اداره امور زنان این ولایت یک زن است اما اکثر ادارات محلی غور را مردها اداره میکنند. وقتی از ادارات و نهادهای محلی دیدار میکرد، هیچ زنی نبود که او را همراهی کند.
در مرکز شهر غور، حرف اول را ملاهای محل و روحانیون پرنفوذ میزنند، هرچند که گروههای مدنی گاهگاهی با آنها رویارویی میکنند.
وقتی فرمان تقرری سیما جوینده در کابل صادر شد، ملاهای افراطی در محل از جمله خطیب مسجد جامع غور در برابر این کار ایستادند.
خانم جوینده میگوید او هنوز کابل بود و به محل خدمتش نرفته بود که نامهای «دوستانه» از ملاهای محل دریافت کرد. چیزی که خانم جوینده دوستانه توصیف کند حاوی این پیام بود: "پیشنهاد ما این است که به غور نیایید."
با این وجود، سیما جوینده نترسید و به غور رفت اما نخستین کارش این بود که گردنبند طلایش را بفروشد و کار نیمه تمام مسجد جامع غور را از سر بگیرد. اقداميبرای به دست آوردن دل ملاهای افراطی که تبعیت از یک زن را غیرقابل قبول میدانستند.
برای بازدید از جریان کار این مسجد با هیات حکومت سری به آن زد. شمسالدین یتیم، خطیب مسجد جامع غور، یکی از ملاهایی بود که پای آن نامه را امضا کرده بود. این ملا در جریان دیدار با والی از او با فاصلهای حدود یک متر ایستاد و نتوانست خشمش را کنترل کند.
آقای یتیم با لحنی توام با هشدار و تهدید گفت که سیما جوینده باید مراقب کارهای خود باشد و اگر بر طبق اصول شریعت خدمت کند، میتواند به کارش ادامه بدهد اما اگر خدمت نکرد با او حساب (برخورد) خواهند کرد.
جمیعت غور چیزی حدود 800 هزار نفر است که عمدتا مردمان فقیری هستند. آمار نشان میدهد که در روستاهای این ولایت بیش از 100 فرد مسلح غیرمسئول فعال و علیه یکدیگر میجنگند و گاهی نیروهای دولتی را تهدید میکنند.
وقتی سراغ مردم عادی شهر بروید به تواناییهای خانم جوینده با امید اما تردید نگاه میکنند؛ میگویند زود است که قضاوت کنند و بهتر است والی در عمل نشان بدهد که چه میتواند انجام دهد. ناامنی، نبود برق، نبود جاده و نرخ بلند مواد اولیه دغدغه اصلی مردم است.
از دیگر کارهای خانم جوینده تشکیل کمیسیون حل منازعات است؛ کمیسیونی که خود در رأس آن مینشیند و اغلب مردانی را روبهروی هم میآورد که مشکلات قبیلهای دارند.
در یکی از جلسات این کمیسیون که ما حضور داشتیم، سران دو قبیله حضور داشتند که بیشتر از دولت ناراضی به نظر میرسیدند. یکی از سران قبایل گفت:
"ما صلح کردیم و سلاح خود را به دولت تسلیم کردیم اما دولت ما را از شر طالبان هم نجات داده نمیتواند."
توقع آنهایی که به دولت پیوستهاند زیاد است، اما وجه مشترکشان با مردم محل بهبود وضعیت اقتصادی و توسعه ولایت غور مینماید.
شهر کنونی فیروزکوه (چغچران سابق) 50ساله است و رودخانه هریرود که از وسط آن میگذرد این شهر را دو نصف کرده است. مردم غور وقتی میخواهند از رود بگذرند، باید به یگانه پلی که در مرکز این شهر است بروند.در همه این سالها، پل دیگری ساخته نشده و سیما جوینده میگوید که شاید دل کمککنندهها و سازمانهای خارجی و دولت به خواستهای او برای توسعه شهر بسوزد و کارهایی انجام شود.