lyssna_nu.png
رادیو علمی
خبرها

پایگاه هوایی حمیمیم سوریه در اختیار روسیه قرار می گیرد

بر اساس توافق انجام شده میان دو کشور روسیه و سوریه که امروز با امضای ولادیمیر پوتین نهایی شد، پایگاه هوایی حمیمیم در استان لاذقیه سوریه در اختیار نیروی هوایی روسیه قرار می گیرد.

معاهده تاریخی صلح کلمبیا امضا شد

رئیس‌جمهوری کلمبیا و رهبر شورشیان چپ‌گرای فارک با امضای توافق صلح رسما به جنگ ۵۲ ساله‌ای که بیش از ۲۶۰ هزار کشته برجای گذاشت، پایان دادند.

پوتین:

با اصلاحات می‌شد جلوی سقوط اتحاد شوروی را گرفت

رئیس‌جمهور روسیه خاطر نشان کرد، حزب کمونیست اتحاد شوروی سابق باید به جای آن که اجازه به سرنگونی شوروی بدهد این بلوک را تبدیل به یک نهاد دموکراتیک می کرد.

سخنگوی رسمی وزارت خارجه مصر: همه طرف‌ها بایستی به حاکمیت سوریه احترام بگذارند و مبارزه با تروریسم بهانه‌ای برای اجرای مانورهای سیاسی یا مهندسی مجدد نقشه جغرافیایی سیاسی به‌ویژه در شمال سوریه نباشد

پرهیز چند بانک ایرانی از معامله با قرارگاه خاتم‌الانبیا

روزنامه کیهان می‌نویسد برخی بانک‌های کشور در مسیر خودتحریمی افتاده‌ و در اجرای توافق FATF از راه‌اندازی کار اشخاص حقیقی و حقوقی تحریم شده طفره می‌روند.

جرمی کوبین: ناتو باید تعطیل شود

یک روزنامه نگار انگلیسی ویدئویی از رهبر فعلی حزب کارگر این کشور منتشر کرد که در آن وی خواهان تعطیل کردن ناتو و متوقف کردن فعالیت این ائتلاف نظامی شده است.

2234644.jpg

وبگاه ویکی لیکس افشا کرد:

«هیلاری کلینتون» به حمایت عربستان و قطر از داعش اعتراف کرد

محتوای رایانامه ارسالی هیلاری کلینتون به مدیر کمپین انتخاباتی خود نشان می دهد که وی از حمایت مالی و لجستیکی دولتهای قطر و عربستان سعودی از تروریستهای داعش در خاورمیانه اطلاع داشت.

به گزارش مهر به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، وبگاه «ویکی لیکس» در تازه ترین افشاگری خود اعلام کرد که در آخرین مجموعه از رایانامه های مبادله شده میان هیلاری کلینتون نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا و «جان پودستا» مدیر کمپین انتخاباتی وی پیامی وجود دارد که نشان می دهد این نامزد دموکرات آمریکا از حمایت مالی و لجستیکی دولتهای قطر و عربستان سعودی از تروریستهای داعش در خاورمیانه اطلاع داشت.

این تبادل رایانامه ها که با ترسیم یک طرح هشت مرحله ای برای مقابله با داعش از سوی هیلاری کلینتون آغاز شد، شامل استخدام نیروهای «پیشمرگه» در مبارزه علیه تروریسم و حمایت نظامی قابل توجه از آمریکا و متحدان آن می شد.

در این رایانامه آمده است: «در شرایطی که این عملیات نظامی/ شبه نظامی رو به پیشرفت است، ما نیاز داریم از امتیازات دیپلماتیک و اطلاعاتی خود برای اعمال فشار بر قطر و عربستان سعودی که به طور مخفیانه در حال ارائه حمایت مالی و لجستیکی از گروه تروریستی داعش و سایر گروههای سنی افراط گرا در منطقه هستند، استفاده کنیم».

با آنکه این یک ادعای جدید نیست -زیرا هیلاری کلینتون در اوایل سال جاری میلادی، عربستان سعودی و کویت را به حمایت از تروریسم در منطقه متهم کرد- اما یک تفاوت کوچک به خوبی مشهود است. رایانامه ارسالی هیلاری کلینتون به جان پودستا در ماه آگوست ۲۰۱۴ نگاشته شد؛ یعنی اندک زمانی پس از آغاز ائتلاف ادعایی آمریکا علیه داعش در سوریه که هر دو کشور قطر و عربستان سعودی از اعضای آن ائتلاف بودند.

افزون بر این، «بنیاد هیلاری کلینتون» -یک مؤسسه غیر انتفاعی که توسط «بیل کلینتون» همسر هیلاری و رئیس جمهور سابق آمریکا تأسیس شد- کمکهای مالی قابل توجهی را از دولتهای عربستان سعودی و قطر دریافت کرده است.

در دوازدهم ژوئن ۲۰۱۶ نیز خبرگزاری «پترا» اردن به نقل از «محمد بن سلمان» جانشین ولیعهد عربستان اعلام کرد که این کشور بیش از ۲۰ درصد از هزینه های کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون را تأمین کرده است.

لازم به ذکر است که وبگاه ویکی لیکس رایانامه های جان پودستا را روز شنبه هشتم اکتبر سال جاری منتشر کرد.

142827_382-3.jpg

آسانژ:

آمریکا از سال ۲۰۰۶ برای تخلیه سوریه از ساکنانش نقشه کشیده بود

جولیان آسانژ فاش کرد که یکی از رکن‌های استراتژی که آمریکا از سال ۲۰۰۶ بر آن تکیه داشته براندازی نظام سوریه از طریق تخلیه سوریه از ساکنانش بود.

به گزارش ایسنا، خبرگزاری نووستی روسیه به نقل از جولیان آسانژ، موسس ویکی‌لیکس گزارش داد، در پس اخراج هزاران سوری از وطن‌شان حساب و کتاب‌های هشدار دهنده به افراد و گروه‌هایی وجود دارد که از جنگ مستقیم سود می‌برند و آنها محافظه‌کاران آمریکایی، شبکه‌هایشان در صنایع دفاعی، شرکت‌های مزدور و شبکه‌های جاسوسی سری هستند.

آسانژ تصریح کرد: آمریکا از سال ۲۰۰۶ برای براندازی نظام سوریه از طریق تخلیه این کشور از ساکنانش تلاش می‌کند به طوریکه فرار مغزها، کارشناسان آکادمیک منجر به تضعیف سوریه و توقف نقش حیاتی در آن شد.

آسانژ از نفاق غرب در پس سیاست "در باز اروپایی" به روی مهاجران انتقاد کرد و با استناد به اظهارات دولت سوئد درباره جریان جنگ عراق گفت: دولت سوئد در آن زمان اعلام کرد: مشارکت ما در جنگ با قبول آوارگان در سوئد بود.

موسس ویکی‌لیکس تصریح کرد: آژانس‌های اطلاعات و شرکت‌های فعال در عرصه صنایع دفاعی مصلحت‌شان در ادامه جنگ در سوریه است و از این رو مشکلاتی را ایجاد می‌کنند زیرا می‌دانند برای حل مشکلات به آنها نیاز است و اگر مشکلات حل شود بودجه آنها کاهش خواهد یافت و آن به نفع کسانی نیست که از جنگ سوء استفاده می‌کنند.

آسانژ خاطرنشان کرد،‌ ارتباط مستقیم جنگ در سوریه با باقی نگه داشتن قیمت پایین نفت مرتبط است و از این رو بانک مرکزی آمریکا میزان فایده هماهنگی با فرانسه و انگلیس در این استراتژی را در خاورمیانه رد می‌کند.

ویکی لیکس تعدادی اسناد مهم از جمله اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا را فاش کرده بود که ثابت می‌کند هر یک از آمریکا و شیوخ قطر یا نظام ترکیه و عربستان با بحران سوریه در ارتباط بوده و تلاش برای براندازی دولت سوریه را صورت داده‌اند.

57340413.jpg

ویکی‌ لیکس اظهارات هیلاری را فاش کرد:

                                        بمباران تأسیسات هسته ای ایران

پایگاه افشاگر «ویکی‌ لیکس» در اسنادی که به تازگی درباره اظهارات «هیلاری کلینتون» منتشر کرد؛ سخنان وی درباره برنامه هسته ای و موشکی ایران را نیز مورد توجه قرار داده است.

به گزارش مهر به نقل از رِد ایت، پایگاه افشاگر ویکی لیکس وعده ماه گذشته خود درباره افشای طیف وسیعی از اسناد مربوط به نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را محقق نمود و نسخه نوشتاری اظهارات «هیلاری کلینتون» را منتشر کرد.

بر این اساس، «جولیان آسانژ» مؤسس سایت افشاگر ویکی‌ لیکس در بخشی از افشاگری جدید خود به سخنان «هیلاری کلینتون» درباره ایران و توافق هسته ای ۱۴ جولای ۲۰۱۵ موسوم به «برجام» اشاره کرده است.

وی این سخنان را در سال ۲۰۱۳ برای بانکداران بزرگ و سرمایه داران «وال استریت» از جمله «گلدمن ساکس» ( Goldman Sachs) ایراد کرده بود.

«هیلاری کلینتون» در خصوص ایران مدعی شد: ساده بگویم؛ اگر آن ها (ایرانی ها) بتوانند قطعات آن را در اختیار داشته باشند، حتی اگر سه بخش عمده آن را در یک کانتینر در اختیار داشته باشند می توانند به سرعت آن ها را مونتاژ کرده و به تسلیحات هسته ای دست یابند. سپس عربستان سعودی و پس از آن عمارات و مصر به این اقدام مبادرت می ورزند.

وی در ادامه گفته بود: اشغال یا تهاجم زمینی به ایران راه مناسبی برای بازداشتن این کشور از دست یابی به فن آوری هسته ای نیست؛ گزینه بمباران تأسیسات هسته ای ایران باید مورد توجه باشد.

نامزد دموکرات انتخابات آتی ریاست جمهوری آمریکا افزود: البته بمباران ایران دارای تبعات پیش بینی نشده ای است. مردم برای خودشان خواهند جنگید اما این جنگی بر سر یک برنامه است. محاسبه درباره اینکه چه خواهد شد، دشوار است. اما وقتی ما گزینه دیگری نداشته باشیم، باید تأسیسات اتمی‌ ایران را بمباران کنیم.

کلینتون درباره برنامه موشکی ایران نیز خاطر نشان کرد: موضوع مهمی که زیاد مورد بحث قرار نمی‌ گیرد، برنامه موشکی آنها است. من چند هفته قبل در اوکراین با «شیمون پرز» بودم و با او در این باره حرف زدیم؛ چرا که برنامه موشکی، وسیله انتقال است و اگر آنها اجازه کنترل برنامه موشکیشان را تحت نظارت بین‌المللی ندهند، نشانه بزرگی درباره فقدان جدیتشان است و لذا دیگر فرقی هم نمی‌کند که آنها بر سر سانتریفیوژها توافق کنند یا خیر.

وزیر خارجه سابق آمریکا ادامه مدعی شد: تحریم ها توانست تأثیر مخربی را بر اقتصاد ایران گذاشته و نارضایتی فزاینده ای را در میان تجار و مصرف کنندگان ایجاد کند و لذا آن ها خواستار اتخاذ تدابیری از سوی دولت شدند. به عقیده من مسئولین ایران می خواهند در برابر لغو تحریم ها به اندکی از تعهدات خود عمل کنند.

بدعهدی آمریکا در عدم تحقق وعده های خود در توافق هسته ای با ایران موسوم به «برجام» در حالی است که «یوکیا آمانو» مدیر کل آژانس بین المللی انرژی اتمی هفته گذشته از انجام کامل تعهدات ایران در برجام خبر داده و روز گذشته نیز درباره شکننده بودن آن به طرف غربی هشدار داده بود.

1867881.jpg

یاهو تمامی اطلاعات ایمیل های دریافتی کاربران را در اختیار اف بی آی قرار می دهد

کارکنان سابق یاهو اطلاعاتی تکان دهنده را در مورد همکاری مشترک شرکت یاهو با نهادهای جاسوسی و اطلاعاتی ایالات متحده اعلام کردند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک به نقل از خبرگزاری مهر، چهار منبع آگاه که سه تن از آنها کارکنان قدیم یاهو بودند اقرار کردند که شرکت یاهو که میلیون ها نفر در سراسر دنیا از خدمات پست الکترونیک آن برای تبادل اطلاعات فردی و شخصی خود بهره می برند، تمامی اطلاعات ایمیل های دریافتی کاربران خود را به اف بی آی می دهد.

این شرکت با نصب برنامه های رایانه ای را بر روی سرورهای خود این امکان را به اف بی آی می دهد تا به جستجوی کاراکترها و اطلاعات مورد نیاز خود در بین تمامی ایمیل های دریافتی صدها میلیون کاربر خود بپردازد.

05221886-FCC7-4678-9678-B1D9BD483316_w987_r1_s.jpg

بازداشت یک پیمانکار آژانس امنیت ملی آمریکا

وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که یک کارمند پیمانکار آژانس امنیت ملی آمریکا حدود یک ماه و نیم پیش به اتهام سرقت اطلاعات محرمانه بازداشت شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزارت دادگستری آمریکا، روز چهارشنبه اعلام کرد که یک کارمند پیمانکار آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) حدود یک ماه و نیم پیش به اتهام سرقت اطلاعات محرمانه بازداشت شده است و تحقیقات درباره او ادامه دارد.

فرد بازداشت‌شده «هارولد توماس مارتین» معرفی شده که کارمند شرکت «بوز الن همیلتون» بود. شرکتی که ادوارد اسنودن افشاگر اطلاعات امنیتی آمریکا نیز کارمند آن بود.

هارولد توماس مارتین (۵۱ ساله) به سرقت اموال دولتی، حذف غیرمجاز اطلاعات و ذخیره اطلاعات طبقه‌بندی شده و حساس متهم شده است.

بر اساس این گزارش، مارتین ۲۷ ماه اوت گذشته توسط پلیس «اف.بی.آی» در منزلش بازداشت شد.

بخشی از اطلاعاتی که توسط مارتین به سرقت رفته، کدهایی بوده است که آژانس امنیت ملی آمریکا از آنها برای نفوذ به شبکه‌های کامپیوتری دولت‌های ایران، چین، روسیه و کره شمالی استفاده می‌کند.

مقام‌های قضایی آمریکا می‌گویند او در صورت اثبات مجرمیت، به ده سال زندان محکوم خواهد شد.

با این حال، وکلای مدافع هارولد توماس مارتین به رسانه‌های آمریکایی گفته‌اند که مارتین در طول زندگی حرفه‌ای خود همواره به آمریکا خدمت کرده و هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد او به کشور خود خیانت کرده است.

در پی انتشار خبر بازداشت هارولد توماس مارتین کارمند شرکت «بوز الن همیلتون»، ارزش سهام این شرکت سه و هفت دهم درصد سقوط کرد.

پیشتر نیز افشای اسنادی از سوی «ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و انتشار آنها در نشریات اروپایی در سال ۲۰۱۳ میلادی خبرساز شده بود.

به نقل از ایسنا در گزارش نیویورک تایمز نیز آمده است: این فرد متهم است که وجود «بدافزار» آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از دولت‌های خارجی را فاش کرده و آن را در فضای مجازی منتشر کرده است.

«ادوارد اسنودن» افشاگر اطلاعاتی آژانس امنیت ملی آمریکا در ماه آگوست وجود چنین بدافزاری را تایید کرد و قسمت‌های از کد های این بدافزار در همان ماه در فضای مجازی منتشر شد.

پیشتر آمریکا در این رابطه روسیه را مقصر دانسته بود.

1395054.jpg

پیشنهاد پهپادی کلینتون علیه بنیانگذار ویکی‌لیکس

هیلاری کلینتون در دورۀ تصدی‌اش بر وزارت خارجۀ آمریکا خواهان انجام حملۀ پهپادی به جولیان آسانژ، بنیانگذار وب‌سایت افشاگر ویکی‌لیکس، شده بود.

به گزارش تسنیم، کلینتون و وزارت خارجۀ امریکا که به خاطر افشاگری‌های ویکی‌لیکس دربارۀ اسرار نظامی امریکا در جنگ‌های عراق و افغانستان تحت فشار بودند، نشست‌های متعددی برای ساکت کردن آسانژ و وب‌سایت افشاگر او برگزار کرده بودند.

به گفتۀ برخی منابع در وزارت خارجۀ امریکا، کلینتون در یکی از این نشست‌ها می‌پرسد: «آیا نمی‌شود با پهپاد آسانژ را هدف قرار داد؟»

به گزارش پایگاه خبری ترو پوندیت، افرادی که در جلسۀ 23 نوامبر 2010 (2 آذر 1389) حضور داشتند، ابتدا به سخنان کلینتون خندیدند اما بعداً متوجه شدند اظهارات وزیر خارجه جدی بوده است.

بنا بر گزارش‌ها، کلینتون که در این جلسه به شدت خشمگین شده بود، آسانژ را «هدفی آسان» توصیف کرده بود.

به گزارش پرس تی وی، بعد از پیشنهاد پهپادی کلینتون، مقام‌های وزارت خارجۀ امریکا پرداخت جایزۀ نقدی به افرادی که به دستگیری و استرداد بنیانگذار ویکی‌لیکس به ایالات متحده کمک کنند، مدنظر قرار دادند.

به گفتۀ برخی منابع، در این جلسه‌ها صحبت از جایزه‌ای 10 میلیون دلاری بوده است.

بنابراین گزارش، ویکی‌لیکس پنج روز بعد از برگزاری این جلسه، انتشار و افشای اسناد محرمانۀ امریکا را – که از آن با عنوان کِیبِل‌گِیت یاد می‌شود – آغاز کرد.

در همین حال، آسانژ قرار است سه‌شنبه از سفارت اکوادور در لندن، که پنج سال است در آنجا زندانی شده، به یک افشاگری بپردازد.

گمان می‌رود این افشاگری که عنوان آن «شگفتی اکتبر» است، به کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری امریکا ضربه بزند.

گفته می‌شود آسانژ در مراسم جشن 10 سالگی ویکی‌لیکس که سه‌شنبه (13 مهر) در برلین، پایتخت آلمان، برگزار خواهد شد، از طریق ویدئو‌-کنفرانس برای حاضرین در این مراسم سخنرانی خواهد کرد.

1434395106.jpg

واشنگتن پست:

اوباما باید اسنودن را عفو کند

روزنامه بانفوذ آمریکایی واشنگتن پست ، در پیروی از سازمان بین المللی دفاع از حقوق بشر از باراک اوباما ، رئیس جمهور آمریکا خواست که از ادوارد اسنودن ، کارمند سابق سازمان اطلاعات را که پناهندگی روسیه را دریافت کرده است، رفع اتهام شود.

بلافاصله دو مقاله روز سه شنبه در سایت این روزنامه منتشر شد. این روزنامه معتقد است که رئیس کاخ سفید باید " کارمند سابق آژانس امنیت ملی را بخشیده و به او اجازه دهد که از روسیه بدون هیچ اتهامی به ایالات متحده بازگردد. "

این روزنامه ضمن صحبت در خصوص اینکه او اطلاعات مربوط به روش های جاسوسی الکترونیکی سازمان اطلاعات آمریکا را علنی کرده است نوشت: " اوباما بدون شک باید این کار را بکند. اسنودن خدمت بزرگی به جامعه آمریکا و در واقع به کل جهان کرده است. "

برخی از این روش های جاسوسی برخلاف قانون بوده و برخی دیگر حتی در چهارچوب قانون ظالمانه و غیرقابل قبول بودند.

روزنامه ضمن تاکید بر اینکه اسنودن حق بخشش دارد تاکید کرد: "کشورما باید به او بفهماند که او زندانی یا تبعید نخواهد شد."

در مقاله ی دیگری با عنوان " ادوارد اسنودن ، نامزد خوبی برای بخشش رئیس جمهور" خاطر نشان شده است که کارمند سابق سازمان اطلاعات، کار، محبوبیت و آزادی خود را به خطر انداخت وقتی که اطلاعات مربوط به استراق سمع را در رسانه ها بازتاب داد. به واسطه آن ، او تشکر و قدردانی میلیون ها آمریکایی و تنفر سازمان اطلاعات کشور را بدست آورد.

این روزنامه یادآوری می کند که وزارت دادگستری آمریکا اسنودن را در ارتباط با افشای اطلاعات محرمانه محکوم کرده و وزارت امور خارجه پاسپورت او را باطل کرده است.

در این مقاله آمده است: " اکنون مدافعان حقوق بشر در آمریکا و در کل جهان از اوباما می خواهند که اسنودن را ببخشد.

" این روزنامه خاتمه میدهد: " عفو ، نشان رسمی به رسمت شناختن خدمت اجتماعی اسنودن است. برای رئیس جمهوری که تاکید می کند ما باید آزادی خودمان را برای تامین امنیت قربانی کنیم زمان عمل فرارسیده است. "

15102.jpg

راه‌اندازی کمپین برای عفو ادوارد اسنودن

دو گروه حقوق بشری سرشناس در آمریکا از باراک اوباما خواستند ادوارد اسنودن، افشاگر برنامه‌های اطلاعاتی این کشور را مورد عفو قرار دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از ایندیپندنت این دو سازمان اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا و عفو بین الملل هستند که به همراه یک گروه دیگر موسوم به کمپین حقوق بشر و چند گروه کوچک دیگر برنامه ریزی کرده‌اند تا  روز چهارشنبه کمپینی را تحت عنوان کمپین عفو اسنودن همزمان با انتشار فیلمی درباره این افشاگر آمریکایی به کارگردانی اولیور استون، به راه بیاندازند.

بن ویزنر، وکیل اسنودن و یکی از مدیران اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا چند روز پیش در مراسم افتتاحیه فیلم "اسنودن" گفت: من فکر می‌کنم اولیور استون در عرض دو ساعت کارهای بیشتری به نفع ادوارد اسنودن در مقایسه با تلاش‌های وکلای او در عرض سه سال انجام می‌دهد.

قرار است فردا در جریان یک کنفرانس خبری اسنودن از طریق ویدئو کنفرانس از مسکو که از زمان انتشار افشاگری‌هایش به آنجا پناه برده، سخنرانی کند.

براساس آمارهای وزارت دادگستری آمریکا باراک اوباما اگرچه در طول ریاست جمهوری‌اش بیشتر از هر رئیس جمهور دیگری به کاهش مجازات زندانی‌ها پرداخته اما تنها 70 حکم عفو ریاست جمهوری صادرکرده است.

ویزنر تاکید کرد: تا زمانی که دولت آمریکا نخواهد اتهامی متناسب علیه اسنودن مطرح کند و ما نیز حرفی درباره این مساله نزنیم، محاکمه عادلانه‌ای وجود نخواهد داشت. این البته به آن معنی نیست که یک نوع دیگری از توافق جای آن را بگیرد. من فکر می‌کنم پاسخ مناسب به پرونده اسنودن مجازات نیست بلکه باید از او تشکر کنیم. تا زمانی که این اتفاق نیفتد او با امنیت در آنجایی که هست زندگی می‌کند.

1035163846.jpg

جولیان آسانژ:

مدارک جدیدی از کلینتون تا پیش از انتخابات آمریکا منتشر می‌کنم

موسس سایت «ویکی‌لیکس» هشدار داد که تا پیش از انتخابات آمریکا مدارک جدیدی در رابطه با نامزد دموکرات این کشور منتشر کند.

به گزارش ایلنا به نقل از اسپوتنیک، «جولیان آسانژ» موسس سایت افشاگر ویکی‌لیکس، تاکید کرد که

تا پیش از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا در ماه نوامبر، اسناد جدیدی در رابطه با کمپین «هیلاری کلینتون» نامزد دموکرات این کشور منتشر خواهد کرد.

آسانژ به شبکه خبری «فاکس نیوز» گفت: «به شدت مشغول هستیم و تا کنون نیز موارد بسیار زیادی دریافت کرده‌ایم.»

وی در پاسخ به پرسشی در رابطه با امکان مشاهده این مدارک توسط رای‌دهندگان آمریکایی گفت: «بله،‌ مطمئنا».

آسانژ همچنین افزود: «این مجموعه شامل انواع گوناگونی از مدارک از موسسات گوناگون است که با کمپین انتخاباتی مرتبط هستند. من بر این باورم که بسیار مهم است که این مطالب چگونه در رسانه‌ها انعکاس یافته و منتشر می‌شود.»

سایت افشاگر ویکی‌لیکس در ماه گذشته میلادی، نزدیک به ۲۰ هزار ایمیل هک شده را منتشر کرد که ظاهرا نشانگر راه‌هایی بود که اعضای کمیته ملی حزب دموکرات از آن برای حذف «برنی سندرز» نامزد پیشین انتخابات از صحنه رقابت‌ها برای نامزدی این حزب استفاده می‌کردند.

«دبی واسرمن شولتز» رئیس کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا در پی افشای این مساله، از سمت خود استعفا داد.

snowden_laptops.jpg

به عقیده اسنودن هکرهای روسی در ورای حمله به سایت آژانس امنیت ملی آمریکا قرار دارند

ادوارد اسنودن، کارمند سابق سرویس های اطلاعاتی آمریکا اعلام کرد ممکن است هکرهای روسی در ورای حمله به سایت آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داشته باشند. این مطلب در صفحه رسمی اسنودن در توییتر اعلام شده است.

پیشتر گزارش داده شده بود که سایت آژانس امنیت ملی آمریکا پس از حمله هکرها تقریبا 24 ساعت کار نمی کرد. این سایت سه شنبه شب کار خود را از سرگرفت.

رسانه ها خاطرنشان می سازند متوقف شدن کار سایت آژانس امنیت ملی آمریکا چند ساعت پس از آن رخ داد که گروه مرموز Shadow Brokers ، سرقت ابزار سایبری گروه Equation Group را اعلام کرد که احتمالا با آژانس امنیت ملی آمریکا ارتباط دارد. بخشی از اطلاعات سرقت شده توسط Shadow Brokers در اینترنت منتشر شده است.

اسنودن نوشت:"شواهد غیر مستقیم و عقل سلیم حاکی از آن هستند که مسئولیت این کار بر دوش روسیه است".

به گفته وی هکرها کار غیر استانداردی را انجام داده و نشان دادند که وسایل و نرم افزار های مورد استفاده کارکنان آژانس امنیت ملی آمریکا برای هک کردن رایانه ها را به دست آورده اند. این را می توان نشانه ان دانست که هکرها آماده اثبات دست داشتن آمریکا در تعدادی از حملات سایبری هستند. پیامد های چنین بیاناتی بویژه هنگامی معلوم خواهد شد که دست داشتن واشینگتن در حملات سایبری به متحدانش کشف شود.

اسنودن معتقد است هکرها بیشتر در راستای اهداف دیپلماتیک عمل کرده اند تا برای کسب اطلاعات و شاید حمله آنها در رابطه با جنجال بپا شده به خاطر افشای مکاتبات الکترونیکی حزب دموکرات امریکا باشد.

اسپوتنیک

1434262142593400-2.jpg

آسانژ:

کلینتون درباره فروش سلاح به داعش و القاعده قسم دروغ خورده است

«جولیان آسانژ» موسس سایت افشاگر ویکی لیکس اعلام کرد که پایگاه اینترنتی متبوعش 1700 ایمیل در اختیار دارد که ثابت می کند «هیلاری کلینتون» در زمان تصدی مسئولیت وزارت خارجه از انتقال سلاح های نظامی آمریکا به تروریست های القاعده و داعش آگاه بوده و درباره بی اطلاعی از آن قسم دروغ خورده است.

به گزارش پایگاه اینترنتی 'گلوبال ریسرچ'، آسانژ گفت مدارکی دارد که نشان می دهد هیلاری کلینتون نامزد دمکرات ها در انتخابات ریاست جمهوری آینده آمریکا در جلسه استماعی که بدنبال حملات تروریستی سال 2013 به بنغازی برگزار شد، قسم دروغ خورده است.

بنیانگذار ویکی لیکس افزود 1700 ایمیلی که این پایگاه اینترنتی در اختیار دارد ثبات می کند که اظهارات کلینتون درباره این که دخالتی در هر گونه فروش سلاح به «شورشیان» (معارضان) سوری نداشته یا از آن مطلع نبوده است، دروغ می باشد.

وی گفت، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا کاملا از مداخله کشورش در تسلیح شورشیان در لیبی با هدف کمک آنها برای سرنگونی «معمر قذافی» رئیس جمهوری پیشین این کشور آگاه بوده است؛ سلاح هایی که در نهایت در اختیار داعش در سوریه قرار گرفت.

آسانژ در مصاحبه با برنامه تلویزیونی «اینک دمکراسی/ Democracy Now» اظهار داشت که انتشار نخستین بسته از ایمیل های کلینتون تازه شروع ماجرا بوده است و سایت متبوعش ایمیل های بیشتری را در اختیار دارد و بسته بعدی حتی اهمیت بیشتری برای وزیر خارجه سابق آمریکا و نامزد ریاست جمهوری آمریکا خواهد داشت.

به گفته وی، ایمیل ها حاوی اطلاعاتی است که ثابت می کند کلینتون در جلسه استماع درباره حملات بنغازی درباره آگاهی از انتقال سلاح به تروریست های داعش و القاعده دروغ گفته است.

کلینتون به دنبال حمله به کنسولگری آمریکا در بنغازی شهادت داد که اطلاعی از انتقال سلاح به سوریه، لیبی و ترکیه در ماه های منتهی به بروز این حملات نداشته است.

«راند پل» سناتور آمریکایی برای اولین بار موضوع اطلاع کلینتون از کشتی های حامل سلاح به مقصد لیبی را مطرح کرد و به ویژه از وی پرسید که آیا وی یا آمریکا از موضوع خرید سلاح و انتقال آنها به ترکیه و لیبی مطلع بوده است یا نه؟

کلینتون ابتدا در تلاش برای منحرف کردن اذهان عمومی گفت که تاکنون کسی این موضوع را از من نپرسیده است. اما پس از این سناتور آمریکایی فشار بیشتری وارد کرد و از وی درباره این که آیا شخصا از موضوع انتقال سلاح های آمریکایی به لیبی آگاه بوده یا نه، پرسید و کلینتون قویا آن را تکذیب کرد.

هیلاری کلینتون در زمان پاسخگویی به این پرسش سناتور آمریکایی در حال شهادت دادن بود و اگر خلاف آن ثابت شود، وی به قسم دروغ متهم خواهد شد.

هنوز محتوای ایمیل های ادعایی ویکی لیکس منتشر نشده است اما بسیاری می گویند انتظار نمی رود ایمیل ها تا «اکتبر سوپرایز» منتشر شد. در زبان حرفه ای سیاسی آمریکا اکتبر سوپرایز یک رویداد خبری با قابلیت تاثیرگذاری بر نتیجه انتخابات به خصوص انتخابات ریاست جمهوری است و اشاره به اکتبر به دلیل آن است که سه شنبه بعد از اولین دوشنبه ماه نوامبر تاریخ انتخابات ملی و بسیاری از انتخابات محلی وایالتی است و رخدادهایی که در آخر ماه اکتبر رخ می دهند قابلیت بیشتری برای تاثیرگذاری بر رای دهندگان احتمالی دارند.

در صورتی که ادعای آسانژ اثبات شود افشاگری وی نقش بسیار تعیین کننده ای در سرنوشت انتخاباتی هیلاری کلینتون خواهد داشت بویژه اینکه بتازگی ایمیل هایی منتشر شده که نشان می دهد کمیته ملی دمکرات ها در انتخابات مقدماتی درون حزبی از وی حمایت کرده است. افشای این مساله و نقش کلینتون در حملات بنغازی این نامزد دمکرات را با بحران جلب اعتماد رای دهندگان مواجه کرده است.

142827_382.jpg

اکوادور به سوئد اجازه داد از آسانژ بازجویی کند

دادستانی اکوادور به سوئد اجازه داد در ساختمان سفارت اکوادور در لندن که مدت چهار سال است جولیان آسانژ، بنیانگذار سایت افشاگر ویکیلیکس درآانجا به سر می برد، از وی بازجویی کند.

به گزارش اسپوتنیک: در اطلاعیه وزارت خارجه اکوادور ضمن اعلام این مطلب اضافه می شود هفته آینده تاریخ گفتگو با آسانژ طبق توافقنامه دو جانبه اکوادور و سوئد در زمینه کمک رسانی متقابل در امور حقوقی تعیین خواهد شد.

همچنین به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری راشا تودی، مقام‌های اکوادور حدود چهار سال پیش پیشنهاد دادند تا بازجویی از جولیان آسانژ که به افشای سندهای دیپلماتیک محرمانه آمریکا متهم است، در سفارتشان در لندن، جایی که آسانژ از اوت 2012 به آن پناه برده است، انجام شود.

آسانژ مدعی است که تلاش‌های دولت سوئد برای استردادش در واقع تلاش برای تحویل او به دولت آمریکاست تا برای افشای سندهای محرمانه محاکمه شود.

وزارت خارجه اکوادور با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: در هفته‌های آتی تاریخی برای برگزاری جلسه مصاحبه با جولیان آسانژ در سفارت اکوادور در انگلیس مشخص می‌شود.

ماه فوریه نهادی در سازمان ملل با صدور بیانیه‌ای گفت که آسانژ قربانی بازداشت خودسرانه دولت‌های سوئد و بریتانیا شده است. پیش از سال 2012، آسانژ به مدت 550 روز در حبس خانگی بود. مقام‌های اکوادور گفته‌اند که از سال 2012 به دادستان‌های سوئد می‌گفتند که با آسانژ داخل سفارت مصاحبه کنند.

82181126-70924176.jpg

روسیه اینترنت غیرقابل کنترل راه اندازی کرد

روسیه در چارچوب طرح راه اندازی اینترنت بدون امکان کنترل، نخستین شبکه رایانه ای چند گره ای را راه اندازی کرد که با استفاده از رمزنگاری کوانتومی امکان هر گونه ردیابی یا رمز گشایی اطلاعات را  از بین می برد.

به گزارش ایرنا، مزیت اصلی شبکه های تازه راه اندازی شده این است که با استفاده از پیشرفته ترین شیوه های کنونی نمی توان به اصل اطلاعات منتقل شده بر بستر اینترنت کوانتومی دست یافت.

روزنامه ایزوستیا با اعلام خبر راه اندازی و آغاز فعالیت بخش اول اینترنت کوانتومی به نقل از متخصصان این پروژه نوشته است که مهم ترین کاربرد طرح آزمایشی اجرا شده، یکپارچه سازی کانال های کوانتومی در زیرساخت های ارتباطی و مخابراتی موجود است.

اسپوتنیک امروز (سه شنبه) در این باره نوشته است که برتری اساسی شبکه های کوانتومی در مقابل شبکه های معمولی، تامین امنیت مطالب، گفت و گوها و داده های کاربران می باشد که قابل شنود و رهگیری نخواهند بود.

روسیه از سال ها پیش برنامه خودکفایی ملی در بخش های اینترنتی و فضای مجازی از جمله موتورهای جست و جو، شبکه های مجازی، برنامه های ضد هکری و ویروسی و همچنین ایمن سازی اطلاعات و ارتباطات را اجرا می کند.

69246_803.jpg

هشدار نسبت به جاسوسی شبکه 'بی.بی.سی' از کاربران اینترنتی

روزنامه دیلی تلگراف روز شنبه از هشدار یک دستگاه نظارتی در انگلیس درخصوص راهبرد جدید جاسوسی 'بی.بی.سی' از کاربران اینترنتی به بهانه شناسایی مخاطبینی که هزینه اشتراک این شبکه را نمی پردازند، خبر داد.

به گزارش ایرنا، شبکه 'بی.بی.سی' پیش از این، از طریق دستگاه های فرکانس یاب سیار، افرادی که به وسیله تلویزیون این شبکه را نگاه می کردند اما هزینه اشتراکشان را نمی پرداختند، شناسایی و جریمه می کرد.

اما این بار این شبکه که با پول مردم انگلیس اداره می شود، در نظر دارد تا با استفاده از نسل جدید دستگاه های موسوم به «وافای دیتکتور»، مخاطبینی که به صورت اینترنتی اقدام به مشاهده 'بی.بی.سی' می کنند اما اشتراک خود را نمی پردازند، شناسایی و جریمه کند.

روزنامه دیلی تلگراف در گزارشی در این خصوص عنوان کرد که از ماه آینده ماشین های سیار 'بی.بی.سی' مجهز به دستگاه های 'وافای دیتکتور'، اجرای این راهبرد را کلید خواهند زد.

این روزنامه انگلیسی با بیان اینکه دستگاه مورد استفاده 'بی.بی.سی' از سوی دستگاه های اطلاعاتی و آژانس های مبارزه با جرائم اینترنتی نیز مورد استفاده قرار می گیرد، افزود: اما این شبکه موفق شده است تا به صورت قانونی حکم قضایی برای استفاده از این دستگاه را بدست آورد.

دیلی تلگراف اضافه کرد: با این حال دفتر ملی بازرسی انگلیس در گزارشی که در این خصوص منتشر کرده نسبت به سوء استفاده از دستگاه یاد شده و نفوذ به حریم خصوصی مردم هشدار داده است.

این روزنامه انگلیسی تصریح کرد: واحد موسوم به «مجوز تلویزیون» 'بی.بی.سی' از طریق این سیستم افرادی را که از طریق رایانه های قابل حمل و یا گوشی های موبایل اقدام به تماشای شبکه های 'بی.بی.سی' می کنند را ردیابی می کند.

در حال حاضر 'بی.بی.سی' امکانی را برای مخاطبینش فراهم آورده تا از طریق دستگاه های دیجیتالی و به صورت اینترنتی مجموعه شبکه های 'بی.بی.سی' را تماشا کنند.

'بی.بی.سی' این امکان را در قالب نمایشگر موسوم به «آی پلیر» تعبیه کرده است.

اما در ابتدای پخش اینترنتی این شبکه ها، از کاربران سئوال می شود که آیا مجوز تماشای این شبکه را دارند یا نه، اما تاکنون دستورالعمل قانونی برای شناسایی مختلفین در این خصوص وجود نداشت.

گفته می شود که بودجه سالیانه 'بی بی سی' بالغ بر 4میلیارد و 300 میلیون پوند است که بودجه تمامی بخش ها از سوی خانواده های انگلیسی، به صورت اجباری، تامین می شود.

درصورتی که خانواده های انگلیسی بدون پرداخت این پول که سالانه در حدود 150 پوند است، اقدام به تماشای شبکه 'بی بی سی' از طریق تلویزیون، رایانه و سایر دستگاه دیجیتالی بکنند، تا یکهزار پوند جریمه خواهند شد.

25ab5aee-0c4c-410c-83bb-32af0e897664.jpg

تلگرام ادعای هک شدن کاربران ایرانی را نادرست خواند

به‌دنبال انتشار گزارشی از سوی خبرگزاری رویتر در مورد به خطر افتادن امنیت ۱۵ میلیون کاربر ایرانی شبکه اجتماعی تلگرام، مدیرعامل و مسئولان این شبکه اجتماعی در واکنش، این ادعا را نادرست و شایعه خواندند.

رادیو فرانسه: خبرگزاری رویتر با انتشار مصاحبه‌یی با کارشناسان امنیت اینترنت گزارش داده بود که حساب ۱۵ میلیون کاربر ایرانی در خطر است و کارشناسان احتمال می‌دهند که حساب کاربران هک شده باشد.

Hillary-Clinton-600x330.jpg

ویکی لیکس اسناد بیشتری در باره انتخابات آمریکا فاش می کند

جولیان آسانژ، بنیانگذار وب گاه افشاگر ویکی لیکس اعلام کرد که سازمان وی قصد دارد به زودی مدارک و اسناد دیگری در باره انتخابات ریاست جمهوری آمریکا منتشر کند.

به گزارش "راشا تودی"، آسانژ در مصاحبه ای با شبکه خبری "سی ان ان" با اشاره به این که سازمان وی حدود 20 هزار نامه الکترونیکی از مکاتبات داخلی کمیته ملی حزب دموکرات را در اختیار دارد، گفت: "انتشار این اسناد و مدارک تاثیر سیاسی بسیار زیادی بر آمریکا خواهد داشت".

وی افزود: "تیم هیلاری کلینتون (نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب دمکرات) به منظور کاهش تمرکز بر این پیام ها، روسیه را به دست داشتن در انتشار این مدارک متهم می کند.. این امر پرسش های جدی در باره انگیزه های طبیعی کلینتون و اطرافیانش ایجاد می کند که هنگام روبرو شدن با جنجال و رسوایی سیاسی داخلی، همیشه تلاش می کنند روسیه و یا چین راهدف اتهام قرار دهند".

1616.jpg

اسنودن:

امریکا به تمام هکرهای دنیا سفارش داده است

مقامات ایالات متحده امریکا سفارش یک سر حملات سایبری به احزاب سیاسی و سازمان ها را داده است.

ادوارد اسنودن مامور سابق آژانس امنیت فدرال امریکا این موضوع را در کانال راشا 24 مطرح کرد.

اسنودن از سال 2010 میلادی سری اسناد محرمانه در شبکه مجازی منتشر می کند.

جنبش های سیاسی در پاکستان، هند، لبنان، مصر و رومانی در فهرست سفارشات امریکا قرار دارند.

سایت ها و داده های این کشورها به سفارش دولت امریکا هک می شوند.

320460.jpg

ویکی لیکس:

قطر، ترکیه و حزب دموکرات کردستان عراق با داعش ارتباط داشته‌اند

انتشار اسناد ویکی‌لیکس درخصوص ترکیه و روابط این کشور نه تنها بر این کشور بلکه بر اقلیم کردستان عراق نیز تاثیر بسزایی گذاشته است.

به گزارش ایسنا، این تاثیر تا بدانجا است که عده‌ای در اقلیم کردستان بر اساس این اسناد متهم به همکاری با سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه موسوم به "میت" شده‌اند. متهم اصلی در این روابط حزب دموکرات کردستان عراق به رهبری مسعود بارزانی است.

روز دوشنبه در ادامه انتشار این اسناد رسانه‌های کرد زبان مستقر در سلیمانیه سندی را منتشر کردند که نشان می‌دهد قطر،‌ ترکیه و حزب دموکرات کردستان عراق با داعش ارتباط داشته‌اند. این رسانه‌ها نوشتند: حزب دموکرات کردستان عراق، قطر و ترکیه در سال 2014 میلادی در نشستی در ترکیه حضور یافته و طرح عقب نشینی داعش از موصل و شهر سنجار ریخته شده است. سند شماره 108408 سایت ویکلیکس نشان می‌دهد هیاتی از بخش امنیت حزب دموکرات کردستان عراق به همراه تیم اطلاعاتی و امنیتی قطر و ترکیه راهی موصل شده و با داعش تشکیل جلسه داده‌اند.

گفته می‌شود در این نشست نمایندگان سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه و قطر به مسئولین داعش پیشنهاد کرده‌اند که داعش قبل از اینکه متحمل ضرر زیادی در موصل شود این شهر را ترک کند و در مقابل داعش اعلام کرده است "اگر شروطش مورد قبول واقع شوند می‌توانند این پیشنهاد را عملیاتی کنند."

در این سند همچنین آمده است: ترکیه قصد داشته است با حمایت قطر و با همکاری حزب دموکرات کردستان عراق سربازان خویش را روانه موصل کند و اعضای تیم امنیتی قطر و ترکیه به مسئولین داعش اعلام کرده‌اند اگر شما با نیروی نظامی روبروی ائتلاف بین‌المللی قرار گیرید تمام توان خود را از دست می‌دهید اما اگر نیروهای خود را به سوریه بفرستید می‌توانید چندین منطقه سوریه را که اکنون در کنترل کردهاست کنترل کرده و در مقابل این اقدام هم ترکیه و قطر اعلام کرده‌اند آماده هر نوع همکاری هستند.

داعش در مقابل از این پیشنهاد استقبال کرده اما در مقابل عقب نشینی از موصل خواهان پول زیادی از ترکیه و قطر و دولت عراق شده است،‌ همچنین خواهان این شده است برای اینکه نیروهایشان به صورت گروهی روانه سوریه شوند یک کرویدور آرام در مناطق تحت کنترل حزب دموکرات کردستان عراق به این منظور ایجاد شود و در هنگام انتقال تسلیحات سنگین از سوی ائتلاف بین‌المللی مورد حمله هوایی قرار نگیرند.

در همین چهارچوب قطر،‌ ترکیه و حزب دموکرات کردستان عراق به تفاهم رسیده و براساس این تفاهم نامه در مقابل کمک حزب دموکرات کردستان عراق به داعش این گروه شهر سنجار را ترک می‌کند اما به نظر می‌رسد بعد از حضور نیروهای پ.ک.ک در شهر سنجار این تفاهم نامه با مشکل جدی برای اجرا روبرو می‌شود.

این سند در حالی امروز در رسانه‌های کردی عراق منتشر شده که هنوز حزب دموکرات کردستان عراق هیچ واکنشی نسبت به آن نداشته است.

57913179c3618835548b45b5.jpg

اسنودن سخت افزاری برای مقابله با جاسوسی از تلفن‌های همراه طراحی کرد

مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و یکی از همکارانش سخت افزاری را طراحی کرده‌اند که صاحبان تلفن‌های همراه را در صورت وقوع جاسوسی دیجیتال و سیگنال‌های پارازیتی، مطلع می‌کند.

به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، این سخت افزار که به "موتور هشدار درونی" معروف است، از سوی ادوارد اسنودن، مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و یکی از همکارانش برای آیفون 6 طراحی شده و به کنترل سیگنال‌های الکترونیکی ارسالی به آنتن‌های داخلی می‌پردازد.

اسنودن و اندرو هوآنگ، هکر سخت افزار این وسیله را از طریق ویدیو کنفرانس به حضار در آزمایشگاه ام.آی.تی در ماساچوست نشان دادند.

این وسیله با یک صفحه کوچک تک رنگ و سیم‌های ریز به سیم‌کارت آیفون وصل می‌شود و مدار تلفن همراه را تحت کنترل دارد و اگر سینگنالی برای جاسوسی ارسال شود، به صاحب آن هشدار می‌دهد.

هدف از طراحی این سخت افزار مطلع کردن دارندگان تلفن‌های آیفون نسبت به جاسوسی و شنود مکالماتشان است.

اسنودن که از طریق ویدئوکنفرانس در نشست دانشگاه ام.آی.تی حضور داشت، گفت: خبر خوب این است که با استفاده از این سخت افزار می‌توان جلوی بسیاری از جاسوسی‌ها را از مکالمات تلفنی صاحبان آیفون‌ها گرفت.

اسنودن و همکارش قصد دارند تا این سخت افزار را به روزنامه‌نگاران و اتاق‌های خبر ارائه کنند. در حالت عادی حتی اگر تلفن شما در حالت "پرواز" باشد، باز هم می‌توان با استفاده از ویروس یا بدافزار آن را هک کرد اما این سخت افزار جدید این مساله را نیز حل کرده است.

1365593.jpg

انتشار ۳۰۰  هزار ایمیل مسئولان حزب حاکم ترکیه توسط ویکی لیکس

                                                                ترکیه ویکی لیکس را فیلتر کرد

وب سایت ویکی‌لیکس در واکنش به موج گسترده بازداشت‌ها در ترکیه و عملیات پاکسازی که آنکارا پس از کودتای نافرجام اخیر در پیش گرفته، اقدام به انتشار حدود ۳۰۰هزار ایمیل کرد که مدعی است به حزب متبوع رئیس جمهور ترکیه تعلق دارد. همزمان ترکیه نیز این وب سایت را در شبکه اینترنت ملی فیلتر کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری الجزیره، سایت افشاگر ویکی لیکس 294 هزار و 546 ایمیل در کنار هزاران فایل الصاق شده از 762حساب کاربری را در حالی منتشر کرده است که ادعا می‌کند به حزب رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه یعنی عدالت و توسعه تعلق دارد.

تازه‌ترین این ای میل‌ها که روز گذشته (سه شنبه) منتشر شد به تاریخ ششم ژوئیه سال جاری (16 تیر) بر می‌گردد و قدیمی‌ترین آنها به سال 2010 تعلق دارد.

ویکی لیکس ضمن اعلام این که این ایمیل‌ها را یک هفته پیش از کودتای نافرجام روز جمعه جمع آوری کرده تاکید کرده است: ویکی لیکس در واکنش به پاکسازی سراسری در ترکیه پس از کودتا به انتشار این ایمیل‌ها ادامه می‌دهد.

این وب سایت افشاگر درباره‌ ایمیل‌های منتشر شده نیز گفته است: مفاد و منابع این ایمیل‌ها بررسی و شناسایی شده است؛ هیچ یک از این ای میل‌ها به هیچ وجه به عناصر کودتا یا احزاب سیاسی و دولتی رقیب حزب حاکم تعلق ندارند.

ویکی لیکس پیش از این ادعا کرده بود که دولت ترکیه تلاش خواهد کرد تا این مدارک را سانسور کند و از مردم ترکیه خواسته بود تا برای خنثی کردن هرگونه اقدام دولت برای مسدود کردن راه‌های دستیابی به این اسناد آماده باشند.

از سوی دیگر شبکه اسکای نیوز اعلام کرد مقامات ترکیه وب سایت ویکی لیکس را به خاطر انتشار این اسناد در شبکه اینترنت داخلی فیلتر کردند.

1722314.jpg

حمله به سایت ویکی لیکس پس از اعلام انتشار اسنادی درباره مقامات ترکیه

سایت افشاگر مشهور ویکی لیکس پس از درج یک آگهی درباره انتشار اسنادی در خصوص ساختار حاکمیت سیاسی در ترکیه مورد یک "حمله طولانی" قرار گرفت. این مطلب در صفحه رسمی ویکی لیکس در توییتر اعلام شده است.

ویکی لیکس:اسناد محرمانه مربوط به ساختار سیاسی ترکیه در راه است!

کارکنان ویکی لیکس افزودند که خاستگاه دقیق این حمله را نمی دانند اما احتمال می دهند که آنرا ساختارهای حکومتی ترکیه یا متحدان آنها انجام داده باشند.

در گزارشی که در وب گاه رسمی ویکی لیکس در تویتر منتشر شده، گفته می شود: "برای یک جنگ آماده باشید زیرا که بیش 100 هزار سند را در مورد ساختار سیاسی ترکیه در اختیار داریم و به زودی منتشر خواهیم کرد".

در این گزارش خاطر نشان شده که این اسناد در پی کودتای نافرجام در ترکیه منتشر خواهد شد.

paypal-lifts-ban-on-fundraising-account-for-wikileaks-source-bradley-manning-eff9962e76.jpg

همدست‌ ویکی‌‌لیکس خودکشی کرد

سخنگوی ارتش آمریکا از خودکشی چلسی مانینگ سرباز آمریکایی همدست ویکی لیکس خبر داد.

آفتاب‌‌نیوز: پاتریک سیبر گفت: سه‌شنبه گذشته چلسی مانینگ پس از اقدام به خودکشی در زندان به بیمارستانی محلی در کانزاس منتقل شد.

سخنگوی ارتش آمریکا جزئیات بیشتری از وضعیت جسمانی این سرباز پس از خودکشی منتشر نکرده ولی او به زندان بازگردانده شده است.

به گزارش ایلنا به نقل از ایندپندنت،این سرباز آمریکایی متهم به افشای اسناد محرمانه و همکاری با ویکی لیکس جنسیت خود را به زن تغییر داده است.

همچنین نانسی هولاندر وکیل مانینگ هم نتوانسته پس از این اتفاق با موکلش تماس برقرار کند چراکه تماس با وی ممکن نشده است.

برخی منابع نوشته‌اند چلسی مانینگ خود را با طناب حق آویز کرده ولی خودکشی او نافرجام بوده است.

18-3.jpg

انتقاد اسنودن از تصویب لایحه جاسوسی در روسیه

مقاطعه‌کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که اکنون در روسیه به سر می‌برد، در انتقادی بی‌سابقه "بسته خطرناک مربوط به قانون ضد تروریسم" را که برای شنود مکالمات تلفنی شهروندان روس است و در پارلمان روسیه تصویب شده، محکوم کرد.

به گزارش ایسنا، به نوشته دیلی تلگراف، ادوارد اسنودن، مقاطعه‌کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که در سال 2013 و در پس افشای برنامه جاسوسی این آژانس به روسیه فرار کرد، به ولادیمیر پوتین، رییس جمهوری روسیه تاکید کرد که این لایحه را که "نقض‌کننده غیر قابل توجیه حقوق بشر" است، رد کند.

اسنودن این لایحه تصویب شده از سوی دومای روسیه را "قانون نگهداری از داده‌ها" دانست که کارایی ندارد و نباید امضا شود. وی افزود: جاسوسی گسترده کارایی ندارد. این لایحه فقط هزینه دارد و آزادی مردم روسیه را می‌گیرد بدون آنکه باعث امنیت آنها شود.

لایحه مذکور از سوی ایرینا یارووایا، عضو راست افراطی حزب حاکم "متحد روسیه" مطرح شده است. این قوانین جدید اپراتورهای موبایل در روسیه را ملزم می‌کند تا جزئیات تمامی مکالمات تلفنی و پیامک‌های صاحبان سیمکارت‌های تلفن همراه را برای شش ماه نگهداری کرده و داده‌های کلان مربوط به داده‌ها، کاربران و زمان استفاده را برای سه سال نزد خود محفوظ نگهدارند.

همچنین این قوانین جدید تامین کنندگان نرم افزارها،‌ سرویس های ایمیل و هر وسایل ارتباط جمعی را ملزم می کند تا برای رمزگشایی پیام‌های رمزگذاری شده سرویس‌های امنیتی برای خود تعبیه کنند. علاوه براین موارد، سن انجام اقدامات بزهکارانه نیز به 14 سال کاهش یافته است و شامل انتشار مطالب مربوط به اقدامات تروریستی توجیه‌پذیر در رسانه‌های اجتماعی است. سایر اقدامات شامل محدودیت آزادی مذهبی بواسطه ممنوعیت اقدامات تبلیغات دینی توسط اشخاصی است که متعلق به سازمان‌های مشخص و ثبت شده نیستند.

برخی از روس‌ها انتقادهای اسنودن را به این لایحه مورد استقبال قرار دادند؛ به طوری که آندری سولداتوف، کارشناس سرویس‌های امنیتی که پیشتر از اسنودن بخاطر بی اعتنایی‌اش به اعمال محدودیت‌های آزادی در اینترنت انتقاد کرده بود، گفت: در گذشته او هرگز به انتقاد از سیاست‌های دولت روسیه درباره این قوانین نپرداخته بود. اما حالا تلاش کرده تا این کار را انجام دهد. اسنودن حق دارد که این لایحه را ناکارآمد بداند. از نظر تکنیکی این امر غیرممکن است که چنین اقداماتی را اجرایی کنیم. همه می‌دانند شنود مکالمات امری پرهزینه است. مساله اصلی جاسوسی نیست بلکه تهدید و ارعاب کمپانی‌ها برای همکاری با مقام‌ها پیش از انتخابات پارلمانی در سپتامبر 2016 است.

لایحه مذکور باید از سوی شورای فدراسیون و مجلس علیای روسیه مورد تصویب قرار گیرد و توسط پوتین امضا شود.

157.jpg

گوگل در خدمت هیلاری کلینتون در کارزار انتخاباتی

آسانژ اعلام کرد که « گوگل» متحد نزدیک هیلاری کلینتون در کارزار انتخاباتی بر سر ورود به کاخ سفید است

وزارت امور خارجه و « گوگل» از یکدیگر استفاده می کنند.

افشاگری های جدید جولیان آسانژ. اینبار افشاگری ها به کارزار ماقبل انتخاباتی در آمریکا مربوط می شود.

آسانژ بنیانگذار سایت « ویکی لیکس» اعلام کرد که سایت جستجوی « گوگل» متحد نزدیک هیلاری کلینتون در کارزار انتخاباتی بر سر ورود به کاخ سفید است.

آژانس خبری « ریا نووستی» به نقل از آسانژ گزارش داد: « وزارت امور خارجه و « گوگل» از یکدیگر استفاده می کنند. این را می توان همگرایی در سطوح مختلف نامید»

اسپوتنیک

این در حالی است که؛ کلینتون به تبانی با رسانه‌ها متهم شده است.

شبکه‌های اجتماعی مطالبی مبنی بر همکاری آسوشیتدپرس با کمپین انتخاباتی هیلاری کلینتون در اعلام زود هنگام نامزدی او در انتخابات ریاست جمهوری از سوی حزب دموکرات را منتشر کرده‌اند.

به گزارش اسپوتنیک، کریستینا بلانتونی سردبیر روزنامه لس‌آنجلس تایمز در توئیتی عنوان کرد که متوجه ایمیلی شده است که بلافاصله پس از اعلام پیروزی خانم کلینتون تصاویری با برچسب " پیروزی سری"‌ برای طرفداران این نامزد انتخاباتی فرستاده شده است.

در متن این توئیت آمده است که ‌تصاویر در ایمیل خانم کلینتون با عبارت "پیروزی سری "‌ برچسب خورده اند.‌

طرفداران برنی سندرز هم با فرض اینکه توافق سری میان کمپین کلینتون و رسانه‌ها برای اعلام پیروزی وزیر پیشین خارجه این کشور پیش از آغاز رقابت‌های مقدماتی باقی مانده وجود داشته است؛ به اظهار نظر پرداختند.

علاوه بر این آدرس‌های اینترنتی، فایل‌های جداگانه که تصاویر بزرگتری را به نمایش گذاشته، نشانگر این است که این ایمیل‌ها از سوی کمپین خانم کلینتون پیش از زمانی ارسال شده که " نامزد احتمالی "‌ اعلام شود.

جیم نارکاس، مدیر ارتباطات گروه دیدبان "عدالت و دقت در گزارش" ‌روز سه‌شنبه گفت که اعلان پیش از موعد صدمه جدی به روند‌های دموکراتیک وارد خواهد آورد.

وی عنوان کرد:" هیئت های ویژه ممکن است تصمیم خود را برای رای دادن به یک نامزد اعلام کنند. همانگونه که رای دهندگان نیز ممکن است نامزد مورد نظر خود را پیش از انتخابات اعلام کنند. اما باید در نظر داشت که هیئت‌های ویژه نیز همانند رای دهندگان در هر زمان پیش از رای گیری نهایی خواهند توانست تا نظر خود را تغییر دهند. "‌

وی در ادامه افزود: ‌زمانبندی اعلام آسوشیتدپرس درست در شامگاه انتخابات مقدماتی در کالیفرنیا، نیوجرسی، نیو مکزیکو، مونتانا و داکوتا جنوبی و همچنین انجمن‌های حزبی در داکوتای شمالی نگرانی‌هایی را در مورد سرکوب رای دهندگان حال به شکل عمدی و یا غیر عمدی برانگیخته است.

1562132.jpg

اسنودن:

ژاپن، بهشت جاسوسی آمریکا است

«ادوارد اسنودن» کارمند سابق سازمان جاسوسی سیا، ژاپن را بهشت عملیات گسترده سازمان های جاسوسی آمریکا خواند که به صورت همیشگی مقام ها و مردم ژاپن را در کانون کسب اطلاعات قرار داده اند.

اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) در ارتباط مستقیم با یک همایش اجتماعی در توکیو گفت: هر شهروند ژاپنی می تواند هدف بالقوه فعالیت های شنود و کسب اطلاعات سازمان های اطلاعاتی آمریکا قرار گیرد.

به نوشته خبرگزاری روسیا سگودنیا، اسنودن خاطرنشان کرد: آمریکا اطلاعات گسترده ای در مورد مردم ژاپن دارد که از طریق شنودها و جاسوسی های گسترده به صورت همیشگی افزایش می دهد و تکمیل می کند.

اسپوتنیک

1424088.jpg

کنترل فزاینده حکومت ایران بر کاربران اینترنت

مقامات ایران بار دیگر اقدام به افزایش کنترل بر فضای مجازی کشور کرده اند.

ابو الحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی ایران وضعیتی را که شبکه های پیام رسان خارجی اطلاعات کاربران ایرانی را در خارج از کشور نگهداری می کنند، غیر قابل پذیرش خواند و از این شرکت ها خواست تا اطلاعات مربوط به شهروندان ایرانی را به داخل کشور منتقل کنند.

شورای عالی فضای مجازی ایران به این منظور مصوبه ای صادر کرده که در آن آمده است: "شرکت های پیام رسان خارجی که در داخل ایران فعالیت دارند، برای ادامه فعالیت خود ملزم خواهند شد تا همه اطلاعات و فعالیت مرتبط با شهروندان ایرانی را به داخل منتقل کنند".

در این مصوبه خاطر نشان شده که شبکه پیام رسان "تلگرام" نیز باید اطلاعات کاربران ایرانی را به داخل منتقل کند.

گفتنی است به گزارش خبرگزاری "مهر"، ایرانی ها حدود 80.5 درصد کاربران این شبکه روسی را تشکیل می دهند.

به شبکه های پیام رسان خارجی یک سال مهلت داده شد تا انبارش یا ذخیره سازی داده های خود را در داخل ایران انجام دهند.

اسپوتنیک

michel400.jpg

ویکی لیکس:

رئیس‌جمهوری موقت برزیل «خبرچین» سیا بوده است

افشاگری اخیر پایگاه «ویکی لیکس» حاکی از آن است که رئیس‌جمهوری موقت برزیل «خبرچین»

سیا بوده است.

به گزارش نیوز وایر، «مایکل تمر»، معاون سابق رئیس‌جمهوری برزیل، هفته گذشته پس از آن که مجلس سنا به استیضاح «دیلما روسف» رای داد و وی را از کار معلق کرد، بلافاصله در سمت رئیس‌جمهوری موقت قرار گرفت.

به گزارش راشاتودی، تمر با سفارت آمریکا در برزیل از طریق تلگرام در ارتباط بوده است و اطلاعات طبقه‌بندی شده با عنوان «حساس» و «فقط برای استفاده رسمی» را برای آنها ارسال کرده است.

یکی از اسناد منتشر شده، از «سائوپائولو» برزیل به مقر فرماندهی جنوبی آمریکا در «میامی» ارسال شده است. تمر در این پیام شرایط سیاسی برزیل را در طول دوران فعالیت «لوئیز ایناسیو داسیلوا» رئیس‌جمهوری سابق برزیل تشریح کرده است.

ایلنا

Microsoft-400.jpg

شکایت مایکروسافت از دولت آمریکا

شرکت مایکروسافت اعلام کرده در ۱۸ماه گذشته بیش از ۲۰۰۰ درخواست مبنی بر ممنوع بودن آگاه ساختن مشتریان در زمینه تحقیقات قضایی دریافت کرده است. این شرکت گفت: موافق راز نگهداری در حوزه تحقیقات قضایی است ولی با نامحدود بودن دامنه این تقاضاها مخالف است.

این شرکت با طرح شکایتی علیه دولت آمریکا، خواستار امکان قانونی مطلع ساختن مشتریانش از دسترسی پلیس فدرال و مقامهای قضایی به داده‌های شخصی‌شان شده است.

در سال های گذشته مایکروسافت به همراه اپل و چندین شرکت دیگر در برابر خواستهای مقام های آمریکایی برای دسترسی به داده‌های کاربران مقاومت نشان داده‌اند.».

دانشجو آنلاین

1365593400.jpg

ویکی لیکس:

امریکا جنجال پاناما را با هدف بی اعتبار کردن روسیه و پوتین ترتیب داد

سخنگویان ویکی لیکس اعلام کردند آمریکا مخارج سازماندهی جنجال در رابطه با انتشار اسناد شرکت شرکت پانامایی موساک فونسکا که حاکی از دست داشتن رهبران تعدادی از کشور های جهان در طرح های غیر قانونی آفشوری (فرا ساحلی) را تامین کرده است.

به نوشته سایت ویکی لیکس انتشار این مطالب حمله تبلیغاتی علیه روسیه و شخص ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه بوده است.

سایت ویکی لیکس که پرسرو صدا ترین افشاگری های بین المللی در ان صورت می گیرد، در صفحه خود در "توییتر" اعلام کرد جنجال در رابطه با انتشار اسناد شرکت شرکت حقوقی پانامایی موساک فونسکا توسط مرکز آمریکایی مطالعات درباره فساد مالی و بزهکاری سازمان یافته (OCCRP) سازمان داده شده و مخارج آن توسط آژانس توسعه بین المللی آمریکا (USAID) و همچنین بنیاد سوروس با هدف حمله به پوتین، روسیه و کشور های شوروی سابق تامین شد.

اسپوتنیک

25250j.400-3.jpg

افشاگری ویکی‌لیکس از بزرگترین نگرانی ریاض

ویکی‌لیکس فاش کرد، وارد شدن روسیه به جنگ در سوریه، بزرگترین نگرانی عربستان سعودی بود.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، پایگاه اینترنتی «ویکی‌لیکس» متن کامل نامه های محرمانه عربستان سعودی را که در تابستان 2015 فاش شد، منتشر کرد که بر اساس آن بزرگترین نگرانی ریاض در مسئله سوریه مشخص شده است. بر اساس این اسناد، آنچه که ریاض بیش از همه از آن می ترسید وارد شدن روسیه به جنگ در سوریه بود.

علاوه بر این همان گونه که «گلوبال ریسرچ Global Research» اعلام کرده است، این نگرانی عربستان سعودی به اندازه ای شدید بود که مقامات این کشور از انتقاد و حمله به رهبران روس از سوی رسانه ها جلوگیری کردند.

گلوبال ریسرچ افزود، بر اساس اسناد محرمانه ای که تاریخ آنها به سال 2012 برمی گردد، آماده کردن مقدمات و اجرای کودتا در سوریه با توسل به زور تنها زمانی امکان پذیر خواهد بود که مسکو به این مسئله بی توجه باشد.

در این اسناد آمده است، «بسیار مهم است که تاکید کنیم اگر نظام سوریه به هر شکلی بتواند بقای خود را حفظ کند و بحران کنونی را پشت سر گذارد، ماموریت اصلی، انتقام از کشورهایی خواهد بود که با این اقدام مخالفت کردند؛ هدف نخست عربستان سعودی و برخی از کشورهای خلیج فارس این خواهد بود. برای همین باید از هر راهی برای سرنگونی نظام سوریه استفاده کرد.»

فرارو

114032400.jpg

ادوارد اسنودن در مصاحبه با یک کانال تلویزیونی اسپانیا، دلیل ماندن خود در روسیه را بیان کرد

ادوارد اسنودن، افشاگر دستگاه امنیت ملی آمریکا در مصاحبه ای با کانال Sexta گفته است که وی اصلا برنامه ای برای ماندن در روسیه نداشته و می خواسته با سفر به ایسلند، از آنجا تقاضای پناهندگی کند.

ادوارد اسنودن، پیمانکار پیشین دستگاه امنیت ملی ایالات متحده آمریکا در مصاحبه به کانال تلوزیونی La Sexta گفت:

"مسئله اینجا است که من هرگز قصد نداشتم وارد روسیه شوم. وقتی که من با روزنامه نگاران بر روی گزارش های ملی کار می کردم، در نظر داشتم که با رفتن به ایسلند، در آنجا تقاضای پناهندگی کنم. اما فاصله بین ایسلند و هنگ کنگ بسیار طولانی است."

وی در ادامه اضافه کرد که:

"با محروم شدن از امکان اقامت در هنگ کنگ، سعی کردم تا به اکوادور واقع در آمریکا لاتین عزیمت کنم. اما دولت آمریکا وقتی که متوجه شد من ابتدا به مسکو پرواز می کنم، در حین سفر، در داخل هواپیما و بر روی آسمان، گذرنامه مرا باطل کرد. من به روزنامه نگاران توضیح دادم که با خود هیچگونه اسناد طبقه بندی شده ندارم و همه آنها را به خبرنگاران داده و نسخه های کپی خود را نیز معدوم کرده ام. بنابراین دیگر امکان همکاری با دولت روسیه را نداشتم، حتی اگر هم می خواستم ".

او دوباره تاکید کرد که هیچ گونه همکاری با دولت روسیه نداشته و هرگز سندی را نیز به روسها منتقل نکرده و تصمیم اعطای پناهندگی وی در فدراسیون روسیه ارتباطی با شرط و شروط، و ارائه اطلاعات نبوده است.

اسنودن اعلام کرد که:

"من عمدا با خبرنگاران صحبت کردم، من عمدا همه چیز را بگونه ای برنامه ریزی کردم که از همان ابتدا، حتی تحت فشار هر دولتی از من پاسخ منفی دریافت کنند".

او تاکید کرد:

"آخر اگر چیزی برای ارائه نداشته باشی، هر چه هم تحت فشار قرار گیری، امری بی فایده است، چرا که چیزی دستگیر آنها نمی شود. این تنها راهی است که می توان امنیت خود را تضمین کرد. در واقع کاری باید کرد که نشان دهد تو ارزش خاصی نداری".

این افشاگر همچنین به این نکته اشاره کرد که حضور و ماندن وی روسیه، عمدتا به دلیل اقدامات دولت آمریکا است که با نقض قوانین بین المللی، در تلاش اند تا اسنودن را دستگیر کنند.

وی تاکید کرد: "دولت من مرا به باد انتقاد گرفته که چرا در روسیه هستم، غافل از اینکه آنها خود مرا در اینجا محبوس کرده اند. "

اسنودن در ادامه این سوال را مطرح می کند که: "به محض این که مشخص شد که من می توانم روسیه را مثلا به مقصد آمریکا لاتین ترک کنم، دولت ایالات متحده کار بسیار عجیبی انجام داد. هنگامی که اوو مورالس به کشور خود باز می گشت، هواپیمای ریاست جمهوری وی را مجبور به نشستن کردند. که این خود نقض قوانین بین المللی است. سران دولت ها همیشه در طول سفرهای خود از مصونیت سیاسی برخوردارند. کشورهای فرانسه، ایتالیا، پرتغال و اسپانیا فضای هوایی خود رابه روی این هواپیما بستند. در اینجا یک سوال جالب مطرح می شود! این کشورها گفتند:

"بله. ما حریم هوایی خود را می بندیم. ما هواپیمای رئيس جمهور بولیوی را به زمین می نشانیم." اما آیا کسی باور می کند که این کشورها چنین کاری را با هواپیمای یکی از کشورهای غربی انجام دهند؟"

یادآور می شویم که پیش تر آناتولی کوچِرِنا، وکیل اسنودن، در نتیجه اقداماتی که برای موکل خود انجام داده، توضیح داد که چگونه نظر وی نسبت به کشورهای غربی تغییر کرده است. کوچِرِنا که همچنین نویسنده کتاب "هشت پای زمان"، که یکی از شخصیت های اصلی آن اسنودن است، در مصاحبه با راشا تودی (RT) گفت که موکل او که ایالات متحده را به چالش کشیده، ناامید نشده و به مبارزه خود ادامه می دهد. به گفته وی، ایالات متحده همواره ادعا آزادی بیان و مطبوعات در آن کشور را می کند، اما در واقع این طورنیست.

کوچرنا افزود:

"در تماشای اکران اولیه فیلم اسنودن، بار دیگر متقاعد شدم که در آن موارد غیرواقعی بسیاری از جمله بدبینی وجود دارد". کوچرنا در ادامه توضیح می دهد که: "ما موارد زیادی را با ادوارد، در خصوص مشکلاتی که امروز در ایالات متحده وجود دارد، از جمله آنهایی که مربوط به روزنامه نگاری آزاد می شود، صحبت کردیم. موارد زیادی را مشاهده می کنیم که خبرنگاران پس از انتشار مطالب، مجبور می شوند تا منبع اطلاعاتی آن را به نیروهای امنیتی افشا کنند. روزنامه نگاران حق دارند تا از دادن اینگونه اطلاعات امتناع کنند اما آن وقت آنها را به علت عدم افشا، محکوم به مجازات واقعی می کنند."

لازم به یادآوری است که ادوارد اسنودن، پیمانکار سابق سرویس امنیت ملی آمریکا، در سال 2013، هزاران سند محرمانه در خصوص برنامه های جاسوسی اطلاعاتی امریکا را افشا کرد که در محافل دیپلماتیک جهان باعث یک رسوایی بزرگ شد. ایالات متحده آمریکا میلیون ها اروپایی، از جمله ساکنان آلمان، یکی از نزدیک ترین متحدان خود را زیر نظر داشته است. در حال حاضر اسنودن با دریافت پناهندگی موقت، در روسیه به سر می برد.

اسپوتنیک

nsa-spying-leaks400-2.jpg

ادوارد اسنودن:

برنامه نهادهای اطلاعاتی آمریکا کمکی به مبارزه با تروریسم نکرده است

کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در مصاحبه‌ای اعلام کرد که نهادهای اطلاعاتی آمریکا به طور آگانه از افرادی جاسوسی کرده‌اند که هیچ ارتباطی با تروریسم نداشتند.

به گزارش اسپوتنیک، «ادوارد اسنودن» در گفت‌وگو با یک شبکه تلویزیونی اسپانیا گفت که تلاش‌های سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا بی‌نتیجه بوده و مانع هیچ‌گونه حمله تروریستی نشده است.

وی افزود که تمامی برنامه‌های نظارتی تنها برای جلوگیری از حملات تروریستی، قابل توجیه است ولی در عمل در استفاده‌های دیپلماتیک، جاسوسی‌های اقتصادی و کنترل اجتماعی کاربرد دارند.

اسنودن افزود که هیچ‌کس تردیدی ندارد که ما باید تروریست‌ها را زیر نظر داشته باشیم ولی اسنادی که در سال ۲۰۱۳ فاش شد، نشان می‌دهد که افرادی مورد جاسوسی قرار گرفته‌اند که هیچ‌گونه ارتباطی به تروریسم نداشته‌اند.

وی تصریح کرد، اثبات می‌کنم که اقدام‌های من برای منافع جامعه و مردم کشورم صورت گرفته است.

ایلنا

019067876400.jpg

ادوارد اسنودن:

دعوای "اف‌بی‌آی" و "اپل" عوام‌فریبی است

اسنودن، افشاگر آمریکایی مدعی است پلیس فدرال آمریکا می‌تواند بدون همکاری "اپل" قفل آیفون مجرم واقعه تروریستی سن‌برناردیو را بشکند. او معتقد است اف‌بی‌آی از فشار به "اپل" در پی مقاصد دیگری است.

ادوارد اسنودن، پیمان‌کار پیشین "آژانس امنیت ملی آمریکا"، مدعی شد که پلیس فدرال آمریکا برای کدگشایی از آیفون یکی از مجرمان تروریستی واقعه‌ی سن‌برناردیو، نیازی به همکاری کمپانی "اپل" ندارد.

دعوای حقوقی میان پلیس فدرال آمریکا و کمپانی اپل بالا گرفته است. پلیس فدرال آمریکا، شرکت "اپل" را تحت فشار قرار داده تا قفل آیفون رضوان فاروق، مجرم اصلی در واقعه‌ی تروریستی سن‌برناردیو را بشکند و با طراحی نرم‌افزاری این امکان را فراهم کند که اف‌بی‌آی به داده‌های این آیفون دسترسی پیدا کند.

"اپل" دربرابر این خواسته مقاومت می‌کند و طراحی چنین نرم‌افزاری را "نقض حریم خصوصی کاربر" می‌داند و می‌گوید این امر امنیت کاربران را کاهش خواهد داد.

ادوارد اسنودن در سخنان تازه‌ی خود تاکید کرد که ادعای اف‌بی‌آی که بدون همکاری "اپل" نمی‌تواند قفل تلفن را بشکند، "مزخرفی بیش نیست."

اسنودن گفت:« تمام کاری که لازم است اف‌بی‌آی انجام دهد، کپی کردن "ان‌ای‌‌ان‌دی" یا همان دروازه‌ی نقیض Nor gate) ) فلش مموری این آیفون است. پلیس فدرال می‌تواند رمزعبور را با روش "بروت‌فورس" با اتصال آیفون به یک کامپیوتر پیدا کند و چیپ اصلی آیفون را رمزگشایی کند.»

این افشاگر اقدامات آژانس امنیت ملی آمریکا گفت که "اف‌بی‌آی" از فشار آوردن به "اپل" مقاصد دیگری دارد و دنبال هدف‌های طولانی‌مدت دیگری است.

اسنودن با تاکید بر این‌که کل این دعوا یک "عوام‌فریبی" بیش نیست، تاکید کرد که "اف‌بی‌آی" به دنبال این است که افکارعمومی جامعه را برای امنیت کمتر دستگاه‌های ارتباطی‌شان و "حق" دسترسی نهاد امنیتی به اطلاعات کاربران، آماده کند.

اسنودن از ایستادگی "اپل" دربرابر خواسته‌ی اف‌بی‌آی حمایت کرد و نگرانی "اپل" از به‌خطرافتادن امنیت کاربران را "منطقی" توصیف کرد.

تاکنون بسیاری از شرکت‌های بزرگ و مهم فن‌آوری و اینترنتی از جمله فیس‌بوک، یاهو، مایکروسافت و توئیتر از موضع "اپل" در این نزاع دفاع و اعلام پشتیبانی کردند و خواسته‌ی پلیس فدرال آمریکا را "نگران‌کننده" دانستند.

رادیو آلمان

list-daesh-400-2.jpg

اسکای نیوز اسامی 22 هزار عضو داعش را فاش کرد

یک عضو جدا شده داعش اسنادی را فاش کرد که حاوی اطلاعات شخصی 22 هزار عضو این گروه بود و نشان می‌دهد که اعضای داعش از 51 کشور مختلف از جمله انگلیس به این گروه تروریستی ملحق شده‌اند.

به گزارش شبکه خبری اسکای نیوز، این اسناد شامل اسامی و شماره تلفن‌ها و القاب (اسامی آنها در گروه) 22 هزار تن از اعضای داعش و روابط خانوادگی آنها است که از فرم‌های درخواست آنها برای پیوستن به داعش به دست آمده است.

این اسناد هویت تعدادی از اعضای داعش را فاش می‌کند که پیش از این هویت‌شان در انگلیس، کشورهای شمال اروپا، بسیاری از کشورهای خاورمیانه،‌ آفریقای شمالی، آمریکا و کانادا ناشناخته بود.

طبق این اسناد که از رئیس مرکز امنیت داخلی داعش به سرقت رفته، بسیاری از نیروهای پیوسته به داعش در زمان‌های مختلف از نقاط پر افت و خیز و جنجالی چون یمن، سودان، تونس، لیبی، پاکستان و افغانستان عبور کرده‌اند.

همچنین بر اساس پرونده‌ای به نام "شهدا" که در میان این اسناد کشف شد، اسامی اعضای پیوسته به داعش که به اجرای عملیات انتحاری متمایل بودند و در این راستا تحت آموزش قرار گرفتند،‌ فاش شد.

مشخص شد که برخی از شماره تلفن‌های موجود در این لیست‌ها هنوز مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین بسیاری از این شماره تلفن‌ها متعلق به برخی اعضای داعش است و برخی دیگر متعلق به خانواده‌هایشان.

شبکه خبری اسکای نیوز روی یک فلش مموری که از رئیس پلیس داعش به سرقت رفته بود، به بیانیه‌های یکی از اعضای داعش ملقب به ابوحامد دست یافت. وی ابتدا از نیروهای ارتش آزاد سوریه بوده اما در این بیانیه‌ها اعلام کرده که به دلیل برخی مسایل که در داخل گروه تروریستی داعش شاهد بوده، تصمیم به جدایی از این گروه گرفته است.

به گزارش رادیو سوئد نیز پُلیس امنیتی سوئد لیست اعضای داعش را در دسترس دارد

پُلیس امنیتی سویدن با لیست نام‌های اعضای گروه تروریستی داعش آشناست. خبر موجودیت این لیست روز گذشته از طریق تلویزیون انگلیسی اسکای نیوز پخش شد. در این لست نام اعضای سایق این گروه درج شده‌است.

بعد از انتشار این خبر، رسانه‌های آلمانی گزارش دادند که این لست از سال ۲۰۱۳ است و آلمان هم آن را دارد. در این لست نام، تاریخ تولد، محل سکونت و شماره تیلفون ۲۲۰۰۰ نفری که به گروه داعش پیوسته‌اند، درج شده‌است.

پُلیس امنیت سوئد نمی‌خواهد در مورد واقعی‌‌بودن این لست اظهار نظر کند، ولی منشی مطبوعاتی این اداره به دفتر خبررسانی ت ت گفته‌است: به اطلاعات درج‌شده در این لست جدی می‌نگرند.

ایسنا و رادیو سوئد

tumbnail-400.jpg

افشاگری ویکی لیکس درباره عربستان

ویکی‌لیکس اقدام به انتشار پرونده‌های محرمانه‌ای درباره اقدامات ریاض در قبال بحران سوریه و نقش روسیه در حل این بحران کرد که از سوی وزارت خارجه عربستان صادر شده بودند.

پایگاه افشاگر ویکی‌لیکس اقدام به انتشار تلگرافی کرد که از سوی وزارت خارجه عربستان و برای مقابله با بحران سوریه و نقش روسیه در حل این بحران صادر شده بود.

به گزارش آفتاب به نقل از سایت النشره، در این تلگراف آمده است، لازم است از طریق سازمان همکاری اسلامی، کشورهای عضو فشارها بر روسیه را افزایش دهند.

به گزارش ایسنا، همچنین ریاض در این تلگراف درباره دولت دمشق و بحران سوریه، نسبت به عبور دمشق از این بحران و توان دمشق برای انتقام‌گیری از کشورهایی که در جریان جنگ داخلی در مقابل این کشور ایستادند، ابراز نگرانی کرده است.

آفتاب:

13941116212509986704773400.jpg

وکلای سوئدی خواهان لغو حکم بازداشت جولیان آسانژ شدند

تعدادی از وکلای سوئدی پس از اعلام نظر کارگروه تخصصی سازمان ملل در زمینه بازداشت‌های غیرقانونی به نفع جولیان آسانژ، خواهان انصراف دادگاه‌های این کشور از حکم بازداشت وی شدند.

به گزارش خبرگزاری رویترز، تعدادی از وکلای سوئدی خواهان انصراف دادگاه‌های این کشور از قرار تعقیب جولیان آسانژ، بنیانگذار وبگاه ویکی‌لیکس و لغو حکم بازداشت وی شدند.

آسانژ به اتهام آزار و اذیت جنسی دو زن از سوی دستگاه قضایی سوئد تحت تعقیب است و دادستان‌های سوئدی به دنبال استرداد وی از انگلیس به سوئد و بازجویی از وی هستند.

این اتهامات پس از آن علیه آسانژ مطرح شدند که وبگاه ویکی‌لیکس صدها هزار سند سری دولت و ارتش آمریکا را افشا کرد. سوئد و آمریکا قرارداد استرداد متقابل مجرمان و متهمان را دارند. از آنجا که دادگاه‌های آمریکا حکم بازداشت جولیان آسانژ را صادر کرده‌اند، این نگرانی وجود دارد که در صورت استرداد به سوئد، وی تحویل مقامات آمریکایی داده شود و به اتهام افشای اسناد سری آمریکا محاکمه شود.

وی هم‌اکنون به خاطر اجتناب از بازداشت توسط پلیس انگلیس در سفارت اکوادور در لندن به سر می‌برد.

حدود دو هفته پیش بود که کارگروه ویژه سازمان ملل برای رسیدگی به بازداشت‌های غیرقانونی، با بررسی مدارک و شواهد مرتبط، در گزارشی اعلام کرد که قرار بازداشت وی غیرقانونی است. با این حال، مقامات دولت انگلیس اعلام کردند که این گزارش برای آن‌ها الزام‌آور نبوده و آن را «مسخره» توصیف کردند، همچنین تصریح کردند که در صورت خروج آسانژ از سفارت اکوادور، وی را بازداشت کرده و به سوئد تحویل خواهند داد.

تسنیم

Anonymous-hacker-400.jpg

هکرها اطلاعات پلیس ترکیه را افشا کردند

گروه «هکرهای ناشناس» (Anonymous) روز سه شنبه ضمن انتشار مجموعه ای از اطلاعات محرمانه پلیس ترکیه، مبارزه با فساد را دلیل این اقدام خود اعلام کردند.

به گزارش «اینترنشنال بیزینس تایمز»، هکری به نام رمز Cthulhu امروز در حالی اطلاعات پلیس ترکیه را لو داد که کمتر از دو ماه پیش هم گروه «هکرهای ناشناس» به دلیل آنچه «ارتباط آنکارا با داعش» نامیده بود، تارنماهای دولتی ترکیه را هدف حمله های سایبری قرار داده بود.

اطلاعات تازه افشاشده، شامل یک فایل فشرده 2.8 گیگابایتی و فایل هایی نافشرده به حجم 17.8 گیگا بایت است.

Cthulhu مدعی است این اطلاعات را از هکری دیگر گرفته که در دو سال گذشته، دسترسی کاملی به بخش های مختلف دولت ترکیه داشته است.

گروه هکرهای ناشناس دسامبر سال گذشته میلادی به مدت یک هفته به سرورهای ترکیه حمله و اعلام کرد این حمله ها را تا زمانی که آنکارا «از پشتیبانی از داعش دست برندارد»، ادامه خواهد داد. در آن حمله سایبری، 400 هزار تارنمای ترکیه از کار افتاد.

تارنمای «اینترنشنال بیزینس تایمز» هنوز جزییات اطلاعات تازه افشاشده را منتشر نکرده است.

هکرهای ناشناس، گروهی از «هک کنشگران» (hacktivists) هستند که بدون تشکیلات منسجم و مدیریت واحد، با یکدیگر همکاری می کنند. اعضای این گروه از سال 2003 آغاز به کار کرده اند.

در سال های اخیر، سازمان های دولتی آمریکا، رژیم صهیونیستی، تونس، اوگاندا، داعش، تارنماهای تبلیغ کننده ضد اخلاقی علیه کودکان، سازمان های محافظ حق تکثیر (کپی رایت)، کلیسای وست بورو و شرکت هایی مانند پی پال، مستر کارت، ویزا و سونی، قربانی حمله های این گروه هک شده اند.

هکرهای ناشناس از ویکی لیکس پشتیبانی می کنند.

ایرنا

1434262142593400.jpg

هشدار آسانژ نسبت به انتخاب کلینتون برای ریاست جمهوری آمریکا

افشاگر اسناد محرمانه دولت آمریکا به حامیان هیلاری کلینتون در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا هشدار داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جولیان آسانژ، بنیانگذار سایت ویکی‌لیکس نسبت به حمایت از هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و کاندیدای حزب دموکرات برای انتخابات ریاست‌جمهوری پیش روی این کشور هشدار داد.

وی گفت: امروز رأی دادن به کلینتون رأی دادن به جنگی ابلهانه و بی‌پایان است.

این افشاگر اسناد محرمانه دولت آمریکا تصریح کرد: من در رابطه با کلینتون سال‌ها تجربه دارم و درباره او هزاران سند محرمانه خوانده‌ام.

به گفته آسانژ، کلینتون فاقد خرد لازم است و آمریکا را به جنگی بی‌پایان خواهد کشاند که باعث گسترش تروریسم خواهد شد.

بینانگذار ویکی‌لیکس گفت: کلینتون دولت لیبی را از میان برد و قصد دارد همین سناریو را در سوریه و دیگر کشورهای خاورمیانه تکرار کند.

ایسنا

019028507400.jpg

وزیر خارجه بریتانیا حکم کارگروه سازمان ملل را "مسخره" خواند

کارگروه بازداشت‌های خودسرانه سازمان ملل از دولت‌های بریتانیا و سوئد خواسته است، آزادی جولین آسانژ را تضمین کنند. دو دولت این حکم را رد کردند و فیلیپ هاموند گفت، اعضای این کارگروه افرادی ناشی هستد.

ساعاتی پس از اعلام رسمی حکم "کارگروه بازداشت‌های خودسرانه" سازمان ملل در مورد شکایت بنیانگذار ویکی‌لیکس، دولت‌های بریتانیا و سوئد به این حکم اعتراض کردند.

وزارت امور خارجه سوئد ضمن رد این حکم تاکید کرد که آسانژ خودخواسته به سفارت اکوادور پناه برده و همیشه می‌توانسته آن را ترک کند. او همچنین کارگروه سازمان ملل را به دخالت در امورقضایی سوئد متهم کرد.

وزیر امور خارجه بریتانیا نیز ضمن تاکید بر اینکه "آسانژ تحت پی‌گیرد قضایی است" گفت: «بی‌پرده بگویم، این (حکم) مسخره است».

جولیان آسانژ یک سی دی حاوی اطلاعات سری در باره حساب‌های غیرقانونی

                     بانکی در سوئیس نشان می‌دهد

فیلیپ هاموند مدعی شد که اعضای کارگروه وابسته به شورای حقوق بشر سازمان ملل، کارشناس حقوقی نبوده بلکه افرادی عادی هستند.

این کارگروه از پنج نفر تشکیل شده است: سئونگ فیل هونگ (استاد حقوق بین‌الملل، از کره جنوبی)، ولادیمیر توشیلوفسکی (کارشناس حقوق جزایی بین‌المللی، از اوکراین)، لی تومی (کارشناس حقوق بشر، از استرالیا)، ستونجی آجووی (حقوقدان، از جمهوری بنین) و خوزه گوئه‌وارا (حقوقدان، از مکزیک). سرپرستی کارگروه را فیل هونگ به عهده دارد.

تنها سه تن از اعضای کارگروه به تقاضای آسانژ رای مثبت داده‌اند. سکرتر این نهاد سازمان ملل گفت، چنین اتفاقی تاکنون سابقه نداشته، چون به‌طور معمول رای اعضا هم‌گون است.

خانم لی، که مانند آسانژ استرالیایی است، برای جلوگیری از هرگونه شبهه هنگام رای‌گیری اتاق را ترک کرده و توشیلوفسکی هم به آسانژ رای منفی داده است.

البته این رای الزامی نیست و برای کشورهایی که در پی آسانژ هستند، مسئولیتی ایجاد نمی‌کند.

01902908400.jpg

رسیدگی به پرونده به مدت دو سال

جولین آسانژ که از ژوئن ۲۰۱۲ در سفارت اکوادور در لندن زندگی می‌کند در سال ۲۰۱۴ از وضعیت ناهنجار خود به کارگروه بازداشت‌های خودسرانه سازمان ملل شکایت کرد و از این کارگروه خواست، اقامت اجباری او در سفارت را به عنوان "بازداشت خودسرانه" به‌رسمیت بشناسد.

روز پنجشنبه این کارگروه درخواست آسانژ را پذیرفت و از دولت‌های بریتانیا و سوئد خواست، آزادی بنیانگذار ویکی‌لیکس را تضمین کنند و به او خسارت بپردازند.

'پلیس بریتانیا نیز اعلام کرده است که در این صورت آسانژ را دستگیر می‌کند.

قوه قضاییه سوئد خواهان استرداد این مرد جنجال‌برانگیز ۴۴ ساله است. او متهم به تجاوز و تعرض جنسی شده و یک دادگاه بریتانیایی نیز حکم دستگیری و استرداد او به سوئد را صادر کرده است.

                                                                                                                                    تجمع خبرنگاران جلوی سفارت اکوادور در لندن (۵ فوریه ۲۰۱۶)

ایالات متحده آمریکا نیز خواهان محاکمه آسانژ است و این احتمال وجود دارد که او در نهایت به آمریکا فرستاده شود.

ویکی‌لیکس تاکنون صدها هزار نسخه از اسناد محرمانه دیپلماتیک و اطلاعات طبقه‌بندی شده نظامی آمریکا را منتشر کرده است.

رادیو آلمان

Untitled400.jpg

کمیته تحقیقات سازمان ملل به نفع بنیانگذار ویکی لیکس رای داد

شبکه خبری بی بی سی اعلام کرد که کمیته مسوول تحقیقات درباره بازداشت دلبخواهی «جولین آسانژ» بنیانگذار و مدیر سایت ویکی لیکس به نفع وی رای داد و اعلام کرد که وی تحت بازداشت دلبخواهی بوده است.

این شبکه خبری اعلام کرد براساس اطلاعاتی که کسب کرده کمیته سازمان ملل درباره بازداشت دلبخواهی(WGAD) اعلام کرد که آسانژ تحت بازداشت دلبخواهی بوده است و باید آزاد شود.

پلیس متروپلتین انگلیس که مسئولیت حفظ امنیت در «لندن بزرگ» (یکی از ناحیه ها و یکی از شهرستان های انگلیس شامل شهر لندن) را برعهده دارد،اعلام کرده است که اگر وی از سفارت خارج شود، بازداشت خواهد شد.

آسانژ پیشتر در پیامی توئیری اعلام کرده بود که در صورتی که کمیته تحقیقات سازمان ملل درباره بازداشت دلبخواهی وی، به نفع او رای ندهد، موافقت می کند که پلیس انگلیس وی را بازداشت کند.

بنیانگذار ویکی لیکس از سال 2012 در سفارت اکوادور در لندن پناهنده شده است. وی در وهله نخست نگران آن است که به خاطر اتهامش در ارتکاب هتک حرمت جنسی به دولت سوئد استرداد شود و در نهایت از این بیم دارد که به خاطر انتشار اسناد محرمانه از طریق وبسایتش به اتهام جاسوسی به آمریکا تحویل داده شود.

آسانژ در 12 سپتامبر 2014 (شهریور 93) علیه لندن و استکهلم به کمیته سازمان ملل درباره بازداشت دلبخواهی(WGAD) شکایت کرد که انتظار می رود تحقیقات این گروه پایان یابد و قرار است نتیجه نهایی فردا (جمعه) اعلام شود.

گزارش این گروه سازمان ملل در تایید این که وی تحت بازداشت دلبخواهی بوده است به این معنا خواهد بود که سوئد و انگلیس باید فورا حکم آزادی وی را صادر و به او غرامت بدهند.

بنیان گذار سایت ویکی لیکس پس از اتهام دولت سوئد به وی درباره آزار و اذیت جنسی، به انگلیس فرار کرد.

اما دادگاه عالی انگلیس رأی به استرداد آسانژ به سوئد داد و به دنبال آن، بنیان گذار سایت ویکی لیکس وارد سفارت اکوادور در لندن شد.

ویکی لیکس در سال های 2009 و 2010 میلادی اقدام به انتشار اسناد جنگ عراق و افغانستان ونیز دربارۀ نقش آمریکا در این جنگ ها کرد که به گفته مقام های آمریکایی برخی از آنها اسناد محرمانه بوده است.

آسانژ متولد 3 ژوئیه 1971 میلادی است و ناشر، روزنامه نگار، برنامه ریز کامپیوتر، هکر و از بنیان گذاران سایت ویکی لیکس و سردبیر آن است.

خبر آنلاین

benladan-400-2.jpg

یک افشاگری مهم از موسس ویکی لیکس؛

ادوارد اسنودن: «اسامه بن لادن» رهبر القاعده زنده است!

ادوارد اسنودن « کارمند سابق سیا» مدعی شد « اسامه بن لادن» رهبر القاعده زنده است و در مجمع الجزایر « باهاماس» زندگی می کند.

به گزارش «اکسپرس نیوز»، «ادوارد اسنودن» کارمند سابق سازمان جاسوسی آمریکا که از وی با عنوان افشاگر اسناد ویکی لیکس یاد می شود مدعی شد که «اسامه بن لادن» رهبر القاعده زنده است و ماهانه بیش از ۱۰۰ هزار دلار از آمریکا حقوق می گیرد.

وی در ادامه افزود: من نمی توانم بگویم اسامه بن لادن در حال حاضر کجاست اما وی در سال ۲۰۱۳ در مجمع الجزایر «باهاماس» همراه با پنج تن از همسران و بچه هایش زندگی می کرد.

وی در ادامه تصریح کرد: خبر کشته شدن اسامه بن لادن توسط آمریکا دروغی محض است. اسامه بن لادن در سال ۲۰۱۳ به جزایر «باهاماس» منتقل شد و در آنجا با زن و بچه هایش زندگی می کند. من در این باره شواهد و مستنداتی در دست دارم و درباره آن نیز کتابی خواهم نوشت.

لازم به ذکر است ادوارد اسنودن از کارمندان سابق سازمان جاسوسی آمریکا است که پس از افشای اطلاعات سری این سازمان جاسوسی فرار کرد و هم اکنون در روسیه بسر می برد. آمریکا در سال ۲۰۱۱ میلادی با انجام عملیاتی در شهر «ایبت آباد» پاکستان نزدیک اسلام آباد مدعی شد که اسامه بن لادن رهبر القاعده را به هلاکت رسانده و جسد وی را به دریا انداخته است.

مهر

553400.jpg

18 سال جاسوسی آمریکا و انگلیس از اسرائیل و سرشکستگی تل‌آویو

"دایره نظامی سانسور اخبار رسانه‌ها" وابسته به اسرائیل اجازه افشای اطلاعات جدیدی را داده است

که نشان می‌دهد، سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس از عملیات‌های اسرائیل علیه ایران، سوریه

و مقاومت در غزه جاسوسی می‌کردند.

بر اساس اطلاعات تازه منتشر شده، سازمان های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس با رمزگشایی از هواپیماهای بدون سرنشین (پهپاد) اسرائیل اقدام به جاسوسی گسترده و "جنجالی" از این رژیم طی

18 سال گذشته کرده‌اند.

این عملیات جاسوسی که از طریق یک پایگاه نظامی در قبرص صورت می‌گرفت، به واشنگتن و لندن امکان می‌داد که در جریان تمامی عملیات‌های احتمالی اسرائیل علیه ایران، سوریه و غزه قرار گیرند.

اسناد و تصاویر مربوط به این عملیات‌های جاسوسی آمریکا و انگلیس از اسرائیل توسط ادوارد اسنودن، کارمند سابق سازمان اطلاعات آمریکا که پس از فرار از این کشور اطلاعات محرمانه زیادی را فاش کرده، منتشر شده است.

مطالب فاش شده شکست سنگینی برای سازمان جاسوسی اسرائیل محسوب می‌شود و باعث سرشکستی مقامات این سازمان شده است.

این اسناد نشان می دهد که تمامی دستورات و اطلاعات رد و بدل شده میان پهپادها و پایگاه‌های هدایت آنها؛ اعم از دستورات مربوط به بمباران مواضع و حتی تصاویر ارسال شده به مراکز کنترل توسط سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس رصد می‌شده است.

اسناد مذکور همچنین نشان می دهد که اسرائیل گروه زیادی از پهپادهای خود را مسئول جمع آوری اطلاعات از غزه و کرانه باختری و سراسر منطقه خاورمیانه کرده است و از این پهپادها برای جمع آوری اطلاعات محرمانه در دوره‌ای که تصمیم به حمله به ایران گرفته بود، به شکل گسترده استفاده می‌کرد.

دو گروه از این پهپادهای اسرائیل مجهز به موشک و بمب بودند که قرار بود از آنها برای عملیات های ترور استفاده شود و این هواپیماها از پایگاه های نظامی  اسرائیل در"تل نوف "بلماحیم" و "عین شیمر" به پرواز در می‌آمدند.

یک مسئول سازمان اطلاعات اسرائیل در واکنش به این افشاگری‌های جنجالی اعلام کرده است که این مساله نشان می‌دهد که سازمان های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس عملا «به زور ما را لخت کرده بودند» و تمامی سیستم‌های ارتباطی رمزگذاری شده ما کاملا از سوی آنها رمزگشایی شده بود و این خطرناک‌ترین افشاگری در طول تاریخ سازمان اطلاعات اسرائیل است.

اسناد فاش شده نشان می‌دهد که این عملیات جاسوسی واشنگتن و لندن از سال 1998 صورت می‌گرفته و سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و انگلیس سعی در رمزگشایی و ایجاد پارازیت بر روی گفتگوهای محرمانه و رمزدار ارتش‌های منطقه خاورمیانه و نیروهای هوایی و تجهیزات هوشمند و رادارهای آنها را نیز داشته‌اند.

به گزارش مرکز اطلاع رسانی فلسطین، بر اساس این اسناد، واشنگتن و لندن همچنین به سامانه‌های نظامی و مراقبتی کار گذاشته شده علیه جنبش حزب الله لبنان، مصر، ترکیه، ایران و سوریه نفوذ کرده بودند، اما در کل، این عملیات جاسوسی موسوم به "أنرخیست" علیه اسرائیل طراحی شده بود.

آژانس امنیت ملی آمریکا و همتای انگلیسی آن موسوم به " GCHQ " نقش اصلی را در این عملیات جاسوسی ایفا می‌کردند و مقر عملیات های آنها پایگاه "مانویت هل" انگلیس و پایگاه جاسوسی انگلیسی آمریکایی مستقر در بالای کوه های "ترودوس" در قبرص بوده است.

ایسنا

snoden400.jpgتجمع مقابل کاخ سفید با آدم برفی اسنودن

حضور آدم برفی اسنودن (snowman) در تجمع فعالان اجتماعی مقابل کاخ سفید موضوع بحث مردم و اسنودن در شبکه های اجتماعی آمریکا شد.

به گزارش راشا تودی، فعالان اجتماعی و حامی آزادی بیان و حفظ حریم خصوصی پس از آرام گرفتن طوفان اخیر در آمریکا، در تجمعی مقابل کاخ سفید بیانیه ای را قرائت کردند.

از آنجا که برگزاری این گونه تجمعات اعتراضی در مقابل کاخ سفید موضوع جدیدی نیست ولی حضور آدم برفی (snowman) ادوارد اسنودن(Snowden) در این تجمع موجب جنجالی شدن موضوع و بحث بر سر آن بین مردم و برخی سیاست مداران در شبکه های اجتماعی شد.

ادوارد اسنودن نیز پس از مطرح شدن این موضوع در شبکه های اجتماعی گفت: واقعا این کار را کرده اند. و پلیس نیویورک که قبلا مجسمه اسنودن را دستگیر (توقیف) کرده بود، حالا ببینیم آدم برفی اسنودن را هم دستگیر می کند؟!

یکی از شهروندان آمریکا در شبکه های اجتماعی گفت:« امیدوارم یک روز اسنودن واقعی را بعنوان رییس جمهوری ببینیم. » دیگری گفت وقتی هوا گرم شود آدم برفی اش هم افشاگری ( leak به معنای نشت آب و اطلاعات) خواهد کرد.

ادوارد اسنودن کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در سال 2013 از برنامه جاسوسی گسترده وغیر قانونی این آژانس امنیتی از شهروندان آمریکا و مردم دیگر کشور ها پرده برداشت و بخاطر در امان بودن از مجازات در آمریکا به در حال حاضر در روسیه به سر می برد.

وی به اتهام جاسوسی علیه آمریکا تحت تعقیب است و واشنگتن خواستار استرداد وی از روسیه است.

رییس سابق سیا روزدوشنبه گفته بود،آمریکا باید برای استرداد اسنودن از روسیه و محاکمه وی در آمریکا تلاش کند، وی اسنودن را مستحق مجازات اعدام دانست.

ایرنا

1140324400.jpg

رییس سابق سازمان سیا پیشنهاد اعدام اسنودن را داد

به گزارش منابع خبری، جیمز وولسی رییس سابق آژانس اطلاعات مرکزی امریکا (سیا) معتقد است که ادوارد اسنودن باید به امریکا بازگردانده و محاکمه شود. به گفته وولسی او موافق حکم اعدام برای اسنودن است.

وی می گوید: «کسی که کدهای ارتباطی را فاش کرده باید محاکمه و اعدام شود. من فکر می کنم که او مسئول مرگ انسان های زیادی است و انسان های دیگری هم به خاطر کارهای او جان خود را از دست خواهند داد». وی همچنین می گوید که فاش کردن کدهای ارتباطی سیستم او با این کار عملیات مشترک امریکا و مکزیک برای مبارزه با بهره کشی جنسی از زنان و کودکان را با مشکل روبرو کرد.

وولسی می گوید: «ما پیشرفت هایی در مبارزه با این پدیده داشتیم اما اسنودن همه را به باد داد».

رییس سابق آژانس معتقد به متهم بودن اسنودن بوده و خواستار اعدام او است.

اسپوتنیک

701696400.jpg

رئیس کل جاسوسان آمریکا در دام هکرها

رئیس آژانس اطلاعات ملی آمریکا (دربر دارنده ۱۶ نهاد جاسوسی) در دام هکرها گرفتار شده و اطلاعات شخصی وی هک شده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، «جیمز کلاپر» مدیر اطلاعات ملی آمریکا هدف حمله هکرها قرار گرفت و حساب های کاربری وی هک شد.

دفتر کلاپر این خبر را تائید کرد اما به جزئیات آن اشاره نکرد.

خبرگزاری فرانسه به نقل از «برایان هیل» سخنگوی کلاپر گزارش داد: ما از این موضوع آگاه هستیم و آن را به مراجع ذیربط گزارش داده‌ ایم.

یک هکر نوجوان ادعا کرده که تلفن منزل، حساب‌ های اینترنتی و ایمیل های شخصی کلاپر و همسرش را هک کرده است.

این وضعیت در حالی است که حساب های شخصی «جان برنان» رئیس سازمان جاسوسی سیا نیز هک شده بود.

مهر

920078400-3.jpg

اعلان جنگ سایبری هکرهای "آنونیموس" به ترکیه

گروه بین المللی هکرهای "آنونیموس" ترکیه را به حمایت از گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) متهم کرده و به دولت ترکیه اعلان جنگ سایبری داد. "آنونیموس" با حمله به سرورهای ریشه ای ترکیه تا به حال 40 هزار سایت در سراسر این کشور را از کار انداخته است.

به گزارش خبرگزاری روسی "تاس"، سخنگوی "آنونیموس" در ویدئوی منتشره در اینترنت اعلام کرد: " ترکیه از داعش حمایت کرده، از آن نفت خریده و داعشی ها را در بیمارستان های خود درمان می کند. ادامه حمایت رجب طیب

اردوغان، رهبر ترکیه از داعش برای ما غیر قابل قبول است. اگر حمایت از داعش را قطع نکنید به بخش شما در اینترنت، سرورهای ریشه ای شما و بانک های شما حمله کرده و سایت های دولت شما را مسدود می کنیم".

گروه هکرهای "آنونیموس" در سال 2003 تاسیس شد. اعضای این گروه بطور منظم به سایت های دولت ها و نهاد های کشور های مختلف حمله می کنند. پیشتر این گروه با انتشار یک پیام ویدئویی در پاسخ به عملیات تروریستی در پاریس به داعش اعلان جنگ داده بود.

اسپوتنیک

PANews-BT-N0007171365351074729AI2-3.jpg

آسانژ: آمریکا از سال 2006 برنامه برکناری اسد را داشت

بنیانگذار ویکی لیکس بار دیگر اعلام کرد، آمریکا از سال 2006 برنامه داشت تا رئیس جمهوری سوریه را از قدرت کنار بزند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، جولیان آسانژ، بنیانگذار ویکی لیکس گفت: اسنادی وجود دارد که نشان می‌دهند آمریکا از سال 2006 قصد برکناری بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه از قدرت را داشته است.

این افشاگر سیاست‌های محرمانه آمریکا طی برنامه‌ای مستند که از شبکه یک روسیه پخش شد خاطرنشان کرد، بخشی از این استراتژی از طریق تحریک دولت اسد عملی شد.

آسانژ در ادامه این مستند می‌گوید، واشنگتن قصد دارد دولت سوریه را دچار پارانویا کرده و آن را مجبور به "ابراز واکنش بیش از حد" کند. همزمان تلاش می‌کند تا به تنش‌ها بین شیعه و سنی دامن بزند.

وی ادعا می‌کند اعضای نیروی هوایی آمریکا، انگلیس و فرانسه پیش از این در دسامبر 2011 با نمایندگان استراتفورد با یکدیگر دیدار کردند. استراتفور یک شرکت اطلاعاتی بین المللی است. این مقامات در این دیدار تاکید کرده‌اند که در همان زمان هم ماموران فعال خود در سوریه را داشته‌اند اما برای حمله به سیستم دفاع هوایی این کشور به آشوب و درگیری‌های مردمی بیشتری نیاز بود.

این اطلاعات در حالی مطرح می‌شود که جنگ داخلی در سوریه از سال 2011 و با درگیری دولت با چندین گروه اپوزیسیون و گروه‌های شبه نظامی آغاز شد.

غرب و تعدادی از کشورهای خاورمیانه اسد را حاکم مشروع سوریه نمی‌دانند در سال 2011 نیز واشنگتن با این امید تحریم‌هایی را علیه وی اعمال کرد که از قدرت کناره گیری کند.با این حال در انتخابات ریاست جمهوری سال 2014 سوریه بشار اسد با کسب 7 / 88 درصد آرا به پیروزی بزرگی دست یافت.

ایسنا

920078-400.jpg

گروه هکرها:

سایت های داعش بسیار خوب محافظت می شوند

هکرها از سرویس های اطلاعاتی درخواست کمک کردند. فعالان گروه هکرهای موسوم به آنونیموس که به گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) اعلان جنگ داده اند، اعلام کردند وبسایت های این گروهک تروریستی بسیار خوب محافظت می شوند.

به گزارش خبرگزاری روسی "اینترفاکس"، با این حال هکرها به برخی از موفقیت ها دست یافته اند. آنها پس از عملیات تروریستی 13 نوامبر سال 2015 در پاریس بیش از صد سایت تبیغاتی داعش و 25 هزار حساب کاربری متعلق به داعشی ها در شبکه های اجتماعی را هک کرده اند. این حملات سایبری قاعدتا تاثیر خود را فقط طی چند ساعت یا چند روز حفظ می کند اما آنونیموس نرم افزاری را تهیه کرده که امکان می دهد سایت های داعش ماهها مسدود نگاه داشته شوند.

این گروه هکر ها اعلام کرده که برای ادامه حملات سایبری خود به داعش به کمک سرویس های اطلاعاتی نیاز دارد.

اسپوتنیک

-222222-3.jpg

روسیا الیوم خبر داد:

حمایت شرکت آمریکایی از پایگاه های اینترنتی داعش در برابر هکرها

یکی از اعضای گروه بین المللی هکرهای «ناشناس» فاش کرد یک شرکت آمریکایی از پایگاههای اینترنتی داعش در برابر حملات سایبری حمایت می کند.

یکی از اعضای گروه هکرهای بین المللی «انانیمس»، در گفتگو با شبکه روسیا الیوم اعلام کرد شرکت آمریکایی «کلود فلر» از پایگاه های اینترنتی داعش در برابر حملات سایبری حفاظت می کند.

وی در ادامه افزود: این شرکت در مقابل هزینه هنگفتی که از گروه تروریستی داعش می گیرد، از اقدامات گروه انانیمس (ناشناس) در هک کردن پایگاه های داعش جلوگیری می کند .

وی همچنین افزود هکرهای ناشناس به تلاش خود برای هک کردن پایگاه های اینترنتی داعش ادامه می دهند.

این در حالی است که شرکت کلود فلر این اظهارات را رد کرده است.

در همین حال، هفته نامه اشپیگل آلمان، اخیرا در گزارشی اعلام کرد شرکت های اروپایی تامین کننده اینترنت داعش هستند و از طریق واسطه هایی در استان هاتای ترکیه مقدمات لازم برای دستیابی تروریست های داعش به اینترنت در مناطق تحت سیطره خود در عراق و سوریه را فراهم می کنند.

مهر

920050400-3.jpg

هکرهای"انونیموس" فهرست آدرس استخدام کنندگان داعش در اروپا را تهیه می کنند

گروه هکری"انونیموس" (Anonymous) اعلام کرد در حال حاضر در حال تدوین فهرست اسامی، حسابهای کاربری توییتری و آدرس های شخصی استخدام کنندگان گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی (داعش) در اروپا است و همچنین چند سایت در رابطه با داعش را هک کرده است.

هکر ها در بیانیه منتشره عملیات خود برای مقابله با داعش را بزرگترین عملیات نامیده و اعلام می کنند هکرهای در سراسر جهان به شکار هواداران و اعضای داعش خواهند پرداخت.

داعش پس از تصرف اراضی پهناوری را در شمال و شرق سوریه و شمال و غرب عراق ، روز 29 ژوئن سال گذشته تشکیل دولت خلافت اسلامی در این نواحی به رهبری سرکرده خود را اعلام کرد.

این گروه وحشی و بیرحم که در حال گسترش فعالیت خود در دیگر کشور ها بویژه لیبی، مصر ، افغانستان، یمن، تونس و نیجریه بوده و در دیگر نقاط جهان از جمله کشور های اروپایی عملیات تروریستی اجرا می کند، یکی از بزرگترین معضلات فعلی در دنیا می باشد.

داعش همچنین به تبلیغات و استخدام نفر در بسیاری از کشور ها از جمله روسیه اشتغال دارد.

اسپوتنیک

920078400.jpg

هکرهای «Anonymоus» اعلام جنگ علیه داعش کردند

پس از اینکه سازمان تروریستی داعش مسئولیت انفجارهای اخیر در پاریس را برعهده گرفت، هکرهای Anonymоus علیه این سازمان اعلام جنگ کردند.

نماینده Anonymоus امروز ویدئویی در یوتیوپ قرار داده که در آن می گوید: «ما بزرگترین عملیات را در تمام دوران آغاز می کنیم. در این عملیات اعضای گروه Anonymоus تمام توان واستعداد خود را برای متحد و منسجم ساختن بشریت علیه دشمن همه یعنی داعش به کار می گیرند».

این گروه پیشتر نیز در فضای سایبری حملاتی به داعش انجام داده اند.

اسپوتنیک

16152400-2.jpg

ادوارد اسنودن:

داعش برآیند سیاست های آمریکا در منطقه است

«ادوارد اسنودن" کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا با اعلام این موضوع در مصاحبه با روزنامه سوئدی «داگنس نیهتر» گفت: داعش پیش از اینکه آمریکا اقدام به بمباران عراق و لیبی کند، وجود نداشت.

وی تاکید کرد: حملات هوایی آمریکا و دیگر کشورهای عضو گروه موسوم به ضد داعش به حل مشکلات منجر نشده و بر عکس بحران را بیشتر می کند.

کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا اظهار داشت: استفاده آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین تروریسم بیشتری تشکیل می دهد.

وی افزود هواپیماهای بدون سرنشین افراد مشخصی را هدف قرار نمی دهد بلکه تلفن همراه این افراد را هدف قرار می دهد و در این صورت نیز مشخص نمی شود که تلفن همراه در آن لحظه در دست فرد هدف بوده است یا خیر و علت اینکه مراسم های عروسی هدف حملات هوایی قرار می گیرند نیز این است.

وی گفت: اطلاعاتی که مقامات آمریکا دارند خطرناک و غیر قابل اطمینان است.

خبر آنلاین

0914400-3.jpg

اسنودن را آزار ندهید، او افشاگر خطرات و مدافع حقوق بشر است.

سخنگوی مجمع اروپا به خبرنگار « ریا نووستی» گفت:پارلمان اروپا در نشست روز پنج شنبه در استراسبورگ با اکثریت آراء قطعنامه ای را به تصویب رساند که از کشورهای اروپایی خواسته می شود « به هر گونه تعقیب و پیگرد» ادوارد اسنودن پایان داده شود.

آن ها خواستار آن شدند از اسنودن به دلیل برسمیت شناختن او به عنوان افشاگر خطرات و مدافع

بین المللی حقوق بشر » حمایت شود و مانع از بازگرداندن او به کشور سوم شوند.

اسپوتنیک

Asanzh300.jpg

آسانژ خطاب به خبرنگاران:

به جای ایمیل از پست سنتی استفاده کنید!

بنیانگذار وبسایت افشاگر ویکی لیکس از خبرنگاران خواست تا به جای پست الکترونیکی از سرویس های پست عادی استفاده کنند تا جلوی جاسوسی دولت ها علیه فعالیت هایشان را بگیرند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، جولیان آسانژ، بنیانگذار وبسایت افشاگر ویکی لیکس در مصاحبه ای گفت: توصیه من به همه کسانی که تجربه رمزنگاری ندارند، این است که به روش های قدیمی بازگردند و از خدمات پست سنتی برای مکاتبات خود استفاده کنند.

وی در مصاحبه با نشریه بلژیکی "لو سوار" گفت: سرویس های اطلاعاتی با خبرنگاران همچون جاسوسان رفتار می کنند و اکنون خبرنگاران باید شیوه های ضد جاسوسی را برای حفاظت از منابع شان یاد بگیرند.

روز پنجشنبه پایگاه ویکی لیکس بخش دوم اسناد مربوط به پست الکترونیکی هک شده جان برنان، مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) را از جمله فهرست آدرس های ذخیره شده در آن را منتشر کرد.

آسانژ در یک مصاحبه دیگر که با نشریه بلژیکی اکو انجام داد وعده داد ویکی لیکس روز دوشنبه تعداد بیشتری از اسناد پست الکترونیکی جان برنان را منتشر میکند.

وی گفت بسیاری از فعالان حقوق بشر و وکلا و افرادی که توسط عوامل سیا شکنجه شده اند منتظر انتشار این اسناد هستند.

وی افزود که ویکی لیکس به زودی اطلاعاتی را درباره پیمان مشارکت تجاری و سرمایه گذاری ترانس آتلانتیک منتشر می کند.

در ماه اوت پایگاه ویکی لیکس مبلغ 100 هزار یورو جایزه برای کسی که نسخه ای از این پیمان تجاری را ارائه کند تعیین کرد.

​ایسنا

327532400-3.jpg

"ویکی لیکس" مکاتبات رئیس سیا از طریق ایمیل را منتشر کرد

مکاتبات شخصی ایمیلی جان برنان، سازمان مرکز اطلاعات آمریکا (سیا) به دست سازمان بین المللی افشاگر ویکی لیکس افتاده است.

در صفحه ویکی لیکس در توییتر گفته می شود بخشی از این نامه ها امروز و بقیه دیرتر منتشر می شوند.

اگرچه مکاتبات برنان که پیشتر به دست یک دانش آموز آمریکایی افتاده بود، از طریق ایمیل شخصی صورت می گرفت، در آنها تعدادی ازطرح هایی ذکر می شود که اکنون سازمان سیا اجرا می کند.

خاطرنشان می شود که برنان در ایمیل شخصی فاقد مصومنیت خود نه فقط چالش های موجود برای سازمان اطلاعات آمریکا در جهان پس از جنگ سرد و عملیات تروریستی 11 سپتامبر" بلکه پیشنهادات گوناگون درباره روش های شکنجه بازداشت شدگان را مورد بحث قرار داده است.

برخی از نامه های برنان به ایران مربوط می شود. مثلا رئیس سیا "شرکت مثبت و سهم مهم" جمهوری اسلامی در مسئله افغانستان را مورد تائید قرار داده است.

پیشتر اطلاع حاصل شده بود که یک دانش آموز آمریکایی ایمیل شخصی برنان در سرور AOL را هک کرده است. این نوجوان هکر دیرتر به خبرنگاران گفت به خاطر مخالفت با سیاست امریکا در رابطه با فلسطین تصمیم گرفت ایمیل رئیس سیا را هک کند.

اسپوتنیک

690772400.jpg

مجسمه های اسنودن ، آسانژ و مینینگ

این مجسمه یادبود شجاعت سه شخصی است که گفتن حقیقت را انتخاب کردند

مجسمه های برنزی جولیان آسانژ و چلسی مینینگ و ادوارد اسنودن ایستاده بر صندلی در میدان مقابل ساختمان نمایندگی سازمان ملل در ژنو برپا شد.

داویده دورمینو مجسمه ساز ایتالیایی به خبرنگاران گفت: « این مجسمه یادبود شجاعت سه شخصی است که به نظارت مطلق و دروغ « نه» گفتند و گفتن حقیقت را انتخاب کردند».

در نزدیکی این سه مجسمه صندلی دیگری قرار دارد که خالی است. به عقیده مجسمه ساز، هر کسی که در یک ردیف با افراد فوق الذکر قرار بگیرد می تواند روی آن بایستد.

قبلا این مجموعه در برلین و درزدن نمایش داده شد. پس از مدتی آن را به پاریس خواهند فرستاد.

اسپوتنیک

dadgah400.jpg

چوب اروپا‌ لای‌ چرخ شرکت‌های آمریکایی

دادگاه عالی اروپا قانون انتقال اطلاعات اینترنتی از اروپا به آمریکا را لغو کرد

دادگاه عالی اروپا در حکمی با لغو قانون انتقال اطلاعات اینترنتی از اروپا به آمریکا موسوم به «safe harbor» اعلام کرد اطلاعات شخصی اروپایی‌ها از جاسوسی دولت آمریکا در امان نیست. این دادگاه که اجرای حکم‌اش در سراسر کشورهای عضو اتحادیه اروپا الزامی است، این قانون را مغایر با حقوق اساسی شهروندان اروپایی خوانده است.

حکمی که روز سه‌شنبه صادر شد، نتیجه مستقیم افشاگری‌های «ادوارد اسنودن» است که در روزنامه «گاردین» منتشر شد و چگونگی استفاده آژانس امنیت ملی آمریکا از اطلاعات اینترنتی افراد در شرکت‌های مخابراتی و سرورهای اینترنتی را تشریح می‌کرد. در پی این افشاگری‌ها، «ماکسیمیلیان اسشریم» که یک وکیل اتریشی است در دادگاه ایرلند از فیس‌بوک شکایت کرد. به گفته او، این شبکه اجتماعی اطلاعات شخصی او را (حتی آن دسته از اطلاعاتی که او شخصا آنها را پاک کرده بود) در آمریکا حفظ می‌کرده و ازهمین‌رو حریم خصوصی او را نقض کرده است. اسنودن با استقبال از این حکم دادگاه عالی اروپا در صفحه توییتر خود نوشت: «اکنون همه ما امنیت بیشتری داریم». وی در ادامه با تبریک به وکیل اتریشی خطاب به او چنین نوشت: «تو جهان را به سمت بهتر‌شدن تغییر دادی». براساس این حکم، حدود چهار ‌هزار شرکت درگیر از جمله فیس‌بوک، گوگل و مایکروسافت باید در برخی عملیات‌های خود برای انتقال اطلاعات شهروندان اروپایی به آمریکا تجدیدنظر کنند.

واکنش‌ها به حکم دادگاه عالی اروپا

«ژان فیلیپ آلبرشت»، از اعضای حزب سبز پارلمان اروپا و متخصص آلمانی حفظ حریم خصوصی درباره قرارداد «safe harbor» گفت: «این قرارداد در ١٥ سال گذشته این توان را به شرکت‌هایی نظیر فیس‌بوک داده که اطلاعات شخصی شهروندان اروپایی را به ایالات‌متحده منتقل کنند. با حکم اخیر دادگاه عالی اروپا روشن شد که این نقل‌وانتقال‌ها ناقض حق اساسی حفاظت از داده‌ها بوده است. ایالات‌متحده با توجه به حق حفظ حریم خصوصی شهروندان اروپایی در همه زمینه‌ها از جمله امنیت ملی، باید برای جبران حقوقی این رفتار خود اقدام کند».

«کاترین بیردر»، از اعضای لیبرال دموکرات پارلمان اروپا، هم این حکم را پیروزی تاریخی اروپا علیه جاسوسی بی‌رویه سازمان‌های اطلاعاتی خواند و گفت: «در دنیای جهانی‌شده تنها یک چارچوب بین‌المللی قوی و الزام‌آور می‌تواند امنیت اطلاعات شخصی شهروندان ما را تضمین کند».

با وجود نقض گسترده حریم خصوصی افراد در قرارداد موسوم به «safe harbor» کسانی هستند که از حکم دادگاه عالی اروپا انتقاد می‌کنند. «مانیکا کوشفسکی»، یکی از وکلایی که با شرکت «کاوینگتون» کار می‌کند در این زمینه می‌گوید: «دادگاه عالی اروپا با این حکم فرش را از زیر پای‌ هزاران شرکتی کشیده که تجارت آنها وابسته به این قرارداد بود. همه این شرکت‌ها حالا مجبورند مکانیسم جایگزینی را برای انتقال داده‌های خود به آمریکا پیدا کنند و همه اینها باید یک‌شبه اتفاق بیفتد».

وزیر بازرگانی ایالات‌متحده هم به حکم دادگاه عالی اتحادیه اروپا علیه انتقال اطلاعات اینترنتی به آمریکا واکنش نشان داد. «پنی پریتزکر» در همین راستا گفت: «حکمی که امروز صادر شد به غایت ناامیدکننده است». به اعتقاد پریتزکر، حکم دادگاه عالی اتحادیه اروپا باعث بی‌اعتمادی بسیاری از شرکت‌های آمریکا و اروپایی و همچنین مصرف‌کنندگان می‌شود و «رونق اقتصاد دیجیتال فراآتلانتیک» را به خطر می‌اندازد.

قرارداد «safe harbor» چیست؟

طبق قانون حریم خصوصی اتحادیه اروپا، انتقال اطلاعات شهروندان این اتحادیه به خارج از اروپا ممنوع است مگر آنکه به مکانی منتقل شود که به تلقی اتحادیه اروپا از حریم خصوصی افراد به اندازه کافی حمایت و حفاظت می‌شود. طبق قرارداد «safe harbor» که در سال ٢٠٠٠ بین اتحادیه اروپا و ایالات‌متحده بسته شد، شرکت‌های آمریکایی به شرط حفاظت از اطلاعات شهروندان اتحادیه اروپا می‌توانند این اطلاعات را از اروپا به آمریکا منتقل کنند. این قرارداد به شرکت‌هایی مانند فیس‌بوک اجازه می‌داد که خود گواهی دهند از اطلاعات شخصی شهروندان اروپایی پس از انتقال به آمریکا محافظت خواهند کرد. اما در پی این حکم فیس‌بوک خواستار تصویب قوانین حقوقی محکم و قابل اعتماد برای انتقال داده‌های شخصی از اروپا به آمریکا شد. خبرگزاری فرانسه به نقل از یک سخنگوی فیس‌بوک نوشت: اتخاذ این تدابیر برای ادامه فعالیت‌ هزاران شرکت اروپایی هم «به شدت ضروری» است. حالا که قرارداد انتقال اطلاعات اینترنتی شهروندان اروپایی به آمریکا نامعتبر اعلام شده، شرکت‌های آمریکایی از جمله فیس‌بوک، گوگل، اپل و مایکروسافت نمی‌توانند از مدل گواهی معمول خود استفاده کنند و ازهمین‌رو، باید به مدل قراردادهای خود در خارج از اتحادیه اروپا رجوع کنند.

شرق

the-anonymous400).jpg

آمریکا جاسوسان خود را از چین خارج می کند

شبکه تلویزیونی سی.ان.ان اعلام کرد: آمریکا به دنبال هک شدن اطلاعات میلیون ها پرسنل اداری خود، جاسوسان آمریکایی را از بیم شناسایی از چین خارج می کند.

سی.ان.ان امروز چهارشنبه، در خبری افزود: در جریان حمله سایبری به 'اداره مدیریت پرسنل' آمریکا، اثر انگشت پنج میلیون و 600 هزار نفر از کارکنان دولتی آمریکا در اختیار هکرهایی که گمان می رود چینی هستند، قرار گرفته است.

هم اکنون کارکنان آژانس اطلاعات مرکزی ( CIA)، آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا که در چین به سر می برند، در خطر شناسایی با استفاده از اطلاعات هک شده قرار دارند.

سیا شماری از نیروهای خود را در سفارت آمریکا در چین خارج کرده است.

این سازمان و دیگر سازمان های اطلاعاتی آمریکا گفته اند که اطلاعات آنها در حملات سایبری که گمان می رود چینی ها در پس آن قرار داشته باشند، مصون مانده اما اطلاعات مربوط به اداره مدیریت پرسنل آمریکا در این حملات در دسترس هکرها قرار گرفته است.

بنابر گزارش ها، اطلاعات مربوط به 21میلیون و 500 هزار نفر از کارکنان دولت آمریکا تیرماه گذشته در مرکز داده های اداره مدیریت پرسنل این کشور در حمله سایبری هک شد.

به نظر می رسد این حمله سایبری تاثیر عمده ای بر امنیت ملی آمریکا گذاشته باشد زیرا بخشی از اطلاعات هک شده شامل گزینش های اطلاعاتی آمریکا موسوم به فرم پرسشنامه SF86 است.

سناتورهای جمهوری خواه دیروز سه شنبه، در واشنگتن 'جیمز کلپر' (James Clapper) مدیر NSA را تحت فشار قرار دادند که چرا دولت باراک اوباما پاسخ قوی به این حمله سایبری نداده است.

کلپر ضمن تصدیق این مطلب، دلیل پاسخ ندادن به چنین حمله ای را درگیر بودن آمریکا در وضع مشابهی عنوان کرد.

ایرنا

بنابر آخرین گزارش ها: روزنامه «مردم» ارگان حزب حاکم چین هم ضمن تایید این خبر نوشت که سازمان سیا در پی افشای اطلاعات مربوط به این افراد، افسران خود را از سفارت آمریکا در پکن خارج کرده است.

این گزارش می افزاید: بخشی از اسنادی که توسط نفوذگرهای اینترنتی ربوده شده مربوط به افسران فعلی سازمان سیا و برخی اطلاعات مربوط به افسران پیشین این سازمان در چین بوده است.

سازمان سیا علاقه ای به اظهار نظر در باره این گزارش ها و اینکه چه تعداد از افسرانش را از چین خارج کرده و چه تعدادی را در این کشور نگهداشته خودداری کرد.

آمریکا چندی پیش اعلام کرد که اسناد و اطلاعات مربوط به بیش از 21 میلیون نفر از کارکنان فدرال این کشور و نشانی های اینترنتی آنها از سوی نفوذگرهای اینترنتی (هکرها) ربوده شده و در این رابطه انگشت اتهام خود را متوجه چین کرده بود. بر این اساس آمریکا نگران است که وقتی چینی ها فهرست کارکنان را با دیپلمات های آمریکایی مطابقت بدهند به اسامی افرادی برخورد کنند که در نهایت موجب شناسایی نیروهای سیا در چین شود.

یکی از اصلی ترین مباحث مورد گفت و گوی «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین در سفر به آمریکا و دیدار با «باراک اوباما» موضوع حملات سایبری در فضای مجازی بود.

آمریکا می گوید که از سوی چین مورد حمله اینترنتی قرار می گیرد و چین هم بر این باور است که بیشترین هکرهایی که به سامانه اینترنت و فضای مجازی این کشور یورش برده اند از جانب آمریکا هستند.

CIA-and-RAW-sponsored-Terrorism-in-Pakistan400.jpg

اشپیگل بررسی کرد؛

افشای نقش دستگاه اطلاعاتی پاکستان در سازماندهی مجدد طالبان افغانستان

به نظر می‌رسد پس از مرگ ملاعمر، سازماندهی فعالیت افراط‌گرایان طالبان بهتر شده باشد. بنابر این گزارش گمان می‌رود نهادهای اطلاعاتی پاکستان به طالبان افغانستان یاری رسانده‌اند.

به نوشته "اشپیگل آنلاین"، خبر مرگ ملاعمر، رهبر طالبان افغانستان هفتم مرداد ماه امسال به طور رسمی اعلام و از سوی این تشکیلات تائید شد. با اعلام این خبر گمانه‌زنی‌ها درباره وجود اختلاف میان رهبران این گروه تروریستی و چندپاره شدن آن بالا گرفت.

در این فاصله ملا اختر محمد منصور به عنوان جانشین ملاعمر معرفی شده و ظاهرا گروه طالبان خطر انشعاب و چند دستگی را پشت سر گذاشته است.

"اشپیگل آنلاین" در گزارشی که جمعه منتشر شد به وجود شواهدی اشاره کرد که نشان می‌دهند سازمان اطلاعات نظامی پاکستان (آی‌اس‌آی) در حفظ انسجام گروه طالبان نقش مهمی بر عهده داشته است.

چندی پیش یکی از فرماندهان طالبان اعلام کرد که تعیین جانشین ملاعمر با مشکل روبروست زیرا گروهی، از فرزندان او حمایت می‌کنند و گروه دیگری از ملا منصور.

هفته گذشته در ویدئویی که افراطی‌ها در اختیار رسانه‌های پاکستان گذاشتند، اعضای خانواده ملاعمر با ملا منصور بیعت کردند و رهبری او بر طالبان را پذیرفتند.

پس از اعلام رسمی خبر مرگ ملاعمر، منصور که نایب رئیس طالبان بود خود را رهبر جدید این گروه و "خلیفه مسلمانان" خواند.

ملاعمر ظاهرا دو سال پیش درگذشته بود و بسیاری از فرماندهان ارشد طالبان به علت این که منصور این خبر را مخفی نگه داشته بود و از جانب او فرماندهی می‌کرد با جانشینی‌اش مخالفت می‌کردند.

در پی این اختلاف‌ها، "شورای طالبان"، به عنوان بالاترین مرجع مشورتی شبه‌نظامیان، درخواست برگزاری یک نشست عمومی برای تعیین فرمانده نظامی طالبان را مطرح کرد.

به نوشته‌ی "اشپیگل آنلاین" ظاهرا اعضای شبکه حقانی، که از سوی دستگاه امنیتی پاکستان حمایت می‌شوند برای برطرف کردن اختلاف‌ها بر سر جانشینی ملا عمر پادرمیانی کرده‌اند.

شبه‌نظامیان شبکه حقانی در مناطق کوهستانی وزیرستان شمالی پاکستان مستقر هستند و مسئولیت خونین‌ترین عملیات انتحاری در افغانستان را بر عهده دارند.

سراج حقانی، پسر فرمانده این شبکه تروریستی به تازگی به عنوان قائم‌مقام رهبر افراط‌گرایان طالبان افغانستان معرفی شده است.

در هفته‌های گذشته اعضای پرنفوذ مدرسه "دارالعلوم حقانیه" در ولایت خیبر پختونخواه، فشار زیادی بر مخالفان ملا منصور وارد کردند. این مدرسه از مهم‌ترین پایگاه‌های طالبان در پاکستان محسوب می‌شود.

طلاب مدرسه حقانیه در بسیاری از عملیات تروریستی از جمله قتل بی‌نظیر بوتو، نخست وزیر سابق پاکستان دست داشته‌اند و شماری از آنها دادگاهی شده‌اند.

گردانندگان مدرسه حقانیه نیز با سازمان "آی‌اس‌آی" پاکستان ارتباطی نزدیک دارند و همچون تروریست‌های شبکه حقانی در جهت سرنگونی دولت افغانستان که مورد حمایت کشورهای غربی است، فعالیت می‌کنند.

گرچه دولت پاکستان به طور رسمی ادعای همکاری با دولت افغانستان را دارد و پشتیبانی از تروریست‌های طالبان را تکذیب می‌کند، با وجود این ملا منصور و سراج حقانی، دو فرد مورد نظر "آی‌اس‌آی" در رهبری شبه‌نظامیان طالبان قرار گرفته‌اند.

برخی تحلیل‌گران استراتژی مخفیانه پاکستان در افغانستان به نگرانی‌های این کشور از جانب هند مرتبط می‌دانند که تا کنون سه بار با هم وارد جنگ شده‌اند.

بر اساس یک راهکار نظامی غیررسمی، اسلام آباد ترجیح می‌دهد در کابل یک دولت دوست پاکستان و دشمن هند قدرت را در دست داشته باشد تا در زمان یک درگیری احتمالی بین دو قدرت اتمی خیالش از جانب همسایه غربی خود راحت باشد.

چندی پیش، حدود یک هفته پس از اعلام خبر مرگ ملاعمر سایت خبری "طلوع‌نیوز" نیز از "گشت و گذار، فعالیت و دید و بازدید رهبران کلیدی طالبان در پاکستان" خبر داده بود.

ده‌ها نفر از مقام‌های ارشد طالبان افغانستان "در ایالت خیبرپختونخواه برای کنار گذاشتن اختلاف‌هایشان با مولانا سمیع الحق دیدار کردند".

مولانا سمیع الحق سرپرست مدرسه حقانیه است و پدر معنوی افراط گرایان طالبان محسوب می‌شود. این مدرسه حتی در سازماندهی آموزش نظامی شبه‌نظامیان طالبان نقش ویژه‌ای بر عهده دارد.

ایسنا

HillaryClintonEmailScanda400.jpg

واکنش اسنودن به اظهارات کلینتون:

هیچ سروری در جهان در امنیت کامل نیست

کارمند سابق سازمان امنیت ملی آمریکا به سخنان هیلاری کلینتون در مورد امنیت سرور مورد استفاده وی پس از انتشار رایانامه های شخصی اش واکنش نشان داد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، ادوارد اسنودن کارمند سابق سازمان امنیت ملی آمریکا و افشا کننده پرونده جاسوسی اطلاعاتی این سازمان، به سخنان هیلاری کلینتون در پی انتشار ایمیل های شخص اش واکنش نشان داد.

اسنودن سخنان کلینتون را که سرورهای شخصی اش را امن ارزیابی کرده بود، مسخره و مضحک عنوان کرد و گفت: هیچ سروری در جهان در امنیت کامل قرار ندارد. بر این اساس کلینتون در سال ۲۰۱۴ اسنودن را به همکاری با تروریست ها متهم کرده بود ولی در سخنان اخیرش از تروریست ها نامی به میان نیاورده است.

اسنودن در پاسخ به این پرسش که آیا کلینتون از روی عمد امنیت شبکه های وزارت خارجه را به خطر انداخته است، گفت نمی تواند درباره این مسئله اظهار نظر کند.

به گفته اسنودن سرور شخصی پیام های الکترونیکی هیلاری کلینتون شبکه های موسوم به پلیت ریور است. اسنودن می گوید وقتی سیستم های امنیتی فوق محرمانه آمریکا با نظارت شبانه روزی کارشناسان توسط هکرها مورد حمله قرار می گیرد مسخره است که فکر کنیم پیام های شخصی خانم وزیر خارجه در امنیت کامل باشد.

مهر

81748681400.jpg

اسنودن جایزه حقوق بشر را با اینترنت دریافت کرد

«ادوارد اسنودن» افشاگر آمریکایی که به روسیه گریخته است، روز شنبه جایزه بنیاد ادبیات و آزادی بیان نروژ را از طریق ویدئوکنفرانس دریافت کرد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، تندیس برنده جایزه روی صندلی خالی و نمادین «اسنودن» قرار داده شد و حاضران به تشویق این کارمند سابق اطلاعاتی آمریکا پرداختند که با ارتباط ویدیویی در مراسم حضور یافته بود.

مراسم یادشده در شهر «مولد» نروژ برگزار شد.

جایزه 12 هزار دلاری بنیاد ادبیات و آزادی بیان نروژ به خاطر «تلاش های اسنودن در حوزه مهم حقوق فردی» به وی اعطا شد.

اسنودن نیز در این مراسم گفت: آمریکا هر سال که در مقابل حقوق بشر می ایستد، تصویر و شهرت خود را بیش از پیش به خطر می اندازد.

ادوارد اسنودن که پس از انتشار اسناد محرمانه سازمان امنیت ملی آمریکا در سال 2013، ناچار به فرار از این کشور شد، اگر از روسیه خارج شود، با احتمال دستگیری و استرداد به ایالات متحده رو به رو خواهد بود.

ایرنا

assange400.jpg

آسانژ:

قطر، ترکیه و عربستان برای براندازی دولت سوریه پیمان امضا کرده بودند

«جولیان آسانژ» مؤسس سایت افشاگر «ویکی لیکس» از پیمان محرمانه قطر، ترکیه و عربستان سعودی برای براندازی دولت سوریه خبر داد.

به گزارش ایرنا از پایگاه خبری «مینت پرس» (سازمان مستقل دیدبان روزنامه نگاری) آسانژ در شبکه تلویزیونی ساندی روسیه فاش ساخت: این پیمان محرمانه در سال ۲۰۱۲ از سوی قطر، عربستان سعودی و ترکیه امضا شد و کشورهای غربی مانند فرانسه، انگلیس و آمریکا نیز در امضای آن دخیل بودند.

به گفته آسانژ، متحدان آمریکا در خاورمیانه به شیوه ای خصمانه تر عمل کردند. عربستان حتی بر خلاف دستورالعمل های آمریکا عمل کرد.

این اسناد افشا شده در زمره صدها هزار اوراق و اسناد دولتی هستند که از اطلاعات محرمانه درباره برخی قدرت کلیدی خاورمیانه، خاصه عربستان پرده برداشت. اسناد افشا شده همچنین شامل ارتباطات درونی سفارتخانه های عربستان در سراسر جهان است.

ناآرامی های سیاسی در سوریه از سال ۲۰۱۱ تاکنون ۲۳۰ هزار کشته بر جا گذاشته است. دولت آمریکا و متحدانش به گروه های شبه نظامی سوری که با نیروهای دولتی می جنگند، کمک می کنند.

ملی مذهبی

barbados400.jpg

اسنودن مدعی شد:

بن‌لادن زنده و در باهاماس است

مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا در اظهارنظری جدید اظهار کرد که اسامه بن لادن، رهبر سابق القاعده زنده است و هم اکنون در جزایر باهاماس در دریای کارائیب زندگی می‌کند.

ادوارد اسنودن، مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا که به افشاگری‌های بی‌پرده‌اش از اقدامات و جاسوسی‌های ایالات متحده مشهور است در مصاحبه‌ای با مسکوتریبیون اعلام کرده که اسامه بن لادن همچنان زنده است و در باهاماس زندگی می‌کند و همچنان از حقوق بگیران آژانس اطلاعاتی آمریکا (سیا) محسوب می‌شود.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری راشاتودی، وی ادامه داد: من اسنادی دارم که نشان می‌دهد بن‌لادن همچنان در فهرست حقوق بگیران سازمان سیا قرار دارد و هر ماه مبلغ 100 هزار دلار برایش از طریق سازمان‌ها و اقدامات تجاری و به صورت مستقیم به حساب بانک "ناسائو" (مرکز باهاماس) پول واریز می‌شود.

اسنودن در ادامه این مصاحبه گفت: مطمئن نیستم که بن لادن در حال حاضر دقیقا در کجا زندگی می‌کند اما در 2013 او به صورت مخفیانه در ویلایی با پنج تن از همسران و تعداد بسیار زیادی از فرزندانش در باهاماس زندگی می‌کرد.

ادوارد اسنودن که یک فراری تحت تعقیب به دلیل افشاگری‌هایش از جاسوسی‌های آمریکاست، قبلا مسائلی را درباره زنده بودن بن لادن مطرح کرده بود و در حال حاضر نیز اعلام کرده که سیا به صورت جعلی گزارشی درباره مرگ بن لادن منتشر کرد و مدعی شده که رهبر سابق القاعده خانواده خودش را به یک مکان نامشخص در باهاماس منتقل کرده است.

در گزارش مسکو تریبیون به نقل از اسنودن آمده است: اسامه بن لادن یکی از عاملان اصلی و موثر سیا در مدت زمان طولانی محسوب می‌شد. دولت آمریکا با انجام اقداماتی با همکاری سرویس‌های مخفی پاکستان مرگ جعلی اسامه بن لادن را منتشر کرد و باعث شد تا او به صورت مخفیانه زندگی کند. از آن زمان تاکنون همه فکر می‌کنند که بن لادن کشته شده و هیچ کس به دنبال او نیست اما مساله جور دیگری است، او بدون ریش و لباس نظامی قابل شناسایی نیست و می‌تواند به راحتی مخفی شود.

در همین حال مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرده که اسنادی را برای اثبات زنده بودن بن لادن در کتاب خود مطرح کرده که این کتاب قرار است ستپامبر سال جاری میلادی منتشر شود.

آفتاب

143668617750400.jpg

آلمان و آمریکا از نرم‌افزار جاسوسی برای کنترل شهروندان استفاده می‌کنند

یک افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا اعلام کرد که این سازمان نرم‌افزار جاسوسی در اختیار آلمان قرار داده است و احتمالاً از سوی دو دولت برای نظارت و کنترل شهروندان استفاده می‌شود.

به گزارش "جی کیرک ویبه"، افشاگر آژانس امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری اسپوتنیک تاکید کرد، نرم‌افزار جاسوسی از سوی این نهاد در اختیار آلمان قرار داده شده است. این نرم‌افزار قابلیت این را دارد که استفاده‌کنندگان از آن شهروندان عادی را هدف قرار ندهند اما آنها این کار را انجام نمی‌دهند.

وی افزود: در واقع آنها می‌خواهند آنچه را دولت‌های ظالم در طول تاریخ انجام می‌دادند و آن کنترل شهروندان بوده انجام دهند. علاوه بر این دولت‌های ما می‌خواهند بدانند که هر مجرم و تروریستی چه می‌کند.

ویبه هشدار می‌دهد، در غیاب نظارت صحیح، تمام کاری که دولت‌ها لازم است انجام دهند این است که از این فناوری‌ها استفاده کنند. در آوریل 2013 طبق اسناد افشا شده، آژانس امنیت داخلی آلمان (BND) موافقت کرد که در ازای نرم‌افزار جاسوسی موثر به نام ایکس کی اسکور (Xkeyscore) برای ان اس ای اطلاعات فراهم کند.

ادوارد اسنودن،افشاگر دیگر آژانس امنیت ملی آمریکا در سال 2013 اسنادی را فاش کرد که جزئیات جمع‌آوری داده‌های اطلاعات آمریکا در اروپا و بسیاری دیگر از اهداف در سراسر جهان را نشان می‌داد.

ایسنا

reuters400.jpg

سالگرد پناهندگی آسانژ؛ فعالان مقابل سفارت اکوادور در لندن گردهم می‌آیند

حامیان جولیان آسانژ، موسس سایت افشاگر ویکی‌لیکس امروز (یکشنبه) کمپین همبستگی خود را در نزدیکی سفارت اکوادور در لندن برگزار می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، امروز سومین سالی است که آسانژ به عنوان موسس سایت افشاگر ویکی‌لیکس پناهندگی سیاسی در سفارت اکوادور در لندن گرفته است و فعالان می‌خواهند در نزدیکی سفارت مذکور کمپین همبستگی برگزار کنند.

حامیان این تصمیم از گروه «اقدام فهمیدن» قرار است ساعت چهار عصر به وقت محلی در نزدیکی سفارت اکوادور جمع شوند. گروه مذکور در وب‌سایت خود اعلام کرد: به نشانه همبستگی با آسانژ و اکوادور به جمع حامیان در مقابل سفارت اکوادور در لندن بپیوندید و بگویید «اکوادور متشکریم».

اکوادور در سال 2012 به آسانژ پناهندگی سیاسی اعطا کرده و در واقع به وی کمک کرد از پیگرد قانونی در ایالات متحده آمریکا که می‌توانست اتهامات جاسوسی برای وی به همراه داشته باشد، جان به در ببرد. اما دولت انگلیس پناهندگی سیاسی آسانژ را به رسمیت نشناخت و از آن زمان تاکنون تدابیر امنیتی شدیدی را در مقابل این مقر دیپلماتیک برقرار ساخته تا آسانژ را در زمان خروج بازداشت کند.

برگزارکنندگان کمپین «اقدام فهمیدن» اعلام کرد: همچنین لازم است که به رعب و وحشتی که دولت انگلیس برای اکوادور ایجاد کرده است، اشاره کنیم. آنها با حمایت پلیس متروپولتین لندن هنوز هم به اقدامات خود ادامه می‌دهند.

آسانژ در سال 2006 وب‌سایت ویکی‌لیکس را راه‌اندازی کرد. از آن زمان به بعد میلیون‌ها سند دیپلماتیک محرمانه درباره فعالیت‌های جاسوسی بی‌شمار، جرایم جنگی، شکنجه و سایر نقض‌های حقوق بشر منتشر شده است.

ایسنا

Julian-Assange400.jpg

آسانژ: آمریکا با پیمان تجارت آزاد در صدد تقسیم جدید جهان است

جولیان آسانژ، سخنگوی سایت ویکی‌لیکس آمریکا را متهم کرد که با پیمان تجارت آزاد در پی تحکیم قدرت خود در عرصه‌های اقتصادی و حقوقی در جهان است. هم‌زمان دولت سوئد اعلام کرد که برخی از اتهامات آسانژ مشمول گذر زمان شده‌است.

جولیان آسانژ، سخنگوی سایت افشاگر ویکی‌لیکس در گفت‌وگویی با مجله اشپیگل از پیمان تجارت آزاد میان آمریکا و اروپا شدیداً انتقاد کرد. آسانژ تاکید کرد که ایالات متحده با این پیمان تجاری درصدد تحکیم قدرت خود در جهان است.

سخنگوی ویکی‌لیکس گفت: «این پیمان تجاری اهداف استراتژیک و ایدئولوژیک معینی را دنبال می‌کند. این پیمان درصدد تقسیم جدید جهان به لحاظ اقتصادی و حقوقی است، که به تبع آن آمریکا و متحدانش در مرکز این تقسیم‌بندی قرار می‌گیرند.»

آسانژ تصریح کرد که آمریکا قصد دارد با این پیمان تجاری "دژی" بسازد که از طریق آن "جایگاه قدرت برتر" خود را حفظ کند.

سایت افشاگر ویکی‌لیکس در روز سه‌شنبه (۱۱ اوت) دست به راه‌اندازی کارزاری زد که هدف آن جمع‌آوری کمک‌های مالی برای بر ملا نمودن اسناد و مدارک محرمانه پیرامون این پیمان تجاری است. به گفته مسئولان ویکی‌لیکس با تهیه مبلغی بالغ بر ۱۰۰ هزار یورو می‌توان اسناد و مدارک لازم درباره این پیمان تجاری را خریداری کرد. به گفته مسئولان سایت ویکی‌لیکس افکار عمومی از توافقات پنهانی این پیمان بی‌اطلاع است.

"پیمان تجارت و سرمایه‌گذاری ترنس-آتلانتیک" (به اختصار TTIP) امکان معاملات تجاری و اقتصادی میان اتحادیه اروپا وآمریکا را بیش از پیش تسهیل می‌کند. به گفته منتقدان، این پیمان تجاری به شرکت‌ها و کنسرن‌های بزرگ اقتصادی و مالی قدرت بیشتری می‌بخشد و در مقابل اختیارات دولت‌ها در هدایت و نظارت بر بازارهای اقتصادی و مالی را کاهش می‌دهد.

آمریکا هم‌زمان با پیشبرد مذاکرات برای عقد این پیمان تجاری با اروپا دو پروژه‌ی بزرگ دیگر را نیز دنبال می‌کند. یک پروژه دربرگیرنده قراردادی پیرامون تبادل آزاد در بخش خدمات است. پروژه دیگر نیز مربوط به پیمان تجارت آزاد میان آمریکا و کشورهای حوزه اقیانوس آرام (معروف به TPP) است.

وضعیت حقوقی آسانژ

جولیان آسانژ، بیانگذار سایت ویکی‌لیکس و سخنگوی فعلی این سایت به دلیل اقامه اتهامات از سوی دستگاه قضایی آمریکا و سوئد، مجبور شده که در سفارت اکوادور در بریتانیا پناه گیرد.

در روز گذشته (پنج‌شنبه ۱۳ اوت) مقامات قضایی سوئد اعلام کردند که سه اتهام از چهار اتهام آسانژ مشمول گذشت زمان شده است. این سه اتهام در مورد "تعرض و آزار جنسی" بوده است.

اتهام چهارم نیز مربوط به شکایت یکی از زنان شاکی است که آسانژ را نه تنها به "تعرض و آزار جنسی"، بلکه به "تجاوز" نیز متهم کرده است. این اتهام به لحاظ حقوقی در سال ۲۰۲۰ مشمول گذر زمان خواهد شد.

آسانژ همواره این اتهامات را رد کرده و آن را بخشی از یک"توطئه" همه‌جانبه با انگیزه‌ی سیاسی برای متوقف کردن افشاگری‌های سایت ویکی‌لیکس می‌داند.

دستگاه قضایی سوئد خواهان بازپرسی از جولیان آسانژ در سفارت اکوادور در لندن است، اما تا کنون شرایط این بازپرسی فراهم نشده است. به گفته مقامات سوئدی، دولت اکوادور بر این موضوع پافشاری می‌کند که این بازپرسی تنها در صورتی می‌تواند میسر شود که سوئد "وضعیت پناهندگی آسانژ" در سفارت اکوادور را بپذیرد. موضوعی که مقامات سوئدی آن را "نامربوط" می‌خوانند.

وکیلان آسانژ از دادگاه عالی سوئد خواستار لغو دستور بازداشت موکل خود شده‌اند، اما تا کنون دستگاه قضایی سوئد با این درخواست مخالفت کرده است. وکیلان آسانژ بیم دارند که انتقال موکل آن به سوئد، سرانجام منجر به استراد جولیان آسانژ به آمریکا شود.

DW

565235400.jpg

سرویس های اطلاعاتی آمریکا با کمک "وای فای" پشت دیوار را نیز می بینند

سرویس های اطلاعاتی امریکا با استفاده از طرح دانشمندان یک کالج دانشگاهی لندن نظارت بر حرکات انسان در محل همجوار را با کمک "وای فای" فرا گرفته اند.

به گزارش سایت IEEE Spectrum ، دانشمندان پیشنهاد کرده اند بر حرکت اشیای مجهز به گیرندگان تشعشعات با توجه به تغییر داپلری فرکانس تشعشعات در "وای فای" یا سیگنال های موبایل نظارت شود.

فناوری جدید می تواند مراقب حرکت افراد دارای گوشی های هوشمند و حتی ژست های آنها در پشت دیوارهای بتونی به ضخامت تا 25 سانتی متر باشد.

سرویس های امنیتی با استفاده از فناوری جدید می توانند مراقب تروریست ها بوده و آنها را با دقت زیاد نابود کنند.

اسپوتنیک

567273400.jpg

احتمال بازپرسی سوئد از جولیان آسانژ در سفارت اکوادور در لندن

اکوادور آماده است امکان بازپرسی از جولیان آسانژ، بنیانگذار سایت افشاگر "ویکی لیکس" در سفارت این کشور در لندن را با مقامات سوئد مورد بررسی قرار دهد.

به نوشته روینامه "فایننشل تایمز"، مقامات اکوادور اعلام کرده اند که مایلند حبس سه ساله آسانژ در سفارت این کشور در لندن پایان باید. بعلاوه روزنامه "تامیز" به نقل از دادگستری سوئد نوشت که آسانژ به جرائم مشمول مرور زمان متهم شده است و هفته آینده مواعد سه از چهار پرونده اتهامی این تبعه استرالیایی به پایان می رسد.

به گزارش خبرگزاری "تاس"، سسیلیا ریدسلیوس سخنگوی وزارت دادگستری سوئد به اکوادور پیشنهاد کرده است که به توافق دو جانبه در باره کمک حقیقی در این زمینه دست یابند. به گفته ریدسلیوس، اکوادور پیشنهاد سوئد برای بررسی این مسئله را پذیرفت.

جولیان آسانژ از استرداد به سوئد که وی را در خصوص چند اتهام شامل تجاوز جنسی تحت تعقیب قرار داده، فرار کرده و از سال2012 در سفارت اکوادر در لندن پناهنده شده است. آسانژ که اتهامات جنسی علیه خود را رد کرده، نگران است که نهایتا به آمریکا مسترد شود و در این کشور با اتهامات مربوط به فعالیت افشاگرانه اش روبرو شود.

اسپوتنیک

018570421400.jpg

کمپین ویکی‌لیکس علیه پیمان تجارت آزاد اروپا و آمریکا

وب‌سایت ویکی‌لیکیس کمپینی برای دریافت ۱۰۰ هزار یورو کمک مالی راه‌اندازی کرده تا از این طریق بتواند به کسانی که اطلاعات محرمانه از پیمان بحث‌برانگیز تجارت آزاد میان اروپا و آمریکا در اختیارش قرار می‌دهند٬ جوایزی اعطا کند.

ویکی‌لیکس٬ وب‌سایت پیش‌گام در افشاگری در دنیای مجازی٬ روز سه‌شنبه (۲۰ مرداد٬ ۱۱ اوت) کمپین آنلاینی با سقف ۱۰۰ هزار یورو برای جمع‌آوری کمک‌های مالی عمومی (crowdfunding) راه‌اندازی کرد. قرار است منابع مالی به دست آمده از این کمپین برای اهدای جایزه و مشوق به کسانی مورد استفاده قرار گیرد که اطلاعات محرمانه‌ای از مذاکرات جاری میان اروپا و آمریکا برای پیمان تجارت آزاد دارند و آن را در اختیار این وب‌سایت افشاگر قرار می‌دهند.

تا عصر سه‌شنبه٬ ویکی‌لیکس یک‌پنجم مبلغ تعیین شده به‌عنوان سقف کمک‌های مالی را از طریق کمک‌های عمومی دریافت کرد.

یانیس واروفاکیس٬ وزیر اقتصاد یونان٬ ویوین وست‌وود٬ طراح مد بریتانیایی و بسیاری دیگر از چهره‌های سرشناس٬ از جمله کسانی بودند که برای تامین درخواست ویکی‌لیکس اقدام به کمک مالی کرده‌اند.

ویکی‌لیکس در توضیحی که برای این کمپین نوشته٬ آورده است: «تقریبا همه جوانب پیمان تجارت آزاد میان آمریکا و اروپا ( TTIP) مخفی و محرمانه مانده و مذاکره‌کنندگان آمریکایی و اروپایی از نشت هرگونه اطلاعات و جزئیاتی درباره آن خودداری می‌کنند. هدف ویکی‌لیکس از راه‌اندازی این کمپین این است که اطمینان حاصل کند اروپایی‌ها سرانجام می‌توانند پیش از امضای پیمان٬ مفاد هراس‌آور آن را بخوانند.»

مذاکرات برای امضای پیمان تجارت آزاد ( TTIP) میان آمریکا و ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا از سال ۲۰۱۳ آغاز شده و از ابتدا به خاطر ماهیت محرمانه‌اش با اعتراضات گسترده‌ای از سوی نهادهای مدنی و کنشگران اروپایی مواجه شده است.

برخی از رهبران اروپایی خواستار پایان مذاکرات مرتبط با این پیمان تا پایان سال جاری میلادی شده‌اند٬ اما بسیاری از ناظران می‌گویند بعید است که چنین ضرب‌الاجلی مجال تحقق داشته باشد.

منتقدان نگران‌اند که با نهایی شدن این پیمان بحث‌برانگیز٬ همه مسائل مرتبط با حقوق مصرف‌کنندگان نادیده گرفته شود و قوانین نامطلوبی در حمایت از کمپانی‌ها به تصویب برسد که حقوق مصرف‌کنندگان را زیر پا می‌گذارد. گذشته از این٬ آنها معترض‌اند که همه جزئیات مرتبط با این توافق همواره از چشم افکار عمومی پنهان نگه داشته شده است.

پیمان تجارت آزاد که با عنوان «پیمان همکاری در زمینه تجارت و سرمایه‌گذاری ترنس‌آتلانتیک» ( TTIP) شناخته می‌شود٬ در صورت نهایی شدن٬ بزرگ‌ترین پیمان تجارت آزاد جهان خواهد بود که به موجب آن نزدیک به ۶۰ درصد از خروجی اقتصاد جهانی در بازاری با ۸۵۰ میلیون مصرف‌کننده به اشتراک گذاشته خواهد شد.

رفع موانع گمرکی، یکسان‌سازی استانداردها در فعالیت‌های اقتصادی و تعیین مقرراتی در ارتباط با محیط زیست از جمله مفاد این پیمان هستند.

DW

018620432_400-2.jpg

دادستان کل فدرال آلمان در مناقشه بر سر یک وب‌سایت برکنار شد

وزیر دادگستری آلمان در یک کنفرانس مطبوعاتی از برکناری هارالد رانگه، دادستان کل کشور خبر داد. این دو مقام پس از بالاگرفتن مناقشه بر سر وب‌سایت افشاگر "نتس پولیتیک" وارد جنگ قدرت با یکدیگر شده بودند.

هارالد رانگه، دادستان کل فدرال آلمان پس از اتهام‌‌‌های سنگین به وزارت دادگستری این کشور، از پست خود برکنار شد. عامل مناقشه، اعلام جرم هارالد رانگه علیه دو نویسنده‌ی وب‌سایت افشاگر و انتقادی "نتس پولیتیک" بود که اسناد درونی و محرمانه دولت آلمان در پیوند با فعالیت‌های مرتبط با جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات شهروندان را منتشر می‌‌کرد.

رانگه همکاران این وب‌سایت را به "خیانت به کشور" متهم ساخت اما هایکو ماس، وزیر دادگستری آلمان، اعلام جرم علیه روزنامه‌نگاران را نادرست خوانده بود.

رانگه وزیر دادگستری آلمان را به دخالت در این پرونده متهم کرده و گفته بود که هایکو ماس به این دلیل که نمی‌تواند از نتیجه این پرونده بهره‌برداری سیاسی کند قصد اعمال نفوذ در روند آن را دارد. رانگه افزوده بود که هرگونه دخالتی در این پرونده، نقض استقلال قوه قضاییه است.

از روز دوشنبه ۳ اوت و پس از اظهارات رانگه، دولت آلمان با مواضع او مرزبندی کرد. پیش از آن نیز، تظاهراتی چند هزار نفری در برلین در اعتراض به اعلام جرم دادستانی علیه دو روزنامه‌نگار به راه افتاده بود.

روزنامه‌ها، سایت‌های اینترنتی و شبکه‌های تلویزیونی نیز نسبت به اعلام جرم دادستانی علیه روزنامه‌نگاران اعتراض کرده‌‌و تشکیل پرونده علیه آنها را نقض اصل آزادی بیان و مطبوعات خوانده‌اند.

وب‌سایت "نتس پولیتیک" در ماه‌های فوریه تا آوریل سال جاری در باره تشدید نظارت اداره امنیت و اطلاعات آلمان بر فعالیت‌شبکه‌های اینترنتی گزارش‌ها و اخباری منتشر می‌کرد. روزنامه‌نگاران و کنشگران مدنی، اطلاعات و شواهد خود در این زمینه را در این وب‌سایت قرار می‌دادند.

بنیان‌گذار "نتس‌پولیتیک" گفته است ما به کار خود ادامه خواهیم داد و از اسنادی استقبال می‌کنیم که نشان دهند چگونه دستگاه اطلاعاتی و امنیتی آلمان، بدون اطلاع افکار عمومی و با همکاری دیگر دستگاه‌های اطلاعاتی می‌کوشد اینترنت را به یک "ماشین کنترل عمومی" تبدیل کند.

در ماه‌های گذشته اسنادی افشا شد که نشان می‌داد آژانس امنیت ملی آمریکا نه تنها داده‌های اینترنتی شهروندان را تحت نظر دارد و تلفن سیاستمداران را شنود می‌کند، بلکه برای فعالیت‌های خود از همکاری "سرویس اطلاعاتی آلمان (BND) نیز بهره گرفته است.

"نتس‌پولیتیک" مشهورترین وب‌سایت آلمانی‌زبان در دفاع از "حقوق شهروندان در دنیای مجازی" محسوب می‌شود که فعالیت‌های گسترده‌ای در شبکه‌های اجتماعی دارد. این وب‌سایت بحث‌های کمیسیون ویژه مجلس آلمان برای تحقیق درباره فعالیت‌های آژانس امنیت ملی آمریکا (ان‌اس‌ای) را به‌طور همزمان گزارش می‌کند.

اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان تشکیل پرونده برای این دو بلاگر و خبرنگار را به شدت محکوم کرده و آن را "تلاشی غیرقابل قبول برای بستن دهان دو روزنامه‌نگار منتقد" خوانده است.

میشائیل کونکن، رئيس اتحادیه روزنامه‌نگاران آلمان از دادستان کل فدرال آلمان خواسته بود که این پرونده را ببندد و اقدام قضائی علیه روزنامه‌نگاران را متوقف کند. محاکمه روزنامه‌نگاران افشاگر در آلمان کم‌سابقه است.

آخرین مورد اعلام جرم دادستانی علیه یک رسانه در آلمان به دهه شصت میلادی باز می‌گردد که مجله اشپیگل به دلیل افشای اطلاعات ناتو مورد پیگرد قرار گرفت.

رسانه‌های آلمانی گزارش داده‌اند که وزیر دادگستری آلمان برای دادستان کل فدرال، تقاضای بازنشستگی پیش از موعد کرده است. گفته می‌شود پتر فرانک، دادستان کل مونیخ به عنوان جانشین رانگه پیشنهاد شده است.

DW

1431330713931400.jpg

فیدل کاسترو؛ گزینه محبوب آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا

بر اساس مستندی که قرار است از شبکه "دیسکاوری" پخش شود، فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا بیشتر از هر فرد دیگری از سوی آژانس امنیت ملی آمریکا تحت نظر قرار داشته است.

به گزارش خبرگزاری کوبا، بر اساس یک مستند شبکه دیسکاوری آمریکا، فیدل کاسترو، رهبر انقلاب کوبا، بیش از هر فرد دیگری از سوی سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا تحت نظر بوده است. این مستند یک ساعته شامل مصاحبه‌هایی با جاسوسان آمریکایی، تحلیلگران سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) و ماموران سازمان اطلاعاتی ک.گ.ب جماهیر سابق شوروی است.

این مستند که هنوز زمان پخش آن اعلام نشده، همچنین به نمایش برخی اسناد محرمانه سابق که از حالت محرمانه خارج شده خواهد پرداخت. انتظار می رود این مستند در سه ماهه چهارم سال جاری میلادی و برای نخستین بار در آمریکا و پس از آن در آمریکای لاتین و دیگر کشورها به نمایش درآید.

خبر ساخت این مستند در حالی اعلام شده است که کوبا و آمریکا در تاریخ 20 ژوئیه روابط دیپلماتیک خود را مجددا برقرار کردند.

ایسنا

1672529.jpg

ویکی لیکس فاش کرد: آمریکا از دولت ژاپن جاسوسی می‌کرد

سایت افشاگر ویکی لیکس اسناد جدیدی را در مورد اقدامات مخفیانه آمریکا منتشر کرده که بر اساس این اسناد نهادهای امنیتی ایالت متحده از مقامات ژاپنی جاسوسی کرده‌اند.

به گزارش رویترز، بر اساس این اسناد آژانس امنیت ملی آمریکا که ۱۶ نهاد اطلاعاتی این کشور را زیر نظر دارد دستکم از ۳۵ هدف در ژاپن جاسوسی کرده است.

بر اساس این گزارش، علاوه بر سیاستمدارن ژاپنی، شرکت های مهم این کشور از جمله میتسوبیشی نیز در لیست جاسوسان آمریکایی قرار داشته اند.

بر اساس اسناد منتشر شده توسط ویکی لیکس، دولت کشورهای برزیل، آلمان، فرانسه و اغلب کشورهای آمریکای لاتین از جمله اهداف جاسوسان آمریکایی بوده اند.

مهر

120323154002_ahmed_shaheed400.jpg

ویکی لیکس: هیچ سندی از پول گرفتن احمد شهید از عربستان در ویکی‌لیکس وجود ندارد

سایت ویکی لیکس نسبت به ادعای انتشار سندی در این سایت افشاگر راجع به پرداخت پول توسط عربستان سعودی به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران، واکنش نشان داد. ویکی لیکس، در حساب توئیتر خود، از متهم کنندگان آقای شهید خواست لینک سند ادعایی خود در این سایت را نشان دهند.

به گزارش بی بی سی این واکنش، ساعاتی پس از آن صورت گرفت که بسیاری از خبرگزاری و رسانه های ایرانی خبری را نقل کردند که موضوع آن، انتشار سندی در ویکی لیکس در مورد رشوه گرفتن گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل از عربستان برای تهیه گزارش های جهت دار علیه ایران بود.

احمد شهید در مصاحبه با بی بی سی فارسی گفت خوشحال است که سایت ویکی لیکس از منتشرکنندگان این اتهام خواسته تا ادعای خود را ثابت کنند چون سند ادعایی آنها در هیچ کدام از مدارک افشا شده توسط این سایت وجود نداشته است.

آقای شهید تاکید کرد که بودجه فعالیت های او برای تهیه گزارش از وضعیت حقوق بشر ایران، توسط سازمان ملل تامین می شود.

وی همچنین با ذکر اینکه دستگاه های رسمی ایران “تقریبا همه آنچه در گزارش هایش ذکر می شود را قبول دارند” گفت: “مثلا ادعای من درباره اینکه نزدیک به هشتاد درصد اعدام ها در ایران به خاطر مواد مخدره مورد تایید ایران است، یا اینکه رهبران بهایی در ایران زندانی هستند و نوجوانان اعدام می شوند توسط دولت ایران رد نمی شود.”

گزارشگر سازمان ملل افزود: “اختلاف آنها با من در اینجا است که آنها قبول ندارند که این کارها نقض حقوق بشر است.”

او گفت که گزارش‌هایش، عمدتا با استناد به قوانین جمهوری اسلامی ایران، گفته های مقام ها و رسانه های رسمی و مصاحبه هایی تنظیم شده که “جزئیات آنها در گزارش ها ذکر می شود”.

احمد شهید، از چهار سال پیش به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در مورد ایران انتخاب شده و طی این مدت، حق سفر به این کشور را نداشته است.

شورای حقوق بشر سازمان ملل، در فروردین ماه گذشته ماموریت وی به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر را به مدت یک سال دیگر تمدید کرد.

آقای شهید چهارمین گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل در امور ایران است. پیش از او موریس کاپیتورن، رینالدو گالیندوپل و آندریاس آگوییلار این مسئولیت را به عهده داشته‌اند.

هر چهار گزارشگر ویژه حقوق بشر، از عدم همکاری مقام‌های ایرانی در تهیه گزارش های خود انتقاد کرده‌ و از سوی رسانه های رسمی این کشور، به همکاری با دشمنان جمهوری اسلامی ایران متهم شده اند.

ملی مذهبی

017440937400.jpg

فرانسه هم شنود مکالمات تلفنی مردم را قانونی کرد

شورای قانون اساسی فرانسه قانونی را برای شنود مکالمات تصویب کرده و به سرویس‌های اطلاعاتی این کشور این اختیار را داده تا برای مقابله با "تهدیدهای غیرمنتظره تروریستی"، مکالمات مردم را شنود کنند.

به نوشته روزنامه اورشلیم پست، این قانون که در مارس 2015 و دو ماه پس از کشته شدن 17 تن در جریان حملات تروریستی در پاریس تصویب شد،‌ شبیه به قانون شهروندی آمریکاست که پس از حملات 11 سپتامبر 2001 علیه این کشور به تصویب رسید.

فرانسوا اولاند، رییس جمهوری فرانسه در میان افرادی بود که از شورای قانون اساسی این کشور خواست تا این قانون را تصویب کند و براساس این قانون، سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه این حق را دارند تا به نصب میکروفن‌ها و دوربین‌های مخفی پرداخته و به شنود مکالمات دست بزنند و اجازه دارند تا رفتار مظنونان را زیر نظر داشته باشند.

دولت پاریس صراحتا اعلام کرده که جمع آوری گسترده مکالمات تلفنی شبیه به آنچه که آژانس امنیت ملی آ‌مریکا انجام می‌دهد، ممنوع است اما گروه‌های حقوق مدنی می‌گویند که این اختیار و قانون جدید می‌تواند به سرویس‌های اطلاعاتی فرانسه اجازه جمع آوری گسترده اطلاعات و مکالمات تلفنی را بدهد.

مقام‌های امنیتی فرانسه می‌توانند براساس این قانون جدید بجای کسب اجازه قاضی در شنود مکالمات، بلافاصله فعالیت خود را آغاز کنند و به جمع آوری اطلاعات بپردازند.

شورای قانون اساسی فرانسه دو ماده‌ای را که براساس آن مقام‌ها می‌توانند در مواقع اضطرار بدون کسب اجازه از قاضی وارد عمل شوند و همچنین انجام اقدامات جاسوسی بین‌المللی در داخل کشور را رد کرد.

دفتر ریاست جمهوری فرانسه در بیانیه‌ای آورده است که رد این دو ماده، آژانس‌های اطلاعاتی کشور را برای استفاده از ابزار حفاظت از شهروندان و منافع فرانسه منع نمی‌کند.

براساس این قانون جدید، آژانس های اطلاعاتی فرانسه در موارد خاص می‌توانند از وسایل شنود و استراق سمع و جاسوسی برای ثبت کلیه مکالمات تلفنی،‌ داده‌های اینترنتی و پیامکی استفاده کنند. همچنین آنها می‌توانند از میکروفن‌ها و دوربین‌های مداربسته و مخفی برای رهگیری و شنود مظنونان بهره بگیرند.

شورای دیجیتال فرانسه که کمیسیونی مستقل در ارائه نظرات و مشورت درباره تاثیرات فناوری‌های دیجیتال بر جامعه است، از این قانون استقبال کرده اما گفته که این قانون به صورت کامل آزادی‌های مدنی را حفاظت نمی‌کند.

ایسنا

1949052_Page__2.jpg

ویکی لیکس: کمک آژانس امنیت ملی امریکا به سیا برای شکنجه و ربودن افراد

ویکی لیکس به مستندسازی یک مکالمه یا تماس تلفنی ردیابی شده اشتاینمایر وزیر امور خارجه آلمان، در تاریخ 29 نوامبر 2005 کمی پس از آن که او نخستین سفر رسمی خود به آمریکا به عنوان وزیر امور خارجه آلمان را به پایان رساند، پرداخت.

اشتاینمایر، هدف جاسوسی‌های نظام‌مند آژانس امنیت ملی آمریکا

پایگاه افشاگر ویکی لیکس مدارکی را منتشر کرده که بر اساس آنها آژانس امنیت ملی آمریکا به طور نظام‌مند از فرانک والتر اشتاین‌مایر، وزیر خارجه آلمان و دیگر مقامات این کشور جاسوسی می کرده است و جاسوسی های این سازمان از وزرای امور خارجه آلمان حتی از قبل از حملات 11 سپتامبر 2001 نیز انجام می‌شده است.

به گزارش شبکه دویچه وله، بر اساس اطلاعاتی که توسط پایگاه افشاگر ویکی لیکس منتشر شد، فرانک والتر اشتاینمایر، وزیر امور خارجه آلمان هدف جاسوسی‌های نظام مند آژانس امنیت ملی آمریکا قرار داشته است.

ویکی لیکس به مستندسازی یک مکالمه یا تماس تلفنی ردیابی شده اشتاینمایر در تاریخ 29 نوامبر 2005 کمی پس از آن که او نخستین سفر رسمی خود به آمریکا به عنوان وزیر امور خارجه آلمان را به پایان رساند، پرداخت.

مشخص نیست که اشتاین‌مایر در این مکالمه با چه کسی صحبت می کند اما موضوع این مکالمه آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا(سیا) و برنامه بازداشتهای فراقانونی این آژانس بوده است. این اتهام مطرح شده که آمریکا از حریم هوایی و فرودگاه های کشورهای اروپایی همکاری کننده استفاده کرده تا به طور غیرقانونی شهروندان و ساکنان اروپایی را به منظور بازجویی از آنها در زندانهای مخفی سازمان سیا برباید.

اشتاین‌مایر مطابق این تماس رهگیری شده هر گونه اطلاع از پروازهای مربوط به متهمان بازداشت شده در سال 2005 را رد می کند و به نظر میرسد که پاسخی قطعی از سوی وزیر امور خارجه آمریکا درباره گزارشهای رسانه ای مربوط به پروازهای سازمان سیا از طریق خاک آلمان به مقصد زندانهای مخفی در شرق اروپا که برای بازجویی و شکنجه متهمان به تروریسم مورد استفاده قرار می گرفتند، دریافت نکرده است.

جولیان آسانژ، بنیانگذار وبسایت ویکی لیکس در بیانیه ای اعلام کرد: اسناد منتشر شده جدید نشان می دهند که آژانس امنیت ملی آمریکا به سازمان سیا کمک می‌کرده بدون هیچ گونه مجازات به شکنجه و ربودن افراد بپردازد. سازمان سیا سالها به طور نظام مند اقدام به ربودن و شکنجه افراد با همدستی ضمنی دولتهای اروپایی کرده است.

اسناد جدید ویکی لیکس نشاندهنده طرح چندین ساله آژانس امنیت ملی آمریکا برای جاسوسی از وزارت امور خارجه آلمان است که تاریخ آن حتی به پیش از 11 سپتامبر 2001 می رسد. این اسناد فهرستی از 20 شماره تلفن را که آژانس امنیت ملی آمریکا برای تحت جاسوسی قرار می داده دربردارند که از میان این شماره تلفنهای دو مورد متعلق به اشتاینمایر بوده و یک شماره نیز متعلق به یوشکا فیشر معاون صدر اعظم آلمان و وزیر خارجه اسبق این کشور از سال 1998 تا 2005 است.

هنوز وزارت امور خارجه آلمان درباره این افشاگری‌های جدید ویکی لیکس اظهارنظر نکرده است. این در حالی است که ویکی لیکس چندی پیش نیز فاش ساخت که آژانس امنیت ملی آمریکا چندین دهه علیه سیاستمداران آلمانی جاسوسی می کرده است.

ایسنا

PANewsBT_N0007171365351074729A_I2.jpg

آسانژ در تحقیقات درباره جاسوسی آمریکا از آلمان همکاری می‌کند

بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکی لیکس در مصاحبه با مجله آلمانی «اشپیگل» آمادگی خود را برای کمک به آلمان در روند تحقیقات درباره جاسوسی آمریکا از مقام‌های این کشور اعلام کرد.

به گزارش اشپیگل، «جولیان آسانژ» بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکی لیکس در مصاحبه‌ای اعلام کرد که حاضر است به قانون‌گذاران آلمانی در روند تحقیقات درباره جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از مقام‌های این کشور کمک کند.

آسانژ گفت: «عادت دارم نسبت به کمیته‌های بازپرسی پارلمان آلمان بدبین باشم زیرا معمولا در راستای پنهان کردن اصل موضوع تلاش می‌کنند اما، در عین حال تمایل دارم در یافتن حقیقت درباره اقدام‌های جاسوسی آمریکا در آلمان کمک کنم.»

وی افزود: «اگر اعضای کمیته نیاز به شاهد دارند، خوشحال می‌شوم به دیدار من بیایند و پرسش‌های خود را مطرح کنند.»

ایلنا

400-17.jpg

جاسوسی آمریکا از پوتین

به نوشته روزنامه بریتانیایی "تایمز"، سرویس های اطلاعاتی آمریکا از سال های 90 قرن بیستم و مدت ها پیش از آن که ولادیمیر پوتین رییس جمهور روسیه شد، از وی جاسوسی کرده اند.

مقاله ای که در شماره روز شنبه این روزنامه بریتانیایی منتشر شد، حاکی است: "ولادیمیر پوتین از زمانی که معاون شهردار شهر سن پترزبورگ در سال های 90 قرن بیستم بود، مورد توجه سرویس های اطلاعاتی آمریکا و هدف فعالیت جاسوسی آنها قرار گرفت".

پیشتر بعضی رسانه های آلمانی از جمله روزنامه Sueddeutsche Zeitung و شبکه های تلویزیونی آلمانی NDR و WDR با استناد به اطلاعات سایت افشاگر "ویکی لیکس" گزارش داده بودند که سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا از سال های 90 قرن بیستم از آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان و چمئ عضو دیگر دولت فدرال این کشور جاسوسی میکردند. به نوشته رسانه ها، هدف این سرویس ها آنگلا مرکل، اسکار لافونتن وزیر سابق دارایی ، باربارا هندریکس مقام عالی رتبه سابق وزارت دارایی، ورنر مولر وزیر سابق اقتصاد و بعضی دیگر از کارمندان ارشد وزارت کشاورزی، دبیر دولتی، بخض اقتصادی وزارت خارجه آلمان و بانک مرکزی اروپا بودند.

پیشتر همچنین گزارش شده بود که سرویس های اطلاعاتی آمریکا در دوره ای از سال 2006 تا سال 2012 میلادی از سه رییس جمهونر فرانسه ژاک شیراک، نیکولا سارکوزی و فرانسوا اولاند جاسوسی می کردند.

این افشاگری ها جنجال زیادی در پی داشته است و بعلاوه جولیان آسانژ موسس ویکی لیکس گفت مخاطبان می توانند "منتظر افشاگری های مهم جدید در آینده نزدیک باشند".

اسپوتنیک

Buckley_AFB400.jpg

بیلد آم زونتاگ: هکرهای آمریکایی قصد دست‌یابی به اطلاعات تسلیحاتی اروپا را داشتند

یک روزنامه آلمانی امروز- یکشنبه - نوشت هکرهای آمریکایی تلاش کردند به اطلاعات تجهیزات نظامی کشورهای اروپایی دست پیدا کنند.

به گزارش از بیلد آم زونتاگ، اسناد محرمانه‌ای به دست آمده است که نشان می‌دهد هکرهای آمریکایی در سال ۲۰۱۱ تلاش کردند به اطلاعات شرکت « هوا و فضا و دفاعی اروپا» موسوم به « گروه ایرباس»‌ به منظور جاسوسی از تسلیحات نظامی کشورهای اروپایی نفوذ کنند.

روزنامه بیلد نوشت:« سازمان اطلاعات آلمان اطلاعاتی مبنی بر نفوذ یک سرویس جاسوسی خارجی برای ربودن داده‌های مرکز گروه ایرباس در این کشور دریافت کرد.»

براساس اسناد محرمانه، هکرهای آمریکایی در دوم نوامبر ۲۰۱۱ برنامه جاسوسی از یک شرکت تسلیحاتی آلمانی - فرانسوی در مونیخ را اجرا کردند.

سازمان اطلاعات خارجی آلمان در آوریل گذشته به همکاری فنی با آژانس امنیت ملی آمریکا و جاسوسی در حوزه شماری از اهداف اروپایی متهم شد.

گفته می‌شود سازمان اطلاعات خارجی آلمان به درخواست آژانس اطلاعات آمریکا از ۸۰۰ هزار آی‌پی رایانه‌ای، شماره تلفن و ایمیل جاسوسی کرده است.

ایلنا

400-4.jpg

آمریکایی ها طی ده سال مکالمات تلفنی صدراعظم آلمان را شنود می کردند

سازمان بین المللی افشاگر"ویکی لیکس" دیروز مجموعه تازه ای از اسناد درباره فعالیت آژانس امنیت ملی آمریکا را منتشر کرد.

طبق این اسناد، سرویس های اطلاعاتی آمریکا مکالمات تلفنی دستکم آنگلا مرکل، گرهارد شرودر و هلموت کهل، سه صدراعظم آخر آلمان را شنود می کردند و 56 شماره تلفن متعلق به مقامات دولت فدرال آلمان و همچنین دها تلفن اطرافیان آنگلا مرکل، صدراعظم فعلی آلمان در فهرست تلفن های تحت شنود آمریکایی قرار داشتند.

به گزارش "ویکی لیکس"، آژانس امنیت ملی آمریکا در مجوع 125 شماره تلفن متعلق به مقامات عالی رتبه آلمان را شنود می کرد. طبق اسناد منتشره آمریکتایی ها این کار را "با انگیزه های سیاسی و اقتصادی" انجام می دادند

اسپوتنیک

file-69.jpg

اشپیگل هدف شنود دستگاه اطلاعاتی آمریکا

تحریریه "اشپیگل" در سال ۲۰۱۱ هدف جاسوسی دوایر اطلاعاتی آمریکا بوده است. نشریه آلمانی شکوه می‌کند که دولت این کشور از این موضوع آگاهی داشته اما اقدامی نکرده است. اکنون پارلمان آلمان قول تحقیق دقیق و کامل را داده است.

پاتریک زنسبورگ، سرپرست کمیته تحقیق درباره فعالیت‌های اطلاعاتی آمریکا، در پارلمان آلمان وعده داد که درباره فعالیت جاسوسی علیه "اشپیگل" تحقیقات دقیق و کافی انجام خواهد گرفت.

اسناد تازه نشان می‌دهند که اشپیگل، یکی از معتبرترین نشریات آلمان، هدف فعالیت جاسوسی محافل اطلاعاتی آمریکا بوده است. این محافل در تابستان ۲۰۱۱ به مسئول ارتباطات اطلاعاتی دو کشور درباره روابط "اشپیگل" با برخی از مقامات دولتی هشدار داده بودند.

اطلاعات مبسوط سازمان سیا درباره کانال‌های خبری "اشپیگل"، شکی باقی نمی‌گذارد که نشریه آلمانی هدف فعالیت جاسوسی بوده است. از این رو نشریه روز جمعه (سوم ژوئيه) به دادستانی کل آلمان در کارلسروهه شکایت برد. .

"همکاری ضمنی دولت آلمان"

کمیسیون تحقیق درباره فعالیت‌های اطلاعاتی آمریکا در پارلمان آلمان کار خود را با جدیت دنبال می‌کند. در همین راستا از دفتر صدراعظم آلمان خواسته شده کلیه مدارک موجود در این رابطه را به کمیسیون تحقیق ارائه دهد.

تا کنون شواهد ارتباطات جاسوسی نه تنها به پارلمان ارائه نشده، بلکه آگاهانه مسکوت گذاشته شده و به اطلاع رسانه‌های جمعی نیز نرسیده است.

این در حالی است که این مورد در خود آمریکا توجه رسانه‌های جمعی را جلب کرده است. برای نمونه کانال خبری سی‌ان‌ان از اقدامات جاسوسی آمریکا علیه روزنامه‌نگاران پرده برداشت.

در آلمان سازمان "گزارشگران بدون مرز" به جاسوسی علیه "اشپیگل" اعتراض کرد. این نهاد مستقل و غیردولتی که در راه آزادی بیان در سراسر جهان مبارزه می‌کند، درباره این مورد جاسوسی، خواهان تحقیق کافی و توضیح کامل شده است

DW

file-66.jpg

افشاگری های ویکی لیکس در باره جاسوسی آمریکا از مقامات ارشد برزیل

سایت ویکی لیکس روز شنبه در تازه ترین افشاگری های خود علیه آمریکا اعلام کرد که آژانس امنیت ملی آمریکا از 29 مقام ارشد دولتی و اقتصادی برزیل جاسوسی کرده است.

.

در اسناد منتشر شده در سایت ویکی لیکس فهرستی شامل 29 شماره تلفن وجود دارد که نشان می دهد آژانس امنیت ملی آمریکا به ویژه در زمینه های سیاسیريال اقتصادی، بانگداری و بازرگانی فعلانه از برزیل جاسوسی کرده است. دیلما روسف رییس جمهور برزیل، نلسون باربوسا و آنتونیو پالوچی وزیران دارایی سابق و لوئیس آلبرتو فیگیردو وزیر امور خارجه سابق این کشور از جمله افرادی هستند که تحت شنود آمریکا قرار داشته اند.

رسانه های جهانی در سال 2013 با استناد به اسناد ادوارد اسنودن افشاگر آمریکایی گزارش هایی در باره جاسوسی آمریکا از مکالمات و ارتباطات مقامات دولتی برزیل و مکزیک منتشر کردند که این امر منجر به تیره شدن روابط این کشورها با آمریکا شد. دیلما روسف رییس جمهور برزیل دوسال پیش در پی انتشار این گزارش ها سفر خود به واشنگتن را لغو کرد اما در ماه ژوئن وی در آخرین سفر خود به واشنگتن اعلام کرده مسئله جاسوسی آژانس امنیت ملی آمریکا از برزیل موضوعی است که به گذشته مربوط می شود.

اسپوتنیک

742237400-3.jpg

فرانسه درخواست پناهندگی جولیان آسانژ را رد کرد

جولیان آسانژ بنیادگذار سایت افشاگر "ویکی‌لیکس" در نامه‌ای سرگشاده از فرانسوا اولاند، رئيس‌جمهوری فرانسه درخواست پناهندگی در خاک این کشور کرده بود. پاسخ کاخ الیزه به این درخواست منفی است.

بنیادگذار سایت افشاگر "ویکی‌لیکس" در نامه‌ای از فرانسوا اولاند، رئیس جمهور فرانسه، خواسته بود که با درخواست پناهندگی او در خاک آن کشور موافقت کند. ولی این درخواست بی‌نتیجه ماند.

جولیان آسانژ در نامه سرگشاده خود که روز جمعه (۳ ژوئیه/۱۲ تیر) در روزنامه فرانسوی "لوموند" منتشر شد، نوشته است: «امروز فرانسه تنها کشوری است که قادر است به من پشتیبانی لازم در برابر پیگرد سیاسی‌ای را بدهد که هدف آن قرار گرفته‌ام».

پاسخ سریع کاخ الیزه به این درخواست منفی بود. دفتر ریاست‌جمهوری فرانسه نوشت: «وضعیت آقای آسانژ بر خطری بی‌واسطه دلالت ندارد. افزون بر آن دستور بازداشت او در اروپا صادر شده است».

جولیان آسانژ که ۴۴ ساله و استرالیایی است از سه سال پیش به سفارت اکوادور در لندن پناه برده است و عملا آزادی رفت و آمد ندارد.

آسانژ هنگامی به این کار دست زد که دادگاهی در سوئد او را به "تجاوز و سوء‌استفاده جنسی" متهم و حکم جلب او را صادر کرد. آسانژ این اتهامات را دارای "انگیزه‌های سیاسی" خواند و گفت بیم آن دارد که سوئد او را به مقامات ایالات متحده آمریکا تحویل دهد. اگر آسانژ به آمریکا تحویل داده شود به اتهام "خیانت در فاش‌کردن اسناد محرمانه" محاکمه خواهد شد.

تلاش‌های حقوقی آسانژ برای عدم‌استرداد به سوئد و اقامت در لندن بی‌نتیجه ماند و او سرانجام در سال ۲۰۱۲ به سفارت اکوادور در این شهر پناه برد.

سایت افشاگر"ویکی‌لیکس" تا کنون هزاران سند محرمانه مربوط به سفارتخانه‌های آمریکا در کشورهای دیگر را منتشر کرده و از بسیاری از مناسبات پنهان دیپلماتیک پرده برداشته است. آخرین اسناد افشاگری که ویکی‌لیکس منتشر کرده به اقدامات شنود آژانس امنیت ملی آمریکا از رئیس‌جمهوری فرانسه و نیز وزارتخانه‌های گوناگون در آلمان بازمی‌گردد.

DW

22222--10.jpg

ویکی لیکس افشاگر بعد جدیدی از تقابل آمریکا با چین

ویکی لیکس افشا کرد: یکی از کارشناسان اتحادیه اروپا به وزیر اقتصاد فرانسه گفته بوده که همکاری اقتصادی آمریکا با کشورهای "ترنس پاسیفیک" (دو سوی اقیانوس آرام) برای تحریک و تقابل با چین صورت گرفته است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در یکی از هفت مدارکی که روز دوشنبه توسط ویکی لیکس منتشر شد آمده است: هیدو هوبن، رئیس بخش بازرگانی اتحادیه اروپا به ژان فرانسوا بوتن، وزیر اقتصاد وقت فرانسه گفته بود که همکاری اقتصادی آمریکا با کشورهای ترنس پاسیفیک وسیله ای برای تقابل با چین است.

همکاری اقتصادی آمریکا - کشورهای ترنس پاسیفیک (TPP) بسته تجاری بلندپروزانه ای است که بین آمریکا و 12 کشور آسیایی و اقیانوسیه توافق شده و 40 درصد اقتصاد جهان را تشکیل میدهد.

چین در این حلقه جایی ندارد.

هوبن خاطرنشان کرده بود که واشنگتن به منظور تقابل با پکن با هرکشوری که با چین هم مرز بوده وارد مذاکره شده و از آن ها خواسته تا به این بسته که ظرفیت های دولت آنها را افزایش می دهد بپیوندند.

هوبن سپس با شک و تردید به این موضوع اشاره می کند که اگر توافق مزبور 10 سال مورد بحث و گفتگو بوده جهان و چین طی این مدت به حدی تغییر کرده اند که دیگر تمایلی به این روند نداشته باشند و این مساله کل این ابتکار عمل را به تلاشی از دست رفته تبدیل میکند.

در این مدارک افشا شده از هوبن و خطاب به وزیر فرانسه نقل شده است: اگر ابتکار عمل TPP شکست بخورد آمریکا هیچ جایگزینی به جز بازگشت به سازمان تجارت جهانی ندارد.

این مدرک همچنین افشا کرده است که هوبن به شدت منتقد استراتژی تجاری آمریکا است.

این کارشناس اتحادیه اروپا ارزیابی میکند که چنین تمرکزی بر آسیا ثابت می کند که واشنگتن هیچ دستورالعمل حقیقی برای مذاکره با اقتصادهای نوظهوری چون چین و برزیل یا برنامه عملیاتی با محوریت سازمان تجارت جهانی ندارد.

این مدارک فوق سری آمریکا روشن می کند که عملیات اطلاعاتی گستردهای علیه دولت فرانسه و تمامی شرکت های مهم آن صورت میگرفته است.

اسناد ویکی لیکس نشان میدهد که آژانس امنیت ملی آمریکا از مقامات ارشد اقتصادی فرانسه و سهامداران بزرگ این کشور برای بیش از یک دهه جاسوسی میکرده است.

فرانسه و آمریکا تاکنون به انتشار این اسناد واکنشی نشان نداده اند. صحت و سقم این اطلاعات نیز مشخص نیست اما ویکی لیکس در انتشار اسناد محرمانه دولت آمریکا سابقه ای طولانی دارد.

هفته گذشته این گروه افشا کرد که آژانس امنیت ملی آمریکا از سه رئیس جمهور آخر فرانسه جاسوسی میکرده است؛ اطلاعاتی که موجب خشم و شرمندگی دولت فرانسه و منجر به فراخواندن سفیر آمریکا برای ارائه توضیحات شد.

گزارشهای جدید اما می گویند مدارک آژانس امنیت ملی آمریکا بین سالهای 2004 تا 2012 نشان میدهند که این آژانس از دو وزیر اقتصاد و سه تن دیگر از مقامات ارشد این کشور جاسوسی می کرده است. سایر اسناد نشان میدهد که از سال 2002 تا 2012، آژانس امنیت ملی آمریکا از اطلاعات تمامی مزایده ها و مناقصه های صادراتی فرانسه از نفت و گاز گرفته تا ارتباطات و بیوتکنولوژی جاسوسی میکرده است.

ویکی لیکس پایگاه افشاگری است که در سال 2006 در ایسلند پایه گذاری شد تا مدارک، تصاویر و فیلم های سیاسی یا اجتماعی مهم را منتشر کند.

ایسنا

2222222-14.jpg

انتشار اطلاعات جدید درباره عملیات جاسوسی آمریکا در فرانسه

روزنامه فرانسوی "لیبراسیون" و سایت Mediapart به همراه سایت "ویکی لیکس" اطلاعات جدیدی درباره جاسوسی بزرگ ابعاد سرویس های اطلاعاتی آمریکا از سیاستمداران، کارآفرینان و بازرگانان فرانسه منتشر کردند.

در مطلب منتشره در روزنامه فرانسوی تحت عنوان "جاسوسی اقتصادی ـ بازی کثیف آمریکا" گفته می شود:" لیبراسیون و Mediapart با همکاری "ویکی لیکس" افشا می کنند که چگونه آژانس امنیت ملی آمریکا به منافع تجاری فرانسه لطمه وارد می کرد".

در اسناد منتشره درباره جاسوسی بزرگ ابعاد سرویس های اطلاعاتی آمریکا از شرکت های فرانسووی، مقامات وزارت اقتصاد این کشور و انعقاد معاملات و قراردادهای بزرگ پاریس با سازمان های بین المللی صحبت می شود.

جولیات آسانژ، موسس سایت "ویکی لیکس" چندی پیش ضمن اعلام انتشار مجموعه ای از مطالب افشاگرانه در این سایت گفت فرانسه نباید به این افشاگری ها بی اعتنایی نشان دهد و باید از حق حاکمیت خود در برابر امریکایی ها دفاع کند.

قبلا نیز در رابطه با شنود مکالمات تلفنی فرانسوا اولاند، رئیس جمهورفعلی فرانسه و روسای جمهور قبلی این کشور از سوی سرویس های اطلاعاتی آمریکا جنجال بپا شده بود.

اسپوتنیک

-222222222-2.jpg

بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکی ‌لیکس:

عربستان سعودی سگ سرکش آمریکا در خاورمیانه است

بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکی لیکس گفت عربستان سعودی یکی از سگ‌های آمریکا در خاورمیانه است که گاهی اوقات مهارشدنی نیست.

راشاتودی، «جولیان آسانژ» بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکی لیکس در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه یک تلویزیونی روسیه گفت که عربستان سعودی یکی از سگ‌های سرکش آمریکا در خاورمیانه است.

آسانژ گفت که عربستان سعودی به عنوان سگ آمریکا در خاورمیانه محسوب می‌شود که گاهی قابل مهارشدن نیست.

وی همچنین گفت:«اسناد محرمانه‌ای که اخیرا منتشر کردیم نشان می‌دهند که عربستان سعودی، قطر و ترکیه معاهده‌ای سری برای سرنگونی دولت سوریه در سال ۲۰۱۲ امضا کردند و بعد از آن فرانسه، آمریکا و انگلیس نیز در این معاهده شرکت کردند.»

بنیانگذار پایگاه اینترنتی ویکی لیکس تصریح کرد که به رغم فشارهای وارده از سازمان‌های مختلف آمریکایی و متحدان آن به تلاش خود برای افشای اسناد محرمانه و اقدام‌های غیرقانونی در برخی کشورها که با توسل به قدرت انجام می‌شوند، ادامه می‌دهد.

وی افزود به زودی بخش جدیدی از اسناد محرمانه درباره جاسوسی‌های آژانس امنیت ملی آمریکا از مقام‌های فرانسه از جمله سه رئیس‌جمهوری اخیر این کشور را منتشر می‌کند.

ایلنا

cartoon2222-3.jpg

طرح شنود مکالمات: گوگل بدون توافق شما « جعبه سیاه» را فعال می کند

طراحان اتحادیه تولیدی در برائوزر Chromium یک نوآوری را مشاهده کردند که برای « گوگل» امکان شنود مکالمات کاربران در نزدیکی کامپیوترهای خودشان را فراهم می کند. اما در این شرکت تأکید شد که این مدول فقط با توافق آنها فعال می شود.

اکنون هنگام نصب برائوزر « Chromium» که شرکت بزرگ اینترنتی « گوگل» در طراحی آن شرکت دارد جملات« میکروفون روشن است» و « شنود مکالمات مجاز است» روی صفحه ظاهر می شود. سایت انگلیسی زبان « RT » با استناد به Privacy Online News این خبر را گزارش داده است.

با دانلود کد، می توان از هدایت صوتی « OK, Google»» استفاده کرد. اما کاربران ابراز نگرانی می کنند که برائوزر به این ترتیب می تواند به شنود مکالمات آنها بپردازد و مکالمات ضبط شده را به شرکت ارسال کند. گفته می شود که فقط شرکت « گوگل» از اطلاعات کامل در باره امکانات و اصول کار آن برخوردار است.

ریک فالکوینگ بنیان گذار حزب « راهزنان» سوئد به این « کد جدید» ابراز توجه کرد.

« گوگل بدون توافق شما « جعبه سیاه» کد ها را فعال می کند که مطابق با دستورالعمل آن، میکروفون روشن می شود و بر تمام آنچه در اتاق رخ می دهد نظارت می کند. این به آن معناست که بطور پنهان کامپیوتر شما بشکلی « کوک می شود» که تمام مکالمات و صحبت های شما در اتاق به شخص سوم ، شرکت خصوصی در کشور خارجی بدون رضایت و یا دانستن شما ارسال می شود. ما نمی دانیم این « جعبه سیاه» چطور عمل می کند.»

شرکت « گوگل» در پاسخ به نگرانی کاربران و طراحان شتابان اعلام کرد که مدول بدون رضایت کاربران فعال نمی شود. این شرکت اعلام کرد که « Chromium» محصول « گوگل» نیست. ما آن را رواج نمی دهیم و هیچگونه تضمینی هم در رابطه با مطابقت محصولات با قوانین مختلف « کدهای باز» نمی توانیم بدهیم.

ریک فالکوینگ شخصا اعتراف کرد که کاربرد میکروفون برائوزر به معنای رله اتوماتیک اطلاعات به شخص سوم نیست، اما متذکر شد که هیچ کس نمی داند « جعبه سیاه» نسبت به کدام واژه کلیدی می تواند واکنش نشان بدهد. به عقیده وی، یگانه روش واقعی مقابله با آن نظارت بالقوه جمعی ، قطع کار میکروفون و دوربین در کامپیوتر است.

اسپوتنیک

file-61.jpg

فرانسه به اسنودن و آسانژ پناهندگی می‌دهد

مقام‌های فرانسه اعلام کردند که این احتمال وجود دارد که به موسس پایگاه اینترنتی ویکی لیکس و همین طور کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا پناهندگی بدهند.

به گزارش اسپوتنیک، «کریستین توبیرا» وزیر دادگستری فرانسه اعلام کرد که این امکان وجود دارد که به «ادوارد اسنودن» کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و «جولیان آسانژ» موسس پایگاه اینترنتی ویکی لیکس پناهندگی این کشور ارائه شود.

توبیرا در مصاحبه‌ای با تلویزیون «بی اف ام» گفت: «اگر فرانسه به اسنودن و آسانژ پناهندگی اعطا کند، متعجب نمی‌شوم. این احتمال وجود دارد.»

پایگاه اینترنتی ویکی لیکس اخیرا اسنادی مبنی بر شنود و جاسوسی از مکالمات رهبران فرانسه از جمله «فرانسوا اولاند» رئیس‌جمهوری این کشور توسط آژانس امنیت ملی آمریکا منتشر کرد.

بر اساس اسناد منتشر شده، مسئولان آژانس امنیت ملی آمریکا از سال‌ها پیش و دست کم از زمان ریاست‌جمهوری «ژاک شیراک» رئیس جمهوری اسبق فرانسه تمام مکالمه‌ها میان مقام‌های این کشور را شنود می‌کردند.

مقام‌های آمریکایی اخیرا در پی افشاگری اسنودن، به شنود و جاسوسی از رهبران آلمان به ویژه «آنگلا مرکل» صدراعظم این کشور متهم شدند و این امر تا حدودی روابط میان دو کشور را به بحران کشانده است.

ایلنا

2222222--6.jpg

سفارت آمریکا در پاریس لانه جاسوسی سیا و ان‌ اس ای

روزنامه لیبراسیون فرانسه که یکی از افشاکنندگان برنامه شنود آژانس امنیت ملی آمریکا علیه روسای جمهور فرانسه بوده در گزارشی فاش ساخت که سفارت آمریکا در پاریس به عنوان یکی از پایگاه‌های یک واحد جاسوسی ویژه آمریکا که به طور مشترک توسط سازمان اطلاعات مرکز آمریکا (سیا)‌ و آژانس امنیت ملی این کشور (ان اس ای) اداره می‌شود، عملیات‌های ویژه جاسوسی علیه فرانسه را انجام می‌دهد.

روزنامه لیبراسیون فرانسه در گزارشی به قلم ژان مارک ماناش، یکی از نویسندگان برجسته خود، از این که چطور سفارت آمریکا در فرانسه به عنوان لانه جاسوسی مورد استفاده قرار می‌گیرد، پرده برداشته است.

در این گزارش به ویژه به موقعیت خاص سفارتخانه‌ آمریکا در فرانسه واقع در میدان کونکورد شهر پاریس اشاره شده و تاکید شده این که این سفارتخانه در فاصله چندصد متری نهادهای حکومتی مهم فرانسه شامل کاخ الیزه، وزارتخانه‌های کشور، دادگستری، امور خارجه و دفاع و همچنین پارلمان این کشور و چند سفارتخانه مهم دیگر قرار دارد بی دلیل نیست.

این روزنامه با استناد به مقاله یک وبلاگ به نام http://zonedinteret.blogspot.fr فاش ساخته که سفارتخانه آمریکا در فرانسه محل استقرار پایگاه یک واحد ویژه جاسوسی مشترک میان سازمان سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا به نام سرویس ویژه جمع‌آوری اطلاعات (Special Collection Service) است.

بر اساس گزارش وبلاگ مذکور این پایگاه که در سال 2004 و 2005 در فرانسه مستقر شده مسئول انجام تجسس‌های ویژه، سرقت اطلاعات و حتی نصب میکروفون‌های جاسوسی است.

در این گزارش تاکید شده که این واحد ویژه جمع‌آوری اطلاعات آمریکا که به عنوان مسئول اجرای "عملیات‌های غیرممکن" مشهور است، 80 پایگاه مشابه در سراسر جهان دارد که 19 عدد از آنها در اروپا شامل برلین، ژنو، مادرید، استکهلم، وین و ورشو قرار دارند.

یکی از نکاتی که در این گزارش به آن اشاره شده این است سفارتخانه آمریکا در پاریس در سال‌های 2004 و 2005 تلاش کرده تا تجهیزات اطلاعاتی در زیر نمای ساختمان مخفی کند که از جمله اقدامات انجام شده مربوط به پنجره‌های این ساختمان است که در زیر آنها صفحات ویژه‌ای قرار داشته که اجازه به عبور سیگنال‌های الکترومغناطیسی می‌دهند.

همچنین گزارش شده که مشابه اقداماتی که آمریکا برای نماسازی فریبنده به منظور پنهان کردن تجهیزات جاسوسی خود در سفارتخانه‌اش در پاریس انجام داده از جمله شکل کلی و نحوه چینش آن عینا در دیگر سفارتخانه‌های آمریکا به ویژه در شهرهای برلین، استکهلم و مادرید مشاهده شده است.

در ادامه این گزارش همچنین گفته شده که پایگاه خبری اشپیگل آلمان با استناد به سندی متعلق به سپتامبر 2013 فاش ساخته که آژانس امنیت ملی آمریکا شبکه مجازی خصوصی  (VPN) ویژه وزارت امور خارجه فرانسه را که مورد استفاده سفارتخانه‌ها و سرویس‌های کنسولی قرار می گرفته،‌ هک کرده تا با استفاده از آن اطلاعات جمع کند و همچنین اقدام به نصب میکروفنهای جاسوسی در سفارتخانه فرانسه در واشنگتن و همچنین مقر هیات فرانسه در سازمان ملل کرده است.

ایسنا

606x3402222222-2.jpg

جنجال تازه ویکی‌لیکس؛ سکوت مهاجرانی و تکذیب ولایتی

وب سایت ویکی‌لیکس که با انتشار اسناد تازه ای از مکاتبات محرمانه دیپلماتیک، بار دیگر جنجال برانگیخته، این بار جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی را در محور توجه قرار داده است.

ویکی‌لیکس که بنیانگذار آن به سفارت اکوادر در لندن پناه برده، در نظر دارد که بیش از نیم میلیون سند دیپلماتیک عربستان سعودی را منتشر کند. این وب سایت روز جمعه ۲۹ خرداد در همین راستا حدود

۶۰ هزار سند را منتشر کرد. در میان این اسناد، تقاضای با واسطه علی اکبر ولایتی، وزیر اسبق امورخارجه از دولت ایالات آمریکا برای کمک مالی در انتخابات ریاست جمهوری و نیز تامین هزینه تحصیل فرزند عطاالله مهاجرانی، وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در بریتانیا به چشم می خورد.

رسانه های وابسته به جناح اصولگرا در ایران، خبر انتشار سندی مبنی بر تامین ۶۵ هزار پوند هزینه تحصیل و زندگی علی مهاجرانی پسر وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی در دولت اول محمد خاتمی را در سطح وسیعی پوشش دادند، با این همه تا پیش از تکذیب دفتر آقای ولایتی در رابطه با سند درخواست کمک مالی وی از آمریکا سکوت کرده بودند.

آقای مهاجرانی عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی و از چهره های نزدیک به جریان اصلاح طلبی ایران است که در لندن اقامت دارد. در سند مربوط به فرزند وی آمده است که محل تحصیل، دانشگاه ارویک در شهر كاونتری بریتانیا است و مبلغ هزینه‌های تحصیل وی ۱۲ هزار و ۱۱۵ پوند برای یک سال تحصیلی است که از سال ۲۰۱۱ میلادی به مدت چهار سال تحصیلی ادامه خواهد داشت. همچنین این رقم به علاوه مبلغ ۴ هزار و ۲۵۶ پوند برای هزینه‌ مسکن هر سال تحصیلی در مجموع ۶۵ هزار و ۴۸۴ پوند خواهدبود. آقای مهاجرانی تاکنون درخصوص سند منتشر شده در ویکی‌لیکس توضیحی نداده است.

مشاور رهبر جمهوری اسلامی: از اساس دروغ است

علی‌اکبر ولایتی از چهره های جناح اصولگرا که سالهاست به علی خامنه ای رهبر جمهوری اسلامی ایران در حوزه امور بین الملل مشاوره می دهد، ادعای مطرح شده از سوی سایت جنجال برانگیز ویکی‌لیکس را دروغ خواند.

دفتر رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتشار بیانیه ای اعلام کرد: «ادعای سایت ویکی‌لیکس مبنی بر اینکه در سال ۲۰۰۷ یک پزشک ایرانی (مجهول‌الهویه) در دیدار با یک دیپلمات آمریکایی از او برای فعالیت‌ انتخاباتی درخواست کمک مالی داشته است از اساس دروغ بوده و قویاً تکذیب می‌شود.»

در این سند ویکی‌لیکس آمده است که جیلین برنز، مسوول میز ایران در کنسولگری ایالات متحده آمریکا در دبی، اواسط مارس سال ۲۰۰۷ میلادی با فردی که سابقه ۱۵ سال اقامت در آمریکا را داشته و از چهره های محافظه کار طرفدار آقای ولایتی محسوب می شود ملاقات کرده است.

بر اساس گزارشی که مسئول میز ایران در کنسولگری ایالات متحده در دبی به وزارت امورخارجه آمریکا می دهد، پیشنهاد حمایت واشنگتن از نامزدی آقای ولایتی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۸۸ از سوی طرف ایرانی مطرح می شود. ملاقات کننده ایرانی وعده می دهد که در صورت پیروزی آقای ولایتی در انتخابات، نامزد پیروز رقابت ریاست جمهوری به برقراری رابطه با آمریکا اقدام خواهد کرد. از ملاقات کننده به عنوان پزشکی ایرانی که مدیریت یک مرکز خدمات درمانی را برعهده دارد یاد شده و در این گزارش به صراحت درخواست مالی وی برای پیروزی آقای ولایتی در انتخابات ریاست جمهوری ذکر شده است.

زمان عنوان شده برای این ملاقات حدود دو سال پیش از برپایی انتخابات ۱۳۸۸ است. آقای ولایتی در این انتخابات نامزد نشد. از چهار نامزد انتخابات ریاست جمهوری آن سال، میرحسین موسوی و مهدی کروبی به دلیل اعتراض به نتیجه اعلام شده در حصر خانگی قرار گرفته و همچنان ارتباطشان با جامعه قطع است.

بخش دیگری از اسناد تازه منتشر شده در وب سایت ویکی‌لیکس حاکی است که سفیر عربستان سعودی در تهران به دولت ریاض پیشنهاد کرده است که برای براندازی حکومت در ایران ازشبکه های اجتماعی به عنوان ابزار استفاده کند. حمایت از چهره های مخالف حکومت جمهوری اسلامی ایران در دیگر کشورها نیز پیشنهادی است که در مکاتبات سفیر عربستان به چشم می خورد. انتشار این مکاتبات واکنش وزارت امورخارجه عربستان سعودی را برانگیخته و در بیانیه ای از شهروندان این کشور خواسته است که از بازنشر این اسناد خودداری کنند. وزارت امورخارجه عربستان احتمال داده است که این استاد جعلی باشند.

یورونیوز

3474812222222.jpg

تلاش سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا برای هک کردن نرم افزار کسپرسکی

سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا تلاش کردند نرم افزار ضد ویروسی چند شرکت را هک کرده تا سپس از آنها در راستای منافع خود استفاده کنند و یکی از اهداف هکرها محصول ضد ویروسی شرکت روسی "آزمایشگاه کسپرسکی" بود.

سرویس های اطلاعاتی امیدوار بودند در نتیجه هک کردن نرم افزار ضد ویروسی به اطلاعات محرمانه درباره مشتریان این شرکت ها دسترسی پیدا کرده و از محصولات آنها استفاده کنند.

آژانس امنیت ملی آمریکا و مرکز اطلاعات دولتی بریتانیا بطور مشترک نقطه ضعف های نرم افزارهای ضد ویروسی از جمله نرم افزار کسپرسکی را مطالعه کرده و تلاش ورزیدند آنها را هک کنند.

به گزارش The Intercept، این اطلاعات در نتیجه اسناد افشا شده توسط ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا قابل دسترسی شده است.

علاوه بر این احتمالا "آزمایشگاه کسپرسکی"، شرکت فنلاندی F-Secure، شرکت چکی Avast، شرکت روسی DrWeb و 20 شرکت دیگر از جمله اهداف هکر ها بوده اند.

آژانس امنیت ملی آمریکا روابط بین نرم افزار ضد ویروسی و سرور کسپرسکی را بررسی می کرد و توانست به برخی از اطلاعات کاربران که از طریق شبکه داخلی مبادله می شد و همچنین نامه های الکترونیکی و فهرست بدافزارهای جدید دسترسی پیدا کند تا سپس از آنها در عملیات هکری آتی خود استفاده نماید.

ماموران آژانس امنیت ملی آمریکا و مرکز اطلاعات دولتی بریتانیا تلاش می کردند نرم افزارهای "آزمایشگاه کسپرسکی" را هک کرده و اصول کار انها را بررسی کنند تا فعالیت غیر قانونی آنها کشف نشود چون این نرم افزارها همواره مساله ای برای آنها بوده اند.

اسنودن کارمند فنی سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای آژانس امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت.

بر اساس این اسناد آمریکایی ها نه فقط در کشور خود جاسوسی می کنند بلکه مراقب زندگی میلیون ها اروپایی از جمله نزدیک ترین متحدان ایالات متحده هستند. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن در سال 2014 ، مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد.

اسپوتنیک

64248022222--2.jpg

براساس اسناد ویکی لیکس؛

سندی مبنی بر مرگ «اسامه بن لادن» وجود ندارد

اسناد دیپلماتیک عربستان سعودی که روز گذشته - جمعه - توسط پایگاه اینترنتی ویکی لیکس منتشر شد، نشان می‌دهند سند مرگ رهبر سابق القاعده وجود خارجی ندارد.

به گزارش اسپوتنیک، سندهای دیپلماتیک عربستان سعودی که روز گذشته توسط پایگاه اینترنتی ویکی لیکس منتشر شد، نشان می‌دهد سفارت آمریکا در عربستان سعودی هیچ گونه سندی مبنی بر مرگ «اسامه بن لادن» رهبر سابق القاعده در دست ندارد.

در یکی از نامه‌های منتشر شده توسط ویکی لیکس، بیان شده است: «مسئولان دفتر مشاور قانونی وزارت خارجه آمریکا اطلاع داده‌اند که هیچ گونه سندی که به مرگ اسامه بن لادن اشاره کند، وجود ندارد.»

بن لادن ۵۴ ساله در تاریخ دوم می ۲۰۱۱ در جریان یک عملیات نظامی نیروهای ویژه در پاکستان به قتل رسید.

مسئولان سفارت آمریکا در ریاض در سپتامبر ۲۰۱۱ در نامه‌ای به «عبدالله بن لادن» فرزند رهبر سابق القاعده مرگ پدر وی را تایید کردند.

پایگاه اینترنتی ویکی لیکس روز گذشته بیش از ۶۰ هزار سند دیپلماتیک عربستان سعودی را منتشر کرد.

مسئولان ویکی‌ لیکس تصریح کردند که ایمیل‌های ارسالی میان مقام‌های وزارت خارجه عربستان سعودی و دیگر کشورها و همین‌طور گزارش‌های محرمانه‌ای را از وزارت‌خانه‌های این کشور به دست آورده‌اند.

مسئولان پایگاه اینترنتی ویکی لیکس همچنین اعلام کردند که بیش از ۵۰۰ هزار سند دیگر را در هفته‌های آینده منتشر می‌کنند.

ایلنا

IsNSAwhistleblowerEdSnowdenaCIAA100892457thumbnail.jpg

ادوارد اسنودن نمی‌تواند برای دریافت جایزه آزادی بیان به نروژ سفر کند

دولت نروژ به دلیل احتمال دستگیری اسنودن توسط ماموران آمریکایی، با ورود وی به این کشور مخالفت کرد.

به گزارش اسپوتنیک، مقام‌های نروژ درخواست «ادوارد اسنودن» کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا و افشاگر اطلاعاتی برای ورود به این کشور را رد کردند.

اسنودن قرار بود برای دریافت جایزه آزادی بیان نروژ، به این کشور سفر کرده و در مراسم اهدای جوایز حاضر شود.

دولت نروژ درخواست آکادمی آزادی بیان این کشور را با صدور نامه‌ای به این سازمان،‌ رد کرد.

وزارت دادگستری نروژ در این نامه به خطر دستگیری اسنودن توسط ماموران آمریکایی و فرستادن وی به ایالات متحده اشاره کرده‌است.

اسنودن که پیمانکار سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) بود، سال ۲۰۱۳ و پس از انتشار اطلاعاتی که نشان از جاسوسی گسترده اینترنتی و تلفنی دولت آمریکا از شهروندانش داشت، این کشور را ترک کرد.

اطلاعاتی که اسنودن باعث درز پیدا کردن‌ آنها به رسانه‌ها شد، به یک بمب خبری تبدیل شد و همان زمان روزنامه گاردین گزارش داد که آژانس امنیت ملی آمریکا (ان‌اس‌ای) اطلاعات تلفن ده‌ها میلیون نفر از شهروندان آمریکایی را جمع‌آوری می‌کند.

ایلنا

0178367022222222.jpg

دسترسی هکرهای چینی به اطلاعات حساس پرسنل نظامی و اطلاعاتی آمریکا

نفوذگران چینی با هک کردن سیستم‌های کامپیوتری دفتر مدیریت پرسنلی آمریکا توانسته‌اند داده‌های حساس و مهم مرتبط با مدارک و "تاییدیه‌های امنیتی" میلیون‌ها نفر از کارکنان سرویس‌های نظامی٬ اطلاعاتی و جاسوسی ایالات متحده را بربایند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس٬ روز جمعه (۲۲ خرداد/ ۱۲ ژوئن) گزارش داده که این اطلاعات حساس به‌طور بالقوه می‌تواند برای تهدید٬ اخاذی و باج‌گیری از این افراد مورد استفاده قرار گیرد و این موجب نگرانی عمیق مقامات آمریکایی شده است.

اطلاعات بسیاری از کارکنان سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (CIA)٬ آژانس امنیت ملی آمریکا

(NSA) و پرسنل عملیات ویژه نظامی این کشور در پنتاگون از جمله داده‌هایی است که به دست هکرهای چینی افتاده است. بر اساس گزارش آسوشیتدپرس٬ از اکتبر ۲۰۱۴ بیش از ۲/۹ میلیون نفر برای دریافت تاییدیه امنیتی اقدام کرده‌اند و احتمالا داده‌های خصوصی همه آنها حالا در دست نفوذگران چینی است.

مسئولان دفتر مدیریت پرسنل آمریکا حاضر به پاسخ‌گویی به سوالات خبرگزاری‌ها درباره جزئیات این نفوذ عظیم امنیتی نشده‌اند٬ اما یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا در گفت‌وگو با رویترز تایید کرده که این حمله٬ عملیاتی مجزا از حمله‌ای است که هفته پیش خبر آن منتشر شد و در این عملیات داده‌های بسیار حساس‌تر هدف قرار گرفته‌اند.

کاخ سفید روز جمعه اعلام کرد که نمی‌تواند محتوای گزارش آسوشیتدپرس درباره نفوذ به داده‌های خصوصی ۱۴ میلیون کارمند سابق و کنونی دولت آمریکا را تایید کند. هفته گذشته دولت آمریکا تایید کرده بود که پیشینه ۴ میلیون کارمند دولت این کشور در عملیاتی که یکی از بزرگ‌ترین حملات سایبری به شبکه‌های کامپیوتری ایالات متحده است٬ در دسترس هکرها قرار گرفته است.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس٬ یکی از فرم‌هایی که هکرها به آن دسترسی پیدا کرده‌اند٬ موسوم به "فرم استاندارد ۸۶" است که در آن از متقاضیان خواسته می‌شود اطلاعاتی عمیقا خصوصی درباره بیماری‌های روانی٬ مصرف الکل و مواد مخدر٬ سوء پیشینه و بازداشت‌ها و ورشکستگی‌های اقتصادی را تشریح کنند.

در این فرم همچنین افراد باید فهرست بستگان و نزدیکان خود در آمریکا و خارج از مرزهای آن را ارائه و گذشته از این‌ها شماره امنیت اجتماعی (Social Security) خود و شریک زندگی‌شان را هم در آن درج کنند.

مجموعه این اطلاعاتی که در اختیار هکرها قرار گرفته٬ پتانسیل عظیمی برای اقدامات تخریبی علیه کارکنان دولت آمریکا و میلیون‌ها شهروند این کشور است که موجب نگرانی عمیق مقامات دولت شده است. کاخ سفید اعلام کرده که باید اقدامات جدی‌تری برای تقویت استراتژی سایبری آمریکا صورت گیرد تا با تهاجم پیوسته به زیرساخت سایبری این کشور مقابله شود.

چین هرگونه نقش‌آفرینی در این حملات گسترده سایبری را تکذیب کرده است. مقامات دولت آمریکا می‌گویند هکرهای چینی با بهره‌گیری از تاکتیک‌های پیشرفته نفوذ٬ پایگاه‌های عظیمی از داده‌های خصوصی شهروندان آمریکایی ساخته‌اند که می‌تواند برای اهداف گوناگونی از جمله جاسوسی سنتی مانند استخدام جاسوسان جدید و یا دسترسی به شبکه‌های امن و زمینه‌سازی برای حملات گسترده‌تر مورد استفاده قرار گیرند.

مهم‌تر از همه این‌ها٬ چینی‌ها حالا می‌توانند تصویر دقیق‌تری از ساختار پنهان دولت آمریکا داشته باشند که به آنها امکان بی‌سابقه‌ای برای سوء استفاده از کارمندان دولت را می‌دهد.

DW.DE

Reichstag_22222222.jpg

سیستم کامپیوتری مجلس آلمان "کاملا" از کار افتاده است

حمله سایبری به سیستم کامپیوتری مجلس آلمان (بوندستاگ) خساراتی بیش از آنچه در ابتدا تصور میشد، به بار آورده است. به گفته کارشناسان هکرها کنترل کامل شبکه را دراختیار دارند و نشت اطلاعات به مقصدی نامعلوم همچنان ادامه دارد.

روزنامه زوددویچه، شبکه خبری NDR و فرستنده WDR در گزارش مشترکی نوشتند که کارشناسان امنیت سایبری وزارت امنیت و فناوری اطلاعاتی آلمان به این نتیجه رسیدهاند که سامانه کامپیوتری مجلس به شدت آسیب دیده و دیگر نمیتوان برای نجات آن کاری انجام داد.

این کارشناسان پس از بررسی خسارات وارده دریافتهاند که تنها اقدام ممکن، از کار انداختن شبکه است. به گفته آنان خرابیهای به بار آمده در پی این حمله تا آن اندازه بوده است که نمیتوان به هیچ وجه از شبکه کامپیوتری در برابر هکرها دفاع کرد.

مجلس آلمان از هرگونه اظهار نظر در مورد گزارشمنتشر شده از سوی سه رسانه نام برده شده، خودداری کرده است.

وخامت آسیب وارده به سامانه کامپیوتری مجلس به اندازهای بغرنج است که به نوشته "اشپیگل آنلاین" اطلاعات و دادهها از شبکه، بدون آنکه بتوان کنترلی روی آن اعمال کرد، نشت میکنند.

"تروجانهای نفوذگر هنوز فعال هستند"

حمله سایبری گسترده به سامانه کامپیوتری مجلس آلمان اواسط ماه مه گزارش شد. در آن زمان مشخص شد که سیستمهای کامپیوتری داخلی امن نیستند و هکرها توانستهاند از طریق تروجان (بدافزار نفوذگر به سیستم عامل) حتی به سیستم ادارهکننده کدهای شناسایی برای وارد شدن به سامانه داخلی کامپیوتر مجلس نفوذ پیدا کنند.

به نوشته گروه تحقیق سه رسانه آلمانی، متشکل از روزنامه زوددویچه، شبکه خبری NDR و فرستنده WDR کارشناسان امنیت سایبری به بخش مدیریت مجلس آلمان توصیهکردهاند تا سیستم کامپیوتری را به کل تعویض کنند.

هکرهای ناشناسی که پشت این حمله سایبری قرار دارند، موفق شدهاند به سیستم دایرکتوری سرویس پارلمان نفوذ کنند. دایرکتوری سرویس مجموعهای از نرمافزارهای کاربردی است که وظیفه ذخیره و سازماندهی اطلاعات مربوط به کاربران و منابع یک شبکه رایانهای را برعهده دارد.

دایرکتوری سرویس مجلس آلمان بیش از ۲۰ هزار کامپیوتر را در برمیگیرد. به این ترتیب هکرهای ناشناس موفق شدند به تمامی رمزهای عبور فراکسیونهای مجلس، نمایندگان و کارمندان مجلس دسترسی پیدا کنند.

در گزارش کمیته تحقیقاتی که برای بررسی این حمله سایبری تشکیل شده، آمده است از آنجایی که هکرها توانستهاند تمامی اختیارات مربوط به ادمین شبکه را در کنترل خود درآورند، نمیتوان از سیستم قدیمی پارلمان استفاده کرد و باید سیستم کامپیوتری جدیدی را جایگزین آن کرد.

منابع آگاه به اشپیگل آنلاین گفتهاند، تروجانهایی که به سیستم عامل نفوذ کردهاند، هنوز فعال هستند و دادههای مربوط به نمایندگان و پارلمان از سیستم به مقصدی نامشخص هدایت میشوند.

در این میان کارشناسان از "لطمه کامل" به سیستم کامپیوتری مجلس سخن به میان آوردهاند. میزان صدمه به اندازهای جدی است که نه تنها نرمافزارها، بلکه سخت افزارها نیز باید به طور کامل جایگزین شوند. عملیات جایگزین کردن سیستم کامپیوتری جدید احتمالا ماه ها به طول خواهد انجامید. هزینه های این عملیات چندین میلیون یورو برآورد میشوند.

هکرها کیستند؟

گمانه زنی در مورد کسانی که پشت پرده این حمله هکری بوده و آن را سازماندهی کردها ند، بسیار است. اشپیگل آنلاین با استناد به سرنخ های به دست آورده، احتمال این را که "سرویس اطلاعاتی یک کشور اروپای شرقی" پشت این حمله سایبری پنهان شده باشد، مطرح کرده است.

برخی کارشناسان این نظریه احتمال داده اند که این حمله از سوی سرویس اطلاعاتی جاسوسی روسیه (SWR) برنامه ریزی و به اجرا گذاشته است.

حرفه ای بودن این حمله پیچیده سایبری و ابعاد آن به اندازهای بوده است که کارشناسان احتمال داده اند یک سرویس اطلاعات مخفی پشت این حمله پنهان شده باشد.

DW.DE

201410221554023622222222.jpg

استفاده انگلیس از دکل‌های تقلبی تلفن همراه برای جاسوسی از شهروندان

شبکه خبری اسکای نیوز روز چهارشنبه از شواهدی پرده بر داشت که به وضوح نشان می دهد برخی از دکل های قلابی تلفن همراه در انگلستان در واقع برای اقدامات جاسوسی و شنود مکالمه های شهروندان به کار می روند.

اسکای نیوز در این باره گفت: این فن آوری پیچیده در سراسر جهان توسط نیروهای پلیس با هدف ردیابی ارتباطات تلفنی مجرمان مورد استفاده قرار می گیرند. اما واقعیت این است که این سیستم به جمع‌آوری همه ارتباطات تلفنی از تمامی ساکنان منطقه مورد پوشش دکل ها پرداخته و از هر فردی که در آن حوزه خاص ارتباط برقرار کرده باشد به جاسوسی می پردازد.

«اِریک کینگ» معاون مدیر حریم خصوصی بین المللی به این شبکه تلویزیونی گفت: فناوری پیچییده این دکل ها به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که نمی توانند برای مقاصد هدفمند مورد استفاده قرار بگیرند.

کینگ ادامه داد: ما از استفاده طولانی مدت آنها توسط پلیس اطلاع داریم، ولی این اولین باری است که معلوم شده این گیرنده‌ها درانگلیس مورد سازماندهی و استفاده قرار گرفته اند.

اسکای نیوز از نرم‌افزار ساخت شرکت امنیتی آلمانی با نام «سیـپـتـوفون» استفاده کرد و توانست در مدت بیش از سه هفته تعداد 20 مورد از این دکل های غول آسا را در لندن کشف کند.

مدیرعامل «سیـپـتـوفون» در این‌باره گفته است: رخ دادهای غیر معمولی که اسکای نیوز با آن مواجه شده می‌تواند به وضوح اثبات کند گیرنده‌های جاسوسی از تلفن‌همراه دراماکن مختلف وجود دارد.

از آنجاییکه پلیس لندن تا کنون واکنشی به این افشا گری نشان نداده و این مساله را تأیید یا رد نکرده است، معلوم نیست دکل های کشف شده توسط اسکای نیوز توسط چه سازمان یا نهادی مورد استفاده قرار گرفته است.

مهر

1128825222222-4.jpg

شکایت یک سازمان حقوق بشر از جاسوسی گسترده انگلیس

یک سازمان حقوق بشر در انگلیس ازجاسوسی گسترده دولت لندن از مکالمه های گوشی های شهروندان انگلیسی شکایت کرد.

به گزارش اسپوتنیک، مسولان «پرایوسی اینترنشنال» یک سازمان حقوق بشر مستقر در لندن به صورت رسمی علیه مقام های انگلیس به دلیل جاسوسی از مکالمه های تلفنی شهروندان این کشور شکایت کردند و خواستار توقف آن شدند.

«اریک کینگ» معاون رئیس سازمان پرایوسی اینترنشال گفت:«استفاده از مرکز داده های مکالمه های تلفنی به صورت داوطلبانه یا دزدیده شده نوعی نقض حقوق بشر محسوب می شود و مخالفت ما تا توقف این روند ادامه مییابد.»

اسپوتنیک نوشت برنامه شنود مکالمه های گوشی شهروندان انگلیس مشابه برنامه قانون «میهن پرستی» آمریکا است که پس از بحث های فراوان بار دیگر توسط اعضای سنای آمریکا تایید و توسط «باراک اوباما» رئیس جمهوری این کشور امضا شد.

ایلنا

33487722222.jpg

شستن نامه های الکترونیک در امریکا

یکی از بزرگترین گروه های رسانه ای در امریکا به نام ویاکوم Viacom نرم جدیدی را به کار گرفته است که طی ان مکاتبات از طریق الکترونیک به طور خودکار در هر 30 روز از بین می روند. این تصمیم پس از بررسی شرایط و حمله هکرها در شرکت سینمایی سونی پیکچر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری تاس، در نتیجه حمله هکرها، چندین هزار عکس از نامه های اداری الکترونیک و اسناد مورد سواستفاده قرار گرفته اند. بخشی از آنها در ماه آوریل گذشته در دنیای اینترنت توسط سازمان ویکی لیکس منتشر شده اند.

کارمندان ویاکوم، اوایل ماه مه از این جریان مطلع شدند و 90 روز فرصت داشتند تا تما آرشیو نامه های خود را پاکسازی کنند. بخشی از این نامه ها منهدم شده و بخش دیگر به بانک ذخیره اطلاعات منتقل شده است. پس از پایان موعد، اواخر تابستان سیاست جدیدی اتخاذ شد.

به اعتقاد کارشناسان، این دست اقدامات توسط شرکت سینمایی بزرگ هالیوود اتخاذ می شوند که معمولا اعتقاد دارد، اطلاعات حساس درباره حوادث و اشخاص خاص باید حفظ شوند.

اسپوتنیک

Edward-Snowden22222-2.jpg

پیروزی بزرگ افکار عمومی در مقابل آمریکا از نظر ادوارد اسنودن

ادوارد اسنودن افشاگر برنامه جاسوسی گسترده آژانس امنیت ملی آمریکا «ان اس ای» در مقاله‌ای که روز جمعه در بسیاری از روزنامه‌ها منتشر شد از آگاهی افکار عمومی از خطرات نظارت گسترده و پیشرفت‌های به دست آمده به نفع عدم دخالت در حریم خصوصی شهروندان استقبال کرد.

اسنودن در این مقاله با عنوان «پیروزی ما» که در روزنامه‌های فرانسوی لیبراسیون، آمریکایی نیویورک تایمز، آلمانی در اشپیگل و اسپانیایی ال پاییس منتشر شده است، اطمینان می دهد:‌«تغییر روابط قدرت آغاز شده است».

مشاور سابق آژانس امنیت ملی آمریکا دو سال پس از افشاگری‌هایش در مورد گستردگی برنامه‌های نظارتی آمریکا، در این مقاله از ظهور «نسل پس از وحشت post-terreur که جهان‌بینی تعریف شده توسط یک تراژدی خاص را رد می کند» استقبال می کند.

به گفته وی: «برای نخستین بار پس از حملات 11 سپتامبر سیاستی به وجود آمده است که به واکنش و ترس پشت می کند و به انعطاف‌پذیری و خردورزی رو آورده است».

وی به ویژه به قانون موسوم به «یو اس فریدام اکت» US Freedom Act اشاره می کند که سه‌شنبه در کنگره آمریکا تصویب شد و برای نخستین بار از سال 2001 توان آمریکا را برای جاسوسی از شهروندان خود کاهش می دهد.

اسنودن در این مقاله همچنین از توسعه تدابیر حفاظت فنی مانند رمزنگاری (اطلاعات) استقبال کرده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، اسنودن در این مقاله تصریح می کند: «این تحولات تکنولوژیک می تواند زمینه را برای برخورداری از حفاظت اساسی از حق زندگی خصوصی و حریم شخصی فراهم کند و از شهروندان عادی در برابر تصویب اختیاری قوانینی که حریم خصوصی را محترم نمی شمرند، دفاع کند».

وی در عین حال با اشاره به دولت‌هایی که بر شرکت‌های فناوری فشار می آورند تا اطلاعات مربوط به کاربرانشان در اختیار آنها قرار دهند یا برخی از محبوب‌ترین خدمات آنلاین در جهان که به شرکای برنامه‌های نظارتی ان اس ای تبدیل شده‌اند، هشدار می دهد: «برنامه‌ها و مجوزهای دیگر هستند که همچنان حق حریم شخصی را تهدید می کنند».

افشاگر برنامه جاسوسی گسترده آمریکا همچنین بهره‌برداری رؤسای سرویس‌های مخفی استرالیا، کانادا و فرانسه را از «برخی حوادث تلخ اخیر» (حملات تروریستی) به منظور تلاش برای به کسب «اختیارات جدید نظارتی» با آنکه شواهد نشان داده‌اند این اختیارات نمی تواند از وقوع چنین حملاتی جلوگیری کند، محکوم می کند.

اسنودن که به روسیه پناهنده شده است، همچنان از سوی آمریکا به اتهام جاسوسی تحت تعقیب است و یک خائن تلقی می شود.

اما بسیاری دیگر او را پس از افشاگری‌هایش در سال 2013، یک قهرمان می‌دانند.

خبرآنلاین

اسنودن: تغییر در توازن قدرت شروع شده است

ادوارد اسنودن در یادداشتی برای هفته‌نامه آلمانی "اشپیگل" این رفرم را ناشی از "تحول در سطح آگاهی جهانی" می‌داند.

کنگره آمریکا روز چهارشنبه (۳ ژوئن/۱۳ خرداد) طرح اصلاحات موعود از سوی اوباما در آژانس امنیت ملی این کشور را تصویب کرد. سنا با ۶۷ رای موافق در برابر ۳۲ رای مخالف این طرح را از تصویب گذراند و با امضای رئیس جمهور آمریکا، این طرح قانونی به جریان افتاد.

این مصوبه جایگزین قانون پیشین به نام "قانون میهن‌پرستی" یا "پاتریوت اکت" شد که پس از حملات یازدهم سپتامبر تصویب شده بود و فرصت‌های گسترده‌‌ای در اختیار سازمان اطلاعاتی ایالات متحده آمریکا برای شنود مکالمات و دسترسی به اطلاعات تلفنی شهروندان قرار می‌داد.

آژانس امنیت ملی آمریکا بر مبنای این قانون دست به رصد و جمع‌آوری انبوه اطلاعات شهروندان این کشور زده بود.

اسنودن که هم‌چنان در روسیه به صورت تبعیدی زندگی می‌کند، در یادداشت خود نوشته که به رغم تصویب مصوبه اخیر، حریم خصوصی در سراسر جهان همچنان تهدید می‌شود.

با "قانون آزادی ایالات متحده آمریکا" یا "فریدم اکت"، آژانس امنیت ملی این کشور موظف خواهد بود برای دسترسی به هرگونه اطلاعاتی از تماس‌های تلفنی شهروندان با حکم دادگاه به سرورهای شرکت‌های مخابرات و اینترنت درخواست بدهد. بدین ترتیب این شرکت‌ها می‌توانند به درخواست دولت پاسخ منفی بدهند.

زین پس و بر اساس مصوبه جدید، دست‌یابی به این اطلاعات برای آژانس امنیت ملی آمریکا ممکن خواهد بود، اما این اطلاعات در یک محدوده زمانی شش ماهه توسط شرکت‌های مخابراتی ذخیره می‌شود.

.

با این حال قانون جدید در مورد نظارت بر مظنونان به اقدامات تروریستی و فعالیت‌های تحقیقاتی آژانس امنیت ملی آمریکا در خارج از این کشور تغییری ایجاد نکرده است.

از زمان افشاگری‌های اسنودن، گام‌های فنی و سیاسی زیادی برای مقابله با جاسوسی علیه شهروندان صورت گرفته‌اند. مثلا رصد داده‌های رمزگذاری شده، دیگر به صورت استاندارد از سوی شرکت‌های بزرگ خدمات اینترنتی انجام می‌گیرند. در برخی کشورهای اروپایی نیز، شیوه‌های رصد اطلاعات و شنود مکالمات شهروندان از سوی سرویس‌های اطلاعاتی غیر قانونی معرفی شده‌اند.

به اعتقاد اسنودن: «توازن قدرت در شرف تغییر است.»

کوتاه شده از صدای آلمان

141750382518522222-2.jpg

اسنودن برنده جایزه آزادی بیان نروژ شد

آکادمی ادبیات و آزادی بیان نروژ اسنودن را برنده جایزه آزادی بیان خود اعلام و به وی پیشنهاد کرد تا برای دریافت جایزه به صورت شخصی به نروژ سفر کند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، آکادمی ادبیات و آزادی بیان نروژ اعلام کرد که ادوارد اسنودن، مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا، برنده جایزه بیورنسون (برگرفته از نام یک برنده جایزه نوبل ادبیات) است و این جایزه به علت اقدامات وی برای حمایت از حریم خصوصی و افشای شنود دولت آمریکا از شهروندان خود و سایرین است.

اسنودن از سال 2013 پس از افشای برنامه های جاسوسی گسترده آمریکا و متحدانش در روسیه زندگی میکند.

این آکادمی همچنین از دولت نروژ خواست تا اطمینان دهد که اسنودن در صورت سفر به این کشور در تاریخ 5 سپتامبر برای دریافت جایزه خود که معادل صدهزار کرون نروژ (12.700 دلار) است، به آمریکا استرداد نمی شود.

وزارت دادگستری نروژ تاکید کرد که تصمیم گیری در این خصوص برعهده مقامات مهاجرت است.

ماری هارف، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از اظهارنظر در خصوص احتمال درخواست آمریکا برای استرداد اسنودن خودداری کرد.

اما وی هشدار داد: ما به هر دولتی توصیه میکنیم که تنها یک مکان است که اسنودن باید به آنجا سفر کند و آنجا آمریکا برای رو به رو شدن با اتهاماتش است.

وی گفت که اتهامات علیه اسنودن "بسیار جدی است" و خاطرنشان کرد که اگر وی شجاعت رویارویی با اتهامی را که ادعا کرده دارد به آمریکا میآمد تا با "عدالت" رو به رو شود.

ایسنا

22327722222222-3.jpg

اسنودن از تلاش دولت آمریکا برای احیای برنامه جاسوسی از همه مردم سخن گفت

ادوارد اسنودن، کارمند سابق آژانس امنیت ملی آمریکا ضمن تفسیر رویدادهای اخیر در رابطه با قانون آزادی واشینگتن را به تلاش برای احیای برنامه جاسوسی از شهروندان ایالات متحده متهم کرد.

اسنودن در برنامه ارتباط ویدئویی در جریان بحث های ترتیب داده شده در لندن توسط سازمان عفو بین الملل با بیان این مطلب اظهار داشت:"با وجود اینکه تمام بخش های حکومت آمریکا برنامه جاسوسی از تمام مردم را غیر قانونی و بی ثمر دانسته اند، مقامات ایالات متحده با صحبت درباره خطر تروریسم و بازی با برگ تروریسم از احیای آن حمایت می کنند".

اسنودن کارمند سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای آژانس امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت. بر اساس این اسناد آمریکایی ها نه فقط در کشور خود جاوسوسی می کنند مراقب زندگی میلیون ها اروپایی از جمله نزدیک ترین متحدان ایالات متحده هستند. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن در سال 2014 ، مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد.

اسپوتنیک

3141362222.jpg

پرداخت پول به شرکت هایی که در جاسوسی با امریکا همکاری کنند

روز اول ژوئن سال 2015، مدت اعتبار لایحه قانونی وطن پرستی به پایان می رسد. این لایحه به آژآنس امنیت ملی امریکا اجازه می داد که در ابعاد گسترده اقدام به جاسوسی کند.

با این حال، به اعتقاد ساشا ماینرات مدیر شرکت فناوری اطلاعات ایکس — لاب لایحه مربوط به آزادی که امروز در کنگره روی آن بحث می شود، به آژانس اجازه می دهد که نه تنها جمع آوری اطلاعات شخصی افراد را ادامه دهد، که حتی آن را به یک تجارت خصوصی مبدل نماید.

ساشا ماینرات در گفتگو با خبرگزاری راشا تودی می گوید: «امروز مشخص شده است که آژآنس امنیت فدرال با چند شرکت بزرگ اپراتور در شبکه های اجتماعی وارد گفتگو شده و هدف آنها دستیابی به اطلاعاتی است که برای انجام تعقیب و تجسس نیاز دارند.

وی در ادامه می گوید: «مساله دیگر اینجاست که ما از ابعاد این همکاری ها اطلاع نداریم. در عوض می دانیم که در متن لایحه آزادی امریکا، چند بحث پنهان مانده و یکی از آنها پرداخت های دولتی به شرکت های خصوصی برای جمع آوری اطلاعات راجع به کاربران است. اصلاحیه دیگر تضمین می دهد که حتی در صورت شکایت از شرکت ها، آنها مسئولیتی را متقبل نخواهند شد. به همین خاطر است که بسیاری از شرکت های اینترنتی در خصوص تصویب لایحه مذکور لابی می کنند، زیرا ادامه این کار برایشان درآمد فراهم می سازد و حتی مسئولیتی را بر دوش آنها قرار نمی دهد».

روز اول ژوئن در امریکا زمان اجرای لایحه ای به پایان می رسد که طبق آن آژانس فدرال امنیت می توانست به جمع آوری اطلاعات خصوصی شهروندان امریکا بپردازد. اما کنگره امریکا قصد دارد امروز یعنی دوم ژوئن، بررسی لایحه آزادی را از سر بگیرد. از متن لایحه اینطور برمی آید که حق ضبط گفتگوهای تلفنی به شرکت های مخابراتی ارایه می شود و کارمندان آژآنس تنها با اجازه دادگاه می توانند به این مطالب دست پیدا کنند.

بحث در این رابطه باعث شد که کاخ سفید از مجلس سنا بخواهد در مدت کوتاهی این لایحه را بازنگری کرده و آن را تایید نماید. به این ترتیب، کارمندان آژانس می توانند جمع آوری اطلاعات درباره شهروندان را از سر بگیرند.

در دور اول اصلاحیه این لایحه سال 2001 و بلافاصله پس از حادثه 11 سپتامبر به تصویب رسید. سال 2011 باراک اوباما آن را برای چهار سال و در موضوعات کلیدی تمدید کرد: استراق سمع انتخابی، بررسی اسناد تجاری و تعقیب تروریست ها.

سال 2013 دفتر ریاست جمهوری امریکا چند اصلاحیه به این سند افزود که اهمیت برنامه تعقیب را حفظ می کرد، با این حال، امکانات آژانس برای انجام تجسس در منابع و تماس های تلفنی و ارتباطات اینترنتی کم نشد. در مطالب توضیحی قانونی گفته شده که جمع آوری اطلاعات مربوط به تماس های تلفنی، شماره مشترکین خروجی و ورودی، زمان و مکان و طول گفتگو مورد توجه است، اما موضوع گفتگو بررسی نمی شود. مقامات اطمینان دارند که قصد ندارند گفتگوهای شهروندان امریکا را استراق سمع کنند.

وظیفه فرمالیته این قانون، مبارزه با تروریسم است. در وهله اول، مبارزه با تروریست هایی که به ابتکار خود دست به این قبیل اقدامات می زنند و قابل شناسایی از قبل نیستند.

اسپوتنیک

2934152222.jpg

بنیانگذار "اپل": اسنودن قهرمان مطلق است

استیو ووزنیاک، یکی از بنیانگذاران شرکت "اپل" در پاسخ به سوالی در اینباره که ادوارد اسنودن خائن است یا قهرمان گفت:" اسنودن برای من قهرمان مطلق است ".

به گزارش سایت انگلیسی شبکه تلویزیونی RT ، استیو ووزنیاک افزود:" وی با پیروی از ندای قلبی، با ایمان به قانون اساسی ایلات متحده و براساس درک خود از دموکراسی و آزادی عمل کرده است".

وی در مصاحبه طولانی خود با نشریه Arabian Business در مورد موضوعاتی درباره جاسوسی، خصلت انسان ، تجاوز به حریم خصوصی و امنیت صحبت کرد.

پیشتر ووزنیاک اسنودن را همطراز دانیل السبرگ، افشاگر افسانه ای فعالیت وزارت دفاع آمریکا دانسته و همچنین متذکر شده بود در یکی از برنامه ها در مسکو با این کارمند سابق سرویس های اطلاعاتی آمریکا دیدار کرده بود که اکنون در پایتخت روسیه زندگی می کند.

اسنودن کارمند فنی سابق سازمان "سیا" آمریکا که به عنوان پیمانکار برای آژانس امنیت ملی این کشور نیز کار می کرد، در ماه ژوئن سال 2013 میلادی تعدادی از اسناد سری در خصوص برنامه های سرویس های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا در زمینه جاسوسی اینترنتی را به روزنامه های "واشینگتن پست" و "گاردین" واگذار کرد که جنجال بزرگی را در سراسر جهان برانگیخت. بر اساس این اسناد آمریکایی ها نه فقط در کشور خود جاسوسی می کنند بلکه مراقب زندگی میلیون ها اروپایی از جمله نزدیک ترین متحدان ایالات متحده هستند. اسنودن پس از واگذاری این اسناد ابتدا به هنگ کنگ و سپس به مسکو پرواز کرده و در ماه اوت سال 2013 میلادی گواهینامه پناهندگی موقت یک ساله را در روسیه دریافت نمود. به دنبال آن در سال 2014 ، مدت پناهندگی این افشاگر آمریکایی در روسیه تا سه سال دیگر تمدید شد.

اسپوتنیک

1974002_543.jpg

مرکل از عدم تعهد آمریکا به قرارداد منع جاسوسی آگاه بود

یک روزنامه آلمانی اعلام کرد که صدراعظم این کشور از عدم تعهد ایالات‌ متحده به قرارداد منع جاسوسی آگاه بود، اما در این ‌باره اغراق کرد.

به گزارش دویچه‌وله، روزنامه آلمانی «زود دویچه» امروز - چهارشنبه - نوشت که «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان از عدم تعهد آمریکا نسبت به قرارداد منع جاسوسی در سال ۲۰۱۳ آگاهی داشت، اما در این‌باره حقیقت را بیان نکرد.

بر اساس گزارش این روزنامه آلمانی مرکل و «گیدو وستروله» معاون وی از هفتم آگوست ۲۰۱۳ می‌دانستند دولت «باراک اوباما» رئیس‌جمهوری آمریکا موافقت کرد که در صورت امکان قرارداد منع جاسوسی را مورد بررسی قرار می‌دهد، با این حال «رونالد پوفالا» رئیس‌ دفتر سابق صدراعظم آلمان در تاریخ ۱۲ آگوست گفت که آمریکا پیشنهاد ایجاد یک قرارداد منع جاسوسی با آلمان را داده است.

این روزنامه آلمانی همچنین نوشت که «جان کری» وزیرخارجه آمریکا تمایل خود را برای قرارداد منع جاسوسی اعلام کرده، اما در این باره هیچ‌گونه وعده‌ای نداده است.

روزنامه‌های آلمانی اخیرا اسنادی را منتشر کردند که نشان می‌دهد مقام‌های این کشور برای جاسوسی از فرانسه به آمریکا کمک کرده‌اند.

ایلنا

national_stasi_agency_NSA_snowden_BND_verfassungsschutz_Merkel-2.jpg

آژانس امنیت ملی آمریکا:         رازهایمان را به آلمان نمی گوییم

واشنگتن در پی بی احتیاطی پارلمان آلمان به افشای اسناد همکاری محرمانه بین دو کشور، اعتماد خود به برلین را از دست داده و به دنبال کاهش تبادل اطلاعات با این کشور است.

به گزارش گاردین، اقدام کمیته اطلاعات بوندستاگ – پارلمان آلمان- به افشای برخی از اسناد همکاری با سازمان های جاسوسی آمریکا واکنش دولت واشنگتن را در پی داشته است.

در این راستا، روزنامه «بیلد» آلمان مدعی شد که «جیمز کلاپر» مدیر امنیت ملی آمریکا با صدور حکمی بازنگری در روند همکاری بین آژانس امنیت ملی آمریکا (NSA) و سازمان اطلاعات آلمان

(BND) را خواستار شده است.

لازم به یادآوری است که اتهاماتی مبنی بر همکاری نهادهای جاسوسی دو کشور وجه ائتلاف سیاسی «آنگلا مرکل» صدر اعظم آلمان را خدشه دار کرده و محبوبیت وی را در بین مردم کاهش داده است.

روزنامه بیلد به نقل از کلاپر می نویسد: دیگر نمی توان برای حفظ اسناد محرمانه به برلین اعتماد کرد و نهادهای جاسوسی آمریکا باید راه های کاهش یا قطع همکاری اطلاعاتی با آلمان را امتحان کنند.

بیلد در این رابطه از قول کلپر می نویسد: آنچه که در حال حاضر دولت آلمان در پی انجام آن است به مراتب از اقدامات «ادوارد اسنودن» خطرناک تر است.

اسنودن مقاطعه کار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا بود که این نهاد را با افشای اسناد محرمانه از شیوه های جاسوسی آمریکا به رسوایی کشاند.

مهر

eyespy2222.jpg

دستگاه اطلاعاتی انگلیس همچنان به جاسوسی ازمردم ادامه می دهد

روزنامه ایندیپندنت روزجمعه نوشت: دولت انگلیس با اصلاح قانون جاسوسی این کشور، به 'ستاد ارتباطات دولت انگلیس' (جی سی اچ کیو) اختیار داده است تا به حملات سایبری و جاسوسی علیه مردم و شهروندان خودش ادامه دهد.

روزنامه ایندیپندنت درگزارشی نوشت: در حالی که نهادهای مدنی وشرکت های خصوصی فعال در حوزه فناوری پیشتر تلاش کرده بودند اقدامات 'ستاد ارتباطات دولت انگلیس'، با توسل به قانون به چالش بکشند، اکنون دولت محافظه کار دیوید کامرون با دور زدن قوانین، اختیارات تازه ای را برای عملیات سایبری به این نهاد اطلاعاتی داده است.

روزنامه ایندیپندنت با بیان اینکه 'پرونده رسیدگی به اتهام علیه این نهاد اطلاعاتی همچنان در دست بررسی است'، نوشت: اما هفته گذشته ستاد ارتباطات دولت انگلیس اقدام به استخدام کارشناسان در امور هک و حملات سایبری نموده و از افراد متخصصی که در زمینه اجرای عملیات شبکه های رایانه ای علیه تروریست ها، مجرمین و آن دسته از افرادی که برای انگلیس خطرساز هستند، دعوت به همکاری کرده است.

این روزنامه انگلیسی به نقل از یک مقام 'دیده بان حقوق بشر درحریم خصوصی بین الملل' نوشت: این اولین بار نیست که دولت انگلیس با تغییر در قوانین، آنها را دور می زند. در ماه فوریه گذشته دولت به این نهاد جاسوسی اختیاراتی را داد که بر اساس آن بتواند آنهایی که حتی تهدیدی برای امنیت ملی نیستند را هک نماید.

ایندیپندنت به نقل از این فعال مدنی نوشت: دولت از ارائه جزئیات بیشتر در خصوص این طرح خودداری کرده است، اما بر اساس آخرین اطلاعات، قانون مزبور در سوم ماه مارس میلادی به تصویب رسیده و به دنبال آن در سوم ماه 'می' یعنی چهار روز پیش از برگزاری انتخابات عمومی انگلیس به اجرا گذاشته شد.

این روزنامه انگلیسی نوشت: 'اریک کینگ' معاون مدیر دیده بان حقوق بشر در حریم خصوصی بین الملل دراین خصوص گفته است: اقدام پنهانی دولت انگلیس در اصلاح قانونی که حملات [سایبری علیه شهروندان] را موجه جلوه دهد، مشمئز کننده است. هک کردن یکی از غیرمنصفانه ترین راه های نظارتی است که در اختیار آژانس های اطلاعاتی قرار دارد و باید شیوه استفاده و محافظت از اطلاعات محل بحث قرار گیرد.

وی افزود: به جای آنکه دولت این موضوع را در پارلمان مطرح کند دائما با تغییر قانون، نه استفاده از آن را تائید می کند و نه آن را رد می کند.

ایندیپندنت نوشت: در حال حاضر دو پرونده علیه ستاد ارتباطات انگلیس در جریان است. یکی مربوط به 'دیده بان حقوق بشر درحریم خصوصی بین الملل' است که در آن این نهاد مدنی علیه آنچه نفوذ در رایانه های شخصی و دستگاه های موبایل افراد به منظور جمع آوری اطلاعات می داند، شکایت نموده است و دیگری مربوط به موسسات فنی است که به دلیل نفوذ ستاد ارتباطات انگلیس به شبکه رایانه ای شان از این نهاد اطلاعاتی شکایت نموده اند.

پیشتر روزنامه دیلی میل نوشته بود: 'اسنودن' مدعی شده است که سازمان امنیت ملی آمریکا و ستاد ارتباطات انگلیس (جی سی اچ کیو) طی اقدام مشترکی توانسته اند، کدهای رمزگذاری شده در سیم کارت تلفن های همراه یکی از شرکت های سازنده مطرح دنیا که سبب مخفی ماندن مکالمات و اطلاعات ردوبدل شده توسط مشتریان می شود، را هک کنند.

این کدها باعث می شود که ارتباط بین تلفن همراه و اپراتور رمزگشایی شود که در غیر این صورت، اطلاعات در قالب کدهایی درهم و نامفهوم ظاهر می شد.

گفته می شود براساس این سازوکار دیگر نیازی به اخذ مجوز و یا ارائه حکم قانونی به اپراتورهای تلفن همراه ، برای عملیات استراق سمع نبوده و هیچگونه اثری هم بر جای نمی گذارد.

همچنین پایگاه اینترسپت اطلاعاتی از 'ستاد ارتباطات انگلیس' دارد که در آن ادعا شده که این دستگاه اطلاعاتی و جاسوسی، با کار گذاشتن بد افزارهایی در شبکه رایانه های شرکت 'گمالتو' اقدام به ربودن اطلاعات کل این شبکه از جمله رمز سیم کارت ها کرده است.

روزنامه دیلی میل نوشته بود: این اقدام جاسوسی در سال 2010 میلادی آغاز گردید و منجر به سرقت رمز سیم کارت ها در شماری از کشورهای جهان از جمله کشورهای 'ایران'، 'یمن'، 'هند'، 'سومالی'، 'تاجیکستان' و 'افغانستان' شده است.

ستاد ارتباطات دولت انگلیس با بیش از 6 هزار نیرو، معادل سازمان امنیت ملی آمریکا است و مقر اصلی آن در یکصد مایلی شهر لندن در منطقه 'دونات' شهر چلتنهام واقع شده است.

این سازمان که مسوول عملیات جاسوسی سیگنال، عملیات نظامی و حفاظت اطلاعات است، تحت نظارت کمیته اطلاعات مشترک انگلیس بوده و به شکل موازی با دستگاه امنیت داخلی 'ام آی 5' و دستگاه ضد جاسوسی ' ام آی 6' و سازمان اطلاعات مخفی انگلیس فعالیت می کند.

براساس بخشی از مدارکی که ادوارد اسنودن منتشر کرده است، ˈ ستاد ارتباطات دولت انگلیس و آژانس امنیت ملی آمریکا ، علاوه بر شهروندان این دو کشور، شماری از مقام های ارشد اتحادیه اروپا، شعبه های خیریه سازمان ملل و برخی از سازمان های غیر دولتی را هدف قرار داده بودند.

این مدارک محرمانه فاش کرد که ستاد ارتباطات دولت انگلیس و آژانس امنیت ملی آمریکا بین سال های 2008 و 2011 میلادی با دسترسی مخفیانه به شبکه های کابلی انتقال دهنده ترافیک مکالمات تلفنی و ارتباطات اینترنتی در سراسر جهان بیش از هزار هدف را در دست کم 60 کشور رصد و کنترل کرده بودند.

برخی از اسناد منتشر شده نشان می دهد اطلاعات ارسال شده برروی شبکه های اینترنتی و مکالمان تلفنی حتی توسط شهروندان خود این کشورها، در مقیاسی بسیار وسیع تر از آنچه پیش تر تصور می شد توسط دستگاه اطلاعاتی یاد شده رهگیری ، شنود و جمع آوری می شده اند.

ایرنا،

ladda-ned-3.jpg

سرقت اطلاعات مشترکان توسط اپراتورهای تلفن همراه در ایران

توسعه شبکه‌های اجتماعی موبایلی و استفاده اپراتورهای تلفن همراه از این ابزارها برای ورود به حریم خصوصی کاربران که نمونه آن را درباره شنود قانونی و غیرقانونی آمریکا و اتفاق‌های روی‌داده در دادگاه تجدید نظر آمریکا شاهد هستیم، این پرسش را مطرح می‌کند که اپلیکیشن‌های موبایل و نرم افزارهای شبکه‌های اجتماعی بر بستر تلفن همراه تا چه میزان امن بوده و تا چه میزان حریم خصوصی افراد را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد. در این میان نرم افزارهایی که توسط برخی اپراتور‌ها پس از قراردادن سیم کارت در درون گوشی نصب می‌شوند نیز تردیدهایی را مبنی بر ورود اپراتورهای تلفن همراه به بحث شنودهای قانونی و غیرقانونی به‌وجود می‌آورد. این موضوع سبب شد تا مباحث حقوقی پیرامون موضوع شنود از طریق نرم‌افزارها و همین‌طور نحوه مراقبت حقوقی از حریم خصوصی افراد را با علیرضا دقیقی وکیل پایه یک دادگستری در میان بگذاریم.

این خبر که همزمان با روشن شدن سیم‌کارت‌ در یک گوشی برنامه‌ای بدون اجازه مشترک روی گوشی نصب می‌شود که قادر است کلیه فعالیت‌های گوشی را شنود کند، درست است؟

دقیقا همین‌طور است. ببینید اخیرا یکی از اپراتورهای تلفن همراه، نرم افزاری را بدون اجازه صاحب گوشی روی گوشی‌ها اجرا می‌کند که کلیه دسترسی‌ها را برای نرم‌افزار باز می‌کند به طوری که این برنامه می‌تواند به داده‌های دستگاه گوشی با این استدلال که عملکرد خوبی داشته باشد و حافظه کمی را به کار گیرد، دسترسی کامل داشته باشد. برای مثال به برنامه اجازه می‌دهد از سرویس سیپ _ SIP _ برای ایجاد/ دریافت تماس‌های اینترنتی استفاده کند یا تماس‌های خروجی را پردازش کرده و شماره تماس را تغییر دهد که ممکن است برنامه‌های خطرناک تماس‌های خروجی را کنترل یا تغییر مسیر بدهد یا از آن‌ها جلوگیری کند، اجازه پیدا کند به ویژگی‌های تلفن دستگاه دسترسی داشته باشد که برنامه‌هایی با این مجوز می‌تواند شماره تلفن و شماره سریال این تلفن، این‌که تماسی فعال است، اینکه شماره‌ای که تماس گرفته متصل است یا خیر و موارد مشابه را تعیین کند. حتی این برنامه اجازه پیدا می‌کند بدون مداخله صاحب گوشی تماس بگیرد که برنامه‌های خطرناک می‌توانند تماس‌های غیرمنتظره‌ای را در صورت حساب صاحب سیم‌کارت نشان بدهند. کار به جایی می‌رسد که این برنامه اجازه پیدا کرده پیامک ارسال کند و ممکن است برنامه‌های خطرناک بدون اجازه صاحب سیم کارت بتوانند پیامک ارسال کنند البته به حساب شما! جالب این‌که برنامه اجازه دارد پیامک‌های موجود در گوشی یا سیم کارت شما را حذف یا تغییر بدهد.

این اتفاق توسط نرم افزار در اپراتورهای تلفن همراه فعال در کشور روی می‌دهد؟

بله، برنامه اجازه پیدا کرده که پیام‌های داخل سیم کارت شما را که محرمانه است، بخواند و از همه خطرناک‌تر این‌که برنامه اجازه دارد در هر زمان با دوربین شما عکس و فیلم بگیرد یا به مسیر ضبط صوتی گوشی شما دسترسی داشته باشد. مکان شما را با نقاط دسترسی وای فای و برج‌های همراه مشخص کند و جالب‌تر آن‌که از طریق جی‌پی‌اس ماهواره‌ای گوشی‌ها به مکان تقریبی شما دسترسی داشته باشد. حتی این برنامه اجازه می‌دهد به، به روز رسانی‌های اجتماعی از طرف شما و دوستان شما دسترسی داشته باشد و همگام سازی هم انجام و حتی اطلاعات محرمانه را بخواند.

برنامه فرا‌تر از کاربر گوشی قابلیت پیدا می‌کند؟!

بله تقریبا! برنامه اجازه پیدا می‌کند که گزارش‌های تماس دستگاه شما ازجمله تماس‌های دریافتی و خروجی را بخواند و ذخیره کند و به این صورت برنامه‌های مضر می‌توانند داده‌های گزارش تماس شما را بدون اطلاع شما به اشتراک بگذارند و تمام اطلاعات تماس و آدرس دستگاه گوشی را بخوانند حتی اطلاعات را تغییر بدهند. از جمله داده‌هایی در مورد تماس‌های ورودی و خروجی را تغییر دهد و حتی رویدادهای دستگاه شما به‌این وسیله قابل تغییر می‌شود. جالب آن‌که می‌تواند رویدادهای تقویم شما را به اشتراک بگذارد و قادر است اطلاعات نمایه‌های ذخیره شده در دستگاه شما را بخواند و مانند کانتکت‌ها بداند چه شماره‌ای را به نام چه کسی ذخیره کرده و با چه کسی ارتباط دارید. هم‌چنین می‌تواند همه آدرس‌های اینترنتی که مرور گر شما با آن‌ها وب گردی کرده است را مشاهده کند و محل‌یاب‌های مرورگر شما را بخواند.

این نرم افزار می‌تواند قفل و امنیت رمز اختصاصی شما را غیرفعال کند و می‌تواند به فهرست اکانت‌ها و حساب‌های شما دسترسی داشته باشد. حتی حساب‌ها را اضافه یا حذف کند. رمز ورود به حساب‌های شما را حذف کند و به جای شما مجوز‌های حساب را تایید کند. حتی می‌تواند داده‌های امنیتی سیستم را تغییر داده و پیکربندی کنونی گوشی را تغییر دهد بر فرض اندازه قلم را کوچک یا بزرگ کند یا زبان گوشی را تغییر دهد. اقدامات دیگری نیز می‌تواند انجام دهد. نرم افزار اجازه دارد سوکت شبکه ایجاد کند وای فای را قطع یا وصل کند یا پیکربندی وای فای را تغییر دهد. در ‌‌نهایت این نرم افزار اجازه پیدا می‌کند برای محل شما محل جغرافیایی ایجاد کند، یا محل را حذف کند. یا مثلا گوشی شما را خاموش یا راه اندازی کند. زمان راه اندازی را بیشتر یا سرعت گوشی شما را پایین بیاورد. حتی می‌تواند برنامه‌هایی که تداخل دارند را از کار بیندازند. حتی قادر است از خواب رفتن گوشی جلوگیری یا وایبر گوشی یا زنگ گوشی شما را قطع و وصل کند.

آیا تمام سیم تولکیت‌ها امکان چنین دسترسی‌هایی دارند؟

در یکی از اپراتور‌ها حد دسترسی محدود‌تر است اما همین حد دسترسی هم محل ایراد است. بدون مجوز روی گوشی نصب می‌شود و این خطرناک است. مشکل اساسی این است که اگر کسی در این سطح دسترسی، عناد با شرکت یا فردی داشته باشه کار ما به کجا خواهد کشید؟ فقط خدا می‌داند.

با این توضیحات، دسترسی به اطلاعات خصوصی در هر شرایطی و برای افرادی سودجو فراهم خواهد شد! این یعنی استراق سمع؟

توجه داشته باشید که وقتی فردی به مکالمه با فرد یا افراد دیگر می‌پردازد، با این خیال که مشروح مذاکرات و حرف‌های رد و بدل شده بین آن‌ها، محرمانه است، حالا بستگی دارد که این فرد دانشجو باشد یا وزیر، حتی نماینده مجلس، یک دانش آموز یا حتی زن و شوهر، به فراخور هریک گفت‌و‌گو‌های فی مابین به نظر آن‌ها قابل افشا نیست؛ بنابراین در این بین متوجه می‌شوند که حرف‌های آن‌ها شنیده شده یا به عبارت دیگر شنود انجام شده است.

اما ممکن است این شنیدن خارج از سامانه مکالمات مخابراتی انجام شود؛ مثلاً فردی داخل هتل، محل کار، یک پارک یا کنفرانس تجاری باشد و با سامانه‌های مخابراتی هم کاری نداشته باشد ولی سخنانش بدون اطلاع وی یا یکی از طرفین توسط فرد یا افرادی شنیده شود یا متون رد و بدل شده در پیام‌های خصوصی آن‌ها دیده شود که بدان اصطلاحا استراق سمع گفته می‌شود.

آیا این استراق سمع و شنود مبنای قانونی هم دارد؟

هم می‌تواند قانونی باشد هم غیر قانونی ولی هیچ‌گاه اخلاقی نیست.

منظور شما از این‌که اخلاقی نیست چیست؟

منظورم این است که اخلاق چنین اجازه‌ای را به ما نمی‌دهد که وارد گفتار دو نفر یا چند نفر شویم و بدانیم آن‌ها چه می‌گویند و چطور فکر می‌کنند. چرا که بالا‌تر از آن فکر است که نمی‌شود آن را شنود کرد و فهمید. چه بسا در بیان مطلب بسیاری از تصمیمات به پوچی برسد و عمل نشود. در حالی که همین مطالب در دل افراد ماندگار باشد سم خطرناکی برای جامعه خواهد بود و از سویی اگر این مطالب رواج پیدا کند همه تلاش دارند پشت پرده‌ها را بدانند و کار به جاهای باریک کشیده می‌شود. به هر حال باید قائلان به اخلاق در این باره اظهارنظر کنند.

بخش قانونی و غیر قانونی چیست؟

سخت‌ترین بخش استراق سمع و شنود مکالمات و پیام‌های افراد، بعد قانونی و غیر قانونی دادن به آنهاست. همیشه این بحث مطرح است که چطور می‌شود مجوز قانونی نسبت به این بخش صادر کرد؟ و چه مراجعی می‌توانند این مجوز را داشته باشند یا این مجوز را اخذ کنند.

مجوز را داشته باشند؟ منظور شما چیست؟

بعضی از مراکز به دلیل کنترل مسائل امنیتی مدعی هستند که باید مستقیماً مجوز شنود و استراق سمع را داشته باشند به طوری که خواست آن‌ها این است که حتی نیاز به مجوز قضایی لازم نیست.

مراکز اطلاعاتی و امنیتی در هر کشوری خواهان صدور مجوز از سوی مجلس برای شنود گسترده‌اند. آن‌ها معتقدند برای شناسایی سریع و واکنش سریع نسبت به توطئه‌ها، کسب مجوز موردی، وقت آن‌ها را تلف کرده و سوژه از دست آن‌ها به اصطلاح می‌پرد. یا دلایلی از این دست. سوالات دیگری هم مطرح می‌شود مبنی بر این‌که مبانی صدور این مجوز‌ها چیست؟ و چگونه می‌توان این مجوز‌ها را صادر کرد؟ چه کسانی صالح به شنود هستند؟ آیا خود قاضی باید شنود را انجام دهد؟ یا فقط مجوز شنود را صادر می‌کند و شنود کننده می‌تواند فرد دیگری باشد؟ و اگر فرد دیگری باشه آن فرد باید چه ویژگی داشته باشد؟ اگر خود قاضی باشد مگر ما چند قاضی داریم که می‌تواند پای شنود بنشیند؟ شنود‌ها باید بر خط انجام شود یا می‌تواند نباشد؟ آیا باید مخابرات یا سامانه اینترنتی از جریان شنود با خبر باشد؟ یا به اینترفیس یا رابط شبکه‌ای مخابرات از شنود بی‌خبر می‌ماند؟ اگر مخابرات شنود کند چطور؟ آیا کسی از شنود مخابرات مطلع می‌شود؟ احیانا آیا شنود می‌تواند موجبات بروز فساد در شنود شونده شود؟ چطور می‌شود از این فسادهای محتمل جلوگیری کرد؟ آیا شنود‌کننده می‌تواند به شماره‌ای که شنود می‌کند دسترسی داشته باشد یا فقط باید محتوای تبادل شده را رصد کند؟ اگر شماره شخص را بشناسد، چه اتفاقی محتمل است؟ جامعه جهانی نسبت به شنود چه استانداردهایی را تدوین کرده است؟ آیا الزامی به رعایت ضوابط است؟ آیا مجلس این اختیار را دارد که استاندارد‌ها را تغییر دهد؟ آیا اصالتا مجلس در کدام زمینه صالح به قانون‌گذاری است و حدود و ثغور آن کدامین ابعاد را در بر می‌گیرد؟ این‌ها سوال‌هایی است که می‌توان در زمینه شنود قانونی به‌آن پرداخت اما مهم‌ترین بخش شنود، شنود غیر قانونی است. هرچند شنود غیرقانونی ما نیز شفافیت‌های لازم را طلب می‌کند و نیاز به بحث کامل‌تری است.

و شنود غیر قانونی؟ البته سؤالات زیادی در بخش قانونی آن پیش آمد که در فرصت پیش رو خواهم پرسید.

مراکز پلیسی و امنیتی کشور‌ها اغلب نمی‌توانند اتهامی را متوجه اشخاص کنند و برای این‌که از موضوعات سر در بیاورند، دوست دارند سیستم شنود قانونی را که باید مستند به دلایل متقن باشد و نمی‌توان مبتنی بر ظن و گمان باشد را دور بزنند تا کنترل اجتماعی را بالا ببرند؛ حال آن‌که وجود چنین کنترلی خود بی‌نظمی‌هایی را به وجود می‌آورد که فقط سطح لایه آن فرق کرده و نمی‌شود گفت جامعه منظم شده است.

حال آن‌که هدف کنترل اجتماعی برگرداندن انضباط اجتماعی است نه تغییر حالت آن. حال آن‌که خود دسترسی به اطلاعات شنود نوعی رانت برای افراد برخوردار به حساب می‌آید. بر فرض مثال می‌توان با دستیابی به تماس‌ها و مکالمات اشخاص از تصمیمات آن‌ها با خبر شد یا از تجارت و طرح‌ها و ایده‌های تجاری و اقتصادی اشخاص و افراد سود جست بدون آنکه هزینه‌های تولد ایده‌ها و تحقیقات و نوآوری‌ها را پرداخت کرده باشیم یا از جریانات خانوادگی و سوء جریانات اخلاقی افراد مطلع شد و باج خواهی کرد یا از تصمیمات سیاسی جریانات مطلع شد و قبل از اجرای آن سمپادی کرد. شما فرض کنید صداوسیما؛ برای این‌که نتوان این نهاد را کنترل کرد برنامه‌های تدوین شده خود را به طور کامل طی جدول زمانی دقیق به اطلاع شنونده‌های خود نمی‌رساند. پس اطلاع داشتن خود رانت محسوب می‌شود یا می‌توان با دسترسی به این اطلاعات و مکالمات و پیام‌ها برای افراد پاپوش درست کرد و داستان آن‌ها را واقعی ساخت. برای مثال برای فلان فرد پاپوش درست کرده که فلان بود و فلان کرده است. با این استناد که در زمانی در مکان مورد نظر بوده است و با شخص دیگری قرار ملاقات داشته و با دسترسی به حساب‌های بانکی اشخاص می‌توان داستان نزدیک به واقع درست کرد. این همان‌هایی است که عموما اتفاق می‌افتد و رخداد آن بعید نیست.

چه بسا اتفاق نیز می‌افتد. بنابراین نگهداری اطلاعات و حریم خصوصی افراد دامنه گسترده‌ای دارد و واجد حساسیت‌های اساسی است که توجه به آن از حقوق اولیه بشر به حساب آمده است. هیچکسی حق ندارد یک اصل استثنایی را چنان گسترش دهد که خود استثنا اصل شود. شنود مکالمات و پیام‌ها نیز خود استثنا و برای موارد شاذ و نادر است. به همین دلیل که شنود و موارد شنود باید احصا شود و بعد از رفع اتهام هر کسی بتواند مواردی که از دستگاه‌های مخابراتی او اطلاعات جمع آوری شده را با تعیین نوع اطلاعات و اطمینان از اینکه اطلاعات بعد از جمع آوری امحا شده یا نه، را از دستگاه‌های ذی‌ربط بخواهد و آن‌ها نیز مکلف باشند که اطلاعات را به افراد بدهند.

در حالی که چنین حالت بازدارنده‌ای در کشور ما حاکم نیست و مراجع مربوط نیز خود را مکلف به این کار نمی‌کنند. عملا چه اتفاقی می‌افتد؟ فساد از دامنه نحیف و سطح پایین به دامنه قدرتمند و سطح بالا مهاجرت می‌کند. زیرا رانت شنود را دارد و می‌تواند به راحتی مخالفت‌های علیه خود را به جای اصلاح ساختار به دور زدن مخالفت‌ها بدل کند. بنابراین ما هم باید بر این منوال با محدودیت شنود و استراق سمع همراهی کنیم.

در دنیا چه تدابیری اتخاذ شده تا مکانیزم شنود شفاف و روشن باشد؟

بهترین مکانیزم‌‌ همان ارائه گزارش از شنود‌ها و مجوزهای شنود از مورد شنود و به اصطلاح گزاره هدف است. اما برای اینکه گزارش‌ها درست باشد؛ سه لایه برای شنود در نظر گرفته شده است. اولی مشهور به لایه ایچ‌ای وان (HI۱) که‌‌ همان سرپرستی اطلاعات را بر عهده دارد و ایچ‌آی‌تو (HI۲) که اطلاعات مرتبط رهگیری را بر عهده دارد و ایچ آی تری (HI۳) که محتوای ارتباطی را در اختیار دارد، بخش بندی شده است و برای اینکه شنود‌ها فساد ایجاد نکند هر سه لایه از هم دیگر بی‌اطلاع و جدا هستند. این سامانه است که کد می‌کند و رمز گذاری‌ها می‌گوید کدام محتوا بدون اینکه نامش مشخص شود باید در قالب بسته جمع آوری شود و کی مجاز به پیاده‌سازی است و….

آیا این‌ها در ایران رعایت می‌شود؟

باید رعایت شود، ولی اینکه در عمل رعایت می‌شود یا خیر؟ من اطلاع دقیقی ندارم درحالی که باید من نیز همانند دیگر شهروندان از مسیر و جریان این فرآیند مطلع می‌شدم. ولی با وجود نرم افزارهای غیرمجازی که دو اپراتور تلفن همراه بدون اطلاع صاحب گوشی به واسطه سیم کارت‌ها، تحت عنوان «سیم تولکیت»، روی گوشی‌های مردم نصب می‌کنند و اغلب و به طریق عمومی نیز قابل حذف کردن نیستند، باید بگویم محل تردید است.

سحام