lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

Bild400.jpg

چکیده گزارش‌های کارگری؛ هفته چهارم مرداد ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

اعتراض کارگران فیبر ایران

روز ۲۷ مرداد ۹۴، کارگران کارخانه “فیبر ایران” نارضایتی خود را از عدم دریافت بخشی از حقوق‌های تیر و خرداد ماه اعلام کردند. ۱۳۰ کارگر فیبر ایران خواستار دریافت حقوق‌های معوقه خود شدند.

انتقاد کارگران بازنشسته از توقف صدور فیش‌های مستمری بگیران

بیست وهفتم مرداد ماه ؛ با تجمع و تماس‌های تلفنی در روزهای ۲۶ و ۲۷ مرداد، گروهی از مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی ازتوقف صدور فیش‌های مستمری بگیران بر اساس شیوه رایج پیشین” انتقاد کردند. حدود ۶ میلیون نفر از بازنشستگان از خدمات سازمان تأمین اجتماعی استفاده می‌کنند، و مانند گذشته به بازنشستگان “فیش حقوقی چاپ شده داده نمی‌شود.

تجمع چهار روزه کارگران مس سرچشمه کرمان

بیست و ششم مرداد ماه؛حدود ۲۵۰ نفر از کارگران مس سرچشمه کرمان با تجمع چهار روزه خود در تهران (۲۴، ۲۵، ۲۶ و ۲۷ مرداد)، خواستار رفع تبعیض حقوق و تعیین تکلیف قراردادهای کاری خود شدند. در پیگیری خواسته‌های خود، این کارگران روز ۲۴ مرداد در مقابل ساختمان شرکت ملی صنایع مس، روز ۲۵ مرداد در مقابل ساختمان مجلس، و روز ۲۶ مرداد در مقابل ساختمان وزارت صنعت، معدن و تجارت تجمع کردند.

مبارزه کارگر معادن سنگ و سنگبری برای بازنشستگی پیش از موعد

روز ۲۶ مرداد ۹۴، کارگران معادن سنگ و کارگاه‌های سنگبری که در کارهای سخت و زیان آور مشغول به کارند، از عدم ایجاد شرایط لازم توسط کارفرما و سازمان تامین اجتماعی برای بازنشستگی پیش از موعدشان خبر دادند.یکی از کارگران قدیمی معادن سنگ گفت؛ تامین اجتماعی بجای طلب هزینه بازنشستگی از کارفرما، تلویحاً از کارگران می‌خواهد تا برای بازنشسته شدن سهم کارفرما را خود پرداخت کنند.

همکاری تشکل‌های حکومتی با وزارت کار در “قالب استاد شاگردی”

روز ۲۵ مرداد ۹۴، مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای استان تهران از همکاری اتحادیه‌های صنفی برای آموزش افراد در قالب استاد شاگردی خبر داد. در این طرح از کارگر به‌عنوان کارآموز استفاده می‌شود، و هیچ دستمزدی دریافت نمی‌کند، و حقوق مصرح در قانون کار، مانند بیمه و ساعت کار…. شامل حال او نمی‌شود.

اعتراض کارگران صنایع اسوه ایران در قزوین

بیست و پنجم مرداد ماه؛ در دو سال گذشته، حدود ۵۰ نفر از کارگران کارخانه صنایع اسوه ایران اخراج شده‌اند.کارگران باقیمانده، روز ۲۵ مرداد ۹۴ اعلام کردند که هنوز حقوق چهار ماه اول سال جاری خود را دریافت نکرده‌اند.

دور جدید اعتصاب کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس

بیست و پنجم مرداد ماه؛ در دور جدید اعتراضات کارگران پیمانکاری پالایشگاه ستاره خلیج فارس و در اعتراض به دریافت نکردن ۴ ماه مزد معوقه، روز ۲۵ مرداد ۹۴، جمع دیگری از کارگران واحد برق پالایشگاه ستاره خلیج فارس به کارگرانی که اعتراضات دور جدید را در ۲۳ مرداد ماه آغاز کرده بودند، پیوستند. در روزهای پایانی تیرماه، کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس تجمعات اعتراضی برپا کرده بودند که در نهایت با مداخله ماموران امنیتی و نیروی انتظامی پایان یافته بود.

مبارزه کارگران نیروگاه پرند علیه خصوصی سازی

روز ۲۵ مرداد ۹۴، بیش از ۴۰ نفر از کارگران نیروگاه پرند در اعتراض به کاهش مزایای شغلی بعد از خصوصی سازی در مقابل ساختمان وزارت نیرو در تهران تجمع کردند. کارگران معترض گفتند، مزایای مزدی ۱۴۰ کارگر این واحد نیروگاهی به نسبت سنوات گذشته کاهش چشمگیر داشته است.

قرار دادهای موقت و اخراج های دستجمعی

بیست و پنجم مرداد ماه؛ علاوه بر ۵۰ کارگر کارخانه کاشی خزر در شهرک صنعتی رشت که سال قبل اخراج شدند، روز ۲۵ مرداد ۹۴، حدود ۵۰ کارگر دیگر با دست کم ۲ تا ۱۵ سال سابقه کار و دو ماه مطالبات مزدی معوقه اخراج شدند. در هر نوبت کارفرما متن قرارداد را برای امضا به کارگران می‌دهد که در آن هیچ اشاره‌ای به مدت قرارداد نشده است.

مبارزه متشکل و متحد کارگران شرکت‌های برق منطقه‌ای کشور

بیست و پنجم مرداد ماه؛ در اعتراض به وضعیت استخدامی و عدم اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، روز ۲۵ مرداد، حدود ۸۰۰ نفر از کارگران شرکت‌های برق منطقه‌ای استان‌های مختلف در مقابل مجلبس تجمع کردند. این کارگران بخشی از ۴۷۰۰ کارگر فنی هستند که در شرکت‌های برق منطقه‌ای سراسر کشور در کاری سخت و زیان‌آور مشغول به کار هستند، در میان آنها میانگین سابقه کار در پست‌های فشار قوی برق تا حدود ۱۵ سال هم می‌رسد.

تجمع کارگران اخراجی کشتارگاه اهواز

بیست و پنجم مرداد ماه, کارگران کشتارگاه اهواز در اعتراض به اخراج های دستجمعی مقابل شهرداری اهواز تجمع کردند. این کارگران خواستار تامین امنیت شغلی هستند .

اعتراض کارگران شهرداری شیروان

روز ۲۵ مرداد ۹۴، کارگران شهرداری شیروان به عدام پرداخت دستمزدهای خود طی چند ماه گذشته اعتراض کردند.کارگران شهرداری شیروان باید به خاطر دیر واریز شدن حقوق،اقساط وام بانکی شان را با هزینه دیرکرد، پرداخت کنند. همچنین اضافه کاری ۴ ماه آنها نیز پرداخت نشده است.

تجمع کارگران فولاد زاگرس

بیست و چهارم مرداد ماه؛در اعتراض به عدم پرداخت ۷ ماه حقوق و ۳ ماه بیمه کارگران، گروهی از کارگران فولاد زاگرس که هنوز در کارخانه شاغل هستند، در مقابل دفتر اداری کارخانه تجمع کردند.

حرکت اعتراضی کارگران کارخانه کومه

روز ۲۴ مرداد ۹۴، کارگران کارخانه کومه نسبت به عدم پرداخت دستمزد اسفند و عیدی و پاداش سال گذشته، مزد سه ماهه نخست سال جاری و حق بیمه دی و بهمن سال ۹۳ اعتراض کردند.

اعتصاب کارگران پیمانی معدن زغال سنگ البرز شرقی

روز ۲۴ مرداد ۹۴، اعتصاب نزدیک به ۱۲۰ کارگر پیمانی معدن زغال سنگ البرز شرقی، واقع در طرزه استان سمنان، در اعتراض به دریافت نکردن ۳ ماه حقوق وارد سومین روز خود شد. علاوه بر پرداخت نشدن حقوق، بیمه کارگران پیمانی شاغل در این معدن نیزهر ماه به طور کامل به تامین اجتماعی پرداخت نمی‌شود.

کارگران کارخانه سیمان خاش خواستار اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل هستند

بیست و چهارم مرداد ماه؛ کارگران کارخانه سیمان خاش اعلام کردند ،طرح طبقه‌بندی مشاغل به‌صورت سلیقه‌ای اجرا می‌شود. در حالیکه به ازاء هر ۴ سال سابقه کار، یک گروه شغلی باید به گروه کارگران اضافه شود؛ کارگران می‌گویند که کارگرانی در کارخانه هستند که با بیش از ۱۰ سال کار به اندازه پایه حقوق دریافت می‌کنند. علاوه بر اجرای سلیقه‌ای طرح طبقه‌بندی مشاغل، هنوز برخی از کارگران شاغل در کارخانه تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار نگرفته‌اند.

کاهش قدرت خرید خانوارهای کارگری

بیست و چهارم مرداد ماه؛ در حالیکه وزیر کار اعلام کرده بود که از ظرفیت تعاونی‌ها در اجرای طرح مسکن اجتماعی استفاده خواهد کرد، روز ۲۴ مرداد ۹۴، اعلام شد دولت برنامه‌ای برای اجرای طرح (مسکن اجتماعی) برای کارگران ندارد.دولت همچنان از تصویب افزایش ۲۰ هزار تومانی حق مسکن کارگران خودداری می‌کند، مطابق گزارش های رسمی دو سوم دریافتی کارگران صرف هزینه‌های مسکن و اجاره‌بهاء می‌شود.

پیامد اقتصاد مقاومتی ولی فقیه برای زحمتکشان؛ افزایش سن بازنشستگی در ایران

بیست و چهارم مرداد ماه؛ با اشاره به کاهش ۴۷ درصدی قدرت خرید بازنشستگان، روز ۲۴ مرداد ۹۴، مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری گفت، برای پرداخت حقوق شاغلین و بازنشستگان با سه هزار میلیارد تومان کسری اعتبار مواجه هستیم.او افزود، همین امر باعث افزایش هزینه‌های صندوق بازنشستگی می‌شود…یکی از راهکارهای حفظ صندوق‌ها این است که سن بازنشستگی افزایش پیدا کند.

دستبرد دولتِ به منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی

بیست و چهارم مرداد ماه؛علت پرداخت نشدن مابه‌التفاوت افزایش مستمری‌های کارگران بازنشسته به‌مدت ۵ ماه، تخصیص ۶ هزار میلیارد تومان از منابع مالی سازمان تأمین اجتماعی از سوی دولت برای اجرای “طرح تحول سلامت” است.

شکاف هزینه - درآمد زحمتکشان

بیست و سوم مرداد ماه, مطابق آمار مرکز آمار ایران کسری درآمدها، افزایش مداوم مخارج زندگی و حقوق‌های پایین باعث شده تا ۴۲.۳ درصد نیروی کار کشور معادل ۸.۵ میلیون نفر دو شیفته شوند. در حال حاضر نرخ تورم آنقدر بالاست که دست‌کم بالای ۵۰ درصد درآمد ماهانه هر خانواده کارگری بابت هزینه مسکن آنها خرج می‌شود.”

تحمیل فقر به کارگران بازنشسته

بیست و دوم مرداد ماه؛ در حالیکه هزینه زندگی خانوادۀ کارگری طی سال ۹۳ دو برابر شده بود، در اردیبهشت ۹۴ سازمان تامین اجتماعی مستمری کارگران بازنشسته را به میزان ۱۵ تا ۱۷ درصد افزایش داد. روز ۲۲ مرداد ۹۴، گروهی از کارگران بازنشسته اعلام کردند که با گذشت نزدیک به ۵ ماه از شروع سال جاری هنوز مابه‌التفاوت‌ مربوط به اردیبهشت ماه آنها پرداخت نشده است.

تجمع اعتراضی بازنشستگان صندوق فولاد مبارکه

بیست و یکم مرداد ماه؛ بازنشستگان صندوق فولاد مبارکه اصفهان دراعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق، عدم پرداخت مطالباتشان از سال ۷۱ تاکنون و همچنین اجرایی نشدن تبصره ۴ ماده ۱۴۹ خدمات کشوری شامل افزایش حقوق، پرداخت پایه حقوق و سختی کار بازنشستگان و …مقابل کانون بازنشستگان ذوب آهن اصفهان تجمع کردند.

عدم اجرای قوانین بهداشت و ایمنی در مناطق ویژه اقتصادی

بیست و یکم مرداد ماه ,بنا بر گزارش‌های رسانه‌های عمومی، میزان دما و رطوبت هوا در اوائل مرداد ماه در جنوب کشور خیلی بالا بود. طبق قانون، در شرایط دمای بالای ۵۰ درجه کار بایست متوقف شود، روز ۲۱ مرداد یک کارشناس ارشد ایمنی و بهداشت کار در منطقه عسلویه گفت،به الحاظ اهمیت کار در منطقه عسلویه در عمل ما شاهد اجرای این قانون نیستیم.قوانین بهداشت و ایمنی در مناطق ویژه اقتصادی اجرا نمی شود.

گسترش فقر در میان کارگران

نوزدهم مرداد ماه ؛آمار منتشر شده توسط بانک مرکزی و وزارت راه و شهرسازی نشان می‌دهد که در سال ۱۳۹۰، تعداد خانواری که در یک اتاق زندگی می‌کردند ؛یک میلیون و ۵۰۰ هزار خانواربود؛ در صورتیکه در سال ۱۳۹۳، این تعداد به دو میلیون و ۷۳۰ هزار خانوارافزایش یافته است. اغلب خانوارهای کارگری در چنین شرایطی زندگی می کنند.

لازم به یاد آوریست که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

۱۳۹۴/۰۵/۲۸

اتحاد کارگر

400-35.jpg

تجمع کارکنان اداره برق؛ بازنشستگان و معلمان مقابل مجلس

تجمع چند گروه از کارگران و کارکنان دولت مقابل درب ورودی مجلس؛ عبور و مرور به ساختمان مجلس را با مشکل روبه‌رو کرد.

صبح امروز (۲۵ مرداد) جمعی از کارکنان اداره برق استانداری سیستان و بلوچستان، یزد و ... با تجمع مقابل درب مجلس نسبت به تغییر وضعیت خود معترض شدند. همچنین حدود ۵۰۰ نفر از بازنشستگان مشاغل دولتی از سراسر کشور با تجمع مقابل درب مجلس نسبت به عدم پرداخت حقوق چندین ماه گذشته خود اعتراض کردند.

در بخشی دیگر از محوطه روبه‌روی درب ورودی مجلس تعدادی از معلمان زن پیش‌دبستانی که از سراسر کشور خود را به این نقطه رسانده بودند؛ نسبت به وضعیت شغلی و حقوقشان معترض شدند.

ایلنا

images400-3.jpg

چکیده گزارش‌های کارگری؛ هفته سوم مرداد ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

مبارزه کارگران علیه آزاد سازی قیمت ها

بیستم مرداد ماه؛ کارگران خواستار تشکیل جلسه شورای عالی کار برای جلوگیری از ادامه کاهش قدرت خرید کارگران به دلیل تصمیم دولت برای افزایش۶ درصدی ۱۸ قلم کالای اساسی شدند. دولت تاکنون اقدامی برای ترمیم قدرت خرید کارگران انجام نداده است.دولت قصد دارد با برداشته شدن تحریم‌ها در همین شرایط نامناسب اقتصادی برهزینه‌های ابتدایی زندگی اضافه کند.

تجمع اعتراضی جمعی از معلمان حق‌التدریس و پیش‌دبستانی

بیستم مرداد ماه؛ جمعی از مربیان پیش دبستانی و معلمان و آموز‌شیاران حق التدریس در اعتراض به وضعیت استخدامی خود در مقابل مجلس تجمع کردند.آنها خواستار امنیت شغلی هستند .

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته معدن زغال سنگ البرز شرقی‌

نوزدهم مرداد ماه؛ بیش از ۷۰ نفر از بازنشستگان معدن زغال سنگ البرز شرقی که از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون بازنشسته شده اند در اعتراض به بی‌توجه‌ای کارفرمای این واحد معدنی در پرداخت سنوات بازنشستگی‌شان، در مقابل فرمانداری شاهرود تجمع کردند. از نیمه دوم سال ۹۲ تاکنون تعداد ۱۸۳ کارگر بازنشسته شده اند که هرکدام از کارگران رسمی بابت سنوات پایان کار خود بصورت میانگین از ۹۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان و کارگران قراردادی بازنشسته این واحد معدنی نیز بابت سنوات پایان کار خود بین ۳۰ تا ۴۰میلیون تومان طلبکارند.

مبارزه کارگران شهرداری بروجرد علیه اخراج های دستجمعی

نوزدهم مرداد ماه؛ کارگران اخراج شده بخشی از جمعیت دو هزار نفری کارگران خدماتی و فضای سبز شهرداری بروجرد هستندکه سابقه این کارگران ۱۰ تا ۱۵ سال است و آنها هنوز دست کم بابت دو ماه مزد پرداخت نشده طلبکار هستند. این زحمتکشان در راستای اجرای سیاست کاهش هزینه شهرداری اخراج شده اند. کارفرما قصد دارد به مرورتعداد کارگران اخراجی خود را به ۸۰۰ نفر برساند که در مخالفت با این سیاست روز ۱۹ مرداد ماه کارگران با تجمع مقابل ساختمان فرمانداری وشورای شهر بروجرد مخالفت خود را به مسئولان شهرداری اعلام کرده اند.

تجمع اعتراضی کارکنان خانه‌های سلامت شهرداری تهران­­­

هژدهم مرداد ماه؛ کارمندان و بهیاران خانه‌های سلامت شهرداری تهران که شمار آنها تا حدود ۴۰۰ نفر نیز برآورد می‌شود، زنان تحصیل کرده رشته‌های پیراپزشکی هستند که از حدود ۱۰ سال پیش با راه‌اندازی مرکز سلامت شهرداری تهران به استخدام مناطق مختلف شهرداری تهران درآمده‌اند و مطابق برنامه هدفمندی یارانه ها با پایان یافتن ماه جاری ممکن است اخراج و بیکار شوند. در تجمع روز یکشنبه‌ ۱۸ مرداد ماه تمامی مسئولان و کارمندان؛ کارگران و بهیاران خانه‌های سلامت مناطق ۲۲ گانه شهرداری تهران حضور داشته و خواستار تامین امنیت شغلی‌،پایان دادن به اخراج های دستجمعی،پرداخت بیمه و دستمزد‌های به تعویق افتاده خود شدند.

اعتراض کارگران شرکت اترک تاک

هژدهم مرداد ماه؛ شرکت صنایع لبنی اترک تاک در زمینه تولید محصولات لبنی در شهر صنعتی بهشتی گنبد کاووس فعالیت دارد؛ به مدت دو ماه است که حقوق و مزایای کارگران این واحد را هنوز پرداخت نکرده است .روز ۱۸ مرداد ماه کارگران در اعتراض به این وضعیت اعلام کرده اند که بخش قابل توجهی از حق بیمه آنان نیز به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.­­­­

مبارزه کارکنان بانک کشاورزی برای حق بیمه

هژدهم مرداد ماه؛ ۴۵۰۰ نفر از کارکنان صندوق بیمه‌ کشاورزی که برای بانک کشاورزی کار می‌‌کنند نسبت به عدم بیمه‌ اجتماعی و نگرانی از زمان بازنشستگی اعتراض خود را بیان کردند. آنها اعلام نمودند: برای ما کارگران و کارمندان و تکنسین های بیمه محصولات کشاورزی که در عمل به نمایندگی از سوی صندوق بیمه‌ محصولات کشاورزی بیش از ۱۲۸ نوع محصول مرتبط به کشاوزان و دامداران را ارزیابی بیمه‌ای می‌کنیم هیچ پوشش بیمه‌ای وجود ندارد.

واردات چای و نابودی امنیت شغلی کارگران کارخانه‌های چای سازی

هژدهم مرداد ماه؛ رئیس اتحادیه چایکاران شمال کشور می‌گوید ورود ۴۵هزار تن چای غیر مصرفی و کمپوست شده به بازار مصرف باعث تهدید امنیت شغلی کارگران چای‌کار شده است.بعلاوه واردات چای از خارج سبب تعطیلی کارخانه‌های چای سازی شده و کارگران برای امرار معاش به شغل های کاذب همانند دست فروشی روی آورده اند.

مبارزه کارگران مجتمع صنعتی نیشکر هفت تپه

هژدهم مرداد ماه؛ مطابق گزارشی که به تاریخ ۱۸ مرداد ماه انتشار یافت مشخص شد که کارفرمای این مجتمع صنعتی بابت ۴ ماه حق بیمه ۲۰۰ کارگر این واحد تولیدی بدهکار است. کارگران باسابقه نگران هستند که با استمرار و انباشته شدن این بدهی امکان دسترسی آنها به فرصت بازنشستگی محدود شود. خواست بر حق این زحمتکشان پرداخت به موقع دستمزد‌ها و سهم بیمه‌ از طرف کارفرما به سازمان تامین اجتماعی است.

کارکنان شرکت کشتیرانی خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل هستند

هفدهم مرداد ماه؛ کارکنان شاغل وبازنشسته شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی صبح روز شنبه ۱۷ مرداد ماه با تجمع در مقابل وزارت کار ، رفع مشکلات اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای افزایش دستمزد‌هایشان را خواستار شدند. مسکوت ماندن اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل در مورد جمعیت ۱۷۰۰ نفری کارگران و مهندسان کشتی باعث شده است تا درآمد آنها با کاهش مواجه شود.

اعتصاب کارگران منطقه ویژه پارس جنوبی -عسلویه

هفدهم مرداد ماه؛ کارگران منطقه ویژه پارس جنوبی -عسلویه که تعدادشان بین ۵۰۰ تا ۸۰۰ نفر تخمین زده می‌‌شود ،در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه حقوق ،دست از کار کشیده و پس از سه ساعت اعتصاب و با وعده پرداخت حقوق کارگران تا پایان همین هفته به اعتصاب خود پایان دادند.

اعتراض کارگران کارخانه‌های تولی پرس و صنایع بسته بندی البرز

شانزدهم مرداد ماه؛ کارگران این دو واحد تولیدی یک کارفرمای واحد دارند و دلیل به تاخیر افتادن بازنشستگی آنها پرداخت نشدن ۴ درصد حق بیمه‌ای‌است که باید بابت سوابق بیمه‌ای سخت و زیان آور آنها پرداخت شود. کارفرما از تاریخ –یکم مرداد ماه سال جاری (۹۴)- با قطع یکجانبه رابطه استخدامی از حضور این کارگران در محل کار جلوگیری کرده است.

اعتراض کارگران کارخانه فرش پارس

پانزدهم مرداد ماه؛ کارگران کارخانه فرش پارس بیش از۵ماه است که حقوق دریافت نکرده اند. کارگران در اعتراض به این بی قانونی در محوطه کارخانه تجمع کردند. این کارخانه در حال حاضر حدود ۴۵۰ کارگر رسمی و موقت دارد که از این تعداد حدود ۵۰ کارگر قرار داد دائمی دارند.

حق کار،حق زندگی‌ و تامین امنیت شغلی‌ خواست جوانان بیکار

چهاردهم مرداد ماه؛ اعلام شد که نزدیک به ۴۰۰ نفر از قبول شدگان آزمون استخدامی شرکت ستاره خلیج فارس که ۱۵ ماه پیش پس از این آزمون ،پذیرفته شده بودند ،هنوز به استخدام در نیامده اند و شرکت نفت ستاره خلیج فارس برای جذب این تعداد نیروی انسانی همکاری ندارد. بعد از گذشت ۱۰ ماه از مهرسال ۹۳ این وعده هنوز محقق نشده است.

کارگران صنعت چاپ ومخالفت با اخراج های دستجمعی

سیزدهم مرداد ماه ؛ جمعی ازکارگران صنعت چاپ و شاغلان چاپخانه ها در شهر خرم‎آباد در اعتراض به کاهش دستمزد و اخراج های دستجمعی دست از کار کشیده و با بر پایی تجمع خواستار تامین امنیت شغلی شدند.

اعتراض کارگران شهرداری کازرون

دوازدهم مرداد ماه؛کارگران شهرداری کازرون در اعتراض به عدم پرداخت ۴ماه حقوق تجمع کردند.این کارگران مخالفت خود را با برنامه کاهش هزینه اعلام کرده و خواستار امنیت شغلی شدند.

تجمع اعتراضی کارگران کارخانه سدید ریخته گر‌

دهم مرداد ماه ؛کارگران کارخانه سدید ریخته‌گر شنبه -۱۰ مرداد ماه – مقابل ساختمان فرمانداری اسلامشهر تجمع کرده و اعتراض خود را در رابطه با اخراج های دستجمعی و خودداری از عدم تمدید قرار داد کار به نمایش گذاشتند.

لازم به یاد آوریست که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

۱۳۹۴/۰۵/۲۱

اتحاد کارگر

400-32.jpg

چکیده گزارش‌های کارگری؛ هفته دوم مرداد ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

اعتصاب غذای کارگران قراردادی پتروشیمی رازی‌

سیزدهم مرداد ماه؛ کارگران قراردادی پتروشیمی را زی‌ اعلام کردند که از نظر استخدامی تابع مقررات کار و تامین اجتماعی بوده و به دلیل آنچه که توزیع ناعادلانه مزایای مزدی و امکانات رفاهی نامیده می‌‌شود از اواخر هفته گذاشته اقدام به اعتصاب غذا نموده اند و خواستار آن هستند تا مانند همکاران رسمی خود بتوانند از تسهیلات ویژه‌ای که برای فعالیت‌های وزرشی، رفاهی، اقامتی آنها و خانواده‌هایشان پیش بینی شده است استفاده کنند.

دورجدید اعتصاب کارگران کارخانه سامان کاشی

سیزدهم مرداد ماه؛کارگران کارخانه سامان کاشی دراعتراض به عدم پرداخت شش ماه حقوق معوقه خود دوباره دست به اعتصاب زدند.کارگران سامان کاشی بروجرد در اردیبهشت و خردادماه امسال نیز به مدت یک ماه دست از کار کشیده و خواستار پرداخت هفت ماه حقوق عقب افتاده، تمدید دفترچه های بیمه، پرداخت حق چهاردرصد بازنشستگی و سنوات بازنشستگان بودند.

اعتراض کارگران مجتمع پتروشیمی بندر شاپور

سیزدهم مرداد ماه؛ مدت سه روز است که اعتراضات کارگران شرکت رامپکو در بندر شاپور -خمینی- به دلیل عدم پرداخت مطالبات مزدی ادامه دارد. مسئولان شرکت رامپکو در محاسبه دستمزد تیرماه ، بین ۳۰ تا ۹۰ هزار تومان از دریافتی هریک از کارگران کسر کرده‌اند. کارگران با آگاهی‌ یافتن از قطع این مزایا به مدت سه روز است که دست به اعتراض زده‌اند.

کارگران کارخانه شیشه آبگینه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود هستند

سیزدهم مرداد ماه ؛ در یک سال اخیر پرداخت حقوق کارگران این کارخانه بارها به تاخیر افتاده است. غیر از ۶۵ درصد عیدی سال ۹۳؛ سایر مطالبات مزدی مربوط به سال گذشته و جاری این کارگران پرداخت نشده است .کارگران کارخانه شیشه آبگینه در روز ۱۳ مرداد ماه خواستار دریافت مطالبات معوقه خود و همچنین از سرگیری فعالیت کارخانه هستند.

تعطیلی کارخانه آجر ماشینی گنبد و شرایط سخت زندگی‌ کارگران

سیزدهم مرداد ماه؛ این کارخانه در حالی از ۲۹ تیر ماه سال جاری تعطیل اعلام شده است که اکثر کارگران آن هنوز دستمزد ماه‌های خرداد وتیر ماه خود را از کارفرما طلب دارند. ۱۳ مرداد ماه کارگران اعلام داشتند که علاوه بر معوقات مزدی ؛ کارفرما در زمینه پرداخت بیمه کارگران به تامین اجتماعی تعلل می‌‌کند.

کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی و مطالبات بر حق آنان

دوازدهم مرداد ماه؛ کارکنان شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی اعلام کردند که با طرح شکایتی ازکارفرمای این شرکت خواستار پرداخت مطالبات بر حق خود شدند.این کارمندان که از۱۰ سال تا بیشتر از ۲۰ سال در سمت‌های تخصصی ناخدا، کمک ناخدا و مهدنس کشتی در استخدام شرکت کشتیرانی جمهوری اسلامی بوده اند. با رسیدن زمان بازنشستگی و یا اتمام اعتبار قرارداد ۱۰ ساله آنها مدیران شرکت کشتیرانی حاضر به تسویه حساب نشدند و در مقابل با کارکنانی که خواستار دریافت مطالبات پایان کار خود بودند به عنوان متخلف برخورد کردند.

مبارزه کارگران علیه خصوصی سازی

دوازدهم مرداد ماه؛ همزمان با سفر روز گذشته معاون تنظیم روابط کار وزارت کار به خرم آباد جمعی از کارگران شرکت مخابرات استان لرستان در مقابل ساختمان اداره کل تعاون کار ورفاه اجتماعی استان تجمع کردند. در جریان تجمع کارگران معترض خوستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل، تامین معاش و امنیت شغلی خود ودیگر همکارنشان شدند.

خواست کارگران سد نرماب برای پرداخت سه ماه حقوق به تعویق افتاده

دوازدهم مرداد ماه؛ نزدیک به ۴۰۰ کارگر شاغل پروژه سد «نرماب» دست کم بابت ۳ ماه معوقات مزدی طلبکارند. به تعویق انداختن حقوق ۳ماهه کارگران باعث افزایش چشمگیر مشکلات معیشتی این زحمتکشان شده است.

ماهیگیران استان گلستان و مبارزه برای تامین امنیت شغلی‌

دوازدهم مرداد ماه؛ در استان گلستان ۱۴۰۰ ماهیگیر در دو بندر پره ترکمن و پره کومیش تپه درقالب ۲۱ شرکت تعاونی فعالیت دارند که از سال ۹۲ مزایای سختی کار آنان به بهانه اینکه این کارگران خویش فرما هستند؛ لغو شده است. این وضعیت درحالی است که هم اکنون سازمان تامین اجتماعی از هر ماهیگیر گلستانی بابت حق بیمه و آنچه که مزایای انگیزشی نامیده می‌شود ماهانه مبلغ ۲۲۰ هزار تومان دریافت می‌کند. این زحمتکشان خواستار تامین امنیت شغلی هستند.

اجرای هدفمندی یارانه ها و نابودی امنیت شغلی کارگران

یازدهم مرداد ماه؛گزارش شد که در شهرک صنعتی گلستان واحدهای تولیدی همچون «شرکت سینه زربال گلستان»، «قره گنبد کابوس»، «لبنیات اترک»، آجر ماشینی گنبد»، «نئوپان شموشک» در وضعیت نیمه تعطیل هستند و باقیمانده کارگران آنها با چند ماه معوقات مزدی در آستانه بیکاری قراردارند. در چند سال اخیر که قانون هدفمند سازی یارانه‌ها اجرا شده است با افزایش یارانه حامل‌های انرژی واحدهای تولیدی مستقر در این شهرک‌های صنعتی بیش از پیش دچار مشکل شدند.

مبارزه زنان کارگر در راه تامین امنیت شغلی‌ پس از مرخصی زایمان

یازدهم مرداد ماه ؛ پس از افزایش مرخصی زایمان زنان از شش ماه به نه‌ ماه؛ در تاریخ ۱۱ مرداد ماه اعلام گردید که بدین سبب ۴۵ هزار زن شاغل(مادر) طی‌ ۱۸ ماه گذاشته کار خود را از دست داده و امکان بازگشت به کار را دیگر نداشته اند.آنچه که زنان کارگر و نیز دیگر زنان شاغل میهنمان بدان نیاز دارند احیا و ایجاد سندیکا‌های مستقل بر پایه صحیح طبقاتی در راه مبارزه با بی‌ عدالت‌های موجود است است.

افزایش بیکاری در میان زنان قالیباف و قطع بیمه‌ آنان

دهم مرداد ماه ؛ اعلام شد که یک میلیون ۲۰۰ هزار قالیباف در کشور وجود دارد که از این تعداد فقط ۴۵۰ هزار بافنده تاکنون بیمه‌ شده‌اند و ۷۵۰ هزار نفر از این کارگران هنوز در نوبت انتظار برای قرار گرفتن تحت پوشش بیمه‌ هستند. هم اکنون ۸۲ درصد از قالیبافان صنعت فرش را زنان تشکیل می دهند و تنها دستمزدهای بسیاراندک عایدشان می گردد

تجمع اعتراضی کارگران پروژه ارگ بم

دهم مرداد ماه؛ حدود ۱۴۰نفر از کارگران قرار دادی مجموعه ارگ قدیم در اعتراض به پرداخت نشدن مطالبات مزدی خود مقابل ساختمان پایگاه میراث فرهنگی ارگ تجمع کردند. جدا از مسئله تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی ؛ برنامه اخراج دستجمعی نیز وجود دارد. در حال حاضر سابقه کاری این کارگران تا حدود ۲۰ سال هم می‌رسد.

اعتراض کارگران خوزستان به دلیل محرومیت ازمزایای قانونی

دهم مرداد ماه؛ گزارش شد، با وجود آنکه به دلیل موقعیت جغرافیایی به بیشتر کارگران صنعتی مناطق خوزستان باید مزایای بدی آب و هوا تعلق بگیرد اما در عمل با استخدام‌های قراردادی و پیمانی- قراردادهای موقت – کارگران این اتفاق نمی افتد علاوه براین با توسعه مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دیگر اجرای کامل مقررات قانون کار برای کارفرمایان الزام آور نیستند.

۴۰۰هزارکارگرکوره پزخانه ها از حقوق رسمی محروم هستند

نهم مرداد ماه؛ کارگران کوره پزخانه ها با گذشت ماه ها از مصوبه شورای عالی کار درخصوص میزان دستمزد سال ۹۴؛ از دریافت حقوق رسمی محروم هستند.این کارگران حتی بیمه نیز نشده اند.کارفرمایان با حمایت مستقیم دولت شرط اشتغال کارگران کوره پزخانه ها را اشتغال فرزندان و کل خانواده کارگر مقر ساخته اند.

بیکاری کارگران کارخانه سفال مساک

هشتم مرداد ماه؛ با اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها کارخانه سفال مساک بزرگترین و قدیمی ترین کارخانه استان کرمان تعطیل شد و حدود ۲۰۰ کارگر این واحد صنعتی بدون دریافت مزایا بیکار گردیدند.

اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه

هفتم مرداد ماه؛ در ادامه اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه در روز ششم مرداد ماه، کارگران این مجتمع اعتصاب خود را در روز هفت مرداد ماه ادامه داده و خواستار دریافت حقوق‌های به تعویق افتاده خود شدند. بنابر گزارش‌های اعلام شده کارگران رسمی معادل ۲ ماه، کارگران قراردادی معادل ۴ ماه و رانندگان شاغل در مجتمع صنعتی نیشکر هفت‌تپه معادل ۸ ماه مزد معوقه طلبکارند.

اعتراض کارگران کارخانه نساجی پوشش

هفتم مرداد ماه؛ کارگران شاغل و بازنشسته کارخانه نساجی پوشش با ارسال سه نامه‌ جداگانه خطاب به مسئولان کشور خواستار رسیدگی به مشکلات خود شدند. پرداخت نشدن حق بیمه باعث شده است تا در مدت ۶ ماه گذشته آنها نتوانند از امکانات درمانی سازمان تامین اجتماعی استفاده کنند و این اتفاق درحالی است که در میان خانواده‌های آنها افرادی وجود دارند که به دلیل ابتلا به بیماری‌های خاص و یا داشتن دیگر مشکلات جدی پزشکی نیازمند دسترسی به خدمات درمانی هستند.

اعتراض کارگران پارس پیچ

هفتم مرداد ماه ؛ در پی حرکت اعتراضی کارگران کارخانه پارس پیچ در منطقه تاکستان، کارفرما با تقسیم کردن جمعیت ۱۰۰ نفری کارگران میان دو شرکت مجزا از هم جلوی اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل را گرفته است و با این ترفند در صدد تحمیل قرارداد‌های موقت به کارگران واخراج دستجمعی است.

اعتراض کارگران معدن زغال سنگ زرند

هفتم مرداد ماه؛ کارگران بیکار شده شرکت پیمانکاری معدنجو بین ۵ تا ۲۴ سال سایقه کار دارند که در ۵ ماه گذشته نه وجهی بابت مزد دریافت کرده‌اند و نه سازمان تامین اجتماعی حاضر می‌شود تا دفترچه بیمه‌های آنها را تمدید کند. جدا از وضعیت نامعلوم کنونی، هنوز بابت ایامی که آنها در روزهای تعطیل و شیف شب در معدن مشغول فعالیت بودند طلبکارند. کارگران در روز هفت مرداد ماه اعلام کردند؛ برای دست یابی‌ به مطالبات بر حقشان از پای نخواهند نشست. در تجمع اعتراضی که در تاریخ ۲۶ خرداد ماه امسال توسط کارگران معدنجوّ صورت گرفت ،نماینده این کارگران معترض بنام محمد علی‌ میرزائی جان خود را در این اعتراضات از دست داد.

بدهی کلان دولت به صندوق ذخیره فرهنگیان

ششم مرداد ماه؛ در حالیکه معیشت فرهنگیان سراسر کشور با دشورای روبرو است؛ مدیرعامل صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: دولت ۵۲۰ میلیارد تومان به این صندوق بدهکار است.

لازم به یاد آوریست که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

۱۳۹۴/۰۵/۱۴

اتحاد کارگر

222-5.jpg

چکیده گزارش‌های کارگری؛ هفته اول مرداد ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

اعتصاب کارگران نیشکر هفت تپه

روز سه‌شنبه ۶ مرداد ماه کارگران این واحد صنعتی در اعتراض به پرداخت نشدن چهار ماه از حقوقشان دست از کار کشیده و همراه با رانندگانی که در این مجتمع مشغول به کار هستند و مدت ۸ ماه حقوق آنها نیز به تعویق افتاده است ، اعتصاب اعلام کرده و خواستار پرداخت هر چه سریعتر مطالبتشان از طرف کارفرما شدند.

تجمع کارگران راه‌آهن خراسان رضوی

ششم مرداد ماه ؛ کارگران شرکتی اداره سیر و حرکت راه آهن خراسان رضوی در اعتراض به تبعیض در وضعیت حقوق و مزایای خود در عدم اجرای برخی قوانین و احکام کار در مقابل اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان تجمع کردند.

اعتراض کارگران قطار شهری اهواز

ششم مرداد ماه ؛آخرین بار در تاریخ ۲۰ اردیبهشت ماه بود که کارگران برای وصول مطالبات خود به مدت ۱۴ روز دست از کار کشیده بودند.کارفرما نه‌ تنها مطالبات مزدی کارگران را که از بهمن ماه سال ۹۳ تا کنون به تعویق افتاده است ،پرداخت نکرده است ،بلکه قصد دارد تعدادی از این کارگران را به بهانه مرخصی اجباری از کار اخراج کند.به همین منظور روز ۶ مرداد ماه کارگران قطار شهری اهواز مجددا اعتراض خود را به این اقدامات ضّد کارگری کارفرما اعلام کردند.

کارکنان صنعت سینما و خواست تامین امنیت شغلی

ششم مرداد ماه؛دبیر هیات اجرایی حساب کمک هزینه بی‌کاری سینماگران اعلام کرد؛سازمان سینمایی حاضر به پرداخت پول به حساب کمک هزینه بی‌کاری سینماگران نیست.دو درصد کل بودجه سازمان سینمایی اولین پولی بود که باید به حساب کمک هزینه بی‌کاری واریز می‌شد؛ اما تا امروز این کار انجام نشده است.سینماگران و کارکنان این بخش امنیت شغلی ندارند.

ادامه اعتراض کارگران کارخانه تبریزکف

پنجم مرداد ماه؛ شرکت تبریز کف واقع در شهرستان مرند از پرداخت دستمزد به کارگران به عنوان مشکلات مالی خود داری می کند.به همین دلیل در ۵ مرداد تجمع اعتراضی کارگران تبریزکف مقابل ساختمان فرمانداری مرند برگزار شد.چندی پیش نماینده قانونی کارگران تبریز کف ‌اخراج شده است.

اعتراض کارگران قفل کار قزوین

پنجم مرداد ماه ؛ کارگران این واحد تولیدی در سال ۸۹ بخشی از مطالبات مزدی معوقه و جاری خود را از طریق تسهیلات اعتباری بانک توسعه تعاون دریافت کردند. براین اساس این تسهیلات در قالب کارت‌های اعتباری یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی به کارگران پرداخت شد و در مقابل کارفرما متعهد شد تا اصل و فرع این تسهیلات را در قالب اقساط معین ۲۴ ماهه به بانک بازگرداند که باگذشت نزدیک به ۵ سال از آن زمان هنوز کارفرما به تعهدات خود عمل نکرده و در نتیجه بانک توسعه تعاون از مدتی قبل برای کارگران قفل کار اجراییه صادر کرده است.به همین منظور و در اعتراض به این اقدام ضد کارگری کارفرما ،کارگران نارضایتیشان را در روز ۵ مرداد ماه اعلام کردند.

اعتراض کارگران بازنشسته صنعت فولاد

پنجم مرداد ماه ؛کارگران بازنشسته صندوق فولاد یک تا دو ماه است نتوانسته اند دستمزدی دریافت کنند و به همین علت در شرایط دشوار معیشتی قرار دارند. حقوق ۸۵هزارکارگر بازنشسته صنعت فولاد بموقع پرداخت نمی شود وزندگی ۵۰۰هزارنفر را با دشورای معیشتی مواجه کرده است.کارگران بازنشسته صندوق فولاد نظیر بسیاری دیگر از کارگران درآمدی غیر از حقوق ماهانه ندارند.

اعتراض کارگران ایران ریسه قزوین

پنجم مرداد ماه ؛ کارگران این کارخانه سالهاست که در مشاغل سخت و زیان آور مشغول کار هستند اما چون در پرونده بیمه‌ای آنها این مسئله ذکر نشده است از یک سال گذشته برای بازنشستگی پیش از موعد با مشکل مواجه هستند.کارفرمای این واحد تولیدی در تمامی این سالها بدون در نظر گرفتن شرایط محیطی و ماهیتی شغل این کارگران برای آنها باعناوین شغلی دیگری که از نظر سازمان تامین اجتماعی سخت و زیان آور تلقی نمی‌شود حق بیمه پرداخت کرده است .پس از اطلاع از این وضعیت روز ۵ مرداد ماه کارگران این کارخانه اعتراض خود را به این نوع کلاهبرداری‌ها اعلام کردند.

تجمع اعتراضی کارگران کمباین سازی ایران در اراک

چهارم مرداد ماه ؛تأخیر در پرداخت دستمزد‌ها و اخراج کارگران از طرف کارفرمای این کارخانه ،باعث تجمع اعتراضی کارگران در روز ۴ مرداد ماه گردید. ۱۱۷ کارگر اخراج شده از ۶ تا ۱۶ سال در کارخانه کمباین سازی ایران مشغول به کار بودند .کارگران معترض این ادعای کارفرما را که کارخانه با کمبود نقدینگی مواجه است مردود می‌‌شمارند و خواهان پرداخت هر چه سریعتر مطالبات به تعویق افتاده و بازگشت به کار همکاران اخراجی خود هستند.

ادامه مبارزه کارگران لوله صفا

چهارم مرداد ماه ؛پس از اعتراضاتی که کارگران این کارخانه به علت عدم پرداخت ۵ ماه حقوق و ۱۶ ماه حق بیمه‌ از ابتدای اردیبهشت ماه تا روز ۵ خرداد انجام داده بودند،مجددا در روز ۴ مرداد ماه و این بار هم نیز به دلیل برآورده نشدن وعده‌های داده شده از طرف کارفرما در رابطه با پرداخت ۴ ماه حقوق و حق بیمه‌ ،اعتراض و مخالفتشان را با اخراج دیگر همکارنشان اعلام نمودند.

تجمع اعتراضی کارگران فضای سبز منطقه شهرداری اهواز

روز ۴ مرداد ماه کارگران فضای سبز منطقه دو شهرداری اهواز در اعتراض به پرداخت نشدن دو ماه حقوق و حق بیمه از طرف پیمانکار دست از کار کشیده و با تجمع در مقابل دفتر این شرکت خواستار پرداخت هر چه سریعتر مطالبات به تعویق افتاده خود شدند.

اعتراض کارگران سد سرداب اصفهان

روز ۴ مرداد ماه کارگران شرکت مهندسی آب و خاک و جهاد توسعه علت اعتراض خود را به تعویق افتادن ۴ ماه حقوق اعلام کردند و خواهان پرداخت به موقع و سریع مطالبات خود شدند.کارگران این پروژه دستمزد خود را به موقع دریافت نمی کنند.

تجمع اعتراضی مربیان پیش دبستانی مقابل مجلس

چهارم مرداد ماه؛ جمعی از مربیان پیش دبستانی در اعتراض به بی توجهی دولت به استخدام بدون برگزاری آزمون مقابل مجلس تجمع کردند.این تجمع کنندگان خواستار اجرای طرح رسیدگی به وضعیت مربیان حق التدریس شدند.

اعتراض کارگران آذر آب استان مرکزی

روز ۳ مرداد ماه کارگران این کارخانه در اعتراض با روش‌های غیر انسانی‌ و ضّد کارگری که معیشت آنها را به مخاطره انداخته است اعلام کردند که :پرداخت مطالبات مزدی حدود ۲ هزار کارگر در دو ماه گذشته به تعویق افتاده است. به غیر از این طلب مزدی، حق بیمه آنها نیز به حساب سازمان تامین اجتماعی واریز نشده و به همین دلیل دفتر چه بیمه‌های آنها در دو ماه گذشته تمدید نشده است. بخش دیگری از معوقات مزدی این کارگران مربوط به حق بن کارگری است که کارفرما از هفت ماه پیش آن را پرداخت نکرده است.

اعتصاب وتجمع کارکنان شرکت آب و برق کیش

سوم مرداد ماه؛ اعتصاب وتجمع کارکنان شرکت آب و برق کیش دراعتراض به اخراج نماینده شان صورت گرفت.کارکنان این واحد صنعتی به اخراج نماینده خود اعتراض کرده و خواستار بازگشت به کار او شدند .

اعتراض کارگران پروزه سد تنگ سرخ شیراز

سوم مرداد ماه؛ حدود ۳۰ نفر از کارگران پروژه سد تنگ سرخ شیراز روز ۳ مرداد ماه در اعتراض به عدم دریافت ۹ ماه حقوق معوقه در مقابل ساختمان شرکت آب منطقه‌ای فارس تجمع کردند. این تجمع به دلیل استمرار بی‌توجهی‌ شرکت پیمانکاری پیماب (پیمانکار ساخت سد تنگ سرخ شیراز) نسبت به پرداخت مطالبات مزدی کارگران برپا شده است.

اعتراض کارگران بازنشسته بسته بندی پارس قزوین

سوم مرداد ماه ؛کارگران این کارخانه در تجمع روز ۳ مرداد ماه اعلام کردند که ,بین ۸ ماه تا یک سال از زمان بازنشستگی کارگران می‌گذرد اما در این مدت کارفرما هنوز بابت دستمزد و عیدی و پاداش معوقه سنوات پایان کار با آنها تسویه حساب نکرده است.

اعتراض ۲۰ هزار کارگر شهرک صنعتی اشتهارد

اول مرداد ماه ؛کارگران شهرک صنعتی اشتهارد استان البرزاعتراض خود را به صورت یکپارچه نسبت به نبود وسایل حمل و حمل عمومی برای ایاب و ذهاب اعلام کردند.بخش اعظم جمعیت کارگری این شهرک در شهرهای بویین زهرا، ماهدشت، محمدشهر، کرج وروستاهای حاشیه اشتهارد ساکن هستند که ازمسوولان تقاضای راه اندازی خطوط اتوبوس در این مسیرها دارند. در شهرک صنعتی اشتهارد بیش از۷۰۰ واحد تولیدی و صنعتی فعالیت دارند و شمار کارگران این شهرک بیش از ۲۰ هزار نفر است.

تجمع گروهی از کارکنان آتش نشانی شهر تهران

اول مرداد ماه ؛ گروهی از کارکنان آتش نشانی ها در مقابل سازمان آتش‌نشانی واقع در خیابان آزادی تجمع کردند. علت این تجمع اعتراض به وضعیت حقوق و مزایا و قرار نگرفتن این شغل در رده مشاغل سخت است.

اعتراض کارگران فولاد و چدن درود

روز ۳۱ تیر ماه کارگران اعلام داشتند که علی رغم وعده‌های داده شده در خصوص پرداخت معوقات حقوقی کارگران، هنوز هیچ اقدامی از سوی کارفرما جهت پرداخت این مطالبات صورت نگرفته و کارگران حقوق ماههای فروردین،اردیبهشت ،خرداد وتیر ماه سال جاری را طلب دارند. کارگران فولاد و چدن دورود همچنین افزودند؛ علاوه بر تعویق ۴ ماه حقوق، از سه سال پیش تاکنون حق بیمه‌های آنها با چندین ماه تاخیر به تامین اجتماعی پرداخت می‌شود بطوری که هم اکنون دفتر چه‌های درمانی بیشتر کارگران این واحد صنعتی فاقد اعتبار است.

تجمع معلمان در مقابل مجلس

سی ویکم تیر ماه؛ جمعی ازمعلمان با تجمع در مقابل مجلس خواستار رسیدگی به وضعیت معیشتی خود شده و از مسولان آزادی معلمان زندانی را طلب کردند.در این اعتراض گروهی از معلمان بطور موقت بازداشت شدند که پس از ساعاتی آزاد گردیدند.

مبارزه کارگران آجر نکا برای تامین امنیت شغلی‌

سی و یکم تیر ماه؛ کارگران این کارخانه نگرانی خود را از وضعیت موجود چنین بیان کردند که در حال حاضر حدود ۷۶ نفر از مجموع ۸۰ کارگر کارخانه آجرنکا از مقرری بیمه بیکاری استفاده می‌کنند و در صورت ادامه این وضعیت مستمری بازنشستگی آنها بر اساس مبالغ حداقلی که هم اکنون تحت عنوان مقرری بیمه بیکاری دریافت می‌کنند محاسبه خواهد شد .کارگران خواستار تامین امنیت شغلی‌ و تضمین بازنشستگی هستند.

این در حالی است که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

۱۳۹۴/۰۵/۰۷

اتحاد کارگر

400-23.jpg

                         شغلی که عمر را کوتاه می‌کند /

                              کارگرانی که ایستاده می‌میرند

علاوه بر کار زیاد، سخت و زیان‌آور این شغل استرس بالایی را بر کارگران چاپخانه‌ها تحمیل می‌کند. کارگر چاپخانه مسئولیت زیادی دارد ولی حق مسئولیت دریافت نمی‌کند.

هر کارگری از روزی که وارد چاپخانه می‌شود با حروف، الفبا،‌ کاغذ، رنگ، نوشتار، مجله و ... سروکار دارد. در میان گروه‌های کارگری شاید این قشر بیشترین تنوع را در کار خود تجربه می‌کنند. اما اینکه کارگر چاپخانه هر روزش با روز قبل متفاوت است و کاری روزمره و یکنواخت ندارد، تنها یک روی سکه کار در چاپخانه است.

خطرات شغلی و نبود تامین اجتماعی در چاپخانه‌ها

روی دیگر کار در چاپخانه و واقعیت ماجرا این است که کارکنان شاغل در صنعت چاپ طی فرآیندهای متعدد این صنعت، فعالیت‌های مختلفی را در چاپخانه‌های بزرگ و کوچک انجام می‌دهند که هرکدام از این فعالیت‌ها دارای خطرات و عوامل زیان‌آور است. حمل مکرر دستی و جابه‌جایی مواد اولیه و نهایی مانند بسته‌های سنگین کاغذ و ظروف مواد اولیه جوهر چاپ و رنگ‌ها، آماده‌سازی جوهر چاپ و سایر مواد شیمیایی مورد استفاده از طریق مخلوط و رقیق کردن، تعمیرات، نگهداری و تمیزکاری دستگاه‌های چاپ با استفاده از انواع مواد شوینده و پاک‌کننده، چاپ و ظهور فیلم و زینک، برش‌کاری کاغذها و بسته‌بندی و انبار آنها، تعویض غلتک‌ها و شست‌وشوی بلانکت‌ها، تغذیه مکرر دستگاه‌ها با کاغذ وجوهر چاپ و کار در مجاورت دستگاه‌های مختلف چاپ به‌عنوان اپراتور دستگاه، از مهم‌ترین فعالیت‌های خطرزا برای کارکنان شاغل در چاپخانه‌ها هستند. حین انجام هرکدام این فعالیت‌ها، کارکنان شاغل در چاپخانه‌ها با عوامل زیان‌آور متعددی مواجه می‌شوند.

402.jpg

نکته‌ی قابل تامل داستان اینجاست که با وجود تمام خطراتی که محیط کاری کارگران چاپخانه‌ها را دوره کرده است؛ امکانات و مزایای خاصی در زمینه بیمه و تامین اجتماعی وجود ندارد که در وقتِ مواجهه با بیماری و مشکل فیزیکی احتمالی به دادِ کارگر برسد.

به گفته‌ی مهرداد سعیدی (فعال در صنعت چاپ) کارفرما معمولا به دنبال گریز از تامین بیمه و بیمه تکمیلی برای کارگران است و اگر هم کارگران را بیمه و بیمه‌ تکمیلی کند، خدماتی را انتخاب می‌کند که کمترین هزینه را برای خودش و بیشترین فرانشیز را برای کارگر داشته باشد. درحالیکه کار در چاپخانه مخاطرات زیادی دارد، از خطرات ناشی از کار با ماشین‌آلات چاپ و صحافی گرفته تا مشکلاتی که فضای آلوده به مواد شیمیایی و سر و صدا برای سلامت کارگر به‌وجود می‌آورد. با این همه کارگران چاپخانه‌ها از نظر تامین اجتماعی و بیمه سلامت حمایت چندانی نمی‌شوند.

سعیدی می‌گوید: چقدر خوب بود کارفرمایان در انتخاب شرکت بیمه طرف با کارگران آن بیمه‌ای را برای کارگران خود لحاظ کنند که از نظر سهم پرداخت و فرانشیز بیشترین سود و منفعت را برای کارگر داشته باشد. متاسفانه بسیاری بیمه‌‌ها حتی در مواردی مثل شیمی‌درمانی که درصد بالایی از کارگران چاپخانه به دلیل موادی که با آن سر و کار پیدا می‌کنند؛ به آن مبتلا می‌شوند؛ هم حداقل پرداخت‌ها را در نظر می‌گیرد. گرچه بیمه‌های دیگری هستند که سهم بیشتری از هزینه‌ها را به بیمار پرداخت می‌کنند اما کارفرمایان عموما به دلیل صرفه‌جویی به سراغ آن‌ها نمی‌روند.

این فعال در صنعت چاپ سپس با اشاره به عدم قبول سخت و زیان‌آور بودن این شغل از سوی کارفرمایان اضافه می‌کند: متاسفانه خیلی از کارفرمایان حتی زیر بار سخت و زیان‌آور بودن کار در چاپخانه نمی‌روند تا مجبور به پرداخت 8درصدی سهم بیمه نشوند و با همان 4درصد سروته داستان را هم بیاورند. درحالیکه کار در چاپخانه و سالن‌های صحافی و ... به دلیل عدم داشتن تهویه و نور مناسب، مواد شیمیایی مرتبط با ماشین‌آلات، سروصدا و ... جزو مشاغل سخت و توام با خطرات جسمی و جانی بالا به حساب می‌آید. همین سال گذشته 4-3 نفر از همکاران ما به دلیل بیماری سرطان از بین رفتند. مطمئنا عوامل محیطی در تشدید این بیماری و تسریع پیشرفت آن بدون تاثیر نخواهد بود. اساسا بسیاری از کارگران چاپخانه‌ها در حوزه‌ی سلامت مشکل اساسی دارند و با بیماری‌های سختی مثل سرطان دست‌به‌گریبان هستند و مطمئنا نیاز به اعتبارات بیشتر و کامل‌تری برای تامین امینیت و سلامت کارگران چاپخانه‌ها وجود دارد.403-3.jpg

عبدالله وطن‌خواه کارگری که مدتی در حوزه‌ی چاپ و چاپ سیلک نیز مشغول بوده است؛ تضییع حقوق مربوط به بیمه و تامین اجتماعی را تنها مختص به کارگران چاپخانه‌ها نمی‌داند. از دید این فعال کارگری اکثریت قریب به اتفاق کارفرماها شرایط را به‌گونه‌ای پیش می‌برند که هزینه بیمه چندان به گردنشان نیفتد و کارگران وقتی به هر دلیلی از یک محیط کاری بیرون می‌روند تازه‌ متوجه می‌شوند که مثلا 3سال است که بیمه برایشان لحاظ نکرده‌اند.

این طور که وطن‌خواه می‌گوید فرقی نمی‌کند کارگر کدام کارگاه، کارخانه و یا چاپخانه باشی فقط کافی است تا کارفرما خودش را ملزم به رعایت اخلاق کارفرمایی نداند تا به‌راحتی از راه‌های مختلف از پرداخت حق و حقوق کارگر شانه خالی کند. نمی‌توان گفت شرایط زیستی کارگران چاپخانه‌ها با دیگر کارگران مشغول در کارهای ساختمانی، کارخانه‌ها و .... فرق می‌کند. اصلاح این وضعیت هم جز با قبول طبقه‌ی کارگر و حقوق آن‌ها میسر نمی‌شود. وقتی کارگران برای پیگیری و مطالبه‌ی حقوق اولیه‌ای مثل تامین اجتماعی و بیمه به شلاق محکوم می‌شوند چگونه قرار است امکان دسترسی به این حقوق میسر شود؟

این کارگر چاپ سیلک همچنین بر خطرات موجود در مجیط کاری چاپخانه تاکید می‌کند و می‌گوید: کارگر چاپخانه به‌جز کار با ماشین‌چاپ و ... که مشکلات جسمی و فیزیکی را برای او به همراه دارد، کارهای جانبی همچون جابه‌جایی اجسام سنگین مربوط به کار و ... را هم باید انجام بدهد، این‌ها همه را وقتی می‌گذاریم کنار عدم پرداخت حق و نبود تامین اجتماعی برای کارگر چاپخانه تصویر دقیق‌تری از اوضاع و احوال این قشر از کارگران به دست‌مان می‌آید. البته در شرایطی که قانون کار و تامین اجتماعی برای کارفرما هیج برشی ندارد و عملا تره‌ای برای این حق و حقوق خرد نمی‌کنند چندان هم عجیب نیست که قانون هیچ ضمانت اجرایی نداشته باشد. اعمال‌گری قانون مربوط به کار هم مثل دیگر جوانب حقوقی و قانونی ما اسیر رابطه‌ها شده و دولت جدید هم موفقیت چندانی در اصلاح این امور به دست نیاورده است. هنوز هم اگر جایی اصول حق و حقوق کارگران اجرا شود فقط براساس روابط و برای آشناها و نزدیکان کارفرما محقق می‌شود و شامل عموم کارگران نمی‌شود.

4.jpg

بهزاد کهندانی (کارگر بازنشسته چاپخانه) نیز قبل از هر چیز به موادی که سلامت کارگران چاپخانه‌ها را به خطر می‌اندازد اشاره و با بیان اینکه بحث خطرات محیطی در چاپخانه‌ها به دلیل وجود آلاینده‌های شیمیایی نظیر سرب همچنان وجود دارد؛ تاکید می‌کند: شاید به دلیل تجهیزات و ماشین‌آلات جدید تاحدودی کاهش پیدا کرده باشد اما اولا هنوز برخی چاپخانه‌ها از ماشین‌ حروف چینی استفاده می‌کنند و در ثانی اجزای سربی همین ماشین‌آلات جدید هم هنوز سلامتی کارگران چاپخانه‌ها را تهدید می‌کند. علاوه بر این آلاینده‌ها از نظر آلودگی صوتی نیز چاپخانه‌ها جزو محیط‌های پرخطر هستند چراکه به‌دلیل صداهای ناشی از ماشین‌آلات عملا بعد از چند سال شنوایی کارگر چاپخانه با مشکل جدی مواجه می‌شود.

بنا به گفته‌ی او با همه‌ی این تفاسیر چاپخانه‌ها هیچگونه مزیت خاصی از نظر بیمه و تامین اجتماعی برای کارگرانشان قائل نمی‌شوند و نهایتا همان بیمه‌ی کارگری که همه‌جا اعمال می‌شود را برای شاغلین در این محیط سخت و پرخطر هم درنظر گرفته می‌گیرند و تازه کارفرما فکر می‌کند چه لطف بزرگی دارد می‌کند و منتی بر سر کارگر است.

در زمینه بازنشستگی و مزایا هم وضعیت چندان مطلوب نیست، سعیدی بعد از 35سال کار در چاپخانه بازنشسته شده و 900-850 تومان دریافتی دارد. این مبلغ را باید صرف خرج و برج زندگی کرد یا برای دردها و مشکلات جسمی ناشی از کار کنار گذاشت؟ بیمه تکمیلی هم که خیلی جایی در چاپخانه‌ها ندارد، اگر هم باشد با این شرایط بیمه‌گذارها و تاخیرهای 5 تا 9 ماهه‌ای که در پرداخت‌ها دارند؛ اصلا نمی‌توان به آن تکیه کرد.

405-2.jpg

کارفرمایان درگیر مسائل مالی به بیمه کارگر فکر نمی‌کنند

یارعلی (مدیر چاپخانه هفت‌تیر) به عنوان یک کارفرما الزام به حد نصاب رسیدن تعداد کارگران برای بیمه شدن‌شان توسط کارفرما را یکی از موانع اصلی ارائه بیمه و بیمه تکمیلی به کارگران چاپخانه‌ها عنوان می‌کند: یک چاپخانه معمولا باید تعداد کارگرانش از 50 نفر بیشتر باشد که بیمه تکمیلی برای کارفرما صرفه اقتصادی داشته باشد. در حال حاضر بیشتر چاپخانه‌های ما به دلایل نچرخیدن دخل و خرج همان تعداد کارگرهای خود را هم کاهش می‌دهند چون توانایی پرداخت حقوق هم ندارند چه برسد به بیمه و بیمه تکمیلی. خود ما در این چاپخانه 600 نفراز کارگران حوزه چاپ را دعوت کردیم که به عنوان سهامدار سهمی داشته باشد. اما خیلی از چاپخانه‌دارها چنین امکانی ندارند. اتحادیه چاپخانه‌داران در این حوزه کارهایی انجام داده، به‌عنوان مثال با فلان بیمه قرارداد بسته که بیاید و کارگران را به‌صورت ملزم تحت پوشش قرار دهد اما هنوز خیلی کمبودها در حوزه بیمه کارگران چاپخانه‌ها وجود دارد که دست کارفرما هم به دلیل مشکلات اقتصادی و نچرخیدن چرخ چاپخانه خیلی برای حل آنها باز نیست.

مدیر چاپخانه هفت‌تیر همچنین با اشاره به خطرات و صدمات ناشی از کار در چاپخانه می‌گوید: از لحاظ خطرات محیط کار درست است که با آمدن ماشین آلات جدید کمی از سروصدا و آلودگی‌های شیمیایی کاسته شده و دیگر قسمت حروفچینی هم وجود ندارد تا آلودگی سرب باعث بیماری کارگران شود اما هنوز خیلی از چاپخانه‌ها ما توانایی تجهیز و نو کردن ماشین‌آلات خود را ندارند تا آلودگی صوتی کمتر شود یا مواد شوینده کم‌خطرتری را استفاده کنند. وقتی ماشین‌های دست دوم فرسوده روسی و هندی وارد صنعت چاپ می‌کنیم مطمئنا هم سروصدای زیادی دارد که به گوش کارگران آسیب می‌رساند و هم آلودگی‌های شیمیایی مضری برای سلامت کارگران به همراه دارد.

این چاپخانه‌دار با بیان اینکه چاپخانه‌دار هم به قدری درگیر کمبودهای مالی و دغدغه‌های اقتصادی است که نمی‌تواند بهداشت، بیمه و تامین اجتماعی کارگران آنطور که شایسته است برای او درنظر بگیرد؛ اضافه می‌کند: چاپخانه ما کارگرانش را بیمه مسوولیت کرده است اما شاید به زور 10 درصد از چاپخانه‌ها ما توانایی پرداخت برای بیمه تامین اجتماعی را داشته باشد چه برسد به بیمه مسوولیت. البته خیلی از همکاران ما هم دانش کافی ندارند که بدانند چه شرایطی باید از نظر سلامت برای کارگران خود فراهم کنند. بسیاری از چاپخانه‌های ما وامدار به دولت هستند کارفرمایی که 1/5 میلیارد بدهکار است اصلا به حقوق وتامین اجتماعی کارگرش نمی‌تواند فکر کند و نه حتی کاری به کار ماشین‌آلاتش دارد. نه اینکه نخواهد، از نظر اقتصادی و مالی توانایی‌اش را ندارد و فقط به دنبال این است که اول ماه را به آخر ماه برساند و دست‌کم از پرداخت حقوق کارگرانش بازنماید.

6-2.jpg

استرس همواره با یک کارگرِ چاپخانه همراه است

علاوه بر سخت و زیان‌آور بودن کارگری در یک چاپخانه و سروکار داشتن با مواد خطرناک؛ این شغل مسئولیت زیاد و استرس بالایی را نیز به کارگران چاپخانه‌ها تحمیل می‌کند. کارگرِ چاپخانه مسئولیت زیادی دارد ولی حقِ مسئولیت دریافت نمی‌کند. مثلا اگر کاری که مسئول انجام آن است به هر دلیلی (خستگی مفرط، اشکالِ دستگاه، بی‌دقتی و ...) خراب شود؛ جبرانِ آن بسیار سخت یا غیرممکن است و شاید کارگر مربوطه مجبور شود چند ماه حقوق خود را بابت این خسارت بدهد یا حتی به خاطر همین اشتباه از کار اخراج شود.

بهزاد کهندانی؛ امنیت شغلی را در بیشتر کارگاه‌ها، کارخانه‌ها و ... صفر می‌داند و معتقد است چاپخانه‌ها هم فرق چندانی با دیگر محیط‌های کارگری ندارند. از دید این کارگر چاپخانه کافی است یک کارگر مرتکب اشباهی سهوی و کوچک شود، چون کارفرما هزینه‌ی بالایی برای کاغذ، مرکب و ... متضرر می‌شود سریعا کارگر مذکور اخراج می‌شود، حتی اگر از کارگران باسابقه و خاک خورده‌ی ماشین‌آلات همان چاپخانه باشد. درواقع اگر کارگر خوب و ماهر باشد و ساعات طولانی کار را دوام بیاورد؛ بر سر کار خود می‌ماند، در غیر صورت جایی در چاپخانه ندارد. در ثانی چاپخانه‌های زیر 20-10 نفر اصلا ملزم به رعایت قراردادهای کاری و ... نیستند و نهایتا یک قرارداد شفاهی میان کارفرما و کارگر در آنها منعقد می‌شود که دست کارگر به جایی بند نیست.

مهرداد سعیدی؛ قردادهای کاری کارگران چاپخانه‌ها را ازجمله مسائل دردسرساز نمی‌داند ولی از امنیت شغلی پایین کار در چاپخانه به عنوان یک دغدغه مهم برای کارگران یاد می‌کند: در چاپخانه‌ها مشکل قرارداد کاری خیلی وجود ندارد و اکثرا به‌صورت رسمی استخدام می‌شویم چراکه کارفرما می‌داند حالا که بیمه و تامین اجتماعی لازم فراهم نیست؛ دست‌کم با رسمی بودن قرارداد استخدام، می‌تواند کارگر خود را مجاب به ماندن کند. مسئله اصلی بحث امنیت شغلی است و اینکه به دلیل حساسیت بالای کار و وارد شدن ضرری 14 الی 15 میلیون تومانی در ازای یک اشتباه کوچک، کارگران همیشه درمعرضِ اخراج یا پرداخت ضرر هستند.

407.jpg

اضافه حقوق به کارگر چاپخانه تعلق نمی‌گیرد

ازجمله مسائلی که کارگران چاپخانه‌ها با آن دست‌به‌گریبان هستند این است که، مشتریان صنف چاپ بسیار بی‌برنامه هستند و به زمان‌بندی اهمیتی نمی‌دهند. مثلا می‌دانند که برای شب عید به کارت پستال نیاز دارند ولی سفارش آن را به روز 27 اسفند موکول می‌کنند. اینجاست که کارگران چاپ مجبور هستند شبانه‌روز کار کنند. به عبارت دیگر کارگرانِ چاپخانه به خودشان تعلق ندارند و به قول یک کارگر اگر ساعت ده شب هم در چاپخانه نشسته باشند؛ یک نفر از راه می‌رسد سفارش کار می‌دهد یا مشکلی در کار چاپ پیش می‌آید که کارگران و حتی چاپخانه‌دار را مجبور می‌کند در چاپخانه بمانند. یا ممکن است به چاپخانه سفارشی داده شود که باید 2 روزه آن را تحویل دهند که باز کارگران مجبور به کار شبانه‌روزی می‌شوند.

از طرف دیگر درآمدِ ثابت کارگرانِ چاپخانه‌ها به‌قدری کم است که برای تأمین مخارج خانواده ملزم و ناچار به اضافه‌کاری هستند. اما در بعضی از موارد؛ کارفرمایان میزانی از اضافه‌ کاری سالانه‌ را که باید بپردازند؛ درنظر نمی‌گیرند یا انجام کارهایی خارج از وظایف تعریف شده را خواستار هستند، البته بدون اضافه کردن دستمزد! هریک از چاپخانه‌ها نیز قوانین خاص خودشان را دارند. چاپخانه‌دارها طبق قانون با کارگزانشان قرارداد می‌بندند، ولی زمانِ عمل؛ هیچ تبعیتی از آن نمی‌کنند. این تغییرِ برداشت از قانون هم هیچگاه در جهت مثبت آن نیست و معمولا با کم کردن حقوق و ساعات مرخصی همراه است. تجربه‌های کارگران چاپخانه‌ها نشان داده هیچگاه شبِ عید را با دلِ شاد و لبِ خندان از چاپخانه بیرون نمی‌روند، چراکه در اکثر مواقع پول کمتری نسبت به نیاز و حق خود دریافت کرده‌اند یا به دلیلِ حجمِ کاری بالا مجبورند تا روز 13 فروردین هم مشغول کار باشند.

408.jpg

از دید سعیدی؛ چاپ یک حوزه‌ی تخصصی و فنی است که مهارت و سابقه‌ باید حرف اول را در میزان درآمد و حقوق بزند اما در حال حاضر اصلا چنین چیزی لحاظ نمی‌شود، او در همین رابطه می‌گوید: عملا حقوق کارگری که 20 سال است عمرش پای ماشین چاپ گذشته و خروجی کارش یک اثر تماما هنری و بی‌نقص است با یک کارگر مبتدی و تاره‌کار تفاوتی نمی‌کند. مثلا طرح طبقه‌بندی حقوق و مزایا داریم اما اصلا جالب نیست و عموما به صورت سلیقه‌ای و بنابر روابط شکل می‌گیرد. خود من در قسمت ساخت و تعمیر قطعات ماشین چاپ مشغول هستم اما با این‌ همه و با مدرک مهندسی و 11سال سابقه پایه حقوقی که کارفرما برایم درنظر گرفته است 800هزار تومان است. با این پایه حقوق اگر اضافه‌کاری نباشد چرخ زندگی با تورم و مخارج فعلی نمی‌چرخد، البته مبالغ اضافه‌کاری هم نهایتا به 300 الی 400هزار تومان می‌رسد.

وطن‌خواه نیز ساعات کاری طولانی بدون در نظرگرفتن اضافه‌کاری را یکی از مهمترین مشکلات کارگران چاپخانه‌ها عنوان می‌کند و با اشاره به خاطراتی از دوران کاری خود در چاپ سیلک می‌گوید: من در یکی از چاپخانه‌هایی که کار چاپ سیلک برای لباس انجام می‌داد؛ مشغول بوده‌ام. مهترین مسئله‌ی ما الزام کار بیشتر از ساعت مقرر شده توسط قانون بود. مدت کار بیش از 8ساعت در حالی در چاپخانه‌ها الزامی‌می‌شود که 2ساعت اول اضافه کاری اصلا به‌عنوان اضافه‌کار درنظر گرفته نمی‌شود و مدت بعدی هم اگر کارفرما دلش بخواهد پرداختی برای کار اضافه دارد. هیچگاه دیواری کوتاه‌تر از دیوار کارگران پیدا نمی‌شود چون تشکل قانونی، رسمی و آزاد نداریم تا پیگیر امور کارگران باشد و همین تشکل‌های محدود و دست‌پا شکسته هم با ممنوعیت‌های فراوانی روبرو هستند. البته در شرایطی که قانون کار و تامین اجتماعی برای کارفرما هیج برشی ندارد و عملا تره‌ای برای این حق و حقوق خرد نمی‌کنند چندان هم عجیب نیست که قانون هیچ ضمانت اجرایی نداشته باشد. اعمال‌گری قانون مربوط به کار هم مثل دیگر جوانب حقوقی و قانونی ما اسیر رابطه‌ها شده و دولت جدید هم موفقیت چندانی در اصلاح این امور به دست نیاورده است. هنوز هم اگر جایی اصول حق و حقوق کارگران اجرا شود فقط براساس روابط و برای آشناها و نزدیکان کارفرما محقق می‌شود و شامل عموم کارگران نمی‌شود.

9-2.jpgجای خالی یک نهاد صنفی قدرتمند

تمام این مسائل، دغدغه‌ها و مشکلات کارگران چاپخانه‌ها در غیاب یک نهاد کارگری مختص به صنعت چاپ روی زمین مانده است و تنها نهاد موجود در حوزه‌ی چاپ یعنی «اتحادیه چاپخانه‌داران» هم در خوش‌بینانه‌ترین حالت؛ یک نهاد صنفی کارفرمامحور است که حتی توانایی رسیدگی به امور همین کارفرمایان را ندارد و نمی‌توان توقع در نظر داشتن دغدغه‌ کارگران چاپخانه‌ها را هم از این اتحادیه توقع داشت.

بهزاد کهندانی معتقد است: اتحادیه و سندیکایی برای کارگران چاپخانه نداریم و یک اتحادیه چاپخانه‌داران وجود دارد که بیشتر یک نهاد کارفرمایی است تا کارگری.

او سپس با اشاره به اهمیت وجود یک نهاد سندیکایی مختص به کارگران چاپ اضافه می‌کند: البته چند چاپخانه هستند که تعدادی از کارگرانشان به عنوان نماینده رابط با اتحادیه و کارفرمایان هستند اما اینکه این نمایندگان همه‌گیر باشند‌ خیر اینطور نیست. پیگیری‌هایی برای تشکیل اتحادیه کارگران چاپخانه‌ها داشته‌ایم و داریم و حتی تا وزارت ارشاد هم رفتیم اما در جواب ما می‌گویند اول الزام وجود چنین سندیکایی را مشخص کنید بعد ما هم حمایت می‌کنیم! اصولا در چنین مواقعی نهادهای مسئول در کشور ما فقط دید منفی به اتحادیه دارند و نیمه‌ی اصلاح امور را نمی‌بینند به همین دلیل و چون از طرف دیگر منافع عده‌ای به خطر می‌افتد مدام بر سر راه اتحادیه‌های کارگری از جمله اتحادیه کارگران چاپخانه‌ها مانع‌تراشی می‌کنند.

ایلنا

kargar300jpg.jpg

چکیده گزارش‌های کارگری؛ ادامه هفته چهارم تیر ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

مبارزه کارگران چاپ افست برای افزایش دستمزد ها

سی تیر ۹۴؛بعد از ابلاغ مصوبه دستمزدهای سال ۹۴ شورای عالی, قرار بود دولت تا پایان فصل بهار تورم را طوری کنترل کند که تا میزان ۱۰ درصد هم بر قدرت خرید کارگران افزوده شود اما تا این لحظه که ۳۰ تیر ماه است آنچه که اتفاق افتاده خلاف وعده‌های دولت بوده است بصورت مشخص در ادامه ابلاغ مصوبه دستمزدهای سال ۹۴ دولت هنوز حاضر به ابلاغ مصوبه افزایش ۲۰ هزار تومانی حق مسکن کارگری نشده است. کارگران چاپ افست خواستار بازبینی در مورد دستمزد تعیین شده از طرف شورای عالی‌ کار و خواهان افزایش دستمزد‌ها مطابق نرخ واقعی‌ تورم و اعلام شده هستند.

امنیت شغلی زحمتکشان وپول‌های آزادشده پس از توافق وین

سی تیرماه ۹۴؛ بسیاری از کارخانه ها و مراکز تولیدی-صنعتی به دلیل نبود نقدینگی (کمبود سرمایه در گردش) و رشد سرسام واردات، دچار مشکل شده اند .در چنین وضعیتی پول‌های آزادشده پس از توافق وین بار دیگر به سمت واردات از خارج بویژه اتحادیه اروپا و امریکا سرازیر شده است.به این دلیل قائم مقام وزیر کارگفت: بازار کار به تدریج شاهد بهبود خواهد بود.

خواست کارگران کارخانه گسترش مانا ساز

در قسمت تولید قطعات فلزی کارخانه مانا ساز حدود ۱۰۳ کارگر رسمی قدیمی و قرارداد موقت با سابقه کار می‌کنند که پس از دریافت معوقات مزدی فرودین و اردیبهشت ماه سال جاری هنوز بابت مزد خرداد و تیر ماه بستان کار هستند.روز ۳۰ تیر ماه کارگران در اعتراض به این شیوه پرداخت دستمزد‌ها اعلام کردند که کارفرمای مانا گستر هم اکنون بابت حق بیمه معوقه این کارگران به سازمان تامین اجتماعی بدهکار است.

تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته ایران پوپلین رشت

سی تیر ماه ۹۴؛ کارگران سهامدار کارخانه ایران پوپلین رشت صبح روز۳۰ تیر ماه با تجمع مقابل درب ورودی این واحد صنعتی خواستار روشن شدن وضعیت سهام خود شدند.این زحمتکشان بازنشسته می‌‌گویند :هر موقع برای دریافت سود سهام به کارخانه می رویم با اعتراض مدیریت کارخانه روبرو می شویم وایشان در پاسخ به سوال ما می گوید طی ۲۵ سال گذشته کارخانه ایران پوپلین سودی نداشته ومتضرر بوده است.

کارگران و خواست اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل

سی تیر ماه ۹۴؛ با هدایت و حمایت وزارت کار و همیاری کانون عالی شوراهای اسلامی کار و کانون عالی انجمن های صنفی ؛بخش اعظمی از کارخانه‌های بزرگ لیست کارگران خود را به عنوان کارگر ساده رد می‌کنند و حقوق یک کارگر ساده را به کارگر متخصص خود می‌دهند. قانون کار موضوع طبقه‌بندی مشاغل را در نظر گرفته؛ اما طبقه‌بندی مشاغل در کشور اجرا نمی‌شود. کارگران خواستاراجرای طبقه‌بندی مشاغل در کارگاه‌ها ؛ضابطه‌مند کردن درآمد کارگران و اجرای عدالت در پرداخت دستمزد ها هستند.

کارگران جوان و معضل بیکاری

سی تیرماه ۹۴؛ بنابر گفته معاون وزیر تعاون ،کار و رفاه اجتماعی هم‌اکنون ۴۰ میلیون نفر جمعیت غیرفعال داریم و برای اینکه در کوتاه مدت این جمعیت را فعال کنیم باید به سمت و سوی کسب و کارهای کوچک و متوسط، مشاغل خانگی و اشتغال خود حرکت کنیم.نرخ بیکاری در میان جوانان بسیار بالا است.طرح دولت در زمینه کارهای کوچک، متوسط ومشاغل خانگی ادامه برنامه شکست خورده دولت ضد ملی احمدی نژاد است.

کاهش شمار زنان کارگر وافزایش بیکاری زنان از زبان آمار‌های رسمی‌

سه‌شنبه ۳۰ تیر ماه ۹۴ بر اساس نتایج طرح آمارگیری نیروی کار کشور در سال ۱۳۸۸، حدود ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار نفر از شاغلان کشور را زنان تشکیل داده‌اند این در حالی است که در سال ۱۳۹۲،‌این تعداد به ۳ میلیون و ۱۴۵ هزار نفر رسیده که نشان از کاهش ۵۲۱ هزار نفری تعداد شاغلان زن دارد؛ به عبارتی هر سال به طور متوسط، حدود ۱۰۰ هزار نفر از زنان شاغل در کشور از بازار کار خارج شده‌اند و یا به عبارتی با سیاست‌های زن ستیزانه آنان را خانه نشین کرده‌اند.

مبارزه کارگران نیرو‌های پیمانکاری برای افزایش دستمزدعادلانه

سی تیر ماه ۹۴؛ عدم اجرای قانون کار درباره کارگران نیرو‌های پیمانکاری، نادیده گرفتن مصوبات حقوق و دستمزد و اخراج‌ها و تبعیض از مهمترین چالش‌هایی است که بر سر راه نیروهای پیمانکاری و یا به اصطلاح شرکتی وجود داشته است. نیروهای شرکتی تحصیل کرده حقوق‌های پایینی دریافت می کنند و ادامه این شرایط مخالف مقاوله نامه‌های سازمان جهانی کار است.

اعتراض کارگران تأسیساتی ورزشگاه آزادی

در تاریخ ۲۹ تیر ماه کارگران تأسیسات ورزشگاه آزادی،اعتراض خود را نسبت به عدم پرداخت حقوق ماه‌های فروردین و اردیبهشت و خرداد امسال که هنوز از طرف کارفرما پرداخت نشده است ،اعلام کرده و خواستار انعقاد قرار داد‌های دائمی و پرداخت به موقع دستمزد‌های خود شدند.

اعتراض ماهیگیران بندر بوشهر

صبح روز ۲۹ تیر ماهیگیران بندر بوشهر در مقابل فرمانداری این شهر تجمع کردند. تامین امنیت شغلی اصلی‌ترین مطالبه این زحمتکشان است. مشکل ماهیگیرانی که به صورت قانونی زیر نظر اتحادیه کار می‌کنند نبود امنیت شغلی و سقوط سطح درآمد آنان است .هم اکنون بازار صیادی بوشهر پر از آبزیان بویژه میگوهای صید شده‌ای است که از خوزستان با قایق‌های غیرمجاز صید و عرضه می شود.

اعتراض ۸۰ کارگر زغال سنگ شمال شرق

بیست ونه تیرماه؛ تی ۲ سال اخیر کارفرمایان بخش خصوصی به تعهدات خود مبنی بر پرداخت ۴ درصد حق بیمه‌ اضافی عمل نکرده و تا مرداد ماه سال جاری تعداد معدن چیانی که مشمول بازنشستگی پیش از موعد مشاغل سخت و زیان آور خواهند شد به ۱۰۰ کارگر خواهد رسید.به همین سبب کارگران معدن اعتراض خود را به این اعمال ضّد کارگری کارفرما اعلام کرده و خواستار پایان دادن به چنین رفتارهای ضد کارگری شدند.

اعتراض کارگران واحد‌های صنعتی و تولیدی شهرک صنعتی حیدریه

در این شهرک صنعتی و نقاط حومه محورهای تاکستان به زنجان و تاکستان به قزوین دست‌کم نزدیک به ۲۰۰ واحد تولیدی بزرگ وجود دارد که در حال حاضر تعداد بسیار زیادی از این واحد‌ها نیمه تعطیل و کارگران آنها تحت عنوان نیروی مازاد بیکار شده‌اند.در چنین شرایطی و در ۲۹ تیر ماه کارگران خواهان پرداخت مطالبات مزدی به تعویق افتاده و پایان بخشیدن به اخراج های دستجمعی شدند.

مبارزه و همبستگی کارگران الکترود پارس

در ۲۹ تیر ماه کارگران این کارخانه با همبستگی شایان تحسین اعلام کردند که این واحد صنعتی با توجه به افزایش تولید و بازار فروش خوب ،چندین ماه است که حقوق ها را با تأخیر پرداخت می‌کند .کارگران علاوه بر این اجحافات نسبت به اخراج های دستجمعی از طرف کارفرما نیز معترض هستند.

اعتراض کارگر پیمانی شرکت رجا-راه آهن جمهوری اسلامی

بیست و هشتم تیرماه؛ کارگران راه آهن دو ماه است که هیچ‌گونه وجهی دریافت نکرده اند. در حال حاضر حدود۷ تا ۸هزار نیروی پیمانکاری در رجا مشغول به کارند.پیمانکاران قطارهای رجا بدون هیچ دلیلی حقوق کارگران را پرداخت نمی‌کنند.

اعتراضات کارگران پالایشگاه ستاره خلیج فارس

بیست وهفتم تیرماه؛ اعتراض به تعویق در پرداخت سه ماه حقوق و همچنین نامناسب بودن وضعیت غذای روزانه ، خدمات خوابگاه و امکانات اورژانس پزشکی‌ که باید برای کارگران شاغل در این پروژه در نظر گرفته شود دلایل اصلی‌ اعتراضات هزاران کارگر این پروژه اعلام گردیده است.

معلمان خواستار آزادی فعالان سندیکایی و صنفی خود هستند

بیست و پنجم تیرماه؛معلمان خواستار آزادی رسول بداقی، محمود باقری،باغانی، هاشمی و عبدی هستند.همچنین پایان دادن به پیگردفعالان سندیکایی و صنفی؛ افزایش دستمزدها و مقابله با خصوصی سازی آموزش از مطالبات معلمان کشور است.

تجمع کارگران کارخانه تبریز کف مرند

بیست وپنجم تیرماه؛کارخانه تبریز کف ماهها حقوق دریافت نکرده اند و ۱۵ تا ۲۰ میلیون تومان طلب دارند.نماینده کارگران کارخانه تبریز کف که رسماً وکالت صدها کارگر طلبکار این کارخانه را بر عهده دارد, رسما اخراج شد. با اعلام خبر اخراج نماینده کارگران، جمع زیادی ازکارگران در محوطه کارخانه و در حضور رییس اداره کار، تعاون و رفاه اجتماعی شهرستان مرند تجمع کرده و خواستار بازگشت این نماینده به سر کار شدند.

اعتراض کارگران معدن طلای آق دره به اخراج نمایندگان کارگران

بیست و چهارم تیرماه ؛ در اعتراض به اخراج ۸۰ کارگر از ۳۵۰ کارگر معترضی که در دی ماه سال ۹۳ نسبت به اقدامات ضّد کارگری از طرف کارفرما اقدام به اعتصاب و اعتراض کرده بودند،روز ۲۴ تیر ماه مجددا کارگران معدن طلای آق دره مخالفت خود را با این شیوه‌های به غایت ضّد کارگری اعلام کردند.

این در حالی است که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

۱۳۹۴/۰۴/۳۱

اتحاد کارگر

924-p12-3.jpg

چکیده گزارش‌های کارگری؛ هفته چهارم تیر ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

مبارزه کارگران کاشی گیلانا علیه قراردادهای موقت

بیست وسوم تیرماه؛ کارگران این واحد تولیدی به تحمیل قراردادهای یک ماهه اعتراض کردند. به همین دلیل کارفرما؛ نماینده کارگران کاشی گیلانا را به دلیل سازماندهی این اعتراض اخراج نمود.جدا از موضوع قراردادهای کار یک ماهه‌؛ کارفرما هنوز دستمزد اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری۱۳۰کارگر کاشی گیلانا را پرداخت نکرده است.

نیروی کار ارزان و ورود انحصارات امپریالیستی به کشور

در تاریخ ۲۳ تیرماه اعلام شد؛ در بهار امسال علاوه بر افزایش ۱۳۳درصدی تعداد هیات‌های تجاری، تعداد اعضای این هیات‌ها هم افزایش ۳۰ درصدی را در مقایسه با فصل نخست سال ۹۳ نشان می دهد.نیروی کار ارزان ومطیع از عواملی است که بازار ایران را برای انحصارات امپریالیستی “جذاب ” ساخته است.

سخنگوی کانون عالی‌ انجمن‌های صنفی کارگران کشور در ۲۳ تیر ماه اعتراف می‌کند: کارگران در ایران کمترین حقوق و دستمزد را می‌گیرند حقوق و دستمزدی که کارگران با شرایط فعلی می گیرند یک هفته دوام نمی آورد. کارگران در ایران پایین‌ترین دستمزد را می‌گیرند و آمارهای جهانی نیز بر این مساله تاکید دارد.

هفت میلیون کارگر با دستمزدی پایین تر ازحداقل حقوق

بیست و سوم تیرماه؛علی ربیعی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی چندی پیش از آمار ۷میلیونی در مشاغل غیر رسمی خبر داد و گفت: از ۲۲ میلیون شاغل در کشور۱۵ میلیون نفر بیمه هستند که این آمار حاکی از آن است که هفت میلیون نفر در مشاغل غیررسمی فعالیت می کنند.یعنی هفت میلیون کارگر ایرانی با دستمزدی پایین تر ازحداقل مصوبه شورای عالی کار وجود دارد.

حرکت اعتراضی کارگران قطار شهری کرج

بیست وسوم تیرماه؛کارگران قطار شهری کرج (شرکت پیمانکاری سابیر)۵ماه است که حقوق دریافت نکرده اند؛ جمعی از کارگران با مراجعه به مدیریت سازمان قطار شهری کرج ضمن اعتراض به شرایط کاری؛ خواستار دریافت حقوق معوقه شدند.

مستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی زیر خط فقر بسر می برند

بیست و سوم تیرماه؛ مسولان سازمان تامین اجتماعی اعلام کردند؛۵۰ درصد از مستمری بگیران این سازمان کمتر از حداقل دستمزد؛ حقوق می گیرند.

اعتراض کارگران سامان کاشی بروجرد

در تاریخ ۲۳ تیر ماه کارگران این کارخانه اطلاع دادند که مطالبات آنان مربوط به دستمزد ماه‌های تیر و مرداد سال ۹۲ و سه ماه بهار سال جاری است و علاوه بر آن هنوز ۴ ماه از حق بیمه‌ آنها به تامین اجتماعی پرداخت نشده است. با توجه به روند مطلوب تولید کارگران خواهان پرداخت هر چه سریعتر مطالبات بر حق خود هستند.

اعتصاب کارگران کاشی خزر در شهرک صنعتی رشت

کارگران این واحد صنعتی از شب سه شنبه (۱۶ تیر ماه)تا ظهر روز پنجشنبه (۱۸ تیر ماه) دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه تجمع کرده بودند. در روز ۲۲ تیر ماه کارگران با بیان اینکه معوقات حقوقی‌شان مربوط به ماه‌ خرداد می‌شود. علاوه بر دستمزد، سایر مزایای جانبی همچون سنوات سالهای ۹۱ تا ۹۳، عیدی پاداش ۹۳ و بن نیمه سال ۹۱ وکامل ۹۲ را نیز دریافت نکرده‌اند.

اعتراض کارگران قفل کار قزوین

روز ۲۲ تیر ماه کارگران این کارخانه اعلام داشتند که کارفرمای این واحد تولیدکننده قفل و یراق آلات درب‌های چوبی هر ماه مبالغ کمی را بصورت علی‌الحساب بابت مطالبات مزدی کارگران پرداخت می کند.بی‌نظمی‌های پرداخت حقوق کارگران این واحد تولیدی که در شهرک صنعتی البرز قرار دارد از سال ۸۹ آغاز شده است و تا امروز نزدیک به پنج سال از انباشت معوقات مزدی این چهل کارگر می‌گذرد.

تجمع کارگران پلی اکریل اصفهان

بیست و دوم تیر ماه؛گاز کارخانه پلی‌اکریل به علت بدهی به شرکت گاز استان اصفهان قطع شد و کارگران با خواست تامین امنیت شغلی در داخل کارخانه تجمع کرده اند. با قطع گاز این کارخانه ، روند تولید این واحد تولیدی متوقف می‌شود ضمن اینکه ۲۲۰۰ نفر از کارگران این کارخانه بیکار شده اند.

تجمع اعتراضی پرستاران بیمارستان فاطمی اردبیل

بیست و یک تیرماه؛ پرستاران و گروهی از کارکنان بهداشتی – درمانی بیمارستان فاطمی اردبیل با سر دادن شعار “عدالت، عدالت” خواستار پرداخت مطالبات واقعی خود شدند. پرستاران در این تجمع به نحوه پرداخت حق و حقوقشان اعتراض داشته و خواستار تامین امنیت شغلی شدند.

اعتراض کارگران شرکت راه آهن شرق

روز ۲۱ تیر ماه کارگرانی که در استخدام شرکت پیمانکاری به نام جهان گلشن امین قرار دارند و دارای سوبق کاری از ۴ تا ۱۵ سال هستند.اعلام کردند که در سه ماه گذاشته کارفرما مبالغی بسیار کم بصورت علی‌الحساب پرداخت کرده است و در اصل حقوق ماه‌های فروردین و اردیبهشت و خرداد ماه ما هنوز پرداخت نشده است. تا پیش از آبان ماه سال ۹۳ حدود ۵۰ نفر از آنها از طریق شرکت پیمانکاری نادر کاران فردا در همین مجموعه مشغول کار بودند که در نهایت مسئولان این شرکت پیمانکاری هنوز بابت ۲ سال سنوات و۲۰ روز معوقه به آنها بدهکارند در حال حاضر به غیر از سه ماه مزد پرداخت نشده حق بیمه‌های آنها نیز هر بار با یک تا دو ماه تاخیر به حساب سازمان تامین اجتماعی ریخته می‌شود

ادامه اعتصاب کارگران سیمان کارون

روز شنبه بیست ویک تیر ماه؛ اعتصاب کارگران سیمان کارون وارد چهاردهمین روز خود شد. کارگران این کارخانه که اعتصاب را در واقع از روز شنبه ششم تیرماه آغاز کرده بودند همچنان بر خواسته‌های خود مبنی بر پرداخت سه‌ ماه حقوق و مزایای به تعویق افتاده از طرف کارفرما پافشاری کرده و اقدامات ضّد کارگری کارفرما را که کوشش می‌‌کند با تفرقه انداختن در بین کارگران اعتصاب آنها را به شکست به کشاند محکوم می‌‌کنند.

تجمع پرستاران بیمارستان هفده شهریورآمل

بیست تیرماه؛ پرستاران بیمارستان ۱۷ شهریور آمل در اعتراض به نحوه پرداخت های اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد اعتراض و درمحل این بیمارستان تجمع کردند. وازمسوولان این بیمارستان خواهان پاسخ شفاف نسبت به پرداخت عادلانه کارکرد ماهانه شان پس از اجرای این طرح شدند.اجرای طرح پرداخت مبتنی بر عملکرد از سوی وزارت بهداشت ودرمان با هدف پرداخت عادلانه به پرستاران و پرسنل درمانی براساس کارکرد آنان به طور رسمی از بهمن ماه سال ۹۳ آغاز شده است.

بازنشستگی با ۲۵ سال سابقه اجرا نمی شود

نوزدهم تیرماه؛ وزارت کار با اقدامات خود مانع از اجرای بازنشستگی با ۲۵ سال سابقه شده است.معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی اعلام کرد: تا زمانی که بودجه می‌رسید این قانون را اجرا می‌کردیم، اما طی دو سال گذشته با عدم امکان دولت برای اختصاص این مبلغ مواجه شدیم.

افزایش سوانح کار و نبود ایمنی در محیط های صنعتی

در تاریخ هژده تیرماه؛ در جریان انفجار درکنورتور شماره دو ذوب آهن اصفهان سه کارگر کشته و چند کارگر دیگر زخمی شدند.حادثه انفجار صبح امروز این واحد صنعتی به فاصله زمانی کمی از پایان عملیات تعمیرات اساسی سالیانه و زمانی که کارگران زیادی مشغول کار بودند اتفاق افتاده است.در سال های اخیر سوانح کاردر محیط های صنعتی به نحو نگران کننده ای افزیش داشته است.

این در حالی است که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

۱۳۹۴/۰۴/۲۴

اتحاد کارگر


300--5.jpg

یک فعال صنفی کارگری:

وضعیت نامعلوم پرونده تفحص از سازمان تامین اجتماعی

در آستانه سالروز تامین اجتماعی یک فعال صنفی کارگری در تهران خواستار اطلاع رسانی در مورد آخرین وضعیت پرونده تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی شد.

«عبدالـله وطن‌خواه» با اعلام این خبر به ایلنا گفت: نزدیک به یک‌سال و نیم از انتشار گزارش هیات تحقیق و تفحص سازمان تامین اجتماعی می گذرد و در این مدت هنوز تکلیف ریخت‌وپاش‌هایی که در دولت گذشته در این سازمان صورت گرفت مشخص نشده است.

وی افزود: قرار بود برمبنای گزارش هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی دستگاه قضایی به پرونده افرادی که نام آنها در ارتباط با سواستفاده های صورت گرفته برده شده است رسیدگی کند اما تا این لحظه تکلیف این رسیدگی هنوز برای جامعه 40 میلیون نفری بیمه شدگان این سازمان مشخص نشده است.

نماینده کارگران کارخانه واکیوم پارس یادآور شد: در متن‌ گزارش منتشر شده هیات تحقیق و تفحص از اشخاص حقیقی و حقوقی مختلفی نام برده شده بود که از همان زمان تاکنون در ارتباط با نهادهای صنفی کارگری دارای سمت سازمانی بودند.

وی افزود: در شرایطی که سازمان تامین اجتماعی به دلیل مشکلات مالی که دارد هر روز از کمیت و کیفیت خدمات بیمه های اجتماعی خود می کاهد عدم اطلاع رسانی در مورد وضعیت پرونده قضایی تحقیق و تفحص از سازمان تامین اجتماعی درست نیست.

عضو مجمع نمایندگان کارگران استان تهران افزود: بصورت مشخص در سالهای اخیر افزایش مستمری کارگران بازنشسته بسیار ناچیز بوده ‌است و در عین حال ناکافی بودن امکانات درمانی سازمان تامین اجتماعی بیمه‌شدگان شاغل و به ویژه بازنشسته را به سوی استفاده از خدمات بیمه‌های مکمل کشانده است و اکنون از زبان دولت می‌شنویم که قرار هرچه بیشتر شیوه اداره این سازمان به شرکت‌های بیمه بازرگانی نزدیک شود.

وی ادامه داد: در چنین اوضاع و احوالی کارگران بیمه شده حق دارند که از مسئولان در مورد پیگیری پرونده سوء استفاده‌های صورت گرفته در سازمان تامین اجتماعی طرح سوال کنند.

وی بابیان اینکه منابع سازمان تامین اجتماعی در نهایت برپایه حق بیمه‌های پرداختی کارگران تامین می شود گفت: یک سال و نیم پیش که نتیجه گزارش تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان تامین اجتماعی منتشر شد کارگران نامهای تعدادی از نمایندگان خود را در ارتباط با این سوء استفاده‌ها از زبان مسئولان شنیده‌اند.

وی ادامه داد: اکنون کارگران حق دارند تا راجعه به سرنوشت رسیدگی به این تخلفات مالی و اداری پرسوجو کنند تا بدانند قانون با مقصرین احتمالی چه برخوردی می‌کند و یا قانون از شخصی بی‌گناه که نام او برده شده است چگونه چگونه اعاده حیثیت می‌کند.

ایلنا

20130120-wokers2-Koocheh300.jpgچکیده گزارش‌های کارگری، هفته سوم تیر ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

افزایش بیکاری بنابر آمار های رسمی‌

در هفده تیر ماه ؛ دولت در فاصله بهار ۹۳ تا بهار ۹۴، اقدام خاص و موثری درباره حل مسئله بیکاری جوانان،

با وجود نگرانی‌های مکرر مطرح شده، نداشته و تعداد بیکاران مطلق کشور نیز ۱۱۷ هزار و ۱۶۸ نفر هم افزوده شده است. در واقع تعداد بیکاران مطلق از ۲ میلیون و ۵۳۰ هزار و ۶۴ نفر به ۲ میلیون و ۶۴۷ هزار و ۲۳۳ نفر افزایش یافته است.

مشکلات معیشتی زحمتکشان از نگاه آمار و ارقام حکومتی

در هفده تیر ماه اعلام گردید که ؛مشکلات اقتصادی و تلاش برای تامین هزینه‌های زندگی مهترین دلیلی است که افراد ناچار به شغل دوم روی می‌آورند.همچنین پایین بودن دستمزد در شغل اول یا نگرانی از به خطر افتادن امنیت شغلی، افراد را به کسب درآمد بیشتر با انجام شغل دوم ترغیب می‌کند.بر اساس گزارشهای آماری مرکز آ‌مار و اطلاعات راهبردی وزارت تعاون،کار و رفاه اجتماعی از آخرین پیمایش میدانی صورت گرفته در کشور، از مجموع بیست و یک میلیون نفر شاغل کشور در سال نود و دو ، بیش از چهار صد هزار نفر از شاغلان بیش از یک شغل داشته‌اند که پانزده درصد آنان، شغل اصلیشان مزد و حقوق بگیر بخش عمومی و نوزده و چهار درصد مزد و حقوق بگیر بخش خصوصی بوده و شصد و پنج و شش درصد در سایر بخشها اعم از کارکن مستقل، کارفرما و کارکن فامیلی بدون مزد مشغول فعالیت بوده‌اند.

اخراج۵۰کارگراعتصابی کارخانه ایران برک رشت

شانزده تیر ماه ؛یک هفته پس از آنکه کارفرمای ایران برک با راه‌اندازی خطوط تولید کارخانه تلاش کرد تا به اعتراض چهل و پنج روزه ۱۲۰ کارگر این واحد نساجی خاتمه دهد، نزدیک به۵۰ کارگر باسابقه ایران برک به بیمه بیکاری معرفی شدند.کارفرمای ایران برک با هماهنگی فرمانداری و اداره کار رشت این تعداد از کارگران برای تسویه حساب به پنج گروه تقسیم کرده‌است.

اعتراض کارگران کارخانه کومه ایران در قزوین

شانزده تیر ماه ؛معوقات حقوقی کارگران مربوط به اسفند ماه سال گذشته وسه ماه فروردین ,اردیبهشت وخرداد سال جاری است. علاوه بر تعویق حقوق، بخش قابل توجهی از حق بیمه کارگران به سازمان تأمین اجتماعی پرداخت نشده است.کارگران می‌گویند طی دو سال اخیر که این واحد تولیدی از سوی مالک به کارفرمای جدید اجاره داده شده است و در حال حاضر به دلیل مشکل نقدینگی تعویق سه تا چهار ماهه حقوق کارگران به روال عادی تبدیل شده است.

مبارزه کارگران کارخانه آجر سفال البرز رستم کلا

پانزده تیر ماه؛ با تعطیلی کارخانه آجر سفال البرز واقع در رستم کلا شهرستان بهشهر حدود ۴۵ کارگربا ۸ماه حقوق معوقه بیکار شدند.کارگران این واحد تولیدی مخالفت خود را با تعطیلی کارخانه اعلام کرده و قرار تجمع در روزهای آینده گذاشتند.اغلب کارگران این واحد تولیدی بیش از ۷سال سابقه کار دارند.

اعتراض کارگران به رواج یافتن قرارداد های موقت

روز هفده تیر ماه؛ چهارده هزار کارگر مقرری بگیر بیمه‌ بیکاری اعتراض خود را به رواج یافتن قرارداد های موقت اعلام داشته و خواستار تامین امنیت شغلی,‌ استخدام رسمی‌ و عقد قراردادهای دسته جمعی‌ گردیدند.

اعتصاب کارگران سیمان کارون مسجد سلیمان

پانزده تیر ماه؛ کارگران معترض سیمان کارون که از بخش های مکانیک, بهره‌برداری, اداری, تولید,فنی‌ و دیگر سایر بخش ها هستند سه‌ ماه است که حقوق و دیگر مزایای خود را هنوز دریافت نکرده اند . به همین دلیل از روز شنبه شش تیر ماه مشترکاً دست از کار کشیده و تا تحقق‌ یافتن خواسته های بر حقشان به اعتصاب که تا به امروز (پانزده تیر ماه)وارد هشتمین روز خود شده است ادامه داده اند.

تجمع پرستاران بیمارستان رازی اهواز

چهار دهم تیر ماه؛ پرستاران بیمارستان رازی اهواز در اعتراض به آنچه که منفی شدن کارانه خود عنوان می کردند در محوطه این بیمارستان تجمع کردند.کارانه پرستاران بیمارستان رازی اهواز به صورت منفی در فیش های حقوقی آنها درج شده ، یعنی علاوه بر اینکه پول کارانه پرداخت نشد یک مقدار از حقوق آنها هم کسر شده است.

اعتصاب کارگران پتروشیمی فجر

چهار دهم تیر ماه؛ در اعتراض به اجرای نشدن مصوبه ای که بر اساس آن مزایای مزد کارگران می‌ بایست افزایش یابد و کارفرما از دی ماه سال نود و سه‌ تا کنون از پرداخت این مزایا سر پیچی‌ کرده است ,کارگران این مجتمع از روز یکشنبه چهار دهم تیر ماه دست از کار کشیده و اعتصاب کرده اند.

تجمعات اعتراضی کارگران منطقه عسلویه

سیزده تیر ماه ؛ کارگران پیمانکاری فاز های پانزده و شانزده منطقه عسلویه در اعتراض به پرداخت نشدن چندین ماه حقوق از طرف کارفرما دست از کار کشیده و اعتراض آنان که چندین روز است ادامه دارد. کارگران پیگیرانه خواستار تحقق یافتن هر چه سریعتر مطالبات به تعویق افتاده خود هستند.

ادامه اعتصاب و اعتراضات کارگران نیشکر هفت تپه

سیزده تیر ماه؛ کارگران معترض در این مجتمع که در هفته گذشته به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه‌ و پنج ماه حقوق از طرف کارفرما دست به اعتصاب و اعتراض زده بودند, مجددا در روز شنبه سیزده تیر ماه تصمیم می‌ گیرند که به اعتصاب و اعتراضات خود ادامه بدهند.در این اعتراضات که تعدادی از کارگران بازنشسته نیز شرکت داشته‌اند خواستار رسیدگی به وضعیت بازنشستگی و تامین امنیت شغلی‌ خود و دیگر همکاران خود شدند.

ادامه اعتصاب و اعتراض کارگران ایران برک رشت

کارگران کارخانه ایران برک رشت که از چهل و پنج روز پیش در اعتراض به پرداخت نشدن هشت ماه حقوق دست از کار کشیده و خواهان مطالبات بر حق و به تعویق افتاده خود هستند ,روز شنبه سیزده تیر ماه تصمیم می‌ گیرند مجددا در اعتراض به بی‌ اعتنایی کارفرما نسبت به خواسته های کارگران و سعی‌ بر فعال کردن مجدد کارخانه با استخدام کارگران جدید صدای اعتراض خود را رسا تر و اقدامات ضّد کارگری کارفرما را افشا کنند.

اعتراض کارگران فولاد قزوین

سیزده تیر ماه ؛ کارگران این کارخانه که به اجبار کارفرما تحت پوشش بیمه‌ تکمیلی دانا قرار گرفته‌اند معترض هستند.روز شنبه سیزده تیر ماه کارگران اعلام کردند که از شش ماه پیش تا کنون به دلیل واریز نشدن حق بیمه‌ تکمیلی به حساب شرکت بیمه‌ از دریافت خدمات مراکز درمانی و بیمارستانی محروم هستند و از این بابت نسبت به عدم واریز حق بیمه‌ از طرف کارفرما شدیدا معترض هستند.

بیانیه ی کانون صنفی معلمان ایران(تهران) در اعتراض به بازداشت دبیرکل این نهاد

یازده تیر ماه ؛بیانیه ی کانون صنفی معلمان ایران(تهران) در اعتراض به بازداشت دبیرکل این نهاد منتشر شد .در بخشی از این بیانیه آمده است؛” تکرار می کنیم حرکت پویای معلمان ریشه در تبعیض های ناروای تحمیل شده بر آنان دارد و… علیه اجرای نادرست قانون مدیریت خدمات کشوری است؛ اعتراض به ادامه ی برخورد امنیتی با تشکل‌های صنفی حامی حقوق معلمان است… گویا کسانی چنان مجذوب روایت خودساخته از انقلاب ۵۷ و تاثیر گذاری یک قشر خاص در پیروزی انقلاب شده اند که به یاد نمی آورند معلمان از تاثیر گذارترین قشرهای جامعه در پیروزی انقلاب بودند، به ویژه هنگامی که همراه دانش آموزان شان به اعتراضات عمومی پیوستند.”

اعتراض کارگران سیمان لوشان

یازده تیر ماه ؛ با سپری شدن دو سال از عدم پرداخت حق و حقوق کارگران سیمان لوشان-یازده تیر ماه امسال کارگران سیمان لوشان اعلام کردند که هیچ اقدامی تا کنون برای تحقق‌ خواسته های صنفی آنها صورت نگرفته است.کارگران این کارخانه اعتقاد دارند که در عمل به هیچ یک از خواسته های آنها اهمیت داده نشده است.کارگران سیمان لوشان که سابقه کاری آنها بین ده‌‌‌ تا هجده سال می‌ باشد یادآور شده‌اند که با تعدیل نیروی انسانی‌ در سال نود و دو تا کنون موفق به دریافت مطالبات مزدی خود نشده‌اند.

اعتراض کارگران پیمانکاری پالایشگاه آبادان

ده‌‌‌ تیر ماه؛ هشتاد نفر از کارگران پیمانکاری بخش حمل ونقل پالایشگاه آبادان با وجود خاتمه یافتن رابطه استخدامی هنوز موفق به دریافت معوقات مزدی خود نشده‌اند این زحمتکشان در تاریخ ده‌‌‌ تیر ماه اعلام کردند که مزایای حق سنوات خدمت و حق عیدی خود را در طول سال نود و دو, هشت ماه سال نود و سه ,حق بیمه‌ ,اضافه کاری های عادی و جمعه کاری ها را دریافت نکرده اند و خواهان پرداخت هر چه سریعتر مطالبات خود از طرف کارفرما شدند.

اعتراض کارگران پروزه سد تنگ سرخ در شیراز

در فاصله بهمن ماه تا پایان اسفند سال گذشته صد نفر از کارگران پروژه سد تنگ سرخ شیراز در استان فارس پس از اتمام اعتبار قراردادهای کارشان اخراج شدند.مجموع مطالبات کارگران این پروژه عمرانی حدود یک میلیاردو دویست میلیون تومان است که کارفرما در زمان اشتغال آنان هر ماه وعده می‌داد که معوقات حقوقی آنان را پرداخت کند، اما نه تنها مطالبات حقوقی و سنواتی آنان برقرار نشد بلکه پس از چندی شغل‌شان را نیز از دست دادند به همین منظور این زحمتکشان در ده‌‌‌ تیر ماه یک بار دیگر بر روی خواسته های خود پا فشاری کرده و خواستار پرداخت هر چه سریعتر مطالبات به تعویق افتاده خود شدند.

اعتراض کارگران شهرداری آبادان

حدود سه هزار کارگرشاغل در مجموعه های شهرداری آبادان وسازمان های وابسته به آن همانند کارگران شاغل در اتوبوس رانی ,آرامستان ,عمران , بخش موتوری وآتش نشانی حقوق ماه‌های اردیبهشت و خرداد نودو چهار را دریافت نکرده‌اند. با وجود تعویق دوماه حقوق در سال جاری،به طور میانگین بیش از چهار ماه است که بیمه کارگران نیز به تامین اجتماعی آبادان پرداخت نشده است. تاخیر در پرداخت حقوق قانونی کارگران خدماتی باعث شد هفته گذشته شش تیر ماه جمعی از کارگران واحد اتوبوسرانی دست به تجمع یک ساعته بزنند.

این در حالی است که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

(۱۳۹۴/۰۴/۱۷)

اتحاد کارگر

300--3.jpg

شهرام محمدی کارگر فداکار پتروشیمی مارون درگذشت

شهرام محمدی کارگر فداکار پتروشیمی مارون که به آتش زده و جان صدها نفر را در این پتروشیمی نجات داد، در‌گذشت.

صبح امروز امروز ساعت یازده شهرام محمدی که به گفته پزشکان بیش از 50 درصد سوختگی داشت، به دلیل نارسایی اندام حیاتی در بیمارستان شهید چمران تهران درگذشت.

«شهرام محمدی» چند روز پیش در پی آتش‌سوزی در یکی از واحدهای پتروشیمی مارون خود را به دل آتش زد تا دیگران از گزند آسیب مصون بمانند.

پیش از این یکی از نزدیکان شهرام محمدی به آنا گفته بود: «پزشکان می‌گویند او دچار سوختگی 50 درصد یا کمی بیشتر شده است. به هوش هم نیست اما دکترها می‌گویند که در حال کما هم نیست. آنها می‌گویند او را در حالت بیهوشی سبک نگه داشته‌ایم تا وضعش بهبود یابد و ترمیم سوختگی‌هایش بدون تحرک او زودتر انجام شود. شهرام بعد از حادثه به هوش بود و هوشیاری کامل هم داشت.»

او اهل شهر ایذه و از قوم بختیاری منطقه کول‌فرح بود که خود را به درون آتش انداخت و با بیرون راندن تمام کارگران و بستن شیر فلکه اصلی، مانع از فاجعه‌ای دردناک و کشته شدن صدها نفر از کارکنان این واحد پتروشیمی شد.

آنا

-.300jpg.jpg

صبح امروز، بر اثر انفجار در کارخانه ذوب آهن اصفهان 9 کارگر کشته و ذخمی شدند

منابع خبری ایلنا در کارخانه ذوب آهن اصفهان می‌گویند احتمالا حادثه انفجار صبح امروز براثر افتادن قسمتی از مواد ذوب شده بر روی آهن‌ قراضه‌هایی که قرار بود مورد بازیافت قرار بگیرند؛ اتفاق افتاده است.

برپایه اطلاعاتی که به نقل از کارگران کارخانه ذوب آهن اصفهان در اختیار ایلنا قرار گرفته است؛ در قسمت کونورتور شماره دو واحد فولاد سازی ذوب آهن اصفهان سنگ آهن ذوب شده از داخل کوره بیرون آمده و برای ساخت شمش‌های آلیاژی به داخل ظرف‌های بزرگی که «پاتیل» نامیده می‌شوند ریخته می‌شود.

به گفته منابع ایلنا بصورت معمول همیشه از قبل در داخل این پاتیل‌ها مقداری آهن آلات قراضه وجود دارد تا براثر حرارت مواد مذابی که بعدا به آنها اضافه می‌شود ذوب شده و در ترکیب با سایر مواد افزودنی در فرآیند ساخت آلیاژها مورد استفاده قرار بگیرند.

کارگران ذوب آهن اصفهان همچنین در توضیحی مواد مذابی که از کوره ذوب آهن بیرون می‌آید؛ یادآور شده‌اند همواره در سطح بالایی این مواد لایه‌‌ای اصلاحا «سرباره» نامیده می‌شود قرار دارد که مواد تشکیل دهنده آن را معمولا ناخالصی‌های شامل می شوند.

آنها می‌گویند ممکن است مقداری از این سرباره در قسمتی از مسیر انتقال گیر کند و برای همین همیشه تعدادی از کارگران وجود دارند که با مشاهده این وضع از دستگاه‌های جوش و برش استفاده می‌کنند تا توده شکل گرفته از سرباره را جداکنند.

این کارگران می‌گویند آنطور که آنها مطلع شده‌اند در جریان حادثه امروز نیز مقداری توده سرباره در مسیر انتقال مواد مذاب ایجاد می‌شود و در ادامه گروهی از کارگران با استفاده از ابزار‌های جوش و برش مشغول جدا سازی آن می‌شوند که نهایت توده ایجاد شده به داخل یکی از پاتیل‌ها سقوط کرده و این حادثه اتفاق می‌افتد.

به گفته آنها در مورد چرایی این انفجار باید معلوم شود که در زمان افتادن مواد مذاب به داخل پاتیل چه مواد افزودنی دیگری نیز به غیر از آهن قراضه در داخل آن وجود داشته است.

این اظهارات در حالی است که پیشتر «مرادیان» سرپرست ارتباطات و اطلاع رسانی ذوب آهن اصفهان در توضیح این حادثه به رسانه‌ها گفته بود: انفجار صبح امروز به دلیل فعل و انفعالات شیمیایی بوده است.

در خبری که به نقل از وی در رسانه‌ها منتشر شده با اشاره به سابقه چنین اتفاقی آمده است: با توجه به اینکه بخشی از کار در کارخانه با قراضه‌های آهن است که اگر در این قراضه‌ها کمی ناخالصی مثل آب وجود داشته باشد به هنگام پرس احتمال وقوع انفجار پیش می‌آید چرا که به هنگام پرس کردن قراضه‌های آهن و عمل اکسیدزدایی اگر آب یا روغن در این قرضه ها باشد انفجار پیش می‌آید.

همچنین به گفته این مقام مسئول کارخانه ذوب آهن اصفهان در جریان حادثه امروز سه کارگر کشته و شش کارگر دیگر مجروح شده‌اند که از میان آنها قرار است سه کارگر به دلیل بالا بودن میزان جراحت به آلمان منتقل شوند و سه کارگر دیگر بصورت سرپایی مداوا شده‌اند.

این اظهارت در حالی است که پیشتر بنابر اعلام کارخانه ذوب‌آهن اصفهان در قسمت کونورتور شماره دو واحد فولاد سازی این واحد صنعتی (قسمتی که حادثه صبح امروز در آن اتفاق افتاده است) عملیات تعمیرات اساسی انجام گرفته بود.

برپایه اطلاعاتی که به نقل از کارگران این واحد صنعتی در اختیار ایلنا قرار گرفته است؛ عملیات تعمیرات اساسی واحد کنورتور شماره دو کارخانه ذوب آهن اصفهان (قسمتی از خط تولید کارخانه ذوب آهن اصفهان که انفجار صبح امروز در آن اتفاق افتاده است) از حدود دو هفته پیش آغاز شده بود و قرار بود تا همین روزها با تمام شدن آن بهره‌برداری دوباره از واحد مذکور آغاز شود.

این منابع می‌گویند با حادثه امروز صبح؛ بهره‌برداری از این قسمت از خط تولید کارخانه تا برطرف کردن خسارت‌های ناشی از انفجار باردیگر به تاخیر خواهد افتاد.

به گفته منابع ایلنا در جریان عملیات تعمیرات اساسی این بخش از کارخانه ذوب‌آهن اصفهان؛ کارگران زیادی مشغول کار بودند که برخی از آنها در استخدام خود مجتمع و برخی دیگر در استخدام شرکت‌های پیمانکاری قرار داشتند.

شرکت ذوب آهن اصفهان که در 30 کیلومتری غرب اصفهان قرار دارد از تولید کنندگان محصولات فولادی از جمله آهن، تیرآهن، مفتول، میلگرد و محصولات شیمیایی از جمله کک و سولفات آمونیم است.

منبع ایلنا

790991300.jpg

تحمیل فقر به بازنشستگان با افزایش پانزده درصدی حقوق

بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی این روزها شرایط بسیار سختی را از سر می‌گذرانند. تعیین حداقل دستمزد کارگران تاثیر مستقیمی روی دریافتی بازنشستگان دارد. امسال نیز این گروه عظیم زحمتکشان که عمری را در عرصه‌های مختلف کاری زحمت کشیده‌اند، در جریان کش

و قوس تعیین حداقل دستمزد فراموش شدند. بعد از اعتراضات وسیع بازنشستگان، وزارت کار وعده افزایش ۱۵ درصدی حقوق آنان را اعلام نمود.

بنا بگفته دبیر کانون کارگران بازنشسته و مستمری بگیران تامین اجتماعی استان یزد : «مستمری بازنشستگان طی چند سال بحرانی گذشته با تورم فاصله گرفته و مصوبه اخیر دولت این فاصله را تا حد زیادی افزایش داده بطوریکه روز به روز شاهد فقیرتر شدن این بازنشستگان هستیم.»

«با یک حساب سر انگشتی و محاسبه درصدهای معوقه سال‌های اخیر به این نتیجه می‌رسیم که نه تنها امسال مستمری بازنشستگان ۱۵ درصد افزایش نداشته بلکه کسری قابل توجهی در مستمری‌ها مشاهده می‌شود.»

وی اضافه می‌کند: «اگر مستمری بازنشستگان را با حقوق و مزایای دریافتی شاغلین که آنهم ناچیز است مقایسه کنیم، به عمق فاجعه و وضعیت اسفبار معیشتی مستمری‌بگیران پی‌خواهیم برد.»

دبیر کانون بازنشستگان ذوب آهن در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: «هر ساله وعده و وعیدهای بسیاری در خصوص پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان از سوی مسئولان داده می شود که هیچ گاه به آن عمل نمی‌شود.»

وی بیان داشت: «به عنوان نمونه در هفته گذشته مدیر اجرایی صندوق بازنشستگان ذوب آهن با سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه جلسه‌ای داشت که در آن نشست مقرر شد حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان ذوب آهن تا آخر هفته گذشته پرداخت شود اما به علت اینکه این وعده عملیاتی نشد بازنشستگان ذوب آهن بار دیگر به این بدقولی‌ها اعتراض کردند.»

این شرایط سخت منجر به گسترش اعتراضات گردیده است وطبق گزارش ایلنا،۱۵۰ نفر از کارگران بازنشسته کارخانه‌های ذوب‌آهن، فولاد مبارکه و تعدادی از کارگاه‌های زیر مجموعه این دو مجتمع صنعتی بزرگ در استان اصفهان دوشنبه ۲۵ خرداد مقابل ساختمان استانداری تجمع کردند.

مسئولین وزارت کار برای جلوگیری از گسترش اعتراضات دست به مانورهای حساب شده می‌زنند و مدعی می‌شوند که این کمبود درآمد بازنشستگان را با پرداخت‌های جانبی تامین خواهند کرد و طبق گفته مدیرکل مستمری‌های سازمان تامین اجتماعی این کمک‌های جانبی شامل: کمک هزینه عائله مندی با ۱۵ درصد افزایش، از ۲۶۷ هزار ریال در سال گذشته به ۳۰۷ هزار ریال افزایش یافته و همچنین کمک هزینه اولاد از ۵۴ هزار ریال در سال گذشته و با افزایش ۱۵ درصدی به ۶۲ هزار ریال رسیده است. ومیزان پرداختی برگ کالا ۵هزار تومان خواهد بود که اگر همه این‌ها را جمع بزنیم کل افزایش حدود ۱۰ هزار تومان خواهد شد!؛ و این را با خط فقر تعریف شده در ایران که ۳.۵ میلیون تومان است، مقایسه کنیم و این راه حل دولت «تدبیر و امید» است!.

با توجه به افزایش ۱۵ درصدی باید هزینه درمان بازنشستگان که آن نیز افزایش داشته اضافه نماییم آنوقت بیشتر به گسترش فقر در بین بازنشستگان و خانواده شان پی میبریم. بنا بگفته یکی از فعالین این عرصه مبنی بر ناکافی بودن سبد هزینه‌های زندگی خانواده‌ کارگران بازنشسته گفت: اغلب کارگران بازنشسته و از کار افتاده بیشترین متقاضی خدمات درمانی هستند اما در عمل عرضه خدمات درمانی سازمان تامین اجتماعی به‌قدری محدود است که بیشتر خانواده‌های کارگران بازنشسته ناچار به استفاده از خدمات بیمه‌های مکمل شده‌اند.

دبیر کانون بازنشستگان ذوب آهن در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: هر ساله وعده و وعیدهای بسیاری در خصوص پرداخت به موقع حقوق بازنشستگان از سوی مسئولان داده می شود که هیچ گاه به آن عمل نمی‌شود.

وی بیان داشت: به عنوان نمونه در هفته گذشته مدیر اجرایی صندوق بازنشستگان ذوب آهن با سخنگوی دولت و رئیس سازمان مدیریت برنامه و بودجه جلسه‌ای داشت که در آن نشست مقرر شد حقوق اردیبهشت ماه بازنشستگان ذوب آهن تا آخر هفته گذشته پرداخت شود اما به علت اینکه این وعده عملیاتی نشد بازنشستگان ذوب آهن بار دیگر به این بدقولی‌ها اعتراض کردند.

بازنشستگان نیز در پیوند با همه زحمتکشان ایران به شرایط معیشتی خود معترض بوده و با سازماندهی اعتراضات متشکل و همسو با اعتراض سراسری کارگران قادر خواهند بود حاکمیت را وادار به عقب نشینی نمایند و به حقوق خود دست یابند.

اتحاد کارگر

file-67.jpg

دیروز و امروز اتفاق افتاد:

تجمع اعتراضی 170 کارگر شاغل و بازنشسته نیشکر هفته تپه

از روز گذشته تاکنون حدود 170 نفر از کارگران روز مزد شاغل در مجتمع نیشکر هفت تپه به اتفاق کارگران نی‌بر بازنشسته این مجتمع در اعتراض به مطالبات صنفی برآورده نشده خود تجمع کردند.

در استان خوزستان می‌گویند نزدیک به صد نفر از کارگران روز مزدی مجتمع نیشکر هفت‌تپه در اعتراض به عدم دریافت 5 ماه حقوق، صبح امروز یکشنبه (14 تیر ماه 94) دست از کار کشیده ودر محوطه کارخانه مقابل دفتر مدیریت مجتمع تجمع کرده‌اند.

برپایه این اطلاعات تجمع کنندگانی که در اجتماع صنفی امروز حضور داشتند کارگرانی هستند که بصورت شفاهی از یک تا 5 سال پیش دربخش صنعتی کارخانه به صورت روزمزدی کار کرده‌اند و اکنون خواستار تامین امنیت شغلی و دریافت معوقات مزدی (دو ماه آخر سال 93 و سه ماهه نخست سال جاری) هستند.

درباره مشکلات بیمه ای کارگران روز مزد نیز گفته می شود که کارگران روز مزدی علاوه بر آنکه 5 ماه حقوق نگرفته اند بیمه آنان نیز از ابتدای سال 94 تاکنون فقط به میزان 15 روز به تامین اجتماعی پرداخت شده است .

این منابع در عین حال یادآور شدند که روز گذشته نیز حدود هفتاد نفر از کارگران بازنشسته‌ای که در گذشته به عنوان کارگر نی بر برای نیشکر هفت‌تپه کار می کردند نیز در اعتراض به وضعیت مبهم بازنشستگی‌شان تجمع کردند.

در این خصوص گفته می شود که کارگران نی بر شاغل نیز هنوز یک ماه حقوق آخرین بهربرداری از مزارع نی شکر را در فروردین ماه دریافت نکرده اند.

قرار بود که مشکل بازنشستگی پیش از موعد این کارگران که شمار آنها در نهایت 404 نفر است سال گذشته به دستور وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی برطرف شود که از قرار معلوم هنوز ادامه دارد.

ایلنا

3333333.--2.jpg

اعتراض یک هفته‌ای کارگران سیمان مسجد سلیمان برای معوقات مزدی

کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در اعتراض به تاخیر در پرداخت مطالبات مزدی خود و نیز عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل از یک هفته پیش در اعتراض به سر می‌برند.

این اجتماع صنفی اعتراضی از صبح روز شنبه (ششم تیرماه) همزمان با آغاز فصل تعمیرات سالیانه در داخل کارخانه سیمان مسجد سلیمان آغاز شده است.

به گفته آنان در کارخانه سیمان مسجد سلیمان بیش از 500 کارگر رسمی، قرار دادی و روزمزد مشغول بکارند که از سه ماه پیش پرداخت دستمزد کارگران قرار دادی وروز مزدیبه تعویق افتاده است همچنین دستمزد کارگران رسمی این کارخانه نیز باتاخیر 10 تا 20 روزه پرداخت می شود .

کارگران معترض می‌گویند تاخیر‌هایی که در پرداخت مطالبات مزدی آنها ایجاد شده است به هیچ وجه با کار سخت و دشواری که آنها هر روز انجام می‌دهد همخوانی ندارد و آنها علاوه جبران این وقفه خواستار اجرای طرح طبقه بندی مشاغل نیز هستند.

معترضان با یادآوری اینکه آنها در ماه گذشته نیز در اعتراض به تاخیر افتادن مطالبات مزدی کارگران رسمی اعتراض مشابهی را انجام داده‌بودند افزودند: پس از این اقدام اعتراضی کارفرما وعده داد که مطالبات کارگران رسمی را به موقع پرداخت کند که تا این لحظه این وعده نیز محقق نشده است.

کارگران کارخانه سیمان مسجد سلیمان در باره سایر مشکلات صنفی خود می‌گویند؛ به غیر بحث تاخیری که در پرداخت معوقات مزدی آنها وجود دارد هنوز وضعیت استخدامی 34 نفر از همکاران آنها مشخص نشده است.

به گفته آنها این 34 کارگر روز از زمان اشتغال در این کارخانه بصورت روز مزد مشغول فعالیت بوده‌اند و مشاهده شده که کارفرما به بهانه مشکلات مالی از پرداخت همه مطالبات مزدی آنها خودداری کرده است.

ایلنا

شکاف درآمد-هزینه کارگران؛

جدول مقایسه‌ای دستمزد شاغلان۲۷کشور/ هر ساعت کار شما چقدر می‌ارزد؟

براساس جدیدترین آمارها، حقوق هر ساعت کار یک فرد شاغل در بازار کار ایران ۳۷۱۱ تومان معادل ۱.۱۲ دلار، استرالیا ۳۱۴۸۲ تومان، فرانسه ۲۷۱۹۲ تومان و آمریکا ۲۰۶۵۸ تومان است.

600-.jpg

بررسی جدیدترین آمارهای ارائه شده از حداقل دستمزد ساعتی در کشورهای مختلف جهان نشان می دهد مشمولان قانون کار در ایران که اصطلاحا کارگر نامیده می شوند، یکی از کمترین میزان دریافتی ها را در بین کشورها دارند تا جایی که اختلاف دریافتی عادی (بدون اضافه کار و سایر مزایا) ساعتی یک کارگر ایرانی نسبت به یک نیروی کار استرالیایی در روز ۸.۴ برابر اختلاف دارد. به عبارتی، یک نیروی کار در استرالیا نسبت به نیروی کاری در ایران، ۸.۴ برابر دریافتی دارد.

براساس قانون کار ایران، هر کارگر و مشمول قانون کار در ماه باید حدودا ۱۹۲ ساعت کارکرد داشته باشد که این میزان با فرض ۴ هفته کاری بدون تعطیلی های رسمی است. براساس حداقل دستمزد ۷۱۲۴۲۵ تومانی مصوب شورای عالی کار در سال جاری، هر کارگر ایرانی برای هر ساعت کار تنها حدود ۳۷۱۱ تومان معادل ۱.۱۲ دلار به نرخ روز بازار آزاد (۳۳۰۰ تومان)، دریافت می کند.

دستمزد در ایران؛ ساعتی ۱.۱۲ دلار

مسائل مربوط به پایین بودن میزان حقوق و دستمزد کارگران ایرانی در سال‌های اخیر یکی از چالش برانگیزترین موضوعات در زندگی خانوارهای کارگری کشور بوده به نحوی که این مسئله به عنوان یکی از اختلافات دائمی نمایندگان کارگران و کارفرمایان مطرح است و هیچگاه مباحث پیرامون آن کهنه نمی‌شود.

هرچند متوسط دریافتی کارگران در سال جاری تا یک میلیون و ۲۰۰ هزارتومان است ولی نمایندگان کارگری می گویند تا ۳۰ درصد کل مشمولان قانون کار کشور در شرایط فعلی تنها حداقل دستمزد ۷۱۲ هزارتومانی را دریافت می‌کنند و این مسئله باعث بروز مسائل شدید معیشتی و کسری دائمی در زندگی آنها شده است.

با این وجود، میزان دریافتی و دستمزد نیروی کار در بسیاری دیگر از کشورها نسبت به ایران از شرایط بهتری برخوردار است و دولت‌ها در طول سنوات مختلف نتوانسته‌اند اقدام موثری به منظور جبران کسری معیشتی اقشار کارگری انجام دهند به نحوی که فاصله بین درامد و هزینه کارگران در طول دهه های اخیر همچنان وجود داشته است.

۶ میلیون تومان؛ حداقل حقوق ماهیانه در برخی کشورها

هم اکنون برخی کشورهای واقع در اروپا دستمزدهای مناسبی به نیروی کار خود پرداخت می‌کنند که البته این مقایسه نسبت به دریافتی نیروی کار شاغل در بازار کار ایران، بر مبنای ریال صورت گرفته است. با این وجود، یک نیروی کار استرالیایی در حال حاضر ساعتی ۹.۵۴ دلار حقوق و دستمزد دریافت می کند که با دلار ۳۳۰۰ تومانی بازار آزاد ایران، ۳۱۴۸۲ تومان خواهد شد.

اگر فرض کنیم در استرالیا نیروی کار ماهیانه ۱۹۲ ساعت کارکرد داشته باشد، میزان دریافتی یک کارگر استرالیایی در ماه بدون اضافه کاری و سایر مزایای احتمالی شغلی، ۶ میلیون و ۴۴ هزارتومان می شود در حالی که یک کارگر ایرانی در سال جاری به ازای هر ساعت کار بر مبنای حداقل مزد ۷۱۲ هزارتومانی و ۱۹۲ ساعت کار در ماه، ۳۷۱۰.۵ تومان دریافتی خواهد داشت که ماهیانه همان ۷۱۲ هزار و ۴۲۵ تومان می شود.

همچنین یک نیروی کار شاغل در کشور فرانسه برای هر ساعت کار، مبلغ ۲۷۱۹۲ تومان دریافت می کند که ماهیانه با فرض ۱۹۲ ساعت کارکرد و بدون اضافات دیگر، رقم ۵ میلیون و ۲۲۰ هزارتومان می شود. این رقم در مورد یک نیروی کار آلمانی ساعتی ۲۳۷۲۷ تومان و ماهیانه ۴ میلیون و ۵۵۵ هزارتومان است.

جدول دستمزد ساعتی در ۲۷ کشور جهان

(گزارش سازمان همکاری اقتصادی و توسعه)

(به دلار و مقایسه آن با ریال دریافتی در ایران)

600-3.jpg

هرچند ممکن است هزینه زندگی در کشورهایی که دستمزد ساعتی آنها به ریال ایران محاسبه و مقایسه شده، متفاوت باشد و به همان نسبت نیز نیروی کار آن کشورها مجبور باشد برای تامین معیشت خود هزینه کند اما کارشناسان معتقدند در حال حاضر فشار معیشتی بالایی بر زندگی کارگران ایرانی سایه افکنده و باعث شده تا آنها به صورت مستمر درگیر تلاش برای تنظیم هزینه های ماهیانه و درآمدهای خود باشند.

طی سال های اخیر و به ویژه پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها؛ هزینه های زندگی به شدت افزایش یافته و این مسئله باعث فشار مضاعف به اقشار ضعیف جامعه شده؛ از سویی میزان رشد دستمزدها در چند سال گذشته نیز به هیچ عنوان متناسب با افزایش مخارج نبوده و این مسئله باعث چالش جدی در زندگی خانوارهای کارگری کشور شده است.

مهر

file-62.jpg

در روز سی ونهم اعتراض؛

کارگران ایران برک لغو اخراج دو همکار خود را مطالبه کردند

امروز اعتراض کارگران ایران برک رشت وارد سی‌ونهمین روز خود شد، به گفته این کارگران آنها امروز با تجمع در محوطه کارخانه خواستار بازگشت به کار دو نفر از همکاران خود شدند که در روزهای اخیر دستور تسویه حساب آنها صادر شده است.

یکی از کارگران حاضر در تجمع امروز، به ایلنا گفت: «رمضان رفیع زاده» و «لیدا مسرت بخش» که هم اکنون در کارخانه حضور ندارند بخشی از 32 کارگری هستند که از ابتدای ماه جاری اعتبار قرارداد کاری آنها به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: 30 کارگر دیگر برخلاف این دو نفر همچنان در محل کار خود حضور دارند هنوز دستور تسویه حساب آنها صادر نشده است و امروز همگی ما با تجمع در محوطه کارخانه از کارفرما خواستیم تا با لغو دستور تسویه حساب امکان بازگشت به کار آنها را فراهم کند.

این کارگر ایران برک رشت در عین حال یادآور شد: کارگران مورد نظر افرادی هستند که اخیرا به همراه سه نفر دیگر از همکاران به عنوان نماینده صنفی کارگران ایران برک رشت انتخاب شده‌اند.

این کارگر یاد آور شد: همچنین برخی مسئولان شهرستانی برای بازگشت به کار این دو کارگر چندین نوبت تلفنی با کارفرما وارد مذاکره شده‌اند که متاسفانه موثر نشده است.

او گفت: کارگران ایران برک با تجمع امروز خود به مسئولان کارخانه اعلام کردند که تصمیمهای اتخاذ شده در جهت متوقف کردن تولید، با تصمیم جمعی کارگران صورت گرفته و این دو کارگر اخراجی هیچ گونه دخالتی در اتخاذ این تصمیم به صورت فردی نداشته‌اند.

او که به نمایندگی از سایر همکارانش سخن می‌گفت در ادامه در خصوص پی گیری مطالبات کارگران ایران برک طی سی ونه روز گذشته گفت: هنوز تحول مثبتی در راستای استیفای معوقات مزدی آنها صورت نگرفته است.

وی افزود: امروز هم مانند روزهای گذشته کارگران ایران برک رشت با ماموران انتظامی که از آغاز حرکت‌های اعتراضی اخیر در کارخانه حضور دارند دیدار کرده و باردیگر خواسته‌های صنفی خود را گوشزد کردند.

گفتنی است مجموع مطالبات 120 کارگر ایران برک بیش از 8 ماه است و معترضان از کارفرمای انتظار دارند تا ضمن پرداخت بخشی از این مطالبات و تضمین استمرار فعالیت کارخانه زمینه بازگشت به کار دوباره کارگران را فراهم کند.

ایلنا

images-(7)-7.jpg

چکیده گزارش‌های کارگری، هفته اول تیر ماه

خبرها و گزارش‌های جنبش اعتراضی کارگران و زحمتکشان در هفته‌ا‌ی که گذشت

سی‌ و ششمین روز اعتصاب کارگران کارخانه ایران برک

روز سه‌شنبه دوم تیر ماه اعتصاب کارگران ایران برک در حالی‌ وارد سی‌ و ششمین روز خود شد که کارفرما به جای پذیرفتن خواسته های بر حق کارگران و پرداخت حقوق های به تعویق افتاده. آنها را به اغتشاش متهم و از آنها به دادستانی استان گیلان شکایت کرده و ۱۸ کارگر ایران برک با شکایت کارفرما احضار شدند.

اعتراض مجدد کارگران کاشی گیلانا

روز دوم تیر ماه امسال و با گذشت شش ماه از اجرا نشدن وعده های داده شده به کارگران از طرف کارفرما؛کارگران تصمیم به اعتراضات مجدد می‌ گیرند و خواهان پرداخت حقوق ماه های اردیبهشت و خرداد ماه سال جاری و همچنین پرداخت شانزده ماه از مطالبات مربوط به سال های هشتاد و نه‌ تا دی ماه سال نود و سه‌ نیز هستند.کارگران در این اعتراضات مخالفت خود را نسبت به تأخیر در پرداخت حق بیمه‌ از طرف کارفرما و طفره رفتن از انعقاد قرارداد های رسمی‌ با کارگران را اعلام می‌ کنند.

اعتراض کارگران معدن زمستان یورت

در تاریخ اول تیر ماه کارگران این معدن با اعلام اینکه حقوق ماه های بهمن و اسفند نود و سه‌ و همچنین حقوق ماه اردیبهشت نود و چهار هنوز پرداخت نگردیده است به کاهش دستمزد و افزایش ساعت کار و همچنین اخراج های دستجمعی شدیدا معترض هستند.

تجمع پرستاران بیمارستان سینا

اول تیر ماه؛پرستاران بیمارستان سینا در اعتراض به پرداخت نشدن معوقات خود، در محوطه این بیمارستان تجمع کردند . در این تجمع حدود صد نفر از پرستاران و کارکنان بیمارستان حضور داشتند که با وساطت مسئولان بیمارستان به داخل ساختمان بیمارستان رفتند که به گفته تعدادی از پرستاران، تجمع در داخل ساختمان بیمارستان نیز ادامه پیدا کرد.

کانون عالی انجمن‌های صنفی؛ خانه کارگر و عضویت در فدراسیون بین المللی اتحادیه‌های کارگری-ای تی یو سی

(ITUC)

سی‌ و یک خرداد؛ رییس کانون عالی انجمن‌های صنفی جمهوری اسلامی اعلام کرد؛ ”تشکل‌ها و گروههای کارگری ایران نه تنها محدود نیستند بلکه از استقلال و آزادی عمل بالایی برخوردارند” چند سالی است که درخواست عضویت درفدراسیون بین المللی اتحادیه‌های کارگری - ای تی یو سی را ارائه و از مسوولان آن برای حضور در کشورمان دعوت کرده‌ایم تا از نزدیک فعالیت تشکل‌های کارگری ایران را ببینند. حتی اساسنامه آنها را مطالعه و اساسنامه خود را به آنها نزدیک کرده‌ایم.

زنان کارگر و مبارزه برای دستمزد عادلانه

سی‌ و یک خرداد؛ کارگران زن در ایران یک سوم حداقل حقوق را دریافت می کنند. در بسیاری از موارد تا یک سوم حداقل قانون کار هم به بانوان پرداخت نمی‌شود. بر اساس آمارها تا چند سال گذشته حدود ۳۰۰هزار کارگر زن که تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی در کشور مشغول بکار بودند اما هم اکنون تعداد آنها تا ۱۰۰ هزار نفر کاسته شده است.

گزارش جدید از معیشت کارگران؛

سی‌ و یک خرداد ماه؛ در جریان اجرای قانون هدفمندی یارانه ها که پس از آن، بازارها با افزایش‌های یکباره و ناگهانی قیمت‌ها مواجه بود. فاصله بین درآمد واقعی و هزینه های کارگران در چند سال اخیر به شدت افزایش یافته است. هزینه معیشت یک خانوار ۴ نفره در سال‌ جاری به بیش از سه میلیون تومان افزایش یافته است. دستکم یک سوم از کل مشمولان قانون کار کشور حداقل بگیر هستند که حداقل مزد ۷۱۲ هزارتومانی حتی نمی تواند هزینه های ۱۰ روز اول ماه را نیز تامین کند.

مبارزه کارگران سیمان شهر کرد

روز سی‌ و یک خرداد ماه کارگران سیمان شهر کرد با تجمع در محوطه کارخانه اعتراضشان را به تعویق در پرداخت حقوق و کاهش دستمزد ها اعلام کردند و خواستار از میان برداشتن موانع در راه رسیدن به حقوق خود شدند.

تجمع اعتراضی کارگران ذوب آهن اردبیل در مقابل استانداری

کارگران کارخانه ذوب آهن اردبیل به علت بی‌ توجهی به خواسته های آنها از جانب دولت و کارفرما تصمیم به ادامه اعتراضات خود در روز سی‌ و یک خرداد ماه در مقابل استانداری این شهر می‌ گیرند و با رسا تر کردن صدای اعتراضشان خواهان پرداخت شانزده ماه حقوق به تعویق افتاده شدند.زحمتکشان در این تجمع که خواسته ای جز تامین امنیت شغلی‌ و پرداخت به موقع و عادلانه دستمزدشان را نداشتند با دخالت نیرو های پلیس متفرق و تنی چند از آنان نیز زخمی و مجروح گردیدند.

تجمع کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین

سی خرداد ماه؛کارگران کارخانه شیشه آبگینه قزوین دراعتراض به عدم پرداخت حقوق های خود در شش ماه گذشته ؛ دست به تجمع مقابل استانداری زدند. نیروهای نظامی و انتظامی اطراف کارگران را احاطه کرده و حراست استانداری از هرگونه عکس برداری و مصاحبه با کارگران معترض جلوگیری به عمل می آورد.

تجمع کارگران و کارمندان ” موسسه اعتباری میزان”

سی خرداد ماه؛کارکنان بیکارشده موسسه اعتباری میزان مقابل بانک مرکزی تجمع کردند.کارمندان این موسسه منحل شده نسبت به آینده نامعلوم کاری خود و همچنین تعیین تکلیف دوره کاری سپری شده در این موسسه اعتراض داشته و حتی تعدادی از آنها شکایت خود را به بانک مرکزی فرستادند.

کارگران کارخانه صنایع غذایی آفتاب ارومیه

بیست و هشتم خرداد ماه؛ با گذشت ده‌‌‌ ماه از اخراج ناعادلانه سی‌ و سه‌ کارگر این کارخانه کارفرما هنوز مطالبات حقوقی و حق سنوات این زحمتکشان را پرداخت نکرده است.این زحمتکشان خواستار پرداخت هر چه سریعتر نه‌ ماه حقوق پرداخت نشده خود هستند.

کارگران ایران برک تا تحقق نیافتن مطالباتشان به اعتصاب ادامه می‌ دهند

روز بیست و هشت خرداد ماه اعتصاب کارگران ایران برک وارد سی‌ و یکمین روز خود شد.کارگران شرط پایان به اعتصاب را پرداخت نه‌ ماه حقوق به تعویق افتاده و محقق گردیدن دیگر خواسته های صنفی خود اعلام کرده اند.

اعتراض خبرنگاران بخش کارگری ایلنا

بیست و هشت خرداد ماه؛ مطابق اعلام برخی سایت ها و رسانه ها؛خبرنگاران بخش کارگری ایلنا نسبت به فشاری که از طرف مدیران ایلنا، خانه کارگر و وزارت کار اعمال می شود در یک اقدام گروهی دست به اعتراض زدند.

این در حالی است که طبق ماده ۱؛ منشور جهانی حقوق سندیکایی:

” کارگران حق دارند سندیکا‌های کارگری تشکیل دهند ، به سندیکا‌های موجود بپیوندند و بی‌ آنکه اجازه یا نظارت مقامات دولتی یا کارفرمایان لازم باشد ، در هر فعالیات سندیکایی شرکت کنند.”

هیچ کارگری را نمی توان به دلیل فعالیت ؛ مبارزه سندیکایی و اعتصاب بازداشت یا از کار اخراج کرد!

اعتصاب حق سیاسی کارگران است! 

(۱۳۹۴/۰۴/۰۳)

اتحاد کارگر

68623133333.jpg

پرونده جنجالی قراردادها دادگاهی شد /

        کارگران به دیوان عدالت می‌روند

کارگران می گویند فشاری که به وزارت کار برای لغو یک هفته‌ای بخشنامه ممنوعیت قراردادهای زیریکسال وارد شده، باعث قانونی شدن قراردادهای ۱ و ۳ ماهه شده و آنها به دیوان عدالت اداری شکایت خواهند کرد.

اوایل خردادماه سال‌جاری معاون روابط کار وزارت کار در ابلاغیه ای تاریخی امضای قراردادهای زیریکسال در مشاغل با ماهیت مستمر و دائم را ممنوع کرد.

در قالب بخشنامه شماره ۴۰ تاکید شده بود که اگر کارفرمایی اقدام به انعقاد قراردادهای زیریکسال در مشاغل با ماهیت دائم نماید در زمان بروز مشکل در هیات های حل اختلاف، مبنا همان قرارداد یکساله خواهد بود و بهتر است کارفرمایان در قراردادهای جدید کاری، ابلاغیه یاد شده را اعمال کنند.

البته کمتر از یک هفته پس از ابلاغیه، معاون روابط کار در دستور دیگری، بخشنامه شماره ۴۰ را لغو کرد تا اندک امیدواری ایجاد شده در جامعه کارگری برای ساماندهی معضل تاریخی قراردادها به یاس تبدیل شود. کارگران می گویند یکی از بزرگترین مسائل و چالش های آنها در روابط با کارفرمایان، مبحث قراردادهای کاری بوده است.

ابلاغ و لغو ساماندهی قراردادها از سوی جامعه کارگری کشور به صدور مجوز قراردادهای یک ماهه، ۳ ماهه و به صورت کلی زیریکسال از سوی وزارت کار تعبیر شده و آنها معتقدند وزارت کار تحت فشار کارفرمایان و صاحبان نفوذ در دولت این ابلاغیه بسیار با اهمیت را لغو کرده و جلوی اجرای آن گرفته شد.

فشار به وزارت کار برای لغو یک ابلاغیه تاریخی

هم اکنون بیشتر از ۹۳ درصد کل قراردادهای کاری ۲۲ میلیون نیروی کار کشور، موقت و حداکثر یکساله است و این شرایط باعث افت شدید امنیت شغلی نیروی کار و نگرانی کارگران از آینده شغلی خود شده است. به عقیده کارگران، طرز فکر بسیاری از کارفرمایان در اینکه اگر قرارداد کوتاه مدت بسته شود، باعث انگیزه نیروی کار و افزایش بهره وری خواهد شد؛ اشتباه است و کارگر در سایه نبود امنیت شغلی نمی تواند برای کارفرما و تولید کشور موثر باشد و کارایی خود را از دست می دهد.

در ابلاغیه دوم معاون روابط کار وزارت کار که در واقع طی آن امضای قراردادهای زیریکسال، ماهیانه، ۳ ماهه و ۶ ماهه طبق شرایط فعلی بازار کار مجاز دانسته شد؛ کارگران خواستار تشکیل نشست های فوری شورای ۳ جانبه ملی و همچنین شورای عالی کار برای بررسی موضوع شدند.

غلامرضا عباسی در گفتگو با مهر درباره آخرین تصمیمات جامعه کارگری کشور درباره اقدام اخیر وزارت کار درباره لغو ممنوعیت های جدید در قراردادهای کاری گفت: اینکه مطرح شد نشست هایی برگزار می شود در واقع نظر خود معاون روابط کار وزارت کار بود در حالی که کارگران چنین اعتقادی ندارند.

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران اظهارداشت: الان حدود ۳۰ سال است که قانون فعلی کار اجرا می شود و همگان نقاط قوت و ضعف آن را می دانند. اگر هم قرار بود دولت بخشنامه ای بدهد بهتر بود ابتدا روی آن کار می کردند و سپس مصوبه قانونی ارائه می شد که نتوان به آسانی اجرای آن را با دستور دیگری متوقف کرد.

نتیجه ۳۰ سال اجرای قانون کار

عباسی ادامه داد: اینکه در گوشه و کنار مطرح می کنند بر روی ابلاغیه ممنوعیت قراردادهای زیریکسال کار کارشناسی نشده بود، ما در طول ۳۰ سال نظراتمان را بارها داده ایم، مذاکره کردیم و کار کارشناسی بر روی مواد مختلف قانون کار از جمله مبحث قراردادها انجام شده است.

وی افزود: در قانون کار به صراحت اعلام شده که کارهای با جنبه مستمر و غیرمستمر باید از یکدیگر جدا باشند و این مهم نیازمند تدوین آئین نامه ای است. حال اگر تاکنون در طول ۳۰ سال اجرای قانون کار، آئین نامه آن نوشته نشد کوتاهی دولت ها است و نباید ضرر آن متوجه کارگران باشد.

این مقام مسئول کارگری کشور تاکید کرد: ما در دو سال اخیر پیگیری ها و نشست های فراوانی داشتیم که منجر به ابلاغ دستورالعمل شماره ۴۰ شده بود. اتفاقی هم نیفتاده بود که برخی اظهار نگرانی کردند چون تنها قرار بود اندکی به امنیت شغلی نیروی کار کشور افزوده شود و به قراردادهای کاری سروسامانی بدهند.

به گفته عباسی، در کارهایی که مستمر است و بنگاه سالیان سال است که فعالیت می کند دیگر قرارداد چندماهه نیروی کار چه معنایی دارد؟ در این بنگاه ها تا فرد بخواهد کارش را یاد بگیرد، قراردادش به اتمام می رسد و باید جای خود را به نیروی دیگری بدهد.

کارگران: به دیوان عدالت اداری شکایت می بریم

دبیرکل کانون عالی انجمن های صنفی کارگران ایران بیان داشت: کارفرمایان در جریان بخشنامه شماره ۴۰ و ممنوعیت امضای قراردادهای زیریکسال در کارهای مستمر ضرر نمی کردند و قطعا منافع بهبود امنیت شغلی نیروی کار به آنها نیز می رسید.

وی تصریح کرد: لغو کردن بخشنامه باعث شد تا اوضاع قراردادها از قبل هم بدتر شود و ما می دانیم که وزارت کار در این مسئله تحت فشار قرار گرفت و در دولت نفوذ شده است و آنها وادار به لغو بخشنامه شده اند. این اقدام باعث بروز جو بدی در بین جامعه کارگری شده است.

این مقام مسئول کارگری کشور با اشاره به اینکه بیانیه ای در این باره صادر خواهد شد گفت: برای پیگیری این موضوع چاره ای جز این نداریم که به دیوان عدالت اداری شکایت ببریم. می خواهیم بپرسیم تا چه زمانی دولت نمی خواهد آئین نامه مربوط به ماده ۷ قانون کار را تدوین کند؟

مهر

ادامه از صفحه قبل